Košarka 92

Nedelja, 07.06.2020.

12:36

Dan kada je poginuo košarkaški Mocart – jedan od najvećih ikada

Na današnji dan, pre 27 godina, život je nesrećno izgubio legendarni Dražen Petrović.

Dan kada je poginuo košarkaški Mocart – jedan od najveæih ikada IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

StraightShooter

pre 3 godine

Drazen... mrzio sam ga kad je igrao protiv Partizana ili Zvezde, ali da je bio fantastican - bio je. Gledao sam ga vise puta i u Beogradu i u Zagrebu i divio
mu se. Mislim da nisam gledao boljeg belog kosarkasa.
Doncic me po nekad, svojim stavom podseti na njega ali tu cistu eleganciju, preciznost i ubitacnost koju je imao Drazen - to ni jedan nas (ex-Yu teritorija pre i sad) kosarkas nije imao.

Tuga s juga

pre 3 godine

Koliko got zvucalo ludo ovo sto cu napisati mislim da je to cinjenicno stanje. Drazen Petrovoc je simbol Jugoslovenskog sporta i najbolji sportas a ne samo kosarkas Jugoslavije svih vremena. U njemu je bila esencija kosarke i Jugoslavije. Kapetan za sva vremena zadnje plave ekipe koja je mogla i morala vladati svjetskom kosarkom. Koliko nas, toliko i vas.
Na zalost okolnosti i situacija su ga odredile da bude vise nas i da Srbi zaborave koliko nam je veselja u mladosti donio ovaj sportski virtuoz. Svi su drugi od Tonija do Vlade vodu nosili i bili svjesni tko je tata u plavoj reprezentaciji.
Kasnije i kod nas u Hrvatskoj.
Nikad se nasa kosarka nije oporavila od ovog gubitka. Sorry bivsa braco on se samo jednom radja.
Njegovo velicanstvo nekrunisani kralj kosarke Drazen Petrovic.
Pa vidite samo koliko ga mi u Hrvatskoj obozavamo a njegovo porijeklo je poznato svima. U njemu je bilo nesto vise od same kosarke.

Don Quijote

pre 3 godine

Drazen Petrovic je najbolji kosarkas svih vremena sa ovih prostora.
Najbolji je beli igrac svih vremena i svih prostora.
Zao mi je sto nije igrao za Zvezdu, ali sta se moze.
Zao mi je sto je odabrao Hrvatsku, ali sta se moze.
Oni koji ga nisu gledali uzivo, bolje da se uzdrze od komentarisanja.
Tacka!

Tako je, kako je

pre 3 godine

Gledao sam sve majstore košarke tog vremena i tvrdim da je Dražen bio najbolji od svih. Prosto je plesao po terenu. Sećam se kad je u finalu Kupa kupova, igrajući u Realu, utrpao 62 poena Snajderu. Ovi koji se nisu rodili kad je on igrao kao i ovi drugi koji ne mogu da mu oproste neke njegove životne izbore, neka se uzdrže od komentara jer pojma nemaju i ispadaju smešni.

Sto pises kad ti skodi?

pre 3 godine

Drazena su vec sa njegovih 20 godina stavljali ispred svih,pa i Cose,Kice,Praje,Mirze,Moke...
(Istina)

Mozda oni koji se nikad nisu bavili kosarkom... To je najbolja evropska petorka svih vremena, koja je uzela nekoliko EP, SP i olimpijsko zlato. Pogotovu sto nijedan ozbiljan trener ne bi rekao da je neko sa 20 godina bolji od tih legendi. To kao kad bi sad neko rekao da su Jokic i Doncic bolji od Drazena. Smesno...

nbc

pre 3 godine

Ono kad Srbi veličaju hrvate a nipodaštavaju svoje. Više pričaju o Petroviću i Kukoču nego o svim svojim veličanstvenim igračima zajedno. U svakoj deceniji smo imali igrače koji su bili najbolji igrači nekog Svjetskog ili Evropskog prvenstva ili su proglašavani najboljim u toj godini. Imali smo mi i Koraća i Kiću i Praju i Divca, Bodirogu, Stojakovića.... Ali naše prokletsvo autošovinističko nas ubi. U Hrvatskoj i ne spominju naše igrače. Zato danas izbacuju i veliku Desanku Maksimović iz gimnazije. Muka mi je više od nas kakvi smo.

Miroslav

pre 3 godine

@MikiP-kada sam napisao da Drazen nije bio toliko dobar,mislio sam na to da ne moze da se svrstava medju 5 najdoljih igraca svih vremena,kao sto to ovde neki pisu.Ili da je najbolji beli igrac svih vremena.To su smesni komentari.U ozbiljnoj analizi,za Drazena,tesko bi se naslo mesto medju 100 najboljih igraca svih vremena.On je sigurno ol star igrac,ali nije dominirao toliko koliko neki ovde pisu.Nije dominirao u NBA,a to je kosarkaski krem.

Eto

pre 3 godine

Zbog Dražena i Kukoča sam zavoleo košarku. Odmah su tu bili i naši Paspalj, Pecarski, Grba, Divac i srce je bilo crno belo... Ali prva dvojica su igrali kao da su sa druge planete

Basketlija

pre 3 godine

Kad se pratila Cibona i Reprezentacija sa Drazenom,nista nije bilo nemoguce i nedostizno,i kad smo gubili ,znali smo i vjerovali da on moze stici nedostizno,sto je on veoma cesto i cinio...

Istina

pre 3 godine

Pre Kice i Praje?
Protivprirodni blud.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sad znas, 7. jun 2020 15:58)

Do njegovog pojavljivanja,za naseg najboljeg igraca su izabrali Cosica i to gotovo svi strucnjaci i tadasnji kosarkasi...sto meni tada,kao klincu,nije bilo najjasnije ali...Drazena su vec sa njegovih 20 godina stavljali ispred svih,pa i Cose,Kice,Praje,Mirze,Moke...

Janko

pre 3 godine

Zaboravili ste da je 80 tih osim zvezde partizana i borca i valjevo imalo prvoligaša metalac u toj straobalnoj ligi. Dražen je najbolji košarkaš koji je igrao u toj našoj najboljoj ligi Evrope. Kad je osvojio 2 titule prvaka Evrope s cibonom Juga mu bila mala pa otišo u Real a kad je tamo vido da je kralj otišo u NBA da vidi kako je tamo. Tad se u NBA teško išlo on pa posle njega Divac a posle Kuki Rađa su bili pioniri evropljani u NBA ligi.

Dragan-Borca

pre 3 godine

Za one koji kazu da je poginuo sa 28 a nije nista “konkretno” uradio u nba mogu samo da kazem da je Dzordan svoje titule osvajao sa 28,29,30 i sa 33,34,36 godina.Svi najbolji sportisti na svetu osvajaju svoje titule uglavnom kasnije u karijeri kad su iskusniji.
(Loading..., 7. jun 2020 13:17) # Link komentara
Preporučujem (+94)Ne preporučujem (-18)

Svi najbolji sportisti na svetu osvajaju svoje titule uglavnom kasnije?
Pa ajd da vidimo najbolje ikada kada su osvajali

Pele prvak sveta sa 18 godina
Maradona 25
Medzik prvak sa 20 samo
Leri Bird sa 25
Ronaldinjo 22. godine prvak sveta
Ronaldo Brazilac sa 17 imao zvanicno titulu prvaka sveta, pa sa 25
Zidan 26 godina
Mesi sa 22. godine uzeo Kup Sampiona
Kobe sa 22. godine, Karim sa 23, Dankan 22 itd
90% velikih suuper zvezda uzima titule vec do 25, 26
To sto Lebron, Dzordan, Durant i jos 10-ak njih nisu uzeli ranije su retki primeri
A i Drazen je bio prvak Evrope sa samo 21. godinom

City Slicker

pre 3 godine

Problem sa komentarima o Draženu je taj što danas košarku komentarišu ljudi koji u najvećem broju ne znaju ništa o košarci iz perioda pre 2000. Boli njih briga što Draženu kao belom beku iz Evrope nisu dali da igra kada je tamo otišao i što je prethodno sa svojih 18 godina bio dominantan i neprikosnoven u tada najjačoj ligi na svetu posle NBA. Nisu svesni ili ne žele da prihvate činjenicu da je baš on promenio NBA kada je dolazak evropskih košarkaša u pitanju. Na svojim leđima je izneo teret nipodaštavanja ne-američke košarke i tako otvorio vrata igračima van severnoameričkog kontinenta, pogotovo na spoljnim pozicijama. Gledaju neke statističke podatke sa standardima od pre 30 godina i porede ih sa današnjom cirkuskom funkcijom statistike gde se asistencije pišu za sva dodavanja koja su i za minut prethodila datom košu a kao skokovi se vode i hvatanja lopti koje se odbiju i kotrljaju skroz do polovine terena. Tako dođu do zaključka da neki basketaši koji pre 30 godina ne bi znali gde je levo a gde desno predstavljaju neke NBA face.

MikiP

pre 3 godine

@Miroslav

Gledao si Drazena uzivo? Ako nisi, onda jako tesko mozes da imas predstavu o velicini nekog igraca. Kosarka nije samo NBA. Kosarka nije suva statistika. Nikos Galis je u HOF a covek ima samo jedno evropsko zlato. Po tvojoj logici taj covek je beznacajan kao igrac. Drazen Petrovic je u HOF. Sta tu ima da se diskutuje? Belov, Cosic, Radja, Sabonis, Marculionis, Galis, Dalipagic, Divac, Menegin, Schmidt i on. Svako ima svog favorita ali reci za Petrovica da nije bio ni blizu tako dobar je posledica lose informisanosti.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Ako pitate bekovsku liniju tadašnjeg Reala Korbalan,Solozabal, Ituriaga ko ih je podvrgavao protiv prirodnom bludu,na redovnom nivou, odgovor je jasan ,to je bio On.Dražen. Bilo je tu i elemenata za krivično gonjenje po službenoj dužnosti.To Kuki nije radio ljudima.

Miroslav

pre 3 godine

Drazenu svaka cast,ali zasto mora da se preteruje? Citam komentare da je najbolji beli igrac ikada.Realno nije medju 10 najboljih.Sve njegove velike brojke su vezane za igranje u Evropi.Tada se u Evropi igrala napadacka kosarka,i pored Drazena bilo je jos igraca koji su imali prosek preko 30 poena (Galis,Oskar Smit...).U NBA on nije bio ni blizu tako dominantan.Nije imao sut preko ruke,i to mu je bio veliki probleem u NBA.Devedesetih bez skok suta je bilo jako tesko igrati u NBA.Nije bilo step beka.I pored tog nedostatka u igri,on je davao prosecno 22 poena u poslednjoj sezoni.To govori da je imao veliki kosarkaski IQ.Ali nije bio dominantan,kao sto ovde neki misle.Cak i u Nju Dzersiju nije bio najbolji igrac.To je bio Kolmen (koji zbog lude glave nije napravio vecu karijeru).Koliko je bilo slabosti u njegovoj igri,najbolje se videlo u plej ofu 1993. godine.Tada mu je statistika pala za nekih 30% u odnosu na regularnu sezonu.Dok je recimo pomenuti Kolmen,drasticno podigao svoje brojke.Drazenu Petrovic,veliki igrac,ali ni blizu tako dobar,kao sto neki ovde pisu.

Ljubomir

pre 3 godine

Najbolji košarkaš Evrope uz Nikosa Galisa svih vremena i među 5 svih vremena u svetu.Taj ko ga nije gledao nemôže nič dá svätí o kakvom se majstoru pod obručima radilo.Zbog njega sam zavolio košarku i navijati za Cibonu.Ovi današnji sportisti samo se bave sportom zbog para uopšte nema ljubavi prema sportu kojim se bave samo da se obogate pa da se išaraju po celom telu kao neki cirkusanti i da jure ove naduvane starlete.Deci koja se počinju baviti sportom treba pokazati Dražena Petrovića koliko je on uložio ljubavi i odricanja za sport kojim se bavio da bi postao to što jeste.Upoređivati njega i Jokića stvarno je smešno.Ovaj naš Jokić izgleda kao penzioner a ne profesionalni sportista u 25 godini.Volio sam ga gledati sve do onoga trenutka kada sam video da je obukao onaj dres sa šahovnicom.A to samo dokazuje kako jedan Srbin prodaje veru za večeru.

benić boro

pre 3 godine

Za mene lično dva najbolja igrača sa naših prostora su Dražen i Djordjević,ljudi koji su preuzimali odgovornost na sebe u najtezim momentima i koji su preokretali u korist svojih ekipa.Evo sad se pojavio još jedan velikan u vidu Luke Dončića,i on je baš kao i oni biće legenda.A Dražen je u svoje vreme bio bog u Ju košarci,taj je rješavao utakmice svojim šutevima iz daljine,ove starije pitajte zasto se ustajalo ujutro rano i pratilo našu reprezentaciju.(Ko od šale su padali Spanija,Litvanija,Italija i svi ostali al posle se zarati nažalost)

ajde

pre 3 godine

Cibona sa Draženom, Acom tricom, Vrankovicem i ostalima...
(Sale@, 7. jun 2020 16:20) #
------------------------------------

Iju! Samo da Zadrani za ovo ne cuju, trazice ukidanje Interneta.

miša

pre 3 godine

Kada jedan Lebron Dzejms kaze da je Drazen najbolji stranac u NBA.... Treba li jos sta reci?
(Milan Indjija, 07. jun 2020 13:20)

Treba reći da Lebron nema pojma.

Dirk Novicki.

Pa onda Parker, pa Kukoč (ili obrnuto) pa Gasol, pa Gasol... Pre Dražena su i Divac i Stojaković, Sabonis, Rađa... I to samo Evropljani. A šta sa Jao Mingom, Olajdžuvonom, Stivom Nešom ...
A gde je mlada garda na čelu sa Adetokumbom....

Na sajtu NBA stoji da je Dražen deseti najbolji Evropljanin (dakle ne stranac, samo Evropljanin) u NBA. Lično mislim da je i to precenjeno, ali svakako je u prvih 20 Evropljana, tu negde sa Detlefom Šremfom.

Sale@

pre 3 godine

Cibona sa Draženom, Acom tricom, Vrankovicem i ostalima, Jugoplastika sa Kukocem, Radjom, Savicem, Perasovic i ostali, Partizan sa Divcem, Paspaljem, Grbovic...
Bože, kakva je to liga bila, kakva se košarka igrala tada!!!

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

@Will Mosley "Odkud Cibona i Scavolini u Spensu?" Ha-ha -ha-ha...I ti si vrsni poznavaoc košarke i Drazenovog opusa...Sinko,tvoje je znanje puno rupa,koje stoje na većim rupama. Pošto je doba demokratije i ti možeš da pljuješ po nekome,ali neka....Ima Čeki mali haiku-stih i za tebe:Jadan komentar. Nešto iza zareza.Nije Dražen. Ti si.

miša

pre 3 godine

Dražen je bez konkurencije najbolji Šuter sa ovih prostora. Mislim da je peti najbolji ttojkaš u istoriji NBA po procentima. Da je najbolji košarkaš, nije. Kukoč je daleko kompletniji igrač, bio je treći igrač najboljeg tima u istoriji sa najboljim igračem u istoriji. Odlučivao je utakmice u Džordanovim i Pipenovim Bulsima. Petrović nije kompletniji ni korisniji ni od Jokića. Da je šutiranje sve u košarci, Harden bi redovno bio MVP. Vrhunski šuter, odličan igrač. MVP? Ne.
(Milan, 07. jun 2020 13:31)

Najbolji šuter sa ovih prostora, iz Evrope, i jedan od najboljih u NBA svih vremena je Predrag Stojaković.

VanBasten

pre 3 godine

Jedan je bio Drazen. Kao klinci smo danima iscekivali utakmice Cibone i reprezentacije da bi gledali magiju koja se nece roditi u skorije vreme

Ljubisa Livaac

pre 3 godine

Prenaduvan igrac usled tragicne smrti. Dizu ga u nebesa bespotrebno. Svaka cast na karijeri ali bilo je mnogo boljih. Vreme da neko istinu kaze. Na to stranu sto je kao Srbin izdao svoj rod.

Mare

pre 3 godine

Svaka cast svim nabrojenim ali Drazen je ubedljivo ispred svih,majstor,virtouz i najbolji igrac svih vremena u Evropi.Kukoc je broj dva a jedini koji ga moze prestici i koji podseca na njega je Luka Doncic.Stavise,siguran sam da ce Luka biti najveci igrac Evrope svih vremena kada bude zavrsio karijeru a tek je na pocetku.
(Objektivno, 07. jun )

Doncic ne igra odbranu i privatnik je kao i Dražen... palija 100 šuteva pogodi 30 poena i to u eri gde odbrana gotovo i ne postoji. Kukoc je bio dobar, ali mu je odbrana bila bedna kao i prethodnoj dvojici.
Peđa je bolji šuter i za 2 (što nije forsirao) i za 3, bolje se kretao, bolja odbrana i bio je prvi šuter (ne zvezda nego šuter) svoje ekipe i jedan od 3 ili 4 najbolja šutera svih vremena, što npr Kukoč nije bio. Ali posle Peđe, Kukoča najviše cenim, dok gorepomenutu dvojicu ne cenim preterano.

Trošači lopte bez odbrane.

Glumac

pre 3 godine

Koliko ste postali naporni sa ovim "Mocartom". Da je bio sjajan kosarkas jeste, da je bio licno MJ nije, da je mrzeo srbe jeste, da je nas kosarkas nije,... Pisite malo o nasim legendarnim kosarkasima, bilo ih je bezbroj, a ne da nas konstantno podsecate kad je dao najvise poena, skokova, kad je prvi put potrcao, kada se rodio, poginuo,... Pa nije drug Tito. Dajte neku pricu od Kici, Moki, Praji, Djordjevicu, Danilovicu, Paspalju, Bodirogi, Rebraci, Divcu, Pedji,...Objavite komentar

Mare

pre 3 godine

Svaka cast svim nabrojenim ali Drazen je ubedljivo ispred svih,majstor,virtouz i najbolji igrac svih vremena u Evropi.Kukoc je broj dva a jedini koji ga moze prestici i koji podseca na njega je Luka Doncic.Stavise,siguran sam da ce Luka biti najveci igrac Evrope svih vremena kada bude zavrsio karijeru a tek je na pocetku.
(Objektivno, 07. jun 2020 14:11)

Stojaković bolji i veći igrač od svih koje ovde veličaš.

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

zbog njega se gledala košarka
(Nebitno, 7. jun 2020 14:11)






vrlo lepo napisan i činjenično tačan komentar.

samo bih da dodam, moja dobra majka bi tih godina, kad god vidi da na televiziji gledam košarku, pitala da li igra "somče", i ako odgovorim da igra - sedala pored mene da i ona gleda.

petrovića je majčinski, bez ikakve malicioznosti, od milja, tako zvala zbog njegovih uvek poluotvorenih ustiju...

Visoka moda

pre 3 godine

@Nby

Kakav Partizan čoveče, kad svi znaju da je to lažna institucija.
Svi znaju da je diva najbolja u celom univerzumu, samo su drugi državni bankomat dok divu svesno uništavaju.
Ipak je deveto mesto u nikad jačoj evroligi vrednije od nekog prvaka evrope.

Budimir Djokić

pre 3 godine

Danas će sportske novine i portali širom sveta objaviti vest o godišnjici smrti Dražena. Pamte ga Španci, Grci, Litvanci, ceo svet. Za mene je najbolji evropski igrač koga sam gledao i jedan od najboljih u istoriji košarke. Uživo sam ga gledao par puta u Čačku kada je Cibona gostovala Borcu. Jednom prilikom je postigao 47 poena skoro bez promašaja. Cela dvorana je aplaudirala. Idol nas rodjenih sedamdeset i neke.

Rajko

pre 3 godine

Ju liga je bila stvarno najbolja u Evropi. Od 1979 do 1992 za 13 god ju ekipe 7 titula prvaka Evrope a sve ostale zemlje 6 titula. Jugoplastika 3 Cibona 2 Bosna i Partizan po 1 titulu. Tako jaku ligu pored Cibone Partizana Zadra Jugoplastike Bosne ZVEZDE Olimpije Borca Dražen sa Šibenkom osvoji prvenstvo 1983 kad je imao svega 19 god. Titulu je osvojio sa Mareljom Šarićem Žurićem Jarićem Ljubojevićem Đurićem koji bi realno bez njega bili 7 8 tim u zemlji.To govori kakav je velikan bio Dražen Petrović i koliko je vredeo u takvoj ligi.

Objektivno

pre 3 godine

Svaka cast svim nabrojenim ali Drazen je ubedljivo ispred svih,majstor,virtouz i najbolji igrac svih vremena u Evropi.Kukoc je broj dva a jedini koji ga moze prestici i koji podseca na njega je Luka Doncic.Stavise,siguran sam da ce Luka biti najveci igrac Evrope svih vremena kada bude zavrsio karijeru a tek je na pocetku.
(Objektivno, 07. jun 2020 14:11)

Stojaković bolji i veći igrač od svih koje ovde veličaš.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mare, 7. jun 2020 15:01)

Voleo bih da je tako jer i ja obozavam Stojakovica ali nije sigurno.Bas onako,kako sam napisao u prethodnom komentaru,Drazen pa Kukoc trenutno a prestici ce ih Doncic,kad zavrsi karijeru.

et'o

pre 3 godine

Otkud Cibona i Skavolini u Spensu? Spens nije dvorana u Zagrebu vec u Novom Sadu.
(Will Mosley, 7. jun 2020 14:27)
---------------------------------------------------------

Finale KPK, igrano u Novom Sadu. Petrovic nije odigrao na nivou u toj utakmici, ali je Cibona napravila fenomenalan preokret u drugom poluvremenu i osvojila trofej. U vremenima kada su Cibona, Jugoplastika, pa potom i Partizan osvajali Kup Sampiona, ovaj Cibonin trofej se zaboravlja.

Uroš

pre 3 godine

Kolko sam ja čuo za najvećeg su proglasili nekog siledžiju što je pobeđivao na takmičenjima u zakucavanju osamdesetih, a merilo je bilo broj prodatih kineskih patika siromašnoj deci iz crnačkih porodica. Kasnije su mu i promenama pravila namestili da osvoji neke titule kad je liga postala izuzetno slaba povlačenjem istinskih zvezda. Tako sam bar čuo.

mahatma gadni

pre 3 godine

Otkud Cibona i Skavolini u Spensu? Spens nije dvorana u Zagrebu vec u Novom Sadu.
(Will Mosley, 7. jun 2020 14:27)

Finale Kupa kupova 1987.
Natpis u mojoj školskoj radionici 80-ih: Prije stavljanja jezika u pogon, uključi mozak!

Realno

pre 3 godine

80 ih je bilo teze uzeti naslov Juge nego Evrope, Cibona, Partizan, Jugoplastika 3 puta...Drazen najbolji, Jugoplastika najbolji tim ikada, Partizan odmah iza iako Partizan jaci po imenima, u Ciboni osim Drazena nitko nije iskakao
(Nby, 7. jun 2020 14:02)

Tadasnja liga Jugoslavije je bila najjaca u Evropi,to jeste tacno a u toj ligi je Drazen bio bez konkurencije,kao i u Evropi.Jedino ko se u Evropi mogao pribliziti Drazenu,bio je Sabonis i niko vise.Jugoplastika je bila ubedljivo najbolja ekipa svih vremena u Jugoslaviji i to je tacno ali i igracki i po titulama.Imala je bolje igrace od svih ekipa a partizan nije imao jaci tim po imenima,ni pod razno.Takodje je netacno da Cibona nije imala dobre igrace,osim Drazena.On je bio toliko superioran da se mozda nije videlo ali zaboraviti njegovog brata Acu,Nakica,Cuturu,Knega...

Mirko

pre 3 godine

Jučer je Aca izjavio da je Dražen imao sve dogovoreno s Rudyem Tomljanovicem, da pređe u Rocketse sljedeću sezonu. Da podsjetim Rocketsi su bili prvaci 94', 95' s Hakeemom, Drexlerom, Horryem i Casselom. Tko zna da li bi Bulls i Jordan bili prvaci 96', 97' da je Dražen ostao živ. Btw Dražen vjerojatno ne bi ni došao na te kvalifikacije u Poljsku da Mirko Novosel koji je bio selektor nije inzistirao i da Kukoč nije preskočio turnir zbog obaveza s Bullsima, potpisivanje ugovore. Nećemo nikada znati šta bi bilo... :(

Nebitno

pre 3 godine

Dražen je esencija košarke! Čovjek koji je pomicao granice, rušio rekorde... Čovjek kojemu su se divili i oni koje je "uništavao" na parketu, navijači protivničkih timova, djeca, mladi, stariji... zbog njega se gledala košarka, on je bio jamac uspjeha, u njega su se polagale nade za veliki rezultat u bivšoj državi, kasnije i u hrvatskoj... bio je vođa, ratnik, kapetan, čovjek! Žao mi je što neki nisu objektivni iz razloga koji nemaju veze sa sportom. Dražen je najbolji europski igrač svih vremena! Točka!
Hvala ti kapetane za sve lijepe trenutke koje si nam pružio! Počivaj u miru Božjem...

Objektivno

pre 3 godine

Дражен (Драган) Петровић није ни у топ10 на балкану, а камоли у европи. Кића, Праја, Делибашић, Кукоч, Рађа, Даниловић, Ђорђевић, Бодирога, Стојаковић, Јокић, Дончић, итд... Да не набрајам Новицког, Навара, Галиса и друге мајсторе
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Џони, 7. jun 2020 13:18)

Svaka cast svim nabrojenim ali Drazen je ubedljivo ispred svih,majstor,virtouz i najbolji igrac svih vremena u Evropi.Kukoc je broj dva a jedini koji ga moze prestici i koji podseca na njega je Luka Doncic.Stavise,siguran sam da ce Luka biti najveci igrac Evrope svih vremena kada bude zavrsio karijeru a tek je na pocetku.

Realno

pre 3 godine

80 ih je bilo teze uzeti naslov Juge nego Evrope, Cibona, Partizan, Jugoplastika 3 puta...Drazen najbolji, Jugoplastika najbolji tim ikada, Partizan odmah iza iako Partizan jaci po imenima, u Ciboni osim Drazena nitko nije iskakao
(Nby, 7. jun 2020 14:02)

Skoro za sve bih mogao da se slozim sa tobom,osim za to da je partizan bio jaci po imenima,sto nema sanse da je bilo tako.Kukoc,Radja,Perasovic,Dusko Ivanovic,Savic,Sretenovic,Pavicevic,Tabak,Naumovski,Sobin...partizan samo prvu petorku i to je sve,ostali ni do kolena splicanima.

Will Mosley

pre 3 godine

Imao sam čast ga gledati u utakmici Cibona _ Scavolini na SPENSu !! Velemajstor i virtuoz košarke!!
(Zoki, 07. jun 2020 13:07)

Otkud Cibona i Skavolini u Spensu? Spens nije dvorana u Zagrebu vec u Novom Sadu.

Gavra

pre 3 godine

"Da bi bio najveci moras biti veliki i van kosarke, kao covjek. On definitivno to nije bio. Sve i da jeste gledajuci samo kosarku neosporno vrhunski igrac, vanserijski ali ne i najbolji na starom kontinentu.
(Vukk, 7. jun 2020 13:08)"

I za Dzordana svi govore da je kao covek sto van kosarke a sto i prema saigracima tesko g...o.Ali to ne znaci da nije GOAT.

Danilo

pre 3 godine

Steta za prekid karijere jer kakav je radnik bio u pitanju igrao bi on i posle 35 Vrhunsku kosarku .Sad ds je bio najbolji na ovim prlstorima to je bas tesko reci jer je ex Yu imala toliko neverovatnih igraca .Reko bi da je Drazen uz Praju nakbolji suter koga je iznedrila Jugoslovensja kosarka.

Nby

pre 3 godine

80 ih je bilo teze uzeti naslov Juge nego Evrope, Cibona, Partizan, Jugoplastika 3 puta...Drazen najbolji, Jugoplastika najbolji tim ikada, Partizan odmah iza iako Partizan jaci po imenima, u Ciboni osim Drazena nitko nije iskakao

Cirkuzanti

pre 3 godine

Večiti romantizovani prikazi navodno nekih legendi. Legenda je jedino zato što je prerano umro, kao Mance, kao Tupak, Ejmi i ostali poznati sportisti i umetnici.

Vukk

pre 3 godine

Da bi bio najveci moras biti veliki i van kosarke, kao covjek. On definitivno to nije bio. Sve i da jeste gledajuci samo kosarku neosporno vrhunski igrac, vanserijski ali ne i najbolji na starom kontinentu.

Џони

pre 3 godine

Дражен (Драган) Петровић није ни у топ10 на балкану, а камоли у европи. Кића, Праја, Делибашић, Кукоч, Рађа, Даниловић, Ђорђевић, Бодирога, Стојаковић, Јокић, Дончић, итд... Да не набрајам Новицког, Навара, Галиса и друге мајсторе

dragaN

pre 3 godine

Jedan od najvecih ikada? Hm, cisto sumnjam. Nije on imao dovoljno vremena da bi pokazao sve sto zna. A o tome "sta bi bilo kad bi bilo", malo je naivno davati komentar. Po toj logici, Jokic moze da bude i najbolji NBA igrac svih vremena. Realnost je da je poginuo jer je bio glup. Dao zenskoj da vozi i zaspo na suvozacevom sedistu, nevezan. To su cinjenice.
(Dux, 7. jun 2020 13:32)

Decko, kolko godina imas? Porediti Jokica i Drazena pokazuje veliku emocionalnu nezrelost. Drazen nije jedan od najvecih ikada, nego najveci evropski kosarkas svih vremena. Kolika je bila njegova velicina govori to sto je samo zahvaljujuci njemu Cibona dva puta bila prvak Evrope. Da li bi Jokic bilo kom klubu mogao da donese titulu prvaka Evrope? Ne bi mogao. Time se zavrsava diskusija.

Milan Indjija

pre 3 godine

Pisite minuse koliko Vam volja, ali od Drazena nije bilo boljeg kosarkasa na prostoru SFRJ, a i mnogo sire. Ne ocekujem da deca ovo prihvate i ne osudjujem neznanje, jer nisu ziveli o ono vreme. Stariji i realni poznavaoci basketa, znace o cemu se radi.Zamislite samo sta bi uradio i jos koliko bio bolji, da se nije desila ova tragdeija. Kada jedan Redzi Miler kaze za Drazena da je najbolji suter koga je ikada video i da bi precrtao sebe u korist Drazena. Kada jedan Lebron Dzejms kaze da je Drazen najbolji stranac u NBA.... Treba li jos sta reci?

Loading...

pre 3 godine

Za one koji kazu da je poginuo sa 28 a nije nista “konkretno” uradio u nba mogu samo da kazem da je Dzordan svoje titule osvajao sa 28,29,30 i sa 33,34,36 godina.Svi najbolji sportisti na svetu osvajaju svoje titule uglavnom kasnije u karijeri kad su iskusniji.

jap

pre 3 godine

Zar moramo svake godine da prolazimo kroz ovo ? Cisto sumnjam da oni spominju Jokica ili Djokovica non stop i govore da su najbolji ikada... covjeka slave sto je poginuo mlad i to je to... Boditoga , Djordjevic, Stojakovic, Jokic, Divac , Kukoc,Novicki, Parker... svi su bolji...

marko

pre 3 godine

Najbolji kosarkas evrope svih vremena. Regi Miler najbolji kosarkas Indijane ga je svrstao na drugo mesto najboljih shutera svih vremena. Najbrzi izbacaj prilikom suta svih vremena. U samo par godina u NBA krenuo je da rusi rekorde. Regi Miler i Jordan su rekli da je bilo vrlo tesko igrati protiv Petra. Dzon Stokton je pricao da na olimpijadi 91 protiv dream tima da su svi igraci su znali da ce izgubiti jedino je Drazen verovao da moze da pobedi. Labron James kada su ga pitali ko je najbolji igrac svih vremena van Amerike, rekao je Drazen. Tako veliki talenat.

Dux

pre 3 godine

Jedan od najvecih ikada? Hm, cisto sumnjam. Nije on imao dovoljno vremena da bi pokazao sve sto zna. A o tome "sta bi bilo kad bi bilo", malo je naivno davati komentar. Po toj logici, Jokic moze da bude i najbolji NBA igrac svih vremena. Realnost je da je poginuo jer je bio glup. Dao zenskoj da vozi i zaspo na suvozacevom sedistu, nevezan. To su cinjenice.

Pelcujte Nola

pre 3 godine

Dražen je svakako ikona evropske košarke. Ja sam tu malo subjektivan jer samo Novicki i Sabonis zaslužuju da se uopšte porede sa najboljim ex YU košarkašima. Meni je Praja najbolji ali ukusi su različiti pa može da se bira između Praje,Kiće, Dražena, Tonija ili Ćose. Ostali su druga liga.

bapete bap

pre 3 godine

Najbolji kosarkas.. Jugoslavije.. Ikada
(Milos, 7. jun 2020 12:52)

Svaka cast Drazenu, hands down, ali tesko da je najbolji YU kosarkas ikada. Ako pricamo samo i o hrvatskom podrucju, Kukoc je apsolutno ispred njega.

Milan

pre 3 godine

Dražen je bez konkurencije najbolji Šuter sa ovih prostora. Mislim da je peti najbolji ttojkaš u istoriji NBA po procentima. Da je najbolji košarkaš, nije. Kukoč je daleko kompletniji igrač, bio je treći igrač najboljeg tima u istoriji sa najboljim igračem u istoriji. Odlučivao je utakmice u Džordanovim i Pipenovim Bulsima. Petrović nije kompletniji ni korisniji ni od Jokića. Da je šutiranje sve u košarci, Harden bi redovno bio MVP. Vrhunski šuter, odličan igrač. MVP? Ne.

Rocky Balboa

pre 3 godine

Dan nakon EPa u Zagrebu gdje su ponizili sve protivnike a Dražen ubacivao 30 poena za poluvrijeme čovjek ujutro dolazi u dvoranu na šuterski trening, takva strast i predanost treningu i ljubav prema košarci nije viđena na ovim prostorima, laka mu zemlja.

sklek

pre 3 godine

Takav se ne radja vise! Jednostavno, najbolji igrac ikad sa ovih prostora. Sta bi bilo kad bi bilo...u svakom slucaju...kako je krenuo uzlaznim putanjom cini mi se da bi slagao po 30 poena u proseku u to vreme u tako jakoj ligi!!!! Igrao svaku utakmicu protiv all star igraca....i imao 22 u proseku...nema dalje! Kapa dole za cistog kosarkaskog majstora!!!

Nebonemamiljenike

pre 3 godine

Šta je zajedničko Draženu Petroviću, Radivoju Koraću, Džejmsu Dinu, Silvani Armenulić, Slobodanu Đuriću i Toši Proeskom? Svi su bili vrhunski, izuzetno cenjeni u svojoj profesiji, svi su poginuli u saobraćajnim nesrećama u životnoj dobi između 25 i 30.

Delije Čikago

pre 3 godine

Dovoljno je što smo svi kao klinci imitirali Dražena, kad je on poginuo imitirali smo Dzordana, to valjda nešto znači, Dražen Petrović je najbolji ne jugoslovenski, ne evropski, već najbolji beli igrač svih vremena, i tu nema nikakve dileme...

Pegone

pre 3 godine

https://www.youtube.com/watch?v=MA4Ewfgre2w&t=35s

Petro protiv Olajuvona :-)
Tesko je izabrati ko je najveci kosarkas iz Ex-Yug ali Petrovic je medju najvecim.Bio je uzitak da se gleda na terenu.
RIP

Pegone

pre 3 godine

https://www.youtube.com/watch?v=MA4Ewfgre2w&t=35s

Petro protiv Olajuvona :-)
Tesko je izabrati ko je najveci kosarkas iz Ex-Yug ali Petrovic je medju najvecim.Bio je uzitak da se gleda na terenu.
RIP

Rocky Balboa

pre 3 godine

Dan nakon EPa u Zagrebu gdje su ponizili sve protivnike a Dražen ubacivao 30 poena za poluvrijeme čovjek ujutro dolazi u dvoranu na šuterski trening, takva strast i predanost treningu i ljubav prema košarci nije viđena na ovim prostorima, laka mu zemlja.

Vukk

pre 3 godine

Da bi bio najveci moras biti veliki i van kosarke, kao covjek. On definitivno to nije bio. Sve i da jeste gledajuci samo kosarku neosporno vrhunski igrac, vanserijski ali ne i najbolji na starom kontinentu.

Milan Indjija

pre 3 godine

Pisite minuse koliko Vam volja, ali od Drazena nije bilo boljeg kosarkasa na prostoru SFRJ, a i mnogo sire. Ne ocekujem da deca ovo prihvate i ne osudjujem neznanje, jer nisu ziveli o ono vreme. Stariji i realni poznavaoci basketa, znace o cemu se radi.Zamislite samo sta bi uradio i jos koliko bio bolji, da se nije desila ova tragdeija. Kada jedan Redzi Miler kaze za Drazena da je najbolji suter koga je ikada video i da bi precrtao sebe u korist Drazena. Kada jedan Lebron Dzejms kaze da je Drazen najbolji stranac u NBA.... Treba li jos sta reci?

Џони

pre 3 godine

Дражен (Драган) Петровић није ни у топ10 на балкану, а камоли у европи. Кића, Праја, Делибашић, Кукоч, Рађа, Даниловић, Ђорђевић, Бодирога, Стојаковић, Јокић, Дончић, итд... Да не набрајам Новицког, Навара, Галиса и друге мајсторе

Loading...

pre 3 godine

Za one koji kazu da je poginuo sa 28 a nije nista “konkretno” uradio u nba mogu samo da kazem da je Dzordan svoje titule osvajao sa 28,29,30 i sa 33,34,36 godina.Svi najbolji sportisti na svetu osvajaju svoje titule uglavnom kasnije u karijeri kad su iskusniji.

bapete bap

pre 3 godine

Najbolji kosarkas.. Jugoslavije.. Ikada
(Milos, 7. jun 2020 12:52)

Svaka cast Drazenu, hands down, ali tesko da je najbolji YU kosarkas ikada. Ako pricamo samo i o hrvatskom podrucju, Kukoc je apsolutno ispred njega.

Budimir Djokić

pre 3 godine

Danas će sportske novine i portali širom sveta objaviti vest o godišnjici smrti Dražena. Pamte ga Španci, Grci, Litvanci, ceo svet. Za mene je najbolji evropski igrač koga sam gledao i jedan od najboljih u istoriji košarke. Uživo sam ga gledao par puta u Čačku kada je Cibona gostovala Borcu. Jednom prilikom je postigao 47 poena skoro bez promašaja. Cela dvorana je aplaudirala. Idol nas rodjenih sedamdeset i neke.

sklek

pre 3 godine

Takav se ne radja vise! Jednostavno, najbolji igrac ikad sa ovih prostora. Sta bi bilo kad bi bilo...u svakom slucaju...kako je krenuo uzlaznim putanjom cini mi se da bi slagao po 30 poena u proseku u to vreme u tako jakoj ligi!!!! Igrao svaku utakmicu protiv all star igraca....i imao 22 u proseku...nema dalje! Kapa dole za cistog kosarkaskog majstora!!!

dragaN

pre 3 godine

Jedan od najvecih ikada? Hm, cisto sumnjam. Nije on imao dovoljno vremena da bi pokazao sve sto zna. A o tome "sta bi bilo kad bi bilo", malo je naivno davati komentar. Po toj logici, Jokic moze da bude i najbolji NBA igrac svih vremena. Realnost je da je poginuo jer je bio glup. Dao zenskoj da vozi i zaspo na suvozacevom sedistu, nevezan. To su cinjenice.
(Dux, 7. jun 2020 13:32)

Decko, kolko godina imas? Porediti Jokica i Drazena pokazuje veliku emocionalnu nezrelost. Drazen nije jedan od najvecih ikada, nego najveci evropski kosarkas svih vremena. Kolika je bila njegova velicina govori to sto je samo zahvaljujuci njemu Cibona dva puta bila prvak Evrope. Da li bi Jokic bilo kom klubu mogao da donese titulu prvaka Evrope? Ne bi mogao. Time se zavrsava diskusija.

Delije Čikago

pre 3 godine

Dovoljno je što smo svi kao klinci imitirali Dražena, kad je on poginuo imitirali smo Dzordana, to valjda nešto znači, Dražen Petrović je najbolji ne jugoslovenski, ne evropski, već najbolji beli igrač svih vremena, i tu nema nikakve dileme...

Rajko

pre 3 godine

Ju liga je bila stvarno najbolja u Evropi. Od 1979 do 1992 za 13 god ju ekipe 7 titula prvaka Evrope a sve ostale zemlje 6 titula. Jugoplastika 3 Cibona 2 Bosna i Partizan po 1 titulu. Tako jaku ligu pored Cibone Partizana Zadra Jugoplastike Bosne ZVEZDE Olimpije Borca Dražen sa Šibenkom osvoji prvenstvo 1983 kad je imao svega 19 god. Titulu je osvojio sa Mareljom Šarićem Žurićem Jarićem Ljubojevićem Đurićem koji bi realno bez njega bili 7 8 tim u zemlji.To govori kakav je velikan bio Dražen Petrović i koliko je vredeo u takvoj ligi.

marko

pre 3 godine

Najbolji kosarkas evrope svih vremena. Regi Miler najbolji kosarkas Indijane ga je svrstao na drugo mesto najboljih shutera svih vremena. Najbrzi izbacaj prilikom suta svih vremena. U samo par godina u NBA krenuo je da rusi rekorde. Regi Miler i Jordan su rekli da je bilo vrlo tesko igrati protiv Petra. Dzon Stokton je pricao da na olimpijadi 91 protiv dream tima da su svi igraci su znali da ce izgubiti jedino je Drazen verovao da moze da pobedi. Labron James kada su ga pitali ko je najbolji igrac svih vremena van Amerike, rekao je Drazen. Tako veliki talenat.

Realno

pre 3 godine

80 ih je bilo teze uzeti naslov Juge nego Evrope, Cibona, Partizan, Jugoplastika 3 puta...Drazen najbolji, Jugoplastika najbolji tim ikada, Partizan odmah iza iako Partizan jaci po imenima, u Ciboni osim Drazena nitko nije iskakao
(Nby, 7. jun 2020 14:02)

Tadasnja liga Jugoslavije je bila najjaca u Evropi,to jeste tacno a u toj ligi je Drazen bio bez konkurencije,kao i u Evropi.Jedino ko se u Evropi mogao pribliziti Drazenu,bio je Sabonis i niko vise.Jugoplastika je bila ubedljivo najbolja ekipa svih vremena u Jugoslaviji i to je tacno ali i igracki i po titulama.Imala je bolje igrace od svih ekipa a partizan nije imao jaci tim po imenima,ni pod razno.Takodje je netacno da Cibona nije imala dobre igrace,osim Drazena.On je bio toliko superioran da se mozda nije videlo ali zaboraviti njegovog brata Acu,Nakica,Cuturu,Knega...

Nebonemamiljenike

pre 3 godine

Šta je zajedničko Draženu Petroviću, Radivoju Koraću, Džejmsu Dinu, Silvani Armenulić, Slobodanu Đuriću i Toši Proeskom? Svi su bili vrhunski, izuzetno cenjeni u svojoj profesiji, svi su poginuli u saobraćajnim nesrećama u životnoj dobi između 25 i 30.

Milan

pre 3 godine

Dražen je bez konkurencije najbolji Šuter sa ovih prostora. Mislim da je peti najbolji ttojkaš u istoriji NBA po procentima. Da je najbolji košarkaš, nije. Kukoč je daleko kompletniji igrač, bio je treći igrač najboljeg tima u istoriji sa najboljim igračem u istoriji. Odlučivao je utakmice u Džordanovim i Pipenovim Bulsima. Petrović nije kompletniji ni korisniji ni od Jokića. Da je šutiranje sve u košarci, Harden bi redovno bio MVP. Vrhunski šuter, odličan igrač. MVP? Ne.

Nebitno

pre 3 godine

Dražen je esencija košarke! Čovjek koji je pomicao granice, rušio rekorde... Čovjek kojemu su se divili i oni koje je "uništavao" na parketu, navijači protivničkih timova, djeca, mladi, stariji... zbog njega se gledala košarka, on je bio jamac uspjeha, u njega su se polagale nade za veliki rezultat u bivšoj državi, kasnije i u hrvatskoj... bio je vođa, ratnik, kapetan, čovjek! Žao mi je što neki nisu objektivni iz razloga koji nemaju veze sa sportom. Dražen je najbolji europski igrač svih vremena! Točka!
Hvala ti kapetane za sve lijepe trenutke koje si nam pružio! Počivaj u miru Božjem...

Nby

pre 3 godine

80 ih je bilo teze uzeti naslov Juge nego Evrope, Cibona, Partizan, Jugoplastika 3 puta...Drazen najbolji, Jugoplastika najbolji tim ikada, Partizan odmah iza iako Partizan jaci po imenima, u Ciboni osim Drazena nitko nije iskakao

Realno

pre 3 godine

80 ih je bilo teze uzeti naslov Juge nego Evrope, Cibona, Partizan, Jugoplastika 3 puta...Drazen najbolji, Jugoplastika najbolji tim ikada, Partizan odmah iza iako Partizan jaci po imenima, u Ciboni osim Drazena nitko nije iskakao
(Nby, 7. jun 2020 14:02)

Skoro za sve bih mogao da se slozim sa tobom,osim za to da je partizan bio jaci po imenima,sto nema sanse da je bilo tako.Kukoc,Radja,Perasovic,Dusko Ivanovic,Savic,Sretenovic,Pavicevic,Tabak,Naumovski,Sobin...partizan samo prvu petorku i to je sve,ostali ni do kolena splicanima.

Dux

pre 3 godine

Jedan od najvecih ikada? Hm, cisto sumnjam. Nije on imao dovoljno vremena da bi pokazao sve sto zna. A o tome "sta bi bilo kad bi bilo", malo je naivno davati komentar. Po toj logici, Jokic moze da bude i najbolji NBA igrac svih vremena. Realnost je da je poginuo jer je bio glup. Dao zenskoj da vozi i zaspo na suvozacevom sedistu, nevezan. To su cinjenice.

nbc

pre 3 godine

Ono kad Srbi veličaju hrvate a nipodaštavaju svoje. Više pričaju o Petroviću i Kukoču nego o svim svojim veličanstvenim igračima zajedno. U svakoj deceniji smo imali igrače koji su bili najbolji igrači nekog Svjetskog ili Evropskog prvenstva ili su proglašavani najboljim u toj godini. Imali smo mi i Koraća i Kiću i Praju i Divca, Bodirogu, Stojakovića.... Ali naše prokletsvo autošovinističko nas ubi. U Hrvatskoj i ne spominju naše igrače. Zato danas izbacuju i veliku Desanku Maksimović iz gimnazije. Muka mi je više od nas kakvi smo.

Objektivno

pre 3 godine

Дражен (Драган) Петровић није ни у топ10 на балкану, а камоли у европи. Кића, Праја, Делибашић, Кукоч, Рађа, Даниловић, Ђорђевић, Бодирога, Стојаковић, Јокић, Дончић, итд... Да не набрајам Новицког, Навара, Галиса и друге мајсторе
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Џони, 7. jun 2020 13:18)

Svaka cast svim nabrojenim ali Drazen je ubedljivo ispred svih,majstor,virtouz i najbolji igrac svih vremena u Evropi.Kukoc je broj dva a jedini koji ga moze prestici i koji podseca na njega je Luka Doncic.Stavise,siguran sam da ce Luka biti najveci igrac Evrope svih vremena kada bude zavrsio karijeru a tek je na pocetku.

Glumac

pre 3 godine

Koliko ste postali naporni sa ovim "Mocartom". Da je bio sjajan kosarkas jeste, da je bio licno MJ nije, da je mrzeo srbe jeste, da je nas kosarkas nije,... Pisite malo o nasim legendarnim kosarkasima, bilo ih je bezbroj, a ne da nas konstantno podsecate kad je dao najvise poena, skokova, kad je prvi put potrcao, kada se rodio, poginuo,... Pa nije drug Tito. Dajte neku pricu od Kici, Moki, Praji, Djordjevicu, Danilovicu, Paspalju, Bodirogi, Rebraci, Divcu, Pedji,...Objavite komentar

mahatma gadni

pre 3 godine

Otkud Cibona i Skavolini u Spensu? Spens nije dvorana u Zagrebu vec u Novom Sadu.
(Will Mosley, 7. jun 2020 14:27)

Finale Kupa kupova 1987.
Natpis u mojoj školskoj radionici 80-ih: Prije stavljanja jezika u pogon, uključi mozak!

Sale@

pre 3 godine

Cibona sa Draženom, Acom tricom, Vrankovicem i ostalima, Jugoplastika sa Kukocem, Radjom, Savicem, Perasovic i ostali, Partizan sa Divcem, Paspaljem, Grbovic...
Bože, kakva je to liga bila, kakva se košarka igrala tada!!!

City Slicker

pre 3 godine

Problem sa komentarima o Draženu je taj što danas košarku komentarišu ljudi koji u najvećem broju ne znaju ništa o košarci iz perioda pre 2000. Boli njih briga što Draženu kao belom beku iz Evrope nisu dali da igra kada je tamo otišao i što je prethodno sa svojih 18 godina bio dominantan i neprikosnoven u tada najjačoj ligi na svetu posle NBA. Nisu svesni ili ne žele da prihvate činjenicu da je baš on promenio NBA kada je dolazak evropskih košarkaša u pitanju. Na svojim leđima je izneo teret nipodaštavanja ne-američke košarke i tako otvorio vrata igračima van severnoameričkog kontinenta, pogotovo na spoljnim pozicijama. Gledaju neke statističke podatke sa standardima od pre 30 godina i porede ih sa današnjom cirkuskom funkcijom statistike gde se asistencije pišu za sva dodavanja koja su i za minut prethodila datom košu a kao skokovi se vode i hvatanja lopti koje se odbiju i kotrljaju skroz do polovine terena. Tako dođu do zaključka da neki basketaši koji pre 30 godina ne bi znali gde je levo a gde desno predstavljaju neke NBA face.

miša

pre 3 godine

Dražen je bez konkurencije najbolji Šuter sa ovih prostora. Mislim da je peti najbolji ttojkaš u istoriji NBA po procentima. Da je najbolji košarkaš, nije. Kukoč je daleko kompletniji igrač, bio je treći igrač najboljeg tima u istoriji sa najboljim igračem u istoriji. Odlučivao je utakmice u Džordanovim i Pipenovim Bulsima. Petrović nije kompletniji ni korisniji ni od Jokića. Da je šutiranje sve u košarci, Harden bi redovno bio MVP. Vrhunski šuter, odličan igrač. MVP? Ne.
(Milan, 07. jun 2020 13:31)

Najbolji šuter sa ovih prostora, iz Evrope, i jedan od najboljih u NBA svih vremena je Predrag Stojaković.

MikiP

pre 3 godine

@Miroslav

Gledao si Drazena uzivo? Ako nisi, onda jako tesko mozes da imas predstavu o velicini nekog igraca. Kosarka nije samo NBA. Kosarka nije suva statistika. Nikos Galis je u HOF a covek ima samo jedno evropsko zlato. Po tvojoj logici taj covek je beznacajan kao igrac. Drazen Petrovic je u HOF. Sta tu ima da se diskutuje? Belov, Cosic, Radja, Sabonis, Marculionis, Galis, Dalipagic, Divac, Menegin, Schmidt i on. Svako ima svog favorita ali reci za Petrovica da nije bio ni blizu tako dobar je posledica lose informisanosti.

Mirko

pre 3 godine

Jučer je Aca izjavio da je Dražen imao sve dogovoreno s Rudyem Tomljanovicem, da pređe u Rocketse sljedeću sezonu. Da podsjetim Rocketsi su bili prvaci 94', 95' s Hakeemom, Drexlerom, Horryem i Casselom. Tko zna da li bi Bulls i Jordan bili prvaci 96', 97' da je Dražen ostao živ. Btw Dražen vjerojatno ne bi ni došao na te kvalifikacije u Poljsku da Mirko Novosel koji je bio selektor nije inzistirao i da Kukoč nije preskočio turnir zbog obaveza s Bullsima, potpisivanje ugovore. Nećemo nikada znati šta bi bilo... :(

Gavra

pre 3 godine

"Da bi bio najveci moras biti veliki i van kosarke, kao covjek. On definitivno to nije bio. Sve i da jeste gledajuci samo kosarku neosporno vrhunski igrac, vanserijski ali ne i najbolji na starom kontinentu.
(Vukk, 7. jun 2020 13:08)"

I za Dzordana svi govore da je kao covek sto van kosarke a sto i prema saigracima tesko g...o.Ali to ne znaci da nije GOAT.

miša

pre 3 godine

Kada jedan Lebron Dzejms kaze da je Drazen najbolji stranac u NBA.... Treba li jos sta reci?
(Milan Indjija, 07. jun 2020 13:20)

Treba reći da Lebron nema pojma.

Dirk Novicki.

Pa onda Parker, pa Kukoč (ili obrnuto) pa Gasol, pa Gasol... Pre Dražena su i Divac i Stojaković, Sabonis, Rađa... I to samo Evropljani. A šta sa Jao Mingom, Olajdžuvonom, Stivom Nešom ...
A gde je mlada garda na čelu sa Adetokumbom....

Na sajtu NBA stoji da je Dražen deseti najbolji Evropljanin (dakle ne stranac, samo Evropljanin) u NBA. Lično mislim da je i to precenjeno, ali svakako je u prvih 20 Evropljana, tu negde sa Detlefom Šremfom.

Ljubomir

pre 3 godine

Najbolji košarkaš Evrope uz Nikosa Galisa svih vremena i među 5 svih vremena u svetu.Taj ko ga nije gledao nemôže nič dá svätí o kakvom se majstoru pod obručima radilo.Zbog njega sam zavolio košarku i navijati za Cibonu.Ovi današnji sportisti samo se bave sportom zbog para uopšte nema ljubavi prema sportu kojim se bave samo da se obogate pa da se išaraju po celom telu kao neki cirkusanti i da jure ove naduvane starlete.Deci koja se počinju baviti sportom treba pokazati Dražena Petrovića koliko je on uložio ljubavi i odricanja za sport kojim se bavio da bi postao to što jeste.Upoređivati njega i Jokića stvarno je smešno.Ovaj naš Jokić izgleda kao penzioner a ne profesionalni sportista u 25 godini.Volio sam ga gledati sve do onoga trenutka kada sam video da je obukao onaj dres sa šahovnicom.A to samo dokazuje kako jedan Srbin prodaje veru za večeru.

Eto

pre 3 godine

Zbog Dražena i Kukoča sam zavoleo košarku. Odmah su tu bili i naši Paspalj, Pecarski, Grba, Divac i srce je bilo crno belo... Ali prva dvojica su igrali kao da su sa druge planete

Miroslav

pre 3 godine

Drazenu svaka cast,ali zasto mora da se preteruje? Citam komentare da je najbolji beli igrac ikada.Realno nije medju 10 najboljih.Sve njegove velike brojke su vezane za igranje u Evropi.Tada se u Evropi igrala napadacka kosarka,i pored Drazena bilo je jos igraca koji su imali prosek preko 30 poena (Galis,Oskar Smit...).U NBA on nije bio ni blizu tako dominantan.Nije imao sut preko ruke,i to mu je bio veliki probleem u NBA.Devedesetih bez skok suta je bilo jako tesko igrati u NBA.Nije bilo step beka.I pored tog nedostatka u igri,on je davao prosecno 22 poena u poslednjoj sezoni.To govori da je imao veliki kosarkaski IQ.Ali nije bio dominantan,kao sto ovde neki misle.Cak i u Nju Dzersiju nije bio najbolji igrac.To je bio Kolmen (koji zbog lude glave nije napravio vecu karijeru).Koliko je bilo slabosti u njegovoj igri,najbolje se videlo u plej ofu 1993. godine.Tada mu je statistika pala za nekih 30% u odnosu na regularnu sezonu.Dok je recimo pomenuti Kolmen,drasticno podigao svoje brojke.Drazenu Petrovic,veliki igrac,ali ni blizu tako dobar,kao sto neki ovde pisu.

Danilo

pre 3 godine

Steta za prekid karijere jer kakav je radnik bio u pitanju igrao bi on i posle 35 Vrhunsku kosarku .Sad ds je bio najbolji na ovim prlstorima to je bas tesko reci jer je ex Yu imala toliko neverovatnih igraca .Reko bi da je Drazen uz Praju nakbolji suter koga je iznedrila Jugoslovensja kosarka.

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

zbog njega se gledala košarka
(Nebitno, 7. jun 2020 14:11)






vrlo lepo napisan i činjenično tačan komentar.

samo bih da dodam, moja dobra majka bi tih godina, kad god vidi da na televiziji gledam košarku, pitala da li igra "somče", i ako odgovorim da igra - sedala pored mene da i ona gleda.

petrovića je majčinski, bez ikakve malicioznosti, od milja, tako zvala zbog njegovih uvek poluotvorenih ustiju...

Ljubisa Livaac

pre 3 godine

Prenaduvan igrac usled tragicne smrti. Dizu ga u nebesa bespotrebno. Svaka cast na karijeri ali bilo je mnogo boljih. Vreme da neko istinu kaze. Na to stranu sto je kao Srbin izdao svoj rod.

Mare

pre 3 godine

Svaka cast svim nabrojenim ali Drazen je ubedljivo ispred svih,majstor,virtouz i najbolji igrac svih vremena u Evropi.Kukoc je broj dva a jedini koji ga moze prestici i koji podseca na njega je Luka Doncic.Stavise,siguran sam da ce Luka biti najveci igrac Evrope svih vremena kada bude zavrsio karijeru a tek je na pocetku.
(Objektivno, 07. jun )

Doncic ne igra odbranu i privatnik je kao i Dražen... palija 100 šuteva pogodi 30 poena i to u eri gde odbrana gotovo i ne postoji. Kukoc je bio dobar, ali mu je odbrana bila bedna kao i prethodnoj dvojici.
Peđa je bolji šuter i za 2 (što nije forsirao) i za 3, bolje se kretao, bolja odbrana i bio je prvi šuter (ne zvezda nego šuter) svoje ekipe i jedan od 3 ili 4 najbolja šutera svih vremena, što npr Kukoč nije bio. Ali posle Peđe, Kukoča najviše cenim, dok gorepomenutu dvojicu ne cenim preterano.

Trošači lopte bez odbrane.

VanBasten

pre 3 godine

Jedan je bio Drazen. Kao klinci smo danima iscekivali utakmice Cibone i reprezentacije da bi gledali magiju koja se nece roditi u skorije vreme

Mare

pre 3 godine

Svaka cast svim nabrojenim ali Drazen je ubedljivo ispred svih,majstor,virtouz i najbolji igrac svih vremena u Evropi.Kukoc je broj dva a jedini koji ga moze prestici i koji podseca na njega je Luka Doncic.Stavise,siguran sam da ce Luka biti najveci igrac Evrope svih vremena kada bude zavrsio karijeru a tek je na pocetku.
(Objektivno, 07. jun 2020 14:11)

Stojaković bolji i veći igrač od svih koje ovde veličaš.

et'o

pre 3 godine

Otkud Cibona i Skavolini u Spensu? Spens nije dvorana u Zagrebu vec u Novom Sadu.
(Will Mosley, 7. jun 2020 14:27)
---------------------------------------------------------

Finale KPK, igrano u Novom Sadu. Petrovic nije odigrao na nivou u toj utakmici, ali je Cibona napravila fenomenalan preokret u drugom poluvremenu i osvojila trofej. U vremenima kada su Cibona, Jugoplastika, pa potom i Partizan osvajali Kup Sampiona, ovaj Cibonin trofej se zaboravlja.

Tako je, kako je

pre 3 godine

Gledao sam sve majstore košarke tog vremena i tvrdim da je Dražen bio najbolji od svih. Prosto je plesao po terenu. Sećam se kad je u finalu Kupa kupova, igrajući u Realu, utrpao 62 poena Snajderu. Ovi koji se nisu rodili kad je on igrao kao i ovi drugi koji ne mogu da mu oproste neke njegove životne izbore, neka se uzdrže od komentara jer pojma nemaju i ispadaju smešni.

jap

pre 3 godine

Zar moramo svake godine da prolazimo kroz ovo ? Cisto sumnjam da oni spominju Jokica ili Djokovica non stop i govore da su najbolji ikada... covjeka slave sto je poginuo mlad i to je to... Boditoga , Djordjevic, Stojakovic, Jokic, Divac , Kukoc,Novicki, Parker... svi su bolji...

Cirkuzanti

pre 3 godine

Večiti romantizovani prikazi navodno nekih legendi. Legenda je jedino zato što je prerano umro, kao Mance, kao Tupak, Ejmi i ostali poznati sportisti i umetnici.

ajde

pre 3 godine

Cibona sa Draženom, Acom tricom, Vrankovicem i ostalima...
(Sale@, 7. jun 2020 16:20) #
------------------------------------

Iju! Samo da Zadrani za ovo ne cuju, trazice ukidanje Interneta.

Don Quijote

pre 3 godine

Drazen Petrovic je najbolji kosarkas svih vremena sa ovih prostora.
Najbolji je beli igrac svih vremena i svih prostora.
Zao mi je sto nije igrao za Zvezdu, ali sta se moze.
Zao mi je sto je odabrao Hrvatsku, ali sta se moze.
Oni koji ga nisu gledali uzivo, bolje da se uzdrze od komentarisanja.
Tacka!

Objektivno

pre 3 godine

Svaka cast svim nabrojenim ali Drazen je ubedljivo ispred svih,majstor,virtouz i najbolji igrac svih vremena u Evropi.Kukoc je broj dva a jedini koji ga moze prestici i koji podseca na njega je Luka Doncic.Stavise,siguran sam da ce Luka biti najveci igrac Evrope svih vremena kada bude zavrsio karijeru a tek je na pocetku.
(Objektivno, 07. jun 2020 14:11)

Stojaković bolji i veći igrač od svih koje ovde veličaš.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mare, 7. jun 2020 15:01)

Voleo bih da je tako jer i ja obozavam Stojakovica ali nije sigurno.Bas onako,kako sam napisao u prethodnom komentaru,Drazen pa Kukoc trenutno a prestici ce ih Doncic,kad zavrsi karijeru.

Istina

pre 3 godine

Pre Kice i Praje?
Protivprirodni blud.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sad znas, 7. jun 2020 15:58)

Do njegovog pojavljivanja,za naseg najboljeg igraca su izabrali Cosica i to gotovo svi strucnjaci i tadasnji kosarkasi...sto meni tada,kao klincu,nije bilo najjasnije ali...Drazena su vec sa njegovih 20 godina stavljali ispred svih,pa i Cose,Kice,Praje,Mirze,Moke...

Basketlija

pre 3 godine

Kad se pratila Cibona i Reprezentacija sa Drazenom,nista nije bilo nemoguce i nedostizno,i kad smo gubili ,znali smo i vjerovali da on moze stici nedostizno,sto je on veoma cesto i cinio...

Janko

pre 3 godine

Zaboravili ste da je 80 tih osim zvezde partizana i borca i valjevo imalo prvoligaša metalac u toj straobalnoj ligi. Dražen je najbolji košarkaš koji je igrao u toj našoj najboljoj ligi Evrope. Kad je osvojio 2 titule prvaka Evrope s cibonom Juga mu bila mala pa otišo u Real a kad je tamo vido da je kralj otišo u NBA da vidi kako je tamo. Tad se u NBA teško išlo on pa posle njega Divac a posle Kuki Rađa su bili pioniri evropljani u NBA ligi.

Pelcujte Nola

pre 3 godine

Dražen je svakako ikona evropske košarke. Ja sam tu malo subjektivan jer samo Novicki i Sabonis zaslužuju da se uopšte porede sa najboljim ex YU košarkašima. Meni je Praja najbolji ali ukusi su različiti pa može da se bira između Praje,Kiće, Dražena, Tonija ili Ćose. Ostali su druga liga.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Ako pitate bekovsku liniju tadašnjeg Reala Korbalan,Solozabal, Ituriaga ko ih je podvrgavao protiv prirodnom bludu,na redovnom nivou, odgovor je jasan ,to je bio On.Dražen. Bilo je tu i elemenata za krivično gonjenje po službenoj dužnosti.To Kuki nije radio ljudima.

Sto pises kad ti skodi?

pre 3 godine

Drazena su vec sa njegovih 20 godina stavljali ispred svih,pa i Cose,Kice,Praje,Mirze,Moke...
(Istina)

Mozda oni koji se nikad nisu bavili kosarkom... To je najbolja evropska petorka svih vremena, koja je uzela nekoliko EP, SP i olimpijsko zlato. Pogotovu sto nijedan ozbiljan trener ne bi rekao da je neko sa 20 godina bolji od tih legendi. To kao kad bi sad neko rekao da su Jokic i Doncic bolji od Drazena. Smesno...

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

@Will Mosley "Odkud Cibona i Scavolini u Spensu?" Ha-ha -ha-ha...I ti si vrsni poznavaoc košarke i Drazenovog opusa...Sinko,tvoje je znanje puno rupa,koje stoje na većim rupama. Pošto je doba demokratije i ti možeš da pljuješ po nekome,ali neka....Ima Čeki mali haiku-stih i za tebe:Jadan komentar. Nešto iza zareza.Nije Dražen. Ti si.

Miroslav

pre 3 godine

@MikiP-kada sam napisao da Drazen nije bio toliko dobar,mislio sam na to da ne moze da se svrstava medju 5 najdoljih igraca svih vremena,kao sto to ovde neki pisu.Ili da je najbolji beli igrac svih vremena.To su smesni komentari.U ozbiljnoj analizi,za Drazena,tesko bi se naslo mesto medju 100 najboljih igraca svih vremena.On je sigurno ol star igrac,ali nije dominirao toliko koliko neki ovde pisu.Nije dominirao u NBA,a to je kosarkaski krem.

Dragan-Borca

pre 3 godine

Za one koji kazu da je poginuo sa 28 a nije nista “konkretno” uradio u nba mogu samo da kazem da je Dzordan svoje titule osvajao sa 28,29,30 i sa 33,34,36 godina.Svi najbolji sportisti na svetu osvajaju svoje titule uglavnom kasnije u karijeri kad su iskusniji.
(Loading..., 7. jun 2020 13:17) # Link komentara
Preporučujem (+94)Ne preporučujem (-18)

Svi najbolji sportisti na svetu osvajaju svoje titule uglavnom kasnije?
Pa ajd da vidimo najbolje ikada kada su osvajali

Pele prvak sveta sa 18 godina
Maradona 25
Medzik prvak sa 20 samo
Leri Bird sa 25
Ronaldinjo 22. godine prvak sveta
Ronaldo Brazilac sa 17 imao zvanicno titulu prvaka sveta, pa sa 25
Zidan 26 godina
Mesi sa 22. godine uzeo Kup Sampiona
Kobe sa 22. godine, Karim sa 23, Dankan 22 itd
90% velikih suuper zvezda uzima titule vec do 25, 26
To sto Lebron, Dzordan, Durant i jos 10-ak njih nisu uzeli ranije su retki primeri
A i Drazen je bio prvak Evrope sa samo 21. godinom

Tuga s juga

pre 3 godine

Koliko got zvucalo ludo ovo sto cu napisati mislim da je to cinjenicno stanje. Drazen Petrovoc je simbol Jugoslovenskog sporta i najbolji sportas a ne samo kosarkas Jugoslavije svih vremena. U njemu je bila esencija kosarke i Jugoslavije. Kapetan za sva vremena zadnje plave ekipe koja je mogla i morala vladati svjetskom kosarkom. Koliko nas, toliko i vas.
Na zalost okolnosti i situacija su ga odredile da bude vise nas i da Srbi zaborave koliko nam je veselja u mladosti donio ovaj sportski virtuoz. Svi su drugi od Tonija do Vlade vodu nosili i bili svjesni tko je tata u plavoj reprezentaciji.
Kasnije i kod nas u Hrvatskoj.
Nikad se nasa kosarka nije oporavila od ovog gubitka. Sorry bivsa braco on se samo jednom radja.
Njegovo velicanstvo nekrunisani kralj kosarke Drazen Petrovic.
Pa vidite samo koliko ga mi u Hrvatskoj obozavamo a njegovo porijeklo je poznato svima. U njemu je bilo nesto vise od same kosarke.

Will Mosley

pre 3 godine

Imao sam čast ga gledati u utakmici Cibona _ Scavolini na SPENSu !! Velemajstor i virtuoz košarke!!
(Zoki, 07. jun 2020 13:07)

Otkud Cibona i Skavolini u Spensu? Spens nije dvorana u Zagrebu vec u Novom Sadu.

benić boro

pre 3 godine

Za mene lično dva najbolja igrača sa naših prostora su Dražen i Djordjević,ljudi koji su preuzimali odgovornost na sebe u najtezim momentima i koji su preokretali u korist svojih ekipa.Evo sad se pojavio još jedan velikan u vidu Luke Dončića,i on je baš kao i oni biće legenda.A Dražen je u svoje vreme bio bog u Ju košarci,taj je rješavao utakmice svojim šutevima iz daljine,ove starije pitajte zasto se ustajalo ujutro rano i pratilo našu reprezentaciju.(Ko od šale su padali Spanija,Litvanija,Italija i svi ostali al posle se zarati nažalost)

Uroš

pre 3 godine

Kolko sam ja čuo za najvećeg su proglasili nekog siledžiju što je pobeđivao na takmičenjima u zakucavanju osamdesetih, a merilo je bilo broj prodatih kineskih patika siromašnoj deci iz crnačkih porodica. Kasnije su mu i promenama pravila namestili da osvoji neke titule kad je liga postala izuzetno slaba povlačenjem istinskih zvezda. Tako sam bar čuo.

StraightShooter

pre 3 godine

Drazen... mrzio sam ga kad je igrao protiv Partizana ili Zvezde, ali da je bio fantastican - bio je. Gledao sam ga vise puta i u Beogradu i u Zagrebu i divio
mu se. Mislim da nisam gledao boljeg belog kosarkasa.
Doncic me po nekad, svojim stavom podseti na njega ali tu cistu eleganciju, preciznost i ubitacnost koju je imao Drazen - to ni jedan nas (ex-Yu teritorija pre i sad) kosarkas nije imao.

Visoka moda

pre 3 godine

@Nby

Kakav Partizan čoveče, kad svi znaju da je to lažna institucija.
Svi znaju da je diva najbolja u celom univerzumu, samo su drugi državni bankomat dok divu svesno uništavaju.
Ipak je deveto mesto u nikad jačoj evroligi vrednije od nekog prvaka evrope.

Џони

pre 3 godine

Дражен (Драган) Петровић није ни у топ10 на балкану, а камоли у европи. Кића, Праја, Делибашић, Кукоч, Рађа, Даниловић, Ђорђевић, Бодирога, Стојаковић, Јокић, Дончић, итд... Да не набрајам Новицког, Навара, Галиса и друге мајсторе

Milan Indjija

pre 3 godine

Pisite minuse koliko Vam volja, ali od Drazena nije bilo boljeg kosarkasa na prostoru SFRJ, a i mnogo sire. Ne ocekujem da deca ovo prihvate i ne osudjujem neznanje, jer nisu ziveli o ono vreme. Stariji i realni poznavaoci basketa, znace o cemu se radi.Zamislite samo sta bi uradio i jos koliko bio bolji, da se nije desila ova tragdeija. Kada jedan Redzi Miler kaze za Drazena da je najbolji suter koga je ikada video i da bi precrtao sebe u korist Drazena. Kada jedan Lebron Dzejms kaze da je Drazen najbolji stranac u NBA.... Treba li jos sta reci?

Dux

pre 3 godine

Jedan od najvecih ikada? Hm, cisto sumnjam. Nije on imao dovoljno vremena da bi pokazao sve sto zna. A o tome "sta bi bilo kad bi bilo", malo je naivno davati komentar. Po toj logici, Jokic moze da bude i najbolji NBA igrac svih vremena. Realnost je da je poginuo jer je bio glup. Dao zenskoj da vozi i zaspo na suvozacevom sedistu, nevezan. To su cinjenice.

Vukk

pre 3 godine

Da bi bio najveci moras biti veliki i van kosarke, kao covjek. On definitivno to nije bio. Sve i da jeste gledajuci samo kosarku neosporno vrhunski igrac, vanserijski ali ne i najbolji na starom kontinentu.

bapete bap

pre 3 godine

Najbolji kosarkas.. Jugoslavije.. Ikada
(Milos, 7. jun 2020 12:52)

Svaka cast Drazenu, hands down, ali tesko da je najbolji YU kosarkas ikada. Ako pricamo samo i o hrvatskom podrucju, Kukoc je apsolutno ispred njega.

Delije Čikago

pre 3 godine

Dovoljno je što smo svi kao klinci imitirali Dražena, kad je on poginuo imitirali smo Dzordana, to valjda nešto znači, Dražen Petrović je najbolji ne jugoslovenski, ne evropski, već najbolji beli igrač svih vremena, i tu nema nikakve dileme...

dragaN

pre 3 godine

Jedan od najvecih ikada? Hm, cisto sumnjam. Nije on imao dovoljno vremena da bi pokazao sve sto zna. A o tome "sta bi bilo kad bi bilo", malo je naivno davati komentar. Po toj logici, Jokic moze da bude i najbolji NBA igrac svih vremena. Realnost je da je poginuo jer je bio glup. Dao zenskoj da vozi i zaspo na suvozacevom sedistu, nevezan. To su cinjenice.
(Dux, 7. jun 2020 13:32)

Decko, kolko godina imas? Porediti Jokica i Drazena pokazuje veliku emocionalnu nezrelost. Drazen nije jedan od najvecih ikada, nego najveci evropski kosarkas svih vremena. Kolika je bila njegova velicina govori to sto je samo zahvaljujuci njemu Cibona dva puta bila prvak Evrope. Da li bi Jokic bilo kom klubu mogao da donese titulu prvaka Evrope? Ne bi mogao. Time se zavrsava diskusija.

Mare

pre 3 godine

Svaka cast svim nabrojenim ali Drazen je ubedljivo ispred svih,majstor,virtouz i najbolji igrac svih vremena u Evropi.Kukoc je broj dva a jedini koji ga moze prestici i koji podseca na njega je Luka Doncic.Stavise,siguran sam da ce Luka biti najveci igrac Evrope svih vremena kada bude zavrsio karijeru a tek je na pocetku.
(Objektivno, 07. jun 2020 14:11)

Stojaković bolji i veći igrač od svih koje ovde veličaš.

Milan

pre 3 godine

Dražen je bez konkurencije najbolji Šuter sa ovih prostora. Mislim da je peti najbolji ttojkaš u istoriji NBA po procentima. Da je najbolji košarkaš, nije. Kukoč je daleko kompletniji igrač, bio je treći igrač najboljeg tima u istoriji sa najboljim igračem u istoriji. Odlučivao je utakmice u Džordanovim i Pipenovim Bulsima. Petrović nije kompletniji ni korisniji ni od Jokića. Da je šutiranje sve u košarci, Harden bi redovno bio MVP. Vrhunski šuter, odličan igrač. MVP? Ne.

marko

pre 3 godine

Najbolji kosarkas evrope svih vremena. Regi Miler najbolji kosarkas Indijane ga je svrstao na drugo mesto najboljih shutera svih vremena. Najbrzi izbacaj prilikom suta svih vremena. U samo par godina u NBA krenuo je da rusi rekorde. Regi Miler i Jordan su rekli da je bilo vrlo tesko igrati protiv Petra. Dzon Stokton je pricao da na olimpijadi 91 protiv dream tima da su svi igraci su znali da ce izgubiti jedino je Drazen verovao da moze da pobedi. Labron James kada su ga pitali ko je najbolji igrac svih vremena van Amerike, rekao je Drazen. Tako veliki talenat.

sklek

pre 3 godine

Takav se ne radja vise! Jednostavno, najbolji igrac ikad sa ovih prostora. Sta bi bilo kad bi bilo...u svakom slucaju...kako je krenuo uzlaznim putanjom cini mi se da bi slagao po 30 poena u proseku u to vreme u tako jakoj ligi!!!! Igrao svaku utakmicu protiv all star igraca....i imao 22 u proseku...nema dalje! Kapa dole za cistog kosarkaskog majstora!!!

jap

pre 3 godine

Zar moramo svake godine da prolazimo kroz ovo ? Cisto sumnjam da oni spominju Jokica ili Djokovica non stop i govore da su najbolji ikada... covjeka slave sto je poginuo mlad i to je to... Boditoga , Djordjevic, Stojakovic, Jokic, Divac , Kukoc,Novicki, Parker... svi su bolji...

Uroš

pre 3 godine

Kolko sam ja čuo za najvećeg su proglasili nekog siledžiju što je pobeđivao na takmičenjima u zakucavanju osamdesetih, a merilo je bilo broj prodatih kineskih patika siromašnoj deci iz crnačkih porodica. Kasnije su mu i promenama pravila namestili da osvoji neke titule kad je liga postala izuzetno slaba povlačenjem istinskih zvezda. Tako sam bar čuo.

Cirkuzanti

pre 3 godine

Večiti romantizovani prikazi navodno nekih legendi. Legenda je jedino zato što je prerano umro, kao Mance, kao Tupak, Ejmi i ostali poznati sportisti i umetnici.

Ljubisa Livaac

pre 3 godine

Prenaduvan igrac usled tragicne smrti. Dizu ga u nebesa bespotrebno. Svaka cast na karijeri ali bilo je mnogo boljih. Vreme da neko istinu kaze. Na to stranu sto je kao Srbin izdao svoj rod.

Glumac

pre 3 godine

Koliko ste postali naporni sa ovim "Mocartom". Da je bio sjajan kosarkas jeste, da je bio licno MJ nije, da je mrzeo srbe jeste, da je nas kosarkas nije,... Pisite malo o nasim legendarnim kosarkasima, bilo ih je bezbroj, a ne da nas konstantno podsecate kad je dao najvise poena, skokova, kad je prvi put potrcao, kada se rodio, poginuo,... Pa nije drug Tito. Dajte neku pricu od Kici, Moki, Praji, Djordjevicu, Danilovicu, Paspalju, Bodirogi, Rebraci, Divcu, Pedji,...Objavite komentar

Objektivno

pre 3 godine

Дражен (Драган) Петровић није ни у топ10 на балкану, а камоли у европи. Кића, Праја, Делибашић, Кукоч, Рађа, Даниловић, Ђорђевић, Бодирога, Стојаковић, Јокић, Дончић, итд... Да не набрајам Новицког, Навара, Галиса и друге мајсторе
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Џони, 7. jun 2020 13:18)

Svaka cast svim nabrojenim ali Drazen je ubedljivo ispred svih,majstor,virtouz i najbolji igrac svih vremena u Evropi.Kukoc je broj dva a jedini koji ga moze prestici i koji podseca na njega je Luka Doncic.Stavise,siguran sam da ce Luka biti najveci igrac Evrope svih vremena kada bude zavrsio karijeru a tek je na pocetku.

Miroslav

pre 3 godine

Drazenu svaka cast,ali zasto mora da se preteruje? Citam komentare da je najbolji beli igrac ikada.Realno nije medju 10 najboljih.Sve njegove velike brojke su vezane za igranje u Evropi.Tada se u Evropi igrala napadacka kosarka,i pored Drazena bilo je jos igraca koji su imali prosek preko 30 poena (Galis,Oskar Smit...).U NBA on nije bio ni blizu tako dominantan.Nije imao sut preko ruke,i to mu je bio veliki probleem u NBA.Devedesetih bez skok suta je bilo jako tesko igrati u NBA.Nije bilo step beka.I pored tog nedostatka u igri,on je davao prosecno 22 poena u poslednjoj sezoni.To govori da je imao veliki kosarkaski IQ.Ali nije bio dominantan,kao sto ovde neki misle.Cak i u Nju Dzersiju nije bio najbolji igrac.To je bio Kolmen (koji zbog lude glave nije napravio vecu karijeru).Koliko je bilo slabosti u njegovoj igri,najbolje se videlo u plej ofu 1993. godine.Tada mu je statistika pala za nekih 30% u odnosu na regularnu sezonu.Dok je recimo pomenuti Kolmen,drasticno podigao svoje brojke.Drazenu Petrovic,veliki igrac,ali ni blizu tako dobar,kao sto neki ovde pisu.

Nebitno

pre 3 godine

Dražen je esencija košarke! Čovjek koji je pomicao granice, rušio rekorde... Čovjek kojemu su se divili i oni koje je "uništavao" na parketu, navijači protivničkih timova, djeca, mladi, stariji... zbog njega se gledala košarka, on je bio jamac uspjeha, u njega su se polagale nade za veliki rezultat u bivšoj državi, kasnije i u hrvatskoj... bio je vođa, ratnik, kapetan, čovjek! Žao mi je što neki nisu objektivni iz razloga koji nemaju veze sa sportom. Dražen je najbolji europski igrač svih vremena! Točka!
Hvala ti kapetane za sve lijepe trenutke koje si nam pružio! Počivaj u miru Božjem...

Will Mosley

pre 3 godine

Imao sam čast ga gledati u utakmici Cibona _ Scavolini na SPENSu !! Velemajstor i virtuoz košarke!!
(Zoki, 07. jun 2020 13:07)

Otkud Cibona i Skavolini u Spensu? Spens nije dvorana u Zagrebu vec u Novom Sadu.

nbc

pre 3 godine

Ono kad Srbi veličaju hrvate a nipodaštavaju svoje. Više pričaju o Petroviću i Kukoču nego o svim svojim veličanstvenim igračima zajedno. U svakoj deceniji smo imali igrače koji su bili najbolji igrači nekog Svjetskog ili Evropskog prvenstva ili su proglašavani najboljim u toj godini. Imali smo mi i Koraća i Kiću i Praju i Divca, Bodirogu, Stojakovića.... Ali naše prokletsvo autošovinističko nas ubi. U Hrvatskoj i ne spominju naše igrače. Zato danas izbacuju i veliku Desanku Maksimović iz gimnazije. Muka mi je više od nas kakvi smo.

Pegone

pre 3 godine

https://www.youtube.com/watch?v=MA4Ewfgre2w&t=35s

Petro protiv Olajuvona :-)
Tesko je izabrati ko je najveci kosarkas iz Ex-Yug ali Petrovic je medju najvecim.Bio je uzitak da se gleda na terenu.
RIP

Budimir Djokić

pre 3 godine

Danas će sportske novine i portali širom sveta objaviti vest o godišnjici smrti Dražena. Pamte ga Španci, Grci, Litvanci, ceo svet. Za mene je najbolji evropski igrač koga sam gledao i jedan od najboljih u istoriji košarke. Uživo sam ga gledao par puta u Čačku kada je Cibona gostovala Borcu. Jednom prilikom je postigao 47 poena skoro bez promašaja. Cela dvorana je aplaudirala. Idol nas rodjenih sedamdeset i neke.

miša

pre 3 godine

Kada jedan Lebron Dzejms kaze da je Drazen najbolji stranac u NBA.... Treba li jos sta reci?
(Milan Indjija, 07. jun 2020 13:20)

Treba reći da Lebron nema pojma.

Dirk Novicki.

Pa onda Parker, pa Kukoč (ili obrnuto) pa Gasol, pa Gasol... Pre Dražena su i Divac i Stojaković, Sabonis, Rađa... I to samo Evropljani. A šta sa Jao Mingom, Olajdžuvonom, Stivom Nešom ...
A gde je mlada garda na čelu sa Adetokumbom....

Na sajtu NBA stoji da je Dražen deseti najbolji Evropljanin (dakle ne stranac, samo Evropljanin) u NBA. Lično mislim da je i to precenjeno, ali svakako je u prvih 20 Evropljana, tu negde sa Detlefom Šremfom.

Miroslav

pre 3 godine

@MikiP-kada sam napisao da Drazen nije bio toliko dobar,mislio sam na to da ne moze da se svrstava medju 5 najdoljih igraca svih vremena,kao sto to ovde neki pisu.Ili da je najbolji beli igrac svih vremena.To su smesni komentari.U ozbiljnoj analizi,za Drazena,tesko bi se naslo mesto medju 100 najboljih igraca svih vremena.On je sigurno ol star igrac,ali nije dominirao toliko koliko neki ovde pisu.Nije dominirao u NBA,a to je kosarkaski krem.

Loading...

pre 3 godine

Za one koji kazu da je poginuo sa 28 a nije nista “konkretno” uradio u nba mogu samo da kazem da je Dzordan svoje titule osvajao sa 28,29,30 i sa 33,34,36 godina.Svi najbolji sportisti na svetu osvajaju svoje titule uglavnom kasnije u karijeri kad su iskusniji.

Rocky Balboa

pre 3 godine

Dan nakon EPa u Zagrebu gdje su ponizili sve protivnike a Dražen ubacivao 30 poena za poluvrijeme čovjek ujutro dolazi u dvoranu na šuterski trening, takva strast i predanost treningu i ljubav prema košarci nije viđena na ovim prostorima, laka mu zemlja.

Ljubomir

pre 3 godine

Najbolji košarkaš Evrope uz Nikosa Galisa svih vremena i među 5 svih vremena u svetu.Taj ko ga nije gledao nemôže nič dá svätí o kakvom se majstoru pod obručima radilo.Zbog njega sam zavolio košarku i navijati za Cibonu.Ovi današnji sportisti samo se bave sportom zbog para uopšte nema ljubavi prema sportu kojim se bave samo da se obogate pa da se išaraju po celom telu kao neki cirkusanti i da jure ove naduvane starlete.Deci koja se počinju baviti sportom treba pokazati Dražena Petrovića koliko je on uložio ljubavi i odricanja za sport kojim se bavio da bi postao to što jeste.Upoređivati njega i Jokića stvarno je smešno.Ovaj naš Jokić izgleda kao penzioner a ne profesionalni sportista u 25 godini.Volio sam ga gledati sve do onoga trenutka kada sam video da je obukao onaj dres sa šahovnicom.A to samo dokazuje kako jedan Srbin prodaje veru za večeru.

Nby

pre 3 godine

80 ih je bilo teze uzeti naslov Juge nego Evrope, Cibona, Partizan, Jugoplastika 3 puta...Drazen najbolji, Jugoplastika najbolji tim ikada, Partizan odmah iza iako Partizan jaci po imenima, u Ciboni osim Drazena nitko nije iskakao

Objektivno

pre 3 godine

Svaka cast svim nabrojenim ali Drazen je ubedljivo ispred svih,majstor,virtouz i najbolji igrac svih vremena u Evropi.Kukoc je broj dva a jedini koji ga moze prestici i koji podseca na njega je Luka Doncic.Stavise,siguran sam da ce Luka biti najveci igrac Evrope svih vremena kada bude zavrsio karijeru a tek je na pocetku.
(Objektivno, 07. jun 2020 14:11)

Stojaković bolji i veći igrač od svih koje ovde veličaš.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mare, 7. jun 2020 15:01)

Voleo bih da je tako jer i ja obozavam Stojakovica ali nije sigurno.Bas onako,kako sam napisao u prethodnom komentaru,Drazen pa Kukoc trenutno a prestici ce ih Doncic,kad zavrsi karijeru.

miša

pre 3 godine

Dražen je bez konkurencije najbolji Šuter sa ovih prostora. Mislim da je peti najbolji ttojkaš u istoriji NBA po procentima. Da je najbolji košarkaš, nije. Kukoč je daleko kompletniji igrač, bio je treći igrač najboljeg tima u istoriji sa najboljim igračem u istoriji. Odlučivao je utakmice u Džordanovim i Pipenovim Bulsima. Petrović nije kompletniji ni korisniji ni od Jokića. Da je šutiranje sve u košarci, Harden bi redovno bio MVP. Vrhunski šuter, odličan igrač. MVP? Ne.
(Milan, 07. jun 2020 13:31)

Najbolji šuter sa ovih prostora, iz Evrope, i jedan od najboljih u NBA svih vremena je Predrag Stojaković.

Mare

pre 3 godine

Svaka cast svim nabrojenim ali Drazen je ubedljivo ispred svih,majstor,virtouz i najbolji igrac svih vremena u Evropi.Kukoc je broj dva a jedini koji ga moze prestici i koji podseca na njega je Luka Doncic.Stavise,siguran sam da ce Luka biti najveci igrac Evrope svih vremena kada bude zavrsio karijeru a tek je na pocetku.
(Objektivno, 07. jun )

Doncic ne igra odbranu i privatnik je kao i Dražen... palija 100 šuteva pogodi 30 poena i to u eri gde odbrana gotovo i ne postoji. Kukoc je bio dobar, ali mu je odbrana bila bedna kao i prethodnoj dvojici.
Peđa je bolji šuter i za 2 (što nije forsirao) i za 3, bolje se kretao, bolja odbrana i bio je prvi šuter (ne zvezda nego šuter) svoje ekipe i jedan od 3 ili 4 najbolja šutera svih vremena, što npr Kukoč nije bio. Ali posle Peđe, Kukoča najviše cenim, dok gorepomenutu dvojicu ne cenim preterano.

Trošači lopte bez odbrane.

Dragan-Borca

pre 3 godine

Za one koji kazu da je poginuo sa 28 a nije nista “konkretno” uradio u nba mogu samo da kazem da je Dzordan svoje titule osvajao sa 28,29,30 i sa 33,34,36 godina.Svi najbolji sportisti na svetu osvajaju svoje titule uglavnom kasnije u karijeri kad su iskusniji.
(Loading..., 7. jun 2020 13:17) # Link komentara
Preporučujem (+94)Ne preporučujem (-18)

Svi najbolji sportisti na svetu osvajaju svoje titule uglavnom kasnije?
Pa ajd da vidimo najbolje ikada kada su osvajali

Pele prvak sveta sa 18 godina
Maradona 25
Medzik prvak sa 20 samo
Leri Bird sa 25
Ronaldinjo 22. godine prvak sveta
Ronaldo Brazilac sa 17 imao zvanicno titulu prvaka sveta, pa sa 25
Zidan 26 godina
Mesi sa 22. godine uzeo Kup Sampiona
Kobe sa 22. godine, Karim sa 23, Dankan 22 itd
90% velikih suuper zvezda uzima titule vec do 25, 26
To sto Lebron, Dzordan, Durant i jos 10-ak njih nisu uzeli ranije su retki primeri
A i Drazen je bio prvak Evrope sa samo 21. godinom

Visoka moda

pre 3 godine

@Nby

Kakav Partizan čoveče, kad svi znaju da je to lažna institucija.
Svi znaju da je diva najbolja u celom univerzumu, samo su drugi državni bankomat dok divu svesno uništavaju.
Ipak je deveto mesto u nikad jačoj evroligi vrednije od nekog prvaka evrope.

Nebonemamiljenike

pre 3 godine

Šta je zajedničko Draženu Petroviću, Radivoju Koraću, Džejmsu Dinu, Silvani Armenulić, Slobodanu Đuriću i Toši Proeskom? Svi su bili vrhunski, izuzetno cenjeni u svojoj profesiji, svi su poginuli u saobraćajnim nesrećama u životnoj dobi između 25 i 30.

Mirko

pre 3 godine

Jučer je Aca izjavio da je Dražen imao sve dogovoreno s Rudyem Tomljanovicem, da pređe u Rocketse sljedeću sezonu. Da podsjetim Rocketsi su bili prvaci 94', 95' s Hakeemom, Drexlerom, Horryem i Casselom. Tko zna da li bi Bulls i Jordan bili prvaci 96', 97' da je Dražen ostao živ. Btw Dražen vjerojatno ne bi ni došao na te kvalifikacije u Poljsku da Mirko Novosel koji je bio selektor nije inzistirao i da Kukoč nije preskočio turnir zbog obaveza s Bullsima, potpisivanje ugovore. Nećemo nikada znati šta bi bilo... :(

Gavra

pre 3 godine

"Da bi bio najveci moras biti veliki i van kosarke, kao covjek. On definitivno to nije bio. Sve i da jeste gledajuci samo kosarku neosporno vrhunski igrac, vanserijski ali ne i najbolji na starom kontinentu.
(Vukk, 7. jun 2020 13:08)"

I za Dzordana svi govore da je kao covek sto van kosarke a sto i prema saigracima tesko g...o.Ali to ne znaci da nije GOAT.

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

zbog njega se gledala košarka
(Nebitno, 7. jun 2020 14:11)






vrlo lepo napisan i činjenično tačan komentar.

samo bih da dodam, moja dobra majka bi tih godina, kad god vidi da na televiziji gledam košarku, pitala da li igra "somče", i ako odgovorim da igra - sedala pored mene da i ona gleda.

petrovića je majčinski, bez ikakve malicioznosti, od milja, tako zvala zbog njegovih uvek poluotvorenih ustiju...

Istina

pre 3 godine

Pre Kice i Praje?
Protivprirodni blud.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sad znas, 7. jun 2020 15:58)

Do njegovog pojavljivanja,za naseg najboljeg igraca su izabrali Cosica i to gotovo svi strucnjaci i tadasnji kosarkasi...sto meni tada,kao klincu,nije bilo najjasnije ali...Drazena su vec sa njegovih 20 godina stavljali ispred svih,pa i Cose,Kice,Praje,Mirze,Moke...

Rajko

pre 3 godine

Ju liga je bila stvarno najbolja u Evropi. Od 1979 do 1992 za 13 god ju ekipe 7 titula prvaka Evrope a sve ostale zemlje 6 titula. Jugoplastika 3 Cibona 2 Bosna i Partizan po 1 titulu. Tako jaku ligu pored Cibone Partizana Zadra Jugoplastike Bosne ZVEZDE Olimpije Borca Dražen sa Šibenkom osvoji prvenstvo 1983 kad je imao svega 19 god. Titulu je osvojio sa Mareljom Šarićem Žurićem Jarićem Ljubojevićem Đurićem koji bi realno bez njega bili 7 8 tim u zemlji.To govori kakav je velikan bio Dražen Petrović i koliko je vredeo u takvoj ligi.

Eto

pre 3 godine

Zbog Dražena i Kukoča sam zavoleo košarku. Odmah su tu bili i naši Paspalj, Pecarski, Grba, Divac i srce je bilo crno belo... Ali prva dvojica su igrali kao da su sa druge planete

VanBasten

pre 3 godine

Jedan je bio Drazen. Kao klinci smo danima iscekivali utakmice Cibone i reprezentacije da bi gledali magiju koja se nece roditi u skorije vreme

Pelcujte Nola

pre 3 godine

Dražen je svakako ikona evropske košarke. Ja sam tu malo subjektivan jer samo Novicki i Sabonis zaslužuju da se uopšte porede sa najboljim ex YU košarkašima. Meni je Praja najbolji ali ukusi su različiti pa može da se bira između Praje,Kiće, Dražena, Tonija ili Ćose. Ostali su druga liga.

benić boro

pre 3 godine

Za mene lično dva najbolja igrača sa naših prostora su Dražen i Djordjević,ljudi koji su preuzimali odgovornost na sebe u najtezim momentima i koji su preokretali u korist svojih ekipa.Evo sad se pojavio još jedan velikan u vidu Luke Dončića,i on je baš kao i oni biće legenda.A Dražen je u svoje vreme bio bog u Ju košarci,taj je rješavao utakmice svojim šutevima iz daljine,ove starije pitajte zasto se ustajalo ujutro rano i pratilo našu reprezentaciju.(Ko od šale su padali Spanija,Litvanija,Italija i svi ostali al posle se zarati nažalost)

City Slicker

pre 3 godine

Problem sa komentarima o Draženu je taj što danas košarku komentarišu ljudi koji u najvećem broju ne znaju ništa o košarci iz perioda pre 2000. Boli njih briga što Draženu kao belom beku iz Evrope nisu dali da igra kada je tamo otišao i što je prethodno sa svojih 18 godina bio dominantan i neprikosnoven u tada najjačoj ligi na svetu posle NBA. Nisu svesni ili ne žele da prihvate činjenicu da je baš on promenio NBA kada je dolazak evropskih košarkaša u pitanju. Na svojim leđima je izneo teret nipodaštavanja ne-američke košarke i tako otvorio vrata igračima van severnoameričkog kontinenta, pogotovo na spoljnim pozicijama. Gledaju neke statističke podatke sa standardima od pre 30 godina i porede ih sa današnjom cirkuskom funkcijom statistike gde se asistencije pišu za sva dodavanja koja su i za minut prethodila datom košu a kao skokovi se vode i hvatanja lopti koje se odbiju i kotrljaju skroz do polovine terena. Tako dođu do zaključka da neki basketaši koji pre 30 godina ne bi znali gde je levo a gde desno predstavljaju neke NBA face.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Ako pitate bekovsku liniju tadašnjeg Reala Korbalan,Solozabal, Ituriaga ko ih je podvrgavao protiv prirodnom bludu,na redovnom nivou, odgovor je jasan ,to je bio On.Dražen. Bilo je tu i elemenata za krivično gonjenje po službenoj dužnosti.To Kuki nije radio ljudima.

MikiP

pre 3 godine

@Miroslav

Gledao si Drazena uzivo? Ako nisi, onda jako tesko mozes da imas predstavu o velicini nekog igraca. Kosarka nije samo NBA. Kosarka nije suva statistika. Nikos Galis je u HOF a covek ima samo jedno evropsko zlato. Po tvojoj logici taj covek je beznacajan kao igrac. Drazen Petrovic je u HOF. Sta tu ima da se diskutuje? Belov, Cosic, Radja, Sabonis, Marculionis, Galis, Dalipagic, Divac, Menegin, Schmidt i on. Svako ima svog favorita ali reci za Petrovica da nije bio ni blizu tako dobar je posledica lose informisanosti.

Janko

pre 3 godine

Zaboravili ste da je 80 tih osim zvezde partizana i borca i valjevo imalo prvoligaša metalac u toj straobalnoj ligi. Dražen je najbolji košarkaš koji je igrao u toj našoj najboljoj ligi Evrope. Kad je osvojio 2 titule prvaka Evrope s cibonom Juga mu bila mala pa otišo u Real a kad je tamo vido da je kralj otišo u NBA da vidi kako je tamo. Tad se u NBA teško išlo on pa posle njega Divac a posle Kuki Rađa su bili pioniri evropljani u NBA ligi.

Realno

pre 3 godine

80 ih je bilo teze uzeti naslov Juge nego Evrope, Cibona, Partizan, Jugoplastika 3 puta...Drazen najbolji, Jugoplastika najbolji tim ikada, Partizan odmah iza iako Partizan jaci po imenima, u Ciboni osim Drazena nitko nije iskakao
(Nby, 7. jun 2020 14:02)

Tadasnja liga Jugoslavije je bila najjaca u Evropi,to jeste tacno a u toj ligi je Drazen bio bez konkurencije,kao i u Evropi.Jedino ko se u Evropi mogao pribliziti Drazenu,bio je Sabonis i niko vise.Jugoplastika je bila ubedljivo najbolja ekipa svih vremena u Jugoslaviji i to je tacno ali i igracki i po titulama.Imala je bolje igrace od svih ekipa a partizan nije imao jaci tim po imenima,ni pod razno.Takodje je netacno da Cibona nije imala dobre igrace,osim Drazena.On je bio toliko superioran da se mozda nije videlo ali zaboraviti njegovog brata Acu,Nakica,Cuturu,Knega...

Realno

pre 3 godine

80 ih je bilo teze uzeti naslov Juge nego Evrope, Cibona, Partizan, Jugoplastika 3 puta...Drazen najbolji, Jugoplastika najbolji tim ikada, Partizan odmah iza iako Partizan jaci po imenima, u Ciboni osim Drazena nitko nije iskakao
(Nby, 7. jun 2020 14:02)

Skoro za sve bih mogao da se slozim sa tobom,osim za to da je partizan bio jaci po imenima,sto nema sanse da je bilo tako.Kukoc,Radja,Perasovic,Dusko Ivanovic,Savic,Sretenovic,Pavicevic,Tabak,Naumovski,Sobin...partizan samo prvu petorku i to je sve,ostali ni do kolena splicanima.

Basketlija

pre 3 godine

Kad se pratila Cibona i Reprezentacija sa Drazenom,nista nije bilo nemoguce i nedostizno,i kad smo gubili ,znali smo i vjerovali da on moze stici nedostizno,sto je on veoma cesto i cinio...

Tako je, kako je

pre 3 godine

Gledao sam sve majstore košarke tog vremena i tvrdim da je Dražen bio najbolji od svih. Prosto je plesao po terenu. Sećam se kad je u finalu Kupa kupova, igrajući u Realu, utrpao 62 poena Snajderu. Ovi koji se nisu rodili kad je on igrao kao i ovi drugi koji ne mogu da mu oproste neke njegove životne izbore, neka se uzdrže od komentara jer pojma nemaju i ispadaju smešni.

Danilo

pre 3 godine

Steta za prekid karijere jer kakav je radnik bio u pitanju igrao bi on i posle 35 Vrhunsku kosarku .Sad ds je bio najbolji na ovim prlstorima to je bas tesko reci jer je ex Yu imala toliko neverovatnih igraca .Reko bi da je Drazen uz Praju nakbolji suter koga je iznedrila Jugoslovensja kosarka.

Sto pises kad ti skodi?

pre 3 godine

Drazena su vec sa njegovih 20 godina stavljali ispred svih,pa i Cose,Kice,Praje,Mirze,Moke...
(Istina)

Mozda oni koji se nikad nisu bavili kosarkom... To je najbolja evropska petorka svih vremena, koja je uzela nekoliko EP, SP i olimpijsko zlato. Pogotovu sto nijedan ozbiljan trener ne bi rekao da je neko sa 20 godina bolji od tih legendi. To kao kad bi sad neko rekao da su Jokic i Doncic bolji od Drazena. Smesno...

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

@Will Mosley "Odkud Cibona i Scavolini u Spensu?" Ha-ha -ha-ha...I ti si vrsni poznavaoc košarke i Drazenovog opusa...Sinko,tvoje je znanje puno rupa,koje stoje na većim rupama. Pošto je doba demokratije i ti možeš da pljuješ po nekome,ali neka....Ima Čeki mali haiku-stih i za tebe:Jadan komentar. Nešto iza zareza.Nije Dražen. Ti si.

mahatma gadni

pre 3 godine

Otkud Cibona i Skavolini u Spensu? Spens nije dvorana u Zagrebu vec u Novom Sadu.
(Will Mosley, 7. jun 2020 14:27)

Finale Kupa kupova 1987.
Natpis u mojoj školskoj radionici 80-ih: Prije stavljanja jezika u pogon, uključi mozak!

Tuga s juga

pre 3 godine

Koliko got zvucalo ludo ovo sto cu napisati mislim da je to cinjenicno stanje. Drazen Petrovoc je simbol Jugoslovenskog sporta i najbolji sportas a ne samo kosarkas Jugoslavije svih vremena. U njemu je bila esencija kosarke i Jugoslavije. Kapetan za sva vremena zadnje plave ekipe koja je mogla i morala vladati svjetskom kosarkom. Koliko nas, toliko i vas.
Na zalost okolnosti i situacija su ga odredile da bude vise nas i da Srbi zaborave koliko nam je veselja u mladosti donio ovaj sportski virtuoz. Svi su drugi od Tonija do Vlade vodu nosili i bili svjesni tko je tata u plavoj reprezentaciji.
Kasnije i kod nas u Hrvatskoj.
Nikad se nasa kosarka nije oporavila od ovog gubitka. Sorry bivsa braco on se samo jednom radja.
Njegovo velicanstvo nekrunisani kralj kosarke Drazen Petrovic.
Pa vidite samo koliko ga mi u Hrvatskoj obozavamo a njegovo porijeklo je poznato svima. U njemu je bilo nesto vise od same kosarke.

Sale@

pre 3 godine

Cibona sa Draženom, Acom tricom, Vrankovicem i ostalima, Jugoplastika sa Kukocem, Radjom, Savicem, Perasovic i ostali, Partizan sa Divcem, Paspaljem, Grbovic...
Bože, kakva je to liga bila, kakva se košarka igrala tada!!!

Don Quijote

pre 3 godine

Drazen Petrovic je najbolji kosarkas svih vremena sa ovih prostora.
Najbolji je beli igrac svih vremena i svih prostora.
Zao mi je sto nije igrao za Zvezdu, ali sta se moze.
Zao mi je sto je odabrao Hrvatsku, ali sta se moze.
Oni koji ga nisu gledali uzivo, bolje da se uzdrze od komentarisanja.
Tacka!

et'o

pre 3 godine

Otkud Cibona i Skavolini u Spensu? Spens nije dvorana u Zagrebu vec u Novom Sadu.
(Will Mosley, 7. jun 2020 14:27)
---------------------------------------------------------

Finale KPK, igrano u Novom Sadu. Petrovic nije odigrao na nivou u toj utakmici, ali je Cibona napravila fenomenalan preokret u drugom poluvremenu i osvojila trofej. U vremenima kada su Cibona, Jugoplastika, pa potom i Partizan osvajali Kup Sampiona, ovaj Cibonin trofej se zaboravlja.

ajde

pre 3 godine

Cibona sa Draženom, Acom tricom, Vrankovicem i ostalima...
(Sale@, 7. jun 2020 16:20) #
------------------------------------

Iju! Samo da Zadrani za ovo ne cuju, trazice ukidanje Interneta.

StraightShooter

pre 3 godine

Drazen... mrzio sam ga kad je igrao protiv Partizana ili Zvezde, ali da je bio fantastican - bio je. Gledao sam ga vise puta i u Beogradu i u Zagrebu i divio
mu se. Mislim da nisam gledao boljeg belog kosarkasa.
Doncic me po nekad, svojim stavom podseti na njega ali tu cistu eleganciju, preciznost i ubitacnost koju je imao Drazen - to ni jedan nas (ex-Yu teritorija pre i sad) kosarkas nije imao.