Fudbal 94

Četvrtak, 16.04.2020.

10:54

Alkohol junajted – idealnih 11 fudbalera pijanaca

Portal "simpatičnog" imena "Lord of the drinks" objavio je listu 11 najpoznatijih fudbalera pijanaca u istoriji.

Alkohol junajted – idealnih 11 fudbalera pijanaca IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

Ne stanujem u Novom Gradu

pre 4 godine

Za mene broj 1 ostaje Patrik Klajvert! Trening Barselone u 10 pre podne. Ovaj dodje na isti naspavan, ali i pijan, ne moze uspravno da stoji, a kamoli loptu da sutne. Covek kome nisu trebale kafane i drustvo. Alkohol je doruckovao kod kuce. Kada je usao u najbolje fudbalske godine posle 25. godine zivota, odao se alkoholizmu, tako da je jedna blistava karijera prerano zavrsena. Kada je zbog alkohola oteran iz Barse cetiri godine je lutao od kluba do kluba i bio potpuni promasaj gde god je dosao. Sunarodnika mu Andi van de Mejdea je unistila droga, Klajverta casica. Iz te generacije Barselone alkoholicari su bili i Ronaldinjo i Deko, ali Holandjanin je bio tata-mata za sve njih.

Ivan23

pre 4 godine

Nedostaje vam jedno ogromno ime, Djuzepe Meaca, najbolji strelac u istoriji Intera po kome i stadion u Milanu nosi ime.....kad pisete specificne pojedinosti morate odraditi i obimniju pretragu tj edukaciju......o njemu moze da se napise ceo jedan roman, a kod vas ga nema ni u najavi.....skromno, sazeto i povrsno....pozdrav

Simons

pre 4 godine

Garinca sam odveo Brazil do trofeja posle Peleove povrede? Pa zar nije Pele najveci ikad?! Bar tako kazu strucnjaci ovde u komentarima

Dvojnik

pre 4 godine

Sredinom 90ih je bio jedan prilog secam se o 'Problematicnih 11' ili tako nesto, na golu je bio Iguita, pa onda Le So, Mihajlovic, Vini Dzons, R. Kin, Kantona, Gaskojn, Maradona I jos par nekih sam zaboravio, mozda me neko dopuni. Uglavnom pun tim kultnih licnosti koji nazalost vise nema, a pitanje dal ce opet I doci slicno vreme...sad citam neki Milevski, ma ajde bre

Vladimir

pre 4 godine

Grehota zaboraviti Dzon Terija, malo je na listi ovde Engleza i Rusa. Pogledajte dokumentarac Mateje Kezmana, gde prica o izlascima u Londonu

Rope

pre 4 godine

Pok. Srba Stamenković... koji je to talenat i dribler bio! Gledao sam ga jednom u Zenici protiv Čelika. Napalila se domaća publika na novom stadionu Bilino polje, Čelik vodi 1-0. Onda loptu na levom krilu uzima Srba Stamenković... na kraju 1-4, Zvezdina pobeda. Zvezdina publika, njih malo, je klicala... "Srbo majstore, Srbo majstore!" To mi je ostalo u sećanju davne 1974. ili 1975. godine.

Rope

pre 4 godine

Zvezdini asovi poznati po čašici... Jelikić, Sead Sušić i pok. Srba Stamenković. Veliki talenti, pravi majstori na fudbalskom terenu! Nije svako mogao da igra u Zvezdi, u to vreme probirani su talenti iz cele Juge. A sada kada vidim koje levate dovode iz inostranstva...

Oto

pre 4 godine

Risnic iz kafane nije stigao na avio za utakmivu reprezentacije sveta,trebalo on i Bozovic Grof da igraju....kum nije uspeo da ga probudi da stignu na avion,ima intervju

S-NS

pre 4 godine

Predlažem da napravite prilog na istu temu ali sa exYU sportskim komentatorima.
Moj predlog Vladanko Stojaković.
U poluvremenu jedne vaterpolo utakmice uhvati ga kamera kako pored bazena nosi pivo u rukama. I samo komentarisanje sledeće četvrtine je kasnilo. Kako je on tada rekao iz tehničkih razloga.

grga pitic

pre 4 godine

nedostaje Chris Waddle, Piksijev saigrac iz marselja. Gaza je jedva cekao da igra protiv njegovog tima da mogu da se isponapijaju.

belgrado

pre 4 godine

Nekad su Acu Trifunovića iz Partizana zvali Aca votka!
(Superoperater, 16. april 2020 12:42

zar nije bilo aca vinjak?

licno sam bio u kosutnjaku,krajem 80-ih,subota oko 01 nocu,kad je 3-4 igraca partizana(da ne imenujem) sa drustvom cepalo pozamasan alkohol ..
a sutra u 15h derbi sa zvezdom :d

ps...dvojica su zamenjena na poluvremenu(bilo max 2 izmene tada) :d

Sale

pre 4 godine

Fudbaler na slici sa Gazom je Paul Merson,takodje leceni alkoholicar genije. Pogledajte njegov gol za Aston Vilu , prvi mec posle povratka iz bolnice na teren protiv Evertona. Magija https://www.youtube.com/watch?v=a60XV28Ejm0&t=1s

Radijator

pre 4 godine

Sve top ali da je Adriano mogao bit bolji od Ronalda je preuvelicavanje
(strucnjak za ugradjivanje plina u auto i analiticar za ugradjivanje plina u auto, 16. april 2020 11:40)
Ocigledno nisi gledao Parmu i Inter tih godina.

mohikanac

pre 4 godine

@Bocko
Stamenković je vrv najtalentovaniji igrač YU koji nije u onoj meri u kojoj je mogao uspeo u karijeri. Prava šteta.
Taj tim CZ je imao više ljudi na treningu nego drugi na zvaničnim utakmicama.

Bio je fenomenalan dribler ne kao Šeki koji je realno najbolji igrač ikada ali tu negde.

Odličan izbor igrača koje si pomenuo, ni Sead Sušić nije daleko na spisku jer mnogo je mogao ... ne stalno ali često je i Bleki Bogićević bio u provodu sa Jelikićem, Stamenkovićem i Sušićem. Nije toliko pio ali je voleo izlazak i taj život.
Sve pohvale za podsetnik.

Sibir Novosibirsk

pre 4 godine

Pa na slici da Gazzom je Paul Merson. Pijanac i narkoman... U karijeri više puta bio na rehabilitaciji... A legenda Arsenala!!!

rekt

pre 4 godine

Pola nasih igraca su u sustini alkosi nego ih zeza sto nisu dobri fudbaleri pa ne mogu na ovu listu..
(krki, 16. april 2020 12:14)
————————————————————-
Hahah kralju!

Back in Black

pre 4 godine

Manuel Fransisko Dos Santos Garinca je je jedan od najbolji fudbaler koji je ikada krocio na fudbalskom terenu.I danas su u Brazilu podeljenja mišljenja oko Pelea i njega.Ako dodamo na to da je Garinca imao jednu kracu nogu i da je bio sve samo ne sportista onda možemo samo da nagadaljamo šta bi on radio da je bio sportista kao Pele ili kao sto su danas Mesi i Ronaldo.Garinca je zbog tog svog nacina života bio izbegavan od strane medija,nije bio podoban za sponzore i ostale lovatore,zbog toga se i slabo spominje.A sigurno je najbolji dribler ikada i verovatno u pet najboljih igraca svih vremena a za mnoge koji su ga gledali uživo verovatno i najbolji.

Macak

pre 4 godine

Sjecam se legendi o Cavi Dimitrijevicu koji se zagrevao za sankom pred utakmicu.
Ipak jedno veliko ime nedostaje ovde, ni ja ga nisam mogao gledati kao igraca ali su mi otac i ujak pricali o njemu. i kao igrac i kao cuger i kao trener bio je u svjetskom vrhu.
Veliki Branko Zebec.
Kao igrac dva puta u cetvrtfinalu svjetskog prvenstva i finale evropskog sa Jugom, prvi trener ikad koji je u njemackoj uzeo duplu krunu-sto je bio pocetak uspona Bajerna, prvak Njemacke sa Hamburgerom..
Ujak koji je ziveo tamo mi je pricao da je u jednom intervjuu upitan kako njegovi igraci imaju tako dobru fizicku spremu rekao- ja sjednem na klupu a njih posaljem da trce krugove oko terena. Pored mene stoji gajba piva i dok ne zavrsim zadnju pivu niko ne sme da stane, inace ispada iz tima za nedeljnu utakmicu.
Jednom je na poluvremenu njegov tim gubio 2-0, a on je "podgrijan" cugom usao u svlacionicu i rekao " nije problem, pobjedjujemo sledece nedelje", uvjeren da je utakmica zavrsena.
Alkohol mu nije oprostio. odnijeo ga je pre vremena.

milos

pre 4 godine

borivoje surdilovic,
Nema brate toliko splavova i konobara :) Danas svaki fudbalercic u ovoj nasoj ligi u jednoj ruci drzi pivo,u drugoj neku starletu ili pevacicu koju je iznajmio za jednu noc.Ovi na listi su bili bogovi fudbala,pa sve i da su povracali po teren,bilo je uzivanje gledati ih.Ovi nasi pojma nemaju.

Ljubo

pre 4 godine

Ivan Budinčević Muki, najbolje godine proveo u Hajduku, Olimpiji i Dinamu iz Vinkovaca.
Diskoteka na Poljudu u Splitu:čovek ladno okrene turu za diskoteku, unutra preko hiljadu ljudi.

Od Olimpije dobio milion maraka,kako dobio, tako i otišle...

Kad je Dinamo iz Vinkovaca ušau u Prvu ligu SFRJ, Davor Čop i on su organizovali slavlje:sedam dana šator sa jelom , pićem i muzikom !

Danas radi fizičke poslove da preživi. I dalje je gospodin.

Bocko

pre 4 godine

Bilo je i kod nas dosta takvih. Cuveni Zika silver Jevtic, koga je licno Miljan iz kafane sokolac na Cuburi taksijem vozio na derbi, pa tri musketara, Jelikic, Sead Susic i meni najomiljeniji igrac Zvezde- Stamenkovic. U Partizanu od starijih Miladinovic i Paunovic. A sa Riznicem sam isao zajedno u skolu, generacija ispred njega i nagledao sam se majstorija, ali i nestasluka.

srb

pre 4 godine

Za Bulice Jusu i sina Acu zna se kako su Zeleznik vodili pa onda Ratko Butorovic I uglavnom vecina direktora nasih klubova pocev od Arkana alkohol je bio druga liga. Cini mi se da Sekularac ima dobar pedigre Milojko Pantic od sportskih komentatora . Video sam sliku iz kafane(u novinama pre 20 god) braca Perunicic Steva svinja (Zoran Stevanovic)centar partizana i Zoran Jovanovic centar zvezde. Svi zajedno preko pola tone . Ako se zatrce na zid noseci pada zgrada ladno izbace pola tribine ako se iznerviraju o tuci da ne pricam. Tu je Predrag Perunicic ladno najnizi sa 1m97. A Steva i Zoran J. Oko 350 kila verovatno popiju pola podruma.

žungul

pre 4 godine

Na klupi Hajduka dva stara znalca(Ante Biće Mladinić i Pere Nadoveza)a pored njih dvije boce plavca-legendarni radio komentator Ivo Tomić.

a

pre 4 godine

Од свих поменутих Срба Стаменковић је био најбољи дриблер.Кубала,Гаринча,
Андријано,...су светска класа.Е па Срба је био ту негде близу.Али....

induktt

pre 4 godine

da se nadovežem na komentar gde je pomenut Srbo Stamenković iz Užica, izuzetan dribler i majstor, igrao sredinom sedamdesetih u generaciji sa Blekijem Bogićevićem, jedan moj stariji kolega sa posla mi je sa oduševljenjem pričao o njemu jer su služili JNA u Somboru, pa je na osnovu reputacije koju je uživao redovno uspevao da unese gajbu piva u kasarnu, podeli sa drugarima i pride se on overi dobro. Razlog što nije napravio veću karijeru i što je morao da cepa mali fudbal u Americi je taj što je u Zvezdi imao težu povredu kolena, meniskus čini mi se, i da mu je pogrešnim lečenjem i terapijom karijera bila dovedena u pitanje nakon čega Srbo više nije mogao da se vrati na pravi kolosek. Ko ne veruje kakav je dribler bio neka pogleda njegove snimke sa futsala u USA, kako je levonogi Stan the pizza Man rolao i slagao protivničke igrače. Veliki Srbo Stamenković, i fudbal i posle sve nas napustio prerano...

prilepak

pre 4 godine

Sve su to buzdovani.. Tamo gde je trebalo nisu ređali pobede, da ti flaša i sve što ide uz to budu najbitnijiji u životu.. Puni džepovi, prazne glave.
Ono u šta su ulagali to su i dobili

zlaja banja luka

pre 4 godine

Kad sam bio osmi razred osnovne škole imali smo ekipu koja se zvala Alkohol Junajted. I učestvovali smo na novogodišnjem turniru u malom fudbalu u boriku. Banja Luka. Neki nas momci prespremni oduče od fudbala u prvom kolu i prozovu nas Mlijeko Junajted. Bitna je volja

žungul

pre 4 godine

Sokratova smrt ili Tragedia Do Sarria,autor Boris Dežulović.Najbolji sportski članak ikad napisan.Puno više od sporta,čista ljepota pisanja.Tko voli dobro štivo,neka pronađe na internetu.Tko imma emociju,nek pripremi maramice.

Svarožić

pre 4 godine

Osim pomenutih u komentarima, malo se zna da je tandem Pjanović - Drulić zajedno mogao da popije kao na manjoj svadbi.

A kažu i da je Mrva Jovanović pola utakmica igrao mamuran.

ldjidji

pre 4 godine

mislim da Gaskojin nema konkurenciju..on je ovde kapiten ? a sasa curcic je najludji od svih sve sa ievima belim i partijanjima od nedelju dana... ?

Alexxx

pre 4 godine

Ništa sok, ništa kava, evo stiže Dimitrijević Čava - govorilo se krajem osamdesetih godina po zagrebačkim kafićima kad bi u njh ulazio Čava

XXL

pre 4 godine

Dobro sve je to OK i oni ne bi bili legende da nisu to što su bili. Nego kako stoje stvari u našem fudbalu? A bilo je talenata u oba segmenta.

bapete bap

pre 4 godine

Za Riznu su i cigani imali parolu na jednoj tekmi - “Rizna, ziveli!”
A uzgred, steta sto se nije pomenuo i Robi Fauler, on je isto i te tako bio poznat po alkoholisanju do besvesti...

U to ime, ziveli

pre 4 godine

A gde su ovde riznic iz zvezde devedesetih, miladinovic iz partizana sezdesetih, cava dimitrijevic, i naslednici koji idu njihovim stopama casa ilic i milijas. Imamo i mi bar jedan ovakav tim!

stefan cerak

pre 4 godine

Moze i kod nas lista da se sastavi. Top alkosa srpskog fudbala. Kapiten liste Sale Ilic, deluje da je umro pre 28.godine, covek pijanci i igra jos 10 godina, sad kako, to cemo da zanemarimo :)

Srba

pre 4 godine

Stariji ga možda pamte (kao moj otac), ja ga znam samo iz knjige o driblerima Bože Koprivice i sa snimaka po netu. Srboljub Srba Stamenković. Voleo da pije i dribla, igrao za svoju dušu, zanemarivao taktiku i posle nekoliko godina dobio šut kartu iz Zvezde. Zatim u najboljim godinama igrao mali fudbal u Americi, gde su ga zvali Stan the Pizza Man, i gde je rasturao s loptom uprkos višku kilograma od piva i testa. Imate na yt snimke pod nazivima 'Srboljub srbo stamenkovic', 'Stan stamenkovic famous goal in 1983 all star game'', mogu se naći cele utakmice Baltimor Blasta i Memphis Americans na netu... Nikad nisam video čoveka da tako smelo i brzo dribla, i sa tako moćnom levicom, naročito imajući u vidu višak kilograma (između 77 i 90 kg na 183 cm). I moj otac kaže da je bio rođeni dribler ali da je voleo da popije pa mu je to pokvarilo karijeru. Još jedan ili dvoje naših su igrali za Baltimor Blast i ima ih na snimcima - Mike Stankovic. Tandem Stankovic-Stamenkovic je bio sjajan. Ko ima predrasude prema američkom indoor sokera promeniće mišljenje nakon što odgleda te snimke Stamenkovića i Baltimora Blasta.

Maksim

pre 4 godine

Moramo pomenuti i Arsenalovog Reja Parlora - čovek se na jednoj turneji po Aziji probudio ispovraćan u zatvorskoj ćeliji a da nije znao ni u kojoj se državi nalazi ni kako je tu dospeo.

čini mi se da me gitara ne sluša

pre 4 godine

Ja sam kao klinac u Beogradu 1982. gledao Partizan:Dinamo i na toj utakmici Miloš Đelmaš je izašao na teren mrtav pijan. Bilo je par situacija gde isfintira protivničkog igrača pa ne može da nađe gde mu se zaturila lopta :-) Na kraju je bilo 0:0, Dinamo je bio šampion te godine a meni je, nakon skoro četiri decenije, u sećanju i dalje ostao Đelmašov nastup jer ni pre a ni posle toga nisam doživeo ništa slično...

dd

pre 4 godine

kod nas Zoran Riznic,Cava Dimitrijevic,Antal Puhalak...za ovu dvojicu Cavu i Antala mogu da kazem da su bili talenti na svetskom nivou ali eto jbg...pogotovo Cava najveci talenat bivse juge,kakav je to igrac bio i kakav je tek mogao da bude,steta...

Maksim

pre 4 godine

Moramo pomenuti i Arsenalovog Reja Parlora - čovek se na jednoj turneji po Aziji probudio ispovraćan u zatvorskoj ćeliji a da nije znao ni u kojoj se državi nalazi ni kako je tu dospeo.

čini mi se da me gitara ne sluša

pre 4 godine

Ja sam kao klinac u Beogradu 1982. gledao Partizan:Dinamo i na toj utakmici Miloš Đelmaš je izašao na teren mrtav pijan. Bilo je par situacija gde isfintira protivničkog igrača pa ne može da nađe gde mu se zaturila lopta :-) Na kraju je bilo 0:0, Dinamo je bio šampion te godine a meni je, nakon skoro četiri decenije, u sećanju i dalje ostao Đelmašov nastup jer ni pre a ni posle toga nisam doživeo ništa slično...

dd

pre 4 godine

kod nas Zoran Riznic,Cava Dimitrijevic,Antal Puhalak...za ovu dvojicu Cavu i Antala mogu da kazem da su bili talenti na svetskom nivou ali eto jbg...pogotovo Cava najveci talenat bivse juge,kakav je to igrac bio i kakav je tek mogao da bude,steta...

Srba

pre 4 godine

Stariji ga možda pamte (kao moj otac), ja ga znam samo iz knjige o driblerima Bože Koprivice i sa snimaka po netu. Srboljub Srba Stamenković. Voleo da pije i dribla, igrao za svoju dušu, zanemarivao taktiku i posle nekoliko godina dobio šut kartu iz Zvezde. Zatim u najboljim godinama igrao mali fudbal u Americi, gde su ga zvali Stan the Pizza Man, i gde je rasturao s loptom uprkos višku kilograma od piva i testa. Imate na yt snimke pod nazivima 'Srboljub srbo stamenkovic', 'Stan stamenkovic famous goal in 1983 all star game'', mogu se naći cele utakmice Baltimor Blasta i Memphis Americans na netu... Nikad nisam video čoveka da tako smelo i brzo dribla, i sa tako moćnom levicom, naročito imajući u vidu višak kilograma (između 77 i 90 kg na 183 cm). I moj otac kaže da je bio rođeni dribler ali da je voleo da popije pa mu je to pokvarilo karijeru. Još jedan ili dvoje naših su igrali za Baltimor Blast i ima ih na snimcima - Mike Stankovic. Tandem Stankovic-Stamenkovic je bio sjajan. Ko ima predrasude prema američkom indoor sokera promeniće mišljenje nakon što odgleda te snimke Stamenkovića i Baltimora Blasta.

bapete bap

pre 4 godine

Za Riznu su i cigani imali parolu na jednoj tekmi - “Rizna, ziveli!”
A uzgred, steta sto se nije pomenuo i Robi Fauler, on je isto i te tako bio poznat po alkoholisanju do besvesti...

Alexxx

pre 4 godine

Ništa sok, ništa kava, evo stiže Dimitrijević Čava - govorilo se krajem osamdesetih godina po zagrebačkim kafićima kad bi u njh ulazio Čava

stefan cerak

pre 4 godine

Moze i kod nas lista da se sastavi. Top alkosa srpskog fudbala. Kapiten liste Sale Ilic, deluje da je umro pre 28.godine, covek pijanci i igra jos 10 godina, sad kako, to cemo da zanemarimo :)

U to ime, ziveli

pre 4 godine

A gde su ovde riznic iz zvezde devedesetih, miladinovic iz partizana sezdesetih, cava dimitrijevic, i naslednici koji idu njihovim stopama casa ilic i milijas. Imamo i mi bar jedan ovakav tim!

Ljubo

pre 4 godine

Ivan Budinčević Muki, najbolje godine proveo u Hajduku, Olimpiji i Dinamu iz Vinkovaca.
Diskoteka na Poljudu u Splitu:čovek ladno okrene turu za diskoteku, unutra preko hiljadu ljudi.

Od Olimpije dobio milion maraka,kako dobio, tako i otišle...

Kad je Dinamo iz Vinkovaca ušau u Prvu ligu SFRJ, Davor Čop i on su organizovali slavlje:sedam dana šator sa jelom , pićem i muzikom !

Danas radi fizičke poslove da preživi. I dalje je gospodin.

rekt

pre 4 godine

Pola nasih igraca su u sustini alkosi nego ih zeza sto nisu dobri fudbaleri pa ne mogu na ovu listu..
(krki, 16. april 2020 12:14)
————————————————————-
Hahah kralju!

Back in Black

pre 4 godine

Manuel Fransisko Dos Santos Garinca je je jedan od najbolji fudbaler koji je ikada krocio na fudbalskom terenu.I danas su u Brazilu podeljenja mišljenja oko Pelea i njega.Ako dodamo na to da je Garinca imao jednu kracu nogu i da je bio sve samo ne sportista onda možemo samo da nagadaljamo šta bi on radio da je bio sportista kao Pele ili kao sto su danas Mesi i Ronaldo.Garinca je zbog tog svog nacina života bio izbegavan od strane medija,nije bio podoban za sponzore i ostale lovatore,zbog toga se i slabo spominje.A sigurno je najbolji dribler ikada i verovatno u pet najboljih igraca svih vremena a za mnoge koji su ga gledali uživo verovatno i najbolji.

milos

pre 4 godine

borivoje surdilovic,
Nema brate toliko splavova i konobara :) Danas svaki fudbalercic u ovoj nasoj ligi u jednoj ruci drzi pivo,u drugoj neku starletu ili pevacicu koju je iznajmio za jednu noc.Ovi na listi su bili bogovi fudbala,pa sve i da su povracali po teren,bilo je uzivanje gledati ih.Ovi nasi pojma nemaju.

zlaja banja luka

pre 4 godine

Kad sam bio osmi razred osnovne škole imali smo ekipu koja se zvala Alkohol Junajted. I učestvovali smo na novogodišnjem turniru u malom fudbalu u boriku. Banja Luka. Neki nas momci prespremni oduče od fudbala u prvom kolu i prozovu nas Mlijeko Junajted. Bitna je volja

induktt

pre 4 godine

da se nadovežem na komentar gde je pomenut Srbo Stamenković iz Užica, izuzetan dribler i majstor, igrao sredinom sedamdesetih u generaciji sa Blekijem Bogićevićem, jedan moj stariji kolega sa posla mi je sa oduševljenjem pričao o njemu jer su služili JNA u Somboru, pa je na osnovu reputacije koju je uživao redovno uspevao da unese gajbu piva u kasarnu, podeli sa drugarima i pride se on overi dobro. Razlog što nije napravio veću karijeru i što je morao da cepa mali fudbal u Americi je taj što je u Zvezdi imao težu povredu kolena, meniskus čini mi se, i da mu je pogrešnim lečenjem i terapijom karijera bila dovedena u pitanje nakon čega Srbo više nije mogao da se vrati na pravi kolosek. Ko ne veruje kakav je dribler bio neka pogleda njegove snimke sa futsala u USA, kako je levonogi Stan the pizza Man rolao i slagao protivničke igrače. Veliki Srbo Stamenković, i fudbal i posle sve nas napustio prerano...

ldjidji

pre 4 godine

mislim da Gaskojin nema konkurenciju..on je ovde kapiten ? a sasa curcic je najludji od svih sve sa ievima belim i partijanjima od nedelju dana... ?

žungul

pre 4 godine

Na klupi Hajduka dva stara znalca(Ante Biće Mladinić i Pere Nadoveza)a pored njih dvije boce plavca-legendarni radio komentator Ivo Tomić.

Svarožić

pre 4 godine

Osim pomenutih u komentarima, malo se zna da je tandem Pjanović - Drulić zajedno mogao da popije kao na manjoj svadbi.

A kažu i da je Mrva Jovanović pola utakmica igrao mamuran.

Macak

pre 4 godine

Sjecam se legendi o Cavi Dimitrijevicu koji se zagrevao za sankom pred utakmicu.
Ipak jedno veliko ime nedostaje ovde, ni ja ga nisam mogao gledati kao igraca ali su mi otac i ujak pricali o njemu. i kao igrac i kao cuger i kao trener bio je u svjetskom vrhu.
Veliki Branko Zebec.
Kao igrac dva puta u cetvrtfinalu svjetskog prvenstva i finale evropskog sa Jugom, prvi trener ikad koji je u njemackoj uzeo duplu krunu-sto je bio pocetak uspona Bajerna, prvak Njemacke sa Hamburgerom..
Ujak koji je ziveo tamo mi je pricao da je u jednom intervjuu upitan kako njegovi igraci imaju tako dobru fizicku spremu rekao- ja sjednem na klupu a njih posaljem da trce krugove oko terena. Pored mene stoji gajba piva i dok ne zavrsim zadnju pivu niko ne sme da stane, inace ispada iz tima za nedeljnu utakmicu.
Jednom je na poluvremenu njegov tim gubio 2-0, a on je "podgrijan" cugom usao u svlacionicu i rekao " nije problem, pobjedjujemo sledece nedelje", uvjeren da je utakmica zavrsena.
Alkohol mu nije oprostio. odnijeo ga je pre vremena.

srb

pre 4 godine

Za Bulice Jusu i sina Acu zna se kako su Zeleznik vodili pa onda Ratko Butorovic I uglavnom vecina direktora nasih klubova pocev od Arkana alkohol je bio druga liga. Cini mi se da Sekularac ima dobar pedigre Milojko Pantic od sportskih komentatora . Video sam sliku iz kafane(u novinama pre 20 god) braca Perunicic Steva svinja (Zoran Stevanovic)centar partizana i Zoran Jovanovic centar zvezde. Svi zajedno preko pola tone . Ako se zatrce na zid noseci pada zgrada ladno izbace pola tribine ako se iznerviraju o tuci da ne pricam. Tu je Predrag Perunicic ladno najnizi sa 1m97. A Steva i Zoran J. Oko 350 kila verovatno popiju pola podruma.

XXL

pre 4 godine

Dobro sve je to OK i oni ne bi bili legende da nisu to što su bili. Nego kako stoje stvari u našem fudbalu? A bilo je talenata u oba segmenta.

žungul

pre 4 godine

Sokratova smrt ili Tragedia Do Sarria,autor Boris Dežulović.Najbolji sportski članak ikad napisan.Puno više od sporta,čista ljepota pisanja.Tko voli dobro štivo,neka pronađe na internetu.Tko imma emociju,nek pripremi maramice.

a

pre 4 godine

Од свих поменутих Срба Стаменковић је био најбољи дриблер.Кубала,Гаринча,
Андријано,...су светска класа.Е па Срба је био ту негде близу.Али....

Bocko

pre 4 godine

Bilo je i kod nas dosta takvih. Cuveni Zika silver Jevtic, koga je licno Miljan iz kafane sokolac na Cuburi taksijem vozio na derbi, pa tri musketara, Jelikic, Sead Susic i meni najomiljeniji igrac Zvezde- Stamenkovic. U Partizanu od starijih Miladinovic i Paunovic. A sa Riznicem sam isao zajedno u skolu, generacija ispred njega i nagledao sam se majstorija, ali i nestasluka.

Rope

pre 4 godine

Zvezdini asovi poznati po čašici... Jelikić, Sead Sušić i pok. Srba Stamenković. Veliki talenti, pravi majstori na fudbalskom terenu! Nije svako mogao da igra u Zvezdi, u to vreme probirani su talenti iz cele Juge. A sada kada vidim koje levate dovode iz inostranstva...

S-NS

pre 4 godine

Predlažem da napravite prilog na istu temu ali sa exYU sportskim komentatorima.
Moj predlog Vladanko Stojaković.
U poluvremenu jedne vaterpolo utakmice uhvati ga kamera kako pored bazena nosi pivo u rukama. I samo komentarisanje sledeće četvrtine je kasnilo. Kako je on tada rekao iz tehničkih razloga.

Sibir Novosibirsk

pre 4 godine

Pa na slici da Gazzom je Paul Merson. Pijanac i narkoman... U karijeri više puta bio na rehabilitaciji... A legenda Arsenala!!!

grga pitic

pre 4 godine

nedostaje Chris Waddle, Piksijev saigrac iz marselja. Gaza je jedva cekao da igra protiv njegovog tima da mogu da se isponapijaju.

Sale

pre 4 godine

Fudbaler na slici sa Gazom je Paul Merson,takodje leceni alkoholicar genije. Pogledajte njegov gol za Aston Vilu , prvi mec posle povratka iz bolnice na teren protiv Evertona. Magija https://www.youtube.com/watch?v=a60XV28Ejm0&t=1s

Rope

pre 4 godine

Pok. Srba Stamenković... koji je to talenat i dribler bio! Gledao sam ga jednom u Zenici protiv Čelika. Napalila se domaća publika na novom stadionu Bilino polje, Čelik vodi 1-0. Onda loptu na levom krilu uzima Srba Stamenković... na kraju 1-4, Zvezdina pobeda. Zvezdina publika, njih malo, je klicala... "Srbo majstore, Srbo majstore!" To mi je ostalo u sećanju davne 1974. ili 1975. godine.

mohikanac

pre 4 godine

@Bocko
Stamenković je vrv najtalentovaniji igrač YU koji nije u onoj meri u kojoj je mogao uspeo u karijeri. Prava šteta.
Taj tim CZ je imao više ljudi na treningu nego drugi na zvaničnim utakmicama.

Bio je fenomenalan dribler ne kao Šeki koji je realno najbolji igrač ikada ali tu negde.

Odličan izbor igrača koje si pomenuo, ni Sead Sušić nije daleko na spisku jer mnogo je mogao ... ne stalno ali često je i Bleki Bogićević bio u provodu sa Jelikićem, Stamenkovićem i Sušićem. Nije toliko pio ali je voleo izlazak i taj život.
Sve pohvale za podsetnik.

Oto

pre 4 godine

Risnic iz kafane nije stigao na avio za utakmivu reprezentacije sveta,trebalo on i Bozovic Grof da igraju....kum nije uspeo da ga probudi da stignu na avion,ima intervju

prilepak

pre 4 godine

Sve su to buzdovani.. Tamo gde je trebalo nisu ređali pobede, da ti flaša i sve što ide uz to budu najbitnijiji u životu.. Puni džepovi, prazne glave.
Ono u šta su ulagali to su i dobili

belgrado

pre 4 godine

Nekad su Acu Trifunovića iz Partizana zvali Aca votka!
(Superoperater, 16. april 2020 12:42

zar nije bilo aca vinjak?

licno sam bio u kosutnjaku,krajem 80-ih,subota oko 01 nocu,kad je 3-4 igraca partizana(da ne imenujem) sa drustvom cepalo pozamasan alkohol ..
a sutra u 15h derbi sa zvezdom :d

ps...dvojica su zamenjena na poluvremenu(bilo max 2 izmene tada) :d

Ivan23

pre 4 godine

Nedostaje vam jedno ogromno ime, Djuzepe Meaca, najbolji strelac u istoriji Intera po kome i stadion u Milanu nosi ime.....kad pisete specificne pojedinosti morate odraditi i obimniju pretragu tj edukaciju......o njemu moze da se napise ceo jedan roman, a kod vas ga nema ni u najavi.....skromno, sazeto i povrsno....pozdrav

Radijator

pre 4 godine

Sve top ali da je Adriano mogao bit bolji od Ronalda je preuvelicavanje
(strucnjak za ugradjivanje plina u auto i analiticar za ugradjivanje plina u auto, 16. april 2020 11:40)
Ocigledno nisi gledao Parmu i Inter tih godina.

Dvojnik

pre 4 godine

Sredinom 90ih je bio jedan prilog secam se o 'Problematicnih 11' ili tako nesto, na golu je bio Iguita, pa onda Le So, Mihajlovic, Vini Dzons, R. Kin, Kantona, Gaskojn, Maradona I jos par nekih sam zaboravio, mozda me neko dopuni. Uglavnom pun tim kultnih licnosti koji nazalost vise nema, a pitanje dal ce opet I doci slicno vreme...sad citam neki Milevski, ma ajde bre

Vladimir

pre 4 godine

Grehota zaboraviti Dzon Terija, malo je na listi ovde Engleza i Rusa. Pogledajte dokumentarac Mateje Kezmana, gde prica o izlascima u Londonu

Ne stanujem u Novom Gradu

pre 4 godine

Za mene broj 1 ostaje Patrik Klajvert! Trening Barselone u 10 pre podne. Ovaj dodje na isti naspavan, ali i pijan, ne moze uspravno da stoji, a kamoli loptu da sutne. Covek kome nisu trebale kafane i drustvo. Alkohol je doruckovao kod kuce. Kada je usao u najbolje fudbalske godine posle 25. godine zivota, odao se alkoholizmu, tako da je jedna blistava karijera prerano zavrsena. Kada je zbog alkohola oteran iz Barse cetiri godine je lutao od kluba do kluba i bio potpuni promasaj gde god je dosao. Sunarodnika mu Andi van de Mejdea je unistila droga, Klajverta casica. Iz te generacije Barselone alkoholicari su bili i Ronaldinjo i Deko, ali Holandjanin je bio tata-mata za sve njih.

Simons

pre 4 godine

Garinca sam odveo Brazil do trofeja posle Peleove povrede? Pa zar nije Pele najveci ikad?! Bar tako kazu strucnjaci ovde u komentarima

prilepak

pre 4 godine

Sve su to buzdovani.. Tamo gde je trebalo nisu ređali pobede, da ti flaša i sve što ide uz to budu najbitnijiji u životu.. Puni džepovi, prazne glave.
Ono u šta su ulagali to su i dobili

Simons

pre 4 godine

Garinca sam odveo Brazil do trofeja posle Peleove povrede? Pa zar nije Pele najveci ikad?! Bar tako kazu strucnjaci ovde u komentarima

Radijator

pre 4 godine

Sve top ali da je Adriano mogao bit bolji od Ronalda je preuvelicavanje
(strucnjak za ugradjivanje plina u auto i analiticar za ugradjivanje plina u auto, 16. april 2020 11:40)
Ocigledno nisi gledao Parmu i Inter tih godina.

Maksim

pre 4 godine

Moramo pomenuti i Arsenalovog Reja Parlora - čovek se na jednoj turneji po Aziji probudio ispovraćan u zatvorskoj ćeliji a da nije znao ni u kojoj se državi nalazi ni kako je tu dospeo.

zlaja banja luka

pre 4 godine

Kad sam bio osmi razred osnovne škole imali smo ekipu koja se zvala Alkohol Junajted. I učestvovali smo na novogodišnjem turniru u malom fudbalu u boriku. Banja Luka. Neki nas momci prespremni oduče od fudbala u prvom kolu i prozovu nas Mlijeko Junajted. Bitna je volja

Ljubo

pre 4 godine

Ivan Budinčević Muki, najbolje godine proveo u Hajduku, Olimpiji i Dinamu iz Vinkovaca.
Diskoteka na Poljudu u Splitu:čovek ladno okrene turu za diskoteku, unutra preko hiljadu ljudi.

Od Olimpije dobio milion maraka,kako dobio, tako i otišle...

Kad je Dinamo iz Vinkovaca ušau u Prvu ligu SFRJ, Davor Čop i on su organizovali slavlje:sedam dana šator sa jelom , pićem i muzikom !

Danas radi fizičke poslove da preživi. I dalje je gospodin.

Vladimir

pre 4 godine

Grehota zaboraviti Dzon Terija, malo je na listi ovde Engleza i Rusa. Pogledajte dokumentarac Mateje Kezmana, gde prica o izlascima u Londonu

Rope

pre 4 godine

Pok. Srba Stamenković... koji je to talenat i dribler bio! Gledao sam ga jednom u Zenici protiv Čelika. Napalila se domaća publika na novom stadionu Bilino polje, Čelik vodi 1-0. Onda loptu na levom krilu uzima Srba Stamenković... na kraju 1-4, Zvezdina pobeda. Zvezdina publika, njih malo, je klicala... "Srbo majstore, Srbo majstore!" To mi je ostalo u sećanju davne 1974. ili 1975. godine.

Dvojnik

pre 4 godine

Sredinom 90ih je bio jedan prilog secam se o 'Problematicnih 11' ili tako nesto, na golu je bio Iguita, pa onda Le So, Mihajlovic, Vini Dzons, R. Kin, Kantona, Gaskojn, Maradona I jos par nekih sam zaboravio, mozda me neko dopuni. Uglavnom pun tim kultnih licnosti koji nazalost vise nema, a pitanje dal ce opet I doci slicno vreme...sad citam neki Milevski, ma ajde bre

dd

pre 4 godine

kod nas Zoran Riznic,Cava Dimitrijevic,Antal Puhalak...za ovu dvojicu Cavu i Antala mogu da kazem da su bili talenti na svetskom nivou ali eto jbg...pogotovo Cava najveci talenat bivse juge,kakav je to igrac bio i kakav je tek mogao da bude,steta...

bapete bap

pre 4 godine

Za Riznu su i cigani imali parolu na jednoj tekmi - “Rizna, ziveli!”
A uzgred, steta sto se nije pomenuo i Robi Fauler, on je isto i te tako bio poznat po alkoholisanju do besvesti...

Svarožić

pre 4 godine

Osim pomenutih u komentarima, malo se zna da je tandem Pjanović - Drulić zajedno mogao da popije kao na manjoj svadbi.

A kažu i da je Mrva Jovanović pola utakmica igrao mamuran.

Back in Black

pre 4 godine

Manuel Fransisko Dos Santos Garinca je je jedan od najbolji fudbaler koji je ikada krocio na fudbalskom terenu.I danas su u Brazilu podeljenja mišljenja oko Pelea i njega.Ako dodamo na to da je Garinca imao jednu kracu nogu i da je bio sve samo ne sportista onda možemo samo da nagadaljamo šta bi on radio da je bio sportista kao Pele ili kao sto su danas Mesi i Ronaldo.Garinca je zbog tog svog nacina života bio izbegavan od strane medija,nije bio podoban za sponzore i ostale lovatore,zbog toga se i slabo spominje.A sigurno je najbolji dribler ikada i verovatno u pet najboljih igraca svih vremena a za mnoge koji su ga gledali uživo verovatno i najbolji.

Srba

pre 4 godine

Stariji ga možda pamte (kao moj otac), ja ga znam samo iz knjige o driblerima Bože Koprivice i sa snimaka po netu. Srboljub Srba Stamenković. Voleo da pije i dribla, igrao za svoju dušu, zanemarivao taktiku i posle nekoliko godina dobio šut kartu iz Zvezde. Zatim u najboljim godinama igrao mali fudbal u Americi, gde su ga zvali Stan the Pizza Man, i gde je rasturao s loptom uprkos višku kilograma od piva i testa. Imate na yt snimke pod nazivima 'Srboljub srbo stamenkovic', 'Stan stamenkovic famous goal in 1983 all star game'', mogu se naći cele utakmice Baltimor Blasta i Memphis Americans na netu... Nikad nisam video čoveka da tako smelo i brzo dribla, i sa tako moćnom levicom, naročito imajući u vidu višak kilograma (između 77 i 90 kg na 183 cm). I moj otac kaže da je bio rođeni dribler ali da je voleo da popije pa mu je to pokvarilo karijeru. Još jedan ili dvoje naših su igrali za Baltimor Blast i ima ih na snimcima - Mike Stankovic. Tandem Stankovic-Stamenkovic je bio sjajan. Ko ima predrasude prema američkom indoor sokera promeniće mišljenje nakon što odgleda te snimke Stamenkovića i Baltimora Blasta.

čini mi se da me gitara ne sluša

pre 4 godine

Ja sam kao klinac u Beogradu 1982. gledao Partizan:Dinamo i na toj utakmici Miloš Đelmaš je izašao na teren mrtav pijan. Bilo je par situacija gde isfintira protivničkog igrača pa ne može da nađe gde mu se zaturila lopta :-) Na kraju je bilo 0:0, Dinamo je bio šampion te godine a meni je, nakon skoro četiri decenije, u sećanju i dalje ostao Đelmašov nastup jer ni pre a ni posle toga nisam doživeo ništa slično...

stefan cerak

pre 4 godine

Moze i kod nas lista da se sastavi. Top alkosa srpskog fudbala. Kapiten liste Sale Ilic, deluje da je umro pre 28.godine, covek pijanci i igra jos 10 godina, sad kako, to cemo da zanemarimo :)

induktt

pre 4 godine

da se nadovežem na komentar gde je pomenut Srbo Stamenković iz Užica, izuzetan dribler i majstor, igrao sredinom sedamdesetih u generaciji sa Blekijem Bogićevićem, jedan moj stariji kolega sa posla mi je sa oduševljenjem pričao o njemu jer su služili JNA u Somboru, pa je na osnovu reputacije koju je uživao redovno uspevao da unese gajbu piva u kasarnu, podeli sa drugarima i pride se on overi dobro. Razlog što nije napravio veću karijeru i što je morao da cepa mali fudbal u Americi je taj što je u Zvezdi imao težu povredu kolena, meniskus čini mi se, i da mu je pogrešnim lečenjem i terapijom karijera bila dovedena u pitanje nakon čega Srbo više nije mogao da se vrati na pravi kolosek. Ko ne veruje kakav je dribler bio neka pogleda njegove snimke sa futsala u USA, kako je levonogi Stan the pizza Man rolao i slagao protivničke igrače. Veliki Srbo Stamenković, i fudbal i posle sve nas napustio prerano...

žungul

pre 4 godine

Sokratova smrt ili Tragedia Do Sarria,autor Boris Dežulović.Najbolji sportski članak ikad napisan.Puno više od sporta,čista ljepota pisanja.Tko voli dobro štivo,neka pronađe na internetu.Tko imma emociju,nek pripremi maramice.

U to ime, ziveli

pre 4 godine

A gde su ovde riznic iz zvezde devedesetih, miladinovic iz partizana sezdesetih, cava dimitrijevic, i naslednici koji idu njihovim stopama casa ilic i milijas. Imamo i mi bar jedan ovakav tim!

ldjidji

pre 4 godine

mislim da Gaskojin nema konkurenciju..on je ovde kapiten ? a sasa curcic je najludji od svih sve sa ievima belim i partijanjima od nedelju dana... ?

žungul

pre 4 godine

Na klupi Hajduka dva stara znalca(Ante Biće Mladinić i Pere Nadoveza)a pored njih dvije boce plavca-legendarni radio komentator Ivo Tomić.

a

pre 4 godine

Од свих поменутих Срба Стаменковић је био најбољи дриблер.Кубала,Гаринча,
Андријано,...су светска класа.Е па Срба је био ту негде близу.Али....

rekt

pre 4 godine

Pola nasih igraca su u sustini alkosi nego ih zeza sto nisu dobri fudbaleri pa ne mogu na ovu listu..
(krki, 16. april 2020 12:14)
————————————————————-
Hahah kralju!

S-NS

pre 4 godine

Predlažem da napravite prilog na istu temu ali sa exYU sportskim komentatorima.
Moj predlog Vladanko Stojaković.
U poluvremenu jedne vaterpolo utakmice uhvati ga kamera kako pored bazena nosi pivo u rukama. I samo komentarisanje sledeće četvrtine je kasnilo. Kako je on tada rekao iz tehničkih razloga.

grga pitic

pre 4 godine

nedostaje Chris Waddle, Piksijev saigrac iz marselja. Gaza je jedva cekao da igra protiv njegovog tima da mogu da se isponapijaju.

Alexxx

pre 4 godine

Ništa sok, ništa kava, evo stiže Dimitrijević Čava - govorilo se krajem osamdesetih godina po zagrebačkim kafićima kad bi u njh ulazio Čava

Macak

pre 4 godine

Sjecam se legendi o Cavi Dimitrijevicu koji se zagrevao za sankom pred utakmicu.
Ipak jedno veliko ime nedostaje ovde, ni ja ga nisam mogao gledati kao igraca ali su mi otac i ujak pricali o njemu. i kao igrac i kao cuger i kao trener bio je u svjetskom vrhu.
Veliki Branko Zebec.
Kao igrac dva puta u cetvrtfinalu svjetskog prvenstva i finale evropskog sa Jugom, prvi trener ikad koji je u njemackoj uzeo duplu krunu-sto je bio pocetak uspona Bajerna, prvak Njemacke sa Hamburgerom..
Ujak koji je ziveo tamo mi je pricao da je u jednom intervjuu upitan kako njegovi igraci imaju tako dobru fizicku spremu rekao- ja sjednem na klupu a njih posaljem da trce krugove oko terena. Pored mene stoji gajba piva i dok ne zavrsim zadnju pivu niko ne sme da stane, inace ispada iz tima za nedeljnu utakmicu.
Jednom je na poluvremenu njegov tim gubio 2-0, a on je "podgrijan" cugom usao u svlacionicu i rekao " nije problem, pobjedjujemo sledece nedelje", uvjeren da je utakmica zavrsena.
Alkohol mu nije oprostio. odnijeo ga je pre vremena.

Bocko

pre 4 godine

Bilo je i kod nas dosta takvih. Cuveni Zika silver Jevtic, koga je licno Miljan iz kafane sokolac na Cuburi taksijem vozio na derbi, pa tri musketara, Jelikic, Sead Susic i meni najomiljeniji igrac Zvezde- Stamenkovic. U Partizanu od starijih Miladinovic i Paunovic. A sa Riznicem sam isao zajedno u skolu, generacija ispred njega i nagledao sam se majstorija, ali i nestasluka.

srb

pre 4 godine

Za Bulice Jusu i sina Acu zna se kako su Zeleznik vodili pa onda Ratko Butorovic I uglavnom vecina direktora nasih klubova pocev od Arkana alkohol je bio druga liga. Cini mi se da Sekularac ima dobar pedigre Milojko Pantic od sportskih komentatora . Video sam sliku iz kafane(u novinama pre 20 god) braca Perunicic Steva svinja (Zoran Stevanovic)centar partizana i Zoran Jovanovic centar zvezde. Svi zajedno preko pola tone . Ako se zatrce na zid noseci pada zgrada ladno izbace pola tribine ako se iznerviraju o tuci da ne pricam. Tu je Predrag Perunicic ladno najnizi sa 1m97. A Steva i Zoran J. Oko 350 kila verovatno popiju pola podruma.

Sibir Novosibirsk

pre 4 godine

Pa na slici da Gazzom je Paul Merson. Pijanac i narkoman... U karijeri više puta bio na rehabilitaciji... A legenda Arsenala!!!

Rope

pre 4 godine

Zvezdini asovi poznati po čašici... Jelikić, Sead Sušić i pok. Srba Stamenković. Veliki talenti, pravi majstori na fudbalskom terenu! Nije svako mogao da igra u Zvezdi, u to vreme probirani su talenti iz cele Juge. A sada kada vidim koje levate dovode iz inostranstva...

Oto

pre 4 godine

Risnic iz kafane nije stigao na avio za utakmivu reprezentacije sveta,trebalo on i Bozovic Grof da igraju....kum nije uspeo da ga probudi da stignu na avion,ima intervju

XXL

pre 4 godine

Dobro sve je to OK i oni ne bi bili legende da nisu to što su bili. Nego kako stoje stvari u našem fudbalu? A bilo je talenata u oba segmenta.

milos

pre 4 godine

borivoje surdilovic,
Nema brate toliko splavova i konobara :) Danas svaki fudbalercic u ovoj nasoj ligi u jednoj ruci drzi pivo,u drugoj neku starletu ili pevacicu koju je iznajmio za jednu noc.Ovi na listi su bili bogovi fudbala,pa sve i da su povracali po teren,bilo je uzivanje gledati ih.Ovi nasi pojma nemaju.

mohikanac

pre 4 godine

@Bocko
Stamenković je vrv najtalentovaniji igrač YU koji nije u onoj meri u kojoj je mogao uspeo u karijeri. Prava šteta.
Taj tim CZ je imao više ljudi na treningu nego drugi na zvaničnim utakmicama.

Bio je fenomenalan dribler ne kao Šeki koji je realno najbolji igrač ikada ali tu negde.

Odličan izbor igrača koje si pomenuo, ni Sead Sušić nije daleko na spisku jer mnogo je mogao ... ne stalno ali često je i Bleki Bogićević bio u provodu sa Jelikićem, Stamenkovićem i Sušićem. Nije toliko pio ali je voleo izlazak i taj život.
Sve pohvale za podsetnik.

belgrado

pre 4 godine

Nekad su Acu Trifunovića iz Partizana zvali Aca votka!
(Superoperater, 16. april 2020 12:42

zar nije bilo aca vinjak?

licno sam bio u kosutnjaku,krajem 80-ih,subota oko 01 nocu,kad je 3-4 igraca partizana(da ne imenujem) sa drustvom cepalo pozamasan alkohol ..
a sutra u 15h derbi sa zvezdom :d

ps...dvojica su zamenjena na poluvremenu(bilo max 2 izmene tada) :d

Sale

pre 4 godine

Fudbaler na slici sa Gazom je Paul Merson,takodje leceni alkoholicar genije. Pogledajte njegov gol za Aston Vilu , prvi mec posle povratka iz bolnice na teren protiv Evertona. Magija https://www.youtube.com/watch?v=a60XV28Ejm0&t=1s

Ivan23

pre 4 godine

Nedostaje vam jedno ogromno ime, Djuzepe Meaca, najbolji strelac u istoriji Intera po kome i stadion u Milanu nosi ime.....kad pisete specificne pojedinosti morate odraditi i obimniju pretragu tj edukaciju......o njemu moze da se napise ceo jedan roman, a kod vas ga nema ni u najavi.....skromno, sazeto i povrsno....pozdrav

Ne stanujem u Novom Gradu

pre 4 godine

Za mene broj 1 ostaje Patrik Klajvert! Trening Barselone u 10 pre podne. Ovaj dodje na isti naspavan, ali i pijan, ne moze uspravno da stoji, a kamoli loptu da sutne. Covek kome nisu trebale kafane i drustvo. Alkohol je doruckovao kod kuce. Kada je usao u najbolje fudbalske godine posle 25. godine zivota, odao se alkoholizmu, tako da je jedna blistava karijera prerano zavrsena. Kada je zbog alkohola oteran iz Barse cetiri godine je lutao od kluba do kluba i bio potpuni promasaj gde god je dosao. Sunarodnika mu Andi van de Mejdea je unistila droga, Klajverta casica. Iz te generacije Barselone alkoholicari su bili i Ronaldinjo i Deko, ali Holandjanin je bio tata-mata za sve njih.