Boks 30

Nedelja, 23.02.2020.

10:04

Boks meč decenije – Fjuri protiv Džošue

Tajson Fjuri je ostao nepobeđeni šampion teške kategorije u boksu posle pobede nad Diontejom Vajlderom.

Boks meè decenije – Fjuri protiv Džošue IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

vince carter

pre 4 godine

@mikii da da,samo kad Lewis ne odradi onako kako ti zamisljas onda je podcenjivanje a kad su drugi u pitanju onda to nije slucaj. Tajson nije podcenio Daglasa ali Lewis mcalla jeste itd. Lewis je rekao da je Klicko odlican posle meca a Wladimir tad uopste nije bio na nivou svog brata,Vitali je dva puta svetio Wladimirove poraze. @Petar u pitanju su bile 5 rundi sa Mcallom i obicno kas bokser gubi runde ne ide po ringu i place,utvrdjeno je da je Mcall fijuknuo sto nema veze sa borbom nego njegovim privatnim zivotom i bio je na koksu.

Mikii

pre 4 godine

da da,samo kad Lewis ne odradi onako kako ti zamisljas onda je podcenjivanje a kad su drugi u pitanju onda to nije slucaj. Tajson nije podcenio Daglasa ali Lewis mcalla jeste itd. Lewis je rekao da je Klicko odlican posle meca a Wladimir tad uopste nije bio na nivou svog brata,Vitali je dva puta svetio Wladimirove poraze. @Petar u pitanju su bile 5 rundi sa Mcallom i obicno kas bokser gubi runde ne ide po ringu i place,utvrdjeno je da je Mcall fijuknuo sto nema veze sa borbom nego njegovim privatnim zivotom i bio je na koksu.
(vince carter, 23. februar 2020 20:02

Kad bokser takvog kvaliteta izgubi od nekakvih MekKolova i Rahmana, te se muci sa Mavrovicima, znaci da nesto nije u redu. To je ono nesto sto se logikom zove. I kaze se i pise "poTcenio" . Bolje da uzmes knjigu iz pravopisa maternjeg ti jezika, nego sto ulazis u polemiku bez jednog jedinog argumenta.

Petar

pre 4 godine

''Mcall nije dobijao nikakve batine od Lewisa,niti je bio uzdrman,niti teze pogodjen,rasecen niti bilo sta,vec je samo poceo da seta po ringu spustenih ruku i kasnije je utvrdjeno da je pukao mentalno.''

Da, kao puko je eto tako.

Izgubio je sve runde, nije ništa mogao napraviti i znao je da mu slijedi poraz 12-0 u rundama ili nokaut. I zato je mentalno puko.

vince carter

pre 4 godine

Mcall nije dobijao nikakve batine od Lewisa,niti je bio uzdrman,niti teze pogodjen,rasecen niti bilo sta,vec je samo poceo da seta po ringu spustenih ruku i kasnije je utvrdjeno da je pukao mentalno. Lewis nije mnogo iznad Vitali Klicka,zamalo je izgubio od Raya Mercera,Lewis je dosao nespreman protiv klicka,izgovori! Dosao je nespreman protiv kante Rahmana i popio patos,poucen iskustvom sigurno nije ponovio istu gresku a i njegova izjava posle samog meca sa Klickom u ringu kaze sve!

Mikii

pre 4 godine

Dosao je nespreman protiv kante Rahmana i popio patos,poucen iskustvom sigurno nije ponovio istu gresku a i njegova izjava posle samog meca sa Klickom u ringu kaze sve!
(vince carter, 23. februar 2020 18:40)

Sta govori? Luis je nakon meca izjavio da je bio emotivno istrosen nakon meca sa Tajsonom, i da se svega dve nedelje pripremao za Klicka. Jos mu je rekao: "Dovedi svog brata, i njega cu prebiti". Ono sto je cinjenica je da je Luis bio daleko od svojih najboljih dana i jednom nogom vec u penziji. Iako nisam neki njegov preterani ljubitelj, covek je bio strasan bokser, i uzasno potcenjen. Ono sto me je uvek nerviralo kod njega jeste to sto je cesto znao da potceni svoje rivale, izmedju ostalih McCall-a, Rahmana, Mersera, Mavrovica, Klicka...

Mikii

pre 4 godine

@mikii sto znaci pojmasu da je Oliver Mcall bolji od Lewisa jer je resio mec jednim udarcem :D i njega Lewis nije dobio ni u revansu jer je Mcall odustao od borbe u psihickom rastrojstvu. Ray Mercer je bio egal sa Lewisom! Te posekotine u boksu su normalna pojava,Klicko nije bio uzdrman,napravljena je rasekotina koja se pogorsavala ali nije bilo nikakvog nokdauna,George St.Pierre posle svake borbe je izgledao mnogo gore od Klicka a pobedjivao je i to tvoj mozak nikada nece registrovati.
(vince carter, 23. februar 2020 17:48)

McCall je dobijao teske batine od Luisa pre nego sto je mec prekinut :) Pricas, a pojma nemas. Nijednog momenta nisam rekao da je Luis bolji od Klicka jer je mec resio jednim udarcem, on je od Klicka bolji iz toliko mnogo razloga. Zanimljivo je da nijednog jedinog momenta ne osporavas cinjenicu da je Luis klasa iznad oba Klicka, sto ovu polemiku cini potpuno besmislenom.

Mikii

pre 4 godine

pogledaj ti ponovo mec Klicko vs Luis. Razbio ga je Klicko do posjekotine. Znaci gomila cistih udaraca je prosla, jednostavno nadboksovo je Luisa iz 1 u 1
(Ратко Младић, 23. februar 2020 16:44

Da ga je Klicko razbio, Luis bi pao. Umesto toga, Klicko je zavrsio mec toliko loseg izgleda da ga rodjena majka ne bi prepoznala. Svaki tvoj dalji komentar je suvisan.

vince carter

pre 4 godine

@mikii sto znaci pojmasu da je Oliver Mcall bolji od Lewisa jer je resio mec jednim udarcem :D i njega Lewis nije dobio ni u revansu jer je Mcall odustao od borbe u psihickom rastrojstvu. Ray Mercer je bio egal sa Lewisom! Te posekotine u boksu su normalna pojava,Klicko nije bio uzdrman,napravljena je rasekotina koja se pogorsavala ali nije bilo nikakvog nokdauna,George St.Pierre posle svake borbe je izgledao mnogo gore od Klicka a pobedjivao je i to tvoj mozak nikada nece registrovati.

Mikii

pre 4 godine

Vitali je bio fenomenalan,nakon povrede je radio "sigurne" meceve ali pre toga fantastican mec kada je osvetio Wladimira protiv Sandersa i kada je demolirao Dany Wiliamsa,takodje je nadboksovao Lewisa do rasekotine. Holifild je bio ratnik koji je isao napred,koji je i u poznim godinama realno dobio Valueva kada je pokraden.
(vince carter, 23. februar 2020 11:36)

Vitalij je bio odlican bokser koji je "nadboksovao" Luisa samo iz razloga sto je ovaj em vec bio pred penzijom, mentalno potrosen posle pobede nad Tajsonom, em nije bio ni priblizno fizicki spreman za taj mec. Pritom, to "nadboksavanje" se ogledalo bukvalno u nijansi, i nije znacilo apsolutno nista, sto je Britanac i pokazao resivsi mec jednim udarcem. Luis je klasa iznad brace Klicko, i to ce potvrditi svako ko iole nesto zna o boksu.

Ратко Младић

pre 4 godine

@Miki pogledaj ti ponovo mec Klicko vs Luis. Razbio ga je Klicko do posjekotine. Znaci gomila cistih udaraca je prosla, jednostavno nadboksovo je Luisa iz 1 u 1

Walldorf

pre 4 godine

Gledao sam mech.Kao klinac sam sa bratom i nasim pok.ocem gledao velikane ovog sporta.Na crno-belom TV-u.Od kako volim boks i pratim ga koliko stignem,ne pamtim da je neko od boraca bio onako unisten,razoren,prebijen, kao sto se to nocas desilo Vajlderu.Svaki udarac Fjuria je bukvalno unistavao Vajldera.Pomerao mu bubrege,izazivao nepravilan rad srca,ceo Vajlderov organizam je bukvalno bio pod sistematskim razaranjem.Ljudi cesto ne shvataju da su to ubitacni udarci.Koji bukvalno odvaljuju delove tela,izazivaju privremene shokove unutrasnjih organa.Fjuri je nocas bio pripremljeniji nego ikada.On nas nikada nece fascinirati fizickom pojavom.On se nikada nece uklopiti u neke,unapred stvorene,standarde izgleda vrhunskog borca.Ali,Tajson Fjuri JESTE vrhunski borac,i to je nesto sto obican ljubitelj boksa tesko moze,podsvesno,da prihvati.Odgovorno tvrdim,nocas je ubacen peshkir u ring,mozda i spasao Vajldera od nekih trajnih ostecenja organizma.On je nocas bio u masini za mlevenje mesa.U bezizglednoj situaciji,sto je,definitivno shokiralo sve njegove fanove.Na njegovom mestu,ne bi bilo pametno prihvatiti i treci mech protiv "Kralja Cigana".Mislim da je ta prica zavrsena.Na Fjurievom putu je(To je neizbezno,jer novac odlucuje o tome)Entoni Dzosua.Majstori spektakla ce od tog mecha napraviti globalni blokbaster.Mozemo samo zamisliti koliko ce tu para biti u igri.Ukoliko Fjuri bude pripremljen maksimalno,fokusiran i disciplinovan,pokupice sve pojaseve.To je neizbezno.Sportski pozdrav!

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Ciganine kralje!

Najkompletniji boksač u novije doba. Od tehnike, taktike, pluća do magične eskivaže koju je pretvorio u samu umetnost.

Površnima deluje neatraktivno, nema grbe preko leđa i izvajan abdomen pa misle da je neki zalutali zadrigli amater. Čovek je zaista pravi bokser, ulična baraba koja ima herca, a ujedno i čiste inteligencije. Razmišlja non stop, minut po minut, rundu po rundu, kroji napad-odbranu i prilagođava baš svima.

Mnogo više je Fjuri stara škola nego oni što se lože i puvaju u prazno da to jesu.

Ivan

pre 4 godine

Vala svako ko misli da će Fjuri lagano riješit Džošuuuu griješi,Džošua ima razoran udarac,mnogo bolje kretanje od Vajldera i mnogo veći IQ od Vajldera,biće taj meč kao šah,Džošua je pokazao u zadnjem meču da može da se prilagodi svakome,tako da će i protiv Fjuria da se prilagodi,isto važi i za Fjuria,jedva čekam meč i nadam se da će Fjuri da objedini sve titule.

Gong

pre 4 godine

Mislim da bi i Riddick Bowe (kao šampion koji je relativno kratko trajao) danas bio neprikosnoveni vladar, a kamoli neke jače face iz perioda od osamdesetih do Lennoxovog povlačenja 2004.

Ipak, sviđa mi se što se u poslednjih nekoliko godina ipak nešto dešava u kategoriji teškaša, gde svako dobro iskazuje neke sebi karakteristične kvalitete, ali fali više "kompletnijih" boraca.

VladaNS

pre 4 godine

Realno, postoje četiri "velike" titule. WBC, IBF, WBA i recimo od pre 20 godina u tom rangu je i WBO. Kad je recimo Tyson bio "neprikosnoveni šampion sveta", od 1988. beše, to je značilo da ima tri pojasa - WBC, IBF, i WBA. Danas tako može da se nazove samo neko ko ima sva četiri pojasa, a što se retko dešava. Postoji još tona verzija poput IBO, WBF i sve moguće kombinacije skraćenica, ali ove četiri su jedino bitne.

jajaja

pre 4 godine

Fury Joshua bi bio spektakl i tu dajem prednost Fury-u... nevjerovatan je to borac, da se onako krece sa onim gabaritima... e mislim da bi sa od sebe manjim Usykom bilo bas zanimljivo jer se i ovaj prilagodjava protivniku. To bih ja bas volio da gledam i ako se posloze kockice mozda i dodje nekad do toga. To bi bio pravi mec za prave ljubitelje boksa :-)

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Gledao sam meč,i mogu reći da je bio dobar.Prava muška borba ali,ali...Nije to,to kao nekada kada Tajson grune a tebi u koji gledaš preko TV zvone uši...Nema toga više...

Ратко Младић

pre 4 godine

Dzosua je balon. Mada mislim da on protiv Furija nece bacati vise od 2 povezana udarca bas zbog toga da ne bi izduvao i sto ce mu trebati ozbiljna kondicija kako bi dogurao do nekog “pada koncentracije kod Furija” i tu ga zavrsio jednim udarcem. To je neko moje predvidjanje :D

vince carter

pre 4 godine

Style make fights! Bokser tipa Wilder savrseno bi legao Majku Tajsonu,koji bi skratio distancu i ulazio u njega,Wilder ima vrlo slab rad nogu,otvorene swingove sa druge strane,Tajson iz prajma mnogo brz i fenomenalne eskivaze i taj Buster Daglas koji ga je dobio vidno je bio bolji bokser od Wildera,koji ima suvise kredita u odnosu na Joshou,koji se vec u 15tom mecu karijere susreo sa odlicnim protivnikom Dilijan Wajtom u mozda najlepsem mecu za gledanje u zadnjih 15 godina,makljaza plus atmosfera na tribinama. Frejzer je u 3 meca davao prave ratove Aliju,dok je 2 puta demoliran od Formana,dok je Ali nokautirao Big Dzordza,zato kazem da stilovi odredjuju ishod,neko nekom jednostavno ne lezi. Sa druge strane Majk Tajson bi imao velikih problema sa Fjurijem,jer je ovaj dobar u bliskoj borbi i eskivazama,takodje inteligentan,kao sto je sada naslanjanjem na Wildera u klincu svom tezinom umarao svog protivnika. Joshou ne vole jer je "ziheraski" odradio Parkera,takama,Ruiza ali to je isto uradio Lenox Lewis protiv Davida Tue,distanca i bezanje od Tuinih razornih udaraca. Ja bi voleo da su se borili prajm Vitali Klicko i Fjuri. Vitali je bio fenomenalan,nakon povrede je radio "sigurne" meceve ali pre toga fantastican mec kada je osvetio Wladimira protiv Sandersa i kada je demolirao Dany Wiliamsa,takodje je nadboksovao Lewisa do rasekotine. Holifild je bio ratnik koji je isao napred,koji je i u poznim godinama realno dobio Valueva kada je pokraden.

Barolo

pre 4 godine

Moze li neko da objasni koja koja je razlika sada u titulama sto drzi Joshua i sto drzi Fjuri? Da li jedan od njih ima bitnije titule? Kako to funkcionise?

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Ciganine kralje!

Najkompletniji boksač u novije doba. Od tehnike, taktike, pluća do magične eskivaže koju je pretvorio u samu umetnost.

Površnima deluje neatraktivno, nema grbe preko leđa i izvajan abdomen pa misle da je neki zalutali zadrigli amater. Čovek je zaista pravi bokser, ulična baraba koja ima herca, a ujedno i čiste inteligencije. Razmišlja non stop, minut po minut, rundu po rundu, kroji napad-odbranu i prilagođava baš svima.

Mnogo više je Fjuri stara škola nego oni što se lože i puvaju u prazno da to jesu.

Barolo

pre 4 godine

Moze li neko da objasni koja koja je razlika sada u titulama sto drzi Joshua i sto drzi Fjuri? Da li jedan od njih ima bitnije titule? Kako to funkcionise?

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Gledao sam meč,i mogu reći da je bio dobar.Prava muška borba ali,ali...Nije to,to kao nekada kada Tajson grune a tebi u koji gledaš preko TV zvone uši...Nema toga više...

VladaNS

pre 4 godine

Realno, postoje četiri "velike" titule. WBC, IBF, WBA i recimo od pre 20 godina u tom rangu je i WBO. Kad je recimo Tyson bio "neprikosnoveni šampion sveta", od 1988. beše, to je značilo da ima tri pojasa - WBC, IBF, i WBA. Danas tako može da se nazove samo neko ko ima sva četiri pojasa, a što se retko dešava. Postoji još tona verzija poput IBO, WBF i sve moguće kombinacije skraćenica, ali ove četiri su jedino bitne.

vince carter

pre 4 godine

Style make fights! Bokser tipa Wilder savrseno bi legao Majku Tajsonu,koji bi skratio distancu i ulazio u njega,Wilder ima vrlo slab rad nogu,otvorene swingove sa druge strane,Tajson iz prajma mnogo brz i fenomenalne eskivaze i taj Buster Daglas koji ga je dobio vidno je bio bolji bokser od Wildera,koji ima suvise kredita u odnosu na Joshou,koji se vec u 15tom mecu karijere susreo sa odlicnim protivnikom Dilijan Wajtom u mozda najlepsem mecu za gledanje u zadnjih 15 godina,makljaza plus atmosfera na tribinama. Frejzer je u 3 meca davao prave ratove Aliju,dok je 2 puta demoliran od Formana,dok je Ali nokautirao Big Dzordza,zato kazem da stilovi odredjuju ishod,neko nekom jednostavno ne lezi. Sa druge strane Majk Tajson bi imao velikih problema sa Fjurijem,jer je ovaj dobar u bliskoj borbi i eskivazama,takodje inteligentan,kao sto je sada naslanjanjem na Wildera u klincu svom tezinom umarao svog protivnika. Joshou ne vole jer je "ziheraski" odradio Parkera,takama,Ruiza ali to je isto uradio Lenox Lewis protiv Davida Tue,distanca i bezanje od Tuinih razornih udaraca. Ja bi voleo da su se borili prajm Vitali Klicko i Fjuri. Vitali je bio fenomenalan,nakon povrede je radio "sigurne" meceve ali pre toga fantastican mec kada je osvetio Wladimira protiv Sandersa i kada je demolirao Dany Wiliamsa,takodje je nadboksovao Lewisa do rasekotine. Holifild je bio ratnik koji je isao napred,koji je i u poznim godinama realno dobio Valueva kada je pokraden.

Ivan

pre 4 godine

Vala svako ko misli da će Fjuri lagano riješit Džošuuuu griješi,Džošua ima razoran udarac,mnogo bolje kretanje od Vajldera i mnogo veći IQ od Vajldera,biće taj meč kao šah,Džošua je pokazao u zadnjem meču da može da se prilagodi svakome,tako da će i protiv Fjuria da se prilagodi,isto važi i za Fjuria,jedva čekam meč i nadam se da će Fjuri da objedini sve titule.

Gong

pre 4 godine

Mislim da bi i Riddick Bowe (kao šampion koji je relativno kratko trajao) danas bio neprikosnoveni vladar, a kamoli neke jače face iz perioda od osamdesetih do Lennoxovog povlačenja 2004.

Ipak, sviđa mi se što se u poslednjih nekoliko godina ipak nešto dešava u kategoriji teškaša, gde svako dobro iskazuje neke sebi karakteristične kvalitete, ali fali više "kompletnijih" boraca.

jajaja

pre 4 godine

Fury Joshua bi bio spektakl i tu dajem prednost Fury-u... nevjerovatan je to borac, da se onako krece sa onim gabaritima... e mislim da bi sa od sebe manjim Usykom bilo bas zanimljivo jer se i ovaj prilagodjava protivniku. To bih ja bas volio da gledam i ako se posloze kockice mozda i dodje nekad do toga. To bi bio pravi mec za prave ljubitelje boksa :-)

Walldorf

pre 4 godine

Gledao sam mech.Kao klinac sam sa bratom i nasim pok.ocem gledao velikane ovog sporta.Na crno-belom TV-u.Od kako volim boks i pratim ga koliko stignem,ne pamtim da je neko od boraca bio onako unisten,razoren,prebijen, kao sto se to nocas desilo Vajlderu.Svaki udarac Fjuria je bukvalno unistavao Vajldera.Pomerao mu bubrege,izazivao nepravilan rad srca,ceo Vajlderov organizam je bukvalno bio pod sistematskim razaranjem.Ljudi cesto ne shvataju da su to ubitacni udarci.Koji bukvalno odvaljuju delove tela,izazivaju privremene shokove unutrasnjih organa.Fjuri je nocas bio pripremljeniji nego ikada.On nas nikada nece fascinirati fizickom pojavom.On se nikada nece uklopiti u neke,unapred stvorene,standarde izgleda vrhunskog borca.Ali,Tajson Fjuri JESTE vrhunski borac,i to je nesto sto obican ljubitelj boksa tesko moze,podsvesno,da prihvati.Odgovorno tvrdim,nocas je ubacen peshkir u ring,mozda i spasao Vajldera od nekih trajnih ostecenja organizma.On je nocas bio u masini za mlevenje mesa.U bezizglednoj situaciji,sto je,definitivno shokiralo sve njegove fanove.Na njegovom mestu,ne bi bilo pametno prihvatiti i treci mech protiv "Kralja Cigana".Mislim da je ta prica zavrsena.Na Fjurievom putu je(To je neizbezno,jer novac odlucuje o tome)Entoni Dzosua.Majstori spektakla ce od tog mecha napraviti globalni blokbaster.Mozemo samo zamisliti koliko ce tu para biti u igri.Ukoliko Fjuri bude pripremljen maksimalno,fokusiran i disciplinovan,pokupice sve pojaseve.To je neizbezno.Sportski pozdrav!

Ратко Младић

pre 4 godine

Dzosua je balon. Mada mislim da on protiv Furija nece bacati vise od 2 povezana udarca bas zbog toga da ne bi izduvao i sto ce mu trebati ozbiljna kondicija kako bi dogurao do nekog “pada koncentracije kod Furija” i tu ga zavrsio jednim udarcem. To je neko moje predvidjanje :D

Mikii

pre 4 godine

Vitali je bio fenomenalan,nakon povrede je radio "sigurne" meceve ali pre toga fantastican mec kada je osvetio Wladimira protiv Sandersa i kada je demolirao Dany Wiliamsa,takodje je nadboksovao Lewisa do rasekotine. Holifild je bio ratnik koji je isao napred,koji je i u poznim godinama realno dobio Valueva kada je pokraden.
(vince carter, 23. februar 2020 11:36)

Vitalij je bio odlican bokser koji je "nadboksovao" Luisa samo iz razloga sto je ovaj em vec bio pred penzijom, mentalno potrosen posle pobede nad Tajsonom, em nije bio ni priblizno fizicki spreman za taj mec. Pritom, to "nadboksavanje" se ogledalo bukvalno u nijansi, i nije znacilo apsolutno nista, sto je Britanac i pokazao resivsi mec jednim udarcem. Luis je klasa iznad brace Klicko, i to ce potvrditi svako ko iole nesto zna o boksu.

Mikii

pre 4 godine

pogledaj ti ponovo mec Klicko vs Luis. Razbio ga je Klicko do posjekotine. Znaci gomila cistih udaraca je prosla, jednostavno nadboksovo je Luisa iz 1 u 1
(Ратко Младић, 23. februar 2020 16:44

Da ga je Klicko razbio, Luis bi pao. Umesto toga, Klicko je zavrsio mec toliko loseg izgleda da ga rodjena majka ne bi prepoznala. Svaki tvoj dalji komentar je suvisan.

Mikii

pre 4 godine

@mikii sto znaci pojmasu da je Oliver Mcall bolji od Lewisa jer je resio mec jednim udarcem :D i njega Lewis nije dobio ni u revansu jer je Mcall odustao od borbe u psihickom rastrojstvu. Ray Mercer je bio egal sa Lewisom! Te posekotine u boksu su normalna pojava,Klicko nije bio uzdrman,napravljena je rasekotina koja se pogorsavala ali nije bilo nikakvog nokdauna,George St.Pierre posle svake borbe je izgledao mnogo gore od Klicka a pobedjivao je i to tvoj mozak nikada nece registrovati.
(vince carter, 23. februar 2020 17:48)

McCall je dobijao teske batine od Luisa pre nego sto je mec prekinut :) Pricas, a pojma nemas. Nijednog momenta nisam rekao da je Luis bolji od Klicka jer je mec resio jednim udarcem, on je od Klicka bolji iz toliko mnogo razloga. Zanimljivo je da nijednog jedinog momenta ne osporavas cinjenicu da je Luis klasa iznad oba Klicka, sto ovu polemiku cini potpuno besmislenom.

vince carter

pre 4 godine

@mikii sto znaci pojmasu da je Oliver Mcall bolji od Lewisa jer je resio mec jednim udarcem :D i njega Lewis nije dobio ni u revansu jer je Mcall odustao od borbe u psihickom rastrojstvu. Ray Mercer je bio egal sa Lewisom! Te posekotine u boksu su normalna pojava,Klicko nije bio uzdrman,napravljena je rasekotina koja se pogorsavala ali nije bilo nikakvog nokdauna,George St.Pierre posle svake borbe je izgledao mnogo gore od Klicka a pobedjivao je i to tvoj mozak nikada nece registrovati.

Ратко Младић

pre 4 godine

@Miki pogledaj ti ponovo mec Klicko vs Luis. Razbio ga je Klicko do posjekotine. Znaci gomila cistih udaraca je prosla, jednostavno nadboksovo je Luisa iz 1 u 1

Mikii

pre 4 godine

Dosao je nespreman protiv kante Rahmana i popio patos,poucen iskustvom sigurno nije ponovio istu gresku a i njegova izjava posle samog meca sa Klickom u ringu kaze sve!
(vince carter, 23. februar 2020 18:40)

Sta govori? Luis je nakon meca izjavio da je bio emotivno istrosen nakon meca sa Tajsonom, i da se svega dve nedelje pripremao za Klicka. Jos mu je rekao: "Dovedi svog brata, i njega cu prebiti". Ono sto je cinjenica je da je Luis bio daleko od svojih najboljih dana i jednom nogom vec u penziji. Iako nisam neki njegov preterani ljubitelj, covek je bio strasan bokser, i uzasno potcenjen. Ono sto me je uvek nerviralo kod njega jeste to sto je cesto znao da potceni svoje rivale, izmedju ostalih McCall-a, Rahmana, Mersera, Mavrovica, Klicka...

Mikii

pre 4 godine

da da,samo kad Lewis ne odradi onako kako ti zamisljas onda je podcenjivanje a kad su drugi u pitanju onda to nije slucaj. Tajson nije podcenio Daglasa ali Lewis mcalla jeste itd. Lewis je rekao da je Klicko odlican posle meca a Wladimir tad uopste nije bio na nivou svog brata,Vitali je dva puta svetio Wladimirove poraze. @Petar u pitanju su bile 5 rundi sa Mcallom i obicno kas bokser gubi runde ne ide po ringu i place,utvrdjeno je da je Mcall fijuknuo sto nema veze sa borbom nego njegovim privatnim zivotom i bio je na koksu.
(vince carter, 23. februar 2020 20:02

Kad bokser takvog kvaliteta izgubi od nekakvih MekKolova i Rahmana, te se muci sa Mavrovicima, znaci da nesto nije u redu. To je ono nesto sto se logikom zove. I kaze se i pise "poTcenio" . Bolje da uzmes knjigu iz pravopisa maternjeg ti jezika, nego sto ulazis u polemiku bez jednog jedinog argumenta.

vince carter

pre 4 godine

@mikii da da,samo kad Lewis ne odradi onako kako ti zamisljas onda je podcenjivanje a kad su drugi u pitanju onda to nije slucaj. Tajson nije podcenio Daglasa ali Lewis mcalla jeste itd. Lewis je rekao da je Klicko odlican posle meca a Wladimir tad uopste nije bio na nivou svog brata,Vitali je dva puta svetio Wladimirove poraze. @Petar u pitanju su bile 5 rundi sa Mcallom i obicno kas bokser gubi runde ne ide po ringu i place,utvrdjeno je da je Mcall fijuknuo sto nema veze sa borbom nego njegovim privatnim zivotom i bio je na koksu.

vince carter

pre 4 godine

Mcall nije dobijao nikakve batine od Lewisa,niti je bio uzdrman,niti teze pogodjen,rasecen niti bilo sta,vec je samo poceo da seta po ringu spustenih ruku i kasnije je utvrdjeno da je pukao mentalno. Lewis nije mnogo iznad Vitali Klicka,zamalo je izgubio od Raya Mercera,Lewis je dosao nespreman protiv klicka,izgovori! Dosao je nespreman protiv kante Rahmana i popio patos,poucen iskustvom sigurno nije ponovio istu gresku a i njegova izjava posle samog meca sa Klickom u ringu kaze sve!

Petar

pre 4 godine

''Mcall nije dobijao nikakve batine od Lewisa,niti je bio uzdrman,niti teze pogodjen,rasecen niti bilo sta,vec je samo poceo da seta po ringu spustenih ruku i kasnije je utvrdjeno da je pukao mentalno.''

Da, kao puko je eto tako.

Izgubio je sve runde, nije ništa mogao napraviti i znao je da mu slijedi poraz 12-0 u rundama ili nokaut. I zato je mentalno puko.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Gledao sam meč,i mogu reći da je bio dobar.Prava muška borba ali,ali...Nije to,to kao nekada kada Tajson grune a tebi u koji gledaš preko TV zvone uši...Nema toga više...

Mikii

pre 4 godine

Vitali je bio fenomenalan,nakon povrede je radio "sigurne" meceve ali pre toga fantastican mec kada je osvetio Wladimira protiv Sandersa i kada je demolirao Dany Wiliamsa,takodje je nadboksovao Lewisa do rasekotine. Holifild je bio ratnik koji je isao napred,koji je i u poznim godinama realno dobio Valueva kada je pokraden.
(vince carter, 23. februar 2020 11:36)

Vitalij je bio odlican bokser koji je "nadboksovao" Luisa samo iz razloga sto je ovaj em vec bio pred penzijom, mentalno potrosen posle pobede nad Tajsonom, em nije bio ni priblizno fizicki spreman za taj mec. Pritom, to "nadboksavanje" se ogledalo bukvalno u nijansi, i nije znacilo apsolutno nista, sto je Britanac i pokazao resivsi mec jednim udarcem. Luis je klasa iznad brace Klicko, i to ce potvrditi svako ko iole nesto zna o boksu.

Ратко Младић

pre 4 godine

@Miki pogledaj ti ponovo mec Klicko vs Luis. Razbio ga je Klicko do posjekotine. Znaci gomila cistih udaraca je prosla, jednostavno nadboksovo je Luisa iz 1 u 1

Mikii

pre 4 godine

pogledaj ti ponovo mec Klicko vs Luis. Razbio ga je Klicko do posjekotine. Znaci gomila cistih udaraca je prosla, jednostavno nadboksovo je Luisa iz 1 u 1
(Ратко Младић, 23. februar 2020 16:44

Da ga je Klicko razbio, Luis bi pao. Umesto toga, Klicko je zavrsio mec toliko loseg izgleda da ga rodjena majka ne bi prepoznala. Svaki tvoj dalji komentar je suvisan.

vince carter

pre 4 godine

Style make fights! Bokser tipa Wilder savrseno bi legao Majku Tajsonu,koji bi skratio distancu i ulazio u njega,Wilder ima vrlo slab rad nogu,otvorene swingove sa druge strane,Tajson iz prajma mnogo brz i fenomenalne eskivaze i taj Buster Daglas koji ga je dobio vidno je bio bolji bokser od Wildera,koji ima suvise kredita u odnosu na Joshou,koji se vec u 15tom mecu karijere susreo sa odlicnim protivnikom Dilijan Wajtom u mozda najlepsem mecu za gledanje u zadnjih 15 godina,makljaza plus atmosfera na tribinama. Frejzer je u 3 meca davao prave ratove Aliju,dok je 2 puta demoliran od Formana,dok je Ali nokautirao Big Dzordza,zato kazem da stilovi odredjuju ishod,neko nekom jednostavno ne lezi. Sa druge strane Majk Tajson bi imao velikih problema sa Fjurijem,jer je ovaj dobar u bliskoj borbi i eskivazama,takodje inteligentan,kao sto je sada naslanjanjem na Wildera u klincu svom tezinom umarao svog protivnika. Joshou ne vole jer je "ziheraski" odradio Parkera,takama,Ruiza ali to je isto uradio Lenox Lewis protiv Davida Tue,distanca i bezanje od Tuinih razornih udaraca. Ja bi voleo da su se borili prajm Vitali Klicko i Fjuri. Vitali je bio fenomenalan,nakon povrede je radio "sigurne" meceve ali pre toga fantastican mec kada je osvetio Wladimira protiv Sandersa i kada je demolirao Dany Wiliamsa,takodje je nadboksovao Lewisa do rasekotine. Holifild je bio ratnik koji je isao napred,koji je i u poznim godinama realno dobio Valueva kada je pokraden.

Mikii

pre 4 godine

da da,samo kad Lewis ne odradi onako kako ti zamisljas onda je podcenjivanje a kad su drugi u pitanju onda to nije slucaj. Tajson nije podcenio Daglasa ali Lewis mcalla jeste itd. Lewis je rekao da je Klicko odlican posle meca a Wladimir tad uopste nije bio na nivou svog brata,Vitali je dva puta svetio Wladimirove poraze. @Petar u pitanju su bile 5 rundi sa Mcallom i obicno kas bokser gubi runde ne ide po ringu i place,utvrdjeno je da je Mcall fijuknuo sto nema veze sa borbom nego njegovim privatnim zivotom i bio je na koksu.
(vince carter, 23. februar 2020 20:02

Kad bokser takvog kvaliteta izgubi od nekakvih MekKolova i Rahmana, te se muci sa Mavrovicima, znaci da nesto nije u redu. To je ono nesto sto se logikom zove. I kaze se i pise "poTcenio" . Bolje da uzmes knjigu iz pravopisa maternjeg ti jezika, nego sto ulazis u polemiku bez jednog jedinog argumenta.

Ратко Младић

pre 4 godine

Dzosua je balon. Mada mislim da on protiv Furija nece bacati vise od 2 povezana udarca bas zbog toga da ne bi izduvao i sto ce mu trebati ozbiljna kondicija kako bi dogurao do nekog “pada koncentracije kod Furija” i tu ga zavrsio jednim udarcem. To je neko moje predvidjanje :D

Ivan

pre 4 godine

Vala svako ko misli da će Fjuri lagano riješit Džošuuuu griješi,Džošua ima razoran udarac,mnogo bolje kretanje od Vajldera i mnogo veći IQ od Vajldera,biće taj meč kao šah,Džošua je pokazao u zadnjem meču da može da se prilagodi svakome,tako da će i protiv Fjuria da se prilagodi,isto važi i za Fjuria,jedva čekam meč i nadam se da će Fjuri da objedini sve titule.

vince carter

pre 4 godine

Mcall nije dobijao nikakve batine od Lewisa,niti je bio uzdrman,niti teze pogodjen,rasecen niti bilo sta,vec je samo poceo da seta po ringu spustenih ruku i kasnije je utvrdjeno da je pukao mentalno. Lewis nije mnogo iznad Vitali Klicka,zamalo je izgubio od Raya Mercera,Lewis je dosao nespreman protiv klicka,izgovori! Dosao je nespreman protiv kante Rahmana i popio patos,poucen iskustvom sigurno nije ponovio istu gresku a i njegova izjava posle samog meca sa Klickom u ringu kaze sve!

vince carter

pre 4 godine

@mikii sto znaci pojmasu da je Oliver Mcall bolji od Lewisa jer je resio mec jednim udarcem :D i njega Lewis nije dobio ni u revansu jer je Mcall odustao od borbe u psihickom rastrojstvu. Ray Mercer je bio egal sa Lewisom! Te posekotine u boksu su normalna pojava,Klicko nije bio uzdrman,napravljena je rasekotina koja se pogorsavala ali nije bilo nikakvog nokdauna,George St.Pierre posle svake borbe je izgledao mnogo gore od Klicka a pobedjivao je i to tvoj mozak nikada nece registrovati.

Mikii

pre 4 godine

@mikii sto znaci pojmasu da je Oliver Mcall bolji od Lewisa jer je resio mec jednim udarcem :D i njega Lewis nije dobio ni u revansu jer je Mcall odustao od borbe u psihickom rastrojstvu. Ray Mercer je bio egal sa Lewisom! Te posekotine u boksu su normalna pojava,Klicko nije bio uzdrman,napravljena je rasekotina koja se pogorsavala ali nije bilo nikakvog nokdauna,George St.Pierre posle svake borbe je izgledao mnogo gore od Klicka a pobedjivao je i to tvoj mozak nikada nece registrovati.
(vince carter, 23. februar 2020 17:48)

McCall je dobijao teske batine od Luisa pre nego sto je mec prekinut :) Pricas, a pojma nemas. Nijednog momenta nisam rekao da je Luis bolji od Klicka jer je mec resio jednim udarcem, on je od Klicka bolji iz toliko mnogo razloga. Zanimljivo je da nijednog jedinog momenta ne osporavas cinjenicu da je Luis klasa iznad oba Klicka, sto ovu polemiku cini potpuno besmislenom.

Mikii

pre 4 godine

Dosao je nespreman protiv kante Rahmana i popio patos,poucen iskustvom sigurno nije ponovio istu gresku a i njegova izjava posle samog meca sa Klickom u ringu kaze sve!
(vince carter, 23. februar 2020 18:40)

Sta govori? Luis je nakon meca izjavio da je bio emotivno istrosen nakon meca sa Tajsonom, i da se svega dve nedelje pripremao za Klicka. Jos mu je rekao: "Dovedi svog brata, i njega cu prebiti". Ono sto je cinjenica je da je Luis bio daleko od svojih najboljih dana i jednom nogom vec u penziji. Iako nisam neki njegov preterani ljubitelj, covek je bio strasan bokser, i uzasno potcenjen. Ono sto me je uvek nerviralo kod njega jeste to sto je cesto znao da potceni svoje rivale, izmedju ostalih McCall-a, Rahmana, Mersera, Mavrovica, Klicka...

Petar

pre 4 godine

''Mcall nije dobijao nikakve batine od Lewisa,niti je bio uzdrman,niti teze pogodjen,rasecen niti bilo sta,vec je samo poceo da seta po ringu spustenih ruku i kasnije je utvrdjeno da je pukao mentalno.''

Da, kao puko je eto tako.

Izgubio je sve runde, nije ništa mogao napraviti i znao je da mu slijedi poraz 12-0 u rundama ili nokaut. I zato je mentalno puko.

vince carter

pre 4 godine

@mikii da da,samo kad Lewis ne odradi onako kako ti zamisljas onda je podcenjivanje a kad su drugi u pitanju onda to nije slucaj. Tajson nije podcenio Daglasa ali Lewis mcalla jeste itd. Lewis je rekao da je Klicko odlican posle meca a Wladimir tad uopste nije bio na nivou svog brata,Vitali je dva puta svetio Wladimirove poraze. @Petar u pitanju su bile 5 rundi sa Mcallom i obicno kas bokser gubi runde ne ide po ringu i place,utvrdjeno je da je Mcall fijuknuo sto nema veze sa borbom nego njegovim privatnim zivotom i bio je na koksu.

VladaNS

pre 4 godine

Realno, postoje četiri "velike" titule. WBC, IBF, WBA i recimo od pre 20 godina u tom rangu je i WBO. Kad je recimo Tyson bio "neprikosnoveni šampion sveta", od 1988. beše, to je značilo da ima tri pojasa - WBC, IBF, i WBA. Danas tako može da se nazove samo neko ko ima sva četiri pojasa, a što se retko dešava. Postoji još tona verzija poput IBO, WBF i sve moguće kombinacije skraćenica, ali ove četiri su jedino bitne.

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Ciganine kralje!

Najkompletniji boksač u novije doba. Od tehnike, taktike, pluća do magične eskivaže koju je pretvorio u samu umetnost.

Površnima deluje neatraktivno, nema grbe preko leđa i izvajan abdomen pa misle da je neki zalutali zadrigli amater. Čovek je zaista pravi bokser, ulična baraba koja ima herca, a ujedno i čiste inteligencije. Razmišlja non stop, minut po minut, rundu po rundu, kroji napad-odbranu i prilagođava baš svima.

Mnogo više je Fjuri stara škola nego oni što se lože i puvaju u prazno da to jesu.

Walldorf

pre 4 godine

Gledao sam mech.Kao klinac sam sa bratom i nasim pok.ocem gledao velikane ovog sporta.Na crno-belom TV-u.Od kako volim boks i pratim ga koliko stignem,ne pamtim da je neko od boraca bio onako unisten,razoren,prebijen, kao sto se to nocas desilo Vajlderu.Svaki udarac Fjuria je bukvalno unistavao Vajldera.Pomerao mu bubrege,izazivao nepravilan rad srca,ceo Vajlderov organizam je bukvalno bio pod sistematskim razaranjem.Ljudi cesto ne shvataju da su to ubitacni udarci.Koji bukvalno odvaljuju delove tela,izazivaju privremene shokove unutrasnjih organa.Fjuri je nocas bio pripremljeniji nego ikada.On nas nikada nece fascinirati fizickom pojavom.On se nikada nece uklopiti u neke,unapred stvorene,standarde izgleda vrhunskog borca.Ali,Tajson Fjuri JESTE vrhunski borac,i to je nesto sto obican ljubitelj boksa tesko moze,podsvesno,da prihvati.Odgovorno tvrdim,nocas je ubacen peshkir u ring,mozda i spasao Vajldera od nekih trajnih ostecenja organizma.On je nocas bio u masini za mlevenje mesa.U bezizglednoj situaciji,sto je,definitivno shokiralo sve njegove fanove.Na njegovom mestu,ne bi bilo pametno prihvatiti i treci mech protiv "Kralja Cigana".Mislim da je ta prica zavrsena.Na Fjurievom putu je(To je neizbezno,jer novac odlucuje o tome)Entoni Dzosua.Majstori spektakla ce od tog mecha napraviti globalni blokbaster.Mozemo samo zamisliti koliko ce tu para biti u igri.Ukoliko Fjuri bude pripremljen maksimalno,fokusiran i disciplinovan,pokupice sve pojaseve.To je neizbezno.Sportski pozdrav!

Barolo

pre 4 godine

Moze li neko da objasni koja koja je razlika sada u titulama sto drzi Joshua i sto drzi Fjuri? Da li jedan od njih ima bitnije titule? Kako to funkcionise?

Gong

pre 4 godine

Mislim da bi i Riddick Bowe (kao šampion koji je relativno kratko trajao) danas bio neprikosnoveni vladar, a kamoli neke jače face iz perioda od osamdesetih do Lennoxovog povlačenja 2004.

Ipak, sviđa mi se što se u poslednjih nekoliko godina ipak nešto dešava u kategoriji teškaša, gde svako dobro iskazuje neke sebi karakteristične kvalitete, ali fali više "kompletnijih" boraca.

jajaja

pre 4 godine

Fury Joshua bi bio spektakl i tu dajem prednost Fury-u... nevjerovatan je to borac, da se onako krece sa onim gabaritima... e mislim da bi sa od sebe manjim Usykom bilo bas zanimljivo jer se i ovaj prilagodjava protivniku. To bih ja bas volio da gledam i ako se posloze kockice mozda i dodje nekad do toga. To bi bio pravi mec za prave ljubitelje boksa :-)