Tenis 105

Ponedeljak, 04.11.2019.

14:50

Nadal mora na preglede: Da se nisam povukao, ne bi bilo dobro

Rafael Nadal je ponovo prvi igrač sveta, ali još je neizvesno da li će Španac stići da se oporavi do početka ATP tur finala u Londonu.

Nadal mora na preglede: Da se nisam povukao, ne bi bilo dobro IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

105 Komentari

Sortiraj po:

Loki

pre 4 godine

Miro Pod jedan, poenta ovoga je da Novak nikada nista ne igra (uvek Federer i Nadal igraju vise od njega), a vi govorite da igra turnire samo da bi zadrzao broj 1, A PO STOTI PUT, NADAL NIJE IGRAO U AZIJI JER JE BIO POVREDJEN, A NE ZATO STO JE HTEO DA PROPUSTI (I STA JE FORA SA AZIJOM? ZASTO JE GREH IGRATI AZIJU? SANGAJ JE, PO STOTI PUT, MASTERS ZA KOJI, AKO GA NE IGRAS BEZ OBRAZLOZENJA O POVREDI ILI NEKOM DRUGOM OPRAVDANJU, DOBIJAS KAZNU, A TOKIO JE NOVAK IGRAO JER NIJE IGRAO NIJEDAN TURNIR SERIJE 500 DO TAD OVE GODINE). Pod dva, kako Nadalu i njegovim fanovima prvo mesto naprasno postaje bitno kada ima realnu sansu da dodje do njega i da ga relativno duze sadrzi? A pod tri, Nadal mora da udje u FINALE SA SVIM DOBIJENIM MECEVIMA U GRUPI da bi bio sigurno prvi, a sanse da se to desi su 1 %.

Milan_PT

pre 4 godine

Ovo nije fer Rafo, zašto se nisi povukao kao Djoković kod pretrpljenog brejka i evidentnog poraza neposredno pred sam kraj meča, onako sportski kao što je to uradio Djoković protiv Vavrinke i nebrojeno puta pre toga! Nije Nolo kriv što pre meča izjavi kako je 100% spreman a onda se u toku meča pojavi taj neki bol i onda on ili izgubi ili preda!
(Labud, 5. novembar 2019 09:03)

Labude, labude moj, a da li ti znaš da je isti taj Vavrinka predao Novaku na istom tom US Openu, ali 2012, pri vođstvu Novaka 6:4, 6:1 i 3:1 u trećem setu. Vavrinka je rekao da predaje zbog povrede i nikad niko nije posumnjao u to. Nikad to niko nije ni pomenuo.
A kod nas sumnjaju u sve oni koji se nikad nisu bavili sportom, a jedina "veza sa sportom" im je što dane provode u sportskoj kladionici. A taj ambijent je idealan za sticanje neorganskih psihoza. Dobar deo komentatora pokazuje znake tih problema...

Dusanovo carstvo

pre 4 godine

Hajde Rafa kralju stisni zube i igraj u Londonu u inat ovim dušmanima
(muamer, 05. novembar 2019 09:18) Pa to i ja želim. Šta sam ja sada "dušman" zato što hoću da vidim kako ga Nole melje? Šta sam ja sada, zlotvor? Jadna Rafa...

Labud

pre 4 godine

Ovo nije fer Rafo, zašto se nisi povukao kao Djoković kod pretrpljenog brejka i evidentnog poraza neposredno pred sam kraj meča, onako sportski kao što je to uradio Djoković protiv Vavrinke i nebrojeno puta pre toga! Nije Nolo kriv što pre meča izjavi kako je 100% spreman a onda se u toku meča pojavi taj neki bol i onda on ili izgubi ili preda!

zvezdoprc

pre 4 godine

(Mustra) Ti stvarno misliš da će Nole osvojiti London pored Cicipasa, Medvedeva, Federera?
Rafi su dovoljne 3 pobede u grupi i pobeda u polufinalu da ostane prvi, a Đokoviću svih 5 pobeda da bi eventualno bio prvi. Znači, Đoković će biti prvi samo ako Rafa ne uđe u finale. Lično mislim da je Federer glavni favorit u Londonu.

rade

pre 4 godine

@cvarci i kavurma

Pa šta ako navija, ovo je demokratija. Navijali ste i vi za vaše ove godine: Tima, Medvedeva...a tek za Cicipasa, Iznera, Gofana, De Minaura. Ih, navijalo se za Austrijance, Ruse, Grke, Amerikance, Belgijance, Australijance protiv Nadala i Federera kao da su braća rođena.

Ovi stvarno biju

pre 4 godine

Umesto Rafe uskace Bautista A. jer je veca pretnja po Novaka na tvrdoj podlozi. Vec vidim Bautistu i Medvedeva u Novakovoj grupi, ali ni to im nece pomoci. Idemo No1e po krunu u 2019.

Вељкo

pre 4 godine

Nadalu želim oporavak i da zaigra u Londonu i da se na terenu odluči ko će prezimiti na mestu broja 1.
Međutim,ne pitaju se samo njih dvoje...
Biće odličan turnir.

Treca vecnost

pre 4 godine

O boze kakve sve gluposti pisu ljudi.Nadal ne moze da igra na betonu zbog kolena,bolje da ne bude prvi zbog motivacije na Australiji...Citam i ne verujem sta pisu Branko i Krle...

Bolje

pre 4 godine

Čuš ti komentare Rafa ne može da igra na tvrdoj podlozi. Ne pa je slučajno osvojio zadnji GS baš na toj tvrdoj. Drugi je tu problem. Rafu ne interesuje 1 mjesto i završni turnir. Rafu interesuje što bolje pripremi za AO. Jer ti je njegova opsesija, da stigne Federera, a napad na to će biti najžustriji sledeće godine

Биља

pre 4 godine

Надалу желим брз опоравак. Те калкулације око најбољег су ми смешне и ова препуцавања. Ноле је за нас најбољи и увек смо уз њега - шта је ту ненормално!????? Младе снаге се исто питају, све зависи у каквој ће бити форми. Биће занимљиво гледати тенис. Уживајте и мање калкулишите. Напред Ноле, жив и здрав нам био!!!

cvarci i kavurma

pre 4 godine

@Bas muce povrede Nadala i Djokovica kroz karijeru... Koliko bi samo uspesniji bili da su uvek bili zdravi! Eto, Djokovic je 3x bio prehladjen do cetvrtfinala turnira, jednom ga je bolelo rame 3 dana i jednom mu je Imas operisao lakat! Hahahahahaha...
(Jumko, 04. novembar 2019 20:37)
I tebe 'muci' glava ali stignes da trolujes, inace opet gube ovi 'tvoji' sto redom navijas za njih protiv Noleta, stalno porazi pa ne znas za koga da se opredelis, zeznuto je to kad navijas za sve na turniru osim za onog ko ih povedjuje ;)...

Branko

pre 4 godine

Rafa je odlican igrac. Medjutim, ja sam vec napisao hiljadu puta u komentarima da on jednostavno NE MOZE da igra na tvrdoj podlozi jer su mu "osetljiva kolena". Ja mu zelim brz oporavak.
Branko (Teniser) iz Amerike

Termodinamicar

pre 4 godine

Izdrzi Rafa najbolji si .
(Rasim Pazarac, 04. novembar 2019 23:26)

Ima bas puno korisnika prelepog srpskog jezika u tom Pazaru. Bas lepo od njih...

krle

pre 4 godine

Za Novaka je bolje da ne zavrsi kao prvi... eto. Koliko god apsurdno delovalo sanse za osvakanje AO su mnogo vece u tom scenariju jer ce biti motivisaniji.
Iz sva predstojeca takmicenja, Devis cup i ATP kup(kako se vec zove) fokus na AO bi mu valjao biti prioritet...

Tom Chambers

pre 4 godine

Alo Nadalovci, mnogo ste glasni, ja bih se malo utisao. Kao, pogledajte Race i ATP listu(odjednom postaje bitna). Posle US Opena je bilo vise od 2000 bodova razlike za Nadala, pricali ste da je nedostizan, da je ta lista bitna, ATP nije merodavna. A koliko je sad razlike na Race listi? I ide London koji Nadalu nikako ne odgovara. Vidim ja bice plakanja, nemojte posle da vas nisam upozorio.

T

pre 4 godine

Nije mi jasno zašto se čudite kako Nadal nikada nije povređen za sezonu na šljaci. Celu godinu planira prema toj sezoni, naravno da je tada najspremniji. A i pored toga mu se dešavalo da bude povređen.

Mustra

pre 4 godine

@Gucci Gang

Nadal je ove godine osvojio 2 Grend slema i 2 Mastersa. I to je nestvarna sezona? A sta je Novak osvojio? Zamisli, 2 Grend slema i 2 Mastersa. Lepo sam napisao, ko osvoji London bice najbolji. A ti idi lepo i komentarisi modu, sta trazis ovde?

Tomas

pre 4 godine

Djokovic je razbio Nadala u Australiji 3-0

Djokovic je dobio Federera u epskom mecu na Vimbldonu 3-2

Djokovic jedini zasluzuje da bude prvi na kraju godine

Gucci Gang

pre 4 godine

@Mustra Rafa postao prvi na listi samo zbog brisanja bodova? A ko je osvojio Roland Garros i US Open ove godine reci mi? I ko je jedini igrač ove sezone koji je stigao barem do polufinala na svakom Grand Slam turniru? Covek odigra nerealnu sezonu sa 33 godine i onda dođe lik i napise ovako nešto... Kakve sve gluposti pišete ovo je nerealno

Zoran

pre 4 godine

Aaaaaaa... Evo nam i Muamera. Plaće. Sad plaću i Jumko i Mikiii a pridružio im se i Muamer pa i on plaće. A gde je Menađer da i on plaće u horu? Svi da plaću... Nekako mi toplo oko srca kad oni plaću.

Rafa, da si ozdravio do Londona. Na teren pa kom opanci kom obojci. Neka pobedi BOLJI! I neka bude prvi a ovi gorespomenuti mogi samo da plaću.

Zana

pre 4 godine

Što pre da ozdravite.Za vreme lečenja želimo da ojačate abdominalne mišiće i ev . da stavite ojačanje op.
Svi se radujemo Vašem povratku.
Brz oporavak Vam Srbi žele.

jabreja

pre 4 godine

Mesec dana unapred sam pred desetinom svedoka tvrdio da ce Nadal "biti bolestan" do kraja godine!
Prvo, da ne kvari vec negativni skor s Novakom, i drugo - zna da cim naleti na Novaka - pada zavesa.
Ovako ce odustati i u Londonu, i "zalice ga" navijaci, a da ga preslisa Novak - rugali bi mu se!

Haris

pre 4 godine

Karma je opasna stvar, kad se setim samo kako su se neki poput Jumka radovali Djokovicevoj povredi posle US Opena, na kraju ce posle gotovo nemoguce situacije Srbin na kraju ipak biti prvi

slaviša šmigič

pre 4 godine

prvo se kao nije osecao dobro protiv wawrinke pa mu dali gel za kiselinu onda je rekao,da ga bole trebusnjaki nakraju ispala neka povreda na treningu sad sta se londona tice mozda nastupi a mozda nenastupi kako bi opravdao tu povredu mada mislim,da ce nadal sigurno nastupiti u londonu.sumljiva ova povreda samo tako necu ga kriviti sve ce se videti ubrzo.

Isak

pre 4 godine

Nadal može i da izgubi od Novaka i da ostane prvi. Pita se Nadal, a ne Đoković. Ako Novak dobije sve mečeve a Nadal dobije sve mečeve do finala, onda Novak ostaje drugi. Ne berite brige, nolomani, Nadal će se posle dva meča povući sa turnira, zbog "povrede". Nikada nećemo saznati istinu o Nadalu (ili jednog dana možda hoćemo), ima u toj njegovoj karijeri povreda, pauza i povlačenja, do mile volje.

Malo da se podsetimo

pre 4 godine

Djokovic - Nadal 28-26

Djokovic - Federer 26-22 +(slucaj dzemper)
27-22

Djokovic - Marej 25-11

Djokovic - Vavrinka 19-6

Djokovic - Del Potro 15-4

Jumko

pre 4 godine

Bas muce povrede Nadala i Djokovica kroz karijeru... Koliko bi samo uspesniji bili da su uvek bili zdravi! Eto, Djokovic je 3x bio prehladjen do cetvrtfinala turnira, jednom ga je bolelo rame 3 dana i jednom mu je Imas operisao lakat! Hahahahahaha...

Sasa

pre 4 godine

Zabrinuli smo se... Pred mec sa Cicipasom, koji je vodio u h2h, nije se nista smelo prepustiti slucaju, trebalo je naci alibi, pa je Nebojsa "upad u kabinu" Viskovic, kod bacanja novcica rekao da je Djokovic bolestan i da prica kao robot! Pa da vidimo, je li sad sve ok?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 4. novembar 2019 19:46) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Medjed. :)

Logično

pre 4 godine

Jadan čovek, sada mora da zakaže kod svog izabranog lekara, pa da mu ovaj zakaže magnetnu rezonancu, pa da se javi nedelju dana ranije da mu potvrde da može da dođe i eto Rolan Garosa!

veliki strumf

pre 4 godine

Odmori do posle Londona, pa polako kreni da treniraš. Nema razloga za žurbu, bolje idi na medeni mesec :))). Taman bi Nole još 10-12 nedelja bio sigurno prvi ako dobro odigra London.

Muamer

pre 4 godine

Kako bi nolobotovi željeli da Rafa ne igra ali ta želja vam se neće ispuniti. Pazite, ko drugom zlo misli vraća se duplo. VAMOS RAFA 1 G.O.A.T!!!

miro

pre 4 godine

nadal ne igra 150 turnira godisnje,ne igra 250, a 500 ako je odigrao mozda 2 ove godine to je max.,tako da moj "loki" ti prica ne drzi vodu..po samom rasporedu i odabiru turnira se vidi da nadal ne juri br.1 za razliku od novaka(sto je ok,nadalu to nije tako bitno,novaku jest)..svatko bira za sebe sto su mu ciljevi..u kakvoj je god formi(a nema nego 1 poraz od proljeca)nadal bi u pekingu i sangaju uzeo sigurno nesto bodova pa bi i razlika bila veca ali nije htio u aziju..ima svoj raspored i ne smatra jako vaznim ove masterse koji ne prethode nekom GS-u ..sto je njegov izbor,i ne treba ga suditi,nova je s boljim rezultatom na mastersu u aziji mogao trku vec rjesiti ali eto izgubio..dogodi se...ljucni ce mec biti polufinale na 2 seta gdje ce protivnik biti dobar,jak i motiviran(prosao je grupu,znaci da mu je i igra dobra)..poraz u polufinalu znaci da je nadal prvi bez obzira igrao ili ne...50-50 da ce se povuci a za finale su mu sanse realno vrlo tanke jer ne mislim da je folirant i sigurno ima neki problem (ili mislite da se prepao sapovalova i propustio dodatne bodove izmislivsi ozljedu)..mislim sve je moguce..samo ja osobno ne vjerujem..sve je na novaku..samo nemojte uvjek zavjere,zavjere i samo zavjere ako ne zavrsi svaki turnir,scenarij,zdreb,vrijeme ili satnica po vasoj voji..

Kosta

pre 4 godine

Nadal ce obavezno doci u London i ostvariti dve pobede,pa tek onda odustati od takmicenja. Tako ce nas nole morati da pobedi i u finalu,ako hoce na prvo mesto.

Jumko

pre 4 godine

Zabrinuli smo se... Pred mec sa Cicipasom, koji je vodio u h2h, nije se nista smelo prepustiti slucaju, trebalo je naci alibi, pa je Nebojsa "upad u kabinu" Viskovic, kod bacanja novcica rekao da je Djokovic bolestan i da prica kao robot! Pa da vidimo, je li sad sve ok?

ivan

pre 4 godine

pa i djokovic je propustio veliki deo sezone zbog lakta.....tada su se nadal i federer naosvajali titula....redno bi bilo da nadal preskoci london....to mu zelim od srca

Kale

pre 4 godine

Nadal nikad nije imao dugu pauzu kao Djokovic kada je zbog ramena preskocio 7GS, skoro dve godine gde ga nisu pobedjivali samo oni koji se nisu susreli s njim, da ne bese tog ramena Djokovic i Federer bi danas imali isti broj GS ako ne i Djokovic na prvom mestu

hahaha

pre 4 godine

cak i da Nadal ne igra u Londonu, Novak mora da stigne do finala da bi ponovo uzeo 1. poziciju, a to nece biti lako
(bozza, 04. novembar 2019 16:18)

Kojom matematikom prijatelju? Ima mnogo scenarija kako može novak do prvog mesta. A ono što je novaku potrebno da uradi ukoliko Nadal odustane je da dobije sva 3 meča u grupi, ili da dobije 2 meča u grupi i da pobedi u polufinalu, a u finalu može I da izgubi.

čov

pre 4 godine

Vi, koji ovde pisete da se neko o necemu pita, previdjate da se vi ne pitate, i to je najvaznije. Kad ne verujete Rafi da je povredjen, a verujete u teoriju zavere koja ne postoji, pokazujete da ne razumete tenis i sustinu sporta. Nisu ovako lepe stvari kao sto je tenis za svakoga.
(Demar Derosan, 04. novembar 2019 17:31)

Brale, sport je JEDNO,
a ptt(profi tenis tur) je DRUGO.

antiDebil

pre 4 godine

(Zuti, 4. novembar 2019 16:41

Ja bih rekao da je on kroz karijeru imao najmanje problema sa povredama od te cetvorice igraca, a porediti ga za Marejem po pitanju povreda je skandalozno.
Nego kako se nekada ne ispuse u sezoni sljake? Gotovo da moze da se predvidi kada ce on biti ,,povredjen''?? Mislis li da su stvarno povredjeni likovi kod kojih moze da se pretpostavi trenutak povrede sa sigurnoscu od 90%, mozes da najavis pola godine unapred da ce neko biti povredjen i da pogodis bez problema. Da li ti likovi imaju problema sa povredama ili su oni ipak obicni prevaranti i pilicari?

Zoran

pre 4 godine

Tamo se ne čeka na magnetnu rezonancu 6 - 7 meseci?
(LX, 4. novembar 2019 15:42)

Ti, pa i ja, bismo i tamo čekali 6-7 meseci. Zato, ne prizivaj muku.

Velikom sportisti i dobrom čoveku želim brz oporavak i povratak na teren. Đokoviću želim brz povratak na mesto koje želi.

Demar Derosan

pre 4 godine

Vi, koji ovde pisete da se neko o necemu pita, previdjate da se vi ne pitate, i to je najvaznije. Kad ne verujete Rafi da je povredjen, a verujete u teoriju zavere koja ne postoji, pokazujete da ne razumete tenis i sustinu sporta. Nisu ovako lepe stvari kao sto je tenis za svakoga.

brm

pre 4 godine

Dali on moze da se oporavi od takve povrede za nedelju dana??? Ja mislim da ne a ako zaigra tu nisu cista posla.
(SALE B. P., 4. novembar 2019 17:32)

A ti si neki fizijatar i razumeš se u povrede abdomena i verovatno si video snimak Nadalove povrede?
Već je više puta rečeno da oseća bol i da bi mogao da igra sa tom povredom, ali ne želi dođe u da taj mišić pukne, onda je to već ozbiljan problem..

Riki

pre 4 godine

Dva slema u godini se igraju na betonu, da su dva na šljaci on bi imao 30GS titula.
(Vlada91, 04. novembar 2019 17:45)

Da se Rolan Garos igra na betonu,Nole bi vec sad bio ispred Federera.

Loki

pre 4 godine

e pufta Ne racuna se samo race lista, postoji razlog zasto postoji razlika izmedju race liste i ATP liste, a Novak ima bolju sezonu od Nadala (isti broj grend slemova, isti broj mastersa, Novak jedan turnir serije 500 vise, a sto se tice bodova, moze Novak i da igra 150 turnira serije 250 i 500 kao Federer i Nadal i da skuplja bodove cak i kad ne osvoji titulu i bio bi prvi na race listi, ali ne radi to).

Mikii

pre 4 godine

"U pitanju je slična povreda zbog koje je propustio ATP tur finale prošle godine." 
Uvek kad dodje ATP finale, Nadala zaboli tiba. Kako ga nekad ne zaboli pred Rolan Garos?
(Leksa, 04. novembar 2019 15:38)

Zato sto mora da deli lekcije stranim drzavljanima, pa nekako istrpi :)

DC Forever

pre 4 godine

Rafa je veliki borac i velike sanse su da ce ako moze doci tamo, no i da ce se povuci, nakon prvog ili drugog meca. Eto mozda Monf ipak ode u London. Ipak mislim da je sve na Novaku i daa koga god dobije u grupi ima motiva da pokaze da je on taj koji se pita....

Rasa

pre 4 godine

Lepo kaze da mu je cilj London. Ide na to da zadrzi 1 mesto sutra malo ce ga predati Nolou
(Antusa, 04. novembar 2019 16:15)

Samo imas jedan problem, i ti i Nadal, Djokovic se pita.

Zuti

pre 4 godine

Od velike trojke, uverljivo najviše povreda na touru.
Rafin stil igre je najzahtevniji za telo i plaća danak tome.
Kad pogledate zadnji kvartal sezone posle US opena, Rafa se nekako ispuše i zamori, zato i nema neke rezultate u tome periodu sezone, stvarno čudno kako njegov tim još nije našao način da rapodeli snagu kroz celu sezonu.

A verovatno je i Rafa preveliki fajter pa ako bi mu rekao Toni ili Moya da možda uspori na nekom turniru ili da ne masakrira 6:0 sa 100% snage, kad se nađe na terenu proradi mu onaj killer mod i ne može on lagano.

Mustra

pre 4 godine

Ne vidim ispred Nadalovog imena i prezimena "Najbolji teniser sveta".
(luka, 4. novembar 2019

Ne vidiš, jer nije. Postao je prvi na listi samo zbog brisanja bodova iz Londona pre turnira, a ne posle kako se to uvek radi. Ali to ne znači da ne može da postane. Samo treba da osvoji London i onda je najbolji.

ePufta

pre 4 godine

Ne vidim ispred Nadalovog imena i prezimena "Najbolji teniser sveta".
(luka, 4. novembar 2019

Ne vidiš, jer nije. Postao je prvi na listi samo zbog brisanja bodova iz Londona pre turnira, a ne posle kako se to uvek radi. Ali to ne znači da ne može da postane. Samo treba da osvoji London i onda je najbolji.
(Mustra, 04. novembar 2019 16:07)

Uvek su se tako brisali bodovi. Kako bi to bilo da se brišu bodovi POSLE poslednjeg turnira? A ko je najbolji, eno ti Race lista pa pogledaj i sam.

srb

pre 4 godine

Želim ti Rafa, da se oporaviš, ozdraviš, budeš srećan u braku, dobiješ bebe, prenosiš svoj sportski duh na mlade tenisere iz svoje akademije, i da nam svima ponovo prikazuješ svoju požrtvovanu igru.

boki

pre 4 godine

Ne vidim ispred Nadalovog imena i prezimena "Najbolji teniser sveta".
(luka, 4. novembar 2019 15:31
A sto bi pisalo kad nije iako je na prvom mestu porazom u polufinalu (citaj odustajanjem jer da je izgubio odose bodovi koje brani) a prvo mesto se ne uzima nezasluzeno koliko ja znam?

артиљерац

pre 4 godine

Ако је Надал заиста повредио трбушне мишиће он неће играти у Лондону.Играо сам
ватерполо,давно,70-их и 80-их,и наш голман Борис Беговић(већ увелико виђен за
репрезентацију СФРЈ)повреди трбушне мишиће.НИКАД ВИШЕ.Сад је,годинама,професор
Правног Факултета у Београду,одличан стручњак,али ватерполо је баталио са 19.
Не дао Бог да ја то желим Надалу,али искуство ме учи....

Bleja

pre 4 godine

Odustaje, čim rezimira godinu.
Šteta, iako će time da otvori vrata Novaku za prvo mesto na kraju godine, ja bi više voleo da ih gledam na terenu.

Leksa

pre 4 godine

"U pitanju je slična povreda zbog koje je propustio ATP tur finale prošle godine."
Uvek kad dodje ATP finale, Nadala zaboli tiba. Kako ga nekad ne zaboli pred Rolan Garos?

срле

pre 4 godine

Свестан је Надал да су му на турниру у Лондону мале шансе, просто из разлога што има ту повреду и пре свега због добре форме осталих играча. Традиционално лошије одигра овај део сезоне у дворани. Сви прави љубитељи тениса би волели да Надал игра, али ако не буде 100 посто спреман ризикује и почетак следеће сезоне која ће врло брзо доћи. У том смислу, можда би му било боље да потпуно санира повреду и прескочи Лондон. Све најбоље великом шампиону Рафи и да га Новак на терену победи.

srb

pre 4 godine

Želim ti Rafa, da se oporaviš, ozdraviš, budeš srećan u braku, dobiješ bebe, prenosiš svoj sportski duh na mlade tenisere iz svoje akademije, i da nam svima ponovo prikazuješ svoju požrtvovanu igru.

Leksa

pre 4 godine

"U pitanju je slična povreda zbog koje je propustio ATP tur finale prošle godine."
Uvek kad dodje ATP finale, Nadala zaboli tiba. Kako ga nekad ne zaboli pred Rolan Garos?

срле

pre 4 godine

Свестан је Надал да су му на турниру у Лондону мале шансе, просто из разлога што има ту повреду и пре свега због добре форме осталих играча. Традиционално лошије одигра овај део сезоне у дворани. Сви прави љубитељи тениса би волели да Надал игра, али ако не буде 100 посто спреман ризикује и почетак следеће сезоне која ће врло брзо доћи. У том смислу, можда би му било боље да потпуно санира повреду и прескочи Лондон. Све најбоље великом шампиону Рафи и да га Новак на терену победи.

Malo da se podsetimo

pre 4 godine

Djokovic - Nadal 28-26

Djokovic - Federer 26-22 +(slucaj dzemper)
27-22

Djokovic - Marej 25-11

Djokovic - Vavrinka 19-6

Djokovic - Del Potro 15-4

Riki

pre 4 godine

Dva slema u godini se igraju na betonu, da su dva na šljaci on bi imao 30GS titula.
(Vlada91, 04. novembar 2019 17:45)

Da se Rolan Garos igra na betonu,Nole bi vec sad bio ispred Federera.

Rasa

pre 4 godine

Lepo kaze da mu je cilj London. Ide na to da zadrzi 1 mesto sutra malo ce ga predati Nolou
(Antusa, 04. novembar 2019 16:15)

Samo imas jedan problem, i ti i Nadal, Djokovic se pita.

Mustra

pre 4 godine

Ne vidim ispred Nadalovog imena i prezimena "Najbolji teniser sveta".
(luka, 4. novembar 2019

Ne vidiš, jer nije. Postao je prvi na listi samo zbog brisanja bodova iz Londona pre turnira, a ne posle kako se to uvek radi. Ali to ne znači da ne može da postane. Samo treba da osvoji London i onda je najbolji.

артиљерац

pre 4 godine

Ако је Надал заиста повредио трбушне мишиће он неће играти у Лондону.Играо сам
ватерполо,давно,70-их и 80-их,и наш голман Борис Беговић(већ увелико виђен за
репрезентацију СФРЈ)повреди трбушне мишиће.НИКАД ВИШЕ.Сад је,годинама,професор
Правног Факултета у Београду,одличан стручњак,али ватерполо је баталио са 19.
Не дао Бог да ја то желим Надалу,али искуство ме учи....

Zoran

pre 4 godine

Tamo se ne čeka na magnetnu rezonancu 6 - 7 meseci?
(LX, 4. novembar 2019 15:42)

Ti, pa i ja, bismo i tamo čekali 6-7 meseci. Zato, ne prizivaj muku.

Velikom sportisti i dobrom čoveku želim brz oporavak i povratak na teren. Đokoviću želim brz povratak na mesto koje želi.

Zuti

pre 4 godine

Od velike trojke, uverljivo najviše povreda na touru.
Rafin stil igre je najzahtevniji za telo i plaća danak tome.
Kad pogledate zadnji kvartal sezone posle US opena, Rafa se nekako ispuše i zamori, zato i nema neke rezultate u tome periodu sezone, stvarno čudno kako njegov tim još nije našao način da rapodeli snagu kroz celu sezonu.

A verovatno je i Rafa preveliki fajter pa ako bi mu rekao Toni ili Moya da možda uspori na nekom turniru ili da ne masakrira 6:0 sa 100% snage, kad se nađe na terenu proradi mu onaj killer mod i ne može on lagano.

Gucci Gang

pre 4 godine

@Mustra Rafa postao prvi na listi samo zbog brisanja bodova? A ko je osvojio Roland Garros i US Open ove godine reci mi? I ko je jedini igrač ove sezone koji je stigao barem do polufinala na svakom Grand Slam turniru? Covek odigra nerealnu sezonu sa 33 godine i onda dođe lik i napise ovako nešto... Kakve sve gluposti pišete ovo je nerealno

Haris

pre 4 godine

Karma je opasna stvar, kad se setim samo kako su se neki poput Jumka radovali Djokovicevoj povredi posle US Opena, na kraju ce posle gotovo nemoguce situacije Srbin na kraju ipak biti prvi

Logično

pre 4 godine

Jadan čovek, sada mora da zakaže kod svog izabranog lekara, pa da mu ovaj zakaže magnetnu rezonancu, pa da se javi nedelju dana ranije da mu potvrde da može da dođe i eto Rolan Garosa!

DC Forever

pre 4 godine

Rafa je veliki borac i velike sanse su da ce ako moze doci tamo, no i da ce se povuci, nakon prvog ili drugog meca. Eto mozda Monf ipak ode u London. Ipak mislim da je sve na Novaku i daa koga god dobije u grupi ima motiva da pokaze da je on taj koji se pita....

ivan

pre 4 godine

pa i djokovic je propustio veliki deo sezone zbog lakta.....tada su se nadal i federer naosvajali titula....redno bi bilo da nadal preskoci london....to mu zelim od srca

Kale

pre 4 godine

Nadal nikad nije imao dugu pauzu kao Djokovic kada je zbog ramena preskocio 7GS, skoro dve godine gde ga nisu pobedjivali samo oni koji se nisu susreli s njim, da ne bese tog ramena Djokovic i Federer bi danas imali isti broj GS ako ne i Djokovic na prvom mestu

veliki strumf

pre 4 godine

Odmori do posle Londona, pa polako kreni da treniraš. Nema razloga za žurbu, bolje idi na medeni mesec :))). Taman bi Nole još 10-12 nedelja bio sigurno prvi ako dobro odigra London.

antiDebil

pre 4 godine

(Zuti, 4. novembar 2019 16:41

Ja bih rekao da je on kroz karijeru imao najmanje problema sa povredama od te cetvorice igraca, a porediti ga za Marejem po pitanju povreda je skandalozno.
Nego kako se nekada ne ispuse u sezoni sljake? Gotovo da moze da se predvidi kada ce on biti ,,povredjen''?? Mislis li da su stvarno povredjeni likovi kod kojih moze da se pretpostavi trenutak povrede sa sigurnoscu od 90%, mozes da najavis pola godine unapred da ce neko biti povredjen i da pogodis bez problema. Da li ti likovi imaju problema sa povredama ili su oni ipak obicni prevaranti i pilicari?

brm

pre 4 godine

Dali on moze da se oporavi od takve povrede za nedelju dana??? Ja mislim da ne a ako zaigra tu nisu cista posla.
(SALE B. P., 4. novembar 2019 17:32)

A ti si neki fizijatar i razumeš se u povrede abdomena i verovatno si video snimak Nadalove povrede?
Već je više puta rečeno da oseća bol i da bi mogao da igra sa tom povredom, ali ne želi dođe u da taj mišić pukne, onda je to već ozbiljan problem..

jabreja

pre 4 godine

Mesec dana unapred sam pred desetinom svedoka tvrdio da ce Nadal "biti bolestan" do kraja godine!
Prvo, da ne kvari vec negativni skor s Novakom, i drugo - zna da cim naleti na Novaka - pada zavesa.
Ovako ce odustati i u Londonu, i "zalice ga" navijaci, a da ga preslisa Novak - rugali bi mu se!

Loki

pre 4 godine

e pufta Ne racuna se samo race lista, postoji razlog zasto postoji razlika izmedju race liste i ATP liste, a Novak ima bolju sezonu od Nadala (isti broj grend slemova, isti broj mastersa, Novak jedan turnir serije 500 vise, a sto se tice bodova, moze Novak i da igra 150 turnira serije 250 i 500 kao Federer i Nadal i da skuplja bodove cak i kad ne osvoji titulu i bio bi prvi na race listi, ali ne radi to).

Bleja

pre 4 godine

Odustaje, čim rezimira godinu.
Šteta, iako će time da otvori vrata Novaku za prvo mesto na kraju godine, ja bi više voleo da ih gledam na terenu.

Zoran

pre 4 godine

Aaaaaaa... Evo nam i Muamera. Plaće. Sad plaću i Jumko i Mikiii a pridružio im se i Muamer pa i on plaće. A gde je Menađer da i on plaće u horu? Svi da plaću... Nekako mi toplo oko srca kad oni plaću.

Rafa, da si ozdravio do Londona. Na teren pa kom opanci kom obojci. Neka pobedi BOLJI! I neka bude prvi a ovi gorespomenuti mogi samo da plaću.

T

pre 4 godine

Nije mi jasno zašto se čudite kako Nadal nikada nije povređen za sezonu na šljaci. Celu godinu planira prema toj sezoni, naravno da je tada najspremniji. A i pored toga mu se dešavalo da bude povređen.

čov

pre 4 godine

Vi, koji ovde pisete da se neko o necemu pita, previdjate da se vi ne pitate, i to je najvaznije. Kad ne verujete Rafi da je povredjen, a verujete u teoriju zavere koja ne postoji, pokazujete da ne razumete tenis i sustinu sporta. Nisu ovako lepe stvari kao sto je tenis za svakoga.
(Demar Derosan, 04. novembar 2019 17:31)

Brale, sport je JEDNO,
a ptt(profi tenis tur) je DRUGO.

Kosta

pre 4 godine

Nadal ce obavezno doci u London i ostvariti dve pobede,pa tek onda odustati od takmicenja. Tako ce nas nole morati da pobedi i u finalu,ako hoce na prvo mesto.

Demar Derosan

pre 4 godine

Vi, koji ovde pisete da se neko o necemu pita, previdjate da se vi ne pitate, i to je najvaznije. Kad ne verujete Rafi da je povredjen, a verujete u teoriju zavere koja ne postoji, pokazujete da ne razumete tenis i sustinu sporta. Nisu ovako lepe stvari kao sto je tenis za svakoga.

Isak

pre 4 godine

Nadal može i da izgubi od Novaka i da ostane prvi. Pita se Nadal, a ne Đoković. Ako Novak dobije sve mečeve a Nadal dobije sve mečeve do finala, onda Novak ostaje drugi. Ne berite brige, nolomani, Nadal će se posle dva meča povući sa turnira, zbog "povrede". Nikada nećemo saznati istinu o Nadalu (ili jednog dana možda hoćemo), ima u toj njegovoj karijeri povreda, pauza i povlačenja, do mile volje.

Sasa

pre 4 godine

Zabrinuli smo se... Pred mec sa Cicipasom, koji je vodio u h2h, nije se nista smelo prepustiti slucaju, trebalo je naci alibi, pa je Nebojsa "upad u kabinu" Viskovic, kod bacanja novcica rekao da je Djokovic bolestan i da prica kao robot! Pa da vidimo, je li sad sve ok?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 4. novembar 2019 19:46) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Medjed. :)

cvarci i kavurma

pre 4 godine

@Bas muce povrede Nadala i Djokovica kroz karijeru... Koliko bi samo uspesniji bili da su uvek bili zdravi! Eto, Djokovic je 3x bio prehladjen do cetvrtfinala turnira, jednom ga je bolelo rame 3 dana i jednom mu je Imas operisao lakat! Hahahahahaha...
(Jumko, 04. novembar 2019 20:37)
I tebe 'muci' glava ali stignes da trolujes, inace opet gube ovi 'tvoji' sto redom navijas za njih protiv Noleta, stalno porazi pa ne znas za koga da se opredelis, zeznuto je to kad navijas za sve na turniru osim za onog ko ih povedjuje ;)...

Zana

pre 4 godine

Što pre da ozdravite.Za vreme lečenja želimo da ojačate abdominalne mišiće i ev . da stavite ojačanje op.
Svi se radujemo Vašem povratku.
Brz oporavak Vam Srbi žele.

Tomas

pre 4 godine

Djokovic je razbio Nadala u Australiji 3-0

Djokovic je dobio Federera u epskom mecu na Vimbldonu 3-2

Djokovic jedini zasluzuje da bude prvi na kraju godine

miro

pre 4 godine

nadal ne igra 150 turnira godisnje,ne igra 250, a 500 ako je odigrao mozda 2 ove godine to je max.,tako da moj "loki" ti prica ne drzi vodu..po samom rasporedu i odabiru turnira se vidi da nadal ne juri br.1 za razliku od novaka(sto je ok,nadalu to nije tako bitno,novaku jest)..svatko bira za sebe sto su mu ciljevi..u kakvoj je god formi(a nema nego 1 poraz od proljeca)nadal bi u pekingu i sangaju uzeo sigurno nesto bodova pa bi i razlika bila veca ali nije htio u aziju..ima svoj raspored i ne smatra jako vaznim ove masterse koji ne prethode nekom GS-u ..sto je njegov izbor,i ne treba ga suditi,nova je s boljim rezultatom na mastersu u aziji mogao trku vec rjesiti ali eto izgubio..dogodi se...ljucni ce mec biti polufinale na 2 seta gdje ce protivnik biti dobar,jak i motiviran(prosao je grupu,znaci da mu je i igra dobra)..poraz u polufinalu znaci da je nadal prvi bez obzira igrao ili ne...50-50 da ce se povuci a za finale su mu sanse realno vrlo tanke jer ne mislim da je folirant i sigurno ima neki problem (ili mislite da se prepao sapovalova i propustio dodatne bodove izmislivsi ozljedu)..mislim sve je moguce..samo ja osobno ne vjerujem..sve je na novaku..samo nemojte uvjek zavjere,zavjere i samo zavjere ako ne zavrsi svaki turnir,scenarij,zdreb,vrijeme ili satnica po vasoj voji..

ePufta

pre 4 godine

Ne vidim ispred Nadalovog imena i prezimena "Najbolji teniser sveta".
(luka, 4. novembar 2019

Ne vidiš, jer nije. Postao je prvi na listi samo zbog brisanja bodova iz Londona pre turnira, a ne posle kako se to uvek radi. Ali to ne znači da ne može da postane. Samo treba da osvoji London i onda je najbolji.
(Mustra, 04. novembar 2019 16:07)

Uvek su se tako brisali bodovi. Kako bi to bilo da se brišu bodovi POSLE poslednjeg turnira? A ko je najbolji, eno ti Race lista pa pogledaj i sam.

Mikii

pre 4 godine

"U pitanju je slična povreda zbog koje je propustio ATP tur finale prošle godine." 
Uvek kad dodje ATP finale, Nadala zaboli tiba. Kako ga nekad ne zaboli pred Rolan Garos?
(Leksa, 04. novembar 2019 15:38)

Zato sto mora da deli lekcije stranim drzavljanima, pa nekako istrpi :)

hahaha

pre 4 godine

cak i da Nadal ne igra u Londonu, Novak mora da stigne do finala da bi ponovo uzeo 1. poziciju, a to nece biti lako
(bozza, 04. novembar 2019 16:18)

Kojom matematikom prijatelju? Ima mnogo scenarija kako može novak do prvog mesta. A ono što je novaku potrebno da uradi ukoliko Nadal odustane je da dobije sva 3 meča u grupi, ili da dobije 2 meča u grupi i da pobedi u polufinalu, a u finalu može I da izgubi.

Muamer

pre 4 godine

Kako bi nolobotovi željeli da Rafa ne igra ali ta želja vam se neće ispuniti. Pazite, ko drugom zlo misli vraća se duplo. VAMOS RAFA 1 G.O.A.T!!!

Mustra

pre 4 godine

@Gucci Gang

Nadal je ove godine osvojio 2 Grend slema i 2 Mastersa. I to je nestvarna sezona? A sta je Novak osvojio? Zamisli, 2 Grend slema i 2 Mastersa. Lepo sam napisao, ko osvoji London bice najbolji. A ti idi lepo i komentarisi modu, sta trazis ovde?

Termodinamicar

pre 4 godine

Izdrzi Rafa najbolji si .
(Rasim Pazarac, 04. novembar 2019 23:26)

Ima bas puno korisnika prelepog srpskog jezika u tom Pazaru. Bas lepo od njih...

Bolje

pre 4 godine

Čuš ti komentare Rafa ne može da igra na tvrdoj podlozi. Ne pa je slučajno osvojio zadnji GS baš na toj tvrdoj. Drugi je tu problem. Rafu ne interesuje 1 mjesto i završni turnir. Rafu interesuje što bolje pripremi za AO. Jer ti je njegova opsesija, da stigne Federera, a napad na to će biti najžustriji sledeće godine

Branko

pre 4 godine

Rafa je odlican igrac. Medjutim, ja sam vec napisao hiljadu puta u komentarima da on jednostavno NE MOZE da igra na tvrdoj podlozi jer su mu "osetljiva kolena". Ja mu zelim brz oporavak.
Branko (Teniser) iz Amerike

Jumko

pre 4 godine

Bas muce povrede Nadala i Djokovica kroz karijeru... Koliko bi samo uspesniji bili da su uvek bili zdravi! Eto, Djokovic je 3x bio prehladjen do cetvrtfinala turnira, jednom ga je bolelo rame 3 dana i jednom mu je Imas operisao lakat! Hahahahahaha...

Биља

pre 4 godine

Надалу желим брз опоравак. Те калкулације око најбољег су ми смешне и ова препуцавања. Ноле је за нас најбољи и увек смо уз њега - шта је ту ненормално!????? Младе снаге се исто питају, све зависи у каквој ће бити форми. Биће занимљиво гледати тенис. Уживајте и мање калкулишите. Напред Ноле, жив и здрав нам био!!!

boki

pre 4 godine

Ne vidim ispred Nadalovog imena i prezimena "Najbolji teniser sveta".
(luka, 4. novembar 2019 15:31
A sto bi pisalo kad nije iako je na prvom mestu porazom u polufinalu (citaj odustajanjem jer da je izgubio odose bodovi koje brani) a prvo mesto se ne uzima nezasluzeno koliko ja znam?

Jumko

pre 4 godine

Zabrinuli smo se... Pred mec sa Cicipasom, koji je vodio u h2h, nije se nista smelo prepustiti slucaju, trebalo je naci alibi, pa je Nebojsa "upad u kabinu" Viskovic, kod bacanja novcica rekao da je Djokovic bolestan i da prica kao robot! Pa da vidimo, je li sad sve ok?

Tom Chambers

pre 4 godine

Alo Nadalovci, mnogo ste glasni, ja bih se malo utisao. Kao, pogledajte Race i ATP listu(odjednom postaje bitna). Posle US Opena je bilo vise od 2000 bodova razlike za Nadala, pricali ste da je nedostizan, da je ta lista bitna, ATP nije merodavna. A koliko je sad razlike na Race listi? I ide London koji Nadalu nikako ne odgovara. Vidim ja bice plakanja, nemojte posle da vas nisam upozorio.

Treca vecnost

pre 4 godine

O boze kakve sve gluposti pisu ljudi.Nadal ne moze da igra na betonu zbog kolena,bolje da ne bude prvi zbog motivacije na Australiji...Citam i ne verujem sta pisu Branko i Krle...

slaviša šmigič

pre 4 godine

prvo se kao nije osecao dobro protiv wawrinke pa mu dali gel za kiselinu onda je rekao,da ga bole trebusnjaki nakraju ispala neka povreda na treningu sad sta se londona tice mozda nastupi a mozda nenastupi kako bi opravdao tu povredu mada mislim,da ce nadal sigurno nastupiti u londonu.sumljiva ova povreda samo tako necu ga kriviti sve ce se videti ubrzo.

zvezdoprc

pre 4 godine

(Mustra) Ti stvarno misliš da će Nole osvojiti London pored Cicipasa, Medvedeva, Federera?
Rafi su dovoljne 3 pobede u grupi i pobeda u polufinalu da ostane prvi, a Đokoviću svih 5 pobeda da bi eventualno bio prvi. Znači, Đoković će biti prvi samo ako Rafa ne uđe u finale. Lično mislim da je Federer glavni favorit u Londonu.

Milan_PT

pre 4 godine

Ovo nije fer Rafo, zašto se nisi povukao kao Djoković kod pretrpljenog brejka i evidentnog poraza neposredno pred sam kraj meča, onako sportski kao što je to uradio Djoković protiv Vavrinke i nebrojeno puta pre toga! Nije Nolo kriv što pre meča izjavi kako je 100% spreman a onda se u toku meča pojavi taj neki bol i onda on ili izgubi ili preda!
(Labud, 5. novembar 2019 09:03)

Labude, labude moj, a da li ti znaš da je isti taj Vavrinka predao Novaku na istom tom US Openu, ali 2012, pri vođstvu Novaka 6:4, 6:1 i 3:1 u trećem setu. Vavrinka je rekao da predaje zbog povrede i nikad niko nije posumnjao u to. Nikad to niko nije ni pomenuo.
A kod nas sumnjaju u sve oni koji se nikad nisu bavili sportom, a jedina "veza sa sportom" im je što dane provode u sportskoj kladionici. A taj ambijent je idealan za sticanje neorganskih psihoza. Dobar deo komentatora pokazuje znake tih problema...

Ovi stvarno biju

pre 4 godine

Umesto Rafe uskace Bautista A. jer je veca pretnja po Novaka na tvrdoj podlozi. Vec vidim Bautistu i Medvedeva u Novakovoj grupi, ali ni to im nece pomoci. Idemo No1e po krunu u 2019.

Dusanovo carstvo

pre 4 godine

Hajde Rafa kralju stisni zube i igraj u Londonu u inat ovim dušmanima
(muamer, 05. novembar 2019 09:18) Pa to i ja želim. Šta sam ja sada "dušman" zato što hoću da vidim kako ga Nole melje? Šta sam ja sada, zlotvor? Jadna Rafa...

krle

pre 4 godine

Za Novaka je bolje da ne zavrsi kao prvi... eto. Koliko god apsurdno delovalo sanse za osvakanje AO su mnogo vece u tom scenariju jer ce biti motivisaniji.
Iz sva predstojeca takmicenja, Devis cup i ATP kup(kako se vec zove) fokus na AO bi mu valjao biti prioritet...

Вељкo

pre 4 godine

Nadalu želim oporavak i da zaigra u Londonu i da se na terenu odluči ko će prezimiti na mestu broja 1.
Međutim,ne pitaju se samo njih dvoje...
Biće odličan turnir.

Labud

pre 4 godine

Ovo nije fer Rafo, zašto se nisi povukao kao Djoković kod pretrpljenog brejka i evidentnog poraza neposredno pred sam kraj meča, onako sportski kao što je to uradio Djoković protiv Vavrinke i nebrojeno puta pre toga! Nije Nolo kriv što pre meča izjavi kako je 100% spreman a onda se u toku meča pojavi taj neki bol i onda on ili izgubi ili preda!

rade

pre 4 godine

@cvarci i kavurma

Pa šta ako navija, ovo je demokratija. Navijali ste i vi za vaše ove godine: Tima, Medvedeva...a tek za Cicipasa, Iznera, Gofana, De Minaura. Ih, navijalo se za Austrijance, Ruse, Grke, Amerikance, Belgijance, Australijance protiv Nadala i Federera kao da su braća rođena.

Loki

pre 4 godine

Miro Pod jedan, poenta ovoga je da Novak nikada nista ne igra (uvek Federer i Nadal igraju vise od njega), a vi govorite da igra turnire samo da bi zadrzao broj 1, A PO STOTI PUT, NADAL NIJE IGRAO U AZIJI JER JE BIO POVREDJEN, A NE ZATO STO JE HTEO DA PROPUSTI (I STA JE FORA SA AZIJOM? ZASTO JE GREH IGRATI AZIJU? SANGAJ JE, PO STOTI PUT, MASTERS ZA KOJI, AKO GA NE IGRAS BEZ OBRAZLOZENJA O POVREDI ILI NEKOM DRUGOM OPRAVDANJU, DOBIJAS KAZNU, A TOKIO JE NOVAK IGRAO JER NIJE IGRAO NIJEDAN TURNIR SERIJE 500 DO TAD OVE GODINE). Pod dva, kako Nadalu i njegovim fanovima prvo mesto naprasno postaje bitno kada ima realnu sansu da dodje do njega i da ga relativno duze sadrzi? A pod tri, Nadal mora da udje u FINALE SA SVIM DOBIJENIM MECEVIMA U GRUPI da bi bio sigurno prvi, a sanse da se to desi su 1 %.

Leksa

pre 4 godine

"U pitanju je slična povreda zbog koje je propustio ATP tur finale prošle godine."
Uvek kad dodje ATP finale, Nadala zaboli tiba. Kako ga nekad ne zaboli pred Rolan Garos?

Muamer

pre 4 godine

Kako bi nolobotovi željeli da Rafa ne igra ali ta želja vam se neće ispuniti. Pazite, ko drugom zlo misli vraća se duplo. VAMOS RAFA 1 G.O.A.T!!!

Jumko

pre 4 godine

Bas muce povrede Nadala i Djokovica kroz karijeru... Koliko bi samo uspesniji bili da su uvek bili zdravi! Eto, Djokovic je 3x bio prehladjen do cetvrtfinala turnira, jednom ga je bolelo rame 3 dana i jednom mu je Imas operisao lakat! Hahahahahaha...

Jumko

pre 4 godine

Zabrinuli smo se... Pred mec sa Cicipasom, koji je vodio u h2h, nije se nista smelo prepustiti slucaju, trebalo je naci alibi, pa je Nebojsa "upad u kabinu" Viskovic, kod bacanja novcica rekao da je Djokovic bolestan i da prica kao robot! Pa da vidimo, je li sad sve ok?

Mikii

pre 4 godine

"U pitanju je slična povreda zbog koje je propustio ATP tur finale prošle godine." 
Uvek kad dodje ATP finale, Nadala zaboli tiba. Kako ga nekad ne zaboli pred Rolan Garos?
(Leksa, 04. novembar 2019 15:38)

Zato sto mora da deli lekcije stranim drzavljanima, pa nekako istrpi :)

ePufta

pre 4 godine

Ne vidim ispred Nadalovog imena i prezimena "Najbolji teniser sveta".
(luka, 4. novembar 2019

Ne vidiš, jer nije. Postao je prvi na listi samo zbog brisanja bodova iz Londona pre turnira, a ne posle kako se to uvek radi. Ali to ne znači da ne može da postane. Samo treba da osvoji London i onda je najbolji.
(Mustra, 04. novembar 2019 16:07)

Uvek su se tako brisali bodovi. Kako bi to bilo da se brišu bodovi POSLE poslednjeg turnira? A ko je najbolji, eno ti Race lista pa pogledaj i sam.

Mustra

pre 4 godine

Ne vidim ispred Nadalovog imena i prezimena "Najbolji teniser sveta".
(luka, 4. novembar 2019

Ne vidiš, jer nije. Postao je prvi na listi samo zbog brisanja bodova iz Londona pre turnira, a ne posle kako se to uvek radi. Ali to ne znači da ne može da postane. Samo treba da osvoji London i onda je najbolji.

Isak

pre 4 godine

Nadal može i da izgubi od Novaka i da ostane prvi. Pita se Nadal, a ne Đoković. Ako Novak dobije sve mečeve a Nadal dobije sve mečeve do finala, onda Novak ostaje drugi. Ne berite brige, nolomani, Nadal će se posle dva meča povući sa turnira, zbog "povrede". Nikada nećemo saznati istinu o Nadalu (ili jednog dana možda hoćemo), ima u toj njegovoj karijeri povreda, pauza i povlačenja, do mile volje.

boki

pre 4 godine

Ne vidim ispred Nadalovog imena i prezimena "Najbolji teniser sveta".
(luka, 4. novembar 2019 15:31
A sto bi pisalo kad nije iako je na prvom mestu porazom u polufinalu (citaj odustajanjem jer da je izgubio odose bodovi koje brani) a prvo mesto se ne uzima nezasluzeno koliko ja znam?

slaviša šmigič

pre 4 godine

prvo se kao nije osecao dobro protiv wawrinke pa mu dali gel za kiselinu onda je rekao,da ga bole trebusnjaki nakraju ispala neka povreda na treningu sad sta se londona tice mozda nastupi a mozda nenastupi kako bi opravdao tu povredu mada mislim,da ce nadal sigurno nastupiti u londonu.sumljiva ova povreda samo tako necu ga kriviti sve ce se videti ubrzo.

Rasa

pre 4 godine

Lepo kaze da mu je cilj London. Ide na to da zadrzi 1 mesto sutra malo ce ga predati Nolou
(Antusa, 04. novembar 2019 16:15)

Samo imas jedan problem, i ti i Nadal, Djokovic se pita.

miro

pre 4 godine

nadal ne igra 150 turnira godisnje,ne igra 250, a 500 ako je odigrao mozda 2 ove godine to je max.,tako da moj "loki" ti prica ne drzi vodu..po samom rasporedu i odabiru turnira se vidi da nadal ne juri br.1 za razliku od novaka(sto je ok,nadalu to nije tako bitno,novaku jest)..svatko bira za sebe sto su mu ciljevi..u kakvoj je god formi(a nema nego 1 poraz od proljeca)nadal bi u pekingu i sangaju uzeo sigurno nesto bodova pa bi i razlika bila veca ali nije htio u aziju..ima svoj raspored i ne smatra jako vaznim ove masterse koji ne prethode nekom GS-u ..sto je njegov izbor,i ne treba ga suditi,nova je s boljim rezultatom na mastersu u aziji mogao trku vec rjesiti ali eto izgubio..dogodi se...ljucni ce mec biti polufinale na 2 seta gdje ce protivnik biti dobar,jak i motiviran(prosao je grupu,znaci da mu je i igra dobra)..poraz u polufinalu znaci da je nadal prvi bez obzira igrao ili ne...50-50 da ce se povuci a za finale su mu sanse realno vrlo tanke jer ne mislim da je folirant i sigurno ima neki problem (ili mislite da se prepao sapovalova i propustio dodatne bodove izmislivsi ozljedu)..mislim sve je moguce..samo ja osobno ne vjerujem..sve je na novaku..samo nemojte uvjek zavjere,zavjere i samo zavjere ako ne zavrsi svaki turnir,scenarij,zdreb,vrijeme ili satnica po vasoj voji..

Gucci Gang

pre 4 godine

@Mustra Rafa postao prvi na listi samo zbog brisanja bodova? A ko je osvojio Roland Garros i US Open ove godine reci mi? I ko je jedini igrač ove sezone koji je stigao barem do polufinala na svakom Grand Slam turniru? Covek odigra nerealnu sezonu sa 33 godine i onda dođe lik i napise ovako nešto... Kakve sve gluposti pišete ovo je nerealno

hahaha

pre 4 godine

cak i da Nadal ne igra u Londonu, Novak mora da stigne do finala da bi ponovo uzeo 1. poziciju, a to nece biti lako
(bozza, 04. novembar 2019 16:18)

Kojom matematikom prijatelju? Ima mnogo scenarija kako može novak do prvog mesta. A ono što je novaku potrebno da uradi ukoliko Nadal odustane je da dobije sva 3 meča u grupi, ili da dobije 2 meča u grupi i da pobedi u polufinalu, a u finalu može I da izgubi.

jabreja

pre 4 godine

Mesec dana unapred sam pred desetinom svedoka tvrdio da ce Nadal "biti bolestan" do kraja godine!
Prvo, da ne kvari vec negativni skor s Novakom, i drugo - zna da cim naleti na Novaka - pada zavesa.
Ovako ce odustati i u Londonu, i "zalice ga" navijaci, a da ga preslisa Novak - rugali bi mu se!

Demar Derosan

pre 4 godine

Vi, koji ovde pisete da se neko o necemu pita, previdjate da se vi ne pitate, i to je najvaznije. Kad ne verujete Rafi da je povredjen, a verujete u teoriju zavere koja ne postoji, pokazujete da ne razumete tenis i sustinu sporta. Nisu ovako lepe stvari kao sto je tenis za svakoga.

Malo da se podsetimo

pre 4 godine

Djokovic - Nadal 28-26

Djokovic - Federer 26-22 +(slucaj dzemper)
27-22

Djokovic - Marej 25-11

Djokovic - Vavrinka 19-6

Djokovic - Del Potro 15-4

ivan

pre 4 godine

pa i djokovic je propustio veliki deo sezone zbog lakta.....tada su se nadal i federer naosvajali titula....redno bi bilo da nadal preskoci london....to mu zelim od srca

srb

pre 4 godine

Želim ti Rafa, da se oporaviš, ozdraviš, budeš srećan u braku, dobiješ bebe, prenosiš svoj sportski duh na mlade tenisere iz svoje akademije, i da nam svima ponovo prikazuješ svoju požrtvovanu igru.

Loki

pre 4 godine

e pufta Ne racuna se samo race lista, postoji razlog zasto postoji razlika izmedju race liste i ATP liste, a Novak ima bolju sezonu od Nadala (isti broj grend slemova, isti broj mastersa, Novak jedan turnir serije 500 vise, a sto se tice bodova, moze Novak i da igra 150 turnira serije 250 i 500 kao Federer i Nadal i da skuplja bodove cak i kad ne osvoji titulu i bio bi prvi na race listi, ali ne radi to).

antiDebil

pre 4 godine

(Zuti, 4. novembar 2019 16:41

Ja bih rekao da je on kroz karijeru imao najmanje problema sa povredama od te cetvorice igraca, a porediti ga za Marejem po pitanju povreda je skandalozno.
Nego kako se nekada ne ispuse u sezoni sljake? Gotovo da moze da se predvidi kada ce on biti ,,povredjen''?? Mislis li da su stvarno povredjeni likovi kod kojih moze da se pretpostavi trenutak povrede sa sigurnoscu od 90%, mozes da najavis pola godine unapred da ce neko biti povredjen i da pogodis bez problema. Da li ti likovi imaju problema sa povredama ili su oni ipak obicni prevaranti i pilicari?

Logično

pre 4 godine

Jadan čovek, sada mora da zakaže kod svog izabranog lekara, pa da mu ovaj zakaže magnetnu rezonancu, pa da se javi nedelju dana ranije da mu potvrde da može da dođe i eto Rolan Garosa!

zvezdoprc

pre 4 godine

(Mustra) Ti stvarno misliš da će Nole osvojiti London pored Cicipasa, Medvedeva, Federera?
Rafi su dovoljne 3 pobede u grupi i pobeda u polufinalu da ostane prvi, a Đokoviću svih 5 pobeda da bi eventualno bio prvi. Znači, Đoković će biti prvi samo ako Rafa ne uđe u finale. Lično mislim da je Federer glavni favorit u Londonu.

Kosta

pre 4 godine

Nadal ce obavezno doci u London i ostvariti dve pobede,pa tek onda odustati od takmicenja. Tako ce nas nole morati da pobedi i u finalu,ako hoce na prvo mesto.

Riki

pre 4 godine

Dva slema u godini se igraju na betonu, da su dva na šljaci on bi imao 30GS titula.
(Vlada91, 04. novembar 2019 17:45)

Da se Rolan Garos igra na betonu,Nole bi vec sad bio ispred Federera.

Haris

pre 4 godine

Karma je opasna stvar, kad se setim samo kako su se neki poput Jumka radovali Djokovicevoj povredi posle US Opena, na kraju ce posle gotovo nemoguce situacije Srbin na kraju ipak biti prvi

Termodinamicar

pre 4 godine

Izdrzi Rafa najbolji si .
(Rasim Pazarac, 04. novembar 2019 23:26)

Ima bas puno korisnika prelepog srpskog jezika u tom Pazaru. Bas lepo od njih...

артиљерац

pre 4 godine

Ако је Надал заиста повредио трбушне мишиће он неће играти у Лондону.Играо сам
ватерполо,давно,70-их и 80-их,и наш голман Борис Беговић(већ увелико виђен за
репрезентацију СФРЈ)повреди трбушне мишиће.НИКАД ВИШЕ.Сад је,годинама,професор
Правног Факултета у Београду,одличан стручњак,али ватерполо је баталио са 19.
Не дао Бог да ја то желим Надалу,али искуство ме учи....

срле

pre 4 godine

Свестан је Надал да су му на турниру у Лондону мале шансе, просто из разлога што има ту повреду и пре свега због добре форме осталих играча. Традиционално лошије одигра овај део сезоне у дворани. Сви прави љубитељи тениса би волели да Надал игра, али ако не буде 100 посто спреман ризикује и почетак следеће сезоне која ће врло брзо доћи. У том смислу, можда би му било боље да потпуно санира повреду и прескочи Лондон. Све најбоље великом шампиону Рафи и да га Новак на терену победи.

čov

pre 4 godine

Vi, koji ovde pisete da se neko o necemu pita, previdjate da se vi ne pitate, i to je najvaznije. Kad ne verujete Rafi da je povredjen, a verujete u teoriju zavere koja ne postoji, pokazujete da ne razumete tenis i sustinu sporta. Nisu ovako lepe stvari kao sto je tenis za svakoga.
(Demar Derosan, 04. novembar 2019 17:31)

Brale, sport je JEDNO,
a ptt(profi tenis tur) je DRUGO.

Kale

pre 4 godine

Nadal nikad nije imao dugu pauzu kao Djokovic kada je zbog ramena preskocio 7GS, skoro dve godine gde ga nisu pobedjivali samo oni koji se nisu susreli s njim, da ne bese tog ramena Djokovic i Federer bi danas imali isti broj GS ako ne i Djokovic na prvom mestu

Zoran

pre 4 godine

Aaaaaaa... Evo nam i Muamera. Plaće. Sad plaću i Jumko i Mikiii a pridružio im se i Muamer pa i on plaće. A gde je Menađer da i on plaće u horu? Svi da plaću... Nekako mi toplo oko srca kad oni plaću.

Rafa, da si ozdravio do Londona. Na teren pa kom opanci kom obojci. Neka pobedi BOLJI! I neka bude prvi a ovi gorespomenuti mogi samo da plaću.

krle

pre 4 godine

Za Novaka je bolje da ne zavrsi kao prvi... eto. Koliko god apsurdno delovalo sanse za osvakanje AO su mnogo vece u tom scenariju jer ce biti motivisaniji.
Iz sva predstojeca takmicenja, Devis cup i ATP kup(kako se vec zove) fokus na AO bi mu valjao biti prioritet...

Bleja

pre 4 godine

Odustaje, čim rezimira godinu.
Šteta, iako će time da otvori vrata Novaku za prvo mesto na kraju godine, ja bi više voleo da ih gledam na terenu.

Zuti

pre 4 godine

Od velike trojke, uverljivo najviše povreda na touru.
Rafin stil igre je najzahtevniji za telo i plaća danak tome.
Kad pogledate zadnji kvartal sezone posle US opena, Rafa se nekako ispuše i zamori, zato i nema neke rezultate u tome periodu sezone, stvarno čudno kako njegov tim još nije našao način da rapodeli snagu kroz celu sezonu.

A verovatno je i Rafa preveliki fajter pa ako bi mu rekao Toni ili Moya da možda uspori na nekom turniru ili da ne masakrira 6:0 sa 100% snage, kad se nađe na terenu proradi mu onaj killer mod i ne može on lagano.

cvarci i kavurma

pre 4 godine

@Bas muce povrede Nadala i Djokovica kroz karijeru... Koliko bi samo uspesniji bili da su uvek bili zdravi! Eto, Djokovic je 3x bio prehladjen do cetvrtfinala turnira, jednom ga je bolelo rame 3 dana i jednom mu je Imas operisao lakat! Hahahahahaha...
(Jumko, 04. novembar 2019 20:37)
I tebe 'muci' glava ali stignes da trolujes, inace opet gube ovi 'tvoji' sto redom navijas za njih protiv Noleta, stalno porazi pa ne znas za koga da se opredelis, zeznuto je to kad navijas za sve na turniru osim za onog ko ih povedjuje ;)...

Labud

pre 4 godine

Ovo nije fer Rafo, zašto se nisi povukao kao Djoković kod pretrpljenog brejka i evidentnog poraza neposredno pred sam kraj meča, onako sportski kao što je to uradio Djoković protiv Vavrinke i nebrojeno puta pre toga! Nije Nolo kriv što pre meča izjavi kako je 100% spreman a onda se u toku meča pojavi taj neki bol i onda on ili izgubi ili preda!

Zana

pre 4 godine

Što pre da ozdravite.Za vreme lečenja želimo da ojačate abdominalne mišiće i ev . da stavite ojačanje op.
Svi se radujemo Vašem povratku.
Brz oporavak Vam Srbi žele.

Tom Chambers

pre 4 godine

Alo Nadalovci, mnogo ste glasni, ja bih se malo utisao. Kao, pogledajte Race i ATP listu(odjednom postaje bitna). Posle US Opena je bilo vise od 2000 bodova razlike za Nadala, pricali ste da je nedostizan, da je ta lista bitna, ATP nije merodavna. A koliko je sad razlike na Race listi? I ide London koji Nadalu nikako ne odgovara. Vidim ja bice plakanja, nemojte posle da vas nisam upozorio.

veliki strumf

pre 4 godine

Odmori do posle Londona, pa polako kreni da treniraš. Nema razloga za žurbu, bolje idi na medeni mesec :))). Taman bi Nole još 10-12 nedelja bio sigurno prvi ako dobro odigra London.

Sasa

pre 4 godine

Zabrinuli smo se... Pred mec sa Cicipasom, koji je vodio u h2h, nije se nista smelo prepustiti slucaju, trebalo je naci alibi, pa je Nebojsa "upad u kabinu" Viskovic, kod bacanja novcica rekao da je Djokovic bolestan i da prica kao robot! Pa da vidimo, je li sad sve ok?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 4. novembar 2019 19:46) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Medjed. :)

Tomas

pre 4 godine

Djokovic je razbio Nadala u Australiji 3-0

Djokovic je dobio Federera u epskom mecu na Vimbldonu 3-2

Djokovic jedini zasluzuje da bude prvi na kraju godine

Branko

pre 4 godine

Rafa je odlican igrac. Medjutim, ja sam vec napisao hiljadu puta u komentarima da on jednostavno NE MOZE da igra na tvrdoj podlozi jer su mu "osetljiva kolena". Ja mu zelim brz oporavak.
Branko (Teniser) iz Amerike

DC Forever

pre 4 godine

Rafa je veliki borac i velike sanse su da ce ako moze doci tamo, no i da ce se povuci, nakon prvog ili drugog meca. Eto mozda Monf ipak ode u London. Ipak mislim da je sve na Novaku i daa koga god dobije u grupi ima motiva da pokaze da je on taj koji se pita....

brm

pre 4 godine

Dali on moze da se oporavi od takve povrede za nedelju dana??? Ja mislim da ne a ako zaigra tu nisu cista posla.
(SALE B. P., 4. novembar 2019 17:32)

A ti si neki fizijatar i razumeš se u povrede abdomena i verovatno si video snimak Nadalove povrede?
Već je više puta rečeno da oseća bol i da bi mogao da igra sa tom povredom, ali ne želi dođe u da taj mišić pukne, onda je to već ozbiljan problem..

Ovi stvarno biju

pre 4 godine

Umesto Rafe uskace Bautista A. jer je veca pretnja po Novaka na tvrdoj podlozi. Vec vidim Bautistu i Medvedeva u Novakovoj grupi, ali ni to im nece pomoci. Idemo No1e po krunu u 2019.

T

pre 4 godine

Nije mi jasno zašto se čudite kako Nadal nikada nije povređen za sezonu na šljaci. Celu godinu planira prema toj sezoni, naravno da je tada najspremniji. A i pored toga mu se dešavalo da bude povređen.

Биља

pre 4 godine

Надалу желим брз опоравак. Те калкулације око најбољег су ми смешне и ова препуцавања. Ноле је за нас најбољи и увек смо уз њега - шта је ту ненормално!????? Младе снаге се исто питају, све зависи у каквој ће бити форми. Биће занимљиво гледати тенис. Уживајте и мање калкулишите. Напред Ноле, жив и здрав нам био!!!

Bolje

pre 4 godine

Čuš ti komentare Rafa ne može da igra na tvrdoj podlozi. Ne pa je slučajno osvojio zadnji GS baš na toj tvrdoj. Drugi je tu problem. Rafu ne interesuje 1 mjesto i završni turnir. Rafu interesuje što bolje pripremi za AO. Jer ti je njegova opsesija, da stigne Federera, a napad na to će biti najžustriji sledeće godine

Milan_PT

pre 4 godine

Ovo nije fer Rafo, zašto se nisi povukao kao Djoković kod pretrpljenog brejka i evidentnog poraza neposredno pred sam kraj meča, onako sportski kao što je to uradio Djoković protiv Vavrinke i nebrojeno puta pre toga! Nije Nolo kriv što pre meča izjavi kako je 100% spreman a onda se u toku meča pojavi taj neki bol i onda on ili izgubi ili preda!
(Labud, 5. novembar 2019 09:03)

Labude, labude moj, a da li ti znaš da je isti taj Vavrinka predao Novaku na istom tom US Openu, ali 2012, pri vođstvu Novaka 6:4, 6:1 i 3:1 u trećem setu. Vavrinka je rekao da predaje zbog povrede i nikad niko nije posumnjao u to. Nikad to niko nije ni pomenuo.
A kod nas sumnjaju u sve oni koji se nikad nisu bavili sportom, a jedina "veza sa sportom" im je što dane provode u sportskoj kladionici. A taj ambijent je idealan za sticanje neorganskih psihoza. Dobar deo komentatora pokazuje znake tih problema...

Zoran

pre 4 godine

Tamo se ne čeka na magnetnu rezonancu 6 - 7 meseci?
(LX, 4. novembar 2019 15:42)

Ti, pa i ja, bismo i tamo čekali 6-7 meseci. Zato, ne prizivaj muku.

Velikom sportisti i dobrom čoveku želim brz oporavak i povratak na teren. Đokoviću želim brz povratak na mesto koje želi.

Dusanovo carstvo

pre 4 godine

Hajde Rafa kralju stisni zube i igraj u Londonu u inat ovim dušmanima
(muamer, 05. novembar 2019 09:18) Pa to i ja želim. Šta sam ja sada "dušman" zato što hoću da vidim kako ga Nole melje? Šta sam ja sada, zlotvor? Jadna Rafa...

Mustra

pre 4 godine

@Gucci Gang

Nadal je ove godine osvojio 2 Grend slema i 2 Mastersa. I to je nestvarna sezona? A sta je Novak osvojio? Zamisli, 2 Grend slema i 2 Mastersa. Lepo sam napisao, ko osvoji London bice najbolji. A ti idi lepo i komentarisi modu, sta trazis ovde?

rade

pre 4 godine

@cvarci i kavurma

Pa šta ako navija, ovo je demokratija. Navijali ste i vi za vaše ove godine: Tima, Medvedeva...a tek za Cicipasa, Iznera, Gofana, De Minaura. Ih, navijalo se za Austrijance, Ruse, Grke, Amerikance, Belgijance, Australijance protiv Nadala i Federera kao da su braća rođena.

Treca vecnost

pre 4 godine

O boze kakve sve gluposti pisu ljudi.Nadal ne moze da igra na betonu zbog kolena,bolje da ne bude prvi zbog motivacije na Australiji...Citam i ne verujem sta pisu Branko i Krle...

Вељкo

pre 4 godine

Nadalu želim oporavak i da zaigra u Londonu i da se na terenu odluči ko će prezimiti na mestu broja 1.
Međutim,ne pitaju se samo njih dvoje...
Biće odličan turnir.

Loki

pre 4 godine

Miro Pod jedan, poenta ovoga je da Novak nikada nista ne igra (uvek Federer i Nadal igraju vise od njega), a vi govorite da igra turnire samo da bi zadrzao broj 1, A PO STOTI PUT, NADAL NIJE IGRAO U AZIJI JER JE BIO POVREDJEN, A NE ZATO STO JE HTEO DA PROPUSTI (I STA JE FORA SA AZIJOM? ZASTO JE GREH IGRATI AZIJU? SANGAJ JE, PO STOTI PUT, MASTERS ZA KOJI, AKO GA NE IGRAS BEZ OBRAZLOZENJA O POVREDI ILI NEKOM DRUGOM OPRAVDANJU, DOBIJAS KAZNU, A TOKIO JE NOVAK IGRAO JER NIJE IGRAO NIJEDAN TURNIR SERIJE 500 DO TAD OVE GODINE). Pod dva, kako Nadalu i njegovim fanovima prvo mesto naprasno postaje bitno kada ima realnu sansu da dodje do njega i da ga relativno duze sadrzi? A pod tri, Nadal mora da udje u FINALE SA SVIM DOBIJENIM MECEVIMA U GRUPI da bi bio sigurno prvi, a sanse da se to desi su 1 %.