Fudbal 59

Sreda, 09.12.2020.

13:55

Viši nivo skandala u Parizu: Kamerunac nazvao sudije ciganima, Koltesku nije vređao?!

Prekinuta utakmica Lige šampiona u Parizu između Pari Sen Žermena i Bašakšehira dobija nove obrise.

Viši nivo skandala u Parizu: Kamerunac nazvao sudije ciganima, Koltesku nije vreðao?! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Brane

pre 3 godine

Ccc

A bilo bi ti uredu i da sudija crne boje kože na Wimbledon obrati se Novaku Đokoviću "alo bjelac"....!!!!
(Kalevra, 9. decembar 2020 18:20)

Kakav ostrumni komentar! Dobices Nobelovu nagradu za mir... evo ja ti garantujem. Koliko sam puta cuo ono "white boy" upuceno meni pa nikom nista.

...

pre 3 godine

Crnci jednostavno svesno koriste trenutnu situaciju oko pokreta Blm i price sa rasizmom opi svesno provociraju i onda glume neke zrtve. Gledaju puno Lebrona kako filozofira i politicari pa krenuli da ga kopiraju.

liberal sam, ali ovo je smešno...

pre 3 godine

Lažna politička korektnost će upropastiti svet.
Ako trećem licu opišeš čoveka tamne puti sa "crni čovek" (pola južne amerike sebe tako naziva), kakva je to uvreda? Pa čovek je crn, pobogu! Ako on pokaže ka meni i kaže "onaj belac", kako to može biti uvreda?

Sudiji se prosto otelo jer je želeo svom kolegi da opiše čoveka tamne boje kože među ostalima na klupi, i izgovorio je "onaj crni čovek"! On ne zna kako se zovu svi iz stručnog štaba, ne postoje brojevi na leđima pomoćnih trenera, kako drugačije da ga opiše glavnom sudiji, ajde recite mi?

Učili su nas da je uvreda ako nekoga pogrdnim imenima nazoveš, kada opsuješ njega ili njegove bližnje, kada ga vređaš po nacionalnoj ili verskoj pripadnosti, ali ovo što se dešava trenutno je čist idiotizam!

Očekujem da ćemo za 10 godina morati da pazimo na koji način posmatramo ljude oko nas - ako ne daj bože pored mene prolazi Japanac, a ja se zagledam u njegovom pravcu duže od 3 sekunde, ili ne daj bože nasmejem, eto optužbe za rasizam. Neverovatno!

ccc

pre 3 godine

@Kalevra, ako ne bih znao ime od Sase Matica a video sam na tv u da je slep i cuo da lepo peva, pitao bih nekog da mi pomogne da saznam kako se zove sa objasnjnjem video sam danas na tv u pevaca koji je slep i ekstra peva, da li znas kako se zove, da li je to uvreda? ili za Bobana Marjanovica, e video sam igraca mnogo je viskok i belac je, ima malo klempave usi i ogromne sake, da li je to uvreda? to je opis nekih ljudi, kako bi pokusao da ih opises, mislim da se sa dva gore pomenuta opisa niko ne vredja i da tu nista nije uvredljivo, kao sto ni za crnca ne bi trebalo da je uvreda kada neko kaze da je crn. Mogu da razumem da mu je neko rekao crncugo, itd. ali nije, ovo je preterivanje, ovo nije rasizam. I voleo bih da ima zapis gde je pomocni sudija vredjan da je “cigan” i da vidim kako ce javnost sada da reaguje.

Calm Like a Bomb

pre 3 godine

Muka mi je od ove "političke korektnosti"..
Izvitoperili su je ti takvi samozvani "borci za socijalnu pravdu", kao i sve ostalo, samo da pridobiju za sebe malo pažnje i "svetla reflektora"..
Prezirem rasiste, fašiste i slične, ali muka mi je od ovakvog sveta koji pokušava da se okoristi na svaki način.. Bednici.
Rumun za crnca rekao da je crnac. To je vest.
Eto, tu se nalazi naša civilizacija, u njoj su uticajni ljudi koji mogu da skupljaju lične poene za sebe tako što će da "otkriju" zločince koji su prekršili političku korektnost..

Dno od ljudi, ko god je od ovoga napravio dramu.
Dno.

A za to vreme, rasisti jedu kokice, gledaju i smeju se na sav glas..

Zafir

pre 3 godine

@Neutralni Felš
Za tvoju informaciju, PSG je podržao “Turke”, te su zajedno napustili meč.
Komentari ovdje govore koliki su Balkanci rasisti, a da ni pojma nemaju šta znači rasizam, takodje je isto i sa mržnjom svega i svačega, a da ni pojma nemaju šta je mržnja

rex

pre 3 godine

bitjo da je rasizam jer je njemu receno onak crnac tamo pravi buku ko ke on. a onda on kad nekoga vredja to nije rasisticki jer naravno ne mogu crnci da budu rasisti

Ejjj

pre 3 godine

Mislim da je u pitanju neki vid kompleksa ili cak psihickog poremećaja da se covek uvredi na pominjanje boje koze. Ako te neko nazvao crncem ili belcem a ti to jesi, ti nemas razloga da se ljutis jedino ako se ne stidis samog sebe sto je apsurdno.
Npr. Ja sam visok 2m i sad da mi neko kaze "hej ti visoki' i sta sad?
Da se uvredim i podnesem tuzbu? Naravno da ne.
Jedino ako imam kompleks da sam ili previse visok ili nizak pa da to shvatim kao uvredu ili kako god, a to je vec psihološki problem.

Baš zato što te znamo

pre 3 godine

Rekao je “njegru” , što je na Rumunskom crni , a ne crnac.Drugo , pitao ga glavni koji od njih, ovaj odgovara “crni” , a ne crnac- čovek i ne može drugo da odgovori jer su u jaknama i nemaju brojeve.Naveli ste novinara koji se preziva Rošu, što je u prevod crveni, e taj tek može da tuži redom svako malo.

Lud zbunjen normalan

pre 3 godine

Čekaj sad, ako mu kažem da je "crnac", onda je to rasizam.
Ako on meni kaže da sam ja "belac", onda je to isto rasizam.
UPOMOĆ LJUDI, ŠTA SAM JA ?!!!

realno

pre 3 godine

pa kada shvatite da su afro amerikanci i afro evropljani najveci rasisti a to neko nece da prizna jer mu to odgovara a mene boli uvo da li je neko crn ili beo vec kakav je covek bicevam sve jasno i jasnije i vraticemo se nacionalnim drzavama tj crnci u svoje drzave a belci u svoje drzave i sta su belci radili u crnackim drzavama ce reci pogresili smo jer ja treba turcina da mrzim pa ne mrzim ga to kada je turcin bio ovde je to vreme i to je to i ja tu ne mogu nista da promenim ali u buducnosti mogu ali kao pojedinac ne

Voja

pre 3 godine

Kalevra,verovatno misliš da si ispao interesantan sa ovim komentarom,ali si samo pokazao dokle ide ljudska glupost.Nažalost,takvih mamlaza je sve više.

igor

pre 3 godine

Ne zna se da li je to cetvrti sudija rekao? Rumunski novinar zeli da odbrani zemljaka. Ko je gledao uzivo prenos mogao je da vidi i cuje situaciju kada se cetvrti sudija pravda delegatu kako je rekao crni igrac da bi glavni mogao da prepozna.. On prvi nije poricao da je rekao.

Uzicanin

pre 3 godine

Radim u jednoj velikoj svetskoj kompaniji i celu planetu sam obisao bar 3 puta. Mogu vam reci da nema vecih rasista i "robovlasnika" od Azijata, Afrikanaca..Nisu svi takvi ali preko 90% njih mrzi sve sto se razlikuje od njihovog plemena.

Kvaka

pre 3 godine

Pa ovaj tzv. multikulturalizam ne moze da funkcionise ni medju milionerima. Uvredi se covek kao beba iako u zivotu opresiju video nije. Zamisli kako se osecaju siromasi. Recept za nove ratove.

Kalevra

pre 3 godine

Ovaj Rumunski bjelčuga nije uradio ništa loše,rekao je za crnca da je crnac a to su činjenice....Nikome u Srbiji nebi smetalo da se sudija crne boje kože na Wimbledon obrati Novaku Đokoviću sa"alo bjelac"....Jel tako!!!!....Nema ništa loše u tome ako se za ogromnog crnca kaže da je cenčuga kao što nema ništa loše ako se recimo za Bobana Marijanovića kaže bjelčuga.....Šta je loše ako se kaže "onaj invalid" za nekog u kolicima ili "onaj slijepac" za Sašu Matića jer činjenica je da je čovjek slijep a ne mora svako znati njegovo ime.....JEL TAKO!!!!!!!......😈😈😈😈😈😈😈

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Vrlo moguće. Samo što će se to gurnuti u stranu i ignorisati. Pa jel klupa Dalasa izašla, sudije ili bilo ko reagovao na rasizam Herela ka Luki Dončiću? Direktno ga je uvredio na rasnoj osnovi u klasičnom uličnom maniru i nikom ništa. Rumuni nisu rasisti, naprotiv. Često su meta raznoraznih okolnih nacista.

Licimur

pre 3 godine

Ja sam mislio da samo sudije mogu prekinut utakmicu kad ono mogu i uvrijedjeni igraci crni.
(Goran, 9. decembar 2020 14:40)

Ju! Rekao si reč na "c"! Sram te bilo! Sad ću da te tužim sudu za ljudska prava.

Gastor

pre 3 godine

Mislim da su ga vredjali, ali da se Naknadno brane po sistemu: ko moze da dokaze da i ti nisi nas vredjao.

Tipicno rumunski, ko sa njima nije radio nezna sta je laz:
Gleda te u oci, uvija se i previja iako svi prisutni znaju da je u pitanju laz.

prolaznik

pre 3 godine

Viețile negre conteazã je na rumunskom black lives matter. Znači svi rumuni su rasisti a i mi jer jedemo negro bombone, a i crnogorci zbog montenegra.

kaokakao

pre 3 godine

Dok su u Americi crncima davali prava tek u drugoj polovini proslog vijeka i do dan danas u toj "zemlji snova" ih traze, Rumun je crnca samo vidio na tv-u i na slici. A sada postadose rasisti. O Englezima i ostalim kolonizatorima da ne pricam, pa do juce su imali svoje kolonije a danas su tako cisti i fini.

Josip

pre 3 godine

1. Nogometaši nisu baš pametni niti to postaju s godinama.
2. Ovaj cirkus vode bivši nogometaši.
3. Od zamiješane hrane za svinje se ne može napraviti fini restoranski ručak.
4. Svima koji jedu, želim dobar tek.

Neutralni Felš

pre 3 godine

Zar mi ne kažemo: onaj crni, crnomanjasti, smeđi, plavi dečko?
Veze nema sa rasizmom.
Ovu utakmicu treba registrovati 3:0 za PSG, izbaciti Turke na duži period iz Evrope i žestoko kazniti.

Goran Loznica

pre 3 godine

Nisu osudili za Luku Dončića. Šta tek očekivati za tamo nekog sirotog Rumuna? Ovo je problem globalnom nivou. Jedno je ugnjetavanje pre 100 godina i robovanje a drugo je ovo “šminkanje” situacije....

Mojo

pre 3 godine

Vratite 80-e.
Alkohol, nasilje, vrijedjanje i muskarci.
Ovo je sranje. Zene, djeca, instagrameri influenceri....nemaju sta trazit na tribinama.
(Pijani zlotvor, 9. decembar 2020 14:34)

Nije ni čudo što gledanost pada iz godine u godinu, i tek će. NBA, NFL, svi idu nizbrdo. Jedino još UFC odoleva sumanutoj političkoj korektnosti i ispiranju mozgova.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Vratite 80-e.
Alkohol, nasilje, vrijedjanje i muskarci.
Ovo je sranje. Zene, djeca, instagrameri influenceri....nemaju sta trazit na tribinama.

scarface

pre 3 godine

Kakav rasizam? Kuda ide ovaj svet. Trebao je da kaze iskljuci igraca sa klupe. Pa kada dobije pitanje da pojasni, da se utakmica prekine pa da sudija biranim recima objasni svom kolegi sve sa metaforama da nikoga direktno ne proziva, da usput konsultuje koje su to dozvoljene reci i njihovi prevodi. Kada bolje razmislim i dobro sto je utakmica prekinuta, ovo obajsnjavanje bi svakoko trajalo do kraja utakmice.

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Vrlo moguće. Samo što će se to gurnuti u stranu i ignorisati. Pa jel klupa Dalasa izašla, sudije ili bilo ko reagovao na rasizam Herela ka Luki Dončiću? Direktno ga je uvredio na rasnoj osnovi u klasičnom uličnom maniru i nikom ništa. Rumuni nisu rasisti, naprotiv. Često su meta raznoraznih okolnih nacista.

kaokakao

pre 3 godine

Dok su u Americi crncima davali prava tek u drugoj polovini proslog vijeka i do dan danas u toj "zemlji snova" ih traze, Rumun je crnca samo vidio na tv-u i na slici. A sada postadose rasisti. O Englezima i ostalim kolonizatorima da ne pricam, pa do juce su imali svoje kolonije a danas su tako cisti i fini.

Goran Loznica

pre 3 godine

Nisu osudili za Luku Dončića. Šta tek očekivati za tamo nekog sirotog Rumuna? Ovo je problem globalnom nivou. Jedno je ugnjetavanje pre 100 godina i robovanje a drugo je ovo “šminkanje” situacije....

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Vratite 80-e.
Alkohol, nasilje, vrijedjanje i muskarci.
Ovo je sranje. Zene, djeca, instagrameri influenceri....nemaju sta trazit na tribinama.

Neutralni Felš

pre 3 godine

Zar mi ne kažemo: onaj crni, crnomanjasti, smeđi, plavi dečko?
Veze nema sa rasizmom.
Ovu utakmicu treba registrovati 3:0 za PSG, izbaciti Turke na duži period iz Evrope i žestoko kazniti.

Licimur

pre 3 godine

Ja sam mislio da samo sudije mogu prekinut utakmicu kad ono mogu i uvrijedjeni igraci crni.
(Goran, 9. decembar 2020 14:40)

Ju! Rekao si reč na "c"! Sram te bilo! Sad ću da te tužim sudu za ljudska prava.

prolaznik

pre 3 godine

Viețile negre conteazã je na rumunskom black lives matter. Znači svi rumuni su rasisti a i mi jer jedemo negro bombone, a i crnogorci zbog montenegra.

Josip

pre 3 godine

1. Nogometaši nisu baš pametni niti to postaju s godinama.
2. Ovaj cirkus vode bivši nogometaši.
3. Od zamiješane hrane za svinje se ne može napraviti fini restoranski ručak.
4. Svima koji jedu, želim dobar tek.

Mojo

pre 3 godine

Vratite 80-e.
Alkohol, nasilje, vrijedjanje i muskarci.
Ovo je sranje. Zene, djeca, instagrameri influenceri....nemaju sta trazit na tribinama.
(Pijani zlotvor, 9. decembar 2020 14:34)

Nije ni čudo što gledanost pada iz godine u godinu, i tek će. NBA, NFL, svi idu nizbrdo. Jedino još UFC odoleva sumanutoj političkoj korektnosti i ispiranju mozgova.

scarface

pre 3 godine

Kakav rasizam? Kuda ide ovaj svet. Trebao je da kaze iskljuci igraca sa klupe. Pa kada dobije pitanje da pojasni, da se utakmica prekine pa da sudija biranim recima objasni svom kolegi sve sa metaforama da nikoga direktno ne proziva, da usput konsultuje koje su to dozvoljene reci i njihovi prevodi. Kada bolje razmislim i dobro sto je utakmica prekinuta, ovo obajsnjavanje bi svakoko trajalo do kraja utakmice.

Uzicanin

pre 3 godine

Radim u jednoj velikoj svetskoj kompaniji i celu planetu sam obisao bar 3 puta. Mogu vam reci da nema vecih rasista i "robovlasnika" od Azijata, Afrikanaca..Nisu svi takvi ali preko 90% njih mrzi sve sto se razlikuje od njihovog plemena.

Kvaka

pre 3 godine

Pa ovaj tzv. multikulturalizam ne moze da funkcionise ni medju milionerima. Uvredi se covek kao beba iako u zivotu opresiju video nije. Zamisli kako se osecaju siromasi. Recept za nove ratove.

realno

pre 3 godine

pa kada shvatite da su afro amerikanci i afro evropljani najveci rasisti a to neko nece da prizna jer mu to odgovara a mene boli uvo da li je neko crn ili beo vec kakav je covek bicevam sve jasno i jasnije i vraticemo se nacionalnim drzavama tj crnci u svoje drzave a belci u svoje drzave i sta su belci radili u crnackim drzavama ce reci pogresili smo jer ja treba turcina da mrzim pa ne mrzim ga to kada je turcin bio ovde je to vreme i to je to i ja tu ne mogu nista da promenim ali u buducnosti mogu ali kao pojedinac ne

Baš zato što te znamo

pre 3 godine

Rekao je “njegru” , što je na Rumunskom crni , a ne crnac.Drugo , pitao ga glavni koji od njih, ovaj odgovara “crni” , a ne crnac- čovek i ne može drugo da odgovori jer su u jaknama i nemaju brojeve.Naveli ste novinara koji se preziva Rošu, što je u prevod crveni, e taj tek može da tuži redom svako malo.

Kalevra

pre 3 godine

Ovaj Rumunski bjelčuga nije uradio ništa loše,rekao je za crnca da je crnac a to su činjenice....Nikome u Srbiji nebi smetalo da se sudija crne boje kože na Wimbledon obrati Novaku Đokoviću sa"alo bjelac"....Jel tako!!!!....Nema ništa loše u tome ako se za ogromnog crnca kaže da je cenčuga kao što nema ništa loše ako se recimo za Bobana Marijanovića kaže bjelčuga.....Šta je loše ako se kaže "onaj invalid" za nekog u kolicima ili "onaj slijepac" za Sašu Matića jer činjenica je da je čovjek slijep a ne mora svako znati njegovo ime.....JEL TAKO!!!!!!!......😈😈😈😈😈😈😈

Lud zbunjen normalan

pre 3 godine

Čekaj sad, ako mu kažem da je "crnac", onda je to rasizam.
Ako on meni kaže da sam ja "belac", onda je to isto rasizam.
UPOMOĆ LJUDI, ŠTA SAM JA ?!!!

Gastor

pre 3 godine

Mislim da su ga vredjali, ali da se Naknadno brane po sistemu: ko moze da dokaze da i ti nisi nas vredjao.

Tipicno rumunski, ko sa njima nije radio nezna sta je laz:
Gleda te u oci, uvija se i previja iako svi prisutni znaju da je u pitanju laz.

Calm Like a Bomb

pre 3 godine

Muka mi je od ove "političke korektnosti"..
Izvitoperili su je ti takvi samozvani "borci za socijalnu pravdu", kao i sve ostalo, samo da pridobiju za sebe malo pažnje i "svetla reflektora"..
Prezirem rasiste, fašiste i slične, ali muka mi je od ovakvog sveta koji pokušava da se okoristi na svaki način.. Bednici.
Rumun za crnca rekao da je crnac. To je vest.
Eto, tu se nalazi naša civilizacija, u njoj su uticajni ljudi koji mogu da skupljaju lične poene za sebe tako što će da "otkriju" zločince koji su prekršili političku korektnost..

Dno od ljudi, ko god je od ovoga napravio dramu.
Dno.

A za to vreme, rasisti jedu kokice, gledaju i smeju se na sav glas..

liberal sam, ali ovo je smešno...

pre 3 godine

Lažna politička korektnost će upropastiti svet.
Ako trećem licu opišeš čoveka tamne puti sa "crni čovek" (pola južne amerike sebe tako naziva), kakva je to uvreda? Pa čovek je crn, pobogu! Ako on pokaže ka meni i kaže "onaj belac", kako to može biti uvreda?

Sudiji se prosto otelo jer je želeo svom kolegi da opiše čoveka tamne boje kože među ostalima na klupi, i izgovorio je "onaj crni čovek"! On ne zna kako se zovu svi iz stručnog štaba, ne postoje brojevi na leđima pomoćnih trenera, kako drugačije da ga opiše glavnom sudiji, ajde recite mi?

Učili su nas da je uvreda ako nekoga pogrdnim imenima nazoveš, kada opsuješ njega ili njegove bližnje, kada ga vređaš po nacionalnoj ili verskoj pripadnosti, ali ovo što se dešava trenutno je čist idiotizam!

Očekujem da ćemo za 10 godina morati da pazimo na koji način posmatramo ljude oko nas - ako ne daj bože pored mene prolazi Japanac, a ja se zagledam u njegovom pravcu duže od 3 sekunde, ili ne daj bože nasmejem, eto optužbe za rasizam. Neverovatno!

ccc

pre 3 godine

@Kalevra, ako ne bih znao ime od Sase Matica a video sam na tv u da je slep i cuo da lepo peva, pitao bih nekog da mi pomogne da saznam kako se zove sa objasnjnjem video sam danas na tv u pevaca koji je slep i ekstra peva, da li znas kako se zove, da li je to uvreda? ili za Bobana Marjanovica, e video sam igraca mnogo je viskok i belac je, ima malo klempave usi i ogromne sake, da li je to uvreda? to je opis nekih ljudi, kako bi pokusao da ih opises, mislim da se sa dva gore pomenuta opisa niko ne vredja i da tu nista nije uvredljivo, kao sto ni za crnca ne bi trebalo da je uvreda kada neko kaze da je crn. Mogu da razumem da mu je neko rekao crncugo, itd. ali nije, ovo je preterivanje, ovo nije rasizam. I voleo bih da ima zapis gde je pomocni sudija vredjan da je “cigan” i da vidim kako ce javnost sada da reaguje.

Ejjj

pre 3 godine

Mislim da je u pitanju neki vid kompleksa ili cak psihickog poremećaja da se covek uvredi na pominjanje boje koze. Ako te neko nazvao crncem ili belcem a ti to jesi, ti nemas razloga da se ljutis jedino ako se ne stidis samog sebe sto je apsurdno.
Npr. Ja sam visok 2m i sad da mi neko kaze "hej ti visoki' i sta sad?
Da se uvredim i podnesem tuzbu? Naravno da ne.
Jedino ako imam kompleks da sam ili previse visok ili nizak pa da to shvatim kao uvredu ili kako god, a to je vec psihološki problem.

igor

pre 3 godine

Ne zna se da li je to cetvrti sudija rekao? Rumunski novinar zeli da odbrani zemljaka. Ko je gledao uzivo prenos mogao je da vidi i cuje situaciju kada se cetvrti sudija pravda delegatu kako je rekao crni igrac da bi glavni mogao da prepozna.. On prvi nije poricao da je rekao.

rex

pre 3 godine

bitjo da je rasizam jer je njemu receno onak crnac tamo pravi buku ko ke on. a onda on kad nekoga vredja to nije rasisticki jer naravno ne mogu crnci da budu rasisti

Voja

pre 3 godine

Kalevra,verovatno misliš da si ispao interesantan sa ovim komentarom,ali si samo pokazao dokle ide ljudska glupost.Nažalost,takvih mamlaza je sve više.

Zafir

pre 3 godine

@Neutralni Felš
Za tvoju informaciju, PSG je podržao “Turke”, te su zajedno napustili meč.
Komentari ovdje govore koliki su Balkanci rasisti, a da ni pojma nemaju šta znači rasizam, takodje je isto i sa mržnjom svega i svačega, a da ni pojma nemaju šta je mržnja

...

pre 3 godine

Crnci jednostavno svesno koriste trenutnu situaciju oko pokreta Blm i price sa rasizmom opi svesno provociraju i onda glume neke zrtve. Gledaju puno Lebrona kako filozofira i politicari pa krenuli da ga kopiraju.

Brane

pre 3 godine

Ccc

A bilo bi ti uredu i da sudija crne boje kože na Wimbledon obrati se Novaku Đokoviću "alo bjelac"....!!!!
(Kalevra, 9. decembar 2020 18:20)

Kakav ostrumni komentar! Dobices Nobelovu nagradu za mir... evo ja ti garantujem. Koliko sam puta cuo ono "white boy" upuceno meni pa nikom nista.

Gastor

pre 3 godine

Mislim da su ga vredjali, ali da se Naknadno brane po sistemu: ko moze da dokaze da i ti nisi nas vredjao.

Tipicno rumunski, ko sa njima nije radio nezna sta je laz:
Gleda te u oci, uvija se i previja iako svi prisutni znaju da je u pitanju laz.

Kalevra

pre 3 godine

Ovaj Rumunski bjelčuga nije uradio ništa loše,rekao je za crnca da je crnac a to su činjenice....Nikome u Srbiji nebi smetalo da se sudija crne boje kože na Wimbledon obrati Novaku Đokoviću sa"alo bjelac"....Jel tako!!!!....Nema ništa loše u tome ako se za ogromnog crnca kaže da je cenčuga kao što nema ništa loše ako se recimo za Bobana Marijanovića kaže bjelčuga.....Šta je loše ako se kaže "onaj invalid" za nekog u kolicima ili "onaj slijepac" za Sašu Matića jer činjenica je da je čovjek slijep a ne mora svako znati njegovo ime.....JEL TAKO!!!!!!!......😈😈😈😈😈😈😈

Zafir

pre 3 godine

@Neutralni Felš
Za tvoju informaciju, PSG je podržao “Turke”, te su zajedno napustili meč.
Komentari ovdje govore koliki su Balkanci rasisti, a da ni pojma nemaju šta znači rasizam, takodje je isto i sa mržnjom svega i svačega, a da ni pojma nemaju šta je mržnja

Voja

pre 3 godine

Kalevra,verovatno misliš da si ispao interesantan sa ovim komentarom,ali si samo pokazao dokle ide ljudska glupost.Nažalost,takvih mamlaza je sve više.

igor

pre 3 godine

Ne zna se da li je to cetvrti sudija rekao? Rumunski novinar zeli da odbrani zemljaka. Ko je gledao uzivo prenos mogao je da vidi i cuje situaciju kada se cetvrti sudija pravda delegatu kako je rekao crni igrac da bi glavni mogao da prepozna.. On prvi nije poricao da je rekao.

Goran Loznica

pre 3 godine

Nisu osudili za Luku Dončića. Šta tek očekivati za tamo nekog sirotog Rumuna? Ovo je problem globalnom nivou. Jedno je ugnjetavanje pre 100 godina i robovanje a drugo je ovo “šminkanje” situacije....

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Vratite 80-e.
Alkohol, nasilje, vrijedjanje i muskarci.
Ovo je sranje. Zene, djeca, instagrameri influenceri....nemaju sta trazit na tribinama.

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Vrlo moguće. Samo što će se to gurnuti u stranu i ignorisati. Pa jel klupa Dalasa izašla, sudije ili bilo ko reagovao na rasizam Herela ka Luki Dončiću? Direktno ga je uvredio na rasnoj osnovi u klasičnom uličnom maniru i nikom ništa. Rumuni nisu rasisti, naprotiv. Često su meta raznoraznih okolnih nacista.

Josip

pre 3 godine

1. Nogometaši nisu baš pametni niti to postaju s godinama.
2. Ovaj cirkus vode bivši nogometaši.
3. Od zamiješane hrane za svinje se ne može napraviti fini restoranski ručak.
4. Svima koji jedu, želim dobar tek.

Neutralni Felš

pre 3 godine

Zar mi ne kažemo: onaj crni, crnomanjasti, smeđi, plavi dečko?
Veze nema sa rasizmom.
Ovu utakmicu treba registrovati 3:0 za PSG, izbaciti Turke na duži period iz Evrope i žestoko kazniti.

kaokakao

pre 3 godine

Dok su u Americi crncima davali prava tek u drugoj polovini proslog vijeka i do dan danas u toj "zemlji snova" ih traze, Rumun je crnca samo vidio na tv-u i na slici. A sada postadose rasisti. O Englezima i ostalim kolonizatorima da ne pricam, pa do juce su imali svoje kolonije a danas su tako cisti i fini.

Mojo

pre 3 godine

Vratite 80-e.
Alkohol, nasilje, vrijedjanje i muskarci.
Ovo je sranje. Zene, djeca, instagrameri influenceri....nemaju sta trazit na tribinama.
(Pijani zlotvor, 9. decembar 2020 14:34)

Nije ni čudo što gledanost pada iz godine u godinu, i tek će. NBA, NFL, svi idu nizbrdo. Jedino još UFC odoleva sumanutoj političkoj korektnosti i ispiranju mozgova.

Uzicanin

pre 3 godine

Radim u jednoj velikoj svetskoj kompaniji i celu planetu sam obisao bar 3 puta. Mogu vam reci da nema vecih rasista i "robovlasnika" od Azijata, Afrikanaca..Nisu svi takvi ali preko 90% njih mrzi sve sto se razlikuje od njihovog plemena.

realno

pre 3 godine

pa kada shvatite da su afro amerikanci i afro evropljani najveci rasisti a to neko nece da prizna jer mu to odgovara a mene boli uvo da li je neko crn ili beo vec kakav je covek bicevam sve jasno i jasnije i vraticemo se nacionalnim drzavama tj crnci u svoje drzave a belci u svoje drzave i sta su belci radili u crnackim drzavama ce reci pogresili smo jer ja treba turcina da mrzim pa ne mrzim ga to kada je turcin bio ovde je to vreme i to je to i ja tu ne mogu nista da promenim ali u buducnosti mogu ali kao pojedinac ne

scarface

pre 3 godine

Kakav rasizam? Kuda ide ovaj svet. Trebao je da kaze iskljuci igraca sa klupe. Pa kada dobije pitanje da pojasni, da se utakmica prekine pa da sudija biranim recima objasni svom kolegi sve sa metaforama da nikoga direktno ne proziva, da usput konsultuje koje su to dozvoljene reci i njihovi prevodi. Kada bolje razmislim i dobro sto je utakmica prekinuta, ovo obajsnjavanje bi svakoko trajalo do kraja utakmice.

Licimur

pre 3 godine

Ja sam mislio da samo sudije mogu prekinut utakmicu kad ono mogu i uvrijedjeni igraci crni.
(Goran, 9. decembar 2020 14:40)

Ju! Rekao si reč na "c"! Sram te bilo! Sad ću da te tužim sudu za ljudska prava.

prolaznik

pre 3 godine

Viețile negre conteazã je na rumunskom black lives matter. Znači svi rumuni su rasisti a i mi jer jedemo negro bombone, a i crnogorci zbog montenegra.

Kvaka

pre 3 godine

Pa ovaj tzv. multikulturalizam ne moze da funkcionise ni medju milionerima. Uvredi se covek kao beba iako u zivotu opresiju video nije. Zamisli kako se osecaju siromasi. Recept za nove ratove.

Lud zbunjen normalan

pre 3 godine

Čekaj sad, ako mu kažem da je "crnac", onda je to rasizam.
Ako on meni kaže da sam ja "belac", onda je to isto rasizam.
UPOMOĆ LJUDI, ŠTA SAM JA ?!!!

liberal sam, ali ovo je smešno...

pre 3 godine

Lažna politička korektnost će upropastiti svet.
Ako trećem licu opišeš čoveka tamne puti sa "crni čovek" (pola južne amerike sebe tako naziva), kakva je to uvreda? Pa čovek je crn, pobogu! Ako on pokaže ka meni i kaže "onaj belac", kako to može biti uvreda?

Sudiji se prosto otelo jer je želeo svom kolegi da opiše čoveka tamne boje kože među ostalima na klupi, i izgovorio je "onaj crni čovek"! On ne zna kako se zovu svi iz stručnog štaba, ne postoje brojevi na leđima pomoćnih trenera, kako drugačije da ga opiše glavnom sudiji, ajde recite mi?

Učili su nas da je uvreda ako nekoga pogrdnim imenima nazoveš, kada opsuješ njega ili njegove bližnje, kada ga vređaš po nacionalnoj ili verskoj pripadnosti, ali ovo što se dešava trenutno je čist idiotizam!

Očekujem da ćemo za 10 godina morati da pazimo na koji način posmatramo ljude oko nas - ako ne daj bože pored mene prolazi Japanac, a ja se zagledam u njegovom pravcu duže od 3 sekunde, ili ne daj bože nasmejem, eto optužbe za rasizam. Neverovatno!

Baš zato što te znamo

pre 3 godine

Rekao je “njegru” , što je na Rumunskom crni , a ne crnac.Drugo , pitao ga glavni koji od njih, ovaj odgovara “crni” , a ne crnac- čovek i ne može drugo da odgovori jer su u jaknama i nemaju brojeve.Naveli ste novinara koji se preziva Rošu, što je u prevod crveni, e taj tek može da tuži redom svako malo.

Ejjj

pre 3 godine

Mislim da je u pitanju neki vid kompleksa ili cak psihickog poremećaja da se covek uvredi na pominjanje boje koze. Ako te neko nazvao crncem ili belcem a ti to jesi, ti nemas razloga da se ljutis jedino ako se ne stidis samog sebe sto je apsurdno.
Npr. Ja sam visok 2m i sad da mi neko kaze "hej ti visoki' i sta sad?
Da se uvredim i podnesem tuzbu? Naravno da ne.
Jedino ako imam kompleks da sam ili previse visok ili nizak pa da to shvatim kao uvredu ili kako god, a to je vec psihološki problem.

Calm Like a Bomb

pre 3 godine

Muka mi je od ove "političke korektnosti"..
Izvitoperili su je ti takvi samozvani "borci za socijalnu pravdu", kao i sve ostalo, samo da pridobiju za sebe malo pažnje i "svetla reflektora"..
Prezirem rasiste, fašiste i slične, ali muka mi je od ovakvog sveta koji pokušava da se okoristi na svaki način.. Bednici.
Rumun za crnca rekao da je crnac. To je vest.
Eto, tu se nalazi naša civilizacija, u njoj su uticajni ljudi koji mogu da skupljaju lične poene za sebe tako što će da "otkriju" zločince koji su prekršili političku korektnost..

Dno od ljudi, ko god je od ovoga napravio dramu.
Dno.

A za to vreme, rasisti jedu kokice, gledaju i smeju se na sav glas..

ccc

pre 3 godine

@Kalevra, ako ne bih znao ime od Sase Matica a video sam na tv u da je slep i cuo da lepo peva, pitao bih nekog da mi pomogne da saznam kako se zove sa objasnjnjem video sam danas na tv u pevaca koji je slep i ekstra peva, da li znas kako se zove, da li je to uvreda? ili za Bobana Marjanovica, e video sam igraca mnogo je viskok i belac je, ima malo klempave usi i ogromne sake, da li je to uvreda? to je opis nekih ljudi, kako bi pokusao da ih opises, mislim da se sa dva gore pomenuta opisa niko ne vredja i da tu nista nije uvredljivo, kao sto ni za crnca ne bi trebalo da je uvreda kada neko kaze da je crn. Mogu da razumem da mu je neko rekao crncugo, itd. ali nije, ovo je preterivanje, ovo nije rasizam. I voleo bih da ima zapis gde je pomocni sudija vredjan da je “cigan” i da vidim kako ce javnost sada da reaguje.

...

pre 3 godine

Crnci jednostavno svesno koriste trenutnu situaciju oko pokreta Blm i price sa rasizmom opi svesno provociraju i onda glume neke zrtve. Gledaju puno Lebrona kako filozofira i politicari pa krenuli da ga kopiraju.

Brane

pre 3 godine

Ccc

A bilo bi ti uredu i da sudija crne boje kože na Wimbledon obrati se Novaku Đokoviću "alo bjelac"....!!!!
(Kalevra, 9. decembar 2020 18:20)

Kakav ostrumni komentar! Dobices Nobelovu nagradu za mir... evo ja ti garantujem. Koliko sam puta cuo ono "white boy" upuceno meni pa nikom nista.

rex

pre 3 godine

bitjo da je rasizam jer je njemu receno onak crnac tamo pravi buku ko ke on. a onda on kad nekoga vredja to nije rasisticki jer naravno ne mogu crnci da budu rasisti