Fudbal 101

Ponedeljak, 29.03.2021.

17:30

Piksi podsetio šta je Ronaldo uradio u prošlim kvalifikacijama FOTO

Reprezentacija Srbije u utorak, 30. marta u Bakuu, igra protiv Azerbejdžana meč trećeg kola kvalifikacija za plasman na Prvenstvo sveta.

Piksi podsetio šta je Ronaldo uradio u prošlim kvalifikacijama FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

101 Komentari

Sortiraj po:

Futre

pre 3 godine

Imali smo boljeg. Rambo Petkovic.... Nije otisao u Japan da pusta fore,vec u Brazil,a svi znamo ko je i sta Rambo u Brazilu. Na zalost, mogli smo da gledamo Piksija i Ramba u veznom redu, ali dzabe, nije bilo pameti. Piksiju zameram to sto se odlucio za Japan, tj, nije imao onu stvar da se nadigrava u Evropi sa Zidanom, Rivaldom, Batistutom, Ronaldom, Skolsom..... steta. Da je veliki, jeste, ali ima vecih.
(mr.wolf, 29. mart 2021 18:02)

Nema šta ti da zameraš Piksiju. On se pokazao protiv najjačih, a takvih na Balkanu ima dvojica ili najviše trojica. On je otišao u Japan iz dva razloga. Prvo, Olimpik je finansijski propao, gazda Tapi uhapšen, a ponuda Nagoje bila je odlična. Drugo, on od 1990. i druge povrede meniskusa više nije bio ni pola igrača u fizičkom smislu. To što je sa takvom povredom igrao do 35., pa makar i u japanskoj ligi, pokazuje kakav je majstor bio. Danas se takve povrede rešavaju za mesec dana. On je bio igrač koji je mogao da bude vodja bilo kog od najvećih svetskih timova.

Medison

pre 3 godine

Izuzetno pametno, odvažno i racionalno istupanje u medijima, koje daje nadu da i igrači usmere svoja razmišljanja na ovakav način. To svakako nije ključ za dobru igru i pobedu, ali jeste dobra osnova.

Drnch

pre 3 godine

Imali smo boljeg. Rambo Petkovic.... Nije otisao u Japan da pusta fore,vec u Brazil,a svi znamo ko je i sta Rambo u Brazilu. Na zalost, mogli smo da gledamo Piksija i Ramba u veznom redu, ali dzabe, nije bilo pameti. Piksiju zameram to sto se odlucio za Japan, tj, nije imao onu stvar da se nadigrava u Evropi sa Zidanom, Rivaldom, Batistutom, Ronaldom, Skolsom..... steta. Da je veliki, jeste, ali ima vecih.
(mr.wolf, 29. mart 2021 18:02)

Druze, ja sam matori, okoreli Partizanovac. Pogledao sam vise derbija i utakmica nego sto si ti procitao stripova. Da ti jedan grobar iskreno kaze, Piksi je dragulj srpskog fudbala. Taj je radio sta je hteo na terenu. Sa loptom je bio drzak i bezobrazan da su mu u BGD-u Gulit, Rajkard, VanBasten, Maldini, Tasoti, Barezi, Kostakurta, Albertini, Marko Simone... sa sve Arigom Sakijem zapamtili ime i prezime za sva vremena. Samo su Diter Pauli i beogradska magla spasili najjaci tim svih vremena od ispadanja i najvece senzacije evropskog fudbala ikada. Nakon te utakmice, Milan je u polufinalu ponizio Real sa 6:1 i cuvenu Steau-u u finalu sa 4:0. Legenda kaze da odbrambeni igraci Spanije jos od sv. prvenstva 1990 nose kosmodisk i traze premiju od osiguranja za lomljenje kicme i pretrpljeni strah zbog Dragana Stojkovica.

Dirty

pre 3 godine

Mora da nas iznenadi i izvede napad: Kostić, Jović, Radonjic iza SMS i sačekuša. Davimo ih ko žabu i onda bežanija po strani, mat??? U 60 minut, hokejaška izmena i bunarenje???

Bambadava

pre 3 godine

1,40..Stvarno nije bio ofsajd? Ali prvo stavi naocare..

[link]
(ccc, 29. mart 2021 23:07)

Pa nije bio ofsajd pogledaj na 1:52.

Brane

pre 3 godine

Ajde vise dosta je bilo u vezi tog gola.Dajte im prolaz direktan, ostali neka se bore za baraz i kraj. Valjda ce prestati da cmizdre

Brane

pre 3 godine

Dodje tako vreme kada svaki anonimus prica o legendama fudbala.
#CR7 #GOAT
(Samo Realno, 29. mart 2021 17:53)

Koliko ti je godina? 5?

Slobo

pre 3 godine

Piksi je najbolji fudbaler kojeg je srbija ikada imala ja kao navijac partizana stvarno sam uzivao gledajuci ga nadam se da ce delic svog talenta prebeti na igrace i onda je sve moguce....

ccc

pre 3 godine

Na stranu sto je Ronaldo bezobrazn i prepotentan, ali ofsajd o kome prica Pixi nije bio!!!
(Max, 29. mart 2021 22:30)

Obozavam ovakve likove koji imaju prilike da se exponiraju preko neta jer u zivotu nemaju nikakivih kvaliteta da bi to radili. A onda pisu lazi i onda vide..vidi evo mog komentara? Pa posto nije bio ofsajd pogledaj na 1,40..Stvarno nije bio ofsajd? Ali prvo stavi naocare..

https://www.youtube.com/watch?v=2siDAlNiVJg

Mx

pre 3 godine

Piksi, toliko sam imao zadovoljstvo gledajući te na terenu. Isto toliko mi je zadovoljstvo gledati te na klupi reprezentacije Srbije.

Prosto, tvoje prisustvo izaziva neki dobar osećaj.

Pljuvac svih stilova

pre 3 godine

Sam napises najvecu razliku i onda se pravis da je ne vidis. Buni se svako na ovom svetu a narocito u fudbalu na odluke sudije. Ali se niko bez vecih posledica ne buni ovako kako se on bunio za tu odluku i u tome je poenta. Baca kapitensku traku i izlazi dok utakmica jos traje, bez respekta prema saigracima ili protivniku ili tv gledaocima, vajna zvezda fudbala. 6 utakmica suspenzije, minimum.
(Ivan, 29. mart 2021 18:41

Znaci svi trebamo isto da reagujemo? Kakvo je to jednoumlje? Kad strani mediji optuzuju Novaka za divljacko radovanje, onda nam to smeta, a kad Ronaldo poludi jer mu gol nije priznat, onda se pozivamo na mirno protestovanje. Apsolutno me ne zanima sto je bacio kapitensku traku, to je izmedju njega i njihovog fudbalskog saveza. Razlika je u nasem ocekivanju, da neko ko je ostecen stane na nasu stranu, jer eto i mi smo nekad bili ostecen od te iste strane.. Svako se nosi sa svojim problemom na svoj nacin, ocekivati da svi isto reagujemo je jednoumlje u koje ovaj svet tone odavno. Mentalitet krda.

dominus

pre 3 godine

Nije poenta u imenima, vec drugo nesto. Ok, hajde da listamo i da vidimo protiv koga je on to kogao da igra od svoje 25 do 35 godine. Ok, nije se nadigravao sa Badjom, Maldinijem, Kostakurtom, Bebetom, Romariom, Stoickovim, Hadzijem.......
Onaj gore sto pise Piksi je Piksi i tacka, je samo nedostatak argumenata.
(mr.wolf, 29. mart 2021 20:09

Piksi je posle Italije, odlazi u Marsej i doživi veoma tešku povredu koja ga nekoliko meseci odvoji od terena. U najboljim godinama a već ranije izraubovan, mada ne toliko kao te sezone. Upamti da je to bilo početak devedesetih, nije medicina kao danas (pa i danas ne može sve izlečiti). Jedan Van Basten prekida karijeru zbog teške povrede?! Piksi povremeno igra još tri sezone pre odlaska u Japan 1994. Znači, već je imao 29. Reprezentacija tih godina ne igra zbog sankcija sve do tih kvalifikacija 1997. Znači, nije imao 25 već 29 kada je otišao u Japan. Koliki je prosek bio karijera ofanzivnih igrača tih godina? On je na Svetskom u Francuskoj protiv tih tadašnjih aždaja svetskog krema pokazao i znanje i umeće, bez obzira što je igrao u Japanu. Tako da ni ti nemaš argumente protiv Piksija. A o poređenju sa deceniju mlađim igračima, nema smisla pričati.

da se ne lazemo

pre 3 godine

A, svako moze da pogresi, desilo se puno puta...ali problem je kad sudija namjerno pogresi, poput penala na Mitrovicu sa Svicarcima, tu se nije moglo pogresit, a imao je i VAR

Vaš Lane

pre 3 godine

Sa jedne strane čovek koji je pisao istoriju klubova kao što su Mančester Junajted i Real Madrid a sa druge strane neko ko je pisao istoriju kluba koji se zove Nagoya Grampus Eight i za koga veći deo svetske fudbalske javnosti nije čuo ali nostalgičari se sećaju svog detinjstva pa sve idealizuju.

Putnik

pre 3 godine

Nije poenta u imenima, vec drugo nesto. Ok, hajde da listamo i da vidimo protiv koga je on to kogao da igra od svoje 25 do 35 godine. Ok, nije se nadigravao sa Badjom, Maldinijem, Kostakurtom, Bebetom, Romariom, Stoickovim, Hadzijem.......
Onaj gore sto pise Piksi je Piksi i tacka, je samo nedostatak argumenata.
(mr.wolf, 29. mart 2021 20:09)

I za sta je sve ovo gore bitno? Kakve to veze ima sa Piksijem - trenerom? Ako ce covek da nam unapredi reprezentaciju, zasto je bitno sta se desavalo pre 30 godina?
Ja inace navijam za Partizan, ali jos kao detetu mi je bilo uzasno zao sto je Piksi otisao iz Zvezde pre nego sto je osvojila Ligu sampinona. Meni je uvek izgledalo da je njemu bilo mesto u tom timu sa tim peharom. Ovo pricam jer mi je kao partizanovcu bio drag kao igrac. Ali, na kraju, drag ili nedrag kao igrac, to ne znci nista o tome kakav je trener. Tako da hajde da ocenjujemo trenera po vaznim trenerskim parametrima, a ne po tome sta je uradio dok je bio igrac. (A uradio je mnogo).

Ivan

pre 3 godine

Ta dajte mu taj gol vise, trazite od uefe da se prizna , jel vidite da je kao neko dete, ljuti se i napusta teren, dobro nije i loptu poneo sa sobom.
Dobicemo ih u lisabonu, i sa varom i bez njega, imamo igru konacno

Pazi stani vidi gledaj

pre 3 godine

(mr.wolf, 29. mart 2021 20:06)

Uopšte se ne govori da li je "najbolji" ili nije, između ostalog to je subjektivan zaključak, za nekog Dejo, za nekoga Jugović, za nekoga Rambo..za nekoga Piksi.
Poenta je da pričaš o "dugogodišnjem kapitenu reprezentacije", u čijem timu je bio i Dejo, i Juga i Miha i Mijat i Jokan i Bata i Stanković..i...svi su imali kapitena. Piksija. Da li ti stvarno misliš da je to eto tako, da li stvarno možeš da dovedeš u pitanje njegovo fudbalsko umeće? Pa njegov tim Marsej je igrao finale LŠ protiv Zvezde... i ti pričaš protiv koga je igrao? Igrao za tim koji igra finale LŠ dve godine za redom.
Ti bolje da postaviš sebi pitanje kome je Piksi bio kapiten, pa nabroji samo igrače sa kojima je promenio zastavicu pre tekme, pa ćeš da zaključiš i protiv koga je igrao na terenu. Piksi je Piksi i tu se svaka priča završava jer sva argumenta ne bi stala u priču od 7 dana. Moš' misliti bez argumenata. Ti koji Piksija stavljaš u godište sa Zidanom i Ronaldom? Pa ti u životu nisi pogledao Piksija na terenu u najboljim godinama.

copavi Stanoje

pre 3 godine

A tvoje izvinjenje Portugalcima?.
U Lisabonu nema šta da tražimo.Penal dva za domaćine.
(Kostajnica, 29. mart 2021 18:07)


Nema veze, ionako ćemo im dati 5 komada, lagano ?

Disident

pre 3 godine

Ovako....mestro i poslednja desteka u svetskom fudbalu...pogledajte gol Spancima koj je dao na svetskom prvenstvu 1990 god....pola odbrane sa golmanom poslao po burek...a to je samo jedan mali deo onoga sto je pokazivao...po meni naj bolji fudbaler balkana...imao sam srece da ga gledam uzivo i uzivam u njegovoj magiji....izdvojio bih i Prosineckog ali mislim da je Pixi za nijansu bolji ....pozdrav svima..

Црвена звезда 1913

pre 3 godine

Пикси дај промени тај грб, разумемо да је то грб савеза али дај те двоглаве орлове са круном, свима ће бити ДРАЖИ...

mr.wolf

pre 3 godine

@mr.wolf

Da znaš nešto o Piksiju, znao bi da je on u Japan otišao poslije teške povrede i da je tada već znao da neće nikada igrati na istom nivou kao pre povrede.
(Sale, 29. mart 2021 18:21)

Znam vrlo dobro, ali i drugi su imali teske povrede pa su ostali u Evropi. Seti se samo Ronaldove povrede. Naravno da sam ocekivao da me ubedjujete u siprotno, i da me pljujete, ali ovo sto si napisao nije nikakvo opravdanje. Sve je to super, volim i ja Piksija, ali ovde se radi o mitu da je on nas najbolji igrac. Top 5 sigurno, najbolji nije, i to je sigirno.

boem_iz_coska

pre 3 godine

Stojkovic je bio desetka stakorg kova, trequartista, igrac poteza zbog kojeg se dolazilo na tribine od Vardara do Triglava.
Zlatno doba fudbala su 80-e i 90-e, sve posle toga je u padu zbog velikog novca. Ima i dalje velikih majstora, ali se izgubila fudbalska dusa. Nema onog esencijalnog na terenu, a to je igra za raju.
Meni danas kad bi neko ponudio da gledam uzivo Ronalda 10 puta ili Piksija iz najboljih dana samo 1, bez ikakve dileme bi izabrao Stojkovica. Ko se seca tih vremena zna o cemu pricam. Ne moze to danasnja tehnologija u vidu You tuba i sl docarati. Trebalo je to sve natenane doziveti, osetiti, cekati tu neku utakmicu a onda vidis Mozarta na delu. Gledao sam ga ukupno 4 puta u zivotu i svaki put sam bio odusevljen. I dalje stojim kod toga da je najbolji nas igrac bar od vremena Dzajica. Bolji i od Savicevica i Modrica koje cenim jako mnogo.
Gledajuci ovu omladinu sa kakvim nepostovanjem se ophode prema ovakvim legendama stegne me neka tuga oko srca. Izgubilo se toliko toga...Zivotne vrednosti su se promenile, sve je tako dostupno, hiperprodukcija je uzela maha i sve je postalo povrsno.
Izuzev Mesija koji je daleko, daleko najbolji igrac sveta zadnjih koliko vec godina, ovo sve ostalo je tanko. Nema igraca koji ce te podici iz fotelje. Ili ima, da ne preterujem, ali oni to sve rade zbog neke druge publike koja je na drustvenim mrezama.
Dragan Stojkovic Piksi. Gospodin i virtuoz kakvih je retko bilo.Hvala mu na svemu i sretno mu u nastavku nove avanture.

mr.wolf

pre 3 godine

Imali smo boljeg. Rambo Petkovic.... Nije otisao u Japan da pusta fore,vec u Brazil,a svi znamo ko je i sta Rambo u Brazilu. Na zalost, mogli smo da gledamo Piksija i Ramba u veznom redu, ali dzabe, nije bilo pameti. Piksiju zameram to sto se odlucio za Japan, tj, nije imao onu stvar da se nadigrava u Evropi sa Zidanom, Rivaldom, Batistutom, Ronaldom, Skolsom..... steta. Da je veliki, jeste, ali ima vecih.
(mr.wolf, 29. mart 2021 18:02)

Piksi je 1990 imao 25 godina. U vreme kada su igrači koje si nabrojao bili na vrhuncu karijere, Piksi je bio na zalasku. Šta ima Piksi sa svojih 33 da se nadigrava sa Zidanom i Ronaldom koji su jedan 7 a drugi 10 godina mlađi.

To je isto kada bi rekao da se Mesi i Ronaldo, kao moderne zvezde, treba da plaše Halanda, Mbapea itd.
(dominus, 29. mart 2021 18:18)

Nije poenta u imenima, vec drugo nesto. Ok, hajde da listamo i da vidimo protiv koga je on to kogao da igra od svoje 25 do 35 godine. Ok, nije se nadigravao sa Badjom, Maldinijem, Kostakurtom, Bebetom, Romariom, Stoickovim, Hadzijem.......
Onaj gore sto pise Piksi je Piksi i tacka, je samo nedostatak argumenata.

lal

pre 3 godine

hajde ljudi nemoj da se blamiramo. sad sam pogledao ponovo i nije bio ofsajd jer je Kolarov zakasnio da napravi ofsajd zamku.
(Marcao, 29. mart 2021 17:31)
i ja bas sada ponovo pogledao prethodni mec... ne znam sto se ronaldo bunio posto je izbacio loptu u aut... jos je ovaj nas pokusao da je zadrzi u terenu...

Suk

pre 3 godine

Svidja mi se sto Stojkovic ne daje bombasticne izjave, ne koristi ulicarski recnik, ne nipodastava protivnike, ne uliva laznu nadu, i veruje u svoj tim bez obzira na situaciju. Kad pobedi ne tvrdi da je super genije, i nadam se nace ni da klone duhom kad jednom izgubi (jer it to ce da se desi jednog dana). To ukazuje da je ozbiljnan profesionalac, sto je pozitivno. Moram prinzati da retko imam visoka ocekivanja od nasih trenera i fudbalskih radnika, ali Stojkovic je super krenuo i nadam se da ce tako da nastavi. Pre svega pricam o radu, ponasanju, mentalitetu koji pokusava da ugradi u tim. To je najbitnije. Sve ostalo, pa i rezultati tipa odlaska na velika prvenstva ce sigurno doci, pre ili kasnije.

Sirmium

pre 3 godine

Тако је Пикси...нек си рекао...ко их је...нек се љуте...има да их разбијемо у реваншу...

Zoel Bats ispratio volej pogledom

pre 3 godine

Ima ona prica iz Munja, kada Glogovac objasnjava ko je bio Dule Savic. A u Londonu muk. E za moju generaciju je to Piksi. Na San Siru uzeo loptu i navozao njih par i gol velikom Milanu. A u Beogradu golcina velikom Milanu. E sad sta zna dete, kakva je to ekipa bila u kojoj su tri stranca bili Van Basten, Gulit i Rajkard, a ostatak ekipe italijanska reprezentacija. Van Basten koji je leto pre toga zavalio Dasajevu u finalu Evropskog prvenstva jedan od najlepsih golova svih vremena. I jos jedna stvar deco, nekada je postojala lepa praksa da kada neki nacionalni savez obelezava nesto, ili kada se neki veliki as oprasta od fudbala, da se zakaze utakmica izmedju nacionalne reprezentacije i reprezentacije ostatka sveta. I tako ti je Piksi igrao na Zikovom oprostaju sa najboljim asovima tog doba, i namestio gol, pa igrao na cini mi se 100 godina fudbalske asocijacije Engleske. Tada se zivelo za te utakmice, a na njima Lineker, Franceskoli, Misel Prudom, Lajos Detari (najveci transfer u Evropi tih godina), Suster. To je deco bio Piksi...

Pojedinci stvarno nemaju blama

pre 3 godine

Pixi je imao dve greske u subotu,prva je bila sto je poceo utakmicu sa Vlahovicem i Mitrovicem,a druga greska je bila sto je zamenio Tadica,Mitrovica i Kostica pa su Portugalci pred kraj preuzeli ponovo kontrolu,verujem da je shvatio greske i da nece ponavljati,inace sam zadovoljan kako je igrala reprezentacija,vidi se da Pixi ima autoritet i da zna sta hoce,sve najbolje zelim nasoj reprezentaciji i nasem selektoru..

dr. Udo Brinkman

pre 3 godine

Koliko je Pixi bio veliki govori i podatak kojim reprezentacijama je davao golove dok je igrao, Francuska, Spanija, Nemacka... a da ne pricamo sta je radio Holandjanima i mnogim drugima, u poslednjih 20 godina svi nasi igraci koji su igrali za reprezentaciji ne mogu da se pohvale da su ukupno dali golove toliko jakim reprezentacijama i sto je jos vaznije, jako bitne golove kao sam Piksi za svoju karijeru. Za mene licno ( verovatno ce mnogima zvucati pristrasno ), Piksi je po kvalitetu bio mnogo bolji igrac od Ronalda, medjutim imao je puno pehova i vreme u kojima je ograo nije ni izbliza medijski bilo ispraceno kao danas. Ubedjen sam da kojim slucajem igra danas da bi bio u top 5 igraca na svetu i verovatno bio igrao za tamo neki Real, Barcelonu,... Bajern.

marko992

pre 3 godine

Piksi je moj decacki idol,obozavao sam ga kao igraca,kako sam se glupo osecao kad smo igrali finale protiv Olimpika a on igrao za njih,srecom samo zadnjih desetak minuta,da je igrao od prve minute ko zna sta bi bilo,i srecan sam sto je sada selektor i mnogo me razocaralo sto je vecina komentara na ovom satu podcenjivacki pisala o njemu,jos pre prve utakmice koju je vodio,neverovatno kakav smo narod,niko nama ne valja,bas niko,svakog bi ocrnili kad tad koliko god da je uspesan posle dva neuspeha taj postaje sprdnja,od jednog Novaka i Jokica pa nadalje!
(Dejo, 29. mart 2021 18:33)

Ne slazem se sa tobom,Piksi je za ogromnu vecinu bio dobar izbor.
Sto se trenerskog znanja tice ,Piksi nije neki veliki trener ali bi (skoro)svi voleli da to postane.
Njegovo podcenjivanje kao trenera naravno da nam sada nije potrebno,kao ni neko veliko hvaljenje.Neka uradi ono sto sigurno moze (samo ako hoce,a da nadam se da sme),uvede red i postovanje nacionalnog dresa i uradice vec ogroman deo posla.

kosta

pre 3 godine

Ono što ja vidim je nekakav reset fudbalske reprezentacije Srbije i nova energija . Vidim naše momke kako im je stalo , igraju muški,što bi se reklo ''u kost'', igraju ofanzivno ( što nam i priliči) , dopadljivo, ostavljaju srce na terenu , kad igraju tako , i poraz im ne praštam.
Ovakvu Srbiju, za razliko od previše prošlih godina niko neće priželjkivati za protivnika,
Ponovo ih volim ko braću ,što kad malo bolje razmislim, i jesmo.
(kosta, 29. mart 2021 18:53)

Ja sam u komentaru napisao '' i poraz im PRAŠTAM'' , ko i zašto je ubacio ''NE'' , ja ne znam .

Mare

pre 3 godine

Имали су и они среће у претходној утакмици што није било ВАР-а, јер је Роналдо дао гол из офсајда.
(Марко, 29. mart 2021 17:50)

Baš imali sreće. Ne bi Portugal dobio 4:2 nego 3:2.

Valdens

pre 3 godine

Konačno neko ko ne palamudi previše o taktici. Igramo za gol više. To je to. Piksi ima harizmu, karijeru, pre svega onu igračku, bio vrhunski fudbaler i dodao bih na kraju fajter na terenu. E zato sam siguran da će ove naše primadone terati do maksimuma pa i preko toga. Ekipa mora da ima vođu na i pored terena, nekoga ko ima autoritet. Ako budu ginuli pa i onda kad ne ide imaće svu podršku javnosti. To recept.

kosta

pre 3 godine

Ono što ja vidim je nekakav reset fudbalske reprezentacije Srbije i nova energija . Vidim naše momke kako im je stalo , igraju muški,što bi se reklo ''u kost'', igraju ofanzivno ( što nam i priliči) , dopadljivo, ostavljaju srce na terenu , kad igraju tako , i poraz im ne praštam.
Ovakvu Srbiju, za razliko od previše prošlih godina niko neće priželjkivati za protivnika,
Ponovo ih volim ko braću ,što kad malo bolje razmislim, i jesmo.

uros

pre 3 godine

Bravo Piksi! Tako priča pravi selektor!
(Mare, 29. mart 2021 17:57)

Ne treba selektor da prica i filozofira, vec da ucini sve da se ne primi 2 gola od neke Irske. On da nesto zna, mi bi lagano pobedili Irce.
(Will Mosley, 29. mart 2021 18:09)

Najjaci smo , nikad nam nista ne odgovara.

Ivan

pre 3 godine

Zaista ne razumem zasto se nasa javnost, a i narod iscudjavaju reakciji Ronalda. Vecina pise nesto poput - zasto se nije bunio kad je nama dao gol iz ofsajda, a buni se sad? - pa dame i gospodo, ni mi se sad ne bunimo, a bunili smo se onomad. Svako je nekad bio ostecen, kao sto je nekad i bio nagradjen na tudju stetu. To je prirodno, ono sto nije prirodno, jesu ove primitivne i nepromisljenje izjave obicnog naroda, a i nase javnosti. Da li je moguce da svi kao krdo rade i misle, ima li neko ko ume istinski da sagleda situaciju? Da li je Roki onomad dao gol iz ofsajda - jeste, da li je sudija pogresio pre neko vece u nasu korist - jeste. Da li Roki ima prava da se ljuti - ima. Da li mi imamo prava da se radujemo - imamo. U cemu je problem?
(Pljuvac svih stilova, 29. mart 2021 18:07)

Sam napises najvecu razliku i onda se pravis da je ne vidis. Buni se svako na ovom svetu a narocito u fudbalu na odluke sudije. Ali se niko bez vecih posledica ne buni ovako kako se on bunio za tu odluku i u tome je poenta. Baca kapitensku traku i izlazi dok utakmica jos traje, bez respekta prema saigracima ili protivniku ili tv gledaocima, vajna zvezda fudbala. 6 utakmica suspenzije, minimum.

Pazi stani vidi gledaj

pre 3 godine

Imali smo boljeg. Rambo Petkovic.... Nije otisao u Japan da pusta fore,vec u Brazil,a svi znamo ko je i sta Rambo u Brazilu. Na zalost, mogli smo da gledamo Piksija i Ramba u veznom redu, ali dzabe, nije bilo pameti. Piksiju zameram to sto se odlucio za Japan, tj, nije imao onu stvar da se nadigrava u Evropi sa Zidanom, Rivaldom, Batistutom, Ronaldom, Skolsom..... steta. Da je veliki, jeste, ali ima vecih.
(mr.wolf, 29. mart 2021 18:02)

Piksi je Piksi, pa bio on u Zvezdi, Marseju, Japanu ili Tunguziji. Piksi je bio kapiten Deji, Mijatu i Jugi i Mihi, a i svima ostalima... Nadigravao se on sa svima sa kojima je trebalo da se nadigrava, Maradona, Mateus, Dunga... Dakle, Piksi je Piksi i tu se svaka priča završava. Kakvi Zidani i Ronalda, pa to su deca za njega čoveče.

Marcao

pre 3 godine

hajde ljudi nemoj da se blamiramo. sad sam pogledao ponovo i nije bio ofsajd jer je Kolarov zakasnio da napravi ofsajd zamku.
(Marcao, 29. mart 2021 17:31)

Gde si ti video Kolarova? Koki nije igrao protiv Portugalaca.
(Will Mosley, 29. mart 2021 18:10)

Govorio sam o tom navodnom golu iz ofsajda u proslim kvalifikacijama i vidi se da zbog njegovog levog stopala nema ofsajda.

Lomonosov

pre 3 godine

Dodje tako vreme kada svaki anonimus prica o legendama fudbala.
#CR7 #GOAT
(Samo Realno, 29. mart 2021 17:53)

Baš tako.
#PIKSI_JE_ZA_CR7_MESI_LIČNO

Will Mosley

pre 3 godine

Bravo Piksi! Tako priča pravi selektor!
(Mare, 29. mart 2021 17:57)

Ne treba selektor da prica i filozofira, vec da ucini sve da se ne primi 2 gola od neke Irske. On da nesto zna, mi bi lagano pobedili Irce.

zainteresovani posmatrač

pre 3 godine

DSP, DSP!!! Ne pratim fudbal, ali ovaj čovek ima lepu magiju oko sebe. Nadam se da se neće isprljati od FSS miljea.

dominus

pre 3 godine

Imali smo boljeg. Rambo Petkovic.... Nije otisao u Japan da pusta fore,vec u Brazil,a svi znamo ko je i sta Rambo u Brazilu. Na zalost, mogli smo da gledamo Piksija i Ramba u veznom redu, ali dzabe, nije bilo pameti. Piksiju zameram to sto se odlucio za Japan, tj, nije imao onu stvar da se nadigrava u Evropi sa Zidanom, Rivaldom, Batistutom, Ronaldom, Skolsom..... steta. Da je veliki, jeste, ali ima vecih.
(mr.wolf, 29. mart 2021 18:02)

Piksi je 1990 imao 25 godina. U vreme kada su igrači koje si nabrojao bili na vrhuncu karijere, Piksi je bio na zalasku. Šta ima Piksi sa svojih 33 da se nadigrava sa Zidanom i Ronaldom koji su jedan 7 a drugi 10 godina mlađi.

To je isto kada bi rekao da se Mesi i Ronaldo, kao moderne zvezde, treba da plaše Halanda, Mbapea itd.

smeh

pre 3 godine

@Pljuvac svih stilova

Vidiš kada je Portugal postigao gol iz ofsajda niko nije napuštao teren i bacao kapitensku traku. To mogu samo džiberi da rade. Ili posle onog nedosudjenog penala za nas su po tebi svi trebali da napuste teren od naših? Ovo što je uradio Ronaldo je nepoštovanje svega i svakoga na terenu, na klupi, pljunuo je po svojoj državi i zaista bih voleo da ga Portugalci, ne FIFA, kazne i odstrane iz reprezentacije. Mogu da razumem da je bio iznerviran greškom sudija ali ono ponašanje je za najstrožu kaznu. Isto se nadam se da će i sudije biti kažnjene i da ih više nećemo videti na terenu. A ti i tebi slični pravdajte ovakvo seljačko ponašanje, barem pokazujete da postoji razlog što su zadruga i slična sranja najgledanija ovde.

Yugo Tempo 1.1

pre 3 godine

Pre Piksija igrali smo bunker od 11 igraca i slabost odbrambenih igraca nije bila vidljiva golim okom od guzve. Eh sada, kada se ne branimo kao nekada, dolazi do izrazaja i ne-kvalitet na odredjenim pozicijama. Sad kada znamo nase slabosti, treba raditi na poboljsanju istih.

lepi

pre 3 godine

Kao prvo da se objasni narodu od nadleznih zašto drzavna TV ne prenosi utakmice kao svuda u svetu kad igra nacionalna selekcija, pa onda zašto promocija Piksija trajala pola godine i sve što se mulja iza zatvorenih vrata, pa onda mozemo da pričamo o fudbalu. Prijatno!

Pljuvac svih stilova

pre 3 godine

Zaista ne razumem zasto se nasa javnost, a i narod iscudjavaju reakciji Ronalda. Vecina pise nesto poput - zasto se nije bunio kad je nama dao gol iz ofsajda, a buni se sad? - pa dame i gospodo, ni mi se sad ne bunimo, a bunili smo se onomad. Svako je nekad bio ostecen, kao sto je nekad i bio nagradjen na tudju stetu. To je prirodno, ono sto nije prirodno, jesu ove primitivne i nepromisljenje izjave obicnog naroda, a i nase javnosti. Da li je moguce da svi kao krdo rade i misle, ima li neko ko ume istinski da sagleda situaciju? Da li je Roki onomad dao gol iz ofsajda - jeste, da li je sudija pogresio pre neko vece u nasu korist - jeste. Da li Roki ima prava da se ljuti - ima. Da li mi imamo prava da se radujemo - imamo. U cemu je problem?

Dejo

pre 3 godine

Piksi je moj decacki idol,obozavao sam ga kao igraca,kako sam se glupo osecao kad smo igrali finale protiv Olimpika a on igrao za njih,srecom samo zadnjih desetak minuta,da je igrao od prve minute ko zna sta bi bilo,i srecan sam sto je sada selektor i mnogo me razocaralo sto je vecina komentara na ovom satu podcenjivacki pisala o njemu,jos pre prve utakmice koju je vodio,neverovatno kakav smo narod,niko nama ne valja,bas niko,svakog bi ocrnili kad tad koliko god da je uspesan posle dva neuspeha taj postaje sprdnja,od jednog Novaka i Jokica pa nadalje!

Dragan

pre 3 godine

Nije Ronaldo vec penaldo ili ako hocete malo lepse Kristijano, Ronaldo jedan jedini je zavrsio karijeru, ovaj samo ljaga njegovo prezime iz dana u dan

Will Mosley

pre 3 godine

hajde ljudi nemoj da se blamiramo. sad sam pogledao ponovo i nije bio ofsajd jer je Kolarov zakasnio da napravi ofsajd zamku.
(Marcao, 29. mart 2021 17:31)

Gde si ti video Kolarova? Koki nije igrao protiv Portugalaca.

louiggi

pre 3 godine

"Utakmica se završila 2:2 i ne želimo više da razmišljamo o tome."
lideri repke, odavno nisu imali ovakav mentalitet...svaka čast.

morinho

pre 3 godine

@will mosley kako ne shvatas da je piksi cuvao igrace za portugal, i drugo drugi gol smo sami sebi dali, tu nije bilo do selektora!

mix

pre 3 godine

Piksi ne samo da je odlican selektor nego je i odlican diplomata.Kako god da bude na kraju,ovakva reprezentacija mi se gleda.Vidlo se da smo se malo uplasili protiv Portugala i zato i primili one glupe golove,ali im je Piksi rekao na poluvremenu da se opuste i igraju kako znaju,dalje smo videli.Malo srece nije na odmet.

Mile

pre 3 godine

Ovaj bas nikako nije realan lik kad tu situaciju poredi sa ovom, taj ofsajd Ronalda potpuno nebitna situacija za obe ekipe(taj mec skroz nevazan za obe ekipe), ovaj sad ponisten gol direktno odlucivao pobjednika. Piksi ili se pravi lud ili je mnogo nerealna osoba.

mr.wolf

pre 3 godine

Sećam se jedne utakmice u kvalifikacijama u BGD. Došao je iz Japana, i pravo iz aviona na stadion. Imao je preko 30 godina. Plesao je po terenu i bio najbolji igrač utakmice. 1990 u Italiji je bio u top 5 na čitavom turniru. Pravio je cirkus sa odbranom Španije i Argentine u nokaut fazi tog SP. Veliki igrač i moj omiljen iako sam navijač Partizana. Mislim da Srbija nikada više u svojoj istoriji neće imati takvu klasu igrača da u nokaut fazi SP daje golove i bude najbolji na terenu... Delić toga da pokaže kao trener sigurno idemo na SP.
(Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najlepša mesta na svetu, 29. mart 2021 17:46)

Imali smo boljeg. Rambo Petkovic.... Nije otisao u Japan da pusta fore,vec u Brazil,a svi znamo ko je i sta Rambo u Brazilu. Na zalost, mogli smo da gledamo Piksija i Ramba u veznom redu, ali dzabe, nije bilo pameti. Piksiju zameram to sto se odlucio za Japan, tj, nije imao onu stvar da se nadigrava u Evropi sa Zidanom, Rivaldom, Batistutom, Ronaldom, Skolsom..... steta. Da je veliki, jeste, ali ima vecih.

Ivan

pre 3 godine

Nekada je ostecena tvoja reprezentacija, nekada protivnicka, nikada nikoga sudijske greske nisu zaobisle. To tako treba da se posmatra, kada dodje red na tebe, prihvatis i teras dalje.

kris

pre 3 godine

Prvo cega se sjecam kad je u pitanju fudbal,jeste utakmica na SP u Spaniji gdje sudija svira za Spance nepostojeci penal,Pantelic brani,a ovaj ponavlja .To je bilo 1982.Do danas pamtim nebrojeno mnogo teskih kradja na nasu stetu i samo nekoliko u nasu korist i to bez namjere,jer ko bi namjerno jednom Ronaldu ponistio gol.Razumijem ja i njega.Godinama ima sudije iza sebe i na svojoj strani i nije mu jasno sta se to odjednom dogodilo.Za njega je to kao da ja imam 1000Eura platu deset godina,odjednom februarsa 300,pa ti ostani miran.Sto se tice Piksija,koji je bio fenomenalan fudbaler,cinjenica je da on jos uvijek nije dokazan kao trener,ali cini mi se dosta realan i odmjeren u izjavama,ali i u pristupu svom poslu.Potrebno je da ostane principijelan,da sam sastavlja tim i da mu igraci uvijek daju sve od sebe,pa ako je neko bolji,a ima ih dosta boljih od nas,neka je.On je neko ko sa svoje pozicije ima dovoljno autoriteta kod nacije,postovanje i Zvezde i Partizana i ko uz promjene u FSS,moze vratiti vjeru u domaci fudbal i reprezentaciju.

Sale

pre 3 godine

@mr.wolf

Da znaš nešto o Piksiju, znao bi da je on u Japan otišao poslije teške povrede i da je tada već znao da neće nikada igrati na istom nivou kao pre povrede.

Марко

pre 3 godine

Imate sreće što nema VAR inače bi sad pričao drukčije.
(mario, 29. mart 2021 17:41)

Имали су и они среће у претходној утакмици што није било ВАР-а, јер је Роналдо дао гол из офсајда.

Libero

pre 3 godine

I treba svi da pljuju Robalda, koliko samo golova je dao iz nepistojecih penala i iz ofsajda, ovo je samo karma ali treba ga zestoko kazniti zbog onog ponasanja!

C i n i k

pre 3 godine

Bilo bi lepo da pobedimo Azere, da ostanemo 1.na listi do kraja, jer ce biti vise ngo tesko u uzvratnoj u Portugaliji ako ta utakmica bude resavala pitanje pobednika grupe..

Djed Gavrilo

pre 3 godine

Piksi,dok si igrao fudbal,ja sam bio simpatizer rivala i navijao u domaćem prvenstvu protiv Zvezde.U tom navijanju sam bio i tvoj simpatizer.Posle Sekija,ti si drugi Zvezdin igrač koji me je odusevljavao igrom i stavom.
Sad sam u godinama i ,zbog jada i bede u našem fudbalu,odavno ne pratim to.
Ti si me vratio i verujem da slican osecaj ima puno gradjana Srbije i dijaspore.
Nastavi pa da pored Novaka i tenisa,Jokica,odbojke i košarke,uz vaterpolo pocnemo navijati i za fudbal.

Washington

pre 3 godine

hajde ljudi nemoj da se blamiramo. sad sam pogledao ponovo i nije bio ofsajd jer je Kolarov zakasnio da napravi ofsajd zamku.
(Marcao, 29. mart 2021 17:31)

Ko se blamira druze, utakmica je prosla, gledamo na sledecu utakmicu a ne da pricamo o ovome iducih 5 godina.

Siguran sam da su se Ameri mnogo potresli zbog Felpsove kradje nad Cavicom. Ajde pali.

Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najlepša mesta na svetu

pre 3 godine

Sećam se jedne utakmice u kvalifikacijama u BGD. Došao je iz Japana, i pravo iz aviona na stadion. Imao je preko 30 godina. Plesao je po terenu i bio najbolji igrač utakmice. 1990 u Italiji je bio u top 5 na čitavom turniru. Pravio je cirkus sa odbranom Španije i Argentine u nokaut fazi tog SP. Veliki igrač i moj omiljen iako sam navijač Partizana. Mislim da Srbija nikada više u svojoj istoriji neće imati takvu klasu igrača da u nokaut fazi SP daje golove i bude najbolji na terenu... Delić toga da pokaže kao trener sigurno idemo na SP.

Sinke

pre 3 godine

Jedina istinska fudbalska privilegija bi bila da je dosao Messi u Beograd,pa da je igrao protiv Srbije....Znam sigurno da bi dobio ogromno postovanje i divljenje...A ovu razmazenu primadonu,zvanu Penaldo ne treba komentarisati...Kada je njemu sve islo kao po loju i kada su sudije pomagale,onda je bio nasmijan,i skakao je u onom njegovom stilu,da proslavi gol.A sada kada je osjetio kako je to biti ostecen,odma se buni,nece da igra,napusta stadion.

Cubaka

pre 3 godine

hajde ljudi nemoj da se blamiramo. sad sam pogledao ponovo i nije bio ofsajd jer je Kolarov zakasnio da napravi ofsajd zamku.
(Marcao, 29. mart 2021 17:31)

Prouci pravila, promeni dioptriju, pogledaj snimak jos 10 puta i posle toga predji da komentarises carling.

cone

pre 3 godine

jel moguce da se jos prica o ovome?
ko sta radi srbi prepricavaju istoriju, i zasto se non stop branimo kao da smo mi nesto uradili.
Gol cist, sudija kriv, nema promena ishoda i to je to ide se dalje.

Djole

pre 3 godine

Bravo Piksi! Nema kukanja i laganja, samo cinjenice. Kako su radili, tako im se vraca, a kmece kao da su osteceni za gol koji im je odneo titulu prvaka sveta.

rossbg

pre 3 godine

Ne bih da komentarisem sta je bilo ali i Ronaldo je dao pre dve godine gol iz ofsajda. Zelimo da gledamo u buducnost ali i dalje cemo da pricamo o SP pre 3 godine i kako nam Felix nije svirao penal. Nemojte posle da se cudite zasto se i nama desavaju ovakve stvari, prihvatili smo igru dvostrukih standarda i ucestvujemo u njoj 100%. I posle kada nam se desi opet jedna Estonija, Felix, Juzna Afrika, nasmesite se, setite se Portugala i recite jbg, desava se, to je ipak fudbal, gledamo napred.

Canadaboy

pre 3 godine

hajde ljudi nemoj da se blamiramo. sad sam pogledao ponovo i nije bio ofsajd jer je Kolarov zakasnio da napravi ofsajd zamku.
(Marcao, 29. mart 2021 17:31)

Bio je ofsajd( gledaju se i Ronaldove trepvice) a ovo neki dan nije gol (lopta celim obimom mora preci crtu)

Djole

pre 3 godine

Bravo Piksi! Nema kukanja i laganja, samo cinjenice. Kako su radili, tako im se vraca, a kmece kao da su osteceni za gol koji im je odneo titulu prvaka sveta.

Djed Gavrilo

pre 3 godine

Piksi,dok si igrao fudbal,ja sam bio simpatizer rivala i navijao u domaćem prvenstvu protiv Zvezde.U tom navijanju sam bio i tvoj simpatizer.Posle Sekija,ti si drugi Zvezdin igrač koji me je odusevljavao igrom i stavom.
Sad sam u godinama i ,zbog jada i bede u našem fudbalu,odavno ne pratim to.
Ti si me vratio i verujem da slican osecaj ima puno gradjana Srbije i dijaspore.
Nastavi pa da pored Novaka i tenisa,Jokica,odbojke i košarke,uz vaterpolo pocnemo navijati i za fudbal.

Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najlepša mesta na svetu

pre 3 godine

Sećam se jedne utakmice u kvalifikacijama u BGD. Došao je iz Japana, i pravo iz aviona na stadion. Imao je preko 30 godina. Plesao je po terenu i bio najbolji igrač utakmice. 1990 u Italiji je bio u top 5 na čitavom turniru. Pravio je cirkus sa odbranom Španije i Argentine u nokaut fazi tog SP. Veliki igrač i moj omiljen iako sam navijač Partizana. Mislim da Srbija nikada više u svojoj istoriji neće imati takvu klasu igrača da u nokaut fazi SP daje golove i bude najbolji na terenu... Delić toga da pokaže kao trener sigurno idemo na SP.

Марко

pre 3 godine

Imate sreće što nema VAR inače bi sad pričao drukčije.
(mario, 29. mart 2021 17:41)

Имали су и они среће у претходној утакмици што није било ВАР-а, јер је Роналдо дао гол из офсајда.

Libero

pre 3 godine

I treba svi da pljuju Robalda, koliko samo golova je dao iz nepistojecih penala i iz ofsajda, ovo je samo karma ali treba ga zestoko kazniti zbog onog ponasanja!

Washington

pre 3 godine

hajde ljudi nemoj da se blamiramo. sad sam pogledao ponovo i nije bio ofsajd jer je Kolarov zakasnio da napravi ofsajd zamku.
(Marcao, 29. mart 2021 17:31)

Ko se blamira druze, utakmica je prosla, gledamo na sledecu utakmicu a ne da pricamo o ovome iducih 5 godina.

Siguran sam da su se Ameri mnogo potresli zbog Felpsove kradje nad Cavicom. Ajde pali.

C i n i k

pre 3 godine

Bilo bi lepo da pobedimo Azere, da ostanemo 1.na listi do kraja, jer ce biti vise ngo tesko u uzvratnoj u Portugaliji ako ta utakmica bude resavala pitanje pobednika grupe..

Cubaka

pre 3 godine

hajde ljudi nemoj da se blamiramo. sad sam pogledao ponovo i nije bio ofsajd jer je Kolarov zakasnio da napravi ofsajd zamku.
(Marcao, 29. mart 2021 17:31)

Prouci pravila, promeni dioptriju, pogledaj snimak jos 10 puta i posle toga predji da komentarises carling.

Yugo Tempo 1.1

pre 3 godine

Pre Piksija igrali smo bunker od 11 igraca i slabost odbrambenih igraca nije bila vidljiva golim okom od guzve. Eh sada, kada se ne branimo kao nekada, dolazi do izrazaja i ne-kvalitet na odredjenim pozicijama. Sad kada znamo nase slabosti, treba raditi na poboljsanju istih.

Pazi stani vidi gledaj

pre 3 godine

Imali smo boljeg. Rambo Petkovic.... Nije otisao u Japan da pusta fore,vec u Brazil,a svi znamo ko je i sta Rambo u Brazilu. Na zalost, mogli smo da gledamo Piksija i Ramba u veznom redu, ali dzabe, nije bilo pameti. Piksiju zameram to sto se odlucio za Japan, tj, nije imao onu stvar da se nadigrava u Evropi sa Zidanom, Rivaldom, Batistutom, Ronaldom, Skolsom..... steta. Da je veliki, jeste, ali ima vecih.
(mr.wolf, 29. mart 2021 18:02)

Piksi je Piksi, pa bio on u Zvezdi, Marseju, Japanu ili Tunguziji. Piksi je bio kapiten Deji, Mijatu i Jugi i Mihi, a i svima ostalima... Nadigravao se on sa svima sa kojima je trebalo da se nadigrava, Maradona, Mateus, Dunga... Dakle, Piksi je Piksi i tu se svaka priča završava. Kakvi Zidani i Ronalda, pa to su deca za njega čoveče.

Sinke

pre 3 godine

Jedina istinska fudbalska privilegija bi bila da je dosao Messi u Beograd,pa da je igrao protiv Srbije....Znam sigurno da bi dobio ogromno postovanje i divljenje...A ovu razmazenu primadonu,zvanu Penaldo ne treba komentarisati...Kada je njemu sve islo kao po loju i kada su sudije pomagale,onda je bio nasmijan,i skakao je u onom njegovom stilu,da proslavi gol.A sada kada je osjetio kako je to biti ostecen,odma se buni,nece da igra,napusta stadion.

Valdens

pre 3 godine

Konačno neko ko ne palamudi previše o taktici. Igramo za gol više. To je to. Piksi ima harizmu, karijeru, pre svega onu igračku, bio vrhunski fudbaler i dodao bih na kraju fajter na terenu. E zato sam siguran da će ove naše primadone terati do maksimuma pa i preko toga. Ekipa mora da ima vođu na i pored terena, nekoga ko ima autoritet. Ako budu ginuli pa i onda kad ne ide imaće svu podršku javnosti. To recept.

Lomonosov

pre 3 godine

Dodje tako vreme kada svaki anonimus prica o legendama fudbala.
#CR7 #GOAT
(Samo Realno, 29. mart 2021 17:53)

Baš tako.
#PIKSI_JE_ZA_CR7_MESI_LIČNO

uros

pre 3 godine

Bravo Piksi! Tako priča pravi selektor!
(Mare, 29. mart 2021 17:57)

Ne treba selektor da prica i filozofira, vec da ucini sve da se ne primi 2 gola od neke Irske. On da nesto zna, mi bi lagano pobedili Irce.
(Will Mosley, 29. mart 2021 18:09)

Najjaci smo , nikad nam nista ne odgovara.

Zoel Bats ispratio volej pogledom

pre 3 godine

Ima ona prica iz Munja, kada Glogovac objasnjava ko je bio Dule Savic. A u Londonu muk. E za moju generaciju je to Piksi. Na San Siru uzeo loptu i navozao njih par i gol velikom Milanu. A u Beogradu golcina velikom Milanu. E sad sta zna dete, kakva je to ekipa bila u kojoj su tri stranca bili Van Basten, Gulit i Rajkard, a ostatak ekipe italijanska reprezentacija. Van Basten koji je leto pre toga zavalio Dasajevu u finalu Evropskog prvenstva jedan od najlepsih golova svih vremena. I jos jedna stvar deco, nekada je postojala lepa praksa da kada neki nacionalni savez obelezava nesto, ili kada se neki veliki as oprasta od fudbala, da se zakaze utakmica izmedju nacionalne reprezentacije i reprezentacije ostatka sveta. I tako ti je Piksi igrao na Zikovom oprostaju sa najboljim asovima tog doba, i namestio gol, pa igrao na cini mi se 100 godina fudbalske asocijacije Engleske. Tada se zivelo za te utakmice, a na njima Lineker, Franceskoli, Misel Prudom, Lajos Detari (najveci transfer u Evropi tih godina), Suster. To je deco bio Piksi...

louiggi

pre 3 godine

"Utakmica se završila 2:2 i ne želimo više da razmišljamo o tome."
lideri repke, odavno nisu imali ovakav mentalitet...svaka čast.

Sale

pre 3 godine

@mr.wolf

Da znaš nešto o Piksiju, znao bi da je on u Japan otišao poslije teške povrede i da je tada već znao da neće nikada igrati na istom nivou kao pre povrede.

mix

pre 3 godine

Piksi ne samo da je odlican selektor nego je i odlican diplomata.Kako god da bude na kraju,ovakva reprezentacija mi se gleda.Vidlo se da smo se malo uplasili protiv Portugala i zato i primili one glupe golove,ali im je Piksi rekao na poluvremenu da se opuste i igraju kako znaju,dalje smo videli.Malo srece nije na odmet.

boem_iz_coska

pre 3 godine

Stojkovic je bio desetka stakorg kova, trequartista, igrac poteza zbog kojeg se dolazilo na tribine od Vardara do Triglava.
Zlatno doba fudbala su 80-e i 90-e, sve posle toga je u padu zbog velikog novca. Ima i dalje velikih majstora, ali se izgubila fudbalska dusa. Nema onog esencijalnog na terenu, a to je igra za raju.
Meni danas kad bi neko ponudio da gledam uzivo Ronalda 10 puta ili Piksija iz najboljih dana samo 1, bez ikakve dileme bi izabrao Stojkovica. Ko se seca tih vremena zna o cemu pricam. Ne moze to danasnja tehnologija u vidu You tuba i sl docarati. Trebalo je to sve natenane doziveti, osetiti, cekati tu neku utakmicu a onda vidis Mozarta na delu. Gledao sam ga ukupno 4 puta u zivotu i svaki put sam bio odusevljen. I dalje stojim kod toga da je najbolji nas igrac bar od vremena Dzajica. Bolji i od Savicevica i Modrica koje cenim jako mnogo.
Gledajuci ovu omladinu sa kakvim nepostovanjem se ophode prema ovakvim legendama stegne me neka tuga oko srca. Izgubilo se toliko toga...Zivotne vrednosti su se promenile, sve je tako dostupno, hiperprodukcija je uzela maha i sve je postalo povrsno.
Izuzev Mesija koji je daleko, daleko najbolji igrac sveta zadnjih koliko vec godina, ovo sve ostalo je tanko. Nema igraca koji ce te podici iz fotelje. Ili ima, da ne preterujem, ali oni to sve rade zbog neke druge publike koja je na drustvenim mrezama.
Dragan Stojkovic Piksi. Gospodin i virtuoz kakvih je retko bilo.Hvala mu na svemu i sretno mu u nastavku nove avanture.

zainteresovani posmatrač

pre 3 godine

DSP, DSP!!! Ne pratim fudbal, ali ovaj čovek ima lepu magiju oko sebe. Nadam se da se neće isprljati od FSS miljea.

cone

pre 3 godine

jel moguce da se jos prica o ovome?
ko sta radi srbi prepricavaju istoriju, i zasto se non stop branimo kao da smo mi nesto uradili.
Gol cist, sudija kriv, nema promena ishoda i to je to ide se dalje.

smeh

pre 3 godine

@Pljuvac svih stilova

Vidiš kada je Portugal postigao gol iz ofsajda niko nije napuštao teren i bacao kapitensku traku. To mogu samo džiberi da rade. Ili posle onog nedosudjenog penala za nas su po tebi svi trebali da napuste teren od naših? Ovo što je uradio Ronaldo je nepoštovanje svega i svakoga na terenu, na klupi, pljunuo je po svojoj državi i zaista bih voleo da ga Portugalci, ne FIFA, kazne i odstrane iz reprezentacije. Mogu da razumem da je bio iznerviran greškom sudija ali ono ponašanje je za najstrožu kaznu. Isto se nadam se da će i sudije biti kažnjene i da ih više nećemo videti na terenu. A ti i tebi slični pravdajte ovakvo seljačko ponašanje, barem pokazujete da postoji razlog što su zadruga i slična sranja najgledanija ovde.

dr. Udo Brinkman

pre 3 godine

Koliko je Pixi bio veliki govori i podatak kojim reprezentacijama je davao golove dok je igrao, Francuska, Spanija, Nemacka... a da ne pricamo sta je radio Holandjanima i mnogim drugima, u poslednjih 20 godina svi nasi igraci koji su igrali za reprezentaciji ne mogu da se pohvale da su ukupno dali golove toliko jakim reprezentacijama i sto je jos vaznije, jako bitne golove kao sam Piksi za svoju karijeru. Za mene licno ( verovatno ce mnogima zvucati pristrasno ), Piksi je po kvalitetu bio mnogo bolji igrac od Ronalda, medjutim imao je puno pehova i vreme u kojima je ograo nije ni izbliza medijski bilo ispraceno kao danas. Ubedjen sam da kojim slucajem igra danas da bi bio u top 5 igraca na svetu i verovatno bio igrao za tamo neki Real, Barcelonu,... Bajern.

Pazi stani vidi gledaj

pre 3 godine

(mr.wolf, 29. mart 2021 20:06)

Uopšte se ne govori da li je "najbolji" ili nije, između ostalog to je subjektivan zaključak, za nekog Dejo, za nekoga Jugović, za nekoga Rambo..za nekoga Piksi.
Poenta je da pričaš o "dugogodišnjem kapitenu reprezentacije", u čijem timu je bio i Dejo, i Juga i Miha i Mijat i Jokan i Bata i Stanković..i...svi su imali kapitena. Piksija. Da li ti stvarno misliš da je to eto tako, da li stvarno možeš da dovedeš u pitanje njegovo fudbalsko umeće? Pa njegov tim Marsej je igrao finale LŠ protiv Zvezde... i ti pričaš protiv koga je igrao? Igrao za tim koji igra finale LŠ dve godine za redom.
Ti bolje da postaviš sebi pitanje kome je Piksi bio kapiten, pa nabroji samo igrače sa kojima je promenio zastavicu pre tekme, pa ćeš da zaključiš i protiv koga je igrao na terenu. Piksi je Piksi i tu se svaka priča završava jer sva argumenta ne bi stala u priču od 7 dana. Moš' misliti bez argumenata. Ti koji Piksija stavljaš u godište sa Zidanom i Ronaldom? Pa ti u životu nisi pogledao Piksija na terenu u najboljim godinama.

kris

pre 3 godine

Prvo cega se sjecam kad je u pitanju fudbal,jeste utakmica na SP u Spaniji gdje sudija svira za Spance nepostojeci penal,Pantelic brani,a ovaj ponavlja .To je bilo 1982.Do danas pamtim nebrojeno mnogo teskih kradja na nasu stetu i samo nekoliko u nasu korist i to bez namjere,jer ko bi namjerno jednom Ronaldu ponistio gol.Razumijem ja i njega.Godinama ima sudije iza sebe i na svojoj strani i nije mu jasno sta se to odjednom dogodilo.Za njega je to kao da ja imam 1000Eura platu deset godina,odjednom februarsa 300,pa ti ostani miran.Sto se tice Piksija,koji je bio fenomenalan fudbaler,cinjenica je da on jos uvijek nije dokazan kao trener,ali cini mi se dosta realan i odmjeren u izjavama,ali i u pristupu svom poslu.Potrebno je da ostane principijelan,da sam sastavlja tim i da mu igraci uvijek daju sve od sebe,pa ako je neko bolji,a ima ih dosta boljih od nas,neka je.On je neko ko sa svoje pozicije ima dovoljno autoriteta kod nacije,postovanje i Zvezde i Partizana i ko uz promjene u FSS,moze vratiti vjeru u domaci fudbal i reprezentaciju.

Ivan

pre 3 godine

Nekada je ostecena tvoja reprezentacija, nekada protivnicka, nikada nikoga sudijske greske nisu zaobisle. To tako treba da se posmatra, kada dodje red na tebe, prihvatis i teras dalje.

kosta

pre 3 godine

Ono što ja vidim je nekakav reset fudbalske reprezentacije Srbije i nova energija . Vidim naše momke kako im je stalo , igraju muški,što bi se reklo ''u kost'', igraju ofanzivno ( što nam i priliči) , dopadljivo, ostavljaju srce na terenu , kad igraju tako , i poraz im ne praštam.
Ovakvu Srbiju, za razliko od previše prošlih godina niko neće priželjkivati za protivnika,
Ponovo ih volim ko braću ,što kad malo bolje razmislim, i jesmo.

Ivan

pre 3 godine

Zaista ne razumem zasto se nasa javnost, a i narod iscudjavaju reakciji Ronalda. Vecina pise nesto poput - zasto se nije bunio kad je nama dao gol iz ofsajda, a buni se sad? - pa dame i gospodo, ni mi se sad ne bunimo, a bunili smo se onomad. Svako je nekad bio ostecen, kao sto je nekad i bio nagradjen na tudju stetu. To je prirodno, ono sto nije prirodno, jesu ove primitivne i nepromisljenje izjave obicnog naroda, a i nase javnosti. Da li je moguce da svi kao krdo rade i misle, ima li neko ko ume istinski da sagleda situaciju? Da li je Roki onomad dao gol iz ofsajda - jeste, da li je sudija pogresio pre neko vece u nasu korist - jeste. Da li Roki ima prava da se ljuti - ima. Da li mi imamo prava da se radujemo - imamo. U cemu je problem?
(Pljuvac svih stilova, 29. mart 2021 18:07)

Sam napises najvecu razliku i onda se pravis da je ne vidis. Buni se svako na ovom svetu a narocito u fudbalu na odluke sudije. Ali se niko bez vecih posledica ne buni ovako kako se on bunio za tu odluku i u tome je poenta. Baca kapitensku traku i izlazi dok utakmica jos traje, bez respekta prema saigracima ili protivniku ili tv gledaocima, vajna zvezda fudbala. 6 utakmica suspenzije, minimum.

Will Mosley

pre 3 godine

hajde ljudi nemoj da se blamiramo. sad sam pogledao ponovo i nije bio ofsajd jer je Kolarov zakasnio da napravi ofsajd zamku.
(Marcao, 29. mart 2021 17:31)

Gde si ti video Kolarova? Koki nije igrao protiv Portugalaca.

dominus

pre 3 godine

Imali smo boljeg. Rambo Petkovic.... Nije otisao u Japan da pusta fore,vec u Brazil,a svi znamo ko je i sta Rambo u Brazilu. Na zalost, mogli smo da gledamo Piksija i Ramba u veznom redu, ali dzabe, nije bilo pameti. Piksiju zameram to sto se odlucio za Japan, tj, nije imao onu stvar da se nadigrava u Evropi sa Zidanom, Rivaldom, Batistutom, Ronaldom, Skolsom..... steta. Da je veliki, jeste, ali ima vecih.
(mr.wolf, 29. mart 2021 18:02)

Piksi je 1990 imao 25 godina. U vreme kada su igrači koje si nabrojao bili na vrhuncu karijere, Piksi je bio na zalasku. Šta ima Piksi sa svojih 33 da se nadigrava sa Zidanom i Ronaldom koji su jedan 7 a drugi 10 godina mlađi.

To je isto kada bi rekao da se Mesi i Ronaldo, kao moderne zvezde, treba da plaše Halanda, Mbapea itd.

kosta

pre 3 godine

Ono što ja vidim je nekakav reset fudbalske reprezentacije Srbije i nova energija . Vidim naše momke kako im je stalo , igraju muški,što bi se reklo ''u kost'', igraju ofanzivno ( što nam i priliči) , dopadljivo, ostavljaju srce na terenu , kad igraju tako , i poraz im ne praštam.
Ovakvu Srbiju, za razliko od previše prošlih godina niko neće priželjkivati za protivnika,
Ponovo ih volim ko braću ,što kad malo bolje razmislim, i jesmo.
(kosta, 29. mart 2021 18:53)

Ja sam u komentaru napisao '' i poraz im PRAŠTAM'' , ko i zašto je ubacio ''NE'' , ja ne znam .

morinho

pre 3 godine

@will mosley kako ne shvatas da je piksi cuvao igrace za portugal, i drugo drugi gol smo sami sebi dali, tu nije bilo do selektora!

rossbg

pre 3 godine

Ne bih da komentarisem sta je bilo ali i Ronaldo je dao pre dve godine gol iz ofsajda. Zelimo da gledamo u buducnost ali i dalje cemo da pricamo o SP pre 3 godine i kako nam Felix nije svirao penal. Nemojte posle da se cudite zasto se i nama desavaju ovakve stvari, prihvatili smo igru dvostrukih standarda i ucestvujemo u njoj 100%. I posle kada nam se desi opet jedna Estonija, Felix, Juzna Afrika, nasmesite se, setite se Portugala i recite jbg, desava se, to je ipak fudbal, gledamo napred.

Disident

pre 3 godine

Ovako....mestro i poslednja desteka u svetskom fudbalu...pogledajte gol Spancima koj je dao na svetskom prvenstvu 1990 god....pola odbrane sa golmanom poslao po burek...a to je samo jedan mali deo onoga sto je pokazivao...po meni naj bolji fudbaler balkana...imao sam srece da ga gledam uzivo i uzivam u njegovoj magiji....izdvojio bih i Prosineckog ali mislim da je Pixi za nijansu bolji ....pozdrav svima..

Dragan

pre 3 godine

Nije Ronaldo vec penaldo ili ako hocete malo lepse Kristijano, Ronaldo jedan jedini je zavrsio karijeru, ovaj samo ljaga njegovo prezime iz dana u dan

Sirmium

pre 3 godine

Тако је Пикси...нек си рекао...ко их је...нек се љуте...има да их разбијемо у реваншу...

Suk

pre 3 godine

Svidja mi se sto Stojkovic ne daje bombasticne izjave, ne koristi ulicarski recnik, ne nipodastava protivnike, ne uliva laznu nadu, i veruje u svoj tim bez obzira na situaciju. Kad pobedi ne tvrdi da je super genije, i nadam se nace ni da klone duhom kad jednom izgubi (jer it to ce da se desi jednog dana). To ukazuje da je ozbiljnan profesionalac, sto je pozitivno. Moram prinzati da retko imam visoka ocekivanja od nasih trenera i fudbalskih radnika, ali Stojkovic je super krenuo i nadam se da ce tako da nastavi. Pre svega pricam o radu, ponasanju, mentalitetu koji pokusava da ugradi u tim. To je najbitnije. Sve ostalo, pa i rezultati tipa odlaska na velika prvenstva ce sigurno doci, pre ili kasnije.

Mx

pre 3 godine

Piksi, toliko sam imao zadovoljstvo gledajući te na terenu. Isto toliko mi je zadovoljstvo gledati te na klupi reprezentacije Srbije.

Prosto, tvoje prisustvo izaziva neki dobar osećaj.

Dejo

pre 3 godine

Piksi je moj decacki idol,obozavao sam ga kao igraca,kako sam se glupo osecao kad smo igrali finale protiv Olimpika a on igrao za njih,srecom samo zadnjih desetak minuta,da je igrao od prve minute ko zna sta bi bilo,i srecan sam sto je sada selektor i mnogo me razocaralo sto je vecina komentara na ovom satu podcenjivacki pisala o njemu,jos pre prve utakmice koju je vodio,neverovatno kakav smo narod,niko nama ne valja,bas niko,svakog bi ocrnili kad tad koliko god da je uspesan posle dva neuspeha taj postaje sprdnja,od jednog Novaka i Jokica pa nadalje!

Ivan

pre 3 godine

Ta dajte mu taj gol vise, trazite od uefe da se prizna , jel vidite da je kao neko dete, ljuti se i napusta teren, dobro nije i loptu poneo sa sobom.
Dobicemo ih u lisabonu, i sa varom i bez njega, imamo igru konacno

dominus

pre 3 godine

Nije poenta u imenima, vec drugo nesto. Ok, hajde da listamo i da vidimo protiv koga je on to kogao da igra od svoje 25 do 35 godine. Ok, nije se nadigravao sa Badjom, Maldinijem, Kostakurtom, Bebetom, Romariom, Stoickovim, Hadzijem.......
Onaj gore sto pise Piksi je Piksi i tacka, je samo nedostatak argumenata.
(mr.wolf, 29. mart 2021 20:09

Piksi je posle Italije, odlazi u Marsej i doživi veoma tešku povredu koja ga nekoliko meseci odvoji od terena. U najboljim godinama a već ranije izraubovan, mada ne toliko kao te sezone. Upamti da je to bilo početak devedesetih, nije medicina kao danas (pa i danas ne može sve izlečiti). Jedan Van Basten prekida karijeru zbog teške povrede?! Piksi povremeno igra još tri sezone pre odlaska u Japan 1994. Znači, već je imao 29. Reprezentacija tih godina ne igra zbog sankcija sve do tih kvalifikacija 1997. Znači, nije imao 25 već 29 kada je otišao u Japan. Koliki je prosek bio karijera ofanzivnih igrača tih godina? On je na Svetskom u Francuskoj protiv tih tadašnjih aždaja svetskog krema pokazao i znanje i umeće, bez obzira što je igrao u Japanu. Tako da ni ti nemaš argumente protiv Piksija. A o poređenju sa deceniju mlađim igračima, nema smisla pričati.

copavi Stanoje

pre 3 godine

A tvoje izvinjenje Portugalcima?.
U Lisabonu nema šta da tražimo.Penal dva za domaćine.
(Kostajnica, 29. mart 2021 18:07)


Nema veze, ionako ćemo im dati 5 komada, lagano ?

marko992

pre 3 godine

Piksi je moj decacki idol,obozavao sam ga kao igraca,kako sam se glupo osecao kad smo igrali finale protiv Olimpika a on igrao za njih,srecom samo zadnjih desetak minuta,da je igrao od prve minute ko zna sta bi bilo,i srecan sam sto je sada selektor i mnogo me razocaralo sto je vecina komentara na ovom satu podcenjivacki pisala o njemu,jos pre prve utakmice koju je vodio,neverovatno kakav smo narod,niko nama ne valja,bas niko,svakog bi ocrnili kad tad koliko god da je uspesan posle dva neuspeha taj postaje sprdnja,od jednog Novaka i Jokica pa nadalje!
(Dejo, 29. mart 2021 18:33)

Ne slazem se sa tobom,Piksi je za ogromnu vecinu bio dobar izbor.
Sto se trenerskog znanja tice ,Piksi nije neki veliki trener ali bi (skoro)svi voleli da to postane.
Njegovo podcenjivanje kao trenera naravno da nam sada nije potrebno,kao ni neko veliko hvaljenje.Neka uradi ono sto sigurno moze (samo ako hoce,a da nadam se da sme),uvede red i postovanje nacionalnog dresa i uradice vec ogroman deo posla.

Putnik

pre 3 godine

Nije poenta u imenima, vec drugo nesto. Ok, hajde da listamo i da vidimo protiv koga je on to kogao da igra od svoje 25 do 35 godine. Ok, nije se nadigravao sa Badjom, Maldinijem, Kostakurtom, Bebetom, Romariom, Stoickovim, Hadzijem.......
Onaj gore sto pise Piksi je Piksi i tacka, je samo nedostatak argumenata.
(mr.wolf, 29. mart 2021 20:09)

I za sta je sve ovo gore bitno? Kakve to veze ima sa Piksijem - trenerom? Ako ce covek da nam unapredi reprezentaciju, zasto je bitno sta se desavalo pre 30 godina?
Ja inace navijam za Partizan, ali jos kao detetu mi je bilo uzasno zao sto je Piksi otisao iz Zvezde pre nego sto je osvojila Ligu sampinona. Meni je uvek izgledalo da je njemu bilo mesto u tom timu sa tim peharom. Ovo pricam jer mi je kao partizanovcu bio drag kao igrac. Ali, na kraju, drag ili nedrag kao igrac, to ne znci nista o tome kakav je trener. Tako da hajde da ocenjujemo trenera po vaznim trenerskim parametrima, a ne po tome sta je uradio dok je bio igrac. (A uradio je mnogo).

Slobo

pre 3 godine

Piksi je najbolji fudbaler kojeg je srbija ikada imala ja kao navijac partizana stvarno sam uzivao gledajuci ga nadam se da ce delic svog talenta prebeti na igrace i onda je sve moguce....

Pljuvac svih stilova

pre 3 godine

Zaista ne razumem zasto se nasa javnost, a i narod iscudjavaju reakciji Ronalda. Vecina pise nesto poput - zasto se nije bunio kad je nama dao gol iz ofsajda, a buni se sad? - pa dame i gospodo, ni mi se sad ne bunimo, a bunili smo se onomad. Svako je nekad bio ostecen, kao sto je nekad i bio nagradjen na tudju stetu. To je prirodno, ono sto nije prirodno, jesu ove primitivne i nepromisljenje izjave obicnog naroda, a i nase javnosti. Da li je moguce da svi kao krdo rade i misle, ima li neko ko ume istinski da sagleda situaciju? Da li je Roki onomad dao gol iz ofsajda - jeste, da li je sudija pogresio pre neko vece u nasu korist - jeste. Da li Roki ima prava da se ljuti - ima. Da li mi imamo prava da se radujemo - imamo. U cemu je problem?

da se ne lazemo

pre 3 godine

A, svako moze da pogresi, desilo se puno puta...ali problem je kad sudija namjerno pogresi, poput penala na Mitrovicu sa Svicarcima, tu se nije moglo pogresit, a imao je i VAR

Drnch

pre 3 godine

Imali smo boljeg. Rambo Petkovic.... Nije otisao u Japan da pusta fore,vec u Brazil,a svi znamo ko je i sta Rambo u Brazilu. Na zalost, mogli smo da gledamo Piksija i Ramba u veznom redu, ali dzabe, nije bilo pameti. Piksiju zameram to sto se odlucio za Japan, tj, nije imao onu stvar da se nadigrava u Evropi sa Zidanom, Rivaldom, Batistutom, Ronaldom, Skolsom..... steta. Da je veliki, jeste, ali ima vecih.
(mr.wolf, 29. mart 2021 18:02)

Druze, ja sam matori, okoreli Partizanovac. Pogledao sam vise derbija i utakmica nego sto si ti procitao stripova. Da ti jedan grobar iskreno kaze, Piksi je dragulj srpskog fudbala. Taj je radio sta je hteo na terenu. Sa loptom je bio drzak i bezobrazan da su mu u BGD-u Gulit, Rajkard, VanBasten, Maldini, Tasoti, Barezi, Kostakurta, Albertini, Marko Simone... sa sve Arigom Sakijem zapamtili ime i prezime za sva vremena. Samo su Diter Pauli i beogradska magla spasili najjaci tim svih vremena od ispadanja i najvece senzacije evropskog fudbala ikada. Nakon te utakmice, Milan je u polufinalu ponizio Real sa 6:1 i cuvenu Steau-u u finalu sa 4:0. Legenda kaze da odbrambeni igraci Spanije jos od sv. prvenstva 1990 nose kosmodisk i traze premiju od osiguranja za lomljenje kicme i pretrpljeni strah zbog Dragana Stojkovica.

Canadaboy

pre 3 godine

hajde ljudi nemoj da se blamiramo. sad sam pogledao ponovo i nije bio ofsajd jer je Kolarov zakasnio da napravi ofsajd zamku.
(Marcao, 29. mart 2021 17:31)

Bio je ofsajd( gledaju se i Ronaldove trepvice) a ovo neki dan nije gol (lopta celim obimom mora preci crtu)

mr.wolf

pre 3 godine

Sećam se jedne utakmice u kvalifikacijama u BGD. Došao je iz Japana, i pravo iz aviona na stadion. Imao je preko 30 godina. Plesao je po terenu i bio najbolji igrač utakmice. 1990 u Italiji je bio u top 5 na čitavom turniru. Pravio je cirkus sa odbranom Španije i Argentine u nokaut fazi tog SP. Veliki igrač i moj omiljen iako sam navijač Partizana. Mislim da Srbija nikada više u svojoj istoriji neće imati takvu klasu igrača da u nokaut fazi SP daje golove i bude najbolji na terenu... Delić toga da pokaže kao trener sigurno idemo na SP.
(Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najlepša mesta na svetu, 29. mart 2021 17:46)

Imali smo boljeg. Rambo Petkovic.... Nije otisao u Japan da pusta fore,vec u Brazil,a svi znamo ko je i sta Rambo u Brazilu. Na zalost, mogli smo da gledamo Piksija i Ramba u veznom redu, ali dzabe, nije bilo pameti. Piksiju zameram to sto se odlucio za Japan, tj, nije imao onu stvar da se nadigrava u Evropi sa Zidanom, Rivaldom, Batistutom, Ronaldom, Skolsom..... steta. Da je veliki, jeste, ali ima vecih.

lepi

pre 3 godine

Kao prvo da se objasni narodu od nadleznih zašto drzavna TV ne prenosi utakmice kao svuda u svetu kad igra nacionalna selekcija, pa onda zašto promocija Piksija trajala pola godine i sve što se mulja iza zatvorenih vrata, pa onda mozemo da pričamo o fudbalu. Prijatno!

ccc

pre 3 godine

Na stranu sto je Ronaldo bezobrazn i prepotentan, ali ofsajd o kome prica Pixi nije bio!!!
(Max, 29. mart 2021 22:30)

Obozavam ovakve likove koji imaju prilike da se exponiraju preko neta jer u zivotu nemaju nikakivih kvaliteta da bi to radili. A onda pisu lazi i onda vide..vidi evo mog komentara? Pa posto nije bio ofsajd pogledaj na 1,40..Stvarno nije bio ofsajd? Ali prvo stavi naocare..

https://www.youtube.com/watch?v=2siDAlNiVJg

Vaš Lane

pre 3 godine

Sa jedne strane čovek koji je pisao istoriju klubova kao što su Mančester Junajted i Real Madrid a sa druge strane neko ko je pisao istoriju kluba koji se zove Nagoya Grampus Eight i za koga veći deo svetske fudbalske javnosti nije čuo ali nostalgičari se sećaju svog detinjstva pa sve idealizuju.

lal

pre 3 godine

hajde ljudi nemoj da se blamiramo. sad sam pogledao ponovo i nije bio ofsajd jer je Kolarov zakasnio da napravi ofsajd zamku.
(Marcao, 29. mart 2021 17:31)
i ja bas sada ponovo pogledao prethodni mec... ne znam sto se ronaldo bunio posto je izbacio loptu u aut... jos je ovaj nas pokusao da je zadrzi u terenu...

Mare

pre 3 godine

Имали су и они среће у претходној утакмици што није било ВАР-а, јер је Роналдо дао гол из офсајда.
(Марко, 29. mart 2021 17:50)

Baš imali sreće. Ne bi Portugal dobio 4:2 nego 3:2.

Pojedinci stvarno nemaju blama

pre 3 godine

Pixi je imao dve greske u subotu,prva je bila sto je poceo utakmicu sa Vlahovicem i Mitrovicem,a druga greska je bila sto je zamenio Tadica,Mitrovica i Kostica pa su Portugalci pred kraj preuzeli ponovo kontrolu,verujem da je shvatio greske i da nece ponavljati,inace sam zadovoljan kako je igrala reprezentacija,vidi se da Pixi ima autoritet i da zna sta hoce,sve najbolje zelim nasoj reprezentaciji i nasem selektoru..

Pljuvac svih stilova

pre 3 godine

Sam napises najvecu razliku i onda se pravis da je ne vidis. Buni se svako na ovom svetu a narocito u fudbalu na odluke sudije. Ali se niko bez vecih posledica ne buni ovako kako se on bunio za tu odluku i u tome je poenta. Baca kapitensku traku i izlazi dok utakmica jos traje, bez respekta prema saigracima ili protivniku ili tv gledaocima, vajna zvezda fudbala. 6 utakmica suspenzije, minimum.
(Ivan, 29. mart 2021 18:41

Znaci svi trebamo isto da reagujemo? Kakvo je to jednoumlje? Kad strani mediji optuzuju Novaka za divljacko radovanje, onda nam to smeta, a kad Ronaldo poludi jer mu gol nije priznat, onda se pozivamo na mirno protestovanje. Apsolutno me ne zanima sto je bacio kapitensku traku, to je izmedju njega i njihovog fudbalskog saveza. Razlika je u nasem ocekivanju, da neko ko je ostecen stane na nasu stranu, jer eto i mi smo nekad bili ostecen od te iste strane.. Svako se nosi sa svojim problemom na svoj nacin, ocekivati da svi isto reagujemo je jednoumlje u koje ovaj svet tone odavno. Mentalitet krda.

Brane

pre 3 godine

Dodje tako vreme kada svaki anonimus prica o legendama fudbala.
#CR7 #GOAT
(Samo Realno, 29. mart 2021 17:53)

Koliko ti je godina? 5?

Futre

pre 3 godine

Imali smo boljeg. Rambo Petkovic.... Nije otisao u Japan da pusta fore,vec u Brazil,a svi znamo ko je i sta Rambo u Brazilu. Na zalost, mogli smo da gledamo Piksija i Ramba u veznom redu, ali dzabe, nije bilo pameti. Piksiju zameram to sto se odlucio za Japan, tj, nije imao onu stvar da se nadigrava u Evropi sa Zidanom, Rivaldom, Batistutom, Ronaldom, Skolsom..... steta. Da je veliki, jeste, ali ima vecih.
(mr.wolf, 29. mart 2021 18:02)

Nema šta ti da zameraš Piksiju. On se pokazao protiv najjačih, a takvih na Balkanu ima dvojica ili najviše trojica. On je otišao u Japan iz dva razloga. Prvo, Olimpik je finansijski propao, gazda Tapi uhapšen, a ponuda Nagoje bila je odlična. Drugo, on od 1990. i druge povrede meniskusa više nije bio ni pola igrača u fizičkom smislu. To što je sa takvom povredom igrao do 35., pa makar i u japanskoj ligi, pokazuje kakav je majstor bio. Danas se takve povrede rešavaju za mesec dana. On je bio igrač koji je mogao da bude vodja bilo kog od najvećih svetskih timova.

Marcao

pre 3 godine

hajde ljudi nemoj da se blamiramo. sad sam pogledao ponovo i nije bio ofsajd jer je Kolarov zakasnio da napravi ofsajd zamku.
(Marcao, 29. mart 2021 17:31)

Gde si ti video Kolarova? Koki nije igrao protiv Portugalaca.
(Will Mosley, 29. mart 2021 18:10)

Govorio sam o tom navodnom golu iz ofsajda u proslim kvalifikacijama i vidi se da zbog njegovog levog stopala nema ofsajda.

mr.wolf

pre 3 godine

Imali smo boljeg. Rambo Petkovic.... Nije otisao u Japan da pusta fore,vec u Brazil,a svi znamo ko je i sta Rambo u Brazilu. Na zalost, mogli smo da gledamo Piksija i Ramba u veznom redu, ali dzabe, nije bilo pameti. Piksiju zameram to sto se odlucio za Japan, tj, nije imao onu stvar da se nadigrava u Evropi sa Zidanom, Rivaldom, Batistutom, Ronaldom, Skolsom..... steta. Da je veliki, jeste, ali ima vecih.
(mr.wolf, 29. mart 2021 18:02)

Piksi je 1990 imao 25 godina. U vreme kada su igrači koje si nabrojao bili na vrhuncu karijere, Piksi je bio na zalasku. Šta ima Piksi sa svojih 33 da se nadigrava sa Zidanom i Ronaldom koji su jedan 7 a drugi 10 godina mlađi.

To je isto kada bi rekao da se Mesi i Ronaldo, kao moderne zvezde, treba da plaše Halanda, Mbapea itd.
(dominus, 29. mart 2021 18:18)

Nije poenta u imenima, vec drugo nesto. Ok, hajde da listamo i da vidimo protiv koga je on to kogao da igra od svoje 25 do 35 godine. Ok, nije se nadigravao sa Badjom, Maldinijem, Kostakurtom, Bebetom, Romariom, Stoickovim, Hadzijem.......
Onaj gore sto pise Piksi je Piksi i tacka, je samo nedostatak argumenata.

Will Mosley

pre 3 godine

Bravo Piksi! Tako priča pravi selektor!
(Mare, 29. mart 2021 17:57)

Ne treba selektor da prica i filozofira, vec da ucini sve da se ne primi 2 gola od neke Irske. On da nesto zna, mi bi lagano pobedili Irce.

Црвена звезда 1913

pre 3 godine

Пикси дај промени тај грб, разумемо да је то грб савеза али дај те двоглаве орлове са круном, свима ће бити ДРАЖИ...

mr.wolf

pre 3 godine

@mr.wolf

Da znaš nešto o Piksiju, znao bi da je on u Japan otišao poslije teške povrede i da je tada već znao da neće nikada igrati na istom nivou kao pre povrede.
(Sale, 29. mart 2021 18:21)

Znam vrlo dobro, ali i drugi su imali teske povrede pa su ostali u Evropi. Seti se samo Ronaldove povrede. Naravno da sam ocekivao da me ubedjujete u siprotno, i da me pljujete, ali ovo sto si napisao nije nikakvo opravdanje. Sve je to super, volim i ja Piksija, ali ovde se radi o mitu da je on nas najbolji igrac. Top 5 sigurno, najbolji nije, i to je sigirno.

Medison

pre 3 godine

Izuzetno pametno, odvažno i racionalno istupanje u medijima, koje daje nadu da i igrači usmere svoja razmišljanja na ovakav način. To svakako nije ključ za dobru igru i pobedu, ali jeste dobra osnova.

Mile

pre 3 godine

Ovaj bas nikako nije realan lik kad tu situaciju poredi sa ovom, taj ofsajd Ronalda potpuno nebitna situacija za obe ekipe(taj mec skroz nevazan za obe ekipe), ovaj sad ponisten gol direktno odlucivao pobjednika. Piksi ili se pravi lud ili je mnogo nerealna osoba.

Bambadava

pre 3 godine

1,40..Stvarno nije bio ofsajd? Ali prvo stavi naocare..

[link]
(ccc, 29. mart 2021 23:07)

Pa nije bio ofsajd pogledaj na 1:52.

Dirty

pre 3 godine

Mora da nas iznenadi i izvede napad: Kostić, Jović, Radonjic iza SMS i sačekuša. Davimo ih ko žabu i onda bežanija po strani, mat??? U 60 minut, hokejaška izmena i bunarenje???

Brane

pre 3 godine

Ajde vise dosta je bilo u vezi tog gola.Dajte im prolaz direktan, ostali neka se bore za baraz i kraj. Valjda ce prestati da cmizdre

Will Mosley

pre 3 godine

Bravo Piksi! Tako priča pravi selektor!
(Mare, 29. mart 2021 17:57)

Ne treba selektor da prica i filozofira, vec da ucini sve da se ne primi 2 gola od neke Irske. On da nesto zna, mi bi lagano pobedili Irce.

mr.wolf

pre 3 godine

Sećam se jedne utakmice u kvalifikacijama u BGD. Došao je iz Japana, i pravo iz aviona na stadion. Imao je preko 30 godina. Plesao je po terenu i bio najbolji igrač utakmice. 1990 u Italiji je bio u top 5 na čitavom turniru. Pravio je cirkus sa odbranom Španije i Argentine u nokaut fazi tog SP. Veliki igrač i moj omiljen iako sam navijač Partizana. Mislim da Srbija nikada više u svojoj istoriji neće imati takvu klasu igrača da u nokaut fazi SP daje golove i bude najbolji na terenu... Delić toga da pokaže kao trener sigurno idemo na SP.
(Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najlepša mesta na svetu, 29. mart 2021 17:46)

Imali smo boljeg. Rambo Petkovic.... Nije otisao u Japan da pusta fore,vec u Brazil,a svi znamo ko je i sta Rambo u Brazilu. Na zalost, mogli smo da gledamo Piksija i Ramba u veznom redu, ali dzabe, nije bilo pameti. Piksiju zameram to sto se odlucio za Japan, tj, nije imao onu stvar da se nadigrava u Evropi sa Zidanom, Rivaldom, Batistutom, Ronaldom, Skolsom..... steta. Da je veliki, jeste, ali ima vecih.

Mile

pre 3 godine

Ovaj bas nikako nije realan lik kad tu situaciju poredi sa ovom, taj ofsajd Ronalda potpuno nebitna situacija za obe ekipe(taj mec skroz nevazan za obe ekipe), ovaj sad ponisten gol direktno odlucivao pobjednika. Piksi ili se pravi lud ili je mnogo nerealna osoba.

Vaš Lane

pre 3 godine

Sa jedne strane čovek koji je pisao istoriju klubova kao što su Mančester Junajted i Real Madrid a sa druge strane neko ko je pisao istoriju kluba koji se zove Nagoya Grampus Eight i za koga veći deo svetske fudbalske javnosti nije čuo ali nostalgičari se sećaju svog detinjstva pa sve idealizuju.

Mare

pre 3 godine

Имали су и они среће у претходној утакмици што није било ВАР-а, јер је Роналдо дао гол из офсајда.
(Марко, 29. mart 2021 17:50)

Baš imali sreće. Ne bi Portugal dobio 4:2 nego 3:2.

Marcao

pre 3 godine

hajde ljudi nemoj da se blamiramo. sad sam pogledao ponovo i nije bio ofsajd jer je Kolarov zakasnio da napravi ofsajd zamku.
(Marcao, 29. mart 2021 17:31)

Gde si ti video Kolarova? Koki nije igrao protiv Portugalaca.
(Will Mosley, 29. mart 2021 18:10)

Govorio sam o tom navodnom golu iz ofsajda u proslim kvalifikacijama i vidi se da zbog njegovog levog stopala nema ofsajda.

rossbg

pre 3 godine

Ne bih da komentarisem sta je bilo ali i Ronaldo je dao pre dve godine gol iz ofsajda. Zelimo da gledamo u buducnost ali i dalje cemo da pricamo o SP pre 3 godine i kako nam Felix nije svirao penal. Nemojte posle da se cudite zasto se i nama desavaju ovakve stvari, prihvatili smo igru dvostrukih standarda i ucestvujemo u njoj 100%. I posle kada nam se desi opet jedna Estonija, Felix, Juzna Afrika, nasmesite se, setite se Portugala i recite jbg, desava se, to je ipak fudbal, gledamo napred.

mr.wolf

pre 3 godine

@mr.wolf

Da znaš nešto o Piksiju, znao bi da je on u Japan otišao poslije teške povrede i da je tada već znao da neće nikada igrati na istom nivou kao pre povrede.
(Sale, 29. mart 2021 18:21)

Znam vrlo dobro, ali i drugi su imali teske povrede pa su ostali u Evropi. Seti se samo Ronaldove povrede. Naravno da sam ocekivao da me ubedjujete u siprotno, i da me pljujete, ali ovo sto si napisao nije nikakvo opravdanje. Sve je to super, volim i ja Piksija, ali ovde se radi o mitu da je on nas najbolji igrac. Top 5 sigurno, najbolji nije, i to je sigirno.

mr.wolf

pre 3 godine

Imali smo boljeg. Rambo Petkovic.... Nije otisao u Japan da pusta fore,vec u Brazil,a svi znamo ko je i sta Rambo u Brazilu. Na zalost, mogli smo da gledamo Piksija i Ramba u veznom redu, ali dzabe, nije bilo pameti. Piksiju zameram to sto se odlucio za Japan, tj, nije imao onu stvar da se nadigrava u Evropi sa Zidanom, Rivaldom, Batistutom, Ronaldom, Skolsom..... steta. Da je veliki, jeste, ali ima vecih.
(mr.wolf, 29. mart 2021 18:02)

Piksi je 1990 imao 25 godina. U vreme kada su igrači koje si nabrojao bili na vrhuncu karijere, Piksi je bio na zalasku. Šta ima Piksi sa svojih 33 da se nadigrava sa Zidanom i Ronaldom koji su jedan 7 a drugi 10 godina mlađi.

To je isto kada bi rekao da se Mesi i Ronaldo, kao moderne zvezde, treba da plaše Halanda, Mbapea itd.
(dominus, 29. mart 2021 18:18)

Nije poenta u imenima, vec drugo nesto. Ok, hajde da listamo i da vidimo protiv koga je on to kogao da igra od svoje 25 do 35 godine. Ok, nije se nadigravao sa Badjom, Maldinijem, Kostakurtom, Bebetom, Romariom, Stoickovim, Hadzijem.......
Onaj gore sto pise Piksi je Piksi i tacka, je samo nedostatak argumenata.

lepi

pre 3 godine

Kao prvo da se objasni narodu od nadleznih zašto drzavna TV ne prenosi utakmice kao svuda u svetu kad igra nacionalna selekcija, pa onda zašto promocija Piksija trajala pola godine i sve što se mulja iza zatvorenih vrata, pa onda mozemo da pričamo o fudbalu. Prijatno!

Canadaboy

pre 3 godine

hajde ljudi nemoj da se blamiramo. sad sam pogledao ponovo i nije bio ofsajd jer je Kolarov zakasnio da napravi ofsajd zamku.
(Marcao, 29. mart 2021 17:31)

Bio je ofsajd( gledaju se i Ronaldove trepvice) a ovo neki dan nije gol (lopta celim obimom mora preci crtu)

Libero

pre 3 godine

I treba svi da pljuju Robalda, koliko samo golova je dao iz nepistojecih penala i iz ofsajda, ovo je samo karma ali treba ga zestoko kazniti zbog onog ponasanja!

Sinke

pre 3 godine

Jedina istinska fudbalska privilegija bi bila da je dosao Messi u Beograd,pa da je igrao protiv Srbije....Znam sigurno da bi dobio ogromno postovanje i divljenje...A ovu razmazenu primadonu,zvanu Penaldo ne treba komentarisati...Kada je njemu sve islo kao po loju i kada su sudije pomagale,onda je bio nasmijan,i skakao je u onom njegovom stilu,da proslavi gol.A sada kada je osjetio kako je to biti ostecen,odma se buni,nece da igra,napusta stadion.

cone

pre 3 godine

jel moguce da se jos prica o ovome?
ko sta radi srbi prepricavaju istoriju, i zasto se non stop branimo kao da smo mi nesto uradili.
Gol cist, sudija kriv, nema promena ishoda i to je to ide se dalje.

Pljuvac svih stilova

pre 3 godine

Zaista ne razumem zasto se nasa javnost, a i narod iscudjavaju reakciji Ronalda. Vecina pise nesto poput - zasto se nije bunio kad je nama dao gol iz ofsajda, a buni se sad? - pa dame i gospodo, ni mi se sad ne bunimo, a bunili smo se onomad. Svako je nekad bio ostecen, kao sto je nekad i bio nagradjen na tudju stetu. To je prirodno, ono sto nije prirodno, jesu ove primitivne i nepromisljenje izjave obicnog naroda, a i nase javnosti. Da li je moguce da svi kao krdo rade i misle, ima li neko ko ume istinski da sagleda situaciju? Da li je Roki onomad dao gol iz ofsajda - jeste, da li je sudija pogresio pre neko vece u nasu korist - jeste. Da li Roki ima prava da se ljuti - ima. Da li mi imamo prava da se radujemo - imamo. U cemu je problem?

Djole

pre 3 godine

Bravo Piksi! Nema kukanja i laganja, samo cinjenice. Kako su radili, tako im se vraca, a kmece kao da su osteceni za gol koji im je odneo titulu prvaka sveta.

Pljuvac svih stilova

pre 3 godine

Sam napises najvecu razliku i onda se pravis da je ne vidis. Buni se svako na ovom svetu a narocito u fudbalu na odluke sudije. Ali se niko bez vecih posledica ne buni ovako kako se on bunio za tu odluku i u tome je poenta. Baca kapitensku traku i izlazi dok utakmica jos traje, bez respekta prema saigracima ili protivniku ili tv gledaocima, vajna zvezda fudbala. 6 utakmica suspenzije, minimum.
(Ivan, 29. mart 2021 18:41

Znaci svi trebamo isto da reagujemo? Kakvo je to jednoumlje? Kad strani mediji optuzuju Novaka za divljacko radovanje, onda nam to smeta, a kad Ronaldo poludi jer mu gol nije priznat, onda se pozivamo na mirno protestovanje. Apsolutno me ne zanima sto je bacio kapitensku traku, to je izmedju njega i njihovog fudbalskog saveza. Razlika je u nasem ocekivanju, da neko ko je ostecen stane na nasu stranu, jer eto i mi smo nekad bili ostecen od te iste strane.. Svako se nosi sa svojim problemom na svoj nacin, ocekivati da svi isto reagujemo je jednoumlje u koje ovaj svet tone odavno. Mentalitet krda.

Dragan

pre 3 godine

Nije Ronaldo vec penaldo ili ako hocete malo lepse Kristijano, Ronaldo jedan jedini je zavrsio karijeru, ovaj samo ljaga njegovo prezime iz dana u dan

Црвена звезда 1913

pre 3 godine

Пикси дај промени тај грб, разумемо да је то грб савеза али дај те двоглаве орлове са круном, свима ће бити ДРАЖИ...

Pojedinci stvarno nemaju blama

pre 3 godine

Pixi je imao dve greske u subotu,prva je bila sto je poceo utakmicu sa Vlahovicem i Mitrovicem,a druga greska je bila sto je zamenio Tadica,Mitrovica i Kostica pa su Portugalci pred kraj preuzeli ponovo kontrolu,verujem da je shvatio greske i da nece ponavljati,inace sam zadovoljan kako je igrala reprezentacija,vidi se da Pixi ima autoritet i da zna sta hoce,sve najbolje zelim nasoj reprezentaciji i nasem selektoru..

Djed Gavrilo

pre 3 godine

Piksi,dok si igrao fudbal,ja sam bio simpatizer rivala i navijao u domaćem prvenstvu protiv Zvezde.U tom navijanju sam bio i tvoj simpatizer.Posle Sekija,ti si drugi Zvezdin igrač koji me je odusevljavao igrom i stavom.
Sad sam u godinama i ,zbog jada i bede u našem fudbalu,odavno ne pratim to.
Ti si me vratio i verujem da slican osecaj ima puno gradjana Srbije i dijaspore.
Nastavi pa da pored Novaka i tenisa,Jokica,odbojke i košarke,uz vaterpolo pocnemo navijati i za fudbal.

Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najlepša mesta na svetu

pre 3 godine

Sećam se jedne utakmice u kvalifikacijama u BGD. Došao je iz Japana, i pravo iz aviona na stadion. Imao je preko 30 godina. Plesao je po terenu i bio najbolji igrač utakmice. 1990 u Italiji je bio u top 5 na čitavom turniru. Pravio je cirkus sa odbranom Španije i Argentine u nokaut fazi tog SP. Veliki igrač i moj omiljen iako sam navijač Partizana. Mislim da Srbija nikada više u svojoj istoriji neće imati takvu klasu igrača da u nokaut fazi SP daje golove i bude najbolji na terenu... Delić toga da pokaže kao trener sigurno idemo na SP.

Марко

pre 3 godine

Imate sreće što nema VAR inače bi sad pričao drukčije.
(mario, 29. mart 2021 17:41)

Имали су и они среће у претходној утакмици што није било ВАР-а, јер је Роналдо дао гол из офсајда.

dr. Udo Brinkman

pre 3 godine

Koliko je Pixi bio veliki govori i podatak kojim reprezentacijama je davao golove dok je igrao, Francuska, Spanija, Nemacka... a da ne pricamo sta je radio Holandjanima i mnogim drugima, u poslednjih 20 godina svi nasi igraci koji su igrali za reprezentaciji ne mogu da se pohvale da su ukupno dali golove toliko jakim reprezentacijama i sto je jos vaznije, jako bitne golove kao sam Piksi za svoju karijeru. Za mene licno ( verovatno ce mnogima zvucati pristrasno ), Piksi je po kvalitetu bio mnogo bolji igrac od Ronalda, medjutim imao je puno pehova i vreme u kojima je ograo nije ni izbliza medijski bilo ispraceno kao danas. Ubedjen sam da kojim slucajem igra danas da bi bio u top 5 igraca na svetu i verovatno bio igrao za tamo neki Real, Barcelonu,... Bajern.

Washington

pre 3 godine

hajde ljudi nemoj da se blamiramo. sad sam pogledao ponovo i nije bio ofsajd jer je Kolarov zakasnio da napravi ofsajd zamku.
(Marcao, 29. mart 2021 17:31)

Ko se blamira druze, utakmica je prosla, gledamo na sledecu utakmicu a ne da pricamo o ovome iducih 5 godina.

Siguran sam da su se Ameri mnogo potresli zbog Felpsove kradje nad Cavicom. Ajde pali.

Pazi stani vidi gledaj

pre 3 godine

Imali smo boljeg. Rambo Petkovic.... Nije otisao u Japan da pusta fore,vec u Brazil,a svi znamo ko je i sta Rambo u Brazilu. Na zalost, mogli smo da gledamo Piksija i Ramba u veznom redu, ali dzabe, nije bilo pameti. Piksiju zameram to sto se odlucio za Japan, tj, nije imao onu stvar da se nadigrava u Evropi sa Zidanom, Rivaldom, Batistutom, Ronaldom, Skolsom..... steta. Da je veliki, jeste, ali ima vecih.
(mr.wolf, 29. mart 2021 18:02)

Piksi je Piksi, pa bio on u Zvezdi, Marseju, Japanu ili Tunguziji. Piksi je bio kapiten Deji, Mijatu i Jugi i Mihi, a i svima ostalima... Nadigravao se on sa svima sa kojima je trebalo da se nadigrava, Maradona, Mateus, Dunga... Dakle, Piksi je Piksi i tu se svaka priča završava. Kakvi Zidani i Ronalda, pa to su deca za njega čoveče.

C i n i k

pre 3 godine

Bilo bi lepo da pobedimo Azere, da ostanemo 1.na listi do kraja, jer ce biti vise ngo tesko u uzvratnoj u Portugaliji ako ta utakmica bude resavala pitanje pobednika grupe..

Will Mosley

pre 3 godine

hajde ljudi nemoj da se blamiramo. sad sam pogledao ponovo i nije bio ofsajd jer je Kolarov zakasnio da napravi ofsajd zamku.
(Marcao, 29. mart 2021 17:31)

Gde si ti video Kolarova? Koki nije igrao protiv Portugalaca.

uros

pre 3 godine

Bravo Piksi! Tako priča pravi selektor!
(Mare, 29. mart 2021 17:57)

Ne treba selektor da prica i filozofira, vec da ucini sve da se ne primi 2 gola od neke Irske. On da nesto zna, mi bi lagano pobedili Irce.
(Will Mosley, 29. mart 2021 18:09)

Najjaci smo , nikad nam nista ne odgovara.

Sale

pre 3 godine

@mr.wolf

Da znaš nešto o Piksiju, znao bi da je on u Japan otišao poslije teške povrede i da je tada već znao da neće nikada igrati na istom nivou kao pre povrede.

ccc

pre 3 godine

Na stranu sto je Ronaldo bezobrazn i prepotentan, ali ofsajd o kome prica Pixi nije bio!!!
(Max, 29. mart 2021 22:30)

Obozavam ovakve likove koji imaju prilike da se exponiraju preko neta jer u zivotu nemaju nikakivih kvaliteta da bi to radili. A onda pisu lazi i onda vide..vidi evo mog komentara? Pa posto nije bio ofsajd pogledaj na 1,40..Stvarno nije bio ofsajd? Ali prvo stavi naocare..

https://www.youtube.com/watch?v=2siDAlNiVJg

Cubaka

pre 3 godine

hajde ljudi nemoj da se blamiramo. sad sam pogledao ponovo i nije bio ofsajd jer je Kolarov zakasnio da napravi ofsajd zamku.
(Marcao, 29. mart 2021 17:31)

Prouci pravila, promeni dioptriju, pogledaj snimak jos 10 puta i posle toga predji da komentarises carling.

Ivan

pre 3 godine

Zaista ne razumem zasto se nasa javnost, a i narod iscudjavaju reakciji Ronalda. Vecina pise nesto poput - zasto se nije bunio kad je nama dao gol iz ofsajda, a buni se sad? - pa dame i gospodo, ni mi se sad ne bunimo, a bunili smo se onomad. Svako je nekad bio ostecen, kao sto je nekad i bio nagradjen na tudju stetu. To je prirodno, ono sto nije prirodno, jesu ove primitivne i nepromisljenje izjave obicnog naroda, a i nase javnosti. Da li je moguce da svi kao krdo rade i misle, ima li neko ko ume istinski da sagleda situaciju? Da li je Roki onomad dao gol iz ofsajda - jeste, da li je sudija pogresio pre neko vece u nasu korist - jeste. Da li Roki ima prava da se ljuti - ima. Da li mi imamo prava da se radujemo - imamo. U cemu je problem?
(Pljuvac svih stilova, 29. mart 2021 18:07)

Sam napises najvecu razliku i onda se pravis da je ne vidis. Buni se svako na ovom svetu a narocito u fudbalu na odluke sudije. Ali se niko bez vecih posledica ne buni ovako kako se on bunio za tu odluku i u tome je poenta. Baca kapitensku traku i izlazi dok utakmica jos traje, bez respekta prema saigracima ili protivniku ili tv gledaocima, vajna zvezda fudbala. 6 utakmica suspenzije, minimum.

smeh

pre 3 godine

@Pljuvac svih stilova

Vidiš kada je Portugal postigao gol iz ofsajda niko nije napuštao teren i bacao kapitensku traku. To mogu samo džiberi da rade. Ili posle onog nedosudjenog penala za nas su po tebi svi trebali da napuste teren od naših? Ovo što je uradio Ronaldo je nepoštovanje svega i svakoga na terenu, na klupi, pljunuo je po svojoj državi i zaista bih voleo da ga Portugalci, ne FIFA, kazne i odstrane iz reprezentacije. Mogu da razumem da je bio iznerviran greškom sudija ali ono ponašanje je za najstrožu kaznu. Isto se nadam se da će i sudije biti kažnjene i da ih više nećemo videti na terenu. A ti i tebi slični pravdajte ovakvo seljačko ponašanje, barem pokazujete da postoji razlog što su zadruga i slična sranja najgledanija ovde.

kosta

pre 3 godine

Ono što ja vidim je nekakav reset fudbalske reprezentacije Srbije i nova energija . Vidim naše momke kako im je stalo , igraju muški,što bi se reklo ''u kost'', igraju ofanzivno ( što nam i priliči) , dopadljivo, ostavljaju srce na terenu , kad igraju tako , i poraz im ne praštam.
Ovakvu Srbiju, za razliko od previše prošlih godina niko neće priželjkivati za protivnika,
Ponovo ih volim ko braću ,što kad malo bolje razmislim, i jesmo.

Lomonosov

pre 3 godine

Dodje tako vreme kada svaki anonimus prica o legendama fudbala.
#CR7 #GOAT
(Samo Realno, 29. mart 2021 17:53)

Baš tako.
#PIKSI_JE_ZA_CR7_MESI_LIČNO

Yugo Tempo 1.1

pre 3 godine

Pre Piksija igrali smo bunker od 11 igraca i slabost odbrambenih igraca nije bila vidljiva golim okom od guzve. Eh sada, kada se ne branimo kao nekada, dolazi do izrazaja i ne-kvalitet na odredjenim pozicijama. Sad kada znamo nase slabosti, treba raditi na poboljsanju istih.

Dejo

pre 3 godine

Piksi je moj decacki idol,obozavao sam ga kao igraca,kako sam se glupo osecao kad smo igrali finale protiv Olimpika a on igrao za njih,srecom samo zadnjih desetak minuta,da je igrao od prve minute ko zna sta bi bilo,i srecan sam sto je sada selektor i mnogo me razocaralo sto je vecina komentara na ovom satu podcenjivacki pisala o njemu,jos pre prve utakmice koju je vodio,neverovatno kakav smo narod,niko nama ne valja,bas niko,svakog bi ocrnili kad tad koliko god da je uspesan posle dva neuspeha taj postaje sprdnja,od jednog Novaka i Jokica pa nadalje!

kris

pre 3 godine

Prvo cega se sjecam kad je u pitanju fudbal,jeste utakmica na SP u Spaniji gdje sudija svira za Spance nepostojeci penal,Pantelic brani,a ovaj ponavlja .To je bilo 1982.Do danas pamtim nebrojeno mnogo teskih kradja na nasu stetu i samo nekoliko u nasu korist i to bez namjere,jer ko bi namjerno jednom Ronaldu ponistio gol.Razumijem ja i njega.Godinama ima sudije iza sebe i na svojoj strani i nije mu jasno sta se to odjednom dogodilo.Za njega je to kao da ja imam 1000Eura platu deset godina,odjednom februarsa 300,pa ti ostani miran.Sto se tice Piksija,koji je bio fenomenalan fudbaler,cinjenica je da on jos uvijek nije dokazan kao trener,ali cini mi se dosta realan i odmjeren u izjavama,ali i u pristupu svom poslu.Potrebno je da ostane principijelan,da sam sastavlja tim i da mu igraci uvijek daju sve od sebe,pa ako je neko bolji,a ima ih dosta boljih od nas,neka je.On je neko ko sa svoje pozicije ima dovoljno autoriteta kod nacije,postovanje i Zvezde i Partizana i ko uz promjene u FSS,moze vratiti vjeru u domaci fudbal i reprezentaciju.

boem_iz_coska

pre 3 godine

Stojkovic je bio desetka stakorg kova, trequartista, igrac poteza zbog kojeg se dolazilo na tribine od Vardara do Triglava.
Zlatno doba fudbala su 80-e i 90-e, sve posle toga je u padu zbog velikog novca. Ima i dalje velikih majstora, ali se izgubila fudbalska dusa. Nema onog esencijalnog na terenu, a to je igra za raju.
Meni danas kad bi neko ponudio da gledam uzivo Ronalda 10 puta ili Piksija iz najboljih dana samo 1, bez ikakve dileme bi izabrao Stojkovica. Ko se seca tih vremena zna o cemu pricam. Ne moze to danasnja tehnologija u vidu You tuba i sl docarati. Trebalo je to sve natenane doziveti, osetiti, cekati tu neku utakmicu a onda vidis Mozarta na delu. Gledao sam ga ukupno 4 puta u zivotu i svaki put sam bio odusevljen. I dalje stojim kod toga da je najbolji nas igrac bar od vremena Dzajica. Bolji i od Savicevica i Modrica koje cenim jako mnogo.
Gledajuci ovu omladinu sa kakvim nepostovanjem se ophode prema ovakvim legendama stegne me neka tuga oko srca. Izgubilo se toliko toga...Zivotne vrednosti su se promenile, sve je tako dostupno, hiperprodukcija je uzela maha i sve je postalo povrsno.
Izuzev Mesija koji je daleko, daleko najbolji igrac sveta zadnjih koliko vec godina, ovo sve ostalo je tanko. Nema igraca koji ce te podici iz fotelje. Ili ima, da ne preterujem, ali oni to sve rade zbog neke druge publike koja je na drustvenim mrezama.
Dragan Stojkovic Piksi. Gospodin i virtuoz kakvih je retko bilo.Hvala mu na svemu i sretno mu u nastavku nove avanture.

Mx

pre 3 godine

Piksi, toliko sam imao zadovoljstvo gledajući te na terenu. Isto toliko mi je zadovoljstvo gledati te na klupi reprezentacije Srbije.

Prosto, tvoje prisustvo izaziva neki dobar osećaj.

Drnch

pre 3 godine

Imali smo boljeg. Rambo Petkovic.... Nije otisao u Japan da pusta fore,vec u Brazil,a svi znamo ko je i sta Rambo u Brazilu. Na zalost, mogli smo da gledamo Piksija i Ramba u veznom redu, ali dzabe, nije bilo pameti. Piksiju zameram to sto se odlucio za Japan, tj, nije imao onu stvar da se nadigrava u Evropi sa Zidanom, Rivaldom, Batistutom, Ronaldom, Skolsom..... steta. Da je veliki, jeste, ali ima vecih.
(mr.wolf, 29. mart 2021 18:02)

Druze, ja sam matori, okoreli Partizanovac. Pogledao sam vise derbija i utakmica nego sto si ti procitao stripova. Da ti jedan grobar iskreno kaze, Piksi je dragulj srpskog fudbala. Taj je radio sta je hteo na terenu. Sa loptom je bio drzak i bezobrazan da su mu u BGD-u Gulit, Rajkard, VanBasten, Maldini, Tasoti, Barezi, Kostakurta, Albertini, Marko Simone... sa sve Arigom Sakijem zapamtili ime i prezime za sva vremena. Samo su Diter Pauli i beogradska magla spasili najjaci tim svih vremena od ispadanja i najvece senzacije evropskog fudbala ikada. Nakon te utakmice, Milan je u polufinalu ponizio Real sa 6:1 i cuvenu Steau-u u finalu sa 4:0. Legenda kaze da odbrambeni igraci Spanije jos od sv. prvenstva 1990 nose kosmodisk i traze premiju od osiguranja za lomljenje kicme i pretrpljeni strah zbog Dragana Stojkovica.

dominus

pre 3 godine

Imali smo boljeg. Rambo Petkovic.... Nije otisao u Japan da pusta fore,vec u Brazil,a svi znamo ko je i sta Rambo u Brazilu. Na zalost, mogli smo da gledamo Piksija i Ramba u veznom redu, ali dzabe, nije bilo pameti. Piksiju zameram to sto se odlucio za Japan, tj, nije imao onu stvar da se nadigrava u Evropi sa Zidanom, Rivaldom, Batistutom, Ronaldom, Skolsom..... steta. Da je veliki, jeste, ali ima vecih.
(mr.wolf, 29. mart 2021 18:02)

Piksi je 1990 imao 25 godina. U vreme kada su igrači koje si nabrojao bili na vrhuncu karijere, Piksi je bio na zalasku. Šta ima Piksi sa svojih 33 da se nadigrava sa Zidanom i Ronaldom koji su jedan 7 a drugi 10 godina mlađi.

To je isto kada bi rekao da se Mesi i Ronaldo, kao moderne zvezde, treba da plaše Halanda, Mbapea itd.

Disident

pre 3 godine

Ovako....mestro i poslednja desteka u svetskom fudbalu...pogledajte gol Spancima koj je dao na svetskom prvenstvu 1990 god....pola odbrane sa golmanom poslao po burek...a to je samo jedan mali deo onoga sto je pokazivao...po meni naj bolji fudbaler balkana...imao sam srece da ga gledam uzivo i uzivam u njegovoj magiji....izdvojio bih i Prosineckog ali mislim da je Pixi za nijansu bolji ....pozdrav svima..

Slobo

pre 3 godine

Piksi je najbolji fudbaler kojeg je srbija ikada imala ja kao navijac partizana stvarno sam uzivao gledajuci ga nadam se da ce delic svog talenta prebeti na igrace i onda je sve moguce....

mix

pre 3 godine

Piksi ne samo da je odlican selektor nego je i odlican diplomata.Kako god da bude na kraju,ovakva reprezentacija mi se gleda.Vidlo se da smo se malo uplasili protiv Portugala i zato i primili one glupe golove,ali im je Piksi rekao na poluvremenu da se opuste i igraju kako znaju,dalje smo videli.Malo srece nije na odmet.

Valdens

pre 3 godine

Konačno neko ko ne palamudi previše o taktici. Igramo za gol više. To je to. Piksi ima harizmu, karijeru, pre svega onu igračku, bio vrhunski fudbaler i dodao bih na kraju fajter na terenu. E zato sam siguran da će ove naše primadone terati do maksimuma pa i preko toga. Ekipa mora da ima vođu na i pored terena, nekoga ko ima autoritet. Ako budu ginuli pa i onda kad ne ide imaće svu podršku javnosti. To recept.

Ivan

pre 3 godine

Nekada je ostecena tvoja reprezentacija, nekada protivnicka, nikada nikoga sudijske greske nisu zaobisle. To tako treba da se posmatra, kada dodje red na tebe, prihvatis i teras dalje.

zainteresovani posmatrač

pre 3 godine

DSP, DSP!!! Ne pratim fudbal, ali ovaj čovek ima lepu magiju oko sebe. Nadam se da se neće isprljati od FSS miljea.

morinho

pre 3 godine

@will mosley kako ne shvatas da je piksi cuvao igrace za portugal, i drugo drugi gol smo sami sebi dali, tu nije bilo do selektora!

kosta

pre 3 godine

Ono što ja vidim je nekakav reset fudbalske reprezentacije Srbije i nova energija . Vidim naše momke kako im je stalo , igraju muški,što bi se reklo ''u kost'', igraju ofanzivno ( što nam i priliči) , dopadljivo, ostavljaju srce na terenu , kad igraju tako , i poraz im ne praštam.
Ovakvu Srbiju, za razliko od previše prošlih godina niko neće priželjkivati za protivnika,
Ponovo ih volim ko braću ,što kad malo bolje razmislim, i jesmo.
(kosta, 29. mart 2021 18:53)

Ja sam u komentaru napisao '' i poraz im PRAŠTAM'' , ko i zašto je ubacio ''NE'' , ja ne znam .

marko992

pre 3 godine

Piksi je moj decacki idol,obozavao sam ga kao igraca,kako sam se glupo osecao kad smo igrali finale protiv Olimpika a on igrao za njih,srecom samo zadnjih desetak minuta,da je igrao od prve minute ko zna sta bi bilo,i srecan sam sto je sada selektor i mnogo me razocaralo sto je vecina komentara na ovom satu podcenjivacki pisala o njemu,jos pre prve utakmice koju je vodio,neverovatno kakav smo narod,niko nama ne valja,bas niko,svakog bi ocrnili kad tad koliko god da je uspesan posle dva neuspeha taj postaje sprdnja,od jednog Novaka i Jokica pa nadalje!
(Dejo, 29. mart 2021 18:33)

Ne slazem se sa tobom,Piksi je za ogromnu vecinu bio dobar izbor.
Sto se trenerskog znanja tice ,Piksi nije neki veliki trener ali bi (skoro)svi voleli da to postane.
Njegovo podcenjivanje kao trenera naravno da nam sada nije potrebno,kao ni neko veliko hvaljenje.Neka uradi ono sto sigurno moze (samo ako hoce,a da nadam se da sme),uvede red i postovanje nacionalnog dresa i uradice vec ogroman deo posla.

lal

pre 3 godine

hajde ljudi nemoj da se blamiramo. sad sam pogledao ponovo i nije bio ofsajd jer je Kolarov zakasnio da napravi ofsajd zamku.
(Marcao, 29. mart 2021 17:31)
i ja bas sada ponovo pogledao prethodni mec... ne znam sto se ronaldo bunio posto je izbacio loptu u aut... jos je ovaj nas pokusao da je zadrzi u terenu...

Putnik

pre 3 godine

Nije poenta u imenima, vec drugo nesto. Ok, hajde da listamo i da vidimo protiv koga je on to kogao da igra od svoje 25 do 35 godine. Ok, nije se nadigravao sa Badjom, Maldinijem, Kostakurtom, Bebetom, Romariom, Stoickovim, Hadzijem.......
Onaj gore sto pise Piksi je Piksi i tacka, je samo nedostatak argumenata.
(mr.wolf, 29. mart 2021 20:09)

I za sta je sve ovo gore bitno? Kakve to veze ima sa Piksijem - trenerom? Ako ce covek da nam unapredi reprezentaciju, zasto je bitno sta se desavalo pre 30 godina?
Ja inace navijam za Partizan, ali jos kao detetu mi je bilo uzasno zao sto je Piksi otisao iz Zvezde pre nego sto je osvojila Ligu sampinona. Meni je uvek izgledalo da je njemu bilo mesto u tom timu sa tim peharom. Ovo pricam jer mi je kao partizanovcu bio drag kao igrac. Ali, na kraju, drag ili nedrag kao igrac, to ne znci nista o tome kakav je trener. Tako da hajde da ocenjujemo trenera po vaznim trenerskim parametrima, a ne po tome sta je uradio dok je bio igrac. (A uradio je mnogo).

Ivan

pre 3 godine

Ta dajte mu taj gol vise, trazite od uefe da se prizna , jel vidite da je kao neko dete, ljuti se i napusta teren, dobro nije i loptu poneo sa sobom.
Dobicemo ih u lisabonu, i sa varom i bez njega, imamo igru konacno

Brane

pre 3 godine

Dodje tako vreme kada svaki anonimus prica o legendama fudbala.
#CR7 #GOAT
(Samo Realno, 29. mart 2021 17:53)

Koliko ti je godina? 5?

Brane

pre 3 godine

Ajde vise dosta je bilo u vezi tog gola.Dajte im prolaz direktan, ostali neka se bore za baraz i kraj. Valjda ce prestati da cmizdre

Dirty

pre 3 godine

Mora da nas iznenadi i izvede napad: Kostić, Jović, Radonjic iza SMS i sačekuša. Davimo ih ko žabu i onda bežanija po strani, mat??? U 60 minut, hokejaška izmena i bunarenje???

Sirmium

pre 3 godine

Тако је Пикси...нек си рекао...ко их је...нек се љуте...има да их разбијемо у реваншу...

copavi Stanoje

pre 3 godine

A tvoje izvinjenje Portugalcima?.
U Lisabonu nema šta da tražimo.Penal dva za domaćine.
(Kostajnica, 29. mart 2021 18:07)


Nema veze, ionako ćemo im dati 5 komada, lagano ?

Pazi stani vidi gledaj

pre 3 godine

(mr.wolf, 29. mart 2021 20:06)

Uopšte se ne govori da li je "najbolji" ili nije, između ostalog to je subjektivan zaključak, za nekog Dejo, za nekoga Jugović, za nekoga Rambo..za nekoga Piksi.
Poenta je da pričaš o "dugogodišnjem kapitenu reprezentacije", u čijem timu je bio i Dejo, i Juga i Miha i Mijat i Jokan i Bata i Stanković..i...svi su imali kapitena. Piksija. Da li ti stvarno misliš da je to eto tako, da li stvarno možeš da dovedeš u pitanje njegovo fudbalsko umeće? Pa njegov tim Marsej je igrao finale LŠ protiv Zvezde... i ti pričaš protiv koga je igrao? Igrao za tim koji igra finale LŠ dve godine za redom.
Ti bolje da postaviš sebi pitanje kome je Piksi bio kapiten, pa nabroji samo igrače sa kojima je promenio zastavicu pre tekme, pa ćeš da zaključiš i protiv koga je igrao na terenu. Piksi je Piksi i tu se svaka priča završava jer sva argumenta ne bi stala u priču od 7 dana. Moš' misliti bez argumenata. Ti koji Piksija stavljaš u godište sa Zidanom i Ronaldom? Pa ti u životu nisi pogledao Piksija na terenu u najboljim godinama.

dominus

pre 3 godine

Nije poenta u imenima, vec drugo nesto. Ok, hajde da listamo i da vidimo protiv koga je on to kogao da igra od svoje 25 do 35 godine. Ok, nije se nadigravao sa Badjom, Maldinijem, Kostakurtom, Bebetom, Romariom, Stoickovim, Hadzijem.......
Onaj gore sto pise Piksi je Piksi i tacka, je samo nedostatak argumenata.
(mr.wolf, 29. mart 2021 20:09

Piksi je posle Italije, odlazi u Marsej i doživi veoma tešku povredu koja ga nekoliko meseci odvoji od terena. U najboljim godinama a već ranije izraubovan, mada ne toliko kao te sezone. Upamti da je to bilo početak devedesetih, nije medicina kao danas (pa i danas ne može sve izlečiti). Jedan Van Basten prekida karijeru zbog teške povrede?! Piksi povremeno igra još tri sezone pre odlaska u Japan 1994. Znači, već je imao 29. Reprezentacija tih godina ne igra zbog sankcija sve do tih kvalifikacija 1997. Znači, nije imao 25 već 29 kada je otišao u Japan. Koliki je prosek bio karijera ofanzivnih igrača tih godina? On je na Svetskom u Francuskoj protiv tih tadašnjih aždaja svetskog krema pokazao i znanje i umeće, bez obzira što je igrao u Japanu. Tako da ni ti nemaš argumente protiv Piksija. A o poređenju sa deceniju mlađim igračima, nema smisla pričati.

Bambadava

pre 3 godine

1,40..Stvarno nije bio ofsajd? Ali prvo stavi naocare..

[link]
(ccc, 29. mart 2021 23:07)

Pa nije bio ofsajd pogledaj na 1:52.

Medison

pre 3 godine

Izuzetno pametno, odvažno i racionalno istupanje u medijima, koje daje nadu da i igrači usmere svoja razmišljanja na ovakav način. To svakako nije ključ za dobru igru i pobedu, ali jeste dobra osnova.

Futre

pre 3 godine

Imali smo boljeg. Rambo Petkovic.... Nije otisao u Japan da pusta fore,vec u Brazil,a svi znamo ko je i sta Rambo u Brazilu. Na zalost, mogli smo da gledamo Piksija i Ramba u veznom redu, ali dzabe, nije bilo pameti. Piksiju zameram to sto se odlucio za Japan, tj, nije imao onu stvar da se nadigrava u Evropi sa Zidanom, Rivaldom, Batistutom, Ronaldom, Skolsom..... steta. Da je veliki, jeste, ali ima vecih.
(mr.wolf, 29. mart 2021 18:02)

Nema šta ti da zameraš Piksiju. On se pokazao protiv najjačih, a takvih na Balkanu ima dvojica ili najviše trojica. On je otišao u Japan iz dva razloga. Prvo, Olimpik je finansijski propao, gazda Tapi uhapšen, a ponuda Nagoje bila je odlična. Drugo, on od 1990. i druge povrede meniskusa više nije bio ni pola igrača u fizičkom smislu. To što je sa takvom povredom igrao do 35., pa makar i u japanskoj ligi, pokazuje kakav je majstor bio. Danas se takve povrede rešavaju za mesec dana. On je bio igrač koji je mogao da bude vodja bilo kog od najvećih svetskih timova.

louiggi

pre 3 godine

"Utakmica se završila 2:2 i ne želimo više da razmišljamo o tome."
lideri repke, odavno nisu imali ovakav mentalitet...svaka čast.

Suk

pre 3 godine

Svidja mi se sto Stojkovic ne daje bombasticne izjave, ne koristi ulicarski recnik, ne nipodastava protivnike, ne uliva laznu nadu, i veruje u svoj tim bez obzira na situaciju. Kad pobedi ne tvrdi da je super genije, i nadam se nace ni da klone duhom kad jednom izgubi (jer it to ce da se desi jednog dana). To ukazuje da je ozbiljnan profesionalac, sto je pozitivno. Moram prinzati da retko imam visoka ocekivanja od nasih trenera i fudbalskih radnika, ali Stojkovic je super krenuo i nadam se da ce tako da nastavi. Pre svega pricam o radu, ponasanju, mentalitetu koji pokusava da ugradi u tim. To je najbitnije. Sve ostalo, pa i rezultati tipa odlaska na velika prvenstva ce sigurno doci, pre ili kasnije.

Zoel Bats ispratio volej pogledom

pre 3 godine

Ima ona prica iz Munja, kada Glogovac objasnjava ko je bio Dule Savic. A u Londonu muk. E za moju generaciju je to Piksi. Na San Siru uzeo loptu i navozao njih par i gol velikom Milanu. A u Beogradu golcina velikom Milanu. E sad sta zna dete, kakva je to ekipa bila u kojoj su tri stranca bili Van Basten, Gulit i Rajkard, a ostatak ekipe italijanska reprezentacija. Van Basten koji je leto pre toga zavalio Dasajevu u finalu Evropskog prvenstva jedan od najlepsih golova svih vremena. I jos jedna stvar deco, nekada je postojala lepa praksa da kada neki nacionalni savez obelezava nesto, ili kada se neki veliki as oprasta od fudbala, da se zakaze utakmica izmedju nacionalne reprezentacije i reprezentacije ostatka sveta. I tako ti je Piksi igrao na Zikovom oprostaju sa najboljim asovima tog doba, i namestio gol, pa igrao na cini mi se 100 godina fudbalske asocijacije Engleske. Tada se zivelo za te utakmice, a na njima Lineker, Franceskoli, Misel Prudom, Lajos Detari (najveci transfer u Evropi tih godina), Suster. To je deco bio Piksi...

da se ne lazemo

pre 3 godine

A, svako moze da pogresi, desilo se puno puta...ali problem je kad sudija namjerno pogresi, poput penala na Mitrovicu sa Svicarcima, tu se nije moglo pogresit, a imao je i VAR