Tenis 79

Petak, 16.10.2020.

14:23

Vajda: Biću sa Novakom dok ne obori sve rekorde

Marijan Vajda (55) je trener Novaka Đokovića s kojim je najbolji teniser na svetu postigao svoje najveće uspehe.

Vajda: Biæu sa Novakom dok ne obori sve rekorde IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

Stojan

pre 3 godine

Još jedna osobina je vidna kod Novaka. To je čistost. Šta znači? I kad pogrieši u životu brzo se pokaje. Greši vrlo rijetko. Teško je biti bezgrešan. Sjetih se ponovo Isusa. Farizeji su ga vidjeli kako sjeda za veceru da nije oprao ruke. Pitaju ga zašto nije oprao ruke. Ako budete čisti u srcu (brez grijeha ne bojte se prljavih ruku). Čovjek je čist koliko se kaje i koliko je brez grieha.

Stojan

pre 3 godine

Šta je poniznost? Kad imaš jare i pare, i vidiš čovjeka koji prosi za sendvič i prenocište. Fali nam suosjecanja. Neko vidi i voli samo sebe. Zato je ova korona došla. Možda neko nezna. Ne volim da se pravim da nešto znam, ali treba nam jasnosti. Mnogi tumače riječi po svojoj logici. Sjetio sam se riječi Isusa Hrista. Bio sam gladan i dali ste mi jesti. Bio sam žedan i dali ste mi piti. Bio sam nag i dali ste mi za obuci. Bio sam bolestan i bio sam u zatvoru i posjetili ste me. Učenici ga pitaju: Kada? Kada ste pomogli gladnim, žednim, nagim, bolesnim i onim u zatvoru. To je poniznost. Treba biti mali i kad si veliki. Kad otklonimo taj uzrok, korona ce nestati. Novak ima velike osobine. Hvala ti Novače na svemu. Sretno u životu i sportu.

Stojan

pre 3 godine

Najveca je vjera biti čovjek medju ljudima. To je naš Novak. Hvala ti mali, veliki čovječe. Ja sam sretan kad igraš. Kad gubiš i kad pobjedjuješ ti si veliki čovjek. HVALA DO NEBA. Nadal se pripremio na kratke lopte. Treba jih igrati, ali kad se ne nada.

Срб

pre 3 godine

Браво Вајдићу, ти си наш пријатељ и брат, чак и ако ниси ни Срб ни Православац. Али исправићемо ми то, не можеш ти тренирати нашега Новака а да ниси Православне вере, него ко зна тамо какво кривоверје следиш. Правоверје ћеш да присвојиш, а Срб не можеш постати, јер се зна ко је Срб а ко ни је, одакле су му оци и праоци. Али наш Новак је Срб, и њега можеш тренирати, у славу Србства, па чак и ако ниси Срб, само да приволиш нашу Веру Православну.

citurs bangus

pre 3 godine

Ništa vi nećete ostvariti, Rafa je ubio tenis u njemu
(Muamer, 16. oktobar 2020 19:12)

Ajde, Muamere, vise si dosadan. Znamo da nije bilo lako gledati sedam godina kako Novak dere Rafu gde stigne. Docekao si jednu pobedu, jeste Rafa je bio bolji, cestitamo, a sad ajde, idi moli se da Rafa osvoji set na betonu.

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Svako ko iole zna o tenisu vidi da je Novak Đoković najbolji igrac koji je reket uzeo u ruke.Svaka čast Federeru i Nadalu jer su napravili takvog teniskog monstruma.Svajcarac vec osam godina ne moze pobediti Novaka na GS a Nadal samo u Parizu pobeđuje.Fale jos te statisticke brojke da to i teoretski bude.Prakticno je on odavno nedokuciv.Takav tenis sa skoro 17000 poena nikad nije a niti ce biti igran.Ovo je pisano bez nekog navijanja.To je jednostavno tako.Prolaze polako nedelje a u prolece ako Bog da jos jedan od najvaznijih rekorda ce pasti.Meni je on ispunio odavno san a to je da osvojio Srbin jedan GS.Sve ostalo je jedna neverovatna sportska prica.Biti u prilici gledati veliku trojku a među njima Srbin dominira. Fantastican osecaj.

vrg

pre 3 godine

vajda, hvala jos jednom za sve do sada i sve ubuduce.
novak ne moze bez tebe koji si spreman kada treba i da pretrpis udarce, da beskompromisno ostanes uz njega. tvoja blagost u potpunosti dopunjava njegov vatreni temperament.
ovo je njegov uspeh koliko i tvoj. titule treba da slavi slovacka koliko i srbija!

Come out of closet, Rogay!

pre 3 godine

Iskoristicu i ovu vest da opet zamolim svog decka King Rogera da mi vrati roze tasnicu koju sam onako skupo platio na Gay Prideu u Berlinu jer cu raskinuti sa njim i vratiti se bivsem vereniku Jumku!
(neki veliki dr, 16. oktobar 2020 14:32)

Nemoj tako brate, naljutit ces domace izdajnike i verne obozavatelje Rogay-a Fagderer-a!

matori

pre 3 godine

@Malo se kasno sjetio da obara rekorde, u 33oj godini.. trebo je to onih sezona kada je bio u naponu snage(2012, 13, 14).
(dzoni, 16. oktobar 2020 16:15)

kada je Rodžer došao do ovih brojki?
imao je 36 godina. da nema Novaka, osvojio bi Vimbldon sa skoro 38.
može to, samo mislim da treba da malo promene psihologiju cele situacije i rasterete Novaka koliko je god moguće.
Rafa, bez obzira što radi istu stvar, juri rekorde, to predstavlja kao priču: Ja se trudim najviše što mogu, i uživam, dok Novak stavlja pritisak na sebe izjavama da on hoće da ih obori i da je on lovac.
ja znam da je Novak jako jak psihički, ali neminovno je da povremeno popusti. verujem da može da obori sve rekorde, ali treba da je opušteniji, jer će tako lakše pobeđivati najvažnije mečeve.

Sajko kokorajko

pre 3 godine

@ Rod Lejver Harizma... Nole je kompletna licnost, za koplje ispred Federera i Nadala, koji su neinteresantni i neinspirativni izvan teniskog pravougaonika. Ravna linija, dosadan i obican zivot tipicnih bogatasa, mnogo truda i znoja i novca radi-novca, bez suvisnih osvrta na obicne ljude i njihove muke. Gde je legat iza njih i kakva je poruka buducim narastajima, cemu to sve sto su napravili? Koliko jezika su naucili tamo gde su gramzivo uzimali lovu i koverte? Gde je tu uzajamno postovanje i zahvalnost? Gde su drugovanja sa obicnim ljudima? Na jednom od turnira Rodzeru je pritrcao momak iz publike da se, bez obzira na posledice slika sa svojim idolom i naisao na zgrazavanje i -zid. Ne sumnjam da je posle toga sve postere doticnog skinuo sa zida. Ali da ne davim... Biti poseban, a sasvim obican, skroman, radan, posten, a pri tome uspesan i slavan. To je odlika velikih ljudi. Harizma je samo odstupnica mizernih i malih. Posmatram samo Federera i Lejvera, tvoje idole i nemam ni trun zelje da te upoznam.

Iskreno u brk ti kazem

pre 3 godine

Da... Se... Pohvalim...Trpao..Sam..Nocas...Jumka...U...Buljager
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milos, 16. oktobar 2020 14:46)

Kako..je..bilo..?

lol

pre 3 godine

Evo cim su i trenera upitali ovaj odmah kaze treba hvatati 20GS,jer GS su ono sto se broji ako zelis tvrditi da si najbolji..to zna citav teniski svijet,ali drago mi je da je ovaj gospodin to kazao,da je to cilj..super su ostali rekordi ali ovaj je daleko najvazniji..i jos jedna stvar..Toni Nadal je vise uta iskreno u razgovorima rekao da daje savjete svom igracu(sada bivsem) a vi ovdje ste mu skidali glavu,trazili oduzimanje titula,zvali Rafu prevarantom i sta sve ne..zanima me odnosi li se isto na Vajdu i Novaka nakon ove izjave ili je couching sada okej...samo pitam.

saša

pre 3 godine

@Rod Lejver
Pa kako je onda pobedio Nadala 29 puta i osvojio 17 GS,36 M i koliko još...a da Nadal je bio "povređen"! Samo imaš selektivno pamćenje pa se ne sećaš
AO 2019!

Trozubac

pre 3 godine

"Nadam se dotle dok ne bude potukao sve rekorde. Hajde, za početak, da osvojimo zajedno više od 20 grend slemova"


Aha, Kad se Lolek i Bolek vrate iz Gondora sa svetim gralom.

R.L.

pre 3 godine

Rod Lejver: Zali boze vazduha sto udises.
(mirko, 16. oktobar 2020 15:38)

Ovo tvoje možeš da prikačiš na sve, olinjala fraza, ali ti nisi odgovorio na ono što sam napisao: niko neće pamtiti Federera što je već dugo prvi na listi, pamtiće se njegova igra, i zato je najveći, a vama šibicarima prepušteno je da beležite Novakove rekorde: jedan masters više, svi mastersi po dva puta i više, najviše pobeda u aprilu, najmanje poraza u junu, najviše krompira kao prvi na listi, najduži meč "svih vremena" (devet sati, pedeset devet minuta, dvadeset i sedam sekundi i dve desetine), i prvi teniser svih vremena koji se zarazio koronom, na čuvenom AO (Adria open). Ili jesi lav, ili nisi, i to se ne dokazuje, to se oseća. Nikada Federer nije igrao bez punih tribina, a Novak je to uspeo samo na AO u Beogradu, na svim ovim mečevima jedva da je ukupno bilo trista ljudi. Nema harizmu.

kmecavko

pre 3 godine

Bićeš ako te ne otera zarad Ivaniševića i "bratstva i jedinstva".
(krompirko mi jebe sve, 16. oktobar 2020 16:07)

Od toga koga ce da otera, vaznije je sto tebi fedjinom botu redovno utera.

DRAGAN

pre 3 godine

Sasvim dobra vest za
Novaka. Sa Vajdom Nole
moze da obori mnoge jos
rekorde i da postane
najbolji igrac planete.
Tandem, VAJDA÷ NOVAK
ZA ISTORIJU BELOG SPORTA. IDEMO MAJSTORI....

miodrag

pre 3 godine

Dobro se secam da sam sa nevericom citao vest da Beker dolazi da trenira ili co-trenira Novaka. Ni tada ni sada nije mi jasno zasto. Da li je Novak sa njim ili u njegovom prisustvu osvojio jos GS a I do tada ih je osvajao i bio odlican. Samo Vajda treba da je u timu nikakvi Borisi, Gorani i sl.

saša

pre 3 godine

@gedža
Pa koliko znam Rodžer Federer ne učestvuje! Informišu se malo koliko je osvojio turnira 250 iznenadiće te broj! A kad bi sad osvojio Beč 500 to bi za njega bilo kao da je osvojio GS

Gaga

pre 3 godine

Za početak krenite od rekorda od 13 titula na Rolangarosu znači treba mu još 13 da prestignete Nadala Djoković (1) . Znači ako bi osvajao i igrao do 2033 . Rečeno je dok ne obori sve rekorde pa i ovo je rekord zar ne 13 titula na Frenč openu sretno

mirko

pre 3 godine

Ne kontam ove sto kazu odvalio ga Nadal. Pa veca odvala je bila u Australiji, Nadal igrao dobro, a nije mogao nista. A u Parizu Nole igrao sa 50 posto, sve zivo izbacio u aut.

sadsa

pre 3 godine

Kakav car! Novakova talija, čovek je mentalna konstanta, kada njega nema Djokovic se izgubi, nervira se, nema kontrole. Osvojice zajedno 20 gs, zivi bili pa videli.

Sasa

pre 3 godine

Toliko puta dokazano u praksi (i u Novakovoj). Sto vise govoris/istices sta ti je cilj, to teze dolazis do njega. Cuti i generisi snagu. Svi znamo da mu je cilj GOAT, ali cuti i radi na tome i onda ce, verujem, i to doci vrlo brzo. Izjave Ivanisevica, poput one kako je bolje od Rafe na sljaci idu u prilog ovome sto govorim. Postujem Ivanisevica, ali naivno u ovom slucaju.

Rod Lejver

pre 3 godine

Rekordi sami po sebi ne znače ništa ako teniser nema harizmu. Koga u svetu briga šta Federer godinama drži sve rekorde, to je počelo da se prežvakava tek kad je Novak pre pet godina postao goat (doduše srbski), on je legenda zahvaljujući svojoj igri, zato je najveći svih vremena, dok prebacivač koji nema ni servis, ni igru na mreži, ni voleje, ima smešne smečeve i drop šuteve, ima neku "zversku" narav i pogled, jednostavno deset godina nalazi se u prenapregnutom stanju, dok ne naleti na Nadala. Tada postaje manji od ispuvanog mehura.

Kosta

pre 3 godine

Vise puta sam pisao, da i Nadal ima iste ambicije kao i Novak. Covek i dalje igra, i moguce je da ce bas naredne godine i da "preotme" Novaku prvo mesto. Naravno da vecina nas voli Novaka, i da navijamo za njega, ali zaista moramo i da pazimo da ne preterujemo sa hvalospevima, jer ipak i Nadal zna da iznenadi, onako iz drugog plana.

alfabet

pre 3 godine

tako je Vajda!!!! Ovaj čovek je onaj tip kad sve misliš da je sve gotovo i izgubljeno, on dodje i kaže da nije tako, izvuče keca iz rukava i pobedi sve. Bravo Vajda, s tobom i Novakom do kraja, do konačne pobede!!!

Marko

pre 3 godine

Svi mi koji navijamo za Novako bi naravno voleli da osvoji sve.
Slusam razno razne strucnjake koji su ubedjeni u to.
Ja bas i ne,Novak je u godinama kafa jedan propusten slem je kao nekada pet,nema puno sansi,a nije lako,us propusten,wimbldon otkazan,mozda i au open,ko zna sta ce se sve desavati ,pritom da malo malo neke povrede dolaze ozbiljnije ili ne,al to su te godine.
Da je mladji par godina bio bih siguran da oboriti sve.
Ali moje objektivno misljenje je da je to jako tesko,medvedev,cicipas,tim poceli su i na betonu da zadaju muke.

Uja

pre 3 godine

Zna li neko kada Krompirko krece na celendzer u Bec?
(Gedza mi guzi majku, 16. oktobar 2020 15:18)

Nece Federer tamo ucestvovati,to bi kao njegov bot trebao da znas.

milutin

pre 3 godine

Teniske legende ste obojica!

Srećno u nastaku takmičenja.
Uspjeh će sam po sebi doći.
Samo još godinu, dvije, biće ostvaren san.
Zajedno ste duplo jači, jer podijeljena radost je dvaput veća, podijeljena tuga dvaput manja.
Sa srećom!

Suk

pre 3 godine

Nadam se da ce Novak da zavrsi kao najbolji u svim kategorijama. Ali mi se ne svidja sto Vajda i Novak pricaju javno o tome, jer mi se cini da to motivise rivale vise nego sto je pozeljno plus odvlaci Novakovu paznju od samog tenisa (makar malo, sto je nekad dovoljno da odigra za nijansu losije nego sto moze).

srle

pre 3 godine

Posle svih sumornih vesti, posle onog teškog poraza u finalu RG, konačno jedna dobra vest. Bez Vajde nema vajde. Samo napred Nole i Vajda do konačnog trijumfa!

SrbiTeGuze

pre 3 godine

"Nadam se dotle dok ne bude potukao sve rekorde. Hajde, za početak, da osvojimo zajedno više od 20 grend slemova"

Pre će Deretić da dokaže njegove teze kako su Srbi vladali starim Egiptom, osnovali Rim i kolonizovali Korejsko poluostrvo.
(Srki mi jebe mamu, 16. oktobar 2020 14:30)

Kme kme, samo kmeci autosovinisticki bote. Tek ces plakati zbog Novaka, ovo sada je nista.

Jumko

pre 3 godine

Hahahahahaha, kako malo treba nolinama za novi optimizam... Ne bi me cudilo da u euforiji zbog obicnog intervjua viknu u glas "Eh, sto nije sutra novi RG, da Djokovic razbije Rafu"! Hahahaha...

Sasa

pre 3 godine

kad na vrbi rodi grozdje
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Susijed, 16. oktobar 2020 14:40) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Vec je rodilo na toj vrbi grozdje.

Rogi Inglewood

pre 3 godine

To tebra! Budi tu! Trebas mu ti, ti si mu kao otac i majka zajedno. Drzite se jedan drugog, jedino vam tako ide kako treba! Respect za obojicu!

Just Do Nothing

pre 3 godine

Bekera po meni treba ponovo angazovati, a Vajda neka nastavi da radi.
Sa Bekerom je Djokovic osvojio 6 GS, i nije sasvim jasno zasto su prekinuli saradnju (mozda bas zbog raznih meditacija, koucinga i vracara).
Nemacka psihologija i disciplina ce odlicno doci Novaku da vrati izgubljeno samopouzdanje

No1vak

pre 3 godine

Kme kme, samo kmeci autosovinisticki bote. Tek ces plakati zbog Novaka, ovo sada je nista.
(Mamutvojuguze, 16. oktobar 2020 14:39)
Sta ti znas sta je autosovinizam, sa vikipedije? A nisi makao iz svog sela hahaha

Srki

pre 3 godine

"Nadam se dotle dok ne bude potukao sve rekorde. Hajde, za početak, da osvojimo zajedno više od 20 grend slemova"

Pre će Deretić da dokaže njegove teze kako su Srbi vladali starim Egiptom, osnovali Rim i kolonizovali Korejsko poluostrvo.

Srki

pre 3 godine

To tebra! Budi tu! Trebas mu ti, ti si mu kao otac i majka zajedno. Drzite se jedan drugog, jedino vam tako ide kako treba! Respect za obojicu!
(Rogi Inglewood, 16. oktobar 2020 14:30)

A za koga onda se drži Pjer? Dok se on držao Semira, napustio nas je Tesla...zar ni malo ne misliš na Pjera? :(

neki veliki dr

pre 3 godine

Iskoristicu i ovu vest da opet zamolim svog decka King Rogera da mi vrati roze tasnicu koju sam onako skupo platio na Gay Prideu u Berlinu jer cu raskinuti sa njim i vratiti se bivsem vereniku Jumku!

srle

pre 3 godine

Posle svih sumornih vesti, posle onog teškog poraza u finalu RG, konačno jedna dobra vest. Bez Vajde nema vajde. Samo napred Nole i Vajda do konačnog trijumfa!

Rogi Inglewood

pre 3 godine

To tebra! Budi tu! Trebas mu ti, ti si mu kao otac i majka zajedno. Drzite se jedan drugog, jedino vam tako ide kako treba! Respect za obojicu!

neki veliki dr

pre 3 godine

Iskoristicu i ovu vest da opet zamolim svog decka King Rogera da mi vrati roze tasnicu koju sam onako skupo platio na Gay Prideu u Berlinu jer cu raskinuti sa njim i vratiti se bivsem vereniku Jumku!

sadsa

pre 3 godine

Kakav car! Novakova talija, čovek je mentalna konstanta, kada njega nema Djokovic se izgubi, nervira se, nema kontrole. Osvojice zajedno 20 gs, zivi bili pa videli.

mirko

pre 3 godine

Ne kontam ove sto kazu odvalio ga Nadal. Pa veca odvala je bila u Australiji, Nadal igrao dobro, a nije mogao nista. A u Parizu Nole igrao sa 50 posto, sve zivo izbacio u aut.

alfabet

pre 3 godine

tako je Vajda!!!! Ovaj čovek je onaj tip kad sve misliš da je sve gotovo i izgubljeno, on dodje i kaže da nije tako, izvuče keca iz rukava i pobedi sve. Bravo Vajda, s tobom i Novakom do kraja, do konačne pobede!!!

SrbiTeGuze

pre 3 godine

"Nadam se dotle dok ne bude potukao sve rekorde. Hajde, za početak, da osvojimo zajedno više od 20 grend slemova"

Pre će Deretić da dokaže njegove teze kako su Srbi vladali starim Egiptom, osnovali Rim i kolonizovali Korejsko poluostrvo.
(Srki mi jebe mamu, 16. oktobar 2020 14:30)

Kme kme, samo kmeci autosovinisticki bote. Tek ces plakati zbog Novaka, ovo sada je nista.

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Svako ko iole zna o tenisu vidi da je Novak Đoković najbolji igrac koji je reket uzeo u ruke.Svaka čast Federeru i Nadalu jer su napravili takvog teniskog monstruma.Svajcarac vec osam godina ne moze pobediti Novaka na GS a Nadal samo u Parizu pobeđuje.Fale jos te statisticke brojke da to i teoretski bude.Prakticno je on odavno nedokuciv.Takav tenis sa skoro 17000 poena nikad nije a niti ce biti igran.Ovo je pisano bez nekog navijanja.To je jednostavno tako.Prolaze polako nedelje a u prolece ako Bog da jos jedan od najvaznijih rekorda ce pasti.Meni je on ispunio odavno san a to je da osvojio Srbin jedan GS.Sve ostalo je jedna neverovatna sportska prica.Biti u prilici gledati veliku trojku a među njima Srbin dominira. Fantastican osecaj.

Sasa

pre 3 godine

Toliko puta dokazano u praksi (i u Novakovoj). Sto vise govoris/istices sta ti je cilj, to teze dolazis do njega. Cuti i generisi snagu. Svi znamo da mu je cilj GOAT, ali cuti i radi na tome i onda ce, verujem, i to doci vrlo brzo. Izjave Ivanisevica, poput one kako je bolje od Rafe na sljaci idu u prilog ovome sto govorim. Postujem Ivanisevica, ali naivno u ovom slucaju.

Uja

pre 3 godine

Zna li neko kada Krompirko krece na celendzer u Bec?
(Gedza mi guzi majku, 16. oktobar 2020 15:18)

Nece Federer tamo ucestvovati,to bi kao njegov bot trebao da znas.

Suk

pre 3 godine

Nadam se da ce Novak da zavrsi kao najbolji u svim kategorijama. Ali mi se ne svidja sto Vajda i Novak pricaju javno o tome, jer mi se cini da to motivise rivale vise nego sto je pozeljno plus odvlaci Novakovu paznju od samog tenisa (makar malo, sto je nekad dovoljno da odigra za nijansu losije nego sto moze).

Kosta

pre 3 godine

Vise puta sam pisao, da i Nadal ima iste ambicije kao i Novak. Covek i dalje igra, i moguce je da ce bas naredne godine i da "preotme" Novaku prvo mesto. Naravno da vecina nas voli Novaka, i da navijamo za njega, ali zaista moramo i da pazimo da ne preterujemo sa hvalospevima, jer ipak i Nadal zna da iznenadi, onako iz drugog plana.

DRAGAN

pre 3 godine

Sasvim dobra vest za
Novaka. Sa Vajdom Nole
moze da obori mnoge jos
rekorde i da postane
najbolji igrac planete.
Tandem, VAJDA÷ NOVAK
ZA ISTORIJU BELOG SPORTA. IDEMO MAJSTORI....

saša

pre 3 godine

@Rod Lejver
Pa kako je onda pobedio Nadala 29 puta i osvojio 17 GS,36 M i koliko još...a da Nadal je bio "povređen"! Samo imaš selektivno pamćenje pa se ne sećaš
AO 2019!

matori

pre 3 godine

@Malo se kasno sjetio da obara rekorde, u 33oj godini.. trebo je to onih sezona kada je bio u naponu snage(2012, 13, 14).
(dzoni, 16. oktobar 2020 16:15)

kada je Rodžer došao do ovih brojki?
imao je 36 godina. da nema Novaka, osvojio bi Vimbldon sa skoro 38.
može to, samo mislim da treba da malo promene psihologiju cele situacije i rasterete Novaka koliko je god moguće.
Rafa, bez obzira što radi istu stvar, juri rekorde, to predstavlja kao priču: Ja se trudim najviše što mogu, i uživam, dok Novak stavlja pritisak na sebe izjavama da on hoće da ih obori i da je on lovac.
ja znam da je Novak jako jak psihički, ali neminovno je da povremeno popusti. verujem da može da obori sve rekorde, ali treba da je opušteniji, jer će tako lakše pobeđivati najvažnije mečeve.

vrg

pre 3 godine

vajda, hvala jos jednom za sve do sada i sve ubuduce.
novak ne moze bez tebe koji si spreman kada treba i da pretrpis udarce, da beskompromisno ostanes uz njega. tvoja blagost u potpunosti dopunjava njegov vatreni temperament.
ovo je njegov uspeh koliko i tvoj. titule treba da slavi slovacka koliko i srbija!

Sajko kokorajko

pre 3 godine

@ Rod Lejver Harizma... Nole je kompletna licnost, za koplje ispred Federera i Nadala, koji su neinteresantni i neinspirativni izvan teniskog pravougaonika. Ravna linija, dosadan i obican zivot tipicnih bogatasa, mnogo truda i znoja i novca radi-novca, bez suvisnih osvrta na obicne ljude i njihove muke. Gde je legat iza njih i kakva je poruka buducim narastajima, cemu to sve sto su napravili? Koliko jezika su naucili tamo gde su gramzivo uzimali lovu i koverte? Gde je tu uzajamno postovanje i zahvalnost? Gde su drugovanja sa obicnim ljudima? Na jednom od turnira Rodzeru je pritrcao momak iz publike da se, bez obzira na posledice slika sa svojim idolom i naisao na zgrazavanje i -zid. Ne sumnjam da je posle toga sve postere doticnog skinuo sa zida. Ali da ne davim... Biti poseban, a sasvim obican, skroman, radan, posten, a pri tome uspesan i slavan. To je odlika velikih ljudi. Harizma je samo odstupnica mizernih i malih. Posmatram samo Federera i Lejvera, tvoje idole i nemam ni trun zelje da te upoznam.

kmecavko

pre 3 godine

Bićeš ako te ne otera zarad Ivaniševića i "bratstva i jedinstva".
(krompirko mi jebe sve, 16. oktobar 2020 16:07)

Od toga koga ce da otera, vaznije je sto tebi fedjinom botu redovno utera.

miodrag

pre 3 godine

Dobro se secam da sam sa nevericom citao vest da Beker dolazi da trenira ili co-trenira Novaka. Ni tada ni sada nije mi jasno zasto. Da li je Novak sa njim ili u njegovom prisustvu osvojio jos GS a I do tada ih je osvajao i bio odlican. Samo Vajda treba da je u timu nikakvi Borisi, Gorani i sl.

Just Do Nothing

pre 3 godine

Bekera po meni treba ponovo angazovati, a Vajda neka nastavi da radi.
Sa Bekerom je Djokovic osvojio 6 GS, i nije sasvim jasno zasto su prekinuli saradnju (mozda bas zbog raznih meditacija, koucinga i vracara).
Nemacka psihologija i disciplina ce odlicno doci Novaku da vrati izgubljeno samopouzdanje

milutin

pre 3 godine

Teniske legende ste obojica!

Srećno u nastaku takmičenja.
Uspjeh će sam po sebi doći.
Samo još godinu, dvije, biće ostvaren san.
Zajedno ste duplo jači, jer podijeljena radost je dvaput veća, podijeljena tuga dvaput manja.
Sa srećom!

Marko

pre 3 godine

Svi mi koji navijamo za Novako bi naravno voleli da osvoji sve.
Slusam razno razne strucnjake koji su ubedjeni u to.
Ja bas i ne,Novak je u godinama kafa jedan propusten slem je kao nekada pet,nema puno sansi,a nije lako,us propusten,wimbldon otkazan,mozda i au open,ko zna sta ce se sve desavati ,pritom da malo malo neke povrede dolaze ozbiljnije ili ne,al to su te godine.
Da je mladji par godina bio bih siguran da oboriti sve.
Ali moje objektivno misljenje je da je to jako tesko,medvedev,cicipas,tim poceli su i na betonu da zadaju muke.

Jumko

pre 3 godine

Hahahahahaha, kako malo treba nolinama za novi optimizam... Ne bi me cudilo da u euforiji zbog obicnog intervjua viknu u glas "Eh, sto nije sutra novi RG, da Djokovic razbije Rafu"! Hahahaha...

Srki

pre 3 godine

"Nadam se dotle dok ne bude potukao sve rekorde. Hajde, za početak, da osvojimo zajedno više od 20 grend slemova"

Pre će Deretić da dokaže njegove teze kako su Srbi vladali starim Egiptom, osnovali Rim i kolonizovali Korejsko poluostrvo.

Rod Lejver

pre 3 godine

Rekordi sami po sebi ne znače ništa ako teniser nema harizmu. Koga u svetu briga šta Federer godinama drži sve rekorde, to je počelo da se prežvakava tek kad je Novak pre pet godina postao goat (doduše srbski), on je legenda zahvaljujući svojoj igri, zato je najveći svih vremena, dok prebacivač koji nema ni servis, ni igru na mreži, ni voleje, ima smešne smečeve i drop šuteve, ima neku "zversku" narav i pogled, jednostavno deset godina nalazi se u prenapregnutom stanju, dok ne naleti na Nadala. Tada postaje manji od ispuvanog mehura.

Sasa

pre 3 godine

kad na vrbi rodi grozdje
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Susijed, 16. oktobar 2020 14:40) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Vec je rodilo na toj vrbi grozdje.

saša

pre 3 godine

@gedža
Pa koliko znam Rodžer Federer ne učestvuje! Informišu se malo koliko je osvojio turnira 250 iznenadiće te broj! A kad bi sad osvojio Beč 500 to bi za njega bilo kao da je osvojio GS

Srki

pre 3 godine

To tebra! Budi tu! Trebas mu ti, ti si mu kao otac i majka zajedno. Drzite se jedan drugog, jedino vam tako ide kako treba! Respect za obojicu!
(Rogi Inglewood, 16. oktobar 2020 14:30)

A za koga onda se drži Pjer? Dok se on držao Semira, napustio nas je Tesla...zar ni malo ne misliš na Pjera? :(

No1vak

pre 3 godine

Kme kme, samo kmeci autosovinisticki bote. Tek ces plakati zbog Novaka, ovo sada je nista.
(Mamutvojuguze, 16. oktobar 2020 14:39)
Sta ti znas sta je autosovinizam, sa vikipedije? A nisi makao iz svog sela hahaha

Gaga

pre 3 godine

Za početak krenite od rekorda od 13 titula na Rolangarosu znači treba mu još 13 da prestignete Nadala Djoković (1) . Znači ako bi osvajao i igrao do 2033 . Rečeno je dok ne obori sve rekorde pa i ovo je rekord zar ne 13 titula na Frenč openu sretno

R.L.

pre 3 godine

Rod Lejver: Zali boze vazduha sto udises.
(mirko, 16. oktobar 2020 15:38)

Ovo tvoje možeš da prikačiš na sve, olinjala fraza, ali ti nisi odgovorio na ono što sam napisao: niko neće pamtiti Federera što je već dugo prvi na listi, pamtiće se njegova igra, i zato je najveći, a vama šibicarima prepušteno je da beležite Novakove rekorde: jedan masters više, svi mastersi po dva puta i više, najviše pobeda u aprilu, najmanje poraza u junu, najviše krompira kao prvi na listi, najduži meč "svih vremena" (devet sati, pedeset devet minuta, dvadeset i sedam sekundi i dve desetine), i prvi teniser svih vremena koji se zarazio koronom, na čuvenom AO (Adria open). Ili jesi lav, ili nisi, i to se ne dokazuje, to se oseća. Nikada Federer nije igrao bez punih tribina, a Novak je to uspeo samo na AO u Beogradu, na svim ovim mečevima jedva da je ukupno bilo trista ljudi. Nema harizmu.

Iskreno u brk ti kazem

pre 3 godine

Da... Se... Pohvalim...Trpao..Sam..Nocas...Jumka...U...Buljager
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milos, 16. oktobar 2020 14:46)

Kako..je..bilo..?

citurs bangus

pre 3 godine

Ništa vi nećete ostvariti, Rafa je ubio tenis u njemu
(Muamer, 16. oktobar 2020 19:12)

Ajde, Muamere, vise si dosadan. Znamo da nije bilo lako gledati sedam godina kako Novak dere Rafu gde stigne. Docekao si jednu pobedu, jeste Rafa je bio bolji, cestitamo, a sad ajde, idi moli se da Rafa osvoji set na betonu.

Come out of closet, Rogay!

pre 3 godine

Iskoristicu i ovu vest da opet zamolim svog decka King Rogera da mi vrati roze tasnicu koju sam onako skupo platio na Gay Prideu u Berlinu jer cu raskinuti sa njim i vratiti se bivsem vereniku Jumku!
(neki veliki dr, 16. oktobar 2020 14:32)

Nemoj tako brate, naljutit ces domace izdajnike i verne obozavatelje Rogay-a Fagderer-a!

Trozubac

pre 3 godine

"Nadam se dotle dok ne bude potukao sve rekorde. Hajde, za početak, da osvojimo zajedno više od 20 grend slemova"


Aha, Kad se Lolek i Bolek vrate iz Gondora sa svetim gralom.

lol

pre 3 godine

Evo cim su i trenera upitali ovaj odmah kaze treba hvatati 20GS,jer GS su ono sto se broji ako zelis tvrditi da si najbolji..to zna citav teniski svijet,ali drago mi je da je ovaj gospodin to kazao,da je to cilj..super su ostali rekordi ali ovaj je daleko najvazniji..i jos jedna stvar..Toni Nadal je vise uta iskreno u razgovorima rekao da daje savjete svom igracu(sada bivsem) a vi ovdje ste mu skidali glavu,trazili oduzimanje titula,zvali Rafu prevarantom i sta sve ne..zanima me odnosi li se isto na Vajdu i Novaka nakon ove izjave ili je couching sada okej...samo pitam.

Stojan

pre 3 godine

Još jedna osobina je vidna kod Novaka. To je čistost. Šta znači? I kad pogrieši u životu brzo se pokaje. Greši vrlo rijetko. Teško je biti bezgrešan. Sjetih se ponovo Isusa. Farizeji su ga vidjeli kako sjeda za veceru da nije oprao ruke. Pitaju ga zašto nije oprao ruke. Ako budete čisti u srcu (brez grijeha ne bojte se prljavih ruku). Čovjek je čist koliko se kaje i koliko je brez grieha.

Stojan

pre 3 godine

Najveca je vjera biti čovjek medju ljudima. To je naš Novak. Hvala ti mali, veliki čovječe. Ja sam sretan kad igraš. Kad gubiš i kad pobjedjuješ ti si veliki čovjek. HVALA DO NEBA. Nadal se pripremio na kratke lopte. Treba jih igrati, ali kad se ne nada.

Stojan

pre 3 godine

Šta je poniznost? Kad imaš jare i pare, i vidiš čovjeka koji prosi za sendvič i prenocište. Fali nam suosjecanja. Neko vidi i voli samo sebe. Zato je ova korona došla. Možda neko nezna. Ne volim da se pravim da nešto znam, ali treba nam jasnosti. Mnogi tumače riječi po svojoj logici. Sjetio sam se riječi Isusa Hrista. Bio sam gladan i dali ste mi jesti. Bio sam žedan i dali ste mi piti. Bio sam nag i dali ste mi za obuci. Bio sam bolestan i bio sam u zatvoru i posjetili ste me. Učenici ga pitaju: Kada? Kada ste pomogli gladnim, žednim, nagim, bolesnim i onim u zatvoru. To je poniznost. Treba biti mali i kad si veliki. Kad otklonimo taj uzrok, korona ce nestati. Novak ima velike osobine. Hvala ti Novače na svemu. Sretno u životu i sportu.

Срб

pre 3 godine

Браво Вајдићу, ти си наш пријатељ и брат, чак и ако ниси ни Срб ни Православац. Али исправићемо ми то, не можеш ти тренирати нашега Новака а да ниси Православне вере, него ко зна тамо какво кривоверје следиш. Правоверје ћеш да присвојиш, а Срб не можеш постати, јер се зна ко је Срб а ко ни је, одакле су му оци и праоци. Али наш Новак је Срб, и њега можеш тренирати, у славу Србства, па чак и ако ниси Срб, само да приволиш нашу Веру Православну.

Srki

pre 3 godine

"Nadam se dotle dok ne bude potukao sve rekorde. Hajde, za početak, da osvojimo zajedno više od 20 grend slemova"

Pre će Deretić da dokaže njegove teze kako su Srbi vladali starim Egiptom, osnovali Rim i kolonizovali Korejsko poluostrvo.

Rod Lejver

pre 3 godine

Rekordi sami po sebi ne znače ništa ako teniser nema harizmu. Koga u svetu briga šta Federer godinama drži sve rekorde, to je počelo da se prežvakava tek kad je Novak pre pet godina postao goat (doduše srbski), on je legenda zahvaljujući svojoj igri, zato je najveći svih vremena, dok prebacivač koji nema ni servis, ni igru na mreži, ni voleje, ima smešne smečeve i drop šuteve, ima neku "zversku" narav i pogled, jednostavno deset godina nalazi se u prenapregnutom stanju, dok ne naleti na Nadala. Tada postaje manji od ispuvanog mehura.

Gaga

pre 3 godine

Za početak krenite od rekorda od 13 titula na Rolangarosu znači treba mu još 13 da prestignete Nadala Djoković (1) . Znači ako bi osvajao i igrao do 2033 . Rečeno je dok ne obori sve rekorde pa i ovo je rekord zar ne 13 titula na Frenč openu sretno

R.L.

pre 3 godine

Rod Lejver: Zali boze vazduha sto udises.
(mirko, 16. oktobar 2020 15:38)

Ovo tvoje možeš da prikačiš na sve, olinjala fraza, ali ti nisi odgovorio na ono što sam napisao: niko neće pamtiti Federera što je već dugo prvi na listi, pamtiće se njegova igra, i zato je najveći, a vama šibicarima prepušteno je da beležite Novakove rekorde: jedan masters više, svi mastersi po dva puta i više, najviše pobeda u aprilu, najmanje poraza u junu, najviše krompira kao prvi na listi, najduži meč "svih vremena" (devet sati, pedeset devet minuta, dvadeset i sedam sekundi i dve desetine), i prvi teniser svih vremena koji se zarazio koronom, na čuvenom AO (Adria open). Ili jesi lav, ili nisi, i to se ne dokazuje, to se oseća. Nikada Federer nije igrao bez punih tribina, a Novak je to uspeo samo na AO u Beogradu, na svim ovim mečevima jedva da je ukupno bilo trista ljudi. Nema harizmu.

Jumko

pre 3 godine

Hahahahahaha, kako malo treba nolinama za novi optimizam... Ne bi me cudilo da u euforiji zbog obicnog intervjua viknu u glas "Eh, sto nije sutra novi RG, da Djokovic razbije Rafu"! Hahahaha...

Trozubac

pre 3 godine

"Nadam se dotle dok ne bude potukao sve rekorde. Hajde, za početak, da osvojimo zajedno više od 20 grend slemova"


Aha, Kad se Lolek i Bolek vrate iz Gondora sa svetim gralom.

lol

pre 3 godine

Evo cim su i trenera upitali ovaj odmah kaze treba hvatati 20GS,jer GS su ono sto se broji ako zelis tvrditi da si najbolji..to zna citav teniski svijet,ali drago mi je da je ovaj gospodin to kazao,da je to cilj..super su ostali rekordi ali ovaj je daleko najvazniji..i jos jedna stvar..Toni Nadal je vise uta iskreno u razgovorima rekao da daje savjete svom igracu(sada bivsem) a vi ovdje ste mu skidali glavu,trazili oduzimanje titula,zvali Rafu prevarantom i sta sve ne..zanima me odnosi li se isto na Vajdu i Novaka nakon ove izjave ili je couching sada okej...samo pitam.

neki veliki dr

pre 3 godine

Iskoristicu i ovu vest da opet zamolim svog decka King Rogera da mi vrati roze tasnicu koju sam onako skupo platio na Gay Prideu u Berlinu jer cu raskinuti sa njim i vratiti se bivsem vereniku Jumku!

Srki

pre 3 godine

To tebra! Budi tu! Trebas mu ti, ti si mu kao otac i majka zajedno. Drzite se jedan drugog, jedino vam tako ide kako treba! Respect za obojicu!
(Rogi Inglewood, 16. oktobar 2020 14:30)

A za koga onda se drži Pjer? Dok se on držao Semira, napustio nas je Tesla...zar ni malo ne misliš na Pjera? :(

No1vak

pre 3 godine

Kme kme, samo kmeci autosovinisticki bote. Tek ces plakati zbog Novaka, ovo sada je nista.
(Mamutvojuguze, 16. oktobar 2020 14:39)
Sta ti znas sta je autosovinizam, sa vikipedije? A nisi makao iz svog sela hahaha

srle

pre 3 godine

Posle svih sumornih vesti, posle onog teškog poraza u finalu RG, konačno jedna dobra vest. Bez Vajde nema vajde. Samo napred Nole i Vajda do konačnog trijumfa!

mirko

pre 3 godine

Ne kontam ove sto kazu odvalio ga Nadal. Pa veca odvala je bila u Australiji, Nadal igrao dobro, a nije mogao nista. A u Parizu Nole igrao sa 50 posto, sve zivo izbacio u aut.

Sajko kokorajko

pre 3 godine

@ Rod Lejver Harizma... Nole je kompletna licnost, za koplje ispred Federera i Nadala, koji su neinteresantni i neinspirativni izvan teniskog pravougaonika. Ravna linija, dosadan i obican zivot tipicnih bogatasa, mnogo truda i znoja i novca radi-novca, bez suvisnih osvrta na obicne ljude i njihove muke. Gde je legat iza njih i kakva je poruka buducim narastajima, cemu to sve sto su napravili? Koliko jezika su naucili tamo gde su gramzivo uzimali lovu i koverte? Gde je tu uzajamno postovanje i zahvalnost? Gde su drugovanja sa obicnim ljudima? Na jednom od turnira Rodzeru je pritrcao momak iz publike da se, bez obzira na posledice slika sa svojim idolom i naisao na zgrazavanje i -zid. Ne sumnjam da je posle toga sve postere doticnog skinuo sa zida. Ali da ne davim... Biti poseban, a sasvim obican, skroman, radan, posten, a pri tome uspesan i slavan. To je odlika velikih ljudi. Harizma je samo odstupnica mizernih i malih. Posmatram samo Federera i Lejvera, tvoje idole i nemam ni trun zelje da te upoznam.

Срб

pre 3 godine

Браво Вајдићу, ти си наш пријатељ и брат, чак и ако ниси ни Срб ни Православац. Али исправићемо ми то, не можеш ти тренирати нашега Новака а да ниси Православне вере, него ко зна тамо какво кривоверје следиш. Правоверје ћеш да присвојиш, а Срб не можеш постати, јер се зна ко је Срб а ко ни је, одакле су му оци и праоци. Али наш Новак је Срб, и њега можеш тренирати, у славу Србства, па чак и ако ниси Срб, само да приволиш нашу Веру Православну.

saša

pre 3 godine

@gedža
Pa koliko znam Rodžer Federer ne učestvuje! Informišu se malo koliko je osvojio turnira 250 iznenadiće te broj! A kad bi sad osvojio Beč 500 to bi za njega bilo kao da je osvojio GS

Uja

pre 3 godine

Zna li neko kada Krompirko krece na celendzer u Bec?
(Gedza mi guzi majku, 16. oktobar 2020 15:18)

Nece Federer tamo ucestvovati,to bi kao njegov bot trebao da znas.

Rogi Inglewood

pre 3 godine

To tebra! Budi tu! Trebas mu ti, ti si mu kao otac i majka zajedno. Drzite se jedan drugog, jedino vam tako ide kako treba! Respect za obojicu!

Just Do Nothing

pre 3 godine

Bekera po meni treba ponovo angazovati, a Vajda neka nastavi da radi.
Sa Bekerom je Djokovic osvojio 6 GS, i nije sasvim jasno zasto su prekinuli saradnju (mozda bas zbog raznih meditacija, koucinga i vracara).
Nemacka psihologija i disciplina ce odlicno doci Novaku da vrati izgubljeno samopouzdanje

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Svako ko iole zna o tenisu vidi da je Novak Đoković najbolji igrac koji je reket uzeo u ruke.Svaka čast Federeru i Nadalu jer su napravili takvog teniskog monstruma.Svajcarac vec osam godina ne moze pobediti Novaka na GS a Nadal samo u Parizu pobeđuje.Fale jos te statisticke brojke da to i teoretski bude.Prakticno je on odavno nedokuciv.Takav tenis sa skoro 17000 poena nikad nije a niti ce biti igran.Ovo je pisano bez nekog navijanja.To je jednostavno tako.Prolaze polako nedelje a u prolece ako Bog da jos jedan od najvaznijih rekorda ce pasti.Meni je on ispunio odavno san a to je da osvojio Srbin jedan GS.Sve ostalo je jedna neverovatna sportska prica.Biti u prilici gledati veliku trojku a među njima Srbin dominira. Fantastican osecaj.

Marko

pre 3 godine

Svi mi koji navijamo za Novako bi naravno voleli da osvoji sve.
Slusam razno razne strucnjake koji su ubedjeni u to.
Ja bas i ne,Novak je u godinama kafa jedan propusten slem je kao nekada pet,nema puno sansi,a nije lako,us propusten,wimbldon otkazan,mozda i au open,ko zna sta ce se sve desavati ,pritom da malo malo neke povrede dolaze ozbiljnije ili ne,al to su te godine.
Da je mladji par godina bio bih siguran da oboriti sve.
Ali moje objektivno misljenje je da je to jako tesko,medvedev,cicipas,tim poceli su i na betonu da zadaju muke.

SrbiTeGuze

pre 3 godine

"Nadam se dotle dok ne bude potukao sve rekorde. Hajde, za početak, da osvojimo zajedno više od 20 grend slemova"

Pre će Deretić da dokaže njegove teze kako su Srbi vladali starim Egiptom, osnovali Rim i kolonizovali Korejsko poluostrvo.
(Srki mi jebe mamu, 16. oktobar 2020 14:30)

Kme kme, samo kmeci autosovinisticki bote. Tek ces plakati zbog Novaka, ovo sada je nista.

Sasa

pre 3 godine

kad na vrbi rodi grozdje
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Susijed, 16. oktobar 2020 14:40) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Vec je rodilo na toj vrbi grozdje.

alfabet

pre 3 godine

tako je Vajda!!!! Ovaj čovek je onaj tip kad sve misliš da je sve gotovo i izgubljeno, on dodje i kaže da nije tako, izvuče keca iz rukava i pobedi sve. Bravo Vajda, s tobom i Novakom do kraja, do konačne pobede!!!

saša

pre 3 godine

@Rod Lejver
Pa kako je onda pobedio Nadala 29 puta i osvojio 17 GS,36 M i koliko još...a da Nadal je bio "povređen"! Samo imaš selektivno pamćenje pa se ne sećaš
AO 2019!

miodrag

pre 3 godine

Dobro se secam da sam sa nevericom citao vest da Beker dolazi da trenira ili co-trenira Novaka. Ni tada ni sada nije mi jasno zasto. Da li je Novak sa njim ili u njegovom prisustvu osvojio jos GS a I do tada ih je osvajao i bio odlican. Samo Vajda treba da je u timu nikakvi Borisi, Gorani i sl.

Come out of closet, Rogay!

pre 3 godine

Iskoristicu i ovu vest da opet zamolim svog decka King Rogera da mi vrati roze tasnicu koju sam onako skupo platio na Gay Prideu u Berlinu jer cu raskinuti sa njim i vratiti se bivsem vereniku Jumku!
(neki veliki dr, 16. oktobar 2020 14:32)

Nemoj tako brate, naljutit ces domace izdajnike i verne obozavatelje Rogay-a Fagderer-a!

Suk

pre 3 godine

Nadam se da ce Novak da zavrsi kao najbolji u svim kategorijama. Ali mi se ne svidja sto Vajda i Novak pricaju javno o tome, jer mi se cini da to motivise rivale vise nego sto je pozeljno plus odvlaci Novakovu paznju od samog tenisa (makar malo, sto je nekad dovoljno da odigra za nijansu losije nego sto moze).

kmecavko

pre 3 godine

Bićeš ako te ne otera zarad Ivaniševića i "bratstva i jedinstva".
(krompirko mi jebe sve, 16. oktobar 2020 16:07)

Od toga koga ce da otera, vaznije je sto tebi fedjinom botu redovno utera.

milutin

pre 3 godine

Teniske legende ste obojica!

Srećno u nastaku takmičenja.
Uspjeh će sam po sebi doći.
Samo još godinu, dvije, biće ostvaren san.
Zajedno ste duplo jači, jer podijeljena radost je dvaput veća, podijeljena tuga dvaput manja.
Sa srećom!

sadsa

pre 3 godine

Kakav car! Novakova talija, čovek je mentalna konstanta, kada njega nema Djokovic se izgubi, nervira se, nema kontrole. Osvojice zajedno 20 gs, zivi bili pa videli.

Iskreno u brk ti kazem

pre 3 godine

Da... Se... Pohvalim...Trpao..Sam..Nocas...Jumka...U...Buljager
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milos, 16. oktobar 2020 14:46)

Kako..je..bilo..?

DRAGAN

pre 3 godine

Sasvim dobra vest za
Novaka. Sa Vajdom Nole
moze da obori mnoge jos
rekorde i da postane
najbolji igrac planete.
Tandem, VAJDA÷ NOVAK
ZA ISTORIJU BELOG SPORTA. IDEMO MAJSTORI....

Sasa

pre 3 godine

Toliko puta dokazano u praksi (i u Novakovoj). Sto vise govoris/istices sta ti je cilj, to teze dolazis do njega. Cuti i generisi snagu. Svi znamo da mu je cilj GOAT, ali cuti i radi na tome i onda ce, verujem, i to doci vrlo brzo. Izjave Ivanisevica, poput one kako je bolje od Rafe na sljaci idu u prilog ovome sto govorim. Postujem Ivanisevica, ali naivno u ovom slucaju.

Stojan

pre 3 godine

Najveca je vjera biti čovjek medju ljudima. To je naš Novak. Hvala ti mali, veliki čovječe. Ja sam sretan kad igraš. Kad gubiš i kad pobjedjuješ ti si veliki čovjek. HVALA DO NEBA. Nadal se pripremio na kratke lopte. Treba jih igrati, ali kad se ne nada.

matori

pre 3 godine

@Malo se kasno sjetio da obara rekorde, u 33oj godini.. trebo je to onih sezona kada je bio u naponu snage(2012, 13, 14).
(dzoni, 16. oktobar 2020 16:15)

kada je Rodžer došao do ovih brojki?
imao je 36 godina. da nema Novaka, osvojio bi Vimbldon sa skoro 38.
može to, samo mislim da treba da malo promene psihologiju cele situacije i rasterete Novaka koliko je god moguće.
Rafa, bez obzira što radi istu stvar, juri rekorde, to predstavlja kao priču: Ja se trudim najviše što mogu, i uživam, dok Novak stavlja pritisak na sebe izjavama da on hoće da ih obori i da je on lovac.
ja znam da je Novak jako jak psihički, ali neminovno je da povremeno popusti. verujem da može da obori sve rekorde, ali treba da je opušteniji, jer će tako lakše pobeđivati najvažnije mečeve.

vrg

pre 3 godine

vajda, hvala jos jednom za sve do sada i sve ubuduce.
novak ne moze bez tebe koji si spreman kada treba i da pretrpis udarce, da beskompromisno ostanes uz njega. tvoja blagost u potpunosti dopunjava njegov vatreni temperament.
ovo je njegov uspeh koliko i tvoj. titule treba da slavi slovacka koliko i srbija!

citurs bangus

pre 3 godine

Ništa vi nećete ostvariti, Rafa je ubio tenis u njemu
(Muamer, 16. oktobar 2020 19:12)

Ajde, Muamere, vise si dosadan. Znamo da nije bilo lako gledati sedam godina kako Novak dere Rafu gde stigne. Docekao si jednu pobedu, jeste Rafa je bio bolji, cestitamo, a sad ajde, idi moli se da Rafa osvoji set na betonu.

Stojan

pre 3 godine

Šta je poniznost? Kad imaš jare i pare, i vidiš čovjeka koji prosi za sendvič i prenocište. Fali nam suosjecanja. Neko vidi i voli samo sebe. Zato je ova korona došla. Možda neko nezna. Ne volim da se pravim da nešto znam, ali treba nam jasnosti. Mnogi tumače riječi po svojoj logici. Sjetio sam se riječi Isusa Hrista. Bio sam gladan i dali ste mi jesti. Bio sam žedan i dali ste mi piti. Bio sam nag i dali ste mi za obuci. Bio sam bolestan i bio sam u zatvoru i posjetili ste me. Učenici ga pitaju: Kada? Kada ste pomogli gladnim, žednim, nagim, bolesnim i onim u zatvoru. To je poniznost. Treba biti mali i kad si veliki. Kad otklonimo taj uzrok, korona ce nestati. Novak ima velike osobine. Hvala ti Novače na svemu. Sretno u životu i sportu.

Kosta

pre 3 godine

Vise puta sam pisao, da i Nadal ima iste ambicije kao i Novak. Covek i dalje igra, i moguce je da ce bas naredne godine i da "preotme" Novaku prvo mesto. Naravno da vecina nas voli Novaka, i da navijamo za njega, ali zaista moramo i da pazimo da ne preterujemo sa hvalospevima, jer ipak i Nadal zna da iznenadi, onako iz drugog plana.

Stojan

pre 3 godine

Još jedna osobina je vidna kod Novaka. To je čistost. Šta znači? I kad pogrieši u životu brzo se pokaje. Greši vrlo rijetko. Teško je biti bezgrešan. Sjetih se ponovo Isusa. Farizeji su ga vidjeli kako sjeda za veceru da nije oprao ruke. Pitaju ga zašto nije oprao ruke. Ako budete čisti u srcu (brez grijeha ne bojte se prljavih ruku). Čovjek je čist koliko se kaje i koliko je brez grieha.