Tenis 73

Petak, 20.11.2020.

09:10

Pobedi ili idi kući

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra protiv Aleksandra Zvereva u poslednjem kolu grupne faze Završnog mastersa u Londonu.

Pobedi ili idi kuæi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

The doors

pre 3 godine

Bio mi je sinpatican dok nije postao stručnjak za prehranu, jogu, arheologiju, ljubav, astrologiju, politiku, nuklearnu fiziku, stomatologiju, filozofiju, stand up komiku, literaturu, modu, matematiku, bolesti, religije, ribolov,svemir itd itd.

Western Devil

pre 3 godine

Nole, ako čitaš b92 komentare, radi po svojoj savesti. Bio sam student kada si uzeo prvi Vimbldon, a sada sam inženjer u inostranstvu i ostvaren čovek. Hoću reći, za mene i ljude poput mene ne moraš da žrtvuješ normalne stvari u životu za konstantnu dominaciju u tenisu, samo da bi mi lečili naše frustracije u stvarnom životu. Nažalost, rodio si se u zemlji gde je velika većina siromašna materijalno i duhovno, i tvoje pobede su im mali beg iz stvarnosti, a zato te i dočekuju na nož kad ne uspeš, jer ih ta stvarnost tresne još jače. I da budeš br. 3 kad se svedu računi, ja te pamtim prvo kao vaspitanog čoveka i velikog dobrotvora.

miodrag

pre 3 godine

Novaku je sada biti ili ne biti. Danas je momenat kada stvarno treba da se uozbilji i da počne da pobeđuje mečeve jer protiv Medvedeva smo videli da nije imao snage u udarcima i da nije uspeo nadmudriti njegovu odbranu. Protiv Zvereva mora da igra maksimalno fokusiran i da počne da napada riterne što je njegov zaštitni znak u Novakovoj igri. Takođe Novaku su problemi gemovi na svoj servis koji se videlo u meču protiv Medvedeva da nije imao lake gemove i da važne poene nije dobijao kada je trebalo da dobije u momentima igre. Verujem da Novak spreman za bitan meč i da više ne razmišlja na načinu kako je igrao četvrtfinalni meč u Beču.

XY

pre 3 godine

И данас ће бити мистериозно незаинтересован и после меча ће да изјави да је дошао и урадио то што је требало. Е, сад што ни златокоса није нешто, све ово биће интересантно.

Tsunami

pre 3 godine

Znate sta je bilo kada je igrao na dan kada je umro mitropolit crnogorski... Ne zelim da baksuziram, ali danas je tuzan dan za sve pravoslavne vernike.. Nole, nadamo se da ces pobediti..

veder

pre 3 godine

Zaslepljen i nerazuman narod, kroz komentare se to jasno oslikava. Zašto bi uopšte Novak morao biti najbolji u istoriji? Nerazumni ljudi kroz komentare jasno pokazuju da su opsednuti na svaki način Novakom, i kao da oni igraju a ne Novak, kao da je to za njih pitanje života i smrti?!

S druge strane, hejteri, na sve načine, isto iz životne potrebe za opstankom, pljujz po najboljem teniseru, navijajući da propadne - zluradost kao veliki srpski brend - po cenu da svima sve 'crkne krava' ako meni treba da crkne, pa tako samo pokazuju vlastiti životni moto - nek propadne sve - kao uzvišeni cilj mnogih Srba koji ne znaju šta će sa sobom, nek propadne sve pa i Novak Đoković, a tek će navijati za propast ako Novak kojim slučajem zaista bude najbolji na svetu, GOAT, tek tada će krenuti cunami pljuvanja, vređanja i ponižavanja, jer će svakako, bilo šta da uradi, Novak biti krivac za sve one luzere ove nesretne zemlje, luzere koji su zaslepljeni mržnjom prema svakome ko nešto vredi, koji su zaglavljeni u provincijalnom blatu iz kojeg, izgleda, nema izlaska.

manuginobili

pre 3 godine

Novak je postao totalno nepredvidiv,danas moze pomesti Zvereva ali isto tako moze izgledati kao protiv Sonega-totalno nezainteresovano tako da se ne zamaram sa time sta ce biti,samo on i niko vise zna sta je u njegovoj glavi...izgleda da ce mu ova godina biti bas nesretna,kako je krenula izgledalo je da ga nista ne moze zaustaviti ali zbog pauze i korone sve se srusi...evo sad moguce da se i ne igra Australia a to bi znacilo da Novak definitivno ispada iz trke za najveceg ikada jer uskoro dolazi novi RG i ode Rafa na 21 GS...a to je vec previse za stizanje u ovim godinama...volio bih da grijesim ali imam utisak da Novaku uvijek fali ono malo nesto,kada god treba da uradi nesto veliko cudne stvari mu se desavaju poput korone ili onog bizarnog incidenta na USO...ili recimo dobije Nadala na RG-u i ne osvoji turnir jer se pojavi Wawrinka i odigra nestvarno,bas tada kada Novak treba da udje u istoriju jer niko nikada nije osvojio Rg a da je pritom pobijedio Nadala...kako god,zelim mu sve najbolje,ima on jos par vrhunskih sezona u nogama samo da sredi glavu,nije ni on robot vec samo covjek sa svim vrlinama i manama kao i svi mi.

Zavjera teorije

pre 3 godine

Uh ovi popovi će morati dobro da razmisle prije nego se razbole. Prvo da pogledaju u Noletov kalendar i vide da li mu se igra ili ne, trebaju li mu poeni ili ne.

Sofronije

pre 3 godine

@igor

Tačnije, igra protiv ovećeg Rusa, koji se lažno predstavlja kao Nemac. Laganih 2:0 za Noleta, čisto da se hejterima zapuše usta...

NADA

pre 3 godine

kad prociam "e,moj Novace"veoma sam srecna.To znaci da Srbija vrvi od uspenih ljudi,da je puno boljih od Noleta,da su veliki majstori svog zanata i da sa punim pravom mogu da prozivaju Noleta.Isa puno autoriteta da mu drze lekcije kako se stize do pobeda.Toliko vernika na jednom mestu,divno.Sa koliko samo postovanja u danu smrti patrijarha izrazavaju svoje iskreno saucesce.Dobra je Srbija sa takvim ljudima.

Eugen

pre 3 godine

Pretpostavljam da je ovo tuzan dan za njega i da ce izgubiti danas zbog smrti Irineja
(Nikola, 20. novembar 2020 09:18)

Nema opravdanja. Irinej je umro nocas, a on igra tek u 15:00. Ima dovoljno vremena da tuguje, a i da se malo prisabere do meca. Vest o smrti Amfilohija ga je strefila k'o munja iz vedrog neba... dok je igrao.

Рајко ЧЕТНИК

pre 3 godine

Јуче сам читао да наш Ноло хоће да започне приватни бизнис, да прави неке справе за пењање са Џеј Зијем. Пошто од његовог ГОАТизма нема ништа, најпаметније би му било да се пензионише, да ужива са породицом и да ради у радионици где се праве те справе. Шта год данас да буде, имаћемо разумевање за њега, макар му се не играло због смрти Патријарха.

iskusan

pre 3 godine

Za kladionicare fiks na Zvereva je sigurica, a moze cak i tacan rezultat od 2:0 na Svabu ili kombinacija pobeda i manje od 20 gemova na Zvereva, pregazice Novaka kao plitak potok!

Komšija

pre 3 godine

Pobeđivao je važne mečeve na kondiciju, ali godine su tu. Protiv Medveda se video kondicioni pad posle 40 minuta igre. Udario je u zid i više nije bilo povratka. Mislim da će se oprostiti sledeće godine.

Strucnjak

pre 3 godine

Da li moze neko, ko se vise razume u materiju, da nam objasni kako se dvoranski uslovi + tvrda podloga razlikuju od npr. USOpen i meca u vecerenjem terminu? Kod dosta igraca se pominje "nije najbolji u dvoranskim uslovima" pa bih zeleo to da razumem. Hvala!

kvisko

pre 3 godine

Pobediće Zverev sa 2:1

Iz tvojih usta u bozje usi. Vreme bi bilo da nas opet obraduje nekom velikom igrom i pobedom jer bi zaista bila velika sramota ako danas podvijenog repa i kroz sporedni izlaz napustiti turnir 8 najboljih igraca gde je on rangiran kao broj jedan.

Вељко

pre 3 godine

Jasno je da Đoković otaljava sezonu.Njegov fokus je bio na dva prethodna GS turnira.
Dešavalo mu se to i ranije.
Tako da je poraz prirodna posledica svega.

kakogod

pre 3 godine

Novak je mnogo energije pogubio ovih godina baveći se politikom , izgubio je fokus . Motiv da stalno juri drugu dvojicu ( ja ga potpuno razumem jer bi i meni dosadilo 100 puta ) ga je takodje napustio jer je shvatio da život nije samo tenis ( sto čini mi se za Nadala jeste) gde ga opet potpuno razumem jer ja kad bih ja zaradio jedan milion odmah bi se penzionisao i aposlutno bi se predao životnim iskustvima i zadovoljstvima . Mi ovde pričamo kao da je to eto nešto prelepo , da svaki dan imas dva-tri treninga , da nemaš normalan ritam života, da stalno menjaš mesta( u početku je sve to super posle hoćeš da se ubiješ , Bjorg je zbog tih stvari i napustio tenis) da verovatno nemaš pravog prijatelja, da ne možeš da dodjes u svoje rodno mesto jer bi svi da se slikaju sa tobom, da te otac s vremena na vreme izblamira ali to ti je i dalje otac koji ti je dao sve da bi uspeo, da te i žena s vremena na vreme malo izblamira ali ti je dobra žena i dala ti je dobru decu , i tako gomila stvari , koje mi svi nekako smetnemo u stranu kad posmatramo Novaka, jer svi u njemu pokušavamo da vidimo malo nas samih , i njegov uspeh doživljavamo kao nas a poraze ostavljamo samo njemu ... sve u svemu šta god da uradi vcrs i u narednim godinama on je moj brat koji me je toliko puta učinio ponosnim i srećnim i nikad , ali nikad ga neću pljuvati zbog ljudski gresaka ( sto smatram da je izjava u Beču, jer i ako je sportista nije svetitelj i rekao je sto mnogi igrači osete s vremena na vreme ali eto malo su koncentrisaniji i mudriji kad daju izjave od Novaka)

Cane

pre 3 godine

Ko će znati? Upadljivo je da se Novaku ovde nije igralo ništa više nego u Beču. Možda se i sa Zverevim ponovi onaj meč sa Švarcmanom kada je izgubio onaj koji je to više želeo. Da je iko drugi protivnik Novaku danas, verovatno bi se Novak išao kući, ovako sa Zverevim ni to nije izvesno.

Myrthos

pre 3 godine

Isključivo je Novakova stvar i sve čestitke broju jedan. Ali ne razumjem zašto dolazi na turnire na kojima nema niakakve volje za igrom? Ovaj je ipak blaži zaključak nego da kažem da trenutno vrlo loše igra. Možda dolazi vrijeme da se okači reket o klin?

vp

pre 3 godine

Veliki sam Noletov navijac i navijacu i danas za njega, nadati se pobjedi i dalje svemu dobrom na turniru. Mada, ne znam da li imam razlog za optimizam. Ali ako bude gubio i izgubi, necu se nervirati, jer vidim da je i njemu svejedno. Danas ionako ima alibi, umro je patrijarh. Ako izgubi i izjavi da je to razlog ili jedan od razloga, izgubice moje postovanje stvarno.

potterhead

pre 3 godine

*123#

Da, kad ne bi učestvovao na turnirima, opet bi bilo, eto ne interesuje ga, boli ga uvo, tenis mu nije prioritet. A tako je blizu najboljem u istoriji. Narodu se ne može ugoditi.

SuperMarioX

pre 3 godine

Nole da ne uradi nikad vise nesto uradio je dovoljno za ceo zivot! Sad je samo na Novaku nama se vise ne treba dokazivati! No1e!!!

Lakic

pre 3 godine

Novak zna bas da razocarao, pogotovo kada treba da pise istoriju. Obavezno odigra lose. Otuda i toliko poraza na finalima GS, sa izrazito losom igrom. Mislim da ovo uzima Rafa.

NADA

pre 3 godine

pa dobro,sta ima loseg ako (ne daj Boze)i ode kuci?Tamo ga cekaju deca,velika radost i graja.A nije lose ni za Noletove mrzitelje,bar ce imati razloga da pljuju do beskonacnosti da svoj recnik upotpune novim recima zluradosti.Mi koji ga postujemo i u dobru i u zlu razumecemo.

PAR

pre 3 godine

Mislim da će glavni problem Novaka biti to što "mladi" sada znaju da mogu da ga dobiju. Nema više Nole taj žar, to samopouzdanje od koga je pucao. Ranije bi svi njegovi protivnici ulazili u meč sa idejom da su već izgubili. Pored toga, Medvedev, Tim, Zverev, svi oni napreduju. Ne možeš napredovati isto sa 23 i sa 33 godine. Nole je pročitan. Ipak, kada ima motiv, fokus, želju, i dalje deluje da je favorit protiv svakog. Samo nije lako uvek davati maksimum. Podrška Noletu i želim mu da danas pobedi ili makar pruži mnogo bolju partiju negoli protiv Danila.

Miroslav

pre 3 godine

Ne znam u čemu je problem. Po meni, on se trudio protiv Rusa ali onaj je bio kao kaznena ekspedicija. Brzo se videlo da će ga oduvati. Verovatno došlo vreme da drugi dominiraju. Uostalom tako beše i kod Stenmarka. Najbolje za njega i za nas da saopšti da je kraj. Ćao Nole i sve najbolje.

miodrag

pre 3 godine

Novak nije vise favorit ni protiv jednog igraca iz prvih deset osim Diega i alpiniste od 100 ljeta. On opet ima krizu kao posle 2016. ali ovoga puta mislim da je i gore jer tada je bila povreda, druzenje sa nekim likovima , smena trenera....sada nista od toga nema ali ima mnogo drugih stvari u i narocito oko tenisa (Pjer ne mislim na tebe). Trnovit je put od sklonista do bosankih piramida i Svetlosti Univerzuma koja se tamo krije.

ja

pre 3 godine

Posle 2017, najgora godina u karijeri, nije odigrao meč da valja cele godine, samo prebacuje po sredini, ne gadja linije, ne traži uglove i samo čeka grešku protivnika, i da nije dskf sa uso, ne bi ga osvojio, ne mogu više ni da gledam njegove mečeve, mučni su, da li je do godina ili zasićenja ne znam. Očekujem siguran poraz od zvereva uz bednu igru, tako da neću ni gledati.

Ivan Bezdomni

pre 3 godine

@Stanislav
Izdrži brate


A šta mu teško? Ako ne želi da igra tenis neka okači reket o klin, više je vama stalo do rekorda nego njemu. Pišete izdrži kao da se bori za opstanak, a on je totalno ravnodušan.

Milos

pre 3 godine

Volim Novaka, al njegova igra posle USA toura je katastrofalna. Potpuno je odsutan i bez ikakve volje za igru na terenu, a on i svi mi znamo da moze kad hoce da dobije svakoga, pa setite se finala Wimbldona 2019-te. Jednostavno ne igra mu se,

*123#

pre 3 godine

(potterhead, 20. novembar 2020 09:26

Zato postoji odmor,bolovanje, neplaceno pa cak i promena posla.Ako si dosao da radis , onda radi.

pesadinac

pre 3 godine

Sve sem ubedljivog poraza Djokovica bi me iznenadilo danas.
Zasto, zato sto je Djokovic totalno ne spreman otisao na ovo takmicenje, zato sto se vise bavi sporednim stvarima no tenisom, zato sto su drugi igraci napredovali i procitali njegovu igru a njegova igra bez dobre kondicije je prosecna.

samo ja

pre 3 godine

E moj Novače,toliko sam godina navijao za tebe,budio se noću,a sta ti radiš.
Ne kažem da nisi uspješan i jedan od najvećih ali mogao si uzeti sve.
I sad mi je krivo zbog par slemova sto si gubio od Vavrinke i Mareja,sada nebi bilo pitanje hoces li moci doci do 20.
Možda i ja tražim previše,i ti si čovjek,ali odabrao si taj put da budes gladijator i da uveseljavas ovaj narod tvojim pobjedama,zato treniraj i pruži nam još koju godinu nekog "nacionalnog ponosa" ,ako nista drugo i oprosti se kao čovjek od tenisa.
Pusti politiku i kalkulacije,a pogotovo neke vračeve i šta ja znam kakve likove,znas da od toga nema koristi već oni koriste tebe.
Ako čitaš, ovo je moja poruka tebi.
Ako dodjes u Banjaluku,moja su ti vrata uvijek otvorena.
Pozdrav

Nole Goat

pre 3 godine

E moj Nole, ako ti dozvolis Nadalu da osvoji turnir, ti stvarno nisi pri sebi. Ja se iskreno nadam boljoj igri Djokovica i pobedi, mozda bi to znacilo nesto, ali vidno je da je u krizi. Ako i pobedi Zvereva, morace trenutno najboljeg na svetu (sto se tice forme), Tima. Ako prodje Zvereva tek ce se protiv Tima videti da li valja nesto ili bas nista ne valja. Srecno!

maxX

pre 3 godine

Bice ovo drugo nazalost.Samo je imao motivaciju na US openu, gde je na njegovu nesrecu oskarovka odigrala svoju ulogu perfektno. Sve ostalo je odradjivao bez trunke zelje, vatre i motiva. Sramotno izdanje u finalu RG, jos sramotnije u Becu, boli me uvo za igru protiv Medvedeva sve su dokazi da mu se ide kuci i igra sa decom nego vucara po turnirima iz nedelje u nedelju.
Ako se nesto ne promeni u buducnosti tesko ce se uzimati GS. Mladi vise nisu zeleni i sjajno igraju, grizu i sto je najvaznije ne boje se nikog.

potterhead

pre 3 godine

Sad će opet da se jave dušebrižnici sa onim: "misli ma tenis, mani se drugih stvari''. Je l' shvatate vi da tenis za njega posao? Da li je vama svakog dana na poslu odlično? Uvek i u svakom momentu mislite samo na posao? Ili nastojite da imate i neke druge aktivnosti? Vi gledate na tenis kao na neku zanimljivu aktivnost, a ne posao kojim se neko bavi, i koji može da zazisti čoveka u pojedinim momentima, kao i svako drugi. A i nije normalan onaj kome je posao sve u životu.

Igor Obrenovac

pre 3 godine

Nema tu više vatre, žara, motivacije, igra se na silu........ Možda nešto klikne i okine ponovo u njemu početkom 2021-ve, ali čisto sumnjam. Njegov govor tela i lica mi govori da uskoro možemo očekivati neku vanrednu konferenciju na kojoj će reći, dosta je narode.

Robert

pre 3 godine

Ne znam da li se bilo koji drugi teniser tako konstatno opisuje jednim te istim atributom kao Svarcman - "omaleni". Nema vesti o njemu bez toga. Cak ni "div iz Tandila" ne vezuje se tako cesto uz ime, a znamo koliko se preterivalo s tim.

Boki

pre 3 godine

Pisem sada u 10 sati, videcete da ce "pobediti", izmislice nesto protivnik da izbegne Nadala, sve su oni to lepo "kombinovali"...zivi bili pa videli...

Vendetta

pre 3 godine

Djokovic nazalost vise nece osvojiti nijedan turnir. Hvala mu na uspehu i ostave najbolji nas sportista.I po broju nedelja na ATP bice znak pitanja. Ako Tim uzme ovaj turnir onda ce biti tesko.

pesadinac

pre 3 godine

Sve sem ubedljivog poraza Djokovica bi me iznenadilo danas.
Zasto, zato sto je Djokovic totalno ne spreman otisao na ovo takmicenje, zato sto se vise bavi sporednim stvarima no tenisom, zato sto su drugi igraci napredovali i procitali njegovu igru a njegova igra bez dobre kondicije je prosecna.

Nole Goat

pre 3 godine

E moj Nole, ako ti dozvolis Nadalu da osvoji turnir, ti stvarno nisi pri sebi. Ja se iskreno nadam boljoj igri Djokovica i pobedi, mozda bi to znacilo nesto, ali vidno je da je u krizi. Ako i pobedi Zvereva, morace trenutno najboljeg na svetu (sto se tice forme), Tima. Ako prodje Zvereva tek ce se protiv Tima videti da li valja nesto ili bas nista ne valja. Srecno!

potterhead

pre 3 godine

Sad će opet da se jave dušebrižnici sa onim: "misli ma tenis, mani se drugih stvari''. Je l' shvatate vi da tenis za njega posao? Da li je vama svakog dana na poslu odlično? Uvek i u svakom momentu mislite samo na posao? Ili nastojite da imate i neke druge aktivnosti? Vi gledate na tenis kao na neku zanimljivu aktivnost, a ne posao kojim se neko bavi, i koji može da zazisti čoveka u pojedinim momentima, kao i svako drugi. A i nije normalan onaj kome je posao sve u životu.

Robert

pre 3 godine

Ne znam da li se bilo koji drugi teniser tako konstatno opisuje jednim te istim atributom kao Svarcman - "omaleni". Nema vesti o njemu bez toga. Cak ni "div iz Tandila" ne vezuje se tako cesto uz ime, a znamo koliko se preterivalo s tim.

maxX

pre 3 godine

Bice ovo drugo nazalost.Samo je imao motivaciju na US openu, gde je na njegovu nesrecu oskarovka odigrala svoju ulogu perfektno. Sve ostalo je odradjivao bez trunke zelje, vatre i motiva. Sramotno izdanje u finalu RG, jos sramotnije u Becu, boli me uvo za igru protiv Medvedeva sve su dokazi da mu se ide kuci i igra sa decom nego vucara po turnirima iz nedelje u nedelju.
Ako se nesto ne promeni u buducnosti tesko ce se uzimati GS. Mladi vise nisu zeleni i sjajno igraju, grizu i sto je najvaznije ne boje se nikog.

Milos

pre 3 godine

Volim Novaka, al njegova igra posle USA toura je katastrofalna. Potpuno je odsutan i bez ikakve volje za igru na terenu, a on i svi mi znamo da moze kad hoce da dobije svakoga, pa setite se finala Wimbldona 2019-te. Jednostavno ne igra mu se,

vp

pre 3 godine

Veliki sam Noletov navijac i navijacu i danas za njega, nadati se pobjedi i dalje svemu dobrom na turniru. Mada, ne znam da li imam razlog za optimizam. Ali ako bude gubio i izgubi, necu se nervirati, jer vidim da je i njemu svejedno. Danas ionako ima alibi, umro je patrijarh. Ako izgubi i izjavi da je to razlog ili jedan od razloga, izgubice moje postovanje stvarno.

ja

pre 3 godine

Posle 2017, najgora godina u karijeri, nije odigrao meč da valja cele godine, samo prebacuje po sredini, ne gadja linije, ne traži uglove i samo čeka grešku protivnika, i da nije dskf sa uso, ne bi ga osvojio, ne mogu više ni da gledam njegove mečeve, mučni su, da li je do godina ili zasićenja ne znam. Očekujem siguran poraz od zvereva uz bednu igru, tako da neću ni gledati.

NADA

pre 3 godine

pa dobro,sta ima loseg ako (ne daj Boze)i ode kuci?Tamo ga cekaju deca,velika radost i graja.A nije lose ni za Noletove mrzitelje,bar ce imati razloga da pljuju do beskonacnosti da svoj recnik upotpune novim recima zluradosti.Mi koji ga postujemo i u dobru i u zlu razumecemo.

Igor Obrenovac

pre 3 godine

Nema tu više vatre, žara, motivacije, igra se na silu........ Možda nešto klikne i okine ponovo u njemu početkom 2021-ve, ali čisto sumnjam. Njegov govor tela i lica mi govori da uskoro možemo očekivati neku vanrednu konferenciju na kojoj će reći, dosta je narode.

PAR

pre 3 godine

Mislim da će glavni problem Novaka biti to što "mladi" sada znaju da mogu da ga dobiju. Nema više Nole taj žar, to samopouzdanje od koga je pucao. Ranije bi svi njegovi protivnici ulazili u meč sa idejom da su već izgubili. Pored toga, Medvedev, Tim, Zverev, svi oni napreduju. Ne možeš napredovati isto sa 23 i sa 33 godine. Nole je pročitan. Ipak, kada ima motiv, fokus, želju, i dalje deluje da je favorit protiv svakog. Samo nije lako uvek davati maksimum. Podrška Noletu i želim mu da danas pobedi ili makar pruži mnogo bolju partiju negoli protiv Danila.

samo ja

pre 3 godine

E moj Novače,toliko sam godina navijao za tebe,budio se noću,a sta ti radiš.
Ne kažem da nisi uspješan i jedan od najvećih ali mogao si uzeti sve.
I sad mi je krivo zbog par slemova sto si gubio od Vavrinke i Mareja,sada nebi bilo pitanje hoces li moci doci do 20.
Možda i ja tražim previše,i ti si čovjek,ali odabrao si taj put da budes gladijator i da uveseljavas ovaj narod tvojim pobjedama,zato treniraj i pruži nam još koju godinu nekog "nacionalnog ponosa" ,ako nista drugo i oprosti se kao čovjek od tenisa.
Pusti politiku i kalkulacije,a pogotovo neke vračeve i šta ja znam kakve likove,znas da od toga nema koristi već oni koriste tebe.
Ako čitaš, ovo je moja poruka tebi.
Ako dodjes u Banjaluku,moja su ti vrata uvijek otvorena.
Pozdrav

miodrag

pre 3 godine

Novak nije vise favorit ni protiv jednog igraca iz prvih deset osim Diega i alpiniste od 100 ljeta. On opet ima krizu kao posle 2016. ali ovoga puta mislim da je i gore jer tada je bila povreda, druzenje sa nekim likovima , smena trenera....sada nista od toga nema ali ima mnogo drugih stvari u i narocito oko tenisa (Pjer ne mislim na tebe). Trnovit je put od sklonista do bosankih piramida i Svetlosti Univerzuma koja se tamo krije.

kakogod

pre 3 godine

Novak je mnogo energije pogubio ovih godina baveći se politikom , izgubio je fokus . Motiv da stalno juri drugu dvojicu ( ja ga potpuno razumem jer bi i meni dosadilo 100 puta ) ga je takodje napustio jer je shvatio da život nije samo tenis ( sto čini mi se za Nadala jeste) gde ga opet potpuno razumem jer ja kad bih ja zaradio jedan milion odmah bi se penzionisao i aposlutno bi se predao životnim iskustvima i zadovoljstvima . Mi ovde pričamo kao da je to eto nešto prelepo , da svaki dan imas dva-tri treninga , da nemaš normalan ritam života, da stalno menjaš mesta( u početku je sve to super posle hoćeš da se ubiješ , Bjorg je zbog tih stvari i napustio tenis) da verovatno nemaš pravog prijatelja, da ne možeš da dodjes u svoje rodno mesto jer bi svi da se slikaju sa tobom, da te otac s vremena na vreme izblamira ali to ti je i dalje otac koji ti je dao sve da bi uspeo, da te i žena s vremena na vreme malo izblamira ali ti je dobra žena i dala ti je dobru decu , i tako gomila stvari , koje mi svi nekako smetnemo u stranu kad posmatramo Novaka, jer svi u njemu pokušavamo da vidimo malo nas samih , i njegov uspeh doživljavamo kao nas a poraze ostavljamo samo njemu ... sve u svemu šta god da uradi vcrs i u narednim godinama on je moj brat koji me je toliko puta učinio ponosnim i srećnim i nikad , ali nikad ga neću pljuvati zbog ljudski gresaka ( sto smatram da je izjava u Beču, jer i ako je sportista nije svetitelj i rekao je sto mnogi igrači osete s vremena na vreme ali eto malo su koncentrisaniji i mudriji kad daju izjave od Novaka)

Western Devil

pre 3 godine

Nole, ako čitaš b92 komentare, radi po svojoj savesti. Bio sam student kada si uzeo prvi Vimbldon, a sada sam inženjer u inostranstvu i ostvaren čovek. Hoću reći, za mene i ljude poput mene ne moraš da žrtvuješ normalne stvari u životu za konstantnu dominaciju u tenisu, samo da bi mi lečili naše frustracije u stvarnom životu. Nažalost, rodio si se u zemlji gde je velika većina siromašna materijalno i duhovno, i tvoje pobede su im mali beg iz stvarnosti, a zato te i dočekuju na nož kad ne uspeš, jer ih ta stvarnost tresne još jače. I da budeš br. 3 kad se svedu računi, ja te pamtim prvo kao vaspitanog čoveka i velikog dobrotvora.

*123#

pre 3 godine

(potterhead, 20. novembar 2020 09:26

Zato postoji odmor,bolovanje, neplaceno pa cak i promena posla.Ako si dosao da radis , onda radi.

SuperMarioX

pre 3 godine

Nole da ne uradi nikad vise nesto uradio je dovoljno za ceo zivot! Sad je samo na Novaku nama se vise ne treba dokazivati! No1e!!!

Vendetta

pre 3 godine

Djokovic nazalost vise nece osvojiti nijedan turnir. Hvala mu na uspehu i ostave najbolji nas sportista.I po broju nedelja na ATP bice znak pitanja. Ako Tim uzme ovaj turnir onda ce biti tesko.

Рајко ЧЕТНИК

pre 3 godine

Јуче сам читао да наш Ноло хоће да започне приватни бизнис, да прави неке справе за пењање са Џеј Зијем. Пошто од његовог ГОАТизма нема ништа, најпаметније би му било да се пензионише, да ужива са породицом и да ради у радионици где се праве те справе. Шта год данас да буде, имаћемо разумевање за њега, макар му се не играло због смрти Патријарха.

Zavjera teorije

pre 3 godine

Uh ovi popovi će morati dobro da razmisle prije nego se razbole. Prvo da pogledaju u Noletov kalendar i vide da li mu se igra ili ne, trebaju li mu poeni ili ne.

Miroslav

pre 3 godine

Ne znam u čemu je problem. Po meni, on se trudio protiv Rusa ali onaj je bio kao kaznena ekspedicija. Brzo se videlo da će ga oduvati. Verovatno došlo vreme da drugi dominiraju. Uostalom tako beše i kod Stenmarka. Najbolje za njega i za nas da saopšti da je kraj. Ćao Nole i sve najbolje.

Myrthos

pre 3 godine

Isključivo je Novakova stvar i sve čestitke broju jedan. Ali ne razumjem zašto dolazi na turnire na kojima nema niakakve volje za igrom? Ovaj je ipak blaži zaključak nego da kažem da trenutno vrlo loše igra. Možda dolazi vrijeme da se okači reket o klin?

Lakic

pre 3 godine

Novak zna bas da razocarao, pogotovo kada treba da pise istoriju. Obavezno odigra lose. Otuda i toliko poraza na finalima GS, sa izrazito losom igrom. Mislim da ovo uzima Rafa.

Вељко

pre 3 godine

Jasno je da Đoković otaljava sezonu.Njegov fokus je bio na dva prethodna GS turnira.
Dešavalo mu se to i ranije.
Tako da je poraz prirodna posledica svega.

Cane

pre 3 godine

Ko će znati? Upadljivo je da se Novaku ovde nije igralo ništa više nego u Beču. Možda se i sa Zverevim ponovi onaj meč sa Švarcmanom kada je izgubio onaj koji je to više želeo. Da je iko drugi protivnik Novaku danas, verovatno bi se Novak išao kući, ovako sa Zverevim ni to nije izvesno.

Eugen

pre 3 godine

Pretpostavljam da je ovo tuzan dan za njega i da ce izgubiti danas zbog smrti Irineja
(Nikola, 20. novembar 2020 09:18)

Nema opravdanja. Irinej je umro nocas, a on igra tek u 15:00. Ima dovoljno vremena da tuguje, a i da se malo prisabere do meca. Vest o smrti Amfilohija ga je strefila k'o munja iz vedrog neba... dok je igrao.

potterhead

pre 3 godine

*123#

Da, kad ne bi učestvovao na turnirima, opet bi bilo, eto ne interesuje ga, boli ga uvo, tenis mu nije prioritet. A tako je blizu najboljem u istoriji. Narodu se ne može ugoditi.

Ivan Bezdomni

pre 3 godine

@Stanislav
Izdrži brate


A šta mu teško? Ako ne želi da igra tenis neka okači reket o klin, više je vama stalo do rekorda nego njemu. Pišete izdrži kao da se bori za opstanak, a on je totalno ravnodušan.

NADA

pre 3 godine

kad prociam "e,moj Novace"veoma sam srecna.To znaci da Srbija vrvi od uspenih ljudi,da je puno boljih od Noleta,da su veliki majstori svog zanata i da sa punim pravom mogu da prozivaju Noleta.Isa puno autoriteta da mu drze lekcije kako se stize do pobeda.Toliko vernika na jednom mestu,divno.Sa koliko samo postovanja u danu smrti patrijarha izrazavaju svoje iskreno saucesce.Dobra je Srbija sa takvim ljudima.

Sofronije

pre 3 godine

@igor

Tačnije, igra protiv ovećeg Rusa, koji se lažno predstavlja kao Nemac. Laganih 2:0 za Noleta, čisto da se hejterima zapuše usta...

veder

pre 3 godine

Zaslepljen i nerazuman narod, kroz komentare se to jasno oslikava. Zašto bi uopšte Novak morao biti najbolji u istoriji? Nerazumni ljudi kroz komentare jasno pokazuju da su opsednuti na svaki način Novakom, i kao da oni igraju a ne Novak, kao da je to za njih pitanje života i smrti?!

S druge strane, hejteri, na sve načine, isto iz životne potrebe za opstankom, pljujz po najboljem teniseru, navijajući da propadne - zluradost kao veliki srpski brend - po cenu da svima sve 'crkne krava' ako meni treba da crkne, pa tako samo pokazuju vlastiti životni moto - nek propadne sve - kao uzvišeni cilj mnogih Srba koji ne znaju šta će sa sobom, nek propadne sve pa i Novak Đoković, a tek će navijati za propast ako Novak kojim slučajem zaista bude najbolji na svetu, GOAT, tek tada će krenuti cunami pljuvanja, vređanja i ponižavanja, jer će svakako, bilo šta da uradi, Novak biti krivac za sve one luzere ove nesretne zemlje, luzere koji su zaslepljeni mržnjom prema svakome ko nešto vredi, koji su zaglavljeni u provincijalnom blatu iz kojeg, izgleda, nema izlaska.

Strucnjak

pre 3 godine

Da li moze neko, ko se vise razume u materiju, da nam objasni kako se dvoranski uslovi + tvrda podloga razlikuju od npr. USOpen i meca u vecerenjem terminu? Kod dosta igraca se pominje "nije najbolji u dvoranskim uslovima" pa bih zeleo to da razumem. Hvala!

manuginobili

pre 3 godine

Novak je postao totalno nepredvidiv,danas moze pomesti Zvereva ali isto tako moze izgledati kao protiv Sonega-totalno nezainteresovano tako da se ne zamaram sa time sta ce biti,samo on i niko vise zna sta je u njegovoj glavi...izgleda da ce mu ova godina biti bas nesretna,kako je krenula izgledalo je da ga nista ne moze zaustaviti ali zbog pauze i korone sve se srusi...evo sad moguce da se i ne igra Australia a to bi znacilo da Novak definitivno ispada iz trke za najveceg ikada jer uskoro dolazi novi RG i ode Rafa na 21 GS...a to je vec previse za stizanje u ovim godinama...volio bih da grijesim ali imam utisak da Novaku uvijek fali ono malo nesto,kada god treba da uradi nesto veliko cudne stvari mu se desavaju poput korone ili onog bizarnog incidenta na USO...ili recimo dobije Nadala na RG-u i ne osvoji turnir jer se pojavi Wawrinka i odigra nestvarno,bas tada kada Novak treba da udje u istoriju jer niko nikada nije osvojio Rg a da je pritom pobijedio Nadala...kako god,zelim mu sve najbolje,ima on jos par vrhunskih sezona u nogama samo da sredi glavu,nije ni on robot vec samo covjek sa svim vrlinama i manama kao i svi mi.

Komšija

pre 3 godine

Pobeđivao je važne mečeve na kondiciju, ali godine su tu. Protiv Medveda se video kondicioni pad posle 40 minuta igre. Udario je u zid i više nije bilo povratka. Mislim da će se oprostiti sledeće godine.

Tsunami

pre 3 godine

Znate sta je bilo kada je igrao na dan kada je umro mitropolit crnogorski... Ne zelim da baksuziram, ali danas je tuzan dan za sve pravoslavne vernike.. Nole, nadamo se da ces pobediti..

XY

pre 3 godine

И данас ће бити мистериозно незаинтересован и после меча ће да изјави да је дошао и урадио то што је требало. Е, сад што ни златокоса није нешто, све ово биће интересантно.

miodrag

pre 3 godine

Novaku je sada biti ili ne biti. Danas je momenat kada stvarno treba da se uozbilji i da počne da pobeđuje mečeve jer protiv Medvedeva smo videli da nije imao snage u udarcima i da nije uspeo nadmudriti njegovu odbranu. Protiv Zvereva mora da igra maksimalno fokusiran i da počne da napada riterne što je njegov zaštitni znak u Novakovoj igri. Takođe Novaku su problemi gemovi na svoj servis koji se videlo u meču protiv Medvedeva da nije imao lake gemove i da važne poene nije dobijao kada je trebalo da dobije u momentima igre. Verujem da Novak spreman za bitan meč i da više ne razmišlja na načinu kako je igrao četvrtfinalni meč u Beču.

The doors

pre 3 godine

Bio mi je sinpatican dok nije postao stručnjak za prehranu, jogu, arheologiju, ljubav, astrologiju, politiku, nuklearnu fiziku, stomatologiju, filozofiju, stand up komiku, literaturu, modu, matematiku, bolesti, religije, ribolov,svemir itd itd.

iskusan

pre 3 godine

Za kladionicare fiks na Zvereva je sigurica, a moze cak i tacan rezultat od 2:0 na Svabu ili kombinacija pobeda i manje od 20 gemova na Zvereva, pregazice Novaka kao plitak potok!

Boki

pre 3 godine

Pisem sada u 10 sati, videcete da ce "pobediti", izmislice nesto protivnik da izbegne Nadala, sve su oni to lepo "kombinovali"...zivi bili pa videli...

kvisko

pre 3 godine

Pobediće Zverev sa 2:1

Iz tvojih usta u bozje usi. Vreme bi bilo da nas opet obraduje nekom velikom igrom i pobedom jer bi zaista bila velika sramota ako danas podvijenog repa i kroz sporedni izlaz napustiti turnir 8 najboljih igraca gde je on rangiran kao broj jedan.

Vendetta

pre 3 godine

Djokovic nazalost vise nece osvojiti nijedan turnir. Hvala mu na uspehu i ostave najbolji nas sportista.I po broju nedelja na ATP bice znak pitanja. Ako Tim uzme ovaj turnir onda ce biti tesko.

pesadinac

pre 3 godine

Sve sem ubedljivog poraza Djokovica bi me iznenadilo danas.
Zasto, zato sto je Djokovic totalno ne spreman otisao na ovo takmicenje, zato sto se vise bavi sporednim stvarima no tenisom, zato sto su drugi igraci napredovali i procitali njegovu igru a njegova igra bez dobre kondicije je prosecna.

Miroslav

pre 3 godine

Ne znam u čemu je problem. Po meni, on se trudio protiv Rusa ali onaj je bio kao kaznena ekspedicija. Brzo se videlo da će ga oduvati. Verovatno došlo vreme da drugi dominiraju. Uostalom tako beše i kod Stenmarka. Najbolje za njega i za nas da saopšti da je kraj. Ćao Nole i sve najbolje.

Komšija

pre 3 godine

Pobeđivao je važne mečeve na kondiciju, ali godine su tu. Protiv Medveda se video kondicioni pad posle 40 minuta igre. Udario je u zid i više nije bilo povratka. Mislim da će se oprostiti sledeće godine.

ja

pre 3 godine

Posle 2017, najgora godina u karijeri, nije odigrao meč da valja cele godine, samo prebacuje po sredini, ne gadja linije, ne traži uglove i samo čeka grešku protivnika, i da nije dskf sa uso, ne bi ga osvojio, ne mogu više ni da gledam njegove mečeve, mučni su, da li je do godina ili zasićenja ne znam. Očekujem siguran poraz od zvereva uz bednu igru, tako da neću ni gledati.

Lakic

pre 3 godine

Novak zna bas da razocarao, pogotovo kada treba da pise istoriju. Obavezno odigra lose. Otuda i toliko poraza na finalima GS, sa izrazito losom igrom. Mislim da ovo uzima Rafa.

potterhead

pre 3 godine

Sad će opet da se jave dušebrižnici sa onim: "misli ma tenis, mani se drugih stvari''. Je l' shvatate vi da tenis za njega posao? Da li je vama svakog dana na poslu odlično? Uvek i u svakom momentu mislite samo na posao? Ili nastojite da imate i neke druge aktivnosti? Vi gledate na tenis kao na neku zanimljivu aktivnost, a ne posao kojim se neko bavi, i koji može da zazisti čoveka u pojedinim momentima, kao i svako drugi. A i nije normalan onaj kome je posao sve u životu.

miodrag

pre 3 godine

Novak nije vise favorit ni protiv jednog igraca iz prvih deset osim Diega i alpiniste od 100 ljeta. On opet ima krizu kao posle 2016. ali ovoga puta mislim da je i gore jer tada je bila povreda, druzenje sa nekim likovima , smena trenera....sada nista od toga nema ali ima mnogo drugih stvari u i narocito oko tenisa (Pjer ne mislim na tebe). Trnovit je put od sklonista do bosankih piramida i Svetlosti Univerzuma koja se tamo krije.

iskusan

pre 3 godine

Za kladionicare fiks na Zvereva je sigurica, a moze cak i tacan rezultat od 2:0 na Svabu ili kombinacija pobeda i manje od 20 gemova na Zvereva, pregazice Novaka kao plitak potok!

Western Devil

pre 3 godine

Nole, ako čitaš b92 komentare, radi po svojoj savesti. Bio sam student kada si uzeo prvi Vimbldon, a sada sam inženjer u inostranstvu i ostvaren čovek. Hoću reći, za mene i ljude poput mene ne moraš da žrtvuješ normalne stvari u životu za konstantnu dominaciju u tenisu, samo da bi mi lečili naše frustracije u stvarnom životu. Nažalost, rodio si se u zemlji gde je velika većina siromašna materijalno i duhovno, i tvoje pobede su im mali beg iz stvarnosti, a zato te i dočekuju na nož kad ne uspeš, jer ih ta stvarnost tresne još jače. I da budeš br. 3 kad se svedu računi, ja te pamtim prvo kao vaspitanog čoveka i velikog dobrotvora.

The doors

pre 3 godine

Bio mi je sinpatican dok nije postao stručnjak za prehranu, jogu, arheologiju, ljubav, astrologiju, politiku, nuklearnu fiziku, stomatologiju, filozofiju, stand up komiku, literaturu, modu, matematiku, bolesti, religije, ribolov,svemir itd itd.

Nole Goat

pre 3 godine

E moj Nole, ako ti dozvolis Nadalu da osvoji turnir, ti stvarno nisi pri sebi. Ja se iskreno nadam boljoj igri Djokovica i pobedi, mozda bi to znacilo nesto, ali vidno je da je u krizi. Ako i pobedi Zvereva, morace trenutno najboljeg na svetu (sto se tice forme), Tima. Ako prodje Zvereva tek ce se protiv Tima videti da li valja nesto ili bas nista ne valja. Srecno!

Boki

pre 3 godine

Pisem sada u 10 sati, videcete da ce "pobediti", izmislice nesto protivnik da izbegne Nadala, sve su oni to lepo "kombinovali"...zivi bili pa videli...

Sofronije

pre 3 godine

@igor

Tačnije, igra protiv ovećeg Rusa, koji se lažno predstavlja kao Nemac. Laganih 2:0 za Noleta, čisto da se hejterima zapuše usta...

Myrthos

pre 3 godine

Isključivo je Novakova stvar i sve čestitke broju jedan. Ali ne razumjem zašto dolazi na turnire na kojima nema niakakve volje za igrom? Ovaj je ipak blaži zaključak nego da kažem da trenutno vrlo loše igra. Možda dolazi vrijeme da se okači reket o klin?

samo ja

pre 3 godine

E moj Novače,toliko sam godina navijao za tebe,budio se noću,a sta ti radiš.
Ne kažem da nisi uspješan i jedan od najvećih ali mogao si uzeti sve.
I sad mi je krivo zbog par slemova sto si gubio od Vavrinke i Mareja,sada nebi bilo pitanje hoces li moci doci do 20.
Možda i ja tražim previše,i ti si čovjek,ali odabrao si taj put da budes gladijator i da uveseljavas ovaj narod tvojim pobjedama,zato treniraj i pruži nam još koju godinu nekog "nacionalnog ponosa" ,ako nista drugo i oprosti se kao čovjek od tenisa.
Pusti politiku i kalkulacije,a pogotovo neke vračeve i šta ja znam kakve likove,znas da od toga nema koristi već oni koriste tebe.
Ako čitaš, ovo je moja poruka tebi.
Ako dodjes u Banjaluku,moja su ti vrata uvijek otvorena.
Pozdrav

maxX

pre 3 godine

Bice ovo drugo nazalost.Samo je imao motivaciju na US openu, gde je na njegovu nesrecu oskarovka odigrala svoju ulogu perfektno. Sve ostalo je odradjivao bez trunke zelje, vatre i motiva. Sramotno izdanje u finalu RG, jos sramotnije u Becu, boli me uvo za igru protiv Medvedeva sve su dokazi da mu se ide kuci i igra sa decom nego vucara po turnirima iz nedelje u nedelju.
Ako se nesto ne promeni u buducnosti tesko ce se uzimati GS. Mladi vise nisu zeleni i sjajno igraju, grizu i sto je najvaznije ne boje se nikog.

Milos

pre 3 godine

Volim Novaka, al njegova igra posle USA toura je katastrofalna. Potpuno je odsutan i bez ikakve volje za igru na terenu, a on i svi mi znamo da moze kad hoce da dobije svakoga, pa setite se finala Wimbldona 2019-te. Jednostavno ne igra mu se,

NADA

pre 3 godine

pa dobro,sta ima loseg ako (ne daj Boze)i ode kuci?Tamo ga cekaju deca,velika radost i graja.A nije lose ni za Noletove mrzitelje,bar ce imati razloga da pljuju do beskonacnosti da svoj recnik upotpune novim recima zluradosti.Mi koji ga postujemo i u dobru i u zlu razumecemo.

Рајко ЧЕТНИК

pre 3 godine

Јуче сам читао да наш Ноло хоће да започне приватни бизнис, да прави неке справе за пењање са Џеј Зијем. Пошто од његовог ГОАТизма нема ништа, најпаметније би му било да се пензионише, да ужива са породицом и да ради у радионици где се праве те справе. Шта год данас да буде, имаћемо разумевање за њега, макар му се не играло због смрти Патријарха.

kvisko

pre 3 godine

Pobediće Zverev sa 2:1

Iz tvojih usta u bozje usi. Vreme bi bilo da nas opet obraduje nekom velikom igrom i pobedom jer bi zaista bila velika sramota ako danas podvijenog repa i kroz sporedni izlaz napustiti turnir 8 najboljih igraca gde je on rangiran kao broj jedan.

PAR

pre 3 godine

Mislim da će glavni problem Novaka biti to što "mladi" sada znaju da mogu da ga dobiju. Nema više Nole taj žar, to samopouzdanje od koga je pucao. Ranije bi svi njegovi protivnici ulazili u meč sa idejom da su već izgubili. Pored toga, Medvedev, Tim, Zverev, svi oni napreduju. Ne možeš napredovati isto sa 23 i sa 33 godine. Nole je pročitan. Ipak, kada ima motiv, fokus, želju, i dalje deluje da je favorit protiv svakog. Samo nije lako uvek davati maksimum. Podrška Noletu i želim mu da danas pobedi ili makar pruži mnogo bolju partiju negoli protiv Danila.

Zavjera teorije

pre 3 godine

Uh ovi popovi će morati dobro da razmisle prije nego se razbole. Prvo da pogledaju u Noletov kalendar i vide da li mu se igra ili ne, trebaju li mu poeni ili ne.

vp

pre 3 godine

Veliki sam Noletov navijac i navijacu i danas za njega, nadati se pobjedi i dalje svemu dobrom na turniru. Mada, ne znam da li imam razlog za optimizam. Ali ako bude gubio i izgubi, necu se nervirati, jer vidim da je i njemu svejedno. Danas ionako ima alibi, umro je patrijarh. Ako izgubi i izjavi da je to razlog ili jedan od razloga, izgubice moje postovanje stvarno.

Eugen

pre 3 godine

Pretpostavljam da je ovo tuzan dan za njega i da ce izgubiti danas zbog smrti Irineja
(Nikola, 20. novembar 2020 09:18)

Nema opravdanja. Irinej je umro nocas, a on igra tek u 15:00. Ima dovoljno vremena da tuguje, a i da se malo prisabere do meca. Vest o smrti Amfilohija ga je strefila k'o munja iz vedrog neba... dok je igrao.

Igor Obrenovac

pre 3 godine

Nema tu više vatre, žara, motivacije, igra se na silu........ Možda nešto klikne i okine ponovo u njemu početkom 2021-ve, ali čisto sumnjam. Njegov govor tela i lica mi govori da uskoro možemo očekivati neku vanrednu konferenciju na kojoj će reći, dosta je narode.

*123#

pre 3 godine

(potterhead, 20. novembar 2020 09:26

Zato postoji odmor,bolovanje, neplaceno pa cak i promena posla.Ako si dosao da radis , onda radi.

potterhead

pre 3 godine

*123#

Da, kad ne bi učestvovao na turnirima, opet bi bilo, eto ne interesuje ga, boli ga uvo, tenis mu nije prioritet. A tako je blizu najboljem u istoriji. Narodu se ne može ugoditi.

Tsunami

pre 3 godine

Znate sta je bilo kada je igrao na dan kada je umro mitropolit crnogorski... Ne zelim da baksuziram, ali danas je tuzan dan za sve pravoslavne vernike.. Nole, nadamo se da ces pobediti..

SuperMarioX

pre 3 godine

Nole da ne uradi nikad vise nesto uradio je dovoljno za ceo zivot! Sad je samo na Novaku nama se vise ne treba dokazivati! No1e!!!

NADA

pre 3 godine

kad prociam "e,moj Novace"veoma sam srecna.To znaci da Srbija vrvi od uspenih ljudi,da je puno boljih od Noleta,da su veliki majstori svog zanata i da sa punim pravom mogu da prozivaju Noleta.Isa puno autoriteta da mu drze lekcije kako se stize do pobeda.Toliko vernika na jednom mestu,divno.Sa koliko samo postovanja u danu smrti patrijarha izrazavaju svoje iskreno saucesce.Dobra je Srbija sa takvim ljudima.

veder

pre 3 godine

Zaslepljen i nerazuman narod, kroz komentare se to jasno oslikava. Zašto bi uopšte Novak morao biti najbolji u istoriji? Nerazumni ljudi kroz komentare jasno pokazuju da su opsednuti na svaki način Novakom, i kao da oni igraju a ne Novak, kao da je to za njih pitanje života i smrti?!

S druge strane, hejteri, na sve načine, isto iz životne potrebe za opstankom, pljujz po najboljem teniseru, navijajući da propadne - zluradost kao veliki srpski brend - po cenu da svima sve 'crkne krava' ako meni treba da crkne, pa tako samo pokazuju vlastiti životni moto - nek propadne sve - kao uzvišeni cilj mnogih Srba koji ne znaju šta će sa sobom, nek propadne sve pa i Novak Đoković, a tek će navijati za propast ako Novak kojim slučajem zaista bude najbolji na svetu, GOAT, tek tada će krenuti cunami pljuvanja, vređanja i ponižavanja, jer će svakako, bilo šta da uradi, Novak biti krivac za sve one luzere ove nesretne zemlje, luzere koji su zaslepljeni mržnjom prema svakome ko nešto vredi, koji su zaglavljeni u provincijalnom blatu iz kojeg, izgleda, nema izlaska.

XY

pre 3 godine

И данас ће бити мистериозно незаинтересован и после меча ће да изјави да је дошао и урадио то што је требало. Е, сад што ни златокоса није нешто, све ово биће интересантно.

Cane

pre 3 godine

Ko će znati? Upadljivo je da se Novaku ovde nije igralo ništa više nego u Beču. Možda se i sa Zverevim ponovi onaj meč sa Švarcmanom kada je izgubio onaj koji je to više želeo. Da je iko drugi protivnik Novaku danas, verovatno bi se Novak išao kući, ovako sa Zverevim ni to nije izvesno.

kakogod

pre 3 godine

Novak je mnogo energije pogubio ovih godina baveći se politikom , izgubio je fokus . Motiv da stalno juri drugu dvojicu ( ja ga potpuno razumem jer bi i meni dosadilo 100 puta ) ga je takodje napustio jer je shvatio da život nije samo tenis ( sto čini mi se za Nadala jeste) gde ga opet potpuno razumem jer ja kad bih ja zaradio jedan milion odmah bi se penzionisao i aposlutno bi se predao životnim iskustvima i zadovoljstvima . Mi ovde pričamo kao da je to eto nešto prelepo , da svaki dan imas dva-tri treninga , da nemaš normalan ritam života, da stalno menjaš mesta( u početku je sve to super posle hoćeš da se ubiješ , Bjorg je zbog tih stvari i napustio tenis) da verovatno nemaš pravog prijatelja, da ne možeš da dodjes u svoje rodno mesto jer bi svi da se slikaju sa tobom, da te otac s vremena na vreme izblamira ali to ti je i dalje otac koji ti je dao sve da bi uspeo, da te i žena s vremena na vreme malo izblamira ali ti je dobra žena i dala ti je dobru decu , i tako gomila stvari , koje mi svi nekako smetnemo u stranu kad posmatramo Novaka, jer svi u njemu pokušavamo da vidimo malo nas samih , i njegov uspeh doživljavamo kao nas a poraze ostavljamo samo njemu ... sve u svemu šta god da uradi vcrs i u narednim godinama on je moj brat koji me je toliko puta učinio ponosnim i srećnim i nikad , ali nikad ga neću pljuvati zbog ljudski gresaka ( sto smatram da je izjava u Beču, jer i ako je sportista nije svetitelj i rekao je sto mnogi igrači osete s vremena na vreme ali eto malo su koncentrisaniji i mudriji kad daju izjave od Novaka)

Robert

pre 3 godine

Ne znam da li se bilo koji drugi teniser tako konstatno opisuje jednim te istim atributom kao Svarcman - "omaleni". Nema vesti o njemu bez toga. Cak ni "div iz Tandila" ne vezuje se tako cesto uz ime, a znamo koliko se preterivalo s tim.

Ivan Bezdomni

pre 3 godine

@Stanislav
Izdrži brate


A šta mu teško? Ako ne želi da igra tenis neka okači reket o klin, više je vama stalo do rekorda nego njemu. Pišete izdrži kao da se bori za opstanak, a on je totalno ravnodušan.

Strucnjak

pre 3 godine

Da li moze neko, ko se vise razume u materiju, da nam objasni kako se dvoranski uslovi + tvrda podloga razlikuju od npr. USOpen i meca u vecerenjem terminu? Kod dosta igraca se pominje "nije najbolji u dvoranskim uslovima" pa bih zeleo to da razumem. Hvala!

miodrag

pre 3 godine

Novaku je sada biti ili ne biti. Danas je momenat kada stvarno treba da se uozbilji i da počne da pobeđuje mečeve jer protiv Medvedeva smo videli da nije imao snage u udarcima i da nije uspeo nadmudriti njegovu odbranu. Protiv Zvereva mora da igra maksimalno fokusiran i da počne da napada riterne što je njegov zaštitni znak u Novakovoj igri. Takođe Novaku su problemi gemovi na svoj servis koji se videlo u meču protiv Medvedeva da nije imao lake gemove i da važne poene nije dobijao kada je trebalo da dobije u momentima igre. Verujem da Novak spreman za bitan meč i da više ne razmišlja na načinu kako je igrao četvrtfinalni meč u Beču.

Вељко

pre 3 godine

Jasno je da Đoković otaljava sezonu.Njegov fokus je bio na dva prethodna GS turnira.
Dešavalo mu se to i ranije.
Tako da je poraz prirodna posledica svega.

manuginobili

pre 3 godine

Novak je postao totalno nepredvidiv,danas moze pomesti Zvereva ali isto tako moze izgledati kao protiv Sonega-totalno nezainteresovano tako da se ne zamaram sa time sta ce biti,samo on i niko vise zna sta je u njegovoj glavi...izgleda da ce mu ova godina biti bas nesretna,kako je krenula izgledalo je da ga nista ne moze zaustaviti ali zbog pauze i korone sve se srusi...evo sad moguce da se i ne igra Australia a to bi znacilo da Novak definitivno ispada iz trke za najveceg ikada jer uskoro dolazi novi RG i ode Rafa na 21 GS...a to je vec previse za stizanje u ovim godinama...volio bih da grijesim ali imam utisak da Novaku uvijek fali ono malo nesto,kada god treba da uradi nesto veliko cudne stvari mu se desavaju poput korone ili onog bizarnog incidenta na USO...ili recimo dobije Nadala na RG-u i ne osvoji turnir jer se pojavi Wawrinka i odigra nestvarno,bas tada kada Novak treba da udje u istoriju jer niko nikada nije osvojio Rg a da je pritom pobijedio Nadala...kako god,zelim mu sve najbolje,ima on jos par vrhunskih sezona u nogama samo da sredi glavu,nije ni on robot vec samo covjek sa svim vrlinama i manama kao i svi mi.