Tenis 45

Subota, 28.03.2020.

15:30

"Nije normalno da Đoković ima više pobeda od bilo koga na svetu"

Bivši američki teniser Endi Rodik govorio je o tome ko će biti najveći teniser svih vremena (GOAT).

"Nije normalno da Ðokoviæ ima više pobeda od bilo koga na svetu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Srbin

pre 4 godine

Po meni najbolji igrac svih vremena ili GOAT je onaj koji ima najvise nedelja kao broj 1, jer je tu sve uracunato. Postoji sistem bodovanja po kojem, primera radi, vise vredi 9 mastersa godisnje-9000 poena nego 4 gren slema - 8000 poena. Takodje broj nedelja na prvom mestu govori o konstantnosti(moras biti podjednako dobar na svim podlogama tokom cele godine) odnosno o dominaciji svakog broja 1 u svojoj eri.... Prema tome to je Federer, da li ce ostati, videcemo, svi normalni u ovoj zemlji se nadamo da nece...

sasa

pre 4 godine

#dobar dan# hoćeš da kažeš da je Novak pobedjivao Federera kad je bio u zalasku karijere, da nije bio u punoj snazi? pa koliko Federer ima godina trenutno? 50? ajde molim te ne lupetaj gluposti!

Maksa

pre 4 godine

Moje misljenje je da je Ferderer najveci teniser svih vremena. Uzimajuci u obzir stil igre,uticaj na igru,lakoca pobedjivanja,popularizacija,otmenost itd idt..on je jednostavno sinonim za tenis. Cak da nema Nadala i Djokovica rekao bih da je i najbolji svih vremena. Ovako svako ko prati tenis i gleda objektivno na teniske rezultate,zna da je trenutno najbolji igrac svih vremena Nadal. Novak je drugi. Federer treci. Ja se nadam da ce Novak obici u narednih 5 godina Nadala ali nisam neki optimista. Prognoziram,na kraju karijera Nadal ce imati 22,Nole 21 a Federer ili 20 ili 21.

Just sayin'

pre 4 godine

Hahaha kako se menja priča kada imaju istog sponzora (Lacoste). Na sreću, od takvih osoba nikada za ozbiljno ne uzimam komentare, ni ranije, ni sada. Ranije sam smatrao da je neobjektivan u kritikama jer ima neku ličnu odbojnost prema Noletu, a sada je opet neobjektivan u pohvalama jer mora tako zbog sponzora.
(Robert, 28. mart 2020 17:53

Nisu imali istog sponzora kad je Novak osvojio 6-ti GS a Rodik porucio " covek ima 6 GS, tisina tamo".
Mozes da ga smatras neobjektivnim ali ne i kad servira suve cinjenice a to je da Novak bolji u medjusobnim susretima od svojih najvecih rivala.
Moze i dalje da ima odbojnost prema Novaku ali ne moze da ne kaze cinjenice.

Zarić Gvozden

pre 4 godine

@milutin
Svaka ti je reč na mestu. U poslednjih deset godina Federer je osvojio 5 GS titula, od mogućih 40! Naš je uzeo mislim 15, a Nadal 12. Ovo jasno govori da ne postoji velika trojka, već samo VELIKI DVOJAC, Nadal i Đoković.

Sremac

pre 4 godine

Nece, moj Endi, nece se izjednaciti po broju GS titula sa njima, sada sam jos ubedjeniji u to! Hvala, pozdrav.
(Jumko, 28. mart 2020 16:37)


Junace idi navijaj za koronu, Dinamo Zg i omiljeni ti Partizan... Pusti ti ova nasa srpska posla, imate vi vasa u samo vama 'ljepoj'...

Pera

pre 4 godine

Gledao sam sinoc emisiju i bas zeleo da podelim utiske, evo i prilike, odmah da kazem vest je vrlo cudno preneta, a njihove liste...vidite sami!
Tennis Channel 10 najboljih igraca svih vremena (i zenskih i muskih, zvanicna lsta emisije):
10. B.J. King
9. C. Evert
8. M. Courta
7. Borg
6. Nadal
5. Sampras
4. Navratilova
3. Graf
2. Laver
1. Federer
Bile su jos cetiri liste, gosti/komentatori u studiju:
Rodik ga je ukljucio ali nije pravio raspored.
Armitraj: Laver (2), Fed (3), Nadal (5), Nole (7)
Annacone: Fed (1), Laver (2), Nadal (4), Nole (6)
Devanport: Fed (3), Nadal (4), Laver (5), Nole (6)
Listu prave svake 3-4 godine, zanima me kako ce izgledati sledeca kad ih Djokovic (pre)stigne po broju GS titula, broju nedelja na #1, a vec vodi u medjusobnim susretima...

Dobar dan

pre 4 godine

Vidite kako je sve to relativno? Rodik ima bolji skor od Novaka, jer je izuzetno mladi Novak igrao protiv Rodika koji je bio na vrhuncu. Isto tako klinac Nole je lagano ispadao od Rusa Marata Safina, koji je takodje tada bio u naponu svoje karijere. Isto tako Nole u naponu svoje karijere je sakupio čitav niz pobjeda protiv veterana Federera, a ne protiv Federera kad je ovaj bio u naponu svoje karijere. Dakle Federer je goat, Majkl Džordan tenisa. A Nole i Rafa nek glume Kobija (počivaj u miru) i Lebrona, ali nije to to. Nije to MJ.

Robert

pre 4 godine

Hahaha kako se menja priča kada imaju istog sponzora (Lacoste). Na sreću, od takvih osoba nikada za ozbiljno ne uzimam komentare, ni ranije, ni sada. Ranije sam smatrao da je neobjektivan u kritikama jer ima neku ličnu odbojnost prema Noletu, a sada je opet neobjektivan u pohvalama jer mora tako zbog sponzora.

Forzza Italia

pre 4 godine

(Prosjačka je tuga pregolema..., 28. mart 2020 16:53)

Ne treba meni ništa ali upravo ti što plaćaju Novaka za zabavu su ukinuli prava radnika, smanjili izdatke za zdravstvo, kulturu, obrazovanje..

Stojan

pre 4 godine

Bice vazno za Novaka da dobrim treninzima ocuva dobru formu, dok traje ova duga pauza. To je veliko pitanje za Nadala, Rodzera i Novaka, jer su u godinama. Koliko ce trajati pauza, niko ne zna. Mogoce cijelu godine. Ja navijam za Novaka kad bude 3, 10, 100, 1020 i kad je prvi. Bravo za odlicne igre ove sezone. Idemo dalje. Nema odmora dok traje ovakuga. Sretno i veselo naprijed. Stojan. Poz.

jedanodmnogih

pre 4 godine

Dokoni popovi. Srbija nije imala sportistu kao sto je Novak i verovatno skoro nece imati, a ako nema Srbija, onda nema ni u svetu. Prema tome, Novak je goat i mozemo preci na druge teme.

marko

pre 4 godine

@jedanodmnogih Sad ne trolujem, ali najbolji srpski sportista je Jasna Šekarić, samo što streljaštvo nije popularan sport. Ona je višestruka svetska, evropska i olimpijska šampionka.

Forzza Italia

pre 4 godine

Forzza Italia, a normalno je da Novak pokloni 1 milion evra Srbiji ? Sto ne poklonis ti ? Samo serendate ovde a na delu nula.
(proliver, 28. mart 2020 16:10)

Zaradio zabavljajući aristokratiju, višu i višu srednju klasu koji neće da ulože u zdravstvo ili nauku već u svoju zabavu.

Janko

pre 4 godine

Protiv Federera ima bolji skor samo zato jer je puno mlađi, ali to nema vrednost u debati kad je GOAT u pitanju. Kao što nema vrednost što će Cicipas ili Šapovalov ili Medvedev ili Siner ili svi oni imati bolji skor protiv Novaka kad on završi karijeru.

milutin

pre 4 godine

Nole je cijelu zadnju deceniju najbolji teniser planete po svim paramerrima, do danas.
Oni koji su po GS ispred njega, mogu zahvaliti godini "proizvodnje".No stići će i to Nole.

lal

pre 4 godine

@janko: neuporedivo... osnovne greske koje pravis:
1. razlika u godinama je dupla u odnosu na razliku rodzer - novak
2. nece imati uzorak od 40+ meceva, makar djokovic igrao do 40e...

lal

pre 4 godine

@no1vak: buraz, dovoljno je reci: lakosta... to je ono sto povezuje novaka i rodika...
rodja skine najk, obuce uniklo i odmah se "menjaju" misljenja istaknutih pojedinaca...
kad god se pokrene prica oko toga sta bi bilo da je novak stariji, ja skapiram da bi pridobio publiku pre nadala i federera, da bi mu najk dao masne pare i da bi bio goat i subjektivno i objektivno, posto bi federer izgledao kao sadasnji dimitrov...

Jovan

pre 4 godine

@Nije normalno ni da plaća porez u Monaku.
(Forzza Italia, 28. mart 2020 15:37)

Nije normalno da ti ne znas da se u Monaku ne placa porez.

Prosjačka je tuga pregolema...

pre 4 godine

(Forzza Italia, 28. mart 2020 15:37)

Druže ako ti fali, izađeš na ulicu, kutiju i prosi.

Ili piši direktno Novaku ili predsedniku, pa vidi šta će reći.

Nemoj ovde da prosjačiš:

1. sramno je jer ispadaš tenkre, ovo nije ulica, ma koliko prsojačio nećeš užickatini dinara, a javno prosiš.

2. žičaš za državu i budžet, što u prevodu znači da država koja NIJE HTELA KAO I NIKO IZ NJE da pomogne Novaku dok je bio u razvoju, a ČOVEK igra pod NAŠOM ZASTAVOM ipak, bi ućarila na Novaku ničim zasluženo. A kad kažemo "država", sigurno ni ti tako pametan ne pomišljaš na narodnu kuhinju, bolnice ili neku fasadu makar, oboje znamo ko je to "država".

3. zaradi pa plaćaj porez kome hoćeš.

Radoslav

pre 4 godine

Samo Federer može biti G.O.A.T.!Federer je sinonim za tenis.Ta gracioznost,lepota...niko ni pre Federera ni posle Federera!Posle Nadal pa ostali.
(Randy Marsh pravi, 28. mart 2020 15:47)Rendi odavde mars!Jos nam pre odlaska samo postavi zvanicnu tabelu gracioznosti pa onda paljba.

Eldorado

pre 4 godine

Samo Federer može biti G.O.A.T.!Federer je sinonim za tenis.Ta gracioznost,lepota...niko ni pre Federera ni posle Federera!Posle Nadal pa ostali.
(Randy Marsh pravi, 28. mart 2020 15:47)

Slažem se za Federera, njegova igra je po mom mišljenju najlepša za gledati.
Ali, što Nadal na drugo mesto kada je on sve suprotno od ovoga što si nabrojao? Jeste igračina, ali stil igre mu je "na snagu". Kao Lebron James i Jordan. James snagator zaleti se i odnese trojicu, a Jordan lepršavo i elegantno.

Randy Marsh pravi

pre 4 godine

Samo Federer može biti G.O.A.T.!Federer je sinonim za tenis.Ta gracioznost,lepota...niko ni pre Federera ni posle Federera!Posle Nadal pa ostali.

roy74

pre 4 godine

Skoro je sigurno da ce Nole zadrzati pozitivan bilans sa Rafom i Rodzerom, jedino postoji mogucnost da mu se pojavi negativan skor sa nekim od mladjih zvezda poput Tima, na primer. Ali i ako se to desi, nista strasno jer po broju GS i drugih trofeja Tim i ostali mladi lavovi nece moci ni da mu budu do kolena.

No1vak

pre 4 godine

Zna Rodik ko je G.O.A.T.,inace Rodikovi hvalospevi na racun Novaka u poslednje vreme pogotovo imaju tezinu jer se zna da se nisu mirisali dok je Rodik aktivno igrao.Doduse,pre je ispravno reci da Rodik njega nije mirisao,tako da je jasno da ovih hvalospevi imaju tezinu jer nije u pitanju licna naklonost.Covek samo objektivno prica i to svi znamo sto prica.Posteno.

Jovan

pre 4 godine

Sve je jasno ko dan. Mozemo mi ovde da pricamo sta hocemo, Djokovic do kraja karijere mora najmanje da izjednaci broj GS titula sa Rodzerom ili Rafom da bi bio zvanicno priznat kao GOAT u teniskom svetu. Neki ce i onda preferirati Federera ili Nadala, sto je normalno jer su ipak njih dvojica prikupili najveci broj navijaca, ali statistika i vreme bi u tom slucaju bili na Djokovicevoj strani. Za jedno 70-80 godina od sada, skoro niko od nas pristrasnih i nepristrasnih navijaca nece biti ziv, ali rezultati i titule hoce, i jos mnogo duze.

No1vak

pre 4 godine

Zna Rodik ko je G.O.A.T.,inace Rodikovi hvalospevi na racun Novaka u poslednje vreme pogotovo imaju tezinu jer se zna da se nisu mirisali dok je Rodik aktivno igrao.Doduse,pre je ispravno reci da Rodik njega nije mirisao,tako da je jasno da ovih hvalospevi imaju tezinu jer nije u pitanju licna naklonost.Covek samo objektivno prica i to svi znamo sto prica.Posteno.

roy74

pre 4 godine

Skoro je sigurno da ce Nole zadrzati pozitivan bilans sa Rafom i Rodzerom, jedino postoji mogucnost da mu se pojavi negativan skor sa nekim od mladjih zvezda poput Tima, na primer. Ali i ako se to desi, nista strasno jer po broju GS i drugih trofeja Tim i ostali mladi lavovi nece moci ni da mu budu do kolena.

Jovan

pre 4 godine

Sve je jasno ko dan. Mozemo mi ovde da pricamo sta hocemo, Djokovic do kraja karijere mora najmanje da izjednaci broj GS titula sa Rodzerom ili Rafom da bi bio zvanicno priznat kao GOAT u teniskom svetu. Neki ce i onda preferirati Federera ili Nadala, sto je normalno jer su ipak njih dvojica prikupili najveci broj navijaca, ali statistika i vreme bi u tom slucaju bili na Djokovicevoj strani. Za jedno 70-80 godina od sada, skoro niko od nas pristrasnih i nepristrasnih navijaca nece biti ziv, ali rezultati i titule hoce, i jos mnogo duze.

Jovan

pre 4 godine

@Nije normalno ni da plaća porez u Monaku.
(Forzza Italia, 28. mart 2020 15:37)

Nije normalno da ti ne znas da se u Monaku ne placa porez.

milutin

pre 4 godine

Nole je cijelu zadnju deceniju najbolji teniser planete po svim paramerrima, do danas.
Oni koji su po GS ispred njega, mogu zahvaliti godini "proizvodnje".No stići će i to Nole.

Sremac

pre 4 godine

Nece, moj Endi, nece se izjednaciti po broju GS titula sa njima, sada sam jos ubedjeniji u to! Hvala, pozdrav.
(Jumko, 28. mart 2020 16:37)


Junace idi navijaj za koronu, Dinamo Zg i omiljeni ti Partizan... Pusti ti ova nasa srpska posla, imate vi vasa u samo vama 'ljepoj'...

Radoslav

pre 4 godine

Samo Federer može biti G.O.A.T.!Federer je sinonim za tenis.Ta gracioznost,lepota...niko ni pre Federera ni posle Federera!Posle Nadal pa ostali.
(Randy Marsh pravi, 28. mart 2020 15:47)Rendi odavde mars!Jos nam pre odlaska samo postavi zvanicnu tabelu gracioznosti pa onda paljba.

Srbin

pre 4 godine

Po meni najbolji igrac svih vremena ili GOAT je onaj koji ima najvise nedelja kao broj 1, jer je tu sve uracunato. Postoji sistem bodovanja po kojem, primera radi, vise vredi 9 mastersa godisnje-9000 poena nego 4 gren slema - 8000 poena. Takodje broj nedelja na prvom mestu govori o konstantnosti(moras biti podjednako dobar na svim podlogama tokom cele godine) odnosno o dominaciji svakog broja 1 u svojoj eri.... Prema tome to je Federer, da li ce ostati, videcemo, svi normalni u ovoj zemlji se nadamo da nece...

jedanodmnogih

pre 4 godine

Dokoni popovi. Srbija nije imala sportistu kao sto je Novak i verovatno skoro nece imati, a ako nema Srbija, onda nema ni u svetu. Prema tome, Novak je goat i mozemo preci na druge teme.

Pera

pre 4 godine

Gledao sam sinoc emisiju i bas zeleo da podelim utiske, evo i prilike, odmah da kazem vest je vrlo cudno preneta, a njihove liste...vidite sami!
Tennis Channel 10 najboljih igraca svih vremena (i zenskih i muskih, zvanicna lsta emisije):
10. B.J. King
9. C. Evert
8. M. Courta
7. Borg
6. Nadal
5. Sampras
4. Navratilova
3. Graf
2. Laver
1. Federer
Bile su jos cetiri liste, gosti/komentatori u studiju:
Rodik ga je ukljucio ali nije pravio raspored.
Armitraj: Laver (2), Fed (3), Nadal (5), Nole (7)
Annacone: Fed (1), Laver (2), Nadal (4), Nole (6)
Devanport: Fed (3), Nadal (4), Laver (5), Nole (6)
Listu prave svake 3-4 godine, zanima me kako ce izgledati sledeca kad ih Djokovic (pre)stigne po broju GS titula, broju nedelja na #1, a vec vodi u medjusobnim susretima...

Zarić Gvozden

pre 4 godine

@milutin
Svaka ti je reč na mestu. U poslednjih deset godina Federer je osvojio 5 GS titula, od mogućih 40! Naš je uzeo mislim 15, a Nadal 12. Ovo jasno govori da ne postoji velika trojka, već samo VELIKI DVOJAC, Nadal i Đoković.

sasa

pre 4 godine

#dobar dan# hoćeš da kažeš da je Novak pobedjivao Federera kad je bio u zalasku karijere, da nije bio u punoj snazi? pa koliko Federer ima godina trenutno? 50? ajde molim te ne lupetaj gluposti!

lal

pre 4 godine

@no1vak: buraz, dovoljno je reci: lakosta... to je ono sto povezuje novaka i rodika...
rodja skine najk, obuce uniklo i odmah se "menjaju" misljenja istaknutih pojedinaca...
kad god se pokrene prica oko toga sta bi bilo da je novak stariji, ja skapiram da bi pridobio publiku pre nadala i federera, da bi mu najk dao masne pare i da bi bio goat i subjektivno i objektivno, posto bi federer izgledao kao sadasnji dimitrov...

Prosjačka je tuga pregolema...

pre 4 godine

(Forzza Italia, 28. mart 2020 15:37)

Druže ako ti fali, izađeš na ulicu, kutiju i prosi.

Ili piši direktno Novaku ili predsedniku, pa vidi šta će reći.

Nemoj ovde da prosjačiš:

1. sramno je jer ispadaš tenkre, ovo nije ulica, ma koliko prsojačio nećeš užickatini dinara, a javno prosiš.

2. žičaš za državu i budžet, što u prevodu znači da država koja NIJE HTELA KAO I NIKO IZ NJE da pomogne Novaku dok je bio u razvoju, a ČOVEK igra pod NAŠOM ZASTAVOM ipak, bi ućarila na Novaku ničim zasluženo. A kad kažemo "država", sigurno ni ti tako pametan ne pomišljaš na narodnu kuhinju, bolnice ili neku fasadu makar, oboje znamo ko je to "država".

3. zaradi pa plaćaj porez kome hoćeš.

Just sayin'

pre 4 godine

Hahaha kako se menja priča kada imaju istog sponzora (Lacoste). Na sreću, od takvih osoba nikada za ozbiljno ne uzimam komentare, ni ranije, ni sada. Ranije sam smatrao da je neobjektivan u kritikama jer ima neku ličnu odbojnost prema Noletu, a sada je opet neobjektivan u pohvalama jer mora tako zbog sponzora.
(Robert, 28. mart 2020 17:53

Nisu imali istog sponzora kad je Novak osvojio 6-ti GS a Rodik porucio " covek ima 6 GS, tisina tamo".
Mozes da ga smatras neobjektivnim ali ne i kad servira suve cinjenice a to je da Novak bolji u medjusobnim susretima od svojih najvecih rivala.
Moze i dalje da ima odbojnost prema Novaku ali ne moze da ne kaze cinjenice.

Eldorado

pre 4 godine

Samo Federer može biti G.O.A.T.!Federer je sinonim za tenis.Ta gracioznost,lepota...niko ni pre Federera ni posle Federera!Posle Nadal pa ostali.
(Randy Marsh pravi, 28. mart 2020 15:47)

Slažem se za Federera, njegova igra je po mom mišljenju najlepša za gledati.
Ali, što Nadal na drugo mesto kada je on sve suprotno od ovoga što si nabrojao? Jeste igračina, ali stil igre mu je "na snagu". Kao Lebron James i Jordan. James snagator zaleti se i odnese trojicu, a Jordan lepršavo i elegantno.

Stojan

pre 4 godine

Bice vazno za Novaka da dobrim treninzima ocuva dobru formu, dok traje ova duga pauza. To je veliko pitanje za Nadala, Rodzera i Novaka, jer su u godinama. Koliko ce trajati pauza, niko ne zna. Mogoce cijelu godine. Ja navijam za Novaka kad bude 3, 10, 100, 1020 i kad je prvi. Bravo za odlicne igre ove sezone. Idemo dalje. Nema odmora dok traje ovakuga. Sretno i veselo naprijed. Stojan. Poz.

marko

pre 4 godine

@jedanodmnogih Sad ne trolujem, ali najbolji srpski sportista je Jasna Šekarić, samo što streljaštvo nije popularan sport. Ona je višestruka svetska, evropska i olimpijska šampionka.

Randy Marsh pravi

pre 4 godine

Samo Federer može biti G.O.A.T.!Federer je sinonim za tenis.Ta gracioznost,lepota...niko ni pre Federera ni posle Federera!Posle Nadal pa ostali.

Robert

pre 4 godine

Hahaha kako se menja priča kada imaju istog sponzora (Lacoste). Na sreću, od takvih osoba nikada za ozbiljno ne uzimam komentare, ni ranije, ni sada. Ranije sam smatrao da je neobjektivan u kritikama jer ima neku ličnu odbojnost prema Noletu, a sada je opet neobjektivan u pohvalama jer mora tako zbog sponzora.

lal

pre 4 godine

@janko: neuporedivo... osnovne greske koje pravis:
1. razlika u godinama je dupla u odnosu na razliku rodzer - novak
2. nece imati uzorak od 40+ meceva, makar djokovic igrao do 40e...

Dobar dan

pre 4 godine

Vidite kako je sve to relativno? Rodik ima bolji skor od Novaka, jer je izuzetno mladi Novak igrao protiv Rodika koji je bio na vrhuncu. Isto tako klinac Nole je lagano ispadao od Rusa Marata Safina, koji je takodje tada bio u naponu svoje karijere. Isto tako Nole u naponu svoje karijere je sakupio čitav niz pobjeda protiv veterana Federera, a ne protiv Federera kad je ovaj bio u naponu svoje karijere. Dakle Federer je goat, Majkl Džordan tenisa. A Nole i Rafa nek glume Kobija (počivaj u miru) i Lebrona, ali nije to to. Nije to MJ.

Forzza Italia

pre 4 godine

(Prosjačka je tuga pregolema..., 28. mart 2020 16:53)

Ne treba meni ništa ali upravo ti što plaćaju Novaka za zabavu su ukinuli prava radnika, smanjili izdatke za zdravstvo, kulturu, obrazovanje..

Maksa

pre 4 godine

Moje misljenje je da je Ferderer najveci teniser svih vremena. Uzimajuci u obzir stil igre,uticaj na igru,lakoca pobedjivanja,popularizacija,otmenost itd idt..on je jednostavno sinonim za tenis. Cak da nema Nadala i Djokovica rekao bih da je i najbolji svih vremena. Ovako svako ko prati tenis i gleda objektivno na teniske rezultate,zna da je trenutno najbolji igrac svih vremena Nadal. Novak je drugi. Federer treci. Ja se nadam da ce Novak obici u narednih 5 godina Nadala ali nisam neki optimista. Prognoziram,na kraju karijera Nadal ce imati 22,Nole 21 a Federer ili 20 ili 21.

Janko

pre 4 godine

Protiv Federera ima bolji skor samo zato jer je puno mlađi, ali to nema vrednost u debati kad je GOAT u pitanju. Kao što nema vrednost što će Cicipas ili Šapovalov ili Medvedev ili Siner ili svi oni imati bolji skor protiv Novaka kad on završi karijeru.

Forzza Italia

pre 4 godine

Forzza Italia, a normalno je da Novak pokloni 1 milion evra Srbiji ? Sto ne poklonis ti ? Samo serendate ovde a na delu nula.
(proliver, 28. mart 2020 16:10)

Zaradio zabavljajući aristokratiju, višu i višu srednju klasu koji neće da ulože u zdravstvo ili nauku već u svoju zabavu.

Randy Marsh pravi

pre 4 godine

Samo Federer može biti G.O.A.T.!Federer je sinonim za tenis.Ta gracioznost,lepota...niko ni pre Federera ni posle Federera!Posle Nadal pa ostali.

Dobar dan

pre 4 godine

Vidite kako je sve to relativno? Rodik ima bolji skor od Novaka, jer je izuzetno mladi Novak igrao protiv Rodika koji je bio na vrhuncu. Isto tako klinac Nole je lagano ispadao od Rusa Marata Safina, koji je takodje tada bio u naponu svoje karijere. Isto tako Nole u naponu svoje karijere je sakupio čitav niz pobjeda protiv veterana Federera, a ne protiv Federera kad je ovaj bio u naponu svoje karijere. Dakle Federer je goat, Majkl Džordan tenisa. A Nole i Rafa nek glume Kobija (počivaj u miru) i Lebrona, ali nije to to. Nije to MJ.

Janko

pre 4 godine

Protiv Federera ima bolji skor samo zato jer je puno mlađi, ali to nema vrednost u debati kad je GOAT u pitanju. Kao što nema vrednost što će Cicipas ili Šapovalov ili Medvedev ili Siner ili svi oni imati bolji skor protiv Novaka kad on završi karijeru.

Maksa

pre 4 godine

Moje misljenje je da je Ferderer najveci teniser svih vremena. Uzimajuci u obzir stil igre,uticaj na igru,lakoca pobedjivanja,popularizacija,otmenost itd idt..on je jednostavno sinonim za tenis. Cak da nema Nadala i Djokovica rekao bih da je i najbolji svih vremena. Ovako svako ko prati tenis i gleda objektivno na teniske rezultate,zna da je trenutno najbolji igrac svih vremena Nadal. Novak je drugi. Federer treci. Ja se nadam da ce Novak obici u narednih 5 godina Nadala ali nisam neki optimista. Prognoziram,na kraju karijera Nadal ce imati 22,Nole 21 a Federer ili 20 ili 21.

Forzza Italia

pre 4 godine

Forzza Italia, a normalno je da Novak pokloni 1 milion evra Srbiji ? Sto ne poklonis ti ? Samo serendate ovde a na delu nula.
(proliver, 28. mart 2020 16:10)

Zaradio zabavljajući aristokratiju, višu i višu srednju klasu koji neće da ulože u zdravstvo ili nauku već u svoju zabavu.

Radoslav

pre 4 godine

Samo Federer može biti G.O.A.T.!Federer je sinonim za tenis.Ta gracioznost,lepota...niko ni pre Federera ni posle Federera!Posle Nadal pa ostali.
(Randy Marsh pravi, 28. mart 2020 15:47)Rendi odavde mars!Jos nam pre odlaska samo postavi zvanicnu tabelu gracioznosti pa onda paljba.

Sremac

pre 4 godine

Nece, moj Endi, nece se izjednaciti po broju GS titula sa njima, sada sam jos ubedjeniji u to! Hvala, pozdrav.
(Jumko, 28. mart 2020 16:37)


Junace idi navijaj za koronu, Dinamo Zg i omiljeni ti Partizan... Pusti ti ova nasa srpska posla, imate vi vasa u samo vama 'ljepoj'...

marko

pre 4 godine

@jedanodmnogih Sad ne trolujem, ali najbolji srpski sportista je Jasna Šekarić, samo što streljaštvo nije popularan sport. Ona je višestruka svetska, evropska i olimpijska šampionka.

Forzza Italia

pre 4 godine

(Prosjačka je tuga pregolema..., 28. mart 2020 16:53)

Ne treba meni ništa ali upravo ti što plaćaju Novaka za zabavu su ukinuli prava radnika, smanjili izdatke za zdravstvo, kulturu, obrazovanje..

Zarić Gvozden

pre 4 godine

@milutin
Svaka ti je reč na mestu. U poslednjih deset godina Federer je osvojio 5 GS titula, od mogućih 40! Naš je uzeo mislim 15, a Nadal 12. Ovo jasno govori da ne postoji velika trojka, već samo VELIKI DVOJAC, Nadal i Đoković.

No1vak

pre 4 godine

Zna Rodik ko je G.O.A.T.,inace Rodikovi hvalospevi na racun Novaka u poslednje vreme pogotovo imaju tezinu jer se zna da se nisu mirisali dok je Rodik aktivno igrao.Doduse,pre je ispravno reci da Rodik njega nije mirisao,tako da je jasno da ovih hvalospevi imaju tezinu jer nije u pitanju licna naklonost.Covek samo objektivno prica i to svi znamo sto prica.Posteno.

jedanodmnogih

pre 4 godine

Dokoni popovi. Srbija nije imala sportistu kao sto je Novak i verovatno skoro nece imati, a ako nema Srbija, onda nema ni u svetu. Prema tome, Novak je goat i mozemo preci na druge teme.

Eldorado

pre 4 godine

Samo Federer može biti G.O.A.T.!Federer je sinonim za tenis.Ta gracioznost,lepota...niko ni pre Federera ni posle Federera!Posle Nadal pa ostali.
(Randy Marsh pravi, 28. mart 2020 15:47)

Slažem se za Federera, njegova igra je po mom mišljenju najlepša za gledati.
Ali, što Nadal na drugo mesto kada je on sve suprotno od ovoga što si nabrojao? Jeste igračina, ali stil igre mu je "na snagu". Kao Lebron James i Jordan. James snagator zaleti se i odnese trojicu, a Jordan lepršavo i elegantno.

sasa

pre 4 godine

#dobar dan# hoćeš da kažeš da je Novak pobedjivao Federera kad je bio u zalasku karijere, da nije bio u punoj snazi? pa koliko Federer ima godina trenutno? 50? ajde molim te ne lupetaj gluposti!

lal

pre 4 godine

@no1vak: buraz, dovoljno je reci: lakosta... to je ono sto povezuje novaka i rodika...
rodja skine najk, obuce uniklo i odmah se "menjaju" misljenja istaknutih pojedinaca...
kad god se pokrene prica oko toga sta bi bilo da je novak stariji, ja skapiram da bi pridobio publiku pre nadala i federera, da bi mu najk dao masne pare i da bi bio goat i subjektivno i objektivno, posto bi federer izgledao kao sadasnji dimitrov...

Robert

pre 4 godine

Hahaha kako se menja priča kada imaju istog sponzora (Lacoste). Na sreću, od takvih osoba nikada za ozbiljno ne uzimam komentare, ni ranije, ni sada. Ranije sam smatrao da je neobjektivan u kritikama jer ima neku ličnu odbojnost prema Noletu, a sada je opet neobjektivan u pohvalama jer mora tako zbog sponzora.

roy74

pre 4 godine

Skoro je sigurno da ce Nole zadrzati pozitivan bilans sa Rafom i Rodzerom, jedino postoji mogucnost da mu se pojavi negativan skor sa nekim od mladjih zvezda poput Tima, na primer. Ali i ako se to desi, nista strasno jer po broju GS i drugih trofeja Tim i ostali mladi lavovi nece moci ni da mu budu do kolena.

Srbin

pre 4 godine

Po meni najbolji igrac svih vremena ili GOAT je onaj koji ima najvise nedelja kao broj 1, jer je tu sve uracunato. Postoji sistem bodovanja po kojem, primera radi, vise vredi 9 mastersa godisnje-9000 poena nego 4 gren slema - 8000 poena. Takodje broj nedelja na prvom mestu govori o konstantnosti(moras biti podjednako dobar na svim podlogama tokom cele godine) odnosno o dominaciji svakog broja 1 u svojoj eri.... Prema tome to je Federer, da li ce ostati, videcemo, svi normalni u ovoj zemlji se nadamo da nece...

Jovan

pre 4 godine

@Nije normalno ni da plaća porez u Monaku.
(Forzza Italia, 28. mart 2020 15:37)

Nije normalno da ti ne znas da se u Monaku ne placa porez.

milutin

pre 4 godine

Nole je cijelu zadnju deceniju najbolji teniser planete po svim paramerrima, do danas.
Oni koji su po GS ispred njega, mogu zahvaliti godini "proizvodnje".No stići će i to Nole.

Just sayin'

pre 4 godine

Hahaha kako se menja priča kada imaju istog sponzora (Lacoste). Na sreću, od takvih osoba nikada za ozbiljno ne uzimam komentare, ni ranije, ni sada. Ranije sam smatrao da je neobjektivan u kritikama jer ima neku ličnu odbojnost prema Noletu, a sada je opet neobjektivan u pohvalama jer mora tako zbog sponzora.
(Robert, 28. mart 2020 17:53

Nisu imali istog sponzora kad je Novak osvojio 6-ti GS a Rodik porucio " covek ima 6 GS, tisina tamo".
Mozes da ga smatras neobjektivnim ali ne i kad servira suve cinjenice a to je da Novak bolji u medjusobnim susretima od svojih najvecih rivala.
Moze i dalje da ima odbojnost prema Novaku ali ne moze da ne kaze cinjenice.

lal

pre 4 godine

@janko: neuporedivo... osnovne greske koje pravis:
1. razlika u godinama je dupla u odnosu na razliku rodzer - novak
2. nece imati uzorak od 40+ meceva, makar djokovic igrao do 40e...

Pera

pre 4 godine

Gledao sam sinoc emisiju i bas zeleo da podelim utiske, evo i prilike, odmah da kazem vest je vrlo cudno preneta, a njihove liste...vidite sami!
Tennis Channel 10 najboljih igraca svih vremena (i zenskih i muskih, zvanicna lsta emisije):
10. B.J. King
9. C. Evert
8. M. Courta
7. Borg
6. Nadal
5. Sampras
4. Navratilova
3. Graf
2. Laver
1. Federer
Bile su jos cetiri liste, gosti/komentatori u studiju:
Rodik ga je ukljucio ali nije pravio raspored.
Armitraj: Laver (2), Fed (3), Nadal (5), Nole (7)
Annacone: Fed (1), Laver (2), Nadal (4), Nole (6)
Devanport: Fed (3), Nadal (4), Laver (5), Nole (6)
Listu prave svake 3-4 godine, zanima me kako ce izgledati sledeca kad ih Djokovic (pre)stigne po broju GS titula, broju nedelja na #1, a vec vodi u medjusobnim susretima...

Prosjačka je tuga pregolema...

pre 4 godine

(Forzza Italia, 28. mart 2020 15:37)

Druže ako ti fali, izađeš na ulicu, kutiju i prosi.

Ili piši direktno Novaku ili predsedniku, pa vidi šta će reći.

Nemoj ovde da prosjačiš:

1. sramno je jer ispadaš tenkre, ovo nije ulica, ma koliko prsojačio nećeš užickatini dinara, a javno prosiš.

2. žičaš za državu i budžet, što u prevodu znači da država koja NIJE HTELA KAO I NIKO IZ NJE da pomogne Novaku dok je bio u razvoju, a ČOVEK igra pod NAŠOM ZASTAVOM ipak, bi ućarila na Novaku ničim zasluženo. A kad kažemo "država", sigurno ni ti tako pametan ne pomišljaš na narodnu kuhinju, bolnice ili neku fasadu makar, oboje znamo ko je to "država".

3. zaradi pa plaćaj porez kome hoćeš.

Stojan

pre 4 godine

Bice vazno za Novaka da dobrim treninzima ocuva dobru formu, dok traje ova duga pauza. To je veliko pitanje za Nadala, Rodzera i Novaka, jer su u godinama. Koliko ce trajati pauza, niko ne zna. Mogoce cijelu godine. Ja navijam za Novaka kad bude 3, 10, 100, 1020 i kad je prvi. Bravo za odlicne igre ove sezone. Idemo dalje. Nema odmora dok traje ovakuga. Sretno i veselo naprijed. Stojan. Poz.

Jovan

pre 4 godine

Sve je jasno ko dan. Mozemo mi ovde da pricamo sta hocemo, Djokovic do kraja karijere mora najmanje da izjednaci broj GS titula sa Rodzerom ili Rafom da bi bio zvanicno priznat kao GOAT u teniskom svetu. Neki ce i onda preferirati Federera ili Nadala, sto je normalno jer su ipak njih dvojica prikupili najveci broj navijaca, ali statistika i vreme bi u tom slucaju bili na Djokovicevoj strani. Za jedno 70-80 godina od sada, skoro niko od nas pristrasnih i nepristrasnih navijaca nece biti ziv, ali rezultati i titule hoce, i jos mnogo duze.