Košarka 50

Petak, 25.10.2019.

13:21

Evroliga će pokrenuti disciplinski postupak protiv Pešića

Trener Barselone Svetislav Pešić će biti suočen sa disciplinskim postupkom zbog komentara posle utakmice sa Crvenom zvezdom.

Evroliga æe pokrenuti disciplinski postupak protiv Pešiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

vlasta

pre 4 godine

Izgleda sam ja jedini koji je ovo saopstenje EL shvatio kao osudu vredjanja. Pesic je rekao za coveka da nije normalan. Mozda je kod nas to kompliment, ali u svetu je to vredjanje. Da to nije rekao, niko mu ne bi nista zamerio. A mi odmah fasizam. Samo kad kod nas cveta demokratija..

my way

pre 4 godine

Sloboda mišljenja, govora, šta to beše? Je l' vama ovo liči na slobodu ili na fašizam?
(Majkl Džondar, 25. oktobar 2019 16:51)
Na stranu sta ja mislio o licemerju zapadne dekokratije, ali ovo lici na nesto drugo, a to je privatno vlasnistvo i odnos vlasnik-zaposleni. To da onaj dole hoce da gazduje onome gore i odredjuje mu politiku i ponasanje i pritom ga naziva nenormalnim, to nigde ne biva. Poenta moje price je da kosarka mora kao sport da se oslobodi privatnog vlasnistva Evrolige, Bertomeua i dok se to ne desi jednostavno ovakvim glasovima poput Pesicevih nece biti mesta.

ford

pre 4 godine

@jumko
Da se i ja jednom slozim sa tobom.
Ali ..
Ako neko ima pravo da nesto kaze,sugerise itd,na osnovu minulog rada u evropskoj kosarci,onda je to Pesic!
Ipak je on covek iz struke,pa ako on ne zna kada je najoptimalnije poceti pripreme za sledecu sezonu,onda ko!?
Ljudi kojima je posao da sede u ofisu pred monitorima!?
U najmanju ruku gluposti.
Mozda je Kari bio malo ostriji u svojoj izjavi ali je u pravu 1/1 ..!
Takodje jedna velika glupost u svetskom sportu koja se drzi i dalje i u 21om veku je da ne sme niko nista da kaze.Svima su puna usta demokratije i ljudskih prava a cim neko iznese i to u ovom slucaju konstruktivno misljenje ajmo ga na lomacu odmah!?
Niko ne sme da komentarise sudjenje nigde,pa jel to realno!?
A kad prave plan i program za nesto,nece da pitaju mene za misljenje vec valjda ljude poput njega koji su decenijama u prici,zar ne!?
Posle kad neko od njih pametnih iznese plan koji veze nema sa realnoscu i bude javno poklopljen od strucnjaka sa prebogatim CVem (a malo ih je koji mogu da se pohvale takvom radnom biografijom..),onda ne stanu i kazu cekaj,mozda je u pravu covek,ne,nego odmah pod noz..
A najgore od svega sto im interes nije da pomognu i unaprede evropsku kosarku,vec samo da 'odbrane' svoju sujetu,jer ko je uopste taj Svetislav Pesic da NJIMA kaze da nisu u pravu..!?
Ma 'ajte molim vas ..

Vizionar

pre 4 godine

Polako ali sigurno ostvaruje se ono o cemu sam ranije pisao. Ceo cirkus sa kvalifikacionim prozorima je smisljena da se nacionalni tim obesmisli i da se polako priprema teren za Evro NBA, asocijacija je vec podeljena. Sada vidimo da pripremaju i NBA semu priprema. Cirkus tek dolazi.

mohikanac

pre 4 godine

@ko je ovde lud
Možda se ide ka tome ali još uvek se neke stvari rade drugačije u Evropi, odbrana, pozivanje akcija... u NBA je odavno drugačije... daš loptu Hardenu, Kariju, Džejmsu ili kome već i gledaš jedan na jedan sa max spejsingom čak se niko i ne trudi da im pokvari predstavu kolektivnom odbranom.
Postoji mnogo razlika zašto je trening tima bitniji u Evropi, drugačija je košarka.

King in The North

pre 4 godine

@(ko je ovde lud, 25. oktobar 2019 14:32)
Košarka je timski, a ne individualni sport, tako da ne znam kako pripreme mogu biti gubljenje vremena. Pešić ne štiti samo svoj interes

nbc

pre 4 godine

Пешић је потпуно у праву. Знамо шта значе добре припреме. Што боље припреме то мање повреда. Зар не. Није овдје у питању само жеља да он има на располагању играче.
И овдје у ЕЛ/ЕЦ тимови немају великих шанси за поправни. Ако рецимо у ЕЛ тимови пропусте првих пар утакмица, тешко је касније ухватити прикључак. У НБА је то другачије, много више утакмица је у игри.
Зашто се све мора копирати са запада, било да је у питању САД или Европа? Нама када се каже, у то је са запада, одмах мора бити боље. Сјетите се да је то био дивљи запад. Не мора бити све добро. Имају они мноооого лоших ствари које треба у великом луку заобилазити.

Istina

pre 4 godine

Mogu samo da mu dunu u tur. Kari je za njih ikona. E to je ta Djodijeva pogana masinerija. Unistavaju kosarku u Evropi zarad sopstvenih interesa a drugo ih nista i ne zanima.

Jumko

pre 4 godine

Srbijo, Pesic je uspesniji od Lalatovica, Borkovica, Spanovicke, Stefaneka, pa je zato aboliran od kritike zbog izjave ili...? Ja sam mislio da se ne gleda ko je rekao, nego sta je rekao!

Savetodavac

pre 4 godine

@(ko je ovde lud, 25. oktobar 2019 14:32)

Daj ne mlati gluposti!
NBA je samo jedna liga u kojoj par ekipa konkuriše za šampionski prsten.
U Evropi svaki čas se timovi bore za nešto, kup države, kup šampiona, razne lige... Pripreme ne mogu i ne trebaju da budu iste kao i u NBA.

ja

pre 4 godine

Samo da razumete. Kopira se sistem NBA gde prvi deo sezone služi za trening i uigravanje, a tek od februara se igra ozbiljna košarka.

Ne ulazi niko u sezoni maksimalno spreman. Nepredviđeni porazi nisu problem jer ima dovoljno utakmica za korekciju.

abcd

pre 4 godine

1 covek...naravno da ce da se potrese,Kari pare najvise voli,ceo zivot bio Partizanovac a onda postao zvezdas,tacnije panter kad je od njih uzeo pare.Pljuvao igrace koji ne igraju za reprezentaciju dok je on vodio a sad pljuje reprezentaciju sto zove igrace da igraju za nju.

12345

pre 4 godine

Ono sto je deda zaboravio je da radi kod privatnika i da mora da drzi usta zatvorena. Da li neko od vas koji radi za privatnika kaze da je gazda nenormalan? Cutite ko mala deca. Bez obzira sta taj gazda radi i kako radi moras da cutis. Ako neko kaze da je on trener Barse, da ga oni placaju, to je tacno ali Barsa igra u ligi koja je privatna, uzajamno zaradjuju pare pa klubovi moraju da rade kako taj gazda EL kaze cak i reprezentacije? To je zalosno, Pesic je u pravu ali mora da sada placa penale a kao Pirocanca to ce tesko da mu padne. To svi znamo. E to sto svi poludese da igraju EL , sto su unistene domace lige, to je nesto drugo. Ima sada da cutite i radite ono sto vam gazda EL kze a ne da pricate da on nije normalan? Nije ali to pricaj u sebi ili ima da te kazni debelo.

Nebojša

pre 4 godine

Ima da bude kako šef/funkcioner kaže. Gladijatori se tu ništa ne pitaju.
Ovo više nije sport već arena i moraju se poštovati vlasnici arene.

Zulu

pre 4 godine

Koja faca! 15 minuta njegove konferencije dovoljno za 5 udarnih vesti iz sporta. Pokazao da nije potrebno pricati mnogo i prazno vec malo ali smisleno. Harizma i kvalitet dolaze iz znanja i energije a ne iz nametanja.

Maca

pre 4 godine

Znaci da niko ne sme da misli ili iskaze svoje misljenje? Opasna demokratija sa zapada...radi se o zastisti zdravlja igraca i sportista! Ali da,oni su samo gladijatori-robovi koji sluze za pravljenje para.

majstor

pre 4 godine

Malo manje biznisa ... Euroliga...malo vise struke...Pešić. Umesto da ga slusaju oni ga kaznjavaju...umesto da nauce nesto oni se ku.če.

maconii

pre 4 godine

pesic je apsolutno u pravu za sve sto je rekao...kosarkasima bi odmor prakticno trajao duze nego letnji raspust,sezona je duga,malo je to vremena za pripreme...ali zbog razlicitog misljenja nema pravo nikoga da vredja,pogotovo ne javno

ko je ovde lud

pre 4 godine

Očigledno je da ne poznajete košarku kada govorite da je Pešić u pravu jer nije, on štiti sebe tu jer želi da ima punu kontrolu pripreme igrača, no i tu greši i objasniću zašto.
Prvo u NBA 2 nedelje traje trening kamp pa naredne 2 nedelje se igraju pripremne utakmice, što je 4 ukupno.
Razlika je što u Evropi igrači dolaze ne spremni a u NBA 100% spremni i ko nije spreman taj ne igra, prosto. Pešić želi da bude tu, da vidi da svaki igrač uradi sve što je on zamislio jer ne želi da neki igrač možda uhvati krivinu npr i dođe ne spreman ali ima rešenje za to, svaki igrač ima trenera i deo obaveznog programa daje klub i želje u kom pravcu igrač treba da se razvija ali igrač ima pravo da radi na potezima, otklanjanju nedostatka itd dok trener ima drugačije interese od igrača jer igrač neće biti u tom klubu zauvek i mora da radi na stvarima koje će mu doneti bolji ugovor dok treneri uvek žele nešto drugo i to nije dobro za razvoj košarkaša. Da ne govorim o tome da u otklanjanju nedostatka je nemoguće raditi u grupi već mora jedan, dva igrača a pripreme su samo gubljenje vremena za razvoj igrača.
Slažete se? Da? Ne? Zašto?

DzoHusafet

pre 4 godine

Prvi covek EL bio kod cika Karija u "Nisavskoj dolini" (Pirot) na proslavi jubilarnog rodjendana, gde je do zore, i druge vidjenije likove iz sveta sporta zabavljao licno Hars Dzinovic...
Znaci, sledi saopstenje EL da je razgovor neformalan i da je sadrzao neuvredljivo licno misljenje koje postoji i kao stav nekih od trenera ali nije zvanican...
Kari... Kari... Pozdrav od svih istinskih ljubitelja i poznavaoca igre pod obrucima!

Demar Derosan

pre 4 godine

Pesic je u pravu sto se tice kopiranja Nba sistema. Bostjam, kao bivsi igrac, nasao uhlebljenje u sistemu Evrolige, i nema on tu neki autoritet i samo sappstava javnosti odluke Borda. Verovatno govori jezike i to mu je jedina preporuka bila.

pip33

pre 4 godine

Nahbar u nemoći da se igračima u Evropi obezbede bolji finansijski uslovi od raznih tv i ostalih prava, daje mrve u vidu viška slobodnih dana, na to je Kari mislio da se od NBA uzimaju neke manje bitne stvari a zaobilaze one suštinske. Kari ovo treba da tera do kraja sad, titule ima, zaradio je, zar da ćuti pred birokratskim miševima.

Finta pa ulaz

pre 4 godine

Svuda isto i kod nas i u svetu. Sakrivanje nesposobnosti,štićenje sujete i pravdanje malverzacija iza tobož' zakona i kojekakvih floskula.

Иван Грозни

pre 4 godine

Мислим да су разне спортске организације добиле превелику моћ која превазилази оквире спорта. Право на мишљење не може се кажњавати.

Finta pa ulaz

pre 4 godine

Svuda isto i kod nas i u svetu. Sakrivanje nesposobnosti,štićenje sujete i pravdanje malverzacija iza tobož' zakona i kojekakvih floskula.

Demar Derosan

pre 4 godine

Pesic je u pravu sto se tice kopiranja Nba sistema. Bostjam, kao bivsi igrac, nasao uhlebljenje u sistemu Evrolige, i nema on tu neki autoritet i samo sappstava javnosti odluke Borda. Verovatno govori jezike i to mu je jedina preporuka bila.

majstor

pre 4 godine

Malo manje biznisa ... Euroliga...malo vise struke...Pešić. Umesto da ga slusaju oni ga kaznjavaju...umesto da nauce nesto oni se ku.če.

Иван Грозни

pre 4 godine

Мислим да су разне спортске организације добиле превелику моћ која превазилази оквире спорта. Право на мишљење не може се кажњавати.

pip33

pre 4 godine

Nahbar u nemoći da se igračima u Evropi obezbede bolji finansijski uslovi od raznih tv i ostalih prava, daje mrve u vidu viška slobodnih dana, na to je Kari mislio da se od NBA uzimaju neke manje bitne stvari a zaobilaze one suštinske. Kari ovo treba da tera do kraja sad, titule ima, zaradio je, zar da ćuti pred birokratskim miševima.

Zulu

pre 4 godine

Koja faca! 15 minuta njegove konferencije dovoljno za 5 udarnih vesti iz sporta. Pokazao da nije potrebno pricati mnogo i prazno vec malo ali smisleno. Harizma i kvalitet dolaze iz znanja i energije a ne iz nametanja.

DzoHusafet

pre 4 godine

Prvi covek EL bio kod cika Karija u "Nisavskoj dolini" (Pirot) na proslavi jubilarnog rodjendana, gde je do zore, i druge vidjenije likove iz sveta sporta zabavljao licno Hars Dzinovic...
Znaci, sledi saopstenje EL da je razgovor neformalan i da je sadrzao neuvredljivo licno misljenje koje postoji i kao stav nekih od trenera ali nije zvanican...
Kari... Kari... Pozdrav od svih istinskih ljubitelja i poznavaoca igre pod obrucima!

maconii

pre 4 godine

pesic je apsolutno u pravu za sve sto je rekao...kosarkasima bi odmor prakticno trajao duze nego letnji raspust,sezona je duga,malo je to vremena za pripreme...ali zbog razlicitog misljenja nema pravo nikoga da vredja,pogotovo ne javno

Nebojša

pre 4 godine

Ima da bude kako šef/funkcioner kaže. Gladijatori se tu ništa ne pitaju.
Ovo više nije sport već arena i moraju se poštovati vlasnici arene.

Maca

pre 4 godine

Znaci da niko ne sme da misli ili iskaze svoje misljenje? Opasna demokratija sa zapada...radi se o zastisti zdravlja igraca i sportista! Ali da,oni su samo gladijatori-robovi koji sluze za pravljenje para.

nbc

pre 4 godine

Пешић је потпуно у праву. Знамо шта значе добре припреме. Што боље припреме то мање повреда. Зар не. Није овдје у питању само жеља да он има на располагању играче.
И овдје у ЕЛ/ЕЦ тимови немају великих шанси за поправни. Ако рецимо у ЕЛ тимови пропусте првих пар утакмица, тешко је касније ухватити прикључак. У НБА је то другачије, много више утакмица је у игри.
Зашто се све мора копирати са запада, било да је у питању САД или Европа? Нама када се каже, у то је са запада, одмах мора бити боље. Сјетите се да је то био дивљи запад. Не мора бити све добро. Имају они мноооого лоших ствари које треба у великом луку заобилазити.

Istina

pre 4 godine

Mogu samo da mu dunu u tur. Kari je za njih ikona. E to je ta Djodijeva pogana masinerija. Unistavaju kosarku u Evropi zarad sopstvenih interesa a drugo ih nista i ne zanima.

ja

pre 4 godine

Samo da razumete. Kopira se sistem NBA gde prvi deo sezone služi za trening i uigravanje, a tek od februara se igra ozbiljna košarka.

Ne ulazi niko u sezoni maksimalno spreman. Nepredviđeni porazi nisu problem jer ima dovoljno utakmica za korekciju.

mohikanac

pre 4 godine

@ko je ovde lud
Možda se ide ka tome ali još uvek se neke stvari rade drugačije u Evropi, odbrana, pozivanje akcija... u NBA je odavno drugačije... daš loptu Hardenu, Kariju, Džejmsu ili kome već i gledaš jedan na jedan sa max spejsingom čak se niko i ne trudi da im pokvari predstavu kolektivnom odbranom.
Postoji mnogo razlika zašto je trening tima bitniji u Evropi, drugačija je košarka.

King in The North

pre 4 godine

@(ko je ovde lud, 25. oktobar 2019 14:32)
Košarka je timski, a ne individualni sport, tako da ne znam kako pripreme mogu biti gubljenje vremena. Pešić ne štiti samo svoj interes

ford

pre 4 godine

@jumko
Da se i ja jednom slozim sa tobom.
Ali ..
Ako neko ima pravo da nesto kaze,sugerise itd,na osnovu minulog rada u evropskoj kosarci,onda je to Pesic!
Ipak je on covek iz struke,pa ako on ne zna kada je najoptimalnije poceti pripreme za sledecu sezonu,onda ko!?
Ljudi kojima je posao da sede u ofisu pred monitorima!?
U najmanju ruku gluposti.
Mozda je Kari bio malo ostriji u svojoj izjavi ali je u pravu 1/1 ..!
Takodje jedna velika glupost u svetskom sportu koja se drzi i dalje i u 21om veku je da ne sme niko nista da kaze.Svima su puna usta demokratije i ljudskih prava a cim neko iznese i to u ovom slucaju konstruktivno misljenje ajmo ga na lomacu odmah!?
Niko ne sme da komentarise sudjenje nigde,pa jel to realno!?
A kad prave plan i program za nesto,nece da pitaju mene za misljenje vec valjda ljude poput njega koji su decenijama u prici,zar ne!?
Posle kad neko od njih pametnih iznese plan koji veze nema sa realnoscu i bude javno poklopljen od strucnjaka sa prebogatim CVem (a malo ih je koji mogu da se pohvale takvom radnom biografijom..),onda ne stanu i kazu cekaj,mozda je u pravu covek,ne,nego odmah pod noz..
A najgore od svega sto im interes nije da pomognu i unaprede evropsku kosarku,vec samo da 'odbrane' svoju sujetu,jer ko je uopste taj Svetislav Pesic da NJIMA kaze da nisu u pravu..!?
Ma 'ajte molim vas ..

Vizionar

pre 4 godine

Polako ali sigurno ostvaruje se ono o cemu sam ranije pisao. Ceo cirkus sa kvalifikacionim prozorima je smisljena da se nacionalni tim obesmisli i da se polako priprema teren za Evro NBA, asocijacija je vec podeljena. Sada vidimo da pripremaju i NBA semu priprema. Cirkus tek dolazi.

Savetodavac

pre 4 godine

@(ko je ovde lud, 25. oktobar 2019 14:32)

Daj ne mlati gluposti!
NBA je samo jedna liga u kojoj par ekipa konkuriše za šampionski prsten.
U Evropi svaki čas se timovi bore za nešto, kup države, kup šampiona, razne lige... Pripreme ne mogu i ne trebaju da budu iste kao i u NBA.

ko je ovde lud

pre 4 godine

Očigledno je da ne poznajete košarku kada govorite da je Pešić u pravu jer nije, on štiti sebe tu jer želi da ima punu kontrolu pripreme igrača, no i tu greši i objasniću zašto.
Prvo u NBA 2 nedelje traje trening kamp pa naredne 2 nedelje se igraju pripremne utakmice, što je 4 ukupno.
Razlika je što u Evropi igrači dolaze ne spremni a u NBA 100% spremni i ko nije spreman taj ne igra, prosto. Pešić želi da bude tu, da vidi da svaki igrač uradi sve što je on zamislio jer ne želi da neki igrač možda uhvati krivinu npr i dođe ne spreman ali ima rešenje za to, svaki igrač ima trenera i deo obaveznog programa daje klub i želje u kom pravcu igrač treba da se razvija ali igrač ima pravo da radi na potezima, otklanjanju nedostatka itd dok trener ima drugačije interese od igrača jer igrač neće biti u tom klubu zauvek i mora da radi na stvarima koje će mu doneti bolji ugovor dok treneri uvek žele nešto drugo i to nije dobro za razvoj košarkaša. Da ne govorim o tome da u otklanjanju nedostatka je nemoguće raditi u grupi već mora jedan, dva igrača a pripreme su samo gubljenje vremena za razvoj igrača.
Slažete se? Da? Ne? Zašto?

12345

pre 4 godine

Ono sto je deda zaboravio je da radi kod privatnika i da mora da drzi usta zatvorena. Da li neko od vas koji radi za privatnika kaze da je gazda nenormalan? Cutite ko mala deca. Bez obzira sta taj gazda radi i kako radi moras da cutis. Ako neko kaze da je on trener Barse, da ga oni placaju, to je tacno ali Barsa igra u ligi koja je privatna, uzajamno zaradjuju pare pa klubovi moraju da rade kako taj gazda EL kaze cak i reprezentacije? To je zalosno, Pesic je u pravu ali mora da sada placa penale a kao Pirocanca to ce tesko da mu padne. To svi znamo. E to sto svi poludese da igraju EL , sto su unistene domace lige, to je nesto drugo. Ima sada da cutite i radite ono sto vam gazda EL kze a ne da pricate da on nije normalan? Nije ali to pricaj u sebi ili ima da te kazni debelo.

abcd

pre 4 godine

1 covek...naravno da ce da se potrese,Kari pare najvise voli,ceo zivot bio Partizanovac a onda postao zvezdas,tacnije panter kad je od njih uzeo pare.Pljuvao igrace koji ne igraju za reprezentaciju dok je on vodio a sad pljuje reprezentaciju sto zove igrace da igraju za nju.

vlasta

pre 4 godine

Izgleda sam ja jedini koji je ovo saopstenje EL shvatio kao osudu vredjanja. Pesic je rekao za coveka da nije normalan. Mozda je kod nas to kompliment, ali u svetu je to vredjanje. Da to nije rekao, niko mu ne bi nista zamerio. A mi odmah fasizam. Samo kad kod nas cveta demokratija..

my way

pre 4 godine

Sloboda mišljenja, govora, šta to beše? Je l' vama ovo liči na slobodu ili na fašizam?
(Majkl Džondar, 25. oktobar 2019 16:51)
Na stranu sta ja mislio o licemerju zapadne dekokratije, ali ovo lici na nesto drugo, a to je privatno vlasnistvo i odnos vlasnik-zaposleni. To da onaj dole hoce da gazduje onome gore i odredjuje mu politiku i ponasanje i pritom ga naziva nenormalnim, to nigde ne biva. Poenta moje price je da kosarka mora kao sport da se oslobodi privatnog vlasnistva Evrolige, Bertomeua i dok se to ne desi jednostavno ovakvim glasovima poput Pesicevih nece biti mesta.

Jumko

pre 4 godine

Srbijo, Pesic je uspesniji od Lalatovica, Borkovica, Spanovicke, Stefaneka, pa je zato aboliran od kritike zbog izjave ili...? Ja sam mislio da se ne gleda ko je rekao, nego sta je rekao!

ko je ovde lud

pre 4 godine

Očigledno je da ne poznajete košarku kada govorite da je Pešić u pravu jer nije, on štiti sebe tu jer želi da ima punu kontrolu pripreme igrača, no i tu greši i objasniću zašto.
Prvo u NBA 2 nedelje traje trening kamp pa naredne 2 nedelje se igraju pripremne utakmice, što je 4 ukupno.
Razlika je što u Evropi igrači dolaze ne spremni a u NBA 100% spremni i ko nije spreman taj ne igra, prosto. Pešić želi da bude tu, da vidi da svaki igrač uradi sve što je on zamislio jer ne želi da neki igrač možda uhvati krivinu npr i dođe ne spreman ali ima rešenje za to, svaki igrač ima trenera i deo obaveznog programa daje klub i želje u kom pravcu igrač treba da se razvija ali igrač ima pravo da radi na potezima, otklanjanju nedostatka itd dok trener ima drugačije interese od igrača jer igrač neće biti u tom klubu zauvek i mora da radi na stvarima koje će mu doneti bolji ugovor dok treneri uvek žele nešto drugo i to nije dobro za razvoj košarkaša. Da ne govorim o tome da u otklanjanju nedostatka je nemoguće raditi u grupi već mora jedan, dva igrača a pripreme su samo gubljenje vremena za razvoj igrača.
Slažete se? Da? Ne? Zašto?

abcd

pre 4 godine

1 covek...naravno da ce da se potrese,Kari pare najvise voli,ceo zivot bio Partizanovac a onda postao zvezdas,tacnije panter kad je od njih uzeo pare.Pljuvao igrace koji ne igraju za reprezentaciju dok je on vodio a sad pljuje reprezentaciju sto zove igrace da igraju za nju.

12345

pre 4 godine

Ono sto je deda zaboravio je da radi kod privatnika i da mora da drzi usta zatvorena. Da li neko od vas koji radi za privatnika kaze da je gazda nenormalan? Cutite ko mala deca. Bez obzira sta taj gazda radi i kako radi moras da cutis. Ako neko kaze da je on trener Barse, da ga oni placaju, to je tacno ali Barsa igra u ligi koja je privatna, uzajamno zaradjuju pare pa klubovi moraju da rade kako taj gazda EL kaze cak i reprezentacije? To je zalosno, Pesic je u pravu ali mora da sada placa penale a kao Pirocanca to ce tesko da mu padne. To svi znamo. E to sto svi poludese da igraju EL , sto su unistene domace lige, to je nesto drugo. Ima sada da cutite i radite ono sto vam gazda EL kze a ne da pricate da on nije normalan? Nije ali to pricaj u sebi ili ima da te kazni debelo.

vlasta

pre 4 godine

Izgleda sam ja jedini koji je ovo saopstenje EL shvatio kao osudu vredjanja. Pesic je rekao za coveka da nije normalan. Mozda je kod nas to kompliment, ali u svetu je to vredjanje. Da to nije rekao, niko mu ne bi nista zamerio. A mi odmah fasizam. Samo kad kod nas cveta demokratija..

Jumko

pre 4 godine

Srbijo, Pesic je uspesniji od Lalatovica, Borkovica, Spanovicke, Stefaneka, pa je zato aboliran od kritike zbog izjave ili...? Ja sam mislio da se ne gleda ko je rekao, nego sta je rekao!

maconii

pre 4 godine

pesic je apsolutno u pravu za sve sto je rekao...kosarkasima bi odmor prakticno trajao duze nego letnji raspust,sezona je duga,malo je to vremena za pripreme...ali zbog razlicitog misljenja nema pravo nikoga da vredja,pogotovo ne javno

majstor

pre 4 godine

Malo manje biznisa ... Euroliga...malo vise struke...Pešić. Umesto da ga slusaju oni ga kaznjavaju...umesto da nauce nesto oni se ku.če.

ja

pre 4 godine

Samo da razumete. Kopira se sistem NBA gde prvi deo sezone služi za trening i uigravanje, a tek od februara se igra ozbiljna košarka.

Ne ulazi niko u sezoni maksimalno spreman. Nepredviđeni porazi nisu problem jer ima dovoljno utakmica za korekciju.

DzoHusafet

pre 4 godine

Prvi covek EL bio kod cika Karija u "Nisavskoj dolini" (Pirot) na proslavi jubilarnog rodjendana, gde je do zore, i druge vidjenije likove iz sveta sporta zabavljao licno Hars Dzinovic...
Znaci, sledi saopstenje EL da je razgovor neformalan i da je sadrzao neuvredljivo licno misljenje koje postoji i kao stav nekih od trenera ali nije zvanican...
Kari... Kari... Pozdrav od svih istinskih ljubitelja i poznavaoca igre pod obrucima!

Demar Derosan

pre 4 godine

Pesic je u pravu sto se tice kopiranja Nba sistema. Bostjam, kao bivsi igrac, nasao uhlebljenje u sistemu Evrolige, i nema on tu neki autoritet i samo sappstava javnosti odluke Borda. Verovatno govori jezike i to mu je jedina preporuka bila.

Nebojša

pre 4 godine

Ima da bude kako šef/funkcioner kaže. Gladijatori se tu ništa ne pitaju.
Ovo više nije sport već arena i moraju se poštovati vlasnici arene.

Zulu

pre 4 godine

Koja faca! 15 minuta njegove konferencije dovoljno za 5 udarnih vesti iz sporta. Pokazao da nije potrebno pricati mnogo i prazno vec malo ali smisleno. Harizma i kvalitet dolaze iz znanja i energije a ne iz nametanja.

nbc

pre 4 godine

Пешић је потпуно у праву. Знамо шта значе добре припреме. Што боље припреме то мање повреда. Зар не. Није овдје у питању само жеља да он има на располагању играче.
И овдје у ЕЛ/ЕЦ тимови немају великих шанси за поправни. Ако рецимо у ЕЛ тимови пропусте првих пар утакмица, тешко је касније ухватити прикључак. У НБА је то другачије, много више утакмица је у игри.
Зашто се све мора копирати са запада, било да је у питању САД или Европа? Нама када се каже, у то је са запада, одмах мора бити боље. Сјетите се да је то био дивљи запад. Не мора бити све добро. Имају они мноооого лоших ствари које треба у великом луку заобилазити.

Иван Грозни

pre 4 godine

Мислим да су разне спортске организације добиле превелику моћ која превазилази оквире спорта. Право на мишљење не може се кажњавати.

pip33

pre 4 godine

Nahbar u nemoći da se igračima u Evropi obezbede bolji finansijski uslovi od raznih tv i ostalih prava, daje mrve u vidu viška slobodnih dana, na to je Kari mislio da se od NBA uzimaju neke manje bitne stvari a zaobilaze one suštinske. Kari ovo treba da tera do kraja sad, titule ima, zaradio je, zar da ćuti pred birokratskim miševima.

Finta pa ulaz

pre 4 godine

Svuda isto i kod nas i u svetu. Sakrivanje nesposobnosti,štićenje sujete i pravdanje malverzacija iza tobož' zakona i kojekakvih floskula.

Vizionar

pre 4 godine

Polako ali sigurno ostvaruje se ono o cemu sam ranije pisao. Ceo cirkus sa kvalifikacionim prozorima je smisljena da se nacionalni tim obesmisli i da se polako priprema teren za Evro NBA, asocijacija je vec podeljena. Sada vidimo da pripremaju i NBA semu priprema. Cirkus tek dolazi.

Maca

pre 4 godine

Znaci da niko ne sme da misli ili iskaze svoje misljenje? Opasna demokratija sa zapada...radi se o zastisti zdravlja igraca i sportista! Ali da,oni su samo gladijatori-robovi koji sluze za pravljenje para.

Savetodavac

pre 4 godine

@(ko je ovde lud, 25. oktobar 2019 14:32)

Daj ne mlati gluposti!
NBA je samo jedna liga u kojoj par ekipa konkuriše za šampionski prsten.
U Evropi svaki čas se timovi bore za nešto, kup države, kup šampiona, razne lige... Pripreme ne mogu i ne trebaju da budu iste kao i u NBA.

Istina

pre 4 godine

Mogu samo da mu dunu u tur. Kari je za njih ikona. E to je ta Djodijeva pogana masinerija. Unistavaju kosarku u Evropi zarad sopstvenih interesa a drugo ih nista i ne zanima.

ford

pre 4 godine

@jumko
Da se i ja jednom slozim sa tobom.
Ali ..
Ako neko ima pravo da nesto kaze,sugerise itd,na osnovu minulog rada u evropskoj kosarci,onda je to Pesic!
Ipak je on covek iz struke,pa ako on ne zna kada je najoptimalnije poceti pripreme za sledecu sezonu,onda ko!?
Ljudi kojima je posao da sede u ofisu pred monitorima!?
U najmanju ruku gluposti.
Mozda je Kari bio malo ostriji u svojoj izjavi ali je u pravu 1/1 ..!
Takodje jedna velika glupost u svetskom sportu koja se drzi i dalje i u 21om veku je da ne sme niko nista da kaze.Svima su puna usta demokratije i ljudskih prava a cim neko iznese i to u ovom slucaju konstruktivno misljenje ajmo ga na lomacu odmah!?
Niko ne sme da komentarise sudjenje nigde,pa jel to realno!?
A kad prave plan i program za nesto,nece da pitaju mene za misljenje vec valjda ljude poput njega koji su decenijama u prici,zar ne!?
Posle kad neko od njih pametnih iznese plan koji veze nema sa realnoscu i bude javno poklopljen od strucnjaka sa prebogatim CVem (a malo ih je koji mogu da se pohvale takvom radnom biografijom..),onda ne stanu i kazu cekaj,mozda je u pravu covek,ne,nego odmah pod noz..
A najgore od svega sto im interes nije da pomognu i unaprede evropsku kosarku,vec samo da 'odbrane' svoju sujetu,jer ko je uopste taj Svetislav Pesic da NJIMA kaze da nisu u pravu..!?
Ma 'ajte molim vas ..

my way

pre 4 godine

Sloboda mišljenja, govora, šta to beše? Je l' vama ovo liči na slobodu ili na fašizam?
(Majkl Džondar, 25. oktobar 2019 16:51)
Na stranu sta ja mislio o licemerju zapadne dekokratije, ali ovo lici na nesto drugo, a to je privatno vlasnistvo i odnos vlasnik-zaposleni. To da onaj dole hoce da gazduje onome gore i odredjuje mu politiku i ponasanje i pritom ga naziva nenormalnim, to nigde ne biva. Poenta moje price je da kosarka mora kao sport da se oslobodi privatnog vlasnistva Evrolige, Bertomeua i dok se to ne desi jednostavno ovakvim glasovima poput Pesicevih nece biti mesta.

King in The North

pre 4 godine

@(ko je ovde lud, 25. oktobar 2019 14:32)
Košarka je timski, a ne individualni sport, tako da ne znam kako pripreme mogu biti gubljenje vremena. Pešić ne štiti samo svoj interes

mohikanac

pre 4 godine

@ko je ovde lud
Možda se ide ka tome ali još uvek se neke stvari rade drugačije u Evropi, odbrana, pozivanje akcija... u NBA je odavno drugačije... daš loptu Hardenu, Kariju, Džejmsu ili kome već i gledaš jedan na jedan sa max spejsingom čak se niko i ne trudi da im pokvari predstavu kolektivnom odbranom.
Postoji mnogo razlika zašto je trening tima bitniji u Evropi, drugačija je košarka.