Fudbal 88

Petak, 18.09.2020.

19:00

FIFA donela veliku promenu – fudbaleri mogu da menjaju reprezentacije!

Međunarodna kuća fudbala (FIFA), potvrdila je odluku po kojoj će fudbaleri moći da promene reprezentaciju za koju nastupaju.

FIFA donela veliku promenu – fudbaleri mogu da menjaju reprezentacije! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

Lokomotiva

pre 3 godine

Ma nemoj a kako to? Pa 99% dobrih brazilskih igraca nikada nije igralo niti je imalo sanse da igra za Brazil. Nemaju ni minuta odigrano. Zasto nisu vec sada u Kataru, Emiratima, Kini itd? Ova odluka uopste nije velika promena. Spasice par mladih igraca koji su prerano doneli odluku i to je to. Nijedan perspektivan omladinac ne razmislja u svojoj ranoj karijeri da igra za pare tako sto ce da potpise za Katar. On ipak razmislja o Premier Ligi i nastupima za svoju zemlju.

X

pre 3 godine

Za 10 godina će na Mundijalu nastupati 32 repke sa 200 Brazilaca, 100 Argentinaca, 100 Nemaca itd.
(Pajs, 19. septembar 2020 08:34)

Kojih sad Nemaca?
Biće Argentinci, Brazilci i afrički igrači.

Maksa

pre 3 godine

I tako ce bogate drzave, bas kao i bogati klubovi, da pokupuju sve sto valja. Polufinale ce igrati HongKong - Kina, finale Kuvajt - Emirati. Obesmislili su svaki smisao.

DOBRE KOMSIJE

pre 3 godine

Uvek su pomogli zato SFF MOZE LEPO TRAZITI POMOC OD Fudbalske Federacije Kosova da im Da 10 ti mladih fudbalera posto imaju previse 40 ili 50 njih, ZASTO SU KOMSIJE KAKA SI U MUKU, NORMALNO ZA POMOC

PRISHTINA

pre 3 godine

HVALA BOGU ZA OVAKVU ODLUKU FIFA, SADA SA OVIM REPREZENTACIJA KOSOVA DOBICE MNOGO NAJMANJE 30-40 NJIH STO IGRAJU U MLADIM SELEKCIJAM SIROM EVROPE OD U 18 DO U21.

Marko

pre 3 godine

Evropskom fudbalu je potrebno da se vrati stari sistem, ili bar delimicno vrati, da sampioni drzava igraju ligu sampiona. Tacnije, s obzirom da 32 ekipe ucestvuju u grupama, prvih 16 zemalja ima obezbedjeno direktno 1 ucesnika LS, a da se drugih 16 mesta popuni kroz kvalifikacije. Ali, da se 6 mesta ostavi za stazu sampiona i samo 10 za sve one druge, trece, cetvrte..iz najjacih liga.
E to bi bilo mnogo pravednije.
Borba bi bila nemilosrdna u kvalifikacijama (zamislite samo 2.kolo igraju medjusobno Barselona-Borusija Dortmund na primer!), ali bi bila nemilosrdna i za tih prvih 16 pozicija nacionalnog koeficijenta koje daju direktnog ucesnika.
Takodje, Liga Evrope bi na ovaj nacin dobila na atraktivnosti i to bi nesumljivo dovelo do povecanja nagrada i u tom takmicenju. S tim sto nastavak kvalifikacija za LE timova koji ispadnu iz kvalifikacija za LS bio bi isti: staza sampiona i ostali.
Tek bi se onda videlo cija je liga objektivno jaca, tacnije da li bi vise ucesnika u LS i LE imali Englezi, Spanci, Italijani, Francuzi, Nemci itd
I sve bi bilo u skladu sa nazivom takmicenja: Liga SAMPIONA
Sportski pozdrav

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Calm like a bomb

Imas dobar filing za osjecaj.
Prvo su dozvoljeni stranci u klubovima.
Pa je bilo bosmanovo pravilo cime su igraci izjednaceni s vodoinstalaterima.
Pa zakon 'eu nisu stranci' cime je arsenal nastupio s 0 engleza.
Sad stize ovo.
Pojacat ce se repke 3 svijeta kao alzir/kamerun.
Iduci korak je superliga (bez tzv 'istocnih' klubova) ili ce, kozmeticki, uvalit klub iz moskve ili varsave jer su 'trziste': usporedi tv prava hnl/cungalunge s poljskom ligom. Omjer i:50, a kvalitetom je to tu negdje, pricaj mi o pothvatima poljskih klubova u lp- ne postoji.
Paralelno- obesmisljeno ep sa cak 24 repke, kao i sp sa duplo vise.
Korak koji to prati je davanje mjesta katastrofalnim afroazijskim ekipama na sp u apsolutno disproporcionalnom broju.
Iduce, u 10 god, je 5-6 zamjena po ekipi cime ce se pojacati centralizacija.
Konacno: rasna/seksualna kvota u narednih 40 godina.

Ako ne dodje do svjetskog rata, doci ce do toga.

Pozdrav...

Marko

pre 3 godine

Citam komentare i krstim se....
Ljudi, citate li vi tekst uopste!?
Lepo je napisano koji su kriterijumi. Ti kriterijumi daju prava onim fudbalerima koji su odigrali do 3 utakmice za jednu drzavu (ili ni jednu a bili su u protokolima), zatim najmanje 3 godine nisu dobijali poziv i imaju pasos druge drzave. Cak za klince pise i sta je uslov za pasos...mada to zavisi od zakona drzava.
I sta tu nije jasno?
Zamislite da me pozovu u reprezentaciju BiH jer imam dvojno drzavljanstvo Srbije i BiH.
Ne odigram ni jednu utakmicu ili odigram najmanje 3 ove godine. Onda prestanu da me zovu iz nekog razloga (forma, ne uklapam se u koncept selektora, posvadjao se sa ekonomom a to se selektoru ne svidja i mnogi drugi razlozi). I to traje do septembra 2023. godine.
Tada sticem pravo da me pozovu i zaigram za reprezentaciju Srbije jer imam pasos.
Ovo pravilo ce samo osigurati da se vecem broju fudbalera pruzi sansa na utakmicama reprezentacije, gledace se svaki kvalitetan i talentovan igrac da dobija sansu, posebno ako se zna da ima pasos jos jedne drzave ili mogucnost da ga dobije. Takodje, pruza se sansa igracima koji su solidni, ne mogu da se izbore za dres neke od 10-ak najboljih reprezentacija na svetu, a imaju mogucnost da poseduju pasos druge drzave, da i oni igraju reprezentativni fudbal.
Sportski pozdrav

aalborg

pre 3 godine

Prvo zameniti trenera za nekog Škota,Irca borca,koji će zameniti svih 11 Srba i napraviti obojenu Srpsku reprezentaciju.Malo crnih,žutih,crvenih malo belih...pa da se nadamo nekom Evropskom takmičenju....
(1 Đoković, 18. septembar 2020 19:08)

U Srbija živi oko 83% srba, bez Kosova. Sa Kosovom (pošto, je li, Kosovo je Srbija) to je oko 60% samo. Tako da, mišljenja sam, da je tvojih 11 Srba u srpskoj reprezentaciji, malo šovinistički opredeljeno. U srpskoj reprezentaciji treba da igraju najbolji fudbaleri, građani Republike Srbije, a ne najboljih 11 srba.

deda mraz

pre 3 godine

Reprezentacija Srbije: Borjan, Banjak, Degenek, levi i desni bek (po mogućnosti crnci jer su brzi) Marin, Suma,Natho Kanga,Asano, Boaći.

aalborg

pre 3 godine

Znači pojaviće se i prelazni rok za reprezentacije jednog dana. Biće nešto tipa umalo da je prešao u Srbiju, ali je u poslednjem momentu najveću ponudu ipak dao Azerbejdžan, čiji doživotni predsednik očajnički želi da postavi tu zemlju na fudbalsku mapu Evrope.
(gung ho, 18. septembar 2020 20:01)

Pročitaj članak šampione... Nemoj da te mrzi. Nije dugačak. 8 proširenih rečenica.

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Nepismena botovijo i Bogu si teška.

Marko Marin je igrao 17 puta za Nemačku, pune 2 godine. Aktivno učestvovao na svetskom 2010-e. I da ne znate, postoji internet pre nasumičnog lupetanja.

Nije on Krkić koji je samo pro forme jednom nastupio za Španiju da ga mi ne bi pozivali.

AlenBr8

pre 3 godine

Eto prilike za Katar da napravi reprezentaciju za 2022. Verujem da odluka FIFA nema veze sa Katarom 2022, ni slucajno nisu uzeli pare za takvu odluku hahahahahaha
(mile rizik, 18. septembar 2020 19:13)
gledajuci broj lajkova,dosao sam do veoma razocaravajuceg zakljucka.. Koliko igraca mislis da ima trenutno koji od 2017.,eventualno 2018. igraju u kataru i moraju do 2022.ostati tamo kako bi ispunili fifa uslov koji važi vec godinama u vezi naturalizacije igraca da igrac mora provesti 5god bez prekida u toj zemlji. drzavljanstvo dobijes dekretom kralja,predsednika itd ali 5god moras provesti u zemlji. to svuda vazi. katar je mogao i do sad to bez problema,cak i ASPIRE skole fudbala su za to sluzile pa ima slucaja.

AlenBr8

pre 3 godine

dodajte na sve ovo i starije pravilo da igrac mora 5god provesti u toj zemlji bez prekida i ako mu npr dekretom predsednika daju drzavljanstvo. ukrajinci imaju neke brazilce,ali oni zive u ukrajini godinama. suplja prica oko katara da ce sad naturalizovati odjednom nekoliko,a za ostalo necu komentarisati maloumne tipa brunej,arabija itd.. Vucic sad ponudi pasos nekom mladom brazilcu,on mora 5god provesti u Srbiji kako bi stekao pravo,to jedino ne vazi ako mi iskopaju nekog pradedu srbina ili poreklom sa ovih prostora. Ovo pravilo je vise za one igrace gde su roditelji razlicitih državljanstva,igrace ciji su preci emigrirali i slicno.

Samo da podsetim

pre 3 godine

@ "Nacije nece ni postojati za 300-400 godina kao sto nisu postojale pre milion godina."
(Aca36, 18. septembar 2020 20:32)

Nacije kao drustvena kategorija postoje od 17. veka.

vlade

pre 3 godine

ljudi, polako, nema preletanje za Katar i slučajeva Ramba Petkovića.. jasno piše, mora igrač da ima državljanstvo druge zemlje u trenutku kada je već nastupio za prvu! ovo pravilo je doneto samo zbog ovih Arapa i Afrikanaca što imaju Nemačke, Španske, Francuske i Engleske pasoše, pošto ima masa tih igrača koje dovedu kao klince pa ih onda probaju u nekom periodu, a na kraju završe u Kini ili Saudijskoj Arabiji i nastupi kraj reprezentativne karijere!
Pametna je FIFA, sve to radi zbog self marketinga i da ojača ove van evropske reprezentacije.. baš ih briga za srpske gastarbajtere! Jer "naši" se olako odreknu Srbije.. ponesu ih raznorazna obećanja.. odigraju 5, 10, 20 utakmica za zemlju gde su rođeni i onda proradi naš mentalitet posle malo boljeg ugovora, prestanu da treniraju, neće da se trude, utripuju da su zvezde, splavovi po Beogradu sa familijom i to je kraj!
ovde kol'ko ja kapiram uslov ispunjava Krkić.. a od njega Ama baš nikakve koristi nemamo..

el pecador

pre 3 godine

Pa zar ne igraju vec za Englesku, Francusku, Njemacku, Belgiju samo stranci?? Maradonu su pitali(kakav god da je) kako komentira da u SF-SP igraju 4 europske repretentacije, fraer govori ja ovdje vidim samo jednu europsku reprezentaciju.

gung ho

pre 3 godine

Znači pojaviće se i prelazni rok za reprezentacije jednog dana. Biće nešto tipa umalo da je prešao u Srbiju, ali je u poslednjem momentu najveću ponudu ipak dao Azerbejdžan, čiji doživotni predsednik očajnički želi da postavi tu zemlju na fudbalsku mapu Evrope.

Bogoje Panajotović

pre 3 godine

Mač sa dve oštrice. Zašto bi neko kupovao dres Brazila ako u njemu igraju četiri Nigerijca, dvojica iz Gane, jedan Kanađanin i ono resto Meksikanci ? Zašto bi se Brazilac iz favele radovao jer su N'zonzi i Amokači dali golove ? Svakom Portugalcu će biti puno srce kad Deng Sjao Ping postigne pogodak :) Koji je sledeći potez - najkasnije 48 sati pre utakmice igrači da se odluče hoće li igrati za ovu ili onu reprezentaciju, ne mogu svi za jednu :)) Svi će igrati za Arabiju, Katar i Brunej, zašto bi neko igrao za Moldaviju ili Bangladeš.
Ono što ne znam - pitam. Ko ne zna odgovor, ne mora da provocira. Pozdrav.

Čaršija

pre 3 godine

-Sad dovesti 11 stranaca u Srbiju...



-Veću želju i srce će imati od ovih 11....
(Goran Loznica, 18. septembar 2020 19:08) # Link komentara
Problem je jedino u tome sto nitko ne zeli srbijanske papire

Boki

pre 3 godine

Eto prilike za Katar da napravi reprezentaciju za 2022. Verujem da odluka FIFA nema veze sa Katarom 2022, ni slucajno nisu uzeli pare za takvu odluku hahahahahaha
(mile rizik, 18. septembar 2020 19:13)

Ako si procitao uslove, to je nemoguce, cak i za ovu decu ispod 10 godina, jer moraju tu da zive i da igraju minimum 3 godine a prvenstvo je za dve... Ima jos puno uslova koji se ne poklapaju. Ali jos me je vise rastuzuje toliki broj lajkova, da mi dodje da se zapitam, da li smo stvarno toliko glupi?

1 Đoković

pre 3 godine

Prvo zameniti trenera za nekog Škota,Irca borca,koji će zameniti svih 11 Srba i napraviti obojenu Srpsku reprezentaciju.Malo crnih,žutih,crvenih malo belih...pa da se nadamo nekom Evropskom takmičenju....

Tranfer

pre 3 godine

Ligu sampiona sam odavno prestao da gledam a posle ovoga izgleda vise necu ni SP. Globalizacija i trka za profitom unistava sve pred sobom tako i fudbal dolazi na red. Tesko ce ponovo neka zemlja poput Hrvatske ponovo stici do finala SP kao pre dve godine. Sada rastu sanse bogatim arapskim drzavama koje ce moci da kupe dobre igrace. Meni se to ne gleda ostaje mi samo amaterski fudbal.

cento

pre 3 godine

Nemoj te molim vas da stavljate Bojana na sliku. Momak greje klupu našeg lokalnog Montreal Impakta. Van forme sapliće se sam na loptu a gubi duele kao da je od slame. Njegova karijera je završena.
(Montrealac, 18. septembar 2020 19:00)

Sad je taman za reprezentaciju ispunio sve kriterije.Lako ce da se uklopi.

23Sudija

pre 3 godine

Eto prilike za Katar da napravi reprezentaciju za 2022. Verujem da odluka FIFA nema veze sa Katarom 2022, ni slucajno nisu uzeli pare za takvu odluku hahahahahaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mile rizik, 18. septembar 2020 19:13)

jako tesko, ako bolje procitas kaze da u trenutku dok igra za tu drugu reprezentaciju mora da ima drzavljanstvo ove nove reprezentacije.

Ovo je vise pravilo za one kao, recimo Krkic, koji imaju u startu dvojno drzavljanstvo pa se zeznu igraju za jednu reprezentaciju pa vise nikad ne mogu za drugu.

Tatkoo

pre 3 godine

fifu i uefu treba ukinuti.
(...kada sam bio mali, znao sam svoj pravac!..., 18. septembar 2020 19:03)

Tako je, a onda sve u ruke dati FSS-u. Fudbalski savez Srbije, a ujedno i Fudbalski savez sveta. FSS!

mile rizik

pre 3 godine

Eto prilike za Katar da napravi reprezentaciju za 2022. Verujem da odluka FIFA nema veze sa Katarom 2022, ni slucajno nisu uzeli pare za takvu odluku hahahahahaha

zhol

pre 3 godine

@Jabucilo brate, ti si jedan od retkih komentatora ovde za koje mi se stvarno cini da nikad nisam video da ostavi imbecilan komentar. Sve neki normalni, krsteni stavovi. Retkost ovih dana. Ziv ti meni bio.

Calm Like a Bomb

pre 3 godine

Imam neki blagi, potmuli, dubokostobačni, debelocrevni utisak da ovaj zakon (pravila) nisu doneli zato što im je to cilj, nego zato što će to da im posluži kao sredstvo za otvaranje vrata za nešto sledeće.. Ne znam ni šta je to "nešto sledeće" ali, eto, predosećam neku njihovu nepodopštinu, onako, na duže staze..
Ne znam uopšte ni šta mi je, UEFA i FIFA su inače moralne stene i oslonci sportskog duha i sve to, ali, eto, bez razloga sam isparanojisao..
(Ispranoirao? Isfleširao..)

Boris Banović

pre 3 godine

Ovo je cirkus, predvideo sam još pre 20 godina da će reprezentativni fudbal prestati da postoji ! I ne samo fudbal, svi sportovi. Mondijalizam je najprisutniji u sportu. Moćne države su uništile nacionalna prvenstva, tj vodeće klubove u njima, sada će i reprezentacije !

Јабучило

pre 3 godine

Ово је у реду, у суштини друга шанса за оног кога су смунтали као клинца или је просто као клинац погрешио.

Е сад, ако буду ово и даље либеразовали, неће ваљати.

Bok

pre 3 godine

Po meni ok pravila. Ako nisu nastupali na prvenstvima, ako ih neko zakuca za klupu, kao npr Ramba Petkovića a da u Brazilu ima statuu. Mislim da bi Rambo u tom vremenu rado igrao za Brazil.
I na kraju ovi što će reći pa kako onda stranci. Pa lepo, neki stranci bolje doživljavaju tudje zemlje kao svoje, nego što svoju doživljavaju kao svojom. Možda čudno zvuči, ali tako je kad ti neko da sve, a kad te tvoji uništavaju.

Sportski pozdrav ( Salim se takav pozdrav ne postoji)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jah, 18. septembar 2020 18:59)

Ne bi išlo, Rambo i ja u reprezentaciji Brazila a samo jedna lopta

Montrealac

pre 3 godine

Nemoj te molim vas da stavljate Bojana na sliku. Momak greje klupu našeg lokalnog Montreal Impakta. Van forme sapliće se sam na loptu a gubi duele kao da je od slame. Njegova karijera je završena.

Boka

pre 3 godine

Uslovi kao kad grad Beograd raspise tender za nabavku novogodisnje rasvete.
(Deki, 18. septembar 2020 19:02)

Hahahahahahahahaha doktorski :D

salezr

pre 3 godine

Kupis fudbalera, starletu dobijes gratis....
Sad kad nam dodje neka spanska starleta pa ove nase dobiju konkurenciju, ima da nastane novi rijaliti :)

Jah

pre 3 godine

Po meni ok pravila. Ako nisu nastupali na prvenstvima, ako ih neko zakuca za klupu, kao npr Ramba Petkovića a da u Brazilu ima statuu. Mislim da bi Rambo u tom vremenu rado igrao za Brazil.
I na kraju ovi što će reći pa kako onda stranci. Pa lepo, neki stranci bolje doživljavaju tudje zemlje kao svoje, nego što svoju doživljavaju kao svojom. Možda čudno zvuči, ali tako je kad ti neko da sve, a kad te tvoji uništavaju.

Sportski pozdrav ( Salim se takav pozdrav ne postoji)

Frozen Throne 123

pre 3 godine

Šta ste okačili ovog Krkića? Jel to sad treba da se otimamo da krene da igra za Srbiju? Hahahah pa taj više nije ni za Zonsku ligu.

mile rizik

pre 3 godine

Eto prilike za Katar da napravi reprezentaciju za 2022. Verujem da odluka FIFA nema veze sa Katarom 2022, ni slucajno nisu uzeli pare za takvu odluku hahahahahaha

Montrealac

pre 3 godine

Nemoj te molim vas da stavljate Bojana na sliku. Momak greje klupu našeg lokalnog Montreal Impakta. Van forme sapliće se sam na loptu a gubi duele kao da je od slame. Njegova karijera je završena.

Boris Banović

pre 3 godine

Ovo je cirkus, predvideo sam još pre 20 godina da će reprezentativni fudbal prestati da postoji ! I ne samo fudbal, svi sportovi. Mondijalizam je najprisutniji u sportu. Moćne države su uništile nacionalna prvenstva, tj vodeće klubove u njima, sada će i reprezentacije !

Frozen Throne 123

pre 3 godine

Šta ste okačili ovog Krkića? Jel to sad treba da se otimamo da krene da igra za Srbiju? Hahahah pa taj više nije ni za Zonsku ligu.

Јабучило

pre 3 godine

Ово је у реду, у суштини друга шанса за оног кога су смунтали као клинца или је просто као клинац погрешио.

Е сад, ако буду ово и даље либеразовали, неће ваљати.

salezr

pre 3 godine

Kupis fudbalera, starletu dobijes gratis....
Sad kad nam dodje neka spanska starleta pa ove nase dobiju konkurenciju, ima da nastane novi rijaliti :)

Jah

pre 3 godine

Po meni ok pravila. Ako nisu nastupali na prvenstvima, ako ih neko zakuca za klupu, kao npr Ramba Petkovića a da u Brazilu ima statuu. Mislim da bi Rambo u tom vremenu rado igrao za Brazil.
I na kraju ovi što će reći pa kako onda stranci. Pa lepo, neki stranci bolje doživljavaju tudje zemlje kao svoje, nego što svoju doživljavaju kao svojom. Možda čudno zvuči, ali tako je kad ti neko da sve, a kad te tvoji uništavaju.

Sportski pozdrav ( Salim se takav pozdrav ne postoji)

cento

pre 3 godine

Nemoj te molim vas da stavljate Bojana na sliku. Momak greje klupu našeg lokalnog Montreal Impakta. Van forme sapliće se sam na loptu a gubi duele kao da je od slame. Njegova karijera je završena.
(Montrealac, 18. septembar 2020 19:00)

Sad je taman za reprezentaciju ispunio sve kriterije.Lako ce da se uklopi.

gung ho

pre 3 godine

Znači pojaviće se i prelazni rok za reprezentacije jednog dana. Biće nešto tipa umalo da je prešao u Srbiju, ali je u poslednjem momentu najveću ponudu ipak dao Azerbejdžan, čiji doživotni predsednik očajnički želi da postavi tu zemlju na fudbalsku mapu Evrope.

23Sudija

pre 3 godine

Eto prilike za Katar da napravi reprezentaciju za 2022. Verujem da odluka FIFA nema veze sa Katarom 2022, ni slucajno nisu uzeli pare za takvu odluku hahahahahaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mile rizik, 18. septembar 2020 19:13)

jako tesko, ako bolje procitas kaze da u trenutku dok igra za tu drugu reprezentaciju mora da ima drzavljanstvo ove nove reprezentacije.

Ovo je vise pravilo za one kao, recimo Krkic, koji imaju u startu dvojno drzavljanstvo pa se zeznu igraju za jednu reprezentaciju pa vise nikad ne mogu za drugu.

Boka

pre 3 godine

Uslovi kao kad grad Beograd raspise tender za nabavku novogodisnje rasvete.
(Deki, 18. septembar 2020 19:02)

Hahahahahahahahaha doktorski :D

1 Đoković

pre 3 godine

Prvo zameniti trenera za nekog Škota,Irca borca,koji će zameniti svih 11 Srba i napraviti obojenu Srpsku reprezentaciju.Malo crnih,žutih,crvenih malo belih...pa da se nadamo nekom Evropskom takmičenju....

Tranfer

pre 3 godine

Ligu sampiona sam odavno prestao da gledam a posle ovoga izgleda vise necu ni SP. Globalizacija i trka za profitom unistava sve pred sobom tako i fudbal dolazi na red. Tesko ce ponovo neka zemlja poput Hrvatske ponovo stici do finala SP kao pre dve godine. Sada rastu sanse bogatim arapskim drzavama koje ce moci da kupe dobre igrace. Meni se to ne gleda ostaje mi samo amaterski fudbal.

Calm Like a Bomb

pre 3 godine

Imam neki blagi, potmuli, dubokostobačni, debelocrevni utisak da ovaj zakon (pravila) nisu doneli zato što im je to cilj, nego zato što će to da im posluži kao sredstvo za otvaranje vrata za nešto sledeće.. Ne znam ni šta je to "nešto sledeće" ali, eto, predosećam neku njihovu nepodopštinu, onako, na duže staze..
Ne znam uopšte ni šta mi je, UEFA i FIFA su inače moralne stene i oslonci sportskog duha i sve to, ali, eto, bez razloga sam isparanojisao..
(Ispranoirao? Isfleširao..)

Tatkoo

pre 3 godine

fifu i uefu treba ukinuti.
(...kada sam bio mali, znao sam svoj pravac!..., 18. septembar 2020 19:03)

Tako je, a onda sve u ruke dati FSS-u. Fudbalski savez Srbije, a ujedno i Fudbalski savez sveta. FSS!

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Nepismena botovijo i Bogu si teška.

Marko Marin je igrao 17 puta za Nemačku, pune 2 godine. Aktivno učestvovao na svetskom 2010-e. I da ne znate, postoji internet pre nasumičnog lupetanja.

Nije on Krkić koji je samo pro forme jednom nastupio za Španiju da ga mi ne bi pozivali.

Marko

pre 3 godine

Evropskom fudbalu je potrebno da se vrati stari sistem, ili bar delimicno vrati, da sampioni drzava igraju ligu sampiona. Tacnije, s obzirom da 32 ekipe ucestvuju u grupama, prvih 16 zemalja ima obezbedjeno direktno 1 ucesnika LS, a da se drugih 16 mesta popuni kroz kvalifikacije. Ali, da se 6 mesta ostavi za stazu sampiona i samo 10 za sve one druge, trece, cetvrte..iz najjacih liga.
E to bi bilo mnogo pravednije.
Borba bi bila nemilosrdna u kvalifikacijama (zamislite samo 2.kolo igraju medjusobno Barselona-Borusija Dortmund na primer!), ali bi bila nemilosrdna i za tih prvih 16 pozicija nacionalnog koeficijenta koje daju direktnog ucesnika.
Takodje, Liga Evrope bi na ovaj nacin dobila na atraktivnosti i to bi nesumljivo dovelo do povecanja nagrada i u tom takmicenju. S tim sto nastavak kvalifikacija za LE timova koji ispadnu iz kvalifikacija za LS bio bi isti: staza sampiona i ostali.
Tek bi se onda videlo cija je liga objektivno jaca, tacnije da li bi vise ucesnika u LS i LE imali Englezi, Spanci, Italijani, Francuzi, Nemci itd
I sve bi bilo u skladu sa nazivom takmicenja: Liga SAMPIONA
Sportski pozdrav

Marko

pre 3 godine

Citam komentare i krstim se....
Ljudi, citate li vi tekst uopste!?
Lepo je napisano koji su kriterijumi. Ti kriterijumi daju prava onim fudbalerima koji su odigrali do 3 utakmice za jednu drzavu (ili ni jednu a bili su u protokolima), zatim najmanje 3 godine nisu dobijali poziv i imaju pasos druge drzave. Cak za klince pise i sta je uslov za pasos...mada to zavisi od zakona drzava.
I sta tu nije jasno?
Zamislite da me pozovu u reprezentaciju BiH jer imam dvojno drzavljanstvo Srbije i BiH.
Ne odigram ni jednu utakmicu ili odigram najmanje 3 ove godine. Onda prestanu da me zovu iz nekog razloga (forma, ne uklapam se u koncept selektora, posvadjao se sa ekonomom a to se selektoru ne svidja i mnogi drugi razlozi). I to traje do septembra 2023. godine.
Tada sticem pravo da me pozovu i zaigram za reprezentaciju Srbije jer imam pasos.
Ovo pravilo ce samo osigurati da se vecem broju fudbalera pruzi sansa na utakmicama reprezentacije, gledace se svaki kvalitetan i talentovan igrac da dobija sansu, posebno ako se zna da ima pasos jos jedne drzave ili mogucnost da ga dobije. Takodje, pruza se sansa igracima koji su solidni, ne mogu da se izbore za dres neke od 10-ak najboljih reprezentacija na svetu, a imaju mogucnost da poseduju pasos druge drzave, da i oni igraju reprezentativni fudbal.
Sportski pozdrav

Boki

pre 3 godine

Eto prilike za Katar da napravi reprezentaciju za 2022. Verujem da odluka FIFA nema veze sa Katarom 2022, ni slucajno nisu uzeli pare za takvu odluku hahahahahaha
(mile rizik, 18. septembar 2020 19:13)

Ako si procitao uslove, to je nemoguce, cak i za ovu decu ispod 10 godina, jer moraju tu da zive i da igraju minimum 3 godine a prvenstvo je za dve... Ima jos puno uslova koji se ne poklapaju. Ali jos me je vise rastuzuje toliki broj lajkova, da mi dodje da se zapitam, da li smo stvarno toliko glupi?

el pecador

pre 3 godine

Pa zar ne igraju vec za Englesku, Francusku, Njemacku, Belgiju samo stranci?? Maradonu su pitali(kakav god da je) kako komentira da u SF-SP igraju 4 europske repretentacije, fraer govori ja ovdje vidim samo jednu europsku reprezentaciju.

vlade

pre 3 godine

ljudi, polako, nema preletanje za Katar i slučajeva Ramba Petkovića.. jasno piše, mora igrač da ima državljanstvo druge zemlje u trenutku kada je već nastupio za prvu! ovo pravilo je doneto samo zbog ovih Arapa i Afrikanaca što imaju Nemačke, Španske, Francuske i Engleske pasoše, pošto ima masa tih igrača koje dovedu kao klince pa ih onda probaju u nekom periodu, a na kraju završe u Kini ili Saudijskoj Arabiji i nastupi kraj reprezentativne karijere!
Pametna je FIFA, sve to radi zbog self marketinga i da ojača ove van evropske reprezentacije.. baš ih briga za srpske gastarbajtere! Jer "naši" se olako odreknu Srbije.. ponesu ih raznorazna obećanja.. odigraju 5, 10, 20 utakmica za zemlju gde su rođeni i onda proradi naš mentalitet posle malo boljeg ugovora, prestanu da treniraju, neće da se trude, utripuju da su zvezde, splavovi po Beogradu sa familijom i to je kraj!
ovde kol'ko ja kapiram uslov ispunjava Krkić.. a od njega Ama baš nikakve koristi nemamo..

deda mraz

pre 3 godine

Reprezentacija Srbije: Borjan, Banjak, Degenek, levi i desni bek (po mogućnosti crnci jer su brzi) Marin, Suma,Natho Kanga,Asano, Boaći.

aalborg

pre 3 godine

Prvo zameniti trenera za nekog Škota,Irca borca,koji će zameniti svih 11 Srba i napraviti obojenu Srpsku reprezentaciju.Malo crnih,žutih,crvenih malo belih...pa da se nadamo nekom Evropskom takmičenju....
(1 Đoković, 18. septembar 2020 19:08)

U Srbija živi oko 83% srba, bez Kosova. Sa Kosovom (pošto, je li, Kosovo je Srbija) to je oko 60% samo. Tako da, mišljenja sam, da je tvojih 11 Srba u srpskoj reprezentaciji, malo šovinistički opredeljeno. U srpskoj reprezentaciji treba da igraju najbolji fudbaleri, građani Republike Srbije, a ne najboljih 11 srba.

Samo da podsetim

pre 3 godine

@ "Nacije nece ni postojati za 300-400 godina kao sto nisu postojale pre milion godina."
(Aca36, 18. septembar 2020 20:32)

Nacije kao drustvena kategorija postoje od 17. veka.

PRISHTINA

pre 3 godine

HVALA BOGU ZA OVAKVU ODLUKU FIFA, SADA SA OVIM REPREZENTACIJA KOSOVA DOBICE MNOGO NAJMANJE 30-40 NJIH STO IGRAJU U MLADIM SELEKCIJAM SIROM EVROPE OD U 18 DO U21.

AlenBr8

pre 3 godine

Eto prilike za Katar da napravi reprezentaciju za 2022. Verujem da odluka FIFA nema veze sa Katarom 2022, ni slucajno nisu uzeli pare za takvu odluku hahahahahaha
(mile rizik, 18. septembar 2020 19:13)
gledajuci broj lajkova,dosao sam do veoma razocaravajuceg zakljucka.. Koliko igraca mislis da ima trenutno koji od 2017.,eventualno 2018. igraju u kataru i moraju do 2022.ostati tamo kako bi ispunili fifa uslov koji važi vec godinama u vezi naturalizacije igraca da igrac mora provesti 5god bez prekida u toj zemlji. drzavljanstvo dobijes dekretom kralja,predsednika itd ali 5god moras provesti u zemlji. to svuda vazi. katar je mogao i do sad to bez problema,cak i ASPIRE skole fudbala su za to sluzile pa ima slucaja.

aalborg

pre 3 godine

Znači pojaviće se i prelazni rok za reprezentacije jednog dana. Biće nešto tipa umalo da je prešao u Srbiju, ali je u poslednjem momentu najveću ponudu ipak dao Azerbejdžan, čiji doživotni predsednik očajnički želi da postavi tu zemlju na fudbalsku mapu Evrope.
(gung ho, 18. septembar 2020 20:01)

Pročitaj članak šampione... Nemoj da te mrzi. Nije dugačak. 8 proširenih rečenica.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Calm like a bomb

Imas dobar filing za osjecaj.
Prvo su dozvoljeni stranci u klubovima.
Pa je bilo bosmanovo pravilo cime su igraci izjednaceni s vodoinstalaterima.
Pa zakon 'eu nisu stranci' cime je arsenal nastupio s 0 engleza.
Sad stize ovo.
Pojacat ce se repke 3 svijeta kao alzir/kamerun.
Iduci korak je superliga (bez tzv 'istocnih' klubova) ili ce, kozmeticki, uvalit klub iz moskve ili varsave jer su 'trziste': usporedi tv prava hnl/cungalunge s poljskom ligom. Omjer i:50, a kvalitetom je to tu negdje, pricaj mi o pothvatima poljskih klubova u lp- ne postoji.
Paralelno- obesmisljeno ep sa cak 24 repke, kao i sp sa duplo vise.
Korak koji to prati je davanje mjesta katastrofalnim afroazijskim ekipama na sp u apsolutno disproporcionalnom broju.
Iduce, u 10 god, je 5-6 zamjena po ekipi cime ce se pojacati centralizacija.
Konacno: rasna/seksualna kvota u narednih 40 godina.

Ako ne dodje do svjetskog rata, doci ce do toga.

Pozdrav...

Maksa

pre 3 godine

I tako ce bogate drzave, bas kao i bogati klubovi, da pokupuju sve sto valja. Polufinale ce igrati HongKong - Kina, finale Kuvajt - Emirati. Obesmislili su svaki smisao.

AlenBr8

pre 3 godine

dodajte na sve ovo i starije pravilo da igrac mora 5god provesti u toj zemlji bez prekida i ako mu npr dekretom predsednika daju drzavljanstvo. ukrajinci imaju neke brazilce,ali oni zive u ukrajini godinama. suplja prica oko katara da ce sad naturalizovati odjednom nekoliko,a za ostalo necu komentarisati maloumne tipa brunej,arabija itd.. Vucic sad ponudi pasos nekom mladom brazilcu,on mora 5god provesti u Srbiji kako bi stekao pravo,to jedino ne vazi ako mi iskopaju nekog pradedu srbina ili poreklom sa ovih prostora. Ovo pravilo je vise za one igrace gde su roditelji razlicitih državljanstva,igrace ciji su preci emigrirali i slicno.

Čaršija

pre 3 godine

-Sad dovesti 11 stranaca u Srbiju...



-Veću želju i srce će imati od ovih 11....
(Goran Loznica, 18. septembar 2020 19:08) # Link komentara
Problem je jedino u tome sto nitko ne zeli srbijanske papire

Bogoje Panajotović

pre 3 godine

Mač sa dve oštrice. Zašto bi neko kupovao dres Brazila ako u njemu igraju četiri Nigerijca, dvojica iz Gane, jedan Kanađanin i ono resto Meksikanci ? Zašto bi se Brazilac iz favele radovao jer su N'zonzi i Amokači dali golove ? Svakom Portugalcu će biti puno srce kad Deng Sjao Ping postigne pogodak :) Koji je sledeći potez - najkasnije 48 sati pre utakmice igrači da se odluče hoće li igrati za ovu ili onu reprezentaciju, ne mogu svi za jednu :)) Svi će igrati za Arabiju, Katar i Brunej, zašto bi neko igrao za Moldaviju ili Bangladeš.
Ono što ne znam - pitam. Ko ne zna odgovor, ne mora da provocira. Pozdrav.

Bok

pre 3 godine

Po meni ok pravila. Ako nisu nastupali na prvenstvima, ako ih neko zakuca za klupu, kao npr Ramba Petkovića a da u Brazilu ima statuu. Mislim da bi Rambo u tom vremenu rado igrao za Brazil.
I na kraju ovi što će reći pa kako onda stranci. Pa lepo, neki stranci bolje doživljavaju tudje zemlje kao svoje, nego što svoju doživljavaju kao svojom. Možda čudno zvuči, ali tako je kad ti neko da sve, a kad te tvoji uništavaju.

Sportski pozdrav ( Salim se takav pozdrav ne postoji)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jah, 18. septembar 2020 18:59)

Ne bi išlo, Rambo i ja u reprezentaciji Brazila a samo jedna lopta

zhol

pre 3 godine

@Jabucilo brate, ti si jedan od retkih komentatora ovde za koje mi se stvarno cini da nikad nisam video da ostavi imbecilan komentar. Sve neki normalni, krsteni stavovi. Retkost ovih dana. Ziv ti meni bio.

X

pre 3 godine

Za 10 godina će na Mundijalu nastupati 32 repke sa 200 Brazilaca, 100 Argentinaca, 100 Nemaca itd.
(Pajs, 19. septembar 2020 08:34)

Kojih sad Nemaca?
Biće Argentinci, Brazilci i afrički igrači.

Lokomotiva

pre 3 godine

Ma nemoj a kako to? Pa 99% dobrih brazilskih igraca nikada nije igralo niti je imalo sanse da igra za Brazil. Nemaju ni minuta odigrano. Zasto nisu vec sada u Kataru, Emiratima, Kini itd? Ova odluka uopste nije velika promena. Spasice par mladih igraca koji su prerano doneli odluku i to je to. Nijedan perspektivan omladinac ne razmislja u svojoj ranoj karijeri da igra za pare tako sto ce da potpise za Katar. On ipak razmislja o Premier Ligi i nastupima za svoju zemlju.

DOBRE KOMSIJE

pre 3 godine

Uvek su pomogli zato SFF MOZE LEPO TRAZITI POMOC OD Fudbalske Federacije Kosova da im Da 10 ti mladih fudbalera posto imaju previse 40 ili 50 njih, ZASTO SU KOMSIJE KAKA SI U MUKU, NORMALNO ZA POMOC

mile rizik

pre 3 godine

Eto prilike za Katar da napravi reprezentaciju za 2022. Verujem da odluka FIFA nema veze sa Katarom 2022, ni slucajno nisu uzeli pare za takvu odluku hahahahahaha

Čaršija

pre 3 godine

-Sad dovesti 11 stranaca u Srbiju...



-Veću želju i srce će imati od ovih 11....
(Goran Loznica, 18. septembar 2020 19:08) # Link komentara
Problem je jedino u tome sto nitko ne zeli srbijanske papire

Bogoje Panajotović

pre 3 godine

Mač sa dve oštrice. Zašto bi neko kupovao dres Brazila ako u njemu igraju četiri Nigerijca, dvojica iz Gane, jedan Kanađanin i ono resto Meksikanci ? Zašto bi se Brazilac iz favele radovao jer su N'zonzi i Amokači dali golove ? Svakom Portugalcu će biti puno srce kad Deng Sjao Ping postigne pogodak :) Koji je sledeći potez - najkasnije 48 sati pre utakmice igrači da se odluče hoće li igrati za ovu ili onu reprezentaciju, ne mogu svi za jednu :)) Svi će igrati za Arabiju, Katar i Brunej, zašto bi neko igrao za Moldaviju ili Bangladeš.
Ono što ne znam - pitam. Ko ne zna odgovor, ne mora da provocira. Pozdrav.

Jah

pre 3 godine

Po meni ok pravila. Ako nisu nastupali na prvenstvima, ako ih neko zakuca za klupu, kao npr Ramba Petkovića a da u Brazilu ima statuu. Mislim da bi Rambo u tom vremenu rado igrao za Brazil.
I na kraju ovi što će reći pa kako onda stranci. Pa lepo, neki stranci bolje doživljavaju tudje zemlje kao svoje, nego što svoju doživljavaju kao svojom. Možda čudno zvuči, ali tako je kad ti neko da sve, a kad te tvoji uništavaju.

Sportski pozdrav ( Salim se takav pozdrav ne postoji)

Boris Banović

pre 3 godine

Ovo je cirkus, predvideo sam još pre 20 godina da će reprezentativni fudbal prestati da postoji ! I ne samo fudbal, svi sportovi. Mondijalizam je najprisutniji u sportu. Moćne države su uništile nacionalna prvenstva, tj vodeće klubove u njima, sada će i reprezentacije !

Bok

pre 3 godine

Po meni ok pravila. Ako nisu nastupali na prvenstvima, ako ih neko zakuca za klupu, kao npr Ramba Petkovića a da u Brazilu ima statuu. Mislim da bi Rambo u tom vremenu rado igrao za Brazil.
I na kraju ovi što će reći pa kako onda stranci. Pa lepo, neki stranci bolje doživljavaju tudje zemlje kao svoje, nego što svoju doživljavaju kao svojom. Možda čudno zvuči, ali tako je kad ti neko da sve, a kad te tvoji uništavaju.

Sportski pozdrav ( Salim se takav pozdrav ne postoji)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jah, 18. septembar 2020 18:59)

Ne bi išlo, Rambo i ja u reprezentaciji Brazila a samo jedna lopta

1 Đoković

pre 3 godine

Prvo zameniti trenera za nekog Škota,Irca borca,koji će zameniti svih 11 Srba i napraviti obojenu Srpsku reprezentaciju.Malo crnih,žutih,crvenih malo belih...pa da se nadamo nekom Evropskom takmičenju....

Montrealac

pre 3 godine

Nemoj te molim vas da stavljate Bojana na sliku. Momak greje klupu našeg lokalnog Montreal Impakta. Van forme sapliće se sam na loptu a gubi duele kao da je od slame. Njegova karijera je završena.

Јабучило

pre 3 godine

Ово је у реду, у суштини друга шанса за оног кога су смунтали као клинца или је просто као клинац погрешио.

Е сад, ако буду ово и даље либеразовали, неће ваљати.

gung ho

pre 3 godine

Znači pojaviće se i prelazni rok za reprezentacije jednog dana. Biće nešto tipa umalo da je prešao u Srbiju, ali je u poslednjem momentu najveću ponudu ipak dao Azerbejdžan, čiji doživotni predsednik očajnički želi da postavi tu zemlju na fudbalsku mapu Evrope.

zhol

pre 3 godine

@Jabucilo brate, ti si jedan od retkih komentatora ovde za koje mi se stvarno cini da nikad nisam video da ostavi imbecilan komentar. Sve neki normalni, krsteni stavovi. Retkost ovih dana. Ziv ti meni bio.

PRISHTINA

pre 3 godine

HVALA BOGU ZA OVAKVU ODLUKU FIFA, SADA SA OVIM REPREZENTACIJA KOSOVA DOBICE MNOGO NAJMANJE 30-40 NJIH STO IGRAJU U MLADIM SELEKCIJAM SIROM EVROPE OD U 18 DO U21.

Tranfer

pre 3 godine

Ligu sampiona sam odavno prestao da gledam a posle ovoga izgleda vise necu ni SP. Globalizacija i trka za profitom unistava sve pred sobom tako i fudbal dolazi na red. Tesko ce ponovo neka zemlja poput Hrvatske ponovo stici do finala SP kao pre dve godine. Sada rastu sanse bogatim arapskim drzavama koje ce moci da kupe dobre igrace. Meni se to ne gleda ostaje mi samo amaterski fudbal.

deda mraz

pre 3 godine

Reprezentacija Srbije: Borjan, Banjak, Degenek, levi i desni bek (po mogućnosti crnci jer su brzi) Marin, Suma,Natho Kanga,Asano, Boaći.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Calm like a bomb

Imas dobar filing za osjecaj.
Prvo su dozvoljeni stranci u klubovima.
Pa je bilo bosmanovo pravilo cime su igraci izjednaceni s vodoinstalaterima.
Pa zakon 'eu nisu stranci' cime je arsenal nastupio s 0 engleza.
Sad stize ovo.
Pojacat ce se repke 3 svijeta kao alzir/kamerun.
Iduci korak je superliga (bez tzv 'istocnih' klubova) ili ce, kozmeticki, uvalit klub iz moskve ili varsave jer su 'trziste': usporedi tv prava hnl/cungalunge s poljskom ligom. Omjer i:50, a kvalitetom je to tu negdje, pricaj mi o pothvatima poljskih klubova u lp- ne postoji.
Paralelno- obesmisljeno ep sa cak 24 repke, kao i sp sa duplo vise.
Korak koji to prati je davanje mjesta katastrofalnim afroazijskim ekipama na sp u apsolutno disproporcionalnom broju.
Iduce, u 10 god, je 5-6 zamjena po ekipi cime ce se pojacati centralizacija.
Konacno: rasna/seksualna kvota u narednih 40 godina.

Ako ne dodje do svjetskog rata, doci ce do toga.

Pozdrav...

DOBRE KOMSIJE

pre 3 godine

Uvek su pomogli zato SFF MOZE LEPO TRAZITI POMOC OD Fudbalske Federacije Kosova da im Da 10 ti mladih fudbalera posto imaju previse 40 ili 50 njih, ZASTO SU KOMSIJE KAKA SI U MUKU, NORMALNO ZA POMOC

Calm Like a Bomb

pre 3 godine

Imam neki blagi, potmuli, dubokostobačni, debelocrevni utisak da ovaj zakon (pravila) nisu doneli zato što im je to cilj, nego zato što će to da im posluži kao sredstvo za otvaranje vrata za nešto sledeće.. Ne znam ni šta je to "nešto sledeće" ali, eto, predosećam neku njihovu nepodopštinu, onako, na duže staze..
Ne znam uopšte ni šta mi je, UEFA i FIFA su inače moralne stene i oslonci sportskog duha i sve to, ali, eto, bez razloga sam isparanojisao..
(Ispranoirao? Isfleširao..)

el pecador

pre 3 godine

Pa zar ne igraju vec za Englesku, Francusku, Njemacku, Belgiju samo stranci?? Maradonu su pitali(kakav god da je) kako komentira da u SF-SP igraju 4 europske repretentacije, fraer govori ja ovdje vidim samo jednu europsku reprezentaciju.

Marko

pre 3 godine

Evropskom fudbalu je potrebno da se vrati stari sistem, ili bar delimicno vrati, da sampioni drzava igraju ligu sampiona. Tacnije, s obzirom da 32 ekipe ucestvuju u grupama, prvih 16 zemalja ima obezbedjeno direktno 1 ucesnika LS, a da se drugih 16 mesta popuni kroz kvalifikacije. Ali, da se 6 mesta ostavi za stazu sampiona i samo 10 za sve one druge, trece, cetvrte..iz najjacih liga.
E to bi bilo mnogo pravednije.
Borba bi bila nemilosrdna u kvalifikacijama (zamislite samo 2.kolo igraju medjusobno Barselona-Borusija Dortmund na primer!), ali bi bila nemilosrdna i za tih prvih 16 pozicija nacionalnog koeficijenta koje daju direktnog ucesnika.
Takodje, Liga Evrope bi na ovaj nacin dobila na atraktivnosti i to bi nesumljivo dovelo do povecanja nagrada i u tom takmicenju. S tim sto nastavak kvalifikacija za LE timova koji ispadnu iz kvalifikacija za LS bio bi isti: staza sampiona i ostali.
Tek bi se onda videlo cija je liga objektivno jaca, tacnije da li bi vise ucesnika u LS i LE imali Englezi, Spanci, Italijani, Francuzi, Nemci itd
I sve bi bilo u skladu sa nazivom takmicenja: Liga SAMPIONA
Sportski pozdrav

Frozen Throne 123

pre 3 godine

Šta ste okačili ovog Krkića? Jel to sad treba da se otimamo da krene da igra za Srbiju? Hahahah pa taj više nije ni za Zonsku ligu.

Tatkoo

pre 3 godine

fifu i uefu treba ukinuti.
(...kada sam bio mali, znao sam svoj pravac!..., 18. septembar 2020 19:03)

Tako je, a onda sve u ruke dati FSS-u. Fudbalski savez Srbije, a ujedno i Fudbalski savez sveta. FSS!

Boki

pre 3 godine

Eto prilike za Katar da napravi reprezentaciju za 2022. Verujem da odluka FIFA nema veze sa Katarom 2022, ni slucajno nisu uzeli pare za takvu odluku hahahahahaha
(mile rizik, 18. septembar 2020 19:13)

Ako si procitao uslove, to je nemoguce, cak i za ovu decu ispod 10 godina, jer moraju tu da zive i da igraju minimum 3 godine a prvenstvo je za dve... Ima jos puno uslova koji se ne poklapaju. Ali jos me je vise rastuzuje toliki broj lajkova, da mi dodje da se zapitam, da li smo stvarno toliko glupi?

aalborg

pre 3 godine

Prvo zameniti trenera za nekog Škota,Irca borca,koji će zameniti svih 11 Srba i napraviti obojenu Srpsku reprezentaciju.Malo crnih,žutih,crvenih malo belih...pa da se nadamo nekom Evropskom takmičenju....
(1 Đoković, 18. septembar 2020 19:08)

U Srbija živi oko 83% srba, bez Kosova. Sa Kosovom (pošto, je li, Kosovo je Srbija) to je oko 60% samo. Tako da, mišljenja sam, da je tvojih 11 Srba u srpskoj reprezentaciji, malo šovinistički opredeljeno. U srpskoj reprezentaciji treba da igraju najbolji fudbaleri, građani Republike Srbije, a ne najboljih 11 srba.

cento

pre 3 godine

Nemoj te molim vas da stavljate Bojana na sliku. Momak greje klupu našeg lokalnog Montreal Impakta. Van forme sapliće se sam na loptu a gubi duele kao da je od slame. Njegova karijera je završena.
(Montrealac, 18. septembar 2020 19:00)

Sad je taman za reprezentaciju ispunio sve kriterije.Lako ce da se uklopi.

23Sudija

pre 3 godine

Eto prilike za Katar da napravi reprezentaciju za 2022. Verujem da odluka FIFA nema veze sa Katarom 2022, ni slucajno nisu uzeli pare za takvu odluku hahahahahaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mile rizik, 18. septembar 2020 19:13)

jako tesko, ako bolje procitas kaze da u trenutku dok igra za tu drugu reprezentaciju mora da ima drzavljanstvo ove nove reprezentacije.

Ovo je vise pravilo za one kao, recimo Krkic, koji imaju u startu dvojno drzavljanstvo pa se zeznu igraju za jednu reprezentaciju pa vise nikad ne mogu za drugu.

AlenBr8

pre 3 godine

Eto prilike za Katar da napravi reprezentaciju za 2022. Verujem da odluka FIFA nema veze sa Katarom 2022, ni slucajno nisu uzeli pare za takvu odluku hahahahahaha
(mile rizik, 18. septembar 2020 19:13)
gledajuci broj lajkova,dosao sam do veoma razocaravajuceg zakljucka.. Koliko igraca mislis da ima trenutno koji od 2017.,eventualno 2018. igraju u kataru i moraju do 2022.ostati tamo kako bi ispunili fifa uslov koji važi vec godinama u vezi naturalizacije igraca da igrac mora provesti 5god bez prekida u toj zemlji. drzavljanstvo dobijes dekretom kralja,predsednika itd ali 5god moras provesti u zemlji. to svuda vazi. katar je mogao i do sad to bez problema,cak i ASPIRE skole fudbala su za to sluzile pa ima slucaja.

salezr

pre 3 godine

Kupis fudbalera, starletu dobijes gratis....
Sad kad nam dodje neka spanska starleta pa ove nase dobiju konkurenciju, ima da nastane novi rijaliti :)

Boka

pre 3 godine

Uslovi kao kad grad Beograd raspise tender za nabavku novogodisnje rasvete.
(Deki, 18. septembar 2020 19:02)

Hahahahahahahahaha doktorski :D

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Nepismena botovijo i Bogu si teška.

Marko Marin je igrao 17 puta za Nemačku, pune 2 godine. Aktivno učestvovao na svetskom 2010-e. I da ne znate, postoji internet pre nasumičnog lupetanja.

Nije on Krkić koji je samo pro forme jednom nastupio za Španiju da ga mi ne bi pozivali.

Samo da podsetim

pre 3 godine

@ "Nacije nece ni postojati za 300-400 godina kao sto nisu postojale pre milion godina."
(Aca36, 18. septembar 2020 20:32)

Nacije kao drustvena kategorija postoje od 17. veka.

Marko

pre 3 godine

Citam komentare i krstim se....
Ljudi, citate li vi tekst uopste!?
Lepo je napisano koji su kriterijumi. Ti kriterijumi daju prava onim fudbalerima koji su odigrali do 3 utakmice za jednu drzavu (ili ni jednu a bili su u protokolima), zatim najmanje 3 godine nisu dobijali poziv i imaju pasos druge drzave. Cak za klince pise i sta je uslov za pasos...mada to zavisi od zakona drzava.
I sta tu nije jasno?
Zamislite da me pozovu u reprezentaciju BiH jer imam dvojno drzavljanstvo Srbije i BiH.
Ne odigram ni jednu utakmicu ili odigram najmanje 3 ove godine. Onda prestanu da me zovu iz nekog razloga (forma, ne uklapam se u koncept selektora, posvadjao se sa ekonomom a to se selektoru ne svidja i mnogi drugi razlozi). I to traje do septembra 2023. godine.
Tada sticem pravo da me pozovu i zaigram za reprezentaciju Srbije jer imam pasos.
Ovo pravilo ce samo osigurati da se vecem broju fudbalera pruzi sansa na utakmicama reprezentacije, gledace se svaki kvalitetan i talentovan igrac da dobija sansu, posebno ako se zna da ima pasos jos jedne drzave ili mogucnost da ga dobije. Takodje, pruza se sansa igracima koji su solidni, ne mogu da se izbore za dres neke od 10-ak najboljih reprezentacija na svetu, a imaju mogucnost da poseduju pasos druge drzave, da i oni igraju reprezentativni fudbal.
Sportski pozdrav

aalborg

pre 3 godine

Znači pojaviće se i prelazni rok za reprezentacije jednog dana. Biće nešto tipa umalo da je prešao u Srbiju, ali je u poslednjem momentu najveću ponudu ipak dao Azerbejdžan, čiji doživotni predsednik očajnički želi da postavi tu zemlju na fudbalsku mapu Evrope.
(gung ho, 18. septembar 2020 20:01)

Pročitaj članak šampione... Nemoj da te mrzi. Nije dugačak. 8 proširenih rečenica.

Maksa

pre 3 godine

I tako ce bogate drzave, bas kao i bogati klubovi, da pokupuju sve sto valja. Polufinale ce igrati HongKong - Kina, finale Kuvajt - Emirati. Obesmislili su svaki smisao.

X

pre 3 godine

Za 10 godina će na Mundijalu nastupati 32 repke sa 200 Brazilaca, 100 Argentinaca, 100 Nemaca itd.
(Pajs, 19. septembar 2020 08:34)

Kojih sad Nemaca?
Biće Argentinci, Brazilci i afrički igrači.

AlenBr8

pre 3 godine

dodajte na sve ovo i starije pravilo da igrac mora 5god provesti u toj zemlji bez prekida i ako mu npr dekretom predsednika daju drzavljanstvo. ukrajinci imaju neke brazilce,ali oni zive u ukrajini godinama. suplja prica oko katara da ce sad naturalizovati odjednom nekoliko,a za ostalo necu komentarisati maloumne tipa brunej,arabija itd.. Vucic sad ponudi pasos nekom mladom brazilcu,on mora 5god provesti u Srbiji kako bi stekao pravo,to jedino ne vazi ako mi iskopaju nekog pradedu srbina ili poreklom sa ovih prostora. Ovo pravilo je vise za one igrace gde su roditelji razlicitih državljanstva,igrace ciji su preci emigrirali i slicno.

vlade

pre 3 godine

ljudi, polako, nema preletanje za Katar i slučajeva Ramba Petkovića.. jasno piše, mora igrač da ima državljanstvo druge zemlje u trenutku kada je već nastupio za prvu! ovo pravilo je doneto samo zbog ovih Arapa i Afrikanaca što imaju Nemačke, Španske, Francuske i Engleske pasoše, pošto ima masa tih igrača koje dovedu kao klince pa ih onda probaju u nekom periodu, a na kraju završe u Kini ili Saudijskoj Arabiji i nastupi kraj reprezentativne karijere!
Pametna je FIFA, sve to radi zbog self marketinga i da ojača ove van evropske reprezentacije.. baš ih briga za srpske gastarbajtere! Jer "naši" se olako odreknu Srbije.. ponesu ih raznorazna obećanja.. odigraju 5, 10, 20 utakmica za zemlju gde su rođeni i onda proradi naš mentalitet posle malo boljeg ugovora, prestanu da treniraju, neće da se trude, utripuju da su zvezde, splavovi po Beogradu sa familijom i to je kraj!
ovde kol'ko ja kapiram uslov ispunjava Krkić.. a od njega Ama baš nikakve koristi nemamo..

Lokomotiva

pre 3 godine

Ma nemoj a kako to? Pa 99% dobrih brazilskih igraca nikada nije igralo niti je imalo sanse da igra za Brazil. Nemaju ni minuta odigrano. Zasto nisu vec sada u Kataru, Emiratima, Kini itd? Ova odluka uopste nije velika promena. Spasice par mladih igraca koji su prerano doneli odluku i to je to. Nijedan perspektivan omladinac ne razmislja u svojoj ranoj karijeri da igra za pare tako sto ce da potpise za Katar. On ipak razmislja o Premier Ligi i nastupima za svoju zemlju.