Košarka 94

Sreda, 07.07.2021.

11:12

"Kokoškov je vrhunski trener – nije radio u Americi jer je nekog hvatao za gušu"

Proslavljeni srpski košarkaš Željko Rebrača smatra da Igor Kokoškov treba da ostane selektor naše reprezentacije.

"Kokoškov je vrhunski trener – nije radio u Americi jer je nekog hvatao za gušu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

Bre!

pre 2 godine

Sve je tačno. Taj sistem trenera nasilnika je prevazidjen u sistemu kakav je u reprezentaciji. Klubovi su druga priča, jer tu od trenera zavisi ko će da igra, igračima je stalo da igraju zbog ugovora pa moraju da trpe svakojake trenere. A u reprezentaciji ne moraju, samo otkažu dolazak ili ne daju sve od sebe tokom utakmica. Naročito NBA "zvezde". Pa to smo videli u Beogradu kada je Obradović bio selektor. Treba nastaviti sa Kokoškovim, zna košarku i gospodin čovek je.
(zoranbgd, 7. jul 2021 11:30)

Ti si ozbiljan kada pises ovo "svi igraju za reprezentaciju zbog ljubavi"???
Alooo, pa poenta ovih takmicenja je da se prodaju bolje. Jokic nije igrao jer nije imao razloga i ima siguran ugovor. Boli patka fudbalere i kosarkase za reprezentaciju posle potpisivanja dogovora....

analiza

pre 2 godine

Kad se pobedi, to je zbog igrača a kad se izgubi to je do trenera, zar nije tako? Kao što je Sale bio kriv zbog lošeg korišćenja Jokica i Mikutinova, zbog forsiranje dezorjentisanog Bjelice tako je Kokoskov kriv zbog forsiranje dezorjentisanog Bjelice, rastimovanig Tea u sutu,zbog anemije u odbrani i zato što ih nije sve poslao u 3pm kad su primili 3 uzastopne trojke!!! - 12 na poluvremenu nije nedostižno a mi smo otišli na jbn - 23 ili 24!Na svom terenu! To nema opravdanja ok da izgubiš gusto ali da te tako razvale jer NE BRANIŠ SUT ZA 3 je čisto neznanje. To što su se polomili u zadnjih par min nije ništa, koj moj se nisu lomili pre toga, nego kad je kasno? To je kao kad Andjusic da 30 poena u trenutku kad gubimo sa 20 poena, apsolutno nebitno, daj koš kad je teško i kad je bitno, kad Italijani vezuju 3 trojke, tad daj koš da ih prekines.Kokoskov je za mene Andjusic trener, alibi trener.

Gušimo gušave

pre 2 godine

Rebrača malo potkačio i isprozivao " likove iz institucije " !?
Bravo , bravo !
P.S./ Analiza situacije u Savezu je korektna i predlog da se ne žuri ( sa smenom trenera) , takodje ispravna !
Kolektivno otrežnjenje i realno sagledavanje problema - to nam treba , inač bravo Rebarce .

deniro

pre 2 godine

Ovo beskonačno opravdavanje....te izostanci,te umor,te ugovori.Pa onda suludi optimizam "osvajamo evropsko"......jeste li vi normalni??!!Okolnosti su odavno poznate tako da su iste i za druge reprezentacije ali svi ostali traže rešenja samo vi opravdanja.I da,ako je neki trener treba da uzme medalju na EP.Bojim se da nema on kapaciteta za to.

moje ime

pre 2 godine

Za dusebriznike iz predgradja - poraz reprezentacije je vezan za to sto ste uzjahali drzavu i stavili je u sluzbu samo jednog kluba. U potpunosti.

To nije vidjeno nigde nikada.

Izgovori koje sada izmisljate nemaju nikakve veze sa tim da NIJEDNOG igraca za reprezentaciju u toj eri kada ste jahali niste stvorili. Jer se oni ne stvaraju na taj nacin.

Sada dolazi do preraspodele snaga. Ali ne u samoj drzavi. Nego, neko pokusava da stane na rep jahacima. Naravno, da su na strani jahaca mediji, policija, poreska uprava i celokupan drzavni aparat. Svakako ocekujemo da dodje do niskih udaraca.

Ana

pre 2 godine

Kokoskov treba sam da ode ako je bar malo pametan nista nije uradio dve godine u reprezentaciji a ovaj debakl je kraj svake price.Takodje i neki igraci treba da odu dovesti mladje igrace.

Milos

pre 2 godine

Nije trener problem, nego ovo [link]/
(Desse, 7. jul 2021 12:13)
Zanimljiv tekst, ali poprilicno neprecizan.
Da li se stvarno ocekuje od nase male Srbije da proizvodi vrhunske igrace svake godine kao na traci? Zar nije dovoljno sto svakih par godina izbaci jednog svetskog igraca? Teodosic 1987, Bjelica 1988, Bogdanovic 1992, Micic 1994, Jokic 1995, Petrusev 2000, Pokusevski, Nakic, Jovic itd.
Ja sam zadovoljan kvantitetom i kvalitetom za 7-milionsku zemlju.
Fizikalije? Nijedan od navedenih igraca nema neke nenormalne fizikalije. Niti treba da ih ima. Dovoljno je da imaju kondicije da trce i skacu.
Ono sto je problem kod nas je mentalitet siromasnog drustva. Oni su zaradili ozbiljne pare i prosto im se ne igra za reprezentaciju. Voljni momenat je problem.

Ana

pre 2 godine

Kokoskov treba sam da ode ako je bar malo pametan nista nije uradio dve godine u reprezentaciji a ovaj debakl je kraj svake price.Takodje i neki igraci treba da odu dovesti mladje igrace.

2CRAZY

pre 2 godine

Zasto? Mozda slucajno ima veze s tim da je neko jurio po hotelu i pokusavao da ih potpise za silan novac dok je turnir trajao, ali evo Grobari kazu da to sigurno nije istina, pa zasto im ne bismo verovali, do sada se uvek ispostavilo da govore 100% istinu ;)
(nista o nicemu, 7. jul 2021 11:10)

Jeste vala, prvi put u životu su u takvoj situaciji, pa se nisu snašli... Koliko trebaš da budeš naivan da pomisliš ovako nešto?
Pre će biti da plasirate, ono što ste optuživali partizan da plasira.

kaokakao

pre 2 godine

Imao je sansu, ne da je nije iskoristio, nego vjerujem da bi smo bez selektora bolje odigrali turnir. Miloja za selektora, dati njemu sansu, mislim da bi on bio posveceniji. Igor je u Turskoj pokazao svo znanje, kada je u finalu sa jednom jako dobrom ekipom gubio po 30 razlike u prosjeku, sto je sramotno. I tu sam ga posmatrao, kad gubi, nista ne preduzima, nema nacin da promrda ekipu, na time out-ima im ne kaze nista spektakularno. Mislim da je on idealan za pomocnog trenera u NBA. I vjerujem da ce mu posle Evrope to biti posao.

Slovenac

pre 2 godine

Kod vas u KSS je toliko nekog polusveta i kriminalaca uslo kao i u futbalski savez. Pa se ja pitam, kako momci imaju uopce volju igrati, a vide pred nosom, sta sve muckaju ti ljudi. A teret je na njima kompletan.

big

pre 2 godine

Vremena su se puno promenila, ranije smo imali Divca, Djordjevica, Danilovica i ekipu, svi drugari, svi vole košarku, sezone kraće, makar u Evropi, pa i tada je Divac propuštao takmičenja, ali se znalo kako se igra u reprezentaciji. Samo su mladi talenti dodavani - Bodiroga, Stojaković.
Sada toga nema. Okosnica tima bi trebala biti Jokić i Bogdan, a lagano da se pridodaje Pokuševski, Petrušev. Ali, avaj, skroz je jasno da ova četvorica neće nikada biti u istom trenutku na parketu za Srbiju, a o tome da se uigraju tek nema govora. I ne postoji autoritet ili ideja koja bi to promenila u bliskoj budučnosti. Svaka čast Luki, no i on je mlad, promeniće se sa godinama.

Del Piero#10

pre 2 godine

Bolje da je malo hvatao za guše i prodrmao onaj malokrvni tim... Ali svakako, mislim da mu treba dati podršku. Nadam se da je naučio lekciju kroz ove kvalifikacije ali i kvalifikacije za EP. Neozbiljno je svaki čas menjati trenera, posle svakog neuspeha. Da ne pričamo da nemamo koga na mesto selektora.

ST

pre 2 godine

Nemamo mi puno vrhunskih trenera da bi ih često menjali. Nemamo ni puno vrhunskih igrača. Baza je realno mala. Mlade selekcije zadnjih godina ne uzimaju medalje. Međutim nije tragično ako se bude radilo na duge staze sa realnom analizom neuspeha. Što se Italije tiče par osnovnih pitanja:
Da li je radjeno skautiranje protivnika? Da li je održano sutersko zagrevanje pred utakmicu? Ko motiviše ekipu, trener , kapiten, ..? Da li im je iko rekao da je narod izdvojio 2mil EUR da im olakša posao?
Nije smak sveta, ali je generalno moralo daleko bolje i borbenije.

Ostin A

pre 2 godine

Najlakše je kriviti trenera. Ali budimo realni, čovek je imao mesec dana da uigra reprezentaciju. Italijanski trener je već 4 godine na toj poziciji i već ima nekoliko kvalifikacija i prvenstava iza sebe.

Takođe ako se pogleda utakmica, nismo mi bili loši jer smo bili neorganizovani, nego što smo u odbrani očima gledali protivnika. Igrači su izgledali kao da nisu zainteresovani da odigraju utakmicu.

cuyoshi

pre 2 godine

Primili smo 102 poena od Italije B. To sam mogao i ja samo sto bih do poluvremena (57 poena) polomio klupu, stolice, pregrizo zapisnicki sto, svima se napominjao familije…. Ovo sto je on vodio mogao je i od kuce, telefonom.

Milan

pre 2 godine

"meni samo nije jasno na osnovu cega je procenjeno da je Kokoskov "vrhunski" trener, tu titulu sto su Slovenci uzeli to je bilo zbog Dragica i Doncica i njima moze da zahvali..."
(hajvan, 7. jul 2021 12:33)

Doncic na tom turniru imao 18 godina. U proseku davao 14 poena, sto naravno nije lose, to je dobar ucinak ali da je to bilo odlucujuce da SLO zavrsi turnir sa 9 pobeda u 9 utakmica smesno je govoriti. Pa u finalu je postigao 8 poena i izasao zbog povrede. Najbolji u SLO na celom turniru je bio Dragic ali je i cela ekipa igrala sjajno i svi igraci nose zaslugu, kao i trener Kokoskov.

Procitah 15965756 komentara ovih dana kako je Kokoskovu bilo lako sa Dragicem i Doncicem, cak su neki strucnjaci iz fotelje za tastaturom tvrdili da bi i oni osvojili sa ovim igracima. Samo da pitam takve: kako se nije proslavio npr trener Letonije ili Nemacke sa osvajanjem titule jer su Porzingis i Sreder imali bolje individualne ucinke od Dragica (i Doncica).
Da li Kokoskov treba da ostane trener Srbije ne znam, moje misljenje je da treba pa neka vreme pokaze da li je dorastao ovoj poziciji, ali ga omalovazavati na ovaj nacin, mislim, dajte ljudi odrastite i uozbiljite se!

o_o

pre 2 godine

zasto???

* upropastio phoenix
* upropastio fenerbahce
* upropastio srbiju
(Nemanja, 07. jul 2021 11:49)

* da nije i Sloveniju upropastio?
(bobo mk, 07. jul 2021 12:19

@bobo
jeste upropastio. slovenci su sa dragicem i doncicem trebali da budu prvaci sveta, a ne samo smesne evrope. sad ces da vidis kad slovenci osvoje zlato o cemu pricam.

Dragan

pre 2 godine

A zasto nije ostao u Americi?
Ako mu je sistem tako zahtevan, garantno pismo dam da to nikad nasi nece nauciti. Imamo tri napada godinama. I tu se vec poneki igrac muci.
Silocanje 1 na 1, to nemoze nasa buducnost da bude.
Za mene je Kokoskov dobar trener ali ne za nase kosarkase.

Radovan III

pre 2 godine

I te kako je kriv trener ko god
se imalo ozbiljno bavi košarkom reći će da je na utakmici Srbija Italija učinjena katastrofalna greška trenera u taktičkom smislu to ni amater trener sebi nebi dozvolio. To su
činjenice i naravno ne treba
sada zbog jedno kiksa
Kokoškovom seći glavu, kao što kaže Rebrača treba da ostane ali da se izvuku pouke iz ovog poraza.

TP-1

pre 2 godine

Ovaj Rebraca stvarno postao uvlakac najgori?! Pa da li je realno da uz Jokica brani nesto sto je realno neodbranjivo i sto ne bi trebalo. Koskov je trener za NBA i zato je krs,za Evropsku kosarku nije. U finalu nas je dobio jer je imao Doncica i Dragica koji su sami igrali.

bskfan

pre 2 godine

Ispade da je ovaj Rebraca jedini normalan.

Kokoskov je pao po pitanju odnosa prema zvezdama ali treba reci i da su svi ostali pali na isti nacin. Istina, on nije dugovao nista nijednom igracu ali je iopak uvazavao njihove zasluge. Kako bi javnost reagovala da nije pozvao Bjelicu? Kako bi javnost reagovala da nije zvao Bobana? Zatim pokusaj da se nikome ne zameri, da bude fini i prema jednom i pema drugom klanu.

To tako ne moze. Ovaj poraz je svima pokazao da je stara generacija istrosena i da je vreme za mlade. Po godinama sve su to igraci u najboljim giodinama ali po mentalitetu i radnim navikama nisu. Uzmimo za primer Bjelicu, pa on je jos pre 3 godine hteo da napusti NBA zato sto mu ne odgovara seljakanje iz grada iz grada, a sve zbog porodice. Ej, tamo se igra za veliki novac, ides gde ti kazu. Ne kupujes kucu vec iznajmljujes, samo pokupis stvari i ides dalje. A kad je otisao u Kaliforniju onda mu bilo fino, vise nije pominjao vracanje u evropu. Sve je to nezobiljno. Bobi je u tom smislu pravi dobrica, isao iz kluba u klub i nikada se nije zaliso. Nikad nijednu ruznu ili dvosmislenu rec o nekome, sa svima dobar, uvek pozitivna energija, ali on jednosavno nije taj tip igraca koji moze da bude starter i da igra jake utakmice. On je tu kao igrac uloge, kad zatreba protiv nekog neugodnog protivnika, i to je to.

Sad je put raskrcen, treba da se krene ispocetka.

Trener treba da igra

pre 2 godine

Dolazi se do zakljucka da je Kokoskov trebao da dodje do 6 ofanzivnih skokova: posto je bilo 15-9 za Italiju u tom pogledu. I da je trebao da sutira trojke, posto su Teo-Bjelica zajedno imali 1/12. Jel tako... Sto se tice greske Kokoskova, to je verovatno sto je zeleo da pripremi ekipu treninzima iz Amerike a to mogu da izdrze mladi(Petrusev..), radnici(Kalinic..) i navikli (NBA igraci), svi ostali ce biti preumorni da bi igrali bilo kako ili ce se ispovredjivati. A to je do ovoga, treba vremena da se postavi sistem, najlakse menjati selektore kao carape i to donosi rezultate znaju fudbaleri. :)

Blaster

pre 2 godine

Kokoškov je anemičan trener koji ne gaji nikakve emocije prema dresu Srbije. Za njega je to posao kao i svaki drugi i stav mu je isti kao i debelom Somborcu. To nije naša reprezentacija i stav po kom smo poznati, tako da svaka čast obojici ali doviđenja!

Mladen

pre 2 godine

Kokoskov nije trener za nas mentalitet a mislim da generalno nije ni za trenera nego za pompocnika. Da smo imali cak i nekog kao Muta Nikolic samo za ove 3 utakmice on bi znao da spremi taktiku i tim da prodjemo. Sa njim ce opet biti isto ma ko god da igra, njega treba najuriti pod hitno!

Milam

pre 2 godine

A do cega je pa ne ume da ,,spusti petorku,, kad nam Italijani sipaju trojke vec drzi Marjanovica koji ne moze to da brani?
Spusta je tek sredinom 3/4 kad inpocinjemo bar malo da igramo tj. da stitimo sut za 3 poena.

Mustra

pre 2 godine

Ovi što ga napadaju misle da je Kokoškov glup. Šta mislite, odakle ta neizanteresovanost? Vidi se da je miniran sa svih strana, igrači ga ne slušaju, ne može da uspostavi svoj sistem. Šta da radi? Da skače i da urla? Takvog trenera kad dovedeš moraš da mu daš kontrolu nad svim. Ovako će se samo daviti u blatu menadžera, klubaštva i "umornih" nazovi zvezda.

Bruks 021

pre 2 godine

Nebojša
Kad si već spomenuo Partizan dodao bih da se ni vi niste proslavili.Još uvek se vučete po sudovima radi neisplaćenih potraživanja bivšim trenerima.

jsx

pre 2 godine

Prvo u odbranu Kokoskova moram da kazem da nije bas uropastio Fener, cak su bili gori sa Obradovicem, a znamo kakav je Obradovic trener (mada je i to upitno jer svakom kad-tad prodje vreme koliko god bio strucan ranije).
Sa druge strane, naglasavati da je on NBA trener je kao naglasavati da je Milicic NBA igrac, zaprao je Milicic ostavio veci trag dok su Kokoskova oterali odmah (sto se ispostavilo sjajnim).
Mi smo imali prilicno ocajnu igru, nismo samo izgubili od Italijana nego mislim da bismo izgubili i od Kanade, Litvanije i Brazila koji se takodje nisu kvalifikovalu. Nisam cak ni 100% siguran za Grcku i Hrvatsku ko bi bio bolji...
Nije to samo do Kokoskova naravno, pre svega je problem sto Micic iz nekog razloga igra ocajno (tj. uvek ima novi razlog, ali nekako tih razloga nema kad igra za Efes), a Teo je vec ostario tako da nemamo nikog da nam poveze igru. Onda mozemo da igramo ako i samo ako Bogdan saspe 30p, a ni to ne funkcionise bas protiv jacih ekipa, ali je ok protiv slabijih.
E sad, iako nam je verovatno proslo vreme da osvajamo medalje u kontinuitetu vec se samo mozemo nadati jednoj u par takmicenja ako se sve poklopi, opet mislim da moramo da dobijamo ekipe kao sto je Italija i da to apsolutno jeste Igorova krivica.

A mater je domaćica...

pre 2 godine

Ne bih da branim Kokoškova, ali trojica najiskusnijih su odigrali katastrofalno, a nema tog selektora koji ih ne bi zvao.

Nebojsa

pre 2 godine

Smena nece doneti dobro, dati mu sansu da i dalje bude selektor.
Sta treba da radimo kao KK. Partizan, na svako godisnje doba po jedan trener.

veverica

pre 2 godine

stoji, ali on ne moze da vodi i klub i reprezentaciju. to je los kompromis. kao savez tako stedi neke pare, ali zapravo ima samo part-time selektora.
kokoskov je sigurno veliki znalac i takticar, ali je kao lider i autoritet slab. bez energije, bez price licem u lice. tajmaute provodi odvojeno od tima.

Kopro

pre 2 godine

zasto???

* upropastio phoenix
* upropastio fenerbahce
* upropastio srbiju
(Nemanja, 07. jul 2021 11:49)

Ne lupaj Phoenix je tnkovao tu sezonu zbog drafta. Tako, da tonije relevantno, očigledno su ga uzeli kao kratkotrajno rešenje. Drugo, Srbija nije kriva nego fina, sa glupim kvalifikacijama. Jokić ne igranjem, mada ga razumem. A fener ima žestoki rez budžeta i finansijske probleme, već 3god.

arte

pre 2 godine

samo zbog tajm auta treba reci hvala i zbogom, a ne da nam se smeju i sprdaju se na racun kosarkasa. da ne govorimo o ozbiljnijim temama. on i teodosic hvala...

kaligula

pre 2 godine

naravno da kokoskov treba da ostane... ovo nisu 90-te a boga mi i indijanapolis je bio pre dve decenije... prosto- ova generacija je dala svoje, treba da ode, zamenice je generacija kojoj ce jokic biti lider, bogi je jos tu par godina, poku, vasa, petrusev i jos par mladjih klinaca i eto... mozda na ep ne uradimo nista iduce godine ali cemo uraditi puno ako uradimo smenu generacija... naredno sp i oi bi onad trebale biti vrhunac ove sledece generacije i to je to... samo opusteno, bice jos medalja...

Mihajlo

pre 2 godine

To moze tako sa razmazenim Amerima,kod nas je sovjetska skola,samo cvrsta ruka,da ih je hvatao za gusu ne bi se sklanjali Italijanima da daju kos.

111

pre 2 godine

Pitanje je da li ce Bogdan igrati na EP jer za Amere to takmicenje je smesno kao i SP jer je za njih NBA SP. Ko osvoji taj je svetski prvak. Jedino priznaju OI..

koki

pre 2 godine

Cekaj bre rebarac. Pa on je bio poslednji na tabeli sa Feniksom. Poslednji. Alo.
I ja da sam bio trener Feniksa ne bih mogao da budem gori od njega.
A posle toga bio pomocnik kod Vladea u Sakramentu.
Na kraju Vlade popio otkaz jer je davao posao svakome.

Doveli ste najgoreg moguceg trenera.

Ranko Nikolic

pre 2 godine

Jeste Igor pristojan covek i NBA iskustvo,ali....Na ovom turnitu je sve utakmice dobio na Marjanovica kojeg ovi nisu uspeli da dohvate u napadu.U odbrani su nas svi razvaljivali sutom spolja.Italijani zatvorili Bobija,a nasa odbrana "pusti ga ne zna" zavrsila se utakmicama karijere mnogih igraca Italije.Naslovi da li ce Bogdan igrati u Tokiju pre meca sa Italijom govore o nasoj prepotenciji bez pokrica.Imamo suvise bivsih igraca i MVP-ija koji izgleda stvarno misle da su najbolji igraci svojih liga.Sta su radili Danilovic i Krstic kada su u pitanju Pokusevski i MVP Koteza.Rano su oni poceli da izbegavaju reprezentaciju.A davitelj je najveci u pravljenju pite od onog materijala.Neka Rebraca procita sastav Partizana sa f4.A ovaj mag ni sa odlicnim materijalom ne zna pitu da napravi.To je otrcana fraza,ali tim nije zbir najboljih igraca,vec skup igraca koji najbolje funkcionisu zajedno.To je za ove NBA filozofe nedokuciva misao.Tamo timovi postoje zbog pojedinaca.Samo inteligentni igraci kao Doncic,uspevaju da se prebace na reprezentativni mod i da igraju za tim i da saigrace cine boljim.

JPR24

pre 2 godine

Niko ne kaže da on nema pojma. Ali ne sa ovim igračima koje je imao na raspolaganju. Italija trpa trojke, on postavlja zonu sa Bobijem… Srbija se vrati posle ulaska Kaline, čak i preokrene i povede sa +4, on vadi Kalinica iz igre !! Posle sledi užas od igre, on stoji i gleda, Djorđevic bi pored aut linije skakao na sve strane, pričao, drao, motivisao, ovaj ništa, crta na tabli i posle tek ide kod igrača !!

Неко123

pre 2 godine

Мислим да је прерано отпуштати тренера после једног неуспеха са половином повређених играча. Једино што замерам Салету је што је изгубио финале ЕП а ту је са друге стране био Кокошков који је био веома одговоран за ту победу.

Само ми није јасан Ребрача. Па зар пре пар дана није рекао, кад је коментарисао долазак Жељка у Партизан, да није њему Жоц рекао "молим те уђи" него "Ајде бре Жељко погледај колика си коњина, уђи у рекет". Да је њега и наше играче то палило и да је због тога боље играо. У преводу "хватање за гушу" годи нашим играчима.

marica

pre 2 godine

Lako je zaključiti
Uporedite igru istog tima dok ga je vodio Kokoškov ili pak Milojević (kad je Kokoškov bio odsutan)
Sve to na istom turniru sa istim igračima.
Kao da su to bila dva različita tima.
Nešto definitivno ne valja kod Kokoško va

bobo mk

pre 2 godine

zasto???

* upropastio phoenix
* upropastio fenerbahce
* upropastio srbiju
(Nemanja, 07. jul 2021 11:49)

* da nije i Sloveniju upropastio?

nz

pre 2 godine

Ne znam jel ovo neka kampanja ili su ljudi poludeli, svi komentari koji su za odlazak Kokoškova duplo više minusa imaju. Ma ovo je zemlja bez zdravog razuma, kako nam je u drugim segmentima tako nam je i u sportu, neka ostane vrhunski trener sa jednom titulom osvojenom zahvaljujući najboljem bekovskom paru na tom prvenstvu, evo svuda je doneo uspeh, Finiks, Fener, Srbija. Uživaćete u novim porazima od Rumunije, Švajcarske, Portugala i drugih 'danas svako igra košarku' sila.

styx

pre 2 godine

ma nije Kokoškov kriv što tajmaut drži na sredini terena sa stručnim štabom a igrači sede na klupi i čekaju trenera da im priđe, logično je bilo da su i igrači izašli na teren i zajedno sa stručnim štabom zaigrali kolce na sredini terena...

hajvan

pre 2 godine

meni samo nije jasno na osnovu cega je procenjeno da je Kokoskov "vrhunski" trener, tu titulu sto su Slovenci uzeli to je bilo zbog Dragica i Doncica i njima moze da zahvali, ovo ostalo bio pomocnik, posle bio glavni u Finiksu kako je otisao evo momci igraju finale NBA, Fener isto katastrofa, evo sad nasa reprezentacija katastrofa, ne kazem da nema neko znanje ali da je u rangu jednog Obradovica ili Pesica bogami nije ni blizu, pitanje dal je bolji trener i od Radonjica...

saeKn

pre 2 godine

Ne treba menjati selektora,isto je kriv kao i svi igraci. Selektor mora biti samo selektor i treba mu dati platu i da nas vodi do kraja sledece olimpijade.

stranger

pre 2 godine

Ako nasim igracima treba neki siledzija na klupi da se dernja na njih da bi dobili motivaciju, onda da “odjavimo” i kosarku u Srbiji a i samu Srbiju.

znanje-imanje

pre 2 godine

OI kvalifikacije su zaokružile neminovnost. Besneti na Kokoškova je pogrešno. Nekompletan skup sezonama i karijerama izraubovanih a nedovršenih kao ličnosti, čija tela vapiju za odmorom... nije bio favorit. Nego bude kako koji dan zapadne.
Prost proces puzeći jede sve pred sobom. Od kako je postao profesionalan sport je sve više profesionalan a sve manje sport. Fudbal se igrao dok su ga igrali Puškaš i Pele. Već kada je Maradona bio zvezda to je bio pičvajz naopak na sve načine. Crvena Zvezda je poslednji eho fudbala dok nisu preventovali da se tako nešto ikada više desi i greškom. Svo majstorstvo Ronalda i Mesija ne mogu da promene tu već negledljivost.
Ubijen je i Dejvis Kup, užas. Svi kontinentali šampionati svih sportova sada su nebitni - osim kao stočni sajam pa da preprodavci dogovore koja živuljka gde kada i pošto. Sjaj svetskih šampionata i OI je sve bleđi. Plus trpaju idiotske sportove ali i debilizme kao oni kojim je Evrovizija pretvorena u gejzir bljuvotine.
Ni naši uspesi sa Pejdž i Anderson nisu prihvatljivi. A Bogdanović ali i Jokić nemaju mogućnost da počnu sledeću sezonu u formi s obzirom na stepen prenaprezanja koji su imali u ovoj. Inače im ortopedija neće izdržati. Kao što nije Joviću i Miciću. Nekada igrač Rondo je zadnjih sezona postao samo igrač za PO. Prošle sezone je dosta pomogao Lejkersima do titule. Ove? Klipersi ga ni u odlučujućim mečevima nisu uvodili ni na 5 minuta. Rondo je sada polu-invalid.
Šta u toj situaciji može da garantuje bilo ko?

zoranbgd

pre 2 godine

Sve je tačno. Taj sistem trenera nasilnika je prevazidjen u sistemu kakav je u reprezentaciji. Klubovi su druga priča, jer tu od trenera zavisi ko će da igra, igračima je stalo da igraju zbog ugovora pa moraju da trpe svakojake trenere. A u reprezentaciji ne moraju, samo otkažu dolazak ili ne daju sve od sebe tokom utakmica. Naročito NBA "zvezde". Pa to smo videli u Beogradu kada je Obradović bio selektor. Treba nastaviti sa Kokoškovim, zna košarku i gospodin čovek je.

Мирабо

pre 2 godine

Ребрача опет у епизоди дрвеног адвоката и опет контра здравог разума.
Прво Јокић сад Кокошков

Ok

pre 2 godine

Dajte, bre, primili smo 100 poena usred Beograda od SLABIJIH igraca u utakmici za Olimpijske. Nema tu diskusije ni mozganja, treneru i strucnom stabu se daje otkaz i to je to. Voleo bih Milojevica da vidim kao trenera, ne znam da li je moguce obzirom da ce biti u NBA.

Debeli Sava

pre 2 godine

Lepo je to što priča Rebrača ali kad godinama imate jedan sistem koji kako-tako funkcioniše i donosi rezultate, ima li potrebe da se menja kompletan sistem zato što se promenio selektor? Zamislite firmu gde se godinama radi na jedan način i onda dođe novi direktor i sve se menja.Ne ide to baš tako.

ocekivan ishod

pre 2 godine

Kokoskov je pogresio sto je zvao Teodosica i Bjelicu a da nije mediji bi ga razapeli zajedno s nama. Dve NBA prevare koje su kod nas bozanstvo.

Conan

pre 2 godine

Selekto reprezentacije Srbije ne sme da bude i trener nekog kluba. Tacka.
Selektor u toku godine treba da prati igre reprezentativaca i potencijalnih reprezentativaca, da obilazi igrace, razgovara, pa i pregovara.
Da li Selektor sme sebi da dozvoli da preko medija saznaje da glavni igrac reprezentacije ne igra? Da dozvoli da mu u toku kljucnih utakmica kobci u vidu agenata, menadzera, trenera i ko zna koga jos, razbijaju integritet tima i ubijaju ionako ozbiljno ranjeni kult reprezentacije?

Da li tek tako treba da kazemo da nam Pokusevski i Smailagic nisu ni potrebni? Da li je sa njima neko razgovarao pre ovih priprema, u toku godine? Sudeci prem izjavama nije.

Legolas

pre 2 godine

Darijus Maskuljanis selektor Litvenije - ostavka

Rik Pitino selektor Grčke - ostavka

Razlozi za ostavke kako su obrazložili ubveoma oštrom i samokritičnom tonu,su nesposobnost da se odvede reprezentacija i Olimpijadu.I jedan i drugi,kao jedini i prvi razlog su naveli ličnu odgovornost! !

Pop 84

pre 2 godine

Dobar trener ok al to bi bilo kao kad bi Vujesevicu dali americku reprezentaciju da postavlja odbranu.. Skroz suprotno od onog s cim radi.

sasa pg

pre 2 godine

Ne mogu igrači da budu odgovorni, osim Jokića. Kokoškov drži tajmaute na sred terena, anemija totalna, motivator nula, a kakav je stručnjak pokazao je u Feneru i Finiksu

nista o nicemu

pre 2 godine

Kokoskov treba da ostane i treba da mu se veruje. Problem jesu igraci i to je dobro receno. Igraci nisu bili skroz svoji i nisu bili skoncentrisani na obaveze u reprezentaciji.

Zasto? Mozda slucajno ima veze s tim da je neko jurio po hotelu i pokusavao da ih potpise za silan novac dok je turnir trajao, ali evo Grobari kazu da to sigurno nije istina, pa zasto im ne bismo verovali, do sada se uvek ispostavilo da govore 100% istinu ;)

za sva vremena

pre 2 godine

Rebrača za tvoju informaciju gde je Fenerbahče u turskoj da li je nešto osvojio od kada ga vodi Kokoškov,da li ti zaista misliš da je stvar u košarkašima koji su igrali za reprezentaciju pa mi smo na svim utakmicama koje je vodio Kokoškov bili kao švajcarski sir i u odbrani i u napadu.sro se tiče ovih pobeda od nizerazrednih reprezentacija u Beogradu imali smo teške muke davali su nam koševe odakle su hteli.Nasa sreća u tim utakmicama je bila u tome što su fizički bili jako loše pripremljeni i nisu izdržali celu utakmicu.A Kokoškov je i na tim utakmicama pokazao koliko je stručnjak.........

$$$

pre 2 godine

Da stvarno, trebalo mu je mnogo vise vremena za pripremu, kako bi skontao kako da igra protiv Italije koja nema nista unutra i sve se svodi na sutanje trojki...I tako prolazi vreme, a on stoji pored aut linije i blene i blene i blene...I nista...Zavrsi se tekma...

nista o nicemu

pre 2 godine

Kokoskov treba da ostane i treba da mu se veruje. Problem jesu igraci i to je dobro receno. Igraci nisu bili skroz svoji i nisu bili skoncentrisani na obaveze u reprezentaciji.

Zasto? Mozda slucajno ima veze s tim da je neko jurio po hotelu i pokusavao da ih potpise za silan novac dok je turnir trajao, ali evo Grobari kazu da to sigurno nije istina, pa zasto im ne bismo verovali, do sada se uvek ispostavilo da govore 100% istinu ;)

$$$

pre 2 godine

Da stvarno, trebalo mu je mnogo vise vremena za pripremu, kako bi skontao kako da igra protiv Italije koja nema nista unutra i sve se svodi na sutanje trojki...I tako prolazi vreme, a on stoji pored aut linije i blene i blene i blene...I nista...Zavrsi se tekma...

Legolas

pre 2 godine

Darijus Maskuljanis selektor Litvenije - ostavka

Rik Pitino selektor Grčke - ostavka

Razlozi za ostavke kako su obrazložili ubveoma oštrom i samokritičnom tonu,su nesposobnost da se odvede reprezentacija i Olimpijadu.I jedan i drugi,kao jedini i prvi razlog su naveli ličnu odgovornost! !

zoranbgd

pre 2 godine

Sve je tačno. Taj sistem trenera nasilnika je prevazidjen u sistemu kakav je u reprezentaciji. Klubovi su druga priča, jer tu od trenera zavisi ko će da igra, igračima je stalo da igraju zbog ugovora pa moraju da trpe svakojake trenere. A u reprezentaciji ne moraju, samo otkažu dolazak ili ne daju sve od sebe tokom utakmica. Naročito NBA "zvezde". Pa to smo videli u Beogradu kada je Obradović bio selektor. Treba nastaviti sa Kokoškovim, zna košarku i gospodin čovek je.

znanje-imanje

pre 2 godine

OI kvalifikacije su zaokružile neminovnost. Besneti na Kokoškova je pogrešno. Nekompletan skup sezonama i karijerama izraubovanih a nedovršenih kao ličnosti, čija tela vapiju za odmorom... nije bio favorit. Nego bude kako koji dan zapadne.
Prost proces puzeći jede sve pred sobom. Od kako je postao profesionalan sport je sve više profesionalan a sve manje sport. Fudbal se igrao dok su ga igrali Puškaš i Pele. Već kada je Maradona bio zvezda to je bio pičvajz naopak na sve načine. Crvena Zvezda je poslednji eho fudbala dok nisu preventovali da se tako nešto ikada više desi i greškom. Svo majstorstvo Ronalda i Mesija ne mogu da promene tu već negledljivost.
Ubijen je i Dejvis Kup, užas. Svi kontinentali šampionati svih sportova sada su nebitni - osim kao stočni sajam pa da preprodavci dogovore koja živuljka gde kada i pošto. Sjaj svetskih šampionata i OI je sve bleđi. Plus trpaju idiotske sportove ali i debilizme kao oni kojim je Evrovizija pretvorena u gejzir bljuvotine.
Ni naši uspesi sa Pejdž i Anderson nisu prihvatljivi. A Bogdanović ali i Jokić nemaju mogućnost da počnu sledeću sezonu u formi s obzirom na stepen prenaprezanja koji su imali u ovoj. Inače im ortopedija neće izdržati. Kao što nije Joviću i Miciću. Nekada igrač Rondo je zadnjih sezona postao samo igrač za PO. Prošle sezone je dosta pomogao Lejkersima do titule. Ove? Klipersi ga ni u odlučujućim mečevima nisu uvodili ni na 5 minuta. Rondo je sada polu-invalid.
Šta u toj situaciji može da garantuje bilo ko?

sasa pg

pre 2 godine

Ne mogu igrači da budu odgovorni, osim Jokića. Kokoškov drži tajmaute na sred terena, anemija totalna, motivator nula, a kakav je stručnjak pokazao je u Feneru i Finiksu

Ok

pre 2 godine

Dajte, bre, primili smo 100 poena usred Beograda od SLABIJIH igraca u utakmici za Olimpijske. Nema tu diskusije ni mozganja, treneru i strucnom stabu se daje otkaz i to je to. Voleo bih Milojevica da vidim kao trenera, ne znam da li je moguce obzirom da ce biti u NBA.

Мирабо

pre 2 godine

Ребрача опет у епизоди дрвеног адвоката и опет контра здравог разума.
Прво Јокић сад Кокошков

Conan

pre 2 godine

Selekto reprezentacije Srbije ne sme da bude i trener nekog kluba. Tacka.
Selektor u toku godine treba da prati igre reprezentativaca i potencijalnih reprezentativaca, da obilazi igrace, razgovara, pa i pregovara.
Da li Selektor sme sebi da dozvoli da preko medija saznaje da glavni igrac reprezentacije ne igra? Da dozvoli da mu u toku kljucnih utakmica kobci u vidu agenata, menadzera, trenera i ko zna koga jos, razbijaju integritet tima i ubijaju ionako ozbiljno ranjeni kult reprezentacije?

Da li tek tako treba da kazemo da nam Pokusevski i Smailagic nisu ni potrebni? Da li je sa njima neko razgovarao pre ovih priprema, u toku godine? Sudeci prem izjavama nije.

JPR24

pre 2 godine

Niko ne kaže da on nema pojma. Ali ne sa ovim igračima koje je imao na raspolaganju. Italija trpa trojke, on postavlja zonu sa Bobijem… Srbija se vrati posle ulaska Kaline, čak i preokrene i povede sa +4, on vadi Kalinica iz igre !! Posle sledi užas od igre, on stoji i gleda, Djorđevic bi pored aut linije skakao na sve strane, pričao, drao, motivisao, ovaj ništa, crta na tabli i posle tek ide kod igrača !!

styx

pre 2 godine

ma nije Kokoškov kriv što tajmaut drži na sredini terena sa stručnim štabom a igrači sede na klupi i čekaju trenera da im priđe, logično je bilo da su i igrači izašli na teren i zajedno sa stručnim štabom zaigrali kolce na sredini terena...

Milan

pre 2 godine

"meni samo nije jasno na osnovu cega je procenjeno da je Kokoskov "vrhunski" trener, tu titulu sto su Slovenci uzeli to je bilo zbog Dragica i Doncica i njima moze da zahvali..."
(hajvan, 7. jul 2021 12:33)

Doncic na tom turniru imao 18 godina. U proseku davao 14 poena, sto naravno nije lose, to je dobar ucinak ali da je to bilo odlucujuce da SLO zavrsi turnir sa 9 pobeda u 9 utakmica smesno je govoriti. Pa u finalu je postigao 8 poena i izasao zbog povrede. Najbolji u SLO na celom turniru je bio Dragic ali je i cela ekipa igrala sjajno i svi igraci nose zaslugu, kao i trener Kokoskov.

Procitah 15965756 komentara ovih dana kako je Kokoskovu bilo lako sa Dragicem i Doncicem, cak su neki strucnjaci iz fotelje za tastaturom tvrdili da bi i oni osvojili sa ovim igracima. Samo da pitam takve: kako se nije proslavio npr trener Letonije ili Nemacke sa osvajanjem titule jer su Porzingis i Sreder imali bolje individualne ucinke od Dragica (i Doncica).
Da li Kokoskov treba da ostane trener Srbije ne znam, moje misljenje je da treba pa neka vreme pokaze da li je dorastao ovoj poziciji, ali ga omalovazavati na ovaj nacin, mislim, dajte ljudi odrastite i uozbiljite se!

za sva vremena

pre 2 godine

Rebrača za tvoju informaciju gde je Fenerbahče u turskoj da li je nešto osvojio od kada ga vodi Kokoškov,da li ti zaista misliš da je stvar u košarkašima koji su igrali za reprezentaciju pa mi smo na svim utakmicama koje je vodio Kokoškov bili kao švajcarski sir i u odbrani i u napadu.sro se tiče ovih pobeda od nizerazrednih reprezentacija u Beogradu imali smo teške muke davali su nam koševe odakle su hteli.Nasa sreća u tim utakmicama je bila u tome što su fizički bili jako loše pripremljeni i nisu izdržali celu utakmicu.A Kokoškov je i na tim utakmicama pokazao koliko je stručnjak.........

Ranko Nikolic

pre 2 godine

Jeste Igor pristojan covek i NBA iskustvo,ali....Na ovom turnitu je sve utakmice dobio na Marjanovica kojeg ovi nisu uspeli da dohvate u napadu.U odbrani su nas svi razvaljivali sutom spolja.Italijani zatvorili Bobija,a nasa odbrana "pusti ga ne zna" zavrsila se utakmicama karijere mnogih igraca Italije.Naslovi da li ce Bogdan igrati u Tokiju pre meca sa Italijom govore o nasoj prepotenciji bez pokrica.Imamo suvise bivsih igraca i MVP-ija koji izgleda stvarno misle da su najbolji igraci svojih liga.Sta su radili Danilovic i Krstic kada su u pitanju Pokusevski i MVP Koteza.Rano su oni poceli da izbegavaju reprezentaciju.A davitelj je najveci u pravljenju pite od onog materijala.Neka Rebraca procita sastav Partizana sa f4.A ovaj mag ni sa odlicnim materijalom ne zna pitu da napravi.To je otrcana fraza,ali tim nije zbir najboljih igraca,vec skup igraca koji najbolje funkcionisu zajedno.To je za ove NBA filozofe nedokuciva misao.Tamo timovi postoje zbog pojedinaca.Samo inteligentni igraci kao Doncic,uspevaju da se prebace na reprezentativni mod i da igraju za tim i da saigrace cine boljim.

cuyoshi

pre 2 godine

Primili smo 102 poena od Italije B. To sam mogao i ja samo sto bih do poluvremena (57 poena) polomio klupu, stolice, pregrizo zapisnicki sto, svima se napominjao familije…. Ovo sto je on vodio mogao je i od kuce, telefonom.

A mater je domaćica...

pre 2 godine

Ne bih da branim Kokoškova, ali trojica najiskusnijih su odigrali katastrofalno, a nema tog selektora koji ih ne bi zvao.

ST

pre 2 godine

Nemamo mi puno vrhunskih trenera da bi ih često menjali. Nemamo ni puno vrhunskih igrača. Baza je realno mala. Mlade selekcije zadnjih godina ne uzimaju medalje. Međutim nije tragično ako se bude radilo na duge staze sa realnom analizom neuspeha. Što se Italije tiče par osnovnih pitanja:
Da li je radjeno skautiranje protivnika? Da li je održano sutersko zagrevanje pred utakmicu? Ko motiviše ekipu, trener , kapiten, ..? Da li im je iko rekao da je narod izdvojio 2mil EUR da im olakša posao?
Nije smak sveta, ali je generalno moralo daleko bolje i borbenije.

Неко123

pre 2 godine

Мислим да је прерано отпуштати тренера после једног неуспеха са половином повређених играча. Једино што замерам Салету је што је изгубио финале ЕП а ту је са друге стране био Кокошков који је био веома одговоран за ту победу.

Само ми није јасан Ребрача. Па зар пре пар дана није рекао, кад је коментарисао долазак Жељка у Партизан, да није њему Жоц рекао "молим те уђи" него "Ајде бре Жељко погледај колика си коњина, уђи у рекет". Да је њега и наше играче то палило и да је због тога боље играо. У преводу "хватање за гушу" годи нашим играчима.

Pop 84

pre 2 godine

Dobar trener ok al to bi bilo kao kad bi Vujesevicu dali americku reprezentaciju da postavlja odbranu.. Skroz suprotno od onog s cim radi.

marica

pre 2 godine

Lako je zaključiti
Uporedite igru istog tima dok ga je vodio Kokoškov ili pak Milojević (kad je Kokoškov bio odsutan)
Sve to na istom turniru sa istim igračima.
Kao da su to bila dva različita tima.
Nešto definitivno ne valja kod Kokoško va

stranger

pre 2 godine

Ako nasim igracima treba neki siledzija na klupi da se dernja na njih da bi dobili motivaciju, onda da “odjavimo” i kosarku u Srbiji a i samu Srbiju.

Kopro

pre 2 godine

zasto???

* upropastio phoenix
* upropastio fenerbahce
* upropastio srbiju
(Nemanja, 07. jul 2021 11:49)

Ne lupaj Phoenix je tnkovao tu sezonu zbog drafta. Tako, da tonije relevantno, očigledno su ga uzeli kao kratkotrajno rešenje. Drugo, Srbija nije kriva nego fina, sa glupim kvalifikacijama. Jokić ne igranjem, mada ga razumem. A fener ima žestoki rez budžeta i finansijske probleme, već 3god.

Blaster

pre 2 godine

Kokoškov je anemičan trener koji ne gaji nikakve emocije prema dresu Srbije. Za njega je to posao kao i svaki drugi i stav mu je isti kao i debelom Somborcu. To nije naša reprezentacija i stav po kom smo poznati, tako da svaka čast obojici ali doviđenja!

bobo mk

pre 2 godine

zasto???

* upropastio phoenix
* upropastio fenerbahce
* upropastio srbiju
(Nemanja, 07. jul 2021 11:49)

* da nije i Sloveniju upropastio?

saeKn

pre 2 godine

Ne treba menjati selektora,isto je kriv kao i svi igraci. Selektor mora biti samo selektor i treba mu dati platu i da nas vodi do kraja sledece olimpijade.

bskfan

pre 2 godine

Ispade da je ovaj Rebraca jedini normalan.

Kokoskov je pao po pitanju odnosa prema zvezdama ali treba reci i da su svi ostali pali na isti nacin. Istina, on nije dugovao nista nijednom igracu ali je iopak uvazavao njihove zasluge. Kako bi javnost reagovala da nije pozvao Bjelicu? Kako bi javnost reagovala da nije zvao Bobana? Zatim pokusaj da se nikome ne zameri, da bude fini i prema jednom i pema drugom klanu.

To tako ne moze. Ovaj poraz je svima pokazao da je stara generacija istrosena i da je vreme za mlade. Po godinama sve su to igraci u najboljim giodinama ali po mentalitetu i radnim navikama nisu. Uzmimo za primer Bjelicu, pa on je jos pre 3 godine hteo da napusti NBA zato sto mu ne odgovara seljakanje iz grada iz grada, a sve zbog porodice. Ej, tamo se igra za veliki novac, ides gde ti kazu. Ne kupujes kucu vec iznajmljujes, samo pokupis stvari i ides dalje. A kad je otisao u Kaliforniju onda mu bilo fino, vise nije pominjao vracanje u evropu. Sve je to nezobiljno. Bobi je u tom smislu pravi dobrica, isao iz kluba u klub i nikada se nije zaliso. Nikad nijednu ruznu ili dvosmislenu rec o nekome, sa svima dobar, uvek pozitivna energija, ali on jednosavno nije taj tip igraca koji moze da bude starter i da igra jake utakmice. On je tu kao igrac uloge, kad zatreba protiv nekog neugodnog protivnika, i to je to.

Sad je put raskrcen, treba da se krene ispocetka.

Ostin A

pre 2 godine

Najlakše je kriviti trenera. Ali budimo realni, čovek je imao mesec dana da uigra reprezentaciju. Italijanski trener je već 4 godine na toj poziciji i već ima nekoliko kvalifikacija i prvenstava iza sebe.

Takođe ako se pogleda utakmica, nismo mi bili loši jer smo bili neorganizovani, nego što smo u odbrani očima gledali protivnika. Igrači su izgledali kao da nisu zainteresovani da odigraju utakmicu.

Mihajlo

pre 2 godine

To moze tako sa razmazenim Amerima,kod nas je sovjetska skola,samo cvrsta ruka,da ih je hvatao za gusu ne bi se sklanjali Italijanima da daju kos.

kaokakao

pre 2 godine

Imao je sansu, ne da je nije iskoristio, nego vjerujem da bi smo bez selektora bolje odigrali turnir. Miloja za selektora, dati njemu sansu, mislim da bi on bio posveceniji. Igor je u Turskoj pokazao svo znanje, kada je u finalu sa jednom jako dobrom ekipom gubio po 30 razlike u prosjeku, sto je sramotno. I tu sam ga posmatrao, kad gubi, nista ne preduzima, nema nacin da promrda ekipu, na time out-ima im ne kaze nista spektakularno. Mislim da je on idealan za pomocnog trenera u NBA. I vjerujem da ce mu posle Evrope to biti posao.

Slovenac

pre 2 godine

Kod vas u KSS je toliko nekog polusveta i kriminalaca uslo kao i u futbalski savez. Pa se ja pitam, kako momci imaju uopce volju igrati, a vide pred nosom, sta sve muckaju ti ljudi. A teret je na njima kompletan.

big

pre 2 godine

Vremena su se puno promenila, ranije smo imali Divca, Djordjevica, Danilovica i ekipu, svi drugari, svi vole košarku, sezone kraće, makar u Evropi, pa i tada je Divac propuštao takmičenja, ali se znalo kako se igra u reprezentaciji. Samo su mladi talenti dodavani - Bodiroga, Stojaković.
Sada toga nema. Okosnica tima bi trebala biti Jokić i Bogdan, a lagano da se pridodaje Pokuševski, Petrušev. Ali, avaj, skroz je jasno da ova četvorica neće nikada biti u istom trenutku na parketu za Srbiju, a o tome da se uigraju tek nema govora. I ne postoji autoritet ili ideja koja bi to promenila u bliskoj budučnosti. Svaka čast Luki, no i on je mlad, promeniće se sa godinama.

jsx

pre 2 godine

Prvo u odbranu Kokoskova moram da kazem da nije bas uropastio Fener, cak su bili gori sa Obradovicem, a znamo kakav je Obradovic trener (mada je i to upitno jer svakom kad-tad prodje vreme koliko god bio strucan ranije).
Sa druge strane, naglasavati da je on NBA trener je kao naglasavati da je Milicic NBA igrac, zaprao je Milicic ostavio veci trag dok su Kokoskova oterali odmah (sto se ispostavilo sjajnim).
Mi smo imali prilicno ocajnu igru, nismo samo izgubili od Italijana nego mislim da bismo izgubili i od Kanade, Litvanije i Brazila koji se takodje nisu kvalifikovalu. Nisam cak ni 100% siguran za Grcku i Hrvatsku ko bi bio bolji...
Nije to samo do Kokoskova naravno, pre svega je problem sto Micic iz nekog razloga igra ocajno (tj. uvek ima novi razlog, ali nekako tih razloga nema kad igra za Efes), a Teo je vec ostario tako da nemamo nikog da nam poveze igru. Onda mozemo da igramo ako i samo ako Bogdan saspe 30p, a ni to ne funkcionise bas protiv jacih ekipa, ali je ok protiv slabijih.
E sad, iako nam je verovatno proslo vreme da osvajamo medalje u kontinuitetu vec se samo mozemo nadati jednoj u par takmicenja ako se sve poklopi, opet mislim da moramo da dobijamo ekipe kao sto je Italija i da to apsolutno jeste Igorova krivica.

Milos

pre 2 godine

Nije trener problem, nego ovo [link]/
(Desse, 7. jul 2021 12:13)
Zanimljiv tekst, ali poprilicno neprecizan.
Da li se stvarno ocekuje od nase male Srbije da proizvodi vrhunske igrace svake godine kao na traci? Zar nije dovoljno sto svakih par godina izbaci jednog svetskog igraca? Teodosic 1987, Bjelica 1988, Bogdanovic 1992, Micic 1994, Jokic 1995, Petrusev 2000, Pokusevski, Nakic, Jovic itd.
Ja sam zadovoljan kvantitetom i kvalitetom za 7-milionsku zemlju.
Fizikalije? Nijedan od navedenih igraca nema neke nenormalne fizikalije. Niti treba da ih ima. Dovoljno je da imaju kondicije da trce i skacu.
Ono sto je problem kod nas je mentalitet siromasnog drustva. Oni su zaradili ozbiljne pare i prosto im se ne igra za reprezentaciju. Voljni momenat je problem.

koki

pre 2 godine

Cekaj bre rebarac. Pa on je bio poslednji na tabeli sa Feniksom. Poslednji. Alo.
I ja da sam bio trener Feniksa ne bih mogao da budem gori od njega.
A posle toga bio pomocnik kod Vladea u Sakramentu.
Na kraju Vlade popio otkaz jer je davao posao svakome.

Doveli ste najgoreg moguceg trenera.

Nebojsa

pre 2 godine

Smena nece doneti dobro, dati mu sansu da i dalje bude selektor.
Sta treba da radimo kao KK. Partizan, na svako godisnje doba po jedan trener.

kaligula

pre 2 godine

naravno da kokoskov treba da ostane... ovo nisu 90-te a boga mi i indijanapolis je bio pre dve decenije... prosto- ova generacija je dala svoje, treba da ode, zamenice je generacija kojoj ce jokic biti lider, bogi je jos tu par godina, poku, vasa, petrusev i jos par mladjih klinaca i eto... mozda na ep ne uradimo nista iduce godine ali cemo uraditi puno ako uradimo smenu generacija... naredno sp i oi bi onad trebale biti vrhunac ove sledece generacije i to je to... samo opusteno, bice jos medalja...

Del Piero#10

pre 2 godine

Bolje da je malo hvatao za guše i prodrmao onaj malokrvni tim... Ali svakako, mislim da mu treba dati podršku. Nadam se da je naučio lekciju kroz ove kvalifikacije ali i kvalifikacije za EP. Neozbiljno je svaki čas menjati trenera, posle svakog neuspeha. Da ne pričamo da nemamo koga na mesto selektora.

ocekivan ishod

pre 2 godine

Kokoskov je pogresio sto je zvao Teodosica i Bjelicu a da nije mediji bi ga razapeli zajedno s nama. Dve NBA prevare koje su kod nas bozanstvo.

Debeli Sava

pre 2 godine

Lepo je to što priča Rebrača ali kad godinama imate jedan sistem koji kako-tako funkcioniše i donosi rezultate, ima li potrebe da se menja kompletan sistem zato što se promenio selektor? Zamislite firmu gde se godinama radi na jedan način i onda dođe novi direktor i sve se menja.Ne ide to baš tako.

Mustra

pre 2 godine

Ovi što ga napadaju misle da je Kokoškov glup. Šta mislite, odakle ta neizanteresovanost? Vidi se da je miniran sa svih strana, igrači ga ne slušaju, ne može da uspostavi svoj sistem. Šta da radi? Da skače i da urla? Takvog trenera kad dovedeš moraš da mu daš kontrolu nad svim. Ovako će se samo daviti u blatu menadžera, klubaštva i "umornih" nazovi zvezda.

nz

pre 2 godine

Ne znam jel ovo neka kampanja ili su ljudi poludeli, svi komentari koji su za odlazak Kokoškova duplo više minusa imaju. Ma ovo je zemlja bez zdravog razuma, kako nam je u drugim segmentima tako nam je i u sportu, neka ostane vrhunski trener sa jednom titulom osvojenom zahvaljujući najboljem bekovskom paru na tom prvenstvu, evo svuda je doneo uspeh, Finiks, Fener, Srbija. Uživaćete u novim porazima od Rumunije, Švajcarske, Portugala i drugih 'danas svako igra košarku' sila.

Mladen

pre 2 godine

Kokoskov nije trener za nas mentalitet a mislim da generalno nije ni za trenera nego za pompocnika. Da smo imali cak i nekog kao Muta Nikolic samo za ove 3 utakmice on bi znao da spremi taktiku i tim da prodjemo. Sa njim ce opet biti isto ma ko god da igra, njega treba najuriti pod hitno!

hajvan

pre 2 godine

meni samo nije jasno na osnovu cega je procenjeno da je Kokoskov "vrhunski" trener, tu titulu sto su Slovenci uzeli to je bilo zbog Dragica i Doncica i njima moze da zahvali, ovo ostalo bio pomocnik, posle bio glavni u Finiksu kako je otisao evo momci igraju finale NBA, Fener isto katastrofa, evo sad nasa reprezentacija katastrofa, ne kazem da nema neko znanje ali da je u rangu jednog Obradovica ili Pesica bogami nije ni blizu, pitanje dal je bolji trener i od Radonjica...

Radovan III

pre 2 godine

I te kako je kriv trener ko god
se imalo ozbiljno bavi košarkom reći će da je na utakmici Srbija Italija učinjena katastrofalna greška trenera u taktičkom smislu to ni amater trener sebi nebi dozvolio. To su
činjenice i naravno ne treba
sada zbog jedno kiksa
Kokoškovom seći glavu, kao što kaže Rebrača treba da ostane ali da se izvuku pouke iz ovog poraza.

Milam

pre 2 godine

A do cega je pa ne ume da ,,spusti petorku,, kad nam Italijani sipaju trojke vec drzi Marjanovica koji ne moze to da brani?
Spusta je tek sredinom 3/4 kad inpocinjemo bar malo da igramo tj. da stitimo sut za 3 poena.

veverica

pre 2 godine

stoji, ali on ne moze da vodi i klub i reprezentaciju. to je los kompromis. kao savez tako stedi neke pare, ali zapravo ima samo part-time selektora.
kokoskov je sigurno veliki znalac i takticar, ali je kao lider i autoritet slab. bez energije, bez price licem u lice. tajmaute provodi odvojeno od tima.

TP-1

pre 2 godine

Ovaj Rebraca stvarno postao uvlakac najgori?! Pa da li je realno da uz Jokica brani nesto sto je realno neodbranjivo i sto ne bi trebalo. Koskov je trener za NBA i zato je krs,za Evropsku kosarku nije. U finalu nas je dobio jer je imao Doncica i Dragica koji su sami igrali.

arte

pre 2 godine

samo zbog tajm auta treba reci hvala i zbogom, a ne da nam se smeju i sprdaju se na racun kosarkasa. da ne govorimo o ozbiljnijim temama. on i teodosic hvala...

Trener treba da igra

pre 2 godine

Dolazi se do zakljucka da je Kokoskov trebao da dodje do 6 ofanzivnih skokova: posto je bilo 15-9 za Italiju u tom pogledu. I da je trebao da sutira trojke, posto su Teo-Bjelica zajedno imali 1/12. Jel tako... Sto se tice greske Kokoskova, to je verovatno sto je zeleo da pripremi ekipu treninzima iz Amerike a to mogu da izdrze mladi(Petrusev..), radnici(Kalinic..) i navikli (NBA igraci), svi ostali ce biti preumorni da bi igrali bilo kako ili ce se ispovredjivati. A to je do ovoga, treba vremena da se postavi sistem, najlakse menjati selektore kao carape i to donosi rezultate znaju fudbaleri. :)

Bruks 021

pre 2 godine

Nebojša
Kad si već spomenuo Partizan dodao bih da se ni vi niste proslavili.Još uvek se vučete po sudovima radi neisplaćenih potraživanja bivšim trenerima.

o_o

pre 2 godine

zasto???

* upropastio phoenix
* upropastio fenerbahce
* upropastio srbiju
(Nemanja, 07. jul 2021 11:49)

* da nije i Sloveniju upropastio?
(bobo mk, 07. jul 2021 12:19

@bobo
jeste upropastio. slovenci su sa dragicem i doncicem trebali da budu prvaci sveta, a ne samo smesne evrope. sad ces da vidis kad slovenci osvoje zlato o cemu pricam.

2CRAZY

pre 2 godine

Zasto? Mozda slucajno ima veze s tim da je neko jurio po hotelu i pokusavao da ih potpise za silan novac dok je turnir trajao, ali evo Grobari kazu da to sigurno nije istina, pa zasto im ne bismo verovali, do sada se uvek ispostavilo da govore 100% istinu ;)
(nista o nicemu, 7. jul 2021 11:10)

Jeste vala, prvi put u životu su u takvoj situaciji, pa se nisu snašli... Koliko trebaš da budeš naivan da pomisliš ovako nešto?
Pre će biti da plasirate, ono što ste optuživali partizan da plasira.

111

pre 2 godine

Pitanje je da li ce Bogdan igrati na EP jer za Amere to takmicenje je smesno kao i SP jer je za njih NBA SP. Ko osvoji taj je svetski prvak. Jedino priznaju OI..

Dragan

pre 2 godine

A zasto nije ostao u Americi?
Ako mu je sistem tako zahtevan, garantno pismo dam da to nikad nasi nece nauciti. Imamo tri napada godinama. I tu se vec poneki igrac muci.
Silocanje 1 na 1, to nemoze nasa buducnost da bude.
Za mene je Kokoskov dobar trener ali ne za nase kosarkase.

Gušimo gušave

pre 2 godine

Rebrača malo potkačio i isprozivao " likove iz institucije " !?
Bravo , bravo !
P.S./ Analiza situacije u Savezu je korektna i predlog da se ne žuri ( sa smenom trenera) , takodje ispravna !
Kolektivno otrežnjenje i realno sagledavanje problema - to nam treba , inač bravo Rebarce .

moje ime

pre 2 godine

Za dusebriznike iz predgradja - poraz reprezentacije je vezan za to sto ste uzjahali drzavu i stavili je u sluzbu samo jednog kluba. U potpunosti.

To nije vidjeno nigde nikada.

Izgovori koje sada izmisljate nemaju nikakve veze sa tim da NIJEDNOG igraca za reprezentaciju u toj eri kada ste jahali niste stvorili. Jer se oni ne stvaraju na taj nacin.

Sada dolazi do preraspodele snaga. Ali ne u samoj drzavi. Nego, neko pokusava da stane na rep jahacima. Naravno, da su na strani jahaca mediji, policija, poreska uprava i celokupan drzavni aparat. Svakako ocekujemo da dodje do niskih udaraca.

Ana

pre 2 godine

Kokoskov treba sam da ode ako je bar malo pametan nista nije uradio dve godine u reprezentaciji a ovaj debakl je kraj svake price.Takodje i neki igraci treba da odu dovesti mladje igrace.

deniro

pre 2 godine

Ovo beskonačno opravdavanje....te izostanci,te umor,te ugovori.Pa onda suludi optimizam "osvajamo evropsko"......jeste li vi normalni??!!Okolnosti su odavno poznate tako da su iste i za druge reprezentacije ali svi ostali traže rešenja samo vi opravdanja.I da,ako je neki trener treba da uzme medalju na EP.Bojim se da nema on kapaciteta za to.

Ana

pre 2 godine

Kokoskov treba sam da ode ako je bar malo pametan nista nije uradio dve godine u reprezentaciji a ovaj debakl je kraj svake price.Takodje i neki igraci treba da odu dovesti mladje igrace.

analiza

pre 2 godine

Kad se pobedi, to je zbog igrača a kad se izgubi to je do trenera, zar nije tako? Kao što je Sale bio kriv zbog lošeg korišćenja Jokica i Mikutinova, zbog forsiranje dezorjentisanog Bjelice tako je Kokoskov kriv zbog forsiranje dezorjentisanog Bjelice, rastimovanig Tea u sutu,zbog anemije u odbrani i zato što ih nije sve poslao u 3pm kad su primili 3 uzastopne trojke!!! - 12 na poluvremenu nije nedostižno a mi smo otišli na jbn - 23 ili 24!Na svom terenu! To nema opravdanja ok da izgubiš gusto ali da te tako razvale jer NE BRANIŠ SUT ZA 3 je čisto neznanje. To što su se polomili u zadnjih par min nije ništa, koj moj se nisu lomili pre toga, nego kad je kasno? To je kao kad Andjusic da 30 poena u trenutku kad gubimo sa 20 poena, apsolutno nebitno, daj koš kad je teško i kad je bitno, kad Italijani vezuju 3 trojke, tad daj koš da ih prekines.Kokoskov je za mene Andjusic trener, alibi trener.

Bre!

pre 2 godine

Sve je tačno. Taj sistem trenera nasilnika je prevazidjen u sistemu kakav je u reprezentaciji. Klubovi su druga priča, jer tu od trenera zavisi ko će da igra, igračima je stalo da igraju zbog ugovora pa moraju da trpe svakojake trenere. A u reprezentaciji ne moraju, samo otkažu dolazak ili ne daju sve od sebe tokom utakmica. Naročito NBA "zvezde". Pa to smo videli u Beogradu kada je Obradović bio selektor. Treba nastaviti sa Kokoškovim, zna košarku i gospodin čovek je.
(zoranbgd, 7. jul 2021 11:30)

Ti si ozbiljan kada pises ovo "svi igraju za reprezentaciju zbog ljubavi"???
Alooo, pa poenta ovih takmicenja je da se prodaju bolje. Jokic nije igrao jer nije imao razloga i ima siguran ugovor. Boli patka fudbalere i kosarkase za reprezentaciju posle potpisivanja dogovora....

nista o nicemu

pre 2 godine

Kokoskov treba da ostane i treba da mu se veruje. Problem jesu igraci i to je dobro receno. Igraci nisu bili skroz svoji i nisu bili skoncentrisani na obaveze u reprezentaciji.

Zasto? Mozda slucajno ima veze s tim da je neko jurio po hotelu i pokusavao da ih potpise za silan novac dok je turnir trajao, ali evo Grobari kazu da to sigurno nije istina, pa zasto im ne bismo verovali, do sada se uvek ispostavilo da govore 100% istinu ;)

sasa pg

pre 2 godine

Ne mogu igrači da budu odgovorni, osim Jokića. Kokoškov drži tajmaute na sred terena, anemija totalna, motivator nula, a kakav je stručnjak pokazao je u Feneru i Finiksu

zoranbgd

pre 2 godine

Sve je tačno. Taj sistem trenera nasilnika je prevazidjen u sistemu kakav je u reprezentaciji. Klubovi su druga priča, jer tu od trenera zavisi ko će da igra, igračima je stalo da igraju zbog ugovora pa moraju da trpe svakojake trenere. A u reprezentaciji ne moraju, samo otkažu dolazak ili ne daju sve od sebe tokom utakmica. Naročito NBA "zvezde". Pa to smo videli u Beogradu kada je Obradović bio selektor. Treba nastaviti sa Kokoškovim, zna košarku i gospodin čovek je.

Мирабо

pre 2 godine

Ребрача опет у епизоди дрвеног адвоката и опет контра здравог разума.
Прво Јокић сад Кокошков

$$$

pre 2 godine

Da stvarno, trebalo mu je mnogo vise vremena za pripremu, kako bi skontao kako da igra protiv Italije koja nema nista unutra i sve se svodi na sutanje trojki...I tako prolazi vreme, a on stoji pored aut linije i blene i blene i blene...I nista...Zavrsi se tekma...

o_o

pre 2 godine

zasto???

* upropastio phoenix
* upropastio fenerbahce
* upropastio srbiju
(Nemanja, 07. jul 2021 11:49)

* da nije i Sloveniju upropastio?
(bobo mk, 07. jul 2021 12:19

@bobo
jeste upropastio. slovenci su sa dragicem i doncicem trebali da budu prvaci sveta, a ne samo smesne evrope. sad ces da vidis kad slovenci osvoje zlato o cemu pricam.

Legolas

pre 2 godine

Darijus Maskuljanis selektor Litvenije - ostavka

Rik Pitino selektor Grčke - ostavka

Razlozi za ostavke kako su obrazložili ubveoma oštrom i samokritičnom tonu,su nesposobnost da se odvede reprezentacija i Olimpijadu.I jedan i drugi,kao jedini i prvi razlog su naveli ličnu odgovornost! !

Ok

pre 2 godine

Dajte, bre, primili smo 100 poena usred Beograda od SLABIJIH igraca u utakmici za Olimpijske. Nema tu diskusije ni mozganja, treneru i strucnom stabu se daje otkaz i to je to. Voleo bih Milojevica da vidim kao trenera, ne znam da li je moguce obzirom da ce biti u NBA.

nz

pre 2 godine

Ne znam jel ovo neka kampanja ili su ljudi poludeli, svi komentari koji su za odlazak Kokoškova duplo više minusa imaju. Ma ovo je zemlja bez zdravog razuma, kako nam je u drugim segmentima tako nam je i u sportu, neka ostane vrhunski trener sa jednom titulom osvojenom zahvaljujući najboljem bekovskom paru na tom prvenstvu, evo svuda je doneo uspeh, Finiks, Fener, Srbija. Uživaćete u novim porazima od Rumunije, Švajcarske, Portugala i drugih 'danas svako igra košarku' sila.

znanje-imanje

pre 2 godine

OI kvalifikacije su zaokružile neminovnost. Besneti na Kokoškova je pogrešno. Nekompletan skup sezonama i karijerama izraubovanih a nedovršenih kao ličnosti, čija tela vapiju za odmorom... nije bio favorit. Nego bude kako koji dan zapadne.
Prost proces puzeći jede sve pred sobom. Od kako je postao profesionalan sport je sve više profesionalan a sve manje sport. Fudbal se igrao dok su ga igrali Puškaš i Pele. Već kada je Maradona bio zvezda to je bio pičvajz naopak na sve načine. Crvena Zvezda je poslednji eho fudbala dok nisu preventovali da se tako nešto ikada više desi i greškom. Svo majstorstvo Ronalda i Mesija ne mogu da promene tu već negledljivost.
Ubijen je i Dejvis Kup, užas. Svi kontinentali šampionati svih sportova sada su nebitni - osim kao stočni sajam pa da preprodavci dogovore koja živuljka gde kada i pošto. Sjaj svetskih šampionata i OI je sve bleđi. Plus trpaju idiotske sportove ali i debilizme kao oni kojim je Evrovizija pretvorena u gejzir bljuvotine.
Ni naši uspesi sa Pejdž i Anderson nisu prihvatljivi. A Bogdanović ali i Jokić nemaju mogućnost da počnu sledeću sezonu u formi s obzirom na stepen prenaprezanja koji su imali u ovoj. Inače im ortopedija neće izdržati. Kao što nije Joviću i Miciću. Nekada igrač Rondo je zadnjih sezona postao samo igrač za PO. Prošle sezone je dosta pomogao Lejkersima do titule. Ove? Klipersi ga ni u odlučujućim mečevima nisu uvodili ni na 5 minuta. Rondo je sada polu-invalid.
Šta u toj situaciji može da garantuje bilo ko?

za sva vremena

pre 2 godine

Rebrača za tvoju informaciju gde je Fenerbahče u turskoj da li je nešto osvojio od kada ga vodi Kokoškov,da li ti zaista misliš da je stvar u košarkašima koji su igrali za reprezentaciju pa mi smo na svim utakmicama koje je vodio Kokoškov bili kao švajcarski sir i u odbrani i u napadu.sro se tiče ovih pobeda od nizerazrednih reprezentacija u Beogradu imali smo teške muke davali su nam koševe odakle su hteli.Nasa sreća u tim utakmicama je bila u tome što su fizički bili jako loše pripremljeni i nisu izdržali celu utakmicu.A Kokoškov je i na tim utakmicama pokazao koliko je stručnjak.........

Nebojsa

pre 2 godine

Smena nece doneti dobro, dati mu sansu da i dalje bude selektor.
Sta treba da radimo kao KK. Partizan, na svako godisnje doba po jedan trener.

koki

pre 2 godine

Cekaj bre rebarac. Pa on je bio poslednji na tabeli sa Feniksom. Poslednji. Alo.
I ja da sam bio trener Feniksa ne bih mogao da budem gori od njega.
A posle toga bio pomocnik kod Vladea u Sakramentu.
Na kraju Vlade popio otkaz jer je davao posao svakome.

Doveli ste najgoreg moguceg trenera.

kaokakao

pre 2 godine

Imao je sansu, ne da je nije iskoristio, nego vjerujem da bi smo bez selektora bolje odigrali turnir. Miloja za selektora, dati njemu sansu, mislim da bi on bio posveceniji. Igor je u Turskoj pokazao svo znanje, kada je u finalu sa jednom jako dobrom ekipom gubio po 30 razlike u prosjeku, sto je sramotno. I tu sam ga posmatrao, kad gubi, nista ne preduzima, nema nacin da promrda ekipu, na time out-ima im ne kaze nista spektakularno. Mislim da je on idealan za pomocnog trenera u NBA. I vjerujem da ce mu posle Evrope to biti posao.

kaligula

pre 2 godine

naravno da kokoskov treba da ostane... ovo nisu 90-te a boga mi i indijanapolis je bio pre dve decenije... prosto- ova generacija je dala svoje, treba da ode, zamenice je generacija kojoj ce jokic biti lider, bogi je jos tu par godina, poku, vasa, petrusev i jos par mladjih klinaca i eto... mozda na ep ne uradimo nista iduce godine ali cemo uraditi puno ako uradimo smenu generacija... naredno sp i oi bi onad trebale biti vrhunac ove sledece generacije i to je to... samo opusteno, bice jos medalja...

hajvan

pre 2 godine

meni samo nije jasno na osnovu cega je procenjeno da je Kokoskov "vrhunski" trener, tu titulu sto su Slovenci uzeli to je bilo zbog Dragica i Doncica i njima moze da zahvali, ovo ostalo bio pomocnik, posle bio glavni u Finiksu kako je otisao evo momci igraju finale NBA, Fener isto katastrofa, evo sad nasa reprezentacija katastrofa, ne kazem da nema neko znanje ali da je u rangu jednog Obradovica ili Pesica bogami nije ni blizu, pitanje dal je bolji trener i od Radonjica...

Blaster

pre 2 godine

Kokoškov je anemičan trener koji ne gaji nikakve emocije prema dresu Srbije. Za njega je to posao kao i svaki drugi i stav mu je isti kao i debelom Somborcu. To nije naša reprezentacija i stav po kom smo poznati, tako da svaka čast obojici ali doviđenja!

saeKn

pre 2 godine

Ne treba menjati selektora,isto je kriv kao i svi igraci. Selektor mora biti samo selektor i treba mu dati platu i da nas vodi do kraja sledece olimpijade.

Kopro

pre 2 godine

zasto???

* upropastio phoenix
* upropastio fenerbahce
* upropastio srbiju
(Nemanja, 07. jul 2021 11:49)

Ne lupaj Phoenix je tnkovao tu sezonu zbog drafta. Tako, da tonije relevantno, očigledno su ga uzeli kao kratkotrajno rešenje. Drugo, Srbija nije kriva nego fina, sa glupim kvalifikacijama. Jokić ne igranjem, mada ga razumem. A fener ima žestoki rez budžeta i finansijske probleme, već 3god.

Conan

pre 2 godine

Selekto reprezentacije Srbije ne sme da bude i trener nekog kluba. Tacka.
Selektor u toku godine treba da prati igre reprezentativaca i potencijalnih reprezentativaca, da obilazi igrace, razgovara, pa i pregovara.
Da li Selektor sme sebi da dozvoli da preko medija saznaje da glavni igrac reprezentacije ne igra? Da dozvoli da mu u toku kljucnih utakmica kobci u vidu agenata, menadzera, trenera i ko zna koga jos, razbijaju integritet tima i ubijaju ionako ozbiljno ranjeni kult reprezentacije?

Da li tek tako treba da kazemo da nam Pokusevski i Smailagic nisu ni potrebni? Da li je sa njima neko razgovarao pre ovih priprema, u toku godine? Sudeci prem izjavama nije.

bobo mk

pre 2 godine

zasto???

* upropastio phoenix
* upropastio fenerbahce
* upropastio srbiju
(Nemanja, 07. jul 2021 11:49)

* da nije i Sloveniju upropastio?

111

pre 2 godine

Pitanje je da li ce Bogdan igrati na EP jer za Amere to takmicenje je smesno kao i SP jer je za njih NBA SP. Ko osvoji taj je svetski prvak. Jedino priznaju OI..

Mladen

pre 2 godine

Kokoskov nije trener za nas mentalitet a mislim da generalno nije ni za trenera nego za pompocnika. Da smo imali cak i nekog kao Muta Nikolic samo za ove 3 utakmice on bi znao da spremi taktiku i tim da prodjemo. Sa njim ce opet biti isto ma ko god da igra, njega treba najuriti pod hitno!

Debeli Sava

pre 2 godine

Lepo je to što priča Rebrača ali kad godinama imate jedan sistem koji kako-tako funkcioniše i donosi rezultate, ima li potrebe da se menja kompletan sistem zato što se promenio selektor? Zamislite firmu gde se godinama radi na jedan način i onda dođe novi direktor i sve se menja.Ne ide to baš tako.

ocekivan ishod

pre 2 godine

Kokoskov je pogresio sto je zvao Teodosica i Bjelicu a da nije mediji bi ga razapeli zajedno s nama. Dve NBA prevare koje su kod nas bozanstvo.

TP-1

pre 2 godine

Ovaj Rebraca stvarno postao uvlakac najgori?! Pa da li je realno da uz Jokica brani nesto sto je realno neodbranjivo i sto ne bi trebalo. Koskov je trener za NBA i zato je krs,za Evropsku kosarku nije. U finalu nas je dobio jer je imao Doncica i Dragica koji su sami igrali.

2CRAZY

pre 2 godine

Zasto? Mozda slucajno ima veze s tim da je neko jurio po hotelu i pokusavao da ih potpise za silan novac dok je turnir trajao, ali evo Grobari kazu da to sigurno nije istina, pa zasto im ne bismo verovali, do sada se uvek ispostavilo da govore 100% istinu ;)
(nista o nicemu, 7. jul 2021 11:10)

Jeste vala, prvi put u životu su u takvoj situaciji, pa se nisu snašli... Koliko trebaš da budeš naivan da pomisliš ovako nešto?
Pre će biti da plasirate, ono što ste optuživali partizan da plasira.

moje ime

pre 2 godine

Za dusebriznike iz predgradja - poraz reprezentacije je vezan za to sto ste uzjahali drzavu i stavili je u sluzbu samo jednog kluba. U potpunosti.

To nije vidjeno nigde nikada.

Izgovori koje sada izmisljate nemaju nikakve veze sa tim da NIJEDNOG igraca za reprezentaciju u toj eri kada ste jahali niste stvorili. Jer se oni ne stvaraju na taj nacin.

Sada dolazi do preraspodele snaga. Ali ne u samoj drzavi. Nego, neko pokusava da stane na rep jahacima. Naravno, da su na strani jahaca mediji, policija, poreska uprava i celokupan drzavni aparat. Svakako ocekujemo da dodje do niskih udaraca.

Mihajlo

pre 2 godine

To moze tako sa razmazenim Amerima,kod nas je sovjetska skola,samo cvrsta ruka,da ih je hvatao za gusu ne bi se sklanjali Italijanima da daju kos.

Trener treba da igra

pre 2 godine

Dolazi se do zakljucka da je Kokoskov trebao da dodje do 6 ofanzivnih skokova: posto je bilo 15-9 za Italiju u tom pogledu. I da je trebao da sutira trojke, posto su Teo-Bjelica zajedno imali 1/12. Jel tako... Sto se tice greske Kokoskova, to je verovatno sto je zeleo da pripremi ekipu treninzima iz Amerike a to mogu da izdrze mladi(Petrusev..), radnici(Kalinic..) i navikli (NBA igraci), svi ostali ce biti preumorni da bi igrali bilo kako ili ce se ispovredjivati. A to je do ovoga, treba vremena da se postavi sistem, najlakse menjati selektore kao carape i to donosi rezultate znaju fudbaleri. :)

Ana

pre 2 godine

Kokoskov treba sam da ode ako je bar malo pametan nista nije uradio dve godine u reprezentaciji a ovaj debakl je kraj svake price.Takodje i neki igraci treba da odu dovesti mladje igrace.

styx

pre 2 godine

ma nije Kokoškov kriv što tajmaut drži na sredini terena sa stručnim štabom a igrači sede na klupi i čekaju trenera da im priđe, logično je bilo da su i igrači izašli na teren i zajedno sa stručnim štabom zaigrali kolce na sredini terena...

Dragan

pre 2 godine

A zasto nije ostao u Americi?
Ako mu je sistem tako zahtevan, garantno pismo dam da to nikad nasi nece nauciti. Imamo tri napada godinama. I tu se vec poneki igrac muci.
Silocanje 1 na 1, to nemoze nasa buducnost da bude.
Za mene je Kokoskov dobar trener ali ne za nase kosarkase.

Gušimo gušave

pre 2 godine

Rebrača malo potkačio i isprozivao " likove iz institucije " !?
Bravo , bravo !
P.S./ Analiza situacije u Savezu je korektna i predlog da se ne žuri ( sa smenom trenera) , takodje ispravna !
Kolektivno otrežnjenje i realno sagledavanje problema - to nam treba , inač bravo Rebarce .

Ana

pre 2 godine

Kokoskov treba sam da ode ako je bar malo pametan nista nije uradio dve godine u reprezentaciji a ovaj debakl je kraj svake price.Takodje i neki igraci treba da odu dovesti mladje igrace.

stranger

pre 2 godine

Ako nasim igracima treba neki siledzija na klupi da se dernja na njih da bi dobili motivaciju, onda da “odjavimo” i kosarku u Srbiji a i samu Srbiju.

Ranko Nikolic

pre 2 godine

Jeste Igor pristojan covek i NBA iskustvo,ali....Na ovom turnitu je sve utakmice dobio na Marjanovica kojeg ovi nisu uspeli da dohvate u napadu.U odbrani su nas svi razvaljivali sutom spolja.Italijani zatvorili Bobija,a nasa odbrana "pusti ga ne zna" zavrsila se utakmicama karijere mnogih igraca Italije.Naslovi da li ce Bogdan igrati u Tokiju pre meca sa Italijom govore o nasoj prepotenciji bez pokrica.Imamo suvise bivsih igraca i MVP-ija koji izgleda stvarno misle da su najbolji igraci svojih liga.Sta su radili Danilovic i Krstic kada su u pitanju Pokusevski i MVP Koteza.Rano su oni poceli da izbegavaju reprezentaciju.A davitelj je najveci u pravljenju pite od onog materijala.Neka Rebraca procita sastav Partizana sa f4.A ovaj mag ni sa odlicnim materijalom ne zna pitu da napravi.To je otrcana fraza,ali tim nije zbir najboljih igraca,vec skup igraca koji najbolje funkcionisu zajedno.To je za ove NBA filozofe nedokuciva misao.Tamo timovi postoje zbog pojedinaca.Samo inteligentni igraci kao Doncic,uspevaju da se prebace na reprezentativni mod i da igraju za tim i da saigrace cine boljim.

marica

pre 2 godine

Lako je zaključiti
Uporedite igru istog tima dok ga je vodio Kokoškov ili pak Milojević (kad je Kokoškov bio odsutan)
Sve to na istom turniru sa istim igračima.
Kao da su to bila dva različita tima.
Nešto definitivno ne valja kod Kokoško va

arte

pre 2 godine

samo zbog tajm auta treba reci hvala i zbogom, a ne da nam se smeju i sprdaju se na racun kosarkasa. da ne govorimo o ozbiljnijim temama. on i teodosic hvala...

Milan

pre 2 godine

"meni samo nije jasno na osnovu cega je procenjeno da je Kokoskov "vrhunski" trener, tu titulu sto su Slovenci uzeli to je bilo zbog Dragica i Doncica i njima moze da zahvali..."
(hajvan, 7. jul 2021 12:33)

Doncic na tom turniru imao 18 godina. U proseku davao 14 poena, sto naravno nije lose, to je dobar ucinak ali da je to bilo odlucujuce da SLO zavrsi turnir sa 9 pobeda u 9 utakmica smesno je govoriti. Pa u finalu je postigao 8 poena i izasao zbog povrede. Najbolji u SLO na celom turniru je bio Dragic ali je i cela ekipa igrala sjajno i svi igraci nose zaslugu, kao i trener Kokoskov.

Procitah 15965756 komentara ovih dana kako je Kokoskovu bilo lako sa Dragicem i Doncicem, cak su neki strucnjaci iz fotelje za tastaturom tvrdili da bi i oni osvojili sa ovim igracima. Samo da pitam takve: kako se nije proslavio npr trener Letonije ili Nemacke sa osvajanjem titule jer su Porzingis i Sreder imali bolje individualne ucinke od Dragica (i Doncica).
Da li Kokoskov treba da ostane trener Srbije ne znam, moje misljenje je da treba pa neka vreme pokaze da li je dorastao ovoj poziciji, ali ga omalovazavati na ovaj nacin, mislim, dajte ljudi odrastite i uozbiljite se!

Del Piero#10

pre 2 godine

Bolje da je malo hvatao za guše i prodrmao onaj malokrvni tim... Ali svakako, mislim da mu treba dati podršku. Nadam se da je naučio lekciju kroz ove kvalifikacije ali i kvalifikacije za EP. Neozbiljno je svaki čas menjati trenera, posle svakog neuspeha. Da ne pričamo da nemamo koga na mesto selektora.

cuyoshi

pre 2 godine

Primili smo 102 poena od Italije B. To sam mogao i ja samo sto bih do poluvremena (57 poena) polomio klupu, stolice, pregrizo zapisnicki sto, svima se napominjao familije…. Ovo sto je on vodio mogao je i od kuce, telefonom.

Pop 84

pre 2 godine

Dobar trener ok al to bi bilo kao kad bi Vujesevicu dali americku reprezentaciju da postavlja odbranu.. Skroz suprotno od onog s cim radi.

Mustra

pre 2 godine

Ovi što ga napadaju misle da je Kokoškov glup. Šta mislite, odakle ta neizanteresovanost? Vidi se da je miniran sa svih strana, igrači ga ne slušaju, ne može da uspostavi svoj sistem. Šta da radi? Da skače i da urla? Takvog trenera kad dovedeš moraš da mu daš kontrolu nad svim. Ovako će se samo daviti u blatu menadžera, klubaštva i "umornih" nazovi zvezda.

A mater je domaćica...

pre 2 godine

Ne bih da branim Kokoškova, ali trojica najiskusnijih su odigrali katastrofalno, a nema tog selektora koji ih ne bi zvao.

jsx

pre 2 godine

Prvo u odbranu Kokoskova moram da kazem da nije bas uropastio Fener, cak su bili gori sa Obradovicem, a znamo kakav je Obradovic trener (mada je i to upitno jer svakom kad-tad prodje vreme koliko god bio strucan ranije).
Sa druge strane, naglasavati da je on NBA trener je kao naglasavati da je Milicic NBA igrac, zaprao je Milicic ostavio veci trag dok su Kokoskova oterali odmah (sto se ispostavilo sjajnim).
Mi smo imali prilicno ocajnu igru, nismo samo izgubili od Italijana nego mislim da bismo izgubili i od Kanade, Litvanije i Brazila koji se takodje nisu kvalifikovalu. Nisam cak ni 100% siguran za Grcku i Hrvatsku ko bi bio bolji...
Nije to samo do Kokoskova naravno, pre svega je problem sto Micic iz nekog razloga igra ocajno (tj. uvek ima novi razlog, ali nekako tih razloga nema kad igra za Efes), a Teo je vec ostario tako da nemamo nikog da nam poveze igru. Onda mozemo da igramo ako i samo ako Bogdan saspe 30p, a ni to ne funkcionise bas protiv jacih ekipa, ali je ok protiv slabijih.
E sad, iako nam je verovatno proslo vreme da osvajamo medalje u kontinuitetu vec se samo mozemo nadati jednoj u par takmicenja ako se sve poklopi, opet mislim da moramo da dobijamo ekipe kao sto je Italija i da to apsolutno jeste Igorova krivica.

Неко123

pre 2 godine

Мислим да је прерано отпуштати тренера после једног неуспеха са половином повређених играча. Једино што замерам Салету је што је изгубио финале ЕП а ту је са друге стране био Кокошков који је био веома одговоран за ту победу.

Само ми није јасан Ребрача. Па зар пре пар дана није рекао, кад је коментарисао долазак Жељка у Партизан, да није њему Жоц рекао "молим те уђи" него "Ајде бре Жељко погледај колика си коњина, уђи у рекет". Да је њега и наше играче то палило и да је због тога боље играо. У преводу "хватање за гушу" годи нашим играчима.

big

pre 2 godine

Vremena su se puno promenila, ranije smo imali Divca, Djordjevica, Danilovica i ekipu, svi drugari, svi vole košarku, sezone kraće, makar u Evropi, pa i tada je Divac propuštao takmičenja, ali se znalo kako se igra u reprezentaciji. Samo su mladi talenti dodavani - Bodiroga, Stojaković.
Sada toga nema. Okosnica tima bi trebala biti Jokić i Bogdan, a lagano da se pridodaje Pokuševski, Petrušev. Ali, avaj, skroz je jasno da ova četvorica neće nikada biti u istom trenutku na parketu za Srbiju, a o tome da se uigraju tek nema govora. I ne postoji autoritet ili ideja koja bi to promenila u bliskoj budučnosti. Svaka čast Luki, no i on je mlad, promeniće se sa godinama.

veverica

pre 2 godine

stoji, ali on ne moze da vodi i klub i reprezentaciju. to je los kompromis. kao savez tako stedi neke pare, ali zapravo ima samo part-time selektora.
kokoskov je sigurno veliki znalac i takticar, ali je kao lider i autoritet slab. bez energije, bez price licem u lice. tajmaute provodi odvojeno od tima.

Radovan III

pre 2 godine

I te kako je kriv trener ko god
se imalo ozbiljno bavi košarkom reći će da je na utakmici Srbija Italija učinjena katastrofalna greška trenera u taktičkom smislu to ni amater trener sebi nebi dozvolio. To su
činjenice i naravno ne treba
sada zbog jedno kiksa
Kokoškovom seći glavu, kao što kaže Rebrača treba da ostane ali da se izvuku pouke iz ovog poraza.

Slovenac

pre 2 godine

Kod vas u KSS je toliko nekog polusveta i kriminalaca uslo kao i u futbalski savez. Pa se ja pitam, kako momci imaju uopce volju igrati, a vide pred nosom, sta sve muckaju ti ljudi. A teret je na njima kompletan.

deniro

pre 2 godine

Ovo beskonačno opravdavanje....te izostanci,te umor,te ugovori.Pa onda suludi optimizam "osvajamo evropsko"......jeste li vi normalni??!!Okolnosti su odavno poznate tako da su iste i za druge reprezentacije ali svi ostali traže rešenja samo vi opravdanja.I da,ako je neki trener treba da uzme medalju na EP.Bojim se da nema on kapaciteta za to.

Bruks 021

pre 2 godine

Nebojša
Kad si već spomenuo Partizan dodao bih da se ni vi niste proslavili.Još uvek se vučete po sudovima radi neisplaćenih potraživanja bivšim trenerima.

Ostin A

pre 2 godine

Najlakše je kriviti trenera. Ali budimo realni, čovek je imao mesec dana da uigra reprezentaciju. Italijanski trener je već 4 godine na toj poziciji i već ima nekoliko kvalifikacija i prvenstava iza sebe.

Takođe ako se pogleda utakmica, nismo mi bili loši jer smo bili neorganizovani, nego što smo u odbrani očima gledali protivnika. Igrači su izgledali kao da nisu zainteresovani da odigraju utakmicu.

ST

pre 2 godine

Nemamo mi puno vrhunskih trenera da bi ih često menjali. Nemamo ni puno vrhunskih igrača. Baza je realno mala. Mlade selekcije zadnjih godina ne uzimaju medalje. Međutim nije tragično ako se bude radilo na duge staze sa realnom analizom neuspeha. Što se Italije tiče par osnovnih pitanja:
Da li je radjeno skautiranje protivnika? Da li je održano sutersko zagrevanje pred utakmicu? Ko motiviše ekipu, trener , kapiten, ..? Da li im je iko rekao da je narod izdvojio 2mil EUR da im olakša posao?
Nije smak sveta, ali je generalno moralo daleko bolje i borbenije.

JPR24

pre 2 godine

Niko ne kaže da on nema pojma. Ali ne sa ovim igračima koje je imao na raspolaganju. Italija trpa trojke, on postavlja zonu sa Bobijem… Srbija se vrati posle ulaska Kaline, čak i preokrene i povede sa +4, on vadi Kalinica iz igre !! Posle sledi užas od igre, on stoji i gleda, Djorđevic bi pored aut linije skakao na sve strane, pričao, drao, motivisao, ovaj ništa, crta na tabli i posle tek ide kod igrača !!

Milam

pre 2 godine

A do cega je pa ne ume da ,,spusti petorku,, kad nam Italijani sipaju trojke vec drzi Marjanovica koji ne moze to da brani?
Spusta je tek sredinom 3/4 kad inpocinjemo bar malo da igramo tj. da stitimo sut za 3 poena.

bskfan

pre 2 godine

Ispade da je ovaj Rebraca jedini normalan.

Kokoskov je pao po pitanju odnosa prema zvezdama ali treba reci i da su svi ostali pali na isti nacin. Istina, on nije dugovao nista nijednom igracu ali je iopak uvazavao njihove zasluge. Kako bi javnost reagovala da nije pozvao Bjelicu? Kako bi javnost reagovala da nije zvao Bobana? Zatim pokusaj da se nikome ne zameri, da bude fini i prema jednom i pema drugom klanu.

To tako ne moze. Ovaj poraz je svima pokazao da je stara generacija istrosena i da je vreme za mlade. Po godinama sve su to igraci u najboljim giodinama ali po mentalitetu i radnim navikama nisu. Uzmimo za primer Bjelicu, pa on je jos pre 3 godine hteo da napusti NBA zato sto mu ne odgovara seljakanje iz grada iz grada, a sve zbog porodice. Ej, tamo se igra za veliki novac, ides gde ti kazu. Ne kupujes kucu vec iznajmljujes, samo pokupis stvari i ides dalje. A kad je otisao u Kaliforniju onda mu bilo fino, vise nije pominjao vracanje u evropu. Sve je to nezobiljno. Bobi je u tom smislu pravi dobrica, isao iz kluba u klub i nikada se nije zaliso. Nikad nijednu ruznu ili dvosmislenu rec o nekome, sa svima dobar, uvek pozitivna energija, ali on jednosavno nije taj tip igraca koji moze da bude starter i da igra jake utakmice. On je tu kao igrac uloge, kad zatreba protiv nekog neugodnog protivnika, i to je to.

Sad je put raskrcen, treba da se krene ispocetka.

Milos

pre 2 godine

Nije trener problem, nego ovo [link]/
(Desse, 7. jul 2021 12:13)
Zanimljiv tekst, ali poprilicno neprecizan.
Da li se stvarno ocekuje od nase male Srbije da proizvodi vrhunske igrace svake godine kao na traci? Zar nije dovoljno sto svakih par godina izbaci jednog svetskog igraca? Teodosic 1987, Bjelica 1988, Bogdanovic 1992, Micic 1994, Jokic 1995, Petrusev 2000, Pokusevski, Nakic, Jovic itd.
Ja sam zadovoljan kvantitetom i kvalitetom za 7-milionsku zemlju.
Fizikalije? Nijedan od navedenih igraca nema neke nenormalne fizikalije. Niti treba da ih ima. Dovoljno je da imaju kondicije da trce i skacu.
Ono sto je problem kod nas je mentalitet siromasnog drustva. Oni su zaradili ozbiljne pare i prosto im se ne igra za reprezentaciju. Voljni momenat je problem.

analiza

pre 2 godine

Kad se pobedi, to je zbog igrača a kad se izgubi to je do trenera, zar nije tako? Kao što je Sale bio kriv zbog lošeg korišćenja Jokica i Mikutinova, zbog forsiranje dezorjentisanog Bjelice tako je Kokoskov kriv zbog forsiranje dezorjentisanog Bjelice, rastimovanig Tea u sutu,zbog anemije u odbrani i zato što ih nije sve poslao u 3pm kad su primili 3 uzastopne trojke!!! - 12 na poluvremenu nije nedostižno a mi smo otišli na jbn - 23 ili 24!Na svom terenu! To nema opravdanja ok da izgubiš gusto ali da te tako razvale jer NE BRANIŠ SUT ZA 3 je čisto neznanje. To što su se polomili u zadnjih par min nije ništa, koj moj se nisu lomili pre toga, nego kad je kasno? To je kao kad Andjusic da 30 poena u trenutku kad gubimo sa 20 poena, apsolutno nebitno, daj koš kad je teško i kad je bitno, kad Italijani vezuju 3 trojke, tad daj koš da ih prekines.Kokoskov je za mene Andjusic trener, alibi trener.

Bre!

pre 2 godine

Sve je tačno. Taj sistem trenera nasilnika je prevazidjen u sistemu kakav je u reprezentaciji. Klubovi su druga priča, jer tu od trenera zavisi ko će da igra, igračima je stalo da igraju zbog ugovora pa moraju da trpe svakojake trenere. A u reprezentaciji ne moraju, samo otkažu dolazak ili ne daju sve od sebe tokom utakmica. Naročito NBA "zvezde". Pa to smo videli u Beogradu kada je Obradović bio selektor. Treba nastaviti sa Kokoškovim, zna košarku i gospodin čovek je.
(zoranbgd, 7. jul 2021 11:30)

Ti si ozbiljan kada pises ovo "svi igraju za reprezentaciju zbog ljubavi"???
Alooo, pa poenta ovih takmicenja je da se prodaju bolje. Jokic nije igrao jer nije imao razloga i ima siguran ugovor. Boli patka fudbalere i kosarkase za reprezentaciju posle potpisivanja dogovora....