Tenis 49

Subota, 31.10.2020.

19:25

Federer: Neću u penziju, još imam šta da ponudim VIDEO

Rodžer Federer oglasio se posle dužeg vremena povodom svoje povrede i eventualnog povratka na teren.

Federer: Neæu u penziju, još imam šta da ponudim VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Rolex bato, Rolex

pre 3 godine

Ti evo kao "igras" sada dok ti se ne istope poeni. Iskaces iz frizidera. Produzavas svoju pricu tako sto se ne povlacis, ali ne mozes da igras. Budi karakter pa kazi da se vise neces vracati na teren, a ne da se reklamiras bez rezultata.

Topnik

pre 3 godine

Federer uzima Wimbledon iduće godine i onda odlazi sa stilom u penziju. Preveliki je to šampion da bi otišao bez još jednog grand slama.

nepobitna činjenica

pre 3 godine

Na svaku vijest o Federeru ,Novakovi navijači pokazaju koliko su frustrirani.Džaba se trude sa ostrašćenim komentarima upućenih Federeru,jer teško podnose da je njihov ljubimac u Rodžerovoj sjenci i da nikad iz nje izići neće.

Uf

pre 3 godine

Arf
Ti si preskočio onaj razgovor uzivo Federera i Rafe za vreme prvog talasa. Preskočio si one delove gde su jedan drugog podržali na Twitter-u. Preskočio si da otvoreno podržavaju jedan drugog, sto znaci da su razmenili brojeve telefona, komuniciraju. Sto su otvoreno rekli nekoliko puta sami. I ja ne pratim Novaka na ING. Smara me to njegovo detinjasto ponašanje. Medjutim,njegov profil je javan, sto znaci da cak i kada ga ne pratiš,možeš sve da vidiš. Pa tako i one uzivo razgovore sa Šamanima. Ko bi normalan to zeleo da gleda? Da mu prica neko, kako može prljavu vodu, snagom svojih misli, da pretvori u cistu.

Dott

pre 3 godine

Rodžer polako kapira sta znaci biti roditelj, da je to ozbiljna star i da nije samo igra sa decom ono sta valja raditi.
Sto se tice njegove karijere 2021 je kraj, verujem da ce karijeru zavrsiti na Vimbldonu, ako ne i ranije. Nije lako vratiti se u vrhunsku formu, procice skoro godina kada se bude vratio na teren. Ne verujem da ce uzivati u tome da gubi u 2-3 kolu konstantno.
Rodžeru svaka cast na fenomenalnoj karijeri, zelim mu sve najbolje u zivotu.

Mare

pre 3 godine

Prijatelju, nemas ti vise sta da ponudis.Tvoje je proslo, bio si najbolji dok Nadal i Djokovic nisu stasali kao igraci.Posle toga su te peglali o jedan i drugi.Ti si samo pohlepan, hoces da ogras i da pokusas da psvojis jos koji GS. Ali to se nece desiti.I Nadal i Djokovic ce te prestici pre ili kasnije.
Ti sad mozes samo da igras i da se pocnes blamirati, a samim tim i da unistis ugled koji si godinama sticao. Treba znati kada se trebas povuci.

Milan_PT

pre 3 godine

Ovo nije tačno. U 2019. odigrao je samo 2 turnira manje od Đokovića i Nadala. Odigrao je 8 mastersa (od ukupno 9), sve GS i dva turnira iz serije 500...
(Jelena, 31. oktobar 2020 22:20)

Naravno da nije tačno, "Jelena". Nije odigrao 8 Mastersa, već 6. Preskočio je Monte Karlo, Kanadu i Pariz...

bmiles

pre 3 godine

Uz svo moje postovanje prema ovoj teniskoj legendi misljenja sam da nemas sta vise da ponudi,samo ces se blamirati i pokvariti imidz koji
je izgradio.Neznam sta ga sad tera da dozivi isto sazaljenje koje smo imali gledajuci Agasija kako se muci pred kraj karijere! Velicina igraca je da oseti kad je dosta i povuce se jer ne moze da parira ili bude konkurent za neki veci uspeh osim turnira na kojem se nece pojaviti nijedan iz prvih deset sadasnje ATP liste.Zakoni prirode u ekipnim a pogotovo individualnim sportovima su jasni za svakog ko igraca koji trosi cetvrtu deceniju zivota!? Preostaje mu samo golf,gde se izgleda Rafa polako usmerava.Dali su po sredi ugovori sponzora,sto vec spada u lategoriju gramzivosti jer je zaradio blizu milijardu dolara koje nece potrositi ni njegova deca za vreme njihova zivota. Tako da je solucija da okaci reket o klin i povuce se sa nekim revijalnim turnirom,uz prisustvo Rafe,Novaka,Endija(Stena), da ga lepo isprate jer je pripadao najjacoj eri tenisa u istoriji ikad po cemu cemo ga pamtiti!

Postovalac igre

pre 3 godine

Nije samo bitno to sto ce da ga prestignu Nadal i Novak nego ocigledno da covek oseca da jos moze uz to voli ono sto najbolje zna i radi a to je igra tenis.

Evo naveo druge sportove sto znaci ume da barata njima takodje.

Ja mu zelim da jos potraje koju godinu i odigra jos nekoliko dobrih turnira i meceva sa Novak i NADAL jer kad se stvarno povuce odnosno zavrsi karijera sva magija nestane sa terena upotpunosti.

Jelena

pre 3 godine

Pa zašto bi batalio tenis, kad godišnje aktivno igraš dva meseca, pojaviš se na grend slemu koji ti odgovara, na ostalim turnirima kada ti daju veliki novac samo da učestvuješ.
U Bazelu je Federer odbijao da dođje na turnir, jedino da mu uplate milion dolara, samo da ucestvuje na turniru.
To bi isto bilo kao kada bi Djokovic tražio milion dolara da se pojavi u Beogradu na turniru.
(Matrix, 31. oktobar 2020 21:14)

Ovo nije tačno. U 2019. odigrao je samo 2 turnira manje od Đokovića i Nadala. Odigrao je 8 mastersa (od ukupno 9), sve GS i dva turnira iz serije 500. Preskoči ponekad turnire na šljaci da sačuva snagu, ali ne uvek. Po meni je poštenije da se uopšte ne pojavi na nekom turniru, nego da dođe i otalja ga kao što je uradio Đoković. Ako ti je nebitan turnir i želiš da sačuvaš snagu, bolje nemoj ni da učestvuješ.

Matrix

pre 3 godine

Pa zašto bi batalio tenis, kad godišnje aktivno igraš dva meseca, pojaviš se na grend slemu koji ti odgovara, na ostalim turnirima kada ti daju veliki novac samo da učestvuješ.
U Bazelu je Federer odbijao da dođje na turnir, jedino da mu uplate milion dolara, samo da ucestvuje na turniru.
To bi isto bilo kao kada bi Djokovic tražio milion dolara da se pojavi u Beogradu na turniru.

Cinker

pre 3 godine

Sigurno će da mu obezbede još neku titulu na grend slemu! Ako se Djokovic na nekom turniru ne pojavi ili ispadne ranije, Federeru će da kupe titulu.

Arf

pre 3 godine

Ovaj je Nadalu cestitao osvajanje Garosa, da li je Djokovicu cestitao prvo mesto na kraju sezone? Zbog cega se tako licemerano i podmuklo ponasa prema Novaku ako moze neko da objasni?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Heski, 31. oktobar 2020 19:59)

Federer ne prati Djokovića na instagramu, a takodje i Nadala nije pratio, pa ga je zapratio skoro, nakon Rolan Garosa. To je dokaz, da mu je Djoković nabio komplekse. Djoković prati i Nadala i Federera, a takodje i Nadal prati i Djokovića i Federera.

Andjela

pre 3 godine

Novak je "kriv" što Rođa nije otišao u penziju 2019., jer mu je "oteo" pobedu u Vimbldonu. Mislim da bi se, da je pobedio, tada i povukao (otišao u penziju). Najvažnij po meni je znati kada da se povučeš, da bi te publika pamtila (dok si bio u snazi, zaista najbolji)...Borg se povukao sa smo 26. g osvojio je, pre povlačenja, uzastopce 3 puta i RG i Vimbldon (rekord je to). A Sampras se povukao sa 32 godine nije hteo da počne da gubi od pacera 6:1, 6:2 ...6:0 i tsl.

Djido

pre 3 godine

Kakav čovek i sportista. On je otvorio klub 20 i dočekao Rafu sada posle odvaljivanja 6:0 6:2 7:5 raširenih ruku kao novog člana. Ostali stoje u hodniku i igraju zuce.

NADA

pre 3 godine

i ne treba da ide u penziju.Ne moze niko reci kako ce igrati i koliko uopste moze do titula.Neka igra meni ne smeta.A volim ga isto onoliko kao sto on voli i postuje naseg Noleta.

Smeh

pre 3 godine

Čemu to uopšte? Misli li da će biti mladji i igrati sve bolje? Nekada sportisti zaista ne znaju kada je dosta i kada treba reći kraj. Živa legenda tenisa. Umesto da završi karijeru i uživa u životu sa porodicom on se izgleda boji da će ga prestići Nadal i Djoković u svemu, što će se verovatno i desiti, pa će izgleda da pokuša da to spreči. Samo postoji veliki problem, godine staža. I sve je stariji. Ali ako on tako hoće, sve najbolje.

fenomen

pre 3 godine

Ne verujem da vise ikad moze do finala mastersa ili GS ali ove manje turnire sigurno moze na iskustvo i ime da dolazi do polufinala ili finala. Što ne bi igrao? Publika ga voli, jos uvek moze da izvede neki fantastican potez, lova ne da kaplje nego se sliva na konto, sto od sponzora sto od organizatora koji placaju ispod stola i nek igra dok mu se igra. Zahvaljujuci servisu, volejima na mrezi tesko da ga neko moze poniziti. Mene brine ovaj nas kalkulant. Došao u Beč po dve pobede i otišao a ladno je mogao da osvoji turnir. Njegovi privatni razlozi nisu bitni ako si profesionalac. Sportistima umre otac, majka i pored tog gubitka odigraju utakmicu pa onda pozure na sahranu. Setimo se tragedije Vase Micica. Ali dobro, Novak sam bira svoj put.

Heski

pre 3 godine

Ovaj je Nadalu cestitao osvajanje Garosa, da li je Djokovicu cestitao prvo mesto na kraju sezone? Zbog cega se tako licemerano i podmuklo ponasa prema Novaku ako moze neko da objasni?

Marko

pre 3 godine

Jedini razlog sto ovaj covjek jos uvjek igra je sto bi on htjeo da svi rekordi koje on ima ostanu u njegovom vlasnistvu. Toliko je ocajan za tim, da ne zna vise sta da uradi. U cetrdesetoj godini zivota vracat se na teren u profesionalnom sportu posle godinu pauze i operacije moze samo opsesivan covjek. Covjece, igrao si i kad sam bio djecak i sad kad sam odrastao covjek....dosadio si vise ma koliko god si dobar, pusti mlade da igraju na miru. Jeli ikome palo na pamet da on u tenisu vise odavno nema ni svoju generaciju. Druzite li se vi s nekim ko nije vasa generacija. Zato stalno i naskacne na Nadala, jer nema s kim drugo da se druzi. Uf bre, kakav je ovaj covjek. Svasta. Sve uradi, sve pare uzmi i nikad dosta.

...kada sam bio mali, znao sam svoj pravac!...

pre 3 godine

...lepo, lepo!

braćo srbi, moći ćemo makar još godinu dana da gledamo kako naš šampion i pravi teniski goat nole dere alpskog džemperka rođu, teniskog goata kada je u pitanju broj osvojenih turnira u bazelu!

Marko

pre 3 godine

Jedini razlog sto ovaj covjek jos uvjek igra je sto bi on htjeo da svi rekordi koje on ima ostanu u njegovom vlasnistvu. Toliko je ocajan za tim, da ne zna vise sta da uradi. U cetrdesetoj godini zivota vracat se na teren u profesionalnom sportu posle godinu pauze i operacije moze samo opsesivan covjek. Covjece, igrao si i kad sam bio djecak i sad kad sam odrastao covjek....dosadio si vise ma koliko god si dobar, pusti mlade da igraju na miru. Jeli ikome palo na pamet da on u tenisu vise odavno nema ni svoju generaciju. Druzite li se vi s nekim ko nije vasa generacija. Zato stalno i naskacne na Nadala, jer nema s kim drugo da se druzi. Uf bre, kakav je ovaj covjek. Svasta. Sve uradi, sve pare uzmi i nikad dosta.

Arf

pre 3 godine

Ovaj je Nadalu cestitao osvajanje Garosa, da li je Djokovicu cestitao prvo mesto na kraju sezone? Zbog cega se tako licemerano i podmuklo ponasa prema Novaku ako moze neko da objasni?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Heski, 31. oktobar 2020 19:59)

Federer ne prati Djokovića na instagramu, a takodje i Nadala nije pratio, pa ga je zapratio skoro, nakon Rolan Garosa. To je dokaz, da mu je Djoković nabio komplekse. Djoković prati i Nadala i Federera, a takodje i Nadal prati i Djokovića i Federera.

Heski

pre 3 godine

Ovaj je Nadalu cestitao osvajanje Garosa, da li je Djokovicu cestitao prvo mesto na kraju sezone? Zbog cega se tako licemerano i podmuklo ponasa prema Novaku ako moze neko da objasni?

Matrix

pre 3 godine

Pa zašto bi batalio tenis, kad godišnje aktivno igraš dva meseca, pojaviš se na grend slemu koji ti odgovara, na ostalim turnirima kada ti daju veliki novac samo da učestvuješ.
U Bazelu je Federer odbijao da dođje na turnir, jedino da mu uplate milion dolara, samo da ucestvuje na turniru.
To bi isto bilo kao kada bi Djokovic tražio milion dolara da se pojavi u Beogradu na turniru.

...kada sam bio mali, znao sam svoj pravac!...

pre 3 godine

...lepo, lepo!

braćo srbi, moći ćemo makar još godinu dana da gledamo kako naš šampion i pravi teniski goat nole dere alpskog džemperka rođu, teniskog goata kada je u pitanju broj osvojenih turnira u bazelu!

NADA

pre 3 godine

i ne treba da ide u penziju.Ne moze niko reci kako ce igrati i koliko uopste moze do titula.Neka igra meni ne smeta.A volim ga isto onoliko kao sto on voli i postuje naseg Noleta.

Smeh

pre 3 godine

Čemu to uopšte? Misli li da će biti mladji i igrati sve bolje? Nekada sportisti zaista ne znaju kada je dosta i kada treba reći kraj. Živa legenda tenisa. Umesto da završi karijeru i uživa u životu sa porodicom on se izgleda boji da će ga prestići Nadal i Djoković u svemu, što će se verovatno i desiti, pa će izgleda da pokuša da to spreči. Samo postoji veliki problem, godine staža. I sve je stariji. Ali ako on tako hoće, sve najbolje.

Djido

pre 3 godine

Kakav čovek i sportista. On je otvorio klub 20 i dočekao Rafu sada posle odvaljivanja 6:0 6:2 7:5 raširenih ruku kao novog člana. Ostali stoje u hodniku i igraju zuce.

Cinker

pre 3 godine

Sigurno će da mu obezbede još neku titulu na grend slemu! Ako se Djokovic na nekom turniru ne pojavi ili ispadne ranije, Federeru će da kupe titulu.

fenomen

pre 3 godine

Ne verujem da vise ikad moze do finala mastersa ili GS ali ove manje turnire sigurno moze na iskustvo i ime da dolazi do polufinala ili finala. Što ne bi igrao? Publika ga voli, jos uvek moze da izvede neki fantastican potez, lova ne da kaplje nego se sliva na konto, sto od sponzora sto od organizatora koji placaju ispod stola i nek igra dok mu se igra. Zahvaljujuci servisu, volejima na mrezi tesko da ga neko moze poniziti. Mene brine ovaj nas kalkulant. Došao u Beč po dve pobede i otišao a ladno je mogao da osvoji turnir. Njegovi privatni razlozi nisu bitni ako si profesionalac. Sportistima umre otac, majka i pored tog gubitka odigraju utakmicu pa onda pozure na sahranu. Setimo se tragedije Vase Micica. Ali dobro, Novak sam bira svoj put.

Mare

pre 3 godine

Prijatelju, nemas ti vise sta da ponudis.Tvoje je proslo, bio si najbolji dok Nadal i Djokovic nisu stasali kao igraci.Posle toga su te peglali o jedan i drugi.Ti si samo pohlepan, hoces da ogras i da pokusas da psvojis jos koji GS. Ali to se nece desiti.I Nadal i Djokovic ce te prestici pre ili kasnije.
Ti sad mozes samo da igras i da se pocnes blamirati, a samim tim i da unistis ugled koji si godinama sticao. Treba znati kada se trebas povuci.

Dott

pre 3 godine

Rodžer polako kapira sta znaci biti roditelj, da je to ozbiljna star i da nije samo igra sa decom ono sta valja raditi.
Sto se tice njegove karijere 2021 je kraj, verujem da ce karijeru zavrsiti na Vimbldonu, ako ne i ranije. Nije lako vratiti se u vrhunsku formu, procice skoro godina kada se bude vratio na teren. Ne verujem da ce uzivati u tome da gubi u 2-3 kolu konstantno.
Rodžeru svaka cast na fenomenalnoj karijeri, zelim mu sve najbolje u zivotu.

bmiles

pre 3 godine

Uz svo moje postovanje prema ovoj teniskoj legendi misljenja sam da nemas sta vise da ponudi,samo ces se blamirati i pokvariti imidz koji
je izgradio.Neznam sta ga sad tera da dozivi isto sazaljenje koje smo imali gledajuci Agasija kako se muci pred kraj karijere! Velicina igraca je da oseti kad je dosta i povuce se jer ne moze da parira ili bude konkurent za neki veci uspeh osim turnira na kojem se nece pojaviti nijedan iz prvih deset sadasnje ATP liste.Zakoni prirode u ekipnim a pogotovo individualnim sportovima su jasni za svakog ko igraca koji trosi cetvrtu deceniju zivota!? Preostaje mu samo golf,gde se izgleda Rafa polako usmerava.Dali su po sredi ugovori sponzora,sto vec spada u lategoriju gramzivosti jer je zaradio blizu milijardu dolara koje nece potrositi ni njegova deca za vreme njihova zivota. Tako da je solucija da okaci reket o klin i povuce se sa nekim revijalnim turnirom,uz prisustvo Rafe,Novaka,Endija(Stena), da ga lepo isprate jer je pripadao najjacoj eri tenisa u istoriji ikad po cemu cemo ga pamtiti!

nepobitna činjenica

pre 3 godine

Na svaku vijest o Federeru ,Novakovi navijači pokazaju koliko su frustrirani.Džaba se trude sa ostrašćenim komentarima upućenih Federeru,jer teško podnose da je njihov ljubimac u Rodžerovoj sjenci i da nikad iz nje izići neće.

Andjela

pre 3 godine

Novak je "kriv" što Rođa nije otišao u penziju 2019., jer mu je "oteo" pobedu u Vimbldonu. Mislim da bi se, da je pobedio, tada i povukao (otišao u penziju). Najvažnij po meni je znati kada da se povučeš, da bi te publika pamtila (dok si bio u snazi, zaista najbolji)...Borg se povukao sa smo 26. g osvojio je, pre povlačenja, uzastopce 3 puta i RG i Vimbldon (rekord je to). A Sampras se povukao sa 32 godine nije hteo da počne da gubi od pacera 6:1, 6:2 ...6:0 i tsl.

Jelena

pre 3 godine

Pa zašto bi batalio tenis, kad godišnje aktivno igraš dva meseca, pojaviš se na grend slemu koji ti odgovara, na ostalim turnirima kada ti daju veliki novac samo da učestvuješ.
U Bazelu je Federer odbijao da dođje na turnir, jedino da mu uplate milion dolara, samo da ucestvuje na turniru.
To bi isto bilo kao kada bi Djokovic tražio milion dolara da se pojavi u Beogradu na turniru.
(Matrix, 31. oktobar 2020 21:14)

Ovo nije tačno. U 2019. odigrao je samo 2 turnira manje od Đokovića i Nadala. Odigrao je 8 mastersa (od ukupno 9), sve GS i dva turnira iz serije 500. Preskoči ponekad turnire na šljaci da sačuva snagu, ali ne uvek. Po meni je poštenije da se uopšte ne pojavi na nekom turniru, nego da dođe i otalja ga kao što je uradio Đoković. Ako ti je nebitan turnir i želiš da sačuvaš snagu, bolje nemoj ni da učestvuješ.

Topnik

pre 3 godine

Federer uzima Wimbledon iduće godine i onda odlazi sa stilom u penziju. Preveliki je to šampion da bi otišao bez još jednog grand slama.

Milan_PT

pre 3 godine

Ovo nije tačno. U 2019. odigrao je samo 2 turnira manje od Đokovića i Nadala. Odigrao je 8 mastersa (od ukupno 9), sve GS i dva turnira iz serije 500...
(Jelena, 31. oktobar 2020 22:20)

Naravno da nije tačno, "Jelena". Nije odigrao 8 Mastersa, već 6. Preskočio je Monte Karlo, Kanadu i Pariz...

Uf

pre 3 godine

Arf
Ti si preskočio onaj razgovor uzivo Federera i Rafe za vreme prvog talasa. Preskočio si one delove gde su jedan drugog podržali na Twitter-u. Preskočio si da otvoreno podržavaju jedan drugog, sto znaci da su razmenili brojeve telefona, komuniciraju. Sto su otvoreno rekli nekoliko puta sami. I ja ne pratim Novaka na ING. Smara me to njegovo detinjasto ponašanje. Medjutim,njegov profil je javan, sto znaci da cak i kada ga ne pratiš,možeš sve da vidiš. Pa tako i one uzivo razgovore sa Šamanima. Ko bi normalan to zeleo da gleda? Da mu prica neko, kako može prljavu vodu, snagom svojih misli, da pretvori u cistu.

Postovalac igre

pre 3 godine

Nije samo bitno to sto ce da ga prestignu Nadal i Novak nego ocigledno da covek oseca da jos moze uz to voli ono sto najbolje zna i radi a to je igra tenis.

Evo naveo druge sportove sto znaci ume da barata njima takodje.

Ja mu zelim da jos potraje koju godinu i odigra jos nekoliko dobrih turnira i meceva sa Novak i NADAL jer kad se stvarno povuce odnosno zavrsi karijera sva magija nestane sa terena upotpunosti.

Rolex bato, Rolex

pre 3 godine

Ti evo kao "igras" sada dok ti se ne istope poeni. Iskaces iz frizidera. Produzavas svoju pricu tako sto se ne povlacis, ali ne mozes da igras. Budi karakter pa kazi da se vise neces vracati na teren, a ne da se reklamiras bez rezultata.

Marko

pre 3 godine

Jedini razlog sto ovaj covjek jos uvjek igra je sto bi on htjeo da svi rekordi koje on ima ostanu u njegovom vlasnistvu. Toliko je ocajan za tim, da ne zna vise sta da uradi. U cetrdesetoj godini zivota vracat se na teren u profesionalnom sportu posle godinu pauze i operacije moze samo opsesivan covjek. Covjece, igrao si i kad sam bio djecak i sad kad sam odrastao covjek....dosadio si vise ma koliko god si dobar, pusti mlade da igraju na miru. Jeli ikome palo na pamet da on u tenisu vise odavno nema ni svoju generaciju. Druzite li se vi s nekim ko nije vasa generacija. Zato stalno i naskacne na Nadala, jer nema s kim drugo da se druzi. Uf bre, kakav je ovaj covjek. Svasta. Sve uradi, sve pare uzmi i nikad dosta.

...kada sam bio mali, znao sam svoj pravac!...

pre 3 godine

...lepo, lepo!

braćo srbi, moći ćemo makar još godinu dana da gledamo kako naš šampion i pravi teniski goat nole dere alpskog džemperka rođu, teniskog goata kada je u pitanju broj osvojenih turnira u bazelu!

Heski

pre 3 godine

Ovaj je Nadalu cestitao osvajanje Garosa, da li je Djokovicu cestitao prvo mesto na kraju sezone? Zbog cega se tako licemerano i podmuklo ponasa prema Novaku ako moze neko da objasni?

Djido

pre 3 godine

Kakav čovek i sportista. On je otvorio klub 20 i dočekao Rafu sada posle odvaljivanja 6:0 6:2 7:5 raširenih ruku kao novog člana. Ostali stoje u hodniku i igraju zuce.

Cinker

pre 3 godine

Sigurno će da mu obezbede još neku titulu na grend slemu! Ako se Djokovic na nekom turniru ne pojavi ili ispadne ranije, Federeru će da kupe titulu.

Jelena

pre 3 godine

Pa zašto bi batalio tenis, kad godišnje aktivno igraš dva meseca, pojaviš se na grend slemu koji ti odgovara, na ostalim turnirima kada ti daju veliki novac samo da učestvuješ.
U Bazelu je Federer odbijao da dođje na turnir, jedino da mu uplate milion dolara, samo da ucestvuje na turniru.
To bi isto bilo kao kada bi Djokovic tražio milion dolara da se pojavi u Beogradu na turniru.
(Matrix, 31. oktobar 2020 21:14)

Ovo nije tačno. U 2019. odigrao je samo 2 turnira manje od Đokovića i Nadala. Odigrao je 8 mastersa (od ukupno 9), sve GS i dva turnira iz serije 500. Preskoči ponekad turnire na šljaci da sačuva snagu, ali ne uvek. Po meni je poštenije da se uopšte ne pojavi na nekom turniru, nego da dođe i otalja ga kao što je uradio Đoković. Ako ti je nebitan turnir i želiš da sačuvaš snagu, bolje nemoj ni da učestvuješ.

Smeh

pre 3 godine

Čemu to uopšte? Misli li da će biti mladji i igrati sve bolje? Nekada sportisti zaista ne znaju kada je dosta i kada treba reći kraj. Živa legenda tenisa. Umesto da završi karijeru i uživa u životu sa porodicom on se izgleda boji da će ga prestići Nadal i Djoković u svemu, što će se verovatno i desiti, pa će izgleda da pokuša da to spreči. Samo postoji veliki problem, godine staža. I sve je stariji. Ali ako on tako hoće, sve najbolje.

Mare

pre 3 godine

Prijatelju, nemas ti vise sta da ponudis.Tvoje je proslo, bio si najbolji dok Nadal i Djokovic nisu stasali kao igraci.Posle toga su te peglali o jedan i drugi.Ti si samo pohlepan, hoces da ogras i da pokusas da psvojis jos koji GS. Ali to se nece desiti.I Nadal i Djokovic ce te prestici pre ili kasnije.
Ti sad mozes samo da igras i da se pocnes blamirati, a samim tim i da unistis ugled koji si godinama sticao. Treba znati kada se trebas povuci.

nepobitna činjenica

pre 3 godine

Na svaku vijest o Federeru ,Novakovi navijači pokazaju koliko su frustrirani.Džaba se trude sa ostrašćenim komentarima upućenih Federeru,jer teško podnose da je njihov ljubimac u Rodžerovoj sjenci i da nikad iz nje izići neće.

Arf

pre 3 godine

Ovaj je Nadalu cestitao osvajanje Garosa, da li je Djokovicu cestitao prvo mesto na kraju sezone? Zbog cega se tako licemerano i podmuklo ponasa prema Novaku ako moze neko da objasni?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Heski, 31. oktobar 2020 19:59)

Federer ne prati Djokovića na instagramu, a takodje i Nadala nije pratio, pa ga je zapratio skoro, nakon Rolan Garosa. To je dokaz, da mu je Djoković nabio komplekse. Djoković prati i Nadala i Federera, a takodje i Nadal prati i Djokovića i Federera.

fenomen

pre 3 godine

Ne verujem da vise ikad moze do finala mastersa ili GS ali ove manje turnire sigurno moze na iskustvo i ime da dolazi do polufinala ili finala. Što ne bi igrao? Publika ga voli, jos uvek moze da izvede neki fantastican potez, lova ne da kaplje nego se sliva na konto, sto od sponzora sto od organizatora koji placaju ispod stola i nek igra dok mu se igra. Zahvaljujuci servisu, volejima na mrezi tesko da ga neko moze poniziti. Mene brine ovaj nas kalkulant. Došao u Beč po dve pobede i otišao a ladno je mogao da osvoji turnir. Njegovi privatni razlozi nisu bitni ako si profesionalac. Sportistima umre otac, majka i pored tog gubitka odigraju utakmicu pa onda pozure na sahranu. Setimo se tragedije Vase Micica. Ali dobro, Novak sam bira svoj put.

Topnik

pre 3 godine

Federer uzima Wimbledon iduće godine i onda odlazi sa stilom u penziju. Preveliki je to šampion da bi otišao bez još jednog grand slama.

NADA

pre 3 godine

i ne treba da ide u penziju.Ne moze niko reci kako ce igrati i koliko uopste moze do titula.Neka igra meni ne smeta.A volim ga isto onoliko kao sto on voli i postuje naseg Noleta.

Postovalac igre

pre 3 godine

Nije samo bitno to sto ce da ga prestignu Nadal i Novak nego ocigledno da covek oseca da jos moze uz to voli ono sto najbolje zna i radi a to je igra tenis.

Evo naveo druge sportove sto znaci ume da barata njima takodje.

Ja mu zelim da jos potraje koju godinu i odigra jos nekoliko dobrih turnira i meceva sa Novak i NADAL jer kad se stvarno povuce odnosno zavrsi karijera sva magija nestane sa terena upotpunosti.

bmiles

pre 3 godine

Uz svo moje postovanje prema ovoj teniskoj legendi misljenja sam da nemas sta vise da ponudi,samo ces se blamirati i pokvariti imidz koji
je izgradio.Neznam sta ga sad tera da dozivi isto sazaljenje koje smo imali gledajuci Agasija kako se muci pred kraj karijere! Velicina igraca je da oseti kad je dosta i povuce se jer ne moze da parira ili bude konkurent za neki veci uspeh osim turnira na kojem se nece pojaviti nijedan iz prvih deset sadasnje ATP liste.Zakoni prirode u ekipnim a pogotovo individualnim sportovima su jasni za svakog ko igraca koji trosi cetvrtu deceniju zivota!? Preostaje mu samo golf,gde se izgleda Rafa polako usmerava.Dali su po sredi ugovori sponzora,sto vec spada u lategoriju gramzivosti jer je zaradio blizu milijardu dolara koje nece potrositi ni njegova deca za vreme njihova zivota. Tako da je solucija da okaci reket o klin i povuce se sa nekim revijalnim turnirom,uz prisustvo Rafe,Novaka,Endija(Stena), da ga lepo isprate jer je pripadao najjacoj eri tenisa u istoriji ikad po cemu cemo ga pamtiti!

Andjela

pre 3 godine

Novak je "kriv" što Rođa nije otišao u penziju 2019., jer mu je "oteo" pobedu u Vimbldonu. Mislim da bi se, da je pobedio, tada i povukao (otišao u penziju). Najvažnij po meni je znati kada da se povučeš, da bi te publika pamtila (dok si bio u snazi, zaista najbolji)...Borg se povukao sa smo 26. g osvojio je, pre povlačenja, uzastopce 3 puta i RG i Vimbldon (rekord je to). A Sampras se povukao sa 32 godine nije hteo da počne da gubi od pacera 6:1, 6:2 ...6:0 i tsl.

Milan_PT

pre 3 godine

Ovo nije tačno. U 2019. odigrao je samo 2 turnira manje od Đokovića i Nadala. Odigrao je 8 mastersa (od ukupno 9), sve GS i dva turnira iz serije 500...
(Jelena, 31. oktobar 2020 22:20)

Naravno da nije tačno, "Jelena". Nije odigrao 8 Mastersa, već 6. Preskočio je Monte Karlo, Kanadu i Pariz...

Rolex bato, Rolex

pre 3 godine

Ti evo kao "igras" sada dok ti se ne istope poeni. Iskaces iz frizidera. Produzavas svoju pricu tako sto se ne povlacis, ali ne mozes da igras. Budi karakter pa kazi da se vise neces vracati na teren, a ne da se reklamiras bez rezultata.

Uf

pre 3 godine

Arf
Ti si preskočio onaj razgovor uzivo Federera i Rafe za vreme prvog talasa. Preskočio si one delove gde su jedan drugog podržali na Twitter-u. Preskočio si da otvoreno podržavaju jedan drugog, sto znaci da su razmenili brojeve telefona, komuniciraju. Sto su otvoreno rekli nekoliko puta sami. I ja ne pratim Novaka na ING. Smara me to njegovo detinjasto ponašanje. Medjutim,njegov profil je javan, sto znaci da cak i kada ga ne pratiš,možeš sve da vidiš. Pa tako i one uzivo razgovore sa Šamanima. Ko bi normalan to zeleo da gleda? Da mu prica neko, kako može prljavu vodu, snagom svojih misli, da pretvori u cistu.

Matrix

pre 3 godine

Pa zašto bi batalio tenis, kad godišnje aktivno igraš dva meseca, pojaviš se na grend slemu koji ti odgovara, na ostalim turnirima kada ti daju veliki novac samo da učestvuješ.
U Bazelu je Federer odbijao da dođje na turnir, jedino da mu uplate milion dolara, samo da ucestvuje na turniru.
To bi isto bilo kao kada bi Djokovic tražio milion dolara da se pojavi u Beogradu na turniru.

Dott

pre 3 godine

Rodžer polako kapira sta znaci biti roditelj, da je to ozbiljna star i da nije samo igra sa decom ono sta valja raditi.
Sto se tice njegove karijere 2021 je kraj, verujem da ce karijeru zavrsiti na Vimbldonu, ako ne i ranije. Nije lako vratiti se u vrhunsku formu, procice skoro godina kada se bude vratio na teren. Ne verujem da ce uzivati u tome da gubi u 2-3 kolu konstantno.
Rodžeru svaka cast na fenomenalnoj karijeri, zelim mu sve najbolje u zivotu.