Fudbal 41

Subota, 16.11.2019.

16:08

Tumbaković: Očekivao sam više, ali ima pomaka u reprezentaciji Srbije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je da "ima nekog pomaka" u nacionalnom timu iako su minimalne šanse za plasman na EP.

Tumbakoviæ: Oèekivao sam više, ali ima pomaka u reprezentaciji Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Nowitzki

pre 4 godine

Dragi komentatori i ljubitelji fudbala,

reprezentacija Srbije je po trzisnoj vrednosti medju 10-tak reprezentacija u Evropi. To je cinjenica broj 1. Cinjenica broj 2:- imamo mnogo menadzera koji se uplicu u rad FSS. Svakom je jasno i zbog cega. Pored malina, Srbija moze da se pohvali i dobrom izvozu fudbalera. To je izvozna grana oko koje se vrti dosta novca. Cinjenica broj 3:- srpskim fudbalerima nedostaje neophodni patriotizam (ljubav prema domovini). Kao primer za ovo je ponasanje Filipa Kostica (koga veoma cenim kao fudbalera) nakon utakmice sa Ukrajinom. Covek se smeje i zeza sa Konopljankom (ako se tako pravilno izgovara). A mi pukli 0:5!!! Ali, sve to nema veze, bice bolje 2036.

U svakom slucaju, ja ostajem navijac srpske reprezentacije. Ne mogu oni da budu toliko losi, koliko ja mogu da navijam za njih:-). Neka nam je sa srecom danas i da se (najverovatnije) oprostimo od plasmana na EP sa pobedom protiv jakog protivnika. Svako dobro!

Zoran Madic

pre 4 godine

Video sam ovo pa sam pomislio kad svi komentarisu valjda i ja kao trener u usponu mogu da komentarisem!
Vidi se da gospodin Tumbakovic zeli da igra igru sa dosta poseda, dodavanja i proigravanja, sto mi se jako svidja, ali nasa ekipa tako ne moze da igra...
Nije ovo Barselona sa Xavijem i Iniestom u sredini, Messijem i Neymarom po krilima...
Treba igrati na brzinu, i centarsuteve, time umarati protivnika tokom prvog poluvremena, a zatim u periodu od 45 do 60 minuta uvoditi Jovica u paru sa Mitrovicem, to bi bila dobitna kombinacija za nase, i uz malo srece na taj nacin bi se cak i mogao osvojiti euro, jer za to imamo kvaliteta.
Po meni prvih 11, 4-2-3-1
Rajkovic
Kostic(ajntraht) Pavlovic(Partizan) Milenkovic(fjorentina) Lazovic(Verona)
Maksimovic(Hetafe) Milivojevic(Palas)
Markovic(Partizan) Tadic(Ajax) Radonjic(Marsej)
Mitrovic(Fulam)
Po bokovima bi bili prebrzi i tako ulazili u sanse, igra bi bila slicna Liverpulovoj...
Pozdrav, i laku noc

Srle

pre 4 godine

Evo ovako... Mile upitao koga bi to Klopp ili Pep stavili da igraju? Uopšte nije poenta da igrači koji manje vise stalno igraju su naši najbolji igrači i mi boljih nemamo. Ali ja bih molio sve naše navijače sutra, na stadionu ili na TVu da primijete jednu činjenicu. Dakle ko god da igra, postoje najjednostavnije osnove modernog fudbala. Linije, koje su god (npr. 3-5-2) moraju biti uvijek skupa. Dakle 10-15 metara maksimum između linija. Ako se igra visoki pressing (koji nama ne leži ali eto) onda napadači vrše pritisak na loptu a sredina terena je nekih 10-15 metara iza njih a odbrana na 40-50 od svog gola, dakle na centru. I obratno. Ako se branimo dublje, odbrana naša na 15-20 m od svog gola, srednja linija 15 metara ispred i napadači na centru. Ja nijednu reprezentaciju na svijetu, od najboljih do onih poluamatera nisam vidio da ostavljaju toliko prostora između linija. Eh, ako to naši igrači neće (jer u protivnom ne bi igrali u nekim boljim evropskim klubovima) , onda im se zahvaliti i naći one koji možda manje znaju ali će ispoštovati i grb i trenera i navijače i na kraju krajeva svoje saigrače. I to je samo početak, one osnove koje ja kao bivši amaterski fudbaler i amaterski trener vidim na svakoj utakmici. Ne vjerujem da naši treneri koliko god ne bili vrhunski, ne vide to. Kod Krstajica je to mnogo bolje bilo do utakmice s Ukrajinom. Šta se tu dogodilo, ko će da zna...

kike

pre 4 godine

Ovaj nesretnik samo u sf filmu, i to losem, moze proci Larsa Lagerbaka, ozbiljnog strucnjaka, u Oslu.Em je nekarakter, em kada obrazlaze spisak djeluje kao pjesnik koji ne vjeruje u sopstvene stihove, em kada prica o ocekivanjima zvuci ko neka baba koja se boji uroka.Kako takav covjek moze biti autoritet bilo kome.Prevazidjeni trener koji je uzimao titule u ligi SRJ, ligi 2 tima, i u Kini, kada je ta liga bila na nivou druge litvanske.Pa tada je u Kini i Pizon uzimao titule.Po meni, treba mu se sutra zahvaliti i pokusati dovesti Pauna ako je sporazumno raskinuo ugovor sa MLS klubom.Nije ni Paun neka pljacka ali ulazio je play off solidne MLS lige.Na kraju krajeva, za Tumbu znamo koliko ne zna, dok za Pauna ne znamo koliko zna.U toj jednacini je manje zlo igrati na Pauna.

gdfsgfd

pre 4 godine

Дакле Тадић и Митровић, ко су остали са којима би Клоп и Гвардиола пласирали фудбалску репрезентацију Србије на било које такмичење?
(Миле, 16. novembar 2019 17:52)

Mislim da bi i Klop i Gvardiola najpre izbacili Mitrovića iz tima jer se moderan, brz, lucidan i efikasan fudbal ne gradi na bunarenju na tromom sidrašu i prilagođavanju apsolutno čitavog tima njemu. To je prva stvar, a kasnije bi sledille i druge. Mi koncepta nemamo, odnosno igra se gradi na zastarelim konceptima na kojim više niko u Evropi ne igra.

djonda

pre 4 godine

mislio sam da ovo necu reci nikad, ali onaj krstajic je bio bolji od tumbakovica.
realno, i da nam je antic ovde, sa ovakvom ekipom ne bi nista napravio. jedino vrede tadic, ljajic i mitrovic, donekle kostic. moze mitrovic i u sestoj ligi da igra, on za reprezentaciju igra sa posebnim zarom.

Миле

pre 4 godine

Mislim da bi i Klop i Gvardiola najpre izbacili Mitrovića iz tima jer se moderan, brz, lucidan i efikasan fudbal ne gradi na bunarenju na tromom sidrašu i prilagođavanju apsolutno čitavog tima njemu. To je prva stvar, a kasnije bi sledille i druge. Mi koncepta nemamo, odnosno igra se gradi na zastarelim konceptima na kojim više niko u Evropi ne igra.
(gdfsgfd, 16. novembar 2019 18:24)

Ево да се сложим, али када то тако лепо објасниш онда очекујем да нам набројиш играче са којима би се реализовао тај нови концепт.

slaviša šmigič

pre 4 godine

očito večiti problem na centarhalfu koga nam igra ali slabo bleki milenkovič onda slabi smo na bekovima kolarov izvan forme a desno nam treba siguran igrač poput gobeljiča. blekija milenkoviča odbah bi menjao i maksimoviča takodjer vidi se kolika su dve rupe ako u paru igraju bleki milenkovič i maksimovič igramo nikako i neznamo,da se povežemo.trebamo vratiti matiča kao i nastasiča.

Миле

pre 4 godine

Хипотетичко питање: Прекосутра за селектора фудбалске репрезентације Србије постављају Клопа, а помоћник му је Гвардиола (може и обрнуто), ко би играо бекове, ко центархалфа, ко најважнијег и оног што нам је годинама болна рана - плејмејкера? Зар би поменута двојица направили бољег фудбалера од "Шпрњевића" него што он јесте? Вероватно једина два фудбалера око којима место у репрезентацији не споре ни Звездаши, ни Партизановци, а ни 2% оних осталих су Тадић и Митровић. Недавно смо могли прочитати да је Тадић 36 рангирани фудбалер у Европи или свету (не мења пуно листу, а Митровић је ипак друголигашки играч, па макар то била друга енглеска лига која је јача од половине европских прволигашкох лига. Заиста веома ценим Митровићев допринос репрезентацији, али овим само покушавам да представим његову вредност на фудбалском тржишту. Дакле Тадић и Митровић, ко су остали са којима би Клоп и Гвардиола пласирали фудбалску репрезентацију Србије на било које такмичење?

slaviša šmigič

pre 4 godine

Teško vidi se da previše lako primamo golove jer imamo visoke i neokretne centarhalfove od vidiča dalje samo se nastasič pokazao,dostojnim centarhalfa pravilno tu na te 2 pozicije smo mnogo nespretni i primamo strašno lako golove sve se promenilo promenom nastasiča i tu je uvek kikser koji je slab a vidim,da polako treba gledati za promenom bekova jer i tu imamo probleme bekove moraju znati,da se prikljčuju i otvaraju za loptu posebno desni bek a i kolarov više neigra nešto dobro jedino dobro,da su se tadiču i mitroviču priključili Radonjič i ljajič tu smo dobili na brzini i dobro je primetno,da time lakše ulazimo u šanse Radonjič je uvek igrao dobro i svojom brzinom sa loptom unosi nemir u odbrani protivnika milenkovič i maksimovič su največe rupe tu moramo nači druge igrače i na bekovskim linijama.

slaviša šmigič

pre 4 godine

volio bi da dobijemo na mestima koje igraju milenkovič i maksimovič bolje igrače dobro se vidi problem centarhalfa kao i bekovi levo bih svakako vratio rukavini a desno bih dao mesto gobeljiču koji igra sjajno i gotovo ga je nemoguče preči ima brzinu i izuzetnu snagu a upravo to mesto nam pravi problem dugi niz godina levo bih vratio rukavini jer kolarov igra u sve goroj formi.sve ostalo bih ostavio barem što se tiče prvog sastava.

miško

pre 4 godine

Miloš da ja tebi objasnim, cela opozicija sa skupštine Partizana, preselila se u FSS. Tole, Ćurković, Bjeković, Sava Milošević a ovi su im bili samo alibi. Ako hoćemo uspeh Srbije, FSS treba da vodi Terzić, najobrazovaniji, najsposobniji, najelokventniji fudbalski radnik u Srbiji.

Realnost

pre 4 godine

Zbog navijača poput ovog “zvezdale” reprezentacija i propada godinama.
Takva mržnja nije poznata u svetu. To nije normalno jednostavno.
Sto je najgore takvih ima i u savezu koji gledaju ko dolazi iz kog kluba. Opsti haos, nesloga i netrpeljivost iz kog se ne može očekivati nikakav uspeh.
Samo nastavite tako a evropsko prvenstvo će se igrati 2024 a možda ni tada.
Dokle god se ne eliminisu takvi likovi oko reprezentacije i dok ne dodju ljudi koji igraju za Srbiju a ne za klub iz kojeg dolaze, i dok ne dodju navijači koji podržavaju istu pomaka neće biti.
Tome su verovatno najviše doprinele Delije, napadom na Stojakovića u autobusu(slučaj nezabelezen u istoriji fudbala), i zbog toga sto nisu mogli podneti Partizanovu dominaciju, pa su se okrenuli i protiv reprezentacije i saveza i svega ostalog.
Licno krivim upravo njih za sve sto se dešava od tada (samo jedan plasman na veliko takmicenje 2018).
Ali oni su svoje odradili šta su mislili, a za Srbiju koga briga.

JPR24

pre 4 godine

Miloš da ja tebi objasnim, cela opozicija sa skupštine Partizana, preselila se u FSS. Tole, Ćurković, Bjeković, Sava Milošević a ovi su im bili samo alibi. Ako hoćemo uspeh Srbije, FSS treba da vodi Terzić, najobrazovaniji, najsposobniji, najelokventniji fudbalski radnik u Srbiji.
(miško, 16. novembar 2019 17:32)

A da tebi neko objasni da pričaš glupost toliko veliku da i Terza ne bi pomislio na nju ? Terzić fudbalski radnik ? Ti si izgleda potpuno corav pa ne vidiš da su oni svi isti, pljuju jedni druge, a rade isto, pune svoj džep, i na kraju ; ruku pod ruku dok fudbal kod nas crkava, kakonrezultatski, tako i ekonomski.

Beretka

pre 4 godine

Da budemo iskreni, nikakav pomak se nece ni videti kad svaku utakmicu igraju drugi igraci. Mi osim Mitrovica i Tadica nemamo nikog standardnog. Da imamo prvih 11 koji ce igrati uvek zajedno videlo bi se pomak. Ali sa Despotovicem, Mladenovicem, Milunovicem, Mileticem i sa takvim igracima pogoto ne moze biti pomak

milos

pre 4 godine

zvezdale,
jeste,kokeza partizanovac,marko pantelic partizanovac,zigic partizanovac,binic partizanovac,sve sami partizanovci u savezu...Eh da mogu,ovoj deci od 10 godina bih ukinuo internet i citanku u ruke...

Jose

pre 4 godine

ovi Srbi su jos gori od Hrvata , toliko zle krvi i negativne energije oko reprezentacije Srbije ,da me ne bi cudilo da nikada s takvim stavom necete napravit rezultat, NIKAD!!

ArtuDitu

pre 4 godine

Majstore, nama je Luksemburg objasnio kako se igra fudbal. Oni nemaju kvalitet neophodan za vrhunski fudbal ali se videlo da imaju ideju šta hoće da igraju. Nismo mi fudbalska velesila ali Tumba je uspeo da podigne prevaziđen fudbal na viši nivo. Sporo, bezvoljno, bezidejno vučenje lopte do iznemoglosti pa predaja najbližem igraču kada se izgubi ideja šta bi dalje ili kada postoji opasnost da će protivnik da oduzme loptu.
Naš fudbal sistemski je uništen uplivom menadžerskih i drugih privatnih inteteresa u reprezentaciju, skoro trodecenijskom vrlo sumnjivom prvenstvu i katastrofalnom strukom.
Zbog toga je uspeh odlazak na bilo koje veliko talmičenje.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

‘“Tumbaković: Očekivao sam više, ali ima pomaka u reprezentaciji Srbije..”
-Igrali kući protiv Luksemburga sa 5 u odbrani i primili 2 gola...

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

‘“Tumbaković: Očekivao sam više, ali ima pomaka u reprezentaciji Srbije..”
-Igrali kući protiv Luksemburga sa 5 u odbrani i primili 2 gola...

Beretka

pre 4 godine

Da budemo iskreni, nikakav pomak se nece ni videti kad svaku utakmicu igraju drugi igraci. Mi osim Mitrovica i Tadica nemamo nikog standardnog. Da imamo prvih 11 koji ce igrati uvek zajedno videlo bi se pomak. Ali sa Despotovicem, Mladenovicem, Milunovicem, Mileticem i sa takvim igracima pogoto ne moze biti pomak

ArtuDitu

pre 4 godine

Majstore, nama je Luksemburg objasnio kako se igra fudbal. Oni nemaju kvalitet neophodan za vrhunski fudbal ali se videlo da imaju ideju šta hoće da igraju. Nismo mi fudbalska velesila ali Tumba je uspeo da podigne prevaziđen fudbal na viši nivo. Sporo, bezvoljno, bezidejno vučenje lopte do iznemoglosti pa predaja najbližem igraču kada se izgubi ideja šta bi dalje ili kada postoji opasnost da će protivnik da oduzme loptu.
Naš fudbal sistemski je uništen uplivom menadžerskih i drugih privatnih inteteresa u reprezentaciju, skoro trodecenijskom vrlo sumnjivom prvenstvu i katastrofalnom strukom.
Zbog toga je uspeh odlazak na bilo koje veliko talmičenje.

milos

pre 4 godine

zvezdale,
jeste,kokeza partizanovac,marko pantelic partizanovac,zigic partizanovac,binic partizanovac,sve sami partizanovci u savezu...Eh da mogu,ovoj deci od 10 godina bih ukinuo internet i citanku u ruke...

JPR24

pre 4 godine

Miloš da ja tebi objasnim, cela opozicija sa skupštine Partizana, preselila se u FSS. Tole, Ćurković, Bjeković, Sava Milošević a ovi su im bili samo alibi. Ako hoćemo uspeh Srbije, FSS treba da vodi Terzić, najobrazovaniji, najsposobniji, najelokventniji fudbalski radnik u Srbiji.
(miško, 16. novembar 2019 17:32)

A da tebi neko objasni da pričaš glupost toliko veliku da i Terza ne bi pomislio na nju ? Terzić fudbalski radnik ? Ti si izgleda potpuno corav pa ne vidiš da su oni svi isti, pljuju jedni druge, a rade isto, pune svoj džep, i na kraju ; ruku pod ruku dok fudbal kod nas crkava, kakonrezultatski, tako i ekonomski.

kike

pre 4 godine

Ovaj nesretnik samo u sf filmu, i to losem, moze proci Larsa Lagerbaka, ozbiljnog strucnjaka, u Oslu.Em je nekarakter, em kada obrazlaze spisak djeluje kao pjesnik koji ne vjeruje u sopstvene stihove, em kada prica o ocekivanjima zvuci ko neka baba koja se boji uroka.Kako takav covjek moze biti autoritet bilo kome.Prevazidjeni trener koji je uzimao titule u ligi SRJ, ligi 2 tima, i u Kini, kada je ta liga bila na nivou druge litvanske.Pa tada je u Kini i Pizon uzimao titule.Po meni, treba mu se sutra zahvaliti i pokusati dovesti Pauna ako je sporazumno raskinuo ugovor sa MLS klubom.Nije ni Paun neka pljacka ali ulazio je play off solidne MLS lige.Na kraju krajeva, za Tumbu znamo koliko ne zna, dok za Pauna ne znamo koliko zna.U toj jednacini je manje zlo igrati na Pauna.

Миле

pre 4 godine

Хипотетичко питање: Прекосутра за селектора фудбалске репрезентације Србије постављају Клопа, а помоћник му је Гвардиола (може и обрнуто), ко би играо бекове, ко центархалфа, ко најважнијег и оног што нам је годинама болна рана - плејмејкера? Зар би поменута двојица направили бољег фудбалера од "Шпрњевића" него што он јесте? Вероватно једина два фудбалера око којима место у репрезентацији не споре ни Звездаши, ни Партизановци, а ни 2% оних осталих су Тадић и Митровић. Недавно смо могли прочитати да је Тадић 36 рангирани фудбалер у Европи или свету (не мења пуно листу, а Митровић је ипак друголигашки играч, па макар то била друга енглеска лига која је јача од половине европских прволигашкох лига. Заиста веома ценим Митровићев допринос репрезентацији, али овим само покушавам да представим његову вредност на фудбалском тржишту. Дакле Тадић и Митровић, ко су остали са којима би Клоп и Гвардиола пласирали фудбалску репрезентацију Србије на било које такмичење?

Миле

pre 4 godine

Mislim da bi i Klop i Gvardiola najpre izbacili Mitrovića iz tima jer se moderan, brz, lucidan i efikasan fudbal ne gradi na bunarenju na tromom sidrašu i prilagođavanju apsolutno čitavog tima njemu. To je prva stvar, a kasnije bi sledille i druge. Mi koncepta nemamo, odnosno igra se gradi na zastarelim konceptima na kojim više niko u Evropi ne igra.
(gdfsgfd, 16. novembar 2019 18:24)

Ево да се сложим, али када то тако лепо објасниш онда очекујем да нам набројиш играче са којима би се реализовао тај нови концепт.

gdfsgfd

pre 4 godine

Дакле Тадић и Митровић, ко су остали са којима би Клоп и Гвардиола пласирали фудбалску репрезентацију Србије на било које такмичење?
(Миле, 16. novembar 2019 17:52)

Mislim da bi i Klop i Gvardiola najpre izbacili Mitrovića iz tima jer se moderan, brz, lucidan i efikasan fudbal ne gradi na bunarenju na tromom sidrašu i prilagođavanju apsolutno čitavog tima njemu. To je prva stvar, a kasnije bi sledille i druge. Mi koncepta nemamo, odnosno igra se gradi na zastarelim konceptima na kojim više niko u Evropi ne igra.

Jose

pre 4 godine

ovi Srbi su jos gori od Hrvata , toliko zle krvi i negativne energije oko reprezentacije Srbije ,da me ne bi cudilo da nikada s takvim stavom necete napravit rezultat, NIKAD!!

Realnost

pre 4 godine

Zbog navijača poput ovog “zvezdale” reprezentacija i propada godinama.
Takva mržnja nije poznata u svetu. To nije normalno jednostavno.
Sto je najgore takvih ima i u savezu koji gledaju ko dolazi iz kog kluba. Opsti haos, nesloga i netrpeljivost iz kog se ne može očekivati nikakav uspeh.
Samo nastavite tako a evropsko prvenstvo će se igrati 2024 a možda ni tada.
Dokle god se ne eliminisu takvi likovi oko reprezentacije i dok ne dodju ljudi koji igraju za Srbiju a ne za klub iz kojeg dolaze, i dok ne dodju navijači koji podržavaju istu pomaka neće biti.
Tome su verovatno najviše doprinele Delije, napadom na Stojakovića u autobusu(slučaj nezabelezen u istoriji fudbala), i zbog toga sto nisu mogli podneti Partizanovu dominaciju, pa su se okrenuli i protiv reprezentacije i saveza i svega ostalog.
Licno krivim upravo njih za sve sto se dešava od tada (samo jedan plasman na veliko takmicenje 2018).
Ali oni su svoje odradili šta su mislili, a za Srbiju koga briga.

djonda

pre 4 godine

mislio sam da ovo necu reci nikad, ali onaj krstajic je bio bolji od tumbakovica.
realno, i da nam je antic ovde, sa ovakvom ekipom ne bi nista napravio. jedino vrede tadic, ljajic i mitrovic, donekle kostic. moze mitrovic i u sestoj ligi da igra, on za reprezentaciju igra sa posebnim zarom.

slaviša šmigič

pre 4 godine

Teško vidi se da previše lako primamo golove jer imamo visoke i neokretne centarhalfove od vidiča dalje samo se nastasič pokazao,dostojnim centarhalfa pravilno tu na te 2 pozicije smo mnogo nespretni i primamo strašno lako golove sve se promenilo promenom nastasiča i tu je uvek kikser koji je slab a vidim,da polako treba gledati za promenom bekova jer i tu imamo probleme bekove moraju znati,da se prikljčuju i otvaraju za loptu posebno desni bek a i kolarov više neigra nešto dobro jedino dobro,da su se tadiču i mitroviču priključili Radonjič i ljajič tu smo dobili na brzini i dobro je primetno,da time lakše ulazimo u šanse Radonjič je uvek igrao dobro i svojom brzinom sa loptom unosi nemir u odbrani protivnika milenkovič i maksimovič su največe rupe tu moramo nači druge igrače i na bekovskim linijama.

Srle

pre 4 godine

Evo ovako... Mile upitao koga bi to Klopp ili Pep stavili da igraju? Uopšte nije poenta da igrači koji manje vise stalno igraju su naši najbolji igrači i mi boljih nemamo. Ali ja bih molio sve naše navijače sutra, na stadionu ili na TVu da primijete jednu činjenicu. Dakle ko god da igra, postoje najjednostavnije osnove modernog fudbala. Linije, koje su god (npr. 3-5-2) moraju biti uvijek skupa. Dakle 10-15 metara maksimum između linija. Ako se igra visoki pressing (koji nama ne leži ali eto) onda napadači vrše pritisak na loptu a sredina terena je nekih 10-15 metara iza njih a odbrana na 40-50 od svog gola, dakle na centru. I obratno. Ako se branimo dublje, odbrana naša na 15-20 m od svog gola, srednja linija 15 metara ispred i napadači na centru. Ja nijednu reprezentaciju na svijetu, od najboljih do onih poluamatera nisam vidio da ostavljaju toliko prostora između linija. Eh, ako to naši igrači neće (jer u protivnom ne bi igrali u nekim boljim evropskim klubovima) , onda im se zahvaliti i naći one koji možda manje znaju ali će ispoštovati i grb i trenera i navijače i na kraju krajeva svoje saigrače. I to je samo početak, one osnove koje ja kao bivši amaterski fudbaler i amaterski trener vidim na svakoj utakmici. Ne vjerujem da naši treneri koliko god ne bili vrhunski, ne vide to. Kod Krstajica je to mnogo bolje bilo do utakmice s Ukrajinom. Šta se tu dogodilo, ko će da zna...

miško

pre 4 godine

Miloš da ja tebi objasnim, cela opozicija sa skupštine Partizana, preselila se u FSS. Tole, Ćurković, Bjeković, Sava Milošević a ovi su im bili samo alibi. Ako hoćemo uspeh Srbije, FSS treba da vodi Terzić, najobrazovaniji, najsposobniji, najelokventniji fudbalski radnik u Srbiji.

slaviša šmigič

pre 4 godine

očito večiti problem na centarhalfu koga nam igra ali slabo bleki milenkovič onda slabi smo na bekovima kolarov izvan forme a desno nam treba siguran igrač poput gobeljiča. blekija milenkoviča odbah bi menjao i maksimoviča takodjer vidi se kolika su dve rupe ako u paru igraju bleki milenkovič i maksimovič igramo nikako i neznamo,da se povežemo.trebamo vratiti matiča kao i nastasiča.

slaviša šmigič

pre 4 godine

volio bi da dobijemo na mestima koje igraju milenkovič i maksimovič bolje igrače dobro se vidi problem centarhalfa kao i bekovi levo bih svakako vratio rukavini a desno bih dao mesto gobeljiču koji igra sjajno i gotovo ga je nemoguče preči ima brzinu i izuzetnu snagu a upravo to mesto nam pravi problem dugi niz godina levo bih vratio rukavini jer kolarov igra u sve goroj formi.sve ostalo bih ostavio barem što se tiče prvog sastava.

Zoran Madic

pre 4 godine

Video sam ovo pa sam pomislio kad svi komentarisu valjda i ja kao trener u usponu mogu da komentarisem!
Vidi se da gospodin Tumbakovic zeli da igra igru sa dosta poseda, dodavanja i proigravanja, sto mi se jako svidja, ali nasa ekipa tako ne moze da igra...
Nije ovo Barselona sa Xavijem i Iniestom u sredini, Messijem i Neymarom po krilima...
Treba igrati na brzinu, i centarsuteve, time umarati protivnika tokom prvog poluvremena, a zatim u periodu od 45 do 60 minuta uvoditi Jovica u paru sa Mitrovicem, to bi bila dobitna kombinacija za nase, i uz malo srece na taj nacin bi se cak i mogao osvojiti euro, jer za to imamo kvaliteta.
Po meni prvih 11, 4-2-3-1
Rajkovic
Kostic(ajntraht) Pavlovic(Partizan) Milenkovic(fjorentina) Lazovic(Verona)
Maksimovic(Hetafe) Milivojevic(Palas)
Markovic(Partizan) Tadic(Ajax) Radonjic(Marsej)
Mitrovic(Fulam)
Po bokovima bi bili prebrzi i tako ulazili u sanse, igra bi bila slicna Liverpulovoj...
Pozdrav, i laku noc

Nowitzki

pre 4 godine

Dragi komentatori i ljubitelji fudbala,

reprezentacija Srbije je po trzisnoj vrednosti medju 10-tak reprezentacija u Evropi. To je cinjenica broj 1. Cinjenica broj 2:- imamo mnogo menadzera koji se uplicu u rad FSS. Svakom je jasno i zbog cega. Pored malina, Srbija moze da se pohvali i dobrom izvozu fudbalera. To je izvozna grana oko koje se vrti dosta novca. Cinjenica broj 3:- srpskim fudbalerima nedostaje neophodni patriotizam (ljubav prema domovini). Kao primer za ovo je ponasanje Filipa Kostica (koga veoma cenim kao fudbalera) nakon utakmice sa Ukrajinom. Covek se smeje i zeza sa Konopljankom (ako se tako pravilno izgovara). A mi pukli 0:5!!! Ali, sve to nema veze, bice bolje 2036.

U svakom slucaju, ja ostajem navijac srpske reprezentacije. Ne mogu oni da budu toliko losi, koliko ja mogu da navijam za njih:-). Neka nam je sa srecom danas i da se (najverovatnije) oprostimo od plasmana na EP sa pobedom protiv jakog protivnika. Svako dobro!

miško

pre 4 godine

Miloš da ja tebi objasnim, cela opozicija sa skupštine Partizana, preselila se u FSS. Tole, Ćurković, Bjeković, Sava Milošević a ovi su im bili samo alibi. Ako hoćemo uspeh Srbije, FSS treba da vodi Terzić, najobrazovaniji, najsposobniji, najelokventniji fudbalski radnik u Srbiji.

slaviša šmigič

pre 4 godine

očito večiti problem na centarhalfu koga nam igra ali slabo bleki milenkovič onda slabi smo na bekovima kolarov izvan forme a desno nam treba siguran igrač poput gobeljiča. blekija milenkoviča odbah bi menjao i maksimoviča takodjer vidi se kolika su dve rupe ako u paru igraju bleki milenkovič i maksimovič igramo nikako i neznamo,da se povežemo.trebamo vratiti matiča kao i nastasiča.

Jose

pre 4 godine

ovi Srbi su jos gori od Hrvata , toliko zle krvi i negativne energije oko reprezentacije Srbije ,da me ne bi cudilo da nikada s takvim stavom necete napravit rezultat, NIKAD!!

Realnost

pre 4 godine

Zbog navijača poput ovog “zvezdale” reprezentacija i propada godinama.
Takva mržnja nije poznata u svetu. To nije normalno jednostavno.
Sto je najgore takvih ima i u savezu koji gledaju ko dolazi iz kog kluba. Opsti haos, nesloga i netrpeljivost iz kog se ne može očekivati nikakav uspeh.
Samo nastavite tako a evropsko prvenstvo će se igrati 2024 a možda ni tada.
Dokle god se ne eliminisu takvi likovi oko reprezentacije i dok ne dodju ljudi koji igraju za Srbiju a ne za klub iz kojeg dolaze, i dok ne dodju navijači koji podržavaju istu pomaka neće biti.
Tome su verovatno najviše doprinele Delije, napadom na Stojakovića u autobusu(slučaj nezabelezen u istoriji fudbala), i zbog toga sto nisu mogli podneti Partizanovu dominaciju, pa su se okrenuli i protiv reprezentacije i saveza i svega ostalog.
Licno krivim upravo njih za sve sto se dešava od tada (samo jedan plasman na veliko takmicenje 2018).
Ali oni su svoje odradili šta su mislili, a za Srbiju koga briga.

djonda

pre 4 godine

mislio sam da ovo necu reci nikad, ali onaj krstajic je bio bolji od tumbakovica.
realno, i da nam je antic ovde, sa ovakvom ekipom ne bi nista napravio. jedino vrede tadic, ljajic i mitrovic, donekle kostic. moze mitrovic i u sestoj ligi da igra, on za reprezentaciju igra sa posebnim zarom.

gdfsgfd

pre 4 godine

Дакле Тадић и Митровић, ко су остали са којима би Клоп и Гвардиола пласирали фудбалску репрезентацију Србије на било које такмичење?
(Миле, 16. novembar 2019 17:52)

Mislim da bi i Klop i Gvardiola najpre izbacili Mitrovića iz tima jer se moderan, brz, lucidan i efikasan fudbal ne gradi na bunarenju na tromom sidrašu i prilagođavanju apsolutno čitavog tima njemu. To je prva stvar, a kasnije bi sledille i druge. Mi koncepta nemamo, odnosno igra se gradi na zastarelim konceptima na kojim više niko u Evropi ne igra.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

‘“Tumbaković: Očekivao sam više, ali ima pomaka u reprezentaciji Srbije..”
-Igrali kući protiv Luksemburga sa 5 u odbrani i primili 2 gola...

slaviša šmigič

pre 4 godine

volio bi da dobijemo na mestima koje igraju milenkovič i maksimovič bolje igrače dobro se vidi problem centarhalfa kao i bekovi levo bih svakako vratio rukavini a desno bih dao mesto gobeljiču koji igra sjajno i gotovo ga je nemoguče preči ima brzinu i izuzetnu snagu a upravo to mesto nam pravi problem dugi niz godina levo bih vratio rukavini jer kolarov igra u sve goroj formi.sve ostalo bih ostavio barem što se tiče prvog sastava.

milos

pre 4 godine

zvezdale,
jeste,kokeza partizanovac,marko pantelic partizanovac,zigic partizanovac,binic partizanovac,sve sami partizanovci u savezu...Eh da mogu,ovoj deci od 10 godina bih ukinuo internet i citanku u ruke...

Миле

pre 4 godine

Хипотетичко питање: Прекосутра за селектора фудбалске репрезентације Србије постављају Клопа, а помоћник му је Гвардиола (може и обрнуто), ко би играо бекове, ко центархалфа, ко најважнијег и оног што нам је годинама болна рана - плејмејкера? Зар би поменута двојица направили бољег фудбалера од "Шпрњевића" него што он јесте? Вероватно једина два фудбалера око којима место у репрезентацији не споре ни Звездаши, ни Партизановци, а ни 2% оних осталих су Тадић и Митровић. Недавно смо могли прочитати да је Тадић 36 рангирани фудбалер у Европи или свету (не мења пуно листу, а Митровић је ипак друголигашки играч, па макар то била друга енглеска лига која је јача од половине европских прволигашкох лига. Заиста веома ценим Митровићев допринос репрезентацији, али овим само покушавам да представим његову вредност на фудбалском тржишту. Дакле Тадић и Митровић, ко су остали са којима би Клоп и Гвардиола пласирали фудбалску репрезентацију Србије на било које такмичење?

JPR24

pre 4 godine

Miloš da ja tebi objasnim, cela opozicija sa skupštine Partizana, preselila se u FSS. Tole, Ćurković, Bjeković, Sava Milošević a ovi su im bili samo alibi. Ako hoćemo uspeh Srbije, FSS treba da vodi Terzić, najobrazovaniji, najsposobniji, najelokventniji fudbalski radnik u Srbiji.
(miško, 16. novembar 2019 17:32)

A da tebi neko objasni da pričaš glupost toliko veliku da i Terza ne bi pomislio na nju ? Terzić fudbalski radnik ? Ti si izgleda potpuno corav pa ne vidiš da su oni svi isti, pljuju jedni druge, a rade isto, pune svoj džep, i na kraju ; ruku pod ruku dok fudbal kod nas crkava, kakonrezultatski, tako i ekonomski.

Zoran Madic

pre 4 godine

Video sam ovo pa sam pomislio kad svi komentarisu valjda i ja kao trener u usponu mogu da komentarisem!
Vidi se da gospodin Tumbakovic zeli da igra igru sa dosta poseda, dodavanja i proigravanja, sto mi se jako svidja, ali nasa ekipa tako ne moze da igra...
Nije ovo Barselona sa Xavijem i Iniestom u sredini, Messijem i Neymarom po krilima...
Treba igrati na brzinu, i centarsuteve, time umarati protivnika tokom prvog poluvremena, a zatim u periodu od 45 do 60 minuta uvoditi Jovica u paru sa Mitrovicem, to bi bila dobitna kombinacija za nase, i uz malo srece na taj nacin bi se cak i mogao osvojiti euro, jer za to imamo kvaliteta.
Po meni prvih 11, 4-2-3-1
Rajkovic
Kostic(ajntraht) Pavlovic(Partizan) Milenkovic(fjorentina) Lazovic(Verona)
Maksimovic(Hetafe) Milivojevic(Palas)
Markovic(Partizan) Tadic(Ajax) Radonjic(Marsej)
Mitrovic(Fulam)
Po bokovima bi bili prebrzi i tako ulazili u sanse, igra bi bila slicna Liverpulovoj...
Pozdrav, i laku noc

kike

pre 4 godine

Ovaj nesretnik samo u sf filmu, i to losem, moze proci Larsa Lagerbaka, ozbiljnog strucnjaka, u Oslu.Em je nekarakter, em kada obrazlaze spisak djeluje kao pjesnik koji ne vjeruje u sopstvene stihove, em kada prica o ocekivanjima zvuci ko neka baba koja se boji uroka.Kako takav covjek moze biti autoritet bilo kome.Prevazidjeni trener koji je uzimao titule u ligi SRJ, ligi 2 tima, i u Kini, kada je ta liga bila na nivou druge litvanske.Pa tada je u Kini i Pizon uzimao titule.Po meni, treba mu se sutra zahvaliti i pokusati dovesti Pauna ako je sporazumno raskinuo ugovor sa MLS klubom.Nije ni Paun neka pljacka ali ulazio je play off solidne MLS lige.Na kraju krajeva, za Tumbu znamo koliko ne zna, dok za Pauna ne znamo koliko zna.U toj jednacini je manje zlo igrati na Pauna.

Srle

pre 4 godine

Evo ovako... Mile upitao koga bi to Klopp ili Pep stavili da igraju? Uopšte nije poenta da igrači koji manje vise stalno igraju su naši najbolji igrači i mi boljih nemamo. Ali ja bih molio sve naše navijače sutra, na stadionu ili na TVu da primijete jednu činjenicu. Dakle ko god da igra, postoje najjednostavnije osnove modernog fudbala. Linije, koje su god (npr. 3-5-2) moraju biti uvijek skupa. Dakle 10-15 metara maksimum između linija. Ako se igra visoki pressing (koji nama ne leži ali eto) onda napadači vrše pritisak na loptu a sredina terena je nekih 10-15 metara iza njih a odbrana na 40-50 od svog gola, dakle na centru. I obratno. Ako se branimo dublje, odbrana naša na 15-20 m od svog gola, srednja linija 15 metara ispred i napadači na centru. Ja nijednu reprezentaciju na svijetu, od najboljih do onih poluamatera nisam vidio da ostavljaju toliko prostora između linija. Eh, ako to naši igrači neće (jer u protivnom ne bi igrali u nekim boljim evropskim klubovima) , onda im se zahvaliti i naći one koji možda manje znaju ali će ispoštovati i grb i trenera i navijače i na kraju krajeva svoje saigrače. I to je samo početak, one osnove koje ja kao bivši amaterski fudbaler i amaterski trener vidim na svakoj utakmici. Ne vjerujem da naši treneri koliko god ne bili vrhunski, ne vide to. Kod Krstajica je to mnogo bolje bilo do utakmice s Ukrajinom. Šta se tu dogodilo, ko će da zna...

Beretka

pre 4 godine

Da budemo iskreni, nikakav pomak se nece ni videti kad svaku utakmicu igraju drugi igraci. Mi osim Mitrovica i Tadica nemamo nikog standardnog. Da imamo prvih 11 koji ce igrati uvek zajedno videlo bi se pomak. Ali sa Despotovicem, Mladenovicem, Milunovicem, Mileticem i sa takvim igracima pogoto ne moze biti pomak

ArtuDitu

pre 4 godine

Majstore, nama je Luksemburg objasnio kako se igra fudbal. Oni nemaju kvalitet neophodan za vrhunski fudbal ali se videlo da imaju ideju šta hoće da igraju. Nismo mi fudbalska velesila ali Tumba je uspeo da podigne prevaziđen fudbal na viši nivo. Sporo, bezvoljno, bezidejno vučenje lopte do iznemoglosti pa predaja najbližem igraču kada se izgubi ideja šta bi dalje ili kada postoji opasnost da će protivnik da oduzme loptu.
Naš fudbal sistemski je uništen uplivom menadžerskih i drugih privatnih inteteresa u reprezentaciju, skoro trodecenijskom vrlo sumnjivom prvenstvu i katastrofalnom strukom.
Zbog toga je uspeh odlazak na bilo koje veliko talmičenje.

slaviša šmigič

pre 4 godine

Teško vidi se da previše lako primamo golove jer imamo visoke i neokretne centarhalfove od vidiča dalje samo se nastasič pokazao,dostojnim centarhalfa pravilno tu na te 2 pozicije smo mnogo nespretni i primamo strašno lako golove sve se promenilo promenom nastasiča i tu je uvek kikser koji je slab a vidim,da polako treba gledati za promenom bekova jer i tu imamo probleme bekove moraju znati,da se prikljčuju i otvaraju za loptu posebno desni bek a i kolarov više neigra nešto dobro jedino dobro,da su se tadiču i mitroviču priključili Radonjič i ljajič tu smo dobili na brzini i dobro je primetno,da time lakše ulazimo u šanse Radonjič je uvek igrao dobro i svojom brzinom sa loptom unosi nemir u odbrani protivnika milenkovič i maksimovič su največe rupe tu moramo nači druge igrače i na bekovskim linijama.

Nowitzki

pre 4 godine

Dragi komentatori i ljubitelji fudbala,

reprezentacija Srbije je po trzisnoj vrednosti medju 10-tak reprezentacija u Evropi. To je cinjenica broj 1. Cinjenica broj 2:- imamo mnogo menadzera koji se uplicu u rad FSS. Svakom je jasno i zbog cega. Pored malina, Srbija moze da se pohvali i dobrom izvozu fudbalera. To je izvozna grana oko koje se vrti dosta novca. Cinjenica broj 3:- srpskim fudbalerima nedostaje neophodni patriotizam (ljubav prema domovini). Kao primer za ovo je ponasanje Filipa Kostica (koga veoma cenim kao fudbalera) nakon utakmice sa Ukrajinom. Covek se smeje i zeza sa Konopljankom (ako se tako pravilno izgovara). A mi pukli 0:5!!! Ali, sve to nema veze, bice bolje 2036.

U svakom slucaju, ja ostajem navijac srpske reprezentacije. Ne mogu oni da budu toliko losi, koliko ja mogu da navijam za njih:-). Neka nam je sa srecom danas i da se (najverovatnije) oprostimo od plasmana na EP sa pobedom protiv jakog protivnika. Svako dobro!

Миле

pre 4 godine

Mislim da bi i Klop i Gvardiola najpre izbacili Mitrovića iz tima jer se moderan, brz, lucidan i efikasan fudbal ne gradi na bunarenju na tromom sidrašu i prilagođavanju apsolutno čitavog tima njemu. To je prva stvar, a kasnije bi sledille i druge. Mi koncepta nemamo, odnosno igra se gradi na zastarelim konceptima na kojim više niko u Evropi ne igra.
(gdfsgfd, 16. novembar 2019 18:24)

Ево да се сложим, али када то тако лепо објасниш онда очекујем да нам набројиш играче са којима би се реализовао тај нови концепт.