Košarka 49

Ponedeljak, 04.11.2019.

18:10

Fenomenalni Ristić porazio Evroligaša

Dušan Ristić, košarkaš Crvene zvezde na pozajmici u Astani, briljirao je na meču 6. kola VTB lige protiv Zenita.

Fenomenalni Ristiæ porazio Evroligaša IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Kalcokera

pre 4 godine

Mynx

Tomic nije pobedio u gostima
A imao je i kc riversa
Ekonom iz olija je los trener i los covek tako kazu
Titulu je uzeo domaci teren

MYNX

pre 4 godine

Najludji su ovi što kazu kako je Tomic sve unazadio i sve uništio....a čovek do ove sezone sem kupa....nije ni imao grešku na klupi Zvezde i odmah je oteran....evrokup namerno nismo hteli da igramo što se videlo....i sve smo bacili na aba ligu....i to nije njegova greska nego dogovor....čovek je uspeo da bez Reglanda....sa jednim pravim plejmejkerom i to Čovicem osvoji aba ligu nikad lakše....onoliku spremnost kod Zvezdinih igraca nisam video nikad i toliku sigurnost i kako su grizli i bili napaljeni svi....Dobric,Davidovac,Perperoglu,Odzo,Faye,Beron,Simanic svi su bili perfektni u završnici....cak je i Filip Čovic izgledao kao pg sa el iskustvom 10 god....na kraj mu se povrede i Dobric i Perperoglu....i opet osvojio....i oni njega našli da pljuju....a Ristic jeste trebao da dobije vise šanse....ali centri kasnije sazrevaju....ne dešava se ovo retko da centar nigde ga nema pa bljesne....

BabeZabe

pre 4 godine

A da je dao 5 kosa,a bilo bi fala bogu da se ovog ratosiljasmo. Moze on protiv Zenita vestackog kluba dati 30 kosa,ovi mucenici na grad Sankt Petersburg usli u EL i Putinovog uticaja,inace su za uleb i nize kupove. Nego i Nenadic,pa sad Radanov davali su za FMP i po 20 kosa svima u ABA ligi,ali kad dodjes u Zvezdu nema od tog nista.Pa sad Covic i Davidovac da se vrate uFMP davace po 25 kosa u aba ligi svaki.Cak i jedan Lazic takodje. Hocu reci da ipak se zna medju 20--30domaich kosarkasa ko je ko,kad i gde,za koje utakmice i lige. Kao tenis manje vise. Svi su Lajovici,Troicki dostignu tako nesto,ali jedan je Nole tj. Teo,Jokic itd.

Korto

pre 4 godine

Ostoja reaguj!
(Aco81.rs, 5. novembar 2019 08:37)

Ристић је под уговором са Звездом, тамо је послат да напредује и стиче искуство, после 4 године у САД. Не знам одакле вам то да је "отеран".

Хандо

pre 4 godine

Tomić je uspeo od dobrih Davidovca, Lazica, Dobrica pa i Odza da uradi nikad gore.. Svi nazadovali. To mora da budeš mnogo talentovan da 90osto igrača nazaduje.Al eto netko je uspeo da i napredue, samo je morao da ode. To je to, nema veze drugi puta će dovesti jedno 16 amera pa će videti Krka kako se igra basket.
(Bruto, 4. novembar 2019 23:05)

Томић је успео да освоји лигу без Регланда и Стратоса, само са Човићем на плеју и Оџом. И нико није назадовао. А вама гробарима је преостало само да овако ботујете.

Sale

pre 4 godine

Pa ako bi neko zeleo da su prvi centri Zvezde Ristic i Jovanovic,to je rukovodstvo kluba,znaci neki kljucni nedostaci tih igraca su u pitanju a koje mi,veliki "strucnjaci" za tastaturama, ocigledno ne razumemo do kraja

Claudio

pre 4 godine

Sve je to super, ali covek je pola poena dao sa bacanja i i dalje ne ume da igra odbranu. Od Odza je doduse svakako neuporedivo bolji, ali to i nije tako tesko.
(Sabre, 4. novembar 2019 19:03)

Nije tacna statisktika koju su dali. Rile ni jednom nije imao slobodna bacanja.
za dva poena 12/15 za tri poena 2/2.
Masu koseva je dao sa distance, napravio samo dva faula a nad njim skoro da nisu ni pravili faulove.

Mustra

pre 4 godine

Ajde bre strucnjaci botovi, decko odvali Zenit, a vi kao, ima slabosti, odbrana. Zato nam i kosarka propada, pravimo igrace po standardima, a nasa najveca prednost je uvek bila improvizacija i fore sa basketa na visokom nivou. Dosta vise Tepica, Zagoraca, Dangubica i ostalih atleta. Cilj ove igre je proturiti loptu kroz mrezicu, a ne raspon ruku, odraz i lateralna kretnja. Onaj ko ume da igra, uvek ce naci nacina da nadmudri i pobedi protivnika.

Bruto

pre 4 godine

Tomić je uspeo od dobrih Davidovca, Lazica, Dobrica pa i Odza da uradi nikad gore.. Svi nazadovali. To mora da budeš mnogo talentovan da 90osto igrača nazaduje.Al eto netko je uspeo da i napredue, samo je morao da ode. To je to, nema veze drugi puta će dovesti jedno 16 amera pa će videti Krka kako se igra basket.

Stari zvezdaš

pre 4 godine

Kod nas strpljenja nema ni kod košarkaške struke, ni kod navijača.
Trener ga držao na tribinama, navijači ga prozivali da "pojma nema".
Morao da ode u Kazahstan da dobije šansu, stekne samopouzdanje i pokaže koliko može.

Миле

pre 4 godine

Јесте прича о Ристићу, али поменусмо Цирбеса. Од када пратим кошарку било је више несимпатичних тренера почев од Аделмана, па оног из Минесоте, па ни Божа Маљковић није спадао у симпатичне, али Томић би могао бити капитен у том низу. Али не треба га окривљавати баш за све: Цирбес је већ пао у Макабију где је отишао после Звезде, па онда у Бајерну код истог тренера (Радоњића) код кога је претходно блистао у Звезди. Тако да тај његов пад форме (или како то већ назвати) нема везе са Томићем.

Tito partija crno bela SNS armija

pre 4 godine

Ali kao što bi predgrađani rekli, ipak je zenit Evroligaš, a ovi drugi neki cipiripi klub... Nema veze što u toj EL sve ukupno ima tek 6,7 ekipa da vrede nešto... Ipak je to sve elita...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (društvance iz predgrađa, 4. novembar 2019 19:56)

Ma to ja svima pričam ali kazu da nemam pojma.
Elem, odgovorno tvrdim da su u Bordu ULEBA pogresili i EL nazvali EK i obratno ! Čista proceduralna greška .
Pa svi "vide" da su Tofaš, Venecija, Asseco ArkaGdynia, Dolomiti,Ritas, Promithea Patrass projektovani za mimimum polufinala konferencija u NBA, a Real, CSKA,Makabi,PAO, Oly,Armani, Fener drugorazredne ekipe koje realno nemaju mesta ni u FIBA Ligi šampiona !
Tako da si sve u pravu

Slobodan

pre 4 godine

Da vas obavestim, Ristic je Zvezdin igrac na pozajmnici, ne znam ko je odlucio da ga posalje ali dobro je uradio, naravno u njegovom interesu i u interesu kluba !!!!
Igrajuci Euroligu i ABA ligu ili dve-tri utakmice sedmicno prosto je nemoguce raditi sa mladim igracima, Zvezdi treba gotov proizvod i zato je Ristic poslat na pozajmnicu kao i Radanov, igraci koje cekamo da se vrate a sredine u kojima trenutno igraju im omogucavaju da treniraju citavu sedmicu i imaju jednu utakmicu koja je manje vise podredjena njima i njihovom sazrevanju ...

onako

pre 4 godine

Prvo svaka čast ovim kom koji su primetili defanzivne mane. Slično je izgledao i Džok Lendejl u Partizanu.
Došli su sa takvim neznanjem da je bilo negledivo kako igraju odbranu pogotovu preuzimanja.
Imao je i u Zvezdi par dobrih ofanzivnih utakmica ali defanzivno je košarkaški nepismen.
Drugo D Braun ne igra njegovu poziciju pa je debilasto i pominjati nešto tako.
Simanić igra, čini mi se da je voljni momenat taj koji određuje kakav će biti on, malo je i do plejeva, protok, pik n pop akcije... nekako Regland prošle i Braun ove su limitirani za to. Pored toga Simanić nije energetski ni blizu Fajea, da se ovde ne lažemo.
Treće Radanov a još više od njega Nenadić su dobijali šansu, da ne pričate ovde bajke već sam rekao nisu znali gde se nalaze. Otišao je u FMP drugi put i tamo opet kida jer nema pritiska, to je njegov nivo i to je ok.

Ništa loše, samo nije isto igrati za Zvezdu, Partizan i imati rezultatski pritisak ili za druge i igrati se bez opterećenja. Nisu ovo ni prvi ni poslednji koji će se afirmisati po nekim nebitnim klubovima po Evropi.

društvance iz predgrađa

pre 4 godine

Ali kao što bi predgrađani rekli, ipak je zenit Evroligaš, a ovi drugi neki cipiripi klub... Nema veze što u toj EL sve ukupno ima tek 6,7 ekipa da vrede nešto... Ipak je to sve elita...

Sabre

pre 4 godine

Sve je to super, ali covek je pola poena dao sa bacanja i i dalje ne ume da igra odbranu. Od Odza je doduse svakako neuporedivo bolji, ali to i nije tako tesko.

Dejan CZ

pre 4 godine

Igrac Zvezde na pozajmici...kao i Jovanovic sto je bio.Igranje u jakoj ligi koristice mu svakako kao zalog mozda vec za sledecu sezonu uz Radanova.Rukovodstvo Zvezde odlicno radi svoj posao jer se unapred razmislja o buducem timu po isticanju tekuce sezone...Ozbiljan klub tako selektira igrace i ovo sto radi Zvezda samo je zacrtan cilj da se vec sad planira tim koji ce nastaviti dominaciju...Ristic,Radanov,Uskokovic...buduci igraci koji nastavljaju putem Simanica,Dobrica,Gudurica...bazna osnova domacih igraca na koju se stranci samo nadogradjuju.Covic je covek ipak iz kosarke koji zna svoj posao a ne sloser iz auto limarskog pogona...

pfc????

pre 4 godine

Jedan Zenit je ispred ovakvog Partizana dobio specijalnu pozivnicu. Ispred Partizana koji je pojam za Zenit sto se kosarke tice. . e Bartomeu, Bartomeu. Sve li je u parama. .

Tuzan je zvezdaski zivot

pre 4 godine

Opste je poznato ko lazi, siri mitomaniju i izigrava srbe i pravosljavlje vec 75 godina. SVe laziraju, zato i imaju krizu identiteta svakih 2 godine.
Samo Partizan!!!

cole

pre 4 godine

dečko dao 25 koševa lokomotivi ,a 30 zenitu,a zvezda se muči sa nesretnim odžom.očito je tomić uspeo da upropasti i ovog košarkaša.kod njega je i cirbes zaboravio da igra,a dobrić i davidovac su nazadovali.čovek bi pokvario nakovanj da mu daš i mislim da je zvezda one dve važne titule osvojila isključivo na energiju navijača.
(slobinator, 04. novembar 2019 18:24)

Risticu je problem bila odbrana,napadacki je bio solidan
Evo cirbesu sad nije trener tomic pa opet ima prosjek od 4-5 poena,cirbes je jednostavno u veikom padu forme i tomic nije imao veze s tim
a po cemu su dobric i davidovac nazadovali,igrali su onako kako se od njih ocekuje
Mi od dobrica i davidovca ocekujemo da budu nosioci igre ali realno nemaju kvalitet za to,vise su igraci rotacije i uloge

Toto-ga-ispurnj’o

pre 4 godine

чудне ствари се дешавају у звезди. раданов, ненадић, ристић и још неки не могу ни да привире. бориша који је нба потенцијал једва. мислим да то ипак није због човића сениора. очигледно да има још моћних људи који се доста питају у звезди и који вероватно диктирају свашта преко државног финансирања, јер знамо да кошарка у европи није профитабилан, него дотиран спорт. у случају србије донатор је држава тј владајуће странке, а ко даје паре, тај се и пита...
(живац, 04. novembar 2019 18:35) Kako da ne, CIA, BIA, Crveni kmeri, masoni, Ljudi jastozi sa Marsa... Svi se urotili protiv gospon Čovića sram ih bilo...

dm

pre 4 godine

Meni je Rista nekako mlak,mekan,zara bez...to se najvise ogleda u njegovoj odbrani...ima znanje,tehnicki je potkovan ali fali mu sportske drskosti...

činjenica

pre 4 godine

Njegova defanziva je bila očajna, ofanzivno je i mogao da prođe...
(tamoneko, 4. novembar 2019 18:19)

Što je problem igra u defanzivi?

Za to je potrebna prirodna inteligencija, volja i dobar trener.
Za napad je potrebno mnogo više talenta.

Uglavnom je problem sujeta, dakle glava,
(ne samo u sportu, nego uopšte u životu).

Tito partija crno bela SNS armija

pre 4 godine

Kako da ne, CIA, BIA, Crveni kmeri, masoni, Ljudi jastozi sa Marsa... Svi se urotili protiv gospon Čovića sram ih bilo...
(Toto-ga-ispurnj’o, 4. novembar 2019 19:02)

Opste je poznato ko kmeči, glumi pastorčad, kune se da ga svi mrze, smislja najmorbidnije teorije zavere, glumi avangardu-instituciju...
Sve mi se čini da se iza ovog nebuloznog nika krije sam limar

slaviša šmigičko njega ili zbog kasnjenja ili hvataju po 3.napade zaredom

pre 4 godine

ma imamo dobre domace igrace ali se previse forsiraju neki strani jedina rupa u zvezdi je trenutno nebojsa čovič nemam licno nista protiv nebojse ali primamo pola koseva upravo preko njega i gubimo po 3 napada za redom jer fali brzi i spretniji igrac u polju prilikom branjenja kosa.dobridc i davidovac uz perperoglua djenku brauna i berona su potrebni na parketu blok covicu i mi ostajemo sa covicem ispod kosa jer nemoze brzo preuzeti poput dobrica,djenke ili lazic kad preuzimu igrac poput lazic nekada i same centre zadrzi snagom podalje od kosa.

ako

pre 4 godine

Astana je igrala protiv Uniksa, Himkija, Lokomotive i Zenita, a Ristić u te 4 utakmice ima prosek preko 20 poena i 10 skokova.
Dominacija, uzeće ga Cska na kraju sebi.

strucnjak

pre 4 godine

Lako je dati 30 poena Ayonu i Coltonu Iversonu, sto nije dao 30 mocnom Gagataru, a daa zato sto ga veliki ekspert Tomic nije pustao ni na klupu, kamo li na teren!

slobinator

pre 4 godine

dečko dao 25 koševa lokomotivi ,a 30 zenitu,a zvezda se muči sa nesretnim odžom.očito je tomić uspeo da upropasti i ovog košarkaša.kod njega je i cirbes zaboravio da igra,a dobrić i davidovac su nazadovali.čovek bi pokvario nakovanj da mu daš i mislim da je zvezda one dve važne titule osvojila isključivo na energiju navijača.

Devotion

pre 4 godine

Žešći hendikep što se defanzive tiče. Ofanzivno je i u Zvezdi imao neka solidna izdanja, ali ne do te mere da kompenzuje za deficit defsnzivnog osećaja

живац

pre 4 godine

чудне ствари се дешавају у звезди. раданов, ненадић, ристић и још неки не могу ни да привире. бориша који је нба потенцијал једва. мислим да то ипак није због човића сениора. очигледно да има још моћних људи који се доста питају у звезди и који вероватно диктирају свашта преко државног финансирања, јер знамо да кошарка у европи није профитабилан, него дотиран спорт. у случају србије донатор је држава тј владајуће странке, а ко даје паре, тај се и пита...

strucnjak

pre 4 godine

Lako je dati 30 poena Ayonu i Coltonu Iversonu, sto nije dao 30 mocnom Gagataru, a daa zato sto ga veliki ekspert Tomic nije pustao ni na klupu, kamo li na teren!

ako

pre 4 godine

Astana je igrala protiv Uniksa, Himkija, Lokomotive i Zenita, a Ristić u te 4 utakmice ima prosek preko 20 poena i 10 skokova.
Dominacija, uzeće ga Cska na kraju sebi.

slobinator

pre 4 godine

dečko dao 25 koševa lokomotivi ,a 30 zenitu,a zvezda se muči sa nesretnim odžom.očito je tomić uspeo da upropasti i ovog košarkaša.kod njega je i cirbes zaboravio da igra,a dobrić i davidovac su nazadovali.čovek bi pokvario nakovanj da mu daš i mislim da je zvezda one dve važne titule osvojila isključivo na energiju navijača.

onako

pre 4 godine

Prvo svaka čast ovim kom koji su primetili defanzivne mane. Slično je izgledao i Džok Lendejl u Partizanu.
Došli su sa takvim neznanjem da je bilo negledivo kako igraju odbranu pogotovu preuzimanja.
Imao je i u Zvezdi par dobrih ofanzivnih utakmica ali defanzivno je košarkaški nepismen.
Drugo D Braun ne igra njegovu poziciju pa je debilasto i pominjati nešto tako.
Simanić igra, čini mi se da je voljni momenat taj koji određuje kakav će biti on, malo je i do plejeva, protok, pik n pop akcije... nekako Regland prošle i Braun ove su limitirani za to. Pored toga Simanić nije energetski ni blizu Fajea, da se ovde ne lažemo.
Treće Radanov a još više od njega Nenadić su dobijali šansu, da ne pričate ovde bajke već sam rekao nisu znali gde se nalaze. Otišao je u FMP drugi put i tamo opet kida jer nema pritiska, to je njegov nivo i to je ok.

Ništa loše, samo nije isto igrati za Zvezdu, Partizan i imati rezultatski pritisak ili za druge i igrati se bez opterećenja. Nisu ovo ni prvi ni poslednji koji će se afirmisati po nekim nebitnim klubovima po Evropi.

живац

pre 4 godine

чудне ствари се дешавају у звезди. раданов, ненадић, ристић и још неки не могу ни да привире. бориша који је нба потенцијал једва. мислим да то ипак није због човића сениора. очигледно да има још моћних људи који се доста питају у звезди и који вероватно диктирају свашта преко државног финансирања, јер знамо да кошарка у европи није профитабилан, него дотиран спорт. у случају србије донатор је држава тј владајуће странке, а ко даје паре, тај се и пита...

Tito partija crno bela SNS armija

pre 4 godine

Ali kao što bi predgrađani rekli, ipak je zenit Evroligaš, a ovi drugi neki cipiripi klub... Nema veze što u toj EL sve ukupno ima tek 6,7 ekipa da vrede nešto... Ipak je to sve elita...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (društvance iz predgrađa, 4. novembar 2019 19:56)

Ma to ja svima pričam ali kazu da nemam pojma.
Elem, odgovorno tvrdim da su u Bordu ULEBA pogresili i EL nazvali EK i obratno ! Čista proceduralna greška .
Pa svi "vide" da su Tofaš, Venecija, Asseco ArkaGdynia, Dolomiti,Ritas, Promithea Patrass projektovani za mimimum polufinala konferencija u NBA, a Real, CSKA,Makabi,PAO, Oly,Armani, Fener drugorazredne ekipe koje realno nemaju mesta ni u FIBA Ligi šampiona !
Tako da si sve u pravu

Dejan CZ

pre 4 godine

Igrac Zvezde na pozajmici...kao i Jovanovic sto je bio.Igranje u jakoj ligi koristice mu svakako kao zalog mozda vec za sledecu sezonu uz Radanova.Rukovodstvo Zvezde odlicno radi svoj posao jer se unapred razmislja o buducem timu po isticanju tekuce sezone...Ozbiljan klub tako selektira igrace i ovo sto radi Zvezda samo je zacrtan cilj da se vec sad planira tim koji ce nastaviti dominaciju...Ristic,Radanov,Uskokovic...buduci igraci koji nastavljaju putem Simanica,Dobrica,Gudurica...bazna osnova domacih igraca na koju se stranci samo nadogradjuju.Covic je covek ipak iz kosarke koji zna svoj posao a ne sloser iz auto limarskog pogona...

Devotion

pre 4 godine

Žešći hendikep što se defanzive tiče. Ofanzivno je i u Zvezdi imao neka solidna izdanja, ali ne do te mere da kompenzuje za deficit defsnzivnog osećaja

Slobodan

pre 4 godine

Da vas obavestim, Ristic je Zvezdin igrac na pozajmnici, ne znam ko je odlucio da ga posalje ali dobro je uradio, naravno u njegovom interesu i u interesu kluba !!!!
Igrajuci Euroligu i ABA ligu ili dve-tri utakmice sedmicno prosto je nemoguce raditi sa mladim igracima, Zvezdi treba gotov proizvod i zato je Ristic poslat na pozajmnicu kao i Radanov, igraci koje cekamo da se vrate a sredine u kojima trenutno igraju im omogucavaju da treniraju citavu sedmicu i imaju jednu utakmicu koja je manje vise podredjena njima i njihovom sazrevanju ...

Stari zvezdaš

pre 4 godine

Kod nas strpljenja nema ni kod košarkaške struke, ni kod navijača.
Trener ga držao na tribinama, navijači ga prozivali da "pojma nema".
Morao da ode u Kazahstan da dobije šansu, stekne samopouzdanje i pokaže koliko može.

Tito partija crno bela SNS armija

pre 4 godine

Kako da ne, CIA, BIA, Crveni kmeri, masoni, Ljudi jastozi sa Marsa... Svi se urotili protiv gospon Čovića sram ih bilo...
(Toto-ga-ispurnj’o, 4. novembar 2019 19:02)

Opste je poznato ko kmeči, glumi pastorčad, kune se da ga svi mrze, smislja najmorbidnije teorije zavere, glumi avangardu-instituciju...
Sve mi se čini da se iza ovog nebuloznog nika krije sam limar

Миле

pre 4 godine

Јесте прича о Ристићу, али поменусмо Цирбеса. Од када пратим кошарку било је више несимпатичних тренера почев од Аделмана, па оног из Минесоте, па ни Божа Маљковић није спадао у симпатичне, али Томић би могао бити капитен у том низу. Али не треба га окривљавати баш за све: Цирбес је већ пао у Макабију где је отишао после Звезде, па онда у Бајерну код истог тренера (Радоњића) код кога је претходно блистао у Звезди. Тако да тај његов пад форме (или како то већ назвати) нема везе са Томићем.

cole

pre 4 godine

dečko dao 25 koševa lokomotivi ,a 30 zenitu,a zvezda se muči sa nesretnim odžom.očito je tomić uspeo da upropasti i ovog košarkaša.kod njega je i cirbes zaboravio da igra,a dobrić i davidovac su nazadovali.čovek bi pokvario nakovanj da mu daš i mislim da je zvezda one dve važne titule osvojila isključivo na energiju navijača.
(slobinator, 04. novembar 2019 18:24)

Risticu je problem bila odbrana,napadacki je bio solidan
Evo cirbesu sad nije trener tomic pa opet ima prosjek od 4-5 poena,cirbes je jednostavno u veikom padu forme i tomic nije imao veze s tim
a po cemu su dobric i davidovac nazadovali,igrali su onako kako se od njih ocekuje
Mi od dobrica i davidovca ocekujemo da budu nosioci igre ali realno nemaju kvalitet za to,vise su igraci rotacije i uloge

Mustra

pre 4 godine

Ajde bre strucnjaci botovi, decko odvali Zenit, a vi kao, ima slabosti, odbrana. Zato nam i kosarka propada, pravimo igrace po standardima, a nasa najveca prednost je uvek bila improvizacija i fore sa basketa na visokom nivou. Dosta vise Tepica, Zagoraca, Dangubica i ostalih atleta. Cilj ove igre je proturiti loptu kroz mrezicu, a ne raspon ruku, odraz i lateralna kretnja. Onaj ko ume da igra, uvek ce naci nacina da nadmudri i pobedi protivnika.

Bruto

pre 4 godine

Tomić je uspeo od dobrih Davidovca, Lazica, Dobrica pa i Odza da uradi nikad gore.. Svi nazadovali. To mora da budeš mnogo talentovan da 90osto igrača nazaduje.Al eto netko je uspeo da i napredue, samo je morao da ode. To je to, nema veze drugi puta će dovesti jedno 16 amera pa će videti Krka kako se igra basket.

činjenica

pre 4 godine

Njegova defanziva je bila očajna, ofanzivno je i mogao da prođe...
(tamoneko, 4. novembar 2019 18:19)

Što je problem igra u defanzivi?

Za to je potrebna prirodna inteligencija, volja i dobar trener.
Za napad je potrebno mnogo više talenta.

Uglavnom je problem sujeta, dakle glava,
(ne samo u sportu, nego uopšte u životu).

dm

pre 4 godine

Meni je Rista nekako mlak,mekan,zara bez...to se najvise ogleda u njegovoj odbrani...ima znanje,tehnicki je potkovan ali fali mu sportske drskosti...

Sabre

pre 4 godine

Sve je to super, ali covek je pola poena dao sa bacanja i i dalje ne ume da igra odbranu. Od Odza je doduse svakako neuporedivo bolji, ali to i nije tako tesko.

Claudio

pre 4 godine

Sve je to super, ali covek je pola poena dao sa bacanja i i dalje ne ume da igra odbranu. Od Odza je doduse svakako neuporedivo bolji, ali to i nije tako tesko.
(Sabre, 4. novembar 2019 19:03)

Nije tacna statisktika koju su dali. Rile ni jednom nije imao slobodna bacanja.
za dva poena 12/15 za tri poena 2/2.
Masu koseva je dao sa distance, napravio samo dva faula a nad njim skoro da nisu ni pravili faulove.

pfc????

pre 4 godine

Jedan Zenit je ispred ovakvog Partizana dobio specijalnu pozivnicu. Ispred Partizana koji je pojam za Zenit sto se kosarke tice. . e Bartomeu, Bartomeu. Sve li je u parama. .

slaviša šmigičko njega ili zbog kasnjenja ili hvataju po 3.napade zaredom

pre 4 godine

ma imamo dobre domace igrace ali se previse forsiraju neki strani jedina rupa u zvezdi je trenutno nebojsa čovič nemam licno nista protiv nebojse ali primamo pola koseva upravo preko njega i gubimo po 3 napada za redom jer fali brzi i spretniji igrac u polju prilikom branjenja kosa.dobridc i davidovac uz perperoglua djenku brauna i berona su potrebni na parketu blok covicu i mi ostajemo sa covicem ispod kosa jer nemoze brzo preuzeti poput dobrica,djenke ili lazic kad preuzimu igrac poput lazic nekada i same centre zadrzi snagom podalje od kosa.

Toto-ga-ispurnj’o

pre 4 godine

чудне ствари се дешавају у звезди. раданов, ненадић, ристић и још неки не могу ни да привире. бориша који је нба потенцијал једва. мислим да то ипак није због човића сениора. очигледно да има још моћних људи који се доста питају у звезди и који вероватно диктирају свашта преко државног финансирања, јер знамо да кошарка у европи није профитабилан, него дотиран спорт. у случају србије донатор је држава тј владајуће странке, а ко даје паре, тај се и пита...
(живац, 04. novembar 2019 18:35) Kako da ne, CIA, BIA, Crveni kmeri, masoni, Ljudi jastozi sa Marsa... Svi se urotili protiv gospon Čovića sram ih bilo...

Tuzan je zvezdaski zivot

pre 4 godine

Opste je poznato ko lazi, siri mitomaniju i izigrava srbe i pravosljavlje vec 75 godina. SVe laziraju, zato i imaju krizu identiteta svakih 2 godine.
Samo Partizan!!!

Хандо

pre 4 godine

Tomić je uspeo od dobrih Davidovca, Lazica, Dobrica pa i Odza da uradi nikad gore.. Svi nazadovali. To mora da budeš mnogo talentovan da 90osto igrača nazaduje.Al eto netko je uspeo da i napredue, samo je morao da ode. To je to, nema veze drugi puta će dovesti jedno 16 amera pa će videti Krka kako se igra basket.
(Bruto, 4. novembar 2019 23:05)

Томић је успео да освоји лигу без Регланда и Стратоса, само са Човићем на плеју и Оџом. И нико није назадовао. А вама гробарима је преостало само да овако ботујете.

Sale

pre 4 godine

Pa ako bi neko zeleo da su prvi centri Zvezde Ristic i Jovanovic,to je rukovodstvo kluba,znaci neki kljucni nedostaci tih igraca su u pitanju a koje mi,veliki "strucnjaci" za tastaturama, ocigledno ne razumemo do kraja

društvance iz predgrađa

pre 4 godine

Ali kao što bi predgrađani rekli, ipak je zenit Evroligaš, a ovi drugi neki cipiripi klub... Nema veze što u toj EL sve ukupno ima tek 6,7 ekipa da vrede nešto... Ipak je to sve elita...

Korto

pre 4 godine

Ostoja reaguj!
(Aco81.rs, 5. novembar 2019 08:37)

Ристић је под уговором са Звездом, тамо је послат да напредује и стиче искуство, после 4 године у САД. Не знам одакле вам то да је "отеран".

BabeZabe

pre 4 godine

A da je dao 5 kosa,a bilo bi fala bogu da se ovog ratosiljasmo. Moze on protiv Zenita vestackog kluba dati 30 kosa,ovi mucenici na grad Sankt Petersburg usli u EL i Putinovog uticaja,inace su za uleb i nize kupove. Nego i Nenadic,pa sad Radanov davali su za FMP i po 20 kosa svima u ABA ligi,ali kad dodjes u Zvezdu nema od tog nista.Pa sad Covic i Davidovac da se vrate uFMP davace po 25 kosa u aba ligi svaki.Cak i jedan Lazic takodje. Hocu reci da ipak se zna medju 20--30domaich kosarkasa ko je ko,kad i gde,za koje utakmice i lige. Kao tenis manje vise. Svi su Lajovici,Troicki dostignu tako nesto,ali jedan je Nole tj. Teo,Jokic itd.

MYNX

pre 4 godine

Najludji su ovi što kazu kako je Tomic sve unazadio i sve uništio....a čovek do ove sezone sem kupa....nije ni imao grešku na klupi Zvezde i odmah je oteran....evrokup namerno nismo hteli da igramo što se videlo....i sve smo bacili na aba ligu....i to nije njegova greska nego dogovor....čovek je uspeo da bez Reglanda....sa jednim pravim plejmejkerom i to Čovicem osvoji aba ligu nikad lakše....onoliku spremnost kod Zvezdinih igraca nisam video nikad i toliku sigurnost i kako su grizli i bili napaljeni svi....Dobric,Davidovac,Perperoglu,Odzo,Faye,Beron,Simanic svi su bili perfektni u završnici....cak je i Filip Čovic izgledao kao pg sa el iskustvom 10 god....na kraj mu se povrede i Dobric i Perperoglu....i opet osvojio....i oni njega našli da pljuju....a Ristic jeste trebao da dobije vise šanse....ali centri kasnije sazrevaju....ne dešava se ovo retko da centar nigde ga nema pa bljesne....

Kalcokera

pre 4 godine

Mynx

Tomic nije pobedio u gostima
A imao je i kc riversa
Ekonom iz olija je los trener i los covek tako kazu
Titulu je uzeo domaci teren

društvance iz predgrađa

pre 4 godine

Ali kao što bi predgrađani rekli, ipak je zenit Evroligaš, a ovi drugi neki cipiripi klub... Nema veze što u toj EL sve ukupno ima tek 6,7 ekipa da vrede nešto... Ipak je to sve elita...

Tuzan je zvezdaski zivot

pre 4 godine

Opste je poznato ko lazi, siri mitomaniju i izigrava srbe i pravosljavlje vec 75 godina. SVe laziraju, zato i imaju krizu identiteta svakih 2 godine.
Samo Partizan!!!

pfc????

pre 4 godine

Jedan Zenit je ispred ovakvog Partizana dobio specijalnu pozivnicu. Ispred Partizana koji je pojam za Zenit sto se kosarke tice. . e Bartomeu, Bartomeu. Sve li je u parama. .

Toto-ga-ispurnj’o

pre 4 godine

чудне ствари се дешавају у звезди. раданов, ненадић, ристић и још неки не могу ни да привире. бориша који је нба потенцијал једва. мислим да то ипак није због човића сениора. очигледно да има још моћних људи који се доста питају у звезди и који вероватно диктирају свашта преко државног финансирања, јер знамо да кошарка у европи није профитабилан, него дотиран спорт. у случају србије донатор је држава тј владајуће странке, а ко даје паре, тај се и пита...
(живац, 04. novembar 2019 18:35) Kako da ne, CIA, BIA, Crveni kmeri, masoni, Ljudi jastozi sa Marsa... Svi se urotili protiv gospon Čovića sram ih bilo...

Dejan CZ

pre 4 godine

Igrac Zvezde na pozajmici...kao i Jovanovic sto je bio.Igranje u jakoj ligi koristice mu svakako kao zalog mozda vec za sledecu sezonu uz Radanova.Rukovodstvo Zvezde odlicno radi svoj posao jer se unapred razmislja o buducem timu po isticanju tekuce sezone...Ozbiljan klub tako selektira igrace i ovo sto radi Zvezda samo je zacrtan cilj da se vec sad planira tim koji ce nastaviti dominaciju...Ristic,Radanov,Uskokovic...buduci igraci koji nastavljaju putem Simanica,Dobrica,Gudurica...bazna osnova domacih igraca na koju se stranci samo nadogradjuju.Covic je covek ipak iz kosarke koji zna svoj posao a ne sloser iz auto limarskog pogona...

strucnjak

pre 4 godine

Lako je dati 30 poena Ayonu i Coltonu Iversonu, sto nije dao 30 mocnom Gagataru, a daa zato sto ga veliki ekspert Tomic nije pustao ni na klupu, kamo li na teren!

живац

pre 4 godine

чудне ствари се дешавају у звезди. раданов, ненадић, ристић и још неки не могу ни да привире. бориша који је нба потенцијал једва. мислим да то ипак није због човића сениора. очигледно да има још моћних људи који се доста питају у звезди и који вероватно диктирају свашта преко државног финансирања, јер знамо да кошарка у европи није профитабилан, него дотиран спорт. у случају србије донатор је држава тј владајуће странке, а ко даје паре, тај се и пита...

Tito partija crno bela SNS armija

pre 4 godine

Kako da ne, CIA, BIA, Crveni kmeri, masoni, Ljudi jastozi sa Marsa... Svi se urotili protiv gospon Čovića sram ih bilo...
(Toto-ga-ispurnj’o, 4. novembar 2019 19:02)

Opste je poznato ko kmeči, glumi pastorčad, kune se da ga svi mrze, smislja najmorbidnije teorije zavere, glumi avangardu-instituciju...
Sve mi se čini da se iza ovog nebuloznog nika krije sam limar

Tito partija crno bela SNS armija

pre 4 godine

Ali kao što bi predgrađani rekli, ipak je zenit Evroligaš, a ovi drugi neki cipiripi klub... Nema veze što u toj EL sve ukupno ima tek 6,7 ekipa da vrede nešto... Ipak je to sve elita...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (društvance iz predgrađa, 4. novembar 2019 19:56)

Ma to ja svima pričam ali kazu da nemam pojma.
Elem, odgovorno tvrdim da su u Bordu ULEBA pogresili i EL nazvali EK i obratno ! Čista proceduralna greška .
Pa svi "vide" da su Tofaš, Venecija, Asseco ArkaGdynia, Dolomiti,Ritas, Promithea Patrass projektovani za mimimum polufinala konferencija u NBA, a Real, CSKA,Makabi,PAO, Oly,Armani, Fener drugorazredne ekipe koje realno nemaju mesta ni u FIBA Ligi šampiona !
Tako da si sve u pravu

onako

pre 4 godine

Prvo svaka čast ovim kom koji su primetili defanzivne mane. Slično je izgledao i Džok Lendejl u Partizanu.
Došli su sa takvim neznanjem da je bilo negledivo kako igraju odbranu pogotovu preuzimanja.
Imao je i u Zvezdi par dobrih ofanzivnih utakmica ali defanzivno je košarkaški nepismen.
Drugo D Braun ne igra njegovu poziciju pa je debilasto i pominjati nešto tako.
Simanić igra, čini mi se da je voljni momenat taj koji određuje kakav će biti on, malo je i do plejeva, protok, pik n pop akcije... nekako Regland prošle i Braun ove su limitirani za to. Pored toga Simanić nije energetski ni blizu Fajea, da se ovde ne lažemo.
Treće Radanov a još više od njega Nenadić su dobijali šansu, da ne pričate ovde bajke već sam rekao nisu znali gde se nalaze. Otišao je u FMP drugi put i tamo opet kida jer nema pritiska, to je njegov nivo i to je ok.

Ništa loše, samo nije isto igrati za Zvezdu, Partizan i imati rezultatski pritisak ili za druge i igrati se bez opterećenja. Nisu ovo ni prvi ni poslednji koji će se afirmisati po nekim nebitnim klubovima po Evropi.

slobinator

pre 4 godine

dečko dao 25 koševa lokomotivi ,a 30 zenitu,a zvezda se muči sa nesretnim odžom.očito je tomić uspeo da upropasti i ovog košarkaša.kod njega je i cirbes zaboravio da igra,a dobrić i davidovac su nazadovali.čovek bi pokvario nakovanj da mu daš i mislim da je zvezda one dve važne titule osvojila isključivo na energiju navijača.

cole

pre 4 godine

dečko dao 25 koševa lokomotivi ,a 30 zenitu,a zvezda se muči sa nesretnim odžom.očito je tomić uspeo da upropasti i ovog košarkaša.kod njega je i cirbes zaboravio da igra,a dobrić i davidovac su nazadovali.čovek bi pokvario nakovanj da mu daš i mislim da je zvezda one dve važne titule osvojila isključivo na energiju navijača.
(slobinator, 04. novembar 2019 18:24)

Risticu je problem bila odbrana,napadacki je bio solidan
Evo cirbesu sad nije trener tomic pa opet ima prosjek od 4-5 poena,cirbes je jednostavno u veikom padu forme i tomic nije imao veze s tim
a po cemu su dobric i davidovac nazadovali,igrali su onako kako se od njih ocekuje
Mi od dobrica i davidovca ocekujemo da budu nosioci igre ali realno nemaju kvalitet za to,vise su igraci rotacije i uloge

slaviša šmigičko njega ili zbog kasnjenja ili hvataju po 3.napade zaredom

pre 4 godine

ma imamo dobre domace igrace ali se previse forsiraju neki strani jedina rupa u zvezdi je trenutno nebojsa čovič nemam licno nista protiv nebojse ali primamo pola koseva upravo preko njega i gubimo po 3 napada za redom jer fali brzi i spretniji igrac u polju prilikom branjenja kosa.dobridc i davidovac uz perperoglua djenku brauna i berona su potrebni na parketu blok covicu i mi ostajemo sa covicem ispod kosa jer nemoze brzo preuzeti poput dobrica,djenke ili lazic kad preuzimu igrac poput lazic nekada i same centre zadrzi snagom podalje od kosa.

Sabre

pre 4 godine

Sve je to super, ali covek je pola poena dao sa bacanja i i dalje ne ume da igra odbranu. Od Odza je doduse svakako neuporedivo bolji, ali to i nije tako tesko.

Devotion

pre 4 godine

Žešći hendikep što se defanzive tiče. Ofanzivno je i u Zvezdi imao neka solidna izdanja, ali ne do te mere da kompenzuje za deficit defsnzivnog osećaja

dm

pre 4 godine

Meni je Rista nekako mlak,mekan,zara bez...to se najvise ogleda u njegovoj odbrani...ima znanje,tehnicki je potkovan ali fali mu sportske drskosti...

Bruto

pre 4 godine

Tomić je uspeo od dobrih Davidovca, Lazica, Dobrica pa i Odza da uradi nikad gore.. Svi nazadovali. To mora da budeš mnogo talentovan da 90osto igrača nazaduje.Al eto netko je uspeo da i napredue, samo je morao da ode. To je to, nema veze drugi puta će dovesti jedno 16 amera pa će videti Krka kako se igra basket.

ako

pre 4 godine

Astana je igrala protiv Uniksa, Himkija, Lokomotive i Zenita, a Ristić u te 4 utakmice ima prosek preko 20 poena i 10 skokova.
Dominacija, uzeće ga Cska na kraju sebi.

Slobodan

pre 4 godine

Da vas obavestim, Ristic je Zvezdin igrac na pozajmnici, ne znam ko je odlucio da ga posalje ali dobro je uradio, naravno u njegovom interesu i u interesu kluba !!!!
Igrajuci Euroligu i ABA ligu ili dve-tri utakmice sedmicno prosto je nemoguce raditi sa mladim igracima, Zvezdi treba gotov proizvod i zato je Ristic poslat na pozajmnicu kao i Radanov, igraci koje cekamo da se vrate a sredine u kojima trenutno igraju im omogucavaju da treniraju citavu sedmicu i imaju jednu utakmicu koja je manje vise podredjena njima i njihovom sazrevanju ...

činjenica

pre 4 godine

Njegova defanziva je bila očajna, ofanzivno je i mogao da prođe...
(tamoneko, 4. novembar 2019 18:19)

Što je problem igra u defanzivi?

Za to je potrebna prirodna inteligencija, volja i dobar trener.
Za napad je potrebno mnogo više talenta.

Uglavnom je problem sujeta, dakle glava,
(ne samo u sportu, nego uopšte u životu).

Миле

pre 4 godine

Јесте прича о Ристићу, али поменусмо Цирбеса. Од када пратим кошарку било је више несимпатичних тренера почев од Аделмана, па оног из Минесоте, па ни Божа Маљковић није спадао у симпатичне, али Томић би могао бити капитен у том низу. Али не треба га окривљавати баш за све: Цирбес је већ пао у Макабију где је отишао после Звезде, па онда у Бајерну код истог тренера (Радоњића) код кога је претходно блистао у Звезди. Тако да тај његов пад форме (или како то већ назвати) нема везе са Томићем.

Stari zvezdaš

pre 4 godine

Kod nas strpljenja nema ni kod košarkaške struke, ni kod navijača.
Trener ga držao na tribinama, navijači ga prozivali da "pojma nema".
Morao da ode u Kazahstan da dobije šansu, stekne samopouzdanje i pokaže koliko može.

Mustra

pre 4 godine

Ajde bre strucnjaci botovi, decko odvali Zenit, a vi kao, ima slabosti, odbrana. Zato nam i kosarka propada, pravimo igrace po standardima, a nasa najveca prednost je uvek bila improvizacija i fore sa basketa na visokom nivou. Dosta vise Tepica, Zagoraca, Dangubica i ostalih atleta. Cilj ove igre je proturiti loptu kroz mrezicu, a ne raspon ruku, odraz i lateralna kretnja. Onaj ko ume da igra, uvek ce naci nacina da nadmudri i pobedi protivnika.

Хандо

pre 4 godine

Tomić je uspeo od dobrih Davidovca, Lazica, Dobrica pa i Odza da uradi nikad gore.. Svi nazadovali. To mora da budeš mnogo talentovan da 90osto igrača nazaduje.Al eto netko je uspeo da i napredue, samo je morao da ode. To je to, nema veze drugi puta će dovesti jedno 16 amera pa će videti Krka kako se igra basket.
(Bruto, 4. novembar 2019 23:05)

Томић је успео да освоји лигу без Регланда и Стратоса, само са Човићем на плеју и Оџом. И нико није назадовао. А вама гробарима је преостало само да овако ботујете.

BabeZabe

pre 4 godine

A da je dao 5 kosa,a bilo bi fala bogu da se ovog ratosiljasmo. Moze on protiv Zenita vestackog kluba dati 30 kosa,ovi mucenici na grad Sankt Petersburg usli u EL i Putinovog uticaja,inace su za uleb i nize kupove. Nego i Nenadic,pa sad Radanov davali su za FMP i po 20 kosa svima u ABA ligi,ali kad dodjes u Zvezdu nema od tog nista.Pa sad Covic i Davidovac da se vrate uFMP davace po 25 kosa u aba ligi svaki.Cak i jedan Lazic takodje. Hocu reci da ipak se zna medju 20--30domaich kosarkasa ko je ko,kad i gde,za koje utakmice i lige. Kao tenis manje vise. Svi su Lajovici,Troicki dostignu tako nesto,ali jedan je Nole tj. Teo,Jokic itd.

Korto

pre 4 godine

Ostoja reaguj!
(Aco81.rs, 5. novembar 2019 08:37)

Ристић је под уговором са Звездом, тамо је послат да напредује и стиче искуство, после 4 године у САД. Не знам одакле вам то да је "отеран".

Claudio

pre 4 godine

Sve je to super, ali covek je pola poena dao sa bacanja i i dalje ne ume da igra odbranu. Od Odza je doduse svakako neuporedivo bolji, ali to i nije tako tesko.
(Sabre, 4. novembar 2019 19:03)

Nije tacna statisktika koju su dali. Rile ni jednom nije imao slobodna bacanja.
za dva poena 12/15 za tri poena 2/2.
Masu koseva je dao sa distance, napravio samo dva faula a nad njim skoro da nisu ni pravili faulove.

Sale

pre 4 godine

Pa ako bi neko zeleo da su prvi centri Zvezde Ristic i Jovanovic,to je rukovodstvo kluba,znaci neki kljucni nedostaci tih igraca su u pitanju a koje mi,veliki "strucnjaci" za tastaturama, ocigledno ne razumemo do kraja

MYNX

pre 4 godine

Najludji su ovi što kazu kako je Tomic sve unazadio i sve uništio....a čovek do ove sezone sem kupa....nije ni imao grešku na klupi Zvezde i odmah je oteran....evrokup namerno nismo hteli da igramo što se videlo....i sve smo bacili na aba ligu....i to nije njegova greska nego dogovor....čovek je uspeo da bez Reglanda....sa jednim pravim plejmejkerom i to Čovicem osvoji aba ligu nikad lakše....onoliku spremnost kod Zvezdinih igraca nisam video nikad i toliku sigurnost i kako su grizli i bili napaljeni svi....Dobric,Davidovac,Perperoglu,Odzo,Faye,Beron,Simanic svi su bili perfektni u završnici....cak je i Filip Čovic izgledao kao pg sa el iskustvom 10 god....na kraj mu se povrede i Dobric i Perperoglu....i opet osvojio....i oni njega našli da pljuju....a Ristic jeste trebao da dobije vise šanse....ali centri kasnije sazrevaju....ne dešava se ovo retko da centar nigde ga nema pa bljesne....

Kalcokera

pre 4 godine

Mynx

Tomic nije pobedio u gostima
A imao je i kc riversa
Ekonom iz olija je los trener i los covek tako kazu
Titulu je uzeo domaci teren