Košarka 98

Četvrtak, 08.07.2021.

10:10

Novica Veličković odlazi u penziju

Novica Veličković, kapiten Partizana, odlazi u penziju, saopštio je klub iz Humske 1.

Novica Velièkoviæ odlazi u penziju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

WillyWonka

pre 2 godine

Pošto ga se sjećam iz vremena kad je bio potpuno zdrav i pređao u Real, reći ću da je velika šteta što ga kasnije zdravlje nije služilo i što ga, faktički, nikad poslije nismo vidjeli u punoj snazi.
I ovako je, unatoč povredama, u mnogim utakmicama bio pravi profesor košarke i imali su mladi od njega šta naučiti.
Uvijek mi je žao kad neki od majstora "okači patike o klin", bez obzira navijao za njega ili ne. Jer majstore je uživanje gledati.

What's Eating Gilbert Grape

pre 2 godine

Respekt za Novicu i sve najbolje u "mirovini" ali nadimak bas i nije u skladu sa njegovim kosarkaskim umecima...

Nikola

pre 2 godine

Ovo bi trebalo da bude glavna, a ne tek uzgredna vest. Ne odlazi u penziju tek neki igrač, već verovatno jedan od 5 najvećih ljubimaca navijača u istoriji Partizana i čovek sa NAJVIŠE nastupa u dresu KK Partizana! Uz to, neustrašivi borac i najbolja četvorka Evrope pre povrede!
Jedan je Novica ubica! Srećno kapitenu u penziji, bila je čast gledati te svih ovih godina.

321

pre 2 godine

Pomislio sam opet neko dosao u Partizan? Dobro, moze jedan dan pauze..Sprema se bomba..Kapa dole Novici, mnogo voli Partizan i ostaje legenda kluba. Ocelaveo je u Partizanu. Sve najj u zivotu.

123

pre 2 godine

Kao zvezdasa mnogo me nervirao. Al ipak svaka cast na privrzenosti klubu. Sve najbolje u zivot, da si ziv i zdrav jos mnogo leta
(duconi, 8. jul 2021 12:31)


Zasto te nervirao?? Uvek je reakcijama na terenu davao podrsku saigracima, nikada prema navijacima CZ ili da je nesto lose rekao o tvom klubu?? Dostojanstveno i sportski je dobijao i gubio od CZ. Primer igraca koji je pruzao maksimum cak i u poznim godinama..

G17+

pre 2 godine

Malo da skrenem sa teme,na izjave predsednika drzave se mogu ostaviti komentari samo na izjave legende iz predgradja NE MOZE?!
(marko992, 08. jul 2021 10:57)

Pa da. Pljuvanje po Žocu (rumeni, crveni, ubica, robija), po Duletu, Saletu, Divcu i Daniloviću je poželjno ali Legenda je beli medved. Ne bih ga vredjao ali bih ga pitao odakle budzet za 2 kluba u najvišem rangu, od kojih 1 nema nikakve prihode već 10 godina.

мачак

pre 2 godine

Koliko je veliki Novica, govori to što navijači najvećeg rivala govore sa velikim poštovanjem prema njemu. Tek da ne govorim šta mi Partizanovci mislimo. Hvala za sve trenutke koje smo zajedno prošli, legendo!

Dusan

pre 2 godine

Sramota. Vratio se i poslednjih 5 sezona odigrao u Partizanu bez titule, i umesto da ostane još jednu sezonu i oprosti se sa titulom, koja je po pojačanjima i budžetu gotovo izvesna, Obradović ga škartira. Ne razumem šta je bio problem da ostane i odigra 5-10min po meču.

Westbrook

pre 2 godine

Neverovatno, dok je igrao nazivali ste ga Noblica , jel se busao u grudi i slicne fore , a sad ga velicate kao navijaci zvezde . Hvala za sve Novice!

JPR24

pre 2 godine

Sramota. Vratio se i poslednjih 5 sezona odigrao u Partizanu bez titule, i umesto da ostane još jednu sezonu i oprosti se sa titulom, koja je po pojačanjima i budžetu gotovo izvesna, Obradović ga škartira. Ne razumem šta je bio problem da ostane i odigra 5-10min po meču.
(Dusan, 08. jul 2021 11:04)

I ovo u zadnje vreme je bilo po 5-10 minuta. Čovek ne može više. I pored želje, kad ne ide on je toliko frustriran da više šteti ekipi nego ista drugo. On je prošle sezone, pa i malo pre trebao da završi.

Školobocna

pre 2 godine

Ovo se očekivalo , njegova kolena su godinama u lošem stanju . Mogao je mnogo više u karijeri ali su ga povrede sprečile , kad je otišao u Real bio je u zenitu ali se desila ta povreda . Trebalo bi mu naći neko mesto u klubu , zaslužio je .

Vasa

pre 2 godine

Da je imao malo obraza ne bi kasirao 200-300.000€ po sezoni kao poluinvalid.
I ja bih se lupao po grudima za te pare. Ali mandrili sa tribina to ne shvataju. Za njih je on kao neka legenda. Mislim sta reci.

Ruku pod ruku sa Sasom Ilicem. Daleko su oni od legendi.

Cojba

pre 2 godine

Hvala za sve legendo!
Da nije bilo povrede bilo bi jos bolje.
Ostaces upamcen kao kapiten najveg kluba na ovim prostorima, sa najboljom publikom.

Dalibor

pre 2 godine

Ne znam koga mi je više žao, Novice ili Uroša, zbog ne baš sjajne karijere u odnosu na ono što su mogli i u čemu su ih sprečile povrede.

kakarot16

pre 2 godine

Pozdrav od Zvezdasa. Jedan od nasih najboljih reprezentativaca u pretprosloj deceniji. Vukao je repku svojim primerom na nekoliko prvenstava. Ostace upamcenja i koskanja sa Gurovicem koja su davala posebnu draz derbijima. Zal sto su ga povrede sprecile da ima vrhusku karijeru i bude jedan od najboljih u istorili. Zemunac do kraja :)

Храстоштит

pre 2 godine

10 godina u Partizanu
3 u Real Madridu
2 u Bambergu
1 u Mega Vizuri

Hvala ti kapitenu, na svim lepim trenucima, požrtvovanosti i uzoru!

GM

pre 2 godine

Bolje i u penziju nego u Rumuniju.
Steta sto nije ostao jos jednu sezonu, ako je neko zasluzio da ima milion godisnje to je on. Ako nista drugo, onda za minuli rad.

Рајко Четник, ушати је био наш

pre 2 godine

Искрен поздрав од Звездаша, симпа си лик и желим Ти све најбоље у животу а најважније је здравље.
Уживај у животу.

Zyzz

pre 2 godine

Steta, verovatno vise nije bilo mesta za njega u timu, a on je hteo da zavrsi karijeru u Partizanu.. A sad objavio kraj karijere mozda sezonu pre nego sto je hteo. U svakom slucaju hvala ti za sve kapitenu!

delije SEVER

pre 2 godine

Svaka čast.... Veliko poštovanje iako smo ti pevali pogrdne pesme, razlog je jednostavan.... Igraš protiv nas. Sve najbolje.

Reziel

pre 2 godine

Najprecenjeniji igrač Partizana ikad. Nikada nisam razumeo ko je i kako gurao ovog momka, ali bacite pogled na statistiku, pa Novica je ispod prosečan igrač debelo, čak i u svojim najboljim godinama. Stvarno mi ne ide u glavu, naročito kad se zna ko u Partizanu ima status legendi.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Nikad neću zaboraviti njegove suze posle promašaja za 3 protiv Pao u evroligi. Kada je rekao ima da uđe sledeći put 100%. Srećno u penziji!

želja

pre 2 godine

Novice uvek si bio i ostaćeš simbol busanja...i kada mladi lavovi krenu da se busaju,svi će se setiti tebe ,ti si to radio na tako emotivan način...

dacha Zvezda

pre 2 godine

Novice, sretna penzija!
Bio si veliki protivnik, voleo sam uvek tvoje "busanje".. Na terenu si se uvek borio za svoj klub, van terena bio pravi protivnik, sve najbolje!!!!

оће то

pre 2 godine

Хвала ти за све, Новице мајсторе! Сад у нове победе у новој улози у нашем славном Партизану!

Ja

pre 2 godine

Navijam za Zvezdu ali respekt za Novicu. Šteta je što su ga povrede sprečile da po odlasku iz Partizana izdominira. U svakom slučaju, veoma pozitivan lik.

mare

pre 2 godine

steta, jedan od najborbenijih igraca koje sam gledao. da nije bilo povrede verovatno bi omao mnogo bolju karijeru. Mnogo volim taj njegov mentalitet lozacki, popali celu ekipu i podigne borbenost na 200. i to sve kazem kao zvezdas.

Tex Willer

pre 2 godine

Pošteno, i pored "busanja u prsa" poštovanje od Zvezdaša.Tako se bori za svoj klub maksimalno do kraja i srcem i energijom i požrtvovanjem.Izgurao je zadnjih par sezona da pomogne koliko je mogao u teškom vremenu za Partizan.
Stigla su druga vremena / bolja ili gora videće se / i vreme je za oproštaj.
Novici sve najbolje ma čim da se bavi u budućnosti.

Petar

pre 2 godine

Povreda ga omela da bude najbolje krilo Evrope decenijama. Dao srce, krv, da sebe. Malo je takvih igraca u oba kluba i molim vas ostavite ostrascenost sa strane, milina je imati ovakve igrace. Pratim kosarku 30 godina i kao Partizanovac uvek sam se divio ratnicima sa obe strane brda, svi su odlazili i prolazili, samo je par njih ostavilo neizbrisiv trag. Boze zdravlja i da uzivas u penziji majstore!!

JPR24

pre 2 godine

Napokon !! Vreme je, realno više je bio od štete ove sezone nego ista drugo, kad je vreme vreme je ! A za sve ostale sezone, veliko hvala kapitenu, za energiju, uzor, borbenost !

Ako su ruze, procvetace...

pre 2 godine

trebao je da ostane jos ovu bar ko 13.
da ponovo oseti pobednicku eru, last dance...svim srcem sam navijao za to

mi los

pre 2 godine

Pravi sportista,
bilo mi je cast odgledati celu tvoju kosarkasku karijeru. TNT ce zauvek zujati svima u usima, nekom po lepom a nekom i ne.

Jb

pre 2 godine

Trebao je i ranije ali dobro sad. Kao igracu svaka mu cast, odnos prema igri, reprezentaciji sve super. Odnos prema mladjima los, falilo mu je malo vise takta ali to je nesto van kosarke...Uglavnom kako je krenulo neko kao on ce nam ozbiljno nedostajati

Avangarda

pre 2 godine

Najveći motivator među igračima , sigurna trojka kad ne ide , bacanja uvek pogađa , podigne celu halu kad poželi , kapiten nad kapitenima! Bio je jedan dečko koga zvali smo UBICA !!!!! Naklon do poda legendo i sve najbolje u životu želi ti JUŽNA PRUGA ! ??

mladići borovi, devojke jele

pre 2 godine

o veličkoviću sve najbolje, bio je pravi kapiten i ratnik, koji, koliko se sećam, nikada nije uvredio rivala...

lal

pre 2 godine

srecan odlazak u zasluzenu penziju kapitenu partizana i reprezentativcu srbije...
nikada ruznu rec nije rekao za zvezdu... busao se zato sto voli partizan, a ne zato sto mrzi bilo koga... zbog toga ga izuzetno postujem i kao igraca i kao coveka...
ziv bio novice...

.

pre 2 godine

Гробари мисле да звездаши мрзе Новицу, али то није тачно. Са таквим борцима и дербији су занимљивији, а и за поштовање је однос према грбу. Скандирања су се дешавала због тога што је он наложен.

Leogane

pre 2 godine

Хвала ти Новице за све радости, за трофеје, за борбу, за тројку против ПАО, за то што си се вратио у Партизан када је било најтеже, за то што си поштовао све ривале и никада ни за кога ниси рекао лошу реч. Хвала ти капитену!

Straight Outta München

pre 2 godine

Naravno da nas je sve nervirao svojim busanjem u grudi u godinama kada je CZ igrala sa prakticno ekipom vrednim 200 hiljada evra, ali je Novica veliki igrac. Steta sto je na vrhuncu karijere otisao kod Mesine u Real i odbio da igra trojku…

Маре Земунац

pre 2 godine

Сале Илић и Новица раме уз раме. Једни од највећих капитена у историји Спортског Друштва. Надам се да ће остати уз Партизан јер ту припада цео живот.

Gde ja živim

pre 2 godine

Kako je igrao poslednju sezonu pred odlazak u Španiju u Partizanu i prvih par meseci u Realu, na EP 2009. i SP naredne godine zaista sam se nadao da imamo novog velikog krilnog centra. Nažalost onda je Mesina krenuo da eksperimentiše, usledila je gadna povreda i karijera nije bila toliko glamurozna koliko sam ja hteo da bude. Onda su usledile neke trzavice sa Dudom, da li je stvarno bio povređen ili nije hteo ponekad da igra. Naša posla večito.

Novica mi je uvek bio pokazatelj kako šut može da se navežba do pristojnosti. Početak karijere "kamena s ramena" i gledaš u pasulj da li će nešto da pogodi iz daljine, a onda prilično siguran šuter u koga se možeš pouzdati. Velika energija, srčanost na terenu.

Nemojte da pretvorite ovo u svađu dva dela brda jer nije zaslužio. Temperament je nešto što je jako potrebno u sportu.

Lepa karijera, šteta za loše zatvorenu utakmicu kojoj su kumovale i sudije u Istanbulu jer je zaslužio i jednu svetsku medalju. Uživaj u penziji.

Храстоштит

pre 2 godine

10 godina u Partizanu
3 u Real Madridu
2 u Bambergu
1 u Mega Vizuri

Hvala ti kapitenu, na svim lepim trenucima, požrtvovanosti i uzoru!

mare

pre 2 godine

steta, jedan od najborbenijih igraca koje sam gledao. da nije bilo povrede verovatno bi omao mnogo bolju karijeru. Mnogo volim taj njegov mentalitet lozacki, popali celu ekipu i podigne borbenost na 200. i to sve kazem kao zvezdas.

Ja

pre 2 godine

Navijam za Zvezdu ali respekt za Novicu. Šteta je što su ga povrede sprečile da po odlasku iz Partizana izdominira. U svakom slučaju, veoma pozitivan lik.

Cojba

pre 2 godine

Hvala za sve legendo!
Da nije bilo povrede bilo bi jos bolje.
Ostaces upamcen kao kapiten najveg kluba na ovim prostorima, sa najboljom publikom.

Straight Outta München

pre 2 godine

Naravno da nas je sve nervirao svojim busanjem u grudi u godinama kada je CZ igrala sa prakticno ekipom vrednim 200 hiljada evra, ali je Novica veliki igrac. Steta sto je na vrhuncu karijere otisao kod Mesine u Real i odbio da igra trojku…

оће то

pre 2 godine

Хвала ти за све, Новице мајсторе! Сад у нове победе у новој улози у нашем славном Партизану!

Školobocna

pre 2 godine

Ovo se očekivalo , njegova kolena su godinama u lošem stanju . Mogao je mnogo više u karijeri ali su ga povrede sprečile , kad je otišao u Real bio je u zenitu ali se desila ta povreda . Trebalo bi mu naći neko mesto u klubu , zaslužio je .

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Nikad neću zaboraviti njegove suze posle promašaja za 3 protiv Pao u evroligi. Kada je rekao ima da uđe sledeći put 100%. Srećno u penziji!

Gde ja živim

pre 2 godine

Kako je igrao poslednju sezonu pred odlazak u Španiju u Partizanu i prvih par meseci u Realu, na EP 2009. i SP naredne godine zaista sam se nadao da imamo novog velikog krilnog centra. Nažalost onda je Mesina krenuo da eksperimentiše, usledila je gadna povreda i karijera nije bila toliko glamurozna koliko sam ja hteo da bude. Onda su usledile neke trzavice sa Dudom, da li je stvarno bio povređen ili nije hteo ponekad da igra. Naša posla večito.

Novica mi je uvek bio pokazatelj kako šut može da se navežba do pristojnosti. Početak karijere "kamena s ramena" i gledaš u pasulj da li će nešto da pogodi iz daljine, a onda prilično siguran šuter u koga se možeš pouzdati. Velika energija, srčanost na terenu.

Nemojte da pretvorite ovo u svađu dva dela brda jer nije zaslužio. Temperament je nešto što je jako potrebno u sportu.

Lepa karijera, šteta za loše zatvorenu utakmicu kojoj su kumovale i sudije u Istanbulu jer je zaslužio i jednu svetsku medalju. Uživaj u penziji.

мачак

pre 2 godine

Koliko je veliki Novica, govori to što navijači najvećeg rivala govore sa velikim poštovanjem prema njemu. Tek da ne govorim šta mi Partizanovci mislimo. Hvala za sve trenutke koje smo zajedno prošli, legendo!

JPR24

pre 2 godine

Sramota. Vratio se i poslednjih 5 sezona odigrao u Partizanu bez titule, i umesto da ostane još jednu sezonu i oprosti se sa titulom, koja je po pojačanjima i budžetu gotovo izvesna, Obradović ga škartira. Ne razumem šta je bio problem da ostane i odigra 5-10min po meču.
(Dusan, 08. jul 2021 11:04)

I ovo u zadnje vreme je bilo po 5-10 minuta. Čovek ne može više. I pored želje, kad ne ide on je toliko frustriran da više šteti ekipi nego ista drugo. On je prošle sezone, pa i malo pre trebao da završi.

123

pre 2 godine

Kao zvezdasa mnogo me nervirao. Al ipak svaka cast na privrzenosti klubu. Sve najbolje u zivot, da si ziv i zdrav jos mnogo leta
(duconi, 8. jul 2021 12:31)


Zasto te nervirao?? Uvek je reakcijama na terenu davao podrsku saigracima, nikada prema navijacima CZ ili da je nesto lose rekao o tvom klubu?? Dostojanstveno i sportski je dobijao i gubio od CZ. Primer igraca koji je pruzao maksimum cak i u poznim godinama..

G17+

pre 2 godine

Malo da skrenem sa teme,na izjave predsednika drzave se mogu ostaviti komentari samo na izjave legende iz predgradja NE MOZE?!
(marko992, 08. jul 2021 10:57)

Pa da. Pljuvanje po Žocu (rumeni, crveni, ubica, robija), po Duletu, Saletu, Divcu i Daniloviću je poželjno ali Legenda je beli medved. Ne bih ga vredjao ali bih ga pitao odakle budzet za 2 kluba u najvišem rangu, od kojih 1 nema nikakve prihode već 10 godina.

Avangarda

pre 2 godine

Najveći motivator među igračima , sigurna trojka kad ne ide , bacanja uvek pogađa , podigne celu halu kad poželi , kapiten nad kapitenima! Bio je jedan dečko koga zvali smo UBICA !!!!! Naklon do poda legendo i sve najbolje u životu želi ti JUŽNA PRUGA ! ??

Petar

pre 2 godine

Povreda ga omela da bude najbolje krilo Evrope decenijama. Dao srce, krv, da sebe. Malo je takvih igraca u oba kluba i molim vas ostavite ostrascenost sa strane, milina je imati ovakve igrace. Pratim kosarku 30 godina i kao Partizanovac uvek sam se divio ratnicima sa obe strane brda, svi su odlazili i prolazili, samo je par njih ostavilo neizbrisiv trag. Boze zdravlja i da uzivas u penziji majstore!!

Рајко Четник, ушати је био наш

pre 2 godine

Искрен поздрав од Звездаша, симпа си лик и желим Ти све најбоље у животу а најважније је здравље.
Уживај у животу.

lal

pre 2 godine

srecan odlazak u zasluzenu penziju kapitenu partizana i reprezentativcu srbije...
nikada ruznu rec nije rekao za zvezdu... busao se zato sto voli partizan, a ne zato sto mrzi bilo koga... zbog toga ga izuzetno postujem i kao igraca i kao coveka...
ziv bio novice...

Dalibor

pre 2 godine

Ne znam koga mi je više žao, Novice ili Uroša, zbog ne baš sjajne karijere u odnosu na ono što su mogli i u čemu su ih sprečile povrede.

Vasa

pre 2 godine

Da je imao malo obraza ne bi kasirao 200-300.000€ po sezoni kao poluinvalid.
I ja bih se lupao po grudima za te pare. Ali mandrili sa tribina to ne shvataju. Za njih je on kao neka legenda. Mislim sta reci.

Ruku pod ruku sa Sasom Ilicem. Daleko su oni od legendi.

mladići borovi, devojke jele

pre 2 godine

o veličkoviću sve najbolje, bio je pravi kapiten i ratnik, koji, koliko se sećam, nikada nije uvredio rivala...

kakarot16

pre 2 godine

Pozdrav od Zvezdasa. Jedan od nasih najboljih reprezentativaca u pretprosloj deceniji. Vukao je repku svojim primerom na nekoliko prvenstava. Ostace upamcenja i koskanja sa Gurovicem koja su davala posebnu draz derbijima. Zal sto su ga povrede sprecile da ima vrhusku karijeru i bude jedan od najboljih u istorili. Zemunac do kraja :)

Westbrook

pre 2 godine

Neverovatno, dok je igrao nazivali ste ga Noblica , jel se busao u grudi i slicne fore , a sad ga velicate kao navijaci zvezde . Hvala za sve Novice!

Leogane

pre 2 godine

Хвала ти Новице за све радости, за трофеје, за борбу, за тројку против ПАО, за то што си се вратио у Партизан када је било најтеже, за то што си поштовао све ривале и никада ни за кога ниси рекао лошу реч. Хвала ти капитену!

dacha Zvezda

pre 2 godine

Novice, sretna penzija!
Bio si veliki protivnik, voleo sam uvek tvoje "busanje".. Na terenu si se uvek borio za svoj klub, van terena bio pravi protivnik, sve najbolje!!!!

Tex Willer

pre 2 godine

Pošteno, i pored "busanja u prsa" poštovanje od Zvezdaša.Tako se bori za svoj klub maksimalno do kraja i srcem i energijom i požrtvovanjem.Izgurao je zadnjih par sezona da pomogne koliko je mogao u teškom vremenu za Partizan.
Stigla su druga vremena / bolja ili gora videće se / i vreme je za oproštaj.
Novici sve najbolje ma čim da se bavi u budućnosti.

Nikola

pre 2 godine

Ovo bi trebalo da bude glavna, a ne tek uzgredna vest. Ne odlazi u penziju tek neki igrač, već verovatno jedan od 5 najvećih ljubimaca navijača u istoriji Partizana i čovek sa NAJVIŠE nastupa u dresu KK Partizana! Uz to, neustrašivi borac i najbolja četvorka Evrope pre povrede!
Jedan je Novica ubica! Srećno kapitenu u penziji, bila je čast gledati te svih ovih godina.

delije SEVER

pre 2 godine

Svaka čast.... Veliko poštovanje iako smo ti pevali pogrdne pesme, razlog je jednostavan.... Igraš protiv nas. Sve najbolje.

.

pre 2 godine

Гробари мисле да звездаши мрзе Новицу, али то није тачно. Са таквим борцима и дербији су занимљивији, а и за поштовање је однос према грбу. Скандирања су се дешавала због тога што је он наложен.

želja

pre 2 godine

Novice uvek si bio i ostaćeš simbol busanja...i kada mladi lavovi krenu da se busaju,svi će se setiti tebe ,ti si to radio na tako emotivan način...

Маре Земунац

pre 2 godine

Сале Илић и Новица раме уз раме. Једни од највећих капитена у историји Спортског Друштва. Надам се да ће остати уз Партизан јер ту припада цео живот.

321

pre 2 godine

Pomislio sam opet neko dosao u Partizan? Dobro, moze jedan dan pauze..Sprema se bomba..Kapa dole Novici, mnogo voli Partizan i ostaje legenda kluba. Ocelaveo je u Partizanu. Sve najj u zivotu.

Dusan

pre 2 godine

Sramota. Vratio se i poslednjih 5 sezona odigrao u Partizanu bez titule, i umesto da ostane još jednu sezonu i oprosti se sa titulom, koja je po pojačanjima i budžetu gotovo izvesna, Obradović ga škartira. Ne razumem šta je bio problem da ostane i odigra 5-10min po meču.

mi los

pre 2 godine

Pravi sportista,
bilo mi je cast odgledati celu tvoju kosarkasku karijeru. TNT ce zauvek zujati svima u usima, nekom po lepom a nekom i ne.

Reziel

pre 2 godine

Najprecenjeniji igrač Partizana ikad. Nikada nisam razumeo ko je i kako gurao ovog momka, ali bacite pogled na statistiku, pa Novica je ispod prosečan igrač debelo, čak i u svojim najboljim godinama. Stvarno mi ne ide u glavu, naročito kad se zna ko u Partizanu ima status legendi.

GM

pre 2 godine

Bolje i u penziju nego u Rumuniju.
Steta sto nije ostao jos jednu sezonu, ako je neko zasluzio da ima milion godisnje to je on. Ako nista drugo, onda za minuli rad.

Ako su ruze, procvetace...

pre 2 godine

trebao je da ostane jos ovu bar ko 13.
da ponovo oseti pobednicku eru, last dance...svim srcem sam navijao za to

Jb

pre 2 godine

Trebao je i ranije ali dobro sad. Kao igracu svaka mu cast, odnos prema igri, reprezentaciji sve super. Odnos prema mladjima los, falilo mu je malo vise takta ali to je nesto van kosarke...Uglavnom kako je krenulo neko kao on ce nam ozbiljno nedostajati

JPR24

pre 2 godine

Napokon !! Vreme je, realno više je bio od štete ove sezone nego ista drugo, kad je vreme vreme je ! A za sve ostale sezone, veliko hvala kapitenu, za energiju, uzor, borbenost !

Zyzz

pre 2 godine

Steta, verovatno vise nije bilo mesta za njega u timu, a on je hteo da zavrsi karijeru u Partizanu.. A sad objavio kraj karijere mozda sezonu pre nego sto je hteo. U svakom slucaju hvala ti za sve kapitenu!

WillyWonka

pre 2 godine

Pošto ga se sjećam iz vremena kad je bio potpuno zdrav i pređao u Real, reći ću da je velika šteta što ga kasnije zdravlje nije služilo i što ga, faktički, nikad poslije nismo vidjeli u punoj snazi.
I ovako je, unatoč povredama, u mnogim utakmicama bio pravi profesor košarke i imali su mladi od njega šta naučiti.
Uvijek mi je žao kad neki od majstora "okači patike o klin", bez obzira navijao za njega ili ne. Jer majstore je uživanje gledati.

What's Eating Gilbert Grape

pre 2 godine

Respekt za Novicu i sve najbolje u "mirovini" ali nadimak bas i nije u skladu sa njegovim kosarkaskim umecima...

Vasa

pre 2 godine

Da je imao malo obraza ne bi kasirao 200-300.000€ po sezoni kao poluinvalid.
I ja bih se lupao po grudima za te pare. Ali mandrili sa tribina to ne shvataju. Za njih je on kao neka legenda. Mislim sta reci.

Ruku pod ruku sa Sasom Ilicem. Daleko su oni od legendi.

Dusan

pre 2 godine

Sramota. Vratio se i poslednjih 5 sezona odigrao u Partizanu bez titule, i umesto da ostane još jednu sezonu i oprosti se sa titulom, koja je po pojačanjima i budžetu gotovo izvesna, Obradović ga škartira. Ne razumem šta je bio problem da ostane i odigra 5-10min po meču.

Cojba

pre 2 godine

Hvala za sve legendo!
Da nije bilo povrede bilo bi jos bolje.
Ostaces upamcen kao kapiten najveg kluba na ovim prostorima, sa najboljom publikom.

Reziel

pre 2 godine

Najprecenjeniji igrač Partizana ikad. Nikada nisam razumeo ko je i kako gurao ovog momka, ali bacite pogled na statistiku, pa Novica je ispod prosečan igrač debelo, čak i u svojim najboljim godinama. Stvarno mi ne ide u glavu, naročito kad se zna ko u Partizanu ima status legendi.

Храстоштит

pre 2 godine

10 godina u Partizanu
3 u Real Madridu
2 u Bambergu
1 u Mega Vizuri

Hvala ti kapitenu, na svim lepim trenucima, požrtvovanosti i uzoru!

Straight Outta München

pre 2 godine

Naravno da nas je sve nervirao svojim busanjem u grudi u godinama kada je CZ igrala sa prakticno ekipom vrednim 200 hiljada evra, ali je Novica veliki igrac. Steta sto je na vrhuncu karijere otisao kod Mesine u Real i odbio da igra trojku…

оће то

pre 2 godine

Хвала ти за све, Новице мајсторе! Сад у нове победе у новој улози у нашем славном Партизану!

mare

pre 2 godine

steta, jedan od najborbenijih igraca koje sam gledao. da nije bilo povrede verovatno bi omao mnogo bolju karijeru. Mnogo volim taj njegov mentalitet lozacki, popali celu ekipu i podigne borbenost na 200. i to sve kazem kao zvezdas.

Ja

pre 2 godine

Navijam za Zvezdu ali respekt za Novicu. Šteta je što su ga povrede sprečile da po odlasku iz Partizana izdominira. U svakom slučaju, veoma pozitivan lik.

GM

pre 2 godine

Bolje i u penziju nego u Rumuniju.
Steta sto nije ostao jos jednu sezonu, ako je neko zasluzio da ima milion godisnje to je on. Ako nista drugo, onda za minuli rad.

Westbrook

pre 2 godine

Neverovatno, dok je igrao nazivali ste ga Noblica , jel se busao u grudi i slicne fore , a sad ga velicate kao navijaci zvezde . Hvala za sve Novice!

G17+

pre 2 godine

Malo da skrenem sa teme,na izjave predsednika drzave se mogu ostaviti komentari samo na izjave legende iz predgradja NE MOZE?!
(marko992, 08. jul 2021 10:57)

Pa da. Pljuvanje po Žocu (rumeni, crveni, ubica, robija), po Duletu, Saletu, Divcu i Daniloviću je poželjno ali Legenda je beli medved. Ne bih ga vredjao ali bih ga pitao odakle budzet za 2 kluba u najvišem rangu, od kojih 1 nema nikakve prihode već 10 godina.

мачак

pre 2 godine

Koliko je veliki Novica, govori to što navijači najvećeg rivala govore sa velikim poštovanjem prema njemu. Tek da ne govorim šta mi Partizanovci mislimo. Hvala za sve trenutke koje smo zajedno prošli, legendo!

123

pre 2 godine

Kao zvezdasa mnogo me nervirao. Al ipak svaka cast na privrzenosti klubu. Sve najbolje u zivot, da si ziv i zdrav jos mnogo leta
(duconi, 8. jul 2021 12:31)


Zasto te nervirao?? Uvek je reakcijama na terenu davao podrsku saigracima, nikada prema navijacima CZ ili da je nesto lose rekao o tvom klubu?? Dostojanstveno i sportski je dobijao i gubio od CZ. Primer igraca koji je pruzao maksimum cak i u poznim godinama..

What's Eating Gilbert Grape

pre 2 godine

Respekt za Novicu i sve najbolje u "mirovini" ali nadimak bas i nije u skladu sa njegovim kosarkaskim umecima...

želja

pre 2 godine

Novice uvek si bio i ostaćeš simbol busanja...i kada mladi lavovi krenu da se busaju,svi će se setiti tebe ,ti si to radio na tako emotivan način...

Маре Земунац

pre 2 godine

Сале Илић и Новица раме уз раме. Једни од највећих капитена у историји Спортског Друштва. Надам се да ће остати уз Партизан јер ту припада цео живот.

Školobocna

pre 2 godine

Ovo se očekivalo , njegova kolena su godinama u lošem stanju . Mogao je mnogo više u karijeri ali su ga povrede sprečile , kad je otišao u Real bio je u zenitu ali se desila ta povreda . Trebalo bi mu naći neko mesto u klubu , zaslužio je .

Ako su ruze, procvetace...

pre 2 godine

trebao je da ostane jos ovu bar ko 13.
da ponovo oseti pobednicku eru, last dance...svim srcem sam navijao za to

.

pre 2 godine

Гробари мисле да звездаши мрзе Новицу, али то није тачно. Са таквим борцима и дербији су занимљивији, а и за поштовање је однос према грбу. Скандирања су се дешавала због тога што је он наложен.

321

pre 2 godine

Pomislio sam opet neko dosao u Partizan? Dobro, moze jedan dan pauze..Sprema se bomba..Kapa dole Novici, mnogo voli Partizan i ostaje legenda kluba. Ocelaveo je u Partizanu. Sve najj u zivotu.

Avangarda

pre 2 godine

Najveći motivator među igračima , sigurna trojka kad ne ide , bacanja uvek pogađa , podigne celu halu kad poželi , kapiten nad kapitenima! Bio je jedan dečko koga zvali smo UBICA !!!!! Naklon do poda legendo i sve najbolje u životu želi ti JUŽNA PRUGA ! ??

JPR24

pre 2 godine

Sramota. Vratio se i poslednjih 5 sezona odigrao u Partizanu bez titule, i umesto da ostane još jednu sezonu i oprosti se sa titulom, koja je po pojačanjima i budžetu gotovo izvesna, Obradović ga škartira. Ne razumem šta je bio problem da ostane i odigra 5-10min po meču.
(Dusan, 08. jul 2021 11:04)

I ovo u zadnje vreme je bilo po 5-10 minuta. Čovek ne može više. I pored želje, kad ne ide on je toliko frustriran da više šteti ekipi nego ista drugo. On je prošle sezone, pa i malo pre trebao da završi.

lal

pre 2 godine

srecan odlazak u zasluzenu penziju kapitenu partizana i reprezentativcu srbije...
nikada ruznu rec nije rekao za zvezdu... busao se zato sto voli partizan, a ne zato sto mrzi bilo koga... zbog toga ga izuzetno postujem i kao igraca i kao coveka...
ziv bio novice...

delije SEVER

pre 2 godine

Svaka čast.... Veliko poštovanje iako smo ti pevali pogrdne pesme, razlog je jednostavan.... Igraš protiv nas. Sve najbolje.

JPR24

pre 2 godine

Napokon !! Vreme je, realno više je bio od štete ove sezone nego ista drugo, kad je vreme vreme je ! A za sve ostale sezone, veliko hvala kapitenu, za energiju, uzor, borbenost !

Zyzz

pre 2 godine

Steta, verovatno vise nije bilo mesta za njega u timu, a on je hteo da zavrsi karijeru u Partizanu.. A sad objavio kraj karijere mozda sezonu pre nego sto je hteo. U svakom slucaju hvala ti za sve kapitenu!

kakarot16

pre 2 godine

Pozdrav od Zvezdasa. Jedan od nasih najboljih reprezentativaca u pretprosloj deceniji. Vukao je repku svojim primerom na nekoliko prvenstava. Ostace upamcenja i koskanja sa Gurovicem koja su davala posebnu draz derbijima. Zal sto su ga povrede sprecile da ima vrhusku karijeru i bude jedan od najboljih u istorili. Zemunac do kraja :)

Leogane

pre 2 godine

Хвала ти Новице за све радости, за трофеје, за борбу, за тројку против ПАО, за то што си се вратио у Партизан када је било најтеже, за то што си поштовао све ривале и никада ни за кога ниси рекао лошу реч. Хвала ти капитену!

Gde ja živim

pre 2 godine

Kako je igrao poslednju sezonu pred odlazak u Španiju u Partizanu i prvih par meseci u Realu, na EP 2009. i SP naredne godine zaista sam se nadao da imamo novog velikog krilnog centra. Nažalost onda je Mesina krenuo da eksperimentiše, usledila je gadna povreda i karijera nije bila toliko glamurozna koliko sam ja hteo da bude. Onda su usledile neke trzavice sa Dudom, da li je stvarno bio povređen ili nije hteo ponekad da igra. Naša posla večito.

Novica mi je uvek bio pokazatelj kako šut može da se navežba do pristojnosti. Početak karijere "kamena s ramena" i gledaš u pasulj da li će nešto da pogodi iz daljine, a onda prilično siguran šuter u koga se možeš pouzdati. Velika energija, srčanost na terenu.

Nemojte da pretvorite ovo u svađu dva dela brda jer nije zaslužio. Temperament je nešto što je jako potrebno u sportu.

Lepa karijera, šteta za loše zatvorenu utakmicu kojoj su kumovale i sudije u Istanbulu jer je zaslužio i jednu svetsku medalju. Uživaj u penziji.

Рајко Четник, ушати је био наш

pre 2 godine

Искрен поздрав од Звездаша, симпа си лик и желим Ти све најбоље у животу а најважније је здравље.
Уживај у животу.

mi los

pre 2 godine

Pravi sportista,
bilo mi je cast odgledati celu tvoju kosarkasku karijeru. TNT ce zauvek zujati svima u usima, nekom po lepom a nekom i ne.

Dalibor

pre 2 godine

Ne znam koga mi je više žao, Novice ili Uroša, zbog ne baš sjajne karijere u odnosu na ono što su mogli i u čemu su ih sprečile povrede.

Nikola

pre 2 godine

Ovo bi trebalo da bude glavna, a ne tek uzgredna vest. Ne odlazi u penziju tek neki igrač, već verovatno jedan od 5 najvećih ljubimaca navijača u istoriji Partizana i čovek sa NAJVIŠE nastupa u dresu KK Partizana! Uz to, neustrašivi borac i najbolja četvorka Evrope pre povrede!
Jedan je Novica ubica! Srećno kapitenu u penziji, bila je čast gledati te svih ovih godina.

Jb

pre 2 godine

Trebao je i ranije ali dobro sad. Kao igracu svaka mu cast, odnos prema igri, reprezentaciji sve super. Odnos prema mladjima los, falilo mu je malo vise takta ali to je nesto van kosarke...Uglavnom kako je krenulo neko kao on ce nam ozbiljno nedostajati

dacha Zvezda

pre 2 godine

Novice, sretna penzija!
Bio si veliki protivnik, voleo sam uvek tvoje "busanje".. Na terenu si se uvek borio za svoj klub, van terena bio pravi protivnik, sve najbolje!!!!

mladići borovi, devojke jele

pre 2 godine

o veličkoviću sve najbolje, bio je pravi kapiten i ratnik, koji, koliko se sećam, nikada nije uvredio rivala...

Tex Willer

pre 2 godine

Pošteno, i pored "busanja u prsa" poštovanje od Zvezdaša.Tako se bori za svoj klub maksimalno do kraja i srcem i energijom i požrtvovanjem.Izgurao je zadnjih par sezona da pomogne koliko je mogao u teškom vremenu za Partizan.
Stigla su druga vremena / bolja ili gora videće se / i vreme je za oproštaj.
Novici sve najbolje ma čim da se bavi u budućnosti.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Nikad neću zaboraviti njegove suze posle promašaja za 3 protiv Pao u evroligi. Kada je rekao ima da uđe sledeći put 100%. Srećno u penziji!

Petar

pre 2 godine

Povreda ga omela da bude najbolje krilo Evrope decenijama. Dao srce, krv, da sebe. Malo je takvih igraca u oba kluba i molim vas ostavite ostrascenost sa strane, milina je imati ovakve igrace. Pratim kosarku 30 godina i kao Partizanovac uvek sam se divio ratnicima sa obe strane brda, svi su odlazili i prolazili, samo je par njih ostavilo neizbrisiv trag. Boze zdravlja i da uzivas u penziji majstore!!

WillyWonka

pre 2 godine

Pošto ga se sjećam iz vremena kad je bio potpuno zdrav i pređao u Real, reći ću da je velika šteta što ga kasnije zdravlje nije služilo i što ga, faktički, nikad poslije nismo vidjeli u punoj snazi.
I ovako je, unatoč povredama, u mnogim utakmicama bio pravi profesor košarke i imali su mladi od njega šta naučiti.
Uvijek mi je žao kad neki od majstora "okači patike o klin", bez obzira navijao za njega ili ne. Jer majstore je uživanje gledati.