Košarka 100

Petak, 15.11.2019.

19:45

Obradović ljut kao nikad: Jeb*te se svi, je*i se Điđi Datome

Željko Obradović, trener Fenerbahčea, bio je ljut kao ris na tajm-autu meča protiv moskovskog CSKA.

Obradoviæ ljut kao nikad: Jeb*te se svi, je*i se Ðiði Datome IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

Boston Celtics

pre 4 godine

“Ne bi me cudilo da Divac popije otkaz, obzirom na to koga je doveo ove godine za trenera.”
(76er, 16. novembar 2019 12:05)

Još kada se uzme u obzir kakvu je katastrofalnu grešku napravio neuzevši Dončića (ili Trej Janga, koji KIDA ove sezone) na draftu prošle godine, jeste zreo za “neki novi početak”. Kao Evropljanin, samo je trebalo da gleda nekoliko utakmica Real Madrida i da mu sve bude jasno… I on uzme nekog Beglija, iz straha od rizika. Naravno, za Luku je neuporedivo bolje što ga nije birao Sakramento, ali za Divca to je najveća greška u karijeri.

A što se Obradovića tiče, ovakvo ponašanje nije normalno i prihvatljivo za “najboljeg trenera Evrope”, za jednog pedagoga. Od početka sezone samo prebacuje krivicu na igrače, a sada je počeo i da ih lično vređa i ponižava, što nikako ne može da izađe na dobro i da se toleriše od strane uprave kluba. Pitanje je samo hoće li mu dozvoliti da završi sezonu ili će po prvi put da popije otkaz u sred takmičenja. A i on je zreo za “novi početak”. Nisu džabe i predsednički izbori u ciklusima od po 4 godine, posle toliko vremena dođe do zasićenja i vreme je za promene.

76er

pre 4 godine

Meni ovo izgleda da ga igraci bojkotuju. Ove sezone mu istice ugovor, posto ne moze da zamijeni igrace, ne bi me cudilo da mu uprava, pod pritiskom igraca, zahvali za sve sto je uradio. Vrijeme je da potrazi novu sredinu (ne bi me cudilo da ga Divac dovede u Sakramento :)))
(Sasha, 16. novembar 2019 02:40)

Ne bi me cudilo da Divac popije otkaz, obzirom na to koga je doveo ove godine za trenera.

ret

pre 4 godine

Lepo je neko objasnio: klinci puni love sa vodom u usima ne mogu da ispostuju dogovor pre i tokom utakmice - i covek popizdi.
Kad budu sve odradili kako je dogovoreno, onda se moze gledati trenerov rezultata. Dok balvani igraju kako hoce, on ne moze ostvariti svoje ideje niti doci do svog cilja (koji bi trebalo da bude i njihov, ali to ocito nije tako)

Petar

pre 4 godine

Tuzno za gledanje, nema kontrolu nad timom, nema kontrolu nad sobom. Komentari koji se ovim odusevljavaju, ne zele nikome nista dobro, pa ni Obradovicu...

komy

pre 4 godine

Obradovica sam imao priliku da sluzim u jednom hotelu u inostranstvu,ljetovalistu..Takav gospodin, "dzek" sto bi rekli se tesko rađa..Znaci ,prisao sam da se upoznam sa njim i slikam pa covjek se radovao kao nekog od ukucana da je vidio..Neumjesno je pricati ali ostavljao je vrtoglave napojnice,ne samo meni vec i kolegama..E sad sto na terenu prokljuca krv to je vec druga stvar,i njegov znak prepoznatljivosti..

Sasha

pre 4 godine

Meni ovo izgleda da ga igraci bojkotuju. Ove sezone mu istice ugovor, posto ne moze da zamijeni igrace, ne bi me cudilo da mu uprava, pod pritiskom igraca, zahvali za sve sto je uradio. Vrijeme je da potrazi novu sredinu (ne bi me cudilo da ga Divac dovede u Sakramento :)))

Dzordz

pre 4 godine

@Serpico "Znaci, pravo da komentarisu imaju samo oni koji hvale?"
Ne, nije tako. Svako moze da komentarise, ali to ne znaci da je svaciji komentar ima smisla, tj. da je vredan citanja - papir trpi sve, zar ne.
Ocigledno je da neki koji komentarisu jednostavno ne razumeju ono sto komentarisu. Koja je svrha ili vrednost takvih komentara???
Kada trener igracu (koji je debelo placen) kaze sta da radi, kako da igra, a ovaj to ne radi, sta da trener radi? Da mu kaze "good game" i potapse po ramenu? Pa, trener je tu gde je da bi njegov tim pobedio! Zato trener mora da ucini sve sto moze da trgne te igrace koji, ocigledno, ne reaguju na normalni pristup. Ko je ovde nekorektan: igrac koji se pravi lud i ne radi ono sto mu se kaze ili trener koji se nervira sto ga taj igrac ne slusa i sto je tom igracu sve jedno ko ce pobediti? Sport je u pitanju. Tu se ide na pobedu.

blagonakloni

pre 4 godine

Željko je sad ljut na sebe, jer je dozvolio da ga pobede emocije, a nije slušao razum- mislio je ovi igrači su mi mnogo doneli, još će(a nije želei da vidi da su sporiji, nemotivissniji, preplaćeni, željni da odrade a ne zarade)! Surov je biznis, a sport još suroviji, i nažalist neko ko je direktor, trener... nema pravo na emocije i empatiju i zasluge!
Ovo pišem jer sam i lično doživeo! Samo nisam psovao- ne što sam bolji od Željka- deo mozga koji nisam hteo da slušam mi je govorio da se odreknem nekih ljudi- nisam- šta sad imam od toga da ih psujem- neka žive sa svojom izdajom i nepoštenjem! Ima i važnijih stvari u životu od jednog uspešnog po sla i pobede! ako Željko sebi uzme time-out i to shvati- imaće pred sobom još nekoliko titula!

Dag Kristi

pre 4 godine

Zeljko bi dobio takvu samarcinu od mene da sam njegov igrac kad bi se izdrao na mene da bi me zapamtio do kraja zivota.
(Marko, 15. novembar 2019 20:15)

Zvezdaš sam, ali bih ti takvu šamarčinu zveknuo klinjo razmaženi! Očigledno da si sport samo gledao na tv-u!

Sveti Bes

pre 4 godine

@Dvojnik
Na poslu moram sa se sporazumevam sa indijskim kamiondžijama po Kanadi i opet nisam razumeo jednu reč tu. Rekao je nešto tipa: If I’m not -pa reč koju ne čujem lepo-, you go to the locker room.
Takođe ste izostavili u članku da im na početku kaže da su u dobri momci u njihovim očima.

Zoki

pre 4 godine

Težak glumac koji je imao sreće da bude u pravim klubovima u pravo vreme...
Ovo ponašanje je za novinare i za vas naložene komentatore i stručnjake na forumima...

ne

pre 4 godine

Bravo majstore, sve si lepo objasnio. Ali džaba, ovi današnji klinci svejedno to neće shvatiti.
(železničar, 15. novembar 2019 21:20)

Da,klinci,matori sa filozofijom diktatora koji dranje na trcanju za loptom dizu na ideolosku indoktrinaciju politike=kriminala ima da slušaš makar na silu pa bila i provokacija opet je agresija,verbalna,jel si sad shvatio matori

kako da ne

pre 4 godine

@Kias
Obradović ti samo traži srce na terenu. Borbu. Pa odigraj i lošije tipa da promašuješ, gubiš lopte, biće ljut ali bi bio okej ako se boriš. On pocrveni i poludi kada ne vidi zalaganje i borbu i u pravu je. Npr u Nba nikad ne bi mogao da bude trener gde igrači često igraju ‘laganica’, zezanje. On bi poludeo u prvih 5 minuta. Svi naši treneri su ti slični što se toga tiče. Traže borbu i zalaganje...Zato ste mogli da vidite Vujoševića kako ludi najviše kada ne vidi zalaganje ili Pešića takodje kada vidi isto. Svi ti ‘starijeg kova’ su u tome jako slični. Igraš lošije, okej, menjaće te, pokušavaće nešto i biće ljuti, ali okej. Dok ako se ne boriš, polude, pocrvene, ne biraju reči :) Eto, da si igrač samo da se boriš i Obradović bi te voleo, ne bi te pomenuo ;)

Kolektivna amnezija

pre 4 godine

Ako je jedan od najboljih trenera kako to da Zelimir ne bi uspeo u NBA ligi? Drugo, Lejkersi nemaju nijednog superstara. Sadasnji Lejkersi su ti u rangu Udinezeta iz italijanske Serije A. I oni su nekad imali superstarove ( Handanovic, Coda, Di Natale, Floro Flores, Jakvinta...) a sada ne znam nijednog njihovog igraca.
(Bodibond, 15. novembar 2019 20:50)

Ono kad ne znaš gde igra Lebron James i Kostas

Serpico

pre 4 godine

Sve to moze da se pravda adrenalinom. nabojem, nervozom, ali ovo ne prilici ponasanju normalnog coveka, i jednog gospodina kakav je bio Obradovic.
(Mare, 15. novembar 2019 19:55)A sta tebe kvalifikuje da njega komentarises kad mu nisi ni do clanka? Zato cuti, prevrci ocima i pravi se pametan...
(Pavle, 15. novembar 2019 19:57)

Znaci, pravo da komentarisu imaju samo oni koji hvale?
Iako "ni oni nisu ni do clanaka", jer pretpostavljam, 99,99% ljudi koji ovdje komentarisu ne mogu da se porede s Obradovicem po svojim kosarkasko-trenerskim znanjem i dostignucima?

Kalinić

pre 4 godine

Isti kao trener Zvezde, energija, emocija, oštro po igračima, samo što Gavrilović ne psuje!!!
Šta ćeš, Obradović skuplji od bilo kog igrača svog tima, Gavrilović jeftiniji od onog Nenadića što ne zna da preveze loptu. I aj sad ti ih izgrdi, a i Gavriloviću šah više leži. E moja Zvezdo, trener je trener, zakon, bravo Željko, jedino možda ovo fuck nije trebalo zbog kamera, deca gledaju...

železničar

pre 4 godine

Nisam neki fan Vujosevica, ali nikad mi nece izaci scena iz glave kada na tajmautu kaze Andricu pazi na promenu otice u levo pa desno, i ovaj to i uradi i Andric propliva. I sta da uradis u takvoj situaciji?? kao sve je kul, a izgubis utakmicu.
(Milan Spanac, 15. novembar 2019 21:10)

Upravo tako. Tačno da ne znaš šta da uradiš. Dranje i histerisanje očigledno ne daje rezultate.

železničar

pre 4 godine

Zeljko bi dobio takvu samarcinu od mene da sam njegov igrac kad bi se izdrao na mene da bi me zapamtio do kraja zivota.
(Marko, 15. novembar 2019 20:15)

Ne, dečak, ti bi trebao da dobijaš šamarčine kada ti trener nacrta akciju kako da igraš, a ti ne igraš, kada ti pre utakmice pusti video snimak i objasni šta i kako da igraš, a ti ne igraš, kada ti 5 puta za vreme utakmice kaže šta da radiš, a ti ne radiš, kada ti kaže da igraš jaču odbranu ili da napraviš faul, a ti ne napraviš i gubiš utakmice jer ne radiš ništa šta ti on kaže, a on je plaćen da ti govori šta da radiš, a ti si plaćen da slušaš šta ti on priča.
(Mrkva, 15. novembar 2019 21:08)

Bravo majstore, sve si lepo objasnio. Ali džaba, ovi današnji klinci svejedno to neće shvatiti.

Čuj lika

pre 4 godine

Da sam košarkaš nikad ne bi dozvolio da mi trener bude Obradović. To je psihičko maltretiranje šta taj čovek radi.
(kias, 15. novembar 2019 19:52) Pa niko ih nije terao da potpišu za Fener, šta je sa tobom?! Nadam se da se nisi uvredio :(((

Milan Spanac

pre 4 godine

Nisam neki fan Vujosevica, ali nikad mi nece izaci scena iz glave kada na tajmautu kaze Andricu pazi na promenu otice u levo pa desno, i ovaj to i uradi i Andric propliva. I sta da uradis u takvoj situaciji?? kao sve je kul, a izgubis utakmicu.

ivkovic zoran

pre 4 godine

5 puta sam vracao snimak i gledao ...
-mnogo se utakmica igra i cesto putuje a malo trenira pa povrede pa igraci se brzo trose i prezasite i to se desilo Feneru kao ekipi .
-na sve to igraci puni love i raznih blagodeti i nekad im se prosto j.... za utakmicu ,razmisljaju o provodu .
-Datome,Veseli ,Lovernj pa ti ljudi su odigrali utakmica i utakmica i jednostavno ulaze u utakmice sa mnogo manje energije .
-Željko vrhunski trener starog kova i ratnicke filozovije igre ne razume nonsalantnost nekih igraca a on se nervira jer u utakmice ulazi sa puno energije ....ja prosto obozavam nase trenere ali evropska kosarka se transformise u mali nba i sve vise na to lici a tu nije mesto ratnickoj filozofiji ....Nba je zabava i evroliga pokusava da to postane ....nasi treneri su ratnicke filozocije ali svaka 2 ili 3 dana da igras mec na istom nivou nije moguce ....sto se tice Zeljka i njegove reakcije ja bih bio 3 puta gori od njega prema zvezdinim igracima veceras .

Mrkva

pre 4 godine

Zeljko bi dobio takvu samarcinu od mene da sam njegov igrac kad bi se izdrao na mene da bi me zapamtio do kraja zivota.
(Marko, 15. novembar 2019 20:15)

Ne, dečak, ti bi trebao da dobijaš šamarčine kada ti trener nacrta akciju kako da igraš, a ti ne igraš, kada ti pre utakmice pusti video snimak i objasni šta i kako da igraš, a ti ne igraš, kada ti 5 puta za vreme utakmice kaže šta da radiš, a ti ne radiš, kada ti kaže da igraš jaču odbranu ili da napraviš faul, a ti ne napraviš i gubiš utakmice jer ne radiš ništa šta ti on kaže, a on je plaćen da ti govori šta da radiš, a ti si plaćen da slušaš šta ti on priča.

Nenad

pre 4 godine

Na treneru je da pokusa sve da prodrma ekipu, pa i ovo. Ovi ljudi, sto se skandalizuju, nisu ni fizicko radili, vadili se na bolove u levom bubregu...
Ali to na stranu, s Fenerom se nesto cudno desava, tj sa igracima Fenera. Da li im nesto obecano nije ispunjeno, da li im kasne plate, da li su se medjusbono posvadjali...nesto mora biti objasnjenje.

Toto-ko-tunjo-pijanceci-s-Holmsom

pre 4 godine

Ovako se vaspitava i dovodi u red balavurdija. Dobro sto i tablu nije upotrebio u pedagoske svrhe. Nije mi zao njih, oni ce mu biti zahvalni. Zao mi njega, ovo je stres koji ostavlja posledice.

Milan

pre 4 godine

Većina trenera se ponaša ovako. Ja se zbog toga nisam ozbiljno bavio sportom, iako sam mogao, jer sam čovek a ne životinja. Poseban mentalitet treba da imaš da bi ovo trpeo, a naročito da bi voleo ili da ti je ovako nešto potrebno da bi postao čovek, ko što jedan reče.

Metropola

pre 4 godine

Ovakav jedan govornik nam je trebao u meču sa Argentinom(xyz, 15. novembar 2019 20:16)Ne bji nam to nista pomoglo kao sto nije ni feneru... Izgubili su 20 razlike... Nama je trebao jokica c na 5 i Birčević u beogradu...
(petarczv, 15. novembar 2019 20:31)... strucnjak! Bolje reci ti Covketu sta mu treba, mozda te poslusa! Na slicnom ste nivou razumevanja ove igre.

roten

pre 4 godine

Željko jeste preterao ovog puta,ali ga potpuno razumem.Čovek koji je toliko toga osvojio(i kao trener klubova i kao trener naše reprezentacije) ima veći motiv i veću želju za pobedom od ovih razmaženih milionera koji se vuku po terenu "kao prebijene mačke".Iskreno bih voleo da napusti Fenerbahce,i da pogazi svoju reč da više neće voditi reprezentaciju,da nas prvo odvede u Japan i onda da proba da osvoji ono što mu nedostaje a to je olimpijsko zlato.

železničar

pre 4 godine

Ne podržavam ovakvo ponašanje uopšte, ali potpuno razumem. Jer kad ti igračima debilima kažeš ne jednom, ne 5 puta ili 10,već ponavljaš jedno te isto milion puta, a oni i dalje igraju kao p...e a mogu itekako mnogo bolje, onda ne da su zaslužili ovakvu histeriju trenera, već ozbiljne šamarčine.

Stefan

pre 4 godine

Ono što stoji je činjenica da je Željko i sa Fenerom osvojio Evroligu. I pored ogromnih budžeta vrlo verovatno da bi to bilo neizvodljivo i za najveće trenere na svetu, sve da su imali i još veće budžete. Na vihoru te titule je i danas trener Fenera. Ipak, stoji i da se košarka kao igra a i Evroliga kao organizacija rapidno menja u poslednjih nekoliko godina. Tu negde i Željko gubi kompas, ne Željko, već većina trenera starog kova. Ukoliko na sve to dodamo i česte povrede igrača, a i činjenicu da Điđi, Veseli, Lovernj...nisu sve bolji i spremniji, već naprotiv, a takođe su i dosta prošli i postigli kroz karijeru, nisu gladni uspeha, onda dođemo do jedne posrnule ekipe kojoj treba rapidna promena, sveža krv i novi motiv za postizanje boljih rezultata...

igrač

pre 4 godine

Svojevremeno sam se profesionalno bavio timskim sportom, pa cu reci samo jedno. KAda igra, igrači sobom, postignu dogovor da trener mora da ode, ovaj je pechen kao zec. Nema mu pomoci, pa makar bio najbolji na svetu. Upravo se to desava Zeljku Obradovicu. Zavrsio je u Feneru, samo jos toga nije svestan.

super

pre 4 godine

Zoc ima prevelik ego i ali prevelik nekad je to dobro a nekad ne zavisi koga treniraš možda su igrači ovi prozreli taj ego i znaju da nema ništa od toga gledao sam pešića u bajernu nešto slično a igrači kao da ga ne čuju nije lako biti trener nije lako uopšte velike oscilacije pogotovu uspešan trener moraš da imaš stomak za to

Napredni trokorak.

pre 4 godine

Zeljko je nasa legenda[Partizan],i svi ga cenimo i postujemo.Ali mislim da bi mu jedno godinu dana prijao odmor.Pecanje,setnja planina,Cacak bre!!!.pa ponovo u Partizan.

Bela vrana

pre 4 godine

Zoc legenda uvek krivi igrače. Nedo bog da je on kriv nekad
(kakak, 15. novembar 2019 19:50) 9 evroliga mu daje za pravo da krivi koga hoce.

petarczv

pre 4 godine

Ovakav jedan govornik nam je trebao u meču sa Argentinom
(xyz, 15. novembar 2019 20:16)

Ne bji nam to nista pomoglo kao sto nije ni feneru... Izgubili su 20 razlike... Nama je trebao jokica c na 5 i Birčević u beogradu...

E

pre 4 godine

Zeljko bi dobio takvu samarcinu od mene da sam njegov igrac kad bi se izdrao na mene da bi me zapamtio do kraja zivota.
(Marko, 15. novembar 2019 20:15)

Zato nisi njegov igrac...
Zato si foteljas.

Bodibond

pre 4 godine

Zeljko je jedan od najboljih trenera svih vremena. Titule govore umesto njega. Ali on je dinosaurus. On u NBA ne bi mogao da bude trener ni dve utakmice. A uskoro ce to biti i u Evropi. Publika hoce spektakl, hoce superstarove. A superstarovi nece da treneri urlaju na njih. Zamislite Žoca na tajm-autu Lejkersa da ovo kaze. Dobio bi batine i otkaz u roku od odmah.
(Bicu Slobodan, 15. novembar 2019 20:28)

Ako je jedan od najboljih trenera kako to da Zelimir ne bi uspeo u NBA ligi? Drugo, Lejkersi nemaju nijednog superstara. Sadasnji Lejkersi su ti u rangu Udinezeta iz italijanske Serije A. I oni su nekad imali superstarove ( Handanovic, Coda, Di Natale, Floro Flores, Jakvinta...) a sada ne znam nijednog njihovog igraca.

železničar

pre 4 godine

Zeljko bi dobio takvu samarcinu od mene da sam njegov igrac kad bi se izdrao na mene da bi me zapamtio do kraja zivota.
(Marko, 15. novembar 2019 20:15)

I ti bi od mene dobio isto, jer si verovatno od ove nove mlade generacije koji misle da su Bogom dani i da mogu da zajebavaju sve oko sebe a da im niko ništa ne može. Vi koji ni vojsku niste osetili balavanderi razmaženi.

Bicu Slobodan

pre 4 godine

Zeljko je jedan od najboljih trenera svih vremena. Titule govore umesto njega. Ali on je dinosaurus. On u NBA ne bi mogao da bude trener ni dve utakmice. A uskoro ce to biti i u Evropi. Publika hoce spektakl, hoce superstarove. A superstarovi nece da treneri urlaju na njih. Zamislite Žoca na tajm-autu Lejkersa da ovo kaze. Dobio bi batine i otkaz u roku od odmah.

lazar

pre 4 godine

Da sam košarkaš nikad ne bi dozvolio da mi trener bude Obradović. To je psihičko maltretiranje šta taj čovek radi.
(kias, 15. novembar 2019 19:52

Nikad se ti druže nisi ozbiljno bavio nekim sportom.
A i ako si se bavio onda si neka novija generacija.
Ja sam imao ovakvog trenera i obožavam ga kao da mi je otac.
Napravio je čoveka od mene.
A danas treneri podviknu nekom detetu i sutra dan mu dodje roditelj i ponižava trenera.

Miki Maus

pre 4 godine

Zeljko bi dobio takvu samarcinu od mene da sam njegov igrac kad bi se izdrao na mene da bi me zapamtio do kraja zivota.
(Marko, 15. novembar 2019 20:15)

Ali i ne bi...

Pavle

pre 4 godine

Sve to moze da se pravda adrenalinom. nabojem, nervozom, ali ovo ne prilici ponasanju normalnog coveka, i jednog gospodina kakav je bio Obradovic.
(Mare, 15. novembar 2019 19:55)A sta tebe kvalifikuje da njega komentarises kad mu nisi ni do clanka? Zato cuti, prevrci ocima i pravi se pametan...

bocko

pre 4 godine

cim Zeljko sa strane stoji ne dere se ne buni se kod sudija ne gestikulira ..nesto tu debelo ne stima
inace ekipa jaka samo na imenima 80 posto ekipe daleko proslo svoj zenit

Student

pre 4 godine

Ne mislim nista lose, ali mi deluje da je pogubio konce i da se blizi kraj sa Fenerom i Zeljkom. Tesko je za poverovati da svi ovi igraci odjednom ovako lose igraju.

MišelBastos

pre 4 godine

Ne moze drugacije sa danasnjim zasicenim zvezdama. Namlatilo se miliona pa se zeza na parketu, a ovaj covek i posle svega gladan uspeha i pobeda. Batali ih Zoc, vreme je da napravis promenu! Taman je i Pao ostao bez trenera.

Mare

pre 4 godine

Sve to moze da se pravda adrenalinom. nabojem, nervozom, ali ovo ne prilici ponasanju normalnog coveka, i jednog gospodina kakav je bio Obradovic.

MišelBastos

pre 4 godine

Ne moze drugacije sa danasnjim zasicenim zvezdama. Namlatilo se miliona pa se zeza na parketu, a ovaj covek i posle svega gladan uspeha i pobeda. Batali ih Zoc, vreme je da napravis promenu! Taman je i Pao ostao bez trenera.

Mrkva

pre 4 godine

Zeljko bi dobio takvu samarcinu od mene da sam njegov igrac kad bi se izdrao na mene da bi me zapamtio do kraja zivota.
(Marko, 15. novembar 2019 20:15)

Ne, dečak, ti bi trebao da dobijaš šamarčine kada ti trener nacrta akciju kako da igraš, a ti ne igraš, kada ti pre utakmice pusti video snimak i objasni šta i kako da igraš, a ti ne igraš, kada ti 5 puta za vreme utakmice kaže šta da radiš, a ti ne radiš, kada ti kaže da igraš jaču odbranu ili da napraviš faul, a ti ne napraviš i gubiš utakmice jer ne radiš ništa šta ti on kaže, a on je plaćen da ti govori šta da radiš, a ti si plaćen da slušaš šta ti on priča.

lazar

pre 4 godine

Da sam košarkaš nikad ne bi dozvolio da mi trener bude Obradović. To je psihičko maltretiranje šta taj čovek radi.
(kias, 15. novembar 2019 19:52

Nikad se ti druže nisi ozbiljno bavio nekim sportom.
A i ako si se bavio onda si neka novija generacija.
Ja sam imao ovakvog trenera i obožavam ga kao da mi je otac.
Napravio je čoveka od mene.
A danas treneri podviknu nekom detetu i sutra dan mu dodje roditelj i ponižava trenera.

Student

pre 4 godine

Ne mislim nista lose, ali mi deluje da je pogubio konce i da se blizi kraj sa Fenerom i Zeljkom. Tesko je za poverovati da svi ovi igraci odjednom ovako lose igraju.

E

pre 4 godine

Zeljko bi dobio takvu samarcinu od mene da sam njegov igrac kad bi se izdrao na mene da bi me zapamtio do kraja zivota.
(Marko, 15. novembar 2019 20:15)

Zato nisi njegov igrac...
Zato si foteljas.

Bela vrana

pre 4 godine

Zoc legenda uvek krivi igrače. Nedo bog da je on kriv nekad
(kakak, 15. novembar 2019 19:50) 9 evroliga mu daje za pravo da krivi koga hoce.

železničar

pre 4 godine

Zeljko bi dobio takvu samarcinu od mene da sam njegov igrac kad bi se izdrao na mene da bi me zapamtio do kraja zivota.
(Marko, 15. novembar 2019 20:15)

Ne, dečak, ti bi trebao da dobijaš šamarčine kada ti trener nacrta akciju kako da igraš, a ti ne igraš, kada ti pre utakmice pusti video snimak i objasni šta i kako da igraš, a ti ne igraš, kada ti 5 puta za vreme utakmice kaže šta da radiš, a ti ne radiš, kada ti kaže da igraš jaču odbranu ili da napraviš faul, a ti ne napraviš i gubiš utakmice jer ne radiš ništa šta ti on kaže, a on je plaćen da ti govori šta da radiš, a ti si plaćen da slušaš šta ti on priča.
(Mrkva, 15. novembar 2019 21:08)

Bravo majstore, sve si lepo objasnio. Ali džaba, ovi današnji klinci svejedno to neće shvatiti.

železničar

pre 4 godine

Zeljko bi dobio takvu samarcinu od mene da sam njegov igrac kad bi se izdrao na mene da bi me zapamtio do kraja zivota.
(Marko, 15. novembar 2019 20:15)

I ti bi od mene dobio isto, jer si verovatno od ove nove mlade generacije koji misle da su Bogom dani i da mogu da zajebavaju sve oko sebe a da im niko ništa ne može. Vi koji ni vojsku niste osetili balavanderi razmaženi.

Milan Spanac

pre 4 godine

Nisam neki fan Vujosevica, ali nikad mi nece izaci scena iz glave kada na tajmautu kaze Andricu pazi na promenu otice u levo pa desno, i ovaj to i uradi i Andric propliva. I sta da uradis u takvoj situaciji?? kao sve je kul, a izgubis utakmicu.

igrač

pre 4 godine

Svojevremeno sam se profesionalno bavio timskim sportom, pa cu reci samo jedno. KAda igra, igrači sobom, postignu dogovor da trener mora da ode, ovaj je pechen kao zec. Nema mu pomoci, pa makar bio najbolji na svetu. Upravo se to desava Zeljku Obradovicu. Zavrsio je u Feneru, samo jos toga nije svestan.

kako da ne

pre 4 godine

@Kias
Obradović ti samo traži srce na terenu. Borbu. Pa odigraj i lošije tipa da promašuješ, gubiš lopte, biće ljut ali bi bio okej ako se boriš. On pocrveni i poludi kada ne vidi zalaganje i borbu i u pravu je. Npr u Nba nikad ne bi mogao da bude trener gde igrači često igraju ‘laganica’, zezanje. On bi poludeo u prvih 5 minuta. Svi naši treneri su ti slični što se toga tiče. Traže borbu i zalaganje...Zato ste mogli da vidite Vujoševića kako ludi najviše kada ne vidi zalaganje ili Pešića takodje kada vidi isto. Svi ti ‘starijeg kova’ su u tome jako slični. Igraš lošije, okej, menjaće te, pokušavaće nešto i biće ljuti, ali okej. Dok ako se ne boriš, polude, pocrvene, ne biraju reči :) Eto, da si igrač samo da se boriš i Obradović bi te voleo, ne bi te pomenuo ;)

Napredni trokorak.

pre 4 godine

Zeljko je nasa legenda[Partizan],i svi ga cenimo i postujemo.Ali mislim da bi mu jedno godinu dana prijao odmor.Pecanje,setnja planina,Cacak bre!!!.pa ponovo u Partizan.

Nenad

pre 4 godine

Na treneru je da pokusa sve da prodrma ekipu, pa i ovo. Ovi ljudi, sto se skandalizuju, nisu ni fizicko radili, vadili se na bolove u levom bubregu...
Ali to na stranu, s Fenerom se nesto cudno desava, tj sa igracima Fenera. Da li im nesto obecano nije ispunjeno, da li im kasne plate, da li su se medjusbono posvadjali...nesto mora biti objasnjenje.

železničar

pre 4 godine

Ne podržavam ovakvo ponašanje uopšte, ali potpuno razumem. Jer kad ti igračima debilima kažeš ne jednom, ne 5 puta ili 10,već ponavljaš jedno te isto milion puta, a oni i dalje igraju kao p...e a mogu itekako mnogo bolje, onda ne da su zaslužili ovakvu histeriju trenera, već ozbiljne šamarčine.

bocko

pre 4 godine

cim Zeljko sa strane stoji ne dere se ne buni se kod sudija ne gestikulira ..nesto tu debelo ne stima
inace ekipa jaka samo na imenima 80 posto ekipe daleko proslo svoj zenit

ivkovic zoran

pre 4 godine

5 puta sam vracao snimak i gledao ...
-mnogo se utakmica igra i cesto putuje a malo trenira pa povrede pa igraci se brzo trose i prezasite i to se desilo Feneru kao ekipi .
-na sve to igraci puni love i raznih blagodeti i nekad im se prosto j.... za utakmicu ,razmisljaju o provodu .
-Datome,Veseli ,Lovernj pa ti ljudi su odigrali utakmica i utakmica i jednostavno ulaze u utakmice sa mnogo manje energije .
-Željko vrhunski trener starog kova i ratnicke filozovije igre ne razume nonsalantnost nekih igraca a on se nervira jer u utakmice ulazi sa puno energije ....ja prosto obozavam nase trenere ali evropska kosarka se transformise u mali nba i sve vise na to lici a tu nije mesto ratnickoj filozofiji ....Nba je zabava i evroliga pokusava da to postane ....nasi treneri su ratnicke filozocije ali svaka 2 ili 3 dana da igras mec na istom nivou nije moguce ....sto se tice Zeljka i njegove reakcije ja bih bio 3 puta gori od njega prema zvezdinim igracima veceras .

roten

pre 4 godine

Željko jeste preterao ovog puta,ali ga potpuno razumem.Čovek koji je toliko toga osvojio(i kao trener klubova i kao trener naše reprezentacije) ima veći motiv i veću želju za pobedom od ovih razmaženih milionera koji se vuku po terenu "kao prebijene mačke".Iskreno bih voleo da napusti Fenerbahce,i da pogazi svoju reč da više neće voditi reprezentaciju,da nas prvo odvede u Japan i onda da proba da osvoji ono što mu nedostaje a to je olimpijsko zlato.

Čuj lika

pre 4 godine

Da sam košarkaš nikad ne bi dozvolio da mi trener bude Obradović. To je psihičko maltretiranje šta taj čovek radi.
(kias, 15. novembar 2019 19:52) Pa niko ih nije terao da potpišu za Fener, šta je sa tobom?! Nadam se da se nisi uvredio :(((

Toto-ko-tunjo-pijanceci-s-Holmsom

pre 4 godine

Ovako se vaspitava i dovodi u red balavurdija. Dobro sto i tablu nije upotrebio u pedagoske svrhe. Nije mi zao njih, oni ce mu biti zahvalni. Zao mi njega, ovo je stres koji ostavlja posledice.

Mare

pre 4 godine

Sve to moze da se pravda adrenalinom. nabojem, nervozom, ali ovo ne prilici ponasanju normalnog coveka, i jednog gospodina kakav je bio Obradovic.

Milan

pre 4 godine

Većina trenera se ponaša ovako. Ja se zbog toga nisam ozbiljno bavio sportom, iako sam mogao, jer sam čovek a ne životinja. Poseban mentalitet treba da imaš da bi ovo trpeo, a naročito da bi voleo ili da ti je ovako nešto potrebno da bi postao čovek, ko što jedan reče.

Kolektivna amnezija

pre 4 godine

Ako je jedan od najboljih trenera kako to da Zelimir ne bi uspeo u NBA ligi? Drugo, Lejkersi nemaju nijednog superstara. Sadasnji Lejkersi su ti u rangu Udinezeta iz italijanske Serije A. I oni su nekad imali superstarove ( Handanovic, Coda, Di Natale, Floro Flores, Jakvinta...) a sada ne znam nijednog njihovog igraca.
(Bodibond, 15. novembar 2019 20:50)

Ono kad ne znaš gde igra Lebron James i Kostas

Miki Maus

pre 4 godine

Zeljko bi dobio takvu samarcinu od mene da sam njegov igrac kad bi se izdrao na mene da bi me zapamtio do kraja zivota.
(Marko, 15. novembar 2019 20:15)

Ali i ne bi...

Stefan

pre 4 godine

Ono što stoji je činjenica da je Željko i sa Fenerom osvojio Evroligu. I pored ogromnih budžeta vrlo verovatno da bi to bilo neizvodljivo i za najveće trenere na svetu, sve da su imali i još veće budžete. Na vihoru te titule je i danas trener Fenera. Ipak, stoji i da se košarka kao igra a i Evroliga kao organizacija rapidno menja u poslednjih nekoliko godina. Tu negde i Željko gubi kompas, ne Željko, već većina trenera starog kova. Ukoliko na sve to dodamo i česte povrede igrača, a i činjenicu da Điđi, Veseli, Lovernj...nisu sve bolji i spremniji, već naprotiv, a takođe su i dosta prošli i postigli kroz karijeru, nisu gladni uspeha, onda dođemo do jedne posrnule ekipe kojoj treba rapidna promena, sveža krv i novi motiv za postizanje boljih rezultata...

železničar

pre 4 godine

Nisam neki fan Vujosevica, ali nikad mi nece izaci scena iz glave kada na tajmautu kaze Andricu pazi na promenu otice u levo pa desno, i ovaj to i uradi i Andric propliva. I sta da uradis u takvoj situaciji?? kao sve je kul, a izgubis utakmicu.
(Milan Spanac, 15. novembar 2019 21:10)

Upravo tako. Tačno da ne znaš šta da uradiš. Dranje i histerisanje očigledno ne daje rezultate.

Serpico

pre 4 godine

Sve to moze da se pravda adrenalinom. nabojem, nervozom, ali ovo ne prilici ponasanju normalnog coveka, i jednog gospodina kakav je bio Obradovic.
(Mare, 15. novembar 2019 19:55)A sta tebe kvalifikuje da njega komentarises kad mu nisi ni do clanka? Zato cuti, prevrci ocima i pravi se pametan...
(Pavle, 15. novembar 2019 19:57)

Znaci, pravo da komentarisu imaju samo oni koji hvale?
Iako "ni oni nisu ni do clanaka", jer pretpostavljam, 99,99% ljudi koji ovdje komentarisu ne mogu da se porede s Obradovicem po svojim kosarkasko-trenerskim znanjem i dostignucima?

petarczv

pre 4 godine

Ovakav jedan govornik nam je trebao u meču sa Argentinom
(xyz, 15. novembar 2019 20:16)

Ne bji nam to nista pomoglo kao sto nije ni feneru... Izgubili su 20 razlike... Nama je trebao jokica c na 5 i Birčević u beogradu...

Kalinić

pre 4 godine

Isti kao trener Zvezde, energija, emocija, oštro po igračima, samo što Gavrilović ne psuje!!!
Šta ćeš, Obradović skuplji od bilo kog igrača svog tima, Gavrilović jeftiniji od onog Nenadića što ne zna da preveze loptu. I aj sad ti ih izgrdi, a i Gavriloviću šah više leži. E moja Zvezdo, trener je trener, zakon, bravo Željko, jedino možda ovo fuck nije trebalo zbog kamera, deca gledaju...

Pavle

pre 4 godine

Sve to moze da se pravda adrenalinom. nabojem, nervozom, ali ovo ne prilici ponasanju normalnog coveka, i jednog gospodina kakav je bio Obradovic.
(Mare, 15. novembar 2019 19:55)A sta tebe kvalifikuje da njega komentarises kad mu nisi ni do clanka? Zato cuti, prevrci ocima i pravi se pametan...

Metropola

pre 4 godine

Ovakav jedan govornik nam je trebao u meču sa Argentinom(xyz, 15. novembar 2019 20:16)Ne bji nam to nista pomoglo kao sto nije ni feneru... Izgubili su 20 razlike... Nama je trebao jokica c na 5 i Birčević u beogradu...
(petarczv, 15. novembar 2019 20:31)... strucnjak! Bolje reci ti Covketu sta mu treba, mozda te poslusa! Na slicnom ste nivou razumevanja ove igre.

ne

pre 4 godine

Bravo majstore, sve si lepo objasnio. Ali džaba, ovi današnji klinci svejedno to neće shvatiti.
(železničar, 15. novembar 2019 21:20)

Da,klinci,matori sa filozofijom diktatora koji dranje na trcanju za loptom dizu na ideolosku indoktrinaciju politike=kriminala ima da slušaš makar na silu pa bila i provokacija opet je agresija,verbalna,jel si sad shvatio matori

super

pre 4 godine

Zoc ima prevelik ego i ali prevelik nekad je to dobro a nekad ne zavisi koga treniraš možda su igrači ovi prozreli taj ego i znaju da nema ništa od toga gledao sam pešića u bajernu nešto slično a igrači kao da ga ne čuju nije lako biti trener nije lako uopšte velike oscilacije pogotovu uspešan trener moraš da imaš stomak za to

Bicu Slobodan

pre 4 godine

Zeljko je jedan od najboljih trenera svih vremena. Titule govore umesto njega. Ali on je dinosaurus. On u NBA ne bi mogao da bude trener ni dve utakmice. A uskoro ce to biti i u Evropi. Publika hoce spektakl, hoce superstarove. A superstarovi nece da treneri urlaju na njih. Zamislite Žoca na tajm-autu Lejkersa da ovo kaze. Dobio bi batine i otkaz u roku od odmah.

Zoki

pre 4 godine

Težak glumac koji je imao sreće da bude u pravim klubovima u pravo vreme...
Ovo ponašanje je za novinare i za vas naložene komentatore i stručnjake na forumima...

komy

pre 4 godine

Obradovica sam imao priliku da sluzim u jednom hotelu u inostranstvu,ljetovalistu..Takav gospodin, "dzek" sto bi rekli se tesko rađa..Znaci ,prisao sam da se upoznam sa njim i slikam pa covjek se radovao kao nekog od ukucana da je vidio..Neumjesno je pricati ali ostavljao je vrtoglave napojnice,ne samo meni vec i kolegama..E sad sto na terenu prokljuca krv to je vec druga stvar,i njegov znak prepoznatljivosti..

Bodibond

pre 4 godine

Zeljko je jedan od najboljih trenera svih vremena. Titule govore umesto njega. Ali on je dinosaurus. On u NBA ne bi mogao da bude trener ni dve utakmice. A uskoro ce to biti i u Evropi. Publika hoce spektakl, hoce superstarove. A superstarovi nece da treneri urlaju na njih. Zamislite Žoca na tajm-autu Lejkersa da ovo kaze. Dobio bi batine i otkaz u roku od odmah.
(Bicu Slobodan, 15. novembar 2019 20:28)

Ako je jedan od najboljih trenera kako to da Zelimir ne bi uspeo u NBA ligi? Drugo, Lejkersi nemaju nijednog superstara. Sadasnji Lejkersi su ti u rangu Udinezeta iz italijanske Serije A. I oni su nekad imali superstarove ( Handanovic, Coda, Di Natale, Floro Flores, Jakvinta...) a sada ne znam nijednog njihovog igraca.

Dag Kristi

pre 4 godine

Zeljko bi dobio takvu samarcinu od mene da sam njegov igrac kad bi se izdrao na mene da bi me zapamtio do kraja zivota.
(Marko, 15. novembar 2019 20:15)

Zvezdaš sam, ali bih ti takvu šamarčinu zveknuo klinjo razmaženi! Očigledno da si sport samo gledao na tv-u!

Petar

pre 4 godine

Tuzno za gledanje, nema kontrolu nad timom, nema kontrolu nad sobom. Komentari koji se ovim odusevljavaju, ne zele nikome nista dobro, pa ni Obradovicu...

Sasha

pre 4 godine

Meni ovo izgleda da ga igraci bojkotuju. Ove sezone mu istice ugovor, posto ne moze da zamijeni igrace, ne bi me cudilo da mu uprava, pod pritiskom igraca, zahvali za sve sto je uradio. Vrijeme je da potrazi novu sredinu (ne bi me cudilo da ga Divac dovede u Sakramento :)))

blagonakloni

pre 4 godine

Željko je sad ljut na sebe, jer je dozvolio da ga pobede emocije, a nije slušao razum- mislio je ovi igrači su mi mnogo doneli, još će(a nije želei da vidi da su sporiji, nemotivissniji, preplaćeni, željni da odrade a ne zarade)! Surov je biznis, a sport još suroviji, i nažalist neko ko je direktor, trener... nema pravo na emocije i empatiju i zasluge!
Ovo pišem jer sam i lično doživeo! Samo nisam psovao- ne što sam bolji od Željka- deo mozga koji nisam hteo da slušam mi je govorio da se odreknem nekih ljudi- nisam- šta sad imam od toga da ih psujem- neka žive sa svojom izdajom i nepoštenjem! Ima i važnijih stvari u životu od jednog uspešnog po sla i pobede! ako Željko sebi uzme time-out i to shvati- imaće pred sobom još nekoliko titula!

Sveti Bes

pre 4 godine

@Dvojnik
Na poslu moram sa se sporazumevam sa indijskim kamiondžijama po Kanadi i opet nisam razumeo jednu reč tu. Rekao je nešto tipa: If I’m not -pa reč koju ne čujem lepo-, you go to the locker room.
Takođe ste izostavili u članku da im na početku kaže da su u dobri momci u njihovim očima.

76er

pre 4 godine

Meni ovo izgleda da ga igraci bojkotuju. Ove sezone mu istice ugovor, posto ne moze da zamijeni igrace, ne bi me cudilo da mu uprava, pod pritiskom igraca, zahvali za sve sto je uradio. Vrijeme je da potrazi novu sredinu (ne bi me cudilo da ga Divac dovede u Sakramento :)))
(Sasha, 16. novembar 2019 02:40)

Ne bi me cudilo da Divac popije otkaz, obzirom na to koga je doveo ove godine za trenera.

ret

pre 4 godine

Lepo je neko objasnio: klinci puni love sa vodom u usima ne mogu da ispostuju dogovor pre i tokom utakmice - i covek popizdi.
Kad budu sve odradili kako je dogovoreno, onda se moze gledati trenerov rezultata. Dok balvani igraju kako hoce, on ne moze ostvariti svoje ideje niti doci do svog cilja (koji bi trebalo da bude i njihov, ali to ocito nije tako)

Dzordz

pre 4 godine

@Serpico "Znaci, pravo da komentarisu imaju samo oni koji hvale?"
Ne, nije tako. Svako moze da komentarise, ali to ne znaci da je svaciji komentar ima smisla, tj. da je vredan citanja - papir trpi sve, zar ne.
Ocigledno je da neki koji komentarisu jednostavno ne razumeju ono sto komentarisu. Koja je svrha ili vrednost takvih komentara???
Kada trener igracu (koji je debelo placen) kaze sta da radi, kako da igra, a ovaj to ne radi, sta da trener radi? Da mu kaze "good game" i potapse po ramenu? Pa, trener je tu gde je da bi njegov tim pobedio! Zato trener mora da ucini sve sto moze da trgne te igrace koji, ocigledno, ne reaguju na normalni pristup. Ko je ovde nekorektan: igrac koji se pravi lud i ne radi ono sto mu se kaze ili trener koji se nervira sto ga taj igrac ne slusa i sto je tom igracu sve jedno ko ce pobediti? Sport je u pitanju. Tu se ide na pobedu.

Boston Celtics

pre 4 godine

“Ne bi me cudilo da Divac popije otkaz, obzirom na to koga je doveo ove godine za trenera.”
(76er, 16. novembar 2019 12:05)

Još kada se uzme u obzir kakvu je katastrofalnu grešku napravio neuzevši Dončića (ili Trej Janga, koji KIDA ove sezone) na draftu prošle godine, jeste zreo za “neki novi početak”. Kao Evropljanin, samo je trebalo da gleda nekoliko utakmica Real Madrida i da mu sve bude jasno… I on uzme nekog Beglija, iz straha od rizika. Naravno, za Luku je neuporedivo bolje što ga nije birao Sakramento, ali za Divca to je najveća greška u karijeri.

A što se Obradovića tiče, ovakvo ponašanje nije normalno i prihvatljivo za “najboljeg trenera Evrope”, za jednog pedagoga. Od početka sezone samo prebacuje krivicu na igrače, a sada je počeo i da ih lično vređa i ponižava, što nikako ne može da izađe na dobro i da se toleriše od strane uprave kluba. Pitanje je samo hoće li mu dozvoliti da završi sezonu ili će po prvi put da popije otkaz u sred takmičenja. A i on je zreo za “novi početak”. Nisu džabe i predsednički izbori u ciklusima od po 4 godine, posle toliko vremena dođe do zasićenja i vreme je za promene.

Zoki

pre 4 godine

Težak glumac koji je imao sreće da bude u pravim klubovima u pravo vreme...
Ovo ponašanje je za novinare i za vas naložene komentatore i stručnjake na forumima...

Mare

pre 4 godine

Sve to moze da se pravda adrenalinom. nabojem, nervozom, ali ovo ne prilici ponasanju normalnog coveka, i jednog gospodina kakav je bio Obradovic.

Bodibond

pre 4 godine

Zeljko je jedan od najboljih trenera svih vremena. Titule govore umesto njega. Ali on je dinosaurus. On u NBA ne bi mogao da bude trener ni dve utakmice. A uskoro ce to biti i u Evropi. Publika hoce spektakl, hoce superstarove. A superstarovi nece da treneri urlaju na njih. Zamislite Žoca na tajm-autu Lejkersa da ovo kaze. Dobio bi batine i otkaz u roku od odmah.
(Bicu Slobodan, 15. novembar 2019 20:28)

Ako je jedan od najboljih trenera kako to da Zelimir ne bi uspeo u NBA ligi? Drugo, Lejkersi nemaju nijednog superstara. Sadasnji Lejkersi su ti u rangu Udinezeta iz italijanske Serije A. I oni su nekad imali superstarove ( Handanovic, Coda, Di Natale, Floro Flores, Jakvinta...) a sada ne znam nijednog njihovog igraca.

ne

pre 4 godine

Bravo majstore, sve si lepo objasnio. Ali džaba, ovi današnji klinci svejedno to neće shvatiti.
(železničar, 15. novembar 2019 21:20)

Da,klinci,matori sa filozofijom diktatora koji dranje na trcanju za loptom dizu na ideolosku indoktrinaciju politike=kriminala ima da slušaš makar na silu pa bila i provokacija opet je agresija,verbalna,jel si sad shvatio matori

Milan

pre 4 godine

Većina trenera se ponaša ovako. Ja se zbog toga nisam ozbiljno bavio sportom, iako sam mogao, jer sam čovek a ne životinja. Poseban mentalitet treba da imaš da bi ovo trpeo, a naročito da bi voleo ili da ti je ovako nešto potrebno da bi postao čovek, ko što jedan reče.

Pavle

pre 4 godine

Sve to moze da se pravda adrenalinom. nabojem, nervozom, ali ovo ne prilici ponasanju normalnog coveka, i jednog gospodina kakav je bio Obradovic.
(Mare, 15. novembar 2019 19:55)A sta tebe kvalifikuje da njega komentarises kad mu nisi ni do clanka? Zato cuti, prevrci ocima i pravi se pametan...

Bicu Slobodan

pre 4 godine

Zeljko je jedan od najboljih trenera svih vremena. Titule govore umesto njega. Ali on je dinosaurus. On u NBA ne bi mogao da bude trener ni dve utakmice. A uskoro ce to biti i u Evropi. Publika hoce spektakl, hoce superstarove. A superstarovi nece da treneri urlaju na njih. Zamislite Žoca na tajm-autu Lejkersa da ovo kaze. Dobio bi batine i otkaz u roku od odmah.

lazar

pre 4 godine

Da sam košarkaš nikad ne bi dozvolio da mi trener bude Obradović. To je psihičko maltretiranje šta taj čovek radi.
(kias, 15. novembar 2019 19:52

Nikad se ti druže nisi ozbiljno bavio nekim sportom.
A i ako si se bavio onda si neka novija generacija.
Ja sam imao ovakvog trenera i obožavam ga kao da mi je otac.
Napravio je čoveka od mene.
A danas treneri podviknu nekom detetu i sutra dan mu dodje roditelj i ponižava trenera.

železničar

pre 4 godine

Zeljko bi dobio takvu samarcinu od mene da sam njegov igrac kad bi se izdrao na mene da bi me zapamtio do kraja zivota.
(Marko, 15. novembar 2019 20:15)

I ti bi od mene dobio isto, jer si verovatno od ove nove mlade generacije koji misle da su Bogom dani i da mogu da zajebavaju sve oko sebe a da im niko ništa ne može. Vi koji ni vojsku niste osetili balavanderi razmaženi.

Student

pre 4 godine

Ne mislim nista lose, ali mi deluje da je pogubio konce i da se blizi kraj sa Fenerom i Zeljkom. Tesko je za poverovati da svi ovi igraci odjednom ovako lose igraju.

Metropola

pre 4 godine

Ovakav jedan govornik nam je trebao u meču sa Argentinom(xyz, 15. novembar 2019 20:16)Ne bji nam to nista pomoglo kao sto nije ni feneru... Izgubili su 20 razlike... Nama je trebao jokica c na 5 i Birčević u beogradu...
(petarczv, 15. novembar 2019 20:31)... strucnjak! Bolje reci ti Covketu sta mu treba, mozda te poslusa! Na slicnom ste nivou razumevanja ove igre.

petarczv

pre 4 godine

Ovakav jedan govornik nam je trebao u meču sa Argentinom
(xyz, 15. novembar 2019 20:16)

Ne bji nam to nista pomoglo kao sto nije ni feneru... Izgubili su 20 razlike... Nama je trebao jokica c na 5 i Birčević u beogradu...

Mrkva

pre 4 godine

Zeljko bi dobio takvu samarcinu od mene da sam njegov igrac kad bi se izdrao na mene da bi me zapamtio do kraja zivota.
(Marko, 15. novembar 2019 20:15)

Ne, dečak, ti bi trebao da dobijaš šamarčine kada ti trener nacrta akciju kako da igraš, a ti ne igraš, kada ti pre utakmice pusti video snimak i objasni šta i kako da igraš, a ti ne igraš, kada ti 5 puta za vreme utakmice kaže šta da radiš, a ti ne radiš, kada ti kaže da igraš jaču odbranu ili da napraviš faul, a ti ne napraviš i gubiš utakmice jer ne radiš ništa šta ti on kaže, a on je plaćen da ti govori šta da radiš, a ti si plaćen da slušaš šta ti on priča.

igrač

pre 4 godine

Svojevremeno sam se profesionalno bavio timskim sportom, pa cu reci samo jedno. KAda igra, igrači sobom, postignu dogovor da trener mora da ode, ovaj je pechen kao zec. Nema mu pomoci, pa makar bio najbolji na svetu. Upravo se to desava Zeljku Obradovicu. Zavrsio je u Feneru, samo jos toga nije svestan.

MišelBastos

pre 4 godine

Ne moze drugacije sa danasnjim zasicenim zvezdama. Namlatilo se miliona pa se zeza na parketu, a ovaj covek i posle svega gladan uspeha i pobeda. Batali ih Zoc, vreme je da napravis promenu! Taman je i Pao ostao bez trenera.

Bela vrana

pre 4 godine

Zoc legenda uvek krivi igrače. Nedo bog da je on kriv nekad
(kakak, 15. novembar 2019 19:50) 9 evroliga mu daje za pravo da krivi koga hoce.

E

pre 4 godine

Zeljko bi dobio takvu samarcinu od mene da sam njegov igrac kad bi se izdrao na mene da bi me zapamtio do kraja zivota.
(Marko, 15. novembar 2019 20:15)

Zato nisi njegov igrac...
Zato si foteljas.

Napredni trokorak.

pre 4 godine

Zeljko je nasa legenda[Partizan],i svi ga cenimo i postujemo.Ali mislim da bi mu jedno godinu dana prijao odmor.Pecanje,setnja planina,Cacak bre!!!.pa ponovo u Partizan.

železničar

pre 4 godine

Zeljko bi dobio takvu samarcinu od mene da sam njegov igrac kad bi se izdrao na mene da bi me zapamtio do kraja zivota.
(Marko, 15. novembar 2019 20:15)

Ne, dečak, ti bi trebao da dobijaš šamarčine kada ti trener nacrta akciju kako da igraš, a ti ne igraš, kada ti pre utakmice pusti video snimak i objasni šta i kako da igraš, a ti ne igraš, kada ti 5 puta za vreme utakmice kaže šta da radiš, a ti ne radiš, kada ti kaže da igraš jaču odbranu ili da napraviš faul, a ti ne napraviš i gubiš utakmice jer ne radiš ništa šta ti on kaže, a on je plaćen da ti govori šta da radiš, a ti si plaćen da slušaš šta ti on priča.
(Mrkva, 15. novembar 2019 21:08)

Bravo majstore, sve si lepo objasnio. Ali džaba, ovi današnji klinci svejedno to neće shvatiti.

Čuj lika

pre 4 godine

Da sam košarkaš nikad ne bi dozvolio da mi trener bude Obradović. To je psihičko maltretiranje šta taj čovek radi.
(kias, 15. novembar 2019 19:52) Pa niko ih nije terao da potpišu za Fener, šta je sa tobom?! Nadam se da se nisi uvredio :(((

Serpico

pre 4 godine

Sve to moze da se pravda adrenalinom. nabojem, nervozom, ali ovo ne prilici ponasanju normalnog coveka, i jednog gospodina kakav je bio Obradovic.
(Mare, 15. novembar 2019 19:55)A sta tebe kvalifikuje da njega komentarises kad mu nisi ni do clanka? Zato cuti, prevrci ocima i pravi se pametan...
(Pavle, 15. novembar 2019 19:57)

Znaci, pravo da komentarisu imaju samo oni koji hvale?
Iako "ni oni nisu ni do clanaka", jer pretpostavljam, 99,99% ljudi koji ovdje komentarisu ne mogu da se porede s Obradovicem po svojim kosarkasko-trenerskim znanjem i dostignucima?

železničar

pre 4 godine

Nisam neki fan Vujosevica, ali nikad mi nece izaci scena iz glave kada na tajmautu kaze Andricu pazi na promenu otice u levo pa desno, i ovaj to i uradi i Andric propliva. I sta da uradis u takvoj situaciji?? kao sve je kul, a izgubis utakmicu.
(Milan Spanac, 15. novembar 2019 21:10)

Upravo tako. Tačno da ne znaš šta da uradiš. Dranje i histerisanje očigledno ne daje rezultate.

železničar

pre 4 godine

Ne podržavam ovakvo ponašanje uopšte, ali potpuno razumem. Jer kad ti igračima debilima kažeš ne jednom, ne 5 puta ili 10,već ponavljaš jedno te isto milion puta, a oni i dalje igraju kao p...e a mogu itekako mnogo bolje, onda ne da su zaslužili ovakvu histeriju trenera, već ozbiljne šamarčine.

Miki Maus

pre 4 godine

Zeljko bi dobio takvu samarcinu od mene da sam njegov igrac kad bi se izdrao na mene da bi me zapamtio do kraja zivota.
(Marko, 15. novembar 2019 20:15)

Ali i ne bi...

Milan Spanac

pre 4 godine

Nisam neki fan Vujosevica, ali nikad mi nece izaci scena iz glave kada na tajmautu kaze Andricu pazi na promenu otice u levo pa desno, i ovaj to i uradi i Andric propliva. I sta da uradis u takvoj situaciji?? kao sve je kul, a izgubis utakmicu.

Stefan

pre 4 godine

Ono što stoji je činjenica da je Željko i sa Fenerom osvojio Evroligu. I pored ogromnih budžeta vrlo verovatno da bi to bilo neizvodljivo i za najveće trenere na svetu, sve da su imali i još veće budžete. Na vihoru te titule je i danas trener Fenera. Ipak, stoji i da se košarka kao igra a i Evroliga kao organizacija rapidno menja u poslednjih nekoliko godina. Tu negde i Željko gubi kompas, ne Željko, već većina trenera starog kova. Ukoliko na sve to dodamo i česte povrede igrača, a i činjenicu da Điđi, Veseli, Lovernj...nisu sve bolji i spremniji, već naprotiv, a takođe su i dosta prošli i postigli kroz karijeru, nisu gladni uspeha, onda dođemo do jedne posrnule ekipe kojoj treba rapidna promena, sveža krv i novi motiv za postizanje boljih rezultata...

roten

pre 4 godine

Željko jeste preterao ovog puta,ali ga potpuno razumem.Čovek koji je toliko toga osvojio(i kao trener klubova i kao trener naše reprezentacije) ima veći motiv i veću želju za pobedom od ovih razmaženih milionera koji se vuku po terenu "kao prebijene mačke".Iskreno bih voleo da napusti Fenerbahce,i da pogazi svoju reč da više neće voditi reprezentaciju,da nas prvo odvede u Japan i onda da proba da osvoji ono što mu nedostaje a to je olimpijsko zlato.

Toto-ko-tunjo-pijanceci-s-Holmsom

pre 4 godine

Ovako se vaspitava i dovodi u red balavurdija. Dobro sto i tablu nije upotrebio u pedagoske svrhe. Nije mi zao njih, oni ce mu biti zahvalni. Zao mi njega, ovo je stres koji ostavlja posledice.

kako da ne

pre 4 godine

@Kias
Obradović ti samo traži srce na terenu. Borbu. Pa odigraj i lošije tipa da promašuješ, gubiš lopte, biće ljut ali bi bio okej ako se boriš. On pocrveni i poludi kada ne vidi zalaganje i borbu i u pravu je. Npr u Nba nikad ne bi mogao da bude trener gde igrači često igraju ‘laganica’, zezanje. On bi poludeo u prvih 5 minuta. Svi naši treneri su ti slični što se toga tiče. Traže borbu i zalaganje...Zato ste mogli da vidite Vujoševića kako ludi najviše kada ne vidi zalaganje ili Pešića takodje kada vidi isto. Svi ti ‘starijeg kova’ su u tome jako slični. Igraš lošije, okej, menjaće te, pokušavaće nešto i biće ljuti, ali okej. Dok ako se ne boriš, polude, pocrvene, ne biraju reči :) Eto, da si igrač samo da se boriš i Obradović bi te voleo, ne bi te pomenuo ;)

Kalinić

pre 4 godine

Isti kao trener Zvezde, energija, emocija, oštro po igračima, samo što Gavrilović ne psuje!!!
Šta ćeš, Obradović skuplji od bilo kog igrača svog tima, Gavrilović jeftiniji od onog Nenadića što ne zna da preveze loptu. I aj sad ti ih izgrdi, a i Gavriloviću šah više leži. E moja Zvezdo, trener je trener, zakon, bravo Željko, jedino možda ovo fuck nije trebalo zbog kamera, deca gledaju...

super

pre 4 godine

Zoc ima prevelik ego i ali prevelik nekad je to dobro a nekad ne zavisi koga treniraš možda su igrači ovi prozreli taj ego i znaju da nema ništa od toga gledao sam pešića u bajernu nešto slično a igrači kao da ga ne čuju nije lako biti trener nije lako uopšte velike oscilacije pogotovu uspešan trener moraš da imaš stomak za to

Nenad

pre 4 godine

Na treneru je da pokusa sve da prodrma ekipu, pa i ovo. Ovi ljudi, sto se skandalizuju, nisu ni fizicko radili, vadili se na bolove u levom bubregu...
Ali to na stranu, s Fenerom se nesto cudno desava, tj sa igracima Fenera. Da li im nesto obecano nije ispunjeno, da li im kasne plate, da li su se medjusbono posvadjali...nesto mora biti objasnjenje.

Petar

pre 4 godine

Tuzno za gledanje, nema kontrolu nad timom, nema kontrolu nad sobom. Komentari koji se ovim odusevljavaju, ne zele nikome nista dobro, pa ni Obradovicu...

bocko

pre 4 godine

cim Zeljko sa strane stoji ne dere se ne buni se kod sudija ne gestikulira ..nesto tu debelo ne stima
inace ekipa jaka samo na imenima 80 posto ekipe daleko proslo svoj zenit

Kolektivna amnezija

pre 4 godine

Ako je jedan od najboljih trenera kako to da Zelimir ne bi uspeo u NBA ligi? Drugo, Lejkersi nemaju nijednog superstara. Sadasnji Lejkersi su ti u rangu Udinezeta iz italijanske Serije A. I oni su nekad imali superstarove ( Handanovic, Coda, Di Natale, Floro Flores, Jakvinta...) a sada ne znam nijednog njihovog igraca.
(Bodibond, 15. novembar 2019 20:50)

Ono kad ne znaš gde igra Lebron James i Kostas

ret

pre 4 godine

Lepo je neko objasnio: klinci puni love sa vodom u usima ne mogu da ispostuju dogovor pre i tokom utakmice - i covek popizdi.
Kad budu sve odradili kako je dogovoreno, onda se moze gledati trenerov rezultata. Dok balvani igraju kako hoce, on ne moze ostvariti svoje ideje niti doci do svog cilja (koji bi trebalo da bude i njihov, ali to ocito nije tako)

ivkovic zoran

pre 4 godine

5 puta sam vracao snimak i gledao ...
-mnogo se utakmica igra i cesto putuje a malo trenira pa povrede pa igraci se brzo trose i prezasite i to se desilo Feneru kao ekipi .
-na sve to igraci puni love i raznih blagodeti i nekad im se prosto j.... za utakmicu ,razmisljaju o provodu .
-Datome,Veseli ,Lovernj pa ti ljudi su odigrali utakmica i utakmica i jednostavno ulaze u utakmice sa mnogo manje energije .
-Željko vrhunski trener starog kova i ratnicke filozovije igre ne razume nonsalantnost nekih igraca a on se nervira jer u utakmice ulazi sa puno energije ....ja prosto obozavam nase trenere ali evropska kosarka se transformise u mali nba i sve vise na to lici a tu nije mesto ratnickoj filozofiji ....Nba je zabava i evroliga pokusava da to postane ....nasi treneri su ratnicke filozocije ali svaka 2 ili 3 dana da igras mec na istom nivou nije moguce ....sto se tice Zeljka i njegove reakcije ja bih bio 3 puta gori od njega prema zvezdinim igracima veceras .

Dag Kristi

pre 4 godine

Zeljko bi dobio takvu samarcinu od mene da sam njegov igrac kad bi se izdrao na mene da bi me zapamtio do kraja zivota.
(Marko, 15. novembar 2019 20:15)

Zvezdaš sam, ali bih ti takvu šamarčinu zveknuo klinjo razmaženi! Očigledno da si sport samo gledao na tv-u!

Dzordz

pre 4 godine

@Serpico "Znaci, pravo da komentarisu imaju samo oni koji hvale?"
Ne, nije tako. Svako moze da komentarise, ali to ne znaci da je svaciji komentar ima smisla, tj. da je vredan citanja - papir trpi sve, zar ne.
Ocigledno je da neki koji komentarisu jednostavno ne razumeju ono sto komentarisu. Koja je svrha ili vrednost takvih komentara???
Kada trener igracu (koji je debelo placen) kaze sta da radi, kako da igra, a ovaj to ne radi, sta da trener radi? Da mu kaze "good game" i potapse po ramenu? Pa, trener je tu gde je da bi njegov tim pobedio! Zato trener mora da ucini sve sto moze da trgne te igrace koji, ocigledno, ne reaguju na normalni pristup. Ko je ovde nekorektan: igrac koji se pravi lud i ne radi ono sto mu se kaze ili trener koji se nervira sto ga taj igrac ne slusa i sto je tom igracu sve jedno ko ce pobediti? Sport je u pitanju. Tu se ide na pobedu.

komy

pre 4 godine

Obradovica sam imao priliku da sluzim u jednom hotelu u inostranstvu,ljetovalistu..Takav gospodin, "dzek" sto bi rekli se tesko rađa..Znaci ,prisao sam da se upoznam sa njim i slikam pa covjek se radovao kao nekog od ukucana da je vidio..Neumjesno je pricati ali ostavljao je vrtoglave napojnice,ne samo meni vec i kolegama..E sad sto na terenu prokljuca krv to je vec druga stvar,i njegov znak prepoznatljivosti..

Boston Celtics

pre 4 godine

“Ne bi me cudilo da Divac popije otkaz, obzirom na to koga je doveo ove godine za trenera.”
(76er, 16. novembar 2019 12:05)

Još kada se uzme u obzir kakvu je katastrofalnu grešku napravio neuzevši Dončića (ili Trej Janga, koji KIDA ove sezone) na draftu prošle godine, jeste zreo za “neki novi početak”. Kao Evropljanin, samo je trebalo da gleda nekoliko utakmica Real Madrida i da mu sve bude jasno… I on uzme nekog Beglija, iz straha od rizika. Naravno, za Luku je neuporedivo bolje što ga nije birao Sakramento, ali za Divca to je najveća greška u karijeri.

A što se Obradovića tiče, ovakvo ponašanje nije normalno i prihvatljivo za “najboljeg trenera Evrope”, za jednog pedagoga. Od početka sezone samo prebacuje krivicu na igrače, a sada je počeo i da ih lično vređa i ponižava, što nikako ne može da izađe na dobro i da se toleriše od strane uprave kluba. Pitanje je samo hoće li mu dozvoliti da završi sezonu ili će po prvi put da popije otkaz u sred takmičenja. A i on je zreo za “novi početak”. Nisu džabe i predsednički izbori u ciklusima od po 4 godine, posle toliko vremena dođe do zasićenja i vreme je za promene.

blagonakloni

pre 4 godine

Željko je sad ljut na sebe, jer je dozvolio da ga pobede emocije, a nije slušao razum- mislio je ovi igrači su mi mnogo doneli, još će(a nije želei da vidi da su sporiji, nemotivissniji, preplaćeni, željni da odrade a ne zarade)! Surov je biznis, a sport još suroviji, i nažalist neko ko je direktor, trener... nema pravo na emocije i empatiju i zasluge!
Ovo pišem jer sam i lično doživeo! Samo nisam psovao- ne što sam bolji od Željka- deo mozga koji nisam hteo da slušam mi je govorio da se odreknem nekih ljudi- nisam- šta sad imam od toga da ih psujem- neka žive sa svojom izdajom i nepoštenjem! Ima i važnijih stvari u životu od jednog uspešnog po sla i pobede! ako Željko sebi uzme time-out i to shvati- imaće pred sobom još nekoliko titula!

Sveti Bes

pre 4 godine

@Dvojnik
Na poslu moram sa se sporazumevam sa indijskim kamiondžijama po Kanadi i opet nisam razumeo jednu reč tu. Rekao je nešto tipa: If I’m not -pa reč koju ne čujem lepo-, you go to the locker room.
Takođe ste izostavili u članku da im na početku kaže da su u dobri momci u njihovim očima.

Sasha

pre 4 godine

Meni ovo izgleda da ga igraci bojkotuju. Ove sezone mu istice ugovor, posto ne moze da zamijeni igrace, ne bi me cudilo da mu uprava, pod pritiskom igraca, zahvali za sve sto je uradio. Vrijeme je da potrazi novu sredinu (ne bi me cudilo da ga Divac dovede u Sakramento :)))

76er

pre 4 godine

Meni ovo izgleda da ga igraci bojkotuju. Ove sezone mu istice ugovor, posto ne moze da zamijeni igrace, ne bi me cudilo da mu uprava, pod pritiskom igraca, zahvali za sve sto je uradio. Vrijeme je da potrazi novu sredinu (ne bi me cudilo da ga Divac dovede u Sakramento :)))
(Sasha, 16. novembar 2019 02:40)

Ne bi me cudilo da Divac popije otkaz, obzirom na to koga je doveo ove godine za trenera.