Tenis 58

Utorak, 29.06.2021.

10:40

Anderson odgovorio Novaku za napad na ATP

Kevin Anderson, naredni protivnik Novaka Đokovića, polako počinje da podiže tenziju uoči meča drugog kola.

Anderson odgovorio Novaku za napad na ATP IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Ljubica

pre 2 godine

@tennis

Vidim da se jako upućeni i informisani. Vi očekujete da ga danas izbaci, a meč se igra tek sutra. Ima i Federer vema dobar servis, a i znatno bolju igru na mreži od Andersona, pa opet, jedno je igrati protiv nekog prosečnog, a drugo kad ti se često ritern vrati, pre nego ti spustis ruku iz zamaha…

Aparthejd predstavnik

pre 2 godine

Anderson nije slučajno na čelu ATP koja vodi istu politiku kao i zemlja iz koje dolazi.
Ajmo Nole pošalji kući rasistu.

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

E, Anderson ide kuci, a on je sad Predsednik atp saveta igraca. Pa pitanje za sve igrace, da li zele da ih predstavlja Kevin Anderson ili najbolji igrac u istoriji tenisa, Novak Djokovic?

Orson Vels

pre 2 godine

Sve sto ima Anderson da kaze to treba da kaze na terenu Vimbldona!!!
2018 godine lagano je porazen od Novaka u finalu, mislim da ce i ove godine tako biti!!!
3:0 za Novaka!!!

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Zanimljivo kako bas pred mec sa Novakom se postavljaju ovakva pitanja i daju se ovakvi odgovori. Konstantno se vrsi politicki pritisak na njega tokom turnira. Poceo je Vimbldon, zasto se prica o ovakvim stvarima? Sacekajte da prodje pa onda pricajte i pitajte.. Kako god, Novak ce ih sve izdominirati, pa i taj ATP!

auh!!

pre 2 godine

Da, da... Inace ovaj je vec vise puta namucio Djokovica, ocekujem da ga izbaci danas. Nema Djokovic tu sta da trazi protiv njegovog servisa, kad je izgubio set protiv onog nebitnog Andreson ce ga izbaciti.
(tennis, 29. jun 2021 12:50)

Hoće... kao i prošli put, i pretprošli, i onaj pre njega.
Izgubio je Novak i set protiv Nadala na RG i dva protiv Cicija, pa ipak...

mr

pre 2 godine

Што би реко Кесић, видите у чему је ствар, рекао би њима Кевин да им нагртадни фонд остаје на 10%, значи исти у наредних 30 година, ал му глупо да им каже истину да ће у суштини још падати. Али ће им рећи добру вест да ће се као и досада повећавати новчани фонд, али им неће рећи да ће се њихов проценат смањивати. И како Кевин да им подели информацију да је он заштитних права богатих

PSL

pre 2 godine

Šta reče Kevin i ostade živ. Za dobrobit igrača je bolj da neke stvari ne znaju, a dobro je da vas pet zna, pa onda odlučujete o tome. Čoveče nije to vojna organizacija to je samo tenis, zabava za ljude i zarada za one koji se tim sportom bave.

466453

pre 2 godine

Problem je da Novak stoji iza demokratizacije tenisa što bi stizalo ATP "plemićki" poredak na kolena.
Istovremeno demokratija je mač sa dve oštrice jer tada dovijaju pravo glasa najbučniji koji razumeju najmanje. :(

mirjana simionska

pre 2 godine

Sta je bre ovo Masonska Loza?Tajanstveno,nije za sve igrace?pa ,za koga je taj savet,za UN.Pridaje si vise vaznosti ,nego sto je uistinu ima?Kad se sportisti bave politikom ,tu nisu cista posla.ako se sportisti uopste nesto i pitaju u ATP.Neka se Anderon lepo skoncentrice na mae sa Novakom.da ne budu neki 'bicikli'',a neka 'bistre'vodu oni koji su za to placeni.

non nobis solum

pre 2 godine

Koga briga...igrajte tenis i ne zamarajte nas vašim organizacijama. Vi ste zabava za nas,i to nas samo zanima,sve drugo zadržite za sebe.

UFO

pre 2 godine

Neke informacije su privatne - bitno da se igrači razumeju - dvosmerna ulica.

Kako da se razumeju ako nemaju informacije, kako je dvosmerna ulica ako su neke informacije privatne?

111

pre 2 godine

Pokusavam da shvatim? Znaci, veca grupa su clanovi ATP ali nije dobro deliti sa vecom grupom igraca informacije jer su poverljive? Koga vi pretstavljate? Zar ti igraci ne mogu da znaju sta to vi planirate u narednih 30 godina ili su to bajke za malu decu? Vi nesto radite ali su informacije poverljive? Vi ne radite nista. I nije vasa zasluga sto su podignuti nagradni fondovi, posebno za slabije rangirane igrace, jer vas bas briga , kao uvek, nego Novakova. Vi ste davali ogromne nagradne fondove prvenstveno top igracima. Novak je to promenio. Iako i on dobija manje para..Naravno , novac ne daje ATP, vec su to nagradni fondovi turnira ali ATP mora da ima uticaj na turnire a njih bas briga i da se zalaze sa slabije rangirane a oni to nisu radili.

Karakondžula

pre 2 godine

... to kaže Amerikanac, koji ima mnogo bolje sponzorske ugovore nego neki igrač njegovog ranga, a koji je sa Istoka iki neke druge, manje supersile poput USA....

visina

pre 2 godine

@srbin - Atp podatak- Andrija Mari je 191 cm visok, jak servis, dobro kretanje. Ali da se doda- u prvoj nedelji je servis presudan, a visina vrlo pogoduje tome. poslednjih 4 dana, treva je toliko potrosena od skakanje i gazenja i vrucine da dobar deo terena vise lici na sljaku - a i ponasa se daleko slicnije sljaki nego pocetnoj travi. zato je nadal mogao da uzme uz puno muke wimbldon-odbranio se nekako u prvoj nedelji, a u finalu to vise podseca na sljaku

juzna afrika

pre 2 godine

stari aparthajdista, kao i 90% belaca Juzno-africke republike. Njima je jedini nacin da prezive medju sirotinjskim crnackim bandama i lokalnom bezakonjem da imaju tajne i polutajne organizacije za odbranu ( a bogami i osvetu a i preventivne napade). tako da belac iz JAR, koji namerava da prezivi, mora da se osloni na tajnovitost svoje organizacije koja mu ledja cuva. Djokovic je iz socijalisticke zemlje, koja je drzala ledja svima, pa na kraju nikoga sacuvala nije.

Kontra

pre 2 godine

E ludaka pa gde sad pricas o tome pred mec sa Noletom, najgora stvar koju mozes da uradis pred mec je da ga ljutis i izazivas. Vecinu mozes da izbacis sa tim izazivanjima, al kod ovoga stvara kontra efekat.

Bocko

pre 2 godine

Psiholoske igre. Ali cudi me da Anderson i njegovi savetodavci jos nisu shvatili s kim imaju posla i da samo provociraju Noleta. Ali, kao sto kaze pesma " uzalud vam trud sviraci ".

Avala

pre 2 godine

Ha, ha, ha... Nemamo pojma na šta se tačno odnosi Novakova zamerka, a ni Andersonov odgovor, ali zato svi imamo mišljenje o tome ko je u pravu.

TurboNator

pre 2 godine

Hmm, ovaj Anderson ne zna bas o business-u...

Elem, na zapadu sve iole vece kompanije MORAJU da objavljuju 'Annual Report' (osim ako su u privatnom vlasnistvu, tj. nemaju deonicare). ATP mozda nije klasicna kompanija, ali imaju predsednika, izvrsnog directora itd. Vode i odlucuju o milionima dolara svake godine, pod okriljem ITF. A ITF objavljuje Annual Report:

http://itf.uberflip.com/i/1377961-2020-itf-annual-report-and-financial-statements/0?

Tako da ne znam o kakvoj tajnosti Anderson govori – ali ne bi bas trebalo da postoji. Naravno, ne verujem da Novak i ostali hoce da im daju izvestaj o bukvalno svakom malom sastanaku – ali bitne stvari ne bi trebalo da se kriju ako uticu na igrace, njihove obaveze, zaradu itd.

Sta je poverljivo? Da nije mozda: 'OK, mi cemo nama da dajemo ovoliki procenat, a ovi ispod 100-tog mesta moraju da se zadovolje sa ovoliko...?

Gare

pre 2 godine

Bolje bi mu bilo da je ćutao. Samo je dokazao da Savet ATP radi za interes uskog kruga ljudi.
Nakon ovoga PTPA će dobiti nove pristalice među teniserima koji nisu među top 30.

srbin

pre 2 godine

S obzirom kako je Anderson servirao u prvom mecu,odje je neminovno da bude barem 1 tajbrejk,koliko god Novak dobro riternirao.To je travnati teren,tu se se najvise favorizuju visoki igraci koji su fokusirani na prvi servis i kratke poene.

Nije servis na travi primaran nego ritern, tome u prilog govori cinjenica da su agasi i hjuit (pa i nadal)osvajali vimbldon prakticno bez serve.... Takodje kretanje je jako bitno a visoki igraci se teze krecu po travi, teze je menjati smer a uslovi su ubrzani... Mislim da su u istoriji samo Krajicek i Ivanisevic bili visi od 190 a da su osvojili vimbldon...

geo

pre 2 godine

Poslodavcu (atp) ne odgovoara da ima jak nezavisni sindikat radnika (teniseri). Sve americke profesionalne lige imaju svoje nezavisne sindikate, jedino to tenisu kao nije potrebno, kao bolje je da imaju samo radnicki savet koji kontrolise poslodavac. Kakav demagoski klise.

sramotna organizacija

pre 2 godine

U ATP savetu igraca ostadose iskljucivo anglosaksonci (englezi, ameri, kanadjani i zapadni evropjani) i njihove bivse kolonije (juznoafricka rep, australija)! Naravno da nema mesta za najbljeg svih vremena - Djokovica iz Srbije ili ne daj boze nekog Rusa, Kineza, Indijca...

tennis

pre 2 godine

Da, da... Inace ovaj je vec vise puta namucio Djokovica, ocekujem da ga izbaci danas. Nema Djokovic tu sta da trazi protiv njegovog servisa, kad je izgubio set protiv onog nebitnog Andreson ce ga izbaciti.

box

pre 2 godine

Drugim recima, tenis je sport nas bogatih Zapadnjaka i nema tu sta koga mnogo da interesuje. Igraj i bices placen, nema sta da te interesuje kolko mi zaradjujemo pa ne postojimo valjda mi zbog tebe nego ti zbog nas.

Predo

pre 2 godine

Nauči čovek vremenom da ništa nije slučajno. Federer, u saradnji sa ljudima, koji su se dobro okoristili od ATP, vedri i oblači tamo već dugi niz godina. Prvo je godinama bio predsednik saveta igrača, onda je na to mesto postavio svoje drugo ja - Ljubičića. Onda je NOvak zaseo na to mesto i pokvario mu veselje - nešto slično kao sa prvim mestom i turnirima, na kojima ga je tukao. Sad je Federer opet uzeo stvari u svoje ruke,postavio je svoje ljude od poverenja. Anderson mu je zemljak, jer je i Federer napola Južnoafrikanac. NOvaku i Pospišilu ne daju ni da priđu ATP-ju, mada su ih igrači kandidovali. Ovo je nešto slično kao revolucija. NOvak je Robin Hud, otima od bogatih da bi dao siromašnim, a Federer Superhik - on otima od siromašnih da bi dao bogatim, i zato ga bogati toliko vole - a i on voli njihove pare.

Recidiv

pre 2 godine

"jer ako pogledate svaku organizaciju na svetu, predstavnici pokušavaju da donesu najbolje odluke za širu grupu ljudi".

Jašta, da ne nabrajamo sad.

Pa šta ste vi?

pre 2 godine

Andersone,da li si normalan kad nešto ovako izjavljuješ.Šta znači da neke informacije ne možete deliti sa većom grupom igrača,šta znači poverljive informacije.Pa jeste li vi tajna organizacija ili služite svim,apsolutno svim igračima na turu a ne šačici odabranih.Znači 250 na listi ne može da zna sve informacije,i ako ga direktno pogađaju,to jest i on treba da jede leba od tenisa.Čim niste transparntni,znači da radite u interesu najboljih a to znači i najbogatijih.Vi ste ipak samo profitabilna organizacija isključivo za elitu.Niko nije lud,čim se nešto sakriva znači da se muva.Novaku zameram što se bakće uopšte sa tim,jer nije mu nevolja,mada,kako u poslednje vreme dobija sve veću podršku od sportista iz drugih sportova izgleda da je na dobrom putu.

Нећу_Да_Носим_Маску

pre 2 godine

Летиш ти ускоро са турнира. Па се онда саветуј и сам са собом ако хоћеш

Душан

pre 2 godine

Не каки Кевине, кога још можеш убедити да један припадник западне елите, не сматра себе "бољим" од остатка света и да ће радити у интересу спорта и финнсијски слабијих играча. То управо ради Новак, а ти и теби сличне продане душе када не можете да га победите у фер борби на терену, олајавате га као задушне бабе. Овде си прочитан синко, зато пали...

Ja

pre 2 godine

Jos jedan kokošar sa 0 slemova zna sta je dobro za tenis dok najbolji na svetu ne zna…
Nego jel si spakovao kofere ili ćeš posle meča? Da ti se ne hladi večera.

Mile

pre 2 godine

Kaže da nije fer reći da nema transparentnosti pa onda da neke info ipak nisu za sve: dakle postoji grupica koja ima sve info i ta grupica radi u interesu i onih koji te info nemaju..hm, interesantno.

Asteriks

pre 2 godine

S obzirom kako je Anderson servirao u prvom mecu,odje je neminovno da bude barem 1 tajbrejk,koliko god Novak dobro riternirao.To je travnati teren,tu se se najvise favorizuju visoki igraci koji su fokusirani na prvi servis i kratke poene.

Hans Kristijan

pre 2 godine

Ne slažem se, nevezano za konkretne organizacije.
Sve organizacije treba da imaju načina da svojim punoprevnim članovima obezbede informacije, a ne da ih za sebe drži samo neka vrhuška.
Nije u ATP-u pitanje nacionalne bezbednosti ili slični poverljivi podaci?

оће то

pre 2 godine

Комуникација је важна, али ћемо вам ми који држимо паре и доносимо одлуке, и паре и информације давати на кашичицу. Зашто, побогу, не делити све инормације са оним људима којих се те информације тичу и односе на исти начин и у једнакој мери на све? Зашто би Андерсон знао нешто, а неко 150. играч да не зна то исто? Значи, хоћете да муљате, то вам је Новак у лице рекао па га не волите. Али - не воли ни он вас, а то је већ озбиљан разлог да га се плашите на терену. Ноле, узми све овој гњилој “аристократији”!

Душан

pre 2 godine

Не каки Кевине, кога још можеш убедити да један припадник западне елите, не сматра себе "бољим" од остатка света и да ће радити у интересу спорта и финнсијски слабијих играча. То управо ради Новак, а ти и теби сличне продане душе када не можете да га победите у фер борби на терену, олајавате га као задушне бабе. Овде си прочитан синко, зато пали...

Нећу_Да_Носим_Маску

pre 2 godine

Летиш ти ускоро са турнира. Па се онда саветуј и сам са собом ако хоћеш

Recidiv

pre 2 godine

"jer ako pogledate svaku organizaciju na svetu, predstavnici pokušavaju da donesu najbolje odluke za širu grupu ljudi".

Jašta, da ne nabrajamo sad.

Pa šta ste vi?

pre 2 godine

Andersone,da li si normalan kad nešto ovako izjavljuješ.Šta znači da neke informacije ne možete deliti sa većom grupom igrača,šta znači poverljive informacije.Pa jeste li vi tajna organizacija ili služite svim,apsolutno svim igračima na turu a ne šačici odabranih.Znači 250 na listi ne može da zna sve informacije,i ako ga direktno pogađaju,to jest i on treba da jede leba od tenisa.Čim niste transparntni,znači da radite u interesu najboljih a to znači i najbogatijih.Vi ste ipak samo profitabilna organizacija isključivo za elitu.Niko nije lud,čim se nešto sakriva znači da se muva.Novaku zameram što se bakće uopšte sa tim,jer nije mu nevolja,mada,kako u poslednje vreme dobija sve veću podršku od sportista iz drugih sportova izgleda da je na dobrom putu.

box

pre 2 godine

Drugim recima, tenis je sport nas bogatih Zapadnjaka i nema tu sta koga mnogo da interesuje. Igraj i bices placen, nema sta da te interesuje kolko mi zaradjujemo pa ne postojimo valjda mi zbog tebe nego ti zbog nas.

Predo

pre 2 godine

Nauči čovek vremenom da ništa nije slučajno. Federer, u saradnji sa ljudima, koji su se dobro okoristili od ATP, vedri i oblači tamo već dugi niz godina. Prvo je godinama bio predsednik saveta igrača, onda je na to mesto postavio svoje drugo ja - Ljubičića. Onda je NOvak zaseo na to mesto i pokvario mu veselje - nešto slično kao sa prvim mestom i turnirima, na kojima ga je tukao. Sad je Federer opet uzeo stvari u svoje ruke,postavio je svoje ljude od poverenja. Anderson mu je zemljak, jer je i Federer napola Južnoafrikanac. NOvaku i Pospišilu ne daju ni da priđu ATP-ju, mada su ih igrači kandidovali. Ovo je nešto slično kao revolucija. NOvak je Robin Hud, otima od bogatih da bi dao siromašnim, a Federer Superhik - on otima od siromašnih da bi dao bogatim, i zato ga bogati toliko vole - a i on voli njihove pare.

Ja

pre 2 godine

Jos jedan kokošar sa 0 slemova zna sta je dobro za tenis dok najbolji na svetu ne zna…
Nego jel si spakovao kofere ili ćeš posle meča? Da ti se ne hladi večera.

Mile

pre 2 godine

Kaže da nije fer reći da nema transparentnosti pa onda da neke info ipak nisu za sve: dakle postoji grupica koja ima sve info i ta grupica radi u interesu i onih koji te info nemaju..hm, interesantno.

оће то

pre 2 godine

Комуникација је важна, али ћемо вам ми који држимо паре и доносимо одлуке, и паре и информације давати на кашичицу. Зашто, побогу, не делити све инормације са оним људима којих се те информације тичу и односе на исти начин и у једнакој мери на све? Зашто би Андерсон знао нешто, а неко 150. играч да не зна то исто? Значи, хоћете да муљате, то вам је Новак у лице рекао па га не волите. Али - не воли ни он вас, а то је већ озбиљан разлог да га се плашите на терену. Ноле, узми све овој гњилој “аристократији”!

Hans Kristijan

pre 2 godine

Ne slažem se, nevezano za konkretne organizacije.
Sve organizacije treba da imaju načina da svojim punoprevnim članovima obezbede informacije, a ne da ih za sebe drži samo neka vrhuška.
Nije u ATP-u pitanje nacionalne bezbednosti ili slični poverljivi podaci?

Gare

pre 2 godine

Bolje bi mu bilo da je ćutao. Samo je dokazao da Savet ATP radi za interes uskog kruga ljudi.
Nakon ovoga PTPA će dobiti nove pristalice među teniserima koji nisu među top 30.

PSL

pre 2 godine

Šta reče Kevin i ostade živ. Za dobrobit igrača je bolj da neke stvari ne znaju, a dobro je da vas pet zna, pa onda odlučujete o tome. Čoveče nije to vojna organizacija to je samo tenis, zabava za ljude i zarada za one koji se tim sportom bave.

Kontra

pre 2 godine

E ludaka pa gde sad pricas o tome pred mec sa Noletom, najgora stvar koju mozes da uradis pred mec je da ga ljutis i izazivas. Vecinu mozes da izbacis sa tim izazivanjima, al kod ovoga stvara kontra efekat.

111

pre 2 godine

Pokusavam da shvatim? Znaci, veca grupa su clanovi ATP ali nije dobro deliti sa vecom grupom igraca informacije jer su poverljive? Koga vi pretstavljate? Zar ti igraci ne mogu da znaju sta to vi planirate u narednih 30 godina ili su to bajke za malu decu? Vi nesto radite ali su informacije poverljive? Vi ne radite nista. I nije vasa zasluga sto su podignuti nagradni fondovi, posebno za slabije rangirane igrace, jer vas bas briga , kao uvek, nego Novakova. Vi ste davali ogromne nagradne fondove prvenstveno top igracima. Novak je to promenio. Iako i on dobija manje para..Naravno , novac ne daje ATP, vec su to nagradni fondovi turnira ali ATP mora da ima uticaj na turnire a njih bas briga i da se zalaze sa slabije rangirane a oni to nisu radili.

UFO

pre 2 godine

Neke informacije su privatne - bitno da se igrači razumeju - dvosmerna ulica.

Kako da se razumeju ako nemaju informacije, kako je dvosmerna ulica ako su neke informacije privatne?

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Zanimljivo kako bas pred mec sa Novakom se postavljaju ovakva pitanja i daju se ovakvi odgovori. Konstantno se vrsi politicki pritisak na njega tokom turnira. Poceo je Vimbldon, zasto se prica o ovakvim stvarima? Sacekajte da prodje pa onda pricajte i pitajte.. Kako god, Novak ce ih sve izdominirati, pa i taj ATP!

Bocko

pre 2 godine

Psiholoske igre. Ali cudi me da Anderson i njegovi savetodavci jos nisu shvatili s kim imaju posla i da samo provociraju Noleta. Ali, kao sto kaze pesma " uzalud vam trud sviraci ".

TurboNator

pre 2 godine

Hmm, ovaj Anderson ne zna bas o business-u...

Elem, na zapadu sve iole vece kompanije MORAJU da objavljuju 'Annual Report' (osim ako su u privatnom vlasnistvu, tj. nemaju deonicare). ATP mozda nije klasicna kompanija, ali imaju predsednika, izvrsnog directora itd. Vode i odlucuju o milionima dolara svake godine, pod okriljem ITF. A ITF objavljuje Annual Report:

http://itf.uberflip.com/i/1377961-2020-itf-annual-report-and-financial-statements/0?

Tako da ne znam o kakvoj tajnosti Anderson govori – ali ne bi bas trebalo da postoji. Naravno, ne verujem da Novak i ostali hoce da im daju izvestaj o bukvalno svakom malom sastanaku – ali bitne stvari ne bi trebalo da se kriju ako uticu na igrace, njihove obaveze, zaradu itd.

Sta je poverljivo? Da nije mozda: 'OK, mi cemo nama da dajemo ovoliki procenat, a ovi ispod 100-tog mesta moraju da se zadovolje sa ovoliko...?

juzna afrika

pre 2 godine

stari aparthajdista, kao i 90% belaca Juzno-africke republike. Njima je jedini nacin da prezive medju sirotinjskim crnackim bandama i lokalnom bezakonjem da imaju tajne i polutajne organizacije za odbranu ( a bogami i osvetu a i preventivne napade). tako da belac iz JAR, koji namerava da prezivi, mora da se osloni na tajnovitost svoje organizacije koja mu ledja cuva. Djokovic je iz socijalisticke zemlje, koja je drzala ledja svima, pa na kraju nikoga sacuvala nije.

Avala

pre 2 godine

Ha, ha, ha... Nemamo pojma na šta se tačno odnosi Novakova zamerka, a ni Andersonov odgovor, ali zato svi imamo mišljenje o tome ko je u pravu.

auh!!

pre 2 godine

Da, da... Inace ovaj je vec vise puta namucio Djokovica, ocekujem da ga izbaci danas. Nema Djokovic tu sta da trazi protiv njegovog servisa, kad je izgubio set protiv onog nebitnog Andreson ce ga izbaciti.
(tennis, 29. jun 2021 12:50)

Hoće... kao i prošli put, i pretprošli, i onaj pre njega.
Izgubio je Novak i set protiv Nadala na RG i dva protiv Cicija, pa ipak...

sramotna organizacija

pre 2 godine

U ATP savetu igraca ostadose iskljucivo anglosaksonci (englezi, ameri, kanadjani i zapadni evropjani) i njihove bivse kolonije (juznoafricka rep, australija)! Naravno da nema mesta za najbljeg svih vremena - Djokovica iz Srbije ili ne daj boze nekog Rusa, Kineza, Indijca...

geo

pre 2 godine

Poslodavcu (atp) ne odgovoara da ima jak nezavisni sindikat radnika (teniseri). Sve americke profesionalne lige imaju svoje nezavisne sindikate, jedino to tenisu kao nije potrebno, kao bolje je da imaju samo radnicki savet koji kontrolise poslodavac. Kakav demagoski klise.

non nobis solum

pre 2 godine

Koga briga...igrajte tenis i ne zamarajte nas vašim organizacijama. Vi ste zabava za nas,i to nas samo zanima,sve drugo zadržite za sebe.

mr

pre 2 godine

Што би реко Кесић, видите у чему је ствар, рекао би њима Кевин да им нагртадни фонд остаје на 10%, значи исти у наредних 30 година, ал му глупо да им каже истину да ће у суштини још падати. Али ће им рећи добру вест да ће се као и досада повећавати новчани фонд, али им неће рећи да ће се њихов проценат смањивати. И како Кевин да им подели информацију да је он заштитних права богатих

466453

pre 2 godine

Problem je da Novak stoji iza demokratizacije tenisa što bi stizalo ATP "plemićki" poredak na kolena.
Istovremeno demokratija je mač sa dve oštrice jer tada dovijaju pravo glasa najbučniji koji razumeju najmanje. :(

visina

pre 2 godine

@srbin - Atp podatak- Andrija Mari je 191 cm visok, jak servis, dobro kretanje. Ali da se doda- u prvoj nedelji je servis presudan, a visina vrlo pogoduje tome. poslednjih 4 dana, treva je toliko potrosena od skakanje i gazenja i vrucine da dobar deo terena vise lici na sljaku - a i ponasa se daleko slicnije sljaki nego pocetnoj travi. zato je nadal mogao da uzme uz puno muke wimbldon-odbranio se nekako u prvoj nedelji, a u finalu to vise podseca na sljaku

mirjana simionska

pre 2 godine

Sta je bre ovo Masonska Loza?Tajanstveno,nije za sve igrace?pa ,za koga je taj savet,za UN.Pridaje si vise vaznosti ,nego sto je uistinu ima?Kad se sportisti bave politikom ,tu nisu cista posla.ako se sportisti uopste nesto i pitaju u ATP.Neka se Anderon lepo skoncentrice na mae sa Novakom.da ne budu neki 'bicikli'',a neka 'bistre'vodu oni koji su za to placeni.

srbin

pre 2 godine

S obzirom kako je Anderson servirao u prvom mecu,odje je neminovno da bude barem 1 tajbrejk,koliko god Novak dobro riternirao.To je travnati teren,tu se se najvise favorizuju visoki igraci koji su fokusirani na prvi servis i kratke poene.

Nije servis na travi primaran nego ritern, tome u prilog govori cinjenica da su agasi i hjuit (pa i nadal)osvajali vimbldon prakticno bez serve.... Takodje kretanje je jako bitno a visoki igraci se teze krecu po travi, teze je menjati smer a uslovi su ubrzani... Mislim da su u istoriji samo Krajicek i Ivanisevic bili visi od 190 a da su osvojili vimbldon...

Orson Vels

pre 2 godine

Sve sto ima Anderson da kaze to treba da kaze na terenu Vimbldona!!!
2018 godine lagano je porazen od Novaka u finalu, mislim da ce i ove godine tako biti!!!
3:0 za Novaka!!!

Aparthejd predstavnik

pre 2 godine

Anderson nije slučajno na čelu ATP koja vodi istu politiku kao i zemlja iz koje dolazi.
Ajmo Nole pošalji kući rasistu.

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

E, Anderson ide kuci, a on je sad Predsednik atp saveta igraca. Pa pitanje za sve igrace, da li zele da ih predstavlja Kevin Anderson ili najbolji igrac u istoriji tenisa, Novak Djokovic?

Karakondžula

pre 2 godine

... to kaže Amerikanac, koji ima mnogo bolje sponzorske ugovore nego neki igrač njegovog ranga, a koji je sa Istoka iki neke druge, manje supersile poput USA....

Asteriks

pre 2 godine

S obzirom kako je Anderson servirao u prvom mecu,odje je neminovno da bude barem 1 tajbrejk,koliko god Novak dobro riternirao.To je travnati teren,tu se se najvise favorizuju visoki igraci koji su fokusirani na prvi servis i kratke poene.

Ljubica

pre 2 godine

@tennis

Vidim da se jako upućeni i informisani. Vi očekujete da ga danas izbaci, a meč se igra tek sutra. Ima i Federer vema dobar servis, a i znatno bolju igru na mreži od Andersona, pa opet, jedno je igrati protiv nekog prosečnog, a drugo kad ti se često ritern vrati, pre nego ti spustis ruku iz zamaha…

tennis

pre 2 godine

Da, da... Inace ovaj je vec vise puta namucio Djokovica, ocekujem da ga izbaci danas. Nema Djokovic tu sta da trazi protiv njegovog servisa, kad je izgubio set protiv onog nebitnog Andreson ce ga izbaciti.

tennis

pre 2 godine

Da, da... Inace ovaj je vec vise puta namucio Djokovica, ocekujem da ga izbaci danas. Nema Djokovic tu sta da trazi protiv njegovog servisa, kad je izgubio set protiv onog nebitnog Andreson ce ga izbaciti.

Asteriks

pre 2 godine

S obzirom kako je Anderson servirao u prvom mecu,odje je neminovno da bude barem 1 tajbrejk,koliko god Novak dobro riternirao.To je travnati teren,tu se se najvise favorizuju visoki igraci koji su fokusirani na prvi servis i kratke poene.

Душан

pre 2 godine

Не каки Кевине, кога још можеш убедити да један припадник западне елите, не сматра себе "бољим" од остатка света и да ће радити у интересу спорта и финнсијски слабијих играча. То управо ради Новак, а ти и теби сличне продане душе када не можете да га победите у фер борби на терену, олајавате га као задушне бабе. Овде си прочитан синко, зато пали...

Нећу_Да_Носим_Маску

pre 2 godine

Летиш ти ускоро са турнира. Па се онда саветуј и сам са собом ако хоћеш

Avala

pre 2 godine

Ha, ha, ha... Nemamo pojma na šta se tačno odnosi Novakova zamerka, a ni Andersonov odgovor, ali zato svi imamo mišljenje o tome ko je u pravu.

Ja

pre 2 godine

Jos jedan kokošar sa 0 slemova zna sta je dobro za tenis dok najbolji na svetu ne zna…
Nego jel si spakovao kofere ili ćeš posle meča? Da ti se ne hladi večera.

non nobis solum

pre 2 godine

Koga briga...igrajte tenis i ne zamarajte nas vašim organizacijama. Vi ste zabava za nas,i to nas samo zanima,sve drugo zadržite za sebe.

Predo

pre 2 godine

Nauči čovek vremenom da ništa nije slučajno. Federer, u saradnji sa ljudima, koji su se dobro okoristili od ATP, vedri i oblači tamo već dugi niz godina. Prvo je godinama bio predsednik saveta igrača, onda je na to mesto postavio svoje drugo ja - Ljubičića. Onda je NOvak zaseo na to mesto i pokvario mu veselje - nešto slično kao sa prvim mestom i turnirima, na kojima ga je tukao. Sad je Federer opet uzeo stvari u svoje ruke,postavio je svoje ljude od poverenja. Anderson mu je zemljak, jer je i Federer napola Južnoafrikanac. NOvaku i Pospišilu ne daju ni da priđu ATP-ju, mada su ih igrači kandidovali. Ovo je nešto slično kao revolucija. NOvak je Robin Hud, otima od bogatih da bi dao siromašnim, a Federer Superhik - on otima od siromašnih da bi dao bogatim, i zato ga bogati toliko vole - a i on voli njihove pare.

box

pre 2 godine

Drugim recima, tenis je sport nas bogatih Zapadnjaka i nema tu sta koga mnogo da interesuje. Igraj i bices placen, nema sta da te interesuje kolko mi zaradjujemo pa ne postojimo valjda mi zbog tebe nego ti zbog nas.

Pa šta ste vi?

pre 2 godine

Andersone,da li si normalan kad nešto ovako izjavljuješ.Šta znači da neke informacije ne možete deliti sa većom grupom igrača,šta znači poverljive informacije.Pa jeste li vi tajna organizacija ili služite svim,apsolutno svim igračima na turu a ne šačici odabranih.Znači 250 na listi ne može da zna sve informacije,i ako ga direktno pogađaju,to jest i on treba da jede leba od tenisa.Čim niste transparntni,znači da radite u interesu najboljih a to znači i najbogatijih.Vi ste ipak samo profitabilna organizacija isključivo za elitu.Niko nije lud,čim se nešto sakriva znači da se muva.Novaku zameram što se bakće uopšte sa tim,jer nije mu nevolja,mada,kako u poslednje vreme dobija sve veću podršku od sportista iz drugih sportova izgleda da je na dobrom putu.

оће то

pre 2 godine

Комуникација је важна, али ћемо вам ми који држимо паре и доносимо одлуке, и паре и информације давати на кашичицу. Зашто, побогу, не делити све инормације са оним људима којих се те информације тичу и односе на исти начин и у једнакој мери на све? Зашто би Андерсон знао нешто, а неко 150. играч да не зна то исто? Значи, хоћете да муљате, то вам је Новак у лице рекао па га не волите. Али - не воли ни он вас, а то је већ озбиљан разлог да га се плашите на терену. Ноле, узми све овој гњилој “аристократији”!

Kontra

pre 2 godine

E ludaka pa gde sad pricas o tome pred mec sa Noletom, najgora stvar koju mozes da uradis pred mec je da ga ljutis i izazivas. Vecinu mozes da izbacis sa tim izazivanjima, al kod ovoga stvara kontra efekat.

Bocko

pre 2 godine

Psiholoske igre. Ali cudi me da Anderson i njegovi savetodavci jos nisu shvatili s kim imaju posla i da samo provociraju Noleta. Ali, kao sto kaze pesma " uzalud vam trud sviraci ".

Gare

pre 2 godine

Bolje bi mu bilo da je ćutao. Samo je dokazao da Savet ATP radi za interes uskog kruga ljudi.
Nakon ovoga PTPA će dobiti nove pristalice među teniserima koji nisu među top 30.

juzna afrika

pre 2 godine

stari aparthajdista, kao i 90% belaca Juzno-africke republike. Njima je jedini nacin da prezive medju sirotinjskim crnackim bandama i lokalnom bezakonjem da imaju tajne i polutajne organizacije za odbranu ( a bogami i osvetu a i preventivne napade). tako da belac iz JAR, koji namerava da prezivi, mora da se osloni na tajnovitost svoje organizacije koja mu ledja cuva. Djokovic je iz socijalisticke zemlje, koja je drzala ledja svima, pa na kraju nikoga sacuvala nije.

Karakondžula

pre 2 godine

... to kaže Amerikanac, koji ima mnogo bolje sponzorske ugovore nego neki igrač njegovog ranga, a koji je sa Istoka iki neke druge, manje supersile poput USA....

Recidiv

pre 2 godine

"jer ako pogledate svaku organizaciju na svetu, predstavnici pokušavaju da donesu najbolje odluke za širu grupu ljudi".

Jašta, da ne nabrajamo sad.

srbin

pre 2 godine

S obzirom kako je Anderson servirao u prvom mecu,odje je neminovno da bude barem 1 tajbrejk,koliko god Novak dobro riternirao.To je travnati teren,tu se se najvise favorizuju visoki igraci koji su fokusirani na prvi servis i kratke poene.

Nije servis na travi primaran nego ritern, tome u prilog govori cinjenica da su agasi i hjuit (pa i nadal)osvajali vimbldon prakticno bez serve.... Takodje kretanje je jako bitno a visoki igraci se teze krecu po travi, teze je menjati smer a uslovi su ubrzani... Mislim da su u istoriji samo Krajicek i Ivanisevic bili visi od 190 a da su osvojili vimbldon...

466453

pre 2 godine

Problem je da Novak stoji iza demokratizacije tenisa što bi stizalo ATP "plemićki" poredak na kolena.
Istovremeno demokratija je mač sa dve oštrice jer tada dovijaju pravo glasa najbučniji koji razumeju najmanje. :(

mr

pre 2 godine

Што би реко Кесић, видите у чему је ствар, рекао би њима Кевин да им нагртадни фонд остаје на 10%, значи исти у наредних 30 година, ал му глупо да им каже истину да ће у суштини још падати. Али ће им рећи добру вест да ће се као и досада повећавати новчани фонд, али им неће рећи да ће се њихов проценат смањивати. И како Кевин да им подели информацију да је он заштитних права богатих

auh!!

pre 2 godine

Da, da... Inace ovaj je vec vise puta namucio Djokovica, ocekujem da ga izbaci danas. Nema Djokovic tu sta da trazi protiv njegovog servisa, kad je izgubio set protiv onog nebitnog Andreson ce ga izbaciti.
(tennis, 29. jun 2021 12:50)

Hoće... kao i prošli put, i pretprošli, i onaj pre njega.
Izgubio je Novak i set protiv Nadala na RG i dva protiv Cicija, pa ipak...

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

E, Anderson ide kuci, a on je sad Predsednik atp saveta igraca. Pa pitanje za sve igrace, da li zele da ih predstavlja Kevin Anderson ili najbolji igrac u istoriji tenisa, Novak Djokovic?

Hans Kristijan

pre 2 godine

Ne slažem se, nevezano za konkretne organizacije.
Sve organizacije treba da imaju načina da svojim punoprevnim članovima obezbede informacije, a ne da ih za sebe drži samo neka vrhuška.
Nije u ATP-u pitanje nacionalne bezbednosti ili slični poverljivi podaci?

TurboNator

pre 2 godine

Hmm, ovaj Anderson ne zna bas o business-u...

Elem, na zapadu sve iole vece kompanije MORAJU da objavljuju 'Annual Report' (osim ako su u privatnom vlasnistvu, tj. nemaju deonicare). ATP mozda nije klasicna kompanija, ali imaju predsednika, izvrsnog directora itd. Vode i odlucuju o milionima dolara svake godine, pod okriljem ITF. A ITF objavljuje Annual Report:

http://itf.uberflip.com/i/1377961-2020-itf-annual-report-and-financial-statements/0?

Tako da ne znam o kakvoj tajnosti Anderson govori – ali ne bi bas trebalo da postoji. Naravno, ne verujem da Novak i ostali hoce da im daju izvestaj o bukvalno svakom malom sastanaku – ali bitne stvari ne bi trebalo da se kriju ako uticu na igrace, njihove obaveze, zaradu itd.

Sta je poverljivo? Da nije mozda: 'OK, mi cemo nama da dajemo ovoliki procenat, a ovi ispod 100-tog mesta moraju da se zadovolje sa ovoliko...?

Mile

pre 2 godine

Kaže da nije fer reći da nema transparentnosti pa onda da neke info ipak nisu za sve: dakle postoji grupica koja ima sve info i ta grupica radi u interesu i onih koji te info nemaju..hm, interesantno.

geo

pre 2 godine

Poslodavcu (atp) ne odgovoara da ima jak nezavisni sindikat radnika (teniseri). Sve americke profesionalne lige imaju svoje nezavisne sindikate, jedino to tenisu kao nije potrebno, kao bolje je da imaju samo radnicki savet koji kontrolise poslodavac. Kakav demagoski klise.

sramotna organizacija

pre 2 godine

U ATP savetu igraca ostadose iskljucivo anglosaksonci (englezi, ameri, kanadjani i zapadni evropjani) i njihove bivse kolonije (juznoafricka rep, australija)! Naravno da nema mesta za najbljeg svih vremena - Djokovica iz Srbije ili ne daj boze nekog Rusa, Kineza, Indijca...

111

pre 2 godine

Pokusavam da shvatim? Znaci, veca grupa su clanovi ATP ali nije dobro deliti sa vecom grupom igraca informacije jer su poverljive? Koga vi pretstavljate? Zar ti igraci ne mogu da znaju sta to vi planirate u narednih 30 godina ili su to bajke za malu decu? Vi nesto radite ali su informacije poverljive? Vi ne radite nista. I nije vasa zasluga sto su podignuti nagradni fondovi, posebno za slabije rangirane igrace, jer vas bas briga , kao uvek, nego Novakova. Vi ste davali ogromne nagradne fondove prvenstveno top igracima. Novak je to promenio. Iako i on dobija manje para..Naravno , novac ne daje ATP, vec su to nagradni fondovi turnira ali ATP mora da ima uticaj na turnire a njih bas briga i da se zalaze sa slabije rangirane a oni to nisu radili.

Orson Vels

pre 2 godine

Sve sto ima Anderson da kaze to treba da kaze na terenu Vimbldona!!!
2018 godine lagano je porazen od Novaka u finalu, mislim da ce i ove godine tako biti!!!
3:0 za Novaka!!!

Aparthejd predstavnik

pre 2 godine

Anderson nije slučajno na čelu ATP koja vodi istu politiku kao i zemlja iz koje dolazi.
Ajmo Nole pošalji kući rasistu.

Ljubica

pre 2 godine

@tennis

Vidim da se jako upućeni i informisani. Vi očekujete da ga danas izbaci, a meč se igra tek sutra. Ima i Federer vema dobar servis, a i znatno bolju igru na mreži od Andersona, pa opet, jedno je igrati protiv nekog prosečnog, a drugo kad ti se često ritern vrati, pre nego ti spustis ruku iz zamaha…

visina

pre 2 godine

@srbin - Atp podatak- Andrija Mari je 191 cm visok, jak servis, dobro kretanje. Ali da se doda- u prvoj nedelji je servis presudan, a visina vrlo pogoduje tome. poslednjih 4 dana, treva je toliko potrosena od skakanje i gazenja i vrucine da dobar deo terena vise lici na sljaku - a i ponasa se daleko slicnije sljaki nego pocetnoj travi. zato je nadal mogao da uzme uz puno muke wimbldon-odbranio se nekako u prvoj nedelji, a u finalu to vise podseca na sljaku

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Zanimljivo kako bas pred mec sa Novakom se postavljaju ovakva pitanja i daju se ovakvi odgovori. Konstantno se vrsi politicki pritisak na njega tokom turnira. Poceo je Vimbldon, zasto se prica o ovakvim stvarima? Sacekajte da prodje pa onda pricajte i pitajte.. Kako god, Novak ce ih sve izdominirati, pa i taj ATP!

PSL

pre 2 godine

Šta reče Kevin i ostade živ. Za dobrobit igrača je bolj da neke stvari ne znaju, a dobro je da vas pet zna, pa onda odlučujete o tome. Čoveče nije to vojna organizacija to je samo tenis, zabava za ljude i zarada za one koji se tim sportom bave.

UFO

pre 2 godine

Neke informacije su privatne - bitno da se igrači razumeju - dvosmerna ulica.

Kako da se razumeju ako nemaju informacije, kako je dvosmerna ulica ako su neke informacije privatne?

mirjana simionska

pre 2 godine

Sta je bre ovo Masonska Loza?Tajanstveno,nije za sve igrace?pa ,za koga je taj savet,za UN.Pridaje si vise vaznosti ,nego sto je uistinu ima?Kad se sportisti bave politikom ,tu nisu cista posla.ako se sportisti uopste nesto i pitaju u ATP.Neka se Anderon lepo skoncentrice na mae sa Novakom.da ne budu neki 'bicikli'',a neka 'bistre'vodu oni koji su za to placeni.