Tenis 52

Ponedeljak, 07.09.2020.

08:25

Beker: Odluka je ispravna, ovo je najteži momenat u Novakom životu

Boris Beker, bivši trener Novaka Đoković, prokomentarisao je diskvalifikaciju prvog tenisera sveta sa US opena.

Beker: Odluka je ispravna, ovo je najteži momenat u Novakom životu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Ljuba Borota

pre 3 godine

Ono sto sam ja vidjela izgleda kao dobra namjestaljka .Definitivno Novak treba nesto uciniti povodom ovoga.Ovo nesmije ostati na ovome.

Ilija Čvorović

pre 3 godine

Dragi moji Srbi koji živite i radite na zapadu, sada dobro upamtite ovo i nemajte nikakvu sumnju šta će sa vama biti kad se pogorša ova ekonomska kriza.
Kada su svetskog broja 1 i najboljeg tenisera u istoriji ovako izbacili kao psa, vi ćete leteti naglavačke prvom prilikom, bez obzira koliko mislili da vas oni vole i poštuju.
Pamet u glavu!
(Mxson, 7. septembar 2020 09:50)

Pričam ja to otkad znam za sebe.

Caw

pre 3 godine

Koliko je mali čovek ovaj Beker, ali dobro šta Srbin da očekuje od nemca. Nole je sam kriv pošto kroz celu karijeru ima potrebu da se svima dopadne, da bude interesantan, omiljen, zanimljiv, duhovit. A okružio se parazitima. Imao je strašan tim, do sada bi već prestigao Federera da nije lutao i tražio alternativne puteve. Samo sportista, spartanac i radi ono što najbolje znaš.

BBR

pre 3 godine

BBR
Juce je izasao pravilnik po kome je Nole diskvalifikovan.Samo da te nije mrzelo da procitas,video bi da je besmisleno ovo sto si napisao.Kao drugo,kakve ima veze Ronaldo sa tenisom.Drugi sport.druga pravila
(Markos, 07. septembar 2020 09:58)

Drugi sport, druga pravila, ali sudija je u svakom sportu isti. Sudija se me vredje, ne udara, ne dira, ne ugrozava jer ON/ONA donosi odluku i pravdu na meču/utakmici/takmičenju, šta god. Prosto je tako, bilo da se igra tenis/fudbal ili umetničko klizanje...

knez

pre 3 godine

Novak svako malo biva uvucen u pricu o najgorem momentu karijere- te Adrija kup, te korona, pa unija igraca, sad ovo... sta ce nam dusebriznici servirati za par nedelja?

stefan

pre 3 godine

(Veritas, 07. septembar 2020 10:01)

Nego gde spadaju kamermani? Nisu to oni kamermani koji stoje sa strane terena, što su kao novinari koji svojom voljom dodju tu. Ove kamermane angažuje turnir, imaju ogromne kamere. Kad je Bedene pogodio kamermana, sudija se sišao i rekao da mora da pozove supervizora. Ovaj je došao i otišao do kamermana. Kamerman je rekao da mu nije ništa i da ga je slučajno pogodio. Razmišljali su o diskvalifikaciji ali pošto je kamerman rekao da je slučajno i da mu nije ništa. Supervizor je potom rekao sudiji da Bedeneu da samo opomenu.

Robert

pre 3 godine

Aljaz Bedene je u prvom kolu pogodio kamermana iznad linijskog na isti način i dobio samo opomenu. Još je bio okrenut u tom pravcu i lansirao lopticu. I to kamermana na njegovoj strani koji je bio udaljen par metara. Sad će neko reći "pa nije ga povredio". Nebitno je. U pravilniku stoji da ako na bilo kakav način pogodiš nekog ide diskvalifikacija. Pravila su pravila zar ne? Izgleda da nisu za sva ista.
(stefan, 07. septembar 2020 09:10)

Tako je Nole pogodio navijaca na gotovo praznoj tribini, da li u prvom kolu USO ili prosle nedelje Sinsinati", pa se nista nije desilo. Nesmotreno udario lopticu nakon poena. No, navijac podigao palac i smejao se, tako da je sve bilo ok. Isto je i kamerman sa smehom rekao da je sve ok nakon loptice Bedenea. I ta konacna reakcija pravi razliku. Sinoc se zena uspanicila i pocela da se gusi, tu je bio kraj.
Dalje, namerno se zaboravlja Novakovo bacanje reketa na RG 2016, koji je isao direktno u sudiju. Srecom, ovaj uspeo da ga izbegne. Da nije, i tada bi bio diskvalifikovan i nista od istorije ispisane tim slemom. Win some, lose some.

Stefan

pre 3 godine

@ Veritas
Cekaj, kako bi postupili isto da je u pitanju Federer, ako sam ti naveo primer da nisu? Lako se moze naci snimak na YT.
U koju grupu spada kamerman nisam znao, hvala za info.

ne_tako

pre 3 godine

Novak je kaznjen zbog onog prvog besnog udaraca loptom u stranu sto je potpuno nesportski nameran potez bio. Naravno zbog toga nije mogla kazna biti realizovana ali ovaj drugi nennameran udarac iza ledja je okocao njegove muke na ovom turnira a mozda i oznacio kraj teniske karijere. Razlozi sigurno nisu soprtske prirode vec njegov licni problem u okviru porodice nepoznate prirode ga je mentalno dokosurio.

mr

pre 3 godine

Nolomani pomeraju granice. Gospodja je u delicu sekunde skapirala sta se desava i onda joj je kroz glavu proslo to da je Nolo srbin - pravoslavac, predsednik unije igraca, i u tom delicu sekunde gospodja je resila da padne kao da je pogodjena bombom samo da bi diskvalifikovali najveceg pravoslavca - Noloa Djokovica. Jel realno da toliki broj ljudi misli da tako? Ne postoji nista gore u Srbiji od Nolomana
(neki veliki dr, 07. septembar 2020 09:25)

Не постоји горе ништа од неспосбна и килава човека. Да си некад узео рекет у руке и играо мало тениса и да те је којим чудом некад погодила смртоносна тениска лоптица или је можда неким чудом чак и ти ударио, онда би био свестан какву си будалаштину написао. Лоптица те брзине са те даљине је могла госпођу да заболи евентуално да је ударила у око, што ти наравно никад нећеш знати јер би се спотакао и на одбојкашку лопту.

Myrthos

pre 3 godine

Tragedija moj Nole, ali me ne čidi. Moglo se i ranije desiti zbog tvojih reakcija. Nisi uspio sačuvati pptrebni nivo uzdržanosti ali i svijesti o činjenici da bi te zapadnjaci žestoko kaznili za bilo kakav prekršaj. Pravila su pravila, medjutim nisam siguran da bi Federera ili Nadala ovako brzo i lako diskvalifikovali. Tuga Nole, ali je kasno za lekciju koju spominješ da si naučio. Kraj karijere kad si bio na samom vrhuncu! Apsurd!

Veritas

pre 3 godine

Ispravna? Slovenac koji pogadja kamermana prosle nedelje ne dobije nikakvu kaznu, Federer klinca koji skuplja loptice, pritom se cak i ne izvinjava.
(Stefan, 07. septembar 2020 08:42)

Kamerman se ne ubraja u sluzbeno osoblje turnira. Sve sudije i skupljaci lotica, supervizori i ostali to jesu. Postupili su po pravilima, i nije tacno da bi u slucaju Federera ili Nadala drugacije uradili. Ne zavisi od odluke sudije u tom momentu, pravila su napisana i jasna. Tim Henman je na sred Vimbldona (kao najveca DOMACA nada Engleskog tenisa da donese neku titulu posle 1000 godina) dobio diskvalifikaciju od ENGLESKOG sudije i ENGLESKOG supervizora. Pravila su za sve, pa i za Noleta. Jesi video Noletovu facu kako je reagovao kad je video da je pogodio zenu??? Nisi ??? Pogledaj. Slika govori mogo vise od reci i ovog kukumavcenja da su za Noleta drugaciji arsini... ili cak da mu je ovo namerno namesteno!
Budi Bog s nama !!!

Boris

pre 3 godine

Da pravila su pravila... Svi izgrađeni od neke pravde i morala... Postavlja se pitanje šta bi se dogodilo da u igri jedna takva loptica igrom slučaja pogodi sudiju ili skupljača loptica? Da li bi i u tom slučaju bilo diskvalifikacije? Da tada ne bi bilo... jer to je igra i bla bla bla... Teniski teren sa tribinama je jedna sportska arena u kakvoj se ovakve kao i mnoge još bizarnije stvari mogu dogoditi... Predstave se ne održavaju zbog sudija, supervizora, ili skupljača loptica, već centar te predstave su dva čoveka koji su svoj život podredili tome da se nađu na tom mestu pod svetlima reflektora i takmiče do granica psihofizičke moći... Dakle kada se ustanovilo da je gospođa koja je dobila udarac dobro (iako je delom i zbog svoje nesmotrenosti povređena), sudija je morao Đokoviću izreći opomenu i nastaviti meč... Takođe loše vođenje meča je delom prouzrokovalo ovakav sled stvari... Novak je morao dobiti prethodno opomenu kod napucavanja u reklamu i tada bi sigurno bio oprezniji... Ovako niko nije dobio osim možda eventualno osvajača turnira... Gledaoci kraj Tv neće uživati u igri najbolje tenisera svih vremena, on sam neće ove nedelje osvojiti 18GS, francuskinja u stolici više vrv neće voditi ovakve mečeve, a svi ostali u žrebu (osim pobednika) na kraju će biti ogorčeni sa saznanjem da nisu uspeli osvojiti GS uprkos tome što najbolji nije bio tu.. Idemo Nole napred samo hrabro kao i do sada.. GOAT si realno...

Staka Zulu

pre 3 godine

(long live and David Coverdale, 07. septembar 2020 08:53)

Kakve veze ima unija igrača sa tim što je pogodio sudiju u grlo lopticom?!
Nedavno su uvedena pravila o udaranju loptice u publiku. Federera su kaznili zbog slične situacije, doduše samo oduzimanjem poena, ali je to direktno uticalo na dalji tok meča.

Sofronije

pre 3 godine

Mnogo se osilio, izbezobrazio, treba da ga drastičnije kazne. Ne zaboravimo ono prostačenje i vulgarni rečnik upućen našim navijačima! Karma!!!!

BBR

pre 3 godine

Ispravna? Slovenac koji pogadja kamermana prosle nedelje ne dobije nikakvu kaznu, Federer klinca koji skuplja loptice, pritom se cak i ne izvinjava.
(Stefan, 07. septembar 2020 08:42)

I ja sam zgrožen odlukom, ali ne možeš da stavljaš u isti koš sudiju i ostale učesnike na terenu. Jednostavno se zna šta je sudija u sportu. Isto je i u fudbalu... možeš da pogodiš loptom onog klinca što dodaje lopte, da ispucaš loptu na tribine i pogodiš nekoga, možeš u kameru slučajno da šutneš i da je slomiš, ništa to nije toliko dramatično i strašno dok se ne pogodi sudija. Jednostavno se zna da sudija na terenu donosu pravdu (nekada i on napravi grešku) i ne sme da se dira. Pa C. Ronalndo je jednom prilikom odgurnuo sudiju jer mu je dao žuti karton, odmah mu je pokazao drugi žuti jer se sudija ne dira na terenu i poslao ga u svlačionicu.

U svakom slučaju, Nole vrati se na RG i pokaži ko je tata ove igre i šta znači srpski inat!

stefan

pre 3 godine

Aljaz Bedene je u prvom kolu pogodio kamermana iznad linijskog na isti način i dobio samo opomenu. Još je bio okrenut u tom pravcu i lansirao lopticu. I to kamermana na njegovoj strani koji je bio udaljen par metara. Sad će neko reći "pa nije ga povredio". Nebitno je. U pravilniku stoji da ako na bilo kakav način pogodiš nekog ide diskvalifikacija. Pravila su pravila zar ne? Izgleda da nisu za sva ista.

Mxson

pre 3 godine

Dragi moji Srbi koji živite i radite na zapadu, sada dobro upamtite ovo i nemajte nikakvu sumnju šta će sa vama biti kad se pogorša ova ekonomska kriza.
Kada su svetskog broja 1 i najboljeg tenisera u istoriji ovako izbacili kao psa, vi ćete leteti naglavačke prvom prilikom, bez obzira koliko mislili da vas oni vole i poštuju.
Pamet u glavu!

salerno

pre 3 godine

Nisam navijac novaka Ali ljudi moji jel samo meni ovo deluje iscenirano? pa ova je pala ko da je metkom pogodjena, novak treba ovo detaljno ispitati, i na kraju organizatori presudili da je novak namerno povredio sudijku????

Olja

pre 3 godine

A zaboravio je gospodin svoje "nestasluke". Cudo golemo, kako vrijeme pojedincima brise sve ono sto nije bilo primjereno, a eto, samo ce se Noletu pamtiti mrlja zanavjek.

Jarić T Živadin

pre 3 godine

Nolomani pomeraju granice. Gospodja je u delicu sekunde skapirala sta se desava i onda joj je kroz glavu proslo to da je Nolo srbin - pravoslavac, predsednik unije igraca, i u tom delicu sekunde gospodja je resila da padne kao da je pogodjena bombom samo da bi diskvalifikovali najveceg pravoslavca - Noloa Djokovica. Jel realno da toliki broj ljudi misli da tako? Ne postoji nista gore u Srbiji od Nolomana
(neki veliki dr, 07. septembar 2020 09:25) Hahahahah, sta reci!!

Vladan R

pre 3 godine

@ zagor

Ljudi shvatite, ne mora da je povredi, ili prejako udari. Dovoljno je što ju je pogodio, a da je loptu frustriran, pa čak i ne mora biti frustriran, u pauzi udario reketom. Pravila jasno nalazu diskvalifikacije u tom slučaju. Sad što su mnogi navikli da pravila tumače kako njima odgovara, je jedan od razloga sto smo tu gde smo.

Markos

pre 3 godine

BBR
Juce je izasao pravilnik po kome je Nole diskvalifikovan.Samo da te nije mrzelo da procitas,video bi da je besmisleno ovo sto si napisao.Kao drugo,kakve ima veze Ronaldo sa tenisom.Drugi sport.druga pravila

Delija

pre 3 godine

Koliko se plaše da ne stigne njihove ljubimce, ne bi me čudilo da mu zabrane sad da igra na RG i AO jer je to bagra belosvetska ali znate kako Bog sve gleda i na kraju nagradjuje poštene i dobre ljude a verujem da će to biti slučaj sa Novakom.

Брацика

pre 3 godine

Интересантан Бекеров коментар,човека који се шлепа уз Нобака већ годинама.Што ти је интерес,тамо све почива и завршава са том идеологијом.

long live and David Coverdale

pre 3 godine

Kakve veze ima unija igrača sa tim što je pogodio sudiju u grlo lopticom?!
Nedavno su uvedena pravila o udaranju loptice u publiku. Federera su kaznili zbog slične situacije, doduše samo oduzimanjem poena, ali je to direktno uticalo na dalji tok meča.
(Staka Zulu, 07. septembar 2020 09:24)

Očigledno me nisi skapirao drugar.Poenta je bila da ne prosipa energiju i fokus na druge stvari.

xxx7

pre 3 godine

Nolomani pomeraju granice. Gospodja je u delicu sekunde skapirala sta se desava i onda joj je kroz glavu proslo to da je Nolo srbin - pravoslavac, predsednik unije igraca, i u tom delicu sekunde gospodja je resila da padne kao da je pogodjena bombom samo da bi diskvalifikovali najveceg pravoslavca - Noloa Djokovica. Jel realno da toliki broj ljudi misli da tako? Ne postoji nista gore u Srbiji od Nolomana
(neki veliki dr, 07. septembar 2020 09:25)

hahahaha najjaci komentar ubedljivo!
Ali da nadmasili su sebe definitivno.

Vlasta

pre 3 godine

Kolja,
A medju tih pet najbizarnijih odluka spadaju jos pobeda Felpsa nad Cavicem, i Spanovickin problem sa brojem na dresu? Bolji poznavaoci ce naci sigurno jos dve situacije u kojima se svet urotio protiv srpske dominacije. Da se kompletira tih pet koje navodis..
Tako da mozemo izvuci zakljucak da se celokupna svetska sportska oligarhija ujedinila protiv uspeha Srba u sportu.

Miloje

pre 3 godine

Gospodo to kako je "baba" pala ko pokošena od jedva pristigle loptice ne znaci nista. Kao sto nista ne znaci da li je loptica letela 200 na sat ili 30 na sat. Lopticom NE SME da se gadja niko pored terena. Ni slucajno ni namerno. Takvo je pravilo. Novak je prekrisio to pravilo i ne razumem kakve veze sa tim imaju "anglosaksonci" Ameri, Federer, Janko, Marko, slovenac koji je prosle nedelje nekog gadjao, zavera, sindikat tenisera... Sudija doneo odluku po pravilniku i kraj price. Ni rec kritike Novaku zasto je to uradio? Ne kriva je "baba" koja je samo to cekala pa da pocne da se guši.

Proka

pre 3 godine

U redu je nego mislim da taj tenis nije bezbedan i da bi trebalo da se igra u balonu a sudije da budu iza. Alternativno sudije da nose zastitnu opremu kao primac u bejzbolu. Mislim da je bitno sto je ovo potpuno bez veze i to nema ama bas nikakve namere. Ne znam kako ce posle ovoga vracati loptice skupljacima ali znam da ako si skupljac ili sudija ili bilo ko na terenu a zelis da se o tebi prica ili da izbacis igraca treba da pustis da te lopta pogodi pa da padnes mrtav i ne dizes se jedno sat vremena. Ne kazem da to zeni nije tesko palo nego da je bez veze pravilo. Sto se tice Novaka, naizad bi mu bilo dobro da se zapita zasto on uopste radi to sto radi. Ovo je pravi cas da da ostavke u svim odborima i telima i da se posveti tenisu. Ne treba on ni igracima ni nikome, samo svojoj porodici.

kolja

pre 3 godine

Odluka je smešna i besmislena. I sigurno je u top pet najbizarnijih odluka u istoriji sporta. Ovo će ostati upamćeno za sva vremena, kao i klovnovi koji su tu odluku doneli. Bravo za linijskog sudiju, bacanje je bilo za Oskara, nadam se da ćemo uskoro čitati i njenu autobiografiju, ali i gledati film o njenom životu sa Meril Strip u naslovnoj ulozi. Živa bila sto godina i da dobro naplati ovaj trenutak slave. Retko se događa da ljudi bez ikakvih svojstava dobiju svojih pet minuta slave; njoj je to pošlo za rukom.A što se tiče Novaka, puna podrška i pamet u glavu. Biće još turnira i trofeja.

Jarić T Živadin

pre 3 godine

Borise nagradno pitanje-na stadionu ima 500 kamera,ZASTO SU SVI SNIMCI UDARANJA LOPTICOM DOTICNE MUTNI? Da bi pala kao ciglom udarena....? Nije sporno da je udario, ali dete od 7 godina od te loptice ne bi palo.
(zagor, 07. septembar 2020 08:44) Sram je bilo!!Pala posle udarca u grkljac i jos pocela da se gusi!?Kakva drskost od doticne!Ocekujem da je dozivotno diskvalifikuju

rece mi jedan covek

pre 3 godine

Kakvi licemeri... pre ili kasnije kada se sve utisa neko ce im svima na nekom presu postaviti pitanje “DA LI BI SVI IGRACI IZ TOP 4-5 IMALI ISTU ODLUKU ORGANIZATORA?”

Mj23

pre 3 godine

Nolomani pomeraju granice. Gospodja je u delicu sekunde skapirala sta se desava i onda joj je kroz glavu proslo to da je Nolo srbin - pravoslavac, predsednik unije igraca, i u tom delicu sekunde gospodja je resila da padne kao da je pogodjena bombom samo da bi diskvalifikovali najveceg pravoslavca - Noloa Djokovica. Jel realno da toliki broj ljudi misli da tako? Ne postoji nista gore u Srbiji od Nolomana
(neki veliki dr, 7. septembar 2020 09:25)

Ha ha ha. Čitam komentare i ne vjerujem. Objasnio komentar.

Inače, za Đokovića mislim da je šampiončina. I izdignit ce se iz ovoga. Ali.. kad poen zavrsi ne smije se sudac gađati lopticom. Radi iste stvari je i Shapavalov diskvalificiran.

Mare

pre 3 godine

Milsim da je ovaj čovek omrzeo Novaka kako ga je isterao iz tima. Sad mi deluje da se i on naslađuje Novakovim ispadima, i vrlo retkim porazima. Njemu retko ko u tom svetu tenisa milsi dobro i iskreno ga voli. Ali, takav je put čoveka koji postaje najbolji ikada, sav kroz trnje!

NebaCar

pre 3 godine

Borise nagradno pitanje-na stadionu ima 500 kamera,ZASTO SU SVI SNIMCI UDARANJA LOPTICOM DOTICNE MUTNI? Da bi pala kao ciglom udarena....? Nije sporno da je udario, ali dete od 7 godina od te loptice ne bi palo.
(zagor, 07. septembar 2020 08:44)

Cia, Bia, Mi 123456

neki veliki dr

pre 3 godine

Nolomani pomeraju granice. Gospodja je u delicu sekunde skapirala sta se desava i onda joj je kroz glavu proslo to da je Nolo srbin - pravoslavac, predsednik unije igraca, i u tom delicu sekunde gospodja je resila da padne kao da je pogodjena bombom samo da bi diskvalifikovali najveceg pravoslavca - Noloa Djokovica. Jel realno da toliki broj ljudi misli da tako? Ne postoji nista gore u Srbiji od Nolomana

Bojkot

pre 3 godine

Zaista je tesko Novaku sada u to sunje nema.ALI... Novak ce doci na Rolan garos spreman i motivisan kao nikada i mislim da im se svima crno pise ukljucujuci i Rafu.Bice ovo Rolan garos za pamcenje.Mlevenje mesa uskoro pocinje.Pozdrav

zagor

pre 3 godine

Borise nagradno pitanje-na stadionu ima 500 kamera,ZASTO SU SVI SNIMCI UDARANJA LOPTICOM DOTICNE MUTNI? Da bi pala kao ciglom udarena....? Nije sporno da je udario, ali dete od 7 godina od te loptice ne bi palo.

long live and David Coverdale

pre 3 godine

Pogrešio je Novak,diskfalifikovali su ga i šta?Sad neka dobro razmisli,trebaju li mu sve te stvari u koje se petlja?Kakva unija igrača, kakva borba za prava tenisera i ostali bakrači?Pusti to Novače i igraj tenis.Vrati se na Rolan Garos i razvali ih sve.

Stefan

pre 3 godine

Ispravna? Slovenac koji pogadja kamermana prosle nedelje ne dobije nikakvu kaznu, Federer klinca koji skuplja loptice, pritom se cak i ne izvinjava.

long live and David Coverdale

pre 3 godine

Pogrešio je Novak,diskfalifikovali su ga i šta?Sad neka dobro razmisli,trebaju li mu sve te stvari u koje se petlja?Kakva unija igrača, kakva borba za prava tenisera i ostali bakrači?Pusti to Novače i igraj tenis.Vrati se na Rolan Garos i razvali ih sve.

Stefan

pre 3 godine

Ispravna? Slovenac koji pogadja kamermana prosle nedelje ne dobije nikakvu kaznu, Federer klinca koji skuplja loptice, pritom se cak i ne izvinjava.

Bojkot

pre 3 godine

Zaista je tesko Novaku sada u to sunje nema.ALI... Novak ce doci na Rolan garos spreman i motivisan kao nikada i mislim da im se svima crno pise ukljucujuci i Rafu.Bice ovo Rolan garos za pamcenje.Mlevenje mesa uskoro pocinje.Pozdrav

Miloje

pre 3 godine

Gospodo to kako je "baba" pala ko pokošena od jedva pristigle loptice ne znaci nista. Kao sto nista ne znaci da li je loptica letela 200 na sat ili 30 na sat. Lopticom NE SME da se gadja niko pored terena. Ni slucajno ni namerno. Takvo je pravilo. Novak je prekrisio to pravilo i ne razumem kakve veze sa tim imaju "anglosaksonci" Ameri, Federer, Janko, Marko, slovenac koji je prosle nedelje nekog gadjao, zavera, sindikat tenisera... Sudija doneo odluku po pravilniku i kraj price. Ni rec kritike Novaku zasto je to uradio? Ne kriva je "baba" koja je samo to cekala pa da pocne da se guši.

zagor

pre 3 godine

Borise nagradno pitanje-na stadionu ima 500 kamera,ZASTO SU SVI SNIMCI UDARANJA LOPTICOM DOTICNE MUTNI? Da bi pala kao ciglom udarena....? Nije sporno da je udario, ali dete od 7 godina od te loptice ne bi palo.

neki veliki dr

pre 3 godine

Nolomani pomeraju granice. Gospodja je u delicu sekunde skapirala sta se desava i onda joj je kroz glavu proslo to da je Nolo srbin - pravoslavac, predsednik unije igraca, i u tom delicu sekunde gospodja je resila da padne kao da je pogodjena bombom samo da bi diskvalifikovali najveceg pravoslavca - Noloa Djokovica. Jel realno da toliki broj ljudi misli da tako? Ne postoji nista gore u Srbiji od Nolomana

Veritas

pre 3 godine

Ispravna? Slovenac koji pogadja kamermana prosle nedelje ne dobije nikakvu kaznu, Federer klinca koji skuplja loptice, pritom se cak i ne izvinjava.
(Stefan, 07. septembar 2020 08:42)

Kamerman se ne ubraja u sluzbeno osoblje turnira. Sve sudije i skupljaci lotica, supervizori i ostali to jesu. Postupili su po pravilima, i nije tacno da bi u slucaju Federera ili Nadala drugacije uradili. Ne zavisi od odluke sudije u tom momentu, pravila su napisana i jasna. Tim Henman je na sred Vimbldona (kao najveca DOMACA nada Engleskog tenisa da donese neku titulu posle 1000 godina) dobio diskvalifikaciju od ENGLESKOG sudije i ENGLESKOG supervizora. Pravila su za sve, pa i za Noleta. Jesi video Noletovu facu kako je reagovao kad je video da je pogodio zenu??? Nisi ??? Pogledaj. Slika govori mogo vise od reci i ovog kukumavcenja da su za Noleta drugaciji arsini... ili cak da mu je ovo namerno namesteno!
Budi Bog s nama !!!

Vladan R

pre 3 godine

@ zagor

Ljudi shvatite, ne mora da je povredi, ili prejako udari. Dovoljno je što ju je pogodio, a da je loptu frustriran, pa čak i ne mora biti frustriran, u pauzi udario reketom. Pravila jasno nalazu diskvalifikacije u tom slučaju. Sad što su mnogi navikli da pravila tumače kako njima odgovara, je jedan od razloga sto smo tu gde smo.

Jarić T Živadin

pre 3 godine

Nolomani pomeraju granice. Gospodja je u delicu sekunde skapirala sta se desava i onda joj je kroz glavu proslo to da je Nolo srbin - pravoslavac, predsednik unije igraca, i u tom delicu sekunde gospodja je resila da padne kao da je pogodjena bombom samo da bi diskvalifikovali najveceg pravoslavca - Noloa Djokovica. Jel realno da toliki broj ljudi misli da tako? Ne postoji nista gore u Srbiji od Nolomana
(neki veliki dr, 07. septembar 2020 09:25) Hahahahah, sta reci!!

xxx7

pre 3 godine

Nolomani pomeraju granice. Gospodja je u delicu sekunde skapirala sta se desava i onda joj je kroz glavu proslo to da je Nolo srbin - pravoslavac, predsednik unije igraca, i u tom delicu sekunde gospodja je resila da padne kao da je pogodjena bombom samo da bi diskvalifikovali najveceg pravoslavca - Noloa Djokovica. Jel realno da toliki broj ljudi misli da tako? Ne postoji nista gore u Srbiji od Nolomana
(neki veliki dr, 07. septembar 2020 09:25)

hahahaha najjaci komentar ubedljivo!
Ali da nadmasili su sebe definitivno.

BBR

pre 3 godine

Ispravna? Slovenac koji pogadja kamermana prosle nedelje ne dobije nikakvu kaznu, Federer klinca koji skuplja loptice, pritom se cak i ne izvinjava.
(Stefan, 07. septembar 2020 08:42)

I ja sam zgrožen odlukom, ali ne možeš da stavljaš u isti koš sudiju i ostale učesnike na terenu. Jednostavno se zna šta je sudija u sportu. Isto je i u fudbalu... možeš da pogodiš loptom onog klinca što dodaje lopte, da ispucaš loptu na tribine i pogodiš nekoga, možeš u kameru slučajno da šutneš i da je slomiš, ništa to nije toliko dramatično i strašno dok se ne pogodi sudija. Jednostavno se zna da sudija na terenu donosu pravdu (nekada i on napravi grešku) i ne sme da se dira. Pa C. Ronalndo je jednom prilikom odgurnuo sudiju jer mu je dao žuti karton, odmah mu je pokazao drugi žuti jer se sudija ne dira na terenu i poslao ga u svlačionicu.

U svakom slučaju, Nole vrati se na RG i pokaži ko je tata ove igre i šta znači srpski inat!

Jarić T Živadin

pre 3 godine

Borise nagradno pitanje-na stadionu ima 500 kamera,ZASTO SU SVI SNIMCI UDARANJA LOPTICOM DOTICNE MUTNI? Da bi pala kao ciglom udarena....? Nije sporno da je udario, ali dete od 7 godina od te loptice ne bi palo.
(zagor, 07. septembar 2020 08:44) Sram je bilo!!Pala posle udarca u grkljac i jos pocela da se gusi!?Kakva drskost od doticne!Ocekujem da je dozivotno diskvalifikuju

Boris

pre 3 godine

Da pravila su pravila... Svi izgrađeni od neke pravde i morala... Postavlja se pitanje šta bi se dogodilo da u igri jedna takva loptica igrom slučaja pogodi sudiju ili skupljača loptica? Da li bi i u tom slučaju bilo diskvalifikacije? Da tada ne bi bilo... jer to je igra i bla bla bla... Teniski teren sa tribinama je jedna sportska arena u kakvoj se ovakve kao i mnoge još bizarnije stvari mogu dogoditi... Predstave se ne održavaju zbog sudija, supervizora, ili skupljača loptica, već centar te predstave su dva čoveka koji su svoj život podredili tome da se nađu na tom mestu pod svetlima reflektora i takmiče do granica psihofizičke moći... Dakle kada se ustanovilo da je gospođa koja je dobila udarac dobro (iako je delom i zbog svoje nesmotrenosti povređena), sudija je morao Đokoviću izreći opomenu i nastaviti meč... Takođe loše vođenje meča je delom prouzrokovalo ovakav sled stvari... Novak je morao dobiti prethodno opomenu kod napucavanja u reklamu i tada bi sigurno bio oprezniji... Ovako niko nije dobio osim možda eventualno osvajača turnira... Gledaoci kraj Tv neće uživati u igri najbolje tenisera svih vremena, on sam neće ove nedelje osvojiti 18GS, francuskinja u stolici više vrv neće voditi ovakve mečeve, a svi ostali u žrebu (osim pobednika) na kraju će biti ogorčeni sa saznanjem da nisu uspeli osvojiti GS uprkos tome što najbolji nije bio tu.. Idemo Nole napred samo hrabro kao i do sada.. GOAT si realno...

stefan

pre 3 godine

Aljaz Bedene je u prvom kolu pogodio kamermana iznad linijskog na isti način i dobio samo opomenu. Još je bio okrenut u tom pravcu i lansirao lopticu. I to kamermana na njegovoj strani koji je bio udaljen par metara. Sad će neko reći "pa nije ga povredio". Nebitno je. U pravilniku stoji da ako na bilo kakav način pogodiš nekog ide diskvalifikacija. Pravila su pravila zar ne? Izgleda da nisu za sva ista.

Sofronije

pre 3 godine

Mnogo se osilio, izbezobrazio, treba da ga drastičnije kazne. Ne zaboravimo ono prostačenje i vulgarni rečnik upućen našim navijačima! Karma!!!!

long live and David Coverdale

pre 3 godine

Kakve veze ima unija igrača sa tim što je pogodio sudiju u grlo lopticom?!
Nedavno su uvedena pravila o udaranju loptice u publiku. Federera su kaznili zbog slične situacije, doduše samo oduzimanjem poena, ali je to direktno uticalo na dalji tok meča.
(Staka Zulu, 07. septembar 2020 09:24)

Očigledno me nisi skapirao drugar.Poenta je bila da ne prosipa energiju i fokus na druge stvari.

Mj23

pre 3 godine

Nolomani pomeraju granice. Gospodja je u delicu sekunde skapirala sta se desava i onda joj je kroz glavu proslo to da je Nolo srbin - pravoslavac, predsednik unije igraca, i u tom delicu sekunde gospodja je resila da padne kao da je pogodjena bombom samo da bi diskvalifikovali najveceg pravoslavca - Noloa Djokovica. Jel realno da toliki broj ljudi misli da tako? Ne postoji nista gore u Srbiji od Nolomana
(neki veliki dr, 7. septembar 2020 09:25)

Ha ha ha. Čitam komentare i ne vjerujem. Objasnio komentar.

Inače, za Đokovića mislim da je šampiončina. I izdignit ce se iz ovoga. Ali.. kad poen zavrsi ne smije se sudac gađati lopticom. Radi iste stvari je i Shapavalov diskvalificiran.

Mare

pre 3 godine

Milsim da je ovaj čovek omrzeo Novaka kako ga je isterao iz tima. Sad mi deluje da se i on naslađuje Novakovim ispadima, i vrlo retkim porazima. Njemu retko ko u tom svetu tenisa milsi dobro i iskreno ga voli. Ali, takav je put čoveka koji postaje najbolji ikada, sav kroz trnje!

NebaCar

pre 3 godine

Borise nagradno pitanje-na stadionu ima 500 kamera,ZASTO SU SVI SNIMCI UDARANJA LOPTICOM DOTICNE MUTNI? Da bi pala kao ciglom udarena....? Nije sporno da je udario, ali dete od 7 godina od te loptice ne bi palo.
(zagor, 07. septembar 2020 08:44)

Cia, Bia, Mi 123456

Proka

pre 3 godine

U redu je nego mislim da taj tenis nije bezbedan i da bi trebalo da se igra u balonu a sudije da budu iza. Alternativno sudije da nose zastitnu opremu kao primac u bejzbolu. Mislim da je bitno sto je ovo potpuno bez veze i to nema ama bas nikakve namere. Ne znam kako ce posle ovoga vracati loptice skupljacima ali znam da ako si skupljac ili sudija ili bilo ko na terenu a zelis da se o tebi prica ili da izbacis igraca treba da pustis da te lopta pogodi pa da padnes mrtav i ne dizes se jedno sat vremena. Ne kazem da to zeni nije tesko palo nego da je bez veze pravilo. Sto se tice Novaka, naizad bi mu bilo dobro da se zapita zasto on uopste radi to sto radi. Ovo je pravi cas da da ostavke u svim odborima i telima i da se posveti tenisu. Ne treba on ni igracima ni nikome, samo svojoj porodici.

kolja

pre 3 godine

Odluka je smešna i besmislena. I sigurno je u top pet najbizarnijih odluka u istoriji sporta. Ovo će ostati upamćeno za sva vremena, kao i klovnovi koji su tu odluku doneli. Bravo za linijskog sudiju, bacanje je bilo za Oskara, nadam se da ćemo uskoro čitati i njenu autobiografiju, ali i gledati film o njenom životu sa Meril Strip u naslovnoj ulozi. Živa bila sto godina i da dobro naplati ovaj trenutak slave. Retko se događa da ljudi bez ikakvih svojstava dobiju svojih pet minuta slave; njoj je to pošlo za rukom.A što se tiče Novaka, puna podrška i pamet u glavu. Biće još turnira i trofeja.

Robert

pre 3 godine

Aljaz Bedene je u prvom kolu pogodio kamermana iznad linijskog na isti način i dobio samo opomenu. Još je bio okrenut u tom pravcu i lansirao lopticu. I to kamermana na njegovoj strani koji je bio udaljen par metara. Sad će neko reći "pa nije ga povredio". Nebitno je. U pravilniku stoji da ako na bilo kakav način pogodiš nekog ide diskvalifikacija. Pravila su pravila zar ne? Izgleda da nisu za sva ista.
(stefan, 07. septembar 2020 09:10)

Tako je Nole pogodio navijaca na gotovo praznoj tribini, da li u prvom kolu USO ili prosle nedelje Sinsinati", pa se nista nije desilo. Nesmotreno udario lopticu nakon poena. No, navijac podigao palac i smejao se, tako da je sve bilo ok. Isto je i kamerman sa smehom rekao da je sve ok nakon loptice Bedenea. I ta konacna reakcija pravi razliku. Sinoc se zena uspanicila i pocela da se gusi, tu je bio kraj.
Dalje, namerno se zaboravlja Novakovo bacanje reketa na RG 2016, koji je isao direktno u sudiju. Srecom, ovaj uspeo da ga izbegne. Da nije, i tada bi bio diskvalifikovan i nista od istorije ispisane tim slemom. Win some, lose some.

salerno

pre 3 godine

Nisam navijac novaka Ali ljudi moji jel samo meni ovo deluje iscenirano? pa ova je pala ko da je metkom pogodjena, novak treba ovo detaljno ispitati, i na kraju organizatori presudili da je novak namerno povredio sudijku????

Markos

pre 3 godine

BBR
Juce je izasao pravilnik po kome je Nole diskvalifikovan.Samo da te nije mrzelo da procitas,video bi da je besmisleno ovo sto si napisao.Kao drugo,kakve ima veze Ronaldo sa tenisom.Drugi sport.druga pravila

Vlasta

pre 3 godine

Kolja,
A medju tih pet najbizarnijih odluka spadaju jos pobeda Felpsa nad Cavicem, i Spanovickin problem sa brojem na dresu? Bolji poznavaoci ce naci sigurno jos dve situacije u kojima se svet urotio protiv srpske dominacije. Da se kompletira tih pet koje navodis..
Tako da mozemo izvuci zakljucak da se celokupna svetska sportska oligarhija ujedinila protiv uspeha Srba u sportu.

Брацика

pre 3 godine

Интересантан Бекеров коментар,човека који се шлепа уз Нобака већ годинама.Што ти је интерес,тамо све почива и завршава са том идеологијом.

Olja

pre 3 godine

A zaboravio je gospodin svoje "nestasluke". Cudo golemo, kako vrijeme pojedincima brise sve ono sto nije bilo primjereno, a eto, samo ce se Noletu pamtiti mrlja zanavjek.

Mxson

pre 3 godine

Dragi moji Srbi koji živite i radite na zapadu, sada dobro upamtite ovo i nemajte nikakvu sumnju šta će sa vama biti kad se pogorša ova ekonomska kriza.
Kada su svetskog broja 1 i najboljeg tenisera u istoriji ovako izbacili kao psa, vi ćete leteti naglavačke prvom prilikom, bez obzira koliko mislili da vas oni vole i poštuju.
Pamet u glavu!

Delija

pre 3 godine

Koliko se plaše da ne stigne njihove ljubimce, ne bi me čudilo da mu zabrane sad da igra na RG i AO jer je to bagra belosvetska ali znate kako Bog sve gleda i na kraju nagradjuje poštene i dobre ljude a verujem da će to biti slučaj sa Novakom.

Staka Zulu

pre 3 godine

(long live and David Coverdale, 07. septembar 2020 08:53)

Kakve veze ima unija igrača sa tim što je pogodio sudiju u grlo lopticom?!
Nedavno su uvedena pravila o udaranju loptice u publiku. Federera su kaznili zbog slične situacije, doduše samo oduzimanjem poena, ali je to direktno uticalo na dalji tok meča.

rece mi jedan covek

pre 3 godine

Kakvi licemeri... pre ili kasnije kada se sve utisa neko ce im svima na nekom presu postaviti pitanje “DA LI BI SVI IGRACI IZ TOP 4-5 IMALI ISTU ODLUKU ORGANIZATORA?”

knez

pre 3 godine

Novak svako malo biva uvucen u pricu o najgorem momentu karijere- te Adrija kup, te korona, pa unija igraca, sad ovo... sta ce nam dusebriznici servirati za par nedelja?

mr

pre 3 godine

Nolomani pomeraju granice. Gospodja je u delicu sekunde skapirala sta se desava i onda joj je kroz glavu proslo to da je Nolo srbin - pravoslavac, predsednik unije igraca, i u tom delicu sekunde gospodja je resila da padne kao da je pogodjena bombom samo da bi diskvalifikovali najveceg pravoslavca - Noloa Djokovica. Jel realno da toliki broj ljudi misli da tako? Ne postoji nista gore u Srbiji od Nolomana
(neki veliki dr, 07. septembar 2020 09:25)

Не постоји горе ништа од неспосбна и килава човека. Да си некад узео рекет у руке и играо мало тениса и да те је којим чудом некад погодила смртоносна тениска лоптица или је можда неким чудом чак и ти ударио, онда би био свестан какву си будалаштину написао. Лоптица те брзине са те даљине је могла госпођу да заболи евентуално да је ударила у око, што ти наравно никад нећеш знати јер би се спотакао и на одбојкашку лопту.

stefan

pre 3 godine

(Veritas, 07. septembar 2020 10:01)

Nego gde spadaju kamermani? Nisu to oni kamermani koji stoje sa strane terena, što su kao novinari koji svojom voljom dodju tu. Ove kamermane angažuje turnir, imaju ogromne kamere. Kad je Bedene pogodio kamermana, sudija se sišao i rekao da mora da pozove supervizora. Ovaj je došao i otišao do kamermana. Kamerman je rekao da mu nije ništa i da ga je slučajno pogodio. Razmišljali su o diskvalifikaciji ali pošto je kamerman rekao da je slučajno i da mu nije ništa. Supervizor je potom rekao sudiji da Bedeneu da samo opomenu.

BBR

pre 3 godine

BBR
Juce je izasao pravilnik po kome je Nole diskvalifikovan.Samo da te nije mrzelo da procitas,video bi da je besmisleno ovo sto si napisao.Kao drugo,kakve ima veze Ronaldo sa tenisom.Drugi sport.druga pravila
(Markos, 07. septembar 2020 09:58)

Drugi sport, druga pravila, ali sudija je u svakom sportu isti. Sudija se me vredje, ne udara, ne dira, ne ugrozava jer ON/ONA donosi odluku i pravdu na meču/utakmici/takmičenju, šta god. Prosto je tako, bilo da se igra tenis/fudbal ili umetničko klizanje...

Myrthos

pre 3 godine

Tragedija moj Nole, ali me ne čidi. Moglo se i ranije desiti zbog tvojih reakcija. Nisi uspio sačuvati pptrebni nivo uzdržanosti ali i svijesti o činjenici da bi te zapadnjaci žestoko kaznili za bilo kakav prekršaj. Pravila su pravila, medjutim nisam siguran da bi Federera ili Nadala ovako brzo i lako diskvalifikovali. Tuga Nole, ali je kasno za lekciju koju spominješ da si naučio. Kraj karijere kad si bio na samom vrhuncu! Apsurd!

Stefan

pre 3 godine

@ Veritas
Cekaj, kako bi postupili isto da je u pitanju Federer, ako sam ti naveo primer da nisu? Lako se moze naci snimak na YT.
U koju grupu spada kamerman nisam znao, hvala za info.

ne_tako

pre 3 godine

Novak je kaznjen zbog onog prvog besnog udaraca loptom u stranu sto je potpuno nesportski nameran potez bio. Naravno zbog toga nije mogla kazna biti realizovana ali ovaj drugi nennameran udarac iza ledja je okocao njegove muke na ovom turnira a mozda i oznacio kraj teniske karijere. Razlozi sigurno nisu soprtske prirode vec njegov licni problem u okviru porodice nepoznate prirode ga je mentalno dokosurio.

Caw

pre 3 godine

Koliko je mali čovek ovaj Beker, ali dobro šta Srbin da očekuje od nemca. Nole je sam kriv pošto kroz celu karijeru ima potrebu da se svima dopadne, da bude interesantan, omiljen, zanimljiv, duhovit. A okružio se parazitima. Imao je strašan tim, do sada bi već prestigao Federera da nije lutao i tražio alternativne puteve. Samo sportista, spartanac i radi ono što najbolje znaš.

Ilija Čvorović

pre 3 godine

Dragi moji Srbi koji živite i radite na zapadu, sada dobro upamtite ovo i nemajte nikakvu sumnju šta će sa vama biti kad se pogorša ova ekonomska kriza.
Kada su svetskog broja 1 i najboljeg tenisera u istoriji ovako izbacili kao psa, vi ćete leteti naglavačke prvom prilikom, bez obzira koliko mislili da vas oni vole i poštuju.
Pamet u glavu!
(Mxson, 7. septembar 2020 09:50)

Pričam ja to otkad znam za sebe.

Ljuba Borota

pre 3 godine

Ono sto sam ja vidjela izgleda kao dobra namjestaljka .Definitivno Novak treba nesto uciniti povodom ovoga.Ovo nesmije ostati na ovome.

zagor

pre 3 godine

Borise nagradno pitanje-na stadionu ima 500 kamera,ZASTO SU SVI SNIMCI UDARANJA LOPTICOM DOTICNE MUTNI? Da bi pala kao ciglom udarena....? Nije sporno da je udario, ali dete od 7 godina od te loptice ne bi palo.

Stefan

pre 3 godine

Ispravna? Slovenac koji pogadja kamermana prosle nedelje ne dobije nikakvu kaznu, Federer klinca koji skuplja loptice, pritom se cak i ne izvinjava.

neki veliki dr

pre 3 godine

Nolomani pomeraju granice. Gospodja je u delicu sekunde skapirala sta se desava i onda joj je kroz glavu proslo to da je Nolo srbin - pravoslavac, predsednik unije igraca, i u tom delicu sekunde gospodja je resila da padne kao da je pogodjena bombom samo da bi diskvalifikovali najveceg pravoslavca - Noloa Djokovica. Jel realno da toliki broj ljudi misli da tako? Ne postoji nista gore u Srbiji od Nolomana

Sofronije

pre 3 godine

Mnogo se osilio, izbezobrazio, treba da ga drastičnije kazne. Ne zaboravimo ono prostačenje i vulgarni rečnik upućen našim navijačima! Karma!!!!

Mare

pre 3 godine

Milsim da je ovaj čovek omrzeo Novaka kako ga je isterao iz tima. Sad mi deluje da se i on naslađuje Novakovim ispadima, i vrlo retkim porazima. Njemu retko ko u tom svetu tenisa milsi dobro i iskreno ga voli. Ali, takav je put čoveka koji postaje najbolji ikada, sav kroz trnje!

Mxson

pre 3 godine

Dragi moji Srbi koji živite i radite na zapadu, sada dobro upamtite ovo i nemajte nikakvu sumnju šta će sa vama biti kad se pogorša ova ekonomska kriza.
Kada su svetskog broja 1 i najboljeg tenisera u istoriji ovako izbacili kao psa, vi ćete leteti naglavačke prvom prilikom, bez obzira koliko mislili da vas oni vole i poštuju.
Pamet u glavu!

Bojkot

pre 3 godine

Zaista je tesko Novaku sada u to sunje nema.ALI... Novak ce doci na Rolan garos spreman i motivisan kao nikada i mislim da im se svima crno pise ukljucujuci i Rafu.Bice ovo Rolan garos za pamcenje.Mlevenje mesa uskoro pocinje.Pozdrav

salerno

pre 3 godine

Nisam navijac novaka Ali ljudi moji jel samo meni ovo deluje iscenirano? pa ova je pala ko da je metkom pogodjena, novak treba ovo detaljno ispitati, i na kraju organizatori presudili da je novak namerno povredio sudijku????

Delija

pre 3 godine

Koliko se plaše da ne stigne njihove ljubimce, ne bi me čudilo da mu zabrane sad da igra na RG i AO jer je to bagra belosvetska ali znate kako Bog sve gleda i na kraju nagradjuje poštene i dobre ljude a verujem da će to biti slučaj sa Novakom.

kolja

pre 3 godine

Odluka je smešna i besmislena. I sigurno je u top pet najbizarnijih odluka u istoriji sporta. Ovo će ostati upamćeno za sva vremena, kao i klovnovi koji su tu odluku doneli. Bravo za linijskog sudiju, bacanje je bilo za Oskara, nadam se da ćemo uskoro čitati i njenu autobiografiju, ali i gledati film o njenom životu sa Meril Strip u naslovnoj ulozi. Živa bila sto godina i da dobro naplati ovaj trenutak slave. Retko se događa da ljudi bez ikakvih svojstava dobiju svojih pet minuta slave; njoj je to pošlo za rukom.A što se tiče Novaka, puna podrška i pamet u glavu. Biće još turnira i trofeja.

long live and David Coverdale

pre 3 godine

Pogrešio je Novak,diskfalifikovali su ga i šta?Sad neka dobro razmisli,trebaju li mu sve te stvari u koje se petlja?Kakva unija igrača, kakva borba za prava tenisera i ostali bakrači?Pusti to Novače i igraj tenis.Vrati se na Rolan Garos i razvali ih sve.

mr

pre 3 godine

Nolomani pomeraju granice. Gospodja je u delicu sekunde skapirala sta se desava i onda joj je kroz glavu proslo to da je Nolo srbin - pravoslavac, predsednik unije igraca, i u tom delicu sekunde gospodja je resila da padne kao da je pogodjena bombom samo da bi diskvalifikovali najveceg pravoslavca - Noloa Djokovica. Jel realno da toliki broj ljudi misli da tako? Ne postoji nista gore u Srbiji od Nolomana
(neki veliki dr, 07. septembar 2020 09:25)

Не постоји горе ништа од неспосбна и килава човека. Да си некад узео рекет у руке и играо мало тениса и да те је којим чудом некад погодила смртоносна тениска лоптица или је можда неким чудом чак и ти ударио, онда би био свестан какву си будалаштину написао. Лоптица те брзине са те даљине је могла госпођу да заболи евентуално да је ударила у око, што ти наравно никад нећеш знати јер би се спотакао и на одбојкашку лопту.

Брацика

pre 3 godine

Интересантан Бекеров коментар,човека који се шлепа уз Нобака већ годинама.Што ти је интерес,тамо све почива и завршава са том идеологијом.

Jarić T Živadin

pre 3 godine

Borise nagradno pitanje-na stadionu ima 500 kamera,ZASTO SU SVI SNIMCI UDARANJA LOPTICOM DOTICNE MUTNI? Da bi pala kao ciglom udarena....? Nije sporno da je udario, ali dete od 7 godina od te loptice ne bi palo.
(zagor, 07. septembar 2020 08:44) Sram je bilo!!Pala posle udarca u grkljac i jos pocela da se gusi!?Kakva drskost od doticne!Ocekujem da je dozivotno diskvalifikuju

Boris

pre 3 godine

Da pravila su pravila... Svi izgrađeni od neke pravde i morala... Postavlja se pitanje šta bi se dogodilo da u igri jedna takva loptica igrom slučaja pogodi sudiju ili skupljača loptica? Da li bi i u tom slučaju bilo diskvalifikacije? Da tada ne bi bilo... jer to je igra i bla bla bla... Teniski teren sa tribinama je jedna sportska arena u kakvoj se ovakve kao i mnoge još bizarnije stvari mogu dogoditi... Predstave se ne održavaju zbog sudija, supervizora, ili skupljača loptica, već centar te predstave su dva čoveka koji su svoj život podredili tome da se nađu na tom mestu pod svetlima reflektora i takmiče do granica psihofizičke moći... Dakle kada se ustanovilo da je gospođa koja je dobila udarac dobro (iako je delom i zbog svoje nesmotrenosti povređena), sudija je morao Đokoviću izreći opomenu i nastaviti meč... Takođe loše vođenje meča je delom prouzrokovalo ovakav sled stvari... Novak je morao dobiti prethodno opomenu kod napucavanja u reklamu i tada bi sigurno bio oprezniji... Ovako niko nije dobio osim možda eventualno osvajača turnira... Gledaoci kraj Tv neće uživati u igri najbolje tenisera svih vremena, on sam neće ove nedelje osvojiti 18GS, francuskinja u stolici više vrv neće voditi ovakve mečeve, a svi ostali u žrebu (osim pobednika) na kraju će biti ogorčeni sa saznanjem da nisu uspeli osvojiti GS uprkos tome što najbolji nije bio tu.. Idemo Nole napred samo hrabro kao i do sada.. GOAT si realno...

rece mi jedan covek

pre 3 godine

Kakvi licemeri... pre ili kasnije kada se sve utisa neko ce im svima na nekom presu postaviti pitanje “DA LI BI SVI IGRACI IZ TOP 4-5 IMALI ISTU ODLUKU ORGANIZATORA?”

Jarić T Živadin

pre 3 godine

Nolomani pomeraju granice. Gospodja je u delicu sekunde skapirala sta se desava i onda joj je kroz glavu proslo to da je Nolo srbin - pravoslavac, predsednik unije igraca, i u tom delicu sekunde gospodja je resila da padne kao da je pogodjena bombom samo da bi diskvalifikovali najveceg pravoslavca - Noloa Djokovica. Jel realno da toliki broj ljudi misli da tako? Ne postoji nista gore u Srbiji od Nolomana
(neki veliki dr, 07. septembar 2020 09:25) Hahahahah, sta reci!!

Miloje

pre 3 godine

Gospodo to kako je "baba" pala ko pokošena od jedva pristigle loptice ne znaci nista. Kao sto nista ne znaci da li je loptica letela 200 na sat ili 30 na sat. Lopticom NE SME da se gadja niko pored terena. Ni slucajno ni namerno. Takvo je pravilo. Novak je prekrisio to pravilo i ne razumem kakve veze sa tim imaju "anglosaksonci" Ameri, Federer, Janko, Marko, slovenac koji je prosle nedelje nekog gadjao, zavera, sindikat tenisera... Sudija doneo odluku po pravilniku i kraj price. Ni rec kritike Novaku zasto je to uradio? Ne kriva je "baba" koja je samo to cekala pa da pocne da se guši.

Proka

pre 3 godine

U redu je nego mislim da taj tenis nije bezbedan i da bi trebalo da se igra u balonu a sudije da budu iza. Alternativno sudije da nose zastitnu opremu kao primac u bejzbolu. Mislim da je bitno sto je ovo potpuno bez veze i to nema ama bas nikakve namere. Ne znam kako ce posle ovoga vracati loptice skupljacima ali znam da ako si skupljac ili sudija ili bilo ko na terenu a zelis da se o tebi prica ili da izbacis igraca treba da pustis da te lopta pogodi pa da padnes mrtav i ne dizes se jedno sat vremena. Ne kazem da to zeni nije tesko palo nego da je bez veze pravilo. Sto se tice Novaka, naizad bi mu bilo dobro da se zapita zasto on uopste radi to sto radi. Ovo je pravi cas da da ostavke u svim odborima i telima i da se posveti tenisu. Ne treba on ni igracima ni nikome, samo svojoj porodici.

stefan

pre 3 godine

Aljaz Bedene je u prvom kolu pogodio kamermana iznad linijskog na isti način i dobio samo opomenu. Još je bio okrenut u tom pravcu i lansirao lopticu. I to kamermana na njegovoj strani koji je bio udaljen par metara. Sad će neko reći "pa nije ga povredio". Nebitno je. U pravilniku stoji da ako na bilo kakav način pogodiš nekog ide diskvalifikacija. Pravila su pravila zar ne? Izgleda da nisu za sva ista.

Olja

pre 3 godine

A zaboravio je gospodin svoje "nestasluke". Cudo golemo, kako vrijeme pojedincima brise sve ono sto nije bilo primjereno, a eto, samo ce se Noletu pamtiti mrlja zanavjek.

Veritas

pre 3 godine

Ispravna? Slovenac koji pogadja kamermana prosle nedelje ne dobije nikakvu kaznu, Federer klinca koji skuplja loptice, pritom se cak i ne izvinjava.
(Stefan, 07. septembar 2020 08:42)

Kamerman se ne ubraja u sluzbeno osoblje turnira. Sve sudije i skupljaci lotica, supervizori i ostali to jesu. Postupili su po pravilima, i nije tacno da bi u slucaju Federera ili Nadala drugacije uradili. Ne zavisi od odluke sudije u tom momentu, pravila su napisana i jasna. Tim Henman je na sred Vimbldona (kao najveca DOMACA nada Engleskog tenisa da donese neku titulu posle 1000 godina) dobio diskvalifikaciju od ENGLESKOG sudije i ENGLESKOG supervizora. Pravila su za sve, pa i za Noleta. Jesi video Noletovu facu kako je reagovao kad je video da je pogodio zenu??? Nisi ??? Pogledaj. Slika govori mogo vise od reci i ovog kukumavcenja da su za Noleta drugaciji arsini... ili cak da mu je ovo namerno namesteno!
Budi Bog s nama !!!

Myrthos

pre 3 godine

Tragedija moj Nole, ali me ne čidi. Moglo se i ranije desiti zbog tvojih reakcija. Nisi uspio sačuvati pptrebni nivo uzdržanosti ali i svijesti o činjenici da bi te zapadnjaci žestoko kaznili za bilo kakav prekršaj. Pravila su pravila, medjutim nisam siguran da bi Federera ili Nadala ovako brzo i lako diskvalifikovali. Tuga Nole, ali je kasno za lekciju koju spominješ da si naučio. Kraj karijere kad si bio na samom vrhuncu! Apsurd!

Caw

pre 3 godine

Koliko je mali čovek ovaj Beker, ali dobro šta Srbin da očekuje od nemca. Nole je sam kriv pošto kroz celu karijeru ima potrebu da se svima dopadne, da bude interesantan, omiljen, zanimljiv, duhovit. A okružio se parazitima. Imao je strašan tim, do sada bi već prestigao Federera da nije lutao i tražio alternativne puteve. Samo sportista, spartanac i radi ono što najbolje znaš.

Staka Zulu

pre 3 godine

(long live and David Coverdale, 07. septembar 2020 08:53)

Kakve veze ima unija igrača sa tim što je pogodio sudiju u grlo lopticom?!
Nedavno su uvedena pravila o udaranju loptice u publiku. Federera su kaznili zbog slične situacije, doduše samo oduzimanjem poena, ali je to direktno uticalo na dalji tok meča.

BBR

pre 3 godine

Ispravna? Slovenac koji pogadja kamermana prosle nedelje ne dobije nikakvu kaznu, Federer klinca koji skuplja loptice, pritom se cak i ne izvinjava.
(Stefan, 07. septembar 2020 08:42)

I ja sam zgrožen odlukom, ali ne možeš da stavljaš u isti koš sudiju i ostale učesnike na terenu. Jednostavno se zna šta je sudija u sportu. Isto je i u fudbalu... možeš da pogodiš loptom onog klinca što dodaje lopte, da ispucaš loptu na tribine i pogodiš nekoga, možeš u kameru slučajno da šutneš i da je slomiš, ništa to nije toliko dramatično i strašno dok se ne pogodi sudija. Jednostavno se zna da sudija na terenu donosu pravdu (nekada i on napravi grešku) i ne sme da se dira. Pa C. Ronalndo je jednom prilikom odgurnuo sudiju jer mu je dao žuti karton, odmah mu je pokazao drugi žuti jer se sudija ne dira na terenu i poslao ga u svlačionicu.

U svakom slučaju, Nole vrati se na RG i pokaži ko je tata ove igre i šta znači srpski inat!

ne_tako

pre 3 godine

Novak je kaznjen zbog onog prvog besnog udaraca loptom u stranu sto je potpuno nesportski nameran potez bio. Naravno zbog toga nije mogla kazna biti realizovana ali ovaj drugi nennameran udarac iza ledja je okocao njegove muke na ovom turnira a mozda i oznacio kraj teniske karijere. Razlozi sigurno nisu soprtske prirode vec njegov licni problem u okviru porodice nepoznate prirode ga je mentalno dokosurio.

Vlasta

pre 3 godine

Kolja,
A medju tih pet najbizarnijih odluka spadaju jos pobeda Felpsa nad Cavicem, i Spanovickin problem sa brojem na dresu? Bolji poznavaoci ce naci sigurno jos dve situacije u kojima se svet urotio protiv srpske dominacije. Da se kompletira tih pet koje navodis..
Tako da mozemo izvuci zakljucak da se celokupna svetska sportska oligarhija ujedinila protiv uspeha Srba u sportu.

xxx7

pre 3 godine

Nolomani pomeraju granice. Gospodja je u delicu sekunde skapirala sta se desava i onda joj je kroz glavu proslo to da je Nolo srbin - pravoslavac, predsednik unije igraca, i u tom delicu sekunde gospodja je resila da padne kao da je pogodjena bombom samo da bi diskvalifikovali najveceg pravoslavca - Noloa Djokovica. Jel realno da toliki broj ljudi misli da tako? Ne postoji nista gore u Srbiji od Nolomana
(neki veliki dr, 07. septembar 2020 09:25)

hahahaha najjaci komentar ubedljivo!
Ali da nadmasili su sebe definitivno.

Mj23

pre 3 godine

Nolomani pomeraju granice. Gospodja je u delicu sekunde skapirala sta se desava i onda joj je kroz glavu proslo to da je Nolo srbin - pravoslavac, predsednik unije igraca, i u tom delicu sekunde gospodja je resila da padne kao da je pogodjena bombom samo da bi diskvalifikovali najveceg pravoslavca - Noloa Djokovica. Jel realno da toliki broj ljudi misli da tako? Ne postoji nista gore u Srbiji od Nolomana
(neki veliki dr, 7. septembar 2020 09:25)

Ha ha ha. Čitam komentare i ne vjerujem. Objasnio komentar.

Inače, za Đokovića mislim da je šampiončina. I izdignit ce se iz ovoga. Ali.. kad poen zavrsi ne smije se sudac gađati lopticom. Radi iste stvari je i Shapavalov diskvalificiran.

NebaCar

pre 3 godine

Borise nagradno pitanje-na stadionu ima 500 kamera,ZASTO SU SVI SNIMCI UDARANJA LOPTICOM DOTICNE MUTNI? Da bi pala kao ciglom udarena....? Nije sporno da je udario, ali dete od 7 godina od te loptice ne bi palo.
(zagor, 07. septembar 2020 08:44)

Cia, Bia, Mi 123456

Stefan

pre 3 godine

@ Veritas
Cekaj, kako bi postupili isto da je u pitanju Federer, ako sam ti naveo primer da nisu? Lako se moze naci snimak na YT.
U koju grupu spada kamerman nisam znao, hvala za info.

Vladan R

pre 3 godine

@ zagor

Ljudi shvatite, ne mora da je povredi, ili prejako udari. Dovoljno je što ju je pogodio, a da je loptu frustriran, pa čak i ne mora biti frustriran, u pauzi udario reketom. Pravila jasno nalazu diskvalifikacije u tom slučaju. Sad što su mnogi navikli da pravila tumače kako njima odgovara, je jedan od razloga sto smo tu gde smo.

Markos

pre 3 godine

BBR
Juce je izasao pravilnik po kome je Nole diskvalifikovan.Samo da te nije mrzelo da procitas,video bi da je besmisleno ovo sto si napisao.Kao drugo,kakve ima veze Ronaldo sa tenisom.Drugi sport.druga pravila

Robert

pre 3 godine

Aljaz Bedene je u prvom kolu pogodio kamermana iznad linijskog na isti način i dobio samo opomenu. Još je bio okrenut u tom pravcu i lansirao lopticu. I to kamermana na njegovoj strani koji je bio udaljen par metara. Sad će neko reći "pa nije ga povredio". Nebitno je. U pravilniku stoji da ako na bilo kakav način pogodiš nekog ide diskvalifikacija. Pravila su pravila zar ne? Izgleda da nisu za sva ista.
(stefan, 07. septembar 2020 09:10)

Tako je Nole pogodio navijaca na gotovo praznoj tribini, da li u prvom kolu USO ili prosle nedelje Sinsinati", pa se nista nije desilo. Nesmotreno udario lopticu nakon poena. No, navijac podigao palac i smejao se, tako da je sve bilo ok. Isto je i kamerman sa smehom rekao da je sve ok nakon loptice Bedenea. I ta konacna reakcija pravi razliku. Sinoc se zena uspanicila i pocela da se gusi, tu je bio kraj.
Dalje, namerno se zaboravlja Novakovo bacanje reketa na RG 2016, koji je isao direktno u sudiju. Srecom, ovaj uspeo da ga izbegne. Da nije, i tada bi bio diskvalifikovan i nista od istorije ispisane tim slemom. Win some, lose some.

knez

pre 3 godine

Novak svako malo biva uvucen u pricu o najgorem momentu karijere- te Adrija kup, te korona, pa unija igraca, sad ovo... sta ce nam dusebriznici servirati za par nedelja?

long live and David Coverdale

pre 3 godine

Kakve veze ima unija igrača sa tim što je pogodio sudiju u grlo lopticom?!
Nedavno su uvedena pravila o udaranju loptice u publiku. Federera su kaznili zbog slične situacije, doduše samo oduzimanjem poena, ali je to direktno uticalo na dalji tok meča.
(Staka Zulu, 07. septembar 2020 09:24)

Očigledno me nisi skapirao drugar.Poenta je bila da ne prosipa energiju i fokus na druge stvari.

stefan

pre 3 godine

(Veritas, 07. septembar 2020 10:01)

Nego gde spadaju kamermani? Nisu to oni kamermani koji stoje sa strane terena, što su kao novinari koji svojom voljom dodju tu. Ove kamermane angažuje turnir, imaju ogromne kamere. Kad je Bedene pogodio kamermana, sudija se sišao i rekao da mora da pozove supervizora. Ovaj je došao i otišao do kamermana. Kamerman je rekao da mu nije ništa i da ga je slučajno pogodio. Razmišljali su o diskvalifikaciji ali pošto je kamerman rekao da je slučajno i da mu nije ništa. Supervizor je potom rekao sudiji da Bedeneu da samo opomenu.

Ilija Čvorović

pre 3 godine

Dragi moji Srbi koji živite i radite na zapadu, sada dobro upamtite ovo i nemajte nikakvu sumnju šta će sa vama biti kad se pogorša ova ekonomska kriza.
Kada su svetskog broja 1 i najboljeg tenisera u istoriji ovako izbacili kao psa, vi ćete leteti naglavačke prvom prilikom, bez obzira koliko mislili da vas oni vole i poštuju.
Pamet u glavu!
(Mxson, 7. septembar 2020 09:50)

Pričam ja to otkad znam za sebe.

BBR

pre 3 godine

BBR
Juce je izasao pravilnik po kome je Nole diskvalifikovan.Samo da te nije mrzelo da procitas,video bi da je besmisleno ovo sto si napisao.Kao drugo,kakve ima veze Ronaldo sa tenisom.Drugi sport.druga pravila
(Markos, 07. septembar 2020 09:58)

Drugi sport, druga pravila, ali sudija je u svakom sportu isti. Sudija se me vredje, ne udara, ne dira, ne ugrozava jer ON/ONA donosi odluku i pravdu na meču/utakmici/takmičenju, šta god. Prosto je tako, bilo da se igra tenis/fudbal ili umetničko klizanje...

Ljuba Borota

pre 3 godine

Ono sto sam ja vidjela izgleda kao dobra namjestaljka .Definitivno Novak treba nesto uciniti povodom ovoga.Ovo nesmije ostati na ovome.