Tenis 58

Četvrtak, 10.06.2021.

10:30

Beretini: Šteta

Italijanski teniser Mateo Beretini kaže da mu prekid, zbog pražnjenja tribina, nije pomogao.

Beretini: Šteta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

paaaa

pre 2 godine

@Dulee
Pa kad Novak izgubi obicno su takvi izgovori: prekid zbog kise, jedan smec u mrezu ili aut, pecanje u mrezu, itd, obicno taj jedan poen odlucuje da protivnik pobedi...A kad je tako nesto za drugu stranu, eto imamo ovo...Jes prekid je razlog sto si izgubio..Nije li to licemerno od vas?

Eksel

pre 2 godine

Beretini je samo dao izjavu u duhu naših top komentara ovde nakon Noletovih poraza. "Bilo je blizu, moglo je da ode i na drugu stranu, da nije promašio onu laku loptu ko zna šta bi bilo, sam sebe pobedio, glupo propuštene brejk šanse, nakon pauze (med. tajm-aut, pražnjenje stadiona i slično) nije bio isti čovek..." Eto, vidite kako to loše zvuče kada se to posmatra iz drugog ugla.
(Robert, 10. jun 2021 11:14)

Naravno da gotovo uvek u vrhunskom tenisu može da se prelomi i na jednu i na drugu stranu jer su često nijanse u pitanju. Međutim, u slučaju sinoćnjeg meča to teško da stoji, jer je Novak po svim parametrima bio daleko ispred Italijana, celih 30 poena više što je zaista daleko od svake realne šanse. Ali ako neko kaže da je Novak zamalo dobio treći set, da je bio znatno bolji u trećem setu i da ga je izgubio u tajbrejku samo zahvaljujući sebi nesvojstvenim greškama, onda to svakako nije isto kao iluzija koju servira Beretini, a umesto da pohvali boljeg i čestita bar kroza zube.

deshagm

pre 2 godine

Bio u naletu a Djokovic dva zicera u tajbrejku pogodi u mrežu, što inače ne promašuje. Nije se pitao nista,ali eto, uzeo je nekako.

parx

pre 2 godine

Naravno da si imao podrsku kada si igrao protiv Novaka. Pre 30-tak godina, bila jedna mala, koja je imala 9GS sa 19 god, i mislili su da tako nesto nece se ponoviti, pa su je grubo eliminisali. Jbt da to urade isto Novaku bilo bi ocigledno, pa se sluze raznim drugim glupostima.

sakupljac minusa

pre 2 godine

a lepo bilo dok su zvizdali i galamili pajtosi iz italije na tribinama, vece selce odavno nisam cuo!
(Aca, 10. jun 2021 12:26)
Nisi bio na ATP kupu?

Goran

pre 2 godine

Mogao si da pobedis pre 11 sati pa ne bilo prekida. Ko te terao da izgubis prva dva seta a gubio si i u cetvrtom bez obzira na deranje tvojih sa tribina. Cisto kao suza. Pre prekida si gubio i u setovima i u gemovima. Pa kako da ti pauza dobro dodje.

MaKakoDaNe

pre 2 godine

Prekid te je zaistavio da pokidaš Noleta, da ga nije bilo iscepo bi ga ko svinja masan džak. Ajde sad se lepo probudi, moraš u školu, treba još puuunoo da se uči.

Aule

pre 2 godine

E da nije toga bilo ti bi pobedio, pregazio te Djokovic i cestitaj mu a ne da vecito trazite krivca u necemu drugom, igrate bre protiv najboljeg igraca sveta i treba da vas je sramota sto nalazite neke druge razloge za poraze, 3-0 si trebao biti pociscen!
(Nicola, 10. jun 2021 10:30)

A sta je trebalo da radi, da izadje i da se ne bori samo zato sto je sa druge strane najbolji na svetu?
Uzgred, i sam kaze da je Novak najbolji na svetu, ne razumem sta je covek lose rekao, pa normalno da mu je zao sto se nije po njega zavrsilo drugacije.
Nekada pauze prijaju igracima, nekada ne, svaki mec je drugaciji.
Ne razumem tacno cime te je dotakao toliko, postavio si uzasno glup i prepotentan komentar, nije bilo 3:0 zato sto je covek odigrao dovoljno dobro za 3:1.
Stvarno je neverovatno ko sve moze da piskara danas, bolje da si ostao nepismen pa makar ne bismo morali da citamo tvoje glupava opazanja.

fuuuuj zapade, fuuujjj!

pre 2 godine

Italijanu nije smetalo dok je publika ometala Djokovica tokom i izmedju poena a onda mu smeta kad su tu istu publiku izbacili jer nije mu dovoljno da ga podrzava publika vec moraju i da ometaju Djokovica. To su te zapadne vrednosti, kultura i fer plej. Sve do jedne zapadne zemlje na isti nacin razmisljaju. Da samo 50-ak No1etovih navijaca ometa Federera, Nadala ili bilo kog zapadnog igraca tokom poena i izmedju poena - odmah bi svi bii izbaceni sa stadiona! A kad ceo stadion zvizdi i ometa Djokovica - e onda je Djokovic kriv i zasluzio je da mu zvizde, jel'??? Zasto???

Život ide dalje

pre 2 godine

Uvek je šteta kad se izgubi meč ali mislim da Beretini nema za čim da žali.Svima je njima jasno da je ovo GS,i mnogo kockica treba da se složi da bi pobedili Rafu ili Novaka.E sad,njih dvojica imaju 35 odnosno 34 godine a to znači,da mladi lavovi bez obzira na mladost moraju još da uče i rade.Ponekad mi je žao,gomile dobrih tenisera,što ih je zapalo da igraju u vreme najboljih svih vremena.

Da. ali

pre 2 godine

Sramota zbog prekida od 15 minuta zbog praznjenja tribina? Nije ti prekid fizicki pomogao? A imas li nesto da kazes u vezi svog meca u 1/8 finala? Da li ti je to fizicki pomoglo? Da li je to sramota?

Borko

pre 2 godine

Beretini ajde begaj ne mlati.
Odigrao si vjerovatno najbolji mec u zivotu i opet te je Nole razvalio u svim segmentima igre.Servis te je jedno vrijeme drzao u zivotu i to je to laku noc prijatno

Milos84

pre 2 godine

Mateo ima dobru igru za travu, visok je i ima jak servis i forhend. Mislim da su njegove sanse tamo daleko vece nego na Garosu, mada je i ovde napravio rezultat za respekt. Ako bude verovao u sebe i malo mu se otvorio zreb mislim da nije nerealno da igra i finale u Londonu, ali da se razumemo i dalje se 'starci' najvise pitaju i tamo.

Goran Paunkovic

pre 2 godine

radilo se o „nekoliko“ poenama, pa nole osvojio cak 30 poena vise nego berrettini, cak i u onom trecem setu sto izgubijo nole osvojio pet poena vise… ja neznam o kojom utakmicom berrettini prica…

nikola ch

pre 2 godine

Dug je put pree tobom zabarce... Lepo szo si smeo jednom da igras sa noleta tenis. Al toliko je...

A ti novace samo napred i deri sve pred sobom!!!!!!?

ludeng

pre 2 godine

Realno prosecan teniser, koji poseduje dva kvalitetna udarca, servis i forhend, dok druge udarce gotovo i da nema. Ceo mec nije bio na mrezi svojevoljno. Prosto neverovatno. Ni kada grune iz forhenda ne zeli da izadje na mrezu. Nole ga je razbio u prva dva seta, posle je publika krenula da navija iz sve snage za italijana, on je udarao iz sve snage pa sta bude. Koliko nije bio dominantan vidi se i to da u 3. i 4. setu ne da nije imao brejk loptu, nego ni 2 poena na servis Djokovica nije dobio. Sve u svemu nista specijalno, ima neke dobre rezultate, ali to mu je to.

Izbor

pre 2 godine

Igrao je mozda i svoj najbolji mec u životu. Ali nije tacna konstatacija da je izgubio na mali broj poena. Novak je imao šansu da ga tuce glatko sa 3-0 gde je u tajbrejku na 5-4 i svoj servis napravio dve kardinal e greške na mreži. Ovo za publiku vszi za svakog tenisera pravila su takva i moraju se poštovati. Tako da plac ovog Italijana ne pije vodu.

Robert

pre 2 godine

Beretini je samo dao izjavu u duhu naših top komentara ovde nakon Noletovih poraza. "Bilo je blizu, moglo je da ode i na drugu stranu, da nije promašio onu laku loptu ko zna šta bi bilo, sam sebe pobedio, glupo propuštene brejk šanse, nakon pauze (med. tajm-aut, pražnjenje stadiona i slično) nije bio isti čovek..." Eto, vidite kako to loše zvuče kada se to posmatra iz drugog ugla.

lalo

pre 2 godine

U Italiji Svako vece mesto od sela sa tri kuce ima najmanje jedan teniuski teren i to vecinom os sljake, betona ima tu i tamo a trava je prava retkost kao podloga zbog klime. Jedan mi Italijan jednom rece , ako trazis travu idi u Irsku, ali nevezano za to, ti silni tereni su stvorili ogroman broj tenisera i nema mesta cudjenju sto ih toliko ima medju prvih 100 na svetu. To sam hteo da kazem a Novak je kao samonikli cvet na vrhu kamenog brda.

sef raje

pre 2 godine

"Radilo se o nekoliko poena" ne znam kakav je Beretini sa matematikom ali Novak je osvojio okruglo 30 poena vise u mecu, tesko da 30 moze da se podvede pod "nekoliko"

Gledalac

pre 2 godine

Beretini je u potpunom pravu, a verovatno je i Djokovic takvog misljenja.
Turnir na Roland Garosu u Parizu je ionako najlosiji od svih GS turnira.
Publika je nedisciplinirana, a organizacija, kao sto vidimo - katastrofalna.

Kartonka za vanka

pre 2 godine

Živa istina da je mnogo napredovao.Vrlo opasan igrač,novi Vavrinka.Mora da popravi bekhend,ako misli da nekada osvoji neki grand slem turnir.Ima ubitačan forhend,mozda i najjaci na turu.A i servis mu je odličan.Ali Novak i Rafa su i dalje klasa za sebe.Federer je u padu i nije više na nivou Noleta i Rafe.

Grada

pre 2 godine

Ovaj na zovi teniser je običan mlatač lopti, sve na snagu i visinu, ako mu ne ide servis - kraj, kao sinoć tek u trećem setu počeo bolje da pogađa servis i to ga i držalo u meču, mora mnogo još da uči.

MXT

pre 2 godine

Kako su svi iz ove "nove generacije" svileni, i nekako nezni. Sve im nesto smeta. Eto oni su najbolji (bolji od Noleta u svakom slucaju), ali eto stalno im se nesto ispreci na putu ka pobedi.

Mislim, kako da ne!

siva eminencija

pre 2 godine

kaze pesma Igrali smo dobro ali zeznuo nas sudija. Beretini je bolje igrao od Đokovića ali je slučajno izgubio ovaj pa baš 3 1 a ne recimo 3 2 . E nece da može!

Nicola

pre 2 godine

E da nije toga bilo ti bi pobedio, pregazio te Djokovic i cestitaj mu a ne da vecito trazite krivca u necemu drugom, igrate bre protiv najboljeg igraca sveta i treba da vas je sramota sto nalazite neke druge razloge za poraze, 3-0 si trebao biti pociscen!

ccc?

pre 2 godine

Novaku nije oduzeo ni jedan servi, uzeo je set zbog dve Novakove greske u taj breku gde je Novak vodio. Servirao je nikad bolje i opet izgubio...O cemu vise da pricamo?

Nebojša

pre 2 godine

Iskreno iznenadio me je Baretini na spomenutom mastersu u londonu Novak i Federer odrali su ga sa neverovatnom lakoćom posle toga sam pomislio da ne zaslužuje ovako visok plasman prošle sezone praktično ništa nije uradio ali ove je počeo da niže dobre rezultate ima zaista sjajan servis i forhend bekend mu nije oružje ali nije ni rupa ima lepu budućnost ako ovako nastavi.

ccc?

pre 2 godine

Novaku nije oduzeo ni jedan servi, uzeo je set zbog dve Novakove greske u taj breku gde je Novak vodio. Servirao je nikad bolje i opet izgubio...O cemu vise da pricamo?

sef raje

pre 2 godine

"Radilo se o nekoliko poena" ne znam kakav je Beretini sa matematikom ali Novak je osvojio okruglo 30 poena vise u mecu, tesko da 30 moze da se podvede pod "nekoliko"

Nicola

pre 2 godine

E da nije toga bilo ti bi pobedio, pregazio te Djokovic i cestitaj mu a ne da vecito trazite krivca u necemu drugom, igrate bre protiv najboljeg igraca sveta i treba da vas je sramota sto nalazite neke druge razloge za poraze, 3-0 si trebao biti pociscen!

MXT

pre 2 godine

Kako su svi iz ove "nove generacije" svileni, i nekako nezni. Sve im nesto smeta. Eto oni su najbolji (bolji od Noleta u svakom slucaju), ali eto stalno im se nesto ispreci na putu ka pobedi.

Mislim, kako da ne!

fuuuuj zapade, fuuujjj!

pre 2 godine

Italijanu nije smetalo dok je publika ometala Djokovica tokom i izmedju poena a onda mu smeta kad su tu istu publiku izbacili jer nije mu dovoljno da ga podrzava publika vec moraju i da ometaju Djokovica. To su te zapadne vrednosti, kultura i fer plej. Sve do jedne zapadne zemlje na isti nacin razmisljaju. Da samo 50-ak No1etovih navijaca ometa Federera, Nadala ili bilo kog zapadnog igraca tokom poena i izmedju poena - odmah bi svi bii izbaceni sa stadiona! A kad ceo stadion zvizdi i ometa Djokovica - e onda je Djokovic kriv i zasluzio je da mu zvizde, jel'??? Zasto???

Izbor

pre 2 godine

Igrao je mozda i svoj najbolji mec u životu. Ali nije tacna konstatacija da je izgubio na mali broj poena. Novak je imao šansu da ga tuce glatko sa 3-0 gde je u tajbrejku na 5-4 i svoj servis napravio dve kardinal e greške na mreži. Ovo za publiku vszi za svakog tenisera pravila su takva i moraju se poštovati. Tako da plac ovog Italijana ne pije vodu.

Kartonka za vanka

pre 2 godine

Živa istina da je mnogo napredovao.Vrlo opasan igrač,novi Vavrinka.Mora da popravi bekhend,ako misli da nekada osvoji neki grand slem turnir.Ima ubitačan forhend,mozda i najjaci na turu.A i servis mu je odličan.Ali Novak i Rafa su i dalje klasa za sebe.Federer je u padu i nije više na nivou Noleta i Rafe.

Da. ali

pre 2 godine

Sramota zbog prekida od 15 minuta zbog praznjenja tribina? Nije ti prekid fizicki pomogao? A imas li nesto da kazes u vezi svog meca u 1/8 finala? Da li ti je to fizicki pomoglo? Da li je to sramota?

Gledalac

pre 2 godine

Beretini je u potpunom pravu, a verovatno je i Djokovic takvog misljenja.
Turnir na Roland Garosu u Parizu je ionako najlosiji od svih GS turnira.
Publika je nedisciplinirana, a organizacija, kao sto vidimo - katastrofalna.

Grada

pre 2 godine

Ovaj na zovi teniser je običan mlatač lopti, sve na snagu i visinu, ako mu ne ide servis - kraj, kao sinoć tek u trećem setu počeo bolje da pogađa servis i to ga i držalo u meču, mora mnogo još da uči.

siva eminencija

pre 2 godine

kaze pesma Igrali smo dobro ali zeznuo nas sudija. Beretini je bolje igrao od Đokovića ali je slučajno izgubio ovaj pa baš 3 1 a ne recimo 3 2 . E nece da može!

MaKakoDaNe

pre 2 godine

Prekid te je zaistavio da pokidaš Noleta, da ga nije bilo iscepo bi ga ko svinja masan džak. Ajde sad se lepo probudi, moraš u školu, treba još puuunoo da se uči.

Nebojša

pre 2 godine

Iskreno iznenadio me je Baretini na spomenutom mastersu u londonu Novak i Federer odrali su ga sa neverovatnom lakoćom posle toga sam pomislio da ne zaslužuje ovako visok plasman prošle sezone praktično ništa nije uradio ali ove je počeo da niže dobre rezultate ima zaista sjajan servis i forhend bekend mu nije oružje ali nije ni rupa ima lepu budućnost ako ovako nastavi.

lalo

pre 2 godine

U Italiji Svako vece mesto od sela sa tri kuce ima najmanje jedan teniuski teren i to vecinom os sljake, betona ima tu i tamo a trava je prava retkost kao podloga zbog klime. Jedan mi Italijan jednom rece , ako trazis travu idi u Irsku, ali nevezano za to, ti silni tereni su stvorili ogroman broj tenisera i nema mesta cudjenju sto ih toliko ima medju prvih 100 na svetu. To sam hteo da kazem a Novak je kao samonikli cvet na vrhu kamenog brda.

Goran Paunkovic

pre 2 godine

radilo se o „nekoliko“ poenama, pa nole osvojio cak 30 poena vise nego berrettini, cak i u onom trecem setu sto izgubijo nole osvojio pet poena vise… ja neznam o kojom utakmicom berrettini prica…

parx

pre 2 godine

Naravno da si imao podrsku kada si igrao protiv Novaka. Pre 30-tak godina, bila jedna mala, koja je imala 9GS sa 19 god, i mislili su da tako nesto nece se ponoviti, pa su je grubo eliminisali. Jbt da to urade isto Novaku bilo bi ocigledno, pa se sluze raznim drugim glupostima.

Goran

pre 2 godine

Mogao si da pobedis pre 11 sati pa ne bilo prekida. Ko te terao da izgubis prva dva seta a gubio si i u cetvrtom bez obzira na deranje tvojih sa tribina. Cisto kao suza. Pre prekida si gubio i u setovima i u gemovima. Pa kako da ti pauza dobro dodje.

Život ide dalje

pre 2 godine

Uvek je šteta kad se izgubi meč ali mislim da Beretini nema za čim da žali.Svima je njima jasno da je ovo GS,i mnogo kockica treba da se složi da bi pobedili Rafu ili Novaka.E sad,njih dvojica imaju 35 odnosno 34 godine a to znači,da mladi lavovi bez obzira na mladost moraju još da uče i rade.Ponekad mi je žao,gomile dobrih tenisera,što ih je zapalo da igraju u vreme najboljih svih vremena.

Borko

pre 2 godine

Beretini ajde begaj ne mlati.
Odigrao si vjerovatno najbolji mec u zivotu i opet te je Nole razvalio u svim segmentima igre.Servis te je jedno vrijeme drzao u zivotu i to je to laku noc prijatno

ludeng

pre 2 godine

Realno prosecan teniser, koji poseduje dva kvalitetna udarca, servis i forhend, dok druge udarce gotovo i da nema. Ceo mec nije bio na mrezi svojevoljno. Prosto neverovatno. Ni kada grune iz forhenda ne zeli da izadje na mrezu. Nole ga je razbio u prva dva seta, posle je publika krenula da navija iz sve snage za italijana, on je udarao iz sve snage pa sta bude. Koliko nije bio dominantan vidi se i to da u 3. i 4. setu ne da nije imao brejk loptu, nego ni 2 poena na servis Djokovica nije dobio. Sve u svemu nista specijalno, ima neke dobre rezultate, ali to mu je to.

Robert

pre 2 godine

Beretini je samo dao izjavu u duhu naših top komentara ovde nakon Noletovih poraza. "Bilo je blizu, moglo je da ode i na drugu stranu, da nije promašio onu laku loptu ko zna šta bi bilo, sam sebe pobedio, glupo propuštene brejk šanse, nakon pauze (med. tajm-aut, pražnjenje stadiona i slično) nije bio isti čovek..." Eto, vidite kako to loše zvuče kada se to posmatra iz drugog ugla.

nikola ch

pre 2 godine

Dug je put pree tobom zabarce... Lepo szo si smeo jednom da igras sa noleta tenis. Al toliko je...

A ti novace samo napred i deri sve pred sobom!!!!!!?

Milos84

pre 2 godine

Mateo ima dobru igru za travu, visok je i ima jak servis i forhend. Mislim da su njegove sanse tamo daleko vece nego na Garosu, mada je i ovde napravio rezultat za respekt. Ako bude verovao u sebe i malo mu se otvorio zreb mislim da nije nerealno da igra i finale u Londonu, ali da se razumemo i dalje se 'starci' najvise pitaju i tamo.

Aule

pre 2 godine

E da nije toga bilo ti bi pobedio, pregazio te Djokovic i cestitaj mu a ne da vecito trazite krivca u necemu drugom, igrate bre protiv najboljeg igraca sveta i treba da vas je sramota sto nalazite neke druge razloge za poraze, 3-0 si trebao biti pociscen!
(Nicola, 10. jun 2021 10:30)

A sta je trebalo da radi, da izadje i da se ne bori samo zato sto je sa druge strane najbolji na svetu?
Uzgred, i sam kaze da je Novak najbolji na svetu, ne razumem sta je covek lose rekao, pa normalno da mu je zao sto se nije po njega zavrsilo drugacije.
Nekada pauze prijaju igracima, nekada ne, svaki mec je drugaciji.
Ne razumem tacno cime te je dotakao toliko, postavio si uzasno glup i prepotentan komentar, nije bilo 3:0 zato sto je covek odigrao dovoljno dobro za 3:1.
Stvarno je neverovatno ko sve moze da piskara danas, bolje da si ostao nepismen pa makar ne bismo morali da citamo tvoje glupava opazanja.

deshagm

pre 2 godine

Bio u naletu a Djokovic dva zicera u tajbrejku pogodi u mrežu, što inače ne promašuje. Nije se pitao nista,ali eto, uzeo je nekako.

sakupljac minusa

pre 2 godine

a lepo bilo dok su zvizdali i galamili pajtosi iz italije na tribinama, vece selce odavno nisam cuo!
(Aca, 10. jun 2021 12:26)
Nisi bio na ATP kupu?

Eksel

pre 2 godine

Beretini je samo dao izjavu u duhu naših top komentara ovde nakon Noletovih poraza. "Bilo je blizu, moglo je da ode i na drugu stranu, da nije promašio onu laku loptu ko zna šta bi bilo, sam sebe pobedio, glupo propuštene brejk šanse, nakon pauze (med. tajm-aut, pražnjenje stadiona i slično) nije bio isti čovek..." Eto, vidite kako to loše zvuče kada se to posmatra iz drugog ugla.
(Robert, 10. jun 2021 11:14)

Naravno da gotovo uvek u vrhunskom tenisu može da se prelomi i na jednu i na drugu stranu jer su često nijanse u pitanju. Međutim, u slučaju sinoćnjeg meča to teško da stoji, jer je Novak po svim parametrima bio daleko ispred Italijana, celih 30 poena više što je zaista daleko od svake realne šanse. Ali ako neko kaže da je Novak zamalo dobio treći set, da je bio znatno bolji u trećem setu i da ga je izgubio u tajbrejku samo zahvaljujući sebi nesvojstvenim greškama, onda to svakako nije isto kao iluzija koju servira Beretini, a umesto da pohvali boljeg i čestita bar kroza zube.

paaaa

pre 2 godine

@Dulee
Pa kad Novak izgubi obicno su takvi izgovori: prekid zbog kise, jedan smec u mrezu ili aut, pecanje u mrezu, itd, obicno taj jedan poen odlucuje da protivnik pobedi...A kad je tako nesto za drugu stranu, eto imamo ovo...Jes prekid je razlog sto si izgubio..Nije li to licemerno od vas?

Aule

pre 2 godine

E da nije toga bilo ti bi pobedio, pregazio te Djokovic i cestitaj mu a ne da vecito trazite krivca u necemu drugom, igrate bre protiv najboljeg igraca sveta i treba da vas je sramota sto nalazite neke druge razloge za poraze, 3-0 si trebao biti pociscen!
(Nicola, 10. jun 2021 10:30)

A sta je trebalo da radi, da izadje i da se ne bori samo zato sto je sa druge strane najbolji na svetu?
Uzgred, i sam kaze da je Novak najbolji na svetu, ne razumem sta je covek lose rekao, pa normalno da mu je zao sto se nije po njega zavrsilo drugacije.
Nekada pauze prijaju igracima, nekada ne, svaki mec je drugaciji.
Ne razumem tacno cime te je dotakao toliko, postavio si uzasno glup i prepotentan komentar, nije bilo 3:0 zato sto je covek odigrao dovoljno dobro za 3:1.
Stvarno je neverovatno ko sve moze da piskara danas, bolje da si ostao nepismen pa makar ne bismo morali da citamo tvoje glupava opazanja.

Robert

pre 2 godine

Beretini je samo dao izjavu u duhu naših top komentara ovde nakon Noletovih poraza. "Bilo je blizu, moglo je da ode i na drugu stranu, da nije promašio onu laku loptu ko zna šta bi bilo, sam sebe pobedio, glupo propuštene brejk šanse, nakon pauze (med. tajm-aut, pražnjenje stadiona i slično) nije bio isti čovek..." Eto, vidite kako to loše zvuče kada se to posmatra iz drugog ugla.

Nicola

pre 2 godine

E da nije toga bilo ti bi pobedio, pregazio te Djokovic i cestitaj mu a ne da vecito trazite krivca u necemu drugom, igrate bre protiv najboljeg igraca sveta i treba da vas je sramota sto nalazite neke druge razloge za poraze, 3-0 si trebao biti pociscen!

sakupljac minusa

pre 2 godine

a lepo bilo dok su zvizdali i galamili pajtosi iz italije na tribinama, vece selce odavno nisam cuo!
(Aca, 10. jun 2021 12:26)
Nisi bio na ATP kupu?

Grada

pre 2 godine

Ovaj na zovi teniser je običan mlatač lopti, sve na snagu i visinu, ako mu ne ide servis - kraj, kao sinoć tek u trećem setu počeo bolje da pogađa servis i to ga i držalo u meču, mora mnogo još da uči.

sef raje

pre 2 godine

"Radilo se o nekoliko poena" ne znam kakav je Beretini sa matematikom ali Novak je osvojio okruglo 30 poena vise u mecu, tesko da 30 moze da se podvede pod "nekoliko"

MXT

pre 2 godine

Kako su svi iz ove "nove generacije" svileni, i nekako nezni. Sve im nesto smeta. Eto oni su najbolji (bolji od Noleta u svakom slucaju), ali eto stalno im se nesto ispreci na putu ka pobedi.

Mislim, kako da ne!

ccc?

pre 2 godine

Novaku nije oduzeo ni jedan servi, uzeo je set zbog dve Novakove greske u taj breku gde je Novak vodio. Servirao je nikad bolje i opet izgubio...O cemu vise da pricamo?

Gledalac

pre 2 godine

Beretini je u potpunom pravu, a verovatno je i Djokovic takvog misljenja.
Turnir na Roland Garosu u Parizu je ionako najlosiji od svih GS turnira.
Publika je nedisciplinirana, a organizacija, kao sto vidimo - katastrofalna.

siva eminencija

pre 2 godine

kaze pesma Igrali smo dobro ali zeznuo nas sudija. Beretini je bolje igrao od Đokovića ali je slučajno izgubio ovaj pa baš 3 1 a ne recimo 3 2 . E nece da može!

Da. ali

pre 2 godine

Sramota zbog prekida od 15 minuta zbog praznjenja tribina? Nije ti prekid fizicki pomogao? A imas li nesto da kazes u vezi svog meca u 1/8 finala? Da li ti je to fizicki pomoglo? Da li je to sramota?

Milos84

pre 2 godine

Mateo ima dobru igru za travu, visok je i ima jak servis i forhend. Mislim da su njegove sanse tamo daleko vece nego na Garosu, mada je i ovde napravio rezultat za respekt. Ako bude verovao u sebe i malo mu se otvorio zreb mislim da nije nerealno da igra i finale u Londonu, ali da se razumemo i dalje se 'starci' najvise pitaju i tamo.

Izbor

pre 2 godine

Igrao je mozda i svoj najbolji mec u životu. Ali nije tacna konstatacija da je izgubio na mali broj poena. Novak je imao šansu da ga tuce glatko sa 3-0 gde je u tajbrejku na 5-4 i svoj servis napravio dve kardinal e greške na mreži. Ovo za publiku vszi za svakog tenisera pravila su takva i moraju se poštovati. Tako da plac ovog Italijana ne pije vodu.

fuuuuj zapade, fuuujjj!

pre 2 godine

Italijanu nije smetalo dok je publika ometala Djokovica tokom i izmedju poena a onda mu smeta kad su tu istu publiku izbacili jer nije mu dovoljno da ga podrzava publika vec moraju i da ometaju Djokovica. To su te zapadne vrednosti, kultura i fer plej. Sve do jedne zapadne zemlje na isti nacin razmisljaju. Da samo 50-ak No1etovih navijaca ometa Federera, Nadala ili bilo kog zapadnog igraca tokom poena i izmedju poena - odmah bi svi bii izbaceni sa stadiona! A kad ceo stadion zvizdi i ometa Djokovica - e onda je Djokovic kriv i zasluzio je da mu zvizde, jel'??? Zasto???

paaaa

pre 2 godine

@Dulee
Pa kad Novak izgubi obicno su takvi izgovori: prekid zbog kise, jedan smec u mrezu ili aut, pecanje u mrezu, itd, obicno taj jedan poen odlucuje da protivnik pobedi...A kad je tako nesto za drugu stranu, eto imamo ovo...Jes prekid je razlog sto si izgubio..Nije li to licemerno od vas?

Kartonka za vanka

pre 2 godine

Živa istina da je mnogo napredovao.Vrlo opasan igrač,novi Vavrinka.Mora da popravi bekhend,ako misli da nekada osvoji neki grand slem turnir.Ima ubitačan forhend,mozda i najjaci na turu.A i servis mu je odličan.Ali Novak i Rafa su i dalje klasa za sebe.Federer je u padu i nije više na nivou Noleta i Rafe.

Nebojša

pre 2 godine

Iskreno iznenadio me je Baretini na spomenutom mastersu u londonu Novak i Federer odrali su ga sa neverovatnom lakoćom posle toga sam pomislio da ne zaslužuje ovako visok plasman prošle sezone praktično ništa nije uradio ali ove je počeo da niže dobre rezultate ima zaista sjajan servis i forhend bekend mu nije oružje ali nije ni rupa ima lepu budućnost ako ovako nastavi.

MaKakoDaNe

pre 2 godine

Prekid te je zaistavio da pokidaš Noleta, da ga nije bilo iscepo bi ga ko svinja masan džak. Ajde sad se lepo probudi, moraš u školu, treba još puuunoo da se uči.

parx

pre 2 godine

Naravno da si imao podrsku kada si igrao protiv Novaka. Pre 30-tak godina, bila jedna mala, koja je imala 9GS sa 19 god, i mislili su da tako nesto nece se ponoviti, pa su je grubo eliminisali. Jbt da to urade isto Novaku bilo bi ocigledno, pa se sluze raznim drugim glupostima.

nikola ch

pre 2 godine

Dug je put pree tobom zabarce... Lepo szo si smeo jednom da igras sa noleta tenis. Al toliko je...

A ti novace samo napred i deri sve pred sobom!!!!!!?

ludeng

pre 2 godine

Realno prosecan teniser, koji poseduje dva kvalitetna udarca, servis i forhend, dok druge udarce gotovo i da nema. Ceo mec nije bio na mrezi svojevoljno. Prosto neverovatno. Ni kada grune iz forhenda ne zeli da izadje na mrezu. Nole ga je razbio u prva dva seta, posle je publika krenula da navija iz sve snage za italijana, on je udarao iz sve snage pa sta bude. Koliko nije bio dominantan vidi se i to da u 3. i 4. setu ne da nije imao brejk loptu, nego ni 2 poena na servis Djokovica nije dobio. Sve u svemu nista specijalno, ima neke dobre rezultate, ali to mu je to.

Goran Paunkovic

pre 2 godine

radilo se o „nekoliko“ poenama, pa nole osvojio cak 30 poena vise nego berrettini, cak i u onom trecem setu sto izgubijo nole osvojio pet poena vise… ja neznam o kojom utakmicom berrettini prica…

Eksel

pre 2 godine

Beretini je samo dao izjavu u duhu naših top komentara ovde nakon Noletovih poraza. "Bilo je blizu, moglo je da ode i na drugu stranu, da nije promašio onu laku loptu ko zna šta bi bilo, sam sebe pobedio, glupo propuštene brejk šanse, nakon pauze (med. tajm-aut, pražnjenje stadiona i slično) nije bio isti čovek..." Eto, vidite kako to loše zvuče kada se to posmatra iz drugog ugla.
(Robert, 10. jun 2021 11:14)

Naravno da gotovo uvek u vrhunskom tenisu može da se prelomi i na jednu i na drugu stranu jer su često nijanse u pitanju. Međutim, u slučaju sinoćnjeg meča to teško da stoji, jer je Novak po svim parametrima bio daleko ispred Italijana, celih 30 poena više što je zaista daleko od svake realne šanse. Ali ako neko kaže da je Novak zamalo dobio treći set, da je bio znatno bolji u trećem setu i da ga je izgubio u tajbrejku samo zahvaljujući sebi nesvojstvenim greškama, onda to svakako nije isto kao iluzija koju servira Beretini, a umesto da pohvali boljeg i čestita bar kroza zube.

Borko

pre 2 godine

Beretini ajde begaj ne mlati.
Odigrao si vjerovatno najbolji mec u zivotu i opet te je Nole razvalio u svim segmentima igre.Servis te je jedno vrijeme drzao u zivotu i to je to laku noc prijatno

Život ide dalje

pre 2 godine

Uvek je šteta kad se izgubi meč ali mislim da Beretini nema za čim da žali.Svima je njima jasno da je ovo GS,i mnogo kockica treba da se složi da bi pobedili Rafu ili Novaka.E sad,njih dvojica imaju 35 odnosno 34 godine a to znači,da mladi lavovi bez obzira na mladost moraju još da uče i rade.Ponekad mi je žao,gomile dobrih tenisera,što ih je zapalo da igraju u vreme najboljih svih vremena.

Goran

pre 2 godine

Mogao si da pobedis pre 11 sati pa ne bilo prekida. Ko te terao da izgubis prva dva seta a gubio si i u cetvrtom bez obzira na deranje tvojih sa tribina. Cisto kao suza. Pre prekida si gubio i u setovima i u gemovima. Pa kako da ti pauza dobro dodje.

deshagm

pre 2 godine

Bio u naletu a Djokovic dva zicera u tajbrejku pogodi u mrežu, što inače ne promašuje. Nije se pitao nista,ali eto, uzeo je nekako.

lalo

pre 2 godine

U Italiji Svako vece mesto od sela sa tri kuce ima najmanje jedan teniuski teren i to vecinom os sljake, betona ima tu i tamo a trava je prava retkost kao podloga zbog klime. Jedan mi Italijan jednom rece , ako trazis travu idi u Irsku, ali nevezano za to, ti silni tereni su stvorili ogroman broj tenisera i nema mesta cudjenju sto ih toliko ima medju prvih 100 na svetu. To sam hteo da kazem a Novak je kao samonikli cvet na vrhu kamenog brda.