Košarka 68

Sreda, 11.11.2020.

11:39

Gubi li ABA liga mesto u Evroligi 2022?

Evroliga polako "steže obruč".

Gubi li ABA liga mesto u Evroligi 2022? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Beograđanin

pre 3 godine

Molim vas oduzmite im mesto pa da prestane više da se upumpava ogromna svota državnog novca u privatnu firmu FMP, odnosno da se to preusmeri na bolnice, škole, vrtiće, parkove, igrališta...
(ja, 11. novembar 2020 11:49)

Oduzmite i sva mesta u EC, pa da prestane više da se upumpava ogromna svota državnog novca u privatnu firmu Igokea, odnosno da se to preusmeri na bolnice, škole, vrtiće, parkove, igrališta...

ValterNBG

pre 3 godine

Sve ono oko cega se prepucavamo je uglavnom proslost.Slavna iz razloga sto igraci do odredjenih godina nisu mogli da napuste drzavu.Giganti poput Barse,Reala,Bajerna,Fenera...,su odlucili da uloze I u kosarku cisto iz marketinskih razloga,lepo je da tvoj tim bude prvak Evrope u bilo cemu pa makar to donosilo gubitke.Kako mi da se borimo sa tim? Pa ne moze.Dok su Drazen,Djordjevic I kompanija ostajali da ubace kojih 1000 trojki,ovi danas idu na splavove sto je I normalno u ovim vremenima gde je jedino merilo da pokazes koliko para imas.Dakle jedina mogucnost nam je da drzava ulije u jedan klub,da se pokupuju stranci(jeftiniji od nasih)I molis se za neke rezultate koji ce dostojno predstavljati DRZAVU u Evropi a ne sam klub.Za sada je izabrana Zvezda,verovatno zbog broja navijaca sticanih fudbalom(realnost) koji I dalje vuce sve konce sporta u Evropi pa tako I u kosarci.Koliko ta strategija noze da izdrzi videcemo vec za godinu I po dana.

SrbEUin

pre 3 godine

ULEB ranking liga - Stanje na dan 12. mart 2020.

Poz. Liga 17/18 18/19 19/20 Ukupno
1 Prvenstvo Grčke 58 47 30 135
2 Prvenstvo Španije 12 35 26 73
3 VTB junajted liga 34 24 14 72
4 Prvenstvo Izraela 12 46 12 70
5 Prvenstvo Litvanije 14 30 25 69
6 Prvenstvo Italije 25 10 23 58
7 Prvenstvo Turske 14 13 26 53
8 Prvenstvo Francuske 12 23 12 47
9 Prvenstvo Nemačke 12 24 11 47

10 Jadranska liga 11 12 13 36

11 Prvenstvo Poljske — 11 13 24

ZNAČI 10. (DESETO) MESTO.

Nikoga nije briga šta je nekada bilo već je bitno samo kako je trenutno stanje (poslednje 3 god). Niko u EU pa naravno ni u EL ne živi u prošlosti, ona ih zanima samo statistički, naučno istraživački, radi boljeg uspeha u sadašnjosti i planiranja sutrašnjosti. Nema tu patetike, ljubavi niti sanjarenja.
Kada bi se forumaši probudili iz maštarija, zanemarili medijske lagarije i pogledali realnost, možda bi Srbija imala šanse da krene na bolje. Informišite se barem je to sada lako. Ali ne, ovde se samo pišu maštarije i samoobmane, u svim oblastima života, pa naravno i sporta. Borba za ranking se ne vodi na forumima i medijima, kao kod nas, već na parketu, osvajanjem bodova u EL i EK. Zbir osvojenih bodova je jedino objektivno merilo sadašnjeg kvaliteta.
Sve ostalo su iluzije.

vlaski

pre 3 godine

Crv ima budjet od 12mil € i nemoze da udje medju 16 ekipa vec 5 god. Stim sto 2 puta nisu osvojili ABA ligue jedanput izradili Igokeu drugi put cibonu, radi novca. I vi pricate o postenju . Ciboni dali novac da vi efempeovci mozete igrati ovo takmicenje gde smo mie harali osvajali igrali F4 tri puta. I vi jadnici se merite s“nama drzte se vi vasih limenih proizvoda. Mozda se uskoro ponovo opredelite za zamrzivace mozda ce vam uskoro trebati

Broz

pre 3 godine

D & D
Pojma ti nemaš, burazerče.. Jos jedan u nizu koji prati košarku od 2011,verovatno... Liga nam je bila top od sve do 2010...prvo si posle raspada imao Borovicu i BFC. Taj BFC je imao ekipu sa topićem, topalovićem, ovim što komentariše evroligu na sportklubu... Kakav tim!!! Borovica i radnički beograd bili vrh. U tu priču su se posle par godina uključili FMP i beobanka sa darkom rusom, koji su bili još bolji od ovih prethodnih... Imalo se dve crnogorske ekipe, uvek u plej ofu, budućnost i lovćen... Budućnost je par sezona imala dream team. Onda se pojavio hemofarm koji je sa pravim FMP om štancao super talente... I svih tih godina je bio tu nedodirljivi partizan i solidna zvezda... Zvezda igrala evroligu, budućnost takođe, igrala se i finala kupa radivoja koraća, polufinala saporta kupa... Zato, nemoj da pričate gluposti kako nije bilo dobro... Bilo je!!! A onda nas neko uvuče u ABA ligu i sve propade...

Arenas

pre 3 godine

ABA ili EL ? Meni je ABA liga daleko zanimljivija od Evrolige ... pogotovo sad sa ABA 2 ligom , ima vise smisla ...borba za opstanak , borba za top4 ,svaka utakmica je jako bitna , domaci igraci ....

Evroliga je postala previse kapitalizovana , ne mozes dobiti priliku da igras bez para , previse amera igra (koji tu onako hladnokrvno igraju za licnu statistiku i pare ) , nema ispadanja , borbe za opstanak..nekako je sve vestacki kad znas da je sve zbog para....

Nekad sam pratio Evroligu Ali sad sa ovim novim sistemom vise ne.....

Usput nekad najaca liga u Evropi Yugoslovenska liga , sad je pod upitnikom da li ce dobiti nesto u Evroligi...... ABA ili Evroliga ? ABA naravno

drug Vučela

pre 3 godine

Čestitke Čoviću što je posle naše lige obezvrednio i ABA. Pravo legendo severa, sad ćeš da pevaš u kako tvoji sledbenici rekoše "cipiripi kupu".
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Luke Babbitt gravedigger, 11. novembar 2020 12:10)

Ne brini ti za nas, mi ćemo se snaći kod Bartomeua, tako da ćeš nas i dalje gledati u EL. Sa druge strane liga šampiona vas čeka širom otvorenih vrata, ali ne ona u fudbalu, već u košarci. Za fudbal imate ligu konferencija za dokazivanje. Ukratko - nutela u fudbalu i cipiripi u basketu su vaša mera.

Spale

pre 3 godine

Porediti ovo sa evroligom 80ih je smešno. Tad su Evroligu igrali šampioni 6 zemalja. Jugoslavija, SSSR, Italija, Španija, Francuska i Maccabi. Trebalo je 3-4 pobede od 10 i eto final foura. Nije bilo stranaca osim u Maccabiju. Cetvrtak uveče, jedva čekaš utakmicu. Kasnije se uključuje i grčki Aris sa Gallisom i Janakisom. Nije bilo turskih klubova, Oly i Pao ne, nemačkih.. tad su klubovi iz YU dominirali i Real i to je bilo to. Danas se ne gleda tradicija, imaš lovu, kupis igrače trenera i eto titule (Fener).. e tako će i Paris Basket, za koju godinu sampion..

Dacha

pre 3 godine

Bio sam veliki ljubitelj Evrolige ali kako vreme prolazi sve vise mi postaje dosadna da je to neverovatno,bez obzira sto u njoj igra moja Zvezda. Jednostavno prezasicenost utakmicama,mnogo njih koji apsolutno nemaju nikakav rezultatski znacaj,jednostavno nema vise te drazi i neke neizvesnosti,pozitivne treme itd. Prvi put od osnivanja lige ne znam koja ekipa je trenutno vodeca,a sto je najgore i ne zanima me da pogledam,a znam mnogo ljudi oko mene koji isto razmisljaju, sto je dokaz za sebe dokle su dogurali sa ovim sistemom takmicenja i koliko je interesantan navijacima. Ako se nesto drasticno ne promeni i ne vrati stari sistem takmicenja sa grupama ili izmisli neki treci bojim se da im sem propasti nista drugo ne preostaje. Kad na to dodamo da i zarada klubova je blago receno smesna i neisplativa dolazimo do samo jednog zakljucka,liga ce u skoroj buducnosti skroz propasti. Da neko iz Fibe ima neku viziju,strucnost,znanje, pa da to shvati na vreme i napravi neko novo i ozbiljno takmicenje i finansijski odrzivo Bartomeo bi preko noci mogao samo katanac da stavi i nista drugo.

Zju

pre 3 godine

Dobro pitanje?
Odgovor znaju oni što rukovode.Mada EL je privatno,profitersko preduzeće.Bahatog Španca.Tako da bato pljuni lovu i ima da igraš.
Mada kao ljubitelj srpske košarke,više bih voleo da makar 2-3g naši klubovi izostanu.Da se ne juri rezultat.I najzad da se posrnula kraljica sportova postavi na neke druge,zdravije temelje.Odnosno da sve ekipe zaliče na recimo Megu sada.Da se okrenemo stvaranju igrača.Koji će posle u NBA,EL itd. Odnosno,dugoročno da dobijemo jednu novu dinastiju u reprezentaciji.
Botovi dont like ovo.Mada realno gomilanje stranaca i stanje koje je sad u klupskoj košarci dugoročno je ne održivo i pogubno.

Mariborski as

pre 3 godine

ABA Liga je vidim kao nesto vrlo pozitivno na nasim prostorima. Jedna od retkih pozitivni stvari.

Trebali bi samo dobro se prilagodjivat situaciji u kosarkarskom svetu, npr. ograniciti broj igraca iz USA itd. kako bi domaci igraci imali vise mogucnosti da se dokaze itd. Nikako ne bi trebalo zabraniti strancima da igraju jer i to podize kvalitet! Ali nesme ih biti previse. Treba nac neku ravnotezu.

Sa kosarkarskom skolom ovih malih naroda i sa talentovanom decom mogli bu za 5 godina parirati bilo koji ligi u europi!

Pa na kraju i sada ima ABA vrlo visok kvalitet i tog moramo biti svesni!

Ako Bartolomeu ne zeli nijednok kluba iz bivse Juge neka njegova liga kupuje kompletno sve igrace u USA. Njegov Problem.

Samo pricam o tome da netreba da se ponasamo onako servilno do njih. Servilnost nasih naroda prema njima je velika greska!

NastyB

pre 3 godine

Ako je samo EK prohodnost ka EL za timove sa Jadrana, onda ABA nema nikakvu svrhu.
(Gossa placa Zeljko, 11. novembar 2020 12:35)

Da, bolje je da Zvezda, Partizan, FMP, Mega, Borac igraju međusobno i sa Crnokosom i drugim dunsterima, umesto sa Budućnošću, Mornarom, Cedevitom, Cibonom, jer nema svrhe igrati sa jakim timovima kad možeš da cepaš Vizuru ili Konstantina sa 30-ak razlike i mirna Bačka.

realno

pre 3 godine

Dajte jos koji ovakvi vest da se grobari razvesele, ostali za veselje jos komsijski problemi ustvari mrznja kakvu samo oni gaje :)
Uzgred ide A licenca...
(Hehehe, 11. novembar 2020 13:34)

Da imas u zivotu nesto normalno, ne bi te ovoliko mucio partizan i grobari pa tek. Ta mrznja o kojoj ti pricas gajis je upravo ti i tebi slicni, naravno u oba tabora. Ja ljude delim na male i velike a ne na navijace partizana i zvezde. A gajim ljubav prema detetu zeni i sebi bliskim ljudima tako da nemam vremena da mrzim cak ni ljude koji to zasluzuju a kamo li klince koji navijaju za zvezdu/partizan. Naravno ako si jos u pubertetu i odrastas sve ti se oprasta. Sportski pozdrav.

Avokado

pre 3 godine

@Dacha...To je dokaz da godine idu i da i ti postajes sve stariji...Ja sam do 30e znao napamet sve petorke u EL a sada me bas briga pravo da ti kazem, volim da gledam jedino nacionalne kupove jer se tu igra na jednu utakmicu i to je to...U svakom slucaju znam o cemu pricas i slazem se da EL gubi pa cak i fudbalska LS gube na atraktivnosti...

Bartomeu

pre 3 godine

Najrealnije je da se Zvezdi da A licenca na 10 godina. Drugi timovi iz Aba lige nisu dorasli igranju u Evroligi! Ti timovi da budi srećni što će imati priliku da u ABA igraju sa Zvezdom!

Losmi

pre 3 godine

Vremana se menjaju. Nekadašnji KEŠ bio je zasnovan na sportskim rezulatatima, i zbog toga mi je to takmičenje bilo mnogo draže. Limitiran broj stranaca, igrači sa dužim ugovorima, emotivno sam bio mnogo vezaniji za igrače tad nego sad. Kao partizanovac Zvezdu pamtim po Moki, Bogosavljevu, Jankoviću, Jovanoviću, Iliću. Sad da me pitaš satave od pre 3 ili 4 godine ne bih znao. Sadašnja EL takmičenje zasnovana je na profitu. Trdicija je tu nebitna, ko ima da plati igraće i ko zna za godinu dana šta će biti. Ako CZ, Partizan, Budućnost imaju održivu finansijsku konstrukciju, obezbede sponzore, prodaju karte po ceni od oko 20 evra po tekmi neka krenu da jure mesto u EL
(Djordje, 11. novembar 2020 12:47)
Kako sam gotivio generaciju Zvezde sa Ilicem. Haos. Rokenrol od kosarke. Hej, kao Partizanovac sam bio u panicnom strahu od te ekipe, naravno na pozitivan nacin. Ovo danas, ovo je sprdnja. Potpisujem sve sto si rekao

mali uplakani

pre 3 godine

jubi čika Neša,odma jedno mesto za momka u fabriku limenih proizvoda!
(delije sever-vučić forever, 11. novembar 2020 13:03)








...blam

delije sever-vučić forever

pre 3 godine

Partizan nikada vise nece igrati Evroligu
(vaxilar, 11. novembar 2020 12:16)Ljubi čika Neša,odma jedno mesto za momka u fabriku limenih proizvoda!

Hehehe

pre 3 godine

Dajte jos koji ovakvi vest da se grobari razvesele, ostali za veselje jos komsijski problemi ustvari mrznja kakvu samo oni gaje :)
Uzgred ide A licenca...

Salaso

pre 3 godine

PSZ 6 komada... Fljamurtari, Samrok, Petah Tikva... Ima li vecih blamaza u svetu sporta...???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Riko, 11. novembar 2020 12:42

Ima veća blamaža, a to je izgubiti od Šamroka 5-1. Kairat, Levadija, Černomnorec i slični giganti

Petar

pre 3 godine

Ne znam da li ljudi shvataju da je eventualna dugogodisnja licenca za jedan od nasih klubova zapravo kraj kosarke u regionu, o Srbiji da ne pricam. Ostali mogu da se zezaju sa ligama i zatvaraju radnju polako. EL mora ABA ligi da dodeli licencu, samo tako takmicenje moze imati smisla. Nikako drugacije.

23sudija

pre 3 godine

svake godine ista prica i svake godine aba ima predstavnika u EL
ovi koji se loze na domacu ligu i podsecaju na period od pre 12 godina ne shvataju da je tad real npr imao 3 stranca a sad ih ima 10...
jednostavno americki polukosarkasi su bolji od nasih domacih a jeftiniji su verovali ili ne.
nerealno je porediti neki period kada se vecina evrope oslanjala na domace igrace i imali 3-4 stranca sa periodom gde najbolji timovi imaju po 2-3 domaca igraca i to tek da popune roster.

Stefan Lekic ex Cuprija Milovice 4ever

pre 3 godine

Gubi! Upadaju ceske Budjovice bre!!! Zgazicemo vas sve! Pozdrav za normalne ljude. Kosovo je Kosovo, Srbija je Srbija! Pustite slobodoumne ljude da zive i kosarku da se vrati kuci (u Cesku)!

nijebitnokosam

pre 3 godine

Po mom misljenju, a i s obzirom da je 18 timova za Evroligu malo, najbolje bi bilo da se prosiri tj. vrati na 24 ucesnika i podeli na istok-zapad po ugledu na NBA. Od 12 timova na zapadu 5 bi bilo iz Spanije (Real, Barsa, Valensija, Baskonija i jos jedan iz prvenstva, Unikaha?), 2 iz Nemacke (Bajern, Alba), 2 iz Italije (Armani, Virtus), 2 iz Francuske (Asvel i cuveni dugo cekani Pariz) i 1 iz Engleske (cuveni dugo cekani London). Na istoku od 12 timova 3 iz Rusije (CSKA, Himki, Zenit), 3 iz Turske (Efes, Fener i jedan iz prvenstva), 2 iz Grcke (Oli, Pao), 2 iz ABA (Zvezda i najbolji preostali, Partizan?), 1 iz Izraela (Makabi) i 1 iz Litvanije (Zalgiris). 22 kola prvi deo takmicenja, najboljih 8 prolaze i prenose medjusobne rezultate i igraju medjusobno protiv onih iz suprotnih divizija jos 14 kola (36 ukupno umesto sadanjih 34) i onda play-off cetvrtfinale, polufinale, finale, sve na 3 dobijene, po ugledu na NBA. Nema F4 pa da neko slucajno osvoji titulu, moras stvarno biti najbolji kroz play-off. Pariz, London, Virtus, 3 iz Turske, 3 iz Rusije, 5 Spanaca itd. sve sto Bartolomej voli, a iz ABE 2 tima od 24, taman koliko i zasluzuje po kvalitetu i s obzirom na veliku tradiciju ovog regiona. 1 je premalo, 3 je previse (realno nema toliki kvalitet). Mislim da je ovo najpostenije. Tu bi i vuci bili siti i ovce na broju.

Melita Sandić

pre 3 godine

Pa i treba da izgubi. Aba ligu već godinama predstavlja neko ko na terenu to nije zaslužio već raznim malverzacijama. Ovaj prostor je nekad bio autentičan, danas sa ovolikim brojem stranaca nema razlike između ABA i Poljske lige npr. Kvalitet se izgubio. S druge strane ovi koji danas vode EL, još vuku komplekse iz prošlih vremena, pa bi da nas ukanale do dna.

D und D

pre 3 godine

Ovi sto pisu da smo pre 15 godina imali jako domace takmicenje.
Nikada nismo imali jako domace takmicenje od raspada SFRJ.
Uvek je bio jedan ili dva dobra tima ostalo se dobijalo sa po 30, 40 razlike, osim kad se igralo za kladionu.
Razvoj domaceg igraca ne zavisi ni od Eurolige niti od Aba lige vec od ulozenog novca, svako ko imalo vredi gleda da unovci svoje znanbe a to je preko grane.
Koji klub u regionu moze da zadrzi dobrog domaceg igraca, i koji bi igrac igrao za semenke, kikiriki itd.
Ova liga domaca ili Aba sluzi samo kao prvi stepenik za dobru prodaju i naravno zaradu.
Pogledajte koliko mladih i dobrih igraca iz regiona igra u Evropi, svetu, zasto nisu ovde, jer ne mogu da zarade kao sto zaradjuju preko.
Dakle rezime, novac je taj faktor koji nas j..be ne domaca ili aba ili euro uleb itd.

Gossa placa Zeljko

pre 3 godine

To cemo jos da vidimo. Ako ne bude prosirenja EL, onda je verovatno da gubi. A isto tako je moguce da se prosiri za jos dva mesta i da ima mesta za jednog sa Jadrana. Svakako, ne treba cekati vec traziti alternativu. Jadranska liga je kvalitetnija od domacih liga, ali koja je poenta da se igra ako nema prohodnost ka EL? Ako je samo EK prohodnost ka EL za timove sa Jadrana, onda ABA nema nikakvu svrhu.

sasha the red Baron...

pre 3 godine

NIJE FRKA....

Ne mislim da je situacija u opste tako mracna,i poprilicno sam siguran da EU itekako zeli klub iz regije,...
Iz celog regiona,sve zemlje bivse Jug,Rumunija,Bugarska,isuvise je veliki prostor da EL tu nema ni jednog predstavnika i EL sigurno nece odustati od regije.U stvari,problem nije EL,nego regija...Sami smo sebi najveci neprijatelji...

Milan

pre 3 godine

I treba ako nismo u stanju da skupimo 10M za jednu kartu. Nas ubi što ne mogu oba blizanca pa onda neće ni jedan, a još se udružili sa hrvatima i slovencima koji uništavaju sopstvenu košarku. Hrvati nisu hteli da igraju ni kad su imali mesto.
Kupovina jednog stalnog mesta bi imala smisla uz ograničenje na max tri stranca u timu, tako bi razvijali domaće igrače i Petrušev bi već bio evroligaški centar

Mrgud

pre 3 godine

I treba da izgubi. Kako smo mi kao kosarkaska nacija dozvolili da nas uvuku u nekakvu regionalnu ligu sa klubovima iz drzava koje nisu ni cule za kosarku u tom trenutku.

Ibrakadabra

pre 3 godine

Ma opusteno. Kao bivsi prvaci sveta i evrope docekali da cemo igrati evro takmicenja sa bugarima, rumunima i poljacima... Zasto ne bi napravili svoje takmicenje u kome ce da igraju nekoliko najjacih timova iz Srbije plus nekoliko timova iz Grcke i jos par najjacih ekipa iz regiona. Svi imaju A licence nadju se sponzori i tacka.
Npr. Zvezda, Partizan, Mega, FMP, Olimpijakos, Panatinaikos, Aek, Aris, Buducnost, Cibona, Olimpija. Olimpijakos i ovako ne igra prvu grcku ligu. Pored ove lige paralelno igrati i razvijati domacu ligu. Vrlo ostvarivo.

Luke Babbitt gravedigger

pre 3 godine

Čestitke Čoviću što je posle naše lige obezvrednio i ABA. Pravo legendo severa, sad ćeš da pevaš u kako tvoji sledbenici rekoše "cipiripi kupu".

Trener u pokusaju

pre 3 godine

ovo sto Euroliga planira je budalastina 18 timova koji ce uvek igrati izmedju sebe, ljudima ce to dosaditi i onda krece pad gledanosti a to znaci pad sponzora i svega, kao i LS nekada si cekao neku super utakmicu tipa Mancester-Real ili Barselona-Juventus sada svaki vikend imas tako neku utakmicu i ljudima polako postaje nezanimljivo jos u LS i dalje moze da se upadne preko kvalifikacija pa da neki autsajder zaigra dobro pa publika to voli da isprati, ko ce gledati London, Pariz, Bajerna iz vikenda u vikend kako ih dere Real ili Barsa iz godine u godinu to je u startu osudjeno na propast, kratkorocno mozda ima smisla narednih 5-10 godina posle toga sledi propast, pogotovo sto imate NBA timove ako zelite da gledate super timove gde stvarno mozete videti vrhunske kosarkase a ne kao sad u EL neke amere koje niko u NBA nije hteo, Euroliga i jeste bila zanimljiva sto s vremena na vreme bljesne neki autsajder kao recimo Partizan na F4 ili Zalgiris na F4

PSG 6 komada, to je kanonada

pre 3 godine

FMP CZ želi u Evroligu mada znaju da im tamo nije mesto. Samo hoće da napakoste Instituciji, jer puni su kompleksa. Nabijali smo ih komplekse decenijama i opet ćemo. E, od 2022. oni će u mišju rupu.

Djordje

pre 3 godine

Vremana se menjaju. Nekadašnji KEŠ bio je zasnovan na sportskim rezulatatima, i zbog toga mi je to takmičenje bilo mnogo draže. Limitiran broj stranaca, igrači sa dužim ugovorima, emotivno sam bio mnogo vezaniji za igrače tad nego sad. Kao partizanovac Zvezdu pamtim po Moki, Bogosavljevu, Jankoviću, Jovanoviću, Iliću. Sad da me pitaš satave od pre 3 ili 4 godine ne bih znao. Sadašnja EL takmičenje zasnovana je na profitu. Trdicija je tu nebitna, ko ima da plati igraće i ko zna za godinu dana šta će biti. Ako CZ, Partizan, Budućnost imaju održivu finansijsku konstrukciju, obezbede sponzore, prodaju karte po ceni od oko 20 evra po tekmi neka krenu da jure mesto u EL

Old school

pre 3 godine

Stvari su vrlo proste, Evroliga je privatno takmicenje. Mi cekamo da poprimaju sve ostale timove i zatvore takmicenje pa da razmisljamo sta i kako dalje. Vec sada bi trebalo da se preduzmu koraci.
Mi smo pre 15 godina imali jaku domacu ligu. Kao primer toga 2006. godine
Partizan je igrao Evroligu gde je ispao u grupnoj fazi takmicenja
Crvena zvezda je igrala 1/4 finale Uleb kupa gde je porazena na kos razliku od Real Madrida (bilo 1:1 u pobedama)
Hemofarm i FMP te sezone igrali polufinale i cetvrtfinale ULEB kupa.
Da li neko sada moze da zamisli kako Mega, Partizan i FMP igraju polufinale Evropkupa? Realno nam ne znaci puno evroliga za razvoj mladih igraca jer ni ne dobijaju bas nesto priliku. U Evrokupu i Ligi sampiona cemo moci vise da forsiramo mlade igrace.

hm

pre 3 godine

ABA je izgubila interesovanje i na prostoru gde se igra. Sem u Srbiji i u Crnoj Gori. Samim time je izgubila i sponzore, a bez njih nema ni para, a bez para ni gledalaca. A pare vrte gde burgija nece. Ako evroliga bude imala finansijski interes aba liga nece izgubiti mesto, ali trenutno tu nema mnogo para. Sport se "amerikanizuje u evropi". Samo pare...

Sokaci Prislonice

pre 3 godine

Šta uradi autolimar?! Kako se on pojavi u košarci sve krenu nizbrdo! I ne treba da imamo mesto kad limari i piljari vode glavnu reč!!!

Pixy

pre 3 godine

Koga više briga za ABA ili Evro Ligu!? Toliko tih takmičenja, bez veznih ima, da je košarka nikada dublje potonula nego šta je sada, na žalost.

Serbinho

pre 3 godine

Evroliga je promasaj.
Divlja liga, kreirana od strane separatiste Katalonca, koji gura Zapadne klubove, obzirom i da Ruski imaju novac a kosarka sa igra na Jugoistoku Evrope.
Nemas nikakvu zaradu igrajuci istu i klasicno je gubljenje vremena.
Treba napraviti takmicenje sa timovima iz Grcke, Turske i Rusije a ostalima se zahvaliti na saradnji.

Zvezda

pre 3 godine

Naš region je sirotinja. Ne možeš u EL gde najjeftinija karta košta 5 evra. Drugo. Malo smo tržište za ozbiljne sponzore. Kao i u fudbalu i EL će se zatvoriti sa bogatima. A nama i timovima iz regiona ev EC ili FIBA LŠ sa Prokomom, Nymbrukom, Gdinjom, Bilbaom, PAOK, Tofaš itd. A naši timovi će služiti da prave igrače. Jordi hoće da uvuče London tower i to je to

Yaletown

pre 3 godine

Mnogi ce da pljuju, al dobro se zna sta je Dule Vujosevic pricao prilikom osnivanja Jadranske lige (i sve se obistinilo), a takođe se odlicno zna koja je "poštenjačina i moralni" bio svim srcem za to. Ne kazem da je Dule svetac, al za doticnog je mala beba. Taj treba da guli robiju zbog raznih drugih stvari, ali zivimo gde zivimo nazalost..r

Misko

pre 3 godine

Prati kosarku 60 godina i navijam za Zvezdu.Danasnja Zvezda sa 4 a nekada i 5 stranaca u petorci mi nije Zvezda koju volim.Bez Evrolige u Zvezdi ce igrati nasa deca a najkvalitetniji medju njima ce zavrsavati u NBA ili medju Evroligasima.Mislim da je za razvoj nase dece i Srpske kosarke to bolje.

Avokado

pre 3 godine

Verovatno gubi, mozda smo i sami krivi zbog nesloge koja vlada od samog osnivanja. Nije realno da Nemci imaju predstavnika ili cak mozda Englezi a mi ne ali sve je to biznis, ne treba shvatati to licno. Sta da se radi, igracemo FIBU i to je to, prihvatiti realnost..

ja

pre 3 godine

Molim vas oduzmite im mesto pa da prestane više da se upumpava ogromna svota državnog novca u privatnu firmu FMP, odnosno da se to preusmeri na bolnice, škole, vrtiće, parkove, igrališta...

Википедија новинарство

pre 3 godine

Па реално гледано, без навијачких глупости, Будућност је одрешила кесу и била најгори тим икад, Звезда сипа три године лепо, ове поготову, опет борба за топ15.

Пара више не може бити, а неки Лондон ће да улети са парама и ћао. Не знам чему ложење на неку традицију и кошаркашко тло, колико пара толико музике.

Goran Loznica

pre 3 godine

Neće izgubiti samo ABA liga nego istu neće videti ni jedan klub sa prostora exYu. Znam da će mi gruvati minuse ovi naprednjaci koji veruju u bajke ali to je istina. Igraće ga neke stabilne zemlje tipa Engleska, Švedska, Holandija gde ima i narod para a ne samo političari iako ne znaju kako izgleda košarkaška lopta. Ovaj Bartomeu gleda svoj džep a ne sport...

Yaletown

pre 3 godine

Mnogi ce da pljuju, al dobro se zna sta je Dule Vujosevic pricao prilikom osnivanja Jadranske lige (i sve se obistinilo), a takođe se odlicno zna koja je "poštenjačina i moralni" bio svim srcem za to. Ne kazem da je Dule svetac, al za doticnog je mala beba. Taj treba da guli robiju zbog raznih drugih stvari, ali zivimo gde zivimo nazalost..r

nijebitnokosam

pre 3 godine

Po mom misljenju, a i s obzirom da je 18 timova za Evroligu malo, najbolje bi bilo da se prosiri tj. vrati na 24 ucesnika i podeli na istok-zapad po ugledu na NBA. Od 12 timova na zapadu 5 bi bilo iz Spanije (Real, Barsa, Valensija, Baskonija i jos jedan iz prvenstva, Unikaha?), 2 iz Nemacke (Bajern, Alba), 2 iz Italije (Armani, Virtus), 2 iz Francuske (Asvel i cuveni dugo cekani Pariz) i 1 iz Engleske (cuveni dugo cekani London). Na istoku od 12 timova 3 iz Rusije (CSKA, Himki, Zenit), 3 iz Turske (Efes, Fener i jedan iz prvenstva), 2 iz Grcke (Oli, Pao), 2 iz ABA (Zvezda i najbolji preostali, Partizan?), 1 iz Izraela (Makabi) i 1 iz Litvanije (Zalgiris). 22 kola prvi deo takmicenja, najboljih 8 prolaze i prenose medjusobne rezultate i igraju medjusobno protiv onih iz suprotnih divizija jos 14 kola (36 ukupno umesto sadanjih 34) i onda play-off cetvrtfinale, polufinale, finale, sve na 3 dobijene, po ugledu na NBA. Nema F4 pa da neko slucajno osvoji titulu, moras stvarno biti najbolji kroz play-off. Pariz, London, Virtus, 3 iz Turske, 3 iz Rusije, 5 Spanaca itd. sve sto Bartolomej voli, a iz ABE 2 tima od 24, taman koliko i zasluzuje po kvalitetu i s obzirom na veliku tradiciju ovog regiona. 1 je premalo, 3 je previse (realno nema toliki kvalitet). Mislim da je ovo najpostenije. Tu bi i vuci bili siti i ovce na broju.

Goran Loznica

pre 3 godine

Neće izgubiti samo ABA liga nego istu neće videti ni jedan klub sa prostora exYu. Znam da će mi gruvati minuse ovi naprednjaci koji veruju u bajke ali to je istina. Igraće ga neke stabilne zemlje tipa Engleska, Švedska, Holandija gde ima i narod para a ne samo političari iako ne znaju kako izgleda košarkaška lopta. Ovaj Bartomeu gleda svoj džep a ne sport...

ja

pre 3 godine

Molim vas oduzmite im mesto pa da prestane više da se upumpava ogromna svota državnog novca u privatnu firmu FMP, odnosno da se to preusmeri na bolnice, škole, vrtiće, parkove, igrališta...

Википедија новинарство

pre 3 godine

Па реално гледано, без навијачких глупости, Будућност је одрешила кесу и била најгори тим икад, Звезда сипа три године лепо, ове поготову, опет борба за топ15.

Пара више не може бити, а неки Лондон ће да улети са парама и ћао. Не знам чему ложење на неку традицију и кошаркашко тло, колико пара толико музике.

Misko

pre 3 godine

Prati kosarku 60 godina i navijam za Zvezdu.Danasnja Zvezda sa 4 a nekada i 5 stranaca u petorci mi nije Zvezda koju volim.Bez Evrolige u Zvezdi ce igrati nasa deca a najkvalitetniji medju njima ce zavrsavati u NBA ili medju Evroligasima.Mislim da je za razvoj nase dece i Srpske kosarke to bolje.

Old school

pre 3 godine

Stvari su vrlo proste, Evroliga je privatno takmicenje. Mi cekamo da poprimaju sve ostale timove i zatvore takmicenje pa da razmisljamo sta i kako dalje. Vec sada bi trebalo da se preduzmu koraci.
Mi smo pre 15 godina imali jaku domacu ligu. Kao primer toga 2006. godine
Partizan je igrao Evroligu gde je ispao u grupnoj fazi takmicenja
Crvena zvezda je igrala 1/4 finale Uleb kupa gde je porazena na kos razliku od Real Madrida (bilo 1:1 u pobedama)
Hemofarm i FMP te sezone igrali polufinale i cetvrtfinale ULEB kupa.
Da li neko sada moze da zamisli kako Mega, Partizan i FMP igraju polufinale Evropkupa? Realno nam ne znaci puno evroliga za razvoj mladih igraca jer ni ne dobijaju bas nesto priliku. U Evrokupu i Ligi sampiona cemo moci vise da forsiramo mlade igrace.

Avokado

pre 3 godine

Verovatno gubi, mozda smo i sami krivi zbog nesloge koja vlada od samog osnivanja. Nije realno da Nemci imaju predstavnika ili cak mozda Englezi a mi ne ali sve je to biznis, ne treba shvatati to licno. Sta da se radi, igracemo FIBU i to je to, prihvatiti realnost..

Zvezda

pre 3 godine

Naš region je sirotinja. Ne možeš u EL gde najjeftinija karta košta 5 evra. Drugo. Malo smo tržište za ozbiljne sponzore. Kao i u fudbalu i EL će se zatvoriti sa bogatima. A nama i timovima iz regiona ev EC ili FIBA LŠ sa Prokomom, Nymbrukom, Gdinjom, Bilbaom, PAOK, Tofaš itd. A naši timovi će služiti da prave igrače. Jordi hoće da uvuče London tower i to je to

Luke Babbitt gravedigger

pre 3 godine

Čestitke Čoviću što je posle naše lige obezvrednio i ABA. Pravo legendo severa, sad ćeš da pevaš u kako tvoji sledbenici rekoše "cipiripi kupu".

Mrgud

pre 3 godine

I treba da izgubi. Kako smo mi kao kosarkaska nacija dozvolili da nas uvuku u nekakvu regionalnu ligu sa klubovima iz drzava koje nisu ni cule za kosarku u tom trenutku.

delije sever-vučić forever

pre 3 godine

Partizan nikada vise nece igrati Evroligu
(vaxilar, 11. novembar 2020 12:16)Ljubi čika Neša,odma jedno mesto za momka u fabriku limenih proizvoda!

Djordje

pre 3 godine

Vremana se menjaju. Nekadašnji KEŠ bio je zasnovan na sportskim rezulatatima, i zbog toga mi je to takmičenje bilo mnogo draže. Limitiran broj stranaca, igrači sa dužim ugovorima, emotivno sam bio mnogo vezaniji za igrače tad nego sad. Kao partizanovac Zvezdu pamtim po Moki, Bogosavljevu, Jankoviću, Jovanoviću, Iliću. Sad da me pitaš satave od pre 3 ili 4 godine ne bih znao. Sadašnja EL takmičenje zasnovana je na profitu. Trdicija je tu nebitna, ko ima da plati igraće i ko zna za godinu dana šta će biti. Ako CZ, Partizan, Budućnost imaju održivu finansijsku konstrukciju, obezbede sponzore, prodaju karte po ceni od oko 20 evra po tekmi neka krenu da jure mesto u EL

Losmi

pre 3 godine

Vremana se menjaju. Nekadašnji KEŠ bio je zasnovan na sportskim rezulatatima, i zbog toga mi je to takmičenje bilo mnogo draže. Limitiran broj stranaca, igrači sa dužim ugovorima, emotivno sam bio mnogo vezaniji za igrače tad nego sad. Kao partizanovac Zvezdu pamtim po Moki, Bogosavljevu, Jankoviću, Jovanoviću, Iliću. Sad da me pitaš satave od pre 3 ili 4 godine ne bih znao. Sadašnja EL takmičenje zasnovana je na profitu. Trdicija je tu nebitna, ko ima da plati igraće i ko zna za godinu dana šta će biti. Ako CZ, Partizan, Budućnost imaju održivu finansijsku konstrukciju, obezbede sponzore, prodaju karte po ceni od oko 20 evra po tekmi neka krenu da jure mesto u EL
(Djordje, 11. novembar 2020 12:47)
Kako sam gotivio generaciju Zvezde sa Ilicem. Haos. Rokenrol od kosarke. Hej, kao Partizanovac sam bio u panicnom strahu od te ekipe, naravno na pozitivan nacin. Ovo danas, ovo je sprdnja. Potpisujem sve sto si rekao

Dacha

pre 3 godine

Bio sam veliki ljubitelj Evrolige ali kako vreme prolazi sve vise mi postaje dosadna da je to neverovatno,bez obzira sto u njoj igra moja Zvezda. Jednostavno prezasicenost utakmicama,mnogo njih koji apsolutno nemaju nikakav rezultatski znacaj,jednostavno nema vise te drazi i neke neizvesnosti,pozitivne treme itd. Prvi put od osnivanja lige ne znam koja ekipa je trenutno vodeca,a sto je najgore i ne zanima me da pogledam,a znam mnogo ljudi oko mene koji isto razmisljaju, sto je dokaz za sebe dokle su dogurali sa ovim sistemom takmicenja i koliko je interesantan navijacima. Ako se nesto drasticno ne promeni i ne vrati stari sistem takmicenja sa grupama ili izmisli neki treci bojim se da im sem propasti nista drugo ne preostaje. Kad na to dodamo da i zarada klubova je blago receno smesna i neisplativa dolazimo do samo jednog zakljucka,liga ce u skoroj buducnosti skroz propasti. Da neko iz Fibe ima neku viziju,strucnost,znanje, pa da to shvati na vreme i napravi neko novo i ozbiljno takmicenje i finansijski odrzivo Bartomeo bi preko noci mogao samo katanac da stavi i nista drugo.

Melita Sandić

pre 3 godine

Pa i treba da izgubi. Aba ligu već godinama predstavlja neko ko na terenu to nije zaslužio već raznim malverzacijama. Ovaj prostor je nekad bio autentičan, danas sa ovolikim brojem stranaca nema razlike između ABA i Poljske lige npr. Kvalitet se izgubio. S druge strane ovi koji danas vode EL, još vuku komplekse iz prošlih vremena, pa bi da nas ukanale do dna.

Trener u pokusaju

pre 3 godine

ovo sto Euroliga planira je budalastina 18 timova koji ce uvek igrati izmedju sebe, ljudima ce to dosaditi i onda krece pad gledanosti a to znaci pad sponzora i svega, kao i LS nekada si cekao neku super utakmicu tipa Mancester-Real ili Barselona-Juventus sada svaki vikend imas tako neku utakmicu i ljudima polako postaje nezanimljivo jos u LS i dalje moze da se upadne preko kvalifikacija pa da neki autsajder zaigra dobro pa publika to voli da isprati, ko ce gledati London, Pariz, Bajerna iz vikenda u vikend kako ih dere Real ili Barsa iz godine u godinu to je u startu osudjeno na propast, kratkorocno mozda ima smisla narednih 5-10 godina posle toga sledi propast, pogotovo sto imate NBA timove ako zelite da gledate super timove gde stvarno mozete videti vrhunske kosarkase a ne kao sad u EL neke amere koje niko u NBA nije hteo, Euroliga i jeste bila zanimljiva sto s vremena na vreme bljesne neki autsajder kao recimo Partizan na F4 ili Zalgiris na F4

hm

pre 3 godine

ABA je izgubila interesovanje i na prostoru gde se igra. Sem u Srbiji i u Crnoj Gori. Samim time je izgubila i sponzore, a bez njih nema ni para, a bez para ni gledalaca. A pare vrte gde burgija nece. Ako evroliga bude imala finansijski interes aba liga nece izgubiti mesto, ali trenutno tu nema mnogo para. Sport se "amerikanizuje u evropi". Samo pare...

Sokaci Prislonice

pre 3 godine

Šta uradi autolimar?! Kako se on pojavi u košarci sve krenu nizbrdo! I ne treba da imamo mesto kad limari i piljari vode glavnu reč!!!

Zju

pre 3 godine

Dobro pitanje?
Odgovor znaju oni što rukovode.Mada EL je privatno,profitersko preduzeće.Bahatog Španca.Tako da bato pljuni lovu i ima da igraš.
Mada kao ljubitelj srpske košarke,više bih voleo da makar 2-3g naši klubovi izostanu.Da se ne juri rezultat.I najzad da se posrnula kraljica sportova postavi na neke druge,zdravije temelje.Odnosno da sve ekipe zaliče na recimo Megu sada.Da se okrenemo stvaranju igrača.Koji će posle u NBA,EL itd. Odnosno,dugoročno da dobijemo jednu novu dinastiju u reprezentaciji.
Botovi dont like ovo.Mada realno gomilanje stranaca i stanje koje je sad u klupskoj košarci dugoročno je ne održivo i pogubno.

Petar

pre 3 godine

Ne znam da li ljudi shvataju da je eventualna dugogodisnja licenca za jedan od nasih klubova zapravo kraj kosarke u regionu, o Srbiji da ne pricam. Ostali mogu da se zezaju sa ligama i zatvaraju radnju polako. EL mora ABA ligi da dodeli licencu, samo tako takmicenje moze imati smisla. Nikako drugacije.

Serbinho

pre 3 godine

Evroliga je promasaj.
Divlja liga, kreirana od strane separatiste Katalonca, koji gura Zapadne klubove, obzirom i da Ruski imaju novac a kosarka sa igra na Jugoistoku Evrope.
Nemas nikakvu zaradu igrajuci istu i klasicno je gubljenje vremena.
Treba napraviti takmicenje sa timovima iz Grcke, Turske i Rusije a ostalima se zahvaliti na saradnji.

Bartomeu

pre 3 godine

Najrealnije je da se Zvezdi da A licenca na 10 godina. Drugi timovi iz Aba lige nisu dorasli igranju u Evroligi! Ti timovi da budi srećni što će imati priliku da u ABA igraju sa Zvezdom!

D und D

pre 3 godine

Ovi sto pisu da smo pre 15 godina imali jako domace takmicenje.
Nikada nismo imali jako domace takmicenje od raspada SFRJ.
Uvek je bio jedan ili dva dobra tima ostalo se dobijalo sa po 30, 40 razlike, osim kad se igralo za kladionu.
Razvoj domaceg igraca ne zavisi ni od Eurolige niti od Aba lige vec od ulozenog novca, svako ko imalo vredi gleda da unovci svoje znanbe a to je preko grane.
Koji klub u regionu moze da zadrzi dobrog domaceg igraca, i koji bi igrac igrao za semenke, kikiriki itd.
Ova liga domaca ili Aba sluzi samo kao prvi stepenik za dobru prodaju i naravno zaradu.
Pogledajte koliko mladih i dobrih igraca iz regiona igra u Evropi, svetu, zasto nisu ovde, jer ne mogu da zarade kao sto zaradjuju preko.
Dakle rezime, novac je taj faktor koji nas j..be ne domaca ili aba ili euro uleb itd.

Spale

pre 3 godine

Porediti ovo sa evroligom 80ih je smešno. Tad su Evroligu igrali šampioni 6 zemalja. Jugoslavija, SSSR, Italija, Španija, Francuska i Maccabi. Trebalo je 3-4 pobede od 10 i eto final foura. Nije bilo stranaca osim u Maccabiju. Cetvrtak uveče, jedva čekaš utakmicu. Kasnije se uključuje i grčki Aris sa Gallisom i Janakisom. Nije bilo turskih klubova, Oly i Pao ne, nemačkih.. tad su klubovi iz YU dominirali i Real i to je bilo to. Danas se ne gleda tradicija, imaš lovu, kupis igrače trenera i eto titule (Fener).. e tako će i Paris Basket, za koju godinu sampion..

Ibrakadabra

pre 3 godine

Ma opusteno. Kao bivsi prvaci sveta i evrope docekali da cemo igrati evro takmicenja sa bugarima, rumunima i poljacima... Zasto ne bi napravili svoje takmicenje u kome ce da igraju nekoliko najjacih timova iz Srbije plus nekoliko timova iz Grcke i jos par najjacih ekipa iz regiona. Svi imaju A licence nadju se sponzori i tacka.
Npr. Zvezda, Partizan, Mega, FMP, Olimpijakos, Panatinaikos, Aek, Aris, Buducnost, Cibona, Olimpija. Olimpijakos i ovako ne igra prvu grcku ligu. Pored ove lige paralelno igrati i razvijati domacu ligu. Vrlo ostvarivo.

PSG 6 komada, to je kanonada

pre 3 godine

FMP CZ želi u Evroligu mada znaju da im tamo nije mesto. Samo hoće da napakoste Instituciji, jer puni su kompleksa. Nabijali smo ih komplekse decenijama i opet ćemo. E, od 2022. oni će u mišju rupu.

Pixy

pre 3 godine

Koga više briga za ABA ili Evro Ligu!? Toliko tih takmičenja, bez veznih ima, da je košarka nikada dublje potonula nego šta je sada, na žalost.

Salaso

pre 3 godine

PSZ 6 komada... Fljamurtari, Samrok, Petah Tikva... Ima li vecih blamaza u svetu sporta...???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Riko, 11. novembar 2020 12:42

Ima veća blamaža, a to je izgubiti od Šamroka 5-1. Kairat, Levadija, Černomnorec i slični giganti

realno

pre 3 godine

Dajte jos koji ovakvi vest da se grobari razvesele, ostali za veselje jos komsijski problemi ustvari mrznja kakvu samo oni gaje :)
Uzgred ide A licenca...
(Hehehe, 11. novembar 2020 13:34)

Da imas u zivotu nesto normalno, ne bi te ovoliko mucio partizan i grobari pa tek. Ta mrznja o kojoj ti pricas gajis je upravo ti i tebi slicni, naravno u oba tabora. Ja ljude delim na male i velike a ne na navijace partizana i zvezde. A gajim ljubav prema detetu zeni i sebi bliskim ljudima tako da nemam vremena da mrzim cak ni ljude koji to zasluzuju a kamo li klince koji navijaju za zvezdu/partizan. Naravno ako si jos u pubertetu i odrastas sve ti se oprasta. Sportski pozdrav.

23sudija

pre 3 godine

svake godine ista prica i svake godine aba ima predstavnika u EL
ovi koji se loze na domacu ligu i podsecaju na period od pre 12 godina ne shvataju da je tad real npr imao 3 stranca a sad ih ima 10...
jednostavno americki polukosarkasi su bolji od nasih domacih a jeftiniji su verovali ili ne.
nerealno je porediti neki period kada se vecina evrope oslanjala na domace igrace i imali 3-4 stranca sa periodom gde najbolji timovi imaju po 2-3 domaca igraca i to tek da popune roster.

Gossa placa Zeljko

pre 3 godine

To cemo jos da vidimo. Ako ne bude prosirenja EL, onda je verovatno da gubi. A isto tako je moguce da se prosiri za jos dva mesta i da ima mesta za jednog sa Jadrana. Svakako, ne treba cekati vec traziti alternativu. Jadranska liga je kvalitetnija od domacih liga, ali koja je poenta da se igra ako nema prohodnost ka EL? Ako je samo EK prohodnost ka EL za timove sa Jadrana, onda ABA nema nikakvu svrhu.

NastyB

pre 3 godine

Ako je samo EK prohodnost ka EL za timove sa Jadrana, onda ABA nema nikakvu svrhu.
(Gossa placa Zeljko, 11. novembar 2020 12:35)

Da, bolje je da Zvezda, Partizan, FMP, Mega, Borac igraju međusobno i sa Crnokosom i drugim dunsterima, umesto sa Budućnošću, Mornarom, Cedevitom, Cibonom, jer nema svrhe igrati sa jakim timovima kad možeš da cepaš Vizuru ili Konstantina sa 30-ak razlike i mirna Bačka.

Mariborski as

pre 3 godine

ABA Liga je vidim kao nesto vrlo pozitivno na nasim prostorima. Jedna od retkih pozitivni stvari.

Trebali bi samo dobro se prilagodjivat situaciji u kosarkarskom svetu, npr. ograniciti broj igraca iz USA itd. kako bi domaci igraci imali vise mogucnosti da se dokaze itd. Nikako ne bi trebalo zabraniti strancima da igraju jer i to podize kvalitet! Ali nesme ih biti previse. Treba nac neku ravnotezu.

Sa kosarkarskom skolom ovih malih naroda i sa talentovanom decom mogli bu za 5 godina parirati bilo koji ligi u europi!

Pa na kraju i sada ima ABA vrlo visok kvalitet i tog moramo biti svesni!

Ako Bartolomeu ne zeli nijednok kluba iz bivse Juge neka njegova liga kupuje kompletno sve igrace u USA. Njegov Problem.

Samo pricam o tome da netreba da se ponasamo onako servilno do njih. Servilnost nasih naroda prema njima je velika greska!

Hehehe

pre 3 godine

Dajte jos koji ovakvi vest da se grobari razvesele, ostali za veselje jos komsijski problemi ustvari mrznja kakvu samo oni gaje :)
Uzgred ide A licenca...

drug Vučela

pre 3 godine

Čestitke Čoviću što je posle naše lige obezvrednio i ABA. Pravo legendo severa, sad ćeš da pevaš u kako tvoji sledbenici rekoše "cipiripi kupu".
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Luke Babbitt gravedigger, 11. novembar 2020 12:10)

Ne brini ti za nas, mi ćemo se snaći kod Bartomeua, tako da ćeš nas i dalje gledati u EL. Sa druge strane liga šampiona vas čeka širom otvorenih vrata, ali ne ona u fudbalu, već u košarci. Za fudbal imate ligu konferencija za dokazivanje. Ukratko - nutela u fudbalu i cipiripi u basketu su vaša mera.

Broz

pre 3 godine

D & D
Pojma ti nemaš, burazerče.. Jos jedan u nizu koji prati košarku od 2011,verovatno... Liga nam je bila top od sve do 2010...prvo si posle raspada imao Borovicu i BFC. Taj BFC je imao ekipu sa topićem, topalovićem, ovim što komentariše evroligu na sportklubu... Kakav tim!!! Borovica i radnički beograd bili vrh. U tu priču su se posle par godina uključili FMP i beobanka sa darkom rusom, koji su bili još bolji od ovih prethodnih... Imalo se dve crnogorske ekipe, uvek u plej ofu, budućnost i lovćen... Budućnost je par sezona imala dream team. Onda se pojavio hemofarm koji je sa pravim FMP om štancao super talente... I svih tih godina je bio tu nedodirljivi partizan i solidna zvezda... Zvezda igrala evroligu, budućnost takođe, igrala se i finala kupa radivoja koraća, polufinala saporta kupa... Zato, nemoj da pričate gluposti kako nije bilo dobro... Bilo je!!! A onda nas neko uvuče u ABA ligu i sve propade...

mali uplakani

pre 3 godine

jubi čika Neša,odma jedno mesto za momka u fabriku limenih proizvoda!
(delije sever-vučić forever, 11. novembar 2020 13:03)








...blam

Stefan Lekic ex Cuprija Milovice 4ever

pre 3 godine

Gubi! Upadaju ceske Budjovice bre!!! Zgazicemo vas sve! Pozdrav za normalne ljude. Kosovo je Kosovo, Srbija je Srbija! Pustite slobodoumne ljude da zive i kosarku da se vrati kuci (u Cesku)!

Avokado

pre 3 godine

@Dacha...To je dokaz da godine idu i da i ti postajes sve stariji...Ja sam do 30e znao napamet sve petorke u EL a sada me bas briga pravo da ti kazem, volim da gledam jedino nacionalne kupove jer se tu igra na jednu utakmicu i to je to...U svakom slucaju znam o cemu pricas i slazem se da EL gubi pa cak i fudbalska LS gube na atraktivnosti...

vlaski

pre 3 godine

Crv ima budjet od 12mil € i nemoze da udje medju 16 ekipa vec 5 god. Stim sto 2 puta nisu osvojili ABA ligue jedanput izradili Igokeu drugi put cibonu, radi novca. I vi pricate o postenju . Ciboni dali novac da vi efempeovci mozete igrati ovo takmicenje gde smo mie harali osvajali igrali F4 tri puta. I vi jadnici se merite s“nama drzte se vi vasih limenih proizvoda. Mozda se uskoro ponovo opredelite za zamrzivace mozda ce vam uskoro trebati

Milan

pre 3 godine

I treba ako nismo u stanju da skupimo 10M za jednu kartu. Nas ubi što ne mogu oba blizanca pa onda neće ni jedan, a još se udružili sa hrvatima i slovencima koji uništavaju sopstvenu košarku. Hrvati nisu hteli da igraju ni kad su imali mesto.
Kupovina jednog stalnog mesta bi imala smisla uz ograničenje na max tri stranca u timu, tako bi razvijali domaće igrače i Petrušev bi već bio evroligaški centar

sasha the red Baron...

pre 3 godine

NIJE FRKA....

Ne mislim da je situacija u opste tako mracna,i poprilicno sam siguran da EU itekako zeli klub iz regije,...
Iz celog regiona,sve zemlje bivse Jug,Rumunija,Bugarska,isuvise je veliki prostor da EL tu nema ni jednog predstavnika i EL sigurno nece odustati od regije.U stvari,problem nije EL,nego regija...Sami smo sebi najveci neprijatelji...

Arenas

pre 3 godine

ABA ili EL ? Meni je ABA liga daleko zanimljivija od Evrolige ... pogotovo sad sa ABA 2 ligom , ima vise smisla ...borba za opstanak , borba za top4 ,svaka utakmica je jako bitna , domaci igraci ....

Evroliga je postala previse kapitalizovana , ne mozes dobiti priliku da igras bez para , previse amera igra (koji tu onako hladnokrvno igraju za licnu statistiku i pare ) , nema ispadanja , borbe za opstanak..nekako je sve vestacki kad znas da je sve zbog para....

Nekad sam pratio Evroligu Ali sad sa ovim novim sistemom vise ne.....

Usput nekad najaca liga u Evropi Yugoslovenska liga , sad je pod upitnikom da li ce dobiti nesto u Evroligi...... ABA ili Evroliga ? ABA naravno

SrbEUin

pre 3 godine

ULEB ranking liga - Stanje na dan 12. mart 2020.

Poz. Liga 17/18 18/19 19/20 Ukupno
1 Prvenstvo Grčke 58 47 30 135
2 Prvenstvo Španije 12 35 26 73
3 VTB junajted liga 34 24 14 72
4 Prvenstvo Izraela 12 46 12 70
5 Prvenstvo Litvanije 14 30 25 69
6 Prvenstvo Italije 25 10 23 58
7 Prvenstvo Turske 14 13 26 53
8 Prvenstvo Francuske 12 23 12 47
9 Prvenstvo Nemačke 12 24 11 47

10 Jadranska liga 11 12 13 36

11 Prvenstvo Poljske — 11 13 24

ZNAČI 10. (DESETO) MESTO.

Nikoga nije briga šta je nekada bilo već je bitno samo kako je trenutno stanje (poslednje 3 god). Niko u EU pa naravno ni u EL ne živi u prošlosti, ona ih zanima samo statistički, naučno istraživački, radi boljeg uspeha u sadašnjosti i planiranja sutrašnjosti. Nema tu patetike, ljubavi niti sanjarenja.
Kada bi se forumaši probudili iz maštarija, zanemarili medijske lagarije i pogledali realnost, možda bi Srbija imala šanse da krene na bolje. Informišite se barem je to sada lako. Ali ne, ovde se samo pišu maštarije i samoobmane, u svim oblastima života, pa naravno i sporta. Borba za ranking se ne vodi na forumima i medijima, kao kod nas, već na parketu, osvajanjem bodova u EL i EK. Zbir osvojenih bodova je jedino objektivno merilo sadašnjeg kvaliteta.
Sve ostalo su iluzije.

Beograđanin

pre 3 godine

Molim vas oduzmite im mesto pa da prestane više da se upumpava ogromna svota državnog novca u privatnu firmu FMP, odnosno da se to preusmeri na bolnice, škole, vrtiće, parkove, igrališta...
(ja, 11. novembar 2020 11:49)

Oduzmite i sva mesta u EC, pa da prestane više da se upumpava ogromna svota državnog novca u privatnu firmu Igokea, odnosno da se to preusmeri na bolnice, škole, vrtiće, parkove, igrališta...

ValterNBG

pre 3 godine

Sve ono oko cega se prepucavamo je uglavnom proslost.Slavna iz razloga sto igraci do odredjenih godina nisu mogli da napuste drzavu.Giganti poput Barse,Reala,Bajerna,Fenera...,su odlucili da uloze I u kosarku cisto iz marketinskih razloga,lepo je da tvoj tim bude prvak Evrope u bilo cemu pa makar to donosilo gubitke.Kako mi da se borimo sa tim? Pa ne moze.Dok su Drazen,Djordjevic I kompanija ostajali da ubace kojih 1000 trojki,ovi danas idu na splavove sto je I normalno u ovim vremenima gde je jedino merilo da pokazes koliko para imas.Dakle jedina mogucnost nam je da drzava ulije u jedan klub,da se pokupuju stranci(jeftiniji od nasih)I molis se za neke rezultate koji ce dostojno predstavljati DRZAVU u Evropi a ne sam klub.Za sada je izabrana Zvezda,verovatno zbog broja navijaca sticanih fudbalom(realnost) koji I dalje vuce sve konce sporta u Evropi pa tako I u kosarci.Koliko ta strategija noze da izdrzi videcemo vec za godinu I po dana.

Yaletown

pre 3 godine

Mnogi ce da pljuju, al dobro se zna sta je Dule Vujosevic pricao prilikom osnivanja Jadranske lige (i sve se obistinilo), a takođe se odlicno zna koja je "poštenjačina i moralni" bio svim srcem za to. Ne kazem da je Dule svetac, al za doticnog je mala beba. Taj treba da guli robiju zbog raznih drugih stvari, ali zivimo gde zivimo nazalost..r

ja

pre 3 godine

Molim vas oduzmite im mesto pa da prestane više da se upumpava ogromna svota državnog novca u privatnu firmu FMP, odnosno da se to preusmeri na bolnice, škole, vrtiće, parkove, igrališta...

Misko

pre 3 godine

Prati kosarku 60 godina i navijam za Zvezdu.Danasnja Zvezda sa 4 a nekada i 5 stranaca u petorci mi nije Zvezda koju volim.Bez Evrolige u Zvezdi ce igrati nasa deca a najkvalitetniji medju njima ce zavrsavati u NBA ili medju Evroligasima.Mislim da je za razvoj nase dece i Srpske kosarke to bolje.

PSG 6 komada, to je kanonada

pre 3 godine

FMP CZ želi u Evroligu mada znaju da im tamo nije mesto. Samo hoće da napakoste Instituciji, jer puni su kompleksa. Nabijali smo ih komplekse decenijama i opet ćemo. E, od 2022. oni će u mišju rupu.

Sokaci Prislonice

pre 3 godine

Šta uradi autolimar?! Kako se on pojavi u košarci sve krenu nizbrdo! I ne treba da imamo mesto kad limari i piljari vode glavnu reč!!!

Luke Babbitt gravedigger

pre 3 godine

Čestitke Čoviću što je posle naše lige obezvrednio i ABA. Pravo legendo severa, sad ćeš da pevaš u kako tvoji sledbenici rekoše "cipiripi kupu".

Bartomeu

pre 3 godine

Najrealnije je da se Zvezdi da A licenca na 10 godina. Drugi timovi iz Aba lige nisu dorasli igranju u Evroligi! Ti timovi da budi srećni što će imati priliku da u ABA igraju sa Zvezdom!

Melita Sandić

pre 3 godine

Pa i treba da izgubi. Aba ligu već godinama predstavlja neko ko na terenu to nije zaslužio već raznim malverzacijama. Ovaj prostor je nekad bio autentičan, danas sa ovolikim brojem stranaca nema razlike između ABA i Poljske lige npr. Kvalitet se izgubio. S druge strane ovi koji danas vode EL, još vuku komplekse iz prošlih vremena, pa bi da nas ukanale do dna.

delije sever-vučić forever

pre 3 godine

Partizan nikada vise nece igrati Evroligu
(vaxilar, 11. novembar 2020 12:16)Ljubi čika Neša,odma jedno mesto za momka u fabriku limenih proizvoda!

Hehehe

pre 3 godine

Dajte jos koji ovakvi vest da se grobari razvesele, ostali za veselje jos komsijski problemi ustvari mrznja kakvu samo oni gaje :)
Uzgred ide A licenca...

Википедија новинарство

pre 3 godine

Па реално гледано, без навијачких глупости, Будућност је одрешила кесу и била најгори тим икад, Звезда сипа три године лепо, ове поготову, опет борба за топ15.

Пара више не може бити, а неки Лондон ће да улети са парама и ћао. Не знам чему ложење на неку традицију и кошаркашко тло, колико пара толико музике.

nijebitnokosam

pre 3 godine

Po mom misljenju, a i s obzirom da je 18 timova za Evroligu malo, najbolje bi bilo da se prosiri tj. vrati na 24 ucesnika i podeli na istok-zapad po ugledu na NBA. Od 12 timova na zapadu 5 bi bilo iz Spanije (Real, Barsa, Valensija, Baskonija i jos jedan iz prvenstva, Unikaha?), 2 iz Nemacke (Bajern, Alba), 2 iz Italije (Armani, Virtus), 2 iz Francuske (Asvel i cuveni dugo cekani Pariz) i 1 iz Engleske (cuveni dugo cekani London). Na istoku od 12 timova 3 iz Rusije (CSKA, Himki, Zenit), 3 iz Turske (Efes, Fener i jedan iz prvenstva), 2 iz Grcke (Oli, Pao), 2 iz ABA (Zvezda i najbolji preostali, Partizan?), 1 iz Izraela (Makabi) i 1 iz Litvanije (Zalgiris). 22 kola prvi deo takmicenja, najboljih 8 prolaze i prenose medjusobne rezultate i igraju medjusobno protiv onih iz suprotnih divizija jos 14 kola (36 ukupno umesto sadanjih 34) i onda play-off cetvrtfinale, polufinale, finale, sve na 3 dobijene, po ugledu na NBA. Nema F4 pa da neko slucajno osvoji titulu, moras stvarno biti najbolji kroz play-off. Pariz, London, Virtus, 3 iz Turske, 3 iz Rusije, 5 Spanaca itd. sve sto Bartolomej voli, a iz ABE 2 tima od 24, taman koliko i zasluzuje po kvalitetu i s obzirom na veliku tradiciju ovog regiona. 1 je premalo, 3 je previse (realno nema toliki kvalitet). Mislim da je ovo najpostenije. Tu bi i vuci bili siti i ovce na broju.

Mrgud

pre 3 godine

I treba da izgubi. Kako smo mi kao kosarkaska nacija dozvolili da nas uvuku u nekakvu regionalnu ligu sa klubovima iz drzava koje nisu ni cule za kosarku u tom trenutku.

Milan

pre 3 godine

I treba ako nismo u stanju da skupimo 10M za jednu kartu. Nas ubi što ne mogu oba blizanca pa onda neće ni jedan, a još se udružili sa hrvatima i slovencima koji uništavaju sopstvenu košarku. Hrvati nisu hteli da igraju ni kad su imali mesto.
Kupovina jednog stalnog mesta bi imala smisla uz ograničenje na max tri stranca u timu, tako bi razvijali domaće igrače i Petrušev bi već bio evroligaški centar

NastyB

pre 3 godine

Ako je samo EK prohodnost ka EL za timove sa Jadrana, onda ABA nema nikakvu svrhu.
(Gossa placa Zeljko, 11. novembar 2020 12:35)

Da, bolje je da Zvezda, Partizan, FMP, Mega, Borac igraju međusobno i sa Crnokosom i drugim dunsterima, umesto sa Budućnošću, Mornarom, Cedevitom, Cibonom, jer nema svrhe igrati sa jakim timovima kad možeš da cepaš Vizuru ili Konstantina sa 30-ak razlike i mirna Bačka.

drug Vučela

pre 3 godine

Čestitke Čoviću što je posle naše lige obezvrednio i ABA. Pravo legendo severa, sad ćeš da pevaš u kako tvoji sledbenici rekoše "cipiripi kupu".
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Luke Babbitt gravedigger, 11. novembar 2020 12:10)

Ne brini ti za nas, mi ćemo se snaći kod Bartomeua, tako da ćeš nas i dalje gledati u EL. Sa druge strane liga šampiona vas čeka širom otvorenih vrata, ali ne ona u fudbalu, već u košarci. Za fudbal imate ligu konferencija za dokazivanje. Ukratko - nutela u fudbalu i cipiripi u basketu su vaša mera.

D und D

pre 3 godine

Ovi sto pisu da smo pre 15 godina imali jako domace takmicenje.
Nikada nismo imali jako domace takmicenje od raspada SFRJ.
Uvek je bio jedan ili dva dobra tima ostalo se dobijalo sa po 30, 40 razlike, osim kad se igralo za kladionu.
Razvoj domaceg igraca ne zavisi ni od Eurolige niti od Aba lige vec od ulozenog novca, svako ko imalo vredi gleda da unovci svoje znanbe a to je preko grane.
Koji klub u regionu moze da zadrzi dobrog domaceg igraca, i koji bi igrac igrao za semenke, kikiriki itd.
Ova liga domaca ili Aba sluzi samo kao prvi stepenik za dobru prodaju i naravno zaradu.
Pogledajte koliko mladih i dobrih igraca iz regiona igra u Evropi, svetu, zasto nisu ovde, jer ne mogu da zarade kao sto zaradjuju preko.
Dakle rezime, novac je taj faktor koji nas j..be ne domaca ili aba ili euro uleb itd.

Old school

pre 3 godine

Stvari su vrlo proste, Evroliga je privatno takmicenje. Mi cekamo da poprimaju sve ostale timove i zatvore takmicenje pa da razmisljamo sta i kako dalje. Vec sada bi trebalo da se preduzmu koraci.
Mi smo pre 15 godina imali jaku domacu ligu. Kao primer toga 2006. godine
Partizan je igrao Evroligu gde je ispao u grupnoj fazi takmicenja
Crvena zvezda je igrala 1/4 finale Uleb kupa gde je porazena na kos razliku od Real Madrida (bilo 1:1 u pobedama)
Hemofarm i FMP te sezone igrali polufinale i cetvrtfinale ULEB kupa.
Da li neko sada moze da zamisli kako Mega, Partizan i FMP igraju polufinale Evropkupa? Realno nam ne znaci puno evroliga za razvoj mladih igraca jer ni ne dobijaju bas nesto priliku. U Evrokupu i Ligi sampiona cemo moci vise da forsiramo mlade igrace.

Ibrakadabra

pre 3 godine

Ma opusteno. Kao bivsi prvaci sveta i evrope docekali da cemo igrati evro takmicenja sa bugarima, rumunima i poljacima... Zasto ne bi napravili svoje takmicenje u kome ce da igraju nekoliko najjacih timova iz Srbije plus nekoliko timova iz Grcke i jos par najjacih ekipa iz regiona. Svi imaju A licence nadju se sponzori i tacka.
Npr. Zvezda, Partizan, Mega, FMP, Olimpijakos, Panatinaikos, Aek, Aris, Buducnost, Cibona, Olimpija. Olimpijakos i ovako ne igra prvu grcku ligu. Pored ove lige paralelno igrati i razvijati domacu ligu. Vrlo ostvarivo.

Salaso

pre 3 godine

PSZ 6 komada... Fljamurtari, Samrok, Petah Tikva... Ima li vecih blamaza u svetu sporta...???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Riko, 11. novembar 2020 12:42

Ima veća blamaža, a to je izgubiti od Šamroka 5-1. Kairat, Levadija, Černomnorec i slični giganti

Zju

pre 3 godine

Dobro pitanje?
Odgovor znaju oni što rukovode.Mada EL je privatno,profitersko preduzeće.Bahatog Španca.Tako da bato pljuni lovu i ima da igraš.
Mada kao ljubitelj srpske košarke,više bih voleo da makar 2-3g naši klubovi izostanu.Da se ne juri rezultat.I najzad da se posrnula kraljica sportova postavi na neke druge,zdravije temelje.Odnosno da sve ekipe zaliče na recimo Megu sada.Da se okrenemo stvaranju igrača.Koji će posle u NBA,EL itd. Odnosno,dugoročno da dobijemo jednu novu dinastiju u reprezentaciji.
Botovi dont like ovo.Mada realno gomilanje stranaca i stanje koje je sad u klupskoj košarci dugoročno je ne održivo i pogubno.

vlaski

pre 3 godine

Crv ima budjet od 12mil € i nemoze da udje medju 16 ekipa vec 5 god. Stim sto 2 puta nisu osvojili ABA ligue jedanput izradili Igokeu drugi put cibonu, radi novca. I vi pricate o postenju . Ciboni dali novac da vi efempeovci mozete igrati ovo takmicenje gde smo mie harali osvajali igrali F4 tri puta. I vi jadnici se merite s“nama drzte se vi vasih limenih proizvoda. Mozda se uskoro ponovo opredelite za zamrzivace mozda ce vam uskoro trebati

Goran Loznica

pre 3 godine

Neće izgubiti samo ABA liga nego istu neće videti ni jedan klub sa prostora exYu. Znam da će mi gruvati minuse ovi naprednjaci koji veruju u bajke ali to je istina. Igraće ga neke stabilne zemlje tipa Engleska, Švedska, Holandija gde ima i narod para a ne samo političari iako ne znaju kako izgleda košarkaška lopta. Ovaj Bartomeu gleda svoj džep a ne sport...

mali uplakani

pre 3 godine

jubi čika Neša,odma jedno mesto za momka u fabriku limenih proizvoda!
(delije sever-vučić forever, 11. novembar 2020 13:03)








...blam

Petar

pre 3 godine

Ne znam da li ljudi shvataju da je eventualna dugogodisnja licenca za jedan od nasih klubova zapravo kraj kosarke u regionu, o Srbiji da ne pricam. Ostali mogu da se zezaju sa ligama i zatvaraju radnju polako. EL mora ABA ligi da dodeli licencu, samo tako takmicenje moze imati smisla. Nikako drugacije.

23sudija

pre 3 godine

svake godine ista prica i svake godine aba ima predstavnika u EL
ovi koji se loze na domacu ligu i podsecaju na period od pre 12 godina ne shvataju da je tad real npr imao 3 stranca a sad ih ima 10...
jednostavno americki polukosarkasi su bolji od nasih domacih a jeftiniji su verovali ili ne.
nerealno je porediti neki period kada se vecina evrope oslanjala na domace igrace i imali 3-4 stranca sa periodom gde najbolji timovi imaju po 2-3 domaca igraca i to tek da popune roster.

SrbEUin

pre 3 godine

ULEB ranking liga - Stanje na dan 12. mart 2020.

Poz. Liga 17/18 18/19 19/20 Ukupno
1 Prvenstvo Grčke 58 47 30 135
2 Prvenstvo Španije 12 35 26 73
3 VTB junajted liga 34 24 14 72
4 Prvenstvo Izraela 12 46 12 70
5 Prvenstvo Litvanije 14 30 25 69
6 Prvenstvo Italije 25 10 23 58
7 Prvenstvo Turske 14 13 26 53
8 Prvenstvo Francuske 12 23 12 47
9 Prvenstvo Nemačke 12 24 11 47

10 Jadranska liga 11 12 13 36

11 Prvenstvo Poljske — 11 13 24

ZNAČI 10. (DESETO) MESTO.

Nikoga nije briga šta je nekada bilo već je bitno samo kako je trenutno stanje (poslednje 3 god). Niko u EU pa naravno ni u EL ne živi u prošlosti, ona ih zanima samo statistički, naučno istraživački, radi boljeg uspeha u sadašnjosti i planiranja sutrašnjosti. Nema tu patetike, ljubavi niti sanjarenja.
Kada bi se forumaši probudili iz maštarija, zanemarili medijske lagarije i pogledali realnost, možda bi Srbija imala šanse da krene na bolje. Informišite se barem je to sada lako. Ali ne, ovde se samo pišu maštarije i samoobmane, u svim oblastima života, pa naravno i sporta. Borba za ranking se ne vodi na forumima i medijima, kao kod nas, već na parketu, osvajanjem bodova u EL i EK. Zbir osvojenih bodova je jedino objektivno merilo sadašnjeg kvaliteta.
Sve ostalo su iluzije.

Pixy

pre 3 godine

Koga više briga za ABA ili Evro Ligu!? Toliko tih takmičenja, bez veznih ima, da je košarka nikada dublje potonula nego šta je sada, na žalost.

Djordje

pre 3 godine

Vremana se menjaju. Nekadašnji KEŠ bio je zasnovan na sportskim rezulatatima, i zbog toga mi je to takmičenje bilo mnogo draže. Limitiran broj stranaca, igrači sa dužim ugovorima, emotivno sam bio mnogo vezaniji za igrače tad nego sad. Kao partizanovac Zvezdu pamtim po Moki, Bogosavljevu, Jankoviću, Jovanoviću, Iliću. Sad da me pitaš satave od pre 3 ili 4 godine ne bih znao. Sadašnja EL takmičenje zasnovana je na profitu. Trdicija je tu nebitna, ko ima da plati igraće i ko zna za godinu dana šta će biti. Ako CZ, Partizan, Budućnost imaju održivu finansijsku konstrukciju, obezbede sponzore, prodaju karte po ceni od oko 20 evra po tekmi neka krenu da jure mesto u EL

sasha the red Baron...

pre 3 godine

NIJE FRKA....

Ne mislim da je situacija u opste tako mracna,i poprilicno sam siguran da EU itekako zeli klub iz regije,...
Iz celog regiona,sve zemlje bivse Jug,Rumunija,Bugarska,isuvise je veliki prostor da EL tu nema ni jednog predstavnika i EL sigurno nece odustati od regije.U stvari,problem nije EL,nego regija...Sami smo sebi najveci neprijatelji...

Losmi

pre 3 godine

Vremana se menjaju. Nekadašnji KEŠ bio je zasnovan na sportskim rezulatatima, i zbog toga mi je to takmičenje bilo mnogo draže. Limitiran broj stranaca, igrači sa dužim ugovorima, emotivno sam bio mnogo vezaniji za igrače tad nego sad. Kao partizanovac Zvezdu pamtim po Moki, Bogosavljevu, Jankoviću, Jovanoviću, Iliću. Sad da me pitaš satave od pre 3 ili 4 godine ne bih znao. Sadašnja EL takmičenje zasnovana je na profitu. Trdicija je tu nebitna, ko ima da plati igraće i ko zna za godinu dana šta će biti. Ako CZ, Partizan, Budućnost imaju održivu finansijsku konstrukciju, obezbede sponzore, prodaju karte po ceni od oko 20 evra po tekmi neka krenu da jure mesto u EL
(Djordje, 11. novembar 2020 12:47)
Kako sam gotivio generaciju Zvezde sa Ilicem. Haos. Rokenrol od kosarke. Hej, kao Partizanovac sam bio u panicnom strahu od te ekipe, naravno na pozitivan nacin. Ovo danas, ovo je sprdnja. Potpisujem sve sto si rekao

Stefan Lekic ex Cuprija Milovice 4ever

pre 3 godine

Gubi! Upadaju ceske Budjovice bre!!! Zgazicemo vas sve! Pozdrav za normalne ljude. Kosovo je Kosovo, Srbija je Srbija! Pustite slobodoumne ljude da zive i kosarku da se vrati kuci (u Cesku)!

Dacha

pre 3 godine

Bio sam veliki ljubitelj Evrolige ali kako vreme prolazi sve vise mi postaje dosadna da je to neverovatno,bez obzira sto u njoj igra moja Zvezda. Jednostavno prezasicenost utakmicama,mnogo njih koji apsolutno nemaju nikakav rezultatski znacaj,jednostavno nema vise te drazi i neke neizvesnosti,pozitivne treme itd. Prvi put od osnivanja lige ne znam koja ekipa je trenutno vodeca,a sto je najgore i ne zanima me da pogledam,a znam mnogo ljudi oko mene koji isto razmisljaju, sto je dokaz za sebe dokle su dogurali sa ovim sistemom takmicenja i koliko je interesantan navijacima. Ako se nesto drasticno ne promeni i ne vrati stari sistem takmicenja sa grupama ili izmisli neki treci bojim se da im sem propasti nista drugo ne preostaje. Kad na to dodamo da i zarada klubova je blago receno smesna i neisplativa dolazimo do samo jednog zakljucka,liga ce u skoroj buducnosti skroz propasti. Da neko iz Fibe ima neku viziju,strucnost,znanje, pa da to shvati na vreme i napravi neko novo i ozbiljno takmicenje i finansijski odrzivo Bartomeo bi preko noci mogao samo katanac da stavi i nista drugo.

Spale

pre 3 godine

Porediti ovo sa evroligom 80ih je smešno. Tad su Evroligu igrali šampioni 6 zemalja. Jugoslavija, SSSR, Italija, Španija, Francuska i Maccabi. Trebalo je 3-4 pobede od 10 i eto final foura. Nije bilo stranaca osim u Maccabiju. Cetvrtak uveče, jedva čekaš utakmicu. Kasnije se uključuje i grčki Aris sa Gallisom i Janakisom. Nije bilo turskih klubova, Oly i Pao ne, nemačkih.. tad su klubovi iz YU dominirali i Real i to je bilo to. Danas se ne gleda tradicija, imaš lovu, kupis igrače trenera i eto titule (Fener).. e tako će i Paris Basket, za koju godinu sampion..

Avokado

pre 3 godine

Verovatno gubi, mozda smo i sami krivi zbog nesloge koja vlada od samog osnivanja. Nije realno da Nemci imaju predstavnika ili cak mozda Englezi a mi ne ali sve je to biznis, ne treba shvatati to licno. Sta da se radi, igracemo FIBU i to je to, prihvatiti realnost..

Zvezda

pre 3 godine

Naš region je sirotinja. Ne možeš u EL gde najjeftinija karta košta 5 evra. Drugo. Malo smo tržište za ozbiljne sponzore. Kao i u fudbalu i EL će se zatvoriti sa bogatima. A nama i timovima iz regiona ev EC ili FIBA LŠ sa Prokomom, Nymbrukom, Gdinjom, Bilbaom, PAOK, Tofaš itd. A naši timovi će služiti da prave igrače. Jordi hoće da uvuče London tower i to je to

Serbinho

pre 3 godine

Evroliga je promasaj.
Divlja liga, kreirana od strane separatiste Katalonca, koji gura Zapadne klubove, obzirom i da Ruski imaju novac a kosarka sa igra na Jugoistoku Evrope.
Nemas nikakvu zaradu igrajuci istu i klasicno je gubljenje vremena.
Treba napraviti takmicenje sa timovima iz Grcke, Turske i Rusije a ostalima se zahvaliti na saradnji.

Mariborski as

pre 3 godine

ABA Liga je vidim kao nesto vrlo pozitivno na nasim prostorima. Jedna od retkih pozitivni stvari.

Trebali bi samo dobro se prilagodjivat situaciji u kosarkarskom svetu, npr. ograniciti broj igraca iz USA itd. kako bi domaci igraci imali vise mogucnosti da se dokaze itd. Nikako ne bi trebalo zabraniti strancima da igraju jer i to podize kvalitet! Ali nesme ih biti previse. Treba nac neku ravnotezu.

Sa kosarkarskom skolom ovih malih naroda i sa talentovanom decom mogli bu za 5 godina parirati bilo koji ligi u europi!

Pa na kraju i sada ima ABA vrlo visok kvalitet i tog moramo biti svesni!

Ako Bartolomeu ne zeli nijednok kluba iz bivse Juge neka njegova liga kupuje kompletno sve igrace u USA. Njegov Problem.

Samo pricam o tome da netreba da se ponasamo onako servilno do njih. Servilnost nasih naroda prema njima je velika greska!

Broz

pre 3 godine

D & D
Pojma ti nemaš, burazerče.. Jos jedan u nizu koji prati košarku od 2011,verovatno... Liga nam je bila top od sve do 2010...prvo si posle raspada imao Borovicu i BFC. Taj BFC je imao ekipu sa topićem, topalovićem, ovim što komentariše evroligu na sportklubu... Kakav tim!!! Borovica i radnički beograd bili vrh. U tu priču su se posle par godina uključili FMP i beobanka sa darkom rusom, koji su bili još bolji od ovih prethodnih... Imalo se dve crnogorske ekipe, uvek u plej ofu, budućnost i lovćen... Budućnost je par sezona imala dream team. Onda se pojavio hemofarm koji je sa pravim FMP om štancao super talente... I svih tih godina je bio tu nedodirljivi partizan i solidna zvezda... Zvezda igrala evroligu, budućnost takođe, igrala se i finala kupa radivoja koraća, polufinala saporta kupa... Zato, nemoj da pričate gluposti kako nije bilo dobro... Bilo je!!! A onda nas neko uvuče u ABA ligu i sve propade...

Trener u pokusaju

pre 3 godine

ovo sto Euroliga planira je budalastina 18 timova koji ce uvek igrati izmedju sebe, ljudima ce to dosaditi i onda krece pad gledanosti a to znaci pad sponzora i svega, kao i LS nekada si cekao neku super utakmicu tipa Mancester-Real ili Barselona-Juventus sada svaki vikend imas tako neku utakmicu i ljudima polako postaje nezanimljivo jos u LS i dalje moze da se upadne preko kvalifikacija pa da neki autsajder zaigra dobro pa publika to voli da isprati, ko ce gledati London, Pariz, Bajerna iz vikenda u vikend kako ih dere Real ili Barsa iz godine u godinu to je u startu osudjeno na propast, kratkorocno mozda ima smisla narednih 5-10 godina posle toga sledi propast, pogotovo sto imate NBA timove ako zelite da gledate super timove gde stvarno mozete videti vrhunske kosarkase a ne kao sad u EL neke amere koje niko u NBA nije hteo, Euroliga i jeste bila zanimljiva sto s vremena na vreme bljesne neki autsajder kao recimo Partizan na F4 ili Zalgiris na F4

ValterNBG

pre 3 godine

Sve ono oko cega se prepucavamo je uglavnom proslost.Slavna iz razloga sto igraci do odredjenih godina nisu mogli da napuste drzavu.Giganti poput Barse,Reala,Bajerna,Fenera...,su odlucili da uloze I u kosarku cisto iz marketinskih razloga,lepo je da tvoj tim bude prvak Evrope u bilo cemu pa makar to donosilo gubitke.Kako mi da se borimo sa tim? Pa ne moze.Dok su Drazen,Djordjevic I kompanija ostajali da ubace kojih 1000 trojki,ovi danas idu na splavove sto je I normalno u ovim vremenima gde je jedino merilo da pokazes koliko para imas.Dakle jedina mogucnost nam je da drzava ulije u jedan klub,da se pokupuju stranci(jeftiniji od nasih)I molis se za neke rezultate koji ce dostojno predstavljati DRZAVU u Evropi a ne sam klub.Za sada je izabrana Zvezda,verovatno zbog broja navijaca sticanih fudbalom(realnost) koji I dalje vuce sve konce sporta u Evropi pa tako I u kosarci.Koliko ta strategija noze da izdrzi videcemo vec za godinu I po dana.

hm

pre 3 godine

ABA je izgubila interesovanje i na prostoru gde se igra. Sem u Srbiji i u Crnoj Gori. Samim time je izgubila i sponzore, a bez njih nema ni para, a bez para ni gledalaca. A pare vrte gde burgija nece. Ako evroliga bude imala finansijski interes aba liga nece izgubiti mesto, ali trenutno tu nema mnogo para. Sport se "amerikanizuje u evropi". Samo pare...

Gossa placa Zeljko

pre 3 godine

To cemo jos da vidimo. Ako ne bude prosirenja EL, onda je verovatno da gubi. A isto tako je moguce da se prosiri za jos dva mesta i da ima mesta za jednog sa Jadrana. Svakako, ne treba cekati vec traziti alternativu. Jadranska liga je kvalitetnija od domacih liga, ali koja je poenta da se igra ako nema prohodnost ka EL? Ako je samo EK prohodnost ka EL za timove sa Jadrana, onda ABA nema nikakvu svrhu.

realno

pre 3 godine

Dajte jos koji ovakvi vest da se grobari razvesele, ostali za veselje jos komsijski problemi ustvari mrznja kakvu samo oni gaje :)
Uzgred ide A licenca...
(Hehehe, 11. novembar 2020 13:34)

Da imas u zivotu nesto normalno, ne bi te ovoliko mucio partizan i grobari pa tek. Ta mrznja o kojoj ti pricas gajis je upravo ti i tebi slicni, naravno u oba tabora. Ja ljude delim na male i velike a ne na navijace partizana i zvezde. A gajim ljubav prema detetu zeni i sebi bliskim ljudima tako da nemam vremena da mrzim cak ni ljude koji to zasluzuju a kamo li klince koji navijaju za zvezdu/partizan. Naravno ako si jos u pubertetu i odrastas sve ti se oprasta. Sportski pozdrav.

Avokado

pre 3 godine

@Dacha...To je dokaz da godine idu i da i ti postajes sve stariji...Ja sam do 30e znao napamet sve petorke u EL a sada me bas briga pravo da ti kazem, volim da gledam jedino nacionalne kupove jer se tu igra na jednu utakmicu i to je to...U svakom slucaju znam o cemu pricas i slazem se da EL gubi pa cak i fudbalska LS gube na atraktivnosti...

Arenas

pre 3 godine

ABA ili EL ? Meni je ABA liga daleko zanimljivija od Evrolige ... pogotovo sad sa ABA 2 ligom , ima vise smisla ...borba za opstanak , borba za top4 ,svaka utakmica je jako bitna , domaci igraci ....

Evroliga je postala previse kapitalizovana , ne mozes dobiti priliku da igras bez para , previse amera igra (koji tu onako hladnokrvno igraju za licnu statistiku i pare ) , nema ispadanja , borbe za opstanak..nekako je sve vestacki kad znas da je sve zbog para....

Nekad sam pratio Evroligu Ali sad sa ovim novim sistemom vise ne.....

Usput nekad najaca liga u Evropi Yugoslovenska liga , sad je pod upitnikom da li ce dobiti nesto u Evroligi...... ABA ili Evroliga ? ABA naravno

Beograđanin

pre 3 godine

Molim vas oduzmite im mesto pa da prestane više da se upumpava ogromna svota državnog novca u privatnu firmu FMP, odnosno da se to preusmeri na bolnice, škole, vrtiće, parkove, igrališta...
(ja, 11. novembar 2020 11:49)

Oduzmite i sva mesta u EC, pa da prestane više da se upumpava ogromna svota državnog novca u privatnu firmu Igokea, odnosno da se to preusmeri na bolnice, škole, vrtiće, parkove, igrališta...