Košarka 196

Subota, 09.05.2020.

15:01

"Majka mi je Hrvatica i govorim srpski – bez toga Partizan me ne bi doveo"

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri govorio je o svom poreklu i odluci da dođe u Srbiju.

"Majka mi je Hrvatica i govorim srpski – bez toga Partizan me ne bi doveo" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

196 Komentari

Sortiraj po:

Делије КНН

pre 3 godine

Кажеш за мајку да је хрватица а за баку да је из Ц.Горе, ок је то ал шта ти је баба по националности? Какви спинови и кукавичја јаја..загорски изборниче???

Stevan

pre 3 godine

Baka Crnogorka, mama Hrvatica... a on kaze da govori srpski.
Nama Srbima je to jasno, naravno... ali Crnogorci i Hrvati mora da su zbunjeni.

nz

pre 3 godine

Ali i dalje su ovi uporni u raspravi ko je Hrvat a ko nije. Stvarno su navijači tog kluba crvenih boja rak rana srpskog sporta, u sportsko rivalstvo oni unose političke elemente, to je srž njihovog identiteta. Zaludni umovi, zaista.

zdravkogf

pre 3 godine

Pravo pisni nemoj da ucis oca kako se prave deca. Znam ja dobro gde sta treba kad se pise. Ali ja neću da tebi polazem račun. Drugo mrsko mi stalno pritiskati taster da stavjiam znak pitanja i sve ostalo. Štose tice ov štosi napiso jotovati pa bi te pito sta ova rec znaci na hrvatski posto si Hrvat. Takodje Nisim odgovorio kako bi ti napisi ovu rec partizan zeli da muse dodeli aba liga bez pleofa. Ajde pismeni reci kako bi ti to drukčije napiso.stose tice sporta mnogo se ne razumeš jer nepratis sport tusi totalno laik. Mnogosi opterećen tvojim partizanom i objen samo klupski interes moraš malo da pogledaš realno ja sam navijac zvezde ali znam nekad i da napišem kritiku judima iz zvezde koji vode klubove pa tako i Mrkele I Terziću a nevidim da vi grobari kritikujete vase Vučelića vazura i Vuletića i ostale iz kluba jer oni vama zamazu oci sa kupovima a glavni trofeji titule i aba lige ni na vidiku. Pozdrav

Јабучило

pre 3 godine

@zdravkogf
Дрес јесте промењен за време Туђмана, али само зато што смо добили веома квалитетне дресове (много боље од домаћих) на поклон од Јувентуса и дуго их користили. Тако је црно-бело заживело код нас. Упечатљив контраст црног и белог је пријатан за око и навијачи су га прихватили. Такође, тим бојама је створен карактеристичнији клупски идентитет од црвено-плавих или белих дресова, какве је већ носио Хајдук.

Што се оснивања тиче, Партизан је основан у Београду, али је истина (коју нико не крије) да је већина првог састава дошла из Загреба. Зна се и да су већина играча имали официрски чин хрватског домобранства који их је штитио од одласка на фронт. Уосталом, браћа Чајковски су били православни Руси.

Ништа од поменутог није тајна, али је за омиљени звездашки наратив Стуба Српства врло увету пријатно да је Партизан хрватски клуб.

Kole

pre 3 godine

@zdravko
Slazem se sa ovim što si napisao, ali čoveče ti si tehnički nepismen. Gramatička greška za greškom umanjuje ozbiljnost iznetih cinjenica, pa tako postaješ laka meta u nekoj ozbiljnijoj raspravi. Predlazem ti da otvoriš jedan prozor paralelno sa onim na kome pišeš komentar, gde se mogu naći odgovori sta se piše zajedno, a šta odvojeno. Kako se i gde koristi slovo j. Ne moraš za početak da znaš sve o jotovanju, ali neke osnovne stvari bi morao da usvojiš.

batko

pre 3 godine

Apsolutno me zabole za tvoje porodično stablo(deblo).Ono što mi se sviđa kod tebe jeste način na koji razmišljaš i kako vodiš klub u kojem si trener.Zato svaka čast, a tvoje poreklo je tvoja privatna stvar. Iskreno, milo mi je ako takva osoba ima i malo genetike pokupljene sa ovih prostora.

zdravko

pre 3 godine

Pa prijatejiu nesirim ja neistnu. prvo u beografiji u hratskoj se kaze daje partizan osnovan u zagrebu u preporuku franje tudjmana. posto u tadasnjoj hrvatskoj je postojo dva velika kluba dinamo zagreb i hajdik split. tako se tudjman sasto sa vrhom generala vojske jugoslavije dase partizan prebaci u beograd jer je u hrvatskoj mnogo tri velika kluba a u srbiji samo jedan i to zvezda tako su prebacili partizan u beograd pasu igraci gradjsnskog prekomandovani u partizan cajkovski zebac bobek dabi partizan pariro zvezdi.stose tice dresa licno vam tudjman promenio u crno beli dres jer ima interviju snimjien tudjmana kako je proveo kao presdnik partizana i licno u toj emisiji govorijo kako je partizan prebacen u beograd i da je on kao presdnik kluba promenio boje i toje ziva istina. stose tice dresa zvezde nema nikake veze sa hrvatskom sahovnicom stati to pada na pamet zvezdin dres crveno beli prugasti a ne kockasti tako da nemozes da izmisjias. ja nikoga nisam uvredijo samo sam reko sta crna boja znaci i koje u hrvatskoj to nosio s dali tudjman to namerno uradio da crveno plavi dres promeni u crno beli dres samo je reko da je on taj koji promenio boje dresova. taj interviju sa franjom tudjmanom moze dase nadje na you tubu mozda neznam sigurno jasam gledo na hrvatskoj tve u svsjcerskoj i toje ziva istina i nema dileme.Pozdrav

Kane

pre 3 godine

Pošto već komentarišete šta je starije jaje ili kokoš, mi iz mešanog braka to najbolje znamo: rodjen sam 50.prošlog veka od oca Srbina iz BGD i majke Hrvatice iz Gospića i nikad nisam imao dilemu a ni moj brat da smo mi Srbi. Svako ima pravo a i osećaj pripadnosti nekom narodu pa tako i Novak, ja, moj brat, Vanja Udovičić i mnogi drugi da kazu ono što jesu, a ne ono što bi vi voleli - da je Novak Hrvat a ne Srbin kao što ste bukvalno "preveli" Teslu u Hrvata a 70.godina kad sam ja bio u njegovom selu, smejali ste mi se i rekli "vidi ovde je rodjen ovaj vaš"...Hrvati nikada nisu imali niti će imati identitet i onda prisvajaju tudje...

vi kompleksasi si svasta dozvoljavate

pre 3 godine

@will mosley sad jos i Srdjanu to reci posto vidim da mislis da znas bolje od njega posto je sam rekao da je s Kosova

Јабучило

pre 3 godine

@ zdravkogf

Не мислиш ли да је мало непримерено да икоме причаш о писмености? Елем, обрати пажњу на боје хрватске шаховнице. Шокантно! Зар не? И престани да шириш неистине. Укратко: Партизан није основан у Загребу. Како је Партизан добио црно-беле боје је прича испричана више пута и нећу је понављати. Нема везе са овим или оним Туђмановим ставовима и вашим, да будем пристојан, надоградњама истине.

Ommm

pre 3 godine

I Zvezda, a naročito Partizan zu zmijska gnezda najgoreg komunističko udbaškog ološa koji pije krv ovoj Srbiji 75 godina. Dok se to ne razjuri i gnezdo ne zapali, nema nam spasa.

zdravkogf

pre 3 godine

Cuti ti pravo pisni kad budeš u životu uspeo koja i da iza tebe ostane delo i dase jiudi vesele uz tvoje ono štosi ostavio. Ja kako znam danas niko lopatu ne voli tuje kraj price. Štose tice dresa vidim dasi u sportu i u opšte nepismen zvezdin je dres crveno beli kake veze ima sa hrvatskom. Drugo crvena boja je simbol pobede i država Srbija ima zastavu gde ima i crvenu i belu boju. Štose tice crne boje ona označava žalost tugu i bol a ti dobro znaš koje nosio crnu boju u hrvatskoj gdese svaki posten Hrvat stidi te boje. Takodje vas Franjo tudjman je proglašen za presednika partizan počasnim posto si nepismen pa nećeš razumet daje tudjman večito u partizanu i posle smrti a on ima pravo jer je osnivac tog tvog partizana u zagrebu i posle prebačen partizanu beograd.Te price vase grobarske dasu Srbi osnovali partizan Tosu vas iluzije evo prave istine kada je partizan Franjo tudjman prebacijo iz zagreba u beograd tad su tempa izabrali i jos neki vojni lica za rukovodstvo partizana. Ali nikako sto protežete laz kako su ti jiudi osnovali partizan ovoje prava istina Zagrepčani a vise i dajle prsite sa Vasom nametnutom crnom hrvatskom bojom. Pozdrav

Slobodan

pre 3 godine

Pa naravno da su te zato doveli, njihov Predsednik od 1958-1960 i to celog JSD-a je takodje bio Hrvat i to general Franjo Tudjman :)

Posle Franje dosao im je Janko Bobetko..
(Urke, 09. maj 2020 21:51)

Nisam znao da je bio i Bobetko, jos da dovedu Mesica i to je to ...

Јабучило

pre 3 godine

Deo komentara je tacan ali veci deo bas i nije, ne kazu Hrvati vrtolet vec zrakoplov, a Rusi kazu samaljot. Ali imaju slicnih reci, recimo tisuca, to je i hrvatski i ruski naziv za hiljadu, kao i rec krasno, koju nema potrebe da "prevodim".
(Will Mosley, 09. maj 2020 22:48)

Читај пажљивије!
Реч је о хеликоптеру, не о авиону. На руском је авион самолет (чита се самаљот), хеликоптер је вертолет (чита се вјертаљот). Даље, нисам написао да су Хрвати увели вртолет, већ да је било покушаја, по узору на руски.
Што се тисуће тиче, тачно је. Али није тисућа некаква новоизмишљена реч, већ стара словенска. "Наша" хиљада је дошла из грчког.
Коначно, красно на руском не значи што и красно на српском/хрватском.
Вероватно си мислио на красиво, што значи лепо. Красное значи црвено.

Sima

pre 3 godine

Nebrini triki nista partizan je osnovan odakleti majka. Pa tako osecaj se kao kod svoje kuce.Posto neznas jacu ti triki reci daje franjo tudjman im bio presednik sportskog drustva Partizan i postoje posle pocasni presednik. Takodje je im franjo tudjman promenio boju kluba od plavo crvrne dao im crno beli da bog sacuva jer znase zasto crna boja.Pozdrav
(zdravko, 09. maj 2020 23:10) Cuti bre tu nepismeni, pa vi imate crveno bele boje kao hrvatska sahovnica, a na dresu vam hrvatska Idea.

zdravko

pre 3 godine

Nebrini triki nista partizan je osnovan odakleti majka. Pa tako osecaj se kao kod svoje kuce.Posto neznas jacu ti triki reci daje franjo tudjman im bio presednik sportskog drustva Partizan i postoje posle pocasni presednik. Takodje je im franjo tudjman promenio boju kluba od plavo crvrne dao im crno beli da bog sacuva jer znase zasto crna boja.Pozdrav

WillyWonka

pre 3 godine

Jedan od rijetkih trenera u košarci koji zna šta će, a i kako će. Pravi stručnjak, a i u pravom je klubu. Ne interesuju me ova prepucavanja, samo volim košarku i drago mi je ovog velikog trenera gledati u akciji. Kapa dole!

Will Mosley

pre 3 godine

Зракомлат никада није био озбиљан предлог. Појавио се деведесетих у неком бизарном новорјечнику хрватскога као предлог за енглеско жаргонско "chopper" (чопер, оно што ми зовемо супер-сецко). Тај ваздухопловни речник је чак писан некаквом новоабецедом, наравно неприхваћеном. За време Туђмана је био неуспео покушај да званично уведу вртолет уместо хеликоптер, по узору на руско "вертолет". 

Изабрао си лоше примере, али си суштински у праву. Измишљају речи на силу, да би се што више удаљили од Срба. Али не схватају да и те измишљене речи заправо само увећавају (не нужно и обогаћују) српско језичко наслеђе.
(Јабучило, 09. maj 2020 19:21)

Deo komentara je tacan ali veci deo bas i nije, ne kazu Hrvati vrtolet vec zrakoplov, a Rusi kazu samaljot. Ali imaju slicnih reci, recimo tisuca, to je i hrvatski i ruski naziv za hiljadu, kao i rec krasno, koju nema potrebe da "prevodim".

Will Mosley

pre 3 godine

Tako da... bolje da si stavio nick Preletacevic ?
(Russell Crowe, 09. maj 2020 19:16)

Mogao je to isprani mozgovi da napise u jednini. A mozda decko misli da ako ima dva oka, dva uha i dva bubrega da ima i dva centralna mozga hihihihi.

Will Mosley

pre 3 godine

Botovi peckaju Trinkija sto mu majka Hrvatica a zaboravljaju da je njihovom idolu Novaku Djokovicu majka Hrvatica a deda sa oceve strane, Vladimir iz Crne Gore, i sta cemo sad, kako je on onda srpski teniser?

Will Mosley

pre 3 godine

Novaku je cale Srbin s Kosova ili kako on kaze "ne znam sta vi glumite tamo dolje da ste"
(otkrij prvo svoj identitet, 09. maj 2020 19:46)

Nije tacno, Novaku je cale iz Crne Gore jer su i Srkijevi roditelji odatle, a Novakova majka iz Dalmacije. Hvala na paznji i prijatno.

Will Mosley

pre 3 godine

Bravo Trinkieri vidi se ta pobjednička hrvatska krv u tebi. 
(Ante, 09. maj 2020 18:40) 

To se vidi u tvom idolu Novaku. Zar ne znas da on vas vatrene uvek i u svemu podrzava i prvi priskace u pomoc? On prema vama oseca isto sto i Nadal prema Spancima, Mesi, Zaneti, Kambijaso, Saviola, Batistuta prema Argentincima, Kijelini, Pirlo, Nesta prema Italijanima, ili Lam, Bekenbauer, Klop prema nemackom narodu. A to je i normalno zar ne...

Takvi su nam samo beda

pre 3 godine

@srpsko hvala i slava, moras da uzmes u obzir istorijski momenat i ulogu srpstva. Srpstvo sa pocetka vijeka je vise pokret za oslobodjenje Juznih Slovena nego konkretno neki nacionalisticki pokret i zato su i Crnogorci i svi ostali manje-vise prisli toj prici. Srpstvo sa kraja vijeka je cist fasizam i naravno da svako normalan oce da se odmakne od toga. Licno sebe smatram Crnogorcem i to je to. Svako dobro zelim.
(Nikola MNE, 9. maj 2020 20:57)
Znaci, sa pocetka veka, kada ste se predali, 1916-te, KAPITULIRALI, pred austro-ugarima, i danasnjoj vam bracom ustasama, Srbija vam bila majka... E, kada su se svi pobrojani POVAMPIRILI, Srbija vam nije nista? Maceha? Putujte, igumani, izdajnickog roda, bez vas bi Srbija bila mala Svajcarska do sada! Srbi fasisti...zbog dve, tri, budale...mi smo bar te fasiste vratili na fabricka. Vi, i braca vam ustase, bacajte im cvece kad vam opet dodju. Sramni ste.

Will Mosley

pre 3 godine

Ima li neke veze hrvati i partizani?
(Delije Čikago, 09. maj 2020 17:46)

Vise i blize veze imaju zvezdani i hrvati, tipa Prosinecki, Juric, Lucho Ibanjez, glavni sponzor u kosarci, crveno bela boja dresova, ovo poslednje ih/vas najvise i povezuje.

Beogradski Crnogorac

pre 3 godine

@srpsko hvala i slava, moras da uzmes u obzir istorijski momenat i ulogu srpstva. Srpstvo sa pocetka vijeka je vise pokret za oslobodjenje Juznih Slovena nego konkretno neki nacionalisticki pokret i zato su i Crnogorci i svi ostali manje-vise prisli toj prici. Srpstvo sa kraja vijeka je cist fasizam i naravno da svako normalan oce da se odmakne od toga. Licno sebe smatram Crnogorcem i to je to. Svako dobro zelim.

*(Nikola MNE, 9. maj 2020 20:57)




Ti sebe možeš samo Montenegrinom da smatraš, jer je crnogorsko ime već zauzeto, a njega danas nose i njim se ponose Srbi iz Crne Gore ka što su to svojevremeno činili i kralj Nikola i pre toga Njegoš.

Takvi su nam samo beda

pre 3 godine

@srpsko hvala i slava, moras da uzmes u obzir istorijski momenat i ulogu srpstva. Srpstvo sa pocetka vijeka je vise pokret za oslobodjenje Juznih Slovena nego konkretno neki nacionalisticki pokret i zato su i Crnogorci i svi ostali manje-vise prisli toj prici. Srpstvo sa kraja vijeka je cist fasizam i naravno da svako normalan oce da se odmakne od toga. Licno sebe smatram Crnogorcem i to je to. Svako dobro zelim.
(Nikola MNE, 9. maj 2020 20:57)
Znaci, sa pocetka veka, kada ste se predali, 1916-te, KAPITULIRALI, pred austro-ugarima, i danasnjoj vam bracom ustasama, Srbija vam bila majka... E, kada su se svi pobrojani POVAMPIRILI, Srbija vam nije nista? Maceha? Putujte, igumani, izdajnickog roda, bez vas bi Srbija bila mala Svajcarska do sada! Srbi fasisti...zbog dve, tri, budale...mi smo bar te fasiste vratili na fabricka. Vi, i braca vam ustase, bacajte im cvece kad vam opet dodju. Sramni ste.

Will Mosley

pre 3 godine

Pa naravno da su te zato doveli, njihov Predsednik od 1958-1960 i to celog JSD-a je takodje bio Hrvat i to general Franjo Tudjman :) 

Posle Franje dosao im je Janko Bobetko..
(Urke, 09. maj 2020 21:51)

Ne znam ciji klub je OSNOVAO Slobodan Penezic Krcun, u kom klubu je predsednik bio Slavko Komar i koji klub u kosarci finansira i sponzorise sponzor koji se zove Idea. Mora da sam sve to izmislio...Reci da sam u pravu ili me demantuj, trece nema. :)

Will Mosley

pre 3 godine

hahaha.jos jedan dokaz da je partizan antisrpski klub
(d, 09. maj 2020 21:31)

Zasto onda Partizanu nije u kosarci antisrpski sponzor Idea? Da te cujem.

Will Mosley

pre 3 godine

Botovi peckaju Trinkija sto mu majka Hrvatica a zaboravljaju da je njihovom idolu Novaku Djokovicu majka Hrvatica a deda sa oceve strane, Vladimir iz Crne Gore, i sta cemo sad?

Will Mosley

pre 3 godine

Trinki rodjo da nam ostanes jos 100 godina i da isto toliko puta igramo Evroligu a onima iz komsiluka cemo ostaviti cipiripi kup, kako panteri popularno zovu kup Radivoja Koraca. Ako budu dobri, mozda im ostavimo i Aba Superkup.

Will Mosley

pre 3 godine

No pasaran
(IvoLolaRibar, 09. maj 2020 18:54)

Sta znaci to? Odavno me zanimalo sta znaci no pasaran, jos od kako je izasla pesma istog naziva.

Fatamorgana

pre 3 godine

Bravo Trinkieri vidi se ta pobjednička hrvatska krv u tebi.
(Ante, 09. maj 2020 18:40)

Kakva pobednička hrvatska krv kad se govori o košarci.

Srpsko hvala i slava

pre 3 godine

Nikola MNE, 9. maj 2020 20:57)

Nikola u ime poginulog pretka u okolini Niksica nosim ime, i djed mi ga je nosio koji je takodje stradao od istog neprijatelja na zalost onih koji su promenili veru i prisli okupatoru! Dakle treci put mi se ime ponavlja. Ni na ciju drzavu nismo krenuli oruzjem nego vlastiti prag i kucu branili od dusmana. Fala Bogu bili nas je dovoljno da neprijatelja slomijemo kako dolikuje, a onda krece neka prica kao tvoja o srpskom fasizmu? Sada neki drugi vetrovi duvaju u CG, ovi moji sto zivote dase za slobodu oni ispadaju fasisti i zlikovci a saradnici okupatora i veciti neprijatelji svega crnogorskog pa i samog Njegosa neki dobri ljudi, civilzovani i autohtoni crnogorci. Ne moze to tako postovani moj prijatelju, istina ce reci vrlo brzo svoje. Tebi svako dobro zelim, kao i svim gradjanima dobronamjernima u CG.

C i n i k

pre 3 godine

Bravo Trinkieri vidi se ta pobjednička hrvatska krv u tebi.
(Ante, 09. maj 2020 18:40)


Andrea kaze da govori srpski, sem toga dosao je u HOF Evropske kosarke..a sa tim vi iz hr nikakve veze nemate,vi ste saka jada..

C i n i k

pre 3 godine

Изабрао си лоше примере, али си суштински у праву. Измишљају речи на силу, да би се што више удаљили од Срба. Али не схватају да и те измишљене речи заправо само увећавају (не нужно и обогаћују) српско језичко наслеђе.
(Јабучило, 09. maj 2020 19:21



To je jedan mali i zao narod nzn sto ih uopste ovde tretirate i objasnjavate elementarne stvari?
Imaji nasu,srpsku gramatiku tako da je stvar potpuno jasna, njima svakako tesko pada sto govore srpskim jezikom i ovo uporno javljanje na nase sajtove bas to i pokazuje.
I gde bi oni jadni isli uostalom,na cije sajtove?

crni

pre 3 godine

Vole oni hrvate zato su te doveli. Kome nije jasno neka samo nadje timove sa prvog fudbalskog derbija. Partizan nije imao dva igrača iz Srbije a Zvezda sve na prezime ić i sve stara srpska imena. Nismo isti,jedno brdo dva sveta.
(Billy Billy koraci a na jugu splićani, 9. maj 2020 18:54)

Nismo isti...na jednoj strani gomila maloumnika koja prebrojava krvna zrnca i gleda ko je imao više Hrvata, Albanaca i muslimana u timu, koji prozivaju svoje igrače poreklom iz okolnih zemalja i prete nekim bojkotima utakmica dok su isti u timu i navijači koji svakoga prihvataju raširenih ruku ako igra srcem za klub...pogodi u koju grupu ti spadaš.
(nz, 09. maj 2020 20:48)
On spada u grupu“Železnik”

moralni gmizavac

pre 3 godine

Czv otisao u stecaj, ne postoji vise, fmp kupio grb i ime i sada se zove czvbgd, a radnicki basket se zove fmp. Zato sto niko ne moze da zabrani fmp kako cemo da se zovemo.
Pozdrav dobri ljudi

Vasojevic

pre 3 godine

@Nikola
Pravoslavni crnogorci su ili Srbi ili prosrpski orjentisani u ogromnoj vecini i to ce biti za vijek vjekova i to ti odlicno znas. Sastav danasnje vlasti i kako se vlada znas jos bolje.Zato sjedi jedan!

Urke

pre 3 godine

Pa naravno da su te zato doveli, njihov Predsednik od 1958-1960 i to celog JSD-a je takodje bio Hrvat i to general Franjo Tudjman :)

Posle Franje dosao im je Janko Bobetko..

briselski sporazum i tata alek

pre 3 godine

Vole oni hrvate zato su te doveli. Kome nije jasno neka samo nadje timove sa prvog fudbalskog derbija. Partizan nije imao dva igrača iz Srbije a Zvezda sve na prezime ić i sve stara srpska imena. Nismo isti,jedno brdo dva sveta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Billy Billy koraci a na jugu splićani, 9. maj 2020 18:54..hvala Bogu ,da nismo,...

Nikola MNE

pre 3 godine

@srpsko hvala i slava, moras da uzmes u obzir istorijski momenat i ulogu srpstva. Srpstvo sa pocetka vijeka je vise pokret za oslobodjenje Juznih Slovena nego konkretno neki nacionalisticki pokret i zato su i Crnogorci i svi ostali manje-vise prisli toj prici. Srpstvo sa kraja vijeka je cist fasizam i naravno da svako normalan oce da se odmakne od toga. Licno sebe smatram Crnogorcem i to je to. Svako dobro zelim.

nz

pre 3 godine

Vole oni hrvate zato su te doveli. Kome nije jasno neka samo nadje timove sa prvog fudbalskog derbija. Partizan nije imao dva igrača iz Srbije a Zvezda sve na prezime ić i sve stara srpska imena. Nismo isti,jedno brdo dva sveta.
(Billy Billy koraci a na jugu splićani, 9. maj 2020 18:54)

Nismo isti...na jednoj strani gomila maloumnika koja prebrojava krvna zrnca i gleda ko je imao više Hrvata, Albanaca i muslimana u timu, koji prozivaju svoje igrače poreklom iz okolnih zemalja i prete nekim bojkotima utakmica dok su isti u timu i navijači koji svakoga prihvataju raširenih ruku ako igra srcem za klub...pogodi u koju grupu ti spadaš.

Jole

pre 3 godine

Svaka čast na članku, svaki put u pravo vreme, kao i mnogi pre ovoga, kao, ko je bio predsednik Partizana, ko je morao da pređe u partizan po direktivi vojske, kako je Partizan bio prvak po naredjenju itd.bez ikakvog smisla i potrebe osim da se klinci nalože na međusobnu mržnju ili veličanje vođinog kluba. Što se ne pitate u tom istraživačkom novinarstvu, kako je Terzić umesto u zatvoru predsednik Zvezde, kako je nepoznati vazura prvi čovek Partizana itd., to nisu aktuelne teme, ali jesu ko je bila majka Trinkijerija. Samo vi pumpajte ovu decu koja znaju istoriju 3 dana u nazad.

relativno novi slučaj

pre 3 godine

Samo u naslovu spomeni hrvat ili - ica;pa stotine komentara-najčitanije!
Eto,barem nam se novinari vesele...mislim da smo svi ovdje upisani,slučajevi za promatranja.
Oni koji to ne prepoznaju - patološki slučajevi

Srpsko hvala i slava

pre 3 godine

Vuk CG, 9. maj 2020 18:55)
Vuce dobri moj brate. Ne moze se u 200 km/2 od naroda koji ima istu veru, imena, prezimena, slavu, ama bas sve isto i kojih ima pola miliona praviti vise nacija. Realno je da su Srbi ti koji su izgradili CG, narocito dinastija Petrovic. Ne mogu nikome zabraniti niti zelim to da se izjasnjava kako ko zeli, ali istinu treba uvaziti. Ne mogu dva rodjena brata biti dve razlicite nacije, a to je sada slucaj u CG. Nije naucno izvodljivo. Ako jeste neka neko pojasni. Svako dobro ti zelim kao i svima u Crnoj Gori. Pozdrav

Доколенко Багрокарић

pre 3 godine

@ Pa i Novaku je, a ćale CGorac, ali on kaže da je Srbin, treba mu verovati.
(Srki đetić, 09. maj 2020 15:18)

И Стефан Немања је био Црногорац и Његош такође, а сви ми знамо да су били Срби. Жалосно је што се један део људи прима на мржњу коју сеју милогорци зарад опстанка на власти. Чак и сви они знају да су Срби, али слатка им власт па им ништа није свето.

Srpsko hvala i slava

pre 3 godine

Vuk CG, 9. maj 2020 18:55)
Vuce dobri moj brate. Ne moze se u 200 km/2 od naroda koji ima istu veru, imena, prezimena, slavu, ama bas sve isto i kojih ima pola miliona praviti vise nacija. Realno je da su Srbi ti koji su izgradili CG, narocito dinastija Petrovic. Ne mogu nikome zabraniti niti zelim to da se izjasnjava kako ko zeli, ali istinu treba uvaziti. Ne mogu dva rodjena brata biti dve razlicite nacije, a to je sada slucaj u CG. Nije naucno izvodljivo. Ako jeste neka neko pojasni. Svako dobro ti zelim kao i svima u Crnoj Gori. Pozdrav

dure

pre 3 godine

procitah,jedno dvadeset komentara,prvih...i ne mogu dalje..sve raspomamljeni navijaci ugasenog kluba,danasnjeg fmp2...ne mogu dalje..zavist je cudo!

Chox

pre 3 godine

Partizan je kosmopolitski klub. U njemu mogu da igraju i za njega mogu da navijaju ljudi svih vera i nacionanosti. Nacionalizam ostavljamo nekim drugim klubovima.
(Realnost, 09. maj 2020 15:18)

Ali ti navijaci sve vise naginju u sektu zvanu Tegeltijini svedoci

petar markovic

pre 3 godine

nisam znao da pored albanofila na b92 ima i toliko milogorofila koji se ubise pokusavajuci pre svega sebe da ubede da nisu srbi i da ta nacija milogorska postoji

Igokea since 2007

pre 3 godine

Igokejci se stalno puvaju da su nekakva institucija. Margaret Tacer je jednom prilikom to lepo objasnila: Biti mocan je kao biti dama. Ako moras da govoris ljudima da jesi, znaci da nisi.

Јабучило

pre 3 godine

A onda ste odbacili originalne hrvatske dijalekte kajkavski i čakavski i uzeli srpsko, štokavsko narečje kao jezički standard. Vi ste ti koji govorite iskrivljenim srpskim jezikom. Koliko je iskrivljen taj jezik, govori i činjenica da ste pokušavali da ga dodatno oskrnavite (neuspešno) nepostojećim rečima poput zrakomlat, samokres... što je jedinstven slučaj u svetskoj lingvistici.
(Nakalemljen narod, nakalemljen jezik..., 09. maj 2020 16:58)

Самокрес се користио у српском језику негде у Карађорђево доба, али су га потиснули (мала) пушка, кубура и коначно пиштољ/револвер.

Зракомлат никада није био озбиљан предлог. Појавио се деведесетих у неком бизарном новорјечнику хрватскога као предлог за енглеско жаргонско "chopper" (чопер, оно што ми зовемо супер-сецко). Тај ваздухопловни речник је чак писан некаквом новоабецедом, наравно неприхваћеном. За време Туђмана је био неуспео покушај да званично уведу вртолет уместо хеликоптер, по узору на руско "вертолет".

Изабрао си лоше примере, али си суштински у праву. Измишљају речи на силу, да би се што више удаљили од Срба. Али не схватају да и те измишљене речи заправо само увећавају (не нужно и обогаћују) српско језичко наслеђе.

Ante

pre 3 godine

Gledam komentare, i grobari i delije se svađaju koga Hrvati više vole, jer je to kao sramota..
I onda isti ti nickovi na drugim temama optužuju Hrvate da su rasisti, šovinisti...
Komedija.
Da se razumijemo, vjerovatno više Hrvata "voli" Partizan. Na zato jer su "manje Srbi", nego zbog nekog "backgrounda" koji je ipak različit između Partizana i Crvene Zvezde, kao i što je to između Hajduka i Dinama, naravno, iako se to dosta i promijenilo naravno..

Russell Crowe

pre 3 godine

Sine, svoje seksualno opredelenje zadrzi za sebe. Par puta pominjes "vas rcma" ...kapiram da ti ne dostaje onaj komsija kad si bio...ali stvarno to je licna stvar
(isprani mozgovi, 09. maj 2020 17:00)

_______________________________

Ime ti sve govori.... isprao vam mozgove prvo Zvezdan Terzic za kojim je bila raspisana medjunarodna poternica a onda i Nebojsa Covic, prvi covek u vrrme Tadica za pregovore na KiM... gde nestadose pare sa KiM!?
Pita ga Vujosevic za Zemunce, za Djindjica a kod Olje u studiju MUK, odmah reklame :)
Pitali Covica pre 10 godina, ZVEZDA ILI PARTIZAN, kaze on... FMP :)
Terzic pre isto 10-ak godina, mozda koju vise pricao o kanceru Srpskog fudbala, Zvedi i Partizanu... kad gle cuda :)
Svetac i spasitelj u isto vreme :)

Tako da... bolje da si stavio nick Preletacevic ?

Bob

pre 3 godine

Ima li neke veze hrvati i partizani?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Delije Čikago, 9. maj 2020 17:46)

# verovatno mnogo veca od onoh sto usvas osnovali a na sebi imaju hiljade litara srpske krvi. Krcun...

BWB

pre 3 godine

Do prije par godina je govorio da je hrvat od glave do pete, sad odjednom propricao tkz srpskim jezikom, tj iskvarenim hrvatskim
(petokoronaš, 9. maj 2020 17:51)



Kakav bre hrvatski jezik, pa to ne postoji kao ni hrvatski narod, to su ti sve pokatoličeni Srbi, mada ima i dosta Roma, na primer onaj političar, mislim da se zvao Stipoje ili Stipe Mesić, tako nešto.

ban Kulin

pre 3 godine

ban Kulin, 09. maj 2020 15:40
Ne znaju ni u Niš jer su Bugari a ne Srbi
(Renato, 9. maj 2020 17:29)




Važno da ti znaš, jer si Srbin, verovatno zato i obilaziš sajtove na srpskom jeziku, vuče te genetika, a što se tiče Bugara, nikakav problem, pa i oni su Srbi sa govorna manata.

vanredno je stanje,ne puštajte primitivce na portal

pre 3 godine

da spomenem i da zvezda ne mrzi hrvate, krcun je osnovao zvezdu.
(moralni gmizavac, 09. 

jel ti uopšte znaš ko je bio Krcun?
ili onako mlatiš,kao za Šajbera da je bio hrvat,a ustaše mu pobile 50 članova porodice.

bakalarbakalar

pre 3 godine

Grobari na utakmicama možda ne recituju Šekspira, ali se nije desilo da se izvižde i bojkotuju igrači u crno-belom dresu samo zato što su muslimani (Omić, Kikanović).
(Specijalitet kuće turskih konjanika, 09. maj 2020 16:51)

Je l realno da si pomenuo Kikanovica u tom kontekstu? Kako bese ona vasa "Elmedine Elmedine hoces li slanine..."

Vuk CG

pre 3 godine

Pa odakle Petrovici Srbi dodjose na Cetinje??? Tvorci Crne Gore. Iz Popova Polja moj Vuce! Jesu li Petrovici Srbi ili Crnogorci? Hvala na odgovoru.
(Srpsko hvala i slava, 09. maj 2020 17:58)
Zao mi je ali sa takvima ne komuniciram

rahan, admire olabavi malo

pre 3 godine

`nasledio´ sam da navijam za cz, ali mora se priznati da je trinkijeri pravi smeker. digao je partizan iz totalne bule. bili su se raspadali. posle nedavnih covicevih izjava oko igranja neigranja preostalih tekmi fajnal fora voleo bih da se ove godine partizan proglasi za prvaka. u zvezdi je doslo do nekakvog zasicenja, citava sezona se vukla na silu kenjkavo, pozdrav

:D

pre 3 godine

Bože, kako ste vi glupasti, jednodimenzionalni. Stvarno, zadnjica Europe...
(prika iz susjedstva, 09. maj 2020 17:06)

Sjajno si opisao Hrvate.

Vojvoda Momčilo

pre 3 godine

Ti bi voleo zvezdu, da treniraš. ali znaš da mi nikada ne bi doveli rvata.
(Zevs, 09. maj 2020 16:29)

Taman posla. Vi ste samo doveli dragovoljca sa kninske tvrđave. Inače vam je legenda kluba.

Billy Billy koraci a na jugu splićani

pre 3 godine

Vole oni hrvate zato su te doveli. Kome nije jasno neka samo nadje timove sa prvog fudbalskog derbija. Partizan nije imao dva igrača iz Srbije a Zvezda sve na prezime ić i sve stara srpska imena. Nismo isti,jedno brdo dva sveta.

realno

pre 3 godine

Logicno, ima ta nit kod Partizana da voli ‘rvate svoje. I pre i posle Franje, da se ne lazemo.
Ovi polupismeni sto nisu ucili istoriju, ne mitomanite kao ti isti Hrvati. Jedina dva juzna slovenska plemena su bas Srbi ( vece ) i Hrvati ( manje ). Raskol se desio vec po dolasku na Balkan, a Hrvati nikada nisu imali drzavu do XX veka, sto ne znaci da ih nije bilo. Jezik nam je logicno bio isti ( mi ga zovemo srpski, oni hrvatski ), ali su ga Hrvati stvarno posteno promenili da ne bude kao srpski sto je smesno, ali avaj, tako je. Balkanci su najvece poliglote na svetu, govore do sedme godine bar 4 jezika ( srpski, hrvatski, bosanski i ovaj najnoviji esperanto, pardon, crnogorski ), a ako imaju siru rodbinu u Sloveniji ili Makedoniji, opa , vec 5 ili cak 6... kakvo bure baruta.

moralni gmizavac

pre 3 godine

zašto nije objavljeno ko je bio prvi predsednik fk cz? (Slavko Kolmar) i zašto ne kažete gde je održan sastanak 4. okt. 1945 g. kad je osnovan fkp (dom vojske bgd)...ovo su bitni detalji jer zvezdaši kažu da je fkp osnovan u zg a oni su kao srpski klub ne znaju da su imali hrvata za prvog predsednika, a prvu utakmicu van FNRJ su igrali u Tirani sa rep. Albanije 16 aprila 1945 g.

Pozdrav

Edo

pre 3 godine

@dileja
Pa covek je u pravu...Majka mu je Hrvatica, sto znaci da mu je maternji jezik srpski (posto Hrvati govore srpski/stokavski, a izvorni hrvatski je cakavski)
Ali ga ti nalupa gluposti... Čak i da jesi u pravu za sve što si napisao... A nisi jer izvorni hrvatski uopće nije čakavski nego je čakavski samo jedan od tri dijalekta hrvatskog jezika, a književnim se smatra štokavski. Ali da bude smješnije, čovjeku je majka iz Rijeke, baš iz regije u kojoj se priča čakavskim narječjem. Tako da si ga baš omašio....

Orlando

pre 3 godine

Svaka čast na trudu, profesionalnosti, strasti u vođenju tima, gospodinu Andrei Trinchieriu, samo mi nije jasno čemu negativni komentari ljubomornih Delija?
Pa kakvi smo to ljudi, mi Srbi?!

Demar Derozan

pre 3 godine

@Saka jada
Ne, to je po svim lingvistickim kriterijumima jedan te isti jezik, kako god ga neko zvao, srpski ili hrvatski ili srpsko-hrvatski. Ne moze se nasilnim i vestackim ubacivanjem 20-30 reci u vokabular menjati sustina i izraz vec postojeceg jezika. U tome je i sustina drame raspada bivse Ju jer su sve novonastale drzavice pozelele da imaju svoje jezike, osim nas, sa teznjom da se na vestacki nacin grade novi identiteti.

dileja

pre 3 godine

Pa covek je u pravu...Majka mu je Hrvatica, sto znaci da mu je maternji jezik srpski (posto Hrvati govore srpski/stokavski, a izvorni hrvatski je cakavski)

dileja

pre 3 godine

Pa i Novaku je, a ćale CGorac, ali on kaže da je Srbin, treba mu verovati.
(Srki đetić, 09. maj 2020 15:18)

Pa i ti si Srbin, iako ne verujes u to

Srpsko hvala i slava

pre 3 godine

(Vuk CG, 9. maj 2020 17:03)
Pa odakle Petrovici Srbi dodjose na Cetinje??? Tvorci Crne Gore. Iz Popova Polja moj Vuce! Jesu li Petrovici Srbi ili Crnogorci? Hvala na odgovoru.

Sah mat

pre 3 godine

Ti bi voleo zvezdu da treniras ali mi nikad ne bi doveli rvata.
@Zevs

I ti bi volro za zvezdu da navijas ali je nema. Vazno da imas protiv koga da navijas.

isprani mozgovi

pre 3 godine

kroz nas RCMA :)))
(Russell Crowe, 09. maj 2020 15:43)

Sine, svoje seksualno opredelenje zadrzi za sebe. Par puta pominjes "vas rcma" ...kapiram da ti ne dostaje onaj komsija kad si bio...ali stvarno to je licna stvar

Vuk CG

pre 3 godine

Pa i Novaku je, a ćale CGorac, ali on kaže da je Srbin, treba mu verovati.
(Srki đetić, 09. maj 2020 15:18

Shvati da su Crnogorci najveci Srbi, i jedan sam od takvih. Deset muskih glava mi je palo za srpstvo u CG. Hoces li mi ti Titova nacijo nauciti ko sam?
(Srpsko hvala i slava, 09. maj 2020 16:24)
I moji su ginuli za Crnu Goru pa ti kazem da je to sto pricas neistina. Srbi i Hercegovci iz CG su Srbi i niko drugi

kosjan

pre 3 godine

Господин човек, то кажем ја, Звездаш!!!
(Бојан, 09. maj 2020 16:56)


Ma ti si mi zvezdas sve ti verujem...

legolas

pre 3 godine

@ nema šta.

Neću smarati. Ali gospodine ili dečače, nisam se uvlačio ni ujaku za prvu pljugu ni razrednoj za trojku iz matiša kada mi je trebala.
Zašto bi se to nazvalo uvlačenjem ako kazem nesto afirmativno za nekog. Jeste frajer jeste znalac, jeste harizmatican. i to je istina.

To NE ZNAČI. da manje volim moju Zvezdu, ona je meni ovako glupom i starom dovoljna i hvala joj za sve tuge i radosti u životu, a ti odrasti i gledaj stvari vedrije.

Molder

pre 3 godine

Ma... Da si slucajno trener u Hrvatskoj, pricao bi tamo da "pricas" Hrvatskim...batali nas tih politickih prica u sportu, bavi se klubom, treninzima i sportom prvenstveno i mani se politike

Millennium

pre 3 godine

Uopšte neću da čitam komentare. Samo ću reći ono što zaista mislim. Kada vidim ove priče meni je bio san da igram za Zvezdu/Partizan, to je kućno vaspitanje i sve ove srceparajuće poruke, želim da sve naše igrače još u mlađim selekcijama prodamo stranim klubovima i zovemo ih kada treba da igraju za reprezentaciju. A da u međuvremenu stranci igraju za naše klubove. Kod njih znaš. Igraju za novac i to je to. Nema jeftine patetike i tako dalje.

david33

pre 3 godine

Institucija? Pa sta je onda fk crvena zvezda? Eh svako svog konja hvali.
(Smejurija, 09. maj 2020 16:10)
Vidis ko vam je gazda i u FK i KK i znaš odmah ko ste i kako vas gledaju ???
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Salaso, 9. maj 2020 16:41)

Sine a ko su vama gazde tri vvv prasca na čelu fk i ostoja korleone u kk.

hrasno

pre 3 godine

Nama je u poslednjim sezonama igrao Edo Murić, Adin Vrabac, Amar Gegić, Kenan Karahodžić...
Hezonja je priznao da je bilo kontakata da dođe u Partizan, Jusuf Nurkić javno rekao da je Partizanovac i da će jednog dana sigurno doći, šuškalo se i za Teletovića...
To je sve, ne jer smo mi za bratstvo i jedinstvo, nego jer smo mi jedna od najpoštovanijih evropskih košarkaških kuća, respektovana u celom svetu.

Kao što ja kao objektivni Grobar mogu da priznam da zbog "ušatog" ali i broja titula i navijača, nećemo moći u skorije vreme da prestignemo Zvezdu u fudbalu, tako će svaki Delija sa iole malo mozga priznati da smo u košarci za vas drugi nivo.
Oni koji su kao u srednjem veku vršili hajku na momka samo zbog imena i prezimena, se neće složiti a i ne moraju, nek se vidi razlika.

sjfhj

pre 3 godine

Batice ti govoris iskrivljeni hrvatski.
Davno prije srbijanaca su Hrvati imali i rjecnik i knjizevnost
(Šaka jada, 09. maj 2020)

Pisali su Latinski u AU do Vuka. Morao sam napisati iako slutim da si jedan od onih kojima samo Bog može pomoći.

Hodeks,vojnik dr.Nestora i putnik u buducnost

pre 3 godine

Batice ti govoris iskrivljeni hrvatski.
Davno prije srbijanaca su Hrvati imali i rjecnik i knjizevnost
(Šaka jada, 09. maj 2020 15:47)
Jeste istina,nas jezik je iskrivljen od turcizama i anglizama,ali u sustini vuce korene iz starohrvatskog

Realnost

pre 3 godine

@23sudija

Ako ispade pojedinih budala smatras za stav vecine navijaca Partizana onda debelo gresis. Takodje se pravis blesav za rasisticke ispade koji nisu bili rasisticki vec naviacki, p...o c......a je navijacki folkor prema nekome ko je igrao u Zvezdi a ne rasisticki povik. Romi su u Partizanu dobrodosli, primer Predrag Luka, koga su svi voleli. Ali zato ne spominjes da u jednom drugom klubu 99% navijaca misli da svi moraju da budu Srbi od tetkice i obezbedjenja na ulazu do funkcionera, igraca i trenera i navijaca.

nema sta

pre 3 godine

Jesam Zvezdaš, ono, okoreli, u 42-oj banci sam,kako i ne bi bio, ali ovaj lik je faca samo tako,ludak svoje vrste.
Znalac posla i ujedno frajerčina, svo poštovanje. Vidi se samopouzdanje i autoritet znanja.
Nekako me podseća na blesavog Klopa, ne znam zašto izvodim uvek tu korelaciju, kad jednog vidim podseti me na drugog.
U svakom slučaju,kada je ovakav protivnik sa druge strane,mojoj Zvezdi treba biti čast takmičiti se sa njim.
(legolas, 09. maj 2020 15:20)

Auuu kako im se uvlacis...

goranh

pre 3 godine

Batice ti govoris iskrivljeni hrvatski.
Davno prije srbijanaca su Hrvati imali i rjecnik i knjizevnost
(Šaka jada, 09. maj 2020 15:47)

Da, da, davno pre nego što se i znalo za Hrvate Srbi su iskrivili jezik nepoznatog naroda i od tad govore tim iskrivljenim jezikom, posle su i Hrvati govorili taj iskrivljeni jezik ali srećom mlada hrvatska država je rešila da to ispravi tako da ja spikere na HRT jedva razumem, srećom nije se prenelo na ceo hrvatski narod pa ljude razumem.

Slobodan

pre 3 godine

Trinkijeri je naglasio svoje korene kao jedan od ključnih razloga dolaska u Partizan u trenutku kada je postao prvi strani trener u klupskoj istoriji.
Majka mu Hrvatica !
Ovde se vise nista nema dodati ... usput, videli smo skoro Vuletica i onu sramnu objavu oko dece iz Knina ...
Srbija je velika zemlja, samo sto je ovde narod isuvise gostoljubiv i dobar, narod koji isuvise brzo oprasta i zaboravlja ...
Bio je u Partizanu pre ovoga jedan veliki srbomrzac, lik koji je otvoreno pljuvao nas Srbe za sve 400 000€ godisnje, njega su ukovali u zvezde ... sto si veci Srbomrzac u Partizanu te vise postuju ...
Mada bez obzira na sve Trikineri je gotivan lik !

Zurkolomac

pre 3 godine

Batice ti govoris iskrivljeni hrvatski.
Davno prije srbijanaca su Hrvati imali i rjecnik i knjizevnost
(Šaka jada, 09. maj 2020 15:47)

Sako brabonjaka vi kao nacija ne postojite, svi ste pokatoliceni Srbi. A istoriju i knjizevnost ste imali isto kao i vasa braca aljbanci.
Jedina vasa istorija su deciji logori, klanje i bacanje cveca na naciste i hitlera. Sako brabonjavog jada i bede...

sjfhj

pre 3 godine

Institucija? Pa sta je onda fk crvena zvezda? Eh svako svog konja hvali.
(Smejurija, 09. maj 2020 16:10)

Nije za poređenje,za početak u pitanju su dva različita sporta. Ovde osim tebe niko ne pominje fudbal a još manje Crvenu Zvezdu. E sad se ti zapitaj zašto si čitajući vest o KK Partizan ostavio komentar na temu FK Crvena Zvezda?

Danko

pre 3 godine

Pa i Novaku je, a ćale CGorac, ali on kaže da je Srbin, treba mu verovati.
(Srki đetić, 09. maj 2020 15:18)

Smesan si Milovac.Kompleksi te ubijaju.

Andreja

pre 3 godine

,,Iskrivljeni hrvatski” rece neko neditan negde... Vi ste poznati po ,,bogatoj” istoriji i po tome da ste najhrabriji narod, ali ne zato sto ste hrabri nego zbog toga sto se ničega ne stidite!

legolas

pre 3 godine

toto kotunjo & Luka Laban
Hvala vama i da se borimo da nam Srbija uz rad i pomoc dobrih ljudi ide napred bez obzira na pretnje sa svih strana. Pogotovo danas.

I neka i Zvezda i Partizan budu oni koji ce da ruse prepreke i preskacu rovove u borbi za bolji zivot svih ljudi a najpre onih malih i obicnih.
Porazi titule druga i prva mesta su samo trenuci proslava i tuge, ne smeju biti povodi za mržnju tuču i negaciju drugog. Uzivajmo u rivalstvu, a ne u onemoćalosti i slabljenju onog drugog. Pozdrav svima.

Dvorska budala

pre 3 godine

naravno da mu treba verovati. ako je meni cale npr iz sumadije ne znaci da nije srbin. tako je i cg samo geografski pojam, a tamo zive razne nacije, npr. srbi, albanci, novokomponovana milogorska nacija itd.
(petar markovic, 09. maj 2020 16:00)

Jeste, poznato je da geografski pojmovi postanu države a ne narodi.

Gorki

pre 3 godine

Ti si u partizanu ne zato sto govoris srpski, vec zato sto ti je majka Hrvatica i sto govoris hrvatski. Zato te partizan angazovao. Uhvatila ga nostalgija za rodnim krajem.

Specijalitet kuće turskih konjanika

pre 3 godine

Partizan je kosmopolitski klub. U njemu mogu da igraju i za njega mogu da navijaju ljudi svih vera i nacionanosti. Nacionalizam ostavljamo nekim drugim klubovima.
(Realnost, 09. maj 2020 15:18)

Ti ocigledno nikad nisi slusao navijanne grobara pa kada imas takvo razmisljanje.
(oh boze, 9. maj 2020 16:11)

Grobari na utakmicama možda ne recituju Šekspira, ali se nije desilo da se izvižde i bojkotuju igrači u crno-belom dresu samo zato što su muslimani (Omić, Kikanović).

Srpsko hvala i slava

pre 3 godine

Prvo Triky RESPEKT!

Drugo odgovor za :

Pa i Novaku je, a ćale CGorac, ali on kaže da je Srbin, treba mu verovati.
(Srki đetić, 09. maj 2020 15:18

Shvati da su Crnogorci najveci Srbi, i jedan sam od takvih. Deset muskih glava mi je palo za srpstvo u CG. Hoces li mi ti Titova nacijo nauciti ko sam?

Nakalemljen narod, nakalemljen jezik...

pre 3 godine

Batice ti govoris iskrivljeni hrvatski.
Davno prije srbijanaca su Hrvati imali i rjecnik i knjizevnost
(Šaka jada, 9. maj 2020 15:47)

A onda ste odbacili originalne hrvatske dijalekte kajkavski i čakavski i uzeli srpsko, štokavsko narečje kao jezički standard. Vi ste ti koji govorite iskrivljenim srpskim jezikom. Koliko je iskrivljen taj jezik, govori i činjenica da ste pokušavali da ga dodatno oskrnavite (neuspešno) nepostojećim rečima poput zrakomlat, samokres... što je jedinstven slučaj u svetskoj lingvistici.

petar markovic

pre 3 godine

Pa i Novaku je, a ćale CGorac, ali on kaže da je Srbin, treba mu verovati.
(Srki đetić, 09. maj 2020 15:18)

naravno da mu treba verovati. ako je meni cale npr iz sumadije ne znaci da nije srbin. tako je i cg samo geografski pojam, a tamo zive razne nacije, npr. srbi, albanci, novokomponovana milogorska nacija itd.

Salaso

pre 3 godine

Institucija? Pa sta je onda fk crvena zvezda? Eh svako svog konja hvali.
(Smejurija, 09. maj 2020 16:10)
Vidis ko vam je gazda i u FK i KK i znaš odmah ko ste i kako vas gledaju ???

najkvirc

pre 3 godine

Partizan ne mrzi Hrvate, dapače. Mnogi slavni Hrvati su ostavili traga u Partizanu. Da spomenem samo Valoka, Čajkovskog, Tudjmana...

zoro

pre 3 godine

Čim prije što si Hrvat. Dobrošao u Jugoslavensko sportsko društvo Partizan, klub bratstva i jedinstva, Tito partija crno bela armija. Nije džaba dr Franjo Tudjman bio predsjednik.

oh boze

pre 3 godine

Partizan je kosmopolitski klub. U njemu mogu da igraju i za njega mogu da navijaju ljudi svih vera i nacionanosti. Nacionalizam ostavljamo nekim drugim klubovima.
(Realnost, 09. maj 2020 15:18)

Ti ocigledno nikad nisi slusao navijanne grobara pa kada imas takvo razmisljanje.

duledudule

pre 3 godine

Dok god ne upadne u tobla ovog vaseg ostoje i naseg cove ok mi je.Simpa je prica o basketu tako treba i da ostane.Da nam se vrati Radonja pa da vidimo ko je gde

Lokos

pre 3 godine

Nacionalizam ostavljamo nekim drugim klubovima.
(Realnost, 09. maj 2020 15:18)

Kaznjeni of uefe dva puta zbog rasizma. Imali zastavu koja vredja jevreje protiv Totenhema. Pevaju pola madjar pola ustasa. Keltski krst im stalno stoji na jugu
Dokle ide grobarsko licemerje???
(23sudija, 09. maj 2020 15:25)

Eh da Marin hrvat i ako Marin nikad nije rekao da je Hrvat, to je taj kosmopolitski klub po potrebi.

ejjj

pre 3 godine

Nacionalizam ostavljamo nekim drugim klubovima.
(Realnost, 09. maj 2020 15:18)

Kaznjeni of uefe dva puta zbog rasizma. Imali zastavu koja vredja jevreje protiv Totenhema. Pevaju pola madjar pola ustasa. Keltski krst im stalno stoji na jugu
Dokle ide grobarsko licemerje???
(23sudija, 09. maj 2020 15:25)

Pa to da su oni kosmopolite, to oni sami ne veruju, pa ne bi oni nikad doveli hrvata sada...

Boris

pre 3 godine

naravno da mu treba verovati. ako je meni cale npr iz sumadije ne znaci da nije srbin. tako je i cg samo geografski pojam, a tamo zive razne nacije, npr. srbi, albanci, novokomponovana milogorska nacija itd.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petar markovic, 9. maj 2020 16:00)

Pa i Njegos je razlikovao Crnogorce i Srbe, makarkao podidentitet, evo ti jedan( a ima ih jos dosta) citat kad ocrnjuje junastvo kod Srba prije Karadjordja:

"Ada čoče, Božija ti vjera, znam ja tu veselu Srbadiju, no kud su joj ti sinovi junaci bili, dok joj nije Bog dao Karađorđa".

Petar II Petrović Njegoš – S. Milutinoviću
(GOLUBICA, za 1843/44, 5, 18-22)

23sudija

pre 3 godine

Nacionalizam ostavljamo nekim drugim klubovima.
(Realnost, 09. maj 2020 15:18)

Kaznjeni of uefe dva puta zbog rasizma. Imali zastavu koja vredja jevreje protiv Totenhema. Pevaju pola madjar pola ustasa. Keltski krst im stalno stoji na jugu
Dokle ide grobarsko licemerje???

Montesqueu

pre 3 godine

potpuno je nebitno za koga covek navija,sportu su potrebni ovakvi romantici, vizionari i strucnjaci. Ljudi kao Trinkijeri spajaju i ne seju mrznju.

Luka Laban

pre 3 godine

@legolas

Potpisujem komentar i ja, samo da dodam, kad god mogu, gledam utakmice kad igra i Partizan, naravno, Zvezdas sam, ali sam uvek uz Grobare sa kim' god da igraju, to su mi prve komsije, blizih nemam, meni je to normalno, ali od kad je on dosao na mesto trenera u Partizanu, pa to se ne propusta. Takodje me podseca na Klopa kao i na odbojkaskog trenera reprezentacije Poljske, na onog blesavog Belgijanca :)

uzzaaassss

pre 3 godine

Po poreklu pravi covek za Partizan.
(Sveti Nolan Smit, 9. maj 2020 15:22)

Naravno mi smo 2 grama mozga razmisljanje davno ostavili iz sebe. Ponosni smo na to.

legolas

pre 3 godine

Jesam Zvezdaš, ono, okoreli, u 42-oj banci sam,kako i ne bi bio, ali ovaj lik je faca samo tako,ludak svoje vrste.
Znalac posla i ujedno frajerčina, svo poštovanje. Vidi se samopouzdanje i autoritet znanja.
Nekako me podseća na blesavog Klopa, ne znam zašto izvodim uvek tu korelaciju, kad jednog vidim podseti me na drugog.
U svakom slučaju,kada je ovakav protivnik sa druge strane,mojoj Zvezdi treba biti čast takmičiti se sa njim.

Russell Crowe

pre 3 godine

Oko 800 hiljada razloga da pripomogne..
(Kurlebalo, 09. maj 2020 15:30)


___________________

I da je 2 miliona razloga... ne bunimo se :) nama lepo.... gledate nam u RCMA u svim takmicenjima :)

Bitno da su vasi promenili 3 od pocetka sezone, i da su trenirali DZABE... ali i ako su kostali 200k...raskid ugovora, isplata... dodje mu na isto ali opet gledate. kroz jednu rupu, kroz nas RCMA :)))

mihajlo

pre 3 godine

tesko da se sezona u kojoj klub ima najveci budzet u istoriji moze nazvati najtezim trenutkom ikada ali lepo zvuci kad se tako kaze siguran sam.

blagonakloni

pre 3 godine

Trinkijeriija bih želeo u Zvezdi- nažalost- uz Čovića- apsolutno nemoguće- preveliki je autoritet! Među poslednjim romantičarima košarke! Želim mu sve najbolje, sem da bude ispred Zvezde!

neko

pre 3 godine

Trinki ostani, ako treba mi grobari ćemo sakupljati pare. Jedini uslov je da nam u roku sledeće tri godine doneseš titulu Evrolige. Da još jednom postanemo večni.

Realnost

pre 3 godine

Partizan je kosmopolitski klub. U njemu mogu da igraju i za njega mogu da navijaju ljudi svih vera i nacionanosti. Nacionalizam ostavljamo nekim drugim klubovima.

Jovo

pre 3 godine

Nema veze i koga briga jel ima Hrvatske gene. Dobar trener prihvaćen od svih grobara i posle onakvih reči za našu legendu pok. Mišu Tumbasa kupio je sve partizanovce od 5 do 105 godina.

ban Kulin

pre 3 godine

Naravno da govoriš srpski jezik, pa svi ga ovde na ovim prostorima govorimo od Vardara pa do Triglava, čak i Makedonci i Bugari, samo što oni ne znaju za padeže, mada za padeže ne znaju ni u Nišu na primer.

Realnost

pre 3 godine

Partizan je kosmopolitski klub. U njemu mogu da igraju i za njega mogu da navijaju ljudi svih vera i nacionanosti. Nacionalizam ostavljamo nekim drugim klubovima.

legolas

pre 3 godine

Jesam Zvezdaš, ono, okoreli, u 42-oj banci sam,kako i ne bi bio, ali ovaj lik je faca samo tako,ludak svoje vrste.
Znalac posla i ujedno frajerčina, svo poštovanje. Vidi se samopouzdanje i autoritet znanja.
Nekako me podseća na blesavog Klopa, ne znam zašto izvodim uvek tu korelaciju, kad jednog vidim podseti me na drugog.
U svakom slučaju,kada je ovakav protivnik sa druge strane,mojoj Zvezdi treba biti čast takmičiti se sa njim.

Montesqueu

pre 3 godine

potpuno je nebitno za koga covek navija,sportu su potrebni ovakvi romantici, vizionari i strucnjaci. Ljudi kao Trinkijeri spajaju i ne seju mrznju.

petar markovic

pre 3 godine

Pa i Novaku je, a ćale CGorac, ali on kaže da je Srbin, treba mu verovati.
(Srki đetić, 09. maj 2020 15:18)

naravno da mu treba verovati. ako je meni cale npr iz sumadije ne znaci da nije srbin. tako je i cg samo geografski pojam, a tamo zive razne nacije, npr. srbi, albanci, novokomponovana milogorska nacija itd.

23sudija

pre 3 godine

Nacionalizam ostavljamo nekim drugim klubovima.
(Realnost, 09. maj 2020 15:18)

Kaznjeni of uefe dva puta zbog rasizma. Imali zastavu koja vredja jevreje protiv Totenhema. Pevaju pola madjar pola ustasa. Keltski krst im stalno stoji na jugu
Dokle ide grobarsko licemerje???

ban Kulin

pre 3 godine

Naravno da govoriš srpski jezik, pa svi ga ovde na ovim prostorima govorimo od Vardara pa do Triglava, čak i Makedonci i Bugari, samo što oni ne znaju za padeže, mada za padeže ne znaju ni u Nišu na primer.

Jovo

pre 3 godine

Nema veze i koga briga jel ima Hrvatske gene. Dobar trener prihvaćen od svih grobara i posle onakvih reči za našu legendu pok. Mišu Tumbasa kupio je sve partizanovce od 5 do 105 godina.

blagonakloni

pre 3 godine

Trinkijeriija bih želeo u Zvezdi- nažalost- uz Čovića- apsolutno nemoguće- preveliki je autoritet! Među poslednjim romantičarima košarke! Želim mu sve najbolje, sem da bude ispred Zvezde!

uzzaaassss

pre 3 godine

Po poreklu pravi covek za Partizan.
(Sveti Nolan Smit, 9. maj 2020 15:22)

Naravno mi smo 2 grama mozga razmisljanje davno ostavili iz sebe. Ponosni smo na to.

oh boze

pre 3 godine

Partizan je kosmopolitski klub. U njemu mogu da igraju i za njega mogu da navijaju ljudi svih vera i nacionanosti. Nacionalizam ostavljamo nekim drugim klubovima.
(Realnost, 09. maj 2020 15:18)

Ti ocigledno nikad nisi slusao navijanne grobara pa kada imas takvo razmisljanje.

Luka Laban

pre 3 godine

@legolas

Potpisujem komentar i ja, samo da dodam, kad god mogu, gledam utakmice kad igra i Partizan, naravno, Zvezdas sam, ali sam uvek uz Grobare sa kim' god da igraju, to su mi prve komsije, blizih nemam, meni je to normalno, ali od kad je on dosao na mesto trenera u Partizanu, pa to se ne propusta. Takodje me podseca na Klopa kao i na odbojkaskog trenera reprezentacije Poljske, na onog blesavog Belgijanca :)

Russell Crowe

pre 3 godine

Oko 800 hiljada razloga da pripomogne..
(Kurlebalo, 09. maj 2020 15:30)


___________________

I da je 2 miliona razloga... ne bunimo se :) nama lepo.... gledate nam u RCMA u svim takmicenjima :)

Bitno da su vasi promenili 3 od pocetka sezone, i da su trenirali DZABE... ali i ako su kostali 200k...raskid ugovora, isplata... dodje mu na isto ali opet gledate. kroz jednu rupu, kroz nas RCMA :)))

Realnost

pre 3 godine

@23sudija

Ako ispade pojedinih budala smatras za stav vecine navijaca Partizana onda debelo gresis. Takodje se pravis blesav za rasisticke ispade koji nisu bili rasisticki vec naviacki, p...o c......a je navijacki folkor prema nekome ko je igrao u Zvezdi a ne rasisticki povik. Romi su u Partizanu dobrodosli, primer Predrag Luka, koga su svi voleli. Ali zato ne spominjes da u jednom drugom klubu 99% navijaca misli da svi moraju da budu Srbi od tetkice i obezbedjenja na ulazu do funkcionera, igraca i trenera i navijaca.

Srpsko hvala i slava

pre 3 godine

Vuk CG, 9. maj 2020 18:55)
Vuce dobri moj brate. Ne moze se u 200 km/2 od naroda koji ima istu veru, imena, prezimena, slavu, ama bas sve isto i kojih ima pola miliona praviti vise nacija. Realno je da su Srbi ti koji su izgradili CG, narocito dinastija Petrovic. Ne mogu nikome zabraniti niti zelim to da se izjasnjava kako ko zeli, ali istinu treba uvaziti. Ne mogu dva rodjena brata biti dve razlicite nacije, a to je sada slucaj u CG. Nije naucno izvodljivo. Ako jeste neka neko pojasni. Svako dobro ti zelim kao i svima u Crnoj Gori. Pozdrav

hrasno

pre 3 godine

Nama je u poslednjim sezonama igrao Edo Murić, Adin Vrabac, Amar Gegić, Kenan Karahodžić...
Hezonja je priznao da je bilo kontakata da dođe u Partizan, Jusuf Nurkić javno rekao da je Partizanovac i da će jednog dana sigurno doći, šuškalo se i za Teletovića...
To je sve, ne jer smo mi za bratstvo i jedinstvo, nego jer smo mi jedna od najpoštovanijih evropskih košarkaških kuća, respektovana u celom svetu.

Kao što ja kao objektivni Grobar mogu da priznam da zbog "ušatog" ali i broja titula i navijača, nećemo moći u skorije vreme da prestignemo Zvezdu u fudbalu, tako će svaki Delija sa iole malo mozga priznati da smo u košarci za vas drugi nivo.
Oni koji su kao u srednjem veku vršili hajku na momka samo zbog imena i prezimena, se neće složiti a i ne moraju, nek se vidi razlika.

Danko

pre 3 godine

Pa i Novaku je, a ćale CGorac, ali on kaže da je Srbin, treba mu verovati.
(Srki đetić, 09. maj 2020 15:18)

Smesan si Milovac.Kompleksi te ubijaju.

neko

pre 3 godine

Trinki ostani, ako treba mi grobari ćemo sakupljati pare. Jedini uslov je da nam u roku sledeće tri godine doneseš titulu Evrolige. Da još jednom postanemo večni.

moralni gmizavac

pre 3 godine

zašto nije objavljeno ko je bio prvi predsednik fk cz? (Slavko Kolmar) i zašto ne kažete gde je održan sastanak 4. okt. 1945 g. kad je osnovan fkp (dom vojske bgd)...ovo su bitni detalji jer zvezdaši kažu da je fkp osnovan u zg a oni su kao srpski klub ne znaju da su imali hrvata za prvog predsednika, a prvu utakmicu van FNRJ su igrali u Tirani sa rep. Albanije 16 aprila 1945 g.

Pozdrav

mihajlo

pre 3 godine

tesko da se sezona u kojoj klub ima najveci budzet u istoriji moze nazvati najtezim trenutkom ikada ali lepo zvuci kad se tako kaze siguran sam.

:D

pre 3 godine

Bože, kako ste vi glupasti, jednodimenzionalni. Stvarno, zadnjica Europe...
(prika iz susjedstva, 09. maj 2020 17:06)

Sjajno si opisao Hrvate.

dileja

pre 3 godine

Pa covek je u pravu...Majka mu je Hrvatica, sto znaci da mu je maternji jezik srpski (posto Hrvati govore srpski/stokavski, a izvorni hrvatski je cakavski)

BWB

pre 3 godine

Do prije par godina je govorio da je hrvat od glave do pete, sad odjednom propricao tkz srpskim jezikom, tj iskvarenim hrvatskim
(petokoronaš, 9. maj 2020 17:51)



Kakav bre hrvatski jezik, pa to ne postoji kao ni hrvatski narod, to su ti sve pokatoličeni Srbi, mada ima i dosta Roma, na primer onaj političar, mislim da se zvao Stipoje ili Stipe Mesić, tako nešto.

Nakalemljen narod, nakalemljen jezik...

pre 3 godine

Batice ti govoris iskrivljeni hrvatski.
Davno prije srbijanaca su Hrvati imali i rjecnik i knjizevnost
(Šaka jada, 9. maj 2020 15:47)

A onda ste odbacili originalne hrvatske dijalekte kajkavski i čakavski i uzeli srpsko, štokavsko narečje kao jezički standard. Vi ste ti koji govorite iskrivljenim srpskim jezikom. Koliko je iskrivljen taj jezik, govori i činjenica da ste pokušavali da ga dodatno oskrnavite (neuspešno) nepostojećim rečima poput zrakomlat, samokres... što je jedinstven slučaj u svetskoj lingvistici.

Specijalitet kuće turskih konjanika

pre 3 godine

Partizan je kosmopolitski klub. U njemu mogu da igraju i za njega mogu da navijaju ljudi svih vera i nacionanosti. Nacionalizam ostavljamo nekim drugim klubovima.
(Realnost, 09. maj 2020 15:18)

Ti ocigledno nikad nisi slusao navijanne grobara pa kada imas takvo razmisljanje.
(oh boze, 9. maj 2020 16:11)

Grobari na utakmicama možda ne recituju Šekspira, ali se nije desilo da se izvižde i bojkotuju igrači u crno-belom dresu samo zato što su muslimani (Omić, Kikanović).

Srpsko hvala i slava

pre 3 godine

(Vuk CG, 9. maj 2020 17:03)
Pa odakle Petrovici Srbi dodjose na Cetinje??? Tvorci Crne Gore. Iz Popova Polja moj Vuce! Jesu li Petrovici Srbi ili Crnogorci? Hvala na odgovoru.

sjfhj

pre 3 godine

Institucija? Pa sta je onda fk crvena zvezda? Eh svako svog konja hvali.
(Smejurija, 09. maj 2020 16:10)

Nije za poređenje,za početak u pitanju su dva različita sporta. Ovde osim tebe niko ne pominje fudbal a još manje Crvenu Zvezdu. E sad se ti zapitaj zašto si čitajući vest o KK Partizan ostavio komentar na temu FK Crvena Zvezda?

najkvirc

pre 3 godine

Partizan ne mrzi Hrvate, dapače. Mnogi slavni Hrvati su ostavili traga u Partizanu. Da spomenem samo Valoka, Čajkovskog, Tudjmana...

nz

pre 3 godine

Vole oni hrvate zato su te doveli. Kome nije jasno neka samo nadje timove sa prvog fudbalskog derbija. Partizan nije imao dva igrača iz Srbije a Zvezda sve na prezime ić i sve stara srpska imena. Nismo isti,jedno brdo dva sveta.
(Billy Billy koraci a na jugu splićani, 9. maj 2020 18:54)

Nismo isti...na jednoj strani gomila maloumnika koja prebrojava krvna zrnca i gleda ko je imao više Hrvata, Albanaca i muslimana u timu, koji prozivaju svoje igrače poreklom iz okolnih zemalja i prete nekim bojkotima utakmica dok su isti u timu i navijači koji svakoga prihvataju raširenih ruku ako igra srcem za klub...pogodi u koju grupu ti spadaš.

dileja

pre 3 godine

Pa i Novaku je, a ćale CGorac, ali on kaže da je Srbin, treba mu verovati.
(Srki đetić, 09. maj 2020 15:18)

Pa i ti si Srbin, iako ne verujes u to

sjfhj

pre 3 godine

Batice ti govoris iskrivljeni hrvatski.
Davno prije srbijanaca su Hrvati imali i rjecnik i knjizevnost
(Šaka jada, 09. maj 2020)

Pisali su Latinski u AU do Vuka. Morao sam napisati iako slutim da si jedan od onih kojima samo Bog može pomoći.

Sah mat

pre 3 godine

Ti bi voleo zvezdu da treniras ali mi nikad ne bi doveli rvata.
@Zevs

I ti bi volro za zvezdu da navijas ali je nema. Vazno da imas protiv koga da navijas.

Zurkolomac

pre 3 godine

Batice ti govoris iskrivljeni hrvatski.
Davno prije srbijanaca su Hrvati imali i rjecnik i knjizevnost
(Šaka jada, 09. maj 2020 15:47)

Sako brabonjaka vi kao nacija ne postojite, svi ste pokatoliceni Srbi. A istoriju i knjizevnost ste imali isto kao i vasa braca aljbanci.
Jedina vasa istorija su deciji logori, klanje i bacanje cveca na naciste i hitlera. Sako brabonjavog jada i bede...

ejjj

pre 3 godine

Nacionalizam ostavljamo nekim drugim klubovima.
(Realnost, 09. maj 2020 15:18)

Kaznjeni of uefe dva puta zbog rasizma. Imali zastavu koja vredja jevreje protiv Totenhema. Pevaju pola madjar pola ustasa. Keltski krst im stalno stoji na jugu
Dokle ide grobarsko licemerje???
(23sudija, 09. maj 2020 15:25)

Pa to da su oni kosmopolite, to oni sami ne veruju, pa ne bi oni nikad doveli hrvata sada...

ban Kulin

pre 3 godine

ban Kulin, 09. maj 2020 15:40
Ne znaju ni u Niš jer su Bugari a ne Srbi
(Renato, 9. maj 2020 17:29)




Važno da ti znaš, jer si Srbin, verovatno zato i obilaziš sajtove na srpskom jeziku, vuče te genetika, a što se tiče Bugara, nikakav problem, pa i oni su Srbi sa govorna manata.

Ante

pre 3 godine

Gledam komentare, i grobari i delije se svađaju koga Hrvati više vole, jer je to kao sramota..
I onda isti ti nickovi na drugim temama optužuju Hrvate da su rasisti, šovinisti...
Komedija.
Da se razumijemo, vjerovatno više Hrvata "voli" Partizan. Na zato jer su "manje Srbi", nego zbog nekog "backgrounda" koji je ipak različit između Partizana i Crvene Zvezde, kao i što je to između Hajduka i Dinama, naravno, iako se to dosta i promijenilo naravno..

Srpsko hvala i slava

pre 3 godine

Prvo Triky RESPEKT!

Drugo odgovor za :

Pa i Novaku je, a ćale CGorac, ali on kaže da je Srbin, treba mu verovati.
(Srki đetić, 09. maj 2020 15:18

Shvati da su Crnogorci najveci Srbi, i jedan sam od takvih. Deset muskih glava mi je palo za srpstvo u CG. Hoces li mi ti Titova nacijo nauciti ko sam?

WillyWonka

pre 3 godine

Jedan od rijetkih trenera u košarci koji zna šta će, a i kako će. Pravi stručnjak, a i u pravom je klubu. Ne interesuju me ova prepucavanja, samo volim košarku i drago mi je ovog velikog trenera gledati u akciji. Kapa dole!

rahan, admire olabavi malo

pre 3 godine

`nasledio´ sam da navijam za cz, ali mora se priznati da je trinkijeri pravi smeker. digao je partizan iz totalne bule. bili su se raspadali. posle nedavnih covicevih izjava oko igranja neigranja preostalih tekmi fajnal fora voleo bih da se ove godine partizan proglasi za prvaka. u zvezdi je doslo do nekakvog zasicenja, citava sezona se vukla na silu kenjkavo, pozdrav

Orlando

pre 3 godine

Svaka čast na trudu, profesionalnosti, strasti u vođenju tima, gospodinu Andrei Trinchieriu, samo mi nije jasno čemu negativni komentari ljubomornih Delija?
Pa kakvi smo to ljudi, mi Srbi?!

Vojvoda Momčilo

pre 3 godine

Ti bi voleo zvezdu, da treniraš. ali znaš da mi nikada ne bi doveli rvata.
(Zevs, 09. maj 2020 16:29)

Taman posla. Vi ste samo doveli dragovoljca sa kninske tvrđave. Inače vam je legenda kluba.

Sima

pre 3 godine

Nebrini triki nista partizan je osnovan odakleti majka. Pa tako osecaj se kao kod svoje kuce.Posto neznas jacu ti triki reci daje franjo tudjman im bio presednik sportskog drustva Partizan i postoje posle pocasni presednik. Takodje je im franjo tudjman promenio boju kluba od plavo crvrne dao im crno beli da bog sacuva jer znase zasto crna boja.Pozdrav
(zdravko, 09. maj 2020 23:10) Cuti bre tu nepismeni, pa vi imate crveno bele boje kao hrvatska sahovnica, a na dresu vam hrvatska Idea.

Slobodan

pre 3 godine

Trinkijeri je naglasio svoje korene kao jedan od ključnih razloga dolaska u Partizan u trenutku kada je postao prvi strani trener u klupskoj istoriji.
Majka mu Hrvatica !
Ovde se vise nista nema dodati ... usput, videli smo skoro Vuletica i onu sramnu objavu oko dece iz Knina ...
Srbija je velika zemlja, samo sto je ovde narod isuvise gostoljubiv i dobar, narod koji isuvise brzo oprasta i zaboravlja ...
Bio je u Partizanu pre ovoga jedan veliki srbomrzac, lik koji je otvoreno pljuvao nas Srbe za sve 400 000€ godisnje, njega su ukovali u zvezde ... sto si veci Srbomrzac u Partizanu te vise postuju ...
Mada bez obzira na sve Trikineri je gotivan lik !

Lokos

pre 3 godine

Nacionalizam ostavljamo nekim drugim klubovima.
(Realnost, 09. maj 2020 15:18)

Kaznjeni of uefe dva puta zbog rasizma. Imali zastavu koja vredja jevreje protiv Totenhema. Pevaju pola madjar pola ustasa. Keltski krst im stalno stoji na jugu
Dokle ide grobarsko licemerje???
(23sudija, 09. maj 2020 15:25)

Eh da Marin hrvat i ako Marin nikad nije rekao da je Hrvat, to je taj kosmopolitski klub po potrebi.

Hodeks,vojnik dr.Nestora i putnik u buducnost

pre 3 godine

Batice ti govoris iskrivljeni hrvatski.
Davno prije srbijanaca su Hrvati imali i rjecnik i knjizevnost
(Šaka jada, 09. maj 2020 15:47)
Jeste istina,nas jezik je iskrivljen od turcizama i anglizama,ali u sustini vuce korene iz starohrvatskog

Edo

pre 3 godine

@dileja
Pa covek je u pravu...Majka mu je Hrvatica, sto znaci da mu je maternji jezik srpski (posto Hrvati govore srpski/stokavski, a izvorni hrvatski je cakavski)
Ali ga ti nalupa gluposti... Čak i da jesi u pravu za sve što si napisao... A nisi jer izvorni hrvatski uopće nije čakavski nego je čakavski samo jedan od tri dijalekta hrvatskog jezika, a književnim se smatra štokavski. Ali da bude smješnije, čovjeku je majka iz Rijeke, baš iz regije u kojoj se priča čakavskim narječjem. Tako da si ga baš omašio....

Will Mosley

pre 3 godine

Ima li neke veze hrvati i partizani?
(Delije Čikago, 09. maj 2020 17:46)

Vise i blize veze imaju zvezdani i hrvati, tipa Prosinecki, Juric, Lucho Ibanjez, glavni sponzor u kosarci, crveno bela boja dresova, ovo poslednje ih/vas najvise i povezuje.

Доколенко Багрокарић

pre 3 godine

@ Pa i Novaku je, a ćale CGorac, ali on kaže da je Srbin, treba mu verovati.
(Srki đetić, 09. maj 2020 15:18)

И Стефан Немања је био Црногорац и Његош такође, а сви ми знамо да су били Срби. Жалосно је што се један део људи прима на мржњу коју сеју милогорци зарад опстанка на власти. Чак и сви они знају да су Срби, али слатка им власт па им ништа није свето.

Will Mosley

pre 3 godine

Botovi peckaju Trinkija sto mu majka Hrvatica a zaboravljaju da je njihovom idolu Novaku Djokovicu majka Hrvatica a deda sa oceve strane, Vladimir iz Crne Gore, i sta cemo sad?

zoro

pre 3 godine

Čim prije što si Hrvat. Dobrošao u Jugoslavensko sportsko društvo Partizan, klub bratstva i jedinstva, Tito partija crno bela armija. Nije džaba dr Franjo Tudjman bio predsjednik.

Molder

pre 3 godine

Ma... Da si slucajno trener u Hrvatskoj, pricao bi tamo da "pricas" Hrvatskim...batali nas tih politickih prica u sportu, bavi se klubom, treninzima i sportom prvenstveno i mani se politike

moralni gmizavac

pre 3 godine

Czv otisao u stecaj, ne postoji vise, fmp kupio grb i ime i sada se zove czvbgd, a radnicki basket se zove fmp. Zato sto niko ne moze da zabrani fmp kako cemo da se zovemo.
Pozdrav dobri ljudi

Takvi su nam samo beda

pre 3 godine

@srpsko hvala i slava, moras da uzmes u obzir istorijski momenat i ulogu srpstva. Srpstvo sa pocetka vijeka je vise pokret za oslobodjenje Juznih Slovena nego konkretno neki nacionalisticki pokret i zato su i Crnogorci i svi ostali manje-vise prisli toj prici. Srpstvo sa kraja vijeka je cist fasizam i naravno da svako normalan oce da se odmakne od toga. Licno sebe smatram Crnogorcem i to je to. Svako dobro zelim.
(Nikola MNE, 9. maj 2020 20:57)
Znaci, sa pocetka veka, kada ste se predali, 1916-te, KAPITULIRALI, pred austro-ugarima, i danasnjoj vam bracom ustasama, Srbija vam bila majka... E, kada su se svi pobrojani POVAMPIRILI, Srbija vam nije nista? Maceha? Putujte, igumani, izdajnickog roda, bez vas bi Srbija bila mala Svajcarska do sada! Srbi fasisti...zbog dve, tri, budale...mi smo bar te fasiste vratili na fabricka. Vi, i braca vam ustase, bacajte im cvece kad vam opet dodju. Sramni ste.

dure

pre 3 godine

procitah,jedno dvadeset komentara,prvih...i ne mogu dalje..sve raspomamljeni navijaci ugasenog kluba,danasnjeg fmp2...ne mogu dalje..zavist je cudo!

goranh

pre 3 godine

Batice ti govoris iskrivljeni hrvatski.
Davno prije srbijanaca su Hrvati imali i rjecnik i knjizevnost
(Šaka jada, 09. maj 2020 15:47)

Da, da, davno pre nego što se i znalo za Hrvate Srbi su iskrivili jezik nepoznatog naroda i od tad govore tim iskrivljenim jezikom, posle su i Hrvati govorili taj iskrivljeni jezik ali srećom mlada hrvatska država je rešila da to ispravi tako da ja spikere na HRT jedva razumem, srećom nije se prenelo na ceo hrvatski narod pa ljude razumem.

bakalarbakalar

pre 3 godine

Grobari na utakmicama možda ne recituju Šekspira, ali se nije desilo da se izvižde i bojkotuju igrači u crno-belom dresu samo zato što su muslimani (Omić, Kikanović).
(Specijalitet kuće turskih konjanika, 09. maj 2020 16:51)

Je l realno da si pomenuo Kikanovica u tom kontekstu? Kako bese ona vasa "Elmedine Elmedine hoces li slanine..."

Chox

pre 3 godine

Partizan je kosmopolitski klub. U njemu mogu da igraju i za njega mogu da navijaju ljudi svih vera i nacionanosti. Nacionalizam ostavljamo nekim drugim klubovima.
(Realnost, 09. maj 2020 15:18)

Ali ti navijaci sve vise naginju u sektu zvanu Tegeltijini svedoci

Beogradski Crnogorac

pre 3 godine

@srpsko hvala i slava, moras da uzmes u obzir istorijski momenat i ulogu srpstva. Srpstvo sa pocetka vijeka je vise pokret za oslobodjenje Juznih Slovena nego konkretno neki nacionalisticki pokret i zato su i Crnogorci i svi ostali manje-vise prisli toj prici. Srpstvo sa kraja vijeka je cist fasizam i naravno da svako normalan oce da se odmakne od toga. Licno sebe smatram Crnogorcem i to je to. Svako dobro zelim.

*(Nikola MNE, 9. maj 2020 20:57)




Ti sebe možeš samo Montenegrinom da smatraš, jer je crnogorsko ime već zauzeto, a njega danas nose i njim se ponose Srbi iz Crne Gore ka što su to svojevremeno činili i kralj Nikola i pre toga Njegoš.

Dvorska budala

pre 3 godine

naravno da mu treba verovati. ako je meni cale npr iz sumadije ne znaci da nije srbin. tako je i cg samo geografski pojam, a tamo zive razne nacije, npr. srbi, albanci, novokomponovana milogorska nacija itd.
(petar markovic, 09. maj 2020 16:00)

Jeste, poznato je da geografski pojmovi postanu države a ne narodi.

crni

pre 3 godine

Vole oni hrvate zato su te doveli. Kome nije jasno neka samo nadje timove sa prvog fudbalskog derbija. Partizan nije imao dva igrača iz Srbije a Zvezda sve na prezime ić i sve stara srpska imena. Nismo isti,jedno brdo dva sveta.
(Billy Billy koraci a na jugu splićani, 9. maj 2020 18:54)

Nismo isti...na jednoj strani gomila maloumnika koja prebrojava krvna zrnca i gleda ko je imao više Hrvata, Albanaca i muslimana u timu, koji prozivaju svoje igrače poreklom iz okolnih zemalja i prete nekim bojkotima utakmica dok su isti u timu i navijači koji svakoga prihvataju raširenih ruku ako igra srcem za klub...pogodi u koju grupu ti spadaš.
(nz, 09. maj 2020 20:48)
On spada u grupu“Železnik”

Salaso

pre 3 godine

Institucija? Pa sta je onda fk crvena zvezda? Eh svako svog konja hvali.
(Smejurija, 09. maj 2020 16:10)
Vidis ko vam je gazda i u FK i KK i znaš odmah ko ste i kako vas gledaju ???

Bob

pre 3 godine

Ima li neke veze hrvati i partizani?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Delije Čikago, 9. maj 2020 17:46)

# verovatno mnogo veca od onoh sto usvas osnovali a na sebi imaju hiljade litara srpske krvi. Krcun...

briselski sporazum i tata alek

pre 3 godine

Vole oni hrvate zato su te doveli. Kome nije jasno neka samo nadje timove sa prvog fudbalskog derbija. Partizan nije imao dva igrača iz Srbije a Zvezda sve na prezime ić i sve stara srpska imena. Nismo isti,jedno brdo dva sveta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Billy Billy koraci a na jugu splićani, 9. maj 2020 18:54..hvala Bogu ,da nismo,...

Will Mosley

pre 3 godine

Trinki rodjo da nam ostanes jos 100 godina i da isto toliko puta igramo Evroligu a onima iz komsiluka cemo ostaviti cipiripi kup, kako panteri popularno zovu kup Radivoja Koraca. Ako budu dobri, mozda im ostavimo i Aba Superkup.

Vuk CG

pre 3 godine

Pa i Novaku je, a ćale CGorac, ali on kaže da je Srbin, treba mu verovati.
(Srki đetić, 09. maj 2020 15:18

Shvati da su Crnogorci najveci Srbi, i jedan sam od takvih. Deset muskih glava mi je palo za srpstvo u CG. Hoces li mi ti Titova nacijo nauciti ko sam?
(Srpsko hvala i slava, 09. maj 2020 16:24)
I moji su ginuli za Crnu Goru pa ti kazem da je to sto pricas neistina. Srbi i Hercegovci iz CG su Srbi i niko drugi

Srpsko hvala i slava

pre 3 godine

Vuk CG, 9. maj 2020 18:55)
Vuce dobri moj brate. Ne moze se u 200 km/2 od naroda koji ima istu veru, imena, prezimena, slavu, ama bas sve isto i kojih ima pola miliona praviti vise nacija. Realno je da su Srbi ti koji su izgradili CG, narocito dinastija Petrovic. Ne mogu nikome zabraniti niti zelim to da se izjasnjava kako ko zeli, ali istinu treba uvaziti. Ne mogu dva rodjena brata biti dve razlicite nacije, a to je sada slucaj u CG. Nije naucno izvodljivo. Ako jeste neka neko pojasni. Svako dobro ti zelim kao i svima u Crnoj Gori. Pozdrav

Gorki

pre 3 godine

Ti si u partizanu ne zato sto govoris srpski, vec zato sto ti je majka Hrvatica i sto govoris hrvatski. Zato te partizan angazovao. Uhvatila ga nostalgija za rodnim krajem.

Nikola MNE

pre 3 godine

@srpsko hvala i slava, moras da uzmes u obzir istorijski momenat i ulogu srpstva. Srpstvo sa pocetka vijeka je vise pokret za oslobodjenje Juznih Slovena nego konkretno neki nacionalisticki pokret i zato su i Crnogorci i svi ostali manje-vise prisli toj prici. Srpstvo sa kraja vijeka je cist fasizam i naravno da svako normalan oce da se odmakne od toga. Licno sebe smatram Crnogorcem i to je to. Svako dobro zelim.

Will Mosley

pre 3 godine

Botovi peckaju Trinkija sto mu majka Hrvatica a zaboravljaju da je njihovom idolu Novaku Djokovicu majka Hrvatica a deda sa oceve strane, Vladimir iz Crne Gore, i sta cemo sad, kako je on onda srpski teniser?

Srpsko hvala i slava

pre 3 godine

Nikola MNE, 9. maj 2020 20:57)

Nikola u ime poginulog pretka u okolini Niksica nosim ime, i djed mi ga je nosio koji je takodje stradao od istog neprijatelja na zalost onih koji su promenili veru i prisli okupatoru! Dakle treci put mi se ime ponavlja. Ni na ciju drzavu nismo krenuli oruzjem nego vlastiti prag i kucu branili od dusmana. Fala Bogu bili nas je dovoljno da neprijatelja slomijemo kako dolikuje, a onda krece neka prica kao tvoja o srpskom fasizmu? Sada neki drugi vetrovi duvaju u CG, ovi moji sto zivote dase za slobodu oni ispadaju fasisti i zlikovci a saradnici okupatora i veciti neprijatelji svega crnogorskog pa i samog Njegosa neki dobri ljudi, civilzovani i autohtoni crnogorci. Ne moze to tako postovani moj prijatelju, istina ce reci vrlo brzo svoje. Tebi svako dobro zelim, kao i svim gradjanima dobronamjernima u CG.

Demar Derozan

pre 3 godine

@Saka jada
Ne, to je po svim lingvistickim kriterijumima jedan te isti jezik, kako god ga neko zvao, srpski ili hrvatski ili srpsko-hrvatski. Ne moze se nasilnim i vestackim ubacivanjem 20-30 reci u vokabular menjati sustina i izraz vec postojeceg jezika. U tome je i sustina drame raspada bivse Ju jer su sve novonastale drzavice pozelele da imaju svoje jezike, osim nas, sa teznjom da se na vestacki nacin grade novi identiteti.

realno

pre 3 godine

Logicno, ima ta nit kod Partizana da voli ‘rvate svoje. I pre i posle Franje, da se ne lazemo.
Ovi polupismeni sto nisu ucili istoriju, ne mitomanite kao ti isti Hrvati. Jedina dva juzna slovenska plemena su bas Srbi ( vece ) i Hrvati ( manje ). Raskol se desio vec po dolasku na Balkan, a Hrvati nikada nisu imali drzavu do XX veka, sto ne znaci da ih nije bilo. Jezik nam je logicno bio isti ( mi ga zovemo srpski, oni hrvatski ), ali su ga Hrvati stvarno posteno promenili da ne bude kao srpski sto je smesno, ali avaj, tako je. Balkanci su najvece poliglote na svetu, govore do sedme godine bar 4 jezika ( srpski, hrvatski, bosanski i ovaj najnoviji esperanto, pardon, crnogorski ), a ako imaju siru rodbinu u Sloveniji ili Makedoniji, opa , vec 5 ili cak 6... kakvo bure baruta.

Will Mosley

pre 3 godine

Pa naravno da su te zato doveli, njihov Predsednik od 1958-1960 i to celog JSD-a je takodje bio Hrvat i to general Franjo Tudjman :) 

Posle Franje dosao im je Janko Bobetko..
(Urke, 09. maj 2020 21:51)

Ne znam ciji klub je OSNOVAO Slobodan Penezic Krcun, u kom klubu je predsednik bio Slavko Komar i koji klub u kosarci finansira i sponzorise sponzor koji se zove Idea. Mora da sam sve to izmislio...Reci da sam u pravu ili me demantuj, trece nema. :)

Will Mosley

pre 3 godine

hahaha.jos jedan dokaz da je partizan antisrpski klub
(d, 09. maj 2020 21:31)

Zasto onda Partizanu nije u kosarci antisrpski sponzor Idea? Da te cujem.

legolas

pre 3 godine

@ nema šta.

Neću smarati. Ali gospodine ili dečače, nisam se uvlačio ni ujaku za prvu pljugu ni razrednoj za trojku iz matiša kada mi je trebala.
Zašto bi se to nazvalo uvlačenjem ako kazem nesto afirmativno za nekog. Jeste frajer jeste znalac, jeste harizmatican. i to je istina.

To NE ZNAČI. da manje volim moju Zvezdu, ona je meni ovako glupom i starom dovoljna i hvala joj za sve tuge i radosti u životu, a ti odrasti i gledaj stvari vedrije.

kosjan

pre 3 godine

Господин човек, то кажем ја, Звездаш!!!
(Бојан, 09. maj 2020 16:56)


Ma ti si mi zvezdas sve ti verujem...

david33

pre 3 godine

Institucija? Pa sta je onda fk crvena zvezda? Eh svako svog konja hvali.
(Smejurija, 09. maj 2020 16:10)
Vidis ko vam je gazda i u FK i KK i znaš odmah ko ste i kako vas gledaju ???
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Salaso, 9. maj 2020 16:41)

Sine a ko su vama gazde tri vvv prasca na čelu fk i ostoja korleone u kk.

Will Mosley

pre 3 godine

Novaku je cale Srbin s Kosova ili kako on kaze "ne znam sta vi glumite tamo dolje da ste"
(otkrij prvo svoj identitet, 09. maj 2020 19:46)

Nije tacno, Novaku je cale iz Crne Gore jer su i Srkijevi roditelji odatle, a Novakova majka iz Dalmacije. Hvala na paznji i prijatno.

nz

pre 3 godine

Ali i dalje su ovi uporni u raspravi ko je Hrvat a ko nije. Stvarno su navijači tog kluba crvenih boja rak rana srpskog sporta, u sportsko rivalstvo oni unose političke elemente, to je srž njihovog identiteta. Zaludni umovi, zaista.

Boris

pre 3 godine

naravno da mu treba verovati. ako je meni cale npr iz sumadije ne znaci da nije srbin. tako je i cg samo geografski pojam, a tamo zive razne nacije, npr. srbi, albanci, novokomponovana milogorska nacija itd.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petar markovic, 9. maj 2020 16:00)

Pa i Njegos je razlikovao Crnogorce i Srbe, makarkao podidentitet, evo ti jedan( a ima ih jos dosta) citat kad ocrnjuje junastvo kod Srba prije Karadjordja:

"Ada čoče, Božija ti vjera, znam ja tu veselu Srbadiju, no kud su joj ti sinovi junaci bili, dok joj nije Bog dao Karađorđa".

Petar II Petrović Njegoš – S. Milutinoviću
(GOLUBICA, za 1843/44, 5, 18-22)

Russell Crowe

pre 3 godine

Sine, svoje seksualno opredelenje zadrzi za sebe. Par puta pominjes "vas rcma" ...kapiram da ti ne dostaje onaj komsija kad si bio...ali stvarno to je licna stvar
(isprani mozgovi, 09. maj 2020 17:00)

_______________________________

Ime ti sve govori.... isprao vam mozgove prvo Zvezdan Terzic za kojim je bila raspisana medjunarodna poternica a onda i Nebojsa Covic, prvi covek u vrrme Tadica za pregovore na KiM... gde nestadose pare sa KiM!?
Pita ga Vujosevic za Zemunce, za Djindjica a kod Olje u studiju MUK, odmah reklame :)
Pitali Covica pre 10 godina, ZVEZDA ILI PARTIZAN, kaze on... FMP :)
Terzic pre isto 10-ak godina, mozda koju vise pricao o kanceru Srpskog fudbala, Zvedi i Partizanu... kad gle cuda :)
Svetac i spasitelj u isto vreme :)

Tako da... bolje da si stavio nick Preletacevic ?

Jole

pre 3 godine

Svaka čast na članku, svaki put u pravo vreme, kao i mnogi pre ovoga, kao, ko je bio predsednik Partizana, ko je morao da pređe u partizan po direktivi vojske, kako je Partizan bio prvak po naredjenju itd.bez ikakvog smisla i potrebe osim da se klinci nalože na međusobnu mržnju ili veličanje vođinog kluba. Što se ne pitate u tom istraživačkom novinarstvu, kako je Terzić umesto u zatvoru predsednik Zvezde, kako je nepoznati vazura prvi čovek Partizana itd., to nisu aktuelne teme, ali jesu ko je bila majka Trinkijerija. Samo vi pumpajte ovu decu koja znaju istoriju 3 dana u nazad.

C i n i k

pre 3 godine

Bravo Trinkieri vidi se ta pobjednička hrvatska krv u tebi.
(Ante, 09. maj 2020 18:40)


Andrea kaze da govori srpski, sem toga dosao je u HOF Evropske kosarke..a sa tim vi iz hr nikakve veze nemate,vi ste saka jada..

Јабучило

pre 3 godine

A onda ste odbacili originalne hrvatske dijalekte kajkavski i čakavski i uzeli srpsko, štokavsko narečje kao jezički standard. Vi ste ti koji govorite iskrivljenim srpskim jezikom. Koliko je iskrivljen taj jezik, govori i činjenica da ste pokušavali da ga dodatno oskrnavite (neuspešno) nepostojećim rečima poput zrakomlat, samokres... što je jedinstven slučaj u svetskoj lingvistici.
(Nakalemljen narod, nakalemljen jezik..., 09. maj 2020 16:58)

Самокрес се користио у српском језику негде у Карађорђево доба, али су га потиснули (мала) пушка, кубура и коначно пиштољ/револвер.

Зракомлат никада није био озбиљан предлог. Појавио се деведесетих у неком бизарном новорјечнику хрватскога као предлог за енглеско жаргонско "chopper" (чопер, оно што ми зовемо супер-сецко). Тај ваздухопловни речник је чак писан некаквом новоабецедом, наравно неприхваћеном. За време Туђмана је био неуспео покушај да званично уведу вртолет уместо хеликоптер, по узору на руско "вертолет".

Изабрао си лоше примере, али си суштински у праву. Измишљају речи на силу, да би се што више удаљили од Срба. Али не схватају да и те измишљене речи заправо само увећавају (не нужно и обогаћују) српско језичко наслеђе.

Vasojevic

pre 3 godine

@Nikola
Pravoslavni crnogorci su ili Srbi ili prosrpski orjentisani u ogromnoj vecini i to ce biti za vijek vjekova i to ti odlicno znas. Sastav danasnje vlasti i kako se vlada znas jos bolje.Zato sjedi jedan!

Fatamorgana

pre 3 godine

Bravo Trinkieri vidi se ta pobjednička hrvatska krv u tebi.
(Ante, 09. maj 2020 18:40)

Kakva pobednička hrvatska krv kad se govori o košarci.

Ommm

pre 3 godine

I Zvezda, a naročito Partizan zu zmijska gnezda najgoreg komunističko udbaškog ološa koji pije krv ovoj Srbiji 75 godina. Dok se to ne razjuri i gnezdo ne zapali, nema nam spasa.

Kane

pre 3 godine

Pošto već komentarišete šta je starije jaje ili kokoš, mi iz mešanog braka to najbolje znamo: rodjen sam 50.prošlog veka od oca Srbina iz BGD i majke Hrvatice iz Gospića i nikad nisam imao dilemu a ni moj brat da smo mi Srbi. Svako ima pravo a i osećaj pripadnosti nekom narodu pa tako i Novak, ja, moj brat, Vanja Udovičić i mnogi drugi da kazu ono što jesu, a ne ono što bi vi voleli - da je Novak Hrvat a ne Srbin kao što ste bukvalno "preveli" Teslu u Hrvata a 70.godina kad sam ja bio u njegovom selu, smejali ste mi se i rekli "vidi ovde je rodjen ovaj vaš"...Hrvati nikada nisu imali niti će imati identitet i onda prisvajaju tudje...

batko

pre 3 godine

Apsolutno me zabole za tvoje porodično stablo(deblo).Ono što mi se sviđa kod tebe jeste način na koji razmišljaš i kako vodiš klub u kojem si trener.Zato svaka čast, a tvoje poreklo je tvoja privatna stvar. Iskreno, milo mi je ako takva osoba ima i malo genetike pokupljene sa ovih prostora.

isprani mozgovi

pre 3 godine

kroz nas RCMA :)))
(Russell Crowe, 09. maj 2020 15:43)

Sine, svoje seksualno opredelenje zadrzi za sebe. Par puta pominjes "vas rcma" ...kapiram da ti ne dostaje onaj komsija kad si bio...ali stvarno to je licna stvar

Vuk CG

pre 3 godine

Pa odakle Petrovici Srbi dodjose na Cetinje??? Tvorci Crne Gore. Iz Popova Polja moj Vuce! Jesu li Petrovici Srbi ili Crnogorci? Hvala na odgovoru.
(Srpsko hvala i slava, 09. maj 2020 17:58)
Zao mi je ali sa takvima ne komuniciram

Urke

pre 3 godine

Pa naravno da su te zato doveli, njihov Predsednik od 1958-1960 i to celog JSD-a je takodje bio Hrvat i to general Franjo Tudjman :)

Posle Franje dosao im je Janko Bobetko..

Јабучило

pre 3 godine

@ zdravkogf

Не мислиш ли да је мало непримерено да икоме причаш о писмености? Елем, обрати пажњу на боје хрватске шаховнице. Шокантно! Зар не? И престани да шириш неистине. Укратко: Партизан није основан у Загребу. Како је Партизан добио црно-беле боје је прича испричана више пута и нећу је понављати. Нема везе са овим или оним Туђмановим ставовима и вашим, да будем пристојан, надоградњама истине.

Јабучило

pre 3 godine

@zdravkogf
Дрес јесте промењен за време Туђмана, али само зато што смо добили веома квалитетне дресове (много боље од домаћих) на поклон од Јувентуса и дуго их користили. Тако је црно-бело заживело код нас. Упечатљив контраст црног и белог је пријатан за око и навијачи су га прихватили. Такође, тим бојама је створен карактеристичнији клупски идентитет од црвено-плавих или белих дресова, какве је већ носио Хајдук.

Што се оснивања тиче, Партизан је основан у Београду, али је истина (коју нико не крије) да је већина првог састава дошла из Загреба. Зна се и да су већина играча имали официрски чин хрватског домобранства који их је штитио од одласка на фронт. Уосталом, браћа Чајковски су били православни Руси.

Ништа од поменутог није тајна, али је за омиљени звездашки наратив Стуба Српства врло увету пријатно да је Партизан хрватски клуб.

duledudule

pre 3 godine

Dok god ne upadne u tobla ovog vaseg ostoje i naseg cove ok mi je.Simpa je prica o basketu tako treba i da ostane.Da nam se vrati Radonja pa da vidimo ko je gde

relativno novi slučaj

pre 3 godine

Samo u naslovu spomeni hrvat ili - ica;pa stotine komentara-najčitanije!
Eto,barem nam se novinari vesele...mislim da smo svi ovdje upisani,slučajevi za promatranja.
Oni koji to ne prepoznaju - patološki slučajevi

Andreja

pre 3 godine

,,Iskrivljeni hrvatski” rece neko neditan negde... Vi ste poznati po ,,bogatoj” istoriji i po tome da ste najhrabriji narod, ali ne zato sto ste hrabri nego zbog toga sto se ničega ne stidite!

Igokea since 2007

pre 3 godine

Igokejci se stalno puvaju da su nekakva institucija. Margaret Tacer je jednom prilikom to lepo objasnila: Biti mocan je kao biti dama. Ako moras da govoris ljudima da jesi, znaci da nisi.

petar markovic

pre 3 godine

nisam znao da pored albanofila na b92 ima i toliko milogorofila koji se ubise pokusavajuci pre svega sebe da ubede da nisu srbi i da ta nacija milogorska postoji

Јабучило

pre 3 godine

Deo komentara je tacan ali veci deo bas i nije, ne kazu Hrvati vrtolet vec zrakoplov, a Rusi kazu samaljot. Ali imaju slicnih reci, recimo tisuca, to je i hrvatski i ruski naziv za hiljadu, kao i rec krasno, koju nema potrebe da "prevodim".
(Will Mosley, 09. maj 2020 22:48)

Читај пажљивије!
Реч је о хеликоптеру, не о авиону. На руском је авион самолет (чита се самаљот), хеликоптер је вертолет (чита се вјертаљот). Даље, нисам написао да су Хрвати увели вртолет, већ да је било покушаја, по узору на руски.
Што се тисуће тиче, тачно је. Али није тисућа некаква новоизмишљена реч, већ стара словенска. "Наша" хиљада је дошла из грчког.
Коначно, красно на руском не значи што и красно на српском/хрватском.
Вероватно си мислио на красиво, што значи лепо. Красное значи црвено.

Slobodan

pre 3 godine

Pa naravno da su te zato doveli, njihov Predsednik od 1958-1960 i to celog JSD-a je takodje bio Hrvat i to general Franjo Tudjman :)

Posle Franje dosao im je Janko Bobetko..
(Urke, 09. maj 2020 21:51)

Nisam znao da je bio i Bobetko, jos da dovedu Mesica i to je to ...

Takvi su nam samo beda

pre 3 godine

@srpsko hvala i slava, moras da uzmes u obzir istorijski momenat i ulogu srpstva. Srpstvo sa pocetka vijeka je vise pokret za oslobodjenje Juznih Slovena nego konkretno neki nacionalisticki pokret i zato su i Crnogorci i svi ostali manje-vise prisli toj prici. Srpstvo sa kraja vijeka je cist fasizam i naravno da svako normalan oce da se odmakne od toga. Licno sebe smatram Crnogorcem i to je to. Svako dobro zelim.
(Nikola MNE, 9. maj 2020 20:57)
Znaci, sa pocetka veka, kada ste se predali, 1916-te, KAPITULIRALI, pred austro-ugarima, i danasnjoj vam bracom ustasama, Srbija vam bila majka... E, kada su se svi pobrojani POVAMPIRILI, Srbija vam nije nista? Maceha? Putujte, igumani, izdajnickog roda, bez vas bi Srbija bila mala Svajcarska do sada! Srbi fasisti...zbog dve, tri, budale...mi smo bar te fasiste vratili na fabricka. Vi, i braca vam ustase, bacajte im cvece kad vam opet dodju. Sramni ste.

Will Mosley

pre 3 godine

Bravo Trinkieri vidi se ta pobjednička hrvatska krv u tebi. 
(Ante, 09. maj 2020 18:40) 

To se vidi u tvom idolu Novaku. Zar ne znas da on vas vatrene uvek i u svemu podrzava i prvi priskace u pomoc? On prema vama oseca isto sto i Nadal prema Spancima, Mesi, Zaneti, Kambijaso, Saviola, Batistuta prema Argentincima, Kijelini, Pirlo, Nesta prema Italijanima, ili Lam, Bekenbauer, Klop prema nemackom narodu. A to je i normalno zar ne...

Billy Billy koraci a na jugu splićani

pre 3 godine

Vole oni hrvate zato su te doveli. Kome nije jasno neka samo nadje timove sa prvog fudbalskog derbija. Partizan nije imao dva igrača iz Srbije a Zvezda sve na prezime ić i sve stara srpska imena. Nismo isti,jedno brdo dva sveta.

vanredno je stanje,ne puštajte primitivce na portal

pre 3 godine

da spomenem i da zvezda ne mrzi hrvate, krcun je osnovao zvezdu.
(moralni gmizavac, 09. 

jel ti uopšte znaš ko je bio Krcun?
ili onako mlatiš,kao za Šajbera da je bio hrvat,a ustaše mu pobile 50 članova porodice.

zdravko

pre 3 godine

Nebrini triki nista partizan je osnovan odakleti majka. Pa tako osecaj se kao kod svoje kuce.Posto neznas jacu ti triki reci daje franjo tudjman im bio presednik sportskog drustva Partizan i postoje posle pocasni presednik. Takodje je im franjo tudjman promenio boju kluba od plavo crvrne dao im crno beli da bog sacuva jer znase zasto crna boja.Pozdrav

nema sta

pre 3 godine

Jesam Zvezdaš, ono, okoreli, u 42-oj banci sam,kako i ne bi bio, ali ovaj lik je faca samo tako,ludak svoje vrste.
Znalac posla i ujedno frajerčina, svo poštovanje. Vidi se samopouzdanje i autoritet znanja.
Nekako me podseća na blesavog Klopa, ne znam zašto izvodim uvek tu korelaciju, kad jednog vidim podseti me na drugog.
U svakom slučaju,kada je ovakav protivnik sa druge strane,mojoj Zvezdi treba biti čast takmičiti se sa njim.
(legolas, 09. maj 2020 15:20)

Auuu kako im se uvlacis...

legolas

pre 3 godine

toto kotunjo & Luka Laban
Hvala vama i da se borimo da nam Srbija uz rad i pomoc dobrih ljudi ide napred bez obzira na pretnje sa svih strana. Pogotovo danas.

I neka i Zvezda i Partizan budu oni koji ce da ruse prepreke i preskacu rovove u borbi za bolji zivot svih ljudi a najpre onih malih i obicnih.
Porazi titule druga i prva mesta su samo trenuci proslava i tuge, ne smeju biti povodi za mržnju tuču i negaciju drugog. Uzivajmo u rivalstvu, a ne u onemoćalosti i slabljenju onog drugog. Pozdrav svima.

zdravko

pre 3 godine

Pa prijatejiu nesirim ja neistnu. prvo u beografiji u hratskoj se kaze daje partizan osnovan u zagrebu u preporuku franje tudjmana. posto u tadasnjoj hrvatskoj je postojo dva velika kluba dinamo zagreb i hajdik split. tako se tudjman sasto sa vrhom generala vojske jugoslavije dase partizan prebaci u beograd jer je u hrvatskoj mnogo tri velika kluba a u srbiji samo jedan i to zvezda tako su prebacili partizan u beograd pasu igraci gradjsnskog prekomandovani u partizan cajkovski zebac bobek dabi partizan pariro zvezdi.stose tice dresa licno vam tudjman promenio u crno beli dres jer ima interviju snimjien tudjmana kako je proveo kao presdnik partizana i licno u toj emisiji govorijo kako je partizan prebacen u beograd i da je on kao presdnik kluba promenio boje i toje ziva istina. stose tice dresa zvezde nema nikake veze sa hrvatskom sahovnicom stati to pada na pamet zvezdin dres crveno beli prugasti a ne kockasti tako da nemozes da izmisjias. ja nikoga nisam uvredijo samo sam reko sta crna boja znaci i koje u hrvatskoj to nosio s dali tudjman to namerno uradio da crveno plavi dres promeni u crno beli dres samo je reko da je on taj koji promenio boje dresova. taj interviju sa franjom tudjmanom moze dase nadje na you tubu mozda neznam sigurno jasam gledo na hrvatskoj tve u svsjcerskoj i toje ziva istina i nema dileme.Pozdrav

C i n i k

pre 3 godine

Изабрао си лоше примере, али си суштински у праву. Измишљају речи на силу, да би се што више удаљили од Срба. Али не схватају да и те измишљене речи заправо само увећавају (не нужно и обогаћују) српско језичко наслеђе.
(Јабучило, 09. maj 2020 19:21



To je jedan mali i zao narod nzn sto ih uopste ovde tretirate i objasnjavate elementarne stvari?
Imaji nasu,srpsku gramatiku tako da je stvar potpuno jasna, njima svakako tesko pada sto govore srpskim jezikom i ovo uporno javljanje na nase sajtove bas to i pokazuje.
I gde bi oni jadni isli uostalom,na cije sajtove?

Will Mosley

pre 3 godine

Зракомлат никада није био озбиљан предлог. Појавио се деведесетих у неком бизарном новорјечнику хрватскога као предлог за енглеско жаргонско "chopper" (чопер, оно што ми зовемо супер-сецко). Тај ваздухопловни речник је чак писан некаквом новоабецедом, наравно неприхваћеном. За време Туђмана је био неуспео покушај да званично уведу вртолет уместо хеликоптер, по узору на руско "вертолет". 

Изабрао си лоше примере, али си суштински у праву. Измишљају речи на силу, да би се што више удаљили од Срба. Али не схватају да и те измишљене речи заправо само увећавају (не нужно и обогаћују) српско језичко наслеђе.
(Јабучило, 09. maj 2020 19:21)

Deo komentara je tacan ali veci deo bas i nije, ne kazu Hrvati vrtolet vec zrakoplov, a Rusi kazu samaljot. Ali imaju slicnih reci, recimo tisuca, to je i hrvatski i ruski naziv za hiljadu, kao i rec krasno, koju nema potrebe da "prevodim".

zdravkogf

pre 3 godine

Pravo pisni nemoj da ucis oca kako se prave deca. Znam ja dobro gde sta treba kad se pise. Ali ja neću da tebi polazem račun. Drugo mrsko mi stalno pritiskati taster da stavjiam znak pitanja i sve ostalo. Štose tice ov štosi napiso jotovati pa bi te pito sta ova rec znaci na hrvatski posto si Hrvat. Takodje Nisim odgovorio kako bi ti napisi ovu rec partizan zeli da muse dodeli aba liga bez pleofa. Ajde pismeni reci kako bi ti to drukčije napiso.stose tice sporta mnogo se ne razumeš jer nepratis sport tusi totalno laik. Mnogosi opterećen tvojim partizanom i objen samo klupski interes moraš malo da pogledaš realno ja sam navijac zvezde ali znam nekad i da napišem kritiku judima iz zvezde koji vode klubove pa tako i Mrkele I Terziću a nevidim da vi grobari kritikujete vase Vučelića vazura i Vuletića i ostale iz kluba jer oni vama zamazu oci sa kupovima a glavni trofeji titule i aba lige ni na vidiku. Pozdrav

Millennium

pre 3 godine

Uopšte neću da čitam komentare. Samo ću reći ono što zaista mislim. Kada vidim ove priče meni je bio san da igram za Zvezdu/Partizan, to je kućno vaspitanje i sve ove srceparajuće poruke, želim da sve naše igrače još u mlađim selekcijama prodamo stranim klubovima i zovemo ih kada treba da igraju za reprezentaciju. A da u međuvremenu stranci igraju za naše klubove. Kod njih znaš. Igraju za novac i to je to. Nema jeftine patetike i tako dalje.

Will Mosley

pre 3 godine

Tako da... bolje da si stavio nick Preletacevic ?
(Russell Crowe, 09. maj 2020 19:16)

Mogao je to isprani mozgovi da napise u jednini. A mozda decko misli da ako ima dva oka, dva uha i dva bubrega da ima i dva centralna mozga hihihihi.

Kole

pre 3 godine

@zdravko
Slazem se sa ovim što si napisao, ali čoveče ti si tehnički nepismen. Gramatička greška za greškom umanjuje ozbiljnost iznetih cinjenica, pa tako postaješ laka meta u nekoj ozbiljnijoj raspravi. Predlazem ti da otvoriš jedan prozor paralelno sa onim na kome pišeš komentar, gde se mogu naći odgovori sta se piše zajedno, a šta odvojeno. Kako se i gde koristi slovo j. Ne moraš za početak da znaš sve o jotovanju, ali neke osnovne stvari bi morao da usvojiš.

Will Mosley

pre 3 godine

No pasaran
(IvoLolaRibar, 09. maj 2020 18:54)

Sta znaci to? Odavno me zanimalo sta znaci no pasaran, jos od kako je izasla pesma istog naziva.

zdravkogf

pre 3 godine

Cuti ti pravo pisni kad budeš u životu uspeo koja i da iza tebe ostane delo i dase jiudi vesele uz tvoje ono štosi ostavio. Ja kako znam danas niko lopatu ne voli tuje kraj price. Štose tice dresa vidim dasi u sportu i u opšte nepismen zvezdin je dres crveno beli kake veze ima sa hrvatskom. Drugo crvena boja je simbol pobede i država Srbija ima zastavu gde ima i crvenu i belu boju. Štose tice crne boje ona označava žalost tugu i bol a ti dobro znaš koje nosio crnu boju u hrvatskoj gdese svaki posten Hrvat stidi te boje. Takodje vas Franjo tudjman je proglašen za presednika partizan počasnim posto si nepismen pa nećeš razumet daje tudjman večito u partizanu i posle smrti a on ima pravo jer je osnivac tog tvog partizana u zagrebu i posle prebačen partizanu beograd.Te price vase grobarske dasu Srbi osnovali partizan Tosu vas iluzije evo prave istine kada je partizan Franjo tudjman prebacijo iz zagreba u beograd tad su tempa izabrali i jos neki vojni lica za rukovodstvo partizana. Ali nikako sto protežete laz kako su ti jiudi osnovali partizan ovoje prava istina Zagrepčani a vise i dajle prsite sa Vasom nametnutom crnom hrvatskom bojom. Pozdrav

Stevan

pre 3 godine

Baka Crnogorka, mama Hrvatica... a on kaze da govori srpski.
Nama Srbima je to jasno, naravno... ali Crnogorci i Hrvati mora da su zbunjeni.

Делије КНН

pre 3 godine

Кажеш за мајку да је хрватица а за баку да је из Ц.Горе, ок је то ал шта ти је баба по националности? Какви спинови и кукавичја јаја..загорски изборниче???

vi kompleksasi si svasta dozvoljavate

pre 3 godine

@will mosley sad jos i Srdjanu to reci posto vidim da mislis da znas bolje od njega posto je sam rekao da je s Kosova

Realnost

pre 3 godine

Partizan je kosmopolitski klub. U njemu mogu da igraju i za njega mogu da navijaju ljudi svih vera i nacionanosti. Nacionalizam ostavljamo nekim drugim klubovima.

23sudija

pre 3 godine

Nacionalizam ostavljamo nekim drugim klubovima.
(Realnost, 09. maj 2020 15:18)

Kaznjeni of uefe dva puta zbog rasizma. Imali zastavu koja vredja jevreje protiv Totenhema. Pevaju pola madjar pola ustasa. Keltski krst im stalno stoji na jugu
Dokle ide grobarsko licemerje???

mihajlo

pre 3 godine

tesko da se sezona u kojoj klub ima najveci budzet u istoriji moze nazvati najtezim trenutkom ikada ali lepo zvuci kad se tako kaze siguran sam.

ban Kulin

pre 3 godine

Naravno da govoriš srpski jezik, pa svi ga ovde na ovim prostorima govorimo od Vardara pa do Triglava, čak i Makedonci i Bugari, samo što oni ne znaju za padeže, mada za padeže ne znaju ni u Nišu na primer.

legolas

pre 3 godine

Jesam Zvezdaš, ono, okoreli, u 42-oj banci sam,kako i ne bi bio, ali ovaj lik je faca samo tako,ludak svoje vrste.
Znalac posla i ujedno frajerčina, svo poštovanje. Vidi se samopouzdanje i autoritet znanja.
Nekako me podseća na blesavog Klopa, ne znam zašto izvodim uvek tu korelaciju, kad jednog vidim podseti me na drugog.
U svakom slučaju,kada je ovakav protivnik sa druge strane,mojoj Zvezdi treba biti čast takmičiti se sa njim.

oh boze

pre 3 godine

Partizan je kosmopolitski klub. U njemu mogu da igraju i za njega mogu da navijaju ljudi svih vera i nacionanosti. Nacionalizam ostavljamo nekim drugim klubovima.
(Realnost, 09. maj 2020 15:18)

Ti ocigledno nikad nisi slusao navijanne grobara pa kada imas takvo razmisljanje.

BWB

pre 3 godine

Do prije par godina je govorio da je hrvat od glave do pete, sad odjednom propricao tkz srpskim jezikom, tj iskvarenim hrvatskim
(petokoronaš, 9. maj 2020 17:51)



Kakav bre hrvatski jezik, pa to ne postoji kao ni hrvatski narod, to su ti sve pokatoličeni Srbi, mada ima i dosta Roma, na primer onaj političar, mislim da se zvao Stipoje ili Stipe Mesić, tako nešto.

Slobodan

pre 3 godine

Trinkijeri je naglasio svoje korene kao jedan od ključnih razloga dolaska u Partizan u trenutku kada je postao prvi strani trener u klupskoj istoriji.
Majka mu Hrvatica !
Ovde se vise nista nema dodati ... usput, videli smo skoro Vuletica i onu sramnu objavu oko dece iz Knina ...
Srbija je velika zemlja, samo sto je ovde narod isuvise gostoljubiv i dobar, narod koji isuvise brzo oprasta i zaboravlja ...
Bio je u Partizanu pre ovoga jedan veliki srbomrzac, lik koji je otvoreno pljuvao nas Srbe za sve 400 000€ godisnje, njega su ukovali u zvezde ... sto si veci Srbomrzac u Partizanu te vise postuju ...
Mada bez obzira na sve Trikineri je gotivan lik !

petar markovic

pre 3 godine

Pa i Novaku je, a ćale CGorac, ali on kaže da je Srbin, treba mu verovati.
(Srki đetić, 09. maj 2020 15:18)

naravno da mu treba verovati. ako je meni cale npr iz sumadije ne znaci da nije srbin. tako je i cg samo geografski pojam, a tamo zive razne nacije, npr. srbi, albanci, novokomponovana milogorska nacija itd.

dileja

pre 3 godine

Pa covek je u pravu...Majka mu je Hrvatica, sto znaci da mu je maternji jezik srpski (posto Hrvati govore srpski/stokavski, a izvorni hrvatski je cakavski)

Nakalemljen narod, nakalemljen jezik...

pre 3 godine

Batice ti govoris iskrivljeni hrvatski.
Davno prije srbijanaca su Hrvati imali i rjecnik i knjizevnost
(Šaka jada, 9. maj 2020 15:47)

A onda ste odbacili originalne hrvatske dijalekte kajkavski i čakavski i uzeli srpsko, štokavsko narečje kao jezički standard. Vi ste ti koji govorite iskrivljenim srpskim jezikom. Koliko je iskrivljen taj jezik, govori i činjenica da ste pokušavali da ga dodatno oskrnavite (neuspešno) nepostojećim rečima poput zrakomlat, samokres... što je jedinstven slučaj u svetskoj lingvistici.

Vuk CG

pre 3 godine

Pa i Novaku je, a ćale CGorac, ali on kaže da je Srbin, treba mu verovati.
(Srki đetić, 09. maj 2020 15:18

Shvati da su Crnogorci najveci Srbi, i jedan sam od takvih. Deset muskih glava mi je palo za srpstvo u CG. Hoces li mi ti Titova nacijo nauciti ko sam?
(Srpsko hvala i slava, 09. maj 2020 16:24)
I moji su ginuli za Crnu Goru pa ti kazem da je to sto pricas neistina. Srbi i Hercegovci iz CG su Srbi i niko drugi

Molder

pre 3 godine

Ma... Da si slucajno trener u Hrvatskoj, pricao bi tamo da "pricas" Hrvatskim...batali nas tih politickih prica u sportu, bavi se klubom, treninzima i sportom prvenstveno i mani se politike

blagonakloni

pre 3 godine

Trinkijeriija bih želeo u Zvezdi- nažalost- uz Čovića- apsolutno nemoguće- preveliki je autoritet! Među poslednjim romantičarima košarke! Želim mu sve najbolje, sem da bude ispred Zvezde!

Zurkolomac

pre 3 godine

Batice ti govoris iskrivljeni hrvatski.
Davno prije srbijanaca su Hrvati imali i rjecnik i knjizevnost
(Šaka jada, 09. maj 2020 15:47)

Sako brabonjaka vi kao nacija ne postojite, svi ste pokatoliceni Srbi. A istoriju i knjizevnost ste imali isto kao i vasa braca aljbanci.
Jedina vasa istorija su deciji logori, klanje i bacanje cveca na naciste i hitlera. Sako brabonjavog jada i bede...

:D

pre 3 godine

Bože, kako ste vi glupasti, jednodimenzionalni. Stvarno, zadnjica Europe...
(prika iz susjedstva, 09. maj 2020 17:06)

Sjajno si opisao Hrvate.

Billy Billy koraci a na jugu splićani

pre 3 godine

Vole oni hrvate zato su te doveli. Kome nije jasno neka samo nadje timove sa prvog fudbalskog derbija. Partizan nije imao dva igrača iz Srbije a Zvezda sve na prezime ić i sve stara srpska imena. Nismo isti,jedno brdo dva sveta.

Russell Crowe

pre 3 godine

Oko 800 hiljada razloga da pripomogne..
(Kurlebalo, 09. maj 2020 15:30)


___________________

I da je 2 miliona razloga... ne bunimo se :) nama lepo.... gledate nam u RCMA u svim takmicenjima :)

Bitno da su vasi promenili 3 od pocetka sezone, i da su trenirali DZABE... ali i ako su kostali 200k...raskid ugovora, isplata... dodje mu na isto ali opet gledate. kroz jednu rupu, kroz nas RCMA :)))

zdravko

pre 3 godine

Nebrini triki nista partizan je osnovan odakleti majka. Pa tako osecaj se kao kod svoje kuce.Posto neznas jacu ti triki reci daje franjo tudjman im bio presednik sportskog drustva Partizan i postoje posle pocasni presednik. Takodje je im franjo tudjman promenio boju kluba od plavo crvrne dao im crno beli da bog sacuva jer znase zasto crna boja.Pozdrav

uzzaaassss

pre 3 godine

Po poreklu pravi covek za Partizan.
(Sveti Nolan Smit, 9. maj 2020 15:22)

Naravno mi smo 2 grama mozga razmisljanje davno ostavili iz sebe. Ponosni smo na to.

realno

pre 3 godine

Logicno, ima ta nit kod Partizana da voli ‘rvate svoje. I pre i posle Franje, da se ne lazemo.
Ovi polupismeni sto nisu ucili istoriju, ne mitomanite kao ti isti Hrvati. Jedina dva juzna slovenska plemena su bas Srbi ( vece ) i Hrvati ( manje ). Raskol se desio vec po dolasku na Balkan, a Hrvati nikada nisu imali drzavu do XX veka, sto ne znaci da ih nije bilo. Jezik nam je logicno bio isti ( mi ga zovemo srpski, oni hrvatski ), ali su ga Hrvati stvarno posteno promenili da ne bude kao srpski sto je smesno, ali avaj, tako je. Balkanci su najvece poliglote na svetu, govore do sedme godine bar 4 jezika ( srpski, hrvatski, bosanski i ovaj najnoviji esperanto, pardon, crnogorski ), a ako imaju siru rodbinu u Sloveniji ili Makedoniji, opa , vec 5 ili cak 6... kakvo bure baruta.

ejjj

pre 3 godine

Nacionalizam ostavljamo nekim drugim klubovima.
(Realnost, 09. maj 2020 15:18)

Kaznjeni of uefe dva puta zbog rasizma. Imali zastavu koja vredja jevreje protiv Totenhema. Pevaju pola madjar pola ustasa. Keltski krst im stalno stoji na jugu
Dokle ide grobarsko licemerje???
(23sudija, 09. maj 2020 15:25)

Pa to da su oni kosmopolite, to oni sami ne veruju, pa ne bi oni nikad doveli hrvata sada...

Danko

pre 3 godine

Pa i Novaku je, a ćale CGorac, ali on kaže da je Srbin, treba mu verovati.
(Srki đetić, 09. maj 2020 15:18)

Smesan si Milovac.Kompleksi te ubijaju.

Andreja

pre 3 godine

,,Iskrivljeni hrvatski” rece neko neditan negde... Vi ste poznati po ,,bogatoj” istoriji i po tome da ste najhrabriji narod, ali ne zato sto ste hrabri nego zbog toga sto se ničega ne stidite!

Chox

pre 3 godine

Partizan je kosmopolitski klub. U njemu mogu da igraju i za njega mogu da navijaju ljudi svih vera i nacionanosti. Nacionalizam ostavljamo nekim drugim klubovima.
(Realnost, 09. maj 2020 15:18)

Ali ti navijaci sve vise naginju u sektu zvanu Tegeltijini svedoci

Montesqueu

pre 3 godine

potpuno je nebitno za koga covek navija,sportu su potrebni ovakvi romantici, vizionari i strucnjaci. Ljudi kao Trinkijeri spajaju i ne seju mrznju.

Gorki

pre 3 godine

Ti si u partizanu ne zato sto govoris srpski, vec zato sto ti je majka Hrvatica i sto govoris hrvatski. Zato te partizan angazovao. Uhvatila ga nostalgija za rodnim krajem.

sjfhj

pre 3 godine

Batice ti govoris iskrivljeni hrvatski.
Davno prije srbijanaca su Hrvati imali i rjecnik i knjizevnost
(Šaka jada, 09. maj 2020)

Pisali su Latinski u AU do Vuka. Morao sam napisati iako slutim da si jedan od onih kojima samo Bog može pomoći.

Nikola MNE

pre 3 godine

@srpsko hvala i slava, moras da uzmes u obzir istorijski momenat i ulogu srpstva. Srpstvo sa pocetka vijeka je vise pokret za oslobodjenje Juznih Slovena nego konkretno neki nacionalisticki pokret i zato su i Crnogorci i svi ostali manje-vise prisli toj prici. Srpstvo sa kraja vijeka je cist fasizam i naravno da svako normalan oce da se odmakne od toga. Licno sebe smatram Crnogorcem i to je to. Svako dobro zelim.

Srpsko hvala i slava

pre 3 godine

Prvo Triky RESPEKT!

Drugo odgovor za :

Pa i Novaku je, a ćale CGorac, ali on kaže da je Srbin, treba mu verovati.
(Srki đetić, 09. maj 2020 15:18

Shvati da su Crnogorci najveci Srbi, i jedan sam od takvih. Deset muskih glava mi je palo za srpstvo u CG. Hoces li mi ti Titova nacijo nauciti ko sam?

kosjan

pre 3 godine

Господин човек, то кажем ја, Звездаш!!!
(Бојан, 09. maj 2020 16:56)


Ma ti si mi zvezdas sve ti verujem...

Vuk CG

pre 3 godine

Pa odakle Petrovici Srbi dodjose na Cetinje??? Tvorci Crne Gore. Iz Popova Polja moj Vuce! Jesu li Petrovici Srbi ili Crnogorci? Hvala na odgovoru.
(Srpsko hvala i slava, 09. maj 2020 17:58)
Zao mi je ali sa takvima ne komuniciram

Realnost

pre 3 godine

@23sudija

Ako ispade pojedinih budala smatras za stav vecine navijaca Partizana onda debelo gresis. Takodje se pravis blesav za rasisticke ispade koji nisu bili rasisticki vec naviacki, p...o c......a je navijacki folkor prema nekome ko je igrao u Zvezdi a ne rasisticki povik. Romi su u Partizanu dobrodosli, primer Predrag Luka, koga su svi voleli. Ali zato ne spominjes da u jednom drugom klubu 99% navijaca misli da svi moraju da budu Srbi od tetkice i obezbedjenja na ulazu do funkcionera, igraca i trenera i navijaca.

Takvi su nam samo beda

pre 3 godine

@srpsko hvala i slava, moras da uzmes u obzir istorijski momenat i ulogu srpstva. Srpstvo sa pocetka vijeka je vise pokret za oslobodjenje Juznih Slovena nego konkretno neki nacionalisticki pokret i zato su i Crnogorci i svi ostali manje-vise prisli toj prici. Srpstvo sa kraja vijeka je cist fasizam i naravno da svako normalan oce da se odmakne od toga. Licno sebe smatram Crnogorcem i to je to. Svako dobro zelim.
(Nikola MNE, 9. maj 2020 20:57)
Znaci, sa pocetka veka, kada ste se predali, 1916-te, KAPITULIRALI, pred austro-ugarima, i danasnjoj vam bracom ustasama, Srbija vam bila majka... E, kada su se svi pobrojani POVAMPIRILI, Srbija vam nije nista? Maceha? Putujte, igumani, izdajnickog roda, bez vas bi Srbija bila mala Svajcarska do sada! Srbi fasisti...zbog dve, tri, budale...mi smo bar te fasiste vratili na fabricka. Vi, i braca vam ustase, bacajte im cvece kad vam opet dodju. Sramni ste.

Kane

pre 3 godine

Pošto već komentarišete šta je starije jaje ili kokoš, mi iz mešanog braka to najbolje znamo: rodjen sam 50.prošlog veka od oca Srbina iz BGD i majke Hrvatice iz Gospića i nikad nisam imao dilemu a ni moj brat da smo mi Srbi. Svako ima pravo a i osećaj pripadnosti nekom narodu pa tako i Novak, ja, moj brat, Vanja Udovičić i mnogi drugi da kazu ono što jesu, a ne ono što bi vi voleli - da je Novak Hrvat a ne Srbin kao što ste bukvalno "preveli" Teslu u Hrvata a 70.godina kad sam ja bio u njegovom selu, smejali ste mi se i rekli "vidi ovde je rodjen ovaj vaš"...Hrvati nikada nisu imali niti će imati identitet i onda prisvajaju tudje...

bakalarbakalar

pre 3 godine

Grobari na utakmicama možda ne recituju Šekspira, ali se nije desilo da se izvižde i bojkotuju igrači u crno-belom dresu samo zato što su muslimani (Omić, Kikanović).
(Specijalitet kuće turskih konjanika, 09. maj 2020 16:51)

Je l realno da si pomenuo Kikanovica u tom kontekstu? Kako bese ona vasa "Elmedine Elmedine hoces li slanine..."

goranh

pre 3 godine

Batice ti govoris iskrivljeni hrvatski.
Davno prije srbijanaca su Hrvati imali i rjecnik i knjizevnost
(Šaka jada, 09. maj 2020 15:47)

Da, da, davno pre nego što se i znalo za Hrvate Srbi su iskrivili jezik nepoznatog naroda i od tad govore tim iskrivljenim jezikom, posle su i Hrvati govorili taj iskrivljeni jezik ali srećom mlada hrvatska država je rešila da to ispravi tako da ja spikere na HRT jedva razumem, srećom nije se prenelo na ceo hrvatski narod pa ljude razumem.

Sah mat

pre 3 godine

Ti bi voleo zvezdu da treniras ali mi nikad ne bi doveli rvata.
@Zevs

I ti bi volro za zvezdu da navijas ali je nema. Vazno da imas protiv koga da navijas.

vanredno je stanje,ne puštajte primitivce na portal

pre 3 godine

da spomenem i da zvezda ne mrzi hrvate, krcun je osnovao zvezdu.
(moralni gmizavac, 09. 

jel ti uopšte znaš ko je bio Krcun?
ili onako mlatiš,kao za Šajbera da je bio hrvat,a ustaše mu pobile 50 članova porodice.

neko

pre 3 godine

Trinki ostani, ako treba mi grobari ćemo sakupljati pare. Jedini uslov je da nam u roku sledeće tri godine doneseš titulu Evrolige. Da još jednom postanemo večni.

nema sta

pre 3 godine

Jesam Zvezdaš, ono, okoreli, u 42-oj banci sam,kako i ne bi bio, ali ovaj lik je faca samo tako,ludak svoje vrste.
Znalac posla i ujedno frajerčina, svo poštovanje. Vidi se samopouzdanje i autoritet znanja.
Nekako me podseća na blesavog Klopa, ne znam zašto izvodim uvek tu korelaciju, kad jednog vidim podseti me na drugog.
U svakom slučaju,kada je ovakav protivnik sa druge strane,mojoj Zvezdi treba biti čast takmičiti se sa njim.
(legolas, 09. maj 2020 15:20)

Auuu kako im se uvlacis...

david33

pre 3 godine

Institucija? Pa sta je onda fk crvena zvezda? Eh svako svog konja hvali.
(Smejurija, 09. maj 2020 16:10)
Vidis ko vam je gazda i u FK i KK i znaš odmah ko ste i kako vas gledaju ???
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Salaso, 9. maj 2020 16:41)

Sine a ko su vama gazde tri vvv prasca na čelu fk i ostoja korleone u kk.

Srpsko hvala i slava

pre 3 godine

Vuk CG, 9. maj 2020 18:55)
Vuce dobri moj brate. Ne moze se u 200 km/2 od naroda koji ima istu veru, imena, prezimena, slavu, ama bas sve isto i kojih ima pola miliona praviti vise nacija. Realno je da su Srbi ti koji su izgradili CG, narocito dinastija Petrovic. Ne mogu nikome zabraniti niti zelim to da se izjasnjava kako ko zeli, ali istinu treba uvaziti. Ne mogu dva rodjena brata biti dve razlicite nacije, a to je sada slucaj u CG. Nije naucno izvodljivo. Ako jeste neka neko pojasni. Svako dobro ti zelim kao i svima u Crnoj Gori. Pozdrav

Demar Derozan

pre 3 godine

@Saka jada
Ne, to je po svim lingvistickim kriterijumima jedan te isti jezik, kako god ga neko zvao, srpski ili hrvatski ili srpsko-hrvatski. Ne moze se nasilnim i vestackim ubacivanjem 20-30 reci u vokabular menjati sustina i izraz vec postojeceg jezika. U tome je i sustina drame raspada bivse Ju jer su sve novonastale drzavice pozelele da imaju svoje jezike, osim nas, sa teznjom da se na vestacki nacin grade novi identiteti.

C i n i k

pre 3 godine

Bravo Trinkieri vidi se ta pobjednička hrvatska krv u tebi.
(Ante, 09. maj 2020 18:40)


Andrea kaze da govori srpski, sem toga dosao je u HOF Evropske kosarke..a sa tim vi iz hr nikakve veze nemate,vi ste saka jada..

Luka Laban

pre 3 godine

@legolas

Potpisujem komentar i ja, samo da dodam, kad god mogu, gledam utakmice kad igra i Partizan, naravno, Zvezdas sam, ali sam uvek uz Grobare sa kim' god da igraju, to su mi prve komsije, blizih nemam, meni je to normalno, ali od kad je on dosao na mesto trenera u Partizanu, pa to se ne propusta. Takodje me podseca na Klopa kao i na odbojkaskog trenera reprezentacije Poljske, na onog blesavog Belgijanca :)

ban Kulin

pre 3 godine

ban Kulin, 09. maj 2020 15:40
Ne znaju ni u Niš jer su Bugari a ne Srbi
(Renato, 9. maj 2020 17:29)




Važno da ti znaš, jer si Srbin, verovatno zato i obilaziš sajtove na srpskom jeziku, vuče te genetika, a što se tiče Bugara, nikakav problem, pa i oni su Srbi sa govorna manata.

zdravkogf

pre 3 godine

Cuti ti pravo pisni kad budeš u životu uspeo koja i da iza tebe ostane delo i dase jiudi vesele uz tvoje ono štosi ostavio. Ja kako znam danas niko lopatu ne voli tuje kraj price. Štose tice dresa vidim dasi u sportu i u opšte nepismen zvezdin je dres crveno beli kake veze ima sa hrvatskom. Drugo crvena boja je simbol pobede i država Srbija ima zastavu gde ima i crvenu i belu boju. Štose tice crne boje ona označava žalost tugu i bol a ti dobro znaš koje nosio crnu boju u hrvatskoj gdese svaki posten Hrvat stidi te boje. Takodje vas Franjo tudjman je proglašen za presednika partizan počasnim posto si nepismen pa nećeš razumet daje tudjman večito u partizanu i posle smrti a on ima pravo jer je osnivac tog tvog partizana u zagrebu i posle prebačen partizanu beograd.Te price vase grobarske dasu Srbi osnovali partizan Tosu vas iluzije evo prave istine kada je partizan Franjo tudjman prebacijo iz zagreba u beograd tad su tempa izabrali i jos neki vojni lica za rukovodstvo partizana. Ali nikako sto protežete laz kako su ti jiudi osnovali partizan ovoje prava istina Zagrepčani a vise i dajle prsite sa Vasom nametnutom crnom hrvatskom bojom. Pozdrav

zoro

pre 3 godine

Čim prije što si Hrvat. Dobrošao u Jugoslavensko sportsko društvo Partizan, klub bratstva i jedinstva, Tito partija crno bela armija. Nije džaba dr Franjo Tudjman bio predsjednik.

dileja

pre 3 godine

Pa i Novaku je, a ćale CGorac, ali on kaže da je Srbin, treba mu verovati.
(Srki đetić, 09. maj 2020 15:18)

Pa i ti si Srbin, iako ne verujes u to

Edo

pre 3 godine

@dileja
Pa covek je u pravu...Majka mu je Hrvatica, sto znaci da mu je maternji jezik srpski (posto Hrvati govore srpski/stokavski, a izvorni hrvatski je cakavski)
Ali ga ti nalupa gluposti... Čak i da jesi u pravu za sve što si napisao... A nisi jer izvorni hrvatski uopće nije čakavski nego je čakavski samo jedan od tri dijalekta hrvatskog jezika, a književnim se smatra štokavski. Ali da bude smješnije, čovjeku je majka iz Rijeke, baš iz regije u kojoj se priča čakavskim narječjem. Tako da si ga baš omašio....

moralni gmizavac

pre 3 godine

zašto nije objavljeno ko je bio prvi predsednik fk cz? (Slavko Kolmar) i zašto ne kažete gde je održan sastanak 4. okt. 1945 g. kad je osnovan fkp (dom vojske bgd)...ovo su bitni detalji jer zvezdaši kažu da je fkp osnovan u zg a oni su kao srpski klub ne znaju da su imali hrvata za prvog predsednika, a prvu utakmicu van FNRJ su igrali u Tirani sa rep. Albanije 16 aprila 1945 g.

Pozdrav

Urke

pre 3 godine

Pa naravno da su te zato doveli, njihov Predsednik od 1958-1960 i to celog JSD-a je takodje bio Hrvat i to general Franjo Tudjman :)

Posle Franje dosao im je Janko Bobetko..

Slobodan

pre 3 godine

Pa naravno da su te zato doveli, njihov Predsednik od 1958-1960 i to celog JSD-a je takodje bio Hrvat i to general Franjo Tudjman :)

Posle Franje dosao im je Janko Bobetko..
(Urke, 09. maj 2020 21:51)

Nisam znao da je bio i Bobetko, jos da dovedu Mesica i to je to ...

Lokos

pre 3 godine

Nacionalizam ostavljamo nekim drugim klubovima.
(Realnost, 09. maj 2020 15:18)

Kaznjeni of uefe dva puta zbog rasizma. Imali zastavu koja vredja jevreje protiv Totenhema. Pevaju pola madjar pola ustasa. Keltski krst im stalno stoji na jugu
Dokle ide grobarsko licemerje???
(23sudija, 09. maj 2020 15:25)

Eh da Marin hrvat i ako Marin nikad nije rekao da je Hrvat, to je taj kosmopolitski klub po potrebi.

Igokea since 2007

pre 3 godine

Igokejci se stalno puvaju da su nekakva institucija. Margaret Tacer je jednom prilikom to lepo objasnila: Biti mocan je kao biti dama. Ako moras da govoris ljudima da jesi, znaci da nisi.

Fatamorgana

pre 3 godine

Bravo Trinkieri vidi se ta pobjednička hrvatska krv u tebi.
(Ante, 09. maj 2020 18:40)

Kakva pobednička hrvatska krv kad se govori o košarci.

Sima

pre 3 godine

Nebrini triki nista partizan je osnovan odakleti majka. Pa tako osecaj se kao kod svoje kuce.Posto neznas jacu ti triki reci daje franjo tudjman im bio presednik sportskog drustva Partizan i postoje posle pocasni presednik. Takodje je im franjo tudjman promenio boju kluba od plavo crvrne dao im crno beli da bog sacuva jer znase zasto crna boja.Pozdrav
(zdravko, 09. maj 2020 23:10) Cuti bre tu nepismeni, pa vi imate crveno bele boje kao hrvatska sahovnica, a na dresu vam hrvatska Idea.

zdravko

pre 3 godine

Pa prijatejiu nesirim ja neistnu. prvo u beografiji u hratskoj se kaze daje partizan osnovan u zagrebu u preporuku franje tudjmana. posto u tadasnjoj hrvatskoj je postojo dva velika kluba dinamo zagreb i hajdik split. tako se tudjman sasto sa vrhom generala vojske jugoslavije dase partizan prebaci u beograd jer je u hrvatskoj mnogo tri velika kluba a u srbiji samo jedan i to zvezda tako su prebacili partizan u beograd pasu igraci gradjsnskog prekomandovani u partizan cajkovski zebac bobek dabi partizan pariro zvezdi.stose tice dresa licno vam tudjman promenio u crno beli dres jer ima interviju snimjien tudjmana kako je proveo kao presdnik partizana i licno u toj emisiji govorijo kako je partizan prebacen u beograd i da je on kao presdnik kluba promenio boje i toje ziva istina. stose tice dresa zvezde nema nikake veze sa hrvatskom sahovnicom stati to pada na pamet zvezdin dres crveno beli prugasti a ne kockasti tako da nemozes da izmisjias. ja nikoga nisam uvredijo samo sam reko sta crna boja znaci i koje u hrvatskoj to nosio s dali tudjman to namerno uradio da crveno plavi dres promeni u crno beli dres samo je reko da je on taj koji promenio boje dresova. taj interviju sa franjom tudjmanom moze dase nadje na you tubu mozda neznam sigurno jasam gledo na hrvatskoj tve u svsjcerskoj i toje ziva istina i nema dileme.Pozdrav

Specijalitet kuće turskih konjanika

pre 3 godine

Partizan je kosmopolitski klub. U njemu mogu da igraju i za njega mogu da navijaju ljudi svih vera i nacionanosti. Nacionalizam ostavljamo nekim drugim klubovima.
(Realnost, 09. maj 2020 15:18)

Ti ocigledno nikad nisi slusao navijanne grobara pa kada imas takvo razmisljanje.
(oh boze, 9. maj 2020 16:11)

Grobari na utakmicama možda ne recituju Šekspira, ali se nije desilo da se izvižde i bojkotuju igrači u crno-belom dresu samo zato što su muslimani (Omić, Kikanović).

Јабучило

pre 3 godine

A onda ste odbacili originalne hrvatske dijalekte kajkavski i čakavski i uzeli srpsko, štokavsko narečje kao jezički standard. Vi ste ti koji govorite iskrivljenim srpskim jezikom. Koliko je iskrivljen taj jezik, govori i činjenica da ste pokušavali da ga dodatno oskrnavite (neuspešno) nepostojećim rečima poput zrakomlat, samokres... što je jedinstven slučaj u svetskoj lingvistici.
(Nakalemljen narod, nakalemljen jezik..., 09. maj 2020 16:58)

Самокрес се користио у српском језику негде у Карађорђево доба, али су га потиснули (мала) пушка, кубура и коначно пиштољ/револвер.

Зракомлат никада није био озбиљан предлог. Појавио се деведесетих у неком бизарном новорјечнику хрватскога као предлог за енглеско жаргонско "chopper" (чопер, оно што ми зовемо супер-сецко). Тај ваздухопловни речник је чак писан некаквом новоабецедом, наравно неприхваћеном. За време Туђмана је био неуспео покушај да званично уведу вртолет уместо хеликоптер, по узору на руско "вертолет".

Изабрао си лоше примере, али си суштински у праву. Измишљају речи на силу, да би се што више удаљили од Срба. Али не схватају да и те измишљене речи заправо само увећавају (не нужно и обогаћују) српско језичко наслеђе.

Beogradski Crnogorac

pre 3 godine

@srpsko hvala i slava, moras da uzmes u obzir istorijski momenat i ulogu srpstva. Srpstvo sa pocetka vijeka je vise pokret za oslobodjenje Juznih Slovena nego konkretno neki nacionalisticki pokret i zato su i Crnogorci i svi ostali manje-vise prisli toj prici. Srpstvo sa kraja vijeka je cist fasizam i naravno da svako normalan oce da se odmakne od toga. Licno sebe smatram Crnogorcem i to je to. Svako dobro zelim.

*(Nikola MNE, 9. maj 2020 20:57)




Ti sebe možeš samo Montenegrinom da smatraš, jer je crnogorsko ime već zauzeto, a njega danas nose i njim se ponose Srbi iz Crne Gore ka što su to svojevremeno činili i kralj Nikola i pre toga Njegoš.

dure

pre 3 godine

procitah,jedno dvadeset komentara,prvih...i ne mogu dalje..sve raspomamljeni navijaci ugasenog kluba,danasnjeg fmp2...ne mogu dalje..zavist je cudo!

C i n i k

pre 3 godine

Изабрао си лоше примере, али си суштински у праву. Измишљају речи на силу, да би се што више удаљили од Срба. Али не схватају да и те измишљене речи заправо само увећавају (не нужно и обогаћују) српско језичко наслеђе.
(Јабучило, 09. maj 2020 19:21



To je jedan mali i zao narod nzn sto ih uopste ovde tretirate i objasnjavate elementarne stvari?
Imaji nasu,srpsku gramatiku tako da je stvar potpuno jasna, njima svakako tesko pada sto govore srpskim jezikom i ovo uporno javljanje na nase sajtove bas to i pokazuje.
I gde bi oni jadni isli uostalom,na cije sajtove?

Vasojevic

pre 3 godine

@Nikola
Pravoslavni crnogorci su ili Srbi ili prosrpski orjentisani u ogromnoj vecini i to ce biti za vijek vjekova i to ti odlicno znas. Sastav danasnje vlasti i kako se vlada znas jos bolje.Zato sjedi jedan!

isprani mozgovi

pre 3 godine

kroz nas RCMA :)))
(Russell Crowe, 09. maj 2020 15:43)

Sine, svoje seksualno opredelenje zadrzi za sebe. Par puta pominjes "vas rcma" ...kapiram da ti ne dostaje onaj komsija kad si bio...ali stvarno to je licna stvar

Hodeks,vojnik dr.Nestora i putnik u buducnost

pre 3 godine

Batice ti govoris iskrivljeni hrvatski.
Davno prije srbijanaca su Hrvati imali i rjecnik i knjizevnost
(Šaka jada, 09. maj 2020 15:47)
Jeste istina,nas jezik je iskrivljen od turcizama i anglizama,ali u sustini vuce korene iz starohrvatskog

Bob

pre 3 godine

Ima li neke veze hrvati i partizani?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Delije Čikago, 9. maj 2020 17:46)

# verovatno mnogo veca od onoh sto usvas osnovali a na sebi imaju hiljade litara srpske krvi. Krcun...

moralni gmizavac

pre 3 godine

Czv otisao u stecaj, ne postoji vise, fmp kupio grb i ime i sada se zove czvbgd, a radnicki basket se zove fmp. Zato sto niko ne moze da zabrani fmp kako cemo da se zovemo.
Pozdrav dobri ljudi

Takvi su nam samo beda

pre 3 godine

@srpsko hvala i slava, moras da uzmes u obzir istorijski momenat i ulogu srpstva. Srpstvo sa pocetka vijeka je vise pokret za oslobodjenje Juznih Slovena nego konkretno neki nacionalisticki pokret i zato su i Crnogorci i svi ostali manje-vise prisli toj prici. Srpstvo sa kraja vijeka je cist fasizam i naravno da svako normalan oce da se odmakne od toga. Licno sebe smatram Crnogorcem i to je to. Svako dobro zelim.
(Nikola MNE, 9. maj 2020 20:57)
Znaci, sa pocetka veka, kada ste se predali, 1916-te, KAPITULIRALI, pred austro-ugarima, i danasnjoj vam bracom ustasama, Srbija vam bila majka... E, kada su se svi pobrojani POVAMPIRILI, Srbija vam nije nista? Maceha? Putujte, igumani, izdajnickog roda, bez vas bi Srbija bila mala Svajcarska do sada! Srbi fasisti...zbog dve, tri, budale...mi smo bar te fasiste vratili na fabricka. Vi, i braca vam ustase, bacajte im cvece kad vam opet dodju. Sramni ste.

Jovo

pre 3 godine

Nema veze i koga briga jel ima Hrvatske gene. Dobar trener prihvaćen od svih grobara i posle onakvih reči za našu legendu pok. Mišu Tumbasa kupio je sve partizanovce od 5 do 105 godina.

Dvorska budala

pre 3 godine

naravno da mu treba verovati. ako je meni cale npr iz sumadije ne znaci da nije srbin. tako je i cg samo geografski pojam, a tamo zive razne nacije, npr. srbi, albanci, novokomponovana milogorska nacija itd.
(petar markovic, 09. maj 2020 16:00)

Jeste, poznato je da geografski pojmovi postanu države a ne narodi.

najkvirc

pre 3 godine

Partizan ne mrzi Hrvate, dapače. Mnogi slavni Hrvati su ostavili traga u Partizanu. Da spomenem samo Valoka, Čajkovskog, Tudjmana...

Orlando

pre 3 godine

Svaka čast na trudu, profesionalnosti, strasti u vođenju tima, gospodinu Andrei Trinchieriu, samo mi nije jasno čemu negativni komentari ljubomornih Delija?
Pa kakvi smo to ljudi, mi Srbi?!

Srpsko hvala i slava

pre 3 godine

(Vuk CG, 9. maj 2020 17:03)
Pa odakle Petrovici Srbi dodjose na Cetinje??? Tvorci Crne Gore. Iz Popova Polja moj Vuce! Jesu li Petrovici Srbi ili Crnogorci? Hvala na odgovoru.

petar markovic

pre 3 godine

nisam znao da pored albanofila na b92 ima i toliko milogorofila koji se ubise pokusavajuci pre svega sebe da ubede da nisu srbi i da ta nacija milogorska postoji

Will Mosley

pre 3 godine

Pa naravno da su te zato doveli, njihov Predsednik od 1958-1960 i to celog JSD-a je takodje bio Hrvat i to general Franjo Tudjman :) 

Posle Franje dosao im je Janko Bobetko..
(Urke, 09. maj 2020 21:51)

Ne znam ciji klub je OSNOVAO Slobodan Penezic Krcun, u kom klubu je predsednik bio Slavko Komar i koji klub u kosarci finansira i sponzorise sponzor koji se zove Idea. Mora da sam sve to izmislio...Reci da sam u pravu ili me demantuj, trece nema. :)

Will Mosley

pre 3 godine

Novaku je cale Srbin s Kosova ili kako on kaze "ne znam sta vi glumite tamo dolje da ste"
(otkrij prvo svoj identitet, 09. maj 2020 19:46)

Nije tacno, Novaku je cale iz Crne Gore jer su i Srkijevi roditelji odatle, a Novakova majka iz Dalmacije. Hvala na paznji i prijatno.

nz

pre 3 godine

Ali i dalje su ovi uporni u raspravi ko je Hrvat a ko nije. Stvarno su navijači tog kluba crvenih boja rak rana srpskog sporta, u sportsko rivalstvo oni unose političke elemente, to je srž njihovog identiteta. Zaludni umovi, zaista.

Boris

pre 3 godine

naravno da mu treba verovati. ako je meni cale npr iz sumadije ne znaci da nije srbin. tako je i cg samo geografski pojam, a tamo zive razne nacije, npr. srbi, albanci, novokomponovana milogorska nacija itd.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petar markovic, 9. maj 2020 16:00)

Pa i Njegos je razlikovao Crnogorce i Srbe, makarkao podidentitet, evo ti jedan( a ima ih jos dosta) citat kad ocrnjuje junastvo kod Srba prije Karadjordja:

"Ada čoče, Božija ti vjera, znam ja tu veselu Srbadiju, no kud su joj ti sinovi junaci bili, dok joj nije Bog dao Karađorđa".

Petar II Petrović Njegoš – S. Milutinoviću
(GOLUBICA, za 1843/44, 5, 18-22)

sjfhj

pre 3 godine

Institucija? Pa sta je onda fk crvena zvezda? Eh svako svog konja hvali.
(Smejurija, 09. maj 2020 16:10)

Nije za poređenje,za početak u pitanju su dva različita sporta. Ovde osim tebe niko ne pominje fudbal a još manje Crvenu Zvezdu. E sad se ti zapitaj zašto si čitajući vest o KK Partizan ostavio komentar na temu FK Crvena Zvezda?

nz

pre 3 godine

Vole oni hrvate zato su te doveli. Kome nije jasno neka samo nadje timove sa prvog fudbalskog derbija. Partizan nije imao dva igrača iz Srbije a Zvezda sve na prezime ić i sve stara srpska imena. Nismo isti,jedno brdo dva sveta.
(Billy Billy koraci a na jugu splićani, 9. maj 2020 18:54)

Nismo isti...na jednoj strani gomila maloumnika koja prebrojava krvna zrnca i gleda ko je imao više Hrvata, Albanaca i muslimana u timu, koji prozivaju svoje igrače poreklom iz okolnih zemalja i prete nekim bojkotima utakmica dok su isti u timu i navijači koji svakoga prihvataju raširenih ruku ako igra srcem za klub...pogodi u koju grupu ti spadaš.

Will Mosley

pre 3 godine

hahaha.jos jedan dokaz da je partizan antisrpski klub
(d, 09. maj 2020 21:31)

Zasto onda Partizanu nije u kosarci antisrpski sponzor Idea? Da te cujem.

Will Mosley

pre 3 godine

Trinki rodjo da nam ostanes jos 100 godina i da isto toliko puta igramo Evroligu a onima iz komsiluka cemo ostaviti cipiripi kup, kako panteri popularno zovu kup Radivoja Koraca. Ako budu dobri, mozda im ostavimo i Aba Superkup.

zdravkogf

pre 3 godine

Pravo pisni nemoj da ucis oca kako se prave deca. Znam ja dobro gde sta treba kad se pise. Ali ja neću da tebi polazem račun. Drugo mrsko mi stalno pritiskati taster da stavjiam znak pitanja i sve ostalo. Štose tice ov štosi napiso jotovati pa bi te pito sta ova rec znaci na hrvatski posto si Hrvat. Takodje Nisim odgovorio kako bi ti napisi ovu rec partizan zeli da muse dodeli aba liga bez pleofa. Ajde pismeni reci kako bi ti to drukčije napiso.stose tice sporta mnogo se ne razumeš jer nepratis sport tusi totalno laik. Mnogosi opterećen tvojim partizanom i objen samo klupski interes moraš malo da pogledaš realno ja sam navijac zvezde ali znam nekad i da napišem kritiku judima iz zvezde koji vode klubove pa tako i Mrkele I Terziću a nevidim da vi grobari kritikujete vase Vučelića vazura i Vuletića i ostale iz kluba jer oni vama zamazu oci sa kupovima a glavni trofeji titule i aba lige ni na vidiku. Pozdrav

hrasno

pre 3 godine

Nama je u poslednjim sezonama igrao Edo Murić, Adin Vrabac, Amar Gegić, Kenan Karahodžić...
Hezonja je priznao da je bilo kontakata da dođe u Partizan, Jusuf Nurkić javno rekao da je Partizanovac i da će jednog dana sigurno doći, šuškalo se i za Teletovića...
To je sve, ne jer smo mi za bratstvo i jedinstvo, nego jer smo mi jedna od najpoštovanijih evropskih košarkaških kuća, respektovana u celom svetu.

Kao što ja kao objektivni Grobar mogu da priznam da zbog "ušatog" ali i broja titula i navijača, nećemo moći u skorije vreme da prestignemo Zvezdu u fudbalu, tako će svaki Delija sa iole malo mozga priznati da smo u košarci za vas drugi nivo.
Oni koji su kao u srednjem veku vršili hajku na momka samo zbog imena i prezimena, se neće složiti a i ne moraju, nek se vidi razlika.

Will Mosley

pre 3 godine

Ima li neke veze hrvati i partizani?
(Delije Čikago, 09. maj 2020 17:46)

Vise i blize veze imaju zvezdani i hrvati, tipa Prosinecki, Juric, Lucho Ibanjez, glavni sponzor u kosarci, crveno bela boja dresova, ovo poslednje ih/vas najvise i povezuje.

Јабучило

pre 3 godine

@ zdravkogf

Не мислиш ли да је мало непримерено да икоме причаш о писмености? Елем, обрати пажњу на боје хрватске шаховнице. Шокантно! Зар не? И престани да шириш неистине. Укратко: Партизан није основан у Загребу. Како је Партизан добио црно-беле боје је прича испричана више пута и нећу је понављати. Нема везе са овим или оним Туђмановим ставовима и вашим, да будем пристојан, надоградњама истине.

Vojvoda Momčilo

pre 3 godine

Ti bi voleo zvezdu, da treniraš. ali znaš da mi nikada ne bi doveli rvata.
(Zevs, 09. maj 2020 16:29)

Taman posla. Vi ste samo doveli dragovoljca sa kninske tvrđave. Inače vam je legenda kluba.

briselski sporazum i tata alek

pre 3 godine

Vole oni hrvate zato su te doveli. Kome nije jasno neka samo nadje timove sa prvog fudbalskog derbija. Partizan nije imao dva igrača iz Srbije a Zvezda sve na prezime ić i sve stara srpska imena. Nismo isti,jedno brdo dva sveta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Billy Billy koraci a na jugu splićani, 9. maj 2020 18:54..hvala Bogu ,da nismo,...

Will Mosley

pre 3 godine

Botovi peckaju Trinkija sto mu majka Hrvatica a zaboravljaju da je njihovom idolu Novaku Djokovicu majka Hrvatica a deda sa oceve strane, Vladimir iz Crne Gore, i sta cemo sad?

Srpsko hvala i slava

pre 3 godine

Nikola MNE, 9. maj 2020 20:57)

Nikola u ime poginulog pretka u okolini Niksica nosim ime, i djed mi ga je nosio koji je takodje stradao od istog neprijatelja na zalost onih koji su promenili veru i prisli okupatoru! Dakle treci put mi se ime ponavlja. Ni na ciju drzavu nismo krenuli oruzjem nego vlastiti prag i kucu branili od dusmana. Fala Bogu bili nas je dovoljno da neprijatelja slomijemo kako dolikuje, a onda krece neka prica kao tvoja o srpskom fasizmu? Sada neki drugi vetrovi duvaju u CG, ovi moji sto zivote dase za slobodu oni ispadaju fasisti i zlikovci a saradnici okupatora i veciti neprijatelji svega crnogorskog pa i samog Njegosa neki dobri ljudi, civilzovani i autohtoni crnogorci. Ne moze to tako postovani moj prijatelju, istina ce reci vrlo brzo svoje. Tebi svako dobro zelim, kao i svim gradjanima dobronamjernima u CG.

rahan, admire olabavi malo

pre 3 godine

`nasledio´ sam da navijam za cz, ali mora se priznati da je trinkijeri pravi smeker. digao je partizan iz totalne bule. bili su se raspadali. posle nedavnih covicevih izjava oko igranja neigranja preostalih tekmi fajnal fora voleo bih da se ove godine partizan proglasi za prvaka. u zvezdi je doslo do nekakvog zasicenja, citava sezona se vukla na silu kenjkavo, pozdrav

Russell Crowe

pre 3 godine

Sine, svoje seksualno opredelenje zadrzi za sebe. Par puta pominjes "vas rcma" ...kapiram da ti ne dostaje onaj komsija kad si bio...ali stvarno to je licna stvar
(isprani mozgovi, 09. maj 2020 17:00)

_______________________________

Ime ti sve govori.... isprao vam mozgove prvo Zvezdan Terzic za kojim je bila raspisana medjunarodna poternica a onda i Nebojsa Covic, prvi covek u vrrme Tadica za pregovore na KiM... gde nestadose pare sa KiM!?
Pita ga Vujosevic za Zemunce, za Djindjica a kod Olje u studiju MUK, odmah reklame :)
Pitali Covica pre 10 godina, ZVEZDA ILI PARTIZAN, kaze on... FMP :)
Terzic pre isto 10-ak godina, mozda koju vise pricao o kanceru Srpskog fudbala, Zvedi i Partizanu... kad gle cuda :)
Svetac i spasitelj u isto vreme :)

Tako da... bolje da si stavio nick Preletacevic ?

Srpsko hvala i slava

pre 3 godine

Vuk CG, 9. maj 2020 18:55)
Vuce dobri moj brate. Ne moze se u 200 km/2 od naroda koji ima istu veru, imena, prezimena, slavu, ama bas sve isto i kojih ima pola miliona praviti vise nacija. Realno je da su Srbi ti koji su izgradili CG, narocito dinastija Petrovic. Ne mogu nikome zabraniti niti zelim to da se izjasnjava kako ko zeli, ali istinu treba uvaziti. Ne mogu dva rodjena brata biti dve razlicite nacije, a to je sada slucaj u CG. Nije naucno izvodljivo. Ako jeste neka neko pojasni. Svako dobro ti zelim kao i svima u Crnoj Gori. Pozdrav

Will Mosley

pre 3 godine

Botovi peckaju Trinkija sto mu majka Hrvatica a zaboravljaju da je njihovom idolu Novaku Djokovicu majka Hrvatica a deda sa oceve strane, Vladimir iz Crne Gore, i sta cemo sad, kako je on onda srpski teniser?

Will Mosley

pre 3 godine

Bravo Trinkieri vidi se ta pobjednička hrvatska krv u tebi. 
(Ante, 09. maj 2020 18:40) 

To se vidi u tvom idolu Novaku. Zar ne znas da on vas vatrene uvek i u svemu podrzava i prvi priskace u pomoc? On prema vama oseca isto sto i Nadal prema Spancima, Mesi, Zaneti, Kambijaso, Saviola, Batistuta prema Argentincima, Kijelini, Pirlo, Nesta prema Italijanima, ili Lam, Bekenbauer, Klop prema nemackom narodu. A to je i normalno zar ne...

Will Mosley

pre 3 godine

No pasaran
(IvoLolaRibar, 09. maj 2020 18:54)

Sta znaci to? Odavno me zanimalo sta znaci no pasaran, jos od kako je izasla pesma istog naziva.

Salaso

pre 3 godine

Institucija? Pa sta je onda fk crvena zvezda? Eh svako svog konja hvali.
(Smejurija, 09. maj 2020 16:10)
Vidis ko vam je gazda i u FK i KK i znaš odmah ko ste i kako vas gledaju ???

Доколенко Багрокарић

pre 3 godine

@ Pa i Novaku je, a ćale CGorac, ali on kaže da je Srbin, treba mu verovati.
(Srki đetić, 09. maj 2020 15:18)

И Стефан Немања је био Црногорац и Његош такође, а сви ми знамо да су били Срби. Жалосно је што се један део људи прима на мржњу коју сеју милогорци зарад опстанка на власти. Чак и сви они знају да су Срби, али слатка им власт па им ништа није свето.

WillyWonka

pre 3 godine

Jedan od rijetkih trenera u košarci koji zna šta će, a i kako će. Pravi stručnjak, a i u pravom je klubu. Ne interesuju me ova prepucavanja, samo volim košarku i drago mi je ovog velikog trenera gledati u akciji. Kapa dole!

Ommm

pre 3 godine

I Zvezda, a naročito Partizan zu zmijska gnezda najgoreg komunističko udbaškog ološa koji pije krv ovoj Srbiji 75 godina. Dok se to ne razjuri i gnezdo ne zapali, nema nam spasa.

legolas

pre 3 godine

toto kotunjo & Luka Laban
Hvala vama i da se borimo da nam Srbija uz rad i pomoc dobrih ljudi ide napred bez obzira na pretnje sa svih strana. Pogotovo danas.

I neka i Zvezda i Partizan budu oni koji ce da ruse prepreke i preskacu rovove u borbi za bolji zivot svih ljudi a najpre onih malih i obicnih.
Porazi titule druga i prva mesta su samo trenuci proslava i tuge, ne smeju biti povodi za mržnju tuču i negaciju drugog. Uzivajmo u rivalstvu, a ne u onemoćalosti i slabljenju onog drugog. Pozdrav svima.

Ante

pre 3 godine

Gledam komentare, i grobari i delije se svađaju koga Hrvati više vole, jer je to kao sramota..
I onda isti ti nickovi na drugim temama optužuju Hrvate da su rasisti, šovinisti...
Komedija.
Da se razumijemo, vjerovatno više Hrvata "voli" Partizan. Na zato jer su "manje Srbi", nego zbog nekog "backgrounda" koji je ipak različit između Partizana i Crvene Zvezde, kao i što je to između Hajduka i Dinama, naravno, iako se to dosta i promijenilo naravno..

Делије КНН

pre 3 godine

Кажеш за мајку да је хрватица а за баку да је из Ц.Горе, ок је то ал шта ти је баба по националности? Какви спинови и кукавичја јаја..загорски изборниче???

Jole

pre 3 godine

Svaka čast na članku, svaki put u pravo vreme, kao i mnogi pre ovoga, kao, ko je bio predsednik Partizana, ko je morao da pređe u partizan po direktivi vojske, kako je Partizan bio prvak po naredjenju itd.bez ikakvog smisla i potrebe osim da se klinci nalože na međusobnu mržnju ili veličanje vođinog kluba. Što se ne pitate u tom istraživačkom novinarstvu, kako je Terzić umesto u zatvoru predsednik Zvezde, kako je nepoznati vazura prvi čovek Partizana itd., to nisu aktuelne teme, ali jesu ko je bila majka Trinkijerija. Samo vi pumpajte ovu decu koja znaju istoriju 3 dana u nazad.

crni

pre 3 godine

Vole oni hrvate zato su te doveli. Kome nije jasno neka samo nadje timove sa prvog fudbalskog derbija. Partizan nije imao dva igrača iz Srbije a Zvezda sve na prezime ić i sve stara srpska imena. Nismo isti,jedno brdo dva sveta.
(Billy Billy koraci a na jugu splićani, 9. maj 2020 18:54)

Nismo isti...na jednoj strani gomila maloumnika koja prebrojava krvna zrnca i gleda ko je imao više Hrvata, Albanaca i muslimana u timu, koji prozivaju svoje igrače poreklom iz okolnih zemalja i prete nekim bojkotima utakmica dok su isti u timu i navijači koji svakoga prihvataju raširenih ruku ako igra srcem za klub...pogodi u koju grupu ti spadaš.
(nz, 09. maj 2020 20:48)
On spada u grupu“Železnik”

Will Mosley

pre 3 godine

Зракомлат никада није био озбиљан предлог. Појавио се деведесетих у неком бизарном новорјечнику хрватскога као предлог за енглеско жаргонско "chopper" (чопер, оно што ми зовемо супер-сецко). Тај ваздухопловни речник је чак писан некаквом новоабецедом, наравно неприхваћеном. За време Туђмана је био неуспео покушај да званично уведу вртолет уместо хеликоптер, по узору на руско "вертолет". 

Изабрао си лоше примере, али си суштински у праву. Измишљају речи на силу, да би се што више удаљили од Срба. Али не схватају да и те измишљене речи заправо само увећавају (не нужно и обогаћују) српско језичко наслеђе.
(Јабучило, 09. maj 2020 19:21)

Deo komentara je tacan ali veci deo bas i nije, ne kazu Hrvati vrtolet vec zrakoplov, a Rusi kazu samaljot. Ali imaju slicnih reci, recimo tisuca, to je i hrvatski i ruski naziv za hiljadu, kao i rec krasno, koju nema potrebe da "prevodim".

Will Mosley

pre 3 godine

Tako da... bolje da si stavio nick Preletacevic ?
(Russell Crowe, 09. maj 2020 19:16)

Mogao je to isprani mozgovi da napise u jednini. A mozda decko misli da ako ima dva oka, dva uha i dva bubrega da ima i dva centralna mozga hihihihi.

Kole

pre 3 godine

@zdravko
Slazem se sa ovim što si napisao, ali čoveče ti si tehnički nepismen. Gramatička greška za greškom umanjuje ozbiljnost iznetih cinjenica, pa tako postaješ laka meta u nekoj ozbiljnijoj raspravi. Predlazem ti da otvoriš jedan prozor paralelno sa onim na kome pišeš komentar, gde se mogu naći odgovori sta se piše zajedno, a šta odvojeno. Kako se i gde koristi slovo j. Ne moraš za početak da znaš sve o jotovanju, ali neke osnovne stvari bi morao da usvojiš.

Јабучило

pre 3 godine

@zdravkogf
Дрес јесте промењен за време Туђмана, али само зато што смо добили веома квалитетне дресове (много боље од домаћих) на поклон од Јувентуса и дуго их користили. Тако је црно-бело заживело код нас. Упечатљив контраст црног и белог је пријатан за око и навијачи су га прихватили. Такође, тим бојама је створен карактеристичнији клупски идентитет од црвено-плавих или белих дресова, какве је већ носио Хајдук.

Што се оснивања тиче, Партизан је основан у Београду, али је истина (коју нико не крије) да је већина првог састава дошла из Загреба. Зна се и да су већина играча имали официрски чин хрватског домобранства који их је штитио од одласка на фронт. Уосталом, браћа Чајковски су били православни Руси.

Ништа од поменутог није тајна, али је за омиљени звездашки наратив Стуба Српства врло увету пријатно да је Партизан хрватски клуб.

Millennium

pre 3 godine

Uopšte neću da čitam komentare. Samo ću reći ono što zaista mislim. Kada vidim ove priče meni je bio san da igram za Zvezdu/Partizan, to je kućno vaspitanje i sve ove srceparajuće poruke, želim da sve naše igrače još u mlađim selekcijama prodamo stranim klubovima i zovemo ih kada treba da igraju za reprezentaciju. A da u međuvremenu stranci igraju za naše klubove. Kod njih znaš. Igraju za novac i to je to. Nema jeftine patetike i tako dalje.

legolas

pre 3 godine

@ nema šta.

Neću smarati. Ali gospodine ili dečače, nisam se uvlačio ni ujaku za prvu pljugu ni razrednoj za trojku iz matiša kada mi je trebala.
Zašto bi se to nazvalo uvlačenjem ako kazem nesto afirmativno za nekog. Jeste frajer jeste znalac, jeste harizmatican. i to je istina.

To NE ZNAČI. da manje volim moju Zvezdu, ona je meni ovako glupom i starom dovoljna i hvala joj za sve tuge i radosti u životu, a ti odrasti i gledaj stvari vedrije.

relativno novi slučaj

pre 3 godine

Samo u naslovu spomeni hrvat ili - ica;pa stotine komentara-najčitanije!
Eto,barem nam se novinari vesele...mislim da smo svi ovdje upisani,slučajevi za promatranja.
Oni koji to ne prepoznaju - patološki slučajevi

Јабучило

pre 3 godine

Deo komentara je tacan ali veci deo bas i nije, ne kazu Hrvati vrtolet vec zrakoplov, a Rusi kazu samaljot. Ali imaju slicnih reci, recimo tisuca, to je i hrvatski i ruski naziv za hiljadu, kao i rec krasno, koju nema potrebe da "prevodim".
(Will Mosley, 09. maj 2020 22:48)

Читај пажљивије!
Реч је о хеликоптеру, не о авиону. На руском је авион самолет (чита се самаљот), хеликоптер је вертолет (чита се вјертаљот). Даље, нисам написао да су Хрвати увели вртолет, већ да је било покушаја, по узору на руски.
Што се тисуће тиче, тачно је. Али није тисућа некаква новоизмишљена реч, већ стара словенска. "Наша" хиљада је дошла из грчког.
Коначно, красно на руском не значи што и красно на српском/хрватском.
Вероватно си мислио на красиво, што значи лепо. Красное значи црвено.

batko

pre 3 godine

Apsolutno me zabole za tvoje porodično stablo(deblo).Ono što mi se sviđa kod tebe jeste način na koji razmišljaš i kako vodiš klub u kojem si trener.Zato svaka čast, a tvoje poreklo je tvoja privatna stvar. Iskreno, milo mi je ako takva osoba ima i malo genetike pokupljene sa ovih prostora.

duledudule

pre 3 godine

Dok god ne upadne u tobla ovog vaseg ostoje i naseg cove ok mi je.Simpa je prica o basketu tako treba i da ostane.Da nam se vrati Radonja pa da vidimo ko je gde

Stevan

pre 3 godine

Baka Crnogorka, mama Hrvatica... a on kaze da govori srpski.
Nama Srbima je to jasno, naravno... ali Crnogorci i Hrvati mora da su zbunjeni.

vi kompleksasi si svasta dozvoljavate

pre 3 godine

@will mosley sad jos i Srdjanu to reci posto vidim da mislis da znas bolje od njega posto je sam rekao da je s Kosova