Tenis 49

Subota, 02.11.2019.

17:10

Novak i dalje u igri za broj 1 na kraju godine

Povlačenje Rafaela Nadala sa Mastersa u Parizu ostavilo je otvorenu borbu za prvo mesto na ATP listi.

Novak i dalje u igri za broj 1 na kraju godine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

antiDebil

pre 4 godine

prosto je, 2. novembar 2019 22:01)

Mogao si to mnogo jednostsvnije da srocis. Pod uslovom da Nadalina ne igra u londonu:
- ako Djokovic danas pobedi u londonu mu je dovoljno finale za prvo mesto na kraju godine
- ako danas izgubi u londonu mu treba titula, i to je to...

DC Forever

pre 4 godine

Koliko sam uspeo da izbunarim za nastupe u DC se ne dodeljuju ATP poeni, samo dobre novcane nagrade. Medjutim za nastuo u ATP kupu se dodeljuju (po nekoj semi koju nisam nasao) i to max 750, tako da moze doci do promena na prvom mestu i pre Australije (ako bude neka tesna razlika). Takodje za ove koji pominju Challengere, niti ova dvojica mogu igrati na njima a niti ima neki turnir u decembru, posto se i Challenger Tour zavrsava 24.11 kada i DC finale...

djilkoš

pre 4 godine

Ne mogu da verujem da niko ne vidi pravi razlog Nadalovog otkativanja.
Ja sam se pitai pre 3 nedelje da li je Novak stvarno toliki "samiubica" da igra egtibiciju sa Nadalom a ne Bec ili Bazel da bi zadrzao to prvo mesto do kraja sehone (koje nosi i laganih 10 nedelja prvog mesta bez igranja sve do Australije). Sada je sve jasno, to je bio dogovor Nadala i Novaka da Novak igra za Nadalovu fondaciju ( i namakne mu par miliona) a da mu ovaj za uzvrat vrati odustajanjem i prepustanjem prvog mesta. Cak mogu lako da zamislim da se dogovraju i na malo duze staze, da jedan (Nadal) osvoji najvise GS (npr.22) a Novak bude prvi na vecnoj listi sa brobem nedelja na broju 1 i recimo dodje na 21 GS pa da tako budu obojica bolji od Federa.
Zasto bi se klali medjusobno, cuvaju snagu za ove mlade koji dolaze i jedan drugom se ne petljaju u turnire.
Ove godine su vec fino podelili GS-ove i masterse (sutra Nole da osvoji) tako d meni sve na to lici...

mile

pre 4 godine

Zato služe turniri, da ostaneš u formi. Misliš da bi bilo ko od velike trojke imao i teoretske šanse da osvoji neki GS a da se pri tom ne pojavljuje na mastersima? Top igrač možeš biti jedino ako igraš protiv drugih top igrača, a to imaš samo na turnirima, na treningu to nema.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jahač, 2. novembar 2019 19:42)

Čak i velika trojka ima obavezu da se pojavi na odreženom broju masters turnira. Tenis je izuzetno težak za održavanje forme, jer nekada ima i mesec dana između turnira, forma ide non stop gore dole. Stvarno trebaš biti majstor da održavaš formu. Igraš nedelju dana pa pauza mesec dana. Jako teško

ajde beži

pre 4 godine

Ovde je dosao do finala zato sto je imao srece da ispadne Medvedev i da Cicipas igra bolestan i jos Nadal da odustane. Na zavrsnom turniru nema sanse pored Medvedeva, Nadala i zdravog Cicipasa da prodje dalje od polufinala.
(BB, 2. novembar 2019 17:45)

Pa naravno, uvek je sreća. Sve što je osvojio je na sreću. Na sreću spasio 40:15, četiri puta protiv istog igrača.

Sreća može da bude jednom, četiri puta je znanje, veština, mentalna i fizička superiornost

Pozdrav iz Toronta

pre 4 godine

Dosta je Djokovic svojim povredama vracao neke na prvo mesto, malo i njega sreca da pogleda, ali ovo realno nije nikakva sreca opet sve od njega zavisi
(Wlada, 2. novembar 2019 17:22)

Nadam se da ce Novak na kraju biti prvi, ali ako ćemo pravo slično je bilo i prošle godine. Nadal bolji tokom cele godine, i na kraju ne igra zadnja dva meseca zbog povrede.

El Doctore

pre 4 godine

@dusan Davis Cup vise ne nosi ATP bodove(El Doctore, 02. novembar 2019 19:08)Sto se onda igra Dejvis kup, koja je svrha tog takmicenja?
(Bodibond, 02. novembar 2019 19:32)
Svrha je osvajanje salatare i nagrade od 20mil, a mislim i da je ucesce na Davis Cupu uslov za ucesce na Olimpijadi, ali to nisam 100posto siguran. Ali mislim da Nole najvise zbog toga igra. Inace pored ovog novog Davis Cupa od januara krece i novi ATP Cup koji ce nositi 750 ATP bodova

prosto je

pre 4 godine

Ukolilo Nadal ne igra u Londonu što je vrlo verovatno, koliko onda Novaku treba da zadrži prvo mesto na kraju godine?
(Ratko, 2. novembar 2019 21:42)

Pa zavisi od sutra. Ako pobedi Šapovalova razlika će biti 640 bodova u Nadalovu korist, znači finale Londona mu je dovoljno (sa 3 pobede u grupi), ili trofej u Londonu sa jednim porazom u grupi.

Ako sutra izgubi, mora da osvoji London (može i sa jednim porazom u grupi).

Novaka su zaklali poraz u Šangaju, neučestvovanje na Rodžers kupu i loša odigrana američka turneja (IV i MIA), jer bi tu imao dovoljnu zalihu da zadrži prvo mesto. Donekle i ludarija Medvedeva u Sinsinatiju

CroFed

pre 4 godine

@Žalosna sova

Čemu paranoja?

Zašto ne bi bilo ovako:

Grupa Pete Sampras: Nadal, Medvedev,Tsitsipas, Berrettini

Grupa Bjorn Borg: Đoković, Federer, Thiem, Zverev

Ha?

Lijepo izgleda zar ne?

Milan_PT

pre 4 godine

To ce biti ravno senzaciji.
(Bodibond, 2. novembar 2019 18:10)

Samo tako i moze, kad igra atp 500 Tokio i Nadal ne igra dva poslednja Mastersa
(Filip, 2. novembar 2019 18:09)

Neverovatno koje namestaljke da Djokovic bude prvi! Sramota!
(Jumko, 2. novembar 2019 18:06)

Ove 3 mrzim-Novaka poruke u razmaku od samo 4 minuta su očigledan dokaz da se radi o samo jednom botu, što me je malo iznenadilo, jer sam mislio da postoje 2 Novak-hejtera.

A što se tiče nameštaljki da Novak bude prvi, slažem se da je sramota što i Rafa učestvuje u njima. Takođe, kao komentar na drugu poruku da Rafa nije igrao zadnja 2 mastersa, smatram da Rafa nije smeo da šalje svoj hologram u Pariz...

Komentar

pre 4 godine

Čeka nas najuzbudljiviji završni turnir od one godine sa Marejem, nadam se samo boljem ishodu za Novaka. Novak i Rafa su nosioci grupa. Pitanje je kome će doći Federer, a kome Medvedev u grupi. Obećava i sastav mladih. Nadam se da Cicipas neće kod Novaka.
(Buka, 2. novembar 2019 18:28)

Nema nikakvog pitanja. Uvek ide 1,3,5,7 i 2,4,6,8 sto znaci da Federer ide Nadalu a Medvedev Novaku

Jovan

pre 4 godine

@Nesto ne ide sa komentarima...Sigurica da Nole bude opet prvi je da zrtvuje jednu pobedu u grupi i sdaceka Nadala u polufinalu. To ce biti 1300 poena prema Nadalovih 600, a to je razlika od 700 poena koja je veca od 680 poena. Javite Noletu za foru. :)
(LN, 2. novembar 2019 17:23)

A zemljace sta ako Nadal isto izgubi mec u grupi i obojica zavrse na drugom mestu? To tvoje je mozda izvodljivo ukoliko Nadal bude igrao u grupi koja nastupa prvog dana i ukoliko dobije sva tri meca pa da eventualno Djokovic kalkulise u tom poslednjem mecu ako bude imao obezbedjeno polufinale. Samo s obzirom da pobeda u grupi donosi 200 bodova i 200 hiljada dolara, sumnjam da bi Novak to odbacio zbog prvog mesta na kraju sezone. A plus se gubi i pobednicki niz i dize samopouzdanje protivnicima. Njima su titule i novac najvaznji, promenili su oni do sada prvo i drugo mesto na rang listi bezbroj puta. Ne verujem da im je to uopste vise vazno, to samo navijaci gledaju.

Bodibond

pre 4 godine

Neverovatno koje namestaljke da Djokovic bude prvi! Sramota!
(Jumko, 02. novembar 2019 18:06)

I ako bude prvi to ce biti kratkog daha, do Australijan Oupena, koji se igra u januaru, dakle 2 meseca.

Bodibond

pre 4 godine

Jedno pitanje? Da li je ovo razlika sa oduzetim poenima i iz Londona od prošle godine?
(garnet, 02. novembar 2019 17:56)

Nije jer su poeni od proslogodisnjeg Londona oduzeti.

Bodibond

pre 4 godine

@dusan Davis Cup vise ne nosi ATP bodove
(El Doctore, 02. novembar 2019 19:08)

Sto se onda igra Dejvis kup, koja je svrha tog takmicenja?

Jahač

pre 4 godine

Sobzirom na godine, ne mora da se prijavljuje bas svaki turnir koji se igra na sljaci. (Cole, 02. novembar 2019 18:21)

Zato služe turniri, da ostaneš u formi. Misliš da bi bilo ko od velike trojke imao i teoretske šanse da osvoji neki GS a da se pri tom ne pojavljuje na mastersima? Top igrač možeš biti jedino ako igraš protiv drugih top igrača, a to imaš samo na turnirima, na treningu to nema.

Buka

pre 4 godine

Čeka nas najuzbudljiviji završni turnir od one godine sa Marejem, nadam se samo boljem ishodu za Novaka. Novak i Rafa su nosioci grupa. Pitanje je kome će doći Federer, a kome Medvedev u grupi. Obećava i sastav mladih. Nadam se da Cicipas neće kod Novaka.

Cole

pre 4 godine

Iskreno, zao mi je sto smo uskraceni
za novi blokbaster ali i Rafa je kriv
za stanje u kojem se nalazi. Sobzirom
na godine, ne mora da se prijavljuje
bas svaki turnir koji se igra na sljaci.
Mislim da je odavno trebao kao Federer
maksimalno da proredjuje iovako gust
raspored, ovo se odnosi i na Novaka
kojem sutra zelim da podigne pehar
u iovako (pre)bogatoj karijeri. Poz.

Jumko

pre 4 godine

Ovaj covek, Nadal, bi ubedljivo vec presisao Federera po broju Gs titula, da ga povrede nisu omele u xy slucajeva... Svoj RG jednom napustio, finale protiv Vavrinke na Ao, toliko jos puta gde je bio favorit... Stvarno nema srece!

jap

pre 4 godine

Ovaj jumko stvarno ne zna nista o tenisu... Nadal zbog svoje igre ima toliki br povreda, ne moze tjelo da podnese toliko forsiranje, samo na snagu kao bik... tenis je i taktika, gledaj Noleta i Federera

Swedenonline

pre 4 godine

Kad idem kroz komentare, prvo pogledam od koga je, po defaultu, kad vidim Jumko, asocijacija na stupio, palac sam poleti na negativni ocenu.
Izvinjavam se unapred! :D

LN

pre 4 godine

Nesto ne ide sa komentarima...Sigurica da Nole bude opet prvi je da zrtvuje jednu pobedu u grupi i sdaceka Nadala u polufinalu. To ce biti 1300 poena prema Nadalovih 600, a to je razlika od 700 poena koja je veca od 680 poena. Javite Noletu za foru. :)

Aco

pre 4 godine

Imace priliku ali ne zavisi sve od njega svakako. Ukoliko Nadalova povreda nije ozbiljna i ukoliko dobije sva tri meca u grupi i polufinale, zavrsava godinu na prvom mestu.

Riki

pre 4 godine

Uslov je da Novak osvoji Pariz i London bez poraza a Nadal u Londonu da ne stigne do finala. E kad bi dao Bog da se Djokovic i Nadal u Londonu sretnu u polufinalu onda bi Novak imao sve u svojim rukama. Znaci jos uvjek zavisi od drugih igraca. Dace Bog i malo srece

BB

pre 4 godine

Ovde je dosao do finala zato sto je imao srece da ispadne Medvedev i da Cicipas igra bolestan i jos Nadal da odustane. Na zavrsnom turniru nema sanse pored Medvedeva, Nadala i zdravog Cicipasa da prodje dalje od polufinala.

Fikus

pre 4 godine

pobeda u Londonu za grupnu fazu nosi 200 bodova, polufinale 400, finale 500, sto je ukupno 1500 poena ako se osvoji sa 3 pobede u grupi. Ima Novak svakako sanse ako sutra pobedi. Videcemo, napred Novace

Wlada

pre 4 godine

Dosta je Djokovic svojim povredama vracao neke na prvo mesto, malo i njega sreca da pogleda, ali ovo realno nije nikakva sreca opet sve od njega zavisi

Mikii

pre 4 godine

Jedno je sigurno: Nadal i ako dodje u London, doci ce rovit. To znaci da ni grupu nece proci. Djokovic je na kraju godine sasvim izvesno prvi, ali koga to zapravo zanima? Jedino Djokoviceve svedoke po Srbiji.

mikin

pre 4 godine

Takticki potez Nadala (ako se tako moze nazvati). Iako se povukao u ponedeljak preuzima prvo mesto na ATP listi ... i ima vremena da se spremi za zavrsni masters u Londonu. A Djoko mora da grize i sutra i u Londonu.

LN

pre 4 godine

Nesto ne ide sa komentarima...Sigurica da Nole bude opet prvi je da zrtvuje jednu pobedu u grupi i sdaceka Nadala u polufinalu. To ce biti 1300 poena prema Nadalovih 600, a to je razlika od 700 poena koja je veca od 680 poena. Javite Noletu za foru. :)

Riki

pre 4 godine

Uslov je da Novak osvoji Pariz i London bez poraza a Nadal u Londonu da ne stigne do finala. E kad bi dao Bog da se Djokovic i Nadal u Londonu sretnu u polufinalu onda bi Novak imao sve u svojim rukama. Znaci jos uvjek zavisi od drugih igraca. Dace Bog i malo srece

ajde beži

pre 4 godine

Ovde je dosao do finala zato sto je imao srece da ispadne Medvedev i da Cicipas igra bolestan i jos Nadal da odustane. Na zavrsnom turniru nema sanse pored Medvedeva, Nadala i zdravog Cicipasa da prodje dalje od polufinala.
(BB, 2. novembar 2019 17:45)

Pa naravno, uvek je sreća. Sve što je osvojio je na sreću. Na sreću spasio 40:15, četiri puta protiv istog igrača.

Sreća može da bude jednom, četiri puta je znanje, veština, mentalna i fizička superiornost

Wlada

pre 4 godine

Dosta je Djokovic svojim povredama vracao neke na prvo mesto, malo i njega sreca da pogleda, ali ovo realno nije nikakva sreca opet sve od njega zavisi

Buka

pre 4 godine

Čeka nas najuzbudljiviji završni turnir od one godine sa Marejem, nadam se samo boljem ishodu za Novaka. Novak i Rafa su nosioci grupa. Pitanje je kome će doći Federer, a kome Medvedev u grupi. Obećava i sastav mladih. Nadam se da Cicipas neće kod Novaka.

Fikus

pre 4 godine

pobeda u Londonu za grupnu fazu nosi 200 bodova, polufinale 400, finale 500, sto je ukupno 1500 poena ako se osvoji sa 3 pobede u grupi. Ima Novak svakako sanse ako sutra pobedi. Videcemo, napred Novace

Cole

pre 4 godine

Iskreno, zao mi je sto smo uskraceni
za novi blokbaster ali i Rafa je kriv
za stanje u kojem se nalazi. Sobzirom
na godine, ne mora da se prijavljuje
bas svaki turnir koji se igra na sljaci.
Mislim da je odavno trebao kao Federer
maksimalno da proredjuje iovako gust
raspored, ovo se odnosi i na Novaka
kojem sutra zelim da podigne pehar
u iovako (pre)bogatoj karijeri. Poz.

Jovan

pre 4 godine

@Nesto ne ide sa komentarima...Sigurica da Nole bude opet prvi je da zrtvuje jednu pobedu u grupi i sdaceka Nadala u polufinalu. To ce biti 1300 poena prema Nadalovih 600, a to je razlika od 700 poena koja je veca od 680 poena. Javite Noletu za foru. :)
(LN, 2. novembar 2019 17:23)

A zemljace sta ako Nadal isto izgubi mec u grupi i obojica zavrse na drugom mestu? To tvoje je mozda izvodljivo ukoliko Nadal bude igrao u grupi koja nastupa prvog dana i ukoliko dobije sva tri meca pa da eventualno Djokovic kalkulise u tom poslednjem mecu ako bude imao obezbedjeno polufinale. Samo s obzirom da pobeda u grupi donosi 200 bodova i 200 hiljada dolara, sumnjam da bi Novak to odbacio zbog prvog mesta na kraju sezone. A plus se gubi i pobednicki niz i dize samopouzdanje protivnicima. Njima su titule i novac najvaznji, promenili su oni do sada prvo i drugo mesto na rang listi bezbroj puta. Ne verujem da im je to uopste vise vazno, to samo navijaci gledaju.

jap

pre 4 godine

Ovaj jumko stvarno ne zna nista o tenisu... Nadal zbog svoje igre ima toliki br povreda, ne moze tjelo da podnese toliko forsiranje, samo na snagu kao bik... tenis je i taktika, gledaj Noleta i Federera

Aco

pre 4 godine

Imace priliku ali ne zavisi sve od njega svakako. Ukoliko Nadalova povreda nije ozbiljna i ukoliko dobije sva tri meca u grupi i polufinale, zavrsava godinu na prvom mestu.

Swedenonline

pre 4 godine

Kad idem kroz komentare, prvo pogledam od koga je, po defaultu, kad vidim Jumko, asocijacija na stupio, palac sam poleti na negativni ocenu.
Izvinjavam se unapred! :D

Milan_PT

pre 4 godine

To ce biti ravno senzaciji.
(Bodibond, 2. novembar 2019 18:10)

Samo tako i moze, kad igra atp 500 Tokio i Nadal ne igra dva poslednja Mastersa
(Filip, 2. novembar 2019 18:09)

Neverovatno koje namestaljke da Djokovic bude prvi! Sramota!
(Jumko, 2. novembar 2019 18:06)

Ove 3 mrzim-Novaka poruke u razmaku od samo 4 minuta su očigledan dokaz da se radi o samo jednom botu, što me je malo iznenadilo, jer sam mislio da postoje 2 Novak-hejtera.

A što se tiče nameštaljki da Novak bude prvi, slažem se da je sramota što i Rafa učestvuje u njima. Takođe, kao komentar na drugu poruku da Rafa nije igrao zadnja 2 mastersa, smatram da Rafa nije smeo da šalje svoj hologram u Pariz...

Jahač

pre 4 godine

Sobzirom na godine, ne mora da se prijavljuje bas svaki turnir koji se igra na sljaci. (Cole, 02. novembar 2019 18:21)

Zato služe turniri, da ostaneš u formi. Misliš da bi bilo ko od velike trojke imao i teoretske šanse da osvoji neki GS a da se pri tom ne pojavljuje na mastersima? Top igrač možeš biti jedino ako igraš protiv drugih top igrača, a to imaš samo na turnirima, na treningu to nema.

prosto je

pre 4 godine

Ukolilo Nadal ne igra u Londonu što je vrlo verovatno, koliko onda Novaku treba da zadrži prvo mesto na kraju godine?
(Ratko, 2. novembar 2019 21:42)

Pa zavisi od sutra. Ako pobedi Šapovalova razlika će biti 640 bodova u Nadalovu korist, znači finale Londona mu je dovoljno (sa 3 pobede u grupi), ili trofej u Londonu sa jednim porazom u grupi.

Ako sutra izgubi, mora da osvoji London (može i sa jednim porazom u grupi).

Novaka su zaklali poraz u Šangaju, neučestvovanje na Rodžers kupu i loša odigrana američka turneja (IV i MIA), jer bi tu imao dovoljnu zalihu da zadrži prvo mesto. Donekle i ludarija Medvedeva u Sinsinatiju

mikin

pre 4 godine

Takticki potez Nadala (ako se tako moze nazvati). Iako se povukao u ponedeljak preuzima prvo mesto na ATP listi ... i ima vremena da se spremi za zavrsni masters u Londonu. A Djoko mora da grize i sutra i u Londonu.

Bodibond

pre 4 godine

Jedno pitanje? Da li je ovo razlika sa oduzetim poenima i iz Londona od prošle godine?
(garnet, 02. novembar 2019 17:56)

Nije jer su poeni od proslogodisnjeg Londona oduzeti.

djilkoš

pre 4 godine

Ne mogu da verujem da niko ne vidi pravi razlog Nadalovog otkativanja.
Ja sam se pitai pre 3 nedelje da li je Novak stvarno toliki "samiubica" da igra egtibiciju sa Nadalom a ne Bec ili Bazel da bi zadrzao to prvo mesto do kraja sehone (koje nosi i laganih 10 nedelja prvog mesta bez igranja sve do Australije). Sada je sve jasno, to je bio dogovor Nadala i Novaka da Novak igra za Nadalovu fondaciju ( i namakne mu par miliona) a da mu ovaj za uzvrat vrati odustajanjem i prepustanjem prvog mesta. Cak mogu lako da zamislim da se dogovraju i na malo duze staze, da jedan (Nadal) osvoji najvise GS (npr.22) a Novak bude prvi na vecnoj listi sa brobem nedelja na broju 1 i recimo dodje na 21 GS pa da tako budu obojica bolji od Federa.
Zasto bi se klali medjusobno, cuvaju snagu za ove mlade koji dolaze i jedan drugom se ne petljaju u turnire.
Ove godine su vec fino podelili GS-ove i masterse (sutra Nole da osvoji) tako d meni sve na to lici...

mile

pre 4 godine

Zato služe turniri, da ostaneš u formi. Misliš da bi bilo ko od velike trojke imao i teoretske šanse da osvoji neki GS a da se pri tom ne pojavljuje na mastersima? Top igrač možeš biti jedino ako igraš protiv drugih top igrača, a to imaš samo na turnirima, na treningu to nema.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jahač, 2. novembar 2019 19:42)

Čak i velika trojka ima obavezu da se pojavi na odreženom broju masters turnira. Tenis je izuzetno težak za održavanje forme, jer nekada ima i mesec dana između turnira, forma ide non stop gore dole. Stvarno trebaš biti majstor da održavaš formu. Igraš nedelju dana pa pauza mesec dana. Jako teško

BB

pre 4 godine

Ovde je dosao do finala zato sto je imao srece da ispadne Medvedev i da Cicipas igra bolestan i jos Nadal da odustane. Na zavrsnom turniru nema sanse pored Medvedeva, Nadala i zdravog Cicipasa da prodje dalje od polufinala.

Jumko

pre 4 godine

Ovaj covek, Nadal, bi ubedljivo vec presisao Federera po broju Gs titula, da ga povrede nisu omele u xy slucajeva... Svoj RG jednom napustio, finale protiv Vavrinke na Ao, toliko jos puta gde je bio favorit... Stvarno nema srece!

CroFed

pre 4 godine

@Žalosna sova

Čemu paranoja?

Zašto ne bi bilo ovako:

Grupa Pete Sampras: Nadal, Medvedev,Tsitsipas, Berrettini

Grupa Bjorn Borg: Đoković, Federer, Thiem, Zverev

Ha?

Lijepo izgleda zar ne?

Mikii

pre 4 godine

Jedno je sigurno: Nadal i ako dodje u London, doci ce rovit. To znaci da ni grupu nece proci. Djokovic je na kraju godine sasvim izvesno prvi, ali koga to zapravo zanima? Jedino Djokoviceve svedoke po Srbiji.

El Doctore

pre 4 godine

@dusan Davis Cup vise ne nosi ATP bodove(El Doctore, 02. novembar 2019 19:08)Sto se onda igra Dejvis kup, koja je svrha tog takmicenja?
(Bodibond, 02. novembar 2019 19:32)
Svrha je osvajanje salatare i nagrade od 20mil, a mislim i da je ucesce na Davis Cupu uslov za ucesce na Olimpijadi, ali to nisam 100posto siguran. Ali mislim da Nole najvise zbog toga igra. Inace pored ovog novog Davis Cupa od januara krece i novi ATP Cup koji ce nositi 750 ATP bodova

Bodibond

pre 4 godine

@dusan Davis Cup vise ne nosi ATP bodove
(El Doctore, 02. novembar 2019 19:08)

Sto se onda igra Dejvis kup, koja je svrha tog takmicenja?

Komentar

pre 4 godine

Čeka nas najuzbudljiviji završni turnir od one godine sa Marejem, nadam se samo boljem ishodu za Novaka. Novak i Rafa su nosioci grupa. Pitanje je kome će doći Federer, a kome Medvedev u grupi. Obećava i sastav mladih. Nadam se da Cicipas neće kod Novaka.
(Buka, 2. novembar 2019 18:28)

Nema nikakvog pitanja. Uvek ide 1,3,5,7 i 2,4,6,8 sto znaci da Federer ide Nadalu a Medvedev Novaku

Bodibond

pre 4 godine

Neverovatno koje namestaljke da Djokovic bude prvi! Sramota!
(Jumko, 02. novembar 2019 18:06)

I ako bude prvi to ce biti kratkog daha, do Australijan Oupena, koji se igra u januaru, dakle 2 meseca.

Pozdrav iz Toronta

pre 4 godine

Dosta je Djokovic svojim povredama vracao neke na prvo mesto, malo i njega sreca da pogleda, ali ovo realno nije nikakva sreca opet sve od njega zavisi
(Wlada, 2. novembar 2019 17:22)

Nadam se da ce Novak na kraju biti prvi, ali ako ćemo pravo slično je bilo i prošle godine. Nadal bolji tokom cele godine, i na kraju ne igra zadnja dva meseca zbog povrede.

DC Forever

pre 4 godine

Koliko sam uspeo da izbunarim za nastupe u DC se ne dodeljuju ATP poeni, samo dobre novcane nagrade. Medjutim za nastuo u ATP kupu se dodeljuju (po nekoj semi koju nisam nasao) i to max 750, tako da moze doci do promena na prvom mestu i pre Australije (ako bude neka tesna razlika). Takodje za ove koji pominju Challengere, niti ova dvojica mogu igrati na njima a niti ima neki turnir u decembru, posto se i Challenger Tour zavrsava 24.11 kada i DC finale...

antiDebil

pre 4 godine

prosto je, 2. novembar 2019 22:01)

Mogao si to mnogo jednostsvnije da srocis. Pod uslovom da Nadalina ne igra u londonu:
- ako Djokovic danas pobedi u londonu mu je dovoljno finale za prvo mesto na kraju godine
- ako danas izgubi u londonu mu treba titula, i to je to...

BB

pre 4 godine

Ovde je dosao do finala zato sto je imao srece da ispadne Medvedev i da Cicipas igra bolestan i jos Nadal da odustane. Na zavrsnom turniru nema sanse pored Medvedeva, Nadala i zdravog Cicipasa da prodje dalje od polufinala.

Jumko

pre 4 godine

Ovaj covek, Nadal, bi ubedljivo vec presisao Federera po broju Gs titula, da ga povrede nisu omele u xy slucajeva... Svoj RG jednom napustio, finale protiv Vavrinke na Ao, toliko jos puta gde je bio favorit... Stvarno nema srece!

Mikii

pre 4 godine

Jedno je sigurno: Nadal i ako dodje u London, doci ce rovit. To znaci da ni grupu nece proci. Djokovic je na kraju godine sasvim izvesno prvi, ali koga to zapravo zanima? Jedino Djokoviceve svedoke po Srbiji.

Bodibond

pre 4 godine

Neverovatno koje namestaljke da Djokovic bude prvi! Sramota!
(Jumko, 02. novembar 2019 18:06)

I ako bude prvi to ce biti kratkog daha, do Australijan Oupena, koji se igra u januaru, dakle 2 meseca.

djilkoš

pre 4 godine

Ne mogu da verujem da niko ne vidi pravi razlog Nadalovog otkativanja.
Ja sam se pitai pre 3 nedelje da li je Novak stvarno toliki "samiubica" da igra egtibiciju sa Nadalom a ne Bec ili Bazel da bi zadrzao to prvo mesto do kraja sehone (koje nosi i laganih 10 nedelja prvog mesta bez igranja sve do Australije). Sada je sve jasno, to je bio dogovor Nadala i Novaka da Novak igra za Nadalovu fondaciju ( i namakne mu par miliona) a da mu ovaj za uzvrat vrati odustajanjem i prepustanjem prvog mesta. Cak mogu lako da zamislim da se dogovraju i na malo duze staze, da jedan (Nadal) osvoji najvise GS (npr.22) a Novak bude prvi na vecnoj listi sa brobem nedelja na broju 1 i recimo dodje na 21 GS pa da tako budu obojica bolji od Federa.
Zasto bi se klali medjusobno, cuvaju snagu za ove mlade koji dolaze i jedan drugom se ne petljaju u turnire.
Ove godine su vec fino podelili GS-ove i masterse (sutra Nole da osvoji) tako d meni sve na to lici...

Komentar

pre 4 godine

Čeka nas najuzbudljiviji završni turnir od one godine sa Marejem, nadam se samo boljem ishodu za Novaka. Novak i Rafa su nosioci grupa. Pitanje je kome će doći Federer, a kome Medvedev u grupi. Obećava i sastav mladih. Nadam se da Cicipas neće kod Novaka.
(Buka, 2. novembar 2019 18:28)

Nema nikakvog pitanja. Uvek ide 1,3,5,7 i 2,4,6,8 sto znaci da Federer ide Nadalu a Medvedev Novaku

mikin

pre 4 godine

Takticki potez Nadala (ako se tako moze nazvati). Iako se povukao u ponedeljak preuzima prvo mesto na ATP listi ... i ima vremena da se spremi za zavrsni masters u Londonu. A Djoko mora da grize i sutra i u Londonu.

Bodibond

pre 4 godine

@dusan Davis Cup vise ne nosi ATP bodove
(El Doctore, 02. novembar 2019 19:08)

Sto se onda igra Dejvis kup, koja je svrha tog takmicenja?

Pozdrav iz Toronta

pre 4 godine

Dosta je Djokovic svojim povredama vracao neke na prvo mesto, malo i njega sreca da pogleda, ali ovo realno nije nikakva sreca opet sve od njega zavisi
(Wlada, 2. novembar 2019 17:22)

Nadam se da ce Novak na kraju biti prvi, ali ako ćemo pravo slično je bilo i prošle godine. Nadal bolji tokom cele godine, i na kraju ne igra zadnja dva meseca zbog povrede.

LN

pre 4 godine

Nesto ne ide sa komentarima...Sigurica da Nole bude opet prvi je da zrtvuje jednu pobedu u grupi i sdaceka Nadala u polufinalu. To ce biti 1300 poena prema Nadalovih 600, a to je razlika od 700 poena koja je veca od 680 poena. Javite Noletu za foru. :)

Riki

pre 4 godine

Uslov je da Novak osvoji Pariz i London bez poraza a Nadal u Londonu da ne stigne do finala. E kad bi dao Bog da se Djokovic i Nadal u Londonu sretnu u polufinalu onda bi Novak imao sve u svojim rukama. Znaci jos uvjek zavisi od drugih igraca. Dace Bog i malo srece

Bodibond

pre 4 godine

Jedno pitanje? Da li je ovo razlika sa oduzetim poenima i iz Londona od prošle godine?
(garnet, 02. novembar 2019 17:56)

Nije jer su poeni od proslogodisnjeg Londona oduzeti.

ajde beži

pre 4 godine

Ovde je dosao do finala zato sto je imao srece da ispadne Medvedev i da Cicipas igra bolestan i jos Nadal da odustane. Na zavrsnom turniru nema sanse pored Medvedeva, Nadala i zdravog Cicipasa da prodje dalje od polufinala.
(BB, 2. novembar 2019 17:45)

Pa naravno, uvek je sreća. Sve što je osvojio je na sreću. Na sreću spasio 40:15, četiri puta protiv istog igrača.

Sreća može da bude jednom, četiri puta je znanje, veština, mentalna i fizička superiornost

jap

pre 4 godine

Ovaj jumko stvarno ne zna nista o tenisu... Nadal zbog svoje igre ima toliki br povreda, ne moze tjelo da podnese toliko forsiranje, samo na snagu kao bik... tenis je i taktika, gledaj Noleta i Federera

Wlada

pre 4 godine

Dosta je Djokovic svojim povredama vracao neke na prvo mesto, malo i njega sreca da pogleda, ali ovo realno nije nikakva sreca opet sve od njega zavisi

Jovan

pre 4 godine

@Nesto ne ide sa komentarima...Sigurica da Nole bude opet prvi je da zrtvuje jednu pobedu u grupi i sdaceka Nadala u polufinalu. To ce biti 1300 poena prema Nadalovih 600, a to je razlika od 700 poena koja je veca od 680 poena. Javite Noletu za foru. :)
(LN, 2. novembar 2019 17:23)

A zemljace sta ako Nadal isto izgubi mec u grupi i obojica zavrse na drugom mestu? To tvoje je mozda izvodljivo ukoliko Nadal bude igrao u grupi koja nastupa prvog dana i ukoliko dobije sva tri meca pa da eventualno Djokovic kalkulise u tom poslednjem mecu ako bude imao obezbedjeno polufinale. Samo s obzirom da pobeda u grupi donosi 200 bodova i 200 hiljada dolara, sumnjam da bi Novak to odbacio zbog prvog mesta na kraju sezone. A plus se gubi i pobednicki niz i dize samopouzdanje protivnicima. Njima su titule i novac najvaznji, promenili su oni do sada prvo i drugo mesto na rang listi bezbroj puta. Ne verujem da im je to uopste vise vazno, to samo navijaci gledaju.

Aco

pre 4 godine

Imace priliku ali ne zavisi sve od njega svakako. Ukoliko Nadalova povreda nije ozbiljna i ukoliko dobije sva tri meca u grupi i polufinale, zavrsava godinu na prvom mestu.

Cole

pre 4 godine

Iskreno, zao mi je sto smo uskraceni
za novi blokbaster ali i Rafa je kriv
za stanje u kojem se nalazi. Sobzirom
na godine, ne mora da se prijavljuje
bas svaki turnir koji se igra na sljaci.
Mislim da je odavno trebao kao Federer
maksimalno da proredjuje iovako gust
raspored, ovo se odnosi i na Novaka
kojem sutra zelim da podigne pehar
u iovako (pre)bogatoj karijeri. Poz.

Buka

pre 4 godine

Čeka nas najuzbudljiviji završni turnir od one godine sa Marejem, nadam se samo boljem ishodu za Novaka. Novak i Rafa su nosioci grupa. Pitanje je kome će doći Federer, a kome Medvedev u grupi. Obećava i sastav mladih. Nadam se da Cicipas neće kod Novaka.

Milan_PT

pre 4 godine

To ce biti ravno senzaciji.
(Bodibond, 2. novembar 2019 18:10)

Samo tako i moze, kad igra atp 500 Tokio i Nadal ne igra dva poslednja Mastersa
(Filip, 2. novembar 2019 18:09)

Neverovatno koje namestaljke da Djokovic bude prvi! Sramota!
(Jumko, 2. novembar 2019 18:06)

Ove 3 mrzim-Novaka poruke u razmaku od samo 4 minuta su očigledan dokaz da se radi o samo jednom botu, što me je malo iznenadilo, jer sam mislio da postoje 2 Novak-hejtera.

A što se tiče nameštaljki da Novak bude prvi, slažem se da je sramota što i Rafa učestvuje u njima. Takođe, kao komentar na drugu poruku da Rafa nije igrao zadnja 2 mastersa, smatram da Rafa nije smeo da šalje svoj hologram u Pariz...

prosto je

pre 4 godine

Ukolilo Nadal ne igra u Londonu što je vrlo verovatno, koliko onda Novaku treba da zadrži prvo mesto na kraju godine?
(Ratko, 2. novembar 2019 21:42)

Pa zavisi od sutra. Ako pobedi Šapovalova razlika će biti 640 bodova u Nadalovu korist, znači finale Londona mu je dovoljno (sa 3 pobede u grupi), ili trofej u Londonu sa jednim porazom u grupi.

Ako sutra izgubi, mora da osvoji London (može i sa jednim porazom u grupi).

Novaka su zaklali poraz u Šangaju, neučestvovanje na Rodžers kupu i loša odigrana američka turneja (IV i MIA), jer bi tu imao dovoljnu zalihu da zadrži prvo mesto. Donekle i ludarija Medvedeva u Sinsinatiju

Fikus

pre 4 godine

pobeda u Londonu za grupnu fazu nosi 200 bodova, polufinale 400, finale 500, sto je ukupno 1500 poena ako se osvoji sa 3 pobede u grupi. Ima Novak svakako sanse ako sutra pobedi. Videcemo, napred Novace

Swedenonline

pre 4 godine

Kad idem kroz komentare, prvo pogledam od koga je, po defaultu, kad vidim Jumko, asocijacija na stupio, palac sam poleti na negativni ocenu.
Izvinjavam se unapred! :D

CroFed

pre 4 godine

@Žalosna sova

Čemu paranoja?

Zašto ne bi bilo ovako:

Grupa Pete Sampras: Nadal, Medvedev,Tsitsipas, Berrettini

Grupa Bjorn Borg: Đoković, Federer, Thiem, Zverev

Ha?

Lijepo izgleda zar ne?

Jahač

pre 4 godine

Sobzirom na godine, ne mora da se prijavljuje bas svaki turnir koji se igra na sljaci. (Cole, 02. novembar 2019 18:21)

Zato služe turniri, da ostaneš u formi. Misliš da bi bilo ko od velike trojke imao i teoretske šanse da osvoji neki GS a da se pri tom ne pojavljuje na mastersima? Top igrač možeš biti jedino ako igraš protiv drugih top igrača, a to imaš samo na turnirima, na treningu to nema.

mile

pre 4 godine

Zato služe turniri, da ostaneš u formi. Misliš da bi bilo ko od velike trojke imao i teoretske šanse da osvoji neki GS a da se pri tom ne pojavljuje na mastersima? Top igrač možeš biti jedino ako igraš protiv drugih top igrača, a to imaš samo na turnirima, na treningu to nema.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jahač, 2. novembar 2019 19:42)

Čak i velika trojka ima obavezu da se pojavi na odreženom broju masters turnira. Tenis je izuzetno težak za održavanje forme, jer nekada ima i mesec dana između turnira, forma ide non stop gore dole. Stvarno trebaš biti majstor da održavaš formu. Igraš nedelju dana pa pauza mesec dana. Jako teško

El Doctore

pre 4 godine

@dusan Davis Cup vise ne nosi ATP bodove(El Doctore, 02. novembar 2019 19:08)Sto se onda igra Dejvis kup, koja je svrha tog takmicenja?
(Bodibond, 02. novembar 2019 19:32)
Svrha je osvajanje salatare i nagrade od 20mil, a mislim i da je ucesce na Davis Cupu uslov za ucesce na Olimpijadi, ali to nisam 100posto siguran. Ali mislim da Nole najvise zbog toga igra. Inace pored ovog novog Davis Cupa od januara krece i novi ATP Cup koji ce nositi 750 ATP bodova

antiDebil

pre 4 godine

prosto je, 2. novembar 2019 22:01)

Mogao si to mnogo jednostsvnije da srocis. Pod uslovom da Nadalina ne igra u londonu:
- ako Djokovic danas pobedi u londonu mu je dovoljno finale za prvo mesto na kraju godine
- ako danas izgubi u londonu mu treba titula, i to je to...

DC Forever

pre 4 godine

Koliko sam uspeo da izbunarim za nastupe u DC se ne dodeljuju ATP poeni, samo dobre novcane nagrade. Medjutim za nastuo u ATP kupu se dodeljuju (po nekoj semi koju nisam nasao) i to max 750, tako da moze doci do promena na prvom mestu i pre Australije (ako bude neka tesna razlika). Takodje za ove koji pominju Challengere, niti ova dvojica mogu igrati na njima a niti ima neki turnir u decembru, posto se i Challenger Tour zavrsava 24.11 kada i DC finale...