Košarka 125

Subota, 04.01.2020.

11:50

"Dokrajčio nas je izostanak osmišljene upotrebe Jokića, Bjelice, Micića i Milutinova"

Najpoznatiji košarkaški menadžer Miodrag Ražnatović prokomentarisao je neuspeh Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini.

"Dokrajèio nas je izostanak osmišljene upotrebe Jokiæa, Bjelice, Miciæa i Milutinova" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

125 Komentari

Sortiraj po:

bBb

pre 4 godine

@Som Tojer, 4. januar 2020 20:34) "imamo dovoljno nasih" ahahahahaha, pa urnebesno. Ajde da nam otkrijes bar dvojicu. Ok, jedan je Moka. Ajde eto bar jos jednog. Tesko da ces i uz pomoc gugla uspeti da iskopas bar jos jednu legendu. Sta sve ovde necu procitati.
(stoler, 4. januar 2020 23:47)

Imaju i Ducija Simonovića i to je to :)

Aman vise

pre 4 godine

Ljudi, ne znam sto svaku vest svodite na "Zvezda/Partizan" ???? Meni je draza i bliza Zvezda al ako kritikujem Bogdana ne radim to jer je Grobar,il Marjanovica jer je Delija...Sto ste toliko ograniceni ,daj pustite nas koje zanima kosarka,reprezentacija i nesto vose od podele na Zvezdu i Partizan da citamo i kom vesti...Trrba da listam 5 min komentare da bih dosao do nekog komentara sa smislom

Istine radi

pre 4 godine

U prevodu Đorđević je jedini krivac sto je i tačno . Grobari su i grobari naše košarke ,pogotovo preletačevići .
(Deli, 4. januar 2020 12:07)

U prevodu tebe ubise kompleksi "Grobari su unistili nasu kosarku " 😂 Druze samo jedan Kica i Praja su misaona imenica za sve srpske igrace.Ako gledamo samo domacu ligu i reprezentaciju,vi nemate nekog ko bi mogao da stane rame uz rame sa jednim Rebracom,da ne idemo na neka jos veca imena.Bez Partizana ,nasa kosarka i vaterpolo bi bili na nivou slucajnih ucesnika SP,EP i OI.

Dejan Bodiroga

pre 4 godine

Jokic je najbolji srpski kosarkas, koliko je i Milan Lucic najbolji hokejas.Potpuno nebitan za srpsku kosarku, a kako igra u Klivlendu, Dalasu ili gde vec, me ne interesuje.

stoler

pre 4 godine

(Som Tojer, 4. januar 2020 20:34) "imamo dovoljno nasih" ahahahahaha, pa urnebesno. Ajde da nam otkrijes bar dvojicu. Ok, jedan je Moka. Ajde eto bar jos jednog. Tesko da ces i uz pomoc gugla uspeti da iskopas bar jos jednu legendu. Sta sve ovde necu procitati.

hercegovac

pre 4 godine

Niko ne treba da bude nedodirljiv ali pazi ovo:Imamo situaciju da kosarkaska reprezentacija bukvalno citavu deceniju sluzi za ismevanje,za 10,tacnije 11 godina JEDNA JEDINA medalja,i to sve sa imenima na klupi poput Vujosevica,Obradovica,Sakote i Ivkovica,plus u zadnjem mandatu upravo gospodin zalizani bude fakticki selektor reprezentacije(setimo se imena poput Nemanje Krstica,Gagica ili Andjusica na spisku),i onda dodje Djordjevic,ratosilja se uticaja gospodina menadzera,i za 5 godina uzme 3 srebra,jednom cetvrti,jednom peti,vrati kult reprezentaciji pritom taj isti Sale kao igrac je apsolutno najveca legenda srpskog sporta(Djokovic je tek najuspesniji pojedninac pa njegovi uspesi nisu donosili promil radosti koliko Saletova dostignuca,da se ne lazemo),i zbog jednog neuspeha koji i nije toliki neuspeh koliko propustena prilika zbog nikad gorih Amera se covek ovde nasao na stubu srama kao verovatno nikad nijedan nas sportista ili trener.Mada imali smo jos gori primer nenormalnog pljuvanja Ane Dabovic zbog one greske u polufinalu protiv Spa u kojem je igrala sa POLOMLJENOM rukom,devojke koja je izabrala nas a ne zemlju gde se rodila i odrasla i koja je najzasluznija uz Marinu i Sonju za sve uspehe zenske kosarkaske reprezentacije.Sta se to desilo u nama da smo toliko postali zajedljivi i kvarni,1000 dobrih stvari cemo zaboraviti a jednu losu potencirati i naglasavati.Ili sa druge strane oni koji brane Djordjevica obavezno pljunu po Jokicu,totalno odsustvo zdravog rasudjivanja

nista o nicemu

pre 4 godine

@ništa o ničemu
U nedostatku argumenata ti izmišljaš da sam rekao da je Danilović bio predsednik saveza 2009. i 2010.?!
Svaki dalji komentar je suvišan.
(ACM, 04. januar 2020 20:47)

Ne izmisljam, napisao si, ja sam citirao tvoj komentar. Priznaj da si se obrukao, svima ce biti lakse

MikiP

pre 4 godine

@Som Tojer

Ne znam zasto spominjes skolu? Kakve ima veze s ovom temom? Cim spominjes Casove ljubavi i ta tinejdzerska prepucavanja sve je jasno.
Istina je, nisi napisao da su legende ali u cemu je razlika? Drazena Dalipagica u taj HOF nije dovela sezona u CZ. To je sustina. Kada vase legende, kojih kako kazes ima mnogo, udju u HOF ti to navedi kao podvig C.Zvezde i to ce biti ok.
Sto se tice teze da tamo u Americi pise za koje je sve timove su igrali Divac i Dalipagic sumnjam da je naveden i Partizan.

Aleks

pre 4 godine

@Jaran Šta ti lupetaš i tripuješ sa Vidićem i Mitrovićem, porediš igrače na potpuno suprotnim pozicijama? Doduše isto je sa Bogdanom i Jokićem. Reprezentacija i NBA su dve potpuno različite sredine, najbolji u jednoj nije nužno najbolji u drugoj. Tema uopšte nije KO JE BOLJI IGRAČ. Evo velikim slovima pa možda skapiraš. Da se skrajne dečko koji 7 godina igra za reprezentaciju svakog leta, odaziva se na svaki poziv, zbog igrača koji ne pokazuje da mu je preterano stalo - bilo bi sramotno i bezveze. Da Džordan dodje i kaže Jokić je najbolji igrač na svetu - on tek treba da se oznoji u nacionalnom timu. Kad pokaže da mu je stalo, kad bude ostavljao srce na terenu na svakom takmičenju,da mu se vidi u očima žar za pobedom - tada će zaslužiti reputaciju u reprezentaciji. Ne na osnovu igre u NBA. Lepo je čovek napisao, ništa u životu ne dolazi na tacni. Ne treba nama u reprezentaciji budući član Kuće slavnih, već košarkaš kome je stalo. Treba nam 12 takvih.

bigserb

pre 4 godine

Djordjevic je jedini krivac za debakl reprezentacije, poveo je na SP Raduljicu koji vec godinama igra kinesku ligu koja je otprilike u nivou albanske lige i to druge albanske lige!
Od samog pocetka je uprkos pobedama bilo jasno da nesto u ekipi ne stima, tako sam i uhvatio kvotu 6,50 na pobedu Argentine protiv nas, videlo se protiv Spanije da smo losi, bez ideje i bez igre!

Som Tojer

pre 4 godine

MikiP, 04. januar 2020 19:34

Vidi ne znam šta imaš od škole, verovatno samo te časove ljubavi kod Dula... Ali pošto vidim da znaš da čitaš, pročitaj još jednom moj komentar i u njemu nećeš videti reč "legenda"... Ni u jednom trenutku nisam rekao da su ova dvojica legende Crvene Zvezde, ne trebaju nama vaše legende, imamo dovoljno naših... Ja sam se samo osvrnuo na neistinu koju si napisao da zvezda nema nikoga u kući slavnih... da li ja volim Divca ili ne volim i da li pljujem po njemu ili ne to je moj problem, ali tamo u kući slavnih pored imena Vlade Divac u koloni gde piše za koje klubove je nastupao piše i Crvena Zvezda... Da li je on odigrao jednu ili sto jednu utakmicu za Zvezdu nije bitno... Isto tako i Dalipagić...Kao što ne može da se negira ni da je Moka Slavnić igrao za partizan i ako je legenda Crvene Zvezde... I to ne znači da je automatski legenda i partizana...
Prema tome čitaj kako je napisano i uživaj dok pevaš pesmu Miše Kovača dokazanog srbomrzca kao himnu tvog košarkaškog kluba... Ali dobro, nije lako pobeći od porekla...

Lennox

pre 4 godine

@Djordjeviceva sujeta jedini razlog

Sta ti lupetas? Divac je 1990 dosao na SP kao starter Lakersa pa se igra nije formirala prema njemu nego je MVP prvenstva bio Kukoc.
Da ne kazem da je Petrovic kao rezerva u Portlandu Amerima u 1/2f dao 30 poena i bio glavni igrac dok je Morning pojeo Divca.
Lidersko mesto se ne dobija na tacni. Ni u sportu ni u zivotu. Jokic se ne pokazuje kao vodja ove ekipe. Niti izgleda kao da mu je stalo.

ACM

pre 4 godine

@ništa o ničemu
U nedostatku argumenata ti izmišljaš da sam rekao da je Danilović bio predsednik saveza 2009. i 2010.?!
Svaki dalji komentar je suvišan.

Jaran

pre 4 godine

Aleks
Aha.... Znaci Mitrovic je bolji fudbaler od Nemanje Vidica jer je bolji u reprezentaciji??? Jokic je bolji i od svih nasih danas i od onih sto su igrali 80-ih i 90-ih, a ti ako mislis da Jokic treba da bude drugi igrac u reprezentaciji onda bolje i da ne gledas kosarku. Dovoljno je pogledati sta je sve Jokic uradio na NBA parketima otkad je dosao pa do danas, pa decko je imao jedan od najboljih debija u plej-ofu u istoriji lige!

BUDUCI CLAN NBA HoF TREBA DA BUDE DRUGI IGRAC REPREZENTACIJE?!

Aleks

pre 4 godine

@Jaran Polako samo, Jokic tek treba da pravi karijeru i da napreduje. Vi što ga sad proglašavate članom HoF ste i reprezentaciji okačili zlato oko vrata pre početka SP.

Ne, Bogdanović i Jokić treba zajedno da budu prva udarna igla reprezentacije. Tačka i nema dalje. A za to ih je trebalo uigrati, što nije uspelo iz raznih razloga ali nadam se da će Kokoškov uspeti. U reprezentaciji se reputacija stiče predanošću, odazivanjem na takmičenja, željom da se igra. Da Džordan dodje i kaže da je Jokić najbolji igrač na svetu - on u nacionalnom timu tek treba da se oznoji. A da se skrajne dečko koji 7 godina unazad leto posvećuje repr. zarad igrača koji je jedva odlučio da dođe, i to se verovatno čekalo da mu menadžer odobri - ne biva. Pa ti sad lupaj minuse koliko 'oćeš :D

rajko

pre 4 godine

Hajde sve da shvatim ali mi nikako ne ide u glavu da su svi igrali za Bogdanovu statistiku.Kako svi mogu da igraju za nekoga da mu procenat šuta na prvenstvu bude preko 60 posto na velikom uzorku.Razumem da je u pitanju broj poena pa da se ispucava.Treba reći da bi Bogdan imao još bolju statistiku da nije protiv Portorika dao samo 5 poena i malo igrao.Da je jurio statistiku valjda bi igrao celu utakmicu i gledao da postigne što više poena.Normalno je da onaj igrač koga najbolje služi šut uzima najviše šuteva.Na evropskom prvenstvu je bio drugi po indeksu korisnosti(oko 20) a to ne bi mogao biti da je igrao kako pišu pojedini komentatori ovde.

MikiP

pre 4 godine

@Som Tojer

Ti si stvarno kralj. Pravi zvezdas. Pljujete po Divcu al ako moze da se ogrebe za HOF, sto da ne. Odigrao 2 meca protiv Zalgirisa i Orteza!!
Moka Slavnic je i igrao i trenirao Partizan pa niko nece reci da je on legenda Partizana!!! Dalipagic je svoju karijeru zavrsio u Zvezdi. Igrao u 40-toj. Kao kad bi rekao da je Karl Malone legenda Lakersa!!

Djordjeviceva sujeta jedini razlog

pre 4 godine

Americki novinari koji su posmatrali pripreme reprezentacije Srbije bili su istinski zbunjeni - Aleksandar Djordjevic je pravio eksperimente, i u njegovoj koncepciji nas nesumnjivo najbolji igrac Jokic NIJE imao glavnu ulogu!? A ko je imao tu glavnu ulogu? Pa, sam Djordjevic, svojim eksperimentima, iza kojih se krila nesposobnost da prihvati igracku velicinu Jokicevu! Ja odredjujem ko ce biti glavni - to je bila logika Djordjevica, i to ce ostati svakako najveci minus u njegovoj trenerskoj i ukupnoj kosarkaskoj karijeri! Sujetni Djordjevic hteo je da svi hvale njegovu toboznju strategiju! Trebalo je da ga Jokic samo upita: Ako ne das meni da igram kako najbolje znam, hoces li ti da se skines i igras umesto mene?! Kad imas vrhunskog igraca pusti ga da igra i da vodi tim! Ali, jest - to u Srbiji niko ne cini, svi se nastoje dokazati kao toboznji kreatori tima i zato cesto odbacuju najbolje igrace, koji nisu podesni za takvo trenersko manipulisanje! U fudbal je to uveo Miljanic, koji je uz to rado birao prosecne igrace oko 27.godine zivota (kad se moglo ici u inostranstvo), da bi ih mogao prodati i uzeti proviziju! U novije doba pamtimo da Rambo Petkovic nije mogao da igra, nije ni Pantic iz Atletika, Muslin je stavio rampu u tom trenutku briljantnom Sergeju, Krstajic u tom casu vrhunskom Jovicu - i bice toga jos! Sujetne, nezrele trenerske licnosti (svejedno koliko stare) jednostavno ne podnose istinske asove - jer trener zeli da bude glavni as, a pritom je samo - asshole!

Som Tojer

pre 4 godine

U kuci slavnih Dalipagic i Divac. Ima li nekog iz Zvezde? Nema druze, nema.
(MikiP, 04. januar 2020 18:23)

Ima druže, ima...
Ova dvojica su igrala i za Zvezdu...
Ali kao i svi grobari i ti imaš slabo pamćenje... A šta ćeš, ubiše te časovi ljubavi kod Dula..

Miroslav

pre 4 godine

Jedini razlog neuspeha nase reprezentacije na SP je taj sto nam se na putu do medalje isprecila Spanija. Ekipa koja je vec skoro 2 decenije nocna mora za nase momke.
Na SP 2014 su ih sklonili Francuzi, 2016 Hrvati, 2017 Slovenci. Ovaj put nije imao ko. Znam da teorije zavere zvuce bolje ali obicno je razlog poraza taj sto je protivnik bio bolji. To je ono sto mi Srbi tesko priznajemo.

MikiP

pre 4 godine

@nista o nicemu
A ko je dominirao 1996? Partizan je bio prvak 1995, 1996 i 1997.
Hvalite se svojom dominacijom u SFRJ, pa u vreme dok ste vi bili prvaci SFRJ nije predstavljala nista.
Poslednju titulu u SFRJ ste osvojili 1972 i sa vasim silaskom s scene kosarka u SFRJ dostize vrhunac.
Jugoplastika, Bosna, Cibona i Partizan su davali gro reprezentativaca. Zvezda je imala po jednog, Slavnic, Z.Radovic, Z. Jovanovic, S.Obradovic...
Partizan prvak 1976, 1979, 1981 u vreme apsolutne dominacije SFRJ.... U kuci slavnih Dalipagic i Divac. Ima li nekog iz Zvezde? Nema druze, nema.

xxx

pre 4 godine

Sve to stoji Misko,a za navijace Zvezde jedno pitanje. Ja kao grobar priznajem da su pored Jokica i Milutinova zalutali Raduljica i Birca,i slazem se da je Kalinic trebao da bude na spisku (Nedovic ne zbog povreda,Bogdana i Gudurica),ali recite vi meni sta na spisku radi Bobi Marjanovic koji godinama ima funkciju maskote i davno se pozdravio s ozbiljnom kosarkom (svi su se zalili koliko je spor,ocajan,kostao nas zlata protiv Slovenije itd a sad ga niko ne pominje),ili Simonovic kojeg su uz duzno postovanje pregazile godine. Da su plejevi bili Micic Jovic i Teo,bekovi Bogdanovic Guduric i Milosavljevic (defanziva),trojke Lucic Micov,cetvorke Bjelica Kalinic i petice Jokic Milutinov to bi bila prava ekipa. Dakle Saletu zamijeram sto nema Kalinica (mogao je i bez izjave o Kosovu ali ipak zasluzuje),Micova i previse centara. Igra katastrofa,zaista ako ne zlato ono bar nikad laksa medalja ispustena

nista o nicemu

pre 4 godine

@ništa o ničemu
E sad sam te uhvatio u laganju (neznanju)! Danilović je na mesto predsednika postavljen mnogo pre EP 2011. (nisam siguran da li kraj 2009. ili početak 2010.)tako da proveri pre nego napišeš. I još nešto, nemoj bez osnova da sudiš nekom koliko ima godina i koliko zna o košarci tek tako (obratio si mi pre neki dan onako kako ne priliči ozbiljnom čoveku)!
(ACM, 04. januar 2020 17:40)

Danilovic nije u 2009 ili 2010 bio predsednik Saveza, to je istina. Cista laz je da je tada bio predsednik. Toliko o tome ko laze

nista o nicemu

pre 4 godine

@nista o nicemu
A ko je dominirao 1996? Partizan je bio prvak 1995, 1996 i 1997.
Hvalite se svojom dominacijom u SFRJ, pa u vreme dok ste vi bili prvaci SFRJ nije predstavljala nista.
Poslednju titulu u SFRJ ste osvojili 1972 i sa vasim silaskom s scene kosarka u SFRJ dostize vrhunac.
Jugoplastika, Bosna, Cibona i Partizan su davali gro reprezentativaca. Zvezda je imala po jednog, Slavnic, Z.Radovic, Z. Jovanovic, S.Obradovic...
Partizan prvak 1976, 1979, 1981 u vreme apsolutne dominacije SFRJ.... U kuci slavnih Dalipagic i Divac. Ima li nekog iz Zvezde? Nema druze, nema.
(MikiP, 04. januar 2020 18:23)

1996 niste tukli sudije, tokom 2000tih itekako jeste.

ACM

pre 4 godine

@ništa o ničemu
E sad sam te uhvatio u laganju (neznanju)! Danilović je na mesto predsednika postavljen mnogo pre EP 2017. (nisam siguran da li kraj 2016. ili početak 2017.)tako da proveri pre nego napišeš. I još nešto, nemoj bez osnova da sudiš nekom koliko ima godina i koliko zna o košarci tek tako (obratio si mi pre neki dan onako kako ne priliči ozbiljnom čoveku)!

nista o nicemu

pre 4 godine

Vujošević i Partizan mogu da budu krivi za neuspeh 2003., nego kakve veze imaju oni sa neuspesima u godinama nakon toga? Pošto ste vi crveno-beli ubeđeni i uporni sa pričom da je reprezentacija loše igrala zato što je Partizan osvajao titule prvaka države!
(ACM, 04. januar 2020 14:03)

Otkad je Zvezda prva mi imamo 3 srebra druze. Slucajno kako je dosao vas kadar u Savez, Danilovic, mi opet bez medalje. SLUCAJNOSt? Ne bih rekao

nista o nicemu

pre 4 godine

@nista o nicemu

Finale OI 1996. Prva petorka SRJ: Djordjevic, Danilovic, Bodiroga, Paspalj, Divac. Selektor: Z.Obradovic.
Tvoj nick savrseno opisuje tvoje poznavanje kosarke. Ali, ti i jesi ovde da siris lazi.
(MikiP, 04. januar 2020 14:25)

Ko spominje 1996? Poturas kontra informacije kako bi opravdao svoju pricu koja je suplja sa svih strana. Pricamo naravno o periodu kada je Partizan "dominirao" a reprezentacija i kosarka u Srbiji bili na samrti.

marko992

pre 4 godine

nista o nicemu@,kakve veze ima Zvezda sa tim sto si napisao.Zvezda u kosarci ,od kada ja pratim a to je skoro 50-et godina,ima toliko malo uticaja na repr. uspehe.To je jedina istina a vi(pojedinci) nastavite da lazete sami sebe.

Aleks

pre 4 godine

General posle bitke, kao i svi mi. Nije me preterano iznenadila ova izjava. Ipak, po mom mišljenju je Miško izrekao jednu glupost - o tome ko su nam najbolji igrači. Najbolji igrači u klupskoj karijeri nisu nužno najbolji igrači reprezentacije. Koliko dugo Belog nije bilo u reprezentaciji do ovog SP? Jokića takođe? Šta su to Micić i Milutinov posebno uradili za reprezentaciju? Najbolji igrač nacionalnog tima je Bogdan, ALI igru nikada ne treba bazirati na samo jednom igraču, koliko god da je dobar. Razlog je prost, takvu ekipu je prelako skautirati, što su nam Španci prvi pokazali. I tu leži Saletova najveća greška, sve karte je bacio na Bogdana (delom iz svojih ubeđenja), i dečko je taj teret izneo preko svojih mogućnosti. Trebalo je poraditi na tome da Jokić postane drugi najbolji igrač repr. uz njega, da se igra gradi oko njih dvojice jer bi bili ubitačan tandem. Nažalost, to je izostalo, a svima nam je jasno i da se neko "odozgore" Saletu umešao u spisak. Ideja sa 4 centra je nestvarno glupa i pošto je, naravno, osuđena na propast, Saletu nije preostalo ništa drugo do da svaku akciju pravi za Bogdana jer on ne zna bolje. Nedostaje mu trenerski kvalitet za domet dalji od srebra, što je bilo jasno još na EP. Teodosić i Bogdanović su igrači koji su za one medalje zaslužni koliko i "taktika Đorđevića". On je više motivator nego taktičar, ništa preterano loše o njemu jer ne bih da omalovažavam, ali ipak nosi više odgovornosti za to što od ovih igrača nije napravljen tim.

Buca

pre 4 godine

@petarczv

Druze, kada bi tu energiju koju trosis na pljuvanje svega sto ima veze s Partizanom ulozio u nesto pametno gde bi ti bio kraj.

kl

pre 4 godine

@...Problem je bio to sto je on umesto Jokica, all star igraca i ocifijalnim clanom top 5 NBA,igrao Bircevica na mestu startera...
(sasa the red baron, 04. januar 2020 14:36)

Aman više sa "starterima"! Evropska košarka nije NBA pa da starteri moraju, po ugovoru, da startuju! To ko počinje utakmice nema nikakve veze sa tim ko je glavni igrač, a pošto je po svemu sudeći, Jokić ugovorom bio ograničen na 20 minuta po utakmici bolje je da počne Birča pa da Jokić igra kad je bitno. Čak i da nije bio ograničen ugovorom, nije mogao da igra više od toga, pokazalo se na početku lige. Milutinov i Bobi su izbačeni iz igre sudijskim kriterijumom i lošom igrom plejeva (Jović rovit, Micić indisponiran). Beli po običaju, bez volje i žara. Gudura takođe po običaju, bez herca da šutira čak i kada je otvoren šut. Lučić se tek vratio iz povrede, šut ga nije išao i zato što se trošio nenormalno u odbrani. Tako je iz čiste nužde Bogdan krpio plejeve jer ni loptu nisu mogli da prevedu, uzimao šuteve jer nije imao ko i pokušavao i da razigrava, a nije imao koga jer, kao što rekoh, glavni skoreri su teško podbacili.
P. S. Miško pametuje iz svojih poslovnih razloga, da ne elaboriram, svima je jasno zašto.

loša podela uloga

pre 4 godine

Hahahah…ahah a..... Micic najbolji igrac, on decko mozda u klubu igra dobro, ali ono kako je igrao na Svetskom je sramota ...

(marko, 4. januar 2020 12:33)

Đorđević je nasledio izuzetno talentovanu Dudinu selekciju igrača i vremenom je sveo na prosek.

Upravo je tačno to što kažeš za Micića,
da odlično igra u klubu,
a da je slabo odigrao u reprezentaciji.

Jedino je sporno što iz toga izvlačiš pogrešan zaključak.

Realno, niko kod Đorđevića nije igrao na svom nivou.

Na žalost, to što kažeš za Micića, važi i za ostale igrače, a to bi onda možda moglo da te navede na drugačiji zaključak ...

... Ukoliko držiš do logike.

Dusan

pre 4 godine

Sve je vec ispricano na ovu temu. Sve je krenulo od pozivanja,ne najboljih i spremnih,igraca. Nismo dosli do medalje a imali smo cak i ovakvom sastavu priliku. Da smo imali strucnijeg selektora prosetali bi se...ali nismo i tu treba staviti tacku.

Неедукован

pre 4 godine

Jos bih dodao, gledao sam sinoc Micova u Milanu, izgleda da ga sustizu malo godine, ispada u odbrani, ali kao suteru - scoreru mozda mu Igor nadje neku ulogu, ali cisto sumnjam.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Demar Derosan, 4. januar 2020 14:17)

Мицов има 25 година и вероватно ће бити један од три најмлађа играча код Игора у репрезентацији.

sasat73

pre 4 godine

Ovaj Raznatovic je antipatican i ovim izjavama hoće da digne sebi cenu kao "menadžer - stručnjak". Ali da je ovo istina, jeste. Nit je neko analizirao celu priču a da su pomenuti igrači bili pomalo pogubljen na terenu-jesu

ACM

pre 4 godine

@ACM
Niko ne kaze da je reprezentacija igrala lose zato sto je Partizan osvajao titule. Samo se postavlja pitanje sta je reprezentacija imala od toga sve te godine? Prva medalja je stigla tek 2009.g i pored silnih velikih utakmica Partizana u EL.... I koliko je stalnih reprezentativaca Srbije izbacio Partizan u periodu dominacije (nebitno da li su iz skole ili su vec dosli kao prvoligaski igraci)? 13 godina osvajanja titula i igranja EL...
(Vetar u ledja.., 4. januar 2020 14:31) # Link komentara
Pa brate, nekog je kao u to vreme i dao.
2004. smo mnoge utakmice izgubili na jednu loptu, ali najveći uzrok lošeg nastupa po meni je bio taj što Bodiroga nije bio više na pravom nivou.
2005. Svi znamo koji su igrači pravili probleme, da ne ponavljamo.
2006. Polovina igrača je bilo iz tadašnjeg FMP - a, a selektor i tadašnji i sadašnji Zvezdin trener, daleko je ono bilo od najjačeg sastava kako god.
2007. znamo ko je bio selektor i koji su igrači igrali - doživljen debakl.
2008. dolazak Dude Ivkovića je značio bolje dane za srpsku košarku (igrali smo samo kv. za EP i lagano prošli grupu), pa uz pomenutu 2009. i 2010. gde su nam ukrali prolaz u finale je najavljivalo bolji period. Tu je bio kraj nažalost.
2011-2013 smo iz nekih razloga koje sam pomenuo u svom prvom komentaru loše prolazili.

mirk

pre 4 godine

@Ivan

Poenta tvoje price je da si izjavom da "Skariolo nije pozvao nikog iz kvalifikacija.." zeleo da naglasis surovost profesionalizma.
Jer, kako kazes: "Nema toga u profesionalnom sportu." Izmislio si nesto da bi izveo zakljucak. To je ono sto si napisao ali svi dobro znamo da si samo hteo da pljunes Djordjevica.
I onda si to nevesto upakovao u konstruktivan komentar.

SakaZulu

pre 4 godine

Hahahah…ahah a..... Micic najbolji igrac, on decko mozda u klubu igra dobro, ali ono kako je igrao na Svetskom je sramota pa Bogdan je prenosio loptu jer niko drugi nije bio u stanju, Bjelica nije mogao da se sastavi, Jokic nije znao gde je...Micic je igrao to sto igra u klubu a kako je odigrao to je sramotno... sad ispade da nije trebao Djordjevic da koristi toliko Bogdana... Kad god je Bogdan bio van terena izgledali smo kao da smo ragbi reprezentaciju odveli na svetsko prvenstvo u kosarci... Budite malo realni Jokic Micic Bjelica svi su debelo podbacili sa tim kvalitetom koji poseduju su morali da odigraju bolje sve da ih je Sale stavljao Micica na centra Jokica na beka sutera a Bjelicu na pleja... Suludo je pricati da je Bogdan nesto kriv ili Sale sto je davao loptu u ruke jedinom coveku koji je mogao nesto da pogodi...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (marko, 4. januar 2020 12:33)

Jedini normalan komentar ovde! Srbi su kratke pameti i brzo zaborave kako su svi, osim Bogija, podbacili na tom prvenstvu!

petarczv

pre 4 godine

Djordjevic je kriv sto nije vise koristio Jokica i Milutinova u piku u Kini i sto smo osvojili tri srebra,nadam se da ce nam svaki selektor biti ovako los.
(Mihajlo, 04. januar 2020 14:00)

Srbija zemlja kosarke i osvajac pregršt zlatnih medalja e u takvoj zemlji su grobari na uštrb djordjevica i bogdanovica proglasili srebro kao istorijski uspeh kao da smo slovenija ili hrvatska...

Ivan

pre 4 godine

Malo mi je žao Đorđevića jer je bio žrtva kvalifikacija. Hteo je da ispadne fer prema igračima koji su izgurali kvalifikacije, pa je morao posle da ih vodi u Kinu iako im tamo nije bilo mesto. Mоžda bi on njih vodio i da nisu igrali kvalifikacije, to ne znam. Forsiranje Bogdana i sprdanje sa Jokićem ide direktno Đorđeviću na dušu.
(CarloNS, 4. januar 2020 13:52)

Skariolo nije pozvao nikoga iz kvalifikacija pa su spanci uzeli titulu, i niko se nije bunio. Nema toga u profesionalnom sportu. Za reprezentaciju ne igraju drugari, nego najbolji igraci. Normalno da nece Raduljica i Bircevic doci kod selektora i reci mu da ne zasluzuju da igraju, oni nisu objektivni i misle da mogu da igraju za reprezentaciju, zbog toga je tu selektor da im se zahvali na svemu i pozove bolje igrace.

Bokic Nemanja

pre 4 godine

Kazu ljudi, najveci greske selektora su Jokic na poziciji 4 i nedovoljna minutaza Milutinova. Da je Jokic sve vreme igrao centra, Milutinov ne bi igrao uopste. Druga nelogicnost, da je Jokic sve vreme igrao centra Bircevic bi imao vecu minutazu, a to je jos jedan detalj koji se spocitava selektoru. Totalno ludilo sta ljudi pisu...

MikiP

pre 4 godine

@nista o nicemu

Finale OI 1996. Prva petorka SRJ: Djordjevic, Danilovic, Bodiroga, Paspalj, Divac. Selektor: Z.Obradovic.
Tvoj nick savrseno opisuje tvoje poznavanje kosarke. Ali, ti i jesi ovde da siris lazi.

Vetar u ledja..

pre 4 godine

@ACM
Niko ne kaze da je reprezentacija igrala lose zato sto je Partizan osvajao titule. Samo se postavlja pitanje sta je reprezentacija imala od toga sve te godine? Prva medalja je stigla tek 2009.g i pored silnih velikih utakmica Partizana u EL.... I koliko je stalnih reprezentativaca Srbije izbacio Partizan u periodu dominacije (nebitno da li su iz skole ili su vec dosli kao prvoligaski igraci)? 13 godina osvajanja titula i igranja EL...

mirk

pre 4 godine

@ivan

Jos jedna laz. Znaci, napises neistinu i nije te blam.
Quino Colom, Xavier Rabaseda i Javier Beiran su igrali i u kvalifikacijama i na SP u kini.

petarczv

pre 4 godine

Sećam se pobedili filipine 40 razlike vlado djurovic u studiu rts i kaze ne svidja mi se ovo i ova igra. Voditelj mu se bukvalno smeeje u facu i kao kako ne valja pa dobili smo 40 razlike a djurovic je odma video da ta igra prolazi samo protiv takve boranije. Video je da jokic menja bircevica na cetvorci, video je da se bogdanu budzi statistika, video je da raduljica nije ni za amatersku kosarku a pocinje ispred milutinova, video je da nam fali kalinic...

ACM

pre 4 godine

Ne spominje Bogdana upravo jer je on samo igrac zadatka, ne clutcher. Samo sto institucija to ne vidi, ne jer ne znaju kosarku vec jer su zaslepljeni mrznjom prema svemu sto je dobro, a ne dolazi iz Humske. Sreca, takvih igraca je puno, nema potrebe da se uzdamo u cuvene Partizanovce koji su nas brukali dok je Vujosevic bio selektor, kada se u reprezentaciju ulazilo iskljucivo preko Partizana i kada su Vule Avdalovic i slicni nabijali statistiku ne bi li Partizan sto bolje zaradio od prodaje.
(nista o nicemu, 4. januar 2020 13:27) # Link komentara
Vujošević i Partizan mogu da budu krivi za neuspeh 2003., nego kakve veze imaju oni sa neuspesima u godinama nakon toga? Pošto ste vi crveno-beli ubeđeni i uporni sa pričom da je reprezentacija loše igrala zato što je Partizan osvajao titule prvaka države!

Smeh

pre 4 godine

@Pomodarstvo
Jesi se ti ikada bavio sportom, npr fudbal, košarka, rukomet gde promenom pozicije moraš i sam da koriguješ svoju igru kako u odbrani tako i u napadu. I sada ti misliš kako je to lako igračima. Imaš gomilu primera kada se igrači ponašaju kao da su prvi put na terenu a to je zato što ne igraju na prirodnoj poziciji. Nego sve je to lako iz fotelje i u igricama. Mani se pametovanja kada su ti argumenti dečji, verovatno si i klinac koji misli da sve zna.

Valencia FC

pre 4 godine

Djordjevic , Danilovic i njihova generacija i dalje ne mogu da shvate da se pojavio lik u Srbiji koji u nba radi ono o cemu su oni mogli samo da sanjaju:-). Oni su svi bili odlicni igraci ali nisu odskakali nesto jedni od drugih. I onda dodje Jokic niotkuda haha i skine ih sa postolja:-).To ne mogu da mu oproste. Mislim da svaka ozbiljna diskusija da je neko iz Srbije ikad bio bolji kosarkas od Nikole Jokica (koji jos nije napunio 25) nema nikakvog smisla i to je i njima jasno

sasa the red baron

pre 4 godine

DJORJEVIC:

Nakon 3 srebra, niko ne moze Djordjevicu da prebaci da nije trener.
I ja sam ga branio svuda, i danas smatram da je elita trener.
Problem je bio to sto je on umesto Jokica, all star igraca i ocifijalnim clanom top 5 NBA,igrao Bircevica na mestu startera, a ovaj je tad igrao u drugoligasu u Nemackoj. Ne postoji bilo kakva strategija, smisao, razlog za tako nesto.Ne postoji trener na ovom svetu koji bi odradio tako nesto. Njegove izjave da samo "Bogdanovic bi mogao da igra u mojoj generaciji" su bile sulude, jer Jokic je 3 puta bolji igrac od bilo kog iz te generacije..
Jasno je bilo da smu je smetala velicina Jokica, i da mu je ego stao na put..
Svi u KSS to znaju...

Demar Derosan

pre 4 godine

Da, pokusaj da ostvarimo prednost pod kosem visinom je dovela do spustanja i lutanja pozicija odredjenih igraca gde se Beli posebno nije snasao. Radulja je bio nespreman, a Birca nije trebao da putuje, niti da zapocinje tekme. Ipak, bez obzira na prisustvo Vase i Jovketa, spremni Teo i Gagi su nam nedostajali, prvi svojim talentom i inteligencijom, drugi svojim stavom i izgaranjem u oba smera (Kalina je tu trebao da pomogne). Jos bih dodao, gledao sam sinoc Micova u Milanu, izgleda da ga sustizu malo godine, ispada u odbrani, ali kao suteru - scoreru mozda mu Igor nadje neku ulogu, ali cisto sumnjam.

petarczv

pre 4 godine

Kazu ljudi, najveci greske selektora su Jokic na poziciji 4 i nedovoljna minutaza Milutinova. Da je Jokic sve vreme igrao centra, Milutinov ne bi igrao uopste. Druga nelogicnost, da je Jokic sve vreme igrao centra Bircevic bi imao vecu minutazu, a to je jos jedan detalj koji se spocitava selektoru. Totalno ludilo sta ljudi pisu...
(Bokic Nemanja, 04. januar 2020 14:00)

Ma nemoj kako si ti pametan. Tacno je da bi jokic igrao vecinu vremena na petici ali jedina zamena bi mu bila milutinov i to bi bila najjača centarska linija na prvenstvu bez konkurencije. Nikola bi igrao 25-30min a milutinov od 10-15 a to samo govori o nebulozi i vodjenju 5 centara. Jos veca nebuloza je da bi bircevic imao vecu minutazu na 4 jer bircevic ne bi ni isao na prvenstvo da je sve oo zaslugama. Ali pošto ga je vec poveo vecinu vremena na 4 bi igrao bjlelica sto je njegova prirodna pozicija a ne 3. Kalinic je morao da podje i igrao bi na 3-4 kao i lučić. Znaci bircevic i raduljica uopšte nisu trebali da budu ni na klupi a kamoli da počinju u prvih pet... E to je najveći problem, a ovaj tvoj jadan pokusaj spinovanja je mnogo jadan

Ivan

pre 4 godine

Jos jedna laz. Znaci, napises neistinu i nije te blam.
Quino Colom, Xavier Rabaseda i Javier Beiran su igrali i u kvalifikacijama i na SP u kini.
(mirk, 4. januar 2020 14:39)

Popunili su roster, bez bitne uloge i timu. Pravis se pametan, znas koja je moja poenta...

Jaran

pre 4 godine

petarczv
Pazi, kada se i ja slazem sa tobom oko nekih izjava. Ali moram da te ispravim po pitanju najboljeg krila, Lucic je najbolji vec 2 godine dok se Kalinic raspada vec sad ima skoro 3 godine. Decko je drasticno pao od one titule kada su on i Judo igrali k'o ludi, neprepoznatljiv je na oba kraja terena.

Pre bih rekao da su svi problemi nastali kada je Macvan ostao na spisku. Kapiramo da je veoma dobra zamena Bjelici ali je bilo ocigledno da nece igrati zbog povrede ali dzabe sad pricamo...

Mihajlo

pre 4 godine

Djordjevic je kriv sto nije vise koristio Jokica i Milutinova u piku u Kini i sto smo osvojili tri srebra,nadam se da ce nam svaki selektor biti ovako los.

Krsta

pre 4 godine

Odavno se još pričalo po Evropi da je trener kao Sale Nacionale kojim slučajem bio trener Ronaldu i Mesiju da bi ova dvojica najdalje dogurali do nosioca limunade na prepodnevnom zagrevanju. Pametnom dosta!

Metropola

pre 4 godine

Odavno se još pričalo po Evropi da je trener kao Sale Nacionale kojim slučajem bio trener Ronaldu i Mesiju da bi ova dvojica najdalje dogurali do nosioca limunade na prepodnevnom zagrevanju. Pametnom dosta!
(Krsta, 04. januar 2020 13:28)... ako je pausalna izjava nekog, negde... dovoljna pametnom, onda prijatelju konstatujem da si veoma pametan!

Milan

pre 4 godine

Bogdan nije kriv za izostanak rezultata, to ja kao zvezdaš tvrdim, dečko je samo igrao najbolje što moze u sistemu koji je trener napravio.
Bjelica je bio i više nego iskorišćen, da ne kažem prekorišćen ali jednostavno nije bio u formi a zamene ( Birčević,?) nije bilo.
Milutinov i Jokić neiskorišćeni, za Micića iz raznih razloga ništa nije jasno.
Simon, Raduljica, Gudurić i Lučić podbacili a zašto nije bilo Nedovića, Kalinića, Dobrića, to je već trenerova odgovornost.

petarczv

pre 4 godine

Misko je pokazao svoj stav u emisiji na Rts pre pocetka prvenstva. Tada je izjavio da su reprezentativna takmicenja proslost i da su izgubila na znacaju. Ako tome dodamo da su samo njegovi igraci skloni da prolongiraju odluku ili potpuno odustanu od poziva selektora (Marjanovic, Jokic...), jasno je da coveka ne treba pitati za misljenje.
Drugo, kakva je ovo izjava?!
Pa jel Djordjevic zabranio Bjelici da igra svaku drugu utakmicu? Ili da se Micic nerezonski zalece u odbranu? Ili da Guduric vraca loptu u reket umesto da sutne?!
Osim toga, puna su vam usta hvalospevima kako je Jokic vanserijski igrac koji moze da bude na svim pozicijama, a potom eto, na cetvorci ne moze (ili nece) igra!
Svaki naredni selektor treba da vrati igraca ako mu se pojavi kakav se Jokic pojavio na pripremama. To vidimo sada, kada je Jokic dosao u formu tek nakon 4 meseca aktivnog igranja u NBA.
(Pomodarstvo, 04. januar 2020 13:12)

Ne radi se toliko o pozicijama već o koncepciji igre. Uzmi gledaj reprize utakmica i videces da je svaka akcija radjena za bogdana Bogdanovica. I tu je poceo raspad jos i pre prvenstva na pripremama. Evo uzmi sebe za primer da si na mestu jokica i da dodjes posle naporne sezone u nba i playoffa i kao najbolji centar na svetu po izboru nba. Dodjes na pripreme reprezentacije i djordjevic ti kaze e druže ti neces pocinjati utakmice vec raduljica i Birčević a ti ces biti zamena bircevicu...!? I kako bi se ti ponasao i igrao. Onda micic posle najbolje sezone u EL u kojoj je igrao finale i bio najbolji igrač svoje ekipe pocinjes sa klupe umesto jovica?! Bjelica koji kilazom bliži centru nego trojci a najprorodnija pozicija 4 igra na krilu a najbolje krilo koje imamo nije ni pozvano za turnir mislim na kalinica. Milutinov isto najbolja sezona u karijeri u EL dominantne brojke i greje klupu raduljici koji je iz nekog razloga i kapiten?!Ajde ne mora biti kapiten uvek najbolji igrac na u reprezentaciji ali mora onda sa klupe i u igri da podrzava igrace i kad ide i kad ne ide a on je bio kao da je naduvan sve vreme u zen modu...

ACM

pre 4 godine

Jeste Sale kriv za ovu godinu, to niko ne može da spori, kao što ne može da se spori da se njegovim dolaskom na mesto selektora reprezentacija vratila u sam vrh svetske košarke! Miška smo videli poslednjih godina Dudinog mandata, kad mu je maltene bio pomoćni trener - a prolazili smo nikako!
Kokoškov je sasvim dobro rešenje i verujem da ćemo ove godine osvojiti medalju na OI! Nadam se sve bez preteranog učešća menadžera!

sempervivum

pre 4 godine

Опет клубаштво...
Коментатори тврде да су кривци Ђорђевић и Богдановић. А то што су Мицић и Бјелица играли очајно, омашили гомилу 'зицера'? А то што је Јокић дошао физички неприпремљен као да треба да игра рекреативни баскет са другарима у блоку...? То ништа? Опет криви Ђорђевић и Богдановић - "нису им дали да играју"? Па Јокић је искористио лето за опуштање, после тога пола сезоне у NBA није могао да се састави.
Ђорђевић јесте крив за прерано скраћивање списка, јер је имао несрећну околност да се повреде Теодосић (вођа) и Милосављевић (изузетна одбрана). Са њима и са Марковићем - то би била изузетна репрезентација. Овај састав је био далеко од најбоље репрезентације икад. СП у Кини јесте био подбачај у односу на очекивања, али су претходне сребрне медаље велики успех у односу на тадашње реалне могућности... А то да ли је Ђорђевић "сујетна незналица" и да ли је Богдан "себичан лош играч" време ће тек показати.
Прилично сам убеђен да ће Сале опет бити селектор Србије, можда за 5 или 10 година...

CarloNS

pre 4 godine

Malo mi je žao Đorđevića jer je bio žrtva kvalifikacija. Hteo je da ispadne fer prema igračima koji su izgurali kvalifikacije, pa je morao posle da ih vodi u Kinu iako im tamo nije bilo mesto. Mоžda bi on njih vodio i da nisu igrali kvalifikacije, to ne znam. Forsiranje Bogdana i sprdanje sa Jokićem ide direktno Đorđeviću na dušu.

MYNX

pre 4 godine

Mozemo da ga ne volimo koliko hocemo ali covek je realno rekao sve....i ovo jos sto je bio malo skroman pa rekao da nije dovoljno stručan....nema veze sa istinom....lik zna kosarku kao bukvar....Jokica pronasao i napravio od njega igraca franšize....Bobiju vratio karjeru....od zamene u Niznjiju do najboljeg centra el i nba....Muslija isto bas vratio na dobar kolosek....covek rekao da ce Micic biti najbolji plej u El dok se raspadao....i pogodio....sada evo od malog Djurišića prave novog Jokica....decko je talenat extra klase....najveci talenat vidjen u Srbiji....a ovo sve tacno....Jokicu promasena pozocija....Bjelica neupamceno los za rep....Milutinov kad je dobio sansu bio medju najboljima....ali je uglavnom nije dobijao....Micic je imao problema znamo sta je bilo....ali mi deluje da nije samo to uticalo na njegovu losu igru....nego i da nije uopste iskoriscen....a tek ostali koje Misko nije naveo....Gudura tek kod Djordjevica bi i neka osoba iz gradskog prevoza....imala istu ulogu kao i on....totalno izdeprimiran!

Boxer

pre 4 godine

Ja ne kapiram vise sta ljudi pisu. Kako Jokic rezerva Bircevicu? Kada je Bircevic pocinjao i igrao ukupno 4-5min! Da li je neko gledao SP, kakav crni Bircevic. Isto je radio i Duda dok je vodio reprezentaciju, cesto najboljih 5 nije pocinjalo. Sale da je krivac, mislim da jeste. Nesto se desilo, igraci su bili indisponirani, delovali su kao da igraju revijalnu utamicu posle noci pijanstva. Nesto se desavalo i kako stvari stoje necemo nikad saznati. Takodje mislim da je Sale pokusavao da igrace uklopi u svoj sistem, a ne da sistem pravi po igracima koje ima, i to je greska.

Pera Božić

pre 4 godine

Djordjevic je kao igrac
bio dobar i pamtimo ga po trojci protiv hrvata i to je sve,
Kao trener prosek
Naravno ocekujem ogroman broj minusa od objektivnih strucnjaka ali ebiga to su realnost i brojke a to ne laze:)
Prosek!
(kuste, 04. januar 2020 12:24)

Pamtimo mi i bitnije stvari nego trojku protiv Hrvata... recimo trojku protiv Huventuda, partiju protiv Litvanije u finalu na EP 1995—te...

marko992

pre 4 godine

Zale@,po tebi Teodosic je 0 od igraca,vidim da ti je ucinak u NBA merilo.Bogdan je 6-ti igrac kazes i po tome zakljucujes koji je kvalitet.
E kakvih sve gluposti ne procitah danas .

Vlad Rad

pre 4 godine

Kuste, možda ga ti kao igrača pamtiš po trojci protiv Hrvata. Neki drugi ga pamte po trojci protiv Huventuda ili po 9 trojki protiv Litvanije u finalu. Ili po još desetine fenomenalno odigranih utakmica...
Nije sport samo pobediti Hrvate.

Sasa

pre 4 godine

Bravo Misko! Konacno, neko ko je vezan za kosarku da nesto kaze osim onih opstih recenica. Upravo je tako kao sto si rekao i takodje je tacno da niko nista nije komentrisao od onih kojima je to posao (ne racunam monolog od 10-15 min Danilovica u kome nije nista rekao).
Sramota je da selektor nije odrzao konferenciju za stampu nakon prvenstva (ne racunam onih par minuta nakon poslednje utakmice). Sramota je da ne znamo da li ima podnesenog izvestaja i sta u njemu pise. Takodje je sramota sto se ne zna kakva je procena / ocena tog izvestaja, ako ga je bilo. S' obzirom kakve su nam intelektualne velicine u (bile) KSS, nista ne cudi.

Istine radi

pre 4 godine

Naknadna pamet,sve sami znalci.Jedini koji je rekao da ne valja i pored ubedljivih pobeda u grupi je Vlado Djurovic.Njemu kapa dole a ovi sto sad pametuju su samo obicni lesinari.Nikad nisam cenio takve osobe.Zato treba ceniti sve te ljude koji su spremni da budu selektori i pored toga sto znaju da su tu na desetine njih-sportskih radnika koji ce u svemu videti lose i nista dobro.

jsx

pre 4 godine

Da li je Sale kriv sto su igraci lose odigrali- u principu da. Micic je jedan od najboljih igraca EL, Jokic na svetu (mada igra pod drukcijim pravilima, sto mu smeta, ali opet je to Jokic), Guduric sigurno moze makar da opali par otvorenih trojki kao Prepelic recimo i rasiri odbranu. Sudije su protiv Argentine imale cudan kriterijum i za Bobija i Milutinova, ali je Milutinov trebalo da igra vise od Raduljice da se navikne. Nije problem sto je Bircevic pocinjao problem je sto je uopste dosao- sta ce nam igrac ako vec samo igra 2-3 minuta.
Nesto, doduse nije do Saleta- zasto se Jokic ugojio pred takmicenje, zasto nije igrao EP da se navikne Sale na njega, zasto je Bjelica propustio prethodna 2- covek 3 godine nije video reprezentaciju.
Sve u svemu Djordjevic je imao mnogo vece uspehe nego njegovi prethodnici nakon 2002, i za to mu hvala, a za SP je apsolutno njegova krivica.
P.S Skola je dao Jokicu par poena vise nego on njemu pri cemu je Jokic imao mozda i vise skokova i asistencija. Zapravo nas nije ubio on vec Kampaco koji nas je prvo unistio spolja, a onda dodavao Skoli samom.

Интересне групе

pre 4 godine

Не пада снег да покрије брег, него да свака зверка покаже свој траг. На Ђорђевићу је одавно нацртана мета, једино је због успеха репрезентације морало да се сачека. Падају маске

petarczv

pre 4 godine

I ako Kokoskov ne uspe opet ce on biti kriv kao Sale.U svakom slucaju puno srece nasem selektoru.A ovaj "strucnjak" kakvo prezime ima bolje da cuti.Svi su jaki na recima na delima ih nema nigde.Pisao sam letos pisem i sad.Fergusonu je trebalo 4 godine da osvoji prvenstvo u Engleskoj ostalo je istorija.Jedan neuspeh ne znaci nista!!
(Cika Sone, 04. januar 2020 12:33)

Retko neinteligentan komenta. Prvo sta je sporno sa njegovim prezimenom?! Drugo kakve veze ima fudbal i mancester utd kao i ferguson sa kosarkaskom reprezentacijom?!?!

Pomodarstvo

pre 4 godine

Misko je pokazao svoj stav u emisiji na Rts pre pocetka prvenstva. Tada je izjavio da su reprezentativna takmicenja proslost i da su izgubila na znacaju. Ako tome dodamo da su samo njegovi igraci skloni da prolongiraju odluku ili potpuno odustanu od poziva selektora (Marjanovic, Jokic...), jasno je da coveka ne treba pitati za misljenje.
Drugo, kakva je ovo izjava?!
Pa jel Djordjevic zabranio Bjelici da igra svaku drugu utakmicu? Ili da se Micic nerezonski zalece u odbranu? Ili da Guduric vraca loptu u reket umesto da sutne?!
Osim toga, puna su vam usta hvalospevima kako je Jokic vanserijski igrac koji moze da bude na svim pozicijama, a potom eto, na cetvorci ne moze (ili nece) igra!
Svaki naredni selektor treba da vrati igraca ako mu se pojavi kakav se Jokic pojavio na pripremama. To vidimo sada, kada je Jokic dosao u formu tek nakon 4 meseca aktivnog igranja u NBA.

nista o nicemu

pre 4 godine

Ne spominje Bogdana upravo jer je on samo igrac zadatka, ne clutcher. Samo sto institucija to ne vidi, ne jer ne znaju kosarku vec jer su zaslepljeni mrznjom prema svemu sto je dobro, a ne dolazi iz Humske. Sreca, takvih igraca je puno, nema potrebe da se uzdamo u cuvene Partizanovce koji su nas brukali dok je Vujosevic bio selektor, kada se u reprezentaciju ulazilo iskljucivo preko Partizana i kada su Vule Avdalovic i slicni nabijali statistiku ne bi li Partizan sto bolje zaradio od prodaje.

Phoenix

pre 4 godine

(kuste, 04. januar 2020 12:24)

Ma u pravu si. Kosarkaski znalci ga pamte po trojci u takmicarski nebitnoj utakmici protiv Hrvatske, gde smo i onako imali sve pobede u grupi, obezbedjen plasman dalje i kvalitet da sameljemo bilo koju reprezentaciju koja nam izadje na duel. Razlog neizvesne zavrsnice u tom mecu bio je iskljucivo to sto je u pitanju Hrvatska, koja je dosla u ubedljivo najgorem sastavu od 1992.
Mi koji malo znamo o kosarci ga pamtimo po citavoj sezoni 1992, trojci protiv Huventuda, 39 poena protiv litvanaca, MVP priznanja sa tog prvenstva gde je dao trojku Hrvatima, po cetvrtfinalu SP 1998 u Grckoj gde je povredjen dao desetak poena Argentini za kratko vreme na parketu bez kojih bismo sigurno ispali (a ne osvojili zlato kao sto je bilo). Pamtimo ga i po partijama u Tim Sistemu, legendarnim duelima sa Danilovicevim Baklerom (Kinderom), Real Madridu,Barseloni itd. A pamtimo i to sto je uzeo reprezentaciju kada niko nije hteo i svojim autoritetom je vodio do tri medalje. Mozda nije najbolji trener (s tim se slazem) ali u datom periodu nije bilo boljeg niti bi bilo ko taj posao bolje obavio.

Metropola

pre 4 godine

Ae ne sviraj! Doduse nisam ni citao, a i zasto bih slusao misljenje coveka koji, istina zna dosta o kosarci ali to koristi u licne (finansijske) svrhe! Sve je to u redu i cenim sta je postigao, samo ne znam sta ce nama tvoje misljenje koje se naravno menja kako vetar duva!

Куп је битан

pre 4 godine

Код нас влада погрешно мишљење да ако је неко био врхунски спортиста, онда може бити и врхунски тренер, менаџер, бизнисмен, спортски функционер. А то наравно није тачно. Ако си био врхунски спортиста направићемо ти златну статуу високу 30 метара. Али не петљај се у оно што не знаш. НБА је огроман бизнис. Али је не воде бивши кошаркаши. Финансијско пословање највећих фудбалских клубова у Европи не воде бивши фудбалери. Њима припадају све почасти и поштовање, али зна се ко води послове.

JeRemija

pre 4 godine

@Vojvoda Momčilo

Tako je, bolje da ćuti jer je čovek svetski uspešan u poslu kojim se bavi.
Nije kao "vojvoda momcilo" stručnjak za košarku...

Napokon da neko kaže istinu, da je Sasa Đorđević ubedljivo najveći krivac za debakl na SP.
Čovek je uspeo da ubedači i izbaci iz ritma najboljeg centra na svetu, stavljajući ga da bude krilni centar i rezerva Birčeviću?!
Nadam se da će jednog dana istina izaći na videlo.

petarczv

pre 4 godine

Ti ćuti leba ti. Motiv što ga pljuješ je odavno jasan - nije radio po tvojim menadžerskim idejama.
(Vlad Rad, 04. januar 2020 12:02)

Ajde vlade rade objasni nama koji ne znamo molim te o sveznajuci vlade rade

Grof

pre 4 godine

Niko nije obavestio Miska da je kosarka u Srbiji rodjena 1976 na N.Beogradu a ne 30 godina ranije sirom Jugoslavije pa cak i na M. kalemegdanu, Gripama, Zagrebu, Sarajevu,Ljubljani...

Dragan

pre 4 godine

@kuste

Vidi se koliko si realan i strucan kad pišeš da je Djordjevic bio samo dobar igrac i da je jedino po cemu ga pamtimo trojka protiv Hrvata...
Svi smo mi malo obojani bojama i svako ima pravo na svoje mišljenje ali kad vec ideš na realnost i strucnost drugih, kreni mal i od sebe.

gremlin

pre 4 godine

Zanimljivo kad se pomene Rajola onda su to “trgovci ljudima”a Misko je veliki poznavalac košarke????Mhm,hoće to...zašto smo toliko licemeran narod???I više je Sale zadužio Srbiju od Miška tj njenu košarku...

marko

pre 4 godine

Hahahahahahahahahahahahahahaha..... Micic najbolji igrac, on decko mozda u klubu igra dobro, ali ono kako je igrao na Svetskom je sramota pa Bogdan je prenosio loptu jer niko drugi nije bio u stanju, Bjelica nije mogao da se sastavi, Jokic nije znao gde je...Micic je igrao to sto igra u klubu a kako je odigrao to je sramotno... sad ispade da nije trebao Djordjevic da koristi toliko Bogdana... Kad god je Bogdan bio van terena izgledali smo kao da smo ragbi reprezentaciju odveli na svetsko prvenstvo u kosarci... Budite malo realni Jokic Micic Bjelica svi su debelo podbacili sa tim kvalitetom koji poseduju su morali da odigraju bolje sve da ih je Sale stavljao Micica na centra Jokica na beka sutera a Bjelicu na pleja... Suludo je pricati da je Bogdan nesto kriv ili Sale sto je davao loptu u ruke jedinom coveku koji je mogao nesto da pogodi...

stolica

pre 4 godine

Au kakva vest ovog subotnjeg prepodneva. Skuvajte kafu i čekajte komentare.

Uostalom, šta god mislili o Mišku, ovde je pogodio u srž. Dva od 10 najboljih igrača EL, Micić i Milutinov, nisu korišćeni na pravi način, može se reći da su svedeni na ulogu epizodista, 10tog i 11tog igrača. Ekipa je mnogo zavisila od Bogdana, iako je on celo prvenstvo odigrao vrhunski, svetsko zlato se ne osvaja sa jednim raspoloženim igračem. Jokić i Bjelica s razlogom nezadovoljni tretmanom.
Ako je nešto ovo prvenstvo donelo dobro, to je da više Simona, Birču i Raduljicu nećemo viđati u reprezentaciji, a druga stvar koju smo videli to je koliko je ta bekovska okosnica(Teo, Marković) bila značajna.

:-)

pre 4 godine

Naši sportski novinari su tvrdili da Bjelica može igrati nisko krilo, a Jokić visoko, a nisu uzeli u obzir da Bjelica ima 15 kila više u odnosu na period u Zvezdi i Kahi Laboral, kod Obradovića je već i igrao visoko krilo. Naš bivši selektor je stavio Bogdana u centar naše igre, a ne Jokića. Bogdan je dobar igrač, Jokić je naš najbolji igrač. Vođenje Birčevića i Raduljica nerealno glup potez, a neigranje Milutinova protiv Argentine koja nas je uništila u reketu nas je direktno koštalo medalje i plasmana na OI. Đorđević je preuzeo odgovornost u odnosu na Danilovića koji se pravi da je normalno da u najjačem sastavu(gotovo) budemo peti.

Milan

pre 4 godine

U pravu je. Svima je jasno da smo imali previše centara, samo bjelicu na 4 i da nismo imali ideju šta sa micićem.
Problem na 4 postoji i dalje, ne vidim mladog igrača koji mogu pomoći na toj poziciji.

komnen barjaktar

pre 4 godine

Što to ne reče odmah posle utakmice sa Argentinom? Valjda zbog mira u tzv. srpskoj kući košarke?! Izrečeno je video svaki bolji poznavalac košarke, nikakva mudrost. Zbog tog izostanka smislene upotrebe Jokića i ostalih Jokića više nećemo gledati u reprezentaciji. A i ne treba da igra.

Cika Sone

pre 4 godine

I ako Kokoskov ne uspe opet ce on biti kriv kao Sale.U svakom slucaju puno srece nasem selektoru.A ovaj "strucnjak" kakvo prezime ima bolje da cuti.Svi su jaki na recima na delima ih nema nigde.Pisao sam letos pisem i sad.Fergusonu je trebalo 4 godine da osvoji prvenstvo u Engleskoj ostalo je istorija.Jedan neuspeh ne znaci nista!!

bruka i sramota

pre 4 godine

U prevodu Đorđević je jedini krivac sto je i tačno . Grobari su i grobari naše košarke ,pogotovo preletačevići .
(Deli, 04. januar 2020 12:07)

Pa zlata ne bi videli da nije grobara, o čemu ti pričaš majstore?! Ovako nešto može da izjavi samo krajnje ostrašćen navijač zvezde koji od silne mržnje ne vidi dalje od nosa. Partizan je sinonim za košarku u Srbiji, kao što je zvezda sinonim za fudbal, Vojvodina za odbojku itd. Očigledno nemaš više od 20 godinica, pa nemaš ni pojma o čemu pričam... Ali imaš roditelje i net u krajnjem slučaju, pa se malo edukuj. Majstore...

Миловановић

pre 4 godine

Докрајчио нас је изостанак Штимчевог духа и синовског односа ка репрезентацији а не то што су неки професионалци налетели на Репрезентацију Аргентине.

Jaran

pre 4 godine

Bukvalno ono sto mi ovde mesecima pisemo, jeste Bogdan odigrao sjajno ali previse je Sale forsirao na njega/previse tereta je imao na ledjima. Bio je i organizator igre pored Micica (rezerva?!), Jovica i Jokica i bilo je previse napada koji su ocigledno crtani za njega, a to je sve Saletova krivica. Zbog svega toga, ostali igraci nisu uspeli da dodju do izrazaja jer su dobijali loptu tek kad se Bogdan umori...

Zale

pre 4 godine

Bravo Miško za analizu,sa svim što si rekao se slazem mada je to malo bzv reci da se jedan navijac slaze sa strucnjakom.
Jokic nije upotrebljen,Bjelica tek nije upotrebljen ali se zato forsirao Bogdan za koga vidimo da je ok igrač ali nista posebno jer je tek šesti igrač prosečnog Sakramenta a pogledajte recimo Dončića koji je već sada super star.
Po meni Bogdan je nešto slično kao Mića Berić samo sa unapredjenim fizikalijama.

gremlin

pre 4 godine

Miško trener Sasa Djordjevic NEZNALICA?????Tako nam i treba...ubrzan kurs propadanja...da mi život zavisi dao bi ga Djordjevicu...zaslužio je,pogrešio pa šta čovek je...

ende

pre 4 godine

ono kad svako uzme za pravo da komentariše trofejnog igrača i trenera.
a istina je da nemamo više kvalitetnu klupu da zameni prvu petorku.

kuste

pre 4 godine

Djordjevic je kao igrac
bio dobar i pamtimo ga po trojci protiv hrvata i to je sve,
Kao trener prosek
Naravno ocekujem ogroman broj minusa od objektivnih strucnjaka ali ebiga to su realnost i brojke a to ne laze:)
Prosek!

sasa pg

pre 4 godine

Miško, ti si trgovac igračima, i drži se toga. Struku ostavi stručnjacima. Đorđević je znao da upotrijebi i neupotrebljive igrače poput Simonovića i dizali ste ga u nebo na nekoliko prethodnih takmičenja. Jokića će u evropskoj košarci svi da neutrališu. Skola ga resetovao na nivo prije Mege

neki veliki dr

pre 4 godine

Sad ce komentari poput onih kako menadzeri unistavaju sport, kako on treba da stoji mirno kada spominje Djordjevica... A ono sto je Djordjevic radio 1000x je gore od Miska. Misko privatno radi menadzerske poslove, a Djordjevic je to radio sa selektorske pozicije. Bircevic, Raduljica i ostali magovi morali su naci uhljebljenje.

JeRemija

pre 4 godine

@Vojvoda Momčilo

Tako je, bolje da ćuti jer je čovek svetski uspešan u poslu kojim se bavi.
Nije kao "vojvoda momcilo" stručnjak za košarku...

Napokon da neko kaže istinu, da je Sasa Đorđević ubedljivo najveći krivac za debakl na SP.
Čovek je uspeo da ubedači i izbaci iz ritma najboljeg centra na svetu, stavljajući ga da bude krilni centar i rezerva Birčeviću?!
Nadam se da će jednog dana istina izaći na videlo.

neki veliki dr

pre 4 godine

Sad ce komentari poput onih kako menadzeri unistavaju sport, kako on treba da stoji mirno kada spominje Djordjevica... A ono sto je Djordjevic radio 1000x je gore od Miska. Misko privatno radi menadzerske poslove, a Djordjevic je to radio sa selektorske pozicije. Bircevic, Raduljica i ostali magovi morali su naci uhljebljenje.

:-)

pre 4 godine

Naši sportski novinari su tvrdili da Bjelica može igrati nisko krilo, a Jokić visoko, a nisu uzeli u obzir da Bjelica ima 15 kila više u odnosu na period u Zvezdi i Kahi Laboral, kod Obradovića je već i igrao visoko krilo. Naš bivši selektor je stavio Bogdana u centar naše igre, a ne Jokića. Bogdan je dobar igrač, Jokić je naš najbolji igrač. Vođenje Birčevića i Raduljica nerealno glup potez, a neigranje Milutinova protiv Argentine koja nas je uništila u reketu nas je direktno koštalo medalje i plasmana na OI. Đorđević je preuzeo odgovornost u odnosu na Danilovića koji se pravi da je normalno da u najjačem sastavu(gotovo) budemo peti.

Jaran

pre 4 godine

Bukvalno ono sto mi ovde mesecima pisemo, jeste Bogdan odigrao sjajno ali previse je Sale forsirao na njega/previse tereta je imao na ledjima. Bio je i organizator igre pored Micica (rezerva?!), Jovica i Jokica i bilo je previse napada koji su ocigledno crtani za njega, a to je sve Saletova krivica. Zbog svega toga, ostali igraci nisu uspeli da dodju do izrazaja jer su dobijali loptu tek kad se Bogdan umori...

petarczv

pre 4 godine

Sećam se pobedili filipine 40 razlike vlado djurovic u studiu rts i kaze ne svidja mi se ovo i ova igra. Voditelj mu se bukvalno smeeje u facu i kao kako ne valja pa dobili smo 40 razlike a djurovic je odma video da ta igra prolazi samo protiv takve boranije. Video je da jokic menja bircevica na cetvorci, video je da se bogdanu budzi statistika, video je da raduljica nije ni za amatersku kosarku a pocinje ispred milutinova, video je da nam fali kalinic...

stolica

pre 4 godine

Au kakva vest ovog subotnjeg prepodneva. Skuvajte kafu i čekajte komentare.

Uostalom, šta god mislili o Mišku, ovde je pogodio u srž. Dva od 10 najboljih igrača EL, Micić i Milutinov, nisu korišćeni na pravi način, može se reći da su svedeni na ulogu epizodista, 10tog i 11tog igrača. Ekipa je mnogo zavisila od Bogdana, iako je on celo prvenstvo odigrao vrhunski, svetsko zlato se ne osvaja sa jednim raspoloženim igračem. Jokić i Bjelica s razlogom nezadovoljni tretmanom.
Ako je nešto ovo prvenstvo donelo dobro, to je da više Simona, Birču i Raduljicu nećemo viđati u reprezentaciji, a druga stvar koju smo videli to je koliko je ta bekovska okosnica(Teo, Marković) bila značajna.

sasa the red baron

pre 4 godine

DJORJEVIC:

Nakon 3 srebra, niko ne moze Djordjevicu da prebaci da nije trener.
I ja sam ga branio svuda, i danas smatram da je elita trener.
Problem je bio to sto je on umesto Jokica, all star igraca i ocifijalnim clanom top 5 NBA,igrao Bircevica na mestu startera, a ovaj je tad igrao u drugoligasu u Nemackoj. Ne postoji bilo kakva strategija, smisao, razlog za tako nesto.Ne postoji trener na ovom svetu koji bi odradio tako nesto. Njegove izjave da samo "Bogdanovic bi mogao da igra u mojoj generaciji" su bile sulude, jer Jokic je 3 puta bolji igrac od bilo kog iz te generacije..
Jasno je bilo da smu je smetala velicina Jokica, i da mu je ego stao na put..
Svi u KSS to znaju...

kuste

pre 4 godine

Djordjevic je kao igrac
bio dobar i pamtimo ga po trojci protiv hrvata i to je sve,
Kao trener prosek
Naravno ocekujem ogroman broj minusa od objektivnih strucnjaka ali ebiga to su realnost i brojke a to ne laze:)
Prosek!

Zale

pre 4 godine

Bravo Miško za analizu,sa svim što si rekao se slazem mada je to malo bzv reci da se jedan navijac slaze sa strucnjakom.
Jokic nije upotrebljen,Bjelica tek nije upotrebljen ali se zato forsirao Bogdan za koga vidimo da je ok igrač ali nista posebno jer je tek šesti igrač prosečnog Sakramenta a pogledajte recimo Dončića koji je već sada super star.
Po meni Bogdan je nešto slično kao Mića Berić samo sa unapredjenim fizikalijama.

Istine radi

pre 4 godine

Naknadna pamet,sve sami znalci.Jedini koji je rekao da ne valja i pored ubedljivih pobeda u grupi je Vlado Djurovic.Njemu kapa dole a ovi sto sad pametuju su samo obicni lesinari.Nikad nisam cenio takve osobe.Zato treba ceniti sve te ljude koji su spremni da budu selektori i pored toga sto znaju da su tu na desetine njih-sportskih radnika koji ce u svemu videti lose i nista dobro.

Boxer

pre 4 godine

Ja ne kapiram vise sta ljudi pisu. Kako Jokic rezerva Bircevicu? Kada je Bircevic pocinjao i igrao ukupno 4-5min! Da li je neko gledao SP, kakav crni Bircevic. Isto je radio i Duda dok je vodio reprezentaciju, cesto najboljih 5 nije pocinjalo. Sale da je krivac, mislim da jeste. Nesto se desilo, igraci su bili indisponirani, delovali su kao da igraju revijalnu utamicu posle noci pijanstva. Nesto se desavalo i kako stvari stoje necemo nikad saznati. Takodje mislim da je Sale pokusavao da igrace uklopi u svoj sistem, a ne da sistem pravi po igracima koje ima, i to je greska.

petarczv

pre 4 godine

I ako Kokoskov ne uspe opet ce on biti kriv kao Sale.U svakom slucaju puno srece nasem selektoru.A ovaj "strucnjak" kakvo prezime ima bolje da cuti.Svi su jaki na recima na delima ih nema nigde.Pisao sam letos pisem i sad.Fergusonu je trebalo 4 godine da osvoji prvenstvo u Engleskoj ostalo je istorija.Jedan neuspeh ne znaci nista!!
(Cika Sone, 04. januar 2020 12:33)

Retko neinteligentan komenta. Prvo sta je sporno sa njegovim prezimenom?! Drugo kakve veze ima fudbal i mancester utd kao i ferguson sa kosarkaskom reprezentacijom?!?!

petarczv

pre 4 godine

Misko je pokazao svoj stav u emisiji na Rts pre pocetka prvenstva. Tada je izjavio da su reprezentativna takmicenja proslost i da su izgubila na znacaju. Ako tome dodamo da su samo njegovi igraci skloni da prolongiraju odluku ili potpuno odustanu od poziva selektora (Marjanovic, Jokic...), jasno je da coveka ne treba pitati za misljenje.
Drugo, kakva je ovo izjava?!
Pa jel Djordjevic zabranio Bjelici da igra svaku drugu utakmicu? Ili da se Micic nerezonski zalece u odbranu? Ili da Guduric vraca loptu u reket umesto da sutne?!
Osim toga, puna su vam usta hvalospevima kako je Jokic vanserijski igrac koji moze da bude na svim pozicijama, a potom eto, na cetvorci ne moze (ili nece) igra!
Svaki naredni selektor treba da vrati igraca ako mu se pojavi kakav se Jokic pojavio na pripremama. To vidimo sada, kada je Jokic dosao u formu tek nakon 4 meseca aktivnog igranja u NBA.
(Pomodarstvo, 04. januar 2020 13:12)

Ne radi se toliko o pozicijama već o koncepciji igre. Uzmi gledaj reprize utakmica i videces da je svaka akcija radjena za bogdana Bogdanovica. I tu je poceo raspad jos i pre prvenstva na pripremama. Evo uzmi sebe za primer da si na mestu jokica i da dodjes posle naporne sezone u nba i playoffa i kao najbolji centar na svetu po izboru nba. Dodjes na pripreme reprezentacije i djordjevic ti kaze e druže ti neces pocinjati utakmice vec raduljica i Birčević a ti ces biti zamena bircevicu...!? I kako bi se ti ponasao i igrao. Onda micic posle najbolje sezone u EL u kojoj je igrao finale i bio najbolji igrač svoje ekipe pocinjes sa klupe umesto jovica?! Bjelica koji kilazom bliži centru nego trojci a najprorodnija pozicija 4 igra na krilu a najbolje krilo koje imamo nije ni pozvano za turnir mislim na kalinica. Milutinov isto najbolja sezona u karijeri u EL dominantne brojke i greje klupu raduljici koji je iz nekog razloga i kapiten?!Ajde ne mora biti kapiten uvek najbolji igrac na u reprezentaciji ali mora onda sa klupe i u igri da podrzava igrace i kad ide i kad ne ide a on je bio kao da je naduvan sve vreme u zen modu...

gremlin

pre 4 godine

Miško trener Sasa Djordjevic NEZNALICA?????Tako nam i treba...ubrzan kurs propadanja...da mi život zavisi dao bi ga Djordjevicu...zaslužio je,pogrešio pa šta čovek je...

petarczv

pre 4 godine

Kazu ljudi, najveci greske selektora su Jokic na poziciji 4 i nedovoljna minutaza Milutinova. Da je Jokic sve vreme igrao centra, Milutinov ne bi igrao uopste. Druga nelogicnost, da je Jokic sve vreme igrao centra Bircevic bi imao vecu minutazu, a to je jos jedan detalj koji se spocitava selektoru. Totalno ludilo sta ljudi pisu...
(Bokic Nemanja, 04. januar 2020 14:00)

Ma nemoj kako si ti pametan. Tacno je da bi jokic igrao vecinu vremena na petici ali jedina zamena bi mu bila milutinov i to bi bila najjača centarska linija na prvenstvu bez konkurencije. Nikola bi igrao 25-30min a milutinov od 10-15 a to samo govori o nebulozi i vodjenju 5 centara. Jos veca nebuloza je da bi bircevic imao vecu minutazu na 4 jer bircevic ne bi ni isao na prvenstvo da je sve oo zaslugama. Ali pošto ga je vec poveo vecinu vremena na 4 bi igrao bjlelica sto je njegova prirodna pozicija a ne 3. Kalinic je morao da podje i igrao bi na 3-4 kao i lučić. Znaci bircevic i raduljica uopšte nisu trebali da budu ni na klupi a kamoli da počinju u prvih pet... E to je najveći problem, a ovaj tvoj jadan pokusaj spinovanja je mnogo jadan

Milan

pre 4 godine

U pravu je. Svima je jasno da smo imali previše centara, samo bjelicu na 4 i da nismo imali ideju šta sa micićem.
Problem na 4 postoji i dalje, ne vidim mladog igrača koji mogu pomoći na toj poziciji.

marko

pre 4 godine

Hahahahahahahahahahahahahahaha..... Micic najbolji igrac, on decko mozda u klubu igra dobro, ali ono kako je igrao na Svetskom je sramota pa Bogdan je prenosio loptu jer niko drugi nije bio u stanju, Bjelica nije mogao da se sastavi, Jokic nije znao gde je...Micic je igrao to sto igra u klubu a kako je odigrao to je sramotno... sad ispade da nije trebao Djordjevic da koristi toliko Bogdana... Kad god je Bogdan bio van terena izgledali smo kao da smo ragbi reprezentaciju odveli na svetsko prvenstvo u kosarci... Budite malo realni Jokic Micic Bjelica svi su debelo podbacili sa tim kvalitetom koji poseduju su morali da odigraju bolje sve da ih je Sale stavljao Micica na centra Jokica na beka sutera a Bjelicu na pleja... Suludo je pricati da je Bogdan nesto kriv ili Sale sto je davao loptu u ruke jedinom coveku koji je mogao nesto da pogodi...

Phoenix

pre 4 godine

(kuste, 04. januar 2020 12:24)

Ma u pravu si. Kosarkaski znalci ga pamte po trojci u takmicarski nebitnoj utakmici protiv Hrvatske, gde smo i onako imali sve pobede u grupi, obezbedjen plasman dalje i kvalitet da sameljemo bilo koju reprezentaciju koja nam izadje na duel. Razlog neizvesne zavrsnice u tom mecu bio je iskljucivo to sto je u pitanju Hrvatska, koja je dosla u ubedljivo najgorem sastavu od 1992.
Mi koji malo znamo o kosarci ga pamtimo po citavoj sezoni 1992, trojci protiv Huventuda, 39 poena protiv litvanaca, MVP priznanja sa tog prvenstva gde je dao trojku Hrvatima, po cetvrtfinalu SP 1998 u Grckoj gde je povredjen dao desetak poena Argentini za kratko vreme na parketu bez kojih bismo sigurno ispali (a ne osvojili zlato kao sto je bilo). Pamtimo ga i po partijama u Tim Sistemu, legendarnim duelima sa Danilovicevim Baklerom (Kinderom), Real Madridu,Barseloni itd. A pamtimo i to sto je uzeo reprezentaciju kada niko nije hteo i svojim autoritetom je vodio do tri medalje. Mozda nije najbolji trener (s tim se slazem) ali u datom periodu nije bilo boljeg niti bi bilo ko taj posao bolje obavio.

MYNX

pre 4 godine

Mozemo da ga ne volimo koliko hocemo ali covek je realno rekao sve....i ovo jos sto je bio malo skroman pa rekao da nije dovoljno stručan....nema veze sa istinom....lik zna kosarku kao bukvar....Jokica pronasao i napravio od njega igraca franšize....Bobiju vratio karjeru....od zamene u Niznjiju do najboljeg centra el i nba....Muslija isto bas vratio na dobar kolosek....covek rekao da ce Micic biti najbolji plej u El dok se raspadao....i pogodio....sada evo od malog Djurišića prave novog Jokica....decko je talenat extra klase....najveci talenat vidjen u Srbiji....a ovo sve tacno....Jokicu promasena pozocija....Bjelica neupamceno los za rep....Milutinov kad je dobio sansu bio medju najboljima....ali je uglavnom nije dobijao....Micic je imao problema znamo sta je bilo....ali mi deluje da nije samo to uticalo na njegovu losu igru....nego i da nije uopste iskoriscen....a tek ostali koje Misko nije naveo....Gudura tek kod Djordjevica bi i neka osoba iz gradskog prevoza....imala istu ulogu kao i on....totalno izdeprimiran!

Ivan

pre 4 godine

Malo mi je žao Đorđevića jer je bio žrtva kvalifikacija. Hteo je da ispadne fer prema igračima koji su izgurali kvalifikacije, pa je morao posle da ih vodi u Kinu iako im tamo nije bilo mesto. Mоžda bi on njih vodio i da nisu igrali kvalifikacije, to ne znam. Forsiranje Bogdana i sprdanje sa Jokićem ide direktno Đorđeviću na dušu.
(CarloNS, 4. januar 2020 13:52)

Skariolo nije pozvao nikoga iz kvalifikacija pa su spanci uzeli titulu, i niko se nije bunio. Nema toga u profesionalnom sportu. Za reprezentaciju ne igraju drugari, nego najbolji igraci. Normalno da nece Raduljica i Bircevic doci kod selektora i reci mu da ne zasluzuju da igraju, oni nisu objektivni i misle da mogu da igraju za reprezentaciju, zbog toga je tu selektor da im se zahvali na svemu i pozove bolje igrace.

Sasa

pre 4 godine

Bravo Misko! Konacno, neko ko je vezan za kosarku da nesto kaze osim onih opstih recenica. Upravo je tako kao sto si rekao i takodje je tacno da niko nista nije komentrisao od onih kojima je to posao (ne racunam monolog od 10-15 min Danilovica u kome nije nista rekao).
Sramota je da selektor nije odrzao konferenciju za stampu nakon prvenstva (ne racunam onih par minuta nakon poslednje utakmice). Sramota je da ne znamo da li ima podnesenog izvestaja i sta u njemu pise. Takodje je sramota sto se ne zna kakva je procena / ocena tog izvestaja, ako ga je bilo. S' obzirom kakve su nam intelektualne velicine u (bile) KSS, nista ne cudi.

Pera Božić

pre 4 godine

Djordjevic je kao igrac
bio dobar i pamtimo ga po trojci protiv hrvata i to je sve,
Kao trener prosek
Naravno ocekujem ogroman broj minusa od objektivnih strucnjaka ali ebiga to su realnost i brojke a to ne laze:)
Prosek!
(kuste, 04. januar 2020 12:24)

Pamtimo mi i bitnije stvari nego trojku protiv Hrvata... recimo trojku protiv Huventuda, partiju protiv Litvanije u finalu na EP 1995—te...

komnen barjaktar

pre 4 godine

Što to ne reče odmah posle utakmice sa Argentinom? Valjda zbog mira u tzv. srpskoj kući košarke?! Izrečeno je video svaki bolji poznavalac košarke, nikakva mudrost. Zbog tog izostanka smislene upotrebe Jokića i ostalih Jokića više nećemo gledati u reprezentaciji. A i ne treba da igra.

Milan

pre 4 godine

Bogdan nije kriv za izostanak rezultata, to ja kao zvezdaš tvrdim, dečko je samo igrao najbolje što moze u sistemu koji je trener napravio.
Bjelica je bio i više nego iskorišćen, da ne kažem prekorišćen ali jednostavno nije bio u formi a zamene ( Birčević,?) nije bilo.
Milutinov i Jokić neiskorišćeni, za Micića iz raznih razloga ništa nije jasno.
Simon, Raduljica, Gudurić i Lučić podbacili a zašto nije bilo Nedovića, Kalinića, Dobrića, to je već trenerova odgovornost.

sasa pg

pre 4 godine

Miško, ti si trgovac igračima, i drži se toga. Struku ostavi stručnjacima. Đorđević je znao da upotrijebi i neupotrebljive igrače poput Simonovića i dizali ste ga u nebo na nekoliko prethodnih takmičenja. Jokića će u evropskoj košarci svi da neutrališu. Skola ga resetovao na nivo prije Mege

Valencia FC

pre 4 godine

Djordjevic , Danilovic i njihova generacija i dalje ne mogu da shvate da se pojavio lik u Srbiji koji u nba radi ono o cemu su oni mogli samo da sanjaju:-). Oni su svi bili odlicni igraci ali nisu odskakali nesto jedni od drugih. I onda dodje Jokic niotkuda haha i skine ih sa postolja:-).To ne mogu da mu oproste. Mislim da svaka ozbiljna diskusija da je neko iz Srbije ikad bio bolji kosarkas od Nikole Jokica (koji jos nije napunio 25) nema nikakvog smisla i to je i njima jasno

Dragan

pre 4 godine

@kuste

Vidi se koliko si realan i strucan kad pišeš da je Djordjevic bio samo dobar igrac i da je jedino po cemu ga pamtimo trojka protiv Hrvata...
Svi smo mi malo obojani bojama i svako ima pravo na svoje mišljenje ali kad vec ideš na realnost i strucnost drugih, kreni mal i od sebe.

bruka i sramota

pre 4 godine

U prevodu Đorđević je jedini krivac sto je i tačno . Grobari su i grobari naše košarke ,pogotovo preletačevići .
(Deli, 04. januar 2020 12:07)

Pa zlata ne bi videli da nije grobara, o čemu ti pričaš majstore?! Ovako nešto može da izjavi samo krajnje ostrašćen navijač zvezde koji od silne mržnje ne vidi dalje od nosa. Partizan je sinonim za košarku u Srbiji, kao što je zvezda sinonim za fudbal, Vojvodina za odbojku itd. Očigledno nemaš više od 20 godinica, pa nemaš ni pojma o čemu pričam... Ali imaš roditelje i net u krajnjem slučaju, pa se malo edukuj. Majstore...

gremlin

pre 4 godine

Zanimljivo kad se pomene Rajola onda su to “trgovci ljudima”a Misko je veliki poznavalac košarke????Mhm,hoće to...zašto smo toliko licemeran narod???I više je Sale zadužio Srbiju od Miška tj njenu košarku...

Pomodarstvo

pre 4 godine

Misko je pokazao svoj stav u emisiji na Rts pre pocetka prvenstva. Tada je izjavio da su reprezentativna takmicenja proslost i da su izgubila na znacaju. Ako tome dodamo da su samo njegovi igraci skloni da prolongiraju odluku ili potpuno odustanu od poziva selektora (Marjanovic, Jokic...), jasno je da coveka ne treba pitati za misljenje.
Drugo, kakva je ovo izjava?!
Pa jel Djordjevic zabranio Bjelici da igra svaku drugu utakmicu? Ili da se Micic nerezonski zalece u odbranu? Ili da Guduric vraca loptu u reket umesto da sutne?!
Osim toga, puna su vam usta hvalospevima kako je Jokic vanserijski igrac koji moze da bude na svim pozicijama, a potom eto, na cetvorci ne moze (ili nece) igra!
Svaki naredni selektor treba da vrati igraca ako mu se pojavi kakav se Jokic pojavio na pripremama. To vidimo sada, kada je Jokic dosao u formu tek nakon 4 meseca aktivnog igranja u NBA.

jsx

pre 4 godine

Da li je Sale kriv sto su igraci lose odigrali- u principu da. Micic je jedan od najboljih igraca EL, Jokic na svetu (mada igra pod drukcijim pravilima, sto mu smeta, ali opet je to Jokic), Guduric sigurno moze makar da opali par otvorenih trojki kao Prepelic recimo i rasiri odbranu. Sudije su protiv Argentine imale cudan kriterijum i za Bobija i Milutinova, ali je Milutinov trebalo da igra vise od Raduljice da se navikne. Nije problem sto je Bircevic pocinjao problem je sto je uopste dosao- sta ce nam igrac ako vec samo igra 2-3 minuta.
Nesto, doduse nije do Saleta- zasto se Jokic ugojio pred takmicenje, zasto nije igrao EP da se navikne Sale na njega, zasto je Bjelica propustio prethodna 2- covek 3 godine nije video reprezentaciju.
Sve u svemu Djordjevic je imao mnogo vece uspehe nego njegovi prethodnici nakon 2002, i za to mu hvala, a za SP je apsolutno njegova krivica.
P.S Skola je dao Jokicu par poena vise nego on njemu pri cemu je Jokic imao mozda i vise skokova i asistencija. Zapravo nas nije ubio on vec Kampaco koji nas je prvo unistio spolja, a onda dodavao Skoli samom.

SakaZulu

pre 4 godine

Hahahah…ahah a..... Micic najbolji igrac, on decko mozda u klubu igra dobro, ali ono kako je igrao na Svetskom je sramota pa Bogdan je prenosio loptu jer niko drugi nije bio u stanju, Bjelica nije mogao da se sastavi, Jokic nije znao gde je...Micic je igrao to sto igra u klubu a kako je odigrao to je sramotno... sad ispade da nije trebao Djordjevic da koristi toliko Bogdana... Kad god je Bogdan bio van terena izgledali smo kao da smo ragbi reprezentaciju odveli na svetsko prvenstvo u kosarci... Budite malo realni Jokic Micic Bjelica svi su debelo podbacili sa tim kvalitetom koji poseduju su morali da odigraju bolje sve da ih je Sale stavljao Micica na centra Jokica na beka sutera a Bjelicu na pleja... Suludo je pricati da je Bogdan nesto kriv ili Sale sto je davao loptu u ruke jedinom coveku koji je mogao nesto da pogodi...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (marko, 4. januar 2020 12:33)

Jedini normalan komentar ovde! Srbi su kratke pameti i brzo zaborave kako su svi, osim Bogija, podbacili na tom prvenstvu!

ACM

pre 4 godine

Jeste Sale kriv za ovu godinu, to niko ne može da spori, kao što ne može da se spori da se njegovim dolaskom na mesto selektora reprezentacija vratila u sam vrh svetske košarke! Miška smo videli poslednjih godina Dudinog mandata, kad mu je maltene bio pomoćni trener - a prolazili smo nikako!
Kokoškov je sasvim dobro rešenje i verujem da ćemo ove godine osvojiti medalju na OI! Nadam se sve bez preteranog učešća menadžera!

petarczv

pre 4 godine

Ti ćuti leba ti. Motiv što ga pljuješ je odavno jasan - nije radio po tvojim menadžerskim idejama.
(Vlad Rad, 04. januar 2020 12:02)

Ajde vlade rade objasni nama koji ne znamo molim te o sveznajuci vlade rade

Куп је битан

pre 4 godine

Код нас влада погрешно мишљење да ако је неко био врхунски спортиста, онда може бити и врхунски тренер, менаџер, бизнисмен, спортски функционер. А то наравно није тачно. Ако си био врхунски спортиста направићемо ти златну статуу високу 30 метара. Али не петљај се у оно што не знаш. НБА је огроман бизнис. Али је не воде бивши кошаркаши. Финансијско пословање највећих фудбалских клубова у Европи не воде бивши фудбалери. Њима припадају све почасти и поштовање, али зна се ко води послове.

Интересне групе

pre 4 godine

Не пада снег да покрије брег, него да свака зверка покаже свој траг. На Ђорђевићу је одавно нацртана мета, једино је због успеха репрезентације морало да се сачека. Падају маске

Vlad Rad

pre 4 godine

Kuste, možda ga ti kao igrača pamtiš po trojci protiv Hrvata. Neki drugi ga pamte po trojci protiv Huventuda ili po 9 trojki protiv Litvanije u finalu. Ili po još desetine fenomenalno odigranih utakmica...
Nije sport samo pobediti Hrvate.

CarloNS

pre 4 godine

Malo mi je žao Đorđevića jer je bio žrtva kvalifikacija. Hteo je da ispadne fer prema igračima koji su izgurali kvalifikacije, pa je morao posle da ih vodi u Kinu iako im tamo nije bilo mesto. Mоžda bi on njih vodio i da nisu igrali kvalifikacije, to ne znam. Forsiranje Bogdana i sprdanje sa Jokićem ide direktno Đorđeviću na dušu.

Jaran

pre 4 godine

petarczv
Pazi, kada se i ja slazem sa tobom oko nekih izjava. Ali moram da te ispravim po pitanju najboljeg krila, Lucic je najbolji vec 2 godine dok se Kalinic raspada vec sad ima skoro 3 godine. Decko je drasticno pao od one titule kada su on i Judo igrali k'o ludi, neprepoznatljiv je na oba kraja terena.

Pre bih rekao da su svi problemi nastali kada je Macvan ostao na spisku. Kapiramo da je veoma dobra zamena Bjelici ali je bilo ocigledno da nece igrati zbog povrede ali dzabe sad pricamo...

nista o nicemu

pre 4 godine

Ne spominje Bogdana upravo jer je on samo igrac zadatka, ne clutcher. Samo sto institucija to ne vidi, ne jer ne znaju kosarku vec jer su zaslepljeni mrznjom prema svemu sto je dobro, a ne dolazi iz Humske. Sreca, takvih igraca je puno, nema potrebe da se uzdamo u cuvene Partizanovce koji su nas brukali dok je Vujosevic bio selektor, kada se u reprezentaciju ulazilo iskljucivo preko Partizana i kada su Vule Avdalovic i slicni nabijali statistiku ne bi li Partizan sto bolje zaradio od prodaje.

hercegovac

pre 4 godine

Niko ne treba da bude nedodirljiv ali pazi ovo:Imamo situaciju da kosarkaska reprezentacija bukvalno citavu deceniju sluzi za ismevanje,za 10,tacnije 11 godina JEDNA JEDINA medalja,i to sve sa imenima na klupi poput Vujosevica,Obradovica,Sakote i Ivkovica,plus u zadnjem mandatu upravo gospodin zalizani bude fakticki selektor reprezentacije(setimo se imena poput Nemanje Krstica,Gagica ili Andjusica na spisku),i onda dodje Djordjevic,ratosilja se uticaja gospodina menadzera,i za 5 godina uzme 3 srebra,jednom cetvrti,jednom peti,vrati kult reprezentaciji pritom taj isti Sale kao igrac je apsolutno najveca legenda srpskog sporta(Djokovic je tek najuspesniji pojedninac pa njegovi uspesi nisu donosili promil radosti koliko Saletova dostignuca,da se ne lazemo),i zbog jednog neuspeha koji i nije toliki neuspeh koliko propustena prilika zbog nikad gorih Amera se covek ovde nasao na stubu srama kao verovatno nikad nijedan nas sportista ili trener.Mada imali smo jos gori primer nenormalnog pljuvanja Ane Dabovic zbog one greske u polufinalu protiv Spa u kojem je igrala sa POLOMLJENOM rukom,devojke koja je izabrala nas a ne zemlju gde se rodila i odrasla i koja je najzasluznija uz Marinu i Sonju za sve uspehe zenske kosarkaske reprezentacije.Sta se to desilo u nama da smo toliko postali zajedljivi i kvarni,1000 dobrih stvari cemo zaboraviti a jednu losu potencirati i naglasavati.Ili sa druge strane oni koji brane Djordjevica obavezno pljunu po Jokicu,totalno odsustvo zdravog rasudjivanja

ende

pre 4 godine

ono kad svako uzme za pravo da komentariše trofejnog igrača i trenera.
a istina je da nemamo više kvalitetnu klupu da zameni prvu petorku.

Cika Sone

pre 4 godine

I ako Kokoskov ne uspe opet ce on biti kriv kao Sale.U svakom slucaju puno srece nasem selektoru.A ovaj "strucnjak" kakvo prezime ima bolje da cuti.Svi su jaki na recima na delima ih nema nigde.Pisao sam letos pisem i sad.Fergusonu je trebalo 4 godine da osvoji prvenstvo u Engleskoj ostalo je istorija.Jedan neuspeh ne znaci nista!!

Lennox

pre 4 godine

@Djordjeviceva sujeta jedini razlog

Sta ti lupetas? Divac je 1990 dosao na SP kao starter Lakersa pa se igra nije formirala prema njemu nego je MVP prvenstva bio Kukoc.
Da ne kazem da je Petrovic kao rezerva u Portlandu Amerima u 1/2f dao 30 poena i bio glavni igrac dok je Morning pojeo Divca.
Lidersko mesto se ne dobija na tacni. Ni u sportu ni u zivotu. Jokic se ne pokazuje kao vodja ove ekipe. Niti izgleda kao da mu je stalo.

Aleks

pre 4 godine

@Jaran Šta ti lupetaš i tripuješ sa Vidićem i Mitrovićem, porediš igrače na potpuno suprotnim pozicijama? Doduše isto je sa Bogdanom i Jokićem. Reprezentacija i NBA su dve potpuno različite sredine, najbolji u jednoj nije nužno najbolji u drugoj. Tema uopšte nije KO JE BOLJI IGRAČ. Evo velikim slovima pa možda skapiraš. Da se skrajne dečko koji 7 godina igra za reprezentaciju svakog leta, odaziva se na svaki poziv, zbog igrača koji ne pokazuje da mu je preterano stalo - bilo bi sramotno i bezveze. Da Džordan dodje i kaže Jokić je najbolji igrač na svetu - on tek treba da se oznoji u nacionalnom timu. Kad pokaže da mu je stalo, kad bude ostavljao srce na terenu na svakom takmičenju,da mu se vidi u očima žar za pobedom - tada će zaslužiti reputaciju u reprezentaciji. Ne na osnovu igre u NBA. Lepo je čovek napisao, ništa u životu ne dolazi na tacni. Ne treba nama u reprezentaciji budući član Kuće slavnih, već košarkaš kome je stalo. Treba nam 12 takvih.

sasat73

pre 4 godine

Ovaj Raznatovic je antipatican i ovim izjavama hoće da digne sebi cenu kao "menadžer - stručnjak". Ali da je ovo istina, jeste. Nit je neko analizirao celu priču a da su pomenuti igrači bili pomalo pogubljen na terenu-jesu

Buca

pre 4 godine

@petarczv

Druze, kada bi tu energiju koju trosis na pljuvanje svega sto ima veze s Partizanom ulozio u nesto pametno gde bi ti bio kraj.

Miroslav

pre 4 godine

Jedini razlog neuspeha nase reprezentacije na SP je taj sto nam se na putu do medalje isprecila Spanija. Ekipa koja je vec skoro 2 decenije nocna mora za nase momke.
Na SP 2014 su ih sklonili Francuzi, 2016 Hrvati, 2017 Slovenci. Ovaj put nije imao ko. Znam da teorije zavere zvuce bolje ali obicno je razlog poraza taj sto je protivnik bio bolji. To je ono sto mi Srbi tesko priznajemo.

Grof

pre 4 godine

Niko nije obavestio Miska da je kosarka u Srbiji rodjena 1976 na N.Beogradu a ne 30 godina ranije sirom Jugoslavije pa cak i na M. kalemegdanu, Gripama, Zagrebu, Sarajevu,Ljubljani...

Metropola

pre 4 godine

Odavno se još pričalo po Evropi da je trener kao Sale Nacionale kojim slučajem bio trener Ronaldu i Mesiju da bi ova dvojica najdalje dogurali do nosioca limunade na prepodnevnom zagrevanju. Pametnom dosta!
(Krsta, 04. januar 2020 13:28)... ako je pausalna izjava nekog, negde... dovoljna pametnom, onda prijatelju konstatujem da si veoma pametan!

Vetar u ledja..

pre 4 godine

@ACM
Niko ne kaze da je reprezentacija igrala lose zato sto je Partizan osvajao titule. Samo se postavlja pitanje sta je reprezentacija imala od toga sve te godine? Prva medalja je stigla tek 2009.g i pored silnih velikih utakmica Partizana u EL.... I koliko je stalnih reprezentativaca Srbije izbacio Partizan u periodu dominacije (nebitno da li su iz skole ili su vec dosli kao prvoligaski igraci)? 13 godina osvajanja titula i igranja EL...

MikiP

pre 4 godine

@nista o nicemu

Finale OI 1996. Prva petorka SRJ: Djordjevic, Danilovic, Bodiroga, Paspalj, Divac. Selektor: Z.Obradovic.
Tvoj nick savrseno opisuje tvoje poznavanje kosarke. Ali, ti i jesi ovde da siris lazi.

Smeh

pre 4 godine

@Pomodarstvo
Jesi se ti ikada bavio sportom, npr fudbal, košarka, rukomet gde promenom pozicije moraš i sam da koriguješ svoju igru kako u odbrani tako i u napadu. I sada ti misliš kako je to lako igračima. Imaš gomilu primera kada se igrači ponašaju kao da su prvi put na terenu a to je zato što ne igraju na prirodnoj poziciji. Nego sve je to lako iz fotelje i u igricama. Mani se pametovanja kada su ti argumenti dečji, verovatno si i klinac koji misli da sve zna.

ACM

pre 4 godine

Ne spominje Bogdana upravo jer je on samo igrac zadatka, ne clutcher. Samo sto institucija to ne vidi, ne jer ne znaju kosarku vec jer su zaslepljeni mrznjom prema svemu sto je dobro, a ne dolazi iz Humske. Sreca, takvih igraca je puno, nema potrebe da se uzdamo u cuvene Partizanovce koji su nas brukali dok je Vujosevic bio selektor, kada se u reprezentaciju ulazilo iskljucivo preko Partizana i kada su Vule Avdalovic i slicni nabijali statistiku ne bi li Partizan sto bolje zaradio od prodaje.
(nista o nicemu, 4. januar 2020 13:27) # Link komentara
Vujošević i Partizan mogu da budu krivi za neuspeh 2003., nego kakve veze imaju oni sa neuspesima u godinama nakon toga? Pošto ste vi crveno-beli ubeđeni i uporni sa pričom da je reprezentacija loše igrala zato što je Partizan osvajao titule prvaka države!

petarczv

pre 4 godine

Djordjevic je kriv sto nije vise koristio Jokica i Milutinova u piku u Kini i sto smo osvojili tri srebra,nadam se da ce nam svaki selektor biti ovako los.
(Mihajlo, 04. januar 2020 14:00)

Srbija zemlja kosarke i osvajac pregršt zlatnih medalja e u takvoj zemlji su grobari na uštrb djordjevica i bogdanovica proglasili srebro kao istorijski uspeh kao da smo slovenija ili hrvatska...

marko992

pre 4 godine

nista o nicemu@,kakve veze ima Zvezda sa tim sto si napisao.Zvezda u kosarci ,od kada ja pratim a to je skoro 50-et godina,ima toliko malo uticaja na repr. uspehe.To je jedina istina a vi(pojedinci) nastavite da lazete sami sebe.

Dusan

pre 4 godine

Sve je vec ispricano na ovu temu. Sve je krenulo od pozivanja,ne najboljih i spremnih,igraca. Nismo dosli do medalje a imali smo cak i ovakvom sastavu priliku. Da smo imali strucnijeg selektora prosetali bi se...ali nismo i tu treba staviti tacku.

kl

pre 4 godine

@...Problem je bio to sto je on umesto Jokica, all star igraca i ocifijalnim clanom top 5 NBA,igrao Bircevica na mestu startera...
(sasa the red baron, 04. januar 2020 14:36)

Aman više sa "starterima"! Evropska košarka nije NBA pa da starteri moraju, po ugovoru, da startuju! To ko počinje utakmice nema nikakve veze sa tim ko je glavni igrač, a pošto je po svemu sudeći, Jokić ugovorom bio ograničen na 20 minuta po utakmici bolje je da počne Birča pa da Jokić igra kad je bitno. Čak i da nije bio ograničen ugovorom, nije mogao da igra više od toga, pokazalo se na početku lige. Milutinov i Bobi su izbačeni iz igre sudijskim kriterijumom i lošom igrom plejeva (Jović rovit, Micić indisponiran). Beli po običaju, bez volje i žara. Gudura takođe po običaju, bez herca da šutira čak i kada je otvoren šut. Lučić se tek vratio iz povrede, šut ga nije išao i zato što se trošio nenormalno u odbrani. Tako je iz čiste nužde Bogdan krpio plejeve jer ni loptu nisu mogli da prevedu, uzimao šuteve jer nije imao ko i pokušavao i da razigrava, a nije imao koga jer, kao što rekoh, glavni skoreri su teško podbacili.
P. S. Miško pametuje iz svojih poslovnih razloga, da ne elaboriram, svima je jasno zašto.

Bokic Nemanja

pre 4 godine

Kazu ljudi, najveci greske selektora su Jokic na poziciji 4 i nedovoljna minutaza Milutinova. Da je Jokic sve vreme igrao centra, Milutinov ne bi igrao uopste. Druga nelogicnost, da je Jokic sve vreme igrao centra Bircevic bi imao vecu minutazu, a to je jos jedan detalj koji se spocitava selektoru. Totalno ludilo sta ljudi pisu...

rajko

pre 4 godine

Hajde sve da shvatim ali mi nikako ne ide u glavu da su svi igrali za Bogdanovu statistiku.Kako svi mogu da igraju za nekoga da mu procenat šuta na prvenstvu bude preko 60 posto na velikom uzorku.Razumem da je u pitanju broj poena pa da se ispucava.Treba reći da bi Bogdan imao još bolju statistiku da nije protiv Portorika dao samo 5 poena i malo igrao.Da je jurio statistiku valjda bi igrao celu utakmicu i gledao da postigne što više poena.Normalno je da onaj igrač koga najbolje služi šut uzima najviše šuteva.Na evropskom prvenstvu je bio drugi po indeksu korisnosti(oko 20) a to ne bi mogao biti da je igrao kako pišu pojedini komentatori ovde.

sempervivum

pre 4 godine

Опет клубаштво...
Коментатори тврде да су кривци Ђорђевић и Богдановић. А то што су Мицић и Бјелица играли очајно, омашили гомилу 'зицера'? А то што је Јокић дошао физички неприпремљен као да треба да игра рекреативни баскет са другарима у блоку...? То ништа? Опет криви Ђорђевић и Богдановић - "нису им дали да играју"? Па Јокић је искористио лето за опуштање, после тога пола сезоне у NBA није могао да се састави.
Ђорђевић јесте крив за прерано скраћивање списка, јер је имао несрећну околност да се повреде Теодосић (вођа) и Милосављевић (изузетна одбрана). Са њима и са Марковићем - то би била изузетна репрезентација. Овај састав је био далеко од најбоље репрезентације икад. СП у Кини јесте био подбачај у односу на очекивања, али су претходне сребрне медаље велики успех у односу на тадашње реалне могућности... А то да ли је Ђорђевић "сујетна незналица" и да ли је Богдан "себичан лош играч" време ће тек показати.
Прилично сам убеђен да ће Сале опет бити селектор Србије, можда за 5 или 10 година...

Krsta

pre 4 godine

Odavno se još pričalo po Evropi da je trener kao Sale Nacionale kojim slučajem bio trener Ronaldu i Mesiju da bi ova dvojica najdalje dogurali do nosioca limunade na prepodnevnom zagrevanju. Pametnom dosta!

loša podela uloga

pre 4 godine

Hahahah…ahah a..... Micic najbolji igrac, on decko mozda u klubu igra dobro, ali ono kako je igrao na Svetskom je sramota ...

(marko, 4. januar 2020 12:33)

Đorđević je nasledio izuzetno talentovanu Dudinu selekciju igrača i vremenom je sveo na prosek.

Upravo je tačno to što kažeš za Micića,
da odlično igra u klubu,
a da je slabo odigrao u reprezentaciji.

Jedino je sporno što iz toga izvlačiš pogrešan zaključak.

Realno, niko kod Đorđevića nije igrao na svom nivou.

Na žalost, to što kažeš za Micića, važi i za ostale igrače, a to bi onda možda moglo da te navede na drugačiji zaključak ...

... Ukoliko držiš do logike.

Demar Derosan

pre 4 godine

Da, pokusaj da ostvarimo prednost pod kosem visinom je dovela do spustanja i lutanja pozicija odredjenih igraca gde se Beli posebno nije snasao. Radulja je bio nespreman, a Birca nije trebao da putuje, niti da zapocinje tekme. Ipak, bez obzira na prisustvo Vase i Jovketa, spremni Teo i Gagi su nam nedostajali, prvi svojim talentom i inteligencijom, drugi svojim stavom i izgaranjem u oba smera (Kalina je tu trebao da pomogne). Jos bih dodao, gledao sam sinoc Micova u Milanu, izgleda da ga sustizu malo godine, ispada u odbrani, ali kao suteru - scoreru mozda mu Igor nadje neku ulogu, ali cisto sumnjam.

Djordjeviceva sujeta jedini razlog

pre 4 godine

Americki novinari koji su posmatrali pripreme reprezentacije Srbije bili su istinski zbunjeni - Aleksandar Djordjevic je pravio eksperimente, i u njegovoj koncepciji nas nesumnjivo najbolji igrac Jokic NIJE imao glavnu ulogu!? A ko je imao tu glavnu ulogu? Pa, sam Djordjevic, svojim eksperimentima, iza kojih se krila nesposobnost da prihvati igracku velicinu Jokicevu! Ja odredjujem ko ce biti glavni - to je bila logika Djordjevica, i to ce ostati svakako najveci minus u njegovoj trenerskoj i ukupnoj kosarkaskoj karijeri! Sujetni Djordjevic hteo je da svi hvale njegovu toboznju strategiju! Trebalo je da ga Jokic samo upita: Ako ne das meni da igram kako najbolje znam, hoces li ti da se skines i igras umesto mene?! Kad imas vrhunskog igraca pusti ga da igra i da vodi tim! Ali, jest - to u Srbiji niko ne cini, svi se nastoje dokazati kao toboznji kreatori tima i zato cesto odbacuju najbolje igrace, koji nisu podesni za takvo trenersko manipulisanje! U fudbal je to uveo Miljanic, koji je uz to rado birao prosecne igrace oko 27.godine zivota (kad se moglo ici u inostranstvo), da bi ih mogao prodati i uzeti proviziju! U novije doba pamtimo da Rambo Petkovic nije mogao da igra, nije ni Pantic iz Atletika, Muslin je stavio rampu u tom trenutku briljantnom Sergeju, Krstajic u tom casu vrhunskom Jovicu - i bice toga jos! Sujetne, nezrele trenerske licnosti (svejedno koliko stare) jednostavno ne podnose istinske asove - jer trener zeli da bude glavni as, a pritom je samo - asshole!

Миловановић

pre 4 godine

Докрајчио нас је изостанак Штимчевог духа и синовског односа ка репрезентацији а не то што су неки професионалци налетели на Репрезентацију Аргентине.

Ivan

pre 4 godine

Jos jedna laz. Znaci, napises neistinu i nije te blam.
Quino Colom, Xavier Rabaseda i Javier Beiran su igrali i u kvalifikacijama i na SP u kini.
(mirk, 4. januar 2020 14:39)

Popunili su roster, bez bitne uloge i timu. Pravis se pametan, znas koja je moja poenta...

Aleks

pre 4 godine

@Jaran Polako samo, Jokic tek treba da pravi karijeru i da napreduje. Vi što ga sad proglašavate članom HoF ste i reprezentaciji okačili zlato oko vrata pre početka SP.

Ne, Bogdanović i Jokić treba zajedno da budu prva udarna igla reprezentacije. Tačka i nema dalje. A za to ih je trebalo uigrati, što nije uspelo iz raznih razloga ali nadam se da će Kokoškov uspeti. U reprezentaciji se reputacija stiče predanošću, odazivanjem na takmičenja, željom da se igra. Da Džordan dodje i kaže da je Jokić najbolji igrač na svetu - on u nacionalnom timu tek treba da se oznoji. A da se skrajne dečko koji 7 godina unazad leto posvećuje repr. zarad igrača koji je jedva odlučio da dođe, i to se verovatno čekalo da mu menadžer odobri - ne biva. Pa ti sad lupaj minuse koliko 'oćeš :D

MikiP

pre 4 godine

@nista o nicemu
A ko je dominirao 1996? Partizan je bio prvak 1995, 1996 i 1997.
Hvalite se svojom dominacijom u SFRJ, pa u vreme dok ste vi bili prvaci SFRJ nije predstavljala nista.
Poslednju titulu u SFRJ ste osvojili 1972 i sa vasim silaskom s scene kosarka u SFRJ dostize vrhunac.
Jugoplastika, Bosna, Cibona i Partizan su davali gro reprezentativaca. Zvezda je imala po jednog, Slavnic, Z.Radovic, Z. Jovanovic, S.Obradovic...
Partizan prvak 1976, 1979, 1981 u vreme apsolutne dominacije SFRJ.... U kuci slavnih Dalipagic i Divac. Ima li nekog iz Zvezde? Nema druze, nema.

MikiP

pre 4 godine

@Som Tojer

Ti si stvarno kralj. Pravi zvezdas. Pljujete po Divcu al ako moze da se ogrebe za HOF, sto da ne. Odigrao 2 meca protiv Zalgirisa i Orteza!!
Moka Slavnic je i igrao i trenirao Partizan pa niko nece reci da je on legenda Partizana!!! Dalipagic je svoju karijeru zavrsio u Zvezdi. Igrao u 40-toj. Kao kad bi rekao da je Karl Malone legenda Lakersa!!

Metropola

pre 4 godine

Ae ne sviraj! Doduse nisam ni citao, a i zasto bih slusao misljenje coveka koji, istina zna dosta o kosarci ali to koristi u licne (finansijske) svrhe! Sve je to u redu i cenim sta je postigao, samo ne znam sta ce nama tvoje misljenje koje se naravno menja kako vetar duva!

bigserb

pre 4 godine

Djordjevic je jedini krivac za debakl reprezentacije, poveo je na SP Raduljicu koji vec godinama igra kinesku ligu koja je otprilike u nivou albanske lige i to druge albanske lige!
Od samog pocetka je uprkos pobedama bilo jasno da nesto u ekipi ne stima, tako sam i uhvatio kvotu 6,50 na pobedu Argentine protiv nas, videlo se protiv Spanije da smo losi, bez ideje i bez igre!

marko992

pre 4 godine

Zale@,po tebi Teodosic je 0 od igraca,vidim da ti je ucinak u NBA merilo.Bogdan je 6-ti igrac kazes i po tome zakljucujes koji je kvalitet.
E kakvih sve gluposti ne procitah danas .

nista o nicemu

pre 4 godine

Vujošević i Partizan mogu da budu krivi za neuspeh 2003., nego kakve veze imaju oni sa neuspesima u godinama nakon toga? Pošto ste vi crveno-beli ubeđeni i uporni sa pričom da je reprezentacija loše igrala zato što je Partizan osvajao titule prvaka države!
(ACM, 04. januar 2020 14:03)

Otkad je Zvezda prva mi imamo 3 srebra druze. Slucajno kako je dosao vas kadar u Savez, Danilovic, mi opet bez medalje. SLUCAJNOSt? Ne bih rekao

Istine radi

pre 4 godine

U prevodu Đorđević je jedini krivac sto je i tačno . Grobari su i grobari naše košarke ,pogotovo preletačevići .
(Deli, 4. januar 2020 12:07)

U prevodu tebe ubise kompleksi "Grobari su unistili nasu kosarku " 😂 Druze samo jedan Kica i Praja su misaona imenica za sve srpske igrace.Ako gledamo samo domacu ligu i reprezentaciju,vi nemate nekog ko bi mogao da stane rame uz rame sa jednim Rebracom,da ne idemo na neka jos veca imena.Bez Partizana ,nasa kosarka i vaterpolo bi bili na nivou slucajnih ucesnika SP,EP i OI.

Mihajlo

pre 4 godine

Djordjevic je kriv sto nije vise koristio Jokica i Milutinova u piku u Kini i sto smo osvojili tri srebra,nadam se da ce nam svaki selektor biti ovako los.

ACM

pre 4 godine

@ACM
Niko ne kaze da je reprezentacija igrala lose zato sto je Partizan osvajao titule. Samo se postavlja pitanje sta je reprezentacija imala od toga sve te godine? Prva medalja je stigla tek 2009.g i pored silnih velikih utakmica Partizana u EL.... I koliko je stalnih reprezentativaca Srbije izbacio Partizan u periodu dominacije (nebitno da li su iz skole ili su vec dosli kao prvoligaski igraci)? 13 godina osvajanja titula i igranja EL...
(Vetar u ledja.., 4. januar 2020 14:31) # Link komentara
Pa brate, nekog je kao u to vreme i dao.
2004. smo mnoge utakmice izgubili na jednu loptu, ali najveći uzrok lošeg nastupa po meni je bio taj što Bodiroga nije bio više na pravom nivou.
2005. Svi znamo koji su igrači pravili probleme, da ne ponavljamo.
2006. Polovina igrača je bilo iz tadašnjeg FMP - a, a selektor i tadašnji i sadašnji Zvezdin trener, daleko je ono bilo od najjačeg sastava kako god.
2007. znamo ko je bio selektor i koji su igrači igrali - doživljen debakl.
2008. dolazak Dude Ivkovića je značio bolje dane za srpsku košarku (igrali smo samo kv. za EP i lagano prošli grupu), pa uz pomenutu 2009. i 2010. gde su nam ukrali prolaz u finale je najavljivalo bolji period. Tu je bio kraj nažalost.
2011-2013 smo iz nekih razloga koje sam pomenuo u svom prvom komentaru loše prolazili.

mirk

pre 4 godine

@Ivan

Poenta tvoje price je da si izjavom da "Skariolo nije pozvao nikog iz kvalifikacija.." zeleo da naglasis surovost profesionalizma.
Jer, kako kazes: "Nema toga u profesionalnom sportu." Izmislio si nesto da bi izveo zakljucak. To je ono sto si napisao ali svi dobro znamo da si samo hteo da pljunes Djordjevica.
I onda si to nevesto upakovao u konstruktivan komentar.

nista o nicemu

pre 4 godine

@nista o nicemu

Finale OI 1996. Prva petorka SRJ: Djordjevic, Danilovic, Bodiroga, Paspalj, Divac. Selektor: Z.Obradovic.
Tvoj nick savrseno opisuje tvoje poznavanje kosarke. Ali, ti i jesi ovde da siris lazi.
(MikiP, 04. januar 2020 14:25)

Ko spominje 1996? Poturas kontra informacije kako bi opravdao svoju pricu koja je suplja sa svih strana. Pricamo naravno o periodu kada je Partizan "dominirao" a reprezentacija i kosarka u Srbiji bili na samrti.

xxx

pre 4 godine

Sve to stoji Misko,a za navijace Zvezde jedno pitanje. Ja kao grobar priznajem da su pored Jokica i Milutinova zalutali Raduljica i Birca,i slazem se da je Kalinic trebao da bude na spisku (Nedovic ne zbog povreda,Bogdana i Gudurica),ali recite vi meni sta na spisku radi Bobi Marjanovic koji godinama ima funkciju maskote i davno se pozdravio s ozbiljnom kosarkom (svi su se zalili koliko je spor,ocajan,kostao nas zlata protiv Slovenije itd a sad ga niko ne pominje),ili Simonovic kojeg su uz duzno postovanje pregazile godine. Da su plejevi bili Micic Jovic i Teo,bekovi Bogdanovic Guduric i Milosavljevic (defanziva),trojke Lucic Micov,cetvorke Bjelica Kalinic i petice Jokic Milutinov to bi bila prava ekipa. Dakle Saletu zamijeram sto nema Kalinica (mogao je i bez izjave o Kosovu ali ipak zasluzuje),Micova i previse centara. Igra katastrofa,zaista ako ne zlato ono bar nikad laksa medalja ispustena

Aman vise

pre 4 godine

Ljudi, ne znam sto svaku vest svodite na "Zvezda/Partizan" ???? Meni je draza i bliza Zvezda al ako kritikujem Bogdana ne radim to jer je Grobar,il Marjanovica jer je Delija...Sto ste toliko ograniceni ,daj pustite nas koje zanima kosarka,reprezentacija i nesto vose od podele na Zvezdu i Partizan da citamo i kom vesti...Trrba da listam 5 min komentare da bih dosao do nekog komentara sa smislom

Aleks

pre 4 godine

General posle bitke, kao i svi mi. Nije me preterano iznenadila ova izjava. Ipak, po mom mišljenju je Miško izrekao jednu glupost - o tome ko su nam najbolji igrači. Najbolji igrači u klupskoj karijeri nisu nužno najbolji igrači reprezentacije. Koliko dugo Belog nije bilo u reprezentaciji do ovog SP? Jokića takođe? Šta su to Micić i Milutinov posebno uradili za reprezentaciju? Najbolji igrač nacionalnog tima je Bogdan, ALI igru nikada ne treba bazirati na samo jednom igraču, koliko god da je dobar. Razlog je prost, takvu ekipu je prelako skautirati, što su nam Španci prvi pokazali. I tu leži Saletova najveća greška, sve karte je bacio na Bogdana (delom iz svojih ubeđenja), i dečko je taj teret izneo preko svojih mogućnosti. Trebalo je poraditi na tome da Jokić postane drugi najbolji igrač repr. uz njega, da se igra gradi oko njih dvojice jer bi bili ubitačan tandem. Nažalost, to je izostalo, a svima nam je jasno i da se neko "odozgore" Saletu umešao u spisak. Ideja sa 4 centra je nestvarno glupa i pošto je, naravno, osuđena na propast, Saletu nije preostalo ništa drugo do da svaku akciju pravi za Bogdana jer on ne zna bolje. Nedostaje mu trenerski kvalitet za domet dalji od srebra, što je bilo jasno još na EP. Teodosić i Bogdanović su igrači koji su za one medalje zaslužni koliko i "taktika Đorđevića". On je više motivator nego taktičar, ništa preterano loše o njemu jer ne bih da omalovažavam, ali ipak nosi više odgovornosti za to što od ovih igrača nije napravljen tim.

Jaran

pre 4 godine

Aleks
Aha.... Znaci Mitrovic je bolji fudbaler od Nemanje Vidica jer je bolji u reprezentaciji??? Jokic je bolji i od svih nasih danas i od onih sto su igrali 80-ih i 90-ih, a ti ako mislis da Jokic treba da bude drugi igrac u reprezentaciji onda bolje i da ne gledas kosarku. Dovoljno je pogledati sta je sve Jokic uradio na NBA parketima otkad je dosao pa do danas, pa decko je imao jedan od najboljih debija u plej-ofu u istoriji lige!

BUDUCI CLAN NBA HoF TREBA DA BUDE DRUGI IGRAC REPREZENTACIJE?!

Dejan Bodiroga

pre 4 godine

Jokic je najbolji srpski kosarkas, koliko je i Milan Lucic najbolji hokejas.Potpuno nebitan za srpsku kosarku, a kako igra u Klivlendu, Dalasu ili gde vec, me ne interesuje.

mirk

pre 4 godine

@ivan

Jos jedna laz. Znaci, napises neistinu i nije te blam.
Quino Colom, Xavier Rabaseda i Javier Beiran su igrali i u kvalifikacijama i na SP u kini.

Неедукован

pre 4 godine

Jos bih dodao, gledao sam sinoc Micova u Milanu, izgleda da ga sustizu malo godine, ispada u odbrani, ali kao suteru - scoreru mozda mu Igor nadje neku ulogu, ali cisto sumnjam.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Demar Derosan, 4. januar 2020 14:17)

Мицов има 25 година и вероватно ће бити један од три најмлађа играча код Игора у репрезентацији.

stoler

pre 4 godine

(Som Tojer, 4. januar 2020 20:34) "imamo dovoljno nasih" ahahahahaha, pa urnebesno. Ajde da nam otkrijes bar dvojicu. Ok, jedan je Moka. Ajde eto bar jos jednog. Tesko da ces i uz pomoc gugla uspeti da iskopas bar jos jednu legendu. Sta sve ovde necu procitati.

nista o nicemu

pre 4 godine

@nista o nicemu
A ko je dominirao 1996? Partizan je bio prvak 1995, 1996 i 1997.
Hvalite se svojom dominacijom u SFRJ, pa u vreme dok ste vi bili prvaci SFRJ nije predstavljala nista.
Poslednju titulu u SFRJ ste osvojili 1972 i sa vasim silaskom s scene kosarka u SFRJ dostize vrhunac.
Jugoplastika, Bosna, Cibona i Partizan su davali gro reprezentativaca. Zvezda je imala po jednog, Slavnic, Z.Radovic, Z. Jovanovic, S.Obradovic...
Partizan prvak 1976, 1979, 1981 u vreme apsolutne dominacije SFRJ.... U kuci slavnih Dalipagic i Divac. Ima li nekog iz Zvezde? Nema druze, nema.
(MikiP, 04. januar 2020 18:23)

1996 niste tukli sudije, tokom 2000tih itekako jeste.

ACM

pre 4 godine

@ništa o ničemu
E sad sam te uhvatio u laganju (neznanju)! Danilović je na mesto predsednika postavljen mnogo pre EP 2017. (nisam siguran da li kraj 2016. ili početak 2017.)tako da proveri pre nego napišeš. I još nešto, nemoj bez osnova da sudiš nekom koliko ima godina i koliko zna o košarci tek tako (obratio si mi pre neki dan onako kako ne priliči ozbiljnom čoveku)!

Som Tojer

pre 4 godine

U kuci slavnih Dalipagic i Divac. Ima li nekog iz Zvezde? Nema druze, nema.
(MikiP, 04. januar 2020 18:23)

Ima druže, ima...
Ova dvojica su igrala i za Zvezdu...
Ali kao i svi grobari i ti imaš slabo pamćenje... A šta ćeš, ubiše te časovi ljubavi kod Dula..

Som Tojer

pre 4 godine

MikiP, 04. januar 2020 19:34

Vidi ne znam šta imaš od škole, verovatno samo te časove ljubavi kod Dula... Ali pošto vidim da znaš da čitaš, pročitaj još jednom moj komentar i u njemu nećeš videti reč "legenda"... Ni u jednom trenutku nisam rekao da su ova dvojica legende Crvene Zvezde, ne trebaju nama vaše legende, imamo dovoljno naših... Ja sam se samo osvrnuo na neistinu koju si napisao da zvezda nema nikoga u kući slavnih... da li ja volim Divca ili ne volim i da li pljujem po njemu ili ne to je moj problem, ali tamo u kući slavnih pored imena Vlade Divac u koloni gde piše za koje klubove je nastupao piše i Crvena Zvezda... Da li je on odigrao jednu ili sto jednu utakmicu za Zvezdu nije bitno... Isto tako i Dalipagić...Kao što ne može da se negira ni da je Moka Slavnić igrao za partizan i ako je legenda Crvene Zvezde... I to ne znači da je automatski legenda i partizana...
Prema tome čitaj kako je napisano i uživaj dok pevaš pesmu Miše Kovača dokazanog srbomrzca kao himnu tvog košarkaškog kluba... Ali dobro, nije lako pobeći od porekla...

ACM

pre 4 godine

@ništa o ničemu
U nedostatku argumenata ti izmišljaš da sam rekao da je Danilović bio predsednik saveza 2009. i 2010.?!
Svaki dalji komentar je suvišan.

MikiP

pre 4 godine

@Som Tojer

Ne znam zasto spominjes skolu? Kakve ima veze s ovom temom? Cim spominjes Casove ljubavi i ta tinejdzerska prepucavanja sve je jasno.
Istina je, nisi napisao da su legende ali u cemu je razlika? Drazena Dalipagica u taj HOF nije dovela sezona u CZ. To je sustina. Kada vase legende, kojih kako kazes ima mnogo, udju u HOF ti to navedi kao podvig C.Zvezde i to ce biti ok.
Sto se tice teze da tamo u Americi pise za koje je sve timove su igrali Divac i Dalipagic sumnjam da je naveden i Partizan.

nista o nicemu

pre 4 godine

@ništa o ničemu
E sad sam te uhvatio u laganju (neznanju)! Danilović je na mesto predsednika postavljen mnogo pre EP 2011. (nisam siguran da li kraj 2009. ili početak 2010.)tako da proveri pre nego napišeš. I još nešto, nemoj bez osnova da sudiš nekom koliko ima godina i koliko zna o košarci tek tako (obratio si mi pre neki dan onako kako ne priliči ozbiljnom čoveku)!
(ACM, 04. januar 2020 17:40)

Danilovic nije u 2009 ili 2010 bio predsednik Saveza, to je istina. Cista laz je da je tada bio predsednik. Toliko o tome ko laze

bBb

pre 4 godine

@Som Tojer, 4. januar 2020 20:34) "imamo dovoljno nasih" ahahahahaha, pa urnebesno. Ajde da nam otkrijes bar dvojicu. Ok, jedan je Moka. Ajde eto bar jos jednog. Tesko da ces i uz pomoc gugla uspeti da iskopas bar jos jednu legendu. Sta sve ovde necu procitati.
(stoler, 4. januar 2020 23:47)

Imaju i Ducija Simonovića i to je to :)

nista o nicemu

pre 4 godine

@ništa o ničemu
U nedostatku argumenata ti izmišljaš da sam rekao da je Danilović bio predsednik saveza 2009. i 2010.?!
Svaki dalji komentar je suvišan.
(ACM, 04. januar 2020 20:47)

Ne izmisljam, napisao si, ja sam citirao tvoj komentar. Priznaj da si se obrukao, svima ce biti lakse

kuste

pre 4 godine

Djordjevic je kao igrac
bio dobar i pamtimo ga po trojci protiv hrvata i to je sve,
Kao trener prosek
Naravno ocekujem ogroman broj minusa od objektivnih strucnjaka ali ebiga to su realnost i brojke a to ne laze:)
Prosek!

marko

pre 4 godine

Hahahahahahahahahahahahahahaha..... Micic najbolji igrac, on decko mozda u klubu igra dobro, ali ono kako je igrao na Svetskom je sramota pa Bogdan je prenosio loptu jer niko drugi nije bio u stanju, Bjelica nije mogao da se sastavi, Jokic nije znao gde je...Micic je igrao to sto igra u klubu a kako je odigrao to je sramotno... sad ispade da nije trebao Djordjevic da koristi toliko Bogdana... Kad god je Bogdan bio van terena izgledali smo kao da smo ragbi reprezentaciju odveli na svetsko prvenstvo u kosarci... Budite malo realni Jokic Micic Bjelica svi su debelo podbacili sa tim kvalitetom koji poseduju su morali da odigraju bolje sve da ih je Sale stavljao Micica na centra Jokica na beka sutera a Bjelicu na pleja... Suludo je pricati da je Bogdan nesto kriv ili Sale sto je davao loptu u ruke jedinom coveku koji je mogao nesto da pogodi...

sasa pg

pre 4 godine

Miško, ti si trgovac igračima, i drži se toga. Struku ostavi stručnjacima. Đorđević je znao da upotrijebi i neupotrebljive igrače poput Simonovića i dizali ste ga u nebo na nekoliko prethodnih takmičenja. Jokića će u evropskoj košarci svi da neutrališu. Skola ga resetovao na nivo prije Mege

gremlin

pre 4 godine

Miško trener Sasa Djordjevic NEZNALICA?????Tako nam i treba...ubrzan kurs propadanja...da mi život zavisi dao bi ga Djordjevicu...zaslužio je,pogrešio pa šta čovek je...

JeRemija

pre 4 godine

@Vojvoda Momčilo

Tako je, bolje da ćuti jer je čovek svetski uspešan u poslu kojim se bavi.
Nije kao "vojvoda momcilo" stručnjak za košarku...

Napokon da neko kaže istinu, da je Sasa Đorđević ubedljivo najveći krivac za debakl na SP.
Čovek je uspeo da ubedači i izbaci iz ritma najboljeg centra na svetu, stavljajući ga da bude krilni centar i rezerva Birčeviću?!
Nadam se da će jednog dana istina izaći na videlo.

neki veliki dr

pre 4 godine

Sad ce komentari poput onih kako menadzeri unistavaju sport, kako on treba da stoji mirno kada spominje Djordjevica... A ono sto je Djordjevic radio 1000x je gore od Miska. Misko privatno radi menadzerske poslove, a Djordjevic je to radio sa selektorske pozicije. Bircevic, Raduljica i ostali magovi morali su naci uhljebljenje.

Zale

pre 4 godine

Bravo Miško za analizu,sa svim što si rekao se slazem mada je to malo bzv reci da se jedan navijac slaze sa strucnjakom.
Jokic nije upotrebljen,Bjelica tek nije upotrebljen ali se zato forsirao Bogdan za koga vidimo da je ok igrač ali nista posebno jer je tek šesti igrač prosečnog Sakramenta a pogledajte recimo Dončića koji je već sada super star.
Po meni Bogdan je nešto slično kao Mića Berić samo sa unapredjenim fizikalijama.

ende

pre 4 godine

ono kad svako uzme za pravo da komentariše trofejnog igrača i trenera.
a istina je da nemamo više kvalitetnu klupu da zameni prvu petorku.

Valencia FC

pre 4 godine

Djordjevic , Danilovic i njihova generacija i dalje ne mogu da shvate da se pojavio lik u Srbiji koji u nba radi ono o cemu su oni mogli samo da sanjaju:-). Oni su svi bili odlicni igraci ali nisu odskakali nesto jedni od drugih. I onda dodje Jokic niotkuda haha i skine ih sa postolja:-).To ne mogu da mu oproste. Mislim da svaka ozbiljna diskusija da je neko iz Srbije ikad bio bolji kosarkas od Nikole Jokica (koji jos nije napunio 25) nema nikakvog smisla i to je i njima jasno

Cika Sone

pre 4 godine

I ako Kokoskov ne uspe opet ce on biti kriv kao Sale.U svakom slucaju puno srece nasem selektoru.A ovaj "strucnjak" kakvo prezime ima bolje da cuti.Svi su jaki na recima na delima ih nema nigde.Pisao sam letos pisem i sad.Fergusonu je trebalo 4 godine da osvoji prvenstvo u Engleskoj ostalo je istorija.Jedan neuspeh ne znaci nista!!

Bokic Nemanja

pre 4 godine

Kazu ljudi, najveci greske selektora su Jokic na poziciji 4 i nedovoljna minutaza Milutinova. Da je Jokic sve vreme igrao centra, Milutinov ne bi igrao uopste. Druga nelogicnost, da je Jokic sve vreme igrao centra Bircevic bi imao vecu minutazu, a to je jos jedan detalj koji se spocitava selektoru. Totalno ludilo sta ljudi pisu...

petarczv

pre 4 godine

Djordjevic je kriv sto nije vise koristio Jokica i Milutinova u piku u Kini i sto smo osvojili tri srebra,nadam se da ce nam svaki selektor biti ovako los.
(Mihajlo, 04. januar 2020 14:00)

Srbija zemlja kosarke i osvajac pregršt zlatnih medalja e u takvoj zemlji su grobari na uštrb djordjevica i bogdanovica proglasili srebro kao istorijski uspeh kao da smo slovenija ili hrvatska...

nista o nicemu

pre 4 godine

Ne spominje Bogdana upravo jer je on samo igrac zadatka, ne clutcher. Samo sto institucija to ne vidi, ne jer ne znaju kosarku vec jer su zaslepljeni mrznjom prema svemu sto je dobro, a ne dolazi iz Humske. Sreca, takvih igraca je puno, nema potrebe da se uzdamo u cuvene Partizanovce koji su nas brukali dok je Vujosevic bio selektor, kada se u reprezentaciju ulazilo iskljucivo preko Partizana i kada su Vule Avdalovic i slicni nabijali statistiku ne bi li Partizan sto bolje zaradio od prodaje.

Неедукован

pre 4 godine

Jos bih dodao, gledao sam sinoc Micova u Milanu, izgleda da ga sustizu malo godine, ispada u odbrani, ali kao suteru - scoreru mozda mu Igor nadje neku ulogu, ali cisto sumnjam.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Demar Derosan, 4. januar 2020 14:17)

Мицов има 25 година и вероватно ће бити један од три најмлађа играча код Игора у репрезентацији.

Jaran

pre 4 godine

Bukvalno ono sto mi ovde mesecima pisemo, jeste Bogdan odigrao sjajno ali previse je Sale forsirao na njega/previse tereta je imao na ledjima. Bio je i organizator igre pored Micica (rezerva?!), Jovica i Jokica i bilo je previse napada koji su ocigledno crtani za njega, a to je sve Saletova krivica. Zbog svega toga, ostali igraci nisu uspeli da dodju do izrazaja jer su dobijali loptu tek kad se Bogdan umori...

nista o nicemu

pre 4 godine

Vujošević i Partizan mogu da budu krivi za neuspeh 2003., nego kakve veze imaju oni sa neuspesima u godinama nakon toga? Pošto ste vi crveno-beli ubeđeni i uporni sa pričom da je reprezentacija loše igrala zato što je Partizan osvajao titule prvaka države!
(ACM, 04. januar 2020 14:03)

Otkad je Zvezda prva mi imamo 3 srebra druze. Slucajno kako je dosao vas kadar u Savez, Danilovic, mi opet bez medalje. SLUCAJNOSt? Ne bih rekao

Pomodarstvo

pre 4 godine

Misko je pokazao svoj stav u emisiji na Rts pre pocetka prvenstva. Tada je izjavio da su reprezentativna takmicenja proslost i da su izgubila na znacaju. Ako tome dodamo da su samo njegovi igraci skloni da prolongiraju odluku ili potpuno odustanu od poziva selektora (Marjanovic, Jokic...), jasno je da coveka ne treba pitati za misljenje.
Drugo, kakva je ovo izjava?!
Pa jel Djordjevic zabranio Bjelici da igra svaku drugu utakmicu? Ili da se Micic nerezonski zalece u odbranu? Ili da Guduric vraca loptu u reket umesto da sutne?!
Osim toga, puna su vam usta hvalospevima kako je Jokic vanserijski igrac koji moze da bude na svim pozicijama, a potom eto, na cetvorci ne moze (ili nece) igra!
Svaki naredni selektor treba da vrati igraca ako mu se pojavi kakav se Jokic pojavio na pripremama. To vidimo sada, kada je Jokic dosao u formu tek nakon 4 meseca aktivnog igranja u NBA.

petarczv

pre 4 godine

Ti ćuti leba ti. Motiv što ga pljuješ je odavno jasan - nije radio po tvojim menadžerskim idejama.
(Vlad Rad, 04. januar 2020 12:02)

Ajde vlade rade objasni nama koji ne znamo molim te o sveznajuci vlade rade

Milan

pre 4 godine

U pravu je. Svima je jasno da smo imali previše centara, samo bjelicu na 4 i da nismo imali ideju šta sa micićem.
Problem na 4 postoji i dalje, ne vidim mladog igrača koji mogu pomoći na toj poziciji.

Jaran

pre 4 godine

Aleks
Aha.... Znaci Mitrovic je bolji fudbaler od Nemanje Vidica jer je bolji u reprezentaciji??? Jokic je bolji i od svih nasih danas i od onih sto su igrali 80-ih i 90-ih, a ti ako mislis da Jokic treba da bude drugi igrac u reprezentaciji onda bolje i da ne gledas kosarku. Dovoljno je pogledati sta je sve Jokic uradio na NBA parketima otkad je dosao pa do danas, pa decko je imao jedan od najboljih debija u plej-ofu u istoriji lige!

BUDUCI CLAN NBA HoF TREBA DA BUDE DRUGI IGRAC REPREZENTACIJE?!

gremlin

pre 4 godine

Zanimljivo kad se pomene Rajola onda su to “trgovci ljudima”a Misko je veliki poznavalac košarke????Mhm,hoće to...zašto smo toliko licemeran narod???I više je Sale zadužio Srbiju od Miška tj njenu košarku...

petarczv

pre 4 godine

Misko je pokazao svoj stav u emisiji na Rts pre pocetka prvenstva. Tada je izjavio da su reprezentativna takmicenja proslost i da su izgubila na znacaju. Ako tome dodamo da su samo njegovi igraci skloni da prolongiraju odluku ili potpuno odustanu od poziva selektora (Marjanovic, Jokic...), jasno je da coveka ne treba pitati za misljenje.
Drugo, kakva je ovo izjava?!
Pa jel Djordjevic zabranio Bjelici da igra svaku drugu utakmicu? Ili da se Micic nerezonski zalece u odbranu? Ili da Guduric vraca loptu u reket umesto da sutne?!
Osim toga, puna su vam usta hvalospevima kako je Jokic vanserijski igrac koji moze da bude na svim pozicijama, a potom eto, na cetvorci ne moze (ili nece) igra!
Svaki naredni selektor treba da vrati igraca ako mu se pojavi kakav se Jokic pojavio na pripremama. To vidimo sada, kada je Jokic dosao u formu tek nakon 4 meseca aktivnog igranja u NBA.
(Pomodarstvo, 04. januar 2020 13:12)

Ne radi se toliko o pozicijama već o koncepciji igre. Uzmi gledaj reprize utakmica i videces da je svaka akcija radjena za bogdana Bogdanovica. I tu je poceo raspad jos i pre prvenstva na pripremama. Evo uzmi sebe za primer da si na mestu jokica i da dodjes posle naporne sezone u nba i playoffa i kao najbolji centar na svetu po izboru nba. Dodjes na pripreme reprezentacije i djordjevic ti kaze e druže ti neces pocinjati utakmice vec raduljica i Birčević a ti ces biti zamena bircevicu...!? I kako bi se ti ponasao i igrao. Onda micic posle najbolje sezone u EL u kojoj je igrao finale i bio najbolji igrač svoje ekipe pocinjes sa klupe umesto jovica?! Bjelica koji kilazom bliži centru nego trojci a najprorodnija pozicija 4 igra na krilu a najbolje krilo koje imamo nije ni pozvano za turnir mislim na kalinica. Milutinov isto najbolja sezona u karijeri u EL dominantne brojke i greje klupu raduljici koji je iz nekog razloga i kapiten?!Ajde ne mora biti kapiten uvek najbolji igrac na u reprezentaciji ali mora onda sa klupe i u igri da podrzava igrace i kad ide i kad ne ide a on je bio kao da je naduvan sve vreme u zen modu...

komnen barjaktar

pre 4 godine

Što to ne reče odmah posle utakmice sa Argentinom? Valjda zbog mira u tzv. srpskoj kući košarke?! Izrečeno je video svaki bolji poznavalac košarke, nikakva mudrost. Zbog tog izostanka smislene upotrebe Jokića i ostalih Jokića više nećemo gledati u reprezentaciji. A i ne treba da igra.

sasa the red baron

pre 4 godine

DJORJEVIC:

Nakon 3 srebra, niko ne moze Djordjevicu da prebaci da nije trener.
I ja sam ga branio svuda, i danas smatram da je elita trener.
Problem je bio to sto je on umesto Jokica, all star igraca i ocifijalnim clanom top 5 NBA,igrao Bircevica na mestu startera, a ovaj je tad igrao u drugoligasu u Nemackoj. Ne postoji bilo kakva strategija, smisao, razlog za tako nesto.Ne postoji trener na ovom svetu koji bi odradio tako nesto. Njegove izjave da samo "Bogdanovic bi mogao da igra u mojoj generaciji" su bile sulude, jer Jokic je 3 puta bolji igrac od bilo kog iz te generacije..
Jasno je bilo da smu je smetala velicina Jokica, i da mu je ego stao na put..
Svi u KSS to znaju...

SakaZulu

pre 4 godine

Hahahah…ahah a..... Micic najbolji igrac, on decko mozda u klubu igra dobro, ali ono kako je igrao na Svetskom je sramota pa Bogdan je prenosio loptu jer niko drugi nije bio u stanju, Bjelica nije mogao da se sastavi, Jokic nije znao gde je...Micic je igrao to sto igra u klubu a kako je odigrao to je sramotno... sad ispade da nije trebao Djordjevic da koristi toliko Bogdana... Kad god je Bogdan bio van terena izgledali smo kao da smo ragbi reprezentaciju odveli na svetsko prvenstvo u kosarci... Budite malo realni Jokic Micic Bjelica svi su debelo podbacili sa tim kvalitetom koji poseduju su morali da odigraju bolje sve da ih je Sale stavljao Micica na centra Jokica na beka sutera a Bjelicu na pleja... Suludo je pricati da je Bogdan nesto kriv ili Sale sto je davao loptu u ruke jedinom coveku koji je mogao nesto da pogodi...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (marko, 4. januar 2020 12:33)

Jedini normalan komentar ovde! Srbi su kratke pameti i brzo zaborave kako su svi, osim Bogija, podbacili na tom prvenstvu!

bruka i sramota

pre 4 godine

U prevodu Đorđević je jedini krivac sto je i tačno . Grobari su i grobari naše košarke ,pogotovo preletačevići .
(Deli, 04. januar 2020 12:07)

Pa zlata ne bi videli da nije grobara, o čemu ti pričaš majstore?! Ovako nešto može da izjavi samo krajnje ostrašćen navijač zvezde koji od silne mržnje ne vidi dalje od nosa. Partizan je sinonim za košarku u Srbiji, kao što je zvezda sinonim za fudbal, Vojvodina za odbojku itd. Očigledno nemaš više od 20 godinica, pa nemaš ni pojma o čemu pričam... Ali imaš roditelje i net u krajnjem slučaju, pa se malo edukuj. Majstore...

sempervivum

pre 4 godine

Опет клубаштво...
Коментатори тврде да су кривци Ђорђевић и Богдановић. А то што су Мицић и Бјелица играли очајно, омашили гомилу 'зицера'? А то што је Јокић дошао физички неприпремљен као да треба да игра рекреативни баскет са другарима у блоку...? То ништа? Опет криви Ђорђевић и Богдановић - "нису им дали да играју"? Па Јокић је искористио лето за опуштање, после тога пола сезоне у NBA није могао да се састави.
Ђорђевић јесте крив за прерано скраћивање списка, јер је имао несрећну околност да се повреде Теодосић (вођа) и Милосављевић (изузетна одбрана). Са њима и са Марковићем - то би била изузетна репрезентација. Овај састав је био далеко од најбоље репрезентације икад. СП у Кини јесте био подбачај у односу на очекивања, али су претходне сребрне медаље велики успех у односу на тадашње реалне могућности... А то да ли је Ђорђевић "сујетна незналица" и да ли је Богдан "себичан лош играч" време ће тек показати.
Прилично сам убеђен да ће Сале опет бити селектор Србије, можда за 5 или 10 година...

Krsta

pre 4 godine

Odavno se još pričalo po Evropi da je trener kao Sale Nacionale kojim slučajem bio trener Ronaldu i Mesiju da bi ova dvojica najdalje dogurali do nosioca limunade na prepodnevnom zagrevanju. Pametnom dosta!

petarczv

pre 4 godine

Kazu ljudi, najveci greske selektora su Jokic na poziciji 4 i nedovoljna minutaza Milutinova. Da je Jokic sve vreme igrao centra, Milutinov ne bi igrao uopste. Druga nelogicnost, da je Jokic sve vreme igrao centra Bircevic bi imao vecu minutazu, a to je jos jedan detalj koji se spocitava selektoru. Totalno ludilo sta ljudi pisu...
(Bokic Nemanja, 04. januar 2020 14:00)

Ma nemoj kako si ti pametan. Tacno je da bi jokic igrao vecinu vremena na petici ali jedina zamena bi mu bila milutinov i to bi bila najjača centarska linija na prvenstvu bez konkurencije. Nikola bi igrao 25-30min a milutinov od 10-15 a to samo govori o nebulozi i vodjenju 5 centara. Jos veca nebuloza je da bi bircevic imao vecu minutazu na 4 jer bircevic ne bi ni isao na prvenstvo da je sve oo zaslugama. Ali pošto ga je vec poveo vecinu vremena na 4 bi igrao bjlelica sto je njegova prirodna pozicija a ne 3. Kalinic je morao da podje i igrao bi na 3-4 kao i lučić. Znaci bircevic i raduljica uopšte nisu trebali da budu ni na klupi a kamoli da počinju u prvih pet... E to je najveći problem, a ovaj tvoj jadan pokusaj spinovanja je mnogo jadan

nista o nicemu

pre 4 godine

@nista o nicemu
A ko je dominirao 1996? Partizan je bio prvak 1995, 1996 i 1997.
Hvalite se svojom dominacijom u SFRJ, pa u vreme dok ste vi bili prvaci SFRJ nije predstavljala nista.
Poslednju titulu u SFRJ ste osvojili 1972 i sa vasim silaskom s scene kosarka u SFRJ dostize vrhunac.
Jugoplastika, Bosna, Cibona i Partizan su davali gro reprezentativaca. Zvezda je imala po jednog, Slavnic, Z.Radovic, Z. Jovanovic, S.Obradovic...
Partizan prvak 1976, 1979, 1981 u vreme apsolutne dominacije SFRJ.... U kuci slavnih Dalipagic i Divac. Ima li nekog iz Zvezde? Nema druze, nema.
(MikiP, 04. januar 2020 18:23)

1996 niste tukli sudije, tokom 2000tih itekako jeste.

Djordjeviceva sujeta jedini razlog

pre 4 godine

Americki novinari koji su posmatrali pripreme reprezentacije Srbije bili su istinski zbunjeni - Aleksandar Djordjevic je pravio eksperimente, i u njegovoj koncepciji nas nesumnjivo najbolji igrac Jokic NIJE imao glavnu ulogu!? A ko je imao tu glavnu ulogu? Pa, sam Djordjevic, svojim eksperimentima, iza kojih se krila nesposobnost da prihvati igracku velicinu Jokicevu! Ja odredjujem ko ce biti glavni - to je bila logika Djordjevica, i to ce ostati svakako najveci minus u njegovoj trenerskoj i ukupnoj kosarkaskoj karijeri! Sujetni Djordjevic hteo je da svi hvale njegovu toboznju strategiju! Trebalo je da ga Jokic samo upita: Ako ne das meni da igram kako najbolje znam, hoces li ti da se skines i igras umesto mene?! Kad imas vrhunskog igraca pusti ga da igra i da vodi tim! Ali, jest - to u Srbiji niko ne cini, svi se nastoje dokazati kao toboznji kreatori tima i zato cesto odbacuju najbolje igrace, koji nisu podesni za takvo trenersko manipulisanje! U fudbal je to uveo Miljanic, koji je uz to rado birao prosecne igrace oko 27.godine zivota (kad se moglo ici u inostranstvo), da bi ih mogao prodati i uzeti proviziju! U novije doba pamtimo da Rambo Petkovic nije mogao da igra, nije ni Pantic iz Atletika, Muslin je stavio rampu u tom trenutku briljantnom Sergeju, Krstajic u tom casu vrhunskom Jovicu - i bice toga jos! Sujetne, nezrele trenerske licnosti (svejedno koliko stare) jednostavno ne podnose istinske asove - jer trener zeli da bude glavni as, a pritom je samo - asshole!

:-)

pre 4 godine

Naši sportski novinari su tvrdili da Bjelica može igrati nisko krilo, a Jokić visoko, a nisu uzeli u obzir da Bjelica ima 15 kila više u odnosu na period u Zvezdi i Kahi Laboral, kod Obradovića je već i igrao visoko krilo. Naš bivši selektor je stavio Bogdana u centar naše igre, a ne Jokića. Bogdan je dobar igrač, Jokić je naš najbolji igrač. Vođenje Birčevića i Raduljica nerealno glup potez, a neigranje Milutinova protiv Argentine koja nas je uništila u reketu nas je direktno koštalo medalje i plasmana na OI. Đorđević je preuzeo odgovornost u odnosu na Danilovića koji se pravi da je normalno da u najjačem sastavu(gotovo) budemo peti.

petarczv

pre 4 godine

I ako Kokoskov ne uspe opet ce on biti kriv kao Sale.U svakom slucaju puno srece nasem selektoru.A ovaj "strucnjak" kakvo prezime ima bolje da cuti.Svi su jaki na recima na delima ih nema nigde.Pisao sam letos pisem i sad.Fergusonu je trebalo 4 godine da osvoji prvenstvo u Engleskoj ostalo je istorija.Jedan neuspeh ne znaci nista!!
(Cika Sone, 04. januar 2020 12:33)

Retko neinteligentan komenta. Prvo sta je sporno sa njegovim prezimenom?! Drugo kakve veze ima fudbal i mancester utd kao i ferguson sa kosarkaskom reprezentacijom?!?!

Metropola

pre 4 godine

Ae ne sviraj! Doduse nisam ni citao, a i zasto bih slusao misljenje coveka koji, istina zna dosta o kosarci ali to koristi u licne (finansijske) svrhe! Sve je to u redu i cenim sta je postigao, samo ne znam sta ce nama tvoje misljenje koje se naravno menja kako vetar duva!

nista o nicemu

pre 4 godine

@nista o nicemu

Finale OI 1996. Prva petorka SRJ: Djordjevic, Danilovic, Bodiroga, Paspalj, Divac. Selektor: Z.Obradovic.
Tvoj nick savrseno opisuje tvoje poznavanje kosarke. Ali, ti i jesi ovde da siris lazi.
(MikiP, 04. januar 2020 14:25)

Ko spominje 1996? Poturas kontra informacije kako bi opravdao svoju pricu koja je suplja sa svih strana. Pricamo naravno o periodu kada je Partizan "dominirao" a reprezentacija i kosarka u Srbiji bili na samrti.

Boxer

pre 4 godine

Ja ne kapiram vise sta ljudi pisu. Kako Jokic rezerva Bircevicu? Kada je Bircevic pocinjao i igrao ukupno 4-5min! Da li je neko gledao SP, kakav crni Bircevic. Isto je radio i Duda dok je vodio reprezentaciju, cesto najboljih 5 nije pocinjalo. Sale da je krivac, mislim da jeste. Nesto se desilo, igraci su bili indisponirani, delovali su kao da igraju revijalnu utamicu posle noci pijanstva. Nesto se desavalo i kako stvari stoje necemo nikad saznati. Takodje mislim da je Sale pokusavao da igrace uklopi u svoj sistem, a ne da sistem pravi po igracima koje ima, i to je greska.

Интересне групе

pre 4 godine

Не пада снег да покрије брег, него да свака зверка покаже свој траг. На Ђорђевићу је одавно нацртана мета, једино је због успеха репрезентације морало да се сачека. Падају маске

Mihajlo

pre 4 godine

Djordjevic je kriv sto nije vise koristio Jokica i Milutinova u piku u Kini i sto smo osvojili tri srebra,nadam se da ce nam svaki selektor biti ovako los.

Som Tojer

pre 4 godine

U kuci slavnih Dalipagic i Divac. Ima li nekog iz Zvezde? Nema druze, nema.
(MikiP, 04. januar 2020 18:23)

Ima druže, ima...
Ova dvojica su igrala i za Zvezdu...
Ali kao i svi grobari i ti imaš slabo pamćenje... A šta ćeš, ubiše te časovi ljubavi kod Dula..

MYNX

pre 4 godine

Mozemo da ga ne volimo koliko hocemo ali covek je realno rekao sve....i ovo jos sto je bio malo skroman pa rekao da nije dovoljno stručan....nema veze sa istinom....lik zna kosarku kao bukvar....Jokica pronasao i napravio od njega igraca franšize....Bobiju vratio karjeru....od zamene u Niznjiju do najboljeg centra el i nba....Muslija isto bas vratio na dobar kolosek....covek rekao da ce Micic biti najbolji plej u El dok se raspadao....i pogodio....sada evo od malog Djurišića prave novog Jokica....decko je talenat extra klase....najveci talenat vidjen u Srbiji....a ovo sve tacno....Jokicu promasena pozocija....Bjelica neupamceno los za rep....Milutinov kad je dobio sansu bio medju najboljima....ali je uglavnom nije dobijao....Micic je imao problema znamo sta je bilo....ali mi deluje da nije samo to uticalo na njegovu losu igru....nego i da nije uopste iskoriscen....a tek ostali koje Misko nije naveo....Gudura tek kod Djordjevica bi i neka osoba iz gradskog prevoza....imala istu ulogu kao i on....totalno izdeprimiran!

petarczv

pre 4 godine

Sećam se pobedili filipine 40 razlike vlado djurovic u studiu rts i kaze ne svidja mi se ovo i ova igra. Voditelj mu se bukvalno smeeje u facu i kao kako ne valja pa dobili smo 40 razlike a djurovic je odma video da ta igra prolazi samo protiv takve boranije. Video je da jokic menja bircevica na cetvorci, video je da se bogdanu budzi statistika, video je da raduljica nije ni za amatersku kosarku a pocinje ispred milutinova, video je da nam fali kalinic...

ACM

pre 4 godine

Ne spominje Bogdana upravo jer je on samo igrac zadatka, ne clutcher. Samo sto institucija to ne vidi, ne jer ne znaju kosarku vec jer su zaslepljeni mrznjom prema svemu sto je dobro, a ne dolazi iz Humske. Sreca, takvih igraca je puno, nema potrebe da se uzdamo u cuvene Partizanovce koji su nas brukali dok je Vujosevic bio selektor, kada se u reprezentaciju ulazilo iskljucivo preko Partizana i kada su Vule Avdalovic i slicni nabijali statistiku ne bi li Partizan sto bolje zaradio od prodaje.
(nista o nicemu, 4. januar 2020 13:27) # Link komentara
Vujošević i Partizan mogu da budu krivi za neuspeh 2003., nego kakve veze imaju oni sa neuspesima u godinama nakon toga? Pošto ste vi crveno-beli ubeđeni i uporni sa pričom da je reprezentacija loše igrala zato što je Partizan osvajao titule prvaka države!

Grof

pre 4 godine

Niko nije obavestio Miska da je kosarka u Srbiji rodjena 1976 na N.Beogradu a ne 30 godina ranije sirom Jugoslavije pa cak i na M. kalemegdanu, Gripama, Zagrebu, Sarajevu,Ljubljani...

Dejan Bodiroga

pre 4 godine

Jokic je najbolji srpski kosarkas, koliko je i Milan Lucic najbolji hokejas.Potpuno nebitan za srpsku kosarku, a kako igra u Klivlendu, Dalasu ili gde vec, me ne interesuje.

kl

pre 4 godine

@...Problem je bio to sto je on umesto Jokica, all star igraca i ocifijalnim clanom top 5 NBA,igrao Bircevica na mestu startera...
(sasa the red baron, 04. januar 2020 14:36)

Aman više sa "starterima"! Evropska košarka nije NBA pa da starteri moraju, po ugovoru, da startuju! To ko počinje utakmice nema nikakve veze sa tim ko je glavni igrač, a pošto je po svemu sudeći, Jokić ugovorom bio ograničen na 20 minuta po utakmici bolje je da počne Birča pa da Jokić igra kad je bitno. Čak i da nije bio ograničen ugovorom, nije mogao da igra više od toga, pokazalo se na početku lige. Milutinov i Bobi su izbačeni iz igre sudijskim kriterijumom i lošom igrom plejeva (Jović rovit, Micić indisponiran). Beli po običaju, bez volje i žara. Gudura takođe po običaju, bez herca da šutira čak i kada je otvoren šut. Lučić se tek vratio iz povrede, šut ga nije išao i zato što se trošio nenormalno u odbrani. Tako je iz čiste nužde Bogdan krpio plejeve jer ni loptu nisu mogli da prevedu, uzimao šuteve jer nije imao ko i pokušavao i da razigrava, a nije imao koga jer, kao što rekoh, glavni skoreri su teško podbacili.
P. S. Miško pametuje iz svojih poslovnih razloga, da ne elaboriram, svima je jasno zašto.

Миловановић

pre 4 godine

Докрајчио нас је изостанак Штимчевог духа и синовског односа ка репрезентацији а не то што су неки професионалци налетели на Репрезентацију Аргентине.

Istine radi

pre 4 godine

Naknadna pamet,sve sami znalci.Jedini koji je rekao da ne valja i pored ubedljivih pobeda u grupi je Vlado Djurovic.Njemu kapa dole a ovi sto sad pametuju su samo obicni lesinari.Nikad nisam cenio takve osobe.Zato treba ceniti sve te ljude koji su spremni da budu selektori i pored toga sto znaju da su tu na desetine njih-sportskih radnika koji ce u svemu videti lose i nista dobro.

stolica

pre 4 godine

Au kakva vest ovog subotnjeg prepodneva. Skuvajte kafu i čekajte komentare.

Uostalom, šta god mislili o Mišku, ovde je pogodio u srž. Dva od 10 najboljih igrača EL, Micić i Milutinov, nisu korišćeni na pravi način, može se reći da su svedeni na ulogu epizodista, 10tog i 11tog igrača. Ekipa je mnogo zavisila od Bogdana, iako je on celo prvenstvo odigrao vrhunski, svetsko zlato se ne osvaja sa jednim raspoloženim igračem. Jokić i Bjelica s razlogom nezadovoljni tretmanom.
Ako je nešto ovo prvenstvo donelo dobro, to je da više Simona, Birču i Raduljicu nećemo viđati u reprezentaciji, a druga stvar koju smo videli to je koliko je ta bekovska okosnica(Teo, Marković) bila značajna.

marko992

pre 4 godine

Zale@,po tebi Teodosic je 0 od igraca,vidim da ti je ucinak u NBA merilo.Bogdan je 6-ti igrac kazes i po tome zakljucujes koji je kvalitet.
E kakvih sve gluposti ne procitah danas .

Dusan

pre 4 godine

Sve je vec ispricano na ovu temu. Sve je krenulo od pozivanja,ne najboljih i spremnih,igraca. Nismo dosli do medalje a imali smo cak i ovakvom sastavu priliku. Da smo imali strucnijeg selektora prosetali bi se...ali nismo i tu treba staviti tacku.

Som Tojer

pre 4 godine

MikiP, 04. januar 2020 19:34

Vidi ne znam šta imaš od škole, verovatno samo te časove ljubavi kod Dula... Ali pošto vidim da znaš da čitaš, pročitaj još jednom moj komentar i u njemu nećeš videti reč "legenda"... Ni u jednom trenutku nisam rekao da su ova dvojica legende Crvene Zvezde, ne trebaju nama vaše legende, imamo dovoljno naših... Ja sam se samo osvrnuo na neistinu koju si napisao da zvezda nema nikoga u kući slavnih... da li ja volim Divca ili ne volim i da li pljujem po njemu ili ne to je moj problem, ali tamo u kući slavnih pored imena Vlade Divac u koloni gde piše za koje klubove je nastupao piše i Crvena Zvezda... Da li je on odigrao jednu ili sto jednu utakmicu za Zvezdu nije bitno... Isto tako i Dalipagić...Kao što ne može da se negira ni da je Moka Slavnić igrao za partizan i ako je legenda Crvene Zvezde... I to ne znači da je automatski legenda i partizana...
Prema tome čitaj kako je napisano i uživaj dok pevaš pesmu Miše Kovača dokazanog srbomrzca kao himnu tvog košarkaškog kluba... Ali dobro, nije lako pobeći od porekla...

Dragan

pre 4 godine

@kuste

Vidi se koliko si realan i strucan kad pišeš da je Djordjevic bio samo dobar igrac i da je jedino po cemu ga pamtimo trojka protiv Hrvata...
Svi smo mi malo obojani bojama i svako ima pravo na svoje mišljenje ali kad vec ideš na realnost i strucnost drugih, kreni mal i od sebe.

Sasa

pre 4 godine

Bravo Misko! Konacno, neko ko je vezan za kosarku da nesto kaze osim onih opstih recenica. Upravo je tako kao sto si rekao i takodje je tacno da niko nista nije komentrisao od onih kojima je to posao (ne racunam monolog od 10-15 min Danilovica u kome nije nista rekao).
Sramota je da selektor nije odrzao konferenciju za stampu nakon prvenstva (ne racunam onih par minuta nakon poslednje utakmice). Sramota je da ne znamo da li ima podnesenog izvestaja i sta u njemu pise. Takodje je sramota sto se ne zna kakva je procena / ocena tog izvestaja, ako ga je bilo. S' obzirom kakve su nam intelektualne velicine u (bile) KSS, nista ne cudi.

Vetar u ledja..

pre 4 godine

@ACM
Niko ne kaze da je reprezentacija igrala lose zato sto je Partizan osvajao titule. Samo se postavlja pitanje sta je reprezentacija imala od toga sve te godine? Prva medalja je stigla tek 2009.g i pored silnih velikih utakmica Partizana u EL.... I koliko je stalnih reprezentativaca Srbije izbacio Partizan u periodu dominacije (nebitno da li su iz skole ili su vec dosli kao prvoligaski igraci)? 13 godina osvajanja titula i igranja EL...

Куп је битан

pre 4 godine

Код нас влада погрешно мишљење да ако је неко био врхунски спортиста, онда може бити и врхунски тренер, менаџер, бизнисмен, спортски функционер. А то наравно није тачно. Ако си био врхунски спортиста направићемо ти златну статуу високу 30 метара. Али не петљај се у оно што не знаш. НБА је огроман бизнис. Али је не воде бивши кошаркаши. Финансијско пословање највећих фудбалских клубова у Европи не воде бивши фудбалери. Њима припадају све почасти и поштовање, али зна се ко води послове.

Pera Božić

pre 4 godine

Djordjevic je kao igrac
bio dobar i pamtimo ga po trojci protiv hrvata i to je sve,
Kao trener prosek
Naravno ocekujem ogroman broj minusa od objektivnih strucnjaka ali ebiga to su realnost i brojke a to ne laze:)
Prosek!
(kuste, 04. januar 2020 12:24)

Pamtimo mi i bitnije stvari nego trojku protiv Hrvata... recimo trojku protiv Huventuda, partiju protiv Litvanije u finalu na EP 1995—te...

CarloNS

pre 4 godine

Malo mi je žao Đorđevića jer je bio žrtva kvalifikacija. Hteo je da ispadne fer prema igračima koji su izgurali kvalifikacije, pa je morao posle da ih vodi u Kinu iako im tamo nije bilo mesto. Mоžda bi on njih vodio i da nisu igrali kvalifikacije, to ne znam. Forsiranje Bogdana i sprdanje sa Jokićem ide direktno Đorđeviću na dušu.

Metropola

pre 4 godine

Odavno se još pričalo po Evropi da je trener kao Sale Nacionale kojim slučajem bio trener Ronaldu i Mesiju da bi ova dvojica najdalje dogurali do nosioca limunade na prepodnevnom zagrevanju. Pametnom dosta!
(Krsta, 04. januar 2020 13:28)... ako je pausalna izjava nekog, negde... dovoljna pametnom, onda prijatelju konstatujem da si veoma pametan!

bigserb

pre 4 godine

Djordjevic je jedini krivac za debakl reprezentacije, poveo je na SP Raduljicu koji vec godinama igra kinesku ligu koja je otprilike u nivou albanske lige i to druge albanske lige!
Od samog pocetka je uprkos pobedama bilo jasno da nesto u ekipi ne stima, tako sam i uhvatio kvotu 6,50 na pobedu Argentine protiv nas, videlo se protiv Spanije da smo losi, bez ideje i bez igre!

loša podela uloga

pre 4 godine

Hahahah…ahah a..... Micic najbolji igrac, on decko mozda u klubu igra dobro, ali ono kako je igrao na Svetskom je sramota ...

(marko, 4. januar 2020 12:33)

Đorđević je nasledio izuzetno talentovanu Dudinu selekciju igrača i vremenom je sveo na prosek.

Upravo je tačno to što kažeš za Micića,
da odlično igra u klubu,
a da je slabo odigrao u reprezentaciji.

Jedino je sporno što iz toga izvlačiš pogrešan zaključak.

Realno, niko kod Đorđevića nije igrao na svom nivou.

Na žalost, to što kažeš za Micića, važi i za ostale igrače, a to bi onda možda moglo da te navede na drugačiji zaključak ...

... Ukoliko držiš do logike.

Milan

pre 4 godine

Bogdan nije kriv za izostanak rezultata, to ja kao zvezdaš tvrdim, dečko je samo igrao najbolje što moze u sistemu koji je trener napravio.
Bjelica je bio i više nego iskorišćen, da ne kažem prekorišćen ali jednostavno nije bio u formi a zamene ( Birčević,?) nije bilo.
Milutinov i Jokić neiskorišćeni, za Micića iz raznih razloga ništa nije jasno.
Simon, Raduljica, Gudurić i Lučić podbacili a zašto nije bilo Nedovića, Kalinića, Dobrića, to je već trenerova odgovornost.

nista o nicemu

pre 4 godine

@ništa o ničemu
E sad sam te uhvatio u laganju (neznanju)! Danilović je na mesto predsednika postavljen mnogo pre EP 2011. (nisam siguran da li kraj 2009. ili početak 2010.)tako da proveri pre nego napišeš. I još nešto, nemoj bez osnova da sudiš nekom koliko ima godina i koliko zna o košarci tek tako (obratio si mi pre neki dan onako kako ne priliči ozbiljnom čoveku)!
(ACM, 04. januar 2020 17:40)

Danilovic nije u 2009 ili 2010 bio predsednik Saveza, to je istina. Cista laz je da je tada bio predsednik. Toliko o tome ko laze

sasat73

pre 4 godine

Ovaj Raznatovic je antipatican i ovim izjavama hoće da digne sebi cenu kao "menadžer - stručnjak". Ali da je ovo istina, jeste. Nit je neko analizirao celu priču a da su pomenuti igrači bili pomalo pogubljen na terenu-jesu

Phoenix

pre 4 godine

(kuste, 04. januar 2020 12:24)

Ma u pravu si. Kosarkaski znalci ga pamte po trojci u takmicarski nebitnoj utakmici protiv Hrvatske, gde smo i onako imali sve pobede u grupi, obezbedjen plasman dalje i kvalitet da sameljemo bilo koju reprezentaciju koja nam izadje na duel. Razlog neizvesne zavrsnice u tom mecu bio je iskljucivo to sto je u pitanju Hrvatska, koja je dosla u ubedljivo najgorem sastavu od 1992.
Mi koji malo znamo o kosarci ga pamtimo po citavoj sezoni 1992, trojci protiv Huventuda, 39 poena protiv litvanaca, MVP priznanja sa tog prvenstva gde je dao trojku Hrvatima, po cetvrtfinalu SP 1998 u Grckoj gde je povredjen dao desetak poena Argentini za kratko vreme na parketu bez kojih bismo sigurno ispali (a ne osvojili zlato kao sto je bilo). Pamtimo ga i po partijama u Tim Sistemu, legendarnim duelima sa Danilovicevim Baklerom (Kinderom), Real Madridu,Barseloni itd. A pamtimo i to sto je uzeo reprezentaciju kada niko nije hteo i svojim autoritetom je vodio do tri medalje. Mozda nije najbolji trener (s tim se slazem) ali u datom periodu nije bilo boljeg niti bi bilo ko taj posao bolje obavio.

Ivan

pre 4 godine

Malo mi je žao Đorđevića jer je bio žrtva kvalifikacija. Hteo je da ispadne fer prema igračima koji su izgurali kvalifikacije, pa je morao posle da ih vodi u Kinu iako im tamo nije bilo mesto. Mоžda bi on njih vodio i da nisu igrali kvalifikacije, to ne znam. Forsiranje Bogdana i sprdanje sa Jokićem ide direktno Đorđeviću na dušu.
(CarloNS, 4. januar 2020 13:52)

Skariolo nije pozvao nikoga iz kvalifikacija pa su spanci uzeli titulu, i niko se nije bunio. Nema toga u profesionalnom sportu. Za reprezentaciju ne igraju drugari, nego najbolji igraci. Normalno da nece Raduljica i Bircevic doci kod selektora i reci mu da ne zasluzuju da igraju, oni nisu objektivni i misle da mogu da igraju za reprezentaciju, zbog toga je tu selektor da im se zahvali na svemu i pozove bolje igrace.

MikiP

pre 4 godine

@nista o nicemu

Finale OI 1996. Prva petorka SRJ: Djordjevic, Danilovic, Bodiroga, Paspalj, Divac. Selektor: Z.Obradovic.
Tvoj nick savrseno opisuje tvoje poznavanje kosarke. Ali, ti i jesi ovde da siris lazi.

mirk

pre 4 godine

@Ivan

Poenta tvoje price je da si izjavom da "Skariolo nije pozvao nikog iz kvalifikacija.." zeleo da naglasis surovost profesionalizma.
Jer, kako kazes: "Nema toga u profesionalnom sportu." Izmislio si nesto da bi izveo zakljucak. To je ono sto si napisao ali svi dobro znamo da si samo hteo da pljunes Djordjevica.
I onda si to nevesto upakovao u konstruktivan komentar.

Aleks

pre 4 godine

General posle bitke, kao i svi mi. Nije me preterano iznenadila ova izjava. Ipak, po mom mišljenju je Miško izrekao jednu glupost - o tome ko su nam najbolji igrači. Najbolji igrači u klupskoj karijeri nisu nužno najbolji igrači reprezentacije. Koliko dugo Belog nije bilo u reprezentaciji do ovog SP? Jokića takođe? Šta su to Micić i Milutinov posebno uradili za reprezentaciju? Najbolji igrač nacionalnog tima je Bogdan, ALI igru nikada ne treba bazirati na samo jednom igraču, koliko god da je dobar. Razlog je prost, takvu ekipu je prelako skautirati, što su nam Španci prvi pokazali. I tu leži Saletova najveća greška, sve karte je bacio na Bogdana (delom iz svojih ubeđenja), i dečko je taj teret izneo preko svojih mogućnosti. Trebalo je poraditi na tome da Jokić postane drugi najbolji igrač repr. uz njega, da se igra gradi oko njih dvojice jer bi bili ubitačan tandem. Nažalost, to je izostalo, a svima nam je jasno i da se neko "odozgore" Saletu umešao u spisak. Ideja sa 4 centra je nestvarno glupa i pošto je, naravno, osuđena na propast, Saletu nije preostalo ništa drugo do da svaku akciju pravi za Bogdana jer on ne zna bolje. Nedostaje mu trenerski kvalitet za domet dalji od srebra, što je bilo jasno još na EP. Teodosić i Bogdanović su igrači koji su za one medalje zaslužni koliko i "taktika Đorđevića". On je više motivator nego taktičar, ništa preterano loše o njemu jer ne bih da omalovažavam, ali ipak nosi više odgovornosti za to što od ovih igrača nije napravljen tim.

Buca

pre 4 godine

@petarczv

Druze, kada bi tu energiju koju trosis na pljuvanje svega sto ima veze s Partizanom ulozio u nesto pametno gde bi ti bio kraj.

nista o nicemu

pre 4 godine

@ništa o ničemu
U nedostatku argumenata ti izmišljaš da sam rekao da je Danilović bio predsednik saveza 2009. i 2010.?!
Svaki dalji komentar je suvišan.
(ACM, 04. januar 2020 20:47)

Ne izmisljam, napisao si, ja sam citirao tvoj komentar. Priznaj da si se obrukao, svima ce biti lakse

hercegovac

pre 4 godine

Niko ne treba da bude nedodirljiv ali pazi ovo:Imamo situaciju da kosarkaska reprezentacija bukvalno citavu deceniju sluzi za ismevanje,za 10,tacnije 11 godina JEDNA JEDINA medalja,i to sve sa imenima na klupi poput Vujosevica,Obradovica,Sakote i Ivkovica,plus u zadnjem mandatu upravo gospodin zalizani bude fakticki selektor reprezentacije(setimo se imena poput Nemanje Krstica,Gagica ili Andjusica na spisku),i onda dodje Djordjevic,ratosilja se uticaja gospodina menadzera,i za 5 godina uzme 3 srebra,jednom cetvrti,jednom peti,vrati kult reprezentaciji pritom taj isti Sale kao igrac je apsolutno najveca legenda srpskog sporta(Djokovic je tek najuspesniji pojedninac pa njegovi uspesi nisu donosili promil radosti koliko Saletova dostignuca,da se ne lazemo),i zbog jednog neuspeha koji i nije toliki neuspeh koliko propustena prilika zbog nikad gorih Amera se covek ovde nasao na stubu srama kao verovatno nikad nijedan nas sportista ili trener.Mada imali smo jos gori primer nenormalnog pljuvanja Ane Dabovic zbog one greske u polufinalu protiv Spa u kojem je igrala sa POLOMLJENOM rukom,devojke koja je izabrala nas a ne zemlju gde se rodila i odrasla i koja je najzasluznija uz Marinu i Sonju za sve uspehe zenske kosarkaske reprezentacije.Sta se to desilo u nama da smo toliko postali zajedljivi i kvarni,1000 dobrih stvari cemo zaboraviti a jednu losu potencirati i naglasavati.Ili sa druge strane oni koji brane Djordjevica obavezno pljunu po Jokicu,totalno odsustvo zdravog rasudjivanja

Istine radi

pre 4 godine

U prevodu Đorđević je jedini krivac sto je i tačno . Grobari su i grobari naše košarke ,pogotovo preletačevići .
(Deli, 4. januar 2020 12:07)

U prevodu tebe ubise kompleksi "Grobari su unistili nasu kosarku " 😂 Druze samo jedan Kica i Praja su misaona imenica za sve srpske igrace.Ako gledamo samo domacu ligu i reprezentaciju,vi nemate nekog ko bi mogao da stane rame uz rame sa jednim Rebracom,da ne idemo na neka jos veca imena.Bez Partizana ,nasa kosarka i vaterpolo bi bili na nivou slucajnih ucesnika SP,EP i OI.

Smeh

pre 4 godine

@Pomodarstvo
Jesi se ti ikada bavio sportom, npr fudbal, košarka, rukomet gde promenom pozicije moraš i sam da koriguješ svoju igru kako u odbrani tako i u napadu. I sada ti misliš kako je to lako igračima. Imaš gomilu primera kada se igrači ponašaju kao da su prvi put na terenu a to je zato što ne igraju na prirodnoj poziciji. Nego sve je to lako iz fotelje i u igricama. Mani se pametovanja kada su ti argumenti dečji, verovatno si i klinac koji misli da sve zna.

ACM

pre 4 godine

@ACM
Niko ne kaze da je reprezentacija igrala lose zato sto je Partizan osvajao titule. Samo se postavlja pitanje sta je reprezentacija imala od toga sve te godine? Prva medalja je stigla tek 2009.g i pored silnih velikih utakmica Partizana u EL.... I koliko je stalnih reprezentativaca Srbije izbacio Partizan u periodu dominacije (nebitno da li su iz skole ili su vec dosli kao prvoligaski igraci)? 13 godina osvajanja titula i igranja EL...
(Vetar u ledja.., 4. januar 2020 14:31) # Link komentara
Pa brate, nekog je kao u to vreme i dao.
2004. smo mnoge utakmice izgubili na jednu loptu, ali najveći uzrok lošeg nastupa po meni je bio taj što Bodiroga nije bio više na pravom nivou.
2005. Svi znamo koji su igrači pravili probleme, da ne ponavljamo.
2006. Polovina igrača je bilo iz tadašnjeg FMP - a, a selektor i tadašnji i sadašnji Zvezdin trener, daleko je ono bilo od najjačeg sastava kako god.
2007. znamo ko je bio selektor i koji su igrači igrali - doživljen debakl.
2008. dolazak Dude Ivkovića je značio bolje dane za srpsku košarku (igrali smo samo kv. za EP i lagano prošli grupu), pa uz pomenutu 2009. i 2010. gde su nam ukrali prolaz u finale je najavljivalo bolji period. Tu je bio kraj nažalost.
2011-2013 smo iz nekih razloga koje sam pomenuo u svom prvom komentaru loše prolazili.

xxx

pre 4 godine

Sve to stoji Misko,a za navijace Zvezde jedno pitanje. Ja kao grobar priznajem da su pored Jokica i Milutinova zalutali Raduljica i Birca,i slazem se da je Kalinic trebao da bude na spisku (Nedovic ne zbog povreda,Bogdana i Gudurica),ali recite vi meni sta na spisku radi Bobi Marjanovic koji godinama ima funkciju maskote i davno se pozdravio s ozbiljnom kosarkom (svi su se zalili koliko je spor,ocajan,kostao nas zlata protiv Slovenije itd a sad ga niko ne pominje),ili Simonovic kojeg su uz duzno postovanje pregazile godine. Da su plejevi bili Micic Jovic i Teo,bekovi Bogdanovic Guduric i Milosavljevic (defanziva),trojke Lucic Micov,cetvorke Bjelica Kalinic i petice Jokic Milutinov to bi bila prava ekipa. Dakle Saletu zamijeram sto nema Kalinica (mogao je i bez izjave o Kosovu ali ipak zasluzuje),Micova i previse centara. Igra katastrofa,zaista ako ne zlato ono bar nikad laksa medalja ispustena

Lennox

pre 4 godine

@Djordjeviceva sujeta jedini razlog

Sta ti lupetas? Divac je 1990 dosao na SP kao starter Lakersa pa se igra nije formirala prema njemu nego je MVP prvenstva bio Kukoc.
Da ne kazem da je Petrovic kao rezerva u Portlandu Amerima u 1/2f dao 30 poena i bio glavni igrac dok je Morning pojeo Divca.
Lidersko mesto se ne dobija na tacni. Ni u sportu ni u zivotu. Jokic se ne pokazuje kao vodja ove ekipe. Niti izgleda kao da mu je stalo.

jsx

pre 4 godine

Da li je Sale kriv sto su igraci lose odigrali- u principu da. Micic je jedan od najboljih igraca EL, Jokic na svetu (mada igra pod drukcijim pravilima, sto mu smeta, ali opet je to Jokic), Guduric sigurno moze makar da opali par otvorenih trojki kao Prepelic recimo i rasiri odbranu. Sudije su protiv Argentine imale cudan kriterijum i za Bobija i Milutinova, ali je Milutinov trebalo da igra vise od Raduljice da se navikne. Nije problem sto je Bircevic pocinjao problem je sto je uopste dosao- sta ce nam igrac ako vec samo igra 2-3 minuta.
Nesto, doduse nije do Saleta- zasto se Jokic ugojio pred takmicenje, zasto nije igrao EP da se navikne Sale na njega, zasto je Bjelica propustio prethodna 2- covek 3 godine nije video reprezentaciju.
Sve u svemu Djordjevic je imao mnogo vece uspehe nego njegovi prethodnici nakon 2002, i za to mu hvala, a za SP je apsolutno njegova krivica.
P.S Skola je dao Jokicu par poena vise nego on njemu pri cemu je Jokic imao mozda i vise skokova i asistencija. Zapravo nas nije ubio on vec Kampaco koji nas je prvo unistio spolja, a onda dodavao Skoli samom.

mirk

pre 4 godine

@ivan

Jos jedna laz. Znaci, napises neistinu i nije te blam.
Quino Colom, Xavier Rabaseda i Javier Beiran su igrali i u kvalifikacijama i na SP u kini.

Jaran

pre 4 godine

petarczv
Pazi, kada se i ja slazem sa tobom oko nekih izjava. Ali moram da te ispravim po pitanju najboljeg krila, Lucic je najbolji vec 2 godine dok se Kalinic raspada vec sad ima skoro 3 godine. Decko je drasticno pao od one titule kada su on i Judo igrali k'o ludi, neprepoznatljiv je na oba kraja terena.

Pre bih rekao da su svi problemi nastali kada je Macvan ostao na spisku. Kapiramo da je veoma dobra zamena Bjelici ali je bilo ocigledno da nece igrati zbog povrede ali dzabe sad pricamo...

Ivan

pre 4 godine

Jos jedna laz. Znaci, napises neistinu i nije te blam.
Quino Colom, Xavier Rabaseda i Javier Beiran su igrali i u kvalifikacijama i na SP u kini.
(mirk, 4. januar 2020 14:39)

Popunili su roster, bez bitne uloge i timu. Pravis se pametan, znas koja je moja poenta...

MikiP

pre 4 godine

@nista o nicemu
A ko je dominirao 1996? Partizan je bio prvak 1995, 1996 i 1997.
Hvalite se svojom dominacijom u SFRJ, pa u vreme dok ste vi bili prvaci SFRJ nije predstavljala nista.
Poslednju titulu u SFRJ ste osvojili 1972 i sa vasim silaskom s scene kosarka u SFRJ dostize vrhunac.
Jugoplastika, Bosna, Cibona i Partizan su davali gro reprezentativaca. Zvezda je imala po jednog, Slavnic, Z.Radovic, Z. Jovanovic, S.Obradovic...
Partizan prvak 1976, 1979, 1981 u vreme apsolutne dominacije SFRJ.... U kuci slavnih Dalipagic i Divac. Ima li nekog iz Zvezde? Nema druze, nema.

MikiP

pre 4 godine

@Som Tojer

Ne znam zasto spominjes skolu? Kakve ima veze s ovom temom? Cim spominjes Casove ljubavi i ta tinejdzerska prepucavanja sve je jasno.
Istina je, nisi napisao da su legende ali u cemu je razlika? Drazena Dalipagica u taj HOF nije dovela sezona u CZ. To je sustina. Kada vase legende, kojih kako kazes ima mnogo, udju u HOF ti to navedi kao podvig C.Zvezde i to ce biti ok.
Sto se tice teze da tamo u Americi pise za koje je sve timove su igrali Divac i Dalipagic sumnjam da je naveden i Partizan.

ACM

pre 4 godine

Jeste Sale kriv za ovu godinu, to niko ne može da spori, kao što ne može da se spori da se njegovim dolaskom na mesto selektora reprezentacija vratila u sam vrh svetske košarke! Miška smo videli poslednjih godina Dudinog mandata, kad mu je maltene bio pomoćni trener - a prolazili smo nikako!
Kokoškov je sasvim dobro rešenje i verujem da ćemo ove godine osvojiti medalju na OI! Nadam se sve bez preteranog učešća menadžera!

Vlad Rad

pre 4 godine

Kuste, možda ga ti kao igrača pamtiš po trojci protiv Hrvata. Neki drugi ga pamte po trojci protiv Huventuda ili po 9 trojki protiv Litvanije u finalu. Ili po još desetine fenomenalno odigranih utakmica...
Nije sport samo pobediti Hrvate.

Miroslav

pre 4 godine

Jedini razlog neuspeha nase reprezentacije na SP je taj sto nam se na putu do medalje isprecila Spanija. Ekipa koja je vec skoro 2 decenije nocna mora za nase momke.
Na SP 2014 su ih sklonili Francuzi, 2016 Hrvati, 2017 Slovenci. Ovaj put nije imao ko. Znam da teorije zavere zvuce bolje ali obicno je razlog poraza taj sto je protivnik bio bolji. To je ono sto mi Srbi tesko priznajemo.

Aleks

pre 4 godine

@Jaran Šta ti lupetaš i tripuješ sa Vidićem i Mitrovićem, porediš igrače na potpuno suprotnim pozicijama? Doduše isto je sa Bogdanom i Jokićem. Reprezentacija i NBA su dve potpuno različite sredine, najbolji u jednoj nije nužno najbolji u drugoj. Tema uopšte nije KO JE BOLJI IGRAČ. Evo velikim slovima pa možda skapiraš. Da se skrajne dečko koji 7 godina igra za reprezentaciju svakog leta, odaziva se na svaki poziv, zbog igrača koji ne pokazuje da mu je preterano stalo - bilo bi sramotno i bezveze. Da Džordan dodje i kaže Jokić je najbolji igrač na svetu - on tek treba da se oznoji u nacionalnom timu. Kad pokaže da mu je stalo, kad bude ostavljao srce na terenu na svakom takmičenju,da mu se vidi u očima žar za pobedom - tada će zaslužiti reputaciju u reprezentaciji. Ne na osnovu igre u NBA. Lepo je čovek napisao, ništa u životu ne dolazi na tacni. Ne treba nama u reprezentaciji budući član Kuće slavnih, već košarkaš kome je stalo. Treba nam 12 takvih.

marko992

pre 4 godine

nista o nicemu@,kakve veze ima Zvezda sa tim sto si napisao.Zvezda u kosarci ,od kada ja pratim a to je skoro 50-et godina,ima toliko malo uticaja na repr. uspehe.To je jedina istina a vi(pojedinci) nastavite da lazete sami sebe.

rajko

pre 4 godine

Hajde sve da shvatim ali mi nikako ne ide u glavu da su svi igrali za Bogdanovu statistiku.Kako svi mogu da igraju za nekoga da mu procenat šuta na prvenstvu bude preko 60 posto na velikom uzorku.Razumem da je u pitanju broj poena pa da se ispucava.Treba reći da bi Bogdan imao još bolju statistiku da nije protiv Portorika dao samo 5 poena i malo igrao.Da je jurio statistiku valjda bi igrao celu utakmicu i gledao da postigne što više poena.Normalno je da onaj igrač koga najbolje služi šut uzima najviše šuteva.Na evropskom prvenstvu je bio drugi po indeksu korisnosti(oko 20) a to ne bi mogao biti da je igrao kako pišu pojedini komentatori ovde.

MikiP

pre 4 godine

@Som Tojer

Ti si stvarno kralj. Pravi zvezdas. Pljujete po Divcu al ako moze da se ogrebe za HOF, sto da ne. Odigrao 2 meca protiv Zalgirisa i Orteza!!
Moka Slavnic je i igrao i trenirao Partizan pa niko nece reci da je on legenda Partizana!!! Dalipagic je svoju karijeru zavrsio u Zvezdi. Igrao u 40-toj. Kao kad bi rekao da je Karl Malone legenda Lakersa!!

stoler

pre 4 godine

(Som Tojer, 4. januar 2020 20:34) "imamo dovoljno nasih" ahahahahaha, pa urnebesno. Ajde da nam otkrijes bar dvojicu. Ok, jedan je Moka. Ajde eto bar jos jednog. Tesko da ces i uz pomoc gugla uspeti da iskopas bar jos jednu legendu. Sta sve ovde necu procitati.

bBb

pre 4 godine

@Som Tojer, 4. januar 2020 20:34) "imamo dovoljno nasih" ahahahahaha, pa urnebesno. Ajde da nam otkrijes bar dvojicu. Ok, jedan je Moka. Ajde eto bar jos jednog. Tesko da ces i uz pomoc gugla uspeti da iskopas bar jos jednu legendu. Sta sve ovde necu procitati.
(stoler, 4. januar 2020 23:47)

Imaju i Ducija Simonovića i to je to :)

ACM

pre 4 godine

@ništa o ničemu
E sad sam te uhvatio u laganju (neznanju)! Danilović je na mesto predsednika postavljen mnogo pre EP 2017. (nisam siguran da li kraj 2016. ili početak 2017.)tako da proveri pre nego napišeš. I još nešto, nemoj bez osnova da sudiš nekom koliko ima godina i koliko zna o košarci tek tako (obratio si mi pre neki dan onako kako ne priliči ozbiljnom čoveku)!

Demar Derosan

pre 4 godine

Da, pokusaj da ostvarimo prednost pod kosem visinom je dovela do spustanja i lutanja pozicija odredjenih igraca gde se Beli posebno nije snasao. Radulja je bio nespreman, a Birca nije trebao da putuje, niti da zapocinje tekme. Ipak, bez obzira na prisustvo Vase i Jovketa, spremni Teo i Gagi su nam nedostajali, prvi svojim talentom i inteligencijom, drugi svojim stavom i izgaranjem u oba smera (Kalina je tu trebao da pomogne). Jos bih dodao, gledao sam sinoc Micova u Milanu, izgleda da ga sustizu malo godine, ispada u odbrani, ali kao suteru - scoreru mozda mu Igor nadje neku ulogu, ali cisto sumnjam.

Aleks

pre 4 godine

@Jaran Polako samo, Jokic tek treba da pravi karijeru i da napreduje. Vi što ga sad proglašavate članom HoF ste i reprezentaciji okačili zlato oko vrata pre početka SP.

Ne, Bogdanović i Jokić treba zajedno da budu prva udarna igla reprezentacije. Tačka i nema dalje. A za to ih je trebalo uigrati, što nije uspelo iz raznih razloga ali nadam se da će Kokoškov uspeti. U reprezentaciji se reputacija stiče predanošću, odazivanjem na takmičenja, željom da se igra. Da Džordan dodje i kaže da je Jokić najbolji igrač na svetu - on u nacionalnom timu tek treba da se oznoji. A da se skrajne dečko koji 7 godina unazad leto posvećuje repr. zarad igrača koji je jedva odlučio da dođe, i to se verovatno čekalo da mu menadžer odobri - ne biva. Pa ti sad lupaj minuse koliko 'oćeš :D

ACM

pre 4 godine

@ništa o ničemu
U nedostatku argumenata ti izmišljaš da sam rekao da je Danilović bio predsednik saveza 2009. i 2010.?!
Svaki dalji komentar je suvišan.

Aman vise

pre 4 godine

Ljudi, ne znam sto svaku vest svodite na "Zvezda/Partizan" ???? Meni je draza i bliza Zvezda al ako kritikujem Bogdana ne radim to jer je Grobar,il Marjanovica jer je Delija...Sto ste toliko ograniceni ,daj pustite nas koje zanima kosarka,reprezentacija i nesto vose od podele na Zvezdu i Partizan da citamo i kom vesti...Trrba da listam 5 min komentare da bih dosao do nekog komentara sa smislom