Tenis 230

Utorak, 03.11.2020.

12:42

"Đokoviću, opusti se – gledaj TV ili pleti šalove, nemoj da nas deliš"

Nekadašnja teniserka Martina Navratilova kritikovala je Novaka Đokovića.

"Ðokoviæu, opusti se – gledaj TV ili pleti šalove, nemoj da nas deliš" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

230 Komentari

Sortiraj po:

Ajme

pre 3 godine

Milan_PT
Dakle, koliko vidim iz tvog komentara, korist je uzajamna. Teniseri dobijaju novac, ATP dobija novac, zahvaljujuci tim istim teniserima. Teniser igrajuci ATP Masters turnire zaradi novac, a logicno je, bar meni da ce i ATP da zaradi nesto. Koja je svrha da budes direktor privatne firme, ako i ti nemas zaradu? Da bi radnik, u ovom slucaju teniser, imao zaradu, on mora da radi, odnosno igra, sto je logicno bar meni. Ne moze da stoji sa strane i posmatra i pritom zaradjuje. Banke kada daju kredit, uzimaju kamatu, pa obicno vracas vise nego sto si uzeo. ATP ga je promovisao, ulagao u njega, radi obostranog zadovoljstva. Ne vidim da je igracima bilo lose, niti da je Novaku bilo lose, sve dok njegov covek nije dosao na celo ATP. Tada je poceo da se buni, a sve podguzne muve iz Srbije da mu tapsu. Ta prica o tome kako 200 i neki ne zaradjuje dovoljno, a uglavnom igra celendzere, meni je smesna. To isto kao kada bi rekao, zasto spremacica nema istu platu, kao direktor koji ima fakultet. Ne znam u kom svetu ti zivis, u kom svetu Novak zivi, ali ja jos ne videh da u firmama svi imaju istu platu, bonuse... Ako mu nista ne odgovara, onda neka ljudima izlozi ono sto je zamislio, kako ga vise niko ne bi prozivao. Neka lepo, koncizno, isprica cemu sve to i sta je u pitanju. Ovako, borim se za prava tenisera, meni zvuci suplje, bez ikakve ideje kako se u stvari bori i protiv cega se bori. Odaje zapravo utisak, da ih deli. Sve dok ne kaze svoj cilj i plan bice na meti.

mr

pre 3 godine

Новак би требао да јој одговори нешто као, Мартина, опусти се, играј рекретивно, велика си шампионка и увек ће бити посла за тебе, и остави нас да се изборимо за себе ако већ ти ниси била у стању за себе.

Ствар је више него проста, Новак се бори да тенисери не буду најпотцењенији спортисти на свету, јер тренутно они добијају најмање новца од укупне своте. НБА добија око 50%, фудбалери још више, а тенисери неких 12%. Просто.

PrincNaZrnuGraska

pre 3 godine

Cim "ovo" kaze da je to losa ideja, odmah znam da je Nole i ovime pogodio centar! Martina je bi(l)o odlican teniser(ka), ali sve nakon toga ne bih komentarisao, jer nece objaviti komentar.

wronghouse

pre 3 godine

Jos jednom: "Kada si najbolji na svetu,potrebno je da ti energija odlazi na to, moraš da se posvetiš sportu."

To su saveti Navratilove upuceni Novaku. I mnogo dobri, dobronamerni.

Zena je ceo zivot provela igrajuci tenis i verujem da zna sta je korisno za jednog tenisera.

Ovo za strikanje nije uvreda a trebalo bi da znaci: "Radi bilo sta samo nemoj da se bavis osnivanjem sindikata jer ti to oduzima energiju i steti ti." Bar ja to tako shvatam i ne razumem zasto je to tako tesko razumeti.
(II, 3. novembar 2020 20:19)

Je si li razumeo slučajno da je "savet" upućen nekome ko također igra tenis ceo svoj život, a bio proglašen nekoliko puta za najboljeg sportistu na SVETU!
Da nemaš i ti neki "dobronameran" savet, kao mnogi ovde koji bi da ga prosvetle jerbo ostaje nejasno kako je Novak uopšte bez vas dobronamernih uspeo ovoliko.

Ako dotična želi da "smiri" Novaka na ovakav način, smatram da je i ona za smirivanje u protivnom ne bi ovako reagovala.
E za to ima tamo neki otac Makarije, da joj naštrika džemperić, mislim valjda razumete da je dobronamerno.

Divno

pre 3 godine

Da li znate da direktori organizacije GSova tih meseci imaju plate 5 do 10 MILIONA? I nisu jedini, postoje čitavi bordovi tih direktora.
(Milan_PT, 3. novembar 2020 20:13)
Tako je i Novak je to shvatio i zeli da i posle igranja zaradjuje debele milione. Zato zeli da postane Eklston tenisa, uzme igrace u svoju organizaciju, oformi svoj Tur. I zamisli neko ne bi da mu to da na tanjiru. Pa stvarno kuda ide ovaj svet...
Jos sve upakovano u oblandu brige za igrace, bice on plemenitiji budza od ovih budza...

Sam sebe uprežeš u magareće čeze

pre 3 godine

@Milan_PT
Teško tebi, nesrećo, kad se družiš s ljudima koji kažu da im direktor daje platu. Možda bi neko tako i rekao, u vreme crvenih magli, ali to je prošlost. Kad neko napiše da je ATP, a on nije direktor, nije jedan čovek koji daje plate i regres za godišnji odmor, kao što ti misliš, nego je Asocijacija teniskih profesionalaca, koja je za pola veka svoga postojanja jedan sport, koji je bio poznat u samo nekoliko bogatih zemalja Zapada i Australiji (anglosaksonci), dovela do belog usijanja (zato se zove beli sport), i sad čak i ti i tvoji zemljaci, koji misle da je normalno vređati Federera, Mirku, majku četvoro dece, Kris Evert, Navratilovu, od juče i Tima, Kiru da ne pominjem, uvereni da samo Srbin Novak goat sve što ima duguje sebi i svojoj porodica, nolomanima i raznim piskaralima, i da to nema veze s tim što je bio član Asocijacije teniskih profesionalaca. Kao kad bi Džajić rekao da je za sve zaslužan sam a da ne duguje ništa klubu. Kad bi to neko ko je veliki sportista, rekao? Tebi odgovara da piškiš uz vetar, imaš dobre pelene?

II

pre 3 godine

"On misli da radi pravu stvar. Ne slažem se s njim, ali to je njegov izbor. To sigurno nije pomoglo njegovom tenisu...To stvarno kod njega ne razumem. Kada si najbolji na svetu,potrebno je da ti energija odlazi na to, moraš da se posvetiš sportu. Da biste se opustili gledate TV, obrađujete drvo ili pletete šalove. Ali osnivanje sindikata?",

Jos jednom: "Kada si najbolji na svetu,potrebno je da ti energija odlazi na to, moraš da se posvetiš sportu."

To su saveti Navratilove upuceni Novaku. I mnogo dobri, dobronamerni.

Zena je ceo zivot provela igrajuci tenis i verujem da zna sta je korisno za jednog tenisera.

Ovo za strikanje nije uvreda a trebalo bi da znaci: "Radi bilo sta samo nemoj da se bavis osnivanjem sindikata jer ti to oduzima energiju i steti ti." Bar ja to tako shvatam i ne razumem zasto je to tako tesko razumeti.

Milan_PT

pre 3 godine

Taj isti ATP ga je diveo tu gde jeste i postao je to sto jeste zahvaljujuci njima. Malo je licemerno buniti se protiv nekoga ko ti je pomigao da ostvaris uspeh.
(Ajme)

Kad u razgovoru sa nekim iz Srbije čujem od njega kako nam direktori daju plate i kako nam je zdravstveno osiguranje besplatno, odmah prekidam sa daljim razgovorom, jer mi je jasno da pričam sa očiglednim slepcem. Pri tom ne mislim na ljude sa ozbiljnim problemom sa vidom, već na ljude koji su neverovatno glupi i nikad ništa neće shvatiti.
ATP su stvorili igrači i trebalo bi da štite interese igrača dok se oni koncentrišu samo na igru. Tako je i bilo u početku, ali ubrzo je biznis preuzeo komandu, te je to dovelo do pobune igrača 1988 predvođene tadašnjim brojem 1, Matsom Vilanderom, pa je ATP restruktuiran. Novak je zadnjih 5-6 godina pokušavao da izvrši novi reset ove organizacije, ali ponuđene su mu samo mrvice. Od ukupno zarađenih para, igračima ide samo 12%. Drugim rečima, onog dana kad je Nole akumulirao 120 miliona dolara, on je ATPu doneo prihod od 880 miliona. Dakle, ne daje ATP igračima premije, već ih oni sami zarađuju i pritom ATPu zarade 7 puta više. Da li znate da direktori organizacije GSova tih meseci imaju plate 5 do 10 MILIONA? I nisu jedini, postoje čitavi bordovi tih direktora.
Dakle, @ajme, nije ATP omogućio Novaku da postigne uspeh, već on i njegova porodica, a Novak i drugi igrači su ATP moćnicima zaradili enormne zarade, veće od bilo kog tenisera ikad i to zbirno...

Uski ugao gledanja

pre 3 godine

Jasno je da mnogima to ne odgovara, mocnicima, koji mogu da budu to sto jesu i da ostanu i dalje mocnici.
(fortissimo, 3. novembar 2020 19:19)
A ne daju Novaku da postane taj mocnik umesto njih pa zamisli bezobraznike...

Nick

pre 3 godine

Ljudima se nista ne desava u zivotu, prazni su im, pa se poistovecuju sa teniserima i slavnim licnostima. Onda dozivljavaju svaki komentar koji protumace kao napad na osobu koju idealizuju kao licnu uvredu i onda imate ovakvu ogavnu komentarsku sekciju kakvu je imate.

stevka bozurevka

pre 3 godine

@Milan
Nema to veze sa homofobijom jednostavno nadrljala je u komentarima jer nam je dirala Nola.A Srbinu uzmu platu,penziju,otmi mu teritoriju,ponizi ga na svakakve nacine,sve je okej samo da mu Djokovica ne diraju,pa dovoljno je citati komentare na svaku vest o onom Kirjosu,polubitan lik a zasluzi uvek preko 100 komentara najgore pljuvacine,kakvim ne castimo ni politicare koje su nas bombardovali jer je par puta bezazleno pecnuo Nola,ne smem ni zamisliti sta bi bilo da ga je stvarno vredjao.Dakle sto se tice tih stvari sto nam spocitavas realno nismo ni bolji ni gori od drugih,ovde je jednostavno u pitanju sredina pogodna za razvijanje ekstremnog kulta licnosti gde se nema mere u obozavanju i savrsenost predmeta obozavanja niko ne sme da narusi,bilo da su u pitanju nasi predsednici diktatori,bilo u ovom slucaju Djokovic

wronghouse

pre 3 godine

Zanimljivi ovi korona brižnici!
Toliko stradanja od kojekakvih bolesti, toliko patnje od nemaštine, milioni dece umiru od gladi, ali sada je korona ključna stvar u poretku sveta zarad čega bi valjalo pojačati ionako brižljivo uzgajano jednoumlje.
Nije to uradio ni Đordano Bruno, nije ni Kopernik, nisu to uradili ni mnogi drugi velikani, pa i ne znani "mališani", jer su možda videli više i bolje. Neku su za to platili veliki, najveću cenu, ali je njihov trag neizbrisiv.
Za Noletom će se još dugo divaniti, a za njegove kritičare, nisam siguran.

зест

pre 3 godine

Ноле је Балканац, неће он да штрика џемпер него његова жена. Он за то време гледа фудбал на ТВ

Ajme

pre 3 godine

Fortissimo
Verujem u napisano, logicno. Ocigledno je u Parizu takvo pravilo, cim su ga izbacili, zar ne? Mislim da nije, on bi mogao da ih tuzi i dobije odstetu. Znaci, potpisao je papir da se slaze sa uslovima. Ako si pratio nastavak sezone imao si priliku da vidis, da je razlicito na svakom turniru. U Francuskoj je, bar po izvestajima katastrofalno, trenutno. To sta mi kao obicni gradjani mislimo o svemu ovome, ne igra nikakvu ulogu. Tako je kako je, ATP tu ne moze nista, odluku donosi drzava, KZ, SZO...

fortissimo

pre 3 godine

(Ajme, 3. novembar 2020 16:44)

Da li ti stvarno verujes u to sto si napisao? Da drzave odlucuju da igrac samo jednom moze da bude testiran na virus? Da ako je trener inficiran, to znaci da igraca izbace sa turnira a nece da ga testiraju , i vide da li je inficiran? Nego ga izbace sa turnira a njemu nista? Da li je to posteno? Da li stvarno mislis da je Novaku potrebno da ima neku organizaciju da bi u njoj bio prvi? Tako si rekao. Pa Novak je 6 puta br.1 na svetu i sada mu treba sindikat da bi bio prvi? Kako je to ATP Novaku pomogao sve sto je ostvario u tenisu, to si rekao? Da li je ATP pobedjivao na turnirima, obarao rekorde ili mu doneo 17 GS? Da li je ATP dao novac Novaku da leti po svetu i igra na turnirima, placa svoj tim? To je sve sam stekao pobedama i uspesima a na pocetku zahvaljujuci roditeljima. Sta sa tim ima ATP? Kakvu pomoc daje taj ATP igracima, posto je pomogao Novaku kako kazes, da bude to sto jeste? Moras da shvatis, oduvek, kada god se pomenu sindikati u bilo kojoj sferi zivota, to je problem. Jasno je da mnogima to ne odgovara, mocnicima, koji mogu da budu to sto jesu i da ostanu i dalje mocnici.

Onaj dole

pre 3 godine

Taj isti ATP ga je diveo tu gde jeste i postao je to sto jeste zahvaljujuci njima. Malo je licemerno buniti se protiv nekoga ko ti je pomigao da ostvaris uspeh.

(Ajme, 3. novembar 2020 16:44)


Opa direktore, Vi li ste... E, da probam da Vam objasnim - nije to kao kod nas u firmi.

Niko Novaka nije tu "doveo", niti je postao to što jeste "zahvaljujući" njima, nego je tu stigao zahvaljujući krvavom radu, zalaganju i odricanju.

To bi bilo dragi moj direktore kao da ste Vi stvarno završili fakultet i radili kod nas 15-20 godina i pokazali se na raznim pozicijama, kao šef odeljenja i rukovodilac projekata, na primer.

Razumem ja da ste Vi "podoban" kadar i verujete da to tako funkcioniše kako ste napisali, pošto ste se i Vi kod nas juče pojavili, sa sumnjivom diplomom privatnog faksa, ne razlikujete fakturu od profakture - ali Vas je "neko" iz tog nekog Vašeg "ATP"-a postavio da budete direktor pa sad potpisujete tendere i sponzorstva kako Vam narede.

U Novakovom svetu nije baš kao kod nas.

Njegov pravac

pre 3 godine

Nole je kao iz Džejove pesme"Vetrovi me lome ja teram po svome".Mnogo pljuvača,malo onih koji su uz njega,već viđeno mnogo puta.Kad pročitam "mudrolije" Navratilove samo ga još jače podržavam.Alo gospođo,odavno ne igrate tenis,kako onda Vas deli,ne pripadate ni jednoj grupaciji aktivnih teniserki.

Novi izazovi

pre 3 godine

Što se tiče Atp i njegove liste,u martu 2021 Novak prelazi igricu i to je Game over za sledećih bar 20 godina.Ništa mu oni nisu dali, bukvalno im je otimao ispred očiju njihov godinama gajen rivalitet Nadala i Federer.Koliko god medijska i sponzorska kampanja,sa setom veličaju ovaj dvojac,postoji momak iz Srbije koji nije najbolji, ali je bolji od njih u međusobnim okršajima, ima sve masterse, držao sva 4 GS, koji njih dvojica nisu uspeli ni u najbolje odigranih sezonama.Zato mora da pravi novo udruženje jer je ovo prevazišao.

Ajme

pre 3 godine

Onaj dole
Prvo, ne izvlaci iz konteksta. Drugo, kako je postao to sto jeste, ako ne igrajuci ATP turnire, Masters serije? Od cega je zaradio na turnirima, ako ne igrajuxi ATP turnire? Sta je, igrao celendzere? Od svega napisanog, ja jedino shvatam da ti pokusavas meni da se narugas, vredjas me. Jasno mi je da ti jedino tako umes, cak ti sarkazam ne lezi, nekako deluje prosto i jeftino kada ti napises. Treba imati slifa i fond reci da to deluje kulturno, a da ipak nekoka prozoves.

Bane

pre 3 godine

Jbt koliko negativnih komentara. Čovek balkanac pa šta hoćete da daje prihvatljive izjave i namešta šiškice... jbeš čoveka kojeg svi vole

ZigZagler

pre 3 godine

Aktivni teniseri treba da imaju aktivno udruženje. Neaktivni teniseri neaktivno. Ljubitelji tenisa svoje. Hejteri svoje. Federer Udruženje umetnika. Nadal Udruženje ljubitelja crvene šljake ne plave. Plava trava, šljaka, beton njemu ne leže. Navratilova svoje udruženje. Zanimljivo je kako ona vidi život posle aktivnog igranja tenisa. TV i štrikanje. Ko još štrika u ova vremena? Da li sada Federer sedi ispred TV i štrika? To po njoj rade teniseri koji su ok, na liniji. Kako li Kirjos štrika. On samo frket, ništa klot.

verovali ili ne

pre 3 godine

Kako se usudjuje, sta je ona osvojila da mu nesto kaze, koliko ona ima gren slemova? 18? sta je to naspram njegovih... a, cekaj...
(Mix, 03. novembar 2020 16:51)

ono kad se smeješ čoveku koji ima 17-est slemova i zaradio 100+miliona dolara a ti nisi prišao stadionu na pet kilometara....
jumkova ekipa, šta reći.....

Čika Mirko

pre 3 godine

Novače, siguran sam da si toliko zreo i veliki da znaš kako je ova kritika Navratilove uistinu jako plitka, i zapravo jadna. Poručuje ti da heklaš i zaglupljuješ se TV-om umjesto što pokušavaš da u teniskom svijetu rasporediš stvari tako da igrači dobiju više, i to mnogo veći fond igrača. To što ti imaš više nego dovoljno novca, a svejedno svoje vrijeme trošiš na borbu da i drugi igrači imaju više i novca i prava odlučivanja, umjesto da heklašpred tv-om kao Navratilova, govori o tebi dobre stvari, a o Navratilovoj loše. Samo naprijed Šampione, drži nivo igre još dok te zdravlje služi, i ne zaboravi narodnu mudrost: za dobrim se konjom prašina diže.

Milan

pre 3 godine

Koliko homofobije u komentarima, povraća mi se. Na to se uglavnom svela sva srpska komunikacija, kada neko kaže neku istinu (ili neistinu, nebitno je), kao odgovor krene vređanje izgleda / seksualne pripadnosti / porekla i sl. Ali tako rade i političari, zašto bi obični građani bili bolji. Svaki dan sam sve srećniji što sam otišao iz primitivne žabokrečine koja se zove Srbija, da barem ne moram da sa trpim takva ponižavanja u svakodnevnoj komunikaciji.
Ono što mi je fanscinantno, ovde živi 10ak porodica iz Srbije (znači svi oženjeni/udati, sa decom, visoko obrazovani, ima nas i sa doktoratima) i svi misle ovako. Srbija će zaista za par godina ostati zemlja u kojoj žive samo primitivne ovce, ali to i jeste cilj političara, njima treba samo stado, da ne bleji po mogućnosti.
(Dare, 3. novembar 2020 13:07)

Bravo Dare! Potpisujem sve! Mi koji zivimo dugo na zapadu najbolje uocavamo sve to sto je nazadno u Srbiji. Secam se dok sam ziveo u Srbiji da je i meni to nazadno, primitivno ponasanje bilo nesto normalno. Covek mora prvo da odseli iz Srbije da bi shvatio sta je uredjena drzava, i koliko je primitivno vredjati nekoga samo zato sto je homoseksualac (i uopste te ne ugrozava). Zamisli tu inteligenciju, nemas pametan odgovor na komentar Navratilove i onda iz ocaja napises "sta ti znas lezbo..."

Eugen

pre 3 godine

Posle osvajanja Vimbldona prošle godine nakon preokreta nad Federerom, Navratilova je u holu stojala i cekala Novaka da mu čestita ali on se pojavio držeći za ruku svog sina što se njoj nikako nije svidelo jer je jasno šta je Djoković želeo da joj poruci. I od tada ide prozivanje Novaka na svakom koraku prosta stvar.
(Pivot, 3. novembar 2020 16:09)

Boze de**la li?!

Приватни мандов Ђидо Мова

pre 3 godine

Велики поздрав из Украјине, наравно из картонског насеља.

Remus

pre 3 godine

Veoma neprimereno i bahato obracanje. Mislim da niko ne zasluzuje takvo deljenje lekcija kao sto to sebi dopusta Martina. Kao da se bavi samo provociranjem Novaka i pokusajima njegove psihicke destabilizacije eksponiranjem manjka emelentarne kulture i empatije...

I ovo će sutra biti lani

pre 3 godine

@Milan_PT
Od tebe samo površnost, crno-belo navijanje i jarko obojena glupost... ne određuju ni ATP ni organizatori turnira kako će se u koroni neko ponašati, nego države i njihove vlade. Od Novaka će ozbiljni ljudi početi da beže, i on i vi postajeti nesnosni, kao skakavci. On ima još godinu dana, šta će kandidat za penzionera da promeni, a dvadeset godina je u tom svetu koji mu je do pre "tri fana" nije dobar? To što ti tenis gledaš od Maričke bitke 1371. godine mene time nećeš fascinirati.

Hm

pre 3 godine

da li si dostojna da ti njemu delis savete ? necuveno!!!
(dusan, 3. novembar 2020 16:08)
Da li si ti dostojan da njoj delis savete? Necuveno!!!
Ona je bar bila sampionka a ko si uopste ti?

Solomon

pre 3 godine

Navratilova je zamrsila ko luda pletenje. Koju potrebu i snagu ima Novak da osniva drugi sindikat kada ode u penziju? Šta Novak ima sa koronavirusom i svetskom zdravstvenom organizacijom?
Na kraju kao u fudbalu i košarci, i u tenisu se pitaju najbolji, najjači i najhrabriji to što Navratilova nije iskoristila svoju priliku i učinila tenis boljim i pristupačnijim za sve ne znači da Novak ne treba to da učini.
Ipak je on Srbin kao i Tesla koji je umro u siromaštvu jer je hteo besplatnu struju za ceo svet a drugi kao Navratilova su se obogatili i nazvali ga ludim naučnikom. Nije lako biti Srbin, nikad nije ni bilo ali je prelepo.
Hvala im!

Draga Saveta

pre 3 godine

Ono, ona je u njegovim godinama isključivo radila na svom američkom imidžu...
Možda bi joj i verovali da mu je poželela da se više igra sa decom, al' (ono žensko u njoj) - štrikanje?

Pivot

pre 3 godine

Posle osvajanja Vimbldona prošle godine nakon preokreta nad Federerom, Navratilova je u holu stojala i cekala Novaka da mu čestita ali on se pojavio držeći za ruku svog sina što se njoj nikako nije svidelo jer je jasno šta je Djoković želeo da joj poruci. I od tada ide prozivanje Novaka na svakom koraku prosta stvar.

Ajme

pre 3 godine

Fortissimo, Milan_PT i ostali
Ne odlucuje organizator turnira o pravilima za vreme pandemije. Odlucuje drzava, njihovi lekari, a organizator je duzan da to postuje. Pre turnira se znaju pravila, svima je to dato napismeno i svakiga su obavestili. Ne vidim kako bi ATP mogao da uradi nesto povodom toga, kada je to teniska organizacija i tu grupu cine uglavnom sportisti, bivsi, sadasnji, a ne doktori sa diplomom. Sto se pak Novaka tice, ako mu ATP ne odgovara, moze slobodno da se ispise sa liste i osnuje neku svoju organizaciju gde ce biti prvi i najbolji. Ako mu ne odgovaraju nagrade, moze slobodno da ih se odrekne, jer postoje drugi kojima vise treba. Taj isti ATP ga je diveo tu gde jeste i postao je to sto jeste zahvaljujuci njima. Malo je licemerno buniti se protiv nekoga ko ti je pomigao da ostvaris uspeh.

dusan

pre 3 godine

kakva arogancija !!!!....decka , ti si nesto BILA, sada si ljubitelj tenisa.ti pricas i ucis najboljeg tenisera na svetu ,ej , najboljeg tenisera svih vremena ,sta da radi!? da li si dostojna da ti njemu delis savete ? necuveno!!!

despot

pre 3 godine

Kako me nervira kad neko prica o razjedinjenju samo zato sto on zeli na drugu stranu, sto ne bi i ona presla ovamo i bila ujedinjena... Svako sa svoje tacke gledista gleda... Tako da je najbolje da svi gledaju svoja posla i idu gdje im milo.

M. Radosavljevic

pre 3 godine

Gej lobi protiv pravoslavlja.... NIKAD.... SRBIJA....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Goran 973, 3. novembar 2020 14:47) # Link komentara

Hahaha...Jel' ti dobro?

Posmatrac

pre 3 godine

Ne, ne, Martine Navratilov, neće Novak da prestane da se bori za igrače. Čak i za igračice i to one koje su izjavljivale da im je neprijatno da dele svlačionicu sa tobom... Ali je to bilo u ono doba kad si ti igrala i kad se to uspešno prikrivalo u medijima... A mlade igračice niko nije štitio od tebe.

fortissimo

pre 3 godine

Igraca izbace sa turnira jer je bio u kontaktu sa trenerom koji je pozitivan. Uz to, igracu je pre toga uradjen test i on je negativan i nece da mu odrade drugi test vec ga izbace sa turnira? I uz to jos sa GS?? Ko stiti takvog igraca? ATP?? Nisu prstom mrdnuli i to je bilo vise takvih slucaja poslednjih meseci..Zasto Navratilova i slicni ne pricaju o tome? Secam se slucaja Verdaska, Peera..Ima ih jos. I ona jos kaze u ovo vreme ih Novak deli? Da. Sve se ovo desava sada..u ovo vreme. Bahatost organizatora turnira ce se nastaviti i jos cemo o tome da citamo u buduce. Da li sve ovo sto Novak radi njemu smeta..za to ne treba da se drugi brinu. Ako on to ne zna i radi nesto sto mu smeta..onda je to njegov problem. Ali se oni ne brinu za Novaka u tom smislu..Druga je ovde politika u pitanju. To je potpuno jasno.

Djordje

pre 3 godine

U pravu je potpuno.. nista mu od toga ne treba.. jedino mu treba jos nekoliko GS da prestigne Nadala i Federera, ali ako se bude bavio sindikatima i slicnim stvarima, tesko da ce to uspeti

glas razuma

pre 3 godine

Mislim da nijedan sportista nije doživeo takav sunovrat poput Noleta...Prvi na svetu i jedan od najboljih igrača svih vremena ali jedan od najomraženijih sportista - čak je počeo da gubi podršku i kod svojih zemljaka...Nameće se i trudi da ga svi vole a voleće ga ako se bavi igrom a ne osnivanjem kojekakvih teniskih sindikata, iznošenjem javnog mišljenja o bitnim stvarima poput vakcinisanja ili druženje sa belosvetskim guruima i magovima

Matematicic

pre 3 godine

(Rekorder, 3. novembar 2020 14:04)

Ima nesto sto se zove taktika, smisljena, bavicu se svim i svacim a pare neka kaplju. Tu su sponzori koji treba da veruju u velika ostvarenja, veruj i ti i svi ostali koji podrzavate "Nije mi se igralo, ja sam ostvario sta sam hteo". Sve je to suvise providno, nije ni on glup, jasno mu je da vreme izmice a dolaze nove mlade snage, jedan ga je upravo izbacio sa turnira u Becu a bice toga jos mnogo i zato ono opravdanje "Nije mi se igralo" koje ne prilici No1, ne ide uz taj trofej i status. Zbog toga gubi svoje navijace, ljudi u Becu platili karte i dosli da ga gledaju a on prica kako mu se nije igralo. Istina je da je potucen od Sonege jer je decko igrao i finale, pokazao je svoj kvalitet ali Djokovic nema casti da to i prizna.
(II, 3. novembar 2020 15:01)

primili ste se oko tog Sanega kao da je vec x turnira osvojio. ne kontam da vama takvima i dalje nije jasno da je novak prvi jer u kontinuitetu igra dobro i osvaja turnire a sonego je samo bljesnuo kao i masa drugih kojih vec na sledecem turniru nigde nema. eno ga i onaj francuz mladi sto je blistao na rg pukao juce od buste ko kruska a vi se primate na te takve i kao razbio ga klinac. vazi. da je to tako i da nema sanse da se pobedjuje kad se pojave nove mlade snage federer bi trebalo da je batalio tenis pre 10 godina a on i dan danas dere klince a naravno da se desi i neki poraz isto kao i noletu

Goran

pre 3 godine

Kako je lako i bedno napadati Novaka. Bedno zato sto je to najlaksi i najljigaviji nacin dodvoravanja publici na zapadu. Lako zato sto ga svi napadaju i on je nebranjen plen. Namestio se svima na volej. A ako se pogledaju Novakove izjave onda se jasno vidi da nema govora o podelama. Jedno joj se mora priznati u izjavi i sa time se slazem. Ne znam sta je bilo potrebno Novaku da se udruzuje sa Pospisilom i da stiti prava igraca koji su na 100-tom mestu. Neka se bore sami za sebe a on neka se bori za mesto u istoriji.

Куп је битан

pre 3 godine

Нико није већи од система, па ни Новак. Тенисери су савремени гладијатори и забављачи. Најуспешнији међу њима зарађују озбиљан новац управо захваљујући том систему и богатим људима који су га смислили. Према томе, ударај ту лоптицу, зарађуј огроман новац и не иди против система.

Bor'ša

pre 3 godine

Jedina velika razlika između Novaka i "pljuvaca" je ta sto Novak u zivotu nikada nicije ime nije provukao kroz usta javnim komentarem bilo cime da se bave, jer ga ne zanima, dok pljuvace izgleda jedino pominjanje Novaka moze da dovede u centar pažnje, patetično!

batko

pre 3 godine

Navratilova je potpuno u pravu - Novak treba da se posveti sebi i svojim rezultatima, odnosno rekordima. Ovako se iscrpljuje na neke stvari koje ne može promeniti koliko god bio jak i popularan. Nije interes sporta, barem ne danas, i onih koji sport sponzorišu neka pravda i ravnopravnost, već stvaranje superzvezda, preko kojih se uloženi novac vraća. A superzvezde samo za učešće na turniru uzimaju pare ispod stola, bez obzira na rezultat koji će postići(pogledajte izjave Rodžera Brenvalda iz 2013. kada je bio direktor ATP turnira u Bazelu i cifru za koju se Federer pojavljuje na takvom turniru).

Srbin Petar

pre 3 godine

Martina za razliku od tebe on nije uzeo da igra pod tuđom zastavom!
(Ljuba, 3. novembar 2020 14:44)

Nije mogla da igra pod tuđom zastavom, to nije dozvoljeno propisima. I ja sam bio "anglosaksonac", sad sam Srbin, imam državljanstvo i igram pod svojom srpskom zastavom. I vrlo sam ponosan.

lax

pre 3 godine

Ma u pravu je...šta se Nole petlja kad niko od igrača iz vrha tabele nije prstom mrdnuo...Neka igra tenis i bude najbolji a za druge ima ko da brine.

cudo Bozije

pre 3 godine

Neverovatno koliko ljubitelja sindikata ima u Srbiji! Istina, oni ljube samo jedan, onaj koji Novak namerava da oformi. A taj ce biti najmanje sindikat od svih, racunajuci i postojece koji nisu bog zna sta.

Ko će da mu sudi u njegovoj "asosiješn"?

pre 3 godine

Niko Srbinu Novaku goatu ne brani da napusti ATP, njihove liste, bodove, turnire, sponzore, da se odrekne kapitalističkog načina života, da se osloni na ksenofobične "srbske" botove, da krene od nule i da lovu zarađenu preko ATP podeli siromašnim trenerima i teniserima, koji će biti u njegovoj "asosiješn".

srbija do kosova

pre 3 godine

Gej lobi protiv pravoslavlja.... NIKAD.... SRBIJA....
(Goran 973, 03. novembar 2020 14:47)

Odličan komentar, u radikalskom stilu

milan

pre 3 godine

To za šalove je potcenjivački i nepotrebno, ako je tako rekla, ali se slažem da bi Novak trebao da se posveti sebi, bar još jedno vreme.

sasha

pre 3 godine

Draga Martina. Uz postovanje Tebe kao igracice mislim da je tvoje vrijeme proslo i to ne samo tenisko. Jednostavno mladji dolaze sa mnogo vise energije a Boga mi i znanja. Vise prilici tebi da pletes carape i salove nego da odredjujes sta jeste, a sta nije dobro za profesionalne igrace. Aktivni igraci a ne oni penzionisani treba da brinu i odlucuju kako dalje.

Nidža

pre 3 godine

Ima nesto sto se zove taktika, smisljena, bavicu se svim i svacim a pare neka kaplju. Tu su sponzori koji treba da veruju u velika ostvarenja, veruj i ti i svi ostali koji podrzavate "Nije mi se igralo, ja sam ostvario sta sam hteo". Sve je to suvise providno, nije ni on glup, jasno mu je da vreme izmice a dolaze nove mlade snage, jedan ga je upravo izbacio sa turnira u Becu a bice toga jos mnogo i zato ono opravdanje "Nije mi se igralo" koje ne prilici No1, ne ide uz taj trofej i status. Zbog toga gubi svoje navijace, ljudi u Becu platili karte i dosli da ga gledaju a on prica kako mu se nije igralo. Istina je da je potucen od Sonege jer je decko igrao i finale, pokazao je svoj kvalitet ali Djokovic nema casti da to i prizna.
(II, 3. novembar 2020 15:01)
# Link komentara


Jumko za tvoju patologiju još nema leka. Na b92 sigurno!

MileR

pre 3 godine

Pa to je ona što je zaboravila svoj jezik. Otišla u ameriku pa kaže da čak i razmišlja na engleskom.
I sve to da bi dobila devojku. Lako je biti u čoporu, treba sam nešto stvoriti. Nole je najveći svih vremena, bez obzira na titule, kolika mašinerija radi na njegovoj propasti. Ali i Martin Navratilov je nekad bila najbolja pa dođu drugi i preuzmu primat.

johny

pre 3 godine

Mrzi ga zapad zato sto je srbin, mrze Evropsku Severnu Koreju.hahahaha
(Kaiser Roger, 3. novembar 2020 12:48)

I danas mozak off. Hibernacija. Tebi veselje svaki dan

ja

pre 3 godine

Evo sada sve sam stručnjak za tenis komentariše Novakov postupak. A našla se i Navratilova pripadnica lezbo organizacije. Pustite Novaka da radi šta hoće. Njegova stvar. A ko neće da ga podrži ne mora. Novak ima svoje ime i prezime koje je stekao tenisom. ATP je do sada bio zatvoren krug

Hahahaha

pre 3 godine

Milan_PT
Sto se eliminacije igraca tice, priznajem da nije fer, ali organizator nema veze sa tim. Ta pravila oko virusa nije pisao organizator turnira vec SZO i pravila su jasna i pre nego sto pocne turnir. Ispadas ako si zarazen i ako si bio u kontaktu. Protiv toga ne treba Novak da se bori, vec celokupno covecanstvo, ali to vec nije sport, nego politika.

Bobičiz

pre 3 godine

U pravu je da treba više da se skoncentriše na igru. Da se koncentrisao samo na to do sada bi bio ubedljivo najbolji po svim parametrima. Ovako je izgubio dosta vremena na gluposti. Naročito sa bratom, Jelenom i onim španskim guruom. Taj period mu je ubedljivo najveći pad u karijeri

II

pre 3 godine

(Rekorder, 3. novembar 2020 14:04)

Ima nesto sto se zove taktika, smisljena, bavicu se svim i svacim a pare neka kaplju. Tu su sponzori koji treba da veruju u velika ostvarenja, veruj i ti i svi ostali koji podrzavate "Nije mi se igralo, ja sam ostvario sta sam hteo". Sve je to suvise providno, nije ni on glup, jasno mu je da vreme izmice a dolaze nove mlade snage, jedan ga je upravo izbacio sa turnira u Becu a bice toga jos mnogo i zato ono opravdanje "Nije mi se igralo" koje ne prilici No1, ne ide uz taj trofej i status. Zbog toga gubi svoje navijace, ljudi u Becu platili karte i dosli da ga gledaju a on prica kako mu se nije igralo. Istina je da je potucen od Sonege jer je decko igrao i finale, pokazao je svoj kvalitet ali Djokovic nema casti da to i prizna.

Sve je počelo od Amera Živislava

pre 3 godine

Pominjete nekakve "strukture" protiv koji je Novak, kao da je on dr Duci Simonović, i kao da Novak nije 15 godina s tim "strukturama" sticao basnoslovno bogatstvo? On i sada nije ustao protiv nepravedno visokih nagrada, samo bi da malo poveća one najniže. Čista demagogija. Nego je, sujetan i bahat hteo da ojadi ATP što mu prijatelja krimosa i nasilnika nisi prihvatili za direktora. Reč je o onom Ameru.

Rade, ZG

pre 3 godine

Nole se bori za kolege i naklon zbog toga, čovjek ne gleda samo sebe kao Federer. Mislim da je Martina u pravu kad kaže da će mu to poremetiti fokus, kao što su to 2016 napravili Pepe i Marko.

Prle

pre 3 godine

Mrzi ga zapad zato sto je srbin, mrze Evropsku Severnu Koreju.hahahaha
(Kaiser Roger, 3. novembar 2020 12:48)

Kad covek na kraju svog komentara stavi "hahahaha" znas da je potpuni nepismenjakovic (da se izrazim politicki korektno).

objektivno

pre 3 godine

Ako se nesto desava konstantno decenijama bilo bi sumanuto ocekivati da se preko noci to promeni, to bi vec upalo u definiciju ludila. Nista se ne desava slucajno u medijima, ne postoji ni jedna jedina recenica koja moze da promakne na primer na CNN-u, ESPN-u... taj koji to uradi dobio bi otkaz i sebi stavio zabranu da radi na 90% potencijalnih radnih mesta. Navratilova je deo te propagandne masine, zasto najbolje zna ona sama. Novak nije deo toga srecom po sebe a nesrecom po njegovu karijeru. Svakako da bi mu se vise isplatilo da cuti i samo "plete dzempere" ali sta da se radi kad nije on takav dzemperko.

goran

pre 3 godine

E našao se jedan...hm..Pa da kroji kapu ..Za mene više nisi bitan,iako te volim.Koji džukac ti ispira mozak.Otrijezni se dok je vrijeme ,,ne budi pulin(pas),,koji čuva ovce..Možda je namjera dobra ,ali oladi Srbine....Nemoj biti komunista ili socijalista,pa da ispravljaš krive drine..

Pekar

pre 3 godine

Sve tacno sto je rekla, ma koiliko voleli Noleta i radovali se svakom njegovom uspehu. Potpuno pogresan tajming i rasipsanje energije na trivajalne stvari.
(dragutin, 3. novembar 2020 13:53)

hajde, ne lupaj. Njegovo vreme, njegova energija, moze da je rasipa kolikogod zeli.
A kada ce da osnuje zajednicu tenisera? kad zavrsi karijeru??? Pa, toliku glupost je mogla samo da izvali mentalno retardirana osoba. Igrac moze da predstavlja igrace, samo dok je igrac. Posle toga moze samo penzionere.

Covek je izabrao najbolji moguci trenutak: postigao je neverovatno mnogo u karijeri, sad je najpoznatiji i najcenjeniji i sad se njegov glas cuje.

Al' me covek sad iznervirao…

magla svuda oko nas

pre 3 godine

ko je uopste rekao i gde je uopste trazeno da se neko razilazi, oni traze upravo suprotno, zajednistvo.. hoce profesionalni igraci da naprave " Pravu" Asocijaciju igraca koja ce zastupati njihove interese, ATP odavno to nije i to je svima jasno, oni se bave uglavnom organizacijom turnira i vijanju sponzora a ne zastupanjem interesa igraca, s toga oni hoce da usko saradjuju sa ATP organizacijom i da se upotpunjuju, ovde se Novak prakticno najmanje bori za sebe, jer paradoks je da igrac koji je ubedljivo najvise para zaradio od Turnira u istoriji se bori da se nagradni fond raspodeli ravnopravnije i da sansu dobijaju i slabije rangirani igraci da lakse probijaju i dobiju sansu, i bas u ovakvim momentima kada vlada ovo sto vec vlada, nekakva virusna infekcija, bas je ovo pravo vreme za nove stvari da se pokrenu, kada je sport u drugom planu..ali izgleda njima nije u interesu da sansu dobija bilo ko, izgleda da zele da samo bogatasi igraju..

Astra

pre 3 godine

@ Sremac

Ja zivim u Srbiji, necu odavde skoro, a opet uvidjam da je osoba kojoj si tako brilijantno replicirao, za sve u pravu. A ti si najobicnija botina sendvicarska. Standardan copy/paste odgovor podanika vrhovnog vodje. Sramota me je da delim isti vazdusni prostor sa ljudima poput tebe, ovcama bez svog - ja.

kris

pre 3 godine

Iako doticnu ne volim previse,sa nekim dijelovima izjave se slazem,posebno sa onim kad kaze "time se bavi kad zavrsis karijeru".Nikad mi nije bilo jasno zasto Novak gubi vrijeme,energiju i sto je najvaznije fokus baveci se ovim stvarima.On je teniser,uz to najbolji na svijetu i umjesto da se bavi onim sto najbolje zna,on se upusta u politicke teme u kojima se ocigledno ne snalazi najbolje.On kaze "ne postuju nas dovoljno".Pa majstore,ti sto te ne postuju ti plate za 7 dana tvog tenisa toliko koliko ja nebih zaradio da radim 450 godina.Dalje kaze da slabije rangirani teniseri slabo zaradjuju.Vjerovatno tacno,ali ako im se ne isplati,nek se bave necim drugim,ima poslova.Osim toga,nisam nesto vidio da je iko od njih stao u odbranu Novak ni nakon Adria kupa,ni kad su ga izbacili sa US opena.Prema tome,Novace mani se vise gluposti na i van terena,uzmi taj reket i na terenu pokazi i dokazi da si najbolji sto je ikad igrao ovu igru.

miodrag

pre 3 godine

I dalje sam protivnik svih aktivnosti koje Novak radi u poslednje vreme pa i ovoga sa novom asocijacijom. On daje mnogo autogolova u poslednje vreme i ovo je jedan od tih, uz onaj ispad na turniru u Becu gde je dao izjavu koje bi se svaki normalan profesionalac stideo. Ali na ovo sto prica istrosena lezbejka stvarno ne bi trebalo da se uopste osvrce. Pa nece sestro, pardon brate, slatki da osniva nezavisnu organizaciju igraca kada prestane da igra !!! Sta je sa tobom batice!

Sava

pre 3 godine

Samo pre dve godine Novaka je podrzavalo 99%ljudi u Srbiji. Ja mislim da sada ima bar 30% koji ga vise ne podržavaju. Odnosno koje je on svojim izjavama i ponašanjem oterao od sebe. Uz ogromnu pomoć njegove porodice i žene.

suma sumarum

pre 3 godine

Martina,kao i svi koji ne vole Novaka,svojim izjavama zeli da izbaci Novaka iz onoga na sta je fokusiran.
Novak,kao i svi koji rade,bori se za sebe,svoja prava i druge tenisere legalno,u okviru sindikata. Fokus mu je osnivanje novog udruzenja i to je njegovo pravo. Sam je odabrao taj put i neka ga,neka vodi svoj zivot,njegov je.
MENI JE INTERESANTNO TO, KOLIKO JE NOVAK META LOSIH KOMENTARA LJUDI SA OVIH PROSTORA. NAJBOLJI TENISER IKADA,JEDAN OD NAJBOLJIH SPORTISTA IKADA,ODAVDE,NAŠ...DA JE NEČIJI,A NE NAŠ,BIO BI PONOS NACIJE.
OVAKO,SAM,KAO I UVEK,BORI SE ZA SEBE I SVOJA PRAVA. I NAJCESCE,POZELI DA DODJE OVDE,KUCI.

Rekorder

pre 3 godine

Dobro je da neko razume o cemu govori Navratilova i svaka cast za komentar. Samo ja sve vise verujem da je Djokovic svestan da on sve manje moze da ostvari a o rusenju nekih rekorda nema ni govora. Zato ovaj cirkus da bi kasnije mogao da kaze da su ga druge stvari kojima se bavio poremetile u ostvarivanju ciljeva. Isto kao sto je posle pobede Sonege rekao, bez trunke sportskog ferpleja, da mu se nije igralo. Sem ovoga da ce biti prvi na kraju ove godine nikakve vise on rekorde, bar one najvaznije kao GS trofeji, nece ostvariti.
(II, 3. novembar 2020 13:24)

Blago tebi s takvim razmišljanjem :) Zamisli sebe - probudiš se ujutru, odeš na trening, tu je trener, ti treniraš ali te baš briga jer si već rešio da te tenis više ne zanima toliko. I? U kom trenutku u životu ti postaviš sebi pitanje - šta ja uopšte radim na ovom terenu, sa ovim čovekom (trenerom)? Odoh kući da gledam TV :) Ono kao - prvi si na svetu (alo! prvi si na planeti, stotine hiljada ljudi se u svetu bavi tenisom), ti si prvi, ali se probudiš jedno jutro i kažeš sebi *ajd ja da smislim neki sindikat i da se bavim njime, da imam izgovor što nisam srušio rekord po broju osvojenih GS)* :)
A što se tiče toga da o rušenju nekih rekorda nema govora, obavestiću te da su svi bitni rekordi već u njegovom vlasnisšvu ili će postati kroz par meseci, osim onog jednog vezanog za GS, tako da..zvučiš kao vrabac koji kritikuje mlazni avion :)

Gradim kulu a kamena nemam

pre 3 godine

@urednik
Prvo i prvo, šta Novak osniva? Jedno je sindikat a jedno je nekakva njegova "asosiješn". Brinuće o zaradama siromašnih tenisera. Ko mu je prišao, ko se učlanio? U tom njegovom svetu vlada tolika pohlepa oko love, uključeni su sponzori, organizatori turnira, jači igrači, da nikakav sindikalizam, ako je uopšte reč o tome, ne može proći. Dvadeset najboljih mogu napraviti svoje društvo i igrati turnire između sebe, ko će tada davati pet para na ATP turnire 250 i 500, pa i jače, jer u prvim kolima imamo reviju autsajdera. I u fudbalu i u košarci sve se više ide na koncentraciju kvaliteta, a ne masovnosti. Onog trenutka kad su zarade u sportu postale morbidne, a čovečanstvo prihvatilo bolesnu halapljivost, sport je postao hiperprofitabilan i potrebna je "svetska revolucija" da se to promeni. Novak 15 godina mlati lovu, što ne formira teniski fond za gledne i siromašne tenisera, i ja sam jedan od tih, kao što Bil Gejts pomaže siromašnu decu u Africi. Nije ništa novo da se Kris i Martina opredeljuju za demokrate, kao i holivudski glumački vašar taštine, to je njihovo pravo, kao što će većina Srba glasati za republikance. Svako ima pravo da bude s kim hoće, a ti si odmah uočio zaveru protiv Srbina Novaku, zato što je Srbin. Da mi je da znam šta ti uređuješ?

Приватни детектив Ђидо Мова

pre 3 godine

Милина је читати ове зналце,шта би требао Новак да ради.. па господо,није Новак никога терао да дође у његову организацију,био је председник АТП савета и дао оставку,значи и до сад се све питао,ако има снаге да се и тим бави,ко сте ви да му судите. Ај сад на мотање каблова и по плату од 200 јура,оставите се ви овога.

Ljubo

pre 3 godine

U potpunosti se slažem sa Navratilovom,mani se politike i pomaganja drugima gledaj svoja posla i onome što ti je prioritet a to je da budeš najbolji teniser svih vremena ovi što se za njih zalažeš nisu vredni ni 5 sekundi da se njima posvetiš,ako se ne mogu izboriti sami na terenu za uspeh u onome čime se bave ko si ti da se za njih boriš neka se bore njihovi miljenici sa zapada.Dok ti misliš tamo gde ne treba tvoja 2 konkurenta ti odmiču sve više.Baš si sada našao da se baviš glupostima kada si im se primakao na samo 3 Gren slema i umesto da zapneš još jače ti sada fantaziraš.

Milan_PT

pre 3 godine

Pa, gospođo Navratilova, probleme treba rešavati onda kad postoje, a ne 5 godina kasnije. Ne rešavati probleme zato što je trenutno epidemija korone je besmislen argument, jer je u zadnja 3 meseca došlo do povećanog broja kršenja prava tenisera upravo zbog korone! Sad i treba stati na put organizatorima koji su juče eliminisali igrača koji nije bolestan, ali je imao kontakt sa takvim. Na osnovu ovakvog kriterijuma svaki igrač može biti eliminisan na osnovu proizvoljne procene, a to ostavlja mogućnost diskriminacije. Upravo zato i treba da postoji jedan čvrst sindikat igrača, jer je postalo jasno da ATP Veće Igrača nije u stanju da rešava na efikasan način sve veći broj problema sa kojim se igrači u poslednje vreme susreću.
A ATPu, kao i Navratilovoj, je jasno da bi Pospišilov sindikat bez Novakove podrške postao bez značaja...

Radijator

pre 3 godine

@ Sremac

Ja zivim u Srbiji, necu odavde skoro, a opet uvidjam da je osoba kojoj si tako brilijantno replicirao, za sve u pravu. A ti si najobicnija botina sendvicarska. Standardan copy/paste odgovor podanika vrhovnog vodje. Sramota me je da delim isti vazdusni prostor sa ljudima poput tebe, ovcama bez svog - ja.
(Astra, 03. novembar 2020 14:12)

Bravo...isto I ja mislim.

Darko

pre 3 godine

Ajde ne palite se, svaki Noletov porez je algoritam. Uživajte u našem teniskom programeru i ne obazirite se na bagove. Ima ih u svakom programu.

Mladen

pre 3 godine

Koliko god da sam navijao za Noleta pre i radovao se svakom trofeju i uspehu više ne mogu. Političarenje u tenisu, antivaks komenteri, namerno gubljenje meča, nepoštovanja organizatora, domaćina, tv publike.
Više ne mogu i mislim da će mi iskreno biti draže videti Rafu kako osvaja neki trofej, a Đoković i njegova ambicija da bude goat i neko i nešto po svaku cenu mogu da se nose.

Jelena

pre 3 godine

Umesto da Navratilova zauvek zaćuti, sakrije se, da se niko ne bi setio njenog hormonskog dopinga i retroaktivno joj oduzeo sve tutule, ona deli savet aktivnom broju 1...

Ono ono

pre 3 godine

Budi rob i pleti!? Ovo ima pravo na mišljenje i to da soli pamet pojedincu a Novak da ćuti a nikog ne spominje!? Sestro, brate- demagogu i to ružni!

Mladen

pre 3 godine

Koliko god da sam navijao za Noleta pre i radovao se svakom trofeju i uspehu više ne mogu. Političarenje u tenisu, antivaks komenteri, namerno gubljenje meča, nepoštovanja organizatora, domaćina, tv publike.
Više ne mogu i mislim da će mi iskreno biti draže videti Rafu kako osvaja neki trofej, a Đoković i njegova ambicija da bude goat i neko i nešto po svaku cenu mogu da se nose.

www

pre 3 godine

Mislim da je ovakva reakcija na odluku da se oformi novo udruženje igrača samo dokaz da je to trebalo uraditi. A što se tiče Navratilove, naklon za sve sportske uspehe, ali licemernost je nešto što ja ne tolerišem.

joca

pre 3 godine

Očigledno da Noletu ne smetaju aktivnosti na više frontova.On će biti vrhunski i sa i bez osnivanja asocijacije tenisera koji se bore za svoja prava.Osnovne aktivnosti su da finansiska sredstva odlaze i na slabije rangirane igrače,što je pre svega kolegijalno i dobronamerno.Želi da iskoristi autoritet da bi se izborio za bolji položaj tenisera,da imaju mogućnost da se i oni za nešto pitaju,a ne da budu moderni gladijatori.Ako to neko ne razume,nema mu pomoći.Nole ovim pokazuje da dolazi iz druge kulture koja ne počiva na anglosaksonskim vrednostima : osvoji,iskoristi,potplati,zaposli,plati.

Kukatilo

pre 3 godine

I sada, prosecnom Srbendi je glavni argument protiv Martine to sto je gej. Nego da vas pitam, sta mislite kog je opredeljenja Pepe Imaz i sta on radi u Nolovom strucnom stabu?

macconi

pre 3 godine

objasnila mu je za njegovo dobro...trosi energiju na te stvari,a ima cilj pred sobom.kao sto je rekla nek se bavi time kada zavrsi karijeru...lep gest mu je bio kada je organizovao skupljanje novca za nize rangirane tenisere za vreme korone i tu je trebao da zavrsi...ali on je tom organizacijom podelio stvarno igrace,a pri tome atp sve finansira,mnogima koji se vise pitaju od njega se to ne svidja,petlja se u ono sto ne treba,jos plus je organizovao turnir ,a u svetu se nije odrzavao nijedan sportski dogadjaj...svojim radom i trudom je dosao u poziciju da se bori za najboljeg igraca svih vremena,proglasavan je najboljim sportistom na svetu,postao priznat i cenjen...i onda je sebi dao za pravo da se on pita ,organizuje ,odlucuje umesto samo da se drzi svog posla i onoga u cemu je najbolji...klasican balkansi mentalitet!

Smorke

pre 3 godine

''...ne smemo se deliti''. Ne znam po kom osnovu Martina sebe svrstava u aktivne profi igrače, tj. ko su to ''mi'' o kojima ona priča.
Nole osniva esnafsku organizaciju igrača da bi oni branili interese aktivnih igrača. Navratilova je penzos koji se sada grebe o teniske federacije a verovatno ima ambicija da dođe na čelo WTA. I to je suština problema. ATP i WTA su puni profesionalaca koji objektivno žive na račun tenisera a pri donošenju odluka uglavnom vode računa o sopstvenom interesu.
Ovo je tek početak oranizovane hajke protiv Noleta koji hoće da parazite stavi tamo gde im je mesto.

II

pre 3 godine

(macconi, 3. novembar 2020 13:02)

Dobro je da neko razume o cemu govori Navratilova i svaka cast za komentar. Samo ja sve vise verujem da je Djokovic svestan da on sve manje moze da ostvari a o rusenju nekih rekorda nema ni govora. Zato ovaj cirkus da bi kasnije mogao da kaze da su ga druge stvari kojima se bavio poremetile u ostvarivanju ciljeva. Isto kao sto je posle pobede Sonege rekao, bez trunke sportskog ferpleja, da mu se nije igralo. Sem ovoga da ce biti prvi na kraju ove godine nikakve vise on rekorde, bar one najvaznije kao GS trofeji, nece ostvariti.

Miki

pre 3 godine

Pa šta drugo ona da kaže kada je deo tih struktura protiv kojih je Novak i digao glas.Sa druge strane kako bi se o ovoj babi i čula neka reč,sem kada pljuje Kralja.

Dare

pre 3 godine

Koliko homofobije u komentarima, povraća mi se. Na to se uglavnom svela sva srpska komunikacija, kada neko kaže neku istinu (ili neistinu, nebitno je), kao odgovor krene vređanje izgleda / seksualne pripadnosti / porekla i sl. Ali tako rade i političari, zašto bi obični građani bili bolji. Svaki dan sam sve srećniji što sam otišao iz primitivne žabokrečine koja se zove Srbija, da barem ne moram da sa trpim takva ponižavanja u svakodnevnoj komunikaciji.

Ono što mi je fanscinantno, ovde živi 10ak porodica iz Srbije (znači svi oženjeni/udati, sa decom, visoko obrazovani, ima nas i sa doktoratima) i svi misle ovako. Srbija će zaista za par godina ostati zemlja u kojoj žive samo primitivne ovce, ali to i jeste cilj političara, njima treba samo stado, da ne bleji po mogućnosti.

Goran

pre 3 godine

Ne ulazim u organizaciju saveta igrača u ATP,verovatno je to loše i verovatno je zbog toga i napravljena asocijacija....Ali, mislim da to treba da radi neko ko je 59,60,70...igrač na svetu, npr Pospešil, ali ne i prvi na svetu.
Ne razumem zašto Novaku koji se bori za GS titule i rekorde treba to. Zašto gubi energiju, vreme, fokus na nebitne stvari...Navratilova je u tom segmentu u pravu

vlax

pre 3 godine

možda treba da se posveti tenisu da bi bio lično bolji i uspešniji, ako je to moguće reći za nekoga ko je toliko uspešan. a možda on želi to da žrtvuje kako bi i igračima iza 50og mesta na ATP turu bilo ok, i kako bi mogli da žive bolje. a možda sve radi samo iz svoje koristi. to ne znam. nisam neki preveliki novakov fan, ali verujem da to radi iz najboljih namera. ono što je sigurno je da će vreme pokazati.

nemanja

pre 3 godine

Da stvari svedemo na osnovu - Naratilovu nervira što Đoković ima širi krug interesovanja i što hoće da uradi nešto za zajednicu. To više govori o njoj kao osobi. U ovo vreme individualizma, sebičluka i subjektivnog gledanja na stvarnost to je nedopustivo.

No1vak

pre 3 godine

Reče Martina i ode kod svoje devojke...
(Goran Loznica, 03. novembar 2020 12:44)

Pa sta botino? Promasio si temu slihtajuci se za plusice, sedi 1

Ajme

pre 3 godine

Smorke
Procitaj ko je bila Martina Navratilova, pa se onda vrati da komentarises. Sto se ostalog tice ni ti, a ni ja ne znamo Novakov plan. Otisao je iz Saveta igraca jer su trazili njegovu ostavku posle Adria tura.

Gaga

pre 3 godine

Gotov je Djoks sa ozbiljnim tenisom , smena je generacija Nadal bi mogao uzeti možda još jedan Garos i od velike trojke ne očekujem više od toga

Revizija

pre 3 godine

Boze,koliko prostih komentara,pritom vecina pristrasnih koji ne zastanu na tren,da bar razmisle o onome sto citaju,pa da se onda eventualno izjasne.

Ja

pre 3 godine

Sta kaze, ne treba to da radi dok igra nego kad prestane.... Nek mi objasni u čemu je ta famozna razlika? Jedino ako ima skrivenu dobru nameru, da hoce reci da ne treba da se kači sa glavešinama.
U oba slučaja nije u pravu!

Andrea Djani

pre 3 godine

Kada je osvojio Vimbldon u epskom finalu prosle godine , Martina je jedina dosla ispred Novakove svlacionice , igrala se malo sa Stefanom i pricala sa Novakom . Ako i ona , koja mu je u onom haosu razularenih Federerovih navijaca pruzila podrsku i cestitala mu , a sada ovako govori , potpuno je jasno ko je skrenuo sa pravog puta . To je , na zalost , nas Nole , a cini mi se da kod njega polako , ali sigurno , gen njegovog oca dolazi do izrazaja .

Sremac

pre 3 godine

Koliko homofobije u komentarima, povraća mi se. Na to se uglavnom svela sva srpska komunikacija, kada neko kaže neku istinu (ili neistinu, nebitno je), kao odgovor krene vređanje izgleda / seksualne pripadnosti / porekla i sl. Ali tako rade i političari, zašto bi obični građani bili bolji. Svaki dan sam sve srećniji što sam otišao iz primitivne žabokrečine koja se zove Srbija, da barem ne moram da sa trpim takva ponižavanja u svakodnevnoj komunikaciji.

Ono što mi je fanscinantno, ovde živi 10ak porodica iz Srbije (znači svi oženjeni/udati, sa decom, visoko obrazovani, ima nas i sa doktoratima) i svi misle ovako. Srbija će zaista za par godina ostati zemlja u kojoj žive samo primitivne ovce, ali to i jeste cilj političara, njima treba samo stado, da ne bleji po mogućnosti.
(Dare, 03. novembar 2020 13:07)

Kada covek vidi da je tekst o Novaku, a tvoj komentar o tvom obrazovanju (onako, suptilno provucen), verujem da je svima drago ovde sto je takva jedna "velicina" napustila ovu zabokrecinu i otisla na vrli zapad. Ostani tamo i molim te, promeni ime, da nas niko sa tobom ne povezuje. Nas ostavi da se "davimo" ovde i da, u vecini, pruzamo podrsku najboljem teniseru na svetu ikada.

Hintreal

pre 3 godine

Najveci peh Martine je sto bolest ne bira. E sad... Ta Lezba komentarise jednog Novaka. Pa i to je neka vrsta bolesti. Ono kada te nesreca ne obilazi.

Ma vazi

pre 3 godine

Nas ostavi da se "davimo" ovde i da, u vecini, pruzamo podrsku najboljem teniseru na svetu ikada.
(Sremac, 3. novembar 2020 13:23)
Da zivis u normalnoj zemlji ne bi bilo toliko ostrascenih komentara oko Novaka. To bi bila potpuno sporedna, rekreativna stvar u normalnofunkcionisucem zivotu ljudi. Ovako ljudi zive kroz Novaka jer nikakav svoj zivot nemaju, a njega boli bas za vas...

urednik

pre 3 godine

Nekada sam imao tviter nalog. Jedno veče sam gledao naloge Đokovića, Nadala, Federera i nekog manje poznatog igrača. Kad na njegovom nalogu pojavi se Kris Evert, tvitnula pa nestala. Kako sam odlegao desetine njenih mečeva odem na njen nalog kad ona razmenjuje poruke sa Mišel Obamom i Navratilovom. Upadnem u razgovor i pitam ih šta misle o bombardovanju Srbije uranijumom. Ćute. Pitam ponovo da li znaju da je Srbija u dva svetska rata bila saveznik Amerike. Martina me zamoli da se sklonim iz razgovora. Ja je obećam da hoću ali da mi prvo daju odgovore. I Kris Evert pozove Mišel Obamu i navratilo na njihov privatni kanal i nestanju u roku od sekunde. Čekao sam i posle sat se vrati Kris Evert ja joj ponovim pitanje i ona nestane sa tvitera to veče.
Pre nekoliko nedelja je Navratilova koja je uvek najviše hvalila Đokovića od "Velike trojke" osula paljbu po njemu i njegovom sindikatu. Odem na njen tviter nalog i umesto fotografije možete videti print skrin na kojem piše Bajden-Haris 2020! I ništa drugo. Naravno, ukapiram da ni Kris Evert ne sedi mirna i odem na njen nalog a on sa Mišel Obamom maksimalno angažovana u kampanji Bajdena. DAKLE, SVI NAPADI NA ĐOKOVIĆA OD NAVRATILOVE SU NASTALI KAO POSLEDICA AMERIČKIH IZBORA JER SE ZNA DA ĆE 95% SRBA GLASATI ZA TRAMPA - I JAVILA SE ČEHINJA IZ PENZIJE DA PLJUJE PO NOVAKU I TO SVAKE NEDELJE PO JEDNOM. Najviše ratova u istoriji SAD su počele američke DEMOKRATE, evo ih štite velike sponzore i turnire od Novakovog sindikata.

Медвед се пробудио из сна .

pre 3 godine

Госпођо а да ви плетете те џемпере или гледате телевизор обзиром да са тенисом имате знатно мање него први рекет света ?

Stanislav

pre 3 godine

Baš zato što je prvi i može da pokrene takvu akciju. Ko bi ozbiljno shvatio recimo 459 sa ATP liste.
Draga Navratilova, za vas je ZAISTA vreme da plete šalove.

MilanBg

pre 3 godine

Ovo oko ujedinjavanja ili razjedinjavanja nisam siguran, ali potpuno se slažem sa Martinom da to ne pomaže njegovom tenisu, ima još par godina uspešne karijere ispred sebe i sve bi trebalo da podredi svom tenisu i rezultatima na terenu, sve ostalo počev od porodice pa na dalje treba da ide u drugi plan. Ako već hoće da poobara sve rekorde treba i mora poptpuno da se posveti tome!

srle

pre 3 godine

Dobro, ovakva teniska veličina može da ga kritikuje. Samo se postavlja pitanje, po kojim kriterijumima ovaj gospodin, pardon gospođa temelji svoje statove. Đoković je teniser koji je osvojio sve što se može osvojiti, na putu je da obori jedan rekord koji ga svrstava u najbolje ikada. Tako da, nije poenta samo kritikovati, već realno sagledavati stvari. Svi znamo da Zapad nikada nije bio realan, zapadno društvo je suviše narcisoidno.

DukiNS

pre 3 godine

Nepotrebno je izgubio fokus pred US Open. I videlo se da je primetno nervozniji, a organizatori su ga lepo sačekali sa onim incidentom. Ako je već i hteo da pravi novu organizaciju trebao je lepo da sačeka posle završnog turnira u Londonu. Skeptičan sam i po pitanju tog turnira sada, obično je dolazio posle Pariza, našpanovan. Nadam se da grešim, ali ne očekujem puno, jedino ako se opet zainati iz nekog razloga pa da kida do kraja.

Srdjan

pre 3 godine

Ali srpski teniski stručnjci koji Martinu Navratilovu zova "ova" ili je vrijeđaju zbog seksualne orijentacije...
Poslije Novaka ima sto godina da čekamo na vrhunskog igrača.

Darko

pre 3 godine

Uz duzno postovanje i ogroman respekt prema Noletu mogu samo reci da je Navratilova dobro rekla,a i malo mu je je rekla koliko je trebala reci.

wolf30

pre 3 godine

Ona misli da ne treba. Novak misli da treba. Dok aktivno igra , moze osnovati Sindikat, zasto da ne, a kad ode u "penziju" vise ne mora biti clan Sindikata igraca jer nece igrati ,a Sindikat ostaje. Mislim da nece biti pod uticajima i da se mnogi boje tog poteza koji bi mogao izmeniti pravila koja su sada u "celicnim celjustima" mocnika.

Аhtung

pre 3 godine

Vidi se da je neiskusna! Nigde se ne možeš tako dobro isprazniti kao na sindikalnom sastanku. Uostalom, ona je analitičar, a ne više teniserka.

3, 2, 1 - sad!

pre 3 godine

ko je, bre, ona da deli savete?!
da li je nešto nekad osvojila?
bar da je guru ko pepe imaz ili stručnjak za piramide poput samira osmanagića!

Milan

pre 3 godine

Potpuno je u pravu . Nepotrebno troši energiju na nešto čime može da se bavi za 2-3 godine , a do tada treba da se skoncentriše na igru i ništa više . Nervozan je kao pas , pravi ispade na terenu i malodušan je kada je najvažnije ( finale protiv Nadala ) . Neshvatljivo mi je da inteligentan čovek , kao Nole , pravi gluposti kada bi trebalo da bude najzreliji .

Jovan

pre 3 godine

on zna kako je igračima koji su na 30 mestu ili 50 i kako je kad si prvi i želi da i oni na 50 mestu imaju novca za ono što je potrebno teniserima a ne da zaradjuju samo oni na prvih 5 mesta.

tennis

pre 3 godine

ko je, bre, ona da deli savete?!
da li je nešto nekad osvojila? ..........

(3, 2, 1 - sad!, 3. novembar 2020 13:03)

Stvarno tužno, da se ostavi komentar samo zato, da se nešto piskara iako komentator nema pojma o teniserki koju kritizira. Pa daj, budite malo samokritičniji i ne blamirajte se!
Evo samo, da se spomene broj GS koje je Navratilova osvojila za vreme svoje kariere. 18.

dragutin

pre 3 godine

Sve tacno sto je rekla, ma koiliko voleli Noleta i radovali se svakom njegovom uspehu. Potpuno pogresan tajming i rasipsanje energije na trivajalne stvari.

Kim-il-Vučić

pre 3 godine

Evo kometara iz Evropske Sevrne Koreje:
- Navaratilova je gej, tako da nema pravo na svoje mišljenje a možemo i da je zezamo!
- Zapad nas mrzi, kao i Noleta jer smo Srbi a Nole im još uzima i pare, pa ga mrze još više!
Neverovatno da ovako mislimo u XXI veku.
Možda će nam biti bolje za 2-3 godine.... mada mi crvić sumnje malo nagriza tu nadu...

Buljubaša Kid

pre 3 godine

Pročitao sam prva dva komentara sa najviše preporuka i ono što mogu zaključiti je da mi nismo normalni, pa lepo ga je posavetovala nije dobero da to radi kada je još igrač, usotalom, puko je na US OPENU i u Parizu a u Beču mu se nije igralo, ponavljam neka to radi kada prestane sa tenismo, moraš biti fokusiran na igru i na protivnike...PS: pre nekoliko godina, englesak kraljica je posetila tenisere na Vimbldonu i tamo jedino nije bilo Nadala, jer je u to vreme imao trening i nije hteo da ga prekida...

PPU

pre 3 godine

Svaka joj je na mestu. Ovo nema veze s tim dal ga neko voli ili ne voli - jednostavno neko ko je u prvih nekoliko mesta na svetu (u bilo čemu) treba da se maksimalno posveti tome bez gubljenja energije na sporedne stvari.

Pogledajte džemperka i Nadala - jel su oni aktivni u sindikatima i udruženju ATP igrača? Jel njihove žene ne silaze sa tabloida prosipajući pamet? Jel oni šire ljubav i grle drveće? Obilaze "piramide" i čitaju Treće oko? Jel njihova rodbina stavlja planinske reke u Španiji i Švajcarskoj u cevi? Jednostavno Novak i celokupna njegova porodica su neobrazovani skorojevići bez šlifa. A to se ne može kupiti nikakvim parama. Za to treba raditi na sebi ceo život da bi tek sledeća ili ona tamo generacija (možda) postala nešto.

Marko

pre 3 godine

Do juce je isao narativ kako Navratilovu niko nije voleo, kao ni Novaka, jer nisu sa zapada.
Od danas krece rafalna paljba i po njoj.
Da nema nasih navijaca, trebalo bi ih izmisliti.

first serve

pre 3 godine

Žena je rekla ono što većina nas zaista i misli (da ne treba da gubi vreme i živce na te stvari već da se koncentriše na tenis), zato i toliko negativnih kimentara. I kao glavni kontra argument bude onda činjenuca da je lezbejka, žasu...

Dare

pre 3 godine

@Sremac
Kada covek vidi da je tekst o Novaku, a tvoj komentar o tvom obrazovanju (onako, suptilno provucen), verujem da je svima drago ovde sto je takva jedna "velicina" napustila ovu zabokrecinu i otisla na vrli zapad. Ostani tamo i molim te, promeni ime, da nas niko sa tobom ne povezuje. Nas ostavi da se "davimo" ovde i da, u vecini, pruzamo podrsku najboljem teniseru na svetu ikada.

Naravno da ću ostati, ali ime neću promeniti, previše je komplikovana procedura promene imena 😘

Needukovan

pre 3 godine

"svojim radom i trudom je dosao u poziciju da se bori za najboljeg igraca svih vremena,proglasavan je najboljim sportistom na svetu,postao priznat i cenjen...i onda je sebi dao za pravo da se on pita ,organizuje ,odlucuje umesto samo da se drzi svog posla i onoga u cemu je najbolji...klasican balkansi mentalitet!"
(macconi, 3. novembar 2020 13:02)

Не, Маццони, ниси схватио - ТИ СИ ПРАВИ БАЛКАНСКИ МЕНТАЛИТЕТ! Ови што држе све конце у својим рукама највише воле мулце који не размишљају ни о чему, а ако и размишљају не износе то јавно јер може да их кошта. Ако баш и морају да се изјасне, наравно да ће да стану на страну крупног капитала. И наравно, сагињаће главу као мулци не желећи да виде очигледно, не желећи да се замерају, представљајући себе као модерну господу, а све у циљу да они ту прођу што богатије.
Са друге стране имаш Новака који жели да се то тениско богатство равномерније расподељује како би и лошије рангирани имали бар мало боља примања. ШТА ЈЕ ЛОШЕ У ТОМЕ??? Лоше је што такви као Новак због тога почињу да бивају критиковани јер су се дрзнули да дирну у осиње гнездо, а њега заболе уво за то и гледа да нађе начин да помогне онима који не зарађују баснословно као РФ и РН нпр. Новак није гладан пара као ови остали који га критикују и који се не слажу са њим. Зарадио је довољно да његових 10 наредних генерација не мора да се брине о новцу. Зарадили су и РФ и РН али им није доста!
А Навратилову не бих коментарисао, потпуно небитан лик у овој ситуацији.

Nal Bandi

pre 3 godine

U pravu si ne mozes razumeti.
Uz duzno postovanje, mozda je i razumljivo zasto.
Mozda on nije ni pod kojim uslovima hteo da menja zemlju koju predstavlja, kakva god da je vlast i situacija u toj zemlji, jer predstavlja svoj narod i jako mu je stalo do toga. Ima veze sa kulturom, principom i karakterom.
Mozda nece da bude miran iako je najvise u istoriji osvojio novca, u sistemu u kome se igraci nista ne pitaju, a treba.
ATP je i nastao pobunom igraca, i predstavljao njihov glas, a zatim se pretvorio u organizaciju, dejstvom menadzera, malo po malo, u kojoj igraci na malo sta uticu.
Tako da generalne floskule koje lepo zvuce tipa svi treba da smo zajedno, ne piju vodu, kad profesionalca malte ne kao psa isteraju sa turnira, ili ga stave da pocne mec u jedan sat po ponoci, potpuno svojevoljno.

Marko

pre 3 godine

Mada organizacije ATP i WTA imaju problema koji su stari i odavno poznati,
koji se godinama rješavaju dizanjem nagrada na turnirima i fondovima za penzije,
lijepo mu je rekla, da se bavi se onim što razumije.

KgK

pre 3 godine

Martina, najnolje je sedeti i smrdeti. Ti si klasični primer toga. Ne brini ti kako će on svoje slobodno vreme provoditi, pleti ti slobodno šta hoćeš...

fujjj!!!

pre 3 godine

Koliko li je samo neinteligentna Navratilova kad ovako jadno napada Novaka koji se bori za mladje tenisere, a cuti o Nadalu i dzemperku koji se bore samo za svoje interese??? Novak ne deli nikoga, upravo Nadal i Federer to rade. Odvratan zapad sa laznim moralom!!!

Igor

pre 3 godine

Kakve ima veze što je pokrenuo temu osnivanja privatnog sindikata u vreme korone, pobogu? Jel treba svi da ćutimo i molimo se Bogu dok korona ne prođe, šta je mislila ovim?
Đoković ima svoje mišljenje, ova ima svoje, iznose ih javno i koga briga. Udri Novače po svom i ne slušaj suflere sa strane. Uspešni ljudi se razlikuju od neuspešnih jer ne pokušavaju da se svojim postupcima dodvore većini, već imaju plan i rade po svom, dok uspeva. Kad ne uspeva, promene plan, i opet rade po svom. Novak pokušava 10 godina da se dopadne tzv. "politički korektnoj" zapadnoj publici, koja je razmažena, sujetna i neiskrena. Dovoljno je veliki u tenisu da prestane to da radi i gura svoju priču, pa kome se ne sviđa mogu samo da ga pljuju, što i inače rade.

legolas

pre 3 godine

Pa kako, logično, osnuješ sindikat kada prestaneš da igraš, ma važi, tako ide to, odeš u penziju, i odeš u fabriku i kažeš radnicima, ajde da osnujemo sindikat, ova je prolupala, ali je i dobro plaćena da napada Noleta.
Komfor, da se ne pita i ne dira, mi koji imamo nama je lepo, i baš nas briga za ostale, œto sad,optužbe,i napadi konstantni na Noleta.
Pa što se nisu javili dušebrižnici i pre Korone, nego ih boli uvo,.
Noletu je najlakše da se ne mesa i ne cima.
Prvi je na svetu, obara rekorde, novac kaplje,titule se nižu,porodica i deca su tu, međutim on nije komforista.
Želi da doprinese i pomognem, preuzeo je dćvođstvo u tom procesu dobijanja viših prava igrača, ušao je u borbu zarad kolega, on je namirio sebe odavno. Svaka mu čast na svemu, i na ljudskoj požrtvovanosti.

suma sumarum

pre 3 godine

Baba iz penzije,koja je vezbala fircanje,
nudi Novaku da vezba štrikanje i sedi uz tv.
Novak je drugacija glava od cehoslovacko-americke,zato zeli novo,bolje...trazi kretanje i promene.
Svet je dijalektičan,menja se,menjamo ga,menja nas. Nista nije vecito.
Zato,bako,tvoje vreme je proslo,sta si promenila promenila si.Novakovo vreme je trenutno,on menja i prilagodjava.

KgK

pre 3 godine

Martina, najnolje je sedeti i smrdeti. Ti si klasični primer toga. Ne brini ti kako će on svoje slobodno vreme provoditi, pleti ti slobodno šta hoćeš...

Igor

pre 3 godine

Kakve ima veze što je pokrenuo temu osnivanja privatnog sindikata u vreme korone, pobogu? Jel treba svi da ćutimo i molimo se Bogu dok korona ne prođe, šta je mislila ovim?
Đoković ima svoje mišljenje, ova ima svoje, iznose ih javno i koga briga. Udri Novače po svom i ne slušaj suflere sa strane. Uspešni ljudi se razlikuju od neuspešnih jer ne pokušavaju da se svojim postupcima dodvore većini, već imaju plan i rade po svom, dok uspeva. Kad ne uspeva, promene plan, i opet rade po svom. Novak pokušava 10 godina da se dopadne tzv. "politički korektnoj" zapadnoj publici, koja je razmažena, sujetna i neiskrena. Dovoljno je veliki u tenisu da prestane to da radi i gura svoju priču, pa kome se ne sviđa mogu samo da ga pljuju, što i inače rade.

No1vak

pre 3 godine

Reče Martina i ode kod svoje devojke...
(Goran Loznica, 03. novembar 2020 12:44)

Pa sta botino? Promasio si temu slihtajuci se za plusice, sedi 1

dragutin

pre 3 godine

Sve tacno sto je rekla, ma koiliko voleli Noleta i radovali se svakom njegovom uspehu. Potpuno pogresan tajming i rasipsanje energije na trivajalne stvari.

Smorke

pre 3 godine

''...ne smemo se deliti''. Ne znam po kom osnovu Martina sebe svrstava u aktivne profi igrače, tj. ko su to ''mi'' o kojima ona priča.
Nole osniva esnafsku organizaciju igrača da bi oni branili interese aktivnih igrača. Navratilova je penzos koji se sada grebe o teniske federacije a verovatno ima ambicija da dođe na čelo WTA. I to je suština problema. ATP i WTA su puni profesionalaca koji objektivno žive na račun tenisera a pri donošenju odluka uglavnom vode računa o sopstvenom interesu.
Ovo je tek početak oranizovane hajke protiv Noleta koji hoće da parazite stavi tamo gde im je mesto.

Andrea Djani

pre 3 godine

Kada je osvojio Vimbldon u epskom finalu prosle godine , Martina je jedina dosla ispred Novakove svlacionice , igrala se malo sa Stefanom i pricala sa Novakom . Ako i ona , koja mu je u onom haosu razularenih Federerovih navijaca pruzila podrsku i cestitala mu , a sada ovako govori , potpuno je jasno ko je skrenuo sa pravog puta . To je , na zalost , nas Nole , a cini mi se da kod njega polako , ali sigurno , gen njegovog oca dolazi do izrazaja .

Dare

pre 3 godine

Koliko homofobije u komentarima, povraća mi se. Na to se uglavnom svela sva srpska komunikacija, kada neko kaže neku istinu (ili neistinu, nebitno je), kao odgovor krene vređanje izgleda / seksualne pripadnosti / porekla i sl. Ali tako rade i političari, zašto bi obični građani bili bolji. Svaki dan sam sve srećniji što sam otišao iz primitivne žabokrečine koja se zove Srbija, da barem ne moram da sa trpim takva ponižavanja u svakodnevnoj komunikaciji.

Ono što mi je fanscinantno, ovde živi 10ak porodica iz Srbije (znači svi oženjeni/udati, sa decom, visoko obrazovani, ima nas i sa doktoratima) i svi misle ovako. Srbija će zaista za par godina ostati zemlja u kojoj žive samo primitivne ovce, ali to i jeste cilj političara, njima treba samo stado, da ne bleji po mogućnosti.

macconi

pre 3 godine

objasnila mu je za njegovo dobro...trosi energiju na te stvari,a ima cilj pred sobom.kao sto je rekla nek se bavi time kada zavrsi karijeru...lep gest mu je bio kada je organizovao skupljanje novca za nize rangirane tenisere za vreme korone i tu je trebao da zavrsi...ali on je tom organizacijom podelio stvarno igrace,a pri tome atp sve finansira,mnogima koji se vise pitaju od njega se to ne svidja,petlja se u ono sto ne treba,jos plus je organizovao turnir ,a u svetu se nije odrzavao nijedan sportski dogadjaj...svojim radom i trudom je dosao u poziciju da se bori za najboljeg igraca svih vremena,proglasavan je najboljim sportistom na svetu,postao priznat i cenjen...i onda je sebi dao za pravo da se on pita ,organizuje ,odlucuje umesto samo da se drzi svog posla i onoga u cemu je najbolji...klasican balkansi mentalitet!

urednik

pre 3 godine

Nekada sam imao tviter nalog. Jedno veče sam gledao naloge Đokovića, Nadala, Federera i nekog manje poznatog igrača. Kad na njegovom nalogu pojavi se Kris Evert, tvitnula pa nestala. Kako sam odlegao desetine njenih mečeva odem na njen nalog kad ona razmenjuje poruke sa Mišel Obamom i Navratilovom. Upadnem u razgovor i pitam ih šta misle o bombardovanju Srbije uranijumom. Ćute. Pitam ponovo da li znaju da je Srbija u dva svetska rata bila saveznik Amerike. Martina me zamoli da se sklonim iz razgovora. Ja je obećam da hoću ali da mi prvo daju odgovore. I Kris Evert pozove Mišel Obamu i navratilo na njihov privatni kanal i nestanju u roku od sekunde. Čekao sam i posle sat se vrati Kris Evert ja joj ponovim pitanje i ona nestane sa tvitera to veče.
Pre nekoliko nedelja je Navratilova koja je uvek najviše hvalila Đokovića od "Velike trojke" osula paljbu po njemu i njegovom sindikatu. Odem na njen tviter nalog i umesto fotografije možete videti print skrin na kojem piše Bajden-Haris 2020! I ništa drugo. Naravno, ukapiram da ni Kris Evert ne sedi mirna i odem na njen nalog a on sa Mišel Obamom maksimalno angažovana u kampanji Bajdena. DAKLE, SVI NAPADI NA ĐOKOVIĆA OD NAVRATILOVE SU NASTALI KAO POSLEDICA AMERIČKIH IZBORA JER SE ZNA DA ĆE 95% SRBA GLASATI ZA TRAMPA - I JAVILA SE ČEHINJA IZ PENZIJE DA PLJUJE PO NOVAKU I TO SVAKE NEDELJE PO JEDNOM. Najviše ratova u istoriji SAD su počele američke DEMOKRATE, evo ih štite velike sponzore i turnire od Novakovog sindikata.

Prle

pre 3 godine

Mrzi ga zapad zato sto je srbin, mrze Evropsku Severnu Koreju.hahahaha
(Kaiser Roger, 3. novembar 2020 12:48)

Kad covek na kraju svog komentara stavi "hahahaha" znas da je potpuni nepismenjakovic (da se izrazim politicki korektno).

Marko

pre 3 godine

Mada organizacije ATP i WTA imaju problema koji su stari i odavno poznati,
koji se godinama rješavaju dizanjem nagrada na turnirima i fondovima za penzije,
lijepo mu je rekla, da se bavi se onim što razumije.

II

pre 3 godine

(Rekorder, 3. novembar 2020 14:04)

Ima nesto sto se zove taktika, smisljena, bavicu se svim i svacim a pare neka kaplju. Tu su sponzori koji treba da veruju u velika ostvarenja, veruj i ti i svi ostali koji podrzavate "Nije mi se igralo, ja sam ostvario sta sam hteo". Sve je to suvise providno, nije ni on glup, jasno mu je da vreme izmice a dolaze nove mlade snage, jedan ga je upravo izbacio sa turnira u Becu a bice toga jos mnogo i zato ono opravdanje "Nije mi se igralo" koje ne prilici No1, ne ide uz taj trofej i status. Zbog toga gubi svoje navijace, ljudi u Becu platili karte i dosli da ga gledaju a on prica kako mu se nije igralo. Istina je da je potucen od Sonege jer je decko igrao i finale, pokazao je svoj kvalitet ali Djokovic nema casti da to i prizna.

Posmatrac

pre 3 godine

Ne, ne, Martine Navratilov, neće Novak da prestane da se bori za igrače. Čak i za igračice i to one koje su izjavljivale da im je neprijatno da dele svlačionicu sa tobom... Ali je to bilo u ono doba kad si ti igrala i kad se to uspešno prikrivalo u medijima... A mlade igračice niko nije štitio od tebe.

Kim-il-Vučić

pre 3 godine

Evo kometara iz Evropske Sevrne Koreje:
- Navaratilova je gej, tako da nema pravo na svoje mišljenje a možemo i da je zezamo!
- Zapad nas mrzi, kao i Noleta jer smo Srbi a Nole im još uzima i pare, pa ga mrze još više!
Neverovatno da ovako mislimo u XXI veku.
Možda će nam biti bolje za 2-3 godine.... mada mi crvić sumnje malo nagriza tu nadu...

glas razuma

pre 3 godine

Mislim da nijedan sportista nije doživeo takav sunovrat poput Noleta...Prvi na svetu i jedan od najboljih igrača svih vremena ali jedan od najomraženijih sportista - čak je počeo da gubi podršku i kod svojih zemljaka...Nameće se i trudi da ga svi vole a voleće ga ako se bavi igrom a ne osnivanjem kojekakvih teniskih sindikata, iznošenjem javnog mišljenja o bitnim stvarima poput vakcinisanja ili druženje sa belosvetskim guruima i magovima

3, 2, 1 - sad!

pre 3 godine

ko je, bre, ona da deli savete?!
da li je nešto nekad osvojila?
bar da je guru ko pepe imaz ili stručnjak za piramide poput samira osmanagića!

objektivno

pre 3 godine

Ako se nesto desava konstantno decenijama bilo bi sumanuto ocekivati da se preko noci to promeni, to bi vec upalo u definiciju ludila. Nista se ne desava slucajno u medijima, ne postoji ni jedna jedina recenica koja moze da promakne na primer na CNN-u, ESPN-u... taj koji to uradi dobio bi otkaz i sebi stavio zabranu da radi na 90% potencijalnih radnih mesta. Navratilova je deo te propagandne masine, zasto najbolje zna ona sama. Novak nije deo toga srecom po sebe a nesrecom po njegovu karijeru. Svakako da bi mu se vise isplatilo da cuti i samo "plete dzempere" ali sta da se radi kad nije on takav dzemperko.

Kukatilo

pre 3 godine

I sada, prosecnom Srbendi je glavni argument protiv Martine to sto je gej. Nego da vas pitam, sta mislite kog je opredeljenja Pepe Imaz i sta on radi u Nolovom strucnom stabu?

PPU

pre 3 godine

Svaka joj je na mestu. Ovo nema veze s tim dal ga neko voli ili ne voli - jednostavno neko ko je u prvih nekoliko mesta na svetu (u bilo čemu) treba da se maksimalno posveti tome bez gubljenja energije na sporedne stvari.

Pogledajte džemperka i Nadala - jel su oni aktivni u sindikatima i udruženju ATP igrača? Jel njihove žene ne silaze sa tabloida prosipajući pamet? Jel oni šire ljubav i grle drveće? Obilaze "piramide" i čitaju Treće oko? Jel njihova rodbina stavlja planinske reke u Španiji i Švajcarskoj u cevi? Jednostavno Novak i celokupna njegova porodica su neobrazovani skorojevići bez šlifa. A to se ne može kupiti nikakvim parama. Za to treba raditi na sebi ceo život da bi tek sledeća ili ona tamo generacija (možda) postala nešto.

Darko

pre 3 godine

Uz duzno postovanje i ogroman respekt prema Noletu mogu samo reci da je Navratilova dobro rekla,a i malo mu je je rekla koliko je trebala reci.

Sve je počelo od Amera Živislava

pre 3 godine

Pominjete nekakve "strukture" protiv koji je Novak, kao da je on dr Duci Simonović, i kao da Novak nije 15 godina s tim "strukturama" sticao basnoslovno bogatstvo? On i sada nije ustao protiv nepravedno visokih nagrada, samo bi da malo poveća one najniže. Čista demagogija. Nego je, sujetan i bahat hteo da ojadi ATP što mu prijatelja krimosa i nasilnika nisi prihvatili za direktora. Reč je o onom Ameru.

Bobičiz

pre 3 godine

U pravu je da treba više da se skoncentriše na igru. Da se koncentrisao samo na to do sada bi bio ubedljivo najbolji po svim parametrima. Ovako je izgubio dosta vremena na gluposti. Naročito sa bratom, Jelenom i onim španskim guruom. Taj period mu je ubedljivo najveći pad u karijeri

Eugen

pre 3 godine

Posle osvajanja Vimbldona prošle godine nakon preokreta nad Federerom, Navratilova je u holu stojala i cekala Novaka da mu čestita ali on se pojavio držeći za ruku svog sina što se njoj nikako nije svidelo jer je jasno šta je Djoković želeo da joj poruci. I od tada ide prozivanje Novaka na svakom koraku prosta stvar.
(Pivot, 3. novembar 2020 16:09)

Boze de**la li?!

Jelena

pre 3 godine

Umesto da Navratilova zauvek zaćuti, sakrije se, da se niko ne bi setio njenog hormonskog dopinga i retroaktivno joj oduzeo sve tutule, ona deli savet aktivnom broju 1...

Sava

pre 3 godine

Samo pre dve godine Novaka je podrzavalo 99%ljudi u Srbiji. Ja mislim da sada ima bar 30% koji ga vise ne podržavaju. Odnosno koje je on svojim izjavama i ponašanjem oterao od sebe. Uz ogromnu pomoć njegove porodice i žene.

tennis

pre 3 godine

ko je, bre, ona da deli savete?!
da li je nešto nekad osvojila? ..........

(3, 2, 1 - sad!, 3. novembar 2020 13:03)

Stvarno tužno, da se ostavi komentar samo zato, da se nešto piskara iako komentator nema pojma o teniserki koju kritizira. Pa daj, budite malo samokritičniji i ne blamirajte se!
Evo samo, da se spomene broj GS koje je Navratilova osvojila za vreme svoje kariere. 18.

legolas

pre 3 godine

Pa kako, logično, osnuješ sindikat kada prestaneš da igraš, ma važi, tako ide to, odeš u penziju, i odeš u fabriku i kažeš radnicima, ajde da osnujemo sindikat, ova je prolupala, ali je i dobro plaćena da napada Noleta.
Komfor, da se ne pita i ne dira, mi koji imamo nama je lepo, i baš nas briga za ostale, œto sad,optužbe,i napadi konstantni na Noleta.
Pa što se nisu javili dušebrižnici i pre Korone, nego ih boli uvo,.
Noletu je najlakše da se ne mesa i ne cima.
Prvi je na svetu, obara rekorde, novac kaplje,titule se nižu,porodica i deca su tu, međutim on nije komforista.
Želi da doprinese i pomognem, preuzeo je dćvođstvo u tom procesu dobijanja viših prava igrača, ušao je u borbu zarad kolega, on je namirio sebe odavno. Svaka mu čast na svemu, i na ljudskoj požrtvovanosti.

Goran

pre 3 godine

Ne ulazim u organizaciju saveta igrača u ATP,verovatno je to loše i verovatno je zbog toga i napravljena asocijacija....Ali, mislim da to treba da radi neko ko je 59,60,70...igrač na svetu, npr Pospešil, ali ne i prvi na svetu.
Ne razumem zašto Novaku koji se bori za GS titule i rekorde treba to. Zašto gubi energiju, vreme, fokus na nebitne stvari...Navratilova je u tom segmentu u pravu

Ono ono

pre 3 godine

Budi rob i pleti!? Ovo ima pravo na mišljenje i to da soli pamet pojedincu a Novak da ćuti a nikog ne spominje!? Sestro, brate- demagogu i to ružni!

srle

pre 3 godine

Dobro, ovakva teniska veličina može da ga kritikuje. Samo se postavlja pitanje, po kojim kriterijumima ovaj gospodin, pardon gospođa temelji svoje statove. Đoković je teniser koji je osvojio sve što se može osvojiti, na putu je da obori jedan rekord koji ga svrstava u najbolje ikada. Tako da, nije poenta samo kritikovati, već realno sagledavati stvari. Svi znamo da Zapad nikada nije bio realan, zapadno društvo je suviše narcisoidno.

Astra

pre 3 godine

@ Sremac

Ja zivim u Srbiji, necu odavde skoro, a opet uvidjam da je osoba kojoj si tako brilijantno replicirao, za sve u pravu. A ti si najobicnija botina sendvicarska. Standardan copy/paste odgovor podanika vrhovnog vodje. Sramota me je da delim isti vazdusni prostor sa ljudima poput tebe, ovcama bez svog - ja.

Djordje

pre 3 godine

U pravu je potpuno.. nista mu od toga ne treba.. jedino mu treba jos nekoliko GS da prestigne Nadala i Federera, ali ako se bude bavio sindikatima i slicnim stvarima, tesko da ce to uspeti

Ko će da mu sudi u njegovoj "asosiješn"?

pre 3 godine

Niko Srbinu Novaku goatu ne brani da napusti ATP, njihove liste, bodove, turnire, sponzore, da se odrekne kapitalističkog načina života, da se osloni na ksenofobične "srbske" botove, da krene od nule i da lovu zarađenu preko ATP podeli siromašnim trenerima i teniserima, koji će biti u njegovoj "asosiješn".

Pivot

pre 3 godine

Posle osvajanja Vimbldona prošle godine nakon preokreta nad Federerom, Navratilova je u holu stojala i cekala Novaka da mu čestita ali on se pojavio držeći za ruku svog sina što se njoj nikako nije svidelo jer je jasno šta je Djoković želeo da joj poruci. I od tada ide prozivanje Novaka na svakom koraku prosta stvar.

Nal Bandi

pre 3 godine

U pravu si ne mozes razumeti.
Uz duzno postovanje, mozda je i razumljivo zasto.
Mozda on nije ni pod kojim uslovima hteo da menja zemlju koju predstavlja, kakva god da je vlast i situacija u toj zemlji, jer predstavlja svoj narod i jako mu je stalo do toga. Ima veze sa kulturom, principom i karakterom.
Mozda nece da bude miran iako je najvise u istoriji osvojio novca, u sistemu u kome se igraci nista ne pitaju, a treba.
ATP je i nastao pobunom igraca, i predstavljao njihov glas, a zatim se pretvorio u organizaciju, dejstvom menadzera, malo po malo, u kojoj igraci na malo sta uticu.
Tako da generalne floskule koje lepo zvuce tipa svi treba da smo zajedno, ne piju vodu, kad profesionalca malte ne kao psa isteraju sa turnira, ili ga stave da pocne mec u jedan sat po ponoci, potpuno svojevoljno.

Mladen

pre 3 godine

Koliko god da sam navijao za Noleta pre i radovao se svakom trofeju i uspehu više ne mogu. Političarenje u tenisu, antivaks komenteri, namerno gubljenje meča, nepoštovanja organizatora, domaćina, tv publike.
Više ne mogu i mislim da će mi iskreno biti draže videti Rafu kako osvaja neki trofej, a Đoković i njegova ambicija da bude goat i neko i nešto po svaku cenu mogu da se nose.

Solomon

pre 3 godine

Navratilova je zamrsila ko luda pletenje. Koju potrebu i snagu ima Novak da osniva drugi sindikat kada ode u penziju? Šta Novak ima sa koronavirusom i svetskom zdravstvenom organizacijom?
Na kraju kao u fudbalu i košarci, i u tenisu se pitaju najbolji, najjači i najhrabriji to što Navratilova nije iskoristila svoju priliku i učinila tenis boljim i pristupačnijim za sve ne znači da Novak ne treba to da učini.
Ipak je on Srbin kao i Tesla koji je umro u siromaštvu jer je hteo besplatnu struju za ceo svet a drugi kao Navratilova su se obogatili i nazvali ga ludim naučnikom. Nije lako biti Srbin, nikad nije ni bilo ali je prelepo.
Hvala im!

Marko

pre 3 godine

Do juce je isao narativ kako Navratilovu niko nije voleo, kao ni Novaka, jer nisu sa zapada.
Od danas krece rafalna paljba i po njoj.
Da nema nasih navijaca, trebalo bi ih izmisliti.

fujjj!!!

pre 3 godine

Koliko li je samo neinteligentna Navratilova kad ovako jadno napada Novaka koji se bori za mladje tenisere, a cuti o Nadalu i dzemperku koji se bore samo za svoje interese??? Novak ne deli nikoga, upravo Nadal i Federer to rade. Odvratan zapad sa laznim moralom!!!

first serve

pre 3 godine

Žena je rekla ono što većina nas zaista i misli (da ne treba da gubi vreme i živce na te stvari već da se koncentriše na tenis), zato i toliko negativnih kimentara. I kao glavni kontra argument bude onda činjenuca da je lezbejka, žasu...

dusan

pre 3 godine

kakva arogancija !!!!....decka , ti si nesto BILA, sada si ljubitelj tenisa.ti pricas i ucis najboljeg tenisera na svetu ,ej , najboljeg tenisera svih vremena ,sta da radi!? da li si dostojna da ti njemu delis savete ? necuveno!!!

magla svuda oko nas

pre 3 godine

ko je uopste rekao i gde je uopste trazeno da se neko razilazi, oni traze upravo suprotno, zajednistvo.. hoce profesionalni igraci da naprave " Pravu" Asocijaciju igraca koja ce zastupati njihove interese, ATP odavno to nije i to je svima jasno, oni se bave uglavnom organizacijom turnira i vijanju sponzora a ne zastupanjem interesa igraca, s toga oni hoce da usko saradjuju sa ATP organizacijom i da se upotpunjuju, ovde se Novak prakticno najmanje bori za sebe, jer paradoks je da igrac koji je ubedljivo najvise para zaradio od Turnira u istoriji se bori da se nagradni fond raspodeli ravnopravnije i da sansu dobijaju i slabije rangirani igraci da lakse probijaju i dobiju sansu, i bas u ovakvim momentima kada vlada ovo sto vec vlada, nekakva virusna infekcija, bas je ovo pravo vreme za nove stvari da se pokrenu, kada je sport u drugom planu..ali izgleda njima nije u interesu da sansu dobija bilo ko, izgleda da zele da samo bogatasi igraju..

milan

pre 3 godine

To za šalove je potcenjivački i nepotrebno, ako je tako rekla, ali se slažem da bi Novak trebao da se posveti sebi, bar još jedno vreme.

Buljubaša Kid

pre 3 godine

Pročitao sam prva dva komentara sa najviše preporuka i ono što mogu zaključiti je da mi nismo normalni, pa lepo ga je posavetovala nije dobero da to radi kada je još igrač, usotalom, puko je na US OPENU i u Parizu a u Beču mu se nije igralo, ponavljam neka to radi kada prestane sa tenismo, moraš biti fokusiran na igru i na protivnike...PS: pre nekoliko godina, englesak kraljica je posetila tenisere na Vimbldonu i tamo jedino nije bilo Nadala, jer je u to vreme imao trening i nije hteo da ga prekida...

Sremac

pre 3 godine

Koliko homofobije u komentarima, povraća mi se. Na to se uglavnom svela sva srpska komunikacija, kada neko kaže neku istinu (ili neistinu, nebitno je), kao odgovor krene vređanje izgleda / seksualne pripadnosti / porekla i sl. Ali tako rade i političari, zašto bi obični građani bili bolji. Svaki dan sam sve srećniji što sam otišao iz primitivne žabokrečine koja se zove Srbija, da barem ne moram da sa trpim takva ponižavanja u svakodnevnoj komunikaciji.

Ono što mi je fanscinantno, ovde živi 10ak porodica iz Srbije (znači svi oženjeni/udati, sa decom, visoko obrazovani, ima nas i sa doktoratima) i svi misle ovako. Srbija će zaista za par godina ostati zemlja u kojoj žive samo primitivne ovce, ali to i jeste cilj političara, njima treba samo stado, da ne bleji po mogućnosti.
(Dare, 03. novembar 2020 13:07)

Kada covek vidi da je tekst o Novaku, a tvoj komentar o tvom obrazovanju (onako, suptilno provucen), verujem da je svima drago ovde sto je takva jedna "velicina" napustila ovu zabokrecinu i otisla na vrli zapad. Ostani tamo i molim te, promeni ime, da nas niko sa tobom ne povezuje. Nas ostavi da se "davimo" ovde i da, u vecini, pruzamo podrsku najboljem teniseru na svetu ikada.

kris

pre 3 godine

Iako doticnu ne volim previse,sa nekim dijelovima izjave se slazem,posebno sa onim kad kaze "time se bavi kad zavrsis karijeru".Nikad mi nije bilo jasno zasto Novak gubi vrijeme,energiju i sto je najvaznije fokus baveci se ovim stvarima.On je teniser,uz to najbolji na svijetu i umjesto da se bavi onim sto najbolje zna,on se upusta u politicke teme u kojima se ocigledno ne snalazi najbolje.On kaze "ne postuju nas dovoljno".Pa majstore,ti sto te ne postuju ti plate za 7 dana tvog tenisa toliko koliko ja nebih zaradio da radim 450 godina.Dalje kaze da slabije rangirani teniseri slabo zaradjuju.Vjerovatno tacno,ali ako im se ne isplati,nek se bave necim drugim,ima poslova.Osim toga,nisam nesto vidio da je iko od njih stao u odbranu Novak ni nakon Adria kupa,ni kad su ga izbacili sa US opena.Prema tome,Novace mani se vise gluposti na i van terena,uzmi taj reket i na terenu pokazi i dokazi da si najbolji sto je ikad igrao ovu igru.

suma sumarum

pre 3 godine

Baba iz penzije,koja je vezbala fircanje,
nudi Novaku da vezba štrikanje i sedi uz tv.
Novak je drugacija glava od cehoslovacko-americke,zato zeli novo,bolje...trazi kretanje i promene.
Svet je dijalektičan,menja se,menjamo ga,menja nas. Nista nije vecito.
Zato,bako,tvoje vreme je proslo,sta si promenila promenila si.Novakovo vreme je trenutno,on menja i prilagodjava.

suma sumarum

pre 3 godine

Martina,kao i svi koji ne vole Novaka,svojim izjavama zeli da izbaci Novaka iz onoga na sta je fokusiran.
Novak,kao i svi koji rade,bori se za sebe,svoja prava i druge tenisere legalno,u okviru sindikata. Fokus mu je osnivanje novog udruzenja i to je njegovo pravo. Sam je odabrao taj put i neka ga,neka vodi svoj zivot,njegov je.
MENI JE INTERESANTNO TO, KOLIKO JE NOVAK META LOSIH KOMENTARA LJUDI SA OVIH PROSTORA. NAJBOLJI TENISER IKADA,JEDAN OD NAJBOLJIH SPORTISTA IKADA,ODAVDE,NAŠ...DA JE NEČIJI,A NE NAŠ,BIO BI PONOS NACIJE.
OVAKO,SAM,KAO I UVEK,BORI SE ZA SEBE I SVOJA PRAVA. I NAJCESCE,POZELI DA DODJE OVDE,KUCI.

Milan_PT

pre 3 godine

Pa, gospođo Navratilova, probleme treba rešavati onda kad postoje, a ne 5 godina kasnije. Ne rešavati probleme zato što je trenutno epidemija korone je besmislen argument, jer je u zadnja 3 meseca došlo do povećanog broja kršenja prava tenisera upravo zbog korone! Sad i treba stati na put organizatorima koji su juče eliminisali igrača koji nije bolestan, ali je imao kontakt sa takvim. Na osnovu ovakvog kriterijuma svaki igrač može biti eliminisan na osnovu proizvoljne procene, a to ostavlja mogućnost diskriminacije. Upravo zato i treba da postoji jedan čvrst sindikat igrača, jer je postalo jasno da ATP Veće Igrača nije u stanju da rešava na efikasan način sve veći broj problema sa kojim se igrači u poslednje vreme susreću.
A ATPu, kao i Navratilovoj, je jasno da bi Pospišilov sindikat bez Novakove podrške postao bez značaja...

Куп је битан

pre 3 godine

Нико није већи од система, па ни Новак. Тенисери су савремени гладијатори и забављачи. Најуспешнији међу њима зарађују озбиљан новац управо захваљујући том систему и богатим људима који су га смислили. Према томе, ударај ту лоптицу, зарађуј огроман новац и не иди против система.

nemanja

pre 3 godine

Da stvari svedemo na osnovu - Naratilovu nervira što Đoković ima širi krug interesovanja i što hoće da uradi nešto za zajednicu. To više govori o njoj kao osobi. U ovo vreme individualizma, sebičluka i subjektivnog gledanja na stvarnost to je nedopustivo.

Hintreal

pre 3 godine

Najveci peh Martine je sto bolest ne bira. E sad... Ta Lezba komentarise jednog Novaka. Pa i to je neka vrsta bolesti. Ono kada te nesreca ne obilazi.

I ovo će sutra biti lani

pre 3 godine

@Milan_PT
Od tebe samo površnost, crno-belo navijanje i jarko obojena glupost... ne određuju ni ATP ni organizatori turnira kako će se u koroni neko ponašati, nego države i njihove vlade. Od Novaka će ozbiljni ljudi početi da beže, i on i vi postajeti nesnosni, kao skakavci. On ima još godinu dana, šta će kandidat za penzionera da promeni, a dvadeset godina je u tom svetu koji mu je do pre "tri fana" nije dobar? To što ti tenis gledaš od Maričke bitke 1371. godine mene time nećeš fascinirati.

Revizija

pre 3 godine

Boze,koliko prostih komentara,pritom vecina pristrasnih koji ne zastanu na tren,da bar razmisle o onome sto citaju,pa da se onda eventualno izjasne.

Gradim kulu a kamena nemam

pre 3 godine

@urednik
Prvo i prvo, šta Novak osniva? Jedno je sindikat a jedno je nekakva njegova "asosiješn". Brinuće o zaradama siromašnih tenisera. Ko mu je prišao, ko se učlanio? U tom njegovom svetu vlada tolika pohlepa oko love, uključeni su sponzori, organizatori turnira, jači igrači, da nikakav sindikalizam, ako je uopšte reč o tome, ne može proći. Dvadeset najboljih mogu napraviti svoje društvo i igrati turnire između sebe, ko će tada davati pet para na ATP turnire 250 i 500, pa i jače, jer u prvim kolima imamo reviju autsajdera. I u fudbalu i u košarci sve se više ide na koncentraciju kvaliteta, a ne masovnosti. Onog trenutka kad su zarade u sportu postale morbidne, a čovečanstvo prihvatilo bolesnu halapljivost, sport je postao hiperprofitabilan i potrebna je "svetska revolucija" da se to promeni. Novak 15 godina mlati lovu, što ne formira teniski fond za gledne i siromašne tenisera, i ja sam jedan od tih, kao što Bil Gejts pomaže siromašnu decu u Africi. Nije ništa novo da se Kris i Martina opredeljuju za demokrate, kao i holivudski glumački vašar taštine, to je njihovo pravo, kao što će većina Srba glasati za republikance. Svako ima pravo da bude s kim hoće, a ti si odmah uočio zaveru protiv Srbina Novaku, zato što je Srbin. Da mi je da znam šta ti uređuješ?

Remus

pre 3 godine

Veoma neprimereno i bahato obracanje. Mislim da niko ne zasluzuje takvo deljenje lekcija kao sto to sebi dopusta Martina. Kao da se bavi samo provociranjem Novaka i pokusajima njegove psihicke destabilizacije eksponiranjem manjka emelentarne kulture i empatije...

srbija do kosova

pre 3 godine

Gej lobi protiv pravoslavlja.... NIKAD.... SRBIJA....
(Goran 973, 03. novembar 2020 14:47)

Odličan komentar, u radikalskom stilu

Ajme

pre 3 godine

Smorke
Procitaj ko je bila Martina Navratilova, pa se onda vrati da komentarises. Sto se ostalog tice ni ti, a ni ja ne znamo Novakov plan. Otisao je iz Saveta igraca jer su trazili njegovu ostavku posle Adria tura.

www

pre 3 godine

Mislim da je ovakva reakcija na odluku da se oformi novo udruženje igrača samo dokaz da je to trebalo uraditi. A što se tiče Navratilove, naklon za sve sportske uspehe, ali licemernost je nešto što ja ne tolerišem.

Needukovan

pre 3 godine

"svojim radom i trudom je dosao u poziciju da se bori za najboljeg igraca svih vremena,proglasavan je najboljim sportistom na svetu,postao priznat i cenjen...i onda je sebi dao za pravo da se on pita ,organizuje ,odlucuje umesto samo da se drzi svog posla i onoga u cemu je najbolji...klasican balkansi mentalitet!"
(macconi, 3. novembar 2020 13:02)

Не, Маццони, ниси схватио - ТИ СИ ПРАВИ БАЛКАНСКИ МЕНТАЛИТЕТ! Ови што држе све конце у својим рукама највише воле мулце који не размишљају ни о чему, а ако и размишљају не износе то јавно јер може да их кошта. Ако баш и морају да се изјасне, наравно да ће да стану на страну крупног капитала. И наравно, сагињаће главу као мулци не желећи да виде очигледно, не желећи да се замерају, представљајући себе као модерну господу, а све у циљу да они ту прођу што богатије.
Са друге стране имаш Новака који жели да се то тениско богатство равномерније расподељује како би и лошије рангирани имали бар мало боља примања. ШТА ЈЕ ЛОШЕ У ТОМЕ??? Лоше је што такви као Новак због тога почињу да бивају критиковани јер су се дрзнули да дирну у осиње гнездо, а њега заболе уво за то и гледа да нађе начин да помогне онима који не зарађују баснословно као РФ и РН нпр. Новак није гладан пара као ови остали који га критикују и који се не слажу са њим. Зарадио је довољно да његових 10 наредних генерација не мора да се брине о новцу. Зарадили су и РФ и РН али им није доста!
А Навратилову не бих коментарисао, потпуно небитан лик у овој ситуацији.

Gaga

pre 3 godine

Gotov je Djoks sa ozbiljnim tenisom , smena je generacija Nadal bi mogao uzeti možda još jedan Garos i od velike trojke ne očekujem više od toga

sasha

pre 3 godine

Draga Martina. Uz postovanje Tebe kao igracice mislim da je tvoje vrijeme proslo i to ne samo tenisko. Jednostavno mladji dolaze sa mnogo vise energije a Boga mi i znanja. Vise prilici tebi da pletes carape i salove nego da odredjujes sta jeste, a sta nije dobro za profesionalne igrace. Aktivni igraci a ne oni penzionisani treba da brinu i odlucuju kako dalje.

Hm

pre 3 godine

da li si dostojna da ti njemu delis savete ? necuveno!!!
(dusan, 3. novembar 2020 16:08)
Da li si ti dostojan da njoj delis savete? Necuveno!!!
Ona je bar bila sampionka a ko si uopste ti?

Ma vazi

pre 3 godine

Nas ostavi da se "davimo" ovde i da, u vecini, pruzamo podrsku najboljem teniseru na svetu ikada.
(Sremac, 3. novembar 2020 13:23)
Da zivis u normalnoj zemlji ne bi bilo toliko ostrascenih komentara oko Novaka. To bi bila potpuno sporedna, rekreativna stvar u normalnofunkcionisucem zivotu ljudi. Ovako ljudi zive kroz Novaka jer nikakav svoj zivot nemaju, a njega boli bas za vas...

Ljubo

pre 3 godine

U potpunosti se slažem sa Navratilovom,mani se politike i pomaganja drugima gledaj svoja posla i onome što ti je prioritet a to je da budeš najbolji teniser svih vremena ovi što se za njih zalažeš nisu vredni ni 5 sekundi da se njima posvetiš,ako se ne mogu izboriti sami na terenu za uspeh u onome čime se bave ko si ti da se za njih boriš neka se bore njihovi miljenici sa zapada.Dok ti misliš tamo gde ne treba tvoja 2 konkurenta ti odmiču sve više.Baš si sada našao da se baviš glupostima kada si im se primakao na samo 3 Gren slema i umesto da zapneš još jače ti sada fantaziraš.

II

pre 3 godine

(macconi, 3. novembar 2020 13:02)

Dobro je da neko razume o cemu govori Navratilova i svaka cast za komentar. Samo ja sve vise verujem da je Djokovic svestan da on sve manje moze da ostvari a o rusenju nekih rekorda nema ni govora. Zato ovaj cirkus da bi kasnije mogao da kaze da su ga druge stvari kojima se bavio poremetile u ostvarivanju ciljeva. Isto kao sto je posle pobede Sonege rekao, bez trunke sportskog ferpleja, da mu se nije igralo. Sem ovoga da ce biti prvi na kraju ove godine nikakve vise on rekorde, bar one najvaznije kao GS trofeji, nece ostvariti.

Milan

pre 3 godine

Potpuno je u pravu . Nepotrebno troši energiju na nešto čime može da se bavi za 2-3 godine , a do tada treba da se skoncentriše na igru i ništa više . Nervozan je kao pas , pravi ispade na terenu i malodušan je kada je najvažnije ( finale protiv Nadala ) . Neshvatljivo mi je da inteligentan čovek , kao Nole , pravi gluposti kada bi trebalo da bude najzreliji .

Miki

pre 3 godine

Pa šta drugo ona da kaže kada je deo tih struktura protiv kojih je Novak i digao glas.Sa druge strane kako bi se o ovoj babi i čula neka reč,sem kada pljuje Kralja.

Mladen

pre 3 godine

Koliko god da sam navijao za Noleta pre i radovao se svakom trofeju i uspehu više ne mogu. Političarenje u tenisu, antivaks komenteri, namerno gubljenje meča, nepoštovanja organizatora, domaćina, tv publike.
Više ne mogu i mislim da će mi iskreno biti draže videti Rafu kako osvaja neki trofej, a Đoković i njegova ambicija da bude goat i neko i nešto po svaku cenu mogu da se nose.

batko

pre 3 godine

Navratilova je potpuno u pravu - Novak treba da se posveti sebi i svojim rezultatima, odnosno rekordima. Ovako se iscrpljuje na neke stvari koje ne može promeniti koliko god bio jak i popularan. Nije interes sporta, barem ne danas, i onih koji sport sponzorišu neka pravda i ravnopravnost, već stvaranje superzvezda, preko kojih se uloženi novac vraća. A superzvezde samo za učešće na turniru uzimaju pare ispod stola, bez obzira na rezultat koji će postići(pogledajte izjave Rodžera Brenvalda iz 2013. kada je bio direktor ATP turnira u Bazelu i cifru za koju se Federer pojavljuje na takvom turniru).

Pekar

pre 3 godine

Sve tacno sto je rekla, ma koiliko voleli Noleta i radovali se svakom njegovom uspehu. Potpuno pogresan tajming i rasipsanje energije na trivajalne stvari.
(dragutin, 3. novembar 2020 13:53)

hajde, ne lupaj. Njegovo vreme, njegova energija, moze da je rasipa kolikogod zeli.
A kada ce da osnuje zajednicu tenisera? kad zavrsi karijeru??? Pa, toliku glupost je mogla samo da izvali mentalno retardirana osoba. Igrac moze da predstavlja igrace, samo dok je igrac. Posle toga moze samo penzionere.

Covek je izabrao najbolji moguci trenutak: postigao je neverovatno mnogo u karijeri, sad je najpoznatiji i najcenjeniji i sad se njegov glas cuje.

Al' me covek sad iznervirao…

M. Radosavljevic

pre 3 godine

Gej lobi protiv pravoslavlja.... NIKAD.... SRBIJA....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Goran 973, 3. novembar 2020 14:47) # Link komentara

Hahaha...Jel' ti dobro?

Milan

pre 3 godine

Koliko homofobije u komentarima, povraća mi se. Na to se uglavnom svela sva srpska komunikacija, kada neko kaže neku istinu (ili neistinu, nebitno je), kao odgovor krene vređanje izgleda / seksualne pripadnosti / porekla i sl. Ali tako rade i političari, zašto bi obični građani bili bolji. Svaki dan sam sve srećniji što sam otišao iz primitivne žabokrečine koja se zove Srbija, da barem ne moram da sa trpim takva ponižavanja u svakodnevnoj komunikaciji.
Ono što mi je fanscinantno, ovde živi 10ak porodica iz Srbije (znači svi oženjeni/udati, sa decom, visoko obrazovani, ima nas i sa doktoratima) i svi misle ovako. Srbija će zaista za par godina ostati zemlja u kojoj žive samo primitivne ovce, ali to i jeste cilj političara, njima treba samo stado, da ne bleji po mogućnosti.
(Dare, 3. novembar 2020 13:07)

Bravo Dare! Potpisujem sve! Mi koji zivimo dugo na zapadu najbolje uocavamo sve to sto je nazadno u Srbiji. Secam se dok sam ziveo u Srbiji da je i meni to nazadno, primitivno ponasanje bilo nesto normalno. Covek mora prvo da odseli iz Srbije da bi shvatio sta je uredjena drzava, i koliko je primitivno vredjati nekoga samo zato sto je homoseksualac (i uopste te ne ugrozava). Zamisli tu inteligenciju, nemas pametan odgovor na komentar Navratilove i onda iz ocaja napises "sta ti znas lezbo..."

Stanislav

pre 3 godine

Baš zato što je prvi i može da pokrene takvu akciju. Ko bi ozbiljno shvatio recimo 459 sa ATP liste.
Draga Navratilova, za vas je ZAISTA vreme da plete šalove.

Jovan

pre 3 godine

on zna kako je igračima koji su na 30 mestu ili 50 i kako je kad si prvi i želi da i oni na 50 mestu imaju novca za ono što je potrebno teniserima a ne da zaradjuju samo oni na prvih 5 mesta.

DukiNS

pre 3 godine

Nepotrebno je izgubio fokus pred US Open. I videlo se da je primetno nervozniji, a organizatori su ga lepo sačekali sa onim incidentom. Ako je već i hteo da pravi novu organizaciju trebao je lepo da sačeka posle završnog turnira u Londonu. Skeptičan sam i po pitanju tog turnira sada, obično je dolazio posle Pariza, našpanovan. Nadam se da grešim, ali ne očekujem puno, jedino ako se opet zainati iz nekog razloga pa da kida do kraja.

Darko

pre 3 godine

Ajde ne palite se, svaki Noletov porez je algoritam. Uživajte u našem teniskom programeru i ne obazirite se na bagove. Ima ih u svakom programu.

Ja

pre 3 godine

Sta kaze, ne treba to da radi dok igra nego kad prestane.... Nek mi objasni u čemu je ta famozna razlika? Jedino ako ima skrivenu dobru nameru, da hoce reci da ne treba da se kači sa glavešinama.
U oba slučaja nije u pravu!

fortissimo

pre 3 godine

Igraca izbace sa turnira jer je bio u kontaktu sa trenerom koji je pozitivan. Uz to, igracu je pre toga uradjen test i on je negativan i nece da mu odrade drugi test vec ga izbace sa turnira? I uz to jos sa GS?? Ko stiti takvog igraca? ATP?? Nisu prstom mrdnuli i to je bilo vise takvih slucaja poslednjih meseci..Zasto Navratilova i slicni ne pricaju o tome? Secam se slucaja Verdaska, Peera..Ima ih jos. I ona jos kaze u ovo vreme ih Novak deli? Da. Sve se ovo desava sada..u ovo vreme. Bahatost organizatora turnira ce se nastaviti i jos cemo o tome da citamo u buduce. Da li sve ovo sto Novak radi njemu smeta..za to ne treba da se drugi brinu. Ako on to ne zna i radi nesto sto mu smeta..onda je to njegov problem. Ali se oni ne brinu za Novaka u tom smislu..Druga je ovde politika u pitanju. To je potpuno jasno.

vlax

pre 3 godine

možda treba da se posveti tenisu da bi bio lično bolji i uspešniji, ako je to moguće reći za nekoga ko je toliko uspešan. a možda on želi to da žrtvuje kako bi i igračima iza 50og mesta na ATP turu bilo ok, i kako bi mogli da žive bolje. a možda sve radi samo iz svoje koristi. to ne znam. nisam neki preveliki novakov fan, ali verujem da to radi iz najboljih namera. ono što je sigurno je da će vreme pokazati.

Rekorder

pre 3 godine

Dobro je da neko razume o cemu govori Navratilova i svaka cast za komentar. Samo ja sve vise verujem da je Djokovic svestan da on sve manje moze da ostvari a o rusenju nekih rekorda nema ni govora. Zato ovaj cirkus da bi kasnije mogao da kaze da su ga druge stvari kojima se bavio poremetile u ostvarivanju ciljeva. Isto kao sto je posle pobede Sonege rekao, bez trunke sportskog ferpleja, da mu se nije igralo. Sem ovoga da ce biti prvi na kraju ove godine nikakve vise on rekorde, bar one najvaznije kao GS trofeji, nece ostvariti.
(II, 3. novembar 2020 13:24)

Blago tebi s takvim razmišljanjem :) Zamisli sebe - probudiš se ujutru, odeš na trening, tu je trener, ti treniraš ali te baš briga jer si već rešio da te tenis više ne zanima toliko. I? U kom trenutku u životu ti postaviš sebi pitanje - šta ja uopšte radim na ovom terenu, sa ovim čovekom (trenerom)? Odoh kući da gledam TV :) Ono kao - prvi si na svetu (alo! prvi si na planeti, stotine hiljada ljudi se u svetu bavi tenisom), ti si prvi, ali se probudiš jedno jutro i kažeš sebi *ajd ja da smislim neki sindikat i da se bavim njime, da imam izgovor što nisam srušio rekord po broju osvojenih GS)* :)
A što se tiče toga da o rušenju nekih rekorda nema govora, obavestiću te da su svi bitni rekordi već u njegovom vlasnisšvu ili će postati kroz par meseci, osim onog jednog vezanog za GS, tako da..zvučiš kao vrabac koji kritikuje mlazni avion :)

Radijator

pre 3 godine

@ Sremac

Ja zivim u Srbiji, necu odavde skoro, a opet uvidjam da je osoba kojoj si tako brilijantno replicirao, za sve u pravu. A ti si najobicnija botina sendvicarska. Standardan copy/paste odgovor podanika vrhovnog vodje. Sramota me je da delim isti vazdusni prostor sa ljudima poput tebe, ovcama bez svog - ja.
(Astra, 03. novembar 2020 14:12)

Bravo...isto I ja mislim.

Uski ugao gledanja

pre 3 godine

Jasno je da mnogima to ne odgovara, mocnicima, koji mogu da budu to sto jesu i da ostanu i dalje mocnici.
(fortissimo, 3. novembar 2020 19:19)
A ne daju Novaku da postane taj mocnik umesto njih pa zamisli bezobraznike...

II

pre 3 godine

"On misli da radi pravu stvar. Ne slažem se s njim, ali to je njegov izbor. To sigurno nije pomoglo njegovom tenisu...To stvarno kod njega ne razumem. Kada si najbolji na svetu,potrebno je da ti energija odlazi na to, moraš da se posvetiš sportu. Da biste se opustili gledate TV, obrađujete drvo ili pletete šalove. Ali osnivanje sindikata?",

Jos jednom: "Kada si najbolji na svetu,potrebno je da ti energija odlazi na to, moraš da se posvetiš sportu."

To su saveti Navratilove upuceni Novaku. I mnogo dobri, dobronamerni.

Zena je ceo zivot provela igrajuci tenis i verujem da zna sta je korisno za jednog tenisera.

Ovo za strikanje nije uvreda a trebalo bi da znaci: "Radi bilo sta samo nemoj da se bavis osnivanjem sindikata jer ti to oduzima energiju i steti ti." Bar ja to tako shvatam i ne razumem zasto je to tako tesko razumeti.

Divno

pre 3 godine

Da li znate da direktori organizacije GSova tih meseci imaju plate 5 do 10 MILIONA? I nisu jedini, postoje čitavi bordovi tih direktora.
(Milan_PT, 3. novembar 2020 20:13)
Tako je i Novak je to shvatio i zeli da i posle igranja zaradjuje debele milione. Zato zeli da postane Eklston tenisa, uzme igrace u svoju organizaciju, oformi svoj Tur. I zamisli neko ne bi da mu to da na tanjiru. Pa stvarno kuda ide ovaj svet...
Jos sve upakovano u oblandu brige za igrace, bice on plemenitiji budza od ovih budza...

MilanBg

pre 3 godine

Ovo oko ujedinjavanja ili razjedinjavanja nisam siguran, ali potpuno se slažem sa Martinom da to ne pomaže njegovom tenisu, ima još par godina uspešne karijere ispred sebe i sve bi trebalo da podredi svom tenisu i rezultatima na terenu, sve ostalo počev od porodice pa na dalje treba da ide u drugi plan. Ako već hoće da poobara sve rekorde treba i mora poptpuno da se posveti tome!

Приватни детектив Ђидо Мова

pre 3 godine

Милина је читати ове зналце,шта би требао Новак да ради.. па господо,није Новак никога терао да дође у његову организацију,био је председник АТП савета и дао оставку,значи и до сад се све питао,ако има снаге да се и тим бави,ко сте ви да му судите. Ај сад на мотање каблова и по плату од 200 јура,оставите се ви овога.

Draga Saveta

pre 3 godine

Ono, ona je u njegovim godinama isključivo radila na svom američkom imidžu...
Možda bi joj i verovali da mu je poželela da se više igra sa decom, al' (ono žensko u njoj) - štrikanje?

joca

pre 3 godine

Očigledno da Noletu ne smetaju aktivnosti na više frontova.On će biti vrhunski i sa i bez osnivanja asocijacije tenisera koji se bore za svoja prava.Osnovne aktivnosti su da finansiska sredstva odlaze i na slabije rangirane igrače,što je pre svega kolegijalno i dobronamerno.Želi da iskoristi autoritet da bi se izborio za bolji položaj tenisera,da imaju mogućnost da se i oni za nešto pitaju,a ne da budu moderni gladijatori.Ako to neko ne razume,nema mu pomoći.Nole ovim pokazuje da dolazi iz druge kulture koja ne počiva na anglosaksonskim vrednostima : osvoji,iskoristi,potplati,zaposli,plati.

Srdjan

pre 3 godine

Ali srpski teniski stručnjci koji Martinu Navratilovu zova "ova" ili je vrijeđaju zbog seksualne orijentacije...
Poslije Novaka ima sto godina da čekamo na vrhunskog igrača.

Nick

pre 3 godine

Ljudima se nista ne desava u zivotu, prazni su im, pa se poistovecuju sa teniserima i slavnim licnostima. Onda dozivljavaju svaki komentar koji protumace kao napad na osobu koju idealizuju kao licnu uvredu i onda imate ovakvu ogavnu komentarsku sekciju kakvu je imate.

Аhtung

pre 3 godine

Vidi se da je neiskusna! Nigde se ne možeš tako dobro isprazniti kao na sindikalnom sastanku. Uostalom, ona je analitičar, a ne više teniserka.

cudo Bozije

pre 3 godine

Neverovatno koliko ljubitelja sindikata ima u Srbiji! Istina, oni ljube samo jedan, onaj koji Novak namerava da oformi. A taj ce biti najmanje sindikat od svih, racunajuci i postojece koji nisu bog zna sta.

Onaj dole

pre 3 godine

Taj isti ATP ga je diveo tu gde jeste i postao je to sto jeste zahvaljujuci njima. Malo je licemerno buniti se protiv nekoga ko ti je pomigao da ostvaris uspeh.

(Ajme, 3. novembar 2020 16:44)


Opa direktore, Vi li ste... E, da probam da Vam objasnim - nije to kao kod nas u firmi.

Niko Novaka nije tu "doveo", niti je postao to što jeste "zahvaljujući" njima, nego je tu stigao zahvaljujući krvavom radu, zalaganju i odricanju.

To bi bilo dragi moj direktore kao da ste Vi stvarno završili fakultet i radili kod nas 15-20 godina i pokazali se na raznim pozicijama, kao šef odeljenja i rukovodilac projekata, na primer.

Razumem ja da ste Vi "podoban" kadar i verujete da to tako funkcioniše kako ste napisali, pošto ste se i Vi kod nas juče pojavili, sa sumnjivom diplomom privatnog faksa, ne razlikujete fakturu od profakture - ali Vas je "neko" iz tog nekog Vašeg "ATP"-a postavio da budete direktor pa sad potpisujete tendere i sponzorstva kako Vam narede.

U Novakovom svetu nije baš kao kod nas.

Nidža

pre 3 godine

Ima nesto sto se zove taktika, smisljena, bavicu se svim i svacim a pare neka kaplju. Tu su sponzori koji treba da veruju u velika ostvarenja, veruj i ti i svi ostali koji podrzavate "Nije mi se igralo, ja sam ostvario sta sam hteo". Sve je to suvise providno, nije ni on glup, jasno mu je da vreme izmice a dolaze nove mlade snage, jedan ga je upravo izbacio sa turnira u Becu a bice toga jos mnogo i zato ono opravdanje "Nije mi se igralo" koje ne prilici No1, ne ide uz taj trofej i status. Zbog toga gubi svoje navijace, ljudi u Becu platili karte i dosli da ga gledaju a on prica kako mu se nije igralo. Istina je da je potucen od Sonege jer je decko igrao i finale, pokazao je svoj kvalitet ali Djokovic nema casti da to i prizna.
(II, 3. novembar 2020 15:01)
# Link komentara


Jumko za tvoju patologiju još nema leka. Na b92 sigurno!

lax

pre 3 godine

Ma u pravu je...šta se Nole petlja kad niko od igrača iz vrha tabele nije prstom mrdnuo...Neka igra tenis i bude najbolji a za druge ima ko da brine.

miodrag

pre 3 godine

I dalje sam protivnik svih aktivnosti koje Novak radi u poslednje vreme pa i ovoga sa novom asocijacijom. On daje mnogo autogolova u poslednje vreme i ovo je jedan od tih, uz onaj ispad na turniru u Becu gde je dao izjavu koje bi se svaki normalan profesionalac stideo. Ali na ovo sto prica istrosena lezbejka stvarno ne bi trebalo da se uopste osvrce. Pa nece sestro, pardon brate, slatki da osniva nezavisnu organizaciju igraca kada prestane da igra !!! Sta je sa tobom batice!

ZigZagler

pre 3 godine

Aktivni teniseri treba da imaju aktivno udruženje. Neaktivni teniseri neaktivno. Ljubitelji tenisa svoje. Hejteri svoje. Federer Udruženje umetnika. Nadal Udruženje ljubitelja crvene šljake ne plave. Plava trava, šljaka, beton njemu ne leže. Navratilova svoje udruženje. Zanimljivo je kako ona vidi život posle aktivnog igranja tenisa. TV i štrikanje. Ko još štrika u ova vremena? Da li sada Federer sedi ispred TV i štrika? To po njoj rade teniseri koji su ok, na liniji. Kako li Kirjos štrika. On samo frket, ništa klot.

wolf30

pre 3 godine

Ona misli da ne treba. Novak misli da treba. Dok aktivno igra , moze osnovati Sindikat, zasto da ne, a kad ode u "penziju" vise ne mora biti clan Sindikata igraca jer nece igrati ,a Sindikat ostaje. Mislim da nece biti pod uticajima i da se mnogi boje tog poteza koji bi mogao izmeniti pravila koja su sada u "celicnim celjustima" mocnika.

Dare

pre 3 godine

@Sremac
Kada covek vidi da je tekst o Novaku, a tvoj komentar o tvom obrazovanju (onako, suptilno provucen), verujem da je svima drago ovde sto je takva jedna "velicina" napustila ovu zabokrecinu i otisla na vrli zapad. Ostani tamo i molim te, promeni ime, da nas niko sa tobom ne povezuje. Nas ostavi da se "davimo" ovde i da, u vecini, pruzamo podrsku najboljem teniseru na svetu ikada.

Naravno da ću ostati, ali ime neću promeniti, previše je komplikovana procedura promene imena 😘

johny

pre 3 godine

Mrzi ga zapad zato sto je srbin, mrze Evropsku Severnu Koreju.hahahaha
(Kaiser Roger, 3. novembar 2020 12:48)

I danas mozak off. Hibernacija. Tebi veselje svaki dan

Njegov pravac

pre 3 godine

Nole je kao iz Džejove pesme"Vetrovi me lome ja teram po svome".Mnogo pljuvača,malo onih koji su uz njega,već viđeno mnogo puta.Kad pročitam "mudrolije" Navratilove samo ga još jače podržavam.Alo gospođo,odavno ne igrate tenis,kako onda Vas deli,ne pripadate ni jednoj grupaciji aktivnih teniserki.

stevka bozurevka

pre 3 godine

@Milan
Nema to veze sa homofobijom jednostavno nadrljala je u komentarima jer nam je dirala Nola.A Srbinu uzmu platu,penziju,otmi mu teritoriju,ponizi ga na svakakve nacine,sve je okej samo da mu Djokovica ne diraju,pa dovoljno je citati komentare na svaku vest o onom Kirjosu,polubitan lik a zasluzi uvek preko 100 komentara najgore pljuvacine,kakvim ne castimo ni politicare koje su nas bombardovali jer je par puta bezazleno pecnuo Nola,ne smem ni zamisliti sta bi bilo da ga je stvarno vredjao.Dakle sto se tice tih stvari sto nam spocitavas realno nismo ni bolji ni gori od drugih,ovde je jednostavno u pitanju sredina pogodna za razvijanje ekstremnog kulta licnosti gde se nema mere u obozavanju i savrsenost predmeta obozavanja niko ne sme da narusi,bilo da su u pitanju nasi predsednici diktatori,bilo u ovom slucaju Djokovic

Bor'ša

pre 3 godine

Jedina velika razlika između Novaka i "pljuvaca" je ta sto Novak u zivotu nikada nicije ime nije provukao kroz usta javnim komentarem bilo cime da se bave, jer ga ne zanima, dok pljuvace izgleda jedino pominjanje Novaka moze da dovede u centar pažnje, patetično!

Ajme

pre 3 godine

Fortissimo, Milan_PT i ostali
Ne odlucuje organizator turnira o pravilima za vreme pandemije. Odlucuje drzava, njihovi lekari, a organizator je duzan da to postuje. Pre turnira se znaju pravila, svima je to dato napismeno i svakiga su obavestili. Ne vidim kako bi ATP mogao da uradi nesto povodom toga, kada je to teniska organizacija i tu grupu cine uglavnom sportisti, bivsi, sadasnji, a ne doktori sa diplomom. Sto se pak Novaka tice, ako mu ATP ne odgovara, moze slobodno da se ispise sa liste i osnuje neku svoju organizaciju gde ce biti prvi i najbolji. Ako mu ne odgovaraju nagrade, moze slobodno da ih se odrekne, jer postoje drugi kojima vise treba. Taj isti ATP ga je diveo tu gde jeste i postao je to sto jeste zahvaljujuci njima. Malo je licemerno buniti se protiv nekoga ko ti je pomigao da ostvaris uspeh.

Bane

pre 3 godine

Jbt koliko negativnih komentara. Čovek balkanac pa šta hoćete da daje prihvatljive izjave i namešta šiškice... jbeš čoveka kojeg svi vole

Čika Mirko

pre 3 godine

Novače, siguran sam da si toliko zreo i veliki da znaš kako je ova kritika Navratilove uistinu jako plitka, i zapravo jadna. Poručuje ti da heklaš i zaglupljuješ se TV-om umjesto što pokušavaš da u teniskom svijetu rasporediš stvari tako da igrači dobiju više, i to mnogo veći fond igrača. To što ti imaš više nego dovoljno novca, a svejedno svoje vrijeme trošiš na borbu da i drugi igrači imaju više i novca i prava odlučivanja, umjesto da heklašpred tv-om kao Navratilova, govori o tebi dobre stvari, a o Navratilovoj loše. Samo naprijed Šampione, drži nivo igre još dok te zdravlje služi, i ne zaboravi narodnu mudrost: za dobrim se konjom prašina diže.

verovali ili ne

pre 3 godine

Kako se usudjuje, sta je ona osvojila da mu nesto kaze, koliko ona ima gren slemova? 18? sta je to naspram njegovih... a, cekaj...
(Mix, 03. novembar 2020 16:51)

ono kad se smeješ čoveku koji ima 17-est slemova i zaradio 100+miliona dolara a ti nisi prišao stadionu na pet kilometara....
jumkova ekipa, šta reći.....

Novi izazovi

pre 3 godine

Što se tiče Atp i njegove liste,u martu 2021 Novak prelazi igricu i to je Game over za sledećih bar 20 godina.Ništa mu oni nisu dali, bukvalno im je otimao ispred očiju njihov godinama gajen rivalitet Nadala i Federer.Koliko god medijska i sponzorska kampanja,sa setom veličaju ovaj dvojac,postoji momak iz Srbije koji nije najbolji, ali je bolji od njih u međusobnim okršajima, ima sve masterse, držao sva 4 GS, koji njih dvojica nisu uspeli ni u najbolje odigranih sezonama.Zato mora da pravi novo udruženje jer je ovo prevazišao.

зест

pre 3 godine

Ноле је Балканац, неће он да штрика џемпер него његова жена. Он за то време гледа фудбал на ТВ

Медвед се пробудио из сна .

pre 3 godine

Госпођо а да ви плетете те џемпере или гледате телевизор обзиром да са тенисом имате знатно мање него први рекет света ?

despot

pre 3 godine

Kako me nervira kad neko prica o razjedinjenju samo zato sto on zeli na drugu stranu, sto ne bi i ona presla ovamo i bila ujedinjena... Svako sa svoje tacke gledista gleda... Tako da je najbolje da svi gledaju svoja posla i idu gdje im milo.

mr

pre 3 godine

Новак би требао да јој одговори нешто као, Мартина, опусти се, играј рекретивно, велика си шампионка и увек ће бити посла за тебе, и остави нас да се изборимо за себе ако већ ти ниси била у стању за себе.

Ствар је више него проста, Новак се бори да тенисери не буду најпотцењенији спортисти на свету, јер тренутно они добијају најмање новца од укупне своте. НБА добија око 50%, фудбалери још више, а тенисери неких 12%. Просто.

MileR

pre 3 godine

Pa to je ona što je zaboravila svoj jezik. Otišla u ameriku pa kaže da čak i razmišlja na engleskom.
I sve to da bi dobila devojku. Lako je biti u čoporu, treba sam nešto stvoriti. Nole je najveći svih vremena, bez obzira na titule, kolika mašinerija radi na njegovoj propasti. Ali i Martin Navratilov je nekad bila najbolja pa dođu drugi i preuzmu primat.

wronghouse

pre 3 godine

Jos jednom: "Kada si najbolji na svetu,potrebno je da ti energija odlazi na to, moraš da se posvetiš sportu."

To su saveti Navratilove upuceni Novaku. I mnogo dobri, dobronamerni.

Zena je ceo zivot provela igrajuci tenis i verujem da zna sta je korisno za jednog tenisera.

Ovo za strikanje nije uvreda a trebalo bi da znaci: "Radi bilo sta samo nemoj da se bavis osnivanjem sindikata jer ti to oduzima energiju i steti ti." Bar ja to tako shvatam i ne razumem zasto je to tako tesko razumeti.
(II, 3. novembar 2020 20:19)

Je si li razumeo slučajno da je "savet" upućen nekome ko također igra tenis ceo svoj život, a bio proglašen nekoliko puta za najboljeg sportistu na SVETU!
Da nemaš i ti neki "dobronameran" savet, kao mnogi ovde koji bi da ga prosvetle jerbo ostaje nejasno kako je Novak uopšte bez vas dobronamernih uspeo ovoliko.

Ako dotična želi da "smiri" Novaka na ovakav način, smatram da je i ona za smirivanje u protivnom ne bi ovako reagovala.
E za to ima tamo neki otac Makarije, da joj naštrika džemperić, mislim valjda razumete da je dobronamerno.

PrincNaZrnuGraska

pre 3 godine

Cim "ovo" kaze da je to losa ideja, odmah znam da je Nole i ovime pogodio centar! Martina je bi(l)o odlican teniser(ka), ali sve nakon toga ne bih komentarisao, jer nece objaviti komentar.

Ajme

pre 3 godine

Milan_PT
Dakle, koliko vidim iz tvog komentara, korist je uzajamna. Teniseri dobijaju novac, ATP dobija novac, zahvaljujuci tim istim teniserima. Teniser igrajuci ATP Masters turnire zaradi novac, a logicno je, bar meni da ce i ATP da zaradi nesto. Koja je svrha da budes direktor privatne firme, ako i ti nemas zaradu? Da bi radnik, u ovom slucaju teniser, imao zaradu, on mora da radi, odnosno igra, sto je logicno bar meni. Ne moze da stoji sa strane i posmatra i pritom zaradjuje. Banke kada daju kredit, uzimaju kamatu, pa obicno vracas vise nego sto si uzeo. ATP ga je promovisao, ulagao u njega, radi obostranog zadovoljstva. Ne vidim da je igracima bilo lose, niti da je Novaku bilo lose, sve dok njegov covek nije dosao na celo ATP. Tada je poceo da se buni, a sve podguzne muve iz Srbije da mu tapsu. Ta prica o tome kako 200 i neki ne zaradjuje dovoljno, a uglavnom igra celendzere, meni je smesna. To isto kao kada bi rekao, zasto spremacica nema istu platu, kao direktor koji ima fakultet. Ne znam u kom svetu ti zivis, u kom svetu Novak zivi, ali ja jos ne videh da u firmama svi imaju istu platu, bonuse... Ako mu nista ne odgovara, onda neka ljudima izlozi ono sto je zamislio, kako ga vise niko ne bi prozivao. Neka lepo, koncizno, isprica cemu sve to i sta je u pitanju. Ovako, borim se za prava tenisera, meni zvuci suplje, bez ikakve ideje kako se u stvari bori i protiv cega se bori. Odaje zapravo utisak, da ih deli. Sve dok ne kaze svoj cilj i plan bice na meti.

Goran

pre 3 godine

Kako je lako i bedno napadati Novaka. Bedno zato sto je to najlaksi i najljigaviji nacin dodvoravanja publici na zapadu. Lako zato sto ga svi napadaju i on je nebranjen plen. Namestio se svima na volej. A ako se pogledaju Novakove izjave onda se jasno vidi da nema govora o podelama. Jedno joj se mora priznati u izjavi i sa time se slazem. Ne znam sta je bilo potrebno Novaku da se udruzuje sa Pospisilom i da stiti prava igraca koji su na 100-tom mestu. Neka se bore sami za sebe a on neka se bori za mesto u istoriji.

Hahahaha

pre 3 godine

Milan_PT
Sto se eliminacije igraca tice, priznajem da nije fer, ali organizator nema veze sa tim. Ta pravila oko virusa nije pisao organizator turnira vec SZO i pravila su jasna i pre nego sto pocne turnir. Ispadas ako si zarazen i ako si bio u kontaktu. Protiv toga ne treba Novak da se bori, vec celokupno covecanstvo, ali to vec nije sport, nego politika.

Milan_PT

pre 3 godine

Taj isti ATP ga je diveo tu gde jeste i postao je to sto jeste zahvaljujuci njima. Malo je licemerno buniti se protiv nekoga ko ti je pomigao da ostvaris uspeh.
(Ajme)

Kad u razgovoru sa nekim iz Srbije čujem od njega kako nam direktori daju plate i kako nam je zdravstveno osiguranje besplatno, odmah prekidam sa daljim razgovorom, jer mi je jasno da pričam sa očiglednim slepcem. Pri tom ne mislim na ljude sa ozbiljnim problemom sa vidom, već na ljude koji su neverovatno glupi i nikad ništa neće shvatiti.
ATP su stvorili igrači i trebalo bi da štite interese igrača dok se oni koncentrišu samo na igru. Tako je i bilo u početku, ali ubrzo je biznis preuzeo komandu, te je to dovelo do pobune igrača 1988 predvođene tadašnjim brojem 1, Matsom Vilanderom, pa je ATP restruktuiran. Novak je zadnjih 5-6 godina pokušavao da izvrši novi reset ove organizacije, ali ponuđene su mu samo mrvice. Od ukupno zarađenih para, igračima ide samo 12%. Drugim rečima, onog dana kad je Nole akumulirao 120 miliona dolara, on je ATPu doneo prihod od 880 miliona. Dakle, ne daje ATP igračima premije, već ih oni sami zarađuju i pritom ATPu zarade 7 puta više. Da li znate da direktori organizacije GSova tih meseci imaju plate 5 do 10 MILIONA? I nisu jedini, postoje čitavi bordovi tih direktora.
Dakle, @ajme, nije ATP omogućio Novaku da postigne uspeh, već on i njegova porodica, a Novak i drugi igrači su ATP moćnicima zaradili enormne zarade, veće od bilo kog tenisera ikad i to zbirno...

Sam sebe uprežeš u magareće čeze

pre 3 godine

@Milan_PT
Teško tebi, nesrećo, kad se družiš s ljudima koji kažu da im direktor daje platu. Možda bi neko tako i rekao, u vreme crvenih magli, ali to je prošlost. Kad neko napiše da je ATP, a on nije direktor, nije jedan čovek koji daje plate i regres za godišnji odmor, kao što ti misliš, nego je Asocijacija teniskih profesionalaca, koja je za pola veka svoga postojanja jedan sport, koji je bio poznat u samo nekoliko bogatih zemalja Zapada i Australiji (anglosaksonci), dovela do belog usijanja (zato se zove beli sport), i sad čak i ti i tvoji zemljaci, koji misle da je normalno vređati Federera, Mirku, majku četvoro dece, Kris Evert, Navratilovu, od juče i Tima, Kiru da ne pominjem, uvereni da samo Srbin Novak goat sve što ima duguje sebi i svojoj porodica, nolomanima i raznim piskaralima, i da to nema veze s tim što je bio član Asocijacije teniskih profesionalaca. Kao kad bi Džajić rekao da je za sve zaslužan sam a da ne duguje ništa klubu. Kad bi to neko ko je veliki sportista, rekao? Tebi odgovara da piškiš uz vetar, imaš dobre pelene?

Rade, ZG

pre 3 godine

Nole se bori za kolege i naklon zbog toga, čovjek ne gleda samo sebe kao Federer. Mislim da je Martina u pravu kad kaže da će mu to poremetiti fokus, kao što su to 2016 napravili Pepe i Marko.

Srbin Petar

pre 3 godine

Martina za razliku od tebe on nije uzeo da igra pod tuđom zastavom!
(Ljuba, 3. novembar 2020 14:44)

Nije mogla da igra pod tuđom zastavom, to nije dozvoljeno propisima. I ja sam bio "anglosaksonac", sad sam Srbin, imam državljanstvo i igram pod svojom srpskom zastavom. I vrlo sam ponosan.

Matematicic

pre 3 godine

(Rekorder, 3. novembar 2020 14:04)

Ima nesto sto se zove taktika, smisljena, bavicu se svim i svacim a pare neka kaplju. Tu su sponzori koji treba da veruju u velika ostvarenja, veruj i ti i svi ostali koji podrzavate "Nije mi se igralo, ja sam ostvario sta sam hteo". Sve je to suvise providno, nije ni on glup, jasno mu je da vreme izmice a dolaze nove mlade snage, jedan ga je upravo izbacio sa turnira u Becu a bice toga jos mnogo i zato ono opravdanje "Nije mi se igralo" koje ne prilici No1, ne ide uz taj trofej i status. Zbog toga gubi svoje navijace, ljudi u Becu platili karte i dosli da ga gledaju a on prica kako mu se nije igralo. Istina je da je potucen od Sonege jer je decko igrao i finale, pokazao je svoj kvalitet ali Djokovic nema casti da to i prizna.
(II, 3. novembar 2020 15:01)

primili ste se oko tog Sanega kao da je vec x turnira osvojio. ne kontam da vama takvima i dalje nije jasno da je novak prvi jer u kontinuitetu igra dobro i osvaja turnire a sonego je samo bljesnuo kao i masa drugih kojih vec na sledecem turniru nigde nema. eno ga i onaj francuz mladi sto je blistao na rg pukao juce od buste ko kruska a vi se primate na te takve i kao razbio ga klinac. vazi. da je to tako i da nema sanse da se pobedjuje kad se pojave nove mlade snage federer bi trebalo da je batalio tenis pre 10 godina a on i dan danas dere klince a naravno da se desi i neki poraz isto kao i noletu

goran

pre 3 godine

E našao se jedan...hm..Pa da kroji kapu ..Za mene više nisi bitan,iako te volim.Koji džukac ti ispira mozak.Otrijezni se dok je vrijeme ,,ne budi pulin(pas),,koji čuva ovce..Možda je namjera dobra ,ali oladi Srbine....Nemoj biti komunista ili socijalista,pa da ispravljaš krive drine..

Ajme

pre 3 godine

Onaj dole
Prvo, ne izvlaci iz konteksta. Drugo, kako je postao to sto jeste, ako ne igrajuci ATP turnire, Masters serije? Od cega je zaradio na turnirima, ako ne igrajuxi ATP turnire? Sta je, igrao celendzere? Od svega napisanog, ja jedino shvatam da ti pokusavas meni da se narugas, vredjas me. Jasno mi je da ti jedino tako umes, cak ti sarkazam ne lezi, nekako deluje prosto i jeftino kada ti napises. Treba imati slifa i fond reci da to deluje kulturno, a da ipak nekoka prozoves.

fortissimo

pre 3 godine

(Ajme, 3. novembar 2020 16:44)

Da li ti stvarno verujes u to sto si napisao? Da drzave odlucuju da igrac samo jednom moze da bude testiran na virus? Da ako je trener inficiran, to znaci da igraca izbace sa turnira a nece da ga testiraju , i vide da li je inficiran? Nego ga izbace sa turnira a njemu nista? Da li je to posteno? Da li stvarno mislis da je Novaku potrebno da ima neku organizaciju da bi u njoj bio prvi? Tako si rekao. Pa Novak je 6 puta br.1 na svetu i sada mu treba sindikat da bi bio prvi? Kako je to ATP Novaku pomogao sve sto je ostvario u tenisu, to si rekao? Da li je ATP pobedjivao na turnirima, obarao rekorde ili mu doneo 17 GS? Da li je ATP dao novac Novaku da leti po svetu i igra na turnirima, placa svoj tim? To je sve sam stekao pobedama i uspesima a na pocetku zahvaljujuci roditeljima. Sta sa tim ima ATP? Kakvu pomoc daje taj ATP igracima, posto je pomogao Novaku kako kazes, da bude to sto jeste? Moras da shvatis, oduvek, kada god se pomenu sindikati u bilo kojoj sferi zivota, to je problem. Jasno je da mnogima to ne odgovara, mocnicima, koji mogu da budu to sto jesu i da ostanu i dalje mocnici.

wronghouse

pre 3 godine

Zanimljivi ovi korona brižnici!
Toliko stradanja od kojekakvih bolesti, toliko patnje od nemaštine, milioni dece umiru od gladi, ali sada je korona ključna stvar u poretku sveta zarad čega bi valjalo pojačati ionako brižljivo uzgajano jednoumlje.
Nije to uradio ni Đordano Bruno, nije ni Kopernik, nisu to uradili ni mnogi drugi velikani, pa i ne znani "mališani", jer su možda videli više i bolje. Neku su za to platili veliki, najveću cenu, ali je njihov trag neizbrisiv.
Za Noletom će se još dugo divaniti, a za njegove kritičare, nisam siguran.

ja

pre 3 godine

Evo sada sve sam stručnjak za tenis komentariše Novakov postupak. A našla se i Navratilova pripadnica lezbo organizacije. Pustite Novaka da radi šta hoće. Njegova stvar. A ko neće da ga podrži ne mora. Novak ima svoje ime i prezime koje je stekao tenisom. ATP je do sada bio zatvoren krug

Приватни мандов Ђидо Мова

pre 3 godine

Велики поздрав из Украјине, наравно из картонског насеља.

Ajme

pre 3 godine

Fortissimo
Verujem u napisano, logicno. Ocigledno je u Parizu takvo pravilo, cim su ga izbacili, zar ne? Mislim da nije, on bi mogao da ih tuzi i dobije odstetu. Znaci, potpisao je papir da se slaze sa uslovima. Ako si pratio nastavak sezone imao si priliku da vidis, da je razlicito na svakom turniru. U Francuskoj je, bar po izvestajima katastrofalno, trenutno. To sta mi kao obicni gradjani mislimo o svemu ovome, ne igra nikakvu ulogu. Tako je kako je, ATP tu ne moze nista, odluku donosi drzava, KZ, SZO...

KgK

pre 3 godine

Martina, najnolje je sedeti i smrdeti. Ti si klasični primer toga. Ne brini ti kako će on svoje slobodno vreme provoditi, pleti ti slobodno šta hoćeš...

No1vak

pre 3 godine

Reče Martina i ode kod svoje devojke...
(Goran Loznica, 03. novembar 2020 12:44)

Pa sta botino? Promasio si temu slihtajuci se za plusice, sedi 1

Hintreal

pre 3 godine

Najveci peh Martine je sto bolest ne bira. E sad... Ta Lezba komentarise jednog Novaka. Pa i to je neka vrsta bolesti. Ono kada te nesreca ne obilazi.

dragutin

pre 3 godine

Sve tacno sto je rekla, ma koiliko voleli Noleta i radovali se svakom njegovom uspehu. Potpuno pogresan tajming i rasipsanje energije na trivajalne stvari.

urednik

pre 3 godine

Nekada sam imao tviter nalog. Jedno veče sam gledao naloge Đokovića, Nadala, Federera i nekog manje poznatog igrača. Kad na njegovom nalogu pojavi se Kris Evert, tvitnula pa nestala. Kako sam odlegao desetine njenih mečeva odem na njen nalog kad ona razmenjuje poruke sa Mišel Obamom i Navratilovom. Upadnem u razgovor i pitam ih šta misle o bombardovanju Srbije uranijumom. Ćute. Pitam ponovo da li znaju da je Srbija u dva svetska rata bila saveznik Amerike. Martina me zamoli da se sklonim iz razgovora. Ja je obećam da hoću ali da mi prvo daju odgovore. I Kris Evert pozove Mišel Obamu i navratilo na njihov privatni kanal i nestanju u roku od sekunde. Čekao sam i posle sat se vrati Kris Evert ja joj ponovim pitanje i ona nestane sa tvitera to veče.
Pre nekoliko nedelja je Navratilova koja je uvek najviše hvalila Đokovića od "Velike trojke" osula paljbu po njemu i njegovom sindikatu. Odem na njen tviter nalog i umesto fotografije možete videti print skrin na kojem piše Bajden-Haris 2020! I ništa drugo. Naravno, ukapiram da ni Kris Evert ne sedi mirna i odem na njen nalog a on sa Mišel Obamom maksimalno angažovana u kampanji Bajdena. DAKLE, SVI NAPADI NA ĐOKOVIĆA OD NAVRATILOVE SU NASTALI KAO POSLEDICA AMERIČKIH IZBORA JER SE ZNA DA ĆE 95% SRBA GLASATI ZA TRAMPA - I JAVILA SE ČEHINJA IZ PENZIJE DA PLJUJE PO NOVAKU I TO SVAKE NEDELJE PO JEDNOM. Najviše ratova u istoriji SAD su počele američke DEMOKRATE, evo ih štite velike sponzore i turnire od Novakovog sindikata.

3, 2, 1 - sad!

pre 3 godine

ko je, bre, ona da deli savete?!
da li je nešto nekad osvojila?
bar da je guru ko pepe imaz ili stručnjak za piramide poput samira osmanagića!

Dare

pre 3 godine

Koliko homofobije u komentarima, povraća mi se. Na to se uglavnom svela sva srpska komunikacija, kada neko kaže neku istinu (ili neistinu, nebitno je), kao odgovor krene vređanje izgleda / seksualne pripadnosti / porekla i sl. Ali tako rade i političari, zašto bi obični građani bili bolji. Svaki dan sam sve srećniji što sam otišao iz primitivne žabokrečine koja se zove Srbija, da barem ne moram da sa trpim takva ponižavanja u svakodnevnoj komunikaciji.

Ono što mi je fanscinantno, ovde živi 10ak porodica iz Srbije (znači svi oženjeni/udati, sa decom, visoko obrazovani, ima nas i sa doktoratima) i svi misle ovako. Srbija će zaista za par godina ostati zemlja u kojoj žive samo primitivne ovce, ali to i jeste cilj političara, njima treba samo stado, da ne bleji po mogućnosti.

Mladen

pre 3 godine

Koliko god da sam navijao za Noleta pre i radovao se svakom trofeju i uspehu više ne mogu. Političarenje u tenisu, antivaks komenteri, namerno gubljenje meča, nepoštovanja organizatora, domaćina, tv publike.
Više ne mogu i mislim da će mi iskreno biti draže videti Rafu kako osvaja neki trofej, a Đoković i njegova ambicija da bude goat i neko i nešto po svaku cenu mogu da se nose.

Andrea Djani

pre 3 godine

Kada je osvojio Vimbldon u epskom finalu prosle godine , Martina je jedina dosla ispred Novakove svlacionice , igrala se malo sa Stefanom i pricala sa Novakom . Ako i ona , koja mu je u onom haosu razularenih Federerovih navijaca pruzila podrsku i cestitala mu , a sada ovako govori , potpuno je jasno ko je skrenuo sa pravog puta . To je , na zalost , nas Nole , a cini mi se da kod njega polako , ali sigurno , gen njegovog oca dolazi do izrazaja .

Pivot

pre 3 godine

Posle osvajanja Vimbldona prošle godine nakon preokreta nad Federerom, Navratilova je u holu stojala i cekala Novaka da mu čestita ali on se pojavio držeći za ruku svog sina što se njoj nikako nije svidelo jer je jasno šta je Djoković želeo da joj poruci. I od tada ide prozivanje Novaka na svakom koraku prosta stvar.

Igor

pre 3 godine

Kakve ima veze što je pokrenuo temu osnivanja privatnog sindikata u vreme korone, pobogu? Jel treba svi da ćutimo i molimo se Bogu dok korona ne prođe, šta je mislila ovim?
Đoković ima svoje mišljenje, ova ima svoje, iznose ih javno i koga briga. Udri Novače po svom i ne slušaj suflere sa strane. Uspešni ljudi se razlikuju od neuspešnih jer ne pokušavaju da se svojim postupcima dodvore većini, već imaju plan i rade po svom, dok uspeva. Kad ne uspeva, promene plan, i opet rade po svom. Novak pokušava 10 godina da se dopadne tzv. "politički korektnoj" zapadnoj publici, koja je razmažena, sujetna i neiskrena. Dovoljno je veliki u tenisu da prestane to da radi i gura svoju priču, pa kome se ne sviđa mogu samo da ga pljuju, što i inače rade.

Mladen

pre 3 godine

Koliko god da sam navijao za Noleta pre i radovao se svakom trofeju i uspehu više ne mogu. Političarenje u tenisu, antivaks komenteri, namerno gubljenje meča, nepoštovanja organizatora, domaćina, tv publike.
Više ne mogu i mislim da će mi iskreno biti draže videti Rafu kako osvaja neki trofej, a Đoković i njegova ambicija da bude goat i neko i nešto po svaku cenu mogu da se nose.

Sremac

pre 3 godine

Koliko homofobije u komentarima, povraća mi se. Na to se uglavnom svela sva srpska komunikacija, kada neko kaže neku istinu (ili neistinu, nebitno je), kao odgovor krene vređanje izgleda / seksualne pripadnosti / porekla i sl. Ali tako rade i političari, zašto bi obični građani bili bolji. Svaki dan sam sve srećniji što sam otišao iz primitivne žabokrečine koja se zove Srbija, da barem ne moram da sa trpim takva ponižavanja u svakodnevnoj komunikaciji.

Ono što mi je fanscinantno, ovde živi 10ak porodica iz Srbije (znači svi oženjeni/udati, sa decom, visoko obrazovani, ima nas i sa doktoratima) i svi misle ovako. Srbija će zaista za par godina ostati zemlja u kojoj žive samo primitivne ovce, ali to i jeste cilj političara, njima treba samo stado, da ne bleji po mogućnosti.
(Dare, 03. novembar 2020 13:07)

Kada covek vidi da je tekst o Novaku, a tvoj komentar o tvom obrazovanju (onako, suptilno provucen), verujem da je svima drago ovde sto je takva jedna "velicina" napustila ovu zabokrecinu i otisla na vrli zapad. Ostani tamo i molim te, promeni ime, da nas niko sa tobom ne povezuje. Nas ostavi da se "davimo" ovde i da, u vecini, pruzamo podrsku najboljem teniseru na svetu ikada.

Marko

pre 3 godine

Mada organizacije ATP i WTA imaju problema koji su stari i odavno poznati,
koji se godinama rješavaju dizanjem nagrada na turnirima i fondovima za penzije,
lijepo mu je rekla, da se bavi se onim što razumije.

srle

pre 3 godine

Dobro, ovakva teniska veličina može da ga kritikuje. Samo se postavlja pitanje, po kojim kriterijumima ovaj gospodin, pardon gospođa temelji svoje statove. Đoković je teniser koji je osvojio sve što se može osvojiti, na putu je da obori jedan rekord koji ga svrstava u najbolje ikada. Tako da, nije poenta samo kritikovati, već realno sagledavati stvari. Svi znamo da Zapad nikada nije bio realan, zapadno društvo je suviše narcisoidno.

dusan

pre 3 godine

kakva arogancija !!!!....decka , ti si nesto BILA, sada si ljubitelj tenisa.ti pricas i ucis najboljeg tenisera na svetu ,ej , najboljeg tenisera svih vremena ,sta da radi!? da li si dostojna da ti njemu delis savete ? necuveno!!!

fujjj!!!

pre 3 godine

Koliko li je samo neinteligentna Navratilova kad ovako jadno napada Novaka koji se bori za mladje tenisere, a cuti o Nadalu i dzemperku koji se bore samo za svoje interese??? Novak ne deli nikoga, upravo Nadal i Federer to rade. Odvratan zapad sa laznim moralom!!!

Posmatrac

pre 3 godine

Ne, ne, Martine Navratilov, neće Novak da prestane da se bori za igrače. Čak i za igračice i to one koje su izjavljivale da im je neprijatno da dele svlačionicu sa tobom... Ali je to bilo u ono doba kad si ti igrala i kad se to uspešno prikrivalo u medijima... A mlade igračice niko nije štitio od tebe.

macconi

pre 3 godine

objasnila mu je za njegovo dobro...trosi energiju na te stvari,a ima cilj pred sobom.kao sto je rekla nek se bavi time kada zavrsi karijeru...lep gest mu je bio kada je organizovao skupljanje novca za nize rangirane tenisere za vreme korone i tu je trebao da zavrsi...ali on je tom organizacijom podelio stvarno igrace,a pri tome atp sve finansira,mnogima koji se vise pitaju od njega se to ne svidja,petlja se u ono sto ne treba,jos plus je organizovao turnir ,a u svetu se nije odrzavao nijedan sportski dogadjaj...svojim radom i trudom je dosao u poziciju da se bori za najboljeg igraca svih vremena,proglasavan je najboljim sportistom na svetu,postao priznat i cenjen...i onda je sebi dao za pravo da se on pita ,organizuje ,odlucuje umesto samo da se drzi svog posla i onoga u cemu je najbolji...klasican balkansi mentalitet!

Smorke

pre 3 godine

''...ne smemo se deliti''. Ne znam po kom osnovu Martina sebe svrstava u aktivne profi igrače, tj. ko su to ''mi'' o kojima ona priča.
Nole osniva esnafsku organizaciju igrača da bi oni branili interese aktivnih igrača. Navratilova je penzos koji se sada grebe o teniske federacije a verovatno ima ambicija da dođe na čelo WTA. I to je suština problema. ATP i WTA su puni profesionalaca koji objektivno žive na račun tenisera a pri donošenju odluka uglavnom vode računa o sopstvenom interesu.
Ovo je tek početak oranizovane hajke protiv Noleta koji hoće da parazite stavi tamo gde im je mesto.

Darko

pre 3 godine

Uz duzno postovanje i ogroman respekt prema Noletu mogu samo reci da je Navratilova dobro rekla,a i malo mu je je rekla koliko je trebala reci.

Miki

pre 3 godine

Pa šta drugo ona da kaže kada je deo tih struktura protiv kojih je Novak i digao glas.Sa druge strane kako bi se o ovoj babi i čula neka reč,sem kada pljuje Kralja.

II

pre 3 godine

(Rekorder, 3. novembar 2020 14:04)

Ima nesto sto se zove taktika, smisljena, bavicu se svim i svacim a pare neka kaplju. Tu su sponzori koji treba da veruju u velika ostvarenja, veruj i ti i svi ostali koji podrzavate "Nije mi se igralo, ja sam ostvario sta sam hteo". Sve je to suvise providno, nije ni on glup, jasno mu je da vreme izmice a dolaze nove mlade snage, jedan ga je upravo izbacio sa turnira u Becu a bice toga jos mnogo i zato ono opravdanje "Nije mi se igralo" koje ne prilici No1, ne ide uz taj trofej i status. Zbog toga gubi svoje navijace, ljudi u Becu platili karte i dosli da ga gledaju a on prica kako mu se nije igralo. Istina je da je potucen od Sonege jer je decko igrao i finale, pokazao je svoj kvalitet ali Djokovic nema casti da to i prizna.

II

pre 3 godine

(macconi, 3. novembar 2020 13:02)

Dobro je da neko razume o cemu govori Navratilova i svaka cast za komentar. Samo ja sve vise verujem da je Djokovic svestan da on sve manje moze da ostvari a o rusenju nekih rekorda nema ni govora. Zato ovaj cirkus da bi kasnije mogao da kaze da su ga druge stvari kojima se bavio poremetile u ostvarivanju ciljeva. Isto kao sto je posle pobede Sonege rekao, bez trunke sportskog ferpleja, da mu se nije igralo. Sem ovoga da ce biti prvi na kraju ove godine nikakve vise on rekorde, bar one najvaznije kao GS trofeji, nece ostvariti.

suma sumarum

pre 3 godine

Baba iz penzije,koja je vezbala fircanje,
nudi Novaku da vezba štrikanje i sedi uz tv.
Novak je drugacija glava od cehoslovacko-americke,zato zeli novo,bolje...trazi kretanje i promene.
Svet je dijalektičan,menja se,menjamo ga,menja nas. Nista nije vecito.
Zato,bako,tvoje vreme je proslo,sta si promenila promenila si.Novakovo vreme je trenutno,on menja i prilagodjava.

glas razuma

pre 3 godine

Mislim da nijedan sportista nije doživeo takav sunovrat poput Noleta...Prvi na svetu i jedan od najboljih igrača svih vremena ali jedan od najomraženijih sportista - čak je počeo da gubi podršku i kod svojih zemljaka...Nameće se i trudi da ga svi vole a voleće ga ako se bavi igrom a ne osnivanjem kojekakvih teniskih sindikata, iznošenjem javnog mišljenja o bitnim stvarima poput vakcinisanja ili druženje sa belosvetskim guruima i magovima

Kim-il-Vučić

pre 3 godine

Evo kometara iz Evropske Sevrne Koreje:
- Navaratilova je gej, tako da nema pravo na svoje mišljenje a možemo i da je zezamo!
- Zapad nas mrzi, kao i Noleta jer smo Srbi a Nole im još uzima i pare, pa ga mrze još više!
Neverovatno da ovako mislimo u XXI veku.
Možda će nam biti bolje za 2-3 godine.... mada mi crvić sumnje malo nagriza tu nadu...

Sve je počelo od Amera Živislava

pre 3 godine

Pominjete nekakve "strukture" protiv koji je Novak, kao da je on dr Duci Simonović, i kao da Novak nije 15 godina s tim "strukturama" sticao basnoslovno bogatstvo? On i sada nije ustao protiv nepravedno visokih nagrada, samo bi da malo poveća one najniže. Čista demagogija. Nego je, sujetan i bahat hteo da ojadi ATP što mu prijatelja krimosa i nasilnika nisi prihvatili za direktora. Reč je o onom Ameru.

Jelena

pre 3 godine

Umesto da Navratilova zauvek zaćuti, sakrije se, da se niko ne bi setio njenog hormonskog dopinga i retroaktivno joj oduzeo sve tutule, ona deli savet aktivnom broju 1...

Needukovan

pre 3 godine

"svojim radom i trudom je dosao u poziciju da se bori za najboljeg igraca svih vremena,proglasavan je najboljim sportistom na svetu,postao priznat i cenjen...i onda je sebi dao za pravo da se on pita ,organizuje ,odlucuje umesto samo da se drzi svog posla i onoga u cemu je najbolji...klasican balkansi mentalitet!"
(macconi, 3. novembar 2020 13:02)

Не, Маццони, ниси схватио - ТИ СИ ПРАВИ БАЛКАНСКИ МЕНТАЛИТЕТ! Ови што држе све конце у својим рукама највише воле мулце који не размишљају ни о чему, а ако и размишљају не износе то јавно јер може да их кошта. Ако баш и морају да се изјасне, наравно да ће да стану на страну крупног капитала. И наравно, сагињаће главу као мулци не желећи да виде очигледно, не желећи да се замерају, представљајући себе као модерну господу, а све у циљу да они ту прођу што богатије.
Са друге стране имаш Новака који жели да се то тениско богатство равномерније расподељује како би и лошије рангирани имали бар мало боља примања. ШТА ЈЕ ЛОШЕ У ТОМЕ??? Лоше је што такви као Новак због тога почињу да бивају критиковани јер су се дрзнули да дирну у осиње гнездо, а њега заболе уво за то и гледа да нађе начин да помогне онима који не зарађују баснословно као РФ и РН нпр. Новак није гладан пара као ови остали који га критикују и који се не слажу са њим. Зарадио је довољно да његових 10 наредних генерација не мора да се брине о новцу. Зарадили су и РФ и РН али им није доста!
А Навратилову не бих коментарисао, потпуно небитан лик у овој ситуацији.

suma sumarum

pre 3 godine

Martina,kao i svi koji ne vole Novaka,svojim izjavama zeli da izbaci Novaka iz onoga na sta je fokusiran.
Novak,kao i svi koji rade,bori se za sebe,svoja prava i druge tenisere legalno,u okviru sindikata. Fokus mu je osnivanje novog udruzenja i to je njegovo pravo. Sam je odabrao taj put i neka ga,neka vodi svoj zivot,njegov je.
MENI JE INTERESANTNO TO, KOLIKO JE NOVAK META LOSIH KOMENTARA LJUDI SA OVIH PROSTORA. NAJBOLJI TENISER IKADA,JEDAN OD NAJBOLJIH SPORTISTA IKADA,ODAVDE,NAŠ...DA JE NEČIJI,A NE NAŠ,BIO BI PONOS NACIJE.
OVAKO,SAM,KAO I UVEK,BORI SE ZA SEBE I SVOJA PRAVA. I NAJCESCE,POZELI DA DODJE OVDE,KUCI.

www

pre 3 godine

Mislim da je ovakva reakcija na odluku da se oformi novo udruženje igrača samo dokaz da je to trebalo uraditi. A što se tiče Navratilove, naklon za sve sportske uspehe, ali licemernost je nešto što ja ne tolerišem.

Pekar

pre 3 godine

Sve tacno sto je rekla, ma koiliko voleli Noleta i radovali se svakom njegovom uspehu. Potpuno pogresan tajming i rasipsanje energije na trivajalne stvari.
(dragutin, 3. novembar 2020 13:53)

hajde, ne lupaj. Njegovo vreme, njegova energija, moze da je rasipa kolikogod zeli.
A kada ce da osnuje zajednicu tenisera? kad zavrsi karijeru??? Pa, toliku glupost je mogla samo da izvali mentalno retardirana osoba. Igrac moze da predstavlja igrace, samo dok je igrac. Posle toga moze samo penzionere.

Covek je izabrao najbolji moguci trenutak: postigao je neverovatno mnogo u karijeri, sad je najpoznatiji i najcenjeniji i sad se njegov glas cuje.

Al' me covek sad iznervirao…

Ja

pre 3 godine

Sta kaze, ne treba to da radi dok igra nego kad prestane.... Nek mi objasni u čemu je ta famozna razlika? Jedino ako ima skrivenu dobru nameru, da hoce reci da ne treba da se kači sa glavešinama.
U oba slučaja nije u pravu!

Solomon

pre 3 godine

Navratilova je zamrsila ko luda pletenje. Koju potrebu i snagu ima Novak da osniva drugi sindikat kada ode u penziju? Šta Novak ima sa koronavirusom i svetskom zdravstvenom organizacijom?
Na kraju kao u fudbalu i košarci, i u tenisu se pitaju najbolji, najjači i najhrabriji to što Navratilova nije iskoristila svoju priliku i učinila tenis boljim i pristupačnijim za sve ne znači da Novak ne treba to da učini.
Ipak je on Srbin kao i Tesla koji je umro u siromaštvu jer je hteo besplatnu struju za ceo svet a drugi kao Navratilova su se obogatili i nazvali ga ludim naučnikom. Nije lako biti Srbin, nikad nije ni bilo ali je prelepo.
Hvala im!

Remus

pre 3 godine

Veoma neprimereno i bahato obracanje. Mislim da niko ne zasluzuje takvo deljenje lekcija kao sto to sebi dopusta Martina. Kao da se bavi samo provociranjem Novaka i pokusajima njegove psihicke destabilizacije eksponiranjem manjka emelentarne kulture i empatije...

Jovan

pre 3 godine

on zna kako je igračima koji su na 30 mestu ili 50 i kako je kad si prvi i želi da i oni na 50 mestu imaju novca za ono što je potrebno teniserima a ne da zaradjuju samo oni na prvih 5 mesta.

sasha

pre 3 godine

Draga Martina. Uz postovanje Tebe kao igracice mislim da je tvoje vrijeme proslo i to ne samo tenisko. Jednostavno mladji dolaze sa mnogo vise energije a Boga mi i znanja. Vise prilici tebi da pletes carape i salove nego da odredjujes sta jeste, a sta nije dobro za profesionalne igrace. Aktivni igraci a ne oni penzionisani treba da brinu i odlucuju kako dalje.

Nidža

pre 3 godine

Ima nesto sto se zove taktika, smisljena, bavicu se svim i svacim a pare neka kaplju. Tu su sponzori koji treba da veruju u velika ostvarenja, veruj i ti i svi ostali koji podrzavate "Nije mi se igralo, ja sam ostvario sta sam hteo". Sve je to suvise providno, nije ni on glup, jasno mu je da vreme izmice a dolaze nove mlade snage, jedan ga je upravo izbacio sa turnira u Becu a bice toga jos mnogo i zato ono opravdanje "Nije mi se igralo" koje ne prilici No1, ne ide uz taj trofej i status. Zbog toga gubi svoje navijace, ljudi u Becu platili karte i dosli da ga gledaju a on prica kako mu se nije igralo. Istina je da je potucen od Sonege jer je decko igrao i finale, pokazao je svoj kvalitet ali Djokovic nema casti da to i prizna.
(II, 3. novembar 2020 15:01)
# Link komentara


Jumko za tvoju patologiju još nema leka. Na b92 sigurno!

joca

pre 3 godine

Očigledno da Noletu ne smetaju aktivnosti na više frontova.On će biti vrhunski i sa i bez osnivanja asocijacije tenisera koji se bore za svoja prava.Osnovne aktivnosti su da finansiska sredstva odlaze i na slabije rangirane igrače,što je pre svega kolegijalno i dobronamerno.Želi da iskoristi autoritet da bi se izborio za bolji položaj tenisera,da imaju mogućnost da se i oni za nešto pitaju,a ne da budu moderni gladijatori.Ako to neko ne razume,nema mu pomoći.Nole ovim pokazuje da dolazi iz druge kulture koja ne počiva na anglosaksonskim vrednostima : osvoji,iskoristi,potplati,zaposli,plati.

Rade, ZG

pre 3 godine

Nole se bori za kolege i naklon zbog toga, čovjek ne gleda samo sebe kao Federer. Mislim da je Martina u pravu kad kaže da će mu to poremetiti fokus, kao što su to 2016 napravili Pepe i Marko.

batko

pre 3 godine

Navratilova je potpuno u pravu - Novak treba da se posveti sebi i svojim rezultatima, odnosno rekordima. Ovako se iscrpljuje na neke stvari koje ne može promeniti koliko god bio jak i popularan. Nije interes sporta, barem ne danas, i onih koji sport sponzorišu neka pravda i ravnopravnost, već stvaranje superzvezda, preko kojih se uloženi novac vraća. A superzvezde samo za učešće na turniru uzimaju pare ispod stola, bez obzira na rezultat koji će postići(pogledajte izjave Rodžera Brenvalda iz 2013. kada je bio direktor ATP turnira u Bazelu i cifru za koju se Federer pojavljuje na takvom turniru).

Медвед се пробудио из сна .

pre 3 godine

Госпођо а да ви плетете те џемпере или гледате телевизор обзиром да са тенисом имате знатно мање него први рекет света ?

goran

pre 3 godine

E našao se jedan...hm..Pa da kroji kapu ..Za mene više nisi bitan,iako te volim.Koji džukac ti ispira mozak.Otrijezni se dok je vrijeme ,,ne budi pulin(pas),,koji čuva ovce..Možda je namjera dobra ,ali oladi Srbine....Nemoj biti komunista ili socijalista,pa da ispravljaš krive drine..

Bor'ša

pre 3 godine

Jedina velika razlika između Novaka i "pljuvaca" je ta sto Novak u zivotu nikada nicije ime nije provukao kroz usta javnim komentarem bilo cime da se bave, jer ga ne zanima, dok pljuvace izgleda jedino pominjanje Novaka moze da dovede u centar pažnje, patetično!

Stanislav

pre 3 godine

Baš zato što je prvi i može da pokrene takvu akciju. Ko bi ozbiljno shvatio recimo 459 sa ATP liste.
Draga Navratilova, za vas je ZAISTA vreme da plete šalove.

nemanja

pre 3 godine

Da stvari svedemo na osnovu - Naratilovu nervira što Đoković ima širi krug interesovanja i što hoće da uradi nešto za zajednicu. To više govori o njoj kao osobi. U ovo vreme individualizma, sebičluka i subjektivnog gledanja na stvarnost to je nedopustivo.

Rekorder

pre 3 godine

Dobro je da neko razume o cemu govori Navratilova i svaka cast za komentar. Samo ja sve vise verujem da je Djokovic svestan da on sve manje moze da ostvari a o rusenju nekih rekorda nema ni govora. Zato ovaj cirkus da bi kasnije mogao da kaze da su ga druge stvari kojima se bavio poremetile u ostvarivanju ciljeva. Isto kao sto je posle pobede Sonege rekao, bez trunke sportskog ferpleja, da mu se nije igralo. Sem ovoga da ce biti prvi na kraju ove godine nikakve vise on rekorde, bar one najvaznije kao GS trofeji, nece ostvariti.
(II, 3. novembar 2020 13:24)

Blago tebi s takvim razmišljanjem :) Zamisli sebe - probudiš se ujutru, odeš na trening, tu je trener, ti treniraš ali te baš briga jer si već rešio da te tenis više ne zanima toliko. I? U kom trenutku u životu ti postaviš sebi pitanje - šta ja uopšte radim na ovom terenu, sa ovim čovekom (trenerom)? Odoh kući da gledam TV :) Ono kao - prvi si na svetu (alo! prvi si na planeti, stotine hiljada ljudi se u svetu bavi tenisom), ti si prvi, ali se probudiš jedno jutro i kažeš sebi *ajd ja da smislim neki sindikat i da se bavim njime, da imam izgovor što nisam srušio rekord po broju osvojenih GS)* :)
A što se tiče toga da o rušenju nekih rekorda nema govora, obavestiću te da su svi bitni rekordi već u njegovom vlasnisšvu ili će postati kroz par meseci, osim onog jednog vezanog za GS, tako da..zvučiš kao vrabac koji kritikuje mlazni avion :)

Divno

pre 3 godine

Da li znate da direktori organizacije GSova tih meseci imaju plate 5 do 10 MILIONA? I nisu jedini, postoje čitavi bordovi tih direktora.
(Milan_PT, 3. novembar 2020 20:13)
Tako je i Novak je to shvatio i zeli da i posle igranja zaradjuje debele milione. Zato zeli da postane Eklston tenisa, uzme igrace u svoju organizaciju, oformi svoj Tur. I zamisli neko ne bi da mu to da na tanjiru. Pa stvarno kuda ide ovaj svet...
Jos sve upakovano u oblandu brige za igrace, bice on plemenitiji budza od ovih budza...

legolas

pre 3 godine

Pa kako, logično, osnuješ sindikat kada prestaneš da igraš, ma važi, tako ide to, odeš u penziju, i odeš u fabriku i kažeš radnicima, ajde da osnujemo sindikat, ova je prolupala, ali je i dobro plaćena da napada Noleta.
Komfor, da se ne pita i ne dira, mi koji imamo nama je lepo, i baš nas briga za ostale, œto sad,optužbe,i napadi konstantni na Noleta.
Pa što se nisu javili dušebrižnici i pre Korone, nego ih boli uvo,.
Noletu je najlakše da se ne mesa i ne cima.
Prvi je na svetu, obara rekorde, novac kaplje,titule se nižu,porodica i deca su tu, međutim on nije komforista.
Želi da doprinese i pomognem, preuzeo je dćvođstvo u tom procesu dobijanja viših prava igrača, ušao je u borbu zarad kolega, on je namirio sebe odavno. Svaka mu čast na svemu, i na ljudskoj požrtvovanosti.

Srdjan

pre 3 godine

Ali srpski teniski stručnjci koji Martinu Navratilovu zova "ova" ili je vrijeđaju zbog seksualne orijentacije...
Poslije Novaka ima sto godina da čekamo na vrhunskog igrača.

Prle

pre 3 godine

Mrzi ga zapad zato sto je srbin, mrze Evropsku Severnu Koreju.hahahaha
(Kaiser Roger, 3. novembar 2020 12:48)

Kad covek na kraju svog komentara stavi "hahahaha" znas da je potpuni nepismenjakovic (da se izrazim politicki korektno).

MileR

pre 3 godine

Pa to je ona što je zaboravila svoj jezik. Otišla u ameriku pa kaže da čak i razmišlja na engleskom.
I sve to da bi dobila devojku. Lako je biti u čoporu, treba sam nešto stvoriti. Nole je najveći svih vremena, bez obzira na titule, kolika mašinerija radi na njegovoj propasti. Ali i Martin Navratilov je nekad bila najbolja pa dođu drugi i preuzmu primat.

PPU

pre 3 godine

Svaka joj je na mestu. Ovo nema veze s tim dal ga neko voli ili ne voli - jednostavno neko ko je u prvih nekoliko mesta na svetu (u bilo čemu) treba da se maksimalno posveti tome bez gubljenja energije na sporedne stvari.

Pogledajte džemperka i Nadala - jel su oni aktivni u sindikatima i udruženju ATP igrača? Jel njihove žene ne silaze sa tabloida prosipajući pamet? Jel oni šire ljubav i grle drveće? Obilaze "piramide" i čitaju Treće oko? Jel njihova rodbina stavlja planinske reke u Španiji i Švajcarskoj u cevi? Jednostavno Novak i celokupna njegova porodica su neobrazovani skorojevići bez šlifa. A to se ne može kupiti nikakvim parama. Za to treba raditi na sebi ceo život da bi tek sledeća ili ona tamo generacija (možda) postala nešto.

Milan

pre 3 godine

Koliko homofobije u komentarima, povraća mi se. Na to se uglavnom svela sva srpska komunikacija, kada neko kaže neku istinu (ili neistinu, nebitno je), kao odgovor krene vređanje izgleda / seksualne pripadnosti / porekla i sl. Ali tako rade i političari, zašto bi obični građani bili bolji. Svaki dan sam sve srećniji što sam otišao iz primitivne žabokrečine koja se zove Srbija, da barem ne moram da sa trpim takva ponižavanja u svakodnevnoj komunikaciji.
Ono što mi je fanscinantno, ovde živi 10ak porodica iz Srbije (znači svi oženjeni/udati, sa decom, visoko obrazovani, ima nas i sa doktoratima) i svi misle ovako. Srbija će zaista za par godina ostati zemlja u kojoj žive samo primitivne ovce, ali to i jeste cilj političara, njima treba samo stado, da ne bleji po mogućnosti.
(Dare, 3. novembar 2020 13:07)

Bravo Dare! Potpisujem sve! Mi koji zivimo dugo na zapadu najbolje uocavamo sve to sto je nazadno u Srbiji. Secam se dok sam ziveo u Srbiji da je i meni to nazadno, primitivno ponasanje bilo nesto normalno. Covek mora prvo da odseli iz Srbije da bi shvatio sta je uredjena drzava, i koliko je primitivno vredjati nekoga samo zato sto je homoseksualac (i uopste te ne ugrozava). Zamisli tu inteligenciju, nemas pametan odgovor na komentar Navratilove i onda iz ocaja napises "sta ti znas lezbo..."

wolf30

pre 3 godine

Ona misli da ne treba. Novak misli da treba. Dok aktivno igra , moze osnovati Sindikat, zasto da ne, a kad ode u "penziju" vise ne mora biti clan Sindikata igraca jer nece igrati ,a Sindikat ostaje. Mislim da nece biti pod uticajima i da se mnogi boje tog poteza koji bi mogao izmeniti pravila koja su sada u "celicnim celjustima" mocnika.

Kukatilo

pre 3 godine

I sada, prosecnom Srbendi je glavni argument protiv Martine to sto je gej. Nego da vas pitam, sta mislite kog je opredeljenja Pepe Imaz i sta on radi u Nolovom strucnom stabu?

Ono ono

pre 3 godine

Budi rob i pleti!? Ovo ima pravo na mišljenje i to da soli pamet pojedincu a Novak da ćuti a nikog ne spominje!? Sestro, brate- demagogu i to ružni!

objektivno

pre 3 godine

Ako se nesto desava konstantno decenijama bilo bi sumanuto ocekivati da se preko noci to promeni, to bi vec upalo u definiciju ludila. Nista se ne desava slucajno u medijima, ne postoji ni jedna jedina recenica koja moze da promakne na primer na CNN-u, ESPN-u... taj koji to uradi dobio bi otkaz i sebi stavio zabranu da radi na 90% potencijalnih radnih mesta. Navratilova je deo te propagandne masine, zasto najbolje zna ona sama. Novak nije deo toga srecom po sebe a nesrecom po njegovu karijeru. Svakako da bi mu se vise isplatilo da cuti i samo "plete dzempere" ali sta da se radi kad nije on takav dzemperko.

Sava

pre 3 godine

Samo pre dve godine Novaka je podrzavalo 99%ljudi u Srbiji. Ja mislim da sada ima bar 30% koji ga vise ne podržavaju. Odnosno koje je on svojim izjavama i ponašanjem oterao od sebe. Uz ogromnu pomoć njegove porodice i žene.

wronghouse

pre 3 godine

Jos jednom: "Kada si najbolji na svetu,potrebno je da ti energija odlazi na to, moraš da se posvetiš sportu."

To su saveti Navratilove upuceni Novaku. I mnogo dobri, dobronamerni.

Zena je ceo zivot provela igrajuci tenis i verujem da zna sta je korisno za jednog tenisera.

Ovo za strikanje nije uvreda a trebalo bi da znaci: "Radi bilo sta samo nemoj da se bavis osnivanjem sindikata jer ti to oduzima energiju i steti ti." Bar ja to tako shvatam i ne razumem zasto je to tako tesko razumeti.
(II, 3. novembar 2020 20:19)

Je si li razumeo slučajno da je "savet" upućen nekome ko također igra tenis ceo svoj život, a bio proglašen nekoliko puta za najboljeg sportistu na SVETU!
Da nemaš i ti neki "dobronameran" savet, kao mnogi ovde koji bi da ga prosvetle jerbo ostaje nejasno kako je Novak uopšte bez vas dobronamernih uspeo ovoliko.

Ako dotična želi da "smiri" Novaka na ovakav način, smatram da je i ona za smirivanje u protivnom ne bi ovako reagovala.
E za to ima tamo neki otac Makarije, da joj naštrika džemperić, mislim valjda razumete da je dobronamerno.

Gaga

pre 3 godine

Gotov je Djoks sa ozbiljnim tenisom , smena je generacija Nadal bi mogao uzeti možda još jedan Garos i od velike trojke ne očekujem više od toga

Marko

pre 3 godine

Do juce je isao narativ kako Navratilovu niko nije voleo, kao ni Novaka, jer nisu sa zapada.
Od danas krece rafalna paljba i po njoj.
Da nema nasih navijaca, trebalo bi ih izmisliti.

Ljubo

pre 3 godine

U potpunosti se slažem sa Navratilovom,mani se politike i pomaganja drugima gledaj svoja posla i onome što ti je prioritet a to je da budeš najbolji teniser svih vremena ovi što se za njih zalažeš nisu vredni ni 5 sekundi da se njima posvetiš,ako se ne mogu izboriti sami na terenu za uspeh u onome čime se bave ko si ti da se za njih boriš neka se bore njihovi miljenici sa zapada.Dok ti misliš tamo gde ne treba tvoja 2 konkurenta ti odmiču sve više.Baš si sada našao da se baviš glupostima kada si im se primakao na samo 3 Gren slema i umesto da zapneš još jače ti sada fantaziraš.

Milan_PT

pre 3 godine

Pa, gospođo Navratilova, probleme treba rešavati onda kad postoje, a ne 5 godina kasnije. Ne rešavati probleme zato što je trenutno epidemija korone je besmislen argument, jer je u zadnja 3 meseca došlo do povećanog broja kršenja prava tenisera upravo zbog korone! Sad i treba stati na put organizatorima koji su juče eliminisali igrača koji nije bolestan, ali je imao kontakt sa takvim. Na osnovu ovakvog kriterijuma svaki igrač može biti eliminisan na osnovu proizvoljne procene, a to ostavlja mogućnost diskriminacije. Upravo zato i treba da postoji jedan čvrst sindikat igrača, jer je postalo jasno da ATP Veće Igrača nije u stanju da rešava na efikasan način sve veći broj problema sa kojim se igrači u poslednje vreme susreću.
A ATPu, kao i Navratilovoj, je jasno da bi Pospišilov sindikat bez Novakove podrške postao bez značaja...

Ko će da mu sudi u njegovoj "asosiješn"?

pre 3 godine

Niko Srbinu Novaku goatu ne brani da napusti ATP, njihove liste, bodove, turnire, sponzore, da se odrekne kapitalističkog načina života, da se osloni na ksenofobične "srbske" botove, da krene od nule i da lovu zarađenu preko ATP podeli siromašnim trenerima i teniserima, koji će biti u njegovoj "asosiješn".

Goran

pre 3 godine

Ne ulazim u organizaciju saveta igrača u ATP,verovatno je to loše i verovatno je zbog toga i napravljena asocijacija....Ali, mislim da to treba da radi neko ko je 59,60,70...igrač na svetu, npr Pospešil, ali ne i prvi na svetu.
Ne razumem zašto Novaku koji se bori za GS titule i rekorde treba to. Zašto gubi energiju, vreme, fokus na nebitne stvari...Navratilova je u tom segmentu u pravu

miodrag

pre 3 godine

I dalje sam protivnik svih aktivnosti koje Novak radi u poslednje vreme pa i ovoga sa novom asocijacijom. On daje mnogo autogolova u poslednje vreme i ovo je jedan od tih, uz onaj ispad na turniru u Becu gde je dao izjavu koje bi se svaki normalan profesionalac stideo. Ali na ovo sto prica istrosena lezbejka stvarno ne bi trebalo da se uopste osvrce. Pa nece sestro, pardon brate, slatki da osniva nezavisnu organizaciju igraca kada prestane da igra !!! Sta je sa tobom batice!

Njegov pravac

pre 3 godine

Nole je kao iz Džejove pesme"Vetrovi me lome ja teram po svome".Mnogo pljuvača,malo onih koji su uz njega,već viđeno mnogo puta.Kad pročitam "mudrolije" Navratilove samo ga još jače podržavam.Alo gospođo,odavno ne igrate tenis,kako onda Vas deli,ne pripadate ni jednoj grupaciji aktivnih teniserki.

Čika Mirko

pre 3 godine

Novače, siguran sam da si toliko zreo i veliki da znaš kako je ova kritika Navratilove uistinu jako plitka, i zapravo jadna. Poručuje ti da heklaš i zaglupljuješ se TV-om umjesto što pokušavaš da u teniskom svijetu rasporediš stvari tako da igrači dobiju više, i to mnogo veći fond igrača. To što ti imaš više nego dovoljno novca, a svejedno svoje vrijeme trošiš na borbu da i drugi igrači imaju više i novca i prava odlučivanja, umjesto da heklašpred tv-om kao Navratilova, govori o tebi dobre stvari, a o Navratilovoj loše. Samo naprijed Šampione, drži nivo igre još dok te zdravlje služi, i ne zaboravi narodnu mudrost: za dobrim se konjom prašina diže.

Nal Bandi

pre 3 godine

U pravu si ne mozes razumeti.
Uz duzno postovanje, mozda je i razumljivo zasto.
Mozda on nije ni pod kojim uslovima hteo da menja zemlju koju predstavlja, kakva god da je vlast i situacija u toj zemlji, jer predstavlja svoj narod i jako mu je stalo do toga. Ima veze sa kulturom, principom i karakterom.
Mozda nece da bude miran iako je najvise u istoriji osvojio novca, u sistemu u kome se igraci nista ne pitaju, a treba.
ATP je i nastao pobunom igraca, i predstavljao njihov glas, a zatim se pretvorio u organizaciju, dejstvom menadzera, malo po malo, u kojoj igraci na malo sta uticu.
Tako da generalne floskule koje lepo zvuce tipa svi treba da smo zajedno, ne piju vodu, kad profesionalca malte ne kao psa isteraju sa turnira, ili ga stave da pocne mec u jedan sat po ponoci, potpuno svojevoljno.

Приватни детектив Ђидо Мова

pre 3 godine

Милина је читати ове зналце,шта би требао Новак да ради.. па господо,није Новак никога терао да дође у његову организацију,био је председник АТП савета и дао оставку,значи и до сад се све питао,ако има снаге да се и тим бави,ко сте ви да му судите. Ај сад на мотање каблова и по плату од 200 јура,оставите се ви овога.

Hm

pre 3 godine

da li si dostojna da ti njemu delis savete ? necuveno!!!
(dusan, 3. novembar 2020 16:08)
Da li si ti dostojan da njoj delis savete? Necuveno!!!
Ona je bar bila sampionka a ko si uopste ti?

Sam sebe uprežeš u magareće čeze

pre 3 godine

@Milan_PT
Teško tebi, nesrećo, kad se družiš s ljudima koji kažu da im direktor daje platu. Možda bi neko tako i rekao, u vreme crvenih magli, ali to je prošlost. Kad neko napiše da je ATP, a on nije direktor, nije jedan čovek koji daje plate i regres za godišnji odmor, kao što ti misliš, nego je Asocijacija teniskih profesionalaca, koja je za pola veka svoga postojanja jedan sport, koji je bio poznat u samo nekoliko bogatih zemalja Zapada i Australiji (anglosaksonci), dovela do belog usijanja (zato se zove beli sport), i sad čak i ti i tvoji zemljaci, koji misle da je normalno vređati Federera, Mirku, majku četvoro dece, Kris Evert, Navratilovu, od juče i Tima, Kiru da ne pominjem, uvereni da samo Srbin Novak goat sve što ima duguje sebi i svojoj porodica, nolomanima i raznim piskaralima, i da to nema veze s tim što je bio član Asocijacije teniskih profesionalaca. Kao kad bi Džajić rekao da je za sve zaslužan sam a da ne duguje ništa klubu. Kad bi to neko ko je veliki sportista, rekao? Tebi odgovara da piškiš uz vetar, imaš dobre pelene?

PrincNaZrnuGraska

pre 3 godine

Cim "ovo" kaze da je to losa ideja, odmah znam da je Nole i ovime pogodio centar! Martina je bi(l)o odlican teniser(ka), ali sve nakon toga ne bih komentarisao, jer nece objaviti komentar.

Darko

pre 3 godine

Ajde ne palite se, svaki Noletov porez je algoritam. Uživajte u našem teniskom programeru i ne obazirite se na bagove. Ima ih u svakom programu.

I ovo će sutra biti lani

pre 3 godine

@Milan_PT
Od tebe samo površnost, crno-belo navijanje i jarko obojena glupost... ne određuju ni ATP ni organizatori turnira kako će se u koroni neko ponašati, nego države i njihove vlade. Od Novaka će ozbiljni ljudi početi da beže, i on i vi postajeti nesnosni, kao skakavci. On ima još godinu dana, šta će kandidat za penzionera da promeni, a dvadeset godina je u tom svetu koji mu je do pre "tri fana" nije dobar? To što ti tenis gledaš od Maričke bitke 1371. godine mene time nećeš fascinirati.

Ajme

pre 3 godine

Smorke
Procitaj ko je bila Martina Navratilova, pa se onda vrati da komentarises. Sto se ostalog tice ni ti, a ni ja ne znamo Novakov plan. Otisao je iz Saveta igraca jer su trazili njegovu ostavku posle Adria tura.

Matematicic

pre 3 godine

(Rekorder, 3. novembar 2020 14:04)

Ima nesto sto se zove taktika, smisljena, bavicu se svim i svacim a pare neka kaplju. Tu su sponzori koji treba da veruju u velika ostvarenja, veruj i ti i svi ostali koji podrzavate "Nije mi se igralo, ja sam ostvario sta sam hteo". Sve je to suvise providno, nije ni on glup, jasno mu je da vreme izmice a dolaze nove mlade snage, jedan ga je upravo izbacio sa turnira u Becu a bice toga jos mnogo i zato ono opravdanje "Nije mi se igralo" koje ne prilici No1, ne ide uz taj trofej i status. Zbog toga gubi svoje navijace, ljudi u Becu platili karte i dosli da ga gledaju a on prica kako mu se nije igralo. Istina je da je potucen od Sonege jer je decko igrao i finale, pokazao je svoj kvalitet ali Djokovic nema casti da to i prizna.
(II, 3. novembar 2020 15:01)

primili ste se oko tog Sanega kao da je vec x turnira osvojio. ne kontam da vama takvima i dalje nije jasno da je novak prvi jer u kontinuitetu igra dobro i osvaja turnire a sonego je samo bljesnuo kao i masa drugih kojih vec na sledecem turniru nigde nema. eno ga i onaj francuz mladi sto je blistao na rg pukao juce od buste ko kruska a vi se primate na te takve i kao razbio ga klinac. vazi. da je to tako i da nema sanse da se pobedjuje kad se pojave nove mlade snage federer bi trebalo da je batalio tenis pre 10 godina a on i dan danas dere klince a naravno da se desi i neki poraz isto kao i noletu

Ajme

pre 3 godine

Fortissimo, Milan_PT i ostali
Ne odlucuje organizator turnira o pravilima za vreme pandemije. Odlucuje drzava, njihovi lekari, a organizator je duzan da to postuje. Pre turnira se znaju pravila, svima je to dato napismeno i svakiga su obavestili. Ne vidim kako bi ATP mogao da uradi nesto povodom toga, kada je to teniska organizacija i tu grupu cine uglavnom sportisti, bivsi, sadasnji, a ne doktori sa diplomom. Sto se pak Novaka tice, ako mu ATP ne odgovara, moze slobodno da se ispise sa liste i osnuje neku svoju organizaciju gde ce biti prvi i najbolji. Ako mu ne odgovaraju nagrade, moze slobodno da ih se odrekne, jer postoje drugi kojima vise treba. Taj isti ATP ga je diveo tu gde jeste i postao je to sto jeste zahvaljujuci njima. Malo je licemerno buniti se protiv nekoga ko ti je pomigao da ostvaris uspeh.

Приватни мандов Ђидо Мова

pre 3 godine

Велики поздрав из Украјине, наравно из картонског насеља.

Bane

pre 3 godine

Jbt koliko negativnih komentara. Čovek balkanac pa šta hoćete da daje prihvatljive izjave i namešta šiškice... jbeš čoveka kojeg svi vole

stevka bozurevka

pre 3 godine

@Milan
Nema to veze sa homofobijom jednostavno nadrljala je u komentarima jer nam je dirala Nola.A Srbinu uzmu platu,penziju,otmi mu teritoriju,ponizi ga na svakakve nacine,sve je okej samo da mu Djokovica ne diraju,pa dovoljno je citati komentare na svaku vest o onom Kirjosu,polubitan lik a zasluzi uvek preko 100 komentara najgore pljuvacine,kakvim ne castimo ni politicare koje su nas bombardovali jer je par puta bezazleno pecnuo Nola,ne smem ni zamisliti sta bi bilo da ga je stvarno vredjao.Dakle sto se tice tih stvari sto nam spocitavas realno nismo ni bolji ni gori od drugih,ovde je jednostavno u pitanju sredina pogodna za razvijanje ekstremnog kulta licnosti gde se nema mere u obozavanju i savrsenost predmeta obozavanja niko ne sme da narusi,bilo da su u pitanju nasi predsednici diktatori,bilo u ovom slucaju Djokovic

Milan_PT

pre 3 godine

Taj isti ATP ga je diveo tu gde jeste i postao je to sto jeste zahvaljujuci njima. Malo je licemerno buniti se protiv nekoga ko ti je pomigao da ostvaris uspeh.
(Ajme)

Kad u razgovoru sa nekim iz Srbije čujem od njega kako nam direktori daju plate i kako nam je zdravstveno osiguranje besplatno, odmah prekidam sa daljim razgovorom, jer mi je jasno da pričam sa očiglednim slepcem. Pri tom ne mislim na ljude sa ozbiljnim problemom sa vidom, već na ljude koji su neverovatno glupi i nikad ništa neće shvatiti.
ATP su stvorili igrači i trebalo bi da štite interese igrača dok se oni koncentrišu samo na igru. Tako je i bilo u početku, ali ubrzo je biznis preuzeo komandu, te je to dovelo do pobune igrača 1988 predvođene tadašnjim brojem 1, Matsom Vilanderom, pa je ATP restruktuiran. Novak je zadnjih 5-6 godina pokušavao da izvrši novi reset ove organizacije, ali ponuđene su mu samo mrvice. Od ukupno zarađenih para, igračima ide samo 12%. Drugim rečima, onog dana kad je Nole akumulirao 120 miliona dolara, on je ATPu doneo prihod od 880 miliona. Dakle, ne daje ATP igračima premije, već ih oni sami zarađuju i pritom ATPu zarade 7 puta više. Da li znate da direktori organizacije GSova tih meseci imaju plate 5 do 10 MILIONA? I nisu jedini, postoje čitavi bordovi tih direktora.
Dakle, @ajme, nije ATP omogućio Novaku da postigne uspeh, već on i njegova porodica, a Novak i drugi igrači su ATP moćnicima zaradili enormne zarade, veće od bilo kog tenisera ikad i to zbirno...

Ajme

pre 3 godine

Milan_PT
Dakle, koliko vidim iz tvog komentara, korist je uzajamna. Teniseri dobijaju novac, ATP dobija novac, zahvaljujuci tim istim teniserima. Teniser igrajuci ATP Masters turnire zaradi novac, a logicno je, bar meni da ce i ATP da zaradi nesto. Koja je svrha da budes direktor privatne firme, ako i ti nemas zaradu? Da bi radnik, u ovom slucaju teniser, imao zaradu, on mora da radi, odnosno igra, sto je logicno bar meni. Ne moze da stoji sa strane i posmatra i pritom zaradjuje. Banke kada daju kredit, uzimaju kamatu, pa obicno vracas vise nego sto si uzeo. ATP ga je promovisao, ulagao u njega, radi obostranog zadovoljstva. Ne vidim da je igracima bilo lose, niti da je Novaku bilo lose, sve dok njegov covek nije dosao na celo ATP. Tada je poceo da se buni, a sve podguzne muve iz Srbije da mu tapsu. Ta prica o tome kako 200 i neki ne zaradjuje dovoljno, a uglavnom igra celendzere, meni je smesna. To isto kao kada bi rekao, zasto spremacica nema istu platu, kao direktor koji ima fakultet. Ne znam u kom svetu ti zivis, u kom svetu Novak zivi, ali ja jos ne videh da u firmama svi imaju istu platu, bonuse... Ako mu nista ne odgovara, onda neka ljudima izlozi ono sto je zamislio, kako ga vise niko ne bi prozivao. Neka lepo, koncizno, isprica cemu sve to i sta je u pitanju. Ovako, borim se za prava tenisera, meni zvuci suplje, bez ikakve ideje kako se u stvari bori i protiv cega se bori. Odaje zapravo utisak, da ih deli. Sve dok ne kaze svoj cilj i plan bice na meti.

tennis

pre 3 godine

ko je, bre, ona da deli savete?!
da li je nešto nekad osvojila? ..........

(3, 2, 1 - sad!, 3. novembar 2020 13:03)

Stvarno tužno, da se ostavi komentar samo zato, da se nešto piskara iako komentator nema pojma o teniserki koju kritizira. Pa daj, budite malo samokritičniji i ne blamirajte se!
Evo samo, da se spomene broj GS koje je Navratilova osvojila za vreme svoje kariere. 18.

Milan

pre 3 godine

Potpuno je u pravu . Nepotrebno troši energiju na nešto čime može da se bavi za 2-3 godine , a do tada treba da se skoncentriše na igru i ništa više . Nervozan je kao pas , pravi ispade na terenu i malodušan je kada je najvažnije ( finale protiv Nadala ) . Neshvatljivo mi je da inteligentan čovek , kao Nole , pravi gluposti kada bi trebalo da bude najzreliji .

first serve

pre 3 godine

Žena je rekla ono što većina nas zaista i misli (da ne treba da gubi vreme i živce na te stvari već da se koncentriše na tenis), zato i toliko negativnih kimentara. I kao glavni kontra argument bude onda činjenuca da je lezbejka, žasu...

ja

pre 3 godine

Evo sada sve sam stručnjak za tenis komentariše Novakov postupak. A našla se i Navratilova pripadnica lezbo organizacije. Pustite Novaka da radi šta hoće. Njegova stvar. A ko neće da ga podrži ne mora. Novak ima svoje ime i prezime koje je stekao tenisom. ATP je do sada bio zatvoren krug

Draga Saveta

pre 3 godine

Ono, ona je u njegovim godinama isključivo radila na svom američkom imidžu...
Možda bi joj i verovali da mu je poželela da se više igra sa decom, al' (ono žensko u njoj) - štrikanje?

Аhtung

pre 3 godine

Vidi se da je neiskusna! Nigde se ne možeš tako dobro isprazniti kao na sindikalnom sastanku. Uostalom, ona je analitičar, a ne više teniserka.

srbija do kosova

pre 3 godine

Gej lobi protiv pravoslavlja.... NIKAD.... SRBIJA....
(Goran 973, 03. novembar 2020 14:47)

Odličan komentar, u radikalskom stilu

Djordje

pre 3 godine

U pravu je potpuno.. nista mu od toga ne treba.. jedino mu treba jos nekoliko GS da prestigne Nadala i Federera, ali ako se bude bavio sindikatima i slicnim stvarima, tesko da ce to uspeti

Novi izazovi

pre 3 godine

Što se tiče Atp i njegove liste,u martu 2021 Novak prelazi igricu i to je Game over za sledećih bar 20 godina.Ništa mu oni nisu dali, bukvalno im je otimao ispred očiju njihov godinama gajen rivalitet Nadala i Federer.Koliko god medijska i sponzorska kampanja,sa setom veličaju ovaj dvojac,postoji momak iz Srbije koji nije najbolji, ali je bolji od njih u međusobnim okršajima, ima sve masterse, držao sva 4 GS, koji njih dvojica nisu uspeli ni u najbolje odigranih sezonama.Zato mora da pravi novo udruženje jer je ovo prevazišao.

johny

pre 3 godine

Mrzi ga zapad zato sto je srbin, mrze Evropsku Severnu Koreju.hahahaha
(Kaiser Roger, 3. novembar 2020 12:48)

I danas mozak off. Hibernacija. Tebi veselje svaki dan

Srbin Petar

pre 3 godine

Martina za razliku od tebe on nije uzeo da igra pod tuđom zastavom!
(Ljuba, 3. novembar 2020 14:44)

Nije mogla da igra pod tuđom zastavom, to nije dozvoljeno propisima. I ja sam bio "anglosaksonac", sad sam Srbin, imam državljanstvo i igram pod svojom srpskom zastavom. I vrlo sam ponosan.

Onaj dole

pre 3 godine

Taj isti ATP ga je diveo tu gde jeste i postao je to sto jeste zahvaljujuci njima. Malo je licemerno buniti se protiv nekoga ko ti je pomigao da ostvaris uspeh.

(Ajme, 3. novembar 2020 16:44)


Opa direktore, Vi li ste... E, da probam da Vam objasnim - nije to kao kod nas u firmi.

Niko Novaka nije tu "doveo", niti je postao to što jeste "zahvaljujući" njima, nego je tu stigao zahvaljujući krvavom radu, zalaganju i odricanju.

To bi bilo dragi moj direktore kao da ste Vi stvarno završili fakultet i radili kod nas 15-20 godina i pokazali se na raznim pozicijama, kao šef odeljenja i rukovodilac projekata, na primer.

Razumem ja da ste Vi "podoban" kadar i verujete da to tako funkcioniše kako ste napisali, pošto ste se i Vi kod nas juče pojavili, sa sumnjivom diplomom privatnog faksa, ne razlikujete fakturu od profakture - ali Vas je "neko" iz tog nekog Vašeg "ATP"-a postavio da budete direktor pa sad potpisujete tendere i sponzorstva kako Vam narede.

U Novakovom svetu nije baš kao kod nas.

Revizija

pre 3 godine

Boze,koliko prostih komentara,pritom vecina pristrasnih koji ne zastanu na tren,da bar razmisle o onome sto citaju,pa da se onda eventualno izjasne.

MilanBg

pre 3 godine

Ovo oko ujedinjavanja ili razjedinjavanja nisam siguran, ali potpuno se slažem sa Martinom da to ne pomaže njegovom tenisu, ima još par godina uspešne karijere ispred sebe i sve bi trebalo da podredi svom tenisu i rezultatima na terenu, sve ostalo počev od porodice pa na dalje treba da ide u drugi plan. Ako već hoće da poobara sve rekorde treba i mora poptpuno da se posveti tome!

magla svuda oko nas

pre 3 godine

ko je uopste rekao i gde je uopste trazeno da se neko razilazi, oni traze upravo suprotno, zajednistvo.. hoce profesionalni igraci da naprave " Pravu" Asocijaciju igraca koja ce zastupati njihove interese, ATP odavno to nije i to je svima jasno, oni se bave uglavnom organizacijom turnira i vijanju sponzora a ne zastupanjem interesa igraca, s toga oni hoce da usko saradjuju sa ATP organizacijom i da se upotpunjuju, ovde se Novak prakticno najmanje bori za sebe, jer paradoks je da igrac koji je ubedljivo najvise para zaradio od Turnira u istoriji se bori da se nagradni fond raspodeli ravnopravnije i da sansu dobijaju i slabije rangirani igraci da lakse probijaju i dobiju sansu, i bas u ovakvim momentima kada vlada ovo sto vec vlada, nekakva virusna infekcija, bas je ovo pravo vreme za nove stvari da se pokrenu, kada je sport u drugom planu..ali izgleda njima nije u interesu da sansu dobija bilo ko, izgleda da zele da samo bogatasi igraju..

Gradim kulu a kamena nemam

pre 3 godine

@urednik
Prvo i prvo, šta Novak osniva? Jedno je sindikat a jedno je nekakva njegova "asosiješn". Brinuće o zaradama siromašnih tenisera. Ko mu je prišao, ko se učlanio? U tom njegovom svetu vlada tolika pohlepa oko love, uključeni su sponzori, organizatori turnira, jači igrači, da nikakav sindikalizam, ako je uopšte reč o tome, ne može proći. Dvadeset najboljih mogu napraviti svoje društvo i igrati turnire između sebe, ko će tada davati pet para na ATP turnire 250 i 500, pa i jače, jer u prvim kolima imamo reviju autsajdera. I u fudbalu i u košarci sve se više ide na koncentraciju kvaliteta, a ne masovnosti. Onog trenutka kad su zarade u sportu postale morbidne, a čovečanstvo prihvatilo bolesnu halapljivost, sport je postao hiperprofitabilan i potrebna je "svetska revolucija" da se to promeni. Novak 15 godina mlati lovu, što ne formira teniski fond za gledne i siromašne tenisera, i ja sam jedan od tih, kao što Bil Gejts pomaže siromašnu decu u Africi. Nije ništa novo da se Kris i Martina opredeljuju za demokrate, kao i holivudski glumački vašar taštine, to je njihovo pravo, kao što će većina Srba glasati za republikance. Svako ima pravo da bude s kim hoće, a ti si odmah uočio zaveru protiv Srbina Novaku, zato što je Srbin. Da mi je da znam šta ti uređuješ?

kris

pre 3 godine

Iako doticnu ne volim previse,sa nekim dijelovima izjave se slazem,posebno sa onim kad kaze "time se bavi kad zavrsis karijeru".Nikad mi nije bilo jasno zasto Novak gubi vrijeme,energiju i sto je najvaznije fokus baveci se ovim stvarima.On je teniser,uz to najbolji na svijetu i umjesto da se bavi onim sto najbolje zna,on se upusta u politicke teme u kojima se ocigledno ne snalazi najbolje.On kaze "ne postuju nas dovoljno".Pa majstore,ti sto te ne postuju ti plate za 7 dana tvog tenisa toliko koliko ja nebih zaradio da radim 450 godina.Dalje kaze da slabije rangirani teniseri slabo zaradjuju.Vjerovatno tacno,ali ako im se ne isplati,nek se bave necim drugim,ima poslova.Osim toga,nisam nesto vidio da je iko od njih stao u odbranu Novak ni nakon Adria kupa,ni kad su ga izbacili sa US opena.Prema tome,Novace mani se vise gluposti na i van terena,uzmi taj reket i na terenu pokazi i dokazi da si najbolji sto je ikad igrao ovu igru.

Goran

pre 3 godine

Kako je lako i bedno napadati Novaka. Bedno zato sto je to najlaksi i najljigaviji nacin dodvoravanja publici na zapadu. Lako zato sto ga svi napadaju i on je nebranjen plen. Namestio se svima na volej. A ako se pogledaju Novakove izjave onda se jasno vidi da nema govora o podelama. Jedno joj se mora priznati u izjavi i sa time se slazem. Ne znam sta je bilo potrebno Novaku da se udruzuje sa Pospisilom i da stiti prava igraca koji su na 100-tom mestu. Neka se bore sami za sebe a on neka se bori za mesto u istoriji.

Eugen

pre 3 godine

Posle osvajanja Vimbldona prošle godine nakon preokreta nad Federerom, Navratilova je u holu stojala i cekala Novaka da mu čestita ali on se pojavio držeći za ruku svog sina što se njoj nikako nije svidelo jer je jasno šta je Djoković želeo da joj poruci. I od tada ide prozivanje Novaka na svakom koraku prosta stvar.
(Pivot, 3. novembar 2020 16:09)

Boze de**la li?!

verovali ili ne

pre 3 godine

Kako se usudjuje, sta je ona osvojila da mu nesto kaze, koliko ona ima gren slemova? 18? sta je to naspram njegovih... a, cekaj...
(Mix, 03. novembar 2020 16:51)

ono kad se smeješ čoveku koji ima 17-est slemova i zaradio 100+miliona dolara a ti nisi prišao stadionu na pet kilometara....
jumkova ekipa, šta reći.....

II

pre 3 godine

"On misli da radi pravu stvar. Ne slažem se s njim, ali to je njegov izbor. To sigurno nije pomoglo njegovom tenisu...To stvarno kod njega ne razumem. Kada si najbolji na svetu,potrebno je da ti energija odlazi na to, moraš da se posvetiš sportu. Da biste se opustili gledate TV, obrađujete drvo ili pletete šalove. Ali osnivanje sindikata?",

Jos jednom: "Kada si najbolji na svetu,potrebno je da ti energija odlazi na to, moraš da se posvetiš sportu."

To su saveti Navratilove upuceni Novaku. I mnogo dobri, dobronamerni.

Zena je ceo zivot provela igrajuci tenis i verujem da zna sta je korisno za jednog tenisera.

Ovo za strikanje nije uvreda a trebalo bi da znaci: "Radi bilo sta samo nemoj da se bavis osnivanjem sindikata jer ti to oduzima energiju i steti ti." Bar ja to tako shvatam i ne razumem zasto je to tako tesko razumeti.

Buljubaša Kid

pre 3 godine

Pročitao sam prva dva komentara sa najviše preporuka i ono što mogu zaključiti je da mi nismo normalni, pa lepo ga je posavetovala nije dobero da to radi kada je još igrač, usotalom, puko je na US OPENU i u Parizu a u Beču mu se nije igralo, ponavljam neka to radi kada prestane sa tenismo, moraš biti fokusiran na igru i na protivnike...PS: pre nekoliko godina, englesak kraljica je posetila tenisere na Vimbldonu i tamo jedino nije bilo Nadala, jer je u to vreme imao trening i nije hteo da ga prekida...

Ma vazi

pre 3 godine

Nas ostavi da se "davimo" ovde i da, u vecini, pruzamo podrsku najboljem teniseru na svetu ikada.
(Sremac, 3. novembar 2020 13:23)
Da zivis u normalnoj zemlji ne bi bilo toliko ostrascenih komentara oko Novaka. To bi bila potpuno sporedna, rekreativna stvar u normalnofunkcionisucem zivotu ljudi. Ovako ljudi zive kroz Novaka jer nikakav svoj zivot nemaju, a njega boli bas za vas...

fortissimo

pre 3 godine

Igraca izbace sa turnira jer je bio u kontaktu sa trenerom koji je pozitivan. Uz to, igracu je pre toga uradjen test i on je negativan i nece da mu odrade drugi test vec ga izbace sa turnira? I uz to jos sa GS?? Ko stiti takvog igraca? ATP?? Nisu prstom mrdnuli i to je bilo vise takvih slucaja poslednjih meseci..Zasto Navratilova i slicni ne pricaju o tome? Secam se slucaja Verdaska, Peera..Ima ih jos. I ona jos kaze u ovo vreme ih Novak deli? Da. Sve se ovo desava sada..u ovo vreme. Bahatost organizatora turnira ce se nastaviti i jos cemo o tome da citamo u buduce. Da li sve ovo sto Novak radi njemu smeta..za to ne treba da se drugi brinu. Ako on to ne zna i radi nesto sto mu smeta..onda je to njegov problem. Ali se oni ne brinu za Novaka u tom smislu..Druga je ovde politika u pitanju. To je potpuno jasno.

despot

pre 3 godine

Kako me nervira kad neko prica o razjedinjenju samo zato sto on zeli na drugu stranu, sto ne bi i ona presla ovamo i bila ujedinjena... Svako sa svoje tacke gledista gleda... Tako da je najbolje da svi gledaju svoja posla i idu gdje im milo.

mr

pre 3 godine

Новак би требао да јој одговори нешто као, Мартина, опусти се, играј рекретивно, велика си шампионка и увек ће бити посла за тебе, и остави нас да се изборимо за себе ако већ ти ниси била у стању за себе.

Ствар је више него проста, Новак се бори да тенисери не буду најпотцењенији спортисти на свету, јер тренутно они добијају најмање новца од укупне своте. НБА добија око 50%, фудбалери још више, а тенисери неких 12%. Просто.

M. Radosavljevic

pre 3 godine

Gej lobi protiv pravoslavlja.... NIKAD.... SRBIJA....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Goran 973, 3. novembar 2020 14:47) # Link komentara

Hahaha...Jel' ti dobro?

ZigZagler

pre 3 godine

Aktivni teniseri treba da imaju aktivno udruženje. Neaktivni teniseri neaktivno. Ljubitelji tenisa svoje. Hejteri svoje. Federer Udruženje umetnika. Nadal Udruženje ljubitelja crvene šljake ne plave. Plava trava, šljaka, beton njemu ne leže. Navratilova svoje udruženje. Zanimljivo je kako ona vidi život posle aktivnog igranja tenisa. TV i štrikanje. Ko još štrika u ova vremena? Da li sada Federer sedi ispred TV i štrika? To po njoj rade teniseri koji su ok, na liniji. Kako li Kirjos štrika. On samo frket, ništa klot.

wronghouse

pre 3 godine

Zanimljivi ovi korona brižnici!
Toliko stradanja od kojekakvih bolesti, toliko patnje od nemaštine, milioni dece umiru od gladi, ali sada je korona ključna stvar u poretku sveta zarad čega bi valjalo pojačati ionako brižljivo uzgajano jednoumlje.
Nije to uradio ni Đordano Bruno, nije ni Kopernik, nisu to uradili ni mnogi drugi velikani, pa i ne znani "mališani", jer su možda videli više i bolje. Neku su za to platili veliki, najveću cenu, ali je njihov trag neizbrisiv.
Za Noletom će se još dugo divaniti, a za njegove kritičare, nisam siguran.

DukiNS

pre 3 godine

Nepotrebno je izgubio fokus pred US Open. I videlo se da je primetno nervozniji, a organizatori su ga lepo sačekali sa onim incidentom. Ako je već i hteo da pravi novu organizaciju trebao je lepo da sačeka posle završnog turnira u Londonu. Skeptičan sam i po pitanju tog turnira sada, obično je dolazio posle Pariza, našpanovan. Nadam se da grešim, ali ne očekujem puno, jedino ako se opet zainati iz nekog razloga pa da kida do kraja.

Dare

pre 3 godine

@Sremac
Kada covek vidi da je tekst o Novaku, a tvoj komentar o tvom obrazovanju (onako, suptilno provucen), verujem da je svima drago ovde sto je takva jedna "velicina" napustila ovu zabokrecinu i otisla na vrli zapad. Ostani tamo i molim te, promeni ime, da nas niko sa tobom ne povezuje. Nas ostavi da se "davimo" ovde i da, u vecini, pruzamo podrsku najboljem teniseru na svetu ikada.

Naravno da ću ostati, ali ime neću promeniti, previše je komplikovana procedura promene imena 😘

Ajme

pre 3 godine

Onaj dole
Prvo, ne izvlaci iz konteksta. Drugo, kako je postao to sto jeste, ako ne igrajuci ATP turnire, Masters serije? Od cega je zaradio na turnirima, ako ne igrajuxi ATP turnire? Sta je, igrao celendzere? Od svega napisanog, ja jedino shvatam da ti pokusavas meni da se narugas, vredjas me. Jasno mi je da ti jedino tako umes, cak ti sarkazam ne lezi, nekako deluje prosto i jeftino kada ti napises. Treba imati slifa i fond reci da to deluje kulturno, a da ipak nekoka prozoves.

vlax

pre 3 godine

možda treba da se posveti tenisu da bi bio lično bolji i uspešniji, ako je to moguće reći za nekoga ko je toliko uspešan. a možda on želi to da žrtvuje kako bi i igračima iza 50og mesta na ATP turu bilo ok, i kako bi mogli da žive bolje. a možda sve radi samo iz svoje koristi. to ne znam. nisam neki preveliki novakov fan, ali verujem da to radi iz najboljih namera. ono što je sigurno je da će vreme pokazati.

milan

pre 3 godine

To za šalove je potcenjivački i nepotrebno, ako je tako rekla, ali se slažem da bi Novak trebao da se posveti sebi, bar još jedno vreme.

Куп је битан

pre 3 godine

Нико није већи од система, па ни Новак. Тенисери су савремени гладијатори и забављачи. Најуспешнији међу њима зарађују озбиљан новац управо захваљујући том систему и богатим људима који су га смислили. Према томе, ударај ту лоптицу, зарађуј огроман новац и не иди против система.

зест

pre 3 godine

Ноле је Балканац, неће он да штрика џемпер него његова жена. Он за то време гледа фудбал на ТВ

fortissimo

pre 3 godine

(Ajme, 3. novembar 2020 16:44)

Da li ti stvarno verujes u to sto si napisao? Da drzave odlucuju da igrac samo jednom moze da bude testiran na virus? Da ako je trener inficiran, to znaci da igraca izbace sa turnira a nece da ga testiraju , i vide da li je inficiran? Nego ga izbace sa turnira a njemu nista? Da li je to posteno? Da li stvarno mislis da je Novaku potrebno da ima neku organizaciju da bi u njoj bio prvi? Tako si rekao. Pa Novak je 6 puta br.1 na svetu i sada mu treba sindikat da bi bio prvi? Kako je to ATP Novaku pomogao sve sto je ostvario u tenisu, to si rekao? Da li je ATP pobedjivao na turnirima, obarao rekorde ili mu doneo 17 GS? Da li je ATP dao novac Novaku da leti po svetu i igra na turnirima, placa svoj tim? To je sve sam stekao pobedama i uspesima a na pocetku zahvaljujuci roditeljima. Sta sa tim ima ATP? Kakvu pomoc daje taj ATP igracima, posto je pomogao Novaku kako kazes, da bude to sto jeste? Moras da shvatis, oduvek, kada god se pomenu sindikati u bilo kojoj sferi zivota, to je problem. Jasno je da mnogima to ne odgovara, mocnicima, koji mogu da budu to sto jesu i da ostanu i dalje mocnici.

Nick

pre 3 godine

Ljudima se nista ne desava u zivotu, prazni su im, pa se poistovecuju sa teniserima i slavnim licnostima. Onda dozivljavaju svaki komentar koji protumace kao napad na osobu koju idealizuju kao licnu uvredu i onda imate ovakvu ogavnu komentarsku sekciju kakvu je imate.

Bobičiz

pre 3 godine

U pravu je da treba više da se skoncentriše na igru. Da se koncentrisao samo na to do sada bi bio ubedljivo najbolji po svim parametrima. Ovako je izgubio dosta vremena na gluposti. Naročito sa bratom, Jelenom i onim španskim guruom. Taj period mu je ubedljivo najveći pad u karijeri

Astra

pre 3 godine

@ Sremac

Ja zivim u Srbiji, necu odavde skoro, a opet uvidjam da je osoba kojoj si tako brilijantno replicirao, za sve u pravu. A ti si najobicnija botina sendvicarska. Standardan copy/paste odgovor podanika vrhovnog vodje. Sramota me je da delim isti vazdusni prostor sa ljudima poput tebe, ovcama bez svog - ja.

cudo Bozije

pre 3 godine

Neverovatno koliko ljubitelja sindikata ima u Srbiji! Istina, oni ljube samo jedan, onaj koji Novak namerava da oformi. A taj ce biti najmanje sindikat od svih, racunajuci i postojece koji nisu bog zna sta.

Uski ugao gledanja

pre 3 godine

Jasno je da mnogima to ne odgovara, mocnicima, koji mogu da budu to sto jesu i da ostanu i dalje mocnici.
(fortissimo, 3. novembar 2020 19:19)
A ne daju Novaku da postane taj mocnik umesto njih pa zamisli bezobraznike...

Ajme

pre 3 godine

Fortissimo
Verujem u napisano, logicno. Ocigledno je u Parizu takvo pravilo, cim su ga izbacili, zar ne? Mislim da nije, on bi mogao da ih tuzi i dobije odstetu. Znaci, potpisao je papir da se slaze sa uslovima. Ako si pratio nastavak sezone imao si priliku da vidis, da je razlicito na svakom turniru. U Francuskoj je, bar po izvestajima katastrofalno, trenutno. To sta mi kao obicni gradjani mislimo o svemu ovome, ne igra nikakvu ulogu. Tako je kako je, ATP tu ne moze nista, odluku donosi drzava, KZ, SZO...

Radijator

pre 3 godine

@ Sremac

Ja zivim u Srbiji, necu odavde skoro, a opet uvidjam da je osoba kojoj si tako brilijantno replicirao, za sve u pravu. A ti si najobicnija botina sendvicarska. Standardan copy/paste odgovor podanika vrhovnog vodje. Sramota me je da delim isti vazdusni prostor sa ljudima poput tebe, ovcama bez svog - ja.
(Astra, 03. novembar 2020 14:12)

Bravo...isto I ja mislim.

lax

pre 3 godine

Ma u pravu je...šta se Nole petlja kad niko od igrača iz vrha tabele nije prstom mrdnuo...Neka igra tenis i bude najbolji a za druge ima ko da brine.

Hahahaha

pre 3 godine

Milan_PT
Sto se eliminacije igraca tice, priznajem da nije fer, ali organizator nema veze sa tim. Ta pravila oko virusa nije pisao organizator turnira vec SZO i pravila su jasna i pre nego sto pocne turnir. Ispadas ako si zarazen i ako si bio u kontaktu. Protiv toga ne treba Novak da se bori, vec celokupno covecanstvo, ali to vec nije sport, nego politika.