Fudbal 322

Nedelja, 23.08.2020.

19:20

Bajern šesti put šampion Evrope!

Fudbaleri Bajerna iz Minhena novi su šampioni Evrope pošto su u velikom finalu pobedili Paris Sen Žermen – 1:0 (0:0).

Bajern šesti put šampion Evrope! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

322 Komentari

Sortiraj po:

Marko21

pre 3 godine

Pariz je.. Bolji.. Tim.. Samo da nemaju ovog.. Bampea.. Osvojili bi.. Sigurno.. Covek.. Promasio 2 ili.. 3.. 100.. Postotne.. ,/'.. Sanse.. Strasno.. Znaci.. Mali nema.. Pojma.. Bruka
(Milos, 25. avgust 2020 01:49)

Nemas pojma, svaku utakmicu koju si prognozirao skros si PROMASIO, sve ekipe za koje si navijao su izgubile. Bruka je samo tvoja Barselona 8-2, i to ce zauvek da ostane!

Milos

pre 3 godine

Pariz je.. Bolji.. Tim.. Samo da nemaju ovog.. Bampea.. Osvojili bi.. Sigurno.. Covek.. Promasio 2 ili.. 3.. 100.. Postotne.. ,/'.. Sanse.. Strasno.. Znaci.. Mali nema.. Pojma.. Bruka

Bobi

pre 3 godine

Ako želiš nešto postići u nogometu danas, dvije stvari su najbitnije. Jedna je da nemaš srpskog igrača u timu. Druga je da imaš hrvatskog igrača u timu. A ako se te dvije stvari spoje i poklope, uspjeh je garantiran!

Andro

pre 3 godine

Sto me više smeta, Perisic, koji je ušao skoro pred kraj utakmice kao rezerva istice ustasku zastavu iako su svi igrači (domaći i stranci)
normalno obučeni, ovaj nacionalista istice ustasku zastavu, kao da je
hrvatski klub postao prvak Evrope
——

Pati, pati, pati. Kompleksi su opaka stvar. Srpski igrači su nebitni. A naši su dio svake uspješne nogometne priče, pa i ove jučer. I prošle godine, i pretprošle, i tako unatrag do ko zna kad. Pa ni vi ne bi onu ligu prvaka osvojili bez Prosinečkog. To je činjenica. Bio vam je ključni igrač te sezone.

.

pre 3 godine

@Robi
A cekaj, da su Nemci igrali, a Italijani ne, ti bi rekao kako su Italijani izgubili jer su izgubili kontinuitet, nisu u takmicarskoj formi. Ovako, umorni su jadni...
Da je to tako, Sahtjor, Zenit i Lokomotiva bi bili najtrofejniji klubovi u LS. Proveri zasto.
Za kojeg si to Engleza mislio da ce da osvoji LS, nakon ispadanja Liverpula, koje se desilo pre korone? Nisi valjda mislio da ce Siti da osvoji LS?!
Ili Celzi? Kako je ono prosao Celzi protiv Bajerna pre korone?
Sto se Spanaca tice, sta si ocekivao? Real da osvoji? Ili Barselona? Ona Barselona koja prima 4 gola od Rome i Liverpula u revansima? Kojoj 3-0 nije dovoljno za prolaz u dvomecu? Uzobilji se.
Dakle, ovo je najrealnija LS, bez taktiziranja, odugovlacenja, bunkera itd, jedan na jedan, videlo se ko je ko. Bajern je pregazio svakoga ko mu se nasao na putu, demolirao protivnike i osvojio titulu dominantnije nego iko ikada.
Cinjenica!
A Francuzi? Pa tu su, sta si ocekivao? Ogromna ulaganja moraju kad tad da se isplate. I tek ce. Francuska je svetski sampion, u klupski fudbal sliva se ogroman novac. Ako si mislio da ce Italijani i Englezi na staru slavu da prolaze u finala, zeznuo si se.

.

pre 3 godine

@Maxmen
Sa solidnim trenerom se ne dolazi do finala LS.
Gledam Liverpul. Pre 2 godine njihovog trenera su nazivali vecitim gubitnikom.
Od prosle godine nazivaju ga genijalnim trenerom.

SwabaSaba

pre 3 godine

Mi osvojili sest a crvena zvijezda samo jednu kad je kup uefa i kup kupova bio veci od sampionskog kupa. ta zvijezdina titula nemoze se odmjerat sa dinamovom, nk dinamo igrao u mnogo vecoj konkurenciji.

.

pre 3 godine

@rumenige
Prezasicenje igraca posle jedne osvojene titule je prica za naivne.
Niko se nece zasititi milionskih bonusa, slave i pobeda.
Bajernovi igraci su fizicki izuzetno spremni, igraju sjajno i tome niko u Evropi trenutno ne moze da stane na kraj. To je igra za koju niko nema ni igrace ni taktiku.
Dominirace ovaj tim jos dugo.
Mnogima se to nece svideti jer nemaju neke megazvezde koje su bas popularne na instagramu, nemaju neke narocite frizure, ne reklamiraju trbusnjake, ali sta da se radi.

Neymar

pre 3 godine

Bayern je slučajno postao prvak Evrope, samo jedan gol.
Sto me više smeta, Perisic, koji je ušao skoro pred kraj utakmice
kao rezerva istice ustasku zastavu iako su svi igrači (domaći i stranci)
normalno obučeni, ovaj nacionalista istice ustasku zastavu, kao da je
hrvatski klub postao prvak Evrope.

zdravko

pre 3 godine

Sramno sinoc na rts ponasanje strajnica kada je objavjivo drzave koji su klubovi osvajali prvaka evrope. pored italije nemacke englenske spanije nije jos pomenijo srbiju skotsku francusku portugal rumuniju i te zemjie imaju prvaka evrope. Dali to uradio namerno ili nije hteo da uvredi mali partizan.Pozdtav

Zoki

pre 3 godine

Komšije i dalje demonstriraju kontinuitet fudbalskog giganta. Em što je Niko Kovač uklopio pola Bajernovih igrača u ovaj tim, em što je Perišić postao jedanaesti Hrvat s naslovom, a nastavio je i tradiciju pa Hrvati imaju osvajača osmu godinu u nizu. Svaka čast.

drago

pre 3 godine

Da Neuer nije pjevao Lijepa li si i ostale naše pjesme, nista od toga.
Perisicu trofej, nevidjena dominacija, evo već 8. finale zaredom Hrvat osvaja. To je 6 Hrvata sa SP-a sa osvojenom LP. Kvalitetu za to imaju i Vrsaljko, Brozovic i Rebic. Subasic je stigao do polufinala (kao i Vrsaljko). Od prvih 11 samo Vida i Strinic nisu bili te kvalitete. Zato smo i viceprvaci svijeta.
I Kovacev trofej svakako. Doveo je i dao šansu mladom Daviesu, doveo je i dao šansu Goretzki, Gnabry-iju i Perisicu. To je 4 prvotimca. Pola tima skoro.

drago

pre 3 godine

Evo Neuera kako pjeva. Stvarno zna covjek pjesme. Obožava dalmatinske pjesme i hrvatsku obalu. Stalno ovdje ljetujem, ovo ljeto je prošao biciklom cijelu obalu, ušao u neki kafić u Omiš, sve počastio.

https://m.youtube.com/results?search_query=neuer+pjeva

Evo i odlican clanak o njemu:

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=sport&id=2207302

Sredoje

pre 3 godine

U normalnim uslovima igra se 13 utakmica ne 11,ne umanjujem uspeh Bajerna,ko zna sta bi bilo da je bilo uzvratnih utakmica u cetvrtfinalu i polufinalu,tako da 11/11 ne treba uzimati kao najuspenije do sada osvajanjem LS od strane Bajerna.

Dragon

pre 3 godine

Vise sansi na obe strane.
Sretnija i spretnija ekipa je dobila.
Perisic zalutao sa svojom zastavom.
Nije finale SP.
Mislim da bi tu glupost trebalo zabraniti.

Krle

pre 3 godine

@Che

Covece sta se lozis na Pazarca. Ja sam ti iz Srbije i svima nama s gramom razuma je jasno da je Hr svetska klasa fudbala. Pa vi ste u prethodnih 30 godina bili treci i vice sampioni celog sveta.
Zasto? Zato sto igrate pametno i moderno. Imate skolu fudbala koja se prilagodjuje trenutnom stanju u fudbalu. Danas su igraci nestvarno brzi u odnosu na prosli vek, i nacini igre tada i sada su skroz drugaciji. Nema vise vremena da se vrse neke tehncike fore, lopta ne sme da se salje dugo jer zbog brzine ce se svi namestiti, napad ne ide sa strane pa na ubac, vec se probije pa doda unazad po zemlji (bas kao sto je Miler vratio Kimiku pre nego sto je ovaj pogodio Komana), tako ste Vi igrali i na prvenstvu, prelepo, organizovano i sa srcem iako u timu niste imali udarna imena osim Modrica. Znate da igrate napad i to je poenta fudbala.

Sa druge strane imas nas koji u 30 godina napad nismo igrali, jedan Vidic, Matic i SMS koji su tu samo da dodaju loptu i da brane. 30 godina igramo tako sto postavimo panja u spic damo loptu polubrzom i polutehnickom krilu (znaci nit je brzi od protivnika, nit je tehnciki bolji) i idi u ugao terena i ubaci, pa ce panj mozda udariti glavom. Bez ideje, bez icega. Jedini nas trener koji je uvideo da se mora vise igrati kroz prodor u sredinu je bio smenjen jer nije hteo da dovodi SMSa pored zivog Matica i da reklamira igrace da bi se njihovi menadzeri grabili za procenat pri prodaji.
Vi Hrvati ste fudbalska velicina i tu nema dileme.

Klempo u Minhenu

pre 3 godine

Tuhel je u slučaju pobjede PSG-a protiv Bajerna „zahtjevao“ i titulu Bundeslige i njemački pokal, jer kako kaže pobjediše već Dortmunda i Lajpciga. Bio bi red da sada pošalju svoje pehare u Minhenu, Bajern pobjedi i Liona i Pariza :-)!

Pedja BL - CZ91

pre 3 godine

Kad se samo sjetim kako su naivno izgubili finale 2012 protiv Čelsija. Ovo je sinoć bar bila donekle izjednačena tekma, iako je Bajern oko 60% imao loptu u svom posjedu i bili su dominantniji. Kad se sjetim kako su iznabijali plavce iz Londona, kako su namlatili, ubili Boga u njima, dopustili im na samo na poluvremenu izađu iz svoh 16erca i izgubiše na penale. Svaka čast Parizu, dali su sve od sebe, ali igra Bajerna dovedena do savršenstva, 11 od 11, pa je l' to uopšte moguće?! Pariz je bar ekipa, za razliku od uplašenog Čelsija, bruka i sramota finale 2012. godine! FUJ!

Che

pre 3 godine

Pazarac@ Tim cini priko 20 igraca i svaki od njih je sudjelova u osvajanu prvenstva i lp. Dotaknut cu se Perisica jer je nas reprezentativac. Momak je osvojia dva njemacka prvenstva i to jedno s Dortmundom a drugo s Bayernom. Osvojia je tri njemacka kupa i to jednom s Wolsburgom, drugo s Dortmundom i trece s Bayernom. Dva superkupa s Dortmundom i Bayernom. Ove sezone da 8 golova i 10 asistencija sta je vise od SMS kojeg smatrate jednim od najboljih igraca Lazia sta i je. Uostalom covik je igra cetvrtfinale, polufinale i finale tako da ti komentar ne stoji. Nadalje Perisic je deseti Hrvat za redom koji igra finale Lp i osmi Hrvat za redom koji osvaja usati trofej. Ako ces se slozit sa mnom da nije mala stvar za ovako malu drzavu/reprezentaciju da cilo desetljece ima predstavnike u finalu Lp. Sportski pozdrav

dusan

pre 3 godine

Nezaslužena pobeda Bajerna, bolji tim je izgubio, toliko promašenih šansi, sani sebe su pobedili. Bravo za PSŽ, kao autsajderi hrabro su se borili protiv apsolutnog favorita, svaka čast momci.
(Kikujiro, 24. avgust 2020 06:02)

na cemu god da si vidim da ti je dobro. PSG kosta verovatno tri puta skuplje od ovog bajerna i ne znam kako je moguce biti apsolutni autsajder u tim odnosima? psg je igrao kukavicki i zato je izgubio.

Galapagos

pre 3 godine

Bajern zasluzeno uzeo titulu. Ipak, svi današnji vrhunski timovi su odvratni. Prebogati su, svi manje više imaju isti stil igre, fer plej ne postoji, svi se isto raduju kad slave gol.

CL 2020

pre 3 godine

2. Sve čestitke trenutno dvijema najboljim ekipama u Evropi, odličan meč, a Bajernu čestitke na perfektnoj sezoni, na ovosezonskim rekordima u Bundesligi i CL, na 2 „triplu“ u istoriji kluba, na 6 tituli u CL. Ljudi su dali 42 gola u 11 utakmica, neka bilo koja druga ekipa to nadmaši i ja joj kapu skidam. Ne znam šta više da kažem. Ovo je zaista nestvaran uspjeh, realno gledano nije bilo moguće odigrati ovakvu sezonu, ali šta ćeš, Švabe su, ludi ljudi.
Favoriti za narednu sezonu: Bajern, Pariz, City i Liverpul.

kole

pre 3 godine

da bajer nije dovodio gvradiolu imali bi isto titula kao i real,ovaj trener je bas dobro odradio posao,i eto ne mora da znaci da su pojnatiji treneri uvek dobri.

Robi

pre 3 godine

Psg je imao prilike, nije ih iskoristio i dosla je kazna. Imali su 3 ili 4 dobre sanse u prvom poluvremenu kad su morali zabiti bar jednom. U svakom slucaju zasluzena pobeda Bayerna, ali po meni ce ipak ova sezona ostati upamcena sa mnogo repova... Da li mislite da je slucajnost da u polufinalu imamo 2 francuza i 2 nemca? Sigurno da ne. O tome je pricao i legendarni Arigo Saki. Prvi nisu igrali uopste, odmorni i svezi docekali zavrsnicu, a drugi nastavili sa prvenstvom ranije od svih i imali su svakako manje utakmica. Nisu imali svi podjednake uslove nazalost. Bayern je sampion Evrope, po prikazanom apsolutno zasluzeno, ali ipak ostace upamceno i da je sampion "korona" LS. Dosli svezi, odmorni, spremni, bez vecih povreda, sto isto vazi i za ostale ucesnike polufinala. Zar nije prevelika slucajnost da bas ove sezone ne vidimo ni jednog talijana, spanca i engleza u zavrsnici kad su imali mnogo manje vremena za odmor i pripremu? Prosto se videla razlika i u ocima nas laika u svezini, brzini, trci...Po mojem misljenju najnekvalitenija LS zadnjih pa bar 20 god. A stranu sve ovo sa koronom, mnogo velikih klubova je pred remontom. Jedino LFC raste zadnjih sezona, i eto mozda Bayern, a sve ostalo je u restart modu. Dosta starih, izduvanih ekipa koje vape za korenitim promenama. Jos kad dodamo sve ovo vezano za koronu, dobijemo jednu ovakvu sezonu koja je daleko od nekog pravog kvaliteta i fer takmicenja. To je moje misljenje. Pozz

Robi

pre 3 godine

Psg je imao prilike, nije ih iskoristio i dosla je kazna. Imali su 3 ili 4 dobre sanse u prvom poluvremenu kad su morali zabiti bar jednom. U svakom slucaju zasluzena pobeda Bayerna, ali po meni ce ipak ova sezona ostati upamcena sa mnogo repova... Da li mislite da je slucajnost da u polufinalu imamo 2 francuza i 2 nemca? Sigurno da ne. O tome je pricao i legendarni Arigo Saki. Prvi nisu igrali uopste, odmorni i svezi docekali zavrsnicu, a drugi nastavili sa prvenstvom ranije od svih i imali su svakako manje utakmica. Nisu imali svi podjednake uslove nazalost. Bayern je sampion Evrope, po prikazanom apsolutno zasluzeno, ali ipak ostace upamceno i da je sampion "korona" LS. Dosli svezi, odmorni, spremni, bez vecih povreda, sto isto vazi i za ostale ucesnike polufinala. Zar nije prevelika slucajnost da bas ove sezone ne vidimo ni jednog talijana, spanca i engleza u zavrsnici kad su imali mnogo manje vremena za odmor i pripremu? Prosto se videla razlika i u ocima nas laika u svezini, brzini, trci...Po mojem misljenju najnekvalitenija LS zadnjih pa bar 20 god. A stranu sve ovo sa koronom, mnogo velikih klubova je pred remontom. Jedino LFC raste zadnjih sezona, i eto mozda Bayern, a sve ostalo je u restart modu. Dosta starih, izduvanih ekipa koje vape za korenitim promenama. Jos kad dodamo sve ovo vezano za koronu, dobijemo jednu ovakvu sezonu koja je daleko od nekog pravog kvaliteta i fer takmicenja. To je moje misljenje. Pozz

pazarac

pre 3 godine

Kutinjo ni kriv ni dužan osvoji Ušatog:)
(El pibe, 23. avgust 2020 23:15)

I ne samo on nego i Pavar, Pablo Ernandez, Gnabri, Gorecka i Perisic...
(Marcus Paige, 23. avgust 2020 23:31)
I ne samo oni nego i Odriozola

Kikujiro

pre 3 godine

Nezaslužena pobeda Bajerna, bolji tim je izgubio, toliko promašenih šansi, sani sebe su pobedili. Bravo za PSŽ, kao autsajderi hrabro su se borili protiv apsolutnog favorita, svaka čast momci.

Tba

pre 3 godine

Imas tim koji vredi milijarde i ti igtas bunker..
(Dare, 23. avgust 2020 23:17)

Igraju koliko im mašinerija iz Nemačke dozvoli, igraju koliko su u mogućnosti:)

hazmajuuu

pre 3 godine

Bajern su uigrani roboti svuda ih ima
ne grese brzi jaki imaju odlicne polutke i levandovkog Nojera najgolmana.
Najbolja ekipa u Evropi

Psz slab trener spori ,
Herer 4vorka katastofa os igraca svaki kontakt sa loptom greska Neimar
Ii pol. 6 gresaka katastrofa
Mbape moze bolje nekoliko prodora par
asistecija odlicnih bio je i penal nad njim cist ali je i gresio i sutira kao baba

Nasi treneri i igraci trebalo bi stalno da gledaju Bajern i da uce kako se krecu igraci bez lopte kako se prenosi lopta i kakav presing se igra svuda po terenu

Gossa placa Zeljko

pre 3 godine

Ivan, molim te mi ne pominji Tuhela. Pa covek ja amater klasicni. Pocinje utakmicu bez Veratija, samo on zna zasto. Spica mu igra Neimar a Mbape krilo, umesto obrnuto. Vadi jedinog raspolozenog igraca iz igre Di Mariu, i umesto da makar ubaci gol igraca Ikardija, a Neimara pomeri na krilo, on ubacuje lika koji ima dve leve. Ocekuje lik da ce Neimar da uzme loptu na sredini terena, predlibla ceo tim Bajerna i da gol. Pa nije Maradona.

Fanatik

pre 3 godine

Jedan zanimljiv podatak na koji sam naleteo:
Bajern je Sanea, Gnabrija, Boatenga, Kimiha, Zilea, Alkantaru i Dejvisa doveo za 130 miliona evra. Svi oni (sem Sanea logično) su imali velike zasluge večeras a i kroz takmičenje zašto je Bajern šampion Evrope

ko je rekao "ekonomska kriza"?

pre 3 godine

Gluposti. Bajernov tim vredi malo ispod 3 milijarde evra, a PSŽ oko 900 miliona. To je bar lako proveriti u 21.veku.
(Mali Hijavata, 23. avgust 2020 23:50)

Smešno.
Bajern vredi 3000 milijardi evra, a PSG 3150 milijardi.
To je bar lako proveriti u 21.veku.

Bayern > PSG

pre 3 godine

Bayern vrijedi €928.55m dok PSG vrijedi €801.45m, zvanično sa stranice Transfermarkt. Najvrijedniji klub je Real koji vrijedi €1.06bn, dok je najjači i najbolji klub BAYERN MUNCHEN!

Mali Hijavata

pre 3 godine

Fudbal se sveo na iskljucivo trcanje i to je to. Ovo je najgora era u istoriji fudbala
(partizan, 23. avgust 2020 21:

Tačno. Čak ni trčanje nije ništa specijalno. Danas sam iz zezanja pogledao derbi iz '87,Zvezda - Partizan 3-1.Prvo sam bio iznenadjen tempom i presingom koji su i jedni i drugi vršili na tudjoj polovini. O tehnici neću ni da pričam. To je bolji i brži fudbal nego onaj koji smo gledali u finalu Lige Evrope. Piksi bi danas vredeo 200 miliona. Onaj Bajern koji je Zvezda eliminisala '91, olešio bi ove Flikove i Tuhelove slepce sa 5-0. Gledamo najgori fudbal u istoriji. Onaj Bernat vredi ko deset Maldinija, a ne zna da ukliza i blokira šut. Užas. Manekenska igrica istetoviranih maminih sinčića, to je postao fudbal.

rumenige

pre 3 godine

Vidim da mnogi spominju visok presing kao oruđe da se protivnik navede na grešku u dodavanju.

Mnogi takođe ne znaju da je visok presing pola gola ako se samo jedan igrač izvuče i započne kontru ili prebaci odranu u visokom presingu.
PSG nije imao igrača koji bi postigao gol. Bavarci sunigrali na dva dodira bez zadržavanja lopte i bez lepote u igri. Hit and run. Fizički su izuzetno spremni (neko od njih i za dom), pa su i mogli izdržati taj tempo cele sezone. Ova sezona se neće ponoviti. Što zbog prezasićenja igrača, što zbog toga što će ostali znati već kako da im stanu na rep.

Fanatik

pre 3 godine

Bajern nema problem sa smenom generacija kao što su imali mnogi klubovi. Onaj dominantan Bajern (Roben, Riberi, Lam, Basti, Mandžukić, Podolski, Klose, Ćavi Alonso... ) zamenjen sa takođe dominantnim (Gnabri, Dejvis, Kimih, Koman, Kutinjo, Gorecka....)

Petar

pre 3 godine

Koliko je tuzno kad neko pobedi mizernih 1:0 i jos na to ide gomila komentara "vise nego zasluzeno je Bajern pobedio". Pa treba zabraniti da tim koji u finalu pobedi 1:0 dobije pehar. Toliko sam cekao ovu utakmicu i na kraju jedno veliko nista. Mbape kao da nije ni igrao. Svaku priliku u kojoj se nasao je sutnuo loptu iz prve pa sta bude. Uplasio se. To je to, ova utakmica je dokazala da nije, niti ce ikada biti veliki igrac. Moze on davati 100 golova Lilu, Monaku, Lorienu i slicnima ali kad dodje finale LS nema ga. Ne postoji.

Koray

pre 3 godine

Bravooooo Bayern čekali smo 7. dugih godina , ali dobro evo nas opet na tronu i to kakvom dominacijom.Sve pobede u LŠ 11/11, nacionalini prvaci svoje zemlje ,osvojen kup Nemačke (tripleta je tu ). Jednostavno, MAŠINERIJA.!

Njemački stroj gazi sve

pre 3 godine

Bayern München - Crvena Zvezda 3:0

Tottenham - Bayern München 2:7

Bayern München - Olympiacos 2:0

Olympiacos - Bayern München 2:3

Crvena Zvezda - Bayern München 0:6

Bayern München - Tottenham 3:1

Chelsea - Bayern München 0:3

Bayern München - Chelsea 4:1

Bayern München - Barcelona 8:2

Bayern München - Lyon 3:0

Bayern München - PSG 1:0

Da l ima neki prigovor?

Oliver Kosta

pre 3 godine

I dalje ne mogu da verujem da Barsa ne vraca u klub Alkantaru koji je doktor na sredini terena. Toliko je covek napredovao da je to fantasticno. Kada bi on igrao u Barsi uz De Jonga bila bi pesma. Steta. Ide u Liverpul i sedece na klupi jer ne moze igrati pored Vajnalduma,Hendersona i Fabinja. Odlican igrac.

veliki strumf

pre 3 godine

Šta god bilo meni je frapantna činjenica da dva igrača vrede 400 milona €, a ceo tim Bajerna 100 miliona €.
(wve, 23. avgust 2020 19:40

Gluposti. Bajernov tim vredi malo ispod 3 milijarde evra, a PSŽ oko 900 miliona. To je bar lako proveriti u 21.veku.
(Mali Hijavata, 23. avgust 2020 23:50) Uhuu aja si ti odvalio!!! Znas li koliko je 3 milijarde??? Pa to znaci da svaki igrač Bajerna u proseku vredi 150-200 miliona (zavisi da li kao tim racunas 15 ili 20 igrača). Naravno ni blizu, PSZ ima skuplji tim. Verujem da je čovek u prvom komentaru mislio da Bajern za sve ove igrače nije ni 100 miliona sve ukupno platio da ih dovede (neki su iz njihove škole oa su prakticno tu džabe), dok je PSZ platio tačno 402 miliona samo transfere Nejmara i Mbapea (a gde su plate...). Naravno, igrači Bajerna sada vrede mnogo više nego kada su dovedeni. Nego, razmisljam, prošle godine uzeo Klop, ove Flik (koji nekako neprimetno došao, a i dalje nije ni blizu eksponiran kao većina drugih velikih trenera), u finalu bio Tuhel, u polufinalu Nagelsman sa Lajpcigom... Totalna dominacija nemačkih trenera zadnje 2 godine.

timski

pre 3 godine

Šta god bilo meni je frapantna činjenica da dva igrača vrede 400 milona €, a ceo tim Bajerna 100 miliona €.
(wve, 23. avgust 2020 19:40

Gluposti. Bajernov tim vredi malo ispod 3 milijarde evra, a PSŽ oko 900 miliona. To je bar lako proveriti u 21.veku.
(Mali Hijavata, 23. avgust 2020 23:50)

Mislis klub vredi 3 milijarde, kakav tim crni, onaj Gorecka ne bi ga uzeo za dzabe. Samo Alkantara nesto zna s loptom, cim je izasao ovi veze nisu imali.

Ivan Veljković

pre 3 godine

Velike čestitke moćnom Bajernu koji je večeras postao šampion Evrope! Bajern je postao šampion Evrope 6. put i 2. put osvojio Tripletu! Pobeda Bajerna u večerašnjem finalu LŠ je skroz zaslužena, bili su bolji od Pari Sen Žermena i demolirali ih svojim strašnim presingom i savršenom kontrolom lopte za svo vreme meča! Pobedili su u svakom meču ove sezone u LŠ zaključno sa finalom protiv Pari Sen Žermena, 11 mečeva i 11 pobeda, uz preko 40 postignutih golova i to najbolje govori o dominaciji Bajerna i potvrđuje da je Bajern najbolji klub na svetu u ovoj sezoni! Bravo za Bajern od mene zvezdaša!

Tema

pre 3 godine

Ocekivao sam lepsi fudbal i tipovao na PSZ. Ko je ocekivao 1-0 od dve najofanzivnije ekipe LS. Pariz je imao izglednije sanse da povede nije to iskoristio i dami su krivi.Ukanalio ih je napadacki dvojac Nejmar i narocito Mbappe koji veceras masi tri cista zicera. Sa druge strane Bajern konkretniji sa vecim posedom lopte diktirali su tempo. Alkantara uz Nojera najbolji kod Bajerna i zasluzeno dizu pehar.

*

pre 3 godine

Bolji Bajern. I za očekivati je bilo da osvoje. Najdominantniji tim LŠ ikad. Privilegija je bila gledati kako igraju, čak i kad, kao večeras, postignu samo jedan gol. Dodali gas u drugom poluvremenu, a PSG psihofizički brzo pao. Vrlo neizbalansiran tim i to je bilo odlučujuće večeras. Nejmar delovao nespreman. Potpuno potrošen u poslednjih dvadesetak min. Ni senka super-igrača kog smo gledali protiv Atalante. Mbape i DiMarija najopasniji, mada se stiče utisak da je ovaj prvi psihički posrnuo nakon fenomenalnih intervencija Nojera. Delovao je kao da ne bi dao gol ni da su ga igrači Bajerna pustili da šutira do sutra.

Borky

pre 3 godine

Mislim da je ovo pocetak dominacije Bajerna u narednim godinama. Vecina ovih igraca tek treba da igra svoj najbolji fudbal kao sto su Gnabri,Dejvis,Kolman,Zule,Groecka pa i Kimih i Alaba su u najboljim godinama, a dolazi im i Sane uz "stare" majstore Levandovskog,Milera i Nojera (jos par godina vrhunskog fudbala) ovo je tek najava dominacije.

Labrador

pre 3 godine

Nema Bajern nijednu super zvezdu ali su kao tim mnogo mocna ekipa ! A sta tek reci za trenera za koga niko nije cuo a on ladno uzeo LS vise nego zasluzeno !

benić boro

pre 3 godine

Sve je bilo čisto kao suza,posjed lopte 62-38% za Bajern sve govori,po pravilu taj posjed bi trebao biti za PSG,jedini mozda penal je mogao biti nad Levandovskim u 45 minuti,ali sudija je smatrao da nije i to je to,inače sudjenje je bilo dosta dobro.Drugo što je odlučilo utakmicu je visok presing Bajerna s jedne strane i bezidejnost i nemoć Neimara kao i Mbapea.Nekako su bili tanki i bezidejni,dok je igrao Di Marija i moglo se nešto očekivati,posle toga sve golo ništa.I još nešto imali su puno sreće PSG protiv Atalante,trebala je Atalanta da prodje,dva puta na isti način puno je....

Cavani vs Leva

pre 3 godine

Samo da podsjetim da je Cavani odbio da igra do kraja sezone, nakon što su mu saopštili da neće produžiti ugovor s njim, a da je bio on...ko zna.

Ivan

pre 3 godine

Večeras je Bajern postao po 6. put šampion Evrope pobedom u finalu protiv Pari Sen Žermena od 1:0! Trijumf Bavaraca je potpuno zaslužen, pobeda im je čista kao suza! Desilo se ono što sam i očekivao, ogroman fudbalski kvalitet i snažan kolektivitet i disciplina Bavaraca odneli su prevagu i u večerašnjem velikom finalu! Od prvog do poslednjeg minuta meča bavarski gigant je plesao terenom, osvajao svaki centimetar ma i svaki milimetar terena, surovo demolirao svog protivnika strašnim presingom, čekao svoju šansu i dočekao ju je, pobedio i zasluženo uzeo "Ušatog" po 6. put! Moram priznati da sam oduševljen tim snažnim presingom Bajerna od prvog do poslednjeg minuta meča, naprosto Pari Sen Žermenu su totalno ubili igru tim presingom i poprilično ih iznenadili tom postavkom. To dovoljno govori da je i trener Bajerna Flik totalno nadmudrio svog kolegu i sunarodnika na klupi Parižana Tuhela zaista! Treba pohvaliti ceo tim Bajerna i njegov stručni štab jer i večeras nije bilo slabe tačke u timu, počev od fenomenalnog Nojera koji je nekoliko puta čudesno branio neke šuteve Parižana, pa fenomenalni Levandovski koji večeras nije dao gol ali je ceo meč odigrao na vrhunskom nivou, pa Miler isto odigrao fenomenalno, pa strelac gola Koman naprosto oduševio večerašnjom igrom, itd, svi igrači Bajerna fenomenalni i Tripleta je osvojena! Pari Sen Žermen je imao neke svoje prilike, dobro je odigrao Neimar, borio se i Mbape, ali Bajern je jednostavno bio bolji i zasluženo pobedio! Bravo Bavarci!

Ljubitelj fudbala

pre 3 godine

Bajern Minhen zasluženo šampion Evrope, sve utakmice su pobedili u Ligi Šampiona, bez premca, ništa im se ne može osporiti. Ja sam za razliku od vrsnih poznavalaca fudbala, od kojih se ne može doći do daha, odigrao Bajern 2 i 0-3, (kvota 4,3)na 200 RSD. Ne treba biti sujetan, već učiti od pametnijih i iskusnijih. Veliki pozdrav!

satelit

pre 3 godine

Neimar se nije video celu utakmicu,ali je zato OTPLAKO na kraju da bi opravdao 40 mil.po sezoni! Tuga.. PSG ostaje iza Zvezde bez titule LS!Zato mi je drago zbog Bajerna

presheva

pre 3 godine

Mislim da ce tesko psg. doci do finale! moguce da ce otici neki igraci. posle one 8;2 od bajerna nebi bilo opravdano bilo ko uzet ovu finale.. jedino mi zao Di marija

Dalibor

pre 3 godine

Drago mi je da plastika nije uspela. Malo pravde još uvek postoji. Ali ne zaboravite, Čelzi je kupljen od strane Abramoviča 2003e, 9 sezona im je trebalo da osvoje ovaj trofej, ali su već u prvoj igrali polufinale, posle 5 sezona su igrali finale. PSG sad posle 9 godina od kako ih je kupio šeik, nisu uspeli. Nadam se da neće još dugo. M.City, evo već 12 sezona je prošlo od kako su kupljeni i ništa, nadam se da neće ni oni osvojiti.

zex

pre 3 godine

Realno Lion nije iskoristio sanse nije ni Psg a mogao je da povede ranije ali svakako, Bajern je projekat kao nekada Zvezda, kompaktna ekipa od golmana do napadaca, svuda jaki i imaju mentalitet, igraju ljudi hrabro samo napred i napred a ne kao nasi samo unazad ili duge lopte koje poklanjamo rivalima.Zanimljivo je da drugi put zaredom Zvezdini rivali iz grupe su finalisti i osvajaci.

mirko

pre 3 godine

Po meni Nejmar ništa nije odigrao. Samo ona poslednja prilika kada promašuje onako mlitavo celu loptu na dodavanje Mbapea je njegova slika ovog finala

Marcus Paige

pre 3 godine

Imas tim koji vredi milijarde i ti igtas bunker..
(Dare, 23. avgust 2020 23:17)

Nisu mogli da igraju napadacki kad im Bajern nije dozvolio. Fudbal je igra gde igras koliko i ukoliko ti protivnik dozvoli.

sportdetective

pre 3 godine

Sta ti vrede novci, toliko bacenih para u jedan tim, a oni prvaci francuske lige...pa jedna zvezda je ugravirana u ustastog...bayern ako ne naleti na Reala oni osvoje LS...

bane

pre 3 godine

Otreznite se srbi bolji je pobedijo.
Ne moze se parama kupiti trofej.
Branis se celu utakmicu i hoces nesto , ovi ljudi su ih nadtrcali od pocetka!

Realno

pre 3 godine

Mbappe ima 21 god. I vratio se iz povrede, nespreman. I opet, kad god je imao loptu, nesto bi se desilo i psg je bio najopasniji. Ne razumem pljuvanja momka.Kaze jedan kad god su neke ozbiljnije utakmice, nema ga, a momak tek 21 god, i glavni za osvajanje svetskog prvenstva. Psg je izgubio na sredini terena utakmicu, vezni red nije povezao nista, herera, Paredes I markinjos. Nijednu upotrebljivu loptu nisu dali. Mbapea i di mariju su trebali sto vise da sire na krilu, retko su to radili, a kad jesu, tad su najviše pripretili.

Nebojša

pre 3 godine

Igrale su dve gol mašine pa je malo je razočaravajuci ovaj rezultat od samo jednog postignutog gola ali to je fudbal čestitke Bajernu.

Zlatko

pre 3 godine

Vode, utakmica pri kraju, ne može biti bitnija, za razliku od bilo kojeg drugog kluba, oni vrše pressing. Kao i njemačka reprezentacija kad igra. To je pravi pristup, za svako poštovanje. Ne gnjave loptu, ne kradu vrijeme, ne valjaju se, ne povlače se... a to se milion puta obilo o glavu ekipama koje vode i čuvaju rezultat.
(Damir M., 23. avgust 2020 22:47)

Isto sam zapazio. Situacija kad igrač vraća loptu glavom, 15 minuta pre kraja. Zamisli naše Stojkovića i Borjana. Par minuta kasnije, igrač uklizava ispred 16m protivnika da bi izbio loptu u aut. I još jedna stvar, neka bude i da nisam u pravu. Nakon uhvaćene lopte Nojer je ispucao prvi put u 92. minutu. Celu utakmicu su napade počinjali iz poslednje linije i relativno bezbolno (osim jedne greške na kraju prvog) su rešavali presing protivnika. I da se pohvalim, Sevilja osvaja LE, Bajern osvaja LŠ. :) Sića, jer uvek sitno stavljam, ali dovoljno da se okreće.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Nema šta Bajern više iskustva u ovakvim finalima za LŠ je neprocenjivo.

Pariz Seržamen je napravio ozbiljan iskorak od prošle godine kada su igrali osminufinala.

Ako budu radi li planski možda budu prvaci Evropa. Naravno u momentu Bajern je bolji i čestitam na pobedi tituli i Levadolskom koji najbolji fudbaler u tom timu bez sumnje.

Tajni detektiv Djido Mova

pre 3 godine

Rekao sam danas ranije da ce Bajern da ih demolira, to nije bio slucaj, cak naprotiv. Po meni je PSG imao zrelije sanse i da su pogadjali ko zna sta bi se desilo. Ali moram da pohvalim Bajern, ovakav presing nisam video svih 90 minuta ne pamtim, strasno koja kondicija.

Marcus Paige

pre 3 godine

Zvezda dve godine zaredom dovodi prvake Evrope u Beograd pa cak i finalistu ove godine . Dovoljno govori o kako jakim grupama je rec i da se Zvezda borila dve godine sa najboljim timovima sveta. Iako su bili visoki porazi, iskustvo je bilo ogromno i sigurno da je Zvezda posle svega na mnogo višem nivou nego pre.
(Dule, 23. avgust 2020 23:13)

Jeste kako nije, i osokoljena i obogacena tim iskustvom jedva pobedi Indjiju i Proleter, a "trecerazrednom Partizanu" ne moze gol da da vec 4 utakmice zaredom. Sta bi bilo da ste imali neku laganu grupu, bez takozvanih azdaja timova? Think about it.

al, sta ja znam

pre 3 godine

Šta vrede Nejmar, Di Maria i Mbape kad im loptu dodaju Andre Herera, Bernar, Paredes i Markinjos... Apsolutno ništa.
(Ra, 23. avgust 2020 22:45)

Tako je,zato sam i predvideo pobedu Bajerna.
(marko992, 23. avgust 2020 22:58)

E vidis ja upravo suprotno mogu da pitam, sta vrede Andre Herera, Bernar,Paredes i Markinjos kad za saigrece imaju balerine Nejmara, Mbapea i Di Mariju.
Mozda treba osim sto su samo dva suta dozvolili Bajernovim igracima da odu i da daju neki gol umesto ovih pa da opet neko izdvoji 209-300 miliona da ih kupi.
Sramota, sem Di Marije u prvom poluvremenu vise je u igri ucestvovao komentator nego njih trojca. Itekako je bilo lopti ka njima ali su oni padali saplitali se i nisu znali sta ce sa njom.

Vladan R

pre 3 godine

Dva igrača za koje je, samo za obeštećenje dato 400 miliona evra, dakle ne računajući plate u tri utakmice koje odlučuju sezonu iz 10+ mrtvih šansu ne daju ni jedan jedini gol, i kao nisu preplaceni. Katastrofa. Za pomenute promašaje bi im se moralo oduzeti bar 50% godišnje plate, jer ne ispunjavaju razlog za dovođenje.

Karlo Prvi

pre 3 godine

Bolja ekipa koja igra bolji fudbal je dobila. PSŽ ima strašne pojedince, ali negde od 30. minuta Bajern je počeo da nameće svoju igru i protivnik je ostalo da se nada da će sjajni pojedinci nešto da urade. Dok je Bajern nametnuo svoju igru, opak presing i stalne napade - i na kraju su zasluženo slavili.

Djevrek

pre 3 godine

Bajern osvojio tripletu!!
Svaka cast, prelep kraj najdominatnije sezone nekog kluba u ligi šampiona..
Naklon do poda!
(fcb, 23. avgust 2020 23:05)

Pod tim najdominantnije verovatno mislis ja čist penal nas Mbapeom?

Troja

pre 3 godine

Bajern je 6.puta prvak evrope, a ono sto je zanimljivo da su hrvatski igraci 17 puta osvajali ligu sampiona, sa 11 razlicitih igraca, sto ih stavlja na neupitno 1 mjesto ne samo na balkanu nego i sire...dakle, minimalno lideri regiona

gn

pre 3 godine

Joj ovog Nejmara kod svakog kontakta kao bager da ga kaci, bas gadno gledati, a i ovaj mali Mbape poceo bas puno da se zali i prica sa sudijom. Ovi iz Bajerna u vecini situacija kao gospoda deluju, nek su dobili.

Stefke

pre 3 godine

Koliko mi je sad zao sto i ove godine nisu ostali Riberi i Roben...
Sada su ponosni na svoju smenu generacije,isto tako i Lam i Svajnstajger

deki 27

pre 3 godine

Bajern imao veci posed,PSZ nesto bolje sanse. Nedopustivo je da onako skupo placeni igraci sutiraju onako traljavo. Drago mi je za Bajern, jedina evropska top ekipa koja posluje u plusu, ne duguju stotine miliona kao druge ekipe, ne kupuju igrace od 200 miliona, pola ekipe Nemci. Na kraju bravo za Nejmara koji je pokazao emociju za razliku od Mbapea koji je bio u stilu "idem ja u Real "

Kanidja PG

pre 3 godine

11-11 ove god, zasluzeno, najvise su pokazali tokom citave sezone. Tripleta uzeli su sve sto je bilo u igri.
Savrsena sezona bavaraca bez dileme br1 u Evropi ove god. Trener Njemac i Bajern gazi sve, to je dobitna komb a ne Gvardiola, Anceloti, Kovac. Posle Jupa Hajkensa i 2013 dozvali su se pameti, mada ih je Turcin osakatio protiv Reala kad nije bilo VAR u opticaj dobro pamtimo svi. Pravda je zadovoljena. Gigant je Bajern oduvijek.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Bajern potpuno zasluženo osvaja, ozbiljan i profesionalan pristup meču, iako imaju dosta rupa u igri, i da nije situacija takva da su Real i Barsa raspad, a korona uništila formu još nekih ekipa, sumnjam da bi osvojili. Nojer, Kimik, Koman, Alaba, Tiago, Levandovski i Miler vrhunski igrači... Gnabri, Gorecka, Boateng i Dejvis nisu za top nivo. Da je Kutinjo igrao od prvog minuta, Bajern bi im dao još dva komada. PSŽ bez fajterskog mentaliteta, Nejmar, Di Maria, Mbape i Bernat amaterski pristup finalu. Prva trojica najviše treniraju po pariskim noćnim klubovima, potpuno su van fokusa. Markinjos i A. Herera zverovi od igrača, bili bi sjajni u nekom ozbiljnom timu sa pobedničkim mentalitetom. Najupečatljivije su mi dve scene. Jedna kod stative Levandovskog, kad Bernat umesto da blokira šut, okreće stražnjicu kao na malom fudbalu u balonu, a druga kad Zile šalje tačne i precizne lopte bolje od komplet sredine Bajerna.
Sve u svemu, zanimljiva utakmica sa dosta tempa, ali jako malo kvaliteta i vrhunskih poteza. Tehnika na niskom nivou s obzirom na finale najjačeg klupskog takmičenja.

Marko

pre 3 godine

kao što Gaza reče onomad,fudbal je igra u kojoj uvek pobeđuju Nemci...
(johnny, 23. avgust 2020 23:07

Lineker, Geri Lineker je to rekao. 1990. posle polufinala svetskog prvenstva u Italiji kad su Englezi ispali od Nemaca u polufinalu na penale.

Svaka čast Bajernu!

dejan

pre 3 godine

Utakmica nije obilovala šansama i golovima kao što su ljubitelji fudbala očekivali, međutim bilo je velikih prilika na obe strane i na kraju je pao samo jedan gol.

Ja koliko se razumem u fudbal, sanse i prilike su isto, tako da mi prva recenica bas nije jasna

Gerland

pre 3 godine

Bajern osvojio zasluzeno. Najbolja ekipa ove sezone. Bajern je sistem koji pokupuje sve najbolje iz Nemacke, doda svoje talentovane igrace iz skole i onda kupuje pametno na svetskoj pijaci bez utrkivanja sa klubovima koje finansiraju bogati seici. Odlicno postavljena taktika gde su iz igre potpuno iskljuceni Nejmar i Mbape. Zaista sjajna taktika. To sve govori da je Bajern mocan sistem, odlicno organizovan i vodjen na svim poljima. Pariz nema iskustvo igranja ovakvih utakmica. Kada ne iskoristite svoje sanse protiv Bajerna, kazna stize. To je pre njih osetio i Lion, a zanimljivo je da je i PSG-u i Lionu napad jaci deo ekipe. Definitivno se ocekivalo mnogo vise od Mbapea i posebno Nejmara, ali nisu pokazali zasto su dovedeni u Pariz.

Protoss

pre 3 godine

Bayern volim od vremena Hitzfilda, Kahna, Efenberga, Elbera, Scholla, Lizarazua, Pizara, Ze Roberta, Ballacka itd.. I jos kada sam igrao fudbal za Partizan, usli su mi u srce, do dan danas.. BRAVO!! Najbolji, najveci.

daca

pre 3 godine

najjaci su mi ovi sto ostavljaju komentar psg je bolji za nejmara.u bajernu nejmar bi grejao klupu jer bavarski gigant gaji atomski fudbal u kome nema mesta za balerine i prevare od igraca.oduvek sam za nejmara govorio da je preplacena fudbalska prevara.moja generacija zna sta je vrhunski brazilac napadac.setite se ronalda ,rivalda,romarija...

Nikola

pre 3 godine

Svaka cast,zasluzeno.Finale ko finale ,u malom grcu odigrano,ali u svakom slucaju sjajna sezona.Tijago Alkantara doktor za sredinu terena...

6,50

pre 3 godine

@Auu ala pokradose PSG za penal!
(navijac, 23. avgust 2020 22:33)

nisu ni bajernu svirali u prvom poluvremenu a evo i sad u drugom jos jedan. realno sudjenje je moglo bolje.
(samo kazem, 23. avgust 2020 23:04)
Sta pricate vi? Sudjenje je bilo odlicno, jedina zamerka mozda za faul nad Levandovskm, mooozda je mogao da bude penal, ali svakako nije pogresio sudija sto je pustio igru.

bobo mk

pre 3 godine

kao što Gaza reče onomad,fudbal je igra u kojoj uvek pobeđuju Nemci...
(johnny, 23. avgust 2020 23:07)

Izjava je dao Geri Lineker, inače Bajern dominantan.

Mr. Max

pre 3 godine

Komentar da je Flik preuzeo najbolju ekipu je po meni neumesan. Svaka čast Bajernu dobra je ekipa ali da je najbolja po igračkom kadru.... Realno kad bi sastavljao tim iz Bajerna bi odabrao Nojera i Levandovskog od ostalih ima boljih rešenja. PSG bez ideje. Prvo poluvreme i nekako drugo ih nigde nema. Nejmar je već početkom drugog trebao biti zamenjen on je samo kvario i usporavao igru.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Šta god bilo meni je frapantna činjenica da dva igrača vrede 400 milona €, a ceo tim Bajerna 100 miliona €.
(wve, 23. avgust 2020 19:40

Gluposti. Bajernov tim vredi malo ispod 3 milijarde evra, a PSŽ oko 900 miliona. To je bar lako proveriti u 21.veku.

samo kazem

pre 3 godine

Dal je moguce da igraci Pariza imaju veliki respekt prema Nojeru pa onako traljavo sutiraju a zele savrseno da bi dali gol.Utisak je da je Pariz bio bolji od Bajerna prvo poluvreme,imali su tri stopostotne sanse,Bajern polu prilike ali mislim da je Bajern nekako kompaktnija ekipa,svako zna sta radi,trener je izvukao maksimum iz igraca,Pariz ima bolje pojedince pa cemo videti.
(kralj, 23. avgust 2020 21:56)

zaboravio si stativu bajerna.

realno psg bolji za mbapea i nejmara u prodoru ali kad dodje pred gol cini mi se jedino dimarija moze da ga da. ovo je strasno sta mase ova dvojica.

andreas kisser

pre 3 godine

Tuhel izbaca Di Mariju a najbolji je igrac PSG-a trenutno.
(Nikola MNE, 23. avgust 2020 22:48)

u prvom da, u drugom poluvremenu se nije video. isto vazi i za mbapea + da igrac koji navodno vredi 678 ziliona, triliona necega onako sutira u 45. minutu... nije mi jasno. nejmar dobar, ali nakon primljenog gola postao sebican i mozda kostao PSG produzetaka. sve u svemu - bajern zasluzeno, najbolji tim u evropi tokom cele godine, i pre i posle prekida! steta za liverpul sto je glupo ispao od atletika, bilo bi zanimljivo. ali objektivno, ovakav bajern je u ovom trenutku za malo ispred svih ostalih. i da, nije mi bas najjasnije sta bi to tijago alkantara doneo liverpulu, pa ga mediji ovoliko povezuju sa enfildom? pre bih vratio kutinja... ali ja se ne pitam.

Dule

pre 3 godine

Zvezda dve godine zaredom dovodi prvake Evrope u Beograd pa cak i finalistu ove godine . Dovoljno govori o kako jakim grupama je rec i da se Zvezda borila dve godine sa najboljim timovima sveta. Iako su bili visoki porazi, iskustvo je bilo ogromno i sigurno da je Zvezda posle svega na mnogo višem nivou nego pre.

Marcus Paige

pre 3 godine

Kutinjo ni kriv ni dužan osvoji Ušatog:)
(El pibe, 23. avgust 2020 23:15)

I ne samo on nego i Pavar, Pablo Ernandez, Gnabri, Gorecka i Perisic...

zoran

pre 3 godine

-Bajern -strasno organizovan sistem
kao sto neko već reče kupe najbolje u nemačkoj,nesto iz svoje skole i pametno kupuju na svetskoj pijaci bez preplaćivanja ...na to sve igrače retko menjaju samo dopunju...fivzički su jako spremni ...

Pehar

pre 3 godine

Statistika na strani Bayerna, posjed lopte 62% za Bayern i 38% za PSG, veća preciznost u dodavanjima i zasluzena pobjeda. Bavarski stroj je pobijedio francusku individualnu kvalitetu (Neymar, Mbape). Hrvati u kontinuitetu svake godine imaju osvajača pehara LP. Znači srebro na SP nije slučajno. Pare ne pobjeđuju nego stroj.

samo kazem

pre 3 godine

Auu ala pokradose PSG za penal!
(navijac, 23. avgust 2020 22:33)

nisu ni bajernu svirali u prvom poluvremenu a evo i sad u drugom jos jedan. realno sudjenje je moglo bolje.

Spale

pre 3 godine

eee kako je teško upisati se na gospodina Ušatog. PSG je potrošio milijardu €, City verovatno isto toliko i ne vredi. Ko se upisao, upisao se. Bayern, Real, Milan, Barca, Crvena zvezda, Juventus.... Velikani evropskog fudbala.

marko992

pre 3 godine

Šta vrede Nejmar, Di Maria i Mbape kad im loptu dodaju Andre Herera, Bernar, Paredes i Markinjos... Apsolutno ništa.
(Ra, 23. avgust 2020 22:45)

Tako je,zato sam i predvideo pobedu Bajerna.

TopiSePlastika

pre 3 godine

Nista lepse nego videti kako pravi fudbal pobedjuje arapski novac! Jedva cekam trenutak posle utakmice kada Nejmar i Mbape zatraze transfere... Hahahahahah!!

kraj foliranta

pre 3 godine

Posebno zadovoljstvo zbog toga sto padavičar nije osvojio trofej! Čim je video da ne može ništa da uradi, počeo je da pada i unosi nervozu u meč! Titule osvajaju hrabri, a ne foliranti! Čestitke Bajernu i svaka čast za disciplinovanu igru od početka do kraja!

Walldorf

pre 3 godine

PSG jednostavno nije uzeo ono što mu je ponudjeno i to se plaća papreno.Osamdeseti je minut i definitivno je jasno da ovom timu PSG-a nedostaje Kavani,čovek koji zna iskoristiti ponudjeno.Šteta...

Серби, народ најстарији!!!

pre 3 godine

Не волим немце али пластика као што су псж и сити никада неће освојити ово такмичење.

Srđa Zlopogleđa

pre 3 godine

Kakav tim bez karaktera PSŽ.. užas posle primljenog gola... reakcije bez
... svaka čast Bajernu... Nejmar možda da ode u Bajern,pa da osvoji LŠ.

Ko je ovde lud?

pre 3 godine

Žao mi samo zbog Di Marije što je Pariz izgubio. Izgubio je finale svetskog, dva puta finale Kopa Amerike i evo sad opet jedno veliko finale. Uzeo je sa Realom čini mi se jedan trofej LŠ, ali šta je to naspam onog što je mogao uzeti. Čovek je odličan fudbaler i nepravedno su se prema njemu poneli u Mančesteru.

Branko Borota

pre 3 godine

Uveren sam vec odavno da PSG i Man.City nikad nece osvojiti LS.PSG sad i ima sanse,ali odbrana sa Bernatom, Kimpembeom i Kehrerom , kao i sredina sa Paredesom i Ererom me ne impresionira previse.S druge strane, Muller napolje i pehar je tu ;) Sportski pozdrav!

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

Бајерн и званично доказао да је тренутно најбољи у Европи. Ја као велики навијач Звезде се радујем титули Бајерна поготово јер је био са нама у групи као и Ливерпул прошле сезоне. А и иначе Ливерпул и Бајерн готивим одувијек. БРАВО БАВАРЦИ! 👏👏👏

Zabjelcanin

pre 3 godine

A fora, čuju se navijači, navijanje, reagovanje na dobre poteze, faulove, negodovanja... A utakmica bez publike.
Samo kažem...
(Ljuba, 23. avgust 2020 22:06)

Ja naprotiv mislim da je fantasticna ideja i pun pogodak. Za nas kraj malih ekrana kao da je stadion pun i daje mnogo veci ugodjaj. Sportski pozdrav.

Nikola

pre 3 godine

Alkantara (uz Nojera) igrač utakmice, čovek preko kog je svaka akcija kretala, neverovatan osećaj za prostor i kretanje, sjajno igranje bez lopte, a uz to defanzivno oduzeo mnogo lopti i sekao opasne napade na sredini terena. S druge strane, Mbape se ispromasivao i uz to puno losih odluka a to se u ovakvim utakmicama ne sme dozvoliti za igrača tolikog talenta i njegove vrednosti.

ns boy

pre 3 godine

Nema PSZ snage da igra sa Bayernom.Bayern me odusevio sa mnogo mladih igrača koje nije doveo za neke nerealne pare.Dobre igrače možeš kupiti al ovakvu igru ne.

Zabjelcanin

pre 3 godine

Taman sam mislio da se Nejmar promijenio kad me demantova. Kakvo foliranje kod faula, ni da mu je nogu slomio. Ne moze bez toga pa to ti je.

kralj

pre 3 godine

Mare@
Ti klubovi koje si nabrojao jesu veliki klubovi mnogo veci nego PSG ili Siti ali I oni su kroz istoriju kupovali sve najbolje sto su mogli,sad dal su im pare dali kralj,kraljica,Rokfeleri,Anjeliji,Berluskoni ili gradovi odakle su,nije mnogo bitno,bitno je da su uvek imali vise para od drugih I uvek kupovali najbolje svetske igrace,jedina razlika je sto prvo kupe sve najbolje u svojoj drzavi I trojicu stranaca(kupili bi I deset stranaca,nego je uglavnom vazilo pravilo,najvise tri strana igraca).Onda je doslo Bosmanovo pravilo,pa su svi kupovali na kilo.

samo kazem

pre 3 godine

Tuhel izbaca Di Mariju a najbolji je igrac PSG-a trenutno.
(Nikola MNE, 23. avgust 2020 22:48)

slazem se ovaj nejmar je samo dobar dribler kad treba da se da gol on ne ume da sutne ili kad treba da doda on je negde posalji ni bog ne zna kome.
mbape dobar prodoran ubacuje se dobro ali ni on ne ume da sutne u gol da valja.

jos da pomenem da je sudija ocajan

Matrix

pre 3 godine

Mbape je jedan trkac kome treba prostora u igri i onda je on dobar,ovako bas tesko igra...To naravno dokazuje da je daleko od kompletnog fudbalera.

Damir M.

pre 3 godine

Vode, utakmica pri kraju, ne može biti bitnija, za razliku od bilo kojeg drugog kluba, oni vrše pressing. Kao i njemačka reprezentacija kad igra. To je pravi pristup, za svako poštovanje. Ne gnjave loptu, ne kradu vrijeme, ne valjaju se, ne povlače se... a to se milion puta obilo o glavu ekipama koje vode i čuvaju rezultat.

Liverpool Man

pre 3 godine

Koja ironija da ti da gol bivsi igrac i to igrac iz akademije jer si ga prodao kao klinca da bi dovodio zvezde za silne milione. Jos ako to bude i gol za titulu...

mile rizik

pre 3 godine

Utakmica ništa specijalno, ziheraška zbog velikog uloga. Bajern ih podavio kao mačiće. Možda je delovalo da PSŽ nije zainteresovan da izjednači, ali to je samo znak da ih je Bajern pritisnuo, davio i nije im dao da dišu od prvog do poslednjeg minuta. Nestvarno je koliko je Bajern jak.

RW

pre 3 godine

Ozlijeda ili umor Perisica ili je Flick poludio. Perisic zabio gol za 2:1 u 4-finalu, namjestio za 2:0 u polufinalu a Coman nista od nista. Coman za 50% vise minuta ima manje golova i asista. Gledano za isto vrijeme Perisic ima duplo više golova i asista
(drago, 23. avgust 2020 20:01)


Zna Flick vrlo dobro šta radi.

Misa

pre 3 godine

Kao i nebrojeno puta do sada, mbape kada je bitno i kada naidju na malo bolju ekipu, manje od nule. Decko je brutalno precenjen. Bajern zasluzeno, trener bajerna potpuno nadigrao tuhela u svakom aspektu igre.

ser Džojstik

pre 3 godine

Ja navijam za PSZ, otkad je veliki novac usao u klub, otkad je kupljen Nejmar i time pokazana finansijska moć. Jel ima neko nesto protiv?!
(kadinjaca ipak pala, 23. avgust 2020 13:10, vest: Pariski milijarderi ili bavarska mašinerija – istorija se piše u Lisabonu)

Evo, jedan čovek ima. Zove se Kingsley Coman.

roten

pre 3 godine

Očekivano Bajern,najveći problem PSG-a je taj što Tuhel troši Mbapea na mestu "klasične devetke", umesto da ga stavi na krilo gde je daleko opasniji.

Torrente

pre 3 godine

Mbape je jedan trkac kome treba prostora u igri i onda je on dobar,ovako bas tesko igra...To naravno dokazuje da je daleko od kompletnog fudbalera.
(Matrix, 23. avgust 2020 22:47)

Džaba mu brzina kada igra k'o baba.
Ostaje u ofsajdu jer ga mrzi da potrči. Apsolutno bačene pare.

Bolesni skot

pre 3 godine

Da li bi Suarez propustio ovo što i Mbape...? Uvek u velikim mečevima Suarez pre Mesija, Nejmara, Mbapea...! Ovk je finale, nema popravke a te dve šanse su 200 postotne!

dacha Zvezda

pre 3 godine

Od svih ovih izvikanih i preplaćenih zvezda i zvezdica, kvazi starova, najduze traje "svuda terani" Di Maria....
Gde god covek igrao, igrao dobro....

mile rizik

pre 3 godine

Šta god bilo meni je frapantna činjenica da dva igrača vrede 400 milona €, a ceo tim Bajerna 100 miliona €.
(wve, 23. avgust 2020 19:40)

Činjenica je da vrede skoro milijardu Eur.
(MFCZD23, 23. avgust 2020 21:36)

Toliko možda koštaju, ali činjenica je da ne vrede toliko.

Barca

pre 3 godine

Realno, corona je uticala na sve, tako i na fudbal.Po meni ne bas neki kvalitet fudbala. Kada je jedan Di Maria klasa na terenu ili Alkantara sa druge strane..? Ne znam. Mozda je to neki moderan fudbal. Taktike bez, Bajern jak ali kad izgubi loptu suplji ko dzep, moze svsko da im uvali, sem moje Barse :) A Pariz neozbiljan, pre svega neiskusan rekao bih.

kralj

pre 3 godine

Dal je moguce da igraci Pariza imaju veliki respekt prema Nojeru pa onako traljavo sutiraju a zele savrseno da bi dali gol.Utisak je da je Pariz bio bolji od Bajerna prvo poluvreme,imali su tri stopostotne sanse,Bajern polu prilike ali mislim da je Bajern nekako kompaktnija ekipa,svako zna sta radi,trener je izvukao maksimum iz igraca,Pariz ima bolje pojedince pa cemo videti.

Ivan

pre 3 godine

Tek se sad vidi koliko je nedostajao Tijago Silva Brazilu u finalu svjetskog protiv Njemačke. Kakva klasa od igrača,najbolji štoper u zadnjih 10,12 godina,klasa je zaista.

Руска Душа

pre 3 godine

Ја сам промашио до сада свако предвиђање везано за ПСЖ. Нећу се изненадити ако промашим и вечерас, иако ми је Бајерн некако дражи. Како год, драго ми је да ће бити једна добра утакмица, екипа које гаје нападачку игру и гол више.

Tema

pre 3 godine

Bajern diktira tempo ali tri izglednije sanse za gol je imao PSZ. Narocito Dve Mbappe i jednu Di Maria. Tuchel ce morati da prodrma sredinu terena jer su Herera i Parades tanki za finale a i onaj bek Kherer je rupa. Ne znam zbog cega ih je stavio u staetnih 11. Morace da menja u nastavku ukoliko zeli pehar.

tjudor

pre 3 godine

Di Maria klasa od igrača!
(iii, 23. avgust 2020 21:32)

Jedan od najpotcenjenijih igrača u poslednjih 10 godina.

Asistenti kod golova se ne pamte, a često odrade veći deo posla pre nego što je lopta ušla u gol.

MFCZD23

pre 3 godine

Šta god bilo meni je frapantna činjenica da dva igrača vrede 400 milona €, a ceo tim Bajerna 100 miliona €.
(wve, 23. avgust 2020 19:40)

Činjenica je da vrede skoro milijardu Eur.

Tdot

pre 3 godine

Sad ce poluvreme. Bajern bolji tim za klasu pritisak sredine neverovatan psg jedva iznosi loptu preko centra. Ali psg mora da menja stranu kad iznosi loptu da izbaci sredinu terena bajerna i dugim loptama da izbacuju nejmara i mbapea koji su dosta brzi i bolji od alabe i sulea koji je sporiji dosta od boatenga koji je izasao.

Rubikova kocka

pre 3 godine

Vidim pišete ovaj igrač majstor,onaj igrač majstor...al ko stvarno fudbal gleda sa neke druge tačke gledišta,Alkantara je igrač koji sa rakom lakoćom ,razigrava saigrače ,oslobađa se sa lakoćom protivnika gdje je najrizičnije,i na to kretanje bez lopte...Čista 10 za sad za Alkantaru ipak je on od Cavija i Injeste učio !

analiticar

pre 3 godine

Ako Bayern pobedi bice ovo najdominatnija sezona za neki tim u istoriji lige šampiona, surova dominacija.. Naklon do poda za sve do sada!

Duxevaca

pre 3 godine

Mislim da su Bavarci mashina kojoj se retko ko moze suprotstaviti! Prognoza za vecheras, 4-2 za Nemce uz po 2 gola Leve i Gnabrija, na drugoj strani strelci Mbape i Nejmar! Bayern wird alles gewinnen!

Ivan

pre 3 godine

Biće teška i neizvesna utakmica. I zanimljiva. Ko god da pobedi ispisaće neke nove stranice fudbalske istorije. Ako pobedi Bajern, uzeće novu Tripletu i time potvrditi da je zaista u ovom trenutku najbolji klub sveta, u šta i ja verujem da jeste, a ako pobedi Pari Sen Žermen ispisaće jedan rekord koji do sada niko nikada nije uspeo da ostvari, naime, postaće prvi klub sa ČETIRI trofeja u jednoj sezoni, dakle nešto jače čak i od Triplete, Kvadreta da je nazovem, u domaćim takmičenjima već je osvojio Prvenstvo, Kup Francuske i Liga kup Francuske i sa Ligom šampiona napravio bi jedan čudesan podvig koji će teško ko u skorije vreme ponoviti. Prema tome očekuje nas jedna velika utakmica, zanimljiva, sa dva velika protivnika, šanse su 55-45 za bajern po meni, zbog snažnog kolektiviteta, uigranosti, spremnosti, mentaliteta i kvaliteta naravno, ali i Pari Sen Žermen je veoma kvalitetan, po imenima vrhunskih pojedinaca kvalitetniji od Bajerna ali videćemo koliko će uspeti da odgovori na moćni kolektiv i veoma veliki kolektivni kvalitet Bavaraca. Sve je otvoreno, moj tip tesna pobeda Bajerna recimo 2:1 ili možda 3:2.

pod mač bato

pre 3 godine

Bajern do finala nije imao kršrenog protivnika, u grupi slabašni Olimpijakos i još slabija Zvezda, onda Totenhem koji je bio u totalnom rasulu, u 1/8finala Čelsi koji je mnogo manje kvalitetniji i pritom u procesu stvaranja dobrog tima za sezonu ili dve, pa Barselona koja je možda i najslabija u zadnjih 10 godina, krš odbrana i sve gori treneri i za kraj neiskusni Lion koji kvalitetom jednostavno ne može da im parira. PSŽ s druge strane igrao sa dosta jačim protivnicima, Lajpcigom koji je isto isprašio Totenhem i prošao Atletiko, šampionom Španije Realom, pa i Atalantom koja bi sigurno tukla ovaj Čelsi, a možda i Barsu i Lion. S druge strane Bajernov štoperski tandem jako loš, igraju Alaba koji je bek i matori Boateng, pa uporedite Silvu i Boateng i Silva je mator, ali je za ovog doktor, Bajern jedino ima bolje bekove i trenera. Nojer nije kao pre, Tijago već glavom u drugom klubu, Markinjos je za njega i Gorecku tata, PSŽ-ov napad je isto dosta jači kao i vezni red. Sve u svemu Bajern jeste jak, ali je izuzetno precenjen pošto je utrpao 8 komada Barseloni. Večeras PSŽ dobija, očekujem kikseve Alabe, Zulea ili Boatenga, pa i Nojera. A za ove što govore da je PSŽ plastika, da ih pitam kako je Bajern bio najjači klub i Nemačkoj u 20. veku i kad je osvajao LŠ, jer su tada njihovi igrači igrali za kikiriki, uostalom ko još može da navija za klub koji cela Nemačka ne voli osim Bavarske.

Mordor

pre 3 godine

Večeras u Lisabonu još jedna epizoda kultne Britanske serije Allo Allo? Rene vs Her Flick uz sudjenje jednog Italijana, samo da ne bude čuvena "What a mistake-a to make-a" na kraju.Grad svetlosti neka slavi večeras, a Nemci će se već nekako snaći!

Mare026

pre 3 godine

@ pod mač bato

PSG je plastika isto kao i City jer im igrace kupuju Seici. Da im nije Seika ne bi te ekipe ni prosle pored trofeja u svojim ligama. Nije stvar u tome koliki novac ekipe trose, vec odakle im taj novac. Junajted, Real, Milan, Ajax, Bajern su decenijama veliki klubovi sa gomilom trofeja i napravljenih vrhunskih igraca. Svi igraci su oduvek mastali o tome da igraju u tim velikanima. Kao takvi naravno da su ti klubovi bili magnet za sponzore kada je veliki kapital usao u fudbal i fudbal postao vise biznis nego sport pre nekih 20+ godina. Tad su "plasticni" PSG i City bili osrednji klubovi. Sad su osrednji klubovi sa bogatim vlasnicima. To sto su poslednjih godina osvojili par domacih titula nikako ne moze da ih svrsta sa pravim velikanima od kojih sam neke gore nabrojao.

japaja

pre 3 godine

@BRE
Mnogo grešiš, naprotiv PSG je jedini koji donosi poene Fr fudbalu(ove godine i Lion) i koji omogućava da imaju ovaj broj predstavnika u Evropi. A ako zelis stvarno da znaš zašto je Fr liga na nivou na kome ti nazivaš raspitaj se malo oko fiskalne situacije klubova u FR. Kad budeš video da klubovi u FR najviše plaćaju porez od ostalih u EU shvatićeš zašto moraju svake godine (sem PSG i možda Liona) da prodaju najbolje igrače. Drugi razlog je stil igre i to sto se od mladih traže da budu više fizički nego tehnicki jaki.
Poz.

drago

pre 3 godine

Ozlijeda ili umor Perisica ili je Flick poludio. Perisic zabio gol za 2:1 u 4-finalu, namjestio za 2:0 u polufinalu a Coman nista od nista. Coman za 50% vise minuta ima manje golova i asista. Gledano za isto vrijeme Perisic ima duplo više golova i asista

Petar

pre 3 godine

Gde nadje podatak da Bajern vredi samo 100 miliona,samo Levandovski vredi vise od te cifre.
 (kralj, 23. avgust 2020 19:54) 

A kao misle na to za koliko su dovedeni ti igraci a ne koliko trenutno vrede. A zanemaruju to sto cela nemacka liga radi za Bajern i da sve igrace koji se razviju u ostalim nemackim klubovima oni otmu za mnogo manje para nego da ih kupi neki strani klub.

ime

pre 3 godine

Za mene licno, ako bi PSG osvojio bilo bi porazavajuce ( da onaj padavicar Neimar uzme titulu ) i to u danu kada covek bukvalno skace sa motora pri brzini od 250km/h ( Vinjales, otkazale kocnice ) da bi spasio zivot, otklizava ustaje i otresa se .Samo sam cekao da kaze " u mal se ne udavih...'

2CRAZY

pre 3 godine

Moja prognoza za vecerasnje finale Lige Sampiona:
Bajern Minhen dominira u najboljoj formi su od svih klubova i blagi su favorit, razlog zasto ne otpisujem PSG je taj sto imaju najbrze igrace na svetu, Mbape, Di Maria, Nejmar i njih ne moze niko da cuva, nezaustavljivi su, oni mogu da daju gol bilo kome, a Bajernu fale stoperi i imaju problema sa odbranom, videli smo u par utakmica da kad se priblizis njihovom golu uglavnom lako prime gol ili bude bas dobra sansa, problem je u tome sto je tesko doci do njihovog gola, jer igraju fenomenalan presing po celom terenu i tesko je uopste prici njihovom golu, ali kad se pridje, opasno je.
Zato mislim da ce na utakmici biti dosta golova na obe strane, da se kladim stavio bih da ce biti cetiri ili vise golova na utakmici, tako da je to moja prognoza i gusta pobeda Bajerna... mislim da ce biti 2-2 i onda mozda 3-2 za Bajern ili produzeci i penali...

automatski generisan komentar

pre 3 godine

pre nego sto napisete da je PSG plastika, raspitajte se ko su bili Zinola, Pauleta, Ronaldinjo, cuveni francuski napadac Roseto, Makelele, Dzej Dzej Okoca, Safet Susic i tako jos neki igraci (Godric Gryffindor, 23. avgust 2020 19:58) )

I Ajax bi bio "plastican" da, kojim slucajem, u njemu igra Neymar.

Kuki

pre 3 godine

Bajern je ekipa koja verovatno najvise pokazala. Ali je PSZ ozbiljan klub i ovo je finale LS. A u finalu ne pobedjuje uvek bolji tim. Za kladionicare mozda preporuka prelaz PSZ Bajrrn X2-1X. Kota 3,05.

BRE

pre 3 godine

(Apolon, 23. avgust 2020 19:43)

PSZ je osnovan 1970. uvijek su mi bili simpaticni, jer su dovodili anonimuse i od njih pravili zvijezde i igracine. Nesto kao danas Lion. Od dolaska arapa ne mogu da ih smislim. U redu je ulagati, to svi rade. Danas se tim kupuje, ne pravi se od omladinaca. Ali uporediti tradiciju i istoriju Bajerna i PSZ-a je van svake pameti. PSZ je 'krivac' sto je Liga 1 sada polu-profesionalna, jer ko moze ovakvom budzetu i ovakvom timu da parira. Bajern je jos dominantniji u BL, ali je barem liga koliko toliko zanimljivija. PSZ ce 99% biti novi-stari sampion Lige 1 u 2021. Bajernu se s pravom daju najvece sanse, ali daleko od toga da ne moze biti iznenadjenja, prije svega od Borusije npr. Zato u ovom finalu svim srcem za Bajern. Po mom misljenju sanse su 55-45 u korist Bavaraca. Nece se PSZ toliko otvoriti, a i PSZ nije Barselona iz ove sezone. Igraju ozbiljan, disciplinovan fudbal.

mbape legenda

pre 3 godine

Ako psg osvoji to znaci da je mbape najveci svih vremena. Ronaldo i mesi jesu veliki ali nikada nisu osvojili najvredniju titulu na svetu. Sa 21 godinom osvojio sveeeee aaaaaa!!!!!!

Apolon

pre 3 godine

Zbog Ronaldinja - ambasadora kluba, u inat ovima koji fudbal prate od ere Mesija i Ronalda, i PSG (neopravdano) nazivaju vestackim projektom bez istorije, a i što se Bajern kao i klub za koji navijam nalazi u vrhu liste osvajača Lige Šampiona, pa mi uvek bude drago kad konkurencija upise neuspeh, zbog agilne i tehnicki potkovane napadacke linije, večeras navijam da PSG ispise istoriju.

Mrgud

pre 3 godine

Bukvalno sve moze da se desi na ovoj utakmici. O Nemcima ne treba pricati bista, zna se kakvi su. S druge strane, sta aki bas bas veceras budu raspolozeni Mbape i Neimar i sve im krene? S kladionicarske strane reklo bi se da je nemoguce da ne bude bar gg3+ ali posto to desetine miliona kladionicara ocekuje i igra, cesto zna da bude suprotno. Da li je to slucajnost, ne bih ulazio u to. Najbolje je ne kladiti se nego gledati u uzivati, nadam se u dobroj utakmici s puno golova.

md BL

pre 3 godine

Najbolje moguće finale!Nisam očekivao ovako dobar i interesantan fudbal,jedino je madridski Atletiko tu zalutao.Barsa se bar pošteno osramotila i na taj način privukla pažnju,oni ni to.

Godric Gryffindor

pre 3 godine

Finale k'o finale, moze da pretegne na obe strane. Ako Bajern osvoji bice to najdominantnija sezona u Evropi nekog kluba u poslednjih 20 godina sigurno, ako pobedi Psg opet nece biti nesto stravicno, ipak ljudi u svom sastavu imaju Mbapea, Neymara, Di Mariju i ostale zverke. Bajern je jedan od najveca 3 kluba na svetu, a pre nego sto napisete da je PSG plastika, raspitajte se ko su bili Zinola, Pauleta, Ronaldinjo, cuveni francuski napadac Roseto, Makelele, Dzej Dzej Okoca, Safet Susic i tako jos neki igraci koji su igrali u ovom klubu bez tradicije. Inace Psg je osvajao Kup kupova devedesetih, u tom period bio i prvak drzave i dosta puta vice prvak. Normalno ne poredim sa Bajernom ali daleko od malog ili plasticnog kluba.

Liverpool Man

pre 3 godine

Koja ironija da ti da gol bivsi igrac i to igrac iz akademije jer si ga prodao kao klinca da bi dovodio zvezde za silne milione. Jos ako to bude i gol za titulu...

dacha Zvezda

pre 3 godine

Od svih ovih izvikanih i preplaćenih zvezda i zvezdica, kvazi starova, najduze traje "svuda terani" Di Maria....
Gde god covek igrao, igrao dobro....

Zabjelcanin

pre 3 godine

A fora, čuju se navijači, navijanje, reagovanje na dobre poteze, faulove, negodovanja... A utakmica bez publike.
Samo kažem...
(Ljuba, 23. avgust 2020 22:06)

Ja naprotiv mislim da je fantasticna ideja i pun pogodak. Za nas kraj malih ekrana kao da je stadion pun i daje mnogo veci ugodjaj. Sportski pozdrav.

RW

pre 3 godine

Ozlijeda ili umor Perisica ili je Flick poludio. Perisic zabio gol za 2:1 u 4-finalu, namjestio za 2:0 u polufinalu a Coman nista od nista. Coman za 50% vise minuta ima manje golova i asista. Gledano za isto vrijeme Perisic ima duplo više golova i asista
(drago, 23. avgust 2020 20:01)


Zna Flick vrlo dobro šta radi.

Damir M.

pre 3 godine

Vode, utakmica pri kraju, ne može biti bitnija, za razliku od bilo kojeg drugog kluba, oni vrše pressing. Kao i njemačka reprezentacija kad igra. To je pravi pristup, za svako poštovanje. Ne gnjave loptu, ne kradu vrijeme, ne valjaju se, ne povlače se... a to se milion puta obilo o glavu ekipama koje vode i čuvaju rezultat.

satelit

pre 3 godine

Neimar se nije video celu utakmicu,ali je zato OTPLAKO na kraju da bi opravdao 40 mil.po sezoni! Tuga.. PSG ostaje iza Zvezde bez titule LS!Zato mi je drago zbog Bajerna

Walldorf

pre 3 godine

PSG jednostavno nije uzeo ono što mu je ponudjeno i to se plaća papreno.Osamdeseti je minut i definitivno je jasno da ovom timu PSG-a nedostaje Kavani,čovek koji zna iskoristiti ponudjeno.Šteta...

MFCZD23

pre 3 godine

Šta god bilo meni je frapantna činjenica da dva igrača vrede 400 milona €, a ceo tim Bajerna 100 miliona €.
(wve, 23. avgust 2020 19:40)

Činjenica je da vrede skoro milijardu Eur.

Zabjelcanin

pre 3 godine

Taman sam mislio da se Nejmar promijenio kad me demantova. Kakvo foliranje kod faula, ni da mu je nogu slomio. Ne moze bez toga pa to ti je.

Godric Gryffindor

pre 3 godine

Finale k'o finale, moze da pretegne na obe strane. Ako Bajern osvoji bice to najdominantnija sezona u Evropi nekog kluba u poslednjih 20 godina sigurno, ako pobedi Psg opet nece biti nesto stravicno, ipak ljudi u svom sastavu imaju Mbapea, Neymara, Di Mariju i ostale zverke. Bajern je jedan od najveca 3 kluba na svetu, a pre nego sto napisete da je PSG plastika, raspitajte se ko su bili Zinola, Pauleta, Ronaldinjo, cuveni francuski napadac Roseto, Makelele, Dzej Dzej Okoca, Safet Susic i tako jos neki igraci koji su igrali u ovom klubu bez tradicije. Inace Psg je osvajao Kup kupova devedesetih, u tom period bio i prvak drzave i dosta puta vice prvak. Normalno ne poredim sa Bajernom ali daleko od malog ili plasticnog kluba.

Серби, народ најстарији!!!

pre 3 godine

Не волим немце али пластика као што су псж и сити никада неће освојити ово такмичење.

Matrix

pre 3 godine

Mbape je jedan trkac kome treba prostora u igri i onda je on dobar,ovako bas tesko igra...To naravno dokazuje da je daleko od kompletnog fudbalera.

mile rizik

pre 3 godine

Utakmica ništa specijalno, ziheraška zbog velikog uloga. Bajern ih podavio kao mačiće. Možda je delovalo da PSŽ nije zainteresovan da izjednači, ali to je samo znak da ih je Bajern pritisnuo, davio i nije im dao da dišu od prvog do poslednjeg minuta. Nestvarno je koliko je Bajern jak.

Nikola

pre 3 godine

Alkantara (uz Nojera) igrač utakmice, čovek preko kog je svaka akcija kretala, neverovatan osećaj za prostor i kretanje, sjajno igranje bez lopte, a uz to defanzivno oduzeo mnogo lopti i sekao opasne napade na sredini terena. S druge strane, Mbape se ispromasivao i uz to puno losih odluka a to se u ovakvim utakmicama ne sme dozvoliti za igrača tolikog talenta i njegove vrednosti.

Nikola

pre 3 godine

Svaka cast,zasluzeno.Finale ko finale ,u malom grcu odigrano,ali u svakom slucaju sjajna sezona.Tijago Alkantara doktor za sredinu terena...

Tajni detektiv Djido Mova

pre 3 godine

Rekao sam danas ranije da ce Bajern da ih demolira, to nije bio slucaj, cak naprotiv. Po meni je PSG imao zrelije sanse i da su pogadjali ko zna sta bi se desilo. Ali moram da pohvalim Bajern, ovakav presing nisam video svih 90 minuta ne pamtim, strasno koja kondicija.

benić boro

pre 3 godine

Sve je bilo čisto kao suza,posjed lopte 62-38% za Bajern sve govori,po pravilu taj posjed bi trebao biti za PSG,jedini mozda penal je mogao biti nad Levandovskim u 45 minuti,ali sudija je smatrao da nije i to je to,inače sudjenje je bilo dosta dobro.Drugo što je odlučilo utakmicu je visok presing Bajerna s jedne strane i bezidejnost i nemoć Neimara kao i Mbapea.Nekako su bili tanki i bezidejni,dok je igrao Di Marija i moglo se nešto očekivati,posle toga sve golo ništa.I još nešto imali su puno sreće PSG protiv Atalante,trebala je Atalanta da prodje,dva puta na isti način puno je....

bobo mk

pre 3 godine

kao što Gaza reče onomad,fudbal je igra u kojoj uvek pobeđuju Nemci...
(johnny, 23. avgust 2020 23:07)

Izjava je dao Geri Lineker, inače Bajern dominantan.

deki 27

pre 3 godine

Bajern imao veci posed,PSZ nesto bolje sanse. Nedopustivo je da onako skupo placeni igraci sutiraju onako traljavo. Drago mi je za Bajern, jedina evropska top ekipa koja posluje u plusu, ne duguju stotine miliona kao druge ekipe, ne kupuju igrace od 200 miliona, pola ekipe Nemci. Na kraju bravo za Nejmara koji je pokazao emociju za razliku od Mbapea koji je bio u stilu "idem ja u Real "

Borky

pre 3 godine

Mislim da je ovo pocetak dominacije Bajerna u narednim godinama. Vecina ovih igraca tek treba da igra svoj najbolji fudbal kao sto su Gnabri,Dejvis,Kolman,Zule,Groecka pa i Kimih i Alaba su u najboljim godinama, a dolazi im i Sane uz "stare" majstore Levandovskog,Milera i Nojera (jos par godina vrhunskog fudbala) ovo je tek najava dominacije.

Pehar

pre 3 godine

Statistika na strani Bayerna, posjed lopte 62% za Bayern i 38% za PSG, veća preciznost u dodavanjima i zasluzena pobjeda. Bavarski stroj je pobijedio francusku individualnu kvalitetu (Neymar, Mbape). Hrvati u kontinuitetu svake godine imaju osvajača pehara LP. Znači srebro na SP nije slučajno. Pare ne pobjeđuju nego stroj.

kraj foliranta

pre 3 godine

Posebno zadovoljstvo zbog toga sto padavičar nije osvojio trofej! Čim je video da ne može ništa da uradi, počeo je da pada i unosi nervozu u meč! Titule osvajaju hrabri, a ne foliranti! Čestitke Bajernu i svaka čast za disciplinovanu igru od početka do kraja!

Ivan

pre 3 godine

Večeras je Bajern postao po 6. put šampion Evrope pobedom u finalu protiv Pari Sen Žermena od 1:0! Trijumf Bavaraca je potpuno zaslužen, pobeda im je čista kao suza! Desilo se ono što sam i očekivao, ogroman fudbalski kvalitet i snažan kolektivitet i disciplina Bavaraca odneli su prevagu i u večerašnjem velikom finalu! Od prvog do poslednjeg minuta meča bavarski gigant je plesao terenom, osvajao svaki centimetar ma i svaki milimetar terena, surovo demolirao svog protivnika strašnim presingom, čekao svoju šansu i dočekao ju je, pobedio i zasluženo uzeo "Ušatog" po 6. put! Moram priznati da sam oduševljen tim snažnim presingom Bajerna od prvog do poslednjeg minuta meča, naprosto Pari Sen Žermenu su totalno ubili igru tim presingom i poprilično ih iznenadili tom postavkom. To dovoljno govori da je i trener Bajerna Flik totalno nadmudrio svog kolegu i sunarodnika na klupi Parižana Tuhela zaista! Treba pohvaliti ceo tim Bajerna i njegov stručni štab jer i večeras nije bilo slabe tačke u timu, počev od fenomenalnog Nojera koji je nekoliko puta čudesno branio neke šuteve Parižana, pa fenomenalni Levandovski koji večeras nije dao gol ali je ceo meč odigrao na vrhunskom nivou, pa Miler isto odigrao fenomenalno, pa strelac gola Koman naprosto oduševio večerašnjom igrom, itd, svi igrači Bajerna fenomenalni i Tripleta je osvojena! Pari Sen Žermen je imao neke svoje prilike, dobro je odigrao Neimar, borio se i Mbape, ali Bajern je jednostavno bio bolji i zasluženo pobedio! Bravo Bavarci!

mirko

pre 3 godine

Po meni Nejmar ništa nije odigrao. Samo ona poslednja prilika kada promašuje onako mlitavo celu loptu na dodavanje Mbapea je njegova slika ovog finala

Dalibor

pre 3 godine

Drago mi je da plastika nije uspela. Malo pravde još uvek postoji. Ali ne zaboravite, Čelzi je kupljen od strane Abramoviča 2003e, 9 sezona im je trebalo da osvoje ovaj trofej, ali su već u prvoj igrali polufinale, posle 5 sezona su igrali finale. PSG sad posle 9 godina od kako ih je kupio šeik, nisu uspeli. Nadam se da neće još dugo. M.City, evo već 12 sezona je prošlo od kako su kupljeni i ništa, nadam se da neće ni oni osvojiti.

Gerland

pre 3 godine

Bajern osvojio zasluzeno. Najbolja ekipa ove sezone. Bajern je sistem koji pokupuje sve najbolje iz Nemacke, doda svoje talentovane igrace iz skole i onda kupuje pametno na svetskoj pijaci bez utrkivanja sa klubovima koje finansiraju bogati seici. Odlicno postavljena taktika gde su iz igre potpuno iskljuceni Nejmar i Mbape. Zaista sjajna taktika. To sve govori da je Bajern mocan sistem, odlicno organizovan i vodjen na svim poljima. Pariz nema iskustvo igranja ovakvih utakmica. Kada ne iskoristite svoje sanse protiv Bajerna, kazna stize. To je pre njih osetio i Lion, a zanimljivo je da je i PSG-u i Lionu napad jaci deo ekipe. Definitivno se ocekivalo mnogo vise od Mbapea i posebno Nejmara, ali nisu pokazali zasto su dovedeni u Pariz.

gn

pre 3 godine

Joj ovog Nejmara kod svakog kontakta kao bager da ga kaci, bas gadno gledati, a i ovaj mali Mbape poceo bas puno da se zali i prica sa sudijom. Ovi iz Bajerna u vecini situacija kao gospoda deluju, nek su dobili.

samo kazem

pre 3 godine

Dal je moguce da igraci Pariza imaju veliki respekt prema Nojeru pa onako traljavo sutiraju a zele savrseno da bi dali gol.Utisak je da je Pariz bio bolji od Bajerna prvo poluvreme,imali su tri stopostotne sanse,Bajern polu prilike ali mislim da je Bajern nekako kompaktnija ekipa,svako zna sta radi,trener je izvukao maksimum iz igraca,Pariz ima bolje pojedince pa cemo videti.
(kralj, 23. avgust 2020 21:56)

zaboravio si stativu bajerna.

realno psg bolji za mbapea i nejmara u prodoru ali kad dodje pred gol cini mi se jedino dimarija moze da ga da. ovo je strasno sta mase ova dvojica.

Labrador

pre 3 godine

Nema Bajern nijednu super zvezdu ali su kao tim mnogo mocna ekipa ! A sta tek reci za trenera za koga niko nije cuo a on ladno uzeo LS vise nego zasluzeno !

md BL

pre 3 godine

Najbolje moguće finale!Nisam očekivao ovako dobar i interesantan fudbal,jedino je madridski Atletiko tu zalutao.Barsa se bar pošteno osramotila i na taj način privukla pažnju,oni ni to.

Spale

pre 3 godine

eee kako je teško upisati se na gospodina Ušatog. PSG je potrošio milijardu €, City verovatno isto toliko i ne vredi. Ko se upisao, upisao se. Bayern, Real, Milan, Barca, Crvena zvezda, Juventus.... Velikani evropskog fudbala.

samo kazem

pre 3 godine

Auu ala pokradose PSG za penal!
(navijac, 23. avgust 2020 22:33)

nisu ni bajernu svirali u prvom poluvremenu a evo i sad u drugom jos jedan. realno sudjenje je moglo bolje.

zex

pre 3 godine

Realno Lion nije iskoristio sanse nije ni Psg a mogao je da povede ranije ali svakako, Bajern je projekat kao nekada Zvezda, kompaktna ekipa od golmana do napadaca, svuda jaki i imaju mentalitet, igraju ljudi hrabro samo napred i napred a ne kao nasi samo unazad ili duge lopte koje poklanjamo rivalima.Zanimljivo je da drugi put zaredom Zvezdini rivali iz grupe su finalisti i osvajaci.

Zlatko

pre 3 godine

Vode, utakmica pri kraju, ne može biti bitnija, za razliku od bilo kojeg drugog kluba, oni vrše pressing. Kao i njemačka reprezentacija kad igra. To je pravi pristup, za svako poštovanje. Ne gnjave loptu, ne kradu vrijeme, ne valjaju se, ne povlače se... a to se milion puta obilo o glavu ekipama koje vode i čuvaju rezultat.
(Damir M., 23. avgust 2020 22:47)

Isto sam zapazio. Situacija kad igrač vraća loptu glavom, 15 minuta pre kraja. Zamisli naše Stojkovića i Borjana. Par minuta kasnije, igrač uklizava ispred 16m protivnika da bi izbio loptu u aut. I još jedna stvar, neka bude i da nisam u pravu. Nakon uhvaćene lopte Nojer je ispucao prvi put u 92. minutu. Celu utakmicu su napade počinjali iz poslednje linije i relativno bezbolno (osim jedne greške na kraju prvog) su rešavali presing protivnika. I da se pohvalim, Sevilja osvaja LE, Bajern osvaja LŠ. :) Sića, jer uvek sitno stavljam, ali dovoljno da se okreće.

Karlo Prvi

pre 3 godine

Bolja ekipa koja igra bolji fudbal je dobila. PSŽ ima strašne pojedince, ali negde od 30. minuta Bajern je počeo da nameće svoju igru i protivnik je ostalo da se nada da će sjajni pojedinci nešto da urade. Dok je Bajern nametnuo svoju igru, opak presing i stalne napade - i na kraju su zasluženo slavili.

Realno

pre 3 godine

Mbappe ima 21 god. I vratio se iz povrede, nespreman. I opet, kad god je imao loptu, nesto bi se desilo i psg je bio najopasniji. Ne razumem pljuvanja momka.Kaze jedan kad god su neke ozbiljnije utakmice, nema ga, a momak tek 21 god, i glavni za osvajanje svetskog prvenstva. Psg je izgubio na sredini terena utakmicu, vezni red nije povezao nista, herera, Paredes I markinjos. Nijednu upotrebljivu loptu nisu dali. Mbapea i di mariju su trebali sto vise da sire na krilu, retko su to radili, a kad jesu, tad su najviše pripretili.

Kanidja PG

pre 3 godine

11-11 ove god, zasluzeno, najvise su pokazali tokom citave sezone. Tripleta uzeli su sve sto je bilo u igri.
Savrsena sezona bavaraca bez dileme br1 u Evropi ove god. Trener Njemac i Bajern gazi sve, to je dobitna komb a ne Gvardiola, Anceloti, Kovac. Posle Jupa Hajkensa i 2013 dozvali su se pameti, mada ih je Turcin osakatio protiv Reala kad nije bilo VAR u opticaj dobro pamtimo svi. Pravda je zadovoljena. Gigant je Bajern oduvijek.

zoran

pre 3 godine

-Bajern -strasno organizovan sistem
kao sto neko već reče kupe najbolje u nemačkoj,nesto iz svoje skole i pametno kupuju na svetskoj pijaci bez preplaćivanja ...na to sve igrače retko menjaju samo dopunju...fivzički su jako spremni ...

kralj

pre 3 godine

Mare@
Ti klubovi koje si nabrojao jesu veliki klubovi mnogo veci nego PSG ili Siti ali I oni su kroz istoriju kupovali sve najbolje sto su mogli,sad dal su im pare dali kralj,kraljica,Rokfeleri,Anjeliji,Berluskoni ili gradovi odakle su,nije mnogo bitno,bitno je da su uvek imali vise para od drugih I uvek kupovali najbolje svetske igrace,jedina razlika je sto prvo kupe sve najbolje u svojoj drzavi I trojicu stranaca(kupili bi I deset stranaca,nego je uglavnom vazilo pravilo,najvise tri strana igraca).Onda je doslo Bosmanovo pravilo,pa su svi kupovali na kilo.

ser Džojstik

pre 3 godine

Ja navijam za PSZ, otkad je veliki novac usao u klub, otkad je kupljen Nejmar i time pokazana finansijska moć. Jel ima neko nesto protiv?!
(kadinjaca ipak pala, 23. avgust 2020 13:10, vest: Pariski milijarderi ili bavarska mašinerija – istorija se piše u Lisabonu)

Evo, jedan čovek ima. Zove se Kingsley Coman.

daca

pre 3 godine

najjaci su mi ovi sto ostavljaju komentar psg je bolji za nejmara.u bajernu nejmar bi grejao klupu jer bavarski gigant gaji atomski fudbal u kome nema mesta za balerine i prevare od igraca.oduvek sam za nejmara govorio da je preplacena fudbalska prevara.moja generacija zna sta je vrhunski brazilac napadac.setite se ronalda ,rivalda,romarija...

ns boy

pre 3 godine

Nema PSZ snage da igra sa Bayernom.Bayern me odusevio sa mnogo mladih igrača koje nije doveo za neke nerealne pare.Dobre igrače možeš kupiti al ovakvu igru ne.

Misa

pre 3 godine

Kao i nebrojeno puta do sada, mbape kada je bitno i kada naidju na malo bolju ekipu, manje od nule. Decko je brutalno precenjen. Bajern zasluzeno, trener bajerna potpuno nadigrao tuhela u svakom aspektu igre.

Stefke

pre 3 godine

Koliko mi je sad zao sto i ove godine nisu ostali Riberi i Roben...
Sada su ponosni na svoju smenu generacije,isto tako i Lam i Svajnstajger

Marcus Paige

pre 3 godine

Zvezda dve godine zaredom dovodi prvake Evrope u Beograd pa cak i finalistu ove godine . Dovoljno govori o kako jakim grupama je rec i da se Zvezda borila dve godine sa najboljim timovima sveta. Iako su bili visoki porazi, iskustvo je bilo ogromno i sigurno da je Zvezda posle svega na mnogo višem nivou nego pre.
(Dule, 23. avgust 2020 23:13)

Jeste kako nije, i osokoljena i obogacena tim iskustvom jedva pobedi Indjiju i Proleter, a "trecerazrednom Partizanu" ne moze gol da da vec 4 utakmice zaredom. Sta bi bilo da ste imali neku laganu grupu, bez takozvanih azdaja timova? Think about it.

Rubikova kocka

pre 3 godine

Vidim pišete ovaj igrač majstor,onaj igrač majstor...al ko stvarno fudbal gleda sa neke druge tačke gledišta,Alkantara je igrač koji sa rakom lakoćom ,razigrava saigrače ,oslobađa se sa lakoćom protivnika gdje je najrizičnije,i na to kretanje bez lopte...Čista 10 za sad za Alkantaru ipak je on od Cavija i Injeste učio !

*

pre 3 godine

Bolji Bajern. I za očekivati je bilo da osvoje. Najdominantniji tim LŠ ikad. Privilegija je bila gledati kako igraju, čak i kad, kao večeras, postignu samo jedan gol. Dodali gas u drugom poluvremenu, a PSG psihofizički brzo pao. Vrlo neizbalansiran tim i to je bilo odlučujuće večeras. Nejmar delovao nespreman. Potpuno potrošen u poslednjih dvadesetak min. Ni senka super-igrača kog smo gledali protiv Atalante. Mbape i DiMarija najopasniji, mada se stiče utisak da je ovaj prvi psihički posrnuo nakon fenomenalnih intervencija Nojera. Delovao je kao da ne bi dao gol ni da su ga igrači Bajerna pustili da šutira do sutra.

Njemački stroj gazi sve

pre 3 godine

Bayern München - Crvena Zvezda 3:0

Tottenham - Bayern München 2:7

Bayern München - Olympiacos 2:0

Olympiacos - Bayern München 2:3

Crvena Zvezda - Bayern München 0:6

Bayern München - Tottenham 3:1

Chelsea - Bayern München 0:3

Bayern München - Chelsea 4:1

Bayern München - Barcelona 8:2

Bayern München - Lyon 3:0

Bayern München - PSG 1:0

Da l ima neki prigovor?

Marko

pre 3 godine

kao što Gaza reče onomad,fudbal je igra u kojoj uvek pobeđuju Nemci...
(johnny, 23. avgust 2020 23:07

Lineker, Geri Lineker je to rekao. 1990. posle polufinala svetskog prvenstva u Italiji kad su Englezi ispali od Nemaca u polufinalu na penale.

Svaka čast Bajernu!

Nebojša

pre 3 godine

Igrale su dve gol mašine pa je malo je razočaravajuci ovaj rezultat od samo jednog postignutog gola ali to je fudbal čestitke Bajernu.

Vladan R

pre 3 godine

Dva igrača za koje je, samo za obeštećenje dato 400 miliona evra, dakle ne računajući plate u tri utakmice koje odlučuju sezonu iz 10+ mrtvih šansu ne daju ni jedan jedini gol, i kao nisu preplaceni. Katastrofa. Za pomenute promašaje bi im se moralo oduzeti bar 50% godišnje plate, jer ne ispunjavaju razlog za dovođenje.

Apolon

pre 3 godine

Zbog Ronaldinja - ambasadora kluba, u inat ovima koji fudbal prate od ere Mesija i Ronalda, i PSG (neopravdano) nazivaju vestackim projektom bez istorije, a i što se Bajern kao i klub za koji navijam nalazi u vrhu liste osvajača Lige Šampiona, pa mi uvek bude drago kad konkurencija upise neuspeh, zbog agilne i tehnicki potkovane napadacke linije, večeras navijam da PSG ispise istoriju.

Marcus Paige

pre 3 godine

Imas tim koji vredi milijarde i ti igtas bunker..
(Dare, 23. avgust 2020 23:17)

Nisu mogli da igraju napadacki kad im Bajern nije dozvolio. Fudbal je igra gde igras koliko i ukoliko ti protivnik dozvoli.

TopiSePlastika

pre 3 godine

Nista lepse nego videti kako pravi fudbal pobedjuje arapski novac! Jedva cekam trenutak posle utakmice kada Nejmar i Mbape zatraze transfere... Hahahahahah!!

Srđa Zlopogleđa

pre 3 godine

Kakav tim bez karaktera PSŽ.. užas posle primljenog gola... reakcije bez
... svaka čast Bajernu... Nejmar možda da ode u Bajern,pa da osvoji LŠ.

Dule

pre 3 godine

Zvezda dve godine zaredom dovodi prvake Evrope u Beograd pa cak i finalistu ove godine . Dovoljno govori o kako jakim grupama je rec i da se Zvezda borila dve godine sa najboljim timovima sveta. Iako su bili visoki porazi, iskustvo je bilo ogromno i sigurno da je Zvezda posle svega na mnogo višem nivou nego pre.

Tba

pre 3 godine

Imas tim koji vredi milijarde i ti igtas bunker..
(Dare, 23. avgust 2020 23:17)

Igraju koliko im mašinerija iz Nemačke dozvoli, igraju koliko su u mogućnosti:)

bane

pre 3 godine

Otreznite se srbi bolji je pobedijo.
Ne moze se parama kupiti trofej.
Branis se celu utakmicu i hoces nesto , ovi ljudi su ih nadtrcali od pocetka!

Cavani vs Leva

pre 3 godine

Samo da podsjetim da je Cavani odbio da igra do kraja sezone, nakon što su mu saopštili da neće produžiti ugovor s njim, a da je bio on...ko zna.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

Бајерн и званично доказао да је тренутно најбољи у Европи. Ја као велики навијач Звезде се радујем титули Бајерна поготово јер је био са нама у групи као и Ливерпул прошле сезоне. А и иначе Ливерпул и Бајерн готивим одувијек. БРАВО БАВАРЦИ! 👏👏👏

Ko je ovde lud?

pre 3 godine

Žao mi samo zbog Di Marije što je Pariz izgubio. Izgubio je finale svetskog, dva puta finale Kopa Amerike i evo sad opet jedno veliko finale. Uzeo je sa Realom čini mi se jedan trofej LŠ, ali šta je to naspam onog što je mogao uzeti. Čovek je odličan fudbaler i nepravedno su se prema njemu poneli u Mančesteru.

Troja

pre 3 godine

Bajern je 6.puta prvak evrope, a ono sto je zanimljivo da su hrvatski igraci 17 puta osvajali ligu sampiona, sa 11 razlicitih igraca, sto ih stavlja na neupitno 1 mjesto ne samo na balkanu nego i sire...dakle, minimalno lideri regiona

Poštovalac igre

pre 3 godine

Nema šta Bajern više iskustva u ovakvim finalima za LŠ je neprocenjivo.

Pariz Seržamen je napravio ozbiljan iskorak od prošle godine kada su igrali osminufinala.

Ako budu radi li planski možda budu prvaci Evropa. Naravno u momentu Bajern je bolji i čestitam na pobedi tituli i Levadolskom koji najbolji fudbaler u tom timu bez sumnje.

roten

pre 3 godine

Očekivano Bajern,najveći problem PSG-a je taj što Tuhel troši Mbapea na mestu "klasične devetke", umesto da ga stavi na krilo gde je daleko opasniji.

dejan

pre 3 godine

Utakmica nije obilovala šansama i golovima kao što su ljubitelji fudbala očekivali, međutim bilo je velikih prilika na obe strane i na kraju je pao samo jedan gol.

Ja koliko se razumem u fudbal, sanse i prilike su isto, tako da mi prva recenica bas nije jasna

Tema

pre 3 godine

Ocekivao sam lepsi fudbal i tipovao na PSZ. Ko je ocekivao 1-0 od dve najofanzivnije ekipe LS. Pariz je imao izglednije sanse da povede nije to iskoristio i dami su krivi.Ukanalio ih je napadacki dvojac Nejmar i narocito Mbappe koji veceras masi tri cista zicera. Sa druge strane Bajern konkretniji sa vecim posedom lopte diktirali su tempo. Alkantara uz Nojera najbolji kod Bajerna i zasluzeno dizu pehar.

drago

pre 3 godine

Ozlijeda ili umor Perisica ili je Flick poludio. Perisic zabio gol za 2:1 u 4-finalu, namjestio za 2:0 u polufinalu a Coman nista od nista. Coman za 50% vise minuta ima manje golova i asista. Gledano za isto vrijeme Perisic ima duplo više golova i asista

Torrente

pre 3 godine

Mbape je jedan trkac kome treba prostora u igri i onda je on dobar,ovako bas tesko igra...To naravno dokazuje da je daleko od kompletnog fudbalera.
(Matrix, 23. avgust 2020 22:47)

Džaba mu brzina kada igra k'o baba.
Ostaje u ofsajdu jer ga mrzi da potrči. Apsolutno bačene pare.

sportdetective

pre 3 godine

Sta ti vrede novci, toliko bacenih para u jedan tim, a oni prvaci francuske lige...pa jedna zvezda je ugravirana u ustastog...bayern ako ne naleti na Reala oni osvoje LS...

marko992

pre 3 godine

Šta vrede Nejmar, Di Maria i Mbape kad im loptu dodaju Andre Herera, Bernar, Paredes i Markinjos... Apsolutno ništa.
(Ra, 23. avgust 2020 22:45)

Tako je,zato sam i predvideo pobedu Bajerna.

kole

pre 3 godine

da bajer nije dovodio gvradiolu imali bi isto titula kao i real,ovaj trener je bas dobro odradio posao,i eto ne mora da znaci da su pojnatiji treneri uvek dobri.

Руска Душа

pre 3 godine

Ја сам промашио до сада свако предвиђање везано за ПСЖ. Нећу се изненадити ако промашим и вечерас, иако ми је Бајерн некако дражи. Како год, драго ми је да ће бити једна добра утакмица, екипа које гаје нападачку игру и гол више.

Protoss

pre 3 godine

Bayern volim od vremena Hitzfilda, Kahna, Efenberga, Elbera, Scholla, Lizarazua, Pizara, Ze Roberta, Ballacka itd.. I jos kada sam igrao fudbal za Partizan, usli su mi u srce, do dan danas.. BRAVO!! Najbolji, najveci.

Ljubitelj fudbala

pre 3 godine

Bajern Minhen zasluženo šampion Evrope, sve utakmice su pobedili u Ligi Šampiona, bez premca, ništa im se ne može osporiti. Ja sam za razliku od vrsnih poznavalaca fudbala, od kojih se ne može doći do daha, odigrao Bajern 2 i 0-3, (kvota 4,3)na 200 RSD. Ne treba biti sujetan, već učiti od pametnijih i iskusnijih. Veliki pozdrav!

al, sta ja znam

pre 3 godine

Šta vrede Nejmar, Di Maria i Mbape kad im loptu dodaju Andre Herera, Bernar, Paredes i Markinjos... Apsolutno ništa.
(Ra, 23. avgust 2020 22:45)

Tako je,zato sam i predvideo pobedu Bajerna.
(marko992, 23. avgust 2020 22:58)

E vidis ja upravo suprotno mogu da pitam, sta vrede Andre Herera, Bernar,Paredes i Markinjos kad za saigrece imaju balerine Nejmara, Mbapea i Di Mariju.
Mozda treba osim sto su samo dva suta dozvolili Bajernovim igracima da odu i da daju neki gol umesto ovih pa da opet neko izdvoji 209-300 miliona da ih kupi.
Sramota, sem Di Marije u prvom poluvremenu vise je u igri ucestvovao komentator nego njih trojca. Itekako je bilo lopti ka njima ali su oni padali saplitali se i nisu znali sta ce sa njom.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Šta god bilo meni je frapantna činjenica da dva igrača vrede 400 milona €, a ceo tim Bajerna 100 miliona €.
(wve, 23. avgust 2020 19:40

Gluposti. Bajernov tim vredi malo ispod 3 milijarde evra, a PSŽ oko 900 miliona. To je bar lako proveriti u 21.veku.

Fanatik

pre 3 godine

Jedan zanimljiv podatak na koji sam naleteo:
Bajern je Sanea, Gnabrija, Boatenga, Kimiha, Zilea, Alkantaru i Dejvisa doveo za 130 miliona evra. Svi oni (sem Sanea logično) su imali velike zasluge večeras a i kroz takmičenje zašto je Bajern šampion Evrope

Gossa placa Zeljko

pre 3 godine

Ivan, molim te mi ne pominji Tuhela. Pa covek ja amater klasicni. Pocinje utakmicu bez Veratija, samo on zna zasto. Spica mu igra Neimar a Mbape krilo, umesto obrnuto. Vadi jedinog raspolozenog igraca iz igre Di Mariu, i umesto da makar ubaci gol igraca Ikardija, a Neimara pomeri na krilo, on ubacuje lika koji ima dve leve. Ocekuje lik da ce Neimar da uzme loptu na sredini terena, predlibla ceo tim Bajerna i da gol. Pa nije Maradona.

Krle

pre 3 godine

@Che

Covece sta se lozis na Pazarca. Ja sam ti iz Srbije i svima nama s gramom razuma je jasno da je Hr svetska klasa fudbala. Pa vi ste u prethodnih 30 godina bili treci i vice sampioni celog sveta.
Zasto? Zato sto igrate pametno i moderno. Imate skolu fudbala koja se prilagodjuje trenutnom stanju u fudbalu. Danas su igraci nestvarno brzi u odnosu na prosli vek, i nacini igre tada i sada su skroz drugaciji. Nema vise vremena da se vrse neke tehncike fore, lopta ne sme da se salje dugo jer zbog brzine ce se svi namestiti, napad ne ide sa strane pa na ubac, vec se probije pa doda unazad po zemlji (bas kao sto je Miler vratio Kimiku pre nego sto je ovaj pogodio Komana), tako ste Vi igrali i na prvenstvu, prelepo, organizovano i sa srcem iako u timu niste imali udarna imena osim Modrica. Znate da igrate napad i to je poenta fudbala.

Sa druge strane imas nas koji u 30 godina napad nismo igrali, jedan Vidic, Matic i SMS koji su tu samo da dodaju loptu i da brane. 30 godina igramo tako sto postavimo panja u spic damo loptu polubrzom i polutehnickom krilu (znaci nit je brzi od protivnika, nit je tehnciki bolji) i idi u ugao terena i ubaci, pa ce panj mozda udariti glavom. Bez ideje, bez icega. Jedini nas trener koji je uvideo da se mora vise igrati kroz prodor u sredinu je bio smenjen jer nije hteo da dovodi SMSa pored zivog Matica i da reklamira igrace da bi se njihovi menadzeri grabili za procenat pri prodaji.
Vi Hrvati ste fudbalska velicina i tu nema dileme.

andreas kisser

pre 3 godine

Tuhel izbaca Di Mariju a najbolji je igrac PSG-a trenutno.
(Nikola MNE, 23. avgust 2020 22:48)

u prvom da, u drugom poluvremenu se nije video. isto vazi i za mbapea + da igrac koji navodno vredi 678 ziliona, triliona necega onako sutira u 45. minutu... nije mi jasno. nejmar dobar, ali nakon primljenog gola postao sebican i mozda kostao PSG produzetaka. sve u svemu - bajern zasluzeno, najbolji tim u evropi tokom cele godine, i pre i posle prekida! steta za liverpul sto je glupo ispao od atletika, bilo bi zanimljivo. ali objektivno, ovakav bajern je u ovom trenutku za malo ispred svih ostalih. i da, nije mi bas najjasnije sta bi to tijago alkantara doneo liverpulu, pa ga mediji ovoliko povezuju sa enfildom? pre bih vratio kutinja... ali ja se ne pitam.

veliki strumf

pre 3 godine

Šta god bilo meni je frapantna činjenica da dva igrača vrede 400 milona €, a ceo tim Bajerna 100 miliona €.
(wve, 23. avgust 2020 19:40

Gluposti. Bajernov tim vredi malo ispod 3 milijarde evra, a PSŽ oko 900 miliona. To je bar lako proveriti u 21.veku.
(Mali Hijavata, 23. avgust 2020 23:50) Uhuu aja si ti odvalio!!! Znas li koliko je 3 milijarde??? Pa to znaci da svaki igrač Bajerna u proseku vredi 150-200 miliona (zavisi da li kao tim racunas 15 ili 20 igrača). Naravno ni blizu, PSZ ima skuplji tim. Verujem da je čovek u prvom komentaru mislio da Bajern za sve ove igrače nije ni 100 miliona sve ukupno platio da ih dovede (neki su iz njihove škole oa su prakticno tu džabe), dok je PSZ platio tačno 402 miliona samo transfere Nejmara i Mbapea (a gde su plate...). Naravno, igrači Bajerna sada vrede mnogo više nego kada su dovedeni. Nego, razmisljam, prošle godine uzeo Klop, ove Flik (koji nekako neprimetno došao, a i dalje nije ni blizu eksponiran kao većina drugih velikih trenera), u finalu bio Tuhel, u polufinalu Nagelsman sa Lajpcigom... Totalna dominacija nemačkih trenera zadnje 2 godine.

tjudor

pre 3 godine

Di Maria klasa od igrača!
(iii, 23. avgust 2020 21:32)

Jedan od najpotcenjenijih igrača u poslednjih 10 godina.

Asistenti kod golova se ne pamte, a često odrade veći deo posla pre nego što je lopta ušla u gol.

samo kazem

pre 3 godine

Tuhel izbaca Di Mariju a najbolji je igrac PSG-a trenutno.
(Nikola MNE, 23. avgust 2020 22:48)

slazem se ovaj nejmar je samo dobar dribler kad treba da se da gol on ne ume da sutne ili kad treba da doda on je negde posalji ni bog ne zna kome.
mbape dobar prodoran ubacuje se dobro ali ni on ne ume da sutne u gol da valja.

jos da pomenem da je sudija ocajan

6,50

pre 3 godine

@Auu ala pokradose PSG za penal!
(navijac, 23. avgust 2020 22:33)

nisu ni bajernu svirali u prvom poluvremenu a evo i sad u drugom jos jedan. realno sudjenje je moglo bolje.
(samo kazem, 23. avgust 2020 23:04)
Sta pricate vi? Sudjenje je bilo odlicno, jedina zamerka mozda za faul nad Levandovskm, mooozda je mogao da bude penal, ali svakako nije pogresio sudija sto je pustio igru.

automatski generisan komentar

pre 3 godine

pre nego sto napisete da je PSG plastika, raspitajte se ko su bili Zinola, Pauleta, Ronaldinjo, cuveni francuski napadac Roseto, Makelele, Dzej Dzej Okoca, Safet Susic i tako jos neki igraci (Godric Gryffindor, 23. avgust 2020 19:58) )

I Ajax bi bio "plastican" da, kojim slucajem, u njemu igra Neymar.

hazmajuuu

pre 3 godine

Bajern su uigrani roboti svuda ih ima
ne grese brzi jaki imaju odlicne polutke i levandovkog Nojera najgolmana.
Najbolja ekipa u Evropi

Psz slab trener spori ,
Herer 4vorka katastofa os igraca svaki kontakt sa loptom greska Neimar
Ii pol. 6 gresaka katastrofa
Mbape moze bolje nekoliko prodora par
asistecija odlicnih bio je i penal nad njim cist ali je i gresio i sutira kao baba

Nasi treneri i igraci trebalo bi stalno da gledaju Bajern i da uce kako se krecu igraci bez lopte kako se prenosi lopta i kakav presing se igra svuda po terenu

Bolesni skot

pre 3 godine

Da li bi Suarez propustio ovo što i Mbape...? Uvek u velikim mečevima Suarez pre Mesija, Nejmara, Mbapea...! Ovk je finale, nema popravke a te dve šanse su 200 postotne!

Petar

pre 3 godine

Gde nadje podatak da Bajern vredi samo 100 miliona,samo Levandovski vredi vise od te cifre.
 (kralj, 23. avgust 2020 19:54) 

A kao misle na to za koliko su dovedeni ti igraci a ne koliko trenutno vrede. A zanemaruju to sto cela nemacka liga radi za Bajern i da sve igrace koji se razviju u ostalim nemackim klubovima oni otmu za mnogo manje para nego da ih kupi neki strani klub.

mile rizik

pre 3 godine

Šta god bilo meni je frapantna činjenica da dva igrača vrede 400 milona €, a ceo tim Bajerna 100 miliona €.
(wve, 23. avgust 2020 19:40)

Činjenica je da vrede skoro milijardu Eur.
(MFCZD23, 23. avgust 2020 21:36)

Toliko možda koštaju, ali činjenica je da ne vrede toliko.

presheva

pre 3 godine

Mislim da ce tesko psg. doci do finale! moguce da ce otici neki igraci. posle one 8;2 od bajerna nebi bilo opravdano bilo ko uzet ovu finale.. jedino mi zao Di marija

ko je rekao "ekonomska kriza"?

pre 3 godine

Gluposti. Bajernov tim vredi malo ispod 3 milijarde evra, a PSŽ oko 900 miliona. To je bar lako proveriti u 21.veku.
(Mali Hijavata, 23. avgust 2020 23:50)

Smešno.
Bajern vredi 3000 milijardi evra, a PSG 3150 milijardi.
To je bar lako proveriti u 21.veku.

Mare026

pre 3 godine

@ pod mač bato

PSG je plastika isto kao i City jer im igrace kupuju Seici. Da im nije Seika ne bi te ekipe ni prosle pored trofeja u svojim ligama. Nije stvar u tome koliki novac ekipe trose, vec odakle im taj novac. Junajted, Real, Milan, Ajax, Bajern su decenijama veliki klubovi sa gomilom trofeja i napravljenih vrhunskih igraca. Svi igraci su oduvek mastali o tome da igraju u tim velikanima. Kao takvi naravno da su ti klubovi bili magnet za sponzore kada je veliki kapital usao u fudbal i fudbal postao vise biznis nego sport pre nekih 20+ godina. Tad su "plasticni" PSG i City bili osrednji klubovi. Sad su osrednji klubovi sa bogatim vlasnicima. To sto su poslednjih godina osvojili par domacih titula nikako ne moze da ih svrsta sa pravim velikanima od kojih sam neke gore nabrojao.

kralj

pre 3 godine

Dal je moguce da igraci Pariza imaju veliki respekt prema Nojeru pa onako traljavo sutiraju a zele savrseno da bi dali gol.Utisak je da je Pariz bio bolji od Bajerna prvo poluvreme,imali su tri stopostotne sanse,Bajern polu prilike ali mislim da je Bajern nekako kompaktnija ekipa,svako zna sta radi,trener je izvukao maksimum iz igraca,Pariz ima bolje pojedince pa cemo videti.

Che

pre 3 godine

Pazarac@ Tim cini priko 20 igraca i svaki od njih je sudjelova u osvajanu prvenstva i lp. Dotaknut cu se Perisica jer je nas reprezentativac. Momak je osvojia dva njemacka prvenstva i to jedno s Dortmundom a drugo s Bayernom. Osvojia je tri njemacka kupa i to jednom s Wolsburgom, drugo s Dortmundom i trece s Bayernom. Dva superkupa s Dortmundom i Bayernom. Ove sezone da 8 golova i 10 asistencija sta je vise od SMS kojeg smatrate jednim od najboljih igraca Lazia sta i je. Uostalom covik je igra cetvrtfinale, polufinale i finale tako da ti komentar ne stoji. Nadalje Perisic je deseti Hrvat za redom koji igra finale Lp i osmi Hrvat za redom koji osvaja usati trofej. Ako ces se slozit sa mnom da nije mala stvar za ovako malu drzavu/reprezentaciju da cilo desetljece ima predstavnike u finalu Lp. Sportski pozdrav

dusan

pre 3 godine

Nezaslužena pobeda Bajerna, bolji tim je izgubio, toliko promašenih šansi, sani sebe su pobedili. Bravo za PSŽ, kao autsajderi hrabro su se borili protiv apsolutnog favorita, svaka čast momci.
(Kikujiro, 24. avgust 2020 06:02)

na cemu god da si vidim da ti je dobro. PSG kosta verovatno tri puta skuplje od ovog bajerna i ne znam kako je moguce biti apsolutni autsajder u tim odnosima? psg je igrao kukavicki i zato je izgubio.

Ivan Veljković

pre 3 godine

Velike čestitke moćnom Bajernu koji je večeras postao šampion Evrope! Bajern je postao šampion Evrope 6. put i 2. put osvojio Tripletu! Pobeda Bajerna u večerašnjem finalu LŠ je skroz zaslužena, bili su bolji od Pari Sen Žermena i demolirali ih svojim strašnim presingom i savršenom kontrolom lopte za svo vreme meča! Pobedili su u svakom meču ove sezone u LŠ zaključno sa finalom protiv Pari Sen Žermena, 11 mečeva i 11 pobeda, uz preko 40 postignutih golova i to najbolje govori o dominaciji Bajerna i potvrđuje da je Bajern najbolji klub na svetu u ovoj sezoni! Bravo za Bajern od mene zvezdaša!

Fanatik

pre 3 godine

Bajern nema problem sa smenom generacija kao što su imali mnogi klubovi. Onaj dominantan Bajern (Roben, Riberi, Lam, Basti, Mandžukić, Podolski, Klose, Ćavi Alonso... ) zamenjen sa takođe dominantnim (Gnabri, Dejvis, Kimih, Koman, Kutinjo, Gorecka....)

ime

pre 3 godine

Za mene licno, ako bi PSG osvojio bilo bi porazavajuce ( da onaj padavicar Neimar uzme titulu ) i to u danu kada covek bukvalno skace sa motora pri brzini od 250km/h ( Vinjales, otkazale kocnice ) da bi spasio zivot, otklizava ustaje i otresa se .Samo sam cekao da kaze " u mal se ne udavih...'

japaja

pre 3 godine

@BRE
Mnogo grešiš, naprotiv PSG je jedini koji donosi poene Fr fudbalu(ove godine i Lion) i koji omogućava da imaju ovaj broj predstavnika u Evropi. A ako zelis stvarno da znaš zašto je Fr liga na nivou na kome ti nazivaš raspitaj se malo oko fiskalne situacije klubova u FR. Kad budeš video da klubovi u FR najviše plaćaju porez od ostalih u EU shvatićeš zašto moraju svake godine (sem PSG i možda Liona) da prodaju najbolje igrače. Drugi razlog je stil igre i to sto se od mladih traže da budu više fizički nego tehnicki jaki.
Poz.

Mr. Max

pre 3 godine

Komentar da je Flik preuzeo najbolju ekipu je po meni neumesan. Svaka čast Bajernu dobra je ekipa ali da je najbolja po igračkom kadru.... Realno kad bi sastavljao tim iz Bajerna bi odabrao Nojera i Levandovskog od ostalih ima boljih rešenja. PSG bez ideje. Prvo poluvreme i nekako drugo ih nigde nema. Nejmar je već početkom drugog trebao biti zamenjen on je samo kvario i usporavao igru.

Mrgud

pre 3 godine

Bukvalno sve moze da se desi na ovoj utakmici. O Nemcima ne treba pricati bista, zna se kakvi su. S druge strane, sta aki bas bas veceras budu raspolozeni Mbape i Neimar i sve im krene? S kladionicarske strane reklo bi se da je nemoguce da ne bude bar gg3+ ali posto to desetine miliona kladionicara ocekuje i igra, cesto zna da bude suprotno. Da li je to slucajnost, ne bih ulazio u to. Najbolje je ne kladiti se nego gledati u uzivati, nadam se u dobroj utakmici s puno golova.

analiticar

pre 3 godine

Ako Bayern pobedi bice ovo najdominatnija sezona za neki tim u istoriji lige šampiona, surova dominacija.. Naklon do poda za sve do sada!

Koray

pre 3 godine

Bravooooo Bayern čekali smo 7. dugih godina , ali dobro evo nas opet na tronu i to kakvom dominacijom.Sve pobede u LŠ 11/11, nacionalini prvaci svoje zemlje ,osvojen kup Nemačke (tripleta je tu ). Jednostavno, MAŠINERIJA.!

Mordor

pre 3 godine

Večeras u Lisabonu još jedna epizoda kultne Britanske serije Allo Allo? Rene vs Her Flick uz sudjenje jednog Italijana, samo da ne bude čuvena "What a mistake-a to make-a" na kraju.Grad svetlosti neka slavi večeras, a Nemci će se već nekako snaći!

Pedja BL - CZ91

pre 3 godine

Kad se samo sjetim kako su naivno izgubili finale 2012 protiv Čelsija. Ovo je sinoć bar bila donekle izjednačena tekma, iako je Bajern oko 60% imao loptu u svom posjedu i bili su dominantniji. Kad se sjetim kako su iznabijali plavce iz Londona, kako su namlatili, ubili Boga u njima, dopustili im na samo na poluvremenu izađu iz svoh 16erca i izgubiše na penale. Svaka čast Parizu, dali su sve od sebe, ali igra Bajerna dovedena do savršenstva, 11 od 11, pa je l' to uopšte moguće?! Pariz je bar ekipa, za razliku od uplašenog Čelsija, bruka i sramota finale 2012. godine! FUJ!

Marcus Paige

pre 3 godine

Kutinjo ni kriv ni dužan osvoji Ušatog:)
(El pibe, 23. avgust 2020 23:15)

I ne samo on nego i Pavar, Pablo Ernandez, Gnabri, Gorecka i Perisic...

Bayern > PSG

pre 3 godine

Bayern vrijedi €928.55m dok PSG vrijedi €801.45m, zvanično sa stranice Transfermarkt. Najvrijedniji klub je Real koji vrijedi €1.06bn, dok je najjači i najbolji klub BAYERN MUNCHEN!

BRE

pre 3 godine

(Apolon, 23. avgust 2020 19:43)

PSZ je osnovan 1970. uvijek su mi bili simpaticni, jer su dovodili anonimuse i od njih pravili zvijezde i igracine. Nesto kao danas Lion. Od dolaska arapa ne mogu da ih smislim. U redu je ulagati, to svi rade. Danas se tim kupuje, ne pravi se od omladinaca. Ali uporediti tradiciju i istoriju Bajerna i PSZ-a je van svake pameti. PSZ je 'krivac' sto je Liga 1 sada polu-profesionalna, jer ko moze ovakvom budzetu i ovakvom timu da parira. Bajern je jos dominantniji u BL, ali je barem liga koliko toliko zanimljivija. PSZ ce 99% biti novi-stari sampion Lige 1 u 2021. Bajernu se s pravom daju najvece sanse, ali daleko od toga da ne moze biti iznenadjenja, prije svega od Borusije npr. Zato u ovom finalu svim srcem za Bajern. Po mom misljenju sanse su 55-45 u korist Bavaraca. Nece se PSZ toliko otvoriti, a i PSZ nije Barselona iz ove sezone. Igraju ozbiljan, disciplinovan fudbal.

Ivan

pre 3 godine

Tek se sad vidi koliko je nedostajao Tijago Silva Brazilu u finalu svjetskog protiv Njemačke. Kakva klasa od igrača,najbolji štoper u zadnjih 10,12 godina,klasa je zaista.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Bajern potpuno zasluženo osvaja, ozbiljan i profesionalan pristup meču, iako imaju dosta rupa u igri, i da nije situacija takva da su Real i Barsa raspad, a korona uništila formu još nekih ekipa, sumnjam da bi osvojili. Nojer, Kimik, Koman, Alaba, Tiago, Levandovski i Miler vrhunski igrači... Gnabri, Gorecka, Boateng i Dejvis nisu za top nivo. Da je Kutinjo igrao od prvog minuta, Bajern bi im dao još dva komada. PSŽ bez fajterskog mentaliteta, Nejmar, Di Maria, Mbape i Bernat amaterski pristup finalu. Prva trojica najviše treniraju po pariskim noćnim klubovima, potpuno su van fokusa. Markinjos i A. Herera zverovi od igrača, bili bi sjajni u nekom ozbiljnom timu sa pobedničkim mentalitetom. Najupečatljivije su mi dve scene. Jedna kod stative Levandovskog, kad Bernat umesto da blokira šut, okreće stražnjicu kao na malom fudbalu u balonu, a druga kad Zile šalje tačne i precizne lopte bolje od komplet sredine Bajerna.
Sve u svemu, zanimljiva utakmica sa dosta tempa, ali jako malo kvaliteta i vrhunskih poteza. Tehnika na niskom nivou s obzirom na finale najjačeg klupskog takmičenja.

Zoki

pre 3 godine

Komšije i dalje demonstriraju kontinuitet fudbalskog giganta. Em što je Niko Kovač uklopio pola Bajernovih igrača u ovaj tim, em što je Perišić postao jedanaesti Hrvat s naslovom, a nastavio je i tradiciju pa Hrvati imaju osvajača osmu godinu u nizu. Svaka čast.

pazarac

pre 3 godine

Kutinjo ni kriv ni dužan osvoji Ušatog:)
(El pibe, 23. avgust 2020 23:15)

I ne samo on nego i Pavar, Pablo Ernandez, Gnabri, Gorecka i Perisic...
(Marcus Paige, 23. avgust 2020 23:31)
I ne samo oni nego i Odriozola

Andro

pre 3 godine

Sto me više smeta, Perisic, koji je ušao skoro pred kraj utakmice kao rezerva istice ustasku zastavu iako su svi igrači (domaći i stranci)
normalno obučeni, ovaj nacionalista istice ustasku zastavu, kao da je
hrvatski klub postao prvak Evrope
——

Pati, pati, pati. Kompleksi su opaka stvar. Srpski igrači su nebitni. A naši su dio svake uspješne nogometne priče, pa i ove jučer. I prošle godine, i pretprošle, i tako unatrag do ko zna kad. Pa ni vi ne bi onu ligu prvaka osvojili bez Prosinečkog. To je činjenica. Bio vam je ključni igrač te sezone.

pod mač bato

pre 3 godine

Bajern do finala nije imao kršrenog protivnika, u grupi slabašni Olimpijakos i još slabija Zvezda, onda Totenhem koji je bio u totalnom rasulu, u 1/8finala Čelsi koji je mnogo manje kvalitetniji i pritom u procesu stvaranja dobrog tima za sezonu ili dve, pa Barselona koja je možda i najslabija u zadnjih 10 godina, krš odbrana i sve gori treneri i za kraj neiskusni Lion koji kvalitetom jednostavno ne može da im parira. PSŽ s druge strane igrao sa dosta jačim protivnicima, Lajpcigom koji je isto isprašio Totenhem i prošao Atletiko, šampionom Španije Realom, pa i Atalantom koja bi sigurno tukla ovaj Čelsi, a možda i Barsu i Lion. S druge strane Bajernov štoperski tandem jako loš, igraju Alaba koji je bek i matori Boateng, pa uporedite Silvu i Boateng i Silva je mator, ali je za ovog doktor, Bajern jedino ima bolje bekove i trenera. Nojer nije kao pre, Tijago već glavom u drugom klubu, Markinjos je za njega i Gorecku tata, PSŽ-ov napad je isto dosta jači kao i vezni red. Sve u svemu Bajern jeste jak, ali je izuzetno precenjen pošto je utrpao 8 komada Barseloni. Večeras PSŽ dobija, očekujem kikseve Alabe, Zulea ili Boatenga, pa i Nojera. A za ove što govore da je PSŽ plastika, da ih pitam kako je Bajern bio najjači klub i Nemačkoj u 20. veku i kad je osvajao LŠ, jer su tada njihovi igrači igrali za kikiriki, uostalom ko još može da navija za klub koji cela Nemačka ne voli osim Bavarske.

2CRAZY

pre 3 godine

Moja prognoza za vecerasnje finale Lige Sampiona:
Bajern Minhen dominira u najboljoj formi su od svih klubova i blagi su favorit, razlog zasto ne otpisujem PSG je taj sto imaju najbrze igrace na svetu, Mbape, Di Maria, Nejmar i njih ne moze niko da cuva, nezaustavljivi su, oni mogu da daju gol bilo kome, a Bajernu fale stoperi i imaju problema sa odbranom, videli smo u par utakmica da kad se priblizis njihovom golu uglavnom lako prime gol ili bude bas dobra sansa, problem je u tome sto je tesko doci do njihovog gola, jer igraju fenomenalan presing po celom terenu i tesko je uopste prici njihovom golu, ali kad se pridje, opasno je.
Zato mislim da ce na utakmici biti dosta golova na obe strane, da se kladim stavio bih da ce biti cetiri ili vise golova na utakmici, tako da je to moja prognoza i gusta pobeda Bajerna... mislim da ce biti 2-2 i onda mozda 3-2 za Bajern ili produzeci i penali...

Tdot

pre 3 godine

Sad ce poluvreme. Bajern bolji tim za klasu pritisak sredine neverovatan psg jedva iznosi loptu preko centra. Ali psg mora da menja stranu kad iznosi loptu da izbaci sredinu terena bajerna i dugim loptama da izbacuju nejmara i mbapea koji su dosta brzi i bolji od alabe i sulea koji je sporiji dosta od boatenga koji je izasao.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Fudbal se sveo na iskljucivo trcanje i to je to. Ovo je najgora era u istoriji fudbala
(partizan, 23. avgust 2020 21:

Tačno. Čak ni trčanje nije ništa specijalno. Danas sam iz zezanja pogledao derbi iz '87,Zvezda - Partizan 3-1.Prvo sam bio iznenadjen tempom i presingom koji su i jedni i drugi vršili na tudjoj polovini. O tehnici neću ni da pričam. To je bolji i brži fudbal nego onaj koji smo gledali u finalu Lige Evrope. Piksi bi danas vredeo 200 miliona. Onaj Bajern koji je Zvezda eliminisala '91, olešio bi ove Flikove i Tuhelove slepce sa 5-0. Gledamo najgori fudbal u istoriji. Onaj Bernat vredi ko deset Maldinija, a ne zna da ukliza i blokira šut. Užas. Manekenska igrica istetoviranih maminih sinčića, to je postao fudbal.

CL 2020

pre 3 godine

2. Sve čestitke trenutno dvijema najboljim ekipama u Evropi, odličan meč, a Bajernu čestitke na perfektnoj sezoni, na ovosezonskim rekordima u Bundesligi i CL, na 2 „triplu“ u istoriji kluba, na 6 tituli u CL. Ljudi su dali 42 gola u 11 utakmica, neka bilo koja druga ekipa to nadmaši i ja joj kapu skidam. Ne znam šta više da kažem. Ovo je zaista nestvaran uspjeh, realno gledano nije bilo moguće odigrati ovakvu sezonu, ali šta ćeš, Švabe su, ludi ljudi.
Favoriti za narednu sezonu: Bajern, Pariz, City i Liverpul.

.

pre 3 godine

@Robi
A cekaj, da su Nemci igrali, a Italijani ne, ti bi rekao kako su Italijani izgubili jer su izgubili kontinuitet, nisu u takmicarskoj formi. Ovako, umorni su jadni...
Da je to tako, Sahtjor, Zenit i Lokomotiva bi bili najtrofejniji klubovi u LS. Proveri zasto.
Za kojeg si to Engleza mislio da ce da osvoji LS, nakon ispadanja Liverpula, koje se desilo pre korone? Nisi valjda mislio da ce Siti da osvoji LS?!
Ili Celzi? Kako je ono prosao Celzi protiv Bajerna pre korone?
Sto se Spanaca tice, sta si ocekivao? Real da osvoji? Ili Barselona? Ona Barselona koja prima 4 gola od Rome i Liverpula u revansima? Kojoj 3-0 nije dovoljno za prolaz u dvomecu? Uzobilji se.
Dakle, ovo je najrealnija LS, bez taktiziranja, odugovlacenja, bunkera itd, jedan na jedan, videlo se ko je ko. Bajern je pregazio svakoga ko mu se nasao na putu, demolirao protivnike i osvojio titulu dominantnije nego iko ikada.
Cinjenica!
A Francuzi? Pa tu su, sta si ocekivao? Ogromna ulaganja moraju kad tad da se isplate. I tek ce. Francuska je svetski sampion, u klupski fudbal sliva se ogroman novac. Ako si mislio da ce Italijani i Englezi na staru slavu da prolaze u finala, zeznuo si se.

Bobi

pre 3 godine

Ako želiš nešto postići u nogometu danas, dvije stvari su najbitnije. Jedna je da nemaš srpskog igrača u timu. Druga je da imaš hrvatskog igrača u timu. A ako se te dvije stvari spoje i poklope, uspjeh je garantiran!

Ivan

pre 3 godine

Biće teška i neizvesna utakmica. I zanimljiva. Ko god da pobedi ispisaće neke nove stranice fudbalske istorije. Ako pobedi Bajern, uzeće novu Tripletu i time potvrditi da je zaista u ovom trenutku najbolji klub sveta, u šta i ja verujem da jeste, a ako pobedi Pari Sen Žermen ispisaće jedan rekord koji do sada niko nikada nije uspeo da ostvari, naime, postaće prvi klub sa ČETIRI trofeja u jednoj sezoni, dakle nešto jače čak i od Triplete, Kvadreta da je nazovem, u domaćim takmičenjima već je osvojio Prvenstvo, Kup Francuske i Liga kup Francuske i sa Ligom šampiona napravio bi jedan čudesan podvig koji će teško ko u skorije vreme ponoviti. Prema tome očekuje nas jedna velika utakmica, zanimljiva, sa dva velika protivnika, šanse su 55-45 za bajern po meni, zbog snažnog kolektiviteta, uigranosti, spremnosti, mentaliteta i kvaliteta naravno, ali i Pari Sen Žermen je veoma kvalitetan, po imenima vrhunskih pojedinaca kvalitetniji od Bajerna ali videćemo koliko će uspeti da odgovori na moćni kolektiv i veoma veliki kolektivni kvalitet Bavaraca. Sve je otvoreno, moj tip tesna pobeda Bajerna recimo 2:1 ili možda 3:2.

drago

pre 3 godine

Da Neuer nije pjevao Lijepa li si i ostale naše pjesme, nista od toga.
Perisicu trofej, nevidjena dominacija, evo već 8. finale zaredom Hrvat osvaja. To je 6 Hrvata sa SP-a sa osvojenom LP. Kvalitetu za to imaju i Vrsaljko, Brozovic i Rebic. Subasic je stigao do polufinala (kao i Vrsaljko). Od prvih 11 samo Vida i Strinic nisu bili te kvalitete. Zato smo i viceprvaci svijeta.
I Kovacev trofej svakako. Doveo je i dao šansu mladom Daviesu, doveo je i dao šansu Goretzki, Gnabry-iju i Perisicu. To je 4 prvotimca. Pola tima skoro.

rumenige

pre 3 godine

Vidim da mnogi spominju visok presing kao oruđe da se protivnik navede na grešku u dodavanju.

Mnogi takođe ne znaju da je visok presing pola gola ako se samo jedan igrač izvuče i započne kontru ili prebaci odranu u visokom presingu.
PSG nije imao igrača koji bi postigao gol. Bavarci sunigrali na dva dodira bez zadržavanja lopte i bez lepote u igri. Hit and run. Fizički su izuzetno spremni (neko od njih i za dom), pa su i mogli izdržati taj tempo cele sezone. Ova sezona se neće ponoviti. Što zbog prezasićenja igrača, što zbog toga što će ostali znati već kako da im stanu na rep.

Branko Borota

pre 3 godine

Uveren sam vec odavno da PSG i Man.City nikad nece osvojiti LS.PSG sad i ima sanse,ali odbrana sa Bernatom, Kimpembeom i Kehrerom , kao i sredina sa Paredesom i Ererom me ne impresionira previse.S druge strane, Muller napolje i pehar je tu ;) Sportski pozdrav!

Dragon

pre 3 godine

Vise sansi na obe strane.
Sretnija i spretnija ekipa je dobila.
Perisic zalutao sa svojom zastavom.
Nije finale SP.
Mislim da bi tu glupost trebalo zabraniti.

.

pre 3 godine

@rumenige
Prezasicenje igraca posle jedne osvojene titule je prica za naivne.
Niko se nece zasititi milionskih bonusa, slave i pobeda.
Bajernovi igraci su fizicki izuzetno spremni, igraju sjajno i tome niko u Evropi trenutno ne moze da stane na kraj. To je igra za koju niko nema ni igrace ni taktiku.
Dominirace ovaj tim jos dugo.
Mnogima se to nece svideti jer nemaju neke megazvezde koje su bas popularne na instagramu, nemaju neke narocite frizure, ne reklamiraju trbusnjake, ali sta da se radi.

Duxevaca

pre 3 godine

Mislim da su Bavarci mashina kojoj se retko ko moze suprotstaviti! Prognoza za vecheras, 4-2 za Nemce uz po 2 gola Leve i Gnabrija, na drugoj strani strelci Mbape i Nejmar! Bayern wird alles gewinnen!

Tema

pre 3 godine

Bajern diktira tempo ali tri izglednije sanse za gol je imao PSZ. Narocito Dve Mbappe i jednu Di Maria. Tuchel ce morati da prodrma sredinu terena jer su Herera i Parades tanki za finale a i onaj bek Kherer je rupa. Ne znam zbog cega ih je stavio u staetnih 11. Morace da menja u nastavku ukoliko zeli pehar.

Barca

pre 3 godine

Realno, corona je uticala na sve, tako i na fudbal.Po meni ne bas neki kvalitet fudbala. Kada je jedan Di Maria klasa na terenu ili Alkantara sa druge strane..? Ne znam. Mozda je to neki moderan fudbal. Taktike bez, Bajern jak ali kad izgubi loptu suplji ko dzep, moze svsko da im uvali, sem moje Barse :) A Pariz neozbiljan, pre svega neiskusan rekao bih.

Djevrek

pre 3 godine

Bajern osvojio tripletu!!
Svaka cast, prelep kraj najdominatnije sezone nekog kluba u ligi šampiona..
Naklon do poda!
(fcb, 23. avgust 2020 23:05)

Pod tim najdominantnije verovatno mislis ja čist penal nas Mbapeom?

Galapagos

pre 3 godine

Bajern zasluzeno uzeo titulu. Ipak, svi današnji vrhunski timovi su odvratni. Prebogati su, svi manje više imaju isti stil igre, fer plej ne postoji, svi se isto raduju kad slave gol.

Klempo u Minhenu

pre 3 godine

Tuhel je u slučaju pobjede PSG-a protiv Bajerna „zahtjevao“ i titulu Bundeslige i njemački pokal, jer kako kaže pobjediše već Dortmunda i Lajpciga. Bio bi red da sada pošalju svoje pehare u Minhenu, Bajern pobjedi i Liona i Pariza :-)!

mbape legenda

pre 3 godine

Ako psg osvoji to znaci da je mbape najveci svih vremena. Ronaldo i mesi jesu veliki ali nikada nisu osvojili najvredniju titulu na svetu. Sa 21 godinom osvojio sveeeee aaaaaa!!!!!!

zdravko

pre 3 godine

Sramno sinoc na rts ponasanje strajnica kada je objavjivo drzave koji su klubovi osvajali prvaka evrope. pored italije nemacke englenske spanije nije jos pomenijo srbiju skotsku francusku portugal rumuniju i te zemjie imaju prvaka evrope. Dali to uradio namerno ili nije hteo da uvredi mali partizan.Pozdtav

Robi

pre 3 godine

Psg je imao prilike, nije ih iskoristio i dosla je kazna. Imali su 3 ili 4 dobre sanse u prvom poluvremenu kad su morali zabiti bar jednom. U svakom slucaju zasluzena pobeda Bayerna, ali po meni ce ipak ova sezona ostati upamcena sa mnogo repova... Da li mislite da je slucajnost da u polufinalu imamo 2 francuza i 2 nemca? Sigurno da ne. O tome je pricao i legendarni Arigo Saki. Prvi nisu igrali uopste, odmorni i svezi docekali zavrsnicu, a drugi nastavili sa prvenstvom ranije od svih i imali su svakako manje utakmica. Nisu imali svi podjednake uslove nazalost. Bayern je sampion Evrope, po prikazanom apsolutno zasluzeno, ali ipak ostace upamceno i da je sampion "korona" LS. Dosli svezi, odmorni, spremni, bez vecih povreda, sto isto vazi i za ostale ucesnike polufinala. Zar nije prevelika slucajnost da bas ove sezone ne vidimo ni jednog talijana, spanca i engleza u zavrsnici kad su imali mnogo manje vremena za odmor i pripremu? Prosto se videla razlika i u ocima nas laika u svezini, brzini, trci...Po mojem misljenju najnekvalitenija LS zadnjih pa bar 20 god. A stranu sve ovo sa koronom, mnogo velikih klubova je pred remontom. Jedino LFC raste zadnjih sezona, i eto mozda Bayern, a sve ostalo je u restart modu. Dosta starih, izduvanih ekipa koje vape za korenitim promenama. Jos kad dodamo sve ovo vezano za koronu, dobijemo jednu ovakvu sezonu koja je daleko od nekog pravog kvaliteta i fer takmicenja. To je moje misljenje. Pozz

drago

pre 3 godine

Evo Neuera kako pjeva. Stvarno zna covjek pjesme. Obožava dalmatinske pjesme i hrvatsku obalu. Stalno ovdje ljetujem, ovo ljeto je prošao biciklom cijelu obalu, ušao u neki kafić u Omiš, sve počastio.

https://m.youtube.com/results?search_query=neuer+pjeva

Evo i odlican clanak o njemu:

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=sport&id=2207302

Petar

pre 3 godine

Koliko je tuzno kad neko pobedi mizernih 1:0 i jos na to ide gomila komentara "vise nego zasluzeno je Bajern pobedio". Pa treba zabraniti da tim koji u finalu pobedi 1:0 dobije pehar. Toliko sam cekao ovu utakmicu i na kraju jedno veliko nista. Mbape kao da nije ni igrao. Svaku priliku u kojoj se nasao je sutnuo loptu iz prve pa sta bude. Uplasio se. To je to, ova utakmica je dokazala da nije, niti ce ikada biti veliki igrac. Moze on davati 100 golova Lilu, Monaku, Lorienu i slicnima ali kad dodje finale LS nema ga. Ne postoji.

.

pre 3 godine

@Maxmen
Sa solidnim trenerom se ne dolazi do finala LS.
Gledam Liverpul. Pre 2 godine njihovog trenera su nazivali vecitim gubitnikom.
Od prosle godine nazivaju ga genijalnim trenerom.

Kuki

pre 3 godine

Bajern je ekipa koja verovatno najvise pokazala. Ali je PSZ ozbiljan klub i ovo je finale LS. A u finalu ne pobedjuje uvek bolji tim. Za kladionicare mozda preporuka prelaz PSZ Bajrrn X2-1X. Kota 3,05.

Robi

pre 3 godine

Psg je imao prilike, nije ih iskoristio i dosla je kazna. Imali su 3 ili 4 dobre sanse u prvom poluvremenu kad su morali zabiti bar jednom. U svakom slucaju zasluzena pobeda Bayerna, ali po meni ce ipak ova sezona ostati upamcena sa mnogo repova... Da li mislite da je slucajnost da u polufinalu imamo 2 francuza i 2 nemca? Sigurno da ne. O tome je pricao i legendarni Arigo Saki. Prvi nisu igrali uopste, odmorni i svezi docekali zavrsnicu, a drugi nastavili sa prvenstvom ranije od svih i imali su svakako manje utakmica. Nisu imali svi podjednake uslove nazalost. Bayern je sampion Evrope, po prikazanom apsolutno zasluzeno, ali ipak ostace upamceno i da je sampion "korona" LS. Dosli svezi, odmorni, spremni, bez vecih povreda, sto isto vazi i za ostale ucesnike polufinala. Zar nije prevelika slucajnost da bas ove sezone ne vidimo ni jednog talijana, spanca i engleza u zavrsnici kad su imali mnogo manje vremena za odmor i pripremu? Prosto se videla razlika i u ocima nas laika u svezini, brzini, trci...Po mojem misljenju najnekvalitenija LS zadnjih pa bar 20 god. A stranu sve ovo sa koronom, mnogo velikih klubova je pred remontom. Jedino LFC raste zadnjih sezona, i eto mozda Bayern, a sve ostalo je u restart modu. Dosta starih, izduvanih ekipa koje vape za korenitim promenama. Jos kad dodamo sve ovo vezano za koronu, dobijemo jednu ovakvu sezonu koja je daleko od nekog pravog kvaliteta i fer takmicenja. To je moje misljenje. Pozz

Oliver Kosta

pre 3 godine

I dalje ne mogu da verujem da Barsa ne vraca u klub Alkantaru koji je doktor na sredini terena. Toliko je covek napredovao da je to fantasticno. Kada bi on igrao u Barsi uz De Jonga bila bi pesma. Steta. Ide u Liverpul i sedece na klupi jer ne moze igrati pored Vajnalduma,Hendersona i Fabinja. Odlican igrac.

Neymar

pre 3 godine

Bayern je slučajno postao prvak Evrope, samo jedan gol.
Sto me više smeta, Perisic, koji je ušao skoro pred kraj utakmice
kao rezerva istice ustasku zastavu iako su svi igrači (domaći i stranci)
normalno obučeni, ovaj nacionalista istice ustasku zastavu, kao da je
hrvatski klub postao prvak Evrope.

Marko21

pre 3 godine

Pariz je.. Bolji.. Tim.. Samo da nemaju ovog.. Bampea.. Osvojili bi.. Sigurno.. Covek.. Promasio 2 ili.. 3.. 100.. Postotne.. ,/'.. Sanse.. Strasno.. Znaci.. Mali nema.. Pojma.. Bruka
(Milos, 25. avgust 2020 01:49)

Nemas pojma, svaku utakmicu koju si prognozirao skros si PROMASIO, sve ekipe za koje si navijao su izgubile. Bruka je samo tvoja Barselona 8-2, i to ce zauvek da ostane!

timski

pre 3 godine

Šta god bilo meni je frapantna činjenica da dva igrača vrede 400 milona €, a ceo tim Bajerna 100 miliona €.
(wve, 23. avgust 2020 19:40

Gluposti. Bajernov tim vredi malo ispod 3 milijarde evra, a PSŽ oko 900 miliona. To je bar lako proveriti u 21.veku.
(Mali Hijavata, 23. avgust 2020 23:50)

Mislis klub vredi 3 milijarde, kakav tim crni, onaj Gorecka ne bi ga uzeo za dzabe. Samo Alkantara nesto zna s loptom, cim je izasao ovi veze nisu imali.

Sredoje

pre 3 godine

U normalnim uslovima igra se 13 utakmica ne 11,ne umanjujem uspeh Bajerna,ko zna sta bi bilo da je bilo uzvratnih utakmica u cetvrtfinalu i polufinalu,tako da 11/11 ne treba uzimati kao najuspenije do sada osvajanjem LS od strane Bajerna.

SwabaSaba

pre 3 godine

Mi osvojili sest a crvena zvijezda samo jednu kad je kup uefa i kup kupova bio veci od sampionskog kupa. ta zvijezdina titula nemoze se odmjerat sa dinamovom, nk dinamo igrao u mnogo vecoj konkurenciji.

Kikujiro

pre 3 godine

Nezaslužena pobeda Bajerna, bolji tim je izgubio, toliko promašenih šansi, sani sebe su pobedili. Bravo za PSŽ, kao autsajderi hrabro su se borili protiv apsolutnog favorita, svaka čast momci.

Milos

pre 3 godine

Pariz je.. Bolji.. Tim.. Samo da nemaju ovog.. Bampea.. Osvojili bi.. Sigurno.. Covek.. Promasio 2 ili.. 3.. 100.. Postotne.. ,/'.. Sanse.. Strasno.. Znaci.. Mali nema.. Pojma.. Bruka

Mali Hijavata

pre 3 godine

Šta god bilo meni je frapantna činjenica da dva igrača vrede 400 milona €, a ceo tim Bajerna 100 miliona €.
(wve, 23. avgust 2020 19:40

Gluposti. Bajernov tim vredi malo ispod 3 milijarde evra, a PSŽ oko 900 miliona. To je bar lako proveriti u 21.veku.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Bajern potpuno zasluženo osvaja, ozbiljan i profesionalan pristup meču, iako imaju dosta rupa u igri, i da nije situacija takva da su Real i Barsa raspad, a korona uništila formu još nekih ekipa, sumnjam da bi osvojili. Nojer, Kimik, Koman, Alaba, Tiago, Levandovski i Miler vrhunski igrači... Gnabri, Gorecka, Boateng i Dejvis nisu za top nivo. Da je Kutinjo igrao od prvog minuta, Bajern bi im dao još dva komada. PSŽ bez fajterskog mentaliteta, Nejmar, Di Maria, Mbape i Bernat amaterski pristup finalu. Prva trojica najviše treniraju po pariskim noćnim klubovima, potpuno su van fokusa. Markinjos i A. Herera zverovi od igrača, bili bi sjajni u nekom ozbiljnom timu sa pobedničkim mentalitetom. Najupečatljivije su mi dve scene. Jedna kod stative Levandovskog, kad Bernat umesto da blokira šut, okreće stražnjicu kao na malom fudbalu u balonu, a druga kad Zile šalje tačne i precizne lopte bolje od komplet sredine Bajerna.
Sve u svemu, zanimljiva utakmica sa dosta tempa, ali jako malo kvaliteta i vrhunskih poteza. Tehnika na niskom nivou s obzirom na finale najjačeg klupskog takmičenja.

Djevrek

pre 3 godine

Bajern osvojio tripletu!!
Svaka cast, prelep kraj najdominatnije sezone nekog kluba u ligi šampiona..
Naklon do poda!
(fcb, 23. avgust 2020 23:05)

Pod tim najdominantnije verovatno mislis ja čist penal nas Mbapeom?

Серби, народ најстарији!!!

pre 3 godine

Не волим немце али пластика као што су псж и сити никада неће освојити ово такмичење.

drago

pre 3 godine

Ozlijeda ili umor Perisica ili je Flick poludio. Perisic zabio gol za 2:1 u 4-finalu, namjestio za 2:0 u polufinalu a Coman nista od nista. Coman za 50% vise minuta ima manje golova i asista. Gledano za isto vrijeme Perisic ima duplo više golova i asista

Kikujiro

pre 3 godine

Nezaslužena pobeda Bajerna, bolji tim je izgubio, toliko promašenih šansi, sani sebe su pobedili. Bravo za PSŽ, kao autsajderi hrabro su se borili protiv apsolutnog favorita, svaka čast momci.

Barca

pre 3 godine

Realno, corona je uticala na sve, tako i na fudbal.Po meni ne bas neki kvalitet fudbala. Kada je jedan Di Maria klasa na terenu ili Alkantara sa druge strane..? Ne znam. Mozda je to neki moderan fudbal. Taktike bez, Bajern jak ali kad izgubi loptu suplji ko dzep, moze svsko da im uvali, sem moje Barse :) A Pariz neozbiljan, pre svega neiskusan rekao bih.

Troja

pre 3 godine

Bajern je 6.puta prvak evrope, a ono sto je zanimljivo da su hrvatski igraci 17 puta osvajali ligu sampiona, sa 11 razlicitih igraca, sto ih stavlja na neupitno 1 mjesto ne samo na balkanu nego i sire...dakle, minimalno lideri regiona

Marcus Paige

pre 3 godine

Kutinjo ni kriv ni dužan osvoji Ušatog:)
(El pibe, 23. avgust 2020 23:15)

I ne samo on nego i Pavar, Pablo Ernandez, Gnabri, Gorecka i Perisic...

satelit

pre 3 godine

Neimar se nije video celu utakmicu,ali je zato OTPLAKO na kraju da bi opravdao 40 mil.po sezoni! Tuga.. PSG ostaje iza Zvezde bez titule LS!Zato mi je drago zbog Bajerna

Apolon

pre 3 godine

Zbog Ronaldinja - ambasadora kluba, u inat ovima koji fudbal prate od ere Mesija i Ronalda, i PSG (neopravdano) nazivaju vestackim projektom bez istorije, a i što se Bajern kao i klub za koji navijam nalazi u vrhu liste osvajača Lige Šampiona, pa mi uvek bude drago kad konkurencija upise neuspeh, zbog agilne i tehnicki potkovane napadacke linije, večeras navijam da PSG ispise istoriju.

Pehar

pre 3 godine

Statistika na strani Bayerna, posjed lopte 62% za Bayern i 38% za PSG, veća preciznost u dodavanjima i zasluzena pobjeda. Bavarski stroj je pobijedio francusku individualnu kvalitetu (Neymar, Mbape). Hrvati u kontinuitetu svake godine imaju osvajača pehara LP. Znači srebro na SP nije slučajno. Pare ne pobjeđuju nego stroj.

Mare026

pre 3 godine

@ pod mač bato

PSG je plastika isto kao i City jer im igrace kupuju Seici. Da im nije Seika ne bi te ekipe ni prosle pored trofeja u svojim ligama. Nije stvar u tome koliki novac ekipe trose, vec odakle im taj novac. Junajted, Real, Milan, Ajax, Bajern su decenijama veliki klubovi sa gomilom trofeja i napravljenih vrhunskih igraca. Svi igraci su oduvek mastali o tome da igraju u tim velikanima. Kao takvi naravno da su ti klubovi bili magnet za sponzore kada je veliki kapital usao u fudbal i fudbal postao vise biznis nego sport pre nekih 20+ godina. Tad su "plasticni" PSG i City bili osrednji klubovi. Sad su osrednji klubovi sa bogatim vlasnicima. To sto su poslednjih godina osvojili par domacih titula nikako ne moze da ih svrsta sa pravim velikanima od kojih sam neke gore nabrojao.

Ivan

pre 3 godine

Večeras je Bajern postao po 6. put šampion Evrope pobedom u finalu protiv Pari Sen Žermena od 1:0! Trijumf Bavaraca je potpuno zaslužen, pobeda im je čista kao suza! Desilo se ono što sam i očekivao, ogroman fudbalski kvalitet i snažan kolektivitet i disciplina Bavaraca odneli su prevagu i u večerašnjem velikom finalu! Od prvog do poslednjeg minuta meča bavarski gigant je plesao terenom, osvajao svaki centimetar ma i svaki milimetar terena, surovo demolirao svog protivnika strašnim presingom, čekao svoju šansu i dočekao ju je, pobedio i zasluženo uzeo "Ušatog" po 6. put! Moram priznati da sam oduševljen tim snažnim presingom Bajerna od prvog do poslednjeg minuta meča, naprosto Pari Sen Žermenu su totalno ubili igru tim presingom i poprilično ih iznenadili tom postavkom. To dovoljno govori da je i trener Bajerna Flik totalno nadmudrio svog kolegu i sunarodnika na klupi Parižana Tuhela zaista! Treba pohvaliti ceo tim Bajerna i njegov stručni štab jer i večeras nije bilo slabe tačke u timu, počev od fenomenalnog Nojera koji je nekoliko puta čudesno branio neke šuteve Parižana, pa fenomenalni Levandovski koji večeras nije dao gol ali je ceo meč odigrao na vrhunskom nivou, pa Miler isto odigrao fenomenalno, pa strelac gola Koman naprosto oduševio večerašnjom igrom, itd, svi igrači Bajerna fenomenalni i Tripleta je osvojena! Pari Sen Žermen je imao neke svoje prilike, dobro je odigrao Neimar, borio se i Mbape, ali Bajern je jednostavno bio bolji i zasluženo pobedio! Bravo Bavarci!

Marcus Paige

pre 3 godine

Zvezda dve godine zaredom dovodi prvake Evrope u Beograd pa cak i finalistu ove godine . Dovoljno govori o kako jakim grupama je rec i da se Zvezda borila dve godine sa najboljim timovima sveta. Iako su bili visoki porazi, iskustvo je bilo ogromno i sigurno da je Zvezda posle svega na mnogo višem nivou nego pre.
(Dule, 23. avgust 2020 23:13)

Jeste kako nije, i osokoljena i obogacena tim iskustvom jedva pobedi Indjiju i Proleter, a "trecerazrednom Partizanu" ne moze gol da da vec 4 utakmice zaredom. Sta bi bilo da ste imali neku laganu grupu, bez takozvanih azdaja timova? Think about it.

Spale

pre 3 godine

eee kako je teško upisati se na gospodina Ušatog. PSG je potrošio milijardu €, City verovatno isto toliko i ne vredi. Ko se upisao, upisao se. Bayern, Real, Milan, Barca, Crvena zvezda, Juventus.... Velikani evropskog fudbala.

Petar

pre 3 godine

Koliko je tuzno kad neko pobedi mizernih 1:0 i jos na to ide gomila komentara "vise nego zasluzeno je Bajern pobedio". Pa treba zabraniti da tim koji u finalu pobedi 1:0 dobije pehar. Toliko sam cekao ovu utakmicu i na kraju jedno veliko nista. Mbape kao da nije ni igrao. Svaku priliku u kojoj se nasao je sutnuo loptu iz prve pa sta bude. Uplasio se. To je to, ova utakmica je dokazala da nije, niti ce ikada biti veliki igrac. Moze on davati 100 golova Lilu, Monaku, Lorienu i slicnima ali kad dodje finale LS nema ga. Ne postoji.

Robi

pre 3 godine

Psg je imao prilike, nije ih iskoristio i dosla je kazna. Imali su 3 ili 4 dobre sanse u prvom poluvremenu kad su morali zabiti bar jednom. U svakom slucaju zasluzena pobeda Bayerna, ali po meni ce ipak ova sezona ostati upamcena sa mnogo repova... Da li mislite da je slucajnost da u polufinalu imamo 2 francuza i 2 nemca? Sigurno da ne. O tome je pricao i legendarni Arigo Saki. Prvi nisu igrali uopste, odmorni i svezi docekali zavrsnicu, a drugi nastavili sa prvenstvom ranije od svih i imali su svakako manje utakmica. Nisu imali svi podjednake uslove nazalost. Bayern je sampion Evrope, po prikazanom apsolutno zasluzeno, ali ipak ostace upamceno i da je sampion "korona" LS. Dosli svezi, odmorni, spremni, bez vecih povreda, sto isto vazi i za ostale ucesnike polufinala. Zar nije prevelika slucajnost da bas ove sezone ne vidimo ni jednog talijana, spanca i engleza u zavrsnici kad su imali mnogo manje vremena za odmor i pripremu? Prosto se videla razlika i u ocima nas laika u svezini, brzini, trci...Po mojem misljenju najnekvalitenija LS zadnjih pa bar 20 god. A stranu sve ovo sa koronom, mnogo velikih klubova je pred remontom. Jedino LFC raste zadnjih sezona, i eto mozda Bayern, a sve ostalo je u restart modu. Dosta starih, izduvanih ekipa koje vape za korenitim promenama. Jos kad dodamo sve ovo vezano za koronu, dobijemo jednu ovakvu sezonu koja je daleko od nekog pravog kvaliteta i fer takmicenja. To je moje misljenje. Pozz

pod mač bato

pre 3 godine

Bajern do finala nije imao kršrenog protivnika, u grupi slabašni Olimpijakos i još slabija Zvezda, onda Totenhem koji je bio u totalnom rasulu, u 1/8finala Čelsi koji je mnogo manje kvalitetniji i pritom u procesu stvaranja dobrog tima za sezonu ili dve, pa Barselona koja je možda i najslabija u zadnjih 10 godina, krš odbrana i sve gori treneri i za kraj neiskusni Lion koji kvalitetom jednostavno ne može da im parira. PSŽ s druge strane igrao sa dosta jačim protivnicima, Lajpcigom koji je isto isprašio Totenhem i prošao Atletiko, šampionom Španije Realom, pa i Atalantom koja bi sigurno tukla ovaj Čelsi, a možda i Barsu i Lion. S druge strane Bajernov štoperski tandem jako loš, igraju Alaba koji je bek i matori Boateng, pa uporedite Silvu i Boateng i Silva je mator, ali je za ovog doktor, Bajern jedino ima bolje bekove i trenera. Nojer nije kao pre, Tijago već glavom u drugom klubu, Markinjos je za njega i Gorecku tata, PSŽ-ov napad je isto dosta jači kao i vezni red. Sve u svemu Bajern jeste jak, ali je izuzetno precenjen pošto je utrpao 8 komada Barseloni. Večeras PSŽ dobija, očekujem kikseve Alabe, Zulea ili Boatenga, pa i Nojera. A za ove što govore da je PSŽ plastika, da ih pitam kako je Bajern bio najjači klub i Nemačkoj u 20. veku i kad je osvajao LŠ, jer su tada njihovi igrači igrali za kikiriki, uostalom ko još može da navija za klub koji cela Nemačka ne voli osim Bavarske.

Dule

pre 3 godine

Zvezda dve godine zaredom dovodi prvake Evrope u Beograd pa cak i finalistu ove godine . Dovoljno govori o kako jakim grupama je rec i da se Zvezda borila dve godine sa najboljim timovima sveta. Iako su bili visoki porazi, iskustvo je bilo ogromno i sigurno da je Zvezda posle svega na mnogo višem nivou nego pre.

Godric Gryffindor

pre 3 godine

Finale k'o finale, moze da pretegne na obe strane. Ako Bajern osvoji bice to najdominantnija sezona u Evropi nekog kluba u poslednjih 20 godina sigurno, ako pobedi Psg opet nece biti nesto stravicno, ipak ljudi u svom sastavu imaju Mbapea, Neymara, Di Mariju i ostale zverke. Bajern je jedan od najveca 3 kluba na svetu, a pre nego sto napisete da je PSG plastika, raspitajte se ko su bili Zinola, Pauleta, Ronaldinjo, cuveni francuski napadac Roseto, Makelele, Dzej Dzej Okoca, Safet Susic i tako jos neki igraci koji su igrali u ovom klubu bez tradicije. Inace Psg je osvajao Kup kupova devedesetih, u tom period bio i prvak drzave i dosta puta vice prvak. Normalno ne poredim sa Bajernom ali daleko od malog ili plasticnog kluba.

Tdot

pre 3 godine

Sad ce poluvreme. Bajern bolji tim za klasu pritisak sredine neverovatan psg jedva iznosi loptu preko centra. Ali psg mora da menja stranu kad iznosi loptu da izbaci sredinu terena bajerna i dugim loptama da izbacuju nejmara i mbapea koji su dosta brzi i bolji od alabe i sulea koji je sporiji dosta od boatenga koji je izasao.

Branko Borota

pre 3 godine

Uveren sam vec odavno da PSG i Man.City nikad nece osvojiti LS.PSG sad i ima sanse,ali odbrana sa Bernatom, Kimpembeom i Kehrerom , kao i sredina sa Paredesom i Ererom me ne impresionira previse.S druge strane, Muller napolje i pehar je tu ;) Sportski pozdrav!

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

Бајерн и званично доказао да је тренутно најбољи у Европи. Ја као велики навијач Звезде се радујем титули Бајерна поготово јер је био са нама у групи као и Ливерпул прошле сезоне. А и иначе Ливерпул и Бајерн готивим одувијек. БРАВО БАВАРЦИ! 👏👏👏

Mr. Max

pre 3 godine

Komentar da je Flik preuzeo najbolju ekipu je po meni neumesan. Svaka čast Bajernu dobra je ekipa ali da je najbolja po igračkom kadru.... Realno kad bi sastavljao tim iz Bajerna bi odabrao Nojera i Levandovskog od ostalih ima boljih rešenja. PSG bez ideje. Prvo poluvreme i nekako drugo ih nigde nema. Nejmar je već početkom drugog trebao biti zamenjen on je samo kvario i usporavao igru.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Nema šta Bajern više iskustva u ovakvim finalima za LŠ je neprocenjivo.

Pariz Seržamen je napravio ozbiljan iskorak od prošle godine kada su igrali osminufinala.

Ako budu radi li planski možda budu prvaci Evropa. Naravno u momentu Bajern je bolji i čestitam na pobedi tituli i Levadolskom koji najbolji fudbaler u tom timu bez sumnje.

benić boro

pre 3 godine

Sve je bilo čisto kao suza,posjed lopte 62-38% za Bajern sve govori,po pravilu taj posjed bi trebao biti za PSG,jedini mozda penal je mogao biti nad Levandovskim u 45 minuti,ali sudija je smatrao da nije i to je to,inače sudjenje je bilo dosta dobro.Drugo što je odlučilo utakmicu je visok presing Bajerna s jedne strane i bezidejnost i nemoć Neimara kao i Mbapea.Nekako su bili tanki i bezidejni,dok je igrao Di Marija i moglo se nešto očekivati,posle toga sve golo ništa.I još nešto imali su puno sreće PSG protiv Atalante,trebala je Atalanta da prodje,dva puta na isti način puno je....

Robi

pre 3 godine

Psg je imao prilike, nije ih iskoristio i dosla je kazna. Imali su 3 ili 4 dobre sanse u prvom poluvremenu kad su morali zabiti bar jednom. U svakom slucaju zasluzena pobeda Bayerna, ali po meni ce ipak ova sezona ostati upamcena sa mnogo repova... Da li mislite da je slucajnost da u polufinalu imamo 2 francuza i 2 nemca? Sigurno da ne. O tome je pricao i legendarni Arigo Saki. Prvi nisu igrali uopste, odmorni i svezi docekali zavrsnicu, a drugi nastavili sa prvenstvom ranije od svih i imali su svakako manje utakmica. Nisu imali svi podjednake uslove nazalost. Bayern je sampion Evrope, po prikazanom apsolutno zasluzeno, ali ipak ostace upamceno i da je sampion "korona" LS. Dosli svezi, odmorni, spremni, bez vecih povreda, sto isto vazi i za ostale ucesnike polufinala. Zar nije prevelika slucajnost da bas ove sezone ne vidimo ni jednog talijana, spanca i engleza u zavrsnici kad su imali mnogo manje vremena za odmor i pripremu? Prosto se videla razlika i u ocima nas laika u svezini, brzini, trci...Po mojem misljenju najnekvalitenija LS zadnjih pa bar 20 god. A stranu sve ovo sa koronom, mnogo velikih klubova je pred remontom. Jedino LFC raste zadnjih sezona, i eto mozda Bayern, a sve ostalo je u restart modu. Dosta starih, izduvanih ekipa koje vape za korenitim promenama. Jos kad dodamo sve ovo vezano za koronu, dobijemo jednu ovakvu sezonu koja je daleko od nekog pravog kvaliteta i fer takmicenja. To je moje misljenje. Pozz

Duxevaca

pre 3 godine

Mislim da su Bavarci mashina kojoj se retko ko moze suprotstaviti! Prognoza za vecheras, 4-2 za Nemce uz po 2 gola Leve i Gnabrija, na drugoj strani strelci Mbape i Nejmar! Bayern wird alles gewinnen!

mbape legenda

pre 3 godine

Ako psg osvoji to znaci da je mbape najveci svih vremena. Ronaldo i mesi jesu veliki ali nikada nisu osvojili najvredniju titulu na svetu. Sa 21 godinom osvojio sveeeee aaaaaa!!!!!!

ime

pre 3 godine

Za mene licno, ako bi PSG osvojio bilo bi porazavajuce ( da onaj padavicar Neimar uzme titulu ) i to u danu kada covek bukvalno skace sa motora pri brzini od 250km/h ( Vinjales, otkazale kocnice ) da bi spasio zivot, otklizava ustaje i otresa se .Samo sam cekao da kaze " u mal se ne udavih...'

Neymar

pre 3 godine

Bayern je slučajno postao prvak Evrope, samo jedan gol.
Sto me više smeta, Perisic, koji je ušao skoro pred kraj utakmice
kao rezerva istice ustasku zastavu iako su svi igrači (domaći i stranci)
normalno obučeni, ovaj nacionalista istice ustasku zastavu, kao da je
hrvatski klub postao prvak Evrope.

Sredoje

pre 3 godine

U normalnim uslovima igra se 13 utakmica ne 11,ne umanjujem uspeh Bajerna,ko zna sta bi bilo da je bilo uzvratnih utakmica u cetvrtfinalu i polufinalu,tako da 11/11 ne treba uzimati kao najuspenije do sada osvajanjem LS od strane Bajerna.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Fudbal se sveo na iskljucivo trcanje i to je to. Ovo je najgora era u istoriji fudbala
(partizan, 23. avgust 2020 21:

Tačno. Čak ni trčanje nije ništa specijalno. Danas sam iz zezanja pogledao derbi iz '87,Zvezda - Partizan 3-1.Prvo sam bio iznenadjen tempom i presingom koji su i jedni i drugi vršili na tudjoj polovini. O tehnici neću ni da pričam. To je bolji i brži fudbal nego onaj koji smo gledali u finalu Lige Evrope. Piksi bi danas vredeo 200 miliona. Onaj Bajern koji je Zvezda eliminisala '91, olešio bi ove Flikove i Tuhelove slepce sa 5-0. Gledamo najgori fudbal u istoriji. Onaj Bernat vredi ko deset Maldinija, a ne zna da ukliza i blokira šut. Užas. Manekenska igrica istetoviranih maminih sinčića, to je postao fudbal.

Ivan

pre 3 godine

Tek se sad vidi koliko je nedostajao Tijago Silva Brazilu u finalu svjetskog protiv Njemačke. Kakva klasa od igrača,najbolji štoper u zadnjih 10,12 godina,klasa je zaista.

Zabjelcanin

pre 3 godine

A fora, čuju se navijači, navijanje, reagovanje na dobre poteze, faulove, negodovanja... A utakmica bez publike.
Samo kažem...
(Ljuba, 23. avgust 2020 22:06)

Ja naprotiv mislim da je fantasticna ideja i pun pogodak. Za nas kraj malih ekrana kao da je stadion pun i daje mnogo veci ugodjaj. Sportski pozdrav.

Borky

pre 3 godine

Mislim da je ovo pocetak dominacije Bajerna u narednim godinama. Vecina ovih igraca tek treba da igra svoj najbolji fudbal kao sto su Gnabri,Dejvis,Kolman,Zule,Groecka pa i Kimih i Alaba su u najboljim godinama, a dolazi im i Sane uz "stare" majstore Levandovskog,Milera i Nojera (jos par godina vrhunskog fudbala) ovo je tek najava dominacije.

dacha Zvezda

pre 3 godine

Od svih ovih izvikanih i preplaćenih zvezda i zvezdica, kvazi starova, najduze traje "svuda terani" Di Maria....
Gde god covek igrao, igrao dobro....

Matrix

pre 3 godine

Mbape je jedan trkac kome treba prostora u igri i onda je on dobar,ovako bas tesko igra...To naravno dokazuje da je daleko od kompletnog fudbalera.

BRE

pre 3 godine

(Apolon, 23. avgust 2020 19:43)

PSZ je osnovan 1970. uvijek su mi bili simpaticni, jer su dovodili anonimuse i od njih pravili zvijezde i igracine. Nesto kao danas Lion. Od dolaska arapa ne mogu da ih smislim. U redu je ulagati, to svi rade. Danas se tim kupuje, ne pravi se od omladinaca. Ali uporediti tradiciju i istoriju Bajerna i PSZ-a je van svake pameti. PSZ je 'krivac' sto je Liga 1 sada polu-profesionalna, jer ko moze ovakvom budzetu i ovakvom timu da parira. Bajern je jos dominantniji u BL, ali je barem liga koliko toliko zanimljivija. PSZ ce 99% biti novi-stari sampion Lige 1 u 2021. Bajernu se s pravom daju najvece sanse, ali daleko od toga da ne moze biti iznenadjenja, prije svega od Borusije npr. Zato u ovom finalu svim srcem za Bajern. Po mom misljenju sanse su 55-45 u korist Bavaraca. Nece se PSZ toliko otvoriti, a i PSZ nije Barselona iz ove sezone. Igraju ozbiljan, disciplinovan fudbal.

Bolesni skot

pre 3 godine

Da li bi Suarez propustio ovo što i Mbape...? Uvek u velikim mečevima Suarez pre Mesija, Nejmara, Mbapea...! Ovk je finale, nema popravke a te dve šanse su 200 postotne!

sportdetective

pre 3 godine

Sta ti vrede novci, toliko bacenih para u jedan tim, a oni prvaci francuske lige...pa jedna zvezda je ugravirana u ustastog...bayern ako ne naleti na Reala oni osvoje LS...

Dalibor

pre 3 godine

Drago mi je da plastika nije uspela. Malo pravde još uvek postoji. Ali ne zaboravite, Čelzi je kupljen od strane Abramoviča 2003e, 9 sezona im je trebalo da osvoje ovaj trofej, ali su već u prvoj igrali polufinale, posle 5 sezona su igrali finale. PSG sad posle 9 godina od kako ih je kupio šeik, nisu uspeli. Nadam se da neće još dugo. M.City, evo već 12 sezona je prošlo od kako su kupljeni i ništa, nadam se da neće ni oni osvojiti.

Realno

pre 3 godine

Mbappe ima 21 god. I vratio se iz povrede, nespreman. I opet, kad god je imao loptu, nesto bi se desilo i psg je bio najopasniji. Ne razumem pljuvanja momka.Kaze jedan kad god su neke ozbiljnije utakmice, nema ga, a momak tek 21 god, i glavni za osvajanje svetskog prvenstva. Psg je izgubio na sredini terena utakmicu, vezni red nije povezao nista, herera, Paredes I markinjos. Nijednu upotrebljivu loptu nisu dali. Mbapea i di mariju su trebali sto vise da sire na krilu, retko su to radili, a kad jesu, tad su najviše pripretili.

zex

pre 3 godine

Realno Lion nije iskoristio sanse nije ni Psg a mogao je da povede ranije ali svakako, Bajern je projekat kao nekada Zvezda, kompaktna ekipa od golmana do napadaca, svuda jaki i imaju mentalitet, igraju ljudi hrabro samo napred i napred a ne kao nasi samo unazad ili duge lopte koje poklanjamo rivalima.Zanimljivo je da drugi put zaredom Zvezdini rivali iz grupe su finalisti i osvajaci.

Damir M.

pre 3 godine

Vode, utakmica pri kraju, ne može biti bitnija, za razliku od bilo kojeg drugog kluba, oni vrše pressing. Kao i njemačka reprezentacija kad igra. To je pravi pristup, za svako poštovanje. Ne gnjave loptu, ne kradu vrijeme, ne valjaju se, ne povlače se... a to se milion puta obilo o glavu ekipama koje vode i čuvaju rezultat.

samo kazem

pre 3 godine

Auu ala pokradose PSG za penal!
(navijac, 23. avgust 2020 22:33)

nisu ni bajernu svirali u prvom poluvremenu a evo i sad u drugom jos jedan. realno sudjenje je moglo bolje.

timski

pre 3 godine

Šta god bilo meni je frapantna činjenica da dva igrača vrede 400 milona €, a ceo tim Bajerna 100 miliona €.
(wve, 23. avgust 2020 19:40

Gluposti. Bajernov tim vredi malo ispod 3 milijarde evra, a PSŽ oko 900 miliona. To je bar lako proveriti u 21.veku.
(Mali Hijavata, 23. avgust 2020 23:50)

Mislis klub vredi 3 milijarde, kakav tim crni, onaj Gorecka ne bi ga uzeo za dzabe. Samo Alkantara nesto zna s loptom, cim je izasao ovi veze nisu imali.

automatski generisan komentar

pre 3 godine

pre nego sto napisete da je PSG plastika, raspitajte se ko su bili Zinola, Pauleta, Ronaldinjo, cuveni francuski napadac Roseto, Makelele, Dzej Dzej Okoca, Safet Susic i tako jos neki igraci (Godric Gryffindor, 23. avgust 2020 19:58) )

I Ajax bi bio "plastican" da, kojim slucajem, u njemu igra Neymar.

Dragon

pre 3 godine

Vise sansi na obe strane.
Sretnija i spretnija ekipa je dobila.
Perisic zalutao sa svojom zastavom.
Nije finale SP.
Mislim da bi tu glupost trebalo zabraniti.

Milos

pre 3 godine

Pariz je.. Bolji.. Tim.. Samo da nemaju ovog.. Bampea.. Osvojili bi.. Sigurno.. Covek.. Promasio 2 ili.. 3.. 100.. Postotne.. ,/'.. Sanse.. Strasno.. Znaci.. Mali nema.. Pojma.. Bruka

Mordor

pre 3 godine

Večeras u Lisabonu još jedna epizoda kultne Britanske serije Allo Allo? Rene vs Her Flick uz sudjenje jednog Italijana, samo da ne bude čuvena "What a mistake-a to make-a" na kraju.Grad svetlosti neka slavi večeras, a Nemci će se već nekako snaći!

2CRAZY

pre 3 godine

Moja prognoza za vecerasnje finale Lige Sampiona:
Bajern Minhen dominira u najboljoj formi su od svih klubova i blagi su favorit, razlog zasto ne otpisujem PSG je taj sto imaju najbrze igrace na svetu, Mbape, Di Maria, Nejmar i njih ne moze niko da cuva, nezaustavljivi su, oni mogu da daju gol bilo kome, a Bajernu fale stoperi i imaju problema sa odbranom, videli smo u par utakmica da kad se priblizis njihovom golu uglavnom lako prime gol ili bude bas dobra sansa, problem je u tome sto je tesko doci do njihovog gola, jer igraju fenomenalan presing po celom terenu i tesko je uopste prici njihovom golu, ali kad se pridje, opasno je.
Zato mislim da ce na utakmici biti dosta golova na obe strane, da se kladim stavio bih da ce biti cetiri ili vise golova na utakmici, tako da je to moja prognoza i gusta pobeda Bajerna... mislim da ce biti 2-2 i onda mozda 3-2 za Bajern ili produzeci i penali...

RW

pre 3 godine

Ozlijeda ili umor Perisica ili je Flick poludio. Perisic zabio gol za 2:1 u 4-finalu, namjestio za 2:0 u polufinalu a Coman nista od nista. Coman za 50% vise minuta ima manje golova i asista. Gledano za isto vrijeme Perisic ima duplo više golova i asista
(drago, 23. avgust 2020 20:01)


Zna Flick vrlo dobro šta radi.

MFCZD23

pre 3 godine

Šta god bilo meni je frapantna činjenica da dva igrača vrede 400 milona €, a ceo tim Bajerna 100 miliona €.
(wve, 23. avgust 2020 19:40)

Činjenica je da vrede skoro milijardu Eur.

Tema

pre 3 godine

Bajern diktira tempo ali tri izglednije sanse za gol je imao PSZ. Narocito Dve Mbappe i jednu Di Maria. Tuchel ce morati da prodrma sredinu terena jer su Herera i Parades tanki za finale a i onaj bek Kherer je rupa. Ne znam zbog cega ih je stavio u staetnih 11. Morace da menja u nastavku ukoliko zeli pehar.

kralj

pre 3 godine

Dal je moguce da igraci Pariza imaju veliki respekt prema Nojeru pa onako traljavo sutiraju a zele savrseno da bi dali gol.Utisak je da je Pariz bio bolji od Bajerna prvo poluvreme,imali su tri stopostotne sanse,Bajern polu prilike ali mislim da je Bajern nekako kompaktnija ekipa,svako zna sta radi,trener je izvukao maksimum iz igraca,Pariz ima bolje pojedince pa cemo videti.

Zabjelcanin

pre 3 godine

Taman sam mislio da se Nejmar promijenio kad me demantova. Kakvo foliranje kod faula, ni da mu je nogu slomio. Ne moze bez toga pa to ti je.

Liverpool Man

pre 3 godine

Koja ironija da ti da gol bivsi igrac i to igrac iz akademije jer si ga prodao kao klinca da bi dovodio zvezde za silne milione. Jos ako to bude i gol za titulu...

Walldorf

pre 3 godine

PSG jednostavno nije uzeo ono što mu je ponudjeno i to se plaća papreno.Osamdeseti je minut i definitivno je jasno da ovom timu PSG-a nedostaje Kavani,čovek koji zna iskoristiti ponudjeno.Šteta...

samo kazem

pre 3 godine

Tuhel izbaca Di Mariju a najbolji je igrac PSG-a trenutno.
(Nikola MNE, 23. avgust 2020 22:48)

slazem se ovaj nejmar je samo dobar dribler kad treba da se da gol on ne ume da sutne ili kad treba da doda on je negde posalji ni bog ne zna kome.
mbape dobar prodoran ubacuje se dobro ali ni on ne ume da sutne u gol da valja.

jos da pomenem da je sudija ocajan

bane

pre 3 godine

Otreznite se srbi bolji je pobedijo.
Ne moze se parama kupiti trofej.
Branis se celu utakmicu i hoces nesto , ovi ljudi su ih nadtrcali od pocetka!

Cavani vs Leva

pre 3 godine

Samo da podsjetim da je Cavani odbio da igra do kraja sezone, nakon što su mu saopštili da neće produžiti ugovor s njim, a da je bio on...ko zna.

Oliver Kosta

pre 3 godine

I dalje ne mogu da verujem da Barsa ne vraca u klub Alkantaru koji je doktor na sredini terena. Toliko je covek napredovao da je to fantasticno. Kada bi on igrao u Barsi uz De Jonga bila bi pesma. Steta. Ide u Liverpul i sedece na klupi jer ne moze igrati pored Vajnalduma,Hendersona i Fabinja. Odlican igrac.

zdravko

pre 3 godine

Sramno sinoc na rts ponasanje strajnica kada je objavjivo drzave koji su klubovi osvajali prvaka evrope. pored italije nemacke englenske spanije nije jos pomenijo srbiju skotsku francusku portugal rumuniju i te zemjie imaju prvaka evrope. Dali to uradio namerno ili nije hteo da uvredi mali partizan.Pozdtav

mile rizik

pre 3 godine

Utakmica ništa specijalno, ziheraška zbog velikog uloga. Bajern ih podavio kao mačiće. Možda je delovalo da PSŽ nije zainteresovan da izjednači, ali to je samo znak da ih je Bajern pritisnuo, davio i nije im dao da dišu od prvog do poslednjeg minuta. Nestvarno je koliko je Bajern jak.

Protoss

pre 3 godine

Bayern volim od vremena Hitzfilda, Kahna, Efenberga, Elbera, Scholla, Lizarazua, Pizara, Ze Roberta, Ballacka itd.. I jos kada sam igrao fudbal za Partizan, usli su mi u srce, do dan danas.. BRAVO!! Najbolji, najveci.

Zoki

pre 3 godine

Komšije i dalje demonstriraju kontinuitet fudbalskog giganta. Em što je Niko Kovač uklopio pola Bajernovih igrača u ovaj tim, em što je Perišić postao jedanaesti Hrvat s naslovom, a nastavio je i tradiciju pa Hrvati imaju osvajača osmu godinu u nizu. Svaka čast.

Torrente

pre 3 godine

Mbape je jedan trkac kome treba prostora u igri i onda je on dobar,ovako bas tesko igra...To naravno dokazuje da je daleko od kompletnog fudbalera.
(Matrix, 23. avgust 2020 22:47)

Džaba mu brzina kada igra k'o baba.
Ostaje u ofsajdu jer ga mrzi da potrči. Apsolutno bačene pare.

andreas kisser

pre 3 godine

Tuhel izbaca Di Mariju a najbolji je igrac PSG-a trenutno.
(Nikola MNE, 23. avgust 2020 22:48)

u prvom da, u drugom poluvremenu se nije video. isto vazi i za mbapea + da igrac koji navodno vredi 678 ziliona, triliona necega onako sutira u 45. minutu... nije mi jasno. nejmar dobar, ali nakon primljenog gola postao sebican i mozda kostao PSG produzetaka. sve u svemu - bajern zasluzeno, najbolji tim u evropi tokom cele godine, i pre i posle prekida! steta za liverpul sto je glupo ispao od atletika, bilo bi zanimljivo. ali objektivno, ovakav bajern je u ovom trenutku za malo ispred svih ostalih. i da, nije mi bas najjasnije sta bi to tijago alkantara doneo liverpulu, pa ga mediji ovoliko povezuju sa enfildom? pre bih vratio kutinja... ali ja se ne pitam.

daca

pre 3 godine

najjaci su mi ovi sto ostavljaju komentar psg je bolji za nejmara.u bajernu nejmar bi grejao klupu jer bavarski gigant gaji atomski fudbal u kome nema mesta za balerine i prevare od igraca.oduvek sam za nejmara govorio da je preplacena fudbalska prevara.moja generacija zna sta je vrhunski brazilac napadac.setite se ronalda ,rivalda,romarija...

drago

pre 3 godine

Da Neuer nije pjevao Lijepa li si i ostale naše pjesme, nista od toga.
Perisicu trofej, nevidjena dominacija, evo već 8. finale zaredom Hrvat osvaja. To je 6 Hrvata sa SP-a sa osvojenom LP. Kvalitetu za to imaju i Vrsaljko, Brozovic i Rebic. Subasic je stigao do polufinala (kao i Vrsaljko). Od prvih 11 samo Vida i Strinic nisu bili te kvalitete. Zato smo i viceprvaci svijeta.
I Kovacev trofej svakako. Doveo je i dao šansu mladom Daviesu, doveo je i dao šansu Goretzki, Gnabry-iju i Perisicu. To je 4 prvotimca. Pola tima skoro.

Misa

pre 3 godine

Kao i nebrojeno puta do sada, mbape kada je bitno i kada naidju na malo bolju ekipu, manje od nule. Decko je brutalno precenjen. Bajern zasluzeno, trener bajerna potpuno nadigrao tuhela u svakom aspektu igre.

6,50

pre 3 godine

@Auu ala pokradose PSG za penal!
(navijac, 23. avgust 2020 22:33)

nisu ni bajernu svirali u prvom poluvremenu a evo i sad u drugom jos jedan. realno sudjenje je moglo bolje.
(samo kazem, 23. avgust 2020 23:04)
Sta pricate vi? Sudjenje je bilo odlicno, jedina zamerka mozda za faul nad Levandovskm, mooozda je mogao da bude penal, ali svakako nije pogresio sudija sto je pustio igru.

presheva

pre 3 godine

Mislim da ce tesko psg. doci do finale! moguce da ce otici neki igraci. posle one 8;2 od bajerna nebi bilo opravdano bilo ko uzet ovu finale.. jedino mi zao Di marija

deki 27

pre 3 godine

Bajern imao veci posed,PSZ nesto bolje sanse. Nedopustivo je da onako skupo placeni igraci sutiraju onako traljavo. Drago mi je za Bajern, jedina evropska top ekipa koja posluje u plusu, ne duguju stotine miliona kao druge ekipe, ne kupuju igrace od 200 miliona, pola ekipe Nemci. Na kraju bravo za Nejmara koji je pokazao emociju za razliku od Mbapea koji je bio u stilu "idem ja u Real "

mirko

pre 3 godine

Po meni Nejmar ništa nije odigrao. Samo ona poslednja prilika kada promašuje onako mlitavo celu loptu na dodavanje Mbapea je njegova slika ovog finala

pazarac

pre 3 godine

Kutinjo ni kriv ni dužan osvoji Ušatog:)
(El pibe, 23. avgust 2020 23:15)

I ne samo on nego i Pavar, Pablo Ernandez, Gnabri, Gorecka i Perisic...
(Marcus Paige, 23. avgust 2020 23:31)
I ne samo oni nego i Odriozola

md BL

pre 3 godine

Najbolje moguće finale!Nisam očekivao ovako dobar i interesantan fudbal,jedino je madridski Atletiko tu zalutao.Barsa se bar pošteno osramotila i na taj način privukla pažnju,oni ni to.

mile rizik

pre 3 godine

Šta god bilo meni je frapantna činjenica da dva igrača vrede 400 milona €, a ceo tim Bajerna 100 miliona €.
(wve, 23. avgust 2020 19:40)

Činjenica je da vrede skoro milijardu Eur.
(MFCZD23, 23. avgust 2020 21:36)

Toliko možda koštaju, ali činjenica je da ne vrede toliko.

Labrador

pre 3 godine

Nema Bajern nijednu super zvezdu ali su kao tim mnogo mocna ekipa ! A sta tek reci za trenera za koga niko nije cuo a on ladno uzeo LS vise nego zasluzeno !

Gerland

pre 3 godine

Bajern osvojio zasluzeno. Najbolja ekipa ove sezone. Bajern je sistem koji pokupuje sve najbolje iz Nemacke, doda svoje talentovane igrace iz skole i onda kupuje pametno na svetskoj pijaci bez utrkivanja sa klubovima koje finansiraju bogati seici. Odlicno postavljena taktika gde su iz igre potpuno iskljuceni Nejmar i Mbape. Zaista sjajna taktika. To sve govori da je Bajern mocan sistem, odlicno organizovan i vodjen na svim poljima. Pariz nema iskustvo igranja ovakvih utakmica. Kada ne iskoristite svoje sanse protiv Bajerna, kazna stize. To je pre njih osetio i Lion, a zanimljivo je da je i PSG-u i Lionu napad jaci deo ekipe. Definitivno se ocekivalo mnogo vise od Mbapea i posebno Nejmara, ali nisu pokazali zasto su dovedeni u Pariz.

Vladan R

pre 3 godine

Dva igrača za koje je, samo za obeštećenje dato 400 miliona evra, dakle ne računajući plate u tri utakmice koje odlučuju sezonu iz 10+ mrtvih šansu ne daju ni jedan jedini gol, i kao nisu preplaceni. Katastrofa. Za pomenute promašaje bi im se moralo oduzeti bar 50% godišnje plate, jer ne ispunjavaju razlog za dovođenje.

analiticar

pre 3 godine

Ako Bayern pobedi bice ovo najdominatnija sezona za neki tim u istoriji lige šampiona, surova dominacija.. Naklon do poda za sve do sada!

Petar

pre 3 godine

Gde nadje podatak da Bajern vredi samo 100 miliona,samo Levandovski vredi vise od te cifre.
 (kralj, 23. avgust 2020 19:54) 

A kao misle na to za koliko su dovedeni ti igraci a ne koliko trenutno vrede. A zanemaruju to sto cela nemacka liga radi za Bajern i da sve igrace koji se razviju u ostalim nemackim klubovima oni otmu za mnogo manje para nego da ih kupi neki strani klub.

Ko je ovde lud?

pre 3 godine

Žao mi samo zbog Di Marije što je Pariz izgubio. Izgubio je finale svetskog, dva puta finale Kopa Amerike i evo sad opet jedno veliko finale. Uzeo je sa Realom čini mi se jedan trofej LŠ, ali šta je to naspam onog što je mogao uzeti. Čovek je odličan fudbaler i nepravedno su se prema njemu poneli u Mančesteru.

kraj foliranta

pre 3 godine

Posebno zadovoljstvo zbog toga sto padavičar nije osvojio trofej! Čim je video da ne može ništa da uradi, počeo je da pada i unosi nervozu u meč! Titule osvajaju hrabri, a ne foliranti! Čestitke Bajernu i svaka čast za disciplinovanu igru od početka do kraja!

*

pre 3 godine

Bolji Bajern. I za očekivati je bilo da osvoje. Najdominantniji tim LŠ ikad. Privilegija je bila gledati kako igraju, čak i kad, kao večeras, postignu samo jedan gol. Dodali gas u drugom poluvremenu, a PSG psihofizički brzo pao. Vrlo neizbalansiran tim i to je bilo odlučujuće večeras. Nejmar delovao nespreman. Potpuno potrošen u poslednjih dvadesetak min. Ni senka super-igrača kog smo gledali protiv Atalante. Mbape i DiMarija najopasniji, mada se stiče utisak da je ovaj prvi psihički posrnuo nakon fenomenalnih intervencija Nojera. Delovao je kao da ne bi dao gol ni da su ga igrači Bajerna pustili da šutira do sutra.

SwabaSaba

pre 3 godine

Mi osvojili sest a crvena zvijezda samo jednu kad je kup uefa i kup kupova bio veci od sampionskog kupa. ta zvijezdina titula nemoze se odmjerat sa dinamovom, nk dinamo igrao u mnogo vecoj konkurenciji.

Руска Душа

pre 3 godine

Ја сам промашио до сада свако предвиђање везано за ПСЖ. Нећу се изненадити ако промашим и вечерас, иако ми је Бајерн некако дражи. Како год, драго ми је да ће бити једна добра утакмица, екипа које гаје нападачку игру и гол више.

Rubikova kocka

pre 3 godine

Vidim pišete ovaj igrač majstor,onaj igrač majstor...al ko stvarno fudbal gleda sa neke druge tačke gledišta,Alkantara je igrač koji sa rakom lakoćom ,razigrava saigrače ,oslobađa se sa lakoćom protivnika gdje je najrizičnije,i na to kretanje bez lopte...Čista 10 za sad za Alkantaru ipak je on od Cavija i Injeste učio !

kralj

pre 3 godine

Mare@
Ti klubovi koje si nabrojao jesu veliki klubovi mnogo veci nego PSG ili Siti ali I oni su kroz istoriju kupovali sve najbolje sto su mogli,sad dal su im pare dali kralj,kraljica,Rokfeleri,Anjeliji,Berluskoni ili gradovi odakle su,nije mnogo bitno,bitno je da su uvek imali vise para od drugih I uvek kupovali najbolje svetske igrace,jedina razlika je sto prvo kupe sve najbolje u svojoj drzavi I trojicu stranaca(kupili bi I deset stranaca,nego je uglavnom vazilo pravilo,najvise tri strana igraca).Onda je doslo Bosmanovo pravilo,pa su svi kupovali na kilo.

ser Džojstik

pre 3 godine

Ja navijam za PSZ, otkad je veliki novac usao u klub, otkad je kupljen Nejmar i time pokazana finansijska moć. Jel ima neko nesto protiv?!
(kadinjaca ipak pala, 23. avgust 2020 13:10, vest: Pariski milijarderi ili bavarska mašinerija – istorija se piše u Lisabonu)

Evo, jedan čovek ima. Zove se Kingsley Coman.

gn

pre 3 godine

Joj ovog Nejmara kod svakog kontakta kao bager da ga kaci, bas gadno gledati, a i ovaj mali Mbape poceo bas puno da se zali i prica sa sudijom. Ovi iz Bajerna u vecini situacija kao gospoda deluju, nek su dobili.

Zlatko

pre 3 godine

Vode, utakmica pri kraju, ne može biti bitnija, za razliku od bilo kojeg drugog kluba, oni vrše pressing. Kao i njemačka reprezentacija kad igra. To je pravi pristup, za svako poštovanje. Ne gnjave loptu, ne kradu vrijeme, ne valjaju se, ne povlače se... a to se milion puta obilo o glavu ekipama koje vode i čuvaju rezultat.
(Damir M., 23. avgust 2020 22:47)

Isto sam zapazio. Situacija kad igrač vraća loptu glavom, 15 minuta pre kraja. Zamisli naše Stojkovića i Borjana. Par minuta kasnije, igrač uklizava ispred 16m protivnika da bi izbio loptu u aut. I još jedna stvar, neka bude i da nisam u pravu. Nakon uhvaćene lopte Nojer je ispucao prvi put u 92. minutu. Celu utakmicu su napade počinjali iz poslednje linije i relativno bezbolno (osim jedne greške na kraju prvog) su rešavali presing protivnika. I da se pohvalim, Sevilja osvaja LE, Bajern osvaja LŠ. :) Sića, jer uvek sitno stavljam, ali dovoljno da se okreće.

drago

pre 3 godine

Evo Neuera kako pjeva. Stvarno zna covjek pjesme. Obožava dalmatinske pjesme i hrvatsku obalu. Stalno ovdje ljetujem, ovo ljeto je prošao biciklom cijelu obalu, ušao u neki kafić u Omiš, sve počastio.

https://m.youtube.com/results?search_query=neuer+pjeva

Evo i odlican clanak o njemu:

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=sport&id=2207302

Andro

pre 3 godine

Sto me više smeta, Perisic, koji je ušao skoro pred kraj utakmice kao rezerva istice ustasku zastavu iako su svi igrači (domaći i stranci)
normalno obučeni, ovaj nacionalista istice ustasku zastavu, kao da je
hrvatski klub postao prvak Evrope
——

Pati, pati, pati. Kompleksi su opaka stvar. Srpski igrači su nebitni. A naši su dio svake uspješne nogometne priče, pa i ove jučer. I prošle godine, i pretprošle, i tako unatrag do ko zna kad. Pa ni vi ne bi onu ligu prvaka osvojili bez Prosinečkog. To je činjenica. Bio vam je ključni igrač te sezone.

Bobi

pre 3 godine

Ako želiš nešto postići u nogometu danas, dvije stvari su najbitnije. Jedna je da nemaš srpskog igrača u timu. Druga je da imaš hrvatskog igrača u timu. A ako se te dvije stvari spoje i poklope, uspjeh je garantiran!

japaja

pre 3 godine

@BRE
Mnogo grešiš, naprotiv PSG je jedini koji donosi poene Fr fudbalu(ove godine i Lion) i koji omogućava da imaju ovaj broj predstavnika u Evropi. A ako zelis stvarno da znaš zašto je Fr liga na nivou na kome ti nazivaš raspitaj se malo oko fiskalne situacije klubova u FR. Kad budeš video da klubovi u FR najviše plaćaju porez od ostalih u EU shvatićeš zašto moraju svake godine (sem PSG i možda Liona) da prodaju najbolje igrače. Drugi razlog je stil igre i to sto se od mladih traže da budu više fizički nego tehnicki jaki.
Poz.

Nikola

pre 3 godine

Alkantara (uz Nojera) igrač utakmice, čovek preko kog je svaka akcija kretala, neverovatan osećaj za prostor i kretanje, sjajno igranje bez lopte, a uz to defanzivno oduzeo mnogo lopti i sekao opasne napade na sredini terena. S druge strane, Mbape se ispromasivao i uz to puno losih odluka a to se u ovakvim utakmicama ne sme dozvoliti za igrača tolikog talenta i njegove vrednosti.

TopiSePlastika

pre 3 godine

Nista lepse nego videti kako pravi fudbal pobedjuje arapski novac! Jedva cekam trenutak posle utakmice kada Nejmar i Mbape zatraze transfere... Hahahahahah!!

marko992

pre 3 godine

Šta vrede Nejmar, Di Maria i Mbape kad im loptu dodaju Andre Herera, Bernar, Paredes i Markinjos... Apsolutno ništa.
(Ra, 23. avgust 2020 22:45)

Tako je,zato sam i predvideo pobedu Bajerna.

Kanidja PG

pre 3 godine

11-11 ove god, zasluzeno, najvise su pokazali tokom citave sezone. Tripleta uzeli su sve sto je bilo u igri.
Savrsena sezona bavaraca bez dileme br1 u Evropi ove god. Trener Njemac i Bajern gazi sve, to je dobitna komb a ne Gvardiola, Anceloti, Kovac. Posle Jupa Hajkensa i 2013 dozvali su se pameti, mada ih je Turcin osakatio protiv Reala kad nije bilo VAR u opticaj dobro pamtimo svi. Pravda je zadovoljena. Gigant je Bajern oduvijek.

bobo mk

pre 3 godine

kao što Gaza reče onomad,fudbal je igra u kojoj uvek pobeđuju Nemci...
(johnny, 23. avgust 2020 23:07)

Izjava je dao Geri Lineker, inače Bajern dominantan.

al, sta ja znam

pre 3 godine

Šta vrede Nejmar, Di Maria i Mbape kad im loptu dodaju Andre Herera, Bernar, Paredes i Markinjos... Apsolutno ništa.
(Ra, 23. avgust 2020 22:45)

Tako je,zato sam i predvideo pobedu Bajerna.
(marko992, 23. avgust 2020 22:58)

E vidis ja upravo suprotno mogu da pitam, sta vrede Andre Herera, Bernar,Paredes i Markinjos kad za saigrece imaju balerine Nejmara, Mbapea i Di Mariju.
Mozda treba osim sto su samo dva suta dozvolili Bajernovim igracima da odu i da daju neki gol umesto ovih pa da opet neko izdvoji 209-300 miliona da ih kupi.
Sramota, sem Di Marije u prvom poluvremenu vise je u igri ucestvovao komentator nego njih trojca. Itekako je bilo lopti ka njima ali su oni padali saplitali se i nisu znali sta ce sa njom.

rumenige

pre 3 godine

Vidim da mnogi spominju visok presing kao oruđe da se protivnik navede na grešku u dodavanju.

Mnogi takođe ne znaju da je visok presing pola gola ako se samo jedan igrač izvuče i započne kontru ili prebaci odranu u visokom presingu.
PSG nije imao igrača koji bi postigao gol. Bavarci sunigrali na dva dodira bez zadržavanja lopte i bez lepote u igri. Hit and run. Fizički su izuzetno spremni (neko od njih i za dom), pa su i mogli izdržati taj tempo cele sezone. Ova sezona se neće ponoviti. Što zbog prezasićenja igrača, što zbog toga što će ostali znati već kako da im stanu na rep.

Krle

pre 3 godine

@Che

Covece sta se lozis na Pazarca. Ja sam ti iz Srbije i svima nama s gramom razuma je jasno da je Hr svetska klasa fudbala. Pa vi ste u prethodnih 30 godina bili treci i vice sampioni celog sveta.
Zasto? Zato sto igrate pametno i moderno. Imate skolu fudbala koja se prilagodjuje trenutnom stanju u fudbalu. Danas su igraci nestvarno brzi u odnosu na prosli vek, i nacini igre tada i sada su skroz drugaciji. Nema vise vremena da se vrse neke tehncike fore, lopta ne sme da se salje dugo jer zbog brzine ce se svi namestiti, napad ne ide sa strane pa na ubac, vec se probije pa doda unazad po zemlji (bas kao sto je Miler vratio Kimiku pre nego sto je ovaj pogodio Komana), tako ste Vi igrali i na prvenstvu, prelepo, organizovano i sa srcem iako u timu niste imali udarna imena osim Modrica. Znate da igrate napad i to je poenta fudbala.

Sa druge strane imas nas koji u 30 godina napad nismo igrali, jedan Vidic, Matic i SMS koji su tu samo da dodaju loptu i da brane. 30 godina igramo tako sto postavimo panja u spic damo loptu polubrzom i polutehnickom krilu (znaci nit je brzi od protivnika, nit je tehnciki bolji) i idi u ugao terena i ubaci, pa ce panj mozda udariti glavom. Bez ideje, bez icega. Jedini nas trener koji je uvideo da se mora vise igrati kroz prodor u sredinu je bio smenjen jer nije hteo da dovodi SMSa pored zivog Matica i da reklamira igrace da bi se njihovi menadzeri grabili za procenat pri prodaji.
Vi Hrvati ste fudbalska velicina i tu nema dileme.

Mrgud

pre 3 godine

Bukvalno sve moze da se desi na ovoj utakmici. O Nemcima ne treba pricati bista, zna se kakvi su. S druge strane, sta aki bas bas veceras budu raspolozeni Mbape i Neimar i sve im krene? S kladionicarske strane reklo bi se da je nemoguce da ne bude bar gg3+ ali posto to desetine miliona kladionicara ocekuje i igra, cesto zna da bude suprotno. Da li je to slucajnost, ne bih ulazio u to. Najbolje je ne kladiti se nego gledati u uzivati, nadam se u dobroj utakmici s puno golova.

Tajni detektiv Djido Mova

pre 3 godine

Rekao sam danas ranije da ce Bajern da ih demolira, to nije bio slucaj, cak naprotiv. Po meni je PSG imao zrelije sanse i da su pogadjali ko zna sta bi se desilo. Ali moram da pohvalim Bajern, ovakav presing nisam video svih 90 minuta ne pamtim, strasno koja kondicija.

Tema

pre 3 godine

Ocekivao sam lepsi fudbal i tipovao na PSZ. Ko je ocekivao 1-0 od dve najofanzivnije ekipe LS. Pariz je imao izglednije sanse da povede nije to iskoristio i dami su krivi.Ukanalio ih je napadacki dvojac Nejmar i narocito Mbappe koji veceras masi tri cista zicera. Sa druge strane Bajern konkretniji sa vecim posedom lopte diktirali su tempo. Alkantara uz Nojera najbolji kod Bajerna i zasluzeno dizu pehar.

Nikola

pre 3 godine

Svaka cast,zasluzeno.Finale ko finale ,u malom grcu odigrano,ali u svakom slucaju sjajna sezona.Tijago Alkantara doktor za sredinu terena...

Ljubitelj fudbala

pre 3 godine

Bajern Minhen zasluženo šampion Evrope, sve utakmice su pobedili u Ligi Šampiona, bez premca, ništa im se ne može osporiti. Ja sam za razliku od vrsnih poznavalaca fudbala, od kojih se ne može doći do daha, odigrao Bajern 2 i 0-3, (kvota 4,3)na 200 RSD. Ne treba biti sujetan, već učiti od pametnijih i iskusnijih. Veliki pozdrav!

Ivan

pre 3 godine

Biće teška i neizvesna utakmica. I zanimljiva. Ko god da pobedi ispisaće neke nove stranice fudbalske istorije. Ako pobedi Bajern, uzeće novu Tripletu i time potvrditi da je zaista u ovom trenutku najbolji klub sveta, u šta i ja verujem da jeste, a ako pobedi Pari Sen Žermen ispisaće jedan rekord koji do sada niko nikada nije uspeo da ostvari, naime, postaće prvi klub sa ČETIRI trofeja u jednoj sezoni, dakle nešto jače čak i od Triplete, Kvadreta da je nazovem, u domaćim takmičenjima već je osvojio Prvenstvo, Kup Francuske i Liga kup Francuske i sa Ligom šampiona napravio bi jedan čudesan podvig koji će teško ko u skorije vreme ponoviti. Prema tome očekuje nas jedna velika utakmica, zanimljiva, sa dva velika protivnika, šanse su 55-45 za bajern po meni, zbog snažnog kolektiviteta, uigranosti, spremnosti, mentaliteta i kvaliteta naravno, ali i Pari Sen Žermen je veoma kvalitetan, po imenima vrhunskih pojedinaca kvalitetniji od Bajerna ali videćemo koliko će uspeti da odgovori na moćni kolektiv i veoma veliki kolektivni kvalitet Bavaraca. Sve je otvoreno, moj tip tesna pobeda Bajerna recimo 2:1 ili možda 3:2.

Kuki

pre 3 godine

Bajern je ekipa koja verovatno najvise pokazala. Ali je PSZ ozbiljan klub i ovo je finale LS. A u finalu ne pobedjuje uvek bolji tim. Za kladionicare mozda preporuka prelaz PSZ Bajrrn X2-1X. Kota 3,05.

tjudor

pre 3 godine

Di Maria klasa od igrača!
(iii, 23. avgust 2020 21:32)

Jedan od najpotcenjenijih igrača u poslednjih 10 godina.

Asistenti kod golova se ne pamte, a često odrade veći deo posla pre nego što je lopta ušla u gol.

Srđa Zlopogleđa

pre 3 godine

Kakav tim bez karaktera PSŽ.. užas posle primljenog gola... reakcije bez
... svaka čast Bajernu... Nejmar možda da ode u Bajern,pa da osvoji LŠ.

Nebojša

pre 3 godine

Igrale su dve gol mašine pa je malo je razočaravajuci ovaj rezultat od samo jednog postignutog gola ali to je fudbal čestitke Bajernu.

Gossa placa Zeljko

pre 3 godine

Ivan, molim te mi ne pominji Tuhela. Pa covek ja amater klasicni. Pocinje utakmicu bez Veratija, samo on zna zasto. Spica mu igra Neimar a Mbape krilo, umesto obrnuto. Vadi jedinog raspolozenog igraca iz igre Di Mariu, i umesto da makar ubaci gol igraca Ikardija, a Neimara pomeri na krilo, on ubacuje lika koji ima dve leve. Ocekuje lik da ce Neimar da uzme loptu na sredini terena, predlibla ceo tim Bajerna i da gol. Pa nije Maradona.

Pedja BL - CZ91

pre 3 godine

Kad se samo sjetim kako su naivno izgubili finale 2012 protiv Čelsija. Ovo je sinoć bar bila donekle izjednačena tekma, iako je Bajern oko 60% imao loptu u svom posjedu i bili su dominantniji. Kad se sjetim kako su iznabijali plavce iz Londona, kako su namlatili, ubili Boga u njima, dopustili im na samo na poluvremenu izađu iz svoh 16erca i izgubiše na penale. Svaka čast Parizu, dali su sve od sebe, ali igra Bajerna dovedena do savršenstva, 11 od 11, pa je l' to uopšte moguće?! Pariz je bar ekipa, za razliku od uplašenog Čelsija, bruka i sramota finale 2012. godine! FUJ!

Galapagos

pre 3 godine

Bajern zasluzeno uzeo titulu. Ipak, svi današnji vrhunski timovi su odvratni. Prebogati su, svi manje više imaju isti stil igre, fer plej ne postoji, svi se isto raduju kad slave gol.

ns boy

pre 3 godine

Nema PSZ snage da igra sa Bayernom.Bayern me odusevio sa mnogo mladih igrača koje nije doveo za neke nerealne pare.Dobre igrače možeš kupiti al ovakvu igru ne.

Karlo Prvi

pre 3 godine

Bolja ekipa koja igra bolji fudbal je dobila. PSŽ ima strašne pojedince, ali negde od 30. minuta Bajern je počeo da nameće svoju igru i protivnik je ostalo da se nada da će sjajni pojedinci nešto da urade. Dok je Bajern nametnuo svoju igru, opak presing i stalne napade - i na kraju su zasluženo slavili.

zoran

pre 3 godine

-Bajern -strasno organizovan sistem
kao sto neko već reče kupe najbolje u nemačkoj,nesto iz svoje skole i pametno kupuju na svetskoj pijaci bez preplaćivanja ...na to sve igrače retko menjaju samo dopunju...fivzički su jako spremni ...

ko je rekao "ekonomska kriza"?

pre 3 godine

Gluposti. Bajernov tim vredi malo ispod 3 milijarde evra, a PSŽ oko 900 miliona. To je bar lako proveriti u 21.veku.
(Mali Hijavata, 23. avgust 2020 23:50)

Smešno.
Bajern vredi 3000 milijardi evra, a PSG 3150 milijardi.
To je bar lako proveriti u 21.veku.

dusan

pre 3 godine

Nezaslužena pobeda Bajerna, bolji tim je izgubio, toliko promašenih šansi, sani sebe su pobedili. Bravo za PSŽ, kao autsajderi hrabro su se borili protiv apsolutnog favorita, svaka čast momci.
(Kikujiro, 24. avgust 2020 06:02)

na cemu god da si vidim da ti je dobro. PSG kosta verovatno tri puta skuplje od ovog bajerna i ne znam kako je moguce biti apsolutni autsajder u tim odnosima? psg je igrao kukavicki i zato je izgubio.

.

pre 3 godine

@rumenige
Prezasicenje igraca posle jedne osvojene titule je prica za naivne.
Niko se nece zasititi milionskih bonusa, slave i pobeda.
Bajernovi igraci su fizicki izuzetno spremni, igraju sjajno i tome niko u Evropi trenutno ne moze da stane na kraj. To je igra za koju niko nema ni igrace ni taktiku.
Dominirace ovaj tim jos dugo.
Mnogima se to nece svideti jer nemaju neke megazvezde koje su bas popularne na instagramu, nemaju neke narocite frizure, ne reklamiraju trbusnjake, ali sta da se radi.

roten

pre 3 godine

Očekivano Bajern,najveći problem PSG-a je taj što Tuhel troši Mbapea na mestu "klasične devetke", umesto da ga stavi na krilo gde je daleko opasniji.

samo kazem

pre 3 godine

Dal je moguce da igraci Pariza imaju veliki respekt prema Nojeru pa onako traljavo sutiraju a zele savrseno da bi dali gol.Utisak je da je Pariz bio bolji od Bajerna prvo poluvreme,imali su tri stopostotne sanse,Bajern polu prilike ali mislim da je Bajern nekako kompaktnija ekipa,svako zna sta radi,trener je izvukao maksimum iz igraca,Pariz ima bolje pojedince pa cemo videti.
(kralj, 23. avgust 2020 21:56)

zaboravio si stativu bajerna.

realno psg bolji za mbapea i nejmara u prodoru ali kad dodje pred gol cini mi se jedino dimarija moze da ga da. ovo je strasno sta mase ova dvojica.

Stefke

pre 3 godine

Koliko mi je sad zao sto i ove godine nisu ostali Riberi i Roben...
Sada su ponosni na svoju smenu generacije,isto tako i Lam i Svajnstajger

Marcus Paige

pre 3 godine

Imas tim koji vredi milijarde i ti igtas bunker..
(Dare, 23. avgust 2020 23:17)

Nisu mogli da igraju napadacki kad im Bajern nije dozvolio. Fudbal je igra gde igras koliko i ukoliko ti protivnik dozvoli.

Njemački stroj gazi sve

pre 3 godine

Bayern München - Crvena Zvezda 3:0

Tottenham - Bayern München 2:7

Bayern München - Olympiacos 2:0

Olympiacos - Bayern München 2:3

Crvena Zvezda - Bayern München 0:6

Bayern München - Tottenham 3:1

Chelsea - Bayern München 0:3

Bayern München - Chelsea 4:1

Bayern München - Barcelona 8:2

Bayern München - Lyon 3:0

Bayern München - PSG 1:0

Da l ima neki prigovor?

Fanatik

pre 3 godine

Jedan zanimljiv podatak na koji sam naleteo:
Bajern je Sanea, Gnabrija, Boatenga, Kimiha, Zilea, Alkantaru i Dejvisa doveo za 130 miliona evra. Svi oni (sem Sanea logično) su imali velike zasluge večeras a i kroz takmičenje zašto je Bajern šampion Evrope

kole

pre 3 godine

da bajer nije dovodio gvradiolu imali bi isto titula kao i real,ovaj trener je bas dobro odradio posao,i eto ne mora da znaci da su pojnatiji treneri uvek dobri.

Marko21

pre 3 godine

Pariz je.. Bolji.. Tim.. Samo da nemaju ovog.. Bampea.. Osvojili bi.. Sigurno.. Covek.. Promasio 2 ili.. 3.. 100.. Postotne.. ,/'.. Sanse.. Strasno.. Znaci.. Mali nema.. Pojma.. Bruka
(Milos, 25. avgust 2020 01:49)

Nemas pojma, svaku utakmicu koju si prognozirao skros si PROMASIO, sve ekipe za koje si navijao su izgubile. Bruka je samo tvoja Barselona 8-2, i to ce zauvek da ostane!

dejan

pre 3 godine

Utakmica nije obilovala šansama i golovima kao što su ljubitelji fudbala očekivali, međutim bilo je velikih prilika na obe strane i na kraju je pao samo jedan gol.

Ja koliko se razumem u fudbal, sanse i prilike su isto, tako da mi prva recenica bas nije jasna

veliki strumf

pre 3 godine

Šta god bilo meni je frapantna činjenica da dva igrača vrede 400 milona €, a ceo tim Bajerna 100 miliona €.
(wve, 23. avgust 2020 19:40

Gluposti. Bajernov tim vredi malo ispod 3 milijarde evra, a PSŽ oko 900 miliona. To je bar lako proveriti u 21.veku.
(Mali Hijavata, 23. avgust 2020 23:50) Uhuu aja si ti odvalio!!! Znas li koliko je 3 milijarde??? Pa to znaci da svaki igrač Bajerna u proseku vredi 150-200 miliona (zavisi da li kao tim racunas 15 ili 20 igrača). Naravno ni blizu, PSZ ima skuplji tim. Verujem da je čovek u prvom komentaru mislio da Bajern za sve ove igrače nije ni 100 miliona sve ukupno platio da ih dovede (neki su iz njihove škole oa su prakticno tu džabe), dok je PSZ platio tačno 402 miliona samo transfere Nejmara i Mbapea (a gde su plate...). Naravno, igrači Bajerna sada vrede mnogo više nego kada su dovedeni. Nego, razmisljam, prošle godine uzeo Klop, ove Flik (koji nekako neprimetno došao, a i dalje nije ni blizu eksponiran kao većina drugih velikih trenera), u finalu bio Tuhel, u polufinalu Nagelsman sa Lajpcigom... Totalna dominacija nemačkih trenera zadnje 2 godine.

hazmajuuu

pre 3 godine

Bajern su uigrani roboti svuda ih ima
ne grese brzi jaki imaju odlicne polutke i levandovkog Nojera najgolmana.
Najbolja ekipa u Evropi

Psz slab trener spori ,
Herer 4vorka katastofa os igraca svaki kontakt sa loptom greska Neimar
Ii pol. 6 gresaka katastrofa
Mbape moze bolje nekoliko prodora par
asistecija odlicnih bio je i penal nad njim cist ali je i gresio i sutira kao baba

Nasi treneri i igraci trebalo bi stalno da gledaju Bajern i da uce kako se krecu igraci bez lopte kako se prenosi lopta i kakav presing se igra svuda po terenu

Che

pre 3 godine

Pazarac@ Tim cini priko 20 igraca i svaki od njih je sudjelova u osvajanu prvenstva i lp. Dotaknut cu se Perisica jer je nas reprezentativac. Momak je osvojia dva njemacka prvenstva i to jedno s Dortmundom a drugo s Bayernom. Osvojia je tri njemacka kupa i to jednom s Wolsburgom, drugo s Dortmundom i trece s Bayernom. Dva superkupa s Dortmundom i Bayernom. Ove sezone da 8 golova i 10 asistencija sta je vise od SMS kojeg smatrate jednim od najboljih igraca Lazia sta i je. Uostalom covik je igra cetvrtfinale, polufinale i finale tako da ti komentar ne stoji. Nadalje Perisic je deseti Hrvat za redom koji igra finale Lp i osmi Hrvat za redom koji osvaja usati trofej. Ako ces se slozit sa mnom da nije mala stvar za ovako malu drzavu/reprezentaciju da cilo desetljece ima predstavnike u finalu Lp. Sportski pozdrav

Klempo u Minhenu

pre 3 godine

Tuhel je u slučaju pobjede PSG-a protiv Bajerna „zahtjevao“ i titulu Bundeslige i njemački pokal, jer kako kaže pobjediše već Dortmunda i Lajpciga. Bio bi red da sada pošalju svoje pehare u Minhenu, Bajern pobjedi i Liona i Pariza :-)!

.

pre 3 godine

@Robi
A cekaj, da su Nemci igrali, a Italijani ne, ti bi rekao kako su Italijani izgubili jer su izgubili kontinuitet, nisu u takmicarskoj formi. Ovako, umorni su jadni...
Da je to tako, Sahtjor, Zenit i Lokomotiva bi bili najtrofejniji klubovi u LS. Proveri zasto.
Za kojeg si to Engleza mislio da ce da osvoji LS, nakon ispadanja Liverpula, koje se desilo pre korone? Nisi valjda mislio da ce Siti da osvoji LS?!
Ili Celzi? Kako je ono prosao Celzi protiv Bajerna pre korone?
Sto se Spanaca tice, sta si ocekivao? Real da osvoji? Ili Barselona? Ona Barselona koja prima 4 gola od Rome i Liverpula u revansima? Kojoj 3-0 nije dovoljno za prolaz u dvomecu? Uzobilji se.
Dakle, ovo je najrealnija LS, bez taktiziranja, odugovlacenja, bunkera itd, jedan na jedan, videlo se ko je ko. Bajern je pregazio svakoga ko mu se nasao na putu, demolirao protivnike i osvojio titulu dominantnije nego iko ikada.
Cinjenica!
A Francuzi? Pa tu su, sta si ocekivao? Ogromna ulaganja moraju kad tad da se isplate. I tek ce. Francuska je svetski sampion, u klupski fudbal sliva se ogroman novac. Ako si mislio da ce Italijani i Englezi na staru slavu da prolaze u finala, zeznuo si se.

Marko

pre 3 godine

kao što Gaza reče onomad,fudbal je igra u kojoj uvek pobeđuju Nemci...
(johnny, 23. avgust 2020 23:07

Lineker, Geri Lineker je to rekao. 1990. posle polufinala svetskog prvenstva u Italiji kad su Englezi ispali od Nemaca u polufinalu na penale.

Svaka čast Bajernu!

Fanatik

pre 3 godine

Bajern nema problem sa smenom generacija kao što su imali mnogi klubovi. Onaj dominantan Bajern (Roben, Riberi, Lam, Basti, Mandžukić, Podolski, Klose, Ćavi Alonso... ) zamenjen sa takođe dominantnim (Gnabri, Dejvis, Kimih, Koman, Kutinjo, Gorecka....)

Ivan Veljković

pre 3 godine

Velike čestitke moćnom Bajernu koji je večeras postao šampion Evrope! Bajern je postao šampion Evrope 6. put i 2. put osvojio Tripletu! Pobeda Bajerna u večerašnjem finalu LŠ je skroz zaslužena, bili su bolji od Pari Sen Žermena i demolirali ih svojim strašnim presingom i savršenom kontrolom lopte za svo vreme meča! Pobedili su u svakom meču ove sezone u LŠ zaključno sa finalom protiv Pari Sen Žermena, 11 mečeva i 11 pobeda, uz preko 40 postignutih golova i to najbolje govori o dominaciji Bajerna i potvrđuje da je Bajern najbolji klub na svetu u ovoj sezoni! Bravo za Bajern od mene zvezdaša!

Koray

pre 3 godine

Bravooooo Bayern čekali smo 7. dugih godina , ali dobro evo nas opet na tronu i to kakvom dominacijom.Sve pobede u LŠ 11/11, nacionalini prvaci svoje zemlje ,osvojen kup Nemačke (tripleta je tu ). Jednostavno, MAŠINERIJA.!

Tba

pre 3 godine

Imas tim koji vredi milijarde i ti igtas bunker..
(Dare, 23. avgust 2020 23:17)

Igraju koliko im mašinerija iz Nemačke dozvoli, igraju koliko su u mogućnosti:)

CL 2020

pre 3 godine

2. Sve čestitke trenutno dvijema najboljim ekipama u Evropi, odličan meč, a Bajernu čestitke na perfektnoj sezoni, na ovosezonskim rekordima u Bundesligi i CL, na 2 „triplu“ u istoriji kluba, na 6 tituli u CL. Ljudi su dali 42 gola u 11 utakmica, neka bilo koja druga ekipa to nadmaši i ja joj kapu skidam. Ne znam šta više da kažem. Ovo je zaista nestvaran uspjeh, realno gledano nije bilo moguće odigrati ovakvu sezonu, ali šta ćeš, Švabe su, ludi ljudi.
Favoriti za narednu sezonu: Bajern, Pariz, City i Liverpul.

.

pre 3 godine

@Maxmen
Sa solidnim trenerom se ne dolazi do finala LS.
Gledam Liverpul. Pre 2 godine njihovog trenera su nazivali vecitim gubitnikom.
Od prosle godine nazivaju ga genijalnim trenerom.

Bayern > PSG

pre 3 godine

Bayern vrijedi €928.55m dok PSG vrijedi €801.45m, zvanično sa stranice Transfermarkt. Najvrijedniji klub je Real koji vrijedi €1.06bn, dok je najjači i najbolji klub BAYERN MUNCHEN!