Fudbal 209

Sreda, 31.03.2021.

22:40

Makedonci šokirali Nemačku u Duizburgu! VIDEO

Fudbaleri Severne Makedonije savladali su reprezentaciju Nemačke u Duizburgu rezultatom 2:1 (1:0) u 3. kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Makedonci šokirali Nemaèku u Duizburgu! VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

209 Komentari

Sortiraj po:

Padjine969

pre 3 godine

Zbog ovakvih desavanja fudbal ima smisla pratiti.Vecita borba izmedju malih i velikih gde mali eto nekad dobiju.Ta njihova pobeda je vredna desetina poraza ali odlazi u legendu.Na reprezentativnom planu za razliku od klupskog ovo moze da se desi.Dva puta bi vec bilo mnogo.Za to postoje pravila koja to sprecavaju.

Leka izgleda nema

pre 3 godine

na žalost može se reći da je kladionica definitivno uništila sport.
(slobinator, 1. april 2021 20:34)

Pa dobro pobogu, može li da se dogodi makar jednom u 100 godina da na papiru slabiji protivnik dobije jačeg a da ne krenu teorije zavera i priče o kladionicama. Ovo sa teorijama zavera u našem narodu već prelazi u bolest.

mr

pre 3 godine

Да не споменуше овог Вернера ладно бих помислио да су све ово шансе и голови од северњака, дакле угазише северњаци германе у сред Берлина.

Mediterano Blanco

pre 3 godine

Makedonija je, poslije Hrvatske, najjača reprezentacija u bivšoj Jugoslaviji. I jedini su uz Hrvatsku pobijedili neku od najvećih svjetskih sila. Doduše, Hrvatska je čak 14 puta bacala Španjolsku,Njemačku,Italiju, Englesku, Argentinu ili Nizozemsku u blato.
(Andrej, 1. april 2021 00:10)
Odlicno zapažanje brat Hrvat,podsetio si me,2007 poslednje kolo u kvalikfikacijama za EURO 2008,Makedonija odavno ispala,Hrvatska se plasirala i u Zagrebu je Makedonija dobila 2-0,igrao tada na Makedoniju,kvota bila 5 i pol,inace najvecu kvotu koju sam pogodo do sad,posle toliko godina,to je bila najveca pobeda Makedonije u fudbalu do Gruzije u novembru i jucerašnje protiv Nemaca.Sutradan sam sprdao sve u odelenju u srednjoj,pošto su svi igrali na Hrvate,iako ih nisu gotivili a nisu gotivili ni nas,koji je to lep osecaj,ceo dan sam ih j..bo u mozak sa guštom,kako bi vi velili.
Inace jucerašnja pobeda protiv Nemaca u Nemackoj je bila ravna SF-u,skoro doslovno,svaka cast Pandevu i Angelobvskom,verujem da ce na istorijskom debiju u EURU napraviti solidan rezultat.
PS:Srbija do sada u 3 kola,osvojila 7 bodova,što je ekstra start,posle nesrecne Škotske u baražu u novembru,nadam se da Piksi da odradi posao do kraja,otvorile se karte Srbiji,porazom Irske kod kuce od Luskemburga i to je bio solidan iznenadjujuci rezultat.Bamonoosss Serbia,Croatia,Slovenia i Macedonia.

Mediterano Blanco

pre 3 godine

Severnomakedonci i ne Makedonci, ali ni jedno ni drugo nisu.
(Dejan, 31. mart 2021 23:01)
Bravo Baškime,evo ti 5 bambija,za pocetak kada se probudiš prvo se umij i pogledaj u ogledalo,,pa zatim možeš da pišeš nebuloze i provokacije po netu,jer ti je to ocito duševa hrana,mizerio.

petar markovic

pre 3 godine

Normalno kad ste najstariji narod na svijetu. Zato vam se i Kinezi klanjanju jer je i Kineski jedan od verzija srpskog. Jedino su vas Kosovari za*ebali, ne pričaju srpski, a ukradoše vam teritorij pred nosom.
(:D, 1. april 2021 08:11)

zasto su humor i hrvati uvek bili toliko posvadjani?

facts

pre 3 godine

Nemačka 1-2 S. Makedonija
To je bio 1. meč između S. Makedonije i Nemačke.
Golovi: G. Pandev, E. Elmas i I. Gundogan. Asist: E. Bardi i A. Ademi.
Nemačka u kvalif. za SP (od 1934.): 76W-18D-3L na 97 mečeva.
S. Makedonija u Nemačkoj: 2-1-0. Mečevi:
2006 1-0 Turska (u Krefeldu)
2008 Poljska 1-1 (u Rojtlingenu)
2021 Nemačka 1-2 (u Duisburgu)
Najstariji igrači koji su dali gol Nemačkoj u kvalif. za SP:
37 godina G. Pandev (1-2 S. Makedonija 2021)
35 god Hans Nordahl (Zapadna Nemačka 5-1 Norveška 1953)
Goran Pandev je igrač sa najviše golova i najviše mečeva za S. Makedoniju.
Nemačka je 3. put izgubila u kvalif. za SP (sva 3 puta kod kuće):
1985 Z. Nemačka 0-1 Portugal (Karlos Manuel)
2001 1-5 Engleska (M. Oven 3, S. Džerard i E. Heski)
2021 1-2 S. Makedonija (Pandev i Elmas)
Prvi kiks Nemačke u kvalif. za SP od 2012. (4-4 Švedska, vodili su 4-0 do 61’).
Kada je Nemačka izgubila meč u kvalif. za SP, Nemačka je naredne godine stigla do finala SP, a to SP je osvojila zemlja iz Južne Amerike:
1986 Argentina 3-2 Z. Nemačka
2002 Brazil 2-0 Nemačka
2022 ?
Fudbal je jednostavna igra u kojoj 22 čoveka jure loptu 90 minuta i na kraju uvek Nemci izgube od S. Makedonije.
Pozdrav.

Alex

pre 3 godine

Zasto se potpaljujete kad i sami znate da se igra jos sedam kola zakljucno sa martom sledece godine i da ce tada Nemacka opet biti ona prava sa novim selektorom koji ce malo korigovati tim , pozvati Milera , Humelsa i Rojsa zajedno sa Krosom i jos ponekim zasluznim reprezentativcem i biti ubedljivo prva u ovoj smesnoj grupi . Ovo je samo ekces , slucajnost ( Werner ) i bez publike odigrana utakmica koja sigurno nece poljuljati najveci fudbalski savez na svetu - DFB. Svaka cast Severnoj Makedoniji ali ta bunkerica sa par kontra - napada ne odaje ukus neke lepote i fudbalskog umeca . Wir Sind Wir ! ( Mi Smo Mi ). Pozdrav drugari .

Sacha

pre 3 godine

Sramota za nasu selekciju, pogotovo onaj promasaj Vernera, nikako od Makedonije nismo smeli izgubiti. Nadam se samo da ovo vise nece biti slucaj. Ovakvi porazi unose ozbiljne nemire.

Che

pre 3 godine

Bravo Makedonija. Bas mi je drago sta ste oderali Njemce u gostima. Tko god umanjuje kvalitetu Njemaca taj veze s mozgom nema. Naravno nije to zlatna generacija koja je oderala Brazil ali i dalje je to Njemacka. Jedna od najboljih reprezentacija. Drago mi je i zbog naseg sibencanina u redovima Makedonije ka i zbog jos dva igraca koji igraju u Hnl a bili su svi u prvih 11 Makedonije na ovoj utakmici. Uz nas Makedonija je jedina repka koja je pokazala da moze igrat protiv najvecih ekipa. Bravo!! A Bosanci, Crnogorci, Slovenci i Srbi bi tribali pogledat ovu utakmicu da vide kako se to radi i da pokusaju skinit skalp jednom velikom i renomiranom protivniku

joca

pre 3 godine

Veliki rezultat za Makedoniju sve pohvale za pobedu samo tako treba nastaviti pobedjivati sve igrati svaku kao da je svetsko prvenstvo.

msbravo

pre 3 godine

vidim da i tu ima hejteri koni svugde mozda ljubomora malo, sad sam. procitao nesta interesantno omalazavaju Pandev i ekipa da ovu je neki b tim njemacke a iste te ljude svrsavaju pre neki dan kad ronaldo dao gol. luksemburga ispada da ovaj tim. njemacki daleko slabiji od luksemburg

:D

pre 3 godine

Na kraju, sta ti je to "dalmatinski" ? 
(C i n i k, 31. mart 2021 23:33) 

pa samo jedna od mnogih verzija srpskog...
(petar markovic, 01. april 2021 00:38)

Normalno kad ste najstariji narod na svijetu. Zato vam se i Kinezi klanjanju jer je i Kineski jedan od verzija srpskog. Jedino su vas Kosovari za*ebali, ne pričaju srpski, a ukradoše vam teritorij pred nosom.

kukuruz kokicar

pre 3 godine

Pandev stariji od tutankamona i jos igra,najubavo igate i ste pobedilje
(mrki
I kada su svi mislili da je Pandev stariji od tutankamona citavih 9 godina,institut u Zenevi,koja se bavi DNK analizama starosti je dokazala da je Pandev ioak samo 7 godina stariji od njega,zaprepastio sam se...a,ko bi reko?
(Digging Bill, 01. april 2021 00:00)

Ali je zato dva dana stariji od dunava.

Trece Poluvreme

pre 3 godine

Svabi ovo uzimaju sutra sluzbeno. MAkedonci su se u subotu svi vakcinisali AstaZenekom na Sajmistu u Begishu, Njemci su u utorak zabranili Astru za mladje od 60 godina (samo Pandev je bio iznad 60 u ovoj ekipi Makedonije), tako da Njemci dobiju ovo sluzbeno nakon zalbe u doping kontrole FIFA-e.

Davor

pre 3 godine

Što se tiče Lige nacija, hajde navedite nešto bolesnije od toga u povijesti sporta. Poniženje je uopće objašnjavati koliko je to natjecanje besmisleno.

Milan

pre 3 godine

Dobra pobeda sada treba da igraju isto tako i protiv slabijih ekipa i uzimaju bodove da bi na kraju mogli da se plasiraju na neko takmicenje. Tako smo mi sada uzeli vazne bodove malo slabijima od nas a to je kljuc u kvalifikacijama i to je Piksi dobro znao. Mozemo izgubiti od najacih nije problem ali trebamo uzimati bodove svuda.

Kg

pre 3 godine

Braćo Srbi jel smo prebrojali ko igra za Makedoniju. Ako nisu svi Makedonci onda mi to ne priznajemo. Mi koji smo u ratu i svadji sa svim komšijama njih učimo pameti... Ljudi igraju fudbal i ne broje krvna zrnca igrača. Kada ćemo se dozvati pameti?

Djed Gavrilo

pre 3 godine

Bravo za Makedoniju.Zaslužena pobeda.Trebala je biti ubedljivija.Sudija otvoreno navijao za Nemce.Sad pamet u glavu i odraditi svaku utakmicu mudro do kraja,a sa Nemcima odigrati drsko i u Skoplju kao i sad.
Voleo bi da se u Kataru nađje sto više republika iz Juge.

Sava

pre 3 godine

Čestitke Makedoniji od srca! Skandalozno sudjenje, Nemcima poklonjen sumnjiv penal a čist kao suza im nije dosudjen. Borbom i pristupom utakmici su zasluzili sva 3 boda i na kraju je pravda ipak zadovoljena. Bravo i srećno do kraja pa da se plasirate i na Mundijal.

Sulic igor

pre 3 godine

I pravu je ovaj sto kaze da su makedonci, trenutacno, najbolja repka u regionu. Dodao bih jos i srbe, koji stvarno pod Piksijem igraju kao preporodeni i sigurno su rame uz rame sa makedoncima u vasem regionu (ili mini shengenu, ako je lakse).Ristovski i Ademi dolaze iz Dinama, i vidi se da su navikli pobijedivati velike ekipe. Jos jednom cestitke makedoncima..

Slavko

pre 3 godine

Pandev, Bardi, Elmas, Ademi + Alioski...Ozbiljna je to druzina...i svi ostali ozbiljno disciplinovani...Ne bi me iznenadilo da idu na svetsko...

filip

pre 3 godine

Jos jedan mali info Rumuni su nasvodili do 81 2-0 a do 84 bilo je 2-2 e sad oni su dali 3-2 u 87 a mi smo u 91 dali cist gol koji nam je bio ponisten sa taj bod vec sada bih znao da idemo na svetsko ts u baras jer i rumuni i azerbejdjan poesce gi pomracina u skoplje :) zivi bili pa videli za luxemburga znam da cemo im parkirati 3gola minimum tamo.
Poz evo jos jedna informacija radi to sto nije slucajno sto Makedonija igra na EU2021.Imamo 2-3 igraca sto kostaju minimum po10miljki a Elmas je procenjen na 40miljki Bardi mislim da je 7-8 e sad cena raste....

Andrej

pre 3 godine

Makedonija je, poslije Hrvatske, najjača reprezentacija u bivšoj Jugoslaviji. I jedini su uz Hrvatsku pobijedili neku od najvećih svjetskih sila. Doduše, Hrvatska je čak 14 puta bacala Španjolsku,Njemačku,Italiju, Englesku, Argentinu ili Nizozemsku u blato.

Daki

pre 3 godine

Kakva Hrvatska i najbolja reprezentacija regiona ?

Ovde je Makedonija pokazala da su najbolji u regionu. Sa ovakvim igracima su pobedili velikana. To je igra sa srcrm.

deda

pre 3 godine

@Rade
pa nemacku je na svetskim prvenstvima pobedilo nekoliko reprezentacija a medju njima smo mi tako da ne tupi, branis glupost i menjas nikove, oladi vise

Goran

pre 3 godine

Lose mislis. Makedonija nije pobedila do danas rep iz prvih 10 nikad od nezavisnosti, dakle 30 godina. Srbija odavno Nemacku. Leci se
(STRUCNO LICE 31. mart 2021 23:29)
Brate koga smo u kvalifikacijama pobedili od jakih reprezentacija?I dobro ti stoji nik.
(KRETENCINA NA KUB, 31. mart 2021 23:59)

On nije sestro spominjao kvalifikacije nego uopste da nismo pobedili. Znam da ti dobro stoji nick.

Brane

pre 3 godine

Koja euforija, ovaj tim Nemačke nema veze sa pravim timom, i najmanje ima Nemaca, mnogo naturalizivanih. Ovakav tim nema nemački mentalni sklop pa kad mašina krene melje sve redom. Gledali smo Švajnštajgerovu reprezentaciju kako je samlela sve do svetskog 2014, a tek na svetskom je razvalila sve, a ovo veze nema sa njihovim fudbalom. I ovakav naopak tim nakantaće Makedonce u revanšu najmanje 3,4 gola. Neki put treba doživeti fijasko da bi napredovao. Za nas to ne važi, jer mi nikada ozbiljna reprezentacija nismo bili, iako imamo nekoliko vrhunskih igrača što je malo za nešto više, složićemo se.
(veder, 31. mart 2021 23:47)

Au brate nalupa se ti za sve pare. Jel to Krstajic pisao govor?

djedmedjed

pre 3 godine

Makedonci su u drugom poluvremenu potpuno nadigrali Nijemce.Unatoč nedosuđenom penalu i sudačkom poklon-penalu Nijemcima. Igraju požrtvovano, organizirano i disciplinirano. Tehnički odlični i ne srljaju ; odlično se grade i večeras su odigrali kontranapadnu utakmicu za udžbenike - kao Talijani iz najboljih dana. Bit će zanimljivo gledati ih na Euru. Nažalost, u kvalifikacijama za SP još ništa nije gotovo. Tu su velikani u prednosti jer imaju širinu klupe. Makedonci u ovom trenutku imaju konkurentnih prvih 11, ali ako im se jedan ozlijedi a drugi ima kartone - odmah su u problemu. Dok Nijemci, Talijani ili Francuzi imaju na klupi jednako dobre ( ako ne i bolje ) igrače kao i one u prvih 11. U svakom sliučaju - velika, velika pobjeda !

Kiril

pre 3 godine

Molim Vas nemojte da dozvolite da neko od Vama potceni uspeh reprezntaciju Makedonije.Pobedili smo svetskok prvaka i to na domaci teren.
Oko tome da je najbolji igrac utakmice Ademi da Vas sve potsetim da kada je Crvena Zvezda bila Evropski sampion 1991 god.najbolji igrac Zvezde bio Pancev.Najdovski bio fenomenalan ,a Prosinecki isto top!

Digging Bill

pre 3 godine

Pandev stariji od tutankamona i jos igra,najubavo igate i ste pobedilje
(mrki
I kada su svi mislili da je Pandev stariji od tutankamona citavih 9 godina,institut u Zenevi,koja se bavi DNK analizama starosti je dokazala da je Pandev ioak samo 7 godina stariji od njega,zaprepastio sam se...a,ko bi reko?

Makedonac

pre 3 godine

E da nan je josh Dejan Kulushevski, gde bi nam bio kraj??? Dechko je Makedonac i po majci i po ocu. A najtuznije je sto je igrao za nas u mladjim sekecijama, mislim za U-17, pa onda odluchio da igra za Svedsku. Спиеш ли мирно ФФМ што пропуштивте таков бисер кој ќе беше вистинска замена за Пандев? И плус оној дечкото од Струмица што игра за Италија У-19???

Sabre

pre 3 godine

Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?
(Brimni, 31. mart 2021 23:02)

Nemce npr. u poslednjem mecu koji smo igrali sa njima.

Joca

pre 3 godine

I Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

A nismo pobedili nemce u južnoj africi hehehehe
(gox

Pa to i hoce covek da kaze. Da smo u rangu Makedonije

drago

pre 3 godine

Dinamov kapetan, rođeni Šibenčanin Arijan Ademi (porijeklom iz Makedonije), namjestio pobjednički gol.
Iako je Albanac prica čisto dalmatinski.

Scotland-20

pre 3 godine

Evo, pobedili smo i Nemacku, i pored nedosudjenog penala. Dali ce opet ovde neko pisati da smo nezasluzeno usli na Evropsko prvenstvo igrajuci sa najdlabijim reprezenacijama?! Ova nasa postava je pravi tim i kao tim je jaca od mnogih "prozvanih" reprezentacija i igraca. Oni koji su posteni i realni i koji vole Makedoniju to ce priznati; a oni koji zele da nas pljuju, samo tako neka nastave - u svoju mrznju ce da propadnu! Napred Makedonija!!!
(Makedonec, 31. mart 2021 22:56)

Veseli se. Šta te briga za dušmane koji su imali priliku kao i vi, ali je nisu iskoristili protiv Škota:D

Јабучило

pre 3 godine

A mi padamo u trans sa nerešenim rezultatom na našem terenu.Srecnim nerešenim rezultatom.Nismo pobedili neku reprezentaciju iz prvih deset u kvalifikacijama pa ja mislim jedno 15 godina.Ali euforija do neba.
(KoRn, 31. mart 2021 22:59)

Аутошивинисто, Косово је Србија. Нема везе с твојим писанијем? Има, има! А гледе Португалије, шта би би било да нам је у пуном налету свиран чист пенал? Да ли бисмо примили трећи гол? Да не спомињем споран црвени.

Bemtesledja

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)
prvo, svaka cast makedoncite!!!!

@filip: cemu potreba da se lupaju gluposti i unizava srbija na ovako lepoj vesti?!? ako me secanje dobro sluzi, poslednji put smo pobedili nemce i to na SP, a pre toga smo isto na SP igrali 2:2...
(lal,

2:2 nije pobeda.
A tih 1:0 branili smo protiv Nemaca ko kilave babe.
Mozes li da me podsetis kada smo mi to pobedili veliki tim osim tada jednom???
(Peđa, 31. mart 2021 23:37)
Tenkre, pa sta ako smo branili? Jesmo pobedili? Jesmo! Kilave babe pobedile Nemacku!!!I? Pukni bre!!!

C i n i k

pre 3 godine

I Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)


Aj ti malo prelistaj ponovo medjusobne duele...

veder

pre 3 godine

Koja euforija, ovaj tim Nemačke nema veze sa pravim timom, i najmanje ima Nemaca, mnogo naturalizivanih. Ovakav tim nema nemački mentalni sklop pa kad mašina krene melje sve redom. Gledali smo Švajnštajgerovu reprezentaciju kako je samlela sve do svetskog 2014, a tek na svetskom je razvalila sve, a ovo veze nema sa njihovim fudbalom. I ovakav naopak tim nakantaće Makedonce u revanšu najmanje 3,4 gola. Neki put treba doživeti fijasko da bi napredovao. Za nas to ne važi, jer mi nikada ozbiljna reprezentacija nismo bili, iako imamo nekoliko vrhunskih igrača što je malo za nešto više, složićemo se.

Brimni

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

Ne brini, autosovinizam se uspesno leci.
(Vaki, 31. mart 2021 22:53)
Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?

Rema

pre 3 godine

Nema Levandovskog? O čemu ti to dečko? Em ljudi ne znaju, em pametuju. Vreme interneta.

Biće da se čovek na najočigledniji mogući način šali. Mislim da ne može očiglednije od ovoga.

Kilava baba

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

Ne brini, autosovinizam se uspesno leci.
(Vaki, 31. mart 2021 22:53)
Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?
(Brimni,

Jednom u celoj našoj slavnoj istoriji. Kao i Makedonci. Samo se oni nisu branili kao mi nego odigraše hrabro

lal

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :( 
(Filip, 31. mart 2021 22:43) 
prvo, svaka cast makedoncite!!!!

@filip: cemu potreba da se lupaju gluposti i unizava srbija na ovako lepoj vesti?!? ako me secanje dobro sluzi, poslednji put smo pobedili nemce i to na SP, a pre toga smo isto na SP igrali 2:2...

smeh

pre 3 godine

Svaka čast Severnomakedoncima! Treba pobediti Nemce. Nebitno što su Nemci u kanalu odavno. U ovoj grupi možda bude i velika senzacija na kraju kvalifikacija.

Mr. Max

pre 3 godine

Čestitke Makedoncima a za ove naše što prozivaju Srbiju šta reći. Rezultat 2:2 protiv Portugala je sigurno dobar iz razloga što po mom mišljenju a to govori i zadnje EP Portugal ima bolji tim od Nemačke. Generalno i u prošlosti smo bolje igrali protiv jačih timova a problem su nam pravile lošije reprezentavije. Na zadnje tri utakmice vidi se pomak u našoj reprezentaciji a to je činjenica da se vraćamo u igru i posle 1:0,2:0 što u meni budi nadu za bolje partije u budućnosti.

MK888

pre 3 godine

Sta reci osim bravo! Plus pokradeni za penal. Onaj njihov je ipak bio penal, nije bas da je pokradena ovde Mk. Ali pokradena za ruku u sesnaestercu to sigurno. I sto mene vise raduje od rezultata igrali su hrabro i bez neke panike. Za kraj bi dodao da je odbrana jos uvek najslabija karika ove reprezentacije bez razlike na vecernji rezultat. Valjda ce se to (nekako) popraviti.

Darko

pre 3 godine

Jedino u cemu je Hrvatska pokazatelj sada, to je da ladno mozes da se brukas protiv svakog ako nemas srece u zrebu i penal pomoc.
(plavi bechar

Zato Hrvati kao prvi u grupi odoše na Euro.
I prvi u grupi za sp.
Voleo bi da smo se i mi tako “sramotili” kroz istoriju. Posebno od Škotlandjana

Stanislav

pre 3 godine

Čim nema levandovskog i ozila odma katastrofa, nisu nemci mogli da se sastave.
(zevs, 31. mart 2021 22:44)

Najviše se ipak osetio izostanak Harija Kejna i Lea Mesija...

Znamo da nije lako prihvatiti

pre 3 godine

hr je pokazatelj kako mozes da ispravis goal razliku vrlo lagodno, u Ligi nacija ja misim da ste 1. a mozda 2.po broju promljenih golova u celoj Ligi, nzn el bila nka utakmica a da niste 4,5 komada dobili, skor vam je 16 ili 17 primljenih golova?
Iz 4 utakmice?
(C i n i k, 31. mart 2021 23:31)

Skor nam je: srebro sa SP2018.

Analogna Trikotaza

pre 3 godine

Bravo braćo makedonci!!Sve vam cvetalo!Vrhunska igra,ono sto sam gledao,a to je zadnjih pola sata.Nikad bolju ekipu niste imali.Želim vam da budete prvaci Evrope.
(Kolja,
Milsim da je ona ekipa,iz 92-97te bila dosta jaca,ali je ova zeljna dokazivanja,i veca je nekako zelja za uspehom.A,i trener ...Boga mi dooobar !Nema mnogo staza,ali zna da sklopi kocke,i te kako.

Македонац

pre 3 godine

Браво Македонија! Само молам без еуфорија, има уште мнооогу до Катар. Следна епизода: Ерменија во јуни во Скопје. И тоа без Пандев. Ќе биде тешко.

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

Ima jedna nasa stara hrvatska pjesma:
(Pijani zlotvor, 31. mart 2021 22:47)





:)))))
edukaciji nikad kraja, nisam imao pojma da je jugoslovenska rock grupa time, u stvari, samo obradila taj hrvatski tradicional?!

Македонац

pre 3 godine

Cestitam Severnomakedonci
(Holesterol, 31. mart 2021 22:53)

Јеси ли баш морао вечерас, брате? Што ниси узео пилуле? А, гледао си мајсторе. Оправдано.

Imbus

pre 3 godine

6 Slavena + 4 Albanaca + albanski Turcin = 11 Makedonaca razbilo Njemacku!

Jos Slovenci razbili nas, od Vardara pa do Triglavaaa...
(Susjed,
Mozes i Jugo (Slovena),a mozes i najstarijih Slavena....kako ti volja,ako vec neces da napises Makedonaca...
Kad se hoce-sve se moze,hredoh reci,kako i ovi Albanci sto igraju za Reprezentaciju sada hoce da igraju srcem,sto se za raniji period ne bi moglo bas kazati...Velika pobeda ,u svakom slucaju.Trebamo u medjuperiodu da odigramo jednu prijateljsku sa Srbijom,za obe Reprezentacije bi bilo dobro,ako ima prostora.

Dimce

pre 3 godine

I Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

Samo smo mi mnogo jace Nemce pobedili na najvecoj sceni, SP. Aj sad u rupu.

Rade

pre 3 godine

Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?
(Brimni, 31. mart 2021 23:02)

Nemce npr. u poslednjem mecu koji smo igrali sa njima.
(Sabre,

Znaci,imamo jednu pobedu velikog tima u čitavoj istoriji kao i Makedonci?
Alal nam vera,mi smo velesila

VeljaCZV

pre 3 godine

Mnogo mi je zao sto protiv Rumunije nisu uzeli bar bod.Da li neko zna kad ce GOLan Pandev u penziju ???
(yyyyy, 31. mart 2021 22:49)
Posle eura

deda

pre 3 godine

svaka cast, a osteceni su za sumnjiv penal nemcima i dve ruke u sesnetercu, veliko iznenadjenje su makedonci, sa rumunima za par minuta izjednacili na 2:2 i onda kiksnuli, ali brate igraju muski mora im se priznati...

Dule

pre 3 godine

Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?
(Brimni, 31. mart 2021 23:02)

Nemce npr. u poslednjem mecu koji smo igrali sa njima.
(Sabre,

Jednom ko nijednom

plavi bechar

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

Ne brini, autosovinizam se uspesno leci.
(Vaki, 31. mart 2021 22:53)
Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?
(Brimni, 31. mart 2021 23:02)

Slagao je da nikad nismo pobedili veliki tim a vrlo dobro i sam znas da jesmo, jacu Nemacku od ove i to na SP gde je mnogo teze. Sad kreni na terapiju

Mozzart

pre 3 godine

Alo bre, svi mozete.... bravo za bracu moju, moje Makedonce! Licno bih voleo Nemacku u barazu, ali bice Portugalija-Nemacka....na zalost nekih bolesnih umova ovde!

O RUCK

pre 3 godine

Imaju li ovi panceri u svojoj reprezentzciji ijednog "cistokrvnog "Nemca??? Nesto sumnjam. Bravo braco Severni Makedonci. Jos samo da se ujedinite s Juznim Makedoncima......hahaha....onda ce te i Brazilce tuci!!!

Lee Bruce

pre 3 godine

Mnogo mi je zao sto protiv Rumunije nisu uzeli bar bod.Da li neko zna kad ce GOLan Pandev u penziju 😂😂😂
(yyyyy, 31. mart 2021 22:49) # Link komentara


Pandev je vec u penziji. Zbog drugog zutog kartona nece igrati protiv Jermenije u Septemvru. Ali pre toga ce morati da igra u Junu na EURO minimum tri utakmice. Jbg.

goblin

pre 3 godine

Pazi ove što se pitaju kad smo mi poslednji put pobedili neku veliku reprezentaciju,pa u Urugvaju 1930 godine, rutinski smo dobili Brazil 2:1.

:D

pre 3 godine

hahahaaaaa jbm ti fudbal, da ti jbm ovo je igrica za malu decu... pa dal neko moze da poveruje da s.m. moze da pobedi NEMACKU?!
(np, 31. mart 2021 22:58)

Može, osim vas kladionicara:D

C i n i k

pre 3 godine

Dinamov kapetan, rođeni Šibenčanin Arijan Ademi (porijeklom iz Makedonije), namjestio pobjednički gol.
Iako je Albanac prica čisto dalmatinski.
(drago, 31. mart 2021 23:04)


Pa el "rodjen" kod vas ili je "poreklom iz sev Mk"?
A drugo, on je albanac, tako da si nejasan..
Na kraju, sta ti je to "dalmatinski" ?

KoRn

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

Ne brini, autosovinizam se uspesno leci.
(MAJMUN na Kvadrat), 31. mart 2021 22:53)
Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?
(Brimni,

Jednom u celoj našoj slavnoj istoriji. Kao i Makedonci. Samo se oni nisu branili kao mi nego odigraše hrabro
(Kilava baba, 31. mart 2021 23:38)

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Ne znam koliko ste informirani,ali Njemci tradicionalno vec ne umiju sa Balkanom. Prica pocinje na SP u SAD 1994. kada ih je Bugarska sokantno eliminirala 2:1 u 1/4 finalu. Cetiri godine poslije Hrvatska ih isto u 1/4 zavrsnici izbaci 3:0 sa SP u Francuskoj. Cekalo se 6 godina da ih Rumunji ugoste u prijateljskome ogledu i ponize 5:1, 2004.godine! Nocna mora za Njemce nastavila se na EURU 2008. gdje ih opet Hrvatska dobija u skupini 2:1. Dvije godine kasnije Srbija ih dobija 1:0 u skupini na SP 2010. i to im je treci poraz zaredom od Balkana na Svjetskim prvenstvima! Sada poslije toliko godina Makedonija ih sokira doma i doista ne znam sto se tu krije :D Bravo Makedonija! Bravo i Srbiji,u cijoj sam tekmi protiv Portugala gustao i moze se lijepo vidjeti da je igra dignuta na visu razinu. Najvise sam zabrinut za Hrvatsku,jer dvije i pol godine ne igramo ni blizu kako trebamo,EURO je posljednje natjecanje Luke Modrica,bez kojega ne znam kako cemo.

AC DC

pre 3 godine

A mi padamo u trans sa nerešenim rezultatom na našem terenu.Srecnim nerešenim rezultatom.Nismo pobedili neku reprezentaciju iz prvih deset u kvalifikacijama pa ja mislim jedno 15 godina.Ali euforija do neba.
(KoRn 31. mart 2021 22:59)

Lose mislis. Makedonija nije pobedila do danas rep iz prvih 10 nikad od nezavisnosti, dakle 30 godina. Srbija odavno Nemacku. Leci se
(TEŽAK DEBIL 31. mart 2021 23:29)
Brate koga smo u kvalifikacijama pobedili od jakih reprezentacija?I dobro ti stoji nik.

KoRn

pre 3 godine

A mi padamo u trans sa nerešenim rezultatom na našem terenu.Srecnim nerešenim rezultatom.Nismo pobedili neku reprezentaciju iz prvih deset u kvalifikacijama pa ja mislim jedno 15 godina.Ali euforija do neba.
(KoRn, 31. mart 2021 22:59)

Lose mislis. Makedonija nije pobedila do danas rep iz prvih 10 nikad od nezavisnosti, dakle 30 godina. Srbija odavno Nemacku. Leci se
(MAJMUNCINA, 31. mart 2021 23:29)

Kum Žoržo

pre 3 godine

Nemac Ilkaj Gundogan je doneo izjednačenje ali da su sudije bile prisebnije mogle su da dosude i penal zbog igranja rukom u šesnaestercu nemca Emre Džana. U moje vreme Nemci su se zvali Hans, Šulc, Andreas, Lukas ;)

Mate

pre 3 godine

Zato Hrvati kao prvi u grupi odoše na Euro.
I prvi u grupi za sp.
Voleo bi da smo se i mi tako “sramotili” kroz istoriju. Posebno od Škotlandjana
(Darko, 31. mart 2021 23:34)

Ha ha ha. Kao jedva prvi u grupi sa Slovackom, Azerbejdzanom, Madjarskom i Velsom. Pritom do poslednjeg poluvremena kvalifikacija sa Slovackom strepeli za plasman. Zar oni kao "doprvaci" ne bi trebali da se prosetaju takvom grupom? Smesan si rvat.

Pravi stari Čačanin

pre 3 godine

Čim nema levandovskog i ozila odma katastrofa, nisu nemci mogli da se sastave.
(zevs, 31. mart 2021 22:44)

Ovaj komentar ima trenutno 27 pluseva, toliko o "stručnjacima" koji ovde komentarišu.

Mladen cg

pre 3 godine

pantelija@
Vjerujte mi da dosta ljudi iz C.Gore baš ,, zdušno" navija za Makedoniju! Svaka čast, na hrabroj i mudroj partiji protiv Njemačke! Elmas i Badhi su ,, suvo zlato"! Imponovala je mirnoća i sigurnost u kontra-napadima , na ovom meču. Vidi se da se u reprezentaciji Makedonije dobro zna šta ko radi i da su vrlo složni. Nadam se da će ovako odigrati na Evropskom prvenstvu.

C i n i k

pre 3 godine

Jedino u cemu je Hrvatska pokazatelj sada, to je da ladno mozes da se brukas protiv svakog ako nemas srece u zrebu i penal pomoc.
(plavi bechar, 31. mart 2021 23:09)


hr je pokazatelj kako mozes da ispravis goal razliku vrlo lagodno, u Ligi nacija ja misim da ste 1. a mozda 2.po broju promljenih golova u celoj Ligi, nzn el bila nka utakmica a da niste 4,5 komada dobili, skor vam je 16 ili 17 primljenih golova?
Iz 4 utakmice?

Makedonac

pre 3 godine

Samo pojašnjenja radi. Reprezentacija Severne Makedonije je makedonska reprezentacija jer je predstavnik Fudbalske Federacije Makedonije. Medjunarodna skraćenica pod kojom igra je MKD. U njoj igraju Makedonci koji su etnički Makedonci, Albanci, Srbi i drugi. Nijedan fudbaler u toj reprezentaciji nije Severnomakedonac, jer takav narod/nacija/etnička grupa/pleme ne postoji u Ustavu te zemlje. Ne postoje Severnomakedonci, kao što ne postoje ni Severnoirci. Hvala na razumevanju.

Igor

pre 3 godine

Ko moze da navija za ovu izmisljenu drzavu i narod.Skup siptara i narkomana koji sebe smatraju posebnim narodom.Sve je to Pasic usrao sto je zapeo za Vardarsku Makedoniju umesto da je podelimo sa Bugarskom i nastade novi narod koji samo mi volimo i jos im delimo vakcine.

Skopje

pre 3 godine

A mi padamo u trans sa nerešenim rezultatom na našem terenu.Srecnim nerešenim rezultatom.Nismo pobedili neku reprezentaciju iz prvih deset u kvalifikacijama pa ja mislim jedno 15 godina.Ali euforija do neba.
(MAJMUN, 31. mart 2021 22:59)

Lose mislis. Makedonija nije pobedila do danas rep iz prvih 10 nikad od nezavisnosti, dakle 30 godina. Srbija odavno Nemacku. Leci se

KoRn

pre 3 godine

A mi padamo u trans sa nerešenim rezultatom na našem terenu.Srecnim nerešenim rezultatom.Nismo pobedili neku reprezentaciju iz prvih deset u kvalifikacijama pa ja mislim jedno 15 godina.Ali euforija do neba.
(KoRn 31. mart 2021 22:59)

Lose mislis. Makedonija nije pobedila do danas rep iz prvih 10 nikad od nezavisnosti, dakle 30 godina. Srbija odavno Nemacku. Leci se
(SNS DEBIL BOT 31. mart 2021 23:29)
Lepo sam naveo u kvalifikacijama idi leci mozak.

Ante

pre 3 godine

To Makedonci, alal vam vera!! Oduvijek ste bili žilava i teška momčad za pobijediti, naučili smo to i mi jednom davno.. Svi misle da nas je Jugoslavija izbacila u onim kvalifikacijama s 2-2, ustvari je to prije Makedonija bila, i naš kiks tada..
Ovo odkad se igra bez publike, nekako mi se čini da svi igraju dobro :D

Peđa

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)
prvo, svaka cast makedoncite!!!!

@filip: cemu potreba da se lupaju gluposti i unizava srbija na ovako lepoj vesti?!? ako me secanje dobro sluzi, poslednji put smo pobedili nemce i to na SP, a pre toga smo isto na SP igrali 2:2...
(lal,

2:2 nije pobeda.
A tih 1:0 branili smo protiv Nemaca ko kilave babe.
Mozes li da me podsetis kada smo mi to pobedili veliki tim osim tada jednom???

Kolja

pre 3 godine

Bravo braćo makedonci!!Sve vam cvetalo!Vrhunska igra,ono sto sam gledao,a to je zadnjih pola sata.Nikad bolju ekipu niste imali.Želim vam da budete prvaci Evrope.

Slovenia-21

pre 3 godine

Evo, pobedili smo i Nemacku, i pored nedosudjenog penala. Dali ce opet ovde neko pisati da smo nezasluzeno usli na Evropsko prvenstvo igrajuci sa najdlabijim reprezenacijama?! Ova nasa postava je pravi tim i kao tim je jaca od mnogih "prozvanih" reprezentacija i igraca. Oni koji su posteni i realni i koji vole Makedoniju to ce priznati; a oni koji zele da nas pljuju, samo tako neka nastave - u svoju mrznju ce da propadnu! Napred Makedonija!!!
(Makedonec, 31. mart 2021 22:56)

Veseli se. Šta te briga za dušmane koji su imali priliku kao i vi, ali je nisu iskoristili protiv Škota:D
(Scotland-20, 31. mart 2021 23:15)

Mislio je pristavac na dusmane iz Hrvatske koji cijeli sat ismijavaju Makedonce na nasim portalima u Hrvatskoj. A tko sta nije iskoristio,vidjeli smo protiv Slovenije i kradju protiv Malte. Makedonija je trenutacno bolja momcad od Hrvatske a ti ovdje bacas komplekse na Srbe. Sram me tvoje sramote.

C i n i k

pre 3 godine

Sev Mk cestitam,ali moram da primetim da ova reprezentacija DE ipak nije jaka ekipa,misim i da ce ih SWE oduciti od fudbala..
Brzo su smenili nemci generaciju ali nisu dobili kvalitet.

mita

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

Ne brini, autosovinizam se uspesno leci.
(Vaki, 31. mart 2021 22:53)
Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?
(Brimni, 31. mart 2021 23:02)

Tacno, od kad se raspala velika Jugoslavija, tj. od 90te godine, pobedili smo samo Nemacku 2010. na SP sa 1-0.

Za 30 godina, jedna pobeda protiv velikih timova.

plavi bechar

pre 3 godine

Hrvatska je detonator,motivator i pokazatelj, za sve reprezentacije u regionu da se moze i protiv jakih, ako tako namjestis stanje uma.
(maximilijan, 31. mart 2021 22:52)

Jedino u cemu je Hrvatska pokazatelj sada, to je da ladno mozes da se brukas protiv svakog ako nemas srece u zrebu i penal pomoc.

Robert Lewandowski

pre 3 godine

Čestitke Makedoniji, ali i navijačima Čelsija koji svake nedelje gledaju Ridigera, Haverca i Vernera. Treći je danas promašio loptu u situaciji kada je mogao da bira gde će da sutne... Vredi pogledati snimak zaista. Ridiger apsolutno ne zna gde se nalazi, sav u panici, kao i Can koji je skroz zalutao na mestu stopera... Haverc je na prošlom meču isto omasio zicer, danas nevidljiv. Lev mora da vrati Humelsa, Boatenga i Milera. Ovako bi to moglo da izgleda: Nojer Halstenberg Ginter Humels(Boa) Kimih Gûndogan Kros Gorecka Sane Gnabri Miler, u suprotnom očekujem još jedno rano ispadanje Nemaca, koji zaista imaju sjajan tim.

KoRn

pre 3 godine

A mi padamo u trans sa nerešenim rezultatom na našem terenu.Srecnim nerešenim rezultatom.Nismo pobedili neku reprezentaciju iz prvih deset u kvalifikacijama pa ja mislim jedno 15 godina.Ali euforija do neba.

Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najlepša mesta na svetu

pre 3 godine

Svaka im čast. Nije mala stave pobediti Nemce na njihovom terenu. Brazil najbolje zna kako Nemac igra fudbal... pandev moja generacija, a čivek igra još uvek... Svaka čast.

gox

pre 3 godine

I Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

A nismo pobedili nemce u južnoj africi hehehehe

Donald T

pre 3 godine

Svabama se ne pise dobro ni na EP u grupi sa Francuskom,Portugalom,Madjarskom.Nije slucajno onih 0-6 protiv Spanaca.
Bravo Makedonci,neka ste ih otresli I to u sred Nemacke.

Toma

pre 3 godine

Čim nema levandovskog i ozila odma katastrofa, nisu nemci mogli da se sastave.
(zevs, 31. mart 2021 22:44) # Link komentara

levandovski nikad nije igrao za Nemce. Covek je Poljak.

Makedonec

pre 3 godine

Evo, pobedili smo i Nemacku, i pored nedosudjenog penala. Dali ce opet ovde neko pisati da smo nezasluzeno usli na Evropsko prvenstvo igrajuci sa najdlabijim reprezenacijama?! Ova nasa postava je pravi tim i kao tim je jaca od mnogih "prozvanih" reprezentacija i igraca. Oni koji su posteni i realni i koji vole Makedoniju to ce priznati; a oni koji zele da nas pljuju, samo tako neka nastave - u svoju mrznju ce da propadnu! Napred Makedonija!!!

maximilijan

pre 3 godine

Hrvatska je detonator,motivator i pokazatelj, za sve reprezentacije u regionu da se moze i protiv jakih, ako tako namjestis stanje uma.

pantelija

pre 3 godine

Bravo MAKEDONIJOOO. Ponosan sam što sam Makedonac. Ako je iko iz Srbije navijao za nas hvala vam od srce. Idemo zajedno u Katar. Živela Srbija i Makedonija.

Juan Esnaider

pre 3 godine

Čim nema levandovskog i ozila odma katastrofa, nisu nemci mogli da se sastave.
(zevs, 31. mart 2021 22:44)

Ruku na srce, nedostajali su i Maldini i Kempes, ne samo Levandovski. Makedoncima svaka cast, unistili su ih takticki.

Niš

pre 3 godine

Za Nemce je svira izmišljeni penal. A Makedoncima nije sviran čist penal zbog igranja rukom. Sudija ih je teško oštetio, ali su sjajnom igrom ipak uspeli da pobede favorizovanog domaćina. Svaka čast!

Srbin

pre 3 godine

Makedonci bracoooo, rokajte, samo rokajte. Kad nema ovih mojih na EP ima da urlam dok vi budete igrali. Krvno nemam nikog iz MKD ali ste mi mnogo dragi. A na primeru Pandeva i nasi da shvate da ne postoji mator igrac za nacionalni tim vec samo forma, kvalitet i autoritet. Nemaci mislim u kvalifikacijama nisu izgubili decenijama, do veceras.

P.S. Ajvar vam je vrhunski. :-)

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Ima jedna nasa stara hrvatska pjesma:

Tamo gdjeeee vjecno sunce sjaaaa
Tamo jeeee
MAKEDONIJAAAAAAAAAAAAAA

Presretan sam zbog njih jer znam koliko znaci zveknuti njemacku!

kris

pre 3 godine

Nakon tri odigrana kola Jermenija prva sa svih 9 bodova,Makedonija druga,Njemacka treca.Iskreno,draze bi mi bilo da Njemacka bude prva,jer dobiti ih u barazu nebi bilo bas ugodno.Licno bi volio da opet dobijemo Skotsku,naravno daleko je do toga,ali eto onako ja.

defekt

pre 3 godine

Čim nema levandovskog i ozila odma katastrofa, nisu nemci mogli da se sastave.
(zevs, 31. mart 2021 22:44)

Leva igra za Trinidad Tobago, kakva Nemacka! A Ozil savija kablove u Jazakiju

pantelija

pre 3 godine

Bravo MAKEDONIJOOO. Ponosan sam što sam Makedonac. Ako je iko iz Srbije navijao za nas hvala vam od srce. Idemo zajedno u Katar. Živela Srbija i Makedonija.

Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najlepša mesta na svetu

pre 3 godine

Svaka im čast. Nije mala stave pobediti Nemce na njihovom terenu. Brazil najbolje zna kako Nemac igra fudbal... pandev moja generacija, a čivek igra još uvek... Svaka čast.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Ima jedna nasa stara hrvatska pjesma:

Tamo gdjeeee vjecno sunce sjaaaa
Tamo jeeee
MAKEDONIJAAAAAAAAAAAAAA

Presretan sam zbog njih jer znam koliko znaci zveknuti njemacku!

Donald T

pre 3 godine

Svabama se ne pise dobro ni na EP u grupi sa Francuskom,Portugalom,Madjarskom.Nije slucajno onih 0-6 protiv Spanaca.
Bravo Makedonci,neka ste ih otresli I to u sred Nemacke.

Srbin

pre 3 godine

Makedonci bracoooo, rokajte, samo rokajte. Kad nema ovih mojih na EP ima da urlam dok vi budete igrali. Krvno nemam nikog iz MKD ali ste mi mnogo dragi. A na primeru Pandeva i nasi da shvate da ne postoji mator igrac za nacionalni tim vec samo forma, kvalitet i autoritet. Nemaci mislim u kvalifikacijama nisu izgubili decenijama, do veceras.

P.S. Ajvar vam je vrhunski. :-)

Stanislav

pre 3 godine

Čim nema levandovskog i ozila odma katastrofa, nisu nemci mogli da se sastave.
(zevs, 31. mart 2021 22:44)

Najviše se ipak osetio izostanak Harija Kejna i Lea Mesija...

Niš

pre 3 godine

Za Nemce je svira izmišljeni penal. A Makedoncima nije sviran čist penal zbog igranja rukom. Sudija ih je teško oštetio, ali su sjajnom igrom ipak uspeli da pobede favorizovanog domaćina. Svaka čast!

gox

pre 3 godine

I Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

A nismo pobedili nemce u južnoj africi hehehehe

Makedonac

pre 3 godine

E da nan je josh Dejan Kulushevski, gde bi nam bio kraj??? Dechko je Makedonac i po majci i po ocu. A najtuznije je sto je igrao za nas u mladjim sekecijama, mislim za U-17, pa onda odluchio da igra za Svedsku. Спиеш ли мирно ФФМ што пропуштивте таков бисер кој ќе беше вистинска замена за Пандев? И плус оној дечкото од Струмица што игра за Италија У-19???

Makedonac

pre 3 godine

Samo pojašnjenja radi. Reprezentacija Severne Makedonije je makedonska reprezentacija jer je predstavnik Fudbalske Federacije Makedonije. Medjunarodna skraćenica pod kojom igra je MKD. U njoj igraju Makedonci koji su etnički Makedonci, Albanci, Srbi i drugi. Nijedan fudbaler u toj reprezentaciji nije Severnomakedonac, jer takav narod/nacija/etnička grupa/pleme ne postoji u Ustavu te zemlje. Ne postoje Severnomakedonci, kao što ne postoje ni Severnoirci. Hvala na razumevanju.

Daki

pre 3 godine

Kakva Hrvatska i najbolja reprezentacija regiona ?

Ovde je Makedonija pokazala da su najbolji u regionu. Sa ovakvim igracima su pobedili velikana. To je igra sa srcrm.

Kiril

pre 3 godine

Molim Vas nemojte da dozvolite da neko od Vama potceni uspeh reprezntaciju Makedonije.Pobedili smo svetskok prvaka i to na domaci teren.
Oko tome da je najbolji igrac utakmice Ademi da Vas sve potsetim da kada je Crvena Zvezda bila Evropski sampion 1991 god.najbolji igrac Zvezde bio Pancev.Najdovski bio fenomenalan ,a Prosinecki isto top!

djedmedjed

pre 3 godine

Makedonci su u drugom poluvremenu potpuno nadigrali Nijemce.Unatoč nedosuđenom penalu i sudačkom poklon-penalu Nijemcima. Igraju požrtvovano, organizirano i disciplinirano. Tehnički odlični i ne srljaju ; odlično se grade i večeras su odigrali kontranapadnu utakmicu za udžbenike - kao Talijani iz najboljih dana. Bit će zanimljivo gledati ih na Euru. Nažalost, u kvalifikacijama za SP još ništa nije gotovo. Tu su velikani u prednosti jer imaju širinu klupe. Makedonci u ovom trenutku imaju konkurentnih prvih 11, ali ako im se jedan ozlijedi a drugi ima kartone - odmah su u problemu. Dok Nijemci, Talijani ili Francuzi imaju na klupi jednako dobre ( ako ne i bolje ) igrače kao i one u prvih 11. U svakom sliučaju - velika, velika pobjeda !

Brane

pre 3 godine

Koja euforija, ovaj tim Nemačke nema veze sa pravim timom, i najmanje ima Nemaca, mnogo naturalizivanih. Ovakav tim nema nemački mentalni sklop pa kad mašina krene melje sve redom. Gledali smo Švajnštajgerovu reprezentaciju kako je samlela sve do svetskog 2014, a tek na svetskom je razvalila sve, a ovo veze nema sa njihovim fudbalom. I ovakav naopak tim nakantaće Makedonce u revanšu najmanje 3,4 gola. Neki put treba doživeti fijasko da bi napredovao. Za nas to ne važi, jer mi nikada ozbiljna reprezentacija nismo bili, iako imamo nekoliko vrhunskih igrača što je malo za nešto više, složićemo se.
(veder, 31. mart 2021 23:47)

Au brate nalupa se ti za sve pare. Jel to Krstajic pisao govor?

Juan Esnaider

pre 3 godine

Čim nema levandovskog i ozila odma katastrofa, nisu nemci mogli da se sastave.
(zevs, 31. mart 2021 22:44)

Ruku na srce, nedostajali su i Maldini i Kempes, ne samo Levandovski. Makedoncima svaka cast, unistili su ih takticki.

Digging Bill

pre 3 godine

Pandev stariji od tutankamona i jos igra,najubavo igate i ste pobedilje
(mrki
I kada su svi mislili da je Pandev stariji od tutankamona citavih 9 godina,institut u Zenevi,koja se bavi DNK analizama starosti je dokazala da je Pandev ioak samo 7 godina stariji od njega,zaprepastio sam se...a,ko bi reko?

Analogna Trikotaza

pre 3 godine

Bravo braćo makedonci!!Sve vam cvetalo!Vrhunska igra,ono sto sam gledao,a to je zadnjih pola sata.Nikad bolju ekipu niste imali.Želim vam da budete prvaci Evrope.
(Kolja,
Milsim da je ona ekipa,iz 92-97te bila dosta jaca,ali je ova zeljna dokazivanja,i veca je nekako zelja za uspehom.A,i trener ...Boga mi dooobar !Nema mnogo staza,ali zna da sklopi kocke,i te kako.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Ne znam koliko ste informirani,ali Njemci tradicionalno vec ne umiju sa Balkanom. Prica pocinje na SP u SAD 1994. kada ih je Bugarska sokantno eliminirala 2:1 u 1/4 finalu. Cetiri godine poslije Hrvatska ih isto u 1/4 zavrsnici izbaci 3:0 sa SP u Francuskoj. Cekalo se 6 godina da ih Rumunji ugoste u prijateljskome ogledu i ponize 5:1, 2004.godine! Nocna mora za Njemce nastavila se na EURU 2008. gdje ih opet Hrvatska dobija u skupini 2:1. Dvije godine kasnije Srbija ih dobija 1:0 u skupini na SP 2010. i to im je treci poraz zaredom od Balkana na Svjetskim prvenstvima! Sada poslije toliko godina Makedonija ih sokira doma i doista ne znam sto se tu krije :D Bravo Makedonija! Bravo i Srbiji,u cijoj sam tekmi protiv Portugala gustao i moze se lijepo vidjeti da je igra dignuta na visu razinu. Najvise sam zabrinut za Hrvatsku,jer dvije i pol godine ne igramo ni blizu kako trebamo,EURO je posljednje natjecanje Luke Modrica,bez kojega ne znam kako cemo.

deda

pre 3 godine

@Rade
pa nemacku je na svetskim prvenstvima pobedilo nekoliko reprezentacija a medju njima smo mi tako da ne tupi, branis glupost i menjas nikove, oladi vise

Makedonec

pre 3 godine

Evo, pobedili smo i Nemacku, i pored nedosudjenog penala. Dali ce opet ovde neko pisati da smo nezasluzeno usli na Evropsko prvenstvo igrajuci sa najdlabijim reprezenacijama?! Ova nasa postava je pravi tim i kao tim je jaca od mnogih "prozvanih" reprezentacija i igraca. Oni koji su posteni i realni i koji vole Makedoniju to ce priznati; a oni koji zele da nas pljuju, samo tako neka nastave - u svoju mrznju ce da propadnu! Napred Makedonija!!!

Dimce

pre 3 godine

I Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

Samo smo mi mnogo jace Nemce pobedili na najvecoj sceni, SP. Aj sad u rupu.

Македонац

pre 3 godine

Браво Македонија! Само молам без еуфорија, има уште мнооогу до Катар. Следна епизода: Ерменија во јуни во Скопје. И тоа без Пандев. Ќе биде тешко.

defekt

pre 3 godine

Čim nema levandovskog i ozila odma katastrofa, nisu nemci mogli da se sastave.
(zevs, 31. mart 2021 22:44)

Leva igra za Trinidad Tobago, kakva Nemacka! A Ozil savija kablove u Jazakiju

drago

pre 3 godine

Dinamov kapetan, rođeni Šibenčanin Arijan Ademi (porijeklom iz Makedonije), namjestio pobjednički gol.
Iako je Albanac prica čisto dalmatinski.

maximilijan

pre 3 godine

Hrvatska je detonator,motivator i pokazatelj, za sve reprezentacije u regionu da se moze i protiv jakih, ako tako namjestis stanje uma.

Kum Žoržo

pre 3 godine

Nemac Ilkaj Gundogan je doneo izjednačenje ali da su sudije bile prisebnije mogle su da dosude i penal zbog igranja rukom u šesnaestercu nemca Emre Džana. U moje vreme Nemci su se zvali Hans, Šulc, Andreas, Lukas ;)

Mladen cg

pre 3 godine

pantelija@
Vjerujte mi da dosta ljudi iz C.Gore baš ,, zdušno" navija za Makedoniju! Svaka čast, na hrabroj i mudroj partiji protiv Njemačke! Elmas i Badhi su ,, suvo zlato"! Imponovala je mirnoća i sigurnost u kontra-napadima , na ovom meču. Vidi se da se u reprezentaciji Makedonije dobro zna šta ko radi i da su vrlo složni. Nadam se da će ovako odigrati na Evropskom prvenstvu.

Kolja

pre 3 godine

Bravo braćo makedonci!!Sve vam cvetalo!Vrhunska igra,ono sto sam gledao,a to je zadnjih pola sata.Nikad bolju ekipu niste imali.Želim vam da budete prvaci Evrope.

Goran

pre 3 godine

Lose mislis. Makedonija nije pobedila do danas rep iz prvih 10 nikad od nezavisnosti, dakle 30 godina. Srbija odavno Nemacku. Leci se
(STRUCNO LICE 31. mart 2021 23:29)
Brate koga smo u kvalifikacijama pobedili od jakih reprezentacija?I dobro ti stoji nik.
(KRETENCINA NA KUB, 31. mart 2021 23:59)

On nije sestro spominjao kvalifikacije nego uopste da nismo pobedili. Znam da ti dobro stoji nick.

Andrej

pre 3 godine

Makedonija je, poslije Hrvatske, najjača reprezentacija u bivšoj Jugoslaviji. I jedini su uz Hrvatsku pobijedili neku od najvećih svjetskih sila. Doduše, Hrvatska je čak 14 puta bacala Španjolsku,Njemačku,Italiju, Englesku, Argentinu ili Nizozemsku u blato.

Pravi stari Čačanin

pre 3 godine

Čim nema levandovskog i ozila odma katastrofa, nisu nemci mogli da se sastave.
(zevs, 31. mart 2021 22:44)

Ovaj komentar ima trenutno 27 pluseva, toliko o "stručnjacima" koji ovde komentarišu.

deda

pre 3 godine

svaka cast, a osteceni su za sumnjiv penal nemcima i dve ruke u sesnetercu, veliko iznenadjenje su makedonci, sa rumunima za par minuta izjednacili na 2:2 i onda kiksnuli, ali brate igraju muski mora im se priznati...

Bemtesledja

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)
prvo, svaka cast makedoncite!!!!

@filip: cemu potreba da se lupaju gluposti i unizava srbija na ovako lepoj vesti?!? ako me secanje dobro sluzi, poslednji put smo pobedili nemce i to na SP, a pre toga smo isto na SP igrali 2:2...
(lal,

2:2 nije pobeda.
A tih 1:0 branili smo protiv Nemaca ko kilave babe.
Mozes li da me podsetis kada smo mi to pobedili veliki tim osim tada jednom???
(Peđa, 31. mart 2021 23:37)
Tenkre, pa sta ako smo branili? Jesmo pobedili? Jesmo! Kilave babe pobedile Nemacku!!!I? Pukni bre!!!

Slovenia-21

pre 3 godine

Evo, pobedili smo i Nemacku, i pored nedosudjenog penala. Dali ce opet ovde neko pisati da smo nezasluzeno usli na Evropsko prvenstvo igrajuci sa najdlabijim reprezenacijama?! Ova nasa postava je pravi tim i kao tim je jaca od mnogih "prozvanih" reprezentacija i igraca. Oni koji su posteni i realni i koji vole Makedoniju to ce priznati; a oni koji zele da nas pljuju, samo tako neka nastave - u svoju mrznju ce da propadnu! Napred Makedonija!!!
(Makedonec, 31. mart 2021 22:56)

Veseli se. Šta te briga za dušmane koji su imali priliku kao i vi, ali je nisu iskoristili protiv Škota:D
(Scotland-20, 31. mart 2021 23:15)

Mislio je pristavac na dusmane iz Hrvatske koji cijeli sat ismijavaju Makedonce na nasim portalima u Hrvatskoj. A tko sta nije iskoristio,vidjeli smo protiv Slovenije i kradju protiv Malte. Makedonija je trenutacno bolja momcad od Hrvatske a ti ovdje bacas komplekse na Srbe. Sram me tvoje sramote.

Mr. Max

pre 3 godine

Čestitke Makedoncima a za ove naše što prozivaju Srbiju šta reći. Rezultat 2:2 protiv Portugala je sigurno dobar iz razloga što po mom mišljenju a to govori i zadnje EP Portugal ima bolji tim od Nemačke. Generalno i u prošlosti smo bolje igrali protiv jačih timova a problem su nam pravile lošije reprezentavije. Na zadnje tri utakmice vidi se pomak u našoj reprezentaciji a to je činjenica da se vraćamo u igru i posle 1:0,2:0 što u meni budi nadu za bolje partije u budućnosti.

Toma

pre 3 godine

Čim nema levandovskog i ozila odma katastrofa, nisu nemci mogli da se sastave.
(zevs, 31. mart 2021 22:44) # Link komentara

levandovski nikad nije igrao za Nemce. Covek je Poljak.

Ante

pre 3 godine

To Makedonci, alal vam vera!! Oduvijek ste bili žilava i teška momčad za pobijediti, naučili smo to i mi jednom davno.. Svi misle da nas je Jugoslavija izbacila u onim kvalifikacijama s 2-2, ustvari je to prije Makedonija bila, i naš kiks tada..
Ovo odkad se igra bez publike, nekako mi se čini da svi igraju dobro :D

Mozzart

pre 3 godine

Alo bre, svi mozete.... bravo za bracu moju, moje Makedonce! Licno bih voleo Nemacku u barazu, ali bice Portugalija-Nemacka....na zalost nekih bolesnih umova ovde!

:D

pre 3 godine

hahahaaaaa jbm ti fudbal, da ti jbm ovo je igrica za malu decu... pa dal neko moze da poveruje da s.m. moze da pobedi NEMACKU?!
(np, 31. mart 2021 22:58)

Može, osim vas kladionicara:D

Македонац

pre 3 godine

Cestitam Severnomakedonci
(Holesterol, 31. mart 2021 22:53)

Јеси ли баш морао вечерас, брате? Што ниси узео пилуле? А, гледао си мајсторе. Оправдано.

MK888

pre 3 godine

Sta reci osim bravo! Plus pokradeni za penal. Onaj njihov je ipak bio penal, nije bas da je pokradena ovde Mk. Ali pokradena za ruku u sesnaestercu to sigurno. I sto mene vise raduje od rezultata igrali su hrabro i bez neke panike. Za kraj bi dodao da je odbrana jos uvek najslabija karika ove reprezentacije bez razlike na vecernji rezultat. Valjda ce se to (nekako) popraviti.

AC DC

pre 3 godine

A mi padamo u trans sa nerešenim rezultatom na našem terenu.Srecnim nerešenim rezultatom.Nismo pobedili neku reprezentaciju iz prvih deset u kvalifikacijama pa ja mislim jedno 15 godina.Ali euforija do neba.
(KoRn 31. mart 2021 22:59)

Lose mislis. Makedonija nije pobedila do danas rep iz prvih 10 nikad od nezavisnosti, dakle 30 godina. Srbija odavno Nemacku. Leci se
(TEŽAK DEBIL 31. mart 2021 23:29)
Brate koga smo u kvalifikacijama pobedili od jakih reprezentacija?I dobro ti stoji nik.

lal

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :( 
(Filip, 31. mart 2021 22:43) 
prvo, svaka cast makedoncite!!!!

@filip: cemu potreba da se lupaju gluposti i unizava srbija na ovako lepoj vesti?!? ako me secanje dobro sluzi, poslednji put smo pobedili nemce i to na SP, a pre toga smo isto na SP igrali 2:2...

goblin

pre 3 godine

Pazi ove što se pitaju kad smo mi poslednji put pobedili neku veliku reprezentaciju,pa u Urugvaju 1930 godine, rutinski smo dobili Brazil 2:1.

plavi bechar

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

Ne brini, autosovinizam se uspesno leci.
(Vaki, 31. mart 2021 22:53)
Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?
(Brimni, 31. mart 2021 23:02)

Slagao je da nikad nismo pobedili veliki tim a vrlo dobro i sam znas da jesmo, jacu Nemacku od ove i to na SP gde je mnogo teze. Sad kreni na terapiju

Scotland-20

pre 3 godine

Evo, pobedili smo i Nemacku, i pored nedosudjenog penala. Dali ce opet ovde neko pisati da smo nezasluzeno usli na Evropsko prvenstvo igrajuci sa najdlabijim reprezenacijama?! Ova nasa postava je pravi tim i kao tim je jaca od mnogih "prozvanih" reprezentacija i igraca. Oni koji su posteni i realni i koji vole Makedoniju to ce priznati; a oni koji zele da nas pljuju, samo tako neka nastave - u svoju mrznju ce da propadnu! Napred Makedonija!!!
(Makedonec, 31. mart 2021 22:56)

Veseli se. Šta te briga za dušmane koji su imali priliku kao i vi, ali je nisu iskoristili protiv Škota:D

Kg

pre 3 godine

Braćo Srbi jel smo prebrojali ko igra za Makedoniju. Ako nisu svi Makedonci onda mi to ne priznajemo. Mi koji smo u ratu i svadji sa svim komšijama njih učimo pameti... Ljudi igraju fudbal i ne broje krvna zrnca igrača. Kada ćemo se dozvati pameti?

Darko

pre 3 godine

Jedino u cemu je Hrvatska pokazatelj sada, to je da ladno mozes da se brukas protiv svakog ako nemas srece u zrebu i penal pomoc.
(plavi bechar

Zato Hrvati kao prvi u grupi odoše na Euro.
I prvi u grupi za sp.
Voleo bi da smo se i mi tako “sramotili” kroz istoriju. Posebno od Škotlandjana

C i n i k

pre 3 godine

Dinamov kapetan, rođeni Šibenčanin Arijan Ademi (porijeklom iz Makedonije), namjestio pobjednički gol.
Iako je Albanac prica čisto dalmatinski.
(drago, 31. mart 2021 23:04)


Pa el "rodjen" kod vas ili je "poreklom iz sev Mk"?
A drugo, on je albanac, tako da si nejasan..
Na kraju, sta ti je to "dalmatinski" ?

Sabre

pre 3 godine

Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?
(Brimni, 31. mart 2021 23:02)

Nemce npr. u poslednjem mecu koji smo igrali sa njima.

Kilava baba

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

Ne brini, autosovinizam se uspesno leci.
(Vaki, 31. mart 2021 22:53)
Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?
(Brimni,

Jednom u celoj našoj slavnoj istoriji. Kao i Makedonci. Samo se oni nisu branili kao mi nego odigraše hrabro

:D

pre 3 godine

Na kraju, sta ti je to "dalmatinski" ? 
(C i n i k, 31. mart 2021 23:33) 

pa samo jedna od mnogih verzija srpskog...
(petar markovic, 01. april 2021 00:38)

Normalno kad ste najstariji narod na svijetu. Zato vam se i Kinezi klanjanju jer je i Kineski jedan od verzija srpskog. Jedino su vas Kosovari za*ebali, ne pričaju srpski, a ukradoše vam teritorij pred nosom.

mita

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

Ne brini, autosovinizam se uspesno leci.
(Vaki, 31. mart 2021 22:53)
Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?
(Brimni, 31. mart 2021 23:02)

Tacno, od kad se raspala velika Jugoslavija, tj. od 90te godine, pobedili smo samo Nemacku 2010. na SP sa 1-0.

Za 30 godina, jedna pobeda protiv velikih timova.

Znamo da nije lako prihvatiti

pre 3 godine

hr je pokazatelj kako mozes da ispravis goal razliku vrlo lagodno, u Ligi nacija ja misim da ste 1. a mozda 2.po broju promljenih golova u celoj Ligi, nzn el bila nka utakmica a da niste 4,5 komada dobili, skor vam je 16 ili 17 primljenih golova?
Iz 4 utakmice?
(C i n i k, 31. mart 2021 23:31)

Skor nam je: srebro sa SP2018.

kris

pre 3 godine

Nakon tri odigrana kola Jermenija prva sa svih 9 bodova,Makedonija druga,Njemacka treca.Iskreno,draze bi mi bilo da Njemacka bude prva,jer dobiti ih u barazu nebi bilo bas ugodno.Licno bi volio da opet dobijemo Skotsku,naravno daleko je do toga,ali eto onako ja.

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

Ima jedna nasa stara hrvatska pjesma:
(Pijani zlotvor, 31. mart 2021 22:47)





:)))))
edukaciji nikad kraja, nisam imao pojma da je jugoslovenska rock grupa time, u stvari, samo obradila taj hrvatski tradicional?!

Che

pre 3 godine

Bravo Makedonija. Bas mi je drago sta ste oderali Njemce u gostima. Tko god umanjuje kvalitetu Njemaca taj veze s mozgom nema. Naravno nije to zlatna generacija koja je oderala Brazil ali i dalje je to Njemacka. Jedna od najboljih reprezentacija. Drago mi je i zbog naseg sibencanina u redovima Makedonije ka i zbog jos dva igraca koji igraju u Hnl a bili su svi u prvih 11 Makedonije na ovoj utakmici. Uz nas Makedonija je jedina repka koja je pokazala da moze igrat protiv najvecih ekipa. Bravo!! A Bosanci, Crnogorci, Slovenci i Srbi bi tribali pogledat ovu utakmicu da vide kako se to radi i da pokusaju skinit skalp jednom velikom i renomiranom protivniku

VeljaCZV

pre 3 godine

Mnogo mi je zao sto protiv Rumunije nisu uzeli bar bod.Da li neko zna kad ce GOLan Pandev u penziju ???
(yyyyy, 31. mart 2021 22:49)
Posle eura

Imbus

pre 3 godine

6 Slavena + 4 Albanaca + albanski Turcin = 11 Makedonaca razbilo Njemacku!

Jos Slovenci razbili nas, od Vardara pa do Triglavaaa...
(Susjed,
Mozes i Jugo (Slovena),a mozes i najstarijih Slavena....kako ti volja,ako vec neces da napises Makedonaca...
Kad se hoce-sve se moze,hredoh reci,kako i ovi Albanci sto igraju za Reprezentaciju sada hoce da igraju srcem,sto se za raniji period ne bi moglo bas kazati...Velika pobeda ,u svakom slucaju.Trebamo u medjuperiodu da odigramo jednu prijateljsku sa Srbijom,za obe Reprezentacije bi bilo dobro,ako ima prostora.

Skopje

pre 3 godine

A mi padamo u trans sa nerešenim rezultatom na našem terenu.Srecnim nerešenim rezultatom.Nismo pobedili neku reprezentaciju iz prvih deset u kvalifikacijama pa ja mislim jedno 15 godina.Ali euforija do neba.
(MAJMUN, 31. mart 2021 22:59)

Lose mislis. Makedonija nije pobedila do danas rep iz prvih 10 nikad od nezavisnosti, dakle 30 godina. Srbija odavno Nemacku. Leci se

KoRn

pre 3 godine

A mi padamo u trans sa nerešenim rezultatom na našem terenu.Srecnim nerešenim rezultatom.Nismo pobedili neku reprezentaciju iz prvih deset u kvalifikacijama pa ja mislim jedno 15 godina.Ali euforija do neba.

Brimni

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

Ne brini, autosovinizam se uspesno leci.
(Vaki, 31. mart 2021 22:53)
Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?

plavi bechar

pre 3 godine

Hrvatska je detonator,motivator i pokazatelj, za sve reprezentacije u regionu da se moze i protiv jakih, ako tako namjestis stanje uma.
(maximilijan, 31. mart 2021 22:52)

Jedino u cemu je Hrvatska pokazatelj sada, to je da ladno mozes da se brukas protiv svakog ako nemas srece u zrebu i penal pomoc.

Igor

pre 3 godine

Ko moze da navija za ovu izmisljenu drzavu i narod.Skup siptara i narkomana koji sebe smatraju posebnim narodom.Sve je to Pasic usrao sto je zapeo za Vardarsku Makedoniju umesto da je podelimo sa Bugarskom i nastade novi narod koji samo mi volimo i jos im delimo vakcine.

Јабучило

pre 3 godine

A mi padamo u trans sa nerešenim rezultatom na našem terenu.Srecnim nerešenim rezultatom.Nismo pobedili neku reprezentaciju iz prvih deset u kvalifikacijama pa ja mislim jedno 15 godina.Ali euforija do neba.
(KoRn, 31. mart 2021 22:59)

Аутошивинисто, Косово је Србија. Нема везе с твојим писанијем? Има, има! А гледе Португалије, шта би би било да нам је у пуном налету свиран чист пенал? Да ли бисмо примили трећи гол? Да не спомињем споран црвени.

Trece Poluvreme

pre 3 godine

Svabi ovo uzimaju sutra sluzbeno. MAkedonci su se u subotu svi vakcinisali AstaZenekom na Sajmistu u Begishu, Njemci su u utorak zabranili Astru za mladje od 60 godina (samo Pandev je bio iznad 60 u ovoj ekipi Makedonije), tako da Njemci dobiju ovo sluzbeno nakon zalbe u doping kontrole FIFA-e.

C i n i k

pre 3 godine

I Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)


Aj ti malo prelistaj ponovo medjusobne duele...

Lee Bruce

pre 3 godine

Mnogo mi je zao sto protiv Rumunije nisu uzeli bar bod.Da li neko zna kad ce GOLan Pandev u penziju 😂😂😂
(yyyyy, 31. mart 2021 22:49) # Link komentara


Pandev je vec u penziji. Zbog drugog zutog kartona nece igrati protiv Jermenije u Septemvru. Ali pre toga ce morati da igra u Junu na EURO minimum tri utakmice. Jbg.

O RUCK

pre 3 godine

Imaju li ovi panceri u svojoj reprezentzciji ijednog "cistokrvnog "Nemca??? Nesto sumnjam. Bravo braco Severni Makedonci. Jos samo da se ujedinite s Juznim Makedoncima......hahaha....onda ce te i Brazilce tuci!!!

KoRn

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

Ne brini, autosovinizam se uspesno leci.
(MAJMUN na Kvadrat), 31. mart 2021 22:53)
Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?
(Brimni,

Jednom u celoj našoj slavnoj istoriji. Kao i Makedonci. Samo se oni nisu branili kao mi nego odigraše hrabro
(Kilava baba, 31. mart 2021 23:38)

Mate

pre 3 godine

Zato Hrvati kao prvi u grupi odoše na Euro.
I prvi u grupi za sp.
Voleo bi da smo se i mi tako “sramotili” kroz istoriju. Posebno od Škotlandjana
(Darko, 31. mart 2021 23:34)

Ha ha ha. Kao jedva prvi u grupi sa Slovackom, Azerbejdzanom, Madjarskom i Velsom. Pritom do poslednjeg poluvremena kvalifikacija sa Slovackom strepeli za plasman. Zar oni kao "doprvaci" ne bi trebali da se prosetaju takvom grupom? Smesan si rvat.

kukuruz kokicar

pre 3 godine

Pandev stariji od tutankamona i jos igra,najubavo igate i ste pobedilje
(mrki
I kada su svi mislili da je Pandev stariji od tutankamona citavih 9 godina,institut u Zenevi,koja se bavi DNK analizama starosti je dokazala da je Pandev ioak samo 7 godina stariji od njega,zaprepastio sam se...a,ko bi reko?
(Digging Bill, 01. april 2021 00:00)

Ali je zato dva dana stariji od dunava.

joca

pre 3 godine

Veliki rezultat za Makedoniju sve pohvale za pobedu samo tako treba nastaviti pobedjivati sve igrati svaku kao da je svetsko prvenstvo.

Sava

pre 3 godine

Čestitke Makedoniji od srca! Skandalozno sudjenje, Nemcima poklonjen sumnjiv penal a čist kao suza im nije dosudjen. Borbom i pristupom utakmici su zasluzili sva 3 boda i na kraju je pravda ipak zadovoljena. Bravo i srećno do kraja pa da se plasirate i na Mundijal.

petar markovic

pre 3 godine

Normalno kad ste najstariji narod na svijetu. Zato vam se i Kinezi klanjanju jer je i Kineski jedan od verzija srpskog. Jedino su vas Kosovari za*ebali, ne pričaju srpski, a ukradoše vam teritorij pred nosom.
(:D, 1. april 2021 08:11)

zasto su humor i hrvati uvek bili toliko posvadjani?

smeh

pre 3 godine

Svaka čast Severnomakedoncima! Treba pobediti Nemce. Nebitno što su Nemci u kanalu odavno. U ovoj grupi možda bude i velika senzacija na kraju kvalifikacija.

Peđa

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)
prvo, svaka cast makedoncite!!!!

@filip: cemu potreba da se lupaju gluposti i unizava srbija na ovako lepoj vesti?!? ako me secanje dobro sluzi, poslednji put smo pobedili nemce i to na SP, a pre toga smo isto na SP igrali 2:2...
(lal,

2:2 nije pobeda.
A tih 1:0 branili smo protiv Nemaca ko kilave babe.
Mozes li da me podsetis kada smo mi to pobedili veliki tim osim tada jednom???

Rade

pre 3 godine

Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?
(Brimni, 31. mart 2021 23:02)

Nemce npr. u poslednjem mecu koji smo igrali sa njima.
(Sabre,

Znaci,imamo jednu pobedu velikog tima u čitavoj istoriji kao i Makedonci?
Alal nam vera,mi smo velesila

Rema

pre 3 godine

Nema Levandovskog? O čemu ti to dečko? Em ljudi ne znaju, em pametuju. Vreme interneta.

Biće da se čovek na najočigledniji mogući način šali. Mislim da ne može očiglednije od ovoga.

KoRn

pre 3 godine

A mi padamo u trans sa nerešenim rezultatom na našem terenu.Srecnim nerešenim rezultatom.Nismo pobedili neku reprezentaciju iz prvih deset u kvalifikacijama pa ja mislim jedno 15 godina.Ali euforija do neba.
(KoRn 31. mart 2021 22:59)

Lose mislis. Makedonija nije pobedila do danas rep iz prvih 10 nikad od nezavisnosti, dakle 30 godina. Srbija odavno Nemacku. Leci se
(SNS DEBIL BOT 31. mart 2021 23:29)
Lepo sam naveo u kvalifikacijama idi leci mozak.

Djed Gavrilo

pre 3 godine

Bravo za Makedoniju.Zaslužena pobeda.Trebala je biti ubedljivija.Sudija otvoreno navijao za Nemce.Sad pamet u glavu i odraditi svaku utakmicu mudro do kraja,a sa Nemcima odigrati drsko i u Skoplju kao i sad.
Voleo bi da se u Kataru nađje sto više republika iz Juge.

facts

pre 3 godine

Nemačka 1-2 S. Makedonija
To je bio 1. meč između S. Makedonije i Nemačke.
Golovi: G. Pandev, E. Elmas i I. Gundogan. Asist: E. Bardi i A. Ademi.
Nemačka u kvalif. za SP (od 1934.): 76W-18D-3L na 97 mečeva.
S. Makedonija u Nemačkoj: 2-1-0. Mečevi:
2006 1-0 Turska (u Krefeldu)
2008 Poljska 1-1 (u Rojtlingenu)
2021 Nemačka 1-2 (u Duisburgu)
Najstariji igrači koji su dali gol Nemačkoj u kvalif. za SP:
37 godina G. Pandev (1-2 S. Makedonija 2021)
35 god Hans Nordahl (Zapadna Nemačka 5-1 Norveška 1953)
Goran Pandev je igrač sa najviše golova i najviše mečeva za S. Makedoniju.
Nemačka je 3. put izgubila u kvalif. za SP (sva 3 puta kod kuće):
1985 Z. Nemačka 0-1 Portugal (Karlos Manuel)
2001 1-5 Engleska (M. Oven 3, S. Džerard i E. Heski)
2021 1-2 S. Makedonija (Pandev i Elmas)
Prvi kiks Nemačke u kvalif. za SP od 2012. (4-4 Švedska, vodili su 4-0 do 61’).
Kada je Nemačka izgubila meč u kvalif. za SP, Nemačka je naredne godine stigla do finala SP, a to SP je osvojila zemlja iz Južne Amerike:
1986 Argentina 3-2 Z. Nemačka
2002 Brazil 2-0 Nemačka
2022 ?
Fudbal je jednostavna igra u kojoj 22 čoveka jure loptu 90 minuta i na kraju uvek Nemci izgube od S. Makedonije.
Pozdrav.

Slavko

pre 3 godine

Pandev, Bardi, Elmas, Ademi + Alioski...Ozbiljna je to druzina...i svi ostali ozbiljno disciplinovani...Ne bi me iznenadilo da idu na svetsko...

Joca

pre 3 godine

I Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

A nismo pobedili nemce u južnoj africi hehehehe
(gox

Pa to i hoce covek da kaze. Da smo u rangu Makedonije

C i n i k

pre 3 godine

Sev Mk cestitam,ali moram da primetim da ova reprezentacija DE ipak nije jaka ekipa,misim i da ce ih SWE oduciti od fudbala..
Brzo su smenili nemci generaciju ali nisu dobili kvalitet.

Dule

pre 3 godine

Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?
(Brimni, 31. mart 2021 23:02)

Nemce npr. u poslednjem mecu koji smo igrali sa njima.
(Sabre,

Jednom ko nijednom

veder

pre 3 godine

Koja euforija, ovaj tim Nemačke nema veze sa pravim timom, i najmanje ima Nemaca, mnogo naturalizivanih. Ovakav tim nema nemački mentalni sklop pa kad mašina krene melje sve redom. Gledali smo Švajnštajgerovu reprezentaciju kako je samlela sve do svetskog 2014, a tek na svetskom je razvalila sve, a ovo veze nema sa njihovim fudbalom. I ovakav naopak tim nakantaće Makedonce u revanšu najmanje 3,4 gola. Neki put treba doživeti fijasko da bi napredovao. Za nas to ne važi, jer mi nikada ozbiljna reprezentacija nismo bili, iako imamo nekoliko vrhunskih igrača što je malo za nešto više, složićemo se.

Robert Lewandowski

pre 3 godine

Čestitke Makedoniji, ali i navijačima Čelsija koji svake nedelje gledaju Ridigera, Haverca i Vernera. Treći je danas promašio loptu u situaciji kada je mogao da bira gde će da sutne... Vredi pogledati snimak zaista. Ridiger apsolutno ne zna gde se nalazi, sav u panici, kao i Can koji je skroz zalutao na mestu stopera... Haverc je na prošlom meču isto omasio zicer, danas nevidljiv. Lev mora da vrati Humelsa, Boatenga i Milera. Ovako bi to moglo da izgleda: Nojer Halstenberg Ginter Humels(Boa) Kimih Gûndogan Kros Gorecka Sane Gnabri Miler, u suprotnom očekujem još jedno rano ispadanje Nemaca, koji zaista imaju sjajan tim.

Mediterano Blanco

pre 3 godine

Makedonija je, poslije Hrvatske, najjača reprezentacija u bivšoj Jugoslaviji. I jedini su uz Hrvatsku pobijedili neku od najvećih svjetskih sila. Doduše, Hrvatska je čak 14 puta bacala Španjolsku,Njemačku,Italiju, Englesku, Argentinu ili Nizozemsku u blato.
(Andrej, 1. april 2021 00:10)
Odlicno zapažanje brat Hrvat,podsetio si me,2007 poslednje kolo u kvalikfikacijama za EURO 2008,Makedonija odavno ispala,Hrvatska se plasirala i u Zagrebu je Makedonija dobila 2-0,igrao tada na Makedoniju,kvota bila 5 i pol,inace najvecu kvotu koju sam pogodo do sad,posle toliko godina,to je bila najveca pobeda Makedonije u fudbalu do Gruzije u novembru i jucerašnje protiv Nemaca.Sutradan sam sprdao sve u odelenju u srednjoj,pošto su svi igrali na Hrvate,iako ih nisu gotivili a nisu gotivili ni nas,koji je to lep osecaj,ceo dan sam ih j..bo u mozak sa guštom,kako bi vi velili.
Inace jucerašnja pobeda protiv Nemaca u Nemackoj je bila ravna SF-u,skoro doslovno,svaka cast Pandevu i Angelobvskom,verujem da ce na istorijskom debiju u EURU napraviti solidan rezultat.
PS:Srbija do sada u 3 kola,osvojila 7 bodova,što je ekstra start,posle nesrecne Škotske u baražu u novembru,nadam se da Piksi da odradi posao do kraja,otvorile se karte Srbiji,porazom Irske kod kuce od Luskemburga i to je bio solidan iznenadjujuci rezultat.Bamonoosss Serbia,Croatia,Slovenia i Macedonia.

Davor

pre 3 godine

Što se tiče Lige nacija, hajde navedite nešto bolesnije od toga u povijesti sporta. Poniženje je uopće objašnjavati koliko je to natjecanje besmisleno.

Mediterano Blanco

pre 3 godine

Severnomakedonci i ne Makedonci, ali ni jedno ni drugo nisu.
(Dejan, 31. mart 2021 23:01)
Bravo Baškime,evo ti 5 bambija,za pocetak kada se probudiš prvo se umij i pogledaj u ogledalo,,pa zatim možeš da pišeš nebuloze i provokacije po netu,jer ti je to ocito duševa hrana,mizerio.

Sulic igor

pre 3 godine

I pravu je ovaj sto kaze da su makedonci, trenutacno, najbolja repka u regionu. Dodao bih jos i srbe, koji stvarno pod Piksijem igraju kao preporodeni i sigurno su rame uz rame sa makedoncima u vasem regionu (ili mini shengenu, ako je lakse).Ristovski i Ademi dolaze iz Dinama, i vidi se da su navikli pobijedivati velike ekipe. Jos jednom cestitke makedoncima..

Leka izgleda nema

pre 3 godine

na žalost može se reći da je kladionica definitivno uništila sport.
(slobinator, 1. april 2021 20:34)

Pa dobro pobogu, može li da se dogodi makar jednom u 100 godina da na papiru slabiji protivnik dobije jačeg a da ne krenu teorije zavera i priče o kladionicama. Ovo sa teorijama zavera u našem narodu već prelazi u bolest.

KoRn

pre 3 godine

A mi padamo u trans sa nerešenim rezultatom na našem terenu.Srecnim nerešenim rezultatom.Nismo pobedili neku reprezentaciju iz prvih deset u kvalifikacijama pa ja mislim jedno 15 godina.Ali euforija do neba.
(KoRn, 31. mart 2021 22:59)

Lose mislis. Makedonija nije pobedila do danas rep iz prvih 10 nikad od nezavisnosti, dakle 30 godina. Srbija odavno Nemacku. Leci se
(MAJMUNCINA, 31. mart 2021 23:29)

msbravo

pre 3 godine

vidim da i tu ima hejteri koni svugde mozda ljubomora malo, sad sam. procitao nesta interesantno omalazavaju Pandev i ekipa da ovu je neki b tim njemacke a iste te ljude svrsavaju pre neki dan kad ronaldo dao gol. luksemburga ispada da ovaj tim. njemacki daleko slabiji od luksemburg

filip

pre 3 godine

Jos jedan mali info Rumuni su nasvodili do 81 2-0 a do 84 bilo je 2-2 e sad oni su dali 3-2 u 87 a mi smo u 91 dali cist gol koji nam je bio ponisten sa taj bod vec sada bih znao da idemo na svetsko ts u baras jer i rumuni i azerbejdjan poesce gi pomracina u skoplje :) zivi bili pa videli za luxemburga znam da cemo im parkirati 3gola minimum tamo.
Poz evo jos jedna informacija radi to sto nije slucajno sto Makedonija igra na EU2021.Imamo 2-3 igraca sto kostaju minimum po10miljki a Elmas je procenjen na 40miljki Bardi mislim da je 7-8 e sad cena raste....

Milan

pre 3 godine

Dobra pobeda sada treba da igraju isto tako i protiv slabijih ekipa i uzimaju bodove da bi na kraju mogli da se plasiraju na neko takmicenje. Tako smo mi sada uzeli vazne bodove malo slabijima od nas a to je kljuc u kvalifikacijama i to je Piksi dobro znao. Mozemo izgubiti od najacih nije problem ali trebamo uzimati bodove svuda.

mr

pre 3 godine

Да не споменуше овог Вернера ладно бих помислио да су све ово шансе и голови од северњака, дакле угазише северњаци германе у сред Берлина.

C i n i k

pre 3 godine

Jedino u cemu je Hrvatska pokazatelj sada, to je da ladno mozes da se brukas protiv svakog ako nemas srece u zrebu i penal pomoc.
(plavi bechar, 31. mart 2021 23:09)


hr je pokazatelj kako mozes da ispravis goal razliku vrlo lagodno, u Ligi nacija ja misim da ste 1. a mozda 2.po broju promljenih golova u celoj Ligi, nzn el bila nka utakmica a da niste 4,5 komada dobili, skor vam je 16 ili 17 primljenih golova?
Iz 4 utakmice?

Alex

pre 3 godine

Zasto se potpaljujete kad i sami znate da se igra jos sedam kola zakljucno sa martom sledece godine i da ce tada Nemacka opet biti ona prava sa novim selektorom koji ce malo korigovati tim , pozvati Milera , Humelsa i Rojsa zajedno sa Krosom i jos ponekim zasluznim reprezentativcem i biti ubedljivo prva u ovoj smesnoj grupi . Ovo je samo ekces , slucajnost ( Werner ) i bez publike odigrana utakmica koja sigurno nece poljuljati najveci fudbalski savez na svetu - DFB. Svaka cast Severnoj Makedoniji ali ta bunkerica sa par kontra - napada ne odaje ukus neke lepote i fudbalskog umeca . Wir Sind Wir ! ( Mi Smo Mi ). Pozdrav drugari .

Padjine969

pre 3 godine

Zbog ovakvih desavanja fudbal ima smisla pratiti.Vecita borba izmedju malih i velikih gde mali eto nekad dobiju.Ta njihova pobeda je vredna desetina poraza ali odlazi u legendu.Na reprezentativnom planu za razliku od klupskog ovo moze da se desi.Dva puta bi vec bilo mnogo.Za to postoje pravila koja to sprecavaju.

Sacha

pre 3 godine

Sramota za nasu selekciju, pogotovo onaj promasaj Vernera, nikako od Makedonije nismo smeli izgubiti. Nadam se samo da ovo vise nece biti slucaj. Ovakvi porazi unose ozbiljne nemire.

Andrej

pre 3 godine

Makedonija je, poslije Hrvatske, najjača reprezentacija u bivšoj Jugoslaviji. I jedini su uz Hrvatsku pobijedili neku od najvećih svjetskih sila. Doduše, Hrvatska je čak 14 puta bacala Španjolsku,Njemačku,Italiju, Englesku, Argentinu ili Nizozemsku u blato.

Igor

pre 3 godine

Ko moze da navija za ovu izmisljenu drzavu i narod.Skup siptara i narkomana koji sebe smatraju posebnim narodom.Sve je to Pasic usrao sto je zapeo za Vardarsku Makedoniju umesto da je podelimo sa Bugarskom i nastade novi narod koji samo mi volimo i jos im delimo vakcine.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Ima jedna nasa stara hrvatska pjesma:

Tamo gdjeeee vjecno sunce sjaaaa
Tamo jeeee
MAKEDONIJAAAAAAAAAAAAAA

Presretan sam zbog njih jer znam koliko znaci zveknuti njemacku!

maximilijan

pre 3 godine

Hrvatska je detonator,motivator i pokazatelj, za sve reprezentacije u regionu da se moze i protiv jakih, ako tako namjestis stanje uma.

veder

pre 3 godine

Koja euforija, ovaj tim Nemačke nema veze sa pravim timom, i najmanje ima Nemaca, mnogo naturalizivanih. Ovakav tim nema nemački mentalni sklop pa kad mašina krene melje sve redom. Gledali smo Švajnštajgerovu reprezentaciju kako je samlela sve do svetskog 2014, a tek na svetskom je razvalila sve, a ovo veze nema sa njihovim fudbalom. I ovakav naopak tim nakantaće Makedonce u revanšu najmanje 3,4 gola. Neki put treba doživeti fijasko da bi napredovao. Za nas to ne važi, jer mi nikada ozbiljna reprezentacija nismo bili, iako imamo nekoliko vrhunskih igrača što je malo za nešto više, složićemo se.

KoRn

pre 3 godine

A mi padamo u trans sa nerešenim rezultatom na našem terenu.Srecnim nerešenim rezultatom.Nismo pobedili neku reprezentaciju iz prvih deset u kvalifikacijama pa ja mislim jedno 15 godina.Ali euforija do neba.

:D

pre 3 godine

Na kraju, sta ti je to "dalmatinski" ? 
(C i n i k, 31. mart 2021 23:33) 

pa samo jedna od mnogih verzija srpskog...
(petar markovic, 01. april 2021 00:38)

Normalno kad ste najstariji narod na svijetu. Zato vam se i Kinezi klanjanju jer je i Kineski jedan od verzija srpskog. Jedino su vas Kosovari za*ebali, ne pričaju srpski, a ukradoše vam teritorij pred nosom.

Brimni

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

Ne brini, autosovinizam se uspesno leci.
(Vaki, 31. mart 2021 22:53)
Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?

Daki

pre 3 godine

Kakva Hrvatska i najbolja reprezentacija regiona ?

Ovde je Makedonija pokazala da su najbolji u regionu. Sa ovakvim igracima su pobedili velikana. To je igra sa srcrm.

plavi bechar

pre 3 godine

Hrvatska je detonator,motivator i pokazatelj, za sve reprezentacije u regionu da se moze i protiv jakih, ako tako namjestis stanje uma.
(maximilijan, 31. mart 2021 22:52)

Jedino u cemu je Hrvatska pokazatelj sada, to je da ladno mozes da se brukas protiv svakog ako nemas srece u zrebu i penal pomoc.

Mate

pre 3 godine

Zato Hrvati kao prvi u grupi odoše na Euro.
I prvi u grupi za sp.
Voleo bi da smo se i mi tako “sramotili” kroz istoriju. Posebno od Škotlandjana
(Darko, 31. mart 2021 23:34)

Ha ha ha. Kao jedva prvi u grupi sa Slovackom, Azerbejdzanom, Madjarskom i Velsom. Pritom do poslednjeg poluvremena kvalifikacija sa Slovackom strepeli za plasman. Zar oni kao "doprvaci" ne bi trebali da se prosetaju takvom grupom? Smesan si rvat.

KoRn

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

Ne brini, autosovinizam se uspesno leci.
(MAJMUN na Kvadrat), 31. mart 2021 22:53)
Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?
(Brimni,

Jednom u celoj našoj slavnoj istoriji. Kao i Makedonci. Samo se oni nisu branili kao mi nego odigraše hrabro
(Kilava baba, 31. mart 2021 23:38)

C i n i k

pre 3 godine

Jedino u cemu je Hrvatska pokazatelj sada, to je da ladno mozes da se brukas protiv svakog ako nemas srece u zrebu i penal pomoc.
(plavi bechar, 31. mart 2021 23:09)


hr je pokazatelj kako mozes da ispravis goal razliku vrlo lagodno, u Ligi nacija ja misim da ste 1. a mozda 2.po broju promljenih golova u celoj Ligi, nzn el bila nka utakmica a da niste 4,5 komada dobili, skor vam je 16 ili 17 primljenih golova?
Iz 4 utakmice?

AC DC

pre 3 godine

A mi padamo u trans sa nerešenim rezultatom na našem terenu.Srecnim nerešenim rezultatom.Nismo pobedili neku reprezentaciju iz prvih deset u kvalifikacijama pa ja mislim jedno 15 godina.Ali euforija do neba.
(KoRn 31. mart 2021 22:59)

Lose mislis. Makedonija nije pobedila do danas rep iz prvih 10 nikad od nezavisnosti, dakle 30 godina. Srbija odavno Nemacku. Leci se
(TEŽAK DEBIL 31. mart 2021 23:29)
Brate koga smo u kvalifikacijama pobedili od jakih reprezentacija?I dobro ti stoji nik.

Brane

pre 3 godine

Koja euforija, ovaj tim Nemačke nema veze sa pravim timom, i najmanje ima Nemaca, mnogo naturalizivanih. Ovakav tim nema nemački mentalni sklop pa kad mašina krene melje sve redom. Gledali smo Švajnštajgerovu reprezentaciju kako je samlela sve do svetskog 2014, a tek na svetskom je razvalila sve, a ovo veze nema sa njihovim fudbalom. I ovakav naopak tim nakantaće Makedonce u revanšu najmanje 3,4 gola. Neki put treba doživeti fijasko da bi napredovao. Za nas to ne važi, jer mi nikada ozbiljna reprezentacija nismo bili, iako imamo nekoliko vrhunskih igrača što je malo za nešto više, složićemo se.
(veder, 31. mart 2021 23:47)

Au brate nalupa se ti za sve pare. Jel to Krstajic pisao govor?

Dule

pre 3 godine

Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?
(Brimni, 31. mart 2021 23:02)

Nemce npr. u poslednjem mecu koji smo igrali sa njima.
(Sabre,

Jednom ko nijednom

C i n i k

pre 3 godine

Dinamov kapetan, rođeni Šibenčanin Arijan Ademi (porijeklom iz Makedonije), namjestio pobjednički gol.
Iako je Albanac prica čisto dalmatinski.
(drago, 31. mart 2021 23:04)


Pa el "rodjen" kod vas ili je "poreklom iz sev Mk"?
A drugo, on je albanac, tako da si nejasan..
Na kraju, sta ti je to "dalmatinski" ?

pantelija

pre 3 godine

Bravo MAKEDONIJOOO. Ponosan sam što sam Makedonac. Ako je iko iz Srbije navijao za nas hvala vam od srce. Idemo zajedno u Katar. Živela Srbija i Makedonija.

O RUCK

pre 3 godine

Imaju li ovi panceri u svojoj reprezentzciji ijednog "cistokrvnog "Nemca??? Nesto sumnjam. Bravo braco Severni Makedonci. Jos samo da se ujedinite s Juznim Makedoncima......hahaha....onda ce te i Brazilce tuci!!!

Peđa

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)
prvo, svaka cast makedoncite!!!!

@filip: cemu potreba da se lupaju gluposti i unizava srbija na ovako lepoj vesti?!? ako me secanje dobro sluzi, poslednji put smo pobedili nemce i to na SP, a pre toga smo isto na SP igrali 2:2...
(lal,

2:2 nije pobeda.
A tih 1:0 branili smo protiv Nemaca ko kilave babe.
Mozes li da me podsetis kada smo mi to pobedili veliki tim osim tada jednom???

KoRn

pre 3 godine

A mi padamo u trans sa nerešenim rezultatom na našem terenu.Srecnim nerešenim rezultatom.Nismo pobedili neku reprezentaciju iz prvih deset u kvalifikacijama pa ja mislim jedno 15 godina.Ali euforija do neba.
(KoRn 31. mart 2021 22:59)

Lose mislis. Makedonija nije pobedila do danas rep iz prvih 10 nikad od nezavisnosti, dakle 30 godina. Srbija odavno Nemacku. Leci se
(SNS DEBIL BOT 31. mart 2021 23:29)
Lepo sam naveo u kvalifikacijama idi leci mozak.

Bemtesledja

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)
prvo, svaka cast makedoncite!!!!

@filip: cemu potreba da se lupaju gluposti i unizava srbija na ovako lepoj vesti?!? ako me secanje dobro sluzi, poslednji put smo pobedili nemce i to na SP, a pre toga smo isto na SP igrali 2:2...
(lal,

2:2 nije pobeda.
A tih 1:0 branili smo protiv Nemaca ko kilave babe.
Mozes li da me podsetis kada smo mi to pobedili veliki tim osim tada jednom???
(Peđa, 31. mart 2021 23:37)
Tenkre, pa sta ako smo branili? Jesmo pobedili? Jesmo! Kilave babe pobedile Nemacku!!!I? Pukni bre!!!

Јабучило

pre 3 godine

A mi padamo u trans sa nerešenim rezultatom na našem terenu.Srecnim nerešenim rezultatom.Nismo pobedili neku reprezentaciju iz prvih deset u kvalifikacijama pa ja mislim jedno 15 godina.Ali euforija do neba.
(KoRn, 31. mart 2021 22:59)

Аутошивинисто, Косово је Србија. Нема везе с твојим писанијем? Има, има! А гледе Португалије, шта би би било да нам је у пуном налету свиран чист пенал? Да ли бисмо примили трећи гол? Да не спомињем споран црвени.

Kiril

pre 3 godine

Molim Vas nemojte da dozvolite da neko od Vama potceni uspeh reprezntaciju Makedonije.Pobedili smo svetskok prvaka i to na domaci teren.
Oko tome da je najbolji igrac utakmice Ademi da Vas sve potsetim da kada je Crvena Zvezda bila Evropski sampion 1991 god.najbolji igrac Zvezde bio Pancev.Najdovski bio fenomenalan ,a Prosinecki isto top!

Alex

pre 3 godine

Zasto se potpaljujete kad i sami znate da se igra jos sedam kola zakljucno sa martom sledece godine i da ce tada Nemacka opet biti ona prava sa novim selektorom koji ce malo korigovati tim , pozvati Milera , Humelsa i Rojsa zajedno sa Krosom i jos ponekim zasluznim reprezentativcem i biti ubedljivo prva u ovoj smesnoj grupi . Ovo je samo ekces , slucajnost ( Werner ) i bez publike odigrana utakmica koja sigurno nece poljuljati najveci fudbalski savez na svetu - DFB. Svaka cast Severnoj Makedoniji ali ta bunkerica sa par kontra - napada ne odaje ukus neke lepote i fudbalskog umeca . Wir Sind Wir ! ( Mi Smo Mi ). Pozdrav drugari .

Македонац

pre 3 godine

Cestitam Severnomakedonci
(Holesterol, 31. mart 2021 22:53)

Јеси ли баш морао вечерас, брате? Што ниси узео пилуле? А, гледао си мајсторе. Оправдано.

Znamo da nije lako prihvatiti

pre 3 godine

hr je pokazatelj kako mozes da ispravis goal razliku vrlo lagodno, u Ligi nacija ja misim da ste 1. a mozda 2.po broju promljenih golova u celoj Ligi, nzn el bila nka utakmica a da niste 4,5 komada dobili, skor vam je 16 ili 17 primljenih golova?
Iz 4 utakmice?
(C i n i k, 31. mart 2021 23:31)

Skor nam je: srebro sa SP2018.

smeh

pre 3 godine

Svaka čast Severnomakedoncima! Treba pobediti Nemce. Nebitno što su Nemci u kanalu odavno. U ovoj grupi možda bude i velika senzacija na kraju kvalifikacija.

Slovenia-21

pre 3 godine

Evo, pobedili smo i Nemacku, i pored nedosudjenog penala. Dali ce opet ovde neko pisati da smo nezasluzeno usli na Evropsko prvenstvo igrajuci sa najdlabijim reprezenacijama?! Ova nasa postava je pravi tim i kao tim je jaca od mnogih "prozvanih" reprezentacija i igraca. Oni koji su posteni i realni i koji vole Makedoniju to ce priznati; a oni koji zele da nas pljuju, samo tako neka nastave - u svoju mrznju ce da propadnu! Napred Makedonija!!!
(Makedonec, 31. mart 2021 22:56)

Veseli se. Šta te briga za dušmane koji su imali priliku kao i vi, ali je nisu iskoristili protiv Škota:D
(Scotland-20, 31. mart 2021 23:15)

Mislio je pristavac na dusmane iz Hrvatske koji cijeli sat ismijavaju Makedonce na nasim portalima u Hrvatskoj. A tko sta nije iskoristio,vidjeli smo protiv Slovenije i kradju protiv Malte. Makedonija je trenutacno bolja momcad od Hrvatske a ti ovdje bacas komplekse na Srbe. Sram me tvoje sramote.

Sacha

pre 3 godine

Sramota za nasu selekciju, pogotovo onaj promasaj Vernera, nikako od Makedonije nismo smeli izgubiti. Nadam se samo da ovo vise nece biti slucaj. Ovakvi porazi unose ozbiljne nemire.

drago

pre 3 godine

Dinamov kapetan, rođeni Šibenčanin Arijan Ademi (porijeklom iz Makedonije), namjestio pobjednički gol.
Iako je Albanac prica čisto dalmatinski.

Srbin

pre 3 godine

Makedonci bracoooo, rokajte, samo rokajte. Kad nema ovih mojih na EP ima da urlam dok vi budete igrali. Krvno nemam nikog iz MKD ali ste mi mnogo dragi. A na primeru Pandeva i nasi da shvate da ne postoji mator igrac za nacionalni tim vec samo forma, kvalitet i autoritet. Nemaci mislim u kvalifikacijama nisu izgubili decenijama, do veceras.

P.S. Ajvar vam je vrhunski. :-)

Scotland-20

pre 3 godine

Evo, pobedili smo i Nemacku, i pored nedosudjenog penala. Dali ce opet ovde neko pisati da smo nezasluzeno usli na Evropsko prvenstvo igrajuci sa najdlabijim reprezenacijama?! Ova nasa postava je pravi tim i kao tim je jaca od mnogih "prozvanih" reprezentacija i igraca. Oni koji su posteni i realni i koji vole Makedoniju to ce priznati; a oni koji zele da nas pljuju, samo tako neka nastave - u svoju mrznju ce da propadnu! Napred Makedonija!!!
(Makedonec, 31. mart 2021 22:56)

Veseli se. Šta te briga za dušmane koji su imali priliku kao i vi, ali je nisu iskoristili protiv Škota:D

Makedonac

pre 3 godine

Samo pojašnjenja radi. Reprezentacija Severne Makedonije je makedonska reprezentacija jer je predstavnik Fudbalske Federacije Makedonije. Medjunarodna skraćenica pod kojom igra je MKD. U njoj igraju Makedonci koji su etnički Makedonci, Albanci, Srbi i drugi. Nijedan fudbaler u toj reprezentaciji nije Severnomakedonac, jer takav narod/nacija/etnička grupa/pleme ne postoji u Ustavu te zemlje. Ne postoje Severnomakedonci, kao što ne postoje ni Severnoirci. Hvala na razumevanju.

Makedonec

pre 3 godine

Evo, pobedili smo i Nemacku, i pored nedosudjenog penala. Dali ce opet ovde neko pisati da smo nezasluzeno usli na Evropsko prvenstvo igrajuci sa najdlabijim reprezenacijama?! Ova nasa postava je pravi tim i kao tim je jaca od mnogih "prozvanih" reprezentacija i igraca. Oni koji su posteni i realni i koji vole Makedoniju to ce priznati; a oni koji zele da nas pljuju, samo tako neka nastave - u svoju mrznju ce da propadnu! Napred Makedonija!!!

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Ne znam koliko ste informirani,ali Njemci tradicionalno vec ne umiju sa Balkanom. Prica pocinje na SP u SAD 1994. kada ih je Bugarska sokantno eliminirala 2:1 u 1/4 finalu. Cetiri godine poslije Hrvatska ih isto u 1/4 zavrsnici izbaci 3:0 sa SP u Francuskoj. Cekalo se 6 godina da ih Rumunji ugoste u prijateljskome ogledu i ponize 5:1, 2004.godine! Nocna mora za Njemce nastavila se na EURU 2008. gdje ih opet Hrvatska dobija u skupini 2:1. Dvije godine kasnije Srbija ih dobija 1:0 u skupini na SP 2010. i to im je treci poraz zaredom od Balkana na Svjetskim prvenstvima! Sada poslije toliko godina Makedonija ih sokira doma i doista ne znam sto se tu krije :D Bravo Makedonija! Bravo i Srbiji,u cijoj sam tekmi protiv Portugala gustao i moze se lijepo vidjeti da je igra dignuta na visu razinu. Najvise sam zabrinut za Hrvatsku,jer dvije i pol godine ne igramo ni blizu kako trebamo,EURO je posljednje natjecanje Luke Modrica,bez kojega ne znam kako cemo.

plavi bechar

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

Ne brini, autosovinizam se uspesno leci.
(Vaki, 31. mart 2021 22:53)
Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?
(Brimni, 31. mart 2021 23:02)

Slagao je da nikad nismo pobedili veliki tim a vrlo dobro i sam znas da jesmo, jacu Nemacku od ove i to na SP gde je mnogo teze. Sad kreni na terapiju

Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najlepša mesta na svetu

pre 3 godine

Svaka im čast. Nije mala stave pobediti Nemce na njihovom terenu. Brazil najbolje zna kako Nemac igra fudbal... pandev moja generacija, a čivek igra još uvek... Svaka čast.

C i n i k

pre 3 godine

I Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)


Aj ti malo prelistaj ponovo medjusobne duele...

Rade

pre 3 godine

Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?
(Brimni, 31. mart 2021 23:02)

Nemce npr. u poslednjem mecu koji smo igrali sa njima.
(Sabre,

Znaci,imamo jednu pobedu velikog tima u čitavoj istoriji kao i Makedonci?
Alal nam vera,mi smo velesila

deda

pre 3 godine

@Rade
pa nemacku je na svetskim prvenstvima pobedilo nekoliko reprezentacija a medju njima smo mi tako da ne tupi, branis glupost i menjas nikove, oladi vise

C i n i k

pre 3 godine

Sev Mk cestitam,ali moram da primetim da ova reprezentacija DE ipak nije jaka ekipa,misim i da ce ih SWE oduciti od fudbala..
Brzo su smenili nemci generaciju ali nisu dobili kvalitet.

KoRn

pre 3 godine

A mi padamo u trans sa nerešenim rezultatom na našem terenu.Srecnim nerešenim rezultatom.Nismo pobedili neku reprezentaciju iz prvih deset u kvalifikacijama pa ja mislim jedno 15 godina.Ali euforija do neba.
(KoRn, 31. mart 2021 22:59)

Lose mislis. Makedonija nije pobedila do danas rep iz prvih 10 nikad od nezavisnosti, dakle 30 godina. Srbija odavno Nemacku. Leci se
(MAJMUNCINA, 31. mart 2021 23:29)

Dimce

pre 3 godine

I Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

Samo smo mi mnogo jace Nemce pobedili na najvecoj sceni, SP. Aj sad u rupu.

mita

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

Ne brini, autosovinizam se uspesno leci.
(Vaki, 31. mart 2021 22:53)
Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?
(Brimni, 31. mart 2021 23:02)

Tacno, od kad se raspala velika Jugoslavija, tj. od 90te godine, pobedili smo samo Nemacku 2010. na SP sa 1-0.

Za 30 godina, jedna pobeda protiv velikih timova.

Skopje

pre 3 godine

A mi padamo u trans sa nerešenim rezultatom na našem terenu.Srecnim nerešenim rezultatom.Nismo pobedili neku reprezentaciju iz prvih deset u kvalifikacijama pa ja mislim jedno 15 godina.Ali euforija do neba.
(MAJMUN, 31. mart 2021 22:59)

Lose mislis. Makedonija nije pobedila do danas rep iz prvih 10 nikad od nezavisnosti, dakle 30 godina. Srbija odavno Nemacku. Leci se

Kilava baba

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

Ne brini, autosovinizam se uspesno leci.
(Vaki, 31. mart 2021 22:53)
Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?
(Brimni,

Jednom u celoj našoj slavnoj istoriji. Kao i Makedonci. Samo se oni nisu branili kao mi nego odigraše hrabro

Robert Lewandowski

pre 3 godine

Čestitke Makedoniji, ali i navijačima Čelsija koji svake nedelje gledaju Ridigera, Haverca i Vernera. Treći je danas promašio loptu u situaciji kada je mogao da bira gde će da sutne... Vredi pogledati snimak zaista. Ridiger apsolutno ne zna gde se nalazi, sav u panici, kao i Can koji je skroz zalutao na mestu stopera... Haverc je na prošlom meču isto omasio zicer, danas nevidljiv. Lev mora da vrati Humelsa, Boatenga i Milera. Ovako bi to moglo da izgleda: Nojer Halstenberg Ginter Humels(Boa) Kimih Gûndogan Kros Gorecka Sane Gnabri Miler, u suprotnom očekujem još jedno rano ispadanje Nemaca, koji zaista imaju sjajan tim.

Davor

pre 3 godine

Što se tiče Lige nacija, hajde navedite nešto bolesnije od toga u povijesti sporta. Poniženje je uopće objašnjavati koliko je to natjecanje besmisleno.

Toma

pre 3 godine

Čim nema levandovskog i ozila odma katastrofa, nisu nemci mogli da se sastave.
(zevs, 31. mart 2021 22:44) # Link komentara

levandovski nikad nije igrao za Nemce. Covek je Poljak.

goblin

pre 3 godine

Pazi ove što se pitaju kad smo mi poslednji put pobedili neku veliku reprezentaciju,pa u Urugvaju 1930 godine, rutinski smo dobili Brazil 2:1.

Joca

pre 3 godine

I Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

A nismo pobedili nemce u južnoj africi hehehehe
(gox

Pa to i hoce covek da kaze. Da smo u rangu Makedonije

Makedonac

pre 3 godine

E da nan je josh Dejan Kulushevski, gde bi nam bio kraj??? Dechko je Makedonac i po majci i po ocu. A najtuznije je sto je igrao za nas u mladjim sekecijama, mislim za U-17, pa onda odluchio da igra za Svedsku. Спиеш ли мирно ФФМ што пропуштивте таков бисер кој ќе беше вистинска замена за Пандев? И плус оној дечкото од Струмица што игра за Италија У-19???

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

Ima jedna nasa stara hrvatska pjesma:
(Pijani zlotvor, 31. mart 2021 22:47)





:)))))
edukaciji nikad kraja, nisam imao pojma da je jugoslovenska rock grupa time, u stvari, samo obradila taj hrvatski tradicional?!

Kg

pre 3 godine

Braćo Srbi jel smo prebrojali ko igra za Makedoniju. Ako nisu svi Makedonci onda mi to ne priznajemo. Mi koji smo u ratu i svadji sa svim komšijama njih učimo pameti... Ljudi igraju fudbal i ne broje krvna zrnca igrača. Kada ćemo se dozvati pameti?

gox

pre 3 godine

I Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :(
(Filip, 31. mart 2021 22:43)

A nismo pobedili nemce u južnoj africi hehehehe

kris

pre 3 godine

Nakon tri odigrana kola Jermenija prva sa svih 9 bodova,Makedonija druga,Njemacka treca.Iskreno,draze bi mi bilo da Njemacka bude prva,jer dobiti ih u barazu nebi bilo bas ugodno.Licno bi volio da opet dobijemo Skotsku,naravno daleko je do toga,ali eto onako ja.

Pravi stari Čačanin

pre 3 godine

Čim nema levandovskog i ozila odma katastrofa, nisu nemci mogli da se sastave.
(zevs, 31. mart 2021 22:44)

Ovaj komentar ima trenutno 27 pluseva, toliko o "stručnjacima" koji ovde komentarišu.

Sabre

pre 3 godine

Šta je čovek slagao? Kada smo poslednji put pobedili neki veliki tim?
(Brimni, 31. mart 2021 23:02)

Nemce npr. u poslednjem mecu koji smo igrali sa njima.

Kum Žoržo

pre 3 godine

Nemac Ilkaj Gundogan je doneo izjednačenje ali da su sudije bile prisebnije mogle su da dosude i penal zbog igranja rukom u šesnaestercu nemca Emre Džana. U moje vreme Nemci su se zvali Hans, Šulc, Andreas, Lukas ;)

Che

pre 3 godine

Bravo Makedonija. Bas mi je drago sta ste oderali Njemce u gostima. Tko god umanjuje kvalitetu Njemaca taj veze s mozgom nema. Naravno nije to zlatna generacija koja je oderala Brazil ali i dalje je to Njemacka. Jedna od najboljih reprezentacija. Drago mi je i zbog naseg sibencanina u redovima Makedonije ka i zbog jos dva igraca koji igraju u Hnl a bili su svi u prvih 11 Makedonije na ovoj utakmici. Uz nas Makedonija je jedina repka koja je pokazala da moze igrat protiv najvecih ekipa. Bravo!! A Bosanci, Crnogorci, Slovenci i Srbi bi tribali pogledat ovu utakmicu da vide kako se to radi i da pokusaju skinit skalp jednom velikom i renomiranom protivniku

Mediterano Blanco

pre 3 godine

Severnomakedonci i ne Makedonci, ali ni jedno ni drugo nisu.
(Dejan, 31. mart 2021 23:01)
Bravo Baškime,evo ti 5 bambija,za pocetak kada se probudiš prvo se umij i pogledaj u ogledalo,,pa zatim možeš da pišeš nebuloze i provokacije po netu,jer ti je to ocito duševa hrana,mizerio.

Ante

pre 3 godine

To Makedonci, alal vam vera!! Oduvijek ste bili žilava i teška momčad za pobijediti, naučili smo to i mi jednom davno.. Svi misle da nas je Jugoslavija izbacila u onim kvalifikacijama s 2-2, ustvari je to prije Makedonija bila, i naš kiks tada..
Ovo odkad se igra bez publike, nekako mi se čini da svi igraju dobro :D

Darko

pre 3 godine

Jedino u cemu je Hrvatska pokazatelj sada, to je da ladno mozes da se brukas protiv svakog ako nemas srece u zrebu i penal pomoc.
(plavi bechar

Zato Hrvati kao prvi u grupi odoše na Euro.
I prvi u grupi za sp.
Voleo bi da smo se i mi tako “sramotili” kroz istoriju. Posebno od Škotlandjana

Digging Bill

pre 3 godine

Pandev stariji od tutankamona i jos igra,najubavo igate i ste pobedilje
(mrki
I kada su svi mislili da je Pandev stariji od tutankamona citavih 9 godina,institut u Zenevi,koja se bavi DNK analizama starosti je dokazala da je Pandev ioak samo 7 godina stariji od njega,zaprepastio sam se...a,ko bi reko?

Mr. Max

pre 3 godine

Čestitke Makedoncima a za ove naše što prozivaju Srbiju šta reći. Rezultat 2:2 protiv Portugala je sigurno dobar iz razloga što po mom mišljenju a to govori i zadnje EP Portugal ima bolji tim od Nemačke. Generalno i u prošlosti smo bolje igrali protiv jačih timova a problem su nam pravile lošije reprezentavije. Na zadnje tri utakmice vidi se pomak u našoj reprezentaciji a to je činjenica da se vraćamo u igru i posle 1:0,2:0 što u meni budi nadu za bolje partije u budućnosti.

djedmedjed

pre 3 godine

Makedonci su u drugom poluvremenu potpuno nadigrali Nijemce.Unatoč nedosuđenom penalu i sudačkom poklon-penalu Nijemcima. Igraju požrtvovano, organizirano i disciplinirano. Tehnički odlični i ne srljaju ; odlično se grade i večeras su odigrali kontranapadnu utakmicu za udžbenike - kao Talijani iz najboljih dana. Bit će zanimljivo gledati ih na Euru. Nažalost, u kvalifikacijama za SP još ništa nije gotovo. Tu su velikani u prednosti jer imaju širinu klupe. Makedonci u ovom trenutku imaju konkurentnih prvih 11, ali ako im se jedan ozlijedi a drugi ima kartone - odmah su u problemu. Dok Nijemci, Talijani ili Francuzi imaju na klupi jednako dobre ( ako ne i bolje ) igrače kao i one u prvih 11. U svakom sliučaju - velika, velika pobjeda !

Donald T

pre 3 godine

Svabama se ne pise dobro ni na EP u grupi sa Francuskom,Portugalom,Madjarskom.Nije slucajno onih 0-6 protiv Spanaca.
Bravo Makedonci,neka ste ih otresli I to u sred Nemacke.

Niš

pre 3 godine

Za Nemce je svira izmišljeni penal. A Makedoncima nije sviran čist penal zbog igranja rukom. Sudija ih je teško oštetio, ali su sjajnom igrom ipak uspeli da pobede favorizovanog domaćina. Svaka čast!

petar markovic

pre 3 godine

Normalno kad ste najstariji narod na svijetu. Zato vam se i Kinezi klanjanju jer je i Kineski jedan od verzija srpskog. Jedino su vas Kosovari za*ebali, ne pričaju srpski, a ukradoše vam teritorij pred nosom.
(:D, 1. april 2021 08:11)

zasto su humor i hrvati uvek bili toliko posvadjani?

Mozzart

pre 3 godine

Alo bre, svi mozete.... bravo za bracu moju, moje Makedonce! Licno bih voleo Nemacku u barazu, ali bice Portugalija-Nemacka....na zalost nekih bolesnih umova ovde!

Goran

pre 3 godine

Lose mislis. Makedonija nije pobedila do danas rep iz prvih 10 nikad od nezavisnosti, dakle 30 godina. Srbija odavno Nemacku. Leci se
(STRUCNO LICE 31. mart 2021 23:29)
Brate koga smo u kvalifikacijama pobedili od jakih reprezentacija?I dobro ti stoji nik.
(KRETENCINA NA KUB, 31. mart 2021 23:59)

On nije sestro spominjao kvalifikacije nego uopste da nismo pobedili. Znam da ti dobro stoji nick.

Analogna Trikotaza

pre 3 godine

Bravo braćo makedonci!!Sve vam cvetalo!Vrhunska igra,ono sto sam gledao,a to je zadnjih pola sata.Nikad bolju ekipu niste imali.Želim vam da budete prvaci Evrope.
(Kolja,
Milsim da je ona ekipa,iz 92-97te bila dosta jaca,ali je ova zeljna dokazivanja,i veca je nekako zelja za uspehom.A,i trener ...Boga mi dooobar !Nema mnogo staza,ali zna da sklopi kocke,i te kako.

Sulic igor

pre 3 godine

I pravu je ovaj sto kaze da su makedonci, trenutacno, najbolja repka u regionu. Dodao bih jos i srbe, koji stvarno pod Piksijem igraju kao preporodeni i sigurno su rame uz rame sa makedoncima u vasem regionu (ili mini shengenu, ako je lakse).Ristovski i Ademi dolaze iz Dinama, i vidi se da su navikli pobijedivati velike ekipe. Jos jednom cestitke makedoncima..

Trece Poluvreme

pre 3 godine

Svabi ovo uzimaju sutra sluzbeno. MAkedonci su se u subotu svi vakcinisali AstaZenekom na Sajmistu u Begishu, Njemci su u utorak zabranili Astru za mladje od 60 godina (samo Pandev je bio iznad 60 u ovoj ekipi Makedonije), tako da Njemci dobiju ovo sluzbeno nakon zalbe u doping kontrole FIFA-e.

msbravo

pre 3 godine

vidim da i tu ima hejteri koni svugde mozda ljubomora malo, sad sam. procitao nesta interesantno omalazavaju Pandev i ekipa da ovu je neki b tim njemacke a iste te ljude svrsavaju pre neki dan kad ronaldo dao gol. luksemburga ispada da ovaj tim. njemacki daleko slabiji od luksemburg

Juan Esnaider

pre 3 godine

Čim nema levandovskog i ozila odma katastrofa, nisu nemci mogli da se sastave.
(zevs, 31. mart 2021 22:44)

Ruku na srce, nedostajali su i Maldini i Kempes, ne samo Levandovski. Makedoncima svaka cast, unistili su ih takticki.

:D

pre 3 godine

hahahaaaaa jbm ti fudbal, da ti jbm ovo je igrica za malu decu... pa dal neko moze da poveruje da s.m. moze da pobedi NEMACKU?!
(np, 31. mart 2021 22:58)

Može, osim vas kladionicara:D

Kolja

pre 3 godine

Bravo braćo makedonci!!Sve vam cvetalo!Vrhunska igra,ono sto sam gledao,a to je zadnjih pola sata.Nikad bolju ekipu niste imali.Želim vam da budete prvaci Evrope.

Mediterano Blanco

pre 3 godine

Makedonija je, poslije Hrvatske, najjača reprezentacija u bivšoj Jugoslaviji. I jedini su uz Hrvatsku pobijedili neku od najvećih svjetskih sila. Doduše, Hrvatska je čak 14 puta bacala Španjolsku,Njemačku,Italiju, Englesku, Argentinu ili Nizozemsku u blato.
(Andrej, 1. april 2021 00:10)
Odlicno zapažanje brat Hrvat,podsetio si me,2007 poslednje kolo u kvalikfikacijama za EURO 2008,Makedonija odavno ispala,Hrvatska se plasirala i u Zagrebu je Makedonija dobila 2-0,igrao tada na Makedoniju,kvota bila 5 i pol,inace najvecu kvotu koju sam pogodo do sad,posle toliko godina,to je bila najveca pobeda Makedonije u fudbalu do Gruzije u novembru i jucerašnje protiv Nemaca.Sutradan sam sprdao sve u odelenju u srednjoj,pošto su svi igrali na Hrvate,iako ih nisu gotivili a nisu gotivili ni nas,koji je to lep osecaj,ceo dan sam ih j..bo u mozak sa guštom,kako bi vi velili.
Inace jucerašnja pobeda protiv Nemaca u Nemackoj je bila ravna SF-u,skoro doslovno,svaka cast Pandevu i Angelobvskom,verujem da ce na istorijskom debiju u EURU napraviti solidan rezultat.
PS:Srbija do sada u 3 kola,osvojila 7 bodova,što je ekstra start,posle nesrecne Škotske u baražu u novembru,nadam se da Piksi da odradi posao do kraja,otvorile se karte Srbiji,porazom Irske kod kuce od Luskemburga i to je bio solidan iznenadjujuci rezultat.Bamonoosss Serbia,Croatia,Slovenia i Macedonia.

Stanislav

pre 3 godine

Čim nema levandovskog i ozila odma katastrofa, nisu nemci mogli da se sastave.
(zevs, 31. mart 2021 22:44)

Najviše se ipak osetio izostanak Harija Kejna i Lea Mesija...

Rema

pre 3 godine

Nema Levandovskog? O čemu ti to dečko? Em ljudi ne znaju, em pametuju. Vreme interneta.

Biće da se čovek na najočigledniji mogući način šali. Mislim da ne može očiglednije od ovoga.

defekt

pre 3 godine

Čim nema levandovskog i ozila odma katastrofa, nisu nemci mogli da se sastave.
(zevs, 31. mart 2021 22:44)

Leva igra za Trinidad Tobago, kakva Nemacka! A Ozil savija kablove u Jazakiju

VeljaCZV

pre 3 godine

Mnogo mi je zao sto protiv Rumunije nisu uzeli bar bod.Da li neko zna kad ce GOLan Pandev u penziju ???
(yyyyy, 31. mart 2021 22:49)
Posle eura

Македонац

pre 3 godine

Браво Македонија! Само молам без еуфорија, има уште мнооогу до Катар. Следна епизода: Ерменија во јуни во Скопје. И тоа без Пандев. Ќе биде тешко.

lal

pre 3 godine

Makedonci pobediše veliki tim, a mi to ne možemo i nikada nismo :( 
(Filip, 31. mart 2021 22:43) 
prvo, svaka cast makedoncite!!!!

@filip: cemu potreba da se lupaju gluposti i unizava srbija na ovako lepoj vesti?!? ako me secanje dobro sluzi, poslednji put smo pobedili nemce i to na SP, a pre toga smo isto na SP igrali 2:2...

deda

pre 3 godine

svaka cast, a osteceni su za sumnjiv penal nemcima i dve ruke u sesnetercu, veliko iznenadjenje su makedonci, sa rumunima za par minuta izjednacili na 2:2 i onda kiksnuli, ali brate igraju muski mora im se priznati...

Mladen cg

pre 3 godine

pantelija@
Vjerujte mi da dosta ljudi iz C.Gore baš ,, zdušno" navija za Makedoniju! Svaka čast, na hrabroj i mudroj partiji protiv Njemačke! Elmas i Badhi su ,, suvo zlato"! Imponovala je mirnoća i sigurnost u kontra-napadima , na ovom meču. Vidi se da se u reprezentaciji Makedonije dobro zna šta ko radi i da su vrlo složni. Nadam se da će ovako odigrati na Evropskom prvenstvu.

Imbus

pre 3 godine

6 Slavena + 4 Albanaca + albanski Turcin = 11 Makedonaca razbilo Njemacku!

Jos Slovenci razbili nas, od Vardara pa do Triglavaaa...
(Susjed,
Mozes i Jugo (Slovena),a mozes i najstarijih Slavena....kako ti volja,ako vec neces da napises Makedonaca...
Kad se hoce-sve se moze,hredoh reci,kako i ovi Albanci sto igraju za Reprezentaciju sada hoce da igraju srcem,sto se za raniji period ne bi moglo bas kazati...Velika pobeda ,u svakom slucaju.Trebamo u medjuperiodu da odigramo jednu prijateljsku sa Srbijom,za obe Reprezentacije bi bilo dobro,ako ima prostora.

facts

pre 3 godine

Nemačka 1-2 S. Makedonija
To je bio 1. meč između S. Makedonije i Nemačke.
Golovi: G. Pandev, E. Elmas i I. Gundogan. Asist: E. Bardi i A. Ademi.
Nemačka u kvalif. za SP (od 1934.): 76W-18D-3L na 97 mečeva.
S. Makedonija u Nemačkoj: 2-1-0. Mečevi:
2006 1-0 Turska (u Krefeldu)
2008 Poljska 1-1 (u Rojtlingenu)
2021 Nemačka 1-2 (u Duisburgu)
Najstariji igrači koji su dali gol Nemačkoj u kvalif. za SP:
37 godina G. Pandev (1-2 S. Makedonija 2021)
35 god Hans Nordahl (Zapadna Nemačka 5-1 Norveška 1953)
Goran Pandev je igrač sa najviše golova i najviše mečeva za S. Makedoniju.
Nemačka je 3. put izgubila u kvalif. za SP (sva 3 puta kod kuće):
1985 Z. Nemačka 0-1 Portugal (Karlos Manuel)
2001 1-5 Engleska (M. Oven 3, S. Džerard i E. Heski)
2021 1-2 S. Makedonija (Pandev i Elmas)
Prvi kiks Nemačke u kvalif. za SP od 2012. (4-4 Švedska, vodili su 4-0 do 61’).
Kada je Nemačka izgubila meč u kvalif. za SP, Nemačka je naredne godine stigla do finala SP, a to SP je osvojila zemlja iz Južne Amerike:
1986 Argentina 3-2 Z. Nemačka
2002 Brazil 2-0 Nemačka
2022 ?
Fudbal je jednostavna igra u kojoj 22 čoveka jure loptu 90 minuta i na kraju uvek Nemci izgube od S. Makedonije.
Pozdrav.

mr

pre 3 godine

Да не споменуше овог Вернера ладно бих помислио да су све ово шансе и голови од северњака, дакле угазише северњаци германе у сред Берлина.

Djed Gavrilo

pre 3 godine

Bravo za Makedoniju.Zaslužena pobeda.Trebala je biti ubedljivija.Sudija otvoreno navijao za Nemce.Sad pamet u glavu i odraditi svaku utakmicu mudro do kraja,a sa Nemcima odigrati drsko i u Skoplju kao i sad.
Voleo bi da se u Kataru nađje sto više republika iz Juge.

MK888

pre 3 godine

Sta reci osim bravo! Plus pokradeni za penal. Onaj njihov je ipak bio penal, nije bas da je pokradena ovde Mk. Ali pokradena za ruku u sesnaestercu to sigurno. I sto mene vise raduje od rezultata igrali su hrabro i bez neke panike. Za kraj bi dodao da je odbrana jos uvek najslabija karika ove reprezentacije bez razlike na vecernji rezultat. Valjda ce se to (nekako) popraviti.

Lee Bruce

pre 3 godine

Mnogo mi je zao sto protiv Rumunije nisu uzeli bar bod.Da li neko zna kad ce GOLan Pandev u penziju 😂😂😂
(yyyyy, 31. mart 2021 22:49) # Link komentara


Pandev je vec u penziji. Zbog drugog zutog kartona nece igrati protiv Jermenije u Septemvru. Ali pre toga ce morati da igra u Junu na EURO minimum tri utakmice. Jbg.

Sava

pre 3 godine

Čestitke Makedoniji od srca! Skandalozno sudjenje, Nemcima poklonjen sumnjiv penal a čist kao suza im nije dosudjen. Borbom i pristupom utakmici su zasluzili sva 3 boda i na kraju je pravda ipak zadovoljena. Bravo i srećno do kraja pa da se plasirate i na Mundijal.

Milan

pre 3 godine

Dobra pobeda sada treba da igraju isto tako i protiv slabijih ekipa i uzimaju bodove da bi na kraju mogli da se plasiraju na neko takmicenje. Tako smo mi sada uzeli vazne bodove malo slabijima od nas a to je kljuc u kvalifikacijama i to je Piksi dobro znao. Mozemo izgubiti od najacih nije problem ali trebamo uzimati bodove svuda.

kukuruz kokicar

pre 3 godine

Pandev stariji od tutankamona i jos igra,najubavo igate i ste pobedilje
(mrki
I kada su svi mislili da je Pandev stariji od tutankamona citavih 9 godina,institut u Zenevi,koja se bavi DNK analizama starosti je dokazala da je Pandev ioak samo 7 godina stariji od njega,zaprepastio sam se...a,ko bi reko?
(Digging Bill, 01. april 2021 00:00)

Ali je zato dva dana stariji od dunava.

joca

pre 3 godine

Veliki rezultat za Makedoniju sve pohvale za pobedu samo tako treba nastaviti pobedjivati sve igrati svaku kao da je svetsko prvenstvo.

Leka izgleda nema

pre 3 godine

na žalost može se reći da je kladionica definitivno uništila sport.
(slobinator, 1. april 2021 20:34)

Pa dobro pobogu, može li da se dogodi makar jednom u 100 godina da na papiru slabiji protivnik dobije jačeg a da ne krenu teorije zavera i priče o kladionicama. Ovo sa teorijama zavera u našem narodu već prelazi u bolest.

filip

pre 3 godine

Jos jedan mali info Rumuni su nasvodili do 81 2-0 a do 84 bilo je 2-2 e sad oni su dali 3-2 u 87 a mi smo u 91 dali cist gol koji nam je bio ponisten sa taj bod vec sada bih znao da idemo na svetsko ts u baras jer i rumuni i azerbejdjan poesce gi pomracina u skoplje :) zivi bili pa videli za luxemburga znam da cemo im parkirati 3gola minimum tamo.
Poz evo jos jedna informacija radi to sto nije slucajno sto Makedonija igra na EU2021.Imamo 2-3 igraca sto kostaju minimum po10miljki a Elmas je procenjen na 40miljki Bardi mislim da je 7-8 e sad cena raste....

Slavko

pre 3 godine

Pandev, Bardi, Elmas, Ademi + Alioski...Ozbiljna je to druzina...i svi ostali ozbiljno disciplinovani...Ne bi me iznenadilo da idu na svetsko...

Padjine969

pre 3 godine

Zbog ovakvih desavanja fudbal ima smisla pratiti.Vecita borba izmedju malih i velikih gde mali eto nekad dobiju.Ta njihova pobeda je vredna desetina poraza ali odlazi u legendu.Na reprezentativnom planu za razliku od klupskog ovo moze da se desi.Dva puta bi vec bilo mnogo.Za to postoje pravila koja to sprecavaju.