Tenis 57

Utorak, 11.02.2020.

20:00

Oligopol i sve žrtve "velike trojke"

Podatak da su Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal osvojili 52 od poslednjih 60 Grend slem turnira dovoljno govori o dominaciji "velike trojke".

Oligopol i sve žrtve "velike trojke" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Trtmrt

pre 4 godine

Po mom misljenju ima tu jedna druga stvar zasto klinci ne mogu da se probiju na gren slemovima dok su na mastersima vec solidno uspesni poslednje 2-3 godine - a to su PODLOGE.
1) Australijen open - Prosto Djokovica je nemoguce pobediti ovde toliko mu dobro lezi brzina podloge i uslovi kao da je pravljena za njega, i pre je bio dominantan na AO ali je igrao dosta teske meceve, sada osvaja AO sa pola gasa cini mi se.
2) Rolan Garos- O cemu ovde da pricamo, treba da pobedis Nadala.Pisi propalo.
3) Wimbldon- Ovo mi je najinteresantnije jer postoje dva igraca trenutno koji znaju da igraju na travi: Djokovic i Federer. Ostatak tura NE ZNA da igra na travi. Nema tu misterije, jednostavno jako malo turnira se igra na travi, nijedan masters, i igraci nemaju kad da nauce niti su tokom skolovanja imali podstrek. Pre su se igraci mnogo bolje snalazili na travi, igrao se dosta servis/volej, dosta se improvizovalo itd. Sada klince uce ili da budu betonci linijasi ili da riljaju sljaku (spanski metod).
Taj nedostatak mastovitosti u igri se tacno vidi na Wimbldonu, uglavnom do zavrsnice dolaze Novak/Roger, bombarderi i ponekad Nadal cisto na klasu.
4) US Open - Ovo je mozda najbolja sansa da se neko od mladih probije. Zavrsava se sezona, svi su umorni i tu je sansa da neko od klinaca na svezinu i mladost iznenadi. Prosle godine zamalo Medvedev koji je posteno izmucio Nadala. Tako da mislim da cemo ove godine bas ovde mozda dobiti novog gren slem sampiona.

NS

pre 4 godine

Medvedev nije mislio nista lose. Nadal ima jednu siguricu. Ostala 3 su koliko-toliko izvesna. Moze se desiti da Nole osvoji sva 3, jer je najbolji na tim podlogama, ali moze se desiti i da ne osvoji nijedan. Na Vimbldonu je odlucio jedan poen da ne bude 21/15 za Federera, Nadal je iskoristio sansu na US Openu. Dominik je isto bio blizu pobede posle 3 seta na AO. Novak je zato najbolji jer je ispalo kako je ispalo, 17/20, ali mozda se stvari preokrenu na nekim od sledecih GS.

NikolaKG80

pre 4 godine

@Sloun, zaista nema smisla da vrednuješ masterse kao GS. Treba vrednovati turnire tačno onoliko koliko ATP poena donose, plus bih ubacio u jednačinu i OI koje si izostavio.

Ime šampiona

pre 4 godine

Federer je svoj prvi slem osvojio pre 17 godina, a svoja poslednja 3 slema u 36. i 37. godini života. Zaista impresivno.

Prošle godine je igrao finale Vimbldona i bio na poen od titule, ove godine polufinale AO. Nije najbolji, ali i dalje je konkurentan. Nakantaju ga ponekad, ali ne razvaljuju ga sistematski. A sledeće godine puni 40. Fascinantno.

Između ostalih, to je jedan jak razlog zašto se smatra za GOAT.

Nadam se da će i Novak toliko trajati i svoje poslednje slemove osvajati u tim godinama. Uz još poneki između, to bi onda bilo to.

Lik

pre 4 godine

Sledeća velika trojka biće Tim, Cicipas i Medvedev. Možda se i Šapovalov ušunja tu negde, Kirjos će postati kao Monfis, zabavljaće publiku ali dalje od polufinala neće moći.

I ja sam Jumko

pre 4 godine

@marenish Kralju nisi ti ali pogledaj komentare. Ne kontate da samo vama udara kontru? Pa niste bas toliko ..... Ali badava i eto ako ti nisi to nabrojano osetis se prozvanim i znas o cemu govorim pa odma da nadjem devojku i slicne vase doskocice. A ja ga samo ukapirao sta radi za razliku od vas pa mu odgovarate

marenish

pre 4 godine

Zato sto ste izrazito, ali izrazito bezobrazni, bez postovanja, kulture, sportskog vitestva, licemerni...
(I ja sam Jumko, 11. februar 2020 22:00)

A gde sam ja tacno ovde bio bezobrazan, nekulturan, licemeran ...? Covek ima ozbiljan problem, svaku vest komentarise. Cak i da se sprda, opet nije bas sam sa sobom da ide na refresh non stop i ceka vest o Djokovicu. Bolje devojku neku da nadjete i ti i on. Sportsko-viteski pozdrav.

Ludi Milojko

pre 4 godine

Mislim da Nadal i Đoković imaju najveće šanse da osvoje najveći broj velikih titula (GS + masters + završni turniri + OI)i Đoković ako odigra dobro ovu sezonu imaće najviše nedelja kao prvi na rang listi.Takođe Nadala samo 1 GS deli do 20 titula. Međutim rezultati njih trojice zajedno su zaista impresivni.

Jumko

pre 4 godine

@Milos Mislis da i jedna osoba sa vise uredjaja lupi minus npr? Pa imate srece sto svaka osoba koja glasa onako kako vam se ne svidja ne ostavi komentar! Pa nacisto bi poludeli!

Goran

pre 4 godine

Ako se pogledaju najbolje trojke Open ere to su bili prvo Konors, Borg i Mekinro ili Lendl ali zajedno samo 26 ili 27 titula, posle toga Sampras, Agasi i Beker ili Edberg ali zajedno samo 28 titula. Trojica u istoj eri sa 56 titula se nece ponoviti 100 godina ali jos nije kraj. Brojace oni do preko 60.

Milos

pre 4 godine

(Jumko, 11. februar 2020 21:01)

(banjica, 11. februar 2020 20:34)

(King Roger., 11. februar 2020 20:08)

Jedna ista osoba, savet, ne replicirajte mu, urazumite se, ne replicirajte mu vise!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (5ko, 11. februar 2020 21:32)

Toliko sam puta skretao paznju na to da je to jedan isti trol koji menja nadimke kao carape i na svakoj vesti ovde o srpskim sportistima provocira,da ga jednostavno treba ignorisati ali ne vredi!! Evo opet i ja da apelujem uz tebe! Ignorisite trola!!!

mr

pre 4 godine

@ King Roger,

Зар ти није лакше да се ипсплачеш и тако се ослободиш бола? Зашто себе мучиш оволико дугим бесмисленим писањем?
(mr, 11. februar 2020 20:31)

Zahvaljujemo se na glasu.

Vi cete da placete kad Kralj Federer osvoji W i opet obori rekord.
(King Roger., 11. februar 2020 20:41)

Ти не разумеш ништа Кинже Роџере. Ми тј ја, навијам за Новака, не мрзим ниједног играча. А код тебе је обрнуто, потписујеш се са Рођа, а не избијаш са теме Новак. Ок, вероватноћа да си тролобот је огромна, али си и даље људско биће, па ценим да оволико троловање полако мења и твој карактер, и на крају ти постајеш оно што се представљаш.

Dominacija

pre 4 godine

Njih trojica zajedno imaju 105 godina, trenutno zauzimaju 3 mesta na vrhu ATP liste. Jedan od njih je UVEK u finalu iole važnijeg turnira. Koliko frustriranih generacija mlađih tenisera nose na duši...

Antun

pre 4 godine

Sve ok, ali Marin Cilic je uzeo USO, pogrijesili ste, nije bio blizu nego je uzeo....
(Kun' fu - Panda, 11. februar 2020 21:53)

Kao i da nije. Luzer vjeciti.

Jumko

pre 4 godine

@Sloun Kakvi Mastersi!? Dok se nije pojavio Djokovic nisi imao pojma sta su Mastersi! Koliko ima Sampras Mastersa? Mekinro? Lendl? Agasi? Safin? Necete nebitnim parametrima imenovati Djokovica u Goata, ma nema sanse!

40-15,haha

pre 4 godine

Federer je Goat.Kamo nolovci moze biti bolji Nolo kad gubi 74:73 u setovima uprkos sto ima 4 pobede vise a bila je veca razlika do skora.U tajbrejkovima Nolo vodi 16:12 a kad uzmemo u obzir da prethodna 3 od 4 meca je igrano 7 tajbrejkova i njih je uzeo Nolo dolazimo do toga da je do 2018 ili Federerove 37 godine on vodio i u tajbrejkove.Kazete Nolo vodi u finalima.A jel oni slabije igraju u poluginalima pa kao da tu ima neke razlike.2015 oni su odigrali 7 finala i 5:2 je za Nola znaci da je sve vazne srvari osvojio nakon Federerove starosti i da je od tada pocela njegova era.Do Federerove 33 Nolo je umao samo 5 GS to dosta govori.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (King Roger., 11. februar 2020 20:08)

Ovo ti je primer kad uzimaš lekove na svoju ruku!!!

chat: nick:

pre 4 godine

Kad je Federer imao 11 GS titula Nole je jos uvek bio na 0 istih. Iz te perspektive pricati o ovome danas je prosto neobjasnjivo a mi pricamo o tome.....Eeej bree.

Bl

pre 4 godine

@King Roger- to što je Federer stariji od Đokovića, Nadala i gotovo svih ostalih na turu nema nikakve veze. On je još aktivni teniser. Pristao je da se takmiči sa puno mlađima od sebe. Ne postoji gornja granica niti starosna razlika koje se moraju pridržavati. NIkakvim pravilnikom nije određeno koliko godina neko može da se takmiči, a pogotovo nije određeno koliko godina neki teniseri treba da se takmiče istovremeno da bj njihovi rezultati bili uporedivi. Muka mi je više od stalnog brojanja godina i lupetanja tipa "šta bi bilo da je/ kad bi bi bilo".
Federer, da nije čovjek kakav, izgleda, jeste- tašt i nabjeđen da je neprikosnoveni teniski bog za vjeki vjekov, trebao se povući prije par godina. Možda i prije osvajanja 20 GS. Svi bi to poštovali, a on se više ne bi morao nikome dokazivati, što, čini mi se, sada radi.
Ali, sujeta i taština su čudo ljudske prirode. Evo, ostarjeli Lejver, iako podržava Federera ( vjerujem zbog posla prvenstveno) insistira i sada na svojoj teniskoj veličini, pokušavajući obezvrijediti današnje tenisere.

Jumko

pre 4 godine

Ljudi, ja se ne vodim kao 90% Srbije "sta bi bilo kad bi bilo", npr. 2003, 04, 05, 06, sto naravno nikada necemo saznati, ali znam da je od 2008. pa do 2011, Djokovic uspeo osvojiti 1 GS i 3, 4 Mastersa od 30! Bolne, veoma bolne cinjenice koje pokazuju da bas i nije bila slaba era, pogotovu ako pogledamo na ju tjubu da je Djokovic i tada odlicno igrao! E sad, ako vi uspete nekako da mi dokazete da bi i Djokovic pobedjivao te "slabe rivale" kao Federer od 2002-2006, dobijate stan na poklon! Necete uspeti, ne znamo, ali znamo sta je posle bilo i protiv Rafe i protiv Federera, Safina, Rodika...

banjica

pre 4 godine

Kad Novak igra nema tu nikakvog oligopola, on ima monopol.
(Djido, 11. februar 2020 20:06)

Tek ćeš ti da vidiš ove godine ko je i šta je Rožije, kada uzme 21 i zlato na OI...**** nolovačko.

dare slovenac

pre 4 godine

Ljudi, ja se ne vodim kao 90% Srbije "sta bi bilo kad bi bilo", npr. 2003, 04, 05, 06, sto naravno nikada necemo saznati, ali znam da je od 2008. pa do 2011, Djokovic uspeo osvojiti 1 GS i 3, 4 Mastersa od 30! Bolne, veoma bolne cinjenice koje pokazuju da bas i nije bila slaba era, pogotovu ako pogledamo na ju tjubu da je Djokovic i tada odlicno igrao! E sad, ako vi uspete nekako da mi dokazete da bi i Djokovic pobedjivao te "slabe rivale" kao Federer od 2002-2006, dobijate stan na poklon! Necete uspeti, ne znamo, ali znamo sta je posle bilo i protiv Rafe i protiv Federera, Safina, Rodika...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 11. februar 2020 21:01)

čoveče, imaš li ti život? dobronamerno.., poseti doktore iako je kasno...

Sloun

pre 4 godine

Gren slemovi, Mastersi i zavrsni Mastersi su merilo. Kada se sva trojica penzionisu bice podvucena crta, za sada je Novak Goat a videcemo u buducnosti

Federer
20GS+28M+6ZM = 54

Nadal
19GS+35M+0ZM =54

Đoković
17GS+34M+5ZM = 56

banjica

pre 4 godine

Ali, sujeta i taština su čudo ljudske prirode. Evo, ostarjeli Lejver, iako podržava Federera ( vjerujem zbog posla prvenstveno) insistira i sada na svojoj teniskoj veličini, pokušavajući obezvrijediti današnje tenisere.
(Bl, 11. februar 2020 21:29)

Ti znaš kakav je Rožije, poznaješ ga lično!? A što se tiče toga "zbog posla", Pat Keš, Greg Rusedski i ostala bulumenta podržava Nola iz ljubavi možda? Svi ste vi na Srkijevom platnom spisku!

5ko

pre 4 godine

(Jumko, 11. februar 2020 21:01)

(banjica, 11. februar 2020 20:34)

(King Roger., 11. februar 2020 20:08)

Jedna ista osoba, savet, ne replicirajte mu, urazumite se, ne replicirajte mu vise!

banjica

pre 4 godine

Kad je Federer imao 11 GS titula Nole je jos uvek bio na 0 istih. Iz te perspektive pricati o ovome danas je prosto neobjasnjivo a mi pricamo o tome.....Eeej bree.
(chat: nick:, 11. februar 2020 21:08)

02.08.2020. pašće i poslednji bastion nolomanije. Federerizam će zavladi čitavim svetom. Gledajte gde ćete da bežite.

diplinž

pre 4 godine

znam da nije tema ko je od njih trojice najveći, ali sa ovim tabelarnim prikazom se fino vidi da je onaj plačko nakon svoje 28 godine, tj u poslednjih 10, osvojio SAMO ČETIRI GS! pa je li to goat? pa, Rafa je za njega bog te igre. Novak pogotovo. inače, i pored velikog poštovanja i ponosa koji osjećam zbog Novaka, ja lično smatram da niti jedan od njih trojice nije goat. to mjesto pripada Borgu...

Jumko

pre 4 godine

@5ko To ono "ma nije bilo 10 hiljada ljudi na ulici, nego 1362, u glavu"? Hahahahaha... Isti ste! Ej, a stvarno je cudo da vise od jedne osobe nije zaslepljeno Djokovicima... Troje? Ma nema sanse, njega svi vole! Hahahaha...

No1vak

pre 4 godine

Sto je jos gore,da Del Potro nije odigrao svoj mec zivota u finalu US Opena 2009.,a Vavrinka svoja dva meca zivota u finalima RG 2015. i US Opena 2016.,
danas ni Del Potra ne bi imali kao retkog osvajaca GS u eri velike trojke,a
odlicni Vavrinka bi sa smehotresima od igraca poput Cilica bio izjednacen sa 1 GS.Jednostavno do GS u zlatnoj eri tenisa se moze iskljucivo ako finale protiv nekog od njih trojica odigrate kao mec zivota.Zabluda je da ce bilo ko doci do GS od ovih mladjih dok se makar neko od trojice ne povuce.Sto
bi po svoji logici trebao da bude naduvenko iz Bazela,mada imam neki osecaj
da ce zbog Novaka igrati sve dok iole bude mogao da hoda.Nikad vise takve trojke.

King Roger.

pre 4 godine

@ King Roger,

Зар ти није лакше да се ипсплачеш и тако се ослободиш бола? Зашто себе мучиш оволико дугим бесмисленим писањем?
(mr, 11. februar 2020 20:31)

Zahvaljujemo se na glasu.

Vi cete da placete kad Kralj Federer osvoji W i opet obori rekord.

Medical time

pre 4 godine

Da li je istina da je Novak pretekao Federera u međusobnim tek kad je Federer prešao 35. godinu? I kad je bio tri godine stariji nego što je Novak danas. Nolo je izgubio završni od Federera i jedva je dobio Tima, iako je imao tri a Tim dva dana za udisanje kiseonika.

Urnebesni ste

pre 4 godine

@King Roger

Federer je Goat.Kamo nolovci moze biti bolji Nolo kad gubi 74:73 u setovima uprkos sto ima 4 pobede vise a bila je veca razlika do skora

Haha, sad smo poceli setove da brojimo. :D Od sledece godine gemove sabiramo.

Brajko

pre 4 godine

Kako guraju Federera svuda a od poslednjih 40 Grend slemova on osvojio 4 :D Federer treba da se pominje iskljucivo i samo u periodu od 2003. do 2008. godine

Nole G.O.A.T.

pre 4 godine

Kucajte na you tube: "Fenomen Djokovic - gost Nebojsa Viskovic", covek objasnio zasto Novak nije omiljen. Ono izlaganje treba staviti ovde kao vest.

Cole

pre 4 godine

Svi mi imamo favorite, mi Srbi volimo
Novaka, kao i Kinezi i Indijci, zapadni
svet Rafu i Rodzera. Po nama je GOAT Djole
iz milion razloga, ostatku je Nadal (mozda
ima osnova) i Federer cijim navijacima su
mediji isprali mozak i od njega napravili
pravo Bozanstvo. Daleko od toga da omalovazavam
Rodju ali cinjenica je da covek vec 10-tak
godina skoro da nista nije uradio na GS-movima,
doduse uzeo je tri ni kriv ni duzan dok su Novak
i Marej bili u autu zbog lakta i kuka. Ali jedno
je nesporno, a to je da kada se uporedjuju karijere
ove trojice velikana, nijedna karijera ne moze da se
iskaze na pravi nacin, a da se pri tom, ne pomenu
druga dvojica, kako danas, tako i kad budu okacili
reket o klin. Poz.

King Roger.

pre 4 godine

Federer je Goat.Kamo nolovci moze biti bolji Nolo kad gubi 74:73 u setovima uprkos sto ima 4 pobede vise a bila je veca razlika do skora.U tajbrejkovima Nolo vodi 16:12 a kad uzmemo u obzir da prethodna 3 od 4 meca je igrano 7 tajbrejkova i njih je uzeo Nolo dolazimo do toga da je do 2018 ili Federerove 37 godine on vodio i u tajbrejkove.Kazete Nolo vodi u finalima.A jel oni slabije igraju u poluginalima pa kao da tu ima neke razlike.2015 oni su odigrali 7 finala i 5:2 je za Nola znaci da je sve vazne srvari osvojio nakon Federerove starosti i da je od tada pocela njegova era.Do Federerove 33 Nolo je umao samo 5 GS to dosta govori.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

“Njih trojicu će neko kad-tad morati da zameni, a najveće šanse se daju Timu, Medvedevu i Zverevu.”
-Neće u 40 godina kada se povuku ova 3 velika igrača doće neki novi klinci...Stasava i mali Novakov sin...

Nole

pre 4 godine

Najveca komedija od svega sto ova "mlada" generacija poput Tima,Cicipasa i drugih ima po 26,23,22 godine itd.,i u svojim najboljim godinama nece moci nista jer ce trojka jos trajati,a onda kada se trojka povuce,oni ce svi imati po 30,27,26 itd.,pa ce njima doci neki mnogo talentovaniji klinci sa 20 nego sto su oni bili i oducavati ih tako da ni onda nece nista moci.Koja tuga za njih.

mr

pre 4 godine

@ King Roger,

Зар ти није лакше да се ипсплачеш и тако се ослободиш бола? Зашто себе мучиш оволико дугим бесмисленим писањем?

reflektor

pre 4 godine

Pazite,jesu oni najveci u istoriji.Svako na svoj nacin,svojim stilom,medjusobnim mecevima i ludackom posvecenoscu da bude bolji.To njih "tera" da budu i dalje glavni.E sad,detaljnom analizom tenisa od 2010. do danas sva trojica su igrali protiv 2-3 generacije.Marej,Vavrinka,Ferer,Delpo...Raonic,Nisikori,Agut,Dimitrov,Tim...Zverev,Cicipas,Medvedev,Kacanov...U svemu ovome,moru turnira,igraca,statistike,povreda,sve sve sve Novak je NAJBOLJI!Jos jedna stvar,jedini je koji je Rafu i Federera dobio jednom ili vise puta na n"njihovim" turnirima je Djokovic!Sve ovo su neoborive cinjenice.

veliki strumf

pre 4 godine

Niko nije mogao ni da sanja nakon Vavrinkune titule 2016. u Njujorku da će 2017., 2018, 2019. i evo pocetkom 2020. godine sve titule pokupiti samo ova trojica. U tim godinama. Neverovatan podatak!!!

g

pre 4 godine

Vi cete da placete kad Kralj Federer osvoji W i opet obori rekord.
(King Roger., 11. februar 2020 20:41)

Ajde Crnogorac brani Mila dole ostavi se Novaka

Milorad

pre 4 godine

Dobro je sve ovo,RF i RN u stvari rade nesvesno za Novaka,jer mislim da je iznad ove dvojice kad je u formi,te da ce se oni krvavo boriti sa mladjima, a i stvara se atmosfera da "kao" velika trojka bude sto duze prisutna.Dakle Novak samo da nastavi isto,nema za sad sta da se dira,masina radi tacno kako treba.

scoliony

pre 4 godine

Federer je Goat.Kamo nolovci moze biti bolji Nolo kad gubi 74:73 u setovima uprkos sto ima 4 pobede vise a bila je veca razlika do skora.U tajbrejkovima Nolo vodi 16:12 a kad uzmemo u obzir da prethodna 3 od 4 meca je igrano 7 tajbrejkova i njih je uzeo Nolo dolazimo do toga da je do 2018 ili Federerove 37 godine on vodio i u tajbrejkove.Kazete Nolo vodi u finalima.A jel oni slabije igraju u poluginalima pa kao da tu ima neke razlike.2015 oni su odigrali 7 finala i 5:2 je za Nola znaci da je sve vazne srvari osvojio nakon Federerove starosti i da je od tada pocela njegova era.Do Federerove 33 Nolo je umao samo 5 GS to dosta govori.
(King Roger., 11. februar 2020 20:08) Ko tebi drma kavez balegaru

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Federer je Goat.Kamo nolovci moze biti bolji Nolo kad gubi 74:73 u setovima uprkos sto ima 4 pobede vise a bila je veca razlika do skora.U tajbrejkovima Nolo vodi 16:12 a kad uzmemo u obzir da prethodna 3 od 4 meca je igrano 7 tajbrejkova i njih je uzeo Nolo dolazimo do toga da je do 2018 ili Federerove 37 godine on vodio i u tajbrejkove.Kazete Nolo vodi u finalima.A jel oni slabije igraju u poluginalima pa kao da tu ima neke razlike.2015 oni su odigrali 7 finala i 5:2 je za Nola znaci da je sve vazne srvari osvojio nakon Federerove starosti i da je od tada pocela njegova era.Do Federerove 33 Nolo je umao samo 5 GS to dosta govori.
(King Roger., 11. februar 2020 20:08)
Kralju,nije vest ko je G.O.A.T. već da li postoji mogućnost u eri ova 3 igrača da osvoji neki GS...Zašto ne čitaš vesti već gledaš da ostaviš čist hejt na svakoj Novakovoj vesti?!

veliki strumf

pre 4 godine

Niko nije mogao ni da sanja nakon Vavrinkune titule 2016. u Njujorku da će 2017., 2018, 2019. i evo pocetkom 2020. godine sve titule pokupiti samo ova trojica. U tim godinama. Neverovatan podatak!!!

No1vak

pre 4 godine

Sto je jos gore,da Del Potro nije odigrao svoj mec zivota u finalu US Opena 2009.,a Vavrinka svoja dva meca zivota u finalima RG 2015. i US Opena 2016.,
danas ni Del Potra ne bi imali kao retkog osvajaca GS u eri velike trojke,a
odlicni Vavrinka bi sa smehotresima od igraca poput Cilica bio izjednacen sa 1 GS.Jednostavno do GS u zlatnoj eri tenisa se moze iskljucivo ako finale protiv nekog od njih trojica odigrate kao mec zivota.Zabluda je da ce bilo ko doci do GS od ovih mladjih dok se makar neko od trojice ne povuce.Sto
bi po svoji logici trebao da bude naduvenko iz Bazela,mada imam neki osecaj
da ce zbog Novaka igrati sve dok iole bude mogao da hoda.Nikad vise takve trojke.

Nole

pre 4 godine

Najveca komedija od svega sto ova "mlada" generacija poput Tima,Cicipasa i drugih ima po 26,23,22 godine itd.,i u svojim najboljim godinama nece moci nista jer ce trojka jos trajati,a onda kada se trojka povuce,oni ce svi imati po 30,27,26 itd.,pa ce njima doci neki mnogo talentovaniji klinci sa 20 nego sto su oni bili i oducavati ih tako da ni onda nece nista moci.Koja tuga za njih.

Brajko

pre 4 godine

Kako guraju Federera svuda a od poslednjih 40 Grend slemova on osvojio 4 :D Federer treba da se pominje iskljucivo i samo u periodu od 2003. do 2008. godine

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

“Njih trojicu će neko kad-tad morati da zameni, a najveće šanse se daju Timu, Medvedevu i Zverevu.”
-Neće u 40 godina kada se povuku ova 3 velika igrača doće neki novi klinci...Stasava i mali Novakov sin...

40-15,haha

pre 4 godine

Federer je Goat.Kamo nolovci moze biti bolji Nolo kad gubi 74:73 u setovima uprkos sto ima 4 pobede vise a bila je veca razlika do skora.U tajbrejkovima Nolo vodi 16:12 a kad uzmemo u obzir da prethodna 3 od 4 meca je igrano 7 tajbrejkova i njih je uzeo Nolo dolazimo do toga da je do 2018 ili Federerove 37 godine on vodio i u tajbrejkove.Kazete Nolo vodi u finalima.A jel oni slabije igraju u poluginalima pa kao da tu ima neke razlike.2015 oni su odigrali 7 finala i 5:2 je za Nola znaci da je sve vazne srvari osvojio nakon Federerove starosti i da je od tada pocela njegova era.Do Federerove 33 Nolo je umao samo 5 GS to dosta govori.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (King Roger., 11. februar 2020 20:08)

Ovo ti je primer kad uzimaš lekove na svoju ruku!!!

scoliony

pre 4 godine

Federer je Goat.Kamo nolovci moze biti bolji Nolo kad gubi 74:73 u setovima uprkos sto ima 4 pobede vise a bila je veca razlika do skora.U tajbrejkovima Nolo vodi 16:12 a kad uzmemo u obzir da prethodna 3 od 4 meca je igrano 7 tajbrejkova i njih je uzeo Nolo dolazimo do toga da je do 2018 ili Federerove 37 godine on vodio i u tajbrejkove.Kazete Nolo vodi u finalima.A jel oni slabije igraju u poluginalima pa kao da tu ima neke razlike.2015 oni su odigrali 7 finala i 5:2 je za Nola znaci da je sve vazne srvari osvojio nakon Federerove starosti i da je od tada pocela njegova era.Do Federerove 33 Nolo je umao samo 5 GS to dosta govori.
(King Roger., 11. februar 2020 20:08) Ko tebi drma kavez balegaru

Cole

pre 4 godine

Svi mi imamo favorite, mi Srbi volimo
Novaka, kao i Kinezi i Indijci, zapadni
svet Rafu i Rodzera. Po nama je GOAT Djole
iz milion razloga, ostatku je Nadal (mozda
ima osnova) i Federer cijim navijacima su
mediji isprali mozak i od njega napravili
pravo Bozanstvo. Daleko od toga da omalovazavam
Rodju ali cinjenica je da covek vec 10-tak
godina skoro da nista nije uradio na GS-movima,
doduse uzeo je tri ni kriv ni duzan dok su Novak
i Marej bili u autu zbog lakta i kuka. Ali jedno
je nesporno, a to je da kada se uporedjuju karijere
ove trojice velikana, nijedna karijera ne moze da se
iskaze na pravi nacin, a da se pri tom, ne pomenu
druga dvojica, kako danas, tako i kad budu okacili
reket o klin. Poz.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Federer je Goat.Kamo nolovci moze biti bolji Nolo kad gubi 74:73 u setovima uprkos sto ima 4 pobede vise a bila je veca razlika do skora.U tajbrejkovima Nolo vodi 16:12 a kad uzmemo u obzir da prethodna 3 od 4 meca je igrano 7 tajbrejkova i njih je uzeo Nolo dolazimo do toga da je do 2018 ili Federerove 37 godine on vodio i u tajbrejkove.Kazete Nolo vodi u finalima.A jel oni slabije igraju u poluginalima pa kao da tu ima neke razlike.2015 oni su odigrali 7 finala i 5:2 je za Nola znaci da je sve vazne srvari osvojio nakon Federerove starosti i da je od tada pocela njegova era.Do Federerove 33 Nolo je umao samo 5 GS to dosta govori.
(King Roger., 11. februar 2020 20:08)
Kralju,nije vest ko je G.O.A.T. već da li postoji mogućnost u eri ova 3 igrača da osvoji neki GS...Zašto ne čitaš vesti već gledaš da ostaviš čist hejt na svakoj Novakovoj vesti?!

Urnebesni ste

pre 4 godine

@King Roger

Federer je Goat.Kamo nolovci moze biti bolji Nolo kad gubi 74:73 u setovima uprkos sto ima 4 pobede vise a bila je veca razlika do skora

Haha, sad smo poceli setove da brojimo. :D Od sledece godine gemove sabiramo.

reflektor

pre 4 godine

Pazite,jesu oni najveci u istoriji.Svako na svoj nacin,svojim stilom,medjusobnim mecevima i ludackom posvecenoscu da bude bolji.To njih "tera" da budu i dalje glavni.E sad,detaljnom analizom tenisa od 2010. do danas sva trojica su igrali protiv 2-3 generacije.Marej,Vavrinka,Ferer,Delpo...Raonic,Nisikori,Agut,Dimitrov,Tim...Zverev,Cicipas,Medvedev,Kacanov...U svemu ovome,moru turnira,igraca,statistike,povreda,sve sve sve Novak je NAJBOLJI!Jos jedna stvar,jedini je koji je Rafu i Federera dobio jednom ili vise puta na n"njihovim" turnirima je Djokovic!Sve ovo su neoborive cinjenice.

Sloun

pre 4 godine

Gren slemovi, Mastersi i zavrsni Mastersi su merilo. Kada se sva trojica penzionisu bice podvucena crta, za sada je Novak Goat a videcemo u buducnosti

Federer
20GS+28M+6ZM = 54

Nadal
19GS+35M+0ZM =54

Đoković
17GS+34M+5ZM = 56

mr

pre 4 godine

@ King Roger,

Зар ти није лакше да се ипсплачеш и тако се ослободиш бола? Зашто себе мучиш оволико дугим бесмисленим писањем?

5ko

pre 4 godine

(Jumko, 11. februar 2020 21:01)

(banjica, 11. februar 2020 20:34)

(King Roger., 11. februar 2020 20:08)

Jedna ista osoba, savet, ne replicirajte mu, urazumite se, ne replicirajte mu vise!

g

pre 4 godine

Vi cete da placete kad Kralj Federer osvoji W i opet obori rekord.
(King Roger., 11. februar 2020 20:41)

Ajde Crnogorac brani Mila dole ostavi se Novaka

Nole G.O.A.T.

pre 4 godine

Kucajte na you tube: "Fenomen Djokovic - gost Nebojsa Viskovic", covek objasnio zasto Novak nije omiljen. Ono izlaganje treba staviti ovde kao vest.

dare slovenac

pre 4 godine

Ljudi, ja se ne vodim kao 90% Srbije "sta bi bilo kad bi bilo", npr. 2003, 04, 05, 06, sto naravno nikada necemo saznati, ali znam da je od 2008. pa do 2011, Djokovic uspeo osvojiti 1 GS i 3, 4 Mastersa od 30! Bolne, veoma bolne cinjenice koje pokazuju da bas i nije bila slaba era, pogotovu ako pogledamo na ju tjubu da je Djokovic i tada odlicno igrao! E sad, ako vi uspete nekako da mi dokazete da bi i Djokovic pobedjivao te "slabe rivale" kao Federer od 2002-2006, dobijate stan na poklon! Necete uspeti, ne znamo, ali znamo sta je posle bilo i protiv Rafe i protiv Federera, Safina, Rodika...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 11. februar 2020 21:01)

čoveče, imaš li ti život? dobronamerno.., poseti doktore iako je kasno...

Dominacija

pre 4 godine

Njih trojica zajedno imaju 105 godina, trenutno zauzimaju 3 mesta na vrhu ATP liste. Jedan od njih je UVEK u finalu iole važnijeg turnira. Koliko frustriranih generacija mlađih tenisera nose na duši...

Milorad

pre 4 godine

Dobro je sve ovo,RF i RN u stvari rade nesvesno za Novaka,jer mislim da je iznad ove dvojice kad je u formi,te da ce se oni krvavo boriti sa mladjima, a i stvara se atmosfera da "kao" velika trojka bude sto duze prisutna.Dakle Novak samo da nastavi isto,nema za sad sta da se dira,masina radi tacno kako treba.

Milos

pre 4 godine

(Jumko, 11. februar 2020 21:01)

(banjica, 11. februar 2020 20:34)

(King Roger., 11. februar 2020 20:08)

Jedna ista osoba, savet, ne replicirajte mu, urazumite se, ne replicirajte mu vise!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (5ko, 11. februar 2020 21:32)

Toliko sam puta skretao paznju na to da je to jedan isti trol koji menja nadimke kao carape i na svakoj vesti ovde o srpskim sportistima provocira,da ga jednostavno treba ignorisati ali ne vredi!! Evo opet i ja da apelujem uz tebe! Ignorisite trola!!!

Ludi Milojko

pre 4 godine

Mislim da Nadal i Đoković imaju najveće šanse da osvoje najveći broj velikih titula (GS + masters + završni turniri + OI)i Đoković ako odigra dobro ovu sezonu imaće najviše nedelja kao prvi na rang listi.Takođe Nadala samo 1 GS deli do 20 titula. Međutim rezultati njih trojice zajedno su zaista impresivni.

Goran

pre 4 godine

Ako se pogledaju najbolje trojke Open ere to su bili prvo Konors, Borg i Mekinro ili Lendl ali zajedno samo 26 ili 27 titula, posle toga Sampras, Agasi i Beker ili Edberg ali zajedno samo 28 titula. Trojica u istoj eri sa 56 titula se nece ponoviti 100 godina ali jos nije kraj. Brojace oni do preko 60.

Bl

pre 4 godine

@King Roger- to što je Federer stariji od Đokovića, Nadala i gotovo svih ostalih na turu nema nikakve veze. On je još aktivni teniser. Pristao je da se takmiči sa puno mlađima od sebe. Ne postoji gornja granica niti starosna razlika koje se moraju pridržavati. NIkakvim pravilnikom nije određeno koliko godina neko može da se takmiči, a pogotovo nije određeno koliko godina neki teniseri treba da se takmiče istovremeno da bj njihovi rezultati bili uporedivi. Muka mi je više od stalnog brojanja godina i lupetanja tipa "šta bi bilo da je/ kad bi bi bilo".
Federer, da nije čovjek kakav, izgleda, jeste- tašt i nabjeđen da je neprikosnoveni teniski bog za vjeki vjekov, trebao se povući prije par godina. Možda i prije osvajanja 20 GS. Svi bi to poštovali, a on se više ne bi morao nikome dokazivati, što, čini mi se, sada radi.
Ali, sujeta i taština su čudo ljudske prirode. Evo, ostarjeli Lejver, iako podržava Federera ( vjerujem zbog posla prvenstveno) insistira i sada na svojoj teniskoj veličini, pokušavajući obezvrijediti današnje tenisere.

mr

pre 4 godine

@ King Roger,

Зар ти није лакше да се ипсплачеш и тако се ослободиш бола? Зашто себе мучиш оволико дугим бесмисленим писањем?
(mr, 11. februar 2020 20:31)

Zahvaljujemo se na glasu.

Vi cete da placete kad Kralj Federer osvoji W i opet obori rekord.
(King Roger., 11. februar 2020 20:41)

Ти не разумеш ништа Кинже Роџере. Ми тј ја, навијам за Новака, не мрзим ниједног играча. А код тебе је обрнуто, потписујеш се са Рођа, а не избијаш са теме Новак. Ок, вероватноћа да си тролобот је огромна, али си и даље људско биће, па ценим да оволико троловање полако мења и твој карактер, и на крају ти постајеш оно што се представљаш.

chat: nick:

pre 4 godine

Kad je Federer imao 11 GS titula Nole je jos uvek bio na 0 istih. Iz te perspektive pricati o ovome danas je prosto neobjasnjivo a mi pricamo o tome.....Eeej bree.

Antun

pre 4 godine

Sve ok, ali Marin Cilic je uzeo USO, pogrijesili ste, nije bio blizu nego je uzeo....
(Kun' fu - Panda, 11. februar 2020 21:53)

Kao i da nije. Luzer vjeciti.

marenish

pre 4 godine

Zato sto ste izrazito, ali izrazito bezobrazni, bez postovanja, kulture, sportskog vitestva, licemerni...
(I ja sam Jumko, 11. februar 2020 22:00)

A gde sam ja tacno ovde bio bezobrazan, nekulturan, licemeran ...? Covek ima ozbiljan problem, svaku vest komentarise. Cak i da se sprda, opet nije bas sam sa sobom da ide na refresh non stop i ceka vest o Djokovicu. Bolje devojku neku da nadjete i ti i on. Sportsko-viteski pozdrav.

Ime šampiona

pre 4 godine

Federer je svoj prvi slem osvojio pre 17 godina, a svoja poslednja 3 slema u 36. i 37. godini života. Zaista impresivno.

Prošle godine je igrao finale Vimbldona i bio na poen od titule, ove godine polufinale AO. Nije najbolji, ali i dalje je konkurentan. Nakantaju ga ponekad, ali ne razvaljuju ga sistematski. A sledeće godine puni 40. Fascinantno.

Između ostalih, to je jedan jak razlog zašto se smatra za GOAT.

Nadam se da će i Novak toliko trajati i svoje poslednje slemove osvajati u tim godinama. Uz još poneki između, to bi onda bilo to.

King Roger.

pre 4 godine

Federer je Goat.Kamo nolovci moze biti bolji Nolo kad gubi 74:73 u setovima uprkos sto ima 4 pobede vise a bila je veca razlika do skora.U tajbrejkovima Nolo vodi 16:12 a kad uzmemo u obzir da prethodna 3 od 4 meca je igrano 7 tajbrejkova i njih je uzeo Nolo dolazimo do toga da je do 2018 ili Federerove 37 godine on vodio i u tajbrejkove.Kazete Nolo vodi u finalima.A jel oni slabije igraju u poluginalima pa kao da tu ima neke razlike.2015 oni su odigrali 7 finala i 5:2 je za Nola znaci da je sve vazne srvari osvojio nakon Federerove starosti i da je od tada pocela njegova era.Do Federerove 33 Nolo je umao samo 5 GS to dosta govori.

Medical time

pre 4 godine

Da li je istina da je Novak pretekao Federera u međusobnim tek kad je Federer prešao 35. godinu? I kad je bio tri godine stariji nego što je Novak danas. Nolo je izgubio završni od Federera i jedva je dobio Tima, iako je imao tri a Tim dva dana za udisanje kiseonika.

King Roger.

pre 4 godine

@ King Roger,

Зар ти није лакше да се ипсплачеш и тако се ослободиш бола? Зашто себе мучиш оволико дугим бесмисленим писањем?
(mr, 11. februar 2020 20:31)

Zahvaljujemo se na glasu.

Vi cete da placete kad Kralj Federer osvoji W i opet obori rekord.

diplinž

pre 4 godine

znam da nije tema ko je od njih trojice najveći, ali sa ovim tabelarnim prikazom se fino vidi da je onaj plačko nakon svoje 28 godine, tj u poslednjih 10, osvojio SAMO ČETIRI GS! pa je li to goat? pa, Rafa je za njega bog te igre. Novak pogotovo. inače, i pored velikog poštovanja i ponosa koji osjećam zbog Novaka, ja lično smatram da niti jedan od njih trojice nije goat. to mjesto pripada Borgu...

Lik

pre 4 godine

Sledeća velika trojka biće Tim, Cicipas i Medvedev. Možda se i Šapovalov ušunja tu negde, Kirjos će postati kao Monfis, zabavljaće publiku ali dalje od polufinala neće moći.

Jumko

pre 4 godine

Ljudi, ja se ne vodim kao 90% Srbije "sta bi bilo kad bi bilo", npr. 2003, 04, 05, 06, sto naravno nikada necemo saznati, ali znam da je od 2008. pa do 2011, Djokovic uspeo osvojiti 1 GS i 3, 4 Mastersa od 30! Bolne, veoma bolne cinjenice koje pokazuju da bas i nije bila slaba era, pogotovu ako pogledamo na ju tjubu da je Djokovic i tada odlicno igrao! E sad, ako vi uspete nekako da mi dokazete da bi i Djokovic pobedjivao te "slabe rivale" kao Federer od 2002-2006, dobijate stan na poklon! Necete uspeti, ne znamo, ali znamo sta je posle bilo i protiv Rafe i protiv Federera, Safina, Rodika...

banjica

pre 4 godine

Ali, sujeta i taština su čudo ljudske prirode. Evo, ostarjeli Lejver, iako podržava Federera ( vjerujem zbog posla prvenstveno) insistira i sada na svojoj teniskoj veličini, pokušavajući obezvrijediti današnje tenisere.
(Bl, 11. februar 2020 21:29)

Ti znaš kakav je Rožije, poznaješ ga lično!? A što se tiče toga "zbog posla", Pat Keš, Greg Rusedski i ostala bulumenta podržava Nola iz ljubavi možda? Svi ste vi na Srkijevom platnom spisku!

banjica

pre 4 godine

Kad je Federer imao 11 GS titula Nole je jos uvek bio na 0 istih. Iz te perspektive pricati o ovome danas je prosto neobjasnjivo a mi pricamo o tome.....Eeej bree.
(chat: nick:, 11. februar 2020 21:08)

02.08.2020. pašće i poslednji bastion nolomanije. Federerizam će zavladi čitavim svetom. Gledajte gde ćete da bežite.

banjica

pre 4 godine

Kad Novak igra nema tu nikakvog oligopola, on ima monopol.
(Djido, 11. februar 2020 20:06)

Tek ćeš ti da vidiš ove godine ko je i šta je Rožije, kada uzme 21 i zlato na OI...**** nolovačko.

Jumko

pre 4 godine

@5ko To ono "ma nije bilo 10 hiljada ljudi na ulici, nego 1362, u glavu"? Hahahahaha... Isti ste! Ej, a stvarno je cudo da vise od jedne osobe nije zaslepljeno Djokovicima... Troje? Ma nema sanse, njega svi vole! Hahahaha...

Jumko

pre 4 godine

@Sloun Kakvi Mastersi!? Dok se nije pojavio Djokovic nisi imao pojma sta su Mastersi! Koliko ima Sampras Mastersa? Mekinro? Lendl? Agasi? Safin? Necete nebitnim parametrima imenovati Djokovica u Goata, ma nema sanse!

NS

pre 4 godine

Medvedev nije mislio nista lose. Nadal ima jednu siguricu. Ostala 3 su koliko-toliko izvesna. Moze se desiti da Nole osvoji sva 3, jer je najbolji na tim podlogama, ali moze se desiti i da ne osvoji nijedan. Na Vimbldonu je odlucio jedan poen da ne bude 21/15 za Federera, Nadal je iskoristio sansu na US Openu. Dominik je isto bio blizu pobede posle 3 seta na AO. Novak je zato najbolji jer je ispalo kako je ispalo, 17/20, ali mozda se stvari preokrenu na nekim od sledecih GS.

Jumko

pre 4 godine

@Milos Mislis da i jedna osoba sa vise uredjaja lupi minus npr? Pa imate srece sto svaka osoba koja glasa onako kako vam se ne svidja ne ostavi komentar! Pa nacisto bi poludeli!

I ja sam Jumko

pre 4 godine

@marenish Kralju nisi ti ali pogledaj komentare. Ne kontate da samo vama udara kontru? Pa niste bas toliko ..... Ali badava i eto ako ti nisi to nabrojano osetis se prozvanim i znas o cemu govorim pa odma da nadjem devojku i slicne vase doskocice. A ja ga samo ukapirao sta radi za razliku od vas pa mu odgovarate

NikolaKG80

pre 4 godine

@Sloun, zaista nema smisla da vrednuješ masterse kao GS. Treba vrednovati turnire tačno onoliko koliko ATP poena donose, plus bih ubacio u jednačinu i OI koje si izostavio.

Trtmrt

pre 4 godine

Po mom misljenju ima tu jedna druga stvar zasto klinci ne mogu da se probiju na gren slemovima dok su na mastersima vec solidno uspesni poslednje 2-3 godine - a to su PODLOGE.
1) Australijen open - Prosto Djokovica je nemoguce pobediti ovde toliko mu dobro lezi brzina podloge i uslovi kao da je pravljena za njega, i pre je bio dominantan na AO ali je igrao dosta teske meceve, sada osvaja AO sa pola gasa cini mi se.
2) Rolan Garos- O cemu ovde da pricamo, treba da pobedis Nadala.Pisi propalo.
3) Wimbldon- Ovo mi je najinteresantnije jer postoje dva igraca trenutno koji znaju da igraju na travi: Djokovic i Federer. Ostatak tura NE ZNA da igra na travi. Nema tu misterije, jednostavno jako malo turnira se igra na travi, nijedan masters, i igraci nemaju kad da nauce niti su tokom skolovanja imali podstrek. Pre su se igraci mnogo bolje snalazili na travi, igrao se dosta servis/volej, dosta se improvizovalo itd. Sada klince uce ili da budu betonci linijasi ili da riljaju sljaku (spanski metod).
Taj nedostatak mastovitosti u igri se tacno vidi na Wimbldonu, uglavnom do zavrsnice dolaze Novak/Roger, bombarderi i ponekad Nadal cisto na klasu.
4) US Open - Ovo je mozda najbolja sansa da se neko od mladih probije. Zavrsava se sezona, svi su umorni i tu je sansa da neko od klinaca na svezinu i mladost iznenadi. Prosle godine zamalo Medvedev koji je posteno izmucio Nadala. Tako da mislim da cemo ove godine bas ovde mozda dobiti novog gren slem sampiona.

King Roger.

pre 4 godine

Federer je Goat.Kamo nolovci moze biti bolji Nolo kad gubi 74:73 u setovima uprkos sto ima 4 pobede vise a bila je veca razlika do skora.U tajbrejkovima Nolo vodi 16:12 a kad uzmemo u obzir da prethodna 3 od 4 meca je igrano 7 tajbrejkova i njih je uzeo Nolo dolazimo do toga da je do 2018 ili Federerove 37 godine on vodio i u tajbrejkove.Kazete Nolo vodi u finalima.A jel oni slabije igraju u poluginalima pa kao da tu ima neke razlike.2015 oni su odigrali 7 finala i 5:2 je za Nola znaci da je sve vazne srvari osvojio nakon Federerove starosti i da je od tada pocela njegova era.Do Federerove 33 Nolo je umao samo 5 GS to dosta govori.

Medical time

pre 4 godine

Da li je istina da je Novak pretekao Federera u međusobnim tek kad je Federer prešao 35. godinu? I kad je bio tri godine stariji nego što je Novak danas. Nolo je izgubio završni od Federera i jedva je dobio Tima, iako je imao tri a Tim dva dana za udisanje kiseonika.

King Roger.

pre 4 godine

@ King Roger,

Зар ти није лакше да се ипсплачеш и тако се ослободиш бола? Зашто себе мучиш оволико дугим бесмисленим писањем?
(mr, 11. februar 2020 20:31)

Zahvaljujemo se na glasu.

Vi cete da placete kad Kralj Federer osvoji W i opet obori rekord.

Jumko

pre 4 godine

@Sloun Kakvi Mastersi!? Dok se nije pojavio Djokovic nisi imao pojma sta su Mastersi! Koliko ima Sampras Mastersa? Mekinro? Lendl? Agasi? Safin? Necete nebitnim parametrima imenovati Djokovica u Goata, ma nema sanse!

banjica

pre 4 godine

Kad Novak igra nema tu nikakvog oligopola, on ima monopol.
(Djido, 11. februar 2020 20:06)

Tek ćeš ti da vidiš ove godine ko je i šta je Rožije, kada uzme 21 i zlato na OI...**** nolovačko.

Jumko

pre 4 godine

Ljudi, ja se ne vodim kao 90% Srbije "sta bi bilo kad bi bilo", npr. 2003, 04, 05, 06, sto naravno nikada necemo saznati, ali znam da je od 2008. pa do 2011, Djokovic uspeo osvojiti 1 GS i 3, 4 Mastersa od 30! Bolne, veoma bolne cinjenice koje pokazuju da bas i nije bila slaba era, pogotovu ako pogledamo na ju tjubu da je Djokovic i tada odlicno igrao! E sad, ako vi uspete nekako da mi dokazete da bi i Djokovic pobedjivao te "slabe rivale" kao Federer od 2002-2006, dobijate stan na poklon! Necete uspeti, ne znamo, ali znamo sta je posle bilo i protiv Rafe i protiv Federera, Safina, Rodika...

banjica

pre 4 godine

Kad je Federer imao 11 GS titula Nole je jos uvek bio na 0 istih. Iz te perspektive pricati o ovome danas je prosto neobjasnjivo a mi pricamo o tome.....Eeej bree.
(chat: nick:, 11. februar 2020 21:08)

02.08.2020. pašće i poslednji bastion nolomanije. Federerizam će zavladi čitavim svetom. Gledajte gde ćete da bežite.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

“Njih trojicu će neko kad-tad morati da zameni, a najveće šanse se daju Timu, Medvedevu i Zverevu.”
-Neće u 40 godina kada se povuku ova 3 velika igrača doće neki novi klinci...Stasava i mali Novakov sin...

Jumko

pre 4 godine

@5ko To ono "ma nije bilo 10 hiljada ljudi na ulici, nego 1362, u glavu"? Hahahahaha... Isti ste! Ej, a stvarno je cudo da vise od jedne osobe nije zaslepljeno Djokovicima... Troje? Ma nema sanse, njega svi vole! Hahahaha...

scoliony

pre 4 godine

Federer je Goat.Kamo nolovci moze biti bolji Nolo kad gubi 74:73 u setovima uprkos sto ima 4 pobede vise a bila je veca razlika do skora.U tajbrejkovima Nolo vodi 16:12 a kad uzmemo u obzir da prethodna 3 od 4 meca je igrano 7 tajbrejkova i njih je uzeo Nolo dolazimo do toga da je do 2018 ili Federerove 37 godine on vodio i u tajbrejkove.Kazete Nolo vodi u finalima.A jel oni slabije igraju u poluginalima pa kao da tu ima neke razlike.2015 oni su odigrali 7 finala i 5:2 je za Nola znaci da je sve vazne srvari osvojio nakon Federerove starosti i da je od tada pocela njegova era.Do Federerove 33 Nolo je umao samo 5 GS to dosta govori.
(King Roger., 11. februar 2020 20:08) Ko tebi drma kavez balegaru

banjica

pre 4 godine

Ali, sujeta i taština su čudo ljudske prirode. Evo, ostarjeli Lejver, iako podržava Federera ( vjerujem zbog posla prvenstveno) insistira i sada na svojoj teniskoj veličini, pokušavajući obezvrijediti današnje tenisere.
(Bl, 11. februar 2020 21:29)

Ti znaš kakav je Rožije, poznaješ ga lično!? A što se tiče toga "zbog posla", Pat Keš, Greg Rusedski i ostala bulumenta podržava Nola iz ljubavi možda? Svi ste vi na Srkijevom platnom spisku!

diplinž

pre 4 godine

znam da nije tema ko je od njih trojice najveći, ali sa ovim tabelarnim prikazom se fino vidi da je onaj plačko nakon svoje 28 godine, tj u poslednjih 10, osvojio SAMO ČETIRI GS! pa je li to goat? pa, Rafa je za njega bog te igre. Novak pogotovo. inače, i pored velikog poštovanja i ponosa koji osjećam zbog Novaka, ja lično smatram da niti jedan od njih trojice nije goat. to mjesto pripada Borgu...

Lik

pre 4 godine

Sledeća velika trojka biće Tim, Cicipas i Medvedev. Možda se i Šapovalov ušunja tu negde, Kirjos će postati kao Monfis, zabavljaće publiku ali dalje od polufinala neće moći.

Jumko

pre 4 godine

@Milos Mislis da i jedna osoba sa vise uredjaja lupi minus npr? Pa imate srece sto svaka osoba koja glasa onako kako vam se ne svidja ne ostavi komentar! Pa nacisto bi poludeli!

40-15,haha

pre 4 godine

Federer je Goat.Kamo nolovci moze biti bolji Nolo kad gubi 74:73 u setovima uprkos sto ima 4 pobede vise a bila je veca razlika do skora.U tajbrejkovima Nolo vodi 16:12 a kad uzmemo u obzir da prethodna 3 od 4 meca je igrano 7 tajbrejkova i njih je uzeo Nolo dolazimo do toga da je do 2018 ili Federerove 37 godine on vodio i u tajbrejkove.Kazete Nolo vodi u finalima.A jel oni slabije igraju u poluginalima pa kao da tu ima neke razlike.2015 oni su odigrali 7 finala i 5:2 je za Nola znaci da je sve vazne srvari osvojio nakon Federerove starosti i da je od tada pocela njegova era.Do Federerove 33 Nolo je umao samo 5 GS to dosta govori.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (King Roger., 11. februar 2020 20:08)

Ovo ti je primer kad uzimaš lekove na svoju ruku!!!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Federer je Goat.Kamo nolovci moze biti bolji Nolo kad gubi 74:73 u setovima uprkos sto ima 4 pobede vise a bila je veca razlika do skora.U tajbrejkovima Nolo vodi 16:12 a kad uzmemo u obzir da prethodna 3 od 4 meca je igrano 7 tajbrejkova i njih je uzeo Nolo dolazimo do toga da je do 2018 ili Federerove 37 godine on vodio i u tajbrejkove.Kazete Nolo vodi u finalima.A jel oni slabije igraju u poluginalima pa kao da tu ima neke razlike.2015 oni su odigrali 7 finala i 5:2 je za Nola znaci da je sve vazne srvari osvojio nakon Federerove starosti i da je od tada pocela njegova era.Do Federerove 33 Nolo je umao samo 5 GS to dosta govori.
(King Roger., 11. februar 2020 20:08)
Kralju,nije vest ko je G.O.A.T. već da li postoji mogućnost u eri ova 3 igrača da osvoji neki GS...Zašto ne čitaš vesti već gledaš da ostaviš čist hejt na svakoj Novakovoj vesti?!

No1vak

pre 4 godine

Sto je jos gore,da Del Potro nije odigrao svoj mec zivota u finalu US Opena 2009.,a Vavrinka svoja dva meca zivota u finalima RG 2015. i US Opena 2016.,
danas ni Del Potra ne bi imali kao retkog osvajaca GS u eri velike trojke,a
odlicni Vavrinka bi sa smehotresima od igraca poput Cilica bio izjednacen sa 1 GS.Jednostavno do GS u zlatnoj eri tenisa se moze iskljucivo ako finale protiv nekog od njih trojica odigrate kao mec zivota.Zabluda je da ce bilo ko doci do GS od ovih mladjih dok se makar neko od trojice ne povuce.Sto
bi po svoji logici trebao da bude naduvenko iz Bazela,mada imam neki osecaj
da ce zbog Novaka igrati sve dok iole bude mogao da hoda.Nikad vise takve trojke.

Brajko

pre 4 godine

Kako guraju Federera svuda a od poslednjih 40 Grend slemova on osvojio 4 :D Federer treba da se pominje iskljucivo i samo u periodu od 2003. do 2008. godine

g

pre 4 godine

Vi cete da placete kad Kralj Federer osvoji W i opet obori rekord.
(King Roger., 11. februar 2020 20:41)

Ajde Crnogorac brani Mila dole ostavi se Novaka

Antun

pre 4 godine

Sve ok, ali Marin Cilic je uzeo USO, pogrijesili ste, nije bio blizu nego je uzeo....
(Kun' fu - Panda, 11. februar 2020 21:53)

Kao i da nije. Luzer vjeciti.

Cole

pre 4 godine

Svi mi imamo favorite, mi Srbi volimo
Novaka, kao i Kinezi i Indijci, zapadni
svet Rafu i Rodzera. Po nama je GOAT Djole
iz milion razloga, ostatku je Nadal (mozda
ima osnova) i Federer cijim navijacima su
mediji isprali mozak i od njega napravili
pravo Bozanstvo. Daleko od toga da omalovazavam
Rodju ali cinjenica je da covek vec 10-tak
godina skoro da nista nije uradio na GS-movima,
doduse uzeo je tri ni kriv ni duzan dok su Novak
i Marej bili u autu zbog lakta i kuka. Ali jedno
je nesporno, a to je da kada se uporedjuju karijere
ove trojice velikana, nijedna karijera ne moze da se
iskaze na pravi nacin, a da se pri tom, ne pomenu
druga dvojica, kako danas, tako i kad budu okacili
reket o klin. Poz.

reflektor

pre 4 godine

Pazite,jesu oni najveci u istoriji.Svako na svoj nacin,svojim stilom,medjusobnim mecevima i ludackom posvecenoscu da bude bolji.To njih "tera" da budu i dalje glavni.E sad,detaljnom analizom tenisa od 2010. do danas sva trojica su igrali protiv 2-3 generacije.Marej,Vavrinka,Ferer,Delpo...Raonic,Nisikori,Agut,Dimitrov,Tim...Zverev,Cicipas,Medvedev,Kacanov...U svemu ovome,moru turnira,igraca,statistike,povreda,sve sve sve Novak je NAJBOLJI!Jos jedna stvar,jedini je koji je Rafu i Federera dobio jednom ili vise puta na n"njihovim" turnirima je Djokovic!Sve ovo su neoborive cinjenice.

Sloun

pre 4 godine

Gren slemovi, Mastersi i zavrsni Mastersi su merilo. Kada se sva trojica penzionisu bice podvucena crta, za sada je Novak Goat a videcemo u buducnosti

Federer
20GS+28M+6ZM = 54

Nadal
19GS+35M+0ZM =54

Đoković
17GS+34M+5ZM = 56

Urnebesni ste

pre 4 godine

@King Roger

Federer je Goat.Kamo nolovci moze biti bolji Nolo kad gubi 74:73 u setovima uprkos sto ima 4 pobede vise a bila je veca razlika do skora

Haha, sad smo poceli setove da brojimo. :D Od sledece godine gemove sabiramo.

Bl

pre 4 godine

@King Roger- to što je Federer stariji od Đokovića, Nadala i gotovo svih ostalih na turu nema nikakve veze. On je još aktivni teniser. Pristao je da se takmiči sa puno mlađima od sebe. Ne postoji gornja granica niti starosna razlika koje se moraju pridržavati. NIkakvim pravilnikom nije određeno koliko godina neko može da se takmiči, a pogotovo nije određeno koliko godina neki teniseri treba da se takmiče istovremeno da bj njihovi rezultati bili uporedivi. Muka mi je više od stalnog brojanja godina i lupetanja tipa "šta bi bilo da je/ kad bi bi bilo".
Federer, da nije čovjek kakav, izgleda, jeste- tašt i nabjeđen da je neprikosnoveni teniski bog za vjeki vjekov, trebao se povući prije par godina. Možda i prije osvajanja 20 GS. Svi bi to poštovali, a on se više ne bi morao nikome dokazivati, što, čini mi se, sada radi.
Ali, sujeta i taština su čudo ljudske prirode. Evo, ostarjeli Lejver, iako podržava Federera ( vjerujem zbog posla prvenstveno) insistira i sada na svojoj teniskoj veličini, pokušavajući obezvrijediti današnje tenisere.

5ko

pre 4 godine

(Jumko, 11. februar 2020 21:01)

(banjica, 11. februar 2020 20:34)

(King Roger., 11. februar 2020 20:08)

Jedna ista osoba, savet, ne replicirajte mu, urazumite se, ne replicirajte mu vise!

I ja sam Jumko

pre 4 godine

@marenish Kralju nisi ti ali pogledaj komentare. Ne kontate da samo vama udara kontru? Pa niste bas toliko ..... Ali badava i eto ako ti nisi to nabrojano osetis se prozvanim i znas o cemu govorim pa odma da nadjem devojku i slicne vase doskocice. A ja ga samo ukapirao sta radi za razliku od vas pa mu odgovarate

Nole G.O.A.T.

pre 4 godine

Kucajte na you tube: "Fenomen Djokovic - gost Nebojsa Viskovic", covek objasnio zasto Novak nije omiljen. Ono izlaganje treba staviti ovde kao vest.

dare slovenac

pre 4 godine

Ljudi, ja se ne vodim kao 90% Srbije "sta bi bilo kad bi bilo", npr. 2003, 04, 05, 06, sto naravno nikada necemo saznati, ali znam da je od 2008. pa do 2011, Djokovic uspeo osvojiti 1 GS i 3, 4 Mastersa od 30! Bolne, veoma bolne cinjenice koje pokazuju da bas i nije bila slaba era, pogotovu ako pogledamo na ju tjubu da je Djokovic i tada odlicno igrao! E sad, ako vi uspete nekako da mi dokazete da bi i Djokovic pobedjivao te "slabe rivale" kao Federer od 2002-2006, dobijate stan na poklon! Necete uspeti, ne znamo, ali znamo sta je posle bilo i protiv Rafe i protiv Federera, Safina, Rodika...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 11. februar 2020 21:01)

čoveče, imaš li ti život? dobronamerno.., poseti doktore iako je kasno...

Milos

pre 4 godine

(Jumko, 11. februar 2020 21:01)

(banjica, 11. februar 2020 20:34)

(King Roger., 11. februar 2020 20:08)

Jedna ista osoba, savet, ne replicirajte mu, urazumite se, ne replicirajte mu vise!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (5ko, 11. februar 2020 21:32)

Toliko sam puta skretao paznju na to da je to jedan isti trol koji menja nadimke kao carape i na svakoj vesti ovde o srpskim sportistima provocira,da ga jednostavno treba ignorisati ali ne vredi!! Evo opet i ja da apelujem uz tebe! Ignorisite trola!!!

Nole

pre 4 godine

Najveca komedija od svega sto ova "mlada" generacija poput Tima,Cicipasa i drugih ima po 26,23,22 godine itd.,i u svojim najboljim godinama nece moci nista jer ce trojka jos trajati,a onda kada se trojka povuce,oni ce svi imati po 30,27,26 itd.,pa ce njima doci neki mnogo talentovaniji klinci sa 20 nego sto su oni bili i oducavati ih tako da ni onda nece nista moci.Koja tuga za njih.

mr

pre 4 godine

@ King Roger,

Зар ти није лакше да се ипсплачеш и тако се ослободиш бола? Зашто себе мучиш оволико дугим бесмисленим писањем?

Milorad

pre 4 godine

Dobro je sve ovo,RF i RN u stvari rade nesvesno za Novaka,jer mislim da je iznad ove dvojice kad je u formi,te da ce se oni krvavo boriti sa mladjima, a i stvara se atmosfera da "kao" velika trojka bude sto duze prisutna.Dakle Novak samo da nastavi isto,nema za sad sta da se dira,masina radi tacno kako treba.

chat: nick:

pre 4 godine

Kad je Federer imao 11 GS titula Nole je jos uvek bio na 0 istih. Iz te perspektive pricati o ovome danas je prosto neobjasnjivo a mi pricamo o tome.....Eeej bree.

veliki strumf

pre 4 godine

Niko nije mogao ni da sanja nakon Vavrinkune titule 2016. u Njujorku da će 2017., 2018, 2019. i evo pocetkom 2020. godine sve titule pokupiti samo ova trojica. U tim godinama. Neverovatan podatak!!!

mr

pre 4 godine

@ King Roger,

Зар ти није лакше да се ипсплачеш и тако се ослободиш бола? Зашто себе мучиш оволико дугим бесмисленим писањем?
(mr, 11. februar 2020 20:31)

Zahvaljujemo se na glasu.

Vi cete da placete kad Kralj Federer osvoji W i opet obori rekord.
(King Roger., 11. februar 2020 20:41)

Ти не разумеш ништа Кинже Роџере. Ми тј ја, навијам за Новака, не мрзим ниједног играча. А код тебе је обрнуто, потписујеш се са Рођа, а не избијаш са теме Новак. Ок, вероватноћа да си тролобот је огромна, али си и даље људско биће, па ценим да оволико троловање полако мења и твој карактер, и на крају ти постајеш оно што се представљаш.

marenish

pre 4 godine

Zato sto ste izrazito, ali izrazito bezobrazni, bez postovanja, kulture, sportskog vitestva, licemerni...
(I ja sam Jumko, 11. februar 2020 22:00)

A gde sam ja tacno ovde bio bezobrazan, nekulturan, licemeran ...? Covek ima ozbiljan problem, svaku vest komentarise. Cak i da se sprda, opet nije bas sam sa sobom da ide na refresh non stop i ceka vest o Djokovicu. Bolje devojku neku da nadjete i ti i on. Sportsko-viteski pozdrav.

Ludi Milojko

pre 4 godine

Mislim da Nadal i Đoković imaju najveće šanse da osvoje najveći broj velikih titula (GS + masters + završni turniri + OI)i Đoković ako odigra dobro ovu sezonu imaće najviše nedelja kao prvi na rang listi.Takođe Nadala samo 1 GS deli do 20 titula. Međutim rezultati njih trojice zajedno su zaista impresivni.

Goran

pre 4 godine

Ako se pogledaju najbolje trojke Open ere to su bili prvo Konors, Borg i Mekinro ili Lendl ali zajedno samo 26 ili 27 titula, posle toga Sampras, Agasi i Beker ili Edberg ali zajedno samo 28 titula. Trojica u istoj eri sa 56 titula se nece ponoviti 100 godina ali jos nije kraj. Brojace oni do preko 60.

Dominacija

pre 4 godine

Njih trojica zajedno imaju 105 godina, trenutno zauzimaju 3 mesta na vrhu ATP liste. Jedan od njih je UVEK u finalu iole važnijeg turnira. Koliko frustriranih generacija mlađih tenisera nose na duši...

Ime šampiona

pre 4 godine

Federer je svoj prvi slem osvojio pre 17 godina, a svoja poslednja 3 slema u 36. i 37. godini života. Zaista impresivno.

Prošle godine je igrao finale Vimbldona i bio na poen od titule, ove godine polufinale AO. Nije najbolji, ali i dalje je konkurentan. Nakantaju ga ponekad, ali ne razvaljuju ga sistematski. A sledeće godine puni 40. Fascinantno.

Između ostalih, to je jedan jak razlog zašto se smatra za GOAT.

Nadam se da će i Novak toliko trajati i svoje poslednje slemove osvajati u tim godinama. Uz još poneki između, to bi onda bilo to.

NikolaKG80

pre 4 godine

@Sloun, zaista nema smisla da vrednuješ masterse kao GS. Treba vrednovati turnire tačno onoliko koliko ATP poena donose, plus bih ubacio u jednačinu i OI koje si izostavio.

NS

pre 4 godine

Medvedev nije mislio nista lose. Nadal ima jednu siguricu. Ostala 3 su koliko-toliko izvesna. Moze se desiti da Nole osvoji sva 3, jer je najbolji na tim podlogama, ali moze se desiti i da ne osvoji nijedan. Na Vimbldonu je odlucio jedan poen da ne bude 21/15 za Federera, Nadal je iskoristio sansu na US Openu. Dominik je isto bio blizu pobede posle 3 seta na AO. Novak je zato najbolji jer je ispalo kako je ispalo, 17/20, ali mozda se stvari preokrenu na nekim od sledecih GS.

Trtmrt

pre 4 godine

Po mom misljenju ima tu jedna druga stvar zasto klinci ne mogu da se probiju na gren slemovima dok su na mastersima vec solidno uspesni poslednje 2-3 godine - a to su PODLOGE.
1) Australijen open - Prosto Djokovica je nemoguce pobediti ovde toliko mu dobro lezi brzina podloge i uslovi kao da je pravljena za njega, i pre je bio dominantan na AO ali je igrao dosta teske meceve, sada osvaja AO sa pola gasa cini mi se.
2) Rolan Garos- O cemu ovde da pricamo, treba da pobedis Nadala.Pisi propalo.
3) Wimbldon- Ovo mi je najinteresantnije jer postoje dva igraca trenutno koji znaju da igraju na travi: Djokovic i Federer. Ostatak tura NE ZNA da igra na travi. Nema tu misterije, jednostavno jako malo turnira se igra na travi, nijedan masters, i igraci nemaju kad da nauce niti su tokom skolovanja imali podstrek. Pre su se igraci mnogo bolje snalazili na travi, igrao se dosta servis/volej, dosta se improvizovalo itd. Sada klince uce ili da budu betonci linijasi ili da riljaju sljaku (spanski metod).
Taj nedostatak mastovitosti u igri se tacno vidi na Wimbldonu, uglavnom do zavrsnice dolaze Novak/Roger, bombarderi i ponekad Nadal cisto na klasu.
4) US Open - Ovo je mozda najbolja sansa da se neko od mladih probije. Zavrsava se sezona, svi su umorni i tu je sansa da neko od klinaca na svezinu i mladost iznenadi. Prosle godine zamalo Medvedev koji je posteno izmucio Nadala. Tako da mislim da cemo ove godine bas ovde mozda dobiti novog gren slem sampiona.