Fudbal 54

Četvrtak, 05.03.2020.

08:58

Ronaldinjo uhapšen u Paragvaju VIDEO

Ronaldinjo, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, uhapšen je u Paragvaju zbog sumnje da poseduje falsifikovani pasoš.

Ronaldinjo uhapšen u Paragvaju VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Gile Sampion

pre 4 godine

@Nikad niko nije tako igrao fudbal, niti ce. Sa takvom lakocom i uzivanjem, bilo je pravo zadovoljstvo gledati ga. Za ovo mora da nije iskesirao negde na crnjaka, pa su ga nagrdili za gradjevinsku dozvolu. A onaj vlasnik kockarnice kod kog je posao lako ce da mu ispegla ovo sa policijom, verujem da to za njega nije nikakav problem.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jauprolazu, 5. mart 2020 12:39)
Daj nedavi, mi smo imali mnogo dobrih igraca sa sela ali nikad nisu dobili sansu, tako nesto po BiH. hercegovacka sela i dalmacija dali vise igraca nego citava jugoslavija ali ljudi dali sansu bedi. sad hajduk split propada jer nedaju da beda igra nit beda ima hrane.
Sloboda Tuzla i Velez igrali sa svojim igracima iz regiona jer su njhova mala mesta dobijali sansu a sad je to zavrseno.
po italiji i spaniji masu talenata propalo jer nisu dobili sansu. u svedskoj ima neki jugovic sto igra kao maradona a nije navrsio jedanaest godina al sta ces kad dete nedobije sansu od sveda i dete propada. u brazilu kad daju crnoj populaciji sansu i tad haraju a kad bela populacija se stela i tad brazil opada. srbija treba da ulaze u manja mesta ali nepotizam to nevoli. Ronaldinjo nikad nije igrao dobar fudbal nego drugi su bili losi, pa ima veze zasto ronaldo i mesi dominiraju decenijama. pogledaj kolko dece igra dobar fudbal u barceloni, ali sansu dobijaju deca igraca.

brm

pre 4 godine

Što ovog Ronaldinja bije maler zadnjih par godina, plenili mu kuće, kola, a i dalje pamtim onaj tužni selfi nakon što je džipom uleteo u jarak
(tlista dinala, 5. mart 2020 09:14)

To se zove drugačije, a ne maler. On je tipičan primer "ko nema u glavi, ima u nogama". Problem je došao kad više ni na noge ne može da se oslanja, a glava će to sve da spiska. Čovek koji je od fudbala zaradio stotine miliona, počeo je da se oslanja na zaradu od snimanja reklama za kladionice zemalja trećeg sveta i promocije na otvaranju kockarnica. U šta god da je ulagao novac, propalo je žestoko i imao je problem sa zakonom. Ali to je život 95% fudbalera iz Brazila sa favela. Dođeš iz kuća od kartona i misliš da novopristigli milioni ne mogu da se potroše i da će uvek biti tu.

jauprolazu

pre 4 godine

Nikad niko nije tako igrao fudbal, niti ce. Sa takvom lakocom i uzivanjem, bilo je pravo zadovoljstvo gledati ga. Za ovo mora da nije iskesirao negde na crnjaka, pa su ga nagrdili za gradjevinsku dozvolu. A onaj vlasnik kockarnice kod kog je posao lako ce da mu ispegla ovo sa policijom, verujem da to za njega nije nikakav problem.

Sarajevo.ba

pre 4 godine

Meni lici da su mu se lesinari nakacili. Mozda nije dovoljno inteligentan, a oni osetili krv (tj pare) pa ga navlace na razne seme levo i desno.
(cini mi se, 05. mart 2020 09:54)

Odakle njemu pare?
Taj sad snima reklame za par hiljada eura a oko njega braca, jarani, familija, valja to sve podmirit a naviklo se trosit.

Milan_PT

pre 4 godine

Inače, braći Gaušu su pasoši oduzeti novembra 2018 (novine ne navode tačan datum). Spot za Mozzart je sniman početkom novembra, pa je lako moguće da im je to bilo zadnje putovanje pre nego što su ostali bez dokumenata...

Milan_PT

pre 4 godine

Brazilska štampa, koja uglavnom prenosi pisanje paragvajskog Diario de La Nación, piše da je braći Gaušu juče izvršen pretres apartmana u Asunsionu, glavnom gradu Paragvaja. Kako piše Diario de La Nación, nađeni su prepravljani pasoši, i oni će ovog jutra (Asunsion kasni 4 sata za nama) morati da daju zvanične izjave u policiji.
Meni, na osnovu slika, pasoši izgledaju da nisu prepravljani, jer su tu njihove slike, njihova imena i podaci. Tu nema potrebe da se išta prepravlja. I dalje mislim da je problem sa paragvajskim državljanstvom. A pošto su tamo stigli na poziv veoma bogatog i uticajnog Nelsona Belotija, vlasnika kockarnica, moguće je da im je i on sredio "ubrzanu proceduru" dobijanja pasoša bez državljanstva...

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

aj sto je ludo sto su kao provalili da je ronaldinjo, ali brate u paragvaj mozes komotno bez ikakve vize sa brazilskim pasosem.

ovo mi deluje jedino kao marketinski potez, ali opet ne kontam sto mora ovako. nema neki drugi nacin!?

Miki

pre 4 godine

Druga stvar koja me čudi je, ako mu je već zabranjeno da napušta Brazil, kako je onda prošao izlaznu policijsku proceduru sa brazilske strane, kad je išao u Paragvaj?
(Milan_PT, 5. mart 2020 09:33)

Podmitio nekoga na granici, kao što je podmitio i nekoga u Paragvaju da mu izda pasoš.

s4

pre 4 godine

Na šta je spao,jadan on!Možda ima ili je bilo boljih igrača od njega ali one poteze i driblinge teško će iko ikad ponoviti.
(d, 05. mart 2020 09:57)

slazem se da je potrajao jos koju god sigurno bi bio najbolji na svetu.

Milan_PT

pre 4 godine

aj sto je ludo sto su kao provalili da je ronaldinjo, ali brate u paragvaj mozes komotno bez ikakve vize sa brazilskim pasosem.

ovo mi deluje jedino kao marketinski potez, ali opet ne kontam sto mora ovako. nema neki drugi nacin!?
(Jeremy (grobar Jefimije), 5. mart 2020 10:01)

Viza uopšte nije ni pomenuta u tekstu, ali je rečeno da je braći Gaušu zabranjeno da napuštaju Brazil zbog tih problema što su hteli da prave ribnjak bez građevinske dozvole. Pretpostavljam da su im tada oduzeti brazilski pasoši, a bivši fudbaler je, po svoj prilici, ostao i bez španskog pasoša. Očigledno su zatražili paragvajska dokumenta (na slikama se pojavljuju i paravajske lične karte, pored pasoša) i dobili su ih. Na granici je neko posumnjao da su u međuvremenu dobili paragvajska državljanstva, a u pasošima piše na su naturalizovani Paragvajci, i priča je krenula.
Naravno da ne treba viza Brazilcima za ulazak u Paragvaj, jer im je to bitan sused (oko 40% granice im je sa Brazilom), a pošto ne izlaze ninajedan okean najbliža luka im je upravo Porto Alegre, odakle su braća Gaušu...

tugabrate

pre 4 godine

Zamislite da ste jedan od najpoznatijih fudbalera svih vremena, sa najspecifičnijim izgledom svih vremena, u Južnoj Americi... I pokušate da koristite lažni pasoš... Bravo Roni kralju, čudo da su te provalili :)

Milan

pre 4 godine

Deluje kao baš neki životni sunovrat kod ovog čoveka. Konstantni problemi, da li je koka, alkohol ili pomalo od oba ne znam, ali mu definitivno ne cvetaju ruže. Ne bi me čudilo da na kraju bankrotira i završi kao Adrijano, Garinča i mnogi drugi mu zemljaci.

Negativni

pre 4 godine

Kakva šteta za ovog čoveka...da je bio posvećen fudbalu kao Pele ili Mesi, bio bi najbolji igrač koji je ikada kročio na teren. Čista magija. Tako nikad niko nije igrao fudbal, niti će...

Milan_PT

pre 4 godine

Ako se pročita kompletna vest, shvatiće se da se ne radi o lažnom pasošu, već o zloupotrebi od strane nekog zvaničnika iz Paragvaja. Pasoš nije lažni (prepravljan), već je originalan i izdat od strane države Paragvaj. Da bi ga dobio, Ronalđinjo je morao prethodno da dobije i državljanstvo Paragvaja. E tu se desila nezakonitost. Ronalđinjo je dobio pasoš, a po svoj prilici, državljanstvo mu još nije dodeljeno. To je propust lica odgovornog za izdavanje ovog pasoša, jer je morao da sačeka da se bivšem fudbaleru završi zakonska procedura u vezi sa dodelom pasoša.
Sad je pitanje da li je Ronalđinjo znao ili nije, šta se dešava sa državljanstvom, ali njegov pasoš nije lažan. Da je krenuo u neku drugu zemlju, niko ne bi znao da li mu je dodeljeno državljanstvo Paragvaja, niti bi bilo mogućnosti da to na licu mesta brzo provere, niti takvu proveru iko radi. Uostalom, on je sa tim pasošem, neposredno pre ulaska u Paragvaj, prošao brazilsku policijsku proveru. I sve je bilo u redu, jer je pasoš originalan i ispravan...

tlista dinala

pre 4 godine

Što ovog Ronaldinja bije maler zadnjih par godina, plenili mu kuće, kola, a i dalje pamtim onaj tužni selfi nakon što je džipom uleteo u jarak 😂

Serpico

pre 4 godine

Ali je zato u tom periodu normalno dosao u Srbiju i snimio onu glupu "Donesi odluku" reklamu za kladionicu u kojoj se po ko zna koji put zene u Srbiji portretiraju kao lake zene jer je dovoljno da udju zajedno u lift s poznatim strancem i da ga odmah pozovu u svoju sobu/krevet...

bojan

pre 4 godine

Idol srbendi, zato im tako i ide
(Ženidba Kralja Mirčete, 05. mart 2020 09:06)

Izvini Evropljanine, nisam te prepoznao. Idol je zbog fudbalskog umeća, a drugo je da li je dobra osoba ili ne. Nije pitanje koliko je on trofeja osvojio, dao golova ili imao asistencija, jer u tome nije svakako najbolji svih vremena, ali je svakako najbolji po tome šta je sve mogao sa loptom, sa kolikom lakoćom je sve to radio i koliku je fudbalsku inteligenciju imao. Ako si zaboravio, pogledaj na yt pa se podseti. Ono šta je on radio sa loptom, ni Mesi ni Ronaldo ne rade, iako su mnogo uspešniji statistički.

cini mi se

pre 4 godine

Deluje kao baš neki životni sunovrat kod ovog čoveka. Konstantni problemi, da li je koka, alkohol ili pomalo od oba ne znam, ali mu definitivno ne cvetaju ruže. Ne bi me čudilo da na kraju bankrotira i završi kao Adrijano, Garinča i mnogi drugi mu zemljaci.
(Milan, 5. mart 2020 09:29)

Meni lici da su mu se lesinari nakacili. Mozda nije dovoljno inteligentan, a oni osetili krv (tj pare) pa ga navlace na razne seme levo i desno.

Dachazvezda

pre 4 godine

Auuuuu..
Bio kod nas samo par dana za one mocart reklame, al sve fore pokupio :))
Nek proba sa crnogorskim pasosem sledeci put...

Milan_PT

pre 4 godine

Pa sa kojim pasošem je došao u Srbiju prošle godine?
(bb, 5. mart 2020 09:15)

Krajem pretprošle. Možda je tad imao i brazilski pasoš. Mene u ovoj vesti najviše čudi što nije koristio španski pasoš, čije državljanstvo ima odavno. Verovatno mu je i taj pasoš oduzet u Brazilu. Druga stvar koja me čudi je, ako mu je već zabranjeno da napušta Brazil, kako je onda prošao izlaznu policijsku proceduru sa brazilske strane, kad je išao u Paragvaj?

dovla

pre 4 godine

Ali je zato u tom periodu normalno dosao u Srbiju i snimio onu glupu "Donesi odluku" reklamu za kladionicu u kojoj se po ko zna koji put zene u Srbiji portretiraju kao lake zene jer je dovoljno da udju zajedno u lift s poznatim strancem i da ga odmah pozovu u svoju sobu/krevet...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Serpico, 5. mart 2020 09:06)

a vecina devojaka nije kao takva? :) (pod tu VECINU ubrajam splavaruse i instagramuse) divne i dobre devojke ne ubrajam u tu kategoriju...

tugabrate

pre 4 godine

Zamislite da ste jedan od najpoznatijih fudbalera svih vremena, sa najspecifičnijim izgledom svih vremena, u Južnoj Americi... I pokušate da koristite lažni pasoš... Bravo Roni kralju, čudo da su te provalili :)

Serpico

pre 4 godine

Ali je zato u tom periodu normalno dosao u Srbiju i snimio onu glupu "Donesi odluku" reklamu za kladionicu u kojoj se po ko zna koji put zene u Srbiji portretiraju kao lake zene jer je dovoljno da udju zajedno u lift s poznatim strancem i da ga odmah pozovu u svoju sobu/krevet...

bojan

pre 4 godine

Idol srbendi, zato im tako i ide
(Ženidba Kralja Mirčete, 05. mart 2020 09:06)

Izvini Evropljanine, nisam te prepoznao. Idol je zbog fudbalskog umeća, a drugo je da li je dobra osoba ili ne. Nije pitanje koliko je on trofeja osvojio, dao golova ili imao asistencija, jer u tome nije svakako najbolji svih vremena, ali je svakako najbolji po tome šta je sve mogao sa loptom, sa kolikom lakoćom je sve to radio i koliku je fudbalsku inteligenciju imao. Ako si zaboravio, pogledaj na yt pa se podseti. Ono šta je on radio sa loptom, ni Mesi ni Ronaldo ne rade, iako su mnogo uspešniji statistički.

Negativni

pre 4 godine

Kakva šteta za ovog čoveka...da je bio posvećen fudbalu kao Pele ili Mesi, bio bi najbolji igrač koji je ikada kročio na teren. Čista magija. Tako nikad niko nije igrao fudbal, niti će...

Milan_PT

pre 4 godine

Ako se pročita kompletna vest, shvatiće se da se ne radi o lažnom pasošu, već o zloupotrebi od strane nekog zvaničnika iz Paragvaja. Pasoš nije lažni (prepravljan), već je originalan i izdat od strane države Paragvaj. Da bi ga dobio, Ronalđinjo je morao prethodno da dobije i državljanstvo Paragvaja. E tu se desila nezakonitost. Ronalđinjo je dobio pasoš, a po svoj prilici, državljanstvo mu još nije dodeljeno. To je propust lica odgovornog za izdavanje ovog pasoša, jer je morao da sačeka da se bivšem fudbaleru završi zakonska procedura u vezi sa dodelom pasoša.
Sad je pitanje da li je Ronalđinjo znao ili nije, šta se dešava sa državljanstvom, ali njegov pasoš nije lažan. Da je krenuo u neku drugu zemlju, niko ne bi znao da li mu je dodeljeno državljanstvo Paragvaja, niti bi bilo mogućnosti da to na licu mesta brzo provere, niti takvu proveru iko radi. Uostalom, on je sa tim pasošem, neposredno pre ulaska u Paragvaj, prošao brazilsku policijsku proveru. I sve je bilo u redu, jer je pasoš originalan i ispravan...

Milan_PT

pre 4 godine

Pa sa kojim pasošem je došao u Srbiju prošle godine?
(bb, 5. mart 2020 09:15)

Krajem pretprošle. Možda je tad imao i brazilski pasoš. Mene u ovoj vesti najviše čudi što nije koristio španski pasoš, čije državljanstvo ima odavno. Verovatno mu je i taj pasoš oduzet u Brazilu. Druga stvar koja me čudi je, ako mu je već zabranjeno da napušta Brazil, kako je onda prošao izlaznu policijsku proceduru sa brazilske strane, kad je išao u Paragvaj?

Dachazvezda

pre 4 godine

Auuuuu..
Bio kod nas samo par dana za one mocart reklame, al sve fore pokupio :))
Nek proba sa crnogorskim pasosem sledeci put...

dovla

pre 4 godine

Ali je zato u tom periodu normalno dosao u Srbiju i snimio onu glupu "Donesi odluku" reklamu za kladionicu u kojoj se po ko zna koji put zene u Srbiji portretiraju kao lake zene jer je dovoljno da udju zajedno u lift s poznatim strancem i da ga odmah pozovu u svoju sobu/krevet...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Serpico, 5. mart 2020 09:06)

a vecina devojaka nije kao takva? :) (pod tu VECINU ubrajam splavaruse i instagramuse) divne i dobre devojke ne ubrajam u tu kategoriju...

tlista dinala

pre 4 godine

Što ovog Ronaldinja bije maler zadnjih par godina, plenili mu kuće, kola, a i dalje pamtim onaj tužni selfi nakon što je džipom uleteo u jarak 😂

Milan

pre 4 godine

Deluje kao baš neki životni sunovrat kod ovog čoveka. Konstantni problemi, da li je koka, alkohol ili pomalo od oba ne znam, ali mu definitivno ne cvetaju ruže. Ne bi me čudilo da na kraju bankrotira i završi kao Adrijano, Garinča i mnogi drugi mu zemljaci.

cini mi se

pre 4 godine

Deluje kao baš neki životni sunovrat kod ovog čoveka. Konstantni problemi, da li je koka, alkohol ili pomalo od oba ne znam, ali mu definitivno ne cvetaju ruže. Ne bi me čudilo da na kraju bankrotira i završi kao Adrijano, Garinča i mnogi drugi mu zemljaci.
(Milan, 5. mart 2020 09:29)

Meni lici da su mu se lesinari nakacili. Mozda nije dovoljno inteligentan, a oni osetili krv (tj pare) pa ga navlace na razne seme levo i desno.

Milan_PT

pre 4 godine

Brazilska štampa, koja uglavnom prenosi pisanje paragvajskog Diario de La Nación, piše da je braći Gaušu juče izvršen pretres apartmana u Asunsionu, glavnom gradu Paragvaja. Kako piše Diario de La Nación, nađeni su prepravljani pasoši, i oni će ovog jutra (Asunsion kasni 4 sata za nama) morati da daju zvanične izjave u policiji.
Meni, na osnovu slika, pasoši izgledaju da nisu prepravljani, jer su tu njihove slike, njihova imena i podaci. Tu nema potrebe da se išta prepravlja. I dalje mislim da je problem sa paragvajskim državljanstvom. A pošto su tamo stigli na poziv veoma bogatog i uticajnog Nelsona Belotija, vlasnika kockarnica, moguće je da im je i on sredio "ubrzanu proceduru" dobijanja pasoša bez državljanstva...

Milan_PT

pre 4 godine

aj sto je ludo sto su kao provalili da je ronaldinjo, ali brate u paragvaj mozes komotno bez ikakve vize sa brazilskim pasosem.

ovo mi deluje jedino kao marketinski potez, ali opet ne kontam sto mora ovako. nema neki drugi nacin!?
(Jeremy (grobar Jefimije), 5. mart 2020 10:01)

Viza uopšte nije ni pomenuta u tekstu, ali je rečeno da je braći Gaušu zabranjeno da napuštaju Brazil zbog tih problema što su hteli da prave ribnjak bez građevinske dozvole. Pretpostavljam da su im tada oduzeti brazilski pasoši, a bivši fudbaler je, po svoj prilici, ostao i bez španskog pasoša. Očigledno su zatražili paragvajska dokumenta (na slikama se pojavljuju i paravajske lične karte, pored pasoša) i dobili su ih. Na granici je neko posumnjao da su u međuvremenu dobili paragvajska državljanstva, a u pasošima piše na su naturalizovani Paragvajci, i priča je krenula.
Naravno da ne treba viza Brazilcima za ulazak u Paragvaj, jer im je to bitan sused (oko 40% granice im je sa Brazilom), a pošto ne izlaze ninajedan okean najbliža luka im je upravo Porto Alegre, odakle su braća Gaušu...

Milan_PT

pre 4 godine

Inače, braći Gaušu su pasoši oduzeti novembra 2018 (novine ne navode tačan datum). Spot za Mozzart je sniman početkom novembra, pa je lako moguće da im je to bilo zadnje putovanje pre nego što su ostali bez dokumenata...

brm

pre 4 godine

Što ovog Ronaldinja bije maler zadnjih par godina, plenili mu kuće, kola, a i dalje pamtim onaj tužni selfi nakon što je džipom uleteo u jarak
(tlista dinala, 5. mart 2020 09:14)

To se zove drugačije, a ne maler. On je tipičan primer "ko nema u glavi, ima u nogama". Problem je došao kad više ni na noge ne može da se oslanja, a glava će to sve da spiska. Čovek koji je od fudbala zaradio stotine miliona, počeo je da se oslanja na zaradu od snimanja reklama za kladionice zemalja trećeg sveta i promocije na otvaranju kockarnica. U šta god da je ulagao novac, propalo je žestoko i imao je problem sa zakonom. Ali to je život 95% fudbalera iz Brazila sa favela. Dođeš iz kuća od kartona i misliš da novopristigli milioni ne mogu da se potroše i da će uvek biti tu.

Miki

pre 4 godine

Druga stvar koja me čudi je, ako mu je već zabranjeno da napušta Brazil, kako je onda prošao izlaznu policijsku proceduru sa brazilske strane, kad je išao u Paragvaj?
(Milan_PT, 5. mart 2020 09:33)

Podmitio nekoga na granici, kao što je podmitio i nekoga u Paragvaju da mu izda pasoš.

Sarajevo.ba

pre 4 godine

Meni lici da su mu se lesinari nakacili. Mozda nije dovoljno inteligentan, a oni osetili krv (tj pare) pa ga navlace na razne seme levo i desno.
(cini mi se, 05. mart 2020 09:54)

Odakle njemu pare?
Taj sad snima reklame za par hiljada eura a oko njega braca, jarani, familija, valja to sve podmirit a naviklo se trosit.

s4

pre 4 godine

Na šta je spao,jadan on!Možda ima ili je bilo boljih igrača od njega ali one poteze i driblinge teško će iko ikad ponoviti.
(d, 05. mart 2020 09:57)

slazem se da je potrajao jos koju god sigurno bi bio najbolji na svetu.

jauprolazu

pre 4 godine

Nikad niko nije tako igrao fudbal, niti ce. Sa takvom lakocom i uzivanjem, bilo je pravo zadovoljstvo gledati ga. Za ovo mora da nije iskesirao negde na crnjaka, pa su ga nagrdili za gradjevinsku dozvolu. A onaj vlasnik kockarnice kod kog je posao lako ce da mu ispegla ovo sa policijom, verujem da to za njega nije nikakav problem.

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

aj sto je ludo sto su kao provalili da je ronaldinjo, ali brate u paragvaj mozes komotno bez ikakve vize sa brazilskim pasosem.

ovo mi deluje jedino kao marketinski potez, ali opet ne kontam sto mora ovako. nema neki drugi nacin!?

Gile Sampion

pre 4 godine

@Nikad niko nije tako igrao fudbal, niti ce. Sa takvom lakocom i uzivanjem, bilo je pravo zadovoljstvo gledati ga. Za ovo mora da nije iskesirao negde na crnjaka, pa su ga nagrdili za gradjevinsku dozvolu. A onaj vlasnik kockarnice kod kog je posao lako ce da mu ispegla ovo sa policijom, verujem da to za njega nije nikakav problem.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jauprolazu, 5. mart 2020 12:39)
Daj nedavi, mi smo imali mnogo dobrih igraca sa sela ali nikad nisu dobili sansu, tako nesto po BiH. hercegovacka sela i dalmacija dali vise igraca nego citava jugoslavija ali ljudi dali sansu bedi. sad hajduk split propada jer nedaju da beda igra nit beda ima hrane.
Sloboda Tuzla i Velez igrali sa svojim igracima iz regiona jer su njhova mala mesta dobijali sansu a sad je to zavrseno.
po italiji i spaniji masu talenata propalo jer nisu dobili sansu. u svedskoj ima neki jugovic sto igra kao maradona a nije navrsio jedanaest godina al sta ces kad dete nedobije sansu od sveda i dete propada. u brazilu kad daju crnoj populaciji sansu i tad haraju a kad bela populacija se stela i tad brazil opada. srbija treba da ulaze u manja mesta ali nepotizam to nevoli. Ronaldinjo nikad nije igrao dobar fudbal nego drugi su bili losi, pa ima veze zasto ronaldo i mesi dominiraju decenijama. pogledaj kolko dece igra dobar fudbal u barceloni, ali sansu dobijaju deca igraca.

Serpico

pre 4 godine

Ali je zato u tom periodu normalno dosao u Srbiju i snimio onu glupu "Donesi odluku" reklamu za kladionicu u kojoj se po ko zna koji put zene u Srbiji portretiraju kao lake zene jer je dovoljno da udju zajedno u lift s poznatim strancem i da ga odmah pozovu u svoju sobu/krevet...

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

aj sto je ludo sto su kao provalili da je ronaldinjo, ali brate u paragvaj mozes komotno bez ikakve vize sa brazilskim pasosem.

ovo mi deluje jedino kao marketinski potez, ali opet ne kontam sto mora ovako. nema neki drugi nacin!?

bojan

pre 4 godine

Idol srbendi, zato im tako i ide
(Ženidba Kralja Mirčete, 05. mart 2020 09:06)

Izvini Evropljanine, nisam te prepoznao. Idol je zbog fudbalskog umeća, a drugo je da li je dobra osoba ili ne. Nije pitanje koliko je on trofeja osvojio, dao golova ili imao asistencija, jer u tome nije svakako najbolji svih vremena, ali je svakako najbolji po tome šta je sve mogao sa loptom, sa kolikom lakoćom je sve to radio i koliku je fudbalsku inteligenciju imao. Ako si zaboravio, pogledaj na yt pa se podseti. Ono šta je on radio sa loptom, ni Mesi ni Ronaldo ne rade, iako su mnogo uspešniji statistički.

tugabrate

pre 4 godine

Zamislite da ste jedan od najpoznatijih fudbalera svih vremena, sa najspecifičnijim izgledom svih vremena, u Južnoj Americi... I pokušate da koristite lažni pasoš... Bravo Roni kralju, čudo da su te provalili :)

dovla

pre 4 godine

Ali je zato u tom periodu normalno dosao u Srbiju i snimio onu glupu "Donesi odluku" reklamu za kladionicu u kojoj se po ko zna koji put zene u Srbiji portretiraju kao lake zene jer je dovoljno da udju zajedno u lift s poznatim strancem i da ga odmah pozovu u svoju sobu/krevet...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Serpico, 5. mart 2020 09:06)

a vecina devojaka nije kao takva? :) (pod tu VECINU ubrajam splavaruse i instagramuse) divne i dobre devojke ne ubrajam u tu kategoriju...

Milan

pre 4 godine

Deluje kao baš neki životni sunovrat kod ovog čoveka. Konstantni problemi, da li je koka, alkohol ili pomalo od oba ne znam, ali mu definitivno ne cvetaju ruže. Ne bi me čudilo da na kraju bankrotira i završi kao Adrijano, Garinča i mnogi drugi mu zemljaci.

Milan_PT

pre 4 godine

Brazilska štampa, koja uglavnom prenosi pisanje paragvajskog Diario de La Nación, piše da je braći Gaušu juče izvršen pretres apartmana u Asunsionu, glavnom gradu Paragvaja. Kako piše Diario de La Nación, nađeni su prepravljani pasoši, i oni će ovog jutra (Asunsion kasni 4 sata za nama) morati da daju zvanične izjave u policiji.
Meni, na osnovu slika, pasoši izgledaju da nisu prepravljani, jer su tu njihove slike, njihova imena i podaci. Tu nema potrebe da se išta prepravlja. I dalje mislim da je problem sa paragvajskim državljanstvom. A pošto su tamo stigli na poziv veoma bogatog i uticajnog Nelsona Belotija, vlasnika kockarnica, moguće je da im je i on sredio "ubrzanu proceduru" dobijanja pasoša bez državljanstva...

jauprolazu

pre 4 godine

Nikad niko nije tako igrao fudbal, niti ce. Sa takvom lakocom i uzivanjem, bilo je pravo zadovoljstvo gledati ga. Za ovo mora da nije iskesirao negde na crnjaka, pa su ga nagrdili za gradjevinsku dozvolu. A onaj vlasnik kockarnice kod kog je posao lako ce da mu ispegla ovo sa policijom, verujem da to za njega nije nikakav problem.

Milan_PT

pre 4 godine

Ako se pročita kompletna vest, shvatiće se da se ne radi o lažnom pasošu, već o zloupotrebi od strane nekog zvaničnika iz Paragvaja. Pasoš nije lažni (prepravljan), već je originalan i izdat od strane države Paragvaj. Da bi ga dobio, Ronalđinjo je morao prethodno da dobije i državljanstvo Paragvaja. E tu se desila nezakonitost. Ronalđinjo je dobio pasoš, a po svoj prilici, državljanstvo mu još nije dodeljeno. To je propust lica odgovornog za izdavanje ovog pasoša, jer je morao da sačeka da se bivšem fudbaleru završi zakonska procedura u vezi sa dodelom pasoša.
Sad je pitanje da li je Ronalđinjo znao ili nije, šta se dešava sa državljanstvom, ali njegov pasoš nije lažan. Da je krenuo u neku drugu zemlju, niko ne bi znao da li mu je dodeljeno državljanstvo Paragvaja, niti bi bilo mogućnosti da to na licu mesta brzo provere, niti takvu proveru iko radi. Uostalom, on je sa tim pasošem, neposredno pre ulaska u Paragvaj, prošao brazilsku policijsku proveru. I sve je bilo u redu, jer je pasoš originalan i ispravan...

Negativni

pre 4 godine

Kakva šteta za ovog čoveka...da je bio posvećen fudbalu kao Pele ili Mesi, bio bi najbolji igrač koji je ikada kročio na teren. Čista magija. Tako nikad niko nije igrao fudbal, niti će...

tlista dinala

pre 4 godine

Što ovog Ronaldinja bije maler zadnjih par godina, plenili mu kuće, kola, a i dalje pamtim onaj tužni selfi nakon što je džipom uleteo u jarak 😂

Milan_PT

pre 4 godine

aj sto je ludo sto su kao provalili da je ronaldinjo, ali brate u paragvaj mozes komotno bez ikakve vize sa brazilskim pasosem.

ovo mi deluje jedino kao marketinski potez, ali opet ne kontam sto mora ovako. nema neki drugi nacin!?
(Jeremy (grobar Jefimije), 5. mart 2020 10:01)

Viza uopšte nije ni pomenuta u tekstu, ali je rečeno da je braći Gaušu zabranjeno da napuštaju Brazil zbog tih problema što su hteli da prave ribnjak bez građevinske dozvole. Pretpostavljam da su im tada oduzeti brazilski pasoši, a bivši fudbaler je, po svoj prilici, ostao i bez španskog pasoša. Očigledno su zatražili paragvajska dokumenta (na slikama se pojavljuju i paravajske lične karte, pored pasoša) i dobili su ih. Na granici je neko posumnjao da su u međuvremenu dobili paragvajska državljanstva, a u pasošima piše na su naturalizovani Paragvajci, i priča je krenula.
Naravno da ne treba viza Brazilcima za ulazak u Paragvaj, jer im je to bitan sused (oko 40% granice im je sa Brazilom), a pošto ne izlaze ninajedan okean najbliža luka im je upravo Porto Alegre, odakle su braća Gaušu...

Gile Sampion

pre 4 godine

@Nikad niko nije tako igrao fudbal, niti ce. Sa takvom lakocom i uzivanjem, bilo je pravo zadovoljstvo gledati ga. Za ovo mora da nije iskesirao negde na crnjaka, pa su ga nagrdili za gradjevinsku dozvolu. A onaj vlasnik kockarnice kod kog je posao lako ce da mu ispegla ovo sa policijom, verujem da to za njega nije nikakav problem.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jauprolazu, 5. mart 2020 12:39)
Daj nedavi, mi smo imali mnogo dobrih igraca sa sela ali nikad nisu dobili sansu, tako nesto po BiH. hercegovacka sela i dalmacija dali vise igraca nego citava jugoslavija ali ljudi dali sansu bedi. sad hajduk split propada jer nedaju da beda igra nit beda ima hrane.
Sloboda Tuzla i Velez igrali sa svojim igracima iz regiona jer su njhova mala mesta dobijali sansu a sad je to zavrseno.
po italiji i spaniji masu talenata propalo jer nisu dobili sansu. u svedskoj ima neki jugovic sto igra kao maradona a nije navrsio jedanaest godina al sta ces kad dete nedobije sansu od sveda i dete propada. u brazilu kad daju crnoj populaciji sansu i tad haraju a kad bela populacija se stela i tad brazil opada. srbija treba da ulaze u manja mesta ali nepotizam to nevoli. Ronaldinjo nikad nije igrao dobar fudbal nego drugi su bili losi, pa ima veze zasto ronaldo i mesi dominiraju decenijama. pogledaj kolko dece igra dobar fudbal u barceloni, ali sansu dobijaju deca igraca.

Dachazvezda

pre 4 godine

Auuuuu..
Bio kod nas samo par dana za one mocart reklame, al sve fore pokupio :))
Nek proba sa crnogorskim pasosem sledeci put...

Milan_PT

pre 4 godine

Pa sa kojim pasošem je došao u Srbiju prošle godine?
(bb, 5. mart 2020 09:15)

Krajem pretprošle. Možda je tad imao i brazilski pasoš. Mene u ovoj vesti najviše čudi što nije koristio španski pasoš, čije državljanstvo ima odavno. Verovatno mu je i taj pasoš oduzet u Brazilu. Druga stvar koja me čudi je, ako mu je već zabranjeno da napušta Brazil, kako je onda prošao izlaznu policijsku proceduru sa brazilske strane, kad je išao u Paragvaj?

cini mi se

pre 4 godine

Deluje kao baš neki životni sunovrat kod ovog čoveka. Konstantni problemi, da li je koka, alkohol ili pomalo od oba ne znam, ali mu definitivno ne cvetaju ruže. Ne bi me čudilo da na kraju bankrotira i završi kao Adrijano, Garinča i mnogi drugi mu zemljaci.
(Milan, 5. mart 2020 09:29)

Meni lici da su mu se lesinari nakacili. Mozda nije dovoljno inteligentan, a oni osetili krv (tj pare) pa ga navlace na razne seme levo i desno.

Milan_PT

pre 4 godine

Inače, braći Gaušu su pasoši oduzeti novembra 2018 (novine ne navode tačan datum). Spot za Mozzart je sniman početkom novembra, pa je lako moguće da im je to bilo zadnje putovanje pre nego što su ostali bez dokumenata...

s4

pre 4 godine

Na šta je spao,jadan on!Možda ima ili je bilo boljih igrača od njega ali one poteze i driblinge teško će iko ikad ponoviti.
(d, 05. mart 2020 09:57)

slazem se da je potrajao jos koju god sigurno bi bio najbolji na svetu.

Miki

pre 4 godine

Druga stvar koja me čudi je, ako mu je već zabranjeno da napušta Brazil, kako je onda prošao izlaznu policijsku proceduru sa brazilske strane, kad je išao u Paragvaj?
(Milan_PT, 5. mart 2020 09:33)

Podmitio nekoga na granici, kao što je podmitio i nekoga u Paragvaju da mu izda pasoš.

Sarajevo.ba

pre 4 godine

Meni lici da su mu se lesinari nakacili. Mozda nije dovoljno inteligentan, a oni osetili krv (tj pare) pa ga navlace na razne seme levo i desno.
(cini mi se, 05. mart 2020 09:54)

Odakle njemu pare?
Taj sad snima reklame za par hiljada eura a oko njega braca, jarani, familija, valja to sve podmirit a naviklo se trosit.

brm

pre 4 godine

Što ovog Ronaldinja bije maler zadnjih par godina, plenili mu kuće, kola, a i dalje pamtim onaj tužni selfi nakon što je džipom uleteo u jarak
(tlista dinala, 5. mart 2020 09:14)

To se zove drugačije, a ne maler. On je tipičan primer "ko nema u glavi, ima u nogama". Problem je došao kad više ni na noge ne može da se oslanja, a glava će to sve da spiska. Čovek koji je od fudbala zaradio stotine miliona, počeo je da se oslanja na zaradu od snimanja reklama za kladionice zemalja trećeg sveta i promocije na otvaranju kockarnica. U šta god da je ulagao novac, propalo je žestoko i imao je problem sa zakonom. Ali to je život 95% fudbalera iz Brazila sa favela. Dođeš iz kuća od kartona i misliš da novopristigli milioni ne mogu da se potroše i da će uvek biti tu.