Tenis 39

Subota, 06.03.2021.

08:20

"Plakao sam kao dete u svlačionici kod Vajde"

Novak Đoković je u razgovoru sa Šarvinom Džafarijom otkrio i koji mu je poraz u karijeri najteže pao.

"Plakao sam kao dete u svlaèionici kod Vajde" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

noleisthebest

pre 3 godine

Preko trnja do zvezda...to je prava formula zivota kojoj treba deca da se uce u skoli...samo vredan rad i istrajnost a ne ovi holivudske stramputice i ispiranje mozga...

Leo

pre 3 godine

Mislim da nije iskren, svi smo vidili na OI poraz od delpotra, izasao sa suzama. Mislim da mu je najveci poraz od Rafu u polufinale na RG 2013, kada se upecao na mrezi usled to da je vodio u 5-tom setu.

Jumko

pre 3 godine

To je ta slaba konkurencija sa mladjanim Rafom i Endijem, Rodikom i Safinom koji imaju pozitivan h2h sa Djokovicem, Soderlingom, Fererom, Davidenkom, Nalbandijanom, Berdihom i ostalima kada je Rodzer osvajao Slemove, a Djokovic plakao od 2007-2010. sa 22, 23 godine, kada im nista nije mogao! I onda citamo kako bi pre tog perioda, kada je Federer pobedjivao neke druge tenisere, Djokovic "sigurno" dominirao! Komedija, jer cinjenice pokazuju jedno, ali kod nolinskog sbbkbb nesto sto sto ide u Djokovicevu korist, a nikada necemo saznati! Pa narode, jedan Vavrinka tada nije nista mogao, a i on proigrao posle 30te, bas kad i Djokovic... Cudno poklapanje!

Čvorović

pre 3 godine

Moze li malo odmora od Djokovica I njegovih dogadjana.
Hvala
(Bane, 6. mart 2021 13:07) 

Ja čitam i pratim samo ono što me zanima i što mi prija. Ne razumem zašto iko okapava na vestima koje ga iritiraju i još troši vreme da ostavlja komentare?? Pritom imam jak karakter i niko ne može da me silom natera da čitam i komentarišem nešto što me ne interesuje. Malopre izbrojah na teniskom odeljku sajta dvadeset tekstova koji nisu o Novaku, dakle može da se čita i komentariše satima, a gde su još ostali tekstovi iz sekcije sport. Zdravo je priznati sebi da je ovisnost o komentarisanju Novaka jaka i da je popusti joj isključivo lična odgovornost.

GAJA

pre 3 godine

Milane očigledno si zao i pokvaren lik.Zna se šta je bilo posle ispadanja u polufinalu od Endija u Londonu kao i tada u Brazilu ....Ali tvoj mozak le loš,i tu pomoći nema.

Slobo

pre 3 godine

@Slobo
Nisi u pravu da je 2010. bila za plakati. Te 2010. godine je Novak igrao polufinale Vimbldona i finala US Opena. Tada je već počinjao uzlet ka dominaciji koja je usledila 2011. godine. Dejvis kup je samo nastavak tog niza u 2010. godini. Meni je više žao one 3 godine od 2012 do 2014 kada je po svoj logici bio na vrhuncu karijere a osvojio samo 3 grend slema. U tom periodu je izgubio čak 5 finala...
(DDDD,


DDDD@ 2007 ii 2008 su bili uzlet a 2009 i 2010 su bile pad i to tezak, tu nema dileme. Naravno da su finale US i 1/2 Wmbldona dobri rezultati za nekog solidnog tenisera, ali ne za nekog ko pretenduje da srusi tada neprikosnovene Nadala i Federera. To je poenta price. U 2009 2010 imao je negativan skor sa Congom i Rodikom, a znamo kako je Conga kasnije prosao, a Rodik se na vreme povukao da ne prodje kao Conga.
Sto se tice izgubljenih finala 2012 - 2014 ja nalazim 4 US 2012 wimbld 2013 US 2013 i RG 2014.
US 2012 (Murray) bili su nenormalni uslovi sa jakim vetrom i to nije bio tenis, Wimb 2013 (Murray) Novak je odigrao ispod ocekivanja, 2013 US Nadal - to svakako nije smeo da izgubi - tezak poraz gde je od 1:1 u setovima i prednost brejka u trecem setu, u jednom momentu potpuno stao. Tada se odlucio da dovede Bekera koji usao u tim posle par meseci. Finale RG 2014 ( Nadal) to mi je bio bash cudan mec. Dobio je prvi set a posle neobjasnjivo fizicki pao. u 1/2 finalu protiv Gulbisa je povracao na terenu, tako da je ocigledno imao neke zdrastvene probleme.

Mikii

pre 3 godine

Laz. Plakao je nakon teskog poraza od Nadala na USO 2010. Tada je zeleo i karijeru da batali. Nije bilo apsolutno nijednog razloga da place posle meca sa Melcerom, jer ga je u finalu cekao Nadal na vrhuncu svoje igre, koji bi ga bukvalno sravnio sa onom zemljom. Zasto bi "ridao" zbog poraza na sljaci? Mnogo je vise razloga da place ako ga u finalu grend slema na betonu razbije "sljakas", zar ne? Ipak, ne sumnjam da ovo prolazi kod nolovaca, to je stara srpska prica.

DDDD

pre 3 godine

@Slobo
Nisi u pravu da je 2010. bila za plakati. Te 2010. godine je Novak igrao polufinale Vimbldona i finala US Opena. Tada je već počinjao uzlet ka dominaciji koja je usledila 2011. godine. Dejvis kup je samo nastavak tog niza u 2010. godini. Meni je više žao one 3 godine od 2012 do 2014 kada je po svoj logici bio na vrhuncu karijere a osvojio samo 3 grend slema. U tom periodu je izgubio čak 5 finala...

ArmadaJJ

pre 3 godine

Iskreno žalim Federera, Nadala i Đokovića.,prođe im detinjstvo od 5 do 10 godina, dečaštvo od 10 do 15 godina, momkovanje od 15 do 20 godina, mladost od 20 do 35 godina i od 35 do 40 za Federer a verovatno i Nadala i Đokovića, sve na teniskom terenu i uvezi tenisa. Jak život, žalosno za njih, gladijatori od 5 godine života, zombi život
(Srki s, 06. mart 2021 11:45)

To su "superhuma" ljudi, koji imaju drugačije životne ciljeve i prioritete od nas "običnih" ljudi. I oni su srećni.
Žao mi je svih drugih, koji su imali slične ciljeve, a nisu uspeli da ih ostvare, žrtvujući najlepši životni period.

žalosna sova

pre 3 godine

Kada mi je bilo najteže u životu od ljudi od kojih sam najviše očekivao da mi se nadju kao rame za plakanje nisam to dobio. Tada sam shvatio da sam potpuno pogrešio i od tada više tu grešku sebi neću dozvoliti da ponovim. Srećom bilo je drugih od kojih nisam očekivao a našli su mi se i to im nikada neću zaboraviti. Mnogo je važno to što Novak kaže da osetiš da nisi sam.

Goran

pre 3 godine

Sećam se tog meča,kao da je juče bio.
Đoković prva dva seta osvaja rutinski,bio je Novak tada jedan od nadolazećih mladih nada tenisa i svi su željno iščekivali taj korak napred, jer su svi videli veliki potencijal u njemu,a i on sam se igrom i rezultatima, već neko vreme bio establirao kao treći teniser sveta odmah iza Nadala i do tada neprikosnovenog Federera.
U tom meču protiv Melcera se Novaku desio taj veliki pad nakon osvojena prva dva seta, jednostavno verovatno je umislio da će Melcer sam da se preda,ali desilo se suprotno ,Novak je pao u igri a Melcer osokoljen nakon osvajanja trećeg seta je nastavio da igra kao u transu.
Koliko god je Novak uspeo da shvati ozbiljnost situacije i potom podigne svoj nivo igre, opet je to bilo nedovoljno za neverovatno inspirisanog Melcera,koji je verovatno tada odigrao i meč karijere (nedavno je u jednom intervjuu i sam to priznao) i na kraju je uspeo da preokrene rezultat u svoju korist.
E sad kao što naš narod zna da kaže "ko zna, zašto je to bilo dobro" upravo je Novaku taj poraz mnogo pomogao na psihološkom planu, jednostavno taj meč ga je osvestio i bio mu prekretnica karijere, shvatio je da mora još vrednije da trenira i radi kao bi dostigao nivo igre koji su tada imali Nadal i Federer a koji je bio potreban za osvajanje GS titula.
Na kraju rezultat svega toga vidimo danas nakon 18 GS titula,36 ATP mastersa (rekorder),5 masters kupa (rekorder) i 310 nedelja na prvom mestu ATP-liste gde je naravno takođe rekorder !

neko ko zna

pre 3 godine

Meni je najtese bilo kad je ispao sa olimpijade a bio je tad broj 1 jer je igrao sa nasu zemlju! A ocigledno da njega to ne dotice...
(milan, 06. mart 2021 11:00)

a sta si ti konkretno uradio za nasu zemlju, kada imas slobodu da pljujes one koji nesto ipak jesu uradili?

Čeki opinionista del cazzo

pre 3 godine

@Kaiser Pederer. Sinko,da si pratio tenis od Lendla i Mekinro kao ja ,ne bi tako lupao gluposti...Sećam se Monte Karla kada je Jirgen odrao i Fedexa a na pres konferenciji izjavio da su ga bolela leđa pa je prešao na plan B.Niko nikad nije tako nafafao tvog idola u jednoj rečenici.A protiv njega su se vraćali iz 2 seta deficita i Conga,Anderson,Novak....ne bih sada počinjao priču sa 40-15 situacijom i meč loptama...

Nеlе-Liverpool

pre 3 godine

Сећам се,2-0 у сетовима,2-0 у трећем,брејк лопте и онда потпуно потонуо

Kaiser Roger

pre 3 godine

Odlično, neka malo troluje i Nole. Kao što Federer voli da troluje kako mu je Nadal glavni i najteži rival kako bi umanjio značaj Noletu, tako neka Nole malo zeza i Federera.
(Jahzo, 06. mart 2021 10:43)

Ajde objasni mi kako mozes tako da mislis.Finale GS je najveci mec koji teniseri igraju a Nolo i Federer su odigrali tek 2 puta do 2014 kad je Federer imao 33 godine.A do svoje 33 koliko je odigrao sa Nadalom?.To vi nolomani mislite da je Federeru toliko bitno sto je gubio od nekog 6 godina mladjeg kad nije u prajmu posle njegove 33 godine.2019 jeste veliki poraz za njega ali nije ni pridji onim prvim jer je tad bio mlad i to je znacajnije.Sto je recimo Nolu taj poraz najtezi a ne recimo od Nadala prosle godine.Zato sto je tad bio mlad i zeljan uspeha.Posle 33 svaka pobeda je gratis.

kio BL

pre 3 godine

Meni je najtese bilo kad je ispao sa olimpijade a bio je tad broj 1 jer je igrao sa nasu zemlju! A ocigledno da njega to ne dotice...
(milan, 06. mart 2021 11:00)

Stići će i zlato sa Olimpa, polako,tek se zahuktava mašina.
Nego,razmišljam kako je tek bilo Rafi na AO 2012 i Fedexu na Vimbldonu 2019 poslije poraza?

don

pre 3 godine

Odlično, neka malo troluje i Nole. Kao što Federer voli da troluje kako mu je Nadal glavni i najteži rival kako bi umanjio značaj Noletu, tako neka Nole malo zeza i Federera.
(Jahzo, 6. mart 2021 10:43

Rivalstvo sa nekim i najteži poraz pojedinačno od nekog su dve različite stvari.
Niti verujem da laže Novak, niti Federer. Jednostavno, u periodu Rodzerove najveće dominacije, Nadal ga tri puta zaustavlja u finalima RG da kompletira slemove. To je svakako frustrirajuće bilo za njega tada. S druge strane, taj Melcer je toga dana iznenadio Novaka kada je napravio, do sada, najveći preokret protiv njega. Jer mu niko prije a ni poslije nije okrenuo 2:0 u setovima. Tako da, verujem da su obojica iskreni.

lal

pre 3 godine

Ajde objasni mi kako mozes tako da mislis.Finale GS je najveci mec koji teniseri igraju a Nolo i Federer su odigrali tek 2 puta do 2014 kad je Federer imao 33 godine.A do svoje 33 koliko je odigrao sa Nadalom?.To vi nolomani mislite da je Federeru toliko bitno sto je gubio od nekog 6 godina mladjeg kad nije u prajmu posle njegove 33 godine.2019 jeste veliki poraz za njega ali nije ni pridji onim prvim jer je tad bio mlad i to je znacajnije.Sto je recimo Nolu taj poraz najtezi a ne recimo od Nadala prosle godine.Zato sto je tad bio mlad i zeljan uspeha.Posle 33 svaka pobeda je gratis.
(Kaiser Roger, 06. mart 2021 11:18)
ok, posto je finale GS najveci mec koji teniseri igraju, sta bi federer trebalo da oseca prema novaku koji ga je u polufinalima sprecavao da uopste igra te meceve... nije novak kriv sto mu je zreb dodeljivao tadasnjeg GOAT-a u ranijim fazama turnira... pricam o mecevima PRE njegove 33. godine... a i ti si nasao prag do kada je bitno, a od kada nije... kao da se radi o isusu...

Slobo

pre 3 godine

Nole - cela 2010-ta osim dejvis kupa je bila za plakat. Te godine si imao vise duplih nego as servisa, ali si ipak na kraju godine ostao br 3.
Kad smo vec kod poraza, meni je najtezi bio onaj protiv Nadala 2013 na RG , prednost brejka u petom setu 4:3 i na 40:40 pecanje na mrezi i gubitak vec osvojenog poena. Nisam plakao ali mi je doslo da bacim TV preko balkona, jer sam vec tada znao da se takvi pokloni Nadalu na RG ne prastaju.

Najdraza pobeda - uff tesko da se odlucim ima ih mnogo , ipak izdvajam dve:
1/2 finale 2011 AO protiv Federera 3:0 vrhunski tenis sa obe strane.
Finale Wimbledon 2019 znaju svi zbog cega.

Srki s

pre 3 godine

Iskreno žalim Federera, Nadala i Đokovića.,prođe im detinjstvo od 5 do 10 godina, dečaštvo od 10 do 15 godina, momkovanje od 15 do 20 godina, mladost od 20 do 35 godina i od 35 do 40 za Federer a verovatno i Nadala i Đokovića, sve na teniskom terenu i uvezi tenisa. Jak život, žalosno za njih, gladijatori od 5 godine života, zombi život

absent

pre 3 godine

Meni je najtese bilo kad je ispao sa olimpijade a bio je tad broj 1 jer je igrao sa nasu zemlju! A ocigledno da njega to ne dotice...
(milan, 06. mart 2021 11:00)

a kad igra na AO, US opena itd tada igra za Bangladeš? Ja koliko se sećam stoji srpska zastava pored njegovog imena na score tabli.

bole

pre 3 godine

Tako je.
Zato je bitno da se covek poslom bavi predano i da proba da ga radi sto bolje, svaki dan.
A pare, uspeh i tako dalje, to ce doci ili nece, to ne zavisi samo od tebe.
Ovako je samo veca verovatnoca da hoce, a i zivot je sa mnogo manje razocarenja.

ko budali samar

pre 3 godine

Jirgen Melcer je GOAT za Nola.
(Kaiser Roger, 06. mart 2021 10:11


Hahaha dosao po Subotnji jutarnji samar.
Svidja mi se kod tebe sto ne kasnis.

HanSolo

pre 3 godine

Jirgen Melcer je GOAT za Nola.
(Kaiser Roger, 06. mart 2021 10:11)

Možda.. Ali ti si odvratan čovek bez života.. Idi "pomiluj" tvog muža..

Al’ sam se zarumenila

pre 3 godine

Jirgen Melcer je GOAT za Nola.
(Kaiser Roger, 06. mart 2021 10:11)

Роџер је ГОАТ јер има више пораза од Новака

Jahzo

pre 3 godine

Odlično, neka malo troluje i Nole. Kao što Federer voli da troluje kako mu je Nadal glavni i najteži rival kako bi umanjio značaj Noletu, tako neka Nole malo zeza i Federera.

fenomen

pre 3 godine

Mogao je i Nole u SanRemo da otpeva od Nade Topcagic "Treba mi rame tvoje da placem na njemu. Jos vise bi se Nada proslavila jer bi tada bila zastupljena sa dve pesme.

Al’ sam se zarumenila

pre 3 godine

Jirgen Melcer je GOAT za Nola.
(Kaiser Roger, 06. mart 2021 10:11)

Роџер је ГОАТ јер има више пораза од Новака

bole

pre 3 godine

Tako je.
Zato je bitno da se covek poslom bavi predano i da proba da ga radi sto bolje, svaki dan.
A pare, uspeh i tako dalje, to ce doci ili nece, to ne zavisi samo od tebe.
Ovako je samo veca verovatnoca da hoce, a i zivot je sa mnogo manje razocarenja.

HanSolo

pre 3 godine

Jirgen Melcer je GOAT za Nola.
(Kaiser Roger, 06. mart 2021 10:11)

Možda.. Ali ti si odvratan čovek bez života.. Idi "pomiluj" tvog muža..

ko budali samar

pre 3 godine

Jirgen Melcer je GOAT za Nola.
(Kaiser Roger, 06. mart 2021 10:11


Hahaha dosao po Subotnji jutarnji samar.
Svidja mi se kod tebe sto ne kasnis.

absent

pre 3 godine

Meni je najtese bilo kad je ispao sa olimpijade a bio je tad broj 1 jer je igrao sa nasu zemlju! A ocigledno da njega to ne dotice...
(milan, 06. mart 2021 11:00)

a kad igra na AO, US opena itd tada igra za Bangladeš? Ja koliko se sećam stoji srpska zastava pored njegovog imena na score tabli.

Čeki opinionista del cazzo

pre 3 godine

@Kaiser Pederer. Sinko,da si pratio tenis od Lendla i Mekinro kao ja ,ne bi tako lupao gluposti...Sećam se Monte Karla kada je Jirgen odrao i Fedexa a na pres konferenciji izjavio da su ga bolela leđa pa je prešao na plan B.Niko nikad nije tako nafafao tvog idola u jednoj rečenici.A protiv njega su se vraćali iz 2 seta deficita i Conga,Anderson,Novak....ne bih sada počinjao priču sa 40-15 situacijom i meč loptama...

Jahzo

pre 3 godine

Odlično, neka malo troluje i Nole. Kao što Federer voli da troluje kako mu je Nadal glavni i najteži rival kako bi umanjio značaj Noletu, tako neka Nole malo zeza i Federera.

neko ko zna

pre 3 godine

Meni je najtese bilo kad je ispao sa olimpijade a bio je tad broj 1 jer je igrao sa nasu zemlju! A ocigledno da njega to ne dotice...
(milan, 06. mart 2021 11:00)

a sta si ti konkretno uradio za nasu zemlju, kada imas slobodu da pljujes one koji nesto ipak jesu uradili?

ArmadaJJ

pre 3 godine

Iskreno žalim Federera, Nadala i Đokovića.,prođe im detinjstvo od 5 do 10 godina, dečaštvo od 10 do 15 godina, momkovanje od 15 do 20 godina, mladost od 20 do 35 godina i od 35 do 40 za Federer a verovatno i Nadala i Đokovića, sve na teniskom terenu i uvezi tenisa. Jak život, žalosno za njih, gladijatori od 5 godine života, zombi život
(Srki s, 06. mart 2021 11:45)

To su "superhuma" ljudi, koji imaju drugačije životne ciljeve i prioritete od nas "običnih" ljudi. I oni su srećni.
Žao mi je svih drugih, koji su imali slične ciljeve, a nisu uspeli da ih ostvare, žrtvujući najlepši životni period.

Goran

pre 3 godine

Sećam se tog meča,kao da je juče bio.
Đoković prva dva seta osvaja rutinski,bio je Novak tada jedan od nadolazećih mladih nada tenisa i svi su željno iščekivali taj korak napred, jer su svi videli veliki potencijal u njemu,a i on sam se igrom i rezultatima, već neko vreme bio establirao kao treći teniser sveta odmah iza Nadala i do tada neprikosnovenog Federera.
U tom meču protiv Melcera se Novaku desio taj veliki pad nakon osvojena prva dva seta, jednostavno verovatno je umislio da će Melcer sam da se preda,ali desilo se suprotno ,Novak je pao u igri a Melcer osokoljen nakon osvajanja trećeg seta je nastavio da igra kao u transu.
Koliko god je Novak uspeo da shvati ozbiljnost situacije i potom podigne svoj nivo igre, opet je to bilo nedovoljno za neverovatno inspirisanog Melcera,koji je verovatno tada odigrao i meč karijere (nedavno je u jednom intervjuu i sam to priznao) i na kraju je uspeo da preokrene rezultat u svoju korist.
E sad kao što naš narod zna da kaže "ko zna, zašto je to bilo dobro" upravo je Novaku taj poraz mnogo pomogao na psihološkom planu, jednostavno taj meč ga je osvestio i bio mu prekretnica karijere, shvatio je da mora još vrednije da trenira i radi kao bi dostigao nivo igre koji su tada imali Nadal i Federer a koji je bio potreban za osvajanje GS titula.
Na kraju rezultat svega toga vidimo danas nakon 18 GS titula,36 ATP mastersa (rekorder),5 masters kupa (rekorder) i 310 nedelja na prvom mestu ATP-liste gde je naravno takođe rekorder !

lal

pre 3 godine

Ajde objasni mi kako mozes tako da mislis.Finale GS je najveci mec koji teniseri igraju a Nolo i Federer su odigrali tek 2 puta do 2014 kad je Federer imao 33 godine.A do svoje 33 koliko je odigrao sa Nadalom?.To vi nolomani mislite da je Federeru toliko bitno sto je gubio od nekog 6 godina mladjeg kad nije u prajmu posle njegove 33 godine.2019 jeste veliki poraz za njega ali nije ni pridji onim prvim jer je tad bio mlad i to je znacajnije.Sto je recimo Nolu taj poraz najtezi a ne recimo od Nadala prosle godine.Zato sto je tad bio mlad i zeljan uspeha.Posle 33 svaka pobeda je gratis.
(Kaiser Roger, 06. mart 2021 11:18)
ok, posto je finale GS najveci mec koji teniseri igraju, sta bi federer trebalo da oseca prema novaku koji ga je u polufinalima sprecavao da uopste igra te meceve... nije novak kriv sto mu je zreb dodeljivao tadasnjeg GOAT-a u ranijim fazama turnira... pricam o mecevima PRE njegove 33. godine... a i ti si nasao prag do kada je bitno, a od kada nije... kao da se radi o isusu...

Slobo

pre 3 godine

Nole - cela 2010-ta osim dejvis kupa je bila za plakat. Te godine si imao vise duplih nego as servisa, ali si ipak na kraju godine ostao br 3.
Kad smo vec kod poraza, meni je najtezi bio onaj protiv Nadala 2013 na RG , prednost brejka u petom setu 4:3 i na 40:40 pecanje na mrezi i gubitak vec osvojenog poena. Nisam plakao ali mi je doslo da bacim TV preko balkona, jer sam vec tada znao da se takvi pokloni Nadalu na RG ne prastaju.

Najdraza pobeda - uff tesko da se odlucim ima ih mnogo , ipak izdvajam dve:
1/2 finale 2011 AO protiv Federera 3:0 vrhunski tenis sa obe strane.
Finale Wimbledon 2019 znaju svi zbog cega.

don

pre 3 godine

Odlično, neka malo troluje i Nole. Kao što Federer voli da troluje kako mu je Nadal glavni i najteži rival kako bi umanjio značaj Noletu, tako neka Nole malo zeza i Federera.
(Jahzo, 6. mart 2021 10:43

Rivalstvo sa nekim i najteži poraz pojedinačno od nekog su dve različite stvari.
Niti verujem da laže Novak, niti Federer. Jednostavno, u periodu Rodzerove najveće dominacije, Nadal ga tri puta zaustavlja u finalima RG da kompletira slemove. To je svakako frustrirajuće bilo za njega tada. S druge strane, taj Melcer je toga dana iznenadio Novaka kada je napravio, do sada, najveći preokret protiv njega. Jer mu niko prije a ni poslije nije okrenuo 2:0 u setovima. Tako da, verujem da su obojica iskreni.

kio BL

pre 3 godine

Meni je najtese bilo kad je ispao sa olimpijade a bio je tad broj 1 jer je igrao sa nasu zemlju! A ocigledno da njega to ne dotice...
(milan, 06. mart 2021 11:00)

Stići će i zlato sa Olimpa, polako,tek se zahuktava mašina.
Nego,razmišljam kako je tek bilo Rafi na AO 2012 i Fedexu na Vimbldonu 2019 poslije poraza?

Nеlе-Liverpool

pre 3 godine

Сећам се,2-0 у сетовима,2-0 у трећем,брејк лопте и онда потпуно потонуо

žalosna sova

pre 3 godine

Kada mi je bilo najteže u životu od ljudi od kojih sam najviše očekivao da mi se nadju kao rame za plakanje nisam to dobio. Tada sam shvatio da sam potpuno pogrešio i od tada više tu grešku sebi neću dozvoliti da ponovim. Srećom bilo je drugih od kojih nisam očekivao a našli su mi se i to im nikada neću zaboraviti. Mnogo je važno to što Novak kaže da osetiš da nisi sam.

DDDD

pre 3 godine

@Slobo
Nisi u pravu da je 2010. bila za plakati. Te 2010. godine je Novak igrao polufinale Vimbldona i finala US Opena. Tada je već počinjao uzlet ka dominaciji koja je usledila 2011. godine. Dejvis kup je samo nastavak tog niza u 2010. godini. Meni je više žao one 3 godine od 2012 do 2014 kada je po svoj logici bio na vrhuncu karijere a osvojio samo 3 grend slema. U tom periodu je izgubio čak 5 finala...

Čvorović

pre 3 godine

Moze li malo odmora od Djokovica I njegovih dogadjana.
Hvala
(Bane, 6. mart 2021 13:07) 

Ja čitam i pratim samo ono što me zanima i što mi prija. Ne razumem zašto iko okapava na vestima koje ga iritiraju i još troši vreme da ostavlja komentare?? Pritom imam jak karakter i niko ne može da me silom natera da čitam i komentarišem nešto što me ne interesuje. Malopre izbrojah na teniskom odeljku sajta dvadeset tekstova koji nisu o Novaku, dakle može da se čita i komentariše satima, a gde su još ostali tekstovi iz sekcije sport. Zdravo je priznati sebi da je ovisnost o komentarisanju Novaka jaka i da je popusti joj isključivo lična odgovornost.

GAJA

pre 3 godine

Milane očigledno si zao i pokvaren lik.Zna se šta je bilo posle ispadanja u polufinalu od Endija u Londonu kao i tada u Brazilu ....Ali tvoj mozak le loš,i tu pomoći nema.

fenomen

pre 3 godine

Mogao je i Nole u SanRemo da otpeva od Nade Topcagic "Treba mi rame tvoje da placem na njemu. Jos vise bi se Nada proslavila jer bi tada bila zastupljena sa dve pesme.

Srki s

pre 3 godine

Iskreno žalim Federera, Nadala i Đokovića.,prođe im detinjstvo od 5 do 10 godina, dečaštvo od 10 do 15 godina, momkovanje od 15 do 20 godina, mladost od 20 do 35 godina i od 35 do 40 za Federer a verovatno i Nadala i Đokovića, sve na teniskom terenu i uvezi tenisa. Jak život, žalosno za njih, gladijatori od 5 godine života, zombi život

noleisthebest

pre 3 godine

Preko trnja do zvezda...to je prava formula zivota kojoj treba deca da se uce u skoli...samo vredan rad i istrajnost a ne ovi holivudske stramputice i ispiranje mozga...

Slobo

pre 3 godine

@Slobo
Nisi u pravu da je 2010. bila za plakati. Te 2010. godine je Novak igrao polufinale Vimbldona i finala US Opena. Tada je već počinjao uzlet ka dominaciji koja je usledila 2011. godine. Dejvis kup je samo nastavak tog niza u 2010. godini. Meni je više žao one 3 godine od 2012 do 2014 kada je po svoj logici bio na vrhuncu karijere a osvojio samo 3 grend slema. U tom periodu je izgubio čak 5 finala...
(DDDD,


DDDD@ 2007 ii 2008 su bili uzlet a 2009 i 2010 su bile pad i to tezak, tu nema dileme. Naravno da su finale US i 1/2 Wmbldona dobri rezultati za nekog solidnog tenisera, ali ne za nekog ko pretenduje da srusi tada neprikosnovene Nadala i Federera. To je poenta price. U 2009 2010 imao je negativan skor sa Congom i Rodikom, a znamo kako je Conga kasnije prosao, a Rodik se na vreme povukao da ne prodje kao Conga.
Sto se tice izgubljenih finala 2012 - 2014 ja nalazim 4 US 2012 wimbld 2013 US 2013 i RG 2014.
US 2012 (Murray) bili su nenormalni uslovi sa jakim vetrom i to nije bio tenis, Wimb 2013 (Murray) Novak je odigrao ispod ocekivanja, 2013 US Nadal - to svakako nije smeo da izgubi - tezak poraz gde je od 1:1 u setovima i prednost brejka u trecem setu, u jednom momentu potpuno stao. Tada se odlucio da dovede Bekera koji usao u tim posle par meseci. Finale RG 2014 ( Nadal) to mi je bio bash cudan mec. Dobio je prvi set a posle neobjasnjivo fizicki pao. u 1/2 finalu protiv Gulbisa je povracao na terenu, tako da je ocigledno imao neke zdrastvene probleme.

Mikii

pre 3 godine

Laz. Plakao je nakon teskog poraza od Nadala na USO 2010. Tada je zeleo i karijeru da batali. Nije bilo apsolutno nijednog razloga da place posle meca sa Melcerom, jer ga je u finalu cekao Nadal na vrhuncu svoje igre, koji bi ga bukvalno sravnio sa onom zemljom. Zasto bi "ridao" zbog poraza na sljaci? Mnogo je vise razloga da place ako ga u finalu grend slema na betonu razbije "sljakas", zar ne? Ipak, ne sumnjam da ovo prolazi kod nolovaca, to je stara srpska prica.

Kaiser Roger

pre 3 godine

Odlično, neka malo troluje i Nole. Kao što Federer voli da troluje kako mu je Nadal glavni i najteži rival kako bi umanjio značaj Noletu, tako neka Nole malo zeza i Federera.
(Jahzo, 06. mart 2021 10:43)

Ajde objasni mi kako mozes tako da mislis.Finale GS je najveci mec koji teniseri igraju a Nolo i Federer su odigrali tek 2 puta do 2014 kad je Federer imao 33 godine.A do svoje 33 koliko je odigrao sa Nadalom?.To vi nolomani mislite da je Federeru toliko bitno sto je gubio od nekog 6 godina mladjeg kad nije u prajmu posle njegove 33 godine.2019 jeste veliki poraz za njega ali nije ni pridji onim prvim jer je tad bio mlad i to je znacajnije.Sto je recimo Nolu taj poraz najtezi a ne recimo od Nadala prosle godine.Zato sto je tad bio mlad i zeljan uspeha.Posle 33 svaka pobeda je gratis.

Jumko

pre 3 godine

To je ta slaba konkurencija sa mladjanim Rafom i Endijem, Rodikom i Safinom koji imaju pozitivan h2h sa Djokovicem, Soderlingom, Fererom, Davidenkom, Nalbandijanom, Berdihom i ostalima kada je Rodzer osvajao Slemove, a Djokovic plakao od 2007-2010. sa 22, 23 godine, kada im nista nije mogao! I onda citamo kako bi pre tog perioda, kada je Federer pobedjivao neke druge tenisere, Djokovic "sigurno" dominirao! Komedija, jer cinjenice pokazuju jedno, ali kod nolinskog sbbkbb nesto sto sto ide u Djokovicevu korist, a nikada necemo saznati! Pa narode, jedan Vavrinka tada nije nista mogao, a i on proigrao posle 30te, bas kad i Djokovic... Cudno poklapanje!

Leo

pre 3 godine

Mislim da nije iskren, svi smo vidili na OI poraz od delpotra, izasao sa suzama. Mislim da mu je najveci poraz od Rafu u polufinale na RG 2013, kada se upecao na mrezi usled to da je vodio u 5-tom setu.

Mikii

pre 3 godine

Laz. Plakao je nakon teskog poraza od Nadala na USO 2010. Tada je zeleo i karijeru da batali. Nije bilo apsolutno nijednog razloga da place posle meca sa Melcerom, jer ga je u finalu cekao Nadal na vrhuncu svoje igre, koji bi ga bukvalno sravnio sa onom zemljom. Zasto bi "ridao" zbog poraza na sljaci? Mnogo je vise razloga da place ako ga u finalu grend slema na betonu razbije "sljakas", zar ne? Ipak, ne sumnjam da ovo prolazi kod nolovaca, to je stara srpska prica.

fenomen

pre 3 godine

Mogao je i Nole u SanRemo da otpeva od Nade Topcagic "Treba mi rame tvoje da placem na njemu. Jos vise bi se Nada proslavila jer bi tada bila zastupljena sa dve pesme.

Srki s

pre 3 godine

Iskreno žalim Federera, Nadala i Đokovića.,prođe im detinjstvo od 5 do 10 godina, dečaštvo od 10 do 15 godina, momkovanje od 15 do 20 godina, mladost od 20 do 35 godina i od 35 do 40 za Federer a verovatno i Nadala i Đokovića, sve na teniskom terenu i uvezi tenisa. Jak život, žalosno za njih, gladijatori od 5 godine života, zombi život

Kaiser Roger

pre 3 godine

Odlično, neka malo troluje i Nole. Kao što Federer voli da troluje kako mu je Nadal glavni i najteži rival kako bi umanjio značaj Noletu, tako neka Nole malo zeza i Federera.
(Jahzo, 06. mart 2021 10:43)

Ajde objasni mi kako mozes tako da mislis.Finale GS je najveci mec koji teniseri igraju a Nolo i Federer su odigrali tek 2 puta do 2014 kad je Federer imao 33 godine.A do svoje 33 koliko je odigrao sa Nadalom?.To vi nolomani mislite da je Federeru toliko bitno sto je gubio od nekog 6 godina mladjeg kad nije u prajmu posle njegove 33 godine.2019 jeste veliki poraz za njega ali nije ni pridji onim prvim jer je tad bio mlad i to je znacajnije.Sto je recimo Nolu taj poraz najtezi a ne recimo od Nadala prosle godine.Zato sto je tad bio mlad i zeljan uspeha.Posle 33 svaka pobeda je gratis.

Jumko

pre 3 godine

To je ta slaba konkurencija sa mladjanim Rafom i Endijem, Rodikom i Safinom koji imaju pozitivan h2h sa Djokovicem, Soderlingom, Fererom, Davidenkom, Nalbandijanom, Berdihom i ostalima kada je Rodzer osvajao Slemove, a Djokovic plakao od 2007-2010. sa 22, 23 godine, kada im nista nije mogao! I onda citamo kako bi pre tog perioda, kada je Federer pobedjivao neke druge tenisere, Djokovic "sigurno" dominirao! Komedija, jer cinjenice pokazuju jedno, ali kod nolinskog sbbkbb nesto sto sto ide u Djokovicevu korist, a nikada necemo saznati! Pa narode, jedan Vavrinka tada nije nista mogao, a i on proigrao posle 30te, bas kad i Djokovic... Cudno poklapanje!

Leo

pre 3 godine

Mislim da nije iskren, svi smo vidili na OI poraz od delpotra, izasao sa suzama. Mislim da mu je najveci poraz od Rafu u polufinale na RG 2013, kada se upecao na mrezi usled to da je vodio u 5-tom setu.

Jahzo

pre 3 godine

Odlično, neka malo troluje i Nole. Kao što Federer voli da troluje kako mu je Nadal glavni i najteži rival kako bi umanjio značaj Noletu, tako neka Nole malo zeza i Federera.

Al’ sam se zarumenila

pre 3 godine

Jirgen Melcer je GOAT za Nola.
(Kaiser Roger, 06. mart 2021 10:11)

Роџер је ГОАТ јер има више пораза од Новака

HanSolo

pre 3 godine

Jirgen Melcer je GOAT za Nola.
(Kaiser Roger, 06. mart 2021 10:11)

Možda.. Ali ti si odvratan čovek bez života.. Idi "pomiluj" tvog muža..

Goran

pre 3 godine

Sećam se tog meča,kao da je juče bio.
Đoković prva dva seta osvaja rutinski,bio je Novak tada jedan od nadolazećih mladih nada tenisa i svi su željno iščekivali taj korak napred, jer su svi videli veliki potencijal u njemu,a i on sam se igrom i rezultatima, već neko vreme bio establirao kao treći teniser sveta odmah iza Nadala i do tada neprikosnovenog Federera.
U tom meču protiv Melcera se Novaku desio taj veliki pad nakon osvojena prva dva seta, jednostavno verovatno je umislio da će Melcer sam da se preda,ali desilo se suprotno ,Novak je pao u igri a Melcer osokoljen nakon osvajanja trećeg seta je nastavio da igra kao u transu.
Koliko god je Novak uspeo da shvati ozbiljnost situacije i potom podigne svoj nivo igre, opet je to bilo nedovoljno za neverovatno inspirisanog Melcera,koji je verovatno tada odigrao i meč karijere (nedavno je u jednom intervjuu i sam to priznao) i na kraju je uspeo da preokrene rezultat u svoju korist.
E sad kao što naš narod zna da kaže "ko zna, zašto je to bilo dobro" upravo je Novaku taj poraz mnogo pomogao na psihološkom planu, jednostavno taj meč ga je osvestio i bio mu prekretnica karijere, shvatio je da mora još vrednije da trenira i radi kao bi dostigao nivo igre koji su tada imali Nadal i Federer a koji je bio potreban za osvajanje GS titula.
Na kraju rezultat svega toga vidimo danas nakon 18 GS titula,36 ATP mastersa (rekorder),5 masters kupa (rekorder) i 310 nedelja na prvom mestu ATP-liste gde je naravno takođe rekorder !

ko budali samar

pre 3 godine

Jirgen Melcer je GOAT za Nola.
(Kaiser Roger, 06. mart 2021 10:11


Hahaha dosao po Subotnji jutarnji samar.
Svidja mi se kod tebe sto ne kasnis.

Čeki opinionista del cazzo

pre 3 godine

@Kaiser Pederer. Sinko,da si pratio tenis od Lendla i Mekinro kao ja ,ne bi tako lupao gluposti...Sećam se Monte Karla kada je Jirgen odrao i Fedexa a na pres konferenciji izjavio da su ga bolela leđa pa je prešao na plan B.Niko nikad nije tako nafafao tvog idola u jednoj rečenici.A protiv njega su se vraćali iz 2 seta deficita i Conga,Anderson,Novak....ne bih sada počinjao priču sa 40-15 situacijom i meč loptama...

neko ko zna

pre 3 godine

Meni je najtese bilo kad je ispao sa olimpijade a bio je tad broj 1 jer je igrao sa nasu zemlju! A ocigledno da njega to ne dotice...
(milan, 06. mart 2021 11:00)

a sta si ti konkretno uradio za nasu zemlju, kada imas slobodu da pljujes one koji nesto ipak jesu uradili?

Čvorović

pre 3 godine

Moze li malo odmora od Djokovica I njegovih dogadjana.
Hvala
(Bane, 6. mart 2021 13:07) 

Ja čitam i pratim samo ono što me zanima i što mi prija. Ne razumem zašto iko okapava na vestima koje ga iritiraju i još troši vreme da ostavlja komentare?? Pritom imam jak karakter i niko ne može da me silom natera da čitam i komentarišem nešto što me ne interesuje. Malopre izbrojah na teniskom odeljku sajta dvadeset tekstova koji nisu o Novaku, dakle može da se čita i komentariše satima, a gde su još ostali tekstovi iz sekcije sport. Zdravo je priznati sebi da je ovisnost o komentarisanju Novaka jaka i da je popusti joj isključivo lična odgovornost.

absent

pre 3 godine

Meni je najtese bilo kad je ispao sa olimpijade a bio je tad broj 1 jer je igrao sa nasu zemlju! A ocigledno da njega to ne dotice...
(milan, 06. mart 2021 11:00)

a kad igra na AO, US opena itd tada igra za Bangladeš? Ja koliko se sećam stoji srpska zastava pored njegovog imena na score tabli.

kio BL

pre 3 godine

Meni je najtese bilo kad je ispao sa olimpijade a bio je tad broj 1 jer je igrao sa nasu zemlju! A ocigledno da njega to ne dotice...
(milan, 06. mart 2021 11:00)

Stići će i zlato sa Olimpa, polako,tek se zahuktava mašina.
Nego,razmišljam kako je tek bilo Rafi na AO 2012 i Fedexu na Vimbldonu 2019 poslije poraza?

DDDD

pre 3 godine

@Slobo
Nisi u pravu da je 2010. bila za plakati. Te 2010. godine je Novak igrao polufinale Vimbldona i finala US Opena. Tada je već počinjao uzlet ka dominaciji koja je usledila 2011. godine. Dejvis kup je samo nastavak tog niza u 2010. godini. Meni je više žao one 3 godine od 2012 do 2014 kada je po svoj logici bio na vrhuncu karijere a osvojio samo 3 grend slema. U tom periodu je izgubio čak 5 finala...

žalosna sova

pre 3 godine

Kada mi je bilo najteže u životu od ljudi od kojih sam najviše očekivao da mi se nadju kao rame za plakanje nisam to dobio. Tada sam shvatio da sam potpuno pogrešio i od tada više tu grešku sebi neću dozvoliti da ponovim. Srećom bilo je drugih od kojih nisam očekivao a našli su mi se i to im nikada neću zaboraviti. Mnogo je važno to što Novak kaže da osetiš da nisi sam.

ArmadaJJ

pre 3 godine

Iskreno žalim Federera, Nadala i Đokovića.,prođe im detinjstvo od 5 do 10 godina, dečaštvo od 10 do 15 godina, momkovanje od 15 do 20 godina, mladost od 20 do 35 godina i od 35 do 40 za Federer a verovatno i Nadala i Đokovića, sve na teniskom terenu i uvezi tenisa. Jak život, žalosno za njih, gladijatori od 5 godine života, zombi život
(Srki s, 06. mart 2021 11:45)

To su "superhuma" ljudi, koji imaju drugačije životne ciljeve i prioritete od nas "običnih" ljudi. I oni su srećni.
Žao mi je svih drugih, koji su imali slične ciljeve, a nisu uspeli da ih ostvare, žrtvujući najlepši životni period.

Slobo

pre 3 godine

@Slobo
Nisi u pravu da je 2010. bila za plakati. Te 2010. godine je Novak igrao polufinale Vimbldona i finala US Opena. Tada je već počinjao uzlet ka dominaciji koja je usledila 2011. godine. Dejvis kup je samo nastavak tog niza u 2010. godini. Meni je više žao one 3 godine od 2012 do 2014 kada je po svoj logici bio na vrhuncu karijere a osvojio samo 3 grend slema. U tom periodu je izgubio čak 5 finala...
(DDDD,


DDDD@ 2007 ii 2008 su bili uzlet a 2009 i 2010 su bile pad i to tezak, tu nema dileme. Naravno da su finale US i 1/2 Wmbldona dobri rezultati za nekog solidnog tenisera, ali ne za nekog ko pretenduje da srusi tada neprikosnovene Nadala i Federera. To je poenta price. U 2009 2010 imao je negativan skor sa Congom i Rodikom, a znamo kako je Conga kasnije prosao, a Rodik se na vreme povukao da ne prodje kao Conga.
Sto se tice izgubljenih finala 2012 - 2014 ja nalazim 4 US 2012 wimbld 2013 US 2013 i RG 2014.
US 2012 (Murray) bili su nenormalni uslovi sa jakim vetrom i to nije bio tenis, Wimb 2013 (Murray) Novak je odigrao ispod ocekivanja, 2013 US Nadal - to svakako nije smeo da izgubi - tezak poraz gde je od 1:1 u setovima i prednost brejka u trecem setu, u jednom momentu potpuno stao. Tada se odlucio da dovede Bekera koji usao u tim posle par meseci. Finale RG 2014 ( Nadal) to mi je bio bash cudan mec. Dobio je prvi set a posle neobjasnjivo fizicki pao. u 1/2 finalu protiv Gulbisa je povracao na terenu, tako da je ocigledno imao neke zdrastvene probleme.

bole

pre 3 godine

Tako je.
Zato je bitno da se covek poslom bavi predano i da proba da ga radi sto bolje, svaki dan.
A pare, uspeh i tako dalje, to ce doci ili nece, to ne zavisi samo od tebe.
Ovako je samo veca verovatnoca da hoce, a i zivot je sa mnogo manje razocarenja.

Slobo

pre 3 godine

Nole - cela 2010-ta osim dejvis kupa je bila za plakat. Te godine si imao vise duplih nego as servisa, ali si ipak na kraju godine ostao br 3.
Kad smo vec kod poraza, meni je najtezi bio onaj protiv Nadala 2013 na RG , prednost brejka u petom setu 4:3 i na 40:40 pecanje na mrezi i gubitak vec osvojenog poena. Nisam plakao ali mi je doslo da bacim TV preko balkona, jer sam vec tada znao da se takvi pokloni Nadalu na RG ne prastaju.

Najdraza pobeda - uff tesko da se odlucim ima ih mnogo , ipak izdvajam dve:
1/2 finale 2011 AO protiv Federera 3:0 vrhunski tenis sa obe strane.
Finale Wimbledon 2019 znaju svi zbog cega.

lal

pre 3 godine

Ajde objasni mi kako mozes tako da mislis.Finale GS je najveci mec koji teniseri igraju a Nolo i Federer su odigrali tek 2 puta do 2014 kad je Federer imao 33 godine.A do svoje 33 koliko je odigrao sa Nadalom?.To vi nolomani mislite da je Federeru toliko bitno sto je gubio od nekog 6 godina mladjeg kad nije u prajmu posle njegove 33 godine.2019 jeste veliki poraz za njega ali nije ni pridji onim prvim jer je tad bio mlad i to je znacajnije.Sto je recimo Nolu taj poraz najtezi a ne recimo od Nadala prosle godine.Zato sto je tad bio mlad i zeljan uspeha.Posle 33 svaka pobeda je gratis.
(Kaiser Roger, 06. mart 2021 11:18)
ok, posto je finale GS najveci mec koji teniseri igraju, sta bi federer trebalo da oseca prema novaku koji ga je u polufinalima sprecavao da uopste igra te meceve... nije novak kriv sto mu je zreb dodeljivao tadasnjeg GOAT-a u ranijim fazama turnira... pricam o mecevima PRE njegove 33. godine... a i ti si nasao prag do kada je bitno, a od kada nije... kao da se radi o isusu...

GAJA

pre 3 godine

Milane očigledno si zao i pokvaren lik.Zna se šta je bilo posle ispadanja u polufinalu od Endija u Londonu kao i tada u Brazilu ....Ali tvoj mozak le loš,i tu pomoći nema.

noleisthebest

pre 3 godine

Preko trnja do zvezda...to je prava formula zivota kojoj treba deca da se uce u skoli...samo vredan rad i istrajnost a ne ovi holivudske stramputice i ispiranje mozga...

don

pre 3 godine

Odlično, neka malo troluje i Nole. Kao što Federer voli da troluje kako mu je Nadal glavni i najteži rival kako bi umanjio značaj Noletu, tako neka Nole malo zeza i Federera.
(Jahzo, 6. mart 2021 10:43

Rivalstvo sa nekim i najteži poraz pojedinačno od nekog su dve različite stvari.
Niti verujem da laže Novak, niti Federer. Jednostavno, u periodu Rodzerove najveće dominacije, Nadal ga tri puta zaustavlja u finalima RG da kompletira slemove. To je svakako frustrirajuće bilo za njega tada. S druge strane, taj Melcer je toga dana iznenadio Novaka kada je napravio, do sada, najveći preokret protiv njega. Jer mu niko prije a ni poslije nije okrenuo 2:0 u setovima. Tako da, verujem da su obojica iskreni.

Nеlе-Liverpool

pre 3 godine

Сећам се,2-0 у сетовима,2-0 у трећем,брејк лопте и онда потпуно потонуо