Tenis 72

Sreda, 07.10.2020.

14:30

Cicipas suvereno do polufinala – čeka se Đoković!

Grčki teniser Stefanos Cicipas savladao je Andreja Rubljova sa 3-0 u setovima i plasirao se u polufinale Rolan Garosa.

Cicipas suvereno do polufinala – èeka se Ðokoviæ! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

,,,

pre 3 godine

Baš suprotno. Šljaka je podloga na kojoj krvavo moraš svaki poen da zaradiš. Tu prolaze samo najizdržljiviji. Nema da lupiš servis 220 na sat i ćao, ovde loptica uspori, pa se ulazi u duge razmene i nadmudrivanja.
(Pippin, 7. oktobar 2020 21:56)

Jeste zahtvena ali je najgora po teniskom kvalitetu uopste. Pogotovo kada bije vetar kao da si na plazi sa olujom a pesak u oci - milina. Sto naravno jos vise sroza kvalitet meca. Nije tacno "samo servis i cao" - koliko znam Federer a pogotovo Novak nisu najveci serveri a imaju toliko GS titula.

Definitvno je najgori GS po uslovima. Do skora nije bilo ni krova (koji i dalje ne koriste kad treba), ni svetla. O "hawk eye" da ne trosim reci.

Pippin

pre 3 godine

Roland Garros jos jednom dokazuje da je najgori GS u skoro svakom pogledu.
(., 07. oktobar 2020 16:31)

Baš suprotno. Šljaka je podloga na kojoj krvavo moraš svaki poen da zaradiš. Tu prolaze samo najizdržljiviji. Nema da lupiš servis 220 na sat i ćao, ovde loptica uspori, pa se ulazi u duge razmene i nadmudrivanja.

To je to

pre 3 godine

Ovo mu đođe kao revanš za onaj poraz prošle nedelje.

Rubljev vidno umoran a bez odgovora za danas sjajnog Grka koji odigrao strašno dobar tenis. U polufinalu ima šanse svoje.

Milutin

pre 3 godine

@Milutin... Ja sam čovek koga boli uvo ko je ko i kog je porekla. Pa Srdjan Djokovic je pre mesec dana rekao na SK da mu je žena Hrvatica. Ti pises Madjarica i Slovenka. Treba da javiš Srdjanu šta mu je žena. Što tebi to smeta kada mužu i deci ne smeta. Opusti se i uzivaj u životu. Postoje samo dobri i loši ljudi.
(Bg, 7. oktobar 2020 18:29)

Rodjena u Hrvatskoj od oca Slovenca i majke Madjarice.

Moj odgovor je bio ovim brojačima krvnih zrnaca da kad već broje, broje do kraja, a ne da stanu kad to njima odgovara.

Primer: Srdjan Djoković je po njima "Crnogorac", a čovek rodjen u Srbiji. Valjda zato što su mu roditelji rodjeni u Crnoj Gori (Srbi inače). Ali zato je Dijana "Hrvatica" čim je rodjena u Hrvatskoj, a ko su joj roditelji nema veze.

Da ne tupim više, meni apsolutno nije bitno ko je odakle i ko su mu roditelji, već kakav je ko čovek. Novak se izjašnjava kao Srbin, igra za Srbiju i meni je to dosta. Čovek je sigurno više uradio za Srbiju nego svi ovi brojači krvnih zrnaca zajedno.

matori

pre 3 godine

dobar, šta dobar, odličan Cicipas!
ali je sve to od trenutka kada se iz nepoznatog razloga Rubljov, i to pri vodstvu, raspao i promašio nekoliko udaraca. Ništa specijalno tu Grk nije trebalo da uradi. Rus je sam prokockao servis za set. posle toga i Cicipas je izgledao potpuno drugačije i sjajno.
do tog trenutka i grad pod pritiskom nije izgledala tako lepršavo.

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Ovaj Rubljev moze da igra samo ako ga bas bas bas krene.Covek se ubio na svojoj servi za prvi set.Kao da je prvi put na terenu zabio cetri zaredom teske greske u mrezu i aut.Od tada igrao kao pile bez glave.
Nista posebno od obojice.
Ako se desi da slucajno Nole ispadne onda to Nadal uzima sigurno.
Verujem u finale Đole i Rafa

bmiles

pre 3 godine

Bez obzira na fantastino odigran mec i pobedu "Cipicasa,utisak je da je doprineo Rubljov, narocito na 5:4 u prvom setu,kad je propustio set loptu na svoj servis.Ovako planirana polufinala,bar po kladionicama, sad se vidi zasto su stavile Svarcmana kao favorita u jucerasnjem mecu protiv Tima.Realno,da ce Novak biti taj cetvrti polufinalista nego usudio bi reci i finalista,ipak je Novak daleko bolji igrac od Cicipasa.Znam da ce mnogo biti kritika na ova moja predvidjanja,zna se i od koga pa njima porucujem vec izlizanu recenicu:"Mnogi igraju tenis ali samo Novak pobedjuje!"
Finala su uvek finala sa posebnom pricom.Tvrdim da ce Novak bez obzira ko mu se suprostavi pokazati svoju supremaciju i osvojiti svoj 18.GS!
Jos nesto vec dva dana se pitam ko su ti koji su stavili 23 glasa u anketi b92 na Pabla!? Jaoooj majko luzera!?

Just Do Nothing

pre 3 godine

Tako je Milutine. Zakljucak: ne treba se zeniti Srpkinjom, ako hoces da ti deca budu veliki Srbi. Majka kralja Milutina, I sv Save nisu bile Srpkinje. Toliko o cistim Srbima

Zoki

pre 3 godine

Slavisa V.
Nije tačno. On je Rubljev sa običnim e, ne kao slikar koji ima e sa dve tačke pa se izgovara Rubljov
Inače ga ovde u Rusiji zovu Rublj, dok je Stefanosu Fonini nadenuo nadimak Isus. Inače Isus vrlo dobro govori ruski, hteo je da bude novinar i često piše reportaže iz hobija odnosno svoje druge ljubavi
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dete kapetana granta, 7. oktobar 2020 17:28)

Mogao si provjeriti i vidjeti da se Rublev na ruskom pise sa e sa dvije tacke gore a ne bez, tako da je Rubljov...

Bg

pre 3 godine

@Milutin... Ja sam čovek koga boli uvo ko je ko i kog je porekla. Pa Srdjan Djokovic je pre mesec dana rekao na SK da mu je žena Hrvatica. Ti pises Madjarica i Slovenka. Treba da javiš Srdjanu šta mu je žena. Što tebi to smeta kada mužu i deci ne smeta. Opusti se i uzivaj u životu. Postoje samo dobri i loši ljudi.

x

pre 3 godine

Inače zanimljivost, Andrej Rubljov je možda i najveći pravoslavni ikonopisac (14-15 vek) ujedno i kanonizovani svetitelj. Verovatno je i mali Rubljov dobio ime baš po njemu.
(detektiv kokni kol, 07. oktobar 2020 16:55)

Inače jedan od mojih omiljenih filmova je Andrej Rubljov. Kao i skoro svi od Tarkovskog.

Milutin

pre 3 godine

Majka Cicipasa je cista Ruskinja, rodjena u Moskvi, à otac mu jeste Grk. To su ti talentovani mesanci. Tu se ubraja I Novak, majka Hrvatica, otac Crnogorac.
(Just Do Nothing, 7. oktobar 2020 17:54)

Novakov otac je Srbin, a majka 50% Madjarica 50% Slovenka.

Ostalo si pogodio.

Iskreno u brk ti kazem

pre 3 godine

Tacno tako ali uvek ima ono ALI.
Rafa za jese kasno poceo ali ima
i dva dana odmora za samu zavrsnicu.
Da ne budem pogresno shvacen, Radala
izuzetno postujem ali na RG-u on
nikada nije igrao tri dana zaredom,
dok je Novak vise puta stavljan
u najnezgodniji termin gde je u
zavrsnicama morao da igra tri dana
zaredom, primer 2015. kada je izgubio
od Varrinke, dobio prvi set, posle
se videlo da nije imao snage za
nesto vise od toga. Poz.
(Cole, 7. oktobar 2020 17:34)


Aaa znaci zato je Nole izgubio od Stena Vavrinke!
Pa hvala ti dobri covece sto me obavesti, sada mi je dilema vecna otklonjena...inace, ja mislio da je Nole izgubio jer ga je Vavrinka 2015 na RG rastavio na proste cinioce, kad ono Nole bio umoran...ehh

slaviša šmigič

pre 3 godine

Andrey Andreyevich Rublev (Russian: Андре́й Андре́евич Рублёв, tr. Rublyov, pronounced [ɐnˈdrʲej rʊˈblʲɵf]

znanje-imanje

pre 3 godine

Za razliku od većine igrača koje možeš da kazniš kada ostaljaju više prostora na forhendu Cicipas je tu baš nezgodan. Jednoručni bekend mu je opet neobično stabilan. Dobro se snalazi i kada mu se skrati lopta. Nema većinu mana visokih a ima prednost snage zamah i servisa. Više nije "mlad" da se raspadne ili uplaši pobede. Fizički je spreman a na RG nije proveo previše vremena na terenu.
Novaka od titule dele 3 jako teška meča, gde je samo potencijalno finale najmanji problem. Totalnim izvrtanjem Novakov žreb je ispao puno teži od Nadalovog.

Posmatrač

pre 3 godine

Njihov dueli su uvek neizvesni osim egzibicioni turnir gde je dobio Grk prilično lako po pravilu na svim ostalim mečevima se vodila lavovska borba. Zato je nerešen međusobni duel a čini mi se da Cicipas dobija na RG jer Andrev umorno izgleda.

1 Đoković

pre 3 godine

Sad se vidi koliko je Novak mentalna gromada.Resetuje se trenutno.Rubljev je još u prvom setu.Samim tim je ovaj meč gotov.Milo mi zbog Novaka, da na vreme počne.Zajebaće Cicipas zlobne Francuze koji su hteli da Nole počne kasno u noć.Zgazi ih sveeee....

abrob

pre 3 godine

Zašto svi RubljEva uporno zovu RubljOv? Dal se na ruskom E čita kao O , pojma nemam... U svakom slučaju tipujem da će čupavi Rus biti protivnik Djokoviću u polufinalu
(Vuja neznalica, 07. oktobar 2020 16:40)

Рубл?в. ? се чита "јо".

Sabre

pre 3 godine

Kada gledam neki teniski meč, uvek izaberem svog favorita za kojeg navijam da pobedi... Izaberem na osnovu kvaliteta igre, da li ima stav, da li pokazuje hrabrost i karakter na terenu. Sada, kada gledam ovaj meč, posle dužeg vremena ne mogu da se odlučim, jer su mi obojica tenisera retko antipatični likovi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (kompletni idiot, 7. oktobar 2020 16:37)

Hvala na misljenju. Zaista ti odlicno pristaje nadimak.

Mikii

pre 3 godine

Ovo će biti klanica kao Švarcman i Tim. Mogao bi kuću da stavim da ođe ne može biti 3 seta. 
(Djole99, 07. oktobar 2020 16:32)

Svi ovi sto kuće stavljaju pucaju ko od šale.

Bane

pre 3 godine

Stefanos više raspoložen za igru danas ujedno mnogo bolje odigrao dosad meč nego u Hamburgu uz to nemoj da zaboravite obojica su stigli bez pauze poslednji na GS nakon finala u Nemačkoj prestonici..

Pitanje u kom stanju Rubljev odnosno ima li snage preokrene i možda odvede u pet setova. Sve mi se čini da će ovo Grk privest na kraju rutinski.

Slavisa V.

pre 3 godine

Ipak je Rubljov, jer se njegovo prezime na ruskom pise Rublёv, ocigledno Evrosport ili RG nemaju odgovarajuci font, isto kao i prezime slavnog ruskog ikonopisca iz XIV-XV veka. Verovatno je i sam teniser dobio ime po slavnom zemljaku. Najpriblizniji izgovor bi bio Rubl+jov (l,j), sto se spojeno kod nas cuje i izgovara Rubljov.

Beobrad

pre 3 godine

Bolja opcija za Novaka je Cicipas!
Rubljov je neko ko moze pruziti nestvarno dobar tenis.
Veoma talentovan, ali nestabilan u glavi, kao i svi ruski teniseri, ukljucujuci i naturalizivane, Sapovalova i Zvereva.

Milan

pre 3 godine

Uf, Cicipas u odličnoj formi, sve pogađa. Od projektovanog lakšeg žreba Novaka zapravo očekuju potencijalno dva teška meča pre finala.

Simke_007

pre 3 godine

Cicipas je opasan,jer igra dobro sa osnovne linije,ne pravi mnogo gresaka,a ima jako dobar servis...Tako da ako se sastanu u polufinalu,Novak mora da bude na 100%.

Jumko

pre 3 godine

#jumko
Vec sam ulozio. Jok, cekacu tebe da mi popujes ovde.
(zapamtite komentar, 07. oktobar 2020 16:33)
Putnika, bolesnika, pacenika, onih koji vjeruju u Cicija i onih koji gube pare na kocku a nemaju za kifle ...

Посматрач

pre 3 godine

Za sve "poznavaoce" ruskog jezika . Андрей Андреевич Рублёв.

Рубљов или Rubljov, na srpskom. Na ruskom je naš Novak - Джокович.

Just Do Nothing

pre 3 godine

Majka Cicipasa je cista Ruskinja, rodjena u Moskvi, à otac mu jeste Grk. To su ti talentovani mesanci. Tu se ubraja I Novak, majka Hrvatica, otac Crnogorac.

jako i do samog kraja

pre 3 godine

@Vuja neznalica

Čita se. Андре? Рубл?в je original. E sa tačkicama je O, kao što je to I u stvari J.

Stranci samo prepisuju golo latinično ime. Tako ispadne Andrei Rublev, i našeg Novaka naprave na Djokovica, umesto Đokovića.

Slavisa V.

pre 3 godine

"Zašto svi RubljEva uporno zovu RubljOv? Dal se na ruskom E čita kao O..."

Udjoh samo da napisem ovakav komentar i covek upravo to napisao. Ne, E se na ruskom sigurno ne cita kao O. Pocece uskoro svi da ga zovu kako treba, do sad nije bilo toliko bitno. Morace.

Cole

pre 3 godine

Mislim da je stilisticki Rublev bolja opcija za Novaka u polufinale (naravno ako prodje) nego Tsitsipas. Mada je Djokovic skoro pobedio grka pre pocetka ove pandemije u Martu. Voleo bi da traje sto duze i istrose, ali u isto vreme to znaci da Novak pocinje kasnije. Roland Garros jos jednom dokazuje da je najgori GS u skoro svakom pogledu.
(., 07. oktobar 2020 16:31)

Novak kad god da pocne, sigurno nece poceti ko Nadal sinoc u 11.
(Bole, 7. oktobar 2020 16:58)

Tacno tako ali uvek ima ono ALI.
Rafa za jese kasno poceo ali ima
i dva dana odmora za samu zavrsnicu.
Da ne budem pogresno shvacen, Radala
izuzetno postujem ali na RG-u on
nikada nije igrao tri dana zaredom,
dok je Novak vise puta stavljan
u najnezgodniji termin gde je u
zavrsnicama morao da igra tri dana
zaredom, primer 2015. kada je izgubio
od Varrinke, dobio prvi set, posle
se videlo da nije imao snage za
nesto vise od toga. Poz.

slaviša šmigič

pre 3 godine

Noleta dabnas očekuje napaljeni Busta pa ako prodje igrač kao što je grk Cicipas na koga niko neobrača pažnju a baš je nezgodan igrač samo da Nole prvo prodje ovog Bustu pa da vidimo i Cicipasa znači Nole ima 3 teška meča zaredom ako želi osvojiti Pariz dok Nadal uz nevidjenu sreču ima Švarcmana kome se gotovo niko nije nadao tek onda Finale s skim to čemo tek videti naravno da želim,da to bude Novak kao i večina normalnih ljudi sa našeg prostora sem naravno Jumka njega neubrajam u one normalne uvek ima nekih izuzetaka koji navija za sve druge ali nikako za Novaka iako bez njega nemože,da živi a to se vidi po tolikim komentarima gde se potpisuje sa različitim imenima i misli,da nismo prezreli da ovde sem njega ili najviše dvojice nepostoji ko piše negativne komentare o Novaku Đokoviču

slaviša šmigič

pre 3 godine

Noleta sad očekuje Busta pa ako prodje igrač kao što je grk Cicipas na koga niko neobrača pažnju a baš je nezgodan igrač samo da nole prodje ovog Bustu

dete kapetana granta

pre 3 godine

Slavisa V.
Nije tačno. On je Rubljev sa običnim e, ne kao slikar koji ima e sa dve tačke pa se izgovara Rubljov
Inače ga ovde u Rusiji zovu Rublj, dok je Stefanosu Fonini nadenuo nadimak Isus. Inače Isus vrlo dobro govori ruski, hteo je da bude novinar i često piše reportaže iz hobija odnosno svoje druge ljubavi

Vuja neznalica

pre 3 godine

Zašto svi RubljEva uporno zovu RubljOv? Dal se na ruskom E čita kao O , pojma nemam... U svakom slučaju tipujem da će čupavi Rus biti protivnik Djokoviću u polufinalu

Bole

pre 3 godine

Mislim da je stilisticki Rublev bolja opcija za Novaka u polufinale (naravno ako prodje) nego Tsitsipas. Mada je Djokovic skoro pobedio grka pre pocetka ove pandemije u Martu. Voleo bi da traje sto duze i istrose, ali u isto vreme to znaci da Novak pocinje kasnije. Roland Garros jos jednom dokazuje da je najgori GS u skoro svakom pogledu.
(., 07. oktobar 2020 16:31)

Novak kad god da pocne, sigurno nece poceti ko Nadal sinoc u 11.

.

pre 3 godine

Mislim da je stilisticki Rublev bolja opcija za Novaka u polufinale (naravno ako prodje) nego Tsitsipas. Mada je Djokovic skoro pobedio grka pre pocetka ove pandemije u Martu. Voleo bi da traje sto duze i istrose, ali u isto vreme to znaci da Novak pocinje kasnije. Roland Garros jos jednom dokazuje da je najgori GS u skoro svakom pogledu.

kompletni idiot

pre 3 godine

Kada gledam neki teniski meč, uvek izaberem svog favorita za kojeg navijam da pobedi... Izaberem na osnovu kvaliteta igre, da li ima stav, da li pokazuje hrabrost i karakter na terenu. Sada, kada gledam ovaj meč, posle dužeg vremena ne mogu da se odlučim, jer su mi obojica tenisera retko antipatični likovi.

Rusija u srcu

pre 3 godine

Rubljov je normalniji momak, i bolje igra, trebalo bi proci cicipasa. Novak svakako mora proci jednog od njih dvoje, tako da svejedno je. A da je ovo gore organizovan turnir od Us opena, to jeste.

Jumko

pre 3 godine

Cicipas pobedjuje danas, a osvojice i turnir.
(zapamtite komentar, 07. oktobar 2020 16:18
Pa brate sto cucis kuci i nemas za kiflu? Evo tipi idi trci stavi pare na Cicija da osvaja turnir, 25/1

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Inače zanimljivost, Andrej Rubljov je možda i najveći pravoslavni ikonopisac (14-15 vek) ujedno i kanonizovani svetitelj. Verovatno je i mali Rubljov dobio ime baš po njemu.

.

pre 3 godine

Mislim da je stilisticki Rublev bolja opcija za Novaka u polufinale (naravno ako prodje) nego Tsitsipas. Mada je Djokovic skoro pobedio grka pre pocetka ove pandemije u Martu. Voleo bi da traje sto duze i istrose, ali u isto vreme to znaci da Novak pocinje kasnije. Roland Garros jos jednom dokazuje da je najgori GS u skoro svakom pogledu.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Inače zanimljivost, Andrej Rubljov je možda i najveći pravoslavni ikonopisac (14-15 vek) ujedno i kanonizovani svetitelj. Verovatno je i mali Rubljov dobio ime baš po njemu.

Simke_007

pre 3 godine

Cicipas je opasan,jer igra dobro sa osnovne linije,ne pravi mnogo gresaka,a ima jako dobar servis...Tako da ako se sastanu u polufinalu,Novak mora da bude na 100%.

Milutin

pre 3 godine

@Milutin... Ja sam čovek koga boli uvo ko je ko i kog je porekla. Pa Srdjan Djokovic je pre mesec dana rekao na SK da mu je žena Hrvatica. Ti pises Madjarica i Slovenka. Treba da javiš Srdjanu šta mu je žena. Što tebi to smeta kada mužu i deci ne smeta. Opusti se i uzivaj u životu. Postoje samo dobri i loši ljudi.
(Bg, 7. oktobar 2020 18:29)

Rodjena u Hrvatskoj od oca Slovenca i majke Madjarice.

Moj odgovor je bio ovim brojačima krvnih zrnaca da kad već broje, broje do kraja, a ne da stanu kad to njima odgovara.

Primer: Srdjan Djoković je po njima "Crnogorac", a čovek rodjen u Srbiji. Valjda zato što su mu roditelji rodjeni u Crnoj Gori (Srbi inače). Ali zato je Dijana "Hrvatica" čim je rodjena u Hrvatskoj, a ko su joj roditelji nema veze.

Da ne tupim više, meni apsolutno nije bitno ko je odakle i ko su mu roditelji, već kakav je ko čovek. Novak se izjašnjava kao Srbin, igra za Srbiju i meni je to dosta. Čovek je sigurno više uradio za Srbiju nego svi ovi brojači krvnih zrnaca zajedno.

Jumko

pre 3 godine

Cicipas pobedjuje danas, a osvojice i turnir.
(zapamtite komentar, 07. oktobar 2020 16:18
Pa brate sto cucis kuci i nemas za kiflu? Evo tipi idi trci stavi pare na Cicija da osvaja turnir, 25/1

Mikii

pre 3 godine

Ovo će biti klanica kao Švarcman i Tim. Mogao bi kuću da stavim da ođe ne može biti 3 seta. 
(Djole99, 07. oktobar 2020 16:32)

Svi ovi sto kuće stavljaju pucaju ko od šale.

Milan

pre 3 godine

Uf, Cicipas u odličnoj formi, sve pogađa. Od projektovanog lakšeg žreba Novaka zapravo očekuju potencijalno dva teška meča pre finala.

Bole

pre 3 godine

Mislim da je stilisticki Rublev bolja opcija za Novaka u polufinale (naravno ako prodje) nego Tsitsipas. Mada je Djokovic skoro pobedio grka pre pocetka ove pandemije u Martu. Voleo bi da traje sto duze i istrose, ali u isto vreme to znaci da Novak pocinje kasnije. Roland Garros jos jednom dokazuje da je najgori GS u skoro svakom pogledu.
(., 07. oktobar 2020 16:31)

Novak kad god da pocne, sigurno nece poceti ko Nadal sinoc u 11.

To je to

pre 3 godine

Ovo mu đođe kao revanš za onaj poraz prošle nedelje.

Rubljev vidno umoran a bez odgovora za danas sjajnog Grka koji odigrao strašno dobar tenis. U polufinalu ima šanse svoje.

Cole

pre 3 godine

Mislim da je stilisticki Rublev bolja opcija za Novaka u polufinale (naravno ako prodje) nego Tsitsipas. Mada je Djokovic skoro pobedio grka pre pocetka ove pandemije u Martu. Voleo bi da traje sto duze i istrose, ali u isto vreme to znaci da Novak pocinje kasnije. Roland Garros jos jednom dokazuje da je najgori GS u skoro svakom pogledu.
(., 07. oktobar 2020 16:31)

Novak kad god da pocne, sigurno nece poceti ko Nadal sinoc u 11.
(Bole, 7. oktobar 2020 16:58)

Tacno tako ali uvek ima ono ALI.
Rafa za jese kasno poceo ali ima
i dva dana odmora za samu zavrsnicu.
Da ne budem pogresno shvacen, Radala
izuzetno postujem ali na RG-u on
nikada nije igrao tri dana zaredom,
dok je Novak vise puta stavljan
u najnezgodniji termin gde je u
zavrsnicama morao da igra tri dana
zaredom, primer 2015. kada je izgubio
od Varrinke, dobio prvi set, posle
se videlo da nije imao snage za
nesto vise od toga. Poz.

Milutin

pre 3 godine

Majka Cicipasa je cista Ruskinja, rodjena u Moskvi, à otac mu jeste Grk. To su ti talentovani mesanci. Tu se ubraja I Novak, majka Hrvatica, otac Crnogorac.
(Just Do Nothing, 7. oktobar 2020 17:54)

Novakov otac je Srbin, a majka 50% Madjarica 50% Slovenka.

Ostalo si pogodio.

bmiles

pre 3 godine

Bez obzira na fantastino odigran mec i pobedu "Cipicasa,utisak je da je doprineo Rubljov, narocito na 5:4 u prvom setu,kad je propustio set loptu na svoj servis.Ovako planirana polufinala,bar po kladionicama, sad se vidi zasto su stavile Svarcmana kao favorita u jucerasnjem mecu protiv Tima.Realno,da ce Novak biti taj cetvrti polufinalista nego usudio bi reci i finalista,ipak je Novak daleko bolji igrac od Cicipasa.Znam da ce mnogo biti kritika na ova moja predvidjanja,zna se i od koga pa njima porucujem vec izlizanu recenicu:"Mnogi igraju tenis ali samo Novak pobedjuje!"
Finala su uvek finala sa posebnom pricom.Tvrdim da ce Novak bez obzira ko mu se suprostavi pokazati svoju supremaciju i osvojiti svoj 18.GS!
Jos nesto vec dva dana se pitam ko su ti koji su stavili 23 glasa u anketi b92 na Pabla!? Jaoooj majko luzera!?

kompletni idiot

pre 3 godine

Kada gledam neki teniski meč, uvek izaberem svog favorita za kojeg navijam da pobedi... Izaberem na osnovu kvaliteta igre, da li ima stav, da li pokazuje hrabrost i karakter na terenu. Sada, kada gledam ovaj meč, posle dužeg vremena ne mogu da se odlučim, jer su mi obojica tenisera retko antipatični likovi.

Rusija u srcu

pre 3 godine

Rubljov je normalniji momak, i bolje igra, trebalo bi proci cicipasa. Novak svakako mora proci jednog od njih dvoje, tako da svejedno je. A da je ovo gore organizovan turnir od Us opena, to jeste.

znanje-imanje

pre 3 godine

Za razliku od većine igrača koje možeš da kazniš kada ostaljaju više prostora na forhendu Cicipas je tu baš nezgodan. Jednoručni bekend mu je opet neobično stabilan. Dobro se snalazi i kada mu se skrati lopta. Nema većinu mana visokih a ima prednost snage zamah i servisa. Više nije "mlad" da se raspadne ili uplaši pobede. Fizički je spreman a na RG nije proveo previše vremena na terenu.
Novaka od titule dele 3 jako teška meča, gde je samo potencijalno finale najmanji problem. Totalnim izvrtanjem Novakov žreb je ispao puno teži od Nadalovog.

slaviša šmigič

pre 3 godine

Noleta sad očekuje Busta pa ako prodje igrač kao što je grk Cicipas na koga niko neobrača pažnju a baš je nezgodan igrač samo da nole prodje ovog Bustu

Pippin

pre 3 godine

Roland Garros jos jednom dokazuje da je najgori GS u skoro svakom pogledu.
(., 07. oktobar 2020 16:31)

Baš suprotno. Šljaka je podloga na kojoj krvavo moraš svaki poen da zaradiš. Tu prolaze samo najizdržljiviji. Nema da lupiš servis 220 na sat i ćao, ovde loptica uspori, pa se ulazi u duge razmene i nadmudrivanja.

Bg

pre 3 godine

@Milutin... Ja sam čovek koga boli uvo ko je ko i kog je porekla. Pa Srdjan Djokovic je pre mesec dana rekao na SK da mu je žena Hrvatica. Ti pises Madjarica i Slovenka. Treba da javiš Srdjanu šta mu je žena. Što tebi to smeta kada mužu i deci ne smeta. Opusti se i uzivaj u životu. Postoje samo dobri i loši ljudi.

Sabre

pre 3 godine

Kada gledam neki teniski meč, uvek izaberem svog favorita za kojeg navijam da pobedi... Izaberem na osnovu kvaliteta igre, da li ima stav, da li pokazuje hrabrost i karakter na terenu. Sada, kada gledam ovaj meč, posle dužeg vremena ne mogu da se odlučim, jer su mi obojica tenisera retko antipatični likovi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (kompletni idiot, 7. oktobar 2020 16:37)

Hvala na misljenju. Zaista ti odlicno pristaje nadimak.

1 Đoković

pre 3 godine

Sad se vidi koliko je Novak mentalna gromada.Resetuje se trenutno.Rubljev je još u prvom setu.Samim tim je ovaj meč gotov.Milo mi zbog Novaka, da na vreme počne.Zajebaće Cicipas zlobne Francuze koji su hteli da Nole počne kasno u noć.Zgazi ih sveeee....

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Ovaj Rubljev moze da igra samo ako ga bas bas bas krene.Covek se ubio na svojoj servi za prvi set.Kao da je prvi put na terenu zabio cetri zaredom teske greske u mrezu i aut.Od tada igrao kao pile bez glave.
Nista posebno od obojice.
Ako se desi da slucajno Nole ispadne onda to Nadal uzima sigurno.
Verujem u finale Đole i Rafa

matori

pre 3 godine

dobar, šta dobar, odličan Cicipas!
ali je sve to od trenutka kada se iz nepoznatog razloga Rubljov, i to pri vodstvu, raspao i promašio nekoliko udaraca. Ništa specijalno tu Grk nije trebalo da uradi. Rus je sam prokockao servis za set. posle toga i Cicipas je izgledao potpuno drugačije i sjajno.
do tog trenutka i grad pod pritiskom nije izgledala tako lepršavo.

Посматрач

pre 3 godine

Za sve "poznavaoce" ruskog jezika . Андрей Андреевич Рублёв.

Рубљов или Rubljov, na srpskom. Na ruskom je naš Novak - Джокович.

slaviša šmigič

pre 3 godine

Noleta dabnas očekuje napaljeni Busta pa ako prodje igrač kao što je grk Cicipas na koga niko neobrača pažnju a baš je nezgodan igrač samo da Nole prvo prodje ovog Bustu pa da vidimo i Cicipasa znači Nole ima 3 teška meča zaredom ako želi osvojiti Pariz dok Nadal uz nevidjenu sreču ima Švarcmana kome se gotovo niko nije nadao tek onda Finale s skim to čemo tek videti naravno da želim,da to bude Novak kao i večina normalnih ljudi sa našeg prostora sem naravno Jumka njega neubrajam u one normalne uvek ima nekih izuzetaka koji navija za sve druge ali nikako za Novaka iako bez njega nemože,da živi a to se vidi po tolikim komentarima gde se potpisuje sa različitim imenima i misli,da nismo prezreli da ovde sem njega ili najviše dvojice nepostoji ko piše negativne komentare o Novaku Đokoviču

Slavisa V.

pre 3 godine

Ipak je Rubljov, jer se njegovo prezime na ruskom pise Rublёv, ocigledno Evrosport ili RG nemaju odgovarajuci font, isto kao i prezime slavnog ruskog ikonopisca iz XIV-XV veka. Verovatno je i sam teniser dobio ime po slavnom zemljaku. Najpriblizniji izgovor bi bio Rubl+jov (l,j), sto se spojeno kod nas cuje i izgovara Rubljov.

,,,

pre 3 godine

Baš suprotno. Šljaka je podloga na kojoj krvavo moraš svaki poen da zaradiš. Tu prolaze samo najizdržljiviji. Nema da lupiš servis 220 na sat i ćao, ovde loptica uspori, pa se ulazi u duge razmene i nadmudrivanja.
(Pippin, 7. oktobar 2020 21:56)

Jeste zahtvena ali je najgora po teniskom kvalitetu uopste. Pogotovo kada bije vetar kao da si na plazi sa olujom a pesak u oci - milina. Sto naravno jos vise sroza kvalitet meca. Nije tacno "samo servis i cao" - koliko znam Federer a pogotovo Novak nisu najveci serveri a imaju toliko GS titula.

Definitvno je najgori GS po uslovima. Do skora nije bilo ni krova (koji i dalje ne koriste kad treba), ni svetla. O "hawk eye" da ne trosim reci.

Beobrad

pre 3 godine

Bolja opcija za Novaka je Cicipas!
Rubljov je neko ko moze pruziti nestvarno dobar tenis.
Veoma talentovan, ali nestabilan u glavi, kao i svi ruski teniseri, ukljucujuci i naturalizivane, Sapovalova i Zvereva.

x

pre 3 godine

Inače zanimljivost, Andrej Rubljov je možda i najveći pravoslavni ikonopisac (14-15 vek) ujedno i kanonizovani svetitelj. Verovatno je i mali Rubljov dobio ime baš po njemu.
(detektiv kokni kol, 07. oktobar 2020 16:55)

Inače jedan od mojih omiljenih filmova je Andrej Rubljov. Kao i skoro svi od Tarkovskog.

Bane

pre 3 godine

Stefanos više raspoložen za igru danas ujedno mnogo bolje odigrao dosad meč nego u Hamburgu uz to nemoj da zaboravite obojica su stigli bez pauze poslednji na GS nakon finala u Nemačkoj prestonici..

Pitanje u kom stanju Rubljev odnosno ima li snage preokrene i možda odvede u pet setova. Sve mi se čini da će ovo Grk privest na kraju rutinski.

Just Do Nothing

pre 3 godine

Majka Cicipasa je cista Ruskinja, rodjena u Moskvi, à otac mu jeste Grk. To su ti talentovani mesanci. Tu se ubraja I Novak, majka Hrvatica, otac Crnogorac.

Posmatrač

pre 3 godine

Njihov dueli su uvek neizvesni osim egzibicioni turnir gde je dobio Grk prilično lako po pravilu na svim ostalim mečevima se vodila lavovska borba. Zato je nerešen međusobni duel a čini mi se da Cicipas dobija na RG jer Andrev umorno izgleda.

Zoki

pre 3 godine

Slavisa V.
Nije tačno. On je Rubljev sa običnim e, ne kao slikar koji ima e sa dve tačke pa se izgovara Rubljov
Inače ga ovde u Rusiji zovu Rublj, dok je Stefanosu Fonini nadenuo nadimak Isus. Inače Isus vrlo dobro govori ruski, hteo je da bude novinar i često piše reportaže iz hobija odnosno svoje druge ljubavi
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dete kapetana granta, 7. oktobar 2020 17:28)

Mogao si provjeriti i vidjeti da se Rublev na ruskom pise sa e sa dvije tacke gore a ne bez, tako da je Rubljov...

dete kapetana granta

pre 3 godine

Slavisa V.
Nije tačno. On je Rubljev sa običnim e, ne kao slikar koji ima e sa dve tačke pa se izgovara Rubljov
Inače ga ovde u Rusiji zovu Rublj, dok je Stefanosu Fonini nadenuo nadimak Isus. Inače Isus vrlo dobro govori ruski, hteo je da bude novinar i često piše reportaže iz hobija odnosno svoje druge ljubavi

Iskreno u brk ti kazem

pre 3 godine

Tacno tako ali uvek ima ono ALI.
Rafa za jese kasno poceo ali ima
i dva dana odmora za samu zavrsnicu.
Da ne budem pogresno shvacen, Radala
izuzetno postujem ali na RG-u on
nikada nije igrao tri dana zaredom,
dok je Novak vise puta stavljan
u najnezgodniji termin gde je u
zavrsnicama morao da igra tri dana
zaredom, primer 2015. kada je izgubio
od Varrinke, dobio prvi set, posle
se videlo da nije imao snage za
nesto vise od toga. Poz.
(Cole, 7. oktobar 2020 17:34)


Aaa znaci zato je Nole izgubio od Stena Vavrinke!
Pa hvala ti dobri covece sto me obavesti, sada mi je dilema vecna otklonjena...inace, ja mislio da je Nole izgubio jer ga je Vavrinka 2015 na RG rastavio na proste cinioce, kad ono Nole bio umoran...ehh

Just Do Nothing

pre 3 godine

Tako je Milutine. Zakljucak: ne treba se zeniti Srpkinjom, ako hoces da ti deca budu veliki Srbi. Majka kralja Milutina, I sv Save nisu bile Srpkinje. Toliko o cistim Srbima

abrob

pre 3 godine

Zašto svi RubljEva uporno zovu RubljOv? Dal se na ruskom E čita kao O , pojma nemam... U svakom slučaju tipujem da će čupavi Rus biti protivnik Djokoviću u polufinalu
(Vuja neznalica, 07. oktobar 2020 16:40)

Рубл?в. ? се чита "јо".

Jumko

pre 3 godine

#jumko
Vec sam ulozio. Jok, cekacu tebe da mi popujes ovde.
(zapamtite komentar, 07. oktobar 2020 16:33)
Putnika, bolesnika, pacenika, onih koji vjeruju u Cicija i onih koji gube pare na kocku a nemaju za kifle ...

Vuja neznalica

pre 3 godine

Zašto svi RubljEva uporno zovu RubljOv? Dal se na ruskom E čita kao O , pojma nemam... U svakom slučaju tipujem da će čupavi Rus biti protivnik Djokoviću u polufinalu

jako i do samog kraja

pre 3 godine

@Vuja neznalica

Čita se. Андре? Рубл?в je original. E sa tačkicama je O, kao što je to I u stvari J.

Stranci samo prepisuju golo latinično ime. Tako ispadne Andrei Rublev, i našeg Novaka naprave na Djokovica, umesto Đokovića.

Slavisa V.

pre 3 godine

"Zašto svi RubljEva uporno zovu RubljOv? Dal se na ruskom E čita kao O..."

Udjoh samo da napisem ovakav komentar i covek upravo to napisao. Ne, E se na ruskom sigurno ne cita kao O. Pocece uskoro svi da ga zovu kako treba, do sad nije bilo toliko bitno. Morace.

slaviša šmigič

pre 3 godine

Andrey Andreyevich Rublev (Russian: Андре́й Андре́евич Рублёв, tr. Rublyov, pronounced [ɐnˈdrʲej rʊˈblʲɵf]

Just Do Nothing

pre 3 godine

Majka Cicipasa je cista Ruskinja, rodjena u Moskvi, à otac mu jeste Grk. To su ti talentovani mesanci. Tu se ubraja I Novak, majka Hrvatica, otac Crnogorac.

Vuja neznalica

pre 3 godine

Zašto svi RubljEva uporno zovu RubljOv? Dal se na ruskom E čita kao O , pojma nemam... U svakom slučaju tipujem da će čupavi Rus biti protivnik Djokoviću u polufinalu

Iskreno u brk ti kazem

pre 3 godine

Tacno tako ali uvek ima ono ALI.
Rafa za jese kasno poceo ali ima
i dva dana odmora za samu zavrsnicu.
Da ne budem pogresno shvacen, Radala
izuzetno postujem ali na RG-u on
nikada nije igrao tri dana zaredom,
dok je Novak vise puta stavljan
u najnezgodniji termin gde je u
zavrsnicama morao da igra tri dana
zaredom, primer 2015. kada je izgubio
od Varrinke, dobio prvi set, posle
se videlo da nije imao snage za
nesto vise od toga. Poz.
(Cole, 7. oktobar 2020 17:34)


Aaa znaci zato je Nole izgubio od Stena Vavrinke!
Pa hvala ti dobri covece sto me obavesti, sada mi je dilema vecna otklonjena...inace, ja mislio da je Nole izgubio jer ga je Vavrinka 2015 na RG rastavio na proste cinioce, kad ono Nole bio umoran...ehh

Just Do Nothing

pre 3 godine

Tako je Milutine. Zakljucak: ne treba se zeniti Srpkinjom, ako hoces da ti deca budu veliki Srbi. Majka kralja Milutina, I sv Save nisu bile Srpkinje. Toliko o cistim Srbima

kompletni idiot

pre 3 godine

Kada gledam neki teniski meč, uvek izaberem svog favorita za kojeg navijam da pobedi... Izaberem na osnovu kvaliteta igre, da li ima stav, da li pokazuje hrabrost i karakter na terenu. Sada, kada gledam ovaj meč, posle dužeg vremena ne mogu da se odlučim, jer su mi obojica tenisera retko antipatični likovi.

Milutin

pre 3 godine

Majka Cicipasa je cista Ruskinja, rodjena u Moskvi, à otac mu jeste Grk. To su ti talentovani mesanci. Tu se ubraja I Novak, majka Hrvatica, otac Crnogorac.
(Just Do Nothing, 7. oktobar 2020 17:54)

Novakov otac je Srbin, a majka 50% Madjarica 50% Slovenka.

Ostalo si pogodio.

Cole

pre 3 godine

Mislim da je stilisticki Rublev bolja opcija za Novaka u polufinale (naravno ako prodje) nego Tsitsipas. Mada je Djokovic skoro pobedio grka pre pocetka ove pandemije u Martu. Voleo bi da traje sto duze i istrose, ali u isto vreme to znaci da Novak pocinje kasnije. Roland Garros jos jednom dokazuje da je najgori GS u skoro svakom pogledu.
(., 07. oktobar 2020 16:31)

Novak kad god da pocne, sigurno nece poceti ko Nadal sinoc u 11.
(Bole, 7. oktobar 2020 16:58)

Tacno tako ali uvek ima ono ALI.
Rafa za jese kasno poceo ali ima
i dva dana odmora za samu zavrsnicu.
Da ne budem pogresno shvacen, Radala
izuzetno postujem ali na RG-u on
nikada nije igrao tri dana zaredom,
dok je Novak vise puta stavljan
u najnezgodniji termin gde je u
zavrsnicama morao da igra tri dana
zaredom, primer 2015. kada je izgubio
od Varrinke, dobio prvi set, posle
se videlo da nije imao snage za
nesto vise od toga. Poz.

1 Đoković

pre 3 godine

Sad se vidi koliko je Novak mentalna gromada.Resetuje se trenutno.Rubljev je još u prvom setu.Samim tim je ovaj meč gotov.Milo mi zbog Novaka, da na vreme počne.Zajebaće Cicipas zlobne Francuze koji su hteli da Nole počne kasno u noć.Zgazi ih sveeee....

slaviša šmigič

pre 3 godine

Noleta dabnas očekuje napaljeni Busta pa ako prodje igrač kao što je grk Cicipas na koga niko neobrača pažnju a baš je nezgodan igrač samo da Nole prvo prodje ovog Bustu pa da vidimo i Cicipasa znači Nole ima 3 teška meča zaredom ako želi osvojiti Pariz dok Nadal uz nevidjenu sreču ima Švarcmana kome se gotovo niko nije nadao tek onda Finale s skim to čemo tek videti naravno da želim,da to bude Novak kao i večina normalnih ljudi sa našeg prostora sem naravno Jumka njega neubrajam u one normalne uvek ima nekih izuzetaka koji navija za sve druge ali nikako za Novaka iako bez njega nemože,da živi a to se vidi po tolikim komentarima gde se potpisuje sa različitim imenima i misli,da nismo prezreli da ovde sem njega ili najviše dvojice nepostoji ko piše negativne komentare o Novaku Đokoviču

slaviša šmigič

pre 3 godine

Andrey Andreyevich Rublev (Russian: Андре́й Андре́евич Рублёв, tr. Rublyov, pronounced [ɐnˈdrʲej rʊˈblʲɵf]

.

pre 3 godine

Mislim da je stilisticki Rublev bolja opcija za Novaka u polufinale (naravno ako prodje) nego Tsitsipas. Mada je Djokovic skoro pobedio grka pre pocetka ove pandemije u Martu. Voleo bi da traje sto duze i istrose, ali u isto vreme to znaci da Novak pocinje kasnije. Roland Garros jos jednom dokazuje da je najgori GS u skoro svakom pogledu.

Sabre

pre 3 godine

Kada gledam neki teniski meč, uvek izaberem svog favorita za kojeg navijam da pobedi... Izaberem na osnovu kvaliteta igre, da li ima stav, da li pokazuje hrabrost i karakter na terenu. Sada, kada gledam ovaj meč, posle dužeg vremena ne mogu da se odlučim, jer su mi obojica tenisera retko antipatični likovi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (kompletni idiot, 7. oktobar 2020 16:37)

Hvala na misljenju. Zaista ti odlicno pristaje nadimak.

Jumko

pre 3 godine

#jumko
Vec sam ulozio. Jok, cekacu tebe da mi popujes ovde.
(zapamtite komentar, 07. oktobar 2020 16:33)
Putnika, bolesnika, pacenika, onih koji vjeruju u Cicija i onih koji gube pare na kocku a nemaju za kifle ...

bmiles

pre 3 godine

Bez obzira na fantastino odigran mec i pobedu "Cipicasa,utisak je da je doprineo Rubljov, narocito na 5:4 u prvom setu,kad je propustio set loptu na svoj servis.Ovako planirana polufinala,bar po kladionicama, sad se vidi zasto su stavile Svarcmana kao favorita u jucerasnjem mecu protiv Tima.Realno,da ce Novak biti taj cetvrti polufinalista nego usudio bi reci i finalista,ipak je Novak daleko bolji igrac od Cicipasa.Znam da ce mnogo biti kritika na ova moja predvidjanja,zna se i od koga pa njima porucujem vec izlizanu recenicu:"Mnogi igraju tenis ali samo Novak pobedjuje!"
Finala su uvek finala sa posebnom pricom.Tvrdim da ce Novak bez obzira ko mu se suprostavi pokazati svoju supremaciju i osvojiti svoj 18.GS!
Jos nesto vec dva dana se pitam ko su ti koji su stavili 23 glasa u anketi b92 na Pabla!? Jaoooj majko luzera!?

Pippin

pre 3 godine

Roland Garros jos jednom dokazuje da je najgori GS u skoro svakom pogledu.
(., 07. oktobar 2020 16:31)

Baš suprotno. Šljaka je podloga na kojoj krvavo moraš svaki poen da zaradiš. Tu prolaze samo najizdržljiviji. Nema da lupiš servis 220 na sat i ćao, ovde loptica uspori, pa se ulazi u duge razmene i nadmudrivanja.

Jumko

pre 3 godine

Cicipas pobedjuje danas, a osvojice i turnir.
(zapamtite komentar, 07. oktobar 2020 16:18
Pa brate sto cucis kuci i nemas za kiflu? Evo tipi idi trci stavi pare na Cicija da osvaja turnir, 25/1

Beobrad

pre 3 godine

Bolja opcija za Novaka je Cicipas!
Rubljov je neko ko moze pruziti nestvarno dobar tenis.
Veoma talentovan, ali nestabilan u glavi, kao i svi ruski teniseri, ukljucujuci i naturalizivane, Sapovalova i Zvereva.

Slavisa V.

pre 3 godine

"Zašto svi RubljEva uporno zovu RubljOv? Dal se na ruskom E čita kao O..."

Udjoh samo da napisem ovakav komentar i covek upravo to napisao. Ne, E se na ruskom sigurno ne cita kao O. Pocece uskoro svi da ga zovu kako treba, do sad nije bilo toliko bitno. Morace.

Mikii

pre 3 godine

Ovo će biti klanica kao Švarcman i Tim. Mogao bi kuću da stavim da ođe ne može biti 3 seta. 
(Djole99, 07. oktobar 2020 16:32)

Svi ovi sto kuće stavljaju pucaju ko od šale.

Rusija u srcu

pre 3 godine

Rubljov je normalniji momak, i bolje igra, trebalo bi proci cicipasa. Novak svakako mora proci jednog od njih dvoje, tako da svejedno je. A da je ovo gore organizovan turnir od Us opena, to jeste.

slaviša šmigič

pre 3 godine

Noleta sad očekuje Busta pa ako prodje igrač kao što je grk Cicipas na koga niko neobrača pažnju a baš je nezgodan igrač samo da nole prodje ovog Bustu

Milutin

pre 3 godine

@Milutin... Ja sam čovek koga boli uvo ko je ko i kog je porekla. Pa Srdjan Djokovic je pre mesec dana rekao na SK da mu je žena Hrvatica. Ti pises Madjarica i Slovenka. Treba da javiš Srdjanu šta mu je žena. Što tebi to smeta kada mužu i deci ne smeta. Opusti se i uzivaj u životu. Postoje samo dobri i loši ljudi.
(Bg, 7. oktobar 2020 18:29)

Rodjena u Hrvatskoj od oca Slovenca i majke Madjarice.

Moj odgovor je bio ovim brojačima krvnih zrnaca da kad već broje, broje do kraja, a ne da stanu kad to njima odgovara.

Primer: Srdjan Djoković je po njima "Crnogorac", a čovek rodjen u Srbiji. Valjda zato što su mu roditelji rodjeni u Crnoj Gori (Srbi inače). Ali zato je Dijana "Hrvatica" čim je rodjena u Hrvatskoj, a ko su joj roditelji nema veze.

Da ne tupim više, meni apsolutno nije bitno ko je odakle i ko su mu roditelji, već kakav je ko čovek. Novak se izjašnjava kao Srbin, igra za Srbiju i meni je to dosta. Čovek je sigurno više uradio za Srbiju nego svi ovi brojači krvnih zrnaca zajedno.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Inače zanimljivost, Andrej Rubljov je možda i najveći pravoslavni ikonopisac (14-15 vek) ujedno i kanonizovani svetitelj. Verovatno je i mali Rubljov dobio ime baš po njemu.

abrob

pre 3 godine

Zašto svi RubljEva uporno zovu RubljOv? Dal se na ruskom E čita kao O , pojma nemam... U svakom slučaju tipujem da će čupavi Rus biti protivnik Djokoviću u polufinalu
(Vuja neznalica, 07. oktobar 2020 16:40)

Рубл?в. ? се чита "јо".

Bole

pre 3 godine

Mislim da je stilisticki Rublev bolja opcija za Novaka u polufinale (naravno ako prodje) nego Tsitsipas. Mada je Djokovic skoro pobedio grka pre pocetka ove pandemije u Martu. Voleo bi da traje sto duze i istrose, ali u isto vreme to znaci da Novak pocinje kasnije. Roland Garros jos jednom dokazuje da je najgori GS u skoro svakom pogledu.
(., 07. oktobar 2020 16:31)

Novak kad god da pocne, sigurno nece poceti ko Nadal sinoc u 11.

Slavisa V.

pre 3 godine

Ipak je Rubljov, jer se njegovo prezime na ruskom pise Rublёv, ocigledno Evrosport ili RG nemaju odgovarajuci font, isto kao i prezime slavnog ruskog ikonopisca iz XIV-XV veka. Verovatno je i sam teniser dobio ime po slavnom zemljaku. Najpriblizniji izgovor bi bio Rubl+jov (l,j), sto se spojeno kod nas cuje i izgovara Rubljov.

Simke_007

pre 3 godine

Cicipas je opasan,jer igra dobro sa osnovne linije,ne pravi mnogo gresaka,a ima jako dobar servis...Tako da ako se sastanu u polufinalu,Novak mora da bude na 100%.

znanje-imanje

pre 3 godine

Za razliku od većine igrača koje možeš da kazniš kada ostaljaju više prostora na forhendu Cicipas je tu baš nezgodan. Jednoručni bekend mu je opet neobično stabilan. Dobro se snalazi i kada mu se skrati lopta. Nema većinu mana visokih a ima prednost snage zamah i servisa. Više nije "mlad" da se raspadne ili uplaši pobede. Fizički je spreman a na RG nije proveo previše vremena na terenu.
Novaka od titule dele 3 jako teška meča, gde je samo potencijalno finale najmanji problem. Totalnim izvrtanjem Novakov žreb je ispao puno teži od Nadalovog.

dete kapetana granta

pre 3 godine

Slavisa V.
Nije tačno. On je Rubljev sa običnim e, ne kao slikar koji ima e sa dve tačke pa se izgovara Rubljov
Inače ga ovde u Rusiji zovu Rublj, dok je Stefanosu Fonini nadenuo nadimak Isus. Inače Isus vrlo dobro govori ruski, hteo je da bude novinar i često piše reportaže iz hobija odnosno svoje druge ljubavi

Bg

pre 3 godine

@Milutin... Ja sam čovek koga boli uvo ko je ko i kog je porekla. Pa Srdjan Djokovic je pre mesec dana rekao na SK da mu je žena Hrvatica. Ti pises Madjarica i Slovenka. Treba da javiš Srdjanu šta mu je žena. Što tebi to smeta kada mužu i deci ne smeta. Opusti se i uzivaj u životu. Postoje samo dobri i loši ljudi.

Bane

pre 3 godine

Stefanos više raspoložen za igru danas ujedno mnogo bolje odigrao dosad meč nego u Hamburgu uz to nemoj da zaboravite obojica su stigli bez pauze poslednji na GS nakon finala u Nemačkoj prestonici..

Pitanje u kom stanju Rubljev odnosno ima li snage preokrene i možda odvede u pet setova. Sve mi se čini da će ovo Grk privest na kraju rutinski.

Zoki

pre 3 godine

Slavisa V.
Nije tačno. On je Rubljev sa običnim e, ne kao slikar koji ima e sa dve tačke pa se izgovara Rubljov
Inače ga ovde u Rusiji zovu Rublj, dok je Stefanosu Fonini nadenuo nadimak Isus. Inače Isus vrlo dobro govori ruski, hteo je da bude novinar i često piše reportaže iz hobija odnosno svoje druge ljubavi
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dete kapetana granta, 7. oktobar 2020 17:28)

Mogao si provjeriti i vidjeti da se Rublev na ruskom pise sa e sa dvije tacke gore a ne bez, tako da je Rubljov...

x

pre 3 godine

Inače zanimljivost, Andrej Rubljov je možda i najveći pravoslavni ikonopisac (14-15 vek) ujedno i kanonizovani svetitelj. Verovatno je i mali Rubljov dobio ime baš po njemu.
(detektiv kokni kol, 07. oktobar 2020 16:55)

Inače jedan od mojih omiljenih filmova je Andrej Rubljov. Kao i skoro svi od Tarkovskog.

jako i do samog kraja

pre 3 godine

@Vuja neznalica

Čita se. Андре? Рубл?в je original. E sa tačkicama je O, kao što je to I u stvari J.

Stranci samo prepisuju golo latinično ime. Tako ispadne Andrei Rublev, i našeg Novaka naprave na Djokovica, umesto Đokovića.

Milan

pre 3 godine

Uf, Cicipas u odličnoj formi, sve pogađa. Od projektovanog lakšeg žreba Novaka zapravo očekuju potencijalno dva teška meča pre finala.

To je to

pre 3 godine

Ovo mu đođe kao revanš za onaj poraz prošle nedelje.

Rubljev vidno umoran a bez odgovora za danas sjajnog Grka koji odigrao strašno dobar tenis. U polufinalu ima šanse svoje.

Посматрач

pre 3 godine

Za sve "poznavaoce" ruskog jezika . Андрей Андреевич Рублёв.

Рубљов или Rubljov, na srpskom. Na ruskom je naš Novak - Джокович.

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Ovaj Rubljev moze da igra samo ako ga bas bas bas krene.Covek se ubio na svojoj servi za prvi set.Kao da je prvi put na terenu zabio cetri zaredom teske greske u mrezu i aut.Od tada igrao kao pile bez glave.
Nista posebno od obojice.
Ako se desi da slucajno Nole ispadne onda to Nadal uzima sigurno.
Verujem u finale Đole i Rafa

Posmatrač

pre 3 godine

Njihov dueli su uvek neizvesni osim egzibicioni turnir gde je dobio Grk prilično lako po pravilu na svim ostalim mečevima se vodila lavovska borba. Zato je nerešen međusobni duel a čini mi se da Cicipas dobija na RG jer Andrev umorno izgleda.

matori

pre 3 godine

dobar, šta dobar, odličan Cicipas!
ali je sve to od trenutka kada se iz nepoznatog razloga Rubljov, i to pri vodstvu, raspao i promašio nekoliko udaraca. Ništa specijalno tu Grk nije trebalo da uradi. Rus je sam prokockao servis za set. posle toga i Cicipas je izgledao potpuno drugačije i sjajno.
do tog trenutka i grad pod pritiskom nije izgledala tako lepršavo.

,,,

pre 3 godine

Baš suprotno. Šljaka je podloga na kojoj krvavo moraš svaki poen da zaradiš. Tu prolaze samo najizdržljiviji. Nema da lupiš servis 220 na sat i ćao, ovde loptica uspori, pa se ulazi u duge razmene i nadmudrivanja.
(Pippin, 7. oktobar 2020 21:56)

Jeste zahtvena ali je najgora po teniskom kvalitetu uopste. Pogotovo kada bije vetar kao da si na plazi sa olujom a pesak u oci - milina. Sto naravno jos vise sroza kvalitet meca. Nije tacno "samo servis i cao" - koliko znam Federer a pogotovo Novak nisu najveci serveri a imaju toliko GS titula.

Definitvno je najgori GS po uslovima. Do skora nije bilo ni krova (koji i dalje ne koriste kad treba), ni svetla. O "hawk eye" da ne trosim reci.