Tenis 51

Ponedeljak, 21.06.2021.

14:30

"Rafa, Bog ti je dao da snažno udaraš lopticu i malo slabije koleno"

Stric Rafaela Nadala i njegov bivši trener Toni Nadal prokomentarisao je dešavanja u završnici Rolan Garosa i poraz "kralja šljake" od Novaka Đokovića.

"Rafa, Bog ti je dao da snažno udaraš lopticu i malo slabije koleno" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

CroFed

pre 2 godine

@Čeki opinionista del cazzo

Slažem se! Novak je zaslužio da ima veću prednost u međusobnim dvobojima s Rafom, isto tako je i Roger trebao/mogao imati bar 5-6 više pobjeda nad Novakom!

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Toni majstore, opet zamenjuješ teze...
Nije Rafa, nego je Novak imao više nerezonskih poraza koje nije trebao da uknjiži od Rafe.

Ima tu par Rolan Garosa, pa US open,pa Wimbldon, pa mastersi u Madridu,Rimu, Montrealu...

Gledano kakvu igru ima kao i da može da parira Rafi na svim podlogama, Novak je naivno dopustio da H2H bude ovako blizu...

Da ne pričam da je Novak dopustio Rafi i Mareju da završe godinu kao broj jedan i to sa samo 140 poena i 160 poena prednosti...

Boy

pre 2 godine

(Jok igra, samo parametri, 21. jun 2021 17:31)

Naravno, i po igri Novak je najbolji teniser sveta svih vremena. Ne samo sto ima titula koliko ima ili sto je najvise nedelja na prvom mestu. pravio je najlepse poteze, najubudljivije reokrete, odlicne poene, uneo je lepotu i raznovrsnost u tu igru kako niko nije do sada.
Zar ima lepse i uzbudljivije kada jedan Federer ima ima meč lopte protiv Noleta,i on uspe da preokrene taj meč. Slično i sada protiv Cicipasa,on je to radio često i to protiv najboljih tenisera.

Jok igra, samo parametri

pre 2 godine

"Po svim parametrima...", ko vam uvali ove parametre? Oni isti koji su vam uvali i "goata" i sad vi mislite da ceo svet tenis gleda samo zbog parametara i goata, a igru ne vidi. Postoji izreka "Od drveta ne vidi šumu" i odnosi se na one koji su skloni detaljima a ne celini. Od parametara ne vide igru. Da li ću odgovarati nolomaniji? Kako da ne, mogu samo da ih cimam primerima iz živoga sveta, bez parametara.

Ja

pre 2 godine

On nikad nije bio povredjen!Sve je fora sa skidanjem sa dopinga,tj hladjenjem!Jer kako se uvek posle 'teskih' povreda vracao jos jaci?!Dokazano ne sve to...ali bi tenis bio sa mnogo manje love bez njega...

Stefan

pre 2 godine

Nije bog nego to što ste ga pogrešno naučili da na bekendu trči ko sumanut da bi udario forhendom jer bekendom ne zna.

I umesto da nauči i unapredi bekend on je nastavio ko sumanut da trči na forhend i time opterećuje koleno.

Nije ni čudo što je stradalo.

Samo u tenisu možeš biti u vrhu a da ne znaš da graš kako treba 1 od 2 osnovna udarca.
Pogledajte komediju već godinama u ženskom tenisu. Sve je to njanjavo i nikakvo. Nema 1 teniserke da dobro igra u kontinuitetu ni 6 meseci.

Stojan

pre 2 godine

Ako Rodžer ili Rafa osvoje ove godine sve preostale GS, mogu samo izjednačiti sa Novakova 2 GS u sezoni. Bice borbe. Idemo majstore. Jedini koji je osvojio ove godine GS i to dva. Čuvaj se pijeska. Samo tako naprijed. Opleti.

jocke

pre 2 godine

Nevezano konkretno za temu, mene zanima stav Nadala da mu je Federer najveći rival? Okej, prvi ste se našli, imali ste neku priču i pre nego što se pojavio Nole, ali Rafo brate, ti u tom "rivalstvu" vodiš 24-16, plus je Federer par pobeda vezao sad pred kraj inače je bilo ozbiljno dranje... sa Noletom si odigrao 58 mečeva i jako je tesno 30-28 za Noleta... priznaj i sebi i svetu da je to najveće tvoje rivalstvo i najveće rivalstvo u istoriji tenisa, a ne da se dodvoravaš zapadu kako ti je Federer ne znam kakav rival a drao si ga svuda i na svakakve načine...

Boy

pre 2 godine

Stalno se potencira to da Nole ima 19 GS tituila, da mu fali još samo jedna. Nema sumnje da će on osvojiti još i tu jednu ali zaista svako ko je realan i ume da razmišlja, Nole je već sada po svim parametrima najbolji igrač ne samo ove genreacije vec svih vremena. Da li se to zove Goat ili kako već to nije važno.I dok je imao samo 17 osvojenih GS titula, i već tada je on bio najbolji teniser svih vremena.I ako se mora priznati da najbolja trojka i jeste on sa Nadalom i Federerom. Tim su njegovi uspesi značajniji jer je igrao u eri tenisa kada je bila najjača konkurencija.

Stojan

pre 2 godine

Ja bi porucio Novaku da se čuva pijeska. Opasan je za povrede. Bravo za dobre mečeve do sada.Jedini koji je ove godine osvohio GS. Dva. Samo tako naprijed. Puno srece na travi.

Psiholog

pre 2 godine

Toni je uradio odlične stvari za Rafu, ali i nekoliko kontraproduktivnih.

I nimalo mi se ne dopada da sada, kada mu više nije trener, svako malo ima da kaže nešto što baš i nije stimulativno za Rafu.

Tako nešto ne rade ni treneri, ni porodica. To nisu stvari za javnost, po svakom pravilu treba da bude stvar tima ili porodice, a ne medija.

Pritom, Rafa nikada nije odgovorio, niti polemisao sa stricem. Razlog više da mu se divim .
Bez obzira kako će završiti karijeru. I ja, baš kao i on, mislim da tenis nije sve na svetu. kao niti bilo koja druga profesija. Najvažniji je častan i srećan život.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Svi znaju da je Rafa bio na dopingu i tu sezonu se čistio od nedozvoljenih supstanci svi su pisali o tome brujalo se u Engleskoj i Francuskoj gde su čak napravili crtič kako Rafa ide od pumpe do pumpe i sipa doping mnogo je drugačije od onog što je Novak morao stati zbog operacije lakta gde je igrao sa lošijim servisom od onog što neke žendke udaraju drugi servis e tolko je Novak servirao loptica koja je teško kad prolazila 140 km na sat a največe čudo je da se Nadal vratio i posle pauze oni kažu povrede igrao bolje nego pre pauze da nepričamo o vodi koja je sipala iz njega kao da se radi o oluji,baš čudno za jednog prifesionalnog tenisera Nadal je propustio jednu sezonu kao i Novak ali Nadalova povreda iz čistog mira baš Čudno a da niko nezna ništa.Da Novak nije bio u dilemi i posle 2016 godine želeo prestati niko nezna kolko bi imao Grand slamova ove žalopojkle možda pale u španiji.

Stefan

pre 2 godine

Nije bog nego to što ste ga pogrešno naučili da na bekendu trči ko sumanut da bi udario forhendom jer bekendom ne zna.

I umesto da nauči i unapredi bekend on je nastavio ko sumanut da trči na forhend i time opterećuje koleno.

Nije ni čudo što je stradalo.

Samo u tenisu možeš biti u vrhu a da ne znaš da graš kako treba 1 od 2 osnovna udarca.
Pogledajte komediju već godinama u ženskom tenisu. Sve je to njanjavo i nikakvo. Nema 1 teniserke da dobro igra u kontinuitetu ni 6 meseci.

GAJA

pre 2 godine

Što Nadal ima bolji odnos prema protivnicima od bilo kog drugog igrača ili bar njih 98%.Šta je merodavnije to ili trofeji .Vidiš kako se stvari menjaju,Do pre godinu dana GS pa i nedelje su bile apsolutno merilo ko je najbolji ikada,20 je veće od 17 pa 18....danas to niko ne pominje....Elegancija kao i fizička sprema je danas jedino važno u savremenom tenisu.A , da ne zaboravim presudno je broj pratilaca na društvenim mrežama.

Mesi, Ronaldo i ostali

pre 2 godine

Nole, Bog ti je dao da razbijes unapred pripremljenu kapitalisticku zurku jednog Germana i jednog Romana.
(plavi becha

Kad je tenis u pitanju onda ti na um padaju Germani i Romani a kod ekipnih
sportova je nebitno ko je German, Roman i kapitalista. Jel tako Pajserovicu.

No name

pre 2 godine

Mislim da Rafuuu najviše boli što su ti silni porazi bili od Novaka najviše nego drugih jer 30 puta nije maloooo. Ovo na RG ipak udarac za njega i nema sumnje će iznać snagu da izađe jači. Jer to je Nadal bio sposoban za tako nešto. Federer ima slabu psihu od dvojice pomenutih pogotovo kad igra na GS sa njima. Ova dvojica su ipak jaki na tom mentalnom polju...Toni sam zna i zbog čega kaže sve to.

Kondicioni trener

pre 2 godine

Uopšte mu bog nije dao slaba kolena. Telo strada ako nemas perfektan stil ! Svi znamo da je nadal samouk i da uglavnom kruzi forhendom na backhand stranu,neugodno za protivnika ali još više za kolena! is true!

Lars

pre 2 godine

@(Legolas, 21. jun 2021 14:33)

Jbt vilenjak, koliko si naporan... Ako nije Jokic onda je Djokovic. Predji na Micica malo, on je MVP Evrolige, siguran sam da je i njegov uspeh kriv za tvoju impotenciju.

kaokakao

pre 2 godine

Ovo sa koljenom je hit decenije! Covjek ne staje, trci, udara, maksimalan inrezitet. Svi sportisti koji su imali hronicnih problema sa koljenom, zavrsili su karijere do 30.

celinc

pre 2 godine

Nadal je odigrao najbolje sto moze,ali kada je Novak na 100 odsto onda je konacni rezultat 3-1 realnost,ako je Novak na 90 odsto onda je ishod neizvesan do zadnjeg poena,ova pobeda je Novaku jedna od mnogih protiv Nadala,ali je ovaj poraz je za Nadala tragedija epskih razmera,niko nikada ga nije ovako na RG nije deklasirao,cak i onih Novakovih 3-0 2015 su mnogo manje bolni,jer tada nije bio ni blizu svoje forme,ali kada je najvise verovao u sebe nije uz svu svoju volju mogao da bude ravnopravan protivnik,nije li Toni posle poraza rekao da je za Rafu totalni sok,jer je za njega RG najznacajniji turnir u godini,te se posledice vide i u otkazivanju svih turnira do Njujorka,jednostavno se covek mentalno slomio,nikakve povrede nisu u pitanju,jednostavno nije u mentalnom stanju da preboli poraz

o odnosu

pre 2 godine

Nadal je GOAT!To su činjenice koje ne mogu promeniti.Da li će imati najviše GS je pitanje,možda da možda ne ali zbog odnosa prema sportu,protivnicima,nadmetanju,legitimno ga je nazvati GOAT!
(Legolas, 21. jun 2021 14:33)

Da, da, eno Marija Paskal ne zna sta mu je posao i za sta je placen - gde treba da gleda, pa je Nadal tu da mu uperi prstom. Smesan si.
Znaci vise ne igra ni eleganci kod Federera, imamo nove parametre koje si nabrojao za Nadala.
Novak nikad nije aplaudirao protivniku za osvojen poJen, Novak nikad nije promenio odluku linijskog/glavnog sudije na svoju stetu. Smesan si.
Evo juce gledam Endija, Endi nikad nije rekao fak, samo jedno hiljadu puta. Smesan si.
Klasican si provokator, al' mane veze. Ima Momcilo jednu smupe - Pomozite mi doktore, dajte mi nesto najjace ...

darko

pre 2 godine

lala djilkoš, 21. jun 2021 15:15

da li je nadal imao sikaniranja tog tipa kao sto je novak imao? da li je dozivljavao nepravdu na nacin na koji je novak dozivljavao? na srdjanovom mestu bih ja bio jos gori, on je cvece sta su zapadnjaci zasluzili.... i jos jedna stvar.... on je pre svega OTAC cije dete dozivljava nepravdu. ja bih se zabrinuo da mene otac ne brani na taj nacin. njemu svaka cast a ti se bolje zapitaj za svoje stavove...

dakiliz

pre 2 godine

Nemoj Rafo još u penziju dok ne osvojiš još jedan RG da bi ostavio gracioznog na trećem mestu večne liste. Tako da bude Novak 25 Rafa 21 i Roger 20.

lala djilkoš

pre 2 godine

Tako to radi gospodin Toni Nadal. Postovanje za ljutog protivnika i pre svega korektnost svih ovih godina. E a sad to uporedite sa Srdjanom Djokovicem i njegovim izjavama svih ovih godina o zaveri zapada, rodzeru, britancima itd... U skladu sa onom starlm: mogu ja iz sela al' ne moz' selo iz mene...

Jovan

pre 2 godine

@Novak ih je sve arhivirao, i Rafu i Federera.
(Djido, 21. jun 2021 14:37)

Ma dobro to, nego ko li je tebe arhivirao boticu nas maleni da moraš da visiš ovde po ceo dan i da zamrziš "leba da jedeš"?

Dubioza

pre 2 godine

Toni Nadal, kakav kralj i trener, uvek iskren i odmeren. Uz Vajdu najbolji! Nole je pre neki dan dobio od njega neko priznanje za igranje turnira na Majorci i slikao se sa njegovim sinovima. Tako to pravi ljudi i rivali rade! Nikad ni jedna ružna reč nije bila upućena Novaku za sve te godine, samo brutalna iskrenost i poštovanje protivnika. On pokazuje zašto svi volimo i gledamo sport. Ne zaboravimo kako je skinuo Kirgiosa, kada je rekao da ta osoba nema nikakvo obrazovanje ni manire. Rafa iako veoma simpatičan zna da bude bezobrazan nakon što izgubi, ali ne i stric Toni.

Legolas

pre 2 godine

Nadal je GOAT!To su činjenice koje ne mogu promeniti.Da li će imati najviše GS je pitanje,možda da možda ne ali zbog odnosa prema sportu,protivnicima,nadmetanju,legitimno ga je nazvati GOAT!

nenad

pre 2 godine

Nadal je GOAT!To su činjenice koje ne mogu promeniti.Da li će imati najviše GS je pitanje,možda da možda ne ali zbog odnosa prema sportu,protivnicima,nadmetanju,legitimno ga je nazvati GOAT!
(Legolas, 21. jun 2021 14:33)

Odnos prema sportu i protivnicima, nadmetanju?? A možda uvrstimo i clanstvno u biblioteci, pevanje u horu u osnovnoj? Nemoj se blamirati molim te...

gloria

pre 2 godine

@Legolas: rijetko glup komentar (das se blago izrazim). Svaka ti čast, pored tako nevjerovatne konkurencije ti uspiješ napisati takav nonsens:-) :-) :-)

nenad

pre 2 godine

Nadal je GOAT!To su činjenice koje ne mogu promeniti.Da li će imati najviše GS je pitanje,možda da možda ne ali zbog odnosa prema sportu,protivnicima,nadmetanju,legitimno ga je nazvati GOAT!
(Legolas, 21. jun 2021 14:33)

Odnos prema sportu i protivnicima, nadmetanju?? A možda uvrstimo i clanstvno u biblioteci, pevanje u horu u osnovnoj? Nemoj se blamirati molim te...

Dubioza

pre 2 godine

Toni Nadal, kakav kralj i trener, uvek iskren i odmeren. Uz Vajdu najbolji! Nole je pre neki dan dobio od njega neko priznanje za igranje turnira na Majorci i slikao se sa njegovim sinovima. Tako to pravi ljudi i rivali rade! Nikad ni jedna ružna reč nije bila upućena Novaku za sve te godine, samo brutalna iskrenost i poštovanje protivnika. On pokazuje zašto svi volimo i gledamo sport. Ne zaboravimo kako je skinuo Kirgiosa, kada je rekao da ta osoba nema nikakvo obrazovanje ni manire. Rafa iako veoma simpatičan zna da bude bezobrazan nakon što izgubi, ali ne i stric Toni.

dakiliz

pre 2 godine

Nemoj Rafo još u penziju dok ne osvojiš još jedan RG da bi ostavio gracioznog na trećem mestu večne liste. Tako da bude Novak 25 Rafa 21 i Roger 20.

GAJA

pre 2 godine

Što Nadal ima bolji odnos prema protivnicima od bilo kog drugog igrača ili bar njih 98%.Šta je merodavnije to ili trofeji .Vidiš kako se stvari menjaju,Do pre godinu dana GS pa i nedelje su bile apsolutno merilo ko je najbolji ikada,20 je veće od 17 pa 18....danas to niko ne pominje....Elegancija kao i fizička sprema je danas jedino važno u savremenom tenisu.A , da ne zaboravim presudno je broj pratilaca na društvenim mrežama.

Lars

pre 2 godine

@(Legolas, 21. jun 2021 14:33)

Jbt vilenjak, koliko si naporan... Ako nije Jokic onda je Djokovic. Predji na Micica malo, on je MVP Evrolige, siguran sam da je i njegov uspeh kriv za tvoju impotenciju.

darko

pre 2 godine

lala djilkoš, 21. jun 2021 15:15

da li je nadal imao sikaniranja tog tipa kao sto je novak imao? da li je dozivljavao nepravdu na nacin na koji je novak dozivljavao? na srdjanovom mestu bih ja bio jos gori, on je cvece sta su zapadnjaci zasluzili.... i jos jedna stvar.... on je pre svega OTAC cije dete dozivljava nepravdu. ja bih se zabrinuo da mene otac ne brani na taj nacin. njemu svaka cast a ti se bolje zapitaj za svoje stavove...

o odnosu

pre 2 godine

Nadal je GOAT!To su činjenice koje ne mogu promeniti.Da li će imati najviše GS je pitanje,možda da možda ne ali zbog odnosa prema sportu,protivnicima,nadmetanju,legitimno ga je nazvati GOAT!
(Legolas, 21. jun 2021 14:33)

Da, da, eno Marija Paskal ne zna sta mu je posao i za sta je placen - gde treba da gleda, pa je Nadal tu da mu uperi prstom. Smesan si.
Znaci vise ne igra ni eleganci kod Federera, imamo nove parametre koje si nabrojao za Nadala.
Novak nikad nije aplaudirao protivniku za osvojen poJen, Novak nikad nije promenio odluku linijskog/glavnog sudije na svoju stetu. Smesan si.
Evo juce gledam Endija, Endi nikad nije rekao fak, samo jedno hiljadu puta. Smesan si.
Klasican si provokator, al' mane veze. Ima Momcilo jednu smupe - Pomozite mi doktore, dajte mi nesto najjace ...

kaokakao

pre 2 godine

Ovo sa koljenom je hit decenije! Covjek ne staje, trci, udara, maksimalan inrezitet. Svi sportisti koji su imali hronicnih problema sa koljenom, zavrsili su karijere do 30.

celinc

pre 2 godine

Nadal je odigrao najbolje sto moze,ali kada je Novak na 100 odsto onda je konacni rezultat 3-1 realnost,ako je Novak na 90 odsto onda je ishod neizvesan do zadnjeg poena,ova pobeda je Novaku jedna od mnogih protiv Nadala,ali je ovaj poraz je za Nadala tragedija epskih razmera,niko nikada ga nije ovako na RG nije deklasirao,cak i onih Novakovih 3-0 2015 su mnogo manje bolni,jer tada nije bio ni blizu svoje forme,ali kada je najvise verovao u sebe nije uz svu svoju volju mogao da bude ravnopravan protivnik,nije li Toni posle poraza rekao da je za Rafu totalni sok,jer je za njega RG najznacajniji turnir u godini,te se posledice vide i u otkazivanju svih turnira do Njujorka,jednostavno se covek mentalno slomio,nikakve povrede nisu u pitanju,jednostavno nije u mentalnom stanju da preboli poraz

gloria

pre 2 godine

@Legolas: rijetko glup komentar (das se blago izrazim). Svaka ti čast, pored tako nevjerovatne konkurencije ti uspiješ napisati takav nonsens:-) :-) :-)

Kondicioni trener

pre 2 godine

Uopšte mu bog nije dao slaba kolena. Telo strada ako nemas perfektan stil ! Svi znamo da je nadal samouk i da uglavnom kruzi forhendom na backhand stranu,neugodno za protivnika ali još više za kolena! is true!

jocke

pre 2 godine

Nevezano konkretno za temu, mene zanima stav Nadala da mu je Federer najveći rival? Okej, prvi ste se našli, imali ste neku priču i pre nego što se pojavio Nole, ali Rafo brate, ti u tom "rivalstvu" vodiš 24-16, plus je Federer par pobeda vezao sad pred kraj inače je bilo ozbiljno dranje... sa Noletom si odigrao 58 mečeva i jako je tesno 30-28 za Noleta... priznaj i sebi i svetu da je to najveće tvoje rivalstvo i najveće rivalstvo u istoriji tenisa, a ne da se dodvoravaš zapadu kako ti je Federer ne znam kakav rival a drao si ga svuda i na svakakve načine...

Boy

pre 2 godine

Stalno se potencira to da Nole ima 19 GS tituila, da mu fali još samo jedna. Nema sumnje da će on osvojiti još i tu jednu ali zaista svako ko je realan i ume da razmišlja, Nole je već sada po svim parametrima najbolji igrač ne samo ove genreacije vec svih vremena. Da li se to zove Goat ili kako već to nije važno.I dok je imao samo 17 osvojenih GS titula, i već tada je on bio najbolji teniser svih vremena.I ako se mora priznati da najbolja trojka i jeste on sa Nadalom i Federerom. Tim su njegovi uspesi značajniji jer je igrao u eri tenisa kada je bila najjača konkurencija.

No name

pre 2 godine

Mislim da Rafuuu najviše boli što su ti silni porazi bili od Novaka najviše nego drugih jer 30 puta nije maloooo. Ovo na RG ipak udarac za njega i nema sumnje će iznać snagu da izađe jači. Jer to je Nadal bio sposoban za tako nešto. Federer ima slabu psihu od dvojice pomenutih pogotovo kad igra na GS sa njima. Ova dvojica su ipak jaki na tom mentalnom polju...Toni sam zna i zbog čega kaže sve to.

Stojan

pre 2 godine

Ako Rodžer ili Rafa osvoje ove godine sve preostale GS, mogu samo izjednačiti sa Novakova 2 GS u sezoni. Bice borbe. Idemo majstore. Jedini koji je osvojio ove godine GS i to dva. Čuvaj se pijeska. Samo tako naprijed. Opleti.

Stojan

pre 2 godine

Ja bi porucio Novaku da se čuva pijeska. Opasan je za povrede. Bravo za dobre mečeve do sada.Jedini koji je ove godine osvohio GS. Dva. Samo tako naprijed. Puno srece na travi.

Psiholog

pre 2 godine

Toni je uradio odlične stvari za Rafu, ali i nekoliko kontraproduktivnih.

I nimalo mi se ne dopada da sada, kada mu više nije trener, svako malo ima da kaže nešto što baš i nije stimulativno za Rafu.

Tako nešto ne rade ni treneri, ni porodica. To nisu stvari za javnost, po svakom pravilu treba da bude stvar tima ili porodice, a ne medija.

Pritom, Rafa nikada nije odgovorio, niti polemisao sa stricem. Razlog više da mu se divim .
Bez obzira kako će završiti karijeru. I ja, baš kao i on, mislim da tenis nije sve na svetu. kao niti bilo koja druga profesija. Najvažniji je častan i srećan život.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Toni majstore, opet zamenjuješ teze...
Nije Rafa, nego je Novak imao više nerezonskih poraza koje nije trebao da uknjiži od Rafe.

Ima tu par Rolan Garosa, pa US open,pa Wimbldon, pa mastersi u Madridu,Rimu, Montrealu...

Gledano kakvu igru ima kao i da može da parira Rafi na svim podlogama, Novak je naivno dopustio da H2H bude ovako blizu...

Da ne pričam da je Novak dopustio Rafi i Mareju da završe godinu kao broj jedan i to sa samo 140 poena i 160 poena prednosti...

lala djilkoš

pre 2 godine

Tako to radi gospodin Toni Nadal. Postovanje za ljutog protivnika i pre svega korektnost svih ovih godina. E a sad to uporedite sa Srdjanom Djokovicem i njegovim izjavama svih ovih godina o zaveri zapada, rodzeru, britancima itd... U skladu sa onom starlm: mogu ja iz sela al' ne moz' selo iz mene...

Stefan

pre 2 godine

Nije bog nego to što ste ga pogrešno naučili da na bekendu trči ko sumanut da bi udario forhendom jer bekendom ne zna.

I umesto da nauči i unapredi bekend on je nastavio ko sumanut da trči na forhend i time opterećuje koleno.

Nije ni čudo što je stradalo.

Samo u tenisu možeš biti u vrhu a da ne znaš da graš kako treba 1 od 2 osnovna udarca.
Pogledajte komediju već godinama u ženskom tenisu. Sve je to njanjavo i nikakvo. Nema 1 teniserke da dobro igra u kontinuitetu ni 6 meseci.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Svi znaju da je Rafa bio na dopingu i tu sezonu se čistio od nedozvoljenih supstanci svi su pisali o tome brujalo se u Engleskoj i Francuskoj gde su čak napravili crtič kako Rafa ide od pumpe do pumpe i sipa doping mnogo je drugačije od onog što je Novak morao stati zbog operacije lakta gde je igrao sa lošijim servisom od onog što neke žendke udaraju drugi servis e tolko je Novak servirao loptica koja je teško kad prolazila 140 km na sat a največe čudo je da se Nadal vratio i posle pauze oni kažu povrede igrao bolje nego pre pauze da nepričamo o vodi koja je sipala iz njega kao da se radi o oluji,baš čudno za jednog prifesionalnog tenisera Nadal je propustio jednu sezonu kao i Novak ali Nadalova povreda iz čistog mira baš Čudno a da niko nezna ništa.Da Novak nije bio u dilemi i posle 2016 godine želeo prestati niko nezna kolko bi imao Grand slamova ove žalopojkle možda pale u španiji.

Boy

pre 2 godine

(Jok igra, samo parametri, 21. jun 2021 17:31)

Naravno, i po igri Novak je najbolji teniser sveta svih vremena. Ne samo sto ima titula koliko ima ili sto je najvise nedelja na prvom mestu. pravio je najlepse poteze, najubudljivije reokrete, odlicne poene, uneo je lepotu i raznovrsnost u tu igru kako niko nije do sada.
Zar ima lepse i uzbudljivije kada jedan Federer ima ima meč lopte protiv Noleta,i on uspe da preokrene taj meč. Slično i sada protiv Cicipasa,on je to radio često i to protiv najboljih tenisera.

Ja

pre 2 godine

On nikad nije bio povredjen!Sve je fora sa skidanjem sa dopinga,tj hladjenjem!Jer kako se uvek posle 'teskih' povreda vracao jos jaci?!Dokazano ne sve to...ali bi tenis bio sa mnogo manje love bez njega...

Stefan

pre 2 godine

Nije bog nego to što ste ga pogrešno naučili da na bekendu trči ko sumanut da bi udario forhendom jer bekendom ne zna.

I umesto da nauči i unapredi bekend on je nastavio ko sumanut da trči na forhend i time opterećuje koleno.

Nije ni čudo što je stradalo.

Samo u tenisu možeš biti u vrhu a da ne znaš da graš kako treba 1 od 2 osnovna udarca.
Pogledajte komediju već godinama u ženskom tenisu. Sve je to njanjavo i nikakvo. Nema 1 teniserke da dobro igra u kontinuitetu ni 6 meseci.

Mesi, Ronaldo i ostali

pre 2 godine

Nole, Bog ti je dao da razbijes unapred pripremljenu kapitalisticku zurku jednog Germana i jednog Romana.
(plavi becha

Kad je tenis u pitanju onda ti na um padaju Germani i Romani a kod ekipnih
sportova je nebitno ko je German, Roman i kapitalista. Jel tako Pajserovicu.

Legolas

pre 2 godine

Nadal je GOAT!To su činjenice koje ne mogu promeniti.Da li će imati najviše GS je pitanje,možda da možda ne ali zbog odnosa prema sportu,protivnicima,nadmetanju,legitimno ga je nazvati GOAT!

Jovan

pre 2 godine

@Novak ih je sve arhivirao, i Rafu i Federera.
(Djido, 21. jun 2021 14:37)

Ma dobro to, nego ko li je tebe arhivirao boticu nas maleni da moraš da visiš ovde po ceo dan i da zamrziš "leba da jedeš"?

Jok igra, samo parametri

pre 2 godine

"Po svim parametrima...", ko vam uvali ove parametre? Oni isti koji su vam uvali i "goata" i sad vi mislite da ceo svet tenis gleda samo zbog parametara i goata, a igru ne vidi. Postoji izreka "Od drveta ne vidi šumu" i odnosi se na one koji su skloni detaljima a ne celini. Od parametara ne vide igru. Da li ću odgovarati nolomaniji? Kako da ne, mogu samo da ih cimam primerima iz živoga sveta, bez parametara.

CroFed

pre 2 godine

@Čeki opinionista del cazzo

Slažem se! Novak je zaslužio da ima veću prednost u međusobnim dvobojima s Rafom, isto tako je i Roger trebao/mogao imati bar 5-6 više pobjeda nad Novakom!

Legolas

pre 2 godine

Nadal je GOAT!To su činjenice koje ne mogu promeniti.Da li će imati najviše GS je pitanje,možda da možda ne ali zbog odnosa prema sportu,protivnicima,nadmetanju,legitimno ga je nazvati GOAT!

lala djilkoš

pre 2 godine

Tako to radi gospodin Toni Nadal. Postovanje za ljutog protivnika i pre svega korektnost svih ovih godina. E a sad to uporedite sa Srdjanom Djokovicem i njegovim izjavama svih ovih godina o zaveri zapada, rodzeru, britancima itd... U skladu sa onom starlm: mogu ja iz sela al' ne moz' selo iz mene...

Jovan

pre 2 godine

@Novak ih je sve arhivirao, i Rafu i Federera.
(Djido, 21. jun 2021 14:37)

Ma dobro to, nego ko li je tebe arhivirao boticu nas maleni da moraš da visiš ovde po ceo dan i da zamrziš "leba da jedeš"?

Mesi, Ronaldo i ostali

pre 2 godine

Nole, Bog ti je dao da razbijes unapred pripremljenu kapitalisticku zurku jednog Germana i jednog Romana.
(plavi becha

Kad je tenis u pitanju onda ti na um padaju Germani i Romani a kod ekipnih
sportova je nebitno ko je German, Roman i kapitalista. Jel tako Pajserovicu.

Jok igra, samo parametri

pre 2 godine

"Po svim parametrima...", ko vam uvali ove parametre? Oni isti koji su vam uvali i "goata" i sad vi mislite da ceo svet tenis gleda samo zbog parametara i goata, a igru ne vidi. Postoji izreka "Od drveta ne vidi šumu" i odnosi se na one koji su skloni detaljima a ne celini. Od parametara ne vide igru. Da li ću odgovarati nolomaniji? Kako da ne, mogu samo da ih cimam primerima iz živoga sveta, bez parametara.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Svi znaju da je Rafa bio na dopingu i tu sezonu se čistio od nedozvoljenih supstanci svi su pisali o tome brujalo se u Engleskoj i Francuskoj gde su čak napravili crtič kako Rafa ide od pumpe do pumpe i sipa doping mnogo je drugačije od onog što je Novak morao stati zbog operacije lakta gde je igrao sa lošijim servisom od onog što neke žendke udaraju drugi servis e tolko je Novak servirao loptica koja je teško kad prolazila 140 km na sat a največe čudo je da se Nadal vratio i posle pauze oni kažu povrede igrao bolje nego pre pauze da nepričamo o vodi koja je sipala iz njega kao da se radi o oluji,baš čudno za jednog prifesionalnog tenisera Nadal je propustio jednu sezonu kao i Novak ali Nadalova povreda iz čistog mira baš Čudno a da niko nezna ništa.Da Novak nije bio u dilemi i posle 2016 godine želeo prestati niko nezna kolko bi imao Grand slamova ove žalopojkle možda pale u španiji.

Stefan

pre 2 godine

Nije bog nego to što ste ga pogrešno naučili da na bekendu trči ko sumanut da bi udario forhendom jer bekendom ne zna.

I umesto da nauči i unapredi bekend on je nastavio ko sumanut da trči na forhend i time opterećuje koleno.

Nije ni čudo što je stradalo.

Samo u tenisu možeš biti u vrhu a da ne znaš da graš kako treba 1 od 2 osnovna udarca.
Pogledajte komediju već godinama u ženskom tenisu. Sve je to njanjavo i nikakvo. Nema 1 teniserke da dobro igra u kontinuitetu ni 6 meseci.

Stefan

pre 2 godine

Nije bog nego to što ste ga pogrešno naučili da na bekendu trči ko sumanut da bi udario forhendom jer bekendom ne zna.

I umesto da nauči i unapredi bekend on je nastavio ko sumanut da trči na forhend i time opterećuje koleno.

Nije ni čudo što je stradalo.

Samo u tenisu možeš biti u vrhu a da ne znaš da graš kako treba 1 od 2 osnovna udarca.
Pogledajte komediju već godinama u ženskom tenisu. Sve je to njanjavo i nikakvo. Nema 1 teniserke da dobro igra u kontinuitetu ni 6 meseci.

nenad

pre 2 godine

Nadal je GOAT!To su činjenice koje ne mogu promeniti.Da li će imati najviše GS je pitanje,možda da možda ne ali zbog odnosa prema sportu,protivnicima,nadmetanju,legitimno ga je nazvati GOAT!
(Legolas, 21. jun 2021 14:33)

Odnos prema sportu i protivnicima, nadmetanju?? A možda uvrstimo i clanstvno u biblioteci, pevanje u horu u osnovnoj? Nemoj se blamirati molim te...

Ja

pre 2 godine

On nikad nije bio povredjen!Sve je fora sa skidanjem sa dopinga,tj hladjenjem!Jer kako se uvek posle 'teskih' povreda vracao jos jaci?!Dokazano ne sve to...ali bi tenis bio sa mnogo manje love bez njega...

No name

pre 2 godine

Mislim da Rafuuu najviše boli što su ti silni porazi bili od Novaka najviše nego drugih jer 30 puta nije maloooo. Ovo na RG ipak udarac za njega i nema sumnje će iznać snagu da izađe jači. Jer to je Nadal bio sposoban za tako nešto. Federer ima slabu psihu od dvojice pomenutih pogotovo kad igra na GS sa njima. Ova dvojica su ipak jaki na tom mentalnom polju...Toni sam zna i zbog čega kaže sve to.

Dubioza

pre 2 godine

Toni Nadal, kakav kralj i trener, uvek iskren i odmeren. Uz Vajdu najbolji! Nole je pre neki dan dobio od njega neko priznanje za igranje turnira na Majorci i slikao se sa njegovim sinovima. Tako to pravi ljudi i rivali rade! Nikad ni jedna ružna reč nije bila upućena Novaku za sve te godine, samo brutalna iskrenost i poštovanje protivnika. On pokazuje zašto svi volimo i gledamo sport. Ne zaboravimo kako je skinuo Kirgiosa, kada je rekao da ta osoba nema nikakvo obrazovanje ni manire. Rafa iako veoma simpatičan zna da bude bezobrazan nakon što izgubi, ali ne i stric Toni.

darko

pre 2 godine

lala djilkoš, 21. jun 2021 15:15

da li je nadal imao sikaniranja tog tipa kao sto je novak imao? da li je dozivljavao nepravdu na nacin na koji je novak dozivljavao? na srdjanovom mestu bih ja bio jos gori, on je cvece sta su zapadnjaci zasluzili.... i jos jedna stvar.... on je pre svega OTAC cije dete dozivljava nepravdu. ja bih se zabrinuo da mene otac ne brani na taj nacin. njemu svaka cast a ti se bolje zapitaj za svoje stavove...

Kondicioni trener

pre 2 godine

Uopšte mu bog nije dao slaba kolena. Telo strada ako nemas perfektan stil ! Svi znamo da je nadal samouk i da uglavnom kruzi forhendom na backhand stranu,neugodno za protivnika ali još više za kolena! is true!

Boy

pre 2 godine

Stalno se potencira to da Nole ima 19 GS tituila, da mu fali još samo jedna. Nema sumnje da će on osvojiti još i tu jednu ali zaista svako ko je realan i ume da razmišlja, Nole je već sada po svim parametrima najbolji igrač ne samo ove genreacije vec svih vremena. Da li se to zove Goat ili kako već to nije važno.I dok je imao samo 17 osvojenih GS titula, i već tada je on bio najbolji teniser svih vremena.I ako se mora priznati da najbolja trojka i jeste on sa Nadalom i Federerom. Tim su njegovi uspesi značajniji jer je igrao u eri tenisa kada je bila najjača konkurencija.

celinc

pre 2 godine

Nadal je odigrao najbolje sto moze,ali kada je Novak na 100 odsto onda je konacni rezultat 3-1 realnost,ako je Novak na 90 odsto onda je ishod neizvesan do zadnjeg poena,ova pobeda je Novaku jedna od mnogih protiv Nadala,ali je ovaj poraz je za Nadala tragedija epskih razmera,niko nikada ga nije ovako na RG nije deklasirao,cak i onih Novakovih 3-0 2015 su mnogo manje bolni,jer tada nije bio ni blizu svoje forme,ali kada je najvise verovao u sebe nije uz svu svoju volju mogao da bude ravnopravan protivnik,nije li Toni posle poraza rekao da je za Rafu totalni sok,jer je za njega RG najznacajniji turnir u godini,te se posledice vide i u otkazivanju svih turnira do Njujorka,jednostavno se covek mentalno slomio,nikakve povrede nisu u pitanju,jednostavno nije u mentalnom stanju da preboli poraz

o odnosu

pre 2 godine

Nadal je GOAT!To su činjenice koje ne mogu promeniti.Da li će imati najviše GS je pitanje,možda da možda ne ali zbog odnosa prema sportu,protivnicima,nadmetanju,legitimno ga je nazvati GOAT!
(Legolas, 21. jun 2021 14:33)

Da, da, eno Marija Paskal ne zna sta mu je posao i za sta je placen - gde treba da gleda, pa je Nadal tu da mu uperi prstom. Smesan si.
Znaci vise ne igra ni eleganci kod Federera, imamo nove parametre koje si nabrojao za Nadala.
Novak nikad nije aplaudirao protivniku za osvojen poJen, Novak nikad nije promenio odluku linijskog/glavnog sudije na svoju stetu. Smesan si.
Evo juce gledam Endija, Endi nikad nije rekao fak, samo jedno hiljadu puta. Smesan si.
Klasican si provokator, al' mane veze. Ima Momcilo jednu smupe - Pomozite mi doktore, dajte mi nesto najjace ...

Boy

pre 2 godine

(Jok igra, samo parametri, 21. jun 2021 17:31)

Naravno, i po igri Novak je najbolji teniser sveta svih vremena. Ne samo sto ima titula koliko ima ili sto je najvise nedelja na prvom mestu. pravio je najlepse poteze, najubudljivije reokrete, odlicne poene, uneo je lepotu i raznovrsnost u tu igru kako niko nije do sada.
Zar ima lepse i uzbudljivije kada jedan Federer ima ima meč lopte protiv Noleta,i on uspe da preokrene taj meč. Slično i sada protiv Cicipasa,on je to radio često i to protiv najboljih tenisera.

dakiliz

pre 2 godine

Nemoj Rafo još u penziju dok ne osvojiš još jedan RG da bi ostavio gracioznog na trećem mestu večne liste. Tako da bude Novak 25 Rafa 21 i Roger 20.

kaokakao

pre 2 godine

Ovo sa koljenom je hit decenije! Covjek ne staje, trci, udara, maksimalan inrezitet. Svi sportisti koji su imali hronicnih problema sa koljenom, zavrsili su karijere do 30.

Psiholog

pre 2 godine

Toni je uradio odlične stvari za Rafu, ali i nekoliko kontraproduktivnih.

I nimalo mi se ne dopada da sada, kada mu više nije trener, svako malo ima da kaže nešto što baš i nije stimulativno za Rafu.

Tako nešto ne rade ni treneri, ni porodica. To nisu stvari za javnost, po svakom pravilu treba da bude stvar tima ili porodice, a ne medija.

Pritom, Rafa nikada nije odgovorio, niti polemisao sa stricem. Razlog više da mu se divim .
Bez obzira kako će završiti karijeru. I ja, baš kao i on, mislim da tenis nije sve na svetu. kao niti bilo koja druga profesija. Najvažniji je častan i srećan život.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Toni majstore, opet zamenjuješ teze...
Nije Rafa, nego je Novak imao više nerezonskih poraza koje nije trebao da uknjiži od Rafe.

Ima tu par Rolan Garosa, pa US open,pa Wimbldon, pa mastersi u Madridu,Rimu, Montrealu...

Gledano kakvu igru ima kao i da može da parira Rafi na svim podlogama, Novak je naivno dopustio da H2H bude ovako blizu...

Da ne pričam da je Novak dopustio Rafi i Mareju da završe godinu kao broj jedan i to sa samo 140 poena i 160 poena prednosti...

gloria

pre 2 godine

@Legolas: rijetko glup komentar (das se blago izrazim). Svaka ti čast, pored tako nevjerovatne konkurencije ti uspiješ napisati takav nonsens:-) :-) :-)

GAJA

pre 2 godine

Što Nadal ima bolji odnos prema protivnicima od bilo kog drugog igrača ili bar njih 98%.Šta je merodavnije to ili trofeji .Vidiš kako se stvari menjaju,Do pre godinu dana GS pa i nedelje su bile apsolutno merilo ko je najbolji ikada,20 je veće od 17 pa 18....danas to niko ne pominje....Elegancija kao i fizička sprema je danas jedino važno u savremenom tenisu.A , da ne zaboravim presudno je broj pratilaca na društvenim mrežama.

Stojan

pre 2 godine

Ja bi porucio Novaku da se čuva pijeska. Opasan je za povrede. Bravo za dobre mečeve do sada.Jedini koji je ove godine osvohio GS. Dva. Samo tako naprijed. Puno srece na travi.

jocke

pre 2 godine

Nevezano konkretno za temu, mene zanima stav Nadala da mu je Federer najveći rival? Okej, prvi ste se našli, imali ste neku priču i pre nego što se pojavio Nole, ali Rafo brate, ti u tom "rivalstvu" vodiš 24-16, plus je Federer par pobeda vezao sad pred kraj inače je bilo ozbiljno dranje... sa Noletom si odigrao 58 mečeva i jako je tesno 30-28 za Noleta... priznaj i sebi i svetu da je to najveće tvoje rivalstvo i najveće rivalstvo u istoriji tenisa, a ne da se dodvoravaš zapadu kako ti je Federer ne znam kakav rival a drao si ga svuda i na svakakve načine...

Stojan

pre 2 godine

Ako Rodžer ili Rafa osvoje ove godine sve preostale GS, mogu samo izjednačiti sa Novakova 2 GS u sezoni. Bice borbe. Idemo majstore. Jedini koji je osvojio ove godine GS i to dva. Čuvaj se pijeska. Samo tako naprijed. Opleti.

CroFed

pre 2 godine

@Čeki opinionista del cazzo

Slažem se! Novak je zaslužio da ima veću prednost u međusobnim dvobojima s Rafom, isto tako je i Roger trebao/mogao imati bar 5-6 više pobjeda nad Novakom!

Lars

pre 2 godine

@(Legolas, 21. jun 2021 14:33)

Jbt vilenjak, koliko si naporan... Ako nije Jokic onda je Djokovic. Predji na Micica malo, on je MVP Evrolige, siguran sam da je i njegov uspeh kriv za tvoju impotenciju.