Fudbal 238

Nedelja, 11.07.2021.

19:00

Titula neće "kući" – Italija rastužila Englesku i postala šampion Evrope posle penala!

Fudbaleri Italije postali su prvaci Evrope!

Titula neæe "kuæi" – Italija rastužila Englesku i postala šampion Evrope posle penala! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

238 Komentari

Sortiraj po:

Mediterano Blanco

pre 2 godine

Congracinate Italia di titula champione di Europa,drago mi je da su fratelosi osvojili titulu posle 53 godine,ali mi ujedno i žao Engleza,zemlja kolevka modernog fudbala a nemaju trofej na EURU,svi drvlje i kamenje na Engleze,nisam njihov simpatizer a još manje gotivim njihovu Premier LIgu,ali ta hajka u zadnje vreme protiv njih mi je ono,nevezano za polufinale protiv Danske,nisam gledao tekmu,bilo je sve i svašta,verovazno su na foru prošli Dansku a nisu morali,jer su igrali solidno,nije im to trebalo,plus Sautgejt je napravio pocetnike greške pri kraju tekme za penale,odnosno ko ce da šutira,nerezonski potezi,plus karma i epilog je takav da su nisu osvojili tu dugo ocekivanu titulu i ko zna kada ce i da li ce ikada,Italia je zasluženo osvojila i nadam se da ce italijansku klupski fudbal da se digne posle ovoga,Bravisimooo Italia.

freefall

pre 2 godine

Engleska je imala 1 (jedan) œut u okvir gola na celoj utakmici. I to ne u 90, nego u 120 minuta, sa produžecima preko 130 minuta igre. Engleska i fudbal su kao prića o klincu bogatih roditelja koji je doneo u dvorište fudbalsku loptu i hoće na osnovu toga da bude glavni u timu.

Da nemaju par talentovanih crnaca u reprezentaciji, da u Premijer ligu u svakom timu nema po 7-8 talentovanih stranaca u Engleskoj bi se igrao fudbal koji je na nivou od pre 70 godina. Englezi, pre svega bele puti, su izrazito netalentovani za način na koji se u današnje vreme igra fudbal.

Napoli

pre 2 godine

Kad imaš dobrog sudiju sve je moguće,pa da i favorizovani domaćini izgube.To im je kazna za izmišljeni penal protiv Danske.
Bravo Italija!

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Moj tata bio je djecak kad je 'gledao' preko radija kako talijani osvajaju ep uz objasnjenje 'uh, kako se reporter ljutio na suca' protiv nase i vase juge. Ja sam sad u dubokoj sudackoj nadoknadi mladosti a po prvi put sam vidio i jedne i druge u finalu. Toliko je tesko.
Da su boduli uzeli ne bi se moglo zivit od njih.
U zg i diljem hr rokale su petarde i nesto zesce kad je dollaruma obranio penal, samo ez.., ovaj, urlici culi su se kroz noc. Ovo je cudesna igra.

lolcina

pre 2 godine

Bas mi je drago za Italiju. Nego, gotovo ceo stadion je bio vec prazan nakon zadnjeg penala??? Kakva nekultura engleza da na svom tetenu ne ostanu do kraja i odaju pocast pobedniku ali i svojima! A engleski igraci su jos gori od navijaca - odmah su skinuli medalju gotovo svi do jednog igraca. Kakva bruka, sramota i nekultura - ali to su englezi!!! I onda oni drze predavanja drugima kako se treba ponasati!?

drago

pre 2 godine

Pobijedili su nogometni šmekeri, veliki sampioni sa velikim majstorima kroz povijest. Izgubili su nogometni luzeri, nogometni krkani koji nikad nisu znali 2 na nogu a misle da su najbolji.
Sinoc je pobijedilo nogometno postenje.
Englezi su sve pokušali ne bi li osvojili. Igrali su na domacem terenu, neposteno povecavajuci broj gledatelja zabranjujuci gostujućim navijacima dolazak.
Cijelo prvenstvo su glumili faule a zemlja su koja se hvali fair playom. Tu se vidi to njihovo licemjerstvo i imperijalisticki duh korištenja ove situacije.
Ona situacija kako su svi skinuli srebrne medalje je degutatna, ne poštuju ni nogomet ni UEFU. To je ta njihova bolesna bahatost. Kao da su osvojili 10 prvenstava zaredom a ne jedno i to prije 50 godina i to na kradju.
Sto se tekme tice: bili su dobri prvih 35 minuta dok je sudac navlacio za njih. Ot tada je Italija bila bolja.
Oko 60-e im se desilo isto što i protiv nas: mentalno su pali. Samo sto su se ovaj put i digli i odigrali odlično drugi produzetak. Sve u svemu, bili su losiji i Italija je zasluženo evropski prvak.

Zvezdaš iz Hrvatske

pre 2 godine

Žalim mlađih generacija, koje nisu imale priliku gledati pravi nogomet. Nizozemsku Van Bastena, Gullita i Rijkarda, genijalnost Maradoninih poteza, Milan spomenutih Nizozemaca, Zvezdu s početka devedesetih, Savičevićevo razbijanje Barcelone, pa kad smo kod Engleza, majstorije pijanog Gascoignea, bilo je još fantastičnih nogometaša... sve dok se nije pojavio robotizirani Ajax Van Gaala... bio je to početak ubijanja svega što je nogomet činilo lijepim.

Pojavili su se razni stručnjaci s hvalospjevima za dosadno trkeljanje, milijun kratkih dodavanja, vraćanja lopte golmanu i potvrda legendarnih stihova Neletovog Pušenja: ''ko igra za raju i zanemaruje taktiku, završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku.''

Guardiolina tiki taka, novinari opčinjeni njegovom dosadnom igrom, bez mašte, vica, driblinga, poteza, šuteva van šesnaesterca i ''stručnjaci'' napravili su mehaniziranu nauku od sporta koji je bio stvoren za uživanje.

Maradonin gol Englezima u Meksiku, vrijedi više od svih utakmica zadnjih desetak godina zajedno.

Nema više razigranog Brazila, Argentine, magije Maradone, Van Bastena, Savičevića, Ronaldinha, Prosinečkog, taktika je ubila nogomet.

Evo i Jorginho je jedan od kandidata za Zlatnu loptu. Pravi primjer novog nogometa. Čovjek ima 99 % kratkih dodavanja, od toga 97% prema natrag. Reći će obožavetelji nogometnog smaranja, ''razbija'' Jorginho protivničke napade, osvojio je Ligu prvaka i europsko prvenstvo... istina, ali gdje je tu gušt gledanja tekmi?

Dragan

pre 2 godine

Ako cemo iskreno nisu Englezi bili toliko losiji i vise manje zasluzeno stigli do penala pred svojom publikom, glumcima i kraljevima. Kod penala naravno nema pravila i sreca odlucuje pobednika. Medjutim u ovom slucaju ono zbog cega Englezi gube je politika. Pod pritiskom da ne budu rasisti za sta ih je optuzio licno brat buduceg kralja Trener bira tri neiskusna, nezagrejana crna igraca da sutiraju penale. Katastrofalna odluka koja ih je naravno kostala pobede to se videlo odmah sta ce se desiti. Italijani se nisu igrali politicke korektnosti nego fudbala i zato zasluzeno nose pehar u Rim direktno za Vemblija. Sramota, glupost i propustena sansa za sve prave Engleske navijace.

Futre

pre 2 godine

Katastrofa od fudbala. Na terenu nije bilo ni jednog jedinog igrača top klase.
Mlade nade Kjelini i Bonući haraju nad zvezdama od sto miliona Kejnom i Sterlingom. Dejo i Piksi se rodili u pogrešno vreme. U ovakvoj konkurenciji bili bi nezaustavljivi, a Pančev bi se nadavao golova. Da ne pominjemo Ronalda Zubu, Zidana, Ronaldinja...Sport uopšte je na najnižim granama od kada postoji. Toliko neinteligencije i isprazne taktike nikada nije bilo.
Dno.

Kralj Ibi

pre 2 godine

Bajo moj, kakav dan! Prvo cela Italija navija protiv Srbije, a potom cela Srbija navija za Italiju!
(Čoveče ne ljuti se, 12. jul 2021 01:00)
Pa nije Italija navijala protiv Srbije nego za svog tenisera. Da je Novak igrao protiv Mareja, Nadala ili Federera verovatno bi bar pola Italije navijalo za njega ali ne i protiv njihovog zemljaka.

mika

pre 2 godine

čekaj, jel se računa ova titula Italije, s obzirom da su pobjedili na penale ? pitam jer se nama stalno u Rusiji govorilo, da jedino na penale možemo do finala ? dakle, ipak se računa pobjeda na penale, dakle to je regularno. ajde, drago mi je da smo to ustanovili, nakon 3 godine od Rusije kada nije bilo regularno pobjedit na penale.
(Jadranko, 12. jul 2021 07:33)

Tako je. Samo sto eto trebaju primjer tradicionalne sile da se to dokaze. Kada je u pitanju HR, ovdje se "eksperti" prave pametni..

Fudbal

pre 2 godine

Italija je uvek bila sila u fudbalu,imali su par godina loših rezultata,ali su se vratili.Englezi sem u svojim glavama, nikad nisu bili tolika sila.Lineker je izneo tu floskulu, da je fudbal igra u kojoj na kraju pobeđuju Nemci.Pitajte Italijane šta misle o tome, i oni će se slatko nasmejati,a onda vam reći da pogledati međusobni skor sa Nemcima na velikim takmičenjima.Voleli ih ili ne kapa im se mora skinuti.

mario.os

pre 2 godine

Kada vidim kako navijaci Engleske stalno zvizdaju na himne, pa onda jos taj padavicar Sterling, stalno pokusava dobiti penal..zbog toga sam bio i vise za Italiju. Svaka cast, ovako se dici nakon SPa na kojem nisu ucestovali. Bravo

Nikola

pre 2 godine

Bice englezi prvaci sveta, samo moraju da nadju ozbiljnog trenera, a ne engleskog krstajica… covek je unakazio sve kvalitete i kapacitete ovog tima, svi koji prate engleski fudbal znaju o cemu pricam.. kukavicka igra od 1/4 finala, defanziva, losa taktika, forsiranje pojedinaca, pre svega Sterlinga i zasto bi bilo ko bio forsiran sa onakvom klupom, odabir izmena, staviti na teret penale klincima bez brade… za njega je Mancini doktor i on je svojim odlukama i potezima dobio sinoc finale… dunsterski, ziherski i kukavicki fudbal pred svojim navijacima, morao je biti kaznjen…

E

pre 2 godine

Cestitke Italiji na potpuno zasluzenoj tituli, odigrali su potpuno drugacije ovaj turnir nego kroz celu svoju istoriju!!!!! A Englezi, glavni krivac Sautgejt, imas strasno potetno ofanzivan tim a ti igras najruzniji fudbal na takmicenju!!!!

Mamma mia: adio Tokio:D

pre 2 godine

Fudbal = Italia
Tenis = samo Nole, nije tako da smo sada zemlja tenisa kao u slucaju kosarke. Cim nole nestane, nece vise biti tenisa u srbiji
(Teofil Negotin, 12. jul 2021 04:17)


ali ce biti vecno zapisano ko je GOAT u tenisu.
(Petardinjos iz Hrvatske, 12. jul 2021 06:56)

Pogriješio je samo za zemlju košarke, jer ni to više niste.

….i polako se stari al’ srce još za tebe ludo udara….

pre 2 godine

@Nikola
Sve je ok i ja sam navijao za Italiju i drago mi je sto su osvojili ali nemojte o pravdi i postenju…. Koliko pita su se oni valjali, krali vreme, prolazili na foru…

nista o nicemu

pre 2 godine

Pozdravljam sve one koji revitaliziraju uspehe drugih a glorificiraju svoje...čisto da se zna,Italija i Hrvatska su do sada igrale 8 puta a Italija nije nikada pobedila.Dvije prijateljske utakmice su završile nerešeno a od 6 službenih,tri pobede Hrvatske i tri nerešeno.Zaista su smješni oni koji poušaju "objasniti" sebi i drugima dali netko valja ili ne....kao da sada ja poćmem tražiti "dlaku u jajetu" neprikosnovenom Novaku Đokoviću!?Zdravi i veseli bili!
(Valter, 12. jul 2021 06:56)

Znaci na osnovu prethodnih utakmica ti tvrdis da je Hrvatska sad prvak Evrope?
Joj, vas bas nista nije sramota

Jadranko

pre 2 godine

čekaj, jel se računa ova titula Italije, s obzirom da su pobjedili na penale ? pitam jer se nama stalno u Rusiji govorilo, da jedino na penale možemo do finala ? dakle, ipak se računa pobjeda na penale, dakle to je regularno. ajde, drago mi je da smo to ustanovili, nakon 3 godine od Rusije kada nije bilo regularno pobjedit na penale.

saki arigo

pre 2 godine

Imali su srece kao na mundijalu u Rusiji gde su se kao i Hrvati preko lakih rivala dokopali polufinala ali ih je kao i u Rusiji Hrvate u finalu ipak morala docekati kvalitetnija reprezentacija i tu se naravno srecni san zavrsava.
(arigo saki, 12. jul 2021 03:15)

Samo što su Englezi nadigrani u finalu, a u onom su Francuzi nadigrani.

Wistful_Joker

pre 2 godine

Svi pišu da su Englesku zadnja dva penala pucali klinci od 19 i 21 godine.. Pa na golu Italije je isto tako bo klinac od 22 godine.

Dule

pre 2 godine

Lako im je kad imaju Veratija; a ne kao ovi naši: Gudelj nam bre igra zadnjeg veznog (šta da očekujemo od momka koji ne zna ništa sa loptom - moderni veznjaci, pa čak i oni defanzivi, moraju da imaju dobru tehniku)

Вук Караџић

pre 2 godine

Englezi su imali JEDAN sut u okvir gola za 120 minuta. Pa kako? Jedini sport u kome je moguce da se nista ne desi i da ljudi koji su placeni milione nista ne urade.
(Milos, 12. jul 2021 00:08)

исто би било из кошарци да су кошеви удаљени 100 метара један од другог. слично и за ватерполо или рукомет. није све у головима.

qw

pre 2 godine

Dupli karijerni slem za Italijane. :D Pridružili su se Nemačkoj, Španiji i Francuskoj, do večeras jedinim zemljama sa minimum dve i svetske i evropske titule.
(DeAndrej Jordan, 12. jul 2021 00:32

Španjolska ima osvojeno samo jedno SP 2010.

qw

pre 2 godine

Pa ko je osvajao Euro titule kad je ovo tek druga za Talijane a Englezi nikad u istoriji nisu osvojili ni jednu.
(dakiliz, 12. jul 2021 00:42)

11 osvajača, a mislim da je ovo 16 EP.

Komša

pre 2 godine

Bolja Italija bila ,iako nekompletna.Da su bili komoletni tesko bi Englezi i ono prvo poluvreme odigrali onako.
Dobra utakmica ,dinamična ,borbena .
Manćini dobio kolegu.Katastrofalna penal serija Engleza.
Za očekivati je bilo da ce Englezi teze podneti penale i da su u tom slucaju Italijsni u prednosti.
Kako neko napisa engleski golman je delovao nesigurnije mada je čovek lepo branio.Odradio posao.Igrači se odsekli i to oni koje je kao ubacio da bi sutirali.
Majsuori da uprskaju stvar su Englezi

Nego,računam nasi znalci znaju da je UEFA namestila ,da je pogurala Englesku protiv prepostene Danske (koja dade Česima gol posle nepostojećeg kornera jer je UEFA mrzi) pa ce mozda da pobede.
Italija jača od UEFE i sudije masona...

Šalu na stranu - zrelija ekipa i bolje vodjena je zasluzeno pobedila.
Navijao sam za Enhleze.

STRUČNI KONSULTANT

pre 2 godine

Svaka čast Italiji, ali video bih ih ja da su im pre tri godine, kad su menjali trenera zbog loših rezultata umesto Mancinija doveli Krstajića ili Tumbakovića za trenera.

Gedžox

pre 2 godine

Meni je najfascinantnija cinjenica da su pre samo 3 godine bili u nikad dubljem kanalu kada se prvi put posle 60 godina nisu ni plasirali na SP u Rusiji! Dakle pre samo 3 godine tezak kanal, a sada prvaci Evrope i to potpuno zasluzeno, potpuno! Najvise su od svih pokazali od prvog kola do kraja, iako su i Spance i Engleze sredili penalima, i jedne i druge su nadigrali u 120 minuta igre!
(Footix_98, 12. jul 2021 00:28)

Ovde sam prestao da čitam, koga su nadigrali u 120 minuta? Ajde pogledaj opet utakmicu ITA-SPA.

Valter

pre 2 godine

Pozdravljam sve one koji revitaliziraju uspehe drugih a glorificiraju svoje...čisto da se zna,Italija i Hrvatska su do sada igrale 8 puta a Italija nije nikada pobedila.Dvije prijateljske utakmice su završile nerešeno a od 6 službenih,tri pobede Hrvatske i tri nerešeno.Zaista su smješni oni koji poušaju "objasniti" sebi i drugima dali netko valja ili ne....kao da sada ja poćmem tražiti "dlaku u jajetu" neprikosnovenom Novaku Đokoviću!?Zdravi i veseli bili!

Petardinjos iz Hrvatske

pre 2 godine

Fudbal = Italia
Tenis = samo Nole, nije tako da smo sada zemlja tenisa kao u slucaju kosarke. Cim nole nestane, nece vise biti tenisa u srbiji
(Teofil Negotin, 12. jul 2021 04:17)


ali ce biti vecno zapisano ko je GOAT u tenisu.

Teofil Negotin

pre 2 godine

Fudbal = Italia
Tenis = Srbija
(ja, 12. jul 2021 00:03)

Fudbal = Italia
Tenis = samo Nole, nije tako da smo sada zemlja tenisa kao u slucaju kosarke. Cim nole nestane, nece vise biti tenisa u srbiji

montoya

pre 2 godine

Auu kakav Dan, Djokovic osvoji Wimbledon, Italijani dobiju Engleze na Wembley-u, Messi konacno uzme titulu sa Argentinom....McGregor-a covek urnisao...ma savrseno! Jos veceras da se Janis vrati u igru pa da uzmu prsten....I nema dalje!

arigo saki

pre 2 godine

Italija iako nema kvalitet kao nekada, je svetska fudbalska sila (posle Brazila najvise titula prvaka sveta). I na ovom turniru je izbacila najvece favorite Belgiju i Spaniju dok je Engleska igrala protiv trecerazredne Ukrajine i drugorazredne Danske protiv koje joj je poklonjen penal i jos pride sve meceve sem jednog igrala je na svom stadionu i svojom publikom. Imali su srece kao na mundijalu u Rusiji gde su se kao i Hrvati preko lakih rivala dokopali polufinala ali ih je kao i u Rusiji Hrvate u finalu ipak morala docekati kvalitetnija reprezentacija i tu se naravno srecni san zavrsava. Italijani kvalitetom daleko od slavnih dana ali timski i takticki (gde su oduvek nenadmasni) jako dobri i ovom titulom dobrim delom su sprali sramotu neucestvovanja na prethodnom prvenstvu sveta. Limitirani igraci ali sjajno iskorisceni od Roberta Mancinija velikog trenera koji je igru i tim pravio od onoga sto ima i uspeo da bez raznih Mesija, Ronalda, Grizmana, Azara napravi najbolju reprezentaciju Evrope. Velika fudbalska nacija i veliki strateg. Svaka cast

Јабучило

pre 2 godine

Чиме се оправдава да је титула "требало да се врати кући"? Који то европски репрезентативни фудбалски успех има Енглеска? А и ту светску титулу коју имају су освојили као домаћини сумњивим голом.

arigo saki

pre 2 godine

Italija iako nema kvalitet kao nekada, je svetska fudbalska sila (posle Brazila najvise titula prvaka sveta). I na ovom turniru je izbacila najvece favorite Belgiju i Spaniju dok je Engleska igrala protiv trecerazredne Ukrajine i drugorazredne Danske protiv koje joj je poklonjen penal i jos pride sve meceve sem jednog igrala je na svom stadionu i svojom publikom. Imali su srece kao na mundijalu u Rusiji gde su se kao i Hrvati preko lakih rivala dokopali polufinala ali ih je kao i u Rusiji Hrvate u finalu ipak morala docekati kvalitetnija reprezentacija i tu se naravno srecni san zavrsava. Italijani kvalitetom daleko od slavnih dana ali timski i takticki (gde su oduvek nenadmasni) jako dobri i ovom titulom dobrim delom su sprali sramotu neucestvovanja na prethodnom prvenstvu sveta. Limitirani igraci ali sjajno iskorisceni od Roberta Mancinija velikog trenera koji je igru i tim pravio od onoga sto ima i uspeo da bez raznih Mesija, Ronalda, Grizmana, Azara napravi najbolju reprezentaciju Evrope. Velika fudbalska nacija i veliki strateg. Svaka cast

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Čestitke Italiji, apsolutno zasluženo. Sramota bi bila da je onaj Sautgejtov 🚍 uzeo titulu. Najviše su pokazali zaista, kazem to kao neko ko nije navijao za "Azure", navijao sam za Nemce. Ovi Italijani su podsetili na Nemce iz Brazila, atomski fudbal, sa presingom, konstantna inicijativa... Imali su veoma težak put do finala i to dodatno daje na težini ovoj tituli. Euro je bio odličan, bolji nego onaj 2016. i 2012. Od 2010. pa do sada posle SP 2010. i SP 2014. defenitivno najbolje takmičenje za mene. Ostaje žal što nisu bili svi u mogućnosti da ga gledaju. Izdvojio bih utakmice Hrvatska - Spanija, Francuska - Švajcarska, Nemačka-Portugalija. Finale tvrdo, ali ne preterano zanimljivo radi 🚍 Sautgejta. Mislim da bi finale Nemačka-Italija bilo lepše za gledanje, iako Nemci nisu na starom nivou, gledali bi meč na gol više. Nesto poput onog što su Nemci igrali sa Portugalijom. I da su Danci prošli dalje bio bi bolji meč. Nije mi jasno sto je Saki dao da šutira penal, nema iskustva. Ovako ga je ubio psihički. Daje da mu penal šutira Sanco koji nije igrao ceo Euro bukvlno i koji realno nije neki penaldzija... Inače, mislio sam da će Zorzinjo resiti penal seriju, ali pritisak je učinio svoje izgleda.

Rale

pre 2 godine

Drago mi je što je najprecenjeniji igrač u istoriji Junajteda Markus Rašford onako mizerno promašio penal. A i onaj Sančo balavac, sve umišljeni igrači za koje se plaća desetine miliona a ne vrede ni prebijene pare!

Gile

pre 2 godine

Southgate je bukvalno ponovo promasio odlucujuci penal! Daleko od toga da su Englezi igrom zasluzili da uopste stignu do finala, kamoli do penala, ali kad si vec sticajem okolnosti stigao dotle.... pa ne smes praviti gluposti kakve je Southgate napravio nakon 119 minuta utamice.... Politici (Rashford, BLM...) nije mesto u sportu i Southgate nije smeo da uradi ovo sto je uradio, ako nista drugo zbog odgovornosti koju ima za ispadanje kuci od Nemacke 1996.... Nije imao kvalitet, nije imao taktiku, imao je srecu i pomalo sudije... MORAO je to da iskoristi! VELIKA SRECA je bila dekoncentracija Italijana na pocetku... tu je vec pokazao da nije dorastao mestu menadzera prvaka Evrope... Engleska od tog gola bukvalno NIJE POSTOJALA na terenu narednih 120+ minuta igre... i onda imas srece da te Italijani ne napune i sta ti radis?... Ubacis tri crna igraca, jednog 'politicara' i dva KLINCA', da ti sutiraju penale?!?!?!?!? To je taktika, to je fudbalska mudrost?!?!?! NE! To je cista politika!!!!!!!!!!! Dobili su sta su hteli, klecanje, blm.... Italijanima je nekako vise bilo bitan FUDBAL!!! I fudbal je svakako nocas POBEDIO!

СРБИЈА

pre 2 godine

Саутгејт највећи кривац за пораз. Кукавичка игра. Стерлинг целу утакмицу игра. Изменама ништа није урадио. О увођењу два играча у 120.минуту да би шутирали пенале, да не говорим. Да је те играче убацио у 70.минуту, могао би да се нада нечему. Италијанима све честитке. Победили су: жеља, искуство и храброст.

Ako su ruze, procvetace...

pre 2 godine

generalno najbolje analize komentatora ovde, sve je pogododjeno:
- svi igraju istu,dosadnu taktiku
- fizicki maksimum igraca
- pobedio je tim koji je manje simulirao ( italija, wtf)
- neiskustvo Southgate-a, izmene au mu bile sa 15min zakasnjenja...
Ja bih samo pohvalio sudiju, koji je bio najbolji akter meca. Zaista fantasticno sudjenje na oprostajnoj utakmici. Trebalo bi da se proucava na svim UEFA kongresima. Da je ovakav sudija na svakoj utakmici VAR nam ne bi trebao. Bravo kolega

Samo kazem

pre 2 godine

Da su se Englezi totalno pogubili sa brojem i odabirom igraca govori cinjenica da u 120. minutu ulazi igrac placen 90 miliona i Rasford koji je usao na poziciju desnog beka??? Toliki broj vrhunskih igraca i zvezda na jednom mestu i opet nista. Zahvaljujuci treneru, koji izvodi iskusne igrace da bi uveo klicne da odlucuju sudbinu istorije engleskog fudbala. Stvarno smesno. Italija je imala daleko manje precenjenih i preskupih igraca, ali je imala znanje, iskustvo, zelju, strpljenje i istrajnost da uradi ono sto treba u ovakvim utakmicama.

357

pre 2 godine

Kako da se "vrati kući" kada englezi nikada nisu bili osvajači Evropskog prvenstva? Druga stvar: englezi skidaju srebrnu medalju? Pa vama je to najveći uspeh na evropskom prvenstvu, ne verujem da će ponoviti ovaj uspeh bar još 50 godina. Dogurali su do finala jer je ovakav bio sistem takmičenja. Nisu putovali, igrali pred svojim publikom... Bravo italijani!

Objavite komentar da neko nesto nauci

pre 2 godine

Tako je to kad sa onakvim igracima ti igras antifudbal i celo prvenstvo i ne pokusavas da napadas i das gol vec ti je jedini cilj da ga ne primis i da vrebas gresku protivnika ili neki prekid,penale ili sta vec. Jedino protiv Ukrajine sto su odigrali pristojnu utakmicu ali nista vise od toga,sve ostalo bruka,sa onakvim napadom,sredinom terena ti svaku utakmicu igras sa 7 defanzivnih igraca,pa to ni Muslin svojevremeno nije igrao sa Srbijom.
Zbog svega navedenog sam navijao iskljucivo protiv njih pa ma ko da je bio sa druge strane!

Violina

pre 2 godine

@Не знам шта да мислим о овом данашњем модерном фудбалу. Сви играчи су феноменално физички припремљени, трче као роботи сво време, то је заиста фасцинантно колико су борбени. Али не могу да се сетим ниједног дриблинга, ниједног продора, бескрајно комбиновање и враћање уназад, сви играчи су отприлике истог квалитета, као да је неко укључио у струју 22 клона. Нема ниједног играча који се издваја, који би могао својом магијом, неким вансеријским потезом да реши меч.
(александар, 12. jul 2021 00:03)
Pa sam si rekao, kako da se izdvaja kad su svi perfektni.

Италија

pre 2 godine

Да су Енглези клањали пре утакмице за озонске рупе,глобално загревање и климатске промене(као што су клањали за све остале непостојеће ствари), можда би и добили. Овако?
Више среће други пут.

Adrian

pre 2 godine

Italija vise nego zasluzeno osvojila prvenstvo.
Grandissimi.
Odlazak Engleza sa stadiona, skidanje medalje tokom dodele, stvarno RAZOCARAVAJUCE.

Genije

pre 2 godine

Fudbal je postao jednolican, sve ekipe teže istom-sablonskom stilu igranja, čuvanju lopte do iznemoglosti, vraćanju pozadi, tako da je najviše u nogama poslednje linije, sto ubija svu njenu lepotu, jer nekada smo imali različite stilove, i u tome je bila car ove igre ... Englezi su vcrs platili ceh takve igre, jer posle ranog vodstva su se okrenuli čuvanju rezultata i zadrzavanja vremena, ne misleci uopšte da daju drugi i osiguraju, a imali su puno situacija u kojima su mogli ići na gol ali se završavalo ponovnom vraćanju lopte nazad, što je katastrofa, a baš imaju napadački potencijal ...
(Marko, 12. jul 2021 00:17)

Realno gledano Italija ih je nadigrala i zasluzeno osvojila. Jednu pravu sansu imali i dali gol, posle mucak.

deda

pre 2 godine

igralo se viktorihe 80 minuta, talijani tehnicki neuporedivo bolji, khelini car odbrane, prvi put u decenihama pracenja da vidim ovakvu totalno ofanzivnu italiju..
zasluzeno su najbolji..

DeAndrej Jordan

pre 2 godine

Dupli karijerni slem za Italijane. :D Pridružili su se Nemačkoj, Španiji i Francuskoj, do večeras jedinim zemljama sa minimum dve i svetske i evropske titule.

Ako Euro zamenimo sa Copa America, u ovom društvu su naravno još Brazil, Argentina i Urugvaj. Uz to, iako je najmanje važno takmičenje ali vreno pomenuti, Argentina i Urugvaj imaju i po dva olimpijska zlata.

Sve u svemu, istorijski dan u Londonu, ishodi taman kako i treba.

Joe

pre 2 godine

Italijani bili bolji po svim statistickim parametrima od poseda do suteva na gol pa su zasluzeno pobedili. Takodje im je pomoglo to sto je Sautgejt bio sve osim trener- njegovi apsurdni potezi od ponovne izmene izmene ( kad je to tako dobra ideja sto to niko nije radio u stogodisnjoj istoriji fudbala?) do odabira izvodjaca penala. Pa da su nam npr pre pocetka penala na ekranu objavili liste i redosled izvodjaca mi navijaci Italije ne bi morali uopste da strepimo mogli smo da slavimo ranije.

Gedžox

pre 2 godine

Bravo Italijani! Generalno gledano od grupne faze do finala su najvise pokazali, zasluzeno
(Ted, 12. jul 2021 00:01)

Kako to? dva puta na penale i jedna pobeda u produžetke.

nebitno

pre 2 godine

najneiskusnijeg igrača da šutira poslednji penal, nebitno to, sramota je što ovi engleski fudbaleri koji ovom igrom grupu nisu zaslužili da prođu skidaju sa vrata medalje ubeđeni da su zaslužili zlato.....

Walldorf

pre 2 godine

Moj favorit je bila Španija i to nisam krio. Prava je šteta da su u polufinalu bile Italija i Španija, jer su i jedni i drugi sa loptom "na ti", vrhunske tehnike, taktike, inteligencije i uvek dovoljno fizički spremni. Čestitke velikom godpodinu Manciniu! Bio je gospodin na terenu, kao što je i sada, na klupi selekcije Italije. Čestitke na izvanrednoj fudbalskoj predstavi reprezentativcima Italije! Nisu dozvolili divljanje Engleza, vladali su terenom i apsolutno zaslužili titulu Šampiona Evrope. Sve u svemu, engleska agresija, snaga i brzina večeras su sputani, na zadovoljstvo svih istinskih ljubitelja fudbala.Bravoissimo Italia!!! Sportski pozdrav!

Vanja LFC

pre 2 godine

Igrali su svaku (sem jedne) kuci.
Kada je skripalo, sudije su ih progurale.
Italija im je uzela titulu sampiona Evrope u njhovoj avliji.
Pred njihovim navijacima.
Da su kojim slucajem Englezi uzeli, ne bi se moglo ziveti od njih. Nalozili su se, Vec su poceli slaviti. Napravili plan kako ce da proslave. Govorili o nacionalnom "slobodnom danu" da slave. Vise sam navijao Englezi da ne pobede nego Italijani da trijumfuju.
Bilo je svakako interesantno finale. Bolji je na kraju pobedio.

Footix_98

pre 2 godine

Meni je najfascinantnija cinjenica da su pre samo 3 godine bili u nikad dubljem kanalu kada se prvi put posle 60 godina nisu ni plasirali na SP u Rusiji! Dakle pre samo 3 godine tezak kanal, a sada prvaci Evrope i to potpuno zasluzeno, potpuno! Najvise su od svih pokazali od prvog kola do kraja, iako su i Spance i Engleze sredili penalima, i jedne i druge su nadigrali u 120 minuta igre! Nema tu price, kad ti je fudbal u genima, sve se brzo i lako preobrati, za 3 godine od nema se na SP do ima se pehar u rukama! Ali pre svega ima se selektor. I primer Italije je na neki nacin klasicna potvrda sta je nas osnovni problem. Bez obzira na to sto Italijani imaju jedan specifican kvalitet, veci u odnosu na nas svakako, ali je takodje i cinjenica da su oni trenutno tim bez i jedne zvezde evropskog fudbala. Nemate nijednog igraca kao u ranijim generacijama koji su simbol tima, kao Toti i Bufon 2006., ili Badjo 1994. npr. Dakle sve je do selektora. Mancini je dosao, zatekao opisani kanal 2018.godine i krenuo sa novom pricom. Sa 70-80% istim igracima ali novom pricom. Ohrabrio ih je, ubedio da mogu, gradio ofanzivnu igru, sa puno lopte u nogama, cesto visokim presingom, i odlicnom psiholoskom pripremom za turnirsko takmicenje. Koliko samo jedan selektor moze da napravi od jednog tima, mnogo bas mnogo! Samo ako je pravi covek u pravo vreme na pravom mestu! Jos jednom svaka cast Italijanima i hvala im sto su pokvarili unapred pripremljenu zurku za frikove.

DeAndrej Jordan

pre 2 godine

Jel stavih Špance u tu grupu "dupli slem"? Greška naravno, udarila vrućina izgleda, haha. Imaju 1 svetsku titulu.

Francuska, Nemačka, Italija.

Argentina, Brazil, Urugvaj.

Milos

pre 2 godine

Englezi su imali JEDAN sut u okvir gola za 120 minuta. Pa kako? Jedini sport u kome je moguce da se nista ne desi i da ljudi koji su placeni milione nista ne urade.

Vaske

pre 2 godine

Žabari se veličanstveno vratili! Bravo!

Žao mi onih klinaca iz Engleske reprezentacije kojima je dat vruć krompir u ruke, pored toliko njihovih iskusnijih igrača. Meni neshvatljiva odluka njihovog selektora.

Drago mi je što se Italija vratila na veliku scenu. Bez njih je sve nekako isprazno..., nema čarolije...

Englezi imaju mnogo dobre igrače, ali nemaju tim. Za razliku od Italijana. Mislim da je to na kraju ovde i presudilo. Ali mislim da će Engleska tek na SP doći do punog izražaja. Možda je i onaj nesrećno sudjen penal odredio sudbinu Engleza u finalu.

Nadam se da će i na SP sledeće godine isto ovako biti puno golova kao i na ovom EP.

Ronaldinjo

pre 2 godine

Sila su Italijani.
Nisu se plasirali na zadnje svetsko, shvatili da se obrukali, sabrali se i na najlepsi moguci nacin obradovali naciju.

kadinjaca ipak pala

pre 2 godine

Engleske izvodjace penala, kao da je birao licno Mancini! Deca od 19 godina i nezagrejani igraci! Italijani da zahvale Sautgejtu za titulu, a pomalo i Kujpersu!

Freon

pre 2 godine

Srbi dobili sve - Đoković pobedio.
Italijani dobili pola - Beretini izgubio, fudbaleri pobedili.
Englezi izgubili sve - fudbaleri izgubili, Đoković pobedio.

Ragazo

pre 2 godine

Maestralno određeni izvođači penala za Italiju. Berardi koji za Sasuolon izvodi sve prekide. Beloti koji u Torinu izvodi penale i uspjesnost je preko 95%, mozda i najbolji izvođač penala. Protiv Spanije dva golmana ne bi mogla odbraniti i sad je promijenio stranu i nazalost procitan je. Bonuci je izveo najvazniji penal poslije promasaja Belotija i prelomio. Ne znam zasto je Bernadesci izveo ali pretppstavljam da je sam trazio jer je pucao od samopouzdanja. Zorzinjo procitan ali uvijek miran i stalozen mozda prvi promasen penal. Sve u svemu Italija se vratila gdje pripada. Na vrh!

cosmo

pre 2 godine

Engleska ce pobediti u to nema sumnje.Kazu tehnika i snaga.Pobedice snaga engleza.Voleli ili ne.
(NADA, 11. jul 2021 21:57)

Nada umire poslednja! 🤪

Gambeeet

pre 2 godine

Perfektan sportski dan zaokružen na najbolji mogući način. Bravo Italijani, zaslužili ste fudbalskim predstavama u prethodnih mesec dana titulu šampiona Evrope i svaki trenutak radosti nakon svega. Bravo Donaruma, Kjelini, Leo Bonući, Kjeza i ostali momci! Zasluženo na krovu Starog kontinenta! Forza Italia!!!

zoran

pre 2 godine

Bravo za Italijane..Tskticke izmene Mancinija i ofanziva u drugom poluvremenu donele preokret...Sautgejt zelen..totalno podbacio sa izmenama,,Saha ne zna da se sastavi sa loptom..Grilisa i Rasforda kasno uvodi...Odabir Igraca za penale uzas...

Ххх

pre 2 godine

Финале као финале ништа специјално.За месец дана ћемо заборавити све.Као што неко рече у коментару испод нема више те чари фудбала,добрих финти,лепих акција.Ништа што ће се памтити.Сви су као роботи.Два добра потеза не могу набројати са целог првенства.Све се своди на физичку спрему и ништа више.Недостају ми дани Роналдиња,Анрија,Зидана,Окоче,Бергкампа и осталих правих мајстора ове игре.То су била времена кад се памтио потез и остаје ти у сећању за сва времена. Ово сад је како би рекли чиста хемија и ништа више.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 2 godine

Браво Италијани. Заслужили сте ви и Беретини да се данас радујете. ⚽👏👏👏

ded

pre 2 godine

To je zato što Mancinijevi redovito idu u Međugorje. Pobjeda zaslužena, mada mi je žao Engleza. Zabili su rani go, obranili se u narednih 120+ minuta, u penalima imali prednost i onda sve prosuli. Nacija u deliriju i onda ponor. Englezi nikad nisu uzeli trofej EP i ovo je bilo tako blizu, baš za bajku. I malo je falilo da bude bajka. Na tribinama Tom Kruz, Bekam, Princ Viljam i Kejt sa malim princom Džordzom, budućim kraljem. Bila bi to lijepa priča. Šteta.

Priština

pre 2 godine

Sautgejt ubacio u 119 min,Rašforda i Sanča , zbog penala ..
Obojica promašiše
Italijani,ceo život taktički osvajaju ,na penale ,produžetke..
Ali se mora priznati da su imali igru ove godine..Na kraju ,zasluženo nema šta.

Drug kontraš

pre 2 godine

Kada vidim kako Englezi brže - bolje skidaju medalje sa vrata, prosto im poželim da bar narednih 55 godina ne dobiju nikakve.
Loši gubitnici...

александар

pre 2 godine

Не знам шта да мислим о овом данашњем модерном фудбалу. Сви играчи су феноменално физички припремљени, трче као роботи сво време, то је заиста фасцинантно колико су борбени. Али не могу да се сетим ниједног дриблинга, ниједног продора, бескрајно комбиновање и враћање уназад, сви играчи су отприлике истог квалитета, као да је неко укључио у струју 22 клона. Нема ниједног играча који се издваја, који би могао својом магијом, неким вансеријским потезом да реши меч.

Marko

pre 2 godine

Fudbal je postao jednolican, sve ekipe teže istom-sablonskom stilu igranja, čuvanju lopte do iznemoglosti, vraćanju pozadi, tako da je najviše u nogama poslednje linije, sto ubija svu njenu lepotu, jer nekada smo imali različite stilove, i u tome je bila car ove igre ... Englezi su vcrs platili ceh takve igre, jer posle ranog vodstva su se okrenuli čuvanju rezultata i zadrzavanja vremena, ne misleci uopšte da daju drugi i osiguraju, a imali su puno situacija u kojima su mogli ići na gol ali se završavalo ponovnom vraćanju lopte nazad, što je katastrofa, a baš imaju napadački potencijal ...

Dag Kristi

pre 2 godine

Pustiš da ti odlučujući penal šutira Saka, klinac 2002. godište. Nedopustivo.
(Трооки Гавран, 12. jul 2021 00:07)

2002. imao 10 godina

zemunski kej

pre 2 godine

Englezi totalno podbacili u finalu. Imaju najbrze igrace i posle datog gola cuvaju rezultat. Italija ima solidan tim ali nista narocito,Danas su briljirali Kjelimi i Bonuci i Englezi imaju dobre McGvajera i Stonsa pozadi. Mislim da je pobedio Manchini ,Sauthgate uplasen u finalu.

Krle

pre 2 godine

Kijelini je jedan od najgotivnijih fudbalera ikad sta covek radi sa 36 godine je za nepoverovati,on i bonuci jedan od najboljih stoperskih tandema ikad.

kako da ne

pre 2 godine

@kontras
Englezi vise od drugih rade na fizici. Npr Kajl Voker od kad se pojavio do danas je stena. Brz, snazan i godinama je u vrhu sto se tice bekova, jedan od najboljih i meni oduvek vrhunski igrac. Oni vise od drugih provode vreme u teretani. Italijani su oduvek takticari npr. Nemaju isti sistem rada. Englesku vuku Stons, Kejn i Sterling. Sterling zna da promasi i zicer, ali je lik mnogo nezgodan za cuvanje. Nizak i brz i brzo menja pravac i verujem da nije svejedno ni Kjeliniju ni Bonuciju ako se nadju pored njega. Kejn drzi po 2-3 na ledjima. Igrac koji igra vrhunski ceo turnir ali i ovaj mec je Filips. Decko dominira na sredini i zaustavlja mnogo napada.

my way

pre 2 godine

Ђиђи Бонарума, ћао, здраво! Голманчина! Браво за Италијане, заслужено су победили, јер су били далеко бољи!

blayadubplaya

pre 2 godine

Ovo sto englezi igraju je sramota, brane se od pocetka kao da su na nivou norveske, a objektivno imaju jednu od boljih ekipa. Velika sramota za fudbal ako osvoje. U presing su jednom izasli i to slucajno. Mancini ne sme da izbaci insinjea koji ne moze da se sastavi ceo mec, kjeza realno doktor fudbala. Dugo nisam video tako direktno krilo, vecina danasnjih krila samo pipka loptu i vraca je nazad dok kjeza probija i grize

neutral fe

pre 2 godine

sta god bilo na kraju, mancini je preporodio italiju... odlican trener koji se ne boji otvorenog fudbala, videlo se jos u laciju i interu da ima stil i zna kako da ga sprovede

veliki strumf

pre 2 godine

It’s coming Rome!!! Toooooooo!!! Dupla pobeda danas! Nije mi ni blizu milo kao za Noleta, ali mi svakako milo! Bravo ragazzi! Divan dan!

pedja

pre 2 godine

Simpatisem Italiju,ali.realno Englezi imaju trenutno potentniju i bolju ekipu ,vise igraca u rotaciji,svi igraju u najjacoj ligi,jedini koji su mozda bolji od njih su Francuzi koji su sami krivi sto nisu veceras ovdje.Milsim da ce i u Kataru Englezi biti jedan od favorita.

Гале

pre 2 godine

Најлепши фудбал свеукупно до сада на првенству, бескомпромисан, нападачки, без фолирања, са најмање примљених голова у претходних 6 утакмица (само 1), то је Енглеска репрезентација. Ово свеопште навијање за (симпатичну) Италију немогуће да има везе са фудбалом. А коментари да су се Енглези провукли до финала стварно нису реални, разбили су Данце у полуфиналу. Пре ће бити да су се Италијани провукли поред одличне Шпаније. Навијам за добар фудбал кад нема моје репрезентације, могу да симпатишем неку екипу, али чињеница је да су Енглези за сада (прво полувреме) много бољи тим.

Ajmo Englezi!

pre 2 godine

Nije baš neka utakmica. Večeras navijam za Engleze. Nadam se da če pasti još koji go. Na turniru je bilo sjajnih utakmica, Hrvatska, Švicarska, Danska...

Nadmoc

pre 2 godine

U drugom poluvremenu samo Italijani igraju! Ako Englezi sa ovakvom inferiornom igrom postanu prvaci - to je samo zbog neaktivne igre Italije pred engleskim golom. Kombinacije, kombinacije, vrlo retki pokusaji suta. Zasad nereseno, a mogli su ovde Italijani imati dva-tri gola prednosti, da su ubacivali loptu pred Pikforda.

Kontras

pre 2 godine

Kako je moguce da su ovi englezi u vecini sportova toliko fizicki nadmocni nad ostalim evropljanima? Ovi italijani se od njih odbijaju u svakom duelu i padaju kao sahovske figure

Nerviranje

pre 2 godine

Italijani bas nerviraju sa onim silnim dodavanjem pred engleskim golom! Ma, pokusajte i sa nekim udarcem ili ubacivanjem pred gol! Englezi, po obicaju, kad god padnu uzasnuti su i ogorceni sto sudija ne svira!
Prvo poluvrijeme, ko god da dobije - nervira, ako ovako nastave i jedni i drugi!

REKOS

pre 2 godine

Bice isto kao sto je bilo Namesteno da Argentina bude Sampion J.Amerike da messi ima barem neku osvejenu titulu posto nije imao i nebih imao da nije bilo Sve NAMESTENO. Isto je sve namesteno da Engleska osvoji titulu E,Sampiona iako navijam za Engleze ali ovako je bezvredna.

Sinke

pre 2 godine

Bice to jako tvrda i teska utakmica za gledanje...Rezultat 0-0 nakon 90 minuta igre,slijede produzeci i i penali.Na penale Italijani osvajaju Euro.

dr.mr

pre 2 godine

Veliki derbi dve najbolje ekipe na prvenstvu, ja navijam za engleze, oni nas dva puta branili dok su nas italijani dva puta napadali.
(Goran Loznica, 11. jul 2021 19:41) ovaj izgleda kupio i osnovnu školu, ni to nije mogao pošteno da završi.

Vlajko

pre 2 godine

Da ste doveli Vardija i da se niste onako besramno usunjali u ovo finale pa i da razmislim. Ovako, previse gotivnih glava u italijanskoj repki, pocev od don Mancinija. Forza!!!

Hranislav Kacamak

pre 2 godine

Nadam se da ce jucerasnja Novakova prognoza da se u potpunosti obistini a to je da ce Iatalija samo da slavi u večernjem terminu tj fudbal.

Aron

pre 2 godine

Engleska, zato što je realno bolji tim od Italije. Na svakoj poziciji imaju po dva vrhunska igrača, ako ne igra Kejn tu je Levin, Sterling ili Rašford, Sanco ili Saka, So ili Civel, Voker ili Džejms... Pustite politiku i propagandu koju forsiraju neki ovdašnji opskurnu likovi. Engleska spoljna politika prema nama se ne razlikuje mnogo od Nemačke, Francuske ili Italije. Pa tu nema neke veće netrpeljivosti kod nas. Budimo realni mi gledamo engleske filmove i serije, slušamo njihovu muziku i najviše gledamo njihovu Ligu.

stevica kurcubic

pre 2 godine

Velika greska Sautgejta sto nije zvao levog beka Robertsona iz liverpula za ovaj sampionat.
Englezi slabi na levom beku, Robertson je bio idealno resenje.

Jovan

pre 2 godine

Posto Wibledon nije pripao Italiji, ide im Evropsko prvenstvo. A Englezi imaju privilegiju i srecu da se oba finala odrzavaju kod njih. Tako svi dobijaju.

Goran Loznica

pre 2 godine

Veliki derbi dve najbolje ekipe na prvenstvu, ja navijam za engleze, oni nas dva puta branili dok su nas italijani dva puta napadali.

Milan Cuk

pre 2 godine

Napred engleska, da se ponovi 66-ta......
(Loznica, Gučevo, Cer......., 11. jul 2021 19:44) da se više nikada ne ponovi 1966 i da ovaki likovi koji su dosadnosmorni i koji nemaju nigde nikoga, koji nikada nisu imalidevojku, koji su teškofrustrirani nađu na mestu i u ustanovi koje su za njih namenjene.

6,50

pre 2 godine

Realno, simpaticna mlada ekipa Engleske, jedan gol primili na prvendtvu nije to mala stvar. Sa druge strane dobra mesavina iskustva i mladih talentovanih Italijana, atraktivan fudbal brze kontre. Stavite po stranu to sto ne volite Engleze ili Italijane kao naciju, bice fantastican fudbal. Napred Engleska sa moje strane, jer sad ako ne osvoje pitanje je kad ce imati ovakvu priliku ponovo.

Драгивоје

pre 2 godine

Надам де да ће вечерас бескомпромисни енглески фудбалери победити калкулантске жабаре, па да улепшају ову недељу.

Joskim

pre 2 godine

Ajmooo žabari, ajmo Talijani, ajmo Italijani upotpunite nama Srbima ovaj predivan dan sa duplom pobedom, posle Nolove istoriske pobede čekamo vašu titulu.

Krle

pre 2 godine

Kijelini je jedan od najgotivnijih fudbalera ikad sta covek radi sa 36 godine je za nepoverovati,on i bonuci jedan od najboljih stoperskih tandema ikad.

александар

pre 2 godine

Не знам шта да мислим о овом данашњем модерном фудбалу. Сви играчи су феноменално физички припремљени, трче као роботи сво време, то је заиста фасцинантно колико су борбени. Али не могу да се сетим ниједног дриблинга, ниједног продора, бескрајно комбиновање и враћање уназад, сви играчи су отприлике истог квалитета, као да је неко укључио у струју 22 клона. Нема ниједног играча који се издваја, који би могао својом магијом, неким вансеријским потезом да реши меч.

Jovan

pre 2 godine

Posto Wibledon nije pripao Italiji, ide im Evropsko prvenstvo. A Englezi imaju privilegiju i srecu da se oba finala odrzavaju kod njih. Tako svi dobijaju.

Vanja LFC

pre 2 godine

Igrali su svaku (sem jedne) kuci.
Kada je skripalo, sudije su ih progurale.
Italija im je uzela titulu sampiona Evrope u njhovoj avliji.
Pred njihovim navijacima.
Da su kojim slucajem Englezi uzeli, ne bi se moglo ziveti od njih. Nalozili su se, Vec su poceli slaviti. Napravili plan kako ce da proslave. Govorili o nacionalnom "slobodnom danu" da slave. Vise sam navijao Englezi da ne pobede nego Italijani da trijumfuju.
Bilo je svakako interesantno finale. Bolji je na kraju pobedio.

Joskim

pre 2 godine

Ajmooo žabari, ajmo Talijani, ajmo Italijani upotpunite nama Srbima ovaj predivan dan sa duplom pobedom, posle Nolove istoriske pobede čekamo vašu titulu.

Ronaldinjo

pre 2 godine

Sila su Italijani.
Nisu se plasirali na zadnje svetsko, shvatili da se obrukali, sabrali se i na najlepsi moguci nacin obradovali naciju.

neutral fe

pre 2 godine

sta god bilo na kraju, mancini je preporodio italiju... odlican trener koji se ne boji otvorenog fudbala, videlo se jos u laciju i interu da ima stil i zna kako da ga sprovede

Milos

pre 2 godine

Englezi su imali JEDAN sut u okvir gola za 120 minuta. Pa kako? Jedini sport u kome je moguce da se nista ne desi i da ljudi koji su placeni milione nista ne urade.

blayadubplaya

pre 2 godine

Ovo sto englezi igraju je sramota, brane se od pocetka kao da su na nivou norveske, a objektivno imaju jednu od boljih ekipa. Velika sramota za fudbal ako osvoje. U presing su jednom izasli i to slucajno. Mancini ne sme da izbaci insinjea koji ne moze da se sastavi ceo mec, kjeza realno doktor fudbala. Dugo nisam video tako direktno krilo, vecina danasnjih krila samo pipka loptu i vraca je nazad dok kjeza probija i grize

zoran

pre 2 godine

Bravo za Italijane..Tskticke izmene Mancinija i ofanziva u drugom poluvremenu donele preokret...Sautgejt zelen..totalno podbacio sa izmenama,,Saha ne zna da se sastavi sa loptom..Grilisa i Rasforda kasno uvodi...Odabir Igraca za penale uzas...

Gambeeet

pre 2 godine

Perfektan sportski dan zaokružen na najbolji mogući način. Bravo Italijani, zaslužili ste fudbalskim predstavama u prethodnih mesec dana titulu šampiona Evrope i svaki trenutak radosti nakon svega. Bravo Donaruma, Kjelini, Leo Bonući, Kjeza i ostali momci! Zasluženo na krovu Starog kontinenta! Forza Italia!!!

veliki strumf

pre 2 godine

It’s coming Rome!!! Toooooooo!!! Dupla pobeda danas! Nije mi ni blizu milo kao za Noleta, ali mi svakako milo! Bravo ragazzi! Divan dan!

Marko

pre 2 godine

Fudbal je postao jednolican, sve ekipe teže istom-sablonskom stilu igranja, čuvanju lopte do iznemoglosti, vraćanju pozadi, tako da je najviše u nogama poslednje linije, sto ubija svu njenu lepotu, jer nekada smo imali različite stilove, i u tome je bila car ove igre ... Englezi su vcrs platili ceh takve igre, jer posle ranog vodstva su se okrenuli čuvanju rezultata i zadrzavanja vremena, ne misleci uopšte da daju drugi i osiguraju, a imali su puno situacija u kojima su mogli ići na gol ali se završavalo ponovnom vraćanju lopte nazad, što je katastrofa, a baš imaju napadački potencijal ...

my way

pre 2 godine

Ђиђи Бонарума, ћао, здраво! Голманчина! Браво за Италијане, заслужено су победили, јер су били далеко бољи!

Vlajko

pre 2 godine

Da ste doveli Vardija i da se niste onako besramno usunjali u ovo finale pa i da razmislim. Ovako, previse gotivnih glava u italijanskoj repki, pocev od don Mancinija. Forza!!!

STRUČNI KONSULTANT

pre 2 godine

Svaka čast Italiji, ali video bih ih ja da su im pre tri godine, kad su menjali trenera zbog loših rezultata umesto Mancinija doveli Krstajića ili Tumbakovića za trenera.

dr.mr

pre 2 godine

Veliki derbi dve najbolje ekipe na prvenstvu, ja navijam za engleze, oni nas dva puta branili dok su nas italijani dva puta napadali.
(Goran Loznica, 11. jul 2021 19:41) ovaj izgleda kupio i osnovnu školu, ni to nije mogao pošteno da završi.

Nadmoc

pre 2 godine

U drugom poluvremenu samo Italijani igraju! Ako Englezi sa ovakvom inferiornom igrom postanu prvaci - to je samo zbog neaktivne igre Italije pred engleskim golom. Kombinacije, kombinacije, vrlo retki pokusaji suta. Zasad nereseno, a mogli su ovde Italijani imati dva-tri gola prednosti, da su ubacivali loptu pred Pikforda.

Hranislav Kacamak

pre 2 godine

Nadam se da ce jucerasnja Novakova prognoza da se u potpunosti obistini a to je da ce Iatalija samo da slavi u večernjem terminu tj fudbal.

Petardinjos iz Hrvatske

pre 2 godine

Fudbal = Italia
Tenis = samo Nole, nije tako da smo sada zemlja tenisa kao u slucaju kosarke. Cim nole nestane, nece vise biti tenisa u srbiji
(Teofil Negotin, 12. jul 2021 04:17)


ali ce biti vecno zapisano ko je GOAT u tenisu.

qw

pre 2 godine

Dupli karijerni slem za Italijane. :D Pridružili su se Nemačkoj, Španiji i Francuskoj, do večeras jedinim zemljama sa minimum dve i svetske i evropske titule.
(DeAndrej Jordan, 12. jul 2021 00:32

Španjolska ima osvojeno samo jedno SP 2010.

Nerviranje

pre 2 godine

Italijani bas nerviraju sa onim silnim dodavanjem pred engleskim golom! Ma, pokusajte i sa nekim udarcem ili ubacivanjem pred gol! Englezi, po obicaju, kad god padnu uzasnuti su i ogorceni sto sudija ne svira!
Prvo poluvrijeme, ko god da dobije - nervira, ako ovako nastave i jedni i drugi!

Fudbal

pre 2 godine

Italija je uvek bila sila u fudbalu,imali su par godina loših rezultata,ali su se vratili.Englezi sem u svojim glavama, nikad nisu bili tolika sila.Lineker je izneo tu floskulu, da je fudbal igra u kojoj na kraju pobeđuju Nemci.Pitajte Italijane šta misle o tome, i oni će se slatko nasmejati,a onda vam reći da pogledati međusobni skor sa Nemcima na velikim takmičenjima.Voleli ih ili ne kapa im se mora skinuti.

arigo saki

pre 2 godine

Italija iako nema kvalitet kao nekada, je svetska fudbalska sila (posle Brazila najvise titula prvaka sveta). I na ovom turniru je izbacila najvece favorite Belgiju i Spaniju dok je Engleska igrala protiv trecerazredne Ukrajine i drugorazredne Danske protiv koje joj je poklonjen penal i jos pride sve meceve sem jednog igrala je na svom stadionu i svojom publikom. Imali su srece kao na mundijalu u Rusiji gde su se kao i Hrvati preko lakih rivala dokopali polufinala ali ih je kao i u Rusiji Hrvate u finalu ipak morala docekati kvalitetnija reprezentacija i tu se naravno srecni san zavrsava. Italijani kvalitetom daleko od slavnih dana ali timski i takticki (gde su oduvek nenadmasni) jako dobri i ovom titulom dobrim delom su sprali sramotu neucestvovanja na prethodnom prvenstvu sveta. Limitirani igraci ali sjajno iskorisceni od Roberta Mancinija velikog trenera koji je igru i tim pravio od onoga sto ima i uspeo da bez raznih Mesija, Ronalda, Grizmana, Azara napravi najbolju reprezentaciju Evrope. Velika fudbalska nacija i veliki strateg. Svaka cast

Kontras

pre 2 godine

Kako je moguce da su ovi englezi u vecini sportova toliko fizicki nadmocni nad ostalim evropljanima? Ovi italijani se od njih odbijaju u svakom duelu i padaju kao sahovske figure

Zvezdaš iz Hrvatske

pre 2 godine

Žalim mlađih generacija, koje nisu imale priliku gledati pravi nogomet. Nizozemsku Van Bastena, Gullita i Rijkarda, genijalnost Maradoninih poteza, Milan spomenutih Nizozemaca, Zvezdu s početka devedesetih, Savičevićevo razbijanje Barcelone, pa kad smo kod Engleza, majstorije pijanog Gascoignea, bilo je još fantastičnih nogometaša... sve dok se nije pojavio robotizirani Ajax Van Gaala... bio je to početak ubijanja svega što je nogomet činilo lijepim.

Pojavili su se razni stručnjaci s hvalospjevima za dosadno trkeljanje, milijun kratkih dodavanja, vraćanja lopte golmanu i potvrda legendarnih stihova Neletovog Pušenja: ''ko igra za raju i zanemaruje taktiku, završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku.''

Guardiolina tiki taka, novinari opčinjeni njegovom dosadnom igrom, bez mašte, vica, driblinga, poteza, šuteva van šesnaesterca i ''stručnjaci'' napravili su mehaniziranu nauku od sporta koji je bio stvoren za uživanje.

Maradonin gol Englezima u Meksiku, vrijedi više od svih utakmica zadnjih desetak godina zajedno.

Nema više razigranog Brazila, Argentine, magije Maradone, Van Bastena, Savičevića, Ronaldinha, Prosinečkog, taktika je ubila nogomet.

Evo i Jorginho je jedan od kandidata za Zlatnu loptu. Pravi primjer novog nogometa. Čovjek ima 99 % kratkih dodavanja, od toga 97% prema natrag. Reći će obožavetelji nogometnog smaranja, ''razbija'' Jorginho protivničke napade, osvojio je Ligu prvaka i europsko prvenstvo... istina, ali gdje je tu gušt gledanja tekmi?

Milan Cuk

pre 2 godine

Napred engleska, da se ponovi 66-ta......
(Loznica, Gučevo, Cer......., 11. jul 2021 19:44) da se više nikada ne ponovi 1966 i da ovaki likovi koji su dosadnosmorni i koji nemaju nigde nikoga, koji nikada nisu imalidevojku, koji su teškofrustrirani nađu na mestu i u ustanovi koje su za njih namenjene.

qw

pre 2 godine

Pa ko je osvajao Euro titule kad je ovo tek druga za Talijane a Englezi nikad u istoriji nisu osvojili ni jednu.
(dakiliz, 12. jul 2021 00:42)

11 osvajača, a mislim da je ovo 16 EP.

Valter

pre 2 godine

Pozdravljam sve one koji revitaliziraju uspehe drugih a glorificiraju svoje...čisto da se zna,Italija i Hrvatska su do sada igrale 8 puta a Italija nije nikada pobedila.Dvije prijateljske utakmice su završile nerešeno a od 6 službenih,tri pobede Hrvatske i tri nerešeno.Zaista su smješni oni koji poušaju "objasniti" sebi i drugima dali netko valja ili ne....kao da sada ja poćmem tražiti "dlaku u jajetu" neprikosnovenom Novaku Đokoviću!?Zdravi i veseli bili!

nista o nicemu

pre 2 godine

Pozdravljam sve one koji revitaliziraju uspehe drugih a glorificiraju svoje...čisto da se zna,Italija i Hrvatska su do sada igrale 8 puta a Italija nije nikada pobedila.Dvije prijateljske utakmice su završile nerešeno a od 6 službenih,tri pobede Hrvatske i tri nerešeno.Zaista su smješni oni koji poušaju "objasniti" sebi i drugima dali netko valja ili ne....kao da sada ja poćmem tražiti "dlaku u jajetu" neprikosnovenom Novaku Đokoviću!?Zdravi i veseli bili!
(Valter, 12. jul 2021 06:56)

Znaci na osnovu prethodnih utakmica ti tvrdis da je Hrvatska sad prvak Evrope?
Joj, vas bas nista nije sramota

mario.os

pre 2 godine

Kada vidim kako navijaci Engleske stalno zvizdaju na himne, pa onda jos taj padavicar Sterling, stalno pokusava dobiti penal..zbog toga sam bio i vise za Italiju. Svaka cast, ovako se dici nakon SPa na kojem nisu ucestovali. Bravo

Ako su ruze, procvetace...

pre 2 godine

generalno najbolje analize komentatora ovde, sve je pogododjeno:
- svi igraju istu,dosadnu taktiku
- fizicki maksimum igraca
- pobedio je tim koji je manje simulirao ( italija, wtf)
- neiskustvo Southgate-a, izmene au mu bile sa 15min zakasnjenja...
Ja bih samo pohvalio sudiju, koji je bio najbolji akter meca. Zaista fantasticno sudjenje na oprostajnoj utakmici. Trebalo bi da se proucava na svim UEFA kongresima. Da je ovakav sudija na svakoj utakmici VAR nam ne bi trebao. Bravo kolega

lolcina

pre 2 godine

Bas mi je drago za Italiju. Nego, gotovo ceo stadion je bio vec prazan nakon zadnjeg penala??? Kakva nekultura engleza da na svom tetenu ne ostanu do kraja i odaju pocast pobedniku ali i svojima! A engleski igraci su jos gori od navijaca - odmah su skinuli medalju gotovo svi do jednog igraca. Kakva bruka, sramota i nekultura - ali to su englezi!!! I onda oni drze predavanja drugima kako se treba ponasati!?

Јабучило

pre 2 godine

Чиме се оправдава да је титула "требало да се врати кући"? Који то европски репрезентативни фудбалски успех има Енглеска? А и ту светску титулу коју имају су освојили као домаћини сумњивим голом.

Kralj Ibi

pre 2 godine

Bajo moj, kakav dan! Prvo cela Italija navija protiv Srbije, a potom cela Srbija navija za Italiju!
(Čoveče ne ljuti se, 12. jul 2021 01:00)
Pa nije Italija navijala protiv Srbije nego za svog tenisera. Da je Novak igrao protiv Mareja, Nadala ili Federera verovatno bi bar pola Italije navijalo za njega ali ne i protiv njihovog zemljaka.

Teofil Negotin

pre 2 godine

Fudbal = Italia
Tenis = Srbija
(ja, 12. jul 2021 00:03)

Fudbal = Italia
Tenis = samo Nole, nije tako da smo sada zemlja tenisa kao u slucaju kosarke. Cim nole nestane, nece vise biti tenisa u srbiji

Nikola

pre 2 godine

Bice englezi prvaci sveta, samo moraju da nadju ozbiljnog trenera, a ne engleskog krstajica… covek je unakazio sve kvalitete i kapacitete ovog tima, svi koji prate engleski fudbal znaju o cemu pricam.. kukavicka igra od 1/4 finala, defanziva, losa taktika, forsiranje pojedinaca, pre svega Sterlinga i zasto bi bilo ko bio forsiran sa onakvom klupom, odabir izmena, staviti na teret penale klincima bez brade… za njega je Mancini doktor i on je svojim odlukama i potezima dobio sinoc finale… dunsterski, ziherski i kukavicki fudbal pred svojim navijacima, morao je biti kaznjen…

Sinke

pre 2 godine

Bice to jako tvrda i teska utakmica za gledanje...Rezultat 0-0 nakon 90 minuta igre,slijede produzeci i i penali.Na penale Italijani osvajaju Euro.

Гале

pre 2 godine

Најлепши фудбал свеукупно до сада на првенству, бескомпромисан, нападачки, без фолирања, са најмање примљених голова у претходних 6 утакмица (само 1), то је Енглеска репрезентација. Ово свеопште навијање за (симпатичну) Италију немогуће да има везе са фудбалом. А коментари да су се Енглези провукли до финала стварно нису реални, разбили су Данце у полуфиналу. Пре ће бити да су се Италијани провукли поред одличне Шпаније. Навијам за добар фудбал кад нема моје репрезентације, могу да симпатишем неку екипу, али чињеница је да су Енглези за сада (прво полувреме) много бољи тим.

freefall

pre 2 godine

Engleska je imala 1 (jedan) œut u okvir gola na celoj utakmici. I to ne u 90, nego u 120 minuta, sa produžecima preko 130 minuta igre. Engleska i fudbal su kao prića o klincu bogatih roditelja koji je doneo u dvorište fudbalsku loptu i hoće na osnovu toga da bude glavni u timu.

Da nemaju par talentovanih crnaca u reprezentaciji, da u Premijer ligu u svakom timu nema po 7-8 talentovanih stranaca u Engleskoj bi se igrao fudbal koji je na nivou od pre 70 godina. Englezi, pre svega bele puti, su izrazito netalentovani za način na koji se u današnje vreme igra fudbal.

Rale

pre 2 godine

Drago mi je što je najprecenjeniji igrač u istoriji Junajteda Markus Rašford onako mizerno promašio penal. A i onaj Sančo balavac, sve umišljeni igrači za koje se plaća desetine miliona a ne vrede ni prebijene pare!

REKOS

pre 2 godine

Bice isto kao sto je bilo Namesteno da Argentina bude Sampion J.Amerike da messi ima barem neku osvejenu titulu posto nije imao i nebih imao da nije bilo Sve NAMESTENO. Isto je sve namesteno da Engleska osvoji titulu E,Sampiona iako navijam za Engleze ali ovako je bezvredna.

Wistful_Joker

pre 2 godine

Svi pišu da su Englesku zadnja dva penala pucali klinci od 19 i 21 godine.. Pa na golu Italije je isto tako bo klinac od 22 godine.

Futre

pre 2 godine

Katastrofa od fudbala. Na terenu nije bilo ni jednog jedinog igrača top klase.
Mlade nade Kjelini i Bonući haraju nad zvezdama od sto miliona Kejnom i Sterlingom. Dejo i Piksi se rodili u pogrešno vreme. U ovakvoj konkurenciji bili bi nezaustavljivi, a Pančev bi se nadavao golova. Da ne pominjemo Ronalda Zubu, Zidana, Ronaldinja...Sport uopšte je na najnižim granama od kada postoji. Toliko neinteligencije i isprazne taktike nikada nije bilo.
Dno.

Gile

pre 2 godine

Southgate je bukvalno ponovo promasio odlucujuci penal! Daleko od toga da su Englezi igrom zasluzili da uopste stignu do finala, kamoli do penala, ali kad si vec sticajem okolnosti stigao dotle.... pa ne smes praviti gluposti kakve je Southgate napravio nakon 119 minuta utamice.... Politici (Rashford, BLM...) nije mesto u sportu i Southgate nije smeo da uradi ovo sto je uradio, ako nista drugo zbog odgovornosti koju ima za ispadanje kuci od Nemacke 1996.... Nije imao kvalitet, nije imao taktiku, imao je srecu i pomalo sudije... MORAO je to da iskoristi! VELIKA SRECA je bila dekoncentracija Italijana na pocetku... tu je vec pokazao da nije dorastao mestu menadzera prvaka Evrope... Engleska od tog gola bukvalno NIJE POSTOJALA na terenu narednih 120+ minuta igre... i onda imas srece da te Italijani ne napune i sta ti radis?... Ubacis tri crna igraca, jednog 'politicara' i dva KLINCA', da ti sutiraju penale?!?!?!?!? To je taktika, to je fudbalska mudrost?!?!?! NE! To je cista politika!!!!!!!!!!! Dobili su sta su hteli, klecanje, blm.... Italijanima je nekako vise bilo bitan FUDBAL!!! I fudbal je svakako nocas POBEDIO!

kako da ne

pre 2 godine

@kontras
Englezi vise od drugih rade na fizici. Npr Kajl Voker od kad se pojavio do danas je stena. Brz, snazan i godinama je u vrhu sto se tice bekova, jedan od najboljih i meni oduvek vrhunski igrac. Oni vise od drugih provode vreme u teretani. Italijani su oduvek takticari npr. Nemaju isti sistem rada. Englesku vuku Stons, Kejn i Sterling. Sterling zna da promasi i zicer, ali je lik mnogo nezgodan za cuvanje. Nizak i brz i brzo menja pravac i verujem da nije svejedno ni Kjeliniju ni Bonuciju ako se nadju pored njega. Kejn drzi po 2-3 na ledjima. Igrac koji igra vrhunski ceo turnir ali i ovaj mec je Filips. Decko dominira na sredini i zaustavlja mnogo napada.

Drug kontraš

pre 2 godine

Kada vidim kako Englezi brže - bolje skidaju medalje sa vrata, prosto im poželim da bar narednih 55 godina ne dobiju nikakve.
Loši gubitnici...

montoya

pre 2 godine

Auu kakav Dan, Djokovic osvoji Wimbledon, Italijani dobiju Engleze na Wembley-u, Messi konacno uzme titulu sa Argentinom....McGregor-a covek urnisao...ma savrseno! Jos veceras da se Janis vrati u igru pa da uzmu prsten....I nema dalje!

357

pre 2 godine

Kako da se "vrati kući" kada englezi nikada nisu bili osvajači Evropskog prvenstva? Druga stvar: englezi skidaju srebrnu medalju? Pa vama je to najveći uspeh na evropskom prvenstvu, ne verujem da će ponoviti ovaj uspeh bar još 50 godina. Dogurali su do finala jer je ovakav bio sistem takmičenja. Nisu putovali, igrali pred svojim publikom... Bravo italijani!

E

pre 2 godine

Cestitke Italiji na potpuno zasluzenoj tituli, odigrali su potpuno drugacije ovaj turnir nego kroz celu svoju istoriju!!!!! A Englezi, glavni krivac Sautgejt, imas strasno potetno ofanzivan tim a ti igras najruzniji fudbal na takmicenju!!!!

Adrian

pre 2 godine

Italija vise nego zasluzeno osvojila prvenstvo.
Grandissimi.
Odlazak Engleza sa stadiona, skidanje medalje tokom dodele, stvarno RAZOCARAVAJUCE.

Napoli

pre 2 godine

Kad imaš dobrog sudiju sve je moguće,pa da i favorizovani domaćini izgube.To im je kazna za izmišljeni penal protiv Danske.
Bravo Italija!

6,50

pre 2 godine

Realno, simpaticna mlada ekipa Engleske, jedan gol primili na prvendtvu nije to mala stvar. Sa druge strane dobra mesavina iskustva i mladih talentovanih Italijana, atraktivan fudbal brze kontre. Stavite po stranu to sto ne volite Engleze ili Italijane kao naciju, bice fantastican fudbal. Napred Engleska sa moje strane, jer sad ako ne osvoje pitanje je kad ce imati ovakvu priliku ponovo.

pedja

pre 2 godine

Simpatisem Italiju,ali.realno Englezi imaju trenutno potentniju i bolju ekipu ,vise igraca u rotaciji,svi igraju u najjacoj ligi,jedini koji su mozda bolji od njih su Francuzi koji su sami krivi sto nisu veceras ovdje.Milsim da ce i u Kataru Englezi biti jedan od favorita.

СРБИЈА

pre 2 godine

Саутгејт највећи кривац за пораз. Кукавичка игра. Стерлинг целу утакмицу игра. Изменама ништа није урадио. О увођењу два играча у 120.минуту да би шутирали пенале, да не говорим. Да је те играче убацио у 70.минуту, могао би да се нада нечему. Италијанима све честитке. Победили су: жеља, искуство и храброст.

drago

pre 2 godine

Pobijedili su nogometni šmekeri, veliki sampioni sa velikim majstorima kroz povijest. Izgubili su nogometni luzeri, nogometni krkani koji nikad nisu znali 2 na nogu a misle da su najbolji.
Sinoc je pobijedilo nogometno postenje.
Englezi su sve pokušali ne bi li osvojili. Igrali su na domacem terenu, neposteno povecavajuci broj gledatelja zabranjujuci gostujućim navijacima dolazak.
Cijelo prvenstvo su glumili faule a zemlja su koja se hvali fair playom. Tu se vidi to njihovo licemjerstvo i imperijalisticki duh korištenja ove situacije.
Ona situacija kako su svi skinuli srebrne medalje je degutatna, ne poštuju ni nogomet ni UEFU. To je ta njihova bolesna bahatost. Kao da su osvojili 10 prvenstava zaredom a ne jedno i to prije 50 godina i to na kradju.
Sto se tekme tice: bili su dobri prvih 35 minuta dok je sudac navlacio za njih. Ot tada je Italija bila bolja.
Oko 60-e im se desilo isto što i protiv nas: mentalno su pali. Samo sto su se ovaj put i digli i odigrali odlično drugi produzetak. Sve u svemu, bili su losiji i Italija je zasluženo evropski prvak.

Jadranko

pre 2 godine

čekaj, jel se računa ova titula Italije, s obzirom da su pobjedili na penale ? pitam jer se nama stalno u Rusiji govorilo, da jedino na penale možemo do finala ? dakle, ipak se računa pobjeda na penale, dakle to je regularno. ajde, drago mi je da smo to ustanovili, nakon 3 godine od Rusije kada nije bilo regularno pobjedit na penale.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Čestitke Italiji, apsolutno zasluženo. Sramota bi bila da je onaj Sautgejtov 🚍 uzeo titulu. Najviše su pokazali zaista, kazem to kao neko ko nije navijao za "Azure", navijao sam za Nemce. Ovi Italijani su podsetili na Nemce iz Brazila, atomski fudbal, sa presingom, konstantna inicijativa... Imali su veoma težak put do finala i to dodatno daje na težini ovoj tituli. Euro je bio odličan, bolji nego onaj 2016. i 2012. Od 2010. pa do sada posle SP 2010. i SP 2014. defenitivno najbolje takmičenje za mene. Ostaje žal što nisu bili svi u mogućnosti da ga gledaju. Izdvojio bih utakmice Hrvatska - Spanija, Francuska - Švajcarska, Nemačka-Portugalija. Finale tvrdo, ali ne preterano zanimljivo radi 🚍 Sautgejta. Mislim da bi finale Nemačka-Italija bilo lepše za gledanje, iako Nemci nisu na starom nivou, gledali bi meč na gol više. Nesto poput onog što su Nemci igrali sa Portugalijom. I da su Danci prošli dalje bio bi bolji meč. Nije mi jasno sto je Saki dao da šutira penal, nema iskustva. Ovako ga je ubio psihički. Daje da mu penal šutira Sanco koji nije igrao ceo Euro bukvlno i koji realno nije neki penaldzija... Inače, mislio sam da će Zorzinjo resiti penal seriju, ali pritisak je učinio svoje izgleda.

Freon

pre 2 godine

Srbi dobili sve - Đoković pobedio.
Italijani dobili pola - Beretini izgubio, fudbaleri pobedili.
Englezi izgubili sve - fudbaleri izgubili, Đoković pobedio.

Dragan

pre 2 godine

Ako cemo iskreno nisu Englezi bili toliko losiji i vise manje zasluzeno stigli do penala pred svojom publikom, glumcima i kraljevima. Kod penala naravno nema pravila i sreca odlucuje pobednika. Medjutim u ovom slucaju ono zbog cega Englezi gube je politika. Pod pritiskom da ne budu rasisti za sta ih je optuzio licno brat buduceg kralja Trener bira tri neiskusna, nezagrejana crna igraca da sutiraju penale. Katastrofalna odluka koja ih je naravno kostala pobede to se videlo odmah sta ce se desiti. Italijani se nisu igrali politicke korektnosti nego fudbala i zato zasluzeno nose pehar u Rim direktno za Vemblija. Sramota, glupost i propustena sansa za sve prave Engleske navijace.

Ajmo Englezi!

pre 2 godine

Nije baš neka utakmica. Večeras navijam za Engleze. Nadam se da če pasti još koji go. Na turniru je bilo sjajnih utakmica, Hrvatska, Švicarska, Danska...

Samo kazem

pre 2 godine

Da su se Englezi totalno pogubili sa brojem i odabirom igraca govori cinjenica da u 120. minutu ulazi igrac placen 90 miliona i Rasford koji je usao na poziciju desnog beka??? Toliki broj vrhunskih igraca i zvezda na jednom mestu i opet nista. Zahvaljujuci treneru, koji izvodi iskusne igrace da bi uveo klicne da odlucuju sudbinu istorije engleskog fudbala. Stvarno smesno. Italija je imala daleko manje precenjenih i preskupih igraca, ali je imala znanje, iskustvo, zelju, strpljenje i istrajnost da uradi ono sto treba u ovakvim utakmicama.

mika

pre 2 godine

čekaj, jel se računa ova titula Italije, s obzirom da su pobjedili na penale ? pitam jer se nama stalno u Rusiji govorilo, da jedino na penale možemo do finala ? dakle, ipak se računa pobjeda na penale, dakle to je regularno. ajde, drago mi je da smo to ustanovili, nakon 3 godine od Rusije kada nije bilo regularno pobjedit na penale.
(Jadranko, 12. jul 2021 07:33)

Tako je. Samo sto eto trebaju primjer tradicionalne sile da se to dokaze. Kada je u pitanju HR, ovdje se "eksperti" prave pametni..

Aron

pre 2 godine

Engleska, zato što je realno bolji tim od Italije. Na svakoj poziciji imaju po dva vrhunska igrača, ako ne igra Kejn tu je Levin, Sterling ili Rašford, Sanco ili Saka, So ili Civel, Voker ili Džejms... Pustite politiku i propagandu koju forsiraju neki ovdašnji opskurnu likovi. Engleska spoljna politika prema nama se ne razlikuje mnogo od Nemačke, Francuske ili Italije. Pa tu nema neke veće netrpeljivosti kod nas. Budimo realni mi gledamo engleske filmove i serije, slušamo njihovu muziku i najviše gledamo njihovu Ligu.

Genije

pre 2 godine

Fudbal je postao jednolican, sve ekipe teže istom-sablonskom stilu igranja, čuvanju lopte do iznemoglosti, vraćanju pozadi, tako da je najviše u nogama poslednje linije, sto ubija svu njenu lepotu, jer nekada smo imali različite stilove, i u tome je bila car ove igre ... Englezi su vcrs platili ceh takve igre, jer posle ranog vodstva su se okrenuli čuvanju rezultata i zadrzavanja vremena, ne misleci uopšte da daju drugi i osiguraju, a imali su puno situacija u kojima su mogli ići na gol ali se završavalo ponovnom vraćanju lopte nazad, što je katastrofa, a baš imaju napadački potencijal ...
(Marko, 12. jul 2021 00:17)

Realno gledano Italija ih je nadigrala i zasluzeno osvojila. Jednu pravu sansu imali i dali gol, posle mucak.

deda

pre 2 godine

igralo se viktorihe 80 minuta, talijani tehnicki neuporedivo bolji, khelini car odbrane, prvi put u decenihama pracenja da vidim ovakvu totalno ofanzivnu italiju..
zasluzeno su najbolji..

Komša

pre 2 godine

Bolja Italija bila ,iako nekompletna.Da su bili komoletni tesko bi Englezi i ono prvo poluvreme odigrali onako.
Dobra utakmica ,dinamična ,borbena .
Manćini dobio kolegu.Katastrofalna penal serija Engleza.
Za očekivati je bilo da ce Englezi teze podneti penale i da su u tom slucaju Italijsni u prednosti.
Kako neko napisa engleski golman je delovao nesigurnije mada je čovek lepo branio.Odradio posao.Igrači se odsekli i to oni koje je kao ubacio da bi sutirali.
Majsuori da uprskaju stvar su Englezi

Nego,računam nasi znalci znaju da je UEFA namestila ,da je pogurala Englesku protiv prepostene Danske (koja dade Česima gol posle nepostojećeg kornera jer je UEFA mrzi) pa ce mozda da pobede.
Italija jača od UEFE i sudije masona...

Šalu na stranu - zrelija ekipa i bolje vodjena je zasluzeno pobedila.
Navijao sam za Enhleze.

Gedžox

pre 2 godine

Meni je najfascinantnija cinjenica da su pre samo 3 godine bili u nikad dubljem kanalu kada se prvi put posle 60 godina nisu ni plasirali na SP u Rusiji! Dakle pre samo 3 godine tezak kanal, a sada prvaci Evrope i to potpuno zasluzeno, potpuno! Najvise su od svih pokazali od prvog kola do kraja, iako su i Spance i Engleze sredili penalima, i jedne i druge su nadigrali u 120 minuta igre!
(Footix_98, 12. jul 2021 00:28)

Ovde sam prestao da čitam, koga su nadigrali u 120 minuta? Ajde pogledaj opet utakmicu ITA-SPA.

Vaske

pre 2 godine

Žabari se veličanstveno vratili! Bravo!

Žao mi onih klinaca iz Engleske reprezentacije kojima je dat vruć krompir u ruke, pored toliko njihovih iskusnijih igrača. Meni neshvatljiva odluka njihovog selektora.

Drago mi je što se Italija vratila na veliku scenu. Bez njih je sve nekako isprazno..., nema čarolije...

Englezi imaju mnogo dobre igrače, ali nemaju tim. Za razliku od Italijana. Mislim da je to na kraju ovde i presudilo. Ali mislim da će Engleska tek na SP doći do punog izražaja. Možda je i onaj nesrećno sudjen penal odredio sudbinu Engleza u finalu.

Nadam se da će i na SP sledeće godine isto ovako biti puno golova kao i na ovom EP.

….i polako se stari al’ srce još za tebe ludo udara….

pre 2 godine

@Nikola
Sve je ok i ja sam navijao za Italiju i drago mi je sto su osvojili ali nemojte o pravdi i postenju…. Koliko pita su se oni valjali, krali vreme, prolazili na foru…

Goran Loznica

pre 2 godine

Veliki derbi dve najbolje ekipe na prvenstvu, ja navijam za engleze, oni nas dva puta branili dok su nas italijani dva puta napadali.

Footix_98

pre 2 godine

Meni je najfascinantnija cinjenica da su pre samo 3 godine bili u nikad dubljem kanalu kada se prvi put posle 60 godina nisu ni plasirali na SP u Rusiji! Dakle pre samo 3 godine tezak kanal, a sada prvaci Evrope i to potpuno zasluzeno, potpuno! Najvise su od svih pokazali od prvog kola do kraja, iako su i Spance i Engleze sredili penalima, i jedne i druge su nadigrali u 120 minuta igre! Nema tu price, kad ti je fudbal u genima, sve se brzo i lako preobrati, za 3 godine od nema se na SP do ima se pehar u rukama! Ali pre svega ima se selektor. I primer Italije je na neki nacin klasicna potvrda sta je nas osnovni problem. Bez obzira na to sto Italijani imaju jedan specifican kvalitet, veci u odnosu na nas svakako, ali je takodje i cinjenica da su oni trenutno tim bez i jedne zvezde evropskog fudbala. Nemate nijednog igraca kao u ranijim generacijama koji su simbol tima, kao Toti i Bufon 2006., ili Badjo 1994. npr. Dakle sve je do selektora. Mancini je dosao, zatekao opisani kanal 2018.godine i krenuo sa novom pricom. Sa 70-80% istim igracima ali novom pricom. Ohrabrio ih je, ubedio da mogu, gradio ofanzivnu igru, sa puno lopte u nogama, cesto visokim presingom, i odlicnom psiholoskom pripremom za turnirsko takmicenje. Koliko samo jedan selektor moze da napravi od jednog tima, mnogo bas mnogo! Samo ako je pravi covek u pravo vreme na pravom mestu! Jos jednom svaka cast Italijanima i hvala im sto su pokvarili unapred pripremljenu zurku za frikove.

cosmo

pre 2 godine

Engleska ce pobediti u to nema sumnje.Kazu tehnika i snaga.Pobedice snaga engleza.Voleli ili ne.
(NADA, 11. jul 2021 21:57)

Nada umire poslednja! 🤪

Ххх

pre 2 godine

Финале као финале ништа специјално.За месец дана ћемо заборавити све.Као што неко рече у коментару испод нема више те чари фудбала,добрих финти,лепих акција.Ништа што ће се памтити.Сви су као роботи.Два добра потеза не могу набројати са целог првенства.Све се своди на физичку спрему и ништа више.Недостају ми дани Роналдиња,Анрија,Зидана,Окоче,Бергкампа и осталих правих мајстора ове игре.То су била времена кад се памтио потез и остаје ти у сећању за сва времена. Ово сад је како би рекли чиста хемија и ништа више.

saki arigo

pre 2 godine

Imali su srece kao na mundijalu u Rusiji gde su se kao i Hrvati preko lakih rivala dokopali polufinala ali ih je kao i u Rusiji Hrvate u finalu ipak morala docekati kvalitetnija reprezentacija i tu se naravno srecni san zavrsava.
(arigo saki, 12. jul 2021 03:15)

Samo što su Englezi nadigrani u finalu, a u onom su Francuzi nadigrani.

Priština

pre 2 godine

Sautgejt ubacio u 119 min,Rašforda i Sanča , zbog penala ..
Obojica promašiše
Italijani,ceo život taktički osvajaju ,na penale ,produžetke..
Ali se mora priznati da su imali igru ove godine..Na kraju ,zasluženo nema šta.

arigo saki

pre 2 godine

Italija iako nema kvalitet kao nekada, je svetska fudbalska sila (posle Brazila najvise titula prvaka sveta). I na ovom turniru je izbacila najvece favorite Belgiju i Spaniju dok je Engleska igrala protiv trecerazredne Ukrajine i drugorazredne Danske protiv koje joj je poklonjen penal i jos pride sve meceve sem jednog igrala je na svom stadionu i svojom publikom. Imali su srece kao na mundijalu u Rusiji gde su se kao i Hrvati preko lakih rivala dokopali polufinala ali ih je kao i u Rusiji Hrvate u finalu ipak morala docekati kvalitetnija reprezentacija i tu se naravno srecni san zavrsava. Italijani kvalitetom daleko od slavnih dana ali timski i takticki (gde su oduvek nenadmasni) jako dobri i ovom titulom dobrim delom su sprali sramotu neucestvovanja na prethodnom prvenstvu sveta. Limitirani igraci ali sjajno iskorisceni od Roberta Mancinija velikog trenera koji je igru i tim pravio od onoga sto ima i uspeo da bez raznih Mesija, Ronalda, Grizmana, Azara napravi najbolju reprezentaciju Evrope. Velika fudbalska nacija i veliki strateg. Svaka cast

Драгивоје

pre 2 godine

Надам де да ће вечерас бескомпромисни енглески фудбалери победити калкулантске жабаре, па да улепшају ову недељу.

Objavite komentar da neko nesto nauci

pre 2 godine

Tako je to kad sa onakvim igracima ti igras antifudbal i celo prvenstvo i ne pokusavas da napadas i das gol vec ti je jedini cilj da ga ne primis i da vrebas gresku protivnika ili neki prekid,penale ili sta vec. Jedino protiv Ukrajine sto su odigrali pristojnu utakmicu ali nista vise od toga,sve ostalo bruka,sa onakvim napadom,sredinom terena ti svaku utakmicu igras sa 7 defanzivnih igraca,pa to ni Muslin svojevremeno nije igrao sa Srbijom.
Zbog svega navedenog sam navijao iskljucivo protiv njih pa ma ko da je bio sa druge strane!

Violina

pre 2 godine

@Не знам шта да мислим о овом данашњем модерном фудбалу. Сви играчи су феноменално физички припремљени, трче као роботи сво време, то је заиста фасцинантно колико су борбени. Али не могу да се сетим ниједног дриблинга, ниједног продора, бескрајно комбиновање и враћање уназад, сви играчи су отприлике истог квалитета, као да је неко укључио у струју 22 клона. Нема ниједног играча који се издваја, који би могао својом магијом, неким вансеријским потезом да реши меч.
(александар, 12. jul 2021 00:03)
Pa sam si rekao, kako da se izdvaja kad su svi perfektni.

kadinjaca ipak pala

pre 2 godine

Engleske izvodjace penala, kao da je birao licno Mancini! Deca od 19 godina i nezagrejani igraci! Italijani da zahvale Sautgejtu za titulu, a pomalo i Kujpersu!

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Moj tata bio je djecak kad je 'gledao' preko radija kako talijani osvajaju ep uz objasnjenje 'uh, kako se reporter ljutio na suca' protiv nase i vase juge. Ja sam sad u dubokoj sudackoj nadoknadi mladosti a po prvi put sam vidio i jedne i druge u finalu. Toliko je tesko.
Da su boduli uzeli ne bi se moglo zivit od njih.
U zg i diljem hr rokale su petarde i nesto zesce kad je dollaruma obranio penal, samo ez.., ovaj, urlici culi su se kroz noc. Ovo je cudesna igra.

Италија

pre 2 godine

Да су Енглези клањали пре утакмице за озонске рупе,глобално загревање и климатске промене(као што су клањали за све остале непостојеће ствари), можда би и добили. Овако?
Више среће други пут.

zemunski kej

pre 2 godine

Englezi totalno podbacili u finalu. Imaju najbrze igrace i posle datog gola cuvaju rezultat. Italija ima solidan tim ali nista narocito,Danas su briljirali Kjelimi i Bonuci i Englezi imaju dobre McGvajera i Stonsa pozadi. Mislim da je pobedio Manchini ,Sauthgate uplasen u finalu.

Вук Караџић

pre 2 godine

Englezi su imali JEDAN sut u okvir gola za 120 minuta. Pa kako? Jedini sport u kome je moguce da se nista ne desi i da ljudi koji su placeni milione nista ne urade.
(Milos, 12. jul 2021 00:08)

исто би било из кошарци да су кошеви удаљени 100 метара један од другог. слично и за ватерполо или рукомет. није све у головима.

Dule

pre 2 godine

Lako im je kad imaju Veratija; a ne kao ovi naši: Gudelj nam bre igra zadnjeg veznog (šta da očekujemo od momka koji ne zna ništa sa loptom - moderni veznjaci, pa čak i oni defanzivi, moraju da imaju dobru tehniku)

Walldorf

pre 2 godine

Moj favorit je bila Španija i to nisam krio. Prava je šteta da su u polufinalu bile Italija i Španija, jer su i jedni i drugi sa loptom "na ti", vrhunske tehnike, taktike, inteligencije i uvek dovoljno fizički spremni. Čestitke velikom godpodinu Manciniu! Bio je gospodin na terenu, kao što je i sada, na klupi selekcije Italije. Čestitke na izvanrednoj fudbalskoj predstavi reprezentativcima Italije! Nisu dozvolili divljanje Engleza, vladali su terenom i apsolutno zaslužili titulu Šampiona Evrope. Sve u svemu, engleska agresija, snaga i brzina večeras su sputani, na zadovoljstvo svih istinskih ljubitelja fudbala.Bravoissimo Italia!!! Sportski pozdrav!

Ragazo

pre 2 godine

Maestralno određeni izvođači penala za Italiju. Berardi koji za Sasuolon izvodi sve prekide. Beloti koji u Torinu izvodi penale i uspjesnost je preko 95%, mozda i najbolji izvođač penala. Protiv Spanije dva golmana ne bi mogla odbraniti i sad je promijenio stranu i nazalost procitan je. Bonuci je izveo najvazniji penal poslije promasaja Belotija i prelomio. Ne znam zasto je Bernadesci izveo ali pretppstavljam da je sam trazio jer je pucao od samopouzdanja. Zorzinjo procitan ali uvijek miran i stalozen mozda prvi promasen penal. Sve u svemu Italija se vratila gdje pripada. Na vrh!

Dag Kristi

pre 2 godine

Pustiš da ti odlučujući penal šutira Saka, klinac 2002. godište. Nedopustivo.
(Трооки Гавран, 12. jul 2021 00:07)

2002. imao 10 godina

Mamma mia: adio Tokio:D

pre 2 godine

Fudbal = Italia
Tenis = samo Nole, nije tako da smo sada zemlja tenisa kao u slucaju kosarke. Cim nole nestane, nece vise biti tenisa u srbiji
(Teofil Negotin, 12. jul 2021 04:17)


ali ce biti vecno zapisano ko je GOAT u tenisu.
(Petardinjos iz Hrvatske, 12. jul 2021 06:56)

Pogriješio je samo za zemlju košarke, jer ni to više niste.

nebitno

pre 2 godine

najneiskusnijeg igrača da šutira poslednji penal, nebitno to, sramota je što ovi engleski fudbaleri koji ovom igrom grupu nisu zaslužili da prođu skidaju sa vrata medalje ubeđeni da su zaslužili zlato.....

Joe

pre 2 godine

Italijani bili bolji po svim statistickim parametrima od poseda do suteva na gol pa su zasluzeno pobedili. Takodje im je pomoglo to sto je Sautgejt bio sve osim trener- njegovi apsurdni potezi od ponovne izmene izmene ( kad je to tako dobra ideja sto to niko nije radio u stogodisnjoj istoriji fudbala?) do odabira izvodjaca penala. Pa da su nam npr pre pocetka penala na ekranu objavili liste i redosled izvodjaca mi navijaci Italije ne bi morali uopste da strepimo mogli smo da slavimo ranije.

stevica kurcubic

pre 2 godine

Velika greska Sautgejta sto nije zvao levog beka Robertsona iz liverpula za ovaj sampionat.
Englezi slabi na levom beku, Robertson je bio idealno resenje.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 2 godine

Браво Италијани. Заслужили сте ви и Беретини да се данас радујете. ⚽👏👏👏

DeAndrej Jordan

pre 2 godine

Dupli karijerni slem za Italijane. :D Pridružili su se Nemačkoj, Španiji i Francuskoj, do večeras jedinim zemljama sa minimum dve i svetske i evropske titule.

Ako Euro zamenimo sa Copa America, u ovom društvu su naravno još Brazil, Argentina i Urugvaj. Uz to, iako je najmanje važno takmičenje ali vreno pomenuti, Argentina i Urugvaj imaju i po dva olimpijska zlata.

Sve u svemu, istorijski dan u Londonu, ishodi taman kako i treba.

DeAndrej Jordan

pre 2 godine

Jel stavih Špance u tu grupu "dupli slem"? Greška naravno, udarila vrućina izgleda, haha. Imaju 1 svetsku titulu.

Francuska, Nemačka, Italija.

Argentina, Brazil, Urugvaj.

Mediterano Blanco

pre 2 godine

Congracinate Italia di titula champione di Europa,drago mi je da su fratelosi osvojili titulu posle 53 godine,ali mi ujedno i žao Engleza,zemlja kolevka modernog fudbala a nemaju trofej na EURU,svi drvlje i kamenje na Engleze,nisam njihov simpatizer a još manje gotivim njihovu Premier LIgu,ali ta hajka u zadnje vreme protiv njih mi je ono,nevezano za polufinale protiv Danske,nisam gledao tekmu,bilo je sve i svašta,verovazno su na foru prošli Dansku a nisu morali,jer su igrali solidno,nije im to trebalo,plus Sautgejt je napravio pocetnike greške pri kraju tekme za penale,odnosno ko ce da šutira,nerezonski potezi,plus karma i epilog je takav da su nisu osvojili tu dugo ocekivanu titulu i ko zna kada ce i da li ce ikada,Italia je zasluženo osvojila i nadam se da ce italijansku klupski fudbal da se digne posle ovoga,Bravisimooo Italia.

ded

pre 2 godine

To je zato što Mancinijevi redovito idu u Međugorje. Pobjeda zaslužena, mada mi je žao Engleza. Zabili su rani go, obranili se u narednih 120+ minuta, u penalima imali prednost i onda sve prosuli. Nacija u deliriju i onda ponor. Englezi nikad nisu uzeli trofej EP i ovo je bilo tako blizu, baš za bajku. I malo je falilo da bude bajka. Na tribinama Tom Kruz, Bekam, Princ Viljam i Kejt sa malim princom Džordzom, budućim kraljem. Bila bi to lijepa priča. Šteta.

Gedžox

pre 2 godine

Bravo Italijani! Generalno gledano od grupne faze do finala su najvise pokazali, zasluzeno
(Ted, 12. jul 2021 00:01)

Kako to? dva puta na penale i jedna pobeda u produžetke.

Гале

pre 2 godine

Најлепши фудбал свеукупно до сада на првенству, бескомпромисан, нападачки, без фолирања, са најмање примљених голова у претходних 6 утакмица (само 1), то је Енглеска репрезентација. Ово свеопште навијање за (симпатичну) Италију немогуће да има везе са фудбалом. А коментари да су се Енглези провукли до финала стварно нису реални, разбили су Данце у полуфиналу. Пре ће бити да су се Италијани провукли поред одличне Шпаније. Навијам за добар фудбал кад нема моје репрезентације, могу да симпатишем неку екипу, али чињеница је да су Енглези за сада (прво полувреме) много бољи тим.

Ajmo Englezi!

pre 2 godine

Nije baš neka utakmica. Večeras navijam za Engleze. Nadam se da če pasti još koji go. Na turniru je bilo sjajnih utakmica, Hrvatska, Švicarska, Danska...

REKOS

pre 2 godine

Bice isto kao sto je bilo Namesteno da Argentina bude Sampion J.Amerike da messi ima barem neku osvejenu titulu posto nije imao i nebih imao da nije bilo Sve NAMESTENO. Isto je sve namesteno da Engleska osvoji titulu E,Sampiona iako navijam za Engleze ali ovako je bezvredna.

Valter

pre 2 godine

Pozdravljam sve one koji revitaliziraju uspehe drugih a glorificiraju svoje...čisto da se zna,Italija i Hrvatska su do sada igrale 8 puta a Italija nije nikada pobedila.Dvije prijateljske utakmice su završile nerešeno a od 6 službenih,tri pobede Hrvatske i tri nerešeno.Zaista su smješni oni koji poušaju "objasniti" sebi i drugima dali netko valja ili ne....kao da sada ja poćmem tražiti "dlaku u jajetu" neprikosnovenom Novaku Đokoviću!?Zdravi i veseli bili!

Драгивоје

pre 2 godine

Надам де да ће вечерас бескомпромисни енглески фудбалери победити калкулантске жабаре, па да улепшају ову недељу.

Goran Loznica

pre 2 godine

Veliki derbi dve najbolje ekipe na prvenstvu, ja navijam za engleze, oni nas dva puta branili dok su nas italijani dva puta napadali.

Aron

pre 2 godine

Engleska, zato što je realno bolji tim od Italije. Na svakoj poziciji imaju po dva vrhunska igrača, ako ne igra Kejn tu je Levin, Sterling ili Rašford, Sanco ili Saka, So ili Civel, Voker ili Džejms... Pustite politiku i propagandu koju forsiraju neki ovdašnji opskurnu likovi. Engleska spoljna politika prema nama se ne razlikuje mnogo od Nemačke, Francuske ili Italije. Pa tu nema neke veće netrpeljivosti kod nas. Budimo realni mi gledamo engleske filmove i serije, slušamo njihovu muziku i najviše gledamo njihovu Ligu.

Gedžox

pre 2 godine

Meni je najfascinantnija cinjenica da su pre samo 3 godine bili u nikad dubljem kanalu kada se prvi put posle 60 godina nisu ni plasirali na SP u Rusiji! Dakle pre samo 3 godine tezak kanal, a sada prvaci Evrope i to potpuno zasluzeno, potpuno! Najvise su od svih pokazali od prvog kola do kraja, iako su i Spance i Engleze sredili penalima, i jedne i druge su nadigrali u 120 minuta igre!
(Footix_98, 12. jul 2021 00:28)

Ovde sam prestao da čitam, koga su nadigrali u 120 minuta? Ajde pogledaj opet utakmicu ITA-SPA.

Milan Cuk

pre 2 godine

Napred engleska, da se ponovi 66-ta......
(Loznica, Gučevo, Cer......., 11. jul 2021 19:44) da se više nikada ne ponovi 1966 i da ovaki likovi koji su dosadnosmorni i koji nemaju nigde nikoga, koji nikada nisu imalidevojku, koji su teškofrustrirani nađu na mestu i u ustanovi koje su za njih namenjene.

pedja

pre 2 godine

Simpatisem Italiju,ali.realno Englezi imaju trenutno potentniju i bolju ekipu ,vise igraca u rotaciji,svi igraju u najjacoj ligi,jedini koji su mozda bolji od njih su Francuzi koji su sami krivi sto nisu veceras ovdje.Milsim da ce i u Kataru Englezi biti jedan od favorita.

Sinke

pre 2 godine

Bice to jako tvrda i teska utakmica za gledanje...Rezultat 0-0 nakon 90 minuta igre,slijede produzeci i i penali.Na penale Italijani osvajaju Euro.

kako da ne

pre 2 godine

@kontras
Englezi vise od drugih rade na fizici. Npr Kajl Voker od kad se pojavio do danas je stena. Brz, snazan i godinama je u vrhu sto se tice bekova, jedan od najboljih i meni oduvek vrhunski igrac. Oni vise od drugih provode vreme u teretani. Italijani su oduvek takticari npr. Nemaju isti sistem rada. Englesku vuku Stons, Kejn i Sterling. Sterling zna da promasi i zicer, ali je lik mnogo nezgodan za cuvanje. Nizak i brz i brzo menja pravac i verujem da nije svejedno ni Kjeliniju ni Bonuciju ako se nadju pored njega. Kejn drzi po 2-3 na ledjima. Igrac koji igra vrhunski ceo turnir ali i ovaj mec je Filips. Decko dominira na sredini i zaustavlja mnogo napada.

Вук Караџић

pre 2 godine

Englezi su imali JEDAN sut u okvir gola za 120 minuta. Pa kako? Jedini sport u kome je moguce da se nista ne desi i da ljudi koji su placeni milione nista ne urade.
(Milos, 12. jul 2021 00:08)

исто би било из кошарци да су кошеви удаљени 100 метара један од другог. слично и за ватерполо или рукомет. није све у головима.

александар

pre 2 godine

Не знам шта да мислим о овом данашњем модерном фудбалу. Сви играчи су феноменално физички припремљени, трче као роботи сво време, то је заиста фасцинантно колико су борбени. Али не могу да се сетим ниједног дриблинга, ниједног продора, бескрајно комбиновање и враћање уназад, сви играчи су отприлике истог квалитета, као да је неко укључио у струју 22 клона. Нема ниједног играча који се издваја, који би могао својом магијом, неким вансеријским потезом да реши меч.

dr.mr

pre 2 godine

Veliki derbi dve najbolje ekipe na prvenstvu, ja navijam za engleze, oni nas dva puta branili dok su nas italijani dva puta napadali.
(Goran Loznica, 11. jul 2021 19:41) ovaj izgleda kupio i osnovnu školu, ni to nije mogao pošteno da završi.

Joskim

pre 2 godine

Ajmooo žabari, ajmo Talijani, ajmo Italijani upotpunite nama Srbima ovaj predivan dan sa duplom pobedom, posle Nolove istoriske pobede čekamo vašu titulu.

Kontras

pre 2 godine

Kako je moguce da su ovi englezi u vecini sportova toliko fizicki nadmocni nad ostalim evropljanima? Ovi italijani se od njih odbijaju u svakom duelu i padaju kao sahovske figure

6,50

pre 2 godine

Realno, simpaticna mlada ekipa Engleske, jedan gol primili na prvendtvu nije to mala stvar. Sa druge strane dobra mesavina iskustva i mladih talentovanih Italijana, atraktivan fudbal brze kontre. Stavite po stranu to sto ne volite Engleze ili Italijane kao naciju, bice fantastican fudbal. Napred Engleska sa moje strane, jer sad ako ne osvoje pitanje je kad ce imati ovakvu priliku ponovo.

Marko

pre 2 godine

Fudbal je postao jednolican, sve ekipe teže istom-sablonskom stilu igranja, čuvanju lopte do iznemoglosti, vraćanju pozadi, tako da je najviše u nogama poslednje linije, sto ubija svu njenu lepotu, jer nekada smo imali različite stilove, i u tome je bila car ove igre ... Englezi su vcrs platili ceh takve igre, jer posle ranog vodstva su se okrenuli čuvanju rezultata i zadrzavanja vremena, ne misleci uopšte da daju drugi i osiguraju, a imali su puno situacija u kojima su mogli ići na gol ali se završavalo ponovnom vraćanju lopte nazad, što je katastrofa, a baš imaju napadački potencijal ...

ded

pre 2 godine

To je zato što Mancinijevi redovito idu u Međugorje. Pobjeda zaslužena, mada mi je žao Engleza. Zabili su rani go, obranili se u narednih 120+ minuta, u penalima imali prednost i onda sve prosuli. Nacija u deliriju i onda ponor. Englezi nikad nisu uzeli trofej EP i ovo je bilo tako blizu, baš za bajku. I malo je falilo da bude bajka. Na tribinama Tom Kruz, Bekam, Princ Viljam i Kejt sa malim princom Džordzom, budućim kraljem. Bila bi to lijepa priča. Šteta.

stevica kurcubic

pre 2 godine

Velika greska Sautgejta sto nije zvao levog beka Robertsona iz liverpula za ovaj sampionat.
Englezi slabi na levom beku, Robertson je bio idealno resenje.

Futre

pre 2 godine

Katastrofa od fudbala. Na terenu nije bilo ni jednog jedinog igrača top klase.
Mlade nade Kjelini i Bonući haraju nad zvezdama od sto miliona Kejnom i Sterlingom. Dejo i Piksi se rodili u pogrešno vreme. U ovakvoj konkurenciji bili bi nezaustavljivi, a Pančev bi se nadavao golova. Da ne pominjemo Ronalda Zubu, Zidana, Ronaldinja...Sport uopšte je na najnižim granama od kada postoji. Toliko neinteligencije i isprazne taktike nikada nije bilo.
Dno.

Jovan

pre 2 godine

Posto Wibledon nije pripao Italiji, ide im Evropsko prvenstvo. A Englezi imaju privilegiju i srecu da se oba finala odrzavaju kod njih. Tako svi dobijaju.

Vlajko

pre 2 godine

Da ste doveli Vardija i da se niste onako besramno usunjali u ovo finale pa i da razmislim. Ovako, previse gotivnih glava u italijanskoj repki, pocev od don Mancinija. Forza!!!

nista o nicemu

pre 2 godine

Pozdravljam sve one koji revitaliziraju uspehe drugih a glorificiraju svoje...čisto da se zna,Italija i Hrvatska su do sada igrale 8 puta a Italija nije nikada pobedila.Dvije prijateljske utakmice su završile nerešeno a od 6 službenih,tri pobede Hrvatske i tri nerešeno.Zaista su smješni oni koji poušaju "objasniti" sebi i drugima dali netko valja ili ne....kao da sada ja poćmem tražiti "dlaku u jajetu" neprikosnovenom Novaku Đokoviću!?Zdravi i veseli bili!
(Valter, 12. jul 2021 06:56)

Znaci na osnovu prethodnih utakmica ti tvrdis da je Hrvatska sad prvak Evrope?
Joj, vas bas nista nije sramota

Mamma mia: adio Tokio:D

pre 2 godine

Fudbal = Italia
Tenis = samo Nole, nije tako da smo sada zemlja tenisa kao u slucaju kosarke. Cim nole nestane, nece vise biti tenisa u srbiji
(Teofil Negotin, 12. jul 2021 04:17)


ali ce biti vecno zapisano ko je GOAT u tenisu.
(Petardinjos iz Hrvatske, 12. jul 2021 06:56)

Pogriješio je samo za zemlju košarke, jer ni to više niste.

Komša

pre 2 godine

Bolja Italija bila ,iako nekompletna.Da su bili komoletni tesko bi Englezi i ono prvo poluvreme odigrali onako.
Dobra utakmica ,dinamična ,borbena .
Manćini dobio kolegu.Katastrofalna penal serija Engleza.
Za očekivati je bilo da ce Englezi teze podneti penale i da su u tom slucaju Italijsni u prednosti.
Kako neko napisa engleski golman je delovao nesigurnije mada je čovek lepo branio.Odradio posao.Igrači se odsekli i to oni koje je kao ubacio da bi sutirali.
Majsuori da uprskaju stvar su Englezi

Nego,računam nasi znalci znaju da je UEFA namestila ,da je pogurala Englesku protiv prepostene Danske (koja dade Česima gol posle nepostojećeg kornera jer je UEFA mrzi) pa ce mozda da pobede.
Italija jača od UEFE i sudije masona...

Šalu na stranu - zrelija ekipa i bolje vodjena je zasluzeno pobedila.
Navijao sam za Enhleze.

Jadranko

pre 2 godine

čekaj, jel se računa ova titula Italije, s obzirom da su pobjedili na penale ? pitam jer se nama stalno u Rusiji govorilo, da jedino na penale možemo do finala ? dakle, ipak se računa pobjeda na penale, dakle to je regularno. ajde, drago mi je da smo to ustanovili, nakon 3 godine od Rusije kada nije bilo regularno pobjedit na penale.

Milos

pre 2 godine

Englezi su imali JEDAN sut u okvir gola za 120 minuta. Pa kako? Jedini sport u kome je moguce da se nista ne desi i da ljudi koji su placeni milione nista ne urade.

veliki strumf

pre 2 godine

It’s coming Rome!!! Toooooooo!!! Dupla pobeda danas! Nije mi ni blizu milo kao za Noleta, ali mi svakako milo! Bravo ragazzi! Divan dan!

saki arigo

pre 2 godine

Imali su srece kao na mundijalu u Rusiji gde su se kao i Hrvati preko lakih rivala dokopali polufinala ali ih je kao i u Rusiji Hrvate u finalu ipak morala docekati kvalitetnija reprezentacija i tu se naravno srecni san zavrsava.
(arigo saki, 12. jul 2021 03:15)

Samo što su Englezi nadigrani u finalu, a u onom su Francuzi nadigrani.

Hranislav Kacamak

pre 2 godine

Nadam se da ce jucerasnja Novakova prognoza da se u potpunosti obistini a to je da ce Iatalija samo da slavi u večernjem terminu tj fudbal.

Krle

pre 2 godine

Kijelini je jedan od najgotivnijih fudbalera ikad sta covek radi sa 36 godine je za nepoverovati,on i bonuci jedan od najboljih stoperskih tandema ikad.

Vanja LFC

pre 2 godine

Igrali su svaku (sem jedne) kuci.
Kada je skripalo, sudije su ih progurale.
Italija im je uzela titulu sampiona Evrope u njhovoj avliji.
Pred njihovim navijacima.
Da su kojim slucajem Englezi uzeli, ne bi se moglo ziveti od njih. Nalozili su se, Vec su poceli slaviti. Napravili plan kako ce da proslave. Govorili o nacionalnom "slobodnom danu" da slave. Vise sam navijao Englezi da ne pobede nego Italijani da trijumfuju.
Bilo je svakako interesantno finale. Bolji je na kraju pobedio.

mika

pre 2 godine

čekaj, jel se računa ova titula Italije, s obzirom da su pobjedili na penale ? pitam jer se nama stalno u Rusiji govorilo, da jedino na penale možemo do finala ? dakle, ipak se računa pobjeda na penale, dakle to je regularno. ajde, drago mi je da smo to ustanovili, nakon 3 godine od Rusije kada nije bilo regularno pobjedit na penale.
(Jadranko, 12. jul 2021 07:33)

Tako je. Samo sto eto trebaju primjer tradicionalne sile da se to dokaze. Kada je u pitanju HR, ovdje se "eksperti" prave pametni..

Gedžox

pre 2 godine

Bravo Italijani! Generalno gledano od grupne faze do finala su najvise pokazali, zasluzeno
(Ted, 12. jul 2021 00:01)

Kako to? dva puta na penale i jedna pobeda u produžetke.

arigo saki

pre 2 godine

Italija iako nema kvalitet kao nekada, je svetska fudbalska sila (posle Brazila najvise titula prvaka sveta). I na ovom turniru je izbacila najvece favorite Belgiju i Spaniju dok je Engleska igrala protiv trecerazredne Ukrajine i drugorazredne Danske protiv koje joj je poklonjen penal i jos pride sve meceve sem jednog igrala je na svom stadionu i svojom publikom. Imali su srece kao na mundijalu u Rusiji gde su se kao i Hrvati preko lakih rivala dokopali polufinala ali ih je kao i u Rusiji Hrvate u finalu ipak morala docekati kvalitetnija reprezentacija i tu se naravno srecni san zavrsava. Italijani kvalitetom daleko od slavnih dana ali timski i takticki (gde su oduvek nenadmasni) jako dobri i ovom titulom dobrim delom su sprali sramotu neucestvovanja na prethodnom prvenstvu sveta. Limitirani igraci ali sjajno iskorisceni od Roberta Mancinija velikog trenera koji je igru i tim pravio od onoga sto ima i uspeo da bez raznih Mesija, Ronalda, Grizmana, Azara napravi najbolju reprezentaciju Evrope. Velika fudbalska nacija i veliki strateg. Svaka cast

Zvezdaš iz Hrvatske

pre 2 godine

Žalim mlađih generacija, koje nisu imale priliku gledati pravi nogomet. Nizozemsku Van Bastena, Gullita i Rijkarda, genijalnost Maradoninih poteza, Milan spomenutih Nizozemaca, Zvezdu s početka devedesetih, Savičevićevo razbijanje Barcelone, pa kad smo kod Engleza, majstorije pijanog Gascoignea, bilo je još fantastičnih nogometaša... sve dok se nije pojavio robotizirani Ajax Van Gaala... bio je to početak ubijanja svega što je nogomet činilo lijepim.

Pojavili su se razni stručnjaci s hvalospjevima za dosadno trkeljanje, milijun kratkih dodavanja, vraćanja lopte golmanu i potvrda legendarnih stihova Neletovog Pušenja: ''ko igra za raju i zanemaruje taktiku, završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku.''

Guardiolina tiki taka, novinari opčinjeni njegovom dosadnom igrom, bez mašte, vica, driblinga, poteza, šuteva van šesnaesterca i ''stručnjaci'' napravili su mehaniziranu nauku od sporta koji je bio stvoren za uživanje.

Maradonin gol Englezima u Meksiku, vrijedi više od svih utakmica zadnjih desetak godina zajedno.

Nema više razigranog Brazila, Argentine, magije Maradone, Van Bastena, Savičevića, Ronaldinha, Prosinečkog, taktika je ubila nogomet.

Evo i Jorginho je jedan od kandidata za Zlatnu loptu. Pravi primjer novog nogometa. Čovjek ima 99 % kratkih dodavanja, od toga 97% prema natrag. Reći će obožavetelji nogometnog smaranja, ''razbija'' Jorginho protivničke napade, osvojio je Ligu prvaka i europsko prvenstvo... istina, ali gdje je tu gušt gledanja tekmi?

blayadubplaya

pre 2 godine

Ovo sto englezi igraju je sramota, brane se od pocetka kao da su na nivou norveske, a objektivno imaju jednu od boljih ekipa. Velika sramota za fudbal ako osvoje. U presing su jednom izasli i to slucajno. Mancini ne sme da izbaci insinjea koji ne moze da se sastavi ceo mec, kjeza realno doktor fudbala. Dugo nisam video tako direktno krilo, vecina danasnjih krila samo pipka loptu i vraca je nazad dok kjeza probija i grize

Teofil Negotin

pre 2 godine

Fudbal = Italia
Tenis = Srbija
(ja, 12. jul 2021 00:03)

Fudbal = Italia
Tenis = samo Nole, nije tako da smo sada zemlja tenisa kao u slucaju kosarke. Cim nole nestane, nece vise biti tenisa u srbiji

Petardinjos iz Hrvatske

pre 2 godine

Fudbal = Italia
Tenis = samo Nole, nije tako da smo sada zemlja tenisa kao u slucaju kosarke. Cim nole nestane, nece vise biti tenisa u srbiji
(Teofil Negotin, 12. jul 2021 04:17)


ali ce biti vecno zapisano ko je GOAT u tenisu.

neutral fe

pre 2 godine

sta god bilo na kraju, mancini je preporodio italiju... odlican trener koji se ne boji otvorenog fudbala, videlo se jos u laciju i interu da ima stil i zna kako da ga sprovede

….i polako se stari al’ srce još za tebe ludo udara….

pre 2 godine

@Nikola
Sve je ok i ja sam navijao za Italiju i drago mi je sto su osvojili ali nemojte o pravdi i postenju…. Koliko pita su se oni valjali, krali vreme, prolazili na foru…

my way

pre 2 godine

Ђиђи Бонарума, ћао, здраво! Голманчина! Браво за Италијане, заслужено су победили, јер су били далеко бољи!

Dragan

pre 2 godine

Ako cemo iskreno nisu Englezi bili toliko losiji i vise manje zasluzeno stigli do penala pred svojom publikom, glumcima i kraljevima. Kod penala naravno nema pravila i sreca odlucuje pobednika. Medjutim u ovom slucaju ono zbog cega Englezi gube je politika. Pod pritiskom da ne budu rasisti za sta ih je optuzio licno brat buduceg kralja Trener bira tri neiskusna, nezagrejana crna igraca da sutiraju penale. Katastrofalna odluka koja ih je naravno kostala pobede to se videlo odmah sta ce se desiti. Italijani se nisu igrali politicke korektnosti nego fudbala i zato zasluzeno nose pehar u Rim direktno za Vemblija. Sramota, glupost i propustena sansa za sve prave Engleske navijace.

freefall

pre 2 godine

Engleska je imala 1 (jedan) œut u okvir gola na celoj utakmici. I to ne u 90, nego u 120 minuta, sa produžecima preko 130 minuta igre. Engleska i fudbal su kao prića o klincu bogatih roditelja koji je doneo u dvorište fudbalsku loptu i hoće na osnovu toga da bude glavni u timu.

Da nemaju par talentovanih crnaca u reprezentaciji, da u Premijer ligu u svakom timu nema po 7-8 talentovanih stranaca u Engleskoj bi se igrao fudbal koji je na nivou od pre 70 godina. Englezi, pre svega bele puti, su izrazito netalentovani za način na koji se u današnje vreme igra fudbal.

Dule

pre 2 godine

Lako im je kad imaju Veratija; a ne kao ovi naši: Gudelj nam bre igra zadnjeg veznog (šta da očekujemo od momka koji ne zna ništa sa loptom - moderni veznjaci, pa čak i oni defanzivi, moraju da imaju dobru tehniku)

Ronaldinjo

pre 2 godine

Sila su Italijani.
Nisu se plasirali na zadnje svetsko, shvatili da se obrukali, sabrali se i na najlepsi moguci nacin obradovali naciju.

Violina

pre 2 godine

@Не знам шта да мислим о овом данашњем модерном фудбалу. Сви играчи су феноменално физички припремљени, трче као роботи сво време, то је заиста фасцинантно колико су борбени. Али не могу да се сетим ниједног дриблинга, ниједног продора, бескрајно комбиновање и враћање уназад, сви играчи су отприлике истог квалитета, као да је неко укључио у струју 22 клона. Нема ниједног играча који се издваја, који би могао својом магијом, неким вансеријским потезом да реши меч.
(александар, 12. jul 2021 00:03)
Pa sam si rekao, kako da se izdvaja kad su svi perfektni.

Nerviranje

pre 2 godine

Italijani bas nerviraju sa onim silnim dodavanjem pred engleskim golom! Ma, pokusajte i sa nekim udarcem ili ubacivanjem pred gol! Englezi, po obicaju, kad god padnu uzasnuti su i ogorceni sto sudija ne svira!
Prvo poluvrijeme, ko god da dobije - nervira, ako ovako nastave i jedni i drugi!

Gambeeet

pre 2 godine

Perfektan sportski dan zaokružen na najbolji mogući način. Bravo Italijani, zaslužili ste fudbalskim predstavama u prethodnih mesec dana titulu šampiona Evrope i svaki trenutak radosti nakon svega. Bravo Donaruma, Kjelini, Leo Bonući, Kjeza i ostali momci! Zasluženo na krovu Starog kontinenta! Forza Italia!!!

zoran

pre 2 godine

Bravo za Italijane..Tskticke izmene Mancinija i ofanziva u drugom poluvremenu donele preokret...Sautgejt zelen..totalno podbacio sa izmenama,,Saha ne zna da se sastavi sa loptom..Grilisa i Rasforda kasno uvodi...Odabir Igraca za penale uzas...

arigo saki

pre 2 godine

Italija iako nema kvalitet kao nekada, je svetska fudbalska sila (posle Brazila najvise titula prvaka sveta). I na ovom turniru je izbacila najvece favorite Belgiju i Spaniju dok je Engleska igrala protiv trecerazredne Ukrajine i drugorazredne Danske protiv koje joj je poklonjen penal i jos pride sve meceve sem jednog igrala je na svom stadionu i svojom publikom. Imali su srece kao na mundijalu u Rusiji gde su se kao i Hrvati preko lakih rivala dokopali polufinala ali ih je kao i u Rusiji Hrvate u finalu ipak morala docekati kvalitetnija reprezentacija i tu se naravno srecni san zavrsava. Italijani kvalitetom daleko od slavnih dana ali timski i takticki (gde su oduvek nenadmasni) jako dobri i ovom titulom dobrim delom su sprali sramotu neucestvovanja na prethodnom prvenstvu sveta. Limitirani igraci ali sjajno iskorisceni od Roberta Mancinija velikog trenera koji je igru i tim pravio od onoga sto ima i uspeo da bez raznih Mesija, Ronalda, Grizmana, Azara napravi najbolju reprezentaciju Evrope. Velika fudbalska nacija i veliki strateg. Svaka cast

montoya

pre 2 godine

Auu kakav Dan, Djokovic osvoji Wimbledon, Italijani dobiju Engleze na Wembley-u, Messi konacno uzme titulu sa Argentinom....McGregor-a covek urnisao...ma savrseno! Jos veceras da se Janis vrati u igru pa da uzmu prsten....I nema dalje!

STRUČNI KONSULTANT

pre 2 godine

Svaka čast Italiji, ali video bih ih ja da su im pre tri godine, kad su menjali trenera zbog loših rezultata umesto Mancinija doveli Krstajića ili Tumbakovića za trenera.

Nikola

pre 2 godine

Bice englezi prvaci sveta, samo moraju da nadju ozbiljnog trenera, a ne engleskog krstajica… covek je unakazio sve kvalitete i kapacitete ovog tima, svi koji prate engleski fudbal znaju o cemu pricam.. kukavicka igra od 1/4 finala, defanziva, losa taktika, forsiranje pojedinaca, pre svega Sterlinga i zasto bi bilo ko bio forsiran sa onakvom klupom, odabir izmena, staviti na teret penale klincima bez brade… za njega je Mancini doktor i on je svojim odlukama i potezima dobio sinoc finale… dunsterski, ziherski i kukavicki fudbal pred svojim navijacima, morao je biti kaznjen…

Ххх

pre 2 godine

Финале као финале ништа специјално.За месец дана ћемо заборавити све.Као што неко рече у коментару испод нема више те чари фудбала,добрих финти,лепих акција.Ништа што ће се памтити.Сви су као роботи.Два добра потеза не могу набројати са целог првенства.Све се своди на физичку спрему и ништа више.Недостају ми дани Роналдиња,Анрија,Зидана,Окоче,Бергкампа и осталих правих мајстора ове игре.То су била времена кад се памтио потез и остаје ти у сећању за сва времена. Ово сад је како би рекли чиста хемија и ништа више.

lolcina

pre 2 godine

Bas mi je drago za Italiju. Nego, gotovo ceo stadion je bio vec prazan nakon zadnjeg penala??? Kakva nekultura engleza da na svom tetenu ne ostanu do kraja i odaju pocast pobedniku ali i svojima! A engleski igraci su jos gori od navijaca - odmah su skinuli medalju gotovo svi do jednog igraca. Kakva bruka, sramota i nekultura - ali to su englezi!!! I onda oni drze predavanja drugima kako se treba ponasati!?

Rale

pre 2 godine

Drago mi je što je najprecenjeniji igrač u istoriji Junajteda Markus Rašford onako mizerno promašio penal. A i onaj Sančo balavac, sve umišljeni igrači za koje se plaća desetine miliona a ne vrede ni prebijene pare!

Јабучило

pre 2 godine

Чиме се оправдава да је титула "требало да се врати кући"? Који то европски репрезентативни фудбалски успех има Енглеска? А и ту светску титулу коју имају су освојили као домаћини сумњивим голом.

qw

pre 2 godine

Dupli karijerni slem za Italijane. :D Pridružili su se Nemačkoj, Španiji i Francuskoj, do večeras jedinim zemljama sa minimum dve i svetske i evropske titule.
(DeAndrej Jordan, 12. jul 2021 00:32

Španjolska ima osvojeno samo jedno SP 2010.

Nadmoc

pre 2 godine

U drugom poluvremenu samo Italijani igraju! Ako Englezi sa ovakvom inferiornom igrom postanu prvaci - to je samo zbog neaktivne igre Italije pred engleskim golom. Kombinacije, kombinacije, vrlo retki pokusaji suta. Zasad nereseno, a mogli su ovde Italijani imati dva-tri gola prednosti, da su ubacivali loptu pred Pikforda.

Freon

pre 2 godine

Srbi dobili sve - Đoković pobedio.
Italijani dobili pola - Beretini izgubio, fudbaleri pobedili.
Englezi izgubili sve - fudbaleri izgubili, Đoković pobedio.

Dag Kristi

pre 2 godine

Pustiš da ti odlučujući penal šutira Saka, klinac 2002. godište. Nedopustivo.
(Трооки Гавран, 12. jul 2021 00:07)

2002. imao 10 godina

Gile

pre 2 godine

Southgate je bukvalno ponovo promasio odlucujuci penal! Daleko od toga da su Englezi igrom zasluzili da uopste stignu do finala, kamoli do penala, ali kad si vec sticajem okolnosti stigao dotle.... pa ne smes praviti gluposti kakve je Southgate napravio nakon 119 minuta utamice.... Politici (Rashford, BLM...) nije mesto u sportu i Southgate nije smeo da uradi ovo sto je uradio, ako nista drugo zbog odgovornosti koju ima za ispadanje kuci od Nemacke 1996.... Nije imao kvalitet, nije imao taktiku, imao je srecu i pomalo sudije... MORAO je to da iskoristi! VELIKA SRECA je bila dekoncentracija Italijana na pocetku... tu je vec pokazao da nije dorastao mestu menadzera prvaka Evrope... Engleska od tog gola bukvalno NIJE POSTOJALA na terenu narednih 120+ minuta igre... i onda imas srece da te Italijani ne napune i sta ti radis?... Ubacis tri crna igraca, jednog 'politicara' i dva KLINCA', da ti sutiraju penale?!?!?!?!? To je taktika, to je fudbalska mudrost?!?!?! NE! To je cista politika!!!!!!!!!!! Dobili su sta su hteli, klecanje, blm.... Italijanima je nekako vise bilo bitan FUDBAL!!! I fudbal je svakako nocas POBEDIO!

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Čestitke Italiji, apsolutno zasluženo. Sramota bi bila da je onaj Sautgejtov 🚍 uzeo titulu. Najviše su pokazali zaista, kazem to kao neko ko nije navijao za "Azure", navijao sam za Nemce. Ovi Italijani su podsetili na Nemce iz Brazila, atomski fudbal, sa presingom, konstantna inicijativa... Imali su veoma težak put do finala i to dodatno daje na težini ovoj tituli. Euro je bio odličan, bolji nego onaj 2016. i 2012. Od 2010. pa do sada posle SP 2010. i SP 2014. defenitivno najbolje takmičenje za mene. Ostaje žal što nisu bili svi u mogućnosti da ga gledaju. Izdvojio bih utakmice Hrvatska - Spanija, Francuska - Švajcarska, Nemačka-Portugalija. Finale tvrdo, ali ne preterano zanimljivo radi 🚍 Sautgejta. Mislim da bi finale Nemačka-Italija bilo lepše za gledanje, iako Nemci nisu na starom nivou, gledali bi meč na gol više. Nesto poput onog što su Nemci igrali sa Portugalijom. I da su Danci prošli dalje bio bi bolji meč. Nije mi jasno sto je Saki dao da šutira penal, nema iskustva. Ovako ga je ubio psihički. Daje da mu penal šutira Sanco koji nije igrao ceo Euro bukvlno i koji realno nije neki penaldzija... Inače, mislio sam da će Zorzinjo resiti penal seriju, ali pritisak je učinio svoje izgleda.

kadinjaca ipak pala

pre 2 godine

Engleske izvodjace penala, kao da je birao licno Mancini! Deca od 19 godina i nezagrejani igraci! Italijani da zahvale Sautgejtu za titulu, a pomalo i Kujpersu!

Wistful_Joker

pre 2 godine

Svi pišu da su Englesku zadnja dva penala pucali klinci od 19 i 21 godine.. Pa na golu Italije je isto tako bo klinac od 22 godine.

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Moj tata bio je djecak kad je 'gledao' preko radija kako talijani osvajaju ep uz objasnjenje 'uh, kako se reporter ljutio na suca' protiv nase i vase juge. Ja sam sad u dubokoj sudackoj nadoknadi mladosti a po prvi put sam vidio i jedne i druge u finalu. Toliko je tesko.
Da su boduli uzeli ne bi se moglo zivit od njih.
U zg i diljem hr rokale su petarde i nesto zesce kad je dollaruma obranio penal, samo ez.., ovaj, urlici culi su se kroz noc. Ovo je cudesna igra.

Италија

pre 2 godine

Да су Енглези клањали пре утакмице за озонске рупе,глобално загревање и климатске промене(као што су клањали за све остале непостојеће ствари), можда би и добили. Овако?
Више среће други пут.

Ako su ruze, procvetace...

pre 2 godine

generalno najbolje analize komentatora ovde, sve je pogododjeno:
- svi igraju istu,dosadnu taktiku
- fizicki maksimum igraca
- pobedio je tim koji je manje simulirao ( italija, wtf)
- neiskustvo Southgate-a, izmene au mu bile sa 15min zakasnjenja...
Ja bih samo pohvalio sudiju, koji je bio najbolji akter meca. Zaista fantasticno sudjenje na oprostajnoj utakmici. Trebalo bi da se proucava na svim UEFA kongresima. Da je ovakav sudija na svakoj utakmici VAR nam ne bi trebao. Bravo kolega

qw

pre 2 godine

Pa ko je osvajao Euro titule kad je ovo tek druga za Talijane a Englezi nikad u istoriji nisu osvojili ni jednu.
(dakiliz, 12. jul 2021 00:42)

11 osvajača, a mislim da je ovo 16 EP.

mario.os

pre 2 godine

Kada vidim kako navijaci Engleske stalno zvizdaju na himne, pa onda jos taj padavicar Sterling, stalno pokusava dobiti penal..zbog toga sam bio i vise za Italiju. Svaka cast, ovako se dici nakon SPa na kojem nisu ucestovali. Bravo

drago

pre 2 godine

Pobijedili su nogometni šmekeri, veliki sampioni sa velikim majstorima kroz povijest. Izgubili su nogometni luzeri, nogometni krkani koji nikad nisu znali 2 na nogu a misle da su najbolji.
Sinoc je pobijedilo nogometno postenje.
Englezi su sve pokušali ne bi li osvojili. Igrali su na domacem terenu, neposteno povecavajuci broj gledatelja zabranjujuci gostujućim navijacima dolazak.
Cijelo prvenstvo su glumili faule a zemlja su koja se hvali fair playom. Tu se vidi to njihovo licemjerstvo i imperijalisticki duh korištenja ove situacije.
Ona situacija kako su svi skinuli srebrne medalje je degutatna, ne poštuju ni nogomet ni UEFU. To je ta njihova bolesna bahatost. Kao da su osvojili 10 prvenstava zaredom a ne jedno i to prije 50 godina i to na kradju.
Sto se tekme tice: bili su dobri prvih 35 minuta dok je sudac navlacio za njih. Ot tada je Italija bila bolja.
Oko 60-e im se desilo isto što i protiv nas: mentalno su pali. Samo sto su se ovaj put i digli i odigrali odlično drugi produzetak. Sve u svemu, bili su losiji i Italija je zasluženo evropski prvak.

Napoli

pre 2 godine

Kad imaš dobrog sudiju sve je moguće,pa da i favorizovani domaćini izgube.To im je kazna za izmišljeni penal protiv Danske.
Bravo Italija!

Mediterano Blanco

pre 2 godine

Congracinate Italia di titula champione di Europa,drago mi je da su fratelosi osvojili titulu posle 53 godine,ali mi ujedno i žao Engleza,zemlja kolevka modernog fudbala a nemaju trofej na EURU,svi drvlje i kamenje na Engleze,nisam njihov simpatizer a još manje gotivim njihovu Premier LIgu,ali ta hajka u zadnje vreme protiv njih mi je ono,nevezano za polufinale protiv Danske,nisam gledao tekmu,bilo je sve i svašta,verovazno su na foru prošli Dansku a nisu morali,jer su igrali solidno,nije im to trebalo,plus Sautgejt je napravio pocetnike greške pri kraju tekme za penale,odnosno ko ce da šutira,nerezonski potezi,plus karma i epilog je takav da su nisu osvojili tu dugo ocekivanu titulu i ko zna kada ce i da li ce ikada,Italia je zasluženo osvojila i nadam se da ce italijansku klupski fudbal da se digne posle ovoga,Bravisimooo Italia.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 2 godine

Браво Италијани. Заслужили сте ви и Беретини да се данас радујете. ⚽👏👏👏

Ragazo

pre 2 godine

Maestralno određeni izvođači penala za Italiju. Berardi koji za Sasuolon izvodi sve prekide. Beloti koji u Torinu izvodi penale i uspjesnost je preko 95%, mozda i najbolji izvođač penala. Protiv Spanije dva golmana ne bi mogla odbraniti i sad je promijenio stranu i nazalost procitan je. Bonuci je izveo najvazniji penal poslije promasaja Belotija i prelomio. Ne znam zasto je Bernadesci izveo ali pretppstavljam da je sam trazio jer je pucao od samopouzdanja. Zorzinjo procitan ali uvijek miran i stalozen mozda prvi promasen penal. Sve u svemu Italija se vratila gdje pripada. Na vrh!

DeAndrej Jordan

pre 2 godine

Dupli karijerni slem za Italijane. :D Pridružili su se Nemačkoj, Španiji i Francuskoj, do večeras jedinim zemljama sa minimum dve i svetske i evropske titule.

Ako Euro zamenimo sa Copa America, u ovom društvu su naravno još Brazil, Argentina i Urugvaj. Uz to, iako je najmanje važno takmičenje ali vreno pomenuti, Argentina i Urugvaj imaju i po dva olimpijska zlata.

Sve u svemu, istorijski dan u Londonu, ishodi taman kako i treba.

Samo kazem

pre 2 godine

Da su se Englezi totalno pogubili sa brojem i odabirom igraca govori cinjenica da u 120. minutu ulazi igrac placen 90 miliona i Rasford koji je usao na poziciju desnog beka??? Toliki broj vrhunskih igraca i zvezda na jednom mestu i opet nista. Zahvaljujuci treneru, koji izvodi iskusne igrace da bi uveo klicne da odlucuju sudbinu istorije engleskog fudbala. Stvarno smesno. Italija je imala daleko manje precenjenih i preskupih igraca, ali je imala znanje, iskustvo, zelju, strpljenje i istrajnost da uradi ono sto treba u ovakvim utakmicama.

Fudbal

pre 2 godine

Italija je uvek bila sila u fudbalu,imali su par godina loših rezultata,ali su se vratili.Englezi sem u svojim glavama, nikad nisu bili tolika sila.Lineker je izneo tu floskulu, da je fudbal igra u kojoj na kraju pobeđuju Nemci.Pitajte Italijane šta misle o tome, i oni će se slatko nasmejati,a onda vam reći da pogledati međusobni skor sa Nemcima na velikim takmičenjima.Voleli ih ili ne kapa im se mora skinuti.

Drug kontraš

pre 2 godine

Kada vidim kako Englezi brže - bolje skidaju medalje sa vrata, prosto im poželim da bar narednih 55 godina ne dobiju nikakve.
Loši gubitnici...

cosmo

pre 2 godine

Engleska ce pobediti u to nema sumnje.Kazu tehnika i snaga.Pobedice snaga engleza.Voleli ili ne.
(NADA, 11. jul 2021 21:57)

Nada umire poslednja! 🤪

357

pre 2 godine

Kako da se "vrati kući" kada englezi nikada nisu bili osvajači Evropskog prvenstva? Druga stvar: englezi skidaju srebrnu medalju? Pa vama je to najveći uspeh na evropskom prvenstvu, ne verujem da će ponoviti ovaj uspeh bar još 50 godina. Dogurali su do finala jer je ovakav bio sistem takmičenja. Nisu putovali, igrali pred svojim publikom... Bravo italijani!

E

pre 2 godine

Cestitke Italiji na potpuno zasluzenoj tituli, odigrali su potpuno drugacije ovaj turnir nego kroz celu svoju istoriju!!!!! A Englezi, glavni krivac Sautgejt, imas strasno potetno ofanzivan tim a ti igras najruzniji fudbal na takmicenju!!!!

Walldorf

pre 2 godine

Moj favorit je bila Španija i to nisam krio. Prava je šteta da su u polufinalu bile Italija i Španija, jer su i jedni i drugi sa loptom "na ti", vrhunske tehnike, taktike, inteligencije i uvek dovoljno fizički spremni. Čestitke velikom godpodinu Manciniu! Bio je gospodin na terenu, kao što je i sada, na klupi selekcije Italije. Čestitke na izvanrednoj fudbalskoj predstavi reprezentativcima Italije! Nisu dozvolili divljanje Engleza, vladali su terenom i apsolutno zaslužili titulu Šampiona Evrope. Sve u svemu, engleska agresija, snaga i brzina večeras su sputani, na zadovoljstvo svih istinskih ljubitelja fudbala.Bravoissimo Italia!!! Sportski pozdrav!

Footix_98

pre 2 godine

Meni je najfascinantnija cinjenica da su pre samo 3 godine bili u nikad dubljem kanalu kada se prvi put posle 60 godina nisu ni plasirali na SP u Rusiji! Dakle pre samo 3 godine tezak kanal, a sada prvaci Evrope i to potpuno zasluzeno, potpuno! Najvise su od svih pokazali od prvog kola do kraja, iako su i Spance i Engleze sredili penalima, i jedne i druge su nadigrali u 120 minuta igre! Nema tu price, kad ti je fudbal u genima, sve se brzo i lako preobrati, za 3 godine od nema se na SP do ima se pehar u rukama! Ali pre svega ima se selektor. I primer Italije je na neki nacin klasicna potvrda sta je nas osnovni problem. Bez obzira na to sto Italijani imaju jedan specifican kvalitet, veci u odnosu na nas svakako, ali je takodje i cinjenica da su oni trenutno tim bez i jedne zvezde evropskog fudbala. Nemate nijednog igraca kao u ranijim generacijama koji su simbol tima, kao Toti i Bufon 2006., ili Badjo 1994. npr. Dakle sve je do selektora. Mancini je dosao, zatekao opisani kanal 2018.godine i krenuo sa novom pricom. Sa 70-80% istim igracima ali novom pricom. Ohrabrio ih je, ubedio da mogu, gradio ofanzivnu igru, sa puno lopte u nogama, cesto visokim presingom, i odlicnom psiholoskom pripremom za turnirsko takmicenje. Koliko samo jedan selektor moze da napravi od jednog tima, mnogo bas mnogo! Samo ako je pravi covek u pravo vreme na pravom mestu! Jos jednom svaka cast Italijanima i hvala im sto su pokvarili unapred pripremljenu zurku za frikove.

zemunski kej

pre 2 godine

Englezi totalno podbacili u finalu. Imaju najbrze igrace i posle datog gola cuvaju rezultat. Italija ima solidan tim ali nista narocito,Danas su briljirali Kjelimi i Bonuci i Englezi imaju dobre McGvajera i Stonsa pozadi. Mislim da je pobedio Manchini ,Sauthgate uplasen u finalu.

Adrian

pre 2 godine

Italija vise nego zasluzeno osvojila prvenstvo.
Grandissimi.
Odlazak Engleza sa stadiona, skidanje medalje tokom dodele, stvarno RAZOCARAVAJUCE.

Vaske

pre 2 godine

Žabari se veličanstveno vratili! Bravo!

Žao mi onih klinaca iz Engleske reprezentacije kojima je dat vruć krompir u ruke, pored toliko njihovih iskusnijih igrača. Meni neshvatljiva odluka njihovog selektora.

Drago mi je što se Italija vratila na veliku scenu. Bez njih je sve nekako isprazno..., nema čarolije...

Englezi imaju mnogo dobre igrače, ali nemaju tim. Za razliku od Italijana. Mislim da je to na kraju ovde i presudilo. Ali mislim da će Engleska tek na SP doći do punog izražaja. Možda je i onaj nesrećno sudjen penal odredio sudbinu Engleza u finalu.

Nadam se da će i na SP sledeće godine isto ovako biti puno golova kao i na ovom EP.

Objavite komentar da neko nesto nauci

pre 2 godine

Tako je to kad sa onakvim igracima ti igras antifudbal i celo prvenstvo i ne pokusavas da napadas i das gol vec ti je jedini cilj da ga ne primis i da vrebas gresku protivnika ili neki prekid,penale ili sta vec. Jedino protiv Ukrajine sto su odigrali pristojnu utakmicu ali nista vise od toga,sve ostalo bruka,sa onakvim napadom,sredinom terena ti svaku utakmicu igras sa 7 defanzivnih igraca,pa to ni Muslin svojevremeno nije igrao sa Srbijom.
Zbog svega navedenog sam navijao iskljucivo protiv njih pa ma ko da je bio sa druge strane!

СРБИЈА

pre 2 godine

Саутгејт највећи кривац за пораз. Кукавичка игра. Стерлинг целу утакмицу игра. Изменама ништа није урадио. О увођењу два играча у 120.минуту да би шутирали пенале, да не говорим. Да је те играче убацио у 70.минуту, могао би да се нада нечему. Италијанима све честитке. Победили су: жеља, искуство и храброст.

Kralj Ibi

pre 2 godine

Bajo moj, kakav dan! Prvo cela Italija navija protiv Srbije, a potom cela Srbija navija za Italiju!
(Čoveče ne ljuti se, 12. jul 2021 01:00)
Pa nije Italija navijala protiv Srbije nego za svog tenisera. Da je Novak igrao protiv Mareja, Nadala ili Federera verovatno bi bar pola Italije navijalo za njega ali ne i protiv njihovog zemljaka.

nebitno

pre 2 godine

najneiskusnijeg igrača da šutira poslednji penal, nebitno to, sramota je što ovi engleski fudbaleri koji ovom igrom grupu nisu zaslužili da prođu skidaju sa vrata medalje ubeđeni da su zaslužili zlato.....

Joe

pre 2 godine

Italijani bili bolji po svim statistickim parametrima od poseda do suteva na gol pa su zasluzeno pobedili. Takodje im je pomoglo to sto je Sautgejt bio sve osim trener- njegovi apsurdni potezi od ponovne izmene izmene ( kad je to tako dobra ideja sto to niko nije radio u stogodisnjoj istoriji fudbala?) do odabira izvodjaca penala. Pa da su nam npr pre pocetka penala na ekranu objavili liste i redosled izvodjaca mi navijaci Italije ne bi morali uopste da strepimo mogli smo da slavimo ranije.

DeAndrej Jordan

pre 2 godine

Jel stavih Špance u tu grupu "dupli slem"? Greška naravno, udarila vrućina izgleda, haha. Imaju 1 svetsku titulu.

Francuska, Nemačka, Italija.

Argentina, Brazil, Urugvaj.

Genije

pre 2 godine

Fudbal je postao jednolican, sve ekipe teže istom-sablonskom stilu igranja, čuvanju lopte do iznemoglosti, vraćanju pozadi, tako da je najviše u nogama poslednje linije, sto ubija svu njenu lepotu, jer nekada smo imali različite stilove, i u tome je bila car ove igre ... Englezi su vcrs platili ceh takve igre, jer posle ranog vodstva su se okrenuli čuvanju rezultata i zadrzavanja vremena, ne misleci uopšte da daju drugi i osiguraju, a imali su puno situacija u kojima su mogli ići na gol ali se završavalo ponovnom vraćanju lopte nazad, što je katastrofa, a baš imaju napadački potencijal ...
(Marko, 12. jul 2021 00:17)

Realno gledano Italija ih je nadigrala i zasluzeno osvojila. Jednu pravu sansu imali i dali gol, posle mucak.

Priština

pre 2 godine

Sautgejt ubacio u 119 min,Rašforda i Sanča , zbog penala ..
Obojica promašiše
Italijani,ceo život taktički osvajaju ,na penale ,produžetke..
Ali se mora priznati da su imali igru ove godine..Na kraju ,zasluženo nema šta.

deda

pre 2 godine

igralo se viktorihe 80 minuta, talijani tehnicki neuporedivo bolji, khelini car odbrane, prvi put u decenihama pracenja da vidim ovakvu totalno ofanzivnu italiju..
zasluzeno su najbolji..