Tenis 63

Četvrtak, 15.04.2021.

07:55

Jokić "napumpao" novi tripl-dabl u pobedi Denvera VIDEO

Košarkaši Denver Nagetsa, uz novi tripl-dabl Nikole Jokića, pobedili su Majami Hit 123:106 u nastavku NBA lige.

Jokiæ "napumpao" novi tripl-dabl u pobedi Denvera VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Pera

pre 3 godine

Porter brutalan. Odavno moze da se definise kao konstsntan 20+ 10+ igrac. Po koja losa rekacija, izg lopta na pocetku ali izrasta u Allstara uz Nikolinu orkestraciju lagano.
@Pera Ždera
Dobio je poverenje i nadjeno mu je pravo mesto, to je rezultovalo brzim napretkom. Igrao je na kasicicu i u odbrani jurio manje igrace oko blokova, stalno je visio. Sad je vise pod kosem, i tu konacno neko moze da pomogne Jokicu, brzi, skocniji, duzi od Milsapa, tako je od rupe u odbrani postao pretnja protivnicima upod kosem. Secate se kad je pocetkom sezone bilo ko ce startovati, "Ja sam starter u ovoj ligi" Barton ili Porter, vecina komentara je bila protiv MPJ-a. Sa ovakvom igrom mogao bi da bude kandidat za igraca koji je najvise napredovao. Ima mana, nekad se uspava ili je previse nonsalantan, juce mu se igrac iza ledja usunja i lagano da kos, protiv GS krece u napad, dodaje loptu beku lagano kao da su sami na svetu, protivnik preseca pas i zakucava. Srecom, to moze da se popravi do PO.

Goran

pre 3 godine

realno je imao šut 6/8, u posl napadu koji je proveo na parketu, uhvatio tri of skoka to su tri promašaja, u prvom posle jednog faula koji su podveli pod blokadu opet lopta ostala kod njega i dao koš, posle jedne rampe bio aut za njih i jednom mu barton po običaju dao na dve sek do kraja napada loptu u ruke, eto to je tih šest promašaja, dakle 6/8 unajgoru ruku stvarni procenat šuta noćas bio 6/9 tj 66 posto. išao šut osim bartona sinoć sve igrače, dobiše lagano. ali klipersi kako dobiše detroit, u posl pet minuta samo 4 poena detroita, u posl 15 sek dve izg lopte, plus pet na 40 sekundi, nemam reči koliko se putaizvukoše klipersi i to noćas bez pg i kavaija. sve manje šanse za to treće mesto, na prva dva kao što rekoh i pre 20 mečeva su juta i sansi zacementirani, igraju bez oscilacija, gaze sve...

mookieblaylock

pre 3 godine

Novi TD Rasa, još 12 do Oskara i istorije, za one koji ne cene njegovu igru samo podatak da će ovo da bude 4. sezona zaredom koju završava sa TD prosekom.
(Zavera protiv Nikole Jokića, 15. april 2021 09:45)

strasan igrac i veruj mi postujem ga.. ali uvek ima ali.. nije on teniser ili plivac da budi samo sebe, toliko je smorio sa nasilnim pumpanjem da i mala deca to vec znaju.. kosarka je TIMSKI sport a on je samo jedan igrac! zato i bira timove bez ambicija, kad bude oborio rekord Big O-a tada ce da trazi klub sa sampionskim ambicijama.. ali gotivac je svakako.. pozdrav

CJC

pre 3 godine

Embid i Stef kako sezona odmiče značajno dodaju gas, a Nikola kao da malo posustaje. Verovatno ga je dobro stigao umor, drugo obrazloženje nemam.
(Milan, 15. april 2021 08:05)

Dodaju gas jer su mesec dana odmarali, Kari igrao golf... A ovaj mučenik ne da nije propustio meč nego ispod 30 minuta nema meč... A igrao finale konferencijae. Samo zbog toga mora biti MVP. Kari u poslednje 2 godine ima 30 utakmica.

Goran

pre 3 godine

Ja sam i dalje mišljenja da Denver ako ostane 4. a Lejkersi 5. nemaju puno šanse u prvom kolu plejofa protiv ekipe iz LA jer će doći odmorni i Dejvis i Lebron i plus sudije jer neće tako lako dozvoliti ni liga ni Tv kuće da Lejkersi ispadnu u prvom kolu ..
Denver ne može do treće pozicije ( matematički može ali ..)
Jedino da " navijamo " za Portland da prestigne Lejkerse ali u tom slučaju bi prvo kolo donijelo derbi ekipa iz LA u što isto ne vjerujem..
Očekujem puno kalkulisanja u zadnjih nekoliko kola od strane ovih velikih timova jer njima nikakvu ulogu ne igra prednost domaćeg terena u ovoj situaciji kad ili nema ili ima vrlo malo gledaoca u dvoranama

JPR24

pre 3 godine

Embid i Stef kako sezona odmiče značajno dodaju gas, a Nikola kao da malo posustaje. Verovatno ga je dobro stigao umor, drugo obrazloženje nemam.
(Milan, 15. april 2021 08:05)

Pa... Embiid odigrao 37 utakmica, Stef 47.. Jokić svih 55 svoje ekipe. Normalno da ima i malo lošiji period. A sledeću igraju sa Hjustonom, tu bi ako bas kora da igra trebali da daju gas i posle Jokic na odmaranje, mada može i McGee uz Bol Bola, i ostali da odrade posao realno, ako nisu sposobni trenutni Hjuston dobiti bez Jokića onda su stvarno panjevi. Posle im sledi Portland, GSW, pa Memfis itd, tako da ne bi skodilo da odmori tu barem jednu.

JPR24

pre 3 godine

Bjelica je na putu od Sakramenta za Evropu odlučio da malo odmori u Majamiju.
(starter, 15. april 2021 08:58)

Nažalost, izgleda da si u pravu.

Phoenix

pre 3 godine

Povodom MVP nagrade da i ja dam svoje misljenje. Finansijski bi mu to puno znacilo. Super max ugovor i sl. Sa druge strane, ako i uzme MVP konstantno ce ga osporavati i za svaku malo slabiju utakmicu spocitavati da nije pravi MVP i da je tu titulu uzeo samo zbog povreda konkurenata. Ako neko drugi bude bio, skinuce pritisak sa sebe.

tocka

pre 3 godine

Nije on ništa napumpao. Da je hteo da pumpa, pumpao bi poene i razgrtao svoje igrače pod svojim košem da uzme skokove. Čovek razigrava ekipu i pokazuje im kako da igraju. Nije čudno što su Monte i Dozier odjednom proradili. Monte će opet biti odličan. Priča se da će uzeti Riversa, što baš i nije neko pojačanje, ali verovatno nema ničeg boljeg trenutno.

bskfan

pre 3 godine

@Legend

Kako to analiticar Orlanda zna - ne znam, ali ko je pazljivo gledao Denverove utakmice sa njim zna o cemu pricam. Prve dve-tri utakmice, valjda zbog adrenalina u vezi trejda i svega ostalog, bio je dobar a onda je nekoliko utakmica potpuno nestao. Bas onako kako je rekao taj analiticar, potpuni pad koncentracije, kao da ga nije ni bilo na parketu. Najbolji primer je bila utakmica protiv Bostona gde se nije video na terenu a pored njega su prolazili kako su hteli. To ima veze i sa igracima koje cuva, izgleda da mu nizi i brzi igraci prave probleme.

Stvar kod Gorona je ta da u stvari niko ne zna koliko su stvarno njegovi potencijali i sta moze, to tek treba da se vidi, narocito u napadu. Svi su ocekivali da u hvatanju lobova bude novi Faried ali nista od toga, Faried tu ostaje neprevazidjen. Da sutne trojku moze ali samo kada je nebranjen na sutu. U sutu za dva imam jos manje poverenja, cak i u pogledu slobodnih bacanja. Nema "post" igru, moze samo da zakuca. Moze da asistira ali moze (kao u nocasnjoj utakmici) i da telegrafise dodavanje tako ocigledno da je izgbubljena lopta neminovna. Moze da cuva jace i sporije SF-ove ili PF-ove (nocas je malo cuvao i Adebaja, i to solidno) tako da je jasno da mu pozicija PF-a ipak vise odgovara od pozicije SF-a, ali ce silom prilika u Denveru morati vise da igra na poziciji SF-a jer MPJ nema rad nogu za tako nesto. Sve u svemu, vidi se da Gordon ima potencijal, samo ga treba otkljucati.

JPR24

pre 3 godine

Nije on ništa napumpao. Da je hteo da pumpa, pumpao bi poene i razgrtao svoje igrače pod svojim košem da uzme skokove. Čovek razigrava ekipu i pokazuje im kako da igraju. Nije čudno što su Monte i Dozier odjednom proradili. Monte će opet biti odličan. Priča se da će uzeti Riversa, što baš i nije neko pojačanje, ali verovatno nema ničeg boljeg trenutno.
(tocka, 15. april 2021 11:30)

To je retorika i vrsta šale da je napumpao, zato sto je 3 ofanzivna skoka upisao u jednom napadu ! Ponekad malo zaboraviti bukvalno čitanje nije na odmet.
A za Riversa, verovatno, doduše nema bolje trenutno, ali ipak ima iskustva, u proseku karijere po 24 minuta, gubi 1 loptu, Kako god, treba im neko u rotaciji, pa neka donese tih 7/8 poena koje je imao u proseku u zadnje vreme, na regularnoj bazi, bolje i to nego lutanje poput Bartona.

Jone

pre 3 godine

Statistika stvarno ume da vara, Jokic je zapravo bio odlican. Odlican u odbrani, u napadu nije silovao a ovi promasaji su uglavnom bili vruci krompiri. Dosta su ga i udvajali, tako da se dosta otvorilo za ostale. Sto se tice njegoov suta sa poludistance, nema vise toliko akcija za njega iz nekog razloga. Igrala se cesto akcija kada on izlazi iz duplog bloka i on ostaje relativno sam na sutu sa poludistance, ali toga nesto nema u poslednje vreme. Mozda zato sto je ideja da se razigraju drugi igraci do playoff-a. Kao i sto je Nikola sam rekao, nije toliko bitno koji ce biti na tabeli, vec koliko ce dobro da igraju kad pocne playoff, tako da je za sada tempiranje forme i prilagoditi se igri bez Mareja.

Ostatak ekipe takodje veoma dobar, Porter odlican, Gordon takodje, Barton je jedini bio bas los (standardno).

Majami igra jednu od najboljih odbrana i mislim da su treci u ligi po broju dozovoljenih poena (107), a Denver ih je relativno lako zatrpao. Utisak je da Denver moze da igra jos lepsu kosarku bez Mareja, jer Marej cesto ume da igra kao privatnik. Svakao da ce da fale njegovi poeni, pogotovo znaci kad se zapali i u zavrsnici.

Pit

pre 3 godine

Konsenzus u velikoj većini medija u USA je da je Jokić već MVP i jedino što može da ga spreči je povreda. Embid je jednostavno propustio previše utakmica.

brm

pre 3 godine

Embid i Stef kako sezona odmiče značajno dodaju gas, a Nikola kao da malo posustaje. Verovatno ga je dobro stigao umor, drugo obrazloženje nemam.
(Milan, 15. april 2021 08:05)

Pa lako im je da dodaju gas kad su obojica ove sezone propustila više od 10 utakmica. Zato i taj podatak značajno utiče na MVP trku.

Pera Ždera

pre 3 godine

Raduje odlicna odbrana. Porter razvalio defanzivno (3 blokade, odlicno smetao na obrucu), Nikola odlican (2bl + ukradena) takodje solidno smetao + standardno dobar Kampaco + ovaj put fenomenalni Dozijer, zakljucao Batlera.

Bartonov najveci problem (pored cestih misli da je Dzordan licno) je ste sto je zakrzljala 3ka ali i nedovoljno spretna 2ka. Negde je izmedju u najgoroj kombinaciji mana za obe pozicije. Ok, odigra jedan fenomenalan mec, pa za njim ponekad i dva solidna ali onda po pravilu slede 5 losih i jedno 3 debakla totalna.

Porter brutalan. Odavno moze da se definise kao konstsntan 20+ 10+ igrac. Po koja losa rekacija, izg lopta na pocetku ali izrasta u Allstara uz Nikolinu orkestraciju lagano.

Dozijer super u oba smera. Kako je neko spomenuo ispod, def bolji deo salagalice kao starter, posebno defanzivno + sto ne uzima loptu pored Nikole i Morisa. Posebno ako je Moris starter, fali odbrane. U drugoj je Kampaco na kecu pa se lakse tolerise Bartonov cest debakl defanzivno, vise bi tada balansa bilo u rotacijama.

Nikola krenuo agresivno, kasnije pasivan. Dovoljno. samo da ga to dovoljno ne kosta MVPja jer se Embiid opet opasno zaleteo (svi smo svesni da ce liga da mu zazmuri na neigranje toliko utakmica :( . Kako god, Nikolin izbor dal ce da povuce il ce da igra "dovoljno" ne bi li sacuvao nesto energije za, po mnogima, potencijalno los POff bez Mareja.

Gordon super, Moris taman kako treba, Grin se preporodio, samo da uhvati kakav takav kontinuitet. Mora sada.

O Rivers potencijalni dolazak? hmm... videcemo. Nikada ga nisam nesto mirisao. Podosta primadona igrac. Svakako u ovoj horor situaciji vrv solidan izbor.

Lars

pre 3 godine

@...Posto Moris nije dobar u odbrani neophodno je da SG bude dobar defanzivac, sto znaci da DoZijer treba da bude prekomandovan u startere umesto Bartona...
(bskfan, 15. april 2021 09:37)

Nema od toga nista, Burton nazalost ima garantovano mesto startera i izmedju 20-30 min po utakmici. To se nece promeniti makar njegovo prekomandovanje u drugu petorku znacilo titulu. U NBA se drze ugovora i dodatnih dogovora menadzera sa timom kao pijani plota, nama koji smo navikli da gledamo onu tucu manje talentovanih u evropskim ligama to nikada nece biti jasno..

Don

pre 3 godine

Da je covjek upisao npr. 17/15/9 vecina vas ne bi bila zadovoljna, jer mu je igra u padu, brojevi u padu, obzirom da je dohvatio TD sve je u redu i forma nikada nije bila bolja...barem do iduce utakmice

Stefan

pre 3 godine

Novi TD Rasa, još 12 do Oskara i istorije, za one koji ne cene njegovu igru samo podatak da će ovo da bude 4. sezona zaredom koju završava sa TD prosekom.
(Zavera protiv Nikole Jokića, 15. april 2021 09:45)


I ponovo ga nece biti u PO.

Legend

pre 3 godine

(bskfan, 15. april 2021 09:37)

Kako taj analiticar Orlanda zna da je Gordon los kao 4 opcija? On nikada nije bio 4 opcija u Orlandu,a u Denveru kao cetvrta opcija ima 1 poraz samo protiv GSW.

Pero

pre 3 godine

Sta vam je bre ljudi sa tim MVP, pa MVP.
Vidite da coveka to ne zanima previse. Odigrao taman koliko je trebalo. Nece da gine kad ne treba posto o tako igra rekordni broj minuta ove godine. Jel' treba da se baca pobparketu ko Embid pa da se ispovredjuje bezveze.

Locutus

pre 3 godine

Glupo je reći posle teške povrede Marija, ali ne bi me čudilo da Denver sad krene da igra bolje. Mari i Barton imaju ubedljivo najviše oscilacija u igri. Kako lome protivnika kad ih krene tako lome i sam Denver kada ih ne ide. Mislim da će igra Denvera sada biti mnogo ujednačenija sa manje oscilacija, bez onog praznog hoda dok čekaju da "proradi" Mari.

Zavera protiv Nikole Jokića

pre 3 godine

Novi TD Rasa, još 12 do Oskara i istorije, za one koji ne cene njegovu igru samo podatak da će ovo da bude 4. sezona zaredom koju završava sa TD prosekom.

bskfan

pre 3 godine

To je stvarno bio smehotres, za dve sekunde imao tri skoka i trip-dabl, mada je time oborio procenat suta sa 50% na 43%. Ali dobro, previse je puta bio kratak za jedan skok, red je bio da jednu dobije i na gurku. Denver utakmicu poceo lose sa cak 6 izgubljenih lopti u prvoj cetvrtini i bez koseva Bartona, Morisa i Kampaca. Sve oci su bile uprte u bekove kako ce reagovati nakon onog shoka od pre dva dana pa otuda i suzdrzanost. Barton bio jako los, promaseni sutevi i izgubljene lopte tako sto se bezveze zaleti tamo gde ne moze da prodje, a o odbrani da i ne govorimo. Onda usao DoZijer i odigrao odbranu na Dzimiju samo tako, zadao domaci zadatak ostalim igracima u ligi kako se cuva Batler. Osim u odbrani dobar je bio i u napadu i zato je sasvim zasluzeno igrao 28 minuta na spram Bartonovih 25. MPJ imao sut 71.4%, 10 skokova i 3 blokade...perfektno. Gordon dobar. Grin dobar. Moris dobar, Kampaco dobar. Milsap nesto bolji ovoga puta. Barton los. Nejasno je sta se desava sa Bartonom jer ipak ne bi trebalo da bude najlosiji igrac u rotaciji.

Veoma vazan detalj se dogodio u svlacionici na poluvremenu. Posetio ih Dzamal Marej, glavom i bradom, i rekao im "next man up". Mislim sta reci na to...kapa dole.

Jos jedna izjava zasluzuje da bude prenesena: DoZijer rekao "niko od nas ne moze da bude Dzamal Marej ali svi mozemo da budemo bolja verzija samih sebe". To je ujedno i jedini nacin kako mogu nesto vise da ucine, samo timska igra, bez izletanja iz sistema i glumljenja heroja.

Dusan

pre 3 godine

Svaka cast malom Jokicu, ali bekovi su oduvek završavali posao.
Cak i Hakim bez Drexler nije mogao da dodje do titule.
Murray, kada se napali,je na nivou, Mitchella i Brookera. Bice stvarno tesko da nesto urade.
Dzaba su krecili.Steta!

Peđa

pre 3 godine

Jokić planira sigurno još 7-10god da igra nba košarku, sigurno da neće da daje 100%na svakoj utakmici. A izjavio je da ga prsten više interesuje od mvp.

Hm

pre 3 godine

Kakvu god statistiku embid imao sramota bi bilo da uzme mvp nagradu, lik nije igrao preko 20 utakmica, non stop nesto odmara a Nikola igra svaka dva dana i tako vec skoro pola godine, to izgleda samo on moze. Embida nije bilo 20 utakmica a ekipa mu i dalje prva a ovog naseg da nema 20 utakmica pitanje je samo dal bi bili poslednji il predposlednji. Ovu sezonu je za mene mvp kako god bilo

Baki

pre 3 godine

Za regularnu sezonu im Marej ni ne treba, mozda ce i biti bolji bez njega jer ce igrati timskije. ALi kad krene plejof ispasce u prvoj rundi, u plej ofu su vazne zvezde a Jokic sam bice skroz zatvoren.

bskfan

pre 3 godine

Sto se tice Gordona, jedan analiticar Orlanda koji dobro poznaje igru Gordona kaze sledece:

"Gordon kao druga opcija u napadu je losa jer puno forsira i pada mu efikasnost. Gordon kao cevrta opcija u napadu je losa jer lako gubi fokus u igri. Za Gordona je najbolje kada je treca opcija u napadu".

Potpuno se slazem sa ovim sto je receno tako da je ispadanjem Mareja barem Gordon u poziciji da bude bolje iskoristen. Ispadanjem Mareja i MPJ po prvi put ne samo da moze, vec i mora, da ima vise suteva, sto takodje moze da bude pozitivno jer ima najbolji procenat suta. Ispadanjem Mareja "resava" se i pitanje upotrebe Morisa i Kampaca jer sada i jedan i drugi imaju zagarantovane minute sto znaci stabilnost u igri. Posto Moris nije dobar u odbrani neophodno je da SG bude dobar defanzivac, sto znaci da DoZijer treba da bude prekomandovan u startere umesto Bartona.

Od problema koji mogu da nastanu tu su: Barton koji ako igra sa klupom onda ce tek tamo da podivlja, Milsap nije bolje resenje za klupu od McGee-a, i trece kako ce dolazak Riversa uticati na minutazu i hemiju u timu. Ostaje jos 17 utakmica da se rese ta pitanja.

Sa Marejom i Jokicem Denver je imao "luxuz" da u cetvrtu cetvrinu ulaze sa minusom jer njih dvojica mogu da preokrenu rezultat, sada to mora da se menja jer te prednosti cetvrte cetvrtine nece biti. Ako zele da dobijaju onda mora da igraju celu utakmicu u istom ritmu. Videcemo sta ce biti, sanse su male ali treba igrati do kraja.

DukiNS

pre 3 godine

Koliko god se nama sviđalo što Jokić igra na način na koji igra, kako stvari trenutno stoje Embid će biti MVP bez obzira na manjak utakmica. Mora Jokić za nijansu da bude sebičniji ako želi MVP nagradu, pošto na sudije ne može da računa. Imaju težak raspored do kraja i ne verujem da će uspeti da budu u prve 3 ekipe na Zapadu, samim tim i MVP nagrada će biti dalja. Znači jedino do te nagrade može sa više poena i više 'sebičnosti'. A Jokara nije takav, na svoju štetu a sreću saigrača. Čovek ima asistencija gotovo kao ostatak ekipe.

Western Devil

pre 3 godine

"Srpski centar odigrao je svoju ispodprosečnu partiju, ubacio je tek šest od 14 šuteva, ali je i pored toga stigao da kompletira dvocifren učinak u tri najvažnije statističke kolone."

Ne bih voleo da sam u situaciji kao autor clanka, da ujutru protrljam oci, pogledam statistiku i highlights i moram da napisem tekst o utakmici koju nisam gledao. Od tih promasenih suteva, dva su bila vruci krompiri po isteku vremena i jos je promasio 2 posle ofanzivnog skoka (na svoj promasaj naravno), kada je 2 puta pokusao da poentira i 2 puta su ga tukli po glavi. I ima jedan "promasaj" kada mu se sa ledja prisunjao Adebajo i lupio mu rampu na ziceru. Tako da realno, od ovih 8 promasaja, 3 ili 4 su cisto njegova.

Da stavim stvari u perspektivu: Muri je otpao, sto znaci da svi moraju da budu "malo bolja verzija sebe" (citat PJ Dozierove postgame izjave, a verovatno je samo preneo sta im je Meloun rekao pre utakmice). Svi su odigrali bez greske - Kampaco je jako popravio sut za tri, Grin je imao vrucu ruku (o MPJ ne vredi trositi reci), PJ Dozier jedna od najboljih utakmica u sezoni, a cak je i Deda Milsep igrao u odbrani kao da dozivljava drugu mladost. U sustini najgori, tj jedini los je bio Barton.

Majami veliko razocarenje, deluje da pokusavaju da kopiraju u nekim segmentima GSW, ali nisu Dankan ni Tajler prici Stefu i Kleju.

steva

pre 3 godine

Laganije utakmica za Denver , Majami igrao back too bacak , nedostajalo im svezine . Jokara malcice dano dusom , nije morao da se trosi , zato sto je ceo tim igrao dobro .
Svi sem Bartona , on sve dobro sto je uradio bila je jedna pogodjena trojka...sve ostalo i u odbrani i u napadu bilo je naopako .
Jokic je izgubio sut sa poludistance , onaj njegov sut preko ruke sa 3 ipo 4 metra vise ne postoji ...za svaki poen mora da se pomuci .

a

pre 3 godine

Jokić je timski igrač i ne juri nikakve rekorde.Ako to niste do sad primetili...
šta da vam radim.Fali mu ta fizikalija za odbranu,ali ...bio bi previše savršen.
Da prođu Lejkerse u plejofu,i...čudom do finala zapada.Teško.

Milan

pre 3 godine

Embid i Stef kako sezona odmiče značajno dodaju gas, a Nikola kao da malo posustaje. Verovatno ga je dobro stigao umor, drugo obrazloženje nemam.

Milos

pre 3 godine

Veaca se u zadnjoj cetvrtini i niti jednom da sutne na kos samo vraca loptu...takav skorer koji moze da ima 40/12/10 svaku urakmicu, koji se jos bori i za MVP da bude toliko pasivan..ne razumem kako nema zelju da podigne prosek poena. Ne znam toliko se iznerviram uvek kad gledam Denver, covece sutiraj budi agresivniji imas istoriski sansu...iritira kako moze neko toliko pasivan/nesebican da bude ZALI BOZE talenat u pogresnom coveku...ovo pisem dobronamerno sutiraj covece budi agresivniji.

Komsija

pre 3 godine

Porter je neodbranjiv. mozda ce cak i konstantniji biti od Mareja. Barton dobi 3 licne, samo 24 min igrao i oduvase Majami.
Zaista bi Maloun mogao razmisliti o Dozieru u startnoj. Puno bolje brani spolja. Barton se onako mrsav odbija od svaki blok. Igrac manje u odbrani. Nije slucajno Denver igrao finale konferencije bez njega.
Monte treba prenositi loptu do Jokica. Velika je greska sto je Maloun ove sezone davao Bartonu igrati plejmejkera. Bili bi sada drugi na tabeli da to nije radio.
Ima Denver jos sta da kaze ali to sve zavisi od trenera. Zeke je top 10-15 prospekata sa drafta a zakucan za klupu jer mora ispostovati Milsapa i opravdati nerazumnih 10 milki.
Fora je u tome sto i Maloun i Koneli podnose racune vlasniku. I onda kada se "baci" 10 miliona na fakticki beskorisnog Milsapa treba to opravdati vlasniku zasto su mu toliko dali a da ne igra. Maloun treba da proguta svoj ponos i da pusti ono dete( Zekea) da igra jer se odlicno pokazao protiv Janisa i Lebrona.
Vlasnici Denvera su teske stekare i Maloun i Koneli se plase da odstrane Milsapa totalno iz rotacije zbog tih 10 miliona🙄
Lejkersima, Klipersima i Bruklinu igraju veterani za mnogo manje pare i mnogo bolje od Milsapa i to je problem sa kojim se male fransize susrecu. Hendikepirani su u startu jer moraju pretplacivati veterane.
Prosle godine Milsap i Plamli su imali zajedno neverovatnih 42 miliona.
Dok je Rondo za " tricavih" 2 miliona pokidao za Lejkerse. Igrao bolje za 2 miliona nego ovi za 42.

nouhau

pre 3 godine

Povreda mareja moze biti I korisna sablonskom treneru kao sto je meloum, iznudjeno ce biti da se crta vise akcija za gordona koji se pokazao kao vrlo disciplinovan ofanzivac sa dobrim osecajem za igru i prostor(mada je olabavio malo odbranu posle par dobrih partija). i ovo moze biti pakleno zagrevnje za plejoff malog portera koji po mom misljenu moze biti dosta bolji ofanzivac od mareja plus je popravio odbranu u zadnje vreme i ne mora se skrivati u rotaciji vec dosta bolje cuva igrace 1na1, vecita denverova boljka ostaje barton koji moze da resi 1mec ali pokopa ekipu naredna 2, pre njega bi trebao da igra mali pj dozier koji postuje loptu samo kada je se jokicem u rotaciji i izuzetno je pokretljiv i cuva vise pozicija u odbrani, ali ga meloun uporno gura u drugu postavu gde on divlja i uzima lose suteve, vidim da su mediji prezalili denver zbog povrede mareja debelo grese monte morris je izuzetno zahvlan plej koji mozda nece zatrpati kos ekipama u plejoffu kao marej,ali ce doneti konstantnost koju marej nema.

JPR24

pre 3 godine

Dobra igra klupe ! Odradili posao. Jedino mi Porter i dalje nije jasan ! Nekoliko puta se prosto gura sa Jokićem za skok, nije problem sto će uzeti skok već sto u tom momentu mu apsolutno tu nije mesto i igrač kojeg treba da čuva sam kao u pustinji ! Znam da je imao problema sa leđima, ali to je sada izgleda ok, dok mozak i dalje kampuje na nekom brdu !

kole

pre 3 godine

Kako je krenuo na kraju ce mu prosjek poena biti 24, a Embidu 30. Al zato s druge opusteno ce imati 9 asistencija u prosjeku, Embid je ja mislim na 3 asistencije u prosjeku.

Dragan Feliks

pre 3 godine

Jokić je odigrao dobro. To što je kod ta tri ofanzivna skoka pokvario statistiku šuta donelo mu je tripl dabl. Odigrao je 32 minuta tako da nije previše potrošen. Ponovo utakmica sa 10+ asistencija (čini mi se 5 vezana ) MPJ posle nekoliko šuterski slabijih utakmica večeras poenterski efikasan a u odbrani skokovima i blokadama sjajan. Grin i Dozier najzad odigrali dobru utakmicu, i uz solidan doprinos Jokića, Morisa i Kampaca pa čak i Milsapa više nego dovoljno za bezidejni Majami. Barton ko Barton IQ u minusu ali i takav će im sada trebati u odsusutvu Mareja. Veoma važna pobeda jer ostaje im još 17 utakmica u regilarnom delu, prvo serija čini mi se u ovom trenutku odgovarajućih 8 utakmica ( Hjuston Memfis, Portland, GSW pa ponovo Hjuston i Memfis, NO i Toronto ) gde bi i ovako oslabljeni trebali da ostvare 5 do 7 pobeda i taktički uigraju ekipu bez Mareja. Zatim 5 teških utakmica (LAC, LAL, NY, Juta i Bruklin ). I na kraju Šarlot, Minesota, Detroit i Portland. Teško je predviđati skor ovakoj ekipi u ovom trenutku, ali se nadam da bi mogli da odbrane bar poziciju u prvih 6 kako bi izbegli doigravanje pred plej off i malo odmorili ekipu.

sfn

pre 3 godine

Dobro je da Denver pobeđuje, ali mislim da Jokić mora više poena da ubacuje ako hoće da zadrži prvo mesto u trci za MVP. To bi moglo samo pozitivno da se odrazi na ekipu, jer neko mora da preuzme poene koje je postizao Marej.

Joker

pre 3 godine

Jokic nazalost posustaje u MVP trci u samoj zavrsnici sezone. Embid s druge strane dominira pod kosem i belezi ogroman broj poena iz utakmice u utakmicu i drzi Filadelfiju na celu istocne konferencije. Steta za Jokica mislim da ce propustiti sansu da bude MVP ali prosto prestao je da bude prva opcija u napadu denvera i prepustio je Porteru to mesto.

Meropah Bukara

pre 3 godine

Jokic odigrao koliko je potrebno, bez previse natezanja. Ostali povukli, pogadjali, greota je tada igru bazirati na jednom coveku. Kampaco dobar, njega ce trebati jos vise integrisati, ima sut, agresivan je, nesebican. Denver ima potencijala za napredak jos dosta. Posle dva poraza psiholoski vazan trenutak.

intexata

pre 3 godine

Jedva cekam da eksplodira u nekoj utakmici i ima preko 30 poena i po 20 skokova i 20 asistencija.

Doduse i ovo sve do sada je TOP.
MVP MVP

intexata

pre 3 godine

Jedva cekam da eksplodira u nekoj utakmici i ima preko 30 poena i po 20 skokova i 20 asistencija.

Doduse i ovo sve do sada je TOP.
MVP MVP

Milan

pre 3 godine

Embid i Stef kako sezona odmiče značajno dodaju gas, a Nikola kao da malo posustaje. Verovatno ga je dobro stigao umor, drugo obrazloženje nemam.

sfn

pre 3 godine

Dobro je da Denver pobeđuje, ali mislim da Jokić mora više poena da ubacuje ako hoće da zadrži prvo mesto u trci za MVP. To bi moglo samo pozitivno da se odrazi na ekipu, jer neko mora da preuzme poene koje je postizao Marej.

nouhau

pre 3 godine

Povreda mareja moze biti I korisna sablonskom treneru kao sto je meloum, iznudjeno ce biti da se crta vise akcija za gordona koji se pokazao kao vrlo disciplinovan ofanzivac sa dobrim osecajem za igru i prostor(mada je olabavio malo odbranu posle par dobrih partija). i ovo moze biti pakleno zagrevnje za plejoff malog portera koji po mom misljenu moze biti dosta bolji ofanzivac od mareja plus je popravio odbranu u zadnje vreme i ne mora se skrivati u rotaciji vec dosta bolje cuva igrace 1na1, vecita denverova boljka ostaje barton koji moze da resi 1mec ali pokopa ekipu naredna 2, pre njega bi trebao da igra mali pj dozier koji postuje loptu samo kada je se jokicem u rotaciji i izuzetno je pokretljiv i cuva vise pozicija u odbrani, ali ga meloun uporno gura u drugu postavu gde on divlja i uzima lose suteve, vidim da su mediji prezalili denver zbog povrede mareja debelo grese monte morris je izuzetno zahvlan plej koji mozda nece zatrpati kos ekipama u plejoffu kao marej,ali ce doneti konstantnost koju marej nema.

Hm

pre 3 godine

Kakvu god statistiku embid imao sramota bi bilo da uzme mvp nagradu, lik nije igrao preko 20 utakmica, non stop nesto odmara a Nikola igra svaka dva dana i tako vec skoro pola godine, to izgleda samo on moze. Embida nije bilo 20 utakmica a ekipa mu i dalje prva a ovog naseg da nema 20 utakmica pitanje je samo dal bi bili poslednji il predposlednji. Ovu sezonu je za mene mvp kako god bilo

Milos

pre 3 godine

Veaca se u zadnjoj cetvrtini i niti jednom da sutne na kos samo vraca loptu...takav skorer koji moze da ima 40/12/10 svaku urakmicu, koji se jos bori i za MVP da bude toliko pasivan..ne razumem kako nema zelju da podigne prosek poena. Ne znam toliko se iznerviram uvek kad gledam Denver, covece sutiraj budi agresivniji imas istoriski sansu...iritira kako moze neko toliko pasivan/nesebican da bude ZALI BOZE talenat u pogresnom coveku...ovo pisem dobronamerno sutiraj covece budi agresivniji.

Western Devil

pre 3 godine

"Srpski centar odigrao je svoju ispodprosečnu partiju, ubacio je tek šest od 14 šuteva, ali je i pored toga stigao da kompletira dvocifren učinak u tri najvažnije statističke kolone."

Ne bih voleo da sam u situaciji kao autor clanka, da ujutru protrljam oci, pogledam statistiku i highlights i moram da napisem tekst o utakmici koju nisam gledao. Od tih promasenih suteva, dva su bila vruci krompiri po isteku vremena i jos je promasio 2 posle ofanzivnog skoka (na svoj promasaj naravno), kada je 2 puta pokusao da poentira i 2 puta su ga tukli po glavi. I ima jedan "promasaj" kada mu se sa ledja prisunjao Adebajo i lupio mu rampu na ziceru. Tako da realno, od ovih 8 promasaja, 3 ili 4 su cisto njegova.

Da stavim stvari u perspektivu: Muri je otpao, sto znaci da svi moraju da budu "malo bolja verzija sebe" (citat PJ Dozierove postgame izjave, a verovatno je samo preneo sta im je Meloun rekao pre utakmice). Svi su odigrali bez greske - Kampaco je jako popravio sut za tri, Grin je imao vrucu ruku (o MPJ ne vredi trositi reci), PJ Dozier jedna od najboljih utakmica u sezoni, a cak je i Deda Milsep igrao u odbrani kao da dozivljava drugu mladost. U sustini najgori, tj jedini los je bio Barton.

Majami veliko razocarenje, deluje da pokusavaju da kopiraju u nekim segmentima GSW, ali nisu Dankan ni Tajler prici Stefu i Kleju.

Komsija

pre 3 godine

Porter je neodbranjiv. mozda ce cak i konstantniji biti od Mareja. Barton dobi 3 licne, samo 24 min igrao i oduvase Majami.
Zaista bi Maloun mogao razmisliti o Dozieru u startnoj. Puno bolje brani spolja. Barton se onako mrsav odbija od svaki blok. Igrac manje u odbrani. Nije slucajno Denver igrao finale konferencije bez njega.
Monte treba prenositi loptu do Jokica. Velika je greska sto je Maloun ove sezone davao Bartonu igrati plejmejkera. Bili bi sada drugi na tabeli da to nije radio.
Ima Denver jos sta da kaze ali to sve zavisi od trenera. Zeke je top 10-15 prospekata sa drafta a zakucan za klupu jer mora ispostovati Milsapa i opravdati nerazumnih 10 milki.
Fora je u tome sto i Maloun i Koneli podnose racune vlasniku. I onda kada se "baci" 10 miliona na fakticki beskorisnog Milsapa treba to opravdati vlasniku zasto su mu toliko dali a da ne igra. Maloun treba da proguta svoj ponos i da pusti ono dete( Zekea) da igra jer se odlicno pokazao protiv Janisa i Lebrona.
Vlasnici Denvera su teske stekare i Maloun i Koneli se plase da odstrane Milsapa totalno iz rotacije zbog tih 10 miliona🙄
Lejkersima, Klipersima i Bruklinu igraju veterani za mnogo manje pare i mnogo bolje od Milsapa i to je problem sa kojim se male fransize susrecu. Hendikepirani su u startu jer moraju pretplacivati veterane.
Prosle godine Milsap i Plamli su imali zajedno neverovatnih 42 miliona.
Dok je Rondo za " tricavih" 2 miliona pokidao za Lejkerse. Igrao bolje za 2 miliona nego ovi za 42.

JPR24

pre 3 godine

Dobra igra klupe ! Odradili posao. Jedino mi Porter i dalje nije jasan ! Nekoliko puta se prosto gura sa Jokićem za skok, nije problem sto će uzeti skok već sto u tom momentu mu apsolutno tu nije mesto i igrač kojeg treba da čuva sam kao u pustinji ! Znam da je imao problema sa leđima, ali to je sada izgleda ok, dok mozak i dalje kampuje na nekom brdu !

Meropah Bukara

pre 3 godine

Jokic odigrao koliko je potrebno, bez previse natezanja. Ostali povukli, pogadjali, greota je tada igru bazirati na jednom coveku. Kampaco dobar, njega ce trebati jos vise integrisati, ima sut, agresivan je, nesebican. Denver ima potencijala za napredak jos dosta. Posle dva poraza psiholoski vazan trenutak.

bskfan

pre 3 godine

To je stvarno bio smehotres, za dve sekunde imao tri skoka i trip-dabl, mada je time oborio procenat suta sa 50% na 43%. Ali dobro, previse je puta bio kratak za jedan skok, red je bio da jednu dobije i na gurku. Denver utakmicu poceo lose sa cak 6 izgubljenih lopti u prvoj cetvrtini i bez koseva Bartona, Morisa i Kampaca. Sve oci su bile uprte u bekove kako ce reagovati nakon onog shoka od pre dva dana pa otuda i suzdrzanost. Barton bio jako los, promaseni sutevi i izgubljene lopte tako sto se bezveze zaleti tamo gde ne moze da prodje, a o odbrani da i ne govorimo. Onda usao DoZijer i odigrao odbranu na Dzimiju samo tako, zadao domaci zadatak ostalim igracima u ligi kako se cuva Batler. Osim u odbrani dobar je bio i u napadu i zato je sasvim zasluzeno igrao 28 minuta na spram Bartonovih 25. MPJ imao sut 71.4%, 10 skokova i 3 blokade...perfektno. Gordon dobar. Grin dobar. Moris dobar, Kampaco dobar. Milsap nesto bolji ovoga puta. Barton los. Nejasno je sta se desava sa Bartonom jer ipak ne bi trebalo da bude najlosiji igrac u rotaciji.

Veoma vazan detalj se dogodio u svlacionici na poluvremenu. Posetio ih Dzamal Marej, glavom i bradom, i rekao im "next man up". Mislim sta reci na to...kapa dole.

Jos jedna izjava zasluzuje da bude prenesena: DoZijer rekao "niko od nas ne moze da bude Dzamal Marej ali svi mozemo da budemo bolja verzija samih sebe". To je ujedno i jedini nacin kako mogu nesto vise da ucine, samo timska igra, bez izletanja iz sistema i glumljenja heroja.

steva

pre 3 godine

Laganije utakmica za Denver , Majami igrao back too bacak , nedostajalo im svezine . Jokara malcice dano dusom , nije morao da se trosi , zato sto je ceo tim igrao dobro .
Svi sem Bartona , on sve dobro sto je uradio bila je jedna pogodjena trojka...sve ostalo i u odbrani i u napadu bilo je naopako .
Jokic je izgubio sut sa poludistance , onaj njegov sut preko ruke sa 3 ipo 4 metra vise ne postoji ...za svaki poen mora da se pomuci .

DukiNS

pre 3 godine

Koliko god se nama sviđalo što Jokić igra na način na koji igra, kako stvari trenutno stoje Embid će biti MVP bez obzira na manjak utakmica. Mora Jokić za nijansu da bude sebičniji ako želi MVP nagradu, pošto na sudije ne može da računa. Imaju težak raspored do kraja i ne verujem da će uspeti da budu u prve 3 ekipe na Zapadu, samim tim i MVP nagrada će biti dalja. Znači jedino do te nagrade može sa više poena i više 'sebičnosti'. A Jokara nije takav, na svoju štetu a sreću saigrača. Čovek ima asistencija gotovo kao ostatak ekipe.

bskfan

pre 3 godine

Sto se tice Gordona, jedan analiticar Orlanda koji dobro poznaje igru Gordona kaze sledece:

"Gordon kao druga opcija u napadu je losa jer puno forsira i pada mu efikasnost. Gordon kao cevrta opcija u napadu je losa jer lako gubi fokus u igri. Za Gordona je najbolje kada je treca opcija u napadu".

Potpuno se slazem sa ovim sto je receno tako da je ispadanjem Mareja barem Gordon u poziciji da bude bolje iskoristen. Ispadanjem Mareja i MPJ po prvi put ne samo da moze, vec i mora, da ima vise suteva, sto takodje moze da bude pozitivno jer ima najbolji procenat suta. Ispadanjem Mareja "resava" se i pitanje upotrebe Morisa i Kampaca jer sada i jedan i drugi imaju zagarantovane minute sto znaci stabilnost u igri. Posto Moris nije dobar u odbrani neophodno je da SG bude dobar defanzivac, sto znaci da DoZijer treba da bude prekomandovan u startere umesto Bartona.

Od problema koji mogu da nastanu tu su: Barton koji ako igra sa klupom onda ce tek tamo da podivlja, Milsap nije bolje resenje za klupu od McGee-a, i trece kako ce dolazak Riversa uticati na minutazu i hemiju u timu. Ostaje jos 17 utakmica da se rese ta pitanja.

Sa Marejom i Jokicem Denver je imao "luxuz" da u cetvrtu cetvrinu ulaze sa minusom jer njih dvojica mogu da preokrenu rezultat, sada to mora da se menja jer te prednosti cetvrte cetvrtine nece biti. Ako zele da dobijaju onda mora da igraju celu utakmicu u istom ritmu. Videcemo sta ce biti, sanse su male ali treba igrati do kraja.

Dragan Feliks

pre 3 godine

Jokić je odigrao dobro. To što je kod ta tri ofanzivna skoka pokvario statistiku šuta donelo mu je tripl dabl. Odigrao je 32 minuta tako da nije previše potrošen. Ponovo utakmica sa 10+ asistencija (čini mi se 5 vezana ) MPJ posle nekoliko šuterski slabijih utakmica večeras poenterski efikasan a u odbrani skokovima i blokadama sjajan. Grin i Dozier najzad odigrali dobru utakmicu, i uz solidan doprinos Jokića, Morisa i Kampaca pa čak i Milsapa više nego dovoljno za bezidejni Majami. Barton ko Barton IQ u minusu ali i takav će im sada trebati u odsusutvu Mareja. Veoma važna pobeda jer ostaje im još 17 utakmica u regilarnom delu, prvo serija čini mi se u ovom trenutku odgovarajućih 8 utakmica ( Hjuston Memfis, Portland, GSW pa ponovo Hjuston i Memfis, NO i Toronto ) gde bi i ovako oslabljeni trebali da ostvare 5 do 7 pobeda i taktički uigraju ekipu bez Mareja. Zatim 5 teških utakmica (LAC, LAL, NY, Juta i Bruklin ). I na kraju Šarlot, Minesota, Detroit i Portland. Teško je predviđati skor ovakoj ekipi u ovom trenutku, ali se nadam da bi mogli da odbrane bar poziciju u prvih 6 kako bi izbegli doigravanje pred plej off i malo odmorili ekipu.

Stefan

pre 3 godine

Novi TD Rasa, još 12 do Oskara i istorije, za one koji ne cene njegovu igru samo podatak da će ovo da bude 4. sezona zaredom koju završava sa TD prosekom.
(Zavera protiv Nikole Jokića, 15. april 2021 09:45)


I ponovo ga nece biti u PO.

a

pre 3 godine

Jokić je timski igrač i ne juri nikakve rekorde.Ako to niste do sad primetili...
šta da vam radim.Fali mu ta fizikalija za odbranu,ali ...bio bi previše savršen.
Da prođu Lejkerse u plejofu,i...čudom do finala zapada.Teško.

Peđa

pre 3 godine

Jokić planira sigurno još 7-10god da igra nba košarku, sigurno da neće da daje 100%na svakoj utakmici. A izjavio je da ga prsten više interesuje od mvp.

Locutus

pre 3 godine

Glupo je reći posle teške povrede Marija, ali ne bi me čudilo da Denver sad krene da igra bolje. Mari i Barton imaju ubedljivo najviše oscilacija u igri. Kako lome protivnika kad ih krene tako lome i sam Denver kada ih ne ide. Mislim da će igra Denvera sada biti mnogo ujednačenija sa manje oscilacija, bez onog praznog hoda dok čekaju da "proradi" Mari.

brm

pre 3 godine

Embid i Stef kako sezona odmiče značajno dodaju gas, a Nikola kao da malo posustaje. Verovatno ga je dobro stigao umor, drugo obrazloženje nemam.
(Milan, 15. april 2021 08:05)

Pa lako im je da dodaju gas kad su obojica ove sezone propustila više od 10 utakmica. Zato i taj podatak značajno utiče na MVP trku.

Baki

pre 3 godine

Za regularnu sezonu im Marej ni ne treba, mozda ce i biti bolji bez njega jer ce igrati timskije. ALi kad krene plejof ispasce u prvoj rundi, u plej ofu su vazne zvezde a Jokic sam bice skroz zatvoren.

JPR24

pre 3 godine

Bjelica je na putu od Sakramenta za Evropu odlučio da malo odmori u Majamiju.
(starter, 15. april 2021 08:58)

Nažalost, izgleda da si u pravu.

Lars

pre 3 godine

@...Posto Moris nije dobar u odbrani neophodno je da SG bude dobar defanzivac, sto znaci da DoZijer treba da bude prekomandovan u startere umesto Bartona...
(bskfan, 15. april 2021 09:37)

Nema od toga nista, Burton nazalost ima garantovano mesto startera i izmedju 20-30 min po utakmici. To se nece promeniti makar njegovo prekomandovanje u drugu petorku znacilo titulu. U NBA se drze ugovora i dodatnih dogovora menadzera sa timom kao pijani plota, nama koji smo navikli da gledamo onu tucu manje talentovanih u evropskim ligama to nikada nece biti jasno..

Pera Ždera

pre 3 godine

Raduje odlicna odbrana. Porter razvalio defanzivno (3 blokade, odlicno smetao na obrucu), Nikola odlican (2bl + ukradena) takodje solidno smetao + standardno dobar Kampaco + ovaj put fenomenalni Dozijer, zakljucao Batlera.

Bartonov najveci problem (pored cestih misli da je Dzordan licno) je ste sto je zakrzljala 3ka ali i nedovoljno spretna 2ka. Negde je izmedju u najgoroj kombinaciji mana za obe pozicije. Ok, odigra jedan fenomenalan mec, pa za njim ponekad i dva solidna ali onda po pravilu slede 5 losih i jedno 3 debakla totalna.

Porter brutalan. Odavno moze da se definise kao konstsntan 20+ 10+ igrac. Po koja losa rekacija, izg lopta na pocetku ali izrasta u Allstara uz Nikolinu orkestraciju lagano.

Dozijer super u oba smera. Kako je neko spomenuo ispod, def bolji deo salagalice kao starter, posebno defanzivno + sto ne uzima loptu pored Nikole i Morisa. Posebno ako je Moris starter, fali odbrane. U drugoj je Kampaco na kecu pa se lakse tolerise Bartonov cest debakl defanzivno, vise bi tada balansa bilo u rotacijama.

Nikola krenuo agresivno, kasnije pasivan. Dovoljno. samo da ga to dovoljno ne kosta MVPja jer se Embiid opet opasno zaleteo (svi smo svesni da ce liga da mu zazmuri na neigranje toliko utakmica :( . Kako god, Nikolin izbor dal ce da povuce il ce da igra "dovoljno" ne bi li sacuvao nesto energije za, po mnogima, potencijalno los POff bez Mareja.

Gordon super, Moris taman kako treba, Grin se preporodio, samo da uhvati kakav takav kontinuitet. Mora sada.

O Rivers potencijalni dolazak? hmm... videcemo. Nikada ga nisam nesto mirisao. Podosta primadona igrac. Svakako u ovoj horor situaciji vrv solidan izbor.

kole

pre 3 godine

Kako je krenuo na kraju ce mu prosjek poena biti 24, a Embidu 30. Al zato s druge opusteno ce imati 9 asistencija u prosjeku, Embid je ja mislim na 3 asistencije u prosjeku.

Pero

pre 3 godine

Sta vam je bre ljudi sa tim MVP, pa MVP.
Vidite da coveka to ne zanima previse. Odigrao taman koliko je trebalo. Nece da gine kad ne treba posto o tako igra rekordni broj minuta ove godine. Jel' treba da se baca pobparketu ko Embid pa da se ispovredjuje bezveze.

Pit

pre 3 godine

Konsenzus u velikoj većini medija u USA je da je Jokić već MVP i jedino što može da ga spreči je povreda. Embid je jednostavno propustio previše utakmica.

CJC

pre 3 godine

Embid i Stef kako sezona odmiče značajno dodaju gas, a Nikola kao da malo posustaje. Verovatno ga je dobro stigao umor, drugo obrazloženje nemam.
(Milan, 15. april 2021 08:05)

Dodaju gas jer su mesec dana odmarali, Kari igrao golf... A ovaj mučenik ne da nije propustio meč nego ispod 30 minuta nema meč... A igrao finale konferencijae. Samo zbog toga mora biti MVP. Kari u poslednje 2 godine ima 30 utakmica.

Joker

pre 3 godine

Jokic nazalost posustaje u MVP trci u samoj zavrsnici sezone. Embid s druge strane dominira pod kosem i belezi ogroman broj poena iz utakmice u utakmicu i drzi Filadelfiju na celu istocne konferencije. Steta za Jokica mislim da ce propustiti sansu da bude MVP ali prosto prestao je da bude prva opcija u napadu denvera i prepustio je Porteru to mesto.

Jone

pre 3 godine

Statistika stvarno ume da vara, Jokic je zapravo bio odlican. Odlican u odbrani, u napadu nije silovao a ovi promasaji su uglavnom bili vruci krompiri. Dosta su ga i udvajali, tako da se dosta otvorilo za ostale. Sto se tice njegoov suta sa poludistance, nema vise toliko akcija za njega iz nekog razloga. Igrala se cesto akcija kada on izlazi iz duplog bloka i on ostaje relativno sam na sutu sa poludistance, ali toga nesto nema u poslednje vreme. Mozda zato sto je ideja da se razigraju drugi igraci do playoff-a. Kao i sto je Nikola sam rekao, nije toliko bitno koji ce biti na tabeli, vec koliko ce dobro da igraju kad pocne playoff, tako da je za sada tempiranje forme i prilagoditi se igri bez Mareja.

Ostatak ekipe takodje veoma dobar, Porter odlican, Gordon takodje, Barton je jedini bio bas los (standardno).

Majami igra jednu od najboljih odbrana i mislim da su treci u ligi po broju dozovoljenih poena (107), a Denver ih je relativno lako zatrpao. Utisak je da Denver moze da igra jos lepsu kosarku bez Mareja, jer Marej cesto ume da igra kao privatnik. Svakao da ce da fale njegovi poeni, pogotovo znaci kad se zapali i u zavrsnici.

JPR24

pre 3 godine

Nije on ništa napumpao. Da je hteo da pumpa, pumpao bi poene i razgrtao svoje igrače pod svojim košem da uzme skokove. Čovek razigrava ekipu i pokazuje im kako da igraju. Nije čudno što su Monte i Dozier odjednom proradili. Monte će opet biti odličan. Priča se da će uzeti Riversa, što baš i nije neko pojačanje, ali verovatno nema ničeg boljeg trenutno.
(tocka, 15. april 2021 11:30)

To je retorika i vrsta šale da je napumpao, zato sto je 3 ofanzivna skoka upisao u jednom napadu ! Ponekad malo zaboraviti bukvalno čitanje nije na odmet.
A za Riversa, verovatno, doduše nema bolje trenutno, ali ipak ima iskustva, u proseku karijere po 24 minuta, gubi 1 loptu, Kako god, treba im neko u rotaciji, pa neka donese tih 7/8 poena koje je imao u proseku u zadnje vreme, na regularnoj bazi, bolje i to nego lutanje poput Bartona.

JPR24

pre 3 godine

Embid i Stef kako sezona odmiče značajno dodaju gas, a Nikola kao da malo posustaje. Verovatno ga je dobro stigao umor, drugo obrazloženje nemam.
(Milan, 15. april 2021 08:05)

Pa... Embiid odigrao 37 utakmica, Stef 47.. Jokić svih 55 svoje ekipe. Normalno da ima i malo lošiji period. A sledeću igraju sa Hjustonom, tu bi ako bas kora da igra trebali da daju gas i posle Jokic na odmaranje, mada može i McGee uz Bol Bola, i ostali da odrade posao realno, ako nisu sposobni trenutni Hjuston dobiti bez Jokića onda su stvarno panjevi. Posle im sledi Portland, GSW, pa Memfis itd, tako da ne bi skodilo da odmori tu barem jednu.

bskfan

pre 3 godine

@Legend

Kako to analiticar Orlanda zna - ne znam, ali ko je pazljivo gledao Denverove utakmice sa njim zna o cemu pricam. Prve dve-tri utakmice, valjda zbog adrenalina u vezi trejda i svega ostalog, bio je dobar a onda je nekoliko utakmica potpuno nestao. Bas onako kako je rekao taj analiticar, potpuni pad koncentracije, kao da ga nije ni bilo na parketu. Najbolji primer je bila utakmica protiv Bostona gde se nije video na terenu a pored njega su prolazili kako su hteli. To ima veze i sa igracima koje cuva, izgleda da mu nizi i brzi igraci prave probleme.

Stvar kod Gorona je ta da u stvari niko ne zna koliko su stvarno njegovi potencijali i sta moze, to tek treba da se vidi, narocito u napadu. Svi su ocekivali da u hvatanju lobova bude novi Faried ali nista od toga, Faried tu ostaje neprevazidjen. Da sutne trojku moze ali samo kada je nebranjen na sutu. U sutu za dva imam jos manje poverenja, cak i u pogledu slobodnih bacanja. Nema "post" igru, moze samo da zakuca. Moze da asistira ali moze (kao u nocasnjoj utakmici) i da telegrafise dodavanje tako ocigledno da je izgbubljena lopta neminovna. Moze da cuva jace i sporije SF-ove ili PF-ove (nocas je malo cuvao i Adebaja, i to solidno) tako da je jasno da mu pozicija PF-a ipak vise odgovara od pozicije SF-a, ali ce silom prilika u Denveru morati vise da igra na poziciji SF-a jer MPJ nema rad nogu za tako nesto. Sve u svemu, vidi se da Gordon ima potencijal, samo ga treba otkljucati.

Goran

pre 3 godine

Ja sam i dalje mišljenja da Denver ako ostane 4. a Lejkersi 5. nemaju puno šanse u prvom kolu plejofa protiv ekipe iz LA jer će doći odmorni i Dejvis i Lebron i plus sudije jer neće tako lako dozvoliti ni liga ni Tv kuće da Lejkersi ispadnu u prvom kolu ..
Denver ne može do treće pozicije ( matematički može ali ..)
Jedino da " navijamo " za Portland da prestigne Lejkerse ali u tom slučaju bi prvo kolo donijelo derbi ekipa iz LA u što isto ne vjerujem..
Očekujem puno kalkulisanja u zadnjih nekoliko kola od strane ovih velikih timova jer njima nikakvu ulogu ne igra prednost domaćeg terena u ovoj situaciji kad ili nema ili ima vrlo malo gledaoca u dvoranama

tocka

pre 3 godine

Nije on ništa napumpao. Da je hteo da pumpa, pumpao bi poene i razgrtao svoje igrače pod svojim košem da uzme skokove. Čovek razigrava ekipu i pokazuje im kako da igraju. Nije čudno što su Monte i Dozier odjednom proradili. Monte će opet biti odličan. Priča se da će uzeti Riversa, što baš i nije neko pojačanje, ali verovatno nema ničeg boljeg trenutno.

Legend

pre 3 godine

(bskfan, 15. april 2021 09:37)

Kako taj analiticar Orlanda zna da je Gordon los kao 4 opcija? On nikada nije bio 4 opcija u Orlandu,a u Denveru kao cetvrta opcija ima 1 poraz samo protiv GSW.

mookieblaylock

pre 3 godine

Novi TD Rasa, još 12 do Oskara i istorije, za one koji ne cene njegovu igru samo podatak da će ovo da bude 4. sezona zaredom koju završava sa TD prosekom.
(Zavera protiv Nikole Jokića, 15. april 2021 09:45)

strasan igrac i veruj mi postujem ga.. ali uvek ima ali.. nije on teniser ili plivac da budi samo sebe, toliko je smorio sa nasilnim pumpanjem da i mala deca to vec znaju.. kosarka je TIMSKI sport a on je samo jedan igrac! zato i bira timove bez ambicija, kad bude oborio rekord Big O-a tada ce da trazi klub sa sampionskim ambicijama.. ali gotivac je svakako.. pozdrav

Goran

pre 3 godine

realno je imao šut 6/8, u posl napadu koji je proveo na parketu, uhvatio tri of skoka to su tri promašaja, u prvom posle jednog faula koji su podveli pod blokadu opet lopta ostala kod njega i dao koš, posle jedne rampe bio aut za njih i jednom mu barton po običaju dao na dve sek do kraja napada loptu u ruke, eto to je tih šest promašaja, dakle 6/8 unajgoru ruku stvarni procenat šuta noćas bio 6/9 tj 66 posto. išao šut osim bartona sinoć sve igrače, dobiše lagano. ali klipersi kako dobiše detroit, u posl pet minuta samo 4 poena detroita, u posl 15 sek dve izg lopte, plus pet na 40 sekundi, nemam reči koliko se putaizvukoše klipersi i to noćas bez pg i kavaija. sve manje šanse za to treće mesto, na prva dva kao što rekoh i pre 20 mečeva su juta i sansi zacementirani, igraju bez oscilacija, gaze sve...

Pera

pre 3 godine

Porter brutalan. Odavno moze da se definise kao konstsntan 20+ 10+ igrac. Po koja losa rekacija, izg lopta na pocetku ali izrasta u Allstara uz Nikolinu orkestraciju lagano.
@Pera Ždera
Dobio je poverenje i nadjeno mu je pravo mesto, to je rezultovalo brzim napretkom. Igrao je na kasicicu i u odbrani jurio manje igrace oko blokova, stalno je visio. Sad je vise pod kosem, i tu konacno neko moze da pomogne Jokicu, brzi, skocniji, duzi od Milsapa, tako je od rupe u odbrani postao pretnja protivnicima upod kosem. Secate se kad je pocetkom sezone bilo ko ce startovati, "Ja sam starter u ovoj ligi" Barton ili Porter, vecina komentara je bila protiv MPJ-a. Sa ovakvom igrom mogao bi da bude kandidat za igraca koji je najvise napredovao. Ima mana, nekad se uspava ili je previse nonsalantan, juce mu se igrac iza ledja usunja i lagano da kos, protiv GS krece u napad, dodaje loptu beku lagano kao da su sami na svetu, protivnik preseca pas i zakucava. Srecom, to moze da se popravi do PO.

Don

pre 3 godine

Da je covjek upisao npr. 17/15/9 vecina vas ne bi bila zadovoljna, jer mu je igra u padu, brojevi u padu, obzirom da je dohvatio TD sve je u redu i forma nikada nije bila bolja...barem do iduce utakmice

Phoenix

pre 3 godine

Povodom MVP nagrade da i ja dam svoje misljenje. Finansijski bi mu to puno znacilo. Super max ugovor i sl. Sa druge strane, ako i uzme MVP konstantno ce ga osporavati i za svaku malo slabiju utakmicu spocitavati da nije pravi MVP i da je tu titulu uzeo samo zbog povreda konkurenata. Ako neko drugi bude bio, skinuce pritisak sa sebe.

Zavera protiv Nikole Jokića

pre 3 godine

Novi TD Rasa, još 12 do Oskara i istorije, za one koji ne cene njegovu igru samo podatak da će ovo da bude 4. sezona zaredom koju završava sa TD prosekom.

Dusan

pre 3 godine

Svaka cast malom Jokicu, ali bekovi su oduvek završavali posao.
Cak i Hakim bez Drexler nije mogao da dodje do titule.
Murray, kada se napali,je na nivou, Mitchella i Brookera. Bice stvarno tesko da nesto urade.
Dzaba su krecili.Steta!

Joker

pre 3 godine

Jokic nazalost posustaje u MVP trci u samoj zavrsnici sezone. Embid s druge strane dominira pod kosem i belezi ogroman broj poena iz utakmice u utakmicu i drzi Filadelfiju na celu istocne konferencije. Steta za Jokica mislim da ce propustiti sansu da bude MVP ali prosto prestao je da bude prva opcija u napadu denvera i prepustio je Porteru to mesto.

Milos

pre 3 godine

Veaca se u zadnjoj cetvrtini i niti jednom da sutne na kos samo vraca loptu...takav skorer koji moze da ima 40/12/10 svaku urakmicu, koji se jos bori i za MVP da bude toliko pasivan..ne razumem kako nema zelju da podigne prosek poena. Ne znam toliko se iznerviram uvek kad gledam Denver, covece sutiraj budi agresivniji imas istoriski sansu...iritira kako moze neko toliko pasivan/nesebican da bude ZALI BOZE talenat u pogresnom coveku...ovo pisem dobronamerno sutiraj covece budi agresivniji.

Dusan

pre 3 godine

Svaka cast malom Jokicu, ali bekovi su oduvek završavali posao.
Cak i Hakim bez Drexler nije mogao da dodje do titule.
Murray, kada se napali,je na nivou, Mitchella i Brookera. Bice stvarno tesko da nesto urade.
Dzaba su krecili.Steta!

Zavera protiv Nikole Jokića

pre 3 godine

Novi TD Rasa, još 12 do Oskara i istorije, za one koji ne cene njegovu igru samo podatak da će ovo da bude 4. sezona zaredom koju završava sa TD prosekom.

Don

pre 3 godine

Da je covjek upisao npr. 17/15/9 vecina vas ne bi bila zadovoljna, jer mu je igra u padu, brojevi u padu, obzirom da je dohvatio TD sve je u redu i forma nikada nije bila bolja...barem do iduce utakmice

intexata

pre 3 godine

Jedva cekam da eksplodira u nekoj utakmici i ima preko 30 poena i po 20 skokova i 20 asistencija.

Doduse i ovo sve do sada je TOP.
MVP MVP

Phoenix

pre 3 godine

Povodom MVP nagrade da i ja dam svoje misljenje. Finansijski bi mu to puno znacilo. Super max ugovor i sl. Sa druge strane, ako i uzme MVP konstantno ce ga osporavati i za svaku malo slabiju utakmicu spocitavati da nije pravi MVP i da je tu titulu uzeo samo zbog povreda konkurenata. Ako neko drugi bude bio, skinuce pritisak sa sebe.

sfn

pre 3 godine

Dobro je da Denver pobeđuje, ali mislim da Jokić mora više poena da ubacuje ako hoće da zadrži prvo mesto u trci za MVP. To bi moglo samo pozitivno da se odrazi na ekipu, jer neko mora da preuzme poene koje je postizao Marej.

Milan

pre 3 godine

Embid i Stef kako sezona odmiče značajno dodaju gas, a Nikola kao da malo posustaje. Verovatno ga je dobro stigao umor, drugo obrazloženje nemam.

a

pre 3 godine

Jokić je timski igrač i ne juri nikakve rekorde.Ako to niste do sad primetili...
šta da vam radim.Fali mu ta fizikalija za odbranu,ali ...bio bi previše savršen.
Da prođu Lejkerse u plejofu,i...čudom do finala zapada.Teško.

JPR24

pre 3 godine

Dobra igra klupe ! Odradili posao. Jedino mi Porter i dalje nije jasan ! Nekoliko puta se prosto gura sa Jokićem za skok, nije problem sto će uzeti skok već sto u tom momentu mu apsolutno tu nije mesto i igrač kojeg treba da čuva sam kao u pustinji ! Znam da je imao problema sa leđima, ali to je sada izgleda ok, dok mozak i dalje kampuje na nekom brdu !

DukiNS

pre 3 godine

Koliko god se nama sviđalo što Jokić igra na način na koji igra, kako stvari trenutno stoje Embid će biti MVP bez obzira na manjak utakmica. Mora Jokić za nijansu da bude sebičniji ako želi MVP nagradu, pošto na sudije ne može da računa. Imaju težak raspored do kraja i ne verujem da će uspeti da budu u prve 3 ekipe na Zapadu, samim tim i MVP nagrada će biti dalja. Znači jedino do te nagrade može sa više poena i više 'sebičnosti'. A Jokara nije takav, na svoju štetu a sreću saigrača. Čovek ima asistencija gotovo kao ostatak ekipe.

Komsija

pre 3 godine

Porter je neodbranjiv. mozda ce cak i konstantniji biti od Mareja. Barton dobi 3 licne, samo 24 min igrao i oduvase Majami.
Zaista bi Maloun mogao razmisliti o Dozieru u startnoj. Puno bolje brani spolja. Barton se onako mrsav odbija od svaki blok. Igrac manje u odbrani. Nije slucajno Denver igrao finale konferencije bez njega.
Monte treba prenositi loptu do Jokica. Velika je greska sto je Maloun ove sezone davao Bartonu igrati plejmejkera. Bili bi sada drugi na tabeli da to nije radio.
Ima Denver jos sta da kaze ali to sve zavisi od trenera. Zeke je top 10-15 prospekata sa drafta a zakucan za klupu jer mora ispostovati Milsapa i opravdati nerazumnih 10 milki.
Fora je u tome sto i Maloun i Koneli podnose racune vlasniku. I onda kada se "baci" 10 miliona na fakticki beskorisnog Milsapa treba to opravdati vlasniku zasto su mu toliko dali a da ne igra. Maloun treba da proguta svoj ponos i da pusti ono dete( Zekea) da igra jer se odlicno pokazao protiv Janisa i Lebrona.
Vlasnici Denvera su teske stekare i Maloun i Koneli se plase da odstrane Milsapa totalno iz rotacije zbog tih 10 miliona🙄
Lejkersima, Klipersima i Bruklinu igraju veterani za mnogo manje pare i mnogo bolje od Milsapa i to je problem sa kojim se male fransize susrecu. Hendikepirani su u startu jer moraju pretplacivati veterane.
Prosle godine Milsap i Plamli su imali zajedno neverovatnih 42 miliona.
Dok je Rondo za " tricavih" 2 miliona pokidao za Lejkerse. Igrao bolje za 2 miliona nego ovi za 42.

Pero

pre 3 godine

Sta vam je bre ljudi sa tim MVP, pa MVP.
Vidite da coveka to ne zanima previse. Odigrao taman koliko je trebalo. Nece da gine kad ne treba posto o tako igra rekordni broj minuta ove godine. Jel' treba da se baca pobparketu ko Embid pa da se ispovredjuje bezveze.

Hm

pre 3 godine

Kakvu god statistiku embid imao sramota bi bilo da uzme mvp nagradu, lik nije igrao preko 20 utakmica, non stop nesto odmara a Nikola igra svaka dva dana i tako vec skoro pola godine, to izgleda samo on moze. Embida nije bilo 20 utakmica a ekipa mu i dalje prva a ovog naseg da nema 20 utakmica pitanje je samo dal bi bili poslednji il predposlednji. Ovu sezonu je za mene mvp kako god bilo

kole

pre 3 godine

Kako je krenuo na kraju ce mu prosjek poena biti 24, a Embidu 30. Al zato s druge opusteno ce imati 9 asistencija u prosjeku, Embid je ja mislim na 3 asistencije u prosjeku.

Locutus

pre 3 godine

Glupo je reći posle teške povrede Marija, ali ne bi me čudilo da Denver sad krene da igra bolje. Mari i Barton imaju ubedljivo najviše oscilacija u igri. Kako lome protivnika kad ih krene tako lome i sam Denver kada ih ne ide. Mislim da će igra Denvera sada biti mnogo ujednačenija sa manje oscilacija, bez onog praznog hoda dok čekaju da "proradi" Mari.

Peđa

pre 3 godine

Jokić planira sigurno još 7-10god da igra nba košarku, sigurno da neće da daje 100%na svakoj utakmici. A izjavio je da ga prsten više interesuje od mvp.

nouhau

pre 3 godine

Povreda mareja moze biti I korisna sablonskom treneru kao sto je meloum, iznudjeno ce biti da se crta vise akcija za gordona koji se pokazao kao vrlo disciplinovan ofanzivac sa dobrim osecajem za igru i prostor(mada je olabavio malo odbranu posle par dobrih partija). i ovo moze biti pakleno zagrevnje za plejoff malog portera koji po mom misljenu moze biti dosta bolji ofanzivac od mareja plus je popravio odbranu u zadnje vreme i ne mora se skrivati u rotaciji vec dosta bolje cuva igrace 1na1, vecita denverova boljka ostaje barton koji moze da resi 1mec ali pokopa ekipu naredna 2, pre njega bi trebao da igra mali pj dozier koji postuje loptu samo kada je se jokicem u rotaciji i izuzetno je pokretljiv i cuva vise pozicija u odbrani, ali ga meloun uporno gura u drugu postavu gde on divlja i uzima lose suteve, vidim da su mediji prezalili denver zbog povrede mareja debelo grese monte morris je izuzetno zahvlan plej koji mozda nece zatrpati kos ekipama u plejoffu kao marej,ali ce doneti konstantnost koju marej nema.

brm

pre 3 godine

Embid i Stef kako sezona odmiče značajno dodaju gas, a Nikola kao da malo posustaje. Verovatno ga je dobro stigao umor, drugo obrazloženje nemam.
(Milan, 15. april 2021 08:05)

Pa lako im je da dodaju gas kad su obojica ove sezone propustila više od 10 utakmica. Zato i taj podatak značajno utiče na MVP trku.

steva

pre 3 godine

Laganije utakmica za Denver , Majami igrao back too bacak , nedostajalo im svezine . Jokara malcice dano dusom , nije morao da se trosi , zato sto je ceo tim igrao dobro .
Svi sem Bartona , on sve dobro sto je uradio bila je jedna pogodjena trojka...sve ostalo i u odbrani i u napadu bilo je naopako .
Jokic je izgubio sut sa poludistance , onaj njegov sut preko ruke sa 3 ipo 4 metra vise ne postoji ...za svaki poen mora da se pomuci .

bskfan

pre 3 godine

To je stvarno bio smehotres, za dve sekunde imao tri skoka i trip-dabl, mada je time oborio procenat suta sa 50% na 43%. Ali dobro, previse je puta bio kratak za jedan skok, red je bio da jednu dobije i na gurku. Denver utakmicu poceo lose sa cak 6 izgubljenih lopti u prvoj cetvrtini i bez koseva Bartona, Morisa i Kampaca. Sve oci su bile uprte u bekove kako ce reagovati nakon onog shoka od pre dva dana pa otuda i suzdrzanost. Barton bio jako los, promaseni sutevi i izgubljene lopte tako sto se bezveze zaleti tamo gde ne moze da prodje, a o odbrani da i ne govorimo. Onda usao DoZijer i odigrao odbranu na Dzimiju samo tako, zadao domaci zadatak ostalim igracima u ligi kako se cuva Batler. Osim u odbrani dobar je bio i u napadu i zato je sasvim zasluzeno igrao 28 minuta na spram Bartonovih 25. MPJ imao sut 71.4%, 10 skokova i 3 blokade...perfektno. Gordon dobar. Grin dobar. Moris dobar, Kampaco dobar. Milsap nesto bolji ovoga puta. Barton los. Nejasno je sta se desava sa Bartonom jer ipak ne bi trebalo da bude najlosiji igrac u rotaciji.

Veoma vazan detalj se dogodio u svlacionici na poluvremenu. Posetio ih Dzamal Marej, glavom i bradom, i rekao im "next man up". Mislim sta reci na to...kapa dole.

Jos jedna izjava zasluzuje da bude prenesena: DoZijer rekao "niko od nas ne moze da bude Dzamal Marej ali svi mozemo da budemo bolja verzija samih sebe". To je ujedno i jedini nacin kako mogu nesto vise da ucine, samo timska igra, bez izletanja iz sistema i glumljenja heroja.

Stefan

pre 3 godine

Novi TD Rasa, još 12 do Oskara i istorije, za one koji ne cene njegovu igru samo podatak da će ovo da bude 4. sezona zaredom koju završava sa TD prosekom.
(Zavera protiv Nikole Jokića, 15. april 2021 09:45)


I ponovo ga nece biti u PO.

bskfan

pre 3 godine

@Legend

Kako to analiticar Orlanda zna - ne znam, ali ko je pazljivo gledao Denverove utakmice sa njim zna o cemu pricam. Prve dve-tri utakmice, valjda zbog adrenalina u vezi trejda i svega ostalog, bio je dobar a onda je nekoliko utakmica potpuno nestao. Bas onako kako je rekao taj analiticar, potpuni pad koncentracije, kao da ga nije ni bilo na parketu. Najbolji primer je bila utakmica protiv Bostona gde se nije video na terenu a pored njega su prolazili kako su hteli. To ima veze i sa igracima koje cuva, izgleda da mu nizi i brzi igraci prave probleme.

Stvar kod Gorona je ta da u stvari niko ne zna koliko su stvarno njegovi potencijali i sta moze, to tek treba da se vidi, narocito u napadu. Svi su ocekivali da u hvatanju lobova bude novi Faried ali nista od toga, Faried tu ostaje neprevazidjen. Da sutne trojku moze ali samo kada je nebranjen na sutu. U sutu za dva imam jos manje poverenja, cak i u pogledu slobodnih bacanja. Nema "post" igru, moze samo da zakuca. Moze da asistira ali moze (kao u nocasnjoj utakmici) i da telegrafise dodavanje tako ocigledno da je izgbubljena lopta neminovna. Moze da cuva jace i sporije SF-ove ili PF-ove (nocas je malo cuvao i Adebaja, i to solidno) tako da je jasno da mu pozicija PF-a ipak vise odgovara od pozicije SF-a, ali ce silom prilika u Denveru morati vise da igra na poziciji SF-a jer MPJ nema rad nogu za tako nesto. Sve u svemu, vidi se da Gordon ima potencijal, samo ga treba otkljucati.

Dragan Feliks

pre 3 godine

Jokić je odigrao dobro. To što je kod ta tri ofanzivna skoka pokvario statistiku šuta donelo mu je tripl dabl. Odigrao je 32 minuta tako da nije previše potrošen. Ponovo utakmica sa 10+ asistencija (čini mi se 5 vezana ) MPJ posle nekoliko šuterski slabijih utakmica večeras poenterski efikasan a u odbrani skokovima i blokadama sjajan. Grin i Dozier najzad odigrali dobru utakmicu, i uz solidan doprinos Jokića, Morisa i Kampaca pa čak i Milsapa više nego dovoljno za bezidejni Majami. Barton ko Barton IQ u minusu ali i takav će im sada trebati u odsusutvu Mareja. Veoma važna pobeda jer ostaje im još 17 utakmica u regilarnom delu, prvo serija čini mi se u ovom trenutku odgovarajućih 8 utakmica ( Hjuston Memfis, Portland, GSW pa ponovo Hjuston i Memfis, NO i Toronto ) gde bi i ovako oslabljeni trebali da ostvare 5 do 7 pobeda i taktički uigraju ekipu bez Mareja. Zatim 5 teških utakmica (LAC, LAL, NY, Juta i Bruklin ). I na kraju Šarlot, Minesota, Detroit i Portland. Teško je predviđati skor ovakoj ekipi u ovom trenutku, ali se nadam da bi mogli da odbrane bar poziciju u prvih 6 kako bi izbegli doigravanje pred plej off i malo odmorili ekipu.

Meropah Bukara

pre 3 godine

Jokic odigrao koliko je potrebno, bez previse natezanja. Ostali povukli, pogadjali, greota je tada igru bazirati na jednom coveku. Kampaco dobar, njega ce trebati jos vise integrisati, ima sut, agresivan je, nesebican. Denver ima potencijala za napredak jos dosta. Posle dva poraza psiholoski vazan trenutak.

Pit

pre 3 godine

Konsenzus u velikoj većini medija u USA je da je Jokić već MVP i jedino što može da ga spreči je povreda. Embid je jednostavno propustio previše utakmica.

tocka

pre 3 godine

Nije on ništa napumpao. Da je hteo da pumpa, pumpao bi poene i razgrtao svoje igrače pod svojim košem da uzme skokove. Čovek razigrava ekipu i pokazuje im kako da igraju. Nije čudno što su Monte i Dozier odjednom proradili. Monte će opet biti odličan. Priča se da će uzeti Riversa, što baš i nije neko pojačanje, ali verovatno nema ničeg boljeg trenutno.

Western Devil

pre 3 godine

"Srpski centar odigrao je svoju ispodprosečnu partiju, ubacio je tek šest od 14 šuteva, ali je i pored toga stigao da kompletira dvocifren učinak u tri najvažnije statističke kolone."

Ne bih voleo da sam u situaciji kao autor clanka, da ujutru protrljam oci, pogledam statistiku i highlights i moram da napisem tekst o utakmici koju nisam gledao. Od tih promasenih suteva, dva su bila vruci krompiri po isteku vremena i jos je promasio 2 posle ofanzivnog skoka (na svoj promasaj naravno), kada je 2 puta pokusao da poentira i 2 puta su ga tukli po glavi. I ima jedan "promasaj" kada mu se sa ledja prisunjao Adebajo i lupio mu rampu na ziceru. Tako da realno, od ovih 8 promasaja, 3 ili 4 su cisto njegova.

Da stavim stvari u perspektivu: Muri je otpao, sto znaci da svi moraju da budu "malo bolja verzija sebe" (citat PJ Dozierove postgame izjave, a verovatno je samo preneo sta im je Meloun rekao pre utakmice). Svi su odigrali bez greske - Kampaco je jako popravio sut za tri, Grin je imao vrucu ruku (o MPJ ne vredi trositi reci), PJ Dozier jedna od najboljih utakmica u sezoni, a cak je i Deda Milsep igrao u odbrani kao da dozivljava drugu mladost. U sustini najgori, tj jedini los je bio Barton.

Majami veliko razocarenje, deluje da pokusavaju da kopiraju u nekim segmentima GSW, ali nisu Dankan ni Tajler prici Stefu i Kleju.

Baki

pre 3 godine

Za regularnu sezonu im Marej ni ne treba, mozda ce i biti bolji bez njega jer ce igrati timskije. ALi kad krene plejof ispasce u prvoj rundi, u plej ofu su vazne zvezde a Jokic sam bice skroz zatvoren.

Legend

pre 3 godine

(bskfan, 15. april 2021 09:37)

Kako taj analiticar Orlanda zna da je Gordon los kao 4 opcija? On nikada nije bio 4 opcija u Orlandu,a u Denveru kao cetvrta opcija ima 1 poraz samo protiv GSW.

mookieblaylock

pre 3 godine

Novi TD Rasa, još 12 do Oskara i istorije, za one koji ne cene njegovu igru samo podatak da će ovo da bude 4. sezona zaredom koju završava sa TD prosekom.
(Zavera protiv Nikole Jokića, 15. april 2021 09:45)

strasan igrac i veruj mi postujem ga.. ali uvek ima ali.. nije on teniser ili plivac da budi samo sebe, toliko je smorio sa nasilnim pumpanjem da i mala deca to vec znaju.. kosarka je TIMSKI sport a on je samo jedan igrac! zato i bira timove bez ambicija, kad bude oborio rekord Big O-a tada ce da trazi klub sa sampionskim ambicijama.. ali gotivac je svakako.. pozdrav

Jone

pre 3 godine

Statistika stvarno ume da vara, Jokic je zapravo bio odlican. Odlican u odbrani, u napadu nije silovao a ovi promasaji su uglavnom bili vruci krompiri. Dosta su ga i udvajali, tako da se dosta otvorilo za ostale. Sto se tice njegoov suta sa poludistance, nema vise toliko akcija za njega iz nekog razloga. Igrala se cesto akcija kada on izlazi iz duplog bloka i on ostaje relativno sam na sutu sa poludistance, ali toga nesto nema u poslednje vreme. Mozda zato sto je ideja da se razigraju drugi igraci do playoff-a. Kao i sto je Nikola sam rekao, nije toliko bitno koji ce biti na tabeli, vec koliko ce dobro da igraju kad pocne playoff, tako da je za sada tempiranje forme i prilagoditi se igri bez Mareja.

Ostatak ekipe takodje veoma dobar, Porter odlican, Gordon takodje, Barton je jedini bio bas los (standardno).

Majami igra jednu od najboljih odbrana i mislim da su treci u ligi po broju dozovoljenih poena (107), a Denver ih je relativno lako zatrpao. Utisak je da Denver moze da igra jos lepsu kosarku bez Mareja, jer Marej cesto ume da igra kao privatnik. Svakao da ce da fale njegovi poeni, pogotovo znaci kad se zapali i u zavrsnici.

bskfan

pre 3 godine

Sto se tice Gordona, jedan analiticar Orlanda koji dobro poznaje igru Gordona kaze sledece:

"Gordon kao druga opcija u napadu je losa jer puno forsira i pada mu efikasnost. Gordon kao cevrta opcija u napadu je losa jer lako gubi fokus u igri. Za Gordona je najbolje kada je treca opcija u napadu".

Potpuno se slazem sa ovim sto je receno tako da je ispadanjem Mareja barem Gordon u poziciji da bude bolje iskoristen. Ispadanjem Mareja i MPJ po prvi put ne samo da moze, vec i mora, da ima vise suteva, sto takodje moze da bude pozitivno jer ima najbolji procenat suta. Ispadanjem Mareja "resava" se i pitanje upotrebe Morisa i Kampaca jer sada i jedan i drugi imaju zagarantovane minute sto znaci stabilnost u igri. Posto Moris nije dobar u odbrani neophodno je da SG bude dobar defanzivac, sto znaci da DoZijer treba da bude prekomandovan u startere umesto Bartona.

Od problema koji mogu da nastanu tu su: Barton koji ako igra sa klupom onda ce tek tamo da podivlja, Milsap nije bolje resenje za klupu od McGee-a, i trece kako ce dolazak Riversa uticati na minutazu i hemiju u timu. Ostaje jos 17 utakmica da se rese ta pitanja.

Sa Marejom i Jokicem Denver je imao "luxuz" da u cetvrtu cetvrinu ulaze sa minusom jer njih dvojica mogu da preokrenu rezultat, sada to mora da se menja jer te prednosti cetvrte cetvrtine nece biti. Ako zele da dobijaju onda mora da igraju celu utakmicu u istom ritmu. Videcemo sta ce biti, sanse su male ali treba igrati do kraja.

Lars

pre 3 godine

@...Posto Moris nije dobar u odbrani neophodno je da SG bude dobar defanzivac, sto znaci da DoZijer treba da bude prekomandovan u startere umesto Bartona...
(bskfan, 15. april 2021 09:37)

Nema od toga nista, Burton nazalost ima garantovano mesto startera i izmedju 20-30 min po utakmici. To se nece promeniti makar njegovo prekomandovanje u drugu petorku znacilo titulu. U NBA se drze ugovora i dodatnih dogovora menadzera sa timom kao pijani plota, nama koji smo navikli da gledamo onu tucu manje talentovanih u evropskim ligama to nikada nece biti jasno..

JPR24

pre 3 godine

Embid i Stef kako sezona odmiče značajno dodaju gas, a Nikola kao da malo posustaje. Verovatno ga je dobro stigao umor, drugo obrazloženje nemam.
(Milan, 15. april 2021 08:05)

Pa... Embiid odigrao 37 utakmica, Stef 47.. Jokić svih 55 svoje ekipe. Normalno da ima i malo lošiji period. A sledeću igraju sa Hjustonom, tu bi ako bas kora da igra trebali da daju gas i posle Jokic na odmaranje, mada može i McGee uz Bol Bola, i ostali da odrade posao realno, ako nisu sposobni trenutni Hjuston dobiti bez Jokića onda su stvarno panjevi. Posle im sledi Portland, GSW, pa Memfis itd, tako da ne bi skodilo da odmori tu barem jednu.

JPR24

pre 3 godine

Bjelica je na putu od Sakramenta za Evropu odlučio da malo odmori u Majamiju.
(starter, 15. april 2021 08:58)

Nažalost, izgleda da si u pravu.

Goran

pre 3 godine

realno je imao šut 6/8, u posl napadu koji je proveo na parketu, uhvatio tri of skoka to su tri promašaja, u prvom posle jednog faula koji su podveli pod blokadu opet lopta ostala kod njega i dao koš, posle jedne rampe bio aut za njih i jednom mu barton po običaju dao na dve sek do kraja napada loptu u ruke, eto to je tih šest promašaja, dakle 6/8 unajgoru ruku stvarni procenat šuta noćas bio 6/9 tj 66 posto. išao šut osim bartona sinoć sve igrače, dobiše lagano. ali klipersi kako dobiše detroit, u posl pet minuta samo 4 poena detroita, u posl 15 sek dve izg lopte, plus pet na 40 sekundi, nemam reči koliko se putaizvukoše klipersi i to noćas bez pg i kavaija. sve manje šanse za to treće mesto, na prva dva kao što rekoh i pre 20 mečeva su juta i sansi zacementirani, igraju bez oscilacija, gaze sve...

Pera Ždera

pre 3 godine

Raduje odlicna odbrana. Porter razvalio defanzivno (3 blokade, odlicno smetao na obrucu), Nikola odlican (2bl + ukradena) takodje solidno smetao + standardno dobar Kampaco + ovaj put fenomenalni Dozijer, zakljucao Batlera.

Bartonov najveci problem (pored cestih misli da je Dzordan licno) je ste sto je zakrzljala 3ka ali i nedovoljno spretna 2ka. Negde je izmedju u najgoroj kombinaciji mana za obe pozicije. Ok, odigra jedan fenomenalan mec, pa za njim ponekad i dva solidna ali onda po pravilu slede 5 losih i jedno 3 debakla totalna.

Porter brutalan. Odavno moze da se definise kao konstsntan 20+ 10+ igrac. Po koja losa rekacija, izg lopta na pocetku ali izrasta u Allstara uz Nikolinu orkestraciju lagano.

Dozijer super u oba smera. Kako je neko spomenuo ispod, def bolji deo salagalice kao starter, posebno defanzivno + sto ne uzima loptu pored Nikole i Morisa. Posebno ako je Moris starter, fali odbrane. U drugoj je Kampaco na kecu pa se lakse tolerise Bartonov cest debakl defanzivno, vise bi tada balansa bilo u rotacijama.

Nikola krenuo agresivno, kasnije pasivan. Dovoljno. samo da ga to dovoljno ne kosta MVPja jer se Embiid opet opasno zaleteo (svi smo svesni da ce liga da mu zazmuri na neigranje toliko utakmica :( . Kako god, Nikolin izbor dal ce da povuce il ce da igra "dovoljno" ne bi li sacuvao nesto energije za, po mnogima, potencijalno los POff bez Mareja.

Gordon super, Moris taman kako treba, Grin se preporodio, samo da uhvati kakav takav kontinuitet. Mora sada.

O Rivers potencijalni dolazak? hmm... videcemo. Nikada ga nisam nesto mirisao. Podosta primadona igrac. Svakako u ovoj horor situaciji vrv solidan izbor.

JPR24

pre 3 godine

Nije on ništa napumpao. Da je hteo da pumpa, pumpao bi poene i razgrtao svoje igrače pod svojim košem da uzme skokove. Čovek razigrava ekipu i pokazuje im kako da igraju. Nije čudno što su Monte i Dozier odjednom proradili. Monte će opet biti odličan. Priča se da će uzeti Riversa, što baš i nije neko pojačanje, ali verovatno nema ničeg boljeg trenutno.
(tocka, 15. april 2021 11:30)

To je retorika i vrsta šale da je napumpao, zato sto je 3 ofanzivna skoka upisao u jednom napadu ! Ponekad malo zaboraviti bukvalno čitanje nije na odmet.
A za Riversa, verovatno, doduše nema bolje trenutno, ali ipak ima iskustva, u proseku karijere po 24 minuta, gubi 1 loptu, Kako god, treba im neko u rotaciji, pa neka donese tih 7/8 poena koje je imao u proseku u zadnje vreme, na regularnoj bazi, bolje i to nego lutanje poput Bartona.

CJC

pre 3 godine

Embid i Stef kako sezona odmiče značajno dodaju gas, a Nikola kao da malo posustaje. Verovatno ga je dobro stigao umor, drugo obrazloženje nemam.
(Milan, 15. april 2021 08:05)

Dodaju gas jer su mesec dana odmarali, Kari igrao golf... A ovaj mučenik ne da nije propustio meč nego ispod 30 minuta nema meč... A igrao finale konferencijae. Samo zbog toga mora biti MVP. Kari u poslednje 2 godine ima 30 utakmica.

Goran

pre 3 godine

Ja sam i dalje mišljenja da Denver ako ostane 4. a Lejkersi 5. nemaju puno šanse u prvom kolu plejofa protiv ekipe iz LA jer će doći odmorni i Dejvis i Lebron i plus sudije jer neće tako lako dozvoliti ni liga ni Tv kuće da Lejkersi ispadnu u prvom kolu ..
Denver ne može do treće pozicije ( matematički može ali ..)
Jedino da " navijamo " za Portland da prestigne Lejkerse ali u tom slučaju bi prvo kolo donijelo derbi ekipa iz LA u što isto ne vjerujem..
Očekujem puno kalkulisanja u zadnjih nekoliko kola od strane ovih velikih timova jer njima nikakvu ulogu ne igra prednost domaćeg terena u ovoj situaciji kad ili nema ili ima vrlo malo gledaoca u dvoranama

Pera

pre 3 godine

Porter brutalan. Odavno moze da se definise kao konstsntan 20+ 10+ igrac. Po koja losa rekacija, izg lopta na pocetku ali izrasta u Allstara uz Nikolinu orkestraciju lagano.
@Pera Ždera
Dobio je poverenje i nadjeno mu je pravo mesto, to je rezultovalo brzim napretkom. Igrao je na kasicicu i u odbrani jurio manje igrace oko blokova, stalno je visio. Sad je vise pod kosem, i tu konacno neko moze da pomogne Jokicu, brzi, skocniji, duzi od Milsapa, tako je od rupe u odbrani postao pretnja protivnicima upod kosem. Secate se kad je pocetkom sezone bilo ko ce startovati, "Ja sam starter u ovoj ligi" Barton ili Porter, vecina komentara je bila protiv MPJ-a. Sa ovakvom igrom mogao bi da bude kandidat za igraca koji je najvise napredovao. Ima mana, nekad se uspava ili je previse nonsalantan, juce mu se igrac iza ledja usunja i lagano da kos, protiv GS krece u napad, dodaje loptu beku lagano kao da su sami na svetu, protivnik preseca pas i zakucava. Srecom, to moze da se popravi do PO.