Rukomet 45

Utorak, 02.02.2021.

18:00

Razlog debakla Hrvatske? "Bezobrazno, nismo zaslužili ovo"

Novi selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Hrvoje Horvat doneo je svoju prvu odluku.

Razlog debakla Hrvatske? "Bezobrazno, nismo zaslužili ovo" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Xnodeh

pre 3 godine

Uvijek vjerni

Mi smo stvarno ponosni na to što u našem komšiluku imamo vicešampione sveta u fudbalu. Sve titule u odbojci vaterpolu košarci rukometu i svim ostalim sportovima zajedno ne mogu ni oribližno zameniti veliko finale svetskog prvenstva u fudbalu koje gleda cela planeta i koje su igrali naše komšije Hrvati.

Trajko

pre 3 godine

Mali hijavata

Tebi bi bilo bolje da ne menjaš nikove konstantno i da bolje pratiš rukomet kada se već javljaš a ne da trabunjaš gluposti. Da ga pratiš znao bi da su Hrvati godinama unazad uz Dance Francuze Špance i Nemce rame uz rame. Što bi hvalio hrvatski sport kada rezultati govore sami za sebe. Takođe mogu samo reći da u rukometu nismo ni blizu komšija i to se vidi po rezultatima zadnjih 20 god. Ove 2 dobre utakmice protiv Francuske u toku njihovih priprema zaista ne znače mnogo se bodova za kvalifikacije. Treba otići na evropsko iduće godina pa se tamo eventualno sastati sa Hrvatima i onda će se videti gde smo.

Vedro

pre 3 godine

Trajko

Opet ti sunarodnjace? Ne odustajes. Vidim da se sada potpisujes i sa drugim imenima. Da doista pratis rukomet ne samo kada uzmemo neku broncu svako peto natjecanje nego i ova cetiri izmedju kada ne uzmemo nista,znao bi da Hrvatska 10 godina unazad ne moze u istu pricu sa Francuzima,Spanjolcima i Dancima. Sto se Srba tice,doista si opterecen njima,kuzim i zasto,bojis se blama na sljedecem EURU,ali mislim da nema potrebe. Angazirali smo novoga izbornika valjda ce to biti dovoljno da nas ne ponizava Japan. Vidjecemo tko je gdje,samo ces tada smisliti novo ime,od srama.

UVIJEK VJERNI

pre 3 godine

Doista smo mi Hrvati ponosni sto imamo Srbiju za susjeda,Srbiju koja je i sluzbeno u jednome velikome istrazivanju prije par godina proglasena za najsportskiju naciju na svijetu ako se gledaju uspjesi prema broju stanovnika. Srbi su samo od 2006. osvojili duplo vise medalja u individualnim i momcadskim sportovima od nas Hrvata od 92'. A ako gledamo i Srbe od 92',onda imaju tri puta vise medalja od nas.Samo u vaterpolu Srbija je osvojila toliko medalja koliko Hrvatskoj treba 50 godina da osvoji. U kosarci su velesila za nas,sjecamo se svi njihove dominacije druge polovice 90-tih i pocetka 2000-tih a i sada su vec godinama u vrhu. U rukometu su nas Srbi gazili 10 godina,nismo im se mogli ni primaci,uspjeli a sada ce nas opet gaziti jer mi padamo a oni se uzdizu. U nogometu nam je trofej samo pusti san. Mogu misliti samo kako je to dolaziti iz zemlje kluba koji je osvajac LP i klupskog naslova prvaka svijeta. Oni su prvaci svijeta i Europe u juniorskom nogometu. Oni ne slave visoke poraze u slucajnim penal finalima,vec se mogu pohvaliti sa 4 nogometna trofeja,a mi imamo tu cast da im najblizi susjed.O tenisu necu ni da pricam,dok je svijeta pamtice Srbe kao naciju iz koje dolazi najbolji tenisac u povijesti i jedan od najboljih sportasa u povijesti. Odbojku me sram i pominjati. Mi smo jaci u spustanju skijama niz snijeg,gadjanju glinenih golubova i jedredju,jeste da su to jedina tri "sporta" gdje smo uspjesniji ali i to je nesto. A apsolutni prvaci smo u glumljenju Srba kao ti.

Proud to be Croat

pre 3 godine

(Leroy, 3.februar 2021 21:37)

Ne treba se brinuti za Srbe. Imaju super momcad,novog izbornika Spanjolca koji dolazi iz najbolje rukometne skole posljednjih godina i uz individualnu kvalitetu koju su potvrdili diljem Europe u raznim najjacim klubovima i Ligi Prvaka ponovno ce biti svjetska krema rukometa kojoj su pripadali i ranije,dok smo mi bili na dnu na kojem smo ponovo.Sto se OI tice,u Tokyo cemo se moguce opet provuci preko Portugala i Tunisa,ali tamo nema sto da trazimo. Momcad nam je prosjecna, ponizenja od Japan,Argentine i mucanja sa Bahrainom i Qatarom su samo pocetak a uz ovoga anonimnog izbornika to ce se samo nastaviti. Radovali smo se godinama neuspjehu susjeda Srbije,a sada nam se to vraca,oni ce na vrh a mi na dno.

Veso

pre 3 godine

Mali hijavata

Pišu mnogi ovde da je hrvatski rukomet i dalje među najboljima na svetu a pritom su Srbi gledaju i prate taj sport. Da li ćeš ti možda nekom da zabraniš to. Takvi što mrze sve živo su i doveli do ludila koje je snašlo naše narode.

Leroy

pre 3 godine

Ne treba brinuti za šahovničare. Njima je Duvnjak imao koronu Karačić Cindrić povređeni a Stepančič nije ni bio u Egiptu. Imaju ponovo super tim ići će na olimpijadu to je sigurno. Mi sa Špancem Gironom otići ćemo na euro to je sada sigurno pa ćemo videti gde smo na rukometnoj mapi Evrope. Ne treba se radovati neuspehu komšija izvući će oni ponovo tim za velika dela jer imaju svjetske igrače za razliku od nas.

UVEK VERNI

pre 3 godine

Sad tek vidimo koliko je nerealno kad smo nakon naše pobede protiv Francuske poceli da pretimo Hrvatima.Mi smo dobili Francuze pred svetsko prvenstvo,taman kad su Hrvati razbili Špance pred isto to svetsko prvenstvo.E sad su isti ti Španci koje su zgazili Hrvati,razbili Francuze koje smo mi dobili,pa smo se busali.Realno,nismo blizu,niti cemo skoro biti blizu najvecima.Nismo se ni na SP,a ni na olimpijadu plasirali.Naravno da nas sprda ceo svet.Mi imamo kosarku i odbojku,oni fudbal i rukomet.Vaterpolo smo podjednaki.Oni imaju više medalja u drugim sportovima,narocito Olim.medalja.I ljetnih i zimskih.Oni su prije godinu,dve i sluzbeno u nekim uglednim svetskim novinama proglaseni najsportskijom nacijom na svetu,gledajuci broj medalja prema broju stanovnika.Oni su puno u fudbalu bolji,a on vredi više nego koš,odb,vaterp i ruk zajedno.I kosarka nam je u velikom padu,a ni odbojka nije daleko.Mi u rukometu imamo svega 3 bronze,oni u košarci imaju 3 bronze i srebro sa Olimpijade,pa su i tu bolji u tom odnosu naša košarka-njihov rukomet.S tim da imaju vise u rukometu nego mi u kosarci.Mislim da NIKAD necemo da uzmemo neku medalju u seniorskom reprezentativnom fudbalu,a oni imaju dve u 20 g.I nikad se ne bih kladio da nece da uzmu jos koju, jer imaju ono nešto u fudbalu i zaista su veliki.Imaju kult,koji mi nikad necemo imati.Mi imamo u kosarci.I nisam preterao kad to kazem.Braćo,ima da cutimo i da budemo ponosni sto imamo jednu Hrvatsku,najvecu sportsku svetsku naciju za suseda.

Mali Hijavata

pre 3 godine

(Trajko, 03. februar 2021 13:30)

Samo te posmatramo ovde. Mislis da ne znamo ko si? Da ne znamo tvoje ranije nadimke? Poznat si po mitomanisanju u vezi hrvatskog sporta i po forama za Vranje i laganje. Ne sramoti se i otkaci se Srba, bolje ti je.

Vedro

pre 3 godine

Trajko

Tebe sunarodnjace moze biti sramota samo sebe. Na koga ja mogu ljubomorisat?! Jesi ti normalan uopce? Pratim Kaubouje na svakom natjecanju i za razliku od tebe ne ljubomorisem na Srbe na susjedskim portalima vec pricam kako je. Ako smo tolike medalje nakupili a jesmo, cemu tvoja ljubomora ka Srbiji? Ja cu ti reci. Vidio si i sam kako su pregazili Francuze u dvije tekme dok su nas u isto vrijeme gazili Japan i Argentina. To je ono sto tebe cini tuznim, ljubomornim. I mene cini isto. Vidio sam rukometa uzivo koliko ti neces u svom zivotu, na tekme hrvatske repke sam isao tisucu puta, znam vrlo dobro kakva nam je momcad, kad imamo kvalitetu za vrh a kada ne. Od tih 14 medalja, 11 smo osvojili do 2013,godine a samo 3 poslije, u ovih 9 godina uskoro. Kuzis stari? To je znak da smo padamo, a debakl u Egyptu da smo pali i sluzbeno. Od stare slave se ne moze zivjeti. Gdje nam je zlato 18 godina? Uzimale ju Francuska, Spanjolska, Danska, cak i Njemacka,samo mi ne. Pusti ti Srbe oni su resili probleme sa izbornikom i sto ce i da li ce nesta osvojiti, to je na njima. Prihvati da mitomanisanjem neces uzdici hrvatski rukomet jer nijedan mit nije jaci od terena. A teren je rekao svoje, ponizeni smo od rukometne egzotike i cekaju nas bolna vrijemena. Ajde doma sad

Trajko

pre 3 godine

vedro

Mene je sramota tebe takvog koji glumis Hrvata ljubomorises mitomanises pises obicne gluposti a znas dobro da su kvalitetom igrackim kadrom i dalje u samom svetskom vrhu. Ono sto je istina je da Hrvati za ovih 25 godina osvojise 14 medalja u rukometu mi samo 2 zna se kako srebro u Beogradu. Prosta je matematika oni 14 mi 2 dakle u Vranje nema laganje 100 kila svinja 200 kila mas. A to sto mislis da niko u Srbiji ne gleda i ne prati svetski rukomet normalno hrvati su deo svetske rukometne klase to se varas vidis da se rukomet gleda na tvoju zalost. Mi pokusavamo idemom nekim korakom dosta tesko ali pokrenuli smo se dovodjenjem Spanca mada sve kada se sagleda igracki kadar struka to je mrka kapa. Kakve dokaze hoces da sam odavde samo za razliku od vas mitomana koji zive u iluzijama i legendama gledam realno na sport. Ma koliko ti tesko to padalo kockasti su sam svetski vrh plasirace se na olimpijadu a tamo ne se znaje Zare igra sve je moguce kvalitet najbolje igrace sve imaju a sada konacno i pravog trenera koji je falio.

Vedro

pre 3 godine

(Trajko, 3. februar 2021 07:08)

Sunarodnjace, kad se budes predstavio onim sto jesi,onda mozemo pricati. Zasto bi ti kao "Srbin" se upinjao objasnjavati da je hrvatski rukomet i dalje na vrhu? Naravno da nisi ni u Leskovcu ni u Novom Sadu i nemoj se blamirat. Svi u Hrvatskoj koji rukomet vole,koji Kauboje prate znaju realnost,a realnost kaze,nismo vrh i necemo dugo biti. Da nisi Srbin posebice te odaje ovo "nece sa Spancem biti bolje jer nemamo bolje uslove". Hahahahaha cuj stari, nije rukomet skijanje i tenis da ti trebaju uvjeti zimskoga vrijena i dovoljan broj skija,mnogo si providan i smijesan. Kakvi tu uvjeti trebaju osim kvalitete u momcadi a imate je i vise nego dovoljne?Ti da doista gledas normalno na sport kao jedan Srbin poslije prakticki dvije pobjede nad jednim Francuzima sa istom momcadi koja je pod ranijim izbornicima biljezila lose rezultata nikada ne bi rekao "nece nista biti bolje ni sa ovim Spanjolcem" kada je onome koji nikad prije gledao rukomet nije,jasno da je vec sada mnogo bolje. Sunarodnjace,jos jednom,kada se ne budes predstavljao lazno i bio rodjen u Osijeku ili u Nasicama,prihvatis da dolazi uspjesno srbijansko rukometno razdoblje,dok se hrvatsko gasi,onda mozemo pricati o rukometu.I mi smo imali domacinsko sudjenje na EURU 2018 u Hrvatskoj pa nismo ni u polufinale usli,eto kolika smo sila.Do tada mozemo samo o tvojim kompleksima. Znam da boli kao i mene,a tek ce boljeti sto smo tu gdje jesmo.

Pavuna

pre 3 godine

Hrvatska će se vratiti, to nije sporno, pa na prošlom EP su Danska i Francuska ispale u prvom krugu, pa nisu radili dramu, Hrvatska ima mjesto u vrhu i kako kaže Vujović - Hrvatsku sa Duvnjakom, Stepančićem, Cindrićem i Karačićem teško može netko da pobjedi!

Alo bre

pre 3 godine

Razloga je puno,izostanak Cindrića i Stepančića, nedovoljno oporavljeni Karačić, umorni i od korone dovoljno neoporavljeni Duvnjak, Štrlek van forme i Linova nestabilnost u vođenju momčadi!

Trajko

pre 3 godine

Vedro

Nikada nismo i ne mozemo biti sunarodnjaci. Ako si rodjen u Leskovac zivis u Novi sad i gledas normalno na sport onda mozemo pricati. Nema veze jel su Hrvati Srbi Slovenci bilo ko ako su dobri onda se to jasno kaze. Ja kazem Hrvatski rukomet je i dalje na samom vrhu sa ovim kixom ga nikako ne treba otpisati. Nas rukomet je od vremena Butulije Nedje Jovanovica Djordjica Skrbica brace Perunicic Stojanovica Knezevica vremena kad ih je vodio Pokrajac i Tuta Zivkovic totalno u raspadu pa ga ni ovaj Spanac nece podici jer nemamo nikakve uslove za neke bolje rezultate. Ono prvenstvo u Beogradu 2012 gde je prvi zadnji put i nikad vise tolerisan dug napad od 2 minuta samo za nas i onako domacinsko sudjenje nikad nije imao niko pa smo samo zato uzeli srebro. Ne brini ti sa njihove rukometase jel oni kojima igra Duvnjak Cindric Stepancic i Karacic sa ovim omladincima mogu medju najbolje uvek da budu. Njima jedino treba dobar trener to je definitivno jer Cervar je prevazidjen staromodan i srpski receno pregazilo ga vreme itch ne valja.

:DDD

pre 3 godine

14 medalja od 1994 pa do danas. Znači svake druge godine medalja. Bilo bi još poneko zlato da nas suci nisu krali, a pogotovo protiv Francuske.
(:D, 02. februar 2021 23:45)

U tako skromnoj konkurenciji bez zlata 18 godina, smesni ste. A bilo bi manje medalja da vam zreb nije bio naklonjen toliko puta.

:D

pre 3 godine

14 medalja od 1994 pa do danas. Znači svake druge godine medalja. Bilo bi još poneko zlato da nas suci nisu krali, a pogotovo protiv Francuske.

garda

pre 3 godine

ivanlivnocro@. Mozda si ti razocaran, ali ja to tako ne vidim. Nema tu "slucajno se pogodio zreb", da bi i bronzu uzeo moras da imas kvalitet. Vec oko 20 godina u vrhu, to ne moze biti slucajno. A da li ce nastaviti ili propasti, zavisi bas kako se izvuvete iz ove situacije.

IVANLIVNOCRO

pre 3 godine

@garda

Hrvatska nije velesila još od srebra na SP doma daleke 2009 godine,to je posljednja hrvatska repka koja je bila velesila,od tada prosječne momčadi kojoj se 2-3 poklopilo da ima lakši ždrijeb i uzme broncu. Siguran znak da smo pali na dno je to što smo i na ovome SP imali nevjerojatno lagan ždrijeb a nismo ušli ni u 1/4 ,e to znači da nam nema spasa,slijede porazi stalno

Vedro

pre 3 godine

Priča se da Hevatski rukomet propada što nema blage veze sa istinom. Imaju najbolje omladince na svetu i budućnost im je fantastična. Oni tako propali u 25 god koliko postoji njihov rukomet imaju 3 zlata 6 srebra i 5 bronze sa OI, SP i EP. Mi u tih 25 god imamo srebro u BG na evropskom 2012 i bronzu iz Egipta na svetskom 1999. Mu smo rukometni liliputanci a oni svetska velesila i pokazaće koliko su jaki već na olimpijskim kvalifikacijama za par nedelja.
(Trajko, 2. februar 2021 21:46)

Sunarodnjace, ne budi smjehotresan. Buducnost nam je nikakva,nasa mlada repka je znala i ranije da napravi rezultat ali iz tih momcadi gotovo nitko se nije potvrdio u seniorskoj repki. Bit ce tako i sada,posebice sto taj tvoj pusti san o najboljim omladincima svijeta je tvoj samo san. Kako to da od daleke Atene 2004.,nismo uspjeli uzeti nijedno zlato u konkurenciji jedva par repki? Kako to komentiras? Francuzi,Spanjolci,Danci,Njemci svi po par zlata,a mi niti jedno? A sto se tice kvalificiranja za Tokyo,mene bi bilo sram da napisem ovo sto si ti napisao. Frende,u skupini smo sa Francuskom,Portugalom i Tunisom,a idu dvije repke! Pa da li doista se pokazuje jacina tako sto ces pobijediti Portugal i Tunis? Ne budi smijesan. U Japanu ce nas gaziti tko stigne. Ako uopce prodjemo,jer Japan i Argentinu nismo mogli,Portugal je za nas favorit trenutacno. A sto se Srbije tice,znam da boli i boljece,Srbi imaju bolje mlade rukometase,sjajnog izbornika i pripremi se gledati njihove medalje.

Trajko

pre 3 godine

Priča se da Hevatski rukomet propada što nema blage veze sa istinom. Imaju najbolje omladince na svetu i budućnost im je fantastična. Oni tako propali u 25 god koliko postoji njihov rukomet imaju 3 zlata 6 srebra i 5 bronze sa OI, SP i EP. Mi u tih 25 god imamo srebro u BG na evropskom 2012 i bronzu iz Egipta na svetskom 1999. Mu smo rukometni liliputanci a oni svetska velesila i pokazaće koliko su jaki već na olimpijskim kvalifikacijama za par nedelja.

...

pre 3 godine

Ma ne sunarodnjace. Cini ti se. U posljednjih 8 godina samo Srbija propada a u Krvatistanu je med i mlijeko,od ulaska u EU, 600 tisuca ljudi manje i status poslijednje rupe Unije
(Grabar.Cuclakitarovic., 02. februar 2021 19:56)

Srbija bez unije 500 hiljada manje, a šta bi tek bilo da sutra uđe u uniju?

.,.,.,.,.,

pre 3 godine

Srbija bez unije 500 hiljada manje, a šta bi tek bilo da sutra uđe u uniju?
(..., 2. februar 2021 20:42)

Zato je Srbija pametna i nece uci u Uniju da sluzi za korist drugima kao Hrvatska. Zar ne kuzis apsurd svoga pitanja? EU samo ubrzava praznjenje zemalja kao sto su Hrvatska i Srbija.Valjda od EU treba imati korist a ne stete,a Hrvatska ima samo stete.A toliko smo mitomanisali oko toga za vrijeme Mesica..

Vlada

pre 3 godine

A znas kako, najveci uspesi hrvatskog rukometa su krenuli nakon debakla i poraza od SRJ na EP od nekih 12 razlike. Posle toga ste vi postali prvaci sveta, olimpijski prvaci, igrali silna finala i osvajali medalje, a mi sluzili za ponizavanja.
Istina, vas je sada Argentina dobila, a nas pre nekoliko meseci Crna Gora oducila od rukometa i to sve u onim zelenim dresovima. Takvo ponizenje tesko da ce iko doziveti u rukometu.
Vi imate igrace, imate sistem, nema zime za vas rukomet.
S druge strane, mi mislimo da smo neka sila u kosarci, a nikada zlatnu medalju nismo osvojili, najjacu reprezentaciju ikada nam je ponizila Argentina sa starcima u timu. Imamo 3-4 medalje i to sve bronze i srebra i mislimo da smo sila.
Onda ste vi sa tih 15 medalja supersila u rukometu.
(CCCC, 2. februar 2021 18:41)
Neuspeo pokušaj , dragi komšija, da se pretstaviš kao Srbin. Samo si se izblamirao. Inače kad već govoriš o košarci, da te potsetim da Srbija ima 6 zlata ( 5 muškarci i jednu cure). Ne mogu da verujem da si zaboravio koliko su te nervirale titule Srbije zbog koje je reprezentacija Hrvatske sišla sa postolja (1995), osvojene uz prethodnu pobedu Hrvatske trojkom u poslednjoj sekundi(1997) ili nakon navodnog faula protiv Argentine 2002. Inače svaka čast Hrvatskoj za uspehe u rukometu, mislim da se nepotrebno kod vas stvara atmosfera neuspeha zbog kiksa na jednom takmičenju. Sportski pozdrav

Bok i Hrvati

pre 3 godine

@CCCC

Uzalud susjede. Srbija je kosarkaska, odbojkaska i teniska velesila kakva Hrvatska nikada ni u jednome sportu nece biti i nije bila. I u rukometu ste nas ponizavali 10 godina dok vam Savez nisu uzeli ljudi koji su vas rukomet upropastili. I sada imate bolju individualnu kvalitetu nego mi, a sa ovim Spanjolcem cete nas gazit gdje stignete, u to se smijem kladiti. I to cete nas ponizavati u crvenim dresovima, kao nekada u plavim. Posebno ponizenje za nas je kada nas vi Srbi ponizite u crvenim dresovima, koja je nasa povijesna boja. U svemu ste bolji od nas, rukomet vam je krenuo a vjerojatno ce i nogomet kada vam se posloze Savez i pravi izbornik, samo sto to sporije ide jer su u nogometu razni interese ljudi koji tu ne pripadaju. A mi, ostaje nam da mitomanisemo da smo sila u rukometu, a zlato nismo osvojili 20 godina sto je posebna blamaza jer se jedino u rukometu neko natjecanje igra svake godine. Dakle uskoro 20 natjecanja bez zlata u sportu gdje je konkurencija medju 5-6 repki, neusporedivo manje od kosarke ili odbojke gdje ste vi sila.

Grabar.Cuclakitarovic.

pre 3 godine

u zadnjih 9 god Hrvatska samo propada u svim poljima dok Srbistan raste
(Jagodic.Kistanje., 02. februar 2021 18:33)

Ma ne sunarodnjace. Cini ti se. U posljednjih 8 godina samo Srbija propada a u Krvatistanu je med i mlijeko,od ulaska u EU, 600 tisuca ljudi manje i status poslijednje rupe Unije

pera kojot super genije

pre 3 godine

@CCCC

Hahaha.Licemreni rvatic prica o kosarci.Eto medalje SRJ nisu srpske,samo ste bezali sa postolja.Kad vam je Sale zabo trojku u Barseloni 1997 plakali ste na sva zvona.Taj Sale je verovatno neki marsovac,a zlata osvajali neki liliputanci a ne Srbi u plavim dresovima.Nemojte nam to raditi.Ko i u ratu,pobedili ste Srbiju,bili pred ulazom u Beograd,Nis,Podgoricu...a onda je mrmot zavio cokoladu.

čovek

pre 3 godine

Odlična je to reprezentacija. Mnogi su se poradovali ovom neuspehu ali grdno se vara svako ko misli da su Hrvati u silaznoj putanji.
Očekujem i nadam se skorom susretu s našim momcima pa da vidimo gde je ko...

Siniša Milosavljević

pre 3 godine

Mislim da su najviše krivi...stari Štef koji je bil inspicijent i naravno Lucija garderobijerka. Oni su trebali dobit otpust.

Matori

pre 3 godine

Ja sam zadnji put gledao rukomet osamdesetih (Isakovic, Vujovic, Vukovic, Porter, Basic, Fejzula, Rnic itd.). Sokiran sam da vidim da se sada spominju Spanci, Francuzi, Skandinavci kao neki kvalitet. Ti nisu postojali u moje vreme. Znalo se, SSSR, Jugoslavija, Rumunija, DDR, ponekda Cehoslovacka, Madjarska itd. Koja je ova degradacija.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Mozemo se mi lagati koliko zelimo,Hrvatska nema kvalitetu za rukometni vrh. Netko koga egzotika Japan i Argentina posrame pred cijelim svijetom ne moze se usporedjivati sa Danskom,Spanjolskom,Svedskom ili Francuskom koje kontinuirano zavrse medju 4-5 momcadi.

UVIJEK VJERNI

pre 3 godine

Par hrvatskoga rukometa krenuo je odlaskom generacije Pere Metlicica,Davora Dominikovica,Vlade Sole i Slavka Goluze. Poslije njih odrzavao nas je jos samo Ivano,jer je znacio kao pet rukometasa u momcadi. Kada je otisao Ivano,istina je dosla pogledati nas u oci i vidjeli smo da nismo vrh i nismo sila. Mi smo ocekivali od Duvnjaka da bude nova prva zvijezda repke koja ce uspjeti posloziti ostale decke za redovito osvajanje medalje. Umjesto toga dobili smo prosjecnu momcad u kojoj je i Duvnjak prosjecan,a sto tek onda ocekivat od drugih? Kauboji ce narednih godina se grcevito boriti da vrate mjesto gdje su bili,ali ne vjerujem da ce ga uspjeti vratiti. Nove nadolazece repke su tu,a kada dodje vrijeme da vas Argentina oducava od rukometa,onda tu nade nema.

Ajmo kauboji!

pre 3 godine

Uzrok poraza od svjetskog prvaka je u nedostatku snage jer se neki igrači još oporavljaju od korone a neki su ozljeđeni. To je sva mudrost. Takve igrače ne moze oporaviti ni jedan fiziterapeut.

CCCC

pre 3 godine

@UVIJEK VJERNI
A znas kako, najveci uspesi hrvatskog rukometa su krenuli nakon debakla i poraza od SRJ na EP od nekih 12 razlike. Posle toga ste vi postali prvaci sveta, olimpijski prvaci, igrali silna finala i osvajali medalje, a mi sluzili za ponizavanja.
Istina, vas je sada Argentina dobila, a nas pre nekoliko meseci Crna Gora oducila od rukometa i to sve u onim zelenim dresovima. Takvo ponizenje tesko da ce iko doziveti u rukometu.
Vi imate igrace, imate sistem, nema zime za vas rukomet.
S druge strane, mi mislimo da smo neka sila u kosarci, a nikada zlatnu medalju nismo osvojili, najjacu reprezentaciju ikada nam je ponizila Argentina sa starcima u timu. Imamo 3-4 medalje i to sve bronze i srebra i mislimo da smo sila.
Onda ste vi sa tih 15 medalja supersila u rukometu.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Mozemo se mi lagati koliko zelimo,Hrvatska nema kvalitetu za rukometni vrh. Netko koga egzotika Japan i Argentina posrame pred cijelim svijetom ne moze se usporedjivati sa Danskom,Spanjolskom,Svedskom ili Francuskom koje kontinuirano zavrse medju 4-5 momcadi.

Vlada

pre 3 godine

A znas kako, najveci uspesi hrvatskog rukometa su krenuli nakon debakla i poraza od SRJ na EP od nekih 12 razlike. Posle toga ste vi postali prvaci sveta, olimpijski prvaci, igrali silna finala i osvajali medalje, a mi sluzili za ponizavanja.
Istina, vas je sada Argentina dobila, a nas pre nekoliko meseci Crna Gora oducila od rukometa i to sve u onim zelenim dresovima. Takvo ponizenje tesko da ce iko doziveti u rukometu.
Vi imate igrace, imate sistem, nema zime za vas rukomet.
S druge strane, mi mislimo da smo neka sila u kosarci, a nikada zlatnu medalju nismo osvojili, najjacu reprezentaciju ikada nam je ponizila Argentina sa starcima u timu. Imamo 3-4 medalje i to sve bronze i srebra i mislimo da smo sila.
Onda ste vi sa tih 15 medalja supersila u rukometu.
(CCCC, 2. februar 2021 18:41)
Neuspeo pokušaj , dragi komšija, da se pretstaviš kao Srbin. Samo si se izblamirao. Inače kad već govoriš o košarci, da te potsetim da Srbija ima 6 zlata ( 5 muškarci i jednu cure). Ne mogu da verujem da si zaboravio koliko su te nervirale titule Srbije zbog koje je reprezentacija Hrvatske sišla sa postolja (1995), osvojene uz prethodnu pobedu Hrvatske trojkom u poslednjoj sekundi(1997) ili nakon navodnog faula protiv Argentine 2002. Inače svaka čast Hrvatskoj za uspehe u rukometu, mislim da se nepotrebno kod vas stvara atmosfera neuspeha zbog kiksa na jednom takmičenju. Sportski pozdrav

Siniša Milosavljević

pre 3 godine

Mislim da su najviše krivi...stari Štef koji je bil inspicijent i naravno Lucija garderobijerka. Oni su trebali dobit otpust.

UVIJEK VJERNI

pre 3 godine

Par hrvatskoga rukometa krenuo je odlaskom generacije Pere Metlicica,Davora Dominikovica,Vlade Sole i Slavka Goluze. Poslije njih odrzavao nas je jos samo Ivano,jer je znacio kao pet rukometasa u momcadi. Kada je otisao Ivano,istina je dosla pogledati nas u oci i vidjeli smo da nismo vrh i nismo sila. Mi smo ocekivali od Duvnjaka da bude nova prva zvijezda repke koja ce uspjeti posloziti ostale decke za redovito osvajanje medalje. Umjesto toga dobili smo prosjecnu momcad u kojoj je i Duvnjak prosjecan,a sto tek onda ocekivat od drugih? Kauboji ce narednih godina se grcevito boriti da vrate mjesto gdje su bili,ali ne vjerujem da ce ga uspjeti vratiti. Nove nadolazece repke su tu,a kada dodje vrijeme da vas Argentina oducava od rukometa,onda tu nade nema.

Matori

pre 3 godine

Ja sam zadnji put gledao rukomet osamdesetih (Isakovic, Vujovic, Vukovic, Porter, Basic, Fejzula, Rnic itd.). Sokiran sam da vidim da se sada spominju Spanci, Francuzi, Skandinavci kao neki kvalitet. Ti nisu postojali u moje vreme. Znalo se, SSSR, Jugoslavija, Rumunija, DDR, ponekda Cehoslovacka, Madjarska itd. Koja je ova degradacija.

.,.,.,.,.,

pre 3 godine

Srbija bez unije 500 hiljada manje, a šta bi tek bilo da sutra uđe u uniju?
(..., 2. februar 2021 20:42)

Zato je Srbija pametna i nece uci u Uniju da sluzi za korist drugima kao Hrvatska. Zar ne kuzis apsurd svoga pitanja? EU samo ubrzava praznjenje zemalja kao sto su Hrvatska i Srbija.Valjda od EU treba imati korist a ne stete,a Hrvatska ima samo stete.A toliko smo mitomanisali oko toga za vrijeme Mesica..

IVANLIVNOCRO

pre 3 godine

@garda

Hrvatska nije velesila još od srebra na SP doma daleke 2009 godine,to je posljednja hrvatska repka koja je bila velesila,od tada prosječne momčadi kojoj se 2-3 poklopilo da ima lakši ždrijeb i uzme broncu. Siguran znak da smo pali na dno je to što smo i na ovome SP imali nevjerojatno lagan ždrijeb a nismo ušli ni u 1/4 ,e to znači da nam nema spasa,slijede porazi stalno

:D

pre 3 godine

14 medalja od 1994 pa do danas. Znači svake druge godine medalja. Bilo bi još poneko zlato da nas suci nisu krali, a pogotovo protiv Francuske.

Bok i Hrvati

pre 3 godine

@CCCC

Uzalud susjede. Srbija je kosarkaska, odbojkaska i teniska velesila kakva Hrvatska nikada ni u jednome sportu nece biti i nije bila. I u rukometu ste nas ponizavali 10 godina dok vam Savez nisu uzeli ljudi koji su vas rukomet upropastili. I sada imate bolju individualnu kvalitetu nego mi, a sa ovim Spanjolcem cete nas gazit gdje stignete, u to se smijem kladiti. I to cete nas ponizavati u crvenim dresovima, kao nekada u plavim. Posebno ponizenje za nas je kada nas vi Srbi ponizite u crvenim dresovima, koja je nasa povijesna boja. U svemu ste bolji od nas, rukomet vam je krenuo a vjerojatno ce i nogomet kada vam se posloze Savez i pravi izbornik, samo sto to sporije ide jer su u nogometu razni interese ljudi koji tu ne pripadaju. A mi, ostaje nam da mitomanisemo da smo sila u rukometu, a zlato nismo osvojili 20 godina sto je posebna blamaza jer se jedino u rukometu neko natjecanje igra svake godine. Dakle uskoro 20 natjecanja bez zlata u sportu gdje je konkurencija medju 5-6 repki, neusporedivo manje od kosarke ili odbojke gdje ste vi sila.

Vedro

pre 3 godine

Priča se da Hevatski rukomet propada što nema blage veze sa istinom. Imaju najbolje omladince na svetu i budućnost im je fantastična. Oni tako propali u 25 god koliko postoji njihov rukomet imaju 3 zlata 6 srebra i 5 bronze sa OI, SP i EP. Mi u tih 25 god imamo srebro u BG na evropskom 2012 i bronzu iz Egipta na svetskom 1999. Mu smo rukometni liliputanci a oni svetska velesila i pokazaće koliko su jaki već na olimpijskim kvalifikacijama za par nedelja.
(Trajko, 2. februar 2021 21:46)

Sunarodnjace, ne budi smjehotresan. Buducnost nam je nikakva,nasa mlada repka je znala i ranije da napravi rezultat ali iz tih momcadi gotovo nitko se nije potvrdio u seniorskoj repki. Bit ce tako i sada,posebice sto taj tvoj pusti san o najboljim omladincima svijeta je tvoj samo san. Kako to da od daleke Atene 2004.,nismo uspjeli uzeti nijedno zlato u konkurenciji jedva par repki? Kako to komentiras? Francuzi,Spanjolci,Danci,Njemci svi po par zlata,a mi niti jedno? A sto se tice kvalificiranja za Tokyo,mene bi bilo sram da napisem ovo sto si ti napisao. Frende,u skupini smo sa Francuskom,Portugalom i Tunisom,a idu dvije repke! Pa da li doista se pokazuje jacina tako sto ces pobijediti Portugal i Tunis? Ne budi smijesan. U Japanu ce nas gaziti tko stigne. Ako uopce prodjemo,jer Japan i Argentinu nismo mogli,Portugal je za nas favorit trenutacno. A sto se Srbije tice,znam da boli i boljece,Srbi imaju bolje mlade rukometase,sjajnog izbornika i pripremi se gledati njihove medalje.

pera kojot super genije

pre 3 godine

@CCCC

Hahaha.Licemreni rvatic prica o kosarci.Eto medalje SRJ nisu srpske,samo ste bezali sa postolja.Kad vam je Sale zabo trojku u Barseloni 1997 plakali ste na sva zvona.Taj Sale je verovatno neki marsovac,a zlata osvajali neki liliputanci a ne Srbi u plavim dresovima.Nemojte nam to raditi.Ko i u ratu,pobedili ste Srbiju,bili pred ulazom u Beograd,Nis,Podgoricu...a onda je mrmot zavio cokoladu.

Grabar.Cuclakitarovic.

pre 3 godine

u zadnjih 9 god Hrvatska samo propada u svim poljima dok Srbistan raste
(Jagodic.Kistanje., 02. februar 2021 18:33)

Ma ne sunarodnjace. Cini ti se. U posljednjih 8 godina samo Srbija propada a u Krvatistanu je med i mlijeko,od ulaska u EU, 600 tisuca ljudi manje i status poslijednje rupe Unije

Pavuna

pre 3 godine

Hrvatska će se vratiti, to nije sporno, pa na prošlom EP su Danska i Francuska ispale u prvom krugu, pa nisu radili dramu, Hrvatska ima mjesto u vrhu i kako kaže Vujović - Hrvatsku sa Duvnjakom, Stepančićem, Cindrićem i Karačićem teško može netko da pobjedi!

Trajko

pre 3 godine

Vedro

Nikada nismo i ne mozemo biti sunarodnjaci. Ako si rodjen u Leskovac zivis u Novi sad i gledas normalno na sport onda mozemo pricati. Nema veze jel su Hrvati Srbi Slovenci bilo ko ako su dobri onda se to jasno kaze. Ja kazem Hrvatski rukomet je i dalje na samom vrhu sa ovim kixom ga nikako ne treba otpisati. Nas rukomet je od vremena Butulije Nedje Jovanovica Djordjica Skrbica brace Perunicic Stojanovica Knezevica vremena kad ih je vodio Pokrajac i Tuta Zivkovic totalno u raspadu pa ga ni ovaj Spanac nece podici jer nemamo nikakve uslove za neke bolje rezultate. Ono prvenstvo u Beogradu 2012 gde je prvi zadnji put i nikad vise tolerisan dug napad od 2 minuta samo za nas i onako domacinsko sudjenje nikad nije imao niko pa smo samo zato uzeli srebro. Ne brini ti sa njihove rukometase jel oni kojima igra Duvnjak Cindric Stepancic i Karacic sa ovim omladincima mogu medju najbolje uvek da budu. Njima jedino treba dobar trener to je definitivno jer Cervar je prevazidjen staromodan i srpski receno pregazilo ga vreme itch ne valja.

UVEK VERNI

pre 3 godine

Sad tek vidimo koliko je nerealno kad smo nakon naše pobede protiv Francuske poceli da pretimo Hrvatima.Mi smo dobili Francuze pred svetsko prvenstvo,taman kad su Hrvati razbili Špance pred isto to svetsko prvenstvo.E sad su isti ti Španci koje su zgazili Hrvati,razbili Francuze koje smo mi dobili,pa smo se busali.Realno,nismo blizu,niti cemo skoro biti blizu najvecima.Nismo se ni na SP,a ni na olimpijadu plasirali.Naravno da nas sprda ceo svet.Mi imamo kosarku i odbojku,oni fudbal i rukomet.Vaterpolo smo podjednaki.Oni imaju više medalja u drugim sportovima,narocito Olim.medalja.I ljetnih i zimskih.Oni su prije godinu,dve i sluzbeno u nekim uglednim svetskim novinama proglaseni najsportskijom nacijom na svetu,gledajuci broj medalja prema broju stanovnika.Oni su puno u fudbalu bolji,a on vredi više nego koš,odb,vaterp i ruk zajedno.I kosarka nam je u velikom padu,a ni odbojka nije daleko.Mi u rukometu imamo svega 3 bronze,oni u košarci imaju 3 bronze i srebro sa Olimpijade,pa su i tu bolji u tom odnosu naša košarka-njihov rukomet.S tim da imaju vise u rukometu nego mi u kosarci.Mislim da NIKAD necemo da uzmemo neku medalju u seniorskom reprezentativnom fudbalu,a oni imaju dve u 20 g.I nikad se ne bih kladio da nece da uzmu jos koju, jer imaju ono nešto u fudbalu i zaista su veliki.Imaju kult,koji mi nikad necemo imati.Mi imamo u kosarci.I nisam preterao kad to kazem.Braćo,ima da cutimo i da budemo ponosni sto imamo jednu Hrvatsku,najvecu sportsku svetsku naciju za suseda.

čovek

pre 3 godine

Odlična je to reprezentacija. Mnogi su se poradovali ovom neuspehu ali grdno se vara svako ko misli da su Hrvati u silaznoj putanji.
Očekujem i nadam se skorom susretu s našim momcima pa da vidimo gde je ko...

Vedro

pre 3 godine

(Trajko, 3. februar 2021 07:08)

Sunarodnjace, kad se budes predstavio onim sto jesi,onda mozemo pricati. Zasto bi ti kao "Srbin" se upinjao objasnjavati da je hrvatski rukomet i dalje na vrhu? Naravno da nisi ni u Leskovcu ni u Novom Sadu i nemoj se blamirat. Svi u Hrvatskoj koji rukomet vole,koji Kauboje prate znaju realnost,a realnost kaze,nismo vrh i necemo dugo biti. Da nisi Srbin posebice te odaje ovo "nece sa Spancem biti bolje jer nemamo bolje uslove". Hahahahaha cuj stari, nije rukomet skijanje i tenis da ti trebaju uvjeti zimskoga vrijena i dovoljan broj skija,mnogo si providan i smijesan. Kakvi tu uvjeti trebaju osim kvalitete u momcadi a imate je i vise nego dovoljne?Ti da doista gledas normalno na sport kao jedan Srbin poslije prakticki dvije pobjede nad jednim Francuzima sa istom momcadi koja je pod ranijim izbornicima biljezila lose rezultata nikada ne bi rekao "nece nista biti bolje ni sa ovim Spanjolcem" kada je onome koji nikad prije gledao rukomet nije,jasno da je vec sada mnogo bolje. Sunarodnjace,jos jednom,kada se ne budes predstavljao lazno i bio rodjen u Osijeku ili u Nasicama,prihvatis da dolazi uspjesno srbijansko rukometno razdoblje,dok se hrvatsko gasi,onda mozemo pricati o rukometu.I mi smo imali domacinsko sudjenje na EURU 2018 u Hrvatskoj pa nismo ni u polufinale usli,eto kolika smo sila.Do tada mozemo samo o tvojim kompleksima. Znam da boli kao i mene,a tek ce boljeti sto smo tu gdje jesmo.

Leroy

pre 3 godine

Ne treba brinuti za šahovničare. Njima je Duvnjak imao koronu Karačić Cindrić povređeni a Stepančič nije ni bio u Egiptu. Imaju ponovo super tim ići će na olimpijadu to je sigurno. Mi sa Špancem Gironom otići ćemo na euro to je sada sigurno pa ćemo videti gde smo na rukometnoj mapi Evrope. Ne treba se radovati neuspehu komšija izvući će oni ponovo tim za velika dela jer imaju svjetske igrače za razliku od nas.

Trajko

pre 3 godine

Priča se da Hevatski rukomet propada što nema blage veze sa istinom. Imaju najbolje omladince na svetu i budućnost im je fantastična. Oni tako propali u 25 god koliko postoji njihov rukomet imaju 3 zlata 6 srebra i 5 bronze sa OI, SP i EP. Mi u tih 25 god imamo srebro u BG na evropskom 2012 i bronzu iz Egipta na svetskom 1999. Mu smo rukometni liliputanci a oni svetska velesila i pokazaće koliko su jaki već na olimpijskim kvalifikacijama za par nedelja.

Alo bre

pre 3 godine

Razloga je puno,izostanak Cindrića i Stepančića, nedovoljno oporavljeni Karačić, umorni i od korone dovoljno neoporavljeni Duvnjak, Štrlek van forme i Linova nestabilnost u vođenju momčadi!

Mali Hijavata

pre 3 godine

(Trajko, 03. februar 2021 13:30)

Samo te posmatramo ovde. Mislis da ne znamo ko si? Da ne znamo tvoje ranije nadimke? Poznat si po mitomanisanju u vezi hrvatskog sporta i po forama za Vranje i laganje. Ne sramoti se i otkaci se Srba, bolje ti je.

Veso

pre 3 godine

Mali hijavata

Pišu mnogi ovde da je hrvatski rukomet i dalje među najboljima na svetu a pritom su Srbi gledaju i prate taj sport. Da li ćeš ti možda nekom da zabraniš to. Takvi što mrze sve živo su i doveli do ludila koje je snašlo naše narode.

Xnodeh

pre 3 godine

Uvijek vjerni

Mi smo stvarno ponosni na to što u našem komšiluku imamo vicešampione sveta u fudbalu. Sve titule u odbojci vaterpolu košarci rukometu i svim ostalim sportovima zajedno ne mogu ni oribližno zameniti veliko finale svetskog prvenstva u fudbalu koje gleda cela planeta i koje su igrali naše komšije Hrvati.

...

pre 3 godine

Ma ne sunarodnjace. Cini ti se. U posljednjih 8 godina samo Srbija propada a u Krvatistanu je med i mlijeko,od ulaska u EU, 600 tisuca ljudi manje i status poslijednje rupe Unije
(Grabar.Cuclakitarovic., 02. februar 2021 19:56)

Srbija bez unije 500 hiljada manje, a šta bi tek bilo da sutra uđe u uniju?

:DDD

pre 3 godine

14 medalja od 1994 pa do danas. Znači svake druge godine medalja. Bilo bi još poneko zlato da nas suci nisu krali, a pogotovo protiv Francuske.
(:D, 02. februar 2021 23:45)

U tako skromnoj konkurenciji bez zlata 18 godina, smesni ste. A bilo bi manje medalja da vam zreb nije bio naklonjen toliko puta.

Vedro

pre 3 godine

Trajko

Tebe sunarodnjace moze biti sramota samo sebe. Na koga ja mogu ljubomorisat?! Jesi ti normalan uopce? Pratim Kaubouje na svakom natjecanju i za razliku od tebe ne ljubomorisem na Srbe na susjedskim portalima vec pricam kako je. Ako smo tolike medalje nakupili a jesmo, cemu tvoja ljubomora ka Srbiji? Ja cu ti reci. Vidio si i sam kako su pregazili Francuze u dvije tekme dok su nas u isto vrijeme gazili Japan i Argentina. To je ono sto tebe cini tuznim, ljubomornim. I mene cini isto. Vidio sam rukometa uzivo koliko ti neces u svom zivotu, na tekme hrvatske repke sam isao tisucu puta, znam vrlo dobro kakva nam je momcad, kad imamo kvalitetu za vrh a kada ne. Od tih 14 medalja, 11 smo osvojili do 2013,godine a samo 3 poslije, u ovih 9 godina uskoro. Kuzis stari? To je znak da smo padamo, a debakl u Egyptu da smo pali i sluzbeno. Od stare slave se ne moze zivjeti. Gdje nam je zlato 18 godina? Uzimale ju Francuska, Spanjolska, Danska, cak i Njemacka,samo mi ne. Pusti ti Srbe oni su resili probleme sa izbornikom i sto ce i da li ce nesta osvojiti, to je na njima. Prihvati da mitomanisanjem neces uzdici hrvatski rukomet jer nijedan mit nije jaci od terena. A teren je rekao svoje, ponizeni smo od rukometne egzotike i cekaju nas bolna vrijemena. Ajde doma sad

Trajko

pre 3 godine

Mali hijavata

Tebi bi bilo bolje da ne menjaš nikove konstantno i da bolje pratiš rukomet kada se već javljaš a ne da trabunjaš gluposti. Da ga pratiš znao bi da su Hrvati godinama unazad uz Dance Francuze Špance i Nemce rame uz rame. Što bi hvalio hrvatski sport kada rezultati govore sami za sebe. Takođe mogu samo reći da u rukometu nismo ni blizu komšija i to se vidi po rezultatima zadnjih 20 god. Ove 2 dobre utakmice protiv Francuske u toku njihovih priprema zaista ne znače mnogo se bodova za kvalifikacije. Treba otići na evropsko iduće godina pa se tamo eventualno sastati sa Hrvatima i onda će se videti gde smo.

CCCC

pre 3 godine

@UVIJEK VJERNI
A znas kako, najveci uspesi hrvatskog rukometa su krenuli nakon debakla i poraza od SRJ na EP od nekih 12 razlike. Posle toga ste vi postali prvaci sveta, olimpijski prvaci, igrali silna finala i osvajali medalje, a mi sluzili za ponizavanja.
Istina, vas je sada Argentina dobila, a nas pre nekoliko meseci Crna Gora oducila od rukometa i to sve u onim zelenim dresovima. Takvo ponizenje tesko da ce iko doziveti u rukometu.
Vi imate igrace, imate sistem, nema zime za vas rukomet.
S druge strane, mi mislimo da smo neka sila u kosarci, a nikada zlatnu medalju nismo osvojili, najjacu reprezentaciju ikada nam je ponizila Argentina sa starcima u timu. Imamo 3-4 medalje i to sve bronze i srebra i mislimo da smo sila.
Onda ste vi sa tih 15 medalja supersila u rukometu.

garda

pre 3 godine

ivanlivnocro@. Mozda si ti razocaran, ali ja to tako ne vidim. Nema tu "slucajno se pogodio zreb", da bi i bronzu uzeo moras da imas kvalitet. Vec oko 20 godina u vrhu, to ne moze biti slucajno. A da li ce nastaviti ili propasti, zavisi bas kako se izvuvete iz ove situacije.

Ajmo kauboji!

pre 3 godine

Uzrok poraza od svjetskog prvaka je u nedostatku snage jer se neki igrači još oporavljaju od korone a neki su ozljeđeni. To je sva mudrost. Takve igrače ne moze oporaviti ni jedan fiziterapeut.

Trajko

pre 3 godine

vedro

Mene je sramota tebe takvog koji glumis Hrvata ljubomorises mitomanises pises obicne gluposti a znas dobro da su kvalitetom igrackim kadrom i dalje u samom svetskom vrhu. Ono sto je istina je da Hrvati za ovih 25 godina osvojise 14 medalja u rukometu mi samo 2 zna se kako srebro u Beogradu. Prosta je matematika oni 14 mi 2 dakle u Vranje nema laganje 100 kila svinja 200 kila mas. A to sto mislis da niko u Srbiji ne gleda i ne prati svetski rukomet normalno hrvati su deo svetske rukometne klase to se varas vidis da se rukomet gleda na tvoju zalost. Mi pokusavamo idemom nekim korakom dosta tesko ali pokrenuli smo se dovodjenjem Spanca mada sve kada se sagleda igracki kadar struka to je mrka kapa. Kakve dokaze hoces da sam odavde samo za razliku od vas mitomana koji zive u iluzijama i legendama gledam realno na sport. Ma koliko ti tesko to padalo kockasti su sam svetski vrh plasirace se na olimpijadu a tamo ne se znaje Zare igra sve je moguce kvalitet najbolje igrace sve imaju a sada konacno i pravog trenera koji je falio.

Proud to be Croat

pre 3 godine

(Leroy, 3.februar 2021 21:37)

Ne treba se brinuti za Srbe. Imaju super momcad,novog izbornika Spanjolca koji dolazi iz najbolje rukometne skole posljednjih godina i uz individualnu kvalitetu koju su potvrdili diljem Europe u raznim najjacim klubovima i Ligi Prvaka ponovno ce biti svjetska krema rukometa kojoj su pripadali i ranije,dok smo mi bili na dnu na kojem smo ponovo.Sto se OI tice,u Tokyo cemo se moguce opet provuci preko Portugala i Tunisa,ali tamo nema sto da trazimo. Momcad nam je prosjecna, ponizenja od Japan,Argentine i mucanja sa Bahrainom i Qatarom su samo pocetak a uz ovoga anonimnog izbornika to ce se samo nastaviti. Radovali smo se godinama neuspjehu susjeda Srbije,a sada nam se to vraca,oni ce na vrh a mi na dno.

UVIJEK VJERNI

pre 3 godine

Doista smo mi Hrvati ponosni sto imamo Srbiju za susjeda,Srbiju koja je i sluzbeno u jednome velikome istrazivanju prije par godina proglasena za najsportskiju naciju na svijetu ako se gledaju uspjesi prema broju stanovnika. Srbi su samo od 2006. osvojili duplo vise medalja u individualnim i momcadskim sportovima od nas Hrvata od 92'. A ako gledamo i Srbe od 92',onda imaju tri puta vise medalja od nas.Samo u vaterpolu Srbija je osvojila toliko medalja koliko Hrvatskoj treba 50 godina da osvoji. U kosarci su velesila za nas,sjecamo se svi njihove dominacije druge polovice 90-tih i pocetka 2000-tih a i sada su vec godinama u vrhu. U rukometu su nas Srbi gazili 10 godina,nismo im se mogli ni primaci,uspjeli a sada ce nas opet gaziti jer mi padamo a oni se uzdizu. U nogometu nam je trofej samo pusti san. Mogu misliti samo kako je to dolaziti iz zemlje kluba koji je osvajac LP i klupskog naslova prvaka svijeta. Oni su prvaci svijeta i Europe u juniorskom nogometu. Oni ne slave visoke poraze u slucajnim penal finalima,vec se mogu pohvaliti sa 4 nogometna trofeja,a mi imamo tu cast da im najblizi susjed.O tenisu necu ni da pricam,dok je svijeta pamtice Srbe kao naciju iz koje dolazi najbolji tenisac u povijesti i jedan od najboljih sportasa u povijesti. Odbojku me sram i pominjati. Mi smo jaci u spustanju skijama niz snijeg,gadjanju glinenih golubova i jedredju,jeste da su to jedina tri "sporta" gdje smo uspjesniji ali i to je nesto. A apsolutni prvaci smo u glumljenju Srba kao ti.

Vedro

pre 3 godine

Trajko

Opet ti sunarodnjace? Ne odustajes. Vidim da se sada potpisujes i sa drugim imenima. Da doista pratis rukomet ne samo kada uzmemo neku broncu svako peto natjecanje nego i ova cetiri izmedju kada ne uzmemo nista,znao bi da Hrvatska 10 godina unazad ne moze u istu pricu sa Francuzima,Spanjolcima i Dancima. Sto se Srba tice,doista si opterecen njima,kuzim i zasto,bojis se blama na sljedecem EURU,ali mislim da nema potrebe. Angazirali smo novoga izbornika valjda ce to biti dovoljno da nas ne ponizava Japan. Vidjecemo tko je gdje,samo ces tada smisliti novo ime,od srama.

CCCC

pre 3 godine

@UVIJEK VJERNI
A znas kako, najveci uspesi hrvatskog rukometa su krenuli nakon debakla i poraza od SRJ na EP od nekih 12 razlike. Posle toga ste vi postali prvaci sveta, olimpijski prvaci, igrali silna finala i osvajali medalje, a mi sluzili za ponizavanja.
Istina, vas je sada Argentina dobila, a nas pre nekoliko meseci Crna Gora oducila od rukometa i to sve u onim zelenim dresovima. Takvo ponizenje tesko da ce iko doziveti u rukometu.
Vi imate igrace, imate sistem, nema zime za vas rukomet.
S druge strane, mi mislimo da smo neka sila u kosarci, a nikada zlatnu medalju nismo osvojili, najjacu reprezentaciju ikada nam je ponizila Argentina sa starcima u timu. Imamo 3-4 medalje i to sve bronze i srebra i mislimo da smo sila.
Onda ste vi sa tih 15 medalja supersila u rukometu.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Mozemo se mi lagati koliko zelimo,Hrvatska nema kvalitetu za rukometni vrh. Netko koga egzotika Japan i Argentina posrame pred cijelim svijetom ne moze se usporedjivati sa Danskom,Spanjolskom,Svedskom ili Francuskom koje kontinuirano zavrse medju 4-5 momcadi.

:DDD

pre 3 godine

14 medalja od 1994 pa do danas. Znači svake druge godine medalja. Bilo bi još poneko zlato da nas suci nisu krali, a pogotovo protiv Francuske.
(:D, 02. februar 2021 23:45)

U tako skromnoj konkurenciji bez zlata 18 godina, smesni ste. A bilo bi manje medalja da vam zreb nije bio naklonjen toliko puta.

Matori

pre 3 godine

Ja sam zadnji put gledao rukomet osamdesetih (Isakovic, Vujovic, Vukovic, Porter, Basic, Fejzula, Rnic itd.). Sokiran sam da vidim da se sada spominju Spanci, Francuzi, Skandinavci kao neki kvalitet. Ti nisu postojali u moje vreme. Znalo se, SSSR, Jugoslavija, Rumunija, DDR, ponekda Cehoslovacka, Madjarska itd. Koja je ova degradacija.

UVIJEK VJERNI

pre 3 godine

Par hrvatskoga rukometa krenuo je odlaskom generacije Pere Metlicica,Davora Dominikovica,Vlade Sole i Slavka Goluze. Poslije njih odrzavao nas je jos samo Ivano,jer je znacio kao pet rukometasa u momcadi. Kada je otisao Ivano,istina je dosla pogledati nas u oci i vidjeli smo da nismo vrh i nismo sila. Mi smo ocekivali od Duvnjaka da bude nova prva zvijezda repke koja ce uspjeti posloziti ostale decke za redovito osvajanje medalje. Umjesto toga dobili smo prosjecnu momcad u kojoj je i Duvnjak prosjecan,a sto tek onda ocekivat od drugih? Kauboji ce narednih godina se grcevito boriti da vrate mjesto gdje su bili,ali ne vjerujem da ce ga uspjeti vratiti. Nove nadolazece repke su tu,a kada dodje vrijeme da vas Argentina oducava od rukometa,onda tu nade nema.

Bok i Hrvati

pre 3 godine

@CCCC

Uzalud susjede. Srbija je kosarkaska, odbojkaska i teniska velesila kakva Hrvatska nikada ni u jednome sportu nece biti i nije bila. I u rukometu ste nas ponizavali 10 godina dok vam Savez nisu uzeli ljudi koji su vas rukomet upropastili. I sada imate bolju individualnu kvalitetu nego mi, a sa ovim Spanjolcem cete nas gazit gdje stignete, u to se smijem kladiti. I to cete nas ponizavati u crvenim dresovima, kao nekada u plavim. Posebno ponizenje za nas je kada nas vi Srbi ponizite u crvenim dresovima, koja je nasa povijesna boja. U svemu ste bolji od nas, rukomet vam je krenuo a vjerojatno ce i nogomet kada vam se posloze Savez i pravi izbornik, samo sto to sporije ide jer su u nogometu razni interese ljudi koji tu ne pripadaju. A mi, ostaje nam da mitomanisemo da smo sila u rukometu, a zlato nismo osvojili 20 godina sto je posebna blamaza jer se jedino u rukometu neko natjecanje igra svake godine. Dakle uskoro 20 natjecanja bez zlata u sportu gdje je konkurencija medju 5-6 repki, neusporedivo manje od kosarke ili odbojke gdje ste vi sila.

IVANLIVNOCRO

pre 3 godine

@garda

Hrvatska nije velesila još od srebra na SP doma daleke 2009 godine,to je posljednja hrvatska repka koja je bila velesila,od tada prosječne momčadi kojoj se 2-3 poklopilo da ima lakši ždrijeb i uzme broncu. Siguran znak da smo pali na dno je to što smo i na ovome SP imali nevjerojatno lagan ždrijeb a nismo ušli ni u 1/4 ,e to znači da nam nema spasa,slijede porazi stalno

Trajko

pre 3 godine

Priča se da Hevatski rukomet propada što nema blage veze sa istinom. Imaju najbolje omladince na svetu i budućnost im je fantastična. Oni tako propali u 25 god koliko postoji njihov rukomet imaju 3 zlata 6 srebra i 5 bronze sa OI, SP i EP. Mi u tih 25 god imamo srebro u BG na evropskom 2012 i bronzu iz Egipta na svetskom 1999. Mu smo rukometni liliputanci a oni svetska velesila i pokazaće koliko su jaki već na olimpijskim kvalifikacijama za par nedelja.

:D

pre 3 godine

14 medalja od 1994 pa do danas. Znači svake druge godine medalja. Bilo bi još poneko zlato da nas suci nisu krali, a pogotovo protiv Francuske.

UVIJEK VJERNI

pre 3 godine

Doista smo mi Hrvati ponosni sto imamo Srbiju za susjeda,Srbiju koja je i sluzbeno u jednome velikome istrazivanju prije par godina proglasena za najsportskiju naciju na svijetu ako se gledaju uspjesi prema broju stanovnika. Srbi su samo od 2006. osvojili duplo vise medalja u individualnim i momcadskim sportovima od nas Hrvata od 92'. A ako gledamo i Srbe od 92',onda imaju tri puta vise medalja od nas.Samo u vaterpolu Srbija je osvojila toliko medalja koliko Hrvatskoj treba 50 godina da osvoji. U kosarci su velesila za nas,sjecamo se svi njihove dominacije druge polovice 90-tih i pocetka 2000-tih a i sada su vec godinama u vrhu. U rukometu su nas Srbi gazili 10 godina,nismo im se mogli ni primaci,uspjeli a sada ce nas opet gaziti jer mi padamo a oni se uzdizu. U nogometu nam je trofej samo pusti san. Mogu misliti samo kako je to dolaziti iz zemlje kluba koji je osvajac LP i klupskog naslova prvaka svijeta. Oni su prvaci svijeta i Europe u juniorskom nogometu. Oni ne slave visoke poraze u slucajnim penal finalima,vec se mogu pohvaliti sa 4 nogometna trofeja,a mi imamo tu cast da im najblizi susjed.O tenisu necu ni da pricam,dok je svijeta pamtice Srbe kao naciju iz koje dolazi najbolji tenisac u povijesti i jedan od najboljih sportasa u povijesti. Odbojku me sram i pominjati. Mi smo jaci u spustanju skijama niz snijeg,gadjanju glinenih golubova i jedredju,jeste da su to jedina tri "sporta" gdje smo uspjesniji ali i to je nesto. A apsolutni prvaci smo u glumljenju Srba kao ti.

Proud to be Croat

pre 3 godine

(Leroy, 3.februar 2021 21:37)

Ne treba se brinuti za Srbe. Imaju super momcad,novog izbornika Spanjolca koji dolazi iz najbolje rukometne skole posljednjih godina i uz individualnu kvalitetu koju su potvrdili diljem Europe u raznim najjacim klubovima i Ligi Prvaka ponovno ce biti svjetska krema rukometa kojoj su pripadali i ranije,dok smo mi bili na dnu na kojem smo ponovo.Sto se OI tice,u Tokyo cemo se moguce opet provuci preko Portugala i Tunisa,ali tamo nema sto da trazimo. Momcad nam je prosjecna, ponizenja od Japan,Argentine i mucanja sa Bahrainom i Qatarom su samo pocetak a uz ovoga anonimnog izbornika to ce se samo nastaviti. Radovali smo se godinama neuspjehu susjeda Srbije,a sada nam se to vraca,oni ce na vrh a mi na dno.

Vedro

pre 3 godine

Trajko

Opet ti sunarodnjace? Ne odustajes. Vidim da se sada potpisujes i sa drugim imenima. Da doista pratis rukomet ne samo kada uzmemo neku broncu svako peto natjecanje nego i ova cetiri izmedju kada ne uzmemo nista,znao bi da Hrvatska 10 godina unazad ne moze u istu pricu sa Francuzima,Spanjolcima i Dancima. Sto se Srba tice,doista si opterecen njima,kuzim i zasto,bojis se blama na sljedecem EURU,ali mislim da nema potrebe. Angazirali smo novoga izbornika valjda ce to biti dovoljno da nas ne ponizava Japan. Vidjecemo tko je gdje,samo ces tada smisliti novo ime,od srama.

Grabar.Cuclakitarovic.

pre 3 godine

u zadnjih 9 god Hrvatska samo propada u svim poljima dok Srbistan raste
(Jagodic.Kistanje., 02. februar 2021 18:33)

Ma ne sunarodnjace. Cini ti se. U posljednjih 8 godina samo Srbija propada a u Krvatistanu je med i mlijeko,od ulaska u EU, 600 tisuca ljudi manje i status poslijednje rupe Unije

.,.,.,.,.,

pre 3 godine

Srbija bez unije 500 hiljada manje, a šta bi tek bilo da sutra uđe u uniju?
(..., 2. februar 2021 20:42)

Zato je Srbija pametna i nece uci u Uniju da sluzi za korist drugima kao Hrvatska. Zar ne kuzis apsurd svoga pitanja? EU samo ubrzava praznjenje zemalja kao sto su Hrvatska i Srbija.Valjda od EU treba imati korist a ne stete,a Hrvatska ima samo stete.A toliko smo mitomanisali oko toga za vrijeme Mesica..

Vedro

pre 3 godine

Priča se da Hevatski rukomet propada što nema blage veze sa istinom. Imaju najbolje omladince na svetu i budućnost im je fantastična. Oni tako propali u 25 god koliko postoji njihov rukomet imaju 3 zlata 6 srebra i 5 bronze sa OI, SP i EP. Mi u tih 25 god imamo srebro u BG na evropskom 2012 i bronzu iz Egipta na svetskom 1999. Mu smo rukometni liliputanci a oni svetska velesila i pokazaće koliko su jaki već na olimpijskim kvalifikacijama za par nedelja.
(Trajko, 2. februar 2021 21:46)

Sunarodnjace, ne budi smjehotresan. Buducnost nam je nikakva,nasa mlada repka je znala i ranije da napravi rezultat ali iz tih momcadi gotovo nitko se nije potvrdio u seniorskoj repki. Bit ce tako i sada,posebice sto taj tvoj pusti san o najboljim omladincima svijeta je tvoj samo san. Kako to da od daleke Atene 2004.,nismo uspjeli uzeti nijedno zlato u konkurenciji jedva par repki? Kako to komentiras? Francuzi,Spanjolci,Danci,Njemci svi po par zlata,a mi niti jedno? A sto se tice kvalificiranja za Tokyo,mene bi bilo sram da napisem ovo sto si ti napisao. Frende,u skupini smo sa Francuskom,Portugalom i Tunisom,a idu dvije repke! Pa da li doista se pokazuje jacina tako sto ces pobijediti Portugal i Tunis? Ne budi smijesan. U Japanu ce nas gaziti tko stigne. Ako uopce prodjemo,jer Japan i Argentinu nismo mogli,Portugal je za nas favorit trenutacno. A sto se Srbije tice,znam da boli i boljece,Srbi imaju bolje mlade rukometase,sjajnog izbornika i pripremi se gledati njihove medalje.

Vedro

pre 3 godine

(Trajko, 3. februar 2021 07:08)

Sunarodnjace, kad se budes predstavio onim sto jesi,onda mozemo pricati. Zasto bi ti kao "Srbin" se upinjao objasnjavati da je hrvatski rukomet i dalje na vrhu? Naravno da nisi ni u Leskovcu ni u Novom Sadu i nemoj se blamirat. Svi u Hrvatskoj koji rukomet vole,koji Kauboje prate znaju realnost,a realnost kaze,nismo vrh i necemo dugo biti. Da nisi Srbin posebice te odaje ovo "nece sa Spancem biti bolje jer nemamo bolje uslove". Hahahahaha cuj stari, nije rukomet skijanje i tenis da ti trebaju uvjeti zimskoga vrijena i dovoljan broj skija,mnogo si providan i smijesan. Kakvi tu uvjeti trebaju osim kvalitete u momcadi a imate je i vise nego dovoljne?Ti da doista gledas normalno na sport kao jedan Srbin poslije prakticki dvije pobjede nad jednim Francuzima sa istom momcadi koja je pod ranijim izbornicima biljezila lose rezultata nikada ne bi rekao "nece nista biti bolje ni sa ovim Spanjolcem" kada je onome koji nikad prije gledao rukomet nije,jasno da je vec sada mnogo bolje. Sunarodnjace,jos jednom,kada se ne budes predstavljao lazno i bio rodjen u Osijeku ili u Nasicama,prihvatis da dolazi uspjesno srbijansko rukometno razdoblje,dok se hrvatsko gasi,onda mozemo pricati o rukometu.I mi smo imali domacinsko sudjenje na EURU 2018 u Hrvatskoj pa nismo ni u polufinale usli,eto kolika smo sila.Do tada mozemo samo o tvojim kompleksima. Znam da boli kao i mene,a tek ce boljeti sto smo tu gdje jesmo.

Trajko

pre 3 godine

vedro

Mene je sramota tebe takvog koji glumis Hrvata ljubomorises mitomanises pises obicne gluposti a znas dobro da su kvalitetom igrackim kadrom i dalje u samom svetskom vrhu. Ono sto je istina je da Hrvati za ovih 25 godina osvojise 14 medalja u rukometu mi samo 2 zna se kako srebro u Beogradu. Prosta je matematika oni 14 mi 2 dakle u Vranje nema laganje 100 kila svinja 200 kila mas. A to sto mislis da niko u Srbiji ne gleda i ne prati svetski rukomet normalno hrvati su deo svetske rukometne klase to se varas vidis da se rukomet gleda na tvoju zalost. Mi pokusavamo idemom nekim korakom dosta tesko ali pokrenuli smo se dovodjenjem Spanca mada sve kada se sagleda igracki kadar struka to je mrka kapa. Kakve dokaze hoces da sam odavde samo za razliku od vas mitomana koji zive u iluzijama i legendama gledam realno na sport. Ma koliko ti tesko to padalo kockasti su sam svetski vrh plasirace se na olimpijadu a tamo ne se znaje Zare igra sve je moguce kvalitet najbolje igrace sve imaju a sada konacno i pravog trenera koji je falio.

Xnodeh

pre 3 godine

Uvijek vjerni

Mi smo stvarno ponosni na to što u našem komšiluku imamo vicešampione sveta u fudbalu. Sve titule u odbojci vaterpolu košarci rukometu i svim ostalim sportovima zajedno ne mogu ni oribližno zameniti veliko finale svetskog prvenstva u fudbalu koje gleda cela planeta i koje su igrali naše komšije Hrvati.

Vlada

pre 3 godine

A znas kako, najveci uspesi hrvatskog rukometa su krenuli nakon debakla i poraza od SRJ na EP od nekih 12 razlike. Posle toga ste vi postali prvaci sveta, olimpijski prvaci, igrali silna finala i osvajali medalje, a mi sluzili za ponizavanja.
Istina, vas je sada Argentina dobila, a nas pre nekoliko meseci Crna Gora oducila od rukometa i to sve u onim zelenim dresovima. Takvo ponizenje tesko da ce iko doziveti u rukometu.
Vi imate igrace, imate sistem, nema zime za vas rukomet.
S druge strane, mi mislimo da smo neka sila u kosarci, a nikada zlatnu medalju nismo osvojili, najjacu reprezentaciju ikada nam je ponizila Argentina sa starcima u timu. Imamo 3-4 medalje i to sve bronze i srebra i mislimo da smo sila.
Onda ste vi sa tih 15 medalja supersila u rukometu.
(CCCC, 2. februar 2021 18:41)
Neuspeo pokušaj , dragi komšija, da se pretstaviš kao Srbin. Samo si se izblamirao. Inače kad već govoriš o košarci, da te potsetim da Srbija ima 6 zlata ( 5 muškarci i jednu cure). Ne mogu da verujem da si zaboravio koliko su te nervirale titule Srbije zbog koje je reprezentacija Hrvatske sišla sa postolja (1995), osvojene uz prethodnu pobedu Hrvatske trojkom u poslednjoj sekundi(1997) ili nakon navodnog faula protiv Argentine 2002. Inače svaka čast Hrvatskoj za uspehe u rukometu, mislim da se nepotrebno kod vas stvara atmosfera neuspeha zbog kiksa na jednom takmičenju. Sportski pozdrav

pera kojot super genije

pre 3 godine

@CCCC

Hahaha.Licemreni rvatic prica o kosarci.Eto medalje SRJ nisu srpske,samo ste bezali sa postolja.Kad vam je Sale zabo trojku u Barseloni 1997 plakali ste na sva zvona.Taj Sale je verovatno neki marsovac,a zlata osvajali neki liliputanci a ne Srbi u plavim dresovima.Nemojte nam to raditi.Ko i u ratu,pobedili ste Srbiju,bili pred ulazom u Beograd,Nis,Podgoricu...a onda je mrmot zavio cokoladu.

Vedro

pre 3 godine

Trajko

Tebe sunarodnjace moze biti sramota samo sebe. Na koga ja mogu ljubomorisat?! Jesi ti normalan uopce? Pratim Kaubouje na svakom natjecanju i za razliku od tebe ne ljubomorisem na Srbe na susjedskim portalima vec pricam kako je. Ako smo tolike medalje nakupili a jesmo, cemu tvoja ljubomora ka Srbiji? Ja cu ti reci. Vidio si i sam kako su pregazili Francuze u dvije tekme dok su nas u isto vrijeme gazili Japan i Argentina. To je ono sto tebe cini tuznim, ljubomornim. I mene cini isto. Vidio sam rukometa uzivo koliko ti neces u svom zivotu, na tekme hrvatske repke sam isao tisucu puta, znam vrlo dobro kakva nam je momcad, kad imamo kvalitetu za vrh a kada ne. Od tih 14 medalja, 11 smo osvojili do 2013,godine a samo 3 poslije, u ovih 9 godina uskoro. Kuzis stari? To je znak da smo padamo, a debakl u Egyptu da smo pali i sluzbeno. Od stare slave se ne moze zivjeti. Gdje nam je zlato 18 godina? Uzimale ju Francuska, Spanjolska, Danska, cak i Njemacka,samo mi ne. Pusti ti Srbe oni su resili probleme sa izbornikom i sto ce i da li ce nesta osvojiti, to je na njima. Prihvati da mitomanisanjem neces uzdici hrvatski rukomet jer nijedan mit nije jaci od terena. A teren je rekao svoje, ponizeni smo od rukometne egzotike i cekaju nas bolna vrijemena. Ajde doma sad

Mali Hijavata

pre 3 godine

(Trajko, 03. februar 2021 13:30)

Samo te posmatramo ovde. Mislis da ne znamo ko si? Da ne znamo tvoje ranije nadimke? Poznat si po mitomanisanju u vezi hrvatskog sporta i po forama za Vranje i laganje. Ne sramoti se i otkaci se Srba, bolje ti je.

UVEK VERNI

pre 3 godine

Sad tek vidimo koliko je nerealno kad smo nakon naše pobede protiv Francuske poceli da pretimo Hrvatima.Mi smo dobili Francuze pred svetsko prvenstvo,taman kad su Hrvati razbili Špance pred isto to svetsko prvenstvo.E sad su isti ti Španci koje su zgazili Hrvati,razbili Francuze koje smo mi dobili,pa smo se busali.Realno,nismo blizu,niti cemo skoro biti blizu najvecima.Nismo se ni na SP,a ni na olimpijadu plasirali.Naravno da nas sprda ceo svet.Mi imamo kosarku i odbojku,oni fudbal i rukomet.Vaterpolo smo podjednaki.Oni imaju više medalja u drugim sportovima,narocito Olim.medalja.I ljetnih i zimskih.Oni su prije godinu,dve i sluzbeno u nekim uglednim svetskim novinama proglaseni najsportskijom nacijom na svetu,gledajuci broj medalja prema broju stanovnika.Oni su puno u fudbalu bolji,a on vredi više nego koš,odb,vaterp i ruk zajedno.I kosarka nam je u velikom padu,a ni odbojka nije daleko.Mi u rukometu imamo svega 3 bronze,oni u košarci imaju 3 bronze i srebro sa Olimpijade,pa su i tu bolji u tom odnosu naša košarka-njihov rukomet.S tim da imaju vise u rukometu nego mi u kosarci.Mislim da NIKAD necemo da uzmemo neku medalju u seniorskom reprezentativnom fudbalu,a oni imaju dve u 20 g.I nikad se ne bih kladio da nece da uzmu jos koju, jer imaju ono nešto u fudbalu i zaista su veliki.Imaju kult,koji mi nikad necemo imati.Mi imamo u kosarci.I nisam preterao kad to kazem.Braćo,ima da cutimo i da budemo ponosni sto imamo jednu Hrvatsku,najvecu sportsku svetsku naciju za suseda.

garda

pre 3 godine

ivanlivnocro@. Mozda si ti razocaran, ali ja to tako ne vidim. Nema tu "slucajno se pogodio zreb", da bi i bronzu uzeo moras da imas kvalitet. Vec oko 20 godina u vrhu, to ne moze biti slucajno. A da li ce nastaviti ili propasti, zavisi bas kako se izvuvete iz ove situacije.

Pavuna

pre 3 godine

Hrvatska će se vratiti, to nije sporno, pa na prošlom EP su Danska i Francuska ispale u prvom krugu, pa nisu radili dramu, Hrvatska ima mjesto u vrhu i kako kaže Vujović - Hrvatsku sa Duvnjakom, Stepančićem, Cindrićem i Karačićem teško može netko da pobjedi!

Ajmo kauboji!

pre 3 godine

Uzrok poraza od svjetskog prvaka je u nedostatku snage jer se neki igrači još oporavljaju od korone a neki su ozljeđeni. To je sva mudrost. Takve igrače ne moze oporaviti ni jedan fiziterapeut.

Siniša Milosavljević

pre 3 godine

Mislim da su najviše krivi...stari Štef koji je bil inspicijent i naravno Lucija garderobijerka. Oni su trebali dobit otpust.

čovek

pre 3 godine

Odlična je to reprezentacija. Mnogi su se poradovali ovom neuspehu ali grdno se vara svako ko misli da su Hrvati u silaznoj putanji.
Očekujem i nadam se skorom susretu s našim momcima pa da vidimo gde je ko...

Trajko

pre 3 godine

Vedro

Nikada nismo i ne mozemo biti sunarodnjaci. Ako si rodjen u Leskovac zivis u Novi sad i gledas normalno na sport onda mozemo pricati. Nema veze jel su Hrvati Srbi Slovenci bilo ko ako su dobri onda se to jasno kaze. Ja kazem Hrvatski rukomet je i dalje na samom vrhu sa ovim kixom ga nikako ne treba otpisati. Nas rukomet je od vremena Butulije Nedje Jovanovica Djordjica Skrbica brace Perunicic Stojanovica Knezevica vremena kad ih je vodio Pokrajac i Tuta Zivkovic totalno u raspadu pa ga ni ovaj Spanac nece podici jer nemamo nikakve uslove za neke bolje rezultate. Ono prvenstvo u Beogradu 2012 gde je prvi zadnji put i nikad vise tolerisan dug napad od 2 minuta samo za nas i onako domacinsko sudjenje nikad nije imao niko pa smo samo zato uzeli srebro. Ne brini ti sa njihove rukometase jel oni kojima igra Duvnjak Cindric Stepancic i Karacic sa ovim omladincima mogu medju najbolje uvek da budu. Njima jedino treba dobar trener to je definitivno jer Cervar je prevazidjen staromodan i srpski receno pregazilo ga vreme itch ne valja.

Trajko

pre 3 godine

Mali hijavata

Tebi bi bilo bolje da ne menjaš nikove konstantno i da bolje pratiš rukomet kada se već javljaš a ne da trabunjaš gluposti. Da ga pratiš znao bi da su Hrvati godinama unazad uz Dance Francuze Špance i Nemce rame uz rame. Što bi hvalio hrvatski sport kada rezultati govore sami za sebe. Takođe mogu samo reći da u rukometu nismo ni blizu komšija i to se vidi po rezultatima zadnjih 20 god. Ove 2 dobre utakmice protiv Francuske u toku njihovih priprema zaista ne znače mnogo se bodova za kvalifikacije. Treba otići na evropsko iduće godina pa se tamo eventualno sastati sa Hrvatima i onda će se videti gde smo.

...

pre 3 godine

Ma ne sunarodnjace. Cini ti se. U posljednjih 8 godina samo Srbija propada a u Krvatistanu je med i mlijeko,od ulaska u EU, 600 tisuca ljudi manje i status poslijednje rupe Unije
(Grabar.Cuclakitarovic., 02. februar 2021 19:56)

Srbija bez unije 500 hiljada manje, a šta bi tek bilo da sutra uđe u uniju?

Alo bre

pre 3 godine

Razloga je puno,izostanak Cindrića i Stepančića, nedovoljno oporavljeni Karačić, umorni i od korone dovoljno neoporavljeni Duvnjak, Štrlek van forme i Linova nestabilnost u vođenju momčadi!

Veso

pre 3 godine

Mali hijavata

Pišu mnogi ovde da je hrvatski rukomet i dalje među najboljima na svetu a pritom su Srbi gledaju i prate taj sport. Da li ćeš ti možda nekom da zabraniš to. Takvi što mrze sve živo su i doveli do ludila koje je snašlo naše narode.

Leroy

pre 3 godine

Ne treba brinuti za šahovničare. Njima je Duvnjak imao koronu Karačić Cindrić povređeni a Stepančič nije ni bio u Egiptu. Imaju ponovo super tim ići će na olimpijadu to je sigurno. Mi sa Špancem Gironom otići ćemo na euro to je sada sigurno pa ćemo videti gde smo na rukometnoj mapi Evrope. Ne treba se radovati neuspehu komšija izvući će oni ponovo tim za velika dela jer imaju svjetske igrače za razliku od nas.