Fudbal 25

Sreda, 14.10.2020.

23:23

Tumbaković: Ne mogu da budem nezadovoljan

Ljubiša Tumbaković, selektor reprezentacije Srbije, bio je i zadovoljan i nezadovoljan posle remija sa Turskom.

Tumbakoviæ: Ne mogu da budem nezadovoljan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

Peđa

pre 3 godine

Samo male reprezentacije ispuštaju vođstvo od 2:0, i posle ne znaju da se vrate,i to posle jedne Turske.
Tešimo se ovde basnama godinama,ali ovo je nažalost surova realnost i slika naše reprezentacije

Granota

pre 3 godine

Kako nezadovoljni nije mi jasno? Nisam gledao utakmicu, ali Turci 53% posjed lopte, udarci 17/7, a vi 19/7 prema statistici najrealnije po bod. A Hrvatska 52% posjed lopte, udarci 10/4, A Francuzi 5/3. Idemo dalje u nove borbe.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lol, 14. oktobar 2020 23:56) # Link komentara

Statistika je kao rezultat kompjuterske simulacije. Vidis rezultat, ali ako nisi pratio utakmicu ne znas zasto. Niko nije nezadovoljan realnoscu rezultata, vec zasto je doslo do toga... Kad igras super, vodis i onda protivniku das da se vrati u igru...

:D

pre 3 godine

Onaj ko se rodio 2000. godine moći će da kaže: od kada sam se rodio, nisam gledao svoju zemlju na EP u fudalu, a sad mi je dvadeset i kusur... O razlozima zašto je tako, ni 1500000 karaktera mi nije dovoljno.
(Vidak, 15. oktobar 2020 00:05)

Samo oni rođeni u SFRJ mogu reći da se sjecaju EP-a. A oni koji su rođeni u SRJ se ne sjecaju jer su bili premali.

Stara kuka

pre 3 godine

Jeste Kokeza na celu saveza, jeste Tumbakovic selektor, tacno je da menadzeri sastavljaju reprezentaciju godinama...tacno je da su nas toliko puta brukali. Ali nema ima se sta zameriti u ove dve, tri utakmice. Sta vi hocete, da igramo kao Brazil iz najboljih dana, da to sve bude tecno i pod konac. Pa ne ide to tako. Hteli ste prvo da vidite trud, borbu i zalaganje. 90 % pricali kako ce nas Norvezani otresti a ono bum tras Haland se nije video, Srbija dobila. Posle Skotske ide definitivni sud. Do tada imaju prilike da se malo odmore od ovih obaveza, da se poleze reprezentacije, a da strucni stab analizaira Skote.

no name

pre 3 godine

Tumbakovic nije ni malo los trener,vidi se neki pomak ,ima zalaganja ne moze se reci .Trude se koliko toliko.Svidelo mi se sto je Ristic pozvan u repku ,jer je izuzetno dobar i produktivan igrac .On levo .Lazovic desno po krilnim pozicijama.Djuricic dobar .fin tim imamo .Jeste kratak period uklapanja ekipe ,nadam se da ce nas Tumba odvesti na svetsko.

pera

pre 3 godine

Pa sto bi bre brate bio nezadovoljan, od 4 utakmice odigrane mi imamo 2 boda i zadnje mesto na tabeli, ispadamo iz b grupe idemo da igramo sa nama ravnima andora, fasaka ostrva, luksemburg. Sramota sve da vas bude zajedno, jedna bosna i hrvatska igraju u grupi A mi u C.

Цоа

pre 3 godine

Треба оставити тумбаковића.
Реално је да прођемо шкоте и да одемо на Еуро. Бар до краја Еура нека ради човек. Има баш доста позитивних ствари.

Ипак једина и највећа ствар која смета мени, а верујем и многима, је то што имамо тај селективни приступ. Ми нисмо у ситуацији да бирамо важно и неважно. Јесу Норвешка и шкотска најважније, али важна је и лн и пријатељске и све. Тако се прави екипа диже морал и исправља губитнички менталитет који ми у фудбалу имамо то је чињеница. Сви су знали синоћ да ако турска на 0-2 да гол следи притисак и клацкалица. Ми смо против Норвешке дали гол 8 минута пре краја и успели да то проспемо. Синоћ имали два гола вишка и то просули за пола дата. Могли смо и ми да дамо трећи, али као екипа са победничким моралом ми би обе утакмице затворили или добили у 90 минута тако што би нападали. Зашто се увек повлачимо и бранимо.

vlade

pre 3 godine

Ljubiša je bio talentovan trener pre 28 godina kada je započeo trenersku karijeru u PFC-u.. očekivao sam od njega, bolju karijeru, međutim, Kinezi i jedna sezona u AEK-u su mu bili limit.. Sada je suv prosek i za naše uslove, jedna dobra utakmica, dve loše, jedna solidna, dve loše.. Međutim, dok FSS ne odreši kesu i dovede nekog Nemca, koji će nas naučiti da trčimo non stop i kome će igrati samo najbolji, Euro preko baraža je maksimum..

cukce

pre 3 godine

Kad ispustiš 2:0 i te kako moraš da budeš nezadovoljan! I protiv Norveške kad smo dali gol kadar kamere ide na Tumbakovića koji rukama signalizira da se povučemo! To je problem većine naših trenera što su uvek zadovoljni, pretpostavljam da je to zbog plata!

Thorvik

pre 3 godine

Kako nezadovoljni nije mi jasno? Nisam gledao utakmicu, ali Turci 53% posjed lopte, udarci 17/7, a vi 19/7 prema statistici najrealnije po bod. A Hrvatska 52% posjed lopte, udarci 10/4, A Francuzi 5/3. Idemo dalje u nove borbe.
(lol, 14. oktobar 2020 23:56)

Vidi se da nisi gledao utakmicu. Ja sam jedan od onih koje nije interesovala reprezentacija dok nismo odigrali protiv Norvežana. Jako slično smo odigrali i sada. Bukvalno dominirali 2/3 utakmice. Momci su odigrali fantastično i u nekim trenucima fanatično. Na Turcima se vidjela nemoć. Na sredini terena nisu mogli uraditi bukvalno ništa. Prvo poluvrijeme smo konstanto vršili presing i imali nekoliko šansi nakon grešaka njihove odbrane, upravo iz presinga. Svi su trčali i grizli kao da se igra svjetsko. Oba gola koja smo primili su bili dio dekoncentracije a to je stvar koja se može i mora popraviti. SMS je nositelj reprezentacije i tu nema dileme. Ristić odličan, Djuričić na kojeg sam i zaboravio igra solidno. Nedostaje Kostić a Lazović mi nešto nije konstantan. Nesiguran sam kad je lopta u njegovom posjedu. Uz Tadića mislim da imamo potencijal da se borimo sa svima na evropskom. Mitru mogu zamjeriti samo oni koji žele da vide Jovića a svi znamo koji su to... oni što broje koliko je kojih u reprezentaciji sa jedne strane brda, a kukaju na menadžere kako oni imaju svoje favorite. Uglavnom nismo u prvih deset na svijetu ali jesmo za prvih 20.

MileR

pre 3 godine

Nije kriv Tumbaković što nikada nismo izgradili svoj stil i sistem fudbalske igre.
On je inače trener sa znanjem da vodi klub u drugoj Srpskoj ligi, iz tog razloga mora biti zadovoljan igrom bez igre.

Brane Lala

pre 3 godine

Možda je selektor bolji od prethodnog ali je i dalje najslabija karika reprezentacije. U prvoj utakmici protiv Norvezana smo imali sreće na kraju. Izmene kasnila baš. Tadić se rastajao sa dušom a severnjaci nas nabili u sesnajsterac. To je bila prilika za brze kontre. Tadića i Mitra napolje a Vlahovica i onog iz Olimpika unutra. Protiv madjara, najistroseniji igrači u prošloj utakmici opet igraju, Gudelj i Tadić. Mađari fizički superiorni nas gaze. Bad mismatch za lakonogog Gacinovica po desnoj strani, ali bas on se zalomio da počne utakmicu. Kao da su izvlacili slamku ko ce da igra. I sad ovo protiv turaka. Izvodi centralnog odbrambenog u momentu kada protivnik izvodi slobodan udarac i sprema se da centrira u box. Pa ima li goreg momenta da se izvede dobar skakac? A u napadu posebna priča. Mitru duša u nosu, SMS ništa više poktetljiv. 15 minuta do kraja, vodimo 2:1 Da smo uveli dva sveža igrača u napad, dali bismo još 2 gola. Game management za nulu.

Vidak

pre 3 godine

Iz opravdanih razloga, utakmicu nisam gledao. Želeo sam da gledam kvalitetan fudbal, pa sam se odlučio za tekmu Italija-Holandija. Medjutim, pročitam, na žalost, ovu izjavu našeg selektora Tumbakovića, koji je, znam to lično, veliki gospodin i dobar čovek, ali fudbalski stručnjak...pa... Elem, na nekim mestima sam se nasmejao, na drugim iznervirao, a na trećim dobio potvrdu da je odluka da reprezentaciju naše zemlje u fudbalu ne gledam do daljneg. Čuj, tri utakmice za devet dana, pa umorni! Imali ste isto oniliko utakmica koliko i sve druge ekipe, taj argument, dakle, ne stoji. Sledeće dve tekme jesu važne, ali ne toliko. Pa, neka ih i izgubimo obe, je li? Samo da u onoj prodjemo Škote i odemo na evropsko, izjavi selektor, ej! Prvo, ako se ima jaka ekipa, utakmice se dobijaju, pa se dobijaju, bez obzira koja je treća i najbitnija. Drugo, psihološki bi bilo najbolje da se pred Škote stane sa dve pobede iza sebe. Ima tu još svačega za pomenuti, npr. i zadovoljan sam i nezadovoljan sam... Šta je po sredi, bipolarni poremećaj?! Sve u svemu, Škote proći nećemo. Onaj ko se rodio 2000. godine moći će da kaže: od kada sam se rodio, nisam gledao svoju zemlju na EP u fudalu, a sad mi je dvadeset i kusur... O razlozima zašto je tako, ni 1500000 karaktera mi nije dovoljno.

Вуче

pre 3 godine

Одлично играју момци. Поново леп осећај док игра репрезентација. 10-ак година није било овог вољног момента. Трче, боре се, гину за сваку лопту, атмосфера је лепа, нема свађа ни подметања као некада.

Одбрана да се још затегне, интегрисати Настасића у друштву и полако скоцкати екипу. Играње у Европи донело тактичке зрелости Влаховићу, Ристићу, Лазовићу, Ђурићићу. Ова селекција има потенцијал за велика дела. Само не експериментисати више. Митру свака част за срце лавовско.

Sima Strahota

pre 3 godine

Dobro smo odigrali i po velikim sansama apsolutno zasluzilu pobedu. Razlika izmedju ovog tima i onog koji je igrao protiv Madjara je ko dan i noc.

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Samo isključi, precrtaj Mladenovića i Ljajića iz reprezentacije i već si na konju. Ne mogu da igraju falš igrači iz Poljske, mlohavi rekreativci iz Turske itd. Samo oni adekvatni kvalitetu i sistemu igre. Vrlo jednostavno.

Da li je slučajno što Đuričić, Sergej, Lazović funkcionišu odlično? Pa nije, jer svako ponaosob nosi svojim tim u Italiji. I svi igraju naš 352 ili 3421. Ristić takođe u Monepeljeu. Nema greške sa njima.

Mani se truleksa i lažno zaslužnih pre 5 i kusur godina. Samo gladni, igrači u najboljim formama i u dobrim klubovima.

lol

pre 3 godine

Kako nezadovoljni nije mi jasno? Nisam gledao utakmicu, ali Turci 53% posjed lopte, udarci 17/7, a vi 19/7 prema statistici najrealnije po bod. A Hrvatska 52% posjed lopte, udarci 10/4, A Francuzi 5/3. Idemo dalje u nove borbe.

Bane

pre 3 godine

Nisam neki ljubitelj Tumbakovića ali ovo jeste pomak u odnosu na prethodni period. Ove grupne utakmice u ligi nacija i služe za to da se ekipa isproba i on je to lepo iskoristio. Video sa čim raspolaže i šta mu je činiti. Stvorio je verovatno mišljenje o sigurnih 15-17 igrača što je Ok. Nama je realno najvaznija sad utakmica protiv Škotske i sve drugo pada u vodu. Muslin je naš najbolji trener koji je imao želju da vodi reprezentaciju i šteta što nije ostao kao selektor jer bi sa njim Srbija mogla mnogo. Ovako ovo sa Tumbom makar za sad izgleda dosta ozbiljnije nego ono sa Krstajićem. Treba pustiti čoveka pa da vidimo šta će da uradi. Ako ništa kakav takav posao je naučio pre reprezentacije a ne ko Krstaja da se uči dok istu vodi...

SrbEUin

pre 3 godine

Naši fudbaleri šutiraju na gol nekako klipavo, cmoljavo a uglavnom neprecizno, pa im najčešće golman odbrani, ili promaše. Zato im treba more pokušaja da bi jednu uterali. A Levandovskom, Grizmanu ili Kilijanu ... su dovoljni po jedan kontakt sa loptom za gol. Daju po ti gola iz po jedne šanse, a naši jedva jedan (odlično!) iz deset.
Jako loš rad na tehnici šuta još od mlađih kategorija.

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Samo isključi, precrtaj Mladenovića i Ljajića iz reprezentacije i već si na konju. Ne mogu da igraju falš igrači iz Poljske, mlohavi rekreativci iz Turske itd. Samo oni adekvatni kvalitetu i sistemu igre. Vrlo jednostavno.

Da li je slučajno što Đuričić, Sergej, Lazović funkcionišu odlično? Pa nije, jer svako ponaosob nosi svojim tim u Italiji. I svi igraju naš 352 ili 3421. Ristić takođe u Monepeljeu. Nema greške sa njima.

Mani se truleksa i lažno zaslužnih pre 5 i kusur godina. Samo gladni, igrači u najboljim formama i u dobrim klubovima.

Bane

pre 3 godine

Nisam neki ljubitelj Tumbakovića ali ovo jeste pomak u odnosu na prethodni period. Ove grupne utakmice u ligi nacija i služe za to da se ekipa isproba i on je to lepo iskoristio. Video sa čim raspolaže i šta mu je činiti. Stvorio je verovatno mišljenje o sigurnih 15-17 igrača što je Ok. Nama je realno najvaznija sad utakmica protiv Škotske i sve drugo pada u vodu. Muslin je naš najbolji trener koji je imao želju da vodi reprezentaciju i šteta što nije ostao kao selektor jer bi sa njim Srbija mogla mnogo. Ovako ovo sa Tumbom makar za sad izgleda dosta ozbiljnije nego ono sa Krstajićem. Treba pustiti čoveka pa da vidimo šta će da uradi. Ako ništa kakav takav posao je naučio pre reprezentacije a ne ko Krstaja da se uči dok istu vodi...

SrbEUin

pre 3 godine

Naši fudbaleri šutiraju na gol nekako klipavo, cmoljavo a uglavnom neprecizno, pa im najčešće golman odbrani, ili promaše. Zato im treba more pokušaja da bi jednu uterali. A Levandovskom, Grizmanu ili Kilijanu ... su dovoljni po jedan kontakt sa loptom za gol. Daju po ti gola iz po jedne šanse, a naši jedva jedan (odlično!) iz deset.
Jako loš rad na tehnici šuta još od mlađih kategorija.

Цоа

pre 3 godine

Треба оставити тумбаковића.
Реално је да прођемо шкоте и да одемо на Еуро. Бар до краја Еура нека ради човек. Има баш доста позитивних ствари.

Ипак једина и највећа ствар која смета мени, а верујем и многима, је то што имамо тај селективни приступ. Ми нисмо у ситуацији да бирамо важно и неважно. Јесу Норвешка и шкотска најважније, али важна је и лн и пријатељске и све. Тако се прави екипа диже морал и исправља губитнички менталитет који ми у фудбалу имамо то је чињеница. Сви су знали синоћ да ако турска на 0-2 да гол следи притисак и клацкалица. Ми смо против Норвешке дали гол 8 минута пре краја и успели да то проспемо. Синоћ имали два гола вишка и то просули за пола дата. Могли смо и ми да дамо трећи, али као екипа са победничким моралом ми би обе утакмице затворили или добили у 90 минута тако што би нападали. Зашто се увек повлачимо и бранимо.

lol

pre 3 godine

Kako nezadovoljni nije mi jasno? Nisam gledao utakmicu, ali Turci 53% posjed lopte, udarci 17/7, a vi 19/7 prema statistici najrealnije po bod. A Hrvatska 52% posjed lopte, udarci 10/4, A Francuzi 5/3. Idemo dalje u nove borbe.

pera

pre 3 godine

Pa sto bi bre brate bio nezadovoljan, od 4 utakmice odigrane mi imamo 2 boda i zadnje mesto na tabeli, ispadamo iz b grupe idemo da igramo sa nama ravnima andora, fasaka ostrva, luksemburg. Sramota sve da vas bude zajedno, jedna bosna i hrvatska igraju u grupi A mi u C.

cukce

pre 3 godine

Kad ispustiš 2:0 i te kako moraš da budeš nezadovoljan! I protiv Norveške kad smo dali gol kadar kamere ide na Tumbakovića koji rukama signalizira da se povučemo! To je problem većine naših trenera što su uvek zadovoljni, pretpostavljam da je to zbog plata!

Thorvik

pre 3 godine

Kako nezadovoljni nije mi jasno? Nisam gledao utakmicu, ali Turci 53% posjed lopte, udarci 17/7, a vi 19/7 prema statistici najrealnije po bod. A Hrvatska 52% posjed lopte, udarci 10/4, A Francuzi 5/3. Idemo dalje u nove borbe.
(lol, 14. oktobar 2020 23:56)

Vidi se da nisi gledao utakmicu. Ja sam jedan od onih koje nije interesovala reprezentacija dok nismo odigrali protiv Norvežana. Jako slično smo odigrali i sada. Bukvalno dominirali 2/3 utakmice. Momci su odigrali fantastično i u nekim trenucima fanatično. Na Turcima se vidjela nemoć. Na sredini terena nisu mogli uraditi bukvalno ništa. Prvo poluvrijeme smo konstanto vršili presing i imali nekoliko šansi nakon grešaka njihove odbrane, upravo iz presinga. Svi su trčali i grizli kao da se igra svjetsko. Oba gola koja smo primili su bili dio dekoncentracije a to je stvar koja se može i mora popraviti. SMS je nositelj reprezentacije i tu nema dileme. Ristić odličan, Djuričić na kojeg sam i zaboravio igra solidno. Nedostaje Kostić a Lazović mi nešto nije konstantan. Nesiguran sam kad je lopta u njegovom posjedu. Uz Tadića mislim da imamo potencijal da se borimo sa svima na evropskom. Mitru mogu zamjeriti samo oni koji žele da vide Jovića a svi znamo koji su to... oni što broje koliko je kojih u reprezentaciji sa jedne strane brda, a kukaju na menadžere kako oni imaju svoje favorite. Uglavnom nismo u prvih deset na svijetu ali jesmo za prvih 20.

Вуче

pre 3 godine

Одлично играју момци. Поново леп осећај док игра репрезентација. 10-ак година није било овог вољног момента. Трче, боре се, гину за сваку лопту, атмосфера је лепа, нема свађа ни подметања као некада.

Одбрана да се још затегне, интегрисати Настасића у друштву и полако скоцкати екипу. Играње у Европи донело тактичке зрелости Влаховићу, Ристићу, Лазовићу, Ђурићићу. Ова селекција има потенцијал за велика дела. Само не експериментисати више. Митру свака част за срце лавовско.

Sima Strahota

pre 3 godine

Dobro smo odigrali i po velikim sansama apsolutno zasluzilu pobedu. Razlika izmedju ovog tima i onog koji je igrao protiv Madjara je ko dan i noc.

Brane Lala

pre 3 godine

Možda je selektor bolji od prethodnog ali je i dalje najslabija karika reprezentacije. U prvoj utakmici protiv Norvezana smo imali sreće na kraju. Izmene kasnila baš. Tadić se rastajao sa dušom a severnjaci nas nabili u sesnajsterac. To je bila prilika za brze kontre. Tadića i Mitra napolje a Vlahovica i onog iz Olimpika unutra. Protiv madjara, najistroseniji igrači u prošloj utakmici opet igraju, Gudelj i Tadić. Mađari fizički superiorni nas gaze. Bad mismatch za lakonogog Gacinovica po desnoj strani, ali bas on se zalomio da počne utakmicu. Kao da su izvlacili slamku ko ce da igra. I sad ovo protiv turaka. Izvodi centralnog odbrambenog u momentu kada protivnik izvodi slobodan udarac i sprema se da centrira u box. Pa ima li goreg momenta da se izvede dobar skakac? A u napadu posebna priča. Mitru duša u nosu, SMS ništa više poktetljiv. 15 minuta do kraja, vodimo 2:1 Da smo uveli dva sveža igrača u napad, dali bismo još 2 gola. Game management za nulu.

MileR

pre 3 godine

Nije kriv Tumbaković što nikada nismo izgradili svoj stil i sistem fudbalske igre.
On je inače trener sa znanjem da vodi klub u drugoj Srpskoj ligi, iz tog razloga mora biti zadovoljan igrom bez igre.

Vidak

pre 3 godine

Iz opravdanih razloga, utakmicu nisam gledao. Želeo sam da gledam kvalitetan fudbal, pa sam se odlučio za tekmu Italija-Holandija. Medjutim, pročitam, na žalost, ovu izjavu našeg selektora Tumbakovića, koji je, znam to lično, veliki gospodin i dobar čovek, ali fudbalski stručnjak...pa... Elem, na nekim mestima sam se nasmejao, na drugim iznervirao, a na trećim dobio potvrdu da je odluka da reprezentaciju naše zemlje u fudbalu ne gledam do daljneg. Čuj, tri utakmice za devet dana, pa umorni! Imali ste isto oniliko utakmica koliko i sve druge ekipe, taj argument, dakle, ne stoji. Sledeće dve tekme jesu važne, ali ne toliko. Pa, neka ih i izgubimo obe, je li? Samo da u onoj prodjemo Škote i odemo na evropsko, izjavi selektor, ej! Prvo, ako se ima jaka ekipa, utakmice se dobijaju, pa se dobijaju, bez obzira koja je treća i najbitnija. Drugo, psihološki bi bilo najbolje da se pred Škote stane sa dve pobede iza sebe. Ima tu još svačega za pomenuti, npr. i zadovoljan sam i nezadovoljan sam... Šta je po sredi, bipolarni poremećaj?! Sve u svemu, Škote proći nećemo. Onaj ko se rodio 2000. godine moći će da kaže: od kada sam se rodio, nisam gledao svoju zemlju na EP u fudalu, a sad mi je dvadeset i kusur... O razlozima zašto je tako, ni 1500000 karaktera mi nije dovoljno.

no name

pre 3 godine

Tumbakovic nije ni malo los trener,vidi se neki pomak ,ima zalaganja ne moze se reci .Trude se koliko toliko.Svidelo mi se sto je Ristic pozvan u repku ,jer je izuzetno dobar i produktivan igrac .On levo .Lazovic desno po krilnim pozicijama.Djuricic dobar .fin tim imamo .Jeste kratak period uklapanja ekipe ,nadam se da ce nas Tumba odvesti na svetsko.

:D

pre 3 godine

Onaj ko se rodio 2000. godine moći će da kaže: od kada sam se rodio, nisam gledao svoju zemlju na EP u fudalu, a sad mi je dvadeset i kusur... O razlozima zašto je tako, ni 1500000 karaktera mi nije dovoljno.
(Vidak, 15. oktobar 2020 00:05)

Samo oni rođeni u SFRJ mogu reći da se sjecaju EP-a. A oni koji su rođeni u SRJ se ne sjecaju jer su bili premali.

Stara kuka

pre 3 godine

Jeste Kokeza na celu saveza, jeste Tumbakovic selektor, tacno je da menadzeri sastavljaju reprezentaciju godinama...tacno je da su nas toliko puta brukali. Ali nema ima se sta zameriti u ove dve, tri utakmice. Sta vi hocete, da igramo kao Brazil iz najboljih dana, da to sve bude tecno i pod konac. Pa ne ide to tako. Hteli ste prvo da vidite trud, borbu i zalaganje. 90 % pricali kako ce nas Norvezani otresti a ono bum tras Haland se nije video, Srbija dobila. Posle Skotske ide definitivni sud. Do tada imaju prilike da se malo odmore od ovih obaveza, da se poleze reprezentacije, a da strucni stab analizaira Skote.

vlade

pre 3 godine

Ljubiša je bio talentovan trener pre 28 godina kada je započeo trenersku karijeru u PFC-u.. očekivao sam od njega, bolju karijeru, međutim, Kinezi i jedna sezona u AEK-u su mu bili limit.. Sada je suv prosek i za naše uslove, jedna dobra utakmica, dve loše, jedna solidna, dve loše.. Međutim, dok FSS ne odreši kesu i dovede nekog Nemca, koji će nas naučiti da trčimo non stop i kome će igrati samo najbolji, Euro preko baraža je maksimum..

Peđa

pre 3 godine

Samo male reprezentacije ispuštaju vođstvo od 2:0, i posle ne znaju da se vrate,i to posle jedne Turske.
Tešimo se ovde basnama godinama,ali ovo je nažalost surova realnost i slika naše reprezentacije

Granota

pre 3 godine

Kako nezadovoljni nije mi jasno? Nisam gledao utakmicu, ali Turci 53% posjed lopte, udarci 17/7, a vi 19/7 prema statistici najrealnije po bod. A Hrvatska 52% posjed lopte, udarci 10/4, A Francuzi 5/3. Idemo dalje u nove borbe.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lol, 14. oktobar 2020 23:56) # Link komentara

Statistika je kao rezultat kompjuterske simulacije. Vidis rezultat, ali ako nisi pratio utakmicu ne znas zasto. Niko nije nezadovoljan realnoscu rezultata, vec zasto je doslo do toga... Kad igras super, vodis i onda protivniku das da se vrati u igru...

lol

pre 3 godine

Kako nezadovoljni nije mi jasno? Nisam gledao utakmicu, ali Turci 53% posjed lopte, udarci 17/7, a vi 19/7 prema statistici najrealnije po bod. A Hrvatska 52% posjed lopte, udarci 10/4, A Francuzi 5/3. Idemo dalje u nove borbe.

SrbEUin

pre 3 godine

Naši fudbaleri šutiraju na gol nekako klipavo, cmoljavo a uglavnom neprecizno, pa im najčešće golman odbrani, ili promaše. Zato im treba more pokušaja da bi jednu uterali. A Levandovskom, Grizmanu ili Kilijanu ... su dovoljni po jedan kontakt sa loptom za gol. Daju po ti gola iz po jedne šanse, a naši jedva jedan (odlično!) iz deset.
Jako loš rad na tehnici šuta još od mlađih kategorija.

Bane

pre 3 godine

Nisam neki ljubitelj Tumbakovića ali ovo jeste pomak u odnosu na prethodni period. Ove grupne utakmice u ligi nacija i služe za to da se ekipa isproba i on je to lepo iskoristio. Video sa čim raspolaže i šta mu je činiti. Stvorio je verovatno mišljenje o sigurnih 15-17 igrača što je Ok. Nama je realno najvaznija sad utakmica protiv Škotske i sve drugo pada u vodu. Muslin je naš najbolji trener koji je imao želju da vodi reprezentaciju i šteta što nije ostao kao selektor jer bi sa njim Srbija mogla mnogo. Ovako ovo sa Tumbom makar za sad izgleda dosta ozbiljnije nego ono sa Krstajićem. Treba pustiti čoveka pa da vidimo šta će da uradi. Ako ništa kakav takav posao je naučio pre reprezentacije a ne ko Krstaja da se uči dok istu vodi...

MileR

pre 3 godine

Nije kriv Tumbaković što nikada nismo izgradili svoj stil i sistem fudbalske igre.
On je inače trener sa znanjem da vodi klub u drugoj Srpskoj ligi, iz tog razloga mora biti zadovoljan igrom bez igre.

pera

pre 3 godine

Pa sto bi bre brate bio nezadovoljan, od 4 utakmice odigrane mi imamo 2 boda i zadnje mesto na tabeli, ispadamo iz b grupe idemo da igramo sa nama ravnima andora, fasaka ostrva, luksemburg. Sramota sve da vas bude zajedno, jedna bosna i hrvatska igraju u grupi A mi u C.

Vidak

pre 3 godine

Iz opravdanih razloga, utakmicu nisam gledao. Želeo sam da gledam kvalitetan fudbal, pa sam se odlučio za tekmu Italija-Holandija. Medjutim, pročitam, na žalost, ovu izjavu našeg selektora Tumbakovića, koji je, znam to lično, veliki gospodin i dobar čovek, ali fudbalski stručnjak...pa... Elem, na nekim mestima sam se nasmejao, na drugim iznervirao, a na trećim dobio potvrdu da je odluka da reprezentaciju naše zemlje u fudbalu ne gledam do daljneg. Čuj, tri utakmice za devet dana, pa umorni! Imali ste isto oniliko utakmica koliko i sve druge ekipe, taj argument, dakle, ne stoji. Sledeće dve tekme jesu važne, ali ne toliko. Pa, neka ih i izgubimo obe, je li? Samo da u onoj prodjemo Škote i odemo na evropsko, izjavi selektor, ej! Prvo, ako se ima jaka ekipa, utakmice se dobijaju, pa se dobijaju, bez obzira koja je treća i najbitnija. Drugo, psihološki bi bilo najbolje da se pred Škote stane sa dve pobede iza sebe. Ima tu još svačega za pomenuti, npr. i zadovoljan sam i nezadovoljan sam... Šta je po sredi, bipolarni poremećaj?! Sve u svemu, Škote proći nećemo. Onaj ko se rodio 2000. godine moći će da kaže: od kada sam se rodio, nisam gledao svoju zemlju na EP u fudalu, a sad mi je dvadeset i kusur... O razlozima zašto je tako, ni 1500000 karaktera mi nije dovoljno.

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Samo isključi, precrtaj Mladenovića i Ljajića iz reprezentacije i već si na konju. Ne mogu da igraju falš igrači iz Poljske, mlohavi rekreativci iz Turske itd. Samo oni adekvatni kvalitetu i sistemu igre. Vrlo jednostavno.

Da li je slučajno što Đuričić, Sergej, Lazović funkcionišu odlično? Pa nije, jer svako ponaosob nosi svojim tim u Italiji. I svi igraju naš 352 ili 3421. Ristić takođe u Monepeljeu. Nema greške sa njima.

Mani se truleksa i lažno zaslužnih pre 5 i kusur godina. Samo gladni, igrači u najboljim formama i u dobrim klubovima.

Thorvik

pre 3 godine

Kako nezadovoljni nije mi jasno? Nisam gledao utakmicu, ali Turci 53% posjed lopte, udarci 17/7, a vi 19/7 prema statistici najrealnije po bod. A Hrvatska 52% posjed lopte, udarci 10/4, A Francuzi 5/3. Idemo dalje u nove borbe.
(lol, 14. oktobar 2020 23:56)

Vidi se da nisi gledao utakmicu. Ja sam jedan od onih koje nije interesovala reprezentacija dok nismo odigrali protiv Norvežana. Jako slično smo odigrali i sada. Bukvalno dominirali 2/3 utakmice. Momci su odigrali fantastično i u nekim trenucima fanatično. Na Turcima se vidjela nemoć. Na sredini terena nisu mogli uraditi bukvalno ništa. Prvo poluvrijeme smo konstanto vršili presing i imali nekoliko šansi nakon grešaka njihove odbrane, upravo iz presinga. Svi su trčali i grizli kao da se igra svjetsko. Oba gola koja smo primili su bili dio dekoncentracije a to je stvar koja se može i mora popraviti. SMS je nositelj reprezentacije i tu nema dileme. Ristić odličan, Djuričić na kojeg sam i zaboravio igra solidno. Nedostaje Kostić a Lazović mi nešto nije konstantan. Nesiguran sam kad je lopta u njegovom posjedu. Uz Tadića mislim da imamo potencijal da se borimo sa svima na evropskom. Mitru mogu zamjeriti samo oni koji žele da vide Jovića a svi znamo koji su to... oni što broje koliko je kojih u reprezentaciji sa jedne strane brda, a kukaju na menadžere kako oni imaju svoje favorite. Uglavnom nismo u prvih deset na svijetu ali jesmo za prvih 20.

Вуче

pre 3 godine

Одлично играју момци. Поново леп осећај док игра репрезентација. 10-ак година није било овог вољног момента. Трче, боре се, гину за сваку лопту, атмосфера је лепа, нема свађа ни подметања као некада.

Одбрана да се још затегне, интегрисати Настасића у друштву и полако скоцкати екипу. Играње у Европи донело тактичке зрелости Влаховићу, Ристићу, Лазовићу, Ђурићићу. Ова селекција има потенцијал за велика дела. Само не експериментисати више. Митру свака част за срце лавовско.

Sima Strahota

pre 3 godine

Dobro smo odigrali i po velikim sansama apsolutno zasluzilu pobedu. Razlika izmedju ovog tima i onog koji je igrao protiv Madjara je ko dan i noc.

vlade

pre 3 godine

Ljubiša je bio talentovan trener pre 28 godina kada je započeo trenersku karijeru u PFC-u.. očekivao sam od njega, bolju karijeru, međutim, Kinezi i jedna sezona u AEK-u su mu bili limit.. Sada je suv prosek i za naše uslove, jedna dobra utakmica, dve loše, jedna solidna, dve loše.. Međutim, dok FSS ne odreši kesu i dovede nekog Nemca, koji će nas naučiti da trčimo non stop i kome će igrati samo najbolji, Euro preko baraža je maksimum..

Brane Lala

pre 3 godine

Možda je selektor bolji od prethodnog ali je i dalje najslabija karika reprezentacije. U prvoj utakmici protiv Norvezana smo imali sreće na kraju. Izmene kasnila baš. Tadić se rastajao sa dušom a severnjaci nas nabili u sesnajsterac. To je bila prilika za brze kontre. Tadića i Mitra napolje a Vlahovica i onog iz Olimpika unutra. Protiv madjara, najistroseniji igrači u prošloj utakmici opet igraju, Gudelj i Tadić. Mađari fizički superiorni nas gaze. Bad mismatch za lakonogog Gacinovica po desnoj strani, ali bas on se zalomio da počne utakmicu. Kao da su izvlacili slamku ko ce da igra. I sad ovo protiv turaka. Izvodi centralnog odbrambenog u momentu kada protivnik izvodi slobodan udarac i sprema se da centrira u box. Pa ima li goreg momenta da se izvede dobar skakac? A u napadu posebna priča. Mitru duša u nosu, SMS ništa više poktetljiv. 15 minuta do kraja, vodimo 2:1 Da smo uveli dva sveža igrača u napad, dali bismo još 2 gola. Game management za nulu.

cukce

pre 3 godine

Kad ispustiš 2:0 i te kako moraš da budeš nezadovoljan! I protiv Norveške kad smo dali gol kadar kamere ide na Tumbakovića koji rukama signalizira da se povučemo! To je problem većine naših trenera što su uvek zadovoljni, pretpostavljam da je to zbog plata!

no name

pre 3 godine

Tumbakovic nije ni malo los trener,vidi se neki pomak ,ima zalaganja ne moze se reci .Trude se koliko toliko.Svidelo mi se sto je Ristic pozvan u repku ,jer je izuzetno dobar i produktivan igrac .On levo .Lazovic desno po krilnim pozicijama.Djuricic dobar .fin tim imamo .Jeste kratak period uklapanja ekipe ,nadam se da ce nas Tumba odvesti na svetsko.

:D

pre 3 godine

Onaj ko se rodio 2000. godine moći će da kaže: od kada sam se rodio, nisam gledao svoju zemlju na EP u fudalu, a sad mi je dvadeset i kusur... O razlozima zašto je tako, ni 1500000 karaktera mi nije dovoljno.
(Vidak, 15. oktobar 2020 00:05)

Samo oni rođeni u SFRJ mogu reći da se sjecaju EP-a. A oni koji su rođeni u SRJ se ne sjecaju jer su bili premali.

Granota

pre 3 godine

Kako nezadovoljni nije mi jasno? Nisam gledao utakmicu, ali Turci 53% posjed lopte, udarci 17/7, a vi 19/7 prema statistici najrealnije po bod. A Hrvatska 52% posjed lopte, udarci 10/4, A Francuzi 5/3. Idemo dalje u nove borbe.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lol, 14. oktobar 2020 23:56) # Link komentara

Statistika je kao rezultat kompjuterske simulacije. Vidis rezultat, ali ako nisi pratio utakmicu ne znas zasto. Niko nije nezadovoljan realnoscu rezultata, vec zasto je doslo do toga... Kad igras super, vodis i onda protivniku das da se vrati u igru...

Peđa

pre 3 godine

Samo male reprezentacije ispuštaju vođstvo od 2:0, i posle ne znaju da se vrate,i to posle jedne Turske.
Tešimo se ovde basnama godinama,ali ovo je nažalost surova realnost i slika naše reprezentacije

Цоа

pre 3 godine

Треба оставити тумбаковића.
Реално је да прођемо шкоте и да одемо на Еуро. Бар до краја Еура нека ради човек. Има баш доста позитивних ствари.

Ипак једина и највећа ствар која смета мени, а верујем и многима, је то што имамо тај селективни приступ. Ми нисмо у ситуацији да бирамо важно и неважно. Јесу Норвешка и шкотска најважније, али важна је и лн и пријатељске и све. Тако се прави екипа диже морал и исправља губитнички менталитет који ми у фудбалу имамо то је чињеница. Сви су знали синоћ да ако турска на 0-2 да гол следи притисак и клацкалица. Ми смо против Норвешке дали гол 8 минута пре краја и успели да то проспемо. Синоћ имали два гола вишка и то просули за пола дата. Могли смо и ми да дамо трећи, али као екипа са победничким моралом ми би обе утакмице затворили или добили у 90 минута тако што би нападали. Зашто се увек повлачимо и бранимо.

Stara kuka

pre 3 godine

Jeste Kokeza na celu saveza, jeste Tumbakovic selektor, tacno je da menadzeri sastavljaju reprezentaciju godinama...tacno je da su nas toliko puta brukali. Ali nema ima se sta zameriti u ove dve, tri utakmice. Sta vi hocete, da igramo kao Brazil iz najboljih dana, da to sve bude tecno i pod konac. Pa ne ide to tako. Hteli ste prvo da vidite trud, borbu i zalaganje. 90 % pricali kako ce nas Norvezani otresti a ono bum tras Haland se nije video, Srbija dobila. Posle Skotske ide definitivni sud. Do tada imaju prilike da se malo odmore od ovih obaveza, da se poleze reprezentacije, a da strucni stab analizaira Skote.