Tenis 58

Četvrtak, 13.05.2021.

16:30

Novak u Rimu otkrio šta želi da proučava

Najbolji teniser sveta Novak Đoković zabeležio je i drugu pobedu ove sezone na Mastersu u Rimu.

Novak u Rimu otkrio šta želi da prouèava IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Sava

pre 2 godine

Kako vi što pišete zajedljive i pogrdne komentare ne shvatate da tako samo ponizavate sebe. Svedocite samo o svom (ne)obrazovanju i o svojoj (ne)kulturi.
Novaku ne mozete ništa ni dodati ni oduzeti, proputovao je svet, naučio jezike, postao najbolji u poslu kojim se bavi i sada će neko od vas ovde da nas ubedjuje kako Novak ne vredi ništa. I ako Novak zeli i u 40 godina da se školuje, svaka mu čast, čovek se uči dok je ziv i za obrazovanje nikad nije kasno. Molim zajedljive kritičare samo da potraze neku stručnu pomoć jel očigledno sa vama nešto debelo nije u redu. Da li je ljubomora, zavist ili neki tezi poremećaj u pitanju u vašem je interesu da to što pre otkrijete a Novaku na našu radost ni pod prozor da pljunete ne mozete ?.

vladica

pre 2 godine

Gospodo neumesni kriticari tudjeg znanja i zvanja, savetujem da procitate biografiju Majkl Faradeja, jednog od najvecih naucnika u istoriji koji je od obrazovanja imao samo nedeljnu crkvenu skolu, preko koje je naucio da cita i pise. Njegovo zanimanje za nauku bilo mu je dovoljno da bude laboratorijski pomocnik, biobliotekar i da sa se bavi naucnim radom takoreci bez formalnog obrazovanja. Izuzetnim dostignucima u hemiji i fizici (smatra se ocem elektromenagnetike) stekao je najvisa pocasna britanska akademska zvanja, i stekao kultni status. Britanska akademija je Tesli ukazala cast da je dostojan da sedi u njegovoj stolici prilikom posete.

Kikujiro

pre 2 godine

Ostavi se tih privremenih, prolaznih religija, ostavi se pravoslavlja, samo yoga Nole, da odeš u Indiju na nekoliko godina, to je sve što ti treba, idi u Hrišikeš, izaberi neki ašram, može neki Ramayana ašram, oni vole da plešu i pevaju, izučavaj Vede, i imaju najbolju vege-hranu na svetu.

Novak proučava istoriju

pre 2 godine

Gospodine Kecman, Novak je izjavio da istoriju uči od prevaranta Jovana Deretića, koji piše da su svi slovenski narodi nastali od Srba: Rusi, Poljaci, Česi, Slovaci, Hrvati, Slovenci, Crnogorci, Makedonci, Bugari i da je Aleksandar makedonski bio srpski vojskovođa.

Novak ne bi smeo da prosipa gluposti

pre 2 godine

@Jelena
Lepo si rekla, propustio je dvadeset godina da stiče znanje, i gimnazijsko odrastanje, akademsko okruženje i sve što takav život nudi. Njemu nedostaje dvesta filmskih remek-dela, i toliko knjiga, kad bi mu danas dali da pročita "Braću Karamazove" bilo bi mu isto kao da čita Mahabharatu (ništa ne bi razumeo, ne može se sa bukvara na Dostojevskog), a o tome koliko zna strane jezike morali bismo znati i da li ume da piše i koliko poznaje gramatiku tih jezika (posebno kad je reč o francuskom). Meni smeta to što se ovako neuk "udubio" u proučavanje kojekakvih šarlatana, umesto da se drži pravih vrednosti. Kad je, ne tako davno, izjavio da ga zanima istorija i da čita lažnog istoričara Jovana Deretića, koji tv5rdi da su svi narodi Evrope nastali od Srba: "Aleksandar Veliki je zapravo srpski vojskovođa Aleksandar Karanović i on je treći srpski vojskovođa koji je u svom pohodu na istok došao do Indije. Pre njega su to učinili Nino Belov i Serbo Makaridov…" Daleko će Nolo da dogura ako bude čitao ovakve istoričare.

Minja Stojanović

pre 2 godine

Shvata važnost obrazovanja i to je najbitnije....a u ovom sportu nema škole, niti za to imaš vremena....nadoknadiće on bar nešto po završetku karijere....

Momo

pre 2 godine

Koliko zlobnih komentara!?
Komentarišite jadnici vaše predsednike opština,javnih preduzeća,njihove škole pa onda malo popunite bedni život kritikujući ovog Cara.

G

pre 2 godine

Ma brate mili,smorili ste vise sa njim.
(Vladimir, 13. maj 2021 17:42)

Vladimire, mogao bi da se ugledas na nekoga ko zeli da se obrazuje - ocigledno ti nedostaje elementarno poznavanje gramatike. Dakle, osnovna skola.
A i ne moras da ga pratis i komentarises ako te smara.
Jednostavno, zar ne?!

Žika Valensa

pre 2 godine

A tek poliglota... To je posebna priča (sad će da skoče nolobotovi). Jedared (gledao ja) je pokušao da se obrati publici na francuskom pa je brzo zapelo te se u trenu prešaltao na engleski. Na taj način govori i kineski, nekoliko napabričenih uvlakačkih rečenica (sve sama opšta mesta) i - taj se jezik govori. Aferim.

O RUCK

pre 2 godine

Svaka cast Novace na iskrenosti. Naravno obrazovanje svakog coveka pocinje od osnovne skole. A zatim redom. Sve se moze postici-nadoknaditi kad covek to stvarno voli i zili. Nisu pare sve u zivotu, iako ih ne mozemo zaobici.

Zoran

pre 2 godine

Deco ugledajte se na ovog coveka. U skolu do 7 razreda i kraj. Idol.
(Deki ns, 13. maj 2021 17:05)

Sa 38, po zavrsetku karijere, a sa parama koje ima, upise lepo Harvard i studira istoriju ili sta vec zeli, a ti ces i dalje da buljis u ekran i zivis svoju ljubomoru...

Jelena

pre 2 godine

Tesko je nadoknaditi propusteno skolovanje. Nisu to samo knjige, to je i druzenje sa vrsnjacima iz skole, kasnije na fakultetu akademsko okruzenje, predavanja, studentske zurke, ekskurzije... Sve to doprinosi intelektualnom razvoju jedne osobe i opstoj kulturi. On je to sve propustio. Kod njega su bas primetne rupe u obrazovanju, ceo zivot je jurio za lopticom, a od svih gradova u kojima je bio video je uglavnom samo aerodrom, hotel i teren. Zalosno je samo sto je zbog nedostatka obrazovanja laka meta za razne sarlatane i prodavce magle.

Džadž

pre 2 godine

Čovek izjavi sasvim običnu i normalnu stvar, da želi da se vrati u klupu, da studira, da se doškoluje, da izučava istoriju, nutricionizam, a zaludna sirotinja raja kidiše na njega ko da im je pobio užu i širu familiju.

za predsednika

pre 2 godine

Novaka za predsednika.
Iskreni rodoljub, nepotkupljiv, koji zna da se ophodi i sa prinčevima i sa pijačnim prodavcima, s podjednakim poštovanjem.

Davidovac

pre 2 godine

Covek poliglota, savladava jezike k'o od sale, a ovde ga prozivaju nepismenjaci koji ni svoj jezik nisu naucili a spucali u du*e 30 godina

Vf

pre 2 godine

"Ne daje nam to samo znanje već nam pomaže da rešavamo situacije sa kojim se suočavamo u životu."

A sta je to sto nam pomaze da resavamo situacije u zivotu? Pa isto znanje... :)

Goran

pre 2 godine

Bravo Novače! Učenje i samo učenje! Znači zasuči rukave pa u osnovnu školu. Budući da si uporan kladim se da ćeš sa uspjehom završiti osnovnu a onda pravac piramide i možda gospa!

Stole

pre 2 godine

Nole je svoju inteligenciju dokazao brzinom učenja stranih jezika. Treba poštovati njegovu želju da napreduje u svakom pogledu. Naravno oni mali iskomplesirani miševi koji mrze svakog uspešnog neka pišu šta god žele. To govori više o njima. Siguran sam da Nole neće kupovati diplome i doktorate.Neka ga sreća prati i hvala mu za radosti kojr nam je bezbroj puta podario Isto važi za sve naše sportiste kojima se dive širom sveta i zavide nam ma njima...

Жика Валенса

pre 2 godine

Мислим да он (а поготово његов сулуди отац) има влажни сан да се у догледној будућности кандидује за председника. До тада ће покушати да се образује на брзака, да закрпи рупе у иначе веома танком образовању.

Džadž

pre 2 godine

Čovek izjavi sasvim običnu i normalnu stvar, da želi da se vrati u klupu, da studira, da se doškoluje, da izučava istoriju, nutricionizam, a zaludna sirotinja raja kidiše na njega ko da im je pobio užu i širu familiju.

lal

pre 2 godine

menjao bih sve one gluposti koji mi nikad u zivotu nece trebati za njegovo znanje stranih jezika...
ne kazem da su stvari koje sam ucio beskorisne u globalu, ali mislim da ce mi diferencijalna renta ili mejoza znaciti samo da pomognem detetu kad bude isto ucila u skoli...

vladica

pre 2 godine

Za trideset i kusur godina Novak ima izuzetno zivotno iskustvo za svoje godine. Jasno je da vrhunski sportista tog kalibra, ne moze biti kompetentan u van sportskim oblastima jer prosto nema vremena da bude mnogo posvecen bilo cemu van sporta i pratecih aktivnosti. Neumesno je kritikovati takve ljude kako su nekompetentni ili neobrazovani, samo zato sto pokazuju interesovanja van tipicnog sportskog okvira. Novak ima veliki potencijal da se razvije i na drugim profesionalnim planovima kada napusti sport, uostalom vecina fakultetski obrazovanih prvo radno iskustvo stice u kasnim dvadesetim i ranim 30tim kada prakticno ulazi u struku i u zrelim godinama dostize profesionalni vrhunac. Na zalost zivimo u vremenu slabe kulture kritickog misljenja, uglavnom vecina etiketira ljude, tipa neko se interesuje za alternativne zdravstvene metode on je odmah teoreticar zavere, antivakser, neobrazovan, nekulturan ili sta vec...

Бранко

pre 2 godine

Одличне намере и идеје, још ако уме да одабере наставнике и узоре, као у тенису..

Pokušavam da mislim!

pre 2 godine

Upiši fakultet Političkih nauka,pa postani predsednik Srbije.Možeš to i bez škole,ali ipak do 50g.se obrazuj,pa onda u politiku.

henry lee

pre 2 godine

Da sam na njegovom mestu već odavno bih proučavao mora i okeane na svojoj jahti s poslugom. A s vremena na vreme zimi i planinske masive sa ekskluzivnim skijalištima. Ali OK, još je mlad, može tu još koja milja eura da se napabirči za crne dane.

Losmi

pre 2 godine

Zavrsi neki fakultet Nole...jos ti samo to fali. Ja da mogu da vratim vreme isla bih u kulinare, obozavam da kuvam. Zavrsila sam fakultet i nikad se nisam pokajala iako mi otidle lepe godine na to, fakulet je visi nivo. 
Jezici, IT me nikad nisu zanimali..a to mi je velika mana...

Pre fakulteta bi trebalo da se zavrsi srednja skola, a pre srednje bi trebalo da se zavrsi osnovna. To je redosled. Pravite naucnika od neobrazovane osobe.

anica velickovic

pre 2 godine

Zavrsi neki fakultet Nole...jos ti samo to fali. Ja da mogu da vratim vreme isla bih u kulinare, obozavam da kuvam. Zavrsila sam fakultet i nikad se nisam pokajala iako mi otidle lepe godine na to, fakulet je visi nivo.
Jezici, IT me nikad nisu zanimali..a to mi je velika mana...

vladica

pre 2 godine

Za trideset i kusur godina Novak ima izuzetno zivotno iskustvo za svoje godine. Jasno je da vrhunski sportista tog kalibra, ne moze biti kompetentan u van sportskim oblastima jer prosto nema vremena da bude mnogo posvecen bilo cemu van sporta i pratecih aktivnosti. Neumesno je kritikovati takve ljude kako su nekompetentni ili neobrazovani, samo zato sto pokazuju interesovanja van tipicnog sportskog okvira. Novak ima veliki potencijal da se razvije i na drugim profesionalnim planovima kada napusti sport, uostalom vecina fakultetski obrazovanih prvo radno iskustvo stice u kasnim dvadesetim i ranim 30tim kada prakticno ulazi u struku i u zrelim godinama dostize profesionalni vrhunac. Na zalost zivimo u vremenu slabe kulture kritickog misljenja, uglavnom vecina etiketira ljude, tipa neko se interesuje za alternativne zdravstvene metode on je odmah teoreticar zavere, antivakser, neobrazovan, nekulturan ili sta vec...

Davidovac

pre 2 godine

Covek poliglota, savladava jezike k'o od sale, a ovde ga prozivaju nepismenjaci koji ni svoj jezik nisu naucili a spucali u du*e 30 godina

Džadž

pre 2 godine

Čovek izjavi sasvim običnu i normalnu stvar, da želi da se vrati u klupu, da studira, da se doškoluje, da izučava istoriju, nutricionizam, a zaludna sirotinja raja kidiše na njega ko da im je pobio užu i širu familiju.

Džadž

pre 2 godine

Čovek izjavi sasvim običnu i normalnu stvar, da želi da se vrati u klupu, da studira, da se doškoluje, da izučava istoriju, nutricionizam, a zaludna sirotinja raja kidiše na njega ko da im je pobio užu i širu familiju.

Zoran

pre 2 godine

Deco ugledajte se na ovog coveka. U skolu do 7 razreda i kraj. Idol.
(Deki ns, 13. maj 2021 17:05)

Sa 38, po zavrsetku karijere, a sa parama koje ima, upise lepo Harvard i studira istoriju ili sta vec zeli, a ti ces i dalje da buljis u ekran i zivis svoju ljubomoru...

Stole

pre 2 godine

Nole je svoju inteligenciju dokazao brzinom učenja stranih jezika. Treba poštovati njegovu želju da napreduje u svakom pogledu. Naravno oni mali iskomplesirani miševi koji mrze svakog uspešnog neka pišu šta god žele. To govori više o njima. Siguran sam da Nole neće kupovati diplome i doktorate.Neka ga sreća prati i hvala mu za radosti kojr nam je bezbroj puta podario Isto važi za sve naše sportiste kojima se dive širom sveta i zavide nam ma njima...

Losmi

pre 2 godine

Zavrsi neki fakultet Nole...jos ti samo to fali. Ja da mogu da vratim vreme isla bih u kulinare, obozavam da kuvam. Zavrsila sam fakultet i nikad se nisam pokajala iako mi otidle lepe godine na to, fakulet je visi nivo. 
Jezici, IT me nikad nisu zanimali..a to mi je velika mana...

Pre fakulteta bi trebalo da se zavrsi srednja skola, a pre srednje bi trebalo da se zavrsi osnovna. To je redosled. Pravite naucnika od neobrazovane osobe.

anica velickovic

pre 2 godine

Zavrsi neki fakultet Nole...jos ti samo to fali. Ja da mogu da vratim vreme isla bih u kulinare, obozavam da kuvam. Zavrsila sam fakultet i nikad se nisam pokajala iako mi otidle lepe godine na to, fakulet je visi nivo.
Jezici, IT me nikad nisu zanimali..a to mi je velika mana...

Жика Валенса

pre 2 godine

Мислим да он (а поготово његов сулуди отац) има влажни сан да се у догледној будућности кандидује за председника. До тада ће покушати да се образује на брзака, да закрпи рупе у иначе веома танком образовању.

Jelena

pre 2 godine

Tesko je nadoknaditi propusteno skolovanje. Nisu to samo knjige, to je i druzenje sa vrsnjacima iz skole, kasnije na fakultetu akademsko okruzenje, predavanja, studentske zurke, ekskurzije... Sve to doprinosi intelektualnom razvoju jedne osobe i opstoj kulturi. On je to sve propustio. Kod njega su bas primetne rupe u obrazovanju, ceo zivot je jurio za lopticom, a od svih gradova u kojima je bio video je uglavnom samo aerodrom, hotel i teren. Zalosno je samo sto je zbog nedostatka obrazovanja laka meta za razne sarlatane i prodavce magle.

Goran

pre 2 godine

Bravo Novače! Učenje i samo učenje! Znači zasuči rukave pa u osnovnu školu. Budući da si uporan kladim se da ćeš sa uspjehom završiti osnovnu a onda pravac piramide i možda gospa!

Momo

pre 2 godine

Koliko zlobnih komentara!?
Komentarišite jadnici vaše predsednike opština,javnih preduzeća,njihove škole pa onda malo popunite bedni život kritikujući ovog Cara.

henry lee

pre 2 godine

Da sam na njegovom mestu već odavno bih proučavao mora i okeane na svojoj jahti s poslugom. A s vremena na vreme zimi i planinske masive sa ekskluzivnim skijalištima. Ali OK, još je mlad, može tu još koja milja eura da se napabirči za crne dane.

O RUCK

pre 2 godine

Svaka cast Novace na iskrenosti. Naravno obrazovanje svakog coveka pocinje od osnovne skole. A zatim redom. Sve se moze postici-nadoknaditi kad covek to stvarno voli i zili. Nisu pare sve u zivotu, iako ih ne mozemo zaobici.

Žika Valensa

pre 2 godine

A tek poliglota... To je posebna priča (sad će da skoče nolobotovi). Jedared (gledao ja) je pokušao da se obrati publici na francuskom pa je brzo zapelo te se u trenu prešaltao na engleski. Na taj način govori i kineski, nekoliko napabričenih uvlakačkih rečenica (sve sama opšta mesta) i - taj se jezik govori. Aferim.

Бранко

pre 2 godine

Одличне намере и идеје, још ако уме да одабере наставнике и узоре, као у тенису..

Novak ne bi smeo da prosipa gluposti

pre 2 godine

@Jelena
Lepo si rekla, propustio je dvadeset godina da stiče znanje, i gimnazijsko odrastanje, akademsko okruženje i sve što takav život nudi. Njemu nedostaje dvesta filmskih remek-dela, i toliko knjiga, kad bi mu danas dali da pročita "Braću Karamazove" bilo bi mu isto kao da čita Mahabharatu (ništa ne bi razumeo, ne može se sa bukvara na Dostojevskog), a o tome koliko zna strane jezike morali bismo znati i da li ume da piše i koliko poznaje gramatiku tih jezika (posebno kad je reč o francuskom). Meni smeta to što se ovako neuk "udubio" u proučavanje kojekakvih šarlatana, umesto da se drži pravih vrednosti. Kad je, ne tako davno, izjavio da ga zanima istorija i da čita lažnog istoričara Jovana Deretića, koji tv5rdi da su svi narodi Evrope nastali od Srba: "Aleksandar Veliki je zapravo srpski vojskovođa Aleksandar Karanović i on je treći srpski vojskovođa koji je u svom pohodu na istok došao do Indije. Pre njega su to učinili Nino Belov i Serbo Makaridov…" Daleko će Nolo da dogura ako bude čitao ovakve istoričare.

lal

pre 2 godine

menjao bih sve one gluposti koji mi nikad u zivotu nece trebati za njegovo znanje stranih jezika...
ne kazem da su stvari koje sam ucio beskorisne u globalu, ali mislim da ce mi diferencijalna renta ili mejoza znaciti samo da pomognem detetu kad bude isto ucila u skoli...

G

pre 2 godine

Ma brate mili,smorili ste vise sa njim.
(Vladimir, 13. maj 2021 17:42)

Vladimire, mogao bi da se ugledas na nekoga ko zeli da se obrazuje - ocigledno ti nedostaje elementarno poznavanje gramatike. Dakle, osnovna skola.
A i ne moras da ga pratis i komentarises ako te smara.
Jednostavno, zar ne?!

Sava

pre 2 godine

Kako vi što pišete zajedljive i pogrdne komentare ne shvatate da tako samo ponizavate sebe. Svedocite samo o svom (ne)obrazovanju i o svojoj (ne)kulturi.
Novaku ne mozete ništa ni dodati ni oduzeti, proputovao je svet, naučio jezike, postao najbolji u poslu kojim se bavi i sada će neko od vas ovde da nas ubedjuje kako Novak ne vredi ništa. I ako Novak zeli i u 40 godina da se školuje, svaka mu čast, čovek se uči dok je ziv i za obrazovanje nikad nije kasno. Molim zajedljive kritičare samo da potraze neku stručnu pomoć jel očigledno sa vama nešto debelo nije u redu. Da li je ljubomora, zavist ili neki tezi poremećaj u pitanju u vašem je interesu da to što pre otkrijete a Novaku na našu radost ni pod prozor da pljunete ne mozete ?.

Pokušavam da mislim!

pre 2 godine

Upiši fakultet Političkih nauka,pa postani predsednik Srbije.Možeš to i bez škole,ali ipak do 50g.se obrazuj,pa onda u politiku.

Novak proučava istoriju

pre 2 godine

Gospodine Kecman, Novak je izjavio da istoriju uči od prevaranta Jovana Deretića, koji piše da su svi slovenski narodi nastali od Srba: Rusi, Poljaci, Česi, Slovaci, Hrvati, Slovenci, Crnogorci, Makedonci, Bugari i da je Aleksandar makedonski bio srpski vojskovođa.

za predsednika

pre 2 godine

Novaka za predsednika.
Iskreni rodoljub, nepotkupljiv, koji zna da se ophodi i sa prinčevima i sa pijačnim prodavcima, s podjednakim poštovanjem.

vladica

pre 2 godine

Gospodo neumesni kriticari tudjeg znanja i zvanja, savetujem da procitate biografiju Majkl Faradeja, jednog od najvecih naucnika u istoriji koji je od obrazovanja imao samo nedeljnu crkvenu skolu, preko koje je naucio da cita i pise. Njegovo zanimanje za nauku bilo mu je dovoljno da bude laboratorijski pomocnik, biobliotekar i da sa se bavi naucnim radom takoreci bez formalnog obrazovanja. Izuzetnim dostignucima u hemiji i fizici (smatra se ocem elektromenagnetike) stekao je najvisa pocasna britanska akademska zvanja, i stekao kultni status. Britanska akademija je Tesli ukazala cast da je dostojan da sedi u njegovoj stolici prilikom posete.

Vf

pre 2 godine

"Ne daje nam to samo znanje već nam pomaže da rešavamo situacije sa kojim se suočavamo u životu."

A sta je to sto nam pomaze da resavamo situacije u zivotu? Pa isto znanje... :)

Minja Stojanović

pre 2 godine

Shvata važnost obrazovanja i to je najbitnije....a u ovom sportu nema škole, niti za to imaš vremena....nadoknadiće on bar nešto po završetku karijere....

Kikujiro

pre 2 godine

Ostavi se tih privremenih, prolaznih religija, ostavi se pravoslavlja, samo yoga Nole, da odeš u Indiju na nekoliko godina, to je sve što ti treba, idi u Hrišikeš, izaberi neki ašram, može neki Ramayana ašram, oni vole da plešu i pevaju, izučavaj Vede, i imaju najbolju vege-hranu na svetu.

Losmi

pre 2 godine

Zavrsi neki fakultet Nole...jos ti samo to fali. Ja da mogu da vratim vreme isla bih u kulinare, obozavam da kuvam. Zavrsila sam fakultet i nikad se nisam pokajala iako mi otidle lepe godine na to, fakulet je visi nivo. 
Jezici, IT me nikad nisu zanimali..a to mi je velika mana...

Pre fakulteta bi trebalo da se zavrsi srednja skola, a pre srednje bi trebalo da se zavrsi osnovna. To je redosled. Pravite naucnika od neobrazovane osobe.

Жика Валенса

pre 2 godine

Мислим да он (а поготово његов сулуди отац) има влажни сан да се у догледној будућности кандидује за председника. До тада ће покушати да се образује на брзака, да закрпи рупе у иначе веома танком образовању.

Goran

pre 2 godine

Bravo Novače! Učenje i samo učenje! Znači zasuči rukave pa u osnovnu školu. Budući da si uporan kladim se da ćeš sa uspjehom završiti osnovnu a onda pravac piramide i možda gospa!

henry lee

pre 2 godine

Da sam na njegovom mestu već odavno bih proučavao mora i okeane na svojoj jahti s poslugom. A s vremena na vreme zimi i planinske masive sa ekskluzivnim skijalištima. Ali OK, još je mlad, može tu još koja milja eura da se napabirči za crne dane.

Žika Valensa

pre 2 godine

A tek poliglota... To je posebna priča (sad će da skoče nolobotovi). Jedared (gledao ja) je pokušao da se obrati publici na francuskom pa je brzo zapelo te se u trenu prešaltao na engleski. Na taj način govori i kineski, nekoliko napabričenih uvlakačkih rečenica (sve sama opšta mesta) i - taj se jezik govori. Aferim.

za predsednika

pre 2 godine

Novaka za predsednika.
Iskreni rodoljub, nepotkupljiv, koji zna da se ophodi i sa prinčevima i sa pijačnim prodavcima, s podjednakim poštovanjem.

Davidovac

pre 2 godine

Covek poliglota, savladava jezike k'o od sale, a ovde ga prozivaju nepismenjaci koji ni svoj jezik nisu naucili a spucali u du*e 30 godina

vladica

pre 2 godine

Za trideset i kusur godina Novak ima izuzetno zivotno iskustvo za svoje godine. Jasno je da vrhunski sportista tog kalibra, ne moze biti kompetentan u van sportskim oblastima jer prosto nema vremena da bude mnogo posvecen bilo cemu van sporta i pratecih aktivnosti. Neumesno je kritikovati takve ljude kako su nekompetentni ili neobrazovani, samo zato sto pokazuju interesovanja van tipicnog sportskog okvira. Novak ima veliki potencijal da se razvije i na drugim profesionalnim planovima kada napusti sport, uostalom vecina fakultetski obrazovanih prvo radno iskustvo stice u kasnim dvadesetim i ranim 30tim kada prakticno ulazi u struku i u zrelim godinama dostize profesionalni vrhunac. Na zalost zivimo u vremenu slabe kulture kritickog misljenja, uglavnom vecina etiketira ljude, tipa neko se interesuje za alternativne zdravstvene metode on je odmah teoreticar zavere, antivakser, neobrazovan, nekulturan ili sta vec...

Pokušavam da mislim!

pre 2 godine

Upiši fakultet Političkih nauka,pa postani predsednik Srbije.Možeš to i bez škole,ali ipak do 50g.se obrazuj,pa onda u politiku.

Stole

pre 2 godine

Nole je svoju inteligenciju dokazao brzinom učenja stranih jezika. Treba poštovati njegovu želju da napreduje u svakom pogledu. Naravno oni mali iskomplesirani miševi koji mrze svakog uspešnog neka pišu šta god žele. To govori više o njima. Siguran sam da Nole neće kupovati diplome i doktorate.Neka ga sreća prati i hvala mu za radosti kojr nam je bezbroj puta podario Isto važi za sve naše sportiste kojima se dive širom sveta i zavide nam ma njima...

Zoran

pre 2 godine

Deco ugledajte se na ovog coveka. U skolu do 7 razreda i kraj. Idol.
(Deki ns, 13. maj 2021 17:05)

Sa 38, po zavrsetku karijere, a sa parama koje ima, upise lepo Harvard i studira istoriju ili sta vec zeli, a ti ces i dalje da buljis u ekran i zivis svoju ljubomoru...

anica velickovic

pre 2 godine

Zavrsi neki fakultet Nole...jos ti samo to fali. Ja da mogu da vratim vreme isla bih u kulinare, obozavam da kuvam. Zavrsila sam fakultet i nikad se nisam pokajala iako mi otidle lepe godine na to, fakulet je visi nivo.
Jezici, IT me nikad nisu zanimali..a to mi je velika mana...

Džadž

pre 2 godine

Čovek izjavi sasvim običnu i normalnu stvar, da želi da se vrati u klupu, da studira, da se doškoluje, da izučava istoriju, nutricionizam, a zaludna sirotinja raja kidiše na njega ko da im je pobio užu i širu familiju.

Džadž

pre 2 godine

Čovek izjavi sasvim običnu i normalnu stvar, da želi da se vrati u klupu, da studira, da se doškoluje, da izučava istoriju, nutricionizam, a zaludna sirotinja raja kidiše na njega ko da im je pobio užu i širu familiju.

Momo

pre 2 godine

Koliko zlobnih komentara!?
Komentarišite jadnici vaše predsednike opština,javnih preduzeća,njihove škole pa onda malo popunite bedni život kritikujući ovog Cara.

lal

pre 2 godine

menjao bih sve one gluposti koji mi nikad u zivotu nece trebati za njegovo znanje stranih jezika...
ne kazem da su stvari koje sam ucio beskorisne u globalu, ali mislim da ce mi diferencijalna renta ili mejoza znaciti samo da pomognem detetu kad bude isto ucila u skoli...

O RUCK

pre 2 godine

Svaka cast Novace na iskrenosti. Naravno obrazovanje svakog coveka pocinje od osnovne skole. A zatim redom. Sve se moze postici-nadoknaditi kad covek to stvarno voli i zili. Nisu pare sve u zivotu, iako ih ne mozemo zaobici.

Jelena

pre 2 godine

Tesko je nadoknaditi propusteno skolovanje. Nisu to samo knjige, to je i druzenje sa vrsnjacima iz skole, kasnije na fakultetu akademsko okruzenje, predavanja, studentske zurke, ekskurzije... Sve to doprinosi intelektualnom razvoju jedne osobe i opstoj kulturi. On je to sve propustio. Kod njega su bas primetne rupe u obrazovanju, ceo zivot je jurio za lopticom, a od svih gradova u kojima je bio video je uglavnom samo aerodrom, hotel i teren. Zalosno je samo sto je zbog nedostatka obrazovanja laka meta za razne sarlatane i prodavce magle.

Kikujiro

pre 2 godine

Ostavi se tih privremenih, prolaznih religija, ostavi se pravoslavlja, samo yoga Nole, da odeš u Indiju na nekoliko godina, to je sve što ti treba, idi u Hrišikeš, izaberi neki ašram, može neki Ramayana ašram, oni vole da plešu i pevaju, izučavaj Vede, i imaju najbolju vege-hranu na svetu.

Бранко

pre 2 godine

Одличне намере и идеје, још ако уме да одабере наставнике и узоре, као у тенису..

Novak ne bi smeo da prosipa gluposti

pre 2 godine

@Jelena
Lepo si rekla, propustio je dvadeset godina da stiče znanje, i gimnazijsko odrastanje, akademsko okruženje i sve što takav život nudi. Njemu nedostaje dvesta filmskih remek-dela, i toliko knjiga, kad bi mu danas dali da pročita "Braću Karamazove" bilo bi mu isto kao da čita Mahabharatu (ništa ne bi razumeo, ne može se sa bukvara na Dostojevskog), a o tome koliko zna strane jezike morali bismo znati i da li ume da piše i koliko poznaje gramatiku tih jezika (posebno kad je reč o francuskom). Meni smeta to što se ovako neuk "udubio" u proučavanje kojekakvih šarlatana, umesto da se drži pravih vrednosti. Kad je, ne tako davno, izjavio da ga zanima istorija i da čita lažnog istoričara Jovana Deretića, koji tv5rdi da su svi narodi Evrope nastali od Srba: "Aleksandar Veliki je zapravo srpski vojskovođa Aleksandar Karanović i on je treći srpski vojskovođa koji je u svom pohodu na istok došao do Indije. Pre njega su to učinili Nino Belov i Serbo Makaridov…" Daleko će Nolo da dogura ako bude čitao ovakve istoričare.

G

pre 2 godine

Ma brate mili,smorili ste vise sa njim.
(Vladimir, 13. maj 2021 17:42)

Vladimire, mogao bi da se ugledas na nekoga ko zeli da se obrazuje - ocigledno ti nedostaje elementarno poznavanje gramatike. Dakle, osnovna skola.
A i ne moras da ga pratis i komentarises ako te smara.
Jednostavno, zar ne?!

Minja Stojanović

pre 2 godine

Shvata važnost obrazovanja i to je najbitnije....a u ovom sportu nema škole, niti za to imaš vremena....nadoknadiće on bar nešto po završetku karijere....

Sava

pre 2 godine

Kako vi što pišete zajedljive i pogrdne komentare ne shvatate da tako samo ponizavate sebe. Svedocite samo o svom (ne)obrazovanju i o svojoj (ne)kulturi.
Novaku ne mozete ništa ni dodati ni oduzeti, proputovao je svet, naučio jezike, postao najbolji u poslu kojim se bavi i sada će neko od vas ovde da nas ubedjuje kako Novak ne vredi ništa. I ako Novak zeli i u 40 godina da se školuje, svaka mu čast, čovek se uči dok je ziv i za obrazovanje nikad nije kasno. Molim zajedljive kritičare samo da potraze neku stručnu pomoć jel očigledno sa vama nešto debelo nije u redu. Da li je ljubomora, zavist ili neki tezi poremećaj u pitanju u vašem je interesu da to što pre otkrijete a Novaku na našu radost ni pod prozor da pljunete ne mozete ?.

vladica

pre 2 godine

Gospodo neumesni kriticari tudjeg znanja i zvanja, savetujem da procitate biografiju Majkl Faradeja, jednog od najvecih naucnika u istoriji koji je od obrazovanja imao samo nedeljnu crkvenu skolu, preko koje je naucio da cita i pise. Njegovo zanimanje za nauku bilo mu je dovoljno da bude laboratorijski pomocnik, biobliotekar i da sa se bavi naucnim radom takoreci bez formalnog obrazovanja. Izuzetnim dostignucima u hemiji i fizici (smatra se ocem elektromenagnetike) stekao je najvisa pocasna britanska akademska zvanja, i stekao kultni status. Britanska akademija je Tesli ukazala cast da je dostojan da sedi u njegovoj stolici prilikom posete.

Novak proučava istoriju

pre 2 godine

Gospodine Kecman, Novak je izjavio da istoriju uči od prevaranta Jovana Deretića, koji piše da su svi slovenski narodi nastali od Srba: Rusi, Poljaci, Česi, Slovaci, Hrvati, Slovenci, Crnogorci, Makedonci, Bugari i da je Aleksandar makedonski bio srpski vojskovođa.

Vf

pre 2 godine

"Ne daje nam to samo znanje već nam pomaže da rešavamo situacije sa kojim se suočavamo u životu."

A sta je to sto nam pomaze da resavamo situacije u zivotu? Pa isto znanje... :)