Fudbal 77

Petak, 09.07.2021.

14:37

UEFA se pokajala: Nikad više ovakav EURO

Prvi čovek Evropske kuće fudbala Aleksandar Čeferin odbacio je ideju da se ponovi sistem kao na ovogodišnjem EURO.

UEFA se pokajala: Nikad više ovakav EURO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

Bogdan

pre 2 godine

Evropsko prvenstvo da se igra svake druge godine, neparne,da se ne podudara sa svetskim. Po 32 reprezentacije (8×4),16 kojih prođe grupu automatski su se plasirali za sledeće prvenstvo,a ovi što nisu prošli da razigravaju sa ovima što se nisu ni plasirali. Iovako igrači ovih zemalja koje se plasiraju među 16 igraju u jakim klubovima gde imaju opet više mečeva u nogama od ovih što će razgovarati.

Vidojković Kandže

pre 2 godine

Pa da, sad kad ste uzeli lovu, nećemo više nikad. Teška spedačina od organizacije počev sa Plati Mijem nastavljeno sa slovenačkim advokatom.

mr

pre 2 godine

Добар батица. Европско са 24 екипе, по ко зна колико држава, са наклоношћу према некима, са криминалним суђењем, и онако лаконски мртав ладан, нећу ја ово да подржим. Ти лафе са свим могућим ликовима који су одлучивали о било чему, треба да летите, и још да платите за овакво будалисање.

Boki

pre 2 godine

Ja licno uzivao, gledao utakmice kad god sam imao vremena. Favoriti protiv autsajdera kiksali kao nikad do sad... Jedino mi zao nemce sto su ispali u Rimu od engleza, zivim u nemackoj i posle srbije navijam za njih. Odigrali su losu utakmicu. Spanci su mi pokupili simpatije posle utakmice sa italijom, razbili su zabare sa mladom ekipom. Steta sto nisu imali srece u penal seriji. Spremam se za finale uz pivo, pa neka pobedi bolji.

Boki

pre 2 godine

Nisam učuo u skoli da je Azerbažan u Evropi, a dobio sam 5 u geografiji. Odkad to ahhh $$$$$$
(Tik Tok, 09. jul 2021 16:46)
Ja mislim da Azebazan ni ne postoji... ;)

Ostin

pre 2 godine

Pa kad ste Azerbejdžan na silu priključili Evropi...
(Saša, 9. jul

Raspadom SSSRa, države koje samo malim ili nikakvim delom pripadale Evropi poput Rusije, Azerbejdžana, Jermenije, Gruzije i Kazakhstana, odlučile su da ostanu u Uefa, dok Uzbekistan, kada je prvi put dobio profesionalni klub sredinom devedesetih, nakon raspada, rešio je da se priključi AFCu

Valerij

pre 2 godine

Ne vidim razlog da se broj ekipa smanji, samo treba sistem da se promeni. Ako na turniru igra 24 ekipe, mogu da se podele u 4 grupe po 6, svaki tim odigra 5 tekmi, prva 4 idu u 16 najboljih, 15 dana za grupe, još 4 dana za 1/16, još 2 dana za 1/8, u jednom danu polufinala, i sa pauzamaa to je opet mesec dana.Maximalno u dve zemlje i to geografski povezane, npr. Mađarska i Srbija, Austrija i Švajcarska i slično. S obzirom na sadašnji broj država u evropi može i 32 zemlje na EURO, 8 grupa po 4, po dva prvoplasirana idu u 1/16, dalje sve isto, vremenski potpuno isto, a svaka država ima bar 4 krštena stadiona i veća grada za organizaciju. Najsmešnija je ova priča sa najboljim trećeplasiranim, jer se tu stvara prostor za manipulacije najveći.
Ja bih za finale uvek odredio neki neutralan grad, da ne postoji zemlja domaćin u finalu, prosto ako igraju Engleska i Italija, domaćin Pariz, Berlin, Madrid, ako igra Španija-Francuska, onda npr. Rim, Cirih, Beč, ravnopravno karte na pola i ćao. U evropi prosto uvek ima 15-20 gradova da za 3-4 dana spreme stadion za finale.
Zamislio sam finale Srbija-Crna Gora koje se igra u Zagrebu i ceo Zagreb preplavljen Srpskim i Crnogorskim zastavama. Neće se desiti ali sam lepo zamislio.

Radovan III

pre 2 godine

A to nije moglo da se zna unapred, nego je otkriveno tek sad? Ipak će biti da je ovo ovako organizovano po nečijem pritisku i za nečiju korist. Nije teško pogoditi čiju.

Goxy

pre 2 godine

45

Englezi zasluzeno dobijaju ovo jer su fizicki dominantni. Megvajer, Voker, Kejn, Sou, Rajs i ekipa mogu da odigraju 3 meca zaredom bez problema. Danci nisu mogli da stoje na nogama naprave sansu, da im nije bilo Smajhela bila bi petarda. Svet nije video ovako fizicki dominantnu ekipu plus i tehnicki igraju sasvim korektno. Apsolutno zasluzeno Engleska ovo uzima.
(Marko, 09. jul 2021 22:23)

Pokazace im zabari sta je gracioznost...Italijani su uvek bili potcenjena ekipa, kao i sada.

Vakcinisan

pre 2 godine

Ovakav problem ne bi postojao da se recimo prvenstvo organizuje samo u zapadnu evropu, istočnu ili u srednju evropu ili na primer da se ograniči takmičenje da bude na primer samo u skandinaviji

Marko

pre 2 godine

Englezi zasluzeno dobijaju ovo jer su fizicki dominantni. Megvajer, Voker, Kejn, Sou, Rajs i ekipa mogu da odigraju 3 meca zaredom bez problema. Danci nisu mogli da stoje na nogama naprave sansu, da im nije bilo Smajhela bila bi petarda. Svet nije video ovako fizicki dominantnu ekipu plus i tehnicki igraju sasvim korektno. Apsolutno zasluzeno Engleska ovo uzima.

maestro

pre 2 godine

trebali su svim ekipama da naprave da putuju po 20 000 kilometara, sve sa kraja na kraj evrope, a da englezi igraju sve kod kuće. Ne bi bilo loše i da sve ekipe igraju sa po 10 igrača i imaju po 1 izmenu, a englezi sa 11 igrava i 5 izmena, pa ako zagusti, može i po neki penal, da se ne daj Bože ne udje u penal seriju sa nekom od ekipa...

Mića

pre 2 godine

Šatro nisu mogli to da skapiraju unapred nego tek naknadna pamet. Da li su čelnici UEFA završili osnovnu školu ako im je to što su naveli kao mane, iznenađenje koje nisu mogli da predvide?? ???

Darko

pre 2 godine

Najbolje je bilo, kada su Euro organizovali sa 16 ekipa, a ne ovako, plasira se i Kurta i Murta,i da.. Jedna država organizator brate i kraj, ovo je totalno skrnavljenje fudbala na ovaj način organizacije!

kenta

pre 2 godine

Uvek guranje neke reprezentacije...Dajte samo fer plej i nek pobedi ekipa koja je bolja ili koja je imala vise srece...Pa dosta vise sa namestanjima...Pustite da fudbal pobedi....

ns123

pre 2 godine

1. Vratite turnir na 16 ekipa.
2. Domaćin 1, maks. 2 zemlje
3. Potpuna reforma VAR-a. Da se ne ponovi simulacija Sterlinga koja je direktno odredila jednog finalistu.
(Aki, 09. jul 2021 18:57)

1. Ne može se vratiti na 16 zemalja, jer Evropa danas broji, raspadom komunizma, puno više zemalja nego ‘80-tih. Nekada je bila Jugoslavija, Rusija i Čehoslovačka, danas su Rusija, Ukrajina, Estonija, Litva, Srbija, BiH, Hrvatska, Makedonija, Češka, Slovačka…. Svi trebaju imati mogućnost igranja.

filipovski990

pre 2 godine

Nije losa ideja, ali ne toliko gradova. Ako ste hteli vec taj famozni Baku morali ste u tom delu. Znaci Rusija, Turska, Gruzija ima jedan veliki stadion i jos neka zemlja tipa Rumunija ili Ukrajina.

tutlo

pre 2 godine

Morate jednom organizovati u ex Jugoslaviji,to ne bi bio problem ako se igra u kvazi istoj drzavi u glavnim gradovima,BG,ZG,SA,LJ,SK,PG,NS,Priština,Mostar,Banja Luka,Knin,Tetovo,Novi Pazar,Bujanovac i Pula :)

Longines

pre 2 godine

Ali je zaboravio da Engleska igra sve vreme kod kuce, a polufinale i finale samo sa Engleskom publikom...bas fer nema sta!
(gaga, 9. jul 2021 14:59)

Slab vam je argumenat, pa negde mora da se održi. Neko je uvek domaćin, pa dokle dogura.

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Predsednik UEFA treba da bude Nemac,Englez,Francuz ili Italijan,a ne pripadnik malog,beznacajnog i nebitnog naroda!
(Oliver, 9. jul 2021 17:27)

Mozda, zapravo sigurno, su slovenci beznacajan i mal narod, no oni u ovom slucaju predstavljaju najvecu lingvisticku grupu europe koja se unatoc velicini nalazi na marginama: slavene.
Predsjednici uefe iducih 50 god trebaju biti hrvati, rusi, poljaci, srbi i bugari.

ElHombre

pre 2 godine

Gluposti. Evo posle Katara ce se Svetsko prvenstvo igrati u Kanadi, Americi i Meksiku sto znaci da zapravo nikoga nije briga koliko igraci putuju sa prvom klasom do druge utakmice oni su profesionalci.

Ako se gleda istorija, nije se desilo da domacin osvoji Euro od kada je format sa 16 to jest 24 ekipe!
A ako gledamo Svetsko prvenstvo domacini su bili prvaci sveta u od prilike 28% slucajeva sto je jako malo!

Uopste nije toliko bitno ko je domacin i ko koliko putuje.

Aki

pre 2 godine

1. Vratite turnir na 16 ekipa.
2. Domaćin 1, maks. 2 zemlje
3. Potpuna reforma VAR-a. Da se ne ponovi simulacija Sterlinga koja je direktno odredila jednog finalistu.

xXx

pre 2 godine

Pa morao si da odradis ovo svim "malim" clanicama UEFA koje su glasale za tebe na izborima, sad kad si se oduzio naravno da vise nece biti ovakvih gluposti.
Makar do sledecih izbora...

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Najteze ce biti, ako ne i nemoguce, vratiti ep na 16 ekipa ali to je jedini pravi potez.
Ovo s 24 ekipe je fijasko.
Da, drago mi je zbog svih malih (nogometnih) naroda koji su dobili svoju sansu kao sto su to mkd i finska, ali i proslo i ovo ep pokazala su se kao losa natjecanja zbog loseg zdrijeba i puta do finala nakon grupe.

Na starom ep prvo si morao proci pakao kvalifikacija, a onda jos na turniru izaci iz grupe... a kad izadjes, igras sa teskasima a ne tamo nekim walesom i islandom.
Sad je vazno samo to da engleska ne osvoji.

andjo

pre 2 godine

U pravu su. Cak sam ogledao jednu utakmicu u živo na Olimpicu Rimu i mogu reći nikakav osjećaj u gradu, da se nešto dešava poput Eura. Verovatno je dosta doprineo Covid ali ideja sa toliko država je katastrofalna i ubija čar.

kenta

pre 2 godine

Svakako pred kraj prvenstva kad sam gledao Engleze i Dance i svi znamo kako se zavrsilo....Jednostavno sam zazalio sto sam uopste i gledao prvenstvo...
Ako ima pravde osvoce Italija....

MIODRAG JERGIC

pre 2 godine

Ajde važi.. Sad kada ste sve fino namestili domaćinu da postane Šampion Evrope (nadam se da neće); odjednom pa eto nije fer.. Uefa i Fifa zajedno leglo krimosa...

kaokakao

pre 2 godine

Penala ce biti, to znamo. Sad ce Pike da smisli novu formulu takmicenja. A penali da se pucaju ABBABABBAA ili BABAABBAB. Jos nije siguran kako da smanji pritisak na jadne fudbalere. Kakve budalastine. Fudbal je opstao zbog jednostavnih pravila ali rijesili su da ga uniste kao sto sve unistise. Nakbolja Evropska su bila u jednoj zemlji, kao i Svjetska.

Buljko

pre 2 godine

4 grupe po 4 reprezentacije,probrane kroz sito kvalifikacija,a ne pola Evrope poslate na Euro....prva dva tima iz grupe idu dalje u četvrtfinale i borbu za titulu,ostali kući....svaka utakmica spektakl,drama,kvalitet koncentrisan maksimalno,jedna zemlja domaćin i udri....mesec dana ludila ,nekad bilo brate moj,uživanje bilo gledati a ovo sada....smešno

Dosadnjaković

pre 2 godine

Euro je u formatu 24 previše razvodnjen. 12 ili 16 ekipa je max koliko je potrebno. Znam da naši u tom slučaju nemaju nikakve šanse da se kvalifikuju, ali nemam problem sa tim.

Sasa

pre 2 godine

Domacini prethodna dva svetska prvenstva su veci od Evrope. Nisu putovanja bila problem, nego je cak 8 domacina bilo favorizovano a i medju njima neki vise od drugih. npr Danska Rusija je bio zreb gde ce se igrati a da je bilo u Rusiji domacinu bi bio dovoljan bod i Samci verovatno ne bi ni prosli grupu kao mozda ni Memci da je bio mec u Budimpesti i jos mnogo slicnih primera.

NS

pre 2 godine

Neka se organizuje, ali da baš svi putuju podjednako, a što se završnice tiče lepo je što je u Engleskoj jer je to fudbalska zemlja, a biće još lepše što će Italija da osvoji.

dacha Zvezda

pre 2 godine

Ma cini ti se....
Totalno je bilo fer!!!!

Sledece nek budu npr. "gostujući" gradovi...
Jedna utakmica u Montevideu, a druga u Najrobiju! To bi podiglo gledanost, garant!! Četvrt finale - u Kanadi!
U svakom slučaju "ideja" je jednako dobra kao ova vaša trenutna...!?!
Skup morona...

Stomak

pre 2 godine

Neverovatno je da to kaže tek sada. Nije mi jasno šta su oni drugačije očekivali. A tek glupost da neka ekipa može biti u grupi sa tri domaćina, i sva tri meča gostuje. Na kraju su 4 domaćina igrala u polufinalu. Meni je zvog tih 12 država domaćina ovaj EP najgori do sada i nisam ga pratio kao prethodne. Previše nelogičnosti.

plavi bechar

pre 2 godine

Užas ja ga nisam pratio! Maksimalno u dve zemlje da se igra... Al najbolje bi bilo u 1noj kao u stara dobra vremena!
(veljko, 09. jul 2021 14:41)

Otkad sam se zaljubio u fudbal davne 1998. na SP u Francuskoj nisam nijedan jedini mec propustio na svim EP i SP od tada. Svasta mogu da propustim, LS da pratim sporadicno, lige petice poneki derbi u sezoni da odgledam, pa cak i finale LS sam znao da propustim par puta u proslosti. Sve, sve moze ovako i onako, povremeno, kako kad, ali jedno se zna, svako drugo leto kad dodje EP ili SP, postanem superlepak za TV, od prve sekunde svecanog otvaranja do one zadnje sekunde prenosa dodele pehara, EP i SP se mora odgledati, ne moze Bog otac da me spreci. E, kad sam ja takav docekao da prvi put u zivotu jedno EP ili SP poput ovog ne pogledam sveukupno 4-5 celih utakmica, da pritom uopste ne zalim, onda je jasno sta su uradili sa ovim cirkusom od prvenstva. Nikad gore, nikad manje interesovanja, nikad vise odbojnosti. Kao da se nista nije ni igralo, eto takav osecaj. Prethodnih 23 godine nezamisliv! Tako da, do Katara sledece godine za mene se veliki reprezentativni turnir nije ni igrao, a prvo EP posle 2016. za mene dolazi tek 2024. u Nemackoj, ono normalno. E jedino sto me brine, to je sto se SP Katar igra zimi, a osnovni simbol EP i SP je leto uvek bilo. Jedino me to plasi da ne poremeti entuzijazam za gledanje. No u svakom slucaju gore od ovog ne moze.

srle

pre 2 godine

Namestili ste sve tako da Engleska osvoji turnir. Kao što je FIFA namestila da 1966. osvoje Svetsko prvenstvo. Englezi samo tako mogu da osvoje. Jedina nada nekom poštenom fudbalu su ostali Italijani, ako pobede spasiće makar deo obraza evropskog i svetskog fudbala.

nvaders

pre 2 godine

Ideja je održiva samo je lokalizujete malo. Ne mora na istom prvenstvu da budu baku i london domaćini. Stavite jedno prvenstvo u zapadnu evropu, drugo u istočnu itd. Ne vidim razlog zašto se jedno evropsko nebi moglo organizovati izmedju srbije hrvatske mađarske rumunije bugarske grčke. Bez problema 8 stadiona.

Djubre

pre 2 godine

Ma odlicna je ideja da se recimo jedna grupa igra u Rimu i tu pored gradu, Bakuu. Sledeci put mozete da stavite da jedna grupa bude Rejkjavik i Nikozija.

um

pre 2 godine

A ti kao nisi znao da ce neke repke putovati toliko a Englezi ne?
(Zveki, 09. jul 2021 14:37)

Vidi, Englezi su mogli i da ne budu prvi u svojoj grupi, pa bi itekako putovali, raspored odigravanja se znao maltene jos pre izbijanja korone. Da li su i za to krivi mozda?

Tefim

pre 2 godine

Ceo turnir kao da je podredjen da Englezi osvoje titulu. Ne mrzim Engleze, cak mi je ova ekipa i simpaticna, ali koncept u kome oni malte ne i ne moraju da mrdnu iz Engleske, a npr Ukrajinci da predju i 4000 km da bi odigrali sve utakmice, nikako nije postena. Oni igraju na 25°C, dok neki igraju na 35°C. Nadam se da ce Insigne u nedelju srusiti iluziju da se fudbal vraca kuci :)

Aron

pre 2 godine

Bar su to uradili ako ništa drugo. Ovakva organizacija takmičenja urađena je da bi se zadovoljile interesne grupe Istočne Evrope i Engleske. Domaćinstvo su dobili Rusija, Azerbejdžan i Rumunija a Englezi skoro da su imali potpuno domaćinstvo. To se dobro vidi po tome ko je ustao protiv projekta Super Lige. Englezi i savezi sa Istoka.

plavi bechar

pre 2 godine

Užas ja ga nisam pratio! Maksimalno u dve zemlje da se igra... Al najbolje bi bilo u 1noj kao u stara dobra vremena!
(veljko, 09. jul 2021 14:41)

Otkad sam se zaljubio u fudbal davne 1998. na SP u Francuskoj nisam nijedan jedini mec propustio na svim EP i SP od tada. Svasta mogu da propustim, LS da pratim sporadicno, lige petice poneki derbi u sezoni da odgledam, pa cak i finale LS sam znao da propustim par puta u proslosti. Sve, sve moze ovako i onako, povremeno, kako kad, ali jedno se zna, svako drugo leto kad dodje EP ili SP, postanem superlepak za TV, od prve sekunde svecanog otvaranja do one zadnje sekunde prenosa dodele pehara, EP i SP se mora odgledati, ne moze Bog otac da me spreci. E, kad sam ja takav docekao da prvi put u zivotu jedno EP ili SP poput ovog ne pogledam sveukupno 4-5 celih utakmica, da pritom uopste ne zalim, onda je jasno sta su uradili sa ovim cirkusom od prvenstva. Nikad gore, nikad manje interesovanja, nikad vise odbojnosti. Kao da nista nije ni igralo, eto takav osecaj. Prethodnih 23 godine nezamisliv! Tako da, do Katara sledece godine za mene se veliki reprezentativni turnir nije ni igrao, a prvo EP posle 2016. za mene dolazi tek 2024. u Nemackoj, ono normalno. E jedini sto me brine, to je sto se SP Katar igra zimi, a osnovni simbol EP i SP je leto uvek bilo. Jedino me to plasi da ne poremeti entuzijazam za gledanje. No u svakom slucaju gore od ovog ne moze.

srle

pre 2 godine

Namestili ste sve tako da Engleska osvoji turnir. Kao što je FIFA namestila da 1966. osvoje Svetsko prvenstvo. Englezi samo tako mogu da osvoje. Jedina nada nekom poštenom fudbalu su ostali Italijani, ako pobede spasiće makar deo obraza evropskog i svetskog fudbala.

Tefim

pre 2 godine

Ceo turnir kao da je podredjen da Englezi osvoje titulu. Ne mrzim Engleze, cak mi je ova ekipa i simpaticna, ali koncept u kome oni malte ne i ne moraju da mrdnu iz Engleske, a npr Ukrajinci da predju i 4000 km da bi odigrali sve utakmice, nikako nije postena. Oni igraju na 25°C, dok neki igraju na 35°C. Nadam se da ce Insigne u nedelju srusiti iluziju da se fudbal vraca kuci :)

dacha Zvezda

pre 2 godine

Ma cini ti se....
Totalno je bilo fer!!!!

Sledece nek budu npr. "gostujući" gradovi...
Jedna utakmica u Montevideu, a druga u Najrobiju! To bi podiglo gledanost, garant!! Četvrt finale - u Kanadi!
U svakom slučaju "ideja" je jednako dobra kao ova vaša trenutna...!?!
Skup morona...

Aki

pre 2 godine

1. Vratite turnir na 16 ekipa.
2. Domaćin 1, maks. 2 zemlje
3. Potpuna reforma VAR-a. Da se ne ponovi simulacija Sterlinga koja je direktno odredila jednog finalistu.

Stomak

pre 2 godine

Neverovatno je da to kaže tek sada. Nije mi jasno šta su oni drugačije očekivali. A tek glupost da neka ekipa može biti u grupi sa tri domaćina, i sva tri meča gostuje. Na kraju su 4 domaćina igrala u polufinalu. Meni je zvog tih 12 država domaćina ovaj EP najgori do sada i nisam ga pratio kao prethodne. Previše nelogičnosti.

Djubre

pre 2 godine

Ma odlicna je ideja da se recimo jedna grupa igra u Rimu i tu pored gradu, Bakuu. Sledeci put mozete da stavite da jedna grupa bude Rejkjavik i Nikozija.

nvaders

pre 2 godine

Ideja je održiva samo je lokalizujete malo. Ne mora na istom prvenstvu da budu baku i london domaćini. Stavite jedno prvenstvo u zapadnu evropu, drugo u istočnu itd. Ne vidim razlog zašto se jedno evropsko nebi moglo organizovati izmedju srbije hrvatske mađarske rumunije bugarske grčke. Bez problema 8 stadiona.

Aron

pre 2 godine

Bar su to uradili ako ništa drugo. Ovakva organizacija takmičenja urađena je da bi se zadovoljile interesne grupe Istočne Evrope i Engleske. Domaćinstvo su dobili Rusija, Azerbejdžan i Rumunija a Englezi skoro da su imali potpuno domaćinstvo. To se dobro vidi po tome ko je ustao protiv projekta Super Lige. Englezi i savezi sa Istoka.

plavi bechar

pre 2 godine

Užas ja ga nisam pratio! Maksimalno u dve zemlje da se igra... Al najbolje bi bilo u 1noj kao u stara dobra vremena!
(veljko, 09. jul 2021 14:41)

Otkad sam se zaljubio u fudbal davne 1998. na SP u Francuskoj nisam nijedan jedini mec propustio na svim EP i SP od tada. Svasta mogu da propustim, LS da pratim sporadicno, lige petice poneki derbi u sezoni da odgledam, pa cak i finale LS sam znao da propustim par puta u proslosti. Sve, sve moze ovako i onako, povremeno, kako kad, ali jedno se zna, svako drugo leto kad dodje EP ili SP, postanem superlepak za TV, od prve sekunde svecanog otvaranja do one zadnje sekunde prenosa dodele pehara, EP i SP se mora odgledati, ne moze Bog otac da me spreci. E, kad sam ja takav docekao da prvi put u zivotu jedno EP ili SP poput ovog ne pogledam sveukupno 4-5 celih utakmica, da pritom uopste ne zalim, onda je jasno sta su uradili sa ovim cirkusom od prvenstva. Nikad gore, nikad manje interesovanja, nikad vise odbojnosti. Kao da se nista nije ni igralo, eto takav osecaj. Prethodnih 23 godine nezamisliv! Tako da, do Katara sledece godine za mene se veliki reprezentativni turnir nije ni igrao, a prvo EP posle 2016. za mene dolazi tek 2024. u Nemackoj, ono normalno. E jedino sto me brine, to je sto se SP Katar igra zimi, a osnovni simbol EP i SP je leto uvek bilo. Jedino me to plasi da ne poremeti entuzijazam za gledanje. No u svakom slucaju gore od ovog ne moze.

NS

pre 2 godine

Neka se organizuje, ali da baš svi putuju podjednako, a što se završnice tiče lepo je što je u Engleskoj jer je to fudbalska zemlja, a biće još lepše što će Italija da osvoji.

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Najteze ce biti, ako ne i nemoguce, vratiti ep na 16 ekipa ali to je jedini pravi potez.
Ovo s 24 ekipe je fijasko.
Da, drago mi je zbog svih malih (nogometnih) naroda koji su dobili svoju sansu kao sto su to mkd i finska, ali i proslo i ovo ep pokazala su se kao losa natjecanja zbog loseg zdrijeba i puta do finala nakon grupe.

Na starom ep prvo si morao proci pakao kvalifikacija, a onda jos na turniru izaci iz grupe... a kad izadjes, igras sa teskasima a ne tamo nekim walesom i islandom.
Sad je vazno samo to da engleska ne osvoji.

andjo

pre 2 godine

U pravu su. Cak sam ogledao jednu utakmicu u živo na Olimpicu Rimu i mogu reći nikakav osjećaj u gradu, da se nešto dešava poput Eura. Verovatno je dosta doprineo Covid ali ideja sa toliko država je katastrofalna i ubija čar.

maestro

pre 2 godine

trebali su svim ekipama da naprave da putuju po 20 000 kilometara, sve sa kraja na kraj evrope, a da englezi igraju sve kod kuće. Ne bi bilo loše i da sve ekipe igraju sa po 10 igrača i imaju po 1 izmenu, a englezi sa 11 igrava i 5 izmena, pa ako zagusti, može i po neki penal, da se ne daj Bože ne udje u penal seriju sa nekom od ekipa...

Buljko

pre 2 godine

4 grupe po 4 reprezentacije,probrane kroz sito kvalifikacija,a ne pola Evrope poslate na Euro....prva dva tima iz grupe idu dalje u četvrtfinale i borbu za titulu,ostali kući....svaka utakmica spektakl,drama,kvalitet koncentrisan maksimalno,jedna zemlja domaćin i udri....mesec dana ludila ,nekad bilo brate moj,uživanje bilo gledati a ovo sada....smešno

plavi bechar

pre 2 godine

Užas ja ga nisam pratio! Maksimalno u dve zemlje da se igra... Al najbolje bi bilo u 1noj kao u stara dobra vremena!
(veljko, 09. jul 2021 14:41)

Otkad sam se zaljubio u fudbal davne 1998. na SP u Francuskoj nisam nijedan jedini mec propustio na svim EP i SP od tada. Svasta mogu da propustim, LS da pratim sporadicno, lige petice poneki derbi u sezoni da odgledam, pa cak i finale LS sam znao da propustim par puta u proslosti. Sve, sve moze ovako i onako, povremeno, kako kad, ali jedno se zna, svako drugo leto kad dodje EP ili SP, postanem superlepak za TV, od prve sekunde svecanog otvaranja do one zadnje sekunde prenosa dodele pehara, EP i SP se mora odgledati, ne moze Bog otac da me spreci. E, kad sam ja takav docekao da prvi put u zivotu jedno EP ili SP poput ovog ne pogledam sveukupno 4-5 celih utakmica, da pritom uopste ne zalim, onda je jasno sta su uradili sa ovim cirkusom od prvenstva. Nikad gore, nikad manje interesovanja, nikad vise odbojnosti. Kao da nista nije ni igralo, eto takav osecaj. Prethodnih 23 godine nezamisliv! Tako da, do Katara sledece godine za mene se veliki reprezentativni turnir nije ni igrao, a prvo EP posle 2016. za mene dolazi tek 2024. u Nemackoj, ono normalno. E jedini sto me brine, to je sto se SP Katar igra zimi, a osnovni simbol EP i SP je leto uvek bilo. Jedino me to plasi da ne poremeti entuzijazam za gledanje. No u svakom slucaju gore od ovog ne moze.

xXx

pre 2 godine

Pa morao si da odradis ovo svim "malim" clanicama UEFA koje su glasale za tebe na izborima, sad kad si se oduzio naravno da vise nece biti ovakvih gluposti.
Makar do sledecih izbora...

Dosadnjaković

pre 2 godine

Euro je u formatu 24 previše razvodnjen. 12 ili 16 ekipa je max koliko je potrebno. Znam da naši u tom slučaju nemaju nikakve šanse da se kvalifikuju, ali nemam problem sa tim.

kenta

pre 2 godine

Svakako pred kraj prvenstva kad sam gledao Engleze i Dance i svi znamo kako se zavrsilo....Jednostavno sam zazalio sto sam uopste i gledao prvenstvo...
Ako ima pravde osvoce Italija....

um

pre 2 godine

A ti kao nisi znao da ce neke repke putovati toliko a Englezi ne?
(Zveki, 09. jul 2021 14:37)

Vidi, Englezi su mogli i da ne budu prvi u svojoj grupi, pa bi itekako putovali, raspored odigravanja se znao maltene jos pre izbijanja korone. Da li su i za to krivi mozda?

Mića

pre 2 godine

Šatro nisu mogli to da skapiraju unapred nego tek naknadna pamet. Da li su čelnici UEFA završili osnovnu školu ako im je to što su naveli kao mane, iznenađenje koje nisu mogli da predvide?? ???

MIODRAG JERGIC

pre 2 godine

Ajde važi.. Sad kada ste sve fino namestili domaćinu da postane Šampion Evrope (nadam se da neće); odjednom pa eto nije fer.. Uefa i Fifa zajedno leglo krimosa...

Sasa

pre 2 godine

Domacini prethodna dva svetska prvenstva su veci od Evrope. Nisu putovanja bila problem, nego je cak 8 domacina bilo favorizovano a i medju njima neki vise od drugih. npr Danska Rusija je bio zreb gde ce se igrati a da je bilo u Rusiji domacinu bi bio dovoljan bod i Samci verovatno ne bi ni prosli grupu kao mozda ni Memci da je bio mec u Budimpesti i jos mnogo slicnih primera.

Darko

pre 2 godine

Najbolje je bilo, kada su Euro organizovali sa 16 ekipa, a ne ovako, plasira se i Kurta i Murta,i da.. Jedna država organizator brate i kraj, ovo je totalno skrnavljenje fudbala na ovaj način organizacije!

mr

pre 2 godine

Добар батица. Европско са 24 екипе, по ко зна колико држава, са наклоношћу према некима, са криминалним суђењем, и онако лаконски мртав ладан, нећу ја ово да подржим. Ти лафе са свим могућим ликовима који су одлучивали о било чему, треба да летите, и још да платите за овакво будалисање.

ns123

pre 2 godine

1. Vratite turnir na 16 ekipa.
2. Domaćin 1, maks. 2 zemlje
3. Potpuna reforma VAR-a. Da se ne ponovi simulacija Sterlinga koja je direktno odredila jednog finalistu.
(Aki, 09. jul 2021 18:57)

1. Ne može se vratiti na 16 zemalja, jer Evropa danas broji, raspadom komunizma, puno više zemalja nego ‘80-tih. Nekada je bila Jugoslavija, Rusija i Čehoslovačka, danas su Rusija, Ukrajina, Estonija, Litva, Srbija, BiH, Hrvatska, Makedonija, Češka, Slovačka…. Svi trebaju imati mogućnost igranja.

Boki

pre 2 godine

Nisam učuo u skoli da je Azerbažan u Evropi, a dobio sam 5 u geografiji. Odkad to ahhh $$$$$$
(Tik Tok, 09. jul 2021 16:46)
Ja mislim da Azebazan ni ne postoji... ;)

kaokakao

pre 2 godine

Penala ce biti, to znamo. Sad ce Pike da smisli novu formulu takmicenja. A penali da se pucaju ABBABABBAA ili BABAABBAB. Jos nije siguran kako da smanji pritisak na jadne fudbalere. Kakve budalastine. Fudbal je opstao zbog jednostavnih pravila ali rijesili su da ga uniste kao sto sve unistise. Nakbolja Evropska su bila u jednoj zemlji, kao i Svjetska.

kenta

pre 2 godine

Uvek guranje neke reprezentacije...Dajte samo fer plej i nek pobedi ekipa koja je bolja ili koja je imala vise srece...Pa dosta vise sa namestanjima...Pustite da fudbal pobedi....

ElHombre

pre 2 godine

Gluposti. Evo posle Katara ce se Svetsko prvenstvo igrati u Kanadi, Americi i Meksiku sto znaci da zapravo nikoga nije briga koliko igraci putuju sa prvom klasom do druge utakmice oni su profesionalci.

Ako se gleda istorija, nije se desilo da domacin osvoji Euro od kada je format sa 16 to jest 24 ekipe!
A ako gledamo Svetsko prvenstvo domacini su bili prvaci sveta u od prilike 28% slucajeva sto je jako malo!

Uopste nije toliko bitno ko je domacin i ko koliko putuje.

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Predsednik UEFA treba da bude Nemac,Englez,Francuz ili Italijan,a ne pripadnik malog,beznacajnog i nebitnog naroda!
(Oliver, 9. jul 2021 17:27)

Mozda, zapravo sigurno, su slovenci beznacajan i mal narod, no oni u ovom slucaju predstavljaju najvecu lingvisticku grupu europe koja se unatoc velicini nalazi na marginama: slavene.
Predsjednici uefe iducih 50 god trebaju biti hrvati, rusi, poljaci, srbi i bugari.

Valerij

pre 2 godine

Ne vidim razlog da se broj ekipa smanji, samo treba sistem da se promeni. Ako na turniru igra 24 ekipe, mogu da se podele u 4 grupe po 6, svaki tim odigra 5 tekmi, prva 4 idu u 16 najboljih, 15 dana za grupe, još 4 dana za 1/16, još 2 dana za 1/8, u jednom danu polufinala, i sa pauzamaa to je opet mesec dana.Maximalno u dve zemlje i to geografski povezane, npr. Mađarska i Srbija, Austrija i Švajcarska i slično. S obzirom na sadašnji broj država u evropi može i 32 zemlje na EURO, 8 grupa po 4, po dva prvoplasirana idu u 1/16, dalje sve isto, vremenski potpuno isto, a svaka država ima bar 4 krštena stadiona i veća grada za organizaciju. Najsmešnija je ova priča sa najboljim trećeplasiranim, jer se tu stvara prostor za manipulacije najveći.
Ja bih za finale uvek odredio neki neutralan grad, da ne postoji zemlja domaćin u finalu, prosto ako igraju Engleska i Italija, domaćin Pariz, Berlin, Madrid, ako igra Španija-Francuska, onda npr. Rim, Cirih, Beč, ravnopravno karte na pola i ćao. U evropi prosto uvek ima 15-20 gradova da za 3-4 dana spreme stadion za finale.
Zamislio sam finale Srbija-Crna Gora koje se igra u Zagrebu i ceo Zagreb preplavljen Srpskim i Crnogorskim zastavama. Neće se desiti ali sam lepo zamislio.

Ostin

pre 2 godine

Pa kad ste Azerbejdžan na silu priključili Evropi...
(Saša, 9. jul

Raspadom SSSRa, države koje samo malim ili nikakvim delom pripadale Evropi poput Rusije, Azerbejdžana, Jermenije, Gruzije i Kazakhstana, odlučile su da ostanu u Uefa, dok Uzbekistan, kada je prvi put dobio profesionalni klub sredinom devedesetih, nakon raspada, rešio je da se priključi AFCu

Marko

pre 2 godine

Englezi zasluzeno dobijaju ovo jer su fizicki dominantni. Megvajer, Voker, Kejn, Sou, Rajs i ekipa mogu da odigraju 3 meca zaredom bez problema. Danci nisu mogli da stoje na nogama naprave sansu, da im nije bilo Smajhela bila bi petarda. Svet nije video ovako fizicki dominantnu ekipu plus i tehnicki igraju sasvim korektno. Apsolutno zasluzeno Engleska ovo uzima.

tutlo

pre 2 godine

Morate jednom organizovati u ex Jugoslaviji,to ne bi bio problem ako se igra u kvazi istoj drzavi u glavnim gradovima,BG,ZG,SA,LJ,SK,PG,NS,Priština,Mostar,Banja Luka,Knin,Tetovo,Novi Pazar,Bujanovac i Pula :)

Vidojković Kandže

pre 2 godine

Pa da, sad kad ste uzeli lovu, nećemo više nikad. Teška spedačina od organizacije počev sa Plati Mijem nastavljeno sa slovenačkim advokatom.

Longines

pre 2 godine

Ali je zaboravio da Engleska igra sve vreme kod kuce, a polufinale i finale samo sa Engleskom publikom...bas fer nema sta!
(gaga, 9. jul 2021 14:59)

Slab vam je argumenat, pa negde mora da se održi. Neko je uvek domaćin, pa dokle dogura.

Radovan III

pre 2 godine

A to nije moglo da se zna unapred, nego je otkriveno tek sad? Ipak će biti da je ovo ovako organizovano po nečijem pritisku i za nečiju korist. Nije teško pogoditi čiju.

Goxy

pre 2 godine

45

Englezi zasluzeno dobijaju ovo jer su fizicki dominantni. Megvajer, Voker, Kejn, Sou, Rajs i ekipa mogu da odigraju 3 meca zaredom bez problema. Danci nisu mogli da stoje na nogama naprave sansu, da im nije bilo Smajhela bila bi petarda. Svet nije video ovako fizicki dominantnu ekipu plus i tehnicki igraju sasvim korektno. Apsolutno zasluzeno Engleska ovo uzima.
(Marko, 09. jul 2021 22:23)

Pokazace im zabari sta je gracioznost...Italijani su uvek bili potcenjena ekipa, kao i sada.

Boki

pre 2 godine

Ja licno uzivao, gledao utakmice kad god sam imao vremena. Favoriti protiv autsajdera kiksali kao nikad do sad... Jedino mi zao nemce sto su ispali u Rimu od engleza, zivim u nemackoj i posle srbije navijam za njih. Odigrali su losu utakmicu. Spanci su mi pokupili simpatije posle utakmice sa italijom, razbili su zabare sa mladom ekipom. Steta sto nisu imali srece u penal seriji. Spremam se za finale uz pivo, pa neka pobedi bolji.

filipovski990

pre 2 godine

Nije losa ideja, ali ne toliko gradova. Ako ste hteli vec taj famozni Baku morali ste u tom delu. Znaci Rusija, Turska, Gruzija ima jedan veliki stadion i jos neka zemlja tipa Rumunija ili Ukrajina.

Vakcinisan

pre 2 godine

Ovakav problem ne bi postojao da se recimo prvenstvo organizuje samo u zapadnu evropu, istočnu ili u srednju evropu ili na primer da se ograniči takmičenje da bude na primer samo u skandinaviji

Bogdan

pre 2 godine

Evropsko prvenstvo da se igra svake druge godine, neparne,da se ne podudara sa svetskim. Po 32 reprezentacije (8×4),16 kojih prođe grupu automatski su se plasirali za sledeće prvenstvo,a ovi što nisu prošli da razigravaju sa ovima što se nisu ni plasirali. Iovako igrači ovih zemalja koje se plasiraju među 16 igraju u jakim klubovima gde imaju opet više mečeva u nogama od ovih što će razgovarati.

um

pre 2 godine

A ti kao nisi znao da ce neke repke putovati toliko a Englezi ne?
(Zveki, 09. jul 2021 14:37)

Vidi, Englezi su mogli i da ne budu prvi u svojoj grupi, pa bi itekako putovali, raspored odigravanja se znao maltene jos pre izbijanja korone. Da li su i za to krivi mozda?

Marko

pre 2 godine

Englezi zasluzeno dobijaju ovo jer su fizicki dominantni. Megvajer, Voker, Kejn, Sou, Rajs i ekipa mogu da odigraju 3 meca zaredom bez problema. Danci nisu mogli da stoje na nogama naprave sansu, da im nije bilo Smajhela bila bi petarda. Svet nije video ovako fizicki dominantnu ekipu plus i tehnicki igraju sasvim korektno. Apsolutno zasluzeno Engleska ovo uzima.

ElHombre

pre 2 godine

Gluposti. Evo posle Katara ce se Svetsko prvenstvo igrati u Kanadi, Americi i Meksiku sto znaci da zapravo nikoga nije briga koliko igraci putuju sa prvom klasom do druge utakmice oni su profesionalci.

Ako se gleda istorija, nije se desilo da domacin osvoji Euro od kada je format sa 16 to jest 24 ekipe!
A ako gledamo Svetsko prvenstvo domacini su bili prvaci sveta u od prilike 28% slucajeva sto je jako malo!

Uopste nije toliko bitno ko je domacin i ko koliko putuje.

srle

pre 2 godine

Namestili ste sve tako da Engleska osvoji turnir. Kao što je FIFA namestila da 1966. osvoje Svetsko prvenstvo. Englezi samo tako mogu da osvoje. Jedina nada nekom poštenom fudbalu su ostali Italijani, ako pobede spasiće makar deo obraza evropskog i svetskog fudbala.

Longines

pre 2 godine

Ali je zaboravio da Engleska igra sve vreme kod kuce, a polufinale i finale samo sa Engleskom publikom...bas fer nema sta!
(gaga, 9. jul 2021 14:59)

Slab vam je argumenat, pa negde mora da se održi. Neko je uvek domaćin, pa dokle dogura.

nvaders

pre 2 godine

Ideja je održiva samo je lokalizujete malo. Ne mora na istom prvenstvu da budu baku i london domaćini. Stavite jedno prvenstvo u zapadnu evropu, drugo u istočnu itd. Ne vidim razlog zašto se jedno evropsko nebi moglo organizovati izmedju srbije hrvatske mađarske rumunije bugarske grčke. Bez problema 8 stadiona.

plavi bechar

pre 2 godine

Užas ja ga nisam pratio! Maksimalno u dve zemlje da se igra... Al najbolje bi bilo u 1noj kao u stara dobra vremena!
(veljko, 09. jul 2021 14:41)

Otkad sam se zaljubio u fudbal davne 1998. na SP u Francuskoj nisam nijedan jedini mec propustio na svim EP i SP od tada. Svasta mogu da propustim, LS da pratim sporadicno, lige petice poneki derbi u sezoni da odgledam, pa cak i finale LS sam znao da propustim par puta u proslosti. Sve, sve moze ovako i onako, povremeno, kako kad, ali jedno se zna, svako drugo leto kad dodje EP ili SP, postanem superlepak za TV, od prve sekunde svecanog otvaranja do one zadnje sekunde prenosa dodele pehara, EP i SP se mora odgledati, ne moze Bog otac da me spreci. E, kad sam ja takav docekao da prvi put u zivotu jedno EP ili SP poput ovog ne pogledam sveukupno 4-5 celih utakmica, da pritom uopste ne zalim, onda je jasno sta su uradili sa ovim cirkusom od prvenstva. Nikad gore, nikad manje interesovanja, nikad vise odbojnosti. Kao da se nista nije ni igralo, eto takav osecaj. Prethodnih 23 godine nezamisliv! Tako da, do Katara sledece godine za mene se veliki reprezentativni turnir nije ni igrao, a prvo EP posle 2016. za mene dolazi tek 2024. u Nemackoj, ono normalno. E jedino sto me brine, to je sto se SP Katar igra zimi, a osnovni simbol EP i SP je leto uvek bilo. Jedino me to plasi da ne poremeti entuzijazam za gledanje. No u svakom slucaju gore od ovog ne moze.

Boki

pre 2 godine

Ja licno uzivao, gledao utakmice kad god sam imao vremena. Favoriti protiv autsajdera kiksali kao nikad do sad... Jedino mi zao nemce sto su ispali u Rimu od engleza, zivim u nemackoj i posle srbije navijam za njih. Odigrali su losu utakmicu. Spanci su mi pokupili simpatije posle utakmice sa italijom, razbili su zabare sa mladom ekipom. Steta sto nisu imali srece u penal seriji. Spremam se za finale uz pivo, pa neka pobedi bolji.

plavi bechar

pre 2 godine

Užas ja ga nisam pratio! Maksimalno u dve zemlje da se igra... Al najbolje bi bilo u 1noj kao u stara dobra vremena!
(veljko, 09. jul 2021 14:41)

Otkad sam se zaljubio u fudbal davne 1998. na SP u Francuskoj nisam nijedan jedini mec propustio na svim EP i SP od tada. Svasta mogu da propustim, LS da pratim sporadicno, lige petice poneki derbi u sezoni da odgledam, pa cak i finale LS sam znao da propustim par puta u proslosti. Sve, sve moze ovako i onako, povremeno, kako kad, ali jedno se zna, svako drugo leto kad dodje EP ili SP, postanem superlepak za TV, od prve sekunde svecanog otvaranja do one zadnje sekunde prenosa dodele pehara, EP i SP se mora odgledati, ne moze Bog otac da me spreci. E, kad sam ja takav docekao da prvi put u zivotu jedno EP ili SP poput ovog ne pogledam sveukupno 4-5 celih utakmica, da pritom uopste ne zalim, onda je jasno sta su uradili sa ovim cirkusom od prvenstva. Nikad gore, nikad manje interesovanja, nikad vise odbojnosti. Kao da nista nije ni igralo, eto takav osecaj. Prethodnih 23 godine nezamisliv! Tako da, do Katara sledece godine za mene se veliki reprezentativni turnir nije ni igrao, a prvo EP posle 2016. za mene dolazi tek 2024. u Nemackoj, ono normalno. E jedini sto me brine, to je sto se SP Katar igra zimi, a osnovni simbol EP i SP je leto uvek bilo. Jedino me to plasi da ne poremeti entuzijazam za gledanje. No u svakom slucaju gore od ovog ne moze.

Aron

pre 2 godine

Bar su to uradili ako ništa drugo. Ovakva organizacija takmičenja urađena je da bi se zadovoljile interesne grupe Istočne Evrope i Engleske. Domaćinstvo su dobili Rusija, Azerbejdžan i Rumunija a Englezi skoro da su imali potpuno domaćinstvo. To se dobro vidi po tome ko je ustao protiv projekta Super Lige. Englezi i savezi sa Istoka.

Sasa

pre 2 godine

Domacini prethodna dva svetska prvenstva su veci od Evrope. Nisu putovanja bila problem, nego je cak 8 domacina bilo favorizovano a i medju njima neki vise od drugih. npr Danska Rusija je bio zreb gde ce se igrati a da je bilo u Rusiji domacinu bi bio dovoljan bod i Samci verovatno ne bi ni prosli grupu kao mozda ni Memci da je bio mec u Budimpesti i jos mnogo slicnih primera.

Tefim

pre 2 godine

Ceo turnir kao da je podredjen da Englezi osvoje titulu. Ne mrzim Engleze, cak mi je ova ekipa i simpaticna, ali koncept u kome oni malte ne i ne moraju da mrdnu iz Engleske, a npr Ukrajinci da predju i 4000 km da bi odigrali sve utakmice, nikako nije postena. Oni igraju na 25°C, dok neki igraju na 35°C. Nadam se da ce Insigne u nedelju srusiti iluziju da se fudbal vraca kuci :)

ns123

pre 2 godine

1. Vratite turnir na 16 ekipa.
2. Domaćin 1, maks. 2 zemlje
3. Potpuna reforma VAR-a. Da se ne ponovi simulacija Sterlinga koja je direktno odredila jednog finalistu.
(Aki, 09. jul 2021 18:57)

1. Ne može se vratiti na 16 zemalja, jer Evropa danas broji, raspadom komunizma, puno više zemalja nego ‘80-tih. Nekada je bila Jugoslavija, Rusija i Čehoslovačka, danas su Rusija, Ukrajina, Estonija, Litva, Srbija, BiH, Hrvatska, Makedonija, Češka, Slovačka…. Svi trebaju imati mogućnost igranja.

NS

pre 2 godine

Neka se organizuje, ali da baš svi putuju podjednako, a što se završnice tiče lepo je što je u Engleskoj jer je to fudbalska zemlja, a biće još lepše što će Italija da osvoji.

kenta

pre 2 godine

Svakako pred kraj prvenstva kad sam gledao Engleze i Dance i svi znamo kako se zavrsilo....Jednostavno sam zazalio sto sam uopste i gledao prvenstvo...
Ako ima pravde osvoce Italija....

Aki

pre 2 godine

1. Vratite turnir na 16 ekipa.
2. Domaćin 1, maks. 2 zemlje
3. Potpuna reforma VAR-a. Da se ne ponovi simulacija Sterlinga koja je direktno odredila jednog finalistu.

maestro

pre 2 godine

trebali su svim ekipama da naprave da putuju po 20 000 kilometara, sve sa kraja na kraj evrope, a da englezi igraju sve kod kuće. Ne bi bilo loše i da sve ekipe igraju sa po 10 igrača i imaju po 1 izmenu, a englezi sa 11 igrava i 5 izmena, pa ako zagusti, može i po neki penal, da se ne daj Bože ne udje u penal seriju sa nekom od ekipa...

Goxy

pre 2 godine

45

Englezi zasluzeno dobijaju ovo jer su fizicki dominantni. Megvajer, Voker, Kejn, Sou, Rajs i ekipa mogu da odigraju 3 meca zaredom bez problema. Danci nisu mogli da stoje na nogama naprave sansu, da im nije bilo Smajhela bila bi petarda. Svet nije video ovako fizicki dominantnu ekipu plus i tehnicki igraju sasvim korektno. Apsolutno zasluzeno Engleska ovo uzima.
(Marko, 09. jul 2021 22:23)

Pokazace im zabari sta je gracioznost...Italijani su uvek bili potcenjena ekipa, kao i sada.

Stomak

pre 2 godine

Neverovatno je da to kaže tek sada. Nije mi jasno šta su oni drugačije očekivali. A tek glupost da neka ekipa može biti u grupi sa tri domaćina, i sva tri meča gostuje. Na kraju su 4 domaćina igrala u polufinalu. Meni je zvog tih 12 država domaćina ovaj EP najgori do sada i nisam ga pratio kao prethodne. Previše nelogičnosti.

tutlo

pre 2 godine

Morate jednom organizovati u ex Jugoslaviji,to ne bi bio problem ako se igra u kvazi istoj drzavi u glavnim gradovima,BG,ZG,SA,LJ,SK,PG,NS,Priština,Mostar,Banja Luka,Knin,Tetovo,Novi Pazar,Bujanovac i Pula :)

Valerij

pre 2 godine

Ne vidim razlog da se broj ekipa smanji, samo treba sistem da se promeni. Ako na turniru igra 24 ekipe, mogu da se podele u 4 grupe po 6, svaki tim odigra 5 tekmi, prva 4 idu u 16 najboljih, 15 dana za grupe, još 4 dana za 1/16, još 2 dana za 1/8, u jednom danu polufinala, i sa pauzamaa to je opet mesec dana.Maximalno u dve zemlje i to geografski povezane, npr. Mađarska i Srbija, Austrija i Švajcarska i slično. S obzirom na sadašnji broj država u evropi može i 32 zemlje na EURO, 8 grupa po 4, po dva prvoplasirana idu u 1/16, dalje sve isto, vremenski potpuno isto, a svaka država ima bar 4 krštena stadiona i veća grada za organizaciju. Najsmešnija je ova priča sa najboljim trećeplasiranim, jer se tu stvara prostor za manipulacije najveći.
Ja bih za finale uvek odredio neki neutralan grad, da ne postoji zemlja domaćin u finalu, prosto ako igraju Engleska i Italija, domaćin Pariz, Berlin, Madrid, ako igra Španija-Francuska, onda npr. Rim, Cirih, Beč, ravnopravno karte na pola i ćao. U evropi prosto uvek ima 15-20 gradova da za 3-4 dana spreme stadion za finale.
Zamislio sam finale Srbija-Crna Gora koje se igra u Zagrebu i ceo Zagreb preplavljen Srpskim i Crnogorskim zastavama. Neće se desiti ali sam lepo zamislio.

Dosadnjaković

pre 2 godine

Euro je u formatu 24 previše razvodnjen. 12 ili 16 ekipa je max koliko je potrebno. Znam da naši u tom slučaju nemaju nikakve šanse da se kvalifikuju, ali nemam problem sa tim.

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Najteze ce biti, ako ne i nemoguce, vratiti ep na 16 ekipa ali to je jedini pravi potez.
Ovo s 24 ekipe je fijasko.
Da, drago mi je zbog svih malih (nogometnih) naroda koji su dobili svoju sansu kao sto su to mkd i finska, ali i proslo i ovo ep pokazala su se kao losa natjecanja zbog loseg zdrijeba i puta do finala nakon grupe.

Na starom ep prvo si morao proci pakao kvalifikacija, a onda jos na turniru izaci iz grupe... a kad izadjes, igras sa teskasima a ne tamo nekim walesom i islandom.
Sad je vazno samo to da engleska ne osvoji.

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Predsednik UEFA treba da bude Nemac,Englez,Francuz ili Italijan,a ne pripadnik malog,beznacajnog i nebitnog naroda!
(Oliver, 9. jul 2021 17:27)

Mozda, zapravo sigurno, su slovenci beznacajan i mal narod, no oni u ovom slucaju predstavljaju najvecu lingvisticku grupu europe koja se unatoc velicini nalazi na marginama: slavene.
Predsjednici uefe iducih 50 god trebaju biti hrvati, rusi, poljaci, srbi i bugari.

mr

pre 2 godine

Добар батица. Европско са 24 екипе, по ко зна колико држава, са наклоношћу према некима, са криминалним суђењем, и онако лаконски мртав ладан, нећу ја ово да подржим. Ти лафе са свим могућим ликовима који су одлучивали о било чему, треба да летите, и још да платите за овакво будалисање.

Buljko

pre 2 godine

4 grupe po 4 reprezentacije,probrane kroz sito kvalifikacija,a ne pola Evrope poslate na Euro....prva dva tima iz grupe idu dalje u četvrtfinale i borbu za titulu,ostali kući....svaka utakmica spektakl,drama,kvalitet koncentrisan maksimalno,jedna zemlja domaćin i udri....mesec dana ludila ,nekad bilo brate moj,uživanje bilo gledati a ovo sada....smešno

Darko

pre 2 godine

Najbolje je bilo, kada su Euro organizovali sa 16 ekipa, a ne ovako, plasira se i Kurta i Murta,i da.. Jedna država organizator brate i kraj, ovo je totalno skrnavljenje fudbala na ovaj način organizacije!

Boki

pre 2 godine

Nisam učuo u skoli da je Azerbažan u Evropi, a dobio sam 5 u geografiji. Odkad to ahhh $$$$$$
(Tik Tok, 09. jul 2021 16:46)
Ja mislim da Azebazan ni ne postoji... ;)

Bogdan

pre 2 godine

Evropsko prvenstvo da se igra svake druge godine, neparne,da se ne podudara sa svetskim. Po 32 reprezentacije (8×4),16 kojih prođe grupu automatski su se plasirali za sledeće prvenstvo,a ovi što nisu prošli da razigravaju sa ovima što se nisu ni plasirali. Iovako igrači ovih zemalja koje se plasiraju među 16 igraju u jakim klubovima gde imaju opet više mečeva u nogama od ovih što će razgovarati.

dacha Zvezda

pre 2 godine

Ma cini ti se....
Totalno je bilo fer!!!!

Sledece nek budu npr. "gostujući" gradovi...
Jedna utakmica u Montevideu, a druga u Najrobiju! To bi podiglo gledanost, garant!! Četvrt finale - u Kanadi!
U svakom slučaju "ideja" je jednako dobra kao ova vaša trenutna...!?!
Skup morona...

kaokakao

pre 2 godine

Penala ce biti, to znamo. Sad ce Pike da smisli novu formulu takmicenja. A penali da se pucaju ABBABABBAA ili BABAABBAB. Jos nije siguran kako da smanji pritisak na jadne fudbalere. Kakve budalastine. Fudbal je opstao zbog jednostavnih pravila ali rijesili su da ga uniste kao sto sve unistise. Nakbolja Evropska su bila u jednoj zemlji, kao i Svjetska.

Djubre

pre 2 godine

Ma odlicna je ideja da se recimo jedna grupa igra u Rimu i tu pored gradu, Bakuu. Sledeci put mozete da stavite da jedna grupa bude Rejkjavik i Nikozija.

andjo

pre 2 godine

U pravu su. Cak sam ogledao jednu utakmicu u živo na Olimpicu Rimu i mogu reći nikakav osjećaj u gradu, da se nešto dešava poput Eura. Verovatno je dosta doprineo Covid ali ideja sa toliko država je katastrofalna i ubija čar.

xXx

pre 2 godine

Pa morao si da odradis ovo svim "malim" clanicama UEFA koje su glasale za tebe na izborima, sad kad si se oduzio naravno da vise nece biti ovakvih gluposti.
Makar do sledecih izbora...

filipovski990

pre 2 godine

Nije losa ideja, ali ne toliko gradova. Ako ste hteli vec taj famozni Baku morali ste u tom delu. Znaci Rusija, Turska, Gruzija ima jedan veliki stadion i jos neka zemlja tipa Rumunija ili Ukrajina.

Mića

pre 2 godine

Šatro nisu mogli to da skapiraju unapred nego tek naknadna pamet. Da li su čelnici UEFA završili osnovnu školu ako im je to što su naveli kao mane, iznenađenje koje nisu mogli da predvide?? ???

Ostin

pre 2 godine

Pa kad ste Azerbejdžan na silu priključili Evropi...
(Saša, 9. jul

Raspadom SSSRa, države koje samo malim ili nikakvim delom pripadale Evropi poput Rusije, Azerbejdžana, Jermenije, Gruzije i Kazakhstana, odlučile su da ostanu u Uefa, dok Uzbekistan, kada je prvi put dobio profesionalni klub sredinom devedesetih, nakon raspada, rešio je da se priključi AFCu

MIODRAG JERGIC

pre 2 godine

Ajde važi.. Sad kada ste sve fino namestili domaćinu da postane Šampion Evrope (nadam se da neće); odjednom pa eto nije fer.. Uefa i Fifa zajedno leglo krimosa...

kenta

pre 2 godine

Uvek guranje neke reprezentacije...Dajte samo fer plej i nek pobedi ekipa koja je bolja ili koja je imala vise srece...Pa dosta vise sa namestanjima...Pustite da fudbal pobedi....

Vakcinisan

pre 2 godine

Ovakav problem ne bi postojao da se recimo prvenstvo organizuje samo u zapadnu evropu, istočnu ili u srednju evropu ili na primer da se ograniči takmičenje da bude na primer samo u skandinaviji

Vidojković Kandže

pre 2 godine

Pa da, sad kad ste uzeli lovu, nećemo više nikad. Teška spedačina od organizacije počev sa Plati Mijem nastavljeno sa slovenačkim advokatom.

Radovan III

pre 2 godine

A to nije moglo da se zna unapred, nego je otkriveno tek sad? Ipak će biti da je ovo ovako organizovano po nečijem pritisku i za nečiju korist. Nije teško pogoditi čiju.