Košarka 109

Petak, 16.10.2020.

19:30

Rađa "izabrao" najboljeg hrvatskog košarkaša ikada: On je za dlaku bio 'širi' igrač

Legendarni košarkaš Dino Rađa bavio se pitanjima najboljeg igrača svih vremena, kako hrvatskog, tako i onog na svetskom planu.

Raða "izabrao" najboljeg hrvatskog košarkaša ikada: On je za dlaku bio 'širi' igraè IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

Danijela

pre 3 godine

Milos, 17. oktobar 2020 00:14

Miloše.... čisto... da.... te.... pitam... Misliš...li...da...si...pametniji...što...više.... točkica... staviš....u...tekst....

Pa jesi li ti normalan čovječe, umorih se dok pročitam komentar..
Što je sljedeće, mucat češ na CAPS LOCKU??
(Ante, 17. oktobar 2020 10:46)

Pa ne čitaš. Zašto bi čitao šta piše nekakav psihopata sa opsesivnim poremečajem u kojem svjesno želi da ide nekom na živce. Jednostavno ne trošiš vrijeme na pacijente bez ikakvog privatnog života.

Don Serdjo

pre 3 godine

Apsolutno tacno-Drazen je sve natrenirao do savrsenstva(onaj igrac koji ne igra nesto lijepo za oko ali ako ga pustis ubaci sve zivo) dok je Toni bio smooth sto kazu, prefinjen i puki talenat(da nije igrao sa Jordanom negdje drugo bi imao 20pt, 12reb i 7as svaku utakmicu)

bobrock

pre 3 godine

Meni lično Toni Kukoč najdraži igrač i čak mislim da ga NBA uopšte nije unaprijedila nego bih čak rekao unazadila jer su od njega pravili teškaša. Možda bi za njega čak bilo bolje da je otišao u neku slabiju ekipu gdje bi imao sličnu ulogu kao Dončić danas ali za to vrjeme nezamislivo. Ne znam da li je ikada imao slično pitanje ali bih volio znati šta on misli o tome

Ante

pre 3 godine

Milos, 17. oktobar 2020 00:14

Miloše.... čisto... da.... te.... pitam... Misliš...li...da...si...pametniji...što...više.... točkica... staviš....u...tekst....

Pa jesi li ti normalan čovječe, umorih se dok pročitam komentar..
Što je sljedeće, mucat češ na CAPS LOCKU??

skaut

pre 3 godine

Neverovatno je da se i dalje raspravlja ko je najbolji.Dovoljno je samo videti dve tri Tonijeve utakmice.Covek je prosto kosarkaski genije i jedini kosarkas na svetu na koga je Michael Jordan bio ljubomoran.

Nebitno

pre 3 godine

Dražen!
Da se izjasnio kao Srbin, mislim da bi se aerodrom u Bg. sad tako zvao, a ne Nikola Tesla. Ostavite se ljudi nacionalizma, barem kad komentirate ovakve teme. Dalje, degutantno je više slušati kako sve posrbljavate ( pojedinci ) i prisvajate određena imena. Koviljki i Radojki imate koliko hoćete u Zapadnoj Hercegovini gdje nikad Srba bilo nije. U "ustaškom" Imotskom ih također imate... Ostavimo se mržnje, uništit će nas. Gradimo sretniju budućnost i da se 90-e NIKAD više ne ponove.

SubmisivniDominator

pre 3 godine

kako mozete reci da bi Drazen igrao kao Luka da je bio u drugoj ekipi, Drazen je poginuo sa 29 a Luka ima oko 21. Drazen je imao visok plafon, potencijal ogroman, ali mislim da je kadno otisao u NBA i da je poziveo do 35-36 i kraja karijere da bi imao sezone na pragu All Stara, oko 20pts. kazem na pragu jer mu je poentiranje bilo glavno oruzje. prosto kosarka u NBA, tada i sada su 50% razliciti sportovi od onog sto se igra u Evropi.

tocka

pre 3 godine

Osim što Kukoč ima više titula i u Evropi i Americi, Kukoč je jednostavno bio lepši za gledati kada igra, naročito u tom evropskom periodu. Dražen iako i sam genijalac je naspram Tonija nekako izgledao nezgrapno, kao neki robot. Tako je i pogadjao doduše, kao robot. Ipak pored svih titula koje je Kukoč osvojio, malo je pogano staviti Dražena na prvo mesto. OK stvarno je tragična priča, pa i verovatno je bio politički podobniji, ali je nekako nepravda prema živom Toniju koji ne samo da je hrvatski najbolji košarkaš, nego i jugoslovenski. I Dončić i Jokić ga mogu prestići, pa čak su ga već u nekim parametrima prestigli, ali Toni će ostati legenda iz najsvetlijeg perioda NBA.

Вук Караџић

pre 3 godine

Kukoč je klasa za Dražena koji osim šuta nije ima ništa drugo, al je imao sreću da igra sa najboljim saigračima i u Ciboni i u reprezentaciji. Dražen je mrtav pa je eto najbolji.
(Melita Sandić, 16. oktobar 2020 23:44)

Комедија. Дражен је да 15 година већ ушао у први тим Шибенке, убрзо постао доминантан играч екипе и довео је до финала првенстава Југославије против Босне. Кукоч је био користан, али је Дражен био практично незаустављив. можда је Богс на изненађење парирао у једној утакмици, али то је све што је могао да постигне. Дражен је свој таленат и способност показао свуда где је играо, па и у НБА. за мене је Бодирога Бог кошарке, али нисам сигуран шта бих мислио да је Дражен дуже живео и да је играо за Србију. Кукоч нема места у овој причи.

Вук Караџић

pre 3 godine

као што Џејмс није ни близу Џордану, тако би Кукоч није ни близу Дражену.

heavy

pre 3 godine

Drazen talenat 20%, rad 80%. Kukoc talenat 80%, rad 80%.
(stambeni, 16. oktobar 2020 22:21)

Bravo za komentar.
Preciznije je možda Kukoč 100% talenat,za rad ne znam a Dražen rad 120 %,talenat do 50 %.
Da mu ne bi teledirigovanih asistencija Srećka Jarića u ranim danima karijere pitanje je dokle bi dogurao a dogurao je do jednog od najboljih belih košarkaša ikada.
Za mene je Kukoč bio bolji igrač,podređen timu i manje je bio ”vidljiv”,dok je Dražen bio igrač oko koga je moralo sve da se vrti a odbrana nula.
Draženove finte smo skoro svi prilično uspešno skidali i kopirali,dakle to su utrenirani,šablonski,driblinzi i šutevi (imao je i dobru visinu za beka i takve akcije) dok je Kukoča apsolutno bilo nemoguće imitirati zbog visine i neverovatnog talenta i osećaja za igru.

Milos

pre 3 godine

Lebron.. James.. Vec sada.. GOAT.. A ima jos da.. Igra.. Hrvatska izabrala.. Drazena.. Kao.. Najboljeg.. Ikada.. Ovaj.. Kaze.. To je.. Kukoc.. Radja.. Nemas.. Pojma.. Inace bio si prevara od igraca.. A takav si i covek.. Ocigledno.. Neznalica

nislija

pre 3 godine

Kukoc u NBA nije pokazao nista, sto nije slucaj sa Petrovicem.
Jeste da nije imao prostora pored ekipe iz Bulsa, ali Drazen je bio
jedan od jacih igraca u dresu Netsa.
(Neko sa tribina, 16. oktobar 2020 22:17)
tvoj komentar je jedan od najglupljih u zadnje vreme na portalu

Melita Sandić

pre 3 godine

Sećam se kako je Dražena omaleni Bougs na svetskom prvenstvu strpao u džep. Čovek od 160cm. Pogledajte taj meč na youtub-u SAD - Jugoslavija. Kukoč je klasa za Dražena koji osim šuta nije ima ništa drugo, al je imao sreću da igra sa najboljim saigračima i u Ciboni i u reprezentaciji. Dražen je mrtav pa je eto najbolji.

kozara

pre 3 godine

Upravo gledam “Plaćenike”. Opet se spominju Srbi negativci. Mickey Rourke ili kako bi vi rekli, Miki Rurk. Dokle ta belisvetska zavera, braćo?
(prika iz susjedstva, 16. oktobar 2020 21:56)

Prikane, i ti kazes Miki Rurk. Kako bi drugacije? Nije valjda da izgovaras Mickeipsilon Rourke.

ballamy

pre 3 godine

Jeste bio ''siri'', ali nema govora da je bio bolji. Drazen je bio nemilosrdni ubica koseva i koliko god odusevljavala Tonijeva polivalentnost ipak kada se sve sabere i uzme max. od svake od tih njegovih dobrih strana ne uspevam da namaknem dovoljno kvaliteta da dostigne Drazenovu velicinu. Ko je gledao obojicu u to vreme zna o cemu pricam. Sto ne znaci da T.K. nije bio izuzetan igrac. Za poredjenje LBJa i MJa je 100% u pravu!
(topcider, 16. oktobar 2020 19:59)

I onda dođe CZ u Zagreb i Bane Prelević pokaže koji od njih dvoje je istinski ubica koševa!

ej bre

pre 3 godine

Mozda su rodjeni u Hrvatskoj ali Tonijeva majka se zove Radojka a Drazenov otac Jovan. Nema veze mi imamo toliko kosarkaskih legendi i uspeha neka i njima da bude.
(Nasi, 16. oktobar 2020 22:22)

Nismo mi kao oni. Drazen je voleo da bude Hrvat a toni se tako izjasnjava. Mi znamo da je Drazen Srbin ali prihvaramo cinjenicu da se nije tako osecao i da je pokatoliceni Srbin koji se izjasnjavao kao Hrvat. Neka im ako ih to cini radosnim. Mada i dan danas primoravaju Srbe da postanu Hrvati. Na to bi trebalo da stalno ukazujemo da nam se ne bi ponavljala proslost.

kvisko

pre 3 godine

Na svetskom nivou :
80-tih: Magic Johnson, 90-tih:Jordan, 2-10-tih:Kobi, 2-20-tih:LeBron
Hrvatska :
70-tih: Cosic, 80-tih: Drazen, 90-tih: Kukoc, posle: NITKO
Srbija :
70-tih: Kicanovic, 80-tih: NITKO, 90-tih: Djordjevic, 2-10-tih: Bodiroga, 2-20-tih: Teodosic

Terza

pre 3 godine

Obojica su bili fenomenalni igrači, u 5 najboljih YU igrača ikada, stvar ukusa, a stvarno se radi o nijansama. Ne smeju da se zaborave i samim tim nipodaštavaju ni Kića, ni Ćosić, ni Korać (o kome sam samo slušao)... Bodirogu, Stojakovića i Jokića beću ni da uvlačim u tu oriču, oni nisu igrali za SFRJ, ali su takođe ta klasa. Dražena i Kukoča se itekako dobro sećam, i slažem se sa Rađom. Čak i da zanemarimo trofeje i priznanja koji su na Tonijevoj strani, Kukoč je bio podjednako ako ne i više talentovan (i jednako vredno radio na svom talentu), i mogao je da svakom utrpa koliko god hoće koševa. Ali je zato bio i veoma dobar u odbrani, gde Dražen nije postojao... Kada je otišao u Portland, pored nesreće da ima za konkurenciju Drexler-a, Porter-a i Strickland-a, razlog što nije igrao baš to što nije igrao odbranu. A to u tadašnjoj NBA nije moglo... Vremenom je uspeo da igra odbranu da baš svaki put ne daju 20+ poena preko njega, ali odbrana mu je bila uvek problematična. Dalje, svi se sećaju Draženove poslednje sezone u Nets-ima kada je davao prosečno 22 poena (i neopravdano nije bio all star, a niko ne spominje Kukočevu sezonu 2000/1. kada je u Atlanti imao nepunih 20p, 6 as. i 6 skokova po utakmici... Hoću da kažem, nije isto igrati za Bulls-e i Nets-e, koliko bi Toni davao da je u prime-u igrao za tim koji se bori za play off? Nikada nećemo saznati, kao što nikada nećemo saznati koliko bi Dražen još postigao da nije... jbg.
I još nešto - Kukoč ni u Jugoplastici, ni u reprezentaciji YU nikada nije ništa izgubio kada je stasao u lidera (znači od 21. nadalje). Dražen je, za razliku od legende o njemu, itekako znao da izgubi - finale play off-a '86. od Zadra (?!), sledeće godine ponovo od Zvezde (??!!), poslednju utakmicu u Ciboninom dresu je izgubio u Zagrebu u 3. utakmici play off-a protiv Partizana, uprkos prednosti domaćeg terena. Reprezenracija - EP '85, polufinale SP '86., polufinale EP '87., finale OI '88. Sve dok Kukoč i ta generacija nisu stasali '89.
To su činjenice, a umetnički dojam... pa, svako ima pravo na svoj.

Sibenka

pre 3 godine

Dražen je bio najbolji bio je onaj pravi koš geter a u evropi su ga svi zvali košarkaški Mocart on je bio fenomenalan još dok je igrao u Zadru....
@
Kada je Drazen igrao u Zadru?

Neko sa tribina

pre 3 godine

Kukoc u NBA nije pokazao nista, sto nije slucaj sa Petrovicem.
Jeste da nije imao prostora pored ekipe iz Bulsa, ali Drazen je bio
jedan od jacih igraca u dresu Netsa.

stambeni

pre 3 godine

Kao malo stariji pamtim kosarkasu ligu bivse juge pa osecam da mogu dati komentar. Drazen talenat 20%, rad 80%. Kukoc talenat 80%, rad 80%. Ko razume, shvatice. Kukoc je najvecu gresku napravio pristankom da igra cetvorku u nba za koju je morao da dobije 20kg i da igra ledjima. Boza Maljkovic je inace izjavio da je Toni najbolji napadac u istoriji evropske kosarke. Sam je nosio pop84 do trece euro titule a imate na youtube snimke sta je radio Partizanu sve sa Divcem, Paspaljem, Grbovicem, Djordjevicem, Danilovicem...nisu mu nista mogli. Steta sto nije srbin...

Man

pre 3 godine

Ja se secam Kice,kada su igrali sa nekim hrvatskim timom,a sudio im sudija iz Hrvatske,Kica mu je psovao hrvatsku majku(sto je i sam,pred kamerama priznao).Tada je bila SFRJ.Priznao da je srpski nacionalista i nista mu se nije desilo.

Susjed

pre 3 godine

Dražen je Bog.
Dražen je za europsku košarku nešto kao Federer za tenis.
Jedan jedini.
A vi mjerite prstene, GSove itd.
Mi koji smo u to doba živjeli znamo.
Toni je vrhunski košarkaš, u 5 svih vremena u Europi.
Draženov značaj nadilazi te prizemne priče. Jedan jedini.

Sobin

pre 3 godine

Ostaje tuga zbog Drazenove pogibije i prerane smrti, nikada necemo znati koliko daleko bi stigao medju obrucima. Drazen je neosporno bio vanserijski kosarkas ali Toni Kukoc je najbolji evropski igrac svih vremena i jos dugo ce to da ostane. On je mogao da igra na svakoj poziciji u ekipi i uvek bude najbolji na terenu. Kukoc je apsolutno kosarkasko cudo. Takav talenat dugo necemo ponovo videti.

CroFed

pre 3 godine

Ali Toni nije bio lider, igrač odluke u momčadi. Dražen je bio upravo to, autoritet, neustrašiv, clutch player. Nakon njegove tragične smrti otišla i naša košarka u zaborav...

Nasi

pre 3 godine

Mozda su rodjeni u Hrvatskoj ali Tonijeva majka se zove Radojka a Drazenov otac Jovan. Nema veze mi imamo toliko kosarkaskih legendi i uspeha neka i njima da bude.

Zoran

pre 3 godine

Za MJ-a i LBJ je 100% u pravu, njih stavljati u isti kos je smesno. To mogu samo danasnji klinci koji nisu gledali poeziju od kosarke zvanu MJ.
Sto se tice Tonija i Drazena i tu se slazem, i to samo zbog jednog, u svakom timu (sem NBA) svi su igrali za Drazena a Toni je uvek igrao za tim bez obzira gde igrao

Strucni komentator

pre 3 godine

drazen je bio na svetu najbolji. bolji I od dzordana. to ce svet tek saznati kad shvate da se kosarka pobedjuje trojkama. bio je najbolji suter u istori nba (45% za 3), a pritom je bio igracina. dzordan nije znao da sutira trojke. tek kad svet kosarke shvati da svaki napad mora da ide za 3, onda ce dobiti na velicini I trojkasi.

Milan

pre 3 godine

@ime
Ne znam da li ste toliko neupućeni ili trolujete?
Kukoč je do poslednjeg dana postojanja SFRJ igrao za reprezentaciju, on i Rađa su u zimu 90-e kad nikakav javni prevoz nije funkcionisao privatnim autom, kroz smetove došli u tuzlu da igraju nebitnu kvalifikacionu utakmicu. Opet, obojica su jako rano odustali od hrvatske, pre 30-te. U početku se nisu isticali nikakvim domoljubnim izjavama, posle je sve bilo predstava. Tamo je tako valjda moralo. Dražžen je bio " glasnogovornik" i dok je još postojala SFRJ, pretio sa 40 razlike kad se osamostale, odbio da igra 91. A ko je bolji košarkaš? Pogledajte samo trofeje.

Demar Derozan

pre 3 godine

Dobar je rezon i izbor Dina. Slazem se u vezi LJ da je iza MJ. Sto se tice Drazena i Tonija, obojica su izvanredni igraci bili, ali s obzirom da su razlicite pozicije koje se tesko porede, stavio bi ih u istu ravan, ma velemajstori kosarke, Toni je mozda svestraniji, ali Drazen mnogo prodorniji i bolji u menjanju ritma koji lomi protivnijka, isti su !

Nexus

pre 3 godine

Kukoc je za dlaku veci Hrvat. I to je to.
(ime, 16. oktobar 2020 19:44)
Nisi u pravu. Uvijek se "polutani" trude da budu veći nacionalisti od onih čiji su roditelji iste vjere. To je zato što misle da se moraju dokazivati da nisu manje vrijedni od ovih drugih.

Srle

pre 3 godine

Tesko je reci koji je bolii. Razlicite pozicije su igrali. Toni je po broju trofeja ispred Drazena.
Ali, Drazen je imao takav mentalni sklop kao sto ima svaki superstar. Kosarkaski receno on je bio “nizak” igrac naspram ostalih zvezda ali, mogao je da parira bilo kome, nebitno da li je to bio MJ ili neko drugi. Nazalost nije imao tu srecu, em zbog loseg drafta u Portland, em zbog prerane smrti, da pokaze sav svoj kapacitet. Mogao je biti tada ono sto radi sada Luka Doncic. U svakom slucaju, imati i Drazena i Tonija u istom timu zajedno sa Divcem, Djordjevicem, Radjom, Danilovicem i ostalima je nesto neprocenjivo. Bilo je veliko zadovoljstvo gledati ih kako haraju Evropom.

Che

pre 3 godine

Koliki nacionalizam vlada u Srbiji to nije normalno. Vama nije kosarka nacionalni sport nego brojanje krvnih zrnaca. Ovo nigdi nisam vidija. Da otvoris pastetu neko bi iskocija i promrmlja " vi ste Srbi", " ne postojite" " Dalmacija je Srpska". Onda iduci dan " niko nas ne voli", " mi smo zrtve", " urote batooo urote". HHahaha ovo nije normalno. Ja cu poludit hahaha. Koji narod pa to nema ni u Alan Fordu:))

prika iz susjedstva

pre 3 godine

Upravo gledam “Plaćenike”. Opet se spominju Srbi negativci. Mickey Rourke ili kako bi vi rekli, Miki Rurk. Dokle ta belisvetska zavera, braćo?

lal

pre 3 godine

mislim da je toni najbolji evropljanin posle dirka... mada je to jaaako tesko uporedjivati... dalipagic je isto bio TATA IGRICE... kresimir MONSTRUM... previse dobrih igraca... a kraj se ne nazire... jokic i doncic imaju sansu da pomere granice...

Bocko

pre 3 godine

Inace tu anketu u SN je odlucilo glasanje Mirka Novosela, koji je stavio Drazena na prvo, a Kukoca cak na cetvrto mesto. Ajde, da shvati covek da je stavio Drazena i Cosica ispred Tonija, ali on je stavio ispred i Mihovila Nakica, koji je bio odlican igrac, ali po svemu daleko od ove trojice.To je ucinio samo da bi Drazen pobedio. O Kukocu i Drazenu bih rekao samo sledece: Toni je mogao sve sto i Drazen, to jest da zatrpa kos protivnika, ali Drazen nije mogao sve sto i Toni, koji je imao daleko bolju viziju igre cele ekipe, dok je Drazen imao samo viziju svoje igre. Plus sto je Drazen nestajao u velikoj vecini neizvesnih utakmica, za razliku od Tonija. O boljoj Kukocevoj odbrani da i ne govorim. Na kraju, SP 1990, na terenu i Drazen i Toni u " fulu ", MVP-Kukoc!

splicho

pre 3 godine

sta ovi kaze da je radja izabrao tonija radi prijateljstva a svi znamo da se cesto i ne podnose plus kao zato sta je kuki kao cisti hrvat a mater mu srpkinja...drazen je glorificiran radi rane tragicne smrti i bio je vrhunski da se razumimo, medjutim toni bolji, talentiraniji i punoooo veci clutch...drazen se znao stisnit u zadnjim sekundama i sve uprskat...toni je bolji i ne sudim lokal patriotski vec realno....takodjer toni je jedini odbio tudjmana i clanstvo u ijednoj stranci rekavsi mu vise puta da ga politika ne zanima sto je platio time da ni jedan put nije izabran za sportasa godine u hr a pogledajte mu statistiku na wikipediji....za MJa sve tocno

the truth

pre 3 godine

Ovaj Radja rese za medalju, svaki njegov komentar ranije sve bilo bolje, igrači, kosarka itd.. A on levat kad je dosao u Nba ligu imao 15 poena po meču za nesto 20 i nesto minuta. Eto toliki je bio kvalitet.

Nemate pojma

pre 3 godine

Drazen je bio bolji, kukoc je bio flashy iako je i drazen znao dat iza leda itd, kukoc je bio prirodnijih, elegantnijih pokreta a drazen mehanican ALI Drazen je u tome sto je radio bio nezaustavljiv, i u tome je upravo najveca razlika lebron i jordan, dokovic i federer, messi i neko.
Drazen je u doba dok su europljani bili jetiji bio bek 195 ne narociti atleta i trpao a i sada su bijeli europski bekovi jetiji. Zabijao 22 uz 50% kad se mlatilo ,u top10 su po postotku bili drazen, jordan i zakucavaci. To bi otislo do 26,27 uz 50%narednih sezona. Savic, Rada, perasovic, ivanovic su malo puno jaci igraci od ace, cuture i Nakica. Za drazena se na nba razini gledao film i koncentrirala obrana.
Kukoc je igrao na EP 99 s 31 g. kad smo bili tipa 17. Drazen s rekrativcima u 31.g. Ne bi bio 17. Jer bi stavio 40 do 50 svaku, od kukoceve svestranosti nije bilo vajde.

gruja

pre 3 godine

@slaviša šmigič

Dražen bio drugi igrač lige odmah iza Džordana?! Hahaha... Čoveče nemoj da si smešan. Da li uopšte znaš kakve su sve zveri i legende pikale basket u NBA halama u to vreme? Dražen, iako nesumnjivo sjajan košarkaš, realno nije bio ni među pedeset igrača lige tada. Svašta će čovek pročitati...

jo

pre 3 godine

Drazen je najbolji evropski kosarkas ikada, ili svjetski izvan NBA. Luka Doncic je prvi koji ce biti bolji od njega. Drazen je poginuo u 29toj godini. Imao bi jos bar 5 vrhunske kosarke i osvojio NBA. On je prvi probijao internacionalne igracrle u NBA i zato je bio veliki zid za njega u NBA prve dvije godine. U evropi je razvaljivao bas kao Doncic u NBA. 50ak koseva dati rusima ili Realu u tadasnjoj ligi sampiona je za njega bila rutina a uz to ga je bila milina gledati. On je bio kosarkaski Mesi u evropi!

golden state

pre 3 godine

svi ovi matorci iz ex-yu su bili slicni kosarkasi, vise manje slicnih individualnih ucinaka u nba. i onda dodju Jokic i Doncic koji su za 3 klase bolji od svi njih a niko od matoraca me moze da svari tu cinjenicu

Ipak Dražen

pre 3 godine

Kukoč ili Dražen, to je isto kao Novak i Federer, setite se i Sene, Dražen je legenda, Kukoča se jedva sećam, nisam glup ali Dražena kao da sada gledam. Upravo ide "Montevideo", Moša, Tirke, El Grande Milovan... ne verujem da će neko snimati film o Piksiju, Šestiću, bata Džori, Kokezi, Savu Miloševiću... i ta tako dalje i tome slično.

Pera realno

pre 3 godine

Dražen nije imao vremena da nešto postigne u NBA. Kukoč je član šampionske ekipe Bullsa sa Džordanom i Pipenom. 3x šampionski prsten sa Chicago bullsima 3x evropski šampion sa Jugoplastikom iz Splita.

Najbolji je opancarev lepak.

pre 3 godine

Zlatko Bolic je isao u srednju elektrotehnicku u NS.Lupali su mu ljudi banane na velikom odmoru kad se igrao basket.Nikad mi nije jasno kako je on igrao za Zvezdu.Mislim svaka cast.A sto se tice Kukoca klasa od igraca.Takvih sad u Evropi nema.

topcider

pre 3 godine

Meni svakako omiljeni igrac sa prostora juge. Privilegija je igrati u timu Jordana čak sta vise bio je 2,3 opcija u napadu.
(crni bombarder2, 16. oktobar 2020 19:58)

Nije mogao biti niti 3. a jos manje 2. opcija u napadu jer je uglavnom ulazio sa klupe. Ne secam se sad tacno, davno je bilo, ali mislim da je samo u jednoj (ili mozda dve?) sezoni igrao u prvoj petorci Bullsa. Neka me neko sa boljim pamcenjem ispravi. Znam da je bio najbolji sesti igrac lige sto je u ono vreme bio svojevrstan kuriozitet za jednog Evropljanina.

topcider

pre 3 godine

Jeste bio ''siri'', ali nema govora da je bio bolji. Drazen je bio nemilosrdni ubica koseva i koliko god odusevljavala Tonijeva polivalentnost ipak kada se sve sabere i uzme max. od svake od tih njegovih dobrih strana ne uspevam da namaknem dovoljno kvaliteta da dostigne Drazenovu velicinu. Ko je gledao obojicu u to vreme zna o cemu pricam. Sto ne znaci da T.K. nije bio izuzetan igrac. Za poredjenje LBJa i MJa je 100% u pravu!

Beoman

pre 3 godine

pa naravno da je hadezeovac izabrao tonija kukoca gde su mu oba roditelja cisto receno hrvati, a Drazen petrovic nije imao nijednog roditelja hrvata te majkamu bila bosnjakinja/katolikinja a otac bosnjak/srbin i pukom cudu se nasao u ciboni, a da ga je kk Bosna privatila igrao bi u KK Bosni i tamo bi bio veci od Kindzeta ali kindza i prodanovic su rekli ne i odluta u cibonu i postadose braca krojcvat hrvati. Mozda je za fameliju bilo bolje da je bio u sarajevu jer bi se zivot odigrao drugacie i mozda bi bas Drazen nesto uradio da nebude rata u BiH i ozenio bosanku a nase zene su najbolje na svetu.

jwnshe

pre 3 godine

Ako je ta dlaka siroka 10 kilometara, onda sam i ja saglasan.
Uporediti igraca koji je imao sve, i koji je bio bitan sraf sampionskog tima sa covekom koji je imao samo ozbiljan napadacki potencijal i je po meni cak i malo neprimereno.
Ne mogu da kazem da je za njega Kukoc izmislio kosarku, ali da je miljama ispred njega igracki (a tek ljudski), u to sam siguran.

zunsns

pre 3 godine

To vam je kao kad bi danas uporedili prosecnog silovatelja iz nba tipa lu vilijams ili si dzej mekalum. I neku zver iz ozbiljne nba ekipe koja radi sve na terenu, tipa Dejvis.

crni bombarder2

pre 3 godine

Meni svakako omiljeni igrac sa prostora juge. Privilegija je igrati u timu Jordana čak sta vise bio je 2,3 opcija u napadu.

slaviša šmigič

pre 3 godine

Ja strašno cenim Dinu Rađu jeste bio Toni Fenomenalan jer je sjajno vodio loptu uz visinu od 2.07.mogao je igrati i plaja ali po meni Dražen je bio najbolji bio je onaj pravi koš geter a u evropi su ga svi zvali košarkaški Mocart on je bio fenomenalan još dok je igrao u Zadru teško je doneti takvu odluku možda Dražen nije imao Jordana uz sebe ali sam siguran,da je u sezoni kad je prešao u Nyu jersy Dražen tada bio uz rame Majklu Đordanu možda i drugi najbolji igrač jedino mi žao što nije imao prilike,da pokaže još više ali kad pomislim tu negde bi mogao Stati i Predrag Stojakovič verovatno mrtva trka ove trojice a Dončič,če jih sve preči jer je kvalitetan i visok ja mislim,da je Toni Kukoč ostao onakav,ko Redji MilLer bez,da su ga pumpali kilama bio bi sigurno i ispred Dražena Petroviča ali svako je igrao na svoj način.Dražen je imao u sebi tu drskost kao Jordan i bez problema je rešavao situacije 1 na 1 Toni Panter je visok igrač i bilo ga izuzetno teško čuvati.

mi los

pre 3 godine

Toni je bio sigurno igrac koji je bio pobednik, igrac koji se u poslednjim sekundama utakmica osecao kao u dnevnoj sobi, sigurno je bio igrac koji je postigao naj vise od svih hrvackih kosarkasa

Hakeem the dream

pre 3 godine

Svi sadasnji, bivsi igraci i treneri i kog god se bavio ili bavi kosarkom znaju da je Majkl nedodirljiv. A posle njega moze Karim pa ostali. To sto od lebrona napravise GOAT-a odmah cim je dosao u ligu je nesto drugo. Evo Doncic belezi nestvarne brojke i partije pa se nikako ne uzima jos uvek za nekog igraca koji ce uci i taj krug. Mozda zato sto Lebron potpisao najveci ugovor ikada i pre nego sto je krocio na parket, ko zna....

LosmiBgd

pre 3 godine

Apsolutno se slažem. Toni je bolji i trofejniji. Možda bi i Dražen dosegao veće visine da je poživeo, ali nije, tako da je Toni najbolji hrvatski igrač.

LosmiBgd

pre 3 godine

Apsolutno se slažem. Toni je bolji i trofejniji. Možda bi i Dražen dosegao veće visine da je poživeo, ali nije, tako da je Toni najbolji hrvatski igrač.

Pera realno

pre 3 godine

Dražen nije imao vremena da nešto postigne u NBA. Kukoč je član šampionske ekipe Bullsa sa Džordanom i Pipenom. 3x šampionski prsten sa Chicago bullsima 3x evropski šampion sa Jugoplastikom iz Splita.

splicho

pre 3 godine

sta ovi kaze da je radja izabrao tonija radi prijateljstva a svi znamo da se cesto i ne podnose plus kao zato sta je kuki kao cisti hrvat a mater mu srpkinja...drazen je glorificiran radi rane tragicne smrti i bio je vrhunski da se razumimo, medjutim toni bolji, talentiraniji i punoooo veci clutch...drazen se znao stisnit u zadnjim sekundama i sve uprskat...toni je bolji i ne sudim lokal patriotski vec realno....takodjer toni je jedini odbio tudjmana i clanstvo u ijednoj stranci rekavsi mu vise puta da ga politika ne zanima sto je platio time da ni jedan put nije izabran za sportasa godine u hr a pogledajte mu statistiku na wikipediji....za MJa sve tocno

Bocko

pre 3 godine

Inace tu anketu u SN je odlucilo glasanje Mirka Novosela, koji je stavio Drazena na prvo, a Kukoca cak na cetvrto mesto. Ajde, da shvati covek da je stavio Drazena i Cosica ispred Tonija, ali on je stavio ispred i Mihovila Nakica, koji je bio odlican igrac, ali po svemu daleko od ove trojice.To je ucinio samo da bi Drazen pobedio. O Kukocu i Drazenu bih rekao samo sledece: Toni je mogao sve sto i Drazen, to jest da zatrpa kos protivnika, ali Drazen nije mogao sve sto i Toni, koji je imao daleko bolju viziju igre cele ekipe, dok je Drazen imao samo viziju svoje igre. Plus sto je Drazen nestajao u velikoj vecini neizvesnih utakmica, za razliku od Tonija. O boljoj Kukocevoj odbrani da i ne govorim. Na kraju, SP 1990, na terenu i Drazen i Toni u " fulu ", MVP-Kukoc!

gruja

pre 3 godine

@slaviša šmigič

Dražen bio drugi igrač lige odmah iza Džordana?! Hahaha... Čoveče nemoj da si smešan. Da li uopšte znaš kakve su sve zveri i legende pikale basket u NBA halama u to vreme? Dražen, iako nesumnjivo sjajan košarkaš, realno nije bio ni među pedeset igrača lige tada. Svašta će čovek pročitati...

Terza

pre 3 godine

Obojica su bili fenomenalni igrači, u 5 najboljih YU igrača ikada, stvar ukusa, a stvarno se radi o nijansama. Ne smeju da se zaborave i samim tim nipodaštavaju ni Kića, ni Ćosić, ni Korać (o kome sam samo slušao)... Bodirogu, Stojakovića i Jokića beću ni da uvlačim u tu oriču, oni nisu igrali za SFRJ, ali su takođe ta klasa. Dražena i Kukoča se itekako dobro sećam, i slažem se sa Rađom. Čak i da zanemarimo trofeje i priznanja koji su na Tonijevoj strani, Kukoč je bio podjednako ako ne i više talentovan (i jednako vredno radio na svom talentu), i mogao je da svakom utrpa koliko god hoće koševa. Ali je zato bio i veoma dobar u odbrani, gde Dražen nije postojao... Kada je otišao u Portland, pored nesreće da ima za konkurenciju Drexler-a, Porter-a i Strickland-a, razlog što nije igrao baš to što nije igrao odbranu. A to u tadašnjoj NBA nije moglo... Vremenom je uspeo da igra odbranu da baš svaki put ne daju 20+ poena preko njega, ali odbrana mu je bila uvek problematična. Dalje, svi se sećaju Draženove poslednje sezone u Nets-ima kada je davao prosečno 22 poena (i neopravdano nije bio all star, a niko ne spominje Kukočevu sezonu 2000/1. kada je u Atlanti imao nepunih 20p, 6 as. i 6 skokova po utakmici... Hoću da kažem, nije isto igrati za Bulls-e i Nets-e, koliko bi Toni davao da je u prime-u igrao za tim koji se bori za play off? Nikada nećemo saznati, kao što nikada nećemo saznati koliko bi Dražen još postigao da nije... jbg.
I još nešto - Kukoč ni u Jugoplastici, ni u reprezentaciji YU nikada nije ništa izgubio kada je stasao u lidera (znači od 21. nadalje). Dražen je, za razliku od legende o njemu, itekako znao da izgubi - finale play off-a '86. od Zadra (?!), sledeće godine ponovo od Zvezde (??!!), poslednju utakmicu u Ciboninom dresu je izgubio u Zagrebu u 3. utakmici play off-a protiv Partizana, uprkos prednosti domaćeg terena. Reprezenracija - EP '85, polufinale SP '86., polufinale EP '87., finale OI '88. Sve dok Kukoč i ta generacija nisu stasali '89.
To su činjenice, a umetnički dojam... pa, svako ima pravo na svoj.

nislija

pre 3 godine

Kukoc u NBA nije pokazao nista, sto nije slucaj sa Petrovicem.
Jeste da nije imao prostora pored ekipe iz Bulsa, ali Drazen je bio
jedan od jacih igraca u dresu Netsa.
(Neko sa tribina, 16. oktobar 2020 22:17)
tvoj komentar je jedan od najglupljih u zadnje vreme na portalu

Srle

pre 3 godine

Tesko je reci koji je bolii. Razlicite pozicije su igrali. Toni je po broju trofeja ispred Drazena.
Ali, Drazen je imao takav mentalni sklop kao sto ima svaki superstar. Kosarkaski receno on je bio “nizak” igrac naspram ostalih zvezda ali, mogao je da parira bilo kome, nebitno da li je to bio MJ ili neko drugi. Nazalost nije imao tu srecu, em zbog loseg drafta u Portland, em zbog prerane smrti, da pokaze sav svoj kapacitet. Mogao je biti tada ono sto radi sada Luka Doncic. U svakom slucaju, imati i Drazena i Tonija u istom timu zajedno sa Divcem, Djordjevicem, Radjom, Danilovicem i ostalima je nesto neprocenjivo. Bilo je veliko zadovoljstvo gledati ih kako haraju Evropom.

stambeni

pre 3 godine

Kao malo stariji pamtim kosarkasu ligu bivse juge pa osecam da mogu dati komentar. Drazen talenat 20%, rad 80%. Kukoc talenat 80%, rad 80%. Ko razume, shvatice. Kukoc je najvecu gresku napravio pristankom da igra cetvorku u nba za koju je morao da dobije 20kg i da igra ledjima. Boza Maljkovic je inace izjavio da je Toni najbolji napadac u istoriji evropske kosarke. Sam je nosio pop84 do trece euro titule a imate na youtube snimke sta je radio Partizanu sve sa Divcem, Paspaljem, Grbovicem, Djordjevicem, Danilovicem...nisu mu nista mogli. Steta sto nije srbin...

jwnshe

pre 3 godine

Ako je ta dlaka siroka 10 kilometara, onda sam i ja saglasan.
Uporediti igraca koji je imao sve, i koji je bio bitan sraf sampionskog tima sa covekom koji je imao samo ozbiljan napadacki potencijal i je po meni cak i malo neprimereno.
Ne mogu da kazem da je za njega Kukoc izmislio kosarku, ali da je miljama ispred njega igracki (a tek ljudski), u to sam siguran.

topcider

pre 3 godine

Meni svakako omiljeni igrac sa prostora juge. Privilegija je igrati u timu Jordana čak sta vise bio je 2,3 opcija u napadu.
(crni bombarder2, 16. oktobar 2020 19:58)

Nije mogao biti niti 3. a jos manje 2. opcija u napadu jer je uglavnom ulazio sa klupe. Ne secam se sad tacno, davno je bilo, ali mislim da je samo u jednoj (ili mozda dve?) sezoni igrao u prvoj petorci Bullsa. Neka me neko sa boljim pamcenjem ispravi. Znam da je bio najbolji sesti igrac lige sto je u ono vreme bio svojevrstan kuriozitet za jednog Evropljanina.

topcider

pre 3 godine

Jeste bio ''siri'', ali nema govora da je bio bolji. Drazen je bio nemilosrdni ubica koseva i koliko god odusevljavala Tonijeva polivalentnost ipak kada se sve sabere i uzme max. od svake od tih njegovih dobrih strana ne uspevam da namaknem dovoljno kvaliteta da dostigne Drazenovu velicinu. Ko je gledao obojicu u to vreme zna o cemu pricam. Sto ne znaci da T.K. nije bio izuzetan igrac. Za poredjenje LBJa i MJa je 100% u pravu!

Hakeem the dream

pre 3 godine

Svi sadasnji, bivsi igraci i treneri i kog god se bavio ili bavi kosarkom znaju da je Majkl nedodirljiv. A posle njega moze Karim pa ostali. To sto od lebrona napravise GOAT-a odmah cim je dosao u ligu je nesto drugo. Evo Doncic belezi nestvarne brojke i partije pa se nikako ne uzima jos uvek za nekog igraca koji ce uci i taj krug. Mozda zato sto Lebron potpisao najveci ugovor ikada i pre nego sto je krocio na parket, ko zna....

tocka

pre 3 godine

Osim što Kukoč ima više titula i u Evropi i Americi, Kukoč je jednostavno bio lepši za gledati kada igra, naročito u tom evropskom periodu. Dražen iako i sam genijalac je naspram Tonija nekako izgledao nezgrapno, kao neki robot. Tako je i pogadjao doduše, kao robot. Ipak pored svih titula koje je Kukoč osvojio, malo je pogano staviti Dražena na prvo mesto. OK stvarno je tragična priča, pa i verovatno je bio politički podobniji, ali je nekako nepravda prema živom Toniju koji ne samo da je hrvatski najbolji košarkaš, nego i jugoslovenski. I Dončić i Jokić ga mogu prestići, pa čak su ga već u nekim parametrima prestigli, ali Toni će ostati legenda iz najsvetlijeg perioda NBA.

Milan

pre 3 godine

@ime
Ne znam da li ste toliko neupućeni ili trolujete?
Kukoč je do poslednjeg dana postojanja SFRJ igrao za reprezentaciju, on i Rađa su u zimu 90-e kad nikakav javni prevoz nije funkcionisao privatnim autom, kroz smetove došli u tuzlu da igraju nebitnu kvalifikacionu utakmicu. Opet, obojica su jako rano odustali od hrvatske, pre 30-te. U početku se nisu isticali nikakvim domoljubnim izjavama, posle je sve bilo predstava. Tamo je tako valjda moralo. Dražžen je bio " glasnogovornik" i dok je još postojala SFRJ, pretio sa 40 razlike kad se osamostale, odbio da igra 91. A ko je bolji košarkaš? Pogledajte samo trofeje.

crni bombarder2

pre 3 godine

Meni svakako omiljeni igrac sa prostora juge. Privilegija je igrati u timu Jordana čak sta vise bio je 2,3 opcija u napadu.

Che

pre 3 godine

Koliki nacionalizam vlada u Srbiji to nije normalno. Vama nije kosarka nacionalni sport nego brojanje krvnih zrnaca. Ovo nigdi nisam vidija. Da otvoris pastetu neko bi iskocija i promrmlja " vi ste Srbi", " ne postojite" " Dalmacija je Srpska". Onda iduci dan " niko nas ne voli", " mi smo zrtve", " urote batooo urote". HHahaha ovo nije normalno. Ja cu poludit hahaha. Koji narod pa to nema ni u Alan Fordu:))

ej bre

pre 3 godine

Mozda su rodjeni u Hrvatskoj ali Tonijeva majka se zove Radojka a Drazenov otac Jovan. Nema veze mi imamo toliko kosarkaskih legendi i uspeha neka i njima da bude.
(Nasi, 16. oktobar 2020 22:22)

Nismo mi kao oni. Drazen je voleo da bude Hrvat a toni se tako izjasnjava. Mi znamo da je Drazen Srbin ali prihvaramo cinjenicu da se nije tako osecao i da je pokatoliceni Srbin koji se izjasnjavao kao Hrvat. Neka im ako ih to cini radosnim. Mada i dan danas primoravaju Srbe da postanu Hrvati. Na to bi trebalo da stalno ukazujemo da nam se ne bi ponavljala proslost.

ballamy

pre 3 godine

Jeste bio ''siri'', ali nema govora da je bio bolji. Drazen je bio nemilosrdni ubica koseva i koliko god odusevljavala Tonijeva polivalentnost ipak kada se sve sabere i uzme max. od svake od tih njegovih dobrih strana ne uspevam da namaknem dovoljno kvaliteta da dostigne Drazenovu velicinu. Ko je gledao obojicu u to vreme zna o cemu pricam. Sto ne znaci da T.K. nije bio izuzetan igrac. Za poredjenje LBJa i MJa je 100% u pravu!
(topcider, 16. oktobar 2020 19:59)

I onda dođe CZ u Zagreb i Bane Prelević pokaže koji od njih dvoje je istinski ubica koševa!

Zoran

pre 3 godine

Za MJ-a i LBJ je 100% u pravu, njih stavljati u isti kos je smesno. To mogu samo danasnji klinci koji nisu gledali poeziju od kosarke zvanu MJ.
Sto se tice Tonija i Drazena i tu se slazem, i to samo zbog jednog, u svakom timu (sem NBA) svi su igrali za Drazena a Toni je uvek igrao za tim bez obzira gde igrao

mi los

pre 3 godine

Toni je bio sigurno igrac koji je bio pobednik, igrac koji se u poslednjim sekundama utakmica osecao kao u dnevnoj sobi, sigurno je bio igrac koji je postigao naj vise od svih hrvackih kosarkasa

Najbolji je opancarev lepak.

pre 3 godine

Zlatko Bolic je isao u srednju elektrotehnicku u NS.Lupali su mu ljudi banane na velikom odmoru kad se igrao basket.Nikad mi nije jasno kako je on igrao za Zvezdu.Mislim svaka cast.A sto se tice Kukoca klasa od igraca.Takvih sad u Evropi nema.

jo

pre 3 godine

Drazen je najbolji evropski kosarkas ikada, ili svjetski izvan NBA. Luka Doncic je prvi koji ce biti bolji od njega. Drazen je poginuo u 29toj godini. Imao bi jos bar 5 vrhunske kosarke i osvojio NBA. On je prvi probijao internacionalne igracrle u NBA i zato je bio veliki zid za njega u NBA prve dvije godine. U evropi je razvaljivao bas kao Doncic u NBA. 50ak koseva dati rusima ili Realu u tadasnjoj ligi sampiona je za njega bila rutina a uz to ga je bila milina gledati. On je bio kosarkaski Mesi u evropi!

Nexus

pre 3 godine

Kukoc je za dlaku veci Hrvat. I to je to.
(ime, 16. oktobar 2020 19:44)
Nisi u pravu. Uvijek se "polutani" trude da budu veći nacionalisti od onih čiji su roditelji iste vjere. To je zato što misle da se moraju dokazivati da nisu manje vrijedni od ovih drugih.

Sobin

pre 3 godine

Ostaje tuga zbog Drazenove pogibije i prerane smrti, nikada necemo znati koliko daleko bi stigao medju obrucima. Drazen je neosporno bio vanserijski kosarkas ali Toni Kukoc je najbolji evropski igrac svih vremena i jos dugo ce to da ostane. On je mogao da igra na svakoj poziciji u ekipi i uvek bude najbolji na terenu. Kukoc je apsolutno kosarkasko cudo. Takav talenat dugo necemo ponovo videti.

Sibenka

pre 3 godine

Dražen je bio najbolji bio je onaj pravi koš geter a u evropi su ga svi zvali košarkaški Mocart on je bio fenomenalan još dok je igrao u Zadru....
@
Kada je Drazen igrao u Zadru?

Nasi

pre 3 godine

Mozda su rodjeni u Hrvatskoj ali Tonijeva majka se zove Radojka a Drazenov otac Jovan. Nema veze mi imamo toliko kosarkaskih legendi i uspeha neka i njima da bude.

lal

pre 3 godine

mislim da je toni najbolji evropljanin posle dirka... mada je to jaaako tesko uporedjivati... dalipagic je isto bio TATA IGRICE... kresimir MONSTRUM... previse dobrih igraca... a kraj se ne nazire... jokic i doncic imaju sansu da pomere granice...

kozara

pre 3 godine

Upravo gledam “Plaćenike”. Opet se spominju Srbi negativci. Mickey Rourke ili kako bi vi rekli, Miki Rurk. Dokle ta belisvetska zavera, braćo?
(prika iz susjedstva, 16. oktobar 2020 21:56)

Prikane, i ti kazes Miki Rurk. Kako bi drugacije? Nije valjda da izgovaras Mickeipsilon Rourke.

Melita Sandić

pre 3 godine

Sećam se kako je Dražena omaleni Bougs na svetskom prvenstvu strpao u džep. Čovek od 160cm. Pogledajte taj meč na youtub-u SAD - Jugoslavija. Kukoč je klasa za Dražena koji osim šuta nije ima ništa drugo, al je imao sreću da igra sa najboljim saigračima i u Ciboni i u reprezentaciji. Dražen je mrtav pa je eto najbolji.

skaut

pre 3 godine

Neverovatno je da se i dalje raspravlja ko je najbolji.Dovoljno je samo videti dve tri Tonijeve utakmice.Covek je prosto kosarkaski genije i jedini kosarkas na svetu na koga je Michael Jordan bio ljubomoran.

Man

pre 3 godine

Ja se secam Kice,kada su igrali sa nekim hrvatskim timom,a sudio im sudija iz Hrvatske,Kica mu je psovao hrvatsku majku(sto je i sam,pred kamerama priznao).Tada je bila SFRJ.Priznao da je srpski nacionalista i nista mu se nije desilo.

Nebitno

pre 3 godine

Dražen!
Da se izjasnio kao Srbin, mislim da bi se aerodrom u Bg. sad tako zvao, a ne Nikola Tesla. Ostavite se ljudi nacionalizma, barem kad komentirate ovakve teme. Dalje, degutantno je više slušati kako sve posrbljavate ( pojedinci ) i prisvajate određena imena. Koviljki i Radojki imate koliko hoćete u Zapadnoj Hercegovini gdje nikad Srba bilo nije. U "ustaškom" Imotskom ih također imate... Ostavimo se mržnje, uništit će nas. Gradimo sretniju budućnost i da se 90-e NIKAD više ne ponove.

heavy

pre 3 godine

Drazen talenat 20%, rad 80%. Kukoc talenat 80%, rad 80%.
(stambeni, 16. oktobar 2020 22:21)

Bravo za komentar.
Preciznije je možda Kukoč 100% talenat,za rad ne znam a Dražen rad 120 %,talenat do 50 %.
Da mu ne bi teledirigovanih asistencija Srećka Jarića u ranim danima karijere pitanje je dokle bi dogurao a dogurao je do jednog od najboljih belih košarkaša ikada.
Za mene je Kukoč bio bolji igrač,podređen timu i manje je bio ”vidljiv”,dok je Dražen bio igrač oko koga je moralo sve da se vrti a odbrana nula.
Draženove finte smo skoro svi prilično uspešno skidali i kopirali,dakle to su utrenirani,šablonski,driblinzi i šutevi (imao je i dobru visinu za beka i takve akcije) dok je Kukoča apsolutno bilo nemoguće imitirati zbog visine i neverovatnog talenta i osećaja za igru.

golden state

pre 3 godine

svi ovi matorci iz ex-yu su bili slicni kosarkasi, vise manje slicnih individualnih ucinaka u nba. i onda dodju Jokic i Doncic koji su za 3 klase bolji od svi njih a niko od matoraca me moze da svari tu cinjenicu

Nemate pojma

pre 3 godine

Drazen je bio bolji, kukoc je bio flashy iako je i drazen znao dat iza leda itd, kukoc je bio prirodnijih, elegantnijih pokreta a drazen mehanican ALI Drazen je u tome sto je radio bio nezaustavljiv, i u tome je upravo najveca razlika lebron i jordan, dokovic i federer, messi i neko.
Drazen je u doba dok su europljani bili jetiji bio bek 195 ne narociti atleta i trpao a i sada su bijeli europski bekovi jetiji. Zabijao 22 uz 50% kad se mlatilo ,u top10 su po postotku bili drazen, jordan i zakucavaci. To bi otislo do 26,27 uz 50%narednih sezona. Savic, Rada, perasovic, ivanovic su malo puno jaci igraci od ace, cuture i Nakica. Za drazena se na nba razini gledao film i koncentrirala obrana.
Kukoc je igrao na EP 99 s 31 g. kad smo bili tipa 17. Drazen s rekrativcima u 31.g. Ne bi bio 17. Jer bi stavio 40 do 50 svaku, od kukoceve svestranosti nije bilo vajde.

Demar Derozan

pre 3 godine

Dobar je rezon i izbor Dina. Slazem se u vezi LJ da je iza MJ. Sto se tice Drazena i Tonija, obojica su izvanredni igraci bili, ali s obzirom da su razlicite pozicije koje se tesko porede, stavio bi ih u istu ravan, ma velemajstori kosarke, Toni je mozda svestraniji, ali Drazen mnogo prodorniji i bolji u menjanju ritma koji lomi protivnijka, isti su !

Don Serdjo

pre 3 godine

Apsolutno tacno-Drazen je sve natrenirao do savrsenstva(onaj igrac koji ne igra nesto lijepo za oko ali ako ga pustis ubaci sve zivo) dok je Toni bio smooth sto kazu, prefinjen i puki talenat(da nije igrao sa Jordanom negdje drugo bi imao 20pt, 12reb i 7as svaku utakmicu)

zunsns

pre 3 godine

To vam je kao kad bi danas uporedili prosecnog silovatelja iz nba tipa lu vilijams ili si dzej mekalum. I neku zver iz ozbiljne nba ekipe koja radi sve na terenu, tipa Dejvis.

kvisko

pre 3 godine

Na svetskom nivou :
80-tih: Magic Johnson, 90-tih:Jordan, 2-10-tih:Kobi, 2-20-tih:LeBron
Hrvatska :
70-tih: Cosic, 80-tih: Drazen, 90-tih: Kukoc, posle: NITKO
Srbija :
70-tih: Kicanovic, 80-tih: NITKO, 90-tih: Djordjevic, 2-10-tih: Bodiroga, 2-20-tih: Teodosic

bobrock

pre 3 godine

Meni lično Toni Kukoč najdraži igrač i čak mislim da ga NBA uopšte nije unaprijedila nego bih čak rekao unazadila jer su od njega pravili teškaša. Možda bi za njega čak bilo bolje da je otišao u neku slabiju ekipu gdje bi imao sličnu ulogu kao Dončić danas ali za to vrjeme nezamislivo. Ne znam da li je ikada imao slično pitanje ali bih volio znati šta on misli o tome

SubmisivniDominator

pre 3 godine

kako mozete reci da bi Drazen igrao kao Luka da je bio u drugoj ekipi, Drazen je poginuo sa 29 a Luka ima oko 21. Drazen je imao visok plafon, potencijal ogroman, ali mislim da je kadno otisao u NBA i da je poziveo do 35-36 i kraja karijere da bi imao sezone na pragu All Stara, oko 20pts. kazem na pragu jer mu je poentiranje bilo glavno oruzje. prosto kosarka u NBA, tada i sada su 50% razliciti sportovi od onog sto se igra u Evropi.

Susjed

pre 3 godine

Dražen je Bog.
Dražen je za europsku košarku nešto kao Federer za tenis.
Jedan jedini.
A vi mjerite prstene, GSove itd.
Mi koji smo u to doba živjeli znamo.
Toni je vrhunski košarkaš, u 5 svih vremena u Europi.
Draženov značaj nadilazi te prizemne priče. Jedan jedini.

Ante

pre 3 godine

Milos, 17. oktobar 2020 00:14

Miloše.... čisto... da.... te.... pitam... Misliš...li...da...si...pametniji...što...više.... točkica... staviš....u...tekst....

Pa jesi li ti normalan čovječe, umorih se dok pročitam komentar..
Što je sljedeće, mucat češ na CAPS LOCKU??

CroFed

pre 3 godine

Ali Toni nije bio lider, igrač odluke u momčadi. Dražen je bio upravo to, autoritet, neustrašiv, clutch player. Nakon njegove tragične smrti otišla i naša košarka u zaborav...

Danijela

pre 3 godine

Milos, 17. oktobar 2020 00:14

Miloše.... čisto... da.... te.... pitam... Misliš...li...da...si...pametniji...što...više.... točkica... staviš....u...tekst....

Pa jesi li ti normalan čovječe, umorih se dok pročitam komentar..
Što je sljedeće, mucat češ na CAPS LOCKU??
(Ante, 17. oktobar 2020 10:46)

Pa ne čitaš. Zašto bi čitao šta piše nekakav psihopata sa opsesivnim poremečajem u kojem svjesno želi da ide nekom na živce. Jednostavno ne trošiš vrijeme na pacijente bez ikakvog privatnog života.

slaviša šmigič

pre 3 godine

Ja strašno cenim Dinu Rađu jeste bio Toni Fenomenalan jer je sjajno vodio loptu uz visinu od 2.07.mogao je igrati i plaja ali po meni Dražen je bio najbolji bio je onaj pravi koš geter a u evropi su ga svi zvali košarkaški Mocart on je bio fenomenalan još dok je igrao u Zadru teško je doneti takvu odluku možda Dražen nije imao Jordana uz sebe ali sam siguran,da je u sezoni kad je prešao u Nyu jersy Dražen tada bio uz rame Majklu Đordanu možda i drugi najbolji igrač jedino mi žao što nije imao prilike,da pokaže još više ali kad pomislim tu negde bi mogao Stati i Predrag Stojakovič verovatno mrtva trka ove trojice a Dončič,če jih sve preči jer je kvalitetan i visok ja mislim,da je Toni Kukoč ostao onakav,ko Redji MilLer bez,da su ga pumpali kilama bio bi sigurno i ispred Dražena Petroviča ali svako je igrao na svoj način.Dražen je imao u sebi tu drskost kao Jordan i bez problema je rešavao situacije 1 na 1 Toni Panter je visok igrač i bilo ga izuzetno teško čuvati.

prika iz susjedstva

pre 3 godine

Upravo gledam “Plaćenike”. Opet se spominju Srbi negativci. Mickey Rourke ili kako bi vi rekli, Miki Rurk. Dokle ta belisvetska zavera, braćo?

the truth

pre 3 godine

Ovaj Radja rese za medalju, svaki njegov komentar ranije sve bilo bolje, igrači, kosarka itd.. A on levat kad je dosao u Nba ligu imao 15 poena po meču za nesto 20 i nesto minuta. Eto toliki je bio kvalitet.

Beoman

pre 3 godine

pa naravno da je hadezeovac izabrao tonija kukoca gde su mu oba roditelja cisto receno hrvati, a Drazen petrovic nije imao nijednog roditelja hrvata te majkamu bila bosnjakinja/katolikinja a otac bosnjak/srbin i pukom cudu se nasao u ciboni, a da ga je kk Bosna privatila igrao bi u KK Bosni i tamo bi bio veci od Kindzeta ali kindza i prodanovic su rekli ne i odluta u cibonu i postadose braca krojcvat hrvati. Mozda je za fameliju bilo bolje da je bio u sarajevu jer bi se zivot odigrao drugacie i mozda bi bas Drazen nesto uradio da nebude rata u BiH i ozenio bosanku a nase zene su najbolje na svetu.

Ipak Dražen

pre 3 godine

Kukoč ili Dražen, to je isto kao Novak i Federer, setite se i Sene, Dražen je legenda, Kukoča se jedva sećam, nisam glup ali Dražena kao da sada gledam. Upravo ide "Montevideo", Moša, Tirke, El Grande Milovan... ne verujem da će neko snimati film o Piksiju, Šestiću, bata Džori, Kokezi, Savu Miloševiću... i ta tako dalje i tome slično.

Strucni komentator

pre 3 godine

drazen je bio na svetu najbolji. bolji I od dzordana. to ce svet tek saznati kad shvate da se kosarka pobedjuje trojkama. bio je najbolji suter u istori nba (45% za 3), a pritom je bio igracina. dzordan nije znao da sutira trojke. tek kad svet kosarke shvati da svaki napad mora da ide za 3, onda ce dobiti na velicini I trojkasi.

Вук Караџић

pre 3 godine

Kukoč je klasa za Dražena koji osim šuta nije ima ništa drugo, al je imao sreću da igra sa najboljim saigračima i u Ciboni i u reprezentaciji. Dražen je mrtav pa je eto najbolji.
(Melita Sandić, 16. oktobar 2020 23:44)

Комедија. Дражен је да 15 година већ ушао у први тим Шибенке, убрзо постао доминантан играч екипе и довео је до финала првенстава Југославије против Босне. Кукоч је био користан, али је Дражен био практично незаустављив. можда је Богс на изненађење парирао у једној утакмици, али то је све што је могао да постигне. Дражен је свој таленат и способност показао свуда где је играо, па и у НБА. за мене је Бодирога Бог кошарке, али нисам сигуран шта бих мислио да је Дражен дуже живео и да је играо за Србију. Кукоч нема места у овој причи.

Milos

pre 3 godine

Lebron.. James.. Vec sada.. GOAT.. A ima jos da.. Igra.. Hrvatska izabrala.. Drazena.. Kao.. Najboljeg.. Ikada.. Ovaj.. Kaze.. To je.. Kukoc.. Radja.. Nemas.. Pojma.. Inace bio si prevara od igraca.. A takav si i covek.. Ocigledno.. Neznalica

Вук Караџић

pre 3 godine

као што Џејмс није ни близу Џордану, тако би Кукоч није ни близу Дражену.

Neko sa tribina

pre 3 godine

Kukoc u NBA nije pokazao nista, sto nije slucaj sa Petrovicem.
Jeste da nije imao prostora pored ekipe iz Bulsa, ali Drazen je bio
jedan od jacih igraca u dresu Netsa.

Milos

pre 3 godine

Lebron.. James.. Vec sada.. GOAT.. A ima jos da.. Igra.. Hrvatska izabrala.. Drazena.. Kao.. Najboljeg.. Ikada.. Ovaj.. Kaze.. To je.. Kukoc.. Radja.. Nemas.. Pojma.. Inace bio si prevara od igraca.. A takav si i covek.. Ocigledno.. Neznalica

Beoman

pre 3 godine

pa naravno da je hadezeovac izabrao tonija kukoca gde su mu oba roditelja cisto receno hrvati, a Drazen petrovic nije imao nijednog roditelja hrvata te majkamu bila bosnjakinja/katolikinja a otac bosnjak/srbin i pukom cudu se nasao u ciboni, a da ga je kk Bosna privatila igrao bi u KK Bosni i tamo bi bio veci od Kindzeta ali kindza i prodanovic su rekli ne i odluta u cibonu i postadose braca krojcvat hrvati. Mozda je za fameliju bilo bolje da je bio u sarajevu jer bi se zivot odigrao drugacie i mozda bi bas Drazen nesto uradio da nebude rata u BiH i ozenio bosanku a nase zene su najbolje na svetu.

topcider

pre 3 godine

Jeste bio ''siri'', ali nema govora da je bio bolji. Drazen je bio nemilosrdni ubica koseva i koliko god odusevljavala Tonijeva polivalentnost ipak kada se sve sabere i uzme max. od svake od tih njegovih dobrih strana ne uspevam da namaknem dovoljno kvaliteta da dostigne Drazenovu velicinu. Ko je gledao obojicu u to vreme zna o cemu pricam. Sto ne znaci da T.K. nije bio izuzetan igrac. Za poredjenje LBJa i MJa je 100% u pravu!

Neko sa tribina

pre 3 godine

Kukoc u NBA nije pokazao nista, sto nije slucaj sa Petrovicem.
Jeste da nije imao prostora pored ekipe iz Bulsa, ali Drazen je bio
jedan od jacih igraca u dresu Netsa.

slaviša šmigič

pre 3 godine

Ja strašno cenim Dinu Rađu jeste bio Toni Fenomenalan jer je sjajno vodio loptu uz visinu od 2.07.mogao je igrati i plaja ali po meni Dražen je bio najbolji bio je onaj pravi koš geter a u evropi su ga svi zvali košarkaški Mocart on je bio fenomenalan još dok je igrao u Zadru teško je doneti takvu odluku možda Dražen nije imao Jordana uz sebe ali sam siguran,da je u sezoni kad je prešao u Nyu jersy Dražen tada bio uz rame Majklu Đordanu možda i drugi najbolji igrač jedino mi žao što nije imao prilike,da pokaže još više ali kad pomislim tu negde bi mogao Stati i Predrag Stojakovič verovatno mrtva trka ove trojice a Dončič,če jih sve preči jer je kvalitetan i visok ja mislim,da je Toni Kukoč ostao onakav,ko Redji MilLer bez,da su ga pumpali kilama bio bi sigurno i ispred Dražena Petroviča ali svako je igrao na svoj način.Dražen je imao u sebi tu drskost kao Jordan i bez problema je rešavao situacije 1 na 1 Toni Panter je visok igrač i bilo ga izuzetno teško čuvati.

jo

pre 3 godine

Drazen je najbolji evropski kosarkas ikada, ili svjetski izvan NBA. Luka Doncic je prvi koji ce biti bolji od njega. Drazen je poginuo u 29toj godini. Imao bi jos bar 5 vrhunske kosarke i osvojio NBA. On je prvi probijao internacionalne igracrle u NBA i zato je bio veliki zid za njega u NBA prve dvije godine. U evropi je razvaljivao bas kao Doncic u NBA. 50ak koseva dati rusima ili Realu u tadasnjoj ligi sampiona je za njega bila rutina a uz to ga je bila milina gledati. On je bio kosarkaski Mesi u evropi!

Strucni komentator

pre 3 godine

drazen je bio na svetu najbolji. bolji I od dzordana. to ce svet tek saznati kad shvate da se kosarka pobedjuje trojkama. bio je najbolji suter u istori nba (45% za 3), a pritom je bio igracina. dzordan nije znao da sutira trojke. tek kad svet kosarke shvati da svaki napad mora da ide za 3, onda ce dobiti na velicini I trojkasi.

Ipak Dražen

pre 3 godine

Kukoč ili Dražen, to je isto kao Novak i Federer, setite se i Sene, Dražen je legenda, Kukoča se jedva sećam, nisam glup ali Dražena kao da sada gledam. Upravo ide "Montevideo", Moša, Tirke, El Grande Milovan... ne verujem da će neko snimati film o Piksiju, Šestiću, bata Džori, Kokezi, Savu Miloševiću... i ta tako dalje i tome slično.

Nemate pojma

pre 3 godine

Drazen je bio bolji, kukoc je bio flashy iako je i drazen znao dat iza leda itd, kukoc je bio prirodnijih, elegantnijih pokreta a drazen mehanican ALI Drazen je u tome sto je radio bio nezaustavljiv, i u tome je upravo najveca razlika lebron i jordan, dokovic i federer, messi i neko.
Drazen je u doba dok su europljani bili jetiji bio bek 195 ne narociti atleta i trpao a i sada su bijeli europski bekovi jetiji. Zabijao 22 uz 50% kad se mlatilo ,u top10 su po postotku bili drazen, jordan i zakucavaci. To bi otislo do 26,27 uz 50%narednih sezona. Savic, Rada, perasovic, ivanovic su malo puno jaci igraci od ace, cuture i Nakica. Za drazena se na nba razini gledao film i koncentrirala obrana.
Kukoc je igrao na EP 99 s 31 g. kad smo bili tipa 17. Drazen s rekrativcima u 31.g. Ne bi bio 17. Jer bi stavio 40 do 50 svaku, od kukoceve svestranosti nije bilo vajde.

the truth

pre 3 godine

Ovaj Radja rese za medalju, svaki njegov komentar ranije sve bilo bolje, igrači, kosarka itd.. A on levat kad je dosao u Nba ligu imao 15 poena po meču za nesto 20 i nesto minuta. Eto toliki je bio kvalitet.

jwnshe

pre 3 godine

Ako je ta dlaka siroka 10 kilometara, onda sam i ja saglasan.
Uporediti igraca koji je imao sve, i koji je bio bitan sraf sampionskog tima sa covekom koji je imao samo ozbiljan napadacki potencijal i je po meni cak i malo neprimereno.
Ne mogu da kazem da je za njega Kukoc izmislio kosarku, ali da je miljama ispred njega igracki (a tek ljudski), u to sam siguran.

Che

pre 3 godine

Koliki nacionalizam vlada u Srbiji to nije normalno. Vama nije kosarka nacionalni sport nego brojanje krvnih zrnaca. Ovo nigdi nisam vidija. Da otvoris pastetu neko bi iskocija i promrmlja " vi ste Srbi", " ne postojite" " Dalmacija je Srpska". Onda iduci dan " niko nas ne voli", " mi smo zrtve", " urote batooo urote". HHahaha ovo nije normalno. Ja cu poludit hahaha. Koji narod pa to nema ni u Alan Fordu:))

golden state

pre 3 godine

svi ovi matorci iz ex-yu su bili slicni kosarkasi, vise manje slicnih individualnih ucinaka u nba. i onda dodju Jokic i Doncic koji su za 3 klase bolji od svi njih a niko od matoraca me moze da svari tu cinjenicu

Susjed

pre 3 godine

Dražen je Bog.
Dražen je za europsku košarku nešto kao Federer za tenis.
Jedan jedini.
A vi mjerite prstene, GSove itd.
Mi koji smo u to doba živjeli znamo.
Toni je vrhunski košarkaš, u 5 svih vremena u Europi.
Draženov značaj nadilazi te prizemne priče. Jedan jedini.

CroFed

pre 3 godine

Ali Toni nije bio lider, igrač odluke u momčadi. Dražen je bio upravo to, autoritet, neustrašiv, clutch player. Nakon njegove tragične smrti otišla i naša košarka u zaborav...

Вук Караџић

pre 3 godine

Kukoč je klasa za Dražena koji osim šuta nije ima ništa drugo, al je imao sreću da igra sa najboljim saigračima i u Ciboni i u reprezentaciji. Dražen je mrtav pa je eto najbolji.
(Melita Sandić, 16. oktobar 2020 23:44)

Комедија. Дражен је да 15 година већ ушао у први тим Шибенке, убрзо постао доминантан играч екипе и довео је до финала првенстава Југославије против Босне. Кукоч је био користан, али је Дражен био практично незаустављив. можда је Богс на изненађење парирао у једној утакмици, али то је све што је могао да постигне. Дражен је свој таленат и способност показао свуда где је играо, па и у НБА. за мене је Бодирога Бог кошарке, али нисам сигуран шта бих мислио да је Дражен дуже живео и да је играо за Србију. Кукоч нема места у овој причи.

kvisko

pre 3 godine

Na svetskom nivou :
80-tih: Magic Johnson, 90-tih:Jordan, 2-10-tih:Kobi, 2-20-tih:LeBron
Hrvatska :
70-tih: Cosic, 80-tih: Drazen, 90-tih: Kukoc, posle: NITKO
Srbija :
70-tih: Kicanovic, 80-tih: NITKO, 90-tih: Djordjevic, 2-10-tih: Bodiroga, 2-20-tih: Teodosic

Nasi

pre 3 godine

Mozda su rodjeni u Hrvatskoj ali Tonijeva majka se zove Radojka a Drazenov otac Jovan. Nema veze mi imamo toliko kosarkaskih legendi i uspeha neka i njima da bude.

ej bre

pre 3 godine

Mozda su rodjeni u Hrvatskoj ali Tonijeva majka se zove Radojka a Drazenov otac Jovan. Nema veze mi imamo toliko kosarkaskih legendi i uspeha neka i njima da bude.
(Nasi, 16. oktobar 2020 22:22)

Nismo mi kao oni. Drazen je voleo da bude Hrvat a toni se tako izjasnjava. Mi znamo da je Drazen Srbin ali prihvaramo cinjenicu da se nije tako osecao i da je pokatoliceni Srbin koji se izjasnjavao kao Hrvat. Neka im ako ih to cini radosnim. Mada i dan danas primoravaju Srbe da postanu Hrvati. Na to bi trebalo da stalno ukazujemo da nam se ne bi ponavljala proslost.

Вук Караџић

pre 3 godine

као што Џејмс није ни близу Џордану, тако би Кукоч није ни близу Дражену.

gruja

pre 3 godine

@slaviša šmigič

Dražen bio drugi igrač lige odmah iza Džordana?! Hahaha... Čoveče nemoj da si smešan. Da li uopšte znaš kakve su sve zveri i legende pikale basket u NBA halama u to vreme? Dražen, iako nesumnjivo sjajan košarkaš, realno nije bio ni među pedeset igrača lige tada. Svašta će čovek pročitati...

Melita Sandić

pre 3 godine

Sećam se kako je Dražena omaleni Bougs na svetskom prvenstvu strpao u džep. Čovek od 160cm. Pogledajte taj meč na youtub-u SAD - Jugoslavija. Kukoč je klasa za Dražena koji osim šuta nije ima ništa drugo, al je imao sreću da igra sa najboljim saigračima i u Ciboni i u reprezentaciji. Dražen je mrtav pa je eto najbolji.

Nebitno

pre 3 godine

Dražen!
Da se izjasnio kao Srbin, mislim da bi se aerodrom u Bg. sad tako zvao, a ne Nikola Tesla. Ostavite se ljudi nacionalizma, barem kad komentirate ovakve teme. Dalje, degutantno je više slušati kako sve posrbljavate ( pojedinci ) i prisvajate određena imena. Koviljki i Radojki imate koliko hoćete u Zapadnoj Hercegovini gdje nikad Srba bilo nije. U "ustaškom" Imotskom ih također imate... Ostavimo se mržnje, uništit će nas. Gradimo sretniju budućnost i da se 90-e NIKAD više ne ponove.

topcider

pre 3 godine

Meni svakako omiljeni igrac sa prostora juge. Privilegija je igrati u timu Jordana čak sta vise bio je 2,3 opcija u napadu.
(crni bombarder2, 16. oktobar 2020 19:58)

Nije mogao biti niti 3. a jos manje 2. opcija u napadu jer je uglavnom ulazio sa klupe. Ne secam se sad tacno, davno je bilo, ali mislim da je samo u jednoj (ili mozda dve?) sezoni igrao u prvoj petorci Bullsa. Neka me neko sa boljim pamcenjem ispravi. Znam da je bio najbolji sesti igrac lige sto je u ono vreme bio svojevrstan kuriozitet za jednog Evropljanina.

Srle

pre 3 godine

Tesko je reci koji je bolii. Razlicite pozicije su igrali. Toni je po broju trofeja ispred Drazena.
Ali, Drazen je imao takav mentalni sklop kao sto ima svaki superstar. Kosarkaski receno on je bio “nizak” igrac naspram ostalih zvezda ali, mogao je da parira bilo kome, nebitno da li je to bio MJ ili neko drugi. Nazalost nije imao tu srecu, em zbog loseg drafta u Portland, em zbog prerane smrti, da pokaze sav svoj kapacitet. Mogao je biti tada ono sto radi sada Luka Doncic. U svakom slucaju, imati i Drazena i Tonija u istom timu zajedno sa Divcem, Djordjevicem, Radjom, Danilovicem i ostalima je nesto neprocenjivo. Bilo je veliko zadovoljstvo gledati ih kako haraju Evropom.

Bocko

pre 3 godine

Inace tu anketu u SN je odlucilo glasanje Mirka Novosela, koji je stavio Drazena na prvo, a Kukoca cak na cetvrto mesto. Ajde, da shvati covek da je stavio Drazena i Cosica ispred Tonija, ali on je stavio ispred i Mihovila Nakica, koji je bio odlican igrac, ali po svemu daleko od ove trojice.To je ucinio samo da bi Drazen pobedio. O Kukocu i Drazenu bih rekao samo sledece: Toni je mogao sve sto i Drazen, to jest da zatrpa kos protivnika, ali Drazen nije mogao sve sto i Toni, koji je imao daleko bolju viziju igre cele ekipe, dok je Drazen imao samo viziju svoje igre. Plus sto je Drazen nestajao u velikoj vecini neizvesnih utakmica, za razliku od Tonija. O boljoj Kukocevoj odbrani da i ne govorim. Na kraju, SP 1990, na terenu i Drazen i Toni u " fulu ", MVP-Kukoc!

splicho

pre 3 godine

sta ovi kaze da je radja izabrao tonija radi prijateljstva a svi znamo da se cesto i ne podnose plus kao zato sta je kuki kao cisti hrvat a mater mu srpkinja...drazen je glorificiran radi rane tragicne smrti i bio je vrhunski da se razumimo, medjutim toni bolji, talentiraniji i punoooo veci clutch...drazen se znao stisnit u zadnjim sekundama i sve uprskat...toni je bolji i ne sudim lokal patriotski vec realno....takodjer toni je jedini odbio tudjmana i clanstvo u ijednoj stranci rekavsi mu vise puta da ga politika ne zanima sto je platio time da ni jedan put nije izabran za sportasa godine u hr a pogledajte mu statistiku na wikipediji....za MJa sve tocno

Man

pre 3 godine

Ja se secam Kice,kada su igrali sa nekim hrvatskim timom,a sudio im sudija iz Hrvatske,Kica mu je psovao hrvatsku majku(sto je i sam,pred kamerama priznao).Tada je bila SFRJ.Priznao da je srpski nacionalista i nista mu se nije desilo.

LosmiBgd

pre 3 godine

Apsolutno se slažem. Toni je bolji i trofejniji. Možda bi i Dražen dosegao veće visine da je poživeo, ali nije, tako da je Toni najbolji hrvatski igrač.

ballamy

pre 3 godine

Jeste bio ''siri'', ali nema govora da je bio bolji. Drazen je bio nemilosrdni ubica koseva i koliko god odusevljavala Tonijeva polivalentnost ipak kada se sve sabere i uzme max. od svake od tih njegovih dobrih strana ne uspevam da namaknem dovoljno kvaliteta da dostigne Drazenovu velicinu. Ko je gledao obojicu u to vreme zna o cemu pricam. Sto ne znaci da T.K. nije bio izuzetan igrac. Za poredjenje LBJa i MJa je 100% u pravu!
(topcider, 16. oktobar 2020 19:59)

I onda dođe CZ u Zagreb i Bane Prelević pokaže koji od njih dvoje je istinski ubica koševa!

Nexus

pre 3 godine

Kukoc je za dlaku veci Hrvat. I to je to.
(ime, 16. oktobar 2020 19:44)
Nisi u pravu. Uvijek se "polutani" trude da budu veći nacionalisti od onih čiji su roditelji iste vjere. To je zato što misle da se moraju dokazivati da nisu manje vrijedni od ovih drugih.

Sobin

pre 3 godine

Ostaje tuga zbog Drazenove pogibije i prerane smrti, nikada necemo znati koliko daleko bi stigao medju obrucima. Drazen je neosporno bio vanserijski kosarkas ali Toni Kukoc je najbolji evropski igrac svih vremena i jos dugo ce to da ostane. On je mogao da igra na svakoj poziciji u ekipi i uvek bude najbolji na terenu. Kukoc je apsolutno kosarkasko cudo. Takav talenat dugo necemo ponovo videti.

prika iz susjedstva

pre 3 godine

Upravo gledam “Plaćenike”. Opet se spominju Srbi negativci. Mickey Rourke ili kako bi vi rekli, Miki Rurk. Dokle ta belisvetska zavera, braćo?

stambeni

pre 3 godine

Kao malo stariji pamtim kosarkasu ligu bivse juge pa osecam da mogu dati komentar. Drazen talenat 20%, rad 80%. Kukoc talenat 80%, rad 80%. Ko razume, shvatice. Kukoc je najvecu gresku napravio pristankom da igra cetvorku u nba za koju je morao da dobije 20kg i da igra ledjima. Boza Maljkovic je inace izjavio da je Toni najbolji napadac u istoriji evropske kosarke. Sam je nosio pop84 do trece euro titule a imate na youtube snimke sta je radio Partizanu sve sa Divcem, Paspaljem, Grbovicem, Djordjevicem, Danilovicem...nisu mu nista mogli. Steta sto nije srbin...

nislija

pre 3 godine

Kukoc u NBA nije pokazao nista, sto nije slucaj sa Petrovicem.
Jeste da nije imao prostora pored ekipe iz Bulsa, ali Drazen je bio
jedan od jacih igraca u dresu Netsa.
(Neko sa tribina, 16. oktobar 2020 22:17)
tvoj komentar je jedan od najglupljih u zadnje vreme na portalu

crni bombarder2

pre 3 godine

Meni svakako omiljeni igrac sa prostora juge. Privilegija je igrati u timu Jordana čak sta vise bio je 2,3 opcija u napadu.

Terza

pre 3 godine

Obojica su bili fenomenalni igrači, u 5 najboljih YU igrača ikada, stvar ukusa, a stvarno se radi o nijansama. Ne smeju da se zaborave i samim tim nipodaštavaju ni Kića, ni Ćosić, ni Korać (o kome sam samo slušao)... Bodirogu, Stojakovića i Jokića beću ni da uvlačim u tu oriču, oni nisu igrali za SFRJ, ali su takođe ta klasa. Dražena i Kukoča se itekako dobro sećam, i slažem se sa Rađom. Čak i da zanemarimo trofeje i priznanja koji su na Tonijevoj strani, Kukoč je bio podjednako ako ne i više talentovan (i jednako vredno radio na svom talentu), i mogao je da svakom utrpa koliko god hoće koševa. Ali je zato bio i veoma dobar u odbrani, gde Dražen nije postojao... Kada je otišao u Portland, pored nesreće da ima za konkurenciju Drexler-a, Porter-a i Strickland-a, razlog što nije igrao baš to što nije igrao odbranu. A to u tadašnjoj NBA nije moglo... Vremenom je uspeo da igra odbranu da baš svaki put ne daju 20+ poena preko njega, ali odbrana mu je bila uvek problematična. Dalje, svi se sećaju Draženove poslednje sezone u Nets-ima kada je davao prosečno 22 poena (i neopravdano nije bio all star, a niko ne spominje Kukočevu sezonu 2000/1. kada je u Atlanti imao nepunih 20p, 6 as. i 6 skokova po utakmici... Hoću da kažem, nije isto igrati za Bulls-e i Nets-e, koliko bi Toni davao da je u prime-u igrao za tim koji se bori za play off? Nikada nećemo saznati, kao što nikada nećemo saznati koliko bi Dražen još postigao da nije... jbg.
I još nešto - Kukoč ni u Jugoplastici, ni u reprezentaciji YU nikada nije ništa izgubio kada je stasao u lidera (znači od 21. nadalje). Dražen je, za razliku od legende o njemu, itekako znao da izgubi - finale play off-a '86. od Zadra (?!), sledeće godine ponovo od Zvezde (??!!), poslednju utakmicu u Ciboninom dresu je izgubio u Zagrebu u 3. utakmici play off-a protiv Partizana, uprkos prednosti domaćeg terena. Reprezenracija - EP '85, polufinale SP '86., polufinale EP '87., finale OI '88. Sve dok Kukoč i ta generacija nisu stasali '89.
To su činjenice, a umetnički dojam... pa, svako ima pravo na svoj.

Hakeem the dream

pre 3 godine

Svi sadasnji, bivsi igraci i treneri i kog god se bavio ili bavi kosarkom znaju da je Majkl nedodirljiv. A posle njega moze Karim pa ostali. To sto od lebrona napravise GOAT-a odmah cim je dosao u ligu je nesto drugo. Evo Doncic belezi nestvarne brojke i partije pa se nikako ne uzima jos uvek za nekog igraca koji ce uci i taj krug. Mozda zato sto Lebron potpisao najveci ugovor ikada i pre nego sto je krocio na parket, ko zna....

zunsns

pre 3 godine

To vam je kao kad bi danas uporedili prosecnog silovatelja iz nba tipa lu vilijams ili si dzej mekalum. I neku zver iz ozbiljne nba ekipe koja radi sve na terenu, tipa Dejvis.

Pera realno

pre 3 godine

Dražen nije imao vremena da nešto postigne u NBA. Kukoč je član šampionske ekipe Bullsa sa Džordanom i Pipenom. 3x šampionski prsten sa Chicago bullsima 3x evropski šampion sa Jugoplastikom iz Splita.

mi los

pre 3 godine

Toni je bio sigurno igrac koji je bio pobednik, igrac koji se u poslednjim sekundama utakmica osecao kao u dnevnoj sobi, sigurno je bio igrac koji je postigao naj vise od svih hrvackih kosarkasa

Milan

pre 3 godine

@ime
Ne znam da li ste toliko neupućeni ili trolujete?
Kukoč je do poslednjeg dana postojanja SFRJ igrao za reprezentaciju, on i Rađa su u zimu 90-e kad nikakav javni prevoz nije funkcionisao privatnim autom, kroz smetove došli u tuzlu da igraju nebitnu kvalifikacionu utakmicu. Opet, obojica su jako rano odustali od hrvatske, pre 30-te. U početku se nisu isticali nikakvim domoljubnim izjavama, posle je sve bilo predstava. Tamo je tako valjda moralo. Dražžen je bio " glasnogovornik" i dok je još postojala SFRJ, pretio sa 40 razlike kad se osamostale, odbio da igra 91. A ko je bolji košarkaš? Pogledajte samo trofeje.

Sibenka

pre 3 godine

Dražen je bio najbolji bio je onaj pravi koš geter a u evropi su ga svi zvali košarkaški Mocart on je bio fenomenalan još dok je igrao u Zadru....
@
Kada je Drazen igrao u Zadru?

tocka

pre 3 godine

Osim što Kukoč ima više titula i u Evropi i Americi, Kukoč je jednostavno bio lepši za gledati kada igra, naročito u tom evropskom periodu. Dražen iako i sam genijalac je naspram Tonija nekako izgledao nezgrapno, kao neki robot. Tako je i pogadjao doduše, kao robot. Ipak pored svih titula koje je Kukoč osvojio, malo je pogano staviti Dražena na prvo mesto. OK stvarno je tragična priča, pa i verovatno je bio politički podobniji, ali je nekako nepravda prema živom Toniju koji ne samo da je hrvatski najbolji košarkaš, nego i jugoslovenski. I Dončić i Jokić ga mogu prestići, pa čak su ga već u nekim parametrima prestigli, ali Toni će ostati legenda iz najsvetlijeg perioda NBA.

lal

pre 3 godine

mislim da je toni najbolji evropljanin posle dirka... mada je to jaaako tesko uporedjivati... dalipagic je isto bio TATA IGRICE... kresimir MONSTRUM... previse dobrih igraca... a kraj se ne nazire... jokic i doncic imaju sansu da pomere granice...

kozara

pre 3 godine

Upravo gledam “Plaćenike”. Opet se spominju Srbi negativci. Mickey Rourke ili kako bi vi rekli, Miki Rurk. Dokle ta belisvetska zavera, braćo?
(prika iz susjedstva, 16. oktobar 2020 21:56)

Prikane, i ti kazes Miki Rurk. Kako bi drugacije? Nije valjda da izgovaras Mickeipsilon Rourke.

skaut

pre 3 godine

Neverovatno je da se i dalje raspravlja ko je najbolji.Dovoljno je samo videti dve tri Tonijeve utakmice.Covek je prosto kosarkaski genije i jedini kosarkas na svetu na koga je Michael Jordan bio ljubomoran.

Najbolji je opancarev lepak.

pre 3 godine

Zlatko Bolic je isao u srednju elektrotehnicku u NS.Lupali su mu ljudi banane na velikom odmoru kad se igrao basket.Nikad mi nije jasno kako je on igrao za Zvezdu.Mislim svaka cast.A sto se tice Kukoca klasa od igraca.Takvih sad u Evropi nema.

Demar Derozan

pre 3 godine

Dobar je rezon i izbor Dina. Slazem se u vezi LJ da je iza MJ. Sto se tice Drazena i Tonija, obojica su izvanredni igraci bili, ali s obzirom da su razlicite pozicije koje se tesko porede, stavio bi ih u istu ravan, ma velemajstori kosarke, Toni je mozda svestraniji, ali Drazen mnogo prodorniji i bolji u menjanju ritma koji lomi protivnijka, isti su !

SubmisivniDominator

pre 3 godine

kako mozete reci da bi Drazen igrao kao Luka da je bio u drugoj ekipi, Drazen je poginuo sa 29 a Luka ima oko 21. Drazen je imao visok plafon, potencijal ogroman, ali mislim da je kadno otisao u NBA i da je poziveo do 35-36 i kraja karijere da bi imao sezone na pragu All Stara, oko 20pts. kazem na pragu jer mu je poentiranje bilo glavno oruzje. prosto kosarka u NBA, tada i sada su 50% razliciti sportovi od onog sto se igra u Evropi.

Zoran

pre 3 godine

Za MJ-a i LBJ je 100% u pravu, njih stavljati u isti kos je smesno. To mogu samo danasnji klinci koji nisu gledali poeziju od kosarke zvanu MJ.
Sto se tice Tonija i Drazena i tu se slazem, i to samo zbog jednog, u svakom timu (sem NBA) svi su igrali za Drazena a Toni je uvek igrao za tim bez obzira gde igrao

heavy

pre 3 godine

Drazen talenat 20%, rad 80%. Kukoc talenat 80%, rad 80%.
(stambeni, 16. oktobar 2020 22:21)

Bravo za komentar.
Preciznije je možda Kukoč 100% talenat,za rad ne znam a Dražen rad 120 %,talenat do 50 %.
Da mu ne bi teledirigovanih asistencija Srećka Jarića u ranim danima karijere pitanje je dokle bi dogurao a dogurao je do jednog od najboljih belih košarkaša ikada.
Za mene je Kukoč bio bolji igrač,podređen timu i manje je bio ”vidljiv”,dok je Dražen bio igrač oko koga je moralo sve da se vrti a odbrana nula.
Draženove finte smo skoro svi prilično uspešno skidali i kopirali,dakle to su utrenirani,šablonski,driblinzi i šutevi (imao je i dobru visinu za beka i takve akcije) dok je Kukoča apsolutno bilo nemoguće imitirati zbog visine i neverovatnog talenta i osećaja za igru.

Ante

pre 3 godine

Milos, 17. oktobar 2020 00:14

Miloše.... čisto... da.... te.... pitam... Misliš...li...da...si...pametniji...što...više.... točkica... staviš....u...tekst....

Pa jesi li ti normalan čovječe, umorih se dok pročitam komentar..
Što je sljedeće, mucat češ na CAPS LOCKU??

bobrock

pre 3 godine

Meni lično Toni Kukoč najdraži igrač i čak mislim da ga NBA uopšte nije unaprijedila nego bih čak rekao unazadila jer su od njega pravili teškaša. Možda bi za njega čak bilo bolje da je otišao u neku slabiju ekipu gdje bi imao sličnu ulogu kao Dončić danas ali za to vrjeme nezamislivo. Ne znam da li je ikada imao slično pitanje ali bih volio znati šta on misli o tome

Danijela

pre 3 godine

Milos, 17. oktobar 2020 00:14

Miloše.... čisto... da.... te.... pitam... Misliš...li...da...si...pametniji...što...više.... točkica... staviš....u...tekst....

Pa jesi li ti normalan čovječe, umorih se dok pročitam komentar..
Što je sljedeće, mucat češ na CAPS LOCKU??
(Ante, 17. oktobar 2020 10:46)

Pa ne čitaš. Zašto bi čitao šta piše nekakav psihopata sa opsesivnim poremečajem u kojem svjesno želi da ide nekom na živce. Jednostavno ne trošiš vrijeme na pacijente bez ikakvog privatnog života.

Don Serdjo

pre 3 godine

Apsolutno tacno-Drazen je sve natrenirao do savrsenstva(onaj igrac koji ne igra nesto lijepo za oko ali ako ga pustis ubaci sve zivo) dok je Toni bio smooth sto kazu, prefinjen i puki talenat(da nije igrao sa Jordanom negdje drugo bi imao 20pt, 12reb i 7as svaku utakmicu)