Tenis 62

Utorak, 26.11.2019.

10:21

Federer: Ne bi mi smetalo da Rafa ili Novak obore moj rekord

Treći teniser sveta Rodžer Federer dao je interesantnu izjavu koja se tiče njegovih najvećih rivala, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Federer: Ne bi mi smetalo da Rafa ili Novak obore moj rekord IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

Milan_PT

pre 4 godine

Hmmm Hamburg je masters na sljaci koji se preselio u Madrid isto na sljaci,a Madrid masters u dvorani koji se tada igrao preselio u Sangaj.A zavrsni masters se iz Sangaja preselio u London.Znaci nema 7+1 Federer nego je osvojeni Hamburg u stvari sadasnji Madrid,isto vazi i za Nadala.
(Saci, 28. novembar 2019 09:37)

Mislim da si delimično u pravu. Šangaj je, po meni, pravi naslednik Hamburga. Te 2009. je doneseno nekoliko odluka:
1) Monte Karlo je ostao u Seriji Masters 1000, ali je prestao da bude obavezan.
2) Šangaj je prestao da bude ATP Finals (tad se to zvalo Tennis Masters Cup) i postao je deo Masters 1000.
3) Madrid je tad prešao sa tvrde podloge u dvorani na šljaku napolju, a Šangaj je startovao u seriji kao takmičenje na otvorenom, iako je kao završni turnir bio dvoranskog tipa (imaju pokretni krov, koji je ranije bio stalno navučen).
4) Hamburg je prešao u ATP500.

Tu je napravljeno više različitih izmena između ova 3 turnira. Madrid je promenio podlogu, a Šangaj i Hamburg kategoriju. Ako se gleda podloga, Madrid jeste preuzeo šljaku od Hamburga, ali ako se gleda kategorija, onda je Šangaj zamenio Hamburg u seriji Masters 1000.
Obično se ovi turniri broje kao nezavisni, bez obzira na izmene...

Saci

pre 4 godine

Hmmm Hamburg je masters na sljaci koji se preselio u Madrid isto na sljaci,a Madrid masters u dvorani koji se tada igrao preselio u Sangaj.A zavrsni masters se iz Sangaja preselio u London.Znaci nema 7+1 Federer nego je osvojeni Hamburg u stvari sadasnji Madrid,isto vazi i za Nadala.

Stanimal

pre 4 godine

98,4% da ga Rafa i Novak zaobilaze u Gren Slemovima. Prije 2 godine je to izgledalo kao nemoguca misija. Al su onda Srbin i Spanac zaredali sa 7 uzatopnih Gren Slemova !! Pre dve godine se cinilo da Rafu i Novaka polako izdaje tjelo, al su onda njih dvojica momentalno demantovali tu teoriju. Kako se trenutno cini, Rafa i Novak u sebi imaju jos sigurne 2-3 sezone vrhunskog tenisa, sto je i vise nego dovoljno vremena da zaobidju Svajcarca. Treba napomenuti, nakon Australije 2018 poredak je izgledao 20-16-12, sada je vec 20-19-16. Nenormalnom brzinom se topi Svajcarceva prednost.

Marija

pre 4 godine

@Masha je izvrsno objasnila, svaka čast.

Federeru jeste teško palo kad se prvi put osetio ugroženo, tu nema sumnje. Svi i danas pamtimo koliko je plakao na dodeli trofeja AO 2009. Od tada je prošlo mnogo vremena, naučio je da gubi, navikao se na konstantno prisustvo ove dvojice u samom vrhu, i počeo da neguje sve bolje odnose s njima kako je vreme odmicalo. Ni Rafa ni Nole nisu juče krenuli da prete njegovim rekordima (pa da on sad ne može da se opasulji), već mu se približavaju postepeno godinama. Bilo bi potpuno suludo da se do sad nije pomirio sa realnom mogućnošću da ga prestignu. Ne znam zbog čega ovde mnogi doživljavaju Federera kao, maltene, osobu sa poremećajem ličnosti, koja živi u poricanju godinama i oseća nekontrolisani prezir prema konkurenciji. Iako Rodžera odavno bije glas da teško prihvata poraz, mislim da ovo sad već prelazi u projekciju samih navijača. Njih trojica su trenutno u dobrim kolegijalnim odnosima; iako svako želi da bude najuspešniji i najbolji, male su šanse da ijedan od njih izjavi nešto čime će uvrediti nekog od preostale dvojice. Rafa je Rodžeru draži nego Nole, to je opšte poznato, tako da bi on sigurno intimno više voleo da (ako već neko mora) on bude taj koji će ga prestići. Baš me interesuje kako će se Nadal ponašati ako obori GS rekord, da li će prestati da govori kako je Federer GOAT, ili će u medijima umanjiti svoj uspeh zbog dobrih odnosa sa Federerom. Federer će mu sportski i prijateljski čestitati, u to ne sumnjam ni malo.

Milan_PT

pre 4 godine

To nije nebitno jer osvojiti u samo mesec dana RG i WB, je jedno od najvećih dostignuća u tenisu, a ti vidi ko od velike trojke to jedini nije uspeo.
O broju Dejvis Kup titula i zlatnih olimpijskih medalja koje ima pomenuti Nadal, da ne pričamo.
A što se tiče obaranja rekorda, još 2016-e, bila je ova razlika između Novaka i Rogera u broju osvojenih GS, ali gle čuda ona je ista i danas.
Nije loše za jednog teniskog penzosa od skoro 4 banke.
Zato prvo skoči, pa reci hop...
(Više od igre)

Hm, interesantne si argumente u korist Federera izneo. O tome se može diskutovati, jer su uglavnom istinite. 2016 je odnos u GS bio 17:12, a sad je 20:16. Ok, mala korekcija.
Da je najveće dostignuće u tenisu osvojiti iste godine RG i WB, to prvi put čujem. Isto tako mogu da utvrdim da je Novakov uspeh na RG bolji od Rodžerovog, jer je on jedini aktivni teniser koji je pobedio Rafu na RG. Obe tvrdnje su u istom rangu važnosti.
Uspehe u DC ne mogu računati kao jako bitne, jer to umnogome zavisi od saigrača. Srbija je uzela DC onda kad je imala praktično 2 Top10 igrača i odličnog dubl igrača. Sad nema šanse.
Moje procene su izvedene na osnovu ekstrapolacije prethodnih godina. Federerov jedini uspeh u zadnjih par godina je osvajanje Majamija, a Novak 4 GSa. Niko ne spori da je Federerov nivo tenisa i dalje zavidan, ali samo na tren. Za GS se mora odigrati 3-4 odlična meča u nizu, a tu se već pita biologija.
Zato pretpostavljam da Federer neće znatnije poboljšati svoj konto...

Milan_PT

pre 4 godine

Glumis finocu,a nisi fin. Glumis kulturu, a veoma si nekulturan. Prevrtljiv. Manipulativan. Bezobrazan. Prost kada izgubis kontrolu. Izbegavam tvoje komentare kada ih vidim, ali posto si se sam ubacio u pricu ne mogu te ostaviti...
(Hmmm, 26. novembar 2019 16:49)

Dragi prijatelju, ne glumim finoću jer nisam zainteresovan za Tebe nikakvom smislu. Samo se trudim da na Tvoje laži i bezobrazluke ostanem pristojan, jer je to, između ostalog, i pravilo na B92. Što se tiče nekulture vidi se ko je takav na osnovu gornjeg citata. Ovo da sam bezobrazan i prost kad izgubim kontrolu uopšte ne zaslužuje nikakvo objašnjenje. Manipulativan? A šta mogu "manipulacijom" na ovom forumu da dobijem od Tebe ili bilo kog drugog? Da Te konvertujem od navijača Federera u navijača Novaka? Smešno-žalosna tvrdnja. Nema toga ko će u 1500 slova uspeti i 1% od toga. Daj Bože da imam takvu moć pa da pomognem onim silnim pacijentima u Lazi.
Kažeš da izbegavaš moje komentare i da se ja ubacujem u Tvoje. Čoveče, prestani da stalno menjaš nickove, pa Te neću komentarisati. Kako sam na osnovu Tvog novog nicka mogao znati o kome se radi? Sad sam i vidovit? Tek na osnovu izvrtanja teza, lažnih optužbi i 3-4 posta kasnije, shvatio da se o Tebi radi. Mada moram biti iskren, na osnovu besmislenosti Tvoje tvrdnje da je 8 Rodžerovih Mastersa naspram 9 Novakovih, dokaz da je Rodžer kompletniji igrač od Novaka, da sam posumnjao u jednom trenu da se o Tebi radi. Ali rekoh, nemoguće da opet isti ovako lupeta...

Više od igre

pre 4 godine

Dakle, samo je pitanje koliko će njegovih rekorda biti oboreni i kad. Neki će sigurno preživeti, ali nijedan od njih neće biti od 3 bitna...
(Milan_PT, 26. novembar 2019 13:46)

Mož' da bidne, al ne mora da znači.
Treba biti malo oprezniji sa prognozama, pogotovu kad je Novak u pitanju.
Jedino za šta postoji veoma realna mogućnost je da Nadal sledeće godine stigne Federera u broju GS turnira, sve ostalo su čiste špekulacije.
Gubi se iz vida, da mladi igrači neće sedeti skrštenih ruku i da stara garda ima sve više problema sa njima i nije daleko dan kad će neko od njih uzeti GS.
Priča o Mastersima je odavno prežvakana i svodi se na to da se osvajanje ovih turnira potencira kao nešto posebno bitno, jer eto Novak ima sve sadašnje masterse, a to pojedinima znači više, nego leba da jedu.
Činjenice ipak govore da je sve Masterse svog vremena imao još Lendl, Lejver ima najviše različitih, a Nadal je osvojio najviše Mastersa ukupno.
Četiri u nizu u jednoj sezoni ima samo Lejver i Štefi Graf kod žena.
To nije nebitno jer osvojiti u samo mesec dana RG i WB, je jedno od najvećih dostignuća u tenisu, a ti vidi ko od velike trojke to jedini nije uspeo.
O broju Dejvis Kup titula i zlatnih olimpijskih medalja koje ima pomenuti Nadal, da ne pričamo.
A što se tiče obaranja rekorda, još 2016-e, bila je ova razlika između Novaka i Rogera u broju osvojenih GS, ali gle čuda ona je ista i danas.
Nije loše za jednog teniskog penzosa od skoro 4 banke.
Zato prvo skoči, pa reci hop...

Hmmm

pre 4 godine

Milan_PT
Zao mi je, ali ja ne mogu da uzvratim i da kazem, da bi u bilo kom trenutku bilo zanimljivo pricati sa tobom. A sto se tice ubacivanja, ti si se nicim izazvan ubacio u razgovor, a sada sve vreme polemises o tome sto ja napisah i rasclanjavas jednu recenicu na hiljadu delova, ne bi li dobio priznjanje da si u pravu. Sve vreme ti je opravdanje da ja napisah to i to, sto je izmedju ostalog tacno, dakle nije nesto sto je izmisljeno. Ima sve nabrojano, ne samo on nego i ostala dvojica. Pa sada mozemo da zavrsimo ovaj razgovor koji nigde ne vodi vec se samo vrtimo u krug. Ne mozes da dokazes da nema 8 razlicitih, osim da ima 7 POSTOJECIH, sto je bitno za tebe. Aj vozdra prijatelju i ne tupi vise svega ti. Ako nemas sta novo da kazes ne vrti istu pricu. Ostajem pri svom stavu, pokysavas da manipulises i dokazes da si superioran, ali nisi. Ovde na ovoj vesti jesi, zato tako i pises, zbog pluseva i odredjenih komentatora. Na vest o Federeru pises drugacije. Treba ti potvrda okoline da bi sebi dokazao da vredis. Prema tome, znajuci sve to o tebi, ne mogu nikako reci da si ti osoba sa kojom je zanimljivo komunicirati. Hvala lepo i zbogom...

Milan_PT

pre 4 godine

@Hmmm, kao i obično, počneš da odgovaraš nekome na nepostojeću temu (različiti Mastersi), onda na istinite činjenice (Federer nema 2 trenutna Mastersa: Rim i Monte Karlo) počneš da ubeđuješ sve druge da su nepismeni i glupi, jer ne shvataju da su Hamburg, kao i dubl na OI važniji od svega, a pritom uporno zanemaruješ činjenicu da NĐ ima svih 9 trenutno važećih Mastersa, a Federer 7 takvih + Hamburg.
Da li shvataš da je 9 uvek veće od 8, pa ma kako stigao do tih 8?
A onda udariš priču o Rod Lejveru, a pričalo se o Novaku i Rodžeru, i o drugih 15-ak sad već nepostojećih Mastersa, kao da će to promeniti činjenicu da je 9>8.
A što je najgore, sam si potegao priču o tim Mastersima. Apsolutno nejasno...

Milan_PT

pre 4 godine

@Hmmm, da nisi previše patetičan u vezi sa Federerom, bilo bi čak i interesantno pričati s Tobom.
Shvati već jednom: Ti si uleteo sa pričom o različitim Mastersima i to kao odgovor na post @20/20/20 koji je rekao da iako je Novak najkompletniji, da bi bilo najpoštenije da na kraju sva trojica imaju po 20 GS. Onda Ti uskačeš sa besmislenom činjenicom da RF ima 8 Mastersa. Zašto je besmisleno? Zato što svi znaju da ih Novak ima 9 i nikome nije jasno zašto navodiš tu činjenicu kao dokaz Federerove nadmoćnosti?!
A kad Ti neko ukaže na besmislenost takvog argumenta, onda počinješ da vređaš komentatore i da ih optužuješ za zamenu teza. Kad Ti neko ukaže na nedoslednost Tvojih tvrdnji i to jednostavnim citiranjem, onda ga pokušavaš ubediti da nije shvatio citirano i da uopšte nije trebao da se Tebi obraća, zaboravljajući da si Ti prvi upao u jedan bezazlen komentar @20/20/20.
Ovakvu nedoslednost u tvrdnjama odavno nisam video. Kao da komentare pišu različite osobe ili jedna ista osoba neverovatno kratkog pamćenja...

Hmmm

pre 4 godine

Milan_PT
HAHAHAHA taman se oslobodismo Mastersa, ti se opet vrati na to. Hoces li opet reci kako ja potenciram razlicite Masterse? 🤔🤔🤔 Dakle, nadji moj komentar u kome pise da Feder ima Rim i MC. Nadji moj komentar u kome pise da Federer ima 8 postojecih Mastersa i gde ja ubedjujem nekoga u to. U mom komentaru pise, da Federer ima 8 razlicitih Mastersa, a nigde nema termin koji odredjuje vreme,sadasnji, ili bivsi. U mom komentaru, pise da on ima Hamburg i bla, bla... da se ne ponavljam, mozes da procitas. Lejver ima 11 razlicitih, sto po tvojim kriterijumima znaci, da oni ne vaze, jer nisu sadasnji, samo sadasnji se racunaju, ostali otpadaju. Sada ces reci, kako se uhvatih razlicitih Mastersa ponovo... Pa ces onda preci na nesto drugo, pa se opet vratiti na Masterse... Istina, od svih komentatora ovde, ti si jedini sa kojim ne zelim da razgovaram. Glumis finocu,a nisi fin. Glumis kulturu, a veoma si nekulturan. Prevrtljiv. Manipulativan. Bezobrazan. Prost kada izgubis kontrolu. Izbegavam tvoje komentare kada ih vidim, ali posto si se sam ubacio u pricu ne mogu te ostaviti bez odgovora. Ipak, sto se mene tice, ovo je moj msksimum kada si ti u pitanju. Jednostavno ne mogu da razgovaram sa osobom koja namerno manipulise, kako bi sebi dokazao superiornost.

Hmmm

pre 4 godine

Milan_PT
Pa sada... Koliko moze biti kompletan igrac, koji za 10 godina svoje karijere nije naucio da igra na mrezi, voleje i smec? Federer moze da igra i defanzivnu igru, samo sto on to izbegava kada ne mora i namece svoj stil igre, ako mora igrace i to. Cinjenica je isto tako, da Novak u svojoj karijeri nema mnogo vise titula na sljaci od Federera, pricamo o najvecim titulama, Masters i GS. Ima ih 10, a Federer 8. Poenta price, a ti si se uhvatio za Masterse, je da svaki od njih ima svoje rekorde, da ni za jednog ne mozes reci da je najkompletniji. To je onaj prvi komentar, koji ti, a ni drugi nisu razumeli, ili si razumeo kako tebi odgovara. Pa se neko uhvatio da Federer nema 8 razlicitih Mastersa, a ti se zalepio za to. Jedan ima vise Mastersa, drugi GS, neko je na sljaci najbolji, neko na travi, neko beton... Poenta komentara jeste, nije Novak najkompletniji od njih 3. Eto, hvala lepo i citaj komentare sa razumevanjem, ako pak neki komentar ne razumes, onda preskoci. Ako pak ne mozes da preskocis, onda uvek imaj u vidu, da ono sto je neko napisao i ono sto si ti shvatio da pise, mogu biti 2 potpuno razlicite stvari. Bitno, ja kao i ti mogu da napisem sta hocu, a posto se ne obratih tebi, onda nema potrebe da se mesas u tudji razgovor, a onda da se pravis pametan kako to niko nije pominjao. Ako se vec mesas, onda pazljivo citaj sve.

činjenica

pre 4 godine

Džaba se trude Novakovi naijači ,jer iduće godine biće iznenađenja ,a najviše se upravo oni nervirati ,jer imNovak neće osvojiti ono što su oni zacvrtali.

Hmmm

pre 4 godine

Slavisa stimugic
Internet ocigledno imas, zar ne? Onda lepo ukucaj ATP MASTERS titule. Da brojis, nadam se da znas. Videces i bivse tenisere koji vise ne igraju. Onda brojis koliko ko ima razlicitih Mastersa. Sve crno na belo. Nisam ja ti da moram da lazem i da povecavam i izmisljam rekorde, a nekome smanjujem i izbacujem zato sto mi tako trenutno treba. Sve ovo sto ja pisem, ti lepo mozes da proveris. Ima 8 razlicitih, a nikada nije pobidio u MC I RIMU, to je tacno. Sto po tvojoj logici znaci, da Lejver nema 11 razlicitih, jer nije igrao u eri Novaka, pa nema postojece Masterse, a oni koje je on osvajao se ne racunaju. Proveris sve moje tvrdnje, od one da je Hamburg bio Masters, kada se u Sangaju igrao zavrsni Masters. Pa kada je zavrsni presao u London, Sangaj dobio titulu Mastersa, a Hsmburg izgubio. Da su Federer i Rafa osvojili Hamburg. Sve to lepo proveri, pa onda dodji ovde da mi kazes kako lazem. Nije to bilo bas tako davno, jeste da tada nisi pratio tenis, ali opet...

Hmmm

pre 4 godine

Milan_PT
Zanimljivo... Ti si koliko se meni cini, komentario moj komentar, a ja ti kazem da ne izvlacis iz konteksta, sto se mene tice, a sto se drugih komentatora tice, to vidi sa njima. Posto si ti isekao moj komentar, u jednom slucaju i napisao da Federer nema 8 razlicitih, vec 7 postojecih. Ja ti kazem da ima i da procitas ceo MOJ komentar. Ne manipulisi prijatelju, pa bar ovde ima sve crno na belo, vidi se sta si komentarisao i zbog cega ti to napisah. Sada ocekujem da napises, kako ti uopste nisi pisao nista do sada. Cim ti neko kaze nesto sto jeste, ti odmah pocnes da menjas temu i pravis se da ne znas o cemu prica.

činjenica

pre 4 godine

Džaba se trude Novakovi naijači ,jer iduće godine biće iznenađenja ,a najviše se upravo oni nervirati ,jer imNovak neće osvojiti ono što su oni zacvrtali.

Milan_PT

pre 4 godine

Dragi @Hmmm,

to Tvoje spinovanje, kao i obično, kad ih objaviš pod nekim drugim nickom, nikad ne prođe. Sve se videlo u mom prethodnom postu. Skratio sam Tvoj komentar, ne zato da bih nešto bitno izostavio, već zato što mi je komentar ograničen na 1500 znakova, pa ne bi stao u celosti. Tako da svako može da vidi ko se zakačio na "različite Masterse", ko je ubacivao i dubl sa OI i druge stvari. Samo Ti. Pričaš nam o Hamburgu, ali postoje još 15-ak i drugih gradova gde je nekad bilo Mastersa 1000. Kao što rekoh, lepo što je Federer stigao da ga osvoji dok ga nisu degradirali u ATP500, ali to uošte ne menja činjenicu da Federer za više od 20 godina profesionalne karijere nije uspeo da osvoji nijedan Rim i nijedan MC, a mogao je i to desetinama puta.
Ali opet, rekoh, nema veze ima 7 od 9 postojećih, + taj više nepostojeći, sve je to lepo, ali nema nikakve veze se tekstom. Neko je rekao da je Novak kompletniji igrač od Federera, a možda pritom uopšte nije ni mislio na osvojene titule, već na neke aspekte igre, a Ti si se primio na to i počeo da tvrdiš da je on skoro dobar kao Novak u osvajanju Mastersa.
Ako Ti i dalje nije jasno o čemu si sam od sebe započeo priču, ja Ti tu ne mogu pomoći...

slaviša šmigič

pre 4 godine

Tacno se vidi po tvom komentaru da ne pratis tenis. Mozes slobodno da proveris na zvanicnom sajtu ATP Masters, Federer i Rafa imaju Hamburg, a Novak ne. Tako da, Federeru fali jos 1 da ima 9 razlicitih Mastersa. Inace, Hamburg je bio Masters kada se zavrsni Masters turnir igrao u Sangaju. Kada su promenili lokaciju, zavrsni presao u London, Sangaj je dobio titulu Mastersa, a Hamburg izgubio. U vreme kada su Federer i Rafa trijumfofali na tom turniru, bio je Masters. Mozes usput da izbrojis ko ima najvise razlicitih Mastersa i da ne zivis vise u uverenju da je to Novak.
(Hmmm, 26. novembar 2019 12:55)
zašto lažeš sebe a voleo bi tako,da cti poveruju i drugi pogledaj dobro i videčeš kako mu fale 2.mastersa a nadalu recimo fali,da osvoji ovaj na kojemu igra samo top 8.igrača kao i masters Novaku recimo fali još jedan masters kako bi osvojio barem 2 puta svaki masters.Tako,da je Novak jedini teniser u istoriji sa zlatnim mastersom ili drugim rečima igrač koji je jedini u istoriji uzeo baš sve masterse.nikome to nije pošlo za rukom a 4.u nizu takodjer nije uspeo niko sem Novaka na 3.različite podloge.Sem u ženskoj konkurenciji.

Milan_PT

pre 4 godine

Milan_PT
Ne izvlaci iz konteksta, na orvom mestu. Pise lepo da mu treba 1 da ima 9 razlicitih Mastersa, a ne od postojecih, trenutno. Poenta price je, da ima 8 razlicitih Mastersa, ako je to uopste bitno. Ne mozes mu to oduzeti, time sto ces pisati trenutno. Takodje, baci pogled i videces, da postoji neko ko ima 11 razlicitih Mastersa. Nemoj me smarati da moram da ti prevodim sta pise. Procitaj ceo tekst i ne izvlaci iz konteksta ono sto ti odgovara. Pricamo o ukopnoj karijeri sta ko ima, a Federer neminovno ima 8 razlicitih Mastersa, trenutnih, ili ne, ima ih.
(Hmmm)

Ništa ja ne izvlačim iz konteksta, već samo citiram:

Hmmm,
Federeru nedostaju dva mastersa, Rim i Monte Carlo, a Nadalu tri, Sangaj, Pariz, Majami ali i zavrsni masters u Londonu ili prethodno u Sangaju. Nadal ima samo jedan osvojen turnir u dvorani.
(Max)

Iako je Novak najkompletniji i ima bolji međusobni skor sa obojicom, verovatno bi najpravednije bilo da sva trojica imaju po 20 komada.
(20/20/20)

20/20/20
Izvini, a po cemu je to Novak najkompletniji? Ima 9 razlicitih Mastersa? Ima i Federer 8 razlicitih Mastersa.
....
(Hmmm)

Niko drugi nije ni pomenuo 9 različitih mastersa, ali si Ti utrčao sa pričom o njima, kao i o dublu sa OI, koje takođe niko nije pominjao.
Pročitaj šta je ko pisao, pa ćeš shvatiti. Verovatno.
Ostaje činjenica da Novak ima svih 9 Mastersa, a Federer 7+1, a što si se zakačio na te različite Masterse, Bog zna...

slaviša šmigič

pre 4 godine

Smetalo sigurno,da to neče javno reči ali mora pošto zna,da ga je Nadal stigao a novak je blizu,sigurno je da bi mu smetalo jer je želeo,da bude upančen kao igrač sa najviše grand slemova.uostalom svi se bore,da osvoje najviše grand slemova kao i mastersa.

Hmmm

pre 4 godine

Milan_PT
Ne izvlaci iz konteksta, na orvom mestu. Pise lepo da mu treba 1 da ima 9 razlicitih Mastersa, a ne od postojecih, trenutno. Poenta price je, da ima 8 razlicitih Mastersa, ako je to uopste bitno. Ne mozes mu to oduzeti, time sto ces pisati trenutno. Takodje, baci pogled i videces, da postoji neko ko ima 11 razlicitih Mastersa. Nemoj me smarati da moram da ti prevodim sta pise. Procitaj ceo tekst i ne izvlaci iz konteksta ono sto ti odgovara. Pricamo o ukopnoj karijeri sta ko ima, a Federer neminovno ima 8 razlicitih Mastersa, trenutnih, ili ne, ima ih.

Milan_PT

pre 4 godine

Naravno da će izjaviti ovako nešto u trenutku kad je svima očigledno da će u roku od godinu-dve biti oboreni jedini njegovi bitni rekordi nad preostalom dvojicom: broj GSa i broj nedelja kao No1, te da će na GOAT listi zauzeti izvrsno treće mesto. Nije slep i to može da vidi u zadnje 2 godine, otkako je uzeo svoj zadnji GS. Odtada je Novak uzeo 4, a Rafa 3 GSa, a on samo jednu veliku titulu - Majami ove godine. Zadnji put je bio No1 pre godinu i po dana, sa vrlo malom šansom da se ikad vrati.
Dakle, samo je pitanje koliko će njegovih rekorda biti oboreni i kad. Neki će sigurno preživeti, ali nijedan od njih neće biti od 3 bitna...

Masha

pre 4 godine

Federer je javno izjavio da ako njegova deca budu htela da se profesionalno bave tenisom da ce ih definitivno poslati u akademiju Rafaela Nadala. To dovoljno govori. Ukoliko zeli odrzati psihicku ravnotezu, naravno da mora da prihvati tu mogucnost kao izvesnu da ce ga obojica mozda prevazici prema brojkama. Mislim, to svako normalan radi: ako vidis da ti se konkurent priblizava i mozda bude bolji ili mocniji od tebe, pa neces valjda biti besan, vec moras prihvatiti to kao mogucnost i sa tim ziveti. Ako to ne uradis onda si puko. Svako normalan tako radi. On mora da ih postuje, u najmanju ruku zbog brojki, i to i radi. Ali mi volimo da svoje emocije projektujemo na druge. Medjutim, postoji visi nivo odgovora na izazove koji mnogima ne pada na pamet.

Milan_PT

pre 4 godine

Max
Tacno se vidi po tvom komentaru da ne pratis tenis. Mozes slobodno da proveris na zvanicnom sajtu ATP Masters, Federer i Rafa imaju Hamburg, a Novak ne. Tako da, Federeru fali jos 1 da ima 9 razlicitih Mastersa. Inace, Hamburg je bio Masters kada se zavrsni Masters turnir igrao u Sangaju. Kada su promenili lokaciju, zavrsni presao u London, Sangaj je dobio titulu Mastersa, a Hamburg izgubio. U vreme kada su Federer i Rafa trijumfofali na tom turniru, bio je Masters. Mozes usput da izbrojis ko ima najvise razlicitih Mastersa i da ne zivis vise u uverenju da je to Novak.
(Hmmm, 26. novembar 2019 12:55)

Čovek prati tenis i istinu kaže: "Federeru nedostaju dva mastersa, Rim i Monte Carlo" i to je istina. To što on ima i Hamburg, koji već 10 godina nije deo Masters serije, to je lepo za njega. Ali @Max je ukazao na činjenicu da Federer nije uzeo nijedan Rim, a on je u Masters seriji već 50 godina, kao ni Monte Karlo, koji je u Masters 1000 već 49 godina. O tome se radi, nisu to neki novi Mastersi, niti neki Mastersi koji su prestali da to budu pre 10 godina, pa da mu neko zamera. Radi se o 2 Mastersa koji su stariji od Federera i on nije uspeo da ih osvoji.
A Novak jeste. Samo to i ništa više...

Demar Derosan

pre 4 godine

Gospodski izneti stavovi. Nacin na koji igra, komunicira sa javnoscu i odnos prema navijacima se jednostavno ne uce. To je dar, koji se ili ima ili nema. Fedu kapa dole.

Milan_PT

pre 4 godine

Max
Tacno se vidi po tvom komentaru da ne pratis tenis. Mozes slobodno da proveris na zvanicnom sajtu ATP Masters, Federer i Rafa imaju Hamburg, a Novak ne. Tako da, Federeru fali jos 1 da ima 9 razlicitih Mastersa.
....
(Hmmm, 26. novembar 2019 12:55)

Tačno. Od postojećih 9 mastersa, Novak ima 9, a Federer 7.

lignjoslav

pre 4 godine

@vladimir
Nije da ne zele to da vide, vec postojala je određena medijska propaganda gde je on prikazan kao negativac...čak mislim da i njegov i Novakov odnos je bio hladan, ne zbog rivalstva, vec iz suštinskog nepoznavanja.
Mi smo sudili Federeru prema postupcima njegovih navijača koji su cele Novakove karijere bili neko ko mu je aplaudirao na dvostruke greske (nešto što se ne radi) i pokusavao na razne nacine da ga izbaci iz ravnoteze.
Mislim da na Lejver kupu kada si prvi put zaista proveli nekoliko dana zajedno, tek tada njihov odnos postao iskreniji i otvoreniji.
Apsurd je što njihovi ostrašćeni navijači i dalje imaju negativmo mišljenje o ovom drugom.
Ja bi rekao da su sva trojica (i Nadal) fantasticni likovi, koji u zaru borbe mogu da izgovore nešto nekorektno, ali gotovo svaki put je to nešto što novinari izvuku iz konteksta, ili samim pitanjem isprovociraju takav odgovor.
Suštinski njihov odnos je trenutno dobar...moj kum je rekao da je to što su im se žene isto lepo složile na tom Lejver kipu (ko se seca onih nasmejanih fotki Mirke i Jelene :D )...ko ce ga znati.
Ali svakako su izjave poslednjih godinu i po daleko pozitivnije.

Hmmm

pre 4 godine

Max
Tacno se vidi po tvom komentaru da ne pratis tenis. Mozes slobodno da proveris na zvanicnom sajtu ATP Masters, Federer i Rafa imaju Hamburg, a Novak ne. Tako da, Federeru fali jos 1 da ima 9 razlicitih Mastersa. Inace, Hamburg je bio Masters kada se zavrsni Masters turnir igrao u Sangaju. Kada su promenili lokaciju, zavrsni presao u London, Sangaj je dobio titulu Mastersa, a Hamburg izgubio. U vreme kada su Federer i Rafa trijumfofali na tom turniru, bio je Masters. Mozes usput da izbrojis ko ima najvise razlicitih Mastersa i da ne zivis vise u uverenju da je to Novak.

vladimir

pre 4 godine

On priča o njima kao da su mu deca.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Malkom, 26. novembar 2019 10:51

Federer je dobar covek samo nasi ljudi to ne zele da vide.
Izjava o Novaku posle onako izgubljenog finala Vimbldona i iskrene reci,to moze samo Federer.

abvgd

pre 4 godine

"Ne bi mi smetalo,već naprotiv,navijam za to". Ovaj Rodžer je uvek bio luckast i smešan,al džabe mu,neće nikad biti Goat.To mesto je rezervisano za Noleta,Rafu,možda kasnije Cicpasa,Medvedeva,ali za Rodžera sigurno nije.Nadam se da će ipak Nole biti taj - Goat!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 26. novembar 2019 11:05)

Federer će uvek biti poseban u svetu tenisa. Pa i da mu obore rekorde, to neće biti to. Svet voli Rogera zbog neverovatnog talenta koji poseduje i načina na koji igra. Prosto uživaš dok ga gledaš što nije slučaj sa ovom dvojicom.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (haren, 26. novembar 2019 11:21)

Ma prosto uzivam da gledam 90% poena koji su as, servis viner ili volej posle riterna. To sto Rodzer igra atraktivno ne znaci da je zanimljiviji od Novaka ili Nadala jer se mnoooooogo vise oslanja na dobar servis od njih dvojice, a serviseri su najdosadniji za gledanje.

Hmmm

pre 4 godine

20/20/20

Izvini, a po cemu je to Novak najkompletniji? Ima 9 razlicitih Mastersa? Ima i Federer 8 razlicitih Mastersa. 4 GS imaju sva trojica. Zlatnu OI madalju u singlu ima samo Rafa, a u dublu Federer i Rafa. DC imaju svi. Federer ima neke svoje rekorde. Rafa ima svoje. Novak ima svoje. Taj 1 Masters vise i H2H ga cine najkompletnijim i daleko ispred ove dvojice?

CroFed

pre 4 godine

Osobno smatram da bi mu bilo draže da njegov rekord sruši Rafa a ne Novak. S španjolskim Bikom je uvijek imao "prisan" odnos pun uzajamnog poštovanja, dok je s Novakom htjeli to ili ne priznati i nekih "trzavica" bilo. Ima doduše ogromno poštovanje prema obojici i ne znam zašto ne prizna da mu je zadnjih 7-8 godina najteži rival Novak, a ne Rafa.

Max

pre 4 godine

Hmmm, 26. novembar 2019 12:23)

Federeru nedostaju dva mastersa, Rim i Monte Carlo, a Nadalu tri, Sangaj, Pariz, Majami ali i zavrsni masters u Londonu ili prethodno u Sangaju. Nadal ima samo jedan osvojen turnir u dvorani.

The

pre 4 godine

Novak neće prestići ni Nadala, Nadal je od njega stariji nepunu godina a izgleda kao div, u novu sezonu ulazi potpuno oporavljen i odmoran, a to što vi mislite da je Novak u "naponu snage", kao da ne znate da i Novak već ima 33 godine i da već gubi od momaka koji su od njega 10-11 godina mlađi. Novak na terenu deluje kao suvarak. Nikad nije igrao defanzivniji tenis, a to je znak nemoći: samo vi udarajte, ja ću sve da vraćam, ne može to večno.

max

pre 4 godine

Sta reci? Bice interensantno sledece sezone. Videcemo, kako ce da posluzi zdravlje trojku. Videcemo, koliko ko moze da doda gas. Videcemo, kako ce da igraju mladji. Nista se ne zna. Nadal bi mozda mogao najmanje da se izjednaci u GS sa Federerom. Nole bi mogao da im se priblizi jos vise. Ali opet, u sportu se nikada nista ne zna jer sportisti nisu masine, i moze doci ne daj boze do nezeljene povrede ili neplaniranog losijeg psihofizickozdravstvenog dana. Takodje mladji mogu da dodaju jos jaci gas sledece sezone i osvoje neki GS. Videcemo, nezahvalno je bilo sta prognozirati. Dugacka je godina a ipak su to ljudi od krvi i mesa a ne masine.

d

pre 4 godine

Federer je dobar covek samo nasi ljudi to ne zele da vide.
Izjava o Novaku posle onako izgubljenog finala Vimbldona i iskrene reci,to moze samo Federer.
(vladimir, 26. novembar 2019 12:18
ahahahah , Federer je dobar čovek. Hvala što me nasmejaste.
Setimo se samo kako je nipodaštavao Murraya , da ne pominjemo Novaka pošto odmah krenete da blebećete nebitne stvari za tenis, patriotizam lažni i te fore, pokušavate trljati na nos da su to jedini razlozi zašto se navija za njega itd...
Federer je čovek iskompleksiran do bola, ogroman nezdravi ego plačka, koji se kada gubi zna ponašati kao dete kome su oteli igračku...

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

"Ne bi mi smetalo,već naprotiv,navijam za to". Ovaj Rodžer je uvek bio luckast i smešan,al džabe mu,neće nikad biti Goat.To mesto je rezervisano za Noleta,Rafu,možda kasnije Cicpasa,Medvedeva,ali za Rodžera sigurno nije.Nadam se da će ipak Nole biti taj - Goat!

DukiNS

pre 4 godine

Realno je da ga Rafa sustigne a možda i prestigne po broju Slemova ove godine. Isto tako je realno da ga Novak prestigne po broju nedelja na prvom mestu, negde u 2021oj. Bilo bi lepo da Novak stigne i do brojke 20, ali biće prilično teško. Neka osvoji jedan ili dva Slema ove godine i OI u Tokiju i puna kapa.

Musa

pre 4 godine

Nadal najviše što može to je da dođe do 20, a Novak je zreo za penziju. Kako je igrao u Davisu, mučio se s anonimusima, dok je Nadal osvojio pehar.

Ninamandarina

pre 4 godine

Nisam sigurna da mu neće smetati, pošto je logično da ga Nadal bar stigne već sledeće sezone, a nadam se da Novak može obojicu da stigne i prestigne u narednih nekoliko sezona, naravno ako bude zdrav i ako mu se bude ogralo kako on ume.

haren

pre 4 godine

"Ne bi mi smetalo,već naprotiv,navijam za to". Ovaj Rodžer je uvek bio luckast i smešan,al džabe mu,neće nikad biti Goat.To mesto je rezervisano za Noleta,Rafu,možda kasnije Cicpasa,Medvedeva,ali za Rodžera sigurno nije.Nadam se da će ipak Nole biti taj - Goat!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 26. novembar 2019 11:05)

Federer će uvek biti poseban u svetu tenisa. Pa i da mu obore rekorde, to neće biti to. Svet voli Rogera zbog neverovatnog talenta koji poseduje i načina na koji igra. Prosto uživaš dok ga gledaš što nije slučaj sa ovom dvojicom.

20/20/20

pre 4 godine

Iako je Novak najkompletniji i ima bolji međusobni skor sa obojicom, verovatno bi najpravednije bilo da sva trojica imaju po 20 komada.

Savo

pre 4 godine

Pa što si opterećen onda?
Kompleksaš, kao rekla mu mama, pa nas 70% je odavno prestalo da sluša mamu, ali kako stoje stvari u Srbiji i kako su mnogi zbog savršene situacije još uvek kod roditelja taj odnos će se promeniti

Ninamandarina

pre 4 godine

Nisam sigurna da mu neće smetati, pošto je logično da ga Nadal bar stigne već sledeće sezone, a nadam se da Novak može obojicu da stigne i prestigne u narednih nekoliko sezona, naravno ako bude zdrav i ako mu se bude ogralo kako on ume.

haren

pre 4 godine

"Ne bi mi smetalo,već naprotiv,navijam za to". Ovaj Rodžer je uvek bio luckast i smešan,al džabe mu,neće nikad biti Goat.To mesto je rezervisano za Noleta,Rafu,možda kasnije Cicpasa,Medvedeva,ali za Rodžera sigurno nije.Nadam se da će ipak Nole biti taj - Goat!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 26. novembar 2019 11:05)

Federer će uvek biti poseban u svetu tenisa. Pa i da mu obore rekorde, to neće biti to. Svet voli Rogera zbog neverovatnog talenta koji poseduje i načina na koji igra. Prosto uživaš dok ga gledaš što nije slučaj sa ovom dvojicom.

The

pre 4 godine

Novak neće prestići ni Nadala, Nadal je od njega stariji nepunu godina a izgleda kao div, u novu sezonu ulazi potpuno oporavljen i odmoran, a to što vi mislite da je Novak u "naponu snage", kao da ne znate da i Novak već ima 33 godine i da već gubi od momaka koji su od njega 10-11 godina mlađi. Novak na terenu deluje kao suvarak. Nikad nije igrao defanzivniji tenis, a to je znak nemoći: samo vi udarajte, ja ću sve da vraćam, ne može to večno.

DukiNS

pre 4 godine

Realno je da ga Rafa sustigne a možda i prestigne po broju Slemova ove godine. Isto tako je realno da ga Novak prestigne po broju nedelja na prvom mestu, negde u 2021oj. Bilo bi lepo da Novak stigne i do brojke 20, ali biće prilično teško. Neka osvoji jedan ili dva Slema ove godine i OI u Tokiju i puna kapa.

Masha

pre 4 godine

Federer je javno izjavio da ako njegova deca budu htela da se profesionalno bave tenisom da ce ih definitivno poslati u akademiju Rafaela Nadala. To dovoljno govori. Ukoliko zeli odrzati psihicku ravnotezu, naravno da mora da prihvati tu mogucnost kao izvesnu da ce ga obojica mozda prevazici prema brojkama. Mislim, to svako normalan radi: ako vidis da ti se konkurent priblizava i mozda bude bolji ili mocniji od tebe, pa neces valjda biti besan, vec moras prihvatiti to kao mogucnost i sa tim ziveti. Ako to ne uradis onda si puko. Svako normalan tako radi. On mora da ih postuje, u najmanju ruku zbog brojki, i to i radi. Ali mi volimo da svoje emocije projektujemo na druge. Medjutim, postoji visi nivo odgovora na izazove koji mnogima ne pada na pamet.

CroFed

pre 4 godine

Osobno smatram da bi mu bilo draže da njegov rekord sruši Rafa a ne Novak. S španjolskim Bikom je uvijek imao "prisan" odnos pun uzajamnog poštovanja, dok je s Novakom htjeli to ili ne priznati i nekih "trzavica" bilo. Ima doduše ogromno poštovanje prema obojici i ne znam zašto ne prizna da mu je zadnjih 7-8 godina najteži rival Novak, a ne Rafa.

Demar Derosan

pre 4 godine

Gospodski izneti stavovi. Nacin na koji igra, komunicira sa javnoscu i odnos prema navijacima se jednostavno ne uce. To je dar, koji se ili ima ili nema. Fedu kapa dole.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

"Ne bi mi smetalo,već naprotiv,navijam za to". Ovaj Rodžer je uvek bio luckast i smešan,al džabe mu,neće nikad biti Goat.To mesto je rezervisano za Noleta,Rafu,možda kasnije Cicpasa,Medvedeva,ali za Rodžera sigurno nije.Nadam se da će ipak Nole biti taj - Goat!

20/20/20

pre 4 godine

Iako je Novak najkompletniji i ima bolji međusobni skor sa obojicom, verovatno bi najpravednije bilo da sva trojica imaju po 20 komada.

Milan_PT

pre 4 godine

Max
Tacno se vidi po tvom komentaru da ne pratis tenis. Mozes slobodno da proveris na zvanicnom sajtu ATP Masters, Federer i Rafa imaju Hamburg, a Novak ne. Tako da, Federeru fali jos 1 da ima 9 razlicitih Mastersa. Inace, Hamburg je bio Masters kada se zavrsni Masters turnir igrao u Sangaju. Kada su promenili lokaciju, zavrsni presao u London, Sangaj je dobio titulu Mastersa, a Hamburg izgubio. U vreme kada su Federer i Rafa trijumfofali na tom turniru, bio je Masters. Mozes usput da izbrojis ko ima najvise razlicitih Mastersa i da ne zivis vise u uverenju da je to Novak.
(Hmmm, 26. novembar 2019 12:55)

Čovek prati tenis i istinu kaže: "Federeru nedostaju dva mastersa, Rim i Monte Carlo" i to je istina. To što on ima i Hamburg, koji već 10 godina nije deo Masters serije, to je lepo za njega. Ali @Max je ukazao na činjenicu da Federer nije uzeo nijedan Rim, a on je u Masters seriji već 50 godina, kao ni Monte Karlo, koji je u Masters 1000 već 49 godina. O tome se radi, nisu to neki novi Mastersi, niti neki Mastersi koji su prestali da to budu pre 10 godina, pa da mu neko zamera. Radi se o 2 Mastersa koji su stariji od Federera i on nije uspeo da ih osvoji.
A Novak jeste. Samo to i ništa više...

vladimir

pre 4 godine

On priča o njima kao da su mu deca.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Malkom, 26. novembar 2019 10:51

Federer je dobar covek samo nasi ljudi to ne zele da vide.
Izjava o Novaku posle onako izgubljenog finala Vimbldona i iskrene reci,to moze samo Federer.

max

pre 4 godine

Sta reci? Bice interensantno sledece sezone. Videcemo, kako ce da posluzi zdravlje trojku. Videcemo, koliko ko moze da doda gas. Videcemo, kako ce da igraju mladji. Nista se ne zna. Nadal bi mozda mogao najmanje da se izjednaci u GS sa Federerom. Nole bi mogao da im se priblizi jos vise. Ali opet, u sportu se nikada nista ne zna jer sportisti nisu masine, i moze doci ne daj boze do nezeljene povrede ili neplaniranog losijeg psihofizickozdravstvenog dana. Takodje mladji mogu da dodaju jos jaci gas sledece sezone i osvoje neki GS. Videcemo, nezahvalno je bilo sta prognozirati. Dugacka je godina a ipak su to ljudi od krvi i mesa a ne masine.

Musa

pre 4 godine

Nadal najviše što može to je da dođe do 20, a Novak je zreo za penziju. Kako je igrao u Davisu, mučio se s anonimusima, dok je Nadal osvojio pehar.

lignjoslav

pre 4 godine

@vladimir
Nije da ne zele to da vide, vec postojala je određena medijska propaganda gde je on prikazan kao negativac...čak mislim da i njegov i Novakov odnos je bio hladan, ne zbog rivalstva, vec iz suštinskog nepoznavanja.
Mi smo sudili Federeru prema postupcima njegovih navijača koji su cele Novakove karijere bili neko ko mu je aplaudirao na dvostruke greske (nešto što se ne radi) i pokusavao na razne nacine da ga izbaci iz ravnoteze.
Mislim da na Lejver kupu kada si prvi put zaista proveli nekoliko dana zajedno, tek tada njihov odnos postao iskreniji i otvoreniji.
Apsurd je što njihovi ostrašćeni navijači i dalje imaju negativmo mišljenje o ovom drugom.
Ja bi rekao da su sva trojica (i Nadal) fantasticni likovi, koji u zaru borbe mogu da izgovore nešto nekorektno, ali gotovo svaki put je to nešto što novinari izvuku iz konteksta, ili samim pitanjem isprovociraju takav odgovor.
Suštinski njihov odnos je trenutno dobar...moj kum je rekao da je to što su im se žene isto lepo složile na tom Lejver kipu (ko se seca onih nasmejanih fotki Mirke i Jelene :D )...ko ce ga znati.
Ali svakako su izjave poslednjih godinu i po daleko pozitivnije.

Stanimal

pre 4 godine

98,4% da ga Rafa i Novak zaobilaze u Gren Slemovima. Prije 2 godine je to izgledalo kao nemoguca misija. Al su onda Srbin i Spanac zaredali sa 7 uzatopnih Gren Slemova !! Pre dve godine se cinilo da Rafu i Novaka polako izdaje tjelo, al su onda njih dvojica momentalno demantovali tu teoriju. Kako se trenutno cini, Rafa i Novak u sebi imaju jos sigurne 2-3 sezone vrhunskog tenisa, sto je i vise nego dovoljno vremena da zaobidju Svajcarca. Treba napomenuti, nakon Australije 2018 poredak je izgledao 20-16-12, sada je vec 20-19-16. Nenormalnom brzinom se topi Svajcarceva prednost.

Hmmm

pre 4 godine

20/20/20

Izvini, a po cemu je to Novak najkompletniji? Ima 9 razlicitih Mastersa? Ima i Federer 8 razlicitih Mastersa. 4 GS imaju sva trojica. Zlatnu OI madalju u singlu ima samo Rafa, a u dublu Federer i Rafa. DC imaju svi. Federer ima neke svoje rekorde. Rafa ima svoje. Novak ima svoje. Taj 1 Masters vise i H2H ga cine najkompletnijim i daleko ispred ove dvojice?

d

pre 4 godine

Federer je dobar covek samo nasi ljudi to ne zele da vide.
Izjava o Novaku posle onako izgubljenog finala Vimbldona i iskrene reci,to moze samo Federer.
(vladimir, 26. novembar 2019 12:18
ahahahah , Federer je dobar čovek. Hvala što me nasmejaste.
Setimo se samo kako je nipodaštavao Murraya , da ne pominjemo Novaka pošto odmah krenete da blebećete nebitne stvari za tenis, patriotizam lažni i te fore, pokušavate trljati na nos da su to jedini razlozi zašto se navija za njega itd...
Federer je čovek iskompleksiran do bola, ogroman nezdravi ego plačka, koji se kada gubi zna ponašati kao dete kome su oteli igračku...

Milan_PT

pre 4 godine

Max
Tacno se vidi po tvom komentaru da ne pratis tenis. Mozes slobodno da proveris na zvanicnom sajtu ATP Masters, Federer i Rafa imaju Hamburg, a Novak ne. Tako da, Federeru fali jos 1 da ima 9 razlicitih Mastersa.
....
(Hmmm, 26. novembar 2019 12:55)

Tačno. Od postojećih 9 mastersa, Novak ima 9, a Federer 7.

Savo

pre 4 godine

Pa što si opterećen onda?
Kompleksaš, kao rekla mu mama, pa nas 70% je odavno prestalo da sluša mamu, ali kako stoje stvari u Srbiji i kako su mnogi zbog savršene situacije još uvek kod roditelja taj odnos će se promeniti

Max

pre 4 godine

Hmmm, 26. novembar 2019 12:23)

Federeru nedostaju dva mastersa, Rim i Monte Carlo, a Nadalu tri, Sangaj, Pariz, Majami ali i zavrsni masters u Londonu ili prethodno u Sangaju. Nadal ima samo jedan osvojen turnir u dvorani.

abvgd

pre 4 godine

"Ne bi mi smetalo,već naprotiv,navijam za to". Ovaj Rodžer je uvek bio luckast i smešan,al džabe mu,neće nikad biti Goat.To mesto je rezervisano za Noleta,Rafu,možda kasnije Cicpasa,Medvedeva,ali za Rodžera sigurno nije.Nadam se da će ipak Nole biti taj - Goat!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 26. novembar 2019 11:05)

Federer će uvek biti poseban u svetu tenisa. Pa i da mu obore rekorde, to neće biti to. Svet voli Rogera zbog neverovatnog talenta koji poseduje i načina na koji igra. Prosto uživaš dok ga gledaš što nije slučaj sa ovom dvojicom.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (haren, 26. novembar 2019 11:21)

Ma prosto uzivam da gledam 90% poena koji su as, servis viner ili volej posle riterna. To sto Rodzer igra atraktivno ne znaci da je zanimljiviji od Novaka ili Nadala jer se mnoooooogo vise oslanja na dobar servis od njih dvojice, a serviseri su najdosadniji za gledanje.

Milan_PT

pre 4 godine

Naravno da će izjaviti ovako nešto u trenutku kad je svima očigledno da će u roku od godinu-dve biti oboreni jedini njegovi bitni rekordi nad preostalom dvojicom: broj GSa i broj nedelja kao No1, te da će na GOAT listi zauzeti izvrsno treće mesto. Nije slep i to može da vidi u zadnje 2 godine, otkako je uzeo svoj zadnji GS. Odtada je Novak uzeo 4, a Rafa 3 GSa, a on samo jednu veliku titulu - Majami ove godine. Zadnji put je bio No1 pre godinu i po dana, sa vrlo malom šansom da se ikad vrati.
Dakle, samo je pitanje koliko će njegovih rekorda biti oboreni i kad. Neki će sigurno preživeti, ali nijedan od njih neće biti od 3 bitna...

Marija

pre 4 godine

@Masha je izvrsno objasnila, svaka čast.

Federeru jeste teško palo kad se prvi put osetio ugroženo, tu nema sumnje. Svi i danas pamtimo koliko je plakao na dodeli trofeja AO 2009. Od tada je prošlo mnogo vremena, naučio je da gubi, navikao se na konstantno prisustvo ove dvojice u samom vrhu, i počeo da neguje sve bolje odnose s njima kako je vreme odmicalo. Ni Rafa ni Nole nisu juče krenuli da prete njegovim rekordima (pa da on sad ne može da se opasulji), već mu se približavaju postepeno godinama. Bilo bi potpuno suludo da se do sad nije pomirio sa realnom mogućnošću da ga prestignu. Ne znam zbog čega ovde mnogi doživljavaju Federera kao, maltene, osobu sa poremećajem ličnosti, koja živi u poricanju godinama i oseća nekontrolisani prezir prema konkurenciji. Iako Rodžera odavno bije glas da teško prihvata poraz, mislim da ovo sad već prelazi u projekciju samih navijača. Njih trojica su trenutno u dobrim kolegijalnim odnosima; iako svako želi da bude najuspešniji i najbolji, male su šanse da ijedan od njih izjavi nešto čime će uvrediti nekog od preostale dvojice. Rafa je Rodžeru draži nego Nole, to je opšte poznato, tako da bi on sigurno intimno više voleo da (ako već neko mora) on bude taj koji će ga prestići. Baš me interesuje kako će se Nadal ponašati ako obori GS rekord, da li će prestati da govori kako je Federer GOAT, ili će u medijima umanjiti svoj uspeh zbog dobrih odnosa sa Federerom. Federer će mu sportski i prijateljski čestitati, u to ne sumnjam ni malo.

Milan_PT

pre 4 godine

To nije nebitno jer osvojiti u samo mesec dana RG i WB, je jedno od najvećih dostignuća u tenisu, a ti vidi ko od velike trojke to jedini nije uspeo.
O broju Dejvis Kup titula i zlatnih olimpijskih medalja koje ima pomenuti Nadal, da ne pričamo.
A što se tiče obaranja rekorda, još 2016-e, bila je ova razlika između Novaka i Rogera u broju osvojenih GS, ali gle čuda ona je ista i danas.
Nije loše za jednog teniskog penzosa od skoro 4 banke.
Zato prvo skoči, pa reci hop...
(Više od igre)

Hm, interesantne si argumente u korist Federera izneo. O tome se može diskutovati, jer su uglavnom istinite. 2016 je odnos u GS bio 17:12, a sad je 20:16. Ok, mala korekcija.
Da je najveće dostignuće u tenisu osvojiti iste godine RG i WB, to prvi put čujem. Isto tako mogu da utvrdim da je Novakov uspeh na RG bolji od Rodžerovog, jer je on jedini aktivni teniser koji je pobedio Rafu na RG. Obe tvrdnje su u istom rangu važnosti.
Uspehe u DC ne mogu računati kao jako bitne, jer to umnogome zavisi od saigrača. Srbija je uzela DC onda kad je imala praktično 2 Top10 igrača i odličnog dubl igrača. Sad nema šanse.
Moje procene su izvedene na osnovu ekstrapolacije prethodnih godina. Federerov jedini uspeh u zadnjih par godina je osvajanje Majamija, a Novak 4 GSa. Niko ne spori da je Federerov nivo tenisa i dalje zavidan, ali samo na tren. Za GS se mora odigrati 3-4 odlična meča u nizu, a tu se već pita biologija.
Zato pretpostavljam da Federer neće znatnije poboljšati svoj konto...

Milan_PT

pre 4 godine

@Hmmm, da nisi previše patetičan u vezi sa Federerom, bilo bi čak i interesantno pričati s Tobom.
Shvati već jednom: Ti si uleteo sa pričom o različitim Mastersima i to kao odgovor na post @20/20/20 koji je rekao da iako je Novak najkompletniji, da bi bilo najpoštenije da na kraju sva trojica imaju po 20 GS. Onda Ti uskačeš sa besmislenom činjenicom da RF ima 8 Mastersa. Zašto je besmisleno? Zato što svi znaju da ih Novak ima 9 i nikome nije jasno zašto navodiš tu činjenicu kao dokaz Federerove nadmoćnosti?!
A kad Ti neko ukaže na besmislenost takvog argumenta, onda počinješ da vređaš komentatore i da ih optužuješ za zamenu teza. Kad Ti neko ukaže na nedoslednost Tvojih tvrdnji i to jednostavnim citiranjem, onda ga pokušavaš ubediti da nije shvatio citirano i da uopšte nije trebao da se Tebi obraća, zaboravljajući da si Ti prvi upao u jedan bezazlen komentar @20/20/20.
Ovakvu nedoslednost u tvrdnjama odavno nisam video. Kao da komentare pišu različite osobe ili jedna ista osoba neverovatno kratkog pamćenja...

slaviša šmigič

pre 4 godine

Tacno se vidi po tvom komentaru da ne pratis tenis. Mozes slobodno da proveris na zvanicnom sajtu ATP Masters, Federer i Rafa imaju Hamburg, a Novak ne. Tako da, Federeru fali jos 1 da ima 9 razlicitih Mastersa. Inace, Hamburg je bio Masters kada se zavrsni Masters turnir igrao u Sangaju. Kada su promenili lokaciju, zavrsni presao u London, Sangaj je dobio titulu Mastersa, a Hamburg izgubio. U vreme kada su Federer i Rafa trijumfofali na tom turniru, bio je Masters. Mozes usput da izbrojis ko ima najvise razlicitih Mastersa i da ne zivis vise u uverenju da je to Novak.
(Hmmm, 26. novembar 2019 12:55)
zašto lažeš sebe a voleo bi tako,da cti poveruju i drugi pogledaj dobro i videčeš kako mu fale 2.mastersa a nadalu recimo fali,da osvoji ovaj na kojemu igra samo top 8.igrača kao i masters Novaku recimo fali još jedan masters kako bi osvojio barem 2 puta svaki masters.Tako,da je Novak jedini teniser u istoriji sa zlatnim mastersom ili drugim rečima igrač koji je jedini u istoriji uzeo baš sve masterse.nikome to nije pošlo za rukom a 4.u nizu takodjer nije uspeo niko sem Novaka na 3.različite podloge.Sem u ženskoj konkurenciji.

činjenica

pre 4 godine

Džaba se trude Novakovi naijači ,jer iduće godine biće iznenađenja ,a najviše se upravo oni nervirati ,jer imNovak neće osvojiti ono što su oni zacvrtali.

Milan_PT

pre 4 godine

@Hmmm, kao i obično, počneš da odgovaraš nekome na nepostojeću temu (različiti Mastersi), onda na istinite činjenice (Federer nema 2 trenutna Mastersa: Rim i Monte Karlo) počneš da ubeđuješ sve druge da su nepismeni i glupi, jer ne shvataju da su Hamburg, kao i dubl na OI važniji od svega, a pritom uporno zanemaruješ činjenicu da NĐ ima svih 9 trenutno važećih Mastersa, a Federer 7 takvih + Hamburg.
Da li shvataš da je 9 uvek veće od 8, pa ma kako stigao do tih 8?
A onda udariš priču o Rod Lejveru, a pričalo se o Novaku i Rodžeru, i o drugih 15-ak sad već nepostojećih Mastersa, kao da će to promeniti činjenicu da je 9>8.
A što je najgore, sam si potegao priču o tim Mastersima. Apsolutno nejasno...

Milan_PT

pre 4 godine

Glumis finocu,a nisi fin. Glumis kulturu, a veoma si nekulturan. Prevrtljiv. Manipulativan. Bezobrazan. Prost kada izgubis kontrolu. Izbegavam tvoje komentare kada ih vidim, ali posto si se sam ubacio u pricu ne mogu te ostaviti...
(Hmmm, 26. novembar 2019 16:49)

Dragi prijatelju, ne glumim finoću jer nisam zainteresovan za Tebe nikakvom smislu. Samo se trudim da na Tvoje laži i bezobrazluke ostanem pristojan, jer je to, između ostalog, i pravilo na B92. Što se tiče nekulture vidi se ko je takav na osnovu gornjeg citata. Ovo da sam bezobrazan i prost kad izgubim kontrolu uopšte ne zaslužuje nikakvo objašnjenje. Manipulativan? A šta mogu "manipulacijom" na ovom forumu da dobijem od Tebe ili bilo kog drugog? Da Te konvertujem od navijača Federera u navijača Novaka? Smešno-žalosna tvrdnja. Nema toga ko će u 1500 slova uspeti i 1% od toga. Daj Bože da imam takvu moć pa da pomognem onim silnim pacijentima u Lazi.
Kažeš da izbegavaš moje komentare i da se ja ubacujem u Tvoje. Čoveče, prestani da stalno menjaš nickove, pa Te neću komentarisati. Kako sam na osnovu Tvog novog nicka mogao znati o kome se radi? Sad sam i vidovit? Tek na osnovu izvrtanja teza, lažnih optužbi i 3-4 posta kasnije, shvatio da se o Tebi radi. Mada moram biti iskren, na osnovu besmislenosti Tvoje tvrdnje da je 8 Rodžerovih Mastersa naspram 9 Novakovih, dokaz da je Rodžer kompletniji igrač od Novaka, da sam posumnjao u jednom trenu da se o Tebi radi. Ali rekoh, nemoguće da opet isti ovako lupeta...

Milan_PT

pre 4 godine

Milan_PT
Ne izvlaci iz konteksta, na orvom mestu. Pise lepo da mu treba 1 da ima 9 razlicitih Mastersa, a ne od postojecih, trenutno. Poenta price je, da ima 8 razlicitih Mastersa, ako je to uopste bitno. Ne mozes mu to oduzeti, time sto ces pisati trenutno. Takodje, baci pogled i videces, da postoji neko ko ima 11 razlicitih Mastersa. Nemoj me smarati da moram da ti prevodim sta pise. Procitaj ceo tekst i ne izvlaci iz konteksta ono sto ti odgovara. Pricamo o ukopnoj karijeri sta ko ima, a Federer neminovno ima 8 razlicitih Mastersa, trenutnih, ili ne, ima ih.
(Hmmm)

Ništa ja ne izvlačim iz konteksta, već samo citiram:

Hmmm,
Federeru nedostaju dva mastersa, Rim i Monte Carlo, a Nadalu tri, Sangaj, Pariz, Majami ali i zavrsni masters u Londonu ili prethodno u Sangaju. Nadal ima samo jedan osvojen turnir u dvorani.
(Max)

Iako je Novak najkompletniji i ima bolji međusobni skor sa obojicom, verovatno bi najpravednije bilo da sva trojica imaju po 20 komada.
(20/20/20)

20/20/20
Izvini, a po cemu je to Novak najkompletniji? Ima 9 razlicitih Mastersa? Ima i Federer 8 razlicitih Mastersa.
....
(Hmmm)

Niko drugi nije ni pomenuo 9 različitih mastersa, ali si Ti utrčao sa pričom o njima, kao i o dublu sa OI, koje takođe niko nije pominjao.
Pročitaj šta je ko pisao, pa ćeš shvatiti. Verovatno.
Ostaje činjenica da Novak ima svih 9 Mastersa, a Federer 7+1, a što si se zakačio na te različite Masterse, Bog zna...

činjenica

pre 4 godine

Džaba se trude Novakovi naijači ,jer iduće godine biće iznenađenja ,a najviše se upravo oni nervirati ,jer imNovak neće osvojiti ono što su oni zacvrtali.

Milan_PT

pre 4 godine

Dragi @Hmmm,

to Tvoje spinovanje, kao i obično, kad ih objaviš pod nekim drugim nickom, nikad ne prođe. Sve se videlo u mom prethodnom postu. Skratio sam Tvoj komentar, ne zato da bih nešto bitno izostavio, već zato što mi je komentar ograničen na 1500 znakova, pa ne bi stao u celosti. Tako da svako može da vidi ko se zakačio na "različite Masterse", ko je ubacivao i dubl sa OI i druge stvari. Samo Ti. Pričaš nam o Hamburgu, ali postoje još 15-ak i drugih gradova gde je nekad bilo Mastersa 1000. Kao što rekoh, lepo što je Federer stigao da ga osvoji dok ga nisu degradirali u ATP500, ali to uošte ne menja činjenicu da Federer za više od 20 godina profesionalne karijere nije uspeo da osvoji nijedan Rim i nijedan MC, a mogao je i to desetinama puta.
Ali opet, rekoh, nema veze ima 7 od 9 postojećih, + taj više nepostojeći, sve je to lepo, ali nema nikakve veze se tekstom. Neko je rekao da je Novak kompletniji igrač od Federera, a možda pritom uopšte nije ni mislio na osvojene titule, već na neke aspekte igre, a Ti si se primio na to i počeo da tvrdiš da je on skoro dobar kao Novak u osvajanju Mastersa.
Ako Ti i dalje nije jasno o čemu si sam od sebe započeo priču, ja Ti tu ne mogu pomoći...

Hmmm

pre 4 godine

Max
Tacno se vidi po tvom komentaru da ne pratis tenis. Mozes slobodno da proveris na zvanicnom sajtu ATP Masters, Federer i Rafa imaju Hamburg, a Novak ne. Tako da, Federeru fali jos 1 da ima 9 razlicitih Mastersa. Inace, Hamburg je bio Masters kada se zavrsni Masters turnir igrao u Sangaju. Kada su promenili lokaciju, zavrsni presao u London, Sangaj je dobio titulu Mastersa, a Hamburg izgubio. U vreme kada su Federer i Rafa trijumfofali na tom turniru, bio je Masters. Mozes usput da izbrojis ko ima najvise razlicitih Mastersa i da ne zivis vise u uverenju da je to Novak.

Hmmm

pre 4 godine

Milan_PT
Ne izvlaci iz konteksta, na orvom mestu. Pise lepo da mu treba 1 da ima 9 razlicitih Mastersa, a ne od postojecih, trenutno. Poenta price je, da ima 8 razlicitih Mastersa, ako je to uopste bitno. Ne mozes mu to oduzeti, time sto ces pisati trenutno. Takodje, baci pogled i videces, da postoji neko ko ima 11 razlicitih Mastersa. Nemoj me smarati da moram da ti prevodim sta pise. Procitaj ceo tekst i ne izvlaci iz konteksta ono sto ti odgovara. Pricamo o ukopnoj karijeri sta ko ima, a Federer neminovno ima 8 razlicitih Mastersa, trenutnih, ili ne, ima ih.

slaviša šmigič

pre 4 godine

Smetalo sigurno,da to neče javno reči ali mora pošto zna,da ga je Nadal stigao a novak je blizu,sigurno je da bi mu smetalo jer je želeo,da bude upančen kao igrač sa najviše grand slemova.uostalom svi se bore,da osvoje najviše grand slemova kao i mastersa.

Hmmm

pre 4 godine

Milan_PT
Pa sada... Koliko moze biti kompletan igrac, koji za 10 godina svoje karijere nije naucio da igra na mrezi, voleje i smec? Federer moze da igra i defanzivnu igru, samo sto on to izbegava kada ne mora i namece svoj stil igre, ako mora igrace i to. Cinjenica je isto tako, da Novak u svojoj karijeri nema mnogo vise titula na sljaci od Federera, pricamo o najvecim titulama, Masters i GS. Ima ih 10, a Federer 8. Poenta price, a ti si se uhvatio za Masterse, je da svaki od njih ima svoje rekorde, da ni za jednog ne mozes reci da je najkompletniji. To je onaj prvi komentar, koji ti, a ni drugi nisu razumeli, ili si razumeo kako tebi odgovara. Pa se neko uhvatio da Federer nema 8 razlicitih Mastersa, a ti se zalepio za to. Jedan ima vise Mastersa, drugi GS, neko je na sljaci najbolji, neko na travi, neko beton... Poenta komentara jeste, nije Novak najkompletniji od njih 3. Eto, hvala lepo i citaj komentare sa razumevanjem, ako pak neki komentar ne razumes, onda preskoci. Ako pak ne mozes da preskocis, onda uvek imaj u vidu, da ono sto je neko napisao i ono sto si ti shvatio da pise, mogu biti 2 potpuno razlicite stvari. Bitno, ja kao i ti mogu da napisem sta hocu, a posto se ne obratih tebi, onda nema potrebe da se mesas u tudji razgovor, a onda da se pravis pametan kako to niko nije pominjao. Ako se vec mesas, onda pazljivo citaj sve.

Više od igre

pre 4 godine

Dakle, samo je pitanje koliko će njegovih rekorda biti oboreni i kad. Neki će sigurno preživeti, ali nijedan od njih neće biti od 3 bitna...
(Milan_PT, 26. novembar 2019 13:46)

Mož' da bidne, al ne mora da znači.
Treba biti malo oprezniji sa prognozama, pogotovu kad je Novak u pitanju.
Jedino za šta postoji veoma realna mogućnost je da Nadal sledeće godine stigne Federera u broju GS turnira, sve ostalo su čiste špekulacije.
Gubi se iz vida, da mladi igrači neće sedeti skrštenih ruku i da stara garda ima sve više problema sa njima i nije daleko dan kad će neko od njih uzeti GS.
Priča o Mastersima je odavno prežvakana i svodi se na to da se osvajanje ovih turnira potencira kao nešto posebno bitno, jer eto Novak ima sve sadašnje masterse, a to pojedinima znači više, nego leba da jedu.
Činjenice ipak govore da je sve Masterse svog vremena imao još Lendl, Lejver ima najviše različitih, a Nadal je osvojio najviše Mastersa ukupno.
Četiri u nizu u jednoj sezoni ima samo Lejver i Štefi Graf kod žena.
To nije nebitno jer osvojiti u samo mesec dana RG i WB, je jedno od najvećih dostignuća u tenisu, a ti vidi ko od velike trojke to jedini nije uspeo.
O broju Dejvis Kup titula i zlatnih olimpijskih medalja koje ima pomenuti Nadal, da ne pričamo.
A što se tiče obaranja rekorda, još 2016-e, bila je ova razlika između Novaka i Rogera u broju osvojenih GS, ali gle čuda ona je ista i danas.
Nije loše za jednog teniskog penzosa od skoro 4 banke.
Zato prvo skoči, pa reci hop...

Milan_PT

pre 4 godine

Hmmm Hamburg je masters na sljaci koji se preselio u Madrid isto na sljaci,a Madrid masters u dvorani koji se tada igrao preselio u Sangaj.A zavrsni masters se iz Sangaja preselio u London.Znaci nema 7+1 Federer nego je osvojeni Hamburg u stvari sadasnji Madrid,isto vazi i za Nadala.
(Saci, 28. novembar 2019 09:37)

Mislim da si delimično u pravu. Šangaj je, po meni, pravi naslednik Hamburga. Te 2009. je doneseno nekoliko odluka:
1) Monte Karlo je ostao u Seriji Masters 1000, ali je prestao da bude obavezan.
2) Šangaj je prestao da bude ATP Finals (tad se to zvalo Tennis Masters Cup) i postao je deo Masters 1000.
3) Madrid je tad prešao sa tvrde podloge u dvorani na šljaku napolju, a Šangaj je startovao u seriji kao takmičenje na otvorenom, iako je kao završni turnir bio dvoranskog tipa (imaju pokretni krov, koji je ranije bio stalno navučen).
4) Hamburg je prešao u ATP500.

Tu je napravljeno više različitih izmena između ova 3 turnira. Madrid je promenio podlogu, a Šangaj i Hamburg kategoriju. Ako se gleda podloga, Madrid jeste preuzeo šljaku od Hamburga, ali ako se gleda kategorija, onda je Šangaj zamenio Hamburg u seriji Masters 1000.
Obično se ovi turniri broje kao nezavisni, bez obzira na izmene...

Hmmm

pre 4 godine

Slavisa stimugic
Internet ocigledno imas, zar ne? Onda lepo ukucaj ATP MASTERS titule. Da brojis, nadam se da znas. Videces i bivse tenisere koji vise ne igraju. Onda brojis koliko ko ima razlicitih Mastersa. Sve crno na belo. Nisam ja ti da moram da lazem i da povecavam i izmisljam rekorde, a nekome smanjujem i izbacujem zato sto mi tako trenutno treba. Sve ovo sto ja pisem, ti lepo mozes da proveris. Ima 8 razlicitih, a nikada nije pobidio u MC I RIMU, to je tacno. Sto po tvojoj logici znaci, da Lejver nema 11 razlicitih, jer nije igrao u eri Novaka, pa nema postojece Masterse, a oni koje je on osvajao se ne racunaju. Proveris sve moje tvrdnje, od one da je Hamburg bio Masters, kada se u Sangaju igrao zavrsni Masters. Pa kada je zavrsni presao u London, Sangaj dobio titulu Mastersa, a Hsmburg izgubio. Da su Federer i Rafa osvojili Hamburg. Sve to lepo proveri, pa onda dodji ovde da mi kazes kako lazem. Nije to bilo bas tako davno, jeste da tada nisi pratio tenis, ali opet...

Hmmm

pre 4 godine

Milan_PT
Zao mi je, ali ja ne mogu da uzvratim i da kazem, da bi u bilo kom trenutku bilo zanimljivo pricati sa tobom. A sto se tice ubacivanja, ti si se nicim izazvan ubacio u razgovor, a sada sve vreme polemises o tome sto ja napisah i rasclanjavas jednu recenicu na hiljadu delova, ne bi li dobio priznjanje da si u pravu. Sve vreme ti je opravdanje da ja napisah to i to, sto je izmedju ostalog tacno, dakle nije nesto sto je izmisljeno. Ima sve nabrojano, ne samo on nego i ostala dvojica. Pa sada mozemo da zavrsimo ovaj razgovor koji nigde ne vodi vec se samo vrtimo u krug. Ne mozes da dokazes da nema 8 razlicitih, osim da ima 7 POSTOJECIH, sto je bitno za tebe. Aj vozdra prijatelju i ne tupi vise svega ti. Ako nemas sta novo da kazes ne vrti istu pricu. Ostajem pri svom stavu, pokysavas da manipulises i dokazes da si superioran, ali nisi. Ovde na ovoj vesti jesi, zato tako i pises, zbog pluseva i odredjenih komentatora. Na vest o Federeru pises drugacije. Treba ti potvrda okoline da bi sebi dokazao da vredis. Prema tome, znajuci sve to o tebi, ne mogu nikako reci da si ti osoba sa kojom je zanimljivo komunicirati. Hvala lepo i zbogom...

Saci

pre 4 godine

Hmmm Hamburg je masters na sljaci koji se preselio u Madrid isto na sljaci,a Madrid masters u dvorani koji se tada igrao preselio u Sangaj.A zavrsni masters se iz Sangaja preselio u London.Znaci nema 7+1 Federer nego je osvojeni Hamburg u stvari sadasnji Madrid,isto vazi i za Nadala.

Hmmm

pre 4 godine

Milan_PT
Zanimljivo... Ti si koliko se meni cini, komentario moj komentar, a ja ti kazem da ne izvlacis iz konteksta, sto se mene tice, a sto se drugih komentatora tice, to vidi sa njima. Posto si ti isekao moj komentar, u jednom slucaju i napisao da Federer nema 8 razlicitih, vec 7 postojecih. Ja ti kazem da ima i da procitas ceo MOJ komentar. Ne manipulisi prijatelju, pa bar ovde ima sve crno na belo, vidi se sta si komentarisao i zbog cega ti to napisah. Sada ocekujem da napises, kako ti uopste nisi pisao nista do sada. Cim ti neko kaze nesto sto jeste, ti odmah pocnes da menjas temu i pravis se da ne znas o cemu prica.

Hmmm

pre 4 godine

Milan_PT
HAHAHAHA taman se oslobodismo Mastersa, ti se opet vrati na to. Hoces li opet reci kako ja potenciram razlicite Masterse? 🤔🤔🤔 Dakle, nadji moj komentar u kome pise da Feder ima Rim i MC. Nadji moj komentar u kome pise da Federer ima 8 postojecih Mastersa i gde ja ubedjujem nekoga u to. U mom komentaru pise, da Federer ima 8 razlicitih Mastersa, a nigde nema termin koji odredjuje vreme,sadasnji, ili bivsi. U mom komentaru, pise da on ima Hamburg i bla, bla... da se ne ponavljam, mozes da procitas. Lejver ima 11 razlicitih, sto po tvojim kriterijumima znaci, da oni ne vaze, jer nisu sadasnji, samo sadasnji se racunaju, ostali otpadaju. Sada ces reci, kako se uhvatih razlicitih Mastersa ponovo... Pa ces onda preci na nesto drugo, pa se opet vratiti na Masterse... Istina, od svih komentatora ovde, ti si jedini sa kojim ne zelim da razgovaram. Glumis finocu,a nisi fin. Glumis kulturu, a veoma si nekulturan. Prevrtljiv. Manipulativan. Bezobrazan. Prost kada izgubis kontrolu. Izbegavam tvoje komentare kada ih vidim, ali posto si se sam ubacio u pricu ne mogu te ostaviti bez odgovora. Ipak, sto se mene tice, ovo je moj msksimum kada si ti u pitanju. Jednostavno ne mogu da razgovaram sa osobom koja namerno manipulise, kako bi sebi dokazao superiornost.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

"Ne bi mi smetalo,već naprotiv,navijam za to". Ovaj Rodžer je uvek bio luckast i smešan,al džabe mu,neće nikad biti Goat.To mesto je rezervisano za Noleta,Rafu,možda kasnije Cicpasa,Medvedeva,ali za Rodžera sigurno nije.Nadam se da će ipak Nole biti taj - Goat!

Musa

pre 4 godine

Nadal najviše što može to je da dođe do 20, a Novak je zreo za penziju. Kako je igrao u Davisu, mučio se s anonimusima, dok je Nadal osvojio pehar.

haren

pre 4 godine

"Ne bi mi smetalo,već naprotiv,navijam za to". Ovaj Rodžer je uvek bio luckast i smešan,al džabe mu,neće nikad biti Goat.To mesto je rezervisano za Noleta,Rafu,možda kasnije Cicpasa,Medvedeva,ali za Rodžera sigurno nije.Nadam se da će ipak Nole biti taj - Goat!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 26. novembar 2019 11:05)

Federer će uvek biti poseban u svetu tenisa. Pa i da mu obore rekorde, to neće biti to. Svet voli Rogera zbog neverovatnog talenta koji poseduje i načina na koji igra. Prosto uživaš dok ga gledaš što nije slučaj sa ovom dvojicom.

d

pre 4 godine

Federer je dobar covek samo nasi ljudi to ne zele da vide.
Izjava o Novaku posle onako izgubljenog finala Vimbldona i iskrene reci,to moze samo Federer.
(vladimir, 26. novembar 2019 12:18
ahahahah , Federer je dobar čovek. Hvala što me nasmejaste.
Setimo se samo kako je nipodaštavao Murraya , da ne pominjemo Novaka pošto odmah krenete da blebećete nebitne stvari za tenis, patriotizam lažni i te fore, pokušavate trljati na nos da su to jedini razlozi zašto se navija za njega itd...
Federer je čovek iskompleksiran do bola, ogroman nezdravi ego plačka, koji se kada gubi zna ponašati kao dete kome su oteli igračku...

Savo

pre 4 godine

Pa što si opterećen onda?
Kompleksaš, kao rekla mu mama, pa nas 70% je odavno prestalo da sluša mamu, ali kako stoje stvari u Srbiji i kako su mnogi zbog savršene situacije još uvek kod roditelja taj odnos će se promeniti

abvgd

pre 4 godine

"Ne bi mi smetalo,već naprotiv,navijam za to". Ovaj Rodžer je uvek bio luckast i smešan,al džabe mu,neće nikad biti Goat.To mesto je rezervisano za Noleta,Rafu,možda kasnije Cicpasa,Medvedeva,ali za Rodžera sigurno nije.Nadam se da će ipak Nole biti taj - Goat!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 26. novembar 2019 11:05)

Federer će uvek biti poseban u svetu tenisa. Pa i da mu obore rekorde, to neće biti to. Svet voli Rogera zbog neverovatnog talenta koji poseduje i načina na koji igra. Prosto uživaš dok ga gledaš što nije slučaj sa ovom dvojicom.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (haren, 26. novembar 2019 11:21)

Ma prosto uzivam da gledam 90% poena koji su as, servis viner ili volej posle riterna. To sto Rodzer igra atraktivno ne znaci da je zanimljiviji od Novaka ili Nadala jer se mnoooooogo vise oslanja na dobar servis od njih dvojice, a serviseri su najdosadniji za gledanje.

The

pre 4 godine

Novak neće prestići ni Nadala, Nadal je od njega stariji nepunu godina a izgleda kao div, u novu sezonu ulazi potpuno oporavljen i odmoran, a to što vi mislite da je Novak u "naponu snage", kao da ne znate da i Novak već ima 33 godine i da već gubi od momaka koji su od njega 10-11 godina mlađi. Novak na terenu deluje kao suvarak. Nikad nije igrao defanzivniji tenis, a to je znak nemoći: samo vi udarajte, ja ću sve da vraćam, ne može to večno.

Hmmm

pre 4 godine

20/20/20

Izvini, a po cemu je to Novak najkompletniji? Ima 9 razlicitih Mastersa? Ima i Federer 8 razlicitih Mastersa. 4 GS imaju sva trojica. Zlatnu OI madalju u singlu ima samo Rafa, a u dublu Federer i Rafa. DC imaju svi. Federer ima neke svoje rekorde. Rafa ima svoje. Novak ima svoje. Taj 1 Masters vise i H2H ga cine najkompletnijim i daleko ispred ove dvojice?

Hmmm

pre 4 godine

Max
Tacno se vidi po tvom komentaru da ne pratis tenis. Mozes slobodno da proveris na zvanicnom sajtu ATP Masters, Federer i Rafa imaju Hamburg, a Novak ne. Tako da, Federeru fali jos 1 da ima 9 razlicitih Mastersa. Inace, Hamburg je bio Masters kada se zavrsni Masters turnir igrao u Sangaju. Kada su promenili lokaciju, zavrsni presao u London, Sangaj je dobio titulu Mastersa, a Hamburg izgubio. U vreme kada su Federer i Rafa trijumfofali na tom turniru, bio je Masters. Mozes usput da izbrojis ko ima najvise razlicitih Mastersa i da ne zivis vise u uverenju da je to Novak.

20/20/20

pre 4 godine

Iako je Novak najkompletniji i ima bolji međusobni skor sa obojicom, verovatno bi najpravednije bilo da sva trojica imaju po 20 komada.

vladimir

pre 4 godine

On priča o njima kao da su mu deca.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Malkom, 26. novembar 2019 10:51

Federer je dobar covek samo nasi ljudi to ne zele da vide.
Izjava o Novaku posle onako izgubljenog finala Vimbldona i iskrene reci,to moze samo Federer.

činjenica

pre 4 godine

Džaba se trude Novakovi naijači ,jer iduće godine biće iznenađenja ,a najviše se upravo oni nervirati ,jer imNovak neće osvojiti ono što su oni zacvrtali.

činjenica

pre 4 godine

Džaba se trude Novakovi naijači ,jer iduće godine biće iznenađenja ,a najviše se upravo oni nervirati ,jer imNovak neće osvojiti ono što su oni zacvrtali.

Ninamandarina

pre 4 godine

Nisam sigurna da mu neće smetati, pošto je logično da ga Nadal bar stigne već sledeće sezone, a nadam se da Novak može obojicu da stigne i prestigne u narednih nekoliko sezona, naravno ako bude zdrav i ako mu se bude ogralo kako on ume.

Milan_PT

pre 4 godine

Naravno da će izjaviti ovako nešto u trenutku kad je svima očigledno da će u roku od godinu-dve biti oboreni jedini njegovi bitni rekordi nad preostalom dvojicom: broj GSa i broj nedelja kao No1, te da će na GOAT listi zauzeti izvrsno treće mesto. Nije slep i to može da vidi u zadnje 2 godine, otkako je uzeo svoj zadnji GS. Odtada je Novak uzeo 4, a Rafa 3 GSa, a on samo jednu veliku titulu - Majami ove godine. Zadnji put je bio No1 pre godinu i po dana, sa vrlo malom šansom da se ikad vrati.
Dakle, samo je pitanje koliko će njegovih rekorda biti oboreni i kad. Neki će sigurno preživeti, ali nijedan od njih neće biti od 3 bitna...

Više od igre

pre 4 godine

Dakle, samo je pitanje koliko će njegovih rekorda biti oboreni i kad. Neki će sigurno preživeti, ali nijedan od njih neće biti od 3 bitna...
(Milan_PT, 26. novembar 2019 13:46)

Mož' da bidne, al ne mora da znači.
Treba biti malo oprezniji sa prognozama, pogotovu kad je Novak u pitanju.
Jedino za šta postoji veoma realna mogućnost je da Nadal sledeće godine stigne Federera u broju GS turnira, sve ostalo su čiste špekulacije.
Gubi se iz vida, da mladi igrači neće sedeti skrštenih ruku i da stara garda ima sve više problema sa njima i nije daleko dan kad će neko od njih uzeti GS.
Priča o Mastersima je odavno prežvakana i svodi se na to da se osvajanje ovih turnira potencira kao nešto posebno bitno, jer eto Novak ima sve sadašnje masterse, a to pojedinima znači više, nego leba da jedu.
Činjenice ipak govore da je sve Masterse svog vremena imao još Lendl, Lejver ima najviše različitih, a Nadal je osvojio najviše Mastersa ukupno.
Četiri u nizu u jednoj sezoni ima samo Lejver i Štefi Graf kod žena.
To nije nebitno jer osvojiti u samo mesec dana RG i WB, je jedno od najvećih dostignuća u tenisu, a ti vidi ko od velike trojke to jedini nije uspeo.
O broju Dejvis Kup titula i zlatnih olimpijskih medalja koje ima pomenuti Nadal, da ne pričamo.
A što se tiče obaranja rekorda, još 2016-e, bila je ova razlika između Novaka i Rogera u broju osvojenih GS, ali gle čuda ona je ista i danas.
Nije loše za jednog teniskog penzosa od skoro 4 banke.
Zato prvo skoči, pa reci hop...

Hmmm

pre 4 godine

Milan_PT
Ne izvlaci iz konteksta, na orvom mestu. Pise lepo da mu treba 1 da ima 9 razlicitih Mastersa, a ne od postojecih, trenutno. Poenta price je, da ima 8 razlicitih Mastersa, ako je to uopste bitno. Ne mozes mu to oduzeti, time sto ces pisati trenutno. Takodje, baci pogled i videces, da postoji neko ko ima 11 razlicitih Mastersa. Nemoj me smarati da moram da ti prevodim sta pise. Procitaj ceo tekst i ne izvlaci iz konteksta ono sto ti odgovara. Pricamo o ukopnoj karijeri sta ko ima, a Federer neminovno ima 8 razlicitih Mastersa, trenutnih, ili ne, ima ih.

Hmmm

pre 4 godine

Milan_PT
Zao mi je, ali ja ne mogu da uzvratim i da kazem, da bi u bilo kom trenutku bilo zanimljivo pricati sa tobom. A sto se tice ubacivanja, ti si se nicim izazvan ubacio u razgovor, a sada sve vreme polemises o tome sto ja napisah i rasclanjavas jednu recenicu na hiljadu delova, ne bi li dobio priznjanje da si u pravu. Sve vreme ti je opravdanje da ja napisah to i to, sto je izmedju ostalog tacno, dakle nije nesto sto je izmisljeno. Ima sve nabrojano, ne samo on nego i ostala dvojica. Pa sada mozemo da zavrsimo ovaj razgovor koji nigde ne vodi vec se samo vrtimo u krug. Ne mozes da dokazes da nema 8 razlicitih, osim da ima 7 POSTOJECIH, sto je bitno za tebe. Aj vozdra prijatelju i ne tupi vise svega ti. Ako nemas sta novo da kazes ne vrti istu pricu. Ostajem pri svom stavu, pokysavas da manipulises i dokazes da si superioran, ali nisi. Ovde na ovoj vesti jesi, zato tako i pises, zbog pluseva i odredjenih komentatora. Na vest o Federeru pises drugacije. Treba ti potvrda okoline da bi sebi dokazao da vredis. Prema tome, znajuci sve to o tebi, ne mogu nikako reci da si ti osoba sa kojom je zanimljivo komunicirati. Hvala lepo i zbogom...

CroFed

pre 4 godine

Osobno smatram da bi mu bilo draže da njegov rekord sruši Rafa a ne Novak. S španjolskim Bikom je uvijek imao "prisan" odnos pun uzajamnog poštovanja, dok je s Novakom htjeli to ili ne priznati i nekih "trzavica" bilo. Ima doduše ogromno poštovanje prema obojici i ne znam zašto ne prizna da mu je zadnjih 7-8 godina najteži rival Novak, a ne Rafa.

Hmmm

pre 4 godine

Slavisa stimugic
Internet ocigledno imas, zar ne? Onda lepo ukucaj ATP MASTERS titule. Da brojis, nadam se da znas. Videces i bivse tenisere koji vise ne igraju. Onda brojis koliko ko ima razlicitih Mastersa. Sve crno na belo. Nisam ja ti da moram da lazem i da povecavam i izmisljam rekorde, a nekome smanjujem i izbacujem zato sto mi tako trenutno treba. Sve ovo sto ja pisem, ti lepo mozes da proveris. Ima 8 razlicitih, a nikada nije pobidio u MC I RIMU, to je tacno. Sto po tvojoj logici znaci, da Lejver nema 11 razlicitih, jer nije igrao u eri Novaka, pa nema postojece Masterse, a oni koje je on osvajao se ne racunaju. Proveris sve moje tvrdnje, od one da je Hamburg bio Masters, kada se u Sangaju igrao zavrsni Masters. Pa kada je zavrsni presao u London, Sangaj dobio titulu Mastersa, a Hsmburg izgubio. Da su Federer i Rafa osvojili Hamburg. Sve to lepo proveri, pa onda dodji ovde da mi kazes kako lazem. Nije to bilo bas tako davno, jeste da tada nisi pratio tenis, ali opet...

Max

pre 4 godine

Hmmm, 26. novembar 2019 12:23)

Federeru nedostaju dva mastersa, Rim i Monte Carlo, a Nadalu tri, Sangaj, Pariz, Majami ali i zavrsni masters u Londonu ili prethodno u Sangaju. Nadal ima samo jedan osvojen turnir u dvorani.

Hmmm

pre 4 godine

Milan_PT
Zanimljivo... Ti si koliko se meni cini, komentario moj komentar, a ja ti kazem da ne izvlacis iz konteksta, sto se mene tice, a sto se drugih komentatora tice, to vidi sa njima. Posto si ti isekao moj komentar, u jednom slucaju i napisao da Federer nema 8 razlicitih, vec 7 postojecih. Ja ti kazem da ima i da procitas ceo MOJ komentar. Ne manipulisi prijatelju, pa bar ovde ima sve crno na belo, vidi se sta si komentarisao i zbog cega ti to napisah. Sada ocekujem da napises, kako ti uopste nisi pisao nista do sada. Cim ti neko kaze nesto sto jeste, ti odmah pocnes da menjas temu i pravis se da ne znas o cemu prica.

Hmmm

pre 4 godine

Milan_PT
Pa sada... Koliko moze biti kompletan igrac, koji za 10 godina svoje karijere nije naucio da igra na mrezi, voleje i smec? Federer moze da igra i defanzivnu igru, samo sto on to izbegava kada ne mora i namece svoj stil igre, ako mora igrace i to. Cinjenica je isto tako, da Novak u svojoj karijeri nema mnogo vise titula na sljaci od Federera, pricamo o najvecim titulama, Masters i GS. Ima ih 10, a Federer 8. Poenta price, a ti si se uhvatio za Masterse, je da svaki od njih ima svoje rekorde, da ni za jednog ne mozes reci da je najkompletniji. To je onaj prvi komentar, koji ti, a ni drugi nisu razumeli, ili si razumeo kako tebi odgovara. Pa se neko uhvatio da Federer nema 8 razlicitih Mastersa, a ti se zalepio za to. Jedan ima vise Mastersa, drugi GS, neko je na sljaci najbolji, neko na travi, neko beton... Poenta komentara jeste, nije Novak najkompletniji od njih 3. Eto, hvala lepo i citaj komentare sa razumevanjem, ako pak neki komentar ne razumes, onda preskoci. Ako pak ne mozes da preskocis, onda uvek imaj u vidu, da ono sto je neko napisao i ono sto si ti shvatio da pise, mogu biti 2 potpuno razlicite stvari. Bitno, ja kao i ti mogu da napisem sta hocu, a posto se ne obratih tebi, onda nema potrebe da se mesas u tudji razgovor, a onda da se pravis pametan kako to niko nije pominjao. Ako se vec mesas, onda pazljivo citaj sve.

Hmmm

pre 4 godine

Milan_PT
HAHAHAHA taman se oslobodismo Mastersa, ti se opet vrati na to. Hoces li opet reci kako ja potenciram razlicite Masterse? 🤔🤔🤔 Dakle, nadji moj komentar u kome pise da Feder ima Rim i MC. Nadji moj komentar u kome pise da Federer ima 8 postojecih Mastersa i gde ja ubedjujem nekoga u to. U mom komentaru pise, da Federer ima 8 razlicitih Mastersa, a nigde nema termin koji odredjuje vreme,sadasnji, ili bivsi. U mom komentaru, pise da on ima Hamburg i bla, bla... da se ne ponavljam, mozes da procitas. Lejver ima 11 razlicitih, sto po tvojim kriterijumima znaci, da oni ne vaze, jer nisu sadasnji, samo sadasnji se racunaju, ostali otpadaju. Sada ces reci, kako se uhvatih razlicitih Mastersa ponovo... Pa ces onda preci na nesto drugo, pa se opet vratiti na Masterse... Istina, od svih komentatora ovde, ti si jedini sa kojim ne zelim da razgovaram. Glumis finocu,a nisi fin. Glumis kulturu, a veoma si nekulturan. Prevrtljiv. Manipulativan. Bezobrazan. Prost kada izgubis kontrolu. Izbegavam tvoje komentare kada ih vidim, ali posto si se sam ubacio u pricu ne mogu te ostaviti bez odgovora. Ipak, sto se mene tice, ovo je moj msksimum kada si ti u pitanju. Jednostavno ne mogu da razgovaram sa osobom koja namerno manipulise, kako bi sebi dokazao superiornost.

Milan_PT

pre 4 godine

Milan_PT
Ne izvlaci iz konteksta, na orvom mestu. Pise lepo da mu treba 1 da ima 9 razlicitih Mastersa, a ne od postojecih, trenutno. Poenta price je, da ima 8 razlicitih Mastersa, ako je to uopste bitno. Ne mozes mu to oduzeti, time sto ces pisati trenutno. Takodje, baci pogled i videces, da postoji neko ko ima 11 razlicitih Mastersa. Nemoj me smarati da moram da ti prevodim sta pise. Procitaj ceo tekst i ne izvlaci iz konteksta ono sto ti odgovara. Pricamo o ukopnoj karijeri sta ko ima, a Federer neminovno ima 8 razlicitih Mastersa, trenutnih, ili ne, ima ih.
(Hmmm)

Ništa ja ne izvlačim iz konteksta, već samo citiram:

Hmmm,
Federeru nedostaju dva mastersa, Rim i Monte Carlo, a Nadalu tri, Sangaj, Pariz, Majami ali i zavrsni masters u Londonu ili prethodno u Sangaju. Nadal ima samo jedan osvojen turnir u dvorani.
(Max)

Iako je Novak najkompletniji i ima bolji međusobni skor sa obojicom, verovatno bi najpravednije bilo da sva trojica imaju po 20 komada.
(20/20/20)

20/20/20
Izvini, a po cemu je to Novak najkompletniji? Ima 9 razlicitih Mastersa? Ima i Federer 8 razlicitih Mastersa.
....
(Hmmm)

Niko drugi nije ni pomenuo 9 različitih mastersa, ali si Ti utrčao sa pričom o njima, kao i o dublu sa OI, koje takođe niko nije pominjao.
Pročitaj šta je ko pisao, pa ćeš shvatiti. Verovatno.
Ostaje činjenica da Novak ima svih 9 Mastersa, a Federer 7+1, a što si se zakačio na te različite Masterse, Bog zna...

Stanimal

pre 4 godine

98,4% da ga Rafa i Novak zaobilaze u Gren Slemovima. Prije 2 godine je to izgledalo kao nemoguca misija. Al su onda Srbin i Spanac zaredali sa 7 uzatopnih Gren Slemova !! Pre dve godine se cinilo da Rafu i Novaka polako izdaje tjelo, al su onda njih dvojica momentalno demantovali tu teoriju. Kako se trenutno cini, Rafa i Novak u sebi imaju jos sigurne 2-3 sezone vrhunskog tenisa, sto je i vise nego dovoljno vremena da zaobidju Svajcarca. Treba napomenuti, nakon Australije 2018 poredak je izgledao 20-16-12, sada je vec 20-19-16. Nenormalnom brzinom se topi Svajcarceva prednost.

DukiNS

pre 4 godine

Realno je da ga Rafa sustigne a možda i prestigne po broju Slemova ove godine. Isto tako je realno da ga Novak prestigne po broju nedelja na prvom mestu, negde u 2021oj. Bilo bi lepo da Novak stigne i do brojke 20, ali biće prilično teško. Neka osvoji jedan ili dva Slema ove godine i OI u Tokiju i puna kapa.

Milan_PT

pre 4 godine

Max
Tacno se vidi po tvom komentaru da ne pratis tenis. Mozes slobodno da proveris na zvanicnom sajtu ATP Masters, Federer i Rafa imaju Hamburg, a Novak ne. Tako da, Federeru fali jos 1 da ima 9 razlicitih Mastersa.
....
(Hmmm, 26. novembar 2019 12:55)

Tačno. Od postojećih 9 mastersa, Novak ima 9, a Federer 7.

Demar Derosan

pre 4 godine

Gospodski izneti stavovi. Nacin na koji igra, komunicira sa javnoscu i odnos prema navijacima se jednostavno ne uce. To je dar, koji se ili ima ili nema. Fedu kapa dole.

slaviša šmigič

pre 4 godine

Tacno se vidi po tvom komentaru da ne pratis tenis. Mozes slobodno da proveris na zvanicnom sajtu ATP Masters, Federer i Rafa imaju Hamburg, a Novak ne. Tako da, Federeru fali jos 1 da ima 9 razlicitih Mastersa. Inace, Hamburg je bio Masters kada se zavrsni Masters turnir igrao u Sangaju. Kada su promenili lokaciju, zavrsni presao u London, Sangaj je dobio titulu Mastersa, a Hamburg izgubio. U vreme kada su Federer i Rafa trijumfofali na tom turniru, bio je Masters. Mozes usput da izbrojis ko ima najvise razlicitih Mastersa i da ne zivis vise u uverenju da je to Novak.
(Hmmm, 26. novembar 2019 12:55)
zašto lažeš sebe a voleo bi tako,da cti poveruju i drugi pogledaj dobro i videčeš kako mu fale 2.mastersa a nadalu recimo fali,da osvoji ovaj na kojemu igra samo top 8.igrača kao i masters Novaku recimo fali još jedan masters kako bi osvojio barem 2 puta svaki masters.Tako,da je Novak jedini teniser u istoriji sa zlatnim mastersom ili drugim rečima igrač koji je jedini u istoriji uzeo baš sve masterse.nikome to nije pošlo za rukom a 4.u nizu takodjer nije uspeo niko sem Novaka na 3.različite podloge.Sem u ženskoj konkurenciji.

Milan_PT

pre 4 godine

Glumis finocu,a nisi fin. Glumis kulturu, a veoma si nekulturan. Prevrtljiv. Manipulativan. Bezobrazan. Prost kada izgubis kontrolu. Izbegavam tvoje komentare kada ih vidim, ali posto si se sam ubacio u pricu ne mogu te ostaviti...
(Hmmm, 26. novembar 2019 16:49)

Dragi prijatelju, ne glumim finoću jer nisam zainteresovan za Tebe nikakvom smislu. Samo se trudim da na Tvoje laži i bezobrazluke ostanem pristojan, jer je to, između ostalog, i pravilo na B92. Što se tiče nekulture vidi se ko je takav na osnovu gornjeg citata. Ovo da sam bezobrazan i prost kad izgubim kontrolu uopšte ne zaslužuje nikakvo objašnjenje. Manipulativan? A šta mogu "manipulacijom" na ovom forumu da dobijem od Tebe ili bilo kog drugog? Da Te konvertujem od navijača Federera u navijača Novaka? Smešno-žalosna tvrdnja. Nema toga ko će u 1500 slova uspeti i 1% od toga. Daj Bože da imam takvu moć pa da pomognem onim silnim pacijentima u Lazi.
Kažeš da izbegavaš moje komentare i da se ja ubacujem u Tvoje. Čoveče, prestani da stalno menjaš nickove, pa Te neću komentarisati. Kako sam na osnovu Tvog novog nicka mogao znati o kome se radi? Sad sam i vidovit? Tek na osnovu izvrtanja teza, lažnih optužbi i 3-4 posta kasnije, shvatio da se o Tebi radi. Mada moram biti iskren, na osnovu besmislenosti Tvoje tvrdnje da je 8 Rodžerovih Mastersa naspram 9 Novakovih, dokaz da je Rodžer kompletniji igrač od Novaka, da sam posumnjao u jednom trenu da se o Tebi radi. Ali rekoh, nemoguće da opet isti ovako lupeta...

slaviša šmigič

pre 4 godine

Smetalo sigurno,da to neče javno reči ali mora pošto zna,da ga je Nadal stigao a novak je blizu,sigurno je da bi mu smetalo jer je želeo,da bude upančen kao igrač sa najviše grand slemova.uostalom svi se bore,da osvoje najviše grand slemova kao i mastersa.

Milan_PT

pre 4 godine

Dragi @Hmmm,

to Tvoje spinovanje, kao i obično, kad ih objaviš pod nekim drugim nickom, nikad ne prođe. Sve se videlo u mom prethodnom postu. Skratio sam Tvoj komentar, ne zato da bih nešto bitno izostavio, već zato što mi je komentar ograničen na 1500 znakova, pa ne bi stao u celosti. Tako da svako može da vidi ko se zakačio na "različite Masterse", ko je ubacivao i dubl sa OI i druge stvari. Samo Ti. Pričaš nam o Hamburgu, ali postoje još 15-ak i drugih gradova gde je nekad bilo Mastersa 1000. Kao što rekoh, lepo što je Federer stigao da ga osvoji dok ga nisu degradirali u ATP500, ali to uošte ne menja činjenicu da Federer za više od 20 godina profesionalne karijere nije uspeo da osvoji nijedan Rim i nijedan MC, a mogao je i to desetinama puta.
Ali opet, rekoh, nema veze ima 7 od 9 postojećih, + taj više nepostojeći, sve je to lepo, ali nema nikakve veze se tekstom. Neko je rekao da je Novak kompletniji igrač od Federera, a možda pritom uopšte nije ni mislio na osvojene titule, već na neke aspekte igre, a Ti si se primio na to i počeo da tvrdiš da je on skoro dobar kao Novak u osvajanju Mastersa.
Ako Ti i dalje nije jasno o čemu si sam od sebe započeo priču, ja Ti tu ne mogu pomoći...

Milan_PT

pre 4 godine

To nije nebitno jer osvojiti u samo mesec dana RG i WB, je jedno od najvećih dostignuća u tenisu, a ti vidi ko od velike trojke to jedini nije uspeo.
O broju Dejvis Kup titula i zlatnih olimpijskih medalja koje ima pomenuti Nadal, da ne pričamo.
A što se tiče obaranja rekorda, još 2016-e, bila je ova razlika između Novaka i Rogera u broju osvojenih GS, ali gle čuda ona je ista i danas.
Nije loše za jednog teniskog penzosa od skoro 4 banke.
Zato prvo skoči, pa reci hop...
(Više od igre)

Hm, interesantne si argumente u korist Federera izneo. O tome se može diskutovati, jer su uglavnom istinite. 2016 je odnos u GS bio 17:12, a sad je 20:16. Ok, mala korekcija.
Da je najveće dostignuće u tenisu osvojiti iste godine RG i WB, to prvi put čujem. Isto tako mogu da utvrdim da je Novakov uspeh na RG bolji od Rodžerovog, jer je on jedini aktivni teniser koji je pobedio Rafu na RG. Obe tvrdnje su u istom rangu važnosti.
Uspehe u DC ne mogu računati kao jako bitne, jer to umnogome zavisi od saigrača. Srbija je uzela DC onda kad je imala praktično 2 Top10 igrača i odličnog dubl igrača. Sad nema šanse.
Moje procene su izvedene na osnovu ekstrapolacije prethodnih godina. Federerov jedini uspeh u zadnjih par godina je osvajanje Majamija, a Novak 4 GSa. Niko ne spori da je Federerov nivo tenisa i dalje zavidan, ali samo na tren. Za GS se mora odigrati 3-4 odlična meča u nizu, a tu se već pita biologija.
Zato pretpostavljam da Federer neće znatnije poboljšati svoj konto...

Milan_PT

pre 4 godine

Max
Tacno se vidi po tvom komentaru da ne pratis tenis. Mozes slobodno da proveris na zvanicnom sajtu ATP Masters, Federer i Rafa imaju Hamburg, a Novak ne. Tako da, Federeru fali jos 1 da ima 9 razlicitih Mastersa. Inace, Hamburg je bio Masters kada se zavrsni Masters turnir igrao u Sangaju. Kada su promenili lokaciju, zavrsni presao u London, Sangaj je dobio titulu Mastersa, a Hamburg izgubio. U vreme kada su Federer i Rafa trijumfofali na tom turniru, bio je Masters. Mozes usput da izbrojis ko ima najvise razlicitih Mastersa i da ne zivis vise u uverenju da je to Novak.
(Hmmm, 26. novembar 2019 12:55)

Čovek prati tenis i istinu kaže: "Federeru nedostaju dva mastersa, Rim i Monte Carlo" i to je istina. To što on ima i Hamburg, koji već 10 godina nije deo Masters serije, to je lepo za njega. Ali @Max je ukazao na činjenicu da Federer nije uzeo nijedan Rim, a on je u Masters seriji već 50 godina, kao ni Monte Karlo, koji je u Masters 1000 već 49 godina. O tome se radi, nisu to neki novi Mastersi, niti neki Mastersi koji su prestali da to budu pre 10 godina, pa da mu neko zamera. Radi se o 2 Mastersa koji su stariji od Federera i on nije uspeo da ih osvoji.
A Novak jeste. Samo to i ništa više...

Masha

pre 4 godine

Federer je javno izjavio da ako njegova deca budu htela da se profesionalno bave tenisom da ce ih definitivno poslati u akademiju Rafaela Nadala. To dovoljno govori. Ukoliko zeli odrzati psihicku ravnotezu, naravno da mora da prihvati tu mogucnost kao izvesnu da ce ga obojica mozda prevazici prema brojkama. Mislim, to svako normalan radi: ako vidis da ti se konkurent priblizava i mozda bude bolji ili mocniji od tebe, pa neces valjda biti besan, vec moras prihvatiti to kao mogucnost i sa tim ziveti. Ako to ne uradis onda si puko. Svako normalan tako radi. On mora da ih postuje, u najmanju ruku zbog brojki, i to i radi. Ali mi volimo da svoje emocije projektujemo na druge. Medjutim, postoji visi nivo odgovora na izazove koji mnogima ne pada na pamet.

Milan_PT

pre 4 godine

@Hmmm, kao i obično, počneš da odgovaraš nekome na nepostojeću temu (različiti Mastersi), onda na istinite činjenice (Federer nema 2 trenutna Mastersa: Rim i Monte Karlo) počneš da ubeđuješ sve druge da su nepismeni i glupi, jer ne shvataju da su Hamburg, kao i dubl na OI važniji od svega, a pritom uporno zanemaruješ činjenicu da NĐ ima svih 9 trenutno važećih Mastersa, a Federer 7 takvih + Hamburg.
Da li shvataš da je 9 uvek veće od 8, pa ma kako stigao do tih 8?
A onda udariš priču o Rod Lejveru, a pričalo se o Novaku i Rodžeru, i o drugih 15-ak sad već nepostojećih Mastersa, kao da će to promeniti činjenicu da je 9>8.
A što je najgore, sam si potegao priču o tim Mastersima. Apsolutno nejasno...

max

pre 4 godine

Sta reci? Bice interensantno sledece sezone. Videcemo, kako ce da posluzi zdravlje trojku. Videcemo, koliko ko moze da doda gas. Videcemo, kako ce da igraju mladji. Nista se ne zna. Nadal bi mozda mogao najmanje da se izjednaci u GS sa Federerom. Nole bi mogao da im se priblizi jos vise. Ali opet, u sportu se nikada nista ne zna jer sportisti nisu masine, i moze doci ne daj boze do nezeljene povrede ili neplaniranog losijeg psihofizickozdravstvenog dana. Takodje mladji mogu da dodaju jos jaci gas sledece sezone i osvoje neki GS. Videcemo, nezahvalno je bilo sta prognozirati. Dugacka je godina a ipak su to ljudi od krvi i mesa a ne masine.

lignjoslav

pre 4 godine

@vladimir
Nije da ne zele to da vide, vec postojala je određena medijska propaganda gde je on prikazan kao negativac...čak mislim da i njegov i Novakov odnos je bio hladan, ne zbog rivalstva, vec iz suštinskog nepoznavanja.
Mi smo sudili Federeru prema postupcima njegovih navijača koji su cele Novakove karijere bili neko ko mu je aplaudirao na dvostruke greske (nešto što se ne radi) i pokusavao na razne nacine da ga izbaci iz ravnoteze.
Mislim da na Lejver kupu kada si prvi put zaista proveli nekoliko dana zajedno, tek tada njihov odnos postao iskreniji i otvoreniji.
Apsurd je što njihovi ostrašćeni navijači i dalje imaju negativmo mišljenje o ovom drugom.
Ja bi rekao da su sva trojica (i Nadal) fantasticni likovi, koji u zaru borbe mogu da izgovore nešto nekorektno, ali gotovo svaki put je to nešto što novinari izvuku iz konteksta, ili samim pitanjem isprovociraju takav odgovor.
Suštinski njihov odnos je trenutno dobar...moj kum je rekao da je to što su im se žene isto lepo složile na tom Lejver kipu (ko se seca onih nasmejanih fotki Mirke i Jelene :D )...ko ce ga znati.
Ali svakako su izjave poslednjih godinu i po daleko pozitivnije.

Milan_PT

pre 4 godine

@Hmmm, da nisi previše patetičan u vezi sa Federerom, bilo bi čak i interesantno pričati s Tobom.
Shvati već jednom: Ti si uleteo sa pričom o različitim Mastersima i to kao odgovor na post @20/20/20 koji je rekao da iako je Novak najkompletniji, da bi bilo najpoštenije da na kraju sva trojica imaju po 20 GS. Onda Ti uskačeš sa besmislenom činjenicom da RF ima 8 Mastersa. Zašto je besmisleno? Zato što svi znaju da ih Novak ima 9 i nikome nije jasno zašto navodiš tu činjenicu kao dokaz Federerove nadmoćnosti?!
A kad Ti neko ukaže na besmislenost takvog argumenta, onda počinješ da vređaš komentatore i da ih optužuješ za zamenu teza. Kad Ti neko ukaže na nedoslednost Tvojih tvrdnji i to jednostavnim citiranjem, onda ga pokušavaš ubediti da nije shvatio citirano i da uopšte nije trebao da se Tebi obraća, zaboravljajući da si Ti prvi upao u jedan bezazlen komentar @20/20/20.
Ovakvu nedoslednost u tvrdnjama odavno nisam video. Kao da komentare pišu različite osobe ili jedna ista osoba neverovatno kratkog pamćenja...

Saci

pre 4 godine

Hmmm Hamburg je masters na sljaci koji se preselio u Madrid isto na sljaci,a Madrid masters u dvorani koji se tada igrao preselio u Sangaj.A zavrsni masters se iz Sangaja preselio u London.Znaci nema 7+1 Federer nego je osvojeni Hamburg u stvari sadasnji Madrid,isto vazi i za Nadala.

Marija

pre 4 godine

@Masha je izvrsno objasnila, svaka čast.

Federeru jeste teško palo kad se prvi put osetio ugroženo, tu nema sumnje. Svi i danas pamtimo koliko je plakao na dodeli trofeja AO 2009. Od tada je prošlo mnogo vremena, naučio je da gubi, navikao se na konstantno prisustvo ove dvojice u samom vrhu, i počeo da neguje sve bolje odnose s njima kako je vreme odmicalo. Ni Rafa ni Nole nisu juče krenuli da prete njegovim rekordima (pa da on sad ne može da se opasulji), već mu se približavaju postepeno godinama. Bilo bi potpuno suludo da se do sad nije pomirio sa realnom mogućnošću da ga prestignu. Ne znam zbog čega ovde mnogi doživljavaju Federera kao, maltene, osobu sa poremećajem ličnosti, koja živi u poricanju godinama i oseća nekontrolisani prezir prema konkurenciji. Iako Rodžera odavno bije glas da teško prihvata poraz, mislim da ovo sad već prelazi u projekciju samih navijača. Njih trojica su trenutno u dobrim kolegijalnim odnosima; iako svako želi da bude najuspešniji i najbolji, male su šanse da ijedan od njih izjavi nešto čime će uvrediti nekog od preostale dvojice. Rafa je Rodžeru draži nego Nole, to je opšte poznato, tako da bi on sigurno intimno više voleo da (ako već neko mora) on bude taj koji će ga prestići. Baš me interesuje kako će se Nadal ponašati ako obori GS rekord, da li će prestati da govori kako je Federer GOAT, ili će u medijima umanjiti svoj uspeh zbog dobrih odnosa sa Federerom. Federer će mu sportski i prijateljski čestitati, u to ne sumnjam ni malo.

Milan_PT

pre 4 godine

Hmmm Hamburg je masters na sljaci koji se preselio u Madrid isto na sljaci,a Madrid masters u dvorani koji se tada igrao preselio u Sangaj.A zavrsni masters se iz Sangaja preselio u London.Znaci nema 7+1 Federer nego je osvojeni Hamburg u stvari sadasnji Madrid,isto vazi i za Nadala.
(Saci, 28. novembar 2019 09:37)

Mislim da si delimično u pravu. Šangaj je, po meni, pravi naslednik Hamburga. Te 2009. je doneseno nekoliko odluka:
1) Monte Karlo je ostao u Seriji Masters 1000, ali je prestao da bude obavezan.
2) Šangaj je prestao da bude ATP Finals (tad se to zvalo Tennis Masters Cup) i postao je deo Masters 1000.
3) Madrid je tad prešao sa tvrde podloge u dvorani na šljaku napolju, a Šangaj je startovao u seriji kao takmičenje na otvorenom, iako je kao završni turnir bio dvoranskog tipa (imaju pokretni krov, koji je ranije bio stalno navučen).
4) Hamburg je prešao u ATP500.

Tu je napravljeno više različitih izmena između ova 3 turnira. Madrid je promenio podlogu, a Šangaj i Hamburg kategoriju. Ako se gleda podloga, Madrid jeste preuzeo šljaku od Hamburga, ali ako se gleda kategorija, onda je Šangaj zamenio Hamburg u seriji Masters 1000.
Obično se ovi turniri broje kao nezavisni, bez obzira na izmene...