Fudbal 48

Utorak, 12.01.2021.

08:55

Mihajlović: Zvali su me da budem selektor Srbije

Siniša Mihajlović je odbio priliku da po drugi put postane selektor reprezentacije Srbije.

Mihajloviæ: Zvali su me da budem selektor Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Korto

pre 3 godine

(Pijani zlotvor, 12. januar 2021 13:10)

Antic je smenjen usred kvalifikacija, doveden je Pizon, usledili su kiksevi protiv Estonije i izmakao je plasman na EP.

Ono sto hocu da kazem da je Antic ostao, Srbija bi se plasirala na EP (to je i pokojni Antic izjavio - siguran sam u to, kako je rekao) i da se tamo osvojilo 3 ili 4 boda, Srbija bi verovatno bila u prvom sesiru i ne bi se ni srela sa Hrvatskom u kvalifikacijama i plasman na SP bi bio verovatan.

popov

pre 3 godine

Dosadan si bre, Mihajloviću.. ja, pa ja. Smori i Boga i oca. I kakav ti je to prsten..? Onda se čudiš i ljutiš zbog 'zingaro'...?

popov

pre 3 godine

Da li je FSS išta planski radio, ili je ovaj vašar za njih planski rad..? Po koji put je reprezentacija bez selektora, jer oni prvo smene, pa onda prave listu kandidata..? Ništa se ne menja. Što reče već jedan, najbolje staviti nekog menadžera.. to bi bilo najiskrenije.

Kimi

pre 3 godine

Igrao se sa svojim drugom Ramadanijem dok je bio selektor, razni Aleni Stevanovici prodefilovali u njegovo vreme.
Kada se samo setim kakav je sastav izveo protiv Hrvatske...

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Korto

Naravno da je smjena antica greska, odnosno sulud potez.
Sjecam se da ste u drugoj polovici kvala stisnuli gas i niste gubili.
Tako je trebalo nastaviti, on bi vec nasao svoj idealan sastav.
Uostalom, tko god da vam je bio na klupi ne bi prosli na sp jer smo mi i belgija bili dosta jaci.
Stoga -kad sve to uzmem u obzir- taj otkaz izgleda kao greska.
Najveca je greska sto ste u zadnjih 20 god imali otprilike toliko trenera.

Korto

pre 3 godine

Velika je greska sto ste ga smijenili.
(Pijani zlotvor, 12. januar 2021 12:03)

Nije, haos je pravio. Istorijska greška je smenjivanje Radomira Antića, on je bio oformio tim i Srbija je, ako se ne varam, izbila u top 10 fifine rang liste, na osnovu čega bi sa njim na čelu Srbija postala redovan učesnik Svetskih i Evropskih prvenstava.

Zahvaljujući vizionarima iz saveza, od tad smo samo jednom upali na SP, a bolje da nismo. Vrtimo se u krug 11 godina. Sad ni selektora ne mogu da angažuju, iako je najavljen do 15. decembra.

filip cg

pre 3 godine

Велика штета што је напуштио мјесто селектора. Подмладио репрезентацију након СП 2010. покушао да заведе ред, било обавезно пјевање химне, у претешкој групи с Белгијом и Хрватском били смо трећи с два, три бода мање од Хрватске. Да је остао, сигуран сам да бисмо постигли успјех. Миха би био одличан селектор на дуге стазе. Нажалост, медијима и навијачима је увијек гиљотина решење. Њему замјерам што није имао снаге или воље да се одупре и остане. Али, драго ми је што ни он ни савез не искључују могућност повратка. Харизматичан човјек, гвозденог карактера и огромног знања.

branko

pre 3 godine

Zbog sastava Srbije u Zagrebu protiv Hrvatske u kvalifikacijama za najvaznije SP u Brazilu, zauvek bih mu zabranio da bude trener reprezentacije. Mihin izbor igrača za tu utakmicu ili je kardinalno neznanje ili sabotaža.

Tragikomedija

pre 3 godine

Miha je imao ubedljivo najslabiji igracki kadar u istoriji Srbije.
(Dusan, 12. januar 2021 10:14)

Ko je kriv za to što je imao jako slab igrački kadar? Isključivo on. Kvalifikacije te su se desile samo 3 godine nakon Svetskog, teško je zamisliti da će biti ogromna razlika između igračkog kadra koji je bio prvi u kvalifikacijama ispred jedne Francuske i ovog sada. Prva utakmica protiv Hrvata i poraz od 2:0, u sastavu su se nalazili: Brkić, Ignjovski, Radovanović, Stevanović, Šćepović. Prvo da krenemo od golmana koji je jedan od najvećih krivaca za poraz bio. Kako to da nemamo boljeg golmana od čoveka kome lopta pada ispred nosa u peterac? Pa imamo, Vladimira Stojkovića, koji je uvek branio odlično za reprezentaciju, ali je sklonjen jedno vreme iz nekih drugih razloga i data je šansa da se dokažu prvo Jorgačević, pa sad Brkić. Zatim, kako to da nemamo kvalitetnije zadnje vezne od Radovanovića i Ignjovskog? Pa imamo, Nemanju Matića, koji je u ovo vreme kidao u Benfici, nego on nije hteo da igra neko vreme za repku dok je Miha selektor. Na kraju, kako to da nam je Alen Stevanović krilo i jedan od glavnih kreativaca? Pa Adema Ljajića, koji je pružao odlične partije u Fjorentini tada, Miha nije hteo da zove jer ne peva himnu. Da ne zaboravimo da smo pre ove utakmice takođe izgubili od fudbalske velesile Makedonije.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

@ ХАМЕС - Тако је. А са Михом је почело "менаџерисање". Зато и нису играли најбољи. Зато је и звао преко 40 играча. Ето, да назовем ствари правим именом. САВЕЗ ОДЛАЗИ!

Dusan

pre 3 godine

Da nije Simunic krvnicki slomio Sulejmanija imali bi isto bodova ko Hrvatska na kraju po 16. Miha je imao ubedljivo najslabiji igracki kadar u istoriji Srbije. A nadigrao je na Marakani Hrvatsku sa tada mozda i boljim igracima nego kad su igrali finale sp. Igrali su Markovic, Tosic, Djuricic, klinac Mitrovic itd. Protiv Belgije na Marakani se ispromasivali prvo posle bili kaznjeni. Miha je super bio uzevsi u obzir kakav je kadar imao. Velsu smo ako me secanje ne vara dali 6 komada a bili su tih godina polufinalisti evropskog.

nikola

pre 3 godine

Za Piksija su i vrapci na grani znali da su mu pare prioritet, Miha je mnogo bolja opcija od njega, ali realno mnogo forsira igrače iz Serije A, prošli put napravio reprezentaciju od igrača koji su grejali klupu u Italiji... Po mom mišljenju, bolji je tu Savo, ima motiv da se dokaže, a i tolike godine igrao za reprezentaciju. To važi i za Milojevića, sećamo se kako je dve godine harao Evropom, zna da igra na rezultat, a to nam treba
(Džesi, 12. januar 2021 09:44)

PO cemu je to bolji Milosevic? Kakvo dokazivanje? Eto ti ga Krstajic kako se dokazao. Bolje onda da odu na Biro i uzmu nekog nezaposlenog, nego da placaju takve kao Milosevic ili Krstajic. Sve ovo i jeste prica za malu decu. Kontaktirali su ljude za koje su znali da nece pristati da vode reprezentaciju u ovom trenutku, da mogu narodu da kazu kako su probali sve, ali trenutno je Milosevic ( ili vec neki slican kalibar ) najbolje resenje. Ako on postane selektor, ja sam definitivno zavrsio sa reprezentativnim fudbalom. A verovao sam i posle Holandije..i posle Holandije..i posle Kazahstana...i posle Argentine...i posle Azerbejdzana..i posle svakog novog blama. Ali meni je dosta.

Хетфилд

pre 3 godine

Miha je imao ubedljivo najslabiji igracki kadar u istoriji Srbije.
(Dusan, 12. januar 2021 10:14)

Имао је слаб кадар само зато јер је он тако хтео.

Отерао је целу Антићеву навалу - Јовановића, Красића, Милијаша и Жигића (ок, сада ће да гракну људи како су то слаби играчи, али подсетио бих да су ти исти играчи као први у групи изборили пласман на СП), није давао ни минут Матићу који је тада био у животној форми, терорисао је Банета Ивановића, форсирао је Стевановића и Радовановића, звао неке чудне играче из домаће лиге.

Нека га у Серији а..

Markiz

pre 3 godine

Meni deluje da Miha malo obrće priču, s obzirom da sam čuo da je on taj koji je hteo da „sedi na 2 stolice“, ali dobro, nije sad ni važno, kad svakako neće biti selektor. FSS, puna podrška u pronalasku pravog rešenja!

Kontra

pre 3 godine

Bas mi je drago sto nisi prihvatio da radis za FSS. Najvise bih voleo da niko ne prihvati da bude selektor pa da vidim sta ce onda i koga ce da dovedu? Narsvno uvek ima poslusnika, naci ce nekog novog Curcica...

Miha

pre 3 godine

Nije lako ni Savezu da uskladi svačije interese. Jedan hoće lovu, drugi hoće da zaštiti svoje lične interese, trećem ne odgovara nešto... Ajde bre, zar treba da moliš nekog da bude selektor?!

purger

pre 3 godine

vama nema druge nego angažirati "jakog stranca" nešto slično kao u rukometu...koji će imati jaki autoritet i van vođenja same reprezentacije...samo je pitanje da li će sadašnja garnitura u FSS "na vrijeme " osjetiti opasnost po svoje džepove :-),
nisu ni naši u savezu puno bolji, ali svjesni su da ih samo dobar rezultat drži u fotelji, pa shodno tome se ne miješaju u struku i vođenju A reprezentacije, samo su malo lukaviji od vaših

petar markovic

pre 3 godine

Pametan čovek. On je bez dileme naš najbolji trener u ovom trenutku. On je jedan od retkih kome be mogu da prigovorim što nije uspeo da nas plasira na SP 2014 u Brazilu. U tom trenutku Belgija i Hrvatska su bile za klasu jače od nas. Jeste bilo je dosta oscilacija u igri ali igrači su se borili. Već tada on nije imao ni približno kvalitetne igrače na raspolaganju kakve je recimo imao Antić.
(Aron, 12. januar 2021 09:07)

upravo to je i varka koja cini da njegov ocajan, bedan ucinak ne deluje toliko lose. to sto su belgija i hrvatska bile mnogo jace nije bilo opravdanje da posle 2 kola budemo van svih kombinacija za plasman. kad je trebalo, i makedonija nas je razvalila. posle je po zakonu velih brojeva poceo da uzima bodove, malo popravio utisak i pametno zapalio. kroz reprezentaciju mu proslo 96 menadzerskih poluproizvoda. ovakav lik, prepotentan bez pokrica, stvarno je idealan selektor za kokezaniju

Džesi

pre 3 godine

Za Piksija su i vrapci na grani znali da su mu pare prioritet, Miha je mnogo bolja opcija od njega, ali realno mnogo forsira igrače iz Serije A, prošli put napravio reprezentaciju od igrača koji su grejali klupu u Italiji... Po mom mišljenju, bolji je tu Savo, ima motiv da se dokaže, a i tolike godine igrao za reprezentaciju. To važi i za Milojevića, sećamo se kako je dve godine harao Evropom, zna da igra na rezultat, a to nam treba

Pop

pre 3 godine

Što se mene tiče, nek uzmu Miloja ili Sava. Batalite sve ovo, kakav Piksi, kakav Mihajlović, on se već dokazao kao selektor... Gubljenje vremena. Treba nam neko sveže krvi, ko će da se posveti tome, ne samo na ime...

Urke

pre 3 godine

FSS očigledno radi sve kako bi pronašao adekvatnog selektora, ali nije lako danas izaći na tržište, kad više nema skromnih trenera, kojima je vođenje reprezentacije motiv. Samo lova...

Simao

pre 3 godine

Nekad se vođenje matične zemlje smatralo dovoljnim motivom, a danas se smatra opcijom na koju se ide, kad se nema nigde drugo.. Fudbal se znatno promenio, nije lako ni FSS da pronađu pravo rešenje

popovic

pre 3 godine

Bravo,bravo.
Samo budi iskren do kraja.
Nisu dve stolice pravi razlog.
Razlog je rukovodstvo FSS.
Kao ni Pixi,tako ni ti ne zelite da radite i saradjujete sa tim ljudima jer oni su rak rana naseg fudbala.Pored njih nema napretka i prosperiteta.
Ali zato je tu Savo.
Jos jednom bravo.

Preka

pre 3 godine

A možda je tako i najbolje. Cenim Mihu kao čoveka, naravno i kao trenera, jer se pokazao u Italiji, ali dok je on bio selektor, provejavale su kombinacije se Čizme... pretvorili smo se u repku od igrača iz Serije A, koji nisu dostojni reprezentativnog dresa...

kvarc roler

pre 3 godine

Šta bi sa Savom Miloševićem?

Ko je od srpskih trenera u inostranstvu trenutno bez ugovora?
Kolika je plata selektora Srbije?

Iluzorno je i pomišljati da bi neko raskinuo ugovor na svoju štetu samo da bi postao selektor Srbije. Kad pravimo spisak želja za selektora trebamo imati to u vidu.

Čitam juče komentare na članak o Zidanu i Realu i neki pominju da će Real "sikterisati" Luku Jovića. Ne bi bilo loše da slinavi klinci koji ostavljaju ovakve komentare nauče nešto o životu, biznisu i ugovorima. Obe strane moraju ispoštovati poslovni ugovor. Jović recimo ima ugovor do 2025 i ako negde ode taj klub mu mora obezbediti platu koju ima u Realu ili da Jović sam pristane na neku nagodbu sa Realom u želji da negde ode i dobije šansu da igra. Sikter možete dobiti vi ako se negde zaposlite, a Jović ako negde ode može otići samo uz ogromne pare koje vi nećete videti ni da živite 1000 života.

Dakle, ostavimo se pustih želja o dovođenju za selektora likova koji su daleko plaćeniji u svojim klubovima ili nečijem "sikterisanju" odnekud i napravimo konkretan spisak potencijalnih kandidata za selektora. To mogu biti samo ljudi koji su trenutno bez posla.

Aron

pre 3 godine

Pametan čovek. On je bez dileme naš najbolji trener u ovom trenutku. On je jedan od retkih kome be mogu da prigovorim što nije uspeo da nas plasira na SP 2014 u Brazilu. U tom trenutku Belgija i Hrvatska su bile za klasu jače od nas. Jeste bilo je dosta oscilacija u igri ali igrači su se borili. Već tada on nije imao ni približno kvalitetne igrače na raspolaganju kakve je recimo imao Antić.

Hames

pre 3 godine

U tom trenutku Belgija i Hrvatska su bile za klasu jače od nas. Jeste bilo je dosta oscilacija u igri ali igrači su se borili. Već tada on nije imao ni približno kvalitetne igrače na raspolaganju kakve je recimo imao Antić.
(Aron, 12. januar 2021 09:07)

Ne da nije imao približno kvalitetne, imao je ISTE igrače kao Antić, ali nije imao ni znanje ni ponašanje.

Najurio je okosnicu Antićevog tima, svađao se sa Ljajićem, Matićem, Kolarovim, hvatao za revere Ivanovića, forsirao Šćepoviće, Radovanoviće i Stevanoviće, neke čudne bunkeraške formacije, zvao preko 40 ugrača a najbolje držao van tima, gubio ubedljivo utakmice, izveo na Maksimir tim kao volove na klanje sa Radovanovićem zadnjim veznim na krilu i Šćepom u napadu i da ne nabrajam više.

Daleko mu lepa kuća a vi koji ga hvalite imate pamćenje kao zlatna ribica. Inače sam zvezdaš, čisto zbog onih koji ističu navijačku pripadnost.

Mister

pre 3 godine

Znači ništa od Mihe, a objektivno i bolje da selektor bude neki trener koji je željan dokazivanja. Dajte Miloševića ili Milojevića, biće pun pogodak

marko992

pre 3 godine

Bravo,bravo.
Samo budi iskren do kraja.
Nisu dve stolice pravi razlog.
Razlog je rukovodstvo FSS.
Kao ni Pixi,tako ni ti ne zelite da radite i saradjujete sa tim ljudima jer oni su rak rana naseg fudbala.Pored njih nema napretka i prosperiteta.
Ali zato je tu Savo.
Jos jednom bravo.
(popovic, 12. januar 2021 09:21)

Koliko znam nije Savo jedini,Milojevic je izgleda prvi pik.

popovic

pre 3 godine

Bravo,bravo.
Samo budi iskren do kraja.
Nisu dve stolice pravi razlog.
Razlog je rukovodstvo FSS.
Kao ni Pixi,tako ni ti ne zelite da radite i saradjujete sa tim ljudima jer oni su rak rana naseg fudbala.Pored njih nema napretka i prosperiteta.
Ali zato je tu Savo.
Jos jednom bravo.

Hames

pre 3 godine

U tom trenutku Belgija i Hrvatska su bile za klasu jače od nas. Jeste bilo je dosta oscilacija u igri ali igrači su se borili. Već tada on nije imao ni približno kvalitetne igrače na raspolaganju kakve je recimo imao Antić.
(Aron, 12. januar 2021 09:07)

Ne da nije imao približno kvalitetne, imao je ISTE igrače kao Antić, ali nije imao ni znanje ni ponašanje.

Najurio je okosnicu Antićevog tima, svađao se sa Ljajićem, Matićem, Kolarovim, hvatao za revere Ivanovića, forsirao Šćepoviće, Radovanoviće i Stevanoviće, neke čudne bunkeraške formacije, zvao preko 40 ugrača a najbolje držao van tima, gubio ubedljivo utakmice, izveo na Maksimir tim kao volove na klanje sa Radovanovićem zadnjim veznim na krilu i Šćepom u napadu i da ne nabrajam više.

Daleko mu lepa kuća a vi koji ga hvalite imate pamćenje kao zlatna ribica. Inače sam zvezdaš, čisto zbog onih koji ističu navijačku pripadnost.

Aron

pre 3 godine

Pametan čovek. On je bez dileme naš najbolji trener u ovom trenutku. On je jedan od retkih kome be mogu da prigovorim što nije uspeo da nas plasira na SP 2014 u Brazilu. U tom trenutku Belgija i Hrvatska su bile za klasu jače od nas. Jeste bilo je dosta oscilacija u igri ali igrači su se borili. Već tada on nije imao ni približno kvalitetne igrače na raspolaganju kakve je recimo imao Antić.

Kontra

pre 3 godine

Bas mi je drago sto nisi prihvatio da radis za FSS. Najvise bih voleo da niko ne prihvati da bude selektor pa da vidim sta ce onda i koga ce da dovedu? Narsvno uvek ima poslusnika, naci ce nekog novog Curcica...

purger

pre 3 godine

vama nema druge nego angažirati "jakog stranca" nešto slično kao u rukometu...koji će imati jaki autoritet i van vođenja same reprezentacije...samo je pitanje da li će sadašnja garnitura u FSS "na vrijeme " osjetiti opasnost po svoje džepove :-),
nisu ni naši u savezu puno bolji, ali svjesni su da ih samo dobar rezultat drži u fotelji, pa shodno tome se ne miješaju u struku i vođenju A reprezentacije, samo su malo lukaviji od vaših

petar markovic

pre 3 godine

Pametan čovek. On je bez dileme naš najbolji trener u ovom trenutku. On je jedan od retkih kome be mogu da prigovorim što nije uspeo da nas plasira na SP 2014 u Brazilu. U tom trenutku Belgija i Hrvatska su bile za klasu jače od nas. Jeste bilo je dosta oscilacija u igri ali igrači su se borili. Već tada on nije imao ni približno kvalitetne igrače na raspolaganju kakve je recimo imao Antić.
(Aron, 12. januar 2021 09:07)

upravo to je i varka koja cini da njegov ocajan, bedan ucinak ne deluje toliko lose. to sto su belgija i hrvatska bile mnogo jace nije bilo opravdanje da posle 2 kola budemo van svih kombinacija za plasman. kad je trebalo, i makedonija nas je razvalila. posle je po zakonu velih brojeva poceo da uzima bodove, malo popravio utisak i pametno zapalio. kroz reprezentaciju mu proslo 96 menadzerskih poluproizvoda. ovakav lik, prepotentan bez pokrica, stvarno je idealan selektor za kokezaniju

Хетфилд

pre 3 godine

Miha je imao ubedljivo najslabiji igracki kadar u istoriji Srbije.
(Dusan, 12. januar 2021 10:14)

Имао је слаб кадар само зато јер је он тако хтео.

Отерао је целу Антићеву навалу - Јовановића, Красића, Милијаша и Жигића (ок, сада ће да гракну људи како су то слаби играчи, али подсетио бих да су ти исти играчи као први у групи изборили пласман на СП), није давао ни минут Матићу који је тада био у животној форми, терорисао је Банета Ивановића, форсирао је Стевановића и Радовановића, звао неке чудне играче из домаће лиге.

Нека га у Серији а..

nikola

pre 3 godine

Za Piksija su i vrapci na grani znali da su mu pare prioritet, Miha je mnogo bolja opcija od njega, ali realno mnogo forsira igrače iz Serije A, prošli put napravio reprezentaciju od igrača koji su grejali klupu u Italiji... Po mom mišljenju, bolji je tu Savo, ima motiv da se dokaže, a i tolike godine igrao za reprezentaciju. To važi i za Milojevića, sećamo se kako je dve godine harao Evropom, zna da igra na rezultat, a to nam treba
(Džesi, 12. januar 2021 09:44)

PO cemu je to bolji Milosevic? Kakvo dokazivanje? Eto ti ga Krstajic kako se dokazao. Bolje onda da odu na Biro i uzmu nekog nezaposlenog, nego da placaju takve kao Milosevic ili Krstajic. Sve ovo i jeste prica za malu decu. Kontaktirali su ljude za koje su znali da nece pristati da vode reprezentaciju u ovom trenutku, da mogu narodu da kazu kako su probali sve, ali trenutno je Milosevic ( ili vec neki slican kalibar ) najbolje resenje. Ako on postane selektor, ja sam definitivno zavrsio sa reprezentativnim fudbalom. A verovao sam i posle Holandije..i posle Holandije..i posle Kazahstana...i posle Argentine...i posle Azerbejdzana..i posle svakog novog blama. Ali meni je dosta.

Dusan

pre 3 godine

Da nije Simunic krvnicki slomio Sulejmanija imali bi isto bodova ko Hrvatska na kraju po 16. Miha je imao ubedljivo najslabiji igracki kadar u istoriji Srbije. A nadigrao je na Marakani Hrvatsku sa tada mozda i boljim igracima nego kad su igrali finale sp. Igrali su Markovic, Tosic, Djuricic, klinac Mitrovic itd. Protiv Belgije na Marakani se ispromasivali prvo posle bili kaznjeni. Miha je super bio uzevsi u obzir kakav je kadar imao. Velsu smo ako me secanje ne vara dali 6 komada a bili su tih godina polufinalisti evropskog.

Tragikomedija

pre 3 godine

Miha je imao ubedljivo najslabiji igracki kadar u istoriji Srbije.
(Dusan, 12. januar 2021 10:14)

Ko je kriv za to što je imao jako slab igrački kadar? Isključivo on. Kvalifikacije te su se desile samo 3 godine nakon Svetskog, teško je zamisliti da će biti ogromna razlika između igračkog kadra koji je bio prvi u kvalifikacijama ispred jedne Francuske i ovog sada. Prva utakmica protiv Hrvata i poraz od 2:0, u sastavu su se nalazili: Brkić, Ignjovski, Radovanović, Stevanović, Šćepović. Prvo da krenemo od golmana koji je jedan od najvećih krivaca za poraz bio. Kako to da nemamo boljeg golmana od čoveka kome lopta pada ispred nosa u peterac? Pa imamo, Vladimira Stojkovića, koji je uvek branio odlično za reprezentaciju, ali je sklonjen jedno vreme iz nekih drugih razloga i data je šansa da se dokažu prvo Jorgačević, pa sad Brkić. Zatim, kako to da nemamo kvalitetnije zadnje vezne od Radovanovića i Ignjovskog? Pa imamo, Nemanju Matića, koji je u ovo vreme kidao u Benfici, nego on nije hteo da igra neko vreme za repku dok je Miha selektor. Na kraju, kako to da nam je Alen Stevanović krilo i jedan od glavnih kreativaca? Pa Adema Ljajića, koji je pružao odlične partije u Fjorentini tada, Miha nije hteo da zove jer ne peva himnu. Da ne zaboravimo da smo pre ove utakmice takođe izgubili od fudbalske velesile Makedonije.

Kimi

pre 3 godine

Igrao se sa svojim drugom Ramadanijem dok je bio selektor, razni Aleni Stevanovici prodefilovali u njegovo vreme.
Kada se samo setim kakav je sastav izveo protiv Hrvatske...

kvarc roler

pre 3 godine

Šta bi sa Savom Miloševićem?

Ko je od srpskih trenera u inostranstvu trenutno bez ugovora?
Kolika je plata selektora Srbije?

Iluzorno je i pomišljati da bi neko raskinuo ugovor na svoju štetu samo da bi postao selektor Srbije. Kad pravimo spisak želja za selektora trebamo imati to u vidu.

Čitam juče komentare na članak o Zidanu i Realu i neki pominju da će Real "sikterisati" Luku Jovića. Ne bi bilo loše da slinavi klinci koji ostavljaju ovakve komentare nauče nešto o životu, biznisu i ugovorima. Obe strane moraju ispoštovati poslovni ugovor. Jović recimo ima ugovor do 2025 i ako negde ode taj klub mu mora obezbediti platu koju ima u Realu ili da Jović sam pristane na neku nagodbu sa Realom u želji da negde ode i dobije šansu da igra. Sikter možete dobiti vi ako se negde zaposlite, a Jović ako negde ode može otići samo uz ogromne pare koje vi nećete videti ni da živite 1000 života.

Dakle, ostavimo se pustih želja o dovođenju za selektora likova koji su daleko plaćeniji u svojim klubovima ili nečijem "sikterisanju" odnekud i napravimo konkretan spisak potencijalnih kandidata za selektora. To mogu biti samo ljudi koji su trenutno bez posla.

marko992

pre 3 godine

Bravo,bravo.
Samo budi iskren do kraja.
Nisu dve stolice pravi razlog.
Razlog je rukovodstvo FSS.
Kao ni Pixi,tako ni ti ne zelite da radite i saradjujete sa tim ljudima jer oni su rak rana naseg fudbala.Pored njih nema napretka i prosperiteta.
Ali zato je tu Savo.
Jos jednom bravo.
(popovic, 12. januar 2021 09:21)

Koliko znam nije Savo jedini,Milojevic je izgleda prvi pik.

branko

pre 3 godine

Zbog sastava Srbije u Zagrebu protiv Hrvatske u kvalifikacijama za najvaznije SP u Brazilu, zauvek bih mu zabranio da bude trener reprezentacije. Mihin izbor igrača za tu utakmicu ili je kardinalno neznanje ili sabotaža.

Korto

pre 3 godine

Velika je greska sto ste ga smijenili.
(Pijani zlotvor, 12. januar 2021 12:03)

Nije, haos je pravio. Istorijska greška je smenjivanje Radomira Antića, on je bio oformio tim i Srbija je, ako se ne varam, izbila u top 10 fifine rang liste, na osnovu čega bi sa njim na čelu Srbija postala redovan učesnik Svetskih i Evropskih prvenstava.

Zahvaljujući vizionarima iz saveza, od tad smo samo jednom upali na SP, a bolje da nismo. Vrtimo se u krug 11 godina. Sad ni selektora ne mogu da angažuju, iako je najavljen do 15. decembra.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

@ ХАМЕС - Тако је. А са Михом је почело "менаџерисање". Зато и нису играли најбољи. Зато је и звао преко 40 играча. Ето, да назовем ствари правим именом. САВЕЗ ОДЛАЗИ!

popov

pre 3 godine

Dosadan si bre, Mihajloviću.. ja, pa ja. Smori i Boga i oca. I kakav ti je to prsten..? Onda se čudiš i ljutiš zbog 'zingaro'...?

Preka

pre 3 godine

A možda je tako i najbolje. Cenim Mihu kao čoveka, naravno i kao trenera, jer se pokazao u Italiji, ali dok je on bio selektor, provejavale su kombinacije se Čizme... pretvorili smo se u repku od igrača iz Serije A, koji nisu dostojni reprezentativnog dresa...

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Korto

Naravno da je smjena antica greska, odnosno sulud potez.
Sjecam se da ste u drugoj polovici kvala stisnuli gas i niste gubili.
Tako je trebalo nastaviti, on bi vec nasao svoj idealan sastav.
Uostalom, tko god da vam je bio na klupi ne bi prosli na sp jer smo mi i belgija bili dosta jaci.
Stoga -kad sve to uzmem u obzir- taj otkaz izgleda kao greska.
Najveca je greska sto ste u zadnjih 20 god imali otprilike toliko trenera.

popov

pre 3 godine

Da li je FSS išta planski radio, ili je ovaj vašar za njih planski rad..? Po koji put je reprezentacija bez selektora, jer oni prvo smene, pa onda prave listu kandidata..? Ništa se ne menja. Što reče već jedan, najbolje staviti nekog menadžera.. to bi bilo najiskrenije.

Korto

pre 3 godine

(Pijani zlotvor, 12. januar 2021 13:10)

Antic je smenjen usred kvalifikacija, doveden je Pizon, usledili su kiksevi protiv Estonije i izmakao je plasman na EP.

Ono sto hocu da kazem da je Antic ostao, Srbija bi se plasirala na EP (to je i pokojni Antic izjavio - siguran sam u to, kako je rekao) i da se tamo osvojilo 3 ili 4 boda, Srbija bi verovatno bila u prvom sesiru i ne bi se ni srela sa Hrvatskom u kvalifikacijama i plasman na SP bi bio verovatan.

filip cg

pre 3 godine

Велика штета што је напуштио мјесто селектора. Подмладио репрезентацију након СП 2010. покушао да заведе ред, било обавезно пјевање химне, у претешкој групи с Белгијом и Хрватском били смо трећи с два, три бода мање од Хрватске. Да је остао, сигуран сам да бисмо постигли успјех. Миха би био одличан селектор на дуге стазе. Нажалост, медијима и навијачима је увијек гиљотина решење. Њему замјерам што није имао снаге или воље да се одупре и остане. Али, драго ми је што ни он ни савез не искључују могућност повратка. Харизматичан човјек, гвозденог карактера и огромног знања.

Pop

pre 3 godine

Što se mene tiče, nek uzmu Miloja ili Sava. Batalite sve ovo, kakav Piksi, kakav Mihajlović, on se već dokazao kao selektor... Gubljenje vremena. Treba nam neko sveže krvi, ko će da se posveti tome, ne samo na ime...

Džesi

pre 3 godine

Za Piksija su i vrapci na grani znali da su mu pare prioritet, Miha je mnogo bolja opcija od njega, ali realno mnogo forsira igrače iz Serije A, prošli put napravio reprezentaciju od igrača koji su grejali klupu u Italiji... Po mom mišljenju, bolji je tu Savo, ima motiv da se dokaže, a i tolike godine igrao za reprezentaciju. To važi i za Milojevića, sećamo se kako je dve godine harao Evropom, zna da igra na rezultat, a to nam treba

Markiz

pre 3 godine

Meni deluje da Miha malo obrće priču, s obzirom da sam čuo da je on taj koji je hteo da „sedi na 2 stolice“, ali dobro, nije sad ni važno, kad svakako neće biti selektor. FSS, puna podrška u pronalasku pravog rešenja!

Simao

pre 3 godine

Nekad se vođenje matične zemlje smatralo dovoljnim motivom, a danas se smatra opcijom na koju se ide, kad se nema nigde drugo.. Fudbal se znatno promenio, nije lako ni FSS da pronađu pravo rešenje

Mister

pre 3 godine

Znači ništa od Mihe, a objektivno i bolje da selektor bude neki trener koji je željan dokazivanja. Dajte Miloševića ili Milojevića, biće pun pogodak

Urke

pre 3 godine

FSS očigledno radi sve kako bi pronašao adekvatnog selektora, ali nije lako danas izaći na tržište, kad više nema skromnih trenera, kojima je vođenje reprezentacije motiv. Samo lova...

Miha

pre 3 godine

Nije lako ni Savezu da uskladi svačije interese. Jedan hoće lovu, drugi hoće da zaštiti svoje lične interese, trećem ne odgovara nešto... Ajde bre, zar treba da moliš nekog da bude selektor?!

Aron

pre 3 godine

Pametan čovek. On je bez dileme naš najbolji trener u ovom trenutku. On je jedan od retkih kome be mogu da prigovorim što nije uspeo da nas plasira na SP 2014 u Brazilu. U tom trenutku Belgija i Hrvatska su bile za klasu jače od nas. Jeste bilo je dosta oscilacija u igri ali igrači su se borili. Već tada on nije imao ni približno kvalitetne igrače na raspolaganju kakve je recimo imao Antić.

Dusan

pre 3 godine

Da nije Simunic krvnicki slomio Sulejmanija imali bi isto bodova ko Hrvatska na kraju po 16. Miha je imao ubedljivo najslabiji igracki kadar u istoriji Srbije. A nadigrao je na Marakani Hrvatsku sa tada mozda i boljim igracima nego kad su igrali finale sp. Igrali su Markovic, Tosic, Djuricic, klinac Mitrovic itd. Protiv Belgije na Marakani se ispromasivali prvo posle bili kaznjeni. Miha je super bio uzevsi u obzir kakav je kadar imao. Velsu smo ako me secanje ne vara dali 6 komada a bili su tih godina polufinalisti evropskog.

Mister

pre 3 godine

Znači ništa od Mihe, a objektivno i bolje da selektor bude neki trener koji je željan dokazivanja. Dajte Miloševića ili Milojevića, biće pun pogodak

Miha

pre 3 godine

Nije lako ni Savezu da uskladi svačije interese. Jedan hoće lovu, drugi hoće da zaštiti svoje lične interese, trećem ne odgovara nešto... Ajde bre, zar treba da moliš nekog da bude selektor?!

Džesi

pre 3 godine

Za Piksija su i vrapci na grani znali da su mu pare prioritet, Miha je mnogo bolja opcija od njega, ali realno mnogo forsira igrače iz Serije A, prošli put napravio reprezentaciju od igrača koji su grejali klupu u Italiji... Po mom mišljenju, bolji je tu Savo, ima motiv da se dokaže, a i tolike godine igrao za reprezentaciju. To važi i za Milojevića, sećamo se kako je dve godine harao Evropom, zna da igra na rezultat, a to nam treba

Markiz

pre 3 godine

Meni deluje da Miha malo obrće priču, s obzirom da sam čuo da je on taj koji je hteo da „sedi na 2 stolice“, ali dobro, nije sad ni važno, kad svakako neće biti selektor. FSS, puna podrška u pronalasku pravog rešenja!

Urke

pre 3 godine

FSS očigledno radi sve kako bi pronašao adekvatnog selektora, ali nije lako danas izaći na tržište, kad više nema skromnih trenera, kojima je vođenje reprezentacije motiv. Samo lova...

filip cg

pre 3 godine

Велика штета што је напуштио мјесто селектора. Подмладио репрезентацију након СП 2010. покушао да заведе ред, било обавезно пјевање химне, у претешкој групи с Белгијом и Хрватском били смо трећи с два, три бода мање од Хрватске. Да је остао, сигуран сам да бисмо постигли успјех. Миха би био одличан селектор на дуге стазе. Нажалост, медијима и навијачима је увијек гиљотина решење. Њему замјерам што није имао снаге или воље да се одупре и остане. Али, драго ми је што ни он ни савез не искључују могућност повратка. Харизматичан човјек, гвозденог карактера и огромног знања.

Pop

pre 3 godine

Što se mene tiče, nek uzmu Miloja ili Sava. Batalite sve ovo, kakav Piksi, kakav Mihajlović, on se već dokazao kao selektor... Gubljenje vremena. Treba nam neko sveže krvi, ko će da se posveti tome, ne samo na ime...

Hames

pre 3 godine

U tom trenutku Belgija i Hrvatska su bile za klasu jače od nas. Jeste bilo je dosta oscilacija u igri ali igrači su se borili. Već tada on nije imao ni približno kvalitetne igrače na raspolaganju kakve je recimo imao Antić.
(Aron, 12. januar 2021 09:07)

Ne da nije imao približno kvalitetne, imao je ISTE igrače kao Antić, ali nije imao ni znanje ni ponašanje.

Najurio je okosnicu Antićevog tima, svađao se sa Ljajićem, Matićem, Kolarovim, hvatao za revere Ivanovića, forsirao Šćepoviće, Radovanoviće i Stevanoviće, neke čudne bunkeraške formacije, zvao preko 40 ugrača a najbolje držao van tima, gubio ubedljivo utakmice, izveo na Maksimir tim kao volove na klanje sa Radovanovićem zadnjim veznim na krilu i Šćepom u napadu i da ne nabrajam više.

Daleko mu lepa kuća a vi koji ga hvalite imate pamćenje kao zlatna ribica. Inače sam zvezdaš, čisto zbog onih koji ističu navijačku pripadnost.

Simao

pre 3 godine

Nekad se vođenje matične zemlje smatralo dovoljnim motivom, a danas se smatra opcijom na koju se ide, kad se nema nigde drugo.. Fudbal se znatno promenio, nije lako ni FSS da pronađu pravo rešenje

Preka

pre 3 godine

A možda je tako i najbolje. Cenim Mihu kao čoveka, naravno i kao trenera, jer se pokazao u Italiji, ali dok je on bio selektor, provejavale su kombinacije se Čizme... pretvorili smo se u repku od igrača iz Serije A, koji nisu dostojni reprezentativnog dresa...

popovic

pre 3 godine

Bravo,bravo.
Samo budi iskren do kraja.
Nisu dve stolice pravi razlog.
Razlog je rukovodstvo FSS.
Kao ni Pixi,tako ni ti ne zelite da radite i saradjujete sa tim ljudima jer oni su rak rana naseg fudbala.Pored njih nema napretka i prosperiteta.
Ali zato je tu Savo.
Jos jednom bravo.

petar markovic

pre 3 godine

Pametan čovek. On je bez dileme naš najbolji trener u ovom trenutku. On je jedan od retkih kome be mogu da prigovorim što nije uspeo da nas plasira na SP 2014 u Brazilu. U tom trenutku Belgija i Hrvatska su bile za klasu jače od nas. Jeste bilo je dosta oscilacija u igri ali igrači su se borili. Već tada on nije imao ni približno kvalitetne igrače na raspolaganju kakve je recimo imao Antić.
(Aron, 12. januar 2021 09:07)

upravo to je i varka koja cini da njegov ocajan, bedan ucinak ne deluje toliko lose. to sto su belgija i hrvatska bile mnogo jace nije bilo opravdanje da posle 2 kola budemo van svih kombinacija za plasman. kad je trebalo, i makedonija nas je razvalila. posle je po zakonu velih brojeva poceo da uzima bodove, malo popravio utisak i pametno zapalio. kroz reprezentaciju mu proslo 96 menadzerskih poluproizvoda. ovakav lik, prepotentan bez pokrica, stvarno je idealan selektor za kokezaniju

nikola

pre 3 godine

Za Piksija su i vrapci na grani znali da su mu pare prioritet, Miha je mnogo bolja opcija od njega, ali realno mnogo forsira igrače iz Serije A, prošli put napravio reprezentaciju od igrača koji su grejali klupu u Italiji... Po mom mišljenju, bolji je tu Savo, ima motiv da se dokaže, a i tolike godine igrao za reprezentaciju. To važi i za Milojevića, sećamo se kako je dve godine harao Evropom, zna da igra na rezultat, a to nam treba
(Džesi, 12. januar 2021 09:44)

PO cemu je to bolji Milosevic? Kakvo dokazivanje? Eto ti ga Krstajic kako se dokazao. Bolje onda da odu na Biro i uzmu nekog nezaposlenog, nego da placaju takve kao Milosevic ili Krstajic. Sve ovo i jeste prica za malu decu. Kontaktirali su ljude za koje su znali da nece pristati da vode reprezentaciju u ovom trenutku, da mogu narodu da kazu kako su probali sve, ali trenutno je Milosevic ( ili vec neki slican kalibar ) najbolje resenje. Ako on postane selektor, ja sam definitivno zavrsio sa reprezentativnim fudbalom. A verovao sam i posle Holandije..i posle Holandije..i posle Kazahstana...i posle Argentine...i posle Azerbejdzana..i posle svakog novog blama. Ali meni je dosta.

popov

pre 3 godine

Dosadan si bre, Mihajloviću.. ja, pa ja. Smori i Boga i oca. I kakav ti je to prsten..? Onda se čudiš i ljutiš zbog 'zingaro'...?

Kimi

pre 3 godine

Igrao se sa svojim drugom Ramadanijem dok je bio selektor, razni Aleni Stevanovici prodefilovali u njegovo vreme.
Kada se samo setim kakav je sastav izveo protiv Hrvatske...

Kontra

pre 3 godine

Bas mi je drago sto nisi prihvatio da radis za FSS. Najvise bih voleo da niko ne prihvati da bude selektor pa da vidim sta ce onda i koga ce da dovedu? Narsvno uvek ima poslusnika, naci ce nekog novog Curcica...

branko

pre 3 godine

Zbog sastava Srbije u Zagrebu protiv Hrvatske u kvalifikacijama za najvaznije SP u Brazilu, zauvek bih mu zabranio da bude trener reprezentacije. Mihin izbor igrača za tu utakmicu ili je kardinalno neznanje ili sabotaža.

kvarc roler

pre 3 godine

Šta bi sa Savom Miloševićem?

Ko je od srpskih trenera u inostranstvu trenutno bez ugovora?
Kolika je plata selektora Srbije?

Iluzorno je i pomišljati da bi neko raskinuo ugovor na svoju štetu samo da bi postao selektor Srbije. Kad pravimo spisak želja za selektora trebamo imati to u vidu.

Čitam juče komentare na članak o Zidanu i Realu i neki pominju da će Real "sikterisati" Luku Jovića. Ne bi bilo loše da slinavi klinci koji ostavljaju ovakve komentare nauče nešto o životu, biznisu i ugovorima. Obe strane moraju ispoštovati poslovni ugovor. Jović recimo ima ugovor do 2025 i ako negde ode taj klub mu mora obezbediti platu koju ima u Realu ili da Jović sam pristane na neku nagodbu sa Realom u želji da negde ode i dobije šansu da igra. Sikter možete dobiti vi ako se negde zaposlite, a Jović ako negde ode može otići samo uz ogromne pare koje vi nećete videti ni da živite 1000 života.

Dakle, ostavimo se pustih želja o dovođenju za selektora likova koji su daleko plaćeniji u svojim klubovima ili nečijem "sikterisanju" odnekud i napravimo konkretan spisak potencijalnih kandidata za selektora. To mogu biti samo ljudi koji su trenutno bez posla.

marko992

pre 3 godine

Bravo,bravo.
Samo budi iskren do kraja.
Nisu dve stolice pravi razlog.
Razlog je rukovodstvo FSS.
Kao ni Pixi,tako ni ti ne zelite da radite i saradjujete sa tim ljudima jer oni su rak rana naseg fudbala.Pored njih nema napretka i prosperiteta.
Ali zato je tu Savo.
Jos jednom bravo.
(popovic, 12. januar 2021 09:21)

Koliko znam nije Savo jedini,Milojevic je izgleda prvi pik.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

@ ХАМЕС - Тако је. А са Михом је почело "менаџерисање". Зато и нису играли најбољи. Зато је и звао преко 40 играча. Ето, да назовем ствари правим именом. САВЕЗ ОДЛАЗИ!

Tragikomedija

pre 3 godine

Miha je imao ubedljivo najslabiji igracki kadar u istoriji Srbije.
(Dusan, 12. januar 2021 10:14)

Ko je kriv za to što je imao jako slab igrački kadar? Isključivo on. Kvalifikacije te su se desile samo 3 godine nakon Svetskog, teško je zamisliti da će biti ogromna razlika između igračkog kadra koji je bio prvi u kvalifikacijama ispred jedne Francuske i ovog sada. Prva utakmica protiv Hrvata i poraz od 2:0, u sastavu su se nalazili: Brkić, Ignjovski, Radovanović, Stevanović, Šćepović. Prvo da krenemo od golmana koji je jedan od najvećih krivaca za poraz bio. Kako to da nemamo boljeg golmana od čoveka kome lopta pada ispred nosa u peterac? Pa imamo, Vladimira Stojkovića, koji je uvek branio odlično za reprezentaciju, ali je sklonjen jedno vreme iz nekih drugih razloga i data je šansa da se dokažu prvo Jorgačević, pa sad Brkić. Zatim, kako to da nemamo kvalitetnije zadnje vezne od Radovanovića i Ignjovskog? Pa imamo, Nemanju Matića, koji je u ovo vreme kidao u Benfici, nego on nije hteo da igra neko vreme za repku dok je Miha selektor. Na kraju, kako to da nam je Alen Stevanović krilo i jedan od glavnih kreativaca? Pa Adema Ljajića, koji je pružao odlične partije u Fjorentini tada, Miha nije hteo da zove jer ne peva himnu. Da ne zaboravimo da smo pre ove utakmice takođe izgubili od fudbalske velesile Makedonije.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Korto

Naravno da je smjena antica greska, odnosno sulud potez.
Sjecam se da ste u drugoj polovici kvala stisnuli gas i niste gubili.
Tako je trebalo nastaviti, on bi vec nasao svoj idealan sastav.
Uostalom, tko god da vam je bio na klupi ne bi prosli na sp jer smo mi i belgija bili dosta jaci.
Stoga -kad sve to uzmem u obzir- taj otkaz izgleda kao greska.
Najveca je greska sto ste u zadnjih 20 god imali otprilike toliko trenera.

Korto

pre 3 godine

(Pijani zlotvor, 12. januar 2021 13:10)

Antic je smenjen usred kvalifikacija, doveden je Pizon, usledili su kiksevi protiv Estonije i izmakao je plasman na EP.

Ono sto hocu da kazem da je Antic ostao, Srbija bi se plasirala na EP (to je i pokojni Antic izjavio - siguran sam u to, kako je rekao) i da se tamo osvojilo 3 ili 4 boda, Srbija bi verovatno bila u prvom sesiru i ne bi se ni srela sa Hrvatskom u kvalifikacijama i plasman na SP bi bio verovatan.

Хетфилд

pre 3 godine

Miha je imao ubedljivo najslabiji igracki kadar u istoriji Srbije.
(Dusan, 12. januar 2021 10:14)

Имао је слаб кадар само зато јер је он тако хтео.

Отерао је целу Антићеву навалу - Јовановића, Красића, Милијаша и Жигића (ок, сада ће да гракну људи како су то слаби играчи, али подсетио бих да су ти исти играчи као први у групи изборили пласман на СП), није давао ни минут Матићу који је тада био у животној форми, терорисао је Банета Ивановића, форсирао је Стевановића и Радовановића, звао неке чудне играче из домаће лиге.

Нека га у Серији а..

Korto

pre 3 godine

Velika je greska sto ste ga smijenili.
(Pijani zlotvor, 12. januar 2021 12:03)

Nije, haos je pravio. Istorijska greška je smenjivanje Radomira Antića, on je bio oformio tim i Srbija je, ako se ne varam, izbila u top 10 fifine rang liste, na osnovu čega bi sa njim na čelu Srbija postala redovan učesnik Svetskih i Evropskih prvenstava.

Zahvaljujući vizionarima iz saveza, od tad smo samo jednom upali na SP, a bolje da nismo. Vrtimo se u krug 11 godina. Sad ni selektora ne mogu da angažuju, iako je najavljen do 15. decembra.

purger

pre 3 godine

vama nema druge nego angažirati "jakog stranca" nešto slično kao u rukometu...koji će imati jaki autoritet i van vođenja same reprezentacije...samo je pitanje da li će sadašnja garnitura u FSS "na vrijeme " osjetiti opasnost po svoje džepove :-),
nisu ni naši u savezu puno bolji, ali svjesni su da ih samo dobar rezultat drži u fotelji, pa shodno tome se ne miješaju u struku i vođenju A reprezentacije, samo su malo lukaviji od vaših

popov

pre 3 godine

Da li je FSS išta planski radio, ili je ovaj vašar za njih planski rad..? Po koji put je reprezentacija bez selektora, jer oni prvo smene, pa onda prave listu kandidata..? Ništa se ne menja. Što reče već jedan, najbolje staviti nekog menadžera.. to bi bilo najiskrenije.