Košarka 64

Nedelja, 12.04.2020.

15:29

"Ono što ja zaradim za mesec, Obradović dobije za jedan dan"

Argentinski selektor Serhio Ernandes smatra se trenerskom legendom u njegovoj domovini.

"Ono što ja zaradim za mesec, Obradoviæ dobije za jedan dan" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

Pekar

pre 4 godine

Lik nije neki matematičar. Ako npr. Obradović ima platu godisnje 3.000.000, njegova je 100.000 EUR. Druže da za 10godina te plate, ne možeš da kupiš stan, znači da imaš zeznutu ženu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ivan, 12. april 2020 15:44)

:-)))))) Најбољи коментар

Milisav Vokri

pre 4 godine

Lepo je govorio veliki Albert, Sve je relativno. Npr. Željko svaki dan vodi 2 treninga tokom cele sezone 11 meseci,kao i svi treneri koji vode ozbiljne evropske klubove. Selektor neke reprezentacije vodi mesec dva dana ekipu pred neko takmicenje.

Znalac

pre 4 godine

3.3m recimo je brednost ugovora a ne kolio on tim ugovorom prima, on sigurno te pare nedobija.Neznase koliko njemu a koliko predsedniku i ostalima , moj brale jer postoji klauzula poslovna tajna.
Dzaba vam novci moji sinovci.

.....

pre 4 godine

Željku zameram sto je 2005 sve svalio na igrače. Čekaj druze ti taj koji je selektirao te igrače, ti si odgovoran za deo nesupeha a ne sve svalio na igrače i samo njih. Tu je bar za mene mnogo toga pokazao kakav karakter ima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Žile, 12. april 2020 19:43)

Znaci po tebi igraci nikad nisu krivi ama bas nikad. Jedina greska je sto nije izasao sa imenima. Sta je trebalo, da ih on pokrije, on te klipane da pokrije?!!

Žile

pre 4 godine

@.....
Ne druze, krivi si i igrači, naravno. Ali prvo si kriv ti kao trener. Ti si birao te igrače, ti si sa njima bio 2 meseca priprema, ti si taj koji odlučuje ko će i koliko i kako da se igra. A ne izađeš posle poraza i svališ sve na njih, i to udaras po njima sat vremena, a opravdavaš sve vreme sebe kako on nije mogao da izbaci iz ekipe bilo kog od njih, kako ga oni blamiraju pred njegovom publikom u Atini itd. Slažem se tobom kad je vec izasao da je trebao da kaže imena. Kad si krenuo idi do kraja.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Dokon i pravi patriota kad kaže da nikad ne bi izašao iz svoje zemlje.

Sa druge strane kuka kako mu pada teško zarađuje manje od Žoća ja mislim da njemu ne smeta uopšte nego pravi poređenje u zaradi koja daje u Argentini koja na Južnom kontinentu a Evropa i Turska drugo sasvim. U svakom slučaju jedna normalna izjava nema potrebe za cinizmo ili vređanjem apropo ovog čoveka koji radi ono što zna najbolje i uspešan je u tome istoo koliko naš Srbin Željko Obradović al'na dva različita strane kontinenta.

Žile

pre 4 godine

Sve je stvar spleta okolnosti u životu i doza sreće. Ne može niko da me ubedi da je Željko bio vrhunski trener kada je osvojio Kup Šampiona sa Partizanom. To je bila sreća njegova sto je bio tu u tom trenutku ali je i kasnije opravdao to.Mogao je i Fil Džekson da vodi tada Partizan da nije bilo Saleta Đorđevića ne bi oavojili. Bio je na pravom mestu u pravom trenutku, sa odličnim timom. Tako sam isto siguran da je i Ernandes vodio klubove koje je i Željko da bi osvojio bar 2,3 evrolige. Realno Željko je vodio uvek najbolje klubove u svakom smislu. Željko je sjajan trener to je i dokazao ali sigurno da Ernandes nije mnogo losiji od njega sto je dokazao sa Argentinom kakav god tim da su imali bili su odlični. Željku zameram sto je 2005 sve svalio na igrače. Čekaj druze ti taj koji je selektirao te igrače, ti si odgovoran za deo nesupeha a ne sve svalio na igrače i samo njih. Tu je bar za mene mnogo toga pokazao kakav karakter ima.

Nexus

pre 4 godine

Zato sto jos nisu provalili kakva je prevara Zeljko bajane moj
(Goran Loznica, 12. april 2020 15:44)
Koliko si ti samo uskog razmišljanja. Pa Obradović je trofejima koje je osvojio itekako otplatio svoje unosne ugovore. Znaš li koliko je samo sponzora (novca) privukao klubovima na osnovu rezultata i koliko su puta dvorane bile rasprodate.

Las

pre 4 godine

Vidim da i posle poraza prosle godine jos uvek ima 'znalaca' koji apsolutno pocenjivacki gledaju na ARG kosarkasku reprezentaciju.
....zaista neobicno da samo u Realu igraju tri njihova asa.

City Slicker

pre 4 godine

Dobar je ovaj trener, ali ako je on legenda, šta je onda Ruben Manjani koji je formirao argentinsku reprezentaciju koja je nakon čudnog poraza od nas u finalu 2002. gospodarila svetskom košarkom na početku 21. veka?

Djoka

pre 4 godine

93-ece sam zaradjivao za mesec dana koliko Djubretar u Nemackoj za 10 minuta. Sada zaradim za dan koliko djubretar u Nemackoj zaradi za nedelju dana.

Milos84

pre 4 godine

Tezak folirant. Ne moze da kupi stan? Pa ako zaradjuje mesecno koliko Željko dvevno moze sigurno da ga kupi.
(Hahahahahaha, 12. april 2020 15:59)

Ajde grubo, tj odokativno posto me mrzi da vadim kalkulator..Zeljko ima godisnju platu dva miliona, to je negde oko 170 hiljada evra mesecno, znaci nedeljno ima negde oko 40 hiljada, a dnevno negde oko sest hiljada evra. Ako ovaj covek ima mesecnu platu u Argentini 6 hiljada eura on je u najmanju ruku bogat covek, jer su argentinci isto teska beda kao mi..tako da u pravu si, taj zivi tamo kao bubreg u loju.

Zemljoradnik

pre 4 godine

“Ernandes ističe da se ovim poslom nikada nije bavio zbog novca.”
- Nije mi jasno čime se ovaj čovek hvali. Skromnošću, nepotkupljivošću, višim ciljevima???... Teška glupost i potpuno pogrešno razmišljanje. Poslom se baviš isključivo zbog novca. Ako ti posao predstavlja zadovoljstvo, tim bolje, ali normalno je da je novac prvi i najvažniji razlog. Novac obezbedjuje egzistenciju, stavlja krov nad glavom, školuje decu. Ako to nije važno, onda nešto debelo ne štima u mentalnom smislu.

akocemopravo

pre 4 godine

Koliko se secam Zeljko je 5-6 godina vodio reprezentaciju kao glavni trener i osvojio svetsko i evropsko zlato, olimpijsko srebro i trece meste u Evropi. Omasio je 2004. (pola kosa poraz od Argentine koja je osvojila zlato). Znaci, procentualno (broj medalja u odnosu na broj takmicenja), Zeljko je uspesniji... Ovim nikako ne zelim da potcenim Ernandeza, naprotiv, on mi je najdrazi trener uz nase srpske velikane, gledao sam Argentinu na tim nesrecnim Olimpijskim igrama u Atini, imao sam karte za polufinale i finale, ocekivao nase... Da nisam znao da se zovu Argentina, na osnovu igre bih rekao da su nasi - kreacija, brzina, sut, sve... Voleo bih da taj covek dodje u Evropu i da se obogati, zasluzio da je bude jedan od najvecih.
(sjajan trener, 12. april 2020 16:19)

95. je reprezentaciju vodio Duda Ivkovic pa je preuzeo Obradovic i imao uspehe kao selektor od 96-99-te, posle je na Olimpijadi 2000. doziveo neuspeh, pa na Olimpijadi 2004. takodje, da bi 2005. kod nas na EP ispao takodje jos u grupi, da bi posle odrzao onu famoznu konferenciju za stampu gde su igraci ispali krivi a on ne, koji ih je selektirao i vodio.
A to su bili nasi najaci timovi gde su se svi odazvali. Inace sam navijac Partizana da napomenem reda radi.

Dobronamernik

pre 4 godine

Poređenje bi imalo smisla da Željko Obradović živi i radi u Argentini, ovako je potpuno besmisleno i sama teza više ima veze sa ekonomijom nego sportom. Moji roditelji, vrhunski stručnjaci u svojim oblastima, su 1993. zajedno mesečno zarađivali onoliko koliko je jedan đubretar u Nemačkoj zarađivao za 2 sata. Kakav zaključak izvaditi?

mare

pre 4 godine

Zato sto jos nisu provalili kakva je prevara Zeljko bajane moj(Goran Loznica, 12. april 2020 15:44) Dobro da si ti genije..srecna je ova zemlja kad ima takve likove.
(321, 12. april 2020 16:52)
Politicki botić pokusava nekog hejtovati ali je prost.Sam sebi pise i odgovara.Pod tudjim i svojim nikom.To se zove bolest velika...

aabb

pre 4 godine

Svaka cast na 2. mestu na sv. prvenstvu prosle godine.
Sa jednim igracem i jednim veteranom do finala.
Takticki je unistio Djordjevica a imamo mnogo mnogo bolji tim.

Ostin A

pre 4 godine

On je bez problema jedan stručnjak koji bi mogao da vodi Evroligaški klub. Pogotovo kada se uzme u obzir sa kakvim je igračima osvajao međunarodna takmičenja. I definitivno svako ko misli da je proporcija da Željko zaradi više za godinu dana nego on za ceo život ravnopravan. Čovek zarađađuje mnogo manje od Trinkijerija, pa čak i od Šakote.

Robert

pre 4 godine

Nema veze, ovde je ionako danima raspoloženje da svima u sportu treba skresati plate na nivo nešto viši od plata običnih smrtnika. Znači, oba trenera su preplaćeni.

JPR24

pre 4 godine

Zato sto jos nisu provalili kakva je prevara Zeljko bajane moj
(Goran Loznica, 12. april 2020 15:44)

Prevara sa 9 EL !? Boli još Dulence u glavu a !?

Mile voli disko

pre 4 godine

Ono sto je Želimir osvojio i sto Želimir zna ne može da stane ni u taj novi stan u centru Buenos Ajresa. Dajte Zoca za selektora da se vratim u mladost i sednem u krevet da gledam reprezentaciju. Zoc selektor, Paspalj direktor, može onaj blentavi Lončar da bude Menadzer i Bodi bond da ih sve nadgleda, auuuuu pa idemo sa kadetima gde hoćeš samo bez mute molim

ak47

pre 4 godine

Ono što ja zaradim za mesec ti zaradiš za danI štaćemo sad
(plusiminus, 12. april 2020 15:40)


Da kupimo novu tastaturu, ne radi ti spejs ;)

sjajan trener

pre 4 godine

Zeljko jeste jedan od najvecih trenera. Ali Ernandez moze svojih deset medalja sa reprezentacijom da stavi u stan, Zeljko samo cetiri kao trener.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Laowai, 12. april 2020 15:48)

Koliko se secam Zeljko je 5-6 godina vodio reprezentaciju kao glavni trener i osvojio svetsko i evropsko zlato, olimpijsko srebro i trece meste u Evropi. Omasio je 2004. (pola kosa poraz od Argentine koja je osvojila zlato). Znaci, procentualno (broj medalja u odnosu na broj takmicenja), Zeljko je uspesniji... Ovim nikako ne zelim da potcenim Ernandeza, naprotiv, on mi je najdrazi trener uz nase srpske velikane, gledao sam Argentinu na tim nesrecnim Olimpijskim igrama u Atini, imao sam karte za polufinale i finale, ocekivao nase... Da nisam znao da se zovu Argentina, na osnovu igre bih rekao da su nasi - kreacija, brzina, sut, sve... Voleo bih da taj covek dodje u Evropu i da se obogati, zasluzio da je bude jedan od najvecih.

Ђенерал

pre 4 godine

Ono što ja zaradim za mesec ti zaradiš za dan
I štaćemo sad
(plusiminus, 12. april 2020 15:40)
Ништа, ћути не јављај се, немој ни интернет уплаћивати утеди мало.

321

pre 4 godine

Zato sto jos nisu provalili kakva je prevara Zeljko bajane moj
(Goran Loznica, 12. april 2020 15:44)


Dobro da si ti genije..srecna je ova zemlja kad ima takve likove.

Mihael Koh

pre 4 godine

Da li se žališ ili se hvališ, malo si protivurečan, čas ti novac nije bitan a čas gledaš u tuđi džep, je l' ti neko nešto oteo?

Radovan

pre 4 godine

Izgleda da je zaista istina da dve trećine ljudi u Srbiji ne može da razume pročitan tekst. Sudeći po komentarima, verovatno je taj procenat još i veći... Pa nigde u izjavi čovek ne govori da je bolji trener od bilo koga, već da mu je ostalo još par godina da zaradi novac koji će mu omogućiti iole kvalitetniji život u starosti jer u Argentini to nije, niti će moći da ostvari, te da će stoga morati da se angažuje u inostranstvu. Komentare u kojima mu se nipodaštavaju uspesi u karijeri ne vredi ni komentarisati...

ivan

pre 4 godine

Lik nije neki matematičar. Ako npr. Obradović ima platu godisnje 3.000.000, njegova je 100.000 EUR. Druže da za 10godina te plate, ne možeš da kupiš stan, znači da imaš zeznutu ženu.

MK

pre 4 godine

"Jedino što u karijeri nisam zaradio bio je novac. Ako me pitate da li mogu da kupim stan u centru Buenos Ajresa reći ću vam ’ne’. Živim u stanu od 70 kvadrata. Pazite, ja se ne žalim, postoje ljudi koji tako razmišljaju... Ali, Željko Obradović za jedan dan zaradi ono što ja za mesec dana", istakao je Ernandes.



Prvo se žali jedno 3-4 rečenica pa kaže da se ne žali pa završi misao opet sa žaljenjem koliko neko prima platu.

Uostalom, ko te brani da odeš van svoje zemlje da se testiraš u duboke vode. Možda se bojiš neuspeha.

Sasha

pre 4 godine

Sto se tice plate Obradovica, prema italijanskom sportskom sajtu Sportando, u imao je platu od 3.3 miliona dolara u ovoj posljednjoj nezavrsenoj sezoni, dok su plate igraca kasnile dva mjeseca on je redovno dobijao platu. Ako je to tacno, onda je sasvim objasnjivo zasto su igraci lose igrali i nisu slusali svog trenera, prostije receno - bojkotovali su ga! Ako se uzme u obzir da je Fener u velikim finansijskim problemima jer je i fudbalski klub, koji finansira kosarkaski klub, u velikim finansijskim problemima, i ocekuje se da ce u sljedecoj sezoni imati duplo manji budzet, 15 miliona umjesto ovosezonskih 30, savim je logicno da je Zoc odbio novi ugovor jer mu je ponudjena duplo manja plata, dakle 1.65 milion evra.

Boro

pre 4 godine

To je i realno. Svi u svetu sporta bi trebalo da zaradjuju tako da ne mogu bas od jedne plate da kupe stan. Ok je da za karijeru to urade, uz lep zivot sve vreme. Ali milioni ne. Ali kad je vec tako, covek je shvatio da ce se kajati posle pa da uzme i on i obezbedi koliko toliko svoje potomke. Zna i on da nece svi imati neki talenat i biti sposobni da zarade velike pare sami.

the shining

pre 4 godine

Ali majstore Obradović je bio 9 puta klupski prvak Evrope.Prvak sveta sa reprezentacijom Yu ‘98,olimpijski vicešampion...Gle čuda nije bio isto bio plaćen jedan Majkl Džordan i Božo Đumić.Pitam se što?

Laowai

pre 4 godine

Ono sto je Zelimir osvojio za zivota ne moze da stane u taj tvoj stan od 70 kvm...
(Marko, 12. april 2020 15:37)

Zeljko jeste jedan od najvecih trenera. Ali Ernandez moze svojih deset medalja sa reprezentacijom da stavi u stan, Zeljko samo cetiri kao trener.

the shining

pre 4 godine

Ali majstore Obradović je bio 9 puta klupski prvak Evrope.Prvak sveta sa reprezentacijom Yu ‘98,olimpijski vicešampion...Gle čuda nije bio isto bio plaćen jedan Majkl Džordan i Božo Đumić.Pitam se što?

ivan

pre 4 godine

Lik nije neki matematičar. Ako npr. Obradović ima platu godisnje 3.000.000, njegova je 100.000 EUR. Druže da za 10godina te plate, ne možeš da kupiš stan, znači da imaš zeznutu ženu.

Radovan

pre 4 godine

Izgleda da je zaista istina da dve trećine ljudi u Srbiji ne može da razume pročitan tekst. Sudeći po komentarima, verovatno je taj procenat još i veći... Pa nigde u izjavi čovek ne govori da je bolji trener od bilo koga, već da mu je ostalo još par godina da zaradi novac koji će mu omogućiti iole kvalitetniji život u starosti jer u Argentini to nije, niti će moći da ostvari, te da će stoga morati da se angažuje u inostranstvu. Komentare u kojima mu se nipodaštavaju uspesi u karijeri ne vredi ni komentarisati...

Dobronamernik

pre 4 godine

Poređenje bi imalo smisla da Željko Obradović živi i radi u Argentini, ovako je potpuno besmisleno i sama teza više ima veze sa ekonomijom nego sportom. Moji roditelji, vrhunski stručnjaci u svojim oblastima, su 1993. zajedno mesečno zarađivali onoliko koliko je jedan đubretar u Nemačkoj zarađivao za 2 sata. Kakav zaključak izvaditi?

MK

pre 4 godine

"Jedino što u karijeri nisam zaradio bio je novac. Ako me pitate da li mogu da kupim stan u centru Buenos Ajresa reći ću vam ’ne’. Živim u stanu od 70 kvadrata. Pazite, ja se ne žalim, postoje ljudi koji tako razmišljaju... Ali, Željko Obradović za jedan dan zaradi ono što ja za mesec dana", istakao je Ernandes.



Prvo se žali jedno 3-4 rečenica pa kaže da se ne žali pa završi misao opet sa žaljenjem koliko neko prima platu.

Uostalom, ko te brani da odeš van svoje zemlje da se testiraš u duboke vode. Možda se bojiš neuspeha.

Milos84

pre 4 godine

Tezak folirant. Ne moze da kupi stan? Pa ako zaradjuje mesecno koliko Željko dvevno moze sigurno da ga kupi.
(Hahahahahaha, 12. april 2020 15:59)

Ajde grubo, tj odokativno posto me mrzi da vadim kalkulator..Zeljko ima godisnju platu dva miliona, to je negde oko 170 hiljada evra mesecno, znaci nedeljno ima negde oko 40 hiljada, a dnevno negde oko sest hiljada evra. Ako ovaj covek ima mesecnu platu u Argentini 6 hiljada eura on je u najmanju ruku bogat covek, jer su argentinci isto teska beda kao mi..tako da u pravu si, taj zivi tamo kao bubreg u loju.

sjajan trener

pre 4 godine

Zeljko jeste jedan od najvecih trenera. Ali Ernandez moze svojih deset medalja sa reprezentacijom da stavi u stan, Zeljko samo cetiri kao trener.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Laowai, 12. april 2020 15:48)

Koliko se secam Zeljko je 5-6 godina vodio reprezentaciju kao glavni trener i osvojio svetsko i evropsko zlato, olimpijsko srebro i trece meste u Evropi. Omasio je 2004. (pola kosa poraz od Argentine koja je osvojila zlato). Znaci, procentualno (broj medalja u odnosu na broj takmicenja), Zeljko je uspesniji... Ovim nikako ne zelim da potcenim Ernandeza, naprotiv, on mi je najdrazi trener uz nase srpske velikane, gledao sam Argentinu na tim nesrecnim Olimpijskim igrama u Atini, imao sam karte za polufinale i finale, ocekivao nase... Da nisam znao da se zovu Argentina, na osnovu igre bih rekao da su nasi - kreacija, brzina, sut, sve... Voleo bih da taj covek dodje u Evropu i da se obogati, zasluzio da je bude jedan od najvecih.

321

pre 4 godine

Zato sto jos nisu provalili kakva je prevara Zeljko bajane moj
(Goran Loznica, 12. april 2020 15:44)


Dobro da si ti genije..srecna je ova zemlja kad ima takve likove.

ak47

pre 4 godine

Ono što ja zaradim za mesec ti zaradiš za danI štaćemo sad
(plusiminus, 12. april 2020 15:40)


Da kupimo novu tastaturu, ne radi ti spejs ;)

Boro

pre 4 godine

To je i realno. Svi u svetu sporta bi trebalo da zaradjuju tako da ne mogu bas od jedne plate da kupe stan. Ok je da za karijeru to urade, uz lep zivot sve vreme. Ali milioni ne. Ali kad je vec tako, covek je shvatio da ce se kajati posle pa da uzme i on i obezbedi koliko toliko svoje potomke. Zna i on da nece svi imati neki talenat i biti sposobni da zarade velike pare sami.

JPR24

pre 4 godine

Zato sto jos nisu provalili kakva je prevara Zeljko bajane moj
(Goran Loznica, 12. april 2020 15:44)

Prevara sa 9 EL !? Boli još Dulence u glavu a !?

Sasha

pre 4 godine

Sto se tice plate Obradovica, prema italijanskom sportskom sajtu Sportando, u imao je platu od 3.3 miliona dolara u ovoj posljednjoj nezavrsenoj sezoni, dok su plate igraca kasnile dva mjeseca on je redovno dobijao platu. Ako je to tacno, onda je sasvim objasnjivo zasto su igraci lose igrali i nisu slusali svog trenera, prostije receno - bojkotovali su ga! Ako se uzme u obzir da je Fener u velikim finansijskim problemima jer je i fudbalski klub, koji finansira kosarkaski klub, u velikim finansijskim problemima, i ocekuje se da ce u sljedecoj sezoni imati duplo manji budzet, 15 miliona umjesto ovosezonskih 30, savim je logicno da je Zoc odbio novi ugovor jer mu je ponudjena duplo manja plata, dakle 1.65 milion evra.

Laowai

pre 4 godine

Ono sto je Zelimir osvojio za zivota ne moze da stane u taj tvoj stan od 70 kvm...
(Marko, 12. april 2020 15:37)

Zeljko jeste jedan od najvecih trenera. Ali Ernandez moze svojih deset medalja sa reprezentacijom da stavi u stan, Zeljko samo cetiri kao trener.

aabb

pre 4 godine

Svaka cast na 2. mestu na sv. prvenstvu prosle godine.
Sa jednim igracem i jednim veteranom do finala.
Takticki je unistio Djordjevica a imamo mnogo mnogo bolji tim.

City Slicker

pre 4 godine

Dobar je ovaj trener, ali ako je on legenda, šta je onda Ruben Manjani koji je formirao argentinsku reprezentaciju koja je nakon čudnog poraza od nas u finalu 2002. gospodarila svetskom košarkom na početku 21. veka?

akocemopravo

pre 4 godine

Koliko se secam Zeljko je 5-6 godina vodio reprezentaciju kao glavni trener i osvojio svetsko i evropsko zlato, olimpijsko srebro i trece meste u Evropi. Omasio je 2004. (pola kosa poraz od Argentine koja je osvojila zlato). Znaci, procentualno (broj medalja u odnosu na broj takmicenja), Zeljko je uspesniji... Ovim nikako ne zelim da potcenim Ernandeza, naprotiv, on mi je najdrazi trener uz nase srpske velikane, gledao sam Argentinu na tim nesrecnim Olimpijskim igrama u Atini, imao sam karte za polufinale i finale, ocekivao nase... Da nisam znao da se zovu Argentina, na osnovu igre bih rekao da su nasi - kreacija, brzina, sut, sve... Voleo bih da taj covek dodje u Evropu i da se obogati, zasluzio da je bude jedan od najvecih.
(sjajan trener, 12. april 2020 16:19)

95. je reprezentaciju vodio Duda Ivkovic pa je preuzeo Obradovic i imao uspehe kao selektor od 96-99-te, posle je na Olimpijadi 2000. doziveo neuspeh, pa na Olimpijadi 2004. takodje, da bi 2005. kod nas na EP ispao takodje jos u grupi, da bi posle odrzao onu famoznu konferenciju za stampu gde su igraci ispali krivi a on ne, koji ih je selektirao i vodio.
A to su bili nasi najaci timovi gde su se svi odazvali. Inace sam navijac Partizana da napomenem reda radi.

Ostin A

pre 4 godine

On je bez problema jedan stručnjak koji bi mogao da vodi Evroligaški klub. Pogotovo kada se uzme u obzir sa kakvim je igračima osvajao međunarodna takmičenja. I definitivno svako ko misli da je proporcija da Željko zaradi više za godinu dana nego on za ceo život ravnopravan. Čovek zarađađuje mnogo manje od Trinkijerija, pa čak i od Šakote.

Mile voli disko

pre 4 godine

Ono sto je Želimir osvojio i sto Želimir zna ne može da stane ni u taj novi stan u centru Buenos Ajresa. Dajte Zoca za selektora da se vratim u mladost i sednem u krevet da gledam reprezentaciju. Zoc selektor, Paspalj direktor, može onaj blentavi Lončar da bude Menadzer i Bodi bond da ih sve nadgleda, auuuuu pa idemo sa kadetima gde hoćeš samo bez mute molim

Robert

pre 4 godine

Nema veze, ovde je ionako danima raspoloženje da svima u sportu treba skresati plate na nivo nešto viši od plata običnih smrtnika. Znači, oba trenera su preplaćeni.

Djoka

pre 4 godine

93-ece sam zaradjivao za mesec dana koliko Djubretar u Nemackoj za 10 minuta. Sada zaradim za dan koliko djubretar u Nemackoj zaradi za nedelju dana.

Zemljoradnik

pre 4 godine

“Ernandes ističe da se ovim poslom nikada nije bavio zbog novca.”
- Nije mi jasno čime se ovaj čovek hvali. Skromnošću, nepotkupljivošću, višim ciljevima???... Teška glupost i potpuno pogrešno razmišljanje. Poslom se baviš isključivo zbog novca. Ako ti posao predstavlja zadovoljstvo, tim bolje, ali normalno je da je novac prvi i najvažniji razlog. Novac obezbedjuje egzistenciju, stavlja krov nad glavom, školuje decu. Ako to nije važno, onda nešto debelo ne štima u mentalnom smislu.

Mihael Koh

pre 4 godine

Da li se žališ ili se hvališ, malo si protivurečan, čas ti novac nije bitan a čas gledaš u tuđi džep, je l' ti neko nešto oteo?

Ђенерал

pre 4 godine

Ono što ja zaradim za mesec ti zaradiš za dan
I štaćemo sad
(plusiminus, 12. april 2020 15:40)
Ништа, ћути не јављај се, немој ни интернет уплаћивати утеди мало.

mare

pre 4 godine

Zato sto jos nisu provalili kakva je prevara Zeljko bajane moj(Goran Loznica, 12. april 2020 15:44) Dobro da si ti genije..srecna je ova zemlja kad ima takve likove.
(321, 12. april 2020 16:52)
Politicki botić pokusava nekog hejtovati ali je prost.Sam sebi pise i odgovara.Pod tudjim i svojim nikom.To se zove bolest velika...

Žile

pre 4 godine

Sve je stvar spleta okolnosti u životu i doza sreće. Ne može niko da me ubedi da je Željko bio vrhunski trener kada je osvojio Kup Šampiona sa Partizanom. To je bila sreća njegova sto je bio tu u tom trenutku ali je i kasnije opravdao to.Mogao je i Fil Džekson da vodi tada Partizan da nije bilo Saleta Đorđevića ne bi oavojili. Bio je na pravom mestu u pravom trenutku, sa odličnim timom. Tako sam isto siguran da je i Ernandes vodio klubove koje je i Željko da bi osvojio bar 2,3 evrolige. Realno Željko je vodio uvek najbolje klubove u svakom smislu. Željko je sjajan trener to je i dokazao ali sigurno da Ernandes nije mnogo losiji od njega sto je dokazao sa Argentinom kakav god tim da su imali bili su odlični. Željku zameram sto je 2005 sve svalio na igrače. Čekaj druze ti taj koji je selektirao te igrače, ti si odgovoran za deo nesupeha a ne sve svalio na igrače i samo njih. Tu je bar za mene mnogo toga pokazao kakav karakter ima.

Las

pre 4 godine

Vidim da i posle poraza prosle godine jos uvek ima 'znalaca' koji apsolutno pocenjivacki gledaju na ARG kosarkasku reprezentaciju.
....zaista neobicno da samo u Realu igraju tri njihova asa.

Nexus

pre 4 godine

Zato sto jos nisu provalili kakva je prevara Zeljko bajane moj
(Goran Loznica, 12. april 2020 15:44)
Koliko si ti samo uskog razmišljanja. Pa Obradović je trofejima koje je osvojio itekako otplatio svoje unosne ugovore. Znaš li koliko je samo sponzora (novca) privukao klubovima na osnovu rezultata i koliko su puta dvorane bile rasprodate.

.....

pre 4 godine

Željku zameram sto je 2005 sve svalio na igrače. Čekaj druze ti taj koji je selektirao te igrače, ti si odgovoran za deo nesupeha a ne sve svalio na igrače i samo njih. Tu je bar za mene mnogo toga pokazao kakav karakter ima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Žile, 12. april 2020 19:43)

Znaci po tebi igraci nikad nisu krivi ama bas nikad. Jedina greska je sto nije izasao sa imenima. Sta je trebalo, da ih on pokrije, on te klipane da pokrije?!!

Poštovalac igre

pre 4 godine

Dokon i pravi patriota kad kaže da nikad ne bi izašao iz svoje zemlje.

Sa druge strane kuka kako mu pada teško zarađuje manje od Žoća ja mislim da njemu ne smeta uopšte nego pravi poređenje u zaradi koja daje u Argentini koja na Južnom kontinentu a Evropa i Turska drugo sasvim. U svakom slučaju jedna normalna izjava nema potrebe za cinizmo ili vređanjem apropo ovog čoveka koji radi ono što zna najbolje i uspešan je u tome istoo koliko naš Srbin Željko Obradović al'na dva različita strane kontinenta.

Milisav Vokri

pre 4 godine

Lepo je govorio veliki Albert, Sve je relativno. Npr. Željko svaki dan vodi 2 treninga tokom cele sezone 11 meseci,kao i svi treneri koji vode ozbiljne evropske klubove. Selektor neke reprezentacije vodi mesec dva dana ekipu pred neko takmicenje.

Pekar

pre 4 godine

Lik nije neki matematičar. Ako npr. Obradović ima platu godisnje 3.000.000, njegova je 100.000 EUR. Druže da za 10godina te plate, ne možeš da kupiš stan, znači da imaš zeznutu ženu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ivan, 12. april 2020 15:44)

:-)))))) Најбољи коментар

Žile

pre 4 godine

@.....
Ne druze, krivi si i igrači, naravno. Ali prvo si kriv ti kao trener. Ti si birao te igrače, ti si sa njima bio 2 meseca priprema, ti si taj koji odlučuje ko će i koliko i kako da se igra. A ne izađeš posle poraza i svališ sve na njih, i to udaras po njima sat vremena, a opravdavaš sve vreme sebe kako on nije mogao da izbaci iz ekipe bilo kog od njih, kako ga oni blamiraju pred njegovom publikom u Atini itd. Slažem se tobom kad je vec izasao da je trebao da kaže imena. Kad si krenuo idi do kraja.

Znalac

pre 4 godine

3.3m recimo je brednost ugovora a ne kolio on tim ugovorom prima, on sigurno te pare nedobija.Neznase koliko njemu a koliko predsedniku i ostalima , moj brale jer postoji klauzula poslovna tajna.
Dzaba vam novci moji sinovci.

Laowai

pre 4 godine

Ono sto je Zelimir osvojio za zivota ne moze da stane u taj tvoj stan od 70 kvm...
(Marko, 12. april 2020 15:37)

Zeljko jeste jedan od najvecih trenera. Ali Ernandez moze svojih deset medalja sa reprezentacijom da stavi u stan, Zeljko samo cetiri kao trener.

the shining

pre 4 godine

Ali majstore Obradović je bio 9 puta klupski prvak Evrope.Prvak sveta sa reprezentacijom Yu ‘98,olimpijski vicešampion...Gle čuda nije bio isto bio plaćen jedan Majkl Džordan i Božo Đumić.Pitam se što?

ivan

pre 4 godine

Lik nije neki matematičar. Ako npr. Obradović ima platu godisnje 3.000.000, njegova je 100.000 EUR. Druže da za 10godina te plate, ne možeš da kupiš stan, znači da imaš zeznutu ženu.

Mile voli disko

pre 4 godine

Ono sto je Želimir osvojio i sto Želimir zna ne može da stane ni u taj novi stan u centru Buenos Ajresa. Dajte Zoca za selektora da se vratim u mladost i sednem u krevet da gledam reprezentaciju. Zoc selektor, Paspalj direktor, može onaj blentavi Lončar da bude Menadzer i Bodi bond da ih sve nadgleda, auuuuu pa idemo sa kadetima gde hoćeš samo bez mute molim

MK

pre 4 godine

"Jedino što u karijeri nisam zaradio bio je novac. Ako me pitate da li mogu da kupim stan u centru Buenos Ajresa reći ću vam ’ne’. Živim u stanu od 70 kvadrata. Pazite, ja se ne žalim, postoje ljudi koji tako razmišljaju... Ali, Željko Obradović za jedan dan zaradi ono što ja za mesec dana", istakao je Ernandes.



Prvo se žali jedno 3-4 rečenica pa kaže da se ne žali pa završi misao opet sa žaljenjem koliko neko prima platu.

Uostalom, ko te brani da odeš van svoje zemlje da se testiraš u duboke vode. Možda se bojiš neuspeha.

akocemopravo

pre 4 godine

Koliko se secam Zeljko je 5-6 godina vodio reprezentaciju kao glavni trener i osvojio svetsko i evropsko zlato, olimpijsko srebro i trece meste u Evropi. Omasio je 2004. (pola kosa poraz od Argentine koja je osvojila zlato). Znaci, procentualno (broj medalja u odnosu na broj takmicenja), Zeljko je uspesniji... Ovim nikako ne zelim da potcenim Ernandeza, naprotiv, on mi je najdrazi trener uz nase srpske velikane, gledao sam Argentinu na tim nesrecnim Olimpijskim igrama u Atini, imao sam karte za polufinale i finale, ocekivao nase... Da nisam znao da se zovu Argentina, na osnovu igre bih rekao da su nasi - kreacija, brzina, sut, sve... Voleo bih da taj covek dodje u Evropu i da se obogati, zasluzio da je bude jedan od najvecih.
(sjajan trener, 12. april 2020 16:19)

95. je reprezentaciju vodio Duda Ivkovic pa je preuzeo Obradovic i imao uspehe kao selektor od 96-99-te, posle je na Olimpijadi 2000. doziveo neuspeh, pa na Olimpijadi 2004. takodje, da bi 2005. kod nas na EP ispao takodje jos u grupi, da bi posle odrzao onu famoznu konferenciju za stampu gde su igraci ispali krivi a on ne, koji ih je selektirao i vodio.
A to su bili nasi najaci timovi gde su se svi odazvali. Inace sam navijac Partizana da napomenem reda radi.

Sasha

pre 4 godine

Sto se tice plate Obradovica, prema italijanskom sportskom sajtu Sportando, u imao je platu od 3.3 miliona dolara u ovoj posljednjoj nezavrsenoj sezoni, dok su plate igraca kasnile dva mjeseca on je redovno dobijao platu. Ako je to tacno, onda je sasvim objasnjivo zasto su igraci lose igrali i nisu slusali svog trenera, prostije receno - bojkotovali su ga! Ako se uzme u obzir da je Fener u velikim finansijskim problemima jer je i fudbalski klub, koji finansira kosarkaski klub, u velikim finansijskim problemima, i ocekuje se da ce u sljedecoj sezoni imati duplo manji budzet, 15 miliona umjesto ovosezonskih 30, savim je logicno da je Zoc odbio novi ugovor jer mu je ponudjena duplo manja plata, dakle 1.65 milion evra.

Mihael Koh

pre 4 godine

Da li se žališ ili se hvališ, malo si protivurečan, čas ti novac nije bitan a čas gledaš u tuđi džep, je l' ti neko nešto oteo?

Zemljoradnik

pre 4 godine

“Ernandes ističe da se ovim poslom nikada nije bavio zbog novca.”
- Nije mi jasno čime se ovaj čovek hvali. Skromnošću, nepotkupljivošću, višim ciljevima???... Teška glupost i potpuno pogrešno razmišljanje. Poslom se baviš isključivo zbog novca. Ako ti posao predstavlja zadovoljstvo, tim bolje, ali normalno je da je novac prvi i najvažniji razlog. Novac obezbedjuje egzistenciju, stavlja krov nad glavom, školuje decu. Ako to nije važno, onda nešto debelo ne štima u mentalnom smislu.

Dobronamernik

pre 4 godine

Poređenje bi imalo smisla da Željko Obradović živi i radi u Argentini, ovako je potpuno besmisleno i sama teza više ima veze sa ekonomijom nego sportom. Moji roditelji, vrhunski stručnjaci u svojim oblastima, su 1993. zajedno mesečno zarađivali onoliko koliko je jedan đubretar u Nemačkoj zarađivao za 2 sata. Kakav zaključak izvaditi?

Ostin A

pre 4 godine

On je bez problema jedan stručnjak koji bi mogao da vodi Evroligaški klub. Pogotovo kada se uzme u obzir sa kakvim je igračima osvajao međunarodna takmičenja. I definitivno svako ko misli da je proporcija da Željko zaradi više za godinu dana nego on za ceo život ravnopravan. Čovek zarađađuje mnogo manje od Trinkijerija, pa čak i od Šakote.

Radovan

pre 4 godine

Izgleda da je zaista istina da dve trećine ljudi u Srbiji ne može da razume pročitan tekst. Sudeći po komentarima, verovatno je taj procenat još i veći... Pa nigde u izjavi čovek ne govori da je bolji trener od bilo koga, već da mu je ostalo još par godina da zaradi novac koji će mu omogućiti iole kvalitetniji život u starosti jer u Argentini to nije, niti će moći da ostvari, te da će stoga morati da se angažuje u inostranstvu. Komentare u kojima mu se nipodaštavaju uspesi u karijeri ne vredi ni komentarisati...

JPR24

pre 4 godine

Zato sto jos nisu provalili kakva je prevara Zeljko bajane moj
(Goran Loznica, 12. april 2020 15:44)

Prevara sa 9 EL !? Boli još Dulence u glavu a !?

Ђенерал

pre 4 godine

Ono što ja zaradim za mesec ti zaradiš za dan
I štaćemo sad
(plusiminus, 12. april 2020 15:40)
Ништа, ћути не јављај се, немој ни интернет уплаћивати утеди мало.

Milos84

pre 4 godine

Tezak folirant. Ne moze da kupi stan? Pa ako zaradjuje mesecno koliko Željko dvevno moze sigurno da ga kupi.
(Hahahahahaha, 12. april 2020 15:59)

Ajde grubo, tj odokativno posto me mrzi da vadim kalkulator..Zeljko ima godisnju platu dva miliona, to je negde oko 170 hiljada evra mesecno, znaci nedeljno ima negde oko 40 hiljada, a dnevno negde oko sest hiljada evra. Ako ovaj covek ima mesecnu platu u Argentini 6 hiljada eura on je u najmanju ruku bogat covek, jer su argentinci isto teska beda kao mi..tako da u pravu si, taj zivi tamo kao bubreg u loju.

.....

pre 4 godine

Željku zameram sto je 2005 sve svalio na igrače. Čekaj druze ti taj koji je selektirao te igrače, ti si odgovoran za deo nesupeha a ne sve svalio na igrače i samo njih. Tu je bar za mene mnogo toga pokazao kakav karakter ima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Žile, 12. april 2020 19:43)

Znaci po tebi igraci nikad nisu krivi ama bas nikad. Jedina greska je sto nije izasao sa imenima. Sta je trebalo, da ih on pokrije, on te klipane da pokrije?!!

Žile

pre 4 godine

Sve je stvar spleta okolnosti u životu i doza sreće. Ne može niko da me ubedi da je Željko bio vrhunski trener kada je osvojio Kup Šampiona sa Partizanom. To je bila sreća njegova sto je bio tu u tom trenutku ali je i kasnije opravdao to.Mogao je i Fil Džekson da vodi tada Partizan da nije bilo Saleta Đorđevića ne bi oavojili. Bio je na pravom mestu u pravom trenutku, sa odličnim timom. Tako sam isto siguran da je i Ernandes vodio klubove koje je i Željko da bi osvojio bar 2,3 evrolige. Realno Željko je vodio uvek najbolje klubove u svakom smislu. Željko je sjajan trener to je i dokazao ali sigurno da Ernandes nije mnogo losiji od njega sto je dokazao sa Argentinom kakav god tim da su imali bili su odlični. Željku zameram sto je 2005 sve svalio na igrače. Čekaj druze ti taj koji je selektirao te igrače, ti si odgovoran za deo nesupeha a ne sve svalio na igrače i samo njih. Tu je bar za mene mnogo toga pokazao kakav karakter ima.

Boro

pre 4 godine

To je i realno. Svi u svetu sporta bi trebalo da zaradjuju tako da ne mogu bas od jedne plate da kupe stan. Ok je da za karijeru to urade, uz lep zivot sve vreme. Ali milioni ne. Ali kad je vec tako, covek je shvatio da ce se kajati posle pa da uzme i on i obezbedi koliko toliko svoje potomke. Zna i on da nece svi imati neki talenat i biti sposobni da zarade velike pare sami.

Robert

pre 4 godine

Nema veze, ovde je ionako danima raspoloženje da svima u sportu treba skresati plate na nivo nešto viši od plata običnih smrtnika. Znači, oba trenera su preplaćeni.

mare

pre 4 godine

Zato sto jos nisu provalili kakva je prevara Zeljko bajane moj(Goran Loznica, 12. april 2020 15:44) Dobro da si ti genije..srecna je ova zemlja kad ima takve likove.
(321, 12. april 2020 16:52)
Politicki botić pokusava nekog hejtovati ali je prost.Sam sebi pise i odgovara.Pod tudjim i svojim nikom.To se zove bolest velika...

sjajan trener

pre 4 godine

Zeljko jeste jedan od najvecih trenera. Ali Ernandez moze svojih deset medalja sa reprezentacijom da stavi u stan, Zeljko samo cetiri kao trener.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Laowai, 12. april 2020 15:48)

Koliko se secam Zeljko je 5-6 godina vodio reprezentaciju kao glavni trener i osvojio svetsko i evropsko zlato, olimpijsko srebro i trece meste u Evropi. Omasio je 2004. (pola kosa poraz od Argentine koja je osvojila zlato). Znaci, procentualno (broj medalja u odnosu na broj takmicenja), Zeljko je uspesniji... Ovim nikako ne zelim da potcenim Ernandeza, naprotiv, on mi je najdrazi trener uz nase srpske velikane, gledao sam Argentinu na tim nesrecnim Olimpijskim igrama u Atini, imao sam karte za polufinale i finale, ocekivao nase... Da nisam znao da se zovu Argentina, na osnovu igre bih rekao da su nasi - kreacija, brzina, sut, sve... Voleo bih da taj covek dodje u Evropu i da se obogati, zasluzio da je bude jedan od najvecih.

Znalac

pre 4 godine

3.3m recimo je brednost ugovora a ne kolio on tim ugovorom prima, on sigurno te pare nedobija.Neznase koliko njemu a koliko predsedniku i ostalima , moj brale jer postoji klauzula poslovna tajna.
Dzaba vam novci moji sinovci.

Las

pre 4 godine

Vidim da i posle poraza prosle godine jos uvek ima 'znalaca' koji apsolutno pocenjivacki gledaju na ARG kosarkasku reprezentaciju.
....zaista neobicno da samo u Realu igraju tri njihova asa.

321

pre 4 godine

Zato sto jos nisu provalili kakva je prevara Zeljko bajane moj
(Goran Loznica, 12. april 2020 15:44)


Dobro da si ti genije..srecna je ova zemlja kad ima takve likove.

ak47

pre 4 godine

Ono što ja zaradim za mesec ti zaradiš za danI štaćemo sad
(plusiminus, 12. april 2020 15:40)


Da kupimo novu tastaturu, ne radi ti spejs ;)

aabb

pre 4 godine

Svaka cast na 2. mestu na sv. prvenstvu prosle godine.
Sa jednim igracem i jednim veteranom do finala.
Takticki je unistio Djordjevica a imamo mnogo mnogo bolji tim.

City Slicker

pre 4 godine

Dobar je ovaj trener, ali ako je on legenda, šta je onda Ruben Manjani koji je formirao argentinsku reprezentaciju koja je nakon čudnog poraza od nas u finalu 2002. gospodarila svetskom košarkom na početku 21. veka?

Djoka

pre 4 godine

93-ece sam zaradjivao za mesec dana koliko Djubretar u Nemackoj za 10 minuta. Sada zaradim za dan koliko djubretar u Nemackoj zaradi za nedelju dana.

Nexus

pre 4 godine

Zato sto jos nisu provalili kakva je prevara Zeljko bajane moj
(Goran Loznica, 12. april 2020 15:44)
Koliko si ti samo uskog razmišljanja. Pa Obradović je trofejima koje je osvojio itekako otplatio svoje unosne ugovore. Znaš li koliko je samo sponzora (novca) privukao klubovima na osnovu rezultata i koliko su puta dvorane bile rasprodate.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Dokon i pravi patriota kad kaže da nikad ne bi izašao iz svoje zemlje.

Sa druge strane kuka kako mu pada teško zarađuje manje od Žoća ja mislim da njemu ne smeta uopšte nego pravi poređenje u zaradi koja daje u Argentini koja na Južnom kontinentu a Evropa i Turska drugo sasvim. U svakom slučaju jedna normalna izjava nema potrebe za cinizmo ili vređanjem apropo ovog čoveka koji radi ono što zna najbolje i uspešan je u tome istoo koliko naš Srbin Željko Obradović al'na dva različita strane kontinenta.

Žile

pre 4 godine

@.....
Ne druze, krivi si i igrači, naravno. Ali prvo si kriv ti kao trener. Ti si birao te igrače, ti si sa njima bio 2 meseca priprema, ti si taj koji odlučuje ko će i koliko i kako da se igra. A ne izađeš posle poraza i svališ sve na njih, i to udaras po njima sat vremena, a opravdavaš sve vreme sebe kako on nije mogao da izbaci iz ekipe bilo kog od njih, kako ga oni blamiraju pred njegovom publikom u Atini itd. Slažem se tobom kad je vec izasao da je trebao da kaže imena. Kad si krenuo idi do kraja.

Milisav Vokri

pre 4 godine

Lepo je govorio veliki Albert, Sve je relativno. Npr. Željko svaki dan vodi 2 treninga tokom cele sezone 11 meseci,kao i svi treneri koji vode ozbiljne evropske klubove. Selektor neke reprezentacije vodi mesec dva dana ekipu pred neko takmicenje.

Pekar

pre 4 godine

Lik nije neki matematičar. Ako npr. Obradović ima platu godisnje 3.000.000, njegova je 100.000 EUR. Druže da za 10godina te plate, ne možeš da kupiš stan, znači da imaš zeznutu ženu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ivan, 12. april 2020 15:44)

:-)))))) Најбољи коментар