Tenis 71

Ponedeljak, 31.08.2020.

08:00

"Novak je bacio prvi kamen u pobuni protiv ATP"

Kevin Mičel, iskusni novinar britanskog Gardijana, nije imao baš lepe reči za Novaka Đokovića koji je osnivač Asocijacije profesionalnih teniskih igrača (PTPA).

"Novak je bacio prvi kamen u pobuni protiv ATP" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Joker

pre 3 godine

@Kontraš Veliki sam navijač Novaka, ali ovo što on radi je bizarno. Rodžera ne volim, ljigav mi je. Ali Rodžer je pre svega biznismen, pa teniser. Zna da unovči svoje ime. I ostaviće to ime upisano kao najbolje ikada, jer ume. Licemer je, ali ume. Novak će biti na margini jer ne zna kako da se nosi sa tim. Novak, Rodžer i Rafa su vrhunski u tenisu, najbolji ikada, nijanse ih odvajaju, ali pamtiće se ono što oni rade van terena. I tu Novak pada. Prelazi granice sporta i ulazi u politiku

German

pre 3 godine

Federer nema šta tu da se pita. Kao i Nadal. Ko su oni da njegove ideje ruše? Oni realno nikada nisu ni za šta, samo za neke “tradicionalnosti”. Dojadili su više sa njihovim glupim idejama i nekim kao temeljima. Vremena se menjaju, vreme je za promene. Novače, samo napred. Ruši kriminal.

GOAT IDEMOOO

pre 3 godine

@Bravo, onda se postavlja pitanje, da li su ispred Noleta Head,Asix,Lacoste ako su ispred Feda Nike,Wilson,Rolex?

nije to u pitanju, Roger je simbol Nike,Rolelex,Wilson taman koliko Head, Asics, Lacoste.. a svi skupa, uz BNP, Morgan i mnoge druge su - ATP (finansijeri)

Igrači najmanje čine Asocijaciju Teniskih Profesionalaca, osim Ikone čija uloga neuporedivo prevazilazi ulogu koju je i jedan od osnivača asocijacije ikada imao ili zamišljao

ATP = ROGER, ili 'Roger' - glavni predstavnik teniske močvare i sile korporativnog kapitala među igračima, ukoliko se svojim statusom Ikona u njih uopšte više ubraja

Niki se prvenstveno borio za pravedniju podelu prihoda između organitatora i igrača, jer su zarade stvarno bile mizerne sa danapnjeg stanovišta. Danas to nije naj važnije pitanje, već prvenstvemo distribucija sasvim dovoljne zarade među igračima. Prvo je bio čist biznis, drugo je nadogradnja, ljudski pristup u kojem bi, gle paradoksa, Nole upravo mogao samo da novčano 'izgubi', i za to zalaže sav svoj autoritet! Što se tiče Feda i Rafe, oni tu ništa ne bi menjali bar još nekoliko života

razumemo se, pozdrav

Zoran

pre 3 godine

Savet igrača pod okriljem ATP nije ništa drugo nego Sindikat koji je postojao za vreme Broza i ovaj naš danas koji se zove SSSS. Služili su i danas služe samo da aminuju i podrže ono što bahata vlast odluči pa bilo to i na šetu radnika.

Novak je(u ovom trenutku) trebao da podnese ostavku na mesto Predsednika Saveta igrača a za jedno dve...tri godine da se naoštri i krene u borbu sa svetskim alama. Ovako, daj mi Bože zdravlja da mu se ne olupa o glavu bolećivost i isterivanje pravde. Nadam se da zna šta radi.

patty

pre 3 godine

Ko duze prati tekstove Kevina Micela nije uopste iznenadjen.Dugi niz godina ,pogotovo od kada dominira nad Federerom na Vimbldonu gospodin Kevin samo blati Noleta.
Daleko od toga da skroz podrzavam Novaka u ovim odlukama ali Micel je apriori protiv svega sto nas teniser uradi.
Nikako mu nije oprostio proslogodisnji trijumf.

Rape

pre 3 godine

Kod Nadala i RFa je samo lični interes u pitanju očigledno.Čelnici ATPa ne mogu podneti Novakov uspeh i ne samo oni tu su i neki bivši igrači od 100 godina koji se i dalje pitaju .Novak radi stvari iz srca.Naravno da je prvenstveno cilj i dobrobit igrača koji manje zarađuju.Ipak mislim da tu ima još stvari zašto su Nadal i RF protiv nove asocijacije.ATP je bukvalno sve uradio kako bi najmanje oštetili Nadala i Federera u ovoj situaciji sa Kovidom.Stopirali su nedelje ,kao i neodizamanje bodova ako neigraš turnir .Da su makar izbalansirali malo.Nedelje su mogli pustiti jer realno Novak je to vreme bio prvi.Moguće da je sve ovo tiha Novakova osveta za sve što mu godinama rade.

misterX

pre 3 godine

...jednom je Rodzer Federer rekao da ce igrati tenis dok god dolazi do zavrsnica jer u suprotnom nece imati ni da pokrije troskove boravka na turniru...e, upravo to Novak i radi; pokusava da pomogne igracima koji ne uspevaju doci do zavrsnica turnira i samim tim ne mogu da se "izdrzavaju".

Znaci, ovo se sve radi za igrace koji ne mogu rezultatima da pokrivaju troskove putovanja i smestaja...

Bravo, Novace (i svi oni koji su prepoznali najbolju nameru), vec i za sam pokusaj da se preraspodela novca usmeri onima koji ga i "prave" na terenu !

No1e GOAT already!

pre 3 godine

Hahahaa! Pa kakve veze ima kirjos sa tenisom da ga ovaj englez spominje u vezi GS turnira??? Pa taj je osvojio samo Akapulko i to kad je No1e bio u oporavku od povrede a Rafa van forme... kirjos se spominje samo u kontekstu budalastina a za ozbiljne stvari poput tenisa njegovo ime je potpuno nebitno!!!

pop

pre 3 godine

@ Leime
Odmah bi shvatio sta je dziber, nema tu nejasnoće.
(samo kada bi upoznao tebe, 31. avgust 2020 12:38)

Kako to znaš? Javi.

sveznalica

pre 3 godine

@Bravo,očito da baš ne pratiš tenis ,jer da pratiš znao bi da Najki više nije Federerov sponzor ,a takođe bi znao da je Federer je vratio svoj logo .

Samo objektivno

pre 3 godine

Ili “korona” masinerija na celu sa Britanskih novinarima placenim od ATP organizacije pokusavaju da diskredituju Novaka po svaku cenu?! Da je to pokrenuo kojim slucajem RF druga bi se prica pricala, a i ti bi hvalio to kao vrhunski potez, a ovako daj da popljujo po Noletu, to je danas in.
(Kontraš, 31. avgust 2020 10:27)

Slazem se sa Vasim misljenjem, ali je problem u tome sto bi i Novakovi navijaci drugacije reagovali da je taj potez napravio Federer. Isto bi pronasli razloge da kritikuju. Gubitak osecaja za objektivnost usled navijacke zaslepljenosti ogroman je problem za sve tabore.

sveznalica

pre 3 godine

@Bravo,očito da baš ne pratiš tenis ,jer da pratiš znao bi da Najki više nije Federerov sponzor ,a takođe bi znao da je Federer je vratio svoj logo .

Čvorović

pre 3 godine

Pa zar se te zemlje za ugled ne ponose sindikatima i kao brigom za prava radnika?? Sad kada do toga stvarno može i da dođe, odjednom radnici (teniseri) bi trebalo da traže dozvolu od gazde (?) da osnuju sindikat? Nije nego.
Federer i Nadal, kao i svaki pro teniser mogu da se priključe ili ne, ne treba njihova dozvola drugima da odlučuju onako kako smatraju da je najispravnije i za njih najbolje. Igrači koji su zadovoljni, uplašeni, potkupljeni, neće se pridružiti. Oni koji misle da stvari godinama škripe i da je neophodna promena, pokušaće da legitimnim i leaglnim sredstvima to i ostvare. Šta je u demokratskim društvenim uređenjima tu sporno?? Ako, da bi se živelo, treba da se čeka da prođe korona - pa zašto onda US open to isto ne čeka?? Samo Novak da čeka a oni da rade ko da je sve u najboljem redu. Nije nego part 2.

Sajko kokorajko

pre 3 godine

Rodzer i Rafa su demaskirani. Nije jos vreme,...sacekajte da jos malko napunimo sefove i okoncamo karijere pa onda menjajte i delite kolac kako valja...Novak nije u tom fazonu. Srecan je i kad drugi imaju, posten i cist kao Sunce. Teniseri ce to prepoznati.

Mikele

pre 3 godine

Hahahahaha, britanski novinar. Najlicemernija i najgora nacija na svetu, da je kojim slučajem uzeo njihovo državljanstvo znate kakve bi pripreme za Wimbledon bile, kakav bi to marketing bio. Ovako mučeni ne znaju šta će nemaju pa ovi smešni novinari kritikuju Novaka, a znaju da je najkorektniji i najveći borac ne samo za sebe nego i za druge. Iluzorno je pričati o Britancima toj naciji koja nikada objektivna bila, uvek su mislili da su iznad drugih, toliki kompleks...

Браво

pre 3 godine

Одлична обзервација осим што Роџер не управља ни са чим а камоли АТПјем. Човек је марионета Најка,не поседује ни сопствени лого,плеше како свира Новартис и остали с парама у тенису.А Србин им је сада забо глогов колац у срце! Питајте Никија Пилића шта је било 70тих док је играо.... Ово је Никијев сан

BLuka

pre 3 godine

A ko je Kirjos u svetu tenisa pa da ga stavlja sa Nadalom instiucijom tenisa u ravan protuteže Novaku!?
Sve ostalo može proći, Novak neka obrati pažnju šta mu oponenti pričaju.

Detektiv

pre 3 godine

Iskusni novinar još nije svjestan činjenica da su Federer odbrojeni dani. Neka ga još malo zove najbolji teniser svih vremena, neće dugo...

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Interesantno je da se Novak od subote vozi "krugom dvojke",a još interesantnije da NIKO nije ni na "krugu keca" ...Ko razume,shvatiće.

GOAT IDEMOOO

pre 3 godine

dosta sa time ‘sve u svoje vreme’, da su Nadal i Rođa na kontinentu, ovo ne bi bilo moguće, slika 60 igrača na terenu, nije vam li već jasno?!?
NIJE BILO BOLJEG TRENUTKA OD OVOG, da je propušten, možda se nikada ne bi ni javio ili bi otpor bio još mnogo žešći

Shvatite, Nole pleše ovu igru Putin bi mu pozavideo, ali uvek ima kafanskih kometatora koji se deru ‘eto, sad je trebao forhend umesto bekend’

Sad samo čekamo Wilandera Beckera Lavera Kirjosa McEnroa i kompaniju da opletu njihovo kolce i nova pakovanja.. na Novaka su sve već puštali, sem Monikinog recepta, ako dušebrižnici misle da on to ne zna ili da oni bolje znaju ‘momenat’, ok

ROGER UPRAVLJA ATP, tačka!

Nadal mu duva pod rep jer mu je to uloga za koju je nagrađen
Stanislas, Kirjos i ostali, tek su puki izvršioci komamndi

..btw, već od SF su nekontrolisano puštali ljude na tribine, zaraziće nekog s'namerom, to im nije strano!

milutin

pre 3 godine

Mićel pominje da Novak nema podršku Rafe, Rogera i Kirjosa. Đe nađe Kirjosa Mičele? U kakvu klasu ga računaš?
I Mičel dobro zna da svako ko mozga ima, treba da se ponaša suprotno od ponašanja Kirjosa I neće pogriješiti.
Čudno neko zapažanje Mičela?

Srdjan Jagodic

pre 3 godine

Dobar dan,
Doticni komentator je pomenuo Mareja koji je ko zna koji na listi, ali je njegov zemljak. Vi gospodo koji svaki dan osporavate uspeh i rezultat naseg coveka pljujete po svemu sto on ucini i sve je obavijeno nekom skrivenom koristi koju on hoce, i to je i kad donira novac i kad donira respiratore i sta god uradi ne valja. Ljudi on kada bude prestao da se bavi tenisom niko nece znati za Srbiju i Srpsku zastavu, ne znam dali ste svesni toga. Uopste mi nije jasno sto pisete protiv njega i sto mrzite tog momka, covek je top u svemu. A ja licno bi za njega zivot dao

Svi da ste zivi i zdravi

Ђурађ Курјак

pre 3 godine

Човек има храбрости да тражи боље услове свим играчима, поготово са дна табеле. Ето дрвље и камење.

mister No

pre 3 godine

Većina ovde komentariše a mislim da niko od nas ne zna suštinu . Naravno da ovakvu priču neće povesti 300 na svetu, realno Novak ima sve njemu ove nije potrebno , ako je bitno da kazem ja ne sumljam u njegove iskrene namere.

Goran Loznica

pre 3 godine

Lazni Goat.
(King Roger, 31. avgust 2020 10:11)Samo u tvojim snovima.Čovek je najbolji teniser poslednje decenije.U poslednjoj deceniji najviše GS titula,jedini koji ima ne sve masterse već ih potvrdio duplo.A tek šta sledi u naredne 2 godine kada obori rekord od najviše slemova.Uživaj!

Пистол Пит.

pre 3 godine

Гледај и читај ових од јутрос Кинг Роџера&co.Што би рекао Жика Павловић.Све мој до мојега!

Zoran

pre 3 godine

Novinar(čić) je poentirao stavljanjem imena jednog, ne tenisera, nego najobičnijeg šarlatana uz ime Rafaela Nadala! Da li je bilo koji turnir u svetu izgubio nedolaskom Krijosa? Ja mislim da nije. I ovo je još jedan u nizu dokaza da taj plitkoumni Australijanac radi (za pare, verovatno) za nekoga ko je u senci.

Ogromne su pare u igri. Od tog novca igrači dobijaju 15%. S'jedne strane, kad se pogledaju nagrade najboljima nije malo. Mnogo je. Ali, kad pogledaš koliko ostane trutovima, onda je ipak bedno.

Mečevi počinju sutra. Ako se Đoković plasira u drugu nedelju osvaja US Open sigurno. Šta će dalje biti i kako će da se izbori sa svetskom mafijom ostaje nam da čekao da bismo videli. Lično mislim da mu sve to nije trebalo. Ali, kad bolje razmisim, njegova stvar.

Nole Goat

pre 3 godine

Toliko se smejem ovim komentarima mrznje prema Noletu, mrznja je stvarno najgora bolest. Ako je Federer najvece ime sporta, onda zasto on ne igra turnire? Malo lazira operacije da se spremi kao za sledecu godinu a bice oduvan. Sto on ne pomogne igracima? Ne znam koje to najvece ime govori rivalu da je pobedio zbog "srecnog udarca", Federer i Nadal najveci licemeri u tenisu.

Djido

pre 3 godine

A sta ocekujete od mene? (Nole Dzudza, 31. avgust 2020 10:20)

Da odrasteš, prestaneš da vređaš našeg najvećeg sportistu i da prestaneš da praviš budalu od sebe. To je za početak, a za dalje ću ti javiti.

mlekadžija

pre 3 godine

Мичелу гледај своја посла, остави тенис тенисерима....15% иде тенисерима а остатак? Правична расподела?

nole kralj

pre 3 godine

Krenula korporativna masinerija protiv Noleta, njemu dosadilo da sa Rogerom brise pod pa je krenuo i na njegove poslodavce, haha, koji pacenik ovaj Rogerov fan, bas je panglu

vrg

pre 3 godine

Niko ga nece pamtiti kao velikog igraca nego samo po ovome kao i imitiranje kolega i glumatanje povreda.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (King Roger, 31. avgust 2020 10:07)

ne brini nista. ni to imitiranje ni to sto nazivas glumatanjem ne bi bilo upamceno da covek nema 18 gs-a i dva kruga mastersa.

Hahahahahaha

pre 3 godine

Niko ga nece pamtiti kao velikog igraca nego samo po ovome kao i imitiranje kolega i glumatanje povreda.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (King Roger, 31. avgust 2020 10:07)

Nista se ti ne boj. Pamtice ga samo po rezultatima. To je jedino sto se pamti. To je ono sto se ponavlja . Ko je koliko cega osvojio ,koliko je nedelja bio prvi, itd.....A uskoro imace razloga da ga pamte. Napred Novace

Joker

pre 3 godine

Realno, ovaj čovek je u pravu. Novak je izgubio kompas u celoj ovoj pauzi zbog Korone. Iz greške u grešku, loš publicitet ha prati. Svi uspesi koje ostvaruje i koje će ostvariti kao teniser, pašće u vodu zbog ovih angažmana i gluposti koje pravi. Umislio je da je jači od ATP-a.

Besna glista®

pre 3 godine

Tibično balkanski. Umesto da radi ono u čemu je najbolji on se bavi političarenjem. Za sportske uspehe kapa dole, ali ovo 'političarenje', neodmerene izjave o temama koje nemaju veze sa sportom i guranje prsta u oko svima koji ne misle kao on uticaće na to da ga novinari i publika nikad neće prihvatiti kao Federera i Nadala.

sestrutijebe

pre 3 godine

Pa ni ne treba da ima lepe reci.Iz aviona se vidi koliki folirant
(Goran Loznica, 31. avgust 2020 10:04)folirantu osoba pod tim nikom koju pokušavaš trolovati....

miodrag

pre 3 godine

Umesto da sada pricamo o US openu, mi pricamo o cemu....e Novace, valjda znas sta cinis! Sve u svoje vreme je tvoje geslo, ovo nije u skladu sa tim. Politikom mozes da se bavis, kada vec toliko to volis, za pet -deset godina, ne sada.

miodrag

pre 3 godine

Nemam dovoljno informacija i zato mozda gresim, ali se meni ovo nista ne dopada. Ovo deluje kao politicka frakcija. Oni su morali da se za svoja prava izbore u okviru ATP, kada se stvori kriticna masa da do toga dodje. ATP objavljuje rang liste i sve ostalo, da li ce nova organizacija imati svoja takmicenja? Kako ce ovih 65 tenisera igrati jedan protiv drugog a kako protiv ostalih u turu? Da li ovo znaci da su 65 nezadovoljni a ostali ne? ATP nece deliti kolac ni sa kim i naci ce nacin da "zabludele ovce" vrati u stado ili ih nece biti u dogledno vreme. ATP i organizatori su u sprezi i ovim "pobunjenicima" nece biti lako. Foco sa Alpa i njegova marioneta su dobili jos jedan adut da napadnu Novaka, van terena, naravno, jer na terenu odavno nemaju sanse. I dok Pospisil mozda i ima vremena za borbu koja predstoji, za Novaka se to ne moze reci. Njemu to sve moze samo dodatno da oduzme umnu i fizicku snagu i skrene ga sa msije koju je sam odabrao. Novak je zaboravio ono sto je sam davno rekao Gulbisu u kampu Pilica- Sve u svoje vreme! Zzbog toga je on ispisao istoriju tenisa a Gulbis ostao nedorecen.

Kontraš

pre 3 godine

Realno, ovaj čovek je u pravu. Novak je izgubio kompas u celoj ovoj pauzi zbog Korone. Iz greške u grešku, loš publicitet ha prati. Svi uspesi koje ostvaruje i koje će ostvariti kao teniser, pašće u vodu zbog ovih angažmana i gluposti koje pravi. Umislio je da je jači od ATP-a.
(Joker, 31. avgust 2020 10:19 Ili “korona” masinerija na celu sa Britanskih novinarima placenim od ATP organizacije pokusavaju da diskredituju Novaka po svaku cenu?! Da je to pokrenuo kojim slucajem RF druga bi se prica pricala, a i ti bi hvalio to kao vrhunski potez, a ovako daj da popljujo po Noletu, to je danas in.

Dark

pre 3 godine

Pročitah (jedva) juče taj tekst. Od Kevina nisam ništa manje ni očekivao, već godinama ga "pljuje", toliko bezobzirno, da je često u svom "bokserskom" zanosu pravio kardinalne greške i iznosio neistine (lapsuse), da su ga komentatori kritikovali i zahtevali drugog novinara za tenis. Valjda su zato i isključili komentare na njegova "dela".

Full of bile.

Ђурађ Курјак

pre 3 godine

Човек има храбрости да тражи боље услове свим играчима, поготово са дна табеле. Ето дрвље и камење.

Hahahahahaha

pre 3 godine

Niko ga nece pamtiti kao velikog igraca nego samo po ovome kao i imitiranje kolega i glumatanje povreda.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (King Roger, 31. avgust 2020 10:07)

Nista se ti ne boj. Pamtice ga samo po rezultatima. To je jedino sto se pamti. To je ono sto se ponavlja . Ko je koliko cega osvojio ,koliko je nedelja bio prvi, itd.....A uskoro imace razloga da ga pamte. Napred Novace

Srdjan Jagodic

pre 3 godine

Dobar dan,
Doticni komentator je pomenuo Mareja koji je ko zna koji na listi, ali je njegov zemljak. Vi gospodo koji svaki dan osporavate uspeh i rezultat naseg coveka pljujete po svemu sto on ucini i sve je obavijeno nekom skrivenom koristi koju on hoce, i to je i kad donira novac i kad donira respiratore i sta god uradi ne valja. Ljudi on kada bude prestao da se bavi tenisom niko nece znati za Srbiju i Srpsku zastavu, ne znam dali ste svesni toga. Uopste mi nije jasno sto pisete protiv njega i sto mrzite tog momka, covek je top u svemu. A ja licno bi za njega zivot dao

Svi da ste zivi i zdravi

Kontraš

pre 3 godine

Realno, ovaj čovek je u pravu. Novak je izgubio kompas u celoj ovoj pauzi zbog Korone. Iz greške u grešku, loš publicitet ha prati. Svi uspesi koje ostvaruje i koje će ostvariti kao teniser, pašće u vodu zbog ovih angažmana i gluposti koje pravi. Umislio je da je jači od ATP-a.
(Joker, 31. avgust 2020 10:19 Ili “korona” masinerija na celu sa Britanskih novinarima placenim od ATP organizacije pokusavaju da diskredituju Novaka po svaku cenu?! Da je to pokrenuo kojim slucajem RF druga bi se prica pricala, a i ti bi hvalio to kao vrhunski potez, a ovako daj da popljujo po Noletu, to je danas in.

Zoran

pre 3 godine

Novinar(čić) je poentirao stavljanjem imena jednog, ne tenisera, nego najobičnijeg šarlatana uz ime Rafaela Nadala! Da li je bilo koji turnir u svetu izgubio nedolaskom Krijosa? Ja mislim da nije. I ovo je još jedan u nizu dokaza da taj plitkoumni Australijanac radi (za pare, verovatno) za nekoga ko je u senci.

Ogromne su pare u igri. Od tog novca igrači dobijaju 15%. S'jedne strane, kad se pogledaju nagrade najboljima nije malo. Mnogo je. Ali, kad pogledaš koliko ostane trutovima, onda je ipak bedno.

Mečevi počinju sutra. Ako se Đoković plasira u drugu nedelju osvaja US Open sigurno. Šta će dalje biti i kako će da se izbori sa svetskom mafijom ostaje nam da čekao da bismo videli. Lično mislim da mu sve to nije trebalo. Ali, kad bolje razmisim, njegova stvar.

Goran Loznica

pre 3 godine

Lazni Goat.
(King Roger, 31. avgust 2020 10:11)Samo u tvojim snovima.Čovek je najbolji teniser poslednje decenije.U poslednjoj deceniji najviše GS titula,jedini koji ima ne sve masterse već ih potvrdio duplo.A tek šta sledi u naredne 2 godine kada obori rekord od najviše slemova.Uživaj!

Dark

pre 3 godine

Pročitah (jedva) juče taj tekst. Od Kevina nisam ništa manje ni očekivao, već godinama ga "pljuje", toliko bezobzirno, da je često u svom "bokserskom" zanosu pravio kardinalne greške i iznosio neistine (lapsuse), da su ga komentatori kritikovali i zahtevali drugog novinara za tenis. Valjda su zato i isključili komentare na njegova "dela".

Full of bile.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Interesantno je da se Novak od subote vozi "krugom dvojke",a još interesantnije da NIKO nije ni na "krugu keca" ...Ko razume,shvatiće.

nole kralj

pre 3 godine

Krenula korporativna masinerija protiv Noleta, njemu dosadilo da sa Rogerom brise pod pa je krenuo i na njegove poslodavce, haha, koji pacenik ovaj Rogerov fan, bas je panglu

mlekadžija

pre 3 godine

Мичелу гледај своја посла, остави тенис тенисерима....15% иде тенисерима а остатак? Правична расподела?

Djido

pre 3 godine

A sta ocekujete od mene? (Nole Dzudza, 31. avgust 2020 10:20)

Da odrasteš, prestaneš da vređaš našeg najvećeg sportistu i da prestaneš da praviš budalu od sebe. To je za početak, a za dalje ću ti javiti.

vrg

pre 3 godine

Niko ga nece pamtiti kao velikog igraca nego samo po ovome kao i imitiranje kolega i glumatanje povreda.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (King Roger, 31. avgust 2020 10:07)

ne brini nista. ni to imitiranje ni to sto nazivas glumatanjem ne bi bilo upamceno da covek nema 18 gs-a i dva kruga mastersa.

Nole Goat

pre 3 godine

Toliko se smejem ovim komentarima mrznje prema Noletu, mrznja je stvarno najgora bolest. Ako je Federer najvece ime sporta, onda zasto on ne igra turnire? Malo lazira operacije da se spremi kao za sledecu godinu a bice oduvan. Sto on ne pomogne igracima? Ne znam koje to najvece ime govori rivalu da je pobedio zbog "srecnog udarca", Federer i Nadal najveci licemeri u tenisu.

Пистол Пит.

pre 3 godine

Гледај и читај ових од јутрос Кинг Роџера&co.Што би рекао Жика Павловић.Све мој до мојега!

Sajko kokorajko

pre 3 godine

Rodzer i Rafa su demaskirani. Nije jos vreme,...sacekajte da jos malko napunimo sefove i okoncamo karijere pa onda menjajte i delite kolac kako valja...Novak nije u tom fazonu. Srecan je i kad drugi imaju, posten i cist kao Sunce. Teniseri ce to prepoznati.

mister No

pre 3 godine

Većina ovde komentariše a mislim da niko od nas ne zna suštinu . Naravno da ovakvu priču neće povesti 300 na svetu, realno Novak ima sve njemu ove nije potrebno , ako je bitno da kazem ja ne sumljam u njegove iskrene namere.

sestrutijebe

pre 3 godine

Pa ni ne treba da ima lepe reci.Iz aviona se vidi koliki folirant
(Goran Loznica, 31. avgust 2020 10:04)folirantu osoba pod tim nikom koju pokušavaš trolovati....

milutin

pre 3 godine

Mićel pominje da Novak nema podršku Rafe, Rogera i Kirjosa. Đe nađe Kirjosa Mičele? U kakvu klasu ga računaš?
I Mičel dobro zna da svako ko mozga ima, treba da se ponaša suprotno od ponašanja Kirjosa I neće pogriješiti.
Čudno neko zapažanje Mičela?

patty

pre 3 godine

Ko duze prati tekstove Kevina Micela nije uopste iznenadjen.Dugi niz godina ,pogotovo od kada dominira nad Federerom na Vimbldonu gospodin Kevin samo blati Noleta.
Daleko od toga da skroz podrzavam Novaka u ovim odlukama ali Micel je apriori protiv svega sto nas teniser uradi.
Nikako mu nije oprostio proslogodisnji trijumf.

Mikele

pre 3 godine

Hahahahaha, britanski novinar. Najlicemernija i najgora nacija na svetu, da je kojim slučajem uzeo njihovo državljanstvo znate kakve bi pripreme za Wimbledon bile, kakav bi to marketing bio. Ovako mučeni ne znaju šta će nemaju pa ovi smešni novinari kritikuju Novaka, a znaju da je najkorektniji i najveći borac ne samo za sebe nego i za druge. Iluzorno je pričati o Britancima toj naciji koja nikada objektivna bila, uvek su mislili da su iznad drugih, toliki kompleks...

Detektiv

pre 3 godine

Iskusni novinar još nije svjestan činjenica da su Federer odbrojeni dani. Neka ga još malo zove najbolji teniser svih vremena, neće dugo...

No1e GOAT already!

pre 3 godine

Hahahaa! Pa kakve veze ima kirjos sa tenisom da ga ovaj englez spominje u vezi GS turnira??? Pa taj je osvojio samo Akapulko i to kad je No1e bio u oporavku od povrede a Rafa van forme... kirjos se spominje samo u kontekstu budalastina a za ozbiljne stvari poput tenisa njegovo ime je potpuno nebitno!!!

misterX

pre 3 godine

...jednom je Rodzer Federer rekao da ce igrati tenis dok god dolazi do zavrsnica jer u suprotnom nece imati ni da pokrije troskove boravka na turniru...e, upravo to Novak i radi; pokusava da pomogne igracima koji ne uspevaju doci do zavrsnica turnira i samim tim ne mogu da se "izdrzavaju".

Znaci, ovo se sve radi za igrace koji ne mogu rezultatima da pokrivaju troskove putovanja i smestaja...

Bravo, Novace (i svi oni koji su prepoznali najbolju nameru), vec i za sam pokusaj da se preraspodela novca usmeri onima koji ga i "prave" na terenu !

GOAT IDEMOOO

pre 3 godine

dosta sa time ‘sve u svoje vreme’, da su Nadal i Rođa na kontinentu, ovo ne bi bilo moguće, slika 60 igrača na terenu, nije vam li već jasno?!?
NIJE BILO BOLJEG TRENUTKA OD OVOG, da je propušten, možda se nikada ne bi ni javio ili bi otpor bio još mnogo žešći

Shvatite, Nole pleše ovu igru Putin bi mu pozavideo, ali uvek ima kafanskih kometatora koji se deru ‘eto, sad je trebao forhend umesto bekend’

Sad samo čekamo Wilandera Beckera Lavera Kirjosa McEnroa i kompaniju da opletu njihovo kolce i nova pakovanja.. na Novaka su sve već puštali, sem Monikinog recepta, ako dušebrižnici misle da on to ne zna ili da oni bolje znaju ‘momenat’, ok

ROGER UPRAVLJA ATP, tačka!

Nadal mu duva pod rep jer mu je to uloga za koju je nagrađen
Stanislas, Kirjos i ostali, tek su puki izvršioci komamndi

..btw, već od SF su nekontrolisano puštali ljude na tribine, zaraziće nekog s'namerom, to im nije strano!

Rape

pre 3 godine

Kod Nadala i RFa je samo lični interes u pitanju očigledno.Čelnici ATPa ne mogu podneti Novakov uspeh i ne samo oni tu su i neki bivši igrači od 100 godina koji se i dalje pitaju .Novak radi stvari iz srca.Naravno da je prvenstveno cilj i dobrobit igrača koji manje zarađuju.Ipak mislim da tu ima još stvari zašto su Nadal i RF protiv nove asocijacije.ATP je bukvalno sve uradio kako bi najmanje oštetili Nadala i Federera u ovoj situaciji sa Kovidom.Stopirali su nedelje ,kao i neodizamanje bodova ako neigraš turnir .Da su makar izbalansirali malo.Nedelje su mogli pustiti jer realno Novak je to vreme bio prvi.Moguće da je sve ovo tiha Novakova osveta za sve što mu godinama rade.

Браво

pre 3 godine

Одлична обзервација осим што Роџер не управља ни са чим а камоли АТПјем. Човек је марионета Најка,не поседује ни сопствени лого,плеше како свира Новартис и остали с парама у тенису.А Србин им је сада забо глогов колац у срце! Питајте Никија Пилића шта је било 70тих док је играо.... Ово је Никијев сан

Čvorović

pre 3 godine

Pa zar se te zemlje za ugled ne ponose sindikatima i kao brigom za prava radnika?? Sad kada do toga stvarno može i da dođe, odjednom radnici (teniseri) bi trebalo da traže dozvolu od gazde (?) da osnuju sindikat? Nije nego.
Federer i Nadal, kao i svaki pro teniser mogu da se priključe ili ne, ne treba njihova dozvola drugima da odlučuju onako kako smatraju da je najispravnije i za njih najbolje. Igrači koji su zadovoljni, uplašeni, potkupljeni, neće se pridružiti. Oni koji misle da stvari godinama škripe i da je neophodna promena, pokušaće da legitimnim i leaglnim sredstvima to i ostvare. Šta je u demokratskim društvenim uređenjima tu sporno?? Ako, da bi se živelo, treba da se čeka da prođe korona - pa zašto onda US open to isto ne čeka?? Samo Novak da čeka a oni da rade ko da je sve u najboljem redu. Nije nego part 2.

BLuka

pre 3 godine

A ko je Kirjos u svetu tenisa pa da ga stavlja sa Nadalom instiucijom tenisa u ravan protuteže Novaku!?
Sve ostalo može proći, Novak neka obrati pažnju šta mu oponenti pričaju.

Joker

pre 3 godine

Realno, ovaj čovek je u pravu. Novak je izgubio kompas u celoj ovoj pauzi zbog Korone. Iz greške u grešku, loš publicitet ha prati. Svi uspesi koje ostvaruje i koje će ostvariti kao teniser, pašće u vodu zbog ovih angažmana i gluposti koje pravi. Umislio je da je jači od ATP-a.

Zoran

pre 3 godine

Savet igrača pod okriljem ATP nije ništa drugo nego Sindikat koji je postojao za vreme Broza i ovaj naš danas koji se zove SSSS. Služili su i danas služe samo da aminuju i podrže ono što bahata vlast odluči pa bilo to i na šetu radnika.

Novak je(u ovom trenutku) trebao da podnese ostavku na mesto Predsednika Saveta igrača a za jedno dve...tri godine da se naoštri i krene u borbu sa svetskim alama. Ovako, daj mi Bože zdravlja da mu se ne olupa o glavu bolećivost i isterivanje pravde. Nadam se da zna šta radi.

Besna glista®

pre 3 godine

Tibično balkanski. Umesto da radi ono u čemu je najbolji on se bavi političarenjem. Za sportske uspehe kapa dole, ali ovo 'političarenje', neodmerene izjave o temama koje nemaju veze sa sportom i guranje prsta u oko svima koji ne misle kao on uticaće na to da ga novinari i publika nikad neće prihvatiti kao Federera i Nadala.

Samo objektivno

pre 3 godine

Ili “korona” masinerija na celu sa Britanskih novinarima placenim od ATP organizacije pokusavaju da diskredituju Novaka po svaku cenu?! Da je to pokrenuo kojim slucajem RF druga bi se prica pricala, a i ti bi hvalio to kao vrhunski potez, a ovako daj da popljujo po Noletu, to je danas in.
(Kontraš, 31. avgust 2020 10:27)

Slazem se sa Vasim misljenjem, ali je problem u tome sto bi i Novakovi navijaci drugacije reagovali da je taj potez napravio Federer. Isto bi pronasli razloge da kritikuju. Gubitak osecaja za objektivnost usled navijacke zaslepljenosti ogroman je problem za sve tabore.

miodrag

pre 3 godine

Umesto da sada pricamo o US openu, mi pricamo o cemu....e Novace, valjda znas sta cinis! Sve u svoje vreme je tvoje geslo, ovo nije u skladu sa tim. Politikom mozes da se bavis, kada vec toliko to volis, za pet -deset godina, ne sada.

miodrag

pre 3 godine

Nemam dovoljno informacija i zato mozda gresim, ali se meni ovo nista ne dopada. Ovo deluje kao politicka frakcija. Oni su morali da se za svoja prava izbore u okviru ATP, kada se stvori kriticna masa da do toga dodje. ATP objavljuje rang liste i sve ostalo, da li ce nova organizacija imati svoja takmicenja? Kako ce ovih 65 tenisera igrati jedan protiv drugog a kako protiv ostalih u turu? Da li ovo znaci da su 65 nezadovoljni a ostali ne? ATP nece deliti kolac ni sa kim i naci ce nacin da "zabludele ovce" vrati u stado ili ih nece biti u dogledno vreme. ATP i organizatori su u sprezi i ovim "pobunjenicima" nece biti lako. Foco sa Alpa i njegova marioneta su dobili jos jedan adut da napadnu Novaka, van terena, naravno, jer na terenu odavno nemaju sanse. I dok Pospisil mozda i ima vremena za borbu koja predstoji, za Novaka se to ne moze reci. Njemu to sve moze samo dodatno da oduzme umnu i fizicku snagu i skrene ga sa msije koju je sam odabrao. Novak je zaboravio ono sto je sam davno rekao Gulbisu u kampu Pilica- Sve u svoje vreme! Zzbog toga je on ispisao istoriju tenisa a Gulbis ostao nedorecen.

GOAT IDEMOOO

pre 3 godine

@Bravo, onda se postavlja pitanje, da li su ispred Noleta Head,Asix,Lacoste ako su ispred Feda Nike,Wilson,Rolex?

nije to u pitanju, Roger je simbol Nike,Rolelex,Wilson taman koliko Head, Asics, Lacoste.. a svi skupa, uz BNP, Morgan i mnoge druge su - ATP (finansijeri)

Igrači najmanje čine Asocijaciju Teniskih Profesionalaca, osim Ikone čija uloga neuporedivo prevazilazi ulogu koju je i jedan od osnivača asocijacije ikada imao ili zamišljao

ATP = ROGER, ili 'Roger' - glavni predstavnik teniske močvare i sile korporativnog kapitala među igračima, ukoliko se svojim statusom Ikona u njih uopšte više ubraja

Niki se prvenstveno borio za pravedniju podelu prihoda između organitatora i igrača, jer su zarade stvarno bile mizerne sa danapnjeg stanovišta. Danas to nije naj važnije pitanje, već prvenstvemo distribucija sasvim dovoljne zarade među igračima. Prvo je bio čist biznis, drugo je nadogradnja, ljudski pristup u kojem bi, gle paradoksa, Nole upravo mogao samo da novčano 'izgubi', i za to zalaže sav svoj autoritet! Što se tiče Feda i Rafe, oni tu ništa ne bi menjali bar još nekoliko života

razumemo se, pozdrav

German

pre 3 godine

Federer nema šta tu da se pita. Kao i Nadal. Ko su oni da njegove ideje ruše? Oni realno nikada nisu ni za šta, samo za neke “tradicionalnosti”. Dojadili su više sa njihovim glupim idejama i nekim kao temeljima. Vremena se menjaju, vreme je za promene. Novače, samo napred. Ruši kriminal.

sveznalica

pre 3 godine

@Bravo,očito da baš ne pratiš tenis ,jer da pratiš znao bi da Najki više nije Federerov sponzor ,a takođe bi znao da je Federer je vratio svoj logo .

pop

pre 3 godine

@ Leime
Odmah bi shvatio sta je dziber, nema tu nejasnoće.
(samo kada bi upoznao tebe, 31. avgust 2020 12:38)

Kako to znaš? Javi.

sveznalica

pre 3 godine

@Bravo,očito da baš ne pratiš tenis ,jer da pratiš znao bi da Najki više nije Federerov sponzor ,a takođe bi znao da je Federer je vratio svoj logo .

Joker

pre 3 godine

@Kontraš Veliki sam navijač Novaka, ali ovo što on radi je bizarno. Rodžera ne volim, ljigav mi je. Ali Rodžer je pre svega biznismen, pa teniser. Zna da unovči svoje ime. I ostaviće to ime upisano kao najbolje ikada, jer ume. Licemer je, ali ume. Novak će biti na margini jer ne zna kako da se nosi sa tim. Novak, Rodžer i Rafa su vrhunski u tenisu, najbolji ikada, nijanse ih odvajaju, ali pamtiće se ono što oni rade van terena. I tu Novak pada. Prelazi granice sporta i ulazi u politiku

Joker

pre 3 godine

Realno, ovaj čovek je u pravu. Novak je izgubio kompas u celoj ovoj pauzi zbog Korone. Iz greške u grešku, loš publicitet ha prati. Svi uspesi koje ostvaruje i koje će ostvariti kao teniser, pašće u vodu zbog ovih angažmana i gluposti koje pravi. Umislio je da je jači od ATP-a.

Besna glista®

pre 3 godine

Tibično balkanski. Umesto da radi ono u čemu je najbolji on se bavi političarenjem. Za sportske uspehe kapa dole, ali ovo 'političarenje', neodmerene izjave o temama koje nemaju veze sa sportom i guranje prsta u oko svima koji ne misle kao on uticaće na to da ga novinari i publika nikad neće prihvatiti kao Federera i Nadala.

miodrag

pre 3 godine

Umesto da sada pricamo o US openu, mi pricamo o cemu....e Novace, valjda znas sta cinis! Sve u svoje vreme je tvoje geslo, ovo nije u skladu sa tim. Politikom mozes da se bavis, kada vec toliko to volis, za pet -deset godina, ne sada.

miodrag

pre 3 godine

Nemam dovoljno informacija i zato mozda gresim, ali se meni ovo nista ne dopada. Ovo deluje kao politicka frakcija. Oni su morali da se za svoja prava izbore u okviru ATP, kada se stvori kriticna masa da do toga dodje. ATP objavljuje rang liste i sve ostalo, da li ce nova organizacija imati svoja takmicenja? Kako ce ovih 65 tenisera igrati jedan protiv drugog a kako protiv ostalih u turu? Da li ovo znaci da su 65 nezadovoljni a ostali ne? ATP nece deliti kolac ni sa kim i naci ce nacin da "zabludele ovce" vrati u stado ili ih nece biti u dogledno vreme. ATP i organizatori su u sprezi i ovim "pobunjenicima" nece biti lako. Foco sa Alpa i njegova marioneta su dobili jos jedan adut da napadnu Novaka, van terena, naravno, jer na terenu odavno nemaju sanse. I dok Pospisil mozda i ima vremena za borbu koja predstoji, za Novaka se to ne moze reci. Njemu to sve moze samo dodatno da oduzme umnu i fizicku snagu i skrene ga sa msije koju je sam odabrao. Novak je zaboravio ono sto je sam davno rekao Gulbisu u kampu Pilica- Sve u svoje vreme! Zzbog toga je on ispisao istoriju tenisa a Gulbis ostao nedorecen.

Srdjan Jagodic

pre 3 godine

Dobar dan,
Doticni komentator je pomenuo Mareja koji je ko zna koji na listi, ali je njegov zemljak. Vi gospodo koji svaki dan osporavate uspeh i rezultat naseg coveka pljujete po svemu sto on ucini i sve je obavijeno nekom skrivenom koristi koju on hoce, i to je i kad donira novac i kad donira respiratore i sta god uradi ne valja. Ljudi on kada bude prestao da se bavi tenisom niko nece znati za Srbiju i Srpsku zastavu, ne znam dali ste svesni toga. Uopste mi nije jasno sto pisete protiv njega i sto mrzite tog momka, covek je top u svemu. A ja licno bi za njega zivot dao

Svi da ste zivi i zdravi

Joker

pre 3 godine

@Kontraš Veliki sam navijač Novaka, ali ovo što on radi je bizarno. Rodžera ne volim, ljigav mi je. Ali Rodžer je pre svega biznismen, pa teniser. Zna da unovči svoje ime. I ostaviće to ime upisano kao najbolje ikada, jer ume. Licemer je, ali ume. Novak će biti na margini jer ne zna kako da se nosi sa tim. Novak, Rodžer i Rafa su vrhunski u tenisu, najbolji ikada, nijanse ih odvajaju, ali pamtiće se ono što oni rade van terena. I tu Novak pada. Prelazi granice sporta i ulazi u politiku

Mikele

pre 3 godine

Hahahahaha, britanski novinar. Najlicemernija i najgora nacija na svetu, da je kojim slučajem uzeo njihovo državljanstvo znate kakve bi pripreme za Wimbledon bile, kakav bi to marketing bio. Ovako mučeni ne znaju šta će nemaju pa ovi smešni novinari kritikuju Novaka, a znaju da je najkorektniji i najveći borac ne samo za sebe nego i za druge. Iluzorno je pričati o Britancima toj naciji koja nikada objektivna bila, uvek su mislili da su iznad drugih, toliki kompleks...

Kontraš

pre 3 godine

Realno, ovaj čovek je u pravu. Novak je izgubio kompas u celoj ovoj pauzi zbog Korone. Iz greške u grešku, loš publicitet ha prati. Svi uspesi koje ostvaruje i koje će ostvariti kao teniser, pašće u vodu zbog ovih angažmana i gluposti koje pravi. Umislio je da je jači od ATP-a.
(Joker, 31. avgust 2020 10:19 Ili “korona” masinerija na celu sa Britanskih novinarima placenim od ATP organizacije pokusavaju da diskredituju Novaka po svaku cenu?! Da je to pokrenuo kojim slucajem RF druga bi se prica pricala, a i ti bi hvalio to kao vrhunski potez, a ovako daj da popljujo po Noletu, to je danas in.

Samo objektivno

pre 3 godine

Ili “korona” masinerija na celu sa Britanskih novinarima placenim od ATP organizacije pokusavaju da diskredituju Novaka po svaku cenu?! Da je to pokrenuo kojim slucajem RF druga bi se prica pricala, a i ti bi hvalio to kao vrhunski potez, a ovako daj da popljujo po Noletu, to je danas in.
(Kontraš, 31. avgust 2020 10:27)

Slazem se sa Vasim misljenjem, ali je problem u tome sto bi i Novakovi navijaci drugacije reagovali da je taj potez napravio Federer. Isto bi pronasli razloge da kritikuju. Gubitak osecaja za objektivnost usled navijacke zaslepljenosti ogroman je problem za sve tabore.

Sajko kokorajko

pre 3 godine

Rodzer i Rafa su demaskirani. Nije jos vreme,...sacekajte da jos malko napunimo sefove i okoncamo karijere pa onda menjajte i delite kolac kako valja...Novak nije u tom fazonu. Srecan je i kad drugi imaju, posten i cist kao Sunce. Teniseri ce to prepoznati.

Hahahahahaha

pre 3 godine

Niko ga nece pamtiti kao velikog igraca nego samo po ovome kao i imitiranje kolega i glumatanje povreda.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (King Roger, 31. avgust 2020 10:07)

Nista se ti ne boj. Pamtice ga samo po rezultatima. To je jedino sto se pamti. To je ono sto se ponavlja . Ko je koliko cega osvojio ,koliko je nedelja bio prvi, itd.....A uskoro imace razloga da ga pamte. Napred Novace

Браво

pre 3 godine

Одлична обзервација осим што Роџер не управља ни са чим а камоли АТПјем. Човек је марионета Најка,не поседује ни сопствени лого,плеше како свира Новартис и остали с парама у тенису.А Србин им је сада забо глогов колац у срце! Питајте Никија Пилића шта је било 70тих док је играо.... Ово је Никијев сан

Djido

pre 3 godine

A sta ocekujete od mene? (Nole Dzudza, 31. avgust 2020 10:20)

Da odrasteš, prestaneš da vređaš našeg najvećeg sportistu i da prestaneš da praviš budalu od sebe. To je za početak, a za dalje ću ti javiti.

Goran Loznica

pre 3 godine

Lazni Goat.
(King Roger, 31. avgust 2020 10:11)Samo u tvojim snovima.Čovek je najbolji teniser poslednje decenije.U poslednjoj deceniji najviše GS titula,jedini koji ima ne sve masterse već ih potvrdio duplo.A tek šta sledi u naredne 2 godine kada obori rekord od najviše slemova.Uživaj!

Ђурађ Курјак

pre 3 godine

Човек има храбрости да тражи боље услове свим играчима, поготово са дна табеле. Ето дрвље и камење.

nole kralj

pre 3 godine

Krenula korporativna masinerija protiv Noleta, njemu dosadilo da sa Rogerom brise pod pa je krenuo i na njegove poslodavce, haha, koji pacenik ovaj Rogerov fan, bas je panglu

Nole Goat

pre 3 godine

Toliko se smejem ovim komentarima mrznje prema Noletu, mrznja je stvarno najgora bolest. Ako je Federer najvece ime sporta, onda zasto on ne igra turnire? Malo lazira operacije da se spremi kao za sledecu godinu a bice oduvan. Sto on ne pomogne igracima? Ne znam koje to najvece ime govori rivalu da je pobedio zbog "srecnog udarca", Federer i Nadal najveci licemeri u tenisu.

GOAT IDEMOOO

pre 3 godine

dosta sa time ‘sve u svoje vreme’, da su Nadal i Rođa na kontinentu, ovo ne bi bilo moguće, slika 60 igrača na terenu, nije vam li već jasno?!?
NIJE BILO BOLJEG TRENUTKA OD OVOG, da je propušten, možda se nikada ne bi ni javio ili bi otpor bio još mnogo žešći

Shvatite, Nole pleše ovu igru Putin bi mu pozavideo, ali uvek ima kafanskih kometatora koji se deru ‘eto, sad je trebao forhend umesto bekend’

Sad samo čekamo Wilandera Beckera Lavera Kirjosa McEnroa i kompaniju da opletu njihovo kolce i nova pakovanja.. na Novaka su sve već puštali, sem Monikinog recepta, ako dušebrižnici misle da on to ne zna ili da oni bolje znaju ‘momenat’, ok

ROGER UPRAVLJA ATP, tačka!

Nadal mu duva pod rep jer mu je to uloga za koju je nagrađen
Stanislas, Kirjos i ostali, tek su puki izvršioci komamndi

..btw, već od SF su nekontrolisano puštali ljude na tribine, zaraziće nekog s'namerom, to im nije strano!

Rape

pre 3 godine

Kod Nadala i RFa je samo lični interes u pitanju očigledno.Čelnici ATPa ne mogu podneti Novakov uspeh i ne samo oni tu su i neki bivši igrači od 100 godina koji se i dalje pitaju .Novak radi stvari iz srca.Naravno da je prvenstveno cilj i dobrobit igrača koji manje zarađuju.Ipak mislim da tu ima još stvari zašto su Nadal i RF protiv nove asocijacije.ATP je bukvalno sve uradio kako bi najmanje oštetili Nadala i Federera u ovoj situaciji sa Kovidom.Stopirali su nedelje ,kao i neodizamanje bodova ako neigraš turnir .Da su makar izbalansirali malo.Nedelje su mogli pustiti jer realno Novak je to vreme bio prvi.Moguće da je sve ovo tiha Novakova osveta za sve što mu godinama rade.

vrg

pre 3 godine

Niko ga nece pamtiti kao velikog igraca nego samo po ovome kao i imitiranje kolega i glumatanje povreda.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (King Roger, 31. avgust 2020 10:07)

ne brini nista. ni to imitiranje ni to sto nazivas glumatanjem ne bi bilo upamceno da covek nema 18 gs-a i dva kruga mastersa.

sveznalica

pre 3 godine

@Bravo,očito da baš ne pratiš tenis ,jer da pratiš znao bi da Najki više nije Federerov sponzor ,a takođe bi znao da je Federer je vratio svoj logo .

Detektiv

pre 3 godine

Iskusni novinar još nije svjestan činjenica da su Federer odbrojeni dani. Neka ga još malo zove najbolji teniser svih vremena, neće dugo...

Čvorović

pre 3 godine

Pa zar se te zemlje za ugled ne ponose sindikatima i kao brigom za prava radnika?? Sad kada do toga stvarno može i da dođe, odjednom radnici (teniseri) bi trebalo da traže dozvolu od gazde (?) da osnuju sindikat? Nije nego.
Federer i Nadal, kao i svaki pro teniser mogu da se priključe ili ne, ne treba njihova dozvola drugima da odlučuju onako kako smatraju da je najispravnije i za njih najbolje. Igrači koji su zadovoljni, uplašeni, potkupljeni, neće se pridružiti. Oni koji misle da stvari godinama škripe i da je neophodna promena, pokušaće da legitimnim i leaglnim sredstvima to i ostvare. Šta je u demokratskim društvenim uređenjima tu sporno?? Ako, da bi se živelo, treba da se čeka da prođe korona - pa zašto onda US open to isto ne čeka?? Samo Novak da čeka a oni da rade ko da je sve u najboljem redu. Nije nego part 2.

mister No

pre 3 godine

Većina ovde komentariše a mislim da niko od nas ne zna suštinu . Naravno da ovakvu priču neće povesti 300 na svetu, realno Novak ima sve njemu ove nije potrebno , ako je bitno da kazem ja ne sumljam u njegove iskrene namere.

Zoran

pre 3 godine

Novinar(čić) je poentirao stavljanjem imena jednog, ne tenisera, nego najobičnijeg šarlatana uz ime Rafaela Nadala! Da li je bilo koji turnir u svetu izgubio nedolaskom Krijosa? Ja mislim da nije. I ovo je još jedan u nizu dokaza da taj plitkoumni Australijanac radi (za pare, verovatno) za nekoga ko je u senci.

Ogromne su pare u igri. Od tog novca igrači dobijaju 15%. S'jedne strane, kad se pogledaju nagrade najboljima nije malo. Mnogo je. Ali, kad pogledaš koliko ostane trutovima, onda je ipak bedno.

Mečevi počinju sutra. Ako se Đoković plasira u drugu nedelju osvaja US Open sigurno. Šta će dalje biti i kako će da se izbori sa svetskom mafijom ostaje nam da čekao da bismo videli. Lično mislim da mu sve to nije trebalo. Ali, kad bolje razmisim, njegova stvar.

No1e GOAT already!

pre 3 godine

Hahahaa! Pa kakve veze ima kirjos sa tenisom da ga ovaj englez spominje u vezi GS turnira??? Pa taj je osvojio samo Akapulko i to kad je No1e bio u oporavku od povrede a Rafa van forme... kirjos se spominje samo u kontekstu budalastina a za ozbiljne stvari poput tenisa njegovo ime je potpuno nebitno!!!

misterX

pre 3 godine

...jednom je Rodzer Federer rekao da ce igrati tenis dok god dolazi do zavrsnica jer u suprotnom nece imati ni da pokrije troskove boravka na turniru...e, upravo to Novak i radi; pokusava da pomogne igracima koji ne uspevaju doci do zavrsnica turnira i samim tim ne mogu da se "izdrzavaju".

Znaci, ovo se sve radi za igrace koji ne mogu rezultatima da pokrivaju troskove putovanja i smestaja...

Bravo, Novace (i svi oni koji su prepoznali najbolju nameru), vec i za sam pokusaj da se preraspodela novca usmeri onima koji ga i "prave" na terenu !

pop

pre 3 godine

@ Leime
Odmah bi shvatio sta je dziber, nema tu nejasnoće.
(samo kada bi upoznao tebe, 31. avgust 2020 12:38)

Kako to znaš? Javi.

Zoran

pre 3 godine

Savet igrača pod okriljem ATP nije ništa drugo nego Sindikat koji je postojao za vreme Broza i ovaj naš danas koji se zove SSSS. Služili su i danas služe samo da aminuju i podrže ono što bahata vlast odluči pa bilo to i na šetu radnika.

Novak je(u ovom trenutku) trebao da podnese ostavku na mesto Predsednika Saveta igrača a za jedno dve...tri godine da se naoštri i krene u borbu sa svetskim alama. Ovako, daj mi Bože zdravlja da mu se ne olupa o glavu bolećivost i isterivanje pravde. Nadam se da zna šta radi.

mlekadžija

pre 3 godine

Мичелу гледај своја посла, остави тенис тенисерима....15% иде тенисерима а остатак? Правична расподела?

sestrutijebe

pre 3 godine

Pa ni ne treba da ima lepe reci.Iz aviona se vidi koliki folirant
(Goran Loznica, 31. avgust 2020 10:04)folirantu osoba pod tim nikom koju pokušavaš trolovati....

Пистол Пит.

pre 3 godine

Гледај и читај ових од јутрос Кинг Роџера&co.Што би рекао Жика Павловић.Све мој до мојега!

milutin

pre 3 godine

Mićel pominje da Novak nema podršku Rafe, Rogera i Kirjosa. Đe nađe Kirjosa Mičele? U kakvu klasu ga računaš?
I Mičel dobro zna da svako ko mozga ima, treba da se ponaša suprotno od ponašanja Kirjosa I neće pogriješiti.
Čudno neko zapažanje Mičela?

BLuka

pre 3 godine

A ko je Kirjos u svetu tenisa pa da ga stavlja sa Nadalom instiucijom tenisa u ravan protuteže Novaku!?
Sve ostalo može proći, Novak neka obrati pažnju šta mu oponenti pričaju.

GOAT IDEMOOO

pre 3 godine

@Bravo, onda se postavlja pitanje, da li su ispred Noleta Head,Asix,Lacoste ako su ispred Feda Nike,Wilson,Rolex?

nije to u pitanju, Roger je simbol Nike,Rolelex,Wilson taman koliko Head, Asics, Lacoste.. a svi skupa, uz BNP, Morgan i mnoge druge su - ATP (finansijeri)

Igrači najmanje čine Asocijaciju Teniskih Profesionalaca, osim Ikone čija uloga neuporedivo prevazilazi ulogu koju je i jedan od osnivača asocijacije ikada imao ili zamišljao

ATP = ROGER, ili 'Roger' - glavni predstavnik teniske močvare i sile korporativnog kapitala među igračima, ukoliko se svojim statusom Ikona u njih uopšte više ubraja

Niki se prvenstveno borio za pravedniju podelu prihoda između organitatora i igrača, jer su zarade stvarno bile mizerne sa danapnjeg stanovišta. Danas to nije naj važnije pitanje, već prvenstvemo distribucija sasvim dovoljne zarade među igračima. Prvo je bio čist biznis, drugo je nadogradnja, ljudski pristup u kojem bi, gle paradoksa, Nole upravo mogao samo da novčano 'izgubi', i za to zalaže sav svoj autoritet! Što se tiče Feda i Rafe, oni tu ništa ne bi menjali bar još nekoliko života

razumemo se, pozdrav

German

pre 3 godine

Federer nema šta tu da se pita. Kao i Nadal. Ko su oni da njegove ideje ruše? Oni realno nikada nisu ni za šta, samo za neke “tradicionalnosti”. Dojadili su više sa njihovim glupim idejama i nekim kao temeljima. Vremena se menjaju, vreme je za promene. Novače, samo napred. Ruši kriminal.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Interesantno je da se Novak od subote vozi "krugom dvojke",a još interesantnije da NIKO nije ni na "krugu keca" ...Ko razume,shvatiće.

sveznalica

pre 3 godine

@Bravo,očito da baš ne pratiš tenis ,jer da pratiš znao bi da Najki više nije Federerov sponzor ,a takođe bi znao da je Federer je vratio svoj logo .

patty

pre 3 godine

Ko duze prati tekstove Kevina Micela nije uopste iznenadjen.Dugi niz godina ,pogotovo od kada dominira nad Federerom na Vimbldonu gospodin Kevin samo blati Noleta.
Daleko od toga da skroz podrzavam Novaka u ovim odlukama ali Micel je apriori protiv svega sto nas teniser uradi.
Nikako mu nije oprostio proslogodisnji trijumf.

Dark

pre 3 godine

Pročitah (jedva) juče taj tekst. Od Kevina nisam ništa manje ni očekivao, već godinama ga "pljuje", toliko bezobzirno, da je često u svom "bokserskom" zanosu pravio kardinalne greške i iznosio neistine (lapsuse), da su ga komentatori kritikovali i zahtevali drugog novinara za tenis. Valjda su zato i isključili komentare na njegova "dela".

Full of bile.