Fudbal 43

Sreda, 02.12.2020.

08:30

UEFA sabotira Superligu – Liga šampiona u ligaškom formatu?

UEFA želi da se Liga šampiona u budućnosti igra u ligaškom formatu.

UEFA sabotira Superligu – Liga šampiona u ligaškom formatu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

mkg

pre 3 godine

На овај начин направиће исто што и Бартоломеу
са ЕЛ. Гомила неинтересантних утакмица које ће бити гледљиве од четвртфинала.

kk

pre 3 godine

4 grupe po 8 timova

14 utakmica

Prva 2 iz svake grupe u povlašćenom delu

3-4 u nepovlascenom delu

5-6 liga evrope

7-8 ispada.


8 ekipa ubpovlasecnom delu igraju protiv sebe, 4 pobednika ide direktno u cetvrtfinale

4 gubitnika čeka 4 pobednika iz nepovlascenog dela i tih 8 ekipa se bore za preostala 4 mesta u cetvrtfinala.

Tako dobijamo da ima smisla da se bore za prva dva mesta jer imaju duplu šansu da dodju do cetvrtfinala

Za 3-4 kako bi nastavili dalje

I za 5-6 zbog lige evrope

I takav ligaski deo će jedino imati smisla

U evroligi smo videli kako utakmice nemaju smisla više, nije mnogo bitno dal si pobedio ili izgubio.

Куп је битан

pre 3 godine

Ако се већ планира десет кола у групној фази (6 тимова), онда је можда најбоље решење ЛШ са 8 група по 6 тимова. Број учесника би се повећао на 48, с тим што би онда тимови из најјачих лига (рецомо првих десет или дванаест) у потпуности избегли квалификације. Сиромашнијим тимовима било онда лакше да се квалификују. Лошије стране овог решења су што би ослабила ЛЕ и ново такмичење, ЛК. Такође, можда би морале да се смање лиге које имају 20 клубова на 18, као што је већ предлагано у Енглеској, чиме би се добио простор за четири додатна кола. Такође, вероватно би се укинула и она глупост у Енглеској где се понављају утакмице у ФА купу. Најгоре од свега је стварање затворене лиге као у кошарци. Већ је јасно да европска кошарка ништа није добила затвореном лигом и да назадује захваљујући људима који су водили и који воде ФИБА. Не верујем да ће људи који воде УЕФА тек тако испустити огроман новац.

Back in Black

pre 3 godine

Vratite kup sampiona da igraju samo sampioni ovo samo obezvredjuje nacionalna prvenstva jos vise,kako bi vratio onaj stari format iz 90tih kad sam bio klinac kup kupova,kup uefa i kup sampiona !..
(Mickey Ward, 02. decembar 2020 08:57)I Kup uefa i Kup Kupova bi u današnjem fudbalu bili deset puta jace takmicenje od Kupa Sampiona ali to vama srpskim strucnjacima je tesko da skontaju za to ipak treba i malo mozga.Kao drugo Kup Sampiona bi trajao veoma kratko ali i to je vama strucnjacima veoma tesko da skontaju.Kao trece bilo bi samo par dobrih utakmica i to na kraju kada bi se našle najjace ekipe.Sta da traze prvaci ostalih drzava protiv prvaka iz lige petice.Jedino petardu.Ranije su timovi bili izjednaceni i bilo je drugo vreme danas niko ne zeli da gleda prvaka Švedske ili Srbjje,Hrvatske,Madjarkse,Danske,Svajcarkse itd,itd protiv prvaka Spanije,Engleske,Italije,Francuske,Nemacke a to bi u tom vašem kupu Sampiona bile redovne utakmice.Trebalo bi da se ceka polufinale da bi se gledala neka dobra utakmica.

Misa

pre 3 godine

Konstantine brate, toliki tekst a pojma nemas.
Pa sta vredi Sahtjoru sto su dobili Real kad ce zadnji u grupi da budu.
Daj nemoj da smaras.
Treba da imamo ligu sa najjaci klubovi.
Prvo, nemoj da uporedjujes kosarku i fudbal.
Drugo, ti siromasni i manji klubovi treba da igraju medjusobno.
Ionako sluze za kantanje u LS.
Ja grupnu fazu uopste ne gledam vise jer se znaju prva dva.
A ako bude superliga ima da gledam svaku utakmicu, SVAKU!

?????

pre 3 godine

Vratite kup sampiona da igraju samo sampioni ovo samo obezvredjuje nacionalna prvenstva jos vise,kako bi vratio onaj stari format iz 90tih kad sam bio klinac kup kupova,kup uefa i kup sampiona !..
(Mickey Ward, 2. decembar 2020 08:57)

I šta bi time dobio? 5-6 klubova u tom natjecanju,a ostali u Kupu UEFA koji bi većina gledala. U jednom kupu Liverpool, Juve, Real, Bayern,PSG i hrpa sirotinje, a u drugom Chelsea, Man City, Man Utd, Tottehham, Arsenal, Barcelona, Atletico, Sevilla, Dortmund, Leipzig, Borussia M, Inter, Milan, Lazio, Lyon, Lille, OM itd. Koji misliš da bi ljudi gledali? Nogomet se promijenio u zadnjih 30 godina. Nije više 1990.

Konstantin

pre 3 godine

Po meni fudbal organizaciono srlja u propast, jer se ugleda na košarku. Najbolji sistem Lige Šampiona je bio onaj sa 32 ekipe, dve grupne faze, tu je bilo dosta utakmica, dosta derbija, jaki su morali dobro da se potrude da bi ušli u četvrtfinale. Pri tom, nije bilo staze šampiona u kvalifikacijama, nego su igrali stvarno najbolji. Pre dvadesetak godina je sistem bio idealan i onda je krenuo sunovrat sa ukidanjem druge grupne faze, pa Platinijevom stazom šampiona u kvalifikacijama, pa sa smanjenjem broja ekipa koje ulaze preko staze za one koji nisu šampioni, pa uvođenje Lige Evrope, pa sad podela iste, taman kad je postala prihvaćeno takmičenje. Fudbal mora da bude opšte dobro svih Evropljana, jesu timovi iz najjačih liga najbolji, ali desi se da Shakhtar dva puta bez problema pobedi Real, i to je lepota fudbala, jer je sport gde je veća šansa za iznenađenje nego na primer u košarci ili rukometu. UEFA takmičenja treba da budu takmičenja svih klubova u Evropi, a ne ekskluzivna družina i da gledamo stalno iste ekipe jedne protiv drugih. To će biti druga krajnost, a prva krajnost je bio sistem Kupa Šampiona do početka devedesetih, gde je moglo da se desi da neki timovi igraju četvrtfinale, koji po ovom sistemu ne mogu ni u grupe da uđu. Najbolje je nešto između što je postojalo proteklih 25 godina, ali žele da unište to. Treba da uče na lošem primeru Evrolige u košarci, koja je postala mnogo dosadnije takmičenje otkad se igra po ligaškom sistemu sa prvih 30 kola bez neke svrhe.

Batistuta

pre 3 godine

10 utakmica su mislili tako sto bi u jednoj grupi bilo 6 timova. (5 utakmica kuci, 6 utakmica u gostima)
Ukupno bi bilo 6 grupa sa po 6 timova. i u 1/8 finala bi prolazili prva dva tima iz svih 6 grupa, znaci ukupno 12 timova + cetiri najbolja treceplasirana. Eto tako barem zvuci da su zamislili.

kralj

pre 3 godine

Para vrti gde burgija nece,ko hebe klubove koji su taj fudbal podigli na danasnji nivo.Kod nas je sansa samo da klub kupi neki milijarder,pa da plati licencu, jer realno kod nas tesko da mogu da se dovedu top igraci,bez obzira na platu koju mu ponude.

Bili_piton

pre 3 godine

(Q-pax, 2. decembar 2020 09:58)

Bas tako! Tezi se ocigledno nekom novom formatu Lige sampiona ili evropske super lige koji bi dotukao skroz nacionalne lige koje su ustvari esencija fudbala, njegova srz ! To ce biti na kraju jedna zatvorena liga za bogate i kakve onda posledice imamo? Velikani ce imati sigurno mesto u eliti i nacionalna liga ce im biti jos manje bitna. Zbog zatvorenog sistema, i ostali klubovi ce biti manje motivisani jer se nece moci probiti do te superlige. Gubi se na motivaciji, samim tim i strasti, sve je manje bitnih utakmica za koje lokalci zive. Samim tim se ubijaju i ta lokalna rivalstva. Sve je manje stvari za koje se mogu boriti. Unistice skroz nacionalne lige i to ce biti smrtna presuda fudbalu. Mi imamo dualizam u fudbalu, Zvezda i Prtizan i nemamo izgradjenu fudbalsku kulturu. Nemamo lokalna rivalstva. U Nemackoj, Engleskoj, Italijij to je mnogo mnogo drugacija stvar. Ali i nekim manjim zemljama kao sto je Holandija ili Ceska, Belgija itd... Nacionalna liga mora biti temelj fudbala a oni ga ruse. Neverovatno dokle je sve ovo doslo !

Simke

pre 3 godine

Realno, derbiji prodaju LŠ a u televiziji je budućnost. Kad sabereš, velikan nema razloga da igra ovakvu LŠ pa čak ni nacionalnu ligu.

tom pus

pre 3 godine

može...ali gde je publika na stadionu...ko finansira to...tv prava..može al da fuzbaleri rade za 5000 evra mesečno.....pa lekari hirurzi rade za manje...drugim rečima koji fudbal...al se zanose...koga to zanima kad virus sudnjeg dana hara

Q-pax

pre 3 godine

Od 1990 do 2007 ni jedan osvajac zlatne lopte nije te godine osvojio i ligu sampiona! Punih 17 god! Sta nam to govori? Da su nekad nacionala prvenstva imala veci znacaj, nosila vecu tezinu. Ostali euro kupovi takodje. 1997 je Ronaldo dobio loptu a osvojio samo kup kupova. Majkl Owen 2001 svojio samo kup uefa. Zasto je to tako bilo? Prosto skroz, manje para bilo. Danas je fudbal sve samo ne sport za radnicku klasu. Postao cisti biznis. I kao takav, sve je veci jaz izmedju najjacih i ostalih. To i jeste odlika kapitalizma. Nacionalne lige ce se jos vise marginalizovat. Mnoga lokalna, regionalna rivalstva ce biti potisnuta u stranu. Nije navijacu Uniteda u engleskoj najveci rival Real, Bayern ili Juventus . Nego Liverpul, Leeds, Arsenal itd..Ali navijacima Uniteda u Indiji i Kini , ili Africi, balkanu su najveci rivali Real i Bayern. Oni se ne mogu poistovetit dovoljno sa nacioonalnim prvenstvima i lokalnim rivalstvima. A oni cine mnogo veci deo kolaca. Liga sampiona je postala skoro jedino merilo za zlatnu loptu. Svetsko prvenstvo ce unistiti sa novim formatom od 48 ekipa. Unistili su vec sjajni euro sa 16 ekipa. Prosli i zvanicno proglasen najgorim ikad. Razvodnjava se kvalitet, na turnire dolazi i kurte i murte, sve zbog veceg profita. Osnivaju se totalno besmislena takmicenja poput lige nacija. Hiperprodukcija je uzela maha. Bitno je samo da se nesto vrti. Kvalitet opada a igraci sve vise iscedjeni dolaze na velika takmicenja. Fudbal je unisten, na zalost!

dakiyo

pre 3 godine

Ista fora kao u basketu u Evroligi, samo je ovo jos gora ideja, 32 ekipe ,10 utakmica, znaci neko moze dobiti 10 najjacih protivnika a neko moze izvuci 10 slabijih ,nije pravedno. Ako se igra liga sistem,igra svako sa svakim sto je nerealno sa 32 ekipe, pa su morali da izmisle nevidjenu glupost.

Mr.White

pre 3 godine

Ovim mafijasima toliko zinulo dupe na pare da bi najradije da se ujutro igra prvenstvo, popodne kup, uvece liga sampiona, petkom liga nacija, subotom kvalifikacije za SP, nedeljom za SP i tako u krug. Smarate vise sa vasim glupim formatima, od EP ste napravili sprdnju, ligu nacija niko ne kapira nit koga interesuje, oladite malo.

zvonko

pre 3 godine

Objektivno gledajući, iz njihovog ugla, sav novac koji UEFA dobija generiše se iz liga petice. UEFA zatim njihovim novcem "časti" siromašne klubove. Neće oni da Slavija, Dinamo ZG., Ludogorec, C. Zvezda, Partizan itd. dobijaju po 30 mil. evra njihovog novca. Najbogatiji to neće još dugo trpeti. Kraj.
Ovo pišem s ogorčenjem ali to ne menja stvar.
Pozivanje na istorijsku ulogu nekih timova, C. Zvezda npr., nije bitno. Zapad živi u surovoj ekonomskoj stvarnosti. Uostalom, dragi moji Zvezdaši, zar niste po tom istom osnovu ( novac ) vi sami eliminisali KK Partizan. I on je bio prvak Evrope a vi ste apsolutno ubeđeni da učešće u EL pripada samo vama. A možda imate različite kriterijume , sve u zavisnosti kako vam odgovara. Mislite o tome.

Danijel

pre 3 godine

partizan bio prvak evrope u kosarci i sad im Zvezda kriva sto ne igraju..a kad su igrali 15 godina za redom a Zvezdu prethodna vlast pukvano unistila tad je sve bilo potaman...koliki ste licemeri i lazovi to nije normalno,najgori navijaci na zemaljskoj kugli su navijaci partizana...samo razmislite u kojoj je situaciji vas klub a u kojem je Zvezda tad bila..

Mrgud

pre 3 godine

Format Lige nacija bi bio pošteniji. Onda bi manji klubovi igrali sa onima ravnim sebi, i trudili se da se plasiraju u viši rang. Utakmice bi bile neizvesnije. Super je kada dođe veliki klub, ali da li je zanimljiv i tok utakmice i rezultat kada se sve završi (zanemarimo Liverpul ;) )?

ko-ometator

pre 3 godine

Super resenje, ali samo ako kao u NBA, ako se vec ugledaju na taj format, podele istok i zapad i daju na obe strane iste nagrade i podela svih prihoda medju ucesnicima.

marko

pre 3 godine

Slobodno lupajte minuse, čak i neki "zvezdaši", ali u inat:

Nek' se Marakani vrate slavni dani
kad' si Zvezdo bila iznad svih,
nek' pobede tvoje nasu dušu leče,
nek' te Sever povede u njih.

Ceo zivot u svom srcu nosim boje te, grad Beograd, zemlju svoju
Zvezdo volim te.

Nek' nam Bog da srece da se vrate dani, slavni dani naše proslosti,
da i deca nasa na Marakani
raduju se svetskoj tituli.

The Doc

pre 3 godine

Idealan sistem bi bio poput rukometne LŠ. 6 grupa sa klubovima iz najjačih liga i 2 sa ostalima iz kvalifikacija (Ajax, Olimpiakos, Salzburg, Zvezda...). Isti format, bogati izbegavaju "neatraktivne" protivnike, a i siromašni ostaju deo takmičenja.

Marko

pre 3 godine

Hoće da unište manje li klubove, kao i bedna euroliga!
(zvezda to je tim, 02. decembar 2020 08:39)
a reci mi koja je poenta da gledas Bajern Zvezda ili Bajern Apoel ?

Defekt ??

pre 3 godine

Pa ovo je top,vise utakmica za nase klubove akonse plasiraju,vise utakmica vise para.Pritom imaju sansu da nastave u LE,mozda bolji fofmat nego sada ,mada u principu isti.

marko

pre 3 godine

Crvena Zvezda, naš ponos, naš najveći klub će igrati u novoj Ligi šampiona. Opet će na "Mari" dolaziti Real, Liverpul, Mančester i ostali bogati klubovi koji će odlaziti iz Beograda poraženi. Setiće se Evropa ko je Crvena Zvezda, i ko su Delije Sever 1989.

Mickey Ward

pre 3 godine

Vratite kup sampiona da igraju samo sampioni ovo samo obezvredjuje nacionalna prvenstva jos vise,kako bi vratio onaj stari format iz 90tih kad sam bio klinac kup kupova,kup uefa i kup sampiona !..

whitesnake

pre 3 godine

od kako su onaj Ceferin i ekipa stigli na celo organizacije konstantno prave sve veci cirkus. sve nesto na silu prosiruju, menjaju, izmisljaju...

Mickey Ward

pre 3 godine

Vratite kup sampiona da igraju samo sampioni ovo samo obezvredjuje nacionalna prvenstva jos vise,kako bi vratio onaj stari format iz 90tih kad sam bio klinac kup kupova,kup uefa i kup sampiona !..

Q-pax

pre 3 godine

Od 1990 do 2007 ni jedan osvajac zlatne lopte nije te godine osvojio i ligu sampiona! Punih 17 god! Sta nam to govori? Da su nekad nacionala prvenstva imala veci znacaj, nosila vecu tezinu. Ostali euro kupovi takodje. 1997 je Ronaldo dobio loptu a osvojio samo kup kupova. Majkl Owen 2001 svojio samo kup uefa. Zasto je to tako bilo? Prosto skroz, manje para bilo. Danas je fudbal sve samo ne sport za radnicku klasu. Postao cisti biznis. I kao takav, sve je veci jaz izmedju najjacih i ostalih. To i jeste odlika kapitalizma. Nacionalne lige ce se jos vise marginalizovat. Mnoga lokalna, regionalna rivalstva ce biti potisnuta u stranu. Nije navijacu Uniteda u engleskoj najveci rival Real, Bayern ili Juventus . Nego Liverpul, Leeds, Arsenal itd..Ali navijacima Uniteda u Indiji i Kini , ili Africi, balkanu su najveci rivali Real i Bayern. Oni se ne mogu poistovetit dovoljno sa nacioonalnim prvenstvima i lokalnim rivalstvima. A oni cine mnogo veci deo kolaca. Liga sampiona je postala skoro jedino merilo za zlatnu loptu. Svetsko prvenstvo ce unistiti sa novim formatom od 48 ekipa. Unistili su vec sjajni euro sa 16 ekipa. Prosli i zvanicno proglasen najgorim ikad. Razvodnjava se kvalitet, na turnire dolazi i kurte i murte, sve zbog veceg profita. Osnivaju se totalno besmislena takmicenja poput lige nacija. Hiperprodukcija je uzela maha. Bitno je samo da se nesto vrti. Kvalitet opada a igraci sve vise iscedjeni dolaze na velika takmicenja. Fudbal je unisten, na zalost!

whitesnake

pre 3 godine

od kako su onaj Ceferin i ekipa stigli na celo organizacije konstantno prave sve veci cirkus. sve nesto na silu prosiruju, menjaju, izmisljaju...

zvonko

pre 3 godine

Objektivno gledajući, iz njihovog ugla, sav novac koji UEFA dobija generiše se iz liga petice. UEFA zatim njihovim novcem "časti" siromašne klubove. Neće oni da Slavija, Dinamo ZG., Ludogorec, C. Zvezda, Partizan itd. dobijaju po 30 mil. evra njihovog novca. Najbogatiji to neće još dugo trpeti. Kraj.
Ovo pišem s ogorčenjem ali to ne menja stvar.
Pozivanje na istorijsku ulogu nekih timova, C. Zvezda npr., nije bitno. Zapad živi u surovoj ekonomskoj stvarnosti. Uostalom, dragi moji Zvezdaši, zar niste po tom istom osnovu ( novac ) vi sami eliminisali KK Partizan. I on je bio prvak Evrope a vi ste apsolutno ubeđeni da učešće u EL pripada samo vama. A možda imate različite kriterijume , sve u zavisnosti kako vam odgovara. Mislite o tome.

marko

pre 3 godine

Crvena Zvezda, naš ponos, naš najveći klub će igrati u novoj Ligi šampiona. Opet će na "Mari" dolaziti Real, Liverpul, Mančester i ostali bogati klubovi koji će odlaziti iz Beograda poraženi. Setiće se Evropa ko je Crvena Zvezda, i ko su Delije Sever 1989.

Mr.White

pre 3 godine

Ovim mafijasima toliko zinulo dupe na pare da bi najradije da se ujutro igra prvenstvo, popodne kup, uvece liga sampiona, petkom liga nacija, subotom kvalifikacije za SP, nedeljom za SP i tako u krug. Smarate vise sa vasim glupim formatima, od EP ste napravili sprdnju, ligu nacija niko ne kapira nit koga interesuje, oladite malo.

dakiyo

pre 3 godine

Ista fora kao u basketu u Evroligi, samo je ovo jos gora ideja, 32 ekipe ,10 utakmica, znaci neko moze dobiti 10 najjacih protivnika a neko moze izvuci 10 slabijih ,nije pravedno. Ako se igra liga sistem,igra svako sa svakim sto je nerealno sa 32 ekipe, pa su morali da izmisle nevidjenu glupost.

Marko

pre 3 godine

Hoće da unište manje li klubove, kao i bedna euroliga!
(zvezda to je tim, 02. decembar 2020 08:39)
a reci mi koja je poenta da gledas Bajern Zvezda ili Bajern Apoel ?

marko

pre 3 godine

Slobodno lupajte minuse, čak i neki "zvezdaši", ali u inat:

Nek' se Marakani vrate slavni dani
kad' si Zvezdo bila iznad svih,
nek' pobede tvoje nasu dušu leče,
nek' te Sever povede u njih.

Ceo zivot u svom srcu nosim boje te, grad Beograd, zemlju svoju
Zvezdo volim te.

Nek' nam Bog da srece da se vrate dani, slavni dani naše proslosti,
da i deca nasa na Marakani
raduju se svetskoj tituli.

Mrgud

pre 3 godine

Format Lige nacija bi bio pošteniji. Onda bi manji klubovi igrali sa onima ravnim sebi, i trudili se da se plasiraju u viši rang. Utakmice bi bile neizvesnije. Super je kada dođe veliki klub, ali da li je zanimljiv i tok utakmice i rezultat kada se sve završi (zanemarimo Liverpul ;) )?

Danijel

pre 3 godine

partizan bio prvak evrope u kosarci i sad im Zvezda kriva sto ne igraju..a kad su igrali 15 godina za redom a Zvezdu prethodna vlast pukvano unistila tad je sve bilo potaman...koliki ste licemeri i lazovi to nije normalno,najgori navijaci na zemaljskoj kugli su navijaci partizana...samo razmislite u kojoj je situaciji vas klub a u kojem je Zvezda tad bila..

Konstantin

pre 3 godine

Po meni fudbal organizaciono srlja u propast, jer se ugleda na košarku. Najbolji sistem Lige Šampiona je bio onaj sa 32 ekipe, dve grupne faze, tu je bilo dosta utakmica, dosta derbija, jaki su morali dobro da se potrude da bi ušli u četvrtfinale. Pri tom, nije bilo staze šampiona u kvalifikacijama, nego su igrali stvarno najbolji. Pre dvadesetak godina je sistem bio idealan i onda je krenuo sunovrat sa ukidanjem druge grupne faze, pa Platinijevom stazom šampiona u kvalifikacijama, pa sa smanjenjem broja ekipa koje ulaze preko staze za one koji nisu šampioni, pa uvođenje Lige Evrope, pa sad podela iste, taman kad je postala prihvaćeno takmičenje. Fudbal mora da bude opšte dobro svih Evropljana, jesu timovi iz najjačih liga najbolji, ali desi se da Shakhtar dva puta bez problema pobedi Real, i to je lepota fudbala, jer je sport gde je veća šansa za iznenađenje nego na primer u košarci ili rukometu. UEFA takmičenja treba da budu takmičenja svih klubova u Evropi, a ne ekskluzivna družina i da gledamo stalno iste ekipe jedne protiv drugih. To će biti druga krajnost, a prva krajnost je bio sistem Kupa Šampiona do početka devedesetih, gde je moglo da se desi da neki timovi igraju četvrtfinale, koji po ovom sistemu ne mogu ni u grupe da uđu. Najbolje je nešto između što je postojalo proteklih 25 godina, ali žele da unište to. Treba da uče na lošem primeru Evrolige u košarci, koja je postala mnogo dosadnije takmičenje otkad se igra po ligaškom sistemu sa prvih 30 kola bez neke svrhe.

Defekt ??

pre 3 godine

Pa ovo je top,vise utakmica za nase klubove akonse plasiraju,vise utakmica vise para.Pritom imaju sansu da nastave u LE,mozda bolji fofmat nego sada ,mada u principu isti.

tom pus

pre 3 godine

može...ali gde je publika na stadionu...ko finansira to...tv prava..može al da fuzbaleri rade za 5000 evra mesečno.....pa lekari hirurzi rade za manje...drugim rečima koji fudbal...al se zanose...koga to zanima kad virus sudnjeg dana hara

Bili_piton

pre 3 godine

(Q-pax, 2. decembar 2020 09:58)

Bas tako! Tezi se ocigledno nekom novom formatu Lige sampiona ili evropske super lige koji bi dotukao skroz nacionalne lige koje su ustvari esencija fudbala, njegova srz ! To ce biti na kraju jedna zatvorena liga za bogate i kakve onda posledice imamo? Velikani ce imati sigurno mesto u eliti i nacionalna liga ce im biti jos manje bitna. Zbog zatvorenog sistema, i ostali klubovi ce biti manje motivisani jer se nece moci probiti do te superlige. Gubi se na motivaciji, samim tim i strasti, sve je manje bitnih utakmica za koje lokalci zive. Samim tim se ubijaju i ta lokalna rivalstva. Sve je manje stvari za koje se mogu boriti. Unistice skroz nacionalne lige i to ce biti smrtna presuda fudbalu. Mi imamo dualizam u fudbalu, Zvezda i Prtizan i nemamo izgradjenu fudbalsku kulturu. Nemamo lokalna rivalstva. U Nemackoj, Engleskoj, Italijij to je mnogo mnogo drugacija stvar. Ali i nekim manjim zemljama kao sto je Holandija ili Ceska, Belgija itd... Nacionalna liga mora biti temelj fudbala a oni ga ruse. Neverovatno dokle je sve ovo doslo !

The Doc

pre 3 godine

Idealan sistem bi bio poput rukometne LŠ. 6 grupa sa klubovima iz najjačih liga i 2 sa ostalima iz kvalifikacija (Ajax, Olimpiakos, Salzburg, Zvezda...). Isti format, bogati izbegavaju "neatraktivne" protivnike, a i siromašni ostaju deo takmičenja.

ko-ometator

pre 3 godine

Super resenje, ali samo ako kao u NBA, ako se vec ugledaju na taj format, podele istok i zapad i daju na obe strane iste nagrade i podela svih prihoda medju ucesnicima.

?????

pre 3 godine

Vratite kup sampiona da igraju samo sampioni ovo samo obezvredjuje nacionalna prvenstva jos vise,kako bi vratio onaj stari format iz 90tih kad sam bio klinac kup kupova,kup uefa i kup sampiona !..
(Mickey Ward, 2. decembar 2020 08:57)

I šta bi time dobio? 5-6 klubova u tom natjecanju,a ostali u Kupu UEFA koji bi većina gledala. U jednom kupu Liverpool, Juve, Real, Bayern,PSG i hrpa sirotinje, a u drugom Chelsea, Man City, Man Utd, Tottehham, Arsenal, Barcelona, Atletico, Sevilla, Dortmund, Leipzig, Borussia M, Inter, Milan, Lazio, Lyon, Lille, OM itd. Koji misliš da bi ljudi gledali? Nogomet se promijenio u zadnjih 30 godina. Nije više 1990.

Back in Black

pre 3 godine

Vratite kup sampiona da igraju samo sampioni ovo samo obezvredjuje nacionalna prvenstva jos vise,kako bi vratio onaj stari format iz 90tih kad sam bio klinac kup kupova,kup uefa i kup sampiona !..
(Mickey Ward, 02. decembar 2020 08:57)I Kup uefa i Kup Kupova bi u današnjem fudbalu bili deset puta jace takmicenje od Kupa Sampiona ali to vama srpskim strucnjacima je tesko da skontaju za to ipak treba i malo mozga.Kao drugo Kup Sampiona bi trajao veoma kratko ali i to je vama strucnjacima veoma tesko da skontaju.Kao trece bilo bi samo par dobrih utakmica i to na kraju kada bi se našle najjace ekipe.Sta da traze prvaci ostalih drzava protiv prvaka iz lige petice.Jedino petardu.Ranije su timovi bili izjednaceni i bilo je drugo vreme danas niko ne zeli da gleda prvaka Švedske ili Srbjje,Hrvatske,Madjarkse,Danske,Svajcarkse itd,itd protiv prvaka Spanije,Engleske,Italije,Francuske,Nemacke a to bi u tom vašem kupu Sampiona bile redovne utakmice.Trebalo bi da se ceka polufinale da bi se gledala neka dobra utakmica.

Simke

pre 3 godine

Realno, derbiji prodaju LŠ a u televiziji je budućnost. Kad sabereš, velikan nema razloga da igra ovakvu LŠ pa čak ni nacionalnu ligu.

kralj

pre 3 godine

Para vrti gde burgija nece,ko hebe klubove koji su taj fudbal podigli na danasnji nivo.Kod nas je sansa samo da klub kupi neki milijarder,pa da plati licencu, jer realno kod nas tesko da mogu da se dovedu top igraci,bez obzira na platu koju mu ponude.

Куп је битан

pre 3 godine

Ако се већ планира десет кола у групној фази (6 тимова), онда је можда најбоље решење ЛШ са 8 група по 6 тимова. Број учесника би се повећао на 48, с тим што би онда тимови из најјачих лига (рецомо првих десет или дванаест) у потпуности избегли квалификације. Сиромашнијим тимовима било онда лакше да се квалификују. Лошије стране овог решења су што би ослабила ЛЕ и ново такмичење, ЛК. Такође, можда би морале да се смање лиге које имају 20 клубова на 18, као што је већ предлагано у Енглеској, чиме би се добио простор за четири додатна кола. Такође, вероватно би се укинула и она глупост у Енглеској где се понављају утакмице у ФА купу. Најгоре од свега је стварање затворене лиге као у кошарци. Већ је јасно да европска кошарка ништа није добила затвореном лигом и да назадује захваљујући људима који су водили и који воде ФИБА. Не верујем да ће људи који воде УЕФА тек тако испустити огроман новац.

Misa

pre 3 godine

Konstantine brate, toliki tekst a pojma nemas.
Pa sta vredi Sahtjoru sto su dobili Real kad ce zadnji u grupi da budu.
Daj nemoj da smaras.
Treba da imamo ligu sa najjaci klubovi.
Prvo, nemoj da uporedjujes kosarku i fudbal.
Drugo, ti siromasni i manji klubovi treba da igraju medjusobno.
Ionako sluze za kantanje u LS.
Ja grupnu fazu uopste ne gledam vise jer se znaju prva dva.
A ako bude superliga ima da gledam svaku utakmicu, SVAKU!

Batistuta

pre 3 godine

10 utakmica su mislili tako sto bi u jednoj grupi bilo 6 timova. (5 utakmica kuci, 6 utakmica u gostima)
Ukupno bi bilo 6 grupa sa po 6 timova. i u 1/8 finala bi prolazili prva dva tima iz svih 6 grupa, znaci ukupno 12 timova + cetiri najbolja treceplasirana. Eto tako barem zvuci da su zamislili.

kk

pre 3 godine

4 grupe po 8 timova

14 utakmica

Prva 2 iz svake grupe u povlašćenom delu

3-4 u nepovlascenom delu

5-6 liga evrope

7-8 ispada.


8 ekipa ubpovlasecnom delu igraju protiv sebe, 4 pobednika ide direktno u cetvrtfinale

4 gubitnika čeka 4 pobednika iz nepovlascenog dela i tih 8 ekipa se bore za preostala 4 mesta u cetvrtfinala.

Tako dobijamo da ima smisla da se bore za prva dva mesta jer imaju duplu šansu da dodju do cetvrtfinala

Za 3-4 kako bi nastavili dalje

I za 5-6 zbog lige evrope

I takav ligaski deo će jedino imati smisla

U evroligi smo videli kako utakmice nemaju smisla više, nije mnogo bitno dal si pobedio ili izgubio.

mkg

pre 3 godine

На овај начин направиће исто што и Бартоломеу
са ЕЛ. Гомила неинтересантних утакмица које ће бити гледљиве од четвртфинала.

marko

pre 3 godine

Crvena Zvezda, naš ponos, naš najveći klub će igrati u novoj Ligi šampiona. Opet će na "Mari" dolaziti Real, Liverpul, Mančester i ostali bogati klubovi koji će odlaziti iz Beograda poraženi. Setiće se Evropa ko je Crvena Zvezda, i ko su Delije Sever 1989.

Marko

pre 3 godine

Hoće da unište manje li klubove, kao i bedna euroliga!
(zvezda to je tim, 02. decembar 2020 08:39)
a reci mi koja je poenta da gledas Bajern Zvezda ili Bajern Apoel ?

marko

pre 3 godine

Slobodno lupajte minuse, čak i neki "zvezdaši", ali u inat:

Nek' se Marakani vrate slavni dani
kad' si Zvezdo bila iznad svih,
nek' pobede tvoje nasu dušu leče,
nek' te Sever povede u njih.

Ceo zivot u svom srcu nosim boje te, grad Beograd, zemlju svoju
Zvezdo volim te.

Nek' nam Bog da srece da se vrate dani, slavni dani naše proslosti,
da i deca nasa na Marakani
raduju se svetskoj tituli.

Mickey Ward

pre 3 godine

Vratite kup sampiona da igraju samo sampioni ovo samo obezvredjuje nacionalna prvenstva jos vise,kako bi vratio onaj stari format iz 90tih kad sam bio klinac kup kupova,kup uefa i kup sampiona !..

Danijel

pre 3 godine

partizan bio prvak evrope u kosarci i sad im Zvezda kriva sto ne igraju..a kad su igrali 15 godina za redom a Zvezdu prethodna vlast pukvano unistila tad je sve bilo potaman...koliki ste licemeri i lazovi to nije normalno,najgori navijaci na zemaljskoj kugli su navijaci partizana...samo razmislite u kojoj je situaciji vas klub a u kojem je Zvezda tad bila..

tom pus

pre 3 godine

može...ali gde je publika na stadionu...ko finansira to...tv prava..može al da fuzbaleri rade za 5000 evra mesečno.....pa lekari hirurzi rade za manje...drugim rečima koji fudbal...al se zanose...koga to zanima kad virus sudnjeg dana hara

zvonko

pre 3 godine

Objektivno gledajući, iz njihovog ugla, sav novac koji UEFA dobija generiše se iz liga petice. UEFA zatim njihovim novcem "časti" siromašne klubove. Neće oni da Slavija, Dinamo ZG., Ludogorec, C. Zvezda, Partizan itd. dobijaju po 30 mil. evra njihovog novca. Najbogatiji to neće još dugo trpeti. Kraj.
Ovo pišem s ogorčenjem ali to ne menja stvar.
Pozivanje na istorijsku ulogu nekih timova, C. Zvezda npr., nije bitno. Zapad živi u surovoj ekonomskoj stvarnosti. Uostalom, dragi moji Zvezdaši, zar niste po tom istom osnovu ( novac ) vi sami eliminisali KK Partizan. I on je bio prvak Evrope a vi ste apsolutno ubeđeni da učešće u EL pripada samo vama. A možda imate različite kriterijume , sve u zavisnosti kako vam odgovara. Mislite o tome.

The Doc

pre 3 godine

Idealan sistem bi bio poput rukometne LŠ. 6 grupa sa klubovima iz najjačih liga i 2 sa ostalima iz kvalifikacija (Ajax, Olimpiakos, Salzburg, Zvezda...). Isti format, bogati izbegavaju "neatraktivne" protivnike, a i siromašni ostaju deo takmičenja.

ko-ometator

pre 3 godine

Super resenje, ali samo ako kao u NBA, ako se vec ugledaju na taj format, podele istok i zapad i daju na obe strane iste nagrade i podela svih prihoda medju ucesnicima.

Simke

pre 3 godine

Realno, derbiji prodaju LŠ a u televiziji je budućnost. Kad sabereš, velikan nema razloga da igra ovakvu LŠ pa čak ni nacionalnu ligu.

Defekt ??

pre 3 godine

Pa ovo je top,vise utakmica za nase klubove akonse plasiraju,vise utakmica vise para.Pritom imaju sansu da nastave u LE,mozda bolji fofmat nego sada ,mada u principu isti.

Misa

pre 3 godine

Konstantine brate, toliki tekst a pojma nemas.
Pa sta vredi Sahtjoru sto su dobili Real kad ce zadnji u grupi da budu.
Daj nemoj da smaras.
Treba da imamo ligu sa najjaci klubovi.
Prvo, nemoj da uporedjujes kosarku i fudbal.
Drugo, ti siromasni i manji klubovi treba da igraju medjusobno.
Ionako sluze za kantanje u LS.
Ja grupnu fazu uopste ne gledam vise jer se znaju prva dva.
A ako bude superliga ima da gledam svaku utakmicu, SVAKU!

Konstantin

pre 3 godine

Po meni fudbal organizaciono srlja u propast, jer se ugleda na košarku. Najbolji sistem Lige Šampiona je bio onaj sa 32 ekipe, dve grupne faze, tu je bilo dosta utakmica, dosta derbija, jaki su morali dobro da se potrude da bi ušli u četvrtfinale. Pri tom, nije bilo staze šampiona u kvalifikacijama, nego su igrali stvarno najbolji. Pre dvadesetak godina je sistem bio idealan i onda je krenuo sunovrat sa ukidanjem druge grupne faze, pa Platinijevom stazom šampiona u kvalifikacijama, pa sa smanjenjem broja ekipa koje ulaze preko staze za one koji nisu šampioni, pa uvođenje Lige Evrope, pa sad podela iste, taman kad je postala prihvaćeno takmičenje. Fudbal mora da bude opšte dobro svih Evropljana, jesu timovi iz najjačih liga najbolji, ali desi se da Shakhtar dva puta bez problema pobedi Real, i to je lepota fudbala, jer je sport gde je veća šansa za iznenađenje nego na primer u košarci ili rukometu. UEFA takmičenja treba da budu takmičenja svih klubova u Evropi, a ne ekskluzivna družina i da gledamo stalno iste ekipe jedne protiv drugih. To će biti druga krajnost, a prva krajnost je bio sistem Kupa Šampiona do početka devedesetih, gde je moglo da se desi da neki timovi igraju četvrtfinale, koji po ovom sistemu ne mogu ni u grupe da uđu. Najbolje je nešto između što je postojalo proteklih 25 godina, ali žele da unište to. Treba da uče na lošem primeru Evrolige u košarci, koja je postala mnogo dosadnije takmičenje otkad se igra po ligaškom sistemu sa prvih 30 kola bez neke svrhe.

Batistuta

pre 3 godine

10 utakmica su mislili tako sto bi u jednoj grupi bilo 6 timova. (5 utakmica kuci, 6 utakmica u gostima)
Ukupno bi bilo 6 grupa sa po 6 timova. i u 1/8 finala bi prolazili prva dva tima iz svih 6 grupa, znaci ukupno 12 timova + cetiri najbolja treceplasirana. Eto tako barem zvuci da su zamislili.

whitesnake

pre 3 godine

od kako su onaj Ceferin i ekipa stigli na celo organizacije konstantno prave sve veci cirkus. sve nesto na silu prosiruju, menjaju, izmisljaju...

dakiyo

pre 3 godine

Ista fora kao u basketu u Evroligi, samo je ovo jos gora ideja, 32 ekipe ,10 utakmica, znaci neko moze dobiti 10 najjacih protivnika a neko moze izvuci 10 slabijih ,nije pravedno. Ako se igra liga sistem,igra svako sa svakim sto je nerealno sa 32 ekipe, pa su morali da izmisle nevidjenu glupost.

Bili_piton

pre 3 godine

(Q-pax, 2. decembar 2020 09:58)

Bas tako! Tezi se ocigledno nekom novom formatu Lige sampiona ili evropske super lige koji bi dotukao skroz nacionalne lige koje su ustvari esencija fudbala, njegova srz ! To ce biti na kraju jedna zatvorena liga za bogate i kakve onda posledice imamo? Velikani ce imati sigurno mesto u eliti i nacionalna liga ce im biti jos manje bitna. Zbog zatvorenog sistema, i ostali klubovi ce biti manje motivisani jer se nece moci probiti do te superlige. Gubi se na motivaciji, samim tim i strasti, sve je manje bitnih utakmica za koje lokalci zive. Samim tim se ubijaju i ta lokalna rivalstva. Sve je manje stvari za koje se mogu boriti. Unistice skroz nacionalne lige i to ce biti smrtna presuda fudbalu. Mi imamo dualizam u fudbalu, Zvezda i Prtizan i nemamo izgradjenu fudbalsku kulturu. Nemamo lokalna rivalstva. U Nemackoj, Engleskoj, Italijij to je mnogo mnogo drugacija stvar. Ali i nekim manjim zemljama kao sto je Holandija ili Ceska, Belgija itd... Nacionalna liga mora biti temelj fudbala a oni ga ruse. Neverovatno dokle je sve ovo doslo !

Mrgud

pre 3 godine

Format Lige nacija bi bio pošteniji. Onda bi manji klubovi igrali sa onima ravnim sebi, i trudili se da se plasiraju u viši rang. Utakmice bi bile neizvesnije. Super je kada dođe veliki klub, ali da li je zanimljiv i tok utakmice i rezultat kada se sve završi (zanemarimo Liverpul ;) )?

kralj

pre 3 godine

Para vrti gde burgija nece,ko hebe klubove koji su taj fudbal podigli na danasnji nivo.Kod nas je sansa samo da klub kupi neki milijarder,pa da plati licencu, jer realno kod nas tesko da mogu da se dovedu top igraci,bez obzira na platu koju mu ponude.

Q-pax

pre 3 godine

Od 1990 do 2007 ni jedan osvajac zlatne lopte nije te godine osvojio i ligu sampiona! Punih 17 god! Sta nam to govori? Da su nekad nacionala prvenstva imala veci znacaj, nosila vecu tezinu. Ostali euro kupovi takodje. 1997 je Ronaldo dobio loptu a osvojio samo kup kupova. Majkl Owen 2001 svojio samo kup uefa. Zasto je to tako bilo? Prosto skroz, manje para bilo. Danas je fudbal sve samo ne sport za radnicku klasu. Postao cisti biznis. I kao takav, sve je veci jaz izmedju najjacih i ostalih. To i jeste odlika kapitalizma. Nacionalne lige ce se jos vise marginalizovat. Mnoga lokalna, regionalna rivalstva ce biti potisnuta u stranu. Nije navijacu Uniteda u engleskoj najveci rival Real, Bayern ili Juventus . Nego Liverpul, Leeds, Arsenal itd..Ali navijacima Uniteda u Indiji i Kini , ili Africi, balkanu su najveci rivali Real i Bayern. Oni se ne mogu poistovetit dovoljno sa nacioonalnim prvenstvima i lokalnim rivalstvima. A oni cine mnogo veci deo kolaca. Liga sampiona je postala skoro jedino merilo za zlatnu loptu. Svetsko prvenstvo ce unistiti sa novim formatom od 48 ekipa. Unistili su vec sjajni euro sa 16 ekipa. Prosli i zvanicno proglasen najgorim ikad. Razvodnjava se kvalitet, na turnire dolazi i kurte i murte, sve zbog veceg profita. Osnivaju se totalno besmislena takmicenja poput lige nacija. Hiperprodukcija je uzela maha. Bitno je samo da se nesto vrti. Kvalitet opada a igraci sve vise iscedjeni dolaze na velika takmicenja. Fudbal je unisten, na zalost!

?????

pre 3 godine

Vratite kup sampiona da igraju samo sampioni ovo samo obezvredjuje nacionalna prvenstva jos vise,kako bi vratio onaj stari format iz 90tih kad sam bio klinac kup kupova,kup uefa i kup sampiona !..
(Mickey Ward, 2. decembar 2020 08:57)

I šta bi time dobio? 5-6 klubova u tom natjecanju,a ostali u Kupu UEFA koji bi većina gledala. U jednom kupu Liverpool, Juve, Real, Bayern,PSG i hrpa sirotinje, a u drugom Chelsea, Man City, Man Utd, Tottehham, Arsenal, Barcelona, Atletico, Sevilla, Dortmund, Leipzig, Borussia M, Inter, Milan, Lazio, Lyon, Lille, OM itd. Koji misliš da bi ljudi gledali? Nogomet se promijenio u zadnjih 30 godina. Nije više 1990.

Back in Black

pre 3 godine

Vratite kup sampiona da igraju samo sampioni ovo samo obezvredjuje nacionalna prvenstva jos vise,kako bi vratio onaj stari format iz 90tih kad sam bio klinac kup kupova,kup uefa i kup sampiona !..
(Mickey Ward, 02. decembar 2020 08:57)I Kup uefa i Kup Kupova bi u današnjem fudbalu bili deset puta jace takmicenje od Kupa Sampiona ali to vama srpskim strucnjacima je tesko da skontaju za to ipak treba i malo mozga.Kao drugo Kup Sampiona bi trajao veoma kratko ali i to je vama strucnjacima veoma tesko da skontaju.Kao trece bilo bi samo par dobrih utakmica i to na kraju kada bi se našle najjace ekipe.Sta da traze prvaci ostalih drzava protiv prvaka iz lige petice.Jedino petardu.Ranije su timovi bili izjednaceni i bilo je drugo vreme danas niko ne zeli da gleda prvaka Švedske ili Srbjje,Hrvatske,Madjarkse,Danske,Svajcarkse itd,itd protiv prvaka Spanije,Engleske,Italije,Francuske,Nemacke a to bi u tom vašem kupu Sampiona bile redovne utakmice.Trebalo bi da se ceka polufinale da bi se gledala neka dobra utakmica.

Mr.White

pre 3 godine

Ovim mafijasima toliko zinulo dupe na pare da bi najradije da se ujutro igra prvenstvo, popodne kup, uvece liga sampiona, petkom liga nacija, subotom kvalifikacije za SP, nedeljom za SP i tako u krug. Smarate vise sa vasim glupim formatima, od EP ste napravili sprdnju, ligu nacija niko ne kapira nit koga interesuje, oladite malo.

Куп је битан

pre 3 godine

Ако се већ планира десет кола у групној фази (6 тимова), онда је можда најбоље решење ЛШ са 8 група по 6 тимова. Број учесника би се повећао на 48, с тим што би онда тимови из најјачих лига (рецомо првих десет или дванаест) у потпуности избегли квалификације. Сиромашнијим тимовима било онда лакше да се квалификују. Лошије стране овог решења су што би ослабила ЛЕ и ново такмичење, ЛК. Такође, можда би морале да се смање лиге које имају 20 клубова на 18, као што је већ предлагано у Енглеској, чиме би се добио простор за четири додатна кола. Такође, вероватно би се укинула и она глупост у Енглеској где се понављају утакмице у ФА купу. Најгоре од свега је стварање затворене лиге као у кошарци. Већ је јасно да европска кошарка ништа није добила затвореном лигом и да назадује захваљујући људима који су водили и који воде ФИБА. Не верујем да ће људи који воде УЕФА тек тако испустити огроман новац.

kk

pre 3 godine

4 grupe po 8 timova

14 utakmica

Prva 2 iz svake grupe u povlašćenom delu

3-4 u nepovlascenom delu

5-6 liga evrope

7-8 ispada.


8 ekipa ubpovlasecnom delu igraju protiv sebe, 4 pobednika ide direktno u cetvrtfinale

4 gubitnika čeka 4 pobednika iz nepovlascenog dela i tih 8 ekipa se bore za preostala 4 mesta u cetvrtfinala.

Tako dobijamo da ima smisla da se bore za prva dva mesta jer imaju duplu šansu da dodju do cetvrtfinala

Za 3-4 kako bi nastavili dalje

I za 5-6 zbog lige evrope

I takav ligaski deo će jedino imati smisla

U evroligi smo videli kako utakmice nemaju smisla više, nije mnogo bitno dal si pobedio ili izgubio.

mkg

pre 3 godine

На овај начин направиће исто што и Бартоломеу
са ЕЛ. Гомила неинтересантних утакмица које ће бити гледљиве од четвртфинала.