Tenis 103

Subota, 04.01.2020.

13:00

Đoković "poludeo" – uputio niz psovki na račun navijača FOTO

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, burno je reagovao u taj-brejku prvog seta meča protiv Kevina Andersona.

Ðokoviæ "poludeo" – uputio niz psovki na raèun navijaèa FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

103 Komentari

Sortiraj po:

II

pre 4 godine

(nikol dz feimija, 5. januar 2020 04:27)

Psovao je svoje navijace, Srbe , kako je kasnije izjavio kad im se izvinjavao zbog psovki koje im je uputio. Slabo pratite!

мики

pre 4 godine

Ovi tenisercici mnogo daju sebi za pravo. Zasto u ostalim sportovima publika ne mora da cuti kada se izvodi slobodno bacanje ili penal za pobedu? Ostalim sportistima ne treba koncentracija?
(CrawlingBackTooYou, 04. januar 2020 20:59)

шах, голф, карлинг, стони тенис, гимнастика, ...

мики

pre 4 godine

Ajde, idemo na minuse!
(Natalija, 04. januar 2020 18:42)

ниси дубока довољно минуса. разлог за минус је једноставан : Ана је вољена у Србији, а Бастијан је прилично прозиван у Немачкој, пре свега због брака са Српкињом. молим и тебе и друге да не вређате свој народ, ако сте Срби. ако нисте, вређајте свих народ до миле воље, ја ћу да игноришем пошто то нису моја посла.

мики

pre 4 godine

Verovatno mu drzis svecu u zivotu,pa znas da je los covek.
(Red, 04. januar 2020 16:35)

A ti da je dobar, smesni covece.
(Mikii, 04. januar 2020 21:24)

молим србомрсце да сјашу и нађу неки други сајт да тролују. мени је срце пуно када се Новак наљути да добрим разлогом, и никако ми не смета ни понека псовка. љубичице молим да увену што пре.

мики

pre 4 godine

I ovo treba da predstavlja iznenadjenje? Malo-malo, pa pokaze pravo lice, i to ne vidi samo onaj ko ne zeli. Vrhunski teniser, ali sve ostalo...
(lapsus, 04. januar 2020 23:53)

ја обожавам његово право лице. директан, паметан, без размазивања. прави шампион, а не отирач. можеш само да цркнеш од муке.

nikol dz feimija

pre 4 godine

BRAVOOOO KONAČNO NOVAČE, TAKO I TREBA. DOSTA VIŠE.

SVE JE FOLIRANJE.

SVAKA ČAST.

SAMO TAKO NASTAVI. NASTAVI U ISTOM STILU I NA TERENU I SA PUBLIKOM, dosta više laganja da su fini, nisu, drski su, nevaspitani, neobrazovani, bezobrazni, pogani, zli.

TAKO JE.

A NOVAKU NA CRTU NE MOGU.

DA LI NAVIJAJU ZA NJEGA, MNOGO GA JE BRIGA, BAŠ. Svakako neće za Srbina navijati, nemaju znanja ni obrazovanja, škola je tamo od njih napravila životinje koje znaju za novac i reprodukciju a sport je pražnjenje bez razmišljanja, šta im se servira to gutaju, kao i kada glasaju.

ZAPAD. PROPAST CARSTVA. Propast Zapada davno napisano...Adorno je genije.

ŽIVEO NOLE I BRAVO ZA SRPSKU POBEDU, IDEMO DALJE...

Rotpi

pre 4 godine

Prekinite da pljujete coveka.u ovakvoj situaciji bi svako iole normalan izreagovao jos i gore nego on. Bio sam tamo. Skoro cela arena je navijala za Novaka i bilo je par veoma napetih situacija u kojima je jako tesko da se covek uzdrzi .

da da

pre 4 godine

Lo Do To
Da, nešto se naprasno seti majčice Srbije tik pred Olimpijadu..u medjuvremenu ništa, eto toliko mu je stalo, a ti se seti evo ove činjenice i pokri se ušima kad je stid u pitanju.

lapsus

pre 4 godine

I ovo treba da predstavlja iznenadjenje? Malo-malo, pa pokaze pravo lice, i to ne vidi samo onaj ko ne zeli. Vrhunski teniser, ali sve ostalo...

Max von Laberg

pre 4 godine

Tesko je! NOVak je izabrao jedan weg (pravac)koji se ne svidja sto je najgore i tim neutralnim,koje interesuje igra tenis kao igra.Tu su naravno skoro svi agresivno kao Tiem Zverev Zizipas Dianhil Novak igra defansivno na dugi Rely to nija gledaocima zanimljivo,i sledi reakcija,zato je Federer i gledaniji on ne jede travu ne crta srce i slicno, izadjem odigram "ohne Schou"trocken pobedim pozdravim publiku i Dovidjenja.

Jack

pre 4 godine

Ovde pisu dosta njih koji nisu potrcali za loptom u zivotu,kada se igra fudbal ispred zgrade nerviranje i psovanje je kod nas Srba najnormalnija stvar, mi smo takav narod impulsivni, ratoborni ne volimo da gubimo jednostavno je tako, e Nole je nas ne krije to ne bezi od toga ok ne izgleda lepo ali jednostavno je tako kace od njega, i zbog toga izmedju ostalog ima najbolju karijeru u istoriji ovog sporta...

Beoman

pre 4 godine

@Tenis je kulturan sport.
(Marko, 4. januar 2020 15:19)
Nepostoji kulturan sport, kad se sportas moras biti nekulturan manje il vise da bi pobedio. nekultura i vulgarnost nijeisto. Tenis je sport bogatasa i probaju ga igrat deca oko 0,1% od sve dece. Da tennis proba igrat svako pa nijedan od ovih prvaka granslama nebi ni video atp.
Rzlika izmedju tenisa i florbora je da u tennisu lezi novac a u florbolu beda.

•|

pre 4 godine

@CrawlingBackTooYou

Problem je u tome što je neko doviknuo: "aut", a aut nije bio (a poen nije bio završen). Tako nesto pročitah u jednom komentaru sa tvitera, ne znam da li je tačno.

Marko

pre 4 godine

za mene je ovo sasvim normalna reakcija, jer bi i ja sam vjerovatno tako reagirao kao i Nole....kad vidis da te navijaci ne vole, protiv tebe su itd....pitas se zasto? iako navijam za Nadala, Novak je pravi covjek i tenisac....dobro da je stao samo na onome sta je rekao, da nije to otislo i dalje tj.u jos gore psovke....ja osobno ne znam (neka me netko ispravi) da je on nekoga uvrijedio ili rekao nesto protiv nekoga...a to sta se opet neki hvataju za nacionalnost su obicni....jer nisu svi ni sa ove nase i vase strane krivi za mnoge stvari i vrijeme je da se politika i nacionalnost (u negativnome kontextu) maknu iz sporta....

Losmi

pre 4 godine

Zamislite da je Federer tako reagovao! Kakvi bi komentari bili na eventualnu takvu vest? A zamislite šta bi se o njemu pisalo da je jeo travu na Vimbldonu!

Ovakav prostakluk od onakvog gospodina i mozemo samo da zamisljamo...

Mikii

pre 4 godine

Nola?? Ma di bi on, bre :) Njegovi botovi, naravno, opravdavaju, ne znajuci, jadni, da je njihov ljubimac javna licnost i da toliku kolicinu prostakluka sebi me sme da dozvoli. Publika ko publika, za svoje pare moze sta hoce. Moze i Nola, ali onda da znate di mu je mesto kad sledeci put ta ista publika dodeli nagradu Federeru i Nadalu. Davnih dana pricah da omrazenijeg tenisera od Monacanina nema. Mozete da ga dizete u nebesa koliko god hocete, seljakluk i prostakluk izmile kad im se najmanje nolovac nada. Hehehehehehehehe.

nikol dz feimija

pre 4 godine

(Gluposti, 04. januar 2020 18:30)

AMERIČKI MENTALITET lepo opisaste. Živite tamo naravno i čeznete za lepim poljima zelenim moravskim.

Maxaww

pre 4 godine

Laki je malo nervozan. Vidi i on koliko je sati i koliko je potonuo zbog Ivanisevica ali njegov ego i zelja da bude veliki pomiritelj i ujedinitelj je jaca od njega. Nece on osvojiti nista bitno ove godine, dzaba radost zbog pobede nad trecerazrednim igracima.

drop shot

pre 4 godine

Tacno. To treba da vazi i navijace? Ili igraci moraju da budu kulturni a navijaci? Oni ne moraju?
(323,

Navijaci su ponekad kulturni, posebno kad navijaju za Djokovica a kad
navijaju protiv onda su sljam nevidjeni, ma primitivci.

CrawlingBackTooYou

pre 4 godine

Ovi tenisercici mnogo daju sebi za pravo. Zasto u ostalim sportovima publika ne mora da cuti kada se izvodi slobodno bacanje ili penal za pobedu? Ostalim sportistima ne treba koncentracija?

Maksim

pre 4 godine

Kada Nole pobedi, ovi komentator izbacuju svoju frustraciju i pakost.Kažu da je onaj plačljivko Federer, veliki gospodin?Federer je najviše vredjao, potcenjivao i omalovažavao Novaka i ostale tenisere. Vidim da niste još preboleli Vimbldon.Polako, imaćete još duševnih bolova..!!

ju ju

pre 4 godine

Kakav teniser takvi i navijači, i ovi na tribinama koji misle da su jako bitni ako su uspeli da kupe kartu za ni oni ne znaju koji sport, tako i ovi ovde što ga brane pa koju god glupost i primitivizam ispoljio. Čuj u pravu je što pokazuje svetu svu nekulturu koju poseduje, a sa njom predstavlja i Srbiju. Ma care samo tako, bez tog prostakluka mnogi vidim ovde ne bi znali kako im zastava izgleda, ee moji vi, a može biti da mnogi pre Djokovića nisu znali psovke, gledajući njega su ih naučili. Pa on se dernjao i psovao svoje navijače, što situaciju čini još gorom. Ma nevidjeni car.

aršini

pre 4 godine

Da je ovo uradio Kirjos bilo bi više stotina ostrašćenih komentara,a pošto je to uradilo srpsko božanstvo onda je to prihvatljivo, normalno,pa čak i poželjno.

Milan

pre 4 godine

Srbiju skupo kosta takav neuravnotezen i nestabilan a siroko rasiren mentalitet zasnovan na infantilnom narcizmu gde ceo svet ima da se ustroji po nasoj zelji i potrebi a ako ne onda smo "opravdano" besni.
(Gluposti, 04. januar 2020 18:30)

Svaka čast, čoveče. U jednoj rečenici si opisao našu svakodnenicu.

Nažalost, kupio sam stan u jednoj zgradi sa dosta stanova. Neverovatno kako ljudi nemaju obzira za sve ostale ljude u zgradi. Kako ih ne dotiče da li možda neko mnogo radi pa mu smeta buka, kako se ostavlja smeće na sve strane itd. Kao da ceo svet postoji samo za njega samog a da smo mi svi ostali samo prateći elementi njegovog sveta.

Mnogo smo postali sebični i postajemo sve gori kao nacija, nema nama spasa.

Kako bi opisao sebe?

pre 4 godine

@Gluposti
Dobro što si se javio i što misliš da je nepoštovanje propisa i zakona nešto suludo, a da je skakanje, urlanje i trčanje po stanu normalno. U Odluci Grada Beograda o kućnom redu izričito piše da je skakanje, trčanje i pravljenje bilo kakve buke zabranjeno. Tebi niko ne brani da skačeš, trčiš i dereš se na livadi svoga zavičaja, ali u zgradama Beograda, evropske prestonice, građanske tradicije i kulture, nećeš se ponašati kao usplahireni divlji čovek. Ovi koji su te podržali na glasanju, a imaš većinu, samo pokazuju koliko ste necivilizovani. Zato vi slavite Novakovo ružno ponašanje i psovanje na terenu.

Cane

pre 4 godine

Novak je odavno procenio da ga ovo manje košta nego da vodi sa sobom plaćene navijače kao što rade drugi teniseri. Da li je ta procena bila dobra? Nekad jeste, nekad izgleda da nije. Novak pobesni kada mu ta procena izgleda pogrešno.
Zar neko zaista misli da eto jedino u tenisu ne postoje botovi? Ne da postoje, nego postoje i firme za angažovanje botova. Botova nema jedino tamo gde nema ni para, a u tenisu ima jako puno para.

Natalija

pre 4 godine

Čitam kako je neko napisao - Anu je ceo svet voleo. Vidite, Ana je bila pojava koja je svim svojim bićem odisala lepotom i lepim ponašanjem. U Srbiji nije bila mnogo voljena ni cenjena, vređali su je i na ovom sajtu, jer nije za njih bila "patrijotkinja", samo zato što se nije uklapala u srbski nacionalizam i primitivizam. Ovih dana ona i njen suprug (neki malo poznati nemački fudbaler) zaštitili su evropski brend svoje dece koji glasi "Švajnštajger Ivanović". Oni koji su to registrovali, neki iz EU, kažu u obrazloženju da deca imaju pravo na zaštitu brenda, koji nije nije lokalnog, nego globalnog značaja. Tako je i srpsko prezime Ivanović dobilo globalni značaj. Ajde, idemo na minuse!

drop shot

pre 4 godine

Nista neobicno od Novaka. Neobicno je kad njegovi roditelji pricaju
kako ga mrze zbog ... a nece da prihvate da je on antipatican jer je
pogresno vaspitan/nevaspitan. Znao je opsovati i Srdjana, toliko o
njegovom vaspitanju.

Gluposti

pre 4 godine

I ja počnem isto da se derem kad me isprovocira neko ili kad neko pokušava napravit budalom. To su reakcije normalnog čoveka ne ludog.
Istoo je Novak postupioo.
(Posmatrač, 4. januar 2020 14:58)

I ja imam komsiju koji sve sto mu zasmeta (a smeta mu sve sto vidi) smatra za opravdanu provokaciju i pocinje da se dernja i besni. Vise nam svima lici na ludog a ne normalnog coveka.
Srbiju skupo kosta takav neuravnotezen i nestabilan a siroko rasiren mentalitet zasnovan na infantilnom narcizmu gde ceo svet ima da se ustroji po nasoj zelji i potrebi a ako ne onda smo "opravdano" besni.

e

pre 4 godine

Imao si ti nole to nesportsko navijanje u celoj svojoj karijeri, ali si ćutao i pobeđivao. Danas nisi više toliko siguran u sebe i zato tako reaguješ. Nikad neću zaboraviti tvoj odgovor novinaru koji te pitao kako to izdržiš, a ti si odgovorio: Kada viču Rodžer, Rodžer ja to čujem Novak, Novak. Živci burazeru.

dusandrugi

pre 4 godine

U Devis kupu, što je isti sport je dozvoljeno navijanje. Zašto u košarci hiljadu ljudi može da ometa slobodno bacanje, a ovde ne?

Bl

pre 4 godine

Kako god, najdraže mi je kad se Novak Đoković razljuti. To samo znači da se ufurao u tenis i da mu je stalo do meča. Tenis je takav sport u kojem je neophodna tišina dok traje borba za poen,tj. sve dok se sudija ne oglasi. Onima koji vole galamu i "divlanje" na tribinama toplo prepotučujem da ne prate tenis. Čudno je da takvi istovremeno prigovaraju zabranama za publiku i emotivnim ispadima tenisera. Koliko god publici stalo do meča, teniseru na terenu je to daleko važnije. Dakle, ako se nekom treba "progledati kroz prste", to je onaj koji izgara na terenu, a ne publika.
Čitam komentare uz članak o Kirgiosu od prije dan-dva i svi su nešto emotivni i bolećivi prema njemu- neprevaziđenom skandal majstoru i lajavcu. Neko ovdje čak reče da ga podržava zbog dobrih poteza u teniskim mečevima, a za razliku od Novaka Đokovića koji te dobre poteze nema????!!! Vrli gospodine, bilo bi dobro da ponekad provjetite rezultate i jednog i drugog, a posebno, da pročitate mišljenja vrhunskih stručnjaka o teniskom umjeću Novaka Đokovića. Nekoliko fantastičnih poteza u toku jednog meča nikome nisu dovoljni za pobjedu, pa ni Niku Kituosu.
Eto kakvi smo mi- smeta nam "iver" kod našeg čovjeka, a previđamo i opraštamo "balvane" kod stranaca.
Zato poručujem: "Novače Đokoviću, galami, ljuti se, ne daj da te ometaju i pobjeđuj. Igraj i dalje taj svoj "dosadni"(?!) tenis i pobjeđuj"
Na kraju: čestitke teniskoj reprezentaciji Srbije za uspješan start u Brizbejnu.

Jesenja magla

pre 4 godine

Istreses se, po ko zna koji put, na publici, ispsujes ih i urlas...Na kraju meca, zadovoljan ishodom, smjeskas se istim tim ljudima, šaljes im srca i zahvaljujes...Definicija licemjerstva. Poslije ce opet uslijediti patetično njakanje kako ga nedovoljno vole i uvažavaju...Da li ste se ikad zapitali, vi koji slijepo odajete ode svakom njegovom gestu ma koliko to apsurdno bilo, kako to da je Anu ili Bobu Živojinovića cijeli svijet volio?

iks

pre 4 godine

Zamislite da je Federer tako reagovao! Kakvi bi komentari bili na eventualnu takvu vest? A zamislite šta bi se o njemu pisalo da je jeo travu na Vimbldonu!

Lo do To

pre 4 godine

Koji ste vi licemeri, ne bi znali redosled boja na zastavi da nam nije njega. Koga ste videli sem Noleta i Del Potra da zagrle protivnika i čestitaju kad izgube?! "Gospodin Federer" je pakosno napadao Noleta od početka. Kad izgubi, samo on nije kriv. Nadal - poštovanje! I ne smetnite sa uma, Nole je danas igrao za SRBIJU, a to gruva adrenalin do maksimuma i pokazuje koliko mu je stalo! Stidite se, ako za stid znate!

Nije balkansko nešto za ugled

pre 4 godine

Novak je kao čovek vrlo pozitivan, emotivan, moralan... ali njegovo ponašanje je tipično balkansko. Iznad mog stana skaču deca, od jutra do mraka, i kad sam kulturno zamolio roditelje da pripaze na decu, znate šta se desilo? U ponoć je burgijom počeo da buši zidove, valjda je nabavio kolekciju skupih slika. Šta je dalje bilo, nebitno, deca više ne skaču, a vi nemojte da hvalite Novakovo psovanje, ne liči to njemu. A vama ni bog ne može da pomogne.

persist

pre 4 godine

Pustite Novaka na miru!
Deo komentara na Twitter-u objašnjava šta se zaista desilo i neki su otvoreno stali na Novakovu stranu (tj. priznali da to što je neko iz publike uradio bi iznnerviralo svakoga", kako u jednom od komentara piše). Mislim, Bog zna je li zaista tako, ali, zar zaista mislite da Novak nije i sam svestan da to nije bio najbolji način, ali, eto... desilo se?

I, iskreno mislim, ono što se dešava na terenu nije ništa u odnosu na ono što se dešava pre i posle mečeva (razni komentari i mišljenja; razne "teorije", mešanje u razne sfere života tenisera (i drugih sportista), ne samo u profesionalnu)... Baš čitah komentare pre neki dan i čudno je to, da ako se spomene neki drugi teniser (tekst ili pohvala je o njemu), zašto neki odmah krenu da uporedjuju tog tenisera sa Novakom...?

Pustite ih...? Novak je Novak; Federer je Federer; Nadal je Nadal...
Zar to uporedjivanje mora toliko često?
Zar ima potrebe da mu toliko često stvarate dodatni pritisak (možda)?

Svako, valjda, ima svoja slabija ili bolja izdanja (zavisno od raznih okolnosti)...?
Nije možda bio najbolje u tom momentu (pustite ga; posebno ako se potom (ubrzo) sam popravi ili ispravi)..?

Oni nisu ni čuli za tenis

pre 4 godine

Nole mi nije ljubimac, ali publika je "teniski" potpuno nepismena.
(De Billy, 4. januar 2020 15:31)

U Australiji jedva da znaju šta je tenis.

Gentleman

pre 4 godine

Skriva duboko u sebi svoju ćud ali ona kad tad izdaje i svi vide kako ne ume da gubi... Zato mu i zvizde sirom sveta!
(Grof, 4. januar 2020 13:41)

Pa?Je li zato los covek?Je li zato sto gubi ima 16 GS i mnogo drugih rekorda?Ma vazno da si ti nesto napisao.
(Red, 04. januar 2020 14:21)

Човек је лепо написао, а ти нећеш да разумеш. Новак не уме спортски да поднесе пораз. Људи то препознају и зато је оно са цвећем отужно.
Запитај се да ли би навијао за оваквог Новака какав је, да није Србин. Навијам за Новака, али сам и реалан.
(Јабучило, 4. januar 2020 14:57)

Ovo što je uradio, nije primereno, ali zapitajte se vi da li u svakom, baš svakom trenutku možete da kontrolišete svoje ponašanje!

Novak i te kako zna da gubi, ali to ne voli i baš to ga tera i vuče ka uspesima.

Nole je po mom mišljenju jedan od najkorektnijih i najkulturnijih sportista. Ja bih ga gotivio sigurno i da nije naš.

Potrudiću se da izuzmem to da je on naš i analiziram veliku trojku.
Federer mi je najelegantniji I najveći gospodin, a i najharizmatičniji, zato i ima najviše navijača, ali mislim da je od njih trojice najlošiji čovek...
Novak i Nadal mi deluju kao dosta bolji ljudi, obojica su i više nego korektni.

Suma sumarum, velika trojka predstavlja toliku gospodu u odnosu na ove mlađe generacije da je to neverovatno, dakle ne samo da odskaču po kvalitetu tenisa, već i po kulturi!

Treba da budemo srećni što je Nole naš, jer je jedan veliki car!

Eeeeee

pre 4 godine

Kulturo eve sam...
Pa se i dalje pitajte zašto ga ne vole, i dalje se tešite time da ga ne vole jer je Srbin, Pravoslavac, sa Balkana i koja već još glupost. I dalje tvrdite da je najbolji ambasador naše zemlje, neka hvala, da ali ambasador u lošem ponašanju. Ali da, vama je dobro i kulturno ponašanje hladno i ušgogljeno, a ovo primitivno je baš strava i opravdano. Alo, profesionalac si, znaš da ima svakave publike, ostaneš iznad toga i iskuliraš, ali ne vredi. Ne znam da li je do gena ili (ne)vaspitanja...

Red

pre 4 godine

Red
Nije vazno koliko titula ima, nece ga titule uciniti dobrim covekom.
(Joc@, 4. januar 2020 15:09

Verovatno mu drzis svecu u zivotu,pa znas da je los covek.

Huan Pablo Don Fernando

pre 4 godine

zbog toga nikada nisam ni voleo tenis, to je sport za snobove i bogatase, koji kuliraju u publici, nije bitno ko pobedjuje, vec samo da budu vidjeni!! za nas obican svet je fudbal, kosarka...obicni narodski sportovi!! cuj ti to, smeta im kada neko iz publike navija, pa onda igraj pred praznim tribinama, a ne smeta im kad neko izdvoji pola plate da bi ih gledao!!!

Dax

pre 4 godine

Ne, ne, ovo nikako, jedan takav vrhunski sportista NE SME da dozvoli! Da, ali na početku karijere sa 17,18 godina, posto se podrazumeva da sa i preko 30 godina je trebao potpuno i u svakom psihičkom smislu da sazri, kao bitan faktor u svim dosadašnjim uspesima! Bez obzira da li je publika " školovana" , za ovo opravdanja nema!!!

Losmi

pre 4 godine

Potpuno ali potpuno opravdana reakcija Novaka, drugi poen za redom da publika vice out a nije bio u tako bitnim trenucima meca. Novakovim venama tece vrela krv i ova reakcija se sasvim ocekivana.

Venama svakog od nas tece vrela krv, ali...Novak nije isti kao ti i ja. Ovo nije partija tenisa sa kolegom, vec profesionalni teniski mec koji gledaju milioni gledalaca. Nisu bili kulturni ni navijaci, ali njima moze da se progleda kroz prste, Novaku i igracima nikako. Ne mozes da psujes one koji papreno placaju tu kartu, ne placaju da ih psujes.

legolas

pre 4 godine

Vrela je to krv. Ali glava mora da bude mirna ipak. Emocija da ali je on i otac i muz i prosto mora da nadje nacin da se iskontrolise. Mora da sazri u tom pogledu konacno. Nije isto sad i sa 21. 22 godine. Tad si premlad i razumljivo je a sad ipak mora da pokaze dozu zrelosti. Jesu bitni momenti jeste publika u nezgodnom trenutku dobacivala, ali sve je on to prosao i nista nije sto vec nije bilo kroz njegovu karijeru. Novace zelim ti svaki uspeh i hvala za sve radosti!

Marko

pre 4 godine

I ja počnem isto da se derem kad me isprovocira neko ili kad neko pokušava napravit budalom. To su reakcije normalnog čoveka ne ludog.

Istoo je Novak postupioo.
(Posmatrač, 04. januar 2020 14:58)

Care ovo je tenis a ne svadja ispred prodavnice posle 3 gajbe piva.
Eto vam razloga sto svi vole vise Federera i Nadala.
Tenis je kulturan sport.

323

pre 4 godine

Eto vam razloga sto svi vole vise Federera i Nadala.
Tenis je kulturan sport.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 4. januar 2020 15:19)

Tacno. To treba da vazi i navijace? Ili igraci moraju da budu kulturni a navijaci? Oni ne moraju?

мики

pre 4 godine

Запитај се да ли би навијао за оваквог Новака какав је, да није Србин. Навијам за Новака, али сам и реалан.
(Јабучило, 04. januar 2020 14:57)

наравно да ће сваки човек који разуме тенис и разуме страст да навија за Новака и Рафу, а не за највећу маркетиншку превару у тенису, драгог ти Рођу. ја сам задовољан када Ноле опсује и јавно покаже жељу да победи.

мики

pre 4 godine

Nije lako Nolov navijač biti...
(Domaćin, 04. januar 2020 14:45)

најлакше је бити Нолетов навијач, десет година доминације су неумитно до тога довеле. десет година у којима је било најстресније навијати за Рођу.

Pedja

pre 4 godine

Ne znam zasto se Nole sve cesce svadja sa publikom, to mu uopste ne treba. Ovde ce vecina to podrzati, ali ja jednostavno ne bih voleo od nijednog tenisera to da vidim. Najbolji lek za to je da ih potpuno ignorise. Svojevremeno je Lendl igrao i nije ga bila ni najmanja briga kako pubblika reaguje i to je najjednostavnije resenje.

milutin

pre 4 godine

I neka psuje bezobraznu publiku! Ko od njih traži da budu sudije, gori je od njih samih! A da se to desi na meču Rodžera ili Nadala, bili bi zaštićeni od sudije, a kad je Nole na terenu, onda sva krivica na njega...zaboga, opsovao te divljake. I opet nek reaguje. Ko to da trpi tolike godine? Bezobrazluk.
Sa srećom Nole!

Dragoslav

pre 4 godine

Da je dostojanstveno prećutao pa posle meča na pitanje novinara u vezi toga iskulirao sa stilom, pridobio bi medije i publiku. Ovako kad reaguje na provokacije pokazuje da nije izgrađen karakter i ličnost. Ne silazi sa čardaka na nivo publike.
U pamet se, Đole.

Red

pre 4 godine

Skriva duboko u sebi svoju ćud ali ona kad tad izdaje i svi vide kako ne ume da gubi... Zato mu i zvizde sirom sveta!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Grof, 4. januar 2020 13:41) # Link komentara

Pa?Je li zato los covek?Je li zato sto gubi ima 16 GS i mnogo drugih rekorda?Ma vazno da si ti nesto napisao.

111

pre 4 godine

Za svaki poen je potrebna koncentracija. Posebno kada imas priliku za duzu razmenu protiv igraca koji je strasan server. I kada dodje takva prilika, publika skace, vice aut, galami? I ja bih isto reagovao kao Novak. Nikako da shvate da time ometaju igraca i dok sudija ne vice aut, poen traje?

Djoksa

pre 4 godine

Džaba mu sve one poruke ljubavi i ona srca koja deli publici na kraju meča kad sve to potire sa ovakvim ponašanjem. Da se razumemo, ne verujem ja da bi ga publika nešto mnogo više volela i da se ne pretvara. Prvo zbog stila igre koji je više defanzivno orijentisan a onda i zbog fizičke konstitucije koja je tanušna. Jer neutralnim navijačima je teško da se pozitivno identifikuju sa njim (i žene i muškarce opčinjava fizička snaga, koju recimo ima Nadal). Sa druge strane ne može da oduševi ni tehničkom perfekcijom koja se graniči sa mađioničarstvom koju ima Federer. Pošto je inferioran u te dve kategorije onda ne postoji ništa što bi moglo da zaseni ovakve ispade, kao što se oprašta Kirjosu kojeg publika obožava zbog neočekivanih briljantnih poteza na terenu.

Posmatrač

pre 4 godine

I ja počnem isto da se derem kad me isprovocira neko ili kad neko pokušava napravit budalom. To su reakcije normalnog čoveka ne ludog.

Istoo je Novak postupioo.

Јабучило

pre 4 godine

Skriva duboko u sebi svoju ćud ali ona kad tad izdaje i svi vide kako ne ume da gubi... Zato mu i zvizde sirom sveta!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Grof, 4. januar 2020 13:41) # Link komentara

Pa?Je li zato los covek?Je li zato sto gubi ima 16 GS i mnogo drugih rekorda?Ma vazno da si ti nesto napisao.
(Red, 04. januar 2020 14:21)

Човек је лепо написао, а ти нећеш да разумеш. Новак не уме спортски да поднесе пораз. Људи то препознају и зато је оно са цвећем отужно.
Запитај се да ли би навијао за оваквог Новака какав је, да није Србин. Навијам за Новака, али сам и реалан.

Teniser11

pre 4 godine

Potpuno ali potpuno opravdana reakcija Novaka, drugi poen za redom da publika vice out a nije bio u tako bitnim trenucima meca. Novakovim venama tece vrela krv i ova reakcija se sasvim ocekivana.

Miloš Radunović

pre 4 godine

Konačno je uzeo "stvar" u svoje ruke. Dere se, viče, psuje, To je ono što mu je nedostajalo. Sada su navijači u Srbiji zadovoljni.

Nićifor

pre 4 godine

Potpuno ali potpuno opravdana reakcija Novaka, drugi poen za redom da publika vice out a nije bio u tako bitnim trenucima meca. Novakovim venama tece vrela krv i ova reakcija se sasvim ocekivana.
(Teniser11, 4. januar 2020 13:00)

Svi Srbi imaju vrelu krv i burno reaguju. Po tome se zna da su Srbi, narod vrele krvi.

Misa

pre 4 godine

A znaci kada drugi neprimereno reaguju, oni su najgori sljam na svetu. A kada djokovic tako reaguje, sto je njegov nivo, onda je kao opravdano. Eee botovi

Pera

pre 4 godine

Nije vezano za vest ali izgleda da se bas spremio za ovu sezonu.. ovde izgleda kao zver a čini mi se da je nabacio malo i misicne mase?!
Biće opasna godina za njega samo da ga zdravlje posluži.. samo napred Novace!

Teniser11

pre 4 godine

Potpuno ali potpuno opravdana reakcija Novaka, drugi poen za redom da publika vice out a nije bio u tako bitnim trenucima meca. Novakovim venama tece vrela krv i ova reakcija se sasvim ocekivana.

Miloš Radunović

pre 4 godine

Konačno je uzeo "stvar" u svoje ruke. Dere se, viče, psuje, To je ono što mu je nedostajalo. Sada su navijači u Srbiji zadovoljni.

Pera

pre 4 godine

Nije vezano za vest ali izgleda da se bas spremio za ovu sezonu.. ovde izgleda kao zver a čini mi se da je nabacio malo i misicne mase?!
Biće opasna godina za njega samo da ga zdravlje posluži.. samo napred Novace!

Misa

pre 4 godine

A znaci kada drugi neprimereno reaguju, oni su najgori sljam na svetu. A kada djokovic tako reaguje, sto je njegov nivo, onda je kao opravdano. Eee botovi

Djoksa

pre 4 godine

Džaba mu sve one poruke ljubavi i ona srca koja deli publici na kraju meča kad sve to potire sa ovakvim ponašanjem. Da se razumemo, ne verujem ja da bi ga publika nešto mnogo više volela i da se ne pretvara. Prvo zbog stila igre koji je više defanzivno orijentisan a onda i zbog fizičke konstitucije koja je tanušna. Jer neutralnim navijačima je teško da se pozitivno identifikuju sa njim (i žene i muškarce opčinjava fizička snaga, koju recimo ima Nadal). Sa druge strane ne može da oduševi ni tehničkom perfekcijom koja se graniči sa mađioničarstvom koju ima Federer. Pošto je inferioran u te dve kategorije onda ne postoji ništa što bi moglo da zaseni ovakve ispade, kao što se oprašta Kirjosu kojeg publika obožava zbog neočekivanih briljantnih poteza na terenu.

Јабучило

pre 4 godine

Skriva duboko u sebi svoju ćud ali ona kad tad izdaje i svi vide kako ne ume da gubi... Zato mu i zvizde sirom sveta!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Grof, 4. januar 2020 13:41) # Link komentara

Pa?Je li zato los covek?Je li zato sto gubi ima 16 GS i mnogo drugih rekorda?Ma vazno da si ti nesto napisao.
(Red, 04. januar 2020 14:21)

Човек је лепо написао, а ти нећеш да разумеш. Новак не уме спортски да поднесе пораз. Људи то препознају и зато је оно са цвећем отужно.
Запитај се да ли би навијао за оваквог Новака какав је, да није Србин. Навијам за Новака, али сам и реалан.

Pedja

pre 4 godine

Ne znam zasto se Nole sve cesce svadja sa publikom, to mu uopste ne treba. Ovde ce vecina to podrzati, ali ja jednostavno ne bih voleo od nijednog tenisera to da vidim. Najbolji lek za to je da ih potpuno ignorise. Svojevremeno je Lendl igrao i nije ga bila ni najmanja briga kako pubblika reaguje i to je najjednostavnije resenje.

Dragoslav

pre 4 godine

Da je dostojanstveno prećutao pa posle meča na pitanje novinara u vezi toga iskulirao sa stilom, pridobio bi medije i publiku. Ovako kad reaguje na provokacije pokazuje da nije izgrađen karakter i ličnost. Ne silazi sa čardaka na nivo publike.
U pamet se, Đole.

Red

pre 4 godine

Skriva duboko u sebi svoju ćud ali ona kad tad izdaje i svi vide kako ne ume da gubi... Zato mu i zvizde sirom sveta!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Grof, 4. januar 2020 13:41) # Link komentara

Pa?Je li zato los covek?Je li zato sto gubi ima 16 GS i mnogo drugih rekorda?Ma vazno da si ti nesto napisao.

Marko

pre 4 godine

I ja počnem isto da se derem kad me isprovocira neko ili kad neko pokušava napravit budalom. To su reakcije normalnog čoveka ne ludog.

Istoo je Novak postupioo.
(Posmatrač, 04. januar 2020 14:58)

Care ovo je tenis a ne svadja ispred prodavnice posle 3 gajbe piva.
Eto vam razloga sto svi vole vise Federera i Nadala.
Tenis je kulturan sport.

milutin

pre 4 godine

I neka psuje bezobraznu publiku! Ko od njih traži da budu sudije, gori je od njih samih! A da se to desi na meču Rodžera ili Nadala, bili bi zaštićeni od sudije, a kad je Nole na terenu, onda sva krivica na njega...zaboga, opsovao te divljake. I opet nek reaguje. Ko to da trpi tolike godine? Bezobrazluk.
Sa srećom Nole!

Nićifor

pre 4 godine

Potpuno ali potpuno opravdana reakcija Novaka, drugi poen za redom da publika vice out a nije bio u tako bitnim trenucima meca. Novakovim venama tece vrela krv i ova reakcija se sasvim ocekivana.
(Teniser11, 4. januar 2020 13:00)

Svi Srbi imaju vrelu krv i burno reaguju. Po tome se zna da su Srbi, narod vrele krvi.

drop shot

pre 4 godine

Nista neobicno od Novaka. Neobicno je kad njegovi roditelji pricaju
kako ga mrze zbog ... a nece da prihvate da je on antipatican jer je
pogresno vaspitan/nevaspitan. Znao je opsovati i Srdjana, toliko o
njegovom vaspitanju.

Gluposti

pre 4 godine

I ja počnem isto da se derem kad me isprovocira neko ili kad neko pokušava napravit budalom. To su reakcije normalnog čoveka ne ludog.
Istoo je Novak postupioo.
(Posmatrač, 4. januar 2020 14:58)

I ja imam komsiju koji sve sto mu zasmeta (a smeta mu sve sto vidi) smatra za opravdanu provokaciju i pocinje da se dernja i besni. Vise nam svima lici na ludog a ne normalnog coveka.
Srbiju skupo kosta takav neuravnotezen i nestabilan a siroko rasiren mentalitet zasnovan na infantilnom narcizmu gde ceo svet ima da se ustroji po nasoj zelji i potrebi a ako ne onda smo "opravdano" besni.

323

pre 4 godine

Eto vam razloga sto svi vole vise Federera i Nadala.
Tenis je kulturan sport.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 4. januar 2020 15:19)

Tacno. To treba da vazi i navijace? Ili igraci moraju da budu kulturni a navijaci? Oni ne moraju?

Natalija

pre 4 godine

Čitam kako je neko napisao - Anu je ceo svet voleo. Vidite, Ana je bila pojava koja je svim svojim bićem odisala lepotom i lepim ponašanjem. U Srbiji nije bila mnogo voljena ni cenjena, vređali su je i na ovom sajtu, jer nije za njih bila "patrijotkinja", samo zato što se nije uklapala u srbski nacionalizam i primitivizam. Ovih dana ona i njen suprug (neki malo poznati nemački fudbaler) zaštitili su evropski brend svoje dece koji glasi "Švajnštajger Ivanović". Oni koji su to registrovali, neki iz EU, kažu u obrazloženju da deca imaju pravo na zaštitu brenda, koji nije nije lokalnog, nego globalnog značaja. Tako je i srpsko prezime Ivanović dobilo globalni značaj. Ajde, idemo na minuse!

Losmi

pre 4 godine

Potpuno ali potpuno opravdana reakcija Novaka, drugi poen za redom da publika vice out a nije bio u tako bitnim trenucima meca. Novakovim venama tece vrela krv i ova reakcija se sasvim ocekivana.

Venama svakog od nas tece vrela krv, ali...Novak nije isti kao ti i ja. Ovo nije partija tenisa sa kolegom, vec profesionalni teniski mec koji gledaju milioni gledalaca. Nisu bili kulturni ni navijaci, ali njima moze da se progleda kroz prste, Novaku i igracima nikako. Ne mozes da psujes one koji papreno placaju tu kartu, ne placaju da ih psujes.

Milan

pre 4 godine

Srbiju skupo kosta takav neuravnotezen i nestabilan a siroko rasiren mentalitet zasnovan na infantilnom narcizmu gde ceo svet ima da se ustroji po nasoj zelji i potrebi a ako ne onda smo "opravdano" besni.
(Gluposti, 04. januar 2020 18:30)

Svaka čast, čoveče. U jednoj rečenici si opisao našu svakodnenicu.

Nažalost, kupio sam stan u jednoj zgradi sa dosta stanova. Neverovatno kako ljudi nemaju obzira za sve ostale ljude u zgradi. Kako ih ne dotiče da li možda neko mnogo radi pa mu smeta buka, kako se ostavlja smeće na sve strane itd. Kao da ceo svet postoji samo za njega samog a da smo mi svi ostali samo prateći elementi njegovog sveta.

Mnogo smo postali sebični i postajemo sve gori kao nacija, nema nama spasa.

Jesenja magla

pre 4 godine

Istreses se, po ko zna koji put, na publici, ispsujes ih i urlas...Na kraju meca, zadovoljan ishodom, smjeskas se istim tim ljudima, šaljes im srca i zahvaljujes...Definicija licemjerstva. Poslije ce opet uslijediti patetično njakanje kako ga nedovoljno vole i uvažavaju...Da li ste se ikad zapitali, vi koji slijepo odajete ode svakom njegovom gestu ma koliko to apsurdno bilo, kako to da je Anu ili Bobu Živojinovića cijeli svijet volio?

Eeeeee

pre 4 godine

Kulturo eve sam...
Pa se i dalje pitajte zašto ga ne vole, i dalje se tešite time da ga ne vole jer je Srbin, Pravoslavac, sa Balkana i koja već još glupost. I dalje tvrdite da je najbolji ambasador naše zemlje, neka hvala, da ali ambasador u lošem ponašanju. Ali da, vama je dobro i kulturno ponašanje hladno i ušgogljeno, a ovo primitivno je baš strava i opravdano. Alo, profesionalac si, znaš da ima svakave publike, ostaneš iznad toga i iskuliraš, ali ne vredi. Ne znam da li je do gena ili (ne)vaspitanja...

мики

pre 4 godine

Nije lako Nolov navijač biti...
(Domaćin, 04. januar 2020 14:45)

најлакше је бити Нолетов навијач, десет година доминације су неумитно до тога довеле. десет година у којима је било најстресније навијати за Рођу.

111

pre 4 godine

Za svaki poen je potrebna koncentracija. Posebno kada imas priliku za duzu razmenu protiv igraca koji je strasan server. I kada dodje takva prilika, publika skace, vice aut, galami? I ja bih isto reagovao kao Novak. Nikako da shvate da time ometaju igraca i dok sudija ne vice aut, poen traje?

legolas

pre 4 godine

Vrela je to krv. Ali glava mora da bude mirna ipak. Emocija da ali je on i otac i muz i prosto mora da nadje nacin da se iskontrolise. Mora da sazri u tom pogledu konacno. Nije isto sad i sa 21. 22 godine. Tad si premlad i razumljivo je a sad ipak mora da pokaze dozu zrelosti. Jesu bitni momenti jeste publika u nezgodnom trenutku dobacivala, ali sve je on to prosao i nista nije sto vec nije bilo kroz njegovu karijeru. Novace zelim ti svaki uspeh i hvala za sve radosti!

Dax

pre 4 godine

Ne, ne, ovo nikako, jedan takav vrhunski sportista NE SME da dozvoli! Da, ali na početku karijere sa 17,18 godina, posto se podrazumeva da sa i preko 30 godina je trebao potpuno i u svakom psihičkom smislu da sazri, kao bitan faktor u svim dosadašnjim uspesima! Bez obzira da li je publika " školovana" , za ovo opravdanja nema!!!

aršini

pre 4 godine

Da je ovo uradio Kirjos bilo bi više stotina ostrašćenih komentara,a pošto je to uradilo srpsko božanstvo onda je to prihvatljivo, normalno,pa čak i poželjno.

Nije balkansko nešto za ugled

pre 4 godine

Novak je kao čovek vrlo pozitivan, emotivan, moralan... ali njegovo ponašanje je tipično balkansko. Iznad mog stana skaču deca, od jutra do mraka, i kad sam kulturno zamolio roditelje da pripaze na decu, znate šta se desilo? U ponoć je burgijom počeo da buši zidove, valjda je nabavio kolekciju skupih slika. Šta je dalje bilo, nebitno, deca više ne skaču, a vi nemojte da hvalite Novakovo psovanje, ne liči to njemu. A vama ni bog ne može da pomogne.

Lo do To

pre 4 godine

Koji ste vi licemeri, ne bi znali redosled boja na zastavi da nam nije njega. Koga ste videli sem Noleta i Del Potra da zagrle protivnika i čestitaju kad izgube?! "Gospodin Federer" je pakosno napadao Noleta od početka. Kad izgubi, samo on nije kriv. Nadal - poštovanje! I ne smetnite sa uma, Nole je danas igrao za SRBIJU, a to gruva adrenalin do maksimuma i pokazuje koliko mu je stalo! Stidite se, ako za stid znate!

Posmatrač

pre 4 godine

I ja počnem isto da se derem kad me isprovocira neko ili kad neko pokušava napravit budalom. To su reakcije normalnog čoveka ne ludog.

Istoo je Novak postupioo.

мики

pre 4 godine

Запитај се да ли би навијао за оваквог Новака какав је, да није Србин. Навијам за Новака, али сам и реалан.
(Јабучило, 04. januar 2020 14:57)

наравно да ће сваки човек који разуме тенис и разуме страст да навија за Новака и Рафу, а не за највећу маркетиншку превару у тенису, драгог ти Рођу. ја сам задовољан када Ноле опсује и јавно покаже жељу да победи.

Huan Pablo Don Fernando

pre 4 godine

zbog toga nikada nisam ni voleo tenis, to je sport za snobove i bogatase, koji kuliraju u publici, nije bitno ko pobedjuje, vec samo da budu vidjeni!! za nas obican svet je fudbal, kosarka...obicni narodski sportovi!! cuj ti to, smeta im kada neko iz publike navija, pa onda igraj pred praznim tribinama, a ne smeta im kad neko izdvoji pola plate da bi ih gledao!!!

iks

pre 4 godine

Zamislite da je Federer tako reagovao! Kakvi bi komentari bili na eventualnu takvu vest? A zamislite šta bi se o njemu pisalo da je jeo travu na Vimbldonu!

Red

pre 4 godine

Red
Nije vazno koliko titula ima, nece ga titule uciniti dobrim covekom.
(Joc@, 4. januar 2020 15:09

Verovatno mu drzis svecu u zivotu,pa znas da je los covek.

Mikii

pre 4 godine

Nola?? Ma di bi on, bre :) Njegovi botovi, naravno, opravdavaju, ne znajuci, jadni, da je njihov ljubimac javna licnost i da toliku kolicinu prostakluka sebi me sme da dozvoli. Publika ko publika, za svoje pare moze sta hoce. Moze i Nola, ali onda da znate di mu je mesto kad sledeci put ta ista publika dodeli nagradu Federeru i Nadalu. Davnih dana pricah da omrazenijeg tenisera od Monacanina nema. Mozete da ga dizete u nebesa koliko god hocete, seljakluk i prostakluk izmile kad im se najmanje nolovac nada. Hehehehehehehehe.

lapsus

pre 4 godine

I ovo treba da predstavlja iznenadjenje? Malo-malo, pa pokaze pravo lice, i to ne vidi samo onaj ko ne zeli. Vrhunski teniser, ali sve ostalo...

Bl

pre 4 godine

Kako god, najdraže mi je kad se Novak Đoković razljuti. To samo znači da se ufurao u tenis i da mu je stalo do meča. Tenis je takav sport u kojem je neophodna tišina dok traje borba za poen,tj. sve dok se sudija ne oglasi. Onima koji vole galamu i "divlanje" na tribinama toplo prepotučujem da ne prate tenis. Čudno je da takvi istovremeno prigovaraju zabranama za publiku i emotivnim ispadima tenisera. Koliko god publici stalo do meča, teniseru na terenu je to daleko važnije. Dakle, ako se nekom treba "progledati kroz prste", to je onaj koji izgara na terenu, a ne publika.
Čitam komentare uz članak o Kirgiosu od prije dan-dva i svi su nešto emotivni i bolećivi prema njemu- neprevaziđenom skandal majstoru i lajavcu. Neko ovdje čak reče da ga podržava zbog dobrih poteza u teniskim mečevima, a za razliku od Novaka Đokovića koji te dobre poteze nema????!!! Vrli gospodine, bilo bi dobro da ponekad provjetite rezultate i jednog i drugog, a posebno, da pročitate mišljenja vrhunskih stručnjaka o teniskom umjeću Novaka Đokovića. Nekoliko fantastičnih poteza u toku jednog meča nikome nisu dovoljni za pobjedu, pa ni Niku Kituosu.
Eto kakvi smo mi- smeta nam "iver" kod našeg čovjeka, a previđamo i opraštamo "balvane" kod stranaca.
Zato poručujem: "Novače Đokoviću, galami, ljuti se, ne daj da te ometaju i pobjeđuj. Igraj i dalje taj svoj "dosadni"(?!) tenis i pobjeđuj"
Na kraju: čestitke teniskoj reprezentaciji Srbije za uspješan start u Brizbejnu.

Maksim

pre 4 godine

Kada Nole pobedi, ovi komentator izbacuju svoju frustraciju i pakost.Kažu da je onaj plačljivko Federer, veliki gospodin?Federer je najviše vredjao, potcenjivao i omalovažavao Novaka i ostale tenisere. Vidim da niste još preboleli Vimbldon.Polako, imaćete još duševnih bolova..!!

Losmi

pre 4 godine

Zamislite da je Federer tako reagovao! Kakvi bi komentari bili na eventualnu takvu vest? A zamislite šta bi se o njemu pisalo da je jeo travu na Vimbldonu!

Ovakav prostakluk od onakvog gospodina i mozemo samo da zamisljamo...

dusandrugi

pre 4 godine

U Devis kupu, što je isti sport je dozvoljeno navijanje. Zašto u košarci hiljadu ljudi može da ometa slobodno bacanje, a ovde ne?

Oni nisu ni čuli za tenis

pre 4 godine

Nole mi nije ljubimac, ali publika je "teniski" potpuno nepismena.
(De Billy, 4. januar 2020 15:31)

U Australiji jedva da znaju šta je tenis.

e

pre 4 godine

Imao si ti nole to nesportsko navijanje u celoj svojoj karijeri, ali si ćutao i pobeđivao. Danas nisi više toliko siguran u sebe i zato tako reaguješ. Nikad neću zaboraviti tvoj odgovor novinaru koji te pitao kako to izdržiš, a ti si odgovorio: Kada viču Rodžer, Rodžer ja to čujem Novak, Novak. Živci burazeru.

Gentleman

pre 4 godine

Skriva duboko u sebi svoju ćud ali ona kad tad izdaje i svi vide kako ne ume da gubi... Zato mu i zvizde sirom sveta!
(Grof, 4. januar 2020 13:41)

Pa?Je li zato los covek?Je li zato sto gubi ima 16 GS i mnogo drugih rekorda?Ma vazno da si ti nesto napisao.
(Red, 04. januar 2020 14:21)

Човек је лепо написао, а ти нећеш да разумеш. Новак не уме спортски да поднесе пораз. Људи то препознају и зато је оно са цвећем отужно.
Запитај се да ли би навијао за оваквог Новака какав је, да није Србин. Навијам за Новака, али сам и реалан.
(Јабучило, 4. januar 2020 14:57)

Ovo što je uradio, nije primereno, ali zapitajte se vi da li u svakom, baš svakom trenutku možete da kontrolišete svoje ponašanje!

Novak i te kako zna da gubi, ali to ne voli i baš to ga tera i vuče ka uspesima.

Nole je po mom mišljenju jedan od najkorektnijih i najkulturnijih sportista. Ja bih ga gotivio sigurno i da nije naš.

Potrudiću se da izuzmem to da je on naš i analiziram veliku trojku.
Federer mi je najelegantniji I najveći gospodin, a i najharizmatičniji, zato i ima najviše navijača, ali mislim da je od njih trojice najlošiji čovek...
Novak i Nadal mi deluju kao dosta bolji ljudi, obojica su i više nego korektni.

Suma sumarum, velika trojka predstavlja toliku gospodu u odnosu na ove mlađe generacije da je to neverovatno, dakle ne samo da odskaču po kvalitetu tenisa, već i po kulturi!

Treba da budemo srećni što je Nole naš, jer je jedan veliki car!

persist

pre 4 godine

Pustite Novaka na miru!
Deo komentara na Twitter-u objašnjava šta se zaista desilo i neki su otvoreno stali na Novakovu stranu (tj. priznali da to što je neko iz publike uradio bi iznnerviralo svakoga", kako u jednom od komentara piše). Mislim, Bog zna je li zaista tako, ali, zar zaista mislite da Novak nije i sam svestan da to nije bio najbolji način, ali, eto... desilo se?

I, iskreno mislim, ono što se dešava na terenu nije ništa u odnosu na ono što se dešava pre i posle mečeva (razni komentari i mišljenja; razne "teorije", mešanje u razne sfere života tenisera (i drugih sportista), ne samo u profesionalnu)... Baš čitah komentare pre neki dan i čudno je to, da ako se spomene neki drugi teniser (tekst ili pohvala je o njemu), zašto neki odmah krenu da uporedjuju tog tenisera sa Novakom...?

Pustite ih...? Novak je Novak; Federer je Federer; Nadal je Nadal...
Zar to uporedjivanje mora toliko često?
Zar ima potrebe da mu toliko često stvarate dodatni pritisak (možda)?

Svako, valjda, ima svoja slabija ili bolja izdanja (zavisno od raznih okolnosti)...?
Nije možda bio najbolje u tom momentu (pustite ga; posebno ako se potom (ubrzo) sam popravi ili ispravi)..?

Maxaww

pre 4 godine

Laki je malo nervozan. Vidi i on koliko je sati i koliko je potonuo zbog Ivanisevica ali njegov ego i zelja da bude veliki pomiritelj i ujedinitelj je jaca od njega. Nece on osvojiti nista bitno ove godine, dzaba radost zbog pobede nad trecerazrednim igracima.

CrawlingBackTooYou

pre 4 godine

Ovi tenisercici mnogo daju sebi za pravo. Zasto u ostalim sportovima publika ne mora da cuti kada se izvodi slobodno bacanje ili penal za pobedu? Ostalim sportistima ne treba koncentracija?

ju ju

pre 4 godine

Kakav teniser takvi i navijači, i ovi na tribinama koji misle da su jako bitni ako su uspeli da kupe kartu za ni oni ne znaju koji sport, tako i ovi ovde što ga brane pa koju god glupost i primitivizam ispoljio. Čuj u pravu je što pokazuje svetu svu nekulturu koju poseduje, a sa njom predstavlja i Srbiju. Ma care samo tako, bez tog prostakluka mnogi vidim ovde ne bi znali kako im zastava izgleda, ee moji vi, a može biti da mnogi pre Djokovića nisu znali psovke, gledajući njega su ih naučili. Pa on se dernjao i psovao svoje navijače, što situaciju čini još gorom. Ma nevidjeni car.

Marko

pre 4 godine

za mene je ovo sasvim normalna reakcija, jer bi i ja sam vjerovatno tako reagirao kao i Nole....kad vidis da te navijaci ne vole, protiv tebe su itd....pitas se zasto? iako navijam za Nadala, Novak je pravi covjek i tenisac....dobro da je stao samo na onome sta je rekao, da nije to otislo i dalje tj.u jos gore psovke....ja osobno ne znam (neka me netko ispravi) da je on nekoga uvrijedio ili rekao nesto protiv nekoga...a to sta se opet neki hvataju za nacionalnost su obicni....jer nisu svi ni sa ove nase i vase strane krivi za mnoge stvari i vrijeme je da se politika i nacionalnost (u negativnome kontextu) maknu iz sporta....

Max von Laberg

pre 4 godine

Tesko je! NOVak je izabrao jedan weg (pravac)koji se ne svidja sto je najgore i tim neutralnim,koje interesuje igra tenis kao igra.Tu su naravno skoro svi agresivno kao Tiem Zverev Zizipas Dianhil Novak igra defansivno na dugi Rely to nija gledaocima zanimljivo,i sledi reakcija,zato je Federer i gledaniji on ne jede travu ne crta srce i slicno, izadjem odigram "ohne Schou"trocken pobedim pozdravim publiku i Dovidjenja.

Cane

pre 4 godine

Novak je odavno procenio da ga ovo manje košta nego da vodi sa sobom plaćene navijače kao što rade drugi teniseri. Da li je ta procena bila dobra? Nekad jeste, nekad izgleda da nije. Novak pobesni kada mu ta procena izgleda pogrešno.
Zar neko zaista misli da eto jedino u tenisu ne postoje botovi? Ne da postoje, nego postoje i firme za angažovanje botova. Botova nema jedino tamo gde nema ni para, a u tenisu ima jako puno para.

drop shot

pre 4 godine

Tacno. To treba da vazi i navijace? Ili igraci moraju da budu kulturni a navijaci? Oni ne moraju?
(323,

Navijaci su ponekad kulturni, posebno kad navijaju za Djokovica a kad
navijaju protiv onda su sljam nevidjeni, ma primitivci.

Jack

pre 4 godine

Ovde pisu dosta njih koji nisu potrcali za loptom u zivotu,kada se igra fudbal ispred zgrade nerviranje i psovanje je kod nas Srba najnormalnija stvar, mi smo takav narod impulsivni, ratoborni ne volimo da gubimo jednostavno je tako, e Nole je nas ne krije to ne bezi od toga ok ne izgleda lepo ali jednostavno je tako kace od njega, i zbog toga izmedju ostalog ima najbolju karijeru u istoriji ovog sporta...

Kako bi opisao sebe?

pre 4 godine

@Gluposti
Dobro što si se javio i što misliš da je nepoštovanje propisa i zakona nešto suludo, a da je skakanje, urlanje i trčanje po stanu normalno. U Odluci Grada Beograda o kućnom redu izričito piše da je skakanje, trčanje i pravljenje bilo kakve buke zabranjeno. Tebi niko ne brani da skačeš, trčiš i dereš se na livadi svoga zavičaja, ali u zgradama Beograda, evropske prestonice, građanske tradicije i kulture, nećeš se ponašati kao usplahireni divlji čovek. Ovi koji su te podržali na glasanju, a imaš većinu, samo pokazuju koliko ste necivilizovani. Zato vi slavite Novakovo ružno ponašanje i psovanje na terenu.

•|

pre 4 godine

@CrawlingBackTooYou

Problem je u tome što je neko doviknuo: "aut", a aut nije bio (a poen nije bio završen). Tako nesto pročitah u jednom komentaru sa tvitera, ne znam da li je tačno.

da da

pre 4 godine

Lo Do To
Da, nešto se naprasno seti majčice Srbije tik pred Olimpijadu..u medjuvremenu ništa, eto toliko mu je stalo, a ti se seti evo ove činjenice i pokri se ušima kad je stid u pitanju.

мики

pre 4 godine

Verovatno mu drzis svecu u zivotu,pa znas da je los covek.
(Red, 04. januar 2020 16:35)

A ti da je dobar, smesni covece.
(Mikii, 04. januar 2020 21:24)

молим србомрсце да сјашу и нађу неки други сајт да тролују. мени је срце пуно када се Новак наљути да добрим разлогом, и никако ми не смета ни понека псовка. љубичице молим да увену што пре.

мики

pre 4 godine

Ovi tenisercici mnogo daju sebi za pravo. Zasto u ostalim sportovima publika ne mora da cuti kada se izvodi slobodno bacanje ili penal za pobedu? Ostalim sportistima ne treba koncentracija?
(CrawlingBackTooYou, 04. januar 2020 20:59)

шах, голф, карлинг, стони тенис, гимнастика, ...

мики

pre 4 godine

I ovo treba da predstavlja iznenadjenje? Malo-malo, pa pokaze pravo lice, i to ne vidi samo onaj ko ne zeli. Vrhunski teniser, ali sve ostalo...
(lapsus, 04. januar 2020 23:53)

ја обожавам његово право лице. директан, паметан, без размазивања. прави шампион, а не отирач. можеш само да цркнеш од муке.

Beoman

pre 4 godine

@Tenis je kulturan sport.
(Marko, 4. januar 2020 15:19)
Nepostoji kulturan sport, kad se sportas moras biti nekulturan manje il vise da bi pobedio. nekultura i vulgarnost nijeisto. Tenis je sport bogatasa i probaju ga igrat deca oko 0,1% od sve dece. Da tennis proba igrat svako pa nijedan od ovih prvaka granslama nebi ni video atp.
Rzlika izmedju tenisa i florbora je da u tennisu lezi novac a u florbolu beda.

Rotpi

pre 4 godine

Prekinite da pljujete coveka.u ovakvoj situaciji bi svako iole normalan izreagovao jos i gore nego on. Bio sam tamo. Skoro cela arena je navijala za Novaka i bilo je par veoma napetih situacija u kojima je jako tesko da se covek uzdrzi .

nikol dz feimija

pre 4 godine

BRAVOOOO KONAČNO NOVAČE, TAKO I TREBA. DOSTA VIŠE.

SVE JE FOLIRANJE.

SVAKA ČAST.

SAMO TAKO NASTAVI. NASTAVI U ISTOM STILU I NA TERENU I SA PUBLIKOM, dosta više laganja da su fini, nisu, drski su, nevaspitani, neobrazovani, bezobrazni, pogani, zli.

TAKO JE.

A NOVAKU NA CRTU NE MOGU.

DA LI NAVIJAJU ZA NJEGA, MNOGO GA JE BRIGA, BAŠ. Svakako neće za Srbina navijati, nemaju znanja ni obrazovanja, škola je tamo od njih napravila životinje koje znaju za novac i reprodukciju a sport je pražnjenje bez razmišljanja, šta im se servira to gutaju, kao i kada glasaju.

ZAPAD. PROPAST CARSTVA. Propast Zapada davno napisano...Adorno je genije.

ŽIVEO NOLE I BRAVO ZA SRPSKU POBEDU, IDEMO DALJE...

nikol dz feimija

pre 4 godine

(Gluposti, 04. januar 2020 18:30)

AMERIČKI MENTALITET lepo opisaste. Živite tamo naravno i čeznete za lepim poljima zelenim moravskim.

мики

pre 4 godine

Ajde, idemo na minuse!
(Natalija, 04. januar 2020 18:42)

ниси дубока довољно минуса. разлог за минус је једноставан : Ана је вољена у Србији, а Бастијан је прилично прозиван у Немачкој, пре свега због брака са Српкињом. молим и тебе и друге да не вређате свој народ, ако сте Срби. ако нисте, вређајте свих народ до миле воље, ја ћу да игноришем пошто то нису моја посла.

II

pre 4 godine

(nikol dz feimija, 5. januar 2020 04:27)

Psovao je svoje navijace, Srbe , kako je kasnije izjavio kad im se izvinjavao zbog psovki koje im je uputio. Slabo pratite!

Misa

pre 4 godine

A znaci kada drugi neprimereno reaguju, oni su najgori sljam na svetu. A kada djokovic tako reaguje, sto je njegov nivo, onda je kao opravdano. Eee botovi

Teniser11

pre 4 godine

Potpuno ali potpuno opravdana reakcija Novaka, drugi poen za redom da publika vice out a nije bio u tako bitnim trenucima meca. Novakovim venama tece vrela krv i ova reakcija se sasvim ocekivana.

Djoksa

pre 4 godine

Džaba mu sve one poruke ljubavi i ona srca koja deli publici na kraju meča kad sve to potire sa ovakvim ponašanjem. Da se razumemo, ne verujem ja da bi ga publika nešto mnogo više volela i da se ne pretvara. Prvo zbog stila igre koji je više defanzivno orijentisan a onda i zbog fizičke konstitucije koja je tanušna. Jer neutralnim navijačima je teško da se pozitivno identifikuju sa njim (i žene i muškarce opčinjava fizička snaga, koju recimo ima Nadal). Sa druge strane ne može da oduševi ni tehničkom perfekcijom koja se graniči sa mađioničarstvom koju ima Federer. Pošto je inferioran u te dve kategorije onda ne postoji ništa što bi moglo da zaseni ovakve ispade, kao što se oprašta Kirjosu kojeg publika obožava zbog neočekivanih briljantnih poteza na terenu.

Miloš Radunović

pre 4 godine

Konačno je uzeo "stvar" u svoje ruke. Dere se, viče, psuje, To je ono što mu je nedostajalo. Sada su navijači u Srbiji zadovoljni.

Nićifor

pre 4 godine

Potpuno ali potpuno opravdana reakcija Novaka, drugi poen za redom da publika vice out a nije bio u tako bitnim trenucima meca. Novakovim venama tece vrela krv i ova reakcija se sasvim ocekivana.
(Teniser11, 4. januar 2020 13:00)

Svi Srbi imaju vrelu krv i burno reaguju. Po tome se zna da su Srbi, narod vrele krvi.

Posmatrač

pre 4 godine

I ja počnem isto da se derem kad me isprovocira neko ili kad neko pokušava napravit budalom. To su reakcije normalnog čoveka ne ludog.

Istoo je Novak postupioo.

milutin

pre 4 godine

I neka psuje bezobraznu publiku! Ko od njih traži da budu sudije, gori je od njih samih! A da se to desi na meču Rodžera ili Nadala, bili bi zaštićeni od sudije, a kad je Nole na terenu, onda sva krivica na njega...zaboga, opsovao te divljake. I opet nek reaguje. Ko to da trpi tolike godine? Bezobrazluk.
Sa srećom Nole!

мики

pre 4 godine

Запитај се да ли би навијао за оваквог Новака какав је, да није Србин. Навијам за Новака, али сам и реалан.
(Јабучило, 04. januar 2020 14:57)

наравно да ће сваки човек који разуме тенис и разуме страст да навија за Новака и Рафу, а не за највећу маркетиншку превару у тенису, драгог ти Рођу. ја сам задовољан када Ноле опсује и јавно покаже жељу да победи.

Marko

pre 4 godine

I ja počnem isto da se derem kad me isprovocira neko ili kad neko pokušava napravit budalom. To su reakcije normalnog čoveka ne ludog.

Istoo je Novak postupioo.
(Posmatrač, 04. januar 2020 14:58)

Care ovo je tenis a ne svadja ispred prodavnice posle 3 gajbe piva.
Eto vam razloga sto svi vole vise Federera i Nadala.
Tenis je kulturan sport.

Red

pre 4 godine

Skriva duboko u sebi svoju ćud ali ona kad tad izdaje i svi vide kako ne ume da gubi... Zato mu i zvizde sirom sveta!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Grof, 4. januar 2020 13:41) # Link komentara

Pa?Je li zato los covek?Je li zato sto gubi ima 16 GS i mnogo drugih rekorda?Ma vazno da si ti nesto napisao.

Јабучило

pre 4 godine

Skriva duboko u sebi svoju ćud ali ona kad tad izdaje i svi vide kako ne ume da gubi... Zato mu i zvizde sirom sveta!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Grof, 4. januar 2020 13:41) # Link komentara

Pa?Je li zato los covek?Je li zato sto gubi ima 16 GS i mnogo drugih rekorda?Ma vazno da si ti nesto napisao.
(Red, 04. januar 2020 14:21)

Човек је лепо написао, а ти нећеш да разумеш. Новак не уме спортски да поднесе пораз. Људи то препознају и зато је оно са цвећем отужно.
Запитај се да ли би навијао за оваквог Новака какав је, да није Србин. Навијам за Новака, али сам и реалан.

323

pre 4 godine

Eto vam razloga sto svi vole vise Federera i Nadala.
Tenis je kulturan sport.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 4. januar 2020 15:19)

Tacno. To treba da vazi i navijace? Ili igraci moraju da budu kulturni a navijaci? Oni ne moraju?

мики

pre 4 godine

Nije lako Nolov navijač biti...
(Domaćin, 04. januar 2020 14:45)

најлакше је бити Нолетов навијач, десет година доминације су неумитно до тога довеле. десет година у којима је било најстресније навијати за Рођу.

drop shot

pre 4 godine

Nista neobicno od Novaka. Neobicno je kad njegovi roditelji pricaju
kako ga mrze zbog ... a nece da prihvate da je on antipatican jer je
pogresno vaspitan/nevaspitan. Znao je opsovati i Srdjana, toliko o
njegovom vaspitanju.

Lo do To

pre 4 godine

Koji ste vi licemeri, ne bi znali redosled boja na zastavi da nam nije njega. Koga ste videli sem Noleta i Del Potra da zagrle protivnika i čestitaju kad izgube?! "Gospodin Federer" je pakosno napadao Noleta od početka. Kad izgubi, samo on nije kriv. Nadal - poštovanje! I ne smetnite sa uma, Nole je danas igrao za SRBIJU, a to gruva adrenalin do maksimuma i pokazuje koliko mu je stalo! Stidite se, ako za stid znate!

Huan Pablo Don Fernando

pre 4 godine

zbog toga nikada nisam ni voleo tenis, to je sport za snobove i bogatase, koji kuliraju u publici, nije bitno ko pobedjuje, vec samo da budu vidjeni!! za nas obican svet je fudbal, kosarka...obicni narodski sportovi!! cuj ti to, smeta im kada neko iz publike navija, pa onda igraj pred praznim tribinama, a ne smeta im kad neko izdvoji pola plate da bi ih gledao!!!

Pera

pre 4 godine

Nije vezano za vest ali izgleda da se bas spremio za ovu sezonu.. ovde izgleda kao zver a čini mi se da je nabacio malo i misicne mase?!
Biće opasna godina za njega samo da ga zdravlje posluži.. samo napred Novace!

Red

pre 4 godine

Red
Nije vazno koliko titula ima, nece ga titule uciniti dobrim covekom.
(Joc@, 4. januar 2020 15:09

Verovatno mu drzis svecu u zivotu,pa znas da je los covek.

Maksim

pre 4 godine

Kada Nole pobedi, ovi komentator izbacuju svoju frustraciju i pakost.Kažu da je onaj plačljivko Federer, veliki gospodin?Federer je najviše vredjao, potcenjivao i omalovažavao Novaka i ostale tenisere. Vidim da niste još preboleli Vimbldon.Polako, imaćete još duševnih bolova..!!

Losmi

pre 4 godine

Potpuno ali potpuno opravdana reakcija Novaka, drugi poen za redom da publika vice out a nije bio u tako bitnim trenucima meca. Novakovim venama tece vrela krv i ova reakcija se sasvim ocekivana.

Venama svakog od nas tece vrela krv, ali...Novak nije isti kao ti i ja. Ovo nije partija tenisa sa kolegom, vec profesionalni teniski mec koji gledaju milioni gledalaca. Nisu bili kulturni ni navijaci, ali njima moze da se progleda kroz prste, Novaku i igracima nikako. Ne mozes da psujes one koji papreno placaju tu kartu, ne placaju da ih psujes.

111

pre 4 godine

Za svaki poen je potrebna koncentracija. Posebno kada imas priliku za duzu razmenu protiv igraca koji je strasan server. I kada dodje takva prilika, publika skace, vice aut, galami? I ja bih isto reagovao kao Novak. Nikako da shvate da time ometaju igraca i dok sudija ne vice aut, poen traje?

Bl

pre 4 godine

Kako god, najdraže mi je kad se Novak Đoković razljuti. To samo znači da se ufurao u tenis i da mu je stalo do meča. Tenis je takav sport u kojem je neophodna tišina dok traje borba za poen,tj. sve dok se sudija ne oglasi. Onima koji vole galamu i "divlanje" na tribinama toplo prepotučujem da ne prate tenis. Čudno je da takvi istovremeno prigovaraju zabranama za publiku i emotivnim ispadima tenisera. Koliko god publici stalo do meča, teniseru na terenu je to daleko važnije. Dakle, ako se nekom treba "progledati kroz prste", to je onaj koji izgara na terenu, a ne publika.
Čitam komentare uz članak o Kirgiosu od prije dan-dva i svi su nešto emotivni i bolećivi prema njemu- neprevaziđenom skandal majstoru i lajavcu. Neko ovdje čak reče da ga podržava zbog dobrih poteza u teniskim mečevima, a za razliku od Novaka Đokovića koji te dobre poteze nema????!!! Vrli gospodine, bilo bi dobro da ponekad provjetite rezultate i jednog i drugog, a posebno, da pročitate mišljenja vrhunskih stručnjaka o teniskom umjeću Novaka Đokovića. Nekoliko fantastičnih poteza u toku jednog meča nikome nisu dovoljni za pobjedu, pa ni Niku Kituosu.
Eto kakvi smo mi- smeta nam "iver" kod našeg čovjeka, a previđamo i opraštamo "balvane" kod stranaca.
Zato poručujem: "Novače Đokoviću, galami, ljuti se, ne daj da te ometaju i pobjeđuj. Igraj i dalje taj svoj "dosadni"(?!) tenis i pobjeđuj"
Na kraju: čestitke teniskoj reprezentaciji Srbije za uspješan start u Brizbejnu.

Dragoslav

pre 4 godine

Da je dostojanstveno prećutao pa posle meča na pitanje novinara u vezi toga iskulirao sa stilom, pridobio bi medije i publiku. Ovako kad reaguje na provokacije pokazuje da nije izgrađen karakter i ličnost. Ne silazi sa čardaka na nivo publike.
U pamet se, Đole.

aršini

pre 4 godine

Da je ovo uradio Kirjos bilo bi više stotina ostrašćenih komentara,a pošto je to uradilo srpsko božanstvo onda je to prihvatljivo, normalno,pa čak i poželjno.

Maxaww

pre 4 godine

Laki je malo nervozan. Vidi i on koliko je sati i koliko je potonuo zbog Ivanisevica ali njegov ego i zelja da bude veliki pomiritelj i ujedinitelj je jaca od njega. Nece on osvojiti nista bitno ove godine, dzaba radost zbog pobede nad trecerazrednim igracima.

Jesenja magla

pre 4 godine

Istreses se, po ko zna koji put, na publici, ispsujes ih i urlas...Na kraju meca, zadovoljan ishodom, smjeskas se istim tim ljudima, šaljes im srca i zahvaljujes...Definicija licemjerstva. Poslije ce opet uslijediti patetično njakanje kako ga nedovoljno vole i uvažavaju...Da li ste se ikad zapitali, vi koji slijepo odajete ode svakom njegovom gestu ma koliko to apsurdno bilo, kako to da je Anu ili Bobu Živojinovića cijeli svijet volio?

e

pre 4 godine

Imao si ti nole to nesportsko navijanje u celoj svojoj karijeri, ali si ćutao i pobeđivao. Danas nisi više toliko siguran u sebe i zato tako reaguješ. Nikad neću zaboraviti tvoj odgovor novinaru koji te pitao kako to izdržiš, a ti si odgovorio: Kada viču Rodžer, Rodžer ja to čujem Novak, Novak. Živci burazeru.

Mikii

pre 4 godine

Nola?? Ma di bi on, bre :) Njegovi botovi, naravno, opravdavaju, ne znajuci, jadni, da je njihov ljubimac javna licnost i da toliku kolicinu prostakluka sebi me sme da dozvoli. Publika ko publika, za svoje pare moze sta hoce. Moze i Nola, ali onda da znate di mu je mesto kad sledeci put ta ista publika dodeli nagradu Federeru i Nadalu. Davnih dana pricah da omrazenijeg tenisera od Monacanina nema. Mozete da ga dizete u nebesa koliko god hocete, seljakluk i prostakluk izmile kad im se najmanje nolovac nada. Hehehehehehehehe.

Eeeeee

pre 4 godine

Kulturo eve sam...
Pa se i dalje pitajte zašto ga ne vole, i dalje se tešite time da ga ne vole jer je Srbin, Pravoslavac, sa Balkana i koja već još glupost. I dalje tvrdite da je najbolji ambasador naše zemlje, neka hvala, da ali ambasador u lošem ponašanju. Ali da, vama je dobro i kulturno ponašanje hladno i ušgogljeno, a ovo primitivno je baš strava i opravdano. Alo, profesionalac si, znaš da ima svakave publike, ostaneš iznad toga i iskuliraš, ali ne vredi. Ne znam da li je do gena ili (ne)vaspitanja...

CrawlingBackTooYou

pre 4 godine

Ovi tenisercici mnogo daju sebi za pravo. Zasto u ostalim sportovima publika ne mora da cuti kada se izvodi slobodno bacanje ili penal za pobedu? Ostalim sportistima ne treba koncentracija?

Jack

pre 4 godine

Ovde pisu dosta njih koji nisu potrcali za loptom u zivotu,kada se igra fudbal ispred zgrade nerviranje i psovanje je kod nas Srba najnormalnija stvar, mi smo takav narod impulsivni, ratoborni ne volimo da gubimo jednostavno je tako, e Nole je nas ne krije to ne bezi od toga ok ne izgleda lepo ali jednostavno je tako kace od njega, i zbog toga izmedju ostalog ima najbolju karijeru u istoriji ovog sporta...

lapsus

pre 4 godine

I ovo treba da predstavlja iznenadjenje? Malo-malo, pa pokaze pravo lice, i to ne vidi samo onaj ko ne zeli. Vrhunski teniser, ali sve ostalo...

Nije balkansko nešto za ugled

pre 4 godine

Novak je kao čovek vrlo pozitivan, emotivan, moralan... ali njegovo ponašanje je tipično balkansko. Iznad mog stana skaču deca, od jutra do mraka, i kad sam kulturno zamolio roditelje da pripaze na decu, znate šta se desilo? U ponoć je burgijom počeo da buši zidove, valjda je nabavio kolekciju skupih slika. Šta je dalje bilo, nebitno, deca više ne skaču, a vi nemojte da hvalite Novakovo psovanje, ne liči to njemu. A vama ni bog ne može da pomogne.

Gluposti

pre 4 godine

I ja počnem isto da se derem kad me isprovocira neko ili kad neko pokušava napravit budalom. To su reakcije normalnog čoveka ne ludog.
Istoo je Novak postupioo.
(Posmatrač, 4. januar 2020 14:58)

I ja imam komsiju koji sve sto mu zasmeta (a smeta mu sve sto vidi) smatra za opravdanu provokaciju i pocinje da se dernja i besni. Vise nam svima lici na ludog a ne normalnog coveka.
Srbiju skupo kosta takav neuravnotezen i nestabilan a siroko rasiren mentalitet zasnovan na infantilnom narcizmu gde ceo svet ima da se ustroji po nasoj zelji i potrebi a ako ne onda smo "opravdano" besni.

Gentleman

pre 4 godine

Skriva duboko u sebi svoju ćud ali ona kad tad izdaje i svi vide kako ne ume da gubi... Zato mu i zvizde sirom sveta!
(Grof, 4. januar 2020 13:41)

Pa?Je li zato los covek?Je li zato sto gubi ima 16 GS i mnogo drugih rekorda?Ma vazno da si ti nesto napisao.
(Red, 04. januar 2020 14:21)

Човек је лепо написао, а ти нећеш да разумеш. Новак не уме спортски да поднесе пораз. Људи то препознају и зато је оно са цвећем отужно.
Запитај се да ли би навијао за оваквог Новака какав је, да није Србин. Навијам за Новака, али сам и реалан.
(Јабучило, 4. januar 2020 14:57)

Ovo što je uradio, nije primereno, ali zapitajte se vi da li u svakom, baš svakom trenutku možete da kontrolišete svoje ponašanje!

Novak i te kako zna da gubi, ali to ne voli i baš to ga tera i vuče ka uspesima.

Nole je po mom mišljenju jedan od najkorektnijih i najkulturnijih sportista. Ja bih ga gotivio sigurno i da nije naš.

Potrudiću se da izuzmem to da je on naš i analiziram veliku trojku.
Federer mi je najelegantniji I najveći gospodin, a i najharizmatičniji, zato i ima najviše navijača, ali mislim da je od njih trojice najlošiji čovek...
Novak i Nadal mi deluju kao dosta bolji ljudi, obojica su i više nego korektni.

Suma sumarum, velika trojka predstavlja toliku gospodu u odnosu na ove mlađe generacije da je to neverovatno, dakle ne samo da odskaču po kvalitetu tenisa, već i po kulturi!

Treba da budemo srećni što je Nole naš, jer je jedan veliki car!

Natalija

pre 4 godine

Čitam kako je neko napisao - Anu je ceo svet voleo. Vidite, Ana je bila pojava koja je svim svojim bićem odisala lepotom i lepim ponašanjem. U Srbiji nije bila mnogo voljena ni cenjena, vređali su je i na ovom sajtu, jer nije za njih bila "patrijotkinja", samo zato što se nije uklapala u srbski nacionalizam i primitivizam. Ovih dana ona i njen suprug (neki malo poznati nemački fudbaler) zaštitili su evropski brend svoje dece koji glasi "Švajnštajger Ivanović". Oni koji su to registrovali, neki iz EU, kažu u obrazloženju da deca imaju pravo na zaštitu brenda, koji nije nije lokalnog, nego globalnog značaja. Tako je i srpsko prezime Ivanović dobilo globalni značaj. Ajde, idemo na minuse!

iks

pre 4 godine

Zamislite da je Federer tako reagovao! Kakvi bi komentari bili na eventualnu takvu vest? A zamislite šta bi se o njemu pisalo da je jeo travu na Vimbldonu!

nikol dz feimija

pre 4 godine

BRAVOOOO KONAČNO NOVAČE, TAKO I TREBA. DOSTA VIŠE.

SVE JE FOLIRANJE.

SVAKA ČAST.

SAMO TAKO NASTAVI. NASTAVI U ISTOM STILU I NA TERENU I SA PUBLIKOM, dosta više laganja da su fini, nisu, drski su, nevaspitani, neobrazovani, bezobrazni, pogani, zli.

TAKO JE.

A NOVAKU NA CRTU NE MOGU.

DA LI NAVIJAJU ZA NJEGA, MNOGO GA JE BRIGA, BAŠ. Svakako neće za Srbina navijati, nemaju znanja ni obrazovanja, škola je tamo od njih napravila životinje koje znaju za novac i reprodukciju a sport je pražnjenje bez razmišljanja, šta im se servira to gutaju, kao i kada glasaju.

ZAPAD. PROPAST CARSTVA. Propast Zapada davno napisano...Adorno je genije.

ŽIVEO NOLE I BRAVO ZA SRPSKU POBEDU, IDEMO DALJE...

Losmi

pre 4 godine

Zamislite da je Federer tako reagovao! Kakvi bi komentari bili na eventualnu takvu vest? A zamislite šta bi se o njemu pisalo da je jeo travu na Vimbldonu!

Ovakav prostakluk od onakvog gospodina i mozemo samo da zamisljamo...

Max von Laberg

pre 4 godine

Tesko je! NOVak je izabrao jedan weg (pravac)koji se ne svidja sto je najgore i tim neutralnim,koje interesuje igra tenis kao igra.Tu su naravno skoro svi agresivno kao Tiem Zverev Zizipas Dianhil Novak igra defansivno na dugi Rely to nija gledaocima zanimljivo,i sledi reakcija,zato je Federer i gledaniji on ne jede travu ne crta srce i slicno, izadjem odigram "ohne Schou"trocken pobedim pozdravim publiku i Dovidjenja.

Marko

pre 4 godine

za mene je ovo sasvim normalna reakcija, jer bi i ja sam vjerovatno tako reagirao kao i Nole....kad vidis da te navijaci ne vole, protiv tebe su itd....pitas se zasto? iako navijam za Nadala, Novak je pravi covjek i tenisac....dobro da je stao samo na onome sta je rekao, da nije to otislo i dalje tj.u jos gore psovke....ja osobno ne znam (neka me netko ispravi) da je on nekoga uvrijedio ili rekao nesto protiv nekoga...a to sta se opet neki hvataju za nacionalnost su obicni....jer nisu svi ni sa ove nase i vase strane krivi za mnoge stvari i vrijeme je da se politika i nacionalnost (u negativnome kontextu) maknu iz sporta....

legolas

pre 4 godine

Vrela je to krv. Ali glava mora da bude mirna ipak. Emocija da ali je on i otac i muz i prosto mora da nadje nacin da se iskontrolise. Mora da sazri u tom pogledu konacno. Nije isto sad i sa 21. 22 godine. Tad si premlad i razumljivo je a sad ipak mora da pokaze dozu zrelosti. Jesu bitni momenti jeste publika u nezgodnom trenutku dobacivala, ali sve je on to prosao i nista nije sto vec nije bilo kroz njegovu karijeru. Novace zelim ti svaki uspeh i hvala za sve radosti!

мики

pre 4 godine

I ovo treba da predstavlja iznenadjenje? Malo-malo, pa pokaze pravo lice, i to ne vidi samo onaj ko ne zeli. Vrhunski teniser, ali sve ostalo...
(lapsus, 04. januar 2020 23:53)

ја обожавам његово право лице. директан, паметан, без размазивања. прави шампион, а не отирач. можеш само да цркнеш од муке.

Cane

pre 4 godine

Novak je odavno procenio da ga ovo manje košta nego da vodi sa sobom plaćene navijače kao što rade drugi teniseri. Da li je ta procena bila dobra? Nekad jeste, nekad izgleda da nije. Novak pobesni kada mu ta procena izgleda pogrešno.
Zar neko zaista misli da eto jedino u tenisu ne postoje botovi? Ne da postoje, nego postoje i firme za angažovanje botova. Botova nema jedino tamo gde nema ni para, a u tenisu ima jako puno para.

nikol dz feimija

pre 4 godine

(Gluposti, 04. januar 2020 18:30)

AMERIČKI MENTALITET lepo opisaste. Živite tamo naravno i čeznete za lepim poljima zelenim moravskim.

мики

pre 4 godine

Verovatno mu drzis svecu u zivotu,pa znas da je los covek.
(Red, 04. januar 2020 16:35)

A ti da je dobar, smesni covece.
(Mikii, 04. januar 2020 21:24)

молим србомрсце да сјашу и нађу неки други сајт да тролују. мени је срце пуно када се Новак наљути да добрим разлогом, и никако ми не смета ни понека псовка. љубичице молим да увену што пре.

Dax

pre 4 godine

Ne, ne, ovo nikako, jedan takav vrhunski sportista NE SME da dozvoli! Da, ali na početku karijere sa 17,18 godina, posto se podrazumeva da sa i preko 30 godina je trebao potpuno i u svakom psihičkom smislu da sazri, kao bitan faktor u svim dosadašnjim uspesima! Bez obzira da li je publika " školovana" , za ovo opravdanja nema!!!

dusandrugi

pre 4 godine

U Devis kupu, što je isti sport je dozvoljeno navijanje. Zašto u košarci hiljadu ljudi može da ometa slobodno bacanje, a ovde ne?

Oni nisu ni čuli za tenis

pre 4 godine

Nole mi nije ljubimac, ali publika je "teniski" potpuno nepismena.
(De Billy, 4. januar 2020 15:31)

U Australiji jedva da znaju šta je tenis.

Milan

pre 4 godine

Srbiju skupo kosta takav neuravnotezen i nestabilan a siroko rasiren mentalitet zasnovan na infantilnom narcizmu gde ceo svet ima da se ustroji po nasoj zelji i potrebi a ako ne onda smo "opravdano" besni.
(Gluposti, 04. januar 2020 18:30)

Svaka čast, čoveče. U jednoj rečenici si opisao našu svakodnenicu.

Nažalost, kupio sam stan u jednoj zgradi sa dosta stanova. Neverovatno kako ljudi nemaju obzira za sve ostale ljude u zgradi. Kako ih ne dotiče da li možda neko mnogo radi pa mu smeta buka, kako se ostavlja smeće na sve strane itd. Kao da ceo svet postoji samo za njega samog a da smo mi svi ostali samo prateći elementi njegovog sveta.

Mnogo smo postali sebični i postajemo sve gori kao nacija, nema nama spasa.

Rotpi

pre 4 godine

Prekinite da pljujete coveka.u ovakvoj situaciji bi svako iole normalan izreagovao jos i gore nego on. Bio sam tamo. Skoro cela arena je navijala za Novaka i bilo je par veoma napetih situacija u kojima je jako tesko da se covek uzdrzi .

Kako bi opisao sebe?

pre 4 godine

@Gluposti
Dobro što si se javio i što misliš da je nepoštovanje propisa i zakona nešto suludo, a da je skakanje, urlanje i trčanje po stanu normalno. U Odluci Grada Beograda o kućnom redu izričito piše da je skakanje, trčanje i pravljenje bilo kakve buke zabranjeno. Tebi niko ne brani da skačeš, trčiš i dereš se na livadi svoga zavičaja, ali u zgradama Beograda, evropske prestonice, građanske tradicije i kulture, nećeš se ponašati kao usplahireni divlji čovek. Ovi koji su te podržali na glasanju, a imaš većinu, samo pokazuju koliko ste necivilizovani. Zato vi slavite Novakovo ružno ponašanje i psovanje na terenu.

drop shot

pre 4 godine

Tacno. To treba da vazi i navijace? Ili igraci moraju da budu kulturni a navijaci? Oni ne moraju?
(323,

Navijaci su ponekad kulturni, posebno kad navijaju za Djokovica a kad
navijaju protiv onda su sljam nevidjeni, ma primitivci.

Beoman

pre 4 godine

@Tenis je kulturan sport.
(Marko, 4. januar 2020 15:19)
Nepostoji kulturan sport, kad se sportas moras biti nekulturan manje il vise da bi pobedio. nekultura i vulgarnost nijeisto. Tenis je sport bogatasa i probaju ga igrat deca oko 0,1% od sve dece. Da tennis proba igrat svako pa nijedan od ovih prvaka granslama nebi ni video atp.
Rzlika izmedju tenisa i florbora je da u tennisu lezi novac a u florbolu beda.

ju ju

pre 4 godine

Kakav teniser takvi i navijači, i ovi na tribinama koji misle da su jako bitni ako su uspeli da kupe kartu za ni oni ne znaju koji sport, tako i ovi ovde što ga brane pa koju god glupost i primitivizam ispoljio. Čuj u pravu je što pokazuje svetu svu nekulturu koju poseduje, a sa njom predstavlja i Srbiju. Ma care samo tako, bez tog prostakluka mnogi vidim ovde ne bi znali kako im zastava izgleda, ee moji vi, a može biti da mnogi pre Djokovića nisu znali psovke, gledajući njega su ih naučili. Pa on se dernjao i psovao svoje navijače, što situaciju čini još gorom. Ma nevidjeni car.

persist

pre 4 godine

Pustite Novaka na miru!
Deo komentara na Twitter-u objašnjava šta se zaista desilo i neki su otvoreno stali na Novakovu stranu (tj. priznali da to što je neko iz publike uradio bi iznnerviralo svakoga", kako u jednom od komentara piše). Mislim, Bog zna je li zaista tako, ali, zar zaista mislite da Novak nije i sam svestan da to nije bio najbolji način, ali, eto... desilo se?

I, iskreno mislim, ono što se dešava na terenu nije ništa u odnosu na ono što se dešava pre i posle mečeva (razni komentari i mišljenja; razne "teorije", mešanje u razne sfere života tenisera (i drugih sportista), ne samo u profesionalnu)... Baš čitah komentare pre neki dan i čudno je to, da ako se spomene neki drugi teniser (tekst ili pohvala je o njemu), zašto neki odmah krenu da uporedjuju tog tenisera sa Novakom...?

Pustite ih...? Novak je Novak; Federer je Federer; Nadal je Nadal...
Zar to uporedjivanje mora toliko često?
Zar ima potrebe da mu toliko često stvarate dodatni pritisak (možda)?

Svako, valjda, ima svoja slabija ili bolja izdanja (zavisno od raznih okolnosti)...?
Nije možda bio najbolje u tom momentu (pustite ga; posebno ako se potom (ubrzo) sam popravi ili ispravi)..?

Pedja

pre 4 godine

Ne znam zasto se Nole sve cesce svadja sa publikom, to mu uopste ne treba. Ovde ce vecina to podrzati, ali ja jednostavno ne bih voleo od nijednog tenisera to da vidim. Najbolji lek za to je da ih potpuno ignorise. Svojevremeno je Lendl igrao i nije ga bila ni najmanja briga kako pubblika reaguje i to je najjednostavnije resenje.

мики

pre 4 godine

Ajde, idemo na minuse!
(Natalija, 04. januar 2020 18:42)

ниси дубока довољно минуса. разлог за минус је једноставан : Ана је вољена у Србији, а Бастијан је прилично прозиван у Немачкој, пре свега због брака са Српкињом. молим и тебе и друге да не вређате свој народ, ако сте Срби. ако нисте, вређајте свих народ до миле воље, ја ћу да игноришем пошто то нису моја посла.

мики

pre 4 godine

Ovi tenisercici mnogo daju sebi za pravo. Zasto u ostalim sportovima publika ne mora da cuti kada se izvodi slobodno bacanje ili penal za pobedu? Ostalim sportistima ne treba koncentracija?
(CrawlingBackTooYou, 04. januar 2020 20:59)

шах, голф, карлинг, стони тенис, гимнастика, ...

•|

pre 4 godine

@CrawlingBackTooYou

Problem je u tome što je neko doviknuo: "aut", a aut nije bio (a poen nije bio završen). Tako nesto pročitah u jednom komentaru sa tvitera, ne znam da li je tačno.

da da

pre 4 godine

Lo Do To
Da, nešto se naprasno seti majčice Srbije tik pred Olimpijadu..u medjuvremenu ništa, eto toliko mu je stalo, a ti se seti evo ove činjenice i pokri se ušima kad je stid u pitanju.

II

pre 4 godine

(nikol dz feimija, 5. januar 2020 04:27)

Psovao je svoje navijace, Srbe , kako je kasnije izjavio kad im se izvinjavao zbog psovki koje im je uputio. Slabo pratite!