Košarka 197

Subota, 26.06.2021.

20:00

Drama, preokret i velika pobeda – Srbija je u finalu Evropskog prvenstva!

Košarkašice Srbije plasirale su se u finale Evropskog prvenstva!

Drama, preokret i velika pobeda – Srbija je u finalu Evropskog prvenstva! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

197 Komentari

Sortiraj po:

Aco

pre 2 godine

Bila je jedna situacija,ako se neko seca,da mi je pojasni.Belgijanka spasava loptu ispod svog kosa,koliko sam video zapinje za nogu nase igracice,spasava loptu da ne ode u aut,nasa hvata loptu i poentira ispod kosa.Sudija svira faul nasoj,pregleda snimak i dosudjuje obican faul,valjda je bila u dilemi da li je obican ili nameran prekrsaj?!Po meni,koliko sam video,nije ni bio.Belgijanka zapela za nogu nase kosarkasice i pala u aut,ispod kosa.Onda,cini mi se,i ovo "dodavanje" vremena na samom kraju sa 1,2 na 1,6.Znam da mi cesto,ponekad i bezrazlozno,okrivljujemo sudije i kukamo zbog njihovih odluka,ali realno "ima tu nesto".Evo,ove "sitnice" koje sam naveo sa Belgijom,onaj "faul" na kraju sa Spanijom...

Zapazanje

pre 2 godine

Sve cestitke nasih igracima za zasluzen plasman u finale EP ali ako hoce da osvoje zlato,ne smeju se desavati onakve amplitude u igri.Vodimo lagano sa 10 razlike u prvoj cetvrtini i na poluvreme odemo sa minus 6.Posebno je neshvatljivo ono izvodjenje lopte na sekundu do kraja,kada je dovoljno samo da neka igracica pridje i zagrli loptu svom narucju a ona koja je izvodila,pocetnicki daje loptu belgijanki koja pogadja kos ali srecom je kasnila za desetinku sekunde,inace bi izgubile na najdebilskiji nacin i ispustile finale.

Nikola

pre 2 godine

Generalno u finalnu fazu sve je moguce, naravno i sreca u pitanju. Ne bih rekao da srbija bolja od spanije ili belgije svi su na isti nivo na kraju utice i psiha,zivci,sreca itd. Zato puno srece u finalu pa cak i francuska da pobedi ne bih rekao da su bolji od srbije nego eto vise srece imali.

drdr

pre 2 godine

Ova nije stigla da šutne za 1,6 sek, ali zato Jaramaz može za 0,6 sek
(DžejAr65, 27. jun 2021 11:11)

Ova nije imala 1,6 sekundi za šut.
Toliko je bilo vremena na semaforu, ali je vreme počelo da teče pre nego što je ova Belgijanka došla do lopte jer je loptu prvo zakacila belgijska košarkašica koja je stajala uz aut liniju i koja je pokušavala da onemogući našu košarkašicu da izvede loptu.
Kada je lopta došla do Belgijanke koja je postigla koš, vremena je bilo mnogo manje od tih 1,6 sekundi.

Bata

pre 2 godine

Slazem se ne valjamo nista selektorka ne zna nista samo eto imaju srece vec deset godina!!!!!!!! a mozda ko u fudbalu neki novi trener na par meseci, pa onda neki stranac, pa onda neki stranacki, a dotle ce i on diplomirati i posle toga nema problema..... da li je ovaj narod tako nenormalan uvek i oduvek ili su to sve traume ovih tri decenije ispiranja mozga, duse, tela, casti, tradicije, istorije....

Loznica

pre 2 godine

A zasto ste ti i "mnogi" bili protiv Maljkovicke? Stvarno me zanima, ja bi nju voleo da vidim i na klupi muske reprezentacije. Zena iza sebe ima izuzetne rezultate koju god ekipu da je vodila. Sta to jos treba da ima da bi ljudima bila dobar izbor?
(mahat, 27. jun 2021 09:26)

Pa ne znam, meni se u jednom momentu činilo daje arogantna, da nema sloge u ekipi. Pogrešio, šta da se radi.

Bata

pre 2 godine

Slazem se ne valjamo nista selektorka ne zna nista samo eto imaju srece vec deset godina!!!!!!!! a mozda ko u fudbalu neki novi trener na par meseci, pa onda neki stranac, pa onda neki stranacki, a dotle ce i on diplomirati i posle toga nema problema..... da li je ovaj narod tako nenormalan uvek i oduvek ili su to sve traume ovih tri decenije ispiranja mozga, duse, tela, casti, tradicije, istorije....

neki tamo

pre 2 godine

@Dekigrobar011, 26. jun 2021 21:36,

M R Š, nisi dostojan da ih komentarišeš. Inače znam da imaš velike uspehe iza sebe, u dvorištu na basketu ni tablu ne možeš da pogodiš. Ali znaš da pišeš i pljuješ po nekome čijeg ni pogleda nisi dostojan!

Kole

pre 2 godine

Nije uzela tajmaut zato sto ga nije imala.
Odlicno ih vodi Maljkoviceva - vecina nas bi na njenom mestu zavrsilo u ludnici.


Samo nemoj lazi pricati.imala.je dva tajm auta,proveri na sajtu euro basket pa onda pametuj.da smo izgubili ,svi bi je pljuvali i to zasluzeno takav amterski potez je nepojmljiv.

mahat

pre 2 godine

@Loznica
A zasto ste ti i "mnogi" bili protiv Maljkovicke? Stvarno me zanima, ja bi nju voleo da vidim i na klupi muske reprezentacije. Zena iza sebe ima izuzetne rezultate koju god ekipu da je vodila. Sta to jos treba da ima da bi ljudima bila dobar izbor?

rale

pre 2 godine

srbija ima 5 miliona selektora...devojke su odigrale hrabro svaka cast...bilo je greski,ali vazna je pobeda...Devojke srecno u finalu i nema predaje...

pedja

pre 2 godine

Svaka cast devojke! Inace u sportu je potrebno malo srece ali dzabe to ako nema kvaliteta. Iskreno nisam verovao da smo ovoliko dobra reprezentacija, mi imamo stvarno vrhunske igracice. Srecno u finalu!

Ahab

pre 2 godine

Uh, ono je bilo bas stresno.
Nadam se da nisu emotivno sagorele, pa da ih Francuska danas pregazi.
Vrv najlosija utakmica kapitenke u nacionalnom dresu, uz gomilu promasenih lakih suteva.
Ono dodavanje Belgijanki 1,6 sekundi pre kraja je moglo bas skupo da kosta.
Neshvatljivo odsustvo poteza selektorke-bez tajm auta u prelomnim trenucima.
Prakticno samo 1. cetvrtina na vrhunskom nivou. Vec druga je bila ocajna, a celo drugo poluvreme nekako na silu i bez izgradjenih akcija koje su ih krasile ranije.
Belgijanke je sut isao jezivo, ali su im pomagale i nase ostajajuci njihove najbolje strelce bez odbrane.
Srbija je ipak dovoljno kvalitetniji tim da uz dosta srece na kraju ode u finale.
Protiv Francuskinja moraju pruziti 150%, igrati odbranu celu utakmicu i pogadjati lake poene.
Samo tako se mogu nadati pobedi.
Nadam se da ce selektorka ovaj put biti pribranija i smirenija.
Jucerasnje njeno izdanje nije delovalo bas sjajno.

matori

pre 2 godine

bravo devojke!
inače sa moje tačke gledišta potpuno je zakazalo kretanje bez lopte. trebalo je da bude ili uručenje - blokovi igračica bez lopte i jedna da protrčava ispred igračice koja izvodi loptu. tu je ili dodavanje i kraj ili faul, pa bacanja.
druga verzija je isto blokovi da dobiješ slobodnog igrača u kontri i onda izvođenje na njihovu polovinu sa pipanjem lopte tamo. ako preseku - daleko su, ne mogu da putnu sem sa svoje polovine...

Under KV

pre 2 godine

Sto ne napisete kako Bogi prati svaku utakmicu i salje podršku i čestitke devojkama preko Twittera?

A Joka?

Tu se vidi razlika i tu se vidi da nije umor, porodjaj ili nesto treće u pitanju. Covek jednostavno ne oseća reprezentaciju i to je to.

Milorad

pre 2 godine

Umalo da izgubimo dobijenu utakmicu. Da trener ne traži tajm i da kapiten ne ume loptu da izvede. Haos.
Inace, zašto izbaciti na predugacak period Crvendakic kad joj je ruka bila vruća (100% šut iz igre, 12p u prvoj četvrtini)? Stvarno ne razumem.

Ono sto se desava na ovom svetu nije istina

pre 2 godine

Evo da se oglasim, kažu ljudi malo komentara zaslužili su više.
Više čega, ko voli i može da podnese toliku koncentraciju nesposobnosti, neinteligencije, neuigranosti i nonšalancije može da uživa.
Menjam program i život je mnogo vedriji i lepši...
Srećno(biće vam vrlo potrebna) devojke
(Dekigrobar011, 26. jun 2021 21:36)


Deki, dobro jutro. Kakve su bile Zvezde Granda? Jesi li se opustio, slusao malo muzikicu? Da li ti je zivot jutros vedriji i lepsi? Da li se osecas sposobnije, inteligentnije, uigranije ili nonsarlantnije?

E, za to vreme su reprezentativke Srbije u finalu EP! Idi begaj!

Loznica

pre 2 godine

Ne mogu da vjerujem da Maljković na 1.6 nije uzela time out i napad iz njihove polovine. Da smo im dodali loptu na njihovoj polovini ne bi stigle dati koš.
(slobo, 26. jun 2021 23:50)

Nisam siguran, ali možda su potrošeni svi tajmovi.
Lično, kao i mnogi, sam bio protiv Maljkovićeve , ali sada bolje da ćutimo svi. Svaka im čast!!!

Јабучило

pre 2 godine

Белгијанке су нас, на жалост, у последњем минуту потпуно надиграле. Срећа па је шут био после сирене. Ово не сме да се дешава.

veliki strumf

pre 2 godine

Bio sam u kafani i nisam zeleo da gledam rezultat. Kada sam se vratio, poustio sam utakmicu iz pocetka, zeleo sam da je odgledam od orvog do poslednjeg kosa. Evo do pola 3 sam navijao kao da gledam uzivo, nervirao se, iako je utakmica tavrsena verovatno oko 23h. Auhhhh ovo samo zenska kosarka moze da priredi (i, bez uvrede - zenska pamet). Sudije su 10 puta zaustavljali mec, vracali sat posle svakog faula, auta, i velikom srecom "nisu uspeli" da dovoljno vrate jer je ona Belgijanka zakasnila za stotinku ili dve. Sta znaci stotinka u zivotu... A ova nasa sto je izvela loptu ispod kosa (nisam imao zivaca da gledam koja je), sta li je htela sa onim nebuloznim bacanjem lopte?! Aman, najsigurniji pas, bio bi faul a vreme bi skoro bilo proteklo i lagano bi moglo drugo slobodno da se promasi i kraj. Ovo bacanje lopte u bunar... Neverovatno! Tragedija bi bila da su izgubile dobijenu utakmicu. I to ovako vaznu. A nije mi jasno ni da li je moguce da Marina nije imala nijedan tajm aut, da ga zatrazi u kljucnim trenucima... No dobro, vazno je finale. Ogroman uspeh!

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

FANTASTIČNE KOŠARKAŠICE I MARINA MALJKOVIĆ ZASLUŽUJU BALKON I TO KAKO ZASLUŽUJU, JUNAKINJE SRPSKOG SPORTA !! I Evropskog prvenstva 2021.godine.

DANAS OSVAJAJU TITULU PRVAKINJA EVROPE. ŽIVELE, BRAVO I SREĆNO !!

zoran

pre 2 godine

Bravo devojke! Jednom i mi da pobedimo uz srecu. Belgija igrala bolje, odavno nisam video kosarkasku ikipu da tako dobro igra. Lucidnost i individualni kvalitet pre svega Sonje i velika borbenost svih. Puno skokova u napadu. Belgija se u zadnja dva minuta pogubia. Srećno protiv Francuske!

X

pre 2 godine

Košarkašice i odbojkašice, primer svim reprezentativcima. Uvek daju 100%, ima loših dana i povreda, ali ništa što njihov kvalitet i trud ne mogu da nadomeste. To su tako homogene ekipe, vidi se da ekipa nije samo ekipa na terenu, već imaju i korektne međuljudske odnose van reprezentacije. Nekako je lepo gledati njihove utakmice i to njihovo zajedništvo. Jedino loše je što nikada neće imati pažnje koliko fudbaleri posle nekog ispodprosečnog meča gde kad pomisliš da ne može gore oni opet iznenade. Tu je već mentalitet ovog naroda problem - Ma nećemo valjda gledati žensku košarku?! Zaslužile su sve ove devojke toliko pohvala, da ih ljudi prepoznaju, da budu uzori deci i neko koga će pitati za autogram i sliku. Nažalost, daleko smo mi od toga. Od sveg srca im želim zlato ovde, pa onda i medalju u Tokiju.

Kecman 2

pre 2 godine

Znam sada kako je bilo Hrvatima posle one trojke Kecmana ...Padas u delijirum jer imamo par sekundi do kraja 4 razlike i sta moze lose da se desi ...

Mislio da ce Marina bolje da organizuje izvodjenje lopte - 1.5 sek do kraja ..uzmes loptu i bacis je preko centra pa gde padne ...dok je neko uvati i tapne od patos to je bar 3 sek a da ne pricam da retko koja moze da dobaci trojku sa centra

Јанко

pre 2 godine

Узела је тајмаут након тројке Белгијанки. Значи, могла је да бира где ће да убаци лопту. Велика грешка, и умало да нас кошта финала!
(Јанко, 26. jun 2021 23:13)

Tajmaut nije uzela, jer su naše krenule odmah da izvode loptu nakon koša.
(Heteria, 26. jun 2021 23:33) # Link komentara

Био је прекид, али могуће да није био тајмаут него да су само судије гледале снимак да виде колико је времена остало. У том случају је грешка што није узела тајмаут и лопту убацила из зоне напада.

laki

pre 2 godine

Moze li da baci loptu na njihovu polovinu i ako nema niko na njihovoj polovini, u ovim situacijama.
(?, 26. jun 2021 23:33)

Vreme počinje da se meri tek od trenutka kada neko prihvati loptu. Da smo je samo bacili na drugu polovinu Belgijanke bi je pustile da ode u aut i onda bi one izvodile loptu ispod našeg koša. To bi tek bila katastrofalna situacije, jer bi mogle da izvedu trik akciju i da neo ostane sam pod košem.
Bravo devojke, ponovo smo na krovu Evrope. Svim srcem vam želim da pobedite i francuskinje, ali bez obzira na taj rezultat vi ste naš ponos.

pamet u glavu

pre 2 godine

Bravo kraljice, velika pobeda, ali ono sto mora da se primeti ova Bruks-MNilovanovic u poslednjih deset sekundi samo jos auto kos nije dala. Dolazi joj lopta u ruke pod njihovim kosem, ispada joj a da je niko ne dira, pravi faul bez ikakve potrebe jer Belgijanke loptu ne bi uspele da prevedu za to vreme (i one su se spetljale), rizikuje cak i nameran i onda na sekund do kraja im baca loptu u ruke. Neverovatno. Kazem bravo, ali malo koncentracije glupo je tako pokloniti pobedu za malo i to od strane jedne od najiskusnijih.

arhitekta

pre 2 godine

Bravo za devojke! Veliki uspeh i sve čestitke za plasman u finale.
Sonja Vasić Petrović nas je resetovala 2015.god. i vratila na mapu ženske košarkaške u Evropi. Bilo je u reprezentaciji naravno i ima još uvek vrsnih košarkašica koje su dale veliki doprinos svim uspesima do sada ali večeras se još jednom pokazalo da smo bez Sonje na ovom nivou tim koji je daleko od medalje. Ana Dabović na ovom prvenstvu ne liči na sebe ili preciznije njeno vreme je prošlo baš kao i od Bruks i hvala im za sve. Butuluja 38 godina, Čađo takođe na zalasku Jovanović i Kraišnik hvala Bogu odlične. Na Crvendakić je Marina zaboravila baš kao i na tajm aut na kraju.
Samo da se igračice oporave za finale, malo je vremena a potrošnja večeras ogromna i fizička i psihička.
Devojke svi smo uz Vas!

hahahahhaha

pre 2 godine

Узела је тајмаут након тројке Белгијанки. Значи, могла је да бира где ће да убаци лопту. Велика грешка, и умало да нас кошта финала!
(Јанко, 26. jun 2021 23:13)

Sta si ti gledao i ovi sto ti daju plus? Na kojoj utakmici je bio tajmaut? Na ovoj nije.

Sasa

pre 2 godine

Ovo je pobjeda tima i maksimalnog požrtvovanja. Ključne 2 igračice su odigrale baš loše (Dabovic i Milovanović/Brooks). Očigledno se vidi ko je vodja ekipe i ključna igračica - Sonja Vasić. Imale su i dosta sreće, ali se ista mora i zaraditi. i još nešto, da je Marina bila na klupi Belgije, Srbija bi izgubila 25 razlike, to je katastrofa kako je njihov selektor postavio igru.
Hajmo sutra zlato uzeti, idemoooo

X

pre 2 godine

Košarkašice i odbojkašice, primer svim reprezentativcima. Uvek daju 100%, ima loših dana i povreda, ali ništa što njihov kvalitet i trud ne mogu da nadomeste. To su tako homogene ekipe, vidi se da ekipa nije samo ekipa na terenu, već imaju i korektne međuljudske odnose van reprezentacije. Nekako je lepo gledati njihove utakmice i to njihovo zajedništvo. Jedino loše je što nikada neće imati pažnje koliko fudbaleri posle nekog ispodprosečnog meča. Ne prSamo neka ostane sve ovako za Tokio.

Djida Mova

pre 2 godine

А јој како је ово било тешко за гледати.
Чудо праве Марина и девојке.
Какав успех.
Бравооооо!!!!

Tata Mata

pre 2 godine

Alo hejteri!
Pola Evrope dalo bi sve da igraju u polufinalu. A mi tako mali i od svih potcenjeni (posebno od sudija) pobedimo. I opet ima nezadovoljnih. Čime? Što nije bilo 20 razlike? Što se svi nisu predali? Ne ide to tako. Pobeda željom i srcem, pobeda ljubavlju za zemlju, himnu i narod. Kome može da smeta Anderson kad za nas daje sve od sebe? Pa ona ima manje motiva od naših, ali motiv kod svih je toliki da se ne može postavljati pitanje. 95% Evrope može da nam zavidi, a siguran sam od sutra i 100%. Samo budite svoje i igrajte svoju igru sa svojim motivima. Tu nemate konkurenciju. Kamo sreće da se svi ovako odnose prema reprezentaciji. Mnogo sreće (iako je uglavnom sve u borbenosti i želji i volji) i siguran sam u zlato. Hvala vam za svo zadovoljstvo i ponos sto sam Srbin.

celinc

pre 2 godine

svaka cast devojkama,vise nego zasluzena pobeda,prerano slavlje i gubitak koncetracije zamalo je bio koban,ali sreca prati hrabre,a devojke su odigrale bas hrabro,realno Belgija je ostajala u utakmici sto su ih nase cascavale bez razloga izgubljenim loptama,nerezonskim sutevima i totalnoj Marininoj mentalnoj blokadi u zavrsnici,prva greska sto nije trazila ubacivanje sa belgijske polovine 1,6 sek pred kraj,tako ako se belgijanke i dokopaju lopte tesko mogu da poentiraju za to kratko vreme,druga greska,za takvu kratko vreme trebala je spustiti petorku i uvesti dva beka,ali to vise nije ni vazno,najvaznija je pobeda koju su devojke izborile,ne samo na misice,nego i srce lavovsko,one su stigle mnogo dalje nego sto su i najveci optimisti racunali,srebro imaju,a za zlato ce se BORITI i to junacki!!!

Milanche

pre 2 godine

Ne mogu da vjerujem da Maljković na 1.6 nije uzela time out i napad iz njihove polovine. Da smo im dodali loptu na njihovoj polovini ne bi stigle dati koš.
(slobo, 26. jun 2021 23:50)

Pa nisu stigle ni ovako!!!

maximus

pre 2 godine

Marina se bas kockala ceo mec sa postavom.Ne trazenje tajm auta na 2 sekunde zamalo bilo kobno.
Bog nas je gledao veceras,Marina sutra mnogo pametnije.

sasa pg

pre 2 godine

@Moze li da baci loptu na njihovu polovinu i ako nema niko na njihovoj polovini, u ovim situacijama.
(?, 26. jun 2021 23:33)

Može, ali vrijeme ne počinje da teče dok neko ne dodirne loptu.

Bobi

pre 2 godine

Veliki uspeh devojke, svaka vam čast! Igrale ste čvrsto, baš "muški" bez pardona sa veoma žilavim i disciplinovanim Belgijankama. Tako se igra košarka. Gledaj Jokiću i uči se, valjda te ne boli mnogo? Srećno devojke u finalu, borite se za zlato još čvršće kao što znate. Idemooo breeee!!!

CiraPixi

pre 2 godine

Opet cestitke igracicama, malo mi Malkovic ne uliva poverenje, Bruks da ne sutira vise za tri, daleko je od Kukoca.Primetio sam da nisu videle Belgijanke ili nisu htele da se pozdrave posle utakmice? Marina sa strane gleda i ne reaguje !!! dosaptava se sa asistentom, minut posle kraja? Pridjite ovoj devojci sto vam je dala poslednji poen, zamalo da vas unakazi, ne navlacite losu karmu, zamalo da placete.

Heteria

pre 2 godine

Узела је тајмаут након тројке Белгијанки. Значи, могла је да бира где ће да убаци лопту. Велика грешка, и умало да нас кошта финала!
(Јанко, 26. jun 2021 23:13)

Tajmaut nije uzela, jer su naše krenule odmah da izvode loptu nakon koša.

koki

pre 2 godine

Ume li neko da objasni sta se desilo kod rezultata 44-41 za Belgiju.Mi dajemo dva poena i nakon toga PONOVO izvodimo loptu pod kosem protivnika i preokrenemo rezultat na 44-45. Zna li neko kako je posle datog kosa lopta ostala u nasem posedu? HVALA.
(Joffrey, 26. jun 2021 23:05)

Svirali su faul nad Yvonne u istom momentu kad je Tina sutnula.

mcvc

pre 2 godine

Ume li neko da objasni sta se desilo kod rezultata 44-41 za Belgiju.Mi dajemo dva poena i nakon toga PONOVO izvodimo loptu pod kosem protivnika i preokrenemo rezultat na 44-45. Zna li neko kako je posle datog kosa lopta ostala u nasem posedu? HVALA.
(Joffrey, 26. jun 2021 23:05)

U momentu naseg suta, bio je faul na Ivon Anderson 9spod samog kosa). U tom slucaju, kos se priznaje, a posto Belgija nije iskroistila bonus, lopta je pripala nama. Da je bio bonus, bila bi 2 bacanja za ivon Anderson. Ne desava se cesto, ali pravila su jasna...

my way

pre 2 godine

Браво, краљице! Ако неко заслужује да га и срећа некада погледа, то је ова екипа! Честитке на уласку у финале, а сутра вам желим да поново преко Францускиња стигнете до титуле!

zoran

pre 2 godine

-
Na 6 sekundi do kraja i 4 razlike za nas napad za Belgiju...
Belgija pogađa 3 poena iz teskog šuta a vreme 1 sekunda... Mi gubimo loptu i oni kos i vreme iscurilo....
- PA MNOGO BI BILO ZA 6 SEKUNDI DA PREOKRENU 4 RAZLIKE....
-Bravo za nase cure, Bravo!
- Cestitke i Belgijankama na odličnoj igri....
- Sto se nas tiče vise sam očekivao od Ane Dabović ona je lider ekipe....
-A kada je najteze Sonja Vasić igra top, bravo Sonja.
- Srbija protiv Francuske
Francuskinje favorit, ući u meč rasterećeno pa sta bude.... Sav pritisak prebaciti na njih a već su pod prituskom....
-Mi smo već ostvarili cilj a to je medalja
Ogroman je već ovo uspeh, ogroman

Joffrey

pre 2 godine

Ume li neko da objasni sta se desilo kod rezultata 44-41 za Belgiju.Mi dajemo dva poena i nakon toga PONOVO izvodimo loptu pod kosem protivnika i preokrenemo rezultat na 44-45. Zna li neko kako je posle datog kosa lopta ostala u nasem posedu? HVALA.

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

Devojke, alal vam vera, svaka cast!!! Ovo su izvukle ja mislim na kraju da ni one same ne znaju kako, a mora se priznati i da nas je sreca pogledala, ali ako je neko zasluzio, one su, bas bi bilo bolno da su na onakav nacin izgubile. Videlo se nekako celu utakmicu da to nije ona njihova karakteristicna energija, stalno za korak sporije, na kraju dusa u nosu, i opsta panika i pometnja, ali dobro je. Moram da priznam da sam bila uverena da ce naci nacin da proglase smesnu nesportsku licnu i da je Belgijanka sutnula na vreme, ali eto da dozivimo i da dosude nesto u nasu korist (apsolutno ispravno naravno).

I ne mogu a da se ne osvrnem, jesu one tim, ali se ipak izdvaja ispred svih njih vanserijska Sonja. Uvek kad je tesko, i kad tonemo, i kad treba da se odrzimo, kad treba da se povuce, devojka se bori kao lav i gotovo uvek nas i izvuce. A vidi se da je i ona disala na skrge, posle onakve partije protiv Spanije odigrati skoro 35 minuta danas, i to kakvih 35 minuta, zaista kapa dole i osecam se toliko privilegovano sto imamo ovu priliku da jos malo uzivamo u njenoj magiji pre zasluzene penzije. Na kraju, danas jos odlicna Neca, nas dinamit i srce tima ja bih rekla, sjajna Crvendakic (zasto samo 20 min Marina?), Tina takodje svoj deo zadatka vrhunski odradila. Jelena i Ana, nadam se da ste sacuvale najbolje za kraj :)

Idemo kraljice, sta god uradile u finalu, sad mozete rastereceno da uzivate, za nas ste vec odavno zlatne. Hvala vam za sve!!!

Јанко

pre 2 godine

Ne znam da li smo imali time out. Ako smo imali na sekundu je trebalo tražiti i ubacivati loptu na njihovoj polovini i udaljiti ih od koša. Sreća pa pobedimo.
(Milan, 26. jun 2021 23:05) # Link komentara

Узела је тајмаут након тројке Белгијанки. Значи, могла је да бира где ће да убаци лопту. Велика грешка, и умало да нас кошта финала!

slobo

pre 2 godine

Ne mogu da vjerujem da Maljković na 1.6 nije uzela time out i napad iz njihove polovine. Da smo im dodali loptu na njihovoj polovini ne bi stigle dati koš.

Milan

pre 2 godine

Ne znam da li smo imali time out. Ako smo imali na sekundu je trebalo tražiti i ubacivati loptu na njihovoj polovini i udaljiti ih od koša. Sreća pa pobedimo.

Matori

pre 2 godine

A sad malo hladnije glave. Ovo na kraju - to ne sme da se ponovi. Ali, sreća prati hrabre. Najborbenija naša reprezentacija, hrabrost do neba. Nemnate pojma koliko nam znače ovakvi rezultati.

lal

pre 2 godine

Srbija ide kuci
(Milos, 26. jun 2021 21:51)
niko posle ove utakmice ne ide kuci... nauci pravila pre nego sto se odlucis da trujes po komentarima... postoji i utakmica za trece mesto...

Јанко

pre 2 godine

Зашто изводи лопту испод нашег коша са 1.6 секунди до краја на +1? Изведи из зоне напада, па ако и изгубе лопту, као што јесу - мало теже ће да уђе тројка са пола терена. Умало да беспотребно изгубимо добијену утакмицу.

Девојкама свака част, страшан су тим!

phrm

pre 2 godine

Devojke samo trilere teške igraju i dobijaju uglavnom.
Svaka čast devojke,ovo je baš veliki uspeh.
Ponovo u finalu,ponovo jak karakter.
Srećno u finalu devojke.

dtb_pro

pre 2 godine

Ne razumijem zašto je Maljkovićka dovela Ivon Anderson u reprezentaciju. Kad je dovela Page, bilo mi je jasno: nismo na njenoj poziciji imali kvalitet, a djevojka je igrala čak i centra po potrebi. Trudila se maksimalno. Ali ne može me niko ubijediti da Srbija nema plej-a ili beka dovoljno brzog sa barem solidnom odbranom. Anderson igra dobro odbranu, ali počesto pravi faul u zadnjim sekundama protivničkog napada. A u napadu ne može pogoditi čista polaganja kada se izbori ulazom, a otvorene trojke maši konstantno. U čemu je onda njen kvalitet i prevaga u odnosu na neku našu curu? Na stranu to što se vidi da se Ivon stvarno maksimalno trudi na i da djevojka stvarno ostavlja srce na terenu kao da je rođena u Srbiji, ali nije. A uzalud trud, ako nema kvaliteta. Siguran sam da ima djevojaka iz Srbije koje su mogle igrati na njenoj poziciji i donijeti istu kvalitetu.

dragan

pre 2 godine

Ženska košarka je čudo. Sa lakoćom pogađaju koš. Slobodna bolji od mušakraca. S druge strane slabe odbrane se igraju. Zatim kada je presing, u stanju su da zadrže loptu 2 do 3 sekunde. Imali smo mnogo sreće.

Baobab

pre 2 godine

Navijam za Belgijanke. Mnogo su bolje i igraju poštenije. Kod nas ova Sonja Vasic se stalno nešto mrgodi. Kad je neko faulira, odmah pravi grimase i kuka da je povređena, a onda ubaci 6 poena iz tri napada.

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

Ove sta su sutnule u drugoj cetvrtini je uslo, krenulo od onih par vezanih trojki na kraju prve, i posle bez stajanja, moraju nase da se trgnu i agresivnije u odbrani. A nas napad zatajio, usla voda u usi, mogla je Marina malo vise da sece Belgijanke tajmautom i izmenama, ali dobro. Ajmo devojke, verujemo u vas i u preokret.

KoRn

pre 2 godine

Ovakve me utakmice koje mogu da gledam samo na RTS u pauzi podsete zasto vec 3 godine ne gledam uopšte domace kanale.Inace nadam se boljoj partiji naših devojaka u drugom poluvremenu.Dobro su krenule ali su se u nastavku nekako smotale.

trenercina

pre 2 godine

Ja ne znam kako iko moze da navija za zensku kosarkasku reprezentaciju Srbije, pa nama stranci igraju tamo ljudi.
Ne mogu stranci da igraju za srpske selekcije, ni muske ni zenske, ni u jednom uzrastu, ni u jednom sportu.
Klub je klub, reprezentacija je reprezentacija.
Neman nista licno protiv ove anderson, ali ne mogu stranci da igraju za Srbiju.
I marinu maljkovic i ceo kosarlaski savez treba sa bude sramota, prvo zbog one pejdz a sada i ove anderson.
Olimpijadu da osvoje, ne vredi, niko nece pamtiti medalje Srbije koje su nam stranci doneli.
Ajde da lebrona i durenta uzmemo u muskoj selekciji i budemo prvi na svakom takmicenju!?
Kapirate, ne ide.
Klub je klub, reprezentacija je reprezentacija.
Makar bili poslednji u svakom sportu, ali znamo da smo to mi.
Ovako sa strancima mozete da poosvajate sve, dzaba, niko vam to nece racunati.
Ispravite se, zahvalite se anderson na svemu, i na olimpijadu bez stranaca u timu.

JPR24

pre 2 godine

Šta god da bude, ok ! Stigle su do polufinala, osigurale svetsko, a slede i Olimpijske igre… A bore se svaki trenutak tokom svake utakmice !

Boro

pre 2 godine

Šta kog đavola vadi igračicu kojoj najbolje ide, a vraća je kad smo od +11 došli na -1, razbila je ritam i Crvendakićki i čitavoj ekipi, niko ne može koš da ubode!

MILOJICA

pre 2 godine

Sta se desava sa Dabovickom, ona ne moze da potrci, bukvalno se seta po terenu.Za Bruks mi je jasno da je kosarka vrlo malo interesuje ali je najgore sto su Belgijanke na terenu brzi voz za nase.

nista bez Amerikanke

pre 2 godine

Da ova Amerikanka ne igra za nas zbog para, nikada ne bismo dosli do polufinala! Polovinom druge cetvrtine vodimo, cim je ona izasla do kraja poluvremena nas razbise!

Kontras

pre 2 godine

Pa sta je ovo, stolicu da bace za trojku ove belgijanke usla bi.

Ne mogu da ih sluze ove trojke celu utakmicu, prestace to... mora...

lud ja ili svi ostali?!?

pre 2 godine

Nase princeze su vec postale kraljice... Tako da drage dame veceras uzivajte u igri i sta god da bude na kraju-vi ste nase kraljice... Samo opusteno i lagano?

Sumnjivo lice

pre 2 godine

Stvarno ne razumem Marinu po nekad. Izbaci petorku konja je krenuli da melje i potpuno unisti ritam. Verovatno zna sta radi, ali smo ih vratili u zivot, a Crvendakic se ohladila

Dragan

pre 2 godine

Prva cetvrtina zadnjih 5-6min,uzas,katastrofa..ako se ne promeni procenat suta..bojim se da necemo dobro proci,al ajd da sacekamo kraj..samo hrabro i borbeno..

Dekigrobar011

pre 2 godine

Evo da se oglasim, kažu ljudi malo komentara zaslužili su više.
Više čega, ko voli i može da podnese toliku koncentraciju nesposobnosti, neinteligencije, neuigranosti i nonšalancije može da uživa.
Menjam program i život je mnogo vedriji i lepši...
Srećno(biće vam vrlo potrebna) devojke

Milos

pre 2 godine

Овим девојкама шта год да се деси нико "А" не може да каже. Годинама деле лекције свима како се носи дрес Србије, а и млађа генерација је то покупила. У спорту може да се деси лош дан, а и Белгија и поготово Француска су моћне репрезентације. Објективно, није нереално ни да се прошетамо до злата са 2 убедљиве победе, али као што рекох, овим хероинама се ништа не замера.
(my way, 26. jun 2021 19:55)

Apsolutno se slazem u vezi sa igracicama, ali zato selektorki moze da se kaze od A do Š, pogotovo u vezi angazovanja stranih igracica, jer zbog njih se obesmisljavaju mladje reprezentativne kategorije, jer ti skolujes igrace kroz kadetsku, juniorsku... reprezentaciju i onda kad treba da igraju za seniorski tim ti ih otkacis pod izgovorom da je od njih bolja neka random Amerikanka. Jedna Nikolina Milic koja je igrala sezonu zivota i finale Evrolige je otpala zbog Anderson.

Kontras

pre 2 godine

Nase trebaju lagano ih "lomiti", unistiti im veru da mogu do pobede...

Polako, ima puno da se igra... Verujem da cemo ubedljivo belgijanke pobediti, ali polako.

realista

pre 2 godine

IDEMOOOO

Ono što nam treba je da Ana i Aleksandra odigraju kako svi znamo da znaju. A ako se po jutru dan poznaje... da kucnem o drvo.

Najcrnji

pre 2 godine

Волим фудбал али вечерас гледам ову утакмицу а Италија Аустрија на лајвскору.

Naivni Gedža

pre 2 godine

Idemo devojke, idemo kraljice nekrunisane! Za krunu evropske košarke! Belgijanke neka čekaju neko drugo Evropsko prvenstvo. Ovde i sada je vaše zlato! Francuskinjama srebro!

my way

pre 2 godine

Овим девојкама шта год да се деси нико "А" не може да каже. Годинама деле лекције свима како се носи дрес Србије, а и млађа генерација је то покупила. У спорту може да се деси лош дан, а и Белгија и поготово Француска су моћне репрезентације. Објективно, није нереално ни да се прошетамо до злата са 2 убедљиве победе, али као што рекох, овим хероинама се ништа не замера.

lal

pre 2 godine

Srbija ide kuci
(Milos, 26. jun 2021 21:51)
niko posle ove utakmice ne ide kuci... nauci pravila pre nego sto se odlucis da trujes po komentarima... postoji i utakmica za trece mesto...

my way

pre 2 godine

Овим девојкама шта год да се деси нико "А" не може да каже. Годинама деле лекције свима како се носи дрес Србије, а и млађа генерација је то покупила. У спорту може да се деси лош дан, а и Белгија и поготово Француска су моћне репрезентације. Објективно, није нереално ни да се прошетамо до злата са 2 убедљиве победе, али као што рекох, овим хероинама се ништа не замера.

slobo

pre 2 godine

Ne mogu da vjerujem da Maljković na 1.6 nije uzela time out i napad iz njihove polovine. Da smo im dodali loptu na njihovoj polovini ne bi stigle dati koš.

Јанко

pre 2 godine

Зашто изводи лопту испод нашег коша са 1.6 секунди до краја на +1? Изведи из зоне напада, па ако и изгубе лопту, као што јесу - мало теже ће да уђе тројка са пола терена. Умало да беспотребно изгубимо добијену утакмицу.

Девојкама свака част, страшан су тим!

Matori

pre 2 godine

A sad malo hladnije glave. Ovo na kraju - to ne sme da se ponovi. Ali, sreća prati hrabre. Najborbenija naša reprezentacija, hrabrost do neba. Nemnate pojma koliko nam znače ovakvi rezultati.

Najcrnji

pre 2 godine

Волим фудбал али вечерас гледам ову утакмицу а Италија Аустрија на лајвскору.

zoran

pre 2 godine

-
Na 6 sekundi do kraja i 4 razlike za nas napad za Belgiju...
Belgija pogađa 3 poena iz teskog šuta a vreme 1 sekunda... Mi gubimo loptu i oni kos i vreme iscurilo....
- PA MNOGO BI BILO ZA 6 SEKUNDI DA PREOKRENU 4 RAZLIKE....
-Bravo za nase cure, Bravo!
- Cestitke i Belgijankama na odličnoj igri....
- Sto se nas tiče vise sam očekivao od Ane Dabović ona je lider ekipe....
-A kada je najteze Sonja Vasić igra top, bravo Sonja.
- Srbija protiv Francuske
Francuskinje favorit, ući u meč rasterećeno pa sta bude.... Sav pritisak prebaciti na njih a već su pod prituskom....
-Mi smo već ostvarili cilj a to je medalja
Ogroman je već ovo uspeh, ogroman

phrm

pre 2 godine

Devojke samo trilere teške igraju i dobijaju uglavnom.
Svaka čast devojke,ovo je baš veliki uspeh.
Ponovo u finalu,ponovo jak karakter.
Srećno u finalu devojke.

mcvc

pre 2 godine

Ume li neko da objasni sta se desilo kod rezultata 44-41 za Belgiju.Mi dajemo dva poena i nakon toga PONOVO izvodimo loptu pod kosem protivnika i preokrenemo rezultat na 44-45. Zna li neko kako je posle datog kosa lopta ostala u nasem posedu? HVALA.
(Joffrey, 26. jun 2021 23:05)

U momentu naseg suta, bio je faul na Ivon Anderson 9spod samog kosa). U tom slucaju, kos se priznaje, a posto Belgija nije iskroistila bonus, lopta je pripala nama. Da je bio bonus, bila bi 2 bacanja za ivon Anderson. Ne desava se cesto, ali pravila su jasna...

Milan

pre 2 godine

Ne znam da li smo imali time out. Ako smo imali na sekundu je trebalo tražiti i ubacivati loptu na njihovoj polovini i udaljiti ih od koša. Sreća pa pobedimo.

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

Devojke, alal vam vera, svaka cast!!! Ovo su izvukle ja mislim na kraju da ni one same ne znaju kako, a mora se priznati i da nas je sreca pogledala, ali ako je neko zasluzio, one su, bas bi bilo bolno da su na onakav nacin izgubile. Videlo se nekako celu utakmicu da to nije ona njihova karakteristicna energija, stalno za korak sporije, na kraju dusa u nosu, i opsta panika i pometnja, ali dobro je. Moram da priznam da sam bila uverena da ce naci nacin da proglase smesnu nesportsku licnu i da je Belgijanka sutnula na vreme, ali eto da dozivimo i da dosude nesto u nasu korist (apsolutno ispravno naravno).

I ne mogu a da se ne osvrnem, jesu one tim, ali se ipak izdvaja ispred svih njih vanserijska Sonja. Uvek kad je tesko, i kad tonemo, i kad treba da se odrzimo, kad treba da se povuce, devojka se bori kao lav i gotovo uvek nas i izvuce. A vidi se da je i ona disala na skrge, posle onakve partije protiv Spanije odigrati skoro 35 minuta danas, i to kakvih 35 minuta, zaista kapa dole i osecam se toliko privilegovano sto imamo ovu priliku da jos malo uzivamo u njenoj magiji pre zasluzene penzije. Na kraju, danas jos odlicna Neca, nas dinamit i srce tima ja bih rekla, sjajna Crvendakic (zasto samo 20 min Marina?), Tina takodje svoj deo zadatka vrhunski odradila. Jelena i Ana, nadam se da ste sacuvale najbolje za kraj :)

Idemo kraljice, sta god uradile u finalu, sad mozete rastereceno da uzivate, za nas ste vec odavno zlatne. Hvala vam za sve!!!

Heteria

pre 2 godine

Узела је тајмаут након тројке Белгијанки. Значи, могла је да бира где ће да убаци лопту. Велика грешка, и умало да нас кошта финала!
(Јанко, 26. jun 2021 23:13)

Tajmaut nije uzela, jer su naše krenule odmah da izvode loptu nakon koša.

my way

pre 2 godine

Браво, краљице! Ако неко заслужује да га и срећа некада погледа, то је ова екипа! Честитке на уласку у финале, а сутра вам желим да поново преко Францускиња стигнете до титуле!

koki

pre 2 godine

Ume li neko da objasni sta se desilo kod rezultata 44-41 za Belgiju.Mi dajemo dva poena i nakon toga PONOVO izvodimo loptu pod kosem protivnika i preokrenemo rezultat na 44-45. Zna li neko kako je posle datog kosa lopta ostala u nasem posedu? HVALA.
(Joffrey, 26. jun 2021 23:05)

Svirali su faul nad Yvonne u istom momentu kad je Tina sutnula.

dragan

pre 2 godine

Ženska košarka je čudo. Sa lakoćom pogađaju koš. Slobodna bolji od mušakraca. S druge strane slabe odbrane se igraju. Zatim kada je presing, u stanju su da zadrže loptu 2 do 3 sekunde. Imali smo mnogo sreće.

Јанко

pre 2 godine

Ne znam da li smo imali time out. Ako smo imali na sekundu je trebalo tražiti i ubacivati loptu na njihovoj polovini i udaljiti ih od koša. Sreća pa pobedimo.
(Milan, 26. jun 2021 23:05) # Link komentara

Узела је тајмаут након тројке Белгијанки. Значи, могла је да бира где ће да убаци лопту. Велика грешка, и умало да нас кошта финала!

Boro

pre 2 godine

Šta kog đavola vadi igračicu kojoj najbolje ide, a vraća je kad smo od +11 došli na -1, razbila je ritam i Crvendakićki i čitavoj ekipi, niko ne može koš da ubode!

Sumnjivo lice

pre 2 godine

Stvarno ne razumem Marinu po nekad. Izbaci petorku konja je krenuli da melje i potpuno unisti ritam. Verovatno zna sta radi, ali smo ih vratili u zivot, a Crvendakic se ohladila

Ono sto se desava na ovom svetu nije istina

pre 2 godine

Evo da se oglasim, kažu ljudi malo komentara zaslužili su više.
Više čega, ko voli i može da podnese toliku koncentraciju nesposobnosti, neinteligencije, neuigranosti i nonšalancije može da uživa.
Menjam program i život je mnogo vedriji i lepši...
Srećno(biće vam vrlo potrebna) devojke
(Dekigrobar011, 26. jun 2021 21:36)


Deki, dobro jutro. Kakve su bile Zvezde Granda? Jesi li se opustio, slusao malo muzikicu? Da li ti je zivot jutros vedriji i lepsi? Da li se osecas sposobnije, inteligentnije, uigranije ili nonsarlantnije?

E, za to vreme su reprezentativke Srbije u finalu EP! Idi begaj!

MILOJICA

pre 2 godine

Sta se desava sa Dabovickom, ona ne moze da potrci, bukvalno se seta po terenu.Za Bruks mi je jasno da je kosarka vrlo malo interesuje ali je najgore sto su Belgijanke na terenu brzi voz za nase.

dtb_pro

pre 2 godine

Ne razumijem zašto je Maljkovićka dovela Ivon Anderson u reprezentaciju. Kad je dovela Page, bilo mi je jasno: nismo na njenoj poziciji imali kvalitet, a djevojka je igrala čak i centra po potrebi. Trudila se maksimalno. Ali ne može me niko ubijediti da Srbija nema plej-a ili beka dovoljno brzog sa barem solidnom odbranom. Anderson igra dobro odbranu, ali počesto pravi faul u zadnjim sekundama protivničkog napada. A u napadu ne može pogoditi čista polaganja kada se izbori ulazom, a otvorene trojke maši konstantno. U čemu je onda njen kvalitet i prevaga u odnosu na neku našu curu? Na stranu to što se vidi da se Ivon stvarno maksimalno trudi na i da djevojka stvarno ostavlja srce na terenu kao da je rođena u Srbiji, ali nije. A uzalud trud, ako nema kvaliteta. Siguran sam da ima djevojaka iz Srbije koje su mogle igrati na njenoj poziciji i donijeti istu kvalitetu.

Milorad

pre 2 godine

Umalo da izgubimo dobijenu utakmicu. Da trener ne traži tajm i da kapiten ne ume loptu da izvede. Haos.
Inace, zašto izbaciti na predugacak period Crvendakic kad joj je ruka bila vruća (100% šut iz igre, 12p u prvoj četvrtini)? Stvarno ne razumem.

Kontras

pre 2 godine

Pa sta je ovo, stolicu da bace za trojku ove belgijanke usla bi.

Ne mogu da ih sluze ove trojke celu utakmicu, prestace to... mora...

JPR24

pre 2 godine

Šta god da bude, ok ! Stigle su do polufinala, osigurale svetsko, a slede i Olimpijske igre… A bore se svaki trenutak tokom svake utakmice !

KoRn

pre 2 godine

Ovakve me utakmice koje mogu da gledam samo na RTS u pauzi podsete zasto vec 3 godine ne gledam uopšte domace kanale.Inace nadam se boljoj partiji naših devojaka u drugom poluvremenu.Dobro su krenule ali su se u nastavku nekako smotale.

Loznica

pre 2 godine

Ne mogu da vjerujem da Maljković na 1.6 nije uzela time out i napad iz njihove polovine. Da smo im dodali loptu na njihovoj polovini ne bi stigle dati koš.
(slobo, 26. jun 2021 23:50)

Nisam siguran, ali možda su potrošeni svi tajmovi.
Lično, kao i mnogi, sam bio protiv Maljkovićeve , ali sada bolje da ćutimo svi. Svaka im čast!!!

veliki strumf

pre 2 godine

Bio sam u kafani i nisam zeleo da gledam rezultat. Kada sam se vratio, poustio sam utakmicu iz pocetka, zeleo sam da je odgledam od orvog do poslednjeg kosa. Evo do pola 3 sam navijao kao da gledam uzivo, nervirao se, iako je utakmica tavrsena verovatno oko 23h. Auhhhh ovo samo zenska kosarka moze da priredi (i, bez uvrede - zenska pamet). Sudije su 10 puta zaustavljali mec, vracali sat posle svakog faula, auta, i velikom srecom "nisu uspeli" da dovoljno vrate jer je ona Belgijanka zakasnila za stotinku ili dve. Sta znaci stotinka u zivotu... A ova nasa sto je izvela loptu ispod kosa (nisam imao zivaca da gledam koja je), sta li je htela sa onim nebuloznim bacanjem lopte?! Aman, najsigurniji pas, bio bi faul a vreme bi skoro bilo proteklo i lagano bi moglo drugo slobodno da se promasi i kraj. Ovo bacanje lopte u bunar... Neverovatno! Tragedija bi bila da su izgubile dobijenu utakmicu. I to ovako vaznu. A nije mi jasno ni da li je moguce da Marina nije imala nijedan tajm aut, da ga zatrazi u kljucnim trenucima... No dobro, vazno je finale. Ogroman uspeh!

Јабучило

pre 2 godine

Белгијанке су нас, на жалост, у последњем минуту потпуно надиграле. Срећа па је шут био после сирене. Ово не сме да се дешава.

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

Ove sta su sutnule u drugoj cetvrtini je uslo, krenulo od onih par vezanih trojki na kraju prve, i posle bez stajanja, moraju nase da se trgnu i agresivnije u odbrani. A nas napad zatajio, usla voda u usi, mogla je Marina malo vise da sece Belgijanke tajmautom i izmenama, ali dobro. Ajmo devojke, verujemo u vas i u preokret.

Milos

pre 2 godine

Овим девојкама шта год да се деси нико "А" не може да каже. Годинама деле лекције свима како се носи дрес Србије, а и млађа генерација је то покупила. У спорту може да се деси лош дан, а и Белгија и поготово Француска су моћне репрезентације. Објективно, није нереално ни да се прошетамо до злата са 2 убедљиве победе, али као што рекох, овим хероинама се ништа не замера.
(my way, 26. jun 2021 19:55)

Apsolutno se slazem u vezi sa igracicama, ali zato selektorki moze da se kaze od A do Š, pogotovo u vezi angazovanja stranih igracica, jer zbog njih se obesmisljavaju mladje reprezentativne kategorije, jer ti skolujes igrace kroz kadetsku, juniorsku... reprezentaciju i onda kad treba da igraju za seniorski tim ti ih otkacis pod izgovorom da je od njih bolja neka random Amerikanka. Jedna Nikolina Milic koja je igrala sezonu zivota i finale Evrolige je otpala zbog Anderson.

Under KV

pre 2 godine

Sto ne napisete kako Bogi prati svaku utakmicu i salje podršku i čestitke devojkama preko Twittera?

A Joka?

Tu se vidi razlika i tu se vidi da nije umor, porodjaj ili nesto treće u pitanju. Covek jednostavno ne oseća reprezentaciju i to je to.

arhitekta

pre 2 godine

Bravo za devojke! Veliki uspeh i sve čestitke za plasman u finale.
Sonja Vasić Petrović nas je resetovala 2015.god. i vratila na mapu ženske košarkaške u Evropi. Bilo je u reprezentaciji naravno i ima još uvek vrsnih košarkašica koje su dale veliki doprinos svim uspesima do sada ali večeras se još jednom pokazalo da smo bez Sonje na ovom nivou tim koji je daleko od medalje. Ana Dabović na ovom prvenstvu ne liči na sebe ili preciznije njeno vreme je prošlo baš kao i od Bruks i hvala im za sve. Butuluja 38 godina, Čađo takođe na zalasku Jovanović i Kraišnik hvala Bogu odlične. Na Crvendakić je Marina zaboravila baš kao i na tajm aut na kraju.
Samo da se igračice oporave za finale, malo je vremena a potrošnja večeras ogromna i fizička i psihička.
Devojke svi smo uz Vas!

laki

pre 2 godine

Moze li da baci loptu na njihovu polovinu i ako nema niko na njihovoj polovini, u ovim situacijama.
(?, 26. jun 2021 23:33)

Vreme počinje da se meri tek od trenutka kada neko prihvati loptu. Da smo je samo bacili na drugu polovinu Belgijanke bi je pustile da ode u aut i onda bi one izvodile loptu ispod našeg koša. To bi tek bila katastrofalna situacije, jer bi mogle da izvedu trik akciju i da neo ostane sam pod košem.
Bravo devojke, ponovo smo na krovu Evrope. Svim srcem vam želim da pobedite i francuskinje, ali bez obzira na taj rezultat vi ste naš ponos.

trenercina

pre 2 godine

Ja ne znam kako iko moze da navija za zensku kosarkasku reprezentaciju Srbije, pa nama stranci igraju tamo ljudi.
Ne mogu stranci da igraju za srpske selekcije, ni muske ni zenske, ni u jednom uzrastu, ni u jednom sportu.
Klub je klub, reprezentacija je reprezentacija.
Neman nista licno protiv ove anderson, ali ne mogu stranci da igraju za Srbiju.
I marinu maljkovic i ceo kosarlaski savez treba sa bude sramota, prvo zbog one pejdz a sada i ove anderson.
Olimpijadu da osvoje, ne vredi, niko nece pamtiti medalje Srbije koje su nam stranci doneli.
Ajde da lebrona i durenta uzmemo u muskoj selekciji i budemo prvi na svakom takmicenju!?
Kapirate, ne ide.
Klub je klub, reprezentacija je reprezentacija.
Makar bili poslednji u svakom sportu, ali znamo da smo to mi.
Ovako sa strancima mozete da poosvajate sve, dzaba, niko vam to nece racunati.
Ispravite se, zahvalite se anderson na svemu, i na olimpijadu bez stranaca u timu.

X

pre 2 godine

Košarkašice i odbojkašice, primer svim reprezentativcima. Uvek daju 100%, ima loših dana i povreda, ali ništa što njihov kvalitet i trud ne mogu da nadomeste. To su tako homogene ekipe, vidi se da ekipa nije samo ekipa na terenu, već imaju i korektne međuljudske odnose van reprezentacije. Nekako je lepo gledati njihove utakmice i to njihovo zajedništvo. Jedino loše je što nikada neće imati pažnje koliko fudbaleri posle nekog ispodprosečnog meča gde kad pomisliš da ne može gore oni opet iznenade. Tu je već mentalitet ovog naroda problem - Ma nećemo valjda gledati žensku košarku?! Zaslužile su sve ove devojke toliko pohvala, da ih ljudi prepoznaju, da budu uzori deci i neko koga će pitati za autogram i sliku. Nažalost, daleko smo mi od toga. Od sveg srca im želim zlato ovde, pa onda i medalju u Tokiju.

rale

pre 2 godine

srbija ima 5 miliona selektora...devojke su odigrale hrabro svaka cast...bilo je greski,ali vazna je pobeda...Devojke srecno u finalu i nema predaje...

Joffrey

pre 2 godine

Ume li neko da objasni sta se desilo kod rezultata 44-41 za Belgiju.Mi dajemo dva poena i nakon toga PONOVO izvodimo loptu pod kosem protivnika i preokrenemo rezultat na 44-45. Zna li neko kako je posle datog kosa lopta ostala u nasem posedu? HVALA.

Ahab

pre 2 godine

Uh, ono je bilo bas stresno.
Nadam se da nisu emotivno sagorele, pa da ih Francuska danas pregazi.
Vrv najlosija utakmica kapitenke u nacionalnom dresu, uz gomilu promasenih lakih suteva.
Ono dodavanje Belgijanki 1,6 sekundi pre kraja je moglo bas skupo da kosta.
Neshvatljivo odsustvo poteza selektorke-bez tajm auta u prelomnim trenucima.
Prakticno samo 1. cetvrtina na vrhunskom nivou. Vec druga je bila ocajna, a celo drugo poluvreme nekako na silu i bez izgradjenih akcija koje su ih krasile ranije.
Belgijanke je sut isao jezivo, ali su im pomagale i nase ostajajuci njihove najbolje strelce bez odbrane.
Srbija je ipak dovoljno kvalitetniji tim da uz dosta srece na kraju ode u finale.
Protiv Francuskinja moraju pruziti 150%, igrati odbranu celu utakmicu i pogadjati lake poene.
Samo tako se mogu nadati pobedi.
Nadam se da ce selektorka ovaj put biti pribranija i smirenija.
Jucerasnje njeno izdanje nije delovalo bas sjajno.

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

FANTASTIČNE KOŠARKAŠICE I MARINA MALJKOVIĆ ZASLUŽUJU BALKON I TO KAKO ZASLUŽUJU, JUNAKINJE SRPSKOG SPORTA !! I Evropskog prvenstva 2021.godine.

DANAS OSVAJAJU TITULU PRVAKINJA EVROPE. ŽIVELE, BRAVO I SREĆNO !!

nista bez Amerikanke

pre 2 godine

Da ova Amerikanka ne igra za nas zbog para, nikada ne bismo dosli do polufinala! Polovinom druge cetvrtine vodimo, cim je ona izasla do kraja poluvremena nas razbise!

pamet u glavu

pre 2 godine

Bravo kraljice, velika pobeda, ali ono sto mora da se primeti ova Bruks-MNilovanovic u poslednjih deset sekundi samo jos auto kos nije dala. Dolazi joj lopta u ruke pod njihovim kosem, ispada joj a da je niko ne dira, pravi faul bez ikakve potrebe jer Belgijanke loptu ne bi uspele da prevedu za to vreme (i one su se spetljale), rizikuje cak i nameran i onda na sekund do kraja im baca loptu u ruke. Neverovatno. Kazem bravo, ali malo koncentracije glupo je tako pokloniti pobedu za malo i to od strane jedne od najiskusnijih.

pedja

pre 2 godine

Svaka cast devojke! Inace u sportu je potrebno malo srece ali dzabe to ako nema kvaliteta. Iskreno nisam verovao da smo ovoliko dobra reprezentacija, mi imamo stvarno vrhunske igracice. Srecno u finalu!

lud ja ili svi ostali?!?

pre 2 godine

Nase princeze su vec postale kraljice... Tako da drage dame veceras uzivajte u igri i sta god da bude na kraju-vi ste nase kraljice... Samo opusteno i lagano?

Naivni Gedža

pre 2 godine

Idemo devojke, idemo kraljice nekrunisane! Za krunu evropske košarke! Belgijanke neka čekaju neko drugo Evropsko prvenstvo. Ovde i sada je vaše zlato! Francuskinjama srebro!

hahahahhaha

pre 2 godine

Узела је тајмаут након тројке Белгијанки. Значи, могла је да бира где ће да убаци лопту. Велика грешка, и умало да нас кошта финала!
(Јанко, 26. jun 2021 23:13)

Sta si ti gledao i ovi sto ti daju plus? Na kojoj utakmici je bio tajmaut? Na ovoj nije.

matori

pre 2 godine

bravo devojke!
inače sa moje tačke gledišta potpuno je zakazalo kretanje bez lopte. trebalo je da bude ili uručenje - blokovi igračica bez lopte i jedna da protrčava ispred igračice koja izvodi loptu. tu je ili dodavanje i kraj ili faul, pa bacanja.
druga verzija je isto blokovi da dobiješ slobodnog igrača u kontri i onda izvođenje na njihovu polovinu sa pipanjem lopte tamo. ako preseku - daleko su, ne mogu da putnu sem sa svoje polovine...

Kole

pre 2 godine

Nije uzela tajmaut zato sto ga nije imala.
Odlicno ih vodi Maljkoviceva - vecina nas bi na njenom mestu zavrsilo u ludnici.


Samo nemoj lazi pricati.imala.je dva tajm auta,proveri na sajtu euro basket pa onda pametuj.da smo izgubili ,svi bi je pljuvali i to zasluzeno takav amterski potez je nepojmljiv.

realista

pre 2 godine

IDEMOOOO

Ono što nam treba je da Ana i Aleksandra odigraju kako svi znamo da znaju. A ako se po jutru dan poznaje... da kucnem o drvo.

Sasa

pre 2 godine

Ovo je pobjeda tima i maksimalnog požrtvovanja. Ključne 2 igračice su odigrale baš loše (Dabovic i Milovanović/Brooks). Očigledno se vidi ko je vodja ekipe i ključna igračica - Sonja Vasić. Imale su i dosta sreće, ali se ista mora i zaraditi. i još nešto, da je Marina bila na klupi Belgije, Srbija bi izgubila 25 razlike, to je katastrofa kako je njihov selektor postavio igru.
Hajmo sutra zlato uzeti, idemoooo

Kontras

pre 2 godine

Nase trebaju lagano ih "lomiti", unistiti im veru da mogu do pobede...

Polako, ima puno da se igra... Verujem da cemo ubedljivo belgijanke pobediti, ali polako.

Dekigrobar011

pre 2 godine

Evo da se oglasim, kažu ljudi malo komentara zaslužili su više.
Više čega, ko voli i može da podnese toliku koncentraciju nesposobnosti, neinteligencije, neuigranosti i nonšalancije može da uživa.
Menjam program i život je mnogo vedriji i lepši...
Srećno(biće vam vrlo potrebna) devojke

Јанко

pre 2 godine

Узела је тајмаут након тројке Белгијанки. Значи, могла је да бира где ће да убаци лопту. Велика грешка, и умало да нас кошта финала!
(Јанко, 26. jun 2021 23:13)

Tajmaut nije uzela, jer su naše krenule odmah da izvode loptu nakon koša.
(Heteria, 26. jun 2021 23:33) # Link komentara

Био је прекид, али могуће да није био тајмаут него да су само судије гледале снимак да виде колико је времена остало. У том случају је грешка што није узела тајмаут и лопту убацила из зоне напада.

neki tamo

pre 2 godine

@Dekigrobar011, 26. jun 2021 21:36,

M R Š, nisi dostojan da ih komentarišeš. Inače znam da imaš velike uspehe iza sebe, u dvorištu na basketu ni tablu ne možeš da pogodiš. Ali znaš da pišeš i pljuješ po nekome čijeg ni pogleda nisi dostojan!

Zapazanje

pre 2 godine

Sve cestitke nasih igracima za zasluzen plasman u finale EP ali ako hoce da osvoje zlato,ne smeju se desavati onakve amplitude u igri.Vodimo lagano sa 10 razlike u prvoj cetvrtini i na poluvreme odemo sa minus 6.Posebno je neshvatljivo ono izvodjenje lopte na sekundu do kraja,kada je dovoljno samo da neka igracica pridje i zagrli loptu svom narucju a ona koja je izvodila,pocetnicki daje loptu belgijanki koja pogadja kos ali srecom je kasnila za desetinku sekunde,inace bi izgubile na najdebilskiji nacin i ispustile finale.

Tata Mata

pre 2 godine

Alo hejteri!
Pola Evrope dalo bi sve da igraju u polufinalu. A mi tako mali i od svih potcenjeni (posebno od sudija) pobedimo. I opet ima nezadovoljnih. Čime? Što nije bilo 20 razlike? Što se svi nisu predali? Ne ide to tako. Pobeda željom i srcem, pobeda ljubavlju za zemlju, himnu i narod. Kome može da smeta Anderson kad za nas daje sve od sebe? Pa ona ima manje motiva od naših, ali motiv kod svih je toliki da se ne može postavljati pitanje. 95% Evrope može da nam zavidi, a siguran sam od sutra i 100%. Samo budite svoje i igrajte svoju igru sa svojim motivima. Tu nemate konkurenciju. Kamo sreće da se svi ovako odnose prema reprezentaciji. Mnogo sreće (iako je uglavnom sve u borbenosti i želji i volji) i siguran sam u zlato. Hvala vam za svo zadovoljstvo i ponos sto sam Srbin.

Bata

pre 2 godine

Slazem se ne valjamo nista selektorka ne zna nista samo eto imaju srece vec deset godina!!!!!!!! a mozda ko u fudbalu neki novi trener na par meseci, pa onda neki stranac, pa onda neki stranacki, a dotle ce i on diplomirati i posle toga nema problema..... da li je ovaj narod tako nenormalan uvek i oduvek ili su to sve traume ovih tri decenije ispiranja mozga, duse, tela, casti, tradicije, istorije....

maximus

pre 2 godine

Marina se bas kockala ceo mec sa postavom.Ne trazenje tajm auta na 2 sekunde zamalo bilo kobno.
Bog nas je gledao veceras,Marina sutra mnogo pametnije.

drdr

pre 2 godine

Ova nije stigla da šutne za 1,6 sek, ali zato Jaramaz može za 0,6 sek
(DžejAr65, 27. jun 2021 11:11)

Ova nije imala 1,6 sekundi za šut.
Toliko je bilo vremena na semaforu, ali je vreme počelo da teče pre nego što je ova Belgijanka došla do lopte jer je loptu prvo zakacila belgijska košarkašica koja je stajala uz aut liniju i koja je pokušavala da onemogući našu košarkašicu da izvede loptu.
Kada je lopta došla do Belgijanke koja je postigla koš, vremena je bilo mnogo manje od tih 1,6 sekundi.

X

pre 2 godine

Košarkašice i odbojkašice, primer svim reprezentativcima. Uvek daju 100%, ima loših dana i povreda, ali ništa što njihov kvalitet i trud ne mogu da nadomeste. To su tako homogene ekipe, vidi se da ekipa nije samo ekipa na terenu, već imaju i korektne međuljudske odnose van reprezentacije. Nekako je lepo gledati njihove utakmice i to njihovo zajedništvo. Jedino loše je što nikada neće imati pažnje koliko fudbaleri posle nekog ispodprosečnog meča. Ne prSamo neka ostane sve ovako za Tokio.

mahat

pre 2 godine

@Loznica
A zasto ste ti i "mnogi" bili protiv Maljkovicke? Stvarno me zanima, ja bi nju voleo da vidim i na klupi muske reprezentacije. Zena iza sebe ima izuzetne rezultate koju god ekipu da je vodila. Sta to jos treba da ima da bi ljudima bila dobar izbor?

Bobi

pre 2 godine

Veliki uspeh devojke, svaka vam čast! Igrale ste čvrsto, baš "muški" bez pardona sa veoma žilavim i disciplinovanim Belgijankama. Tako se igra košarka. Gledaj Jokiću i uči se, valjda te ne boli mnogo? Srećno devojke u finalu, borite se za zlato još čvršće kao što znate. Idemooo breeee!!!

Baobab

pre 2 godine

Navijam za Belgijanke. Mnogo su bolje i igraju poštenije. Kod nas ova Sonja Vasic se stalno nešto mrgodi. Kad je neko faulira, odmah pravi grimase i kuka da je povređena, a onda ubaci 6 poena iz tri napada.

Nikola

pre 2 godine

Generalno u finalnu fazu sve je moguce, naravno i sreca u pitanju. Ne bih rekao da srbija bolja od spanije ili belgije svi su na isti nivo na kraju utice i psiha,zivci,sreca itd. Zato puno srece u finalu pa cak i francuska da pobedi ne bih rekao da su bolji od srbije nego eto vise srece imali.

celinc

pre 2 godine

svaka cast devojkama,vise nego zasluzena pobeda,prerano slavlje i gubitak koncetracije zamalo je bio koban,ali sreca prati hrabre,a devojke su odigrale bas hrabro,realno Belgija je ostajala u utakmici sto su ih nase cascavale bez razloga izgubljenim loptama,nerezonskim sutevima i totalnoj Marininoj mentalnoj blokadi u zavrsnici,prva greska sto nije trazila ubacivanje sa belgijske polovine 1,6 sek pred kraj,tako ako se belgijanke i dokopaju lopte tesko mogu da poentiraju za to kratko vreme,druga greska,za takvu kratko vreme trebala je spustiti petorku i uvesti dva beka,ali to vise nije ni vazno,najvaznija je pobeda koju su devojke izborile,ne samo na misice,nego i srce lavovsko,one su stigle mnogo dalje nego sto su i najveci optimisti racunali,srebro imaju,a za zlato ce se BORITI i to junacki!!!

Bata

pre 2 godine

Slazem se ne valjamo nista selektorka ne zna nista samo eto imaju srece vec deset godina!!!!!!!! a mozda ko u fudbalu neki novi trener na par meseci, pa onda neki stranac, pa onda neki stranacki, a dotle ce i on diplomirati i posle toga nema problema..... da li je ovaj narod tako nenormalan uvek i oduvek ili su to sve traume ovih tri decenije ispiranja mozga, duse, tela, casti, tradicije, istorije....

sasa pg

pre 2 godine

@Moze li da baci loptu na njihovu polovinu i ako nema niko na njihovoj polovini, u ovim situacijama.
(?, 26. jun 2021 23:33)

Može, ali vrijeme ne počinje da teče dok neko ne dodirne loptu.

zoran

pre 2 godine

Bravo devojke! Jednom i mi da pobedimo uz srecu. Belgija igrala bolje, odavno nisam video kosarkasku ikipu da tako dobro igra. Lucidnost i individualni kvalitet pre svega Sonje i velika borbenost svih. Puno skokova u napadu. Belgija se u zadnja dva minuta pogubia. Srećno protiv Francuske!

Loznica

pre 2 godine

A zasto ste ti i "mnogi" bili protiv Maljkovicke? Stvarno me zanima, ja bi nju voleo da vidim i na klupi muske reprezentacije. Zena iza sebe ima izuzetne rezultate koju god ekipu da je vodila. Sta to jos treba da ima da bi ljudima bila dobar izbor?
(mahat, 27. jun 2021 09:26)

Pa ne znam, meni se u jednom momentu činilo daje arogantna, da nema sloge u ekipi. Pogrešio, šta da se radi.

Milanche

pre 2 godine

Ne mogu da vjerujem da Maljković na 1.6 nije uzela time out i napad iz njihove polovine. Da smo im dodali loptu na njihovoj polovini ne bi stigle dati koš.
(slobo, 26. jun 2021 23:50)

Pa nisu stigle ni ovako!!!

Dragan

pre 2 godine

Prva cetvrtina zadnjih 5-6min,uzas,katastrofa..ako se ne promeni procenat suta..bojim se da necemo dobro proci,al ajd da sacekamo kraj..samo hrabro i borbeno..

Djida Mova

pre 2 godine

А јој како је ово било тешко за гледати.
Чудо праве Марина и девојке.
Какав успех.
Бравооооо!!!!

CiraPixi

pre 2 godine

Opet cestitke igracicama, malo mi Malkovic ne uliva poverenje, Bruks da ne sutira vise za tri, daleko je od Kukoca.Primetio sam da nisu videle Belgijanke ili nisu htele da se pozdrave posle utakmice? Marina sa strane gleda i ne reaguje !!! dosaptava se sa asistentom, minut posle kraja? Pridjite ovoj devojci sto vam je dala poslednji poen, zamalo da vas unakazi, ne navlacite losu karmu, zamalo da placete.

Kecman 2

pre 2 godine

Znam sada kako je bilo Hrvatima posle one trojke Kecmana ...Padas u delijirum jer imamo par sekundi do kraja 4 razlike i sta moze lose da se desi ...

Mislio da ce Marina bolje da organizuje izvodjenje lopte - 1.5 sek do kraja ..uzmes loptu i bacis je preko centra pa gde padne ...dok je neko uvati i tapne od patos to je bar 3 sek a da ne pricam da retko koja moze da dobaci trojku sa centra

Aco

pre 2 godine

Bila je jedna situacija,ako se neko seca,da mi je pojasni.Belgijanka spasava loptu ispod svog kosa,koliko sam video zapinje za nogu nase igracice,spasava loptu da ne ode u aut,nasa hvata loptu i poentira ispod kosa.Sudija svira faul nasoj,pregleda snimak i dosudjuje obican faul,valjda je bila u dilemi da li je obican ili nameran prekrsaj?!Po meni,koliko sam video,nije ni bio.Belgijanka zapela za nogu nase kosarkasice i pala u aut,ispod kosa.Onda,cini mi se,i ovo "dodavanje" vremena na samom kraju sa 1,2 na 1,6.Znam da mi cesto,ponekad i bezrazlozno,okrivljujemo sudije i kukamo zbog njihovih odluka,ali realno "ima tu nesto".Evo,ove "sitnice" koje sam naveo sa Belgijom,onaj "faul" na kraju sa Spanijom...

Baobab

pre 2 godine

Navijam za Belgijanke. Mnogo su bolje i igraju poštenije. Kod nas ova Sonja Vasic se stalno nešto mrgodi. Kad je neko faulira, odmah pravi grimase i kuka da je povređena, a onda ubaci 6 poena iz tri napada.

trenercina

pre 2 godine

Ja ne znam kako iko moze da navija za zensku kosarkasku reprezentaciju Srbije, pa nama stranci igraju tamo ljudi.
Ne mogu stranci da igraju za srpske selekcije, ni muske ni zenske, ni u jednom uzrastu, ni u jednom sportu.
Klub je klub, reprezentacija je reprezentacija.
Neman nista licno protiv ove anderson, ali ne mogu stranci da igraju za Srbiju.
I marinu maljkovic i ceo kosarlaski savez treba sa bude sramota, prvo zbog one pejdz a sada i ove anderson.
Olimpijadu da osvoje, ne vredi, niko nece pamtiti medalje Srbije koje su nam stranci doneli.
Ajde da lebrona i durenta uzmemo u muskoj selekciji i budemo prvi na svakom takmicenju!?
Kapirate, ne ide.
Klub je klub, reprezentacija je reprezentacija.
Makar bili poslednji u svakom sportu, ali znamo da smo to mi.
Ovako sa strancima mozete da poosvajate sve, dzaba, niko vam to nece racunati.
Ispravite se, zahvalite se anderson na svemu, i na olimpijadu bez stranaca u timu.

dtb_pro

pre 2 godine

Ne razumijem zašto je Maljkovićka dovela Ivon Anderson u reprezentaciju. Kad je dovela Page, bilo mi je jasno: nismo na njenoj poziciji imali kvalitet, a djevojka je igrala čak i centra po potrebi. Trudila se maksimalno. Ali ne može me niko ubijediti da Srbija nema plej-a ili beka dovoljno brzog sa barem solidnom odbranom. Anderson igra dobro odbranu, ali počesto pravi faul u zadnjim sekundama protivničkog napada. A u napadu ne može pogoditi čista polaganja kada se izbori ulazom, a otvorene trojke maši konstantno. U čemu je onda njen kvalitet i prevaga u odnosu na neku našu curu? Na stranu to što se vidi da se Ivon stvarno maksimalno trudi na i da djevojka stvarno ostavlja srce na terenu kao da je rođena u Srbiji, ali nije. A uzalud trud, ako nema kvaliteta. Siguran sam da ima djevojaka iz Srbije koje su mogle igrati na njenoj poziciji i donijeti istu kvalitetu.

nista bez Amerikanke

pre 2 godine

Da ova Amerikanka ne igra za nas zbog para, nikada ne bismo dosli do polufinala! Polovinom druge cetvrtine vodimo, cim je ona izasla do kraja poluvremena nas razbise!

Milos

pre 2 godine

Овим девојкама шта год да се деси нико "А" не може да каже. Годинама деле лекције свима како се носи дрес Србије, а и млађа генерација је то покупила. У спорту може да се деси лош дан, а и Белгија и поготово Француска су моћне репрезентације. Објективно, није нереално ни да се прошетамо до злата са 2 убедљиве победе, али као што рекох, овим хероинама се ништа не замера.
(my way, 26. jun 2021 19:55)

Apsolutno se slazem u vezi sa igracicama, ali zato selektorki moze da se kaze od A do Š, pogotovo u vezi angazovanja stranih igracica, jer zbog njih se obesmisljavaju mladje reprezentativne kategorije, jer ti skolujes igrace kroz kadetsku, juniorsku... reprezentaciju i onda kad treba da igraju za seniorski tim ti ih otkacis pod izgovorom da je od njih bolja neka random Amerikanka. Jedna Nikolina Milic koja je igrala sezonu zivota i finale Evrolige je otpala zbog Anderson.

Dekigrobar011

pre 2 godine

Evo da se oglasim, kažu ljudi malo komentara zaslužili su više.
Više čega, ko voli i može da podnese toliku koncentraciju nesposobnosti, neinteligencije, neuigranosti i nonšalancije može da uživa.
Menjam program i život je mnogo vedriji i lepši...
Srećno(biće vam vrlo potrebna) devojke

Joffrey

pre 2 godine

Ume li neko da objasni sta se desilo kod rezultata 44-41 za Belgiju.Mi dajemo dva poena i nakon toga PONOVO izvodimo loptu pod kosem protivnika i preokrenemo rezultat na 44-45. Zna li neko kako je posle datog kosa lopta ostala u nasem posedu? HVALA.

Јанко

pre 2 godine

Ne znam da li smo imali time out. Ako smo imali na sekundu je trebalo tražiti i ubacivati loptu na njihovoj polovini i udaljiti ih od koša. Sreća pa pobedimo.
(Milan, 26. jun 2021 23:05) # Link komentara

Узела је тајмаут након тројке Белгијанки. Значи, могла је да бира где ће да убаци лопту. Велика грешка, и умало да нас кошта финала!

dragan

pre 2 godine

Ženska košarka je čudo. Sa lakoćom pogađaju koš. Slobodna bolji od mušakraca. S druge strane slabe odbrane se igraju. Zatim kada je presing, u stanju su da zadrže loptu 2 do 3 sekunde. Imali smo mnogo sreće.

Јанко

pre 2 godine

Зашто изводи лопту испод нашег коша са 1.6 секунди до краја на +1? Изведи из зоне напада, па ако и изгубе лопту, као што јесу - мало теже ће да уђе тројка са пола терена. Умало да беспотребно изгубимо добијену утакмицу.

Девојкама свака част, страшан су тим!

slobo

pre 2 godine

Ne mogu da vjerujem da Maljković na 1.6 nije uzela time out i napad iz njihove polovine. Da smo im dodali loptu na njihovoj polovini ne bi stigle dati koš.

my way

pre 2 godine

Овим девојкама шта год да се деси нико "А" не може да каже. Годинама деле лекције свима како се носи дрес Србије, а и млађа генерација је то покупила. У спорту може да се деси лош дан, а и Белгија и поготово Француска су моћне репрезентације. Објективно, није нереално ни да се прошетамо до злата са 2 убедљиве победе, али као што рекох, овим хероинама се ништа не замера.

Kecman 2

pre 2 godine

Znam sada kako je bilo Hrvatima posle one trojke Kecmana ...Padas u delijirum jer imamo par sekundi do kraja 4 razlike i sta moze lose da se desi ...

Mislio da ce Marina bolje da organizuje izvodjenje lopte - 1.5 sek do kraja ..uzmes loptu i bacis je preko centra pa gde padne ...dok je neko uvati i tapne od patos to je bar 3 sek a da ne pricam da retko koja moze da dobaci trojku sa centra

MILOJICA

pre 2 godine

Sta se desava sa Dabovickom, ona ne moze da potrci, bukvalno se seta po terenu.Za Bruks mi je jasno da je kosarka vrlo malo interesuje ali je najgore sto su Belgijanke na terenu brzi voz za nase.

lal

pre 2 godine

Srbija ide kuci
(Milos, 26. jun 2021 21:51)
niko posle ove utakmice ne ide kuci... nauci pravila pre nego sto se odlucis da trujes po komentarima... postoji i utakmica za trece mesto...

Under KV

pre 2 godine

Sto ne napisete kako Bogi prati svaku utakmicu i salje podršku i čestitke devojkama preko Twittera?

A Joka?

Tu se vidi razlika i tu se vidi da nije umor, porodjaj ili nesto treće u pitanju. Covek jednostavno ne oseća reprezentaciju i to je to.

KoRn

pre 2 godine

Ovakve me utakmice koje mogu da gledam samo na RTS u pauzi podsete zasto vec 3 godine ne gledam uopšte domace kanale.Inace nadam se boljoj partiji naših devojaka u drugom poluvremenu.Dobro su krenule ali su se u nastavku nekako smotale.

zoran

pre 2 godine

-
Na 6 sekundi do kraja i 4 razlike za nas napad za Belgiju...
Belgija pogađa 3 poena iz teskog šuta a vreme 1 sekunda... Mi gubimo loptu i oni kos i vreme iscurilo....
- PA MNOGO BI BILO ZA 6 SEKUNDI DA PREOKRENU 4 RAZLIKE....
-Bravo za nase cure, Bravo!
- Cestitke i Belgijankama na odličnoj igri....
- Sto se nas tiče vise sam očekivao od Ane Dabović ona je lider ekipe....
-A kada je najteze Sonja Vasić igra top, bravo Sonja.
- Srbija protiv Francuske
Francuskinje favorit, ući u meč rasterećeno pa sta bude.... Sav pritisak prebaciti na njih a već su pod prituskom....
-Mi smo već ostvarili cilj a to je medalja
Ogroman je već ovo uspeh, ogroman

Najcrnji

pre 2 godine

Волим фудбал али вечерас гледам ову утакмицу а Италија Аустрија на лајвскору.

mcvc

pre 2 godine

Ume li neko da objasni sta se desilo kod rezultata 44-41 za Belgiju.Mi dajemo dva poena i nakon toga PONOVO izvodimo loptu pod kosem protivnika i preokrenemo rezultat na 44-45. Zna li neko kako je posle datog kosa lopta ostala u nasem posedu? HVALA.
(Joffrey, 26. jun 2021 23:05)

U momentu naseg suta, bio je faul na Ivon Anderson 9spod samog kosa). U tom slucaju, kos se priznaje, a posto Belgija nije iskroistila bonus, lopta je pripala nama. Da je bio bonus, bila bi 2 bacanja za ivon Anderson. Ne desava se cesto, ali pravila su jasna...

CiraPixi

pre 2 godine

Opet cestitke igracicama, malo mi Malkovic ne uliva poverenje, Bruks da ne sutira vise za tri, daleko je od Kukoca.Primetio sam da nisu videle Belgijanke ili nisu htele da se pozdrave posle utakmice? Marina sa strane gleda i ne reaguje !!! dosaptava se sa asistentom, minut posle kraja? Pridjite ovoj devojci sto vam je dala poslednji poen, zamalo da vas unakazi, ne navlacite losu karmu, zamalo da placete.

Milan

pre 2 godine

Ne znam da li smo imali time out. Ako smo imali na sekundu je trebalo tražiti i ubacivati loptu na njihovoj polovini i udaljiti ih od koša. Sreća pa pobedimo.

Milanche

pre 2 godine

Ne mogu da vjerujem da Maljković na 1.6 nije uzela time out i napad iz njihove polovine. Da smo im dodali loptu na njihovoj polovini ne bi stigle dati koš.
(slobo, 26. jun 2021 23:50)

Pa nisu stigle ni ovako!!!

Kontras

pre 2 godine

Nase trebaju lagano ih "lomiti", unistiti im veru da mogu do pobede...

Polako, ima puno da se igra... Verujem da cemo ubedljivo belgijanke pobediti, ali polako.

Dragan

pre 2 godine

Prva cetvrtina zadnjih 5-6min,uzas,katastrofa..ako se ne promeni procenat suta..bojim se da necemo dobro proci,al ajd da sacekamo kraj..samo hrabro i borbeno..

Heteria

pre 2 godine

Узела је тајмаут након тројке Белгијанки. Значи, могла је да бира где ће да убаци лопту. Велика грешка, и умало да нас кошта финала!
(Јанко, 26. jun 2021 23:13)

Tajmaut nije uzela, jer su naše krenule odmah da izvode loptu nakon koša.

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

Devojke, alal vam vera, svaka cast!!! Ovo su izvukle ja mislim na kraju da ni one same ne znaju kako, a mora se priznati i da nas je sreca pogledala, ali ako je neko zasluzio, one su, bas bi bilo bolno da su na onakav nacin izgubile. Videlo se nekako celu utakmicu da to nije ona njihova karakteristicna energija, stalno za korak sporije, na kraju dusa u nosu, i opsta panika i pometnja, ali dobro je. Moram da priznam da sam bila uverena da ce naci nacin da proglase smesnu nesportsku licnu i da je Belgijanka sutnula na vreme, ali eto da dozivimo i da dosude nesto u nasu korist (apsolutno ispravno naravno).

I ne mogu a da se ne osvrnem, jesu one tim, ali se ipak izdvaja ispred svih njih vanserijska Sonja. Uvek kad je tesko, i kad tonemo, i kad treba da se odrzimo, kad treba da se povuce, devojka se bori kao lav i gotovo uvek nas i izvuce. A vidi se da je i ona disala na skrge, posle onakve partije protiv Spanije odigrati skoro 35 minuta danas, i to kakvih 35 minuta, zaista kapa dole i osecam se toliko privilegovano sto imamo ovu priliku da jos malo uzivamo u njenoj magiji pre zasluzene penzije. Na kraju, danas jos odlicna Neca, nas dinamit i srce tima ja bih rekla, sjajna Crvendakic (zasto samo 20 min Marina?), Tina takodje svoj deo zadatka vrhunski odradila. Jelena i Ana, nadam se da ste sacuvale najbolje za kraj :)

Idemo kraljice, sta god uradile u finalu, sad mozete rastereceno da uzivate, za nas ste vec odavno zlatne. Hvala vam za sve!!!

veliki strumf

pre 2 godine

Bio sam u kafani i nisam zeleo da gledam rezultat. Kada sam se vratio, poustio sam utakmicu iz pocetka, zeleo sam da je odgledam od orvog do poslednjeg kosa. Evo do pola 3 sam navijao kao da gledam uzivo, nervirao se, iako je utakmica tavrsena verovatno oko 23h. Auhhhh ovo samo zenska kosarka moze da priredi (i, bez uvrede - zenska pamet). Sudije su 10 puta zaustavljali mec, vracali sat posle svakog faula, auta, i velikom srecom "nisu uspeli" da dovoljno vrate jer je ona Belgijanka zakasnila za stotinku ili dve. Sta znaci stotinka u zivotu... A ova nasa sto je izvela loptu ispod kosa (nisam imao zivaca da gledam koja je), sta li je htela sa onim nebuloznim bacanjem lopte?! Aman, najsigurniji pas, bio bi faul a vreme bi skoro bilo proteklo i lagano bi moglo drugo slobodno da se promasi i kraj. Ovo bacanje lopte u bunar... Neverovatno! Tragedija bi bila da su izgubile dobijenu utakmicu. I to ovako vaznu. A nije mi jasno ni da li je moguce da Marina nije imala nijedan tajm aut, da ga zatrazi u kljucnim trenucima... No dobro, vazno je finale. Ogroman uspeh!

Bata

pre 2 godine

Slazem se ne valjamo nista selektorka ne zna nista samo eto imaju srece vec deset godina!!!!!!!! a mozda ko u fudbalu neki novi trener na par meseci, pa onda neki stranac, pa onda neki stranacki, a dotle ce i on diplomirati i posle toga nema problema..... da li je ovaj narod tako nenormalan uvek i oduvek ili su to sve traume ovih tri decenije ispiranja mozga, duse, tela, casti, tradicije, istorije....

Bata

pre 2 godine

Slazem se ne valjamo nista selektorka ne zna nista samo eto imaju srece vec deset godina!!!!!!!! a mozda ko u fudbalu neki novi trener na par meseci, pa onda neki stranac, pa onda neki stranacki, a dotle ce i on diplomirati i posle toga nema problema..... da li je ovaj narod tako nenormalan uvek i oduvek ili su to sve traume ovih tri decenije ispiranja mozga, duse, tela, casti, tradicije, istorije....

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

Ove sta su sutnule u drugoj cetvrtini je uslo, krenulo od onih par vezanih trojki na kraju prve, i posle bez stajanja, moraju nase da se trgnu i agresivnije u odbrani. A nas napad zatajio, usla voda u usi, mogla je Marina malo vise da sece Belgijanke tajmautom i izmenama, ali dobro. Ajmo devojke, verujemo u vas i u preokret.

Matori

pre 2 godine

A sad malo hladnije glave. Ovo na kraju - to ne sme da se ponovi. Ali, sreća prati hrabre. Najborbenija naša reprezentacija, hrabrost do neba. Nemnate pojma koliko nam znače ovakvi rezultati.

koki

pre 2 godine

Ume li neko da objasni sta se desilo kod rezultata 44-41 za Belgiju.Mi dajemo dva poena i nakon toga PONOVO izvodimo loptu pod kosem protivnika i preokrenemo rezultat na 44-45. Zna li neko kako je posle datog kosa lopta ostala u nasem posedu? HVALA.
(Joffrey, 26. jun 2021 23:05)

Svirali su faul nad Yvonne u istom momentu kad je Tina sutnula.

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

FANTASTIČNE KOŠARKAŠICE I MARINA MALJKOVIĆ ZASLUŽUJU BALKON I TO KAKO ZASLUŽUJU, JUNAKINJE SRPSKOG SPORTA !! I Evropskog prvenstva 2021.godine.

DANAS OSVAJAJU TITULU PRVAKINJA EVROPE. ŽIVELE, BRAVO I SREĆNO !!

Loznica

pre 2 godine

Ne mogu da vjerujem da Maljković na 1.6 nije uzela time out i napad iz njihove polovine. Da smo im dodali loptu na njihovoj polovini ne bi stigle dati koš.
(slobo, 26. jun 2021 23:50)

Nisam siguran, ali možda su potrošeni svi tajmovi.
Lično, kao i mnogi, sam bio protiv Maljkovićeve , ali sada bolje da ćutimo svi. Svaka im čast!!!

Milorad

pre 2 godine

Umalo da izgubimo dobijenu utakmicu. Da trener ne traži tajm i da kapiten ne ume loptu da izvede. Haos.
Inace, zašto izbaciti na predugacak period Crvendakic kad joj je ruka bila vruća (100% šut iz igre, 12p u prvoj četvrtini)? Stvarno ne razumem.

Sumnjivo lice

pre 2 godine

Stvarno ne razumem Marinu po nekad. Izbaci petorku konja je krenuli da melje i potpuno unisti ritam. Verovatno zna sta radi, ali smo ih vratili u zivot, a Crvendakic se ohladila

Јабучило

pre 2 godine

Белгијанке су нас, на жалост, у последњем минуту потпуно надиграле. Срећа па је шут био после сирене. Ово не сме да се дешава.

Ono sto se desava na ovom svetu nije istina

pre 2 godine

Evo da se oglasim, kažu ljudi malo komentara zaslužili su više.
Više čega, ko voli i može da podnese toliku koncentraciju nesposobnosti, neinteligencije, neuigranosti i nonšalancije može da uživa.
Menjam program i život je mnogo vedriji i lepši...
Srećno(biće vam vrlo potrebna) devojke
(Dekigrobar011, 26. jun 2021 21:36)


Deki, dobro jutro. Kakve su bile Zvezde Granda? Jesi li se opustio, slusao malo muzikicu? Da li ti je zivot jutros vedriji i lepsi? Da li se osecas sposobnije, inteligentnije, uigranije ili nonsarlantnije?

E, za to vreme su reprezentativke Srbije u finalu EP! Idi begaj!

rale

pre 2 godine

srbija ima 5 miliona selektora...devojke su odigrale hrabro svaka cast...bilo je greski,ali vazna je pobeda...Devojke srecno u finalu i nema predaje...

Ahab

pre 2 godine

Uh, ono je bilo bas stresno.
Nadam se da nisu emotivno sagorele, pa da ih Francuska danas pregazi.
Vrv najlosija utakmica kapitenke u nacionalnom dresu, uz gomilu promasenih lakih suteva.
Ono dodavanje Belgijanki 1,6 sekundi pre kraja je moglo bas skupo da kosta.
Neshvatljivo odsustvo poteza selektorke-bez tajm auta u prelomnim trenucima.
Prakticno samo 1. cetvrtina na vrhunskom nivou. Vec druga je bila ocajna, a celo drugo poluvreme nekako na silu i bez izgradjenih akcija koje su ih krasile ranije.
Belgijanke je sut isao jezivo, ali su im pomagale i nase ostajajuci njihove najbolje strelce bez odbrane.
Srbija je ipak dovoljno kvalitetniji tim da uz dosta srece na kraju ode u finale.
Protiv Francuskinja moraju pruziti 150%, igrati odbranu celu utakmicu i pogadjati lake poene.
Samo tako se mogu nadati pobedi.
Nadam se da ce selektorka ovaj put biti pribranija i smirenija.
Jucerasnje njeno izdanje nije delovalo bas sjajno.

Kole

pre 2 godine

Nije uzela tajmaut zato sto ga nije imala.
Odlicno ih vodi Maljkoviceva - vecina nas bi na njenom mestu zavrsilo u ludnici.


Samo nemoj lazi pricati.imala.je dva tajm auta,proveri na sajtu euro basket pa onda pametuj.da smo izgubili ,svi bi je pljuvali i to zasluzeno takav amterski potez je nepojmljiv.

Loznica

pre 2 godine

A zasto ste ti i "mnogi" bili protiv Maljkovicke? Stvarno me zanima, ja bi nju voleo da vidim i na klupi muske reprezentacije. Zena iza sebe ima izuzetne rezultate koju god ekipu da je vodila. Sta to jos treba da ima da bi ljudima bila dobar izbor?
(mahat, 27. jun 2021 09:26)

Pa ne znam, meni se u jednom momentu činilo daje arogantna, da nema sloge u ekipi. Pogrešio, šta da se radi.

Kontras

pre 2 godine

Pa sta je ovo, stolicu da bace za trojku ove belgijanke usla bi.

Ne mogu da ih sluze ove trojke celu utakmicu, prestace to... mora...

JPR24

pre 2 godine

Šta god da bude, ok ! Stigle su do polufinala, osigurale svetsko, a slede i Olimpijske igre… A bore se svaki trenutak tokom svake utakmice !

my way

pre 2 godine

Браво, краљице! Ако неко заслужује да га и срећа некада погледа, то је ова екипа! Честитке на уласку у финале, а сутра вам желим да поново преко Францускиња стигнете до титуле!

Naivni Gedža

pre 2 godine

Idemo devojke, idemo kraljice nekrunisane! Za krunu evropske košarke! Belgijanke neka čekaju neko drugo Evropsko prvenstvo. Ovde i sada je vaše zlato! Francuskinjama srebro!

Boro

pre 2 godine

Šta kog đavola vadi igračicu kojoj najbolje ide, a vraća je kad smo od +11 došli na -1, razbila je ritam i Crvendakićki i čitavoj ekipi, niko ne može koš da ubode!

phrm

pre 2 godine

Devojke samo trilere teške igraju i dobijaju uglavnom.
Svaka čast devojke,ovo je baš veliki uspeh.
Ponovo u finalu,ponovo jak karakter.
Srećno u finalu devojke.

Sasa

pre 2 godine

Ovo je pobjeda tima i maksimalnog požrtvovanja. Ključne 2 igračice su odigrale baš loše (Dabovic i Milovanović/Brooks). Očigledno se vidi ko je vodja ekipe i ključna igračica - Sonja Vasić. Imale su i dosta sreće, ali se ista mora i zaraditi. i još nešto, da je Marina bila na klupi Belgije, Srbija bi izgubila 25 razlike, to je katastrofa kako je njihov selektor postavio igru.
Hajmo sutra zlato uzeti, idemoooo

lud ja ili svi ostali?!?

pre 2 godine

Nase princeze su vec postale kraljice... Tako da drage dame veceras uzivajte u igri i sta god da bude na kraju-vi ste nase kraljice... Samo opusteno i lagano?

realista

pre 2 godine

IDEMOOOO

Ono što nam treba je da Ana i Aleksandra odigraju kako svi znamo da znaju. A ako se po jutru dan poznaje... da kucnem o drvo.

sasa pg

pre 2 godine

@Moze li da baci loptu na njihovu polovinu i ako nema niko na njihovoj polovini, u ovim situacijama.
(?, 26. jun 2021 23:33)

Može, ali vrijeme ne počinje da teče dok neko ne dodirne loptu.

Bobi

pre 2 godine

Veliki uspeh devojke, svaka vam čast! Igrale ste čvrsto, baš "muški" bez pardona sa veoma žilavim i disciplinovanim Belgijankama. Tako se igra košarka. Gledaj Jokiću i uči se, valjda te ne boli mnogo? Srećno devojke u finalu, borite se za zlato još čvršće kao što znate. Idemooo breeee!!!

X

pre 2 godine

Košarkašice i odbojkašice, primer svim reprezentativcima. Uvek daju 100%, ima loših dana i povreda, ali ništa što njihov kvalitet i trud ne mogu da nadomeste. To su tako homogene ekipe, vidi se da ekipa nije samo ekipa na terenu, već imaju i korektne međuljudske odnose van reprezentacije. Nekako je lepo gledati njihove utakmice i to njihovo zajedništvo. Jedino loše je što nikada neće imati pažnje koliko fudbaleri posle nekog ispodprosečnog meča. Ne prSamo neka ostane sve ovako za Tokio.

mahat

pre 2 godine

@Loznica
A zasto ste ti i "mnogi" bili protiv Maljkovicke? Stvarno me zanima, ja bi nju voleo da vidim i na klupi muske reprezentacije. Zena iza sebe ima izuzetne rezultate koju god ekipu da je vodila. Sta to jos treba da ima da bi ljudima bila dobar izbor?

Tata Mata

pre 2 godine

Alo hejteri!
Pola Evrope dalo bi sve da igraju u polufinalu. A mi tako mali i od svih potcenjeni (posebno od sudija) pobedimo. I opet ima nezadovoljnih. Čime? Što nije bilo 20 razlike? Što se svi nisu predali? Ne ide to tako. Pobeda željom i srcem, pobeda ljubavlju za zemlju, himnu i narod. Kome može da smeta Anderson kad za nas daje sve od sebe? Pa ona ima manje motiva od naših, ali motiv kod svih je toliki da se ne može postavljati pitanje. 95% Evrope može da nam zavidi, a siguran sam od sutra i 100%. Samo budite svoje i igrajte svoju igru sa svojim motivima. Tu nemate konkurenciju. Kamo sreće da se svi ovako odnose prema reprezentaciji. Mnogo sreće (iako je uglavnom sve u borbenosti i želji i volji) i siguran sam u zlato. Hvala vam za svo zadovoljstvo i ponos sto sam Srbin.

pamet u glavu

pre 2 godine

Bravo kraljice, velika pobeda, ali ono sto mora da se primeti ova Bruks-MNilovanovic u poslednjih deset sekundi samo jos auto kos nije dala. Dolazi joj lopta u ruke pod njihovim kosem, ispada joj a da je niko ne dira, pravi faul bez ikakve potrebe jer Belgijanke loptu ne bi uspele da prevedu za to vreme (i one su se spetljale), rizikuje cak i nameran i onda na sekund do kraja im baca loptu u ruke. Neverovatno. Kazem bravo, ali malo koncentracije glupo je tako pokloniti pobedu za malo i to od strane jedne od najiskusnijih.

Јанко

pre 2 godine

Узела је тајмаут након тројке Белгијанки. Значи, могла је да бира где ће да убаци лопту. Велика грешка, и умало да нас кошта финала!
(Јанко, 26. jun 2021 23:13)

Tajmaut nije uzela, jer su naše krenule odmah da izvode loptu nakon koša.
(Heteria, 26. jun 2021 23:33) # Link komentara

Био је прекид, али могуће да није био тајмаут него да су само судије гледале снимак да виде колико је времена остало. У том случају је грешка што није узела тајмаут и лопту убацила из зоне напада.

matori

pre 2 godine

bravo devojke!
inače sa moje tačke gledišta potpuno je zakazalo kretanje bez lopte. trebalo je da bude ili uručenje - blokovi igračica bez lopte i jedna da protrčava ispred igračice koja izvodi loptu. tu je ili dodavanje i kraj ili faul, pa bacanja.
druga verzija je isto blokovi da dobiješ slobodnog igrača u kontri i onda izvođenje na njihovu polovinu sa pipanjem lopte tamo. ako preseku - daleko su, ne mogu da putnu sem sa svoje polovine...

neki tamo

pre 2 godine

@Dekigrobar011, 26. jun 2021 21:36,

M R Š, nisi dostojan da ih komentarišeš. Inače znam da imaš velike uspehe iza sebe, u dvorištu na basketu ni tablu ne možeš da pogodiš. Ali znaš da pišeš i pljuješ po nekome čijeg ni pogleda nisi dostojan!

maximus

pre 2 godine

Marina se bas kockala ceo mec sa postavom.Ne trazenje tajm auta na 2 sekunde zamalo bilo kobno.
Bog nas je gledao veceras,Marina sutra mnogo pametnije.

zoran

pre 2 godine

Bravo devojke! Jednom i mi da pobedimo uz srecu. Belgija igrala bolje, odavno nisam video kosarkasku ikipu da tako dobro igra. Lucidnost i individualni kvalitet pre svega Sonje i velika borbenost svih. Puno skokova u napadu. Belgija se u zadnja dva minuta pogubia. Srećno protiv Francuske!

hahahahhaha

pre 2 godine

Узела је тајмаут након тројке Белгијанки. Значи, могла је да бира где ће да убаци лопту. Велика грешка, и умало да нас кошта финала!
(Јанко, 26. jun 2021 23:13)

Sta si ti gledao i ovi sto ti daju plus? Na kojoj utakmici je bio tajmaut? Na ovoj nije.

X

pre 2 godine

Košarkašice i odbojkašice, primer svim reprezentativcima. Uvek daju 100%, ima loših dana i povreda, ali ništa što njihov kvalitet i trud ne mogu da nadomeste. To su tako homogene ekipe, vidi se da ekipa nije samo ekipa na terenu, već imaju i korektne međuljudske odnose van reprezentacije. Nekako je lepo gledati njihove utakmice i to njihovo zajedništvo. Jedino loše je što nikada neće imati pažnje koliko fudbaleri posle nekog ispodprosečnog meča gde kad pomisliš da ne može gore oni opet iznenade. Tu je već mentalitet ovog naroda problem - Ma nećemo valjda gledati žensku košarku?! Zaslužile su sve ove devojke toliko pohvala, da ih ljudi prepoznaju, da budu uzori deci i neko koga će pitati za autogram i sliku. Nažalost, daleko smo mi od toga. Od sveg srca im želim zlato ovde, pa onda i medalju u Tokiju.

laki

pre 2 godine

Moze li da baci loptu na njihovu polovinu i ako nema niko na njihovoj polovini, u ovim situacijama.
(?, 26. jun 2021 23:33)

Vreme počinje da se meri tek od trenutka kada neko prihvati loptu. Da smo je samo bacili na drugu polovinu Belgijanke bi je pustile da ode u aut i onda bi one izvodile loptu ispod našeg koša. To bi tek bila katastrofalna situacije, jer bi mogle da izvedu trik akciju i da neo ostane sam pod košem.
Bravo devojke, ponovo smo na krovu Evrope. Svim srcem vam želim da pobedite i francuskinje, ali bez obzira na taj rezultat vi ste naš ponos.

pedja

pre 2 godine

Svaka cast devojke! Inace u sportu je potrebno malo srece ali dzabe to ako nema kvaliteta. Iskreno nisam verovao da smo ovoliko dobra reprezentacija, mi imamo stvarno vrhunske igracice. Srecno u finalu!

Nikola

pre 2 godine

Generalno u finalnu fazu sve je moguce, naravno i sreca u pitanju. Ne bih rekao da srbija bolja od spanije ili belgije svi su na isti nivo na kraju utice i psiha,zivci,sreca itd. Zato puno srece u finalu pa cak i francuska da pobedi ne bih rekao da su bolji od srbije nego eto vise srece imali.

drdr

pre 2 godine

Ova nije stigla da šutne za 1,6 sek, ali zato Jaramaz može za 0,6 sek
(DžejAr65, 27. jun 2021 11:11)

Ova nije imala 1,6 sekundi za šut.
Toliko je bilo vremena na semaforu, ali je vreme počelo da teče pre nego što je ova Belgijanka došla do lopte jer je loptu prvo zakacila belgijska košarkašica koja je stajala uz aut liniju i koja je pokušavala da onemogući našu košarkašicu da izvede loptu.
Kada je lopta došla do Belgijanke koja je postigla koš, vremena je bilo mnogo manje od tih 1,6 sekundi.

Djida Mova

pre 2 godine

А јој како је ово било тешко за гледати.
Чудо праве Марина и девојке.
Какав успех.
Бравооооо!!!!

celinc

pre 2 godine

svaka cast devojkama,vise nego zasluzena pobeda,prerano slavlje i gubitak koncetracije zamalo je bio koban,ali sreca prati hrabre,a devojke su odigrale bas hrabro,realno Belgija je ostajala u utakmici sto su ih nase cascavale bez razloga izgubljenim loptama,nerezonskim sutevima i totalnoj Marininoj mentalnoj blokadi u zavrsnici,prva greska sto nije trazila ubacivanje sa belgijske polovine 1,6 sek pred kraj,tako ako se belgijanke i dokopaju lopte tesko mogu da poentiraju za to kratko vreme,druga greska,za takvu kratko vreme trebala je spustiti petorku i uvesti dva beka,ali to vise nije ni vazno,najvaznija je pobeda koju su devojke izborile,ne samo na misice,nego i srce lavovsko,one su stigle mnogo dalje nego sto su i najveci optimisti racunali,srebro imaju,a za zlato ce se BORITI i to junacki!!!

arhitekta

pre 2 godine

Bravo za devojke! Veliki uspeh i sve čestitke za plasman u finale.
Sonja Vasić Petrović nas je resetovala 2015.god. i vratila na mapu ženske košarkaške u Evropi. Bilo je u reprezentaciji naravno i ima još uvek vrsnih košarkašica koje su dale veliki doprinos svim uspesima do sada ali večeras se još jednom pokazalo da smo bez Sonje na ovom nivou tim koji je daleko od medalje. Ana Dabović na ovom prvenstvu ne liči na sebe ili preciznije njeno vreme je prošlo baš kao i od Bruks i hvala im za sve. Butuluja 38 godina, Čađo takođe na zalasku Jovanović i Kraišnik hvala Bogu odlične. Na Crvendakić je Marina zaboravila baš kao i na tajm aut na kraju.
Samo da se igračice oporave za finale, malo je vremena a potrošnja večeras ogromna i fizička i psihička.
Devojke svi smo uz Vas!

Zapazanje

pre 2 godine

Sve cestitke nasih igracima za zasluzen plasman u finale EP ali ako hoce da osvoje zlato,ne smeju se desavati onakve amplitude u igri.Vodimo lagano sa 10 razlike u prvoj cetvrtini i na poluvreme odemo sa minus 6.Posebno je neshvatljivo ono izvodjenje lopte na sekundu do kraja,kada je dovoljno samo da neka igracica pridje i zagrli loptu svom narucju a ona koja je izvodila,pocetnicki daje loptu belgijanki koja pogadja kos ali srecom je kasnila za desetinku sekunde,inace bi izgubile na najdebilskiji nacin i ispustile finale.

Aco

pre 2 godine

Bila je jedna situacija,ako se neko seca,da mi je pojasni.Belgijanka spasava loptu ispod svog kosa,koliko sam video zapinje za nogu nase igracice,spasava loptu da ne ode u aut,nasa hvata loptu i poentira ispod kosa.Sudija svira faul nasoj,pregleda snimak i dosudjuje obican faul,valjda je bila u dilemi da li je obican ili nameran prekrsaj?!Po meni,koliko sam video,nije ni bio.Belgijanka zapela za nogu nase kosarkasice i pala u aut,ispod kosa.Onda,cini mi se,i ovo "dodavanje" vremena na samom kraju sa 1,2 na 1,6.Znam da mi cesto,ponekad i bezrazlozno,okrivljujemo sudije i kukamo zbog njihovih odluka,ali realno "ima tu nesto".Evo,ove "sitnice" koje sam naveo sa Belgijom,onaj "faul" na kraju sa Spanijom...