Tenis 30

Nedelja, 08.12.2019.

17:45

"Rekli su da je 2005. Nadal gotov, a 2019. je završio na prvom mestu"

Toni Nadal je govorio o ključu uspeha Rafaela Nadala.

"Rekli su da je 2005. Nadal gotov, a 2019. je završio na prvom mestu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

cinober

pre 4 godine

@realno

Znači Nadal je definitivno nekompletan tenisač, dok su nasuprot njemu Fedex i Nole totalno kompletni. Jer su uspjeli pobijediti tog nekompletnog Nadala u finalima grand slamova na šljaci ukupno nula (NULA) puta iz 6 pokušaja. Dok je limitirani Nadal njih savladao na njihovim tvrdim podlogama, betonu i travi, 4 (ČETIRI) puta iz 11 pokušaja, svakog po dva puta...

realno

pre 4 godine

Kako mozete uopste Nadala svrstavati u GOAT, kad je covek 80% svojih uspeha napravio na sljaci.
Na betonu, pa i na travi je jedan sasvim prosecan teniser.
Bio zdrav ili povredjen, bio u formi ili ne na ostalim podlogama nikada nije vazio za favorita.
Osvoji jednu titulu, pa na naredna 3 turnira jedva stigne i do poufinala.
U karijeri je osvojio 84 titule, od cega 59 na sljaci,
To je skoro tri cetvrtine njegovih titula, a osvojio ih je na turnirima koji jedva predstavljaju trecinu svih turnira koji se igraju.
Na ostale dve trecine turnira za 15 godina igranja osvojio je 25 titula sto u proseku nisu ni 2 titule godisnje. A i tih 25 titula osvojio je uglavnom uz mnogo srece, na turnirima na kojima mu se otvarao zreb, na kojima su najjaci teniseri ispadali pre susreta sa njim ili pre meca sa njim igrali prethodne maratonske meceve i slicno.
Pogledajte njegove protivnike na tim turnririma. Cesto ni jedan iz prvih 10 do samog finala, a neretko i u finalu. Van sljake ima negativan skor i sa Federerom i sa Djokovicem i sa bar jos desetak tenisera.

Bilo je na primer u formuli 1 vozaca koji su uvek pobedjivali na kisi i vlaznoj stazi, ali na suvoj stazi nikada nisu briljirali i niko ih ne smatra najboljim svih vremena. Isti slucaj je i sa Nadalom.

Dott

pre 4 godine

Nadal je desnoruk i izprva reket je drzao u desnoj ruci. Nakon nekog vremena Toni mu je reket stavio u levu ruku. Nikad nije jasno objasnio zasto je to uradio, ali jasno je sta je time proizveo, a to je da mu je time razvio obe hemisfere. Time je dobio bolju percepciju terena i intenzivniji osecaj za udarac i kretnju loptice. Otud je Nadal i postao sposoban da izvodi svoje takozvane laso udarce i spinove velikih perfornansi a da ne izgubi na preciznosti.

zoki

pre 4 godine

Neverovatna je potreba nekih da komentarišu (i to vrlo odlučno, i naravno krajnje negativno) nešto o čemu pojma nemaju.

Kao što napisa jedan od retkih koji je informisan: Nadal ima urođenu deformaciju jedne od sitnih kostiju stopala (šapoidna kost), što je detaljno objašnjeno u brojnim člancima u španskoj štampi, kao i u njegovoj biografiji.

Toni pominje 2005. zato što je Rafa tada imao mikrofrakturu stopala, a usput je otkrivena i ta urođena deformacija i doktori su mu rekli da će morati da prekine s tenisom. Nije čudo što se takva jedna stvar "stalno pominje" - supertalentovani devetnaestogodišnji teniser prekida pre nego što je i počeo. Ali očigledno, ne pominje se dovoljno, pošto se neki još pitaju a što to Toni stalno govori o povredama.

Drastično rešenje nađeno je u nošenju EKSTREMNO nagnutih i tvrdih ortopedskih uložaka (to je kao kad bi neko igrao tenis u salonkama s visokom petom) - ali po cenu poremećene statike kompletnog tela. Zbog toga u narednim godinama redom stradaju prvo ligamenti kolena, pa mišići donjeg dela leđa, pa abdominalni mišići, pa kukovi itd.

Možda ste primetili kako Nadal nakon mečeva odmah pažljivo i do dna razvezuje pertle na patikama - to radi da bi konačno osetio olakšanje od pritiska tvrdih ortopedskih uložaka. Tek nakon što potpuno razveže pertle on daje intervju, deli autograme i izlazi sa stadiona.

Biti čovek

pre 4 godine

Meni se čini da je Nadal nakon 2011 bio gotov kad ga Novak razbi 7x i odigrao je on 2012 al se nije proslavio naročito al" se vratio upotpunosti 2013 godine sa dominatnom godinom završi kao broj jedan da bi se 2014 godine pojavio problem pa isti sa povredama zbog čega izgubio prvo mesto da problem bude veći nastavile su ga da muče 2015 i 2016 gde na svojoj šljaci nije briljirao kako ume odnosno biva ne samo ostalim podlogama.

Zaključak jeste da Nadal ima kontinuitet bez povreda ne bi zaostajao u trci za GOAT listu već bi bio ubedljivo ispred Federera i Novakaa. Samo brojni zdrastveni problemi su ga koštali tog poduhvata..

ju ju

pre 4 godine

@Ivan

Nešto se nisi bunio kada se Nadal povredio i propustio zadnji deo sezone pre par godina pa je Djoković ni kriv ni dužan zaseo. Tada ste govorili da je zasluženo. Ako je sad Nalal nezasluženo 1. onda bi to mesto trebalo da bude prazno jer stvarno ne vidim ko je drugi zaslužio budući da Djoković nije povredjen pa je izgubio tron nego su ga išibali.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Ne treba zaboravit sa uma daaaaa Nadal nije imao učestalih problema u periodu 2008 do 2016 godine. On već sad bi bio GOAT. Slično je Federer one 2008 i 2013 propustio tu šansu zapečatira baš poput Novaka u finišu 2016 i cele 2017 godine da stigne i prestigne obojicu.

Milan_PT

pre 4 godine

Čudi me da se komentator "Milan_PT", kao vrsni stručnjak i borac za pravdu nije oglasio povodom ovih kleveta. Na jednoj drugoj vesti se srčano borio za pravdu rečima: "Vidite, u Monte Karlu je nemoguće da te neko lažno optuži i da prođe nekažnjeno. Ali ovde je sve drugačije, dođeš na B92, anonimno se potpišeš kao predrag, znanje-imanje, ili onaj/ona što sam sebi hvali komentare, zatim izmisliš dve tone laži". Izgleda da se on bori samo za selektivnu pravdu.
(mile, 8. decembar 2019 19:51)

@mile, drago mi je da me toliko ceniš i pored toga što moje postove proglašavaš "baljezgarijama" koje treba da "kušam":

@Milan_PT

Zakuvali ste čorbu pa sad kušajte vaše nolovačke baljezgarije!
(mile, 8. decembar 2019 14:27)

Upotrebom ovakvog rečnika (a pritom ne mislim na upotrebu glagola "kušati") sam si sebe diskvalifikovao iz neke ozbiljnije rasprave. A to si mi rekao kad sam demantovao Tvoje neosnovane tvrdnje kako Novak nikad nije pobedio Rafu na US Openu. Kad ovako reaguješ na istinu i lako poverljive činjenice, kako li bi tek reagovao na neke tvrdnje koje ne mogu ovako lako da dokažem. To bi se pretvorilo u svađu na najnižem nivou.
Nemam nameru da se spuštam na takav nivo, gde bi me Ti dokrajčio svojim iskustvom...

pre 4 godine

Ne gleda se vodeći u prvih 9900 metara, nego samo onaj koji je nakon
10 000 m prvi prošao ciljem.

--

Djokovic bio godinu dana prvi na tabeli, ovaj dva dana, i njemu se pise da je zavrsio sezonu kao prvi igrac sveta. Nezasluzeno je vrlo blaga rec.
(Ivan, 8. decembar 2019 20:06)

ju ju

pre 4 godine

@Aron
Ali ti je zato sasvim ok da Djoković igra kao gumeni čovek, da vraća i vraća loticu do iznemoglosti, tj dok mu se protivnik od 20 i kusur godina ne umori, da igra mečeve od po 4,5h.da pobedjuje itd.a jede rargarepu???? Novakov tenis nije naporan a on čak i ne trenira, verovatno jede spanać iz konzerve (trebalo bi ipak proveriti šta ima u toj konzervi) i dobija snagu kao popaj???? Ama baš ništa sumnjivo nije?

Nestor

pre 4 godine

(Jumko, 08. decembar 2019 19:27)

Zbog ovoga ispod Nadala ne smatraju najboljim:

Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019

20-10 za Djokovica

Ivan

pre 4 godine

Djokovic bio godinu dana prvi na tabeli, ovaj dva dana, i njemu se pise da je zavrsio sezonu kao prvi igrac sveta. Nezasluzeno je vrlo blaga rec.

Rodri

pre 4 godine

Najogavniji tenis na svetu igra Nadal, sta mislite zasto ima 12RG, zato sto vraca do iznemoglosti na sporoj podlozi, a na betonu sipak, rastrgnu ga setanjem pa ne moze to da radi

alkos

pre 4 godine

Rafa ima urodjenu deformaciju stopala zbog koje se mislilo da neće uopšte uspeti da igra tenis! Ceo život igra sa ortopedskim ulošcima, čime smanjuje bol.
Čuvajući stopala, stradala su druga mesta, što je poznato čak i laicima.
Rafa je istinski heroj!
A vi se i dalje podsmevajte, za bolje i niste!

mile

pre 4 godine

Naravno da nije kad verovatno koristi neke nedozvoljene supstance.
(Aron, 8. decembar 2019 18:42)

2012 Nadal je pauzirao sedam meseci zbog povrede. Bivša francuska ministarka zdravlja Rozalin Bačelot je tvrdila da to nije istina, i optužila ga je da je pauzirao sedam meseci, jer je pao na testu za doping. Znaš šta je posle bilo? Nadal je na sudu dokazao da to nije istina i ta bivša ministarka mora da mu plati odštetu za klevetu. To je to što se tiče njenih, ali i tvojih optužbi.

Čudi me da se komentator "Milan_PT", kao vrsni stručnjak i borac za pravdu nije oglasio povodom ovih kleveta. Na jednoj drugoj vesti se srčano borio za pravdu rečima: "Vidite, u Monte Karlu je nemoguće da te neko lažno optuži i da prođe nekažnjeno. Ali ovde je sve drugačije, dođeš na B92, anonimno se potpišeš kao predrag, znanje-imanje, ili onaj/ona što sam sebi hvali komentare, zatim izmisliš dve tone laži". Izgleda da se on bori samo za selektivnu pravdu.

Nebojša

pre 4 godine

Ne znam šta su pričali 2005 ali znam šta su pričali ovde 2014-15 kako je Nadal gotov i da nikad više ništa neće osvojiti slično su pričali i za Novaka 2017 samo još pokvarenije i podmuklije nego za Nadala a i Federer je dobio sličan tretman i to nekoliko puta takvih komentara će uvek biti zato takve persone ne treba slušati jer iz većine govori zloba i ljubomora.

II

pre 4 godine

"Svi su 2005. govorili da se Rafina karijera završila, a sada 2019. godinu je završio na prvom mestu".

Rafa je postao profesionalni teniser 2001. godine i ne znam zasto bi neko 2005. godine govorio da je zavrsio sa tenisom sem ako te price niste vi sami inicirali kada ste pricali o njegovim povredama. Niko nije toliko pricao o svojim povredama koliko je to Rafa cinio a isto tako i Vi, Toni, kao njegov trener.

Jumko

pre 4 godine

A od tada do danas, ima vise titula, Mastersa, GS titula, Olimpijskih zlata za svoju drzavu u dve discipline, Dejvis kupova, od igraca koga jedino Srbija, Mate Delic i sporadicno Muratoglu i Bolitijeri proglasavaju za Goata... Neverovatno!

Vlad Rad

pre 4 godine

Ja sam mislio pre nekih 3-4 godine da se neće vratiti u sam vrh. Najpre zbog njegovih kolena i preterano pozrtvovanog načina igre.
Ali drago mi je što me je demantovao, pa iako je na štetu Novaka.

Aron

pre 4 godine

Naravno da nije kad verovatno koristi neke nedozvoljene supstance. Igrati ovako naporan fizički tenis sa 33 godine u svetskom vrhu i to od svoje 18-e je fizički nemoguć. To su su sve priče za malu decu jer nije on robot nego čovek. Agasi je recimo umeo da pruži dobre partije sa toliko godina ali samo sporadično ne u kontinuitetu. On je imao i dosta sezona sa padovima gde nije bio u vrhu i pravio je duge pauze.

Grobar-España

pre 4 godine

Pa gospodin Toni je jedan od onih koji su potencirali tu priču o herojskom Rafi koji je eto i pored svih zala već godinama jedan od najboljih. Pre nekoliko meseci je izjavio da " Rafa nije teniser, on je jedna povređena osoba koja igra tenis . Lično Nadal mu je javno skrenuo pažnju, jer mu se cela Španija smejala, pa se posle izvinjavao i tvrdio da nije želeo da to tako dramatično zvuči. Inače ima baš mnogo ljudi u španiji koji tvrde da nije normalno da posle tolikih povreda, sada sa 33 godine ima više kondicije nego ikad i da se u celoj priči nešto očigledno ne uklapa.

Vlad Rad

pre 4 godine

Ja sam mislio pre nekih 3-4 godine da se neće vratiti u sam vrh. Najpre zbog njegovih kolena i preterano pozrtvovanog načina igre.
Ali drago mi je što me je demantovao, pa iako je na štetu Novaka.

alkos

pre 4 godine

Rafa ima urodjenu deformaciju stopala zbog koje se mislilo da neće uopšte uspeti da igra tenis! Ceo život igra sa ortopedskim ulošcima, čime smanjuje bol.
Čuvajući stopala, stradala su druga mesta, što je poznato čak i laicima.
Rafa je istinski heroj!
A vi se i dalje podsmevajte, za bolje i niste!

Nebojša

pre 4 godine

Ne znam šta su pričali 2005 ali znam šta su pričali ovde 2014-15 kako je Nadal gotov i da nikad više ništa neće osvojiti slično su pričali i za Novaka 2017 samo još pokvarenije i podmuklije nego za Nadala a i Federer je dobio sličan tretman i to nekoliko puta takvih komentara će uvek biti zato takve persone ne treba slušati jer iz većine govori zloba i ljubomora.

zoki

pre 4 godine

Neverovatna je potreba nekih da komentarišu (i to vrlo odlučno, i naravno krajnje negativno) nešto o čemu pojma nemaju.

Kao što napisa jedan od retkih koji je informisan: Nadal ima urođenu deformaciju jedne od sitnih kostiju stopala (šapoidna kost), što je detaljno objašnjeno u brojnim člancima u španskoj štampi, kao i u njegovoj biografiji.

Toni pominje 2005. zato što je Rafa tada imao mikrofrakturu stopala, a usput je otkrivena i ta urođena deformacija i doktori su mu rekli da će morati da prekine s tenisom. Nije čudo što se takva jedna stvar "stalno pominje" - supertalentovani devetnaestogodišnji teniser prekida pre nego što je i počeo. Ali očigledno, ne pominje se dovoljno, pošto se neki još pitaju a što to Toni stalno govori o povredama.

Drastično rešenje nađeno je u nošenju EKSTREMNO nagnutih i tvrdih ortopedskih uložaka (to je kao kad bi neko igrao tenis u salonkama s visokom petom) - ali po cenu poremećene statike kompletnog tela. Zbog toga u narednim godinama redom stradaju prvo ligamenti kolena, pa mišići donjeg dela leđa, pa abdominalni mišići, pa kukovi itd.

Možda ste primetili kako Nadal nakon mečeva odmah pažljivo i do dna razvezuje pertle na patikama - to radi da bi konačno osetio olakšanje od pritiska tvrdih ortopedskih uložaka. Tek nakon što potpuno razveže pertle on daje intervju, deli autograme i izlazi sa stadiona.

ju ju

pre 4 godine

@Aron
Ali ti je zato sasvim ok da Djoković igra kao gumeni čovek, da vraća i vraća loticu do iznemoglosti, tj dok mu se protivnik od 20 i kusur godina ne umori, da igra mečeve od po 4,5h.da pobedjuje itd.a jede rargarepu???? Novakov tenis nije naporan a on čak i ne trenira, verovatno jede spanać iz konzerve (trebalo bi ipak proveriti šta ima u toj konzervi) i dobija snagu kao popaj???? Ama baš ništa sumnjivo nije?

ju ju

pre 4 godine

@Ivan

Nešto se nisi bunio kada se Nadal povredio i propustio zadnji deo sezone pre par godina pa je Djoković ni kriv ni dužan zaseo. Tada ste govorili da je zasluženo. Ako je sad Nalal nezasluženo 1. onda bi to mesto trebalo da bude prazno jer stvarno ne vidim ko je drugi zaslužio budući da Djoković nije povredjen pa je izgubio tron nego su ga išibali.

Jumko

pre 4 godine

A od tada do danas, ima vise titula, Mastersa, GS titula, Olimpijskih zlata za svoju drzavu u dve discipline, Dejvis kupova, od igraca koga jedino Srbija, Mate Delic i sporadicno Muratoglu i Bolitijeri proglasavaju za Goata... Neverovatno!

Dott

pre 4 godine

Nadal je desnoruk i izprva reket je drzao u desnoj ruci. Nakon nekog vremena Toni mu je reket stavio u levu ruku. Nikad nije jasno objasnio zasto je to uradio, ali jasno je sta je time proizveo, a to je da mu je time razvio obe hemisfere. Time je dobio bolju percepciju terena i intenzivniji osecaj za udarac i kretnju loptice. Otud je Nadal i postao sposoban da izvodi svoje takozvane laso udarce i spinove velikih perfornansi a da ne izgubi na preciznosti.

Biti čovek

pre 4 godine

Meni se čini da je Nadal nakon 2011 bio gotov kad ga Novak razbi 7x i odigrao je on 2012 al se nije proslavio naročito al" se vratio upotpunosti 2013 godine sa dominatnom godinom završi kao broj jedan da bi se 2014 godine pojavio problem pa isti sa povredama zbog čega izgubio prvo mesto da problem bude veći nastavile su ga da muče 2015 i 2016 gde na svojoj šljaci nije briljirao kako ume odnosno biva ne samo ostalim podlogama.

Zaključak jeste da Nadal ima kontinuitet bez povreda ne bi zaostajao u trci za GOAT listu već bi bio ubedljivo ispred Federera i Novakaa. Samo brojni zdrastveni problemi su ga koštali tog poduhvata..

mile

pre 4 godine

Naravno da nije kad verovatno koristi neke nedozvoljene supstance.
(Aron, 8. decembar 2019 18:42)

2012 Nadal je pauzirao sedam meseci zbog povrede. Bivša francuska ministarka zdravlja Rozalin Bačelot je tvrdila da to nije istina, i optužila ga je da je pauzirao sedam meseci, jer je pao na testu za doping. Znaš šta je posle bilo? Nadal je na sudu dokazao da to nije istina i ta bivša ministarka mora da mu plati odštetu za klevetu. To je to što se tiče njenih, ali i tvojih optužbi.

Čudi me da se komentator "Milan_PT", kao vrsni stručnjak i borac za pravdu nije oglasio povodom ovih kleveta. Na jednoj drugoj vesti se srčano borio za pravdu rečima: "Vidite, u Monte Karlu je nemoguće da te neko lažno optuži i da prođe nekažnjeno. Ali ovde je sve drugačije, dođeš na B92, anonimno se potpišeš kao predrag, znanje-imanje, ili onaj/ona što sam sebi hvali komentare, zatim izmisliš dve tone laži". Izgleda da se on bori samo za selektivnu pravdu.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Ne treba zaboravit sa uma daaaaa Nadal nije imao učestalih problema u periodu 2008 do 2016 godine. On već sad bi bio GOAT. Slično je Federer one 2008 i 2013 propustio tu šansu zapečatira baš poput Novaka u finišu 2016 i cele 2017 godine da stigne i prestigne obojicu.

Ivan

pre 4 godine

Djokovic bio godinu dana prvi na tabeli, ovaj dva dana, i njemu se pise da je zavrsio sezonu kao prvi igrac sveta. Nezasluzeno je vrlo blaga rec.

II

pre 4 godine

"Svi su 2005. govorili da se Rafina karijera završila, a sada 2019. godinu je završio na prvom mestu".

Rafa je postao profesionalni teniser 2001. godine i ne znam zasto bi neko 2005. godine govorio da je zavrsio sa tenisom sem ako te price niste vi sami inicirali kada ste pricali o njegovim povredama. Niko nije toliko pricao o svojim povredama koliko je to Rafa cinio a isto tako i Vi, Toni, kao njegov trener.

Nestor

pre 4 godine

(Jumko, 08. decembar 2019 19:27)

Zbog ovoga ispod Nadala ne smatraju najboljim:

Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019

20-10 za Djokovica

Aron

pre 4 godine

Naravno da nije kad verovatno koristi neke nedozvoljene supstance. Igrati ovako naporan fizički tenis sa 33 godine u svetskom vrhu i to od svoje 18-e je fizički nemoguć. To su su sve priče za malu decu jer nije on robot nego čovek. Agasi je recimo umeo da pruži dobre partije sa toliko godina ali samo sporadično ne u kontinuitetu. On je imao i dosta sezona sa padovima gde nije bio u vrhu i pravio je duge pauze.

Milan_PT

pre 4 godine

Čudi me da se komentator "Milan_PT", kao vrsni stručnjak i borac za pravdu nije oglasio povodom ovih kleveta. Na jednoj drugoj vesti se srčano borio za pravdu rečima: "Vidite, u Monte Karlu je nemoguće da te neko lažno optuži i da prođe nekažnjeno. Ali ovde je sve drugačije, dođeš na B92, anonimno se potpišeš kao predrag, znanje-imanje, ili onaj/ona što sam sebi hvali komentare, zatim izmisliš dve tone laži". Izgleda da se on bori samo za selektivnu pravdu.
(mile, 8. decembar 2019 19:51)

@mile, drago mi je da me toliko ceniš i pored toga što moje postove proglašavaš "baljezgarijama" koje treba da "kušam":

@Milan_PT

Zakuvali ste čorbu pa sad kušajte vaše nolovačke baljezgarije!
(mile, 8. decembar 2019 14:27)

Upotrebom ovakvog rečnika (a pritom ne mislim na upotrebu glagola "kušati") sam si sebe diskvalifikovao iz neke ozbiljnije rasprave. A to si mi rekao kad sam demantovao Tvoje neosnovane tvrdnje kako Novak nikad nije pobedio Rafu na US Openu. Kad ovako reaguješ na istinu i lako poverljive činjenice, kako li bi tek reagovao na neke tvrdnje koje ne mogu ovako lako da dokažem. To bi se pretvorilo u svađu na najnižem nivou.
Nemam nameru da se spuštam na takav nivo, gde bi me Ti dokrajčio svojim iskustvom...

Grobar-España

pre 4 godine

Pa gospodin Toni je jedan od onih koji su potencirali tu priču o herojskom Rafi koji je eto i pored svih zala već godinama jedan od najboljih. Pre nekoliko meseci je izjavio da " Rafa nije teniser, on je jedna povređena osoba koja igra tenis . Lično Nadal mu je javno skrenuo pažnju, jer mu se cela Španija smejala, pa se posle izvinjavao i tvrdio da nije želeo da to tako dramatično zvuči. Inače ima baš mnogo ljudi u španiji koji tvrde da nije normalno da posle tolikih povreda, sada sa 33 godine ima više kondicije nego ikad i da se u celoj priči nešto očigledno ne uklapa.

pre 4 godine

Ne gleda se vodeći u prvih 9900 metara, nego samo onaj koji je nakon
10 000 m prvi prošao ciljem.

--

Djokovic bio godinu dana prvi na tabeli, ovaj dva dana, i njemu se pise da je zavrsio sezonu kao prvi igrac sveta. Nezasluzeno je vrlo blaga rec.
(Ivan, 8. decembar 2019 20:06)

cinober

pre 4 godine

@realno

Znači Nadal je definitivno nekompletan tenisač, dok su nasuprot njemu Fedex i Nole totalno kompletni. Jer su uspjeli pobijediti tog nekompletnog Nadala u finalima grand slamova na šljaci ukupno nula (NULA) puta iz 6 pokušaja. Dok je limitirani Nadal njih savladao na njihovim tvrdim podlogama, betonu i travi, 4 (ČETIRI) puta iz 11 pokušaja, svakog po dva puta...

Rodri

pre 4 godine

Najogavniji tenis na svetu igra Nadal, sta mislite zasto ima 12RG, zato sto vraca do iznemoglosti na sporoj podlozi, a na betonu sipak, rastrgnu ga setanjem pa ne moze to da radi

realno

pre 4 godine

Kako mozete uopste Nadala svrstavati u GOAT, kad je covek 80% svojih uspeha napravio na sljaci.
Na betonu, pa i na travi je jedan sasvim prosecan teniser.
Bio zdrav ili povredjen, bio u formi ili ne na ostalim podlogama nikada nije vazio za favorita.
Osvoji jednu titulu, pa na naredna 3 turnira jedva stigne i do poufinala.
U karijeri je osvojio 84 titule, od cega 59 na sljaci,
To je skoro tri cetvrtine njegovih titula, a osvojio ih je na turnirima koji jedva predstavljaju trecinu svih turnira koji se igraju.
Na ostale dve trecine turnira za 15 godina igranja osvojio je 25 titula sto u proseku nisu ni 2 titule godisnje. A i tih 25 titula osvojio je uglavnom uz mnogo srece, na turnirima na kojima mu se otvarao zreb, na kojima su najjaci teniseri ispadali pre susreta sa njim ili pre meca sa njim igrali prethodne maratonske meceve i slicno.
Pogledajte njegove protivnike na tim turnririma. Cesto ni jedan iz prvih 10 do samog finala, a neretko i u finalu. Van sljake ima negativan skor i sa Federerom i sa Djokovicem i sa bar jos desetak tenisera.

Bilo je na primer u formuli 1 vozaca koji su uvek pobedjivali na kisi i vlaznoj stazi, ali na suvoj stazi nikada nisu briljirali i niko ih ne smatra najboljim svih vremena. Isti slucaj je i sa Nadalom.

Aron

pre 4 godine

Naravno da nije kad verovatno koristi neke nedozvoljene supstance. Igrati ovako naporan fizički tenis sa 33 godine u svetskom vrhu i to od svoje 18-e je fizički nemoguć. To su su sve priče za malu decu jer nije on robot nego čovek. Agasi je recimo umeo da pruži dobre partije sa toliko godina ali samo sporadično ne u kontinuitetu. On je imao i dosta sezona sa padovima gde nije bio u vrhu i pravio je duge pauze.

Rodri

pre 4 godine

Najogavniji tenis na svetu igra Nadal, sta mislite zasto ima 12RG, zato sto vraca do iznemoglosti na sporoj podlozi, a na betonu sipak, rastrgnu ga setanjem pa ne moze to da radi

Ivan

pre 4 godine

Djokovic bio godinu dana prvi na tabeli, ovaj dva dana, i njemu se pise da je zavrsio sezonu kao prvi igrac sveta. Nezasluzeno je vrlo blaga rec.

Nestor

pre 4 godine

(Jumko, 08. decembar 2019 19:27)

Zbog ovoga ispod Nadala ne smatraju najboljim:

Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019

20-10 za Djokovica

Grobar-España

pre 4 godine

Pa gospodin Toni je jedan od onih koji su potencirali tu priču o herojskom Rafi koji je eto i pored svih zala već godinama jedan od najboljih. Pre nekoliko meseci je izjavio da " Rafa nije teniser, on je jedna povređena osoba koja igra tenis . Lično Nadal mu je javno skrenuo pažnju, jer mu se cela Španija smejala, pa se posle izvinjavao i tvrdio da nije želeo da to tako dramatično zvuči. Inače ima baš mnogo ljudi u španiji koji tvrde da nije normalno da posle tolikih povreda, sada sa 33 godine ima više kondicije nego ikad i da se u celoj priči nešto očigledno ne uklapa.

II

pre 4 godine

"Svi su 2005. govorili da se Rafina karijera završila, a sada 2019. godinu je završio na prvom mestu".

Rafa je postao profesionalni teniser 2001. godine i ne znam zasto bi neko 2005. godine govorio da je zavrsio sa tenisom sem ako te price niste vi sami inicirali kada ste pricali o njegovim povredama. Niko nije toliko pricao o svojim povredama koliko je to Rafa cinio a isto tako i Vi, Toni, kao njegov trener.

Jumko

pre 4 godine

A od tada do danas, ima vise titula, Mastersa, GS titula, Olimpijskih zlata za svoju drzavu u dve discipline, Dejvis kupova, od igraca koga jedino Srbija, Mate Delic i sporadicno Muratoglu i Bolitijeri proglasavaju za Goata... Neverovatno!

pre 4 godine

Ne gleda se vodeći u prvih 9900 metara, nego samo onaj koji je nakon
10 000 m prvi prošao ciljem.

--

Djokovic bio godinu dana prvi na tabeli, ovaj dva dana, i njemu se pise da je zavrsio sezonu kao prvi igrac sveta. Nezasluzeno je vrlo blaga rec.
(Ivan, 8. decembar 2019 20:06)

mile

pre 4 godine

Naravno da nije kad verovatno koristi neke nedozvoljene supstance.
(Aron, 8. decembar 2019 18:42)

2012 Nadal je pauzirao sedam meseci zbog povrede. Bivša francuska ministarka zdravlja Rozalin Bačelot je tvrdila da to nije istina, i optužila ga je da je pauzirao sedam meseci, jer je pao na testu za doping. Znaš šta je posle bilo? Nadal je na sudu dokazao da to nije istina i ta bivša ministarka mora da mu plati odštetu za klevetu. To je to što se tiče njenih, ali i tvojih optužbi.

Čudi me da se komentator "Milan_PT", kao vrsni stručnjak i borac za pravdu nije oglasio povodom ovih kleveta. Na jednoj drugoj vesti se srčano borio za pravdu rečima: "Vidite, u Monte Karlu je nemoguće da te neko lažno optuži i da prođe nekažnjeno. Ali ovde je sve drugačije, dođeš na B92, anonimno se potpišeš kao predrag, znanje-imanje, ili onaj/ona što sam sebi hvali komentare, zatim izmisliš dve tone laži". Izgleda da se on bori samo za selektivnu pravdu.

realno

pre 4 godine

Kako mozete uopste Nadala svrstavati u GOAT, kad je covek 80% svojih uspeha napravio na sljaci.
Na betonu, pa i na travi je jedan sasvim prosecan teniser.
Bio zdrav ili povredjen, bio u formi ili ne na ostalim podlogama nikada nije vazio za favorita.
Osvoji jednu titulu, pa na naredna 3 turnira jedva stigne i do poufinala.
U karijeri je osvojio 84 titule, od cega 59 na sljaci,
To je skoro tri cetvrtine njegovih titula, a osvojio ih je na turnirima koji jedva predstavljaju trecinu svih turnira koji se igraju.
Na ostale dve trecine turnira za 15 godina igranja osvojio je 25 titula sto u proseku nisu ni 2 titule godisnje. A i tih 25 titula osvojio je uglavnom uz mnogo srece, na turnirima na kojima mu se otvarao zreb, na kojima su najjaci teniseri ispadali pre susreta sa njim ili pre meca sa njim igrali prethodne maratonske meceve i slicno.
Pogledajte njegove protivnike na tim turnririma. Cesto ni jedan iz prvih 10 do samog finala, a neretko i u finalu. Van sljake ima negativan skor i sa Federerom i sa Djokovicem i sa bar jos desetak tenisera.

Bilo je na primer u formuli 1 vozaca koji su uvek pobedjivali na kisi i vlaznoj stazi, ali na suvoj stazi nikada nisu briljirali i niko ih ne smatra najboljim svih vremena. Isti slucaj je i sa Nadalom.

ju ju

pre 4 godine

@Aron
Ali ti je zato sasvim ok da Djoković igra kao gumeni čovek, da vraća i vraća loticu do iznemoglosti, tj dok mu se protivnik od 20 i kusur godina ne umori, da igra mečeve od po 4,5h.da pobedjuje itd.a jede rargarepu???? Novakov tenis nije naporan a on čak i ne trenira, verovatno jede spanać iz konzerve (trebalo bi ipak proveriti šta ima u toj konzervi) i dobija snagu kao popaj???? Ama baš ništa sumnjivo nije?

Milan_PT

pre 4 godine

Čudi me da se komentator "Milan_PT", kao vrsni stručnjak i borac za pravdu nije oglasio povodom ovih kleveta. Na jednoj drugoj vesti se srčano borio za pravdu rečima: "Vidite, u Monte Karlu je nemoguće da te neko lažno optuži i da prođe nekažnjeno. Ali ovde je sve drugačije, dođeš na B92, anonimno se potpišeš kao predrag, znanje-imanje, ili onaj/ona što sam sebi hvali komentare, zatim izmisliš dve tone laži". Izgleda da se on bori samo za selektivnu pravdu.
(mile, 8. decembar 2019 19:51)

@mile, drago mi je da me toliko ceniš i pored toga što moje postove proglašavaš "baljezgarijama" koje treba da "kušam":

@Milan_PT

Zakuvali ste čorbu pa sad kušajte vaše nolovačke baljezgarije!
(mile, 8. decembar 2019 14:27)

Upotrebom ovakvog rečnika (a pritom ne mislim na upotrebu glagola "kušati") sam si sebe diskvalifikovao iz neke ozbiljnije rasprave. A to si mi rekao kad sam demantovao Tvoje neosnovane tvrdnje kako Novak nikad nije pobedio Rafu na US Openu. Kad ovako reaguješ na istinu i lako poverljive činjenice, kako li bi tek reagovao na neke tvrdnje koje ne mogu ovako lako da dokažem. To bi se pretvorilo u svađu na najnižem nivou.
Nemam nameru da se spuštam na takav nivo, gde bi me Ti dokrajčio svojim iskustvom...

alkos

pre 4 godine

Rafa ima urodjenu deformaciju stopala zbog koje se mislilo da neće uopšte uspeti da igra tenis! Ceo život igra sa ortopedskim ulošcima, čime smanjuje bol.
Čuvajući stopala, stradala su druga mesta, što je poznato čak i laicima.
Rafa je istinski heroj!
A vi se i dalje podsmevajte, za bolje i niste!

Biti čovek

pre 4 godine

Meni se čini da je Nadal nakon 2011 bio gotov kad ga Novak razbi 7x i odigrao je on 2012 al se nije proslavio naročito al" se vratio upotpunosti 2013 godine sa dominatnom godinom završi kao broj jedan da bi se 2014 godine pojavio problem pa isti sa povredama zbog čega izgubio prvo mesto da problem bude veći nastavile su ga da muče 2015 i 2016 gde na svojoj šljaci nije briljirao kako ume odnosno biva ne samo ostalim podlogama.

Zaključak jeste da Nadal ima kontinuitet bez povreda ne bi zaostajao u trci za GOAT listu već bi bio ubedljivo ispred Federera i Novakaa. Samo brojni zdrastveni problemi su ga koštali tog poduhvata..

zoki

pre 4 godine

Neverovatna je potreba nekih da komentarišu (i to vrlo odlučno, i naravno krajnje negativno) nešto o čemu pojma nemaju.

Kao što napisa jedan od retkih koji je informisan: Nadal ima urođenu deformaciju jedne od sitnih kostiju stopala (šapoidna kost), što je detaljno objašnjeno u brojnim člancima u španskoj štampi, kao i u njegovoj biografiji.

Toni pominje 2005. zato što je Rafa tada imao mikrofrakturu stopala, a usput je otkrivena i ta urođena deformacija i doktori su mu rekli da će morati da prekine s tenisom. Nije čudo što se takva jedna stvar "stalno pominje" - supertalentovani devetnaestogodišnji teniser prekida pre nego što je i počeo. Ali očigledno, ne pominje se dovoljno, pošto se neki još pitaju a što to Toni stalno govori o povredama.

Drastično rešenje nađeno je u nošenju EKSTREMNO nagnutih i tvrdih ortopedskih uložaka (to je kao kad bi neko igrao tenis u salonkama s visokom petom) - ali po cenu poremećene statike kompletnog tela. Zbog toga u narednim godinama redom stradaju prvo ligamenti kolena, pa mišići donjeg dela leđa, pa abdominalni mišići, pa kukovi itd.

Možda ste primetili kako Nadal nakon mečeva odmah pažljivo i do dna razvezuje pertle na patikama - to radi da bi konačno osetio olakšanje od pritiska tvrdih ortopedskih uložaka. Tek nakon što potpuno razveže pertle on daje intervju, deli autograme i izlazi sa stadiona.

Dott

pre 4 godine

Nadal je desnoruk i izprva reket je drzao u desnoj ruci. Nakon nekog vremena Toni mu je reket stavio u levu ruku. Nikad nije jasno objasnio zasto je to uradio, ali jasno je sta je time proizveo, a to je da mu je time razvio obe hemisfere. Time je dobio bolju percepciju terena i intenzivniji osecaj za udarac i kretnju loptice. Otud je Nadal i postao sposoban da izvodi svoje takozvane laso udarce i spinove velikih perfornansi a da ne izgubi na preciznosti.

Vlad Rad

pre 4 godine

Ja sam mislio pre nekih 3-4 godine da se neće vratiti u sam vrh. Najpre zbog njegovih kolena i preterano pozrtvovanog načina igre.
Ali drago mi je što me je demantovao, pa iako je na štetu Novaka.

Nebojša

pre 4 godine

Ne znam šta su pričali 2005 ali znam šta su pričali ovde 2014-15 kako je Nadal gotov i da nikad više ništa neće osvojiti slično su pričali i za Novaka 2017 samo još pokvarenije i podmuklije nego za Nadala a i Federer je dobio sličan tretman i to nekoliko puta takvih komentara će uvek biti zato takve persone ne treba slušati jer iz većine govori zloba i ljubomora.

ju ju

pre 4 godine

@Ivan

Nešto se nisi bunio kada se Nadal povredio i propustio zadnji deo sezone pre par godina pa je Djoković ni kriv ni dužan zaseo. Tada ste govorili da je zasluženo. Ako je sad Nalal nezasluženo 1. onda bi to mesto trebalo da bude prazno jer stvarno ne vidim ko je drugi zaslužio budući da Djoković nije povredjen pa je izgubio tron nego su ga išibali.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Ne treba zaboravit sa uma daaaaa Nadal nije imao učestalih problema u periodu 2008 do 2016 godine. On već sad bi bio GOAT. Slično je Federer one 2008 i 2013 propustio tu šansu zapečatira baš poput Novaka u finišu 2016 i cele 2017 godine da stigne i prestigne obojicu.

cinober

pre 4 godine

@realno

Znači Nadal je definitivno nekompletan tenisač, dok su nasuprot njemu Fedex i Nole totalno kompletni. Jer su uspjeli pobijediti tog nekompletnog Nadala u finalima grand slamova na šljaci ukupno nula (NULA) puta iz 6 pokušaja. Dok je limitirani Nadal njih savladao na njihovim tvrdim podlogama, betonu i travi, 4 (ČETIRI) puta iz 11 pokušaja, svakog po dva puta...