Fudbal 49

Subota, 24.04.2021.

09:45

Čeferin: Uz UEFA ili sankcije; Peres: Mladima je fudbal dosadan

Ne smiruju se strasti.

Èeferin: Uz UEFA ili sankcije; Peres: Mladima je fudbal dosadan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Ivana

pre 2 godine

Prosečan navijač do 30 u celom svetu želi da gleda. NBA fudbalsku ligu i spreman je da plati pretplatu
Kup šampiona je prevaziđen u prošlom veku
Igrači žele da igraju za 10 Milki i oni su ta generacija
Za top klubove iz Evrope navija 5 puta više ljudi u ostatku sveta .
Sve su to privatni klubovi sami će da odluče gdje će da igraju

Марко

pre 3 godine

Фудбал није био нимало досадан док се играо због фудбала, а не само због новца. Наравно да ће бити досадан ако се сав квалитет концентрише у једну тачку, тј. у пар земаља. Све је мањи број клубова који може да освоји Лигу шампиона. Ови паћеници, који навијају за стране клубове, немају појма какав је то осећај када клуб из твог места, или твоје земље, који гледаш на стадиону, освоји неко велико такмичење. Ја сам Савићевића, Просинечког, Панчева и Белодедића гледао на стадиону. Ја сам пехар Лиге шампиона видео уживо. Где ви ТВ навијачи Бајерна, гледате Бајерн? Гледате га на ТВ-у или када дође да игра против Звезде или Партизана једном у 10 година. За вас је фудбал апстракција. Чисто да знате оно са чиме се игра фудбал није круг, него лопта, пошто на телвизији видите круг у две димензије.

Bata

pre 3 godine

mnogo se ovaj brine za mlade

hahaha
mafija narode, eslom ce konacno oteti fudbal od ljudi.
napravice njihov show gde ce mlatiti ozbiljne pare, unistice ostale lige jer ce esl sa sobom sigurno povuci dosta sponzora koji ce napustiti domaca prvenstva, ls i le.
za mene je esl loš projekat, nikako nebi trebalo da se dozvoli njegova realizacija.

esl nema veze sa fudbalom vec sa novcem,njima je bitan novac i nista više, i sam perez je to nekolko puta reko.
nonstop pricaju o milijardama,ni jednom nisu izasli sa nekim PLANOM kako zamisljaju da ta liga funkcionise, a da ne ugrozi domaca prvenstva
uzas,nadam se da nece da im prodje,ipak su svih ovuh 12 klubova napraviki te "pare" h organizaciji koju danas najvise pljuju. uefa,fifa,ls im je to omogucila

Maxi

pre 3 godine

Znaci svi imaju pravo na svoje misljenje, ali samo je pitanje vremena kad ce Superliga zaziviti. E sad tko ce je organizirati o tome se moze diskutirati. Pre velika je se stvorila razlika izmedju bogatih klubova i ostale sirotinje. Jedini razlog i ponavljam jedini razlog zasto sad nisu uspjeli je zbog zatvorenog formata lige. Perez je vec neki dan spomenuo mogucnost osnivanja i nekih liga ispod superlige pa bi klubovi imali sansu da se penju kroz lige, jer je i njemu postalo jasno da zatvoreni sistem nece proci. A pogledom na buduce formate Uefinih natjecanja mislim da i oni misle isto sto i Perez. Vec od sljedece godine sirotinja ode u trecu Uefinu ligu. Jos malo i vratit ce i Intertoto kup samo da jos vise udalje slabije lige od top klubova.

marko

pre 3 godine

Liga Sampiona je zanimljiva od cetvrtfinala.
Perez je u pravu sve sto kaze.
Ja ovaj vikend nijednu utakmicu necu da pogledam.
Samo treba da kazu primamo:
Top4 iz ENG, SPA i ITA.
Top2 iz NEM i FRA.
Prvake iz POR i HOL.
To su ti 18 ekipe i cepaj, vrhunski fudbal.
(Madridista, 24. april 2021 12:08)

Fudbal kao fudbal je bez emocija nista, jedno klasicno gubljenje vremena! Zasto bi gledao kako neko igra fudbal, kada mozes isti igrati iza zgrade sa prijateljima!? Zasto bi gledao neki klub koji verovatno uzivo nikada nece gledati. Od gledanja je cak bolje i odigratiti za to vreme nekoliko paritja PES-a ili Fife sa nekim bliskim... Cak i to "zezanje", "peckanje", ta emocija, pucanje dzojpada je bolje nego gledati nesto za sta te nista ne vezuje...

vasa ladacki

pre 3 godine

tako je! Fudbal je dosadan jer si ga lesinaru ocerupao, zabranom ucesca prvaku drzave da igra Kup sampiona kako se to zvalo kada mladima nije bio dosadan!!! Dosadan je jer ja Srbin ocu da navijam za svoj klub Rumun za svoj a ti i takvi lesinari kao sto si ti bi da ga doocerupate i unistite da svi moramo da navijamo za vas 12. Necu bre ni da ga gledam onda!!!!!!!!!!!!!!!! Ocu svoj drzavni nacionalni klub u borbi a ne vas 12!!!!!!!!

Canadaboy

pre 3 godine

Izbacit’ ove klubove sto ne odustaju iz Evrope na 3-4 godine da vide da se fudbal igra i bez njih pa ce mozda nauciti da cene ove “manje” klubove....

Bocko

pre 3 godine

Arone, pa fudbal je bas zato i postao najpopularniji sport jer je u njemu najveca mogucnost da slabiji iznenadi jaceg. Bas zbog toga nabrojani klubovi treba da igraju LS. A od visokih poraza nisu imuni ni veliki i bogati klubovi ( obe utakmice PSZ - Barsa, Liverpul - Barsa 4:0, Bajern - Barsa 8:2, Milan - Real 1989 5:0 itd ),

Mito

pre 3 godine

Ovaj živi na Marsu. Svaki navijač navija za svoj klub i želi da ga vidi što dalje u takmićenju. Oni iz najnižih liga streme ka prvoj ligi svoje države, a oni u najvišoj ligi žele da igraju najveća kontinentalna i svetska takmičenja. Igrao sam fudbal preko 60 godina. Prestao sam posle ugradnje 3 bajpasa, a gazim 8 deceniju. Sada na TV-u možete da gledate fudbal sa svih strana sveta, lige velikih u Evropi su maltene svaki dan na TV. Igra tih ekipa više nema magiju, sve je to industrijski fudbal, gde ekipe oponašaju bogate u Evropi, koji više, iako imaju vrhunske igraće igraju na rezultat i tu je neverovatno mnogo dosadnih mećeva. Ja gledam CZ, navijam za sve naše klubove i reprezentaciju na međunarodnoj sceni. LŠ gledam samo finale, eventualno polufinale, ili ako negde postoji šansa da će neko od malih da zagorča život velikima. Zato je prića ovog zaljubljenika u novac glupa i što pre ga treba izbaciti iz fudbala. On je predsednik kluba samo zato da bi se pravio važan, a tu fudbala nema nigde.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Bojim se da nisi shvatio. Netko od dvojca perez/agnelli upotrijebio je tu sintagmu 'millenial iz mexica i tinejdzerka iz sangaja' uz dodatak da su oni bitni i da treba razmisljati o njima, te njima prilagoditi eu nogomet s cim se nitko normalan ne moze sloziti jer svaki klub ima svoju bazu domacih navijaca koji zive u radijusu par km od stadiona.

Na isti nacin smo ti i ja, kao konzumenti, nebitni odnosno nikad ne bi smjeli biti vazni, za juznoamericki nogomet; da river i boca ili vasco i flamengo, svoju igru prilagodjavaju europljanima.

Naravno da su meksikanci ludi za nogometom, ali imaju oni svoje klubove i svoju repku koji su im bitniji od bilo cega drugog, sto je potpuno normalno i prirodno.

Armata

pre 3 godine

Ma šta zna Perez, objasniće njemu ovi Zvezdini i Partizanovog uhljebi što žive na narodnoj grbači kako stvari funkcionišu u tržišnoj privredi. Naročito ne mogu da shvatim Zvezdaše kad smo mi Real ovog prostora i nama odgovaraju jake utakmice i velika tržišta, mi smo postali najveći klub zato što smo imali najveći stadion i najviše prihoda od ulaznica, a sad živimo od državne milostinje i mrvica koje deli UEFA. Nama treba regionalna liga, Zvezda ne sme sebi dopustiti da zarađuje 80.000 € od TV prava godišnje, to je ispod svakog nivoa.

Madridista

pre 3 godine

Liga Sampiona je zanimljiva od cetvrtfinala.
Perez je u pravu sve sto kaze.
Ja ovaj vikend nijednu utakmicu necu da pogledam.
Samo treba da kazu primamo:
Top4 iz ENG, SPA i ITA.
Top2 iz NEM i FRA.
Prvake iz POR i HOL.
To su ti 18 ekipe i cepaj, vrhunski fudbal.

Fudbal nove normalnosti

pre 3 godine

Uskoro će fudbal postati mnogo izjednačeniji jer će svaki tim biti u obavezi da na terenu ima jednu ženu i jednu transdžender osobu.

sveta

pre 3 godine

Kad nemaju za koga da navijaju u svojoj zemlji.Bas me zabole tuki i za Real i za Barsu i za bilo koji strani klub.Popravite stanje kod nas ima navijaca

Radoje

pre 3 godine

Svima je fudbal dosadan. Bio je mnogo zanimljiviji kad si gledao jednu ili dve utakmice mesečno. Sada ima 5 kanala koji prenose utakmice 24/7. Samo još nema liga Tunguzije. Ima li nekoga ko se nije smorio.
Igra se samo zbog para. Osim Zlatana ne vidim da neko igra iz ljubavi osim ljubavi prema sebi i novcu.
Ne treba mi super liga. Meni je zanimljivija i beton liga ako vidim da se igra srcem.

srdja cg

pre 3 godine

Mladi igraci odlaze jer je fudbal dosadan a gleda ga 4 milijarde ljudi,jeli realno sta covjek prica!? Ne mogu da svatim da jedan fosil od 70 godina je zeljan para a toliko ih ima da mu ih ne mogu potrosit ni praunuci! Stvarno ne mogu da svatim sta ce mu toliki novci i na sta moze da ih potrosi jedna djedurina stara mozda na lijek za prostatu! Sram da ga bude i njega i sve njih,treba ih izbaciti iz lige sampiona 2-3 godine jer je to jedini pravi spas za fudbal,koji je zbog nih 10-12 postao dosadan i bez smisla jer su prebogati. Volio bih da ih izbace ali ne vjerujem da ce se to desiti jer je sve to korumpirano..

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Reala treba izbaciti iz lp ove i iduce sezone, spanjolska liga treba ih kazniti nekako, a pereza izbaciti iz nogometa jer je lik olicenje pohlepe i zla.
Mladi nogomet vole, ali ne, nisu bitni milenijalac iz ciudad de mexica ili tinejdzerica iz sangaja... nit se nogomet, koji kroz 3 stoljeca ima gotovo nepromijenjena pravila, treba prilagoditi asocijalnim tik tok pacijentima.
Nogomet treba ostati isti ovakav, u eu i juznoj americi vrijedi princip 'i pape i dida bili su torcida', odnosno, za xy klub se navija generacijama... doslovno, dida je tatu odgojio da navija za taj svoj klub, a sin ce svoga sina nauciti isto.
Pogledajte one navijace chelskog koji su blokirali bus, sve mladi. A kao 'mlade ne zanima'?!
Zanima prave fanove, a ne one koji 'navijaju' za real jer tamo igra penaldo, pa se zajedno s njim prikace na juve.
Poanta je da se treba voditi racuna o dimitriju iz moskve, pjotru iz varsave, kostasu iz atene, sandoru iz budimpeste, jeanu iz marseillea, oleu iz trondheima, johnu iz glasgowa ili londona, oni su vjerna publika koja dolazi na stadion svaki tjedan. A ne xi iz pekinga, omar iz dohe ili marisol iz acapulca. Oni nek briju po mobitelu 0-24 i 'gledaju zadnjih 15 min', mislim da smo mi koji hocemo 90 minuta debela vecina.

cosmo

pre 3 godine

"Nešto moramo da učinimo jer mladi igrači odlaze iz fudbala jer im je dosadan u odnosu na druge stvari."

Luka Jovic?! 🤪🤪🤪

cosmo

pre 3 godine

"Četiri milijarde navijača širom sveta gleda fudbal i polovina njih navija za klubove iz Superlige", rekao je prvi čovek Reala."

A druga polovina?! Za Zvezdu i Partizan...?

Realno,tzv. "svajcarski sistem" i nije tako los.

NastyB

pre 3 godine

Fudbal ne bi postao najpopularniji sport na svetu da je dosadan.
Superligu su hteli, zbog zarade, da stvore "Amerikanci", a ovima iz ovih prezaduženih klubova je potrebna ogromna lova za još veće dugove i to ne bi moglo doveka da traje, puklo bi pre ili kasnije.
Za Amerikance je sport zabava. Na utakmicama tamo je sasvim normalno da navijači različitih timova sede jedni do drugih, bez ikakvih problema. Ovde u Evropi je druga priča. Navijač Evertona ni za živu glavu neće ući u Liverpulov kop. Niti istu izvuči čitavu. Slično je svuda, ne smem ni da zamislim šta bi bilo navijaču Boke da uleti među navijače Rivera.
Za Evropu i južnu Ameriku fudbal je strast, koju su ovde, nažalost, preuzele korporacije i sve više uništavaju samu srž i lepotu igre. Zato mi je, lično, žao što Superliga nije uspela. Neka njih 20 tamo, ti klubovi uništavaju fudbal, a ostali su trebali da igraju svoje takmičenje. Šta mislite koje bi bilo zanimljivije?? Pa, kad se sastanu, na primer, PSŽ i Mančester Siti ili Real- Juventus ne postoje dosadnije utakmice.
A ne postoji ništa lepše kad neki "mali" klub delje velkikane, kao kad je Lester postao prvak Engleske ili kad je GHrčka bila prvak Evrope. E, to je fudbal, a gledati 20 istih timova kako igraju dosadne utkmice bi svima bilo naporno, pa bi još promenili pravila i trajanje utakmica u kojima bi bilo što više mesta za reklame... Verujem da bi se Superliga sama urušila za nekoliko godina.

zdravko

pre 3 godine

Koje ova greska sto misle dasu ovi bogati trebas posebna liga. Evo dokaza od ti velikana desu sad u ligi sampiona pa ispali atletiko real barselona juventus kup uefa ispali inter milano ajaks. Znaci uefa mora da svati da one velikane spusti sa veliki transfers na normalno zar jedan igraci vredi dvesta milona zasto on toliko vredi zato to uefa mora da sagnira da naj vec trafnser da vredi dvadeset milona pa tako dase ujednaci izmedju klubova malo bogatiji Ili oni tanji. Takodje uefa trebas da uvede da svaki kluba moze u sastavu da I'ma tri stranaca tako se dolazi do normalnog fudbal u evropi. Pozdrav

Jim Beam

pre 3 godine

Mladima je fudbal dosadan, pa hajde nas 15-20 da uzima sav kajmak, a neki Bilbao, Lester, Valensija, Lacio, Roma i Napoli neka propadnu. Navodno bi se igrale nacionalne lige, ali zamislite razliku posle dve sezone između nekoga ko svake sezone uzima 300 miliona od SuperLige i neko ne igra to takmičenje, da ne kažem da je tek ušao u ligu. I sada je razlika prevelika, ali barem ti osrednji klubovi imaju šansu da zamrse konce najvećim, što fudbal čini INTERESANTNIM.

Александар

pre 3 godine

Шта овај зна о фудбалу,још увек је убеђен да се фудбал игра лоптом оф морске траве.

Ja sam

pre 3 godine

Pa ako 4 milijarde prati fudbal,kako je onda dosadan? Što se mene tiče osnuje tu vašu ligu i idite s njom u... Kinu,SAD,Singapur itd...gde imate svoje milione i milijarde,a nas ostale ostavite da ovako siroti igramo i gledamo pravi fudbal.

Sladjan

pre 3 godine

Ali fudbal je veci od ovih klubova,,koji duguju 8,5milijardi evra!!!!!sa tim parama I mladi radnik iz pozarevac bi bio sampion evrope!!!!!

Zoran

pre 3 godine

Ovo je sukob dve mafije. A fudbal jeste dosadan. Trebaju se menjati pravila same igre, npr. uvesti da se vreme prilikom svakog prekida zaustavlja, kao u košarci, jer foliranja, izležavanja su ono što ubija fudbal

Zoran

pre 3 godine

Nemam problema sa Superligom, ali da se uvedu odredjene klauzule od strane UEFA organizacije, prema klubovima koji bi u njoj igrali.
Na primer, minimalna cena, za kupovinu igraca van te super lige da bude 100 miliona evra, te taksa kancelariji uefe 20 miliona. Pa kom obojci, a kom opanci. Na taj nacin , za par godina, imali bi monstruozno jake manje lige i vrlo brzo bi postaale atraktivne, pa eto i spoznora.
Ovako, superligaski klubovi zele da i dalje kupuju igrace, iz ostatka sveta, za tepsiju ribe , a oni ce deliti milijarde. Pa, ko normalan ce na to pristati.

sasa

pre 3 godine

Koja je poenta da ekipe poput Ferencvarosa, Genta, Zvezde ili Partizana učestvuju u LS?

@Aron

Za pocetak nemoj porediti Zvezdu sa dotičnim ekipama jer Zvezda istorijski pripada vrhu evro fudbala, finansijski ne, a te ekipe ne pripadaju ni istorijski ni finansijski.

Sab

pre 3 godine

Nije mi jasno, ako je ovih 12 ekipa odlucilo da odustane od Lige sampiona zasto ih ne puste. Mogli su i bez njih da nastave. Ovako ispada da ih na zor drze. Problem je sto je ovih 12 ekipa shvatilo da nemaju neku korist od LS i odlucilo da istupi. U neku ruku su i u pravu. Ako zelimo vrhunski fudbal, to bi nam oni ponudili.

Nemanja

pre 3 godine

Dosadan zato sto 10 istih klubova svake godine napada usuatog. Treba pojacati kvalitet manjih liga i timova a ne praviti veci jaz. Manje lige trebaju formirati regionalne lige i podici finansije i kvalitet a ne praviti nba od fudbala.

KoRn

pre 3 godine

Dosadan zato sto 10 istih klubova svake godine napada usuatog. Treba pojacati kvalitet manjih liga i timova a ne praviti veci jaz. Manje lige trebaju formirati regionalne lige i podici finansije i kvalitet a ne praviti nba od fudbala.
(Nemanja, 24. april 2021 10:30)
Brate ne postoji na ovoj zemaljskoj kugli neko sportsko takmicenje gde više od 7 do 8 klubova napada vrh.Uglavnom maksimum 5.A u fudbalu je smor ako ih je 10.U pojedinacnim sportovima imamo na svetskom nivou po dva do tri favorita.Tenis,atletika,sikijanje ma u svim pojedinacnim sportovima se uglavnom zna dva do tri favorita i oni uglavnim osvajaju.Olimpijske igre u 90 posto slucaja sve medalje pokupe oni za koje se i znalo da ce da se bore za medalje.U NBA se uglavnim oduvek znalo ko su najveci favoriti za prsten.Kako vam recimo ne dosade Spanska liga,Premijer liga,Bundes liga itd gde jedni isti osvajaju?Eno Bundes liga Bajern hara stadioni prepuni ,mislim pre Korone.Tako da takmicenje u koje imamo desetak favorita za osvajanje je verovatno jedno od najkvakitetnijih od svih sportova.Imali smo Ajaks -Totenhem u polufinalu,Lion u polufinalu,Atalanta i Lajpcig su bili hit.Atletiko Madrid dva finala.Juve u finalu.PSG u finalu tako da nisu baš uvek jedni isti u završnici kao što je ovde redovno piše u komentarima.Imaš Celsi u polufinalu koji odavno nije bio u završnici.Prvi put Man Siti u polufinalu.Može da se desi finale Celsi Siti i kada si gledao finale Celsi Siti?Tako da nije baš tako kao što pricate.Dosadno je zato što imamo kablovsku i gledamo svakog dana po deset utakmica i onda normano da sve to malo dosadi.

kole

pre 3 godine

Cuj mladima je fudbal dosadan, a po tri meca sedmicno Barsa-Juventus, Liverpul-Real, Siti-Bayern to bi kao bilo zanimiljivo jel.?? Pa Perez je lud covjek ako misli da bi to ljudima bilo zanimljivo, mozda samo prve godine bi bilo zanimljivo, vec druge godine ljudima bi bilo preko glave takvih meceva.

bla

pre 3 godine

Ko kaze da nije dosadan samo laze sebe. Pre neki dan utakmica celzi-brajton 0:0. Sta je tu zanimljivo? Sta je zanimljivo u gledanju bunkera? NISTA.
Promene su neophodne. Sa ovolikim brojem utakmica treba ili povecati broj izmena ili skratiti poluvreme na 35 min.
Ukinuti bodove za rezultat 0-0.

Globtroter

pre 3 godine

Fudbal jeste postao dosadan, ali zbog toga što svake godine gledamo iste timove koji su pokupovali sve živo. A vaša ideja je da gledamo još više jedne te iste timove?

KoRn

pre 3 godine

Nije mi jasno, ako je ovih 12 ekipa odlucilo da odustane od Lige sampiona zasto ih ne puste. Mogli su i bez njih da nastave. Ovako ispada da ih na zor drze. Problem je sto je ovih 12 ekipa shvatilo da nemaju neku korist od LS i odlucilo da istupi. U neku ruku su i u pravu. Ako zelimo vrhunski fudbal, to bi nam oni ponudili.
(Sab, 24. april 2021 10:06)
Nemaju nikakvu korist ni kada igraju SP,EP,ni nacionalne lige.Svaki fudbaler sanja da osvoji Ligu šampiona.Svaki klub ulaže,kupuje igrace najviše zbog te Lige šamiona.Kakvu korist neko ocekuje?A normalno veliki klubovi zarade ogroman novac od te Lige šampiona.Oni igraju u grupi samo protiv jednog slabijeg protivnika a ostala tri nisu slabi klubovi.Zvezda je bila u grupi sa Napoliem,PSG i Liverpulom šta je tu problem vrhunska grupa.Imali smo ove godine grupu Inter,Real,Mehengladbah,Šahtjor i sve utakmice su bile vrhunske.I što bi se paravila neka Superliga kada onda to postaje u osmini finala gde su sve jaki timovi.Najveci fazon što nije njima problem da igraju protiv slabijih protivnika vec je najveci problem lova.Hoce oni kao klubovi da dele plen a ne da UEFA to radi i da uzima ogromne procente.A ove price koje oni prosipaju su cisto za javnost samo je lova u pitanju i nista vise.

Naša posla...

pre 3 godine

Šta je sledeće Gospodine Peres, gol van šesnaesterca vredi 2, makazice vrede 3, ako staviš Kim Kardašian na poziciju golmana svaki drugi gol vredi...

Da bi bili “ineresantni” mladima...

Gospodo, ostavite Fudbal na miru!!!!

bobrock

pre 3 godine

Ko može danas da priušti sebi ulaznicu za Bernabeu i uopšte za LŠ? Vrlo mali broj mladih ljudi a pogotovo klinaca o kojima ovaj čovjek priča. Napravili ste od stadiona luksuzna mjesta gdje dolaze pozeri i smoreni likovi koji ne znaju šta će sa novcem pa hajde to je kao "in". Hoćeš veliku lovu, da ti stadioni budu vip za bogataše a prosjek da sjedi kući i da vas gleda na tv-u, e pa neće moći!

uplakani bunkeraš

pre 3 godine

Mladima dosadan ?!
Pa ko ide na utakmice, penzioneri ?!
Ovaj deda namakao kintu i sad u nebranom groždju...uzeo kintu, a nije obezbedio da liga "radi"...

Aron

pre 3 godine

Obojica gledaju samo svoje interese ali Čeferin je mnogo gori. Glumi da je neki zaštitnik futbala a samo želi da zaštiti monopol UEFA u zaradi. U toj svrsi koristi saveze u evropskim zemljama dajući im mnoge privilegije i povlastice. Ova liga šampiona je besmislena i Super Liga je logična posledica upliva novca i velikih razlika u finansijama. Pogledajte u četvrtinalu LS, samo je Porto bio od učesnik od "Srednjih" timova. Koja je poenta da ekipe poput Ferencvarosa, Genta, Zvezde ili Partizana učestvuju u LS? Da primaju po pet, šest golova? Nekada su te ekipe bile koliko toliko kompatibilne a sada ih može rasturiti i druga postava najbogatijih timova. Kao što lepo kaže narodna poslovica "Svaka ptica svome jatu leti".

uplakani bunkeraš

pre 3 godine

Mladima dosadan ?!
Pa ko ide na utakmice, penzioneri ?!
Ovaj deda namakao kintu i sad u nebranom groždju...uzeo kintu, a nije obezbedio da liga "radi"...

Naša posla...

pre 3 godine

Šta je sledeće Gospodine Peres, gol van šesnaesterca vredi 2, makazice vrede 3, ako staviš Kim Kardašian na poziciju golmana svaki drugi gol vredi...

Da bi bili “ineresantni” mladima...

Gospodo, ostavite Fudbal na miru!!!!

Jim Beam

pre 3 godine

Mladima je fudbal dosadan, pa hajde nas 15-20 da uzima sav kajmak, a neki Bilbao, Lester, Valensija, Lacio, Roma i Napoli neka propadnu. Navodno bi se igrale nacionalne lige, ali zamislite razliku posle dve sezone između nekoga ko svake sezone uzima 300 miliona od SuperLige i neko ne igra to takmičenje, da ne kažem da je tek ušao u ligu. I sada je razlika prevelika, ali barem ti osrednji klubovi imaju šansu da zamrse konce najvećim, što fudbal čini INTERESANTNIM.

Zoran

pre 3 godine

Ovo je sukob dve mafije. A fudbal jeste dosadan. Trebaju se menjati pravila same igre, npr. uvesti da se vreme prilikom svakog prekida zaustavlja, kao u košarci, jer foliranja, izležavanja su ono što ubija fudbal

kole

pre 3 godine

Cuj mladima je fudbal dosadan, a po tri meca sedmicno Barsa-Juventus, Liverpul-Real, Siti-Bayern to bi kao bilo zanimiljivo jel.?? Pa Perez je lud covjek ako misli da bi to ljudima bilo zanimljivo, mozda samo prve godine bi bilo zanimljivo, vec druge godine ljudima bi bilo preko glave takvih meceva.

Globtroter

pre 3 godine

Fudbal jeste postao dosadan, ali zbog toga što svake godine gledamo iste timove koji su pokupovali sve živo. A vaša ideja je da gledamo još više jedne te iste timove?

Aron

pre 3 godine

Obojica gledaju samo svoje interese ali Čeferin je mnogo gori. Glumi da je neki zaštitnik futbala a samo želi da zaštiti monopol UEFA u zaradi. U toj svrsi koristi saveze u evropskim zemljama dajući im mnoge privilegije i povlastice. Ova liga šampiona je besmislena i Super Liga je logična posledica upliva novca i velikih razlika u finansijama. Pogledajte u četvrtinalu LS, samo je Porto bio od učesnik od "Srednjih" timova. Koja je poenta da ekipe poput Ferencvarosa, Genta, Zvezde ili Partizana učestvuju u LS? Da primaju po pet, šest golova? Nekada su te ekipe bile koliko toliko kompatibilne a sada ih može rasturiti i druga postava najbogatijih timova. Kao što lepo kaže narodna poslovica "Svaka ptica svome jatu leti".

Nemanja

pre 3 godine

Dosadan zato sto 10 istih klubova svake godine napada usuatog. Treba pojacati kvalitet manjih liga i timova a ne praviti veci jaz. Manje lige trebaju formirati regionalne lige i podici finansije i kvalitet a ne praviti nba od fudbala.

Sladjan

pre 3 godine

Ali fudbal je veci od ovih klubova,,koji duguju 8,5milijardi evra!!!!!sa tim parama I mladi radnik iz pozarevac bi bio sampion evrope!!!!!

sasa

pre 3 godine

Koja je poenta da ekipe poput Ferencvarosa, Genta, Zvezde ili Partizana učestvuju u LS?

@Aron

Za pocetak nemoj porediti Zvezdu sa dotičnim ekipama jer Zvezda istorijski pripada vrhu evro fudbala, finansijski ne, a te ekipe ne pripadaju ni istorijski ni finansijski.

Ja sam

pre 3 godine

Pa ako 4 milijarde prati fudbal,kako je onda dosadan? Što se mene tiče osnuje tu vašu ligu i idite s njom u... Kinu,SAD,Singapur itd...gde imate svoje milione i milijarde,a nas ostale ostavite da ovako siroti igramo i gledamo pravi fudbal.

KoRn

pre 3 godine

Dosadan zato sto 10 istih klubova svake godine napada usuatog. Treba pojacati kvalitet manjih liga i timova a ne praviti veci jaz. Manje lige trebaju formirati regionalne lige i podici finansije i kvalitet a ne praviti nba od fudbala.
(Nemanja, 24. april 2021 10:30)
Brate ne postoji na ovoj zemaljskoj kugli neko sportsko takmicenje gde više od 7 do 8 klubova napada vrh.Uglavnom maksimum 5.A u fudbalu je smor ako ih je 10.U pojedinacnim sportovima imamo na svetskom nivou po dva do tri favorita.Tenis,atletika,sikijanje ma u svim pojedinacnim sportovima se uglavnom zna dva do tri favorita i oni uglavnim osvajaju.Olimpijske igre u 90 posto slucaja sve medalje pokupe oni za koje se i znalo da ce da se bore za medalje.U NBA se uglavnim oduvek znalo ko su najveci favoriti za prsten.Kako vam recimo ne dosade Spanska liga,Premijer liga,Bundes liga itd gde jedni isti osvajaju?Eno Bundes liga Bajern hara stadioni prepuni ,mislim pre Korone.Tako da takmicenje u koje imamo desetak favorita za osvajanje je verovatno jedno od najkvakitetnijih od svih sportova.Imali smo Ajaks -Totenhem u polufinalu,Lion u polufinalu,Atalanta i Lajpcig su bili hit.Atletiko Madrid dva finala.Juve u finalu.PSG u finalu tako da nisu baš uvek jedni isti u završnici kao što je ovde redovno piše u komentarima.Imaš Celsi u polufinalu koji odavno nije bio u završnici.Prvi put Man Siti u polufinalu.Može da se desi finale Celsi Siti i kada si gledao finale Celsi Siti?Tako da nije baš tako kao što pricate.Dosadno je zato što imamo kablovsku i gledamo svakog dana po deset utakmica i onda normano da sve to malo dosadi.

srdja cg

pre 3 godine

Mladi igraci odlaze jer je fudbal dosadan a gleda ga 4 milijarde ljudi,jeli realno sta covjek prica!? Ne mogu da svatim da jedan fosil od 70 godina je zeljan para a toliko ih ima da mu ih ne mogu potrosit ni praunuci! Stvarno ne mogu da svatim sta ce mu toliki novci i na sta moze da ih potrosi jedna djedurina stara mozda na lijek za prostatu! Sram da ga bude i njega i sve njih,treba ih izbaciti iz lige sampiona 2-3 godine jer je to jedini pravi spas za fudbal,koji je zbog nih 10-12 postao dosadan i bez smisla jer su prebogati. Volio bih da ih izbace ali ne vjerujem da ce se to desiti jer je sve to korumpirano..

Zoran

pre 3 godine

Nemam problema sa Superligom, ali da se uvedu odredjene klauzule od strane UEFA organizacije, prema klubovima koji bi u njoj igrali.
Na primer, minimalna cena, za kupovinu igraca van te super lige da bude 100 miliona evra, te taksa kancelariji uefe 20 miliona. Pa kom obojci, a kom opanci. Na taj nacin , za par godina, imali bi monstruozno jake manje lige i vrlo brzo bi postaale atraktivne, pa eto i spoznora.
Ovako, superligaski klubovi zele da i dalje kupuju igrace, iz ostatka sveta, za tepsiju ribe , a oni ce deliti milijarde. Pa, ko normalan ce na to pristati.

Fudbal nove normalnosti

pre 3 godine

Uskoro će fudbal postati mnogo izjednačeniji jer će svaki tim biti u obavezi da na terenu ima jednu ženu i jednu transdžender osobu.

bobrock

pre 3 godine

Ko može danas da priušti sebi ulaznicu za Bernabeu i uopšte za LŠ? Vrlo mali broj mladih ljudi a pogotovo klinaca o kojima ovaj čovjek priča. Napravili ste od stadiona luksuzna mjesta gdje dolaze pozeri i smoreni likovi koji ne znaju šta će sa novcem pa hajde to je kao "in". Hoćeš veliku lovu, da ti stadioni budu vip za bogataše a prosjek da sjedi kući i da vas gleda na tv-u, e pa neće moći!

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Reala treba izbaciti iz lp ove i iduce sezone, spanjolska liga treba ih kazniti nekako, a pereza izbaciti iz nogometa jer je lik olicenje pohlepe i zla.
Mladi nogomet vole, ali ne, nisu bitni milenijalac iz ciudad de mexica ili tinejdzerica iz sangaja... nit se nogomet, koji kroz 3 stoljeca ima gotovo nepromijenjena pravila, treba prilagoditi asocijalnim tik tok pacijentima.
Nogomet treba ostati isti ovakav, u eu i juznoj americi vrijedi princip 'i pape i dida bili su torcida', odnosno, za xy klub se navija generacijama... doslovno, dida je tatu odgojio da navija za taj svoj klub, a sin ce svoga sina nauciti isto.
Pogledajte one navijace chelskog koji su blokirali bus, sve mladi. A kao 'mlade ne zanima'?!
Zanima prave fanove, a ne one koji 'navijaju' za real jer tamo igra penaldo, pa se zajedno s njim prikace na juve.
Poanta je da se treba voditi racuna o dimitriju iz moskve, pjotru iz varsave, kostasu iz atene, sandoru iz budimpeste, jeanu iz marseillea, oleu iz trondheima, johnu iz glasgowa ili londona, oni su vjerna publika koja dolazi na stadion svaki tjedan. A ne xi iz pekinga, omar iz dohe ili marisol iz acapulca. Oni nek briju po mobitelu 0-24 i 'gledaju zadnjih 15 min', mislim da smo mi koji hocemo 90 minuta debela vecina.

Radoje

pre 3 godine

Svima je fudbal dosadan. Bio je mnogo zanimljiviji kad si gledao jednu ili dve utakmice mesečno. Sada ima 5 kanala koji prenose utakmice 24/7. Samo još nema liga Tunguzije. Ima li nekoga ko se nije smorio.
Igra se samo zbog para. Osim Zlatana ne vidim da neko igra iz ljubavi osim ljubavi prema sebi i novcu.
Ne treba mi super liga. Meni je zanimljivija i beton liga ako vidim da se igra srcem.

sveta

pre 3 godine

Kad nemaju za koga da navijaju u svojoj zemlji.Bas me zabole tuki i za Real i za Barsu i za bilo koji strani klub.Popravite stanje kod nas ima navijaca

NastyB

pre 3 godine

Fudbal ne bi postao najpopularniji sport na svetu da je dosadan.
Superligu su hteli, zbog zarade, da stvore "Amerikanci", a ovima iz ovih prezaduženih klubova je potrebna ogromna lova za još veće dugove i to ne bi moglo doveka da traje, puklo bi pre ili kasnije.
Za Amerikance je sport zabava. Na utakmicama tamo je sasvim normalno da navijači različitih timova sede jedni do drugih, bez ikakvih problema. Ovde u Evropi je druga priča. Navijač Evertona ni za živu glavu neće ući u Liverpulov kop. Niti istu izvuči čitavu. Slično je svuda, ne smem ni da zamislim šta bi bilo navijaču Boke da uleti među navijače Rivera.
Za Evropu i južnu Ameriku fudbal je strast, koju su ovde, nažalost, preuzele korporacije i sve više uništavaju samu srž i lepotu igre. Zato mi je, lično, žao što Superliga nije uspela. Neka njih 20 tamo, ti klubovi uništavaju fudbal, a ostali su trebali da igraju svoje takmičenje. Šta mislite koje bi bilo zanimljivije?? Pa, kad se sastanu, na primer, PSŽ i Mančester Siti ili Real- Juventus ne postoje dosadnije utakmice.
A ne postoji ništa lepše kad neki "mali" klub delje velkikane, kao kad je Lester postao prvak Engleske ili kad je GHrčka bila prvak Evrope. E, to je fudbal, a gledati 20 istih timova kako igraju dosadne utkmice bi svima bilo naporno, pa bi još promenili pravila i trajanje utakmica u kojima bi bilo što više mesta za reklame... Verujem da bi se Superliga sama urušila za nekoliko godina.

KoRn

pre 3 godine

Nije mi jasno, ako je ovih 12 ekipa odlucilo da odustane od Lige sampiona zasto ih ne puste. Mogli su i bez njih da nastave. Ovako ispada da ih na zor drze. Problem je sto je ovih 12 ekipa shvatilo da nemaju neku korist od LS i odlucilo da istupi. U neku ruku su i u pravu. Ako zelimo vrhunski fudbal, to bi nam oni ponudili.
(Sab, 24. april 2021 10:06)
Nemaju nikakvu korist ni kada igraju SP,EP,ni nacionalne lige.Svaki fudbaler sanja da osvoji Ligu šampiona.Svaki klub ulaže,kupuje igrace najviše zbog te Lige šamiona.Kakvu korist neko ocekuje?A normalno veliki klubovi zarade ogroman novac od te Lige šampiona.Oni igraju u grupi samo protiv jednog slabijeg protivnika a ostala tri nisu slabi klubovi.Zvezda je bila u grupi sa Napoliem,PSG i Liverpulom šta je tu problem vrhunska grupa.Imali smo ove godine grupu Inter,Real,Mehengladbah,Šahtjor i sve utakmice su bile vrhunske.I što bi se paravila neka Superliga kada onda to postaje u osmini finala gde su sve jaki timovi.Najveci fazon što nije njima problem da igraju protiv slabijih protivnika vec je najveci problem lova.Hoce oni kao klubovi da dele plen a ne da UEFA to radi i da uzima ogromne procente.A ove price koje oni prosipaju su cisto za javnost samo je lova u pitanju i nista vise.

cosmo

pre 3 godine

"Nešto moramo da učinimo jer mladi igrači odlaze iz fudbala jer im je dosadan u odnosu na druge stvari."

Luka Jovic?! 🤪🤪🤪

Mito

pre 3 godine

Ovaj živi na Marsu. Svaki navijač navija za svoj klub i želi da ga vidi što dalje u takmićenju. Oni iz najnižih liga streme ka prvoj ligi svoje države, a oni u najvišoj ligi žele da igraju najveća kontinentalna i svetska takmičenja. Igrao sam fudbal preko 60 godina. Prestao sam posle ugradnje 3 bajpasa, a gazim 8 deceniju. Sada na TV-u možete da gledate fudbal sa svih strana sveta, lige velikih u Evropi su maltene svaki dan na TV. Igra tih ekipa više nema magiju, sve je to industrijski fudbal, gde ekipe oponašaju bogate u Evropi, koji više, iako imaju vrhunske igraće igraju na rezultat i tu je neverovatno mnogo dosadnih mećeva. Ja gledam CZ, navijam za sve naše klubove i reprezentaciju na međunarodnoj sceni. LŠ gledam samo finale, eventualno polufinale, ili ako negde postoji šansa da će neko od malih da zagorča život velikima. Zato je prića ovog zaljubljenika u novac glupa i što pre ga treba izbaciti iz fudbala. On je predsednik kluba samo zato da bi se pravio važan, a tu fudbala nema nigde.

vasa ladacki

pre 3 godine

tako je! Fudbal je dosadan jer si ga lesinaru ocerupao, zabranom ucesca prvaku drzave da igra Kup sampiona kako se to zvalo kada mladima nije bio dosadan!!! Dosadan je jer ja Srbin ocu da navijam za svoj klub Rumun za svoj a ti i takvi lesinari kao sto si ti bi da ga doocerupate i unistite da svi moramo da navijamo za vas 12. Necu bre ni da ga gledam onda!!!!!!!!!!!!!!!! Ocu svoj drzavni nacionalni klub u borbi a ne vas 12!!!!!!!!

Sab

pre 3 godine

Nije mi jasno, ako je ovih 12 ekipa odlucilo da odustane od Lige sampiona zasto ih ne puste. Mogli su i bez njih da nastave. Ovako ispada da ih na zor drze. Problem je sto je ovih 12 ekipa shvatilo da nemaju neku korist od LS i odlucilo da istupi. U neku ruku su i u pravu. Ako zelimo vrhunski fudbal, to bi nam oni ponudili.

marko

pre 3 godine

Liga Sampiona je zanimljiva od cetvrtfinala.
Perez je u pravu sve sto kaze.
Ja ovaj vikend nijednu utakmicu necu da pogledam.
Samo treba da kazu primamo:
Top4 iz ENG, SPA i ITA.
Top2 iz NEM i FRA.
Prvake iz POR i HOL.
To su ti 18 ekipe i cepaj, vrhunski fudbal.
(Madridista, 24. april 2021 12:08)

Fudbal kao fudbal je bez emocija nista, jedno klasicno gubljenje vremena! Zasto bi gledao kako neko igra fudbal, kada mozes isti igrati iza zgrade sa prijateljima!? Zasto bi gledao neki klub koji verovatno uzivo nikada nece gledati. Od gledanja je cak bolje i odigratiti za to vreme nekoliko paritja PES-a ili Fife sa nekim bliskim... Cak i to "zezanje", "peckanje", ta emocija, pucanje dzojpada je bolje nego gledati nesto za sta te nista ne vezuje...

Александар

pre 3 godine

Шта овај зна о фудбалу,још увек је убеђен да се фудбал игра лоптом оф морске траве.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Bojim se da nisi shvatio. Netko od dvojca perez/agnelli upotrijebio je tu sintagmu 'millenial iz mexica i tinejdzerka iz sangaja' uz dodatak da su oni bitni i da treba razmisljati o njima, te njima prilagoditi eu nogomet s cim se nitko normalan ne moze sloziti jer svaki klub ima svoju bazu domacih navijaca koji zive u radijusu par km od stadiona.

Na isti nacin smo ti i ja, kao konzumenti, nebitni odnosno nikad ne bi smjeli biti vazni, za juznoamericki nogomet; da river i boca ili vasco i flamengo, svoju igru prilagodjavaju europljanima.

Naravno da su meksikanci ludi za nogometom, ali imaju oni svoje klubove i svoju repku koji su im bitniji od bilo cega drugog, sto je potpuno normalno i prirodno.

Canadaboy

pre 3 godine

Izbacit’ ove klubove sto ne odustaju iz Evrope na 3-4 godine da vide da se fudbal igra i bez njih pa ce mozda nauciti da cene ove “manje” klubove....

bla

pre 3 godine

Ko kaze da nije dosadan samo laze sebe. Pre neki dan utakmica celzi-brajton 0:0. Sta je tu zanimljivo? Sta je zanimljivo u gledanju bunkera? NISTA.
Promene su neophodne. Sa ovolikim brojem utakmica treba ili povecati broj izmena ili skratiti poluvreme na 35 min.
Ukinuti bodove za rezultat 0-0.

cosmo

pre 3 godine

"Četiri milijarde navijača širom sveta gleda fudbal i polovina njih navija za klubove iz Superlige", rekao je prvi čovek Reala."

A druga polovina?! Za Zvezdu i Partizan...?

Realno,tzv. "svajcarski sistem" i nije tako los.

Armata

pre 3 godine

Ma šta zna Perez, objasniće njemu ovi Zvezdini i Partizanovog uhljebi što žive na narodnoj grbači kako stvari funkcionišu u tržišnoj privredi. Naročito ne mogu da shvatim Zvezdaše kad smo mi Real ovog prostora i nama odgovaraju jake utakmice i velika tržišta, mi smo postali najveći klub zato što smo imali najveći stadion i najviše prihoda od ulaznica, a sad živimo od državne milostinje i mrvica koje deli UEFA. Nama treba regionalna liga, Zvezda ne sme sebi dopustiti da zarađuje 80.000 € od TV prava godišnje, to je ispod svakog nivoa.

zdravko

pre 3 godine

Koje ova greska sto misle dasu ovi bogati trebas posebna liga. Evo dokaza od ti velikana desu sad u ligi sampiona pa ispali atletiko real barselona juventus kup uefa ispali inter milano ajaks. Znaci uefa mora da svati da one velikane spusti sa veliki transfers na normalno zar jedan igraci vredi dvesta milona zasto on toliko vredi zato to uefa mora da sagnira da naj vec trafnser da vredi dvadeset milona pa tako dase ujednaci izmedju klubova malo bogatiji Ili oni tanji. Takodje uefa trebas da uvede da svaki kluba moze u sastavu da I'ma tri stranaca tako se dolazi do normalnog fudbal u evropi. Pozdrav

Madridista

pre 3 godine

Liga Sampiona je zanimljiva od cetvrtfinala.
Perez je u pravu sve sto kaze.
Ja ovaj vikend nijednu utakmicu necu da pogledam.
Samo treba da kazu primamo:
Top4 iz ENG, SPA i ITA.
Top2 iz NEM i FRA.
Prvake iz POR i HOL.
To su ti 18 ekipe i cepaj, vrhunski fudbal.

Марко

pre 3 godine

Фудбал није био нимало досадан док се играо због фудбала, а не само због новца. Наравно да ће бити досадан ако се сав квалитет концентрише у једну тачку, тј. у пар земаља. Све је мањи број клубова који може да освоји Лигу шампиона. Ови паћеници, који навијају за стране клубове, немају појма какав је то осећај када клуб из твог места, или твоје земље, који гледаш на стадиону, освоји неко велико такмичење. Ја сам Савићевића, Просинечког, Панчева и Белодедића гледао на стадиону. Ја сам пехар Лиге шампиона видео уживо. Где ви ТВ навијачи Бајерна, гледате Бајерн? Гледате га на ТВ-у или када дође да игра против Звезде или Партизана једном у 10 година. За вас је фудбал апстракција. Чисто да знате оно са чиме се игра фудбал није круг, него лопта, пошто на телвизији видите круг у две димензије.

Bocko

pre 3 godine

Arone, pa fudbal je bas zato i postao najpopularniji sport jer je u njemu najveca mogucnost da slabiji iznenadi jaceg. Bas zbog toga nabrojani klubovi treba da igraju LS. A od visokih poraza nisu imuni ni veliki i bogati klubovi ( obe utakmice PSZ - Barsa, Liverpul - Barsa 4:0, Bajern - Barsa 8:2, Milan - Real 1989 5:0 itd ),

Ivana

pre 2 godine

Prosečan navijač do 30 u celom svetu želi da gleda. NBA fudbalsku ligu i spreman je da plati pretplatu
Kup šampiona je prevaziđen u prošlom veku
Igrači žele da igraju za 10 Milki i oni su ta generacija
Za top klubove iz Evrope navija 5 puta više ljudi u ostatku sveta .
Sve su to privatni klubovi sami će da odluče gdje će da igraju

Maxi

pre 3 godine

Znaci svi imaju pravo na svoje misljenje, ali samo je pitanje vremena kad ce Superliga zaziviti. E sad tko ce je organizirati o tome se moze diskutirati. Pre velika je se stvorila razlika izmedju bogatih klubova i ostale sirotinje. Jedini razlog i ponavljam jedini razlog zasto sad nisu uspjeli je zbog zatvorenog formata lige. Perez je vec neki dan spomenuo mogucnost osnivanja i nekih liga ispod superlige pa bi klubovi imali sansu da se penju kroz lige, jer je i njemu postalo jasno da zatvoreni sistem nece proci. A pogledom na buduce formate Uefinih natjecanja mislim da i oni misle isto sto i Perez. Vec od sljedece godine sirotinja ode u trecu Uefinu ligu. Jos malo i vratit ce i Intertoto kup samo da jos vise udalje slabije lige od top klubova.

Bata

pre 3 godine

mnogo se ovaj brine za mlade

hahaha
mafija narode, eslom ce konacno oteti fudbal od ljudi.
napravice njihov show gde ce mlatiti ozbiljne pare, unistice ostale lige jer ce esl sa sobom sigurno povuci dosta sponzora koji ce napustiti domaca prvenstva, ls i le.
za mene je esl loš projekat, nikako nebi trebalo da se dozvoli njegova realizacija.

esl nema veze sa fudbalom vec sa novcem,njima je bitan novac i nista više, i sam perez je to nekolko puta reko.
nonstop pricaju o milijardama,ni jednom nisu izasli sa nekim PLANOM kako zamisljaju da ta liga funkcionise, a da ne ugrozi domaca prvenstva
uzas,nadam se da nece da im prodje,ipak su svih ovuh 12 klubova napraviki te "pare" h organizaciji koju danas najvise pljuju. uefa,fifa,ls im je to omogucila

Aron

pre 3 godine

Obojica gledaju samo svoje interese ali Čeferin je mnogo gori. Glumi da je neki zaštitnik futbala a samo želi da zaštiti monopol UEFA u zaradi. U toj svrsi koristi saveze u evropskim zemljama dajući im mnoge privilegije i povlastice. Ova liga šampiona je besmislena i Super Liga je logična posledica upliva novca i velikih razlika u finansijama. Pogledajte u četvrtinalu LS, samo je Porto bio od učesnik od "Srednjih" timova. Koja je poenta da ekipe poput Ferencvarosa, Genta, Zvezde ili Partizana učestvuju u LS? Da primaju po pet, šest golova? Nekada su te ekipe bile koliko toliko kompatibilne a sada ih može rasturiti i druga postava najbogatijih timova. Kao što lepo kaže narodna poslovica "Svaka ptica svome jatu leti".

sasa

pre 3 godine

Koja je poenta da ekipe poput Ferencvarosa, Genta, Zvezde ili Partizana učestvuju u LS?

@Aron

Za pocetak nemoj porediti Zvezdu sa dotičnim ekipama jer Zvezda istorijski pripada vrhu evro fudbala, finansijski ne, a te ekipe ne pripadaju ni istorijski ni finansijski.

Madridista

pre 3 godine

Liga Sampiona je zanimljiva od cetvrtfinala.
Perez je u pravu sve sto kaze.
Ja ovaj vikend nijednu utakmicu necu da pogledam.
Samo treba da kazu primamo:
Top4 iz ENG, SPA i ITA.
Top2 iz NEM i FRA.
Prvake iz POR i HOL.
To su ti 18 ekipe i cepaj, vrhunski fudbal.

Sab

pre 3 godine

Nije mi jasno, ako je ovih 12 ekipa odlucilo da odustane od Lige sampiona zasto ih ne puste. Mogli su i bez njih da nastave. Ovako ispada da ih na zor drze. Problem je sto je ovih 12 ekipa shvatilo da nemaju neku korist od LS i odlucilo da istupi. U neku ruku su i u pravu. Ako zelimo vrhunski fudbal, to bi nam oni ponudili.

bla

pre 3 godine

Ko kaze da nije dosadan samo laze sebe. Pre neki dan utakmica celzi-brajton 0:0. Sta je tu zanimljivo? Sta je zanimljivo u gledanju bunkera? NISTA.
Promene su neophodne. Sa ovolikim brojem utakmica treba ili povecati broj izmena ili skratiti poluvreme na 35 min.
Ukinuti bodove za rezultat 0-0.

uplakani bunkeraš

pre 3 godine

Mladima dosadan ?!
Pa ko ide na utakmice, penzioneri ?!
Ovaj deda namakao kintu i sad u nebranom groždju...uzeo kintu, a nije obezbedio da liga "radi"...

Armata

pre 3 godine

Ma šta zna Perez, objasniće njemu ovi Zvezdini i Partizanovog uhljebi što žive na narodnoj grbači kako stvari funkcionišu u tržišnoj privredi. Naročito ne mogu da shvatim Zvezdaše kad smo mi Real ovog prostora i nama odgovaraju jake utakmice i velika tržišta, mi smo postali najveći klub zato što smo imali najveći stadion i najviše prihoda od ulaznica, a sad živimo od državne milostinje i mrvica koje deli UEFA. Nama treba regionalna liga, Zvezda ne sme sebi dopustiti da zarađuje 80.000 € od TV prava godišnje, to je ispod svakog nivoa.

kole

pre 3 godine

Cuj mladima je fudbal dosadan, a po tri meca sedmicno Barsa-Juventus, Liverpul-Real, Siti-Bayern to bi kao bilo zanimiljivo jel.?? Pa Perez je lud covjek ako misli da bi to ljudima bilo zanimljivo, mozda samo prve godine bi bilo zanimljivo, vec druge godine ljudima bi bilo preko glave takvih meceva.

Radoje

pre 3 godine

Svima je fudbal dosadan. Bio je mnogo zanimljiviji kad si gledao jednu ili dve utakmice mesečno. Sada ima 5 kanala koji prenose utakmice 24/7. Samo još nema liga Tunguzije. Ima li nekoga ko se nije smorio.
Igra se samo zbog para. Osim Zlatana ne vidim da neko igra iz ljubavi osim ljubavi prema sebi i novcu.
Ne treba mi super liga. Meni je zanimljivija i beton liga ako vidim da se igra srcem.

KoRn

pre 3 godine

Dosadan zato sto 10 istih klubova svake godine napada usuatog. Treba pojacati kvalitet manjih liga i timova a ne praviti veci jaz. Manje lige trebaju formirati regionalne lige i podici finansije i kvalitet a ne praviti nba od fudbala.
(Nemanja, 24. april 2021 10:30)
Brate ne postoji na ovoj zemaljskoj kugli neko sportsko takmicenje gde više od 7 do 8 klubova napada vrh.Uglavnom maksimum 5.A u fudbalu je smor ako ih je 10.U pojedinacnim sportovima imamo na svetskom nivou po dva do tri favorita.Tenis,atletika,sikijanje ma u svim pojedinacnim sportovima se uglavnom zna dva do tri favorita i oni uglavnim osvajaju.Olimpijske igre u 90 posto slucaja sve medalje pokupe oni za koje se i znalo da ce da se bore za medalje.U NBA se uglavnim oduvek znalo ko su najveci favoriti za prsten.Kako vam recimo ne dosade Spanska liga,Premijer liga,Bundes liga itd gde jedni isti osvajaju?Eno Bundes liga Bajern hara stadioni prepuni ,mislim pre Korone.Tako da takmicenje u koje imamo desetak favorita za osvajanje je verovatno jedno od najkvakitetnijih od svih sportova.Imali smo Ajaks -Totenhem u polufinalu,Lion u polufinalu,Atalanta i Lajpcig su bili hit.Atletiko Madrid dva finala.Juve u finalu.PSG u finalu tako da nisu baš uvek jedni isti u završnici kao što je ovde redovno piše u komentarima.Imaš Celsi u polufinalu koji odavno nije bio u završnici.Prvi put Man Siti u polufinalu.Može da se desi finale Celsi Siti i kada si gledao finale Celsi Siti?Tako da nije baš tako kao što pricate.Dosadno je zato što imamo kablovsku i gledamo svakog dana po deset utakmica i onda normano da sve to malo dosadi.

Naša posla...

pre 3 godine

Šta je sledeće Gospodine Peres, gol van šesnaesterca vredi 2, makazice vrede 3, ako staviš Kim Kardašian na poziciju golmana svaki drugi gol vredi...

Da bi bili “ineresantni” mladima...

Gospodo, ostavite Fudbal na miru!!!!

Zoran

pre 3 godine

Ovo je sukob dve mafije. A fudbal jeste dosadan. Trebaju se menjati pravila same igre, npr. uvesti da se vreme prilikom svakog prekida zaustavlja, kao u košarci, jer foliranja, izležavanja su ono što ubija fudbal

vasa ladacki

pre 3 godine

tako je! Fudbal je dosadan jer si ga lesinaru ocerupao, zabranom ucesca prvaku drzave da igra Kup sampiona kako se to zvalo kada mladima nije bio dosadan!!! Dosadan je jer ja Srbin ocu da navijam za svoj klub Rumun za svoj a ti i takvi lesinari kao sto si ti bi da ga doocerupate i unistite da svi moramo da navijamo za vas 12. Necu bre ni da ga gledam onda!!!!!!!!!!!!!!!! Ocu svoj drzavni nacionalni klub u borbi a ne vas 12!!!!!!!!

marko

pre 3 godine

Liga Sampiona je zanimljiva od cetvrtfinala.
Perez je u pravu sve sto kaze.
Ja ovaj vikend nijednu utakmicu necu da pogledam.
Samo treba da kazu primamo:
Top4 iz ENG, SPA i ITA.
Top2 iz NEM i FRA.
Prvake iz POR i HOL.
To su ti 18 ekipe i cepaj, vrhunski fudbal.
(Madridista, 24. april 2021 12:08)

Fudbal kao fudbal je bez emocija nista, jedno klasicno gubljenje vremena! Zasto bi gledao kako neko igra fudbal, kada mozes isti igrati iza zgrade sa prijateljima!? Zasto bi gledao neki klub koji verovatno uzivo nikada nece gledati. Od gledanja je cak bolje i odigratiti za to vreme nekoliko paritja PES-a ili Fife sa nekim bliskim... Cak i to "zezanje", "peckanje", ta emocija, pucanje dzojpada je bolje nego gledati nesto za sta te nista ne vezuje...

Jim Beam

pre 3 godine

Mladima je fudbal dosadan, pa hajde nas 15-20 da uzima sav kajmak, a neki Bilbao, Lester, Valensija, Lacio, Roma i Napoli neka propadnu. Navodno bi se igrale nacionalne lige, ali zamislite razliku posle dve sezone između nekoga ko svake sezone uzima 300 miliona od SuperLige i neko ne igra to takmičenje, da ne kažem da je tek ušao u ligu. I sada je razlika prevelika, ali barem ti osrednji klubovi imaju šansu da zamrse konce najvećim, što fudbal čini INTERESANTNIM.

Globtroter

pre 3 godine

Fudbal jeste postao dosadan, ali zbog toga što svake godine gledamo iste timove koji su pokupovali sve živo. A vaša ideja je da gledamo još više jedne te iste timove?

Maxi

pre 3 godine

Znaci svi imaju pravo na svoje misljenje, ali samo je pitanje vremena kad ce Superliga zaziviti. E sad tko ce je organizirati o tome se moze diskutirati. Pre velika je se stvorila razlika izmedju bogatih klubova i ostale sirotinje. Jedini razlog i ponavljam jedini razlog zasto sad nisu uspjeli je zbog zatvorenog formata lige. Perez je vec neki dan spomenuo mogucnost osnivanja i nekih liga ispod superlige pa bi klubovi imali sansu da se penju kroz lige, jer je i njemu postalo jasno da zatvoreni sistem nece proci. A pogledom na buduce formate Uefinih natjecanja mislim da i oni misle isto sto i Perez. Vec od sljedece godine sirotinja ode u trecu Uefinu ligu. Jos malo i vratit ce i Intertoto kup samo da jos vise udalje slabije lige od top klubova.

KoRn

pre 3 godine

Nije mi jasno, ako je ovih 12 ekipa odlucilo da odustane od Lige sampiona zasto ih ne puste. Mogli su i bez njih da nastave. Ovako ispada da ih na zor drze. Problem je sto je ovih 12 ekipa shvatilo da nemaju neku korist od LS i odlucilo da istupi. U neku ruku su i u pravu. Ako zelimo vrhunski fudbal, to bi nam oni ponudili.
(Sab, 24. april 2021 10:06)
Nemaju nikakvu korist ni kada igraju SP,EP,ni nacionalne lige.Svaki fudbaler sanja da osvoji Ligu šampiona.Svaki klub ulaže,kupuje igrace najviše zbog te Lige šamiona.Kakvu korist neko ocekuje?A normalno veliki klubovi zarade ogroman novac od te Lige šampiona.Oni igraju u grupi samo protiv jednog slabijeg protivnika a ostala tri nisu slabi klubovi.Zvezda je bila u grupi sa Napoliem,PSG i Liverpulom šta je tu problem vrhunska grupa.Imali smo ove godine grupu Inter,Real,Mehengladbah,Šahtjor i sve utakmice su bile vrhunske.I što bi se paravila neka Superliga kada onda to postaje u osmini finala gde su sve jaki timovi.Najveci fazon što nije njima problem da igraju protiv slabijih protivnika vec je najveci problem lova.Hoce oni kao klubovi da dele plen a ne da UEFA to radi i da uzima ogromne procente.A ove price koje oni prosipaju su cisto za javnost samo je lova u pitanju i nista vise.

NastyB

pre 3 godine

Fudbal ne bi postao najpopularniji sport na svetu da je dosadan.
Superligu su hteli, zbog zarade, da stvore "Amerikanci", a ovima iz ovih prezaduženih klubova je potrebna ogromna lova za još veće dugove i to ne bi moglo doveka da traje, puklo bi pre ili kasnije.
Za Amerikance je sport zabava. Na utakmicama tamo je sasvim normalno da navijači različitih timova sede jedni do drugih, bez ikakvih problema. Ovde u Evropi je druga priča. Navijač Evertona ni za živu glavu neće ući u Liverpulov kop. Niti istu izvuči čitavu. Slično je svuda, ne smem ni da zamislim šta bi bilo navijaču Boke da uleti među navijače Rivera.
Za Evropu i južnu Ameriku fudbal je strast, koju su ovde, nažalost, preuzele korporacije i sve više uništavaju samu srž i lepotu igre. Zato mi je, lično, žao što Superliga nije uspela. Neka njih 20 tamo, ti klubovi uništavaju fudbal, a ostali su trebali da igraju svoje takmičenje. Šta mislite koje bi bilo zanimljivije?? Pa, kad se sastanu, na primer, PSŽ i Mančester Siti ili Real- Juventus ne postoje dosadnije utakmice.
A ne postoji ništa lepše kad neki "mali" klub delje velkikane, kao kad je Lester postao prvak Engleske ili kad je GHrčka bila prvak Evrope. E, to je fudbal, a gledati 20 istih timova kako igraju dosadne utkmice bi svima bilo naporno, pa bi još promenili pravila i trajanje utakmica u kojima bi bilo što više mesta za reklame... Verujem da bi se Superliga sama urušila za nekoliko godina.

Марко

pre 3 godine

Фудбал није био нимало досадан док се играо због фудбала, а не само због новца. Наравно да ће бити досадан ако се сав квалитет концентрише у једну тачку, тј. у пар земаља. Све је мањи број клубова који може да освоји Лигу шампиона. Ови паћеници, који навијају за стране клубове, немају појма какав је то осећај када клуб из твог места, или твоје земље, који гледаш на стадиону, освоји неко велико такмичење. Ја сам Савићевића, Просинечког, Панчева и Белодедића гледао на стадиону. Ја сам пехар Лиге шампиона видео уживо. Где ви ТВ навијачи Бајерна, гледате Бајерн? Гледате га на ТВ-у или када дође да игра против Звезде или Партизана једном у 10 година. За вас је фудбал апстракција. Чисто да знате оно са чиме се игра фудбал није круг, него лопта, пошто на телвизији видите круг у две димензије.

bobrock

pre 3 godine

Ko može danas da priušti sebi ulaznicu za Bernabeu i uopšte za LŠ? Vrlo mali broj mladih ljudi a pogotovo klinaca o kojima ovaj čovjek priča. Napravili ste od stadiona luksuzna mjesta gdje dolaze pozeri i smoreni likovi koji ne znaju šta će sa novcem pa hajde to je kao "in". Hoćeš veliku lovu, da ti stadioni budu vip za bogataše a prosjek da sjedi kući i da vas gleda na tv-u, e pa neće moći!

Sladjan

pre 3 godine

Ali fudbal je veci od ovih klubova,,koji duguju 8,5milijardi evra!!!!!sa tim parama I mladi radnik iz pozarevac bi bio sampion evrope!!!!!

Zoran

pre 3 godine

Nemam problema sa Superligom, ali da se uvedu odredjene klauzule od strane UEFA organizacije, prema klubovima koji bi u njoj igrali.
Na primer, minimalna cena, za kupovinu igraca van te super lige da bude 100 miliona evra, te taksa kancelariji uefe 20 miliona. Pa kom obojci, a kom opanci. Na taj nacin , za par godina, imali bi monstruozno jake manje lige i vrlo brzo bi postaale atraktivne, pa eto i spoznora.
Ovako, superligaski klubovi zele da i dalje kupuju igrace, iz ostatka sveta, za tepsiju ribe , a oni ce deliti milijarde. Pa, ko normalan ce na to pristati.

cosmo

pre 3 godine

"Nešto moramo da učinimo jer mladi igrači odlaze iz fudbala jer im je dosadan u odnosu na druge stvari."

Luka Jovic?! 🤪🤪🤪

zdravko

pre 3 godine

Koje ova greska sto misle dasu ovi bogati trebas posebna liga. Evo dokaza od ti velikana desu sad u ligi sampiona pa ispali atletiko real barselona juventus kup uefa ispali inter milano ajaks. Znaci uefa mora da svati da one velikane spusti sa veliki transfers na normalno zar jedan igraci vredi dvesta milona zasto on toliko vredi zato to uefa mora da sagnira da naj vec trafnser da vredi dvadeset milona pa tako dase ujednaci izmedju klubova malo bogatiji Ili oni tanji. Takodje uefa trebas da uvede da svaki kluba moze u sastavu da I'ma tri stranaca tako se dolazi do normalnog fudbal u evropi. Pozdrav

Fudbal nove normalnosti

pre 3 godine

Uskoro će fudbal postati mnogo izjednačeniji jer će svaki tim biti u obavezi da na terenu ima jednu ženu i jednu transdžender osobu.

Mito

pre 3 godine

Ovaj živi na Marsu. Svaki navijač navija za svoj klub i želi da ga vidi što dalje u takmićenju. Oni iz najnižih liga streme ka prvoj ligi svoje države, a oni u najvišoj ligi žele da igraju najveća kontinentalna i svetska takmičenja. Igrao sam fudbal preko 60 godina. Prestao sam posle ugradnje 3 bajpasa, a gazim 8 deceniju. Sada na TV-u možete da gledate fudbal sa svih strana sveta, lige velikih u Evropi su maltene svaki dan na TV. Igra tih ekipa više nema magiju, sve je to industrijski fudbal, gde ekipe oponašaju bogate u Evropi, koji više, iako imaju vrhunske igraće igraju na rezultat i tu je neverovatno mnogo dosadnih mećeva. Ja gledam CZ, navijam za sve naše klubove i reprezentaciju na međunarodnoj sceni. LŠ gledam samo finale, eventualno polufinale, ili ako negde postoji šansa da će neko od malih da zagorča život velikima. Zato je prića ovog zaljubljenika u novac glupa i što pre ga treba izbaciti iz fudbala. On je predsednik kluba samo zato da bi se pravio važan, a tu fudbala nema nigde.

Nemanja

pre 3 godine

Dosadan zato sto 10 istih klubova svake godine napada usuatog. Treba pojacati kvalitet manjih liga i timova a ne praviti veci jaz. Manje lige trebaju formirati regionalne lige i podici finansije i kvalitet a ne praviti nba od fudbala.

Александар

pre 3 godine

Шта овај зна о фудбалу,још увек је убеђен да се фудбал игра лоптом оф морске траве.

cosmo

pre 3 godine

"Četiri milijarde navijača širom sveta gleda fudbal i polovina njih navija za klubove iz Superlige", rekao je prvi čovek Reala."

A druga polovina?! Za Zvezdu i Partizan...?

Realno,tzv. "svajcarski sistem" i nije tako los.

srdja cg

pre 3 godine

Mladi igraci odlaze jer je fudbal dosadan a gleda ga 4 milijarde ljudi,jeli realno sta covjek prica!? Ne mogu da svatim da jedan fosil od 70 godina je zeljan para a toliko ih ima da mu ih ne mogu potrosit ni praunuci! Stvarno ne mogu da svatim sta ce mu toliki novci i na sta moze da ih potrosi jedna djedurina stara mozda na lijek za prostatu! Sram da ga bude i njega i sve njih,treba ih izbaciti iz lige sampiona 2-3 godine jer je to jedini pravi spas za fudbal,koji je zbog nih 10-12 postao dosadan i bez smisla jer su prebogati. Volio bih da ih izbace ali ne vjerujem da ce se to desiti jer je sve to korumpirano..

Canadaboy

pre 3 godine

Izbacit’ ove klubove sto ne odustaju iz Evrope na 3-4 godine da vide da se fudbal igra i bez njih pa ce mozda nauciti da cene ove “manje” klubove....

Ja sam

pre 3 godine

Pa ako 4 milijarde prati fudbal,kako je onda dosadan? Što se mene tiče osnuje tu vašu ligu i idite s njom u... Kinu,SAD,Singapur itd...gde imate svoje milione i milijarde,a nas ostale ostavite da ovako siroti igramo i gledamo pravi fudbal.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Reala treba izbaciti iz lp ove i iduce sezone, spanjolska liga treba ih kazniti nekako, a pereza izbaciti iz nogometa jer je lik olicenje pohlepe i zla.
Mladi nogomet vole, ali ne, nisu bitni milenijalac iz ciudad de mexica ili tinejdzerica iz sangaja... nit se nogomet, koji kroz 3 stoljeca ima gotovo nepromijenjena pravila, treba prilagoditi asocijalnim tik tok pacijentima.
Nogomet treba ostati isti ovakav, u eu i juznoj americi vrijedi princip 'i pape i dida bili su torcida', odnosno, za xy klub se navija generacijama... doslovno, dida je tatu odgojio da navija za taj svoj klub, a sin ce svoga sina nauciti isto.
Pogledajte one navijace chelskog koji su blokirali bus, sve mladi. A kao 'mlade ne zanima'?!
Zanima prave fanove, a ne one koji 'navijaju' za real jer tamo igra penaldo, pa se zajedno s njim prikace na juve.
Poanta je da se treba voditi racuna o dimitriju iz moskve, pjotru iz varsave, kostasu iz atene, sandoru iz budimpeste, jeanu iz marseillea, oleu iz trondheima, johnu iz glasgowa ili londona, oni su vjerna publika koja dolazi na stadion svaki tjedan. A ne xi iz pekinga, omar iz dohe ili marisol iz acapulca. Oni nek briju po mobitelu 0-24 i 'gledaju zadnjih 15 min', mislim da smo mi koji hocemo 90 minuta debela vecina.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Bojim se da nisi shvatio. Netko od dvojca perez/agnelli upotrijebio je tu sintagmu 'millenial iz mexica i tinejdzerka iz sangaja' uz dodatak da su oni bitni i da treba razmisljati o njima, te njima prilagoditi eu nogomet s cim se nitko normalan ne moze sloziti jer svaki klub ima svoju bazu domacih navijaca koji zive u radijusu par km od stadiona.

Na isti nacin smo ti i ja, kao konzumenti, nebitni odnosno nikad ne bi smjeli biti vazni, za juznoamericki nogomet; da river i boca ili vasco i flamengo, svoju igru prilagodjavaju europljanima.

Naravno da su meksikanci ludi za nogometom, ali imaju oni svoje klubove i svoju repku koji su im bitniji od bilo cega drugog, sto je potpuno normalno i prirodno.

Bata

pre 3 godine

mnogo se ovaj brine za mlade

hahaha
mafija narode, eslom ce konacno oteti fudbal od ljudi.
napravice njihov show gde ce mlatiti ozbiljne pare, unistice ostale lige jer ce esl sa sobom sigurno povuci dosta sponzora koji ce napustiti domaca prvenstva, ls i le.
za mene je esl loš projekat, nikako nebi trebalo da se dozvoli njegova realizacija.

esl nema veze sa fudbalom vec sa novcem,njima je bitan novac i nista više, i sam perez je to nekolko puta reko.
nonstop pricaju o milijardama,ni jednom nisu izasli sa nekim PLANOM kako zamisljaju da ta liga funkcionise, a da ne ugrozi domaca prvenstva
uzas,nadam se da nece da im prodje,ipak su svih ovuh 12 klubova napraviki te "pare" h organizaciji koju danas najvise pljuju. uefa,fifa,ls im je to omogucila

sveta

pre 3 godine

Kad nemaju za koga da navijaju u svojoj zemlji.Bas me zabole tuki i za Real i za Barsu i za bilo koji strani klub.Popravite stanje kod nas ima navijaca

Bocko

pre 3 godine

Arone, pa fudbal je bas zato i postao najpopularniji sport jer je u njemu najveca mogucnost da slabiji iznenadi jaceg. Bas zbog toga nabrojani klubovi treba da igraju LS. A od visokih poraza nisu imuni ni veliki i bogati klubovi ( obe utakmice PSZ - Barsa, Liverpul - Barsa 4:0, Bajern - Barsa 8:2, Milan - Real 1989 5:0 itd ),

Ivana

pre 2 godine

Prosečan navijač do 30 u celom svetu želi da gleda. NBA fudbalsku ligu i spreman je da plati pretplatu
Kup šampiona je prevaziđen u prošlom veku
Igrači žele da igraju za 10 Milki i oni su ta generacija
Za top klubove iz Evrope navija 5 puta više ljudi u ostatku sveta .
Sve su to privatni klubovi sami će da odluče gdje će da igraju