Tenis 154

Nedelja, 30.08.2020.

08:13

Đokovićevo pismo: Ne poštuju nas!

Novak Đoković poslao je opširno pismo teniskoj javnosti u kojem govori o svojim namerama da osnuje novu Asocijaciju igrača.

Ðokoviæevo pismo: Ne poštuju nas! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

154 Komentari

Sortiraj po:

Ceca

pre 3 godine

Nole zna šta radi a svi ostali mišići koji samo klimaju glavom zarad svojih interesa mogu da mu pljunu pod prozor. Da su svi u svojim mikrosvetovima kao on, ovaj svet bi bio bolje mesto za život. Čovek ima stav, sve je postigao i čega da se boji. Ne mora to da radi al hoće i svaka čast na tome.Zato i jeste ljudska i sportska gromada.

Miroljub Savic

pre 3 godine

E Srbendo naša i tvoja bolesna potreba za pravdom u surovom imperijalističkom svetu.... Od sada pa do kraja karijere ćeš igrati u najlošijim terminima i uslovima! A ona dva "manekena" u prijatnoj večernjoj hladovini...
Bog neka ti je u pomoći u naporima koje činiš.

kibicer

pre 3 godine

Ne razumem otkuda ovoliko negativne energije i neka percepcija kako putem ovog novog udruženja neko hoće da vlada tenis biznisom. Ja ovo doživljavam jednostavno kao formiranje nezavisnog sindikata, baš kao što se to radi u zapadnim firmama. Do sada su bili u "firminom" sindikatu (onaj što je nekada delio polutke i zimnicu, a glavni sindikalista imao 30% uvećanu platu, službeni auto, dobio stan preko reda ili bar povoljan stambeni kredit i svako malo išao u banju o trošku firme) a sad im je dosta jalove kvazi borbe i hoće nezavisni sindikat. A da može bolje - može.

mr

pre 3 godine

Новак управо то и покушава, да проба да направи нову групу, која би као таква имала моћ да нешто тражи

On da napravi moć :D, alo bre na prevaru se probio u vrh tenisa,zapadu to ne smeta,u igri je veliki novac
(hm, 30. avgust 2020 14:26)

Не читаш добро, написах да је Новаку добро и са ових 15% за поделу, и он већ има моћ, јер је огромну лову дигао са стола. Новак полако и завршава каријеру, и ово није његова борба за себе, већ његова жртва за друге који остају после њега. Новаку би могао да буде део система као ова двојица, али то никад није хтео и неће ни сада. Изабрао је трновитији пут, али исправнији. Наравно да кроз групу покушава да стекне моћ за све. При томе опет наглашавам да не тражи ништа ненормално, већ да буду макар на нивоу од пола од оног што рецимо имају НБА кошаркаши који су се међу задњима изборили за то. А за то су морлаи да блокирају целу лигу, и да се лига уопште није играла. Да се изборе за пола од тога, и да се мало праведније распореди наградни фонд, онда би слабији тенисери већ добили сасвим довољно новца. Многи од њих би још више уложили у каријере, самим тим би и тенис постао бољи. А тренутно имамо да се некакве маторе прдоње разбацују са парама купујући нова кола и бацајући на клинке, док тенисери морају да млате рекетом по цео дан и да на крају године немају ништа, осим наравно ових првих 50-так са листе.

Prstic na usta, mali primitivce

pre 3 godine

Pravila u mojoj kuci su takva, ako ti se svidja ok, ako ne onda napolje! Nikad nije bilo lepo pljuvati u tanjir iz koga jedes, u tvom slucaju i ti i mnogo tvojih oko tebe! Sram te bilo!
(ATP)

Upravo takav stav jasno pokazuje tvoj primitivizam i aroganciju vladajucih struktura u tenisu, jer su kucu koju su zajedno gradili teniseri i turniri proglasili samo svojom. Da si ikad prosao pored nekog teniskog turnira, znao bi da je tenis, kao i svaki drugi sport, partnerstvo izmedju sportista i vlasnika. Uspesni sportovi znaju da bez zadovoljnih sportista nema dobre lige i zato podela kolaca u, na primer, NBA je oko 50%-50%. Slicno je i u drugim sportovima. Za razliku od njih, u tenisu je do skora na nagrade igracima islo oko 15%. O razlici u zastiti prava igraca u kosarci i tenisu da ne pricam. U odnosu na ostale sportove, tenis je jos na sredini 20. veka i zato nastaje ova organizacija koja objektivno kasni dvadesetak godina.

ATP

pre 3 godine

Pravila u mojoj kuci su takva, ako ti se svidja ok, ako ne onda napolje! Nikad nije bilo lepo pljuvati u tanjir iz koga jedes, u tvom slucaju i ti i mnogo tvojih oko tebe! Sram te bilo!

dusan

pre 3 godine

ovi misevi , koji pisu da noletu to ne treba , nemaju ni znanja , ni mu.a, ko Nole.
Nole ima neafirmisane i siromasne igrace uz sebe, koji su nuzni na svakom turniru , najcesce kao dekor i sparing partneri ovih velikih .
Bez njih nema turnira , a za uzvrat ne dobijaju nista ....i uvek tako !!!
to je ovim velikima dobro , ali su sebicni i gledaju svoje interese .Nole nije takav!
Zato ih organizuje i dize, jer uskoro odlaze federer i nadal , ostaje on i "ONI". ovo je pravi i dobar trenutak, i prilika za ovu akciju !!!
NOLETOV PUT JE BIO TRNOVIT , I KAO NEKO SA BALKANA I TE KAKO IMA DUSU ZA OSTALE.

Radoslav

pre 3 godine

mr, 30. avgust 2020 14:18)

Koja je svrha ove tvoje replike u duzini prosecnog romana? Uputio si je pogresnoj osobi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marcus Paige, 30. avgust 2020 14:55) U potpunosti se slazem,treba te ignorisati.

Ko li je Novaka naveo na tanak led?

pre 3 godine

Kako neko misli da će Novak i pobunjenici moći da igraju na turnirima ATP-a, ako napuste ovo asocijaciju? Mogu li zemlje koje nisu u Fifi da igraju na prvenstvu sveta u fudbalu? Ajde malo, trgnite se, ili nastavite da jašete svoje drvene dorate.

mr

pre 3 godine

Novak nije naucio da se postovanje mora zasluziti.
(Marcus Paige, 30. avgust 2020 12:55)

А ти си млад па још ниси научио како озбиљан свет функционише. Функционише на принципима моћи, а не на некаквим имагинарним категоријама на психонивоу. Новак управо то и покушава, да проба да направи нову групу, која би као таква имала моћ да нешто тражи. А не тражи ништа друго него да буду као и сви остали спортисти. На пример кошаркаши НБА се изборили да 50% прихода иде њима. У фудбалу у неким клубовима чак скоро 90% прихода иде играчима. А у елитном тенису чак ни 15% не иде играчима. И ту је разлог борбе и распоред моћи. Новака боли уво, он је међу 20 најплаћенијих спортиста света, и њему је добро и са ови 15%. Ови тенисери који су молили за помоћ сада нек виде где ће и са ким ће. Могу да иду слободно против Новака и да подрже недефинисне ставове Федерера и Надала тј да се ништа не мења, или ће да се придруже Новаку и да се изборе за себе.

hm

pre 3 godine

Новак управо то и покушава, да проба да направи нову групу, која би као таква имала моћ да нешто тражи

On da napravi moć :D, alo bre na prevaru se probio u vrh tenisa,zapadu to ne smeta,u igri je veliki novac

Radoslav

pre 3 godine

Markus Prjdz i Vil Mozli,veci sam grobar od vas 20x,ne skrnavite imena dvojice odlicnih kosarkasa vasim bezveznim komentarima,menjajte odmah nikove.

Magnum crimen Srbina Novaka

pre 3 godine

@Radoslav
Raonik ti je dokaz da je Novak najbolji, ikad. Pre pedeset godina kada su Kremer i Bili Džin King stvorili ATP i WTA, tenis je postao veliki sport i svet je dobio velika imena tenisa. Pokušaj, da ne kažem separatistički pokret koji predvodi Srbin Novak, završiće se katastrofalno za njega i grupicu koja će mu prići, Pospišil i Izner, jer iza ATP i WTA stoje svi savezi i veliki sponzori. Novak je krenuo putem samoupravljanja, hoće da igrači sami o sebi odlučuju, u radničkim savetima, u redu, ali onaj čija je lova neće im dati više glavu da pomole. Sve titule koje je osvojio na VTA turnirima biće mu oduzete, a on kako hoće, ne znam samo ko ga je uvukao u sve ovo? Neko ko je rešio da pokori Zapad?

Prvi set protiv Raonika

pre 3 godine

"Ali čovek je punoletan, odgovara za svoje postupke", ne samo da je punoletan nego je sada i najstariji igrač na US Openu, koristim priliku da Srbinu Novaku čestitam zvanje najstarijeg igrača koja ima 34 godine i koji se sprema za pemziju.

abraxas

pre 3 godine

Rizičan potez, ako nema provereno većinu igrača iza sebe. Ako Novaku ne pristupi većina tenisera u toj novoj uniji, zamislite da ATP i WTA povuče potez u kojem za prihvatanje prijave učešća igrača na njihovim turnirima igrač mora da bude član sadašnjeg, prihvaćenog udruženja igrača, a ne te nove unije. ATP i WTA mogu tako da ih "razbiju" za dva dana i onda će, da bi uopšte igrali turnire, ili da se vrate nazad u sadašnje udruženje, ili će da počnu da organizuju svoje turnire i svoje "grend slemove".

Avantura malog konjanika

pre 3 godine

"Gledajući trenutak globalno i za njega koji pokušava da sve rekorde poobara ovo je pogrešna odluka", kad proglasi svoje kraljevstvo, ATP će mu oduzeti sve titule koje je na njihovim turnirima osvojio. Nema tu ničeg novog, kad neko ko je dobio ordenje za doprinos državi i društvu ustane protiv te države, zakonom mu se oduzimaju sva odlikovanja i privilegije koje je imao. Meni ovo sluti da ova ideja ide u prilog sukoba Istoka i Zapada i da je Novak izabran da bude istočnjački teniski poglavar, ne znam samo u kojim će zemljama on i njegovi da igraju turnire?

Deki

pre 3 godine

@(Avantura malog konjanika, 30. avgust 2020 13:20), alo, niko ti ništa ne može oduzeti ono što si osvojio. Na papiru je jedno, u stvarnom svetu je drugo.

Miodrag

pre 3 godine

Bravo Novace. Oduvek si pokazivao sve prave ljudske karakterne osobine, ne samo na terenu, već i van njega. Tvoj lični interes, jasno je svima, u ovome ne postoji, osim razumevanje prema svim kolegama, prema sportu i želja da ovaj sport opstane i posle Velikog Novaka. Hvala ti sto postojiš, što su te roditelji tako vaspitali sa svim karakternim osobinama koje posedujes. Idemooo!

Djokista

pre 3 godine

Sad je jasno odakle nedavno orkestrirana haranga na njega. Verovatno se saznalo za nezadovoljstvo i nameru da osnoiva paralelna organizacija. Zato su nasli onog nesrecnika Kirgiosa kao razglasnu stanicu ili avatar?. Lepo im ga zveknu Novak tiho i bez mnogo rasprave.

Nervous Rabbit

pre 3 godine

Za one koji govore kako Novak treba da se ostavi politike i fokusira na GS, ovo i jeste jedan vid borbe. Novak je očigledno rešio da obori sve stare i postavi nove rekorde. A kako to da uradi ako ga stalno sapliću sa raznih strana? Najsvežiji primeri su pomeranje polufinala i finala Sinsinatija i stavljanje Novaka da igra prvi dan na US Openu. Time su mu direktno oduzeli 2 dana za oporavak i odmor. Mislite li da bi to bio slučaj sa Federerom? On zna da mora sam da se izbori za svoja prava. Pored toga što iskreno verujem da želi da pomogne i slabije rangiranim teniserima.

Radoslav

pre 3 godine

Drzi se reketa, nije politika za tebe.....ovim pismom si to dokazao…!
(miodrag, 30. avgust 2020 09:58)

Prvi set protiv Raonica govori da ni reket nije za njega.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marcus Paige, 30. avgust 2020 11:45) Slazem se,jos samo da dodam a posebno drugi i treci set.

statističar

pre 3 godine

Prvo pogledajte ATP rang listu i videćete u prvih 50 igrača sveta mnogo Rusa, Srba, Hrvata, Italijana i Francuza. Naravno, ima mnogo i Španaca i nekoliko Švajcaraca ali će verovatno za Federerom i Nadalom. Ovo nije igra na kratke staze i to Nole i Izner odlično znaju zato će da pobede sve protivnike za godinu ili dve. Samo u fudbalskoj prvoj i drugoj ligi Velike Britanije ima oko 500 igrača koji godišnje imaju ČISTU zaradu preko milion dolara! A koliko puno još ima bogatih liga od španske do kineske i japanske... Dakle, ono što im Nole govori dve godine da igrači oko 300-te pozicije su po pitanju godišnje zarade na NULI, a oni između 400-te i 500-te pozicije su u GUBITKU. Smešno je da jedan Mesi ima zagarantovanu godišnju platu nego što na svim turnirima jedne godine zarade Nole, Rafa i Rodžer! Uz Noleta će biti stotine mladih i siromašnih igrača, pobeda mu je zagarantovana!

Fenomen

pre 3 godine

Poštujem Novaka, ali previše se zaigrao. Sve je više političar i to loš nego teniser
Novače, zemlja se vrti oko sunca, a ne oko Tebe i tenisera. Prikoči malo, ima važnijih stvari na ovoj planeti od tenisera.

BLuka

pre 3 godine

@BLuka

Vidiš (bivši) zemljače, ja sam doktor elektrotehnike i doktorirao sam baš na stvarima koje je inovirao Tesla. I danas se bavim istraživanjem koje se zasniva na Teslinim pronalascima. A zaista nemam nameru da se raspravljam s nekim koji završava post "ako ne možeš da shvatiš, tvoj problem...". Pozdrav iz Nemačke.
(Darko@
Još ćeš reći da si ti naučnik a Tesla inovator.

BLuka

pre 3 godine

@BLuka

Vidiš (bivši) zemljače, ja sam doktor elektrotehnike i doktorirao sam baš na stvarima koje je inovirao Tesla. I danas se bavim istraživanjem koje se zasniva na Teslinim pronalascima. A zaista nemam nameru da se raspravljam s nekim koji završava post "ako ne možeš da shvatiš, tvoj problem...". Pozdrav iz Nemačke.
(Darko@
Još ćeš reći da si ti naučnik a Tesla inovator.

Marcus Paige

pre 3 godine

ko Jo's gleda tenis?
(milos, 30. avgust 2020 10:18)

Kad ovaj ode u penziju tenis ce gledati mali broj ljudi sa ovog sajta, jer nece imati za koga da navijaju.

sam

pre 3 godine

Sad kad osnuje tu uniju i postavi Jecu za predsednika :))))
(Radijator, 30. avgust 2020 08:48)

Poenta je da aktivan igrac bude predsednik asocijacije. Ali dobro, generalno pises nebuloze.

Из угла

pre 3 godine

Он је бр.1 и председник савета играча. Ако он нема права да каже шта мисли, па ко онда има?
Ако се не бориш у шта верујеш, онда ни не живиш него животариш.

Marcus Paige

pre 3 godine

Drzi se reketa, nije politika za tebe.....ovim pismom si to dokazao…!
(miodrag, 30. avgust 2020 09:58)

Prvi set protiv Raonica govori da ni reket nije za njega.

anica velickovic

pre 3 godine

Lepo se fokusiraj na turnire i slemove kojo dolaze pa Boze zdravlja krajem iduce godine nece biti bitan savet igraca itd...vec cemo pricati o lepsim temama.
Dalje od toga Nole, gledaj sebe.

Jesenja magla

pre 3 godine

Aha. Ako sam dobro shvatio, nisi podnio ostavku nego ostajes na celu Asocijacije dok ti i tvoji istomišljenici ne osnujete novu? A ako ne dobiješ podršku igraca za to, a nećeš, jel to znači da ostajes predsednik udruženja koje sada rasturas? Moralno, nema sta. I kako misliš da natjeras ATP da vas otcijepljenu grupu poštuje ako sad ne poštuje jedinstvenu asocijaciju? Potpuno je jasno da ovo što je napisano nisu pravi razlozi i da se iza svega krije nešto drugo. Tvoja bolesna zelja da uvijek budeš u centru pažnje i da te svi vole. Odgovor igraca na tvoj potez dovoljno ce ti reći o tome.

hm

pre 3 godine

haha od ovoga nemam nista,a koliko biznisa imas po evropi i svetu a sedis na drzavnom na dorcolu,nikoga ti ne postujes,unapredjena verzija kusturice i andergraunda, druze

kalcokera i trokorak bili

pre 3 godine

@BLuka

Vidiš (bivši) zemljače, ja sam doktor elektrotehnike i doktorirao sam baš na stvarima koje je inovirao Tesla. I danas se bavim istraživanjem koje se zasniva na Teslinim pronalascima. A zaista nemam nameru da se raspravljam s nekim koji završava post "ako ne možeš da shvatiš, tvoj problem...". Pozdrav iz Nemačke.
(Darko, 30. avgust 2020 10:11)

Doktor nauka a kuca komentare....i to jos iz nemacke
eeeee zivote lutalico

Goran

pre 3 godine

Odluka koja ne moze biti pogresnija iz mnogo razloga. Prvo, udruzio se sa Pospisilom koji je igrac bez kredibiliteta. Ako se vec upustao u tako nesto morao je da se udruzi makar sa nekoliko Top 10 igraca a ne sa Pospisilom. Drugo, trenutak ne moze biti gori. Trece, uzeo je kao primer nepostovanja igraca otkazivanje meceva pre dva dana zbog ubistva jednog Afroamerikanca. Najgori moguci primer. Cetvrto, vec su se oglasili Nadal i Federer i pozvali na jedinstvo. Uci ce u konfrontaciju sa Nadalom i Fdererom i vec je sada jasno da ce ogromna vecina fanova, igraca i medija biti protiv njega. Novak se nalazi u kljucnom trenutku u karijeri i ne treba mu nista sto ga moze dekoncentrisati ili oduzeti vreme. Taman je izasao iz fokusa zbog fijaska sa Adrija turom i sada opet ulazi u novi problem sa javnoscu. Treba mu hitno jedan dobar PR strucnjak.

Markobg

pre 3 godine

Gledajući trenutak globalno i za njega koji pokušava da sve rekorde poobara ovo je pogrešna odluka.Zar je moguće da je kao primer naveo otkazivanje turnira na jedan dan?! Black lives matters zajednica koja je u većini iako se među njima sada kriju i najokoreliji rasisti ,pocepaće ga zajedno sa tradicionalno nenaklonjenim medijima.Novače odustaj od svega toga i samo gledaj svoja posla ako si rešen da budeš br1 u istoriji!!Igraj i radi ono što najbolje znaš ,živeće ATP i igrači bez tvog angažovanja.

Karakondžula

pre 3 godine

... jedina šansa igrača da se izbore za svoju asocijaciju je da sama takva asocijacija bude organizator nekog novog jakog takmičenja koje ce po snazi i medijskom uticaju biti nešto kao svetako prvenstvo za tenisere... recimo, da se igra svake druge godine, da se pravila igre tenisa znatno promene, da se na tom takmičenju igra u više disciplina, više podloga, ekipna takmičenja... nešto kao mala atletika ili mala gimnastika... sve to sa ciljem da svi teniseri dobiju mnogo medijskog prostora za sopstvenu promociju u medijima, za privlačenje novih i starih sponzora ... a mi gledaoci da uživamo u nečemu ßto nije samo istorija i tradicija, već nešto što će pripadati sportu 21. veka... Novače napravi asocijacoju i organizuj turnire koji će se zvati svetsko.prvenstvo... a potražu jake sponzore diljem sveta... i videćeš, biće zanimljivo... a samo to može naterati ATP da menja svoju politiku i rasporede...

matori

pre 3 godine

@pa kako postuju tebe kao broja jedan videli smo odavno,eto i US open pocinjes prvog dana
(nikola, 30. avgust 2020 08:37)

to je u stvari dobro. on će verovatno igrati pretežno večernje mečeve, kao ipak sada jedina prava zvezda, a sa druge strane igra prvo polufinale, ako do njega dođe i ima više vremena za oporavak...

Straight Outta München

pre 3 godine

Kirijusu ce trebati jedno 20 dana da ukapira i razume sta je Novak napisao...
(Straight Outta München, 30. avgust 2020

Hahahahhaha,malo je kume.Aj u Echo na kafu.
(Long live and David Coverdale, 30. avgust 2020 09:21

Landsberger Str??

Joao

pre 3 godine

Ćorav posao, nema šta!
Ali čovek je punoletan, odgovara za svoje postupke, ako hoće u još jedan kazan da se kuva - neka ga!
Novak nema mentalne kapacitete i obrazovanje da parira teniskim političarima. Neće imati podršku drugih vrhunskih ugrača, a pogitovo ne turnira. Trenutak je takođe vrlo pogrešan. U pitanju je verovatno inat iz Udruzenja jer nije navikao da gubi, ali jedno je prebacivanje loptice preko mreze, a drugo bavljenje ozbiljnim novcem. Tu mu niko nece nista oprostiti.

OKlop

pre 3 godine

Ajmo Novakovi fanovi. Gde je sada ona odlučnost u branjenju ATPa kad ga kritikuju nebitni 100+ igrači, kada Kirjos kritikuje ATP iz bukvalno istih razloga. Da li sada Nadal oseća da mu se tresu rekordi? Da li je sada Vilander primitivac jer misli da je red da unija igrača napravi bojkot prema ATPu?

Bukvalno ste u komentarima ispljuvali svakog ko je bio protiv ATPa. A garant ćete danas pogaziti svoju reč i većina vas će stati uz Novaka.

Darko

pre 3 godine

@BLuka

Vidiš (bivši) zemljače, ja sam doktor elektrotehnike i doktorirao sam baš na stvarima koje je inovirao Tesla. I danas se bavim istraživanjem koje se zasniva na Teslinim pronalascima. A zaista nemam nameru da se raspravljam s nekim koji završava post "ako ne možeš da shvatiš, tvoj problem...". Pozdrav iz Nemačke.

plus - minus

pre 3 godine

Novace, ostavi to za mladje narastaje i nekog novog broja 1, ti si vec na kraju karijere i prioriteti su po tvojim recima obaranje rekorada I broja GS. Ne trebas ti da se boris protiv sistema. To na kraju I ne moze ili mozda negde i moze ali uz velike zrtve. ps: sta ako uspes da napravis pomak I ugrozis previse vladare, da li ce ti pronaci nedozvoljene supstance unazad (naravno namestene) i oduzeti GS ove na primer. Reket u ruke i gazi. Molim da objavite Kommentar.

Kikujiro

pre 3 godine

If tennis players were politically active, Roger and Rafa would be conservative rich elite bullshitting people so they can get even richer and more comfortable. Novak and Pospisil would be revolutionaries that kick ass. Murray would say whatever is popular at the time.

But Djokovic is not one to easily abandon what he believes is right. Raised with limited means in an era of conflict in Serbia, he has never minded sliding into the corners and scrapping for a point.

“To be honest, even though maybe some people think that I always try to fit in — and I always try to be liked or something like this — for me it’s more important to really be my authentic self,” he said in an interview before the Western & Southern Open. “Just do, think, speak, feel what I feel deep inside resonates the most with my life values and the way I grew up, and the way I think it’s going to be reflecting on my legacy tomorrow.”

He added: “That, in a lot of cases throughout my career, has not impacted my reputation or my image or my brand so positively. But I know I’m doing the right thing, so I’m going to do it.”

If tennis players were politically active, Roger and Rafa would be conservative rich elite bullshitting people so they can get even richer and more comfortable. Novak and Pospisil would be revolutionaries that kick ass. Murray would say whatever is popular at the time.

NADA

pre 3 godine

Noleta potpuno razumem,jer on je borben karakter i boli ga nepravda,a ona je jako ziva.I sve sto je napisao je sigurno tacno.Nole ne radi za licni interes i nema potrebe za tim.Koliko god je ovo sjajna ideja za nju je potrebno mnogo hrabrosti.Evo samo u komentarima ljudi koji imaju uska shvatanja vidimo da Noleta prozivaju sto zbog para sto zbog rusenja ATP,sto nije tacno.Podrzala bih 100%ovu ideju da nije opasna po Noleta.Mocni ljudi mogu da mu naskode a prijatelji da ga iznevere.Mogu da mu nakace pobunu i da ga suspenduju iz tenisa i sl.Cak bi to ucinili sa zadovoljstvom da bi Rodzer ili Rafa bili prvi u istoriji.Plasim se posledica.No mozda se desi da se razgovorom rese problemi.Svako dobro Noletu i da ne veruje puno,samo oprezno.

Жуле

pre 3 godine

Тенис је једини прави тв спорт...
што значи, простом речју,боље се види на тв него на терену...

не,није сваки спорт такав...

то значи да у многоме или већину одлука шта, где, како доносе тв компаније односно уговори ...

DRAGAN

pre 3 godine

Nole, mani se belaja. Ne diraj u vatru, moze planuti.
Uzeo si sve sto ti je bilo
ponudjeno. Ako mozes jos da igras dve do tri godine,
odradi casno i posteno. Oni te nikada nece ceniti kao najboljeg tenisera planete, zato uzmi sto mozes jos u
svoje ruke i reci im cao, cao.
To ce ih najvise pogoditi.

matori

pre 3 godine

@(pravnik, 30. avgust 2020 08:35)

što si ti došao na ovu vest?
misliš da se prodaš, pošto će Novaku trebati pravni savetnik?
'ajde bre, i vas ima "keri na rep"...
a pola novijih je sa privatnih fakulteta i pojma nemaju... nisu učili ni koliko u jakoj gimnaziji...

Milica

pre 3 godine

@objektivno
Sto posto ste u pravu. Prvo je podrzavao onog Amera iz ATP-a sto je OSUDJEN za siledzjstvo ("Nisam video presudu" rece i osta ziv????). Posle je taj dolazio kod njega u Monako da "mu objasni sta se desilo" (prebio coveka pred trudnom zenom koja je zbog toga izgubila bebu). Kad je doticni podneo ostavku, NDj je postavio "svog" coveka, slazem se. Ali taj ocigledno nije "zadovoljavao kriterijume" koje mu je "sef" postavio. Formiranje nove asocijacije je besmislica. Tenis je individualan sport, svako sam odlucuje da ce time da se bavi. Ako nema uspeha, nema ni prihida. Ne vidim zasto bi sad bolje rangirani, uspesniji, igraci davali novac neuspesnima? To mu dodje kao kad bi u firmi uspesni rukovodioci morali da daju deo plate onima koji ne rade dobro. Ovo smrdi na "komunjarizam" u sportu. S druge strane, trazi enormno povecanje zarada igraca, ali ne i nacin raspodele kojim bi se "pomoglo" nize rangiranim, citaj neuspesnim. Prevedeno, oni koji ga optuzuju da hoce "jhos miliona" su u pravu. I neka mi neko objasni sta mu znaci "ekosistem igraca". Sto volim neobrazovane skorojevice koji se gadjaju terminima koje ne razumeju.
PS. Nolobotovi, lupajte minuse (ako mi uopste objave komentar).

And now for something completely different

pre 3 godine

Čisto da pomenem da ja licno nemam nikakve veze sa ovim i da mnogi nesporazumi nastaju kada se mediji i društvene mreže bez potrebe upletu u nešto. Verujem da je tako i u ovom slučaju.

Mile

pre 3 godine

@Mare... Igrače u NBA drze kao robove? Majstore jel se to odnosi i na naše Jokaru, Bobija, Bogija, Belog, Guduru... Svi imaju primanja u desetinama miliona. Ti ladno kažeš da su oni robovi ja kapiram da mrziš Amere ali brate tamo ako ista funkcionise to su sindikati.

Srećno

pre 3 godine

Odlučio si da se boriš i većinu nas to ne iznenađuje,rođeni si borac,jedino me plaši činjenica da ćeš u jednom trenutku ostati sam u borbi, jer će kolege koje te sad podržavaju podviti rep kad mašinerija Atp krene u kontranapad sa svim orujem koje imaju na raspolaganju.

marko

pre 3 godine

Svaki obican covek koji je osetio nepravdu na svojim ledjima ce ovo podrzati.Kakve veze ima sto su federer i nadal protiv oni samo brinu za svoju zadnjicu bas ih briga za one koje nepravda boli.Kazete da novak nema vecinu a ja vam kazem da devedeset posto tenisera su za novaka bilo da su u vrhu ili nisu.Svi oni mogu u toku karijera biti na dnu i na vrhu to oni dobro znaju povrede ili forma i svi oni zele da imaju mogucnost istu da se bave onim sto vole a to samo mogu onog trenutka kada nece strepeti da li ce u nekom trenutku moci preziveti finansijski brodolom.

Junker

pre 3 godine

@rover
Imam predlog. Daj ti za početak tih 17 dolara za akciju "Borba protiv Đokovićeve dominacije u tenisu" pošto te to očito jako pogađa čim pišeš takve komentare.

Millennium

pre 3 godine

Kada su ovi iz Sinsinatija odlučili da se i oni naprasno pridruže bojkotu, tada sam prokomentarisao da sam na mestu igrača da bih se istog trenutna pokupio i otišao, pa da vidim ko će da im igra. Evo i Novak je to prokomentarisao, a verujem da je svim igračima to veoma zasmetalo.

prika

pre 3 godine

Nole svaka cast ali okani se toga, tenis oblikuje bogat svet i oni sebi prave ugodjaj kakav oni hoce, a ti treba samo da igras ili neigras

Srba

pre 3 godine

Mene zanima kako misli da napravi nesto pozitivno sa novom asocijaciom kad i stari savet igraca nema nekih znacajnih rezultata .
Srecno Nole u radu i pogotovo da dobijes ovaj GS i 18 titulu !!!!!
(Pegone, 30. avgust 2020 09:40)
Crnogorac. Sto bi bio jedan sindikat kad on moze svoj da ima.

Goran

pre 3 godine

Nole,
trebalo bi prvo da počistimo u svom dvorištu.
Preko 90% tenisera i roditelja nije zadovoljno kako radi TSS odnosno kako ništa ne radi.
Zamisli likove na nivou naše male siromašne zemlje koji u tom nazovi savezu gledaju samo svoj interese i to leglo ne može da se očisti i sredi, a sad kao sredićemo na svetskom nivou gde se prepliće 100 interesa
Želim ti od srca da manje trošiš energiju na nedodirljive stvari kao što je svetska teniska politika, da još dugo traješ i srušiš sve rekorde.
Živ bio Šampione!

glukozamin

pre 3 godine

Kirijusu ce trebati jedno 20 dana da ukapira i razume sta je Novak napisao...
(Straight Outta München, 30. avgust 2020 09:04)

Misliš da on ume da čita... mislim ovako ozbiljan i duži tekst. Njemu su komplikovane i reklame za pivo. Jednosložne reči su ok, da može da pročita BAR, WC i tako to.

Cera

pre 3 godine

Ja volem Novaka i zbog ovakvih stavova.
Vecina tih velikih igraca kad zavrse postanu birokrate i uhljebe se sto bi bosanci rekli u ATP.
Kao i u Fiba Fifa i ostalima niko nece da rizikuje nego se uvale u neke besmislene izmisljene funkcije i podrzavaju status quo.

E zato je ovaj covjek ljudina ima taj prkos i inat da ustane i da se pobuni.Vecina nas nazalost nema to, boj se ovoga boj se onoga.

A sta ATP radi spinuju ove njegove izjave kao gledajte ljudi Novak pohlepan milione hoce jos para.
Covjek trazi povisicu za druge slabije ne za sebe.
Rodji to ne pada napamet naravno samo se slihta birokratama zato i jest najpopularniji jer su ga ti isti izgurali da bude neko bozanstvo.

Milan_PT

pre 3 godine

@Bracika...Zapad ne funkcioniše na humanosti i solidarnosti. Prijatelju a na Istoku cveta solidarnosti? Sindikat na Zapadu štiti svoje članove, na istoku ni ne postoji a gde postoji deli piliće i polutke a ne bori se za bolje uslove radnika. Kapitalizam na Zapadu nije dobar ali je u odnosu na Kineski ili Korejski sistem Eldorado za radnike. Nas ne spominjem da bi mi pustili komentar.

Pera

pre 3 godine

Kakva stravična šteta, a mogao je da bude najbolji od najboljih, što nakon ovoga što misli da uradi nikada neće biti kakve god rezultate u budućnosti postigao.

Izgleda da se, nažalost, opet neumitno potvrđuje stara poslovica "Šta ne platiš na mostu, platićeš kad-tad na ćupriji. Doduše, postoje profesionalci koji mogu uvek da pomognu da cena na ćupriji bude beznačajna, jedno što mi se čini da će Nole sve da uradi samo da ne ode kod tih profesionalaca.

Dare

pre 3 godine

Sportisti su samo marionete u rukama sponzora, udruženja i klubova. I jedina svrha njihovog postojanja je da zabavljaju široke narodne mase koje će da kupuju proizvode tih istih sponzora. Pa setite se samo Uniqlo, nikad niko čuo za njih, a onda je masa Srba pocela da kupuje njihove proizvode, samo zato sto ih Novak nosi.

Pegone

pre 3 godine

Mene zanima kako misli da napravi nesto pozitivno sa novom asocijaciom kad i stari savet igraca nema nekih znacajnih rezultata .
Srecno Nole u radu i pogotovo da dobijes ovaj GS i 18 titulu !!!!!

tenis011

pre 3 godine

Pre navale “pametnica” da objasnimo neke stvari.

ATP je nastao kao unija teniskih profesionalaca, jedan od osnivaca je NDj mentor Nikola Pilic.

ATP je nastao kao odgovor na ITF koji predstavlja nacionalne saveze ( od Mozambika do USA, ili Srbije...) , mahom je glasanje po principu jedna zemlja jedan glas, e sad mozete misliti koliko se interesi Togo-a ili Fidzi-a podudaraju sa Grand Slam zemljama.

Problem se javlja kod gledanja na tenis. Za tenisere to je sport a za ljude oko njih to je biznis / cirkus ( postoje razni podaci o starosti prosecnog gledaoca , potrosnje novca na kupovinu karte za teniski mec, broj tenisera globalno itd), ovi drugi gledaju samo na zaradu i onda dolazi do sukoba sa igracima ( traze im vise takmicarskih nedelja, igranje u nemogucim uslovima, satnicama , smanjuju davanja za tim, penzije itd) ...na sve to imate taj famozni procenat koliko od prihoda sa turnira ide igracima.

Tu se treba reci da prihod i profit nisu isto. Organizatori imaju ogroman trosak organizovanja turnira. Tako da ATP board sigurno ne uzima 85% profita kako je neko napisao.

Iz svega navedenog tesko su pronalazili zajednicki jezik biznis i sportski svet ( zbog ovih prvih izmedju ostalog , neka velika teniska imena su uvek morali da igraju na centralnim terenima u centralnom terminu jer taj termin donosi najvise novca iako trenutna forma i kvalitet meca ne zasluzuju).

Opasan potez NDj , sad ce mu ATP biti za vratom , sigurno im nece biti miljenik ( nadam se i ne nesto gore od toga).

NBA model 50-50 ne moze da opstane iz mnogo razloga a izmedju ostalog kosarkasi su nauceni da su tim a teniseri individualci...

Inace NDj otac je isto pokusao pre nekoliko godina u Srbiji , ...zavrsilo se bombasticnim naslovima u novinama i nista nije bilo od toga ( ako ne racunamo da je stric postao potpredsednik teniskog saveza )...

BLuka

pre 3 godine

Darko@ hajde reci nam ti ko je i šta je Nikola Tesla, naučnik ili pronalazač;Srbin, Hrvat ili AustroUgr!!??
Za mene je Nikola Tesla čovek koji je napravio otklon u civilizaciji, čovek koji je želeo samo dobro čovečanstvu i čovek kojega ne da nisu razumeli već mu nisu dali da pomogne čovečanstvu jer su njegove ideje bile neisplative...njegove ideje robovlasnicima nisu imale ekonomsku opravdanost.
Zašto poredim Novaka i Nikolu...prvo što su Srbi i što služe na ponos Srbimandrugo što su napravili tektonske poremećaje u svome znanju i svetu, što su u svojoj sadašnjosti i nečijoj budućnosti primer kakav bi čovek trebao biti i kako čovek da tretira i sebe i svoju okolinu.
Treće...ako nisi sposoban da to shvatiš poradi na sebi i biće ti jasno zašto se velikani stavljaju u isti koš.

Long live and David Coverdale

pre 3 godine

Kirijusu ce trebati jedno 20 dana da ukapira i razume sta je Novak napisao...
(Straight Outta München, 30. avgust 2020

Hahahahhaha,malo je kume.Aj u Echo na kafu.

T

pre 3 godine

ATP daje velike pare najboljim teniserima i pošto su oni publici najinteresantniji, niko se ne buni. A kao rezultat ko nije rangiran u prvih 100 imaće ozbiljne finansijske probleme čim prestane da igra tenis. Ali to nije problem vlasnika turnira i naizgled je svima lepo. A i publika se slaže. Npr. Kad god neki niže rangirani teniser prokomentariše bilo šta, komentatori na sajtu ga napljuju da treba da ćuti dok ne bude u prvih 5.

objektivno

pre 3 godine

Novak se nije smirio dok nije smijenjen prethodni direktor ATP,a postavljen na to mjesto njegov čovjek,međutim pokazalo se da se i novoustoličeni ne slaže sa Novakovim stavovima.Iako tvrdi da nema nekih skrivenih ciljeva,ipak mi se čini da bi on želio da zasjedne na čelo na ATP-,Balkanac je on ,ali mislim da će mu to propasti kao i njegov turnir.

Vladimir Stanisavljevic Batak

pre 3 godine

Jos jedan potez i deja za svaku pohvalu i postovanje. U ovom sportu nisi od juce i znas ih "sve" kako disu. Budi oprezan ali ako OSECAS U SEBI to sto si rekao u otvorenom pismu, NAPRED! Uvek sa tobom na TV, compjuteru a i na terenu kad si u Melburnu.

kralj

pre 3 godine

Bojim se da se Novaku ne obije o glavu,to su organizacije koje po radu mnogo lice na sektaske organizacije I ko ih dirne,kao da je dirnuo u osinje gnezdo.Ocekujem u narednih nekoliko dana sve moguce grozote vezane za ime NDJ,medijske napade,povezace ga sa svim I svacim,verujem I da ce da se javi neki crnoputi igrac I kaze da ga je Novak popreko pogledao.Po meni ovakvu pricu je trebao ako vec hoce,da pokrene za tri,cetiri godine,pri kraju karijere,sad nece moci da se spasi od novinara,tabloida a I od celnika ATP,pitanje kakav ce zreb da ima,termine za meceve itd.

izhlapjeli starac

pre 3 godine

@Darko
Nije za ovu priču uopšte važno čime se bavio Tesla a čime Novak. Da se Novak bavio nečim drugim, ko zna dokle bi stigao?!
I jedan i drugi su u svom poslu vanzemaljci. Upravo taj princip, da se pošteno zalažeš za progres, za poštenje, i onda kada ne postoji NIKAKAV materijalni interes, (kakav bi interes Novak mogao da ima? ), izdvaja Novaka od gomile. To je suština priče.

Saša

pre 3 godine

Prvo bi zrebao popraviti pismenost, ne kaze se “nemam drugi” vec nemam DRUGIH
(kurcadzija musa, 30. avgust 2020 08:39)


Naravno, Novak je ovo pismo napisao na srpskom. Inteligencija nula, ali važno je da si pismen .

Брацика

pre 3 godine

Новаче ,па запад не функционише на хуманости и реалности већ искључиво апсолустички,интересно и често скривено ,насилнички........

Randy Marsh

pre 3 godine

Novak je zaslužio da mu se ne dele saveti šta i kako da radi.
Pa zar nije do sada sto puta pokazao da je veoma racionalan i promućuran.
Ali mi moramo o svemu da mu pametujemo - šta će da jede, ko da mu bude žena, koje turnire da igra, a koje ne, da li da igra dubl, da li da se bavi teniskom politikom...

Treba da nas je sramota. Svakoga ko mu konstantno deli savete.

bato

pre 3 godine

Laka ti noc
Ni u jednom sportu igraci se ne pitaju cak bivsi igraci koji postanu predsjednici udruzenja u svom sportu posatanu obicni birokrati

ramvo amadeus

pre 3 godine

Nevjerovatan fakt je da zarade igrace koje jesu velike su samo 13 posto od prihoda turnira.
E zamislite to gazda bez tebe ne moze jer ste najbolji recimo top 50
i ne moze vas zamjeniti jer niko ne bi gledao ATP sa drugorazrednim igracima.
I oni ubiraju 87 posto profita.Meni to izgleda kao prilicno dobra situacija za pregovore od stane igraca.

Koliko se sjecam u NBA je 50/50 posto

nikola

pre 3 godine

pa kako postuju tebe kao broja jedan videli smo odavno,eto i US open pocinjes prvog dana,a o lomatanju tebe po vrucini i terenima bez krova da i ne govorim.Ono dovlacenje tebe do finala,a da si polufinale igrao u subotu je bio zlocin protiv humanosti.I normalno kad si izgubio,ni medijima to nije zasmetalo.Jedino da jos priznaju da neki igraci i ako su vrhunski,"nisu bas pozeljni".

Novak

pre 3 godine

Nole legendo,koncetracija i fokus sada na Us Open i 18 titulu,pa onda razmisljaj o ovome.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Simke, 30. avgust 2020 08:26)

U pravu si Simke brate, hoću! Hvala na savetu

KgK

pre 3 godine

bravo majstore, najlakše je ćutati i smrdeti. Tako će uraditi većina, a opet ce svi imati koristi od ove tvoje organizacije. Živ bio, i nadam se da ATP nakon ovoga neće još okrutniji biti prema tebi.. Ali ti znaš kako protiv toga, na terenu ti ne mogu ništa

Dejan

pre 3 godine

Čovek je daleko ispred ovog vremena kao i momci sa njegove strane, kao Tesla i svaka čast.
To mogu samo veliki ljudi, da krenu u borbu protiv ološa.

strucnost ispred politike

pre 3 godine

oni su institucija koja vodi taj sport. ti si prolazna tacka koja im je dodatno donela novac. nikada niko nije uspeo takve stvari da srusi. ne gubi vreme na to vec udaraj lopticu.

srb.rs

pre 3 godine

Bojim se da Novak iz svega ovog ne izvuče deblji kraj. Znamo svi koliko ga “vole” , ne bi me čudilo da ga čak izbace sa nekih turnira ili nesto slicno ... nadam se da znaš šta radiš Novače ... veliki pozdrav iz Banja Luke

Darko

pre 3 godine

@Čovek je daleko ispred ovog vremena kao i momci sa njegove strane, kao Tesla i svaka čast.

Porediti Nikolu Teslu, jednog od najvećih umova svih vremena koji je promenio čovečanstvo svojim izumima i nekoga ko se bavi prebacivanjem loptice preko mreže (a uzbto je svog psa nazvao Tesla) je van svake pameti. Doduse većina Srba i ne zna tačno čime se Tesla bavio i koji su njegovi pronalasci, tako da i ne čude ovakve izjave.

Zoks

pre 3 godine

Ovo je u sustini ko i sindikati i velike korporacije barem ovde u Australiji gde ja zivim.
Da nije sindikata velike "gazde" bi postavljali uslove da i nemas zivota osim da njima donosis pare a ko tebe sisa i tvoje interese.
Ja licno mislim da Novak ovo stvarno radi iz dobre namere i svaka mu cast na tome ali opet kontam mozda bi bilo bolje da to forsira negde pri kraju karijere a ne sada kada je u trci za Grand slams.

Sad treba da ocekujemo talase mrznje prema Novaku od strane ATP i medija...kad ih nagazis za pare tek tak postanu zveri

pravnik

pre 3 godine

Precenjeni udaraci loptica. Generalno sportisti kao moderni gladijatori, hleba i igara.
A onda kada dodje posast poput ove sete se ljudi lekara, medicinskog osoblja i naucnika. Mislite da je trud tih ljudi manji od ovih koji ceo zivot broje travke u obroku i mlate neku loptu ili lopticu?
Naravno da nije ali je daleko manje placen dok ovi ljudi umiru da sacuvaju covecanstvo ovi prvi mudruju zaboravljajuci da su pored skole jedva prosli a ne da znaju bilo sta o cemu osim da zabavljaju mase po raznim modernim arenama.

Rover

pre 3 godine

Ja bih sad zaradjeni novac od Sinsinatija dao ugrozenim teniserima. Koliko samo prica o tenisu i igracima sa malim primanjima a dao samo 30 000 dolara. Ej, izracunao sam to je kao mojih 17 doalara (i manje jer sam racunao samo Djokovicev novac zaradjen od teniskih turnira). Pa zamislite ljudi, nalazite se na celu jedne akcije, o vasoj akciji pisu svi, pun vam glas oko neke nepravde i onda date 1500 dinara.

Rio

pre 3 godine

Pa dobro , pokušaj . Ali mislim da je razmaženost vas tenisera dostigla vrh. Svaki Dolar ili Euro ste zaradili znojem i mukom , to je uredu. Ali nemojte preterivati ....

Novak

pre 3 godine

Nole legendo,koncetracija i fokus sada na Us Open i 18 titulu,pa onda razmisljaj o ovome.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Simke, 30. avgust 2020 08:26)

U pravu si Simke brate, hoću! Hvala na savetu

Dejan

pre 3 godine

Čovek je daleko ispred ovog vremena kao i momci sa njegove strane, kao Tesla i svaka čast.
To mogu samo veliki ljudi, da krenu u borbu protiv ološa.

ramvo amadeus

pre 3 godine

Nevjerovatan fakt je da zarade igrace koje jesu velike su samo 13 posto od prihoda turnira.
E zamislite to gazda bez tebe ne moze jer ste najbolji recimo top 50
i ne moze vas zamjeniti jer niko ne bi gledao ATP sa drugorazrednim igracima.
I oni ubiraju 87 posto profita.Meni to izgleda kao prilicno dobra situacija za pregovore od stane igraca.

Koliko se sjecam u NBA je 50/50 posto

Zoks

pre 3 godine

Ovo je u sustini ko i sindikati i velike korporacije barem ovde u Australiji gde ja zivim.
Da nije sindikata velike "gazde" bi postavljali uslove da i nemas zivota osim da njima donosis pare a ko tebe sisa i tvoje interese.
Ja licno mislim da Novak ovo stvarno radi iz dobre namere i svaka mu cast na tome ali opet kontam mozda bi bilo bolje da to forsira negde pri kraju karijere a ne sada kada je u trci za Grand slams.

Sad treba da ocekujemo talase mrznje prema Novaku od strane ATP i medija...kad ih nagazis za pare tek tak postanu zveri

KgK

pre 3 godine

bravo majstore, najlakše je ćutati i smrdeti. Tako će uraditi većina, a opet ce svi imati koristi od ove tvoje organizacije. Živ bio, i nadam se da ATP nakon ovoga neće još okrutniji biti prema tebi.. Ali ti znaš kako protiv toga, na terenu ti ne mogu ništa

Cera

pre 3 godine

Ja volem Novaka i zbog ovakvih stavova.
Vecina tih velikih igraca kad zavrse postanu birokrate i uhljebe se sto bi bosanci rekli u ATP.
Kao i u Fiba Fifa i ostalima niko nece da rizikuje nego se uvale u neke besmislene izmisljene funkcije i podrzavaju status quo.

E zato je ovaj covjek ljudina ima taj prkos i inat da ustane i da se pobuni.Vecina nas nazalost nema to, boj se ovoga boj se onoga.

A sta ATP radi spinuju ove njegove izjave kao gledajte ljudi Novak pohlepan milione hoce jos para.
Covjek trazi povisicu za druge slabije ne za sebe.
Rodji to ne pada napamet naravno samo se slihta birokratama zato i jest najpopularniji jer su ga ti isti izgurali da bude neko bozanstvo.

srb.rs

pre 3 godine

Bojim se da Novak iz svega ovog ne izvuče deblji kraj. Znamo svi koliko ga “vole” , ne bi me čudilo da ga čak izbace sa nekih turnira ili nesto slicno ... nadam se da znaš šta radiš Novače ... veliki pozdrav iz Banja Luke

nikola

pre 3 godine

pa kako postuju tebe kao broja jedan videli smo odavno,eto i US open pocinjes prvog dana,a o lomatanju tebe po vrucini i terenima bez krova da i ne govorim.Ono dovlacenje tebe do finala,a da si polufinale igrao u subotu je bio zlocin protiv humanosti.I normalno kad si izgubio,ni medijima to nije zasmetalo.Jedino da jos priznaju da neki igraci i ako su vrhunski,"nisu bas pozeljni".

Darko

pre 3 godine

@Čovek je daleko ispred ovog vremena kao i momci sa njegove strane, kao Tesla i svaka čast.

Porediti Nikolu Teslu, jednog od najvećih umova svih vremena koji je promenio čovečanstvo svojim izumima i nekoga ko se bavi prebacivanjem loptice preko mreže (a uzbto je svog psa nazvao Tesla) je van svake pameti. Doduse većina Srba i ne zna tačno čime se Tesla bavio i koji su njegovi pronalasci, tako da i ne čude ovakve izjave.

Vladimir Stanisavljevic Batak

pre 3 godine

Jos jedan potez i deja za svaku pohvalu i postovanje. U ovom sportu nisi od juce i znas ih "sve" kako disu. Budi oprezan ali ako OSECAS U SEBI to sto si rekao u otvorenom pismu, NAPRED! Uvek sa tobom na TV, compjuteru a i na terenu kad si u Melburnu.

Randy Marsh

pre 3 godine

Novak je zaslužio da mu se ne dele saveti šta i kako da radi.
Pa zar nije do sada sto puta pokazao da je veoma racionalan i promućuran.
Ali mi moramo o svemu da mu pametujemo - šta će da jede, ko da mu bude žena, koje turnire da igra, a koje ne, da li da igra dubl, da li da se bavi teniskom politikom...

Treba da nas je sramota. Svakoga ko mu konstantno deli savete.

Long live and David Coverdale

pre 3 godine

Kirijusu ce trebati jedno 20 dana da ukapira i razume sta je Novak napisao...
(Straight Outta München, 30. avgust 2020

Hahahahhaha,malo je kume.Aj u Echo na kafu.

Srećno

pre 3 godine

Odlučio si da se boriš i većinu nas to ne iznenađuje,rođeni si borac,jedino me plaši činjenica da ćeš u jednom trenutku ostati sam u borbi, jer će kolege koje te sad podržavaju podviti rep kad mašinerija Atp krene u kontranapad sa svim orujem koje imaju na raspolaganju.

Из угла

pre 3 godine

Он је бр.1 и председник савета играча. Ако он нема права да каже шта мисли, па ко онда има?
Ако се не бориш у шта верујеш, онда ни не живиш него животариш.

pravnik

pre 3 godine

Precenjeni udaraci loptica. Generalno sportisti kao moderni gladijatori, hleba i igara.
A onda kada dodje posast poput ove sete se ljudi lekara, medicinskog osoblja i naucnika. Mislite da je trud tih ljudi manji od ovih koji ceo zivot broje travke u obroku i mlate neku loptu ili lopticu?
Naravno da nije ali je daleko manje placen dok ovi ljudi umiru da sacuvaju covecanstvo ovi prvi mudruju zaboravljajuci da su pored skole jedva prosli a ne da znaju bilo sta o cemu osim da zabavljaju mase po raznim modernim arenama.

izhlapjeli starac

pre 3 godine

@Darko
Nije za ovu priču uopšte važno čime se bavio Tesla a čime Novak. Da se Novak bavio nečim drugim, ko zna dokle bi stigao?!
I jedan i drugi su u svom poslu vanzemaljci. Upravo taj princip, da se pošteno zalažeš za progres, za poštenje, i onda kada ne postoji NIKAKAV materijalni interes, (kakav bi interes Novak mogao da ima? ), izdvaja Novaka od gomile. To je suština priče.

Junker

pre 3 godine

@rover
Imam predlog. Daj ti za početak tih 17 dolara za akciju "Borba protiv Đokovićeve dominacije u tenisu" pošto te to očito jako pogađa čim pišeš takve komentare.

T

pre 3 godine

ATP daje velike pare najboljim teniserima i pošto su oni publici najinteresantniji, niko se ne buni. A kao rezultat ko nije rangiran u prvih 100 imaće ozbiljne finansijske probleme čim prestane da igra tenis. Ali to nije problem vlasnika turnira i naizgled je svima lepo. A i publika se slaže. Npr. Kad god neki niže rangirani teniser prokomentariše bilo šta, komentatori na sajtu ga napljuju da treba da ćuti dok ne bude u prvih 5.

Nervous Rabbit

pre 3 godine

Za one koji govore kako Novak treba da se ostavi politike i fokusira na GS, ovo i jeste jedan vid borbe. Novak je očigledno rešio da obori sve stare i postavi nove rekorde. A kako to da uradi ako ga stalno sapliću sa raznih strana? Najsvežiji primeri su pomeranje polufinala i finala Sinsinatija i stavljanje Novaka da igra prvi dan na US Openu. Time su mu direktno oduzeli 2 dana za oporavak i odmor. Mislite li da bi to bio slučaj sa Federerom? On zna da mora sam da se izbori za svoja prava. Pored toga što iskreno verujem da želi da pomogne i slabije rangiranim teniserima.

Saša

pre 3 godine

Prvo bi zrebao popraviti pismenost, ne kaze se “nemam drugi” vec nemam DRUGIH
(kurcadzija musa, 30. avgust 2020 08:39)


Naravno, Novak je ovo pismo napisao na srpskom. Inteligencija nula, ali važno je da si pismen .

strucnost ispred politike

pre 3 godine

oni su institucija koja vodi taj sport. ti si prolazna tacka koja im je dodatno donela novac. nikada niko nije uspeo takve stvari da srusi. ne gubi vreme na to vec udaraj lopticu.

tenis011

pre 3 godine

Pre navale “pametnica” da objasnimo neke stvari.

ATP je nastao kao unija teniskih profesionalaca, jedan od osnivaca je NDj mentor Nikola Pilic.

ATP je nastao kao odgovor na ITF koji predstavlja nacionalne saveze ( od Mozambika do USA, ili Srbije...) , mahom je glasanje po principu jedna zemlja jedan glas, e sad mozete misliti koliko se interesi Togo-a ili Fidzi-a podudaraju sa Grand Slam zemljama.

Problem se javlja kod gledanja na tenis. Za tenisere to je sport a za ljude oko njih to je biznis / cirkus ( postoje razni podaci o starosti prosecnog gledaoca , potrosnje novca na kupovinu karte za teniski mec, broj tenisera globalno itd), ovi drugi gledaju samo na zaradu i onda dolazi do sukoba sa igracima ( traze im vise takmicarskih nedelja, igranje u nemogucim uslovima, satnicama , smanjuju davanja za tim, penzije itd) ...na sve to imate taj famozni procenat koliko od prihoda sa turnira ide igracima.

Tu se treba reci da prihod i profit nisu isto. Organizatori imaju ogroman trosak organizovanja turnira. Tako da ATP board sigurno ne uzima 85% profita kako je neko napisao.

Iz svega navedenog tesko su pronalazili zajednicki jezik biznis i sportski svet ( zbog ovih prvih izmedju ostalog , neka velika teniska imena su uvek morali da igraju na centralnim terenima u centralnom terminu jer taj termin donosi najvise novca iako trenutna forma i kvalitet meca ne zasluzuju).

Opasan potez NDj , sad ce mu ATP biti za vratom , sigurno im nece biti miljenik ( nadam se i ne nesto gore od toga).

NBA model 50-50 ne moze da opstane iz mnogo razloga a izmedju ostalog kosarkasi su nauceni da su tim a teniseri individualci...

Inace NDj otac je isto pokusao pre nekoliko godina u Srbiji , ...zavrsilo se bombasticnim naslovima u novinama i nista nije bilo od toga ( ako ne racunamo da je stric postao potpredsednik teniskog saveza )...

Milan_PT

pre 3 godine

@Bracika...Zapad ne funkcioniše na humanosti i solidarnosti. Prijatelju a na Istoku cveta solidarnosti? Sindikat na Zapadu štiti svoje članove, na istoku ni ne postoji a gde postoji deli piliće i polutke a ne bori se za bolje uslove radnika. Kapitalizam na Zapadu nije dobar ali je u odnosu na Kineski ili Korejski sistem Eldorado za radnike. Nas ne spominjem da bi mi pustili komentar.

dusan

pre 3 godine

ovi misevi , koji pisu da noletu to ne treba , nemaju ni znanja , ni mu.a, ko Nole.
Nole ima neafirmisane i siromasne igrace uz sebe, koji su nuzni na svakom turniru , najcesce kao dekor i sparing partneri ovih velikih .
Bez njih nema turnira , a za uzvrat ne dobijaju nista ....i uvek tako !!!
to je ovim velikima dobro , ali su sebicni i gledaju svoje interese .Nole nije takav!
Zato ih organizuje i dize, jer uskoro odlaze federer i nadal , ostaje on i "ONI". ovo je pravi i dobar trenutak, i prilika za ovu akciju !!!
NOLETOV PUT JE BIO TRNOVIT , I KAO NEKO SA BALKANA I TE KAKO IMA DUSU ZA OSTALE.

glukozamin

pre 3 godine

Kirijusu ce trebati jedno 20 dana da ukapira i razume sta je Novak napisao...
(Straight Outta München, 30. avgust 2020 09:04)

Misliš da on ume da čita... mislim ovako ozbiljan i duži tekst. Njemu su komplikovane i reklame za pivo. Jednosložne reči su ok, da može da pročita BAR, WC i tako to.

sam

pre 3 godine

Sad kad osnuje tu uniju i postavi Jecu za predsednika :))))
(Radijator, 30. avgust 2020 08:48)

Poenta je da aktivan igrac bude predsednik asocijacije. Ali dobro, generalno pises nebuloze.

bato

pre 3 godine

Laka ti noc
Ni u jednom sportu igraci se ne pitaju cak bivsi igraci koji postanu predsjednici udruzenja u svom sportu posatanu obicni birokrati

Rover

pre 3 godine

Ja bih sad zaradjeni novac od Sinsinatija dao ugrozenim teniserima. Koliko samo prica o tenisu i igracima sa malim primanjima a dao samo 30 000 dolara. Ej, izracunao sam to je kao mojih 17 doalara (i manje jer sam racunao samo Djokovicev novac zaradjen od teniskih turnira). Pa zamislite ljudi, nalazite se na celu jedne akcije, o vasoj akciji pisu svi, pun vam glas oko neke nepravde i onda date 1500 dinara.

Брацика

pre 3 godine

Новаче ,па запад не функционише на хуманости и реалности већ искључиво апсолустички,интересно и често скривено ,насилнички........

Millennium

pre 3 godine

Kada su ovi iz Sinsinatija odlučili da se i oni naprasno pridruže bojkotu, tada sam prokomentarisao da sam na mestu igrača da bih se istog trenutna pokupio i otišao, pa da vidim ko će da im igra. Evo i Novak je to prokomentarisao, a verujem da je svim igračima to veoma zasmetalo.

Goran

pre 3 godine

Odluka koja ne moze biti pogresnija iz mnogo razloga. Prvo, udruzio se sa Pospisilom koji je igrac bez kredibiliteta. Ako se vec upustao u tako nesto morao je da se udruzi makar sa nekoliko Top 10 igraca a ne sa Pospisilom. Drugo, trenutak ne moze biti gori. Trece, uzeo je kao primer nepostovanja igraca otkazivanje meceva pre dva dana zbog ubistva jednog Afroamerikanca. Najgori moguci primer. Cetvrto, vec su se oglasili Nadal i Federer i pozvali na jedinstvo. Uci ce u konfrontaciju sa Nadalom i Fdererom i vec je sada jasno da ce ogromna vecina fanova, igraca i medija biti protiv njega. Novak se nalazi u kljucnom trenutku u karijeri i ne treba mu nista sto ga moze dekoncentrisati ili oduzeti vreme. Taman je izasao iz fokusa zbog fijaska sa Adrija turom i sada opet ulazi u novi problem sa javnoscu. Treba mu hitno jedan dobar PR strucnjak.

marko

pre 3 godine

Svaki obican covek koji je osetio nepravdu na svojim ledjima ce ovo podrzati.Kakve veze ima sto su federer i nadal protiv oni samo brinu za svoju zadnjicu bas ih briga za one koje nepravda boli.Kazete da novak nema vecinu a ja vam kazem da devedeset posto tenisera su za novaka bilo da su u vrhu ili nisu.Svi oni mogu u toku karijera biti na dnu i na vrhu to oni dobro znaju povrede ili forma i svi oni zele da imaju mogucnost istu da se bave onim sto vole a to samo mogu onog trenutka kada nece strepeti da li ce u nekom trenutku moci preziveti finansijski brodolom.

kralj

pre 3 godine

Bojim se da se Novaku ne obije o glavu,to su organizacije koje po radu mnogo lice na sektaske organizacije I ko ih dirne,kao da je dirnuo u osinje gnezdo.Ocekujem u narednih nekoliko dana sve moguce grozote vezane za ime NDJ,medijske napade,povezace ga sa svim I svacim,verujem I da ce da se javi neki crnoputi igrac I kaze da ga je Novak popreko pogledao.Po meni ovakvu pricu je trebao ako vec hoce,da pokrene za tri,cetiri godine,pri kraju karijere,sad nece moci da se spasi od novinara,tabloida a I od celnika ATP,pitanje kakav ce zreb da ima,termine za meceve itd.

NADA

pre 3 godine

Noleta potpuno razumem,jer on je borben karakter i boli ga nepravda,a ona je jako ziva.I sve sto je napisao je sigurno tacno.Nole ne radi za licni interes i nema potrebe za tim.Koliko god je ovo sjajna ideja za nju je potrebno mnogo hrabrosti.Evo samo u komentarima ljudi koji imaju uska shvatanja vidimo da Noleta prozivaju sto zbog para sto zbog rusenja ATP,sto nije tacno.Podrzala bih 100%ovu ideju da nije opasna po Noleta.Mocni ljudi mogu da mu naskode a prijatelji da ga iznevere.Mogu da mu nakace pobunu i da ga suspenduju iz tenisa i sl.Cak bi to ucinili sa zadovoljstvom da bi Rodzer ili Rafa bili prvi u istoriji.Plasim se posledica.No mozda se desi da se razgovorom rese problemi.Svako dobro Noletu i da ne veruje puno,samo oprezno.

statističar

pre 3 godine

Prvo pogledajte ATP rang listu i videćete u prvih 50 igrača sveta mnogo Rusa, Srba, Hrvata, Italijana i Francuza. Naravno, ima mnogo i Španaca i nekoliko Švajcaraca ali će verovatno za Federerom i Nadalom. Ovo nije igra na kratke staze i to Nole i Izner odlično znaju zato će da pobede sve protivnike za godinu ili dve. Samo u fudbalskoj prvoj i drugoj ligi Velike Britanije ima oko 500 igrača koji godišnje imaju ČISTU zaradu preko milion dolara! A koliko puno još ima bogatih liga od španske do kineske i japanske... Dakle, ono što im Nole govori dve godine da igrači oko 300-te pozicije su po pitanju godišnje zarade na NULI, a oni između 400-te i 500-te pozicije su u GUBITKU. Smešno je da jedan Mesi ima zagarantovanu godišnju platu nego što na svim turnirima jedne godine zarade Nole, Rafa i Rodžer! Uz Noleta će biti stotine mladih i siromašnih igrača, pobeda mu je zagarantovana!

Rio

pre 3 godine

Pa dobro , pokušaj . Ali mislim da je razmaženost vas tenisera dostigla vrh. Svaki Dolar ili Euro ste zaradili znojem i mukom , to je uredu. Ali nemojte preterivati ....

Mile

pre 3 godine

@Mare... Igrače u NBA drze kao robove? Majstore jel se to odnosi i na naše Jokaru, Bobija, Bogija, Belog, Guduru... Svi imaju primanja u desetinama miliona. Ti ladno kažeš da su oni robovi ja kapiram da mrziš Amere ali brate tamo ako ista funkcionise to su sindikati.

DRAGAN

pre 3 godine

Nole, mani se belaja. Ne diraj u vatru, moze planuti.
Uzeo si sve sto ti je bilo
ponudjeno. Ako mozes jos da igras dve do tri godine,
odradi casno i posteno. Oni te nikada nece ceniti kao najboljeg tenisera planete, zato uzmi sto mozes jos u
svoje ruke i reci im cao, cao.
To ce ih najvise pogoditi.

Miodrag

pre 3 godine

Bravo Novace. Oduvek si pokazivao sve prave ljudske karakterne osobine, ne samo na terenu, već i van njega. Tvoj lični interes, jasno je svima, u ovome ne postoji, osim razumevanje prema svim kolegama, prema sportu i želja da ovaj sport opstane i posle Velikog Novaka. Hvala ti sto postojiš, što su te roditelji tako vaspitali sa svim karakternim osobinama koje posedujes. Idemooo!

Pegone

pre 3 godine

Mene zanima kako misli da napravi nesto pozitivno sa novom asocijaciom kad i stari savet igraca nema nekih znacajnih rezultata .
Srecno Nole u radu i pogotovo da dobijes ovaj GS i 18 titulu !!!!!

Kikujiro

pre 3 godine

If tennis players were politically active, Roger and Rafa would be conservative rich elite bullshitting people so they can get even richer and more comfortable. Novak and Pospisil would be revolutionaries that kick ass. Murray would say whatever is popular at the time.

But Djokovic is not one to easily abandon what he believes is right. Raised with limited means in an era of conflict in Serbia, he has never minded sliding into the corners and scrapping for a point.

“To be honest, even though maybe some people think that I always try to fit in — and I always try to be liked or something like this — for me it’s more important to really be my authentic self,” he said in an interview before the Western & Southern Open. “Just do, think, speak, feel what I feel deep inside resonates the most with my life values and the way I grew up, and the way I think it’s going to be reflecting on my legacy tomorrow.”

He added: “That, in a lot of cases throughout my career, has not impacted my reputation or my image or my brand so positively. But I know I’m doing the right thing, so I’m going to do it.”

If tennis players were politically active, Roger and Rafa would be conservative rich elite bullshitting people so they can get even richer and more comfortable. Novak and Pospisil would be revolutionaries that kick ass. Murray would say whatever is popular at the time.

Djokista

pre 3 godine

Sad je jasno odakle nedavno orkestrirana haranga na njega. Verovatno se saznalo za nezadovoljstvo i nameru da osnoiva paralelna organizacija. Zato su nasli onog nesrecnika Kirgiosa kao razglasnu stanicu ili avatar?. Lepo im ga zveknu Novak tiho i bez mnogo rasprave.

Darko

pre 3 godine

@BLuka

Vidiš (bivši) zemljače, ja sam doktor elektrotehnike i doktorirao sam baš na stvarima koje je inovirao Tesla. I danas se bavim istraživanjem koje se zasniva na Teslinim pronalascima. A zaista nemam nameru da se raspravljam s nekim koji završava post "ako ne možeš da shvatiš, tvoj problem...". Pozdrav iz Nemačke.

Joao

pre 3 godine

Ćorav posao, nema šta!
Ali čovek je punoletan, odgovara za svoje postupke, ako hoće u još jedan kazan da se kuva - neka ga!
Novak nema mentalne kapacitete i obrazovanje da parira teniskim političarima. Neće imati podršku drugih vrhunskih ugrača, a pogitovo ne turnira. Trenutak je takođe vrlo pogrešan. U pitanju je verovatno inat iz Udruzenja jer nije navikao da gubi, ali jedno je prebacivanje loptice preko mreze, a drugo bavljenje ozbiljnim novcem. Tu mu niko nece nista oprostiti.

prika

pre 3 godine

Nole svaka cast ali okani se toga, tenis oblikuje bogat svet i oni sebi prave ugodjaj kakav oni hoce, a ti treba samo da igras ili neigras

Prstic na usta, mali primitivce

pre 3 godine

Pravila u mojoj kuci su takva, ako ti se svidja ok, ako ne onda napolje! Nikad nije bilo lepo pljuvati u tanjir iz koga jedes, u tvom slucaju i ti i mnogo tvojih oko tebe! Sram te bilo!
(ATP)

Upravo takav stav jasno pokazuje tvoj primitivizam i aroganciju vladajucih struktura u tenisu, jer su kucu koju su zajedno gradili teniseri i turniri proglasili samo svojom. Da si ikad prosao pored nekog teniskog turnira, znao bi da je tenis, kao i svaki drugi sport, partnerstvo izmedju sportista i vlasnika. Uspesni sportovi znaju da bez zadovoljnih sportista nema dobre lige i zato podela kolaca u, na primer, NBA je oko 50%-50%. Slicno je i u drugim sportovima. Za razliku od njih, u tenisu je do skora na nagrade igracima islo oko 15%. O razlici u zastiti prava igraca u kosarci i tenisu da ne pricam. U odnosu na ostale sportove, tenis je jos na sredini 20. veka i zato nastaje ova organizacija koja objektivno kasni dvadesetak godina.

Goran

pre 3 godine

Nole,
trebalo bi prvo da počistimo u svom dvorištu.
Preko 90% tenisera i roditelja nije zadovoljno kako radi TSS odnosno kako ništa ne radi.
Zamisli likove na nivou naše male siromašne zemlje koji u tom nazovi savezu gledaju samo svoj interese i to leglo ne može da se očisti i sredi, a sad kao sredićemo na svetskom nivou gde se prepliće 100 interesa
Želim ti od srca da manje trošiš energiju na nedodirljive stvari kao što je svetska teniska politika, da još dugo traješ i srušiš sve rekorde.
Živ bio Šampione!

Dare

pre 3 godine

Sportisti su samo marionete u rukama sponzora, udruženja i klubova. I jedina svrha njihovog postojanja je da zabavljaju široke narodne mase koje će da kupuju proizvode tih istih sponzora. Pa setite se samo Uniqlo, nikad niko čuo za njih, a onda je masa Srba pocela da kupuje njihove proizvode, samo zato sto ih Novak nosi.

Milica

pre 3 godine

@objektivno
Sto posto ste u pravu. Prvo je podrzavao onog Amera iz ATP-a sto je OSUDJEN za siledzjstvo ("Nisam video presudu" rece i osta ziv????). Posle je taj dolazio kod njega u Monako da "mu objasni sta se desilo" (prebio coveka pred trudnom zenom koja je zbog toga izgubila bebu). Kad je doticni podneo ostavku, NDj je postavio "svog" coveka, slazem se. Ali taj ocigledno nije "zadovoljavao kriterijume" koje mu je "sef" postavio. Formiranje nove asocijacije je besmislica. Tenis je individualan sport, svako sam odlucuje da ce time da se bavi. Ako nema uspeha, nema ni prihida. Ne vidim zasto bi sad bolje rangirani, uspesniji, igraci davali novac neuspesnima? To mu dodje kao kad bi u firmi uspesni rukovodioci morali da daju deo plate onima koji ne rade dobro. Ovo smrdi na "komunjarizam" u sportu. S druge strane, trazi enormno povecanje zarada igraca, ali ne i nacin raspodele kojim bi se "pomoglo" nize rangiranim, citaj neuspesnim. Prevedeno, oni koji ga optuzuju da hoce "jhos miliona" su u pravu. I neka mi neko objasni sta mu znaci "ekosistem igraca". Sto volim neobrazovane skorojevice koji se gadjaju terminima koje ne razumeju.
PS. Nolobotovi, lupajte minuse (ako mi uopste objave komentar).

mr

pre 3 godine

Novak nije naucio da se postovanje mora zasluziti.
(Marcus Paige, 30. avgust 2020 12:55)

А ти си млад па још ниси научио како озбиљан свет функционише. Функционише на принципима моћи, а не на некаквим имагинарним категоријама на психонивоу. Новак управо то и покушава, да проба да направи нову групу, која би као таква имала моћ да нешто тражи. А не тражи ништа друго него да буду као и сви остали спортисти. На пример кошаркаши НБА се изборили да 50% прихода иде њима. У фудбалу у неким клубовима чак скоро 90% прихода иде играчима. А у елитном тенису чак ни 15% не иде играчима. И ту је разлог борбе и распоред моћи. Новака боли уво, он је међу 20 најплаћенијих спортиста света, и њему је добро и са ови 15%. Ови тенисери који су молили за помоћ сада нек виде где ће и са ким ће. Могу да иду слободно против Новака и да подрже недефинисне ставове Федерера и Надала тј да се ништа не мења, или ће да се придруже Новаку и да се изборе за себе.

BLuka

pre 3 godine

Darko@ hajde reci nam ti ko je i šta je Nikola Tesla, naučnik ili pronalazač;Srbin, Hrvat ili AustroUgr!!??
Za mene je Nikola Tesla čovek koji je napravio otklon u civilizaciji, čovek koji je želeo samo dobro čovečanstvu i čovek kojega ne da nisu razumeli već mu nisu dali da pomogne čovečanstvu jer su njegove ideje bile neisplative...njegove ideje robovlasnicima nisu imale ekonomsku opravdanost.
Zašto poredim Novaka i Nikolu...prvo što su Srbi i što služe na ponos Srbimandrugo što su napravili tektonske poremećaje u svome znanju i svetu, što su u svojoj sadašnjosti i nečijoj budućnosti primer kakav bi čovek trebao biti i kako čovek da tretira i sebe i svoju okolinu.
Treće...ako nisi sposoban da to shvatiš poradi na sebi i biće ti jasno zašto se velikani stavljaju u isti koš.

Jesenja magla

pre 3 godine

Aha. Ako sam dobro shvatio, nisi podnio ostavku nego ostajes na celu Asocijacije dok ti i tvoji istomišljenici ne osnujete novu? A ako ne dobiješ podršku igraca za to, a nećeš, jel to znači da ostajes predsednik udruženja koje sada rasturas? Moralno, nema sta. I kako misliš da natjeras ATP da vas otcijepljenu grupu poštuje ako sad ne poštuje jedinstvenu asocijaciju? Potpuno je jasno da ovo što je napisano nisu pravi razlozi i da se iza svega krije nešto drugo. Tvoja bolesna zelja da uvijek budeš u centru pažnje i da te svi vole. Odgovor igraca na tvoj potez dovoljno ce ti reći o tome.

kalcokera i trokorak bili

pre 3 godine

@BLuka

Vidiš (bivši) zemljače, ja sam doktor elektrotehnike i doktorirao sam baš na stvarima koje je inovirao Tesla. I danas se bavim istraživanjem koje se zasniva na Teslinim pronalascima. A zaista nemam nameru da se raspravljam s nekim koji završava post "ako ne možeš da shvatiš, tvoj problem...". Pozdrav iz Nemačke.
(Darko, 30. avgust 2020 10:11)

Doktor nauka a kuca komentare....i to jos iz nemacke
eeeee zivote lutalico

Markobg

pre 3 godine

Gledajući trenutak globalno i za njega koji pokušava da sve rekorde poobara ovo je pogrešna odluka.Zar je moguće da je kao primer naveo otkazivanje turnira na jedan dan?! Black lives matters zajednica koja je u većini iako se među njima sada kriju i najokoreliji rasisti ,pocepaće ga zajedno sa tradicionalno nenaklonjenim medijima.Novače odustaj od svega toga i samo gledaj svoja posla ako si rešen da budeš br1 u istoriji!!Igraj i radi ono što najbolje znaš ,živeće ATP i igrači bez tvog angažovanja.

Fenomen

pre 3 godine

Poštujem Novaka, ali previše se zaigrao. Sve je više političar i to loš nego teniser
Novače, zemlja se vrti oko sunca, a ne oko Tebe i tenisera. Prikoči malo, ima važnijih stvari na ovoj planeti od tenisera.

Жуле

pre 3 godine

Тенис је једини прави тв спорт...
што значи, простом речју,боље се види на тв него на терену...

не,није сваки спорт такав...

то значи да у многоме или већину одлука шта, где, како доносе тв компаније односно уговори ...

hm

pre 3 godine

haha od ovoga nemam nista,a koliko biznisa imas po evropi i svetu a sedis na drzavnom na dorcolu,nikoga ti ne postujes,unapredjena verzija kusturice i andergraunda, druze

Marcus Paige

pre 3 godine

ko Jo's gleda tenis?
(milos, 30. avgust 2020 10:18)

Kad ovaj ode u penziju tenis ce gledati mali broj ljudi sa ovog sajta, jer nece imati za koga da navijaju.

Karakondžula

pre 3 godine

... jedina šansa igrača da se izbore za svoju asocijaciju je da sama takva asocijacija bude organizator nekog novog jakog takmičenja koje ce po snazi i medijskom uticaju biti nešto kao svetako prvenstvo za tenisere... recimo, da se igra svake druge godine, da se pravila igre tenisa znatno promene, da se na tom takmičenju igra u više disciplina, više podloga, ekipna takmičenja... nešto kao mala atletika ili mala gimnastika... sve to sa ciljem da svi teniseri dobiju mnogo medijskog prostora za sopstvenu promociju u medijima, za privlačenje novih i starih sponzora ... a mi gledaoci da uživamo u nečemu ßto nije samo istorija i tradicija, već nešto što će pripadati sportu 21. veka... Novače napravi asocijacoju i organizuj turnire koji će se zvati svetsko.prvenstvo... a potražu jake sponzore diljem sveta... i videćeš, biće zanimljivo... a samo to može naterati ATP da menja svoju politiku i rasporede...

Radoslav

pre 3 godine

Drzi se reketa, nije politika za tebe.....ovim pismom si to dokazao…!
(miodrag, 30. avgust 2020 09:58)

Prvi set protiv Raonica govori da ni reket nije za njega.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marcus Paige, 30. avgust 2020 11:45) Slazem se,jos samo da dodam a posebno drugi i treci set.

objektivno

pre 3 godine

Novak se nije smirio dok nije smijenjen prethodni direktor ATP,a postavljen na to mjesto njegov čovjek,međutim pokazalo se da se i novoustoličeni ne slaže sa Novakovim stavovima.Iako tvrdi da nema nekih skrivenih ciljeva,ipak mi se čini da bi on želio da zasjedne na čelo na ATP-,Balkanac je on ,ali mislim da će mu to propasti kao i njegov turnir.

Miroljub Savic

pre 3 godine

E Srbendo naša i tvoja bolesna potreba za pravdom u surovom imperijalističkom svetu.... Od sada pa do kraja karijere ćeš igrati u najlošijim terminima i uslovima! A ona dva "manekena" u prijatnoj večernjoj hladovini...
Bog neka ti je u pomoći u naporima koje činiš.

Straight Outta München

pre 3 godine

Kirijusu ce trebati jedno 20 dana da ukapira i razume sta je Novak napisao...
(Straight Outta München, 30. avgust 2020

Hahahahhaha,malo je kume.Aj u Echo na kafu.
(Long live and David Coverdale, 30. avgust 2020 09:21

Landsberger Str??

anica velickovic

pre 3 godine

Lepo se fokusiraj na turnire i slemove kojo dolaze pa Boze zdravlja krajem iduce godine nece biti bitan savet igraca itd...vec cemo pricati o lepsim temama.
Dalje od toga Nole, gledaj sebe.

mr

pre 3 godine

Новак управо то и покушава, да проба да направи нову групу, која би као таква имала моћ да нешто тражи

On da napravi moć :D, alo bre na prevaru se probio u vrh tenisa,zapadu to ne smeta,u igri je veliki novac
(hm, 30. avgust 2020 14:26)

Не читаш добро, написах да је Новаку добро и са ових 15% за поделу, и он већ има моћ, јер је огромну лову дигао са стола. Новак полако и завршава каријеру, и ово није његова борба за себе, већ његова жртва за друге који остају после њега. Новаку би могао да буде део система као ова двојица, али то никад није хтео и неће ни сада. Изабрао је трновитији пут, али исправнији. Наравно да кроз групу покушава да стекне моћ за све. При томе опет наглашавам да не тражи ништа ненормално, већ да буду макар на нивоу од пола од оног што рецимо имају НБА кошаркаши који су се међу задњима изборили за то. А за то су морлаи да блокирају целу лигу, и да се лига уопште није играла. Да се изборе за пола од тога, и да се мало праведније распореди наградни фонд, онда би слабији тенисери већ добили сасвим довољно новца. Многи од њих би још више уложили у каријере, самим тим би и тенис постао бољи. А тренутно имамо да се некакве маторе прдоње разбацују са парама купујући нова кола и бацајући на клинке, док тенисери морају да млате рекетом по цео дан и да на крају године немају ништа, осим наравно ових првих 50-так са листе.

kibicer

pre 3 godine

Ne razumem otkuda ovoliko negativne energije i neka percepcija kako putem ovog novog udruženja neko hoće da vlada tenis biznisom. Ja ovo doživljavam jednostavno kao formiranje nezavisnog sindikata, baš kao što se to radi u zapadnim firmama. Do sada su bili u "firminom" sindikatu (onaj što je nekada delio polutke i zimnicu, a glavni sindikalista imao 30% uvećanu platu, službeni auto, dobio stan preko reda ili bar povoljan stambeni kredit i svako malo išao u banju o trošku firme) a sad im je dosta jalove kvazi borbe i hoće nezavisni sindikat. A da može bolje - može.

Pera

pre 3 godine

Kakva stravična šteta, a mogao je da bude najbolji od najboljih, što nakon ovoga što misli da uradi nikada neće biti kakve god rezultate u budućnosti postigao.

Izgleda da se, nažalost, opet neumitno potvrđuje stara poslovica "Šta ne platiš na mostu, platićeš kad-tad na ćupriji. Doduše, postoje profesionalci koji mogu uvek da pomognu da cena na ćupriji bude beznačajna, jedno što mi se čini da će Nole sve da uradi samo da ne ode kod tih profesionalaca.

Magnum crimen Srbina Novaka

pre 3 godine

@Radoslav
Raonik ti je dokaz da je Novak najbolji, ikad. Pre pedeset godina kada su Kremer i Bili Džin King stvorili ATP i WTA, tenis je postao veliki sport i svet je dobio velika imena tenisa. Pokušaj, da ne kažem separatistički pokret koji predvodi Srbin Novak, završiće se katastrofalno za njega i grupicu koja će mu prići, Pospišil i Izner, jer iza ATP i WTA stoje svi savezi i veliki sponzori. Novak je krenuo putem samoupravljanja, hoće da igrači sami o sebi odlučuju, u radničkim savetima, u redu, ali onaj čija je lova neće im dati više glavu da pomole. Sve titule koje je osvojio na VTA turnirima biće mu oduzete, a on kako hoće, ne znam samo ko ga je uvukao u sve ovo? Neko ko je rešio da pokori Zapad?

Prvi set protiv Raonika

pre 3 godine

"Ali čovek je punoletan, odgovara za svoje postupke", ne samo da je punoletan nego je sada i najstariji igrač na US Openu, koristim priliku da Srbinu Novaku čestitam zvanje najstarijeg igrača koja ima 34 godine i koji se sprema za pemziju.

Srba

pre 3 godine

Mene zanima kako misli da napravi nesto pozitivno sa novom asocijaciom kad i stari savet igraca nema nekih znacajnih rezultata .
Srecno Nole u radu i pogotovo da dobijes ovaj GS i 18 titulu !!!!!
(Pegone, 30. avgust 2020 09:40)
Crnogorac. Sto bi bio jedan sindikat kad on moze svoj da ima.

BLuka

pre 3 godine

@BLuka

Vidiš (bivši) zemljače, ja sam doktor elektrotehnike i doktorirao sam baš na stvarima koje je inovirao Tesla. I danas se bavim istraživanjem koje se zasniva na Teslinim pronalascima. A zaista nemam nameru da se raspravljam s nekim koji završava post "ako ne možeš da shvatiš, tvoj problem...". Pozdrav iz Nemačke.
(Darko@
Još ćeš reći da si ti naučnik a Tesla inovator.

Marcus Paige

pre 3 godine

Drzi se reketa, nije politika za tebe.....ovim pismom si to dokazao…!
(miodrag, 30. avgust 2020 09:58)

Prvi set protiv Raonica govori da ni reket nije za njega.

abraxas

pre 3 godine

Rizičan potez, ako nema provereno većinu igrača iza sebe. Ako Novaku ne pristupi većina tenisera u toj novoj uniji, zamislite da ATP i WTA povuče potez u kojem za prihvatanje prijave učešća igrača na njihovim turnirima igrač mora da bude član sadašnjeg, prihvaćenog udruženja igrača, a ne te nove unije. ATP i WTA mogu tako da ih "razbiju" za dva dana i onda će, da bi uopšte igrali turnire, ili da se vrate nazad u sadašnje udruženje, ili će da počnu da organizuju svoje turnire i svoje "grend slemove".

Radoslav

pre 3 godine

Markus Prjdz i Vil Mozli,veci sam grobar od vas 20x,ne skrnavite imena dvojice odlicnih kosarkasa vasim bezveznim komentarima,menjajte odmah nikove.

Ko li je Novaka naveo na tanak led?

pre 3 godine

Kako neko misli da će Novak i pobunjenici moći da igraju na turnirima ATP-a, ako napuste ovo asocijaciju? Mogu li zemlje koje nisu u Fifi da igraju na prvenstvu sveta u fudbalu? Ajde malo, trgnite se, ili nastavite da jašete svoje drvene dorate.

OKlop

pre 3 godine

Ajmo Novakovi fanovi. Gde je sada ona odlučnost u branjenju ATPa kad ga kritikuju nebitni 100+ igrači, kada Kirjos kritikuje ATP iz bukvalno istih razloga. Da li sada Nadal oseća da mu se tresu rekordi? Da li je sada Vilander primitivac jer misli da je red da unija igrača napravi bojkot prema ATPu?

Bukvalno ste u komentarima ispljuvali svakog ko je bio protiv ATPa. A garant ćete danas pogaziti svoju reč i većina vas će stati uz Novaka.

Avantura malog konjanika

pre 3 godine

"Gledajući trenutak globalno i za njega koji pokušava da sve rekorde poobara ovo je pogrešna odluka", kad proglasi svoje kraljevstvo, ATP će mu oduzeti sve titule koje je na njihovim turnirima osvojio. Nema tu ničeg novog, kad neko ko je dobio ordenje za doprinos državi i društvu ustane protiv te države, zakonom mu se oduzimaju sva odlikovanja i privilegije koje je imao. Meni ovo sluti da ova ideja ide u prilog sukoba Istoka i Zapada i da je Novak izabran da bude istočnjački teniski poglavar, ne znam samo u kojim će zemljama on i njegovi da igraju turnire?

hm

pre 3 godine

Новак управо то и покушава, да проба да направи нову групу, која би као таква имала моћ да нешто тражи

On da napravi moć :D, alo bre na prevaru se probio u vrh tenisa,zapadu to ne smeta,u igri je veliki novac

And now for something completely different

pre 3 godine

Čisto da pomenem da ja licno nemam nikakve veze sa ovim i da mnogi nesporazumi nastaju kada se mediji i društvene mreže bez potrebe upletu u nešto. Verujem da je tako i u ovom slučaju.

plus - minus

pre 3 godine

Novace, ostavi to za mladje narastaje i nekog novog broja 1, ti si vec na kraju karijere i prioriteti su po tvojim recima obaranje rekorada I broja GS. Ne trebas ti da se boris protiv sistema. To na kraju I ne moze ili mozda negde i moze ali uz velike zrtve. ps: sta ako uspes da napravis pomak I ugrozis previse vladare, da li ce ti pronaci nedozvoljene supstance unazad (naravno namestene) i oduzeti GS ove na primer. Reket u ruke i gazi. Molim da objavite Kommentar.

BLuka

pre 3 godine

@BLuka

Vidiš (bivši) zemljače, ja sam doktor elektrotehnike i doktorirao sam baš na stvarima koje je inovirao Tesla. I danas se bavim istraživanjem koje se zasniva na Teslinim pronalascima. A zaista nemam nameru da se raspravljam s nekim koji završava post "ako ne možeš da shvatiš, tvoj problem...". Pozdrav iz Nemačke.
(Darko@
Još ćeš reći da si ti naučnik a Tesla inovator.

Radoslav

pre 3 godine

mr, 30. avgust 2020 14:18)

Koja je svrha ove tvoje replike u duzini prosecnog romana? Uputio si je pogresnoj osobi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marcus Paige, 30. avgust 2020 14:55) U potpunosti se slazem,treba te ignorisati.

ATP

pre 3 godine

Pravila u mojoj kuci su takva, ako ti se svidja ok, ako ne onda napolje! Nikad nije bilo lepo pljuvati u tanjir iz koga jedes, u tvom slucaju i ti i mnogo tvojih oko tebe! Sram te bilo!

matori

pre 3 godine

@pa kako postuju tebe kao broja jedan videli smo odavno,eto i US open pocinjes prvog dana
(nikola, 30. avgust 2020 08:37)

to je u stvari dobro. on će verovatno igrati pretežno večernje mečeve, kao ipak sada jedina prava zvezda, a sa druge strane igra prvo polufinale, ako do njega dođe i ima više vremena za oporavak...

Deki

pre 3 godine

@(Avantura malog konjanika, 30. avgust 2020 13:20), alo, niko ti ništa ne može oduzeti ono što si osvojio. Na papiru je jedno, u stvarnom svetu je drugo.

Ceca

pre 3 godine

Nole zna šta radi a svi ostali mišići koji samo klimaju glavom zarad svojih interesa mogu da mu pljunu pod prozor. Da su svi u svojim mikrosvetovima kao on, ovaj svet bi bio bolje mesto za život. Čovek ima stav, sve je postigao i čega da se boji. Ne mora to da radi al hoće i svaka čast na tome.Zato i jeste ljudska i sportska gromada.

matori

pre 3 godine

@(pravnik, 30. avgust 2020 08:35)

što si ti došao na ovu vest?
misliš da se prodaš, pošto će Novaku trebati pravni savetnik?
'ajde bre, i vas ima "keri na rep"...
a pola novijih je sa privatnih fakulteta i pojma nemaju... nisu učili ni koliko u jakoj gimnaziji...

Rover

pre 3 godine

Ja bih sad zaradjeni novac od Sinsinatija dao ugrozenim teniserima. Koliko samo prica o tenisu i igracima sa malim primanjima a dao samo 30 000 dolara. Ej, izracunao sam to je kao mojih 17 doalara (i manje jer sam racunao samo Djokovicev novac zaradjen od teniskih turnira). Pa zamislite ljudi, nalazite se na celu jedne akcije, o vasoj akciji pisu svi, pun vam glas oko neke nepravde i onda date 1500 dinara.

pravnik

pre 3 godine

Precenjeni udaraci loptica. Generalno sportisti kao moderni gladijatori, hleba i igara.
A onda kada dodje posast poput ove sete se ljudi lekara, medicinskog osoblja i naucnika. Mislite da je trud tih ljudi manji od ovih koji ceo zivot broje travke u obroku i mlate neku loptu ili lopticu?
Naravno da nije ali je daleko manje placen dok ovi ljudi umiru da sacuvaju covecanstvo ovi prvi mudruju zaboravljajuci da su pored skole jedva prosli a ne da znaju bilo sta o cemu osim da zabavljaju mase po raznim modernim arenama.

Darko

pre 3 godine

@Čovek je daleko ispred ovog vremena kao i momci sa njegove strane, kao Tesla i svaka čast.

Porediti Nikolu Teslu, jednog od najvećih umova svih vremena koji je promenio čovečanstvo svojim izumima i nekoga ko se bavi prebacivanjem loptice preko mreže (a uzbto je svog psa nazvao Tesla) je van svake pameti. Doduse većina Srba i ne zna tačno čime se Tesla bavio i koji su njegovi pronalasci, tako da i ne čude ovakve izjave.

objektivno

pre 3 godine

Novak se nije smirio dok nije smijenjen prethodni direktor ATP,a postavljen na to mjesto njegov čovjek,međutim pokazalo se da se i novoustoličeni ne slaže sa Novakovim stavovima.Iako tvrdi da nema nekih skrivenih ciljeva,ipak mi se čini da bi on želio da zasjedne na čelo na ATP-,Balkanac je on ,ali mislim da će mu to propasti kao i njegov turnir.

Dejan

pre 3 godine

Čovek je daleko ispred ovog vremena kao i momci sa njegove strane, kao Tesla i svaka čast.
To mogu samo veliki ljudi, da krenu u borbu protiv ološa.

Rio

pre 3 godine

Pa dobro , pokušaj . Ali mislim da je razmaženost vas tenisera dostigla vrh. Svaki Dolar ili Euro ste zaradili znojem i mukom , to je uredu. Ali nemojte preterivati ....

strucnost ispred politike

pre 3 godine

oni su institucija koja vodi taj sport. ti si prolazna tacka koja im je dodatno donela novac. nikada niko nije uspeo takve stvari da srusi. ne gubi vreme na to vec udaraj lopticu.

Milica

pre 3 godine

@objektivno
Sto posto ste u pravu. Prvo je podrzavao onog Amera iz ATP-a sto je OSUDJEN za siledzjstvo ("Nisam video presudu" rece i osta ziv????). Posle je taj dolazio kod njega u Monako da "mu objasni sta se desilo" (prebio coveka pred trudnom zenom koja je zbog toga izgubila bebu). Kad je doticni podneo ostavku, NDj je postavio "svog" coveka, slazem se. Ali taj ocigledno nije "zadovoljavao kriterijume" koje mu je "sef" postavio. Formiranje nove asocijacije je besmislica. Tenis je individualan sport, svako sam odlucuje da ce time da se bavi. Ako nema uspeha, nema ni prihida. Ne vidim zasto bi sad bolje rangirani, uspesniji, igraci davali novac neuspesnima? To mu dodje kao kad bi u firmi uspesni rukovodioci morali da daju deo plate onima koji ne rade dobro. Ovo smrdi na "komunjarizam" u sportu. S druge strane, trazi enormno povecanje zarada igraca, ali ne i nacin raspodele kojim bi se "pomoglo" nize rangiranim, citaj neuspesnim. Prevedeno, oni koji ga optuzuju da hoce "jhos miliona" su u pravu. I neka mi neko objasni sta mu znaci "ekosistem igraca". Sto volim neobrazovane skorojevice koji se gadjaju terminima koje ne razumeju.
PS. Nolobotovi, lupajte minuse (ako mi uopste objave komentar).

Jesenja magla

pre 3 godine

Aha. Ako sam dobro shvatio, nisi podnio ostavku nego ostajes na celu Asocijacije dok ti i tvoji istomišljenici ne osnujete novu? A ako ne dobiješ podršku igraca za to, a nećeš, jel to znači da ostajes predsednik udruženja koje sada rasturas? Moralno, nema sta. I kako misliš da natjeras ATP da vas otcijepljenu grupu poštuje ako sad ne poštuje jedinstvenu asocijaciju? Potpuno je jasno da ovo što je napisano nisu pravi razlozi i da se iza svega krije nešto drugo. Tvoja bolesna zelja da uvijek budeš u centru pažnje i da te svi vole. Odgovor igraca na tvoj potez dovoljno ce ti reći o tome.

ATP

pre 3 godine

Pravila u mojoj kuci su takva, ako ti se svidja ok, ako ne onda napolje! Nikad nije bilo lepo pljuvati u tanjir iz koga jedes, u tvom slucaju i ti i mnogo tvojih oko tebe! Sram te bilo!

hm

pre 3 godine

haha od ovoga nemam nista,a koliko biznisa imas po evropi i svetu a sedis na drzavnom na dorcolu,nikoga ti ne postujes,unapredjena verzija kusturice i andergraunda, druze

Marcus Paige

pre 3 godine

Drzi se reketa, nije politika za tebe.....ovim pismom si to dokazao…!
(miodrag, 30. avgust 2020 09:58)

Prvi set protiv Raonica govori da ni reket nije za njega.

bato

pre 3 godine

Laka ti noc
Ni u jednom sportu igraci se ne pitaju cak bivsi igraci koji postanu predsjednici udruzenja u svom sportu posatanu obicni birokrati

hm

pre 3 godine

Новак управо то и покушава, да проба да направи нову групу, која би као таква имала моћ да нешто тражи

On da napravi moć :D, alo bre na prevaru se probio u vrh tenisa,zapadu to ne smeta,u igri je veliki novac

Avantura malog konjanika

pre 3 godine

"Gledajući trenutak globalno i za njega koji pokušava da sve rekorde poobara ovo je pogrešna odluka", kad proglasi svoje kraljevstvo, ATP će mu oduzeti sve titule koje je na njihovim turnirima osvojio. Nema tu ničeg novog, kad neko ko je dobio ordenje za doprinos državi i društvu ustane protiv te države, zakonom mu se oduzimaju sva odlikovanja i privilegije koje je imao. Meni ovo sluti da ova ideja ide u prilog sukoba Istoka i Zapada i da je Novak izabran da bude istočnjački teniski poglavar, ne znam samo u kojim će zemljama on i njegovi da igraju turnire?

Fenomen

pre 3 godine

Poštujem Novaka, ali previše se zaigrao. Sve je više političar i to loš nego teniser
Novače, zemlja se vrti oko sunca, a ne oko Tebe i tenisera. Prikoči malo, ima važnijih stvari na ovoj planeti od tenisera.

BLuka

pre 3 godine

@BLuka

Vidiš (bivši) zemljače, ja sam doktor elektrotehnike i doktorirao sam baš na stvarima koje je inovirao Tesla. I danas se bavim istraživanjem koje se zasniva na Teslinim pronalascima. A zaista nemam nameru da se raspravljam s nekim koji završava post "ako ne možeš da shvatiš, tvoj problem...". Pozdrav iz Nemačke.
(Darko@
Još ćeš reći da si ti naučnik a Tesla inovator.

BLuka

pre 3 godine

@BLuka

Vidiš (bivši) zemljače, ja sam doktor elektrotehnike i doktorirao sam baš na stvarima koje je inovirao Tesla. I danas se bavim istraživanjem koje se zasniva na Teslinim pronalascima. A zaista nemam nameru da se raspravljam s nekim koji završava post "ako ne možeš da shvatiš, tvoj problem...". Pozdrav iz Nemačke.
(Darko@
Još ćeš reći da si ti naučnik a Tesla inovator.

Magnum crimen Srbina Novaka

pre 3 godine

@Radoslav
Raonik ti je dokaz da je Novak najbolji, ikad. Pre pedeset godina kada su Kremer i Bili Džin King stvorili ATP i WTA, tenis je postao veliki sport i svet je dobio velika imena tenisa. Pokušaj, da ne kažem separatistički pokret koji predvodi Srbin Novak, završiće se katastrofalno za njega i grupicu koja će mu prići, Pospišil i Izner, jer iza ATP i WTA stoje svi savezi i veliki sponzori. Novak je krenuo putem samoupravljanja, hoće da igrači sami o sebi odlučuju, u radničkim savetima, u redu, ali onaj čija je lova neće im dati više glavu da pomole. Sve titule koje je osvojio na VTA turnirima biće mu oduzete, a on kako hoće, ne znam samo ko ga je uvukao u sve ovo? Neko ko je rešio da pokori Zapad?

kalcokera i trokorak bili

pre 3 godine

@BLuka

Vidiš (bivši) zemljače, ja sam doktor elektrotehnike i doktorirao sam baš na stvarima koje je inovirao Tesla. I danas se bavim istraživanjem koje se zasniva na Teslinim pronalascima. A zaista nemam nameru da se raspravljam s nekim koji završava post "ako ne možeš da shvatiš, tvoj problem...". Pozdrav iz Nemačke.
(Darko, 30. avgust 2020 10:11)

Doktor nauka a kuca komentare....i to jos iz nemacke
eeeee zivote lutalico

OKlop

pre 3 godine

Ajmo Novakovi fanovi. Gde je sada ona odlučnost u branjenju ATPa kad ga kritikuju nebitni 100+ igrači, kada Kirjos kritikuje ATP iz bukvalno istih razloga. Da li sada Nadal oseća da mu se tresu rekordi? Da li je sada Vilander primitivac jer misli da je red da unija igrača napravi bojkot prema ATPu?

Bukvalno ste u komentarima ispljuvali svakog ko je bio protiv ATPa. A garant ćete danas pogaziti svoju reč i većina vas će stati uz Novaka.

Joao

pre 3 godine

Ćorav posao, nema šta!
Ali čovek je punoletan, odgovara za svoje postupke, ako hoće u još jedan kazan da se kuva - neka ga!
Novak nema mentalne kapacitete i obrazovanje da parira teniskim političarima. Neće imati podršku drugih vrhunskih ugrača, a pogitovo ne turnira. Trenutak je takođe vrlo pogrešan. U pitanju je verovatno inat iz Udruzenja jer nije navikao da gubi, ali jedno je prebacivanje loptice preko mreze, a drugo bavljenje ozbiljnim novcem. Tu mu niko nece nista oprostiti.

Prvi set protiv Raonika

pre 3 godine

"Ali čovek je punoletan, odgovara za svoje postupke", ne samo da je punoletan nego je sada i najstariji igrač na US Openu, koristim priliku da Srbinu Novaku čestitam zvanje najstarijeg igrača koja ima 34 godine i koji se sprema za pemziju.

BLuka

pre 3 godine

Darko@ hajde reci nam ti ko je i šta je Nikola Tesla, naučnik ili pronalazač;Srbin, Hrvat ili AustroUgr!!??
Za mene je Nikola Tesla čovek koji je napravio otklon u civilizaciji, čovek koji je želeo samo dobro čovečanstvu i čovek kojega ne da nisu razumeli već mu nisu dali da pomogne čovečanstvu jer su njegove ideje bile neisplative...njegove ideje robovlasnicima nisu imale ekonomsku opravdanost.
Zašto poredim Novaka i Nikolu...prvo što su Srbi i što služe na ponos Srbimandrugo što su napravili tektonske poremećaje u svome znanju i svetu, što su u svojoj sadašnjosti i nečijoj budućnosti primer kakav bi čovek trebao biti i kako čovek da tretira i sebe i svoju okolinu.
Treće...ako nisi sposoban da to shvatiš poradi na sebi i biće ti jasno zašto se velikani stavljaju u isti koš.

Goran

pre 3 godine

Odluka koja ne moze biti pogresnija iz mnogo razloga. Prvo, udruzio se sa Pospisilom koji je igrac bez kredibiliteta. Ako se vec upustao u tako nesto morao je da se udruzi makar sa nekoliko Top 10 igraca a ne sa Pospisilom. Drugo, trenutak ne moze biti gori. Trece, uzeo je kao primer nepostovanja igraca otkazivanje meceva pre dva dana zbog ubistva jednog Afroamerikanca. Najgori moguci primer. Cetvrto, vec su se oglasili Nadal i Federer i pozvali na jedinstvo. Uci ce u konfrontaciju sa Nadalom i Fdererom i vec je sada jasno da ce ogromna vecina fanova, igraca i medija biti protiv njega. Novak se nalazi u kljucnom trenutku u karijeri i ne treba mu nista sto ga moze dekoncentrisati ili oduzeti vreme. Taman je izasao iz fokusa zbog fijaska sa Adrija turom i sada opet ulazi u novi problem sa javnoscu. Treba mu hitno jedan dobar PR strucnjak.

izhlapjeli starac

pre 3 godine

@Darko
Nije za ovu priču uopšte važno čime se bavio Tesla a čime Novak. Da se Novak bavio nečim drugim, ko zna dokle bi stigao?!
I jedan i drugi su u svom poslu vanzemaljci. Upravo taj princip, da se pošteno zalažeš za progres, za poštenje, i onda kada ne postoji NIKAKAV materijalni interes, (kakav bi interes Novak mogao da ima? ), izdvaja Novaka od gomile. To je suština priče.

Ko li je Novaka naveo na tanak led?

pre 3 godine

Kako neko misli da će Novak i pobunjenici moći da igraju na turnirima ATP-a, ako napuste ovo asocijaciju? Mogu li zemlje koje nisu u Fifi da igraju na prvenstvu sveta u fudbalu? Ajde malo, trgnite se, ili nastavite da jašete svoje drvene dorate.

Novak

pre 3 godine

Nole legendo,koncetracija i fokus sada na Us Open i 18 titulu,pa onda razmisljaj o ovome.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Simke, 30. avgust 2020 08:26)

U pravu si Simke brate, hoću! Hvala na savetu

KgK

pre 3 godine

bravo majstore, najlakše je ćutati i smrdeti. Tako će uraditi većina, a opet ce svi imati koristi od ove tvoje organizacije. Živ bio, i nadam se da ATP nakon ovoga neće još okrutniji biti prema tebi.. Ali ti znaš kako protiv toga, na terenu ti ne mogu ništa

Vladimir Stanisavljevic Batak

pre 3 godine

Jos jedan potez i deja za svaku pohvalu i postovanje. U ovom sportu nisi od juce i znas ih "sve" kako disu. Budi oprezan ali ako OSECAS U SEBI to sto si rekao u otvorenom pismu, NAPRED! Uvek sa tobom na TV, compjuteru a i na terenu kad si u Melburnu.

plus - minus

pre 3 godine

Novace, ostavi to za mladje narastaje i nekog novog broja 1, ti si vec na kraju karijere i prioriteti su po tvojim recima obaranje rekorada I broja GS. Ne trebas ti da se boris protiv sistema. To na kraju I ne moze ili mozda negde i moze ali uz velike zrtve. ps: sta ako uspes da napravis pomak I ugrozis previse vladare, da li ce ti pronaci nedozvoljene supstance unazad (naravno namestene) i oduzeti GS ove na primer. Reket u ruke i gazi. Molim da objavite Kommentar.

srb.rs

pre 3 godine

Bojim se da Novak iz svega ovog ne izvuče deblji kraj. Znamo svi koliko ga “vole” , ne bi me čudilo da ga čak izbace sa nekih turnira ili nesto slicno ... nadam se da znaš šta radiš Novače ... veliki pozdrav iz Banja Luke

ramvo amadeus

pre 3 godine

Nevjerovatan fakt je da zarade igrace koje jesu velike su samo 13 posto od prihoda turnira.
E zamislite to gazda bez tebe ne moze jer ste najbolji recimo top 50
i ne moze vas zamjeniti jer niko ne bi gledao ATP sa drugorazrednim igracima.
I oni ubiraju 87 posto profita.Meni to izgleda kao prilicno dobra situacija za pregovore od stane igraca.

Koliko se sjecam u NBA je 50/50 posto

Markobg

pre 3 godine

Gledajući trenutak globalno i za njega koji pokušava da sve rekorde poobara ovo je pogrešna odluka.Zar je moguće da je kao primer naveo otkazivanje turnira na jedan dan?! Black lives matters zajednica koja je u većini iako se među njima sada kriju i najokoreliji rasisti ,pocepaće ga zajedno sa tradicionalno nenaklonjenim medijima.Novače odustaj od svega toga i samo gledaj svoja posla ako si rešen da budeš br1 u istoriji!!Igraj i radi ono što najbolje znaš ,živeće ATP i igrači bez tvog angažovanja.

Radoslav

pre 3 godine

Drzi se reketa, nije politika za tebe.....ovim pismom si to dokazao…!
(miodrag, 30. avgust 2020 09:58)

Prvi set protiv Raonica govori da ni reket nije za njega.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marcus Paige, 30. avgust 2020 11:45) Slazem se,jos samo da dodam a posebno drugi i treci set.

Cera

pre 3 godine

Ja volem Novaka i zbog ovakvih stavova.
Vecina tih velikih igraca kad zavrse postanu birokrate i uhljebe se sto bi bosanci rekli u ATP.
Kao i u Fiba Fifa i ostalima niko nece da rizikuje nego se uvale u neke besmislene izmisljene funkcije i podrzavaju status quo.

E zato je ovaj covjek ljudina ima taj prkos i inat da ustane i da se pobuni.Vecina nas nazalost nema to, boj se ovoga boj se onoga.

A sta ATP radi spinuju ove njegove izjave kao gledajte ljudi Novak pohlepan milione hoce jos para.
Covjek trazi povisicu za druge slabije ne za sebe.
Rodji to ne pada napamet naravno samo se slihta birokratama zato i jest najpopularniji jer su ga ti isti izgurali da bude neko bozanstvo.

Junker

pre 3 godine

@rover
Imam predlog. Daj ti za početak tih 17 dolara za akciju "Borba protiv Đokovićeve dominacije u tenisu" pošto te to očito jako pogađa čim pišeš takve komentare.

Randy Marsh

pre 3 godine

Novak je zaslužio da mu se ne dele saveti šta i kako da radi.
Pa zar nije do sada sto puta pokazao da je veoma racionalan i promućuran.
Ali mi moramo o svemu da mu pametujemo - šta će da jede, ko da mu bude žena, koje turnire da igra, a koje ne, da li da igra dubl, da li da se bavi teniskom politikom...

Treba da nas je sramota. Svakoga ko mu konstantno deli savete.

Marcus Paige

pre 3 godine

ko Jo's gleda tenis?
(milos, 30. avgust 2020 10:18)

Kad ovaj ode u penziju tenis ce gledati mali broj ljudi sa ovog sajta, jer nece imati za koga da navijaju.

Darko

pre 3 godine

@BLuka

Vidiš (bivši) zemljače, ja sam doktor elektrotehnike i doktorirao sam baš na stvarima koje je inovirao Tesla. I danas se bavim istraživanjem koje se zasniva na Teslinim pronalascima. A zaista nemam nameru da se raspravljam s nekim koji završava post "ako ne možeš da shvatiš, tvoj problem...". Pozdrav iz Nemačke.

Miodrag

pre 3 godine

Bravo Novace. Oduvek si pokazivao sve prave ljudske karakterne osobine, ne samo na terenu, već i van njega. Tvoj lični interes, jasno je svima, u ovome ne postoji, osim razumevanje prema svim kolegama, prema sportu i želja da ovaj sport opstane i posle Velikog Novaka. Hvala ti sto postojiš, što su te roditelji tako vaspitali sa svim karakternim osobinama koje posedujes. Idemooo!

Long live and David Coverdale

pre 3 godine

Kirijusu ce trebati jedno 20 dana da ukapira i razume sta je Novak napisao...
(Straight Outta München, 30. avgust 2020

Hahahahhaha,malo je kume.Aj u Echo na kafu.

Srba

pre 3 godine

Mene zanima kako misli da napravi nesto pozitivno sa novom asocijaciom kad i stari savet igraca nema nekih znacajnih rezultata .
Srecno Nole u radu i pogotovo da dobijes ovaj GS i 18 titulu !!!!!
(Pegone, 30. avgust 2020 09:40)
Crnogorac. Sto bi bio jedan sindikat kad on moze svoj da ima.

Karakondžula

pre 3 godine

... jedina šansa igrača da se izbore za svoju asocijaciju je da sama takva asocijacija bude organizator nekog novog jakog takmičenja koje ce po snazi i medijskom uticaju biti nešto kao svetako prvenstvo za tenisere... recimo, da se igra svake druge godine, da se pravila igre tenisa znatno promene, da se na tom takmičenju igra u više disciplina, više podloga, ekipna takmičenja... nešto kao mala atletika ili mala gimnastika... sve to sa ciljem da svi teniseri dobiju mnogo medijskog prostora za sopstvenu promociju u medijima, za privlačenje novih i starih sponzora ... a mi gledaoci da uživamo u nečemu ßto nije samo istorija i tradicija, već nešto što će pripadati sportu 21. veka... Novače napravi asocijacoju i organizuj turnire koji će se zvati svetsko.prvenstvo... a potražu jake sponzore diljem sveta... i videćeš, biće zanimljivo... a samo to može naterati ATP da menja svoju politiku i rasporede...

Kikujiro

pre 3 godine

If tennis players were politically active, Roger and Rafa would be conservative rich elite bullshitting people so they can get even richer and more comfortable. Novak and Pospisil would be revolutionaries that kick ass. Murray would say whatever is popular at the time.

But Djokovic is not one to easily abandon what he believes is right. Raised with limited means in an era of conflict in Serbia, he has never minded sliding into the corners and scrapping for a point.

“To be honest, even though maybe some people think that I always try to fit in — and I always try to be liked or something like this — for me it’s more important to really be my authentic self,” he said in an interview before the Western & Southern Open. “Just do, think, speak, feel what I feel deep inside resonates the most with my life values and the way I grew up, and the way I think it’s going to be reflecting on my legacy tomorrow.”

He added: “That, in a lot of cases throughout my career, has not impacted my reputation or my image or my brand so positively. But I know I’m doing the right thing, so I’m going to do it.”

If tennis players were politically active, Roger and Rafa would be conservative rich elite bullshitting people so they can get even richer and more comfortable. Novak and Pospisil would be revolutionaries that kick ass. Murray would say whatever is popular at the time.

anica velickovic

pre 3 godine

Lepo se fokusiraj na turnire i slemove kojo dolaze pa Boze zdravlja krajem iduce godine nece biti bitan savet igraca itd...vec cemo pricati o lepsim temama.
Dalje od toga Nole, gledaj sebe.

statističar

pre 3 godine

Prvo pogledajte ATP rang listu i videćete u prvih 50 igrača sveta mnogo Rusa, Srba, Hrvata, Italijana i Francuza. Naravno, ima mnogo i Španaca i nekoliko Švajcaraca ali će verovatno za Federerom i Nadalom. Ovo nije igra na kratke staze i to Nole i Izner odlično znaju zato će da pobede sve protivnike za godinu ili dve. Samo u fudbalskoj prvoj i drugoj ligi Velike Britanije ima oko 500 igrača koji godišnje imaju ČISTU zaradu preko milion dolara! A koliko puno još ima bogatih liga od španske do kineske i japanske... Dakle, ono što im Nole govori dve godine da igrači oko 300-te pozicije su po pitanju godišnje zarade na NULI, a oni između 400-te i 500-te pozicije su u GUBITKU. Smešno je da jedan Mesi ima zagarantovanu godišnju platu nego što na svim turnirima jedne godine zarade Nole, Rafa i Rodžer! Uz Noleta će biti stotine mladih i siromašnih igrača, pobeda mu je zagarantovana!

Zoks

pre 3 godine

Ovo je u sustini ko i sindikati i velike korporacije barem ovde u Australiji gde ja zivim.
Da nije sindikata velike "gazde" bi postavljali uslove da i nemas zivota osim da njima donosis pare a ko tebe sisa i tvoje interese.
Ja licno mislim da Novak ovo stvarno radi iz dobre namere i svaka mu cast na tome ali opet kontam mozda bi bilo bolje da to forsira negde pri kraju karijere a ne sada kada je u trci za Grand slams.

Sad treba da ocekujemo talase mrznje prema Novaku od strane ATP i medija...kad ih nagazis za pare tek tak postanu zveri

Nervous Rabbit

pre 3 godine

Za one koji govore kako Novak treba da se ostavi politike i fokusira na GS, ovo i jeste jedan vid borbe. Novak je očigledno rešio da obori sve stare i postavi nove rekorde. A kako to da uradi ako ga stalno sapliću sa raznih strana? Najsvežiji primeri su pomeranje polufinala i finala Sinsinatija i stavljanje Novaka da igra prvi dan na US Openu. Time su mu direktno oduzeli 2 dana za oporavak i odmor. Mislite li da bi to bio slučaj sa Federerom? On zna da mora sam da se izbori za svoja prava. Pored toga što iskreno verujem da želi da pomogne i slabije rangiranim teniserima.

mr

pre 3 godine

Novak nije naucio da se postovanje mora zasluziti.
(Marcus Paige, 30. avgust 2020 12:55)

А ти си млад па још ниси научио како озбиљан свет функционише. Функционише на принципима моћи, а не на некаквим имагинарним категоријама на психонивоу. Новак управо то и покушава, да проба да направи нову групу, која би као таква имала моћ да нешто тражи. А не тражи ништа друго него да буду као и сви остали спортисти. На пример кошаркаши НБА се изборили да 50% прихода иде њима. У фудбалу у неким клубовима чак скоро 90% прихода иде играчима. А у елитном тенису чак ни 15% не иде играчима. И ту је разлог борбе и распоред моћи. Новака боли уво, он је међу 20 најплаћенијих спортиста света, и њему је добро и са ови 15%. Ови тенисери који су молили за помоћ сада нек виде где ће и са ким ће. Могу да иду слободно против Новака и да подрже недефинисне ставове Федерера и Надала тј да се ништа не мења, или ће да се придруже Новаку и да се изборе за себе.

DRAGAN

pre 3 godine

Nole, mani se belaja. Ne diraj u vatru, moze planuti.
Uzeo si sve sto ti je bilo
ponudjeno. Ako mozes jos da igras dve do tri godine,
odradi casno i posteno. Oni te nikada nece ceniti kao najboljeg tenisera planete, zato uzmi sto mozes jos u
svoje ruke i reci im cao, cao.
To ce ih najvise pogoditi.

sam

pre 3 godine

Sad kad osnuje tu uniju i postavi Jecu za predsednika :))))
(Radijator, 30. avgust 2020 08:48)

Poenta je da aktivan igrac bude predsednik asocijacije. Ali dobro, generalno pises nebuloze.

Djokista

pre 3 godine

Sad je jasno odakle nedavno orkestrirana haranga na njega. Verovatno se saznalo za nezadovoljstvo i nameru da osnoiva paralelna organizacija. Zato su nasli onog nesrecnika Kirgiosa kao razglasnu stanicu ili avatar?. Lepo im ga zveknu Novak tiho i bez mnogo rasprave.

nikola

pre 3 godine

pa kako postuju tebe kao broja jedan videli smo odavno,eto i US open pocinjes prvog dana,a o lomatanju tebe po vrucini i terenima bez krova da i ne govorim.Ono dovlacenje tebe do finala,a da si polufinale igrao u subotu je bio zlocin protiv humanosti.I normalno kad si izgubio,ni medijima to nije zasmetalo.Jedino da jos priznaju da neki igraci i ako su vrhunski,"nisu bas pozeljni".

Из угла

pre 3 godine

Он је бр.1 и председник савета играча. Ако он нема права да каже шта мисли, па ко онда има?
Ако се не бориш у шта верујеш, онда ни не живиш него животариш.

dusan

pre 3 godine

ovi misevi , koji pisu da noletu to ne treba , nemaju ni znanja , ni mu.a, ko Nole.
Nole ima neafirmisane i siromasne igrace uz sebe, koji su nuzni na svakom turniru , najcesce kao dekor i sparing partneri ovih velikih .
Bez njih nema turnira , a za uzvrat ne dobijaju nista ....i uvek tako !!!
to je ovim velikima dobro , ali su sebicni i gledaju svoje interese .Nole nije takav!
Zato ih organizuje i dize, jer uskoro odlaze federer i nadal , ostaje on i "ONI". ovo je pravi i dobar trenutak, i prilika za ovu akciju !!!
NOLETOV PUT JE BIO TRNOVIT , I KAO NEKO SA BALKANA I TE KAKO IMA DUSU ZA OSTALE.

Saša

pre 3 godine

Prvo bi zrebao popraviti pismenost, ne kaze se “nemam drugi” vec nemam DRUGIH
(kurcadzija musa, 30. avgust 2020 08:39)


Naravno, Novak je ovo pismo napisao na srpskom. Inteligencija nula, ali važno je da si pismen .

Pegone

pre 3 godine

Mene zanima kako misli da napravi nesto pozitivno sa novom asocijaciom kad i stari savet igraca nema nekih znacajnih rezultata .
Srecno Nole u radu i pogotovo da dobijes ovaj GS i 18 titulu !!!!!

prika

pre 3 godine

Nole svaka cast ali okani se toga, tenis oblikuje bogat svet i oni sebi prave ugodjaj kakav oni hoce, a ti treba samo da igras ili neigras

glukozamin

pre 3 godine

Kirijusu ce trebati jedno 20 dana da ukapira i razume sta je Novak napisao...
(Straight Outta München, 30. avgust 2020 09:04)

Misliš da on ume da čita... mislim ovako ozbiljan i duži tekst. Njemu su komplikovane i reklame za pivo. Jednosložne reči su ok, da može da pročita BAR, WC i tako to.

marko

pre 3 godine

Svaki obican covek koji je osetio nepravdu na svojim ledjima ce ovo podrzati.Kakve veze ima sto su federer i nadal protiv oni samo brinu za svoju zadnjicu bas ih briga za one koje nepravda boli.Kazete da novak nema vecinu a ja vam kazem da devedeset posto tenisera su za novaka bilo da su u vrhu ili nisu.Svi oni mogu u toku karijera biti na dnu i na vrhu to oni dobro znaju povrede ili forma i svi oni zele da imaju mogucnost istu da se bave onim sto vole a to samo mogu onog trenutka kada nece strepeti da li ce u nekom trenutku moci preziveti finansijski brodolom.

abraxas

pre 3 godine

Rizičan potez, ako nema provereno većinu igrača iza sebe. Ako Novaku ne pristupi većina tenisera u toj novoj uniji, zamislite da ATP i WTA povuče potez u kojem za prihvatanje prijave učešća igrača na njihovim turnirima igrač mora da bude član sadašnjeg, prihvaćenog udruženja igrača, a ne te nove unije. ATP i WTA mogu tako da ih "razbiju" za dva dana i onda će, da bi uopšte igrali turnire, ili da se vrate nazad u sadašnje udruženje, ili će da počnu da organizuju svoje turnire i svoje "grend slemove".

Srećno

pre 3 godine

Odlučio si da se boriš i većinu nas to ne iznenađuje,rođeni si borac,jedino me plaši činjenica da ćeš u jednom trenutku ostati sam u borbi, jer će kolege koje te sad podržavaju podviti rep kad mašinerija Atp krene u kontranapad sa svim orujem koje imaju na raspolaganju.

Goran

pre 3 godine

Nole,
trebalo bi prvo da počistimo u svom dvorištu.
Preko 90% tenisera i roditelja nije zadovoljno kako radi TSS odnosno kako ništa ne radi.
Zamisli likove na nivou naše male siromašne zemlje koji u tom nazovi savezu gledaju samo svoj interese i to leglo ne može da se očisti i sredi, a sad kao sredićemo na svetskom nivou gde se prepliće 100 interesa
Želim ti od srca da manje trošiš energiju na nedodirljive stvari kao što je svetska teniska politika, da još dugo traješ i srušiš sve rekorde.
Živ bio Šampione!

Брацика

pre 3 godine

Новаче ,па запад не функционише на хуманости и реалности већ искључиво апсолустички,интересно и често скривено ,насилнички........

Pera

pre 3 godine

Kakva stravična šteta, a mogao je da bude najbolji od najboljih, što nakon ovoga što misli da uradi nikada neće biti kakve god rezultate u budućnosti postigao.

Izgleda da se, nažalost, opet neumitno potvrđuje stara poslovica "Šta ne platiš na mostu, platićeš kad-tad na ćupriji. Doduše, postoje profesionalci koji mogu uvek da pomognu da cena na ćupriji bude beznačajna, jedno što mi se čini da će Nole sve da uradi samo da ne ode kod tih profesionalaca.

Milan_PT

pre 3 godine

@Bracika...Zapad ne funkcioniše na humanosti i solidarnosti. Prijatelju a na Istoku cveta solidarnosti? Sindikat na Zapadu štiti svoje članove, na istoku ni ne postoji a gde postoji deli piliće i polutke a ne bori se za bolje uslove radnika. Kapitalizam na Zapadu nije dobar ali je u odnosu na Kineski ili Korejski sistem Eldorado za radnike. Nas ne spominjem da bi mi pustili komentar.

matori

pre 3 godine

@(pravnik, 30. avgust 2020 08:35)

što si ti došao na ovu vest?
misliš da se prodaš, pošto će Novaku trebati pravni savetnik?
'ajde bre, i vas ima "keri na rep"...
a pola novijih je sa privatnih fakulteta i pojma nemaju... nisu učili ni koliko u jakoj gimnaziji...

NADA

pre 3 godine

Noleta potpuno razumem,jer on je borben karakter i boli ga nepravda,a ona je jako ziva.I sve sto je napisao je sigurno tacno.Nole ne radi za licni interes i nema potrebe za tim.Koliko god je ovo sjajna ideja za nju je potrebno mnogo hrabrosti.Evo samo u komentarima ljudi koji imaju uska shvatanja vidimo da Noleta prozivaju sto zbog para sto zbog rusenja ATP,sto nije tacno.Podrzala bih 100%ovu ideju da nije opasna po Noleta.Mocni ljudi mogu da mu naskode a prijatelji da ga iznevere.Mogu da mu nakace pobunu i da ga suspenduju iz tenisa i sl.Cak bi to ucinili sa zadovoljstvom da bi Rodzer ili Rafa bili prvi u istoriji.Plasim se posledica.No mozda se desi da se razgovorom rese problemi.Svako dobro Noletu i da ne veruje puno,samo oprezno.

kralj

pre 3 godine

Bojim se da se Novaku ne obije o glavu,to su organizacije koje po radu mnogo lice na sektaske organizacije I ko ih dirne,kao da je dirnuo u osinje gnezdo.Ocekujem u narednih nekoliko dana sve moguce grozote vezane za ime NDJ,medijske napade,povezace ga sa svim I svacim,verujem I da ce da se javi neki crnoputi igrac I kaze da ga je Novak popreko pogledao.Po meni ovakvu pricu je trebao ako vec hoce,da pokrene za tri,cetiri godine,pri kraju karijere,sad nece moci da se spasi od novinara,tabloida a I od celnika ATP,pitanje kakav ce zreb da ima,termine za meceve itd.

tenis011

pre 3 godine

Pre navale “pametnica” da objasnimo neke stvari.

ATP je nastao kao unija teniskih profesionalaca, jedan od osnivaca je NDj mentor Nikola Pilic.

ATP je nastao kao odgovor na ITF koji predstavlja nacionalne saveze ( od Mozambika do USA, ili Srbije...) , mahom je glasanje po principu jedna zemlja jedan glas, e sad mozete misliti koliko se interesi Togo-a ili Fidzi-a podudaraju sa Grand Slam zemljama.

Problem se javlja kod gledanja na tenis. Za tenisere to je sport a za ljude oko njih to je biznis / cirkus ( postoje razni podaci o starosti prosecnog gledaoca , potrosnje novca na kupovinu karte za teniski mec, broj tenisera globalno itd), ovi drugi gledaju samo na zaradu i onda dolazi do sukoba sa igracima ( traze im vise takmicarskih nedelja, igranje u nemogucim uslovima, satnicama , smanjuju davanja za tim, penzije itd) ...na sve to imate taj famozni procenat koliko od prihoda sa turnira ide igracima.

Tu se treba reci da prihod i profit nisu isto. Organizatori imaju ogroman trosak organizovanja turnira. Tako da ATP board sigurno ne uzima 85% profita kako je neko napisao.

Iz svega navedenog tesko su pronalazili zajednicki jezik biznis i sportski svet ( zbog ovih prvih izmedju ostalog , neka velika teniska imena su uvek morali da igraju na centralnim terenima u centralnom terminu jer taj termin donosi najvise novca iako trenutna forma i kvalitet meca ne zasluzuju).

Opasan potez NDj , sad ce mu ATP biti za vratom , sigurno im nece biti miljenik ( nadam se i ne nesto gore od toga).

NBA model 50-50 ne moze da opstane iz mnogo razloga a izmedju ostalog kosarkasi su nauceni da su tim a teniseri individualci...

Inace NDj otac je isto pokusao pre nekoliko godina u Srbiji , ...zavrsilo se bombasticnim naslovima u novinama i nista nije bilo od toga ( ako ne racunamo da je stric postao potpredsednik teniskog saveza )...

Millennium

pre 3 godine

Kada su ovi iz Sinsinatija odlučili da se i oni naprasno pridruže bojkotu, tada sam prokomentarisao da sam na mestu igrača da bih se istog trenutna pokupio i otišao, pa da vidim ko će da im igra. Evo i Novak je to prokomentarisao, a verujem da je svim igračima to veoma zasmetalo.

matori

pre 3 godine

@pa kako postuju tebe kao broja jedan videli smo odavno,eto i US open pocinjes prvog dana
(nikola, 30. avgust 2020 08:37)

to je u stvari dobro. on će verovatno igrati pretežno večernje mečeve, kao ipak sada jedina prava zvezda, a sa druge strane igra prvo polufinale, ako do njega dođe i ima više vremena za oporavak...

Radoslav

pre 3 godine

Markus Prjdz i Vil Mozli,veci sam grobar od vas 20x,ne skrnavite imena dvojice odlicnih kosarkasa vasim bezveznim komentarima,menjajte odmah nikove.

Жуле

pre 3 godine

Тенис је једини прави тв спорт...
што значи, простом речју,боље се види на тв него на терену...

не,није сваки спорт такав...

то значи да у многоме или већину одлука шта, где, како доносе тв компаније односно уговори ...

Deki

pre 3 godine

@(Avantura malog konjanika, 30. avgust 2020 13:20), alo, niko ti ništa ne može oduzeti ono što si osvojio. Na papiru je jedno, u stvarnom svetu je drugo.

mr

pre 3 godine

Новак управо то и покушава, да проба да направи нову групу, која би као таква имала моћ да нешто тражи

On da napravi moć :D, alo bre na prevaru se probio u vrh tenisa,zapadu to ne smeta,u igri je veliki novac
(hm, 30. avgust 2020 14:26)

Не читаш добро, написах да је Новаку добро и са ових 15% за поделу, и он већ има моћ, јер је огромну лову дигао са стола. Новак полако и завршава каријеру, и ово није његова борба за себе, већ његова жртва за друге који остају после њега. Новаку би могао да буде део система као ова двојица, али то никад није хтео и неће ни сада. Изабрао је трновитији пут, али исправнији. Наравно да кроз групу покушава да стекне моћ за све. При томе опет наглашавам да не тражи ништа ненормално, већ да буду макар на нивоу од пола од оног што рецимо имају НБА кошаркаши који су се међу задњима изборили за то. А за то су морлаи да блокирају целу лигу, и да се лига уопште није играла. Да се изборе за пола од тога, и да се мало праведније распореди наградни фонд, онда би слабији тенисери већ добили сасвим довољно новца. Многи од њих би још више уложили у каријере, самим тим би и тенис постао бољи. А тренутно имамо да се некакве маторе прдоње разбацују са парама купујући нова кола и бацајући на клинке, док тенисери морају да млате рекетом по цео дан и да на крају године немају ништа, осим наравно ових првих 50-так са листе.

kibicer

pre 3 godine

Ne razumem otkuda ovoliko negativne energije i neka percepcija kako putem ovog novog udruženja neko hoće da vlada tenis biznisom. Ja ovo doživljavam jednostavno kao formiranje nezavisnog sindikata, baš kao što se to radi u zapadnim firmama. Do sada su bili u "firminom" sindikatu (onaj što je nekada delio polutke i zimnicu, a glavni sindikalista imao 30% uvećanu platu, službeni auto, dobio stan preko reda ili bar povoljan stambeni kredit i svako malo išao u banju o trošku firme) a sad im je dosta jalove kvazi borbe i hoće nezavisni sindikat. A da može bolje - može.

Radoslav

pre 3 godine

mr, 30. avgust 2020 14:18)

Koja je svrha ove tvoje replike u duzini prosecnog romana? Uputio si je pogresnoj osobi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marcus Paige, 30. avgust 2020 14:55) U potpunosti se slazem,treba te ignorisati.

Prstic na usta, mali primitivce

pre 3 godine

Pravila u mojoj kuci su takva, ako ti se svidja ok, ako ne onda napolje! Nikad nije bilo lepo pljuvati u tanjir iz koga jedes, u tvom slucaju i ti i mnogo tvojih oko tebe! Sram te bilo!
(ATP)

Upravo takav stav jasno pokazuje tvoj primitivizam i aroganciju vladajucih struktura u tenisu, jer su kucu koju su zajedno gradili teniseri i turniri proglasili samo svojom. Da si ikad prosao pored nekog teniskog turnira, znao bi da je tenis, kao i svaki drugi sport, partnerstvo izmedju sportista i vlasnika. Uspesni sportovi znaju da bez zadovoljnih sportista nema dobre lige i zato podela kolaca u, na primer, NBA je oko 50%-50%. Slicno je i u drugim sportovima. Za razliku od njih, u tenisu je do skora na nagrade igracima islo oko 15%. O razlici u zastiti prava igraca u kosarci i tenisu da ne pricam. U odnosu na ostale sportove, tenis je jos na sredini 20. veka i zato nastaje ova organizacija koja objektivno kasni dvadesetak godina.

Straight Outta München

pre 3 godine

Kirijusu ce trebati jedno 20 dana da ukapira i razume sta je Novak napisao...
(Straight Outta München, 30. avgust 2020

Hahahahhaha,malo je kume.Aj u Echo na kafu.
(Long live and David Coverdale, 30. avgust 2020 09:21

Landsberger Str??

Mile

pre 3 godine

@Mare... Igrače u NBA drze kao robove? Majstore jel se to odnosi i na naše Jokaru, Bobija, Bogija, Belog, Guduru... Svi imaju primanja u desetinama miliona. Ti ladno kažeš da su oni robovi ja kapiram da mrziš Amere ali brate tamo ako ista funkcionise to su sindikati.

Dare

pre 3 godine

Sportisti su samo marionete u rukama sponzora, udruženja i klubova. I jedina svrha njihovog postojanja je da zabavljaju široke narodne mase koje će da kupuju proizvode tih istih sponzora. Pa setite se samo Uniqlo, nikad niko čuo za njih, a onda je masa Srba pocela da kupuje njihove proizvode, samo zato sto ih Novak nosi.

T

pre 3 godine

ATP daje velike pare najboljim teniserima i pošto su oni publici najinteresantniji, niko se ne buni. A kao rezultat ko nije rangiran u prvih 100 imaće ozbiljne finansijske probleme čim prestane da igra tenis. Ali to nije problem vlasnika turnira i naizgled je svima lepo. A i publika se slaže. Npr. Kad god neki niže rangirani teniser prokomentariše bilo šta, komentatori na sajtu ga napljuju da treba da ćuti dok ne bude u prvih 5.

And now for something completely different

pre 3 godine

Čisto da pomenem da ja licno nemam nikakve veze sa ovim i da mnogi nesporazumi nastaju kada se mediji i društvene mreže bez potrebe upletu u nešto. Verujem da je tako i u ovom slučaju.

Miroljub Savic

pre 3 godine

E Srbendo naša i tvoja bolesna potreba za pravdom u surovom imperijalističkom svetu.... Od sada pa do kraja karijere ćeš igrati u najlošijim terminima i uslovima! A ona dva "manekena" u prijatnoj večernjoj hladovini...
Bog neka ti je u pomoći u naporima koje činiš.

Ceca

pre 3 godine

Nole zna šta radi a svi ostali mišići koji samo klimaju glavom zarad svojih interesa mogu da mu pljunu pod prozor. Da su svi u svojim mikrosvetovima kao on, ovaj svet bi bio bolje mesto za život. Čovek ima stav, sve je postigao i čega da se boji. Ne mora to da radi al hoće i svaka čast na tome.Zato i jeste ljudska i sportska gromada.