Tenis 78

Četvrtak, 24.09.2020.

10:52

"Đoković bi mogao da ostane bez motivacije"

Bivši svetski broj četiri Greg Rusedski dovodi u pitanje motivaciju Novaka Đokovića.

"Ðokoviæ bi mogao da ostane bez motivacije" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Dulepop

pre 3 godine

Samo se vi tešite...po tome koliko se o tome priča i piše jasno je koliko ih to sve zajedno plaši ! Kad sve rekorde sruši i ostavi ih u prašini,tek onda će im biti jasno koga su gledali i koliko je visok cilj postavio svima koji dolaze...

popov

pre 3 godine

Potpuno prazna argumentacija. Sama tvrdnja da bi mogao da uđe u problem sa motivacijom, i nije nezamislivo. Ali to sigurno neće biti ako i zato što se ova dvojica povuku. Rekordi su i dalje tu, cilj je i dalje tu. Takođe, ne verujem da je Novakova projekcija da te rekorde juri kroz sledećih sedam godina, već kroz dve do četiri maksimum. Mogla je da ga uzdrma diskvalifikacija sa us opena, ali čini se da nije. Sigurno je da ga je malo poremetila, ali za sad ga nije izbacila iz takta. Videćemo kako će proći RG. Da je Rusedski rekao da može da dođe do zasićenja, tu, pred sam kraj, zbog sve većeg pritiska, i situacija kao ona na us openu, pa i da razumem šta je hteo da kaže. Ali da bi Novaku pala motivacija zbog eventualnog povlačenja RF i RN, je potpuna nebuloza. Međutim, čini se da Rusedski, kada je Novak u pitanju, kategorično maliciozno komentariše zadnjih godina...

Kralj mača

pre 3 godine

Довољна мотивација треба да му буде то да гура напред док може, да пообара све рекорде и да одмакне што даље може, како нико никад не би могао доћи у ситуацију да их обори и да вечно буде најбољи свих времена. Идемо Ноле!!!

NADA

pre 3 godine

slazem se sa mnogima koji su vec pisali,da ocigledno ne poznaje dovoljno Noleta.Nole ima svoj put,svoje ciljeve od kojih nikada nece odustati.Zeleo je da kaze eto nesto umno.ali ispade veoma nepromisljeno da ne kazem glupo.

nono

pre 3 godine

reče Greg i živ ostade
Da zna o kome govori to nikad ne bi niti pokušao izgovoriti
Nole je čovjek stijena koju pokušavaju izbombarfirsti razno razni ljudi i dogadjaji
no uspjeli nisu nikad niti će

aleksandar the great

pre 3 godine

njemu je motivacija da prestigne oboje po GS titulama! a to dal ce oni da igraju ili ne nema nikakve veze,za njih mozda i bolje da ne igraju jer ce H2H da se poveca u djokovicevu korist!

Sempervivum

pre 3 godine

Мислим да је овај RG велика мотивација за Новака. Ако га освоји добиће још више мотива да настави трку. US open је био велики ударац за Новака, зато је RG важан. Има он још доста мотивишућих циљева, а примарни су:
- још један RG
- још 4 ГС (идеално би било да буду сва 4 у години)
- олимпијско злато.
Остали рекорди (број недеља, мастерси, укупан бр. титула и сл) су мање битни или ће доћи узгред.
Ипак, јесу Федерер и Надал посебна мотивација и ако они оду убрзо у пензију Новак ће бити мање заинтересован, али ако оствари ово горе наведено, то неће ни бити битно.
Срећно!

Гиле

pre 3 godine

То се десило Мекенроу када се Борг повукао. Исто тако кад је Новак узео РГ имао је пад мотивације. Зато је човек и рекао.

genius

pre 3 godine

Kada pretekne Federera po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, ostaje mu da osvoji još nekoliko GS. A i nema olimpijsko zlato. Osim toga, još nikada nije pobedio Nadala u finalu RG.
Meni sve to zvuči vrlo motivišuće. Još par godina tenisa.
Posle toga - može da okači reket o klin, ili da se igra bez ikakvog pritiska.

Svindal

pre 3 godine

Greže, Greže, opet se ponašaš... Novak ima super motivaciju, a vi možete samo da dajete izjave. Koliko su bile glupe, pokazaće vreme...

goxy

pre 3 godine

Са скоро 40 година? Па нисам ни ја са 36 у скоро 40-тој години. Новак треба да се фокусира највише на број недеља јер ако остане први првог јануара ће прећи магичну цифру од 300 недеља. Све после тога је скидање Федерера са трона, а онда је небо граница. Јер бити први са највише недеља у ери Надала и Федерера је невероватна чињеница. А освајање ГС ће ићи само од себе јер реално Новак може узети бар још три АО и бар два Вимблдона.

ssss

pre 3 godine

Sto se tice komentarisanja Novaka Djokovica, na to iskljucivo pravo imaju Nadal i Feder kao vrhunski teniseri. Posto su oni zecevi od njih komentare necemo cuti, ali zato imaju ove neke likove koji nikad nista nisu osvojili, a misle da su bitni.

Vlado

pre 3 godine

Ne verujem u ovo. Novak je dokazao da je strpljiv, čekao je da Federer prestari, pa kad je prešao 35, Nole je počeo da ga pobeđuje u serijama i popravlja skor. Sad on jedva čeka da svi prestanu igrati tenis, da bi tati kompleks izlečio.

Драгивоје

pre 3 godine

Да, да, даааа...
И Федерер и Надал су "чекали" Ђоковића да би са "мотивацијом" освајали титуле?!
Е свашта ћемо прочитати од разних душебрижника.
Гази, Ноле, све рекорде!!!

No1e

pre 3 godine

Žena, deca.... motivacija, idi odmori, napravi pauzu... hahahaha toliko ih je sve ubio u pojam da to nije realno. Na kraju ce biti Novače molimo te svi batali tenis, nije fer što si nas sve oduvao u svakom smislu.
Ne secam se da su ovako “savetovali i brinuli” o Federeru i Nadalu.
Nole briši redom

MK

pre 3 godine

Što je bliži sa obaranjem svih rekorda njihovog idola Federera, to će biti više ovakvih izjava i pokušaja da ga ometaju.

Mislim da je Novak motivisaniji nego ikad, pogotovo posle ovakvih tekstova i publike na terenu.

Fizički izgleda nikad bolje. Kako je sve stariji nekako sve više 'laganije' igra - a imam prilike ovde u Melbournu da ga gledam uživo još od '07. Najbitnije da tetive, ligamenti i generalno zglobovi izdrže još 3-5 godina.

Sportski Pozdrav.

heatovac

pre 3 godine

Kakve su ovo izjave, ako kojim slucajem Djokovic bude imao manje GS od navedene dvojice njemu motivacije nece manjkati da igra i da ih sustigne.I sam Djokovic je naglasio koji su mu ciljevi do kraja karijere.Najveci broj nedelja na prvom mestu liste i naveci broj GS cijim dostignucima ne bi ostavio mogucnost bilo kakve diskusije o najvecim ikada, cak i najveci hejteri bi to morali priznati.Manjak motivacije je moguc ako DJokovic bude imao sve te brojke a Nadal i DJokovic ne budu vise igrali, tu mozda moze doci do opustanja ovako ne.

Marinko

pre 3 godine

Mozda se to neko nada. Novak se nece smiriti, imam takav osecaj, dok ne obori rekorde i zvanicno postane najveci. Sto se mene tice vec jeste.

Жеља

pre 3 godine

Играће Рођа до 50 а Рафа до 45. Ноле ће на крају да буде најуспешнији а клинци сиромашни са титулама.

magla svuda oko nas

pre 3 godine

Novak Ovu i jos dve sezone igra, karijeru zavrsava u Australiji 2023 godine, dakle jos 10 gren slemova su pred njim, osvaja ih jos 6, karijeru zavrsava sa 23 gren slema i 46 mastersa u nepunoj 36 godini, nema potrebe da igra ko Federer do 40 godine!! bice preko 350 nedelja prvi na svetu..

Moris

pre 3 godine

Poceli mnogo da se brinu za Djokovica, pocinjem da verujem da i ovi sto ga gotive u stvari su foliranti, nema covek poraz od pocetka godine i umesto da se prica o tome oni se brinu za njegovo dusevno stanje i da li ce imati motivaciju da nastavi, eeeeeej oko 30 meceva bez poraza za redom pricajte malo o tome

Cole

pre 3 godine

Alooo!!! Sta ste udarili po coveku?
Nista lose nije rekao. Kada se RF
bude povukao, budite sigurni da ce
Novaku da se ugasi jedan od dva glavna
motora. To svakako ne znaci da ce Djole
da pukne ali ce sigurno bar malo da
spusti gas. Pa i oni sami pricaju da
jedan drugog vuku i da ne bi bili to
sto jesu da nije druge dvojice. Poz.

Svemir je granica?

pre 3 godine

Rusedski, ti si sreco ostao bez motivacije u osnovnoj skoli, i zato nisi nista uradio, tako da mani se ti Djoke, kako ti znas kako je biti veliki sampion, lako pljuvati.

michael myers

pre 3 godine

Da Nole nije imao onaj blackout od godinu i po dana, kada su i RF I RN osvojili po tri GS, sada bi on vec uveliko bio ispred njih. Njega da posluzi zdravlje i hladna glava jos najvise dve godine i on ih prestize. Eto to mu je motiv i to i treba da mu bude motiv

komkam

pre 3 godine

Neka ih pretekne po broju slemova i neka se betonira na prvom mestu po broju nedelja a onda mu vise motivacija nece biti potrebna... moze da okaci reket i kompletnu opremu. A loptice nek pokloni onoj sudinici zbog koje su ga izbacili sa US opena. A Greg ce ako do tada pozivi verovatno pisati o ugrozenim pandama ili otapanja leda na arktiku jer ce mu Nole izbiti motivaciju iz glave i oduzeti svaku zelju da komentarise tenis.

posmatrač

pre 3 godine

Ovo sada već postaje zabavno. Prvo je jedan bio veoma zabrinut za Noletov nivo stresa (verovatno usled velike motivacije), i preporučuje mu potpuni odmor od tenisa na neko vreme, a sada je drugi veoma zabrinut za njegovu (ali buduću) motivaciju. Preporuka (recept) za sve “zabrinute”, opustite se i uživajte, ukoliko možete. Nole i dalje radi ono svoje staro, igra tenis i obara rekorde.

Tako mislim!

pre 3 godine

Pa valjda mu je motivacija da bude najbolji svih vremena,a ne protiv koga igra.I meni je motivacija da dobijem (5) bez obzira ko je učitelj.

Radomir

pre 3 godine

Ovim "stručnjacima" je tek postalo jasno da Nole ima šanse da stigne Federera, a možda ga i prestigne. Ta im se činjenica nikako ne sviđa pa naprasno brinu Noletove brige. Noletova motivacija u najvećoj meri ne zavisi od drugih igrača.

Aleksandar

pre 3 godine

Ovo jeste moguće, s tim da će rekordi biti dostignuti za oko dve godine kada će Nole imati 35 pa nema tih briga da će sa 40 i dalje juriti motivaciju

Драгивоје

pre 3 godine

Да, да, даааа...
И Федерер и Надал су "чекали" Ђоковића да би са "мотивацијом" освајали титуле?!
Е свашта ћемо прочитати од разних душебрижника.
Гази, Ноле, све рекорде!!!

No1e

pre 3 godine

Žena, deca.... motivacija, idi odmori, napravi pauzu... hahahaha toliko ih je sve ubio u pojam da to nije realno. Na kraju ce biti Novače molimo te svi batali tenis, nije fer što si nas sve oduvao u svakom smislu.
Ne secam se da su ovako “savetovali i brinuli” o Federeru i Nadalu.
Nole briši redom

michael myers

pre 3 godine

Da Nole nije imao onaj blackout od godinu i po dana, kada su i RF I RN osvojili po tri GS, sada bi on vec uveliko bio ispred njih. Njega da posluzi zdravlje i hladna glava jos najvise dve godine i on ih prestize. Eto to mu je motiv i to i treba da mu bude motiv

posmatrač

pre 3 godine

Ovo sada već postaje zabavno. Prvo je jedan bio veoma zabrinut za Noletov nivo stresa (verovatno usled velike motivacije), i preporučuje mu potpuni odmor od tenisa na neko vreme, a sada je drugi veoma zabrinut za njegovu (ali buduću) motivaciju. Preporuka (recept) za sve “zabrinute”, opustite se i uživajte, ukoliko možete. Nole i dalje radi ono svoje staro, igra tenis i obara rekorde.

Moris

pre 3 godine

Poceli mnogo da se brinu za Djokovica, pocinjem da verujem da i ovi sto ga gotive u stvari su foliranti, nema covek poraz od pocetka godine i umesto da se prica o tome oni se brinu za njegovo dusevno stanje i da li ce imati motivaciju da nastavi, eeeeeej oko 30 meceva bez poraza za redom pricajte malo o tome

Svemir je granica?

pre 3 godine

Rusedski, ti si sreco ostao bez motivacije u osnovnoj skoli, i zato nisi nista uradio, tako da mani se ti Djoke, kako ti znas kako je biti veliki sampion, lako pljuvati.

magla svuda oko nas

pre 3 godine

Novak Ovu i jos dve sezone igra, karijeru zavrsava u Australiji 2023 godine, dakle jos 10 gren slemova su pred njim, osvaja ih jos 6, karijeru zavrsava sa 23 gren slema i 46 mastersa u nepunoj 36 godini, nema potrebe da igra ko Federer do 40 godine!! bice preko 350 nedelja prvi na svetu..

MK

pre 3 godine

Što je bliži sa obaranjem svih rekorda njihovog idola Federera, to će biti više ovakvih izjava i pokušaja da ga ometaju.

Mislim da je Novak motivisaniji nego ikad, pogotovo posle ovakvih tekstova i publike na terenu.

Fizički izgleda nikad bolje. Kako je sve stariji nekako sve više 'laganije' igra - a imam prilike ovde u Melbournu da ga gledam uživo još od '07. Najbitnije da tetive, ligamenti i generalno zglobovi izdrže još 3-5 godina.

Sportski Pozdrav.

Marinko

pre 3 godine

Mozda se to neko nada. Novak se nece smiriti, imam takav osecaj, dok ne obori rekorde i zvanicno postane najveci. Sto se mene tice vec jeste.

Tako mislim!

pre 3 godine

Pa valjda mu je motivacija da bude najbolji svih vremena,a ne protiv koga igra.I meni je motivacija da dobijem (5) bez obzira ko je učitelj.

Aleksandar

pre 3 godine

Ovo jeste moguće, s tim da će rekordi biti dostignuti za oko dve godine kada će Nole imati 35 pa nema tih briga da će sa 40 i dalje juriti motivaciju

Radomir

pre 3 godine

Ovim "stručnjacima" je tek postalo jasno da Nole ima šanse da stigne Federera, a možda ga i prestigne. Ta im se činjenica nikako ne sviđa pa naprasno brinu Noletove brige. Noletova motivacija u najvećoj meri ne zavisi od drugih igrača.

heatovac

pre 3 godine

Kakve su ovo izjave, ako kojim slucajem Djokovic bude imao manje GS od navedene dvojice njemu motivacije nece manjkati da igra i da ih sustigne.I sam Djokovic je naglasio koji su mu ciljevi do kraja karijere.Najveci broj nedelja na prvom mestu liste i naveci broj GS cijim dostignucima ne bi ostavio mogucnost bilo kakve diskusije o najvecim ikada, cak i najveci hejteri bi to morali priznati.Manjak motivacije je moguc ako DJokovic bude imao sve te brojke a Nadal i DJokovic ne budu vise igrali, tu mozda moze doci do opustanja ovako ne.

komkam

pre 3 godine

Neka ih pretekne po broju slemova i neka se betonira na prvom mestu po broju nedelja a onda mu vise motivacija nece biti potrebna... moze da okaci reket i kompletnu opremu. A loptice nek pokloni onoj sudinici zbog koje su ga izbacili sa US opena. A Greg ce ako do tada pozivi verovatno pisati o ugrozenim pandama ili otapanja leda na arktiku jer ce mu Nole izbiti motivaciju iz glave i oduzeti svaku zelju da komentarise tenis.

Жеља

pre 3 godine

Играће Рођа до 50 а Рафа до 45. Ноле ће на крају да буде најуспешнији а клинци сиромашни са титулама.

goxy

pre 3 godine

Са скоро 40 година? Па нисам ни ја са 36 у скоро 40-тој години. Новак треба да се фокусира највише на број недеља јер ако остане први првог јануара ће прећи магичну цифру од 300 недеља. Све после тога је скидање Федерера са трона, а онда је небо граница. Јер бити први са највише недеља у ери Надала и Федерера је невероватна чињеница. А освајање ГС ће ићи само од себе јер реално Новак може узети бар још три АО и бар два Вимблдона.

genius

pre 3 godine

Kada pretekne Federera po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, ostaje mu da osvoji još nekoliko GS. A i nema olimpijsko zlato. Osim toga, još nikada nije pobedio Nadala u finalu RG.
Meni sve to zvuči vrlo motivišuće. Još par godina tenisa.
Posle toga - može da okači reket o klin, ili da se igra bez ikakvog pritiska.

Cole

pre 3 godine

Alooo!!! Sta ste udarili po coveku?
Nista lose nije rekao. Kada se RF
bude povukao, budite sigurni da ce
Novaku da se ugasi jedan od dva glavna
motora. To svakako ne znaci da ce Djole
da pukne ali ce sigurno bar malo da
spusti gas. Pa i oni sami pricaju da
jedan drugog vuku i da ne bi bili to
sto jesu da nije druge dvojice. Poz.

Svindal

pre 3 godine

Greže, Greže, opet se ponašaš... Novak ima super motivaciju, a vi možete samo da dajete izjave. Koliko su bile glupe, pokazaće vreme...

ssss

pre 3 godine

Sto se tice komentarisanja Novaka Djokovica, na to iskljucivo pravo imaju Nadal i Feder kao vrhunski teniseri. Posto su oni zecevi od njih komentare necemo cuti, ali zato imaju ove neke likove koji nikad nista nisu osvojili, a misle da su bitni.

Sempervivum

pre 3 godine

Мислим да је овај RG велика мотивација за Новака. Ако га освоји добиће још више мотива да настави трку. US open је био велики ударац за Новака, зато је RG важан. Има он још доста мотивишућих циљева, а примарни су:
- још један RG
- још 4 ГС (идеално би било да буду сва 4 у години)
- олимпијско злато.
Остали рекорди (број недеља, мастерси, укупан бр. титула и сл) су мање битни или ће доћи узгред.
Ипак, јесу Федерер и Надал посебна мотивација и ако они оду убрзо у пензију Новак ће бити мање заинтересован, али ако оствари ово горе наведено, то неће ни бити битно.
Срећно!

Гиле

pre 3 godine

То се десило Мекенроу када се Борг повукао. Исто тако кад је Новак узео РГ имао је пад мотивације. Зато је човек и рекао.

nono

pre 3 godine

reče Greg i živ ostade
Da zna o kome govori to nikad ne bi niti pokušao izgovoriti
Nole je čovjek stijena koju pokušavaju izbombarfirsti razno razni ljudi i dogadjaji
no uspjeli nisu nikad niti će

Kralj mača

pre 3 godine

Довољна мотивација треба да му буде то да гура напред док може, да пообара све рекорде и да одмакне што даље може, како нико никад не би могао доћи у ситуацију да их обори и да вечно буде најбољи свих времена. Идемо Ноле!!!

aleksandar the great

pre 3 godine

njemu je motivacija da prestigne oboje po GS titulama! a to dal ce oni da igraju ili ne nema nikakve veze,za njih mozda i bolje da ne igraju jer ce H2H da se poveca u djokovicevu korist!

NADA

pre 3 godine

slazem se sa mnogima koji su vec pisali,da ocigledno ne poznaje dovoljno Noleta.Nole ima svoj put,svoje ciljeve od kojih nikada nece odustati.Zeleo je da kaze eto nesto umno.ali ispade veoma nepromisljeno da ne kazem glupo.

Dulepop

pre 3 godine

Samo se vi tešite...po tome koliko se o tome priča i piše jasno je koliko ih to sve zajedno plaši ! Kad sve rekorde sruši i ostavi ih u prašini,tek onda će im biti jasno koga su gledali i koliko je visok cilj postavio svima koji dolaze...

popov

pre 3 godine

Potpuno prazna argumentacija. Sama tvrdnja da bi mogao da uđe u problem sa motivacijom, i nije nezamislivo. Ali to sigurno neće biti ako i zato što se ova dvojica povuku. Rekordi su i dalje tu, cilj je i dalje tu. Takođe, ne verujem da je Novakova projekcija da te rekorde juri kroz sledećih sedam godina, već kroz dve do četiri maksimum. Mogla je da ga uzdrma diskvalifikacija sa us opena, ali čini se da nije. Sigurno je da ga je malo poremetila, ali za sad ga nije izbacila iz takta. Videćemo kako će proći RG. Da je Rusedski rekao da može da dođe do zasićenja, tu, pred sam kraj, zbog sve većeg pritiska, i situacija kao ona na us openu, pa i da razumem šta je hteo da kaže. Ali da bi Novaku pala motivacija zbog eventualnog povlačenja RF i RN, je potpuna nebuloza. Međutim, čini se da Rusedski, kada je Novak u pitanju, kategorično maliciozno komentariše zadnjih godina...

Vlado

pre 3 godine

Ne verujem u ovo. Novak je dokazao da je strpljiv, čekao je da Federer prestari, pa kad je prešao 35, Nole je počeo da ga pobeđuje u serijama i popravlja skor. Sad on jedva čeka da svi prestanu igrati tenis, da bi tati kompleks izlečio.

Vlado

pre 3 godine

Ne verujem u ovo. Novak je dokazao da je strpljiv, čekao je da Federer prestari, pa kad je prešao 35, Nole je počeo da ga pobeđuje u serijama i popravlja skor. Sad on jedva čeka da svi prestanu igrati tenis, da bi tati kompleks izlečio.

Cole

pre 3 godine

Alooo!!! Sta ste udarili po coveku?
Nista lose nije rekao. Kada se RF
bude povukao, budite sigurni da ce
Novaku da se ugasi jedan od dva glavna
motora. To svakako ne znaci da ce Djole
da pukne ali ce sigurno bar malo da
spusti gas. Pa i oni sami pricaju da
jedan drugog vuku i da ne bi bili to
sto jesu da nije druge dvojice. Poz.

Драгивоје

pre 3 godine

Да, да, даааа...
И Федерер и Надал су "чекали" Ђоковића да би са "мотивацијом" освајали титуле?!
Е свашта ћемо прочитати од разних душебрижника.
Гази, Ноле, све рекорде!!!

No1e

pre 3 godine

Žena, deca.... motivacija, idi odmori, napravi pauzu... hahahaha toliko ih je sve ubio u pojam da to nije realno. Na kraju ce biti Novače molimo te svi batali tenis, nije fer što si nas sve oduvao u svakom smislu.
Ne secam se da su ovako “savetovali i brinuli” o Federeru i Nadalu.
Nole briši redom

ssss

pre 3 godine

Sto se tice komentarisanja Novaka Djokovica, na to iskljucivo pravo imaju Nadal i Feder kao vrhunski teniseri. Posto su oni zecevi od njih komentare necemo cuti, ali zato imaju ove neke likove koji nikad nista nisu osvojili, a misle da su bitni.

michael myers

pre 3 godine

Da Nole nije imao onaj blackout od godinu i po dana, kada su i RF I RN osvojili po tri GS, sada bi on vec uveliko bio ispred njih. Njega da posluzi zdravlje i hladna glava jos najvise dve godine i on ih prestize. Eto to mu je motiv i to i treba da mu bude motiv

magla svuda oko nas

pre 3 godine

Novak Ovu i jos dve sezone igra, karijeru zavrsava u Australiji 2023 godine, dakle jos 10 gren slemova su pred njim, osvaja ih jos 6, karijeru zavrsava sa 23 gren slema i 46 mastersa u nepunoj 36 godini, nema potrebe da igra ko Federer do 40 godine!! bice preko 350 nedelja prvi na svetu..

Svemir je granica?

pre 3 godine

Rusedski, ti si sreco ostao bez motivacije u osnovnoj skoli, i zato nisi nista uradio, tako da mani se ti Djoke, kako ti znas kako je biti veliki sampion, lako pljuvati.

Radomir

pre 3 godine

Ovim "stručnjacima" je tek postalo jasno da Nole ima šanse da stigne Federera, a možda ga i prestigne. Ta im se činjenica nikako ne sviđa pa naprasno brinu Noletove brige. Noletova motivacija u najvećoj meri ne zavisi od drugih igrača.

Tako mislim!

pre 3 godine

Pa valjda mu je motivacija da bude najbolji svih vremena,a ne protiv koga igra.I meni je motivacija da dobijem (5) bez obzira ko je učitelj.

posmatrač

pre 3 godine

Ovo sada već postaje zabavno. Prvo je jedan bio veoma zabrinut za Noletov nivo stresa (verovatno usled velike motivacije), i preporučuje mu potpuni odmor od tenisa na neko vreme, a sada je drugi veoma zabrinut za njegovu (ali buduću) motivaciju. Preporuka (recept) za sve “zabrinute”, opustite se i uživajte, ukoliko možete. Nole i dalje radi ono svoje staro, igra tenis i obara rekorde.

Svindal

pre 3 godine

Greže, Greže, opet se ponašaš... Novak ima super motivaciju, a vi možete samo da dajete izjave. Koliko su bile glupe, pokazaće vreme...

genius

pre 3 godine

Kada pretekne Federera po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, ostaje mu da osvoji još nekoliko GS. A i nema olimpijsko zlato. Osim toga, još nikada nije pobedio Nadala u finalu RG.
Meni sve to zvuči vrlo motivišuće. Još par godina tenisa.
Posle toga - može da okači reket o klin, ili da se igra bez ikakvog pritiska.

Aleksandar

pre 3 godine

Ovo jeste moguće, s tim da će rekordi biti dostignuti za oko dve godine kada će Nole imati 35 pa nema tih briga da će sa 40 i dalje juriti motivaciju

Marinko

pre 3 godine

Mozda se to neko nada. Novak se nece smiriti, imam takav osecaj, dok ne obori rekorde i zvanicno postane najveci. Sto se mene tice vec jeste.

heatovac

pre 3 godine

Kakve su ovo izjave, ako kojim slucajem Djokovic bude imao manje GS od navedene dvojice njemu motivacije nece manjkati da igra i da ih sustigne.I sam Djokovic je naglasio koji su mu ciljevi do kraja karijere.Najveci broj nedelja na prvom mestu liste i naveci broj GS cijim dostignucima ne bi ostavio mogucnost bilo kakve diskusije o najvecim ikada, cak i najveci hejteri bi to morali priznati.Manjak motivacije je moguc ako DJokovic bude imao sve te brojke a Nadal i DJokovic ne budu vise igrali, tu mozda moze doci do opustanja ovako ne.

MK

pre 3 godine

Što je bliži sa obaranjem svih rekorda njihovog idola Federera, to će biti više ovakvih izjava i pokušaja da ga ometaju.

Mislim da je Novak motivisaniji nego ikad, pogotovo posle ovakvih tekstova i publike na terenu.

Fizički izgleda nikad bolje. Kako je sve stariji nekako sve više 'laganije' igra - a imam prilike ovde u Melbournu da ga gledam uživo još od '07. Najbitnije da tetive, ligamenti i generalno zglobovi izdrže još 3-5 godina.

Sportski Pozdrav.

Жеља

pre 3 godine

Играће Рођа до 50 а Рафа до 45. Ноле ће на крају да буде најуспешнији а клинци сиромашни са титулама.

Moris

pre 3 godine

Poceli mnogo da se brinu za Djokovica, pocinjem da verujem da i ovi sto ga gotive u stvari su foliranti, nema covek poraz od pocetka godine i umesto da se prica o tome oni se brinu za njegovo dusevno stanje i da li ce imati motivaciju da nastavi, eeeeeej oko 30 meceva bez poraza za redom pricajte malo o tome

komkam

pre 3 godine

Neka ih pretekne po broju slemova i neka se betonira na prvom mestu po broju nedelja a onda mu vise motivacija nece biti potrebna... moze da okaci reket i kompletnu opremu. A loptice nek pokloni onoj sudinici zbog koje su ga izbacili sa US opena. A Greg ce ako do tada pozivi verovatno pisati o ugrozenim pandama ili otapanja leda na arktiku jer ce mu Nole izbiti motivaciju iz glave i oduzeti svaku zelju da komentarise tenis.

goxy

pre 3 godine

Са скоро 40 година? Па нисам ни ја са 36 у скоро 40-тој години. Новак треба да се фокусира највише на број недеља јер ако остане први првог јануара ће прећи магичну цифру од 300 недеља. Све после тога је скидање Федерера са трона, а онда је небо граница. Јер бити први са највише недеља у ери Надала и Федерера је невероватна чињеница. А освајање ГС ће ићи само од себе јер реално Новак може узети бар још три АО и бар два Вимблдона.

Sempervivum

pre 3 godine

Мислим да је овај RG велика мотивација за Новака. Ако га освоји добиће још више мотива да настави трку. US open је био велики ударац за Новака, зато је RG важан. Има он још доста мотивишућих циљева, а примарни су:
- још један RG
- још 4 ГС (идеално би било да буду сва 4 у години)
- олимпијско злато.
Остали рекорди (број недеља, мастерси, укупан бр. титула и сл) су мање битни или ће доћи узгред.
Ипак, јесу Федерер и Надал посебна мотивација и ако они оду убрзо у пензију Новак ће бити мање заинтересован, али ако оствари ово горе наведено, то неће ни бити битно.
Срећно!

nono

pre 3 godine

reče Greg i živ ostade
Da zna o kome govori to nikad ne bi niti pokušao izgovoriti
Nole je čovjek stijena koju pokušavaju izbombarfirsti razno razni ljudi i dogadjaji
no uspjeli nisu nikad niti će

popov

pre 3 godine

Potpuno prazna argumentacija. Sama tvrdnja da bi mogao da uđe u problem sa motivacijom, i nije nezamislivo. Ali to sigurno neće biti ako i zato što se ova dvojica povuku. Rekordi su i dalje tu, cilj je i dalje tu. Takođe, ne verujem da je Novakova projekcija da te rekorde juri kroz sledećih sedam godina, već kroz dve do četiri maksimum. Mogla je da ga uzdrma diskvalifikacija sa us opena, ali čini se da nije. Sigurno je da ga je malo poremetila, ali za sad ga nije izbacila iz takta. Videćemo kako će proći RG. Da je Rusedski rekao da može da dođe do zasićenja, tu, pred sam kraj, zbog sve većeg pritiska, i situacija kao ona na us openu, pa i da razumem šta je hteo da kaže. Ali da bi Novaku pala motivacija zbog eventualnog povlačenja RF i RN, je potpuna nebuloza. Međutim, čini se da Rusedski, kada je Novak u pitanju, kategorično maliciozno komentariše zadnjih godina...

Dulepop

pre 3 godine

Samo se vi tešite...po tome koliko se o tome priča i piše jasno je koliko ih to sve zajedno plaši ! Kad sve rekorde sruši i ostavi ih u prašini,tek onda će im biti jasno koga su gledali i koliko je visok cilj postavio svima koji dolaze...

Гиле

pre 3 godine

То се десило Мекенроу када се Борг повукао. Исто тако кад је Новак узео РГ имао је пад мотивације. Зато је човек и рекао.

NADA

pre 3 godine

slazem se sa mnogima koji su vec pisali,da ocigledno ne poznaje dovoljno Noleta.Nole ima svoj put,svoje ciljeve od kojih nikada nece odustati.Zeleo je da kaze eto nesto umno.ali ispade veoma nepromisljeno da ne kazem glupo.

Kralj mača

pre 3 godine

Довољна мотивација треба да му буде то да гура напред док може, да пообара све рекорде и да одмакне што даље може, како нико никад не би могао доћи у ситуацију да их обори и да вечно буде најбољи свих времена. Идемо Ноле!!!

aleksandar the great

pre 3 godine

njemu je motivacija da prestigne oboje po GS titulama! a to dal ce oni da igraju ili ne nema nikakve veze,za njih mozda i bolje da ne igraju jer ce H2H da se poveca u djokovicevu korist!